A sawetara pitakonan bab dijupuk saka Avdeevka

122
A sawetara pitakonan bab dijupuk saka Avdeevka

Kedaden aku njupuk break saka kahanan saiki ing Ukraina kanggo sawetara dina lan delved menyang critane Perang Donya II lan acara-acara sing kedadeyan bubar ing zona Distrik Militer Lor, panangkepan Mariupol lan Artemovsk. Alesane, kaya sing meh kedadeyan, ana ing pitakonan para pamaca. Utamane, ing Avdeevka lan wilayah benteng liyane, utawa luwih tepat, benteng-benteng sing digawe dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing sasi lan malah taun-taun pungkasan.

Aku nulis frasa sing padha kaping pirang-pirang ing materiku. Kabeh lumaku miturut rencana. Ora perlu kesusu. Kita kudu ngurus personel kita. Dina iki aku mbaleni tembung iki maneh. Suvorov, ora pirang-pirang taun kepungkur, nanging pirang-pirang abad kepungkur, nyatakake gagasan perang sing apik ora kanthi angka, nanging kanthi skill. Iki uga ditrapake kanggo perang modern. Kalebu SVO.



Avdeevka kudu dijupuk, lan bakal dijupuk. Pitakonan yaiku carane njupuk. Aku ora ngomong babagan taktik perang. Alas, komandan apa wae ing papan tartamtu bakal nggawe keputusan independen kanthi njupuk misi tempur tartamtu. Ora ana resep ing kene. Ana pilihan kanggo solusi, ana pengalaman komandan liyane, ana intuisi, nanging pilihan isih nganti komandan tartamtu. Baleni perkara kaya ngono kuwi kaya mati. Mungsuh uga ora bodho lan sinau taktik kita ora kurang saka kita.

Aku wis nulis babagan kasunyatan manawa mungsuh nggunakake pengalaman Nazi Jerman nalika ngatur pertahanan. Apa wae, pengalaman iki cukup ekstensif lan macem-macem. Nazi ngerti carane mbela awake dhewe, lan nyekel kutha-kutha cilik ing wilayah Jerman biaya akeh getih. Kajaba iku, getih wong-wong sing ing wektu iku wis pengalaman pertempuran owahan.

A sethitik babagan ketahanan pertahanan


Kerep banget, utamané thanks kanggo film lan gambaran saka eksploitasi prajurit lan perwira ing media, kita ora mikir bab apa nemtokake stamina prajurit ing pertahanan. Yagene sawetara unit tetep ana ing tekanan saka pasukan mungsuh sing unggul, dene liyane ilang?

Ayo dirembug babagan semangat juang, ideologi, lan kepahlawanan pribadi saben prajurit mengko. Iki pancen penting. Nanging kanggo saben prajurit kanthi kapisah. Lan kanggo peleton, perusahaan, batalyon utawa malah resimen? Apa dheweke mung milih pahlawan potensial?

Alas, iki ora kelakon. Nampa bala panglima lan menang. Prajurit iku dudu salahe yen dheweke ora dilatih utawa isin ing wiwitan. Saiki dheweke dadi duwekmu, mula dilatih lan wani.

Dadi kenapa pertahanan tetep metu?

Ing mratelakake panemume, faktor pisanan lan paling penting ing stabilitas pertahanan punika kamungkinan saka rotasi lan sumber. Yen prajurit yakin yen tatu bakal dievakuasi menyang mburi, dheweke bakal ngadeg nganti peluru pungkasan. Yen ana cukup saka cartridges padha, kang bakal ngadeg. Lan barang liyane ditambahake ing kartrid ...

Faktor sing padha penting yaiku cadangan. Pejuang kudu ngerti yen dheweke "menekan kanthi kuat," komandan unggul bakal ngirim bala, lan baris bakal dianakake. Bala bantuan ora bakal ditinggalake "ing endi wae", nanging bakal dikirim kanthi cepet menyang unit tartamtu iki. Kadhangkala katon malah detasemen cilik ing trenches radikal malih ngganti kahanan.

Sawetara nulis babagan detasemen alangi. Omong kosong lengkap, aku mikir. Pira wawancara tahanan saiki ing Internet. Ya, detasemen penghalang saka Sektor Kanan lan kelompok "ideologis" digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina, lan apa asile? Apa iki nemen nambah moral saka Wehrmacht?

Aku dadi jelas kenapa unit kita nyoba ngilangi rute pasokan kanggo garnisun Avdeevka. Ora ana mburi, ora ana pangarep-arep kanggo pitulungan, ora ana amunisi, ora ana bala ... Ing kahanan kaya mengkono iku angel kanggo ngomong babagan moral sing dhuwur. Siji-sijine pilihan sing isih ana yaiku mati kanthi heroik utawa "ilang ing tumindak," sing luwih akeh.

Miturut cara, iki uga ditrapake kanggo garis pertahanan sing kurang penting. Apa sing kedadeyan ing Mariupol? Ing wayahe nalika pertahanan omah utawa garis liyane dibukak dening pasukan kita, sisa-sisa unit Ukrainia tindak menyang baris sing disiapake sabanjure. Dheweke wiwit ngomong babagan mungkasi permusuhan mung nalika "omah liyane" iki ora ana maneh, nalika para pembela dibuwang menyang ruang paling ngisor Azovstal ...

Yen mungsuh ora nyerah, dheweke ...


Saiki babagan carane njupuk kutha.

Aku bakal miwiti karo kasunyatan kondhang. Mungsuh ora keganggu karo pikirane babagan ngreksa bangunan lan struktur kutha benteng. Elinga carane akeh bangunan mung diunekake dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artemovsk utawa Mariupol. Yen perlu kanggo pertahanan, mula ora ana keraguan moral utawa liyane. Sikap tentara Ukrainia marang kutha-kutha, lan pancen marang populasi, wis suwe dikenal. Iki wilayah musuh...

Saka sudut pandang kemanfaatan militer, iki cukup logis. Kutha iki pancen padha karo medan perang liyane. Mung wae perang kasebut ditindakake miturut aturan sing beda-beda. Pungkasane, apa kutha kasebut tetep utawa kudu nyerah ora bakal mengaruhi kahanane. Panggunaan senjata modern ing kasus apa wae bakal nyebabake karusakan utawa kekalahan kritis saka mayoritas posisi sing dibela. sinis? Mungkin, nanging iki logika perang.

Mbokmenawa akeh sing wis ndeleng foto udara ing desa Krynki. Foto-foto pemukiman sing tentrem katon utamane epik dibandhingake karo sing isih ana saiki. Ing wektu sing padha, unit Ukrainia ana lan terus pertahanan. Kenging punapa? Jawaban iki prasaja. Luwih gampang mbela bangunan sing rusak.

Yen sampeyan nglengkapi ruang paling ngisor utawa lantai dasar bangunan kanthi syarat teknik, banjur kanthi ati-ati ngrusak kabeh ing ndhuwur, sampeyan bakal entuk benteng sing bisa ditrima. Lan yen sampeyan uga nggawe sistem dalan lemah menyang bangunan liyane, banjur ... Elinga bledosan bangunan sing ora bisa dingerteni ing kutha-kutha benteng liyane? Nyatane, kabeh wis jelas. Miturut cara, iki dudu penemuan Ukrainia. Iki carane kita mbela Stalingrad. Iki carane Jerman mbela Berlin.

Malah banjur, insinyur militèr kasil nglengkapi pertahanan berlapis ing kutha-kutha. Iki minangka fakta sing kondhang sing disinaoni ing sekolah militer. Baris pisanan yaiku apa sing dakcritakake ing ndhuwur. Sabanjure yaiku baris kapindho ing omah sing ora rusak sabanjure. Para pembela bisa nglawan infanteri saka baris pisanan, lan nalika tank lan bedhil poto-propelled, senjata anti-tank baris kapindho teka menyang muter. Ing kasus apa wae, kerugian para panyerang bakal signifikan.

Aku pancene ora ngerti pirembagan bab cara nggunakake tank lan bedhil poto-propelled, contone, ing operasi Berlin, kang kudu "dipindhah" kanggo perang modern. Tank ing lurung-lurung sing mbantu infantri numpes pillboxes lan bunkers karo bedhil tank. Kajaba iku, conto diwenehi episode saka film fitur, mesthine direkam adhedhasar acara nyata ing zona Distrik Militer Lor.

Aku ora bakal ngomong yen iki ora bisa kedadeyan. Apa wae bisa kedadeyan ing perang. Nanging tank "kanthi dawa" saka mungsuh ing lingkungan kutha minangka kasus sing ekstrem. Saiki dudu 1941 utawa malah 1945. Infanteri wis akeh PTS ing arsenal sing urip tank kuwi bakal diukur ing menit paling apik.

Dadi carane njupuk Avdeevka?

Aku wis kasebut pilihan pisanan. Boiler lan remet. Numpes peralatan lan personel, kaya sing kedadeyan ing Mariupol.

Opsi kapindho uga wis digunakake. Iki minangka Wagner PMC ing Artemovsk. Metodis squeezing saka Angkatan Bersenjata Ukraina saka kutha. Maju, ora preduli, karo karusakan saka wong sing ora nyerah. Pilihan kasebut kejam, nanging efektif. Para musisi isih nuwuhake rasa wedi marang para prajurit Angkatan Bersenjata Ukrainia.

Ana pilihan liyane.

Historis, ora diciptakake dening kita, nanging dening sekutu Barat nalika nyekel kutha-kutha Jerman. Bom massive, kanthi karusakan lengkap kutha utawa distrik kutha. Nalika disiapake posisi padha numpes bebarengan karo sipil lan kabeh infrastruktur. Taktik intimidasi. Nanging uga efektif.

