Bank-bank Cina lan sanksi anti-Rusia. Sawetara aspèk masalah

59
Bank-bank Cina lan sanksi anti-Rusia. Sawetara aspèk masalah

7 Feb warta Feed warta kebak laporan yen Bank Komersial Chouzhou Cina, sing cukup penting kanggo pamukiman impor menyang Rusia, mandheg kabeh operasi (loro ing yuan-rubel lan ing dolar AS) amarga wedi marang sanksi sekunder.

Chouzhou Commercial Bank adoh saka bank utama ing pemukiman bebarengan karo China, sing turnover ing pungkasan taun 2023 nyathet rekor $ 240 milyar, nanging bank kasebut pancen penting, amarga, miturut macem-macem prakiraan, nganti $ 30 milyar ngliwati. .



Mesthi, ora bakal ana ambruk logistik, amarga sawetara publikasi wiwitane wiwit nulis, nanging ora ana gunane kanggo nolak masalah kasebut, amarga nggawe rute luwih saka 10% aliran finansial minangka tugas sing angel banget. Kajaba iku, sawise perayaan Taun Anyar Cina, masalah sing padha bakal muncul karo sawetara lembaga keuangan liyane ing Kerajaan Tengah.

Kabar babagan kemungkinan penundaan pemukiman lan tambah cek sajrone transaksi dikirim maneh ing Desember dening sepuluh institusi kredit China. Papat bank-bank negara uga nglaporake langkah-langkah kontrol tambahan. Iki wis serius.

Kayane pembayaran kanggo barang lan layanan ing dolar lan euro wis suda sajrone setengah taun kepungkur, dene bagean ing yuan lan rubel saya tambah akeh, kenapa, ing kasus iki, kudu alon-alon alon-alon ing negara. mata uang, utamane ing tekanan saka Amerika Serikat?

Kaping pisanan, kita kudu nimbang proses iki liwat prisma mekanisme sanksi umum sing ana hubungane karo negara kita. Yen sampeyan ora bisa mbayar dolar, sampeyan bisa mbayar premi menyang pasar ing mata uang nasional, lan barang kasebut bisa diterbitake kaping telu, lan cukup yakin manawa logistik Rusia wis sinau kanggo nindakake iki kanthi apik. Nanging ana nuansa.

Iku dumunung ing kasunyatan sing biasane, ora mung panuku lan logistician muter peran ing bypassing sanksi utawa, jujur, kahanan tarif ing umum, nanging uga sing biasane lali - bakul piyambak.

Sing luwih gampang kanggo nyampur kiriman barang, luwih trep kanggo ndhaptar kargo maneh. Tuangake limang batch menyang siji tong gandum ing siji kontrak lan kanthi semangat sing padha. Nanging luwih rumit macem-macem produk, proses iki luwih rumit.

Lan ing kene akeh gumantung ing kapentingan kabeh telung pihak: bakul, logistik lan panuku. Nanging, yen wong kepengin, malah gandum utawa watu ulig bisa dikenali dening wilayah asal. Bakal ana kepinginan.

Bener, biasane ora ana sing pengin iki, amarga kabeh pihak katelu ngarahake entuk dhuwit sanajan ana sanksi. Umume, yen pemasok Eropa, Jepang, lan Taiwan sing padha ora duwe niat tenanan kanggo nyingkiri sanksi lan entuk bathi, pangiriman impor paralel bakal dadi luwih rumit lan larang.

Pitakonan kabeh yaiku kepiye lobi lan sumber daya finansial saka bakul bisa ngidini dheweke maneuver ing antarane norma birokrasi saka paket sanksi.

Proses iki bakal dadi final ing kasus apa wae, lan saiki wis katon ing pesisir ngelawan, amarga birokrasi Amerika lan Eropa wiwit nuntut panggunaan watesan lengkap ing pabrikan minangka pemegang hak cipta nalika ngekspor.

Sampeyan, minangka pabrikan sing duwe merek (bersyarat) "Selo Korovkino," bisa ngirim menyang kantor pabean ing saindenging jagad dhaptar perusahaan sing bisa didol maneh lan nyedhiyakake barang ing wilayah tartamtu.

Sampeyan bisa ngirim panjalukan kanggo nglarang release kargo menyang negara tartamtu. Utawa nemtokke watesan ing kabeh merek, ing bagean saka sawetara. Iki minangka aturan sing padha karo WTO, sing meh kabeh negara dadi anggota.

Iku gampang kanggo guess sing, gumantung ing posisi lan keuntungan saka bakul, sampeyan bisa mblokir transaksi lintas-wewatesan karo produk, utawa sampeyan bisa ngliwati sanksi bebarengan karo "makarya sethitik" karo huruf ing merek lan nomenclature, banjur logistician bakal "rampung".

Apa yen bakul mutusaké sing wis ditemtokake kanggo nyerah kabeh trik iki lan gelem bener kurban saluran distribusi supaya masalah liyane Komplek?

Ing kasus iki, kanggo linuwih, kabar kanthi dhaptar lengkap merek lan barang uga bakal dikirim menyang bank sing nindakake pembayaran internasional. Ora mung pabean bakal mriksa label lan deklarasi kanthi sertifikat, nanging operator finansial uga bakal melu.

Luwih gampang produsen bahan mentah metu saka epik iki; luwih gampang kanggo nindakake kanthi teknis, lan sumber daya lobi sejatine transnasional. Nanging kanthi pasokan elektronik sing padha, kabeh luwih rumit, amarga saben produk duwe akeh tandha lan solusi paten dhewe.

Sampeyan bisa mindhah lemons, nanging ora bisa mung mindhah Dell laptop lan reprint dokumen. Ora ketompo carane akal logistik, tanpa idin (kadhangkala diam-diam) saka bakul, dheweke dadi operator ekspor maneh dadi penyelundup. Lan Dell iki ora Matter ngendi iku digawe, malah yen ing China, nduwèni hak cipta ora ing Beijing.

Sampeyan bakal (mbokmenawa) bisa mbalekake kargo re-ekspor, sanajan ana masalah, nanging barang selundupan bakal dikirim menyang gudang sita lan bali menyang sing duwe hak cipta yen dheweke khusus ngaku hak kasebut.

Lan iki persis padha kanggo China, lan kanggo Nigeria, lan kanggo Turki, lan kanggo Kazakhstan. Bank-bank, kanthi alasan sing jelas, ora pengin melu iki. Turki lan Cina ora istiméwa. Pramila operasi mandheg sanajan ing mata uang nasional; masalah ing kene ora dadi mata uang pambayaran maneh.

Anehe, dudu sanksi, apa sing utami utawa sekunder, yen penyelundupan de facto ora bisa dilalekake lan mung bakal ngasilake dhuwit sing ditandhani "tujuan operasi sing diragukan." Bakal ana bali sing kerep - dheweke bakal takon babagan mblokir akun kasebut lan mung menehi kabar babagan iki.

Penulis pisanan nulis maneh ing Juli 2022 ("Kazakhstan lan kabijakan sanksi. Piwulang apa sing kudu disinaoni?), kaping pindho - ing Maret 2023 ("Kasunyatan lan prospek "impor paralel").

Penulis ora nyebutake panemuan donya ing kana, nanging ditekanake manawa kita isih kudu ngadhepi masalah kasebut ing kabeh negara sing kerja ing kerangka sistem perjanjian WTO. Bakal luwih angel karo Turki, amarga kaiket karo perjanjian bilateral karo sistem adat Uni Eropa.

Lan mung ana telung opsi strategis lan sistemik ing kene, digunakake bebarengan utawa kanthi kapisah.

Pisanan, sing paling logis lan paling teoretis, kaya sing dituduhake praktik, yaiku nindakake perkara sampeyan dhewe ing omah. Nanging malah optimistis inveterate kudu setuju yen ana sawetara masalah sementara karo iki.

