Blitzkrieg Jepang: nyerang Port Arthur

221
Blitzkrieg Jepang: nyerang Port Arthur
Baris kapal Jepang ing sisih tengen murub ing barisan kapal Rusia ing sisih kiwa nalika serangan angkatan laut kaget ing armada Rusia ing Pertempuran Port Arthur. Ukiran. 1904


armada Jepang


Kakaisaran Jepang wis siyap banget kanggo perang karo Rusia (Yagene Jepang nyerang Rusia). Ing taun 1895, program penguatan diadopsi armada. Padha mbangun kapal kabeh kelas. Penekanan diselehake ing kapal sing dimaksudake kanggo operasi nyerang aktif: kapal perang skuadron, kapal penjelajah lapis baja lan kapal perusak. Kanthi nggatosaken kasunyatan bilih industri galangan kapal Jepang dereng saged ngrampungi masalah-masalah ingkang makaten, kathah-kathahipun kapal dipundamel ing luar negeri. Ing Inggris mbangun 4 kapal perang skuadron, 11 kapal perusak, ing Inggris lan Prancis - 6 kapal penjelajah lapis baja, ing Inggris lan Amerika Serikat - 5 kapal penjelajah kelas 2, lsp.



Ing taun 1896, pamaréntah Jepang, amarga program galangan kapal taun 1895 ora cukup, uga ngadopsi program 10 taun. Iku fokus ing construction saka cruisers lan pangrusak perlu kanggo njelajah perang, impact ing komunikasi mungsuh, uga pembangunan infrastruktur angkatan laut. Pangkalan laut, pelabuhan, lan galangan kapal dibangun kanggo njamin operasi pelabuhan laut ing Segara Kuning lan Jepang. Ing awal perang karo Rusia armada transportasi Jepang wis kesempatan kanggo bebarengan nransfer loro divisi menyang Semenanjung Korea karo kabeh senjata, amunisi lan peralatan.

Ing taun 1903, ing rapat khusus Diet Jepang, program pambangunan kapal katelu diadopsi. Ing awal taun 1904, sanalika sadurunge wiwitan perang, perusahaan Inggris Vickers lan Armstrong nampa pesenan kanggo construction saka rong kapal perang skuadron - Katori lan Kashima (kapal perang kelas Katori). Total pamindahan padha 16,6 ewu ton. Iki bersenjata karo papat 305 mm / 45, papat 254 mm / 45 lan rolas 152 mm / 45 bedhil. Ing mung setengah taun, Inggris ditugasake loro kapal perang kuat - ing 1906 padha mlebu layanan karo armada Jepang.

Ing wiwitan perang, Jepang duwe 6 kapal perang skuadron (Mikasa, Asahi, Shikishima, Hatsuse, Fuji, Yashima) lan 6 kapal penjelajah lapis baja (Asama, Tokiwa, Azuma, Yakumo ", "Izumo", "Iwate"). Akèh-akèhé padha dibangun dening "Jeng segara" Britain lan wis sawetara kauntungan teknologi liwat kapal Russian.


Battleship "Mikasa". Dijenengi gunung ing Prefektur Nara. Didhawuhi taun 1898, dibangun ing galangan kapal Vickers ing Britania Raya. Diluncurake ing taun 1900, mlebu layanan ing taun 1902. Dheweke dadi kapal penggedhe armada Jepang ing ngisor gendéra Wakil Laksamana Togo Heihachiro nalika Perang Rusia-Jepang. Melu perang ing Segara Kuning lan Peperangan Tsushima.

Mangkono, artileri angkatan laut Jepang luwih unggul tinimbang Rusia ing babagan massa proyektil (saka kaliber sing padha) lan tingkat teknis geni, saéngga salvo broadside saka skuadron Jepang nalika perang ing Segara Kuning (10 Agustus 1904) kira-kira 12. kg lawan 418 kg kanggo skuadron Rusia ing Port-Arthur.

Kajaba iku, ing taun 1903, Jepang bisa tuku rong kapal penjelajah waja buatan Italia saka Argentina. Cruisers Kasuga lan Nissin mlebu layanan ing awal perang lan njupuk bagéyan aktif ing.

Kekuwatane armada Jepang yaiku personil. Thanks kanggo pangembangan kapal dagang lan perdagangan maritim ing negara kasebut, utamane kalebu pelaut alam. Akeh spesialis duwe pengalaman Perang Sino-Jepang.

Kauntungan liyane saka armada Jepang yaiku infrastruktur sing dikembangake. Angkatan laut Jepang nduwèni pelabuhan lan dermaga sing dilengkapi kanthi apik sing nggampangake pasokan lan ndandani.


Kapal perang Skuadron Asahi, Juli 1900

Tentara Imperial


Ing taun 1900–1904 Kekuwatane tentara Jepang saya tambah akeh. Iki rampung kanthi basis hukum babagan layanan militer universal, diadopsi ing taun 1872, lan ditrapake kanggo wong lanang umur 17-40 taun. Taun sabanjuré, enem distrik teritorial diadegaké. Wiwitane, perwira Prancis digawa dadi instruktur, banjur Jerman.

Layanan kasebut dipérang dadi kategori aktif, cadangan 1 lan 2 (pasukan teritorial) lan milisi. Ngelingi kasunyatan manawa ing jaman tentrem ana luwih akeh wajib militer tinimbang sing dibutuhake, pilihan ditindakake kanthi nggambar persil. Dheweke njabat ing tentara suwene 3 taun, ing angkatan laut 4 taun. Wong lanang iku ana ing cadangan kategori 1 suwene 4 taun 4 sasi, ing cadangan kategori 2 suwene 5 taun, banjur dianggep anggota milisi. Kajaba iku, ana milisi sing mesthine kanggo nglindhungi pulo-pulo kasebut; padha direncanakake sajrone setaun.

Tentara Jepang wektu tentrem gunggunge 180 ewu wong. Sawise mobilisasi, Jepang bisa nempatake luwih saka 400 ewu wong. Ngelingi cadangan, tentara ana 850 ewu wong. Komandhan pasukan bersenjata kekaisaran yaiku kaisar.

Institusi pusat sing ngarahake tentara yaiku Kementerian Angkatan Darat, Staf Umum Angkatan Darat lan Inspektorat Utama Latihan Militer. Kamentrian Angkatan Darat diadegaké ing taun 1872, Staf Umum ing taun 1878 (Staf Umum Armada digawé ing taun 1893), lan Inspektorat Utama Latihan Militer dibentuk ing taun 1900. Ing taun 1900, Dewan Militer diadegaké, subordinate Kaisar (mikado).

Inti tentara yaiku para perwira, sing marisi tradhisi samurai. Perwira kasebut minangka benteng Kakaisaran Jepang, sing nduweni gagasan "Jepang Agung" lan eksklusivitas wong Jepang. Perlu dicathet yen para perwira Jepang cukup dilatih lan nuduhake keberanian lan ketekunan sing luar biasa ing perang, lan dibesarkan ing basis saka konsep "kode prajurit". Sanajan, ing umum, perwira tingkat menengah ora dibedakake kanthi inisiatif, luwih seneng ngetutake dhawuhe prentah kasebut.

Uga, sekolah militèr Jerman majeng ing wektu iku mengaruhi pendidikan perwira Jepang. Petugas Staf Umum nandhang kapisah saka pangkat lan file. Akeh wong sing dididik ing Prancis lan Jerman.

Tentara kasebut nduweni hierarki lan disiplin sing ketat. Iki umume minangka ciri peradaban Jepang, sing wis ana nganti saiki. Perwira kasebut minangka pangemban karsane sang nata (masing-masing dewa). Prajurit diunggahake kanthi dhasar ketaatan lengkap marang karsane komandan lan eksekusi perintah sing ketat. Mulane, tentara Jepang biasa dibedakake kanthi ketekunan lan fanatisme ing perang.

Prajurit jinis iki dipuji dening pers Jepang. Layanan ing angkatan bersenjata dianggep minangka pakurmatan sing paling dhuwur, sing ora bisa dibandhingake karo spesialisasi liyane. Biasane, pidato dening wakil saka omah kekaisaran lan negarawan senior kalebu pujian kanggo tentara lan angkatan laut. Dina Tentara lan Angkatan Laut minangka liburan paling penting ing Kakaisaran Jepang. Upacara uwal saka wadyabala iku dipadhakake karo panguburan lan dadi upacara sing wigati banget ing uripe wong Jepang. Pamitan kasebut dirayakake kanthi khusuk. Pejuang mangsa kasebut nyatakake siap kanggo mati kanggo kepentingan kekaisaran.

Jendral lan perwira diajeni dening kabeh masyarakat, padha duwe status paling dhuwur ing Jepang. Kanggo nggawe ilusi keadilan sosial, para prajurit (biasane saka petani) sing wis sukses ing layanan kasebut diijini maju menyang posisi perwira tingkat menengah lan utamane ngisor. Umumé, masyarakat wis banget militèr.

Militerisasi masyarakat difasilitasi dening prinsip teritorial ngrekrut tentara Jepang. Unit militèr Jepang duwé hubungan sing kuat karo pamaréntahan sipil lokal, bebarengan ngontrol urip lokal. Militer njaga para rekrut lan cadangan ing mangsa ngarep lan asring nggawe komunikasi sing cedhak karo kulawargane.

Sampeyan perlu kanggo njupuk menyang akun sisih kuwat banget saka tentara Jepang minangka kesusastraan universal saka populasi. Minangka Admiral Makarov nyathet, ora ana wong siji-sijia sing buta huruf ing Jepang sajrone limang abad. Saka generasi kanggo generasi, wong Jepang wis biasa sinau lan cepet banget nyerep prestasi Eropa maju. Prajurit Jepang dilatih saka sekolah. Wiwit sekolah, nom-noman kasebut nate nganggep "Jepang duwe peran utama ing Timur", yaiku "ora ana kekuwatan sing bisa ngremukake Jepang."

Gagasan overpopulasi ing Jepang lan perlu kanggo nggedhekake wilayahe kanggo nambah kesejahteraan rakyat uga disebarake. Sawise Rusia campur tangan ing urusan China lan Jepang, njupuk Semenanjung Liaodong saka Jepang, lan njupuk Port Arthur, Jepang padha diwulang idea saka inevitability saka perang karo Rusia, perlu kanggo mbales. Bocah-bocah sekolah asring melu latihan militer.

Seni operasional ing tentara Jepang dikenalaké ing kesan saka kamenangan Prusia ing manunggalaken Jerman. Panglima tentara Jepang Oyama Iwao (Oyama) nalika Perang Franco-Prusia taun 1870–1871. ana karo pasukan Prusia, nyinaoni praktik perang sing paling apik. Ing taun 1884, Meckel, profesor ing Akademi Militer Berlin, teka ing Kekaisaran Jepang. Saka wektu iku wiwit reorganisasi lengkap tentara Jepang ing model Jerman.

Meckel nulis peraturan lan instruksi kanggo kabeh cabang tentara Jepang lan ngadegake Akademi Militer Tokyo. Kabeh perwira senior Jepang dadi murid saka profesor Jerman. Wong Jepang uga sinau kanthi tliti pengalaman Perang Anglo-Boer. Akibaté, seni militèr Jepang nyingkiri tumindak frontal sing bisa nyebabake kapitunan gedhe lan ngupayakake ngliwati pinggir lan ngubengi mungsuh.

Ing wektu sing padha, kudu dicathet yen tentara Jepang ditondoi dening skema lan stereotip. Manawi Jêpan wau botên anggènipun nindakaken pêpêrangan ngubengi pêpêranganipun mêngsah, lajêng kecalan karsa, bingung, botên mangrêtos kadospundi caranipun. Imitasi "seni militer Moltke" nggawa sukses kanggo tentara Jepang kanggo sawetara wektu, nanging bisa mimpin kanggo bilai militèr yen tentara Rusia dipimpin dening jenderal saka "sekolah Suvorov", lan iku bakal duwe kesempatan kanggo nerusake. perang luwih.


Infanteri Jepang nalika pendhudhukan Seoul. Korea, 1904

Armament


Infanteri Jepang bersenjata senapan 6,5 mm Arisaka Model 1897 (Tipe 30). Dawane 1 mm, bobot 270 g. Sliding, rana rotary. Majalah kasebut ana ing tengah kanthi susunan kartrid sing staggered. Ana 3 babak ing klip. Bayonet bobote 900 g kanthi pisau golok. Pasukan cadangan lan wilayah bersenjata karo bedhil saka sistem Murata.

Pentinge bedhil mesin ing tentara Jepang durung dimangerteni, mulane mung sawetara sing dilayani. Senapan mesin Hotchkiss lagi wae dites. Nanging, nalika perang, tentara Jepang, aktif modern dening Inggris, gained sawetara kauntungan liwat tentara Rusia ing babagan iki.

Armada artileri tentara Jepang adhedhasar bedhil lapangan 75-mm saka model 1898 sistem Arisaka lan bedhil gunung 75-mm saka model 1898. Ing babagan meriam gunung, tentara Rusia luwih cendhek tinimbang tentara Jepang kaping pirang-pirang.

Wis sak perang Jepang dhawuh 400 75-mm Krupp bedhil lapangan. Jerman uga nyedhiyakake 2 ewu kothong kanggo bedhil kasebut. Saka jumlah iki, 300 bedhil digawe ing arsenal kutha Osaka. Senjata iki banjur dimodernisasi, lan dijenengi sistem Arisaka saka model 1905 (tipe 38). Sajrone perang, Jepang uga mrentah sawetara rolas howitzer Krupp 12-cm lan 15-cm (120-mm lan 150-mm) saka Jerman. Bèntèng lan tentara meriem pengepungan wis Krupp bedhil kaliber gedhe, nganti 280 mm bedhil.

Indhustri militèr Kakaisaran Jêpan sapunika wontên ing wêkdalipun, pramila tiyang Jêpan ngimpor bedhil saking pabrik Krupp lan Schneider (senjata mesin ugi dikirim saking manca).


Senapan Arisaka Tipe 30 yaiku senapan pengulangan aksi bolt Jepang sing dadi senapan standar Tentara Kekaisaran Jepang wiwit taun 1897 (taun kaping 30 periode Meiji, mula "Tipe 30") nganti 1945.

Unit taktis paling dhuwur ing tentara Jepang yaiku divisi. Ing mangsa perang, pambentukan tentara dianggep. Dadi, sadurunge perang karo Rusia wis kawangun telung tentara. Divisi pisanan ana ing taun 1885, banjur digawe 6 divisi. Sawetara taun sabanjure, divisi pengawal dibentuk. Sajrone perang karo China, Jepang duwe 6 divisi tentara lan 1 divisi pengawal - 64 ewu wong, sing, miturut staf perang, disebarake kanggo 171 ewu wong. Reorganisasi anyar ing tentara ditindakake sawisé perang karo China. Ing wiwitan perang, Jepang ngetokake 13 divisi lan 13 brigade cadangan kanthi total kekuatan 375 ewu wong.

Salah siji fitur saka divisi Jepang ana akeh porters. Nalika perang, ana 6 porter kanggo saben divisi ing tentara. Kebutuhan kanggo porter sing akeh banget digandhengake karo kelemahane sepur gerbong lan keterbelakangan jaringan dalan Teater Operasi Manchurian. Impossibility nggawe organisasi korps ing kahanan kuwi mimpin kanggo kasunyatan sing saben divisi kudu diwenehi kamardikan taktik lan ekonomi. Salajengipun, Jepang nyipta jaringan sepur lapangan ing sapérangan wilayah, ngatur sistem gudang, ingkang nggampangake pasokan pasukan.

Ing wayah wengi perang, Kakaisaran Jepang nyebarake tentarane miturut rencana perang. Akibaté, tentara Jepang duwe 13 bedhil ing antarane 7 regimen artileri divisi lan 704 resimen artileri tentara ing mangsa tentrem, lan 1 bedhil ing mangsa perang. Jepang bisa nyebarake artileri ing teater operasi luwih cepet tinimbang Rusia.

Prajurit artileri umume nduweni latihan sing apik lan, sanajan artileri Jepang luwih murah ing jarak lan tingkat geni, latihan teknis sing apik lan kemampuan kanggo njupuk saka posisi tertutup menehi keuntungan marang Jepang ing wiwitan perang. Salajengipun, nalika Rusia sinau kanggo njupuk saka posisi tertutup uga, kahanan diganti dramatically ing sih. Ing duels artileri, kamenangan meh tansah tetep karo tentara meriem Rusia.

Ing Rusia, tentara Jepang disepelekake. Latihan tempur pasukan kasebut dianggep kurang. Artileri Jepang diarani ora puas. Dipercaya manawa pasukan teknik kurang disiapake. Kekirangane prajurit jaranan Jepang kacathet. Ing kasunyatan, prakiraan iki wis ketinggalan jaman; padha karo tentara Jepang ing taun 1870-an lan 1880-an.

Pasukan Jepang dilatih dening spesialis Jerman maju, lan latihane nyedhaki standar Eropa Kulon. Tentara kasebut ditanam kanthi kecenderungan nyerang, nanging padha urip bebarengan karo ati-ati tradisional Jepang lan sawetara kalem.

Wong Jepang pancen duwe kavaleri sing ora kuwat. Dheweke biasane ora uwal saka infantri dheweke. kadhemen gaman kavaleri Jepang ora digunakake ing serangan lan dismounted kanggo firefight sak clash. Meh ora ana aktivitas kavaleri lan pengintaian sing ditindakake. Ing bisnis intelijen, pangarep-arep utama diselehake ing mata-mata.


Marsekal Oyama Iwao (1842–1916), main peran wigati ing panyiptan tentara Jepang modern. Ing taun 1899–1904 - Kepala Staf Umum. Ing pimpinane, rencana perang karo Rusia dikembangake lan tentara Jepang disiapake kanthi lengkap kanggo kampanye kasebut.

rencana perang Jepang


Rencana komando Jepang adhedhasar kelemahan relatif saka pasukan Rusia sing ana ing Timur Jauh nalika wiwitan perang lan ora siap Kakaisaran Rusia kanggo perang ing teater operasi Asia-Pasifik.

Miturut intelijen Jepang, Rusia duwe sekitar 75 ewu prajurit ing Timur Jauh, lan akumulasi pasukan Rusia ing Manchuria kudu kedadeyan kanthi cepet banget, amarga Rusia ora duwe kontingen militer sing signifikan ngluwihi Ural (ing Siberia). Mung ana siji jalur sepur kanggo ngangkut pasukan, jalur sepur Krutobaikalskaya durung siap. Mulane, Rusia ora bisa cepet musataken tentara gedhe.

Kajaba iku, iku perlu kanggo nyedhiakke pasukan pinunjul kanggo nimbali Port Arthur lan Vladivostok, kang weakened tentara lapangan.

Komando Jepang ngarep-arep supaya cepet entuk kaunggulan ing segara kanthi ngrusak utawa ngrusak skuadron Pasifik Rusia ing wiwitan perang.

Mangkono, Jepang bisa bebas ngirim pasukan menyang daratan lan ora wedi kanggo komunikasi segara. Jêpan ugi nggatosakên, bilih wadya-bala wadya rusia, botên kados Jêpan, botên klempakakên ing satunggal aji. Armada Rusia wis weakened dening dispersi gadhah perlu kanggo nglindhungi Port Arthur, Vladivostok lan Sakhalin. Wong Jepang uga ngerti yen Port Arthur ora duwe lapangan ndandani kapal, dermaga, utawa suku cadang sing dibutuhake. Mulane, yen sawetara kapal rusak banget, Skuadron Pasifik Rusia kudu ilang kemampuan kanggo nindakake operasi pertempuran aktif kanggo dangu.

Nganggep kabeh faktor kasebut, komando Jepang milih siji-sijine sing bisa ditindakake ing kahanan iki - strategi nyerang aktif. Jepang mutusake kanggo langsung ngrebut pelabuhan Chemulpo lan ibukutha Korea, Seoul, ndharat bagean saka pasukan darat, tanpa ngenteni asil serangan armada ing skuadron Rusia ing Port Arthur. Miturut petungan saka komando Jepang, kaunggulan ing segara lan kaunggulan ing pasukan ing daratan kudu njamin sukses ing perang.

Rencana perang Jepang uga nyathet yen tentarane wis kenal karo teater perang, amarga sinau saka perang karo China ing taun 1894-1895. lan nalika penindasan pemberontakan Yihetuan ing taun 1900. Jepang khusus nyinaoni Manchuria sajrone persiapan perang karo Rusia.

Tentara Rusia kudu makarya ing teater sing ora pati ngerti, ing kahanan sing ora biasa, ing wilayah pegunungan, tanpa latihan khusus pasukan.

Komando Jepang uga nggatekake kahanan politik internal ing Rusia. Intelijen Jepang siap ndhukung gerakan revolusioner ing Rusia. Revolusi iki mesthine bakal ngrusak Rusia lan meksa pamarentah njaga unit sing paling siap tempur ing wilayah Eropa kanggo njaga ketertiban.

Jepang ngrencanakake arep numpes utawa ngalangi skuadron Pasifik ing Port Arthur, ngrebut Korea, banjur mblokir lan cepet njupuk Port Arthur, ngalahake tentara Rusia ing Manchuria Kidul. Pasukan Jepang bisa ndharat nalika musim dingin ing pesisir Teluk Korea sing bebas es. Kebangkrutan pasukan ing Korea dianggep banget nguntungake amarga sawetara alasan sekaligus:

1) pendaratan wadyabala relatif aman, amarga armada Jepang nguwasani segara, lan ril sepur panggonane pasukan Rusia adoh. Mulane, komando Rusia mung bisa ngirim detasemen cilik sing ora bisa ngganggu ndharat tentara Jepang;

2) Korea dadi pangkalan perantara kanggo tentara Jepang. Penangkapan Semenanjung Korea kanthi signifikan nambah sumber daya material Jepang sing dibutuhake kanggo perang. Utamane, Jepang bisa nggunakake sumber tenaga kerja Korea. Divisi Jepang mbutuhake ewonan kuli kanggo mindhah pasokan kanthi tangan, amarga wilayah kulon Kali Yalu ora ana dalan lan pegunungan;

3) ing acara Gagal ing tataran pisanan saka perang, Semenanjung Korea minangka springboard cukup trep kanggo konsentrasi pasukan Jepang, kang bisa regrouped kanggo operasi nyerang sakteruse utawa ngungsi.


Panglima Armada Gabungan Jepang ing Perang Rusia-Jepang taun 1904–1905. Laksamana Heihachiro Togo (1848–1934) ing sampul majalah Time, 1926.

Komando Jepang mutusake kanggo ndharat pasukan ing pesisir lor-kulon semenanjung, ing pelabuhan Chemulpo (siji brigade) lan Tsinampo (pasukan utama), sing nggawa tentara luwih cedhak karo wilayah wiwitan kanggo serangan ing jero Manchuria.

Rong sasi sadurunge wiwitan perang ing Jepang, Tentara 1 Tamemoto Kuroki dimobilisasi, dumadi saka Pengawal, divisi 2 lan 12 lan loro brigade cadangan (kira-kira 45 ewu wong). Tentara 1 kudu pindhah menyang wilayah Fenghuangcheng lan njupuk posisi flank sing ana hubungane karo Railway Manchuria Kidul kanggo mesthekake pendaratan tentara sing isih ana ing pesisir Semenanjung Liaodong.

Tentara kaping 2 ing komando Yasukata Oku, dumadi saka divisi 1, 3 lan 4 (kira-kira 40 ewu wong) mesthine ndharat ing pesisir Semenanjung Liaodong kanggo ngganggu komunikasi Port Arthur karo Manchuria sanalika bisa. Tentara Oku mesthine ngrebut Tanah Genting Jinzhou. Sawisé iku, siji divisi tetep kanggo ngiyataken tentara 3 Maresuke Nogi (90 ewu wong), kang mesthine kanggo ngepung Port Arthur. Sisane wadya-bala Tentara kaping 2 padha pindhah menyang arah Liaoyang, sesambungan karo pasukan Tentara 1. Ing mangsa ngarep, padha ngrancang ndharat Tentara kaping 4 ing komando Nozu Mititsura.

Tumindak marang Vladivostok lan Sakhalin dianggep bisa ditindakake yen tujuan utama bisa ditindakake. Yen ana ancaman ndharat saka Vladivostok, pasukan polisi dimobilisasi ing pulo Jepang. Kanthi sukses implementasine saka dislametaké utama saka rencana perang, Jepang ngrancang kanggo manggoni Vladivostok, kang mestine dadi kertu trump penting ing rembugan tentrem.

Operasi angkatan laut dipasrahake marang skuadron laksamana Togo Heihachiro lan Uriu Sotokichi. Togo ing taun 1903 diangkat dadi komandan Armada Bersatu Jepang lan kudu ngatasi masalah ngancurake skuadron Pasifik Rusia. Laksamana Muda Uriu mrentahake detasemen sing ngiringi pendaratan Tentara 1 lan mesthine kudu meksa nyerah utawa nyirnakake kapal Rusia ing Chemulpo. Wong Jepang padha tenang ing sisih kiwa segara, diwenehi es sing kuwat. Detasemen kapal penjelajah Vladivostok Rusia ing musim dingin ora bisa nyegah kebangkrutan tentara Jepang ing Korea.

Yen perang njupuk giliran unfavorable kanggo Kakaisaran Jepang, komando Jepang ngetung intervensi diplomatik saka Inggris lan Amerika. Inggris lan Amerika Serikat kudu meksa Rusia supaya tentrem, njaga status quo sadurunge perang. Jepang uga nganggep dhukungan finansial saka Inggris lan Amerika Serikat. Pangarepan iki rampung dikonfirmasi. Inggris lan AS nyedhiyakake Jepang kanthi dhukungan finansial lan politik-diplomatik, tanpa Jepang ora bakal bisa perang.


Perang Rusia-Jepang 1904–1905. Rencana partai lan penyebaran tentara. Sumber: L. Beskrovny. Atlas peta lan diagram militer Rusia crita

Kepemimpinan militer-politik Jepang ngandelake perang sing cepet:

1) sukses kanthi cepet saka armada, sing menehi dominasi ing segara, kamungkinan ndharat tentara amfibi lan nyuplai pasukan ing daratan. Nanging yen ana kesalahan lan sukses armada Rusia, kabeh rencana perang ambruk;

2) Jepang ngremehake daya dukung Sepur Siberia. Mulane, tentara Rusia duwe kesempatan kanggo ngalih menyang operasi nyerang aktif luwih awal tinimbang samesthine ing Jepang;

3) pangarep-arep kanggo nyediakake kelompok sing luwih gedhe saka Tentara Rusia kanggo pertahanan Port Arthur lan Vladivostok ora kedadeyan. Akibaté, tentara Rusia duwe pasukan luwih akeh tinimbang sing direncanakake dening komando Jepang. Lan Jepang wiwitane nyedhiakke pasukan luwih sithik marang tentara lapangan Rusia tinimbang sing dibutuhake, lan kanthi mangkono impuls ofensif pisanan saya lemah;

4) pangarep-arep kanggo nyekel Port Arthur kanthi cepet kanthi pukulan kuat pisanan ora kedadeyan. Pangepungan bètèng punika nyeret, ngiket wadyabala Jepang ingkang ageng lan njalari kapitunan ingkang ageng.

Rencana perang Jêpan, minangka wohing pangrembakane pirang-pirang taun, kanthi nggatekake pengalaman perang karo Cina, wis dipikirake kanthi becik. Nanging Jepang ngremehake tentara Rusia lan, ing perang sing dawa, mesthi kalah amarga bedane potensial militer. Blitzkrieg sebagian sukses ing tahap pertama (blokade armada lan pendaratan), nanging skenario perang wiwit owah dadi luwih elek kanggo Jepang.

Kakaisaran Jepang ora duwe cadangan militer, manungsa, utawa finansial kanggo perang sing dawa. Rusia, nyatane, mung wiwit perang kanthi tenanan nalika perdamaian rampung. Jepang ing wektu iki wis rampung kesel. Dudu tentara sing kalah perang, nanging politisi sing kalah.


Asama minangka kapal penjelajah waja Angkatan Laut Kekaisaran Jepang. Kapal utama ing seri cruiser kelas Asama. Melu ing Rusia-Jepang, Perang Donya I lan Perang Donya II. Dijenengi sawise gunung Asama ing tengah Honshu.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

221 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    Februari 9 2024
    Rusia, nyatane, mung wiwit perang kanthi tenanan nalika perdamaian rampung. Jepang ing wektu iki wis rampung kesel.

    Penulis sing dihormati, narasi sing dicekel umum iki ora liya mung mitos sing terus-terusan.

    Sinau analitis telung atus kaca "Situasi Ekonomi lan Keuangan Jepang Sawise Perang 1904-1905" ngidini aku kanthi yakin nyatakake iki.
    1. + 10
      Februari 9 2024
      narasi entrenched ora luwih saka mitos ngengkel
      Ya, kaya babagan Perang Krimea, sing meh ora kalah.
    2. + 12
      Februari 9 2024
      Quote: Kanca
      Sinau analitis telung atus kaca "Situasi Ekonomi lan Keuangan Jepang Sawise Perang 1904-1905" ngidini aku kanthi yakin nyatakake iki.

      Yen karya iki ngevaluasi kahanan ekonomi lan finansial Jepang sabenere sawise REVOLUSI, banjur iki dudu indikator posisi angkatan bersenjata ing fase pungkasan perang. Pasukan finansial lan militèr Jepang pancen wis entek banget (kita ngomong babagan tentara darat), lan cadangane akeh banget. Sajrone wektu iki, Rusia ngrampungake konstruksi Circum-Baikal Railway lan wis konsentrasi pasukan unggul ing Timur Jauh. Tentara Tanah Rusia bisa ngrusak Jepang ing Manchuria lan malah ing Liaodong. Mungkin dheweke bisa bali Port Arthur ...
      Masalahe yaiku pimpinan militer-politik Republik Ingushetia tresna karo kabeh periode pra-perang, gagal mbangun kapal kanggo Armada Pasifik ing wektu lan ngeterake kanthi pas wektune sadurunge perang diwiwiti. Akibaté, sawisé Tsushima (martir idiot apa sing ngirim skuadron kaping 0 ana ing kono sawisé ambruk Port Arthur?), Republik Ingushetia meh ora ana armada ... Mulane, sanajan ngalami kekalahan ing darat, Jepang bisa (lan nerusake) kanthi gampang nyekel Sakhalin lan malah Kamchatka. Lan kita mesthi ora bakal njupuk Semenanjung Liaodong (utawa kanthi kerugian sing abot banget) amarga armada Jepang bakal aktif ndhukung pasukan darat kanthi geni. Lan dheweke bakal nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake. Akibaté, wis dikalahaké ing segara lan wis ilang kabeh armada kita, kita uga bakal ilang kabeh Sakhalin lan Kamchatka... Lan ing latar mburi perang arang banget kasil ing Republik Ingushetia,... Revolusi wiwit. . Sing nomer 2.
      Lan raja sing duwe karep kudu njaluk ngapura marang "kethek sing rai kuning".
      Sapa sing salah?
      Dheweke guilty! Dheweke diangkat dadi perdana menteri Witte, pamane (penyayang ballerinas lan utamane Kshesinskaya) tanggung jawab kanggo pambangunan kapal, lan dheweke dhewe melu seneng-seneng kulawarga, nglairake ahli waris.
      Akibaté, Witte (agen lan sederek saka mbah Rothschilds) ing kabeh cara bisa telat Financing saka construction saka kapal, categorically nentang pesenan kapal saka galangan kapal manca lan ing saben cara bisa rumit lan telat transfer kapal menyang Timur Jauh.
      Lan dheweke sukses ing babagan iki.
      Lan pamane saka karep-bearer sing dilantik mung nyolong anggaran Witte sing wis dipotong kanggo pambangunan kapal, amarga Kshesinskaya nindakake berlian kanggo kapal perang anyar saben sore.
      Kanthi kekuwatan kaya ngono, sing isih ana yaiku menang ...
      1. +6
        Februari 9 2024
        Kutipan saka bayard
        Akibaté, Witte (agen lan sederek saka mbah Rothschilds) ing kabeh cara bisa telat Financing saka construction saka kapal, categorically nentang pesenan kapal saka galangan kapal manca lan ing saben cara bisa rumit lan telat transfer kapal menyang Timur Jauh.

        Witte mung nyaranake yen militer kudu "mulet sikile miturut sandhangane."
        Yen Witte mung ora menehi dhuwit kanggo pesawat kapindho padha amunisi kanggo armada, yen ana dana ing budget, iku bakal siji bab. Nanging sing nyekel iku ora ana dhuwit ekstra ing budget. Pendanaan normal kanggo Angkatan Bersenjata mung bisa ditampa nalika perang - kanthi nyuda biaya wong liya.
        Iki dudu masalah pribadine, nanging dhasar - ekonomi lan industri.
        Miturut cara, babagan pesenan kapal saka galangan kapal manca ... yen Witte ndhukung inisiatif iki, saiki para patriot bakal menehi merek amarga ambruk industri domestik, transfer dhuwit ing luar negeri, sogokan, suap, lan liya-liyane. ing, ing. Ing cendhak, aku bakal pindhah bebarengan karo penyayang bedhil Prancis eseman
        1. +2
          Februari 9 2024
          Kutipan: Alexey R.A.
          Witte mung nyaranake yen militer kudu "mulet sikile miturut sandhangane."

          Witte nggunakake istilah aneh "patriot" - ujare, "ayo ndhukung pabrikan domestik" lan kita bakal nggawe kapal ONLY ing omah. Sanajan bisa nggawe kapal perang ing luar negeri meh siji setengah kaping luwih murah lan luwih cepet, sing utama yaiku kanggo ketemu deadline.
          Lan kabeh wong ngerti deadline - kabeh program rearmament kanggo tentara Jepang lan angkatan laut rampung ing 1903.
          Lan apa sing ditindakake lan ditawakake Witte?
          Lan dheweke yakin tsar "ora ana dhuwit" lan kita ora bakal mbangun armada lan nguatake Arthur sadurunge 1905. "Nanging wong Jepang ora bakal wani"! Nanging dheweke ora nyisakke dhuwit kanggo mbangun pelabuhan dagang (!) Dalny lan kutha kanthi jeneng sing padha. (saiki kita uga seneng mbangun kompleks perbelanjaan, omah ing kutha-kutha gedhe, sing bisa didol ora luwih saka 30%)
          Kutipan: Alexey R.A.
          babagan pesenan kapal saka galangan kapal asing ... yen Witte ndhukung inisiatif iki, para patriot saiki bakal nggawe merek

          Yen kapal wis dhawuh ing luar negeri ing volume sing bisa lan ing wektu, banjur perang ora bakal kelakon ing kabeh utawa bakal tindakake skenario temen beda.
          Lan Witt ora bakal dieling-eling, utawa bakal dieling-eling kanthi cara sing luwih positif/kurang negatif.
          Nanging Witte minangka Witte lan dheweke ora bisa nindakake, ora pengin lan ora pengin.
          1. -1
            Februari 10 2024
            Kutipan saka bayard
            dheweke aneh babagan "patriot" - dheweke ujar "kita bakal ndhukung pabrikan domestik" lan kita bakal nggawe kapal ONLY ing omah. Sanajan bisa nggawe kapal perang ing luar negeri meh siji setengah kaping luwih murah lan luwih cepet, sing utama yaiku kanggo ketemu deadline.

            Iki sing lagi diomongke"Mistral"?
            Sampeyan saiki nyalahke Serdyukov apa dheweke ora mrentahake akeh kapal ing luar negeri - apa galangan kapal dibangun ing njaba tenggat wektu?
            Witte punika scoundrel lan scoundrel amarga dheweke себя padha mbangun kapal?
            Nanging....aku wis weruh kabeh
            1. +3
              Februari 10 2024
              Kutipan: my 1970
              Apa sampeyan ngomong babagan Mistral saiki?

              Cukup aja mbandhingake kapal perang utama ing wektu kasebut karo kapal kanggo ndharat pasukan lan helikopter. Ing kene nalika taun 1903 lan 1904. perang dijadwalake, kabeh program militer mungsuh rampung ing 1903, armada paling anyar dibangun ing galangan kapal paling apik ing donya (cepet!), Spesialis paling apik nglatih tentara lan angkatan laut ing akademi, adol kabeh sing paling apik, ora. matesi utawa nolak apa-apa.
              Lan ing wektu iki ing Rusia ... tsar enom, nanging ciut-minded ora metu saka amben, prakara kepemimpinan negara - pewaris stubbornly nglairake ...
              Kutipan: my 1970
              Apa Witte dadi bajingan lan bajingan amarga dheweke nggawe kapal ing omah?

              Kaping pisanan, dheweke dadi bajingan amarga dheweke nyurung Republik Ingushetia menyang Petualangan Timur Jauh iki, sing Rusia durung siap - ora duwe jalur sepur menyang Timur Jauh, ora duwe populasi utawa industri ing sisih wétan - mula, pemukiman Cossacks (penjaga wates), sethitik -sawetara prajurit lan panjelajah ... Lan karo data dhasar kuwi, rush menyang konflik karo negara paling kuat lan paling maju ing wilayah? Padhet pedunung lan rampung melek? Lan sekutu sapa Inggris lan AS?
              Lan kanggo apa? Kanggo akses menyang segara? Kanggo perdagangan?
              Witte sing sarujuk kanggo nyewa Semenanjung Liaodong, Port Arthur, lan hak kanggo mbangun Railway Wétan Cina. Sawise mbayar 50 yuta rubles ing emas saka treasury metu saka biru kanggo nyewa - bebarengan. Lan kanthi mangkono di-push Rusia menyang mbuwang kaya ... menyang RACE KAYA, menyang perang logistically isin lan arang banget nyenengake ... Ing wektu sing padha, nindakake kabeh sing perlu supaya RI mlebu perang minangka unprepared sabisa, nindakake iku luwih elek tinimbang tau, ilang sengsara lan digawe tentrem ing syarat-syarat ngremehake, sanajan ing wektu iku bisa mung ulig tentara Jepang ing Manchuria, gadhah ing wektu klempakan tentara yuta ana.
              Sawisé pungkasan perang sing ngisin-isini, Portsmouth Mirai saka Revolusi Rusia pisanan taun 1905-1907. , Witte mlayu menyang luar negeri, lan Tsar Niki sing diapusi ing salawas-lawase nyeluk dheweke: "Iki mungsuh pribadiku."
              Kanggo informasi sampeyan, siji-sijine kapal modern ing Timur Jauh ing wiwitan REV yaiku kapal sing dibangun mung manca:
              -kapal perang "Retvizan" (AS),
              - kapal perang "Tsesarevich" (Prancis),
              -cruisers "Bayan", "Varyag", "Bogatyr", "Askold", "Novik" - kabeh manca-dibangun.
              Mung ana TOO FEW sing ana ing kono.
              Nanging ora ketompo carane hard padha nyoba, padha ora bisa mbangun dhewe luwih cepet. Lan kepiye carane dheweke ambruk lan malik ing Tsushima, aku mikir sampeyan uga krungu babagan "kapal perang Borodino sing paling anyar lan ora ana tandhingane."
              Yen perang ora bisa dihindari, dheweke nyiapake.
              Mung kasempatan kanggo njaluk kapal kanggo Arthur ing wektu iku supaya saka galangan kapal manca, ngendi padha ngerti carane mbangun (!) cepet, irit lan siji lan setengah kaping luwih murah. Lan kanggo galangan kapal sampeyan, pilih proyek sing ora pretentious (karo berkembang), nanging sing paling optimal babagan fungsi, peralatan lan aksesibilitas ing konstruksi.
              1. -4
                Februari 10 2024
                Kutipan saka bayard
                Cukup aja mbandhingake kapal perang utama ing wektu kasebut karo kapal kanggo ndharat pasukan lan helikopter. Ing kene nalika taun 1903 lan 1904. perang dijadwalake, kabeh program militer mungsuh rampung ing 1903, armada paling anyar dibangun ing galangan kapal paling apik ing donya (cepet!), Spesialis paling apik nglatih tentara lan angkatan laut ing akademi, adol kabeh sing paling apik, ora. matesi utawa nolak apa-apa.

                Sing, miturut Panjenengan logika - Serdyukov WAJIB ana supaya ALL kapal luar negeri
                Kutipan saka bayard
                ngendi padha sumurup carane mbangun (!) cepet, irit lan siji lan setengah kaping luwih murah
                amarga kita duwe Suriah lan Ukraina ing irung kita?????!!!

                Kutipan saka bayard
                Yen perang ora bisa dihindari, dheweke nyiapake.
                - tegese всех wong-wong sing nguwuh-uwuh ing VO babagan "Serdyukov bajingan sing nggawe kapal ing luar negeri" kudu dijupuk lan dijupuk?
                1. Komentar wis dibusak.
                2. -1
                  Februari 10 2024
                  Lan apa, ing Suriah lan Ukraina, apa armada duwe peran penting, ora kaya RNV?
                  1. +1
                    Februari 14 2024
                    Kutipan saka Rakovor
                    Lan apa, ing Suriah lan Ukraina, apa armada duwe peran penting, ora kaya RNV?

                    Apa sampeyan ora krungu babagan masalah nyedhiyakake pasukan ing Suriah???
                    Masalah sing padha karo ing RYAV - armada durung siap...
                    1. 0
                      Februari 15 2024
                      Lan apa hubungane Angkatan Laut? Iki minangka masalah kekurangan armada pedagang ing bendera kita, dudu militer. Utawa kita perang konvoi ana?))
            2. +3
              Februari 10 2024
              Kutipan: my 1970
              Nanging....aku wis weruh kabeh

              Nalika sampeyan ora bisa nindakake dhewe, nanging sampeyan mung perlu pinggiran, sampeyan kudu tuku saka sapa wae. Lan RI duwe kesempatan kaya ngono.
              Kutipan: my 1970
              Sampeyan saiki nuduh Serdyukov

              "Aku nyingkirake scoop ing Tentara."
              Kutipan: my 1970
              Apa sampeyan ngomong babagan Mistral saiki?

              Mistral dibangun lan ora diwènèhaké marang kita, nanging skuadron Arthurian paling ora nglawan kapal sing dibangun ing luar negeri. Dheweke isih nyanyi babagan "Varyag" nganti saiki.
              Kutipan: my 1970
              Apa padha mbangun galangan kapal ing sanjabane tenggat wektu?

              Warga Borodino mbangun galangan kapal dhewe-dhewe, lan ing Tsushima padha ambruk.
              Witte menehi kita rong perang sing ilang lan telung revolusi.
              Kutipan: my 1970
              Apa Witte dadi bajingan lan bajingan amarga dheweke nggawe kapal ing omah?

              Ora - mung bajingan lan bajingan.
              1. 0
                Februari 15 2024
                Inggih, Count Polusakhalinsky, apa iku?
      2. -3
        Februari 9 2024
        Kutipan saka bayard
        Akibaté, sawisé Tsushima (martir idiot apa sing ngirim skuadron kaping 0 ana ing kono sawisé ambruk Port Arthur?), Republik Ingushetia meh ora ana armada ...

