"Phalanx" mbukak akun perang. 45 taun sawise katon

75
"Phalanx" mbukak akun perang. 45 taun sawise katon

Ya, kedadeyan kasebut: dikembangake ing 60s abad pungkasan, dilebokake ing produksi serial ing 1978 lan dilebokake ing layanan ing 1980, sistem artileri anti-pesawat anti-pesawat Mark 15 Phalanx CIWS utawa mung "Phalanx" bubar menang kamenangan resmi pisanan.

Kayane, apa sing salah karo acara iki? Inggih, bedhil. Inggih, karo radar. Ya, dheweke nembak rudal anti-kapal nalika nyedhaki kapal kasebut. Kabeh wis kaya sing kudune, ta? Nyatane, kabeh luwih jero tinimbang sing katon sepisanan.



Pertempuran sing dumadi ing antarane Yaman (uga disebut Houthis) lan militer Amerika ing Segara Abang mbuktekake manawa sistem tempur cedhak Phalanx bisa digunakake, lan cukup efektif. Nanging, banjur pitakonan kapindho muncul: carane efektif sistem pertahanan jarak jauh ing kapal Amerika, saiki sistem pertahanan pungkasan digunakake?

Nanging, iku ing urutan.

Umumé, perlu dicathet menawa pangembangan sistem pertahanan udara kapal wis cukup lancar wiwit diwiwiti.

Sajrone Perang Donya I, iki minangka bedhil mesin lan bedhil biasa sing dipasang ing kapal lan diwulangake kanggo njupuk ing sektor ndhuwur.


Piranti penampakan ninggalake akeh sing dikarepake, nanging diwenehi target yaiku pesawat lan kapal udara sing kacepetan ora ngluwihi 200 km / jam, bedhil mesin Maxim, bebarengan karo meriam Lander, luwih utawa kurang ngatasi tugase.


Sajrone Perang Donya II, kapal perang Angkatan Laut AS bisa uga duwe rolas utawa luwih senapan Bofors 40mm lan luwih akeh Oerlikon 20mm.

Pangrusak kelas Giering, sing dadi dhasar armada karusakan perang, iki dilengkapi enem 127 mm bedhil, 12 40 mm Bofors bedhil otomatis lan 11 20 mm Oerlikons.


Tugas petungan minangka gampang: kanggo njupuk amunisi akeh menyang langit kanggo nggawe papan sing ora bisa diatasi kanggo pesawat saka buritan nganti busur.

Ternyata, ayo ngomong, beda. Gunners anti-pesawat saka destroyer Aaron Ward (telu) sukses, nanging piye wae kru kapal perang Yamato ora kasil.

Radar lan otomatis ngganti kabeh. Kanthi radar, sistem artileri siji kanthi otak komputer bisa ndeteksi macem-macem target, ngetung jarak, kacepetan lan arah, lan kanthi tepat ngrusak ancaman miturut prioritas. Iki janji bakal mbebasake ton ruang ing kapal perang, kanthi siji gaman nindakake karya luwih saka 20 bedhil Perang Donya II.


Mesthi, ana owah-owahan tartamtu. Instalasi anti-pesawat, loro rudal lan artileri, lan rudal lan artileri wiwit dipasang ora ing pinggir lan ing kreteg, nanging ing sadawane sumbu kapal, kanggo njamin sektor geni paling gedhe.

Mangkene video Phalanx ing kapal serbu amfibi USS Germantown nggunakake jet Marine Harrier minangka target target.


Apa sing bisa dikandhakake babagan sistem sing kabeh utawa meh kabeh wis diucapake? Mk-15 Phalanx minangka sistem M61A1 Gatling, meriam enem laras sing padha ditemokake ing pejuang F-15 Eagle lan F-16 Fighting Falcon, dikawinake karo radar Ku-band lan sistem kontrol geni komputerisasi. Alamiah, Phalanx wis diganti komponen elektronik luwih saka sapisan liwat meh setengah abad, iki bisa dingerteni. Lan remot kontrol wis apik.

Sistem kasebut kaya mangkene: sawise senjata diaktifake saka pusat informasi pertempuran kapal, kanthi otomatis wiwit mindhai langit kanggo ancaman udhara sing mlebu. Sistem kasebut kanthi otomatis: kabutuhan kanggo nggabungake data radar lan balistik lan kanthi akurat murub ing target mung sawetara detik sadurunge impact karo kapal ngilangake campur tangan manungsa. Mung komputer bisa nanggepi cukup cepet.

Nalika radar Phalanx wiwit ndeteksi misil sing mlebu, luwih prioritas enem misil pisanan ing jarak 5,58 mil. Phalanx kanthi otomatis nindakake ancaman sing mlebu ing jarak 9 km, ngirim es cangkang 20mm menyang rudal sing mlebu. M61A1 nduweni tingkat geni 4500 puteran saben menit lan bisa nggawa 1500 amunisi kanthi inti tungsten utawa uranium sing wis entek. Amunisi cukup kanggo 20 detik shooting. Miturut petungan, "Phalanx" kudu murub watara 1-2 detik saben perang.