Pilihan kapindho yaiku nggawe perusahaan finansial ing yurisdiksi nasional negara mitra, sing kanthi sengaja bakal ngupayakake watesan lan utamane ing mata uang nasional sing padha.

Contone, Iran umume luwih jero ing kene. Mangkono, The Financial Times kaget ngerti yen Inggris Lloyds Bank lan divisi bank liyane, wis Spanyol, Santander Bank nyedhiyakake akun kanggo perusahaan Inggris, nanging diduweni dening Perusahaan Komersial Petrokimia negara Iran. Apa iki bisa? Yen perlu, kabeh bisa, pitakonan iku carane akeh nyedhaki iki bakal nggawa kanggo mecahaken masalah minangka kabèh.

Sinolog Rusia N. Vavilov, contone, ngusulake supaya perusahaan domestik tuku struktur finansial Cina kanthi lengkap utawa kanthi saham kanggo njamin pemukiman, nanging skema kasebut luwih ditrapake kanggo bahan mentah tinimbang kanggo produk berteknologi tinggi. Ing kene, ora mung barang impersonal lan transfer finansial, nanging produk teknologi, ing ngendi kabeh ditandhani: ing njero lan njaba. Sampeyan ora bisa tuku saham ing adat Cina, nanging akeh impor "kompleks" kasebut.

Opsi katelu, sing katon banget rumit, yaiku perakitan ing sak panggonan lan yurisdiksi nasional bagean saka produk komposit, sertifikasi, perakitan sing padha ing yurisdiksi liyane, ing katelu, lan banjur ing China sing padha, lan bisa uga ing negara EAEU - perakitan produk final, maneh, ing paten kapisah lan certificate, packaging, registrasi lan ngimpor.

Iku bakal katon luwih gampang kanggo mbangun dhewe saka ngeruk, nanging ing kahanan saiki isih ora cetha carane akeh impor ing spare parts lan peralatan kudu digawa, lan ngimpor komponen ing mangsa uga bakal tundhuk watesan saka sing duwe hak cipta.

Ing kene, mesthine cocog kanggo ngutip saka artikel sadurunge.

"Babagan saka proses komplèks iki yaiku pambentukan ing sawetara negara "toko kanggo ngrakit struktur aneh." Iki desain aneh bakal paten, nanging kadhangkala unsur logis malah ora kompatibel ditampa saka negara "eselon pisanan".

Relatif ngandika, perusahaan bakal gawé meja loro-legged karo tampilan matriks robot lan pesawat saka fungsi dingerteni liyane, lan iku padha, kang bakal kadhaptar ing kode cocok, bakal diekspor menyang tanah air kita utawa kanggo tanggi kita, karo goal kanggo njaluk menyang kita liwat re-ekspor utawa, maneh, ing transit kanggo pindhah liwat tata cara dituduhake ing ndhuwur.

Saiki sing maca wis bisa nelpon penulis ora banget normal. Mbok menawa, nanging kok ora ana sing bingung ing sawetara negara kanthi anané produk sing teknologi rumit, paten, nanging ora ana fungsi praktis? Lan iki kepiye tetanggan wetan ngliwati hukum paten Amerika, sanajan ora ana sanksi.

Lan ing kene kita uga ngalami inersia tartamtu ora mung babagan aparat negara, nanging uga babagan bisnis logistik kaya ngono, amarga umume kanggo nransfer kabeh menyang basis dokumen, "register maneh", uga, ora ing iki. yurisdiksi, nanging ing katelu, papat, kalima, etc ... Lan rauh ora bakal bisa metu kaya maneh - gilingan iki grinds alon, nanging grinds lan grinds, lan papan kanggo desain lan dokumen karya kuwi njupuk. ciyut lan ciyut.

Nanging, ana masalah liyane.

Sawise kabeh, sektor finansial China wis tambah akeh pinjaman kanggo operasi ing Rusia sajrone taun kepungkur - kaping papat. Nanging utang kanggo apa? Blanja barang sampeyan.

Ya, Beijing mboko sithik ngganti dolar lan euro ing sirkulasi kita, nanging produksi kasebut, kaya sing kasebut ing ndhuwur, ora duwe bathi kanggo wong Tionghoa saka sudut pandang kerja sistemik. Ora ana gunane kanggo nyedhiyakake sumber daya kanggo produksi kasebut kanggo wong Tionghoa, kaya ora ana keuntungan khusus kanggo mbantu kita kanthi sistematis ing operasi ekspor ulang barang-barang saka Eropa Kulon, Jepang lan AS.

Ora amarga "mitra sing salah", mung kanggo Beijing iki ora dadi titik investasi ing produksi domestik, nanging mung tambahan income kapentingan ing silihan revolving kanggo operasi perdagangan. Sampeyan bisa uga ora metu saka panggonan ing wayahe, nanging masalah kanggo sektor perbankan, njupuk menyang akun norma WTO. Pungkasane, China mesthi ora bakal ninggalake WTO.

Dadi, saka papat rute ekspor maneh: Baltik, Turki, China, Asia Tengah, kita ora duwe akeh pilihan sing bisa ditindakake. Lan ora ana cara liya tinimbang skema komplek sing diterangake babagan produksi silang lan ekspor ulang kompleks kanthi perakitan sakteruse katon ing mangsa ngarep.

Sing paling penting yaiku wektu bakal teka lan malah komponen kudu dipikolehi kanthi cara iki. Ing sawetoro wektu, sumber utama yaiku pabrikan Barat dhewe kepengin nyediakake spare parts kanggo peralatan utawa produk rampung kanthi cara apa wae, nanging dheweke ngetrapake rega sing luwih angel lan angel.

Dadi, warta babagan ngencengi rezim sanksi saka negara-negara sing umume netral utawa cedhak karo politik, mesthine ora nggumunake. Iku mung cepet utawa mengko kita kudu bisa ing pilihan katelu.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Februari 12 2024
    nanging padha ngubengi wong-wong mau liyane lan liyane harshly.
    Lan banjur bakal dadi luwih elek...Lan kanca China guwa ing....
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +9
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Lan banjur bakal dadi luwih elek ... Lan kanca China guwa ing ...

      Lan padha ngrusak bangsane dhewe ora kurang, sanajan ana perang karo Kulon.
      Layanan Keamanan Federal (FSB) nindakake telusuran ing Badan Angkutan Udara Federal ing kasus pidana babagan penarikan ilegal meh 60 pesawat lan helikopter saka yurisdiksi Rusia. Izvestia nglaporake babagan iki kanthi referensi sumber.
      Miturut publikasi kasebut, wiwit Maret 2022, puluhan pesawat didol, kalebu menyang negara sing ora ramah, sawise telung helikopter melu pertempuran ing sisih Ukraina, lan pesawat Il-76 ngirim kargo kanthi transponder dipateni supaya bisa ndhelikake rute kasebut, nuduhake sumber sing cedhak karo lembaga penegak hukum.
      1. +1
        Februari 12 2024
        Lan padha ngrusak bangsane dhewe ora kurang, sanajan ana perang karo Kulon.

        Lha, sapa sing peduli... lan dudu duweke dhewe... mung agen asing...
    3. +7
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Lan banjur bakal dadi luwih elek ... Lan kanca China guwa ing ...