        Skuadron dikirim meh ing wektu, nanging Laksamana Rozhdestvensky nindakake kabeh kanggo telat kanggo perang, rute sak Afrika iku temenan alam bébas lan dawa (lan pisanan disaranake crawling tengen Samudra Pasifik). Maneh, ora ana masalah tartamtu kanggo konsentrasi pasukan unggul ing Port Arthur sanajan tanpa pelengkap lengkap prajurit Borodin, nanging ora nyoba. Dheweke bodho lali babagan persiapan perang karo Jepang.
        1. 0
          Februari 9 2024
          Lan ora perlu konsentrasi.
          Sawetara kapal mangkat menyang Baltik saka Timur Jauh sadurunge perang.
          Nicholas I padha.
          1. +1
            Februari 9 2024
            Kutipan: Maxim G
            Sawetara kapal mangkat menyang Baltik saka Timur Jauh sadurunge perang

            Lan aku ngomong babagan iki! Padha mbusak Sisoy, Navarin, Nakhimov - kanggo apa? Ganti bedhil? Dadi ora angel kanggo ngatur maneh ing P-A nggunakake crane. Nanging dheweke ora ngganti mobil kapal perang lawas, nanging sebagian dibangun maneh pipa lan boiler. Padha ndamel kita ing saindhenging donya tanpa alesan lan pungkasanipun dikirim kita bali kanggo perang.
            1. +2
              Februari 10 2024
              Plus nyepak skuadron Virenius supaya Oslyabya bisa miwiti perang lan tuku kapal penjelajah lapis baja Italia.
              Umumé, iku bisa kanggo ngumpulake pasukan prayoga ing Port Arthur lan Vladivostok (ing wektu sing padha depriving Jepang saka Nissin lan Kasuga).
              Yen sampeyan uga ngganti bedhil saka battleships lawas, banjur considering sing port lan batre cedhak, lan yen padha kenek sampeyan bisa pindhah ana, banjur waja outdated lan kacepetan cendhek bakal nyuda wigati.
              Sing. Iki wis nyebabake tambahan 6 kapal lapis baja. Ya, transfer 3 kapal penjelajah lapis baja saka Vladivostok menyang Port Arthur - wis 9.
              1. 0
                Februari 10 2024
                Kutipan: Maxim G
                Sing. Iki wis nyebabake tambahan 6 kapal lapis baja. Ya, transfer 3 kapal penjelajah lapis baja saka Vladivostok menyang Port Arthur - wis 9.

                Setuju! Wong Jepang ing wektu iku ora padha bunuh diri. Kanthi pasukan sing padha, dheweke siap njupuk risiko lan nyoba ngalahake mungsuh, nanging kanthi pasukan sing luwih murah, dheweke luwih seneng nundha perang.

                Maneh, komandan armada RI diwenehi kesempatan kanggo njupuk risiko lan tumindak luwih agresif. Wong Jepang ora bisa nglirwakake iki.

                Alah. sad
              2. 0
                Februari 12 2024
                Kutipan: Maxim G
                Plus nyepak skuadron Virenius supaya Oslyabya bisa miwiti perang lan tuku kapal penjelajah lapis baja Italia.
                Umumé, iku bisa kanggo ngumpulake pasukan prayoga ing Port Arthur lan Vladivostok (ing wektu sing padha depriving Jepang saka Nissin lan Kasuga).
                Yen sampeyan uga ngganti bedhil saka battleships lawas, banjur considering sing port lan batre cedhak, lan yen padha kenek sampeyan bisa pindhah ana, banjur waja outdated lan kacepetan cendhek bakal nyuda wigati.
                Sing. Iki wis nyebabake tambahan 6 kapal lapis baja. Ya, transfer 3 kapal penjelajah lapis baja saka Vladivostok menyang Port Arthur - wis 9.

                Dhuh, kabeh mau mung angen-angenmu, ora liya, kabeh tumindak kuwi ana sebabe, Kasuga lan Nissin kleleb, sing ngibarake gendera Inggris, wah,
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Ngendi sampeyan maca babagan pemanasan Nissin lan Kasuga? opo
                  1. 0
                    Februari 12 2024
                    Kutipan: Maxim G
                    Ngendi sampeyan maca babagan pemanasan Nissin lan Kasuga? opo

                    Ah, ya, aku salah paham karo tembung "nyingkirake Jepang Nissin lan Kasuga." Nanging aku mikir alesane kabeh, amarga ora ngarep-arep perang, ora ngira yen Jepang bakal mutusake, sanajan Amerika luwih parah ing Pearl Harbor, uga ora jelas babagan tuku Nissin lan Kasuga. .Wong Inggris ora nglilani tuku, aku luwih seneng tuku dhewe
              3. 0
                Februari 12 2024
                Kutipan: Maxim G
                Ya, transfer 3 kapal penjelajah lapis baja saka Vladivostok menyang Port Arthur - wis 9.

                Nanging iki pancen ora perlu. Ing panggonan kasebut, dheweke ngalihake 4 kapal penjelajah lapis baja saka teater utama, nanging ora dimaksudake kanggo pertempuran skuadron.
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Ora disambi.
                  Deleng komposisi armada Jepang ing Peperangan Tsushima.
                  1. +1
                    Februari 12 2024
                    Kutipan: Maxim G
                    Ora disambi.
                    Deleng komposisi armada Jepang ing Peperangan Tsushima.

                    Kabeh periode konfrontasi laut nganti tiba Port Arthur, pasukan winates saka armada Jepang tumindak marang skuadron 1st. Perang ing ZhM minangka ilustrasi sing apik banget, nalika nglawan 6 kapal perang kita, mungsuh mung sijine 4 kendaraan lapis baja + 3 kapal penjelajah lapis baja ing baris.
                    Kanggo Tsushima, kahanan kasebut beda banget. Kaping pisanan, Rurik tilar donya, lan nomer loro, 2TOE mlebu ing Tsushima, sing ing kasus apa wae minangka wilayah tanggung jawab Kamimura.
                    1. 0
                      Februari 12 2024
                      Apa bedane?
                      Nalika Jepang mbutuhake, dheweke narik kabeh menyang Tsushima.
          2. +1
            Februari 10 2024
            Kutipan: Maxim G
            Sawetara kapal mangkat menyang Baltik saka Timur Jauh sadurunge perang.
            Nicholas I padha.

            Yen sampeyan ngomong babagan kapal perang, mula pisanan teka ing Timur Jauh minangka bagéan saka skuadron Nebogatov. Lan sadurunge RYAV dheweke njabat ing Mediterania.
            1. +4
              Februari 10 2024
              Kapal perang kasebut ngentekake kabeh taun 1894 ing Segara Mediterania, lan ing Januari taun sabanjuré, ing ngisor gendéra komandan skuadron anyar, Laksamana Muda S.O. Makarov, kanthi cepet-cepet ngrampungake lukisan lan docking garing ing Malta, dheweke lunga menyang Timur Jauh. Tekan ing Nagasaki tanggal 6 April, "Kaisar Nicholas I" dadi bagéan saka skuadron Mediterania lan Pasifik Rusia. Kapal kasebut dadi kapal perang jinis menara domestik pisanan ing Samudra Pasifik. Konsentrasi ing pelabuhan Chefoo, Cina, skuadron (armadillo, limang kapal penjelajah, kapal tempur loro, kapal penjelajah tambang loro, kapal perusak) nyiapake perang sing meh ora bisa dihindari karo Jepang. Banjur, utamane, kapal-kapal, saben pilihan saka komandan, pisanan dicet ing protèktif, macem-macem warna eksperimen, kalebu sing nyedhaki werna bal modern. Ing Mei 2, 1895, tension iki ngeculke - Jepang, tanpa risking tawuran militèr karo Rusia, nolak, wis rembugan ganti rugi babakan dhuwit, claims kanggo kepemilikan saka Semenanjung Liaodong karo beteng lan pangkalan armada Port Arthur. Iki kamenangan diplomatik temtu pinunjul lan kamenangan armada minangka liya saka politik internasional, Nanging, nyudhuk Rusia karo perlu kanggo babak anyar saka lomba senjata angkatan laut, kang wiwit wektu iku diwiwiti dening Jepang, kang ngelak kanggo mbales militèr. .

              “Kedadeyan taun 1894-1895. padha ngungkapake marang kita mungsuh liyane, luwih mbebayani ing Timur tinimbang Inggris, "tulis S. O. Makarov ing laporan babagan tumindak armada nalika iku.

              Nganti pungkasan taun 1896, "Kaisar Nicholas I" lelayaran ing perairan Timur Jauh, lan kabeh 1897 - ing Segara Mediterania, ing ngendi kapal kasebut minangka wiwitan partisipasi Rusia ing aktivitas perdamaian ing pulo kasebut. Kreta, kang populasi, sawise mung rampung perang Greco-Turki, terus ngupaya secession saka kekaisaran Turki. Ing April 1898, kapal bali menyang Baltik.

              Tanggal 14 Desember 1899, MTK mutusake kanggo nglengkapi maneh kapal, sing wis wiwit didandani, kanggo lelayaran minangka bagéan saka detasemen latihan artileri. Bebarengan karo panggantos saka boiler tabung geni sadurungé karo 16 sistem tabung banyu Belleville anyar, undakan ndhuwur superstructure mburi karo loteng mewah iki Cut mati ing kapal. Saka bedhil revolving, mung loro 37 mm ditinggalake, loro saka papat 64 mm dibusak, nembelas 47 lan loro 37 mm siji-laras lan papat bedhil mesin dipasang.

              hi
              1. +1
                Februari 10 2024
                Ya persis))) aran
                Ana sing macet ing sirahku sing suwe dheweke dadi kapal penggedhe permanen skuadron Mediterania
                Kutipan: Maxim G
                Nganti pungkasan taun 1896, "Kaisar Nicholas I" lelayaran ing perairan Timur Jauh.

                Nanging sampeyan kudu ngakoni, 1896 ora tau
                Kutipan: Maxim G
                sakdurunge perang

                hi
        2. +6
          Februari 9 2024
          Kutipan saka: Saxahorse
          Skuadron dikirim meh ing wektu, nanging Laksamana Rozhdestvensky nindakake kabeh kanggo telat kanggo perang, rute watara Afrika temenan alam bébas lan dawa.

          Rute iki dipilih kanggo ketemu pitung kapal penjelajah Argentina lan Chili. Rute liwat Suez mbukak.
          Kutipan saka: Saxahorse
          (lan pisanan dheweke nyaranake nyusup ing Samudra Pasifik).

          Lan rute iki dianggep kanggo ketemu cruisers ing pesisir Argentina lan Chili - kaya-kaya dening kasempatan. Supaya ora duwe resiko nyabrang Atlantik, ing kono bisa dicegat dening kapal penjelajah Inggris. Kanggo Inggris bener dikirim sepuluh saka cruisers Newest (lapis baja lan cepet banget) sawise skuadron Rozhestvensky, lan padha ngancani wong ing Afrika nganti setengah saka rute. Lan ketoke iki wedi mati bakul lan perantara. Ora ana sing pengin tiba ing bebendu lan bebendune Inggris.
          Kutipan saka: Saxahorse
          Maneh, ora ana masalah tartamtu kanggo konsentrasi pasukan unggul ing Port Arthur sanajan tanpa pelengkap lengkap prajurit Borodin, nanging ora nyoba.

          Dheweke pengin, nanging sawetara risak lan cacat muncul nalika tes lan diilangi. Ora luck karo iki uga. Kabeh ambruk menyang kanthong padha, lan saben wektu marang kita.
          Kutipan saka: Saxahorse
          Dheweke bodho lali babagan persiapan perang karo Jepang.

          Padha ora lali, padha ngetung.
          Niki sibuk karo lair saka ahli waris, pamane tanpa pamrih nyolong anggaran kapal sing dibangun, Witte nindakake kabeh kanggo mesthekake yen Rusia ora siyap, lan legiun mata-mata Inggris nggawe intrik sing paling insidious.
          1. 0
            Februari 9 2024
            Kutipan saka bayard
            Rute iki dipilih kanggo ketemu pitung kapal penjelajah Argentina lan Chili. Rute liwat Suez mbukak.

            Argumentasi banget. Kapal penjelajah wiwitane mlarat, lan ora ana cara sing bisa nguatake pasukan utama. Lan minangka tambahan sing bisa digawa ing mengko. Ana versi liyane - mbok menawa Rozhdestvensky mung nampa kickback saka perusahaan batu bara. Empu kapentingan manic ing coal loading kabeh cara, lan rute paling dawa mrintahake minangka akeh batu bara sabisa.
            1. +1
              Februari 10 2024
              Kutipan saka: Saxahorse
              Argumentasi banget. Kapal penjelajah wiwitane mlarat, lan ora ana cara sing bisa nguatake pasukan utama.

              Aku ora setuju bab wretchedness, utamané ing titik ing sajarah.
              Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti yen Jepang duwe kapal penjelajah sing paling apik ing wektu kasebut, utamane kanggo teater operasi kasebut, kanggo mungsuh sing kaya ngono (sing ora duwe kapal penjelajah kaya ngono), lan kanggo tugas sing ditindakake. Ing wektu sing padha, 4 saka 7 cruisers padha "Garibaldians", kayata "Nishin" lan "Kasuga". Telu liyane (Chile) dibangun ing Prancis kanthi instalasi bedhil baterei utama ing formasi "berlian", saéngga jembaré luwih lemah, nanging geni sing mlaku lan retardasi luwih kuwat. Ing wektu sing padha, padha duwe waja banget prayoga kanggo cruisers lan padha ora kalah ing kacepetan kanggo paling cruiser Jepang. Lan kanthi cara, Arthurian "Bayan" duwe senjata sing luwih lemah (2 x 8 "+ 8 x 6", nanging ora kurang saka 30 x 3"), nanging waja sing apik banget lan data kacepetan sing apik (21,5 knot). Ing aku ndamel "Nishin" lan "Kasuga" piyambak, nanging ing urip nyata padha ora menehi luwih saka knots 18. Dadi kabeh ing donya kita relatif, lan ing perang ing segara, faktor nemtokake nomer pennants karo ditrima. Karakteristik kapal penjelajah iki bisa ditampa. Persis. kanggo perang kasebut, teater perang lan mungsuh kasebut.
              Jepang duwe 8 kapal penjelajah (lapis baja) lan 6 lapis wesi. Ora suwe ana 4 armadillo. Nanging isih ana 8 kapal penjelajah. Mulane, Garibaldian mlayu karo armadillo (siji kacepetan), lan liyane - karo wedhus.
              Lan posisi iki kudu equalized.
              Bareng Bayan bakal ana 8 lawan 8. Nanging ing Vladik kita duwe "perampok" (dadi-dadi kanggo pertempuran linear, nanging ana waja (sanajan ora nang endi wae, nanging sing duwe nang endi wae?), Dadi karo wong-wong mau wis ana 10 versus 8 (kita ora ngetung "Rusia" ", padha duwe kacepetan 18,5 knots, dadi "Rurik" lan "Thunderbolt"). Wis luwih menarik. Nanging sampeyan uga bisa nambah telung overexposures kanggo wong-wong mau. Kacepetan tenan 18,5, nanging sampeyan bisa nambah ... "Rusia " Lan iki wis ... 14 kapal lapis baja kelas cruiser / raider. Lan ing kene jumlahe mesthi ngalahake kualitas.
              Lan minangka bagéan saka skuadron Rozhdestvensky (sawise kabeh, padha isih kudu njaluk menyang Arthur), 7 cruisers iki bakal dadi bagéan saka klompok wojo saka pitung kapal perang. Lan detasemen 14 pennants nglawan 12 pennants Togo ... kanthi paritas ing artileri tambahan, nanging kanthi kauntungan sing jelas ing kaliber utama ... Kanthi pasukan kasebut bisa perang karo kabeh pasukan Togo.
              Pramila kapal penjelajah iki dadi tujuan sing disenengi kanggo Rozhestvensky - iki minangka syarat kanggo terobosan DIJAMIN kanggo Arthur. Lan dheweke ngetung banget.
              Apa sing luwih bener?
              Kirimi transportasi karo kru menyang rendezvous, lan skuadron 2 mabur menyang Arthur kanthi cepet.
              Risiko kejiret sajrone terobosan?
              ya wis. Nanging yen ora, sampeyan dijamin telat.
              Aku wis mbatesi skema terobosan kanthi rinci ing salah sawijining komentar, dawa nanging rinci lan langsung. Bakal menarik - sampeyan bakal nemokake.
              1. +1
                Februari 10 2024
                Kutipan saka bayard
                ("Rusia"Kita ora ngetung, kacepetan dheweke 18,5 knot, dadi "Rurik" lan "Thunderbolt")

                Kayane sampeyan bingung)))
                1. 0
                  Februari 10 2024
                  Wengi, ngantuk, kadang. Bingung.
              2. 0
                Februari 10 2024
                Kutipan saka bayard
                Aku ora setuju bab wretchedness, utamané ing titik ing sajarah.

                Kene aku setuju karo sampeyan, aku lunga rada adoh. eseman

                Ya, ing wayahe cruisers Garibaltic padha luwih utawa kurang cocog ing syarat-syarat kinerja. Padha ora padhang, nanging padha cukup kanggo perang.

                Nanging, aku uga wis ing atine sisih liyane saka masalah. Argentina adol kapal penjelajah amarga ora ana dana kanggo pangopènan, lan pitakonan babagan kondisi kasebut ora abstrak. Sa adoh aku ngelingi, iki carane negosiasi wiwit - nggawa menyang Libau lan kita bakal katon ing wong.

                Ana uga sisih katelu kanggo dhuwit recehan - ing wektu nyiapake lan diluncurake TOE-2 ing segara, jaran durung ana ing negosiasi, ora kanggo sebutno kesiapan saka cruisers kanggo transfer. Rozhdestvensky piyambak kasebut sajrone kampanye manawa iki ora ana gunane. Iki kedadeyan karo Kostenko. Maneh, iku ora supaya gampang kanggo narik liwat ing stasiun gas lan tuku cilik saka bir lan pitung BrKR. Malah kanggo kru, yaiku 500-600 kaping pitu. Nyatane, setengah komposisi saka TOE 2nd. Sampeyan ora bisa ngempet akeh banget ing kapal perang; wis ana ing kono. We kudu liyane 20-30 transports, kang hard kanggo kantun.

                Umumé, pidato kasebut bisa uga migunani kanggo Nikolai 2 sing sempit, nanging ora ana keraguan manawa Rozhdestvensky dhewe ngerti kasunyatane tuku "ing roto", kajaba kepinginan kanggo mbuwang akeh batu bara lan telat. perang, Aku ora weruh alesan liyane kanggo rute milih dening Rozhdestvensky.
                1. 0
                  Februari 10 2024
                  Kutipan saka: Saxahorse
                  Argentina adol kapal penjelajah amarga ora ana dana kanggo pangopènan, lan pitakonan babagan kondisi kasebut ora abstrak.

                  Argentina tuku kapal penjelajah kanggo perang karo Chili (padha duwe konflik teritorial), lan Chili nindakake sing padha, mula kapal penjelajah (utamane Argentina) kabeh anyar, saka siji seri terus-terusan. Gunggunge, Argentina mrentahake 6 kapal penjelajah kelas Garibaldi, lan Chili, sing wis duwe telung kapal buatan Prancis, mrentahake rong kapal perang maneh (khusus banget ing persenjataan) saka Inggris. Nanging ing taun 1903, dheweke ngrampungake masalah kasebut kanthi tentrem lan ora butuh kapal sing dirampungake lan wiwit golek pamilik anyar. Inggris tuku kapal perang kanggo awake dhewe, wedi yen Rusia ora tuku (lan iku bakal dadi apik banget, padha cepet - padha menehi 19 knots), lan kita nilar Garibaldians, ora tanpa partisipasi Witte, ing Kawa banget. saka perang.
                  Banjur - serangan marang Arthur lan langsung loro kapal perang paling apik lan cruiser dibuwang (nanging ora ana dermaga), cruiser "Varyag" lan gunboat "Koreets" mati ing Chemulpo, sawise sawetara wektu cahya. cruiser "Boyarin" diunekake dening tambang dhewe, banjur Petropavlovsk mati ing bank tambang ... belay "Lan kita ngira yen dheweke ora bakal wani," - mbok menawa Passion-Bearer bisa ngomong.
                  Lan kepiye skuadron kaping 2 bisa tekan Arthur?
                  Kene padha elinga bab kasempatan ora kejawab karo Garibaldians, lan dhuwit ketemu kanggo completion urgent lan latihan saka residents Borodino ... nanging prau ora cukup.
                  Banjur (apa babagan penipuan kasebut, lan tanpa Witte?) Dheweke eling yen pemilik galangan kapal Italia sing mbangun Garibaldians nawakake layanan mediasi kanggo tuku rong kapal penjelajah liyane saka Argentina (kajaba Nishin lan Kasuga) ... loro cruisers Prancis saka Chile... Lan wiwit muter. Perantara sing katon nakal ditemokake, lan wis ana omongan babagan tuku kabeh kapal penjelajah pitu saka negara kasebut (amarga dheweke ngganti pikirane babagan gelut)
                  Saiki ayo elinga - Sapa sing nggunakake kabeh cara kanggo nundha kapal Rusia anyar ing Suez, ora menehi kesempatan kanggo langsung menyang Arthur ing wayah wengi perang?
                  Wite!!! Dheweke mung bombarded komandan detasemen kapal karo telegrams, saben liyane khayal saka liyane, nanging arang banget decisively lan urgently.
                  Sawise ngidoni Witte, "Retvizan", "Tsesarevich" lan "Bayan", ndeleng ngendi iku arep, Nanging kesusu ing kacepetan lengkap lan ngatur kanggo njaluk Arthur sawetara dina sadurunge serangan Jepang. . Nanging "Oslyabya" tetep.
                  Kenapa aku?
                  Kajaba iku, padha karo penipuan cruiser - iku Witte sing ngirim skuadron ing saindhenging Afrika kanggo ketemu cruisers.
                  Padha lunga. Lan kita nongkrong ing teluk sing sepi, ngenteni wong-wong mau, mbuwang wektu sing larang.
                  Inggih, Rozhdestvensky ora duwe kekuwatan kanggo nggawe keputusan kasebut.
                  Lan Witte mlayu saka negara kasebut sawise Perdamaian Portsmouth, amarga diselidiki ing kabeh kasus sabotase lan keputusan pidana teka marang dheweke ... lan anggota kulawarga kerajaan.
              3. 0
                Februari 10 2024
                Kutipan saka bayard
                Telu liyane (Chile) dibangun ing Prancis kanthi instalasi bedhil baterei utama ing formasi "berlian", saéngga jembaré luwih lemah, nanging geni sing mlaku lan retardasi luwih kuwat. Ing wektu sing padha, padha duwe waja banget prayoga kanggo cruisers lan padha ora rodok olo ing kacepetan

                Chile duwe:
                1 cilik, nanging dhuwur-sisi lan cepet French-dibangun kapal perang Kapten Pratt.
                2 kapal penjelajah waja sing digawe Inggris.
                1. 0
                  Februari 10 2024
                  Kapal perang Kapten Pratt lan O'Higgins saben duwe 4 bedhil kaliber utama.
                  Esmeralda 2 bedhil kaliber utama.
                  1. +1
                    Februari 11 2024
                    Kutipan: Maxim G
                    Chile duwe:
                    1 cilik, nanging dhuwur-sisi lan cepet French-dibangun kapal perang Kapten Pratt.
                    2 kapal penjelajah waja sing digawe Inggris.

                    Inggih, kita nganggep kapal perang kasebut minangka cruiser, supaya ora njlentrehake maneh. Lan kanggo construction Inggris cruisers ... Mungkin aku ora pindho mriksa, Aku wrote saka memori.
                    Ing kasus apa wae, kapal penjelajah mesthi migunani ing perang kasebut, mula dheweke nyoba tuku maneh amarga rong alasan:
                    1. Padha perlu kanggo malah metu imbangan karo swiwi dhuwur-kacepetan saka kapal waja saka armada Jepang.
                    2. Supaya Jepang dhewe ora tuku wong-wong mau metu ing patronage Inggris lan karo dhuwit US.
                    Kutipan: Maxim G
                    Esmeralda 2 bedhil kaliber utama.

                    Nah, Bayan kita uga duwe bedhil 8" loro, nanging sing laut seneng.
                    Masalahe, miturut aturan internasional wektu iku, ora mungkin adol senjata menyang negara perang. Iku ing basis sing dicegat steamships Inggris karo tong minyak panggantos kanggo kapal Jepang, cangkang lan senjata liyane lan peralatan padha dicekel dening skuadron Rozhdestvensky minangka hadiah dhuwit - kanggo smuggling lan nglanggar aturan perang.
                    Dadi tuku kapal penjelajah iki mung bisa ditindakake liwat perantara, kanthi overpayment gedhe lan risiko paparan. Ing tembung - ngulandara.
          2. 0
            Februari 12 2024
            Kutipan saka bayard
            Lan rute iki dianggep kanggo tujuan ketemu cruisers ing pesisir Argentina lan Chili - kaya-kaya dening kasempatan

            Kepiye sampeyan mbayangake pangembangan kapal kasebut sajrone transisi? Ing Borodintsy, mekanik lan insinyur senior nyinaoni kapal saka slipways.
            1. 0
              Februari 13 2024
              Kutipan saka Kartograph
              Kepiye sampeyan mbayangake pangembangan katrampilan kasebut ing kahanan transisi?

              Aku ora duwe idea, idea iki pisanan Gamble, lan digabungake karo ora gelem tuku mentas dibangun "Nishin" lan "Kasugu" (banjur padha jeneng beda) iku skizofrenia.
              Nanging nalika serangan Jepang dadi kasunyatan lan ing siji swoop kita ilang (kalebu dipatèni) 6 kapal ("Retvizan", "Tsesarevich", salah siji saka "dewi", "Varyag", "Korea", "Boyarin", lan iki ora ngetung para perusak), lan banjur Petropavlovsk karo Makarov ing kapal ... lan banjur wiwit "nangkep udara."
              Lan sadurunge - bal, ballerinas, berlian kanggo Kshesinskaya, intrik Witte - sawise kabeh, kabeh dadi tertib ... pangeran wis arep lair ... Lan sawise kabeh, "ora ana foreshadowed".
              Lan banjur intrik Witte terus lan Witte ngirim Rozhestvensky menyang pesisir kulon Afrika - "kanggo rendezvous." Yen aku wis dikirim liwat Atlantik, watara Amerika Kidul lan tengen Samudra Pasifik, iku bakal malah luwih epik.
              Tugas Witte yaiku nahan Rozhdestvensky nalika transisi menyang Arthur nganti pangkalan Armada Pasifik ambruk. Lan iya iku.
              Yen aku mlaku liwat Suez tanpa mandheg ing ngendi wae, aku mesthi wis tekan ing Arthur nalika Retvizan lan Tsarevich lagi didandani. Lan dheweke duwe kesempatan kanggo nembus, utamane nalika metu kanggo ketemu skuadron 1.

              Lan "penjelajah eksotis" eksotis amarga meh ora ana sing percaya ing petualangan iki.
              Nanging Witte luwih aktif tinimbang sadurunge. Sajrone perang, dheweke uga duwe utang njaba kanggo Rusia 11 milyar rubel emas.
      3. +3
        Februari 10 2024
        Matur nuwun kanggo pendapat imbang, nanging aku ora setuju karo sampeyan ing siji titik

        tresna ... tresna kabeh periode pra-perang, gagal kanggo mbangun kapal kanggo Armada Pasifik ing wektu lan ngeterake ing proses pas wektune sadurunge wiwitan perang ... telat ing saben cara bisa Financing saka construction saka kapal

        dhuwit ora metu saka udhara tipis.
        Ing pungkasan abad kaping 19 - awal abad kaping 20, Republik Ingushetia tambah akeh nandur modal kanggo ningkatake urip populasi, kalebu kanthi konsisten ngurangi biaya perawatan medis.
        Kajaba iku, ngenalake praktik dhasar anyar kanggo jagad pangembangan jaringan kiriman medis. Kasunyatan bilih dheweke banjur nyalin saran lan nyoba kanggo pass mati minangka dheweke.
        Lan investasi iki padha sabdho, supaya kematian saben 1000 wong terus-terusan mudhun
        1867 = 37 wong. 1887 = 34 wong 1917 = 27 wong

        Sampeyan bisa maca liyane, contone, kene https://cyberleninka.ru/article/n/stanovlenie-i-zakreplenie-pravovyh-osnov-besplatnoy-meditsiny-v-rossii-vo-vtoroy-polovine-xix-nachale-xx - veka / pamirso
        Padha karo pendidikan
        ing taun 1893, anggaran Departemen Pendidikan Umum ana 22.4 yuta rubel, lan ing taun 1914 - 153.5 yuta rubel, mundhak 7 kali. Kajaba iku, pendidikan uga dibiayai liwat Sinode, Militer lan kementerian liyane. Ing taun 1893, total 43 yuta rubel dialokasikan kanggo pendhidhikan, sing nyumbang 4,1% saka kabeh pengeluaran, lan ing taun 1914 - kira-kira 270 yuta rubel, sing nyumbang 8% saka kabeh pengeluaran anggaran - yaiku persentase mundhake belanja anggaran kanggo pendidikan 2 kali. lan iki teka saka budget negara, lan ana uga expenses zemstvo.
        Ana 1896 ewu sekolah dhasar ing taun 78, lan wis 1914 ewu ing taun 119.4. Jumlah gimnasium, yaiku, institusi pendidikan menengah, ing taun 1892 ana 239, lan ing taun 1914 - 2300 - tambah 10 kali! Cacahe murid ing taun 1896 ana 3.8 yuta, ing taun 1914 - 9.7 yuta, guru ing taun 1896 ana 114 ewu, ing taun 1914 - 280 ewu. Jumlah siswa ing taun 1890 ana 12.5 ewu, ing taun 1914 - 127 ewu - maneh mundhak 10 kali.

        Iku. Anggaran kekaisaran ing taun-taun kasebut umume digunakake kanggo kabutuhan sosial.
        Mulane, Witte ora duwe pilihan sing sugih banget - dhuwit kanggo armadillo, utawa kanggo kabutuhan sosial, kayata pendidikan lan kesehatan.
        1. +1
          Februari 10 2024
          Kutipan: N.M.
          Mulane, Witte ora duwe pilihan sing sugih banget - dhuwit kanggo armadillo, utawa kanggo kabutuhan sosial, kayata pendidikan lan kesehatan.

          Aku menehi saran supaya sampeyan nemokake ing Internet buku dening A. Sharapov "Sawise Kamenangan Slavophiles", diowahi (dikumpulake, diterbitake maneh) dening O. A. Platonov. Sampeyan bakal sinau akeh perkara anyar lan menarik kanggo sampeyan. Kalebu pinten dhuwit Trans-Sib dibangun ing 8 (!!!) taun, apa "dhuwit absolut", carane dheweke ngusulake program kanggo Alexander-3 lan carane dileksanakake, carane pabrik Putilov muncul ... jenis hubungan Sharapova lan Witte dibukak. Sharapov banjur (ing Alexander 3) kanca (wakil) saka Menteri Pertanian. Sampeyan mesthi bakal kasengsem. Ana uga buku harian dheweke lan menteri perjalanan ing sekitar Novorossiya lan wilayah Segara Ireng ing taun 1895 utawa 1896.
          Kutipan: N.M.
          dhuwit ora metu saka udhara tipis.

          Cukup goleki saka ngendi asale.
          Lan aku ana ing presentation saka buku ing Autumn 2005, lan kanggo nggawe All-Russian Economic Society dijenengi sawise. A. Sharapova milih.
          Dadi yen anakku wis ora tiba ing katresnan karo ... tresna prasetya rama ing instigation Witte, banjur ana cukup dhuwit kanggo kabeh Program Timur Jauh, lan kanggo Armada, lan kanggo Port Arthur, kanggo cangkang NORMAL. Lan budget ora bakal nandhang sangsara. Lan 11 milyar rubles ing GOLD (!) silihan external ora bakal dicekel dening passion-bearer rahayu.
          Kutipan: N.M.
          Kajaba iku, pendidikan uga dibiayai liwat Sinode,

          Lha kok ngerti-ngerti simbah lulus SMP – kelas papat koridor lima. Nanging mbahku ora diidini mlebu sekolah.
          Aku ngobrol karo akeh wong tuwa babagan wektu kasebut, saka macem-macem kelas - saka aristokrat nganti petani. Jeneng ngarep lan mburi kancaku minangka jeneng empiris pungkasan, lan malah saka kulawarga Rurikovich liwat mbah putrine (saka Vorontsovs), mbah putri saka bapake, lan jenenge saka kulawarga imam, lan saka ibune saka kulawarga pedagang Moskow. lol ngumpul kabeh kelas.
          Yen sampeyan maca Sharapova, sampeyan bakal ngerti akeh. hi
          1. 0
            Februari 10 2024
            gagasane ora bisa dibantah
            Cukup goleki saka ngendi asale

            Kebetulan aku wis suwe melu penganggaran kanggo organisasi gedhe, mula sampeyan ora bakal ngandhani apa-apa babagan anggaran. Luwih, aku penggemar Sharapov (biasane iki sing pracaya pengalaman emisi unsecured a la American Federal Reserve System, saben negara bisa mbaleni iki) Aku bakal mulang budgeting)
            TsPSh - papat kelas

            lan kabeh simbah-simbahku bisa "saben alesan" lulus saka universitas.
            Miturut cara, conto individu ora mbatalake statistik sing diwenehake ing ndhuwur, sampeyan kudu maca sethithik babagan iki, sampeyan bakal sinau akeh babagan relevansi conto kasebut.
            1. -1
              Februari 10 2024
              Kutipan: N.M.
              Luwih, aku penggemar Sharapov (biasane iki sing pracaya pengalaman emisi unsecured a la American Federal Reserve System, saben negara bisa mbaleni iki) Aku bakal mulang budgeting)

              Sombong iku dosa utama. Utamane saka ora ngerti apa sing sampeyan padudon.
              Sharapov kanthi tepat ngelingake tsar yen teori iki mung bisa dipasrahake marang "raja sing alim," amarga yen tiba ing tangan wong sing ora pantes, bakal ana ... Federal Reserve AS. Dheweke tiwas nem sasi sadurunge diadegake Federal Reserve System, ing wayah wengi pemilihan Woodrow Wilson (wayang pathetic) minangka presiden.
              Kutipan: N.M.
              lan kabeh simbah-simbahku bisa "saben alesan" lulus saka universitas.

              Dadi mbah buyut padha begja.
              Sanajan mbah kakungku luwih prasaja, ing taun 1992 programku nylametake kabeh industri produksi minyak Federasi Rusia saka ambruk. Gazprom banjur diadopsi kanthi cara bajakan. Lan karyaku ing kompetisi Leontiev (penulis "Keajaiban Ekonomi Jepang", Korea Selatan, lan liya-liyane) mesthine kudu dadi peringkat pertama ... yen aku wis ngirim. Iku banjur diapresiasi dening wong-wong sing ngatur kompetisi lan ngevaluasi karya-karyane (wong sing misuwur lan banget odious). Pemenang saka program sandi entuk 20% saka pinggiran, lan iku cukup kanggo menang. Dadi aku ora ngomong saka buku. Aku dhewe ngrumusake "Teori Dhuwit Absolute" Sharapov ing musim panas 1992, nanging diarani "Sifat Dhuwit Sejati". Lan aku pisanan krungu babagan Sharapov ing taun 2005 ing presentasi sing padha ... lan aku ngerti yen aku wis "nemokke roda" maneh - ana sing wis nindakake, lan meh 100 taun sadurunge.
              Nanging dina sabanjure, nalika aku ngrumusake teori iki kanthi basis bukti nggunakake conto paradoks, aku dijaluk kanggo ngrampungake siji pitakonan. Dheweke langsung menehi jawaban sajrone 15 menit kanthi nggambar grafik ing kaca kabut. Sawijining dina, program iki (sanajan miturut pangarang wong liya, kancaku sing apik lan dihormati, yen ora bakal gampang banget) ditampa kanthi antusias, dianjurake kanggo kabeh perusahaan ing industri kasebut lan ditampa dening dheweke. Lan grup brainstorming sing ngaturake ... apik banget kanggo kabeh sing wis suwe, ing ndhuwur ana wakil menteri, sanajan wis suwe ...
              Dadi aku uga bisa mulang sampeyan. Mulane aku nyaranake The Good Book kanggo sampeyan. Penampilane ing taun 2005 dipuji dening wong sing dipasrahake dening wong pisanan saka negara kanggo reformasi Sistem Keuangan Federasi Rusia, kanthi tembung "Saiki kita duwe Teori."
              Bener, dheweke dipateni seminggu sabanjure. Meh kaya Sharapova.
              Iku kedadeyan banter.
              Dadi Teori iku apik kanggo kabeh wong, nanging mbebayani banget nalika dileksanakake ing kahanan saiki ing Planet kita. hi
              1. +2
                Februari 10 2024
                Sombong iku dosa utama

                Dadi, aja lali lan aja mutusake kanggo wong liya apa sing dheweke ngerti lan apa sing ora.
                Dadi mbah buyut padha begja

                Carane karo Suvorov?
                Sepisan rejeki, sepisan maneh rejeki, Gusti paring pangaksama, sampeyan uga butuh skill!
                1. 0
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: N.M.
                  Dadi, aja lali lan aja mutusake kanggo wong liya apa sing dheweke ngerti lan apa sing ora.

                  Aja gelo, aku ora niat nyinggung. Kurang turu, cuaca sing ala, perang gemuruh ing njaba jendela (aku manggon ing Donetsk), banjur ana kenangan ...
                  Nanging isih katon liwat buku, Sharapov wrote menarik. Utamane babagan carane dheweke mbujuk Alexander-3 kanggo mbangun Trans-Siberia Railway lan menehi saran carane nindakake tanpa utang. Kepiye dheweke nemokake Putilov - insinyur enom sing kompeten (ketoke relatif), siap mbangun pabrik lan nyedhiyakake konstruksi sepur, ngrekrut lan nglatih wong-wong ing desa-desa... Lan carane ing 8 taun dheweke mbangun dalan sing padha karo Pan-American Railway, mung ing kahanan iklim lan geologi sing luwih angel. Lan ora ing 100 taun, kaya ing Amerika, lan construction ora nyebabake detriment, nanging ing wutah ekonomi edan, lan ing kabeh sektor. Iki minangka crita urip saka wong pisanan, peserta lan sebagian penulis acara kasebut. Ana ing Railway Trans-Siberia sing téori dhuwit absolut diuji (nalika dhuwit ora duwe nilai fisik dhewe kaya koin sing digawe saka logam mulia, nanging mung dhuwit recehan sing ana ing sirkulasi).
                  A little mengko, nanging wis ing USSR, pengalaman lan metodologi iki digunakake kanggo finance 1st Five-Year Plan. Efek kasebut mung nggumunake, wutah sing mbledhos ... Mangkono, Teori Sharapov dadi kunci sukses model ekonomi Soviet.
                  Lan ing AS muncul dolar kertas - model sing salah saka Teori iki.
                  Nanging asmane ditinggalake, lan kanthi sengaja. Lan ana sawetara alasan.
                  Kutipan: N.M.
                  Sepisan rejeki, sepisan maneh rejeki, Gusti paring pangaksama, sampeyan uga butuh skill!

                  Kemampuan kanggo sinau iku penting, nanging gumantung ing luck ing kulawarga apa, ing kelas apa lan status sosial (yen masyarakat iku kelas) wong lair. Iki rejeki sing dakkandhakake.
                  Lan mbah kakungku lair sanalika sawise REV, ing dhuwur saka 1st Revolusi Rusia ing Urals Lor. Nanging iki miturut ibu.
                  1. 0
                    Februari 11 2024
                    kaya sing kita deleng, ing universitas kasebut luwih saka 50% siswa saka buruh lan petani. Kajaba iku, ana seprapat bangsawan, kalebu pribadhi - yaiku wong-wong sing, liwat tenaga kerja, dadi bangsawan! liyane sing umum, kang ora ngandika sing padha "masyarakat dhuwur".
                    ing universities iku sethitik Samsaya Awon, nanging malah ana bagean saka bangsawan 40% lan bagean saka kelas ngisor 38% meh padha, lan karo raznochintsy kelas ngisor maneh mayoritas.
                    1. +1
                      Februari 11 2024
                      Sistem pendidikan Republik Ingushetia adhedhasar Jerman - sing paling apik ing wektu iku ing Donya. Lan ya, siswa bakat saka kelas ngisor nampa pendidikan ing Gimnasium ing biaya negara lan, misale jek, malah karo omah kos.
                      Simbahku uga ora beruntung amarga remaja lan remaja awal kedadeyan nalika Perang Sipil, mula mung TsPSh. Lan sanalika padha tansaya munggah lan nikah, padha dispossessed (1928) lan digawa menyang situs construction saka Sosialisme. Ing umur 30 taun, simbah wis ilang kabeh untune amarga scurvy, telung bocah mati nalika bayi (kabeh lanang) ... Wiwit pertengahan 30-an dadi luwih gampang lan bocah-bocah liyane slamet, nanging kabeh wadon. Anak lanang siji-sijine, sing mbarep, slamet lan banjur dadi dhukungan kanggo bapake. Dadi pawiyatan luhure mbah kakung ora kasil. Iki persis apa aku temenan bab luck.
    3. +3
      Februari 9 2024
      Quote: Kanca
      Rusia, nyatane, mung wiwit perang kanthi tenanan nalika perdamaian rampung. Jepang ing wektu iki wis rampung kesel.

      Penulis sing dihormati, narasi sing dicekel umum iki ora liya mung mitos sing terus-terusan.

      Sinau analitis telung atus kaca "Situasi Ekonomi lan Keuangan Jepang Sawise Perang 1904-1905" ngidini aku kanthi yakin nyatakake iki.

      Sampeyan bisa dadi luwih rinci? Iku bakal menarik
  2. +8
    Februari 9 2024
    Rusia, nyatane, mung wiwit perang kanthi tenanan nalika perdamaian rampung. Jepang ing wektu iki wis rampung kesel.
    Iki ngelingake aku, kaya mangkene: "Serius, kita wiwit gelut" (c)
    1. +2
      Februari 10 2024
      Ya, akrab
      "Lan ing lemah mungsuh kita bakal ngalahake mungsuh
      Kanthi getih sithik, kanthi pukulan sing kuat!"
  3. 0
    Februari 9 2024
    Perang Rusia-Jepang ilang mung amarga jenderal Rusia lan kelemahane pemerintah pusat. Stark nuduhake arrogance apik tenan, sanajan dheweke ngerti banget babagan serangan saka armada Jepang (intelijen Rusia nindakake proyek banget). Ing Manchuria lan Port Arthur, ing antarane jenderal ana kekurangan inisiatif lan mripat marang markas gubernur lan St. Yen ora ana Jendral Kondratenko, Port Arthur mesthi bakal luwih sithik. Pengangkatan Kuropatkin minangka komandhan pasukan ing Manchuria minangka kesalahan gedhe. Kajaba iku, karya pencegahan ora ditindakake kanthi "pejuang kanggo kebebasan rakyat" kabeh garis lan warna. Dadi dheweke ngatur sabotase ing ngendi wae. Umumé, meh padha karo saiki: para jenderal ora yakin, ora duwe inisiatif, kurang siyap, mikir lan nglawan nggunakake standar lan metode lawas. Ing negara kasebut, tinimbang "revolusioner sing murub," ana akeh migran sing wis dadi ora sopan lan wis wiwit nganakake pawai lan rapat umum ing Moskow. Bandit lan migran mburu pejuang SVO ing saindhenging Rusia. Pejabat ing kabeh tingkat kecemplung ing nyolong lan korupsi. Ya, apa sing isih kudu ngenteni Perdamaian Portsmouth? Apa sing diwenehake Kakaisaran Rusia, setengah saka Sakhalin katon?
    1. + 12
      Februari 9 2024
      Kutipan: dvp
      Perang Rusia-Jepang ilang mung amarga jenderal Rusia lan kelemahane pemerintah pusat.

      mung yen? Yagene pasukan profesional sing dilatih kanthi apik ora ninggalake wilayah Eropa ing Rusia, sanajan bisa duwe pengaruh kuantitatif lan kualitatif sajrone perang? Apa kapasitas rute pasokan tentara perang?
      Paling ora golek jawaban kanggo pitakonan kasebut dhewe.
      Kutipan: dvp
      Umumé, meh padha karo saiki: para jenderal ora yakin, ora duwe inisiatif, kurang siyap, mikir lan nglawan nggunakake standar lan metode lawas.

      Sapa jenderal Distrik Militer Utara sing sampeyan kenal?
      1. +3
        Februari 9 2024
        Kutipan saka: svp67
        Yagene pasukan profesional sing dilatih kanthi apik ora ninggalake bagean Eropa ing Rusia, sanajan bisa duwe pengaruh kuantitatif lan kualitatif ing perang? Apa kapasitas rute pasokan tentara perang?