Ana, mesthi, kasus kaya karo frigate Stark.


Napa, sampeyan takon, yen Phalanx minangka senjata sing apik banget? Lan iku prasaja: ing May 17, 1987, kru saka fregat weruh Irak Mirage, padha nganggep sing pesawat nuduhke ancaman, lan tandha pertempuran nyuworo ing kapal. Nanging pos kontrol rudal anti-pesawat saka frigate Stark nglapurake yen stasiun kontrol geni Mk 92 saka kompleks Phalanx ora bisa ndeteksi target, amarga superstruktur kapal kasebut "nyedhiyakake" sudut arah busur saka pesawat kasebut nyedhaki. Miturut instruksi Angkatan Laut, ing kasus kaya mengkono, kapal kasebut kudu nyingkir saka dalan kanthi sudut nganti 90 °, nanging Stark terus ngetutake dalan sadurunge.

Akibaté, Stark nampa rong rudal Exocet ing kapal, salah sijine, untunge, ora njeblug. 37 anggota kru tiwas, sing banjur kudu berjuang supaya bisa urip kanthi lengkap.


Pembunuhan nyata pisanan Phalanx kedadeyan ing taun 1996, nanging kahanan kasebut ora kedadeyan kaya sing direncanakake.


Kapal perusak Jepang Maritim Self-Defense Force Yugiri, melu latihan tembak pertahanan udara, kanthi ora jelas nunjukake Phalanx menyang pembom Intruder Angkatan Laut AS A-6 sing narik target. A-6 ditembak mudhun, untunge kru bisa lolos kanthi slamet.

Lan pungkasane, perkembangan paling anyar: minggu kepungkur, perang angkatan laut lengkap ing Segara Abang, nalika kapal perusak Angkatan Laut AS Gravely kasil nglawan papat rudal anti-kapal Houthi. Lan rudal kaping papat sing pungkasan ditembak mudhun kurang saka mil saka kapal.


Umume, wong-wong Yaman wis nyoba nyerang kapal perang sadurunge, nanging rudal-rudal kasebut ditembak dening sistem pertahanan rudal angkatan laut koalisi sadurunge bisa kanthi teoritis nyerang kapal Inggris lan Amerika Serikat.

Nanging wektu liwati, Houthi entuk pengalaman pertempuran, mbayar, ing umum, ora karo pluru paling modern. Lan nalika pasukan koalisi wis digawe dowo lan amunisi kapal wis digunakake, rudal wiwit mabur nyedhaki lan nyedhaki.

Lan nalika punggawa saka destroyer Gravely nglawan rudal-rudal sing mabur ing kono karo kabeh daya, lan perang bali kasil, Houthis nandur rudal kaping lima ing sisih kapal kargo Inggris, kang destroyer kudu njaga.

Ing tangan siji, iki minangka kamenangan kanggo Phalanx, sing meh 40 taun layanan ora nglakoni kekalahan tempur siji target. Iki umume apik amarga sistem kasebut minangka garis pertahanan pungkasan kanggo kapal Angkatan Laut. Biasane, kapal perang Angkatan Laut AS duwe telu utawa luwih jarak pertahanan udara.

Radius njaba kalebu sistem tempur Aegis lengkap karo rudal pertahanan udara SM-2 lan SM-6.
Range sabanjure yaiku Evolved Sea Sparrow, lan ing sawetara kasus Sistem Artileri Universal 127mm.
Radius katelu yaiku Phalanx, uga komponen jamming SEWIP lan sistem peluncuran umpan MK 53 Nulka.


Umumé, para penghancur Angkatan Laut AS wis melu perang sadurunge, nanging iki pisanan sing rudal anti-kapal nembus menyang radius pertahanan udara katelu.

Apa sabanjuré?

Ora gampang nggawe kesimpulan. Kita pancen ora ngerti apa sing kedadeyan kanthi rinci, lan kepiye kedadeyan rudal anti-kapal Houthi nyedhaki perusak. Apa rudal jarak jauh ilang? Apa radar kapal ndeteksi dheweke kasep?

Umumé, ing tangan siji, saiki kita ngerti manawa Phalanx pancen bisa ngrusak rudal anti-kapal, nanging ing sisih liya, rong radius pertahanan penghancur Amerika ora cocog.

Iki informasi temtu migunani kanggo wong-wong sing bakal nyoba kanggo break liwat pertahanan kapal Amérika ing mangsa, lan kanggo wong-wong sing gumantung ing pangayoman. Kalebu baris pertahanan pungkasan - Phalanx.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

75 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Februari 11 2024
    Inggih, padha ditembak mati, mesthi, akeh gumantung ing kahanan pertempuran nyata, lan saben kasus nggunakake serangan lan repulse tegese individu. Nanging iki rudal subsonik saka 70s, kang ditembak mudhun dening Komplek saka 70s. Kepiye Phalanx bisa ngatasi misil supersonik utawa misil anti-kapal subsonik generasi paling anyar. Iku pitakonan?
    1. + 15
      Februari 11 2024
      Keane ora bakal.
      Roman, upload maneh video kasebut
      1. +3
        Februari 11 2024
        Ing tataran saiki, cara sing paling dipercaya yaiku serangan simultan kanthi akeh misil.
        Wong Palestina wis mbuktekake manawa dheweke kakehan, sanajan pertahanan paling maju.
        Ing hubungan karo kapal siji, uga nyerang saka sisih beda karo pluru kurang mabur. Pilih wektu peluncuran supaya padha teka bebarengan. Kanthi komunikasi modern iki ora angel.
    2. +4
      Februari 11 2024
      Nanging iki rudal subsonik saka 70s, kang ditembak mudhun dening Komplek saka 70s.