      Nelpon China kanca iku ora-brainer. Sawise WWII, iki mbok menawa mung negara sing nyerang USSR. Ing paling apik, padha fellow lelungan.
      Ayo dadi jujur, Rusia dudu negara paling miskin ing donya lan pisanan ing Eropa. Napa macem-macem sampah duwe hak nggunakake mata uang tanpa ndhukung apa wae, nanging mung kanthi biaya mitra Eropa, dene ruble, sing bisa didhukung ora mung karo logam mulia, nanging uga akeh aset liyane, yaiku dianggep kertas?
      Bumi ora mung diisi yuan. Siluanov kudu dikirim nang endi wae karo Nabiullina lan Bank Sentral iki - kelet ing gembong ekonomi Rusia. Ngganti soko ing sistem perbankan. Nggawe kontrol liwat nggunakake dana ekspor. Ngenalake pajak sing dibutuhake lan nyingkirake kabijakan fiskal menyang pabrikan ...
      * * *
      Saiki kita ana ing tingkat sing Ivanushka sing ngarep-arep kanggo pike, utawa putri kodhok, lan nyoba kanggo ngapusi mudhun ing kompor.
      1. +8
        Februari 12 2024
        Nelpon China kanca iku ora-brainer.

        Yagene, nyatane, China kudu dadi kanca menyang negara sing mentas ndhukung sanksi AS marang wong liya? Iran, Korea Utara, lsp? Apa dheweke isih ndhukung saiki? Sing meneng utawa ndhukung invasi Amerika ing negara sing ora dikarepake? Apa sampeyan nuruti instruksi IMF, PACE, lan institusi kolonisasi Barat liyane? Kepemimpinan sapa sing isih kalebu liberal pro-Kulon? Numpes industri, pendidikan, obat-obatan kanggo nyenengake Kulon? Pimpinan sapa, sawetara taun kepungkur, kanthi terang-terangan nyatakake yen tujuan utama yaiku dadi bagian saka Kulon, lan kita kudu padha karo dheweke ing kabeh? Lan sateruse lan sateruse, dhaptar bisa terus suwe...

        Lan dumadakan - ing sampeyan, ternyata kita mungsuh ... Hmm. Endi jaminan yen sesuk borjuis kita ora bakal setuju maneh karo wong-wong Kulon lan bali kabeh dadi normal? Evo, kepiye carane dheweke isih nindakake sawetara rembugan, ngojok-ojoki, terus ngedol barang-barang strategis marang mungsuh, nindakake perang kanthi cara sing aneh? Yen sampeyan wong Tionghoa, apa sampeyan bakal percaya karo jinis kasebut? Aku pribadi ora bakal. Dadi padha ati-ati...
        1. 0
          Februari 12 2024
          Sampeyan bisa uga mikir sing China dhewe wis ora dadi bagéan saka Kulon wiwit Reagan nganti bubar... Iku persis padha weather vane.
          1. -2
            Februari 12 2024
            Ora kaya ngono. Partai Komunis China mung nggunakake Kulon kanggo tujuane dhewe. Sing ora tau diganti - bangunan sosialisme.
            1. +2
              Februari 12 2024
              Komunis ing China mung ing jeneng partai. Kursus sosialis wis ditinggalake ing kana, sanajan sawise Mao mati, lan saiki dadi negara kapitalis biasa. Sing nganti saiki kekancan karo Kulon.

              Sapa sing nggunakake sapa pitakonan gedhe liyane. Kulon ngidini China berkembang kanthi investasi ora kanggo mata sing ayu, nanging supaya bisa numpes ancaman utama - USSR, lan ngatasi tugas iki; kudu njaga sakumpulan wadyabala ing tapel wates Cina.
              1. -2
                Februari 12 2024
                Iki amarga sampeyan nindakake propaganda liberal, tinimbang maca dokumen wong Tionghoa dhewe. Nanging Kamerad Xi nggawe kabeh kanthi jelas ing kongres pungkasan. Miturut cara, aku praktis ngetutake Lenin.

                Kanggo mbangun sosialisme, kita butuh proletariat. Mao nyoba kanggo ngleksanakake ing negara sak tenane petani, nanging alamiah ora ana apa-apa. Lan supaya ana proletariat, basis industri dibutuhake. Lan kanggo duwe, sampeyan butuh investasi lan teknologi ... Kang RRC banget sukses njupuk saka Kulon ...

                Lan Komrad Xi postulate - kanggo dina iki basis kanggo mbangun sosialisme wis digawe. Dasar dudu sosialisme dhewe! Dheweke ora tau ngumumake. Saiki ana industri lan proletariat. Nanging ing endi wae wiwit taun 2025, RRC bakal diwiwiti kanthi tepat ing tahap awal konstruksi. Maneh - bali menyang dhasar.

                Apa sing ora jelas ing kene? Dheweke ora tau nyerah marang tujuane.
                1. +5
                  Februari 12 2024
                  Inggih, yen sampeyan serius mikir yen China karo kabeh billionaires saiki bakal miwiti mbangun sosialisme ... Rahayu wong sing pracaya.
                  1. -3
                    Februari 12 2024
                    Napa aku kudu percaya sampeyan lan dudu posisi resmi pimpinan kekuwatan ekonomi paling kuat ing planet ?? belay

                    Apa sampeyan nganggep awake dhewe luwih wibawa tinimbang Kamerad Xi? opo
                    1. 0
                      Februari 12 2024
                      Kutipan saka paul3390
                      Napa aku kudu percaya sampeyan lan dudu posisi resmi pimpinan kekuwatan ekonomi paling kuat ing planet ??

                      Aku luwih kesengsem karo posisi pimpinan Cina.
              2. 0
                Februari 13 2024
                China dudu bagéan saka Kulon. Iki minangka peradaban sing kapisah. China digunakake kanggo nggayuh tujuane. Kita uga. Nanging, ora kaya Kulon, kita dadi tanggane lan, yen ana kedadeyan sing ala, kita bisa nggetak aliansi militer bebarengan. Kanggo Kulon, supaya ora nyurung banget ... Ing kasunyatan, mesthi, ora ana persatuan.
        2. +4
          Februari 12 2024
          .
          Aku pribadi ora bakal. Dadi padha ngati-ati.

          Percaya ing politik... mung presiden kita sing diapusi kabeh wong ... nanging umume dheweke ora ana ... ana kepentingan ekonomi, politik ... Saiki, ana gunane kanggo China. nggunakake Rusia minangka instrumen kerja sama karo AS.. Saiki, AS lan CHINA ora bakal ngrampungake prabédan ekonomi.. lan nalika mutusake, bisa gabung ... lan gabung karo sanksi.. bengok-bengok... wong cina laknat diapusi..
    4. +8
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Lan kanca China guwa ing ...

      Mboten mlengkung, mlengkung, sedaya manut angin barat. Keuntungan lan ora liya kajaba bathi ...

      Kanggo Artikel:
      Pisanan, sing paling logis lan paling teoretis, kaya sing dituduhake praktik, yaiku nindakake perkara sampeyan dhewe ing omah. Nanging malah optimistis inveterate kudu setuju yen ana sawetara masalah sementara karo iki.

      Kanggo luwih saka telung puluh taun ana "masalah sementara" ... Pramila masalah kasebut minangka titik kabeh. Ing dhasar Soviet, mesthi, sanajan ora pimpinan donya, iku cukup bisa kanggo lumaku antarane rata-rata serius. Ana terobosan nasional, pasar dodolan, lan mitra ing kabeh bawana ...
      Loro "solusi" liyane mung sementara ...
      1. 0
        Februari 12 2024
        nindakake kabeh ing negara sampeyan kanthi populasi 150 yuta ora nyata.
        lan uga milyar ...
        kabeh sing serius lan rumit dirancang kanggo pasar global (paling ora 4-6 milyar saka 8-9 milyar saka total populasi planet)...

        lan tanpa iki, sampeyan bisa tetep niche, ora luwih ... digunakake ngetang ing perdagangan internasional normal.
        ora ana slogan sing bisa nyurung kabeh rantai produksi dadi siji negara ...
        1. +1
          Februari 12 2024
          Iran, lan sadurunge USSR, piye wae nindakake / nindakake meh kabeh dhewe.
        2. 0
          Februari 13 2024
          Persis. Sawetara wong ngerti iki, utamane ing kene)
    5. +3
      Februari 12 2024
      Lan kanca China guwa ing ...