        Jalur sepur terus-terusan muncul sawise wiwitan lalu lintas ing Circum-Baikal Railway tanggal 1 Oktober (18 September, gaya lawas), 1904, lan tanggal 29 Oktober (16 Oktober, gaya lawas), 1905, dileksanakake ing a versi single-trek karo kapasitas pitung pasang sepur saben dina.
        © Russian Railways

        Ing kene sampeyan, para jenderal, pitung pasang sepur saben dina - lan aja nolak apa-apa. Lan ing separo pisanan saka REV - umume telung pasangan saben dina. Nuwun sewu, apa? Apa sampeyan ujar manawa awak kudu diangkut ing tingkat iki sajrone sewulan? Dadi ...
        1. +2
          Februari 9 2024
          Kutipan: Alexey R.A.
          Apa sampeyan ujar manawa awak kudu diangkut ing tingkat iki sajrone sewulan?

          Iya mangkono.
          Nanging apa sing luwih apik, korps personel utawa formasi sing padha karo cadangan, sing setengah ora dadi tentara?
      2. 0
        Februari 9 2024
        Kutipan saka: svp67
        Kutipan: dvp
        Perang Rusia-Jepang ilang mung amarga jenderal Rusia lan kelemahane pemerintah pusat.

        mung yen? Yagene pasukan profesional sing dilatih kanthi apik ora ninggalake wilayah Eropa ing Rusia, sanajan bisa duwe pengaruh kuantitatif lan kualitatif sajrone perang? Apa kapasitas rute pasokan tentara perang?
        Paling ora golek jawaban kanggo pitakonan kasebut dhewe.
        Kutipan: dvp
        Umumé, meh padha karo saiki: para jenderal ora yakin, ora duwe inisiatif, kurang siyap, mikir lan nglawan nggunakake standar lan metode lawas.

        Sapa jenderal Distrik Militer Utara sing sampeyan kenal?

        Lan apa, contone, aku kudu kenal karo Serdyukov, utawa apa kepala logistik, sing ditransfer menyang posisi liyane?
        1. -1
          Februari 10 2024
          Kutipan saka Kartograph
          Apa, contone, aku kudu pribadi kenalan karo Serdyukov?

          Luwih dhuwur tinimbang Witte DITUDUH ing dhewekeAgen Rothschild, scoundrel lan scoundrel- mbangun kapal ing Rusia tinimbang mbangun ing luar negeri.
          Adhedhasar logika iki, Serdyukov ana WAJIB pesen kabeh kapal ing luar negeri - ing endi tenggat wektu ora pindhah menyang sisih tengen
          Saka trik kasebut.
          1. 0
            Februari 13 2024
            Kutipan: my 1970
            Kutipan saka Kartograph
            Apa, contone, aku kudu pribadi kenalan karo Serdyukov?

            Luwih dhuwur tinimbang Witte DITUDUH ing dhewekeAgen Rothschild, scoundrel lan scoundrel- mbangun kapal ing Rusia tinimbang mbangun ing luar negeri.
            Adhedhasar logika iki, Serdyukov ana WAJIB pesen kabeh kapal ing luar negeri - ing endi tenggat wektu ora pindhah menyang sisih tengen
            Saka trik kasebut.

            Pamikiranmu aneh, China lan India, duwe industri gawe kapal sing kuat, ora ragu-ragu pesen korvet, kapal induk lan kapal selam saka kita.
            1. 0
              Februari 14 2024
              Kutipan saka Kartograph
              Pamikiranmu aneh, China lan India, sing duwe industri gawe kapal sing kuat, ora ragu-ragu pesen
              sepisan maneh - adhedhasar Panjenengan tembung = Serdyukov gedhe, lan saben wong sing ngritik dheweke kanggo Mistral yaiku wong sing sempit.
              1. 0
                Februari 14 2024
                Kutipan: my 1970
                Kutipan saka Kartograph
                Pamikiranmu aneh, China lan India, sing duwe industri gawe kapal sing kuat, ora ragu-ragu pesen
                sepisan maneh - adhedhasar Panjenengan tembung = Serdyukov gedhe, lan saben wong sing ngritik dheweke kanggo Mistral yaiku wong sing sempit.

                Apa aku nulis nang endi wae yen kabeh kapal kudu dipesen ing luar negeri? USC kita saiki luwih ringkih tinimbang ing Kakaisaran Rusia, ing 10 taun sadurunge Perang Dunia I padha dihormati kanggo mbangun rong rolas kapal perusak lan 7 kapal perang.
                1. 0
                  Februari 14 2024
                  Kutipan saka Kartograph
                  USC kita saiki luwih lemah tinimbang ing Kakaisaran Rusia,

                  Pisanan sampeyan nulis manawa galangan kapal kanthi fisik ora bisa mbangun luwih apik lan luwih cepet.
                  Banjur nulis
                  Kutipan saka Kartograph
                  China lan India kanthi industri galangan kapal sing kuat aja ragu-ragu kanggo pesen saka kita
                  banjur sampeyan kaget karo kesimpulan sing ditindakake
                  Kutipan saka Kartograph
                  Я dheweke nulis nang endi wae? manawa kabeh kapal kudu dipesen ing luar negeri
                  ing hubungane karo kapal sing durung tau dibangun ing prinsip ...
                  Sampeyan mutusake ...
                  1. 0
                    Februari 14 2024
                    Kutipan: my 1970
                    Kutipan saka Kartograph
                    USC kita saiki luwih lemah tinimbang ing Kakaisaran Rusia,

                    Pisanan sampeyan nulis manawa galangan kapal kanthi fisik ora bisa mbangun luwih apik lan luwih cepet.
                    Banjur nulis
                    Kutipan saka Kartograph
                    China lan India kanthi industri galangan kapal sing kuat aja ragu-ragu kanggo pesen saka kita
                    banjur sampeyan kaget karo kesimpulan sing ditindakake
                    Kutipan saka Kartograph
                    Я dheweke nulis nang endi wae? manawa kabeh kapal kudu dipesen ing luar negeri
                    ing hubungane karo kapal sing durung tau dibangun ing prinsip ...
                    Sampeyan mutusake ...

                    Aku nulis kanthi cetha lan cetha yen kita bisa mbangun awake dhewe, kita kudu mbangun dhewe, apa sing ora bisa utawa ora duwe wektu, sampeyan bisa tuku saka China, lagi nggawe frigate sing apik, yen ora, kita bakal terus. merengut yen kita ora duwe armada lan kita bakal ngenteni nganti warisan Soviet rampung bakal bosok
                    1. 0
                      Februari 14 2024
                      Kutipan saka Kartograph
                      Aku nulis kanthi cetha lan cetha yen kita bisa mbangun awake dhewe, kita kudu mbangun awake dheweyen kita ora bisa utawa ora duwe wektu, sampeyan bisa tuku saka China,
                      yaiku, Serdyukov tuku Mistrals - kang kita ora ngerti carane mbangun- wis hak-hak?
                      Yen China dadi pabrikan, apa bakal apik?
                      1. 0
                        Februari 14 2024
                        Kutipan: my 1970
                        Kutipan saka Kartograph
                        Aku nulis kanthi cetha lan cetha yen kita bisa mbangun awake dhewe, kita kudu mbangun awake dheweyen kita ora bisa utawa ora duwe wektu, sampeyan bisa tuku saka China,
                        yaiku, Serdyukov tuku Mistrals - kang kita ora ngerti carane mbangun- wis hak-hak?
                        Yen China dadi pabrikan, apa bakal apik?

                        Ing asas, ya Apa sing luwih penting kanggo sampeyan: mbuwang milyaran menyang USC kanthi nol emisi utawa duwe kapal?
                      2. 0
                        Februari 14 2024
                        Kutipan saka Kartograph
                        Kutipan: my 1970
                        Kutipan saka Kartograph
                        Aku nulis kanthi cetha lan cetha yen kita bisa mbangun awake dhewe, kita kudu mbangun awake dheweyen kita ora bisa utawa ora duwe wektu, sampeyan bisa tuku saka China,
                        yaiku, Serdyukov tuku Mistrals - kang kita ora ngerti carane mbangun- wis hak-hak?
                        Yen China dadi pabrikan, apa bakal apik?

                        Ing asas, ya Apa sing luwih penting kanggo sampeyan: mbuwang milyaran menyang USC kanthi nol emisi utawa duwe kapal?

                        Witte, kang dhawuh kapal ing Rusia, iku scoundrel lan scoundrel.
                        Sing gawe mebel sing pesen kapal ing luar negri iku wong bajingan lan bajingan.
                        Ana ing endi pejabat kudu lunga nganggo garpu kaya ngono?Kaping telu kalebu...
                        Aku kelingan carane wong-wong ing kene padha nggebug sirahe ing lantai, "Apa sing sampeyan pesen saka wong kafir???"
    2. +1
      Februari 10 2024
      karya preventif ora digawa metu karo pejuang kanggo kamardikan saka wong kabeh loreng lan mbandingake. Dadi dheweke ngatur sabotase ing ngendi wae

      pancen bener.
      dening iki Sosialis - monsters moral - ora peduli babagan matine prajurit Rusia, sing utama yaiku ngatur revolusi nganggo dhuwit Jepang.
      Bener, ing antarane wong-wong mau uga ana wong sing nolak dhuwit Yudas
      Ariadna Vladimirovna Tyrkova-Williams kenangan
      Pyotr Berngardovich Struve (1870–1944) - ekonom, filsuf, publicist. Nobleman, putra Astrakhan (1859–1861) lan Perm (1865–70) gubernur BV Struve (1827–89). Profesor luar biasa wiwit taun 1913 Dheweke ngajar ing Institut Politeknik St. Petersburg (Petrograd), ing kursus Bestuzhev.
      Ing taun 1890-an. salah sawijining pimpinan "Marxisme legal. Peserta saka 4th Congress of the 2nd International (London, 1896), penulis Manifesto RSDLP (1898).
      "Aku lan Yulia Grigorievna lungguh ing perpustakaan ndhuwur, lan dumadakan krungu njerit. Pyotr Berngardovich nguwuh-uwuh marang wong ing undhak-undhakan kanthi swara liar. Banjur ana undhak-undhakan sing banter. Dheweke ndeleng wong mati, utawa malah ngirim wong-wong mau lunga. Lawang ngarep dibanting rame. Maneh stomping ing undhak-undhakan. Rambut abang lan kusut, Struve mabur nyedhaki kita:
      - Nina! Ning endi Nina?...
      - Pyotr Berngardovich, apa kedaden?
      Tanpa mirsani kita, tanpa mangsuli [...] mlayu metu saka perpustakaan, nggoleki bojone. Dheweke mbutuhake dheweke, ing kabeh kedadeyan, gedhe lan cilik. Dheweke ora ana ing omah. Dhèwèké kudu nduwé rasa kuwatir marang sapa waé. Maneh dheweke mabur menyang perpustakaan lan, ngubengi kamar sing sempit, ngandhani yen ana kenalan sing teka kanggo ndeleng dheweke. sosialis-revolusioner. Sa adoh aku elinga, jeneng mburi Maksimov. Dheweke teka kanggo menehi dhuwit Struve atas jenenge Jepang kanggo ngembangake karya revolusioner.
      Struve mlumpat menyang Yulia Grigorievna lan aku lan, goyang-goyang ajiné, bengok:
      - Kanggo kula, sampeyan ngerti, apa aku kudu menehi dhuwit Jepang?! Kok wani? Bajingan!
      Intonasi wis akrab karo aku. Iki carane Struve njerit ing Kazan Square, ngadeg ing barisan sing dicekel.
  4. +1
    Februari 9 2024
    Kutipan: dvp
    Perang Rusia-Jepang ilang mung amarga jenderal lan kelemahane pemerintah pusat

    Nanging kepiye babagan "sentimen nyepak topi" lan kemunduran armada? Dheweke uga main peran. Ngomong-ngomong, kelingan banget karo kasunyatan saiki ...
  5. +5
    Februari 9 2024
    sakperangan alesan, pertahanan Sevastopol nalika Perang Rusia-Turki dikenalake ing pangkat para suci lan terus-terusan disebutake minangka acara heroik, nanging pertahanan Port Arthur nalika Perang Rusia-Jepang durung diwenehi "pangkat" kasebut. ”. Senadyan, mbokmenawa, para pembela Port Arthur ora kurang pahlawan ... Aku ngerti yen Nicholas II, Pengadilane, Jendral parquet decrepit lan Admiralty sing padha diukum amarga perang sing ilang rolas taun sabanjure, nampa Oktober 1917, nanging kok " lali" "kanggo pertahanan heroik Port Arthur, ngukum para prajurit, pelaut lan perwira tentara lan angkatan laut Rusia sing kanthi heroik mbela Port Arthur lan Timur Jauh kanthi pakurmatan, kayadene para leluhure bubar mbela Sevastopol lan Crimea ...
    Aku bisa nganggep manawa penulis artikel kasebut salah nalika nyatakake yen Jepang ora nggatekake kapasitas mbeta Sepur Siberia. Jepang, pisanan kabeh, ora njupuk menyang akun alam petualang saka ekspedisi skuadron Rusia saka Baltik kanggo Timur Jauh, kang Rozhdestvensky uga mimpin ana. Laksamana Nikolaev ngira yen Jepang iku bodho lan ora ngerti ngendi skuadron Rusia sing gedhe wis ninggalake Baltik. Lan Jepang ngira yen Laksamana Rusia pancen wong bodho, mula dheweke bakal ngirim skuadron ing saindenging jagad, supaya bisa langsung mlebu perang, ing ngendi armada Jepang, ngaso lan kanthi cepet, bakal ngenteni. Lan nalika wong Jepang weruh lan ngerti petualangan Admiralty iki, dheweke langsung nganggep akeh ... lan ing pungkasan ternyata Rozhdestvensky mimpin skuadron kasebut.
    ora ing sadawane Selat Korea, nanging ing sadawane Selat Tsushima, yaiku, nyedhaki pesisir Jepang lan malah luwih adoh saka Port Arthur, ing ngendi armada Jepang nunggu dheweke.
    Miturut cara, Nicholas II ngirim jenderal Stessel, sing dihukum pati amarga nyerahake Port Arthur, dikunjara sepuluh taun, nanging sawise setahun ngladeni Stessel ing kana, dheweke dibebasake lan bali pangkat, penghargaan lan jabatan laksamana. . Ya, ora kabeh Staf Umum lan ora kabeh Admiralty kudu dilebokake ing pakunjaran. Wong-wong sing lembut "kaluhurane" ora biasa. Iku apik banget yen Admiralty durung mikir kanggo nganakake parade angkatan laut kabeh armada ing Neva ...!!!
    1. +5
      Februari 9 2024
      Babagan Sevastopol lan Port Arthur, aku setuju banget karo sampeyan.
      Nanging kanggo skuadron 2 ... Iku isih dikirim nalika Port Arthur isih tetep lan ana pangarep-arep kanggo manunggalaken skuadron. Ing kahanan iki, pasukan kita luwih unggul tinimbang mungsuh.
      Liyane bab kok padha ora mungkasi iku sawise tiba saka Port Arthur ....
    2. +6
      Februari 9 2024
      Quote: utara 2
      Nicholas II ngirim jenderal Stessel, dihukum pati amarga nyerahake Port Arthur, dikunjara sepuluh taun, nanging sawise setahun ngladeni Stessel ing kana, dheweke dibebasake lan bali pangkat, penghargaan lan jabatan laksamana. Ya, ora kabeh Staf Umum lan ora kabeh Admiralty kudu dilebokake ing pakunjaran.

      Penyelidikan nuduhake yen Niki-2 dhewe, pamane, Witte lan sawetara sedulur liyane kudu dilebokake ing tahta (lan ora ana ing tahta). Nanging karakter utama isin yaiku Nikolai No. 2 dhewe. Mulane Stessel, Rozhdestvensky lan liya-liyane dibebasake. Kang karo pasukan sing ana ing pembuangan, karo nomer cangkang lan persediaan liyane, karo rampung unfortified (nanging karo docks, berths, warehouses lan kabeh infrastruktur) mentas dibangun kutha plabuhan Dalniy. Sing Jepang njupuk tanpa perang lan nggawe basis utama ing Liaodong.
      Sapa sing nyolong dana kanggo pambangunan kapal kanggo Armada Pasifik? Apa dudu paman sing ditresnani saka raja sing duwe karep? Apa dheweke ora nerjemahake iki menyang carousing lan berlian kanggo Kshesinskaya?
      Yagene ora pesen papat kapal lapis baja (loro kapal perang lan loro kapal perang lapis baja kelas Asama) saka Amerika Serikat saka Crump ?? Kanthi undhangan, dheweke nginep luwih saka setahun ing Rusia kanggo koordinasi pesenan kasebut. Nanging, dheweke meh mbuwang dheweke kanthi pesenan, lan nalika dheweke wiwit nesu babagan wektu sing dibuwang, pesenan kasebut diwenehake ... TAPI! Kanggo siji (!) Battleship lan siji waja (!) cruiser. Nanging Kramp bisa mbangun, lan ing wektu, PAPAT kapal perang miturut proyek Retvizan\"Pangeran Potemkin"!
      Apa yen dheweke ora milih proyek Prancis kanggo seri Borodino, nanging maneh proyek Pangeran Potemkin? Sawise kabeh, ing kasus iki kapal bakal dibangun luwih cepet (!), LEBIH MURAH, lan ing wektu. Padha luwih prasaja ing eksekusi, nanging luwih efektif babagan kinerja geni saka artileri tambahan. Lan iki katon lan dingerteni ing Admiralty. Nanging wong Prancis ora bakal melu. Kanggo apa suap lan ing patronage kang padha nolak Crump, nanging milih project kikuk "Borodino" adhedhasar "Tsarevich"?
      Pitakonan .
      Mulané ora tinemu sing salah, awit papriksan mau tumuju marang sanak-seduluré raja. Lan kanggo klutz paling dilantik.
      "Panguwasa iku lemes lan licik
      Kesed dandy, mungsuh tenaga kerja."
      1. 0
        Februari 9 2024
        Ana uga crita "murky" iki kanthi tuku kapal penjelajah sing dibangun kanggo Amerika Latin. Paman prabu uga melu ana ing kono. Lan padha ora tuku amarga wong iki nuntut kickback apik saka bakul. Akibaté, Jepang tuku papat kapal penjelajah. Yen dheweke ngerti babagan kickback kasebut, dheweke menehi kesempatan kanggo wong sing entuk manfaat kanggo nindakake hara-kiri.
        1. +6
          Februari 9 2024
          Kutipan: dvp
          Akibaté, Jepang tuku papat kapal penjelajah.

          Ana loro cruisers iki - "Nishin" lan "Kasuga".
      2. +2
        Februari 9 2024
        Lan pitakonan utama yaiku sapa sing milih Port Arthur kanggo armada ing wiwitan? Sing ora ana admiral sing ngunjungi Timur Jauh sing dianggep minangka basis armada.
        Kutipan saka bayard
        Yagene ora pesen papat kapal lapis baja (loro kapal perang lan loro kapal perang lapis baja kelas Asama) saka Amerika Serikat saka Crump ??

        Sampeyan bisa uga takon kenapa negosiasi babagan akuisisi "kapal penjelajah eksotis" - "Italia" nglayangake panji negara-negara Amerika Kidul - gagal.
        Kutipan saka bayard
        Apa yen dheweke ora milih proyek Prancis kanggo seri Borodino, nanging maneh proyek Pangeran Potemkin? Sawise kabeh, ing kasus iki kapal bakal dibangun luwih cepet (!), LEBIH MURAH, lan ing wektu.

        Apa sampeyan serius? Ora ana kapal siji-sijine saka pabrik-pabrik negara sing bisa dibangun kanthi tepat wektu lan murah. Pengecualian mung yaiku Baltik Plant, sing diijini njaga aturan tanduran pribadi. Kanggo liyane, rutinitas resmi lan tabungan cilik ditambahake karo gatal-gatal "pemburu elang" kanggo nambah ora mung proyek, nanging solusi sing wis ana ing hardware. Kajaba iku, ana akeh wong sing ora bisa ditindakake ing armada kasebut. Lan ndhuwur kabeh iki mrentah Kamentrian Transportasi lan Komunikasi, kang dianggo ing jangkah saka sloth a, nanging tanpa sanksi ora owah-owahan siji bisa digawe kanggo project.
        Lan sawise gambar, tataran implementasine ing logam wiwit - lan banjur dadi metu sing industri domestik ora bisa nindakake iki - lan supaya wiwit ing luar negeri. Banjur dandan liyane. Lan terus nganti kapal dikirim menyang armada.
        Mung siji bab sing bisa nylametake kahanan kasebut - pambangunan serial kapal miturut desain sing tetep ora owah wiwit disetujoni. Nanging... ora putra - iki Fantastic. Keanekaragaman kapal ing sawijining proyek minangka tradhisi armada kita sing mulya, digawa liwat pirang-pirang abad. Loro-lorone "Peresvetychi" lan kapal penjelajah rudal bertenaga nuklir abot lan kapal penjelajah sing nggawa pesawat.
        1. +4
          Februari 9 2024
          Kutipan: Alexey R.A.
          Lan pitakonan utama yaiku sapa sing milih Port Arthur kanggo armada ing wiwitan? Sing ora ana admiral sing ngunjungi Timur Jauh sing dianggep minangka basis armada.

          Nanging, Port Arthur kapilih minangka basis saka Armada Pasifik, kang padha ora malah keganggu kanggo deepen fairway ... mbangun dermaga, lan malah baterei pesisir ora disebarake, kajaba Zolotaya Gora lan Electric Cliff.
          Ing wektu sing padha, Witte nemokake dhuwit akeh kanggo pangembangan pelabuhan Dalny TRADE. Where dock dibangun, lan kutha kabèh saka ngeruk lan karo kabeh infrastruktur. Nanging Dalny ora dikuwatake nganggo baterei pesisir lan garnisun sing cukup ora dipasang.
          Lan ing endi wae lan ing kabeh mung ana persiyapan. Saka kabeh pilihan sing kasedhiya, sing paling awon mesthi dipilih.
          Kutipan: Alexey R.A.
          Sampeyan bisa uga takon kenapa negosiasi babagan akuisisi "kapal penjelajah eksotis" - "Italia" nglayangake panji negara-negara Amerika Kidul - gagal.

          Inggih, iki minangka gamble wiwit wiwitan, amarga padha kasengsem tuku sawise wiwitan perang lan ora bisa tuku kanthi resmi. Nanging mung kanggo patemon kapal penjelajah iki, skuadron kaping 2 ngubengi Afrika supaya bisa ketemu karo detasemen kapal penjelajah ing papan sing disepakati ing pesisir kulon (Afrika). Dheweke uga nggawa kru ... sing dikirim menyang para penambang batu bara nalika mandheg ing cedhak Madagaskar.
          Kutipan: Alexey R.A.
          Ora ana kapal siji-sijine saka pabrik-pabrik negara sing bisa dibangun kanthi tepat wektu lan murah.

          Kapal perang kelas Borodino ora perlu rumit. Artileri tambahan ing enem (!) Menara ora dibenerake kanthi mundur saka efektifitas pertempuran (malah luwih elek - amarga papan sing sempit lan ora nyaman kanggo kru, tingkat geni bedhil iki luwih murah tinimbang sing dipasang ing casemate sing padha. bedhil ing jinis kapal liyane), nanging desain kapal kasebut rumit banget, nggawe proyek kasebut larang regane lan nambah wektu konstruksi. Proyek "Pangeran Potemkin" (mung nganggo kendaraan 15 - 000 hp, kaya "Borodino") luwih prasaja ing eksekusi, nduweni waja sing paling apik nalika iku, lan luwih apik bersenjata (16 bedhil enem inci mungsuh 000 "Borodino). " kanthi tingkat geni sing luwih murah) lan mulane kapal perang kasebut bakal dibangun luwih cepet. Lan mesthine bakal teka ing wektu kanggo miwiti perang.
          Aku mbaleni:
          - luwih cepet,
          - luwih murah,
          - luwih apik,
          - ing wektu.
          1. +3
            Februari 9 2024
            Kutipan saka bayard
            Inggih, iki minangka gamble wiwit wiwitan, amarga padha kasengsem tuku sawise wiwitan perang lan ora bisa tuku kanthi resmi.

            Mbok. Kanthi tumindak bebarengan Morved lan Kamentrian Luar Negeri. Nanging, ketoke, sawise Departemen Luar Negeri dileksanakake Port Arthur ing armada, pelaut padha rada kuciwa ing kabisan diplomat. eseman Lan kita mutusake kanggo nindakake kabeh dhewe.
            Tahap tuku armada kerjane apik:
            Ing tanggal 16 Mei 1904, ing St. Petersburg, wakil saka perusahaan Vossidlo and Co. lan Flint and Co., ing tangan siji, lan Markas Utama Angkatan Laut Rusia, ing sisih liyane, nandatangani persetujuan, miturut kang perusahaan padha sah kanggo tuku ing beyo saka pamaréntah Rusia cruisers Argentina "Jendral Belgrano" lan "Pueyrre-don" kanggo 1 f. Art. (800 yuta rubles) lan cruisers Chile Esmeralda lan Chacabuco kanggo 000 f. Art. (RUB 17 yuta). Jumlah kasebut kalebu pangiriman kapal menyang Azores, ing ngendi dheweke bakal dipasrahake menyang Rusia, biaya siji setengah set cangkang lan telung torpedo kanggo saben tabung torpedo. Yen perantara tuku kapal kanthi amunisi sing ora lengkap, mula Rusia ora gelem tuku. Kapal penjelajah kudu dikirim menyang Azores ora luwih saka 1 Juli 400. Awak Rusia dikirim menyang kapal sing disewa kanthi biaya perusahaan perantara. Kanggo pengiriman barang, batu bara, kiriman tim lan biaya liyane sing gegandhengan, pamrentah Rusia mbayar tambahan 000 pound. Art. kanggo saben pasangan cruisers. Sawise menehi sertifikat saka perusahaan asuransi paling terkenal, Lloyd's, sing nyatakake yen lambung, mesin lan boiler saka kapal penjelajah bisa tahan ngubengi jagad (perusahaan kontrak uga kudu ngurus sertifikat kasebut), agen Rusia nampa. kapal tanpa testing luwih. Sawise iki, perantara nampa 13,2% saka jumlah sing ditemtokake ing kontrak kasebut, sanalika sawise kesimpulan kontrak, disimpen ing omah perbankan Rothschild ing Paris kanthi kabar kanggo sapa dhuwit kasebut khusus. Banjur kapal penjelajah dikirim menyang Libau, lan yen ora ana kerusakan serius ing dalan, Rusia mbayar 1% liwat bank sing padha. Ing wektu sing padha, iki ditetepake manawa pamrentah Rusia ora bakal mlebu persetujuan babagan tuku kapal penjelajah Chile lan Argentina karo perusahaan liyane kajaba liwat mediasi Flint lan Vossidlo.

            Nanging armada kasebut gagal nutupi perjanjian diplomatik, mutusake ora ngubungi Kementerian Luar Negeri.
            Komando angkatan laut ugi mratélakaken bilih prajanjèn punika boten nyebutaken tigang kapal penjelajah malih ingkang dipunsarujuki déning Chili lan Argentina; Iku tetep misteri sapa lan ing gendéra apa sing bakal nindakake kapal penjelajah menyang Azores, tinimbang nglibatake spesialis hukum internasional kanggo nggawe persetujuan utawa paling ora konsultasi karo Kementerian Luar Negeri, Kementerian Angkatan Laut nganggep operasi kasebut minangka prakara internal sejatine lan gumantung marang pengalaman diplomatik sing diumumake saka perantara, sing rumit banget ing implementasine tumindak sing direncanakake.

            Sumber: S.A. Gladkikh. "kapal penjelajah eksotis" Gangut, No. 36-37.
            1. +1
              Februari 9 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              Sumber: S.A. Gladkikh. "kapal penjelajah eksotis" Gangut, ora.

              Aku maca, lan ora mung iku.
              Masalahe yaiku kanthi proses sing paling apik kanggo kita, kemungkinan asil positif isih ora ngluwihi 50%, lan kemungkinan 30%. Faktor England. Inggris ora bisa ora ngerti babagan upaya kasebut lan menehi tekanan marang para penjual lan perantara. Akibaté, kanggo kita dadi scam langsung, lan Skuadron Kapindho, tinimbang arep non-stop liwat Suez kanggo Arthur, trudged sak Afrika ing pangarep-arep saka rendezvous karo "pitu cruisers". Wektu emas ilang.
              Yen Rozhdestvensky langsung menyang Arthur, dheweke bakal duwe cukup wektu sadurunge tiba lan rendezvous karo skuadron 1 bisa uga ditindakake. Aja lali manawa kapal-kapal perang waja Jepang njaga detasemen Vladivostok, kapal perang Togo wis entek amarga terus-terusan ana ing segara lan ora bakal bisa nglumpukake kabeh pasukane nglawan Rozhdestvensky. Lan yen ana rendezvous antarane rong skuadron, imbangan daya diganti radikal malih. Lan Jepang ora bakal bisa nglawan wong-wong mau ing segara sing mbukak. Akibate, enggal-enggal Maret menyang Dalniy, karusakan saka pangkalan pasokan, lan mandhek pasokan kanggo Jepang cedhak Arthur saka segara. Lan dhukungan karo tembakan artileri saka segara Port Arthur dening bagean saka pasukan sing diparengake (sawetara cruisers lan kapal perang kacepetan kurang cukup). Sabanjure - pawai pasukan utama Armada Pasifik menyang Formosa (ana pangkalan operasional armada Jepang), lan saka ing kono menyang Chemulpo lan pelabuhan Korea liyane - panyebaran pasokan menyang tentara darat Jepang ing bawana.
              Lan terus-terusan nggoleki armada Jepang ing segara dhuwur.
              Nyambungake cruiser sing isih urip saka detasemen Vladivostok menyang blokade pelabuhan Korea.
              Pangiriman saperangan divisi seger menyang Arthur liwat segara saka Rusia (rute segara cetha, supremasi ing segara dijamin.
              Lan organisasi blokade angkatan laut Jepang kanthi serangan kapal penjelajah ing pelabuhan Jepang, nyerang kanthi mundur. Kekeselen mungsuh.
              Lan sateruse nganti tentara darat RI wis siyap babar blas kanggo serangan sing nemtokake lan ngalahake pasukan Jepang ing bawana.
              Transfer perang menyang pulo Jepang.
              Gawan ing Republik Ingushetia Kapuloan Kuril (banjur dadi kagungane Jepang) lan babagan. Hokkaido.
              Meksa tentrem / nyerah kanthi mbayar ganti rugi, pengakuan aneksasi lan perlucutan senjata.
              Wiwit iku, armada Jepang wis dilarang.

              Iki bisa kedadeyan yen Rozhdestvensky ora ngumbara ing Afrika.
              Kapalé bakal seger, punggawa ora bakal kesel banget.
              Lan bisa uga ora ana alesan kanggo revolusi.
              1. 0
                Februari 9 2024
                Kutipan saka bayard
                Masalahe yaiku kanthi proses sing paling apik kanggo kita, kemungkinan asil positif isih ora ngluwihi 50%, lan kemungkinan 30%. Faktor England.

                Ing Inggris padha saka kang, sak REV, dituku turbin destroyer lan Rurik II dhawuh. Lan sing aktif ngedol rangefinder kanggo kapal kita? nglirik
                Kutipan saka bayard
                Inggris ora bisa ora ngerti babagan upaya kasebut lan menehi tekanan marang para penjual lan perantara.

                bener. Amarga wiwit wiwitan Sekolah Kedokteran Negara kudu kerja sama karo Kementerian Luar Negeri. Lan aja tundha perkara kasebut nganti Skuadron Kapindho, nalika mung wong sing kesed ora nendhang Kakaisaran.
                Lan saenipun, iku perlu kanggo bisa, contone, liwat Neutral Montenegro - silihan kanggo tuku kapal (karo kickback) lan transfer luwih saka kapal menyang sekutu Rusia. eseman
                Bakal luwih murah tinimbang kalah ing perang.
                Kutipan saka bayard
                Aja lali manawa kapal-kapal perang waja Jepang njaga detasemen Vladivostok, kapal perang Togo wis entek amarga terus-terusan ana ing segara lan ora bakal bisa nglumpukake kabeh pasukane nglawan Rozhdestvensky.

                Lan apa sing bakal nyegah dheweke nindakake kabeh kaya ing urip nyata? Pira kapal sing siap tempur ing baris kasebut bakal tetep ana ing TOE 1st kanthi kedadeyan Rozhdestvensky? Utamane ngelingi budhal para pelaut lan bedhil menyang ngarep darat.
                Yen aku wis ngetung Togo kanggo 1st TOE, dheweke isih ora ana panggonan, lan dheweke ora bakal adoh. Lan dheweke bakal ketemu pasukan Rozhdestvensky ing Segara Kuning, nang endi wae ing podo karo.
                Kutipan saka bayard
                Akibate, enggal-enggal Maret menyang Dalniy, karusakan saka pangkalan pasokan, lan mandhek pasokan kanggo Jepang cedhak Arthur saka segara. Lan dhukungan karo tembakan artileri saka segara Port Arthur dening bagean saka pasukan sing diparengake (sawetara cruisers lan kapal perang kacepetan kurang cukup). Sabanjure - pawai pasukan utama Armada Pasifik menyang Formosa (ana pangkalan operasional armada Jepang), lan saka ing kono menyang Chemulpo lan pelabuhan Korea liyane - panyebaran pasokan menyang tentara darat Jepang ing bawana.
                Lan terus-terusan nggoleki armada Jepang ing segara dhuwur.

                Yen kita nggunakake kaya iki, ing ngendi kita ndandani? Ing dermaga mung? Nanging ana uga masalah replenishing amunisi lan ngganti bedhil lungse (contone, Kakaisaran ora duwe 120 mm lan 203/45 bedhil).
                2nd TOE minangka skuadron tempur tunggal. Sawise dheweke dadi sirah kanggo basa dheweke teka. eseman
                1. +3
                  Februari 9 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Ing Inggris padha saka kang, sak REV, dituku turbin destroyer lan Rurik II dhawuh.

                  Aku ora ngelingi apa-apa bab numpes turbin, nanging "Rurik-2" dirancang ing Kawa saka RYAV (padha mutusaké kanggo eksprimen karo lambung aspek dhuwur lan senjata dikiataken) lan kapal saka jurusan anyar. karo formulir revolusioner kuwi, padha mutusaké kanggo mbangun ing galangan kapal paling apik, i.e. ing Inggris (ing wektu iku kita malah ora duwe dock iki dawa). Rembugan bisa uga ditindakake ing wayah wengi lan malah sajrone REV, nanging pesenan kasebut isih ditindakake sawise perang.
                  Lan rangefinders ... kanggo skuadron kapindho padha meh ketoke dijupuk liwat smuggling.
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Saenipun, iku perlu kanggo bisa, contone, liwat Montenegro netral - silihan kanggo tuku kapal (karo kickback) lan transfer luwih saka kapal menyang sekutu Rusia.
                  Bakal luwih murah tinimbang kalah ing perang.

                  Apa "Kawa perang" sing sampeyan tulis, yen wong wicaksana sing paling padhang, persis ing wayah wengi perang, nolak "Nishin" lan "Kosuga" (ing wektu iku padha duwe jeneng Latin-Amerika sing bangga), sing padha. ditawakake sing duwe galangan kapal sing nggawe dheweke? Dheweke menehi cangkang bonus kanggo dheweke, lan mediasi kanggo tebusan kapal penjelajah saka Argentina (lan Chili). Cukup resmi, sah lan sadurunge wiwitan REV.
                  Nanging para penyayang ballerina lan parade kanthi bangga lan ora gelem nolak - dheweke ujar manawa kapal penjelajah iki ora nyukupi kabutuhan Angkatan Laut Rusia.
                  Ya, yen kita mung tuku "Nishin" lan "Kasuga", iki bakal ngganti imbangan daya. Yaps bakal duwe rong kapal penjelajah sing luwih sithik, lan skuadron Rozhdestvensky (padha isih ora bisa ngetutake Arthur sadurunge REV) bakal duwe rong kapal penjelajah lapis baja liyane. Lan dheweke mesthi duwe 9 (sangang) kapal lengkap ing garis perang: papat "Borodinets", "Oslyabya", loro "Garibaldians", "Sisoi the Great" lan "Navarin". . Jawa 10: Sawisé kelangan kapal perang loro, mung ana XNUMX kapal waja kanggo kabeh panggonan lan kasus.
                  Ananging sarèhning Pangeran Paduka ugi nresnani kapal pesiar kalih punika, punapa dene sampeyan malah ngimpi bab Chili lan Argentina kanthi tuku cara "maling". About ... tresna iki banget.
                  1. 0
                    Februari 9 2024
                    Kutipan saka bayard
                    Aku ora ngelingi apa-apa bab karusakan turbin

                    Babagan tuku ana ing artikel sing padha dening S.A. Gladkikh. "kapal penjelajah eksotis"
                    Kutipan saka bayard
                    Negosiasi bisa uga ditindakake ing wayah wengi lan malah nalika perang nuklir, nanging pesenan kasebut isih ditindakake sawise perang.

                    Tanggal 31 Mèi 1905, mung rong minggu sawisé Tsushima, kontrak ditandatangani antara Kementerian Angkatan Laut Rusia lan perusahaan Inggris Vickers kanggo mbangun kapal penjelajah lapis baja.
                    © S.E. Vinogradov, A.D. Fedechkin. Rurik minangka kapal penggedhe Armada Baltik.
                    1. -1
                      Februari 9 2024
                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Tanggal 31 Mèi 1905, mung rong minggu sawisé Tsushima, kontrak ditandatangani antara Kementerian Angkatan Laut Rusia lan perusahaan Inggris Vickers kanggo mbangun kapal penjelajah lapis baja.

                      Iki mung ateges manawa Republik Ingushetia wis nyerah marang Inggris lan ngakoni kalah ing Game Agung.
                      Nanging cruiser pancene dadi pesta kanggo mata minangka platform - kanthi VI luwih saka 17 ton lan daya kendaraan 000 hp, ngasilake 20 knot. Nanging komposisi senjata ... 000" + 21,5" ... lan carane njupuk kene? Nalika kabeh bledosan padha?
                  2. 0
                    Februari 14 2024
                    Kutipan saka bayard
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Ing Inggris padha saka kang, sak REV, dituku turbin destroyer lan Rurik II dhawuh.

                    Aku ora ngelingi apa-apa bab numpes turbin, nanging "Rurik-2" dirancang ing Kawa saka RYAV (padha mutusaké kanggo eksprimen karo lambung aspek dhuwur lan senjata dikiataken) lan kapal saka jurusan anyar. karo formulir revolusioner kuwi, padha mutusaké kanggo mbangun ing galangan kapal paling apik, i.e. ing Inggris (ing wektu iku kita malah ora duwe dock iki dawa). Rembugan bisa uga ditindakake ing wayah wengi lan malah sajrone REV, nanging pesenan kasebut isih ditindakake sawise perang.
                    Lan rangefinders ... kanggo skuadron kapindho padha meh ketoke dijupuk liwat smuggling.
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Saenipun, iku perlu kanggo bisa, contone, liwat Montenegro netral - silihan kanggo tuku kapal (karo kickback) lan transfer luwih saka kapal menyang sekutu Rusia.
                    Bakal luwih murah tinimbang kalah ing perang.

                    Apa "Kawa perang" sing sampeyan tulis, yen wong wicaksana sing paling padhang, persis ing wayah wengi perang, nolak "Nishin" lan "Kosuga" (ing wektu iku padha duwe jeneng Latin-Amerika sing bangga), sing padha. ditawakake sing duwe galangan kapal sing nggawe dheweke? Dheweke menehi cangkang bonus kanggo dheweke, lan mediasi kanggo tebusan kapal penjelajah saka Argentina (lan Chili). Cukup resmi, sah lan sadurunge wiwitan REV.
                    Nanging para penyayang ballerina lan parade kanthi bangga lan ora gelem nolak - dheweke ujar manawa kapal penjelajah iki ora nyukupi kabutuhan Angkatan Laut Rusia.
                    Ya, yen kita mung tuku "Nishin" lan "Kasuga", iki bakal ngganti imbangan daya. Yaps bakal duwe rong kapal penjelajah sing luwih sithik, lan skuadron Rozhdestvensky (padha isih ora bisa ngetutake Arthur sadurunge REV) bakal duwe rong kapal penjelajah lapis baja liyane. Lan dheweke mesthi duwe 9 (sangang) kapal lengkap ing garis perang: papat "Borodinets", "Oslyabya", loro "Garibaldians", "Sisoi the Great" lan "Navarin". . Jawa 10: Sawisé kelangan kapal perang loro, mung ana XNUMX kapal waja kanggo kabeh panggonan lan kasus.
                    Ananging sarèhning Pangeran Paduka ugi nresnani kapal pesiar kalih punika, punapa dene sampeyan malah ngimpi bab Chili lan Argentina kanthi tuku cara "maling". About ... tresna iki banget.

                    Maneh, kesimpulanmu, aku mbaleni maneh, ora ana sing ngarepake perang bakal enggal, program gawe kapal digawe ing taun 1906-7. Ing wektu iki, kabeh warga Borodino mesthine wis ana ing Arthur.
                    Nanging kapal pisanan bisa ngorbanake awake dhewe, tinimbang cepet-cepet bolak-balik. Malah sawetara ijol-ijolan kapal bakal mbantu Rozhdestvensky.
                    1. 0
                      Februari 14 2024
                      Kutipan saka Kartograph
                      , ora ana sing nyana perang bakal diwiwiti, program gawe kapal direncanakake ing taun 1906-7. Ing wektu iki kabeh warga Borodino mesthine wis ana ing Arthur.

                      Sapa sing bakal ngenteni kita ?? Dheweke ora ngenteni.
                      Kasunyatan bilih program gawé kapal Jepang bakal rampung ing taun 1903 wis dingerteni sadurunge. Nanging galangan kapal kita dijamin ora bakal tetep, malah program sing diatur wektu njamin katon jempol kaping 2 ora luwih awal tinimbang 1905. Ing tanggal sing padha, benteng lan nglengkapi Port Arthur kanthi bedhil pesisir kudu rampung. Dadi ing tengah / pungkasan 1903 mung bisa ana 3 Poltava lan loro utawa telu overexposures ing Arthur. Kanggo ngatasi masalah iki, diputusake supaya kapal saka galangan kapal asing. Nanging campur tangan Witte nyuda jumlah kapal sing dipesen. Dadi Crump (USA) wis siyap kanggo mbangun rong kapal perang lan loro kapal penjelajah waja kanthi tenggat wektu sing dibutuhake. Kita mung dhawuh Retvizan lan Varyag waja. Prancis padha siyaga kanggo mbangun loro kapal waja. Nanging tinimbang rong kapal perang, padha mrentahake Tsarevich lan Bayan, dipotong ing syarat-syarat VI lan persenjataan (nanging uga nganggo waja). Ya, telung jinis kapal penjelajah lapis baja ing Jerman. Sanajan perusahaan Shihau ngetung pesen 4 kapal penjelajah kasebut kanthi transfer kabeh dokumentasi kanggo pambangunan 6 liyane ing Rusia.
                      Saben adicara nduweni irama dhewe-dhewe, lan RI ora kalebu irama iki. Yen Jepang ngenteni paling sethithik setengah taun wiwit wiwitan perang, pasangan pisanan Borodino bisa nguatake jempol 1, lan "Oslyabya" uga bakal ana. Nanging nyatane Inggris njaluk supaya Jepang miwiti maneh ing taun 1903, sanalika kapal pungkasan sing dibangun teka ing Jepang. Lan supaya wong Jepang ora tundha, bank-bank AS menehi utangan gedhe kanggo perang. Inggris mbantu tuku "Nishin" "Kasuga". Sawise kuwi bungling karo nilar Garibaldians, kasempatan kita dadi luwih ora kecut. Sanalika sawise teka kapal penjelajah iki ing Jepang, Togo nyerang Arturi lan diblokir ing Chemulpo dening Varyag lan Koreets.
                      1. 0
                        Februari 14 2024
                        Kutipan saka bayard
                        Kutipan saka Kartograph
                        , ora ana sing nyana perang bakal diwiwiti, program gawe kapal direncanakake ing taun 1906-7. Ing wektu iki kabeh warga Borodino mesthine wis ana ing Arthur.