      Ngendi sampeyan entuk informasi babagan roket, yen ora rahasia?
      Dheweke nulis ing VO yen roket kasebut supersonik, lan Amerika uga nulis babagan iki. Ing kahanan uji coba, Phalanx nembak rudal supersonik kanthi kecepatan luwih saka 2M.
      1. Alf
        0
        Februari 11 2024
        Kutipan saka solar
        Ing kahanan uji coba, Phalanx nembak rudal supersonik kanthi kecepatan luwih saka 2M.

        Sing persis apa
        Kutipan saka solar
        Ing kahanan lapangan
        ... Ing kasunyatan iku biasane kedadeyan rada beda. Ing awal 80s padha nulis kanthi bungah yen helikopter AN-64 bisa numpes 8 tank ing siji pesawat.
        1. +4
          Februari 12 2024
          Aku ngerti prabédan antarane testing lapangan lan nggunakake donya nyata.
          Loro-lorone VO lan Amerika nulis manawa rudal sing mudhun iku supersonik.
          Tes lapangan konfirmasi yen pesen iki ora mbantah kemampuan teoritis Phalanx.
          Bakal ana data sing luwih rinci babagan kasus iki - bakal menarik kanggo maca.
          1. Alf
            +1
            Februari 12 2024
            Kutipan saka solar
            Aku ngerti prabédan antarane testing lapangan lan nggunakake donya nyata.
            Loro-lorone VO lan Amerika nulis manawa rudal sing mudhun iku supersonik.
            Tes lapangan konfirmasi yen pesen iki ora mbantah kemampuan teoritis Phalanx.
            Bakal ana data sing luwih rinci babagan kasus iki - bakal menarik kanggo maca.

            Aku ora bakal mbantah, apa wae bisa.
          2. kig
            +1
            Februari 17 2024
            Kutipan saka solar
            Loro-lorone VO lan Amerika nulis manawa rudal sing mudhun iku supersonik.

            Ing endi persis VO nulis babagan iki? Minangka kanggo Amerika, padha, ing nalisir, mangu iku supersonik. Argumentasi kaya ing ngisor iki: yen dideleng saka jarak, yen supersonik, pecahane meh tekan sing ngrusak,
        2. +2
          Februari 17 2024
          AK uga bisa mencet 30 mungsuh karo siji majalah. Nanging, amarga alasan sing ora dingerteni, kira-kira 20,000 amunisi digunakake kanggo ngalahake prajurit infantri. Statistik pertempuran, ora diragukan. nglirik
      2. 0
        Februari 12 2024
        Miturut cara, sistem kontrol sampeyan menarik, tanpa umpan balik kanggo posisi bedhil
        1. +1
          Februari 12 2024
          Ing Phalanx, lintasan proyektil dikira kanthi radar. Nanging, aku ora yakin manawa iki bisa digunakake karo target TV.
    3. +1
      Februari 11 2024
      Cetha, Sistem iki ora bisa mungkasi rudal anti-kapal modern kanthi cara apa wae. Yen Zircon utawa Bastion, Destroyer iki bakal klelep kanthi aman bebarengan karo kru.
    4. +1
      Februari 13 2024
      Apa sing dibutuhake dudu pluru modern, nanging ing wektu sing padha puluhan subsonik sing wis lawas + rong puluh decoys = amunisi kosong. Yen kita ngomong babagan negara kaya Yaman. Utawa, roket kudu mlebu ing banyu.
  2. + 28
    Februari 11 2024
    Ayo luwih apik nulis babagan "Moscow". Ora ana gunane nyipta dongeng babagan amers nganggo bedhil simbah.
    1. + 14
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Reklastik
      Ayo luwih apik nulis babagan "Moscow". Ora ana gunane nyipta dongeng babagan amers nganggo bedhil simbah.