      Lan dheweke bakal guwa ing .. aja menyang peramal kene .. padha ora duwe prabédan gedhe karo Amerika Serikat .. murni tawar menawar ekonomi, ngendi China nyoba kanggo kuwat push liwat kapentingan sawijining .. nanging Amerika Serikat uga ngerti carane tawar.. iki wong "kita", jiwa sing loman. .lan gas kanggo dhuwit lan kayu..
    6. +2
      Februari 12 2024
      Kanthi China, tembung "kanca" kudu tansah dilebokake ing tanda petik. Lan apa gunane nyalahake wong-wong mau? Kaos Cina luwih cedhak karo awak.
    7. +2
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Lan kanca China guwa ing ...

      kok bakal tumindak nalisir kapentingan warga lan perusahaan?
      kabeh wong bakal mbengkongaken ... mukjijat ora kelakon ... kaya "kanca" ing wangun negara lan struktur liyane ...
  2. +3
    Februari 12 2024
    Iki minangka "sekutu" China. Lan dheweke uga, kaya sing diarani saiki, kanca lelungan "situasional".
    1. +6
      Februari 12 2024
      Iki minangka "sekutu" China

      Ora perlu nemen, kanca seumur hidup utawa mungsuh sumpah.
      Sampeyan kudu nindakake pakaryan sampeyan, pindhah menyang tujuan sampeyan, luwih becik duwe kanca lelungan (sampeyan kudu ngupayakake luwih akeh), nanging sampeyan uga ora kudu sumpah tresnamu menyang kuburan.
  3. + 10
    Februari 12 2024
    Iku mung cepet utawa mengko kita kudu nggarap opsi katelu.
    Dadi apa sing kudu ditindakake? Nanging kita duwe ekonomi paling gedhe kaping lima ing donya.
    1. +6
      Februari 12 2024
      Kutipan saka parusnik
      Dadi apa sing kudu ditindakake? Nanging kita duwe ekonomi paling gedhe kaping lima ing donya.

      ya... wassat Lan Geraniums lan parfum Prancis paling larang ing donya ...
      Ing Zvezda, dheweke mriksa urip ing Iran sajrone pirang-pirang dina Minggu. Pejabat kita kudu dikirim menyang perjalanan bisnis kanggo "ngresiki pikirane" ...
    2. +2
      Februari 12 2024
      Nyatane, ing kahanan konfrontasi lan mbutuhake terobosan teknologi, iki mung siji-sijine pilihan sing bisa dipercaya. China entuk teknologi AS kanthi cara sing rumit iki. Ora ana maneh lan ora bakal ana solusi sing gampang.
      1. +2
        Februari 12 2024
        China entuk teknologi AS kanthi cara sing rumit.

        Apa sampeyan mikir yen kita bakal nyolong teknologi saka China))) Kita ora bisa tekan pasar ... dheweke ora bakal nglilani kita mlebu ... lan sampeyan teknologi ...
        1. +3
          Februari 12 2024
          Lan ing kene akeh gumantung marang apa sing dimaksud karo konsep intersepsi teknologi. Ana telung langkah: tuku maneh lan / utawa akuisisi spy saka skema teknologi, ekspor maneh lan reengineering sabanjure, ora mung produk rampung, nanging uga komponen peralatan sing diprodhuksi produk. Telung proses kasebut minangka bagean saka program gedhe, sing kalebu macem-macem layanan, diplomasi, lan bisnis. Apa dheweke ngidini sampeyan mlebu utawa ora, kabeh gumantung marang setelan gol. Kita mung ora seneng karo skema sing rumit, ana "kelet" sethithik, sampeyan kudu mikir akeh, lsp.
          1. 0
            Februari 12 2024
            Kita mung ora seneng karo skema sing rumit, ana "kelet" sethithik, sampeyan kudu mikir akeh, lsp.

            Ing rantai lan skema iki, sampeyan ora nganggep kasunyatan manawa iki ora nguntungake banget kanggo wong Tionghoa lan dheweke ngerti kabeh rencana kasebut ... amarga dheweke wis pengalaman banget ...
            Miturut pendapatku, ana rong skema kerja sing bisa dipercaya:
            1. Spionase industri
            2. Sekolah ilmiah dhewe
            Kajaba iku, yen sampeyan ora duwe basis ilmiah dhewe ... lan teknisi ... banjur spionase industri ora bakal migunani banget ...
            Mulane, perlu kanggo ngasilake insinyur lan desainer kita dhewe ... lan iki dudu tugas sing cepet, amarga kasunyatane wong enom ora pengin manggon ing negara kasebut lan nalika ana kesempatan lan kualifikasi, dheweke cenderung ninggalake ... supaya iklim isih dibutuhake ing negara. .
            Pendekatan terpadu ... apa sampeyan mikir wong sing wis kuwasa sajrone 30 taun bisa nindakake iki?
            1. +3
              Februari 12 2024
              Aku mung nulis yen ora duwe bathi kanggo wong Tionghoa mbantu kita kanthi ngekspor maneh produk lan peralatan canggih Barat. Menapa malih, miturut standar WTO, padha bakal mbatesi toko iki kanggo kita stream lancip. Kabeh diagram ing ndhuwur bisa digunakake karo sing diarani. "negara katelu", kanthi cara, uga produksi gabungan karo Iran, minangka maca saka Iran menehi pitunjuk marang kita ing thread forum iki. Dadi, aku setuju yen tanpa sekolah ilmiah, kawruh "gambar" ora bakal mbantu.
              Apa sampeyan bisa pendekatan terpadu? Jujur, angel dipercaya.
              1. +1
                Februari 12 2024
                Apa sampeyan bisa pendekatan terpadu? Jujur, angel dipercaya.

                Nanging aku ora percaya babar pisan ... ana sawetara pangarep-arep sadurunge ... nanging acara paling anyar wis mbukak mripatku hi
                1. +2
                  Februari 12 2024
                  Inggih, apa sing bisa dakkandhakake. Minangka jinis ilustrasi.

                  Ing paramèter imbangan mata uang kanggo 2023, Bank Sentral ora bisa ngenali ngendi $ 9,9 milyar (meh triliun rubel utawa 3% saka bathi anggaran federal) ilang, nempatake jumlah kasebut ing kolom "kesalahan lan ngilangi", sing, ing konteks digitalisasi lan gerakan nelusuri online sumber daya finansial katon kaya anakronisme sing ora bisa ditampa. A "bolongan" saka ukuran iki ora duwe precedents, lan miturut ahli, iku bisa kawangun amarga bayangan metu pidana saka ibukutha, kang mung bisa karo complicity saka panguwasa peraturan, minangka wis kedaden kaping pirang-pirang ing sasi. 20% surplus imbangan pembayaran dadi fiktif utawa ditarik menyang arah sing ora dingerteni. @russica2


                  Wigati dimangerteni manawa iki ora ditulis dening sawetara sumber "kiwa", nanging kanthi saluran TG Nezygar sing dihormati lan bener-bener "sistemik".
          2. 0
            Februari 12 2024
            Kutipan: nikolaevskiy78
            . Kita mung ora seneng karo skema sing rumit, ana "kelet" sethithik, sampeyan kudu mikir akeh, lsp.

