Genius saka birokrasi strategis

36
Genius saka birokrasi strategis
Panglima Baltik Banner Abang armada Admiral V.F. Tributs


Taun 1941 dadi wektu tragedi lan kekalahan kanggo Armada Baltik. Transisi Tallinn ngidini evakuasi pasukan armada saka pangkalan ing negara Baltik, nanging diiringi karusakan gedhe. Ing wektu sing padha, Jerman lan sekutu-sekutune ngalami kerugian minimal, lan sing paling penting, dheweke ora nggunakake kapal permukaan kanggo nyebabake kerugian ing kapal konvoi kanthi tambang laut lan penerbangan. Lan banjur ana bombings saka armada ing basis saka Kronstadt lan Leningrad, perang darat lan blokade.



Nanging armada tetep utuh lan siap tempur. Ing taun 1942, Jerman lan sekutu-sekutune mutusake kanggo tetep nganggo taktik sing wis ditindakake sadurunge - njaga armada dikunci ing pangkalan, nalika nggunakake pasukan permukaan minimal, lapangan ranjau lan jaring anti-kapal selam. Ing wektu sing padha, kapal selam Baltik nembus alangan lan ing taun 1942 ngoperasikake komunikasi mungsuh ing Baltik.

Markas armada bangga banget karo tumindak kapal selam Red Banner Baltic Fleet. Senadyan efektifitas tumindak kapal selam kita terus terang overestimated dening komando Angkatan Laut, lan Jerman malah ora pindhah menyang sistem konvoi ing Baltik ing taun 1942, aktivitas saka kapal selam kita kanggo sisih ngelawan ora pindhah unnoticed.


Komisaris Rakyat Angkatan Laut USSR N. G. Kuznetsov lan komandan Armada Baltik Red Banner, Wakil Laksamana V. F. Tribut ing antarane personel kapal selam "Shch-406", Leningrad, November 1942. "Shch-406" nyuwil menyang Segara Baltik ing 1942 lan wiwit operasi ing komunikasi mungsuh, nindakake sawetara serangan torpedo sukses. Sing padha wis samesthine ing taun 1943, nanging ing mangsa panas 1943 kapal selam iki ilang ing tambang Jerman.

Jerman lan Finns nggawe kesimpulan sing ora jelas - perlu kanggo ngiyataken pertahanan anti-kapal selam lan komisi alangan anti-kapal selam anyar ... Sing wis rampung.

Ing taun 1943, kanthi wiwitan pandhu arah, komando Armada Baltik dimaksudake kanggo nerusake praktik kapal selam nembus alangan lan ngembangake operasi ing komunikasi mungsuh ing Baltik. Nanging wiwit wiwitan kabeh ora cocog karo rencana. Saka telung prau selam eselon pisanan sing ditinggalake kanggo terobosan, ora ana sing nyuwil lan mung siji sing bali - Shch-303.

Dadi mengko, kru Shch-303 bali kanthi biaya gaweyan sing luar biasa saka submariner, lan sing paling penting, kanthi informasi intelijen sing paling penting babagan kahanan pertahanan anti-kapal selam mungsuh lan nguatake. Nanging ing wiwitan kasunyatan iki ora banget dihargai. Tugas iki beda - kanggo break liwat. Apa wis rampung? Ora, ala.


"Shch-303" ing taun 1942.

A little mengko, pangerten wiwit esuke sing soko ing sistem pertahanan anti-kapal selam mungsuh pancen wis diganti dramatically. Ing Juli 1943, foto pangeboman dijupuk saka penghalang anti-kapal selam anyar - jaringan ganda antarane pulo Naissaar lan Filingrund. Akeh konfirmasi wiwit katon manawa klompok kapal anti-kapal selam wis dikuatake.

Lan printah ing Moscow nuntut asil. Kasuksesan ing taun 1942 kudu diulang ing kabeh biaya. Lan Admiral Tributs umume setuju karo pendapat Moskow. Dheweke ngusulake sawetara langkah kanggo njamin terobosan eselon kapindho kapal selam, lan banjur pengintaian pertahanan anti-kapal selam dening sawetara kapal selam. Rencana kasebut disetujoni dening Moskow lan implementasine diwiwiti.