      Lan umume babagan cara sing padha ing Armada Segara Ireng, lan kemampuan kanggo ngusir serangan dening "sedulur-sedulur" (kajaba DShK ing mode manual).
      1. -1
        Februari 17 2024
        DShK? Apa sampeyan mikir babagan AK-630? Miturut cara, 30 mm bakal luwih elek tinimbang 20 mm Phalanx ...
        1. +1
          Februari 19 2024
          Miturut cara, 30 mm bakal luwih elek tinimbang 20 mm Phalanx.
          apa iku mbantu Moscow?
    2. +5
      Februari 11 2024
      Kutipan saka Reklastik
      Ayo luwih apik nulis babagan "Moscow".
      Apa sampeyan pengin sijine ing ngisor artikel?
    3. +2
      Februari 11 2024
      Kepiye babagan Moskow? Ora ana informasi resmi apa iki pengaruh njaba utawa sabotase ing kapal. Apa sampeyan ngerti asil investigasi? Nuduhake.
      1. +4
        Februari 11 2024
        Apa sampeyan ngerti asil investigasi? Nuduhake.
        - ora, aku ora ngerti. Nanging misale jek sing hinting ing kawruh saka masalah iki? Apik banget. Ceritakno nang kene!
        1. 0
          Februari 17 2024
          Ora, ora. Mbok menawa asil saka penyelidikan resmi bakal dikenal ing bunderan sing amba.
      2. 0
        Februari 20 2024
        Ing cahya saka acara anyar, tembung "informasi resmi" wis dadi sinonim karo tembung sing wong dilarang.
  3. + 18
    Februari 11 2024
    Inggih, ing umum, ing Phalanx makarya ing tanah, ing Afghanistan lan Irak, supaya iki ora sukses pertempuran pisanan, sanajan iku temtunipun ing segara.
    Akibaté, Stark nampa rong rudal Exocet ing kapal, salah sijine, untunge, ora njeblug.

    Maksudmu "untung"? Sayange, mesthi!
    1. +4
      Februari 11 2024
      Kutipan: Vladimir_2U
      Umume, Phalanx kerja ing darat, ing Afghanistan lan Irak,

      Mungkin "Vulcan" (mung "Vulcan")?
      1. +7
        Februari 11 2024
        Kutipan saka tandha 1
        Mungkin "Vulcan"?

        Dadi dheweke yaiku Vulcan lan Phalanx
        Mark 15 Vulcan Phalanx CIWS
        Lan uga Centurion
        Centurion C-RAM minangka modifikasi darat saka sistem artileri anti-pesawat angkatan laut Amerika Mark 15 Phalanx CIWS. Singkatan C-RAM yaiku: Counter Rocket, Artileri lan Mortar
        1. +1
          Februari 11 2024
          Kutipan: Vladimir_2U
          Dadi dheweke yaiku Vulcan lan Phalanx

          Tegese dheweke ketinggalan jaman (utawa wis lali) - eh-he-he...
  4. +6
    Februari 11 2024
    Phalanx kanthi otomatis nyerang ancaman ing jarak 9 km

    Apa, mung bunder nganti 10 ... mil, liga ...
    1. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan: tlauicol
      Phalanx kanthi otomatis nyerang ancaman ing jarak 9 km

      Apa, mung bunder nganti 10 ... mil, liga ...

      Penulis dituduhake ing artikel kasebut jarak tembak Phalanx. Iki ora ateges manawa ing kisaran iki bener-bener nembak target udara. Jarak tembak efektif (kemungkinan 75%) saka Mk15 yaiku 1,47 km. Ing asas, ing kisaran iki dheweke kenek rudal anti-kapal. Ora dingerteni manawa rudal anti-kapal supersonik utawa variasi Iran saka subsonik S-82 buatan China, disalin dening paus saka P-15M kita.
      1. +2
        Februari 12 2024
        Penulis nulis yen phalanx "otomatis tekan" target saka 9 km.
        Ps. 5500 kisaran maksimum. Iki ora sawetara jenis Bofors Dardo
        1. +2
          Februari 12 2024
          Kutipan: tlauicol
          Penulis nulis yen phalanx "otomatis tekan" target saka 9 km.
          Ps. 5500 kisaran maksimum. Iki ora sawetara jenis Bofors Dardo

          Penulis salah. Iki kedadeyan yen sampeyan ora ngowahi tong minyak kanthi pribadi. Nalika aku isih enom, aku kudu, sanadyan ing 630s. Iku controller sak shooting. Nganti sampeyan ngliwati "bagean materi" lan ngeling-eling MAS (ukuran safety, syarat-syarat pemenuhan), sampeyan ora bakal diidini njupuk. Ing Soviet (77-81) iki ketat. Mulane ana asil.
          AHA.
    2. 0
      Februari 17 2024
      Bener, Phalanx njupuk ing 1470 mètra. 20 mm projectile, cilik.
  5. -6
    Februari 11 2024
    Penguin ngerti carane mbungkus telek ing bungkus permen! Lan yen phalanx gagal, lan pungkasane ditembak nganggo pedang, mula hype bakal ana ing saindenging jagad.
    1. +4
      Februari 11 2024
      Nyatane, roket kasebut mabur kanthi jarak mil saka kapal kasebut.
  6. -2
    Februari 11 2024
    Umumé, ing tangan siji, saiki kita ngerti manawa Phalanx bisa ngrusak rudal anti-kapal,