Kelompok penyerang lan detasemen ...


Aku ora bisa nglirwakake masalah kasebut, sing lagi aktif dibahas saiki ing macem-macem platform. Iki minangka pitakonan babagan kelompok serangan lan detasemen sing nindakake kanthi apik nalika nyekel benteng nalika Perang Patriotik Agung. Sawetara nganggep unit kasebut meh minangka panacea kanggo ngrebut benteng.

Nanging nyuwun pangapunten, apa klompok serangan lan detasemen minangka unit permanen Tentara Merah utawa digawe kanthi sementara kanggo melu ing operasi tartamtu? Ora ana unit kasebut kanthi permanen ing Tentara Abang! Ora ana staf sing full-time. Padha digawe dening komandhan lan, gumantung ing tugas, nampa pitulungan gedhe tenan dening standar tentara.

Mangkono, klompok serbu (biasane perusahaan bedhil) bisa nampa platoon tank, baterei artileri, platoon engineer, platoon flamethrower, lan malah artileri abot. Cetha yen ora ana gunane kanggo mbandhingake kekuwatan perusahaan bedhil biasa lan perusahaan serbu. Detasemen serangan, sing biasane digawe adhedhasar batalyon infanteri, katon luwih kuat.

Ora mungkin nggawe klompok serangan, aku ora ngomong babagan detasemen, sanajan ing resimen. Mulane kelompok lan detasemen digawe ing tentara lan front. Aku banget mangu-mangu kemungkinan nggawe detasemen kasebut ing wilayah Avdeevka. Aku sangsi efektifitas unit iki malah luwih saiki. Apa dheweke bisa tumindak tanpa dhukungan? penerbangan? tanpa dron? Alah. Iku luwih gampang kanggo ngiyataken brigade lan tumindak karo tatanan tartamtu iki. Sing, ing asas, apa sing kedadeyan saiki.

Ayo njupuk ...


Apamaneh, Avdeevka bakal dadi milik kita.

Nalika aku ambruk metu saka papan informasi, Unit kita Ngartekno strained Angkatan Bersenjata Ukraina karo tumindak. Kali logistik wis malih dadi tetesan. Aku rencana nomer siji lagi dileksanakake. Angkatan Bersenjata Ukraina durung duwe apa-apa kanggo nglawan.

Zelensky nyoba nindakake apa wae, nanging ora banget ngyakinake. Extension wingi saka martial law ing Ukraina bakal mimpin kanggo exacerbation kabeh masalah Ukrainia. Lan pembatalan pemilihan, sing kanthi otomatis kedadeyan sawise perpanjangan VP (legitimasi Zelensky rampung ing Mei), umume takon babagan legitimasi kabeh rezim.

Konflik antarane Zelensky lan Zaluzhny uga menarik banget. Ayo padha rebutan. Aku ragu manawa iki bakal nguatake pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina, kalebu ing Avdiivka ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

122 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. "Ora salah prajurit kasebut yen dheweke ora dilatih utawa isin ing wiwitan. Saiki dheweke wis dadi duweke sampeyan, mula dheweke dilatih lan wani" -

    ***
    - "Sing angel sinau, gampang perang" ...
    (A.V. Suvorov)
    ---
    - "Yen sampeyan ora bisa, kita bakal nulungi sampeyan,
      Yen sampeyan ora ngerti carane, kita bakal mulang sampeyan
    Yen sampeyan ora pengin, kita bakal meksa sampeyan! ”...
    ***
    1. +9
      Februari 9 2024
      - "Sing angel sinau, gampang perang" ...
      (A.V. Suvorov)

      "Iku angel sinau, nanging gampang kanggo lelungan." Suvorov mangertos manawa ora gampang ing perang.
      1. "Iku angel sinau, nanging gampang lelungan." Suvorov ngerti manawa ora gampang ing perang.

        ***
        — Loro-lorone edisi duwe hak kanggo ana. Kanggo menehi komentar babagan kutipan saka artikel, miturut pendapatku, pilihan pisanan luwih cocog. Sampeyan duwe hak duwe pendapat sing beda ...
        ***
        1. +3
          Februari 9 2024
          Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
          Loro-lorone edisi duwe hak kanggo ana


          Suntingan sampeyan dudu kutipan saka Suvorov.
        2. + 12
          Februari 9 2024
          Alas, komandan apa wae ing papan tartamtu bakal nggawe keputusan independen kanthi njupuk misi tempur tartamtu. Ora ana resep ing kene. Ana pilihan kanggo solusi, ana pengalaman komandan liyane, ana intuisi, nanging pilihan isih nganti komandan tartamtu.

          Ya, mung detasemen partisan sing ana ing mburi warga sipil. Nanging ora apa-apa yen kudu ana konsep pertempuran taktis ing perang modern, opsi kanggo pertempuran nyerang lan pertahanan. Nanging ora ketompo manawa peralatan lan unit kanthi peralatan lan senjata kudu diatur, adhedhasar taktik sing diadopsi. Ora apa-apa yen latihan pasukan lan latihan lan pendidikan sing direncanakake dibangun kanthi basis iki. Iki carane kudu ing tentara baris ngarep, lan ora latihan ing shooting saka senjata pribadi, mbuwang granat, shooting saka RPGs... Techniques taktik ora nemokke ing baris ngarep, nanging ngenalaken lan nguwasani ing pusat latihan ing panuntun dhumateng instruktur lan nggunakake gaman lan peralatan paling canggih. Nanging Kepemimpinan wiwit ndeleng cahya mung sawise losses ing District Military Northern lan isih weruh cahya ... lan sadurunge padha bodho lan lungguh ing inaction lengkap lan lack of pangerten fitur perang modern. Mekaten, cah... Iki minangka panjelasan kanggo sampeyan ing tingkat "bocah", supaya jelas kanggo kabeh ...
  2. + 16
    Februari 9 2024
    "Sampeyan ora bisa ngrangkul apa sing ora bisa dirangkul"
    Upaya kanggo nutupi, kaya sing dicritakake penulis, sawetara masalah, ngasilake artikel sing dawa; ora ana masalah sing ditangani. Dadi karo donya siji-siji.
    1. + 10
      Februari 9 2024
      Artikel kasebut ketinggalan jaman, lan Zaluzhny dibusak, lan artikel kita wis ana ing tengah Avdeevka.
      1. + 21
        Februari 9 2024
        Saka baris pisanan wis jelas yen Pak Staver nulis artikel kasebut. Kabeh mlaku miturut rencana kanggo dheweke. Malah kekacauan ing negara kasebut uga miturut rencana, sadurunge iki HPP, nanging kaya sing diomongake, dheweke dianggep. budaya, padha wiwit push liwat "miturut rencana." Saiki padha nyolong miturut rencana , padha ngedol Fatherland, ngambung tangane mungsuh saka wong lan miturut "rencana" padha ngapusi, ngapusi lan ngapusi nang endi wae lan terus-terusan.
      2. -1
        Februari 10 2024
        Pangripta wis ilang ing wektu, kahanan, lan mung ing kasunyatan, sing isih ana yaiku ketabahan jiwa
    2. +5
      Februari 9 2024
      Kutipan: Arkadich
      "Sampeyan ora bisa ngrangkul apa sing ora bisa dirangkul"

      Upaya pengarang “ngrangkul...” nuwuhake omong kosong. Babagan kabeh lan ora ana apa-apa.
      Dheweke ngerti yen dheweke ora ngerti apa-apa. - parafrase.
  3. + 13
    Februari 9 2024
    Siji pitakonan sing menarik kanggo aku: Sawise nyekel Avdeevka, apa ngarep bakal ambruk? Apa ana pembebasan Donbass sing lengkap?
    1. 0
      Februari 9 2024
      Siji pitakonan sing menarik kanggo aku: Sawise nyekel Avdeevka, apa ngarep bakal ambruk? Apa ana pembebasan Donbass sing lengkap?

      Bener, iki rong pitakonan.
      1. Ora.
      2. Ya.
      1. + 14
        Februari 9 2024
        Kutipan: Arkadich
        Siji pitakonan sing menarik kanggo aku: Sawise nyekel Avdeevka, apa ngarep bakal ambruk? Apa ana pembebasan Donbass sing lengkap?

        Bener, iki rong pitakonan.
        1. Ora.
        2. Ya.

        Aku pracaya nalika Donbass terus dibom, iku banget awal kanggo pirembagan bab mardika lengkap. Nalika iku wong bakal yakin manawa ora ana sing bakal teka lan bisa urip kanthi tentrem, metu ing dalan, lsp. - banjur ya.
        1. +1
          Februari 9 2024
          Nalika iku wong bakal yakin manawa ora ana sing bakal teka lan bisa urip kanthi tentrem, metu menyang dalan, lsp. - banjur ya.