                        Sapa sing bakal ngenteni kita ?? Dheweke ora ngenteni.
                        Kasunyatan bilih program gawé kapal Jepang bakal rampung ing taun 1903 wis dingerteni sadurunge. Nanging galangan kapal kita dijamin ora bakal tetep, malah program sing diatur wektu njamin katon jempol kaping 2 ora luwih awal tinimbang 1905. Ing tanggal sing padha, benteng lan nglengkapi Port Arthur kanthi bedhil pesisir kudu rampung. Dadi ing tengah / pungkasan 1903 mung bisa ana 3 Poltava lan loro utawa telu overexposures ing Arthur. Kanggo ngatasi masalah iki, diputusake supaya kapal saka galangan kapal asing. Nanging campur tangan Witte nyuda jumlah kapal sing dipesen. Dadi Crump (USA) wis siyap kanggo mbangun rong kapal perang lan loro kapal penjelajah waja kanthi tenggat wektu sing dibutuhake. Kita mung dhawuh Retvizan lan Varyag waja. Prancis padha siyaga kanggo mbangun loro kapal waja. Nanging tinimbang rong kapal perang, padha mrentahake Tsarevich lan Bayan, dipotong ing syarat-syarat VI lan persenjataan (nanging uga nganggo waja). Ya, telung jinis kapal penjelajah lapis baja ing Jerman. Sanajan perusahaan Shihau ngetung pesen 4 kapal penjelajah kasebut kanthi transfer kabeh dokumentasi kanggo pambangunan 6 liyane ing Rusia.
                        Saben adicara nduweni irama dhewe-dhewe, lan RI ora kalebu irama iki. Yen Jepang ngenteni paling sethithik setengah taun wiwit wiwitan perang, pasangan pisanan Borodino bisa nguatake jempol 1, lan "Oslyabya" uga bakal ana. Nanging nyatane Inggris njaluk supaya Jepang miwiti maneh ing taun 1903, sanalika kapal pungkasan sing dibangun teka ing Jepang. Lan supaya wong Jepang ora tundha, bank-bank AS menehi utangan gedhe kanggo perang. Inggris mbantu tuku "Nishin" "Kasuga". Sawise kuwi bungling karo nilar Garibaldians, kasempatan kita dadi luwih ora kecut. Sanalika sawise teka kapal penjelajah iki ing Jepang, Togo nyerang Arturi lan diblokir ing Chemulpo dening Varyag lan Koreets.

                        Perang ora diwiwiti saka ngendi wae. Ana alesan kanggo kabeh. Dadi, serangan Jepang ing Pearl Harbor didhisiki dening larangan AS ing pasokan minyak lan bahan strategis liyane. Serangan ing Port Arthur didhisiki dening negosiasi sing gagal. zona pengaruh ing Manchuria.
                        Ing wulan Januari, Kuropatkin nuduh VK Plehve mbantu miwiti perang, sing mangsuli: "Kanggo nyekel revolusi, kita butuh perang cilik sing menang."
                        Tegese, Rusia, sing diwakili dening kelas panguwasa, ora nganggep Jepang minangka mungsuh sing serius.
                        Kamenangan ing perang, utawa ing Manchuria, bisa digayuh tanpa armada, iki sing dituduhake ing perang 1945.
                      2. 0
                        Februari 15 2024
                        Kutipan saka Kartograph
                        Tegese, Rusia, sing diwakili dening kelas panguwasa, ora nganggep Jepang minangka mungsuh sing serius.

                        Sing mesthi wae. Utamane sing dilantik lan pengadilan Sebarites. Kanggo mung madat tamba utawa madman bisa ngirim Rozhdestvensky saka Madagaskar (lan utamané saka Cam Ranh) kanggo break liwat kanggo Vladivostok. Lan nalika investigasi pasca perang wiwit, ing kasus tartamtu, kanggo nggayuh Folly sing paling dhuwur lan paling padhang, meh kabeh tuduhan marang para peserta ing acara kasebut dicabut. Lan Witte langsung mlayu menyang luar negeri. Saka tanggung jawab.

                        Kutipan saka Kartograph
                        Kamenangan ing perang, utawa ing Manchuria, bisa digayuh tanpa armada, iki sing dituduhake ing perang 1945.

                        Ing kene luwih angel, lan ing taun 1904, nalika Sepur Circum-Baikal mung dibangun kanthi kecepatan Stakhanov. Ing Arthur lan Manchuria kurang banget, lan ana uga sawetara persediaan tempur kanggo pasukan kasebut. Utamane cangkang kanggo artileri lapangan. Jepang duwe tentara mobilisasi lan ora duwe masalah karo pasokan. Ing segara, ora ana sing nyegah dheweke nglumpukake pasukan lan nyedhiyakake logistik.
                        Ing taun 1905, pasukan kita ing Manchuria wis nglumpukake pasukan sing cukup, nanging kanggo pasokan mung ana siji cabang CER kanthi ukuran sempit, mula pasokan kanggo serangan uga kudu dikumpulake. Lan ing wektu iki, Jepang bakal rampung nyekel Sakhalin kita, Kamchatka, nyerang Vladivostok utawa ndharat pasukan ing Primorye, mulet pasukan lemah kita ing arah beda.
                        Ora, ing perang kasebut, suksese diputusake kanthi dominasi ing segara.
                        Lan ing taun 1945, Jepang meh ora duwe armada maneh (kaya kita ing Timur Jauh), nanging dheweke duwe jalur lebar Trans-Siberia Railway lan tentara darat paling apik ing donya.
                        Wiwitan saka kekalahan perang ing Jepang kedadeyan nalika, kanthi salah ngevaluasi niat lan kemampuan mungsuh (kalebu sekutu, mesthi), Republik Ingushetia mutusake ora nyambungake rencana dhewe kanggo nguatake pasukan kita ing Jauh. Wetan arep ngrancang ngrembakane wadyabala lan angkatan laut Jepang. Sing, wis ing tingkat 1895-1896.
                        Ing taun 1898, dheweke wis ngerti yen dheweke ora kejawab prau lan wiwit pesen kapal ing luar negeri. Nanging Witte omnipresent nyilikake impact saka efforts lan minangka asil kita tak kabeh kita tak. Kalebu cangkang lan bahan peledak sing ora ana gunane.
                    2. 0
                      Februari 14 2024
                      Kutipan saka Kartograph
                      Nanging sing pisanan bisa ngorbanake awake dhewe

                      Ora ana kasus, Arthur nyekel dheweke. Lan padha ora bisa njupuk perang tanpa rong kapal perang anyar.
                      Kutipan saka Kartograph
                      Malah sawetara ijol-ijolan kapal bakal dadi bantuan kanggo Rozhdestvensky

                      Rozhdestvensky teka kanggo ngluwari, lan ora pasukan timer cekap. Arthurian wis nyebabake karusakan sing nggumunake ing Togo, nglelebke loro kapal perang karo ranjau. Yen ora ana Petropavlovsk kita, sing enggal dibubarake karo Makarov ing kapal, banjur sawise ndandani kapal perang kita bakal duwe kesempatan apik kanggo perang karo pasukan utama Togo. Lima kapal perang lengkap + loro overexposure lan Bayan nyedhiyakake 8 kapal lapis baja saka garis perang. Nglawan 4 kapal perang + maksimal 5 kapal penjelajah waja Togo (3 kapal penjelajah waja liyane njaga detasemen Vladivostok). 8 mungsuh 9, nanging kanthi kauntungan serius kanggo kita ing syarat-syarat kaliber utama. Dadi bakal bisa perang, utamane karo Makarov. Nanging Makarov seda bebarengan karo kapal perang. Lan karo 7 kapal bisa perang mung ing tutup baterei gisik. Nanging cukup bisa ngenteni Rozhdestvensky ... Yen dheweke mlaku langsung menyang dheweke. Duwe uga 7 kapal perang, kalebu Oslyabya.
                      Nanging dheweke ngubengi Afrika, ora ketemu cruiser, mateni mesin kapal, kesel kru lan telat!
                      Lan iki kunci - yen "Nishin lan" Kasuga karo kita, Rozhdestvensky bakal langsung menyang Arthur, lan malah tanpa ketemu 1st Toe, kang gampang (sanajan paling kamungkinan karo perang) menyang Arthur ing dhewe. karo Togo ing sikil sing padha!! Kanthi salah sawijining skuadron sampeyan!
                      Nanging Witte ora ngidini iki bisa ditindakake. Dheweke nahan Oslyabya ing Suez, nyegah supaya ora teka ing Arthur, dheweke ora ngidini tuku Garibaldians, dheweke ora ngidini Rozhdestvensky langsung menyang Arthur kanthi march dipeksa, njanjeni dheweke "penjelajah eksotis".
                      Sawise iki, ora kaget yen Rozhestvensky mbuwang teropong ing ngarep Tsushima.

                      We rampung analisis. RI ora bisa menang perang kasebut amarga komposisi lan kualitas kekuwatan iki:
                      - raja sing main goblok lan ora ngontrol sapa-sapa,
                      - paman Agustus sing mung kasengsem ing dhuwit (dhuwit gedhe) lan ballerinas,
                      - lan Witte, sing uncontrollably weaved machinations kang.
                2. +1
                  Februari 9 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Lan apa sing bakal nyegah dheweke nindakake kabeh kaya ing urip nyata? Pira kapal sing siap tempur ing baris kasebut bakal tetep ana ing TOE 1st kanthi kedadeyan Rozhdestvensky?

                  Persis minangka akeh sing mlebu Segara Kuning kanggo terobosan. Mung Bayan sing paling mungkin isih utuh tanpa diunekake dening tambang.
                  Nanging ing Segara Kuning timbangan nasib goyah.
                  Rozhdestvensky duwe nomer sing padha (7 kapal lapis baja saka garis perang).
                  Mung saiki skuadron kaping 2 bakal teka, ora kesel karo kendharaan sing rusak lan ganggang ing weteng, nanging seger, tanpa tundha - liwat Suez lan Samudra Hindia, tanpa mandheg ing cedhak Madagaskar lan Cam Ranh. Ing wayahe nalika pasukan utama Togo wis lungse amarga layanan terus-terusan lan nongkrong ing roadstead cedhak Formosa. Lan tanpa pengalaman pertempuran ing Segara Kuning. Lan iku penting.
                  Lan detasemen Vladivostok durung dikalahake ing perang karo kapal penjelajah lapis baja mungsuh, lan ora ngalami kerugian. Lan dheweke kudu dikendhaleni.
                  Ngerti ta? Sing kudu dipérang dadi TIGA arah sing kapisah. Nanging sampeyan ora bisa ninggalake iku unattended - padha bakal pindhah menyang segara malah saka Vladik, malah saka Arthur, lan nyerang pasukan cahya nutupi sumber pasukan lemah. Sampeyan kudu ninggalake paling ora telung kapal penjelajah waja ing kana ...
                  LAN ?
                  Ana tetep saka 7 nganti 9 kapal ing Togo (siji utawa loro mesthi bakal didandani ing wektu iku, sanajan kanggo wektu cendhak) mungsuh 7-8 ing Arthur lan 7 ing Rozhdestvensky. Senadyan kasunyatan sing ing syarat-syarat kaliber utama kita duwe kauntungan ing saben klompok kapal.
                  Tegang?
                  Dadi mbayangno yen kanthi pendekatan skuadron Rozhdestvensky (lan mung inti tempur + cruiser kacepetan dhuwur kanggo pengintaian sing bakal teka), skuadron Arthurian mlebu ing dalan njaba ...
                  Apa sing kudu ditindakake Togo? Nyerang karo pasukan kasedhiya, teka ing serangan saka batre pesisir, utawa nilar kabeh kanggo ketemu Rozhdestvensky?
                  Ayo dadi ngomong kang milih opsi kapindho lan dadi kanggo ketemu Rozhestvensky karo kabeh sangang kapal saka garis perang.
                  Apa sing ditindakake skuadron Arthurian?
                  Sing bener - dheweke banjur sabanjure. Kanthi kabeh wolung panji (karo Bayan) Ing kadohan aman, mesthi, lan malah metu saka ngarsane.
                  Apa sing kudu ditindakake Togo? Nguripake lan perang? Skuadron 1 bakal nampa nalika mundur menyang Port Arthur ... njupuk detasemen Togo karo. Arthur ora adoh, perang ora elek, pasukan meh padha.
                  Lan ing wektu iki Rozhdestvensky inexorably nyedhak karo pitu kapal saka baris perang. Dheweke nyedhaki Arthur.
                  Yen Togo cepet-cepet menyang Rozhdestvensky, skuadron 1 bakal teka ing sabanjure lan kenek ing buntut. Lan nggabungake pasukan, loro skuadron bakal bebarengan nyerang Togo splintering lan wani.
                  Nanging Togo tetep ora duwe pengalaman gelut ing Laut Kuning !!
                  Lan kaya sing sepisanan, dheweke bakal njupuk senjata piercing waja, sing ora medeni banget kanggo kapal kita. Padha ora penetrated waja malah sapisan, lan efek dhuwur-mbledhos sing luwih murah.
                  Pethel, anvil lan... walnut.
                3. -2
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Pira kapal sing siap tempur ing baris kasebut bakal tetep ana ing TOE 1st kanthi kedadeyan Rozhdestvensky?

                  Aku mikir dheweke bakal teka sadurunge perang skuadron 1 ing Segara Kuning. Sing, kabeh kapal utama bakal ing layanan: "Retvizan" lan "Tsesarevich" wis didandani, "Poltava" kabeh ing urutan apik, loro "Peresvet" ing mode pertempuran lengkap (bow 6" dikirim menyang ngarep lan tangi), lan "Bayan" isih utuh - ora tatu, ora diunekake dening tambang. Total 2 + 3 + 2 + 1 = 8 - wolung kapal saka garis perang bisa dilakokake dening skuadron 1. Lan iki pasukan sing cukup kuat nglawan papat kapal perang sing isih ana lan wolung kapal penjelajah saka garis perang Toga. Sawise kabeh, dheweke kudu njaga paling ora telung kapal penjelajah waja nglawan kapal penjelajah Vladivostok, lan ora bisa kurang. Sawise kabeh, kapal penjelajah Vladivostok durung diserang nalika nyoba tekan titik pertemuan nalika perang ing Segara Kuning. Durung ana tawuran. Total, Togo duwe maksimal 9 kapal ing garis perang. Maksimum amarga ndandani kedadeyan saka wektu kanggo wektu, amarga kapal duwe layanan sing angel.
                  Dadi - 9 kapal Toga nglawan 8 kapal skuadron 1, lan nglawan 7 kapal garis (4 Borodino, "Oslyabya", "Sisoy the Great", "Navarin") Rozhdestvensky.
                  Upamane Rozhdestvensky menyang Arthur, ninggalake kapal pasokan sing dijaga dening kapal penjelajah cahya lan tambahan, ujare, ing Cam Ranh. Dheweke duwe siji cruiser cahya karo dheweke kanggo pengintaian. Dadi kanggo terobosan ing Arthur.
                  Loro-lorone detasemen kapal kita (loro skuadron) luwih murah tinimbang jumlah panji, nanging luwih unggul tinimbang bedhil utama. Lan kapal-kapal Togo wis cukup kesel saka layanan sing terus-terusan, kru kesel, kapal-kapal wis mbutuhake pangopènan, lan liya-liyane kudu didandani.
                  Lan Jepang isih durung duwe pengalaman perang ing Segara Kuning. Mulane, dheweke bakal njupuk kanthi tepat karo senjata waja-tindik, sing ora medeni banget kanggo kapal-kapal kita - ora bakal nembus waja, efek bledosan dhuwur ora cukup kanggo fatal.
                4. -2
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Yen aku wis ngetung Togo kanggo 1st TOE, dheweke isih ora ana panggonan, lan dheweke ora bakal adoh. Lan dheweke bakal ketemu pasukan Rozhdestvensky ing Segara Kuning, nang endi wae ing podo karo.

                  Eh, skuadron 1 karo Retvizan lan Tsesarevich sing didandani, lan karo Bayan urip, bisa akeh. nglirik
                  Coba bayangake yen Arthur diakoni minangka wektu lan papan rendezvous. Lan ing sawetara dina padha pindhah karo kabeh pasukan utama menyang gropyokan njaba.
                  waduh . lol Apa sing kudu ditindakake Toga? (lan dheweke ngadeg ing cedhak Formosa)
                  Rush menyang perang?
                  Ya, gampang - welcome menyang baterei pesisir lan bank-bank tambang. Kaya sing diomongake, ayo nari.
                  Nanging banjur Toga ngerti yen Rozhestvensky nyedhak. Dheweke bisa uga wis dikepung dening kapal penjelajah tambahan ... Lan Toga cepet-cepet nemoni dheweke.
                  Apa sing ditindakake skuadron Arthurian?
                  Lan dheweke gerakane sawise wong! Kanthi cruisers tutup lan malah ngrusak. lol Lan apa sing kudu ditindakake? Nguripake lan pindhah menyang perang?
                  Замечательно ya Arthurian nampa perang, nanging mundur menyang Arthur, nggodho Toga menyang bank-bank tambang lan ing meriem pesisir.
                  Kangge, Rozhdestvensky GOES. Nyedhaki.
                  Ngidoni Arthurians lan cepet-cepet cepet (kanggo break adoh) menyang skuadron 2nd?
                  Sawise ember kobong, kepiye carane bisa perang kanthi kacepetan maksimal? Ya, lan skuadron 1 isih ngetutake, lan yen ana perang karo Rozhdestvensky, bakal kenek buntute, lan kanthi nggabungake pasukan, mesthine bakal ngalahake dheweke.
                  Aku ngelingake sampeyan yen ora ana perang ing Segara Kuning lan Jepang durung nggawe kesimpulan. Dadi pranyata palu (sumur... palu) teka saka kidul, lan anvil ditarik munggah saka lor. Lan ora ketompo carane dadi metu, Rozhdestvensky bakal tekan Arthur. Banjur kabeh owah-owahan. Tentara Jepang ing sangisore Arthur ora duwe pasokan liwat segara (lan ora ana pasokan liyane - ora ana jalur sepur saka Korea. Lan wiwit entek uap. Sauntara iku, lagi disetrika dening artileri angkatan laut. Uga, Formosa wis ora nyaman - pasukan gabungan saka Armada Pasifik, disebarake ing detasemen ing sadawane kecepatan. Borodino + "Retvizan" karo "Tsesarevich" + telung "Peresvet" - detasemen kacepetan dhuwur, lan karo wong-wong mau "Bayan". "Poltava" + " Sisoy the Great" + "Navarin" - detasemen tambahan operasi bebarengan karo pisanan, nanging ing Ing acara saka perang ing kacepetan dhuwur, bisa tiba konco ... Ana mung 15 pennants, kang mung siji cruiser (lan Peresvet, mesthi, sing ana ing antarane), lan 11 kapal perang.
                  Lan padha miwiti mburu Togo.
                5. -3
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  2nd TOE minangka skuadron tempur tunggal.

                  Dheweke duwe masalah karo cangkang, dheweke durung ngerti, nanging perang bakal nuduhake. Lan bisa uga ana sing kudu ditindakake, nanging Arthur wis duwe kekuwatan sing kuat. Sing nyedhiyakake pengawal kanggo kapal pasokan, kapal penjelajah lan pemusnah saka skuadron 2 lan Arthur. Lan wiwit kerja ing komunikasi lan pangkalan pasokan / pelabuhan tentara darat Jepang. Dheweke ditindhes saka Arthur (tanpa pasokan, dheweke ora bakal suwe lan bakal ditarik maneh menyang pasukan utama. Dheweke mesthi ora duwe wektu kanggo Arthur. Lan pasukan utama Armada Pasifik ngusir Togo saka Formosa lan Dheweke duwe tugas siji - nglindhungi rute, pelabuhan lan pangkalan pasokan ing Korea. Lan sawise sawetara wektu, pasukan serangan Armada Pasifik teka ing Korea. Lan sing paling menarik diwiwiti - perang maneuver ing segara. Jepang duwe " dhuwur-kacepetan wing "- 6 dhuwur-kacepetan cruisers saka garis perang. Lan padha bisa tansah break kadohan lan evade perang.
                  Padha bisa. Nanging kapal perang Togo lan loro Garibaldian - NO. Dadi iki mung maneuvering lan break adoh ing peteng. Nanging Toga ora bakal tahan perang karo baris kita 15 kapal, 11 kang kapal perang. Lan armada kita wiwit beroperasi ing cedhak Korea, ngrusak pelabuhan lan pangkalan Jepang, nyegat konvoi pasokan, njupuk piala lan hadiah ... lan tansah njaga pasukan utama ing ajiné.
                  Tentara darat Jepang wiwit nandhang sangsara. Lan Tentara Rusia ing Manchuria lan ing Timur Jauh sacara sakabèhané tuwuh liwat bala bantuan ing sadawane Railway Trans-Siberia. Lan yen ana cukup kekuatan, Yaps bakal rampung. Titik paling dhuwur kita bakal pas karo sing paling ngisor.
                  Nanging skuadron 3rd Nebogatov uga nyedhak. Kang katon ridiculous ing Tsushima. Nanging kanggo blokade angkatan laut, dhukungan pasukan darat, pendaratan, perlindungan pangkalan angkatan laut lan tujuan tambahan liyane, iki minangka sumber sing migunani banget. Lan karo skuadron 3rd, ora mung kapal sumber bakal cocok, nanging uga ... bab divisi saka pasukan seger - iku ora kabeh babagan straining Trans-Siberia. Lan yen ing wektu iku mungsuh isih ana ing Liaodong, banjur divisi iki, wis nguatake garnisun, bakal ndharat ing Dalny, nguatake saka tanah lan ngusir mungsuh saka "wilayah Liaodong asli".
                  1. 0
                    Februari 14 2024
                    Kutipan saka bayard
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    2nd TOE minangka skuadron tempur tunggal.

                    Dheweke duwe masalah karo cangkang, dheweke durung ngerti, nanging perang bakal nuduhake. Lan bisa uga ana sing kudu ditindakake, nanging Arthur wis duwe kekuwatan sing kuat. Sing nyedhiyakake pengawal kanggo kapal pasokan, kapal penjelajah lan pemusnah saka skuadron 2 lan Arthur. Lan wiwit kerja ing komunikasi lan pangkalan pasokan / pelabuhan tentara darat Jepang. Dheweke ditindhes saka Arthur (tanpa pasokan, dheweke ora bakal suwe lan bakal ditarik maneh menyang pasukan utama. Dheweke mesthi ora duwe wektu kanggo Arthur. Lan pasukan utama Armada Pasifik ngusir Togo saka Formosa lan Dheweke duwe tugas siji - nglindhungi rute, pelabuhan lan pangkalan pasokan ing Korea. Lan sawise sawetara wektu, pasukan serangan Armada Pasifik teka ing Korea. Lan sing paling menarik diwiwiti - perang maneuver ing segara. Jepang duwe " dhuwur-kacepetan wing "- 6 dhuwur-kacepetan cruisers saka garis perang. Lan padha bisa tansah break kadohan lan evade perang.
                    Padha bisa. Nanging kapal perang Togo lan loro Garibaldian - NO. Dadi iki mung maneuvering lan break adoh ing peteng. Nanging Toga ora bakal tahan perang karo baris kita 15 kapal, 11 kang kapal perang. Lan armada kita wiwit beroperasi ing cedhak Korea, ngrusak pelabuhan lan pangkalan Jepang, nyegat konvoi pasokan, njupuk piala lan hadiah ... lan tansah njaga pasukan utama ing ajiné.
                    Tentara darat Jepang wiwit nandhang sangsara. Lan Tentara Rusia ing Manchuria lan ing Timur Jauh sacara sakabèhané tuwuh liwat bala bantuan ing sadawane Railway Trans-Siberia. Lan yen ana cukup kekuatan, Yaps bakal rampung. Titik paling dhuwur kita bakal pas karo sing paling ngisor.
                    Nanging skuadron 3rd Nebogatov uga nyedhak. Kang katon ridiculous ing Tsushima. Nanging kanggo blokade angkatan laut, dhukungan pasukan darat, pendaratan, perlindungan pangkalan angkatan laut lan tujuan tambahan liyane, iki minangka sumber sing migunani banget. Lan karo skuadron 3rd, ora mung kapal sumber bakal cocok, nanging uga ... bab divisi saka pasukan seger - iku ora kabeh babagan straining Trans-Siberia. Lan yen ing wektu iku mungsuh isih ana ing Liaodong, banjur divisi iki, wis nguatake garnisun, bakal ndharat ing Dalny, nguatake saka tanah lan ngusir mungsuh saka "wilayah Liaodong asli".

                    Fantastic, kaya ngono dheweke
                    1. 0
                      Februari 14 2024
                      Ana repetitions ana, Aku panginten komentar wis ilang. Saiki aku katon - ya, aku nggawe akeh teks.
                      Kutipan saka Kartograph
                      Fantastic, kaya ngono dheweke

                      Iku kaya game kertu markas. nalika opsi beda dianggep lan sing paling optimal nggoleki.
                      Nanging ing kasunyatane RI iku, apa sing dicritakake ing ndhuwur meh ora bisa ditindakake.
                6. 0
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Yen kita nggunakake kaya iki, ing ngendi kita ndandani?

                  Ing Arthur, Dalniy (sawise mardika) lan ing Vladivostok.
                  Miturut cara, babagan - Vladivostok. Sawise wiwitan basis data ing pesisir Korea, panyebaran armada Yap lan putus komunikasi, komunikasi karo Vladivostok dibalekake.
                  Apa sing ana ing Vladivostok?
                  Lan ing kana kita duwe detasemen kapal penjelajah. Ing wektu kasebut, "Bogatyr" bisa uga wis rusak ing watu (utawa mungkin ora, aku ora ngelingi kapan), nanging mesthi ana telung kapal penjelajah gedhe lan durung diserang. Kanggo garis paprangan, kekuwatane kaya-kaya (sanajan bisa migunani ing garis umum), nanging minangka raiders, kanggo blokade, lan minangka bagéan saka pasukan utama, +3 pennants ... total wis ana. 18 pennants saka pasukan utama. Lan iki wis serius.
                  Dadi apa sing kita tindakake?
                  Lan kita ngumpulake kabeh kapal Dobroflot, kabeh kapal hadiah lan malah sawetara saka cruisers tambahan (iki ateges steamships dibalèkaké, lan cepet ing) lan ngatur landing TROOP saka Vladivostok kanggo ... Chemulpo! Lan ing sawetara pelabuhan liyane, ing ngendi Jepang ngatur persediaan kanggo tentara darat. Kita manggoni pelabuhan kasebut, njupuk kabeh piala lan hadiah lan ngatur pertahanan marang pasukan darat Jepang yen nyoba mundur. Kanthi dhukungan saka Angkatan Laut, mesthi.
                  Yaiku - dalan kanggo mundur menyang tanah Jepang wis dipotong. Pelabuhan Korea (malah Chemulpo) dadi pangkalan operasional Armada Pasifik, garnisun ing pelabuhan Korea dibangun, lan sumber basis pasokan kanggo pasukan Jepang digunakake kanthi aktif. Pembentukan pasukan terus ing sadawane segara lan Trans-Siberia Railway. Kaya sing kita eling, ing taun 1905, Republik Ingushetia wis nglumpukake klompok yuta sing kuwat ing Timur Jauh, nanging transfer kita wis ditindakake liwat segara.
                  Lan ora ana wong ing donya sing ngritik Rusia maneh ... kabeh wong ndeleng Bear Rusia sing munggah. Lan padha wiwit gumun.
                  Ing Manchuria lan Korea, tentara Jepang dirusak lan dicekel.
                  Blokade angkatan laut lengkap.
                  Kekuwatane armada Jepang lebur. Loro ing tabrakan pertempuran, lan amarga nyandhang lan luh lan kacilakan sak racing ing kacepetan maksimum (lan padha kudu).
                  Inggris lan Amerika wiwit golek alesan kanggo rembugan kanggo nylametake Jepang saka kekalahan lan kekalahan.
                  Lan kita nyiapake landing ing Hokkaido. , Gendéra Rusia munggah ing Kapuloan Kuril.
                  Rembugan diwiwiti ing ... Jindao minangka koloni Jerman ing China.
                  Bisa ing Berlin.
                  Basis data ora mandheg nganti kabeh panjaluk kita wis rampung.
                  Demilitarisasi. Denazifikasi. Ya, Kapuloan Kuril lan Hokkaido mesthi duweke, iki suci - sawise kabeh, aku kekancan karo keturunan Yesaul Shabalin nalika isih cilik. Dheweke manggon ing desa karo simbah liwat pager.
                  Piye kabare Rasteryaev (?) - "Yagene mripatmu salah, cak \ Cepet bali menyang pulo."
                  Lan kebebasan kanggo Ainu - dheweke dadi subyek, kita bakal mulihake kewarganegaraan. keprungu
              2. 0
                Februari 10 2024
                Banget optimistis.
                Lan saiki dheweke ora bakal nglilani aku menang. Imbangan daya lan niyat ing donya. Ana sing nyekel kumis. Lan kanggo neraka .. Kabeh donya ing reruntuhan, iku mung guyon saka militer kita.
                Lan politik minangka seni sing bisa ditindakake.

                Singkatnya, potensi ...
                Ora nglawan Jepang, nanging nglawan kepentingan liyane ing Timur Jauh lan China
                1. 0
                  Februari 10 2024
                  Kutipan: antivirus
                  Ora nglawan Jepang, nanging nglawan wong liya

                  ya
                  Kutipan: antivirus
                  Lan saiki dheweke ora bakal nglilani aku menang.

                  Jagad iki rusak kabeh, nanging sampeyan tetep.
                  Lan swasana ati sing apik kanggo sampeyan.
          2. 0
            Februari 9 2024
            Kutipan saka bayard
            Proyek "Pangeran Potemkin" (mung nganggo kendaraan 15 - 000 hp, kaya "Borodino") luwih prasaja ing eksekusi, nduweni waja sing paling apik nalika iku, lan luwih apik bersenjata (16 bedhil enem inci mungsuh 000 "Borodino). " kanthi tingkat geni sing luwih murah) lan mulane kapal perang kasebut bakal dibangun luwih cepet.

            Sing, proyek anyar kudu piye wae crammed menyang awak "Chernomorets" CMU saka "Baltik". Iki setaun setengah nganti rong taun.
            Kutipan saka bayard
            mulane kapal perang kuwi bakal digawe luwih cepet

            Hmmm ... "Potemkin" butuh 6 taun kanggo mbangun sadurunge telat sing disebabake dening wiwitan perang nuklir. Lan isih durung rampung. "Borodintsy" nyerah menyang armada ing 3-4 taun (paling cepet dibangun dening "Baltzavod").
            1. 0
              Februari 9 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              Sing, proyek anyar kudu piye wae crammed menyang awak "Chernomorets" CMU saka "Baltik".

              Ora. Sampeyan perlu kanggo mbangun "Retvizans" ing Baltik karo casemates artileri tambahan saka "Potemkin". Deleng "Potemkin" lan "Retvizan" - iki minangka proyek sing padha, mung Crump njupuk proyek "Potemkin" ing wangun sing rada durung rampung (mung miturut arsitektur saka casemates saka bedhil 6".
              Kutipan: Alexey R.A.
              "Potemkin" njupuk 6 taun kanggo mbangun sadurunge telat sing disebabake dening wiwitan perang nuklir. Lan isih durung rampung.

              Potemkin dibangun ing galangan kapal anyar sing durung duwe pengalaman utawa personel sing berpengalaman. Ing Baltik, proyek iki ("Retvizan" karo "Potemkin" casemates) bakal dibangun luwih cepet tinimbang arsitektur lan teknis Komplek "Borodino". Deleng ing wangun elaborately mlengkung saka "Tsarevich" lan "Borodino", ing sawijining 6 (!!) 6 "menara kaliber karo kabeh mekanisasi lan mbengkongaken piring waja, lan banjur ing wangun ketat lan laconic saka "Retvizan". Ing wektu sing padha, artileri casemate duwe tingkat geni sing luwih apik, lan sistem leladen Potemkin minangka sing paling apik ing donya nalika iku.
              Crump ngapresiasi iki. Lan kapal kasebut dibangun kanthi cepet lan efisien. Lan ternyata ayu banget, harmonis lan tanpa frills Prancis a la airship.
              Sampeyan ndeleng bagean casemate saka "Potemkin" ... sampeyan bakal tresna.
              Iki carane kudu wis dibangun. Ing Baltik karo mobil Prancis. Lan ing Piala Donya karo mobil padha, lan ora karo Inggris lawas, kang dibangun Poltava.
              1. 0
                Februari 9 2024
                Kutipan saka bayard
                Potemkin dibangun ing galangan kapal anyar sing durung duwe pengalaman utawa personel sing berpengalaman.

                Hmm ... "Potemkin" dibangun dening Nikolaev Admiralty - ing Boathouse padha No.
                Kutipan saka bayard
                Ing Baltik, proyek iki ("Retvizan" karo "Potemkin" casemates) bakal dibangun luwih cepet tinimbang arsitektur lan teknis Komplek "Borodino".

                Ing Baltik Plant bisa. Lan Admiralty tradisional bakal tundha construction sawijining.
                Lan iki yen Kementrian Perhubungan lan Perhubungan durung campur tangan babagan perkara kasebut. Ing kene, minangka conto sing apik babagan efisiensi departemen iki:
                Contone, ing Agustus 1895, rong taun sawisé diluncurake, pembangun ora bisa nginstal ventilasi ing kapal amarga ora ana gambar. Lan mung ing November 1894, nalika "Telung Wong-Wong Mursid" wis ditransfer kanggo rampung luwih saka Nikolaev kanggo Sevastopol, Komite Technical Marine mutusaké ing jinis menara conning kanggo pungkasanipun miwiti nggawe waja kanggo iku.
                1. -1
                  Februari 9 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  . "Potemkin" dibangun dening Nikolaev Admiralty - ing Boathouse padha No.

                  Mbok menawa aku bingung karo dermaga anyar ing ngendi Potemkin lagi rampung, nanging cetha yen kapal sing kerumitan kaya mengkono dibangun kanggo pisanan. Lan proyek kasebut dirampungake sajrone konstruksi.
                  Kasunyatane yaiku "Potemkin" sing mesthine dadi jinis tunggal kanggo Armada Baltik lan Segara Ireng, wiwitane jinis iki diarani "Peresvet sing luwih apik", nanging mesthine dadi kapal perang kanthi tingkat dhuwur. pangayoman, maximally bersenjata lan ... duwe kacepetan 18 kelenjar Nanging ora ana mobil kuwi ing Republik Ingushetia. Mung mobil Inggris lawas kanthi kapasitas 10 - 000 hp ing versi rong batang sing kasedhiya. Iki persis sing disedhiyakake ing seri Segara Ireng "Potemkins \ Panteleimons". Nanging iki pancen ora cocok kanggo Armada Pasifik. Pramila Kramp diundang, sing ora mung nggawe rong kapal perang kanthi kacepetan nganti 11 knot lan loro kapal penjelajah lapis baja kanthi kecepatan 000 knot (kendaraan kanthi kapasitas 19 hp), nanging uga nransfer kabeh teknis. dokumentasi lan proses teknis, kanggo mbantu modernisasi galangan kapal Rusia lan mbangun ing Port Arthur minangka galangan kapal modern bebarengan karo kanca sing mbangun galangan kapal kasebut). Lan ya - uga mbangun 21 penghancur.
                  Panjenenganipun nglampahi akèh wektu (luwih saka setahun) ing St. Dheweke pengin nggawe kapal penjelajah nggunakake Asama minangka basis, dheweke khusus menyang Inggris kanggo ngluncurake Asama menyang banyu, banget inspirasi karo arsitektur lan mobil lan janji bakal luwih apik (mulane dheweke ngrancang mobil kanthi 20 hp lawan 000). hp ana) \s saka "Asama") ).
                  Banjur wong Prancis teka lan, liwat "Rothschild Rusia," kanthi cepet nemokake pendekatan kanggo wong sing paling misuwur ... kanthi suap, ngyakinake supaya menehi kontrak Crump marang dheweke. Crump nesu, ana skandal gedhe, lan diputusake kanggo pamisah kontrak. Nanging amarga kapal Prancis luwih larang, Crump kepeksa ngedhunake rega, lan isih dhawuh, saliyane kapal perang (kanggo 8 yuta rubles!), mung cruiser lapis baja.
                  Iku medeni kanggo mikir apa bakal kedaden yen kabeh pesenan wis pindhah menyang Prancis, amarga padha ora duwe situs construction free lan meh ngrusak pesenan sing setengah ukuran. Lan pirang-pirang skandal nalika konstruksi ...
                2. -2
                  Februari 9 2024
                  Solusi optimal yaiku pilihan proyek Kramp - kapal perang kanthi kacepetan 19 knot. Kajaba iku, mung nggawe kapal perang (4 potongan). Banjur paling ora loro mau mesthi bakal rampung ing Armada Pasifik sadurunge wiwitan perang nuklir, lan loro liyane bakal dijamin dadi bagéan saka skuadron 2 Rozhdestvensky.
                  Menapa malih, iku perlu kanggo Prancis nemtokke, yen ora kabeh jinis kapal perang kita, banjur sistem gegaman lan casemate panggonan meriem 6 ". Sing padha "Potemkin" ing awak saka "Tsarevich". Lan mbok menawa. mung loro battleships Ing kasus Yen ana apa-apa, kita ilang pesenan saka gedhene liyane ing syarat-syarat dhuwit wiwit wiwitan perang, lan kita dhewe dibangun miturut rancangan Kramp, karo bantuan ing reconstruction lan pangembangan pangolahan technical.
                  Lan ing wiwitan perang, Armada Pasifik bakal nampa paling ora 6 kapal perang anyar kanthi kacepetan 18-19 knot (Prancis ora bakal menehi luwih saka 18 knot), telung Poltava lan telung Peresvet ("Oslyabya bakal temtunipun saged tekan ing kana, yen dudu intrik Witte, sing njaluk supaya "pemusnah sing wis kadhaptar" diseret ing mburi Oslyabya, sing ora bisa dicocogake karo lelungan kasebut nyabrang samodra. Iku katon omong kosong, nanging yen sampeyan maca. telegrams menyang kapal ing Suez, rambute bakal ngadeg ing mburi karo nesu - apa kang dilakoni.
                  Lan yen "Garibaldians" uga wis dituku saka Italia (Nisan lan Kasuga), banjur skuadron 2 bakal luwih saka nggegirisi.
                  Apa yen padha netepi tembung lan dhawuh ora ONE Novik, nanging PAPAT, minangka Originally sarujuk? Lan dheweke ora bakal nyolong dokumentasi teknis, nanging bakal nampa bebarengan karo proses teknis lan pitulungan kanggo nguwasani produksi? Sawise kabeh, iki ngrancang kanggo mbangun 10 cruisers cahya kuwi ing Armada Pasifik. !
                  Lan wojo "Bogatyrs" lan "Askolds" bisa dipikolehi ora siji, nanging loro cruisers - sadurunge REV! Lan mbangun liyane dhewe.
                  Ana kemungkinan pesenan kasebut lan kapal bakal teka ing wektu sing tepat. Lan sejarah mesthi beda banget.
                  Nanging kanggo iki, dudu "wong enom sing ora duwe pikiran" sing kudu lenggah ing dhampar, nanging BOJO karo Will lan Alesan sing cocog karo papan lan pangkat.
                3. -1
                  Februari 9 2024
                  P.S.
                  "Retvizan" ora tekan 19 knot ing tes mung amarga irrationality ngawut-awut, ana mung ora cukup wektu kanggo Pabrik lan nginstal anyar. Wektu ngginakaken siji lan setengah taun klumpukan ing Admiralty, persetujuan lan nunggu completion saka project Potemkin. Jepang, sawise nampa Retvizan minangka piala, ndandani, ngganti baling-baling lan gampang ngirim 19 knots. Sawise kabeh, ing shafts wis daya saka 17 hp.
              2. +3
                Februari 10 2024
                Kutipan saka bayard
                Deleng "Potemkin" lan "Retvizan" - iki minangka proyek sing padha

                ya wis. Mung siji karo forecastle, lan liyane dek Gamelan, lan dadi siji kanggo siji))
                1. -1
                  Februari 10 2024
                  Quote: pelaut senior
                  ya wis. Mung siji karo forecastle, lan liyane dek Gamelan, lan dadi siji kanggo siji))

                  Inggih, dhasaripun sami. Kajaba iku, Crump diwenehi carte blanche kanggo improvisasi, amarga dheweke dhewe ora duwe proyek sing wis siap. Dadi dheweke njupuk karya sing durung rampung lan digawe. Ternyata cukup apik. Iku tega sing amarga rush, padha ora nglilani kula ngganti ngawut-awut.
                2. 0
                  Februari 10 2024
                  Miturut cara, katon ing seri saka Amérika Maine-kelas kapal perang (miturut mratelakake panemume), dibangun sawise Retvizan - siji kanggo siji Potemkin.
                  1. 0
                    Februari 10 2024
                    Kutipan saka Rakovor
                    "Man" (miturut pendapat), dibangun sawise "Retvizan" - siji ing siji "Potemkin".

                    Inggih, ora siji ing wektu lan ora sawise.
                    "Men" wiwit dibangun ing Februari, lan "Retvizan" ing Juli 1899
          3. +4
            Februari 9 2024
            Kutipan saka bayard
            Ing wektu sing padha, Witte nemokake dhuwit akeh kanggo pangembangan pelabuhan Dalny TRADE. Where dock dibangun, lan kutha kabèh saka ngeruk lan karo kabeh infrastruktur.

            bener. Amarga tanpa Dalny ora ana titik ing salah siji Port Arthur utawa Railway Moscow Selatan - sing dadi dalan sing ora ana.
            Kanggo kabeh jogèd ing saubengé Kwantung mung ana ing sawijine syarat - panggunaan komersial tanah sing dijupuk saka Jepang. Port Arthur mung minangka tutup kanggo pelabuhan komersial paling gedhé ing Kakaisaran, Dalny (kira-kira turnover kargo sing mesthine ngluwihi pelabuhan St. Petersburg).
            Kutipan saka bayard
            Nanging Dalny ora dikuwatake nganggo baterei pesisir lan garnisun sing cukup ora dipasang.

            Pertahanan Dalny yaiku Port Arthur, sing ana ing cedhake, kanthi armada. Tanpa iku, ora ketompo carane akeh baterei lan bèntèng sing mbangun, nasib Dalny bakal mbaleni Port Arthur.

            Lan para pelaut, sing wis nangis amarga kekurangan dhuwit, luwih becik ngethok nganggo bootstrap. Pira regane rekonstruksi Libau ing kana? nglirik
            1. +3
              Februari 9 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              bener. Amarga tanpa Dalny ora ana titik ing salah siji Port Arthur utawa Railway Moscow Selatan - sing dadi dalan sing ora ana.
              Kanggo kabeh jogèd ing saubengé Kwantung mung ana ing sawijine syarat - panggunaan komersial tanah sing dijupuk saka Jepang. Port Arthur mung minangka tutup kanggo pelabuhan komersial paling gedhé ing Kakaisaran, Dalny (kira-kira turnover kargo sing mesthine ngluwihi pelabuhan St. Petersburg).