    Serius ngrembug informasi saka dump informasi Amerika? Nanging! Miturut Ukrainia, saben dina nembak rudal Rusia luwih akeh tinimbang sing ditembakake.
  7. +4
    Februari 11 2024
    Ahli militèr kita kerep ngolok-olok Phalanx - sing paling umum katon. Pandangane lucu tenan.
    1. +6
      Februari 11 2024
      robot r2 d2 tak overexcited
    2. +7
      Februari 11 2024
      Umumé, iki salah siji saka pisanan (yen ora pisanan) modul pertempuran meh rampung otonom.
  8. -1
    Februari 11 2024
    Matur nuwun kanggo artikel, Roman.
  9. +6
    Februari 11 2024
    Artikel sing menarik. Lan tanpa guyonan sing ora perlu.
    Matur suwun!
    1. 0
      Februari 17 2024
      Nanging kanthi exaggerations. Apa regane "9 km" ...
  10. + 10
    Februari 11 2024
    Roman, mangga ngawasi kualitas teks. Ngonversi unit pangukuran dadi sing kita ngerti (SI, contone):
    ... ditambah karo radar Ku-band
    - iki kisaran centimeter.
    ... prioritas kanggo enem rudal pisanan ing jarak 5,58 mil. Phalanx kanthi otomatis nyerang ancaman ing jarak 9 km,
    – terus ing saurutan (!) mil lan km dicampur. Miles ora duwe papan ing kene, kajaba mil laut.

    Sing padha ditrapake kanggo nggunakake aksara Latin. Aku ora keberatan, aku seneng ndeleng sing asli, nanging koktail iki lan sing nyengsarakke mripat:
    akhire"kenceng"nampa rong rudal ing kapal Exocet


    Tembung penting ora ana ing kene. Lan aku ora pilih-pilih, aku pancene ora ngerti:
    Umume, wong-wong Yaman wis nyoba nyerang kapal perang sadurunge, nanging rudal kasebut ditembak mudhun dening sistem pertahanan rudal angkatan laut.
    Relatif sing? alon-alon? Primitif?

    Kabeh pitakonan babagan kualitas karya, lan dudu babagan makna artikel kasebut.
    1. +1
      Februari 11 2024
      ... prioritas kanggo enem rudal pisanan ing jarak 5,58 mil. Phalanx kanthi otomatis nyerang ancaman ing jarak 9 km,
      – terus ing saurutan (!) mil lan km dicampur.

      5.58 * 1609.4 = 8980 m, tegese iki padha. Lan iku pancene sawetara jenis hack.
      1. +5
        Februari 11 2024
        Kutipan: Maxim Davydov
        ... prioritas kanggo enem rudal pisanan ing jarak 5,58 mil. Phalanx kanthi otomatis nyerang ancaman ing jarak 9 km,
        – terus ing saurutan (!) mil lan km dicampur.

        5.58 * 1609.4 = 8980 m, tegese iki padha. Lan iku pancene sawetara jenis hack.

        Aku mikir mil laut kudu kasebut ing kene - 1852 m.
        5,58 * 1852 = 10 m. Lan rudal nutupi 334 km, malah subsonik, ora luwih saka 1 detik.
      2. 0
        Februari 12 2024
        sawetara jinis hack.

        Hack ing kawruh. Dawane mil laut yaiku 1852 meter.
  11. +4
    Februari 11 2024
    Lan apa gunane dheweke nglawan? Sapa sing kita tendhang? Padha nyatakake kita mungsuh, lan ing kene kita main kertu. Kita ngunyah zopli. Houthi nglawan piala belang iki kanggo kita, lan iki kudu dingerteni.
  12. +5
    Februari 11 2024
    Kutipan: MBRShB
    Ahli militèr kita kerep ngolok-olok Phalanx - sing paling umum katon. Pandangane lucu tenan.

    Pakar kita wis ngaco akeh perkara. Spesialis isih ...
  13. +5
    Februari 11 2024
    Kutipan saka Orso
    Inggih, padha ditembak mati, mesthi, akeh gumantung ing kahanan pertempuran nyata, lan saben kasus nggunakake serangan lan repulse tegese individu. Nanging iki rudal subsonik saka 70s, kang ditembak mudhun dening Komplek saka 70s. Kepiye Phalanx bisa ngatasi misil supersonik utawa misil anti-kapal subsonik generasi paling anyar. Iku pitakonan?

    Mulane, perlu kanggo nyedhiyakake Houthi kanthi rudal sing luwih modern. Dheweke, Houthi, nglawan mungsuh kita. Lagi perang karo wong-wong sing dijupuk mudhun kita Il. Aku ora ngerti kenapa iki durung rampung. Chubais maneh?
    1. +6
      Februari 11 2024
      hmm, apa sampeyan yakin ing sawetara taun "rudal modern" ora bakal katon ing arah sampeyan?
    2. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan: Luenkov
      Mulane, perlu kanggo nyedhiyakake Houthi kanthi rudal sing luwih modern. Dheweke, Houthi, nglawan mungsuh kita.