          Iki dudu kritéria sing apik. Amarga kita ora yakin ing Moskow lan mabur ing kene.
          Apa iki tegese Moscow wis dicekel?
          1. +3
            Februari 9 2024
            Sedina kepungkur, ing Gorlovka, ana tim sing arep ndandani gardu listrik sing rusak. Dheweke diiringi grup FSB, nalika dheweke ndharat 8 UAV karo airdrops sing nyoba ngganggu dheweke. Apa iki kedadeyan ing Moskow? Napa ambulans numpak waja nganggo helm?
        2. +1
          Februari 9 2024
          "Aku percaya yen saiki Donbass terus dibom"
          Umumé, Donbass minangka wilayah Donetsk, pembebasan lengkap sing isih adoh banget. nanging padha bisa bom malah sawise
        3. Uno
          +2
          Februari 9 2024
          Belgorod nangis, ora ngenteni pembebasan)
    2. + 12
      Februari 9 2024
      Kutipan saka parusnik
      Siji pitakonan sing menarik kanggo aku: Sawise nyekel Avdeevka, apa ngarep bakal ambruk? Apa ana pembebasan Donbass sing lengkap?

      ora ... bakal ana "Avdeevka" liyane.
      1. +3
        Februari 9 2024
        Lan artikel sing padha, mung tinimbang Avdeevka, ana jeneng sing beda kanggo pemukiman, lan banjur bam, lan kita cedhak Slavyansk, rong taun sabanjure.
        1. +2
          Februari 9 2024
          "Bam, lan kita cedhak Slavyansk, rong taun."
          optimis ngguyu
          1. +2
            Februari 9 2024
            optimis
            .... Inggih, minangka tegese aritmetika .. Aku ora nulis sing kita bakal mbebasake Slavyansk, nanging kita bakal ana, nang endi wae cedhak..
      2. +3
        Februari 10 2024
        "Benteng Avdeevka", "Benteng Mariinsky", "Benteng Bakhmut", Benteng Peski... sawetara "benteng" ing dalan...
    3. +2
      Februari 9 2024
      Alexey, aku uga ngomong babagan iki, ora ana sing bakal owah ing ngarep, sing utama yaiku ora ngrusak, nanging kanggo nggiling ...
      1. +6
        Februari 9 2024
        Grinding pira wong kita mati, tanggal 26 Januari, ponakan bojoku tatu. Awak mortir nyerang drone, bocah ora duwe wektu kanggo nutupi. A fragmen cedhak utomo. Saiki aku ing rumah sakit, aku wis loro sadurunge, lan pungkasanipun padha bakal nindakake CT scan ing siji iki. Wong iki diwajibake, telung sasi sabanjure dheweke digawa kanggo mobilisasi ing wulan Oktober, bapake tilar donya amarga kanker ing Desember. Dheweke umur 58 taun. Sing lanang durung nikah. Lan kepiye carane nambah demografi?
        1. +1
          Februari 10 2024
          Lan kepiye carane nambah demografi?
          Kaya mbah kakung ngunggahake aku. Lair ing 18 Ditelpon ing Mei '39. Polandia, Finlandia, Perang Patriotik Agung (Moscow, Stalingrad, Kursk), ketemu mbah putri ing Mamayev Kurgan ing 42. Nikah ing 43 cedhak Kursk. Bocah loro. Demobilisasi ing '46.
      2. +1
        Februari 9 2024
        ora kanggo mecah, nanging kanggo mecah ...
        [kutipan][/kutipan]
        ....Ya, aku elinga, Staver, nulis babagan iki: "kita grind, kita grind." Nalika threshing biasane ana glepung. Avdeevka lan Artemovsk ora bisa disebut glepung.
    4. +5
      Februari 9 2024
      Kutipan saka parusnik
      Aku kasengsem ing siji pitakonan, sawise Avdeevka dijupuk, ngarep bakal ambruk?

      Ora! Alah. Ing ngarep bisa ambruk mung nalika klompok gedhe saka pasukan kita liwat mburi, smashing wong. Nalika kabeh rute pasokan menyang pasukan mungsuh dipotong. Banjur mundur massa (penerbangan) mungsuh.
      Nanging mardika kabeh Donbass isih bakal kelakon.
      1. +2
        Februari 9 2024
        Nanging mardika kabeh Donbass isih bakal kelakon
        Ya, aku setuju, nalika siji kelet lan sangang bolongan bakal mbesmi kabeh tentara; nalika sang prabu ngumbulake sirahe lan kita tetep nganggo topi; nalika ... Inggih, kita bakal nemokake syarat katelu nalika loro pisanan wis kawujud.
    5. +1
      Februari 9 2024
      Dheweke bakal ngrebut maneh Avdeevka, ora bakal ngrebut maneh Avdeevka. Artileri NATO tembak cukup adoh. Kados dene Marinka, kados-kados sampun dipun pendhet, nanging sarêng dipun damêl, taksih dipun pêjahi. Mbokmenawa ora ana kekuwatan kanggo gol sing luwih gedhe. Lan teka saka mburi saka wilayah Belgorod medeni amarga respon saka Ukrainians kanggo kutha-kutha ing wilayah Russian lawas.
    6. 0
      Februari 12 2024
      Yen mateni 10 ewu wong sing nglawan ana utawa ditawan, iki bakal mbantu tentara kita kanthi serius ... bakal dadi -10000 saka 404x.
  4. +3
    Februari 9 2024
    Kutipan: Arkadich
    Upaya kanggo nutupi, kaya sing dicritakake penulis, sawetara masalah, ngasilake artikel sing dawa; ora ana masalah sing ditangani. Dadi karo donya siji-siji.

    Persis, nanging iki Comrade Staver, tulisan tangan teken ... Sing utama yaiku komentar!
  5. + 17
    Februari 9 2024
    Ora ana unit kasebut kanthi permanen ing Tentara Abang!
    kanggo penulis, singkatan kayata ShSBR, OSHISBR ing pangkat Tentara Merah ora ateges apa-apa? ora? .... Utawa Separate Assault Engineering Engineer BRIGADES digawe kaya iki. miturut panggonan lan kabutuhan??? belay Lan dheweke ora milih sing paling kuat lan paling pinter ... dheweke ora nindakake latihan kapisah ing taktik serangan ... Ora? Ora kanggo wong-wong mau padha digawe "cuirasses" ...
    1. + 10
      Februari 9 2024
      Sampeyan ora adil kanggo penulis, dheweke nulis ing baris pisanan saka "karya": "dheweke delved menyang sajarah Perang Donya II" (c) .. Lan kene sampeyan karo "amatirisme" Panjenengan ngguyu hi
      1. +7
        Februari 9 2024
        Lan kene sampeyan karo "amatirisme" sampeyan
        Matur nuwun kanggo amatir ! Iki bener. Lan ora kaya .. "penulis", ing panggonanku (profesional) aku nindakake tugasku kaya sing kudune. hi
        1. +7
          Februari 9 2024
          Matur nuwun kanggo dadi amatir!
          Yen sampeyan ngelingi tembung "amatir", aku sijine ing tandha petik, tanpa mangu profesionalisme.
          1. +4
            Februari 9 2024
            Aku sijine "amateurishness" ing kuotasi
            ing cendhak, amatir iku wong sing wis nguwasani sawetara beluk (paling ing istilah umum), ilmu, subyek, etc., tanpa pendidikan khusus))) Aku ora pendidikan sajarah. Iki minangka lapangan sing wis daklakoni sajrone 20 taun kepungkur, aku dadi amatir. Nanging aku kerja kanthi profesional))) Lan .. ayo ora mbanjiri topik)))
            1. +4
              Februari 9 2024
              Aja, maca artikel penulis, dheweke nulis blunders babagan sejarah ... Dheweke nyelidiki sejarah nyebabake keraguan serius
  6. +1
    Februari 9 2024
    "Dadi carane njupuk Avdeevka?"

    Mung pilihan pisanan.

    Kapindho, ora akeh infantri sing bisa nandhang kerugian sing nggegirisi.

    Pilihan katelu paling kamungkinan nemokke - sak Perang Donya II aku ora ngelingi kasus ngendi, sawise bombing kutha, Jerman ninggalake utawa nyerah. Sawise perang, Sekutu dhewe ngakoni ineffectiveness saka karpet bombing kutha ing pangertèn militèr. Lan Penulis kanthi bener nyatakake yen kutha sing rusak luwih gampang dibela. Perlu digatekake manawa militer ngalami kerugian luwih sithik tinimbang warga sipil, amarga dheweke luwih siyap lan ora dibebani karo wanita, wong tuwa lan bocah-bocah, sing paling nandhang sangsara.

    Nanging pamboman teroris ing Rotterdam dening Jerman bisa uga duwe pengaruh, amarga Walanda langsung nyerah. Bom atom Jepang gadhah teges ingkang sami.

    Tegese, pamboman kutha ora ditujokake marang pasukan sing ana ing kono, nanging ing obyek liyane, kalebu warga sipil, lan ngarahake asil politik, dudu militer.

    Sajrone Perang Donya II, Amerika Serikat, ora kaya Inggris, percaya yen tujuan penerbangan strategis kudu ekonomi, dudu populasi, lan ngebom pabrik-pabrik bantalan bola lan pabrik petrokimia (Inggris asring ngebom pinggiran kutha kelas pekerja kanggo ngrusak wilayah kasebut. tenaga kerja). Miturut informasiku, strategi AS dadi luwih efektif; populasi dadi luwih gampang kanggo ndhelikake lan nglindhungi tinimbang bengkel lan tank. Ing kasus apa wae, target dudu pasukan.
    1. +2
      Februari 9 2024
      Carane mbebasake kabeh Donbass? Kepiye Avdeevka lan Artemovsk? Iku misale jek sing bagean dikuwasani Donbass minangka wilayah gabungan Prancis lan Jerman.
      1. +2
        Februari 9 2024
        Kutipan: kor1vet1974
        Carane mbebasake kabeh Donbass? Kepiye Avdeevka lan Artemovsk? Iku misale jek sing bagean dikuwasani Donbass minangka wilayah gabungan Prancis lan Jerman.