            Iki minangka masalah kita, Comrade Stalin seneng karo skema kompleks lan, ing wiwitan Perang Dunia II, bisa nggawe industri independen saka Barat, amarga skema kompleks.
  4. +8
    Februari 12 2024
    Sedhih, mesthine, nanging ing sisih liya, kenapa komunis China bakal menehi kapitalisme oligarki ing Rusia? Yen kabeh dadi kanggo entuk manfaat saka wong, omah lan layanan komunal, pensiun, beasiswa, lan liya-liyane, nanging maneh kabeh bakal ditransfer menyang luar negeri lan bakal nggawe villa, yacht, lan kelangan dhuwit ing Monako. keprungu
  5. +3
    Februari 12 2024
    Kelas panguwasa Rusia nggawe akeh "sedulur" sing nyamar lan ora menehi inspirasi ing antarane komunis utawa kapitalis.

    Tanah Rusia ora bisa nglairake Bill Gates utawa Elon Musks dhewe....
  6. 0
    Februari 12 2024
    masalah ora ing China, iku ing sanksi "sekunder".
    mung weruh masalah kanggo kita ing Turki
    lan iki mung wiwitan kajaba kita nggawe "skema anyar"
  7. 0
    Februari 12 2024
    Undhang-undhang alas kapitalis ngandika: ... saben wong kanggo awake dhewe! ... Angger-anggering wana kapitalis ngandharaken bilih gesangipun anak saged dipuntebus!
  8. 0
    Februari 12 2024
    Siji-sijine negara sing sampeyan yakin ora bakal nyuduk sampeyan ing mburi, utamane kanggo Barat, yaiku Iran, sing wis mbuktekake iki kanthi nolak tawaran Biden kanggo ngangkat kabeh sanksi marang Iran minangka ijol-ijolan kanggo ninggalake Rusia. lan melu sanksi anti-Rusia. Nanggapi manawa Iran ora ngidini kepinginan manca mengaruhi kabijakan karo negara-negara sing ramah utawa liya-liyane.
    Dheweke (kulon) banget frustasi amarga ora bisa mandhegake drone Iran lan njaluk supaya mandheg ngirim, lan dheweke ora seneng karo ekspor turbin gas Iran menyang Rusia, sing nduweni kapasitas sing luwih dhuwur lan rega sing luwih murah tinimbang mitra Siemens, sing mbusak pengaruh Jerman liwat Rusia.
    Iku worth ngelengke sing turbin gas Iran ana pilihan pisanan Russian ing Panggonan pisanan liwat Siemens, nanging padha mandegake kerjasama sawise mundur total Trump saka persetujuan nuklir (pasar free kulon, bokong).
    Iran uga nyegah pesawat Rusia saka grounded amarga lack of spare parts dening ngirim Iran-digawe spare parts lan komponen engine jet kayata glathi kristal siji sing malah China ora bisa gawé senadyan akèh taun nyoba.
    Amarga alasan kasebut, pelacak teknologi barat ASPI nempatake Iran ing antarane limang produsen mesin pesawat lan sepuluh negara adidaya teknologi ing 42 teknologi kritis, sing ora dingerteni akeh wong ing Rusia utawa ing papan liya.
    Iki amarga kasunyatan manawa 96% saka organisasi penyiaran lan warta ing saindenging jagad diduweni dening Zionis Yahudi, lan dheweke kerja terus-terusan kanggo ngyakinake sampeyan manawa sawijining negara sing duwe program ruang angkasa lan tim robot sing bola-bali menangake gelar juara ing piala donya robot (bal-balan) ing kompetisi internasional kabeh bangsa bisa, kalebu tim saka AS, lan China minangka bangsa mundur.
    Sayange, nganti Rusia mbebasake dhewe saka tentakel Zionis, dheweke ora diidini entuk manfaat saka potensial Persia, lan demonisasi Iran bakal terus.

    Siji-sijine negara sing sampeyan bisa yakin manawa ora bakal nyuduk sampeyan ing mburi, utamane sing milih Kulon, yaiku Iran, sing wis mbuktekake iki kanthi nolak tawaran Biden kanggo ngangkat kabeh sanksi marang Iran minangka ijol-ijolan kanggo nilar lengkap. Rusia. lan partisipasi ing sanksi anti-Rusia. Dijawab yen Iran ora ngidini kepinginan manca mengaruhi kabijakan menyang negara sing ramah utawa liya.
    Dheweke (Barat) utamane frustasi amarga ora bisa mandhegake drone Iran lan njaluk nyetop pasokan, lan dheweke ora seneng karo ekspor turbin gas Iran menyang Rusia, sing nduweni daya sing luwih dhuwur lan rega sing luwih murah tinimbang mitra Siemens, sing ngilangi. Pengaruh Jerman ing Rusia.
    Sampeyan kudu eling yen turbin gas Iran minangka pilihan pertama Rusia ing Siemens, nanging dheweke mungkasi kemitraan sawise Trump mundur saka perjanjian nuklir (pasar bebas Kulon, bokongku).
    Iran uga ngalang-alangi pesawat Rusia supaya ora digarap amarga kekurangan suku cadang kanthi ngirim suku cadang lan komponen mesin jet buatan Iran kayata bilah monocrystalline sing sanajan China ora bisa ngasilake sanajan wis nyoba pirang-pirang taun.
    Amarga alasan kasebut, pelacak teknologi Barat ASPI wis nyelehake Iran ing antarane limang produsen mesin pesawat lan ing antarane sepuluh negara adidaya teknologi paling dhuwur kanggo 42 teknologi kritis, sawetara wong ngerti babagan Rusia utawa ing ngendi wae.
    Iki amarga 96% saka kabeh organisasi penyiaran lan warta ing donya diduweni dening Zionis Yahudi, lan padha kerja saben jam kanggo gawe uwong yakin yen sawijining negara sing duwe program ruang angkasa lan tim robot wis menang pirang-pirang gelar Piala Dunia Robotika. kaping ( bal-balan) ing kompetisi internasional kabeh negara saged, kalebu tim saka Amerika Serikat, lan China minangka negara mundur.
    Sayange, nganti Rusia mbebasake dhewe saka tentakel Zionis, ora bakal diijini entuk manfaat saka potensial Persia, lan demonisasi Iran bakal terus.
    1. -3
      Februari 12 2024
      Sampeyan salah, Rusia ora perlu salah siji turbin utawa glathi monocrystalline, amarga loro-lorone kasedhiya, lan malah kanggo milih saka + padha wis suwe wiwit mbangun pabrik tambahan ing wilayah iki. Yen sampeyan pengin sesambungan, goleki area interaksi liyane.
      1. -1
        Februari 12 2024
        RT Russian kacarita sing mbokmenawa sabanjuré bakal ngomong Rusia ora ngimpor mobil utawa drones; apa sampeyan malah keganggu kanggo ndeleng gambar saka warta Russian ngandika sing padha ketemu alternatif luwih apik tinimbang Jerman, kang aku dikirim karo komentar, utawa RT ngandika maskapai Russian bakal grounded lan Iran kesusu kanggo ngluwari sakcepete sawise?
        Rusia duwe sawetara kabisan turbin gas, nanging ora ing tingkat turbin gas berkapasitas dhuwur, lan ora cedhak karo kemampuan Iran. Perkiraan kasebut yaiku ing taun 2035, Rusia bakal bisa dadi mandhiri ing wilayah iki, sing tegese mung sepuluh taun, sing ora mungkin, nanging aku pengin kabeh prestasi kanggo Rusia amarga ana gunane. kanca kuwat lan saged, nanging misale jek kula sing katon ing game nul-sum.
        Ora ana negara sing ngasilake kabeh, lan Iran dipeksa menyang posisi iki supaya bisa urip, nanging Rusia nyoba dadi wong kulon (naif), mula dheweke gabung menyang pasar.