      Kita ora bisa nindakake iki kanthi langsung amarga alasan politik. Nanging ana informasi (aku ora bisa njamin keasliane - OBS) sing:
      minangka kang conveys agensi Reuters, Hezbollah duwe rudal anti-kapal P-800 Yakhont buatan Rusia - uga versi ekspor saka Onyx sing misuwur. Pitakonan iku, carane padha njaluk menyang wong-wong mau ing Panggonan pisanan?
      Bab iku ing sawijining wektu klompok perang ing Suriah ing sisih Bashar al-Assad. Lan ing wektu sing padha aku tuku komplek kasebut saka dheweke, supaya bisa ngomong, ing cadangan, amarga kabeh bakal migunani ing peternakan. Saiki iki wektu nalika sampeyan bisa ngekspresiake kanthi lengkap.
      1. +1
        Februari 12 2024
        Quote: Boa constrictor KAA
        Kutipan: Luenkov
        Mulane, perlu kanggo nyedhiyakake Houthi kanthi rudal sing luwih modern. Dheweke, Houthi, nglawan mungsuh kita.

        Kita ora bisa nindakake iki kanthi langsung amarga alasan politik. Nanging ana informasi (aku ora bisa njamin keasliane - OBS) sing:
        minangka kang conveys agensi Reuters, Hezbollah duwe rudal anti-kapal P-800 Yakhont buatan Rusia - uga versi ekspor saka Onyx sing misuwur. Pitakonan iku, carane padha njaluk menyang wong-wong mau ing Panggonan pisanan?
        Bab iku ing sawijining wektu klompok perang ing Suriah ing sisih Bashar al-Assad. Lan ing wektu sing padha aku tuku komplek kasebut saka dheweke, supaya bisa ngomong, ing cadangan, amarga kabeh bakal migunani ing peternakan. Saiki iki wektu nalika sampeyan bisa ngekspresiake kanthi lengkap.

        Nanging Reuters ora nulis apa sing bakal ditindakake Hizbullah karo P-800 iki?
        1. 0
          Februari 13 2024
          Kutipan: Komet
          Nanging Reuters ora nulis apa sing bakal ditindakake Hizbullah karo P-800 iki?

          Jebule aku ora nulis. Sayange, aku ora maca basa Inggris ...
  14. +4
    Februari 11 2024
    ton saka papan
    Kombinasi aneh saka massa lan spasi.
  15. +1
    Februari 11 2024
    Lan kanggo nglawan kamikaze, perkara cilik iki umume ora bisa diganti
    1. 0
      Februari 12 2024
      dheweke wis bk kanggo 3 menit geni. 2 lusin Drone lan dheweke bakal bengok: "kosong - tutup"! 21m bakal entuk bathuk abuh. ing pungkasan abad kaping 20 ora ana masalah kayata: UAV
  16. +4
    Februari 11 2024
    Umumé, perlu dicathet menawa pangembangan sistem pertahanan udara kapal wis cukup lancar wiwit diwiwiti.

    Sajrone Perang Donya I, iki minangka bedhil mesin lan bedhil biasa sing dipasang ing kapal lan diwulangake kanggo njupuk ing sektor ndhuwur.

    Penulis biasane ora apik karo masalah teknis. Foto ing ngisor iki nuduhake bedhil anti-pesawat khusus pisanan, Krupp 37mm 37mm, ing dek saka korvet Prusia Nymphe, 1872.
    Lan ing foto pisanan ing artikel iki dudu "gun konvensional" sing diwulangake kanggo njupuk ing sektor ndhuwur, nanging Krupp khusus 7,7 cm FlaK L/27 dikembangake ing taun 1914.
  17. +5
    Februari 11 2024
    9km iku guyon apik. 9000 kaki, bener kira-kira 3 km. Informasi kasebut kudu diolah kanthi luwih tliti.
    1. +1
      Februari 14 2024
      Yen penulis wis ndeleng paling ora ing Wikipedia basa Inggris nalika nulis artikel, dheweke mesthi bakal ngerti (kanggo kartrij Mark 149-4 APDS):

      Jarak tembak maksimal (balistik) 6000 yard (5500 m);
      Jarak tembak efektif maksimal 1625 yard (1,486 m).

      Yen penulis wis ndudhuk malah luwih jero, kang bakal ngerti sing Produsèn mung ora nyedhiyani karakteristik dijupuk ing kadohan saka luwih saka 4000 m.

      Nanging, ana kartrij APDS Mark 244-0 ELC (Enhanced Lethality Cartridge) kanthi proyektil "tambah lethality" sing luwih abot (0,15 kg tinimbang 0,1 kg).

