Kenangan vs Statistik

365
Kenangan vs Statistik
dataran tinggi. Anapa. Panggonan iki alam bébas (utamané ing 1979), nanging cute! Foto modern anapastar.ru


"Sistem transportasi sepur saka USSR
diangkut 2-3 kaping luwih kargo tinimbang ing AS,
lan turnover penumpang sepuluh kaping luwih dhuwur.
A. B. Petrov

wong lan sejarah. Dina iki kita nerusake tema kenangan kepungkur. Cetha yen, kaya kabeh conto tartamtu, padha subyektif, nanging ing ombone tartamtu padha indikatif, amarga padha tenan nggambarake apa kedaden. Sing, kanthi cara, ora angel diverifikasi sawise maca materi iki.



Nanging, aku pengin miwiti karo sawetara komentar saka pembaca situs kita. Aku seneng amarga logika lan kajelasan formulasi, lan iki dudu mantra sing biasane ditemokake ing komentar mungsuh ideologis. Sawetara pancen pantes kanggo karya ilmiah sing apik. Nanging, kaya sing wis dakelingake ing ndhuwur, materiku mung bakal ngemot pengalaman urip pribadi.

Kepemimpinan wis jelas dadi pedhot saka rakyat


Saka ing ngisor iki sing ing USSR ana pilihan negatif saka daya: ing ndhuwur ana disproportionately liyane wong karo kapentingan kepemilikan saka wong-wong sing Care babagan kapentingan masyarakat Soviet lan wong-wong mau ing donya. (Stanislav Shishkin).

Paradoks, wutah lan pangembangan digabungake ing USSR kanthi penyakit serius - banjur, nalika wutah signifikan lan sacara signifikan ngluwihi faktor degradasi, ana perasaan sing ora ana, nanging tansah ana. Sejenis "penurunan kompleks" VS "pertumbuhan intensitas dhuwur fokus" (Knell Wardenheart).

Nanging, pendekatan wis degenerated menyang "kultus mantra" liwat kang padha nyoba kanggo goyangake munggah wong rata-rata, sakperangan alesan ing gagasan beku iki sacoro prakteke panggah saben wong wiwit jaman Raja Kacang polong, lan patut padha nyoba kanggo nggunakake "ing wong" cara padha lan ing dina. Masalah ngerteni samubarang iki katon ing jaman "USSR tengah", nalika ing agitprop borjuis saka kartun isih nganggo topi ndhuwur, monocle lan sarung tangan putih, dene wektu iku dheweke durung kaya ngono. 100 taun (N.Z).

Miturut pendapatku, "Stalinisme" bisa dirumusake minangka "kabijakan sayap kiwa dogmatis lan otoriter sing nggunakake populisme radikal sing agresif, uga praktik keterasingan hukum lan tumindak ekstra-legal kanggo nggayuh utawa nyedhaki tujuan sing wis ditemtokake." (Knell Wardenheart).

Kedaden ing taun 1978, aku lan bojoku lunga preian sawise setahun kerja ing desa menyang Anapa. Kita numpak pesawat, teka, langsung nemokake apartemen lan istirahat sing apik banget. Sing nduweni ngundang kita taun ngarep uga. Lan setaun sabanjure, kita maneh njupuk tiket pesawat (kanggo sepur mung ana garis sing elek ing kantor tiket!), Mabur menyang Anapa, mapan ing papan sing lawas lan langsung tuku tiket kanggo lelungan bali.

Ternyata sanajan ing kantor tiket Aeroflot sampeyan kudu ndhaptar antrian lan pindhah menyang rol telpon ing jam 5 am suwene seminggu. "Nanging ora ana apa-apa," dheweke ngelingake kita, "sampeyan kudu ndhaptar ing kantor tiket sepur rong minggu sadurunge, dadi seminggu ing kene ora ana gunane!"

We mlebu munggah, Aku lunga kanggo muter telpon kanggo minggu, lan nalika iku giliran, padha marang kula sing ora ana karcis kanggo nomer karcis aku needed. Lan bab sing padha kedaden ing dina sabanjuré, lan katelu ... Pranyata kita padha macet ing Anapa! Lan sing paling penting, ora ana jaminan yen bakal ana tiket pesawat iki - iku sing diomongake ing kantor tiket.

Apa aku kudu?

Mung ana siji cara metu - menyang kantor tiket sepur lan tuku tiket sepur. Ayo, ndhaptar ... Lan wektu cepet! Lan sampeyan kudu mbayar sewa lan mangan kaping telu dina. Lan nyatane rong minggu sing wis kita lakoni, ditambah rong telpon gulung maneh, ditambah wektu sadurunge budhal ...

Lan pungkasane, kita ora duwe cukup dhuwit kanggo nginep ing Anapa. Utawa kita kudu keluwen! Mesthi, sampeyan bisa menehi telegram marang wong tuwa. Nanging kita urip karo wong-wong mau miturut prinsip wong India, sing kandha, "Ajèni wong tuwa, nanging aja ngandel!"

Cetha yen "leluhur" kita ora seneng banget karo kamardikan kasebut, lan saben-saben dheweke nyoba ngukum kita kanthi paling sethithik rubel. Mung kita ora menehi painfully lan tau takon sapa kanggo dhuwit. Dadi dalan iki uga ditutup kanggo kita.

Bojoku meh histeris, nanging aku yakin yen dheweke ora duwe rasa wedi, yen "kita bakal nyolong dhuwit, nanging bakal entuk." Lan padha entuk!

Kita tindak menyang Bank Dhuwur, ing wektu sing adoh ana gudang botol, lan kabeh botol sing ditolak dibuwang saka jurang menyang segara. Mulane, kabeh pesisir dibubarake karo kerikil warna-warni sing digawe saka kaca botol ijo, nanging uga ana potongan kaca abang lan kuning. Dheweke ngirim anakku wadon kanggo ngumpulake (kanggo bocah umur limang taun iki minangka kegiatan sing sampurna), lan kita mulai nyekel "kepiting watu" cilik. Kita nyekel kira-kira satus, ora kurang. LAN…

Aku dikubur kabeh ing tumpukan semut cedhak taman. Aku tuku jar saka lem epoksi lan, nalika crabs dadi mumi garing, aku dadi sibuk karo "kreativitas": Aku sijine pelet kaca greased karo epoxy (iki perlu supaya padha sumunar kaya udan karo banyu!) menyang tumpukan. , lan uga diselehake kepiting sing ditutupi resin epoksi ing ndhuwur. Asil kasebut cilik, gampang diangkut ing koper, lan malah souvenir sing berkilauan kanthi kabeh warna pelangi.

Aku uga nggawe pirang-pirang vas kanthi kaendahan sing nggumunake kanthi tuang kaca, diolesi resin, ing antarane rong silinder kertas sing dibungkus film plastik - epoksi ora nempel.

Banjur kabeh iki aku lunga menyang dalan sing tumuju menyang pantai, ing ngendi para pengusaha lokal biasane ngedol jagung rebus, tas Marlboro (gipsies nuntut saka 6 nganti 10 rubel kanggo wong-wong mau) lan ... kepiting gedhe ing plywood varnished. Nanging produsene ora duwe rasa, mula "produk" katon miskin banget dibandhingake karo aku. Lan kepiye sampeyan bisa ngeterake kepiting sing sehat ing koper? Bakal pecah, amarga rapuh ...

Aku mapan.

Umumé, nalika bojoku lan anakku muncul ing dalan iki, aku mung duwe siji vas sing ora didol! Larang, padha ngomong 6 rubles.

Banjur bojoku nyadari kabeh lan wiwit tuku saka aku, lan ternyata "dheweke munggah nomer loro, lan aku sing pisanan ... Lan kenapa sampeyan, cah, ngganggu aku, aku wis tuku. Aku tuku sepuluh... Ora, aku tuku sepuluh...”

Ing pungkasan, vas dadi 10 rubel. Lan kita ngrayakake penghasilan 326 rubel ing restoran. Saiki kita wis cukup dhuwit, nanging aku mbaleni "tumindak" iki sapisan maneh, supaya kita banjur nelpon ing meja awis saiki ing kapercayan lengkap ing nasib kita. We tuku karcis lan bali menyang ngarep, wis manggon ing Anapa tinimbang rong minggu ngrancang kanggo wutuh lan setengah sasi! Apik banget, ta?

Nanging sajrone wektu iki aku meh ora duwe kesempatan kanggo turu ing wayah wengi, amarga aku kudu tangi jam 4:30 lan mlayu kanggo muter ing jam 5!

Lan pitakonane, yen sepur kita mlaku kanthi apik, kenapa ora ana tiket sing cukup kanggo dheweke? Kajaba iku, ing taun iku kacarita ana 1,5 yuta wong teka ing Anapa. Nanging taun kepungkur, nalika kita lagi vacationed ing Wilayah Krasnodar, lan taun sadurunge, 1,5 yuta wong uga vacationed ing Anapa. Tegese, wiwit taun 1979, jumlah wisatawan ing kutha iki ora suda, nanging saiki wis cukup karcis sepur.

Ora ana tiket kanggo taun sabanjuré, 1980, nanging ing kene kita wis ngetung kabeh luwih dhisik lan siap kanggo kemungkinan apa wae. Nanging liyane babagan sing sabanjure ...

PS


Bisa uga salah sawijining pembaca situs kita lagi liburan ing Anapa ing wektu iki. Aku ngelingake yen kantor tiket "pantai" sepur banjur ngadeg ing papan sing kosong ing papan sing saiki ana "Aquapark".

Utawa mungkin sawetara sing tuku "kepiting mengilap" kaya ngono?

Apik banget yen dheweke nyimpen souvenir iki. Sanajan sampeyan meh ora bisa ngetung. Akeh wektu wis liwati.

Miturut cara, aku banjur nulis babagan nggawe cinderamata saka kerikil kaca Anapa ing buku "Saka kabeh sing ana ing tangan", diterbitake dening penerbit Minsk "Polymya" ing taun 1987.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

365 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 20
    Februari 11 2024
    Aku ora ngerti sing S. Shishkin lan Knell Wardenheart, Mungkin padha sawetara jenis panguwasa kanggo penulis.
    Nanging artikel iki ora bab carane Shpakovsky pinter metu saka kahanan nalika kiwa tanpa dhuwit. Ayo dadi lali bab kasunyatan sing ana anggota saka CPSU.
    Lan babagan kasunyatan sing angel tuku tiket. Ya wis kedaden. Saiki kabeh luwih prasaja. Nanging titik kasebut, miturut pamrentahan Soviet, meh kabeh wong bisa santai ing pesisir. Wong-wong mau banjur padha menyang segara.
    Saiki dheweke uga lelungan, nanging ora meh kaya nalika USSR.
    1. -9
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      dadi anggota CPSU

      Aku durung ana. Iku 1979. Nanging bakal ana tutugan nalika wis ana!
      1. +9
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Aku durung ana. Iku 1979. Nanging bakal ana tutugan nalika wis ana!

        Aku elinga, aku kelingan, nanging sampeyan begja yen "polisi" ora nangkep sampeyan. Ing Liselidze DO, polisi Georgia duwe urusan babagan iki.
        1. -1
          Februari 11 2024
          Kutipan saka tihonmarine
          yen "polisi" ora nyekel dheweke.

          Bakal ana lanjutan sing menarik iki ...
          1. 0
            Februari 11 2024
            Bakal ana lanjutan sing menarik iki ...

            Katon kanggo nerusake. Nganti saiki kabeh pancen bener.
            Preian ing pesisir Segara Ireng nalika jaman Soviet minangka pengalaman sing ekstrem kanggo manungsa.
            Lan ora kanggo sing prasaja.

            Amarga sifat layanane, dheweke duwe kesempatan kanggo ngendhokke ing meh kabeh sanatoriums lan pre-meds ing Wilayah Moskow, kajaba jenderal Voroshilov lan Fabritius. Iku tansah kaku karo akomodasi, pangan lan organisasi ing umum. Ing tangan liyane, apa liyane bisa nyana nalika rega sacoro prakteke free.

            Saiki mungkin apa sing wis diganti, aku ora ngerti, aku wis ora numpak 15 taun lan ora bisa ngatasi. Ana pilihan sing luwih apik. prajurit
            1. Des
              +5
              Februari 11 2024
              Preian ing pesisir Segara Ireng nalika jaman Soviet minangka pengalaman sing ekstrem kanggo manungsa.
              Iku ora bener. Ing tembung dicithak. Mbok menawa sampeyan mantan V.S.L. (nanging "Aku duwe kesempatan kanggo ngendhokke ing meh kabeh sanatoriums lan DO ing Wilayah Moskow, kajaba jenderal Voroshilov lan Fabritius.") lan sampeyan ngerti makna ekspresi "ora bener."
              1. 0
                Februari 11 2024
                Iku ora bener. Ing tembung dicithak. Mbok menawa sampeyan mantan V.S.L. (nanging "Aku duwe kesempatan kanggo ngendhokke ing meh kabeh sanatoriums lan DO ing Wilayah Moskow, kajaba jenderal Voroshilov lan Fabritius.") lan sampeyan ngerti makna ekspresi "ora bener."

                Maksudku liburan minangka "galak". Aku ora mbantah, akeh sing seneng nganti kapitalisme teka lan dheweke ngerti kepiye. nglirik
            2. AMG
              0
              Februari 12 2024
              Apa padha wis glethakaken metu karpet abang kanggo sampeyan? Utawa apa sampeyan cukup nonton film Vasily Shukshin "Kompor lan Bangku" sadurunge iki?
          2. +8
            Februari 11 2024
            Lan pitakonane, yen sepur kita mlaku kanthi apik, kenapa ora ana tiket sing cukup kanggo dheweke?

            Ing taun 1980, kabeh kulawarga padha liburan ing Anapa ... NANGING bapakku tuku tiket bola-bali sadurunge ing kantor tiket sepur ing kutha kita ... dadi ora masalah bali. Siji-sijine sing negatif saka liburan kasebut yaiku rasa panas lan panas ing sepur.
      2. + 10
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan saka ee2100
        dadi anggota CPSU

        Aku durung ana. Iku 1979. Nanging bakal ana tutugan nalika wis ana!

        Aku njaluk ngapura, mesthine, nanging kepiye warga Penza ing wektu kasebut duwe preian "lor" kaya ngono, supaya tinimbang 18 dina sing dibutuhake, dheweke bisa nguap ing pantai sajrone sewulan setengah lan ing wektu sing padha. juragan katahan panggonan makaryo kanggo "ilang" pegawe? nglirik
        We tuku karcis lan bali menyang ngarep, wis manggon ing Anapa tinimbang rong minggu ngrancang kanggo wutuh lan setengah sasi!
        1. +5
          Februari 11 2024
          Kutipan: Nyrobsky
          Aku njaluk ngapura, mesthi, nanging kepiye warga Penza entuk preian "lor" kaya ngono?

          Para guru banjur duwe lan saiki duwe cuti rong sasi.
      3. + 13
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Aku durung ana. Iku 1979.

        Vyacheslav Olegovich, kanthi cara, apa sampeyan mikir, apa komunis bisa dadi mantan? Yagene saiki akeh wong murtad sing ngiyanati partai kasebut, lan ing wektu sing padha nyalahake sosialisme minangka depravity, sawise uga keblinger dening karir, idleness lan sabotase?
        Artikel sampeyan licik, ora langsung jelas babagan statistik apa sing dilawan fakta, nanging kanthi menehi katrangan warna-warni babagan masalah rekreasi, pamrentah Soviet maneh kudu disalahake. Saiki dadi prakara sing beda, dudu urip, nanging dongeng, amarga kapitalisme. Sampeyan bisa ngapusi liyane, "commies dikutuk" ora duwe Internet lan ponsel, panel LCD, mobil manca, lan akeh liyane saka swarga borjuis.
        Ngendi kita saiki yen ora kanggo chatterbox Gorbachev lan Yudas Yeltsin ...
        1. -6
          Februari 11 2024
          Kutipan saka Perse.
          Vyacheslav Olegovich, kanthi cara, apa sampeyan mikir, apa komunis bisa dadi mantan? Yagene saiki akeh wong murtad sing ngiyanati partai kasebut, lan ing wektu sing padha nyalahake sosialisme minangka depravity, sawise uga keblinger dening karir, idleness lan sabotase?
          Artikel sampeyan licik, ora langsung jelas babagan statistik apa sing dilawan fakta, nanging kanthi menehi katrangan warna-warni babagan masalah rekreasi, pamrentah Soviet maneh kudu disalahake. Saiki dadi prakara sing beda, dudu urip, nanging dongeng, amarga kapitalisme. Sampeyan bisa ngapusi liyane, "commies dikutuk" ora duwe Internet lan ponsel, panel LCD, mobil manca, lan akeh liyane saka swarga borjuis.
          Ngendi kita saiki yen ora kanggo chatterbox Gorbachev lan Yudas Yeltsin ...

          Pitakonan gedhe, sanadyan. Lan aku pengin mangsuli kanthi lengkap lan ringkes. Nanging aku ora bisa. Utawa aku bakal nyoba ...
          Iku bakal kaya mangkene: ing negara petani, ing ngendi 92% saka wong-wong mau padha petani, turunan saka budak wingi, mung sawise telung generasi bakal ngilangi perbudakan ing pikirane. Iki 1961! Ing kahanan urip ayem tentrem... Nanging apa urip iki? Akibaté, fitur sing paling ala saka jaman patriarki ora diilangi, nanging ... nampa nutrisi. Sajrone Perang Donya II, wong enom sing tuwuh kanthi urip anyar mati akeh, lan akeh wong sing nandhang lara genetik. Ditambah tekanan eksternal, sing dielingake Bogdanov ing bukune Red Star taun 1908. Apa kahanan kanggo pangembangan kesadaran diri lan budaya sing dhuwur bisa digawe ing kahanan kasebut? Ora! Perlu owah-owahan generasi supaya owah-owahan kesadaran nyebabake owah-owahan ing masyarakat. Aku ndeleng awakku dhewe, anakku lan putune. Kita telung generasi lan kita kabeh beda banget. Beda tingkat pemahaman lingkungan lan sikap menyang, sanajan aku ngerti luwih akeh. Mula saka iku, kangelan ing masyarakat. "Kucing" ora ngerti "asu," lan asu ora ngerti kucing. Sawetara seneng kennel sing anget, liyane seneng wit sing dhuwur. Sampeyan maca komentar. Iku ketok. Mekaten... Lan aku bakal nulis babagan mantan komunis ing sawijining dina.
        2. +1
          Februari 11 2024
          apa komunis bisa dadi mantan?
          Aku kelingan ya , minangka salah sawijining kanca ngandhani yen ora ana mantan pecandu narkoba lan mantan homoseksual ngguyu .
          1. +7
            Februari 11 2024
            Quote: pemotong baut
            Ora ana mantan pecandu narkoba lan mantan homoseksual

            Akeh wong mbingungake Komunis lan oportunis karo scabs ing kanthong dodo kiwa. Dadi Komunis ora padha karo dadi anggota CPSU. Cukup kanggo ngelingi Partai Komunis Federasi Rusia, amarga massa kritis komunis padha ana ing kana ...
            Miturut cara, aku wis ndeleng mantan pecandu narkoba luwih saka sepisan, loro jinis, padha golek karya, miwiti kulawarga, duwe anak, kabeh iku apik karo wong-wong mau saiki.
            1. 0
              Februari 11 2024
              kabeh apik karo wong-wong mau saiki
              Jarum bisa ngenteni, ujare narcologists. Dene para komunis, mbok menawa ana sing kuciwa karo ideologi, sing sadurunge bener-bener ngabdi marang iku.
              1. +6
                Februari 11 2024
                Quote: pemotong baut
                ngandika narcologists

                Aku makarya rapet karo wong-wong mau ing wektu sing padha, supaya aku ngerti manawa bab siji persen mandhek ing salawas-lawase, kang ora bisa ngandika bab wong sing perdagangan kabeh prinsip, iman.

                Quote: pemotong baut
                disillusioned karo ideologi

                Ora bisa kuciwa ing ideologi, mung ing implementasine gagasan kasebut. Nanging, sawetara "ngetut konvoi" sauntara, supaya luwih gampang, lan kadhangkala bisa digunakake kanggo peran kasebut nganti sedhela malah wiwit pracaya ... Nanging iki tegese ideologi wis dadi bintang panuntun. , makna urip? Ora babar pisan. Aku kerep ngelingi tembung saka t / s "Panggilan Abadi", ngendi Subbotin ngandika marang Polipov: "Utawa Mungkin sampeyan ora tau duwe partisanship iki ing sampeyan, sampeyan macet lan numpak kaya fly ing cart"... Padha bisa uga. ngandika bab kabeh "mantan". Ana lan ora ana "mantan komunis" utawa "degenerates," amarga padha, laler, ora tau apa sing dianggep salah.
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  bab siji persen mandhek ing salawas-lawase
                  Aku sinau ing fakultas kedokteran, lan aku ngerti yen ing asas padha ora ngomong bab tamba kanggo tamba kecanduan; padha nggunakake istilah "remisi stabil," kang ora cukup bab padha.
                  Ora mungkin kuciwa ing ideologi
                  Ana wong-wong sing tulus disillusioned karo ideologi Sosialis Nasional, malah sadurunge 45th.
                  1. +4
                    Februari 11 2024
                    Quote: pemotong baut
                    nggunakake istilah "sustained remisi"

                    Sawetara ahli percaya yen remisi terus-terusan sajrone sepuluh taun utawa luwih bisa diarani obat.
                    1. -1
                      Februari 11 2024
                      Sawetara ahli percaya yen
                      Kecanduan narkoba dudu penyakit babar pisan, nanging gaya urip, pakulinan. Para ahli umume duwe akeh panemu, lan kabeh iku bener. ya .
                  2. +7
                    Februari 11 2024
                    Quote: pemotong baut
                    .
                    Ora mungkin kuciwa ing ideologi
                    Ana wong-wong sing tulus disillusioned karo ideologi Sosialis Nasional, malah sadurunge 45th.

                    Topik sing sampeyan demek lunyu banget. Ora ana jawaban sing ringkes lan prasaja.
                    Ing kene sampeyan kudu ngerti apa tegese "dislusioni karo ideologi." Yen sawetara wong buta huruf "diapusi" babagan "kaunggulan mutlak saka bangsa Aryan" lan dipeksa ngobong buku-buku filsuf Jerman, diwenehi bedhil ing tangane, lan banjur ndeleng kobongan desa bebarengan karo pedunung lan konsentrasi. camps, kang ngalami kejut elek, dumadakan "dheweke weruh cahya" ... Apa kita bisa ngomong ing wektu sing padha nilar ideologi? meh ora. Amarga dheweke ora duwe ideologi ing sirahe. Sawise kabeh, maksudku ideologi sing dakkarepake sawise maca akeh sastra, ngobrol karo akeh wong sing melek, lan "tuwuh" ing awakku. Iki meh mokal kanggo "mati", "kuciwa" utawa "ngganti / degenerate". Ana akeh conto babagan iki ing sejarah, nalika wong, amarga idee, ngalami siksa lan kasusahan sing nggegirisi, ngedegake sing ora bisa dipikirake, nindakake prestasi ...
                2. -3
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka doccor18
                  Ora bisa kuciwa ing ideologi, mung ing implementasine gagasan kasebut.

                  Sabisane!
                3. -3
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka doccor18
                  amarga padha - mabur - ora tau dadi apa sing dianggep salah.

                  18 yuta "mabur". Pinten.
        3. -4
          Februari 11 2024
          Ngendi kita saiki yen ora kanggo chatterbox Gorbachev lan Yudas Yeltsin ...

          Dheweke mesthi ana ing kana. Apa sing nyegah kita nggawe swarga resort terjangkau ing kabeh pesisir Segara Ireng tinimbang Buran bodho karo Energi? ora ana apa-apa.
          Kajawi nganggep bilih warga negara punika minangka sumber daya, kadosta batu bara utawi amunisi, perlu kangge mbangun swarga komunis donya. ya
          1. +9
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Arzt
            Dheweke mesthi ana ing kana. Apa sing nyegah kita nggawe swarga resort terjangkau ing kabeh pesisir Segara Ireng tinimbang Buran bodho karo Energi? ora ana apa-apa.

            Ora ana apa-apa, sawise luwih saka telung puluh taun karo bocah-bocah ala, Rusia isih urip amarga wates keamanan Soviet, papan lan tenaga nuklir nuklir. Yen Yeltsin entuk Rusia ing taun 1917, kanthi utang tsarist, karusakan, katergantungan teknologi ing Kulon lan populasi semi-melek, kita bakal ditinggal mung "Muscovy", sawise reformasi lan optimasi ing pimpinan "mitra" Kulon. .
            Komunis nylametake lan ngunggahake Rusia, lan amarga kutub kekuwatan anyar, sosialisme, dheweke bisa nindakake dinamika pembangunan negara, bebas saka kabeh ghouls Rothschilds lan Rockefellers. Kulon ora butuh Rusia sing kuwat, ora karo tsar, utawa malah karo oligarki henpecked, utamane karo komunis.
            Mulane Barat nglairake Hitler, nggawe Jerman anti-USSR, kaya sing saiki nggawe anti-Rusia metu saka Ukraina, amarga kita isih duwe potensial Soviet, mbebayani kanggo Anglo-Saxon lan ora trep kanggo kapitulasi langsung saka dheweke. enem, sing ngrampok wong lan siphoned mati sumber daya saka negara.
            Yen sampeyan ngerti kabeh saka turah mbrawah saka bir lan kasedhiyan mobil manca, kok kita kudu Buran ... Ing kene, mung, swarga kapitalis anyar, ora kanggo kabeh wong, nanging kanggo persentasi cilik saka wong-wong mau; ora malah sumber daya, nanging consumable.
            1. -4
              Februari 11 2024
              Ora ana apa-apa, sawise luwih saka telung puluh taun karo bocah-bocah ala, Rusia isih urip amarga wates keamanan Soviet, papan lan tenaga nuklir nuklir. Yen Yeltsin entuk Rusia ing taun 1917, kanthi utang tsarist, karusakan, katergantungan teknologi ing Kulon lan populasi semi-melek, kita bakal ditinggal mung "Muscovy", sawise reformasi lan optimasi ing pimpinan "mitra" Kulon. .
              Komunis nylametake lan ngunggahake Rusia, lan amarga kutub kekuwatan anyar, sosialisme, dheweke bisa nindakake dinamika pembangunan negara, bebas saka kabeh ghouls Rothschilds lan Rockefellers. Kulon ora butuh Rusia sing kuwat, ora karo tsar, utawa malah karo oligarki henpecked, utamane karo komunis.
              Mulane Barat nglairake Hitler, nggawe Jerman anti-USSR, kaya sing saiki nggawe anti-Rusia metu saka Ukraina, amarga kita isih duwe potensial Soviet, mbebayani kanggo Anglo-Saxon lan ora trep kanggo kapitulasi langsung saka dheweke. enem, sing ngrampok wong lan siphoned mati sumber daya saka negara.
              Yen sampeyan ngerti kabeh saka turah mbrawah saka bir lan kasedhiyan mobil manca, kok kita kudu Buran ... Ing kene, mung, swarga kapitalis anyar, ora kanggo kabeh wong, nanging kanggo persentasi cilik saka wong-wong mau; ora malah sumber daya, nanging consumable.

              Aku ora ngerti carane padha disimpen ing kono; Aku ora manggon ing dina. Aku manggon ing USSR lan duwe kesempatan kanggo mbandhingaké. Aku apes lair minangka putra saka pimpinan partai, mula aku ora ngimpi lelungan menyang Anapa lan, utamane, menyang Artek. Ing 10 taun sinau ing sekolah, aku ora kelingan sapa wae sing ngunjungi.
              Lan saiki - ora masalah. Hotel kanggo saben rasa lan anggaran; kanggo wong-wong sing nostalgia, sampeyan bisa nyewa pojok kanggo 3 kopecks kanthi perjalanan sejam menyang segara. lol
              1. +3
                Februari 12 2024
                Ing kelas kita menyang Artek. kaping 3. Nanging sakperangan alesan wong loro iku anak padha. Kajaba iku, aku mung sinau babagan kaping pindho ing passing. Bocah wadon iku, uga, dudu murid sing apik banget.
            2. 0
              Februari 12 2024
              Yen padha wis nyimpen sethitik ing tank lan nandur modhal ing transportasi, resorts, lan mung saben dinten gesang, padha ora bakal kudu ngubur USSR. Kaya-kaya pembangunan konstruksi lan transportasi ora ngembangake negara ....
              1. 0
                Februari 13 2024
                Masalahe ora mung belanja militer. Elinga kualitas barang-barang Soviet dibandhingake karo GDR utawa Ceko. Ana kekurangan barang ing toko, nanging kualitase ora apik. Sing luwih apik cepet adol. Lan kualitas kurang ndadékaké kanggo dhuwit boroske. Pepatah sing apik yaiku "Kelas katelu ora sampah." Semono uga barang-barang industri. Ana akeh bebrayan. Masalah kapindho yaiku babagan inovasi. Iku angel kanggo panemuan apik kanggo nggawe dalan menyang urip. Utamane ing sektor barang konsumen. Lan USSR mboko sithik lagged konco ing syarat-syarat technical. Mungkin mung ing kompleks militèr-teknis sing luwih apik.
      4. -2
        Februari 11 2024
        Bravo!
        Sampeyan nemokake cara asli kanggo metu saka kahanan.
        Lan kasunyatan manawa sawetara "garwane perwira politik" nyoba nyengat sampeyan ana ing semangat Soviet.
    2. -5
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      Saiki dheweke uga lelungan, nanging ora meh kaya nalika USSR.

      Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti. Sajrone rong taun kepungkur, paling ora ana 1,5 yuta wong sing teka ing Anapa. Iku padha karo taun 1979. Senajan populasi negara USSR lan Federasi Rusia iku incomparable ing ukuran. Kajaba iku, ing wektu iku wong ora bisa lelungan menyang luar negeri massal ing preian. "Mikhailov Svetlovs" bisa diitung ing tangan siji, lan rega 1200 rubles. kanggo layaran iku unaffordable kanggo paling. Saiki, umpamane, nganti taun 2022, rata-rata 4 yuta wong sing liburan ing luar negeri lan jumlahe terus berkembang. Menapa malih, kathah ingkang tindak mboten merga kekirangan, nanging merga wedi “bakal diapusi ing kono” lan kurang kawruh basa. Kabeh data iki kasedhiya ing Internet, mula iki dudu pernyataanku sing ora ana dhasar. Secara pribadi, kulawarga: bojo, putri lan putu wadon wis menyang Polandia, Jerman, Prancis, Spanyol, Italia, Austria, Republik Ceko, Kroasia, Hongaria, lan Siprus wiwit 2012. Nang endi wae ora suwe, nang endi wae telung dina, nang endi wae seminggu, rong minggu, nanging aku ngunjungi. Lan putriku lelungan kanthi kapisah karo bojone ... Sadurunge, aku ora bisa ngimpi babagan iki. Senajan, ya, aku preian ing Bulgaria ing taun 1968.
      1. +4
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        dibukak Polandia, Jerman, Prancis, Spanyol, Italia, Austria, Republik Ceko, Kroasia, Hongaria, Siprus

        wah! Kok ora ana sing isih ana??

        Aku durung menyang salah sawijining negara sing kadhaptar lan aku ora ngrancang. Kabeh negara katon kaya Russophobic. Nanging, ana sing ngrasa yen penulis ngomong kanthi bangga babagan lelungan ing kana.
        1. +3
          Februari 11 2024
          Kutipan: Stas157
          Nanging, ana sing ngrasa yen penulis ngomong kanthi bangga babagan lelungan ing kana.

          Thanks kanggo iki, sampeyan wis maca akeh materi sing menarik ing kene ing VO, ta? Warga Federasi Rusia wis nampa rong buku menarik. Apa hubungane karo Russophobia? Aku ora menyang Russophobes, nanging museum. Kang, maneh, sampeyan maca babagan kene, nambah tingkat intelektual. Lan gumunggung yen sampeyan bisa sinau, nanging ora pengin, ora apik banget. Aku pribadi luwih seneng ngerteni kabeh dhewe lan ndeleng kanthi mripatku dhewe, nanging kepiye carane ngerti jagad ing saubengé, mesthine saben wong milih dhewe.
          1. -1
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Thanks kanggo iki, sampeyan wis maca akeh materi sing menarik ing kene ing VO, ta?

            Kaya mangkono iku. Nanging saiki perang karo Barat kolektif. Padha nggunakake senjata kanggo mateni wong lanang kita ... Nulis babagan carane apik iku ana ora banget bener ing wayahe sajarah iki.
            1. -3
              Februari 11 2024
              Kutipan: Stas157
              Nulis babagan carane apik iku ana ora banget bener ing wektu sajarah iki.

              Tampilake kula ing artikel kang ngandika "sepira apik iku ana"? Kosok baline, aku wis nulis luwih saka sepisan yen wis ana, aku yakin saka pengalaman pribadiku manawa akeh perkara ing kene ora luwih elek, nanging luwih apik tinimbang ing kana. Lan kita dadi luwih apik saben taun. Nanging nyatane ana museum sing apik ing kana ... apa hubungane karo perang?
              1. +3
                Februari 11 2024
                Lan kita dadi luwih apik saben taun

                ngguyu ya...
                1. +4
                  Februari 11 2024
                  Hm. Memori kaya ngono ... Aku bakal ngomong ora bisa dipercaya. Dheweke ngelingi kabeh, nanging kanthi cara sing aneh - nandheske sing apik, sing ndadekake kesenengan, rasa seneng, penak, prestasi lan ndhelikake ing pojok peteng sing ora trep, ora nyenengake, balung ing lemari ... Inggih, ana uga sing menarik. lan bab misterius minangka - "efek Mandela".....
              2. AMG
                0
                Februari 11 2024
                Iku mung, sanajan ora ana hubungane karo acara nyata. Lan nganti pungkasan, perang gedhe, sawise meh kabeh bagean Eropa ing negara kasebut rusak. Piye wae iki saiki mboko sithik lali nalika kabeh limo bandingaken diwiwiti.
            2. -7
              Februari 11 2024
              Kutipan: Stas157
              Kutipan saka kaliber
              Thanks kanggo iki, sampeyan wis maca akeh materi sing menarik ing kene ing VO, ta?

              Kaya mangkono iku. Nanging saiki perang karo Barat kolektif. Padha nggunakake senjata kanggo mateni wong lanang kita ... Nulis babagan carane apik iku ana ora banget bener ing wayahe sajarah iki.

              Stas, sepisan maneh. Kawruh iku kagungane Gusti Allah, dudu kagungane manungsa. Lan mbagekke marang wong-wong iku mupangati kanggo wong-wong sing nyebar lan wong sing nampa. Saiki, contone, buku-buku iki wis metu lan bakal nggawa kawruh, kabungahan, lan kesenengan kanggo wong! Miturut cara, sing pisanan mung 844 rubel ing salah sawijining situs, lan ing Labyrinth 1200 rubel. Luwih becik ora menyang kana!
          2. + 13
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Aku pribadi luwih seneng ngerteni kabeh dhewe lan ndeleng kanthi mripatku dhewe, nanging kepiye carane ngerti jagad ing saubengé, mesthine saben wong milih dhewe.

            Sapa sing mangu-mangu. Sawetara, yen padha ora lair lanang, bakal nglampahi kanak-kanak tanpa dolanan ...
            Lan siji maneh... Kadhang-kadhang kepinginan mangan ngungkuli kepinginan ndeleng pepadhang. Lan aku uga kelingan pasuryan jijik saka "Eropah" sing teka ing kutha kanggo sinau saka "wilayah Eropah" mung amarga ing kene kanca-kancane bapak lan ibuku nggampangake mlebu ...
            Kanggoku, lelungan karo bapakku numpak prau setaun sepisan minangka pelayaran menyang sing ora dingerteni. Lan preian musim panas sing ditindakake ing desa karo mbah putri minangka istirahat sing paling apik lan introduksi kanggo kerja desa.
            1. 0
              Februari 11 2024
              Kutipan saka: ROSS 42
              dhokter omah

              Dokter kulawarga kita ngunjungi kabeh bocah ing dalan lan ora menehi pilihan khusus marang sapa wae. Aku wis nganggep tugasku!
              1. +2
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                Dokter kulawarga kita ngunjungi kabeh bocah ing dalan lan ora menehi pilihan khusus marang sapa wae.

                Nanging dokter kita ora lunga ing endi-endi ing mangsa lan ambulans ora teka ing endi-endi ... Iki minangka kahanan urip ... Lan ing musim semi, banyu banjir kabeh limang Zarechnaya ...
                Lan klinik anak No. 7 ana ing 9th Street Januari, sing sampeyan kudu mlaku luwih saka 2 km ...
                1. -2
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka: ROSS 42
                  mlaku luwih saka 2 km ...

                  Yuri Vasilievich! Sanajan Penza minangka kutha sing disimpen dening Gusti Allah, nanging isih dadi pusat regional ...
                  1. +4
                    Februari 11 2024
                    Vyacheslav Olegovich! Kemerovo, sanajan ibukutha Kuzbass, minangka desa ing 50-60s ... Bangunan kayu padhet.
                    Malah saiki ana pojok-pojok sing ora ana wong sing pengin mlaku ... Ing peteng ...
          3. +3
            Februari 11 2024
            Aku ora menyang Russophobes, nanging museum.

            Miturut cara, situs arkeologi Anapa apik banget. Bener, kaya para penggemar ing endi wae.
            1. 0
              Februari 12 2024
              Kutipan saka Arzt
              Miturut cara, situs arkeologi Anapa apik banget. Bener, kaya para penggemar ing endi wae.

              Aku wis ana luwih saka sepisan lan malah nulis artikel babagan iki ing VO.
        2. +5
          Februari 11 2024
          Kutipan: Stas157
          Kutipan saka kaliber
          dibukak Polandia, Jerman, Prancis, Spanyol, Italia, Austria, Republik Ceko, Kroasia, Hongaria, Siprus

          wah! Kok ora ana sing isih ana??

          Aku durung menyang salah sawijining negara sing kadhaptar lan aku ora ngrancang. Kabeh negara katon kaya Russophobic. Nanging, ana sing ngrasa yen penulis ngomong kanthi bangga babagan lelungan ing kana.

          Mulane aku ora nginep, amarga aku dolan. Seminggu wis cukup kanggo kesel lan kepingin mulih. "Kulon mung apik sajrone seminggu, banjur wektune kanggo burp."
          1. +3
            Februari 11 2024
            Kutipan saka tihonmarine
            "Kulon mung apik sajrone seminggu, banjur wektune kanggo burp."

            Carane apik sampeyan ngandika iku! Persis! Ngumbara liwat museum, kastil lawas, mangan ing restoran apik. Nanging ora luwih. Kepiye yen manggon ing kono kanthi permanen? Ora kanggo rega apa wae! Dene wong bodho, ing endi-endi, ana ing kene, mung luwih akeh, lan ing kene uga duweke dhewe. Iku luwih gampang karo wong-wong mau ...
            1. 0
              Februari 11 2024
              Kutipan saka kaliber
              Kepiye yen manggon ing kono kanthi permanen? Ora kanggo rega apa wae!

              Kita dudu wong sing bisa adaptasi karo Kulon.
            2. +2
              Februari 11 2024
              Kepiye yen manggon ing kono kanthi permanen? Ora kanggo rega apa wae!
              Apa, padha tenan kurban?
          2. +5
            Februari 11 2024
            Kutipan saka tihonmarine
            Seminggu wis cukup kanggo kesel lan kepingin mulih.
            Kenalan sing lelungan karo adhine menyang Paris ing pertengahan 90-an ngandhani carane dheweke lan adhine meh mlayu menyang pesawat, mula dheweke kepengin cepet bali menyang Rusia saka kutha sing reged lan ora sopan iki. Ekspresi "ndeleng Paris lan mati" wiwit main kanggo dheweke karo warna liyane - luwih peteng. Kesanku dhewe ing Jerman lan Holland ing wektu sing padha yaiku kuciwane lan bosen. Lan iki njupuk menyang akun kasunyatan sing Federasi Rusia, sawise USSR ing 90s, wis katon kaya dalan kanggo ora ono.
            1. -1
              Februari 11 2024
              Kutipan: Stanislav_Shishkin
              Kutipan saka tihonmarine
              Seminggu wis cukup kanggo kesel lan kepingin mulih.
              Kenalan sing lelungan karo adhine menyang Paris ing pertengahan 90-an ngandhani carane dheweke lan adhine meh mlayu menyang pesawat, mula dheweke kepengin cepet bali menyang Rusia saka kutha sing reged lan ora sopan iki. Ekspresi "ndeleng Paris lan mati" wiwit main kanggo dheweke karo warna liyane - luwih peteng. Kesanku dhewe ing Jerman lan Holland ing wektu sing padha yaiku kuciwane lan bosen. Lan iki njupuk menyang akun kasunyatan sing Federasi Rusia, sawise USSR ing 90s, wis katon kaya dalan kanggo ora ono.

              Nah, ing kene aku ngirim foto wong ireng sing turu ing hammocks ing dalan ing taun 2019 ... Lan aku nyritakake carane ngganggu turis lan gelo nalika dikirim ... "dijaluk pindhah." Padha ngerti basa Rusia, nanging!
              1. 0
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                Padha ngerti basa Rusia, nanging!
                Ana pangarep-arep sing ing 10 taun padha bakal miwiti kanggo introduce Rusia minangka basa manca ing sekolah menengah supaya kita luwih ngerti, lan ora mung nalika padha dikirim.
                1. 0
                  Februari 18 2024
                  Ana pangarep-arep sing ing 10 taun padha bakal miwiti kanggo introduce Rusia minangka basa manca ing sekolah menengah supaya kita luwih ngerti, lan ora mung nalika padha dikirim.

                  Iki bisa mung ing siji kondisi. Yen ing monumen sing isih ana kanggo prajurit-pembebas Soviet, kita ngganti T-34 dadi T-90 ... Ora bakal entuk cara liya. Pitakonan: apa perlu?
        3. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: Stas157
          Aku durung menyang salah sawijining negara sing kadhaptar lan aku ora ngrancang.
          Nanging muspra. Mbok menawa wis ngunjungi Kulon, sampeyan bakal duwe sikap sing luwih apik kanggo Rusia.
          1. -1
            Februari 11 2024
            Kutipan: Stanislav_Shishkin
            Nanging muspra. Mbok menawa wis ngunjungi Kulon, sampeyan bakal duwe sikap sing luwih apik kanggo Rusia.

            Mutusake kanggo troll? Aja bingung bourgeoisie karo Motherland Panjenengan. Senajan Kremlinbots nindakake iki kanthi sengaja!
            1. +4
              Februari 11 2024
              Kutipan: Stas157
              Apa sampeyan wis mutusake kanggo troll? Aja bingung bourgeoisie karo Motherland!
              Ora, aku ngomong iki kanthi ikhlas. Sampeyan iki sing mbingungake borjuis lan Motherland. Komunis ninggalake, borjuis teka, sampeyan ilang tanah air, nanging aku duwe lan isih duwe sanajan sawise ambruk USSR.
              1. +1
                Februari 11 2024
                Kutipan: Stanislav_Shishkin
                Borjuis wis teka, sampeyan ilang tanah kelairan, nanging aku duwe lan isih duwe.

                Apa yen Nazi teka? Apa sampeyan bakal ngawula ?? Kita duwe akeh polisi! Lan aku terus mikir kepiye carane iki bisa ditindakake?
                1. +3
                  Februari 11 2024
                  Kutipan: Stas157
                  Apa yen Nazi teka? Apa sampeyan bakal ngawula?
                  Ora. Wong-wong mau bakal dilayani dening wong-wong sing ora duwe tanah air, utawa, yen dheweke duwe, bakal tetep ana ing kenangan masa lalu: sampeyan ora duwe apa-apa.
                  1. 0
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: Stas157
                    Apa yen Nazi teka?
                    Aku bakal dadi luwih apik. Fasis tegese fasis asing. Borjuis kita isih luwih cedhak, mula owah-owahan kekuwatan ora nyuda tanah kelairanku. Aku ora ngerti kepiye perasaanku ing sangisore fasis Rusia, nanging aku rumangsa luwih seneng tinimbang komunis Soviet lan borjuis Rusia.
                    1. 0
                      Februari 11 2024
                      PS Ya, banjur mung bagean cilik saka Federasi Rusia sing bakal tetep.
        4. 0
          Februari 14 2024
          Aku heran kenapa sampeyan kudu tetep langsung? Eropa wis tuwa banget. Ana akeh barang sing menarik ing kana. Sawetara panggonan kaya dongeng. Kita kudu ngerti manawa kita kalebu budaya Eropa. Lan kita ngerti akeh. Lan menarik. Lan ora ana salahe yen wong lelungan golek ilmu. Sampeyan bisa nggoreng weteng ing segara. Utawa sampeyan mung bisa mlaku ing dalan. Duwe maca bab sing wicaksana sadurunge. Utawa ngumbara menyang museum.
          Ing China, India utawa ing ngendi wae, ora padha karo kita. Kita ora ngerti apa-apa ing kana. Lan kita ora ngerti jeneng lan prasasti.
      2. +5
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti.

        Nuwun sewu, nanging apa ora apa-apa yen 30-40 taun kepungkur?
        Carane akeh sing lunga ing vacation ing 1979 lan - minus 30-40 taun - ing 1939 ... 1949?
        Apa sampeyan ora mikir dinamika rada aneh kanggo prestasi sajrone pirang-pirang taun?
      3. +2
        Februari 11 2024
        Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti. Sajrone rong taun kepungkur, paling ora ana 1,5 yuta wong sing teka ing Anapa. Iku padha karo taun 1979. Senajan populasi negara USSR lan Federasi Rusia iku incomparable ing ukuran. Kajaba iku, ing wektu iku wong ora bisa lelungan menyang luar negeri massal ing preian. "Mikhailov Svetlovs" bisa diitung ing tangan siji, lan rega 1200 rubles. kanggo layaran iku unaffordable kanggo paling. Saiki, umpamane, nganti taun 2022, rata-rata 4 yuta wong sing liburan ing luar negeri lan jumlahe terus berkembang. Menapa malih, kathah ingkang tindak mboten merga kekirangan, nanging merga wedi “bakal diapusi ing kono” lan kurang kawruh basa. Kabeh data iki kasedhiya ing Internet, mula iki dudu pernyataanku sing ora ana dhasar. Secara pribadi, kulawarga: bojo, putri lan putu wadon wis menyang Polandia, Jerman, Prancis, Spanyol, Italia, Austria, Republik Ceko, Kroasia, Hongaria, lan Siprus wiwit 2012. Nang endi wae ora suwe, nang endi wae telung dina, nang endi wae seminggu, rong minggu, nanging aku ngunjungi. Lan putriku lelungan kanthi kapisah karo bojone ... Sadurunge, aku ora bisa ngimpi babagan iki. Senajan, ya, aku preian ing Bulgaria ing taun 1968.

        Anapa IMHO minangka papan sing paling apik kanggo ngendhokke ing pesisir Segara Ireng. Aku kesah kabeh liwat iku, saka Crimea kulon kanggo Abkhazia. Saiki pancen apik banget, aku ana taun kepungkur lan aku bakal lunga taun iki.
        Kauntungan utama yaiku pantai pasir. Sampeyan mung kudu pindhah ora menyang Anapa dhewe, nanging kanggo Dzhemete, Strip Sandy antarane Anapa lan Vityazevo, ana kurang ganggang.

        Kepemimpinan wicaksana Wilayah Moskow ngerti ngendi kanggo mbangun technopolis Era kanggo "perusahaan ilmiah". Ilmu mung ana ing kono, utamane ing musim panas. ngguyu
      4. +3
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Sajrone rong taun kepungkur, paling ora ana 1,5 yuta wong sing teka ing Anapa. Iku padha karo taun 1979. Senajan populasi negara USSR lan Federasi Rusia iku incomparable ing ukuran.

        Ana mobil liyane ing kepemilikan pribadi.
      5. 0
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Sajrone rong taun kepungkur, paling ora ana 1,5 yuta wong sing teka ing Anapa.

        Ing 80s, saben wong kalima ing RSFSR vacationed ing pesisir Segara Ireng. Lan iki mung statistik lelungan resmi, adhedhasar voucer.

        Kutipan saka kaliber
        Kajaba iku, ing wektu iku wong ora bisa lelungan menyang luar negeri massal ing preian.

        Ing taun 1985, 4,5 yuta wong ninggalake USSR menyang luar negeri. Angka-angka kasebut ngrusak mitos sing "meh ora lelungan." Mesthi, kurang saka saiki, nanging njupuk menyang akun rekreasi massa ing wilayah dhewe, iku cukup.
        Kutipan saka kaliber
        Aku malah ora bisa ngimpi iki sadurunge.

        Apa ngono? Kanthi tenang, kanca-kanca guru ngunjungi GDR lan Polandia, Bulgaria lan Cekoslowakia, Yugoslavia lan Hongaria, ngunjungi Finlandia lan Vietnam, China lan DPRK...
        1. -3
          Februari 11 2024
          Kutipan saka doccor18
          Kanthi tenang, kanca-kanca guru sampeyan ngunjungi GDR lan Polandia, Bulgaria lan Cekoslowakia, Yugoslavia lan Hongaria

          Sampeyan bisa liwat Sputnik lan liwat Oblsofprof. Aku ora ngerti babagan negara liya. Nanging aku ana ing Bulgaria ing taun 1968, lan sawise iku negara-negara sing kasebut ing ndhuwur ora narik kawigatenku. Lan diijini pindhah menyang Mesir mung yen sampeyan umur 25 taun lan ganti ... 28 rubel. Lan bojoku lan aku tansah ora duwe cukup dhuwit kanggo trip kuwi. Kita kudu milih kidul kita uga amarga iku perlu kanggo nambah kesehatan anakku. Bojoku duwe faktor Rh negatif, sampeyan ngerti apa sing bisa ditindakake. Kanggo pindhah menyang endi wae ninggalake cah wadon tanpa segara lan wedhi panas bakal dadi aib gedhe ing bagean kita. Lan ing taun 1986, dheweke uga kejiret ing udan sing ala lan wiwit ngalami masalah karo kelenjar tiroid. Mula ora ana rembug babagan negara manca ing wektu iku.
          1. +4
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Nanging aku ana ing Bulgaria ing taun 1968, lan sawise iku negara-negara sing kasebut ing ndhuwur ora narik kawigatenku.

            Dadi "padha ora ngarih-arih" lan "ora mungkin ninggalake" - iki, sampeyan ndeleng, konsep sing beda.
        2. -3
          Februari 11 2024
          Ing taun 1985, 4,5 yuta wong ninggalake USSR menyang luar negeri. Angka-angka kasebut ngrusak mitos sing "meh ora lelungan." Mesthi, kurang saka saiki, nanging njupuk menyang akun rekreasi massa ing wilayah dhewe, iku cukup.

          Aku ngetung. Iki minangka 1,63% saka total populasi. Kita meh ora metu, sing bener.
        3. +1
          Februari 11 2024
          Ing 80s, saben wong kalima ing RSFSR vacationed ing pesisir Segara Ireng. Lan iki mung statistik lelungan resmi, adhedhasar voucer.

          Dongeng. Ana statistik resmi. Cathetan kasebut yaiku 1988, 8,3 yuta teka ing Crimea. Kabeh wong, ora mung sing duwe voucher. A sethitik liyane ing pesisir Segara Ireng. Sanajan 25 yuta, iku 10% saka populasi. Utamane, mesthi, Moscow lan St Petersburg, nanging ora saben RSFSR kaping 5.
    3. + 11
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      Ayo dadi lali bab kasunyatan sing ana anggota saka CPSU

      A werewolf karo kertu party.

      Aku durung tau krungu Shpakovsky Chubais ngritik werewolf lan pengkhianat kuwi marang komunis.
      1. + 14
        Februari 11 2024
        Aku ora tau krungu Shpakovsky ngritik Chubais
        Werewolves, werewolves, aja ndemek
      2. -11
        Februari 11 2024
        Kutipan: Stas157
        Kutipan saka ee2100
        Ayo dadi lali bab kasunyatan sing ana anggota saka CPSU

        A werewolf karo kertu party.

        Aku durung tau krungu Shpakovsky Chubais ngritik werewolf lan pengkhianat kuwi marang komunis.

        Apa komunis ora ngombe, ora mangan, ora urip saka gaji? Dheweke ora tau mangan Roh Suci. Anggota RSDLP, lan banjur RCP (b), Larisa Reisner, contone, sawise revolusi, njupuk adus Sampanye, disandangi ing wulu larang lan tetep abdi. Lan nalika kanca-kanca partai nyalahake dheweke amarga ora sopan, dheweke mangsuli: "Apa kita ora nggawe revolusi kanggo awake dhewe?"
        1. +9
          Februari 11 2024
          Kutipan saka kaliber
          Larisa Reisner, contone, sawise revolusi, njupuk adus sampanye, disandangi ing wulu larang lan tetep abdi.

          Supaya duwe efek lengkap saka kemewahan sing Larisa Reisner sante, dhaftar: carane akeh pabrik, pesawat, yacht lan real estate manca dheweke duwe (kaya saiki "patriots")? Miturut cara, aku mung ndeleng biografi Reisner. Aku ora weruh sing kaya ngono. Apa sampeyan bisa menehi kula link?
          1. -7
            Februari 11 2024
            Kutipan: Stas157
            Apa sampeyan bisa menehi link?

            Ana artikel babagan iki ing majalah RODINA lan Secrets of the 20th Century. Nanging aku ora bakal ngomong apa nomer lan apa taun. Aku ora ngira yen aku butuh iki. Nanging materi kasebut katon menarik banget kanggo aku, mula aku nyisipake ing novelku "Telu saka Ensk." Lan amarga ana, tegese sumbere padhet. Sampeyan ngerti manawa ana wong bodho sing bisa nuntut amarga ngina "revolusioner favorit." Dadi sumber kudu resmi. Dene pabrik-pabrik iku wis cetha yen ora bisa ana. Nanging kita kudu mbandhingake ora karo pabrik lan yacht saka oligarki saiki, nanging karo rok kain N.K. Krupskaya.
            1. + 11
              Februari 11 2024
              Kutipan saka kaliber
              ing majalah RODINA

              Majalah kasebut muncul ing taun 1989 sawisé perestroika ... Banjur padha diwutahake rereget saka kabeh panci menyang USSR lan Solzhenitsyn dianakake kanthi dhuwur.

              Kutipan saka kaliber
              Nanging kita kudu mbandhingake ora karo pabrik lan yacht saka oligarki saiki, nanging karo rok kain N.K. Krupskaya.

              Sampeyan bisa mbandhingake karo Krupskaya! Carane wong wadon pisanan manggon ing Rusia saiki? Nadezhda Konstantinovna ora tau ngimpi kemewahan kuwi! Nanging kontribusi dheweke kanggo kabecikan negara luwih gedhe tinimbang kabeh digabungake.
              1. 0
                Februari 11 2024
                Kutipan: Stas157
                Majalah kasebut muncul ing taun 1989 sawisé perestroika ... Banjur padha diwutahake rereget saka kabeh panci menyang USSR lan Solzhenitsyn dianakake kanthi dhuwur.

                Stas! Aja nulis babagan apa sing sampeyan ora ngerti. "Rodina" - majalah Komisi Atestasi Tinggi. Nduwe syarat sing ketat banget kanggo artikel. Kita butuh pranala menyang dokumen arsip. Ana staf reviewer ... Apa aku kudu nulis kanggo sampeyan apa Komisi Atestasi Tinggi lan syarat apa sing ditrapake kanggo publikasi Komisi Atestasi Tinggi?
                1. +8
                  Februari 11 2024
                  "Stas! Aja nulis babagan sing sampeyan ora ngerti. Rodina - majalah VAK"
                  Aku weruh sampeyan uga ngerti sethitik. tanah air (modern), wis-
                  Saka 1989 nganti 1990 - edisi cetak koran Pravda.
                  Saka 1990 nganti 1991 - publikasi Dewan Tertinggi RSFSR lan Pemerintah RSFSR.
                  Saka 1992 nganti 1993 - publikasi Dewan Tertinggi Rusia lan Pemerintah Rusia.
                  Ing taun 1993, majalah kasebut diterbitake dening kolektif buruh.
                  Wiwit taun 1993, pangadeg majalah kasebut yaiku Pamrentah Federasi Rusia lan Administrasi Presiden Federasi Rusia. Dheweke duwe sikap miring menyang VAC. Aku maca majalah iki ing sawijining wektu, kadhangkala aku nemokake artikel menarik, sajarah lan jurnalisme, ana foto-foto sing apik banget. Yen sclerosis saya bener, ing endi wae ing jero garasi isih ana puluhan salinan
                  1. -5
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: ZloyKot
                    "Stas! Aja nulis babagan sing sampeyan ora ngerti. Rodina - majalah VAK"
                    Aku weruh sampeyan uga ngerti sethitik. tanah air (modern), wis-
                    Saka 1989 nganti 1990 - edisi cetak koran Pravda.
                    Saka 1990 nganti 1991 - publikasi Dewan Tertinggi RSFSR lan Pemerintah RSFSR.
                    Saka 1992 nganti 1993 - publikasi Dewan Tertinggi Rusia lan Pemerintah Rusia.
                    Ing taun 1993, majalah kasebut diterbitake dening kolektif buruh.
                    Wiwit taun 1993, pangadeg majalah kasebut yaiku Pamrentah Federasi Rusia lan Administrasi Presiden Federasi Rusia. Dheweke duwe sikap miring menyang VAC. Aku maca majalah iki ing sawijining wektu, kadhangkala aku nemokake artikel menarik, sajarah lan jurnalisme, ana foto-foto sing apik banget. Yen sclerosis saya bener, ing endi wae ing jero garasi isih ana puluhan salinan

                    Iku kabeh bener, nanging wis suwe jurnal iki dadi salah sawijining jurnal Komisi Atestasi Tinggi lan publikasi ing njerone nyukupi syarat Pengesahan Tinggi sing paling ketat.
                    1. +6
                      Februari 11 2024
                      "Iku kabeh bener, nanging wis suwe majalah iki dadi salah sawijining jurnal Komisi Atestasi Tinggi lan publik"
                      iku tau majalah vac! sinau materi ngguyu
                      1. -4
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: ZloyKot
                        iku tau majalah vac! sinau materi

                        Bukak dhaptar jurnal VAK lan deleng ...
                      2. +5
                        Februari 11 2024
                        "Bukak dhaptar jurnal VAK lan deleng ..."
                        apa dhaftar kuwi ana? lan sampeyan ngaku yen Vac sing ngedegake, mbiayai lan mriksa jurnal iki?
                      3. -4
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: ZloyKot
                        apa dhaftar kuwi ana?