              Iku misale jek logis saka sudut pandang komersial.
              Nanging ora militer!
              Jepang cetha nyiapake perang. Mulane, perlu kanggo nyiapake pangkalan lengkap saka Arthur kanthi dermaga lan dalan sing luwih jero, utawa, sing mbok menawa luwih apik, kanggo sementara nggawe Dalny minangka basis armada utama. Lan ora kanggo ngatur sirkus nunggu ombak kanggo mbatalake skuadron. Nanging pilihan sing paling awon dipilih, swara saka Alesan ora dirungokake lan kabeh diatur kanggo kekalahan Rusia ing perang.
              Aku mbaleni - kesiapan Jepang kanggo perang ing taun 1903 dikenal kanggo dangu lan kuwat. Nanging dheweke sengaja "ora nganggep penting".
              Kutipan: Alexey R.A.
              Lan para pelaut, sing wis nangis amarga kekurangan dhuwit, luwih becik ngethok nganggo bootstrap. Pira regane rekonstruksi Libau ing kana?

              Aku ora ngerti carane akeh iku biaya, nanging wiwit digunakake kanggo nggawe dhasar utama lan paling trep saka Armada Baltik, iku paling kamungkinan worth iku. Ing kasus apa wae, biaya kasebut ora ana hubungane karo anggaran Timur Jauh.
              Miturut cara, iku Witte sing nglarang lan mungkasi program Sharapov (sing kudu dadi Menteri Keuangan) kanggo panas ekonomi dening emisi. Thanks kanggo kang Trans-Siberian Railway dibangun mung 8 taun, tanpa narik kawigaten ora mung external, nanging uga silihan internal. Lan karo keterlibatan buruh migran Cina. Program iki disepakati lan disetujoni dening Alexander-3. Thanks kanggo iku, iku bakal bisa kanggo mbangun kapal cepet, ing wektu lan tanpa beban budget, lan bakal ana akeh dhuwit kanggo kapal ing luar negeri, lan bakal cukup kanggo pembangunan Port Arthur tanpa masalah. Lan kanggo kabeh Program Timur Jauh.
              Nanging putra sing ringkih-minded (sing ora ngerti wong-wong mau), ing admonition Witte, ical program iki lan succumbed kanggo ngulandara minting emas (!!) dhuwit. Tresna ... tresna preparation kanggo perang, nyebul karo CRACK, ngangkat munggah utang external worth 11 milyar (!!!) rubles emas karo bantuan saka Witte ... nampa THREE Revolusi lan ing final - kamar eksekusi mulyo kanggo kabeh kulawarga ing ruang paling ngisor omah Ipatiev.
              Rusia ora begja karo panguwasa ing wektu iku.
              1. +3
                Februari 9 2024
                Kutipan saka bayard
                Jepang cetha nyiapake perang. Mulane, perlu kanggo nyiapake pangkalan lengkap saka Arthur kanthi dermaga lan dalan sing luwih jero, utawa, sing mbok menawa luwih apik, kanggo sementara nggawe Dalny minangka basis utama armada.

                Kanggo nindakake iki, perlu kanggo njupuk dolanan Libau saka Balticians. Lan amarga ibukutha kita ana ing Baltik, wong Timur Jauh ora duwe kesempatan.
                Rusia ora bakal bisa nangani rong pangkalan.
                Kutipan saka bayard
                Aku ora ngerti carane akeh iku biaya, nanging wiwit digunakake kanggo nggawe dhasar utama lan paling trep saka Armada Baltik, iku paling kamungkinan worth iku.

                Biaya total kabeh struktur pelabuhan Kaisar Alexander III ditemtokake ing 32 yuta rubel, sing diumumake dening manajer pelayanan maritim tanggal 412 April 24 ing rapat Departemen Ekonomi Negara. Jumlah iki kudu disebar liwat sepuluh taun. Departemen mutusake: kanggo nyedhiyakake 1895 yuta rubel sekaligus lan ngidini Kementerian Maritim njaluk dana sing isih ana miturut perkiraan saben taun.

                Pangkalan armada utama ing tapel wates Kakaisaran cedhak Memel. Kabeh orane gumantung ing tentara.
                Lan kabeh kekacoan karo pelabuhan Kaisar Alexander III rampung kanthi keputusan pasukan darat: nalika, sawise mindhah garis pertahanan utama Kekaisaran ing daratan, benteng Libau dibuwang dening Keputusan Dewan Pertahanan Negara Juni. 27, 1907. Pangkalan armada ditinggal gundhul.
                Kutipan saka bayard
                Rusia ora begja karo panguwasa ing wektu iku.

                Ya, ya ... lan karo panguwasa, lan karo Jeneng mburi uga.
                1. +1
                  Februari 9 2024
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Pangkalan armada utama ing tapel wates Kakaisaran cedhak Memel. Kabeh orane gumantung ing tentara.

                  Kasunyatan iku ing Alexander 3 kamungkinan perang karo Jerman malah ora diijini ing asas.
                  Lan minangka anakku tresna kabeh babagan ... ka ... lan ilang Game Agung kanggo Inggris dening kapitulasi, mula dheweke dadi pimpinan dual ing Entente - ing Inggris nglawan ... Jerman lan Austria ... Kanthi sapa dheweke sadurunge ana ing Alliance Suci. Senadyan kasunyatan manawa Jerman wis nulungi kita sajrone perang nuklir, nyedhiyakake skuadron kaping 2 kanthi batu bara lan kabeh pasokan ing kabeh rute. Senadyan kasunyatan manawa aliansi kasebut (Entente) tegese perang sing ora bisa dihindari karo Jerman, sing ora ana alesan kanggo kita lan Jerman.
                  Iki minangka wong sing apik banget - Nicky No. 2.
                  Lan aku wis nulis babagan dhuwit - ana program apik kanggo pangembangan lan finansial (emisi) pemanasan. Iku becik kanggo program Timur Jauh (ALL!).
                  Nanging luwih apik kanggo maca babagan iki saka penulis: "Sawise kamenangan Slavophiles" dening A. Sharapov, diowahi (diterbitake maneh) dening O. A. Platonov. Aku ana ing presentation saka reissue iki, lan banjur kita milih kanggo nggawe All-Russian Economic Society dijenengi Sharapov. Ana (ing buku) penulis dhewe ngandhani carane bisa gawe uwong yakin Alexander-3 kanggo pindhah kanggo test test program iki ing construction saka Trans-Siberia Railway. Sampeyan kudu ing Internet, golek, bakal menarik banget.
                  Sajrone mangsa Alexander-3, Sharapov dadi kanca (wakil) Menteri Pertanian. Pengarang sawetara rolas panemuan ... A salib-bagean saka jaman ing siji saka 19 lan 20 abad.
                  Dolar kertas Amérika lan Sistem Cadangan Federal uga muncul amarga "Teori Dhuwit Absolute", nanging disalahake dening bankir Amerika. Setengah taun sadurungé diadegaké Federal Reserve System, Sharapov tilar donya amarga nyoba mateni omahé.
                  1. +2
                    Februari 10 2024
                    marang ... Jerman lan Austria ... karo kang biyen ana ing Alliance Suci

                    lan sing ing "persatuan" iki mbantu kita banget, mbantu kita banget ...
                    utamane nalika Perang Krimea, Austria, ya

                    Lan banjur ing Balkan uga ... "padha mbantu"
                    lan Inggris ilang Great Game dening nyerah

                    Apa iki nalika ing Persia Shah nunjuk Kolonel Cossack V.P. Lyakhov dadi gubernur militer Tehran kanthi kekuwatan diktator?
                    Iki jenis "nyerah" iku normal - kolonel dadi diktator ing ibukutha wilayah gegeran.
                    perang sing ora bisa dihindari karo Jerman, sing ora ana alesan kanggo kita lan Jerman

                    Jerman, sing pungkasan kanggo divisi utama ing donya dadi koloni, banget gelo dening iki. Wiwit pertengahan abad kaping-19, para pamikire terus-terusan ngomong babagan "ruang urip". Minangka conto
                    Heinrich Schmithenner, ing bukunipun "Lebensraum in the Struggle of Cultures," nyatakake yen "kepinginan kanggo nggedhekake ana ing saben wong sing sehat" lan "mung papan kasebut bisa ngembangake lan ngembangake wilayah anyar sing, dibandhingake karo liyane. nduweni kapadhetan populasi sing luwih dhuwur, uga budaya sing luwih dhuwur".
                    Kapadhetan populasi ing Republik Ingushetia kurang saka ing Reich, lan O. Spengler ngandika "apik" bab sikap saka Jerman marang Rusia, lan dawa sadurunge Hitler. Prusia lan sosialisme. karo. 147-148 M.: Praksis. 2002. “Ing kene ora ana bedane antarane wong loro, nanging antarane rong jagad. Wong Rusia dudu wong liya, kaya wong Jerman utawa Inggris...
                    Bedane antarane semangat Rusia lan Barat kudu ditekanake kanthi cara sing paling penting. ... Rusia nyata ing njero kaya asing kanggo kita, kaya wong Romawi jamane para ratu lan wong Tionghoa ing jaman biyen sadurunge Konfusius, yen dumadakan katon ana ing antara kita"
                    "sekutu" sing apik banget sing ora nganggep sampeyan wong!
                    1. -2
                      Februari 10 2024
                      Kutipan: N.M.
                      utamane nalika Perang Krimea, Austria, ya

                      Lan banjur ing Balkan uga ... "padha mbantu"

                      Ing kasunyatane, "Tsar Rusia" ora duwe siji tetes getih Rusia - padha Jerman padha, karo admixture getih Denmark lan Inggris. Ing tembung - Goths. Lan DNA iku Gotik.
                      Nanging dheweke nyedhot susu perawat Rusia.
                      Kutipan: N.M.
                      Apa iki nalika ing Persia Shah nunjuk Kolonel Cossack V.P. Lyakhov dadi gubernur militer Tehran kanthi kekuwatan diktator?
                      Iki jenis "nyerah" iku normal - kolonel dadi diktator ing ibukutha wilayah gegeran.

                      Ana rencana gedhe - dheweke pengin nggali terusan menyang Samudra Hindia, dheweke mbukak bank-bank ... Aku ngerti Persia sethithik - aku njabat ing tapel wates.
                      Kutipan: N.M.
                      Jerman, sing pungkasan kanggo divisi utama ing donya dadi koloni, banget gelo dening iki.

                      Ya, nanging ing Rusia ana Jerman weruh sekutu ing akuisisi wilayah jaban rangkah lan kiriman dagang. Ing China, kita sing nulungi dheweke. Lan yen RI ora ngremehake dhewe ing RYAV banjur, padha bakal terus dilat kita. Nanging Nikola, sawise diunekake perang karo bang, ilang pasuryan. Senadyan tentara iki banjur diprentah meh mung dening Jerman "Rusia". Padha nyebul ing tanah. Lan nang endi wae.
                      Lan sing dibutuhake Jerman yaiku Rusia sing KUAT. Lan wis diunekake Nicky adoh, ora mung nyusup adoh karo kawirangan lan dilat wounds, kang rampung ambruk kanggo Inggris, lan khusus marang Jerman. Komitmen kanggo nglawan Jerman ing perang mangsa ngarep.
                      Ing taun 1905, Sharapov njlèntrèhaké perang Eropah ing mangsa ngarep, ing ngendi dheweke ora menehi saran supaya Rusia melu. Nanging dheweke nyaranake njupuk kauntungan saka asil perang iki, ngrampungake kabeh tugas geostrategis ing siji swoop.
                      Nanging Nikola nindakake sebaliknya.
                      Lan aku ngrusak kabeh ...

                      Kutipan: N.M.
                      "sekutu" sing apik banget sing ora nganggep sampeyan wong!

                      Ya, ing kulawarga kraton lan, ing asas, kabeh bangsawan Republik Ingushetia ngremehake "wong" ora kurang. Dheweke mung dianggep minangka properti - minangka aset. Apa sampeyan kelingan kepiye Nikola menehi jeneng pendhudhukane ing formulir Sensus Penduduk Kabeh-Rusia?
                      "Master Tanah Rusia".
                      Ya, Bumi nuduhake dheweke "master" apa.
                      Lan ing ngendi panggonane?
                      Nanging bapake, raja, sing saiki.
                      Lan conto hubungane karo Sharapov utamane nuduhake iki.
                      Apa sing bakal ditindakake tanpa pabrik Putilov, ril sepur lan, ing umum, tanpa konektivitas wilayah?
                      Apa dheweke bakal entuk utangan saka Rothschild Prancis lan ngrusak negara kasebut ing proyek sing apik banget? Utawa sampeyan bakal tetep nganggo sepatu bast lan nganggo trek kreta?
                      Kabeh sing apik sing ditindakake ing Niki diwiwiti / dilebokake dening bapake.
                      Lan dheweke ... whistled.
                      1. +2
                        Februari 10 2024
                        Ing siji tembung - goths

                        iki piye wae negate kasunyatan sing Dear Alliance Suci karo Austria mung ngrusak kita ing Balkan lan ing Perang Krimea?
                        Rusia minangka negara multinasional lan kebak conto wong-wong sing ngluhurake dheweke sing dudu Rusia kanthi getih.
                        Dadi saiki sampeyan wis salah giliran nang endi wae.
                        Aku ngerti Persia sethithik - aku njabat ing tapel wates.

                        Inggih, awit iku ing tapel wates.. Yen conto pribadi supaya cedhak sampeyan, banjur yen please, aku wis ngunjungi kabeh kutha-kutha utama. Golden Triangle, lan ora mung modern.
                        Apa tegese jeneng Persipolis kanggo sampeyan?
                        Nanging, aku mbaleni maneh, conto pribadi kita ora mbantah fakta lan tokoh sejarah
                        Ing Rusia, Jerman weruh sekutu

                        Yah? "bapak geopolitik" ahli geografi Jerman Friedrich Ratzel (1844-1904 - Wigati taun pati, suwe sadurunge Hitler) percaya yen negara minangka organisme biologi sing terus berkembang lan salah sawijining cara utama kanggo nambah kekuwatane yaiku ekspansi wilayah utawa ekspansi "ruang urip" (Lebensraum) kanthi kalebu "nilai politik. panggonan""

                        dadi ora mungkin RI “linggih”. Jerman "gelo", sing telat kanggo divisi saka koloni, mesthi kesusu wetan ngluwihi Lebensraum tho, dalan padha dituduhake dening Heinrich Schmithenner, ndeleng kutipan sadurungé.
                        Ing taun 1905, Sharapov nggambarake perang Eropa ing mangsa ngarep, ing ngendi dheweke ora menehi saran marang Rusia supaya bisa melu.

                        wong ngimpi, ora pinter banget. kaya-kaya wong sing nyerang bakal takon apa sampeyan pengin melu apa ora. Mung kanggo ngelingake sampeyan
                        1 Agustus (19 Juli, gaya lawas) 1914 Jerman ngumumake perang marang Rusia, lan ora kosok baline.
                        Lan aku ngrusak kabeh ...
                        Umumé, iki ora ditindakake dening RIA lan Tsar, nanging dening REEvolutionaries sing ngganti dheweke, sing nyerahake sapratelo populasi negara kasebut menyang Jerman miturut Perjanjian Brest-Litovsk.
                        kabeh bangsawan Republik Ingushetia ngremehake "wong" ora kurang

                        goroh komunis khas, aku wis menehi conto ing topik liyane, nanging aku bakal mbaleni
                        Kuropatkin, Alexey Nikolaevich, jenderal infantri (6 Desember 1900), Menteri Perang, anggota Dewan Negara. Eyang kakungipun punika perwira non-commissioned Emelyan Kuropatkin, asli saka serfs provinsi Yekaterinoslav. dhisik garwane Clara Emilia Cecilia Ernestovna von Prussing - wanita bangsawan turun temurun. Iki kanthi jelas nuduhake stratifikasi kelas ing Republik Ingushetia.
                        Denikin - Panglima ing 1917 lan Panglima Republik Sosialis Kabeh-Rusia - putra lan putu saka budak. Bapake Denikin metu saka perbudakan. Ibu Anton Ivanovich minangka wanita bangsawan cilik nanging turun temurun lan ora ana masalah karo perkawinan amarga bedane sing jelas ing kelas.
                        Para priyayi kulawarga ora ragu-ragu kanggo omah-omah karo putu lan anak saka abdi
                        apa iki rampung ing Nicky iki diwiwiti / glethakaken dening rama.

                        Nicholas II mrentah wiwit tanggal 1 November 1894.
                        Ing taun 1897 katon pisanan stasiun ambulans.
                        1 september 1916 Nicholas II nggawe Direktorat Utama Perawatan Kesehatan minangka pelayanan, dipimpin dening menteri-dokter - ahli bedah urip kehormatan, akademisi Georgy Ermolaevich Rein. Miturut wiki, wektu iku mung ana rong negara sing duwe kementerian kesehatan: Kuba lan Selandia Baru. miturut memoar G.E. Reina, Nicholas II duwe tembung ing ngisor iki, sing diucapake kanggo nanggepi argumentasi babagan ora ana pelayanan kasebut ing jagad iki: "Rusia - kaping enem ing jagad iki - bisa duwe. Kementerian Kesehatan Masyarakat".
                        Apa iki ala? Utawa mungkin roh ramane nuntun tangane Nikolai?

                        ps, ing ora seneng karo raja pungkasan, sampeyan ora ngerti watesan lan dadi unobjective, nyuwun harshness.
                      2. 0
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        iki piye wae negate kasunyatan sing Dear Alliance Suci karo Austria mung ngrusak kita ing Balkan lan ing Perang Krimea?

                        Dheweke ora apikan karo aku, lan serikat iki durung ana, lan kabeh bener babagan Jerman sing telat menyang divisi jagad iki. Nanging ing mripate Jerman, Rusia dadi ringkih persis sawise serangan nuklir, lan ya, sawise iku bisa dianggep minangka korban potensial yen nyerah maneh. Lan nalika dheweke gabung karo Entente, dheweke mung dadi mungsuh. Lan perang dadi ora bisa dihindari. Lan sayangé, iku mokal kanggo nyana soko wicaksana sawise nggawe kabeh kesalahane sadurungé, blunders, gagal lan nuduhake incapacity. Nicky mung tiba ing jebakan liyane saka Anglo-Saxon. Nanging saiki kudu perang ora karo Jepang, nanging karo Jerman, Austria lan Turki. Maneh gagal nyiapake perang lan telat nglengkapi maneh Angkatan Darat saiki.
                        Saben uwong nduweni wates kabisan lan kompetensi. Nicholas bisa uga dadi raja sing apik ing jaman tentrem, nanging TWO perang tiba ing pamrentahane lan dheweke ora siyap kanggo loro kasebut. Nyatane, aksesi dheweke wiwit konflik karo Jepang lan periode pra-perang (persiapan kanggo perang), kalah ing perang lan mudhun banget ing status Rusia ... Sawise iku, iku ora dianggep minangka daya gedhe ing. Eropah. Kajaba padha hooted. Lan ing negara iki padha nyeret menyang aliansi karo mungsuh awon - Inggris. Perang karo Jerman dadi ora bisa dihindari. Lan maneh padha ora bisa nyiapake. Lan yen sampeyan nimbang carane akeh wong Jerman ana ing antarane aristokrasi lan bangsawan, ing tentara lan struktur pamaréntahan liyane, carane akeh perusahaan Jerman lan bisnis ing Rusia lan saiki kabeh padha dadi mata-mata potensial lan saboteurs ...
                        Cukup kanggo elinga yen penduduk utama intelijen Jerman ing Republik Ingushetia yaiku ... Menteri Pengadilan Tsar, pamane ratu, Count Fredericks. Dheweke menehi sertifikat kabeh dekrit kraton kanthi teken lan segel lan kabeh sirkulasi dokumen liwat dheweke.
                        Lan kabeh iki (Entente) pancen perlu?
                        Malah nyebul Jepang?
                        Utawa bakal luwih apik kanggo netralitas, melu reformasi, rearm Tentara, mbangun Angkatan Laut, ngembangake ekonomi lan infrastruktur?
                        Jerman nggoleki koloni lan pasar, lan kepengin entuk bathi saka Prancis. Supaya padha perang karo Prancis ing darat lan Angles ing segara. Lan tugas utama Rusia ora ana ing dalan.
                        Deleng ing carnage ing Eropah lan nglumpukake kekuatan, ekonomi, mbangun Armada. Iku ora worth bantuan Angles nglawan "Saxon Saxon", padha bakal ambruk saben liyane kanggo shreds.
                        Lan ing kahanan iki, padha mesthi ora bakal mlumpat prau ing kita. Kosok baline, dheweke bakal nggoleki lokasi.
                        Lan Angles lan Franks bakal dilat kita.
                        Lan perdagangan bakal pindhah oh-ho-ho
                        Lan ing pungkasan perang epik iki, kabeh peserta ing dump bakal nampilake tontonan sing ala, lan Tentara Rusia, lan bisa uga Angkatan Laut ... bakal dadi pasukan utama ing bawana.
                        Iki sing ditindakake Amerika (AS).
                        Nanging iki persis apa sing kudu kita lakoni.
                        Sayange ora ana sing nglakoni.
                      3. 0
                        Februari 11 2024
                        Lan nalika dheweke gabung karo Entente, dheweke mung dadi mungsuh

                        Kabeh kakuwasan utama minangka mungsuh saka pungkasan Jerman - deleng pratelan sing dakkandhakake, mbenerake hak "ruang urip".
                        Mulane, gabung karo sisih paling kuat (entente) bener.
                        penduduk utama intelijen Jerman ing Republik Ingushetia yaiku ... Menteri Pengadilan Tsar, paman saka Tsarina Count Fredericks

                        Aja mbaleni omong kosong Soviet. Sawise nggulingake monarki, Count diinterogasi dening Komisi Penyelidikan Luar Biasa; ora ana tuduhan sing ditindakake marang dheweke. protokol ana ing internet
                        "Saben uwong sing duwe jeneng Jerman nalika Perang Agung dicurigai minangka spionase. Mangkono, Count Fredericks lan Stürmer, sing ora nganggo basa Jerman, ditampilake minangka mata-mata pisanan; nanging baron Baltik sing apes nandhang sangsara paling akeh; akeh sing dikirim menyang Siberia tanpa alesan, miturut dhawuhe Grand Duke Nikolai Nikolaevich, nalika putra-putrane lan sadulur-sadulure padha perang ing Tentara Rusia. Ing wektu sing angel, Tsar luwih bisa ngandelake wong-wong mau tinimbang marang para bangsawan Rusia, sing meh kabeh dadi ora. "Mungkin mata-mata luwih akeh sing nguwuh-uwuh babagan pengkhianatan lan ngotori jeneng Permaisuri Rusia?"
                        A.A. Taneyeva (Vyrubova) "Kaca uripku"
                        luwih becik netral
                        lan menehi Jerman perang akeh-dibutuhake ing ONE ngarep. Kaya dene komunis sing ciyut ing taun 1939.
                        Mung dina liyane ing situs iki, ing diskusi karo mungsuh liyane, kita nimbang skenario iki - asil banget kuciwo kanggo Republik Ingushetia. sampeyan bisa nemokake ing artikel "Red project soko ana." Yen sampeyan ora ngandel, maca Denikin, salah sawijining pimpinan militer paling apik ing wektu kasebut. dheweke uga nganggep skenario iki lan mung ngalahake para penganut kanthi angka.
                      4. -1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Kabeh kakuwasan utama padha mungsuh saka Jerman pungkasan

                        Lan apa sampeyan serius mikir yen Jerman banjur (periode 1905-1914) siap kanggo nyerang kabeh negara ing wektu sing padha?
                        Dheweke ndeleng Prancis minangka link sing lemah ing antarane kekuwatan kasebut. Lan padha kasengsem ora mung lan ora dadi luwih ing tanah Prancis dhewe, nanging ing koloni sawijining. Ngalahake wong Frank lan njupuk koloni - sing dadi tujuane wong Jerman. Mulane dheweke wiwit mbangun armada kanthi aktif. Banjur padha ora tau ngimpi perang karo Inggris. Dheweke nyerang Prancis kanthi pangarep-arep supaya Inggris ora ngganggu. Lan entri Inggris menyang perang dadi kaget kanggo wong-wong mau.
                        Sadurunge, aliansi antarane Prancis lan Republik Ingushetia nyegah dheweke saka ambisi kasebut. Lan sadurunge REV, Geomania nyawang Rusia minangka pepadhamu sing kuwat lan partner ing akuisisi wilayah jaban rangkah. Ing aliansi karo Republik Ingushetia, Jerman entuk koloni lan pos dagang ing China (Jindao), lan ndeleng masa depan kanthi tepat ing aliansi kasebut. Kanggo Rusia kuwat. Sawise kekalahan ing RYAV, ora ana wong ing Eropa sing weruh kekuwatan kasebut. Menapa malih, nalika nyathet stamina, wani lan kemampuan tempur prajurit Rusia, dheweke ora menehi dhuwit maneh marang lapisan panguwasa Republik Ingushetia, jenderal lan staf komando senior. Dheweke nulis akeh babagan iki - "colossus sing mati karo otak bosok." Malah wong Prancis. Sikap umum ana siji (alas, nanging bener) - nistha. Lan tembung "Wiwit saiki, Rusia ora ngarep-arep ngandhut revolusi" wis dadi pendapat umum Eropa (iki saka majalah lan literatur Eropa ing wektu kasebut).
                        Iki minangka rega saka frivolity, sloppiness, kesed lan incompetence.
                        Mung ana siji cara metu ing kahanan kasebut - Netralitas Bersenjata. Lan rearmament akselerasi Tentara Ground, pangembangan industri pertahanan lan, ing umum, Industrialization. Iki minangka emphasis ing penguatan komprehensif Tentara Darat, artileri kabeh kaliber, produksi cangkang (pengalaman kelaparan cangkang Tentara Manchurian ing RN kudu dianggep), nggawe cadangan senjata, amunisi, peralatan lan perlengkapan liyane kanggo perang gedhe lan pangembangan langkah mobilisasi.
                      5. 0
                        Februari 11 2024
                        Apa sampeyan mikir yen Jerman (periode 1905-1914) wis siyap nyerang kabeh negara kasebut ing wektu sing padha?

                        Ketoke sampeyan kesed nemokake komentar ing artikel sing dakkandhakake. OK. Aku sedhela bakal mbaleni TCTerms utama.

                        1. Ora masalah apa sing dakkira, kasunyatan sejarah sing penting - Jerman "kesusu" menyang Republik Ingushetia. kang, Begjanipun, diaktifake metu ora 1 ing 1 karo dheweke, nanging karo allies..
                        sareh. Sajarah luwih lanjut (2-1939) nuduhake yen Jerman cepet-cepet nyedhaki "kabeh negara ing wektu sing padha" lan maneh.
                        chtd.

                        Iku. Ora perlu ditebak - kasunyatan iku prekara sing bandel; ora bisa dibantah kanthi pernyataan sing ora ana bukti lan kekarepan sing apik.
                        Dadi solusi - sing nyata, lan dudu manilovisme - kanggo entuk sekutu, sing ditindakake. Kajaba iku, sekutu dipilih kanthi bener - blok iki sing menang. Sing uga kasunyatan sajarah, ora kaya sekutu pseudo ing Alliance Suci, sing mung bisa ngrusak samubarang.
                      6. 0
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Jerman "kesusu" menyang Republik Ingushetia. sing, untunge, ternyata ora 1 lawan 1 karo dheweke, nanging karo kanca-kancane..

                        Kaping pisanan, Jerman ora kesusu menyang Republik Ingushetia, nanging Republik Ingushetia sing mlayu menyang Jerman (ing Prusia Wétan) lan Austria-Hongaria (ing Galicia). Nylametake Paris, mesthi. Tanpa duwe wektu kanggo mobilize Tentara, iku dadi tentara tentrem ... Lan ilang paling tentara personel sawijining ing petualangan iki lan dadi mired ing angel, perang grueling attrition.
                        Kapindho, iki "sekutu" sing ngatur Revolusi Februari kanggo ngilangi Republik Ingushetia saka rangking pemenang lan ora menehi Selat Segara Ireng.
                        Sampeyan ora bakal mbantah manawa Inggris sing ngatur pembunuhan Rasputin, ta? Lan yen dheweke mimpin konspirasi kanggo nggulingake Nika-2? Lan intelijen Prancis, bebarengan karo Grand Orient Prancis, uga ngawasi para konspirator.
                        Sampeyan ora bakal mbantah iki, ta?
                        Nanging Revolusi Oktober dibiayai dening Staf Umum Jerman. Nanging dheweke mbiayai, lan ora nindakake kepemimpinan langsung kaya Inggris lan Prancis (iki minangka penari cadangan) Pemerintah Sementara. Dadi sekutu mesthi "dipilih kanthi bener" - dheweke nyeret RI menyang perang sing ora perlu, lan ing wayah wengi kamenangan, dheweke nindakake revolusi, intervensi, rampokan pinggiran, eksekusi raja sing dibuwang (raja Inggris ditolak. kanggo nampa seduluré ing Inggris) lan Perang Sipil . RI pecah dadi potongan-potongan saengga sanajan sawise menang WWII, USSR ora bisa bali menyang wates sadurunge. Wilayah Polandia, Finlandia, Kara lan Erzurum wis ilang.
                        Lan kabeh iki minangka akibat saka pamrentahane wong sing ringkih, ora kuwat, ciut lan ora tanggung jawab. Kanggo sapa kupluk kasebut mesthi ora kanggo Senka.
                        Jawaban - apa sing ditindakake Pasukan Ekspedisi Rusia ing Prancis ing pinggiran Paris ?? Kanggo apa utang kanggo Rothschilds Prancis prajurit kita ngwutahake getih ing kono? Lan minangka asil saka APA RI duwe utang iki?
                      7. -1
                        Februari 11 2024
                        Kaping pisanan, Jerman ora kesusu menyang Republik Ingushetia, nanging Republik Ingushetia sing mlayu menyang Jerman (ing Prusia Wétan) lan Austria-Hongaria (ing Galicia)

                        Elinga, sapa sing ngumumake perang marang sapa?
                        Sawise pratelan kaya ing ndhuwur - kabeh liya ora ana gunane kanggo maca, fantasi tanpa dasar ora konsisten karo sejarah nyata

                        Aku ngarep-arep jawaban - sawise iku kita bisa nerusake ing sajarah REAL, lan ora ing omong kosong Soviet
                      8. 0
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Elinga, sapa sing ngumumake perang marang sapa?

                        Sapa sing miwiti Mobilisasi?
                        Apa sampeyan ora ngerti yen Mobilisasi minangka deklarasi perang de facto.
                        Lan yen sampeyan ndeleng acara kasebut ing urutane, banjur sawise pembunuhan Ferdinand dening Gavrilo Princip, Austria ngumumake ultimatum marang Serbia. Sanajan Princip dudu wong Serbia, nanging dheweke pancen warga negara iki. Rusia ngadeg kanggo Serbia, ujar manawa ora bakal ngidini campur tangan lan supaya para penyidik ​​​​menehi masalah iki. Prancis nindakake sing padha (sanajan katon ing ngendi Prancis iku). Jêrman mèlu Austria, mratelakaké yèn bakal nyengkuyung Austria nganggo pasukan militèr. Lan korespondensi sing nyenengake lan energik antarane Nika lan Willy diwiwiti.
                        Sauntara iku, ultimatum kadaluwarsa lan tentara Austria nyerang Serbia ... Lan kreta kasebut cepet-cepet mudhun ing gunung. Prancis, tradisional, wis fuming, Jerman dipindhah wates menyang lan ngirim Austria kanggo bantuan (Aku ora yakin bab iki amarga aku ora katon ing sumber), Balkan flared munggah lan... thanks kanggo kraton intrik , tanpa mangerteni carane kedadeyan kasebut, Niki menehi ijin kanggo mobilisasi.
                        Nanging Willie, ing surat-surat pungkasane, nyoba kanggo nyegah dheweke saka iki ... nyuwun marang dheweke - aja nindakake iki, amarga Mobilisasi iku Perang, sampeyan ora bisa mundur. Nanging kanthi cara liya, Nicky ngumumake Mobilisasi (perang), lan Willie netepi janjine lan resmi ngumumake perang.
                        Nanging dheweke ora miwiti permusuhan.
                        Dhèwèké nyerang Prancis, kaya sing wis direncanakake kanggo dangu. Kajaba iku, dheweke yakin liwat saluran diplomatik manawa Inggris ora bakal ngganggu konflik kasebut.
                        Nanging sanalika bedhil gumuruh lol Inggris langsung mlebu perang.
                        Nanging senadyan iki, wong Jerman cepet banget nemokake cedhak Paris lan-lan-lan-lan?
                        Bener ya Niki langsung nguncalake Tentara sing isih ora bisa mlaku menyang Prusia Timur lan Galicia.
                        Dadi sapa sing nyerang ...
                        Gavrila utawa Ferdinand ...
                        Willy ana ing Paris ...
                        Inggris lawan Jerman...
                        Salah siji Rusia menyang Prusia Timur ...
                        Jendhela Overton mbukak kanthi cepet ngalih lampu lalu lintas. Mula, saben wong sing kasengsem milih apa sing ditresnani.
                        Lan iki sing bisa ditindakake dening pemuda Yahudi sing dihormati kanthi pistol ing dalan Serbia.
                        Kutipan: N.M.
                        Aku ngarep-arep jawaban - sawise iku kita bisa nerusake ing sajarah REAL, lan ora ing omong kosong Soviet

                        Nyuwun pangapunten, nanging apa kewarganegaraan sampeyan?
                        Aja njupuk minangka ngenyek maneh, nanging sawise ngandika kuwi sampeyan bisa mutusaké sing salah siji cukup enom lan sinau mung saka buku Soros, utawa arang banget bias dening kelas, utawa warga negara liyane. Telu pilihan kasebut ora menehi kesaksian babagan obyektivitas, keseimbangan lan ora adil saka pandangan sampeyan. Lan pancen sing dakkarepake.
                      9. -3
                        Februari 11 2024
                        Sapa sing miwiti Mobilisasi

                        gerakan pasukan ing njero sawijining wilayah minangka hak kedaulatan negara. Utawa apa sampeyan menehi saran yen RI ngadeg ing gandhewo lan ngrungokake prentahe master Jerman sampeyan?
                        Ora sabar! Iku "genius" sampeyan Stalin sing pengecut ngadeg ing posisi lotus ing ngarepe bendarane - lan wedi kanggo nggawa pasukan menyang siyap. Mung shkolota Soviet ora ngerti apa kekalahan iki kanggo tentara biasa, nanging mulane dheweke dadi shkolota.

                        Dadi ora perlu fantasi babagan "faktual" lan sapa sing pindhah menyang ngendi.
                        Kasunyatan sajarah - Jerman ngumumake perang marang RI. Kabeh, liyane omong kosong saka budak - penyayang ngrungokake instruksi saka master Jerman. Aku ora siji saka wong-wong mau, aku bakal ninggalake iki kanggo Leninists cacat sing nyerah tanah kelairan kanggo Jerman, sing ngulungaké Juruwilujeng saka Republik Ingushetia - sampeyan, ing cara, banget padha karo wong-wong mau.
                        Persis padha "kaweruh obyektif" bab
                        1) ora bisa pamarentah tsarist kanggo industrialisasi - malah dibantah dening Lenin mungsuh Tsar, ndeleng Perkembangan kapitalisme ing Rusia. PSS, vol.3
                        nanging nalika klutzes Soviet tau maca pimpinane?
                        2) langsung ngapusi "Rusia nyerang Jerman" - nyatane Jerman nyerang Republik Ingushetia
                        3) "cemerlang" Stalin - servilely wedi mobilize pasukan kanggo perang lan mlayu menyang Volga - kaping pirang-pirang luwih saka RIA mundur.
                        4) katresnan slavish saka scoops kanggo marang master Jerman sing ngiyanati Republik Ingushetia, sing nylametake negarane ing abad kaping 19. - pengkhianat tansah ngugemi standar moral sing padha

                        ps cherry - sampeyan, sing ora ngerti sapa sing nyatakake perang, wiwit ngomong babagan "buku Soros" lan "obyektivitas"!
                      10. 0
                        Februari 12 2024
                        Kaum liberal wis ngatasi rot eko. Aja keselak.
                        Kutipan: N.M.
                        obahing wadyabala ing sajeroning laladane iku hak kadhaulatan nagara.

                        Mobilisasi tansah perang, amarga undhang-undhang militer ditepangake ing negara kasebut. Aku pitutur marang kowe iki minangka wong militèr.
                        Kutipan: N.M.
                        Utawa apa sampeyan menehi saran yen RI ngadeg ing gandhewo lan ngrungokake prentahe master Jerman sampeyan?

                        Lan kanggo iki
                        Kutipan: N.M.
                        padha nggebug aku ing pasuryan
                        , utamané sing nduweni Inggris.

                        Kutipan: N.M.
                        Iku "genius" sampeyan Stalin sing pengecut ngadeg ing posisi lotus ing ngarepe bendarane - lan wedi kanggo nggawa pasukan menyang siyap.

                        Lan kanggo iki uga. Kanggo Stalin mung nindakake mobilisasi sing didhelikake ing Kawa perang, nggawa ukuran Tentara kanggo 5,3 yuta. bayonet Lan disebarake ing telung eselon ing arah kulon (ndeleng film Amerika babagan iki "Apa We Are Fighting Kanggo," ngendi iki malah ditampilake ing animasi kanggo gamblang), nalika uga tetep kelompok gedhe ing Transcaucasia lan Timur Jauh.
                        Kutipan: N.M.
                        Mung shkolota Soviet ora ngerti apa kekalahan iki kanggo tentara biasa, nanging mulane dheweke dadi shkolota.

                        Apa game monstrous lan buta huruf. Delengen ing pangilon, apa ilatmu pecah? Apa ora racun netes?
                        Apa Harry Potter ngajari sampeyan Sejarah? Utawa disinaoni saka komik Conan the Barbarian? Iki mung sawetara jinis isin ... Sapa sing nyewa sampeyan kanggo karya serius karo kawruh kuwi? Utawa "mudha emas"?
                        Kutipan: N.M.
                        Ora perlu fantasi babagan "faktual" lan sapa sing pindhah menyang ngendi.
                        Kasunyatan sajarah - Jerman ngumumake perang marang Republik Ingushetia. KABEH

                        lol ngguyu Bocah sekolah tenan... opo Yopsel pugsel...
                        Rusia ngumumake Mobilisasi, Jerman ngumumake perang kasebut, kaya sing dijanjekake ing kasus iki. Nanging Rusia sing nyerang Jerman (Prusia Timur). Tentara Jenderal Samsonov.
                        Kutipan: N.M.
                        omong kosong saka babu sing seneng ngrungokake instruksi saka master Jerman.

                        Omonganmu babu apa, cah enom?
                        Kutipan: N.M.
                        "Sarwa" Stalin - servilely wedi mobilize pasukan kanggo nglawan lan mlayu menyang Volga - kaping pirang-pirang luwih saka RIA mundur.

                        Apa sampeyan histeris?
                        Njupuk sedative.
                        Stalin menang perang.
                        Lan RI, ing daya saka passion-bearer, LOST TWO perang. Kajaba iku, sing nomer loro mung amarga TREASON "sekutu" - Inggris lan Prancis.
                        Kutipan: N.M.
                        katresnan slavish saka Soviet kanggo bendarane Jerman

                        ngguyu Bener, ing GDR, USSR njaga klompok setengah yuta wong, mula mung korban EG ora ngerti sapa sing dadi master.
                        ...Duh, mestine kaya ngene iki kahanane Soros sing nyopir para mudha...Apa kowe durung ndhudhuk segara kono?
                        Kutipan: N.M.
                        nylametake negarane RI ing abad 19

                        Wong enom (!!!), apa kowe malah ngerti yen wektu iku ORA ana Jerman??
                        Ing panggonane ana luwih saka sèket pamaréntahan sing kasebar lan Prusia! Kang digawa bebarengan dadi siji negara dening Bismarck. Lan ing wiwitan Perang Dunia I, Bismarck katon isih urip.
                        Gampang ora ngerti iki... Isin.
                        Lan tentara saka sawetara pamrentahan / karajan Jerman melu ing tentara Napoleon. Maca F. Glinka - sing ngadeg nglawan kita ing lapangan Borodino.
                        Kutipan: N.M.
                        standar moral dijunjung ing dhuwur

                        Ya, angel ora yakin babagan iki kanthi conto sampeyan ... Apes.
                      11. -2
                        Februari 12 2024
                        Wangsulan: Bab ingkang utama sing ora kaya sampeyan iku nistha servile pengkhianat kanggo motherland - Staliniss. Dheweke wis suwe regurgitating goroh saka sampeyan, sing wis mbantah malah dening mungsuh Rusia - Lenin.
                        nanging nalika sampeyan dicelupake ing goroh - sampeyan crawled metu saka kabeh retak, carane sanak-sedulur sampeyan isih bisa ngadeg sampeyan? Apa padha ora sengit urip karo wong goroh?
                      12. -2
                        Februari 12 2024
                        Mobilisasi tansah perang, amarga undhang-undhang militer ditepangake ing negara kasebut. Aku pitutur marang kowe iki minangka wong militèr.

                        Paling sampeyan nyaring pengakuan sampeyan. banjur sampeyan dadi ahli ekonomi, banjur sampeyan nyimpen industri minyak, lan saiki sampeyan uga dadi militer))

                        Saka wong "militer" iki, mung budak Jerman sing apik sing metu, sing wedi malah wahing tanpa ijin pemilik.

                        ing umum, "militer", langkah dening langkah kanggo maca Lenin ing ngendi dheweke ora ninggalake watu unturned ing bayangan babagan "backwardness" saka pamaréntahan tsarist.
                      13. -1
                        Februari 12 2024
                        Apa game monstrous lan buta huruf. Delengen ing pangilon, apa ilatmu pecah? Apa ora racun netes?

                        Apa, sampeyan ora duwe cukup dhewe kanggo bali menyang normal?
                        Ayo, kandhanana yen ing taun 41 kita ora dikalahake, yen para jenius Stalinis sampeyan ora ngusir mayuta-yuta wong menyang panangkaran !!! Prajurit Rusia sing, ing sasi, ora tekan ngendi RIA wis ora mundur ing taun.
                        Stalinis, paling ora Marshals Rokossovsky, Zhukov, lan liya-liyane, maca babagan apa sing isih ana ing divisi personel pisanan saka Tentara Merah.
                        lan ora ana gunane ndeleng ing pangilon - abdi Jerman ora ngerti isin
                      14. -2
                        Februari 12 2024
                        Rusia ngumumake Mobilisasi, Jerman ngumumake perang kasebut, kaya sing dijanjekake ing kasus iki. Nanging Rusia sing nyerang Jerman (Prusia Timur). Tentara Jenderal Samsonov

                        Apa sampeyan uga nganggo celana jero ing omah kanthi ijin saka pepadhamu? utawa sampeyan wedi yen bakal pitutur marang kowe ing neraka metu saka iku lan mung lumaku watara tanpa jeroan ing wedi sing soko bisa kelakon.

                        ps sing lucu yaiku "militer" kaget yen sawise mungsuh ngumumake perang, RIA nyerang dheweke, lan ora njlentrehake kaping pirang-pirang - "apa dheweke pancen diserang? Aja nyerah marang provokasi."

                        iku mesthi - shkolota, "militer")))
                      15. -2
                        Februari 12 2024
                        Omonganmu babu apa, cah enom?

                        mbah, yen sampeyan ora ngerti, mesthi ora bab sampeyan maca kene.
                        ps gunung wis dicolong saka sampeyan maneh lan saiki ngomong carane sampeyan nyimpen kabeh industri lenga Rusia saka karusakan?
                        Omong kosong Sharapov, mesthi)))
                      16. -1
                        Februari 12 2024
                        Apa sampeyan histeris?
                        Njupuk sedative.
                        Stalin menang perang.