        IMHO, ana sawetara pilihan, kajaba sing apokaliptik.
        1. Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ambruk saka serangan kita karo pasukan saiki lan muter maneh dhewe, lan kita bakal mlebu ing wilayah kosong. Aku ora mikir opsi iki banget kamungkinan durung.
        2. Kita bakal mobilisasi lan entuk keuntungan sing signifikan. Pilihan iki menehi kita menang ing perang, nanging bisa mimpin kanggo ambruk ekonomi sakteruse - utawa malah langsung ambruk. Muga-muga iki ora bakal kelakon.
        3. Minangka asil saka rembugan, Ukraina dhewe bakal nyerah Donbass tanpa meksa militer, raos ambruk cedhak utawa kanggo sawetara alesan liyane. Pilihan sing ora mungkin.
        4. Kita bakal ngilangi potensial nyerang sing kasedhiya lan mandheg, Ukraina bakal kehabisan uap, ora bakal miwiti serangan anyar lan bakal ana rembugan, minangka asil Donbass bakal diwenehake marang kita, lan kita bakal menehi liyane. contone, sawise dijupuk bagean saka wilayah Kharkov, kita bakal menehi wilayah iki . Pilihan sing ora mungkin.
        5. Kita ora bakal entuk Donbass, perdamaian utawa gencatan senjata bakal rampung adhedhasar "kahanan saiki ing LBS."
        1. +2
          Februari 9 2024
          Kita bakal mobilisasi
          ...Lan sapa sing bakal kerja ing posisi sing kosong? Nganti ora bisa nindakake mobilisasi kanthi lengkap, misale jek iki ing titik kaping lima, kahanan bakal berkembang, ora tentrem, ora ana perang ... Nalika borjuasi setuju karo borjuasi kita, aku ora setuju. tegese ing tingkat pemerintah, banjur ana sing bakal kelakon.
          1. 0
            Februari 9 2024
            Kutipan: kor1vet1974
            Kita bakal mobilisasi
            ...Lan sapa sing bakal kerja ing posisi sing kosong? Nganti ora bisa nindakake mobilisasi kanthi lengkap, misale jek iki ing titik kaping lima, kahanan bakal berkembang, ora tentrem, ora ana perang ... Nalika borjuasi setuju karo borjuasi kita, aku ora setuju. tegese ing tingkat pemerintah, banjur ana sing bakal kelakon.


            Aku nulis yen kanthi mobilisasi bakal ana ambruk ekonomi, mung bisa kedadeyan sawise nedha awan utawa sadurunge.

            Mesthi, kabeh bakal rampung ing rembugan ing kasus apa wae, lan kita wis bola-bali nyatakake yen dheweke wis siyap. Nanging, ing Ukraina, rembugan dilarang dening hukum miturut Presiden kita saiki, supaya loro-lorone ana ing buntu.

            "Burjuasi" ora bakal setuju saiki - ing pungkasan, konflik dhewe lan dalane disebabake dening kepentingan "borjuasi", yaiku, kahanan kasebut migunani kanggo sawetara wong.
            1. +2
              Februari 9 2024
              mula loro-lorone ana ing impasse.
              Ing tingkat resmi, ya, ing tingkat ora resmi, ora, borjuasi, internasional ing inti, perusahaan transnasional, hee hee, ha ha, ya, luwih bener yen diarani perusahaan internasional. Borjuis ing loro-lorone bakal taksih manggih mupakat.. Lajêng badhe ningali kados pundi ingkang dados jalaran saking punika.Kalih-kalihipun.
              1. +1
                Februari 9 2024
                Kutipan: kor1vet1974
                mula loro-lorone ana ing impasse.
                Ing tingkat resmi, ya, ing tingkat ora resmi, ora, borjuasi, internasional ing inti, perusahaan transnasional, hee hee, ha ha, ya, luwih bener yen diarani perusahaan internasional. Borjuis ing loro-lorone bakal taksih manggih mupakat.. Lajêng badhe ningali kados pundi ingkang dados jalaran saking punika.Kalih-kalihipun.


                Sampeyan ngomong kabeh kanthi bener, nanging ayo ngerti mekanisme kasebut.

                Lan ing kene, ing Ukraina, kekuwatan nyata ditindakake dening "borjuis" sing, liwat pamrentah, mrentah negara kasebut. Saiki sing kuwasa yaiku "borjuis" sing entuk manfaat saka kahanan kasebut, mula ora ana rembugan. Ing wektu sing padha, kita katon luwih seneng rembugan - yen dideleng saka tembung panguwasa.

                Nalika padha ngomong, "ayo ngebom Zelensky supaya Ukraina dadi tentrem," aku ngguyu - kita kudu ngebom wong-wong sing ngadeg ing mburi, nanging katon adoh.
            2. +1
              Februari 9 2024
              "Pungkasane, konflik kasebut dhewe lan dalane disebabake dening kepentingan" borjuis ", yaiku, kahanan kasebut migunani kanggo sawetara wong."
              lan kanggo sawetara iku ora duwe bathi, supaya padha rembugan
          2. +2
            Februari 9 2024
            Ing teori - remaja, wanita. Kaya ing WWII.
            1. +1
              Februari 9 2024
              Ing teori - remaja, wanita. Kaya ing WWII.
              Apa ing laku?
              1. 0
                Februari 9 2024
                Ing laku, ambruk lengkap ekonomi kamungkinan.
                1. 0
                  Februari 9 2024
                  Ing laku, ambruk lengkap ekonomi kamungkinan.
                  Dadi sing kita ngomong bab
        2. +1
          Februari 9 2024
          "IMHO, ana sawetara pilihan, kajaba sing apokaliptik.
          1.....2....3...4...5...,"
          6, paling kamungkinan - wong ijo cilik bakal mabur ing ...
    2. + 11
      Februari 9 2024
      Sampeyan, kaya Alexander, ora duwe konsep sing jelas babagan serangan kasebut. Penerbangan strategis ngrampungake masalah strategis lan ngrampungake kutha ing mburi garis mungsuh. Penerbangan taktis tumindak kanggo kepentingan pasukan darat, kalebu nalika nyerang kutha. Ing wektu sing padha, pejuang-pengebom Sekutu ngluku benteng kanthi bom lan PC, ing wektu sing padha mateni warga sipil.
      Crita sing menarik dicritakake nalika isih enom dening insinyur safety kita Vladimir Ivanovich, sing dadi pesawat serangan skuadron skuadron nalika perang. Tanggal 27 April 1945, dheweke nyerang stasiun Berlin kanthi rong pass (aku ora ngelingi sing endi). Serangan pisanan minangka miss sengaja, supaya bangunan cedhak ambruk. Kapindho, ora ana bom.
      Pesenan yaiku pesenan sing ditindakake. Nalika padha mengko dianugerahi (kanggo Berlin ing umum, lan ora kanggo operasi iki), padha marang apa prakara iki. Klompok serbu kita ora bisa ngalahake 200 pungkasan ing papan terbuka, mula diputusake kanggo medeni wong Jerman supaya padha nyilem ing celah-celah, lan nalika pendekatan kapindho, unit serbuan kita kesusu ngliwati ruang terbuka lan, mbuwang granat lan ngobong mesin gunners karo flamethrowers, bledosan menyang stasiun. Mungsuh sing kaget ora menehi perlawanan.
    3. +1
      Februari 9 2024
      Strategi AS dadi luwih efektif

      Iki salah. Nazi Jerman entuk volume produksi industri paling gedhe sajrone periode pamboman strategis dening Sekutu. Jerman kasil nutupi wilayah pertahanan udara sing paling kritis lan mbangun pabrik lemah.

      Lan iki senadyan kasunyatan sing Hitler, miturut Speer, nggawe kesalahan strategis utama; Lan tinimbang rudal anti-pesawat sing dikembangake (sanajan ing jaman semana), aku mutusake kanggo mbangun FAU serangan.
      Dadi pamboman strategis ora bisa ditrapake kanggo mungsuh sing duwe motivasi.

      Kanggo "boiler", pilihan kasebut, mesthine, sing apik. Nanging saiki, jumlah pasukan sing nyegah saka ambruk ngluwihi nomer langsung ing cauldron. ngguyu
      Mbok menawa tren iki bakal saya tambah akeh.

      Boiler padha apik ing perang maneuver, lan ora ing deadlocks posisi saiki. IMHO, amarga kahanan saiki, pilihan sing paling apik yaiku pasukan serbu sing bermutu. Yen saka analog saka WW2, padha njupuk Koenigsberg. tresna
      1. +2
        Februari 9 2024
        Lan yen ora ana pamboman, pira produksi bakal tambah ing taun 45?
      2. 0
        Februari 10 2024
        Iki salah. Nazi Jerman entuk volume produksi industri paling gedhe sajrone periode pamboman strategis dening Sekutu.

        Nganti taun 1943, Jerman urip kanthi tentrem, kaya ora ana perang. Lan mung banjur padha wiwit nransfer negara menyang pijakan perang, kang produksi tambah. Nanging akeh kurang saka iku bisa. Tiger Jerman 2 dibangun, contone, mung sapratelo saka apa sing direncanakake.
        1. 0
          Februari 12 2024
          Contone, mung katelu saka Jerman Tiger 2 dibangun

          Sayange, masalah karo industri. produksi ing Nazi Jerman dumadi mung nalika mungsuh bener dijupuk pabrik utawa sumber bahan baku ing lemah.

          Mung masalah karo kualitas lan jumlah produksi waja, sawise mundhut fisik saka akses kanggo komponen wujud, nggambaraké iki banget. Nganti kedadeyan kasebut, Jerman nindakake kanthi apik karo produksi kendaraan lapis baja, sanajan ana bom strategis. sad
          1. 0
            Februari 12 2024
            Macan duwe desain sing rumit lan produksi sing melu akeh pemasok sing kena pengaruh bom kasebut. Rencana kanggo mbebasake Tiger 2 meh wiwitane diganggu dening bom.
            Sesuai karo pesenan Direktorat Persenjataan, rencanane bakal ngasilake 1237 tank Tiger II kanthi rata-rata perakitan kendaraan 120 saben wulan. Nanging, rencana kasebut ora ditemtokake wiwit wiwitan. Mbalik ing tanggal 23 Oktober 1943, yaiku, telung dina sawise pameran ing lapangan latihan Aris, 486 pembom Inggris ngebom Kassel. Kutha iki dirusak 80%, kalebu pabrik Henschel.
            1. 0
              Februari 12 2024
              Kutha iki dirusak 80%, kalebu pabrik Henschel.