                        Ya, lan dikenal kabeh calon lan dokter ilmu pengetahuan, lan pelamar. Aku ora ngomong sing iki diadegaké dening Komisi Attestation luwih. Mung publikasine ditampa dening Komisi Atestasi Tinggi minangka karya cetak kanggo pertahanan disertasi. Lan ana ing dhaptar jurnal sing ditampa dening Komisi Atestasi Tinggi kanggo pangayoman. Artikel-artikel kasebut ora dideleng dening spesialis VA, sing bakal konyol, nanging dening staf majalah kasebut. Lan netepi syarat-syarat kasebut cukup angel. Apa luwih terkenal tinimbang jurnal "Pitakonan Sejarah" ...
                      4. -3
                        Februari 11 2024
                        Aku mung mbukak dhaptar iki. Punika: Rodina 0235-7089 07.00.00 Ilmu sejarah lan arkeologi. Ora salahku yen sampeyan ora ngerti carane nggunakake Internet.
                      5. +4
                        Februari 11 2024
                        "Ya, lan wis dingerteni kabeh calon lan dokter ilmu pengetahuan, lan pelamar. Aku ora ujar manawa didegake dening Komisi Atestasi Tinggi."
                        Inggih, nggawa dheweke, ora angel. ya, lan sampeyan ngandika sing Rodina majalah VAC. Kepiye pratelan iki bisa dingerteni kanthi beda?
                        "Mung wae publikasine ditampa dening Komisi Atestasi Tinggi minangka karya cetak kanggo pertahanan disertasi."
                        Sing dakelingake, publikasi apa wae ing pers ditampa kanthi kapasitas iki, utamane kanggo calon kabeh jinis ilmu. ngguyu .
                        tanah kelairan ora istiméwa ing kene
                      6. -3
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: ZloyKot
                        Sing dakelingake, publikasi apa wae ing pers ditampa kanthi kapasitas iki, utamane kanggo calon kabeh jinis ilmu.
                        tanah kelairan ora istiméwa ing kene

                        Dhaptar ana ing ndhuwur, ing ndhuwur komentar sampeyan. Lan ANY publikasi ora ditampa sanajan ing 1985-1988. Bisa dilebokake, nanging paling ora rong artikel dibutuhake ing jurnal saka dhaptar Komisi Atestasi Tinggi. Lan padha dituduhake ing disertasi. Yen sampeyan ora pracaya, takon Eduard Vashchenko. Dheweke mbela awake dhewe babagan sejarah. Ana akeh artikel babagan VO.
              2. +1
                Februari 11 2024
                Kutipan: Stas157
                Sampeyan bisa mbandhingake karo Krupskaya!

                Dadi ayo mbandhingake karo Krupskaya, lan ora karo wanita pisanan saiki. Perbandingan fakta kudu bener, utamane babagan wektu. Iki minangka basis riset sejarah, Stas.
                1. +4
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka kaliber
                  Dadi ayo mbandhingake karo Krupskaya, lan ora karo wanita pisanan saiki. Perbandingan fakta kudu bener

                  Aku rumangsa bener yen mbandhingake wanita pertama karo wanita pertama? Sapa maneh sampeyan bisa mbandhingake dheweke!

                  Kutipan saka kaliber
                  Perbandingan fakta kudu bener, utamane babagan wektu.

                  Kita ora telat apa-apa! Apa sampeyan mikir yen ora bisa mbandhingake panguwasa lan elit sing urip ing wektu sing beda-beda?
                  Tanpa mbandhingake, kita ora bakal ngerti raja endi sing ala lan sing apik. Sawise kabeh, kabeh padha urip ing wektu sing beda-beda!
                  1. -4
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: Stas157
                    Kita ora telat apa-apa!

                    Miturut wektu adegan, Stas. Ana sing dakdeleng yaiku aku kudu nindakake kegiatan pendhidhikan ing kene ... Luwih becik menyang perpustakaan, Stas, ndeleng majalah Rodina, pesen maneh. Dina iki mung Minggu, cukup bisa ditindakake. Nanging aku kesel kanggo nerangake bebener banal kanggo sampeyan, nuwun.
              3. -1
                Februari 11 2024
                Kutipan: Stas157
                ing 1989, sawise perestroika ... Banjur padha diwutahake rereget ing USSR saka kabeh pot.
                Kenapa CPSU ngadeg sisih? Ora, kabeh rereget iki diwutahake liwat dheweke ing tengah lan lokal. Senajan, akeh komunis biasa lan ora banget kaget dening iki banjur. Dina iki sampeyan terus bisnis reged iki marang Federasi Rusia. Sampeyan ngrusak "donya kekerasan" kanthi goroh sing banter, sampeyan ora bakal tenang
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Kutipan: Stanislav_Shishkin
                  Dina iki sampeyan nerusake bisnis kotor iki marang Federasi Rusia. Sampeyan ngrusak "donya kekerasan" kanthi goroh sing banter, sampeyan ora bakal tenang

                  Iki mung kedadeyan ing pikiran sing radhang. Deleng rating sampeyan. Dheweke ngomong kanthi apik babagan kecukupan sampeyan.
            2. +5
              Februari 11 2024
              Nanging materi kasebut katon menarik banget kanggo aku, mula aku nyisipake ing novelku "Telu saka Ensk." Lan amarga ana, tegese sumbere padhet.
              ngguyu ngguyu ngguyu
              1. +4
                Februari 11 2024
                Kutipan: Aviator_
                Nanging materi kasebut katon menarik banget kanggo aku, mula aku nyisipake ing novelku "Telu saka Ensk." Lan amarga ana, tegese sumbere padhet.
                ngguyu ngguyu ngguyu

                Sugeng Sergey hi Nganti pirang-pirang taun, paling ora salah siji kanca bakal gumunggung yen dheweke maca! Ora ana wong! Contone, nalika aku teka ing situs, aku maca 2 buku dening penulis --- INDIA lan KRUSADA. Aku tau weruh pesen sing wong liya wis maca apa-apa. Ing kertas utawa online. Buku babagan India lan Tentara Salib murah; sampeyan isih bisa tuku ing sawetara situs web kanthi rega 200 rubel. Nanging edisi liyane ---- 5-6 -7 taun kepungkur (aku ora ngelingi persis) ditawakake sawetara ewu ~~ 20 -40 recourse
                1. +3
                  Februari 11 2024
                  Sugeng rawuh, Dmitry! Penulis dhewe nulis yen sing utama kanggo dheweke yaiku nampa ragad. Dheweke entuk. Ora mungkin bukune duwe sirkulasi tambahan.
                  1. +3
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: Aviator_
                    Sugeng rawuh, Dmitry! Penulis dhewe nulis yen sing utama kanggo dheweke yaiku nampa ragad. Dheweke entuk. Ora mungkin bukune duwe sirkulasi tambahan.

                    Aku bisa ndeleng kepiye saiki, nanging aku ora duwe wektu kanggo situs kasebut recourse Aku akhir-akhir iki sibuk lan ora ngunjungi VO Nyuwun
                    1. +2
                      Februari 11 2024
                      Akeh karya? Pendhaftaran semester musim semi diwiwiti minggu ngarep, lan aku kudu maneh ngebor menyang jarak sinau korban listrik lan magnetisme lan mekanika kuantum (kursus 1 lan 2). Ya, tugas utama uga nyenengake.
                      1. +2
                        Februari 11 2024
                        Ora akeh recourse Nanging kadhemen maneh, lan ana janji kabeh sasi + 3 ° C-3 ° C, kabeh salah ....
                        Kutipan: Aviator_
                        ...... maneh kanggo palu menyang korban listrik remot kontrol lan magnetisme lan mekanika kuantum ....

                        Aku iri karo jelimu karo iri putih. ngguyu ngendi 18 sandi?
                        Aku ora kejawab macem-macem artikel sing apik....sayang. Aku bakal nyoba maca dina iki hi
                      2. +1
                        Februari 11 2024
                        Ing saben klompok (15-18 organisme) ana 2-3 wong sing kasengsem ing iki. Aneh, 1-2 wong wadon.
                  2. -2
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: Aviator_
                    Ora mungkin bukune duwe sirkulasi tambahan.

                    Paradoxical Tanks piyambak diterbitake kaping telu. "We'll Die Near Moscow" - loro, lan buku "Kanggo wong-wong sing tresna kanggo Craft" kaping telu, 100 ewu lan 150 ewu salinan. "Ksatria Abad Pertengahan", nanging mung ana siji. Nanging sirkulasi kanggo 1998 ana 70. Lan sawetara buku teks ing iklan persis kaping telu. Aku ora kelingan jenenge. Iku babagan sampling ... Kabeh ana ing Internet, dikirim, lan ing pungkasan, ing kaca pungkasan, nomer sirkulasi lan nomer publikasi dituduhake. Dadi ora perlu ngira-ngira, bukak Internet lan goleki ... Nanging yen sampeyan sibuk, aja nulis. Yen ora dadi bodho. Kepriwe bocahe...
            3. +1
              Februari 11 2024
              Kutipan saka kaliber
              Aku dilebokake ing novelku "Telu saka Ensk". Lan amarga ana, tegese sumbere padhet.
              ngguyu
              Aku uga maca "rahasia ndhuwur" ing koran sing Trotsky lan Lenin padha homo lan bab sing padha karo saben liyane.
              1. -4
                Februari 11 2024
                Kutipan: Mordvin 3
                Aku uga maca "rahasia ndhuwur" ing koran sing Trotsky lan Lenin padha homo lan bab sing padha karo saben liyane.

                Majalah Rodina lan koran Top Secret iku rong perkara sing beda. Sampeyan bisa ngrujuk menyang sing pisanan. Sing nomer loro ora mungkin.
            4. 0
              Februari 12 2024
              Lan amarga ana, tegese sumbere padhet.

              Manipulasi adhedhasar kesalahan logis "appeal to authority"
              Nanging aku ora bakal ngomong apa nomer lan apa taun.

              Ora bakal kaya ing salah sawijining obrolan sadurunge, nalika aku mriksa link menyang buku sampeyan dhewe lan ternyata ora ana konfirmasi tembung sampeyan?
              1. -1
                Februari 12 2024
                Quote: skeptis jahat
                Ora bakal kaya ing salah sawijining obrolan sadurunge, nalika aku mriksa link menyang buku sampeyan dhewe lan ternyata ora ana konfirmasi tembung sampeyan?

                Timur, aku pancen ora nggatekake kabeh cek sampeyan. Aku nulis novel sing serius, ora kanggo wong bodho, lan aku nyoba nglebokake bahan sing bisa diakses lan menarik, kalebu saka Tanah Air. Contone, ana bab Yahudi Pukhovich, sing uga saka Motherland. Nanging alangan iku ing 2005 dheweke ora ngirim artikel ing Internet. Lan aku nulis novel ing taun 2005. Cetha yen aku lali saka ngendi aku entuk apa, lan majalah iki wis disimpen. Umume Timur, ora ana gunane ngapusi wong miskin mental, sing aku kalebu bagean tartamtu saka pamirsa lokal. Iki ngisor martabatku. Kayane nabrak bocah...
          2. +7
            Februari 11 2024
            Kutipan: Stas157
            Miturut cara, aku mung ndeleng biografi Reisner.

            Jeneng dheweke cocok, padha panginten sing revolusi bakal ngidini kanggo ngrampok Rusia, nanging kanca Stalin ngerti iki lan mbalek menyang aspal.
        2. + 10
          Februari 11 2024
          Kanggo sawetara alasan, aku langsung ngelingi salah sawijining video saka 2014 ing Crimea, nalika pamilik kafe lan hotel pribadi wiwit pindhah menyang undang-undang Rusia. Dheweke ujar, "Kita ora ndhukung musim semi Krimea kanggo mbayar pajak." ya
      3. -5
        Februari 11 2024
        Kutipan: Stas157
        Shpakovsky Chubais ngritik werewolf sing padha lan pengkhianat marang komunis.

        Apa sing bakal nggawe dheweke luwih elek? Lan ... ing basis apa aku bakal nulis bab wong? Aku ora bisa kanggo wong, Aku ora ngerti wong pribadi. Apa sampeyan pengin aku mbaleni artikel wong liya? Apa sampeyan nulis ulang nggunakake anti-plagiarisme kanggo nggawe anyar? Lan ing ngendi aku bakal nyelehake mau? Buku endi? Tegese, iku karya sing ora produktif. Tegese, ora nguntungake ing kabeh babagan. Tulis paling ora siji artikel, sampeyan bakal ngerti yen iki dudu tugas sing gampang. Lan yen mangkono, wartawan kudu ngupayakake panjaluk maksimal kanggo bahan kasebut.
    4. 0
      Februari 11 2024
      Kutipan saka ee2100
      sing S. Shishkin lan Knell Wardenheart, Mungkin padha sawetara jenis panguwasa kanggo penulis.

      Iki minangka pembaca situs kita. Dheweke ninggalake komentar kasebut. Lan aku nggawa dheweke amarga aku setuju banget karo dheweke. Lan kenapa nulis maneh? Nanging yen sampeyan pengin ndeleng celukan lan tembung sampeyan, sing aku uga setuju, sampeyan mesthi bakal weruh. Apa aku nglawan? Lan sampeyan ora bisa mbantah? Aku setuju banget karo frasa iki: "Lan babagan kasunyatan sing angel tuku tiket. Ya, kedadeyan kasebut." Aku bakal nglebokake ing artikel sabanjure babagan preian 1980.
    5. +4
      Februari 11 2024
      Nanging titik kasebut, miturut pamrentahan Soviet, meh kabeh wong bisa santai ing pesisir. Wong-wong mau banjur padha menyang segara.
      Saiki dheweke uga lelungan, nanging ora meh kaya nalika USSR.

      Bisa. Pitakonan iku - carane? Kaya ing Sportloto-82, ing kandhang pitik?

      Ing wektu sing padha, panggedhe partai pancen ngormati awake dhewe.
      Aku isih kelingan kagete persaudaraan mahasiswa ing kantin ing bangunan tilas pusat metodologi kanggo buruh partai, sing dumadakan dibukak kanggo kabeh wong ing taun 1991. Kursi empuk, piring porselen, 6 jinis kursus pisanan mung karo susu wajib ... Kabeh iki kanthi sopan santun staf lan rega sing ora sopan.
      nanging musike ora suwe. Pisanan, kita ngganti piring nganggo mangkok Zonovsk logam ... ngguyu
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka Arzt
        dumadakan dibukak kanggo kabeh wong ing taun 1991.

        Ing taun-taun kasebut, wong-wong diidini mlebu ing Kremlin Moskow kanthi gratis.
        1. +2
          Februari 11 2024
          Ing taun-taun kasebut, wong-wong diidini mlebu ing Kremlin Moskow kanthi gratis.

          Ya, Khrushchev ngidini ing taun 1955. Nanging ora gratis, nanging kanggo 3 rubel, sawise denominasi - 30 kopecks.
          1. +2
            Februari 11 2024
            Ing taun 1992 aku ana ing kono pancen gratis.
    6. +1
      Februari 12 2024
      Saiki daya beli wong rata-rata luwih dhuwur; saben wong ana kaping pindho m2 omah; kaping pirang-pirang macem-macem barang.
    7. +1
      Februari 15 2024
      Lan babagan kasunyatan sing angel tuku tiket. Ya wis kedaden. Saiki kabeh luwih prasaja. Nanging titik kasebut, miturut pamrentahan Soviet, meh kabeh wong bisa santai ing pesisir. Wong-wong mau banjur padha menyang segara.
      Ing taun 1979, kita lunga menyang sepur suwene 3 dina. box office kanggo tuku karcis kanggo Anapa. Mudik! Lan padha tuku. Kantor karcis ing Bulak mbukak jam 8 lan tutup kanggo nedha awan jam 12. Nalika ibu lagi kerja, aku ngadeg ing panggonane. Lan bab lucu iku padha tuku, lan akeh sing perlu 4 kursi ing ngarepku, nanging aku mung 2 lan padha di-push kula liwat meh separo liwat baris. Ibu rawuh sak nedha awan, lan aku ngadeg karo karcis lan mangan eshpechmyak. Seneng kaya gajah. Mulane, aku ora ngerti carane pindhah ing vacation lan ora njupuk tiket bali?! Malah nalika isih sekolah, aku ngerti iki. Nanging penulis ketoke luwih pinter. hi
  2. + 15
    Februari 11 2024
    Ana antrian sing padha kanggo karcis sepur ing sangisore bourgeoisie sawise USSR, malah nganti tuku ing Internet. Tegese, ora ana bedane, kajaba rega sing diunggahake menyang langit-langit.

    Lan tiket sepur menyang Crimea saiki wis didol kabeh ing musim panas. Iku mokal kanggo tuku ing mangsa panas! Lan kabeh padha nyalahake USSR. Jarene jaman biyen ana kekurangan sing nggegirisi, nanging saiki, jarene ora ana... Ya, paling ora sampeyan bisa njaluk dhuwit!
    1. +2
      Februari 11 2024
      Kutipan: Stas157
      . Ya, paling ora sampeyan bisa ngubengi kono kanthi dhuwit!

      Lan akomodasi karo dhaharan uga. Mung yen ing voucher. Wong tuwaku vacationed ing sanatorium ing Crimea, ing mratelakake panemume, kanggo 170 rubles, iku pira rega tiket. Dhuwit mung lucu
      1. -4
        Februari 11 2024
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Wong tuwaku vacationed ing sanatorium ing Crimea, ing mratelakake panemume, kanggo 170 rubles, iku pira rega tiket.

        Aku uga ora nolak, nanging kanggo guru deso ing 1977-1980. (paling ora kanggo wong-wong sing aku kenal lan ing desaku, ing ngendi aku lan bojoku kerja) dheweke ora menehi sapa wae. Nanging rega kanggo preian liar wis beda. Dadi, ing taun 1981, aku lan putriku liburan ing Gurzuf. Sepuluh dina - 500 rub. Kita meh ora nggawe, nanging segara ... Lan ing taun 1982 padha - 550 rubel.
        1. + 15
          Februari 11 2024
          Kutipan saka kaliber
          Dadi, ing taun 1981, aku lan putriku liburan ing Gurzuf. Sepuluh dina - 500 rub. Kita lagi wae digawe iku

          Soko sing larang. Apa sampeyan ora metu saka restoran? Lelungan menyang sanatorium bakal luwih murah! Sampeyan nglampahi apa? Biaya 5 rubel dina kanggo wong galak nyewa kamar - 50 rubel kanggo sepuluh dina. Panganan murah ing kantin, lan uga lelungan.
          1. -1
            Februari 11 2024
            Kutipan: Stas157
            Apa sampeyan ora metu saka restoran?

            Kamar kanggo telu wis 15 rubel + lelungan (tiket) + dhaharan. Ora ana wektu kanggo restoran. Lan tuku tiket... Ha! Nanging ora ana! Ing Oblsovprof kabeh kanggo buruh lan petani bebarengan. Sampeyan mikir aku ora nyoba. Aku ora bodho ... nanging aku ora bisa nindakake.
          2. +3
            Februari 11 2024
            Kutipan: Stas157
            Biaya 5 rubel dina kanggo wong galak nyewa kamar - 50 rubel kanggo sepuluh dina.

            Ing Gandiadi lan Leselidze, ing musim panas 1982 aku nyewa kamar kanggo 2 rubel, lan ing musim gugur aku mbayar rong rubel kanggo rong dhaharan saben dina saka wanita Armenia. Restaurant biaya 10 rubles kanggo kula piyambak. 500 rubles saben wulan. Uga, lan uga 500 rubel "kanggo keluwihan".
            1. -3
              Februari 11 2024
              Kutipan saka tihonmarine
              Inggih, luwih

              Ya, ana telu ... Dadi 500 rubel. Cukup kanggo kita, nanging ing Crimea ing Gurzuf, rega luwih dhuwur tinimbang Gandiadi.
              1. +2
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                Dadi 500 rub. iku wis cukup kanggo kita.

                Kanggo wong telu ana 500 rudders, iki normal. Wong-wong sing mlarat teka ing September, ing pungkasan "musim beludru", luwih murah
                1. -4
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka tihonmarine
                  ing pungkasan "mangsa beludru", iku luwih murah

                  Kita duwe "mangsa kerja" wiwit tanggal 1 September nganti 5 Juli.
        2. + 10
          Februari 11 2024
          Iki CARA sampeyan kudu ngaso kanggo nggawe 10 ing 500 dina !!! rubel???
          Salah siji goroh, utawa "liburan nyata" karo gypsies lan bruwang
      2. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Wong tuwaku vacationed ing sanatorium ing Crimea, ing mratelakake panemume, kanggo 170 rubles, iku pira rega tiket. Dhuwit mung lucu

        Lan padha menehi kula kanggo free.
    2. -4
      Februari 11 2024
      Kutipan: Stas157
      Lan tiket sepur menyang Crimea saiki wis didol kanggo kabeh musim panas

      Aku ora ngerti babagan Crimea. Nanging kepiye carane bisa didol yen dodolan mbukak 90 dina sadurunge tanggal sing dibutuhake? Lan sampeyan bisa tansah njaluk tiket. Kita wis lelungan menyang Kidul wiwit taun 2021.
      1. +3
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Lan sampeyan bisa tansah njaluk tiket.

        Ing mangsa panas iku mokal kanggo tuku karcis Sepur kanggo Crimea. Apa sampeyan wis nyoba iki? Aku nyoba. Iki didol kanggo kabeh musim panas.
        1. -3
          Februari 11 2024
          Kutipan: Stas157
          Ing mangsa panas iku mokal kanggo tuku karcis Sepur kanggo Crimea. Apa sampeyan wis nyoba iki? Aku nyoba. Iki didol kanggo kabeh musim panas.

          Aku ora bisa ngomong apa-apa iki, Stas. Nanging aku ora nate ngalami masalah menyang Wilayah Krasnodar.
    3. +7
      Februari 11 2024
      Ana antrian sing padha kanggo tiket sepur ing sangisore borjuis
      Nalika aku wis ana ing sangisore borjuis, aku manggon ing St Petersburg suwene suwe, kerja ing polisi, aku duwe preian ing musim panas, aku tuku tiket mulih menyang Semenanjung Taman sewulan sadurunge, ing kantor tiket militer. , karo ID.
      1. -2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka parusnik
        Ing treasury militèr, karo identifikasi.

        +++++++++++++++++++
        1. +7
          Februari 11 2024
          Kanggo sasi lan ing militèr, ora ing biasanipun, sampeyan menehi kula pluses, kanggo liyane, aku lelungan gratis ing transportasi umum, kaya ing USSR, sampeyan ora bisa mbukak menyang gaji saka perwira polisi ing umum. transportasi ing kaping anyar padhang. Menapa malih, miturut ing Course saka karya sing, sawise divorce, padha teka ing panggonan ing dhewe. Mung wong-wong sing ana ing pengadilan kutha, aku nandheske ing pengadilan kutha, ora ing regional utawa ing militèr, padha dikirim dening transportasi khusus. Miturut cara, bab pangiriman, lan saiki lanang teka ing cara sing padha, karo dhewe ing pamindhahan, padha ora ngirim menyang pengadilan distrik.
    4. +4
      Februari 11 2024
      Ana tiket menyang Crimea, ana tiket taun kepungkur, lan sampeyan bisa tuku ing mangsa panas. Malah resmi, panguwasa lokal ngomong babagan kegagalan musim liburan. Taun kepungkur aku ana ing Sudak ing awal September. Ing sanatorium kita, sawetara bangunan kosong.
      1. 0
        Februari 11 2024
        Kutipan: Sergey Valov
        Ana tiket menyang Crimea, ana tiket taun kepungkur, lan sampeyan bisa tuku ing mangsa panas.

        Kanggo rong musim panas berturut-turut, aku nyoba njaluk tiket sepur menyang Crimea. Lan dheweke ora nate njupuk.

        Kajaba iku, ana akeh artikel lan bukti babagan kekurangan tiket menyang Crimea.
        Tiket adol metu pas dodolan dibukak

        https://www.tourdom.ru/news/uekhat-vsey-semey-v-krym-na-poezde-na-kakie-daty-est-mesta.html
        Napa ora ana tiket menyang Crimea?

        https://dzen.ru/a/Yo-TWRkShCfB-l7Q
        1. +4
          Februari 11 2024
          Ketoke kita manggon ing macem-macem negara lan ing wektu sing beda-beda. Aku ora duwe masalah.
          1. +2
            Februari 11 2024
            Kutipan: Sergey Valov
            Ketoke kita manggon ing macem-macem negara lan ing wektu sing beda-beda.

            Aku duwe perasaan sing padha!
        2. +2
          Februari 11 2024
          Kutipan: Stas157
          Kanggo rong musim panas berturut-turut, aku nyoba njaluk tiket sepur menyang Crimea. Lan dheweke ora nate njupuk.

          Saka Krasnodar sampeyan bisa pindhah menyang Crimea sawayah-wayah kanthi bis utawa minibus kanthi rega terjangkau. Ing wilayah kasebut, sopir taksi saiki ngrekrut sawetara klien kanggo mobil (nganti mobil lengkap) - uga ora larang.
          1. +1
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Vasya
            Saka Krasnodar sampeyan bisa pindhah menyang Crimea sawayah-wayah kanthi bis utawa minibus kanthi rega terjangkau.

            Ora ora. aku lulus. Aku ora pengin mlaku-mlaku nganggo koper, goleki bis lan taksi ing kutha sing ora pati ngerti, banjur macet ing kono sajrone enem utawa pitung jam (Sevastopol). Apa kesenengan!

            Apa wae sing bisa dikandhakake, dadi luwih murah lan luwih nyaman kanthi pesawat menyang resort manca! Sing daklakoni saben taun. Aku pengin pindhah menyang Crimea (kaping pindho). Iku ora bisa metu! Lan ing jaman Soviet, kita ajeg mabur mrana karo wong tuwa.
            1. 0
              Februari 11 2024
              Kutipan: Stas157
              Apa wae sing bisa dikandhakake, dadi luwih murah lan luwih nyaman kanthi pesawat menyang resort manca! Mengkono aku saben taun

              Iki kabeh sampeyan kudu ngerti babagan "patriot Rusia" lokal.
              1. 0
                Februari 11 2024
                Quote: Repellent
                Iki kabeh sampeyan kudu ngerti babagan "patriot Rusia" lokal.

                Golovan, aku isih nyopir mobil manca, mung mikir!

                Apa sampeyan ora menyang luar negeri kanthi prinsip, sanajan liburan ing segara? Aku ora ngerti yen sampeyan pancen tertutup! Aku ora bakal kaget yen kanggo sampeyan squabbles ing forum sing liyane paling apik kanggo nyawa. Kasunyatan sing wis kabukten (dinilai saka Larangan lan akeh reinkarnasi)!
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  Kutipan: Stas157
                  Golovan, aku isih nyopir mobil manca, mung mikir

                  Inggih, mungsuh - mesthi ngguyu

                  Apa aku ngomong iku patriot, Stasik, mung kene lan ing tembung. Nanging ing kasunyatan - oportunis biasa, uga, kaya Shpakovsky nglirik

                  Kutipan: Stas157
                  Apa sing sampeyan lakoni

                  Lha kowe piye? Maksude piye? Ing baris, pikes, ing baris! ngguyu

                  Kutipan: Stas157
                  Apa sampeyan umume ora lelungan ing luar negeri, sanajan liburan ing segara?