Rencana kasebut nyedhiyakake serangan ing kapal pertahanan anti-kapal selam dening Red Banner Baltic Fleet aviation, serangan dening "armada nyamuk", laying tambang lan bombing jaringan barrage ing pangarep-arep kanggo numpes wong-wong mau. Lan umume, langkah-langkah kasebut meh ora ana asil. Jerman lan Finns nandhang losses saka tambang, nanging padha ora pati penting; penerbangan Armada Baltik Abang ora entuk asil khusus, lan sing paling penting, jaringan ora rusak. "Pengintaian" sabanjure biaya Armada Baltik Red Banner loro kapal selam liyane - "S-9" lan "S-12".


Tongkang berkecepatan tinggi Jerman sing melu tenggelam ing Shch-408, Mei 1943. Foto kasebut dijupuk saka tambang Finlandia.

Ing markas Armada Baltik Red Banner padha wiwit ngerti sing kahanan wis ora mung diganti sethitik, nanging wis dadi radikal malih beda, lan 1942 ora bisa bola ing sembarang cara.

Wigati dicathet yen doktrin Soviet sadurunge perang babagan panggunaan kapal selam ujar manawa alangan anti-kapal selam sing ora bisa diatasi ora ana lan ora bisa ana. Dadi kanggo perwira Baltik ing taun 1943, jagad iki mung dibalik nalika kesadaran kasunyatan objektif teka.

Ing wektu sing padha, Moscow nuntut asil, lan mratelakake panemume ana unequivocal - terobosan bisa, lan kudu dileksanakake. Sawetara panemu alternatif ora dianggep. Petugas Departemen 1 Direktorat Organisasi lan Mobilisasi, Kapten-Letnan A.I. Krukovsky, nyiapake laporan babagan inisiatif dhewe ing Juli 1943, sing nyatakake yen upaya luwih lanjut kanggo nembus kapal selam Armada Baltik Red Banner menyang Baltik mung bakal nyebabake. losses dhuwur khayal lan kudu mandek. Panguwasa sing luwih dhuwur seneng karo kesimpulan sing digambar ing dokumen iki supaya Krukovsky ditransfer menyang proyek liyane kanthi demotion ... Inisiatif kasebut bisa dihukum.


Juruwilujeng kapal selam Armada Baltik Red Banner - Panglima Front Leningrad, Kolonel Jenderal Leonid Aleksandrovich Govorov, Leningrad, 1943. Jendral mriksa bedhil anti-tank PaK 36(r) sing dijupuk saka Jerman - bedhil divisi F-22 Soviet sing diowahi dening Jerman. Govorov, minangka tentara meriem, mesthi kasengsem ing iki.

Panglima Armada Baltik wis ngerti yen pertahanan anti-kapal selam ora bisa diatasi, lan upaya luwih larang. Cepet utawa mengko, kerugian bakal tekan tingkat sing bakal menehi perhatian marang Moskow lan supaya mungkasi upaya kanggo terobosan, nanging banjur bakal miwiti golek wong sing kudu disalahake. Lan ngelingi yen durung suwe Tributs dhewe nglaporake manawa terobosan kapal selam bisa ditindakake, jelas ing ngendi pelakune bakal ditemokake. Kita kudu piye wae metu saka kahanan kasebut, nylametake kapal selam ... lan awake dhewe.

Ing taun 1943 lan nganti Nopember 1944, kanthi basis arahan saka Markas Panglima Tertinggi, Armada Baltik ditransfer menyang subordinasi operasional menyang Front Leningrad. Yaiku, kekuwatan dual muncul, ana komando ing Moskow lan ing wektu sing padha ana komando ing papan kasebut ing Leningrad. Lan pesenan saka loro "conto" tundhuk eksekusi. Iki apa Tributs mutusaké kanggo njupuk kauntungan saka.