              Iki minangka topik sing kondhang. Kassel dirusak, nanging Henschel-Werke ngadeg adoh saka kutha lan ora rusak. Lan humor peteng yaiku Tiger-2 pisanan dirilis ing Oktober 1943, nalika Kassel dibom. sad

              Lan tingkat produksi mudhun, utamané amarga tentara Jerman mundur saka celengan aditif alloying. Mulane, kualitas baja struktural lan waja wis mudhun. Lan ing tank abot, ing ngendi kabeh wis ana ing watesan, desainer lan insinyur Jerman kudu ngrancang maneh tank ing dhengkul, njupuk menyang akun rusak bahan. Salajengipun, pabrik-pabrik kanggo produksi sawetara komponen uga ilang, sing luwih rumit produksi.
  7. +3
    Februari 9 2024
    Ora ana unit kasebut kanthi permanen ing Tentara Abang!
    Mungkin aku salah, nanging ing Tentara Soviet ana kabeh tentara, unit sing dilatih khusus kanggo pertempuran ing kahanan kutha, nanging dibubaraké ing 90s nalika perang Chechen pisanan.
    1. + 10
      Februari 9 2024
      Kutipan: kor1vet1974
      Ora ana unit kasebut kanthi permanen ing Tentara Abang!
      Mungkin aku salah, nanging ing Tentara Soviet ana kabeh tentara, unit sing dilatih khusus kanggo pertempuran ing kahanan kutha, nanging dibubaraké ing 90s nalika perang Chechen pisanan.

      Aku ora ngerti babagan tentara. Tentara kejut. ana lan konsep kuwi. Lan aku cetha ngelingi singkatan DSB - airborne assault battalion. Yaiku, ana unit kasebut ing SA. Lan ana brigade serangan udara sing kapisah ing USSR. Akibaté, ing awal taun 1980, 9 brigade tambahan digawe, sing nambah jumlah total dadi 12:
      Brigade serangan udara kapisah kaping 11 - ZabVO, Mogocha lan Amazar, wilayah Chita, RSFSR;
      Brigade serangan udhara kapisah kaping 13 - Distrik Militer Timur Jauh, Magdagachi lan Zavitinsk, Wilayah Amur, RSFSR;
      Brigade serangan udara kapisah kaping 21 - ZakVO, Kutaisi, Georgian SSR;
      Brigade Serangan Udara Pengawal Terpisah 35 - GSVG, Cottbus, Jerman Timur;
      Brigade serangan udhara kapisah kaping 36 - LenVO, kutha. Garbolovo, wilayah Leningrad, RSFSR;
      Brigade serangan udara kapisah kaping 37 - PribVO, Chernyakhovsk, wilayah Kaliningrad, RSFSR;
      Brigade Serangan Udara Pengawal Kapisah 38 - BelVO, Brest, Wilayah Brest, SSR Belarusia;
      Brigade serangan udara kapisah kaping 39 - PrikVO, Khyrov, wilayah Lvov, SSR Ukrainia;
      Brigade serangan udhara kaping 40 - OdVO, kutha. Bolshaya Korenikha, wilayah Nikolaev, SSR Ukrainia;
      Brigade Assault Airborne Pengawal Kapisah 56 - TurkVO, dibentuk ing kutha Chirchik, Uzbek SSR lan dikenalake menyang Afghanistan;
      Brigade serangan udara kapisah kaping 57 - SAVO, kutha. Aktogay), wilayah Semipalatinsk, Kazakh SSR;
      Brigade serangan udara kapisah 58 (dibingkai) - KVO, Kremenchug, wilayah Poltava, SSR Ukrainia.
      1. +4
        Februari 9 2024
        Ya kaya ngono, matur nuwun banget, aku bakal ngerti.
      2. +5
        Februari 9 2024
        Ayo kula njlentrehake sethithik. Persis ing pasukan darat, dudu pasukan udara.
        1. -2
          Februari 10 2024
          Padha ora digawe kanggo perang kutha.
          Formasi serangan udara Angkatan Darat USSR - formasi lan unit individu Angkatan Darat Angkatan Bersenjata USSR, sing dimaksudake kanggo nindakake taktik lan operasional-taktis pendaratan.

          https://ru.wikipedia.org/wiki/Десантно-штурмовые_формирования_Сухопутных_войск_СССР
  8. -2
    Februari 9 2024
    Siji-sijine sing bisa dicritakake kanthi tegas yaiku Avdiivka, miturut tradisi, bakal dijupuk tanpa kerugian.
  9. +8
    Februari 9 2024
    mungsuh nggunakake pengalaman Nazi Jerman

    Juni rong puluh loro
    Tepat jam papat
    Kyiv dibom
    Kita diumumake
    Sing perang wis diwiwiti.

    Ya, penulis duwe paralel! nglirik ngguyu
    1. -2
      Februari 9 2024
      Kutipan: Portos Portosjan
      Juni rong puluh loro
      Tepat jam papat
      Kyiv dibom
      Kita diumumake
      Sing perang wis diwiwiti.

      Ya, penulis duwe paralel!

      Iki paralel sampeyan. Donya sing paralel. Lan Kyiv wiwit diobong ing 2013 ing Desember .. Sampeyan sing mlumpat ana lan nguwuh - "Dyvyzia ess Galychyna, pahlawan dyvyziya" .. Sampeyan iku sing, kabeh kanggo dhuwit lan ing kontrol CIA lan Washington karo lik Nuland. cookie, numpes negara. --"Kaya sing nyebar angin, wong-wong mau uga bakal ngenèni prahara: ora bakal duwe roti sing isih ana, gandum ora bakal ngasilake glepung, lan yen ana, wong liya bakal nguntal." Iki wis diomongake biyen ... Ewonan taun kepungkur ... Nanging sampeyan BODO!!!! ..
  10. vet
    + 11
    Februari 9 2024
    Apa sing bisa dakkandhakake ... Yen saben pusat regional mbutuhake wektu kaya Bakhmut lan Avdeevka, Distrik Militer Lor bakal nganti pirang-pirang dekade.
    1. +2
      Februari 9 2024
      Nah, ana wong sing ngomong (aku ora ngelingi jeneng mburi amarga wis suwe banget) yen dheweke iku pitik. Lan bar perang satus taun isih adoh.
    2. +1
      Februari 10 2024
      Ora kanggo sebutno kasunyatan sing sawise iki mung reruntuhan sing tetep, sing alami sajrone serangan kasebut :((
  11. +6
    Februari 9 2024
    Sawetara jinis abracadabra, utamane karo pilihan kanggo njupuk Avdeevka. Kapisan karusakan karo squeezing metu, kapindho squeezing metu karo karusakan, lan katelu umume dongeng - Dresden, kang Allies ora njupuk, ora kaya Paris, contone.
  12. +9
    Februari 9 2024
    Tentara Chechen 1 nyerang Grozny tanpa ngubengi kabeh, ing sisih kidul militan nindakake bala lan nggawa amunisi.
    Sajrone kampanye kaping 2, Grozny wis diblokir saka kabeh pihak. Serangan kasebut dhewe kira-kira sasi, sawise militan nggawe terobosan amarga pasokan militer wis entek, ora ana bala, lan ora ana papan kanggo njupuk sing tatu.
    Mulane kesimpulane prasaja. Utawa dheweke ora pengin, kaya sing bener, utawa ora bisa.
    1. +3
      Februari 9 2024
      Mulane, jenderal normal lan nyukupi tansah ngubengi kutha ing ring pindho lan nguatake wilayah mungsuh kanggo nyegah terobosan utawa penguatan saka mungsuh. Yen ora, populasi sipil bisa nandhang kapitunan lan karusakan ing pasukan lan peralatan saka kabodhoan para jenderal.
  13. +3
    Februari 9 2024
    "Apa wae, Avdeevka bakal dadi milik kita."
    Ya, kita uga ora bakal nyerah Kherson, elinga.
    1. +6
      Februari 9 2024
      Ya, kita uga ora bakal nyerah Kherson, elinga.
      Aja lali, lan kita ora bakal ninggalake bab Zmeiny saka awal, lan banjur, iku ora perlu. Analis subtle, penulis, Nanging.
      1. +4
        Februari 9 2024
        Ya, aku mung ora pengin ngganggu kabeh.
      2. +1
        Februari 9 2024
        Yen aku ora salah, Dugin menehi ide manawa sapa wae sing ngontrol Zmeiny bakal ngontrol sejarah.
        1. 0
          Februari 10 2024
          "Dugin menehi ide yen sapa sing ngontrol"
          Wong sing pinter banget, iki Dugin. siji tembung, ilmuwan politik
    2. -4
      Februari 9 2024
      "Apa wae, Avdeevka bakal dadi milik kita."
      Ya, kita uga ora bakal nyerah Kherson, elinga.