                  Luar negeri, Stasik - ditulis kanthi kapisah. Siji-sijine sing luwih elek yaiku "menyang luar negeri", pikirake, aku wis ndeleng iki ngguyu

                  Ora, aku ora lunga. Terakhir aku liburan ke luar negeri pas taun 2007. Nanging sakdurunge aku akeh gawean - wah... kowe ora tau ngimpi. Kanca-kanca ya
            2. +4
              Februari 11 2024
              dening pesawat kanggo resorts manca!
              Pindhah menyang negara NATO ing pesawat sing dibangun dening mungsuh?
              1. -1
                Februari 11 2024
                Quote: pemotong baut
                Pindhah menyang negara NATO ing pesawat sing dibangun dening mungsuh?

                Miber ing 2011 ing Tu-204. Aku luwih seneng karo cara iki tinimbang ing Boeing lan Airbus sing sempit.
                1. -1
                  Februari 11 2024
                  Miber ing 2011 ing Tu-204
                  Lan ing ngendi kedadeyan langka kasebut? Aku luwih seneng Boeing - malah muni luwih serius.
    5. +3
      Februari 11 2024
      Ya, paling ora sampeyan bisa ngubengi kono kanthi dhuwit!
      Pancen bener. Ana kasus unik ing pertengahan 70-an, nalika taun-taun mahasiswa. Kancaku Vovka Butakov mulih kanggo preian musim panas menyang Novy Svet, cedhak Sudak, kanggo 5 kopecks, lan dheweke mbayar ing tahap pungkasan rute, ing bis No. 1 (Dachnoye-Uyutnoye). Panjenenganipun ngatur kanggo lelungan ing Sepur kanggo free, katon saka mahasiswa miskin nyumbang kanggo iki.
  3. +8
    Februari 11 2024
    Apa sampeyan ngomong babagan tiket?
    Aku bakal ngandhani sampeyan rong kasus saka uripku. Ing taun 1984 kita kudu ngidul. Lan aku menyang Moskow, mutusake manawa aku bakal lunga saka kana. Lan dheweke lunga. Ya, aku ngadeg ing baris. Ya, aku lungguh ing stasiun meh sedina. Nanging, supaya ora lungguh, aku lunga menyang bioskop sing dipilih kanthi acak. Nanging aku ora ngerti Moscow.
    Dadi aku lunga tanpa masalah. Sepur kasebut ekstra, nanging dikirim kaya sing dikarepake. Mbalik ing wayah sore. Temenan, amarga iki wulan Juni, tiket menyang lor gratis. Kajaba iku, aku nemokake yen ora perlu ngliwati Moskow. Sochi-Vorkuta ngliwati wilayahku.
    Kasus kapindho. Pungkasan 80s. Aku banjur kerep mabur. Flight Murmansk-Krasnodar, mangsa maneh. Lan maneh kita mabur adoh ing ekstra. Pesawat kargo saka jinis sing ngangkut paratroopers. Penumpang lungguh ing pinggir lan mabur. Sawetara wong saka pelaut mapan ing lawangan transportasi, njupuk botol lan kanthi tenang, tanpa gangguan, ngrayakake penerbangan nalika liburan.
  4. + 13
    Februari 11 2024
    Siji bab sing aku ora ngerti yaiku yen artikel kaya ngono entuk tanggapan sing luwih negatif, kenapa terus nulis kanthi kegigihan maniac? Utawa, kaya sing diomongake, sampeyan wis nggigit?
    1. -5
      Februari 11 2024
      Kutipan: Alexey 1970
      Siji bab sing aku ora ngerti yaiku yen artikel kaya ngono entuk tanggapan sing luwih negatif, kenapa terus nulis kanthi kegigihan maniac? Utawa, kaya sing diomongake, sampeyan wis nggigit?

      Alexei! Inggih, sampeyan ora bisa dadi prasaja-minded. Kaping pisanan, yen tanggapan negatif banget medeni sampeyan, aku bakal ngandhani manawa ratingku, minangka indikator + lan - tanggapan, sanajan dheweke terus berkembang! Ya, wiwitane rada mudhun, nanging banjur tuwuh maneh. Ingkang kaping kalih, panjenengan kedah mangertosi lan mangertosi bilih tiyang kita menika boten biyasa ngaturaken panuwun, ananging kathah ingkang remen ngritik. Lan sing ngritik sijine -, nanging ... banjur sing LIKE bahan iki teka. Lan ana akeh liyane! Lan padha sijine +. Nanging dheweke ora nulis tanggapan, supaya ora melu polemik bodho sing jelas. Lan pungkasane, Alexey, ing jurnalisme online dudu "bit" sing penting, nanging mung jumlah klik sing duwe peran. Amarga ... iklan didol "saben klik". Sing luwih akeh, luwih dhuwur daya tarik investasi situs kasebut. A + padha utawa - ora muter peran sembarang. Apa jelas, Alexey? Aku duwe buku teks kanggo universitas "Jurnalisme online lan pariwara online" - kabeh iki diterangake kanthi rinci. Lan kasedhiya gratis. Sampeyan bisa nemokake lan maca. Iku ora garing ditulis, nanging prasaja, cetha lan menarik.
    2. +9
      Februari 11 2024
      Siji bab sing aku ora ngerti yaiku yen artikel kaya ngono entuk tanggapan sing luwih negatif, kenapa terus nulis kanthi kegigihan maniac? Utawa, kaya sing diomongake, sampeyan wis nggigit?

      Dadi dheweke mbayar dhuwit.. dadi dheweke nyritakake.. dheweke nemokake dalane..
      1. +7
        Februari 11 2024
        Supaya padha mbayar dhuwit normal, utawa iku luwih gampang kanggo uncalan telek ing wong, nanging dhuwit ora mambu? Dadi sapa sing nulis? Sanajan dheweke dhewe menehi jawaban ing komentar ing ndhuwur. Babagan wong-wong iki sing padha ngomong "ora ana gendera, ora ana tanah kelairan, ora ana sing suci." Wangsulan: Bab ingkang utama iku dhuwit lan ora Matter sapa lan carane nulis bab. Dadi pranyata wong iku kaya ing tembang ing link iki https://rus.hitmotop.com/song/48206844#
        1. +4
          Februari 11 2024
          Supaya padha mbayar dhuwit normal, utawa iku luwih gampang kanggo uncalan telek ing wong, nanging dhuwit ora mambu? Dadi sapa sing nulis? Sanajan dheweke dhewe menehi jawaban ing komentar ing ndhuwur. Babagan wong-wong iki sing ngomong "ora ana gendera, ora ana tanah kelairan, ora ana sing suci"
          1. -5
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Svarog
            ora ana sing suci

            Ora bener. Kita pracaya marang Gusti Allah, lan liyane awis!
        2. +9
          Februari 11 2024
          Supaya padha mbayar dhuwit normal, utawa iku luwih gampang kanggo uncalan telek ing wong, nanging dhuwit ora mambu? Dadi sapa sing nulis? Sanajan dheweke dhewe menehi jawaban ing komentar ing ndhuwur. Babagan wong-wong iki sing ngomong "ora ana gendera, ora ana tanah kelairan, ora ana sing suci"
          [kutipan][/kutipan]
          Kabeh sing isih ana yaiku kanggo simpati karo Shpakovsky.. betapa elek banget dheweke.. Umume sifate manungsa kanggo ninggalake kabeh sing apik ing memori.. lan nglalekake sing ala.. utamane sing cilik-cilik kaya ngono. psyche normal dianggo .. kanggo Shpakovsky mekanisme iki rusak .. iki ngendi iku perlu goleki masalah .. ing muda .. wong ketoke nyebabake Shpakovsky trauma .. kang digawa karo dheweke lan pour metu ..
          1. 0
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Svarog
            ing Shpakovskoye mekanisme iki rusak.

            Kosok baline, Vladimir. Profesional diasah kanggo kesempurnaan. Apa bab tatu? Aku ora seneng diapusi. 10 taun kegiatan profesional lan kabeh muspra? ora nyenengake. Nanging ing sisih liya, aku sinau akeh perkara sing ora bakal dakweruhi. Makarya ing arsip partai, kanthi dokumen unik. Lan nom-nomanku apik banget. Aku mung ngelingi sing apik lan sing ala. Nanging ala ing kasus iki luwih penting, sakperangan alesan USSR rampung. Mula kudu dideleng apa sebabe supaya ora kedadeyan maneh. Aku kabeh logis banget?
            1. +8
              Februari 11 2024
              Aku ora seneng diapusi.

              Sapa sing ngapusi sampeyan? Konsinyasi?
              Nanging ala ing kasus iki luwih penting, sakperangan alesan USSR rampung. Mula kudu dideleng apa sebabe supaya ora kedadeyan maneh.

              Dadi USSR rampung ... kepiye kedadeyan maneh?
              Aku duwe pandangan sing beda, kabeh bisa disinaoni ing perbandingan, mesthi.. Ayo ndeleng pro lan kontra yen dibandhingake karo Rusia saiki.. nulis artikel objektif lan miwiti kanthi pro ... mung jujur. artikel bakal logis. Nalika, wektu sawise wektu, iku mung slop.. iku nyinggung kabeh wong.. sampeyan ngenyek akeh wong dening mbuwang lendhut ing past.. Jaman kepungkur gedhe.. Rusia modern malah ora cedhak karo keagungan USSR.. Analisa topik iki obyektif lan impartially lan mbok menawa sampeyan dhewe bakal kaget, carane akeh apik ana banjur lan carane ilang saiki .. Aku nyedhaki masalah iki obyektif lan pracaya ya .. ana uga aspèk negatif lan cukup sawetara, nanging tugas, Yen agenda ing sirah positif, yaiku njupuk kabeh sing paling apik saka jaman kepungkur lan adaptasi ing jaman saiki.. Sanajan mung ing sirah kita saiki.. nanging pikiran nglairake tumindak, lan tumindak mbentuk kasunyatan anyar..
              1. -3
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Svarog
                Aku nyedhaki masalah iki kanthi objektif lan percaya yen ya ... ana uga moments negatif, lan cukup sawetara, nanging tugas, yen agenda ing sirah iku positif, kanggo njupuk kabeh sing paling apik saka kepungkur lan adaptasi ing saiki..

                Dadi sampeyan nulis kanthi objektif. Lan aku bakal weruh carane akeh rereget padha uncalan ing sampeyan.
                1. +9
                  Februari 11 2024
                  Dadi sampeyan nulis kanthi objektif. Lan aku bakal weruh carane akeh rereget padha uncalan ing sampeyan.

                  Dadi iki minangka respon wong kanggo ketidakadilan, lan aku saranake sampeyan, saliyane rereget ing USSR, nulis babagan positif ... banjur gambar bakal luwih objektif.
                  Saiki katon kaya cathetan saka bocah sing gelo ... sampeyan wis diwasa, wis umur majeng ... kabeh ora bisa dadi ala ing negara sing kabeh apik karo demografi, ngendi ana pendidikan paling apik ing donya, ngendi ana sekolah ilmiah sing paling apik, ing ngendi ana prestasi lan panemuan nyata .. ing ngendi, ing pungkasan, bocah-bocah mlaku ing plataran, tanpa pengawasan wong tuwa lan lawang ora dikunci. saben sasi wong kejepit kredit babar blas ora duwe daya.. negoro mati.. ora ono agenda positip malah ono sing iso berubah dadi luwih apik.. wong tuwo nggolek barang kadaluwarsa ing tong sampah.. kualitas produk kaya onkologi "mekar".. wong dipenjara kanggo panemu, lan saiki properti bakal njupuk adoh.. industri sibuk nempel nameplates ing mobil Cina.. iki bisa kadhaptar endlessly..
                  1. -5
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka Svarog
                    ngendi ana pendidikan paling apik ing donya

                    Ora perlu nggawe bedane antarane guru sekolah lan pegawe pendidikan sing luwih dhuwur kanthi pengalaman 32 taun.
                    1. +2
                      Februari 11 2024
                      ngendi ana pendidikan paling apik ing donya

                      Ora perlu nggawe bedane antarane guru sekolah lan pegawe pendidikan sing luwih dhuwur kanthi pengalaman 32 taun.

                      Dadi kasunyatan yen USSR nduweni pendhidhikan paling apik dikonfirmasi dening "Kulon", sing, ing sawetara panggonan, lan ing sawetara panggonan rampung diadopsi lan diadaptasi pendidikan Soviet. dikenal ing saindenging jagad. Apa sampeyan ngerti akeh panemuan gedhe utawa ilmuwan Rusia sing misuwur ing saindenging jagad?
                      Lan sampeyan bisa uga mbingungake sistem pendhidhikan karo individu ing sistem kasebut, ing ngendi kepribadian sampeyan ora digatekake (jelas) lan ambisi sampeyan ora kawujud ... ing tembung liyane, sampeyan didorong ... sing miturut pendapatku wis rampung kanthi bener. ..
                      1. -2
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        kapribadenmu ora digatekake (jelas) lan cita-citamu ora kawujud... ing tembung liyane, sampeyan didorong ... sing miturutku pancen bener..

                        Aja nulis omong kosong. Anak-anak saka kabeh Uni tuwuh ing buku-bukuku babagan kreativitas bocah-bocah wiwit taun 1987 nganti 91 lan luwih. Ora ana perpustakaan SUT utawa perpustakaan bocah sing ora ana. Padha diterbitake ing salinan atusan ewu lan adol metu kaya kue panas. Ing endi kita bisa luwih dhuwur? Sawetara buku isih ana ing pustaka, rusak nganti bolong. Nanging panemuan gedhe lan tingkat pendidikan rata-rata minangka rong perkara sing beda. Lomonosov uga ana lan apa tingkat ing jamane? Fokus ing jenius individu iku bodho. Lan babagan "di-push" lan "jelas" bodho ... "Pasang kaca tingal" ... Sing di-push ora dikirim menyang sekolah pascasarjana ing sajarah CPSU, tingkat rahasia ana dhuwur banget. Partarchives minangka papan suci. Kosok baline, iki minangka tandha kapercayan, lan ora "didorong" ...
                      2. 0
                        Februari 11 2024
                        Aja nulis omong kosong.
                        Fokus ing jenius individu iku bodho.
                        Anak-anak saka kabeh Uni tuwuh ing buku-bukuku babagan kreativitas bocah-bocah wiwit taun 1987 nganti 91 lan luwih.

                        Sampeyan duwe ajining dhiri banget, lan aku ora weruh bukti utawa alasan kanggo mratelakake panemume sing dhuwur babagan sampeyan, sampeyan pancen ora nggatekake fakta lan argumentasi sing apik lan pindhah saka pitakonan / argumentasi sing bisa dingerteni lan didegake ... menyang pertahanan, ndhelikake sawetara prestasi sing sampeyan kenal dhewe ..
                        Nanging panemuan gedhe lan tingkat pendidikan rata-rata minangka rong perkara sing beda. Lomonosov uga ana lan apa tingkat ing jamane? Fokus ing jenius individu iku bodho.

                        Ana statistik ... lan sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng fallacy saka pengadilan yen sampeyan mbandhingake carane akeh genius USSR diprodhuksi lan carane akeh tsarist Rusia ... lan pasca-Soviet Rusia ... dijupuk bebarengan .. Iku logis kanggo takon. pitakonan, kok USSR gawé dadi akeh tokoh ilmiah gedhe? Nalika kabeh dadi ala ...
                      3. -5
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        kabeh dadi ala.

                        Ora kabeh. Ora babar pisan. Ana cukup akeh barang apik. Nanging yen kabeh pancen apik, kenapa dheweke ora ana?
                      4. 0
                        Februari 11 2024
                        Ora kabeh. Ora babar pisan. Ana cukup akeh barang apik.

                        Pungkasan, dialog sing konstruktif wis diwiwiti ... Bener, aku saranake sampeyan nulis artikel babagan sing apik sing kedadeyan ing USSR ... lan sing ala ... masa depan lan apa sing bakal sampeyan tinggalake ing salawas-lawase.. Iki mbutuhake pikiran sing apik banget.. Aku pengin, mung kanggo aku, pungkasane mbentuk ing sirahku gambar negara sing kudu diupayakake wong.. Aku duwe dhewe. kesimpulan, nanging aku seneng krungu panemu beda lan debat.. Nalika dialog iku mbangun, gagasan menarik asring lair.
                        Nanging yen kabeh pancen apik, kenapa dheweke ora ana?

                        Miturut panemuku, amarga saka tumindak ala manungsa.. srakah, drengki.. lan liya-liyane.. kuwi pokoke.. perlu ditetepake konsep pembangunan, sing paling apik saka jaman kepungkur bisa dijupuk menyang mangsa ngarep. saiki negara urip tanpa gagasan.. Luwih tepate saru lan elek..
                      5. +1
                        Februari 11 2024
                        marga saka tumindake manungsa... srakah, drengki... lan liya-liyane
                        Lan uga amarga antri nalika manuk biru (pitik) dibuwang ya .
                      6. +1
                        Februari 11 2024
                        marga saka tumindake manungsa... srakah, drengki... lan liya-liyane
                        Lan uga amarga antri nalika manuk biru (pitik) dibuwang metu ya

                        Wis wayah surup..lan miturut akeh sumber, kekurangane asring gawean.. Nanging yen dibandhingake karo jaman saiki..dadi luwih elek..aku ora bakal ngomong babagan kualitas manuk saiki.. wis jelas..nanging kene ngenani ketahanan pangan.. nang kene masalahe.. lha kok kepala negara ngapusi.. embuh merga ora ngerti utawa sengaja.. nanging sing dadi sebabe mundhake rega endhog. ora babar pisan panjaluke mundhak banget.. nanging amarga endhog kraton meh kabeh saka luar negeri..(tuku saka mungsuh) kita mung duwe siji perusahaan ing cedhak Moskow sing bubar wiwit ngasilake endhog kraton.. Lan amarga sanksi, tuku endhog wis dadi masalah.. ora, isih dodolan marang kita.. nanging logistik dadi luwih larang amarga kudu transportasi saiki kudu liwat negara katelu.. Dadi yen Kulon mutusake ora ngedol endhog sesuk. ... banjur kita ora bakal weruh pitik lan endhog babar pisan..
                      7. +1
                        Februari 11 2024
                        Wis surup
                        Aku dhewe sinau ing obrolan yen nalika ibuku nyoba "njaluk" tembok Yugoslavia, ibu mertuaku ing Prancis ngganti mobil saben 3-5 taun. Lan bapak maratuwaku, insinyur, mabur ora menyang Anapa, nanging menyang Rio. Dadi standar urip ora bisa dibandhingake.
                        amarga sanksi, tuku endhog dadi masalah

                        Apa China lan Belarus ora duwe kaviar pitik dhewe? Jenis pitik Cina umume obah kaya bedhil mesin.
                      8. 0
                        Februari 11 2024
                        Dadi standar urip ora bisa dibandhingake.

                        Ora bisa dibandhingake karo Kulon? Dadi isih ora ana tandhingane.. trus ana sing kudu digarap.. wong ganti jins lan montor luwih kerep ora dadi indikator kebahagiaan.. Kapercayan ing mangsa ngarep, njamin hak sampeyan.. minangka indikator gedhe.. Mbok menawa ana wong ing Prancis lan ganti mobil, lan ana sing nutup hipotek kabeh urip ... lan ana sing turu ing kothak ...
                        USSR duweni potensi gedhe banget ... mung ekonomi militer sing kudu diowahi dadi barang konsumen ... lan saiki kita bakal dadi China ... mung luwih kuat.
                        Apa China lan Belarus ora duwe kaviar pitik dhewe?

                        Ing Belarus, mesthi ora ... tuku saka Polandia.. Aku ora ngerti babagan China.. angel banget kanggo rembugan karo wong Tionghoa.. lan ana akeh titik subtle ing masalah iki.
                        Ana macem-macem jinis pitik ... lan saben endhog beda-beda, saben duwe urip layanan dhewe ... iki minangka topik gedhe sing kapisah ... Aku ngerti pemilik ing bisnis iki lan dheweke ora tau ngomong babagan CHINA. .. biasane Polandia, Holland ...
                      9. 0
                        Februari 11 2024
                        ana wong turu ing kothak
                        Kanggo turu ing kothak ing Prancis, sampeyan kudu ngowahi omah sosial gratis dadi gubuk lan ilang amarga iku. Paling ora kaping pindho. Dadi wis rampung kene.
                        ana wong sing nutup hipotek kabeh urip
                        Apartemen gaya Soviet gratis ing Kulon minangka omah sosial lan paling ora prestisius eseman , lan hipotek ora dadi bab sing elek yen sampeyan ora kesed kabeh urip.
                        Mesthi ora ing Belarus
                        Aku ora ngarep-arep saka bapakku - karya tetanèn wis rapi. Nanging ora ana endhog kraton ing Israel?
                      10. 0
                        Februari 11 2024
                        Aku ora ngarep-arep saka bapakku - karya tetanèn wis rapi. Nanging ora ana endhog kraton ing Israel?

                        Endhog uterine minangka produk rekayasa genetika "teknologi tinggi" ... endhog diprogram kanggo umur layanan tartamtu ... nalika cah ayu metu saka iku, umure diwatesi nganti 1,5-2 taun ... minangka aturan. , sawise setahun wiwit lara lan manuk mati kaya mangkene, endhog kraton kudu dianyari saben taun.
                        Kanggo turu ing kothak ing Prancis, sampeyan kudu ngowahi omah sosial gratis dadi gubuk lan ilang amarga iku. Paling ora kaping pindho. Dadi wis rampung kene.

                        Aku ora nyoba mbuktekake yen ing Prancis standar urip luwih murah tinimbang ing USSR utawa Rusia. Rusia..
                      11. +1
                        Februari 11 2024
                        USSR luwih cedhak karo tingkat Prancis
                        Aku ora ngerti, nanging angel nyekel mobil ing USSR, kaya mesin cuci. Saiki ing Rusia ora ana masalah kaya ngono.
                      12. 0
                        Februari 11 2024
                        Aku ora ngerti, nanging angel nyekel mobil ing USSR, kaya mesin cuci. Saiki ing Rusia ora ana masalah kaya ngono.

                        Mobil paling budget saiki kurang 2 lem.. gajine rata-rata 60 ton.. gak masalah.. menurutku masalahe.. opo maneh rata-rata umur mobil taun 2018 14 tahun.. saiki bakal 20 taun..
                        Lan sing paling penting ... kanggo USSR iki dudu tugas utama, iki minangka keputusan politik ... Brezhnev, nalika dheweke nyedhaki proposal kanggo fokus ekonomi USSR ing barang konsumen ... nolak, ujar manawa keamanan kasebut luwih penting tinimbang permen karet ... amarga dheweke dhewe dadi prajurit garis ngarep ... psikologi. . lan bisa nggawe USSR dadi negara mega..
                      13. +4
                        Februari 11 2024
                        kanthi gaji rata-rata 60 ton.
                        Kurang saka katelu saka upah minimum ing Inggris belay .
                      14. +1
                        Februari 11 2024
                        Kurang saka katelu saka upah minimum ing Inggris tundha.

                        Iku sing kita ngomong babagan ... kanthi rega sing padha kanggo kabeh ... malah akeh sing luwih murah ing Inggris ...
                      15. +4
                        Februari 11 2024
                        akeh barang sing luwih murah ing Inggris..
                        Barang, elektronik, mobil sing padha, tiket pesawat.
                      16. +1
                        Februari 11 2024
                        Quote: pemotong baut
                        nyoba "njaluk" tembok Yugoslavia-

                        Aku lan bojoku, sing kerja ing desa, mung nyimpen kanggo pesawat kamar turu Yugoslavia - regane 2800. Kita teka saka desa - nanging, jancok sampeyan, "mung kanggo para veteran perang." Ya, aku ngirim iklan ing njaba toko: "Kita butuh veteran kanthi pesenan kanggo tuku perabot, 100 rubel kanggo layanan kasebut." Dadi antrian dibentuk ing tangga. Lan tangisan liar muncul nalika aku ora milih sing sepisanan, nanging wong tuwa sing paling tuwa lan paling apes. Dadi kita tuku. Ing negara kesetaraan universal lan persaudaraan.
                      17. -3
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        .Aku duwe kesimpulan dhewe

                        Mangkene carane miwiti kanthi nyetel. Ing sawetoro wektu, aku bakal mikir babagan iki. Amarga aku lagi nggarap topik liyane. Komplek. Kenangan ditulis tanpa angel - tembung kasebut tiba ing kertas.
                      18. -2
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        sawetara prestasi sing sampeyan ngerti ...

                        Haha, deleng ing Internet ... ketik jeneng sampeyan lan ndeleng ...
                      19. -3
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        Aku ora weruh bukti utawa alesan

                        Kacamata lan internet...
              2. -3
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Svarog
                Sapa sing ngapusi sampeyan? Konsinyasi?

                Nanging sampeyan dhewe ora ngerti?
                1. +6
                  Februari 11 2024
                  Nanging sampeyan dhewe ora ngerti?

                  Ora, mesthi ... Aku bakal ngerti lan ora bakal takon pitakonan ..
                  1. -4
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka Svarog
                    Ora, mesthi ... Aku bakal ngerti lan ora bakal takon pitakonan ..

                    Mesthine, partai kasebut asli, sing nggawe "raja wuda" lan meksa akeh wong kanggo nyembah lan nyambut gawe kanggo dheweke. Wis teka saiki?
                    1. +3
                      Februari 11 2024
                      Mesthine, partai kasebut asli, sing nggawe "raja wuda" lan meksa akeh wong kanggo nyembah lan nyambut gawe kanggo dheweke. Wis teka saiki?

                      Ora .. sing sampeyan anggep raja "wuda" lan sing sampeyan kepeksa sujud? Yen sampeyan ngomong babagan pemimpin negara ... banjur aku ora ngelingi apa-apa sing wong bakal sujud marang dheweke ... guyon - ya ... ana akeh sing kedadeyan ... nanging iki dudu ibadah. , nanging ing nalisir ... Minangka aturan, pimpinan partai cilik ngarepake ibadah .. ing lemah ... kanggo njaluk menyang "tim" sampeyan kudu melu bokong-dilat ... iku lan saiki .. Iki minangka properti saka sawetara individu, oportunis ... mesthi njijiki ... lan mesthi ana pengaruh negatif ing kabeh bidang urip. pendidikan lan negara USSR..lan kabeh wong ing planet duwe vices padha..
                      1. -3
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        lan mesthi ana pengaruh negatif ing kabeh bidang urip.

                        Ya, ya, Brezhnev malah duwe sulaman dodo kanggo bintang ...
                      2. +4
                        Februari 11 2024
                        Ya, ya, Brezhnev malah duwe sulaman dodo kanggo bintang ...

                        Inggih, iki bokong-dilat .. Aku ora argue kene .. iku biyen, saiki lan saiki .. lan iki mesthi kosok jahat .. Kang rusak .. ngubur akèh talents lan exalted mediocrity ..
                      3. -1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Svarog
                        memuji sing biasa-biasa wae...