Kaping pisanan, "inisiatif saka ngisor" klasik digambarake. Komandan brigade kapal selam Armada Baltik Red Banner, S. B. Verkhovsky, nyiapake laporan, sing meh ora owah, ditransfer menyang dokumen sing disiapake dening Dewan Militer Armada Baltik Banner Merah. Makna umum dokumen kasebut kaya mangkene: terobosan ora mungkin amarga alasan objektif, kita ngusulake mandheg, nanging kapal selam wis siyap, mula yen sampeyan pesen, kita bakal terus. Lan banjur dokumen iki langsung menyang loro panguwasa - ing markas saka Front Leningrad lan Panglima Kuznetsov ing Moscow.


Saka kiwa menyang tengen: anggota Dewan Militer Mayor Jenderal N.K. Smirnov, komandan armada Admiral V.F. Tributs, pangareping staf Rear Admiral M.I. Arapov, Leningrad, spring 1943.

Mesthi, dokumen kasebut rampung ing markas Front Leningrad sadurungé.

Apa kuwatir printah saka Leningrad Front ing syarat-syarat interaksi karo Red Banner Baltik Armada?

Ya, akeh perkara, nanging pisanan, dhukungan kanggo penerbangan lan artileri angkatan laut. Apa sing ora kita perduli (saka tembung kasebut) yaiku terobosan kapal selam ing endi wae lan apa sing bakal ditindakake utawa ora bakal ditindakake ing pesisir Swedia utawa Finlandia. Dadi Kolonel Jenderal Govorov nyetujoni dokumen kasebut tanpa masalah. Sing, ing wektu document padha ndharat ing meja Kuznetsov, kaputusan ing kasunyatan wis digawe, lan ora ketompo apa resolusi kang dileksanakake, kapal selam bakal tetep ing dhasar. sarwa.

Sapa sing sejatine dadi skema sing apik banget, apa Tributs dhewe, utawa salah sawijining anggota Dewan Militer armada, lan apa kabeh kasunyatane persis kaya ngono, utawa mung kebetulan kahanan tanpa tujuan sapa wae, kita bakal ora ngerti maneh. Siji bab iku mesthi, kawruh lan pangerten saka carane aparat birokrasi bisa dianggo lan kemampuan kanggo ndeleng loopholes ing malah bisa dadi ora kurang penting ing perang saka bakat Kepemimpinan militèr.

Lan kapal selam Baltik Nanging tekan komunikasi mungsuh, lan iku perwira saka Armada Baltik sing nindakake "serangan abad", nanging iki, minangka biasanipun, iku prakara temen beda. sejarah.
  • Alexander Sychev
  • www.sovboat.ru www.balticvaryag.ru www.russiainphoto.ru www.waralbum.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

36 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -5
    Februari 9 2024
    Aku kepingin weruh sapa sing nulis lan sing mrentah Tribut supaya diolesi kotoran.
    Aku tansah geli karo penulis sing ngomong babagan apa sing dipikirake pahlawan critane (!!) lan dirasakake (!!).
    1. +1
      Februari 9 2024
      Kutipan: Krasnoyarsk
      Aku kepingin weruh sapa sing nulis lan sing mrentah Tribut supaya diolesi kotoran.
      Aku tansah geli karo penulis sing ngomong babagan apa sing dipikirake pahlawan critane (!!) lan dirasakake (!!).

      Lan apa hubungane karo kotoran - yen wiwitane ana subordinasi armada sing bengkok menyang tentara?
      lan tentara iki pancene ora kasengsem ing sinking sawetara tongkang Norwegian karo bijih, nanging kasengsem ing tugas panah nanging strategis - nimbali saka Leningrad?
      Gusti Allah karo wong - ing kasunyatan, karo daya dual kuwi Tributs ora bisa tumindak digunakake, lan Govorov nuntut armada ndhukung tentara karo tentara meriem, aviation lan personel militèr.
      1. -4
        Februari 9 2024
        Kutipan: my 1970
        Lan apa hubungane poop karo?

        Sampeyan duwe logika aneh.
        Kutipan: my 1970
        yen wiwitane ana subordinasi bengkok armada menyang tentara?

        Apa Tributz sing, miturut dhawuhe, subordinated armada menyang tentara?
        Kutipan: my 1970
        Gusti Allah karo wong - ing kasunyatan, karo daya dual kuwi Tributs ora bisa tumindak digunakake, lan Govorov nuntut armada ndhukung tentara karo tentara meriem, aviation lan personel militèr.