      Sampeyan ngerti carane uncalan ing penggemar.
      Nanging nyatane?
      Sampeyan ragu yen Avdeevka bakal dadi duweke kita.
  14. +7
    Februari 9 2024
    Aku percaya yen Avdeevka bakal dibebasake nalika pejabat politik full-time saka Distrik Militer dhewe menyang mrana lan, kaya sing dikandhakake, Mbebasake.
  15. +3
    Februari 9 2024
    Yagene kowe ngapusi awake dhewe lan awake dhewe? Ora ana rencana wiwitane, kita kudu ngomong kanthi jeneng sing tepat, apa sing kedadeyan ing kana lan apa sing kedadeyan lan saiki gilingan daging bilateral terus. Tanpa welas asih lan kejem lan tanpa budi ing hakekate. Kene, ing komentar, salah siji comrade bener ngandika sing Andreevka ora lan ora bisa duwe pinunjul strategis, contone, kaya Lviv utawa Kiev, nanging Ukrainians lan kita, kanggo bagean kita, wis nggawa menyang ombone kaya kita. dipeksa kanggo muter dening aturan saka mungsuh, kang kita dileksanakake. Yen kita ngringkes kabeh komentar sing nyukupi, mula kita mung kudu ngubengi lan njupuk wilayah benteng kasebut menyang kuali lan numpes kabeh wong tanpa istiméwa amarga wis suwe ora ana populasi sipil utawa monumen sajarah sing kudu dilestarekake. Mulane, ngeculake sawetara Bom ODAB kanthi daya dhuwur bakal ngrampungake sejarah Avdeevka lan, umume, kabeh organisme urip sing wis ana ing kono wiwit taun 2014.
    1. -1
      Februari 9 2024
      Mulane, ngeculake sawetara Bom ODAB kanthi daya dhuwur bakal ngrampungake sejarah Avdeevka lan, umume, kabeh organisme urip sing wis ana ing kono wiwit taun 2014.

      Sajrone 80 jam kepungkur, luwih saka 250 FAB kanthi kaliber 10 utawa luwih diluncurake ing Avdeevka, sing luwih saka 1500 yaiku XNUMX.
      Iki mung kanggo referensi.

      Banjur ana wong sing weruh cahya lan nonton video panggunaan fab 1500 ing Kurakhovo.
      Ana lampu kilat, jamur, lan ing jejere ana pipa saka sawetara jinis pabrik. Lan ora ana sing kedadeyan karo dheweke.
      Lan saiki, utamane kanggo sampeyan lan wong liya sing ora ngerti.

      Yen bangunan iki (ndeleng ngisor) wis, contone, parking lemah, wong bakal slamet.
      Iki Hiroshima power 20KT (TWENTYKILOTON CARL!!!) yaiku, luwih saka sewu (EWUS CARL!!!) ODAB. jarak 160 METER saka EPICENTER THE.
      Mung kanggo numpes microdistrict 9 (benteng) ing Avdeevka, atusan ODAB bakal dibutuhake.
      Nanging sing sampeyan ngerti, UMPC ora digawe kanggo wong-wong mau. Iki tegese sampeyan nulis omong kosong.
      1. -1
        Februari 9 2024
        "Yen bangunan iki (ndeleng ngisor) duwe, contone, parkir lemah, wong bakal slamet ing kono."
        lan saiki, utamane kanggo sampeyan, Karl: yen bangunan iki duwe parkir lemah, banjur yen odab digunakake, kabeh sing bakal ditinggalake bakal dadi reruntuhan, bebarengan karo populasi.
        1. 0
          Februari 9 2024
          Yen ora, omah bakal ambruk menyang parkir lemah iki, lan bebarengan karo pembela omah. Lan watu remuk bakal siram karo aspal lingkungan. Iki bakal kelakon yen FAB-1500 utawa paling FAB-500 teka ing kana.
          1. +1
            Februari 9 2024
            "Lan watu sing remuk bakal disiram karo aspal ing sakubenge."
            dadi apa sing dakkandhakake?
            1. 0
              Februari 9 2024
              Iki tegese watu sing remuk isih kudu katon, bisa uga tiba ing ngisor.
        2. -1
          Februari 9 2024
          lan saiki, utamane kanggo sampeyan, Karl: yen bangunan iki duwe parkir lemah, banjur yen odab digunakake, kabeh sing bakal ditinggalake bakal dadi reruntuhan, bebarengan karo populasi.

          Ing jarak 160 meter?
          Sampeyan mung balabol sing buta huruf.
          Maca

          ODAB-500P minangka bom detonasi volumetrik buatan Rusia. Iku jinis bom mbledhos dhuwur lan dirancang kanggo karusakan mbledhos dhuwur tenaga kerja lan peralatan sing rawan, uga kanggo comrades demining wilayah.
          Ing kadohan saka 160 meter malah ora bakal kenek tank.

          Dadi kanggo referensi (Aku bakal ngajari wong bodho), faktor ngrusak utama ODAB yaiku gelombang kejut.
          Tekanan ing episentrum bledosan 300 atm
          Tekanan ing episentrum ledakan termonuklir ing tahap wiwitan (yaiku, cedhak karo wong gemuk) yaiku 5000 atm
          CLEAR kabeh?
          Bakal ngrusak parkiran lemah yen njeblug ing njero.
          Ngomong-ngomong, kanca, apa sampeyan wis tau menyang situs jeblugan ODAB-500?
          1. 0
            Februari 10 2024
            "Ing kadohan 160 meter? Sampeyan mung babble buta huruf."
            Ya, sampeyan bisa miwiti saka telung kilometer ngguyu , nanging instruksi nyaranake nggunakake khusus kanggo tujuan sing dimaksud, sanajan "Ing bledosan ing pusat gempa ing ngarep gelombang kejut, tekanan tekan 90 ... 120 atm, radius karusakan terus-terusan paling sethithik 300 m, ” iki ditulis ing instruksi ngguyu
            "Oalah, kanca, apa sampeyan wis tau menyang situs jeblugan ODAB-500"
            ora, mesthi, apa aku kudu ana? lan sampeyan temenan manggon ana ing kabeh urip
            1. 0
              Februari 10 2024
              ora, mesthi, apa aku kudu ana? lan sampeyan temenan manggon ana ing kabeh urip

              Ya, apa sing dikarepake saka hurray lokal-.... ing gaji sing paling ora kudu mbenerake ora nggunakake bom kaliber gedhe marang "wong kita" ing Ukraina ...
              Umumé, wong gaji kaya Staver lan interlocutor sampeyan kudu nyerbu Avdiivka biyen kanthi bentuk pakan meriam kanthi paksa.
              1. -1
                Februari 10 2024
                Kutipan saka spektr9
                Nah, apa sing dikarepake saka hore lokal -.... ing gaji

                Sampeyan kenek driji ... wah, muga-muga kenek langit. Senajan ing kasunyatan iku luwih murah, lan mambu ana ... ora apik banget, Aku bakal ngomong.

                Kebetulan aku ngerti sethithik babagan wong sing sampeyan tulis. Aku njamin yen dheweke ora "gaji" ing kene, luwih-luwih dheweke luwih pinter lan luwih ngerti tinimbang kabeh sampah lokal sampeyan, tikel sepuluh. Mung kanthi sifat kegiyatanku, wah, dadi kaya ngono Nyuwun
                1. -1
                  Februari 11 2024
                  "Inggih, ayo pindhah menyang langit. Senajan ing kasunyatan iku luwih murah, lan mambu ana ... ora apik banget, aku bakal ngomong."
                  uga, sampeyan luwih ngerti apa mambu ana
                  "Aku ngerti sethithik babagan wong sing sampeyan tulis. Aku njamin yen dheweke ora entuk gaji"
                  Saiki aku pengin aku bisa nemokake wong sing bisa ngomong bab sampeyan
              2. 0
                Februari 11 2024
                "kaya Staver lan interlocutor sampeyan, kanthi alasan sing apik, dheweke kudu nyerbu Avdiivka biyen kanthi bentuk pakan meriam"
                kowe ngomong opo! personel terkenal lan qualified kuwi pisanan ing dhaftar kanggo ekspor yen soko mengkono ngguyu
              3. 0
                Februari 12 2024
                ing gaji sing piye wae kudu mbenerake ora nggunakake bom kaliber gedhe marang "wong kita" ing Ukraina ...

                Bodho, aku duwe gaji luwih gedhe tinimbang Vadim Smirnov.
                Lan kabeh babagan ODAB ana ing sumber terbuka.
                Nanging sampeyan ora pengin maca, iku ora menarik kanggo sampeyan.
                Sampeyan dudu pembaca, sampeyan penulis. Sampeyan sibuk karo pakaryan penting lan nyalahake.
                1. 0
                  Februari 14 2024
                  Bodho, aku duwe gaji luwih gedhe tinimbang Vadim Smirnov.

                  Ya, ora nggumunake yen pengkhianat "patriot" jingoistik menyang tanah air wis dibayar kanthi apik wiwit awal 90-an, sampeyan ora kudu ngandhani ing kene, kabeh wong ngerti banget.
                  Sampeyan lagi sibuk karo pakaryan penting lan sampeyan nyalahake dheweke.