      Ing kesimpulan, bisa dicathet yen tanah C-RAM ZAK nggunakake kartrid M246 HEI-TSD utawa M940 MPT-SD (ora digunakake ing kapal Angkatan Laut) sing jarak tembak efektif maksimum kanggo target kayata tambang mortir lan MLRS nyatakake dadi 2200 yard (2000 m).
  18. -2
    Februari 11 2024
    Aku ora weruh alesan kanggo seneng. Yen dudu produk krasan sing digawe saka guano lan teken, nanging sing luwih penting, asile bisa uga beda. Miturut cara, durung ana panjelasan sing disuarakake kenapa "Diamond" dumadakan ninggalake Segara Abang. Kita kudu cepet-cepet njupuk "Rinda" saka AUG lan nyopir ngluwihi telu nganti sangang tanah.
    1. -2
      Februari 11 2024
      Kutipan: TermiNakhTer
      Aku ora weruh alesan kanggo seneng. Yen dudu produk krasan sing digawe saka guano lan teken, nanging sing luwih penting, asile bisa uga beda. Miturut cara, durung ana panjelasan sing disuarakake kenapa "Diamond" dumadakan ninggalake Segara Abang. Kita kudu cepet-cepet njupuk "Rinda" saka AUG lan nyopir ngluwihi telu nganti sangang tanah.

      ana minus - ora ana jawaban, nanging ana video ing kranjang https://t.me/namarshe/8149
      Kayane padha tamparan USS Labon lan wong Inggris ing kana, aku wis takon ing kene, ora ana sing ngerti
  19. + 14
    Februari 11 2024
    Fantasi paling anyar saka penulis
    Phalanx kanthi otomatis nindakake ancaman sing mlebu ing jarak 9 km, ngirim es cangkang 20mm menyang rudal sing mlebu.

    Kepriye kahanane:
    Jarak tembak efektif -
    1625 yd (1486 m)
    Jarak tembak maksimal -
    6000 yd (5500 m)
    Geni mbukak saka jarak 3500yd.
    Lan proverbial 9 km, paling kamungkinan, jarak saka radar telusuran CIWS njupuk target kanggo nelusuri otomatis.
  20. 0
    Februari 11 2024
    Kutipan: george.old
    hmm, apa sampeyan yakin ing sawetara taun "rudal modern" ora bakal katon ing arah sampeyan?

    Aku yakin yen wektu iki ora kudu diwenehi. Kita nuduhake yen kita ora pengin perang, kita mundur pasukan kita saka Eropah lan teka kanggo kita. Dadi, ditekan ing tembok, ora ana pilihan. Sampeyan.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. +3
    Februari 11 2024
    Sampeyan perlu kanggo misahake carane akeh kilometer radar sistem ndeleng, lan carane akeh kilometer gun dhewe shoots akurat.
  23. -1
    Februari 12 2024
    Quote: Boa constrictor KAA
    Kutipan: Luenkov
    Mulane, perlu kanggo nyedhiyakake Houthi kanthi rudal sing luwih modern. Dheweke, Houthi, nglawan mungsuh kita.

    Kita ora bisa nindakake iki kanthi langsung amarga alasan politik. Nanging ana informasi (aku ora bisa njamin keasliane - OBS) sing:
    minangka kang conveys agensi Reuters, Hezbollah duwe rudal anti-kapal P-800 Yakhont buatan Rusia - uga versi ekspor saka Onyx sing misuwur. Pitakonan iku, carane padha njaluk menyang wong-wong mau ing Panggonan pisanan?
    Bab iku ing sawijining wektu klompok perang ing Suriah ing sisih Bashar al-Assad. Lan ing wektu sing padha aku tuku komplek kasebut saka dheweke, supaya bisa ngomong, ing cadangan, amarga kabeh bakal migunani ing peternakan. Saiki iki wektu nalika sampeyan bisa ngekspresiake kanthi lengkap.

    A predator arang nyerang yen lan nalika bisa njaluk rebuffed. Iki mung kasus kaya ngono.
  24. +2
    Februari 12 2024
    Pancen aneh, nanging penghancur sing dituduhake kalebu seri 2a, sing ora duwe sistem Phalanx ....
    1. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Ethiopia
      Pancen aneh, nanging penghancur sing dituduhake kalebu seri 2a, sing ora duwe sistem Phalanx ....

      Siji ana ing penghancur iki.
    2. 0
      Februari 12 2024
      Ora ana sing ngarep, dipasang ing mburi.
  25. +1
    Februari 12 2024
    Akibaté, Stark nampa rong rudal Exocet ing kapal, salah sijine, untunge, ora njeblug.

    Roman, sampeyan kanggo sapa, "Reds" utawa "Blues"? Wong kita bakal nulis - "... sayang banget, ora njeblug"
  26. +1
    Februari 12 2024
    Ya, yen loro AK-630M kita ing Ivanovets MRK wis kerjane padha karo Phalanxes ing perusak Gravely, mula drone angkatan laut Nazi ora bakal duwe kesempatan kanggo nyedhaki kapal kasebut. Ora jelas apa AK-630M kita ora duwe radar ngunci lan ngarahake, utawa apa radar ora ndeleng drone kamikaze siluman? Lan umume, kepiye kedadeyan serangan iki minangka kejutan kanggo RTO kita? Kanggo kapal Armada Segara Ireng liyane sing ilang ing salawas-lawase?
    1. +1
      Februari 12 2024
      Kutipan: wladimirjankov
      Ya, yen loro AK-630M kita ing Ivanovets MRK wis kerjane padha karo Phalanxes ing perusak Gravely, mula drone angkatan laut Nazi ora bakal duwe kesempatan kanggo nyedhaki kapal kasebut.