                        Mesthi, histeria - saka ngguyu carane metu saka iku nalika kejiret ing goroh.
                        Aku bakal nyekel sampeyan maneh
                        Lan RI, ing daya saka passion-bearer, LOST TWO perang

                        RI kalah langsung, lan kalah 2 KALI kurang tiwas tinimbang wong Jepang - deleng demografer Soviet Urlanis, sing sampeyan, kaya wong liya, durung maca.
                        lan Leninis-Stalinis kalah Perang Dunia I - ya, ya, Stalin minangka "jenius", ha-ha, dheweke uga ana ing pamrentahan komunis, sing ngadeg ing 4 titik tumpu, kanthi manut menehi wong Jerman kabeh sing dikarepake ing Prajanjian Brest-Litovsk.. Rea, ora kaya sampeyan lan budak Jerman iki, ora nyerah.
                        И iki kasunyatan sajarah, sing carane aku kejiret sampeyan ing goroh, sugeng enjang, Pak Lie
                        lan ya, Stalin kanthi pribadi "menang", iki sing wedi malah menyang ngarep - dheweke ambruk (maca memoar Mikoyan) amarga wedi ing dalan)))
                        Nanging sampeyan uga ora ngerti iki, amarga sampeyan ora maca apa-apa, sampeyan mung fantasizing.
                      17. -1
                        Februari 12 2024
                        Bener, ing GDR USSR maintained klompok setengah yuta

                        lan iki piye wae nyegah Jerman lan kabeh negara liyane "demokrasi rakyat" saka milking gedhe-gedhe Soviet?
                        Mangkono langsung cetha yen sampeyan wis diwenehi kawruh lan pangerten ing tingkat mbah kakungmu - sawetara kelas TsPsh.
                        Apa sing kudu sampeyan sinau ing wektu luang supaya ora ngelem.

                        banjur sampeyan bakal ngerti yen ing pungkasan Soviet ngaco dhewe, amarga mung kesed ora nggunakake.
                        lan ciptaan "cemerlang" Stalin, USSR, ambruk tanpa seprapat wektu sing digawe dening Romanovs "mundur".
                        nanging mung korban nggedhekake mbah sing buta huruf ora ngerti yen sampeyan bakal kenal karo tumindake.
                      18. -1
                        Februari 12 2024
                        Lan ing wiwitan Perang Dunia I, Bismarck katon isih urip.

                        mbah, ngombe memoria, sanajan ora bakal mbantu "kawruh" sampeyan

                        Otto von Bismarck - 1 April 1815 - 30 Juli 1898
                        nyatane, iki wis dawa wis cetha, sanalika sampeyan wiwit nindakake badai salju babagan Ri nyerang Jerman
                        nanging sampeyan nggawe dinaku, ora saben-saben sampeyan bisa nemokake sing ora ngerti apa-apa

                        Ya, angel ora yakin babagan iki ing conto sampeyan.
                        katresnan kanggo "jenius" Stalin bisa mimpin kanggo - kabodhoan Milih lan nggatekke
                      19. -1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        kanyatan iku bab sing wangkal

                        Persis! Utamane yen kasunyatan iki ora kleru lan diatur supaya pas karo konsep sampeyan pancen salah.
                        Kutipan: N.M.
                        sekutu dipilih kanthi bener - blok iki sing menang.

                        Lan Rusia kalah maneh.
                        Dikhianati dening sekutu "bener" iki.
                        Sing uga nindakake intervensi ing wilayah Rusia! Dheweke nggulingake kancane Niki! Dikutuk mati bebarengan karo kabeh kulawarga ing ruang paling ngisor omah Ipatiev! Dheweke njupuk emas Rusia sing dijanjikake menyang bank-bank kanggo pasokan militer!
                        "Kandhanana sapa sekutu sampeyan (kanca) lan aku bakal ngandhani sapa sampeyan" - Kawicaksanan Rakyat.
                        ... Lan tembung iki bisa dadi saru.
                        Lan iki "path kanggo karusakan" wiwit kanggo Rusia, kang kita ilang saka dina pisanan pamaréntahan Nikolai Aleksandrovich Romanov, karo preparation kanggo REV. Mulane sinau topik iki penting kanggo mangerteni lan nyadari BIAYA lan akibat saka pamrentah sing ora tanggung jawab lan ora kompeten. Sinau lan analisis lengkap babagan periode iki kudu dadi buku referensi kanggo pejabat Rusia saka pangkat apa wae. Lan utamane ing antarane pejabat senior. Kanggo sinau saka conto sing nggegirisi ing jaman kepungkur, supaya ora ana jebakan mungsuh lan mbangun kabijakan kedaulatan kita dhewe.
                        Lan iki penting banget saiki, amarga sejarah REPEATS dhewe. Lan dheweke bakal ngukum sampeyan amarga pelajaran sing ora disinaoni malah luwih abot tinimbang sadurunge.
                        Lan aku kepengin weruh Tanah Airku kuwat, wicaksana, berdaulat lan menang.
                      20. -1
                        Februari 11 2024
                        Persis! Utamane yen sampeyan ora ngowahi kasunyatan kasebut lan ora nyetel supaya cocog karo konsep sing salah

                        Dadi aku ora ngerti sebabe sampeyan mbengkongake sejarah lan nulis manawa Republik Ingushetia kesusu menyang Jerman, sanajan siswa sing paling bodho ngerti yen Jerman ngumumake perang?
                        Iki soko saka "jenius" Stalin, apa aku bener?
                        Sing uga nindakake intervensi ing wilayah Rusia
                        Iku ora apik kanggo pisanan nulis bab distorsi, lan banjur - molak lan ora nulis bab kasunyatan sing iku Soviet sing ngulungaké loro Republik Ingushetia lan allies dening concluding tentrem kapisah karo mungsuh, miwiti kanggo Feed wong telung tenggorokan. menehi emas, lan malah ngrampok sekutu kanthi ora gelem mbayar utange.
                        Aku wonder yen ing urip nyata sampeyan gelo nalika wong nggebug sampeyan ing pasuryan kanggo ora mbayar utang? Utawa sampeyan isih mbayar maneh utang?
                        Dakkandhani sapa sekutu sampeyan (kanca) lan bakal dakkandhani - SAPA KOWE ... Lan tembung iki bisa uga dadi saru
                        Iki akurat, amarga mung saru bisa njlèntrèhaké Austria, disimpen saka pambrontakan, lan Jerman, disimpen saka Napoleon, lan sing langsung ngulungaké Republik Ingushetia menyang Perang Krimea. Austria menehi ultimatum kanthi langsung. Nanging dheweke sing sampeyan pilih dadi kanca.
                        "Sugeng," sampeyan mesthi ahli ing "Kekuwatan sing Ora Tanggung Jawab lan Ora Mampuh" amarga sampeyan nawakake "sekutu" kasebut. Untunge RI duwe panguwasa sing luwih pinter, dadi Kita mung mundur menyang Volga karo "jenius" sampeyan Stalin, lan ora karo kekuwatan kekaisaran pro-Rusia Nicholas 2.
                        И Iki minangka kasunyatan sejarah, dudu teori konspirasi bab telik ing pengadilan
                      21. -1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Malah mahasiswa paling goblok ngerti yen Jerman ngumumake perang?
                        Iki soko saka "jenius" Stalin, apa aku bener?

                        Kabeh wis jelas - "wong enom sing semangat kanthi mripat sing kobong." Mung mahasiswa saka Soros bisa sijine genius Stalin ing tandha petik. Sampeyan lali babagan galoshes. Iku kaya nelpon Mendeleev minangka alkemis setengah-educated. Yen sampeyan seneng banget karo sekolah Barat lan panguwasa, priksa pendapat Churchill, Roosevelt, lan De Gaulle babagan perkara iki - dheweke ngerti dhewe lan penilaiane luwih penting tinimbang sampeyan. Utawa takon pendapat Marshal Rokosovsky, Academician Kurchatov babagan perkara iki ... sanajan sampeyan duwe panguwasa liyane.
                        Kutipan: N.M.
                        iku Soviet sing ngulungaké loro Republik Ingushetia lan allies dening concluding tentrem kapisah karo mungsuh, miwiti kanggo Feed telung tenggorokan, menehi emas,

                        Lan maneh ora ngerti babagan sejarah sing sejatine. Delegasi ing rembugan karo Jerman dipimpin dening Trotsky (agen saka omah-omah bank Amerika), sing sajrone negosiasi kasebut nerusake tesis "Ora tentrem, utawa perang." Sawisé iku pasukan Jerman mlebu Ukraina lan pindhah menyang Petrograd. Lan tentara Rusia mulih. Wong-wong mau wis ora gelem perang maneh, apamaneh wiwit mbagi tanah ing desa-desa. Dadi kita kudu cepet-cepet nggawe Tentara Abang saka awal.
                        Jerman nguwasani Ukraina lan Krimea kanthi cepet lan meh ora ana perlawanan. Lan kita dhewe ngatur ekspor gandum lan panganan liyane. Kanggo ngendhegake luwih maju, Perdamaian Saru iki rampung. Lenin nyebataken makaten, bilih punika namung kagem ngreksa, amargi Jerman badhe risak wonten ing Front Kulon. Ing Donya Saru kuwi emas dipasrahake marang wong-wong mau. Banjur padha menehi menyang Angles, Franks lan Amerika.
                        Nanging aku ora bakal menehi kuliah babagan sejarah Revolusi lan Perang Sipil. Lan sampeyan ora bakal beban dhewe karo karya kuwi uga.
                        Aku mung bakal ngomong sing sak Perang (Sipil) mbah kakungku mrentah Divisi Kejut 25 (Chapaevskaya) sawise matine Vasily Ivanovich, lan sadurunge kedadean iku wakil lan komandan brigade-1. Ing film kanthi jeneng sing padha, Chapai nuduhake panggonan komandan ing Maret, ing pertahanan lan ing perang ing kentang. Simbah rada tatu nalika pengintaian.
                        Kutipan: N.M.
                        Apa sampeyan gelo ing urip nyata nalika wong nabrak sampeyan amarga ora mbayar utang sampeyan?

                        Aku nyoba ora utang, nanging ora dadi gampang kanggo njaluk menyang pasuryan; sawise kabeh, aku saingan ing divisi abot ing sasi. Lan pelatihku ngedegake Federasi Tinju Thailand. Sing apik kudu nganggo tinju. Lan ing siji ajiné ing posisi ngapusi, aku push-ups kaping 50, nindakake 2-4 pendekatan kuwi dina. Nanging iki nalika isih enom. Wong lanang sing apikan, gedhe lan ceria kanthi kalus ing ajiné ora nyengkuyung para hooligan perang.
                        Kutipan: N.M.
                        Kita mundur menyang Volga mung karo "jenius" sampeyan Stalin, lan ora karo kekuwatan kekaisaran pro-Rusia Nicholas 2.

                        lol Kocak .
                        Kita ngrayakake Kamenangan karo Stalin ing Berlin. Lan karo Nikolai passion-bearer, padha ilang loro perang, nampa isin ing Tsushima lan Portsmouth, lan banjur gilingan meat posisi WWII. Lan Perang Sipil.
                        Iki minangka kasunyatan sing ora bisa dibantah, lan dudu manuk hantu sing duwe semangat ing jagad iki.
                      22. -1
                        Februari 12 2024
                        senajan sampeyan mbokmenawa duwe panguwasa liyane.
                        Lumrahe wong-wong kuwi beda karo kowe, wong-wong sing dakcekel goroh kaping pindho dina iki.
                        Saiki sampeyan uga bakal menehi "kutipan" saka Rokossov, amarga Gusti Allah tresna marang trinitas?

                        lan ing kene ana sawetara panguwasa lan panemune babagan "jenius" sampeyan Stalin, sing dheweke weruh dhewe.
                        Calon anggota Komite Pusat CPSU ing 1952-61, Wakil Dewan Tertinggi Konvokesyen kaping 2-5, Jenderal Angkatan Darat Gorbatov A.V. Taun lan perang. M.: Military Publishing House, edisi pisanan 1965, kutipan saka edisi 1989:
                        "Yen," batinku, "mung aku sing dicekel, mesthi dadi sedhihku pribadi. Amarga akeh buruh sing dedikasi lan tanggung jawab saka kabeh spesialisasi sing dicekel. Iki wis dadi susahe kabeh negara. Ngelingi perang ora bisa dihindari lan cedhak, aku mikir babagan carane para komandan anyar, sing lagi wae dipromosekake ing posisi dhuwur lan ora duwe pengalaman tempur, bakal nindakake perang lan operasi. Sanadyan wong jujur, wani lan bektine ing Tanah Air, divisi wingi diprentahake dening senapati batalyon, korps dening senapati resimen, lan wadyabala lan ngarep, paling apik, dening senapati divisi. utawa timbalane... Carane akeh losses rasah lan gagal bakal ana! Apa sing kudu ditindakake negara ing babagan iki! ...
                        Ana akeh alasan kanggo iki. Nanging aku mbokmenawa ora bakal salah yen aku ngomong Masalah utama kita yaiku khayalan Stalin sing fatal, mula kita percaya marang dheweke tanpa keluhan, nanging dheweke dadi wuta. lan ngganggu kabeh wong kanthi pesen TASS sing kondhang tanggal 14 Juni 1941.
                        (Laporan TASS iki langsung nyatakake: "Miturut pendapat bunderan Soviet, desas-desus babagan niat Jerman kanggo ngrusak pakta kasebut lan ngluncurake serangan ing USSR ora ana dhasar, lan transfer pasukan Jerman anyar, dibebasake saka operasi ing Balkan. , menyang wilayah wétan lan lor-wétan Jerman disambungake, bisa uga, karo motif liyane sing ora ana hubungane karo hubungan Soviet-Jerman" - cathetan) ...
                        Dipercaya manawa mungsuh kasebut maju kanthi cepet amarga kaget serangane lan amarga Jerman wis ngetrapake industri ing meh kabeh Eropa. Mesthi wae. Nanging rasa wediku sing sadurunge nggawe aku kringet: kepiye carane perang, sawise ilang akeh komandan sing berpengalaman sadurunge perang? Iki, mesthine, paling ora minangka salah sawijining sebab utama kegagalan kita, sanajan dheweke ora ngomong babagan iki utawa menehi masalah kaya-kaya 1937-1938, sawise ngresiki tentara "pengkhianat", nambah kekuwatane.


                        Simonov Konstantin Mikhailovich Obrolan karo Marsekal Uni Soviet A.M. Vasilevsky. 1967 taun
                        "Liwat mripate wong saka generasiku." Refleksi ing I.V. Stalin
                        Apa sing bisa kita ucapake babagan akibat kanggo tentara '37 - '38? Sampeyan ngomong yen tanpa '37 mesthi ora ana kekalahan ing '41, nanging aku bakal ngomong maneh. Tanpa '37, bisa uga ora ana perang ing '41. Ing kasunyatan sing Hitler mutusaké kanggo miwiti perang ing taun 1941, peran gedhe dimainake dening evaluasi derajat kekalahan personel militer sing dumadi ing negara kita. Nanging apa sing bisa dakkandhakake, nalika ing taun 1939 aku kudu dadi komisi nalika transfer Distrik Militer Leningrad saka Khozin menyang Meretskov, ana sawetara divisi sing diprentahake dening kapten, amarga kabeh wong sing luwih dhuwur dipenjara.
                        .

                        Lan panemu saka wong-wong militèr senior iki cetha luwih pinunjul saka goroh wong setengah-pendidikan saka kang Bismarck urip nganti WWI.

                        nanging sampeyan, kaya kabeh Stalinis, ora duwe kalbu kanggo ngakoni yen sampeyan lan "jenius" sampeyan wis ngaco dhewe nganti kuping.
                      23. -1
                        Februari 12 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Saiki sampeyan bakal nggawa "kutipan" saka Rokossov

                        "Kanggo kula, Stalin minangka wong suci" - respon Rokosovsky marang Khrushchev kanggo proposal kanggo ngukum Stalin.
                        Gorbatov punika scoundrel, whiner lan mediocrity. Bali menyang Angkatan Darat lan nampa divisi mung amarga kekurangan akut saka jumlah tentara sing saya tambah cepet. Kanggo propaganda mbukak Trotskyism, kutukan saka panguwasa kanggo penahanan Tukhachevsky lan Co. ing ngarepe bawahane, ora ditembak, ora ditangkep, nanging mung dicopot saka komando. Aku whined kabeh gesang kawula.
                        Kutipan: N.M.
                        Obrolan karo Marsekal Uni Soviet A. M. Vasilevsky. 1967

                        Vasilevsky bener ing evaluasi kahanan kasebut, nanging amarga censorship, dheweke ora bisa nyebutake panyebab utama teror 1937-1938. lan eksekusi personel militèr sing setya marang Tanah Air. Iku Khrushchev, sing ngandika ing kongres 1936 karo proposal kanggo nglirwaaken nyekeli Pemilu gratis ing basis competitive, nanging kanggo nindakake purges saka "elemen musuhan" ing negara lan Tentara. Pogrom personel komando wiwit nanggepi penahanan konspirator dipimpin Tukhochevsky. Trotsky ngirim instruksi marang agen-agen kasebut (padha dicegat lan diwenehi nalika diselidiki) kanggo nanggapi penahanan saben anggota konspirasi kanthi sepuluh denunciations marang komandan sing setya marang Partai lan Rakyat, supaya panguwasa investigasi bakal keselak ing gelombang iki. saka denunciations, lan bakal ana kaping pirang-pirang korban resik saka culprits bener.
                        Adhedhasar penolakan kasebut, pamanku (komandan Divisi Chapaev kaping 1938) dicekel ing taun 25 lan dieksekusi ing dina sing padha. Para sederek dikandhakake yen "10 taun tanpa hak kanggo korespondensi), bojoku tilar donya ing kamp Kazakh, lan anakku wadon ana ing panti asuhan. Iki likku.
                        Ing taun 1938 sing padha, bapake wong kasebut dipenjara lan ditembak ing dina sing padha, liwat grup brainstorming program sing padha kanggo industri minyak dileksanakake ing taun 1992 (ing cara, ibune Rurikovich - ibune saka Vorontsov. kulawarga, lan jenenge Romanov - kulawarga imam).
                        Nanging kita loro ngerti teken WHOSE ana ing putusan, sing mimpin "troika" - Khrushchev.
                        Mulane, ing panggonan paling penting ing lemari buku Viktor Vasilyevich ana "Karya Lengkap J.V. Stalin." Lan uga eling "Stalinis bison" - karyawan anjog saka Komite Perencanaan Negara, ing pimpinan kang miwiti karya.
                        Kutipan: N.M.
                        Bismarck urip nganti PD II.

                        Ora kasil. Memori gagal kula kanggo asosiasi, lan aku ora malah klik mouse kanggo mriksa.
                        Nanging carane akeh umpluk ana kanggo siji leladen?
                        Lan ora ana rasa isin, kaya nurani - ciri khas saka liberal.
                      24. +1
                        Februari 12 2024
                        Kolega, ngapura kula, nanging iki kaping pindho sampeyan nulis iki.
                        Kutipan saka bayard
                        Miturut cara, iku Rurikovich ing sisih ibuné - ibu saka kulawarga Vorontsov

                        Vorontsov dudu Rurikovich, sanajan kita ngerteni asal-usul kulawargane saka prajurit legendaris Vladimir "Red Sun" - Shimon Afrikanovich.
                        Leluhur sing bisa dipercaya saka Vorontsov, Ivan Kalita sing umur sewu taun, yaiku Protasy Fedorovich, pangadeg kulawarga Velyaminov. Iki uga keren banget lan ora perlu ngubungake apa-apa.
                      25. -1
                        Februari 12 2024
                        Quote: pelaut senior
                        Leluhur sing bisa dipercaya saka Vorontsov, Ivan Kalita sing umur sewu taun, yaiku Protasy Fedorovich, pangadeg kulawarga Velyaminov. Iki uga keren banget lan ora perlu ngubungake apa-apa.

                        Jujur, aku pisanan krungu bab kasunyatan sing kulawarga Vorontsov belongs kanggo Rurikovichs sawetara minggu kepungkur saka Klyosov, sing wis rampung sinau geneologi DNA saka kulawarga aristokrat Rusia. Justru Rurikovichs. Lan ing dhaptar genera saka Rurik, dheweke uga duwe kulawarga Vorontsov, sing dadi kejutan kanggo aku. Nanging Klyosov minangka ilmuwan sing serius lan kabeh kulawarga aristokrat (lan ora mung) ing donya nguripake dheweke kanggo konfirmasi genealogi ... Dadi warta iki yaiku kanca lawas lan bapake uga "Rurikovichs" (khususe ing tanda petik), sanajan ing sisih ibuku, aku kecanthol. Aku ora khusus kasengsem ing silsilah saka Vorontsovs, nanging aku njupuk kabar iki saka Klyosov minangka tambahan lan ora dikarepke tutul kanggo potret saka wong aku banget ngormati. Dadi aku nyebutake iki mung miturut kesan saka kabar kasebut saka Klyosov.
                        Lan aku ngormati dheweke ora kabeh amarga pedigree, nanging minangka ilmuwan lan wong. Ya, lan aku kasebut mung amarga (kanggo kaping pindho) manawa bapake lan pamane buyutku dicekel lan dieksekusi ing taun 1938 - babagan topik represi lan sikap kasebut. Viktor Vasilievich ngormati Stalin banget, lan minangka Muscovite dheweke ngerti banget sapa penulis teror sing bener. hi
                      26. 0
                        Februari 13 2024
                        Wong kasebut duwe mania amarga ngubungake awake dhewe paling ora sawetara "prestasi" - salah siji dheweke nylametake "industri minyak Rusia", banjur kudu sinau data Count Frederick ing "arsip khusus KGB", banjur dheweke milih. ekonomi Sharapov nang endi wae metu ana. operator multi-mesin -
                        lan Swedia lan reapers minangka pemain ing pipa))
                      27. -1
                        Februari 13 2024
                        "Kanggo kula, Stalin minangka wong suci" - jawaban Rokosovsky

                        Ora ana tembung kasebut ing memoar Rokossovsky - sampeyan ngapusi maneh lan menehi "kutipan" palsu.
                        bener ora pisanan
                        Gorbatov punika scoundrel, whiner lan mediocrity

                        Apa sampeyan ngomong iki minangka komandan wong sing kalah karo Stalinis?
                        Dadi Gorbatov, kanggo kaluwihané, diangkat dadi komandan Berlin, lan banjur Angkatan Udara, nanging apa sampeyan ngerti, kekasihe Stalin.
                        ora dijupuk, ora dicekel, nanging mung dibusak saka printah

                        lan maneh sampeyan kejiret ngapusi - Gorbatov didakwo, nginep luwih saka setahun ing kemah cedhak Magadan lan rampung direhabilitasi, ora kaya sampeyan - dheweke ngapusi kaping papat ing thread iki piyambak.
                        Amarga alasan penyensoran, aku ora bisa nyebutake panyebab utama teror 1937-1938.

                        Sing aku ngerti - saiki Stalinis kejiret ing goroh bakal miwiti kanggo nulis yen Stalin iku wong bodho prasaja sing diapusi dening kabeh wong. kaya Lenin, sing njaga kabeh dadi pengkhianat)))
                        Sing lucu yaiku Leninists - Staliniss ora ngerti carane ngedhunake "jenius" - ing ngisor saluran pembuangan, ing ngendi dheweke.
                        Iku Khrushchev

                        mung ndeleng taun - 1967 taun, Khrushchev wis metu saka kuwasa sajrone 3 taun; Brezhnev wis mbantah "sukarelawan" dheweke.))) nanging amarga sampeyan ora ngerti babagan tanggal, kaya karo Bismarck, banjur tulis babagan sawetara "sensor", nalika Khrushchev wis "disiram" dening kabeh wong sing bisa.
                        Lan ora ana rasa isin, kaya nurani - ciri khas saka liberal

                        carane burned sampeyan nalika padha poked irung menyang nggatekke lengkap malah bab paling dhasar.
                        Sampeyan kudu pindhah menyang bisnis langsung - "nyimpen" industri minyak Rusia, utawa milih Sharapov, tanpa swara sampeyan, kita ora bakal urip))
                      28. -1
                        Februari 13 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Ora ana tembung kasebut ing memoar Rokossovsky - sampeyan ngapusi maneh lan menehi "kutipan" palsu.

                        Deleng versi memoir sing ora diowahi. Frasa Rokosovsky iki dikenal minangka respon kanggo Khrushchev lan bubar asring dikutip. Senadyan kasunyatan sing Rokosovsky dicekel, diinterogasi kanthi parsial dening henchmen Yezhov lan dibebasake dening komisi kanggo mriksa kasus kasebut, digawe ing dina pisanan postingan Beria. Iki minangka perang intra-partai ing antarane Trotskyists kanggo ngontrol Angkatan Darat. Lan rega perjuangan kuwi dhuwur banget. Kanggo mungkasi gelombang teror kasebut, Stalin kudu ngresiki rangking NKVD ing sawetara tahapan, nanging rincian kasebut ora penting kanggo sampeyan.
                        Kutipan: N.M.
                        Gorbatov disalahké lan nginep luwih saka setahun ing kemah ing cedhak Magadan

                        Dheweke dicekel mengko. Kaping pisanan dheweke ditundha, dheweke teka ing Moskow karo bojone, mlaku-mlaku ngubengi kantor, banjur wiwit ngobrol maneh, lan nalika dheweke dikunjara. Nanging bawahan sing nesu uga nuntut dipenjara (ora mung dicopot) nalika sadurunge tatanan, dheweke wiwit mbanyoni panguwasa kanggo nimbali Tukhachevsky lan Co.
                        Kutipan: N.M.
                        kaya Lenin, sing kabeh pengawale dadi pengkhianat)))

                        Nganti taun 1917, Trotsky ora tau dadi sekutu Lenin (sanajan padha kenal), nanging malah dadi mungsuh; dheweke digawa menyang Lenin dening Sverdlov. Lan ora kabeh wong dadi pengkhianat. Stalin, Ordzhenikidze, Voroshilov (peserta Kongres kaping 2), Kalinin, Lunacharsky lan liya-liyane. Wong-wong sing ngiyanati utamane wong-wong sing wis gabung ing taun 1917 lan / utawa duwe ambisi sing gedhe banget ing perjuangan partai internal sing wis diwiwiti. Wektu iku atos, kabeh padha liwat Perang Sipil, padha weruh (lan ngeculaké) akèh getih, lan mulane padha ora isin ing cara perjuangan.
                        Nanging dheweke ora miwiti revolusi. Dheweke njupuk kekuwatan mung nalika, miturut pamrentahan Pamrentahan Sementara, Kakaisaran ambruk lan kekacauan ing negara kasebut. Kekaisaran kasebut dirusak dening para februari. Bolsheviks reassembled iki pecahan saka kekaisaran ing merek anyar. Lan karir perwira lan jenderal Rusia mbantu wong-wong mau ing (kita ngelingi peran Jenderal Bonch-Bruevich). Dheweke nggawe lan mimpin Tentara Abang, menangake Perang Sipil, nyingkirake intervensionis Entente, lan banjur dadi bayang-bayang, minangka guru ing akademi, ing arsip, lan mung pensiun. Peran kasebut ora kalebu ing sejarah amarga alasan politik (jaman angel), nanging perane gedhe. Padha nylametake akeh kanca-kancane sing milih sisih Putih (crita Jendral Khanzhin mung worth) Aku ngerti akeh turunane, aku sinau karo putu Yudenich (dheweke banget padha karo mbah buyut).
                        Nalika sampeyan nganalisa panyebab lan asal-usul ambruk Republik Ingushetia, sampeyan mesthi nemoni Perang Rusia-Jepang, sajrone persiapan kasebut. Sawisé iku, Kakaisaran banjur mudhun. Lan awal proses iki pas karo awal pamaréntahan Nicholas II. Sadurunge, aku nganggep dheweke kanthi becik, aku malah dadi panyengkuyung kamulyan sing kuat, aku ana ing layanan ing "Kristus Juruwilujeng" nalika kedadeyan kasebut, layang lan undhangan saka patriark tetep minangka kenang-kenangan. Nanging nalika ana luwih akeh wektu kanggo nyinaoni dokumen ing periode kasebut, nyinaoni periode REV (lan sapa ing antarane kita sing ora "muter maneh" perang kasebut, kabeh akademi militer ing donya nyinaoni pengalamane ... ing umum, iki dijuluki "perang latihan"), kabeh bahan sing kasedhiya ... sampeyan ngerti kanthi lengkap pentinge pribadine ing Sejarah.
                        Ngrungokake ceramah Fursov, dheweke mulang ing Yale (kanggo sampeyan minangka Anglophile), dheweke nampilake topik iki kanthi apik, sampeyan ora kudu njupuk potongan kasebut.
                      29. -1
                        Februari 13 2024
                        [quote] Frasa Rokosovsky iki dikenal minangka respon kanggo Khrushchev lan bubar asring dikutip [/quote]
                        ahli kaya sampeyan.

                        [quote]Deleng versi memoar sing ora diowahi [/quote] sing dituduhake ing arsip khusus KGB?))))
                        sampeyan rock, matur nuwun

                        [quote]Kanggo mungkasi gelombang teror kasebut, Stalin kudu ngresiki jajaran NKVD ing sawetara tahap [/quote]
                        banjur ngresiki kanca-kancamu, lan banjur - marshals lan jenderal sing ngalahake Nazisme, lan sadurunge iku - pengawal simbah ing tutup, nanging kabeh padha Trotskyists))
                        Apa sampeyan bisa nggawe sing anyar? Aku ora bisa ngguyu banget ing kabodhoan saka Staliniss panah
                        [quote]Ordzheniikidze [/quote]
                        maca Mikoyan A.I. Iku.
                        Anggota Politbiro Komite Pusat Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks, wakil ketua Dewan Komisaris Rakyat (SNK) saka USSR lan anggota Komite Pertahanan ing SNK saka USSR
                        [quote]Aku pengin nandheske Sergo uga wong pinunjul. Ing tembung Gorky, wong karo ibukutha M. Bunuh diri ing taun 1937 ana ing kalbu Stalin[/ Quote]
                        oh, kerja sing ala sing sampeyan lakoni - ngumbah celana maneh amarga ora ngerti "detail"
                        [quote]Dheweke ditangkep mengko [/quote] lan sadurunge sampeyan ngapusi
                        [quote]Gobatov -... ora ditembak, ora ditangkep, nanging mung dicopot saka komando [/ kutipan]
                        Stalinis, kapan sampeyan bakal mandheg ngapusi?
                        [quote]Dheweke ditangkep mengko [/quote] - praktik umum, ora mesthi, nanging paling asring. Contone, umum, kaping pindho pahlawan USSR Smushkevich. dicopot saka jabatan pangareping Angkatan Udara Tentara Merah lan ing Agustus 40 dipindhah pisanan menyang posisi sekunder inspektur jenderal Angkatan Udara, lan ing Desember kanggo posisi asisten kepala Staf Umum kanggo penerbangan, malah luwih. adoh saka penerbangan tempur. Ing tanggal 8 Juni 1941, dheweke dipenjara, lan ing 28 Oktober, ing dina-dina sing paling ora ana pengarep-arep ing perang, nalika Tentara Merah kurang saka pimpinan militer sing berpengalaman, sawise nyiksa sing ora manusiawi, dheweke ditembak tanpa diadili ing papan latihan NKVD. cedhak Kuibyshev.
                        Dadi aja ngindari, ora bakal bisa
                        [quote]Kekaisaran ambruk [/quote] lan maneh sampeyan ngapusi. Lenin (lan Stalin minangka Komisaris Rakyat Nasional) sing nandhatangani lan tanggung jawab kanggo perjanjian kamardikan karo Polandia, Finlandia, Latvia, Lithuania lan Estonia. Maneh, memori "asosiatif" sampeyan gagal))
                        [quote]Jenderal Bonch-Bruevich[/quote] oh iya!! jenderal "pertempuran" sing ngentekake kabeh wektune (kajaba sawetara sasi ing wiwitan) ing celana WWII ing markas, lan banjur dadi bocah errand - etruster. Endi Denikin lan Kornilov, sing ora tau ninggalake garis ngarep lan kang Unit padha disebut Steel lan wesi, dibandhingake wong?
                        [quote]Ngrungokake ceramah [/quote] maca dokumen, paling ora ana pendapat sampeyan dhewe, yen ora, sampeyan mung bisa sinau parafrase, sayang.
                      30. 0
                        Februari 13 2024
                        Kutipan: N.M.
                        sing dituduhake ing arsip khusus KGB?))))

                        Aku ora ana, aku diundang kanggo nggarap dokumen saka alam temen beda.

                        Kutipan: N.M.
                        banjur ngresiki kanca-kancamu, lan banjur marsekal lan jenderal sing ngalahake Nazisme, lan sadurunge iku, pengawal simbah ing tutup, nanging iki kabeh Trotskyists))

                        Ora kabeh . Ana uga mung pengkhianat, embezzlers (kaya Menteri Industri Penerbangan nalika perang), rampokan, lan mung maling. Ana tansah iki, nanging padha ora di resiki nang endi wae.
                        Kutipan: N.M.
                        Bunuh diri ing taun 1937 ana ing kalbu Stalin

                        Kutipan: N.M.
                        Mikoyan A.I.

                        Apa iki sing creeping antarane kali lan ing ngarepe Nikita?
                        Kutipan: N.M.
                        , umum, kaping pindho pahlawan USSR Smushkevich. dicopot saka jabatan pangareping Angkatan Udara Tentara Merah lan ing Agustus 40 dipindhah pisanan menyang posisi sekunder inspektur jenderal Angkatan Udara, lan ing Desember kanggo posisi asisten kepala Staf Umum kanggo penerbangan, malah luwih. adoh saka penerbangan tempur. Ing tanggal 8 Juni 1941, dheweke dipenjara, lan ing 28 Oktober, ing dina-dina sing paling ora ana pengarep-arep ing perang, nalika Tentara Merah kurang saka pimpinan militer sing berpengalaman, sawise nyiksa sing ora manusiawi, dheweke ditembak tanpa diadili ing papan latihan NKVD. cedhak Kuibyshev.

                        Apa iki sing mrentahake mbusak pemandangan lan gaman saka pesawat tempur sawetara dina sadurunge perang? Miturut cara, ora kabeh rampung. Lan amarga kesalahane sapa kita ilang meh kabeh penerbangan ing zona tapel wates? Dadi meh kabeh markas Angkatan Udara ditembak ing kono.
                        Lan posisi wakil. Staff Umum kanggo Aviation, posisi Panglima-in-Chief saka Aviation, padha. Lan sadurunge Voroshilov njupuk dheweke minangka inspektur kepala Angkatan Udhara, kanggo mbantu awake dhewe - kanggo organisasi lan kontrol industri penerbangan. Dheweke dhewe ninggalake jabatan Menteri Pertahanan kanggo ngontrol industri pertahanan.
                        Mungkin Pavlov, sing tinimbang nindakake pesenan kanggo nggawa pasukan menyang siap tempur lengkap, tindak menyang téater, ambruk ngarep, nilar tentara ing cauldrons, sampeyan uga bakal getun?
                        Sampeyan mesthi bakal getun, amarga ing 2022 kita uga melas kabeh wong amarga gagal. Wilayah Belgorod, Bryansk, Voronezh ana ing shelling, drone mabur menyang Moskow, Engels lan St. gumuruh tansah keprungu saka ngarep.
                        Lan ora ana sing kudu disalahake kanggo "sukses".
                        Kabeh lumaku miturut rencana.
                        Apa pancene luwih apik?
                        Senajan kanggo sampeyan, ya - sawise kabeh, kabeh padha karo Nikola-2.
                        Kutipan: N.M.
                        Carane adoh Denikin lan Kornilov saka wong?

                        Salah sijine wong sing nangkep kraton.. Ora?
                        Dheweke apik?
                        Sing liyane kalah, dadi gugup lan ninggalake perintah marang Wrangel.... Wong sing nggantheng ... bener?
                        Padha kalah. Siji tilar donya, liyane ninggalake Rusia sadurunge pungkasan Perang Sipil.
                        Apa sampeyan pengin ngomong babagan siji liyane? Jendral paling enom ing Tentara Rusia - dadi jenderal ing umur 30 taun. Panglima divisi Cossack ing Tentara Kejut 1 Jenderal Khanzhin, minangka bagéan saka tentara Kolchak. Jendral Borodin iku priya kang nggantheng, gagah prakosa - tanpa ironi. Dheweke sing ngatur serangan sing misuwur kanthi ngrusak markas divisi Chapaev, nalika Chapai uga mati. Borodin ora mati, minangka resmi nyatakake, nanging tatu lan Cossacks njupuk menyang desa leluhur saka atamans turun temurun saka Tentara Ural Kabeh-Great lan Semirechensk Khanzhin (komandhan tentara). Ing kana dheweke mungkasi dina maneh ing taun 1975. Kabeh putra lan putu dadi perwira ... sanajan aku ora bisa ngomong kanthi pasti babagan Sashka sing paling enom, nanging aku uga nindakake. Kabeh padha ngawula ing Fatherland.
                        Lan Denikin mlayu.
                        Lan petugas staf Kolchak Dunaev uga manggon. Lan anak-anake ngawula Fatherland. Sing siji dadi jenderal gedhe, sing siji dadi kolonel...
                        Lan Denikin mlayu. Nganti pungkasan Perang Sipil.
                        Kutipan: N.M.
                        ora tau ninggalake garis ngarep,

                        Ana akeh wong. Akeh sing milih sisih Abang, liyane ora nggawe pilihan, nanging ora nglawan Rakyate.
                        Iku ora Bolsheviks sing numpes Kakaisaran, nanging gerakan Putih uga ora ngrayakake Tsar, lan perang karo dhuwit saka Entente. Marang "budhak sing mbalela". Lan padha nampa tinsel.
                        Lan Denikin mlayu.
                        Distrik Militer Lor wis suwene rong taun, lan setaun setengah ngarep kaya ing WWII - kaya ngono "aristokrasi anyar" disiapake kanggo perang ...
                        Popularitas Stalin minangka pimpinan negara nganti 60%, lan ing antarane para panyengkuyunge ana luwih akeh wong enom ... apa sampeyan ora wedi kanggo masa depan kanthi statistik kasebut? Utawa apa saktemene alesan iki jutaan Wahabi diimpor kanthi kedok buruh bangunan?
                        Wong-wong sing ora sinau babagan Sejarah diwulangake kanthi praktis.
                        Nanging aku pancene ora pengin. Aku wis ndeleng cukup ing 10 taun perang, nanging bakal luwih elek ing endi wae yen sampeyan ora ngurus pikiran sampeyan.
                        Yen ora, Ibu Ngukum - Karma bakal teka, lan bakal kasep kanggo nggawe alesan.
                        Tentrem marang kowe. Lan Alasan.
                      31. 0
                        Februari 13 2024
                        Aku ora ana, aku diundang kanggo nggarap dokumen saka alam temen beda
                        ya, ya, aku elinga - babagan spy Count Fredericks. ))
                        Saka ngendi sampeyan entuk "kutipan" iki? Amarga sampeyan temenan durung maca "tugas prajurit" Rokossov, yen ora, sampeyan bakal ngerti manawa marshal kasebut ngomong babagan kegiatan "jenius" sampeyan: "Pancen, Ing pungkasan taun telung puluhan, kesalahan serius ditindakake. Personil militer kita uga nandhang sangsara, sing ora bisa mengaruhi organisasi lan latihan pasukan.Mekaten, Stalin ngapusi.
                        Ana uga mung pengkhianat
                        Sampeyan ngomong babagan kanca-kancane Lenin, ta? Kaping pisanan, sampeyan bener - kabeh Bolshevik iki, Lenin lan Stalin, pancen pengkhianat marang tanah air.
                        Apa iki sing creeping antarane kali lan ing ngarepe Nikita?
                        Iki sing sapa
                        commie draf Leninis lan Anggota Stalinis Politbiro Komite Pusat Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks, wakil ketua Dewan Komisaris Rakyat USSR lan anggota Komite Pertahanan Dewan Komisaris Rakyat saka USSR - Bolshevik exemplary
                        )) Nanging sampeyan njlèntrèhaké Staliniss pancen bener, salinan saka bajingan mustachioed.
                        dhawuh sawetara dina sadurunge perang diwiwiti Mbusak pemandangan lan gaman saka pejuang?

                        Sampeyan, kaya kabeh Stalinis, duwe masalah karo pemahaman maca, uga "tanggal". 8 Juni 1941 taun dicekel” ngono dhawuh dheweke mung bisa ing delirium mriyang lan langsung saka pakunjaran, oh.
                        Pavlova

                        maca marshals lan pejabat ndhuwur USSR lan nyoba kanggo mikir, iku angel kanggo sampeyan, nanging nyoba.
                        Marshal K.K. Rokossovsky"Kawruh senapati Front Kulon, Jendral D.G. Pavlova, suwe sadurunge perang diwiwiti (ing taun 1930, dheweke dadi komandan resimen ing divisi sing dakkandhani), bisa nyimpulake sadurunge yen dheweke dadi tandhing karo Kirponos, yen ora luwih lemah tinimbang dheweke.
                        Marshall G.K. Zhukov "Pavlov duwe langit-langit komandan divisi, nanging dheweke dicoba minangka komandan ngarep"
                        Wakil Ketua Dewan Menteri USSR A. Mikoyan "Dadi iku" bab 43"Ora ana sing kompromi banget marang Pavlov. Pancen murni, jujur, pribadhi nengsemake, wani tanpa cela, setya, bisa mimpin pasukan tank ing brigade, nanging ora duwe pengalaman printah dhuwur liyane. A dheweke langsung diangkat dadi komandhan kabeh pasukan saka distrik Belarusia. Dheweke mung bisa disalahake amarga dheweke ora nolak nominasi kaya ngono."
                        Komandan brigade wingi ditugasake dadi komandan ngarep? nanging amarga ana siji mustachioed cowardly nonentity wedi marang panguwasa lan, ora preduli bab pertahanan negara, numpes kabeh wong ing baris.
                        sawise kabeh, kabeh kaya ing Nikola-2
                        Apa sampeyan duwe masalah karo kawruh? Amarga ana ing sangisore yoska bodhomu, wong Jerman nyekel Donetsk. a Stalinist tansah goroh.
                        Sing liyane kalah
                        nendhang kaping pirang-pirang unit unggul saka Reds meh Moscow - tenan nggantheng, lan mesthi ora kaya Yosya Stalin nalika arep ngarep - maca Mikoyan.
                        Aku bakal ngandhani babagan siji maneh
                        Apa sampeyan bisa tetep ing kerangka pitakonan diskusi, lan ora nulis kabeh sing ana ing pikiran sampeyan?
                        Ana akeh wong
                        akeh bagean disebut Steel lan wesi? Apa sampeyan kejiret ngapusi maneh, kanggo kaping sepuluh? Aku wis ilang count. Miturut cara, "lambang" sampeyan Bonch Bruevich ora bisa nindakake iki - dheweke rada kurus, kaya Stalin, saiki sampeyan bisa ngalahake fillet sampeyan))
                        Denikin - mlayu
                        yaiku, nalika Lenin lunga menyang Eropah iku emigrasi, lan nalika liyane "ngungsi")) verbiage khas Soviet.
                        Popularitas Stalin minangka pimpinan negara - nganti 60%
                        Mesthine luwih akeh wong sing duwe kawruh kaya sampeyan, ora ana sing bisa ditindakake. Ngomong-ngomong, paling ora sampeyan kudu ngonfirmasi tokoh sampeyan, yen ora, apa sing bakal kelakon karo goroh babagan tembung Rokossovsky))
                        tambah akeh wong enom ing antarane panyengkuyunge
                        ora perlu goroh blablabla.
                        Sapa sing ora sinau babagan Sejarah, Sejarah mulang dheweke kanthi praktik
                        sing mesthi, wis saka Prancis gedhe bisa guessed apa aturan Stalin bakal mimpin kanggo, nanging ora, mung mlaku pribadi liwat rake bakal mulang Soviet.
                      32. 0
                        Februari 14 2024
                        Kutipan: N.M.
                        ya, ya, aku elinga - babagan spy Count Fredericks.