        Sembarang komandan ngarep, ing panggonan Govorov, bakal nuntut bab sing padha.
        Nanging Govorov ora nglarang (!) Tribut kanggo nindakake operasi karo kapal selame. Kanggo iki, ora ana artileri utawa hp sing dibutuhake, nanging Jerman lan Finns sing nggawe operasi kasebut ora mungkin.
        Nanging ing wektu sing padha, Tributz, minangka penulis njamin, yaiku "Genius Birokrasi Strategis"
        Apa ora kotoran?
        1. +7
          Februari 9 2024
          Apa ora kotoran?
          , Ora kabeh, iku luwih saka pujian kanggo wong sing ngerti mokal kanggo ngrampungake tugas lan looking for cara kanggo metu saka kahanan iki tanpa mundhut. Panglima liyane saka Armada Baltik Red Banner bakal nandhang sangsara bebarengan karo dheweke.
        2. +4
          Februari 9 2024
          Kutipan: Krasnoyarsk
          Kanggo iki, ora ana artileri utawa hp sing dibutuhake.

          Marinir metu saka hawa tipis dibentuk ing Leningrad? Utawa diklumpukake saka kapal?
          1. -1
            Februari 9 2024
            Kutipan: my 1970
            Kutipan: Krasnoyarsk
            Kanggo iki, ora ana artileri utawa hp sing dibutuhake.

            Marinir metu saka hawa tipis dibentuk ing Leningrad? Utawa diklumpukake saka kapal?

            Dhuh Gusti, kapan Panjenengan, lan ora mung Panjenengan, wiwit maca kanthi tliti lan ngerti apa sing diwaca? Sawise kabeh, tembungku minangka lanjutan saka polemik karo mungsuhku "Dhewe"
            Kutipan: my 1970
            ... lan Govorov nuntut supaya armada ndhukung tentara kanthi artileri, penerbangan lan personel militer.

            Nanging kanggo operasi kapal selam ing Baltik, Tributs ora perlu artileri utawa daya kuda. BF, kajaba kru kapal selam lan personel layanan. Mulane aku ora kalebu artileri lan HP saka kirimanku, nanging ora penerbangan, amarga Tributz mbutuhake, paling ora kanggo pengintaian wilayah banyu B.M.
            Lan marinir direkrut saka kapal lumahing, mung ninggalake gunner utama lan bedhil pertahanan udara. Awak kapal selam ora ndemek.
            1. -2
              Februari 9 2024
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Kutipan: my 1970
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Kanggo iki, ora ana artileri utawa hp sing dibutuhake.

              Apa Korps Marinir dibentuk saka hawa tipis ing Leningrad? Utawa diklumpukake saka kapal?

              Dhuh Gusti, kapan Panjenengan, lan ora mung Panjenengan, wiwit maca kanthi tliti lan ngerti apa sing diwaca? Sawise kabeh, tembungku minangka lanjutan saka polemik karo mungsuhku "Dhewe"
              Kutipan: my 1970
              ... lan Govorov nuntut supaya armada ndhukung tentara kanthi artileri, penerbangan lan personel militer.

              Lan sampeyan tansah ngomong karo mungsuh nelpon wong ing katelu pasuryan?
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Sampeyan duwe logika aneh.

              Sepisan maneh alon-alon- MESTI iku nalika armada iki subordinated kanggo pasukan darat, infanteri bakal scoop munggah kabeh padha bisa tekan ing kahanan kritis kuwi, padha duwe Jerman 10 km saka Leningrad - lan ing kene ana sawetara jenis "barge karo bijih, setan ngerti. ngendi!”
              Alamiah, Govorov ora nglarang kapal selam saka sailing.
              Mbok...
              Mung ana masalah karo bahan bakar ing Leningrad - lan "Sail ngendi wae pengin - yen sampeyan nemokake bahan bakar diesel" ...
            2. +1
              Februari 11 2024
              Lan marinir direkrut saka kapal lumahing, mung ninggalake gunner utama lan bedhil pertahanan udara. Awak kapal selam ora ndemek.