      Apa Phalanxes ing destroyer Gravely nggarap drone angkatan laut?
      1. 0
        Februari 14 2024
        Sajrone latihan, bebarengan karo anti-boat 25 mm AU Mark 38, dheweke nindakake iki kanthi rutin. Amarga karakteristik projectiles lan dispersi ngisor, Mark 38 katon luwih efektif nalika njupuk ing prau lan prau:

      2. 0
        Februari 14 2024
        Apa Phalanxes ing pangrusak "Gravely" makarya ing drones segara?

        Ora ana sing ngomong babagan iki. Aku bener-bener ngomong babagan efektifitas nggunakake kompleks meriam Phalanx. Lan yen dheweke ngatasi sistem rudal sing mabur kurang, drone angkatan laut bakal ngalami nasib sing padha.
  27. +2
    Februari 12 2024
    Kutipan: wladimirjankov
    Ya, yen loro AK-630M kita ing Ivanovets MRK wis kerjane padha karo Phalanxes ing perusak Gravely, mula drone angkatan laut Nazi ora bakal duwe kesempatan kanggo nyedhaki kapal kasebut. Ora jelas apa AK-630M kita ora duwe radar ngunci lan ngarahake, utawa apa radar ora ndeleng drone kamikaze siluman? Lan umume, kepiye kedadeyan serangan iki minangka kejutan kanggo RTO kita? Kanggo kapal Armada Segara Ireng liyane sing ilang ing salawas-lawase?

    Watson dhasar! Alesan kanggo iki yaiku rezim rahasia. Bener, ing pagelaran kita, dheweke meh padha karo manuk unta kanthi sirahe dikubur ing pasir. Sawise kabeh, yen sampeyan ngerti ana sing salah, pitakonan bodho muncul:
    1. Sapa sing disalahake?
    2. Apa sing kudu ditindakake?
    Lan yen kabeh diklasifikasikake, ora bakal ana pitakonan. Apa sing ora dideleng dening mripat, nyawa ora lara.
    Apa sampeyan pengin conto? Aku duwe wong. Submarine "Dheweke Drowned". Cruiser "Moscow". Udakara 300 milyar.
    Regime rahasia ora nglindhungi rahasia saka mungsuh (amarga sing duwe rahasia saben-saben mlayu menyang mungsuh iki kanggo panggonan permanen utawa mung kanggo ngunjungi), nanging saka pemilih. Dheweke ndhelikake (oke, oke, dheweke nyoba) incompetence manajemen lan nglindhungi tangan-assers, bunglers lan parasit saka tanggung jawab.
    1. +1
      Februari 14 2024
      Nalika kita padha beda?

      "Rusia durung siap perang," ujare sawetara.

      - Apa sing nggumunake ing kene? - wong liya mangsuli. - Apa Rusia wis siyap kanggo apa wae? Iki minangka kahanan alami dheweke - supaya ora siyap.
      V.S. Pikul, novel "Moonzund"

      "Sampeyan njaluk supaya kita ngganti Kozlov karo wong kaya Hindenburg. Nanging sampeyan ora bisa ngerti yen kita ora duwe Hindenburgs ing cadangan. Urusan sampeyan ing Crimea ora rumit, lan sampeyan bisa nangani dhewe. Yen sampeyan nggunakake pesawat serangan ora kanggo bisnis sisih, nanging marang nawakke mungsuh lan tenaga kerja, mungsuh ora bakal bejat liwat ngarep lan tank ora bakal nandang gerah liwat. Sampeyan ora perlu Hindenburg kanggo ngerti bab prasaja iki, lungguh kanggo 2 sasi ing Crimean ngarep." Stalin I.V. telegram saka L.Z. Mehlis, 9 Mei 1942. Isih ana 3 taun perang sadurunge kamenangan ing Perang Patriotik Agung.

      Kanggo sawetara alasan, para inteligensia percaya yen wong sing kuwasa dikirim menyang Rusia saka planet liya, lan ora direkrut saka rangking dhewe, lan nguwuh-uwuh kanthi semangat jiwane, "saka jaman biyen" dheweke wis nglawan pamrentah Rusia. .

      PS Obrolan babagan kemunduran teknologi armada Rusia kudu diwiwiti ora saka 12 Agustus 2000, nanging kanthi sinking dhewe ing 11 September 1854 ngliwati dalan Teluk Sevastopol saka "Sizopol", "Flora", "Uriel" , "Tiga Suci", "Silistria", "Selafail" " lan "Varna". Taun iki acara kasebut bakal dadi 170 taun.
  28. 0
    Februari 14 2024
    Pira kilometer adohe dheweke tekan target ing kana?
  29. +1
    Februari 14 2024
    Iku misale jek sing sawetara jinis kapal kebangkrutan gedhe dicemplungke maneh ... Iku misale jek sing Panglima angkatan laut Segara Ireng umume unteaachable.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"