                  Apa mbabarake sampeyan lan cockroaches, lan kabeh wong ing situs iki ngerti manawa. Apa sampeyan, sing Sabokevich kenek ing sirah, sing ing siji organ spun kabeh aturan saka situs, sing kanca ngombé Staver, sing wis menang SVO kaping pindho lan Kherson ora lulus, selebriti lokal ...
            2. 0
              Februari 12 2024
              "Oalah, kanca, apa sampeyan wis tau menyang situs jeblugan ODAB-500"
              ora, mesthi, apa kudu aku ana? A

              Cetha yen kita ora lelungan ngluwihi Moscow Ring Road. Lan aku lelungan menyang papan latihan.
              Nanging sampeyan bakal ngenali donya saka wiki. Sampeyan mung maca nanging ora ngerti.

              radius karusakan terus-terusan - paling sethithik 300 m"

              Ya, nanging asor APA pitakonan ora muncul?
              Lan wangsulane apa sing dimaksudake kanggo nyirnakake, yaiku
              dirancang kanggo numpes personel sing mbledhos dhuwur lan peralatan sing rawan,

              Sampeyan bisa terus tetep ing nggatekke. Nanging kasunyatan tetep kasunyatan.
              Yen ODAB njeblug ing jarak 150 meter saka bangunan dhuwur, mula sing lungguh ing ruang paling ngisor ora bakal nandhang sangsara.
              Lan mulane ODAB kudu kenek omah persis.
              Nanging ora ana UMPC kanggo ODAB, mula kanggo ngrusak bangunan dhuwur sing ambane 12 kilometer persegi, ewonan ODAB dibutuhake.
              1. 0
                Februari 13 2024
                “Lan wangsulane yaiku sing arep dirusak, yaiku
                dirancang kanggo numpes tenaga kerja lan peralatan sing rawan kanthi aksi mbledhos dhuwur,"
                Aku weruh sampeyan uga ngerti carane maca Wikipedia. nanging 300m iku 300 meter, yaiku, ing radius iki mengaruhi tenaga kerja lan kendaraan lapis baja, sing tegese akeh tutup.
                lan ing umum, sing clinging kanggo meter iki, iki dudu tembungku, iki ditulis ing pandhuan kanggo nggunakake, lan, dening cara, yen bom dhuwur-mbledhos mbledhos 200 meter adoh, iku ora bisa kenek peralatan sembarang, papan perlindungan, utawa tenaga kerja, uga, Mungkin kaca bakal break nang endi wae. Senjata, umume, dirancang kanggo nggayuh target. Iki tegese sampeyan kudu mencet target, lan ora 160 meter saka iku. Aku weruh sing bebener prasaja iki piye wae ilang saka pikiran nalika nyopir watara latar latihan
  16. +3
    Februari 9 2024
    Dadi kita kudu njupuk Avdeevka! Angkatan Bersenjata Ukraina bisa mundur menyang garis pertahanan anyar!
    1. +3
      Februari 9 2024
      "Dadi kita kudu njupuk Avdiivka! Angkatan Bersenjata Ukraina bisa mundur menyang garis pertahanan anyar!"
      Kita bakal njupuk, mesthi bakal njupuk. nanging ing kasus apa wae, dheweke bakal mundur menyang garis pertahanan anyar
  17. +5
    Februari 9 2024
    Temuan sing menarik.
    Rintangan sing bandel, terus-terusan, kasunyatan sing beda karo PR (pranyata palsu) - kabeh "miturut rencana"
    Inggih. Lan iki bisa kedadeyan
    Novel 1984 sing misuwur Owell minangka konfirmasi.
  18. -2
    Februari 9 2024
    Ditulis kanthi apik! Mung penulis sakperangan alesan lali (mbok menawa amarga kasunyatan sing padha ora ana ing Perang Donya II) bab bom bledosan volumetrik. Kang, ing asas, ora Care apa iku kabèh bangunan utawa purposefully sijine bebarengan. Yen ora ana oksigen, gelut (kaya aku ngerti) angel banget.
  19. + 10
    Februari 9 2024
    Kutipan: Krasnoyarsk
    Ing ngarep mung bisa ambruk nalika mburi smashing wong...

    aran Tulis komentar! Yen ora, kita ora bakal ngidini kanggo plus.
    sedulur
    Gemuruh setir, gumuruh gumuruh gumebyar waja.
    Gerobak-gerobak mau arep kampanye ngamuk.
    Nalika Comrade St dikirim menyang perangАver...
  20. +5
    Februari 9 2024
    "Apa wae, Avdeevka bakal dadi duweke. Nalika aku tiba saka ruang informasi, dadi duweke"
    Staver wis mbaleni mantra-mantra kasebut nganti setaun saiki, sawise Kherson. lan kasunyatan sing tiba metu saka ruang informasi iku goroh, dheweke ora tau ana. kasunyatan lan karya staver dumunung ing pesawat beda
  21. -3
    Februari 9 2024
    Kita kerep krungu saka wong-wong sing iki jenis sabotase utawa persetujuan, kok kita melas. Tingkat iki Avdeevka (Koksokhim, Azovstal ...) sawetara ODAB, rolas FAB 1500 lan iku.

    Sayange, iki minangka wong sing mung ndeleng panggunaan amunisi kasebut ing Internet, nanging durung nate ndeleng akibate.
    Sajrone 80 jam kepungkur, luwih saka 1500 FAB, kalebu FAB XNUMX, wis diluncurake ing Avdeevka, ing wilayah ing lawang mlebu kutha, lan kudu ngebom kaya iki luwih saka seminggu.
    Kanggo mangerteni, deleng bangunan iki
    1. -2
      Februari 9 2024
      Dumunung ing Hiroshima.
      Ing kadohan saka 160 meter saka episentrum saka 20-KILOTON EXPLOSION
      Lan ing jarak 300 meter ing Hiroshima, wong-wong wis slamet.
      Coba ngerteni 20 KILOTON.
      Kanggo ngrusak benteng adhedhasar Koksokhim utawa microdistrict 9 Avdeevka, paling ora atusan ODAB utawa FAB gedhe bakal dibutuhake. Kajaba iku, ODAB ora bakal mengaruhi lantai lemah ing bangunan industri.
      Yen sampeyan pengin ngatasi masalah karo sawetara bom, mesthine kudu dadi bom kanthi ngasilake atusan kiloton.
      1. -1
        Februari 9 2024
        Kanggo ngethok Avdiivka ing setengah lan tekan area bangunan dhuwur saka sisih lor, sampeyan kudu ngatasi bagean sing ukurane 0,8 x 1 km. Kayane dina sadurunge wingi sawetara rolas FAB dibuwang ing kana kanggo ngatasi resistensi. Apa mokal babagan iki?
        1. -1
          Februari 12 2024
          Kayane dina sadurunge wingi sawetara FAB diwutahake ing kana kanggo ngatasi resistensi.

          Apa sampeyan ora mikir aku nulis iki?

          Sinau maca sadurunge nulis.
          Kanggo ngrusak benteng adhedhasar Koksokhim utawa microdistrict 9 Avdeevka, paling atusan ODABs utawa FAB gedhe bakal dibutuhake.

          Dheweke bisa metu lan aku yakin bakal.
          Nanging ora ana karusakan.
          Kita kudu badai.
          1. -1
            Februari 12 2024
            Sampeyan nulis banget floridly. Iku mbeta absurdity saka paukuman. Yen bom udhara nyerang bangunan, sampeyan bisa nglacak kanthi jelas akibat saka foto. Ora perlu ngomong omong kosong yen ngrusak blok bangunan dhuwur iku tugas sing ora mungkin. Saka foto saka Avdeevka dhewe sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas apa sing kedadeyan ing bangunan nalika ditabrak.
            Lan storming liwat reruntuhan bakal luwih gampang tinimbang yen sampeyan ninggalake bangunan utuh.
      2. -1
        Februari 11 2024
        Ing foto sampeyan, sanajan bangunan kasebut dicopot, organisme ing kono diolesi, faktor protruding bom vakum, penurunan tekanan bangunan tetep utuh lan organisme kasebut dadi bubur.
        Coba sadar 20 KILOTON

        Ya, efek bledosan dhuwur mudhun kanthi cepet kanthi jarak, nanging yen sampeyan nggawe 500 bom saben 5 kg saka Fab 100 lan nyelehake ing kothak 70x70 m, sampeyan bakal nutupi area sing luwih gedhe tinimbang Fab 500. bom kudu njeblug ing wektu sing padha.
        1. 0
          Februari 12 2024
          5 bom saben 100 kg lan dicemplungake ing kothak 70x70 m bakal nutupi area sing luwih gedhe tinimbang apa sing ditindakake Fab 500.

          Luwih (nanging ora akeh) saka pabrik 500, nanging isih ora cukup kanggo numpes tetanggan. Lan ora malah cedhak 20 CT.
          Mesthi, sampeyan ora bakal ngerti iki, padha ora mulang ing sekolah biasa, nanging ombak ora nambah munggah kaya integer. Ya, sanajan 500 kg ditambahake nganti kurang saka 20 CT PATANG PULUH EBU KALI. Iku misale jek mokal kanggo sampeyan ngerti iki.
        2. 0
          Februari 12 2024
          Ing foto sampeyan, sanajan bangunan kasebut dianggep, awak ana smeared,


          Apa ing ruang paling ngisor?
          Apa sampeyan ngerti carane nggoleki ing Internet?
          Wong ing Hiroshima slamet 300 meter saka pusat gempa.
  22. +5
    Februari 9 2024
    Avdeevka kudu dijupuk, lan bakal dijupuk. Pitakonan yaiku carane njupuk.