              Foto pisanan ing artikel kasebut yaiku mbahku. Aku weruh sing asli, dheweke mlebu ing sisih mburi sing sapa. Dadi: simbahku dadi tukang listrik (part-time, penembak bedhil kapal selam) ing Armada Lor! Lan ing KBF dheweke narik dheweke kanggo ndandani ana ing kana.
              Lan mungkasi perang ing Batumi minangka instruktur ing baterei meriem gunung. Dadi mikir babagan sing ora kena! Listrik kapal selam kanggo senapan gunung ...
              1. 0
                Februari 11 2024
                Quote: Kerensky

                Lan mungkasi perang ing Batumi minangka instruktur ing baterei meriem gunung. Dadi mikir babagan sing ora kena! Listrik kapal selam kanggo senapan gunung ...

                Adhedhasar kasus iki, bisa uga sing terisolasi, sampeyan nyimpulake yen kabeh wong digawa menyang MP. Yen komando Tentara Abang lan Angkatan Laut wis, sampeyan ngerti, mula kita ora bakal menang perang.
                Lan umume, regejegan kita ora ana ing ngendi wae. Perang iku perang, lan mung mokal kanggo ngatur kabeh.
                Prentah kasebut tumindak kanthi logis jumbuh karo kahanan saiki. hi
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  Adhedhasar kasus iki, mbok menawa malah sing terisolasi, sampeyan nyimpulake

                  Ya, aku ... Dadi TR PDSS, aku "ndeleng gunung", amarga aku dadi calon master ing pendakian gunung. Sampeyan kudu ing ngendi katrampilan lan kabisan sampeyan bakal migunani.
            3. 0
              Februari 11 2024
              Lan marinir direkrut saka kapal lumahing, mung ninggalake gunner utama lan bedhil pertahanan udara. Awak kapal selam ora ndemek.

              Foto pisanan ing artikel kasebut yaiku mbahku. Aku weruh sing asli, dheweke mlebu ing sisih mburi sing sapa. Dadi: simbahku dadi tukang listrik (part-time, penembak bedhil kapal selam) ing Armada Lor! Lan ing KBF dheweke narik dheweke kanggo ndandani ana ing kana.
              Lan mungkasi perang ing Batumi minangka instruktur ing baterei meriem gunung. Dadi mikir babagan sing ora kena! Listrik kapal selam kanggo senapan gunung ...
      2. -3
        Februari 9 2024
        Kutipan: my 1970
        Yen langsung ketok yen tentara ing kahanan kasebut bakal njupuk kabeh kanggo awake dhewe?

        Yaiku, wong Baltik ngaso kanthi nyaman ing pangkalan amarga iki "masalah penghargaan" dirampungake? Apa sebabe para pelaut gagah repot yen tentara "njupuk kabeh" (yaiku "kabeh")? Layanan sing apik banget ing Perang Patriotik Agung - mlaku-mlaku ing dek kapal, mangan jatah sing dikuatake lan ora tau ninggalake pelabuhan kanggo perang. Dadi?
        1. +1
          Februari 9 2024
          Kutipan: michael3
          Layanan sing apik banget ing Perang Patriotik Agung - mlaku ing dek kapal, mangan jatah sing dikuatake lan ora tau ninggalake pelabuhan kanggo perang. Dadi?

          Armada mundhut 76% l / s, infantri mundhut 470% l / s.
          Ora ana sing ngomong yen dheweke mung mangan jatah angkatan laut, nanging isih mati luwih sithik tinimbang ing infanteri
          1. 0
            Februari 11 2024
            Ora ana sing ngomong yen dheweke mung mangan jatah angkatan laut, nanging isih mati luwih sithik tinimbang ing infanteri

            "Perlindungan wilayah banyu.
            Tembung-tembung saka lembaran kasebut ndeleng kita
            Lan pira atusan bengi ora turu
            saiki ana ing mburine?" (C)
            1. +1
              Februari 11 2024
              Quote: Kerensky
              Ora ana sing ngomong yen dheweke mung mangan jatah angkatan laut, nanging isih mati luwih sithik tinimbang ing infanteri

              "Perlindungan wilayah banyu.
              Tembung-tembung saka lembaran kasebut ndeleng kita
              Lan pira atusan bengi ora turu
              saiki ana ing mburine?" (C)

              Simbahku, saka kamp latihan Mei lan nganti taun 1943 ing ngarep, pengintaian artileri, diunekake dening anti-infantry Jerman, kabeh urip dheweke nandhang sikil lan driji bengkok.
              Umure ngabdi ing salawas-lawase perang ing kantor komandan ing Samara, nalika perang rampung, dheweke dikandhakake yen bakal menyang Timur Jauh kanggo nglawan Jepang, lan dheweke ngethok driji cilik ing tangan kiwa kanthi tutup.
              Loro-lorone dianugerahi Ordo Perang Patriotik, gelar 1.

