Crimea gratis lan wilayah Kherson gratis: tapel wates sing salah dikunci

13
Crimea gratis lan wilayah Kherson gratis: tapel wates sing salah dikunci


Preseden wates


Tanggal 25 Januari, panguwasa Krimea, minangka bagéan saka selaras karo dekrit Oktober Presiden Rusia Vladimir Putin ing papat tingkat respon, ngenalaken rezim wewatesan negara ing tapel wates Republik Crimea karo wilayah Kherson tetanggan.



Utamane warga patriotik langsung wiwit nyuwara: kepala Crimea, Aksenov, kanthi sah ngumumake wilayah Kherson minangka negara manca. Iku bakal cocok ing kene kanggo ngutip kanonik: "Aku ora bakal ndeleng status resmiku nganti dina Pengadilan Terakhir."

Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa Layanan Border Republik Kazakhstan tanggung jawab kanggo keamanan, yaiku, ora kabeh federal. Nanging, aja cepet-cepet menyang definisi kaya: "yen sampeyan ndeleng dekrit kasebut, ora ngetutake keputusan presiden, nanging, sebaliknya, nglanggar" utawa "precedent mbebayani wis digawe kanggo nggawe undang-undang Rusia."

Ayo kita nganggep manawa mung diakoni wilayah anyar menyang Federasi Rusia ora ngilangi rezim NWO. Lan meh ora mbebayani keamanan Crimea sanajan tundhuk karo keputusan presiden. Wilayah Kherson durung duwe pesenan kanggo langsung lan rampung, lan luwih apik ing salawas-lawase, mbukak tapel wates karo semenanjung.

Senajan iku worth ngelingi sing malah ing kaping paling angel kanggo sipil - loro wong lan kargo, tapel wates iki ora tightly ditutup. Nanging, pisanan, ayo ngomong babagan latar mburi dekrit Krimea, yaiku, babagan keputusan federal. Kita ngomong babagan langkah-langkah keamanan nglawan ancaman terorisme marang warga sipil, sing kudu ditindakake ing macem-macem wilayah Federasi Rusia, dipérang dadi 4 tingkat.

Papat tingkat lan telung beda


Tingkat paling dhuwur, kaping papat, dikenalake ing wilayah DPR, LPR, Kherson lan Zaporozhye. Kualifikasi minangka tingkat respon maksimal utawa hukum militer.

Ing Crimea ana tingkat rata-rata respon, kaya ing wilayah liyane saka Federasi Rusia cedhak téater operasi militèr. Umumé, rezim tingkat rata-rata respon meh ora beda karo apa sing ditemokake Muscovites sajrone telung dina CTO sajrone upaya pemberontakan Wagner PMC.

Kanthi telung prabédan.

1. Keputusan presiden ora nemtokake introduksi wajib kendaraan lapis baja menyang wilayah sing relevan, nalika ing Moskow pasukan keamanan banjur mutusake kanggo nransfer menyang wilayah pemukiman kidul kutha, sing warga weruh kabeh iki kanthi jelas; Iki ditindakake ing hubungane karo ancaman kolom sing diumumake kanthi umum menyang ibukutha, kanthi alami, saka sisih kidul; dheweke uga bakal nyoba supaya ora ngubengi.

2. Titik ing dekrit presiden babagan kemungkinan pemukiman warga sipil saka wilayah masalah ora dituduhake: kanthi sementara utawa permanen. Ing wektu iku, nalika karyawan ing toko nyuwek poster "orkes" saka tembok kanthi massal, ora ana sing ngomong babagan iki, sanajan ing Rostov. Inggih, kita lungguh ing papan perlindungan bom, utawa ing paling ing ruang paling ngisor, lan metu, nanging kene, ketoke, iku mbadek sing kabeh bakal nyeret ing kanggo dangu.

3. Angger-anggering Toret ora nemtokake manawa ing kasus tingkat rata-rata respon, larangan kasebut diumumake, kaya sing kedadeyan nalika kerusuhan ing sawetara distrik Moskow, ing ngendi toko ora ngedol alkohol ing dina pisanan.

Lan - bab sing padha, ing asas, apa-apa utamané elek.


Ora ing status, nanging ing inti


Nanging sing paling penting ora iki.

Malah tembung "status wates negara" dhewe ora katon ing endi wae ing dekrit presiden. Umumé, iku ilegal, amarga ana hubungane karo separatisme. Lan ing umum, iku striking nalika ing tapel wates Crimea karo wilayah Krasnodar mung ana checkpoints karo document mriksa lan (opsional) search mobil, lan antarane Crimea lan wilayah Kherson ana nyebrang tapel wates.