                        Ya, paling ora kita setuju babagan apa wae ...
          2. +7
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Svarog
            ..... nom-nomané elek...... kita kudu nggoleki masalah kasebut ... nalika isih enom ... ana sing nyebabake trauma Shpakovsky ... sing digawa lan diwutahake ..

            nglirik Sayange, sampeyan wis sinau biografi, dear! Bocah cilik medeni! Ana ing kono, kaya sing ditulis ing salah sawijining komentar memoar, yen ciloko elek iki kedadeyan. Kang? Aku isin mbaleni Nyuwun
            1. +6
              Februari 11 2024
              wink bad Sampeyan sinau biografi, dear! Bocah cilik medeni! Ana ing kono, kaya sing ditulis ing salah sawijining komentar memoar, yen ciloko elek iki kedadeyan. Kang? Aku isin mbaleni

              Sawise komentar misterius sampeyan, saiki aku ora ngerti ... aku malah isin takon ngguyu Nanging wong-wong padha penasaran ... sing jelas ana sing ora biasa ... belay
              1. -1
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Svarog
                Aku malah isin takon

                Dmitry kita isin banget, sanajan aku dhewe ora ngerti apa tegese. Nanging yen aku dadi dheweke, aku ora bakal isin ... Kajaba iku, kepiye dheweke bisa ngerti iki? Mung saka artikelku dhewe, lan wiwit aku nulis babagan iki, mula kabeh apik!
        3. -4
          Februari 11 2024
          Kutipan: Alexey 1970
          utawa luwih gampang mbuwang telek marang aku,

          Alexey, sampeyan ora bisa ditembus. Apa kenangan masa lalu bisa dadi omong kosong? Iki minangka sejarah kita, sing kudu dingerteni supaya negativitas kasebut ora bola-bali.
    3. + 10
      Februari 11 2024
      hi Aku ora ngerti apa-apa liyane, yen penulis, urip dadi ala ing USSR lan ing nyawane, banget protes marang disgrace kuwi, ninggalake CPSU, emigrasi menyang Kulon, "dheweke ngerti Inggris", entuk proyek. ing Radio Liberty lan siaran saka kana babagan urip sing ora mungkin ing USSR, babagan tiket lan liya-liyane. Sawise nggulingake "rezim", dheweke bakal bali, dheweke bakal menehi pesenan.
      1. + 10
        Februari 11 2024
        bakal ninggalake CPSU lan pindhah menyang Kulon hi Kanggo apa? Iki disambungake karo resiko, dumadakan padha menyang pakunjaran, nanging ora bisa, iku ora nyaman ana. ngguyu
        1. + 10
          Februari 11 2024
          nanging ora bisa, iku ora nyaman ana
          Lan saiki, sampeyan bisa, malah kudu nyepak USSR. Aku maca warta, ana tokoh sing padha, dheweke nawarake kanggo nutupi dhadhane Motherland ing Volgograd, dheweke ujar yen dheweke ngrusak generasi enom. kedaden nang endi wae, bener ora nutupi dhadha, nanging klambine ganti. Wiji anti-Sovietisme disebar kanthi cara sing beda-beda, artikel iki minangka bukti.
          1. + 12
            Februari 11 2024
            Saka artikel kasebut, utamane saka tanggapan penulis marang komentar, aku ditinggalake kanthi kesan saka sawetara jinis rereget, kaya-kaya aku wis ngomong karo Judushka Golovlev.
            1. +7
              Februari 11 2024
              kaya-kaya lagi ngomong karo Judushka Golovlev.
              Ing karya, sampeyan ngerti carane akeh sing ana. Aku malah nyimpen siji saka kertu partai, lan ora ing memori saka "mudha masalah," nanging mung ing kasus, sampeyan ora ngerti .. Lan kene aku karo kertu partai. ... Ya..
            2. -7
              Februari 11 2024
              Kutipan: Alexey 1970
              Saka artikel kasebut, utamane saka tanggapan penulis marang komentar, aku ditinggalake kanthi kesan saka sawetara jinis rereget, kaya-kaya aku wis ngomong karo Judushka Golovlev.

              Aku mung bisa simpati karo kowe, jebul kowe wis tekan wates perkembangan intelektualmu.
        2. -4
          Februari 11 2024
          Kutipan: Alexey 1970
          Kenging punapa?

          Nanging, Alexey, aku nulis disertasi Ph.D babagan cara kanggo nambah kepemimpinan partai ilmu universitas lan mbela. Dheweke nggawe kontribusi kanggo pangembangan teori lan praktik Marxisme-Leninisme ... Nanging ora ana gunane kanggo sapa wae kajaba aku. Miturut cara, aku kudu menehi kutipan saka kene. Kanggo nuduhake apa iku - a disertasi ing topik sajarah lan partai, digunakake sawetara lan, mbokmenawa, mayoritas ora ngerti apa iku utawa apa iku katon. Lan ana akeh perkara sing menarik ing kana. Iku mung tega yen aku mbuwang salinan sandi ing taun 90-an, Aku panginten sing iku, mburi omong kosong wis teka. Nanging aku weruh dheweke ulet. Dadi sampeyan kudu njaluk liwat GBL.
          1. +6
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            ...... Kopine taun 90-an tak buwang, tak pikir ngono, akhire omong kosong. Nanging aku weruh dheweke ulet. Dadi sampeyan kudu njaluk liwat GBL.

            Yen sampeyan, Vyacheslav Olegovich, arep nindakake iki, mangga, nyoba kanggo njaluk disertasi ibu, kang numpes (utawa dibuwang), minangka sampeyan dhewe wrote! Sampeyan uga ujar ing salah sawijining komentar yen ibumu nggawa dokumen sing ditandatangani dening Joseph Vissarionovich lan nuduhake sampeyan! Nanging sampeyan ora entuk. Lan ibumu minangka Stalinis (???) Aku ngormati dheweke!
            1. -2
              Februari 11 2024
              Kutipan saka Reptilian
              Lan ibumu minangka Stalinis (???) Aku ngormati dheweke!

              Amarga dheweke nyekel dokumen sing ditandatangani dening Stalin babagan topik riset ing tangane, apa dheweke dadi Stalinis? Ya kowe edan, Dima. Lan njupuk disertasi dheweke ora ala, ya, nanging bakal bisa? Dheweke mbela awake dhewe ing taun 1967 lan aku durung ngerti apa karyane wis digital utawa ora. Milikku katon digital ...
              1. +5
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                ..... Amarga dheweke nyekel dokumen sing ditandatangani dening Stalin babagan topik riset ing tangane, dheweke dadi Stalinis? Ya kowe...

                Oh carane elek sampeyan nulis sad Nanging iki pancen pendapat sing digawe. Sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake, nanging kedadeyan kasebut. Golek komentar iki. Aku elinga apa liyane ana. Ora sengaja dheweke nuduhake dokumen kasebut.
                Lan yen sampeyan ora bisa ngerti babagan disertasi, iku mundhut gedhe
                1. -3
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka Reptilian
                  Ora sengaja dheweke nuduhake dokumen kasebut.

                  Mesthi ora kanthi kasempatan. Iki arang banget. Sampeyan bisa ngerteni babagan disertasi, nanging yen ora didigital, ora bisa dipikolehi kanthi elektronik.
                  1. +5
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka kaliber
                    ..... Sampeyan bisa ngerteni babagan disertasi, nanging yen ora didigital, ora bisa dipikolehi kanthi elektronik.

                    Macem-macem penulis Soviet, ora sing paling misuwur, nanging cukup diwaca, dadi ilang. Bener, kadhangkala, sawise pirang-pirang taun, katon recourse Ana sing digitik Nyuwun
      2. -6
        Februari 11 2024
        Kutipan saka parusnik
        Aku ora ngerti apa-apa liyane, yen penulis, urip dadi ala ing USSR lan ing nyawane, banget protes marang disgrace kuwi, ninggalake CPSU, emigrasi menyang Kulon, "dheweke ngerti Inggris", entuk proyek. ing Radio Liberty lan siaran saka ing kana babagan urip mokal ing USSR, babagan tiket lan liya-liyane.

        Alexei! Aku ora nyana iki saka sampeyan. Sampeyan kayane wis suwe ing situs kasebut, maca kabeh artikelku, ta? ya wis! Kang siji ngandika yen "urip iku ala banget kanggo kula ing USSR"? Aku ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake! Apa iki kasedhiya kanggo sampeyan utawa ora? Dheweke percaya yen iki "biaya", "relik" lan "mungsuh ing saubengé". Nalika aku weruh kekurangan ing kemampuanku, aku nulis artikel babagan iki ing koran. Yagene aku kudu lunga? Nalika aku dadi salah sawijining pembela aktif. Nganti pungkasan aku percaya yen kabeh bakal rampung. Banjur ternyata dheweke ngladeni "raja wuda" lan 10 taun uripe mudhun. Sawise! Apa sampeyan bisa ngerteni iki? Banjur ... banjur kabeh iku prasaja. Sejarawan kudu nyinaoni kesalahan-kesalahan sing kepungkur supaya ora diulang maneh.
        1. +6
          Februari 11 2024
          Oh, Vyacheslav Olegovich, tinggalake ... aja nglakoni ...
          Nalika aku dadi salah sawijining pembela aktif. Nganti pungkasan aku percaya yen kabeh bakal rampung.
          Aja ngapusi dhewe.
          Banjur ternyata dheweke ngladeni "raja wuda" lan 10 taun uripe mudhun.
          Banjur ternyata sampeyan diapusi, nang endi wae, wong, wis ngomong babagan iki. Dheweke uga diapusi. Aku maca artikel sampeyan kanthi ati-ati lan entuk kesimpulan babagan sampeyan, kaya pahlawan film "Republik SHKID" , babagan Kostya Fedotov -Ibu.
          1. -7
            Februari 11 2024
            Kutipan saka parusnik
            Aja ngapusi dhewe.

            Alexei! Carane aku kudu ngerti iki? Apa dosen ing Departemen Sejarah CPSU lan Republik Kazakhstan CPSU lan OK Komsomol ora pracaya marang kamenangan gagasan Lenin? Dheweke nggawa wong-wong mau nganggo tembung-tembung kasebut menyang massa! Lan wong-wong ngrasakake kasus kaya ngono banget palsu utawa demagoguery kosong.
            1. +8
              Februari 11 2024
              Lan wong-wong ngrasakake kasus kaya ngono banget palsu utawa demagoguery kosong.
              Wong ora ngrasa, wong ora ngrasa ... Lan sing rumangsa ora nuduhake. Sampeyan isih palsu ... Ora perlu spawn ing ngarepku. Vyacheslav Olegovich, pendapatku babagan sampeyan wis dibentuk. Matur nuwun kanggo artikel sampeyan, amarga aku pungkasane nggawe pendapat negatif babagan sampeyan.
              1. -4
                Februari 11 2024
                Kutipan saka parusnik
                Ora perlu spawn ing ngarepku Vyacheslav Olegovich, pendapatku babagan sampeyan wis dibentuk.

                Apa aku ora perlu kanggo spawn ing ngarepe wong. Yen sampeyan dadi editor EKSMO, iki isih ana gunane, nanging kaya ngono.. pendapat sampeyan pancen ora ana gunane.
                1. +6
                  Februari 11 2024
                  Lan aku seneng karo sampeyan kaya lintang ... Sampeyan bertelur kanthi apik ... Banget ... Kodok bakal tuwuh, padha kaya ing negara tetangga.
                  1. -5
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka parusnik
                    Toads bakal tuwuh

                    Mugi, Nanging, lan aku akeh kanggo iki. Nanging aku ora mratelakake panemume babagan sampeyan, iku bakal dadi pakurmatan banget, mula aja ngomong babagan lintang.
                    1. +1
                      Februari 11 2024
                      Kene, iku ... apa kita ngomong bab ... Yen ora kita miwiti kene, nanging aku ilang mripat kanggo sampeyan ing serangan .. ngguyu Ya, wong ngrungokake aku, ya aku, ya aku.. Ing Ukraina, ana akeh kaya sampeyan.. Lan saiki kita duwe apa sing kita duwe.. Aku kesel komunikasi karo sampeyan, sampeyan bakal bali ngenyek. . Sampeyan ora bakal dilarang kanggo wong-wong mau .. lan kula ya ... Sow, apik lan langgeng. ngguyu
                      1. -2
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka parusnik
                        Sow apa apik lan langgeng.

                        Bakal ana artikel babagan iki, Alexey!
                      2. +6
                        Februari 11 2024
                        Sapa sing bakal mangu-mangu, sampeyan duwe akeh reged. Inggih, kula nyuwun pamit amarga matur nuwun sampeyan wis nglumpukake komentar tambahan kanggo rating artikel sampeyan. Tulis, sing pungkasan kanggo aku. ngguyu
                      3. -9
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka parusnik
                        Tulis, sing pungkasan kanggo mine.

                        Ana uga "ratingists" sawise sampeyan. Wong cilik kudu dirungokake - motto masyarakat informasi saiki!
                  2. -9
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka parusnik
                    Lan kanggo kula, sampeyan nganti lintang ...

                    Aku ngoyak sampeyan telung dina kanggo ngandhani yen sampeyan ora peduli karo aku (c) eseman
                    Sampeyan nglebokake endhog kanthi apik.. Apik banget.. Kodok bakal tuwuh. Padha karo negara tetangga.

                    Dadi mungsuh Vyacheslav kebak toads iki, ora perlu caviar.
                    1. +4
                      Februari 11 2024
                      Dadi mungsuh ing kene kebak kodok iki
                      Apa sampeyan ngomong babagan aku? .. ngguyu Iku apik banget kanggo ngerti sing Vyacheslav Olegovich netes saka endhog. ngguyu
              2. +8
                Februari 11 2024
                Alexey, ora perlu mbuwang mutiara ing ngarepe penulis iki. Dheweke ana ing kene kanggo entuk dhuwit, dheweke ora bisa urip tanpa mbuwang USSR, dheweke dadi PR.
                1. +6
                  Februari 11 2024
                  Sergey, oh, aku ora pengin, nanging wong wis dicuci otak, kaya sing ditindakake lan ditindakake ing ruang pasca-Soviet. kang pamaréntah Soviet njupuk mantel kang ngguyu
                  1. +5
                    Februari 11 2024
                    Alexey, wong sing kalah iki nyoba ngyakinake awake dhewe ing endi wae yen urip iku apik, yen dheweke pancen begja, dhuwit ora mambu, saiki luwih apik tinimbang ing USSR. Lan apa sing wis digayuh nalika umur 70 taun? Aku wis adaptasi, iku ana. Dheweke kanthi sampurna ngetutake saben instruksi panitia distrik (nalika dheweke nulis marang aku kanggo nanggepi komentar), tanpa ngerti manawa instruksi saka manajemen sing luwih dhuwur bisa ditindakake kanthi keluwihan utawa ora ana semangat. nanging kanggo iki sampeyan kudu bisa mikir, nanging dheweke ora dilatih. ombenan
                    1. +2
                      Februari 11 2024
                      sampeyan kudu bisa mikir, nanging dheweke ora dilatih.
                      Sing mesthi.. Lan kanggo kula ing komentar sadurunge,
                      sawetara taun kepungkur, Aku ngandika akeh bab aku, rambute ngadeg ing mburi ngguyu
                    2. -8
                      Februari 11 2024
                      Kutipan: Aviator_
                      Dheweke kanthi sampurna ngetutake saben instruksi panitia distrik (nalika dheweke nulis marang aku kanggo nanggepi komentar), tanpa ngerti manawa instruksi saka manajemen sing luwih dhuwur bisa ditindakake kanthi keluwihan utawa ora ana semangat. nanging kanggo iki sampeyan kudu bisa mikir, nanging dheweke ora dilatih.

                      Sampeyan ora duwe rasa disiplin partai, mula sampeyan ujar.
                  2. -8
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka parusnik
                    Dheweke nulis komentar pungkasan, sing wis dadi wong cilik sing pura-pura dadi Akaki Akakievich, sing saka pamrentah Soviet njupuk Mantel.

                    Apa sampeyan ora duwe pikiran? Iku ndalang ... lagi mudhun ing sampeyan, nanging sampeyan ora ngerti. Apa sampeyan wis lali carane sampeyan ngaco dhewe saka mung ngancam nuntut kanggo ngirim foto sing ora sah lan njaluk editor mbusak komentar sampeyan?
    4. +7
      Februari 11 2024
      "Napa terus nulis kanthi ketekunan maniac? Utawa, kaya sing dicritakake, sampeyan wis entuk bit ing antarane untu?"
      dhuwit, dhuwit ..." wong mati kanggo logam." Ketoke, dheweke mandheg nerbitake karya sing mulus, nanging sampeyan kudu urip. kene rawuh pitik, gandum dening gandum, minangka salah siji karakter ngandika
      1. Komentar wis dibusak.
      2. -1
        Februari 12 2024
        Kutipan: ZloyKot
        ketoke padha mandheg nerbitake karangan sing mulus

        Sampeyan ora bisa ndeleng ...
  5. +8
    Februari 11 2024
    Kepemimpinan wis jelas dadi pedhot saka rakyat
    Lan saiki wong-wong ndhuwur wis raket banget karo wong-wong mau.
  6. + 11
    Februari 11 2024
    Sing. Ing sawijining dina Shpakovsky entuk patang sasi gaji bapakku nalika iku sad
    1. -5
      Februari 11 2024
      Kutipan: Burer
      entuk patang sasi gaji bapakku wektu iku

      Iki, aku weruh, iku sing paling nyerang. Apa bakal kelakon yen aku nulis bab ragad kanggo buku pisanan? Apa kesehatan sampeyan cukup kanggo urip?
      1. +6
        Februari 11 2024
        Aku ora ngerti biaya sampeyan, lan ora mengaruhi kesehatan) Aku pengin njaluk seneng kanthi menehi komentar. Nanging umume, artikel sampeyan kanthi sampurna nggambarake manawa masyarakat ing USSR, kajaba ideologi eksternal cilik, ora beda karo modernitas utawa jagad Kulon ing wektu kasebut.
        Saiki aku bakal nggarap kontra
        1. -2
          Februari 11 2024
          Kutipan: Burer
          Aku pengin njaluk seneng karo komentar. Nanging umume, artikel sampeyan kanthi sampurna nggambarake manawa masyarakat ing USSR, kajaba ideologi eksternal cilik, ora beda karo modernitas utawa jagad Kulon ing wektu kasebut.

          Kene sampeyan pancen bener. Wong iku wong ing ngendi wae lan adaptasi karo sistem apa wae, lan mesthi ana sing luwih cedhak lan luwih maju. Lan nalika gloss saka tekanan njaba suda, kabeh sing ana "ing ngisor" metu. Nanging aku ora pengin katon ing pangilon Lan saka aku kanggo sampeyan + Lan aja mikir yen kekurangan sing diwenehake kanggo sampeyan bakal mengaruhi apa wae. Dheweke mesthi ora bakal ngilangi pikiran sampeyan.
    2. +5
      Februari 11 2024
      Melu tindak pidana, yaiku, spekulasi. Pasal 154 KUHP RSFSR.
      1. -2
        Februari 11 2024
        Kutipan: Gardamir
        Melu tindak pidana, yaiku, spekulasi. Pasal 154 KUHP RSFSR.

        "Pasal 154. Spekulasi. Spekulasi, yaiku tuku lan adol maneh barang utawa barang liyane kanggo entuk bathi, ...." - lan ing ngendi tuku lan adol maneh kanggo tujuan bathi?
    3. +6
      Februari 11 2024
      "Iku, ing sawijining dina Shpakovsky entuk patang wulan gaji bapakku nalika iku."
      ngarang kaya biasane. Aku ngunjungi Anapa ing wektu sing padha luwih saka sepisan, aku durung tau krungu babagan panggonan kaya botol sing digebug lan dibuwang menyang segara. lan butuh puluhan taun kanggo ngowahi pecahan botol dadi kerikil. Ing pantai, ing pantai apa wae, sampeyan bisa nemokake pelet kuwi, nanging ana sawetara banget, lan padha kusam lan matte. padha kudu polesan. lan epoksi kusam lan matte, uga kudu dipoles. nanging iki pitakonan saka teknologi nyata, kang wis boten apa karo opuses Shpakovsky
      1. -1
        Februari 12 2024
        Kutipan: ZloyKot
        nanging iki pitakonan teknologi nyata,

        Sampeyan ora ngerti carane bisa! Kabeh iki diterangake ing buku FROM EVERYTHING AT YOUR HAND, 1987 edition. Ora ana sing nulis manawa iki ora kaya ngono. Mungkin lengenmu metu saka kursi? Ngomong-ngomong, sampeyan wis ndeleng dhaptar publikasi Komisi Atestasi Tinggi, apa sampeyan yakin manawa ana lan MOTHERLAND ana?
        1. +1
          Februari 12 2024
          Miturut cara, sampeyan wis ndeleng dhaptar publikasi Komisi Atestasi Tinggi, apa sampeyan yakin manawa ana lan MOTHERLAND ana?

          Apa iki kudu ngganti apa-apa ing prakara konfirmasi statement bab Reisner siram ing Sampanye?
          Punika conto materi ing majalah "Rodina".
          1. 0
            Februari 12 2024
            Quote: skeptis jahat
            Miturut cara, sampeyan wis ndeleng dhaptar publikasi Komisi Atestasi Tinggi, apa sampeyan yakin manawa ana lan MOTHERLAND ana?

            Apa iki kudu ngganti apa-apa ing prakara konfirmasi statement bab Reisner siram ing Sampanye?
            Punika conto materi ing majalah "Rodina".

            Timur! Apa sampeyan nyoba kanggo mbuktekaken kanggo kula? Aku teka karo apa? Ora, aku kesed kanggo sing. Ora ana gunane kanggo konfirmasi apa-apa kanggo sampeyan. Sapa kowe? Editor AST, Eksmo? Aku pengin aku bisa nyoba harder kanggo wong-wong mau, nanging malah banjur ... iku dipercaya. Lan sampeyan ... kenapa aku butuh iki. Coba pikirake lan tulis apa sing dikarepake - luwih akeh komentar, peringkat situs sing luwih dhuwur!
            1. +1
              Februari 13 2024
              Timur! Apa sampeyan nyoba kanggo mbuktekaken kanggo kula? Aku teka karo apa?

              Gusti Allah mboten sare, kabeh wis diciptakake sadurunge sampeyan.
              Aku ora ndemek carane sampeyan nangani informasi, aku mung kaget kok wong sing ngaku 20% dadi selektif milih sumber.
              Ya, kenapa maneh, sampeyan mutusake kanggo nyasarake wong kanthi nyebutake "keseriusan" sumber kasebut ("Rodina minangka jurnal saka Komisi Atestasi Tinggi. Persyaratan sing ketat banget dileksanakake ing artikel kasebut. Link menyang dokumen arsip dibutuhake. Ana staf reviewer ... "). Apa sampeyan ora ngerti yen dheweke wis ana ing dhaptar VAK wiwit 2007, lan sampeyan bisa nggunakake nomer sadurunge 2005? Aku menehi conto materi saka masalah kasebut. Nanging mung. Kita ora bakal ngomong babagan "keseriusan" majalah "Rahasia Abad kaping XNUMX". Lan reaksi kasar sampeyan paling ora nggambarake paribasan Rusia babagan topi sing kobong.
              1. -1
                Februari 13 2024
                Quote: skeptis jahat
                Apa sampeyan ora ngerti yen dheweke wis ana ing dhaptar VAK wiwit 2007, lan sampeyan bisa nggunakake nomer sadurunge 2005?

                Timur! Iku amarga majalah serius. Dheweke rampung ing dhaptar iki. Kapindho, ing "Rahasia abad kaping 150" ana uga penulis sing nggarap dokumen arsip. Aku bakal mbuktekake iki ing salah sawijining artikel. Kanggo "reaksi kekerasan", sing babagan topi lan maling ora ditrapake. Aku umume wong sing emosional. Kajaba iku, aku, Timur, bakal menehi saran supaya maca novel iki - "Telu saka Ensk". XNUMX rub. Wong-wong kuwi ora bakal ngrusak kowé lan ora bakal nguwasani aku. Nanging menarik, lan ora kanggo apa-apa sing diterbitake ing Jerman lan Singapura. Ana wong ing VO sing uga maca. Dheweke ora luwih elek tinimbang sampeyan lan ... dheweke seneng banget karo dheweke. Dadi njupuk saranku.
  7. +6
    Februari 11 2024
    Heh...heh... "Pilihan negatif" ora mung ana ing USSR. Lan aneh kanggo maca babagan iki minangka panemuan sing digawe dening filsuf gedhe Wardenheart utawa apa wae jenenge....... Sampeyan ora ngerti apa maneh sawetara lokal "jenius ing kathok" bakal blurt metu ....

    Saiki sampeyan kudu ndhaptar kapal pesiar ing mangsa panas ing mangsa, nanging apa?
    Mesthi, Amerika menehi Rusia Internet lan ora perlu mbukak telpon ing jam telu esuk.....
    1. -6
      Februari 11 2024
      Kutipan: ivan2022
      Ora perlu mlayu kanggo nelpon ing jam telu esuk.

      Wis prestasi, ta? Akeh lelungan gedhe diwiwiti kanthi langkah cilik!
    2. -6
      Februari 11 2024
      Kutipan: ivan2022
      "Pilihan negatif" ana ora mung ing USSR.

      Nanging mung ing USSR dheweke ngrusak!
      1. +4
        Februari 11 2024
        Nanging mung ing USSR dheweke ngrusak!


        Saka ing ngisor iki sing ing USSR ana pilihan negatif saka daya: ing ndhuwur ana disproportionately liyane wong karo kapentingan kepemilikan saka wong-wong sing Care babagan kapentingan masyarakat Soviet lan wong-wong mau ing donya.


        Sebagéan gedhé wong sing peduli lan ideologi tetep ana ing paprangan; tugas utama Perang Donya Kapisan lan Kapindho yaiku ngrusak blumbang gen sing paling apik. Lan ing pungkasan, dheweke muncul ing ndhuwur kanthi kapentingan kepemilikan, lan wong-wong kaya sampeyan - opportunistic careerists, tanpa raos Motherland lan gendera. Ing masyarakat, kaya ing alam, ora ana kekosongan. Yen ora ana singa, wedhus lanang mrentah.
        Wong diwenehi ideologi, lan "wong sing munggah ing ndhuwur" distorsi, dibuwang lan dirusak. Akibate kabeh ditindakake kanthi cara sing ora ana sing berkembang. Sawise shift, dheweke ora pindhah menyang pusat pembangunan lan latihan, nanging menyang pub. Lan mung bagean cilik saka wong-wong sing ditarik menyang ruang angkasa lan tentara, pendidikan lan obat-obatan. iri banget karo keuntungan sing ndadékaké wong-wong mau bisa kerja. Intelektual dadi tembung sing reged. Nanging tukang toko dadi identik karo kasugihan. Apa mungsuh njaba nindakake iki? Utawa ing taun 90-an, padha nyembeleh ing panjaluke? Ora, wong ngrebut gratis. .Lan padha siyaga kanggo matèni kanggo iku.
        Uni dirusak dening "wong-wong sing teka ing ndhuwur" amarga ing Uni ora ana sing bisa duwe pesawat pribadi, yacht, villa, lan malah diwarisake dening warisan, lan warga kutha sing ndhukung, amarga konsep egois lan kepemilikan pribadi ana ing getih kita. Ya, dheweke ora bakal nyerah yen Vasya Petya duwe mobil. Dheweke luwih seneng meksa wong liya. Iku sifat manungsa.

        1. -3
          Februari 11 2024
          Kutipan saka: crack
          Intelektual wis dadi tembung reged. Nanging tukang nyimpen wis dadi sinonim karo kasugihan.

          Apa aku nindakake kabeh iki?
          1. +7
            Februari 11 2024
            Apa aku nindakake kabeh iki?

            Aku ora ngomong apa-apa khusus babagan sampeyan, tembung kasebut "Wong kaya sampeyan minangka karir oportunistik." Sampeyan, aku mikir, ora munggah ing acara kasebut, sampeyan ora munggah ing acara kasebut, mula bisa uga gething saka USSR lan kepinginan kanggo mbuktekaken kanggo everyone exclusivity Panjenengan. kabeh artikel wis imbued karo roh iki. Nanging yen sampeyan duwe kesempatan ... iku diarani nggawe atine. Umumé, aku njaluk ngapura, iki wis banjir lan dadi pribadi, aku succumed kanggo provokasi Panjenengan. :)
            1. -5
              Februari 11 2024
              Kutipan saka: crack
              Umumé, aku njaluk ngapura, iki wis banjir lan dadi pribadi,

              Iku apik yen sampeyan ngerti iki!
      2. +1
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan: ivan2022
        "Pilihan negatif" ana ora mung ing USSR.

        Nanging mung ing USSR dheweke ngrusak!
        Ora "ing USSR", nanging ing masyarakat kita rahayu ing jaman USSR.
        Dadi dheweke "nyingkirake" Kristus, sing dikhianati ... ....
        Sapa sing entuk manfaat saka iki?
  8. +7
    Februari 11 2024
    Ya, ana masalah karo tiket, utamane ing pungkasan musim panas, dadi apa? Aku uga nemokake dhewe ing kahanan sing aku ora bisa ninggalake, nanging aku ora mikir yen amarga iki, urip luwih elek tinimbang saiki. Umumé, penulis nduweni topik sing menarik, pisanan seri artikel babagan PR, banjur babagan negatif realita sosialis, lan kabeh iki, mung kanthi kebetulan, ing wayah wengi pemilihan. Sampeyan bisa uga mikir manawa ide kasebut didorong: supaya wong-wong luwih mikir yen dheweke dhewe milih wong ing kana, amarga dheweke ana ing ireng lan ngadeg ing linoleum jambon lan ora katon ing sisih kiwa lan ora gagap babagan penipuan voting. Lan omong-omong, ing endi statistik? Artikel kasebut diarani "Memoars against Statistics", ana kenangan babagan "pengusaha" sing keren penulis karya iki ing jaman Soviet, nanging ora ana statistik. Lan kekurangan tiket, iki bener, minangka alesan, amarga kenangan ora babagan tiket, nanging utamane babagan "bisnis" lan restoran sing sukses.
    1. -2
      Februari 11 2024
      Kutipan saka: crack
      nanging ora ana statistik.