              Aku ngerti yen ing kantor komandan ing Samara iku angel kaya nyetel geni ing bolongan ing netral.
              Ya ????

              Z.s.
              Simbahku ora nate nganggo pesen iki, aku ora nemokake sawise seda, medali liyane ana, nanging ora ana.
  2. +2
    Februari 9 2024
    IMHO, kudu dikandhakake manawa kapal selam sing cukup signifikan ing Baltik, dheweke tumindak ora efektif sanajan ora ana penghalang anti-kapal selam.

    Kaping pisanan, amarga latihan kru sing ora apik, piranti ndeleng mundur lan taktik mundur.

    Nanging, kabeh wong - kita lan Jerman - ngerti yen kita bakal sinau lan ngganti taktik, lan banjur Baltik ora bisa dilewati, kalebu transportasi Swedia (sing kita nyerang, ora nggatekake status "netral"), lan iki. pasokan penting banget kanggo Jerman. Kajaba iku, katon banget kapal selam kita ing Baltik meksa kita ngurangi pasokan utawa nggoleki luwih suwe, lan mulane rute sing luwih alon lan luwih larang.

    Kapal selam minangka ancaman amarga kasunyatane ana ing komunikasi.
    1. +5
      Februari 9 2024
      Sa adoh aku ngelingi, luwih prau ilang saka kapal lan kapal padha bener dicemplungke (ing Unit, temenan). Ora perlu ngomong babagan efisiensi.
  3. +7
    Februari 9 2024
    Interpretasi menarik saka kahanan ora duwe pengarep-arep ing Armada Baltik ing taun 1943. Kelangan kapal selam tanpa asil apa-apa mung kanggo nyenengake kepinginan Kuznetsov ing Moskow minangka dhuwure idiocy. Iki minangka kamenangan birokrasi, lan solusi sing ditulis dening penulis minangka counteraction sing cukup kanggo birokrasi militan.
    1. +2
      Februari 9 2024
      Paling ora ana sing ngerti babagan apa artikel kasebut, matur nuwun.
  4. +3
    Februari 9 2024
    Iki ditulis dening wong sing ora ngerti apa-apa babagan skema komando lan kontrol angkatan bersenjata. Komisariat Angkatan Laut Rakyat ora bisa mrentahake apa-apa marang armada, sing sacara operasional dadi bawahan ing ngarep. Kaya komandhan Angkatan Udara ora nemtokake apa sing kudu ditindakake kanggo Tentara Udara sing dadi bagian ngarep. Lan komandan BTiMV lan Panglima Artileri Tentara Merah.
    Baris departemen kalebu MTS, nggarap personel, ndandani lan pangopènan, pangembangan taktik lan analisis operasi pertempuran. Nanging apa lan nalika apa wis diputusake dening ngarep kang subordination operasional armada.
    Dadi, kesatuan komando sing mutlak ditindakake.
    Sawetara bagéan saka armada sing ora bisa digunakake kanggo ngatasi tugas garis ngarep EU digunakake kanggo karya liyane, lan karya liyane iki uga bisa diatur dening panguwasa pusat. Koordinasi ing kasus iki ditindakake ing tingkat Markas Besar lan Staf Umum.
    Tumindak komunikasi ing Segara Baltik minangka tugas strategis lan ditanggulangi sanajan kapal selam dikunci. Penerbangan laut mung dialihake ing kana. Kapal selam mlebu komunikasi ing taun 44, sawise operasi ing negara-negara Baltik lan, utamane sawise Finland ninggalake perang.
    1. +5
      Februari 9 2024
      Kutipan saka: Grossvater
      Komisariat Angkatan Laut Rakyat ora bisa mrentahake apa-apa marang armada, sing sacara operasional dadi bawahan ing ngarep.