                        Kita kudu luwih ati-ati.
                        Kutipan: N.M.
                        "Bener, ing pungkasan taun telung puluhan ana kesalahan serius. Personil militer kita uga nandhang sangsara, sing ora bisa mengaruhi organisasi lan latihan pasukan

                        Ora perlu ngapusi lan squirm, aku nulis babagan iki ing ndhuwur, nuduhake alasan, inisiator, lan culprits. Kajaba iku, bapake bulikku uga ditembak. Kaya komandhan liyane sing ora lugu lan ora melu konspirasi. Nanging sampeyan luwih seneng ngapusi lan ngindari, narik kuotasi sing ora ana gunane lan ngapusi fakta. Salah siji sampeyan duwe Trotsky minangka pahlawan, utawa Denikin, sing wis lemes lan mlayu saka tentara sing dikalahake (lan sawise kabeh, Wrangel isih nolak), banjur Rokosovsky "ora ngomong," utawa oportunis Mikoyan minangka saksi, sing ngiyanati Stalin lan Khrushchev, lan urip dawa maneuvering antarane lepen.
                        Kutipan: N.M.
                        Ing tanggal 8 Juni 1941, dheweke ditangkep."

                        Iki tegese ana alesan, amarga kabeh bawahan sing paling cedhak nalika komando Angkatan Udara ditembak ing wektu sing padha. Lan ana alesan - meh kabeh penerbangan ing distrik tapel wates ilang ing dina pisanan. Ora guilty? Nanging ana pesenan - bubar lan kamuflase.
                        Kutipan: N.M.
                        "Ora ana sing kompromi banget marang Pavlov.

                        Apa bener? Apa kabupaten "impeccable" iki ora menehi tandha? Pasukan ora digawa menyang kemah lapangan miturut Ordo? Sawise telegram, kudu waspada utamane ing wayah wengi tanggal 22.06.1941 Juni XNUMX. lan disiapake kanggo provokasi apa wae, dheweke ora ngrungokake lan lunga menyang teater?
                        Lemah atine? Slob? Dheweke numpes tentara lan "ora guilty apa-apa" miturut Mikoyan? Atusan ewu tiwas, atusan ewu ditangkep amarga kabodhoan utawa pengkhianat lan "korban sing ora salah"? Mungkasi ngapusi lan dodging.
                        Kutipan: N.M.
                        karo bokongmu

                        Churchill, Roosevelt, de Gaulle, kabeh akademisi Soviet, ilmuwan, atusan yuta warga Soviet, siji lan setengah milyar wong ing China, Mahatma Gandhi, lan malah brahala sampeyan - Hitler lan Goebbels ... ora setuju karo sampeyan. . Sampeyan ngapusi lan fitnah maneh.
                        Kanthi goroh lan pitenah kang kaya mangkono iku, Khrushchev pepujanmu meh ngrusak kubu sosialis, nyingkirake Cina saka kita, banjur dadi mungsuh, amarga pitenah lan omong kosong kita ilang Indonesia. Nanging dheweke nyoba kanggo Inggris, sing dianakaké dening testicles karo bukti incriminating, kang tegese ing mratelakake panemume - uga rampung.
                        Kutipan: N.M.
                        nendhang kaping pirang-pirang unit unggul saka Reds meh kanggo Moscow

                        Dadi wong Abang ing wektu iku ora duwe wadyabala, mung nyoba mbentuk, nanging yen wis dibentuk, dheweke ngusir bandit Denikin nganti tekan Segara Ireng. Nganti dheweke ninggalake tentara lan mlayu kanggo "diobati". Lan carane "pahlawan" wong Denikin njarah-rayah kutha-kutha lan desa-desa "merdika" ... Nanging ing kene sampeyan bener - Kornilov lan Denikin sing miwiti Perang Sipil ing Rusia, padha miwiti fratricide lan pelanggaran hukum. Mangkono maneh kabeh kotoran ing celonone. Kornilov nangkep kulawarga kraton, banjur miwiti Perang Sipil karo Denikin, lan ing sisih liya, protégé sampeyan Trotsky lan preman kasebut minangka agen lan anak didik saka omah-omah perbankan Schiff lan Borukh.
                        Ing ngendi Stalin nalika iku?
                        Ya, ing kene dheweke - dheweke nyekel pertahanan Tsaritsyn karo Voroshilov lan Budyon, lan Kavaleri 1 nutupi kamulyan kanthi ngusir ghouls lan warmongers.
                        Celanamu wis kebak, nganggo tanpa nyopot.
                        Kutipan: N.M.
                        yaiku, nalika Lenin tindak menyang Eropah

                        Dadi banjur ora ana perang, ora mimpin tentara lan ora ninggalake kanggo karusakan. Dheweke dadi ahli teori, nanging ing wektu sing padha dheweke nggawe partai ing ngendi personel mangsa dilatih kanggo mimpin Negara. Lan kita sinau. Ing kono uga akeh sampah.
                        Kutipan: N.M.
                        akeh bagean disebut Steel lan wesi?

                        Ya, malah wesi, malah kayu. Padha tiwas nglawan Wong-wong, padha nglawan wong-wong mau. Apa sampeyan malah maca buku harian Denikin? Apa sing ditindakake para perampok Cossack marang dheweke? Iring-iringan apa sing digunakake kanggo nyeret barang rampasan menyang desane? Piyé para penghukum nindakké kekejeman marang dhèwèké? Perang sipil kaya ngono, gisik ilang.
                        Kutipan: N.M.
                        mesthi luwih akeh wong sing duwe kawruh kaya sampeyan

                        Ana mung liyane kita. Lan kawruh ... Buku teks sampeyan, kurikulum, film "sejarah" kanthi animasi ... iki paling ngisor. Aja gelo, nanging bener. Kaya produk liyane. Nanging sapisan ana film, misale jek "Saving the Emperor" - carane klompok goons karo kapten Staff ing sirah nyoba kanggo nyimpen kulawarga kraton. Aku isih duwe sikap apik marang Nikolai-2 nalika iku. Iku nguripake metu dadi barat tantangan, lan wong lanang main apik, lan direktur nindakake sing paling apik. Dheweke bakal nggawe film babagan topik dina iki, babagan Perang Vietnam, aku bisa menehi saran plot, adhedhasar crita nyata babagan rudal anti-pesawat sing menang rong misi ing kana, kepiye dheweke nembak pesawat saka ambushes ing alas ( mengko dheweke dadi jenderal, nalika pensiun dheweke mimpin Masyarakat Persahabatan Rusia-Vietnam, menyang Vietnam Bakal becik, dheweke tresna marang dheweke, lan putrane saiki ana ing AP, uga mantan gunner anti-pesawat), babagan pilot. , supaya ana loro kita lan loro Vietnam (ing Iran ana Phantoms ing pamindhahan, kita duwe MiGs - 21\19\17, babagan perwira pasukan terjun payung sing duwe 4 deployments ana, njupuk basa Cina ing pungkasan. Nalika padha perang karo China, carane dheweke ngidoni untu liwat bolongan ing lambe nalika lungguh ing wong Cina sing diikat (sampeyan bisa nggawe wong Amerika), ngrokok lan asap metu saka bolongan kasebut. Divisi Vitebsk, Ayo dheweke isin - dheweke ngirim putrane menyang ATO ...
                        Lan aja ngomong babagan Inggris, ora ana apa-apa kanggo sampeyan. Ora ana ratu maneh, lan ora bakal ana maneh. Lan raja iku dudu ... jas. Dadi, saka provinsi, aja nggawe sing ibu, nanging sing Rama, lan nindakake kabeh kanthi bener.
                        Lan aku duwe masalah karo kabeh isme, aku ora dadi anggota saka partai lan malah ninggalake Komsomol (ora amarga umur) pisanan ing Angkatan Bersenjata, nanging ing wektu sing padha tetep ing karya operasional. Ora ana sing weruh iki. Kanggo kula ana konsep: bener lan salah. Apa sing sampeyan tindakake iku salah. Ana wektu sethithik banget kanggo ndandani.
                      33. 0
                        Februari 14 2024
                        Kita kudu luwih ati-ati
                        Sampeyan kudu eling yen ing "seri" sadurunge padha nulis, nanging piye wae ora bisa, "sejarawan - oilman - militèr - ekonomi" lan kabeh ing wektu sing padha. ))
                        Ora perlu ngapusi lan squirm ... narik kuotasi sing ora ana gunane lan ngapusi fakta

                        Apa sampeyan ngomong babagan tembung Rokossovsky? Kanggokang ing pengeling-eling, ing kontras kanggo goroh langsung Panjenengan?
                        Ya, iku apik kanggo ndeleng carane njaluk metu saka iku nalika padha kelet sampeyan ing tembung nyata Rokossovsky, ngapusi Stalin!
                        Rokosovsky "ora ngomong iku"
                        "Kutipan" sampeyan, beda karo aku, sampeyan ora tau bisa konfirmasi karo bukti, Stalinis tansah ngapusi. Aku mung ngerti saka ngendi asale "kutipan" iki, lan sampeyan wiwit ngapusi babagan perkara pertama sing dipikirake - babagan konsep, lsp. Bukak maca ing paling bab topik, sampeyan cilik, ngapusi fraudulent.
                        Ya, malah wesi, malah kayu. Padha tiwas nglawan Rakyat
                        o5 sampeyan tekan titik sing bener, ahli buta huruf - "sejarawan".
                        unit iki nampa jeneng kehormatan ing perang nglawan mungsuh Rusia lan bendarane - Jerman. Lan Bolshevik bodho - Leninists - Staliniss padha kicked metu saka daya dening wong wicaksana menyang tong sampah sajarah. Apa ora saka ngendi sampeyan nulis saka saiki?))
                        Sampeyan duwe Trotsky minangka pahlawan ... Anak didik sampeyan, Trotsky

                        o5 sampeyan duwe masalah karo pangerten maca? Ora kanggo aku - Lenin lan Stalin sing cedhak karo sampeyan))) Nggo aku kabeh wong Bolshevik ing siji "pasuryan" - laku jina. Nanging apik kanggo ndeleng carane sampeyan lagi lumpuh, amarga sampeyan ana ing genangan karo "kawruh" sampeyan.
                        Mikoyan minangka saksi, sing ngiyanati Stalin lan Khrushchev

                        Dadi kabeh pamrentah Soviet minangka seri pengkhianatan sing terus-terusan. Aku bakal nulis kanggo sampeyan, amarga sampeyan dhewe ora bisa nyadari)
                        Lenin ngkhianati Rusia -tanah kelairan lan menehi Jerman liwat Prajanjian Brest-Litovsk katelu saka populasi negara (56 yuta)
                        Stalin ngiyanati Lenin lan numpes kabeh pengawale sing kasebut ing Serat menyang Kongres
                        Khrushchev ngiyanati Stalin lan numpes kultus pribadine.
                        Brezhnev ngiyanati Khrushchev lan numpes voluntarism kang.
                        Gorbachev ngulungaké Brezhnev lan ngrusak stagnasi
                        Yeltsin ngiyanati Gorbachev lan numpes Partai Komunis Uni Soviet
                        Sajarah ringkes saka pengkhianat teladan saka Stalinis - Leninists.

                        nanging iki luwih apik, kenapa kita butuh bosok sing nyebabake sampeyan - pengkhianat))
                        Aku ora dadi anggota partai apa wae
                        Sampeyan dadi rada bodho malah kanggo klutzes komunis? Ya, ora ana sing bisa ditindakake.

                        Buku teks sampeyan, program latihan
                        Apa sampeyan ngomong babagan kreasi Soviet, iku pancene apik kanggo ndeleng carane padha ambruk nalika padha njupuk sampeyan irung kanggo uwuh kanggo sawetara dina.

                        Idola sampeyan yaiku Hitler lan Goebbels


                        Stalinis, mulangake apa sing diwarisake dening yoski Stalin lan antek-antekne marang kowe
                        Laporan Ketua Dewan Komisaris Rakyat USSR lan Komisaris Rakyat kanggo Urusan Luar Negeri. V. M. Molotova babagan kabijakan luar negeri Pamrentah ing Sidang Luar Biasa kaping lima saka Uni Sovyet Tertinggi USSR tanggal 31 Oktober 1939
                        ora mung tanpa guna, nanging iku pidana kanggo nindakake perang kaya perang kanggo "ngrusak Hitlerisme""


                        supaya iki brahala-brahalamu, brahalamu lan Yoska sing cedhak karo Stalin, sing ketoke kaya bajingan neng pasar.
                        Maret wisuh celonone. Wisuh, padha ngomong, aja dilat, keturunan pembela Hitlerisme))
                      34. 0
                        Februari 15 2024
                        Sepira aktife robot iki, sing ilang kontak karo server kontrol ... Ora ana, baterei bakal entek, bakal tenang.
                        Nanging dheweke nguripake kabeh metu kaya guts, apa penghibur. lol
                      35. 0
                        Februari 16 2024
                        bayard bla bla bla

                        nalika sampeyan ngapusi Stalinis bodho menyang goroh - bayard wiwit squeal lan biasane pindhah menyang omong kosong, tinimbang menehi link menyang "kutipan" saka Rokossov, contone.
                        apa sing kudu dilakoni - Staliniss tansah duwe wektu ala karo kawruh - padha njupuk sawise bapakne, sing bodho Yoska.
                        kaya dheweke Sampeyan mung sinau ngapusi, karo liyane sampeyan gagal total, kaya Ilyichonka lan Yoska karo bangunan komunisme)))

                        streamline, ngapusi Stalinis, aku nguripake sampeyan kaya baling-baling liwat kabeh omong kosong
                      36. 0
                        Februari 16 2024
                        Kutipan: N.M.
                        N.M.

                        Nalika pemuda Lvov teka ing Rusia lan nggawe karir ing kana, dheweke bakal tetep dadi pemuda Lvov nganti tuwa. Sampeyan bisa njupuk wong enom metu saka Lvov, nanging sampeyan ora bisa njupuk Lvov metu saka wong enom.
                        Mlaku-mlaku, wong mlarat, sampeyan wis ngumbar batinmu lol ora ana papan liya. Aku janji karo kowe eseman , lan sampeyan dhewe nyoba - sampeyan nguripake kabeh nang metu.
                        Urip saiki, nguripake baling-baling, nikmati anggaran sampeyan. Nanging ora suwe.
                      37. -1
                        Februari 16 2024
                        pemuda Lviv

                        Dadi saka ngendi asalmu, wong ngapusi Stalinis, kepiye carane aku nggawa sampeyan menyang cahya. Saiki gething sampeyan marang Rusia lan katresnan slavish kanggo master Nazi Jerman wis cetha.
                        Bener, kaya aku nulis:
                        "Stalinis mesthi ngapusi," amarga waluh kosong sampeyan, diisi sampah Lvov, ora bakal cocog maneh kajaba nistha Stalinis anti-Rusia.
                        Lan sampeyan, ngapusi nganggur, aku bakal tansah nguripake sampeyan ing kene - nasib sampeyan, Ukronazi klutz, kaya mangkene - kanggo muter sirloin kaya baling-baling, sawise aku dunk sampeyan karo kasunyatan saka goroh sampeyan. Kepiye babagan sampeyan, tukang ngapusi Stalinis, sing ngguyu babagan "kutipan" Rokossovsky lan turu nalika tembung-tembunge sing asli digawa munggah.
                        Ya, cepet tembung nyata Rokossovsky lan jenderal liyane - pemenang master Jerman sampeyan, kapapar lying bosok njero - terus, sampeyan tukang ngapusi Stalinis, sampeyan bakal cepet mati)))
                      38. 0
                        Februari 16 2024
                        Kutipan: N.M.
                        mulane kowe saka ngendi

                        ngguyu Kita ngerti saka Donetsk.
                        Wong enom eko ​​iki muter ngguyu Apa alat kelaminmu dicubit? Ora, Lvov ora bakal nggawe wong enom kaya ngono, dheweke ora bakal dadi apik. Sampeyan wis ngomong kabeh sing dak butuhake.
                        Kutipan: N.M.
                        Rokossovsky

                        Sampeyan luwih seneng nyanyi babagan katresnan kanggo Nikola-2 lan Kornilov, sing nyekel dheweke. Mlumpat ing kasepen, lan sampeyan mung bakal nguripake driji ing dupe dhewe.
                        Kutipan: N.M.
                        sampeyan bakal mati

                        Aja keselak karma. Aku bakal teka kanggo sampeyan maneh, karo SMERSH.
                      39. 0
                        Februari 16 2024
                        Kita ngerti saka Donetsk

                        Apa sampeyan ngapusi maneh kaya biasane, ngapusi Stalinis?
                        Sampeyan wis ngomong kabeh sing dak butuhake.

                        ora, ora, aku durung miwiti menehi akselerasi, kepiye saka sampeyan ""sejarawan - ahli minyak - wong militer - ekonomi" lan kabeh bebarengan" - goroh diwiwiti)))
                        luwih bakal luwih nyenengake, aku seneng ngapusi sprei Jerman, mula sabar, iki nasibe urip
                        Rokossovsky

                        apa, Link menyang "kutipan" sampeyan ora nate ditemokake, sampeyan penipu Stalinis cilik. Apa sampeyan kejiret maneh amarga ilatmu sing goroh? Kaya goroh babagan Bismack, sing urip nalika Perang Dunia II)) ) Nanging kepiye "arsip khusus KGB" sing misuwur, ing ngendi sampeyan kudu nggoleki sampah?
                        ayo, tuduhna Apa maneh sing digawe saka "manuskrip" Rokossovsky sing ora ana sing weruh?)))
                        Aku bakal teka kanggo sampeyan maneh, karo SMERSH.

                        Stalin ngapusi, Aja lali nganggo celana jero, yen ora, sampeyan ora bakal diijini metu saka rumah bordil Jerman sing sampeyan kerja minangka buruh kehormatan. sampeyan master Jerman sampeyan))
                      40. 0
                        Februari 16 2024
                        Arkasha, aja ngilangi driji saka semangat. ngguyu
                        Cranking. lol
                        Elinga luwih kerep babagan nasib Kornilov lan Trotsky.
                        Kutipan: N.M.
                        Kita ngerti saka Donetsk

                        maneh biasane kowe ngapusi

                        Priksa metu. Cukup nganggo popok, lagi shooting ing kene.
                        Lan ing SMERSH DPR aku dadi kepala staf, sanajan ora suwe.
                        Apa sampeyan ngerti apa jenenge Donetsk sadurunge Khrushchev?
                        Stalino. Lan wilayah kasebut dadi wilayah Stalin. Ing medali kita kanggo Debaltsevo, profil I.V. Stalin dicithak. Ing kene sampeyan bakal mbaleni muntah maneh.
                        Kutipan: N.M.
                        sampeyan bakal mati

                        Aku bakal nyebul irungku ing panguburanmu.
                      41. -1
                        Februari 16 2024
                        Kenging punapa aku kudu ngrusak drijimu? dheweke isih bakal migunani kanggo sampeyan, tukang ngapusi Stalinis - nalika sampeyan milih sperma Jerman saka kabeh bolongan kaya biasane, "sejarawan - ahli minyak - militer - ekonomi lan kabeh bebarengan"
                        )))
                        nanging babagan Aku dhewe ngandhani nasibe para pengawal Leninis lan kanca-kanca Stalinis, o5 "memori" ngapusi sampeyan wis gagal - kabeh dadi pengkhianat lan dirusak, kaya sampeyan, produk endhog Jerman lan wanita antisosial Ukronazi.

                        supaya lan nasib sampeyan - padha karo jeneng kanggo pakurmatan saka mustachioed, ciut-minded Yoska - wis dibusak saka peta Rusia.
                        Lan iki FAKTA! kang goroh bodho ora bisa mbatalake.

                        golek omong kosong sabanjure babagan "tembung Rokossovsky" utawa Bismarck sing urip ing memori sampeyan nalika WWII))),
                        Cacat, ngapusi Stalinis cilik
                      42. 0
                        Februari 16 2024
                        Aja bledosan saka galur, sampeyan cacat anak pungkasan saka maling lan pengkhianat. Kabeh lingkungan Nika-2 ngiyanati dheweke lan mlayu (kajaba dhokter), sajrone kabeh wektu dheweke ditahan ora ana upaya kanggo ngeculake dheweke. Kepemimpinan gerakan putih ora pengin krungu bab dheweke, seduluré (raja Inggris) nilar dheweke. Lan kabeh Kornilovs, Kolchaks, Denikins lan Wrangels perang karo dhuwit lan persediaan saka Entente, janji bakal mbayar mati karo tanah Rusia lan disebaraké kabeh Rusia ing konsesi.
                        Lan padha ilang. Padha mlayu. Wong liya uga ngabdi marang Hitler (kayata Krasnov).
                        Lan kanggo milih sperma, katon kaya sampeyan duwe pengalaman akeh, amarga sampeyan ora bisa nindakake tanpa. bener? Nyenengke purun Inggris?
                        bener .
                        Lan leluhurku padha perang karo Jerman.
                        Lan ing babagan iki, karo anak-anake sing pungkasan, aku ora nganggur maneh. Lan aku wis kadhaptar ing "Peacemaker" wiwit Januari 2015. Sawise tanganmu waras, aku bakal nyuwek kupingmu ... sanajan ora ... lagi ana ing spermamu, aku ora bakal ngregetake tanganku.
                      43. -1
                        Februari 16 2024
                        carane ngapusi Stalinis ambruk))
                        ora telek dhewe saka kaku lan wedi, kaya master ketel Panjenengan ing mung nyoba maju menyang ngarep))
                        kita maca kanca-kanca Lenin lan Stalin
                        Stalin dhewe ora wani banget. Sawise kabeh, iki minangka tugas sing ora mungkin: Panglima Tertinggi ora nate maju ing ngarep!
                        Nanging, aku lunga sepisan. ... Ngerti yen katon ora sopan, sawijining dina, nalika Jerman wis mundur saka Moscow, nyopir mobil, Packard lapis baja, ing dalan Minsk Highway, amarga digunakake dening pasukan kita lan ora ana tambang maneh. ...Nanging, aku ora tekan ngarep, kira-kira seket utawa pitung puluh kilometer. .... Pranyata dadi pengecut, sing ngasorake awake dhewe ing ngarepe para jenderal, perwira lan prajurit pengawal. Aku kepengin banget (bisa uga amarga wedi? - Aku ora ngerti) ... Banjur Panglima Tertinggi. ing ngarepe wong kabeh, dheweke ngudhunake kathok dowo lan nindakake pakaryane ing aspal. Ing wektu iki, "kenalan karo ngarep" rampung lan dheweke bali menyang Moskow

                        Mekaten keturunan "genius" - nyedot celonone, kowe o5 telek dhewe, nuruti conto sra.ka.ka.lin sampeyan))
                        Lan saiki sampeyan bisa Pick metu sperma sing aku heartily dipakani sampeyan minangka biasanipun, nanging sampeyan seneng - teka kanggo liyane. nyemplungake para Stalinis ing kabodhoan lan ngapusi minangka hobiku)
                      44. 0
                        Februari 17 2024
                        Sampeyan ora duwe telek, sampeyan mung duwe nanah ing sirah. Lan sperma isih ana ing tutuk, aja keselak. Wong ora urip dawa karo diagnosis iki.
                        Lan iki hobiku ngowahi wong kaya sampeyan.
                        Nanging sampeyan duwe rot lengkap ing kana.
                      45. 0
                        Februari 18 2024
                        Pembohong Stalinis ambruk - kabeh omong kosong Soviet metu saka dheweke))
                        Apa maneh sing isih ana kanggo sampeyan nalika goroh sampeyan wis dicelupake ing kabeh retakan sampeyan, bebarengan karo celana sing dicelupake dening "genius" sing sniveling.
                        Ora ana apa-apa, ing ngisor iki ana fakta liyane kaya kumis "Pembela Hitlerisme" Russophobic (pirsani kutipan saka tamparan lambe Molotov ing ndhuwur) numpes pamicara Rusia ing Ukraina

                        Panglima pungkasan UPA, Vasil Kuk, tangan tengen Bandera , Soviet Rusia warmed munggah lan banjur urip dawa lan seneng ing Ukraina, nindakake karya ilmiah ing Central State Historical Archive lan Institut Sajarah Akademi Ilmu saka SSR Ukraina.
                        peneliti ing Arsip Sejarah Negara Tengah lan Institut Sejarah Akademi Ilmu SSR Ukrainia, penulis karya Marxisme-Leninisme-Stalinisme lan pitakonan nasional.
                        Pembohong Stalin - "ekonom - buruh minyak - wong militer - sejarawan", sampeyan kerja bareng karo sampah Ukronazi iki ing "arsip khusus" KGB - padha mangan omong kosong Stalinis ing cedhak. Nah, saiki keselak spermaku - dadi aku bakal nyelehake sampeyan ing gua Stalin. Nanging aku bakal nyelehake sampeyan ing kabeh bolongan nganti sampeyan mati amarga nesu Russophobic sampeyan. Amarga Sampeyan ora bisa mbantah ANY FAKTA MY, sampeyan ngapusi Stalinis cacat - supaya mangan karo kabeh tutuk bengkong karo gething. Lan sanalika sampeyan ngulu, aku bakal mbuwang sawetara fakta babagan Russophobia kanggo sampeyan lan "jenius" sampeyan.
                      46. -1
                        Februari 12 2024
                        Trotsky (agen banking Amerika)

                        lan sing dipuji dening Lenin lan Stalin, ha-ha - sampeyan duwe tugas peer - goleki kutipan iki, maca lan nulis ing bathuk kanggo memori, nanging sampeyan, aku yakin, bakal gagal, kaya kabeh sing ditindakake dening para Stalinis.
                      47. -1
                        Februari 12 2024
                        Lan padha ilang loro perang karo passion-bearer Nicholas.

                        sampeyan duwe tugas peer - waca babagan Perjanjian Perdamaian Brest lan sapa sing nandhatangani, lan sing milih penandatangan)))

                        sakwise iku, wisuh meneng lan ojo nulis omong kosong maneh, iki wong sing ngerti sejarah, dudu anak turunan kelas 4 SD.
                      48. -1
                        Februari 11 2024
                        Aku wis jelas kenapa fokus ing Angkatan Darat - Armada wis ilang, nanging butuh wektu suwe kanggo mbangun sing anyar, lan kita isih kudu mutusake kepiye carane lan ing bentuk apa.
                        Tentara Darat \ Industrialisasi \ Netralitas Bersenjata \ Konsentrasi ing pembangunan internal. Lan ngidini Inggris lan Prancis nglawan Jerman sanajan nganti pungkasan konspirasi.
                        Kutipan: N.M.
                        Mulane, gabung karo sisih paling kuat (entente) bener.

                        Iku allies iki saka sisih kuwat sing gelaran Revolusi Februari kanggo kita, lan banjur Perang Sipil rampant sawise Revolusi Oktober (revolusi - pambrontakan (lat.) - kudeta). Apa sampeyan serius ndhukung dheweke?
                        Kutipan: N.M.
                        Sawise nggulingake monarki, Count diinterogasi dening Komisi Penyelidikan Luar Biasa; ora ana tuduhan sing ditindakake marang dheweke.

                        Ya, ya, iki nalika "Wong kita setuju karo sampeyan lan mutusake kabeh" (saka obrolan antarane konspirator / revolusioner pro-Inggris lan pro-Jerman nalika kudeta Oktyabrsky). Sa adoh aku ngerti, sampeyan njaga posisi pro-Inggris?
                        Kutipan: N.M.
                        baron Baltik apes nandhang sangsara; akeh sing dikirim menyang Siberia tanpa alesan, miturut dhawuh saka Grand Duke Nikolai Nikolaevich, nalika putra lan sedulur padha perang ing Tentara Rusia. Ing wayahe angel, Kaisar luwih bisa ngandelake dheweke tinimbang karo bangsawan Rusia,

                        Lan kenapa kudu nggawe kahanan kaya ngono ?? Meh ora duwe pengarep-arep yen ana aliansi karo Inggris?
                        Kajaba iku, mlebu Prancis menyang aliansi karo Inggris (nyiptakake Entente) bisa digunakake minangka alesan kanggo mbatalake perjanjian pertahanan Rusia-Perancis. Lan Prancis bakal disalahake.
                        Kita tanggi karo Jerman lan Austria-Hongaria, iki Geografi. Kunci keamanan kita kudu dadi Tentara Darat sing kuat. Lan ora ana sing bakal mikir ngganggu kita.
                        Inggris mbutuhake perang karo Jerman. Prancis sarujuk, mula padha dadi pahlawan. Ing kelas panguwasa kita ana akeh wong Jerman. Tsar Jerman, Tsarina Jerman, bisnis Jerman kasebar ing saindhenging negara luwih elek tinimbang saiki. . Ing kahanan kaya mengkono, pindhah menyang konfrontasi lan malah perang ?? belay Apa penasehate Nika metu saka pikirane?? Utawa dheweke diseret ana (menyang Entente) kanthi meres? Blackmail saka Revolusi kontrol saka London?
                        Paling kamungkinan iki persis kasus. Nanging maneh - SAPA sing kudu disalahake kanggo kabeh iki? Lan maneh bab biaya sloppiness ing ngarepe REV lan jalaran ilang.
                        Wiwit padha ngaco liwat Anglo-Saxon (pelanggan lan sponsor saka RYAV), banjur ora ana gunane kanggo nggawe mungsuh saka Jerman sawise iku. Kabèh pamaréntahan Nika minangka seri kesalahan sing terus-terusan ing kontur njaba. Ing pancen kabeh wilayah utama.
                        Ora Witte sing kudu ngrungokake, nanging Sharapov, sing nyoba nylametake dheweke, nggawe Uni Rakyat Rusia (lan dipimpin), lan menehi keputusan sing optimal lan seimbang. Dheweke ngusulake konsentrasi ing pembangunan internal karo Kedaulatan Bersenjata eksternal.
                        Panguwasa sing ora wajar ing jaman owah-owahan minangka ukuman pati kanggo negara.
                      49. +1
                        Februari 11 2024
                        Lan ngidini Inggris lan Prancis nglawan Jerman sanajan nganti pungkasan konspirasi.

                        kanyatan sajarah
                        1) perang Franco-Prusia 40 taun sadurunge 14 - Jerman ngalahake ing sawetara sasi
                        2) 40 taun - ing sawetara minggu, kalebu lan omah Inggris. Banjur, sawise dijupuk Eropah, iku "kesusu" menyang Rusia.
                        Dadi ora bakal ana "konspirasi", iki persis sing digambarake dening Denikin, komandan militer karir, lan dudu pembicara sing ora aktif lan wong awam ing bidang militer ing bidang militer (mungkin ahli ekonomi sing apik) Sharapov, sing digambarake kanthi apik.
                        Sekutu iki saka pihak sing kuwat nganakake Revolusi Februari kanggo kita, lan banjur Perang Sipil sing akeh banget sawise Revolusi Oktober.

                        Ludendorff * ing memoar:
                        " Pamrentah kita, ngirim Lenin menyang Rusia, njupuk tanggung jawab gedhe! Perjalanan iki dibenerake saka sudut pandang militer: Rusia kudu tiba. Nanging pamrentah kita kudu njupuk langkah kanggo nyegah kedadeyan kasebut ing Jerman.
                        * Nalika Perang Donya I 1914-1918. Ludendorff bener-bener mimpin operasi militer ing Front Wétan (1914-1916), lan ing taun 1916-1918 - kabeh angkatan bersenjata Jerman.
                        Max Hoffmann (Jenderal Jerman - wakil Kaiser ing kesimpulan saka Perjanjian Brest-Litovsk, salah sawijining perwira militer paling dhuwur ing Jerman):
                        "Iku cukup alami Kita nyoba liwat propaganda kanggo nguatake disintegrasi sing digawa dening revolusi ing pasukan Rusia.
                        Ing tanah air kita duwe wong lanang kontak maintained karo emigrants manggon ing Swiss; dheweke duwe ide kanggo nglibatake sawetara wong ing perkara iki, supaya bisa racun lan ngrusak morale wadyabala Rusia luwih cepet. Panjenenganipun nguripake kanggo Wakil Erzberger, lan Erzberger - kanggo Mentri Luar Negeri. Mangkono, iku teka kanggo transportasi misuwur Lenin mengko St. Petersburg liwat Jerman. ...".
                        lsp
                        Militer Jerman sing paling dhuwur ing wektu kasebut kanthi jelas ngerti luwih akeh tinimbang kabeh pembohong Soviet sing nyoba ndhelikake pengkhianatan ing Motherland. Dadi sepisan maneh, aja mbaleni omong kosong Soviet, kaya ing conto sadurunge karo Fredericks.
                        Kajaba iku, mlebu aliansi Prancis karo Inggris (nyiptakake Entente) bisa digunakake minangka alesan kanggo mbatalake perjanjian pertahanan Rusia-Prancis.

                        lan tetep piyambak marang "kanca" saka Alliance Suci, sing wis ngiyanati kita kaping pirang-pirang sak perang ing setengah abad sadurungé. rencana banget, dipercaya minangka watch Swiss
                        Bisnis Jerman kasebar ing saindhenging negara luwih elek tinimbang saiki

                        ora ana bisnis Prancis? Apa wong Prancis ngerti babagan iki? )))
                        Blackmail saka Revolusi kontrol saka London?

                        Sorry, aku ora kasengsem ing teori konspirasi. Lan aku wis menehi kasunyatan kenapa Republik Ingushetia ora bisa njagong saka perang donya kaping pirang-pirang. kalebu ing institusi militer paling dhuwur. Kabeh liyane iku fiksi tanpa basis
                        Kabèh pamaréntahan Nika minangka seri kesalahan sing terus-terusan ing kontur njaba

                        Ya, mulane Shah Iran milih kolonel Cossack minangka diktator ibukutha. mundhut kuwi, mundhut kuwi))) bener kanggo Inggris sing uga glethakaken pratelan kanggo Iran.
                        Sharapova... . Dheweke ngusulake kanggo konsentrasi ing pembangunan internal karo Kedaulatan Bersenjata eksternal
                        Sampeyan bisa musataken apa wae, nanging nalika padha ngumumake perang marang sampeyan, luwih becik duwe wong-wong sing uga bakal ngumumake perang marang mungsuh sampeyan kaya Prancis lan Inggris, lan ora "kanca" kaya Austria lan Jerman, sing opps kita disimpen ing. 19 saka Napoleon lan revolusi Hungaria lan matur nuwun kanthi cara Jerman. Lan sampeyan ngusulake kanggo nang ing sh@l kuwi?
                      50. -1
                        Februari 12 2024
                        Kutipan: N.M.
                        kanyatan sajarah

                        Dadi opo? Nalika iku ora ana sing nganggep Prancis minangka saingan sing pantes kanggo Jerman.
                        Kutipan: N.M.
                        Sawise dijupuk Eropah, iku "kesusu" menyang Rusia.

                        Jeneng negara sampeyan (?) kudu ditulis nganggo huruf kapital. Apa iki pancen salah utawa posisi?

                        Kutipan: N.M.
                        ora bakal ana "konspirasi", iki sing digambarake kanthi apik dening Denikin, komandan militer karir

                        Ora kurang saka jenderal karir lan perwira Tentara Rusia ngadeg ing sangisore bendera Tentara Merah, menang ing Perang Sipil, numpes intervensionis lan banjur nggawe Tentara sing nyuwil mburi fasisme.
                        Kutipan: N.M.
                        "Pamrentah kita, wis ngirim Lenin menyang Rusia

                        Dadi opo? Iki kasunyatan sing dikenal.
                        Lan Amerika Serikat ngirim rong kapal menyang Rusia kanthi "revolusioner profesional", kanthi dhuwit lan senjata.
                        Nanging Stalin lan kanca-kancane banjur ana ing Rusia, Stalin wis diasingake ing Siberia.
                        Lan dheweke banjur nyingkirake wong buangan kasebut.
                        Kutipan: N.M.
                        Militer Jerman paling dhuwur ing wektu kasebut kanthi jelas ngerti luwih akeh

                        Lan kita ngerti babagan iki. Ora ana rahasia ing kene.
                        Kutipan: N.M.
                        aja mbaleni omong kosong Soviet, kaya ing conto sadurunge karo Fredericks.

                        Aja ngomong apa sing kudu dingerteni. Aku ngerti babagan iki saka dokumen arsip. Saka Arsip Khusus KGB, materi kasebut diterbitake dening sawetara sejarawan, wartawan lan peneliti sing dipercaya. Aku uga kudu ana ing antarane, nanging amarga sawetara kahanan urip, aku ora bisa nindakake iki. Mulane, aku kenalan karo wong-wong mau ing salinan mengko. Lan aku kudu nggarap sing asli.
                        Kutipan: N.M.
                        Sorry, aku ora kasengsem ing teori konspirasi.

                        Apa sampeyan uga paranoid?
                        Kabeh Sejarah kasusun saka konspirasi. lol
                        Kutipan: N.M.
                        Mulane, Shah Iran nunjuk kolonel Cossack minangka diktator ibukutha.

                        Apa sing sampeyan entuk saka kolonel ing Persia iki?
                        Kepiye carane RI sukses ing wilayah kasebut? Apa sampeyan nggawe kanal?
                        Nanging Stalin nampa Roosevelt lan Churchill ing Tehran ing taun 1943. Wadyabala kita padha mapan ing kono.
                        Kutipan: N.M.
                        Sampeyan bisa musataken apa wae, nanging yen dheweke ngumumake perang marang sampeyan, luwih becik duwe wong sing uga bakal ngumumake perang marang mungsuh sampeyan.

                        Dadi Stalin musataken USSR kanggo ngrampungake masalah internal ing Neutrality Bersenjata. Kanthi ngandelake Industrialisasi, kedaulatan negara lan finansial kanthi mandiri. Lan dheweke sukses ing kabeh.
                        Kutipan: N.M.
                        luwih becik ana wong-wong sing uga bakal ngumumake perang marang mungsuhmu kaya Prancis lan Inggris,

                        Iki MUNGKIN karo sing cilik.
                        Lan padha, mesthi, dadi allies Stalin, sanajan unwillingly - Hitler banget elek kanggo wong-wong mau.
                        Dadi kita nylametake dheweke saka Hitler (ora saka Napoleon sapisan ana), nanging padha ngiyanati kita, dheweke nggawe NATO, dheweke ngunggahake sampeyan, saiki lagi gelut karo Rusia ing Ukraina ... Apa sampeyan ora pengin ngipat-ipati wong sing dikutuk?

                        Kutipan: N.M.
                        Lan sampeyan ngusulake kanggo nang ing sh@l kuwi?

                        ngguyu Ora. Aku disaranake nggawe taruhan ing ARMED Neutrality lan ARMED Sovereignty.
                        Lan supaya Angles nyuwek Saxon, lan Franks Bavarians.
                        Lan ora perlu wedi yen Teuton bakal cepet-cepet nyedhaki kita dhisik. Iki ora bakal kelakon. Awit ing Éropah akèh nagara cilik lan ringkih, kang bakal padha nyerang luwih dhisik, supaya mengko bisa nglumpukaké wong kabèh kanggo nyerang kita. Nanging ing wektu iku Angles, Yankees lan sisa-sisa Franks Dhewe bakal menehi kita aliansi nglawan Deutsche. Iki kedadeyan ing WWII. Ora ana serikat pekerja sadurunge utawa sawise.
                      51. -1
                        Februari 12 2024
                        Jeneng negara sampeyan (?) kudu ditulis nganggo huruf kapital

                        umume, wiwit sampeyan ora sabar babagan literasi, banjur sampeyan ngaco dhewe
                        jeneng negara ANY ditulis nganggo huruf kapital.
                        nanging sampeyan duwe posisi khas klutz sing wis ngaco munggah kasunyatan - kanggo njaluk menyang ngisor typo. Sampeyan mbokmenawa ora weruh yen aku kerep ora mencet shift lan nulis jeneng sing tepat nganggo huruf cilik.

                        lan saiki kanggo kasunyatan - iki carane Bismarck urip kanggo ndeleng
                        PMV. utawa iki biasa sampeyan omong kosong?
                      52. -1
                        Februari 12 2024
                        Nanging Stalin lan kanca-kancane banjur ana ing Rusia, Stalin wis diasingake ing Siberia.
                        Lan dheweke banjur nyingkirake wong buangan kasebut

                        Dadi Stalin sing nyingkirake Lenin?
                        Ya, sampeyan ngarahake Hadiah Nobel))
                        iki bakal luwih adhem tinimbang Bismarck sing "slamet" nganti Perang Dunia I)))

                        kobong maneh, ekonom - buruh minyak - wong militer - sejarawan))
                      53. -1
                        Februari 12 2024
                        Lan ora perlu wedi yen Teuton bakal cepet-cepet nyedhaki kita dhisik

                        ngombe memoria lan maca sejarah - sapa Jerman sing pertama ngumumake perang - Rusia utawa Prancis?)))
                      54. -1
                        Februari 12 2024
                        Hitler banget medeni kanggo wong-wong mau.

                        Dadi Inggris utawa Stalin sing njaluk ngarep kaping pindho saben taun?)))
                        sampeyan nggawe panemuan sawise ditemokake, aku njaluk sampeyan - ngobong, aja mandheg, aja nganti aku mati bosen)))
                      55. -1
                        Februari 12 2024
                        Apa sampeyan uga paranoid?
                        Kabeh Sejarah kasusun saka konspirasi

                        khusus kanggo sampeyan, amarga sampeyan sing ngomong babagan kepala Residentura Jerman - Count Friedirex

                        Aku kudu nyelehake sampeyan menyang perkara sing ora dicritakake dening TsPS - babagan komisi lan investigasi, sawise sampeyan mandheg. ora nganti suwe))
                      56. -1
                        Februari 12 2024
                        Dadi Stalin musataken USSR kanggo ngrampungake masalah internal ing Neutrality Bersenjata. Ngandelake Industrialisasi, kedaulatan negara lan finansial kanthi mandiri


                        Aku duwe tugas kanggo sampeyan - carane akeh negara Soviet padha nyoba kanggo ngatur putsch lan ing ngendi padha sijine ing posisi lotus.
                        Mungkin paling sethithik babagan "netralitas" bakal tekan sampeyan, nanging ora mungkin. ora pakan jaran
                      57. -1
                        Februari 12 2024
                        Saka Arsip Khusus KGB, materi kasebut diterbitake dening sawetara sejarawan, wartawan lan peneliti sing dipercaya. Aku uga kudu ana ing antarane, nanging amarga sawetara kahanan urip, aku ora bisa nindakake iki


                        sampeyan bakal mutusake apa sampeyan nyimpen industri minyak utawa sinau sejarah saka arsip)))
                        nanging saiki sampeyan katon kaya akeh singsot Lenin))
                      58. -1
                        Februari 12 2024
                        Mungkasi histeris, yen ora, sampeyan bakal ngalami stroke nalika umur enom.
                      59. -1
                        Februari 12 2024
                        Aku ora bisa mandheg ngguyu nganti sampeyan mandheg ngomong babagan Bismarck sing isih urip nganti Perang Dunia I.

                        Senajan!!! Aku yakin sampeyan wis dikandhani babagan iki ing arsip khusus KGB))))

                        nggih, tenan? Bebener?
                      60. -1
                        Februari 12 2024
                        Lan kita ngerti babagan iki. Ora ana rahasia ing kene

                        yaiku, sampeyan, sawise aku nusuk irung sampeyan, ngonfirmasi yen Lenin lan para pengawale, kalebu Stalin, sing dadi pengkhianat marang tanah air lan agen Jerman.