        RT Rusia nglaporake manawa sabanjure sampeyan bakal ujar manawa Rusia ora ngimpor mobil lan drone; Apa sampeyan malah keganggu kanggo ndeleng gambar saka warta Russian ngandika padha nemu alternatif sing luwih apik tinimbang Jerman sing aku dikirim karo komentar, utawa RT nglaporake yen pesawat Russian bakal grounded lan Iran bakal rauh rush kanggo ngluwari?
        Rusia duwe sawetara kapasitas kanggo ngasilake turbin gas, nanging ora ing tingkat turbin gas daya dhuwur, lan padha adoh saka kemampuan Iran. Miturut prakiraan, ing taun 2035 Rusia bakal bisa dadi mandhiri ing wilayah iki, yaiku, mung sepuluh taun, sing ora mungkin, nanging kanthi ati-ati aku pengin Rusia kabeh prestasi, amarga ana gunane. kanca kuwat lan saged, nanging misale jek kula sing katon ing game nul-sum.
        Ora ana negara sing mrodhuksi kabeh lan Iran dipeksa menyang posisi iki kanggo urip, nanging Rusia nyoba Westernize (naively) supaya gabung ing pasar.
        1. 0
          Februari 12 2024
          Rusia ing USSR minangka pimpinan ing manufaktur turbin lan mandheg ngegungake teknologi sing dicolong saka Siemens; Rusia ngembangake lan ngasilake dhewe nganti Siemens mlebu pasar Rusia amarga liberal biasa-biasa wae. Saiki Rusia ngalami kesulitan sauntara amarga kasunyatane turbin Siemens didorong menyang kabeh proyek skala gedhe sing anyar, nanging sanalika ora ana turbin utawa suku cadang! Kanggo ngrampungake pambangunan pabrik gas-liquefying kanggo Novotek, perlu ngembangake motor listrik megawatt tinimbang turbin, amarga ing Rusia ana kompetensi kasebut, lan saiki lagi ngatur produksi turbin kanthi ukuran 100 - 180. megawatts, dening cara, salinan pisanan wis sijine menyang operasi nyoba. Turbin kasebut kudu dilarang diimpor menyang Rusia supaya ora ngganggu produksi kita dhewe. Kanggo Iran, produksi ing kana bakal layu amarga kekurangan permintaan ...
          1. +1
            Februari 12 2024
            Ora bakal layu. Iran duwe keluwihan gas alam lan kekurangan listrik. Dheweke isih kudu mbangun lan mbangun. Nanging kita kudu mbangun turbin kita dhewe, sing bisa mbantah. Nanging uga aneh kanggo mbantah manawa wong Persia wis ngalami kemajuan serius ing pirang-pirang industri; sawise kabeh, dheweke nuduhake asil sing apik banget, utamane amarga wis pirang-pirang dekade urip ing sanksi.
          2. -1
            Februari 13 2024
            Kutipan: Sergey3
            mandheg gumunggung

            tenang wae. Sampeyan temenan bungah banget yen sampeyan ora bisa maca kabeh komentarku. Aku ngerti iki amarga yen sampeyan nindakake, sampeyan bakal ngerti yen aku khusus nyatakake yen Rusia mlebu pasar Barat kanthi biaya ilang industri dhewe.
            lan nalika kedadeyan kasebut, produk domestik kudu saingan karo pasar donya, malah kanggo konsumen Rusia sing wiwit nggunakake produk Barat tinimbang industri domestik.
            Aku ora ngomong apa-apa sing tegese wong Rusia ora duwe intelijen utawa apa wae sing bisa mbenerake reaksi sampeyan.
            Ora ana wong siji-sijia (kajaba wong-wong Barat sing ora ngerti lan sombong) sing bisa nyalahake bangsa sing ngirim wong pisanan menyang angkasa minangka ora wicaksana.
            Aku njaluk sampeyan maca komentarku maneh, nanging wektu iki, ngelingi yen aku ora gumunggung, aku mung nyoba kanggo mbuktekake yen Persia beda banget karo apa sing diomongake ing media sing didominasi Zionis, lan kerja sama kita yaiku. mupangati .

            Kutipan: Sergey3
            teknologi dicolong saka Siemens

            Miturut undang-undang properti intelektual, sampeyan bisa ndhaptar desain kanthi sah miturut jeneng sampeyan yen sampeyan bisa nduduhake yen sampeyan wis nggawe owah-owahan kanggo nambah kinerja. Iran wis sukses nindakake iki kanthi nggawe turbin gas sing paling efisien ing kelase ing donya, sanajan sawetara persen, nanging aku yakin manawa ing efisiensi turbin malah sepersepuluh persen penting lan angel digayuh.
            Mulane Iran duwe paten kanggo ngetokake lisensi kanggo wong liya, kaya Rusia.
            Klompok MAPNA, sanajan ing peringkat Barat, kalebu ing limang ndhuwur, nanging kita bisa diarani maling. Iku ora ngganti kasunyatan; iku mung nuduhake kuciwo. Aku ora ngerti kenapa sampeyan ngarahake iki menyang Iran.
            1. 0
              Februari 13 2024
              Iki luwih kuciwo karo awake dhewe tinimbang pitakonan kanggo sampeyan. Aku mikir. Bayangake, sajrone 20 taun kepungkur, China wis dadi pimpinan jagad, Iran wis nggawe kebijakan luar negeri lan terobosan teknologi, lan kita, umume, tetep mandheg. We mbecikake kabeh dening "machinations saka Kulon" lan ateges nari kanggo trompet sawijining. Sampeyan bakal weruh, 10 taun liyane bakal liwati lan Pakistan bakal nggawe terobosan teknologi, lan Irak bakal entuk pembangunan sustainable. Nanging ora umum kanggo nulis utawa ngomong babagan pasar Pakistan lan Irak, sing duweni potensi banget ing Rusia. Bebarengan karo Iran, akeh sing bisa digayuh ing pasar kasebut, nanging misale jek karo kabijakan kita Iran bakal nindakake dhewe.
            2. 0
              Februari 13 2024
              Majelis turbin domestik ing Kursk NPP lagi dibangun. Foto saka 2024.
              1. -1
                Februari 13 2024
                Ya, aku ora mikir, kenapa banjur tuku 40 turbin ing Iran yen kabeh apik ing kene? Napa tuku bagean mobil ing Iran minangka ijol-ijolan logam sing digulung?
                1. -3
                  Februari 14 2024
                  nalika sampeyan sijine kabeh endhog ing basket Western lan miwiti mbaleni propaganda Western anti-Iran bab Iran kanggo mbecikake sanksi marang Iran, lan ndalang sing iku kaputusan dhewe lan ora West dhawuh sampeyan nindakaken.
                  Ora gampang mbalik lan ngandhani wong-wong sing padha yen sampeyan nggawe dheweke percaya yen Iran minangka mbucal mundur, yen Persia pancen gedhe, lan kita salah menehi sanksi; Saiki lali kabeh propaganda anti-Iran sing dakkandhakake. utamane nalika Zionis lan liberal Rusia ngaku yen propaganda anti-Iran iku bener lan owah-owahan swasana Rusia amarga nekat.
                  Mesthine, saiki wong-wong sing padha ora duwe masalah ngimpor turbin gas saka Jerman ndeleng impor saka Iran minangka tandha kelemahan Rusia, minangka lawan kasunyatan sing Iran ngasilake turbin gas paling efisien ing donya, luwih dhisik tinimbang Rusia , nanging Jerman, USA lan liyane, lan kanggo rega cilik. Dadi wong-wong mau bakal nganggep minangka kabar ala tinimbang kabar apik.
                  Padha dadi kanggo bagean engine jet. Bilah monocrystalline sing ditampa Rusia saka Iran ing njaba Iran mung diprodhuksi dening Inggris lan Prancis, malah China ora duwe kabisan kasebut. Sampeyan bisa mbangun mesin jet tanpa agul-agul monocrystalline, nanging bakal luwih dipercaya lan mbutuhake perawatan luwih.
                  Metalurgi minangka salah sawijining teknologi sing tansah nguntungake wong Persia tinimbang liyane. Aku yakin manawa sampeyan, minangka wong Rusia, wis krungu manawa mata-mata Inggris lan Rusia dikirim menyang Persia ing kompetisi supaya bisa nyolong formula baja Damask saka Persia.
                  Malah saiki, teknologi PERED, sing cendhak kanggo teknologi pengurangan Persia sing bubar diciptakake lan dipatenake dening Iran, wis diadopsi dening Jerman lan China nampa peralatan kanggo pabrik PERED katelu ing China.
                  Masalahe yaiku sampeyan wis pirang-pirang taun kanthi palsu nggambarake Iran minangka negara sing sederhana lan mundur kanggo rakyate, lan saiki nampa teknologi saka dheweke katon minangka aib.
                  Persepsi iku kabeh. Yagene wong Tionghoa ora nganggep isin yen Iran nggawe pabrik kanggo dheweke ing China? Amarga China ora tau ngandhani rakyate yen wong Iran mundur lan ngerti manawa dheweke nemokake teknologi kasebut lan dadi pemegang paten kasebut.
  9. +3
    Februari 12 2024
    Pisanan, sing paling logis lan paling teoretis, kaya sing dituduhake praktik, yaiku nindakake perkara sampeyan dhewe ing omah. Nanging malah optimistis inveterate kudu setuju yen ana sawetara masalah sementara karo iki.