      Hmmm... sanalika Armada Baltik Banner Abang ora subordinasi.
      Saka 27.06.1941/14.07.1941/XNUMX nganti XNUMX/XNUMX/XNUMX - ing subordinasi operasional Angkatan Bersenjata Front Lor.
      Saka Juli 14.07.1941, XNUMX - langsung subordinate kanggo Panglima-in-Chief saka North-Western Direction.
      Saka 30.08.1941/XNUMX/XNUMX - ing subordination operasional LenFront.
  5. 0
    Februari 9 2024
    Kutipan: Aviator_
    Interpretasi menarik saka kahanan ora duwe pengarep-arep ing Armada Baltik ing taun 1943. Kelangan kapal selam tanpa asil apa-apa mung kanggo nyenengake kepinginan Kuznetsov ing Moskow minangka dhuwure idiocy. Iki minangka kamenangan birokrasi, lan solusi sing ditulis dening penulis minangka counteraction sing cukup kanggo birokrasi militan.

    Kaping pisanan, Kuznetsov minangka wong sing pinter banget. Kapindho, dheweke ora bisa mrentah armada sing ditransfer menyang PENYERAHAN operasional menyang ngarep. Katelu, tumindak apa wae ing komunikasi STRATEGIS dibenerake miturut kahanan kasebut. Sedhih, nanging iki perang!
    1. +3
      Februari 9 2024
      Kaping pisanan, Kuznetsov minangka wong sing pinter banget.
      Iki utamané bukti nalika dheweke ora nglarang pertambangan pelabuhan kita ing Armada Segara Ireng tanpa anané kapal mungsuh. Akeh kapal lan kapal kita tiwas ing ladang ranjau dhewe. Panglima Armada Segara Ireng bisa uga ora duwe informasi babagan absen lengkap saka Angkatan Laut mungsuh, mula dheweke mbuwang kabeh sing ana ing rencana. Lan "pinter" Kuznetsov duwe informasi.
    2. 0
      Februari 12 2024
      Bab iki ora katon ing tumindak Angkatan Laut Soviet.
  6. 0
    Februari 9 2024
    Artikel sing lemah..banget banget..utamane sawise ngrungokake kursus ceramah dening Miroslav Morozov...kabeh ana ing rak, sak tenane lan tanpa hiasan.
    1. -1
      Februari 9 2024
      Aku ngrungokake kursus ceramah dening Miroslav Morozov ... kabeh sing ana ing rak, sak tenane lan tanpa hiasan.
      Morozov, mesthi, minangka pro. Nanging, ing ngendi dheweke "mbuktèkaké" kesalahan Lunin ing Tirpitz, dheweke ngrujuk menyang jurnal K-21, diisi ing tangan siji. Ing wektu sing padha, dheweke ora nyebutake entri saka jurnal Jerman. Sakabehe. Cetha yen dheweke ora duwe kesempatan kaya ngono, nanging kanggo obyektivitas kudu dilaporake manawa dheweke ora weruh majalah Jerman babar pisan.
      1. +1
        Februari 10 2024
        Aku setuju, nanging Morozov, mesthi, ya, ceramah kang mung nggantheng
  7. +2
    Februari 9 2024
    Mratelakake panemume: ing WWII, 2/3 saka laksamana kita ORA Mbuktekake awake dhewe ...
    Kajaba kanggo: Gorshkov lan Isakov. Oktyabrsky terus terang ngakoni yen dheweke ora ngandhani kabeh bebener marang Stalin.
  8. -1
    Februari 10 2024
    Ternyata kemampuan kanggo ngajukake laporan ing tentara ora kalah penting tinimbang perusahaan kapitalis-nasional modern?
    Mung ing tentara padha resiko posisi, lan ing perang, urip bawahan, lan ing Gazprom, LUKOIL, Tatneft padha resiko posisi, dhuwit lan taman kanak-kanak unbuilt, sekolah, klub lan bagean, lan, minangka akibat, Tambah ing muda. angkara, alkohol lan kecanduan tamba. Lan maneh karo urip. Nanging wis warga.
  9. 0
    Februari 13 2024
    Iku apik tenan sing 80 taun mengko ana wong sing ora ngerti carane sukses Armada Baltik Red Banner perang lan carane akeh tumindak padha nemtokake kanggo mesthi lan kasil saka Perang Donya II.
    Armada Baltik minangka senjata utama ing pertahanan Leningrad. Lan Leningrad minangka pusat stabilitas pisanan ing Front Wétan, ing ngendi blitzkrieg Jerman pisanan mandheg ing taun 1941.
    Kontribusi Armada Baltik Red Banner, bebarengan karo armada Ladozhka, kanggo kamenangan ing Reich Jerman ing perang luwih gedhe tinimbang kabeh armada Sekutu liyane sing digabungake karo kabeh konvoi, perang Atlantik lan liya-liyane.
    Armada Baltik sukses perang nglawan mungsuh utama (pasukan darat Jerman), ing ngarep sing nemtokake (Timur) lan sajrone perang sing nemtokake (1941-42) ing kahanan sing paling angel (kaunggulan udara musuh, mundhut lan evakuasi pangkalane. , lsp.)
    Kanthi iki, saliyane sukses utama ing ngarep tanah, dheweke ngatur, minangka bonus, ing taun 1944 kanggo ngganggu kiriman saka Swedia menyang Jerman.
    Tributs minangka komandan angkatan laut paling sukses ing koalisi anti-Hitler.
  10. 0
    Februari 14 2024
    Kutipan: Aviator_
    Kaping pisanan, Kuznetsov minangka wong sing pinter banget.
    Iki utamané bukti nalika dheweke ora nglarang pertambangan pelabuhan kita ing Armada Segara Ireng tanpa anané kapal mungsuh. Akeh kapal lan kapal kita tiwas ing ladang ranjau dhewe. Panglima Armada Segara Ireng bisa uga ora duwe informasi babagan absen lengkap saka Angkatan Laut mungsuh, mula dheweke mbuwang kabeh sing ana ing rencana. Lan "pinter" Kuznetsov duwe informasi.