      Lan statistik kasebut ana ing artikel penulis, sing ana regejegan korespondensi ing kene. Dheweke wis luwih saka cukup.
    2. -1
      Februari 11 2024
      Kutipan saka: crack
      Ora ana kasus sing padha ndeleng ngiwa lan ora nyebutake penipuan voting.

      Apa sampeyan uga maca antarane baris? Ora perlu! Aku durung nate nulis bab wong ora noleh ngiwa, ayo padha ndeleng, swarane wong iku swarane Gusti.
      1. +9
        Februari 11 2024
        Yagene ora bisa pindhah saka Anapa ing sawetara jam kanthi bis (sepur) menyang Stavropol utawa Rostov lan kanthi tenang pindhah saka kono, tinimbang lungguh ing Anapa nganti pirang-pirang minggu? Ora ana preian musiman ing kana..
        1. -4
          Februari 11 2024
          Quote: penasehat level 2
          Yagene ora bisa pindhah saka Anapa ing sawetara jam kanthi bis (sepur) menyang Stavropol utawa Rostov lan kanthi tenang pindhah saka kono, tinimbang lungguh ing Anapa nganti pirang-pirang minggu? Ora ana preian musiman ing kana..

          Aku ora pengin lelungan ing bis lan sepur karo bocah cilik.
  9. +7
    Februari 11 2024
    Aku ora ngerti sapa A.B. Petrov, sing diarani penulis ing epigraf.
    Nanging ana buku referensi "Dynamics of railway development..." ed. yen aku ora salah, Tereshova et al saka 1992.

    Dadi, ana sing diarani. rasio roto kosong, sing luwih dhuwur ing AS tinimbang ing USSR. Kang ing sih saka USSR.

    Lan disimpulake yen ing kahanan pasar iki diijini yen kecepatan sepur sing luwih dhuwur, irama transportasi lan kapasitas muatan sepur dijamin.
    (Malah ing taun 60-an, sepur "formula 100*100" mlaku ing AS - satus mobil 100 ton saben.)

    Lan ing jaman USSR, disimpulake yen sanajan ing kondisi armada sepur sing kurang berkembang, amarga perencanaan terpadu, efisiensi transportasi sing dhuwur bisa dipesthekake.

    Nalika sampeyan bisa ndeleng, sing utama yaiku sisih endi sing kudu dideleng. Sapa sing duwe megaphone ing tangane bener.
  10. +8
    Februari 11 2024
    Aku pengin nglindhungi V.O. Shpakovsky (nee Shevchenko). Dheweke lair minangka borjuis lan angel kanggo dheweke manggon ing sangisore sistem Soviet, lan dheweke kudu niru kasunyatan ing saubengé, malah kudu gabung karo partai kasebut. Lan saiki dheweke ana ing unsur kapitalise, penulis produktif, anggota dewan redaksi VO sing dihormati. Apa sing ala? Loro-lorone Chubais lan Gaidar, liberal, oligarki kabeh padha liwat wektu Soviet angel kanggo wong-wong mau. Nanging saiki padha urip kaya ing swarga. hi
    1. -3
      Februari 11 2024
      Kutipan: Soldatov V.
      Dheweke lair minangka borjuis

      Ing kulawarga mbah komunis lan ibu komunis lan guru sajarah CPSU. Aku kudu nyoba!
      1. +6
        Februari 11 2024
        Ing kulawarga mbah komunis lan ibu komunis lan guru sajarah CPSU.
        Nah, ana komunis lan ana komunis. Ing artikel anyar dening penulis, dikandhakake yen wong-wong sing paling banter nguwuh babagan kesetiaan marang Marxisme-Leninisme gabung karo partai kasebut. Mbokmenawa ana sanak-sedulure sing paling cedhak ing ngarepe, yen ora, aku ora ngerti skripsi iki. Iki ora ana hubungane karo bapakku, uga jutaan komunis garis ngarep liyane.
        1. -6
          Februari 11 2024
          Kutipan: Aviator_
          Mungkin,

          Maneh "mbokmenawa", Sergey. Yen wis, dheweke mesthi ngomong kaya ngono. Endi mbah pensiunan bisa bengok-bengok kanthi banter kanggo komunisme? Ing bangku ing gapura? Nanging aku ora ana ing kelas ibuku. Iki minangka ekspresi figuratif adhedhasar ... isi piagam anggota CPSU, apa sing ora dingerteni?
    2. +5
      Februari 11 2024
      Dheweke lair minangka borjuis lan angel urip ing sangisore sistem Soviet, lan dheweke kudu niru kasunyatan ing saubengé,


      Ing film "Eternal Call" ana karakter Fyodor Savelyev, sing cocog karo jinis kasebut.
    3. -2
      Februari 11 2024
      Kutipan: Soldatov V.
      (Nee Shevchenko)

      Pisanan ana pitunjuk babagan Yahudi, saiki babagan Ukrainia. Inggih, pinten saged?
    4. +6
      Februari 11 2024
      Kutipan: Soldatov V.
      Aku pengin nglindhungi V.O. Shpakovsky (nee Shevchenko). Dheweke lair minangka borjuis lan angel kanggo urip ing ...:

      Iki bisa uga ora kedadeyan. Aku percaya yen penulis mung wong sing aktif banget, energik sing kabungahan utamane yaiku kegiatan kasebut. Lan dheweke pancen ora peduli karo sapa wae. Iki minangka wakil saka jinis manungsa sing seneng.

      Secara pribadi, nalika aku tekan titik lan istirahat, aku mung bisa edan lan ora nindakake apa-apa ..... nanging kanggo Shpakovsky, istirahat minangka owah-owahan aktivitas.
      1. -4
        Februari 11 2024
        Kutipan: ivan2022
        lan kanggo Shpakovsky, istirahat minangka owah-owahan kegiatan.

        Komentar paling apik dina iki! Matur nuwun kanthi tulus!
  11. +8
    Februari 11 2024
    Artikel sabanjure Shpakovsky bakal babagan kasunyatan manawa ing jaman Soviet dheweke ora duwe ponsel, TV plasma utawa gelombang mikro, nanging saiki dheweke duwe kabeh.
    1. -4
      Februari 11 2024
      Kutipan saka yuta
      yuta
      (Vlad)

      Biasane kapinteran kuwi biasane ditampilake ing rubrik BERITA. Apa sampeyan salah lawang?
  12. +7
    Februari 11 2024
    Kutipan: Wong Walanda Michel
    ing sanatorium ing Crimea, ing mratelakake panemume, kanggo 170 rubles, iku persis pinten biaya tiket. Dhuwit mung lucu

    Iki minangka gaji rata-rata kabeh!
    1. + 10
      Februari 11 2024
      Aku ngusulake menyang Crimea, kanthi gaji rata-rata saiki, sanajan miturut data resmi))
      Ya, menyang sanatorium))
      1. -6
        Februari 11 2024
        Kutipan: tukang cukur Siberia
        Aku ngusulake menyang Crimea, kanthi gaji rata-rata saiki, sanajan miturut data resmi))

        Ora ing Crimea, nanging ing Wilayah Krasnodar, ing segara, 25 km saka Anapa, ana "panggonan istirahat." Basis wisata. Eco-omah digawe saka kayu pinus, banyu panas lan kadhemen, AC, internet, TV, kolam renang... telung jajanan dina lan banget sehat lan sedhep. 3,5 ewu saben dina saben wong. Liburan ing kana kanggoku, bojo lan putune regane 120 ewu kanggo aku telu. Bener, ora ana dalan. Nanging amarga kita njupuk tiket 90 dina sadurunge, iki ora dianggep. Lha nek gajine 30 ewu ya... bisa. Anakku duwe persis iki. Bener, ambang ndhuwur ora diwatesi ... Lan tukang jahit ing Penza nampa 75 ewu saben, kaya pelukis sing nglukis nganggo bubuk. Aku menehi foto iklan kanggo industri sandhangan ing kene.
        1. +1
          Februari 12 2024
          Ora ing Crimea, nanging ing Wilayah Krasnodar, ing segara, 25 km saka Anapa, ana "panggonan istirahat." Basis wisata. Eco-omah digawe saka kayu pinus, banyu panas lan kadhemen, AC, internet, TV, kolam renang... telung jajanan dina lan banget sehat lan sedhep. 3,5 ewu saben dina saben wong. Liburan ing kana kanggoku, bojo lan putune regane 120 ewu kanggo aku telu. Bener, ora ana dalan. Nanging amarga kita njupuk tiket 90 dina sadurunge, iki ora dianggep. Lha nek gajine 30 ewu ya... bisa. Anakku duwe persis iki. Bener, ambang ndhuwur ora diwatesi ... Lan tukang jahit ing Penza nampa 75 ewu saben, kaya pelukis sing nglukis nganggo bubuk. Aku menehi foto iklan kanggo industri sandhangan ing kene.

          Apa sampeyan ngomong babagan "pantai liar" ing wilayah Blagoveshchenskaya? Ya, ing kono demokratis banget. Tekan kemah.
          Analog ing Crimea yaiku idu Belyaus.
  13. +1
    Februari 11 2024
    Kutipan saka: crack
    Umumé, penulis nduweni topik sing menarik, pisanan seri artikel babagan PR, banjur babagan negatif realitas sosialis

    Apa sampeyan mikir minangka salah sawijining perkara sing positif babagan USSR? Iku amarga statement dogmatis primitif kuwi (sing ora cocog karo kasunyatan) sing ambruk.
  14. +2
    Februari 11 2024
    Kutipan saka kaliber
    Sejarawan kudu nyinaoni kesalahan-kesalahan sing kepungkur supaya ora diulang maneh.

    Tembung emas!
  15. +6
    Februari 11 2024
    Ana siji bab sing aku ora ngerti - apa masalah karo tuku tiket bola-bali langsung? keprungu
    1. -1
      Februari 11 2024
      Kutipan saka faiver
      Ana siji bab sing aku ora ngerti - apa masalah karo tuku tiket bola-bali langsung?

      Sampeyan ndeleng, Andrey, carane urip wis diganti. Sampeyan ora ngerti iki, ta? Banjur padha ora ngedol bola-bali. Mung ana, lan saka ing kono - bali! Cara mung!
    2. 0
      Februari 11 2024
      Kutipan saka faiver
      Ana siji bab sing aku ora ngerti - apa masalah karo tuku tiket bola-bali langsung? keprungu
      Kasunyatan iku padha ora ana. Tiket wiwit adol 45 dina sadurunge lan didol ing setengah jam. Banjur lan saiki. Sawetara wong kudu bali ing dina sing padha.
  16. +5
    Februari 11 2024
    Matur suwun!
    Iku tansah menarik kanggo maca sampeyan. Sanajan sampeyan ora seneng plot.
    Kepiye carane ngatasi masalah karo karya? We lunga ing vacation kanggo 2 minggu lan bali sawise sasi lan setengah. Apa sampeyan kudu nulis cathetan panjelasan?
    1. +3
      Februari 11 2024
      [quote=Fangaro]
      Ora Romawi, kabeh luwih gampang. Guru wis preinan rong sasi tanggalan. Kita bisa teka ing esuk tanggal 28 Agustus lan langsung nyekel bis lan dewan guru sekolah ing pusat distrik. Banjur mulih, lan maneh menyang desa. Ing 1 September kita padha ing sekolah ing baris kaya loro bayonet!
  17. +2
    Februari 11 2024
    Saka baris pisanan aku nyadari yen iki minangka oportunis Shpakovsky, dheweke nggawa tong sampah liyane lan miwiti penggemar.
    Iku rada aneh: yen sampeyan lunga preian, utamane karo kulawarga, sampeyan tuku tiket puteran)))
    1. -3
      Februari 11 2024
      Kutipan: tukang cukur Siberia
      Iku rada aneh: yen sampeyan lunga preian, utamane karo kulawarga, sampeyan tuku tiket puteran)

      Mangkene kahanane saiki. Ing taun 1979 beda.
      1. +6
        Februari 11 2024
        Apa bedane? Mohon pencerahane)
        1. -1
          Februari 11 2024
          Kutipan: tukang cukur Siberia
          Apa bedane? Mohon pencerahane)

          Iku mokal kanggo tuku karcis round trip! Wis cetha?
          1. +8
            Februari 11 2024
            Ya, aku ora ngerti kaya apa ing taun 79, nanging ing taun 80-an, kanthi realistis, kanthi pesawat
            1. -5
              Februari 11 2024
              Kutipan: tukang cukur Siberia
              nanging ing 80s, cukup realistis, dening bidang

              Anakku lara banget ing pesawat. Mulane kita ora mabur karo dheweke.
  18. +4
    Februari 11 2024
    Yen ora ana internet, malah saiki antrian ing kantor karcis sepur bakal dawane kilometer.
    Saiki aku ora nampa kenangan masa lalu Soviet kanthi objektif, amarga yen dibandhingake karo saiki, langit luwih biru lan suket luwih ijo lan wit-witan luwih gedhe.
    Mulane, nalika sangang taun kepungkur dheweke wiwit mbuktekake marang aku yen ing Rusia landak pungkasan dipangan lan kabeh ambruk lan ambruk, kita mutusake kanggo ndeleng dhewe lan ora menyang Anapa, nanging menyang Sochi menyang sanatorium Rus. sing ing jaman Soviet dikenal kanggo kita kanthi jeneng Lenin. Aku bakal ngomong yen aku ora ngelingi maneh babagan langit, suket lan wit-witan ing jaman Soviet, wis suwe banget, nanging kanggo bojoku lan aku saka perjalanan menyang Sochi ing Rusia, luwih biru tinimbang langit, suket sing luwih ijo lan luwih dhuwur tinimbang wit-witan ora bisa ditemokake. Wiwit, mung vacation ing Rusia! Pancen panas kanggo kita ing Sochi, mula kita ngelingi sanatorium Gorko, saka jaman Soviet, ing Kislovodsk. Lan saiki bakal dadi musim panas kaping papat - mung ana. Saka St Petersburg nganti Kislovodsk dhewe lan ing Kislovodsk dhewe, langit ing Rusia saya biru saben taun, suket saya ijo lan wit-witan saya gedhe. Sapa sing ora bisa ndeleng, ngrasakake lan ngurmati iki ora beruntung ing urip yen ora bisa ndeleng carane saben taun Rusia dadi luwih ayu lan nyaman, lan layanan kasebut bakal dicemburui lan disinaoni ing Kulon!
    1. -4
      Februari 11 2024
      Quote: utara 2
      carane saben taun Rusia dadi luwih ayu lan mulyo

      Persis! Sawise 2020, kita lelungan ing macem-macem papan ing wilayah Krasnodar. Kamar ora luwih elek tinimbang ing Spanyol lan Prancis, layanan kasebut ing tingkat paling dhuwur. Sampeyan ora butuh apa-apa maneh kanggo santai.
      1. -4
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Quote: utara 2
        carane saben taun Rusia dadi luwih ayu lan mulyo

        Persis! Sawise 2020, kita lelungan ing macem-macem papan ing wilayah Krasnodar. Kamar ora luwih elek tinimbang ing Spanyol lan Prancis, layanan kasebut ing tingkat paling dhuwur. Sampeyan ora butuh apa-apa maneh kanggo santai.

        Kene loro minuses, Aku ora bakal ngomong ngendi. Nanging aku pengin ... Ora ana gunane ... mbukak panggonan mancing!
  19. +3
    Februari 11 2024
    Pak Shpakovsky, sampeyan nulis artikel omong kosong. Nanging maneh padha ngumpulake akeh views lan komentar. lol Aku maca salah siji saka pisanan, nanging ora komentar. Durung ana komentar. Aku iki omong kosong. Saiki aku ndeleng 80+ komentar. Aku kudu mlebu. Oh, psikologis sampeyan iki ... lol
    1. -2
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Msi
      Aku kudu mlebu.

      Aku nang karo kanca sing bakal luwih saka 100 ... Ayo bantuan!
      1. +4
        Februari 11 2024
        Aku nang karo kanca sing bakal luwih saka 100 ... Ayo bantuan

        Bakal ana luwih akeh. Sampeyan minangka manipulator sing kompeten lan ngerti carane nggawe dhuwit ... Wis ana 3 komentar lan 2 tampilan saka aku. Wis wayahe aku rampung, aku nulungi sampeyan sakbisa-bisaku... ngguyu
        1. -5
          Februari 11 2024
          Kutipan saka Msi
          Wis wayahe aku rampung, aku nulungi kowe sabisa-bisaku.

          Matur nuwun! Manuk kasebut ngetokake gandum bebarengan, nanging kebak!
      2. -1
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Aku nang karo kanca sing bakal luwih saka 100 ... Ayo bantuan!

        Nanging aku mikir yen penulis nyekel negativitas saka penganut sekte USSR sing ora cukup ... keprungu
        Ana akeh sing kudu dikandhakake babagan tuku karcis sepur ing USSR - utamane kanggo sepur sing liwat ...
        Tiket kanggo wong-wong mau diwenehi nalika sepur ninggalake stasiun gedhe sing paling cedhak - supaya sampeyan ngadeg ing kantor karcis, ngenteni ... lan ana wong liya ing cedhak ... ngenteni ... lan kondektur bakal nuduhake kursi ... Nyuwun
        1. -5
          Februari 11 2024
          Kutipan: DrEng02
          lan ana wong liya ing cedhak ... tsat, ngenteni ... lan guide bakal nuduhake panggonan..

          Bojoku lan anakku lunga iki, aku ora kelingan saka ngendi. Kita mung bisa njaluk tiket menyang stasiun Liski. Lan ing kana aku mbujuk kondektur supaya lungguh "ing kene." Iki "dadi" dadi sepuluh saka irung lan pisanan kita ngadeg ing vestibule. Banjur padha njagong anakku, banjur bojoku bisa lungguh, lan pungkasane aku lungguh ing rak sisih.
          1. 0
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            ing kono aku mbujuk kondektur supaya lenggah "mrene".

            Aku ngerti bocah-bocah wadon sing tindak menyang Blue Arrow MTR - Aku ngerti kabeh trik keprungu
            1) nambah soda kanggo teh - kanggo nggawe kuwat ...
            2) kanggo "terwelu", mbayar bagean menyang kepala sepur (dheweke menehi telegram karo panggonan), dheweke uga ngangkut konduktor ing kompartemen, turu karo tanggane kanggo nuduhake ...
            3) adol alkohol lan mbalekake botol kosong,
            4) pangiriman parsel, lsp. lan liya-liyane.
            1. -4
              Februari 11 2024
              Kutipan: DrEng02
              Aku ngerti kabeh trik

              ++ Munggahake maneh
              1. 0
                Februari 11 2024
                Kutipan saka kaliber
                ++ Munggahake maneh

                ora bakal bantuan - Aku duwe -2400 hi penganut USSR pitunjuk - dheweke lucu babagan iki ... Nyuwun
                1. -6
                  Februari 11 2024
                  Kutipan: DrEng02
                  lucu

                  Nanging topik kanggo artikel ing mangsa ngarep mung apik banget! Bojoku kandha marang aku: "Sampeyan wis kerja sama karo VO wolung taun, sampeyan wis nulis 2100 artikel. Apa maneh sing kudu ditulis?" Yen mung dheweke ngerti pira papan sing mbukak ing kene. Siji nulis - "nulis obyektif babagan + USSR", liyane pengin kutipan saka disertasi ibuku ("Stalinis"), sing nyekel dokumen sing ditandatangani dening Stalin ing tangane (saiki aku nangis karo emosi) , sing katelu kobong karo kepinginan kanggo maca kelanjutan liburan ing taun 1980-an.. Lan iki mung bagean saka kepinginan. mung 24 jam sedina lan 8 jam sampeyan kudu turu.
                  1. -1
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka kaliber
                    Oh, lan kok mung ana 24 jam saben dina lan 8 wong kudu turu.

                    mulane aku santai neng kene... Nyuwun
          2. 0
            Februari 12 2024
            Bojoku lan anakku lunga iki, aku ora kelingan saka ngendi. Kita mung bisa njaluk tiket menyang stasiun Liski. Lan ing kana aku mbujuk kondektur supaya lungguh "ing kene." Iki "dadi" dadi sepuluh saka irung lan pisanan kita ngadeg ing vestibule. Banjur padha njagong anakku, banjur bojoku bisa lungguh, lan pungkasane aku lungguh ing rak sisih.

            Vyacheslav, rampung perkara iki. Mung autowisata! Kanthi mandeg wajib ing Kamensk-Shakhtinsk. Ing hotel-museum "Legenda saka USSR".

            Hotel-Museum "USSR": salam pionir kanggo saben tamu!

            Aku pancene luwih seneng Hotel Bike cedhak. ombenan
      3. +1
        Februari 12 2024
        Aku nang karo kanca sing bakal luwih saka 100 ... Ayo bantuan!

        Dheweke entuk tema sing bener. Wis salju! Lan dina iki udan deres. am
        Wektune ngidul!
  20. +3
    Februari 11 2024
    Kulawargaku duwe crita sing padha karo tiket sepur ing taun 1975, nanging ing Novorossiysk.
    Nanging aku lan kanca-kancaku, sing kulawargane lagi lelungan, metu saka "luwih intelektual." Sawise nelpon 3-4 dina, kita nemokake manawa ana dhaptar tunggu lan ana wong, kira-kira 20-25 ing baris, sing nguwuh-uwuh jeneng wong sabanjure ing daftar tunggu. Nalika giliran, dheweke menehi dhaptar menyang wong kaping 20 lan ngubengi bunder. Kancaku, wong lanang sing katon cerdas, ngubengi wong wadon sing nalika iku "maca kabeh dhaptar" lan nalika gilirane teka, dheweke bisa nyegat dheweke. Sawise sawetara wong ing antrian, dheweke nguwuh-uwuh jenengku, sing mesthi ora ana ing dhaptar, aku tuku tiket kanggo awake dhewe lan kanggo dheweke, sawise sawetara wong, dheweke banter ngumumake panas lan kudu ngombe. bir urgently, nyerahke dhaptar 20 ing baris lan kita cepet ilang ". ombenan
  21. +6
    Februari 11 2024
    Rosstat modern ngakoni yen ing Federasi Rusia ing taun 90-an lan noughties, produksi daging kurang siji setengah kali tinimbang ing RSFSR ing taun 1989. Tekan tingkat Soviet mung ing taun 2015. Ora bisa dadi cara liya. Ora mungkin ngrusak peternakan lan nambah produksi ing wektu sing padha

    Nanging kenang-kenangan beda-beda... Kasunyatane, kenangan pribadi mung nggambarake apa sing katon, nanging uga dibentuk lan diowahi terus-terusan.....
    Lan kaya "ndeleng", "ndeleng" lan "ngerti" - - bisa beda-beda.
    1. +3
      Februari 11 2024
      Kutipan: ivan2022

      Nanging kenangan kasebut nyritakake crita sing beda ...

      Dadi wong-wong mau ngombé barang impor - sikil grumbulan, lsp. Dheweke njupuk joran kita lan diisi karo iwak garing sing murah, supaya para nelayan uga mati.
  22. +6
    Februari 11 2024
    Ora tanpa oddities.

    Contone, pancen ora jelas apa hubungane kutipan saka Wardenheart klasik babagan Stalinisme karo lelungan menyang Anapa ing taun 70-an?

    Lan kepiye wong PR profesional bisa nglawan para komentator kaya iki? Mungkin ana hubungane antarane sawetara keuntungan kanggo penulis lan jumlah komentar ing artikel kasebut?.... nanging sapa ngerti ... ngguyu
    1. -6
      Februari 11 2024
      Kutipan: ivan2022
      Lan kepiye wong PR profesional bisa nglawan para komentator kaya iki?

      Ivan! 80% wong bodho, sanajan kanthi cara sing beda. Kajaba iku, persentase kanggo VO malah kurang. Nanging isih ana cukup. Nanging, aku ora mbalekake sapa wae ... Coba deleng rating ... Wis tambah 2500 poin dibandhingake jam 5 esuk, kanthi kabeh minus. Sing, kanggo saben minus ana ... 2-3 plus. Apa jenis pemugaran iki? Lan aku uga nulis babagan sambungan karo jumlah kaping pirang-pirang (!). Luwih akeh komentar, luwih akeh daya tarik investasi situs kasebut. Kaping pirang-pirang aku kudu mbaleni iki sadurunge mlebu ing otakku?
      1. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Cukup katon ing HFS ... Iku wis thukul dening 2500 TCTerms dibandhingake apa ana ing 5 am, senadyan kabeh negatives. Sing, kanggo saben minus ana ... 2-3 plus. Pemugaran apa iki?..... Lan aku uga nulis babagan hubungane karo kuantitas. Kaping pirang-pirang aku kudu mbaleni iki supaya bisa dilatih ing otakku?

        Aku ndeleng lan ndeleng manawa aku ora kleru ngevaluasi kanthi mripat. Ing artikel iki, jumlah kabeh minus lan plus sampeyan yaiku minus 10! Endi loro utawa telu plus kanggo siji minus?
        Mrikso......
        1. -5
          Februari 11 2024
          Kutipan: ivan2022
          Mrikso......

          Ivan! Lan aku ngginakaken dadi akeh wektu chatting dina. Nanging dina iki St. Lazy Day sandi. Aku wis nulis artikel liyane ing VO ... Lan kanggo tinker karo nomer .... Aku uga kira-kira dening mripat lan ... kabeh tansaya. Napa aku kudu ngapusi sampeyan? Sabanjure sampeyan bakal bisa ngetung lan nggawe manawa.
        2. -4
          Februari 11 2024
          Kutipan: ivan2022
          Endi loro utawa telu plus kanggo siji minus?

          Ivan! bungah-bungaha! Saiki aku weruh penurunan 1000 unit! Nanging isih luwih dhuwur tinimbang jam 5.
        3. -3
          Februari 11 2024
          Kutipan: ivan2022
          Ivan2022
          (ivan)

          Ivan! Aww! Saiki ditonton: 16.16. Wutah, sawise sawetara tiba, rebound munggah dening 4 ewu Unit. Punika, mayoritas bisu, sing "minusers" seneng ora mikir. Lan wutah sing padha iki ngomong babagan kapentingan mayoritas sing maca topik iki lan ... kapercayan, apa ora? Ing tembung, kabeh iku miturut hukum Pareto. Mayoritas mutusake, yaiku, 80% ing siji arah utawa liyane. Panemu 20% bisa, kanthi toleransi, ora digatekake. Ngomong kasar lan ora toleran, sampeyan ora bisa menehi perhatian marang dheweke.
          1. 0
            Februari 11 2024
            Kutipan saka kaliber
            Mayoritas mutusake, yaiku, 80% ing siji arah utawa liyane

            ya wis. Lan apa sing diomongake pancen bener - sanajan sampeyan urip seabad, sampeyan bakal tetep mati bodho ... paribasan sing apik, bener.

            Kutipan saka kaliber
            sampeyan ora peduli karo dheweke

            Ana paribasan liyane: Aja ngidoni ing sumur, yen mabur metu, sampeyan ora bakal nyekel. Nyuwun ngguyu
  23. +5
    Februari 11 2024
    Apa sampeyan wis tau mikir babagan iki? Sampeyan lan bojomu lagi liburan ing Yalta. Iki crita sing padha karo tiket. Kita numpak komet menyang Novorossiysk. Banjur menyang Rostov. Lan saka Rostov menyang arah apa wae. Utawa luwih apik, sampeyan tekan Tikhoretsk lan pindhah menyang ngendi wae sing dikarepake bocah cilik. Tiket mesthi kasedhiya
  24. +1
    Februari 11 2024
    Lan pitakonane, yen sepur kita mlaku kanthi apik, kenapa ora ana tiket sing cukup kanggo dheweke?
    Amarga karcis iku murah, kabeh wong bisa tuku, lan sepur ora kasengsem kanggo nambah jumlah sepur kanthi rega tiket. Saiki lan saiki, malah karo subsidi.
    1. +2
      Februari 11 2024
      Ing kene rada beda. Intine rel sepur iki minangka transportasi sing paling murah kanthi biaya, utawa kaya ngono. Nanging sanajan ing sosialisme utawa kapitalisme, kita butuh transportasi kanthi tiket murah kanggo gerakan tenaga kerja kanggo kerja lan liburan, kanggo mahasiswa ing liburan lan bali, turis, buruh musiman. Mulane ing rezim Soviet padha nyimpen karcis sepur murah lan, kanggo sawetara ombone, ing aviation lan armada kali, utamané yen ora ana railway kanggo tujuan. Kabeh disubsidi dening transportasi barang.
      Nanging saiki kapitalisme liar utawa oligarkis dadi gedhe ing endi wae, kalebu ing rel
      prices, nganti tingkat aviation. Aku ora nglawan mobil SV utawa kompartemen, nanging kudu ana kursi sing dilindhungi undhang-undhang lan mobil umum sing paling murah (kaya kursi ing bis) kanthi tiket sing paling murah.
      (kanggo mahasiswa lan pensiunan iku umume free, yen kita ora bisa mbayar pensiunan lan mahasiswa prayoga pensiun lan beasiswa). prajurit
  25. +4
    Februari 11 2024
    Lan pitakonane, yen sepur kita mlaku kanthi apik, kenapa ora ana tiket sing cukup kanggo dheweke?