    Apa tembung alus ngguyu Iku bakal luwih akurat yen kita ora bakal nindakake perkara kita dhewe, nganti owah-owahan ekonomi ... lan amarga presiden arep mrentah paling ora rong istilah maneh ... banjur ing wektu iki kita bakal ora bisa dibatalake maneh ing industri. kakuwasan, wis dadi negara Afrika ... nyatane, kita wis negara Afrika, loro ing bidang politik lan ekonomi ... mung bab sing rada misahake kita ... punika Komplek militèr-industri. ..kang diwarisake...
  10. -2
    Februari 12 2024
    Ora ana sing duwe kepinginan kanggo mbukak sanksi.
    Iki bisa nyingkiri ing kerangka Brix, dalan sutra anyar, EEU, lsp. organisasi bisa digayuh liwat nggawe alternatif kanggo IMF, dollar lan Swift.
    Sing paling maju ing babagan iki yaiku Brix, sing dadi ketua Federasi Rusia tanggal 1.01.24, XNUMX Januari, lan V.V. Putin taun kepungkur ngumumake karya nggawe sistem finansial independen sing kalebu dhuwit kertas non-awis kanggo pambayaran eksternal adhedhasar a basket saka duit saka anggota Brix lan transfer sistem interbank, lan mega-regulator financial bisa dadi salah siji saka bank-bank ana - anyar Brix Development Bank (NDB) utawa Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), nanging ora ana alesan kanggo nggawe anyar.
    Yen proposal Federasi Rusia ditampa ing patemon sabanjure, bakal banget ngrusak hegemoni dolar lan nguatake renminbi, sing nyathet pangsa singa saka total PDB peserta Brix - dedollarisasi bakal resmi diganti dening yuanisasi.
    Iki minangka perang kanggo nyebarake jagad iki, nanging paling ora saben wong duwe pilihan antarane dolar lan cathetan Brix, lan kompetisi ing antarane dheweke bakal nyuda panggunaan dolar minangka senjata kolonisasi lan rampokan.
    1. -1
      Februari 12 2024
      Kabeh BRICS beroperasi ing kerangka perjanjian WTO. Bypassing sanksi wis ditanggulangi dening hubungan sejatine sifate bilateral antarane partner A lan partner B, tundhuk non-resistance kanggo ala saka Produsèn, sing partner B. BRICS umume rudiment saka logika project ing framework saka Klub Roma, lan yen nglawan mestine "hegemon donya", banjur mung ing framework kompetisi antarane mbangun global Amérika lan sing saka Klub Roma.
      1. 0
        Februari 12 2024
        Sayange, BRICS + ora duwe kemauan politik kanggo tundhuk karo mata uang BRICS + lan ninggalake dolar nganti ambruk.
        China katon luwih nguciwani saben dina, lan India mesthi dadi agen AS lan Column kaping lima, lan aku gumun, Rusia kaya-kaya ora nglirwakake impen dadi wong kulon sanajan ngorbanake kamardikane (kaya sanksi Iran).
        Aku ngomong iki adhedhasar Mr. Wawancara Putin karo Tucker Carlson.
        Ora nggumunake yen Trump nawakake perdamaian minangka imbalan kanggo Rusia ngiyanati Iran maneh, nanging AS, sawise entuk keuntungan, banjur nyebut Rusia minangka mungsuh maneh.
        Masalah utama sampeyan yaiku pegangan Zionis sing bola-bali nggawa sampeyan mudhun dalan absurd iki, kaya AS ing perang nglawan kepentingane amarga Zionis.
        Rumus iki tansah dianggo. Entitas sing ora diidini kanggo sambat yaiku panguwasa sampeyan, utamane nalika panguasa sing pura-pura ora bisa ngomong apa-apa.
        Ing Kulon, sampeyan bisa ngina Gusti Allah, nanging ora Zionis

        Sayange, BRICS + ora duwe kekarepan politik kanggo gabung karo mata uang BRICS + lan ngidini dolar ambruk.
        China katon luwih kuciwo saben dina, lan India mesthi dadi agen AS lan kolom kaping lima, lan kagetku, Rusia kaya-kaya ora nyerah ing ngimpi dadi negara Kulon sanajan biayae. kamardikan (contone, kanthi ngetrapake sanksi marang Iran).
        Aku ngomong iki adhedhasar wawancara Putin karo Tucker Carlson.
        Ora bakal kaget yen Trump nawakake perdamaian minangka ijol-ijolan Rusia ngiyanati Iran maneh, nanging AS, sawise entuk manfaat, nyebutake Rusia minangka mungsuh maneh.
        Masalah utama sampeyan yaiku pamrentah Zionis, sing wis bola-bali nuntun sampeyan menyang dalan sing ora masuk akal iki, kayadene AS nglawan kepentingane amarga Zionisme.
        Rumus iki tansah dianggo. Entitas sing sampeyan ora pareng sambat yaiku panguwasa sampeyan, luwih-luwih yen panguwasa sing dianggep ora duwe apa-apa babagan dheweke.
        Ing Kulon sampeyan bisa ngina Gusti Allah, nanging ora Zionis
        1. +3
          Februari 12 2024
          Ora bakal kaget yen Trump nawakake perdamaian minangka ijol-ijolan Rusia ngiyanati Iran maneh
          Iku ora bakal surprise kula uga..Apa sampeyan ngerti apa padha ngomong ing Rusia? Entrance, ruble, metu, loro ...
          1. -2
            Februari 12 2024
            Kutipan: kor1vet1974
            Iku uga ora bakal kaget. Apa sampeyan ngerti apa sing diomongake ing Rusia? Input, ruble, output, loro ..