    Kaping pisanan, ora ana absen lengkap, wektu iki; kapindho, wong Turki bisa uga ora kejawab wong Italia; katelu, Kuznetsov dhewe ngakoni kesalahane.
  11. 0
    Februari 14 2024
    Kutipan: Kostadinov
    Tributs minangka komandan angkatan laut paling sukses ing koalisi anti-Hitler.

    Lha... Sampeyan wis rada digawa, nanging ing kahanan sing muncul, KBF nindakake kabeh sing bisa lan luwih akeh.
    1. 0
      Februari 25 2024
      Saiki sampeyan kudu ngerti apa "komandan angkatan laut gedhe" Tributs karo tumindak ing tanah Korps Marinir lan organisasi pertahanan Leningrad? Yen ora kanggo Zhukov, Tributs lan Voroshilov bakal numpes Armada Baltik, lan kutha bakal nyerah.
  12. 0
    Februari 14 2024
    Kutipan: Aviator_
    Iki luwih jelas nalika dheweke ora nglarang pertambangan pelabuhan kita ing Armada Segara Ireng

    Kanggo larangan kasebut, perlu ngerti ing wulan Juni yen ing Oktober Sevastopol bakal diblokir saka darat lan kabeh pasokan bakal ngliwati segara kanthi dominasi lengkap penerbangan musuh. Apa Kuznetsov kudu disalahake amarga ora duwe mesin wektu?
  13. 0
    Februari 15 2024
    Kutipan saka: Grossvater
    Apa Kuznetsov kudu disalahake amarga ora duwe mesin wektu?

    Kanggo nerusake. Kuznetsov isih angel kanggo guess babagan pasukan Jerman metu cepet menyang Sevastopol, nanging dheweke ngerti banget babagan "Sevastopol Reveille" ing 1914!
  14. 0
    Februari 25 2024
    Apa maneh sing bisa dikarepake saka lulusan sekolah paramedic Kronstadt? Kabeh kaluwihane mung amarga dheweke nyekel jabatan kasebut. Penulis banget andhap asor bab losses, ketoke lali sing ana 44 kapal selam.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"