    Kayane Polyakov nulis yen USSR ambruk amarga "bab cilik" sing bodho lan ora dipikirake ...
  26. -2
    Februari 11 2024
    hi
    Nostalgia, nostalgia) Ana apik, ana ala..
    Iku menarik banget kanggo aku kadhangkala maca komentar kanthi gaya "Kaya-kaya kabeh ing Federasi Rusia saiki luwih apik tinimbang ing USSR." Pandangan binar babagan samubarang - kaya-kaya kanggo sawetara wong ora ana liyane saka 0 lan 1.
    Penalaran kasebut kaya-kaya ora ana liyane kajaba Federasi Rusia-USSR, ora ana lan ORA BISA ana sanajan ing teori. Lan mulane sampeyan kudu milih bar coklat sing "paling manis", lan sing nomer loro kanthi otomatis dadi kotoran sing nyamar dadi coklat.

    USSR ngginakaken kathah energi ing endlessly remaking wong lan nyoba kanggo ngganti esensi sing, déné iku bakal luwih gampang kanggo ngarahake esensi iki kanggo apik, entuk manfaat saka gerakane, tinimbang nyoba kanggo baris nglawan ombak. Kesalahan sing padha diulang dening Federasi Rusia modern - mung banjur kebebasan aktivitas lan penciptaan dicelupake dening dogma lan ideologi partai, lan saiki mung kanthi lapisan gagasan, aturan lan lobi legislatif.
    Uni ngginakaken kathah gaweyan "njaba", isih duwe akèh karya lan pitakonan sing durung ditanggulangi ing dhewe.
    Generasi partai lawas mung ora ngerti ngendi kanggo tuwuh sabanjure - dibandhingake karo nom-noman, urip mung apik banget. Nom-noman ndeleng kabeh sing luwih wiyar lan mbandhingake ora apa sing bunder ing vakum, nanging ing ngendi dheweke manggon karo apa sing ana ing njaba, kanthi sisih ngarep. Konsep "kompetisi" angel banget dimangerteni ing sistem iki, amarga ora ana kompetisi, ora komoditas utawa politik. Dheweke ora ngerti yen dheweke kudu saingan karo "njaba", yen kabeh ora mandheg, kabeh ana ing gerakan - dheweke ora ngerti lan saiki uga ora ngerti. Kanthi masalah hukum lan privasi, ana masalah sing luwih gedhe sadurunge lan saiki. Kaya masalah humanisme - ing kertas, kabeh bisa nggantheng, nanging ing atine wong cilik iku "bagean saka kapal", lan ora sawetara jinis unit sawijining ana ing sistem.
    Loro-lorone USSR lan Federasi Rusia modern ora sampurna. Masalahe yaiku masyarakat kita kaya-kaya lali yen kesempurnaan mbutuhake ngalih, ora teka dhewe. Sampeyan kudu mikir babagan carane bisa diatur luwih apik, luwih trep, mikir apa kabeh trep, ergonomis, cukup, utawa apa kabeh wis diatur sadurunge? Tinimbang kegiatan mental sing urip iki, kita bisa ndeleng refleksi tanpa wates ing rute "wis-wis-wis," kaya ing miniatur babagan crayfish, sing wingi gedhe, nanging 7 rubel, lan saiki cilik, nanging cilik. kanggo 5. Saliyane "wis" lan "dadi" ana uga "bakal" lan "njaba".
    Panelusuran filosofis kita dadi bunder tinimbang, kita pengin dilat lan nyetel masa lalu kita supaya sumunar, tinimbang nyathet cacat karo mripate seniman lan nyoba mbenerake kanthi tangan insinyur ing jaman saiki.
    1. -3
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      didandani dening tangan insinyur ing mangsa saiki.

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    2. +1
      Februari 11 2024
      Panelusuran filosofis kita dadi bunder, kita pengin dilat lan nyetel masa lalu kita supaya padhang, tinimbang nyathet cacat karo mripate seniman lan nyoba mbenerake kanthi tangan insinyur ing jaman saiki.

      Sepisan maneh aku menehi komentar sing apik banget..
      Loro-lorone USSR lan Federasi Rusia modern ora sampurna. Masalahe yaiku masyarakat kita kaya-kaya wis lali yen kita kudu maju menyang kasampurnan

      Bener...lan ing wiwitan gerakan apa wae, mesthi ana pikirane...tujuan...lan filosofi utawa pemahaman arah..
      Apa sing bakal dijupuk saka jaman biyen (USSR) saiki? Ing Rusia modern, aku ora weruh kaluwihan apa wae ... sing wis ana wis ora kalebu ... lan miturut vektor, gerakan menyang Korea Lor, mung kanthi nada feodal ...
      1. -2
        Februari 11 2024
        Apa sing bakal dijupuk saka jaman biyen (USSR) saiki?

        Ing sawijining wektu aku duwe seri artikel babagan topik iki ing kene. Ing cendhak, aku bakal njupuk sistem jaminan sosial lan model Strong State minangka pelanggan utama lan monopoli ing sawetara wilayah. Aku kesengsem karo desain supranasional negara - aku mikir yen kita butuh "Union 2.0" minangka entitas teritorial, nanging ora adhedhasar ideologi apa wae, nanging adhedhasar ide kanggo entuk manfaat bebarengan para peserta. lan perwakilan kelompok sing nyukupi ing urusan internasional. Soko rada ngeling-eling hibrida EU lan USSR kanthi basis confederal (kajaba sing diarani "bangsa persaudaraan", sing mesthi kudu dilebokake ing Federasi Rusia). Saenipun, integrasi ing mangsa ngarep ing asosiasi kasebut bakal nggampangake transisi saka konfederasi menyang federasi lan negara kesatuan, nanging tanpa kesusu lan lag banget.
        Nanging aku minggir.
        Aku percaya yen negara kita kudu nggawe upaya sing signifikan kanggo ngrangsang tingkat lair liwat institusi annuity kapentingan seumur hidup kanggo kulawarga enom lan "akun anak", sing wiwit lair nganti ulang tahun kaping 20, saben wong sing lair saka rong warga Rusia. Federasi lan ing Federasi Rusia bakal nampa dana sing bakal nutupi saka 1/3 kanggo 1/2 saka biaya omah (jumlah abstrak tartamtu gumantung markup pasar rata-rata, biaya construction, etc. ing negara).
        Sampeyan bisa ngomong iki minangka analog saka praktik USSR sing nerbitake omah umum, nanging luwih modern. Masalah omah ing negara kita kanthi iklim minangka kunci, kanggo ekonomi lan kanggo tingkat lair lan negara moral masyarakat.

        Aku kesengsem banget karo "obat gratis," nanging model iki kudu digarap maneh kanthi signifikan, dibagi dadi bagean kabijakan, gratis lan mbayar. Wong tansah mbayar kabeh, lan kabeh kudu diatur supaya "wong" iki ora duwe kesempatan kanggo lobi kanggo expenses iki kanggo ngrusak kesehatan nyata wong. Saenipun, mesthi, minangka negara mundak akeh ekonomi, mung nggedhekake dhaftar layanan "gratis" dijamin dening negara utawa menehi kompensasi menyang tingkat biaya simbolis kanggo warga. Nanging ora bakal metu saka hawa tipis, kaya sumber daya apa wae - sampeyan kudu nglakoni.

        Aku kesengsem karo "pendidikan gratis", nanging, mesthi, uga ora gratis. Sawetara dhuwit saka pajak leluhur sampeyan lan sampeyan (ing mangsa ngarep) nyakup "gratis" iki kanthi akeh, mula bisa uga luwih apik kanggo narik rencana kasebut saka sangisore hood lan menehi wong kesempatan kanggo pengaruhe. , kalebu liwat kontribusi sukarela, partisipasi ing sembarang gerakan migunani kanggo negara, etc. Ing cendhak, kita kudu piye wae hybridize skema iki, dadi luwih komersial interoperable - contone, aku pengin 2 pendidikan, supaya saiki, apa negara kudu mbayar kabeh kanggo kula? Lan yen aku pengin telung, lan yen aku nyerah siji ing 2nd taun, lan yen aku pengin pendidikan jaban rangkah, iku bisa kanggo kula kanggo extract dana akumulasi kanggo pendidikan lan digunakake kanggo iki, lan ing. Donya wis owah wiwit jaman persatuan lan prinsip kasebut ora bisa dibalekake maneh.
        Mesthine, negara kudu menehi ganti rugi marang bocah-bocah remaja kanggo bagean, klub lan pilihan - kanthi persentase gedhe. Ing wektu sing padha, yen terus terang "gratis", aku mikir sing ora bakal migunani. Hukum ekonomi uga mbantu wong nggawe pilihan sing luwih apik; tanpa ana, kabeh wong pengin skydive lan nyilem.

        Gagasan banget babagan negara sing nyukupi kabutuhan dhewe lan nggawe kahanan sing luar biasa kanggo rakyate pancen menarik kanggoku. Ing wektu sing padha, ing USSR iki asring tembung utawa setengah ngukur. Aku percaya yen IKI khusus kudu dadi tujuan eksistensi negara.
        1. +1
          Februari 11 2024
          Ing sawijining wektu aku duwe seri artikel babagan topik iki ing kene

          Apa sampeyan wis nerbitake kanthi julukan sing padha?
          Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan ... cendhak, sampeyan pancen kanggo sosialisme ... lan aku setuju karo sampeyan ing kene.
          Uga kasunyatan manawa kudu fokus ing masalah internal lan ing mangsa ngarep nggawe USSR 2.0 nanging ing pondasi sing luwih padhet ... lan ing conto sukses sampeyan dhewe ...
          Dene pendhidhikan... sing jelas kudu gratis. Uga kedokteran, ilmu pengetahuan lan, mesthi, kanthi cara apa wae kanggo ngrangsang tingkat lair.
          Topik sing menarik banget lan ekstensif ... Aku bakal maca artikel sampeyan kanthi minat, yen sampeyan duwe, kirim link menyang aku. hi
          1. -1
            Februari 11 2024
            Ya, kene. Kabeh ana ing profil. Sampeyan bisa ngomong yen ya, aku kanggo sosialisme, nanging aku ora peduli carane canonically kita entuk lan cara apa kita nggunakake kanggo njaluk ana. Asil bakal penting kanggo kula lan ing proses kanggo nggayuh iku kita ora bakal liwat 7 bunderan neraka. Sampeyan kudu ngerti carane mekanisme bisa lan milih sing paling apik tanpa dibagi dadi "kanonik lan non-kanonik". Kapitalisme minangka alat lan bisa lan kudu digunakake kanggo nyedhaki sing luwih apik.
            1. 0
              Februari 11 2024
              Sampeyan bisa ngomong yen ya, aku kanggo sosialisme, nanging aku ora peduli carane canonically kita entuk lan cara apa kita nggunakake kanggo njaluk ana.

              Kaya aku.. dogmatisme ora bisa.. sejarah nuduhake iki.. donya iku plastik lan tujuan utama manungsa. dadi monopoli, ana manfaate.. nanging yen monopoli wis dadi bencana.. Pramila, perusahaan paling gedhe ing bidang sumber daya alam kudu dadi negara, lan sing cilik lan menengah bisa ngladeni. gedhe-gedhe lan saingan.. mesthi.. maneh, ing kene muncul pitakonan yudisial lan legislatif.. kabeh iki kudu ing kontrol negara.. lan diatur kanthi jelas..
      2. -1
        Februari 11 2024
        Kerugian utama model modern, aku weruh, akeh ing kene bingung karo "kekurangan ideologi."
        Ora, iki dudu kekurangan ideologi, para priyayi lan wanita - iku mung stagnasi, persepsi kuno babagan "negara". Kaya sawetara sistem kanthi sisi emas, sing ana ing vakum kanthi bunder kanggo "nuduhake wong liya", kaget, kesengsem, aku ora ngerti, kanthi balet, #senjata nuklir, sawetara jinis pathos, sawetara trik gaya "Cina. sirkus" Inggih, kabeh liyane ing model kuwi mung, "rombongan" sing nggawe kubah, nyuwek-nyuwek layar TV, nglukis fasad lan nulis pidato sing dawa, janji sing kudu nggawe jagad ndredheg bola-bali.

        Negara kudu kanggo rakyat lan ora kanggo "ibu Kuzka" wong. Omahmu dudu wedhus gembel sing bakal ngoyagake gapurane Babil, iku kudu dadi omahmu sing nyenengake, sing nyenengake lan nyenengake, sing resik, apik, gratis lan sukses. Kanggo sawetara alasan, kita ora ngerti bab prasaja kuwi. Saiki kita wis pindhah adoh saka iki malah luwih, plunging menyang sawetara jenis slurry beracun lan ilang iman ing sesuk. Dheweke uga pengin numpes Babil karo omah kita, utawa ngematake sawetara wong pihak katelu, utawa alon-alon ngedol bata kanthi bata, kita tambah akeh dicritakake kepiye tumindak lan apa sing kudu ditindakake, apa sing kudu dipikirake, apa sing kudu ditindakake. ngomong - supaya asring padha wis njedhul mangu, iki omah kita? Utawa kita mung lungguh ing kaya kustodian ing aula museum.
        Mesthine kita kudu mikir babagan iki, amarga omah minangka omah - dudu museum jamur utawa barak kanthi bungkus sikil. Kita butuh negara kanggo wong, fokus marang wong, kabutuhan, kepenak ing kabeh. Nganti kita entuk iki, kita ora bakal entuk keagungan sing nyata, sanajan sisih gilded gosok 100500 fixies saben dina lan pipa tembaga nyuwek gendang telinga kita.
        1. 0
          Februari 12 2024
          "Negara kudu kanggo rakyat lan dudu kanggo" ibune Kuzka.

          Lan kenapa? Iki mung pendapat wong, nanging ora masalah.

          Negara iku kanggo sing kuwasa. Yen rakyat biasa wae bisa pengaruhe pamrentah, mula kepentingane bakal digatekake, yen ora, ora.
  27. +6
    Februari 11 2024
    Aku miwiti maca artikel kasebut. Pilihan saka statements saka kolega kalebu ing iku ora cukup, nanging aku tansah upvote komentar saka wong-wong iki, utamané Shishkin, sing wis downvoted dening kolega. Tanpa ninggalake komentar dhewe (ngetik angel banget, maca luwih gampang), nanging maca akeh sing ana ing situs kasebut, uga ngrungokake akeh oposisi ing YouTube, aku entuk kesimpulan:
    Tren ing ruang publik modern ora ana sing kampanye apa wae. Masyarakat dipérang dadi klompok-klompok sing ora ana hubungane karo wong-wong sing disambungake, manunggal ing para pamimpin opini umum - LOMs, lan saben kelompok kasebut kanthi mandiri nyopot sing ora setuju liwat larangan. Kanggo paraphrase kutipan misuwur, kita bisa ngomong iki:
    nalar lan mangu-mangu wis ora dibutuhake maneh, nanging sing setya dibutuhake.
    Akibate, perpecahan kesadaran umum tekan massa kritis, lan kita disalahake, ujare, kenapa sampeyan ora manunggal, ora dikonsolidasi ... Larangan minangka tandha kelemahane, ora percaya karo kekuwatan ide sampeyan. Contone, epigraph kanggo artikel dijupuk saka karya Petrov tartamtu. Nanging biyen kita duwe Petrov tartamtu ing kene, ing debat, sing, miturut perkiraanku, minangka pejabat intelijen sing tugas. Dheweke dihormati dening kula, ngandika iku menarik sing saiki bakal pindhah mati karo bang, nanging ing tip wong kang begalan. Iku ala, amarga ora nglatih kemampuan kanggo mbantah, debat kanthi cekap ...
    Vyacheslav Olegovich katon nglawan arus, terus-terusan ngalami masalah, lan pancen apik tenan! Amarga presupposes bhinéka panemu.
    Contone, kanggo tiket Sepur padha aku bakal Wigati ing ngisor iki. Ing taun 70-an lan 80-an, aku teka ing stasiun ing Moskow rong jam sadurunge budhal saka Moscow - Sukhumi sepur lan njupuk tiket kanggo lenggahan sing dilindhungi undhang-undhang (wiwit cilik wong tuwaku ngajari aku supaya ati-ati; kompartemen mbebayani). Lan dheweke uga njupuk tiket bali saka kutha kanggo Moscow. Lan kabeh iki - ing dhuwur saka mangsa liburan, lan uga njupuk menyang akun kasunyatan sing kutha, ing syarat-syarat populasi lokal, luwih cilik saka populasi desa cedhak Moscow kang aku manggon saiki, lan nomer vacationers kuwi sing warga kadhangkala nyewa metu ora mung omah-omahé , nanging uga outbuildings, lan padha turu ing kanopi ing pekarangan. Akeh yuta turis teka ing Abkhazia cilik, kanthi populasi banjur meh setengah yuta. Lan ora ana masalah karo tiket! Rong utawa telung dina sadurunge budhal, tiket 100% bisa dijupuk tanpa ndhaptar ing antrian apa wae. Kadhangkala wong-wong sing ora tenang lan sibuk bakal teka ing box office lan tuku tiket seminggu sadurunge ...
    Dadi mungkin kabeh babagan organisasi lalu lintas sepur? Jumlah sepur nalika musim liburan? Lan uga ing kasir lokal sing ora mikir nggawe feeder saka dodolan tiket? Ing Crimea, ketoke, padha guessed.
    1. +3
      Februari 11 2024
      Umumé, kita tansah duwe masalah karo ngatur diskusi sing kompeten lan migunani, Lyudmila Yakovlevna! Aku malah nulis artikel babagan iki ing kene - yen bocah-bocah kudu ngetrapake katrampilan kasebut wiwit cilik, amarga iki masalah nyata. Ing negara kita, iku luwih gampang kanggo wong kanggo doyo siji liyane ing pasuryan utawa mungkasi karo saru lan rottenness saka nyedhaki bebener saka loro ends saka iku, apa maneh nggawe soko migunani metu saka iku, iki umume tilar.
      Iki minangka masalah kita, nyegah kita tuwuh ing ndhuwur awake dhewe, nggawe kesimpulan sing bener lan milih dalan sing paling apik. Diskusi babagan USSR minangka tes lakmus sing nuduhake carane masyarakat kita nyedhaki pangerten babagan sifat kompleks lan perane dhewe ing wingi, saiki lan sesuk. Kursus jangka panjang saka diskusi iki nuduhake kula pribadi sing ora obah ngendi wae - salah siji ing kabeh utawa praktis. Masyarakat kita pancen filosofis inert, saliyane kasunyatan sing uga dibagi banget ideologis lan estetis, kaya sing wis dingerteni. Aku ora weruh kemajuan ing arah iki - kanggo kula, iki minangka sinyal sing jelas babagan kemunduran lan stagnasi, lan ing jangka panjang iki umume sing ngrusak peradaban.
      1. +4
        Februari 11 2024
        10000+..
        Diskusi babagan USSR minangka tes lakmus sing nuduhake carane masyarakat kita nyedhaki pangerten babagan sifat kompleks lan perane dhewe ing wingi, saiki lan sesuk. Kursus jangka panjang saka diskusi iki nuduhake kula pribadi sing ora obah ngendi wae - salah siji ing kabeh utawa praktis

        Sampeyan pancen bener..tinimbang nggawe kesimpulan lan maju..kabeh wong mlaku-mlaku ing bunder..urip ing jaman kepungkur, utawa nyingkiri urip ing jaman saiki..Aku mikir kahanan iki wis digawe ... ide ... komunisme wis dipecah dadi puluhan partai..saiki ngenalake perselisihan internal ... ing wektu sing padha nggawe United Russia ... sing monolitik, nanging mbela kepentingan pribadi ... senajan bakal cukup kanggo ninggalake partai sosialis. lan sing demokratis...
        Aku ora weruh kemajuan ing arah iki - kanggo kula, iki minangka sinyal sing jelas babagan kemunduran lan stagnasi, lan ing jangka panjang iki umume sing ngrusak peradaban.

        Dadine.. ora ono agenda positip.. masyarakat pecah lan jurange mung nggedhekake.. hi
        1. +1
          Februari 11 2024
          ...nggawe United Russia... sing monolitik, nanging mbela kepentingan pribadi... senajan wajar yen ninggalake partai sosialis lan demokratis...


          wah!
          Iki sing dakkandhakake ing taun '19 utawa '20. Nanging kanthi cara sing rada beda.
          Aku ngusulake ing ngisor iki.
          Awit kita duwe kapitalisme, lan malah oligarki wis muncul, uga, pamisah ing setengah, oligarki, nggunakake kritéria pilihan tartamtu, lan nggawe loro partai. Salah sijine konservatif kondisional, sing kapindho yaiku progres bersyarat, visioner (demokrat, contone). Nggawe program sing atraktif kanggo kabeh bagean saka populasi, nyalonake pemimpin prayoga - supaya padha perang antarane piyambak kanggo presiden negara. Merga perlu kanggo netepi saora-orane apa sing dijanjekake ing program pemilu, partai sing dadi kuwasa bakal menehi apa-apa marang rakyat. Aku kelingan yen kita malah ngrembug calon, khususe Dyumin. Nanging ora, hypertrophied kabeh-akeh "United Russia", suppressing kabeh watara dhewe karo larangan telas, iku gambar visual saka siji bagéan saka oligarki, lan iki senadyan kasunyatan sing bagean liyane wis ora ilang!
          Lan saiki, tinimbang proses pemilihan sing kompetitif, kita nyekseni perang bulldog ing sangisore karpet, sing cocog karo alun-alun, tinimbang nargetake mungsuh. Apa sampeyan ngerti apa wong ngomong?
          Dheweke ujar manawa shutdown Internet anyar dudu latihan FSB, nanging tumindak partai oligarki kasebut, yaiku penyamaran, nglawan United Russia ing sangisore karpet lan nuduhake kemampuane. Lan pranyata dheweke gelut karo United Russia, nanging kabeh wong sing kerja jarak jauh liwat Internet entuk. Bank, maneh, lsp. Iki diarani "miturut wilayah". Lan yen kita duwe proses pemilu sing normal, ora ana rugine, mung entuk manfaat.
          1. +2
            Februari 11 2024
            Dheweke ujar manawa shutdown Internet sing anyar dudu latihan FSB,

            Ana kerusuhan ing Bashkiria ... sing pasukan keamanan kudu nyuda, amarga akeh wong padha ngumpul karo sentimen protes ... banjur ana shutdown lan slowdown Internet ...
            Awit kita duwe kapitalisme, lan malah oligarki wis muncul, uga, pamisah ing setengah, oligarki, nggunakake kritéria pilihan tartamtu, lan nggawe loro partai.

            Iki sejatine saiki, kabeh oligarki ing Duma nggawe undang-undang kanggo awake dhewe ... Aku ngusulake ninggalake rong partai 50/50 ... ing ngendi bakal ana demokrat (oligarki) lan sosialis sing kudu mbela kepentingan umum. wong ... pitakonan liyane, carane nggawe wong bisa kanggo apik.. hi
            1. +2
              Februari 11 2024
              ..aku ngusulake ninggalake rong partai 50/50..endi bakal ana demokrat (oligarki) lan sosialis sing kudu mbelani kepentingan rakyat biasa..pitakonan liyane yaiku kepiye carane nggawe dheweke kerja kanggo kabecikan..

              Vladimir, para oligarki ora bakal nyawiji dadi siji partai! Wong-wong sing cedhak karo presiden meh ora bisa ngidinke saben liyane, lan sing ngadeg ing pinggir ora mung sengit, nanging uga sing cedhak karo tahta. Dheweke mung duwe asosiasi sedhela ing acara kasebut ...

              Ya, oke, ayo padha lunga lan nggawe pesta, miwiti nyalonake speaker dhewe, sing kudu dadi presiden, lan dumadakan dheweke nemokake yen dheweke ora bakal nemokake wong sing luwih apik, luwih responsif lan setya marang kelemahane tinimbang Putin.
              Lan wong? Sampeyan nyoba nyawiji massa sing wiyar iki ing wates-wates kondisi umum supaya pimpinan sing diajukake bisa nyukupi macem-macem kepinginan sing nentang, ora bisa rusak, kuwat, energik, fasih, setya marang pamilih lan ora dipateni. dening salah sawijining pamilih. Malah yen kita nganggep yen rakyat bakal ngumpulake dhuwit kanggo kampanye pemilu. Contone, aku ora bakal milih Duntsova, Navalny, Strelkov, lan utamane kanggo Nadezhdin - iki minangka bayangan saka jaman biyen, materi politik sing wis ketinggalan jaman lan ora duwe daya, sampah. Lan milih wong-wong mau mung amarga wong duwe kabutuhan urgent kanggo pasuryan anyar iku ridiculous.
              Lan maneh, yen kita nampa konsep sampeyan. Inggih, punika, partai oligarki - United Russia. Lan ana Partai Komunis Federasi Rusia, "Wong Anyar", sing nyalonake Davankov sing rada enom lan nggantheng minangka calon kanthi program sosial sing lengkap - "populis", supaya bisa ngomong. Ayo, vote, pilih! Isih ana! Apa wong ora milih lan milih, ya?
              1. +2
                Februari 11 2024
                Lan ana Partai Komunis Federasi Rusia, "Wong Anyar", sing nyalonake Davankov sing rada enom lan nggantheng minangka calon kanthi program sosial sing lengkap - "populis", supaya bisa ngomong. Ayo, vote, pilih! Isih ana! Apa wong ora milih lan milih, ya?

                Amarga iki pesta kanthong.. lan ora ana pemilihan.. pekarangan dicet ing sakubenge.. mulane wong ora milih.. Lan iki, mesthi, masalah gedhe.. mung wong wiwit mikir yen dheweke bisa mengaruhi soko.. carane cepet banget gerbang kesempatan wis ditutup.. mulane aku ngomong yen kita pindhah menyang S. Korea.. mung ora menyang komunisme nanging feodalisme.
                Contone, aku ora bakal milih Duntsova, Navalny, Strelkov, lan utamane kanggo Nadezhdin

                Dheweke nindakake iki kanthi sengaja ... dheweke nggawe pemilihan tanpa pilihan ... Dheweke wedi karo Nadezhdin lan ngilangi dheweke ... lan kanggo protes aku bakal milih sapa wae ... nanging ora kanggo wong sing wis ana. kekuwatane 30 taun lan ndadekake uripe wong dadi luwih elek ...
                1. +3
                  Februari 11 2024
                  Iki tembung:
                  Amarga iki pesta kanthong ... lan ora ana pemilu ... padha nglukis pekarangan ing sakubenge ... mulane wong ora milih ...

                  Mula kesimpulane.
                  Amarga kita duwe kapitalisme oligarki, mulane repressive lan ora ramah marang populasi, organisasi paling ora rong partai sing gelut kanggo kekuwatan mung bisa ditindakake saka ndhuwur.
                  Nanging kapitalisme kita ora bisa nindakake iki, amarga stabilitase bakal rusak. Lan dheweke, sauntara, kepengin nyusul sejarah, sibuk banget karo sawetara perkara sing paling penting kanggo dheweke:

                  1. redistribusi properti gedhe ing sih saka klompok oligarki cedhak dhampar;

                  2. panyiapan sistem sosial kang warisan saka turune daya kakuwasan diwarisake dening kulawarga ing siji wangun utawa liyane bakal pungkasanipun, yen ora resmi resmi, banjur paling ora njupuk wangun stabil, umum dikenali tradhisi sing ora nimbulaké resistance saka Shirnarmass. Yaiku, detasemen lengkap saka ndhuwur piramida daya ing wangun sakumpulan "kulawarga bangsawan" saka sisih ngisor awak watu;

                  3. pangenalan "kulawarga bangsawan" Rusia sing diadegake dening akeh klub internasional sing ditutup kayata Bilderberg, sing minangka tugas sing angel banget;

                  4. pengawetan saka Rusia ing siji Piece amarga distribusi ora rata saka dipakani wilayah liwat sawijining wilayah. Ana lenga ing kene, lan batu bara ing kana, gas ing papan liya, ora ana sing bebarengan.