                        chtd.
                        Aku mateni sampeyan kanthi cepet, nanging kepiye sampeyan nyanyi babagan Ujian Negara Bersatu, nanging sampeyan ora ngerti))
                      61. -1
                        Februari 12 2024
                        Konspirator Februari wis ngiyanati tanah air, sing nggulingake Nikola Vash.
                        Lenin mutusake nggunakake koridor sing kasedhiya, nanging ora njupuk dhuwit saka Parvus. Banjur dheweke dikirim nalika dheweke njaluk jabatan ing pimpinan.
                        Nanging dhuwit Jerman makarya ing Petrograd - liwat Parvus lan agen.
                        Lenin dudu malaikat, nanging mesthi dudu mata-mata. Nanging ana cukup guano watara dheweke. Stalin pungkasane nyingkirake wong-wong mau nalika lagi nindakake aktivitas anti-negara.
                        Lan Lenin seda piyambak. Dheweke nandhang tatu, dheweke njaluk racun, nanging dheweke ora menehi.
                        Kutipan: N.M.
                        Aku cepet rampung sampeyan, nanging kepiye sampeyan nyanyi babagan Ujian Negara Bersatu, nanging sampeyan ora ngerti?

                        Apa sampeyan pancene bodho lan wangkal, utawa sampeyan main trolling? Dadi aku wis mbongkar luwih saka siji, luwih ala tinimbang sampeyan.
                        Sampeyan ngaco munggah meh kabeh ing syarat-syarat kasunyatan, lan kanggo paling ndhuwur morally.
                      62. -1
                        Februari 12 2024
                        mbah, kenangan!!! ojo lali ngombe
                        Banjur sampeyan bakal ngerti yen wong normal ora duwe apa-apa kanggo ngrembug karo ngapusi Stalin.
                        pindhah menyang "arsip khusus" KGB, ing kono bakal nuduhake sampeyan Bismarck ing ngarep WWI.

                        Ojo gawe aku ngguyu dina iki, aku kesel ngguyu karo "ilmu"mu
                      63. -1
                        Februari 13 2024
                        Sampeyan ngaco munggah meh kabeh ing syarat-syarat kasunyatan, lan kanggo paling ndhuwur morally

                        Aneh, sampeyan nulis babagan Bismarck, sing urip nganti WWII, nanging wong liya "nyolong dhewe"))
                        Sampeyan kudu paling ora kenal karo kasunyatan, yen ora ana omongan kosong lan gumunggung babagan "kaslametan", "voting", "arsip khusus", lan liya-liyane, nanging ora ana kawruh, malah kawruh dhasar.
                        .Dadi mung ana siji bab sampeyan bisa unwind - straitjacket, nanging sing nalika orderlies ngidini.
                        Sauntara kuwi, mung aku wis 5 kali nyopot irungmu menyang gorohmu, lan wong liya uga wis nyoba. Iki nalika sampeyan njaluk ngapura kanthi nyebutake insomnia))
                      64. 0
                        Februari 13 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Iku aneh, sampeyan nulis babagan Bismarck, sing urip nganti WWI

                        Waca maneh apa sing daktulis, ana tembung "koyone" sadurunge tembung kasebut - memori asosiatif bisa digunakake, aku ora ngeklik mouse kanggo mriksa taun mati. Memori asosiatif yaiku ing ngisor Wilhelm enom dheweke mandheg ngrungokake Bismarck, lan banjur obrolan diwiwiti ing pengadilan Jerman babagan kemungkinan perang karo Rusia.
                        Nanging wulangan sesat babagan "Jerman" sing disimpen, sing durung ana, saka Napoleon, lan bola-bali kaping pirang-pirang, sampeyan mesthi "ora weruh."
                        Ana pepatah Rusia sing apik - "Aja golek kanca sing adoh, nanging mungsuh sing cedhak." Kajaba iku, "kanca" sing adoh iki minangka mungsuh lawas lan sumpah. Ora prelu padu karo Jerman, lan kekancan karo Inggris. Banjur dheweke bakal ngupaya kekancan karo kita ing wektu sejarah sing angel kanggo awake dhewe.
                        Masalahe yaiku, amarga aku sesambungan karo wong diwasa, aku mlebu obrolan minangka pemuda sing ijo lan ora sopan.
                        Ing Kawa Revolusi Oktober (dheweke disebut revolusi kudeta kanggo sawetara taun), Lenin disebut Trotsky "prostitusi politik" - iki buku teks lan kutipan kondhang. Nanging Trotsky cedhak karo Sverdlov, lan liwat Sverdlov ana pendanaan saka bankir Amerika J. Schiff (kapercayan Baruch), sing adhine (Sverdlov) banjur ana ing Amerika Serikat. Trotsky saka Amerika Serikat uga teka saka Schiff, liwat Inggris, ing ngendi dheweke dicekel minangka mata-mata, nanging ing sangisore patronase "kanca Amerika" dheweke dibebasake. Sampeyan bisa ngrungokake ceramah mantan profesor Yale, Fursov, babagan iki, dheweke menehi ceramah kasebut sadurunge.
                        Ora perlu dijawab.
                      65. -1
                        Februari 13 2024
                        Ora usah dijawab

                        Ora nganti sampeyan mutusake, sing sabar))
                        memori asosiatif micu

                        iku kabeh "kawruh" sampeyan padha - nang endi wae sampeyan wis cukup krungu soko lan cepet-cepet mubeng karo apa sing krungu kaya karung, sampeyan ora duwe otak cukup kanggo mriksa
                        babagan "Jerman" sing disimpen, sing durung ana, saka Napoleon, lan bola-bali kaping pirang-pirang, sampeyan mesthi "ora weruh"

                        Ora ana Jerman sing bersatu, nanging negara-negara Jerman ana - sawetara rolas. Apa aku kudu nyathet kabeh? Kepiye sirahmu - apa lara? Utamane, sing paling gedhe yaiku Prusia, sing mung nylametake Republik Ingushetia saka subordinasi marang Napoleon. Lan sing nggabungake negara-negara kasebut mung sawise ngalahake Prancis, sing ora duwe sekutu, dadi "siji moncong" - ngarep kapindho ing wangun Republik Ingushetia. Yaiku, ternyata persis apa sing dakcritakake kanggo sampeyan kaping pirang-pirang, lan sampeyan, ing gagasan-gagasan sing ngapusi, kaping pirang-pirang "nasehati" RI - kanthi apik, kanthi apik, kanthi gaya Stalin, oh.
                        "Aja golek kanca sing adoh, nanging mungsuh sing cedhak"
                        Ana paribasan sing ora luwih ala. "Padha ndedonga marang Gusti Allah, dheweke bakal ngremuk bathukmu" - iki persis babagan gagasan sampeyan supaya Republik Ingushetia perang dhewe. "Genius" sampeyan Stalin kanthi jelas nuduhake asil ing taun 41, nanging sampeyan ora bisa ngerti.
                        Lenin Trotsky ing wayah wengi Revolusi Oktober
                        Aku wis disaranake sampeyan nemokake kuotasi saka Lenin lan Stalin, ngendi padha nandheske peran pinunjul ing VOR. Nanging Sampeyan, kaya biasane, gagal. Padha tiba menyang biasanipun - a retelling nang endi wae soko tau krungu, tinimbang dokumen. Ora ana sing anyar
                        Masalahe yaiku, amarga aku sesambungan karo wong diwasa, aku mlebu obrolan minangka pemuda sing ijo lan ora sopan.
                        masalah sampeyan ing idefix, wis mimpin siji bab menyang sirah, sampeyan ora bisa maneh kanggo rethink iku. Banjur sampeyan wiwit ora sopan marang wong liya. Ora ngerti umurku, sampeyan ngomong babagan Ujian Negara Bersatu, sing aku ora bisa njupuk, amarga ing USSR, ing ngendi aku nampa paspor pisanan, ora ana wong. Lan sawise nampa perawatan sing padha kanggo nanggepi, sampeyan wiwit nangis.
                        Dadi aja nganti ora sopan - sampeyan ora bakal ora sopan.

                        ps Miturut cara, umur ora ateges apa-apa. Iki dudu argumentasi yen sampeyan ora ngerti. Mung ing dongeng, tuwa teka karo kawicaksanan, iku mung teka kanggo sampeyan.
                      66. -1
                        Februari 12 2024
                        Sejarawan - ahli minyak - militer - ekonomi,
                        apa kowe saiki wis mutusake kanggo ngalahake aku nganggo senjata sing nggegirisi?
                        lan miwiti meneng minus?

                        WAU!!! Aku wedi banget, nuwun, aja downvote !! Aku ora bakal urip iki))))

                        ps apa Staliniss pathetic lan lucu.
                        Sawise ilang kawruh dhasar babagan master sing ditresnani, wong Jerman, dheweke nyoba "males dendam"

                        TK, celana nganggo tali))
                      67. -1
                        Februari 12 2024
                        Kutipan: N.M.
                        Sejarawan - ahli minyak - militer - ekonomi,

                        Tanpa buruh lenga, industri lenga duwe ekonomi gundhul.
                      68. -1
                        Februari 12 2024
                        mbah, kenangan!!! ojo lali ngombe
                        Banjur sampeyan bakal ngerti yen wong normal ora duwe apa-apa kanggo ngrembug karo ngapusi Stalin.
                        pindhah menyang "arsip khusus" KGB, ing kono bakal nuduhake sampeyan Bismarck ing ngarep WWI.

                        Ojo gawe aku ngguyu dina iki, aku kesel ngguyu karo "ilmu"mu
                      69. -1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: N.M.
                        lan menehi Jerman perang akeh-dibutuhake ing ONE ngarep. Kaya dene komunis sing ciyut ing taun 1939.

                        Ing taun 1939, Uni Soviet nglawan kekaisaran Inggris lan Prancis. Lan tujuane kanggo nyegah wong-wong mau saka colluding karo Hitler. Divisi Polandia, bali negara Baltik lan Bessarabia menyang komposisi, iki wates di-push ing sisih kulon. Serangan Hitler ing Prancis lan Inggris - nyegah aliansi marang USSR. Akibaté, tentara Polandia lan Hitler ora tumindak marang kita (padha dipakani kanggo Hitler), lan Inggris, sawise asor Prancis lan miwiti serangan udhara ing wilayah sawijining, dadi luwih rembugan.
                        Lan sampeyan nyebat Stalin iki "mindedness"?
                        Ya, dheweke nylametake awake dhewe saka setengah saka mungsuh ing siji swoop. Kajaba iku, dheweke dadi sekutu ing perang nglawan Hitler. Dadi ojo dumeh wong jenius karo wong edan.
                        Kutipan: N.M.
                        Yen sampeyan ora percaya, maca Denikin

                        Aku maca wis suwe banget lan ora kesengsem banget. Nanging ana buku ing perpustakaanku. Bener, perpustakaan saiki ora bisa diakses.
                        Kutipan: N.M.
                        dheweke uga nganggep skenario iki lan mung ngalahake para penganut kanthi angka.

                        Nomer beda dibutuhake, nomer beda penting. Perlu kanggo ngembangake ekonomi kita dhewe (Industrialisasi, sing ditundha Nikolai).
                        Apa sampeyan mikir yen wis urusan karo Prancis, Wilhelm bakal cepet-cepet nyedhaki kita?
                        Kepiye babagan Inggris? Apa sampeyan yakin manawa dheweke bakal ngerti babagan penguatan Jerman sing kuwat? Lan aja lali babagan Amerika Serikat, sing bisa gampang melu perang kanthi serius sadurunge. Wilhelm mesthi ora butuh ngarep liyane ing kekacoan kasebut. Dheweke bakal banget sopan karo kita, nawakake aliansi ... Lan kita bisa duwe mung siji kapentingan ing kabeh iki - Selat Segara Ireng. Willie ora bisa setuju karo iki (dheweke duwe aliansi karo Turki) lan netralitas kita bakal tetep ditindakake. Inggris uga ora duwe apa-apa kanggo tuku kita kajaba tawaran Selat. Lan kita ora bakal kesusu njawab. Nalika pihak-pihak sing perang bakal rusak dening perang lan kelangan kekuwatan, kita bakal saya sugih lan nambah kekuwatan militer lan pasokan militer, ing wektu sing padha, Amerika Serikat wis ana ing perang lan uga bakal nandhang kapitunan lan biaya gedhe. Lan kita bakal mobilized Tentara tanpa rush sembarang, mbangun Armada lan mung NUNGGU. Ing negara Neutralitas Bersenjata. Lan sadurunge final, dheweke bakal njupuk selat lan "gabung karo pemenang sing kesel." Lan / utawa bakal dadi mediator ing negosiasi perdamaian.
                        Nanging kanggo njupuk posisi sing angel lan mandiri, sampeyan kudu ngalahake tentara Jepang sing wis unggul ing Manchuria sadurunge Portsmouth, nransfer perang menyang Korea lan Liaodong, lan ora ngirim skuadron Rozhestvensky menyang Tsushima, nanging ninggalake ing Cam Ranh. minangka ancaman potensial kanggo komunikasi blokade angkatan laut Mangka Jêpan sanès-sanèsipun anggèning rêmbag, kawiranganipun Tsushima botên kedadosan, Revolusi 1 sagêd kadamêl ing wingkingipun kamenangan ing Manchuria.
                        Nanging karo Nicholas 2 ing dhampar, iki ora mungkin ing prinsip, amarga dheweke ora ngrungokake swara Alesan. Dheweke mung ora ngerti dheweke.
                        Kutipan: N.M.
                        maca Denikin, salah siji saka pimpinan militèr paling apik ing wektu

                        Ing babagan iki, Brusilov luwih cedhak karo aku.
                      70. -1
                        Februari 11 2024
                        Ing taun 1939, Uni Soviet nglawan kekaisaran Inggris lan Prancis

                        yen dheweke janji bakal nggantung sampeyan ing tali sing padha sing sampeyan adol (ngerti tembung sapa?), banjur mung komunis lengkap sing bisa kaget karo asile.

                        Pemisahan Polandia, bali menyang negara Baltik lan Bessarabia

                        sing nguripake setengah donya marang kita, ndeleng carane akeh negara Finns wis sukarelawan saka - sarwa, mung sarwa.
                        Serangan Hitler ing Prancis lan Inggris - nyegah aliansi marang USSR

                        Dadi Stalin sing menehi saran supaya Hitler nyerang? Apa Angles lan Franks ngerti?
                        sampeyan saiki bakal setuju yen kita bakal diklasifikasikake minangka Nazi -

                        Inggris, sawise kekalahan Prancis lan wiwitan serangan udara ing wilayahe, dadi luwih bisa dirundingake

                        Umumé, iku USSR bleated kanggo bantuan lan Inggris wiwit bantuan - ambisi saka Soviet banget sudo ing 41. Lan dheweke njaluk bantuan kanggo 3 taun, nganti ngarep kapindho dibukak
                        .
                        Lan sampeyan nyebat Stalin iki "pikiran sempit"? Ya, dheweke nylametake awake dhewe saka setengah mungsuh kanthi cepet. Kajaba iku, dheweke dadi sekutu ing perang nglawan Hitler.

                        ora, iki foresight alam bébas - kanggo ngatur perang, ilang 5 kaping luwih wong saka mungsuh lan njaluk kicked ing bokong saka Liga Bangsa-Bangsa sadurunge perang nyedhak lan mungkasi munggah ing isolasi - sarwa, mung sarwa!!
                        Genius

                        ngaco ing kabeh usaha:
                        turu liwat serangan sawise dilat karo Jerman - kaya sing disaranake, bebarengan karo Sharapov.
                        ilang tentara biasa ing cauldrons ing sasi pisanan perang
                        nandhang kapitunan kaping pirang-pirang tinimbang mungsuh
                        mlayu menyang Moscow lan Volga - menehi kaping pirang-pirang luwih saka tentara Republik Ingushetia -
                        manawa genius, kanggo wong-wong sing pengin pati saka Rusia
                        Ing babagan iki, Brusilov luwih cedhak karo aku.
                        Apa bab laku jina iki dudu iwak utawa unggas, sing meneng ing kabeh Perang Sipil lan sawise kamenangan banjur ngladeni pemenang?
                        Inggih, sampeyan duwe rasa.
                        Perlu kanggo ngembangake ekonomi kita dhewe (Industrialisasi, sing ditundha Nikolai).

                        Apa sampeyan yakin yen sampeyan ahli ekonomi? Sanajan sampeyan maca Lenin, sampeyan ora bakal nyangka dheweke tresna marang Tsar, nanging!
                        "Bajak lan flail Rusia, pabrik banyu lan tenun tangan wiwit cepet nguripake kanggo Rusia bajak lan mesin threshing, pabrik uap lan mesin tenun. Ora ana cabang ekonomi nasional sing subordinasi karo produksi kapitalis sing transformasi teknologi sing padha ora diamati. "
                        Lenin. Perkembangan kapitalisme ing Rusia. PSS, jilid 3, hal. 597-598
                        Ing kana, ing 700 kaca, Lenin mbuktekake manawa Rusia nduweni tingkat pangembangan produksi paling dhuwur ing donya lan konsentrasi produksi paling gedhe (jumlah perusahaan gedhe - 1000 karyawan lan ndhuwur).
                        Nanging karo Nicholas 2 ing dhampar, iki ora mungkin ing prinsip, amarga dheweke ora ngrungokake swara Alesan. Dheweke mung ora ngerti dheweke.

                        Mulane Republik Ingushetia berkembang luwih cepet tinimbang kekuwatan liyane. Logika, ya
                        Sorry, nanging aku ora kasengsem ing ngrembug fantasi njaba kasunyatan sajarah, lan malah karo teori konspirasi. Kuwi maksude lik Tatra
                      71. +1
                        Februari 12 2024
                        Kutipan saka bayard
                        Nyatane, "Tsar Rusia" ora duwe getih siji-sijine getih Rusia - padha wong Jerman sing padha, kanthi campuran getih Denmark lan Inggris.

                        Dinasti Inggris ora duwe tetes getih Inggris. Apa ngganti apa-apa?
                      72. -1
                        Februari 12 2024
                        Kutipan saka Trapper7
                        Apa ngganti apa-apa?

                        Ora. Iku mung nekseni yen dheweke dudu wakil saka wong sing dikuwasani. Tegese, panguwasa ora alami.
                    2. +1
                      Februari 12 2024
                      Kutipan: N.M.
                      Jerman, sing pungkasan kanggo divisi utama ing donya dadi koloni, banget gelo dening iki. Wiwit pertengahan abad kaping-19, para pamikire terus-terusan ngomong babagan "ruang urip."

                      Padha ora mung ngomong bab iku, padha ketemu. Lan cedhak banget - yaiku:
                      Wétan langsung wewatesan karo Tanah Air Jerman. Iki ngendi nasib njupuk kita. Kompas Jermanik nunjuk menyang Timur
                      1. 0
                        Februari 13 2024
                        Persis. Nanging para alternatif ora ngormati kasunyatane. Yen ana idefix babagan Jerman lan Austria sing super duper loropaken, mula dheweke cepet lali babagan kontradiksi antarane Republik Ingushetia lan Austria ing Balkan, uga babagan ultimatum Jerman lan deklarasi perang ing Republik Ingushetia.
        2. -1
          Februari 9 2024
          Lan kanthi cara kasebut, kapal perang Borodino Ave dibangun ing seri sing gedhe banget lan miturut siji proyek. Padha dibangun tanpa beda khusus lan relatif cepet. Nanging proyek kasebut dipilih banget lan kita ilang kabeh kajaba "Slava".
          Ya, lan telung kapal perang saka jinis "Sevastopol" dibangun miturut proyek sing padha, nanging ... proyek karo artileri tambahan ing 4 menara uga dipilih, mula dheweke butuh wektu suwe kanggo mbangun. Nanging dheweke dadi kuwat banget.
          1. +1
            Februari 9 2024
            Kutipan saka bayard
            Lan telung kapal perang kelas Sevastopol dibangun miturut rancangan sing padha

            Lan ing pungkasan kita entuk telung kapal, beda-beda sanajan ing waja. ngguyu
            Kanggo "Sevastopol" lan "Petropavlovsk" bagean saka waja baja-nikel (550 lan 605 ton) diprentahake saka pabrik Amerika "Bethlehem Iron С °". Kanggo bagean tengah sabuk waja ing "Sevastopol" digunakake waja Harvey. , lan ing "Poltava" waja Krupp. Armor exorbitantly nglukis saka sabuk utama (406-mm baja-nikel piring ing Petropavlovsk lan 368-mm Krupp piring ing Poltava) ninggalake ends lan 4 saka 12 152-mm bedhil ora dilindhungi.

            "Peresvetychi" mung nerusake lan deepened tradisi.
            1. -1
              Februari 9 2024
              Kutipan: Alexey R.A.
              Kanggo "Sevastopol" lan "Petropavlovsk", bagean saka waja baja-nikel (550 lan 605 ton) dipesen saka pabrik Amerika "Bethlehem Iron С °". Kanggo bagean tengah sabuk waja ing "Sevastopol" digunakake Harvey's. waja, lan ing "Poltava" waja Krupp.

              "Aku sculpted sampeyan saka apa" ... saiki India mbangun kapal kaya iki. lol
              Isih, "Borodino" dibangun saka dhewe, sanajan dilisensi.
              Nanging bakal luwih apik yen padha dibangun miturut rancangan "Pangeran Potemkin", banjur padha wis ing wektu kanggo perang, lan asil bisa kedaden beda. . . Kita mesthi ora ngerti kepiye gabung karo Angkatan Laut sing normal. hi
        3. +2
          Februari 10 2024
          Kutipan: Alexey R.A.
          Lan pitakonan utama yaiku sapa sing milih Port Arthur kanggo armada ing wiwitan? Sing ora ana admiral sing ngunjungi Timur Jauh sing dianggep minangka basis armada.

          Ana rong titik ing kene.
          1) Meh kabeh laksamana nawakake port ing Korea, lan iki minangka perang tanpa pilihan.
          Iku isih bisa kanggo rembugan kanggo Port Arthur. Kaya Manchuria kanggo kita, Korea kanggo sampeyan ...
          2) Kanggo port liyane apa kita bisa mbangun railway?
    3. +1
      Februari 9 2024
      ekspedisi skuadron Rusia saka Baltik menyang Timur Jauh, sing uga dipimpin dening Rozhdestvensky ing kana.

      Rozhdestvensky
    4. +1
      Februari 9 2024
      ekspedisi skuadron Rusia saka Baltik menyang Timur Jauh, sing uga dipimpin dening Rozhdestvensky ing kana.

      Rozhdestvensky
    5. +3
      Februari 9 2024
      Napa Stessel dieksekusi utawa dipenjara? Sawise Jepang ngrebut dhuwur lan nembak armada ing kana, pisanan: meh ora bisa mbela awake dhewe, pasukan kasebut langsung mundur menyang kutha. Ya, mesthi, kita bisa nolak sawetara minggu maneh, nanging iki mung bakal nambah kerugian pasukan kita. Artileri Jepang mung bakal ditembak. Kapindho, Port Arthur utamané dibutuhake minangka pangkalan angkatan laut. Nanging armada kasebut wis kacemplungake. Inggih, sampun sami pêrang malih, lajêng wontên pêrang, lan Jêpan badhe matèni sadaya tiyang: warga sipil Rusia tuwin Tiongkok. Dadi Stessel nahan sisa-sisa garnisun. Ora perlu nggawe kesimpulan adhedhasar buku Stepanov.
      1. +1
        Februari 9 2024
        Aku maca nang endi wae sing Jepang ora ana maneh badai PA, padha wanted kanggo pindhah ing pertahanan, ninggalake siji divisi, lan uncalan liyane saka tentara ing sisih lor. Ora ana armada, tugas wis rampung. Wong-wong sing isih ana ing garnisun bakal nyerah dhewe ing sasi utawa rong sasi.
    6. +3
      Februari 9 2024
      Ora Rozhdestvensky mimpin sapa wae ing ngendi wae.
      ora ing sadawane Selat Korea, nanging ing sadawane Selat Tsushima, yaiku, nyedhaki pesisir Jepang lan malah luwih adoh saka Port Arthur, ing ngendi armada Jepang nunggu dheweke.

      Ana sing salah, Pak. Skuadron kasebut ngliwati Selat Korea, banjur menyang Selat Timur utawa Tsushima.
      Selat Korea minangka selat antara Semenanjung Korea lan pulo Jepang Iki, Kyushu lan pucuk kidul-kulon Honshu. Nyambungake China Wétan lan Segara Jepang. Kapuloan Tsushima mbagi Selat Korea dadi rong jalur: Passage Wétan ing sisih kidul-wétan lan Passage Kulon ing sisih lor-kulon.
  6. +8
    Februari 9 2024
    Ya, kita menang, nanging kita dikhianati, kaya biasane. Dadi kita ora bisa dikalahake ...
  7. -2
    Februari 9 2024
    Matur nuwun kanggo penulis. Artikel kualitas dhuwur. Aku pengin krungu pendapat babagan Mukden lan Tsushima.
  8. +4
    Februari 9 2024
    Kutipan: S.Z.
    Ya, kita menang, nanging kita dikhianati, kaya biasane. Dadi kita ora bisa dikalahake ...

    Pengkhianatan, Malyuta, pengkhianatan kabeh !!!
    ))))
  9. +4
    Februari 9 2024
    Wis sak perang Jepang dhawuh 400 75-mm Krupp bedhil lapangan. Jerman uga nyedhiyakake 2 ewu kothong kanggo bedhil kasebut. Saka jumlah iki, 300 bedhil digawe ing arsenal kutha Osaka. Senjata iki banjur dimodernisasi, lan dijenengi sistem Arisaka saka model 1905 (tipe 38).

    Penulis nduduhake ora ngerti sing nggumunake sanajan kanggo penulis situs web saiki.
    Model sistem Arisaka 1905 (tipe 38)
    - Iki bedhil Jepang. Lan 75 mm Krupp gun diarani 75 mm Tipe 38 gun lapangan. Jendral Arisaka ora ana hubungane karo rancangane. Gun iki ora digunakake ing Perang Rusia-Jepang.
    Sajrone Perang Rusia-Jepang, Jepang nggunakake bedhil lapangan Tipe 75 31mm, sing dikembangake ing arahan Kolonel Arisaka nalika taun 1898.
    Ironis, Jepang ngedol udakara satus senjata kasebut menyang Rusia ing taun 1916. Meh setengah saka wong-wong mau sawise pungkasan Perang Sipil tindak menyang Finlandia, kang, ing siji, didol menyang Spanyol ing 1937.
    1. +2
      Februari 9 2024
      Sajrone perang, Jepang uga mrentah sawetara rolas howitzer Krupp 12-cm lan 15-cm (120-mm lan 150-mm) saka Jerman.

      Ora ana howitzer iki sing melu perang; padha ora duwe wektu.
      32 12cm Feldhaubitze L/11,6 1892 (foto pisanan) lan 18 15cm schweres Feldhaubitze M1893 (foto kapindho), dituku dening Jepang ing 1898 - 1900, njupuk bagéyan ing gelut.
  10. +4
    Februari 9 2024
    Inti tentara yaiku para perwira, sing marisi tradhisi samurai. Perwira kasebut minangka benteng Kakaisaran Jepang, sing nduweni gagasan "Jepang Agung" lan eksklusivitas wong Jepang.

    Penulis nduduhake bodho lengkap babagan Jepang umume lan khususe sejarahe.
    Nalika jaman Meiji (1868-1912), ide nasional Jepang yaiku Fukoku kyohei - "memperkaya negara, nguatake tentara."
  11. +5
    Februari 9 2024
    "Ora tentara sing kalah perang, nanging politisi sing kalah."

    Mukden, Port Arthur, Segara Kuning, Tsushima - kru lan komandan, mesthi, kapérang saka wakil lan anggota pamaréntah.
    1. +1
      Februari 9 2024
      Ora dingerteni kepiye kedadeyan ing Segara Kuning yen Vitgeft ora mati.
      1. -1
        Februari 9 2024
        Kutipan: dvp
        Ora dingerteni kepiye kedadeyan ing Segara Kuning yen Vitgeft ora mati.


        Aku setuju, gelut iku malah. Nanging, kaya aku bubar yakin, ora mungkin pasukan gedhe kita bakal tekan Vladivostok.
        1. +2
          Februari 9 2024
          Kenging punapa? Sanadyan mangkono, minangka pilihan pungkasan, sampeyan bisa pindhah menyang port netral lan interned (kaya Tsarevich).
        2. +4
          Februari 9 2024
          Aku setuju, gelut iku malah.

          37-38 hits ing kapal Jepang lan luwih saka 140 hits ing kapal Rusia. Aku setuju, ora bisa luwih padha.
          1. +1
            Februari 12 2024
            "37-38 hits ing kapal Jepang lan luwih saka 140 hits ing Rusia. Aku setuju, iku ora bisa luwih padha."

            Tokoh sampeyan kontroversial banget; ana bukti yen Jepang kalah luwih akeh. Kajaba iku, kabeh diputusake kanthi siji hit.
            1. +1
              Februari 12 2024
              Tokoh sampeyan kontroversial banget; ana bukti yen Jepang kalah luwih akeh. Kajaba iku, kabeh diputusake kanthi siji hit.

              Kabeh diputusake ora mung siji, nanging 140 hit sing padha. Ing kasunyatan, kajaba Mikasa, kita ora kenek wong biasane, nanging kita - Tsarevich - wis rusak pipo lan setir, Retvizan - bolongan ing ngisor waterline, Peresvet - bolongan gedhe ing gandhewo (iku apik sing dibangun. biasane, yen ora, kita bakal klelep lan Oslyabya), Sevastopol lan Poltava lagi wae nyeret mobil. Carane break liwat? Sapa lan ing ngendi wong-wong mau bisa lunga? Jawaban iki salah siji kanggo bandar netral, utawa bali menyang Arthur, utawa ing ngisor.
            2. +1
              Februari 12 2024
              Nyedhiyakake tokoh lan sumbere, masing-masing. Aku njupuk mine (supaya ora adoh) saka artikel Andrei Kolobov (saka Chelyabinsk). Sumbere bisa dilacak.
              Ing kana, ing kapal perang Rusia (kajaba Pobeda) padha mbuwang kaya sing ditindakake dening Rusia ing Mikasa, lan ing Peresvet malah kaping pindho. Kabeh kapal Jepang liyane (tanpa Mikasa) entuk 1-3 hit, nanging Fuji metu kanthi utuh.
              "Salah siji hit" sampeyan kaya "icing on the cake". Nyimpulake kesimpulan logis.
  12. +3
    Februari 9 2024
    Sampeyan perlu kanggo njupuk menyang akun sisih kuwat banget saka tentara Jepang minangka kesusastraan universal saka populasi. Minangka Admiral Makarov nyathet, ora ana wong siji-sijia sing buta huruf ing Jepang sajrone limang abad.

    Antarane elit bangsawan - ya.
    Lan supaya - kabeh iku standar. Ing wiwitan abad kaping 100: kulawarga samurai nduweni 50% literasi lanang lan 50% literasi wanita. Kelas Merchant - 80-40%. Kerajinan - 60-50%. Petani - 60-30%, wong miskin 40-XNUMX%. Kanggo rong kategori pungkasan, kritéria literasi yaiku kemampuan kanggo maca teks sing ditulis lan nulis jeneng.
    Mulane salah siji tujuan utama jaman Meiji yaiku pendidikan universal. Miturut "Peraturan Pendidikan" taun 1872, rencanane bakal mbukak 8 universitas, 256 sekolah menengah lan 53760 sekolah dasar. Kasunyatane dadi luwih andhap (anggaran gagal), nanging isih nyenengake: sawise 7 taun, kira-kira 5300 sekolah dhasar dibukak, lan ing taun 1902 ana 2 universitas, 222 sekolah menengah lan sekitar 27000 sekolah dasar ing Jepang. Struktur kelas pendhidhikan dikorbanake kanggo kemajuan: ing taun 1885, setengah saka mahasiswa ing Universitas Imperial Tokyo padha rakyat jelata (10 taun sadurunge mung ana 25%). Kajaba iku, buruh universitas nganggep rasio iki ora proporsional, amarga samurai mung 5% saka populasi Jepang.
    Sumber: Verisotskaya E.V. Reformasi masyarakat lan pendidikan ing Jepang ing tahap wiwitan modernisasi (1870-1880-an)
    1. 0
      Februari 10 2024
      Kasunyatane dadi luwih sederhana (anggaran gagal)

      babagan titik iki (anggaran winates dening income + wajar Jeksa Agung bisa ngetokake lan kredit) biasane dilalekake dening kabeh kritikus saka pamaréntah Rusia ing wektu sing.
      Kabeh iku prasaja kanggo wong-wong mau - dheweke njupuk dhuwit saka nightstand - njupuk saka ... (substitusi miturut pilihan) lan nandur kebon ing saindhenging negara.
      takon dhewe pitakonan prasaja: "kenapa dheweke ora njupuk dhuwit saka nightstand kanggo kabeh sing dikarepake?" padha wae lali
  13. +5
    Februari 9 2024
    Apa, iku politisi sing perang ing perang ilang ing darat, lan ing asor babar pisan ing segara? Ora, masalah ana ing endi wae, ing kabeh tingkat. Sing bakal dikonfirmasi ing Perang Donya I.
  14. +5
    Februari 9 2024
    Dudu tentara sing kalah perang, nanging politisi sing kalah.
    Carane sampeyan ora kalah? Lan Mukden, lan Tsushima, lan nyerah Port Arthur?
  15. +2
    Februari 9 2024
    Tinimbang "perang menang cilik", Republik Ingushetia nyekel Lyuli.
    Bener, para pengagum sejarah "alternatif" saiki nyoba mbuktekake manawa perang kasebut menang kanthi muluk-muluk, lan yen ora amarga iki, yen ora, dheweke mesthi ngombe sai ing Tokyo.
    Apotheosis yaiku Tsushima. PAPAT skuadron kapal perang Togo, karo sawetara bantuan saka detasemen Kamimura, mecah skuadron Rusia dadi pecah.
    1. +1
      Februari 10 2024
      Ing perang iki, 25 prajurit lan perwira Rusia tiwas. Kanggo nomer iki uga kudu nambah mundhut saka armada, gunggungipun 331 wong

      Miturut data resmi Rusia, kerugian Jepang ditemtokake ing 47 tiwas. Sumber liyane, kalebu Jepang, menehi tokoh banget cedhak iki [387]. Kita ugi kedah nambahi kapitunaning armada Jepang, cacahipun 8 ewu tiyang [2]. Dadi, Jepang kalah 9 ewu sing tiwas, /49,4/ wong."


      https://scepsis.net/library/id_2305.html

      Boris Tsesarevich Urlanis (28 Agustus 1906 - 14 Juli 1981) iku sawijining ilmuwan lan demografer Rusia sing pinunjul. Penulis sawetara karya dhasar babagan demografi lan sosiologi, ing antarane sing paling gedhe yaiku "Perang lan Populasi Eropa" (1960)

      kerugian tentara kekaisaran Rusia meh persis 2 kaping luwih murah tinimbang Jepang.

      kanggo comparison karo seniman alternatif Soviet, sertifikat cilik
      Perang cilik "menang" Soviet-Finlandia
      Finns - 25 mati lan ilang
      USSR - 126 tiwas lan tiwas sajrone tahap evakuasi sanitasi

      komunis nyata ilang meh persis 5 kaping luwih.
      master boiler gedhe Stalin, dheweke pancen ... "cemerlang"

      nanging pisanan asor elek, lan kaloro iku cetha "pinunjul" kamenangan - ati-ati ora kanggo galau!!
      Bener, Soviet, sawise ngrangkul lyulei, langsung lali babagan "sugeng rawuh, kaendahan Suomi" lan ora eling maneh babagan pamaréntahan Abang Kuusinen.
  16. +7
    Februari 9 2024
    Dudu tentara sing kalah perang, nanging politisi sing kalah.

    Upaya liyane kanggo narik owl propaganda menyang jagad sejarah. Kajaba iku, ora sopan lan ora ngerti, kaya kabeh "kreativitas" penulis iki. Politisi lan tsar ngatur kanggo "pompa munggah" kabeh prestasi sadurungé ing syarat-syarat hubungan karo Jepang lan plunged Rusia menyang perang rampung rasah, kang bisa gampang nyingkiri karo kawicaksanan manca wewenang. Jepang nyoba nindakake iki nganti pungkasan. Nanging amarga Nicholas II minangka politisi sing ora ana gunane, dheweke isih melu perang, lali salah sawijining pikirane Konfusius sing wicaksana: "Ora ana sing luwih mbebayani tinimbang nggunakake kekuwatan tanpa persiapan." Tentara sing durung siap perang, kalah perang.
    1. +6
      Februari 9 2024
      banjur dheweke uga melu perang, lali salah sawijining pikirane Konfusius: "Ora ana sing luwih mbebayani tinimbang nggunakake kekuwatan tanpa persiapan." Tentara sing durung siap perang, kalah perang.

      Aku pengin nyathet dhewe yen sejarah cenderung bola-bali, ing mangsa ngarep (Perang Donya I) lan ing jaman saiki ...
  17. 0
    Februari 9 2024
    Penulis, apa pelaut alam liyane??? Waca Karamzin, pelayaran ing kapal pallada. Ing taun 1864, Jepang duwe meriam kayu lan prau kanthi buritan sing dipotong supaya ora lelayaran adoh saka pesisir. Frigate kita meh dadi keajaiban teknologi kanggo dheweke. Lan mung 40 taun sabanjure ana Tsushima.
    1. +7
      Februari 9 2024
      Waca Karamzin, pelayaran ing kapal Pallada.

      Apa sampeyan wis mutusake kanggo ngalahake penulis kanthi ora ngerti?
      Karamzin sacara fisik ora bisa lelungan ing kapal fregat Pallada; dheweke tilar donya ing taun 1826. Lan fregat "Pallada" iki glethakaken mudhun ing 1831, limang taun mengko. Goncharov lelungan ing.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. 0
    Februari 9 2024
    Ora ketompo apa sing ditulis babagan Perang Rusia-Jepang taun 1904 - 1905. macem-macem penulis, kabeh padha duwe tampilan bias saka past. Salah siji patriotik kanti awon (kita dikhianati, yen ora, kita bakal menang), utawa "Karsane Rakyat" (Tsarisme minangka regurgitation saka jaman kepungkur, sistem sing ora bisa menang, periode).
    Ing kasunyatan, Kakaisaran Rusia wis pinasthi asor ing perjuangan kanggo redivision donya ing 1812 - awal abad kaping 1814 sawise iku ora bisa ngatur kanthi bener woh-wohan saka kamenangan ing perang XNUMX - XNUMX.
    Pesaing utama - Great Britain (banjur tenan Great - 30% luwih gedhe tinimbang Rusia ing wilayah, kaping papat ing populasi) vigilantly weruh cenderung kanggo Kakaisaran Rusia kanggo mlebu ing tataran donya liwat akses free menyang segara. Aku weruh lan njupuk tindakan.
    Kekalahan penting pisanan saka Kakaisaran Rusia yaiku perang 1853-1855. Kajaba iku, sukses nyata saka mungsuh Rusia ora patiya gedhe, lan ing sawetara panggonan mung ana kegagalan, nanging arus utama nyamar dadi "kekuwatan Eropa sing beradab". ngalahake akal sehat, lan Rusia kudu urip kanggo 20 taun muter peran saka monarki Eropah tingkat kapindho.
    Sawise mateni sing diarani "Tsar-Liberator" (sing, kanggo nyerah Selat Bering liwat Advertisement saka Alaska lan Kepulauan Aleutian, bakal luwih bener disebut "Tsar-Pengkhianat" bebarengan karo M.S. Gorbachev) pungkasanipun duwe panguwasa nasional oriented ing dhampar. Dheweke pancen bener wiwit ancang-ancang kanggo perang gedhe ing Pasifik, mundhakaken ekonomi negara, nyoba kanggo sijine administrasi Kakaisaran ing urutan, nanging ora duwe wektu kanggo acara utama (utawa ora diijini kanggo). Lan kene Sajarah kejem ngguyu ing anachronism saka autokrasi, menehi pewaris regane sing diselehake kabutuhan adil negara ngisor dhewe, kadhangkala fleeting, preferensi.
    Kakaisaran Rusia nyiapake perang saka tembung "ora ana cara." Sanadyan program gawe kapal, utawa pilihan basis, utawa komunikasi ora cocog ing sembarang cara kanggo ukuran tugas. Ora angel kanggo Inggris Raya lan sekutune Amerika Serikat kanggo nindakake perang proxy sing sukses ing tangan Jepang, sing, yen dideleng kanthi objektif, mung bisa dianggep minangka kekuwatan kanthi kondisional. Yen perang ora apik, Inggris wis siyap nyebarake bagean penting saka armada sing ora bisa dikalahake kanggo pungkasane ngrampungake konfrontasi ing segara. Lan ora bakal ana masalah karo pendanaan angkatan bersenjata Jepang.
    Dadi, Kakaisaran Rusia bakal kalah ing Perang Rusia-Jepang taun 1904 - 1905. amarga bedo antarane pasukan kasedhiya lan ukuran tugas. Lan mediocrity Tsar, korupsi lan stupidity saka pimpinan militèr nggawa asor iki kanggo asor.
    1. +4
      Februari 9 2024
      Apa iki Alexander raja pengkhianat? Kocak. Dheweke nindakake reformasi sing paling penting lan migunani, tanpa wong-wong mau bakal tenggelam ing tingkat Turki. Lan dheweke bakal terus yen Narodnaya Volya bodho ora mateni dheweke.

      Lan Advertisement Alaska ora bisa dihindari, amarga yen ana konflik anyar karo Eropah (sing ing wektu iku katon banget kamungkinan), iku bakal dijupuk gratis (sajrone intervensi iki 100%), lan iku bakal dadi bodho kanggo nyalahke iki. Utawa kudu weruh ing werni kristal sing 100 taun mengko iku bakal dadi springboard trep kanggo ancaman kanggo AS (kang ana daya loropaken ing wektu)?

      Lan tingkat dhukungan Inggris kanggo Jepang banget exaggerated. Ora ana alesan kanggo perang kanggo perang dening proxy. Yen padha wanted kanggo asor lan asor Rusia, padha bakal njupuk kauntungan saka kedadean Gull.
      1. 0
        Februari 10 2024
        Mitos babagan Tsar-Liberator disebarake kanthi tujuan ngresiki jenenge lan nguatake ide otokrasi.
        Ing cara gedhe, dheweke dadi Tsar Loser, sing marisi kekaisaran gedhe kanthi masalah gedhe lan solusi konsep kanggo boot.
        Ati-ati lan entheng, dheweke gantian ngrampungake lan negesake manawa kudu ngganti tokoh kasebut langsung mimpin proses kasebut. Ing sacedhake, Prusia ngrampungake masalah sing meh padha, lan maju kanthi maju. Nanging, vektor utama transformasi ing antarane tanggane beda banget: "Deutschland über alles!" Lan kabeh transformasi padha subordinated kanggo idea iki. Empu - loro menang perang sing mimpin kanggo manunggalaken Jerman, terobosan ekonomi, kegiatan legislatif cetha lan kemajuan sosial.
        Kanggo kita: "Marentah kita, Tsar Ortodoks!" nyebabake mlarat massa, ora ana program kanggo Rusia kanggo nelukake papan sing sah ing donya sing ganti lan jeblugan sosial, nalika para passionaries tanpa prospek, nampa dhukungan saka luar negeri, miwiti dalan kanggo ngrusak pondasi. negara. Akeh sing wis ditulis lan ditulis maneh babagan bocor sing ngisin-isini asil Perang Balkan. Lan thanks kanggo Advertisement saka Alaska (kanggo kraton St. Petersburg - sawetara jenis pinggiran alam bébas) dina iki dadi ancaman saka blokade lengkap aset kita ing Arktik.
      2. +1
        Februari 12 2024
        Kutipan: Kmon
        Dheweke nindakake reformasi sing paling penting lan migunani,

        Keperluan kanggo reformasi ing Rusia wis mateng ing pertengahan abad kaping-19 - lan iki jelas. Alex2 mimpin wong-wong mau liwat - lan uga rampung. Sayange, akeh sing setengah ati utawa salah arah.
        Lan masalah utamane yaiku nyuda bea impor barang-barang industri, sing sejatine ngrusak industri Rusia. Dheweke wiwit urip maneh mung ing Alex3

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"