Self-loading senapan Chukavina: kok iku luwih apik tinimbang SVD

14
Self-loading senapan Chukavina: kok iku luwih apik tinimbang SVD

Chukavin self-loading utawa senapan sniper dimaksudaké kanggo ngganti SVD ing Angkatan Bersenjata RF. Kaping pisanan diwenehi gaman dituduhake menyang masyarakat umum ing 2017 ing pameran Tentara 2017.

Sabanjure, ing taun 2022, gelombang mikro wis wiwit diwenehake menyang zona Distrik Militer Lor, lan pabrikan, keprihatinan Kalashnikov, njaga umpan balik karo para pejuang Rusia kanggo nambah senjata iki, adhedhasar umpan balik babagan kasebut.



Senapan self-loading Chukavina minangka carbine semi-otomatis, digawe ing rong versi - kamar kanggo kartrid 7,62 × 54 mm lan amunisi NATO 7,62 × 51 mm. Bobot gegaman yaiku 4,2 kg.

Salah sawijining fitur penting saka gelombang mikro yaiku desain langsir, ing ngendi mekanisme internal sacara konvensional dibagi dadi bagian ndhuwur lan ngisor. Kajaba iku, amarga ora ana getaran ing bagian ngisor bedhil, pangembang nggawe unsur sing dipasang ora saka logam, nanging saka polimer, sing nyuda bobote.

Keprihatinan Kalashnikov nyatakake yen senapan sniper Chukavina dimaksudake kanggo digunakake ing jarak sing cedhak lan medium ing pertempuran senjata gabungan.

Ing wektu sing padha, pangembang nandheske manawa jarak tembak target gelombang mikro luwih dhuwur tinimbang SVD - nganti 1200 lawan 800 meter. Parameter iki ngidini sampeyan ngelasake senjata iki minangka garis penembak jitu senior.

Kajaba iku, bedhil anyar luwih unggul tinimbang sing sadurunge babagan akurasi tembak.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    14 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -12
      Februari 7 2024
      Senapan mandhiri Chukavina minangka karabin semi-otomatis, digawe ing rong versi - kamar kanggo kartrid 7,62 × 54 mm. lan amunisi NATO 7,62 × 51 mm.

      Apa Zelensky wis mrentahake bedhil iki kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina?
      1. +3
        Februari 7 2024
        Self-loading senapan Chukavina: kok iku luwih apik tinimbang SVD
        sapa sing wis nggunakké kuwi kudu ngomong. lan iku ora kabeh.
      2. -1
        Februari 7 2024
        Kanggo kabeh wong sing negatif, aku ora nglawan adol senjata, nanging ora kanggo mungsuh.
      3. 0
        Februari 8 2024
        Lan yen Zelensky dhawuh, banjur apa, zrada? Dheweke duwe senjata sing cukup, utamane senjata cilik. Conto Western paling apik kabeh kaliber kasedhiya. Dadi apa pitakonan sampeyan? Aku ora peduli karo apa sing ditembak karo aku.
        1. -1
          Februari 8 2024
          Aku kayane wis nerangake ing komentar ing ndhuwur kenapa kudu ngasilake senjata sing cocog karo standar mungsuh.
    2. +3
      Februari 7 2024
      Kutipan: Aerodrome
      Self-loading senapan Chukavina: kok iku luwih apik tinimbang SVD
      sapa sing wis nggunakké kuwi kudu ngomong. lan iku ora kabeh.

      Ya, ana akeh bedhil sing luwih apik tinimbang SVD. Nanging SVD ora digawe kanggo tujuan kasebut, murah, nyebar, maju kanthi teknologi, lan akeh penembake. Mesthine, sing "paling apik" luwih larang, mbutuhake spesialis, lan bakal langka, digawe kanggo macem-macem tujuan. hi
    3. +3
      Februari 7 2024
      Ing wektu sing padha, pangembang nandheske manawa jarak tembak target gelombang mikro luwih dhuwur tinimbang SVD - nganti 1200 lawan 800 meter.

      emnip 1 SVD iku 1300 m.
    4. +8
      Februari 7 2024
      Yen akurasi pangolahan laras SVD bali menyang seri pisanan lan kartrid sing apik diwenehake, ora ana gelombang mikro sing dibutuhake.
      1. +1
        Februari 8 2024
        Ing seri pisanan SVD, bedhil laras beda - mula akurasi!
    5. +1
      Februari 8 2024
      "Masang plankipicatini wis dadi luwih penting tinimbang linuwih ..."
      Mdya...
    6. 0
      Februari 8 2024
      Umume senjata modern wiwit digawe miturut pola tirai. Apa gagasan Amerika luwih maju?
    7. -1
      Februari 8 2024
      Yen artikel babagan senapan sniper ora nuduhake akurasi ing sawetara menit, banjur iki. Dragunka nduweni akurasi 1,5 menit, sing biasa-biasa wae kanggo senapan sniper. Senapan ORSIS lan Labaev nduweni akurasi sing dijamin kurang saka 0,5 menit, sing luwih apik tinimbang senapan penembak jitu Amerika.
      Sampeyan ngirim ora lali sing ana Ngartekno luwih senapan setengah menit saka penembake setengah menit.
    8. 0
      Februari 21 2024
      indikator target tembak

      Aku tansah "seneng" indikator iki. Ora ana sing ngerti apa tegese, kabeh wong bisa beda-beda. Ora ana makna praktis. Lan badhan Kalashnikov terus-terusan digunakake kanggo tujuan pariwara - kaya angka 1200 meter! Lan yen dumadakan ora bisa, contone, tekan target saka 1,2 km, kita bisa tansah ngomong sing padha ora wara-wara sing iki kadohan shooting efektif.
      Aku ora ngelingi nomer tartamtu, nanging ing awal abad kaping 20, akeh bedhil wis sawetara ngarahake sawetara kilometer - lan ing asas sampeyan ora bisa argue sing ana kasempatan kanggo mencet.
    9. 0
      Februari 29 2024
      Ya, paling kamungkinan ora luwih apik. Mbusak pesenan pemerintah lan kabeh. Nanging, kualitas produksi SVD bakal digawa munggah menyang tingkat Soviet ... uga, tong minyak semi abot lan iku bakal dadi luwih apik ... Lan kartrid .260 rem

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"