            Aku ngerti patriot kaya Mr. Doujin ngomong babagan kabutuhan mutlak aliansi Rusia-Persia. Dheweke ujar manawa wong liya kaya China bisa gabung, nanging inti lan penyangga aliansi kasebut kudu dadi persaudaraan Rusia-Persia sing nyata lan kuwat ing kabeh tingkat.
            Miturut dheweke, nasibe Rusia lan Kristen ortodoks minangka aliansi karo budaya Persia Syiah, sing, miturut pendapate, nduweni persamaan lan tujuan sing ora bisa ditemtokake karo budaya Rusia, kalebu perlawanan marang ateis kulon lan ideologi LGBT lan ekstremis Sunny.
            Dheweke weruh yen kabeh teroris, kaya ISIS, Taliban, al-Qaida, lan al-Nusra, yaiku salafi Wahhabi Sunni, lan Persia Syiah lan Rusia wis tekad kanggo mungkasi. Dheweke menehi jeneng Siria minangka conto sing apik. Dheweke uga ngomong babagan toleransi wong ortodoks Iran lan malah ndhukung wong Armenia ortodoks nglawan sesama warga Syiah Azerbaijan, sing nuduhake kapentingan Rusia-Persia liyane kanggo mungkasi rencana delusional pan-Turk.
            Dhukungan Iran marang Armenia marang ora liya Syi'ah Azerbaijan iku soko wong kulon ora tau kasebut ing warta. Kenging punapa? Iran mesthine dadi monster sing pengin mateni wong Kristen kajaba padha ngonversi menyang Syiah ing saindenging jagad, nanging ora ana sing takon kenapa Iran ora nindakake iki menyang 600 gréja aktif.
            Hegemoni Barat-terorisme, pan-Turk, lan kapentingan ekonomi, kalebu akeh koridor-kabeh alasan cukup apik kanggo aliansi individu, nanging kabeh mau digabungake njerit menyang pasuryan kita forge aliansi peduli wis; yen ora nguatake aliansi, mula ora ana sing bakal ditindakake.



            Aku ngerti yen patriot kaya Pak Duzhin ngomong babagan kabutuhan mutlak aliansi Rusia-Persia. Dheweke ujar manawa negara liya kayata China bisa gabung, nanging dhasar inti lan ideologi aliansi kasebut kudu dadi persaudaraan Rusia-Persia sing sejati lan kuwat ing kabeh tingkat.
            Ing mratelakake panemume, nasibe Rusia lan Kristen Ortodoks ing umum minangka aliansi karo budaya Persia Syiah, kang pracaya wis akeh podho unmistakable lan gol karo budaya Rusia, kalebu resistance kanggo ateis Western lan ideologi LGBT lan extremists Sunni.
            Dheweke nyathet yen kabeh teroris kaya ISIS, Taliban, Al-Qaeda lan Al-Nusra iku Sunni-Salafi-Wahabi lan Syiah Persia lan Rusia wis ditemtokake kanggo mungkasi. Dheweke nyebutake Suriah minangka conto sing apik banget. Dheweke uga ngomong babagan toleransi Iran marang wong Ortodoks lan malah ndhukung wong Armenia Ortodoks nglawan kanca-kancane Syiah Azerbaijan, sing nuduhake kapentingan Rusia-Persia liyane kanggo mungkasi rencana pan-Turki sing delusional.
            Dhukungan Iran kanggo Armenia ora liya Azerbaijan Syi'ah iku soko wong Kulon ora tau kasebut ing warta. Kenging punapa? Iran mesthine minangka monster sing pengin mateni wong Kristen kajaba dheweke ngonversi menyang Syiah ing saindenging jagad, nanging ora ana sing takon kenapa Iran ora nindakake iki ing 600 gréja sing aktif.
            Hegemoni Barat - terorisme, pan-Turkisme lan kapentingan ekonomi, kalebu akeh koridor - kabeh alasan sing cukup apik kanggo nggawe aliansi kanthi individu, nanging kabeh padha njerit ing pasuryan yen kita kudu nggawe aliansi sialan iki; Yen iki ora nguatake aliansi, ora bakal ana apa-apa.
    2. 0
      Februari 12 2024
      Masalah utama lan dhasar Brix lan kabeh organisasi sing padha ing Asia, Afrika lan Amerika Latin yaiku dominasi dolar ing perdagangan manca saben entitas negara sing kalebu ing organisasi kasebut.
      Mitra dagang utama China yaiku AS-EU-India. Perdagangan Brasil, Afrika Kidul, Mesir Arab, Arab sisih lor lan liya-liyane uga diikat karo AS-EU, lan ora karo mitra Brix. Nanging, transisi bisa ing pamukiman bebarengan kanggo dhuwit kertas Brix ndadekake iku bisa kanggo ngurangi katergantungan oppressive ing dollar, lan antrian saka pelamar kanggo gabung Brix saka Telung rolas (!!!) entitas pamaréntah ing saindhenging donya ngandika kepinginan kuwi lan iki menehi pangarep-arep kanggo orane informal Brix. Rapat Brix bakal teka, ayo ndeleng apa sing ditawakake Federasi Rusia lan reaksi Brix marang proposal Rusia.
      1. -2
        Februari 12 2024
        Elit Barat, sanajan kedadeyan kasebut (sanajan ora), bakal ngrampungake masalah iki kanthi nggabungake klompok nilai euro lan dolar. BRICS ora bakal nggawe mata uang siji, amarga nilai dibentuk kanthi cara sing beda-beda lan ora ana sing pengin nggabungake. Kaping pisanan, China. Lan Amerika Serikat sengaja ngrusak EU supaya mengko dadi siji kluster. Ya, saiki indikator perdagangan bebarengan yaiku 12-13%, nanging kelemahane EU nambah nilai kasebut.
        Akibaté, kita bakal entuk mata uang donya lengkap ing wektu anyar. Kanggo hegemoni dolar, ora ana hegemoni kanthi pangsa 42% saka pemukiman, nanging ana prinsip kanggo ngetokake mata uang nasional sing ana hubungane karo keranjang mata uang cadangan.
  11. +1
    Februari 12 2024
    Ora kabeh gampang banget, iki ora mung ing sektor perbankan, kabeh perusahaan gedhe tumindak kaya ngono, contone, pasokan alat mesin. Dadi China luwih mungsuh tinimbang kanca. Duwe kanca sing kaya ngono, ora perlu mungsuh ...
  12. 0
    Februari 12 2024
    Aku tansah kaget karo kabar kuwi. Struktur Western banget fleksibel ing bidang keuangan lan ditemtokake kanggo entuk bathi sing masalah iki mung kejut udhara. ora bisa nemokake alat kanggo ngatasi sanksi?
  13. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan saka doccor18
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Lan kanca China guwa ing ...

    Mboten mlengkung, mlengkung, sedaya manut angin barat. Keuntungan lan ora liya kajaba bathi ...

    Ora perlu fitnah Cina. Wong Tionghoa pancen pragmatis lan ngurusi kepentingane dhewe-dhewe dhisik. Dadi apa salah? Temenan, pasar Eropa + AS luwih menarik tinimbang pasar Rusia sing cilik lan cendhak.
    Lan kita mung kudu ngakeni bilih kita duwe sundel kesed mirah ing daya sing siap kanggo ngapusi ing bidder paling.
    Mangkene kasunyatan cilik kanggo sampeyan: saka 800 milyar pengeluaran saka Dana Kesejahteraan Nasional kanggo 2024, 400 milyar bakal digunakake kanggo pambangunan pabrik produksi LNG ing Ust-Luga kanggo Gazprom.
    Kabeh apik karo kita, Ladies lan purun!
  14. 0
    Februari 13 2024
    Matur nuwun kanggo panjelasan sing rada populer!
    Kita wis suwe ujar manawa sanksi mbantu kita berkembang. We ngumumake umum.
    Tanpa pernyataan sing banter, apa sing bakal kelakon saiki karo impor paralel, kanthi impor maneh, karo ekspor? Lan nganti apa politisi (lan perusahaan gedhe sing duwe kepentingan ing Rusia) saka Eropa, negara lan negara liya bakal nambah tekanan ing negara kita?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"