                  Mbok menawa aku ora kejawab. Ing kasus apa wae, nganti papat poin kasebut kawujud ing urutan apa wae, piramida daya bakal nganggep populasi biasa minangka piala sing ora bisa dihindari, sing perlu, yen bisa, kanggo nyingkirake salah sawijining cara utawa liya, utawa kanthi cara liya nyuda. padha kegiatan.
                  Tugas kita yaiku njaga awake dhewe.
                  1. +1
                    Februari 12 2024
                    "Mbok menawa aku ora kejawab apa-apa. Ing kasus apa wae, nganti papat poin kasebut kawujud ing urutan apa wae, piramida daya bakal nganggep populasi biasa minangka piala sing ora bisa dihindari, sing perlu, yen bisa, nyingkirake kanthi cara siji. utawa liyane, utawa kanthi nyuda kegiatan kasebut kanthi cara liya."

                    Ora ketompo apa sampeyan ora kejawab apa-apa - apa sing wis dicritakake wis cukup.

                    Kahanan saiki, IMHO, bisa berkembang ing rong arah.

                    1. Ana pimpinan tartamtu sing didhukung dening populasi, lan dheweke ngatur "redistribusi" utawa "perestroika". Pimpinan bisa saka pangkat kakuwasan utawa saka bajak, gumantung ing luck. Gagasan apa sing bakal ditindakake lan apa asil "perestroika" ora dingerteni, ngerti yen kahanan bakal owah kanthi radikal. Asil bisa beda - saka disintegrasi negara kanggo kesejahteraan umum.

                    2. Kabèh lumaku lan nganti ilang kabèh hubungan sing wis ringkih antarané pamaréntah lan rakyat, sing uga saya suda sacara kuantitatif (sing ora bisa diarani pamaréntahan). Mung ana siji pilihan - disintegrasi.
                  2. -1
                    Februari 12 2024
                    Ing kasus apa wae, nganti papat poin kasebut kawujud ing urutan apa wae, piramida kekuwatan bakal nganggep populasi biasa minangka piala sing ora bisa dihindari,

                    Aku setuju ... populasi pribumi nyebabake bebaya ... nanging ing wektu sing padha uga makili sumber pangan ... ing wayahe bebaya kurang, nanging kahanan bisa owah kapan wae. hi
                    1. 0
                      Februari 12 2024
                      . Aku setuju ... populasi pribumi nyebabake bebaya ... nanging ing wektu sing padha uga makili sumber pangan ...

                      Pasokan pangan bisa digawe saka migran - dadi kuning utawa ireng - ora masalah, kita bisa ngatasi masalah, ana laku donya sukses.
                      Nanging!... Rusia minangka sumber pangan kanggo kekuwatan ora kalebu ing wilayahe dhewe. Justru amarga dheweke duweke.
                      Oh, yen sampeyan ngerti kesel kabeh! Hipokrasi lan goroh ing kabeh sisih. Lan kabeh sing saiki kedadeyan ing Rusia, sing diwiwiti dening panguwasa utawa oposisi liberal - "ing omah" lan ing luar negeri, dimaksudake kanggo nutupi kanthi bantuan lisan lan wahyu sensasional sing dibesar-besarkan minangka kejahatan utama panguwasa Rusia liberal. marang wong Rusia, aku nandheske iki - Rusia! Miturut petunganku, tragedi kasebut bakal diwiwiti ing 2028, nalika akeh wong wiwit pensiun lan nemokake yen ora ana pensiun. Amarga reformasi pensiun wis rampung. Rusia wis liwat disintegration saka kulawarga gedhe, kita urbanized, sawetara kita ngerti sederek paling cedhak amarga panyebaran bangsa kita liwat wilayah sing jembar, kita ora duwe klan saka satus utawa luwih wong sing ora bakal nglilani a pensiun sah sangsoro saka pensiun menyang sampah. Akibaté, ditinggal tanpa mata pencaharian, wong tuwa bakal mulai ngedol apartemen supaya bisa pindhah menyang sing luwih cilik lan manggon ing dhuwit sing isih ana, omah sekunder bakal mudhun banget - aku ora pengin mbayangno apa sing bakal kelakon sabanjure. . Ngelingi kasunyatan manawa anak-anak pensiunan diwasa, sing wis ngerti, bakal miwiti nylametake umure lan nuntut bagean ing apartemen pra-pensiun, nasibe mayoritas wong tuwa sing pensiun yen ora ana. pensiun iki banget bakal elek. Ing India lan Amerika Serikat sampeyan bisa manggon ing dalan, mangan saka tong sampah, lan malah asring nampa bantuan saka sukarelawan - padha duwe budaya, adat lan sing paling penting - iklim! Coba dadi ora duwe omah ing kahanan kita, nalika tentara pengemis nyerang tong sampah, stasiun sepur, lobi toko ... Iki sing nunggu Rusia. Iki dimaksudake kanggo nutupi acara lan diskusi sing terkenal. Aku ngomong babagan latar mburi sing surem kanggo kita, warga biasa, sing bakal ditindakake papat poin sing dakkandhakake.
                      1. -1
                        Februari 12 2024
                        Iki sing nunggu Rusia.

                        Lyudmila Yakovlevna, sayangé ... nanging ramalan sampeyan bakal kelakon ... Aku mikir sing paling apik, sampeyan kudu pindhah menyang desa ... duwe farm dhewe ... lan nyewa apartemen ... mbok menawa iki mung siji-sijine dalan metu... hi
                      2. 0
                        Februari 12 2024
                        . Aku mikir sing paling apik yaiku menyang desa ... duwe kebon dhewe ... lan nyewa apartemen ... mbok menawa iki mung cara metu ...


                        Dadi, wong sing ora setuju teka lan mudhun.
                        Lan dheweke nindakake iki ora amarga sampeyan lan aku ngapusi, nanging amarga kita wis ngetrapake optimisme. Kasunyatan sing pahit tansah nglarani, ora ana sing tresna.
                        Sampeyan bener babagan desa. Ayo ditundha diskusi nganti sabanjure nalika pamirsa luwih akeh.
                      3. 0
                        Februari 12 2024
                        Dadi, wong sing ora setuju teka lan mudhun.

                        Ora mesthi sing ora setuju sing diremehake ... ana sing nyentuh banget ... lan nuduhake perasaane kanthi cara iki)
                        Sampeyan bener babagan desa. Ayo ditundha diskusi nganti sabanjure nalika pamirsa luwih akeh.


                        Kanthi seneng banget! hi
          2. +1
            Februari 13 2024
            "Amarga kita duwe kapitalisme, lan malah oligarki wis muncul, uga, pamisah setengah, oligarki, nggunakake kriteria pilihan tartamtu, lan nggawe rong partai."

            Yagene dheweke butuh iki? Padha bisa uga teka menyang persetujuan, dibagi lan Cut.
  28. +2
    Februari 11 2024
    Lan pitakonane, yen sepur kita mlaku kanthi apik, kenapa ora ana tiket sing cukup kanggo dheweke? Kajaba iku, ing taun iku kacarita ana 1,5 yuta wong teka ing Anapa. Nanging taun kepungkur, nalika kita lagi vacationed ing Wilayah Krasnodar, lan taun sadurunge, 1,5 yuta wong uga vacationed ing Anapa. Tegese, wiwit taun 1979, jumlah wisatawan ing kutha iki ora suda, nanging saiki wis cukup karcis sepur.

    Aku bakal nyoba kanggo nganggep yen amarga pengalihan arus transportasi menyang rute sing nguntungake kanthi nyuda utawa ngilangi transportasi menyang wilayah sing dikarepake. Rusia nyusut ing kutha-kutha gedhe, lan Railway Rusia diprediksi fokus ing wilayah sing ngasilake penghasilan. Ing USSR, pendekatan kasebut beda - jangkoan maksimal dening jaringan transportasi kabeh wilayah negara, kalebu sing adoh lan angel digayuh, dilebokake ing ngarep. Banjur dianggep luwih penting yen insinyur bisa njaluk utawa malah mabur menyang sawetara Vilyuisk utawa, ngomong, Sevsk tanpa masalah, lan dina iki - yen penulis bisa santai ing Anapa tanpa masalah.
    Dadi ora ana sing paradoks utawa nggumunake ing bedo antarane statistik lan kenangan pribadine wong liya.
  29. +1
    Februari 11 2024
    "Ing taun 1989, akeh reformis enom menyang Chili kanggo sinau saka pengalaman Pinochet; ana Naishul, Chubais, Lvin, Vasiliev, Boldyrev lan akeh liyane. Kabeh padha bali kanthi bungah banget. Ing musim gugur taun 1989, kita ngalami diskusi sing angel banget babagan topik iki. Sawise lelungan, dheweke mikir kanthi cara iki: nggawe populasi mlarat supaya bisa nyuda regane tenaga kerja, lan barang-barang sing ora apik banget bakal dadi kompetitif amarga murah. Konsentrasi sumber daya ing tangan sawetara supaya sawetara bisa bersaing ing pasar internasional.
    Aku marang wong-wong mau: cara iki bakal mimpin kanggo serangan lan ambruk negara. Dheweke mangsuli yen dheweke ngerti, amarga tugas utama yaiku nyirnakake serikat pekerja. Aku mbantah manawa bisa rembugan karo serikat pekerja, nanging tanpa dheweke bakal ana protes radikal lan "liar". Tanggepan dheweke kanggo ujarku kaget: "Apa, kita ora duwe bedhil mesin?"
    Wong saka tim Gaidar umume ngomong babagan karusakan negara: "Sing saya ngrusak, luwih angel kanggo mulihake apa sing sadurunge." Nalika aku krungu iki, aku nyadari yen kita ora ana ing dalan sing padha. Gagasan babagan kekuwatan sing kuwat dudu ide negara, nanging diktator sing ngrusak rakyat lan nindakake reformasi. Frasa "breaking through the knee" muncul cukup awal ing lingkungan iki.
    .

    Vyacheslav Igrunov, mantan dissident, saka kenangan 90s.
  30. +1
    Februari 11 2024
    Saka 1978 nganti 1985 Meh saben musim panas kita lunga karo wong tuwa menyang Crimea kanthi sepur. "Medeni" sing diterangake dening penulis ora tau kedadeyan karo tiket.
    Dheweke tuku tiket bolak-balik ing omah lan ora ana "vigil wengi pirang-pirang minggu" ing cedhak kantor tiket, ana antrian, kadhangkala sawetara jam, nanging ora ana liyane ...
    Lan iki sanajan kasunyatane tiket sepur kaping pirang-pirang luwih murah lan, mula, panjaluk luwih dhuwur ...
    1. -3
      Februari 11 2024
      Kutipan saka vitls
      Saka 1978 nganti 1985 Meh saben musim panas kita lunga karo wong tuwa menyang Crimea kanthi sepur. "Medeni" sing diterangake dening penulis ora tau kedadeyan karo tiket.
      Dheweke tuku tiket bolak-balik ing omah lan ora ana "vigil wengi pirang-pirang minggu" ing cedhak kantor tiket, ana antrian, kadhangkala sawetara jam, nanging ora ana liyane ...
      Lan iki sanajan kasunyatane tiket sepur kaping pirang-pirang luwih murah lan, mula, panjaluk luwih dhuwur ...

      Saben wong duwe pengalaman dhewe-dhewe, critane dhewe-dhewe. Aku ora mbatalake sampeyan, sampeyan ora mbatalake milikku ...
    2. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan saka vitls
      We tuku tiket round-trip ing ngarep

      Katrampilan urip sing prasaja iki - tuku tiket puteran bebarengan - ora diwenehake kanggo kabeh wong wiwit lair.ngguyu
  31. Bai
    +1
    Februari 11 2024
    Ing taun 1982 aku mabur menyang Sukhumi lan bali. Aku langsung tuku tiket ing Moskow. Ora ana masalah. Lelungan, kanthi cara, gratis. Aku mung mbayar pesawat - 24 rubles (round trip).
  32. +1
    Februari 11 2024
    Kutipan saka kaliber
    Lan kita dadi luwih apik saben taun.

    Ya, mesthi, "urip wis dadi luwih apik, urip dadi luwih nyenengake." ©
    Ing wates saka Moscow Ring Road.
    1. -3
      Februari 11 2024
      Kutipan: 16112014nk
      Ing wates saka Moscow Ring Road.

      Lan ing Penza!
      1. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka kaliber
        Lan ing Penza!

        Aku bungah kanggo sampeyan sing ing Penza iku ora Samsaya Awon saka ing Moscow. Adhiku manggon ing Rzhev, 230 km saka Moskow, kepengin ngedol apartemen lan nyedhaki Moskow, paling ora menyang Volokolamsk.
  33. +3
    Februari 11 2024
    Salam hangat saka Anapa)))
    1. -2
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Garri
      Salam hangat saking Anapa

      Matur nuwun! Aku tresna kutha iki. Aku ana ing Anapa taun 1969,78,79,80, 85, 91, 92, banjur istirahat nganti 2005 (Taman), banjur ... 2021,2022...cedhak Anapa, nanging aku uga ngunjungi. Sampeyan bisa ngomong kutha, kaya Penza, wis ganti sadurunge mripatku!
  34. +1
    Februari 12 2024
    Mbok gambar banget nyata preian ing jaman Soviet. Iki kita bisa nambah jamban reged ing Sepur, kesel, kesel, gemeter lan asring konduktor kasar, kasir skandal lan ora sopan ing stasiun, mbokmenawa saka kakehan. Miturut cara, saka pengalaman dhewe, yen sampeyan teka karo voucer, malah saka perusahaan serius, sampeyan bisa macet ing kamar konco layar bioskop mangsa panas, tanpa jamban utawa banyu, lan nomer sampeyan mbokmenawa pindhah menyang ngiwa. Mbokmenawa ing kene uga perlu skandal, utawa suap, utawa telpon saka wong sing apik lan kuoso. Aku ora duwe kepinginan kanggo ngrusak jaman USSR, aku mung nelpon kanthi jeneng sing tepat. Cacat, padha uga shortcomings ing Afrika, salah siji sing ana utawa ora. Apa kudu nolak apa sing kedadeyan lan apa sing dadi katalis kanggo ambruk USSR? Kahanan liburan kanthi petualangan kasebut nggawe rasa inferioritas, rasa ora puas, lan ora seimbang karo pendapatan populasi wilayah kidul USSR lan tengah. Kabeh sing perlu kanggo nggawe kompetisi cukup antarane wilayah rekreasi kanggo populasi, kang ana saiki, lan kanggo njaga redundansi saka sumber kanggo njamin kualitas layanan. Dina iki, nalika vacationers bisa ngganti panggonan ing luar negeri, iku ngrangsang wilayah kidul kanggo nambah tingkat layanan sing kasedhiya kanggo populasi. Yen sampeyan ngladeni kanthi ora apik, ora bakal ana wong sing liburan musim ngarep. Iki bener.
  35. +1
    Februari 12 2024
    Kutipan saka kaliber
    akeh wong sing ngalami ciloko genetis

    Apa tegese? Bagean genom endi sing rusak?
    1. -4
      Februari 12 2024
      Kutipan saka acetophenone
      Apa tegese? Bagean genom endi sing rusak?

      Aku maca sing tatu peluru ngrusak genetika kanggo bab setahun. Banjur dibalèkaké. Luwih cepet yen sampeyan duwe lemon, jeruk, caviar ireng. Sawise taun 45, akeh sing tatu. Padha bali lan ... miwiti nggawe anak. Plus minuman keras. Apa bakal kaya tanpa dheweke? Kita wis digunakake kanggo 100 gram. Akibaté, akeh bocah sing lair kanthi cacat ing perkembangan mental lan fisik. Ora dadi ketok, nanging ... cukup. Lan banjur akibat saka tes nuklir ditambahake. Lan radiasi sing ditampa nalika isih cilik ndadekake wong bodho.
  36. 0
    Februari 12 2024
    "Mungkin manawa salah sawijining pembaca situs kita lagi liburan ing Anapa ing wektu kasebut, aku ngelingake yen kantor tiket "pantai" sepur banjur ngadeg ing papan sing kosong ing papan "Aquapark" saiki. .”

    Ora, banjur aku ora kudu.

    Aku lagi preian ing Gelendzhik ing taun 1980. Aku langsung tuku tiket menyang lan saka kana - lan aku mesthi nindakake iki.

    Sawijining dina, watara taun 2010, aku ana ing ambang gawe salah nalika kita macet ing macet ing Sochi lan meh ora bisa munggah ing sepur (10 menit sadurunge budhal kita mabur menyang gerbong). Ora ana dhuwit, lan kanggo 3-4 dina aku kudu nyumerepi ing panggonan sing ora dingerteni lan nerangake apa-apa ing karya - mine lan bojoku. Tuku tiket saka kidul ing dina sing padha isih dadi masalah saiki.
  37. +1
    Februari 12 2024
    Kabeh apik, nanging kaleng epoksi sing dituku ngluwihi wates. Resin kudu dipikolehi. Nyolong saka produksi, saka sawetara bengkel khusus. Aku lunga lan tuku, haha, lan ing Anapa.
    1. -1
      Februari 12 2024
      Kutipan: vladimych
      Nyolong saka produksi, saka sawetara bengkel khusus.

      Alexei! Produksi apa? Segara, pantai, istirahat ... Lan aku uga kudu ngubengi "bengkel". Aku lunga menyang toko hardware lan tuku sawetara lim EDP. Iku sing dilapisi. Kerikil kaca sing dibunderaké ora sumunar, mung sing teles. Nanging sawise dilapisi, EAF dadi mengkilat kaya ... watu larang. Banjur, kanthi cara, aku nyisipake katrangan babagan nggarap materi iki menyang bukuku "Saka kabeh sing ana ing tangan" (1987, Minsk. "Polymya")
      1. +1
        Februari 12 2024
        Kutipan saka kaliber
        Nanging sawise dilapisi, EAF dadi mengkilat kaya ... watu larang. Banjur, kanthi cara, aku nyisipake katrangan babagan nggarap materi iki menyang bukuku "Saka kabeh sing ana ing tangan" (1987, Minsk. "Polymya")


        :) Apa sampeyan macet ing Asia Tengah? Aku duwe gantungan kunci ing kunci mobilku - kalajengking ing resin, putriku menehi aku ... Nanging, dituku ing Voronezh, nanging kita ora duwe kalajengking.
        1. 0
          Februari 12 2024
          Kutipan: S.Z.
          Apa sampeyan macet ing Asia Tengah? Aku duwe gantungan kunci ing kunci mobilku - kalajengking ing resin, anakku menehi aku ...

          Ora. Nanging aku wis weruh iki. Aku wanted kanggo nindakaken, nanging EAF ora banget transparent, lan aku ora duwe resin nyata.
  38. +1
    Februari 12 2024
    Kutipan: MCmaximus
    Yen padha wis nyimpen sethitik ing tank lan nandur modhal ing transportasi, resorts, lan mung saben dinten gesang, padha ora bakal kudu ngubur USSR. Kaya-kaya pembangunan konstruksi lan transportasi ora ngembangake negara ....
    Ora perlu nyimpen tank. Sampeyan bisa ngirit dhuwit kanthi mbantu "negara-negara sosialis", ing ngendi saben pimpinan sing mudhun saka wit wingi bisa nyelehake lencana karo profil Lenin ing loincloth, lan, sawise sinau ngucapake "Aku malksizya-leninizya." ," mabur menyang Moskow kanggo "Nikita Sergeevich sing dikasihi," lan banjur menyang "Leonid Ilyich sing dikasihi" kanggo dhuwit.
    Mesthine bisa ngirit dhuwit akeh yen Transcaucasia lan Asia Tengah diselehake ing kahanan RSFSR lan BSSR.
    Ora perlu nyebarake sektor kerjasama industri lan kerajinan, sing miturut Joseph Vissarionovich ngrampungake akeh masalah, sing banjur tiba ing macem-macem kementerian.
    1. +1
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Seal
      Ora perlu nyebarake sektor kerjasama industri lan kerajinan, sing miturut Joseph Vissarionovich ngrampungake akeh masalah, sing banjur tiba ing macem-macem kementerian.


      Mbokmenawa iku likuidasi NEP sing minangka kesalahan utama Bolsheviks, utawa Stalin pribadi. Usaha cilik arupa kafe, restoran, hotel cilik lan produksi macem-macem sandhangan lan peralatan rumah tangga bakal nambah macem-macem urip populasi lan nambah penghasilan. Ora perlu nggawe akeh struktur kontrol, ing wangun OBKhSS, lan liya-liyane, amarga ora perlu. Lan meh ora perlu melu terorisme. Nanging ketoke Bolshevik dirancang kanthi cara iki, ing tingkat genetis, dheweke ora bisa nindakake tanpa intimidasi ...
  39. +3
    Februari 12 2024
    "Sistem transportasi sepur USSR ngangkut kargo 2-3 kaping luwih akeh tinimbang ing AS,
    lan turnover penumpang sepuluh kaping luwih dhuwur. A. B. Petrov

    Kaping pisanan, ing AS, wong duwe mobil dhewe. Lan sawetara malah duwe loro utawa luwih bêsik.
    Kapindho, ing Amerika Serikat, penumpang nggunakake penerbangan luwih akeh.
    Kanggo transportasi barang, sayangé, ing USSR ana persentase gedhe saka lalu lintas sing bakal teka. Dadi batu bara saka Donbass diangkut menyang Siberia lan Timur Jauh, lan batu bara saka Kuzbass diangkut menyang negara Baltik.
    1. 0
      Februari 13 2024
      Yen sampeyan isih nindakake dosa gedhe marang Shpakovsky lan maca data statistik "Dinamika Transportasi Railway ..." kanggo 1992, banjur koefisien transportasi kosong ing AS luwih dhuwur tinimbang ing USSR. Iki alam amarga ing USSR transportasi wis ngrancang tengah. Sing, asil ing sih saka USSR.

      Nanging ora masalah ... Pranyata iki diimbangi kanthi "kacepetan dhuwur lan irama" .... ngguyu

      Kahanan kaya mangkene: nalika dheweke ngelingi "Soviet", tegese "bocah-bocah wadon isih enom," lan nalika "anti-Soviet" tegese sampeyan ora perlu ngandelake buku referensi.
  40. +1
    Februari 12 2024
    Kutipan: Des
    kajaba jenderal Voroshilov lan Fabritius."
    Ora, oke, padha. Fabricius minangka umum. Nanging kanggo wong-wong mau. Voroshilov kok "umum"? Ya, siji bisa ketemu letnan ing Voroshilov. Wong tuwa. ngguyu
    Sing akeh, mesthi, saka kapten nganti kolonel kalebu.
    Ya, jenderal mbokmenawa uga ngaso ing suite. Nanging padha temtunipun minoritas Absolute.
  41. 0
    Februari 12 2024
    "Sistem transportasi sepur USSR ngangkut kargo 2-3 kaping luwih akeh tinimbang ing AS,
    lan turnover penumpang sepuluh kaping luwih dhuwur. A. B. Petrov
    Oh, apa isin. Kanggo kula!!! Aku lali yen USSR mung siji-sijine negara ing donya subways ana ing neraca Kamentrian Railways. Lan, kanthi mangkono, kabeh penumpang sing diangkut dening subway USSR dianggep minangka penumpang sing diangkut dening Departemen Railway USSR. Yaiku, sistem transportasi sepur iki saka USSR, turnover penumpang sing kaping sepuluh luwih dhuwur nangis
    1. -1
      Februari 13 2024
      Lan sapa A. B. Petrov? Coba golek sumber kanggo jeneng mburi iki ... Sapa sing klasik Marxism Wardenheart?
      Nalika link kasebut ora diwenehake kanthi lengkap, aku bakal ngelingake sampeyan heh.... heh.... padha ngidoni ing pasuryane wong gemblung, lan padha niru idu iki.....
    2. +1
      Februari 13 2024
      Aku ngerti Shpakovsky lan malah Nevzorov kanthi becik........ Kesan saka "proses historis" bisa dadi wong normal bakal lara ... KAYA NEWBY ING MORGUE UTAWA ING RUANG OPERASI
    3. +1
      Februari 13 2024
      "Sistem" iku, mesthi, padhet .... Nanging miturut buku referensi modern, turnover barang ing Rusia ing 10 taun sawise 1991 suda dening loro lan setengah kaping .... Lan apa alesan? Apa ana pesen liyane ing taun 90an?
      Iki "sistem" kanggo sampeyan ...
    4. +1
      Februari 13 2024
      Ana sing mutusake ora percaya yen subway ing USSR minangka bagean saka Kementerian Railway USSR?
      muspra!!!!
  42. 0
    Februari 13 2024
    Kutipan saka kaliber
    Kutipan saka acetophenone
    Apa tegese? Bagean genom endi sing rusak?

    Aku maca sing tatu peluru ngrusak genetika kanggo bab setahun.

    Saran saka ahli kimia Soviet: AJA maca apa-apa sing ditulis dening penulis iki maneh. Padha goroh inveterate lan charlatans.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. 0
        Februari 13 2024
        Kutipan saka kaliber
        Kutipan saka acetophenone
        Saran saka ahli kimia Soviet: AJA maca apa-apa sing ditulis dening penulis iki maneh. Padha goroh inveterate lan charlatans.

        Apa sing sampeyan tindakake? Apa sampeyan edan? /..... Sampeyan nyinggung kabeh wankers manuk hantu. Iki ora apik.

        Iku luwih elek. Politik dudu titik kuat sampeyan ... mung emosi.
        Sampeyan bisa menehi penilaian umum babagan artikel kasebut. Intine yaiku ide dheweke kanthi objektif ing ngisor iki: "Yen dheweke ngelingi" scoop ", amarga "bocah-bocah wadon isih enom ing USSR," lan yen dheweke ngelingi "anti-soviet", mula sampeyan ora ngerti. kudu percaya tabel statistik."
        Iku ora "ora apik." Iku ora bener.
        1. +1
          Februari 13 2024
          Kutipan: ivan2022
          Iku ora bener.

          Ivan! Apa sampeyan wis ndeleng pinten tampilan lan komentar? Dadi kabeh bener! Malah luwih saka iku. Lan rating kanggo dina iki yaiku 13.30 - Rating: 2. Lan sampeyan isih bakal ngomong "dudu titik kuwatku." Ha! Swara rakyat iku swarane Gusti Allah!
          1. +1
            Februari 13 2024
            Saiki aku ngerti yen politik iku emosi.
  43. ANB
    0
    Februari 13 2024
    . Tegese, wiwit taun 1979, jumlah wisatawan ing kutha iki ora suda, nanging saiki wis cukup karcis sepur.

    Kabeh luwih gampang.
    Tiket sepur saiki larang banget nganti wong-wong menyang Anapa numpak mobil. Tuku mobil saiki ora masalah, lelungan luwih murah.
  44. +1
    Februari 14 2024
    Iki minangka norma ing USSR. Aku ngomong babagan tiket sepur lan pesawat. Kok ora jelas. Iki minangka ekonomi sing wis direncanakake, ing ngendi ngerti carane akeh wong bakal pindhah ing wektu apa lan ing ngendi. USSR ngasilake ton pesawat saben taun, Tu-154/134, Yak-40/42, Il-62/86, lsp. Mobil, lokomotif. Plus negara sosialis diwenehake. Lan iki pitakonan: Yen sampeyan ngerti yen saka Simferopol menyang Moskow sampeyan butuh 10 penerbangan saben dina ing musim dhuwur, lan sampeyan wis ngrancang 9, kenapa ..... sampeyan ora nyelehake penerbangan kaping sepuluh lan ngomong babagan kekurangan? Aku elinga yen bapakku tuku tiket bali saka Sukhumi menyang Moskow ing wulan Agustus liwat pesenan pelayanan. Lan iki senadyan kasunyatan sing 350 lokal Il-86 mabur.
    1. 0
      Februari 19 2024
      Banjur "Gaidar nylametake negara" ing sawetara minggu ing wiwitan taun 1992 lan sampeyan isih ora ngerti saka ngendi kabeh tiba-tiba teka, apa "ora ana ing USSR" .... Ya.. ..
      Kasus iki serius lan nyebar. Aku percaya yen ora ana kesempatan kanggo pulih maneh.
  45. 0
    Februari 21 2024
    Kutipan saka kaliber
    ... mung sawise telung
    generasi, perbudakan mesthi ical ing pikirane.

    belay
    Ora ana perbudakan ing Rusia (Rusia), ora kaya ing Eropa utawa, contone, Amerika Serikat.
    Nanging mantan komunis sing ngganti sepatu ing penerbangan kanthi defleksi (guru sejarah Marxisme-Leninisme, kanthi keluwesan turun temurun saka selang bergelombang) ora ngerti iki)))
    Ayo maca, kanggo wiwitan, crita Spitsin.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"