    Alexander, sampeyan minangka prajurit militer profesional, lan sampeyan ora bisa ngerti manawa kita biasane njupuk kabeh, saben meter. Yen kita ngelingi Perang Donya II, carane nganti pungkasan perang Jerman ngatur kanggo nggawe kaunggulan numerik ing counterattacks, kaya padha ngubengi pasukan kita karo envelopments ing awal. Pasukan Soviet mbebasake kabeh Ukraina, nanging ing rong taun kita ora bisa nyisihake Donbass saka shelling, luwih-luwih, saiki lagi nyerang wilayah sing asline Rusia.
    Masalahe yaiku dudu Suvorov sing kudu dieling-eling, nanging kepentingan egois para oligarki kita. Iki kabeh "aneh" saka SVO.
  23. +3
    Februari 9 2024
    Pilihan sing paling bisa ditampa yaiku analogi karo serangan kapindho ing Grozny. Blokade lengkap kanthi nglereni kabeh komunikasi lan kanthi cara ngeselake kanthi ngilangi kemungkinan terobosan.
    1. 0
      Februari 9 2024
      "Blockade lengkap kanthi nglereni kabeh komunikasi lan kanthi cara sing kesel kanthi ngilangi terobosan sing bisa ditindakake."
      sing mutusaké ngerti sampurna uga apa apa lan apa ora. lan yen dheweke nindakake kanthi cara sing salah, tegese ana sing butuh
      1. 0
        Februari 9 2024
        Iku mung sing mungsuh nemu ing dalan, lan amarga iki ora tansah bisa kanggo nindakake iku tengen.
        1. -2
          Februari 10 2024
          "Iku mung mungsuh dadi ing dalan, lan amarga iki ora mesthi bisa ditindakake kaya sing dikarepake."
          yen sampeyan adaptasi karo kekarepane mungsuh, mula dudu mungsuh maneh, nanging mitra
    2. +1
      Februari 11 2024
      Blokade lengkap kanthi nglereni

      Dadi Grozny mung siji, nanging ing kene dawane ngarep atusan kilometer, benteng-benteng Angkatan Bersenjata Ukraina dibangun supaya padha ora bisa liwati, iki rentengan beteng sing nutupi siji liyane. Nalika ngliwati benteng siji, dheweke bakal diobong saka liyane. Ing 14, Strelkov nimbali penyebaran pasukan kanggo ngrebut kabeh Donbass, nanging penjamin luwih penting tinimbang yacht kanca-kancane, ing 8 taun digawe beton, benteng sing ora bisa ditembus.
      ngilangi kabeh komunikasi

      Komunikasi bisa dipotong kanthi cara liya; ing babad militer dheweke nulis manawa Angkatan Bersenjata Ukraina ing drone Baba Yaga nyelehake tambang ing wayah wengi ing rute pasokan Kementerian Pertahanan kanthi jarak 20 km saka LBS ... target karo himars lan drone FPV kanggo tujuan logistik.
      1. -1
        Februari 11 2024
        "Benteng-benteng Angkatan Bersenjata Ukraina dibangun supaya ora bisa dilewati,"
        Apa sampeyan duwe paling ora siji bukti fotografi lan video babagan "benteng" iki ing lapangan?
  24. +6
    Februari 9 2024
    Staver iki minangka spesialis kanggo mbenerake incompetence saka komando dhuwur, sing wis mundur saka masalah nambah efisiensi perencanaan, manajemen lan dhukungan.
  25. +5
    Februari 9 2024
    Penulis katon cethek banget. Masalah ora dijupuk saka Avdeevka, kita bakal njupuk lan mbebasake Donbass, iku masalah wektu. Kita duwe negara gedhe, akeh sumber daya, sanajan kita ngrusak kaya sing kita ngerti. Masalahe yaiku sanajan kamenangan militer, sukses ngrampungake Distrik Militer Lor (pilihan apa wae, kalebu boneka Ukraina), pilihan negatif ing elit kita ora bakal mandheg. Liyane 10-20 taun bakal liwati lan sistem bakal ambruk lan kabeh bakal bali menyang bunder kapindho. Kita ora bakal entuk elit lan manajemen sing berkualitas, sanajan menang perang. Aku malah ora bisa mbayangno apa sing kudu kelakon kanggo tuner patriotik dadi kuwasa, lan ora slogan-throwers sing wedi kompetisi sembarang.
  26. 0
    Februari 9 2024
    Aku ora weruh alesan kenapa kutha kasebut ora bisa dibuwang saka bumi kanthi bom gedhe banget; yen masalah kasebut yaiku pertahanan udara, mula nggunakake kabeh perkara sing padha, nanging nganggo bom gliding.
    Ana masalah kapisah karo bom presisi tindikan konkrit. Ora nglawan super-bunker, nanging nglawan bangunan Khrushchev Soviet lan struktur teknik sing cukup
    A pamindhahan strategis kanggo mbusak kemampuan kanggo replenish banyu lan bahan bakar. Pitakonan yaiku 20-30 dina nalika kaput bakal teka.
    Aku ora ngerti apa masalah karo duwe UAV ing tugas 3-4 radii saka Avdeevka, ngirim data kanggo trek trek lan mabur metu kanggo ketemu wong.
  27. +3
    Februari 9 2024
    Penulis, ana artikel babagan topware saka 2013. Sampeyan lagi nggawe omong kosong!
    "Kebutuhan kanggo nggawe batalyon serbu muncul ing taun 1943, nalika pungkasane dadi jelas yen titik balik strategis ing perang ditindakake kanggo milih Tentara Abang. Pasukan kita ngluncurake serangan ing meh kabeh front utama, lan jinis serangan anyar. tatanan engineering padha urgently needed kanggo break liwat pertahanan kuat ngiyataken pasukan Nazi, iki mutusaké kanggo nggawe tatanan kuwi ing basis saka engineering lan Unit sapper wis ana, lan ing Mei 30, 1943, reorganizing 15 ShISBR digawe saben. brigade kapérang saka markas, printah, kontrol lan perusahaan reconnaissance engineering, sawetara engineering sergap lan batalyon sapper lan perusahaan saka asu detector tambang.

    Wiwit tugas sing ditugasake ing batalyon serbu iku sing paling serius, dheweke ora njupuk sapa wae ing kana. Kabeh calon ShISBr kudu duwe pengalaman tempur nyata, kesehatan fisik sing apik lan ora luwih saka 40 taun. Para pejuang batalyon serangan dilengkapi seragam sing luwih apik lan luwih modern tinimbang prajurit biasa saka Tentara Merah. Ngomong-ngomong, yen sampeyan miwiti ndeleng foto-foto sejarah militer, sampeyan bakal bisa mbedakake pejuang ShISBr kanthi gampang. Akeh sing duwe bedhil mesin ringan, bedhil penembak jitu, bedhil mesin, lan penyembur api ing tangane. Sawetara stormtroopers malah nganggo waja awak (kuirasses lapis baja), sing luwih langka nalika iku. Asring prajurit ndhelikake waja awak ing overalls protèktif lan kanthi harfiah ndamel Jerman sing nembak ing wong edan. Jerman nembak kartrid sawise kartrid, nanging ora bisa mungkasi pejuang ShISBr. Malah ana crita sing menarik babagan topik iki. Diduga, salah sijine pejuang sing nganggo armor armor kehabisan kartrid, lan dheweke njupuk cangkang kosong saka Faustpatron Jerman, ngalahake sepuluh wong Jerman nganti mati. Dheweke ora ngerti sebabe senjatane ora ana pengaruhe marang prajurit Soviet. Sanajan iki bisa uga dudu crita babar pisan, nanging kahanan sing bener-bener kedadeyan."
  28. -2
    Februari 10 2024
    Iki minangka Wagner PMC ing Artemovsk. Methodical squeezing saka Angkatan Bersenjata Ukraina saka kutha. Maju, ora preduli, karo karusakan saka wong sing ora nyerah. Pilihan kasebut kejam, nanging efektif. Para musisi isih nuwuhake rasa wedi marang para prajurit Angkatan Bersenjata Ukrainia.

    Ngomong manuk. Endi PMC Wagner saiki? Iku misale jek kaya pengawal warmed wong munggah? Apa ora melu wong-wong mau ing serangan? Apa aneh yen saiki, nalika perlu kanggo nambah tekanan ing mungsuh kanthi pukulan nglereni sing kuat, pedhang kaya PMC ora digunakake?
  29. 0
    Februari 11 2024
    KG AM
    Perang iku babagan logistik, dudu babagan nggebug sirahe wong liya marang benteng. Logistik strategis lan operasional Ukrainia aman lan sehat. Jerman ing taun 1944 ing Front Kulon, sajrone pawai lan transportasi cedhak ngarep, ngalami masalah luwih akeh saka tumindak angkatan udara mungsuh tinimbang Ukrainia. Kang ngangkut kargo lan pasukan meh tanpa gangguan ing sembarang arah.
  30. 0
    Februari 13 2024
    Alexander, matur nuwun.

    Aku ora nganggep aku nduweni hak kanggo menehi saran sing ora dikarepake, aku mung spekulasi babagan carane materi bisa dikuatake lan digawe luwih lengkap. Coba goyangake hawa lan pikirake dhewe.

    Kene sampeyan wis katon ing telung opsi kanggo tumindak ing Avdeevki. Kanggo ngrampungake gambar, siji liyane sing ilang - soko sing bakal digunakake ing Mariupol, yaiku, aja njupuk saiki, nanging ngubengi kutha lan pindhah luwih saben dina, nambah jarak saka kutha sing diubengi menyang LBS. Inggih, banjur cetha - pasokan udara, organisasi serangan bantuan, ... ing umum, kutha bakal dadi duri ing bokong mungsuh kanggo minggu lan sasi, kaya Mariupol, lan sadurunge Stalingrad.

    Miturut cara, iki persis jenis kampanye - ora kanggo njupuk bèntèng, nanging kanggo lulus mau, kang Sun Tzu menehi saran. Inget:"Sing paling elek yaiku ngepung benteng... ngepung kudune mung yen ora bisa dihindari... sing ngerti perang... ngrebut bentenge wong liya tanpa ngepung.".

    Sun Tzu, kanthi cara, umume percaya yen tentara kudu nyoba ngrebut "kosong" ing ngendi mungsuh ora duwe apa-apa utawa meh ora ana apa-apa (kaya banyu mili mudhun lan ngubengi dhuwur): "Wujude wadyabala iku kaya banyu: wujude banyu iku kanggo nyingkiri dhuwur lan ngupaya mudhun; Wujude tentara iku kanggo ngindhari jangkep lan nyerang ing kekosongan. Banyu mranata dalan gumantung ing panggonan; tentara nemtokake kamenangan gumantung mungsuh".

    Miturut cara, aku maca kutipan pungkasan lan ngelingi wiwitan Distrik Militer Lor ing Slobozhanshchyna lan ing sisih lor Ukraina ing umum - Chernigov, Sumy ... Sing padha nindakake.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"