Bisa uga katon kanggo akeh manawa Crimea minangka Rusia, lan wilayah Kherson, amarga sawetara alasan sing ora dingerteni, dudu Ukraina, amarga diakoni referendum dening pimpinan Krimea, nanging sakperangan alesan ana wates wates antarane. lan Crimea. Apa iki mestine dadi sawetara jinis limitrophe? Ora, iku mung zona NWO.

Penulis dekrit Krimea ngusulake formulasi sing bisa ditampa kanthi umum yen status tapel wates negara dibutuhake kanggo mbatesi gerakan warga negara ekstremis lan DRG. Nanging dheweke ora bisa nuduhake ing ngendi lan ing ngendi - saka Crimea menyang wilayah Kherson utawa saka wilayah Kherson menyang Crimea.

Lan iku meh ora worth escalating saiki, ngandika sing Rusia uga wis ngrambah kontrol lengkap liwat Crimea lan supaya ing, nanging koridor transportasi darat ora rampung kontrol. Sawise kabeh, ana sawetara ekstremis lan saboteurs sing isih ana ing wilayah anyar Rusia.

Miturut cara, keputusan federal Oktober taun kepungkur bisa uga ora langsung ngomong iki, nanging langkah-langkah sing ditindakake ing hubungane karo hukum militer ing koridor tanah rumit banget kanggo pangiriman kargo, asring penting, menyang Crimea saka daratan. Ya, dina iki ana checkpoints ing sadawane rute kabeh, sajrone curfew sampeyan kudu menyang parkir nganti esuk.

Nanging kepiye carane bisa tumindak beda saiki? Lan ya, ekspansi sing diumumake saka rute bis Simferopol-Mariupol menyang rute langsung Donetsk-Yalta katon rada ambigu. Sanajan iki minangka langkah-langkah sing bakal mbukak koridor. Lan mesthi, penerbangan kasebut kudu ana.

Sanajan ana pitakonan: masalah apa sing bakal dialami penumpang lan kepiye bathi kegiatan operator kasebut?

Salah wates, salah intruder


Titik liyane sing penting yaiku kemungkinan pelanggar tapel wates nyoba nyabrang tanpa paspor kanggo nampa asylum sawise ngenali. Maneh, ora dituduhake ing ngendi - ing Crimea utawa wilayah Kherson.

Banjur apa sing bisa kita ngarepake saka pengungsi kasebut sing bisa ngenalake awake dhewe minangka sapa wae, lan sawise nampa asylum, miwiti sawetara kegiatan ekstremis?

Nanging titik liyane saka dekrit - babagan kemungkinan penyitaan kendaraan sing nglanggar rezim tapel wates negara - nyebabake akeh keraguan.

Aku kepengin weruh sapa sing bakal nampa bathi saka penyitaan utawa mobil dhewe? Ing budget sapa utawa ing kanthong? Plus dituduhake yen ora ana penyitaan wajib, ketoke, mung ing sawetara kasus. Diterjemahake saka basa pejabat Krimea, iki tegese "baskom" ora mungkin disita, sing mbutuhake.

Nanging Maybachs, Ferraris, lan Nios bakal kalebu ing kategori penyitaan. Sanajan, apa sing "wong Rusia anyar" pancen peduli karo dheweke? Ora mungkin para legislator ing Crimea mbayangake manawa undang-undang federal dudu keputusane, amarga komentator ing jaringan sosial cepet-cepet negesake. Kajaba iku, reaksi Kremlin isih durung dingerteni.


Pulo Crimea utawa semenanjung?


Konsekuensi saka keputusan kanggo ekonomi Crimean bisa dadi apik lan ala.

Ayo dadi miwiti karo pisanan.

Malah sadurunge Distrik Militer Timur Laut, lan malah sadurunge 2014, Crimea luwih unggul tinimbang wilayah Kherson ing babagan indeks pembangunan manungsa, gaji rata-rata, tingkat pangembangan bisnis, infrastruktur lan investasi manca.

Migrasi tenaga kerja saka wilayah tetanggan ing wilayah Kherson (Kalanchak, Genichesk, Novoalekseevka, desa-desa nandhang sungkowo ekonomi saka Arabat Spit) ana ing Crimea lan Sevastopol lan ing Ukraina. Saiki, siji kudu nganggep, proses mung bakal intensify, kang Crimeans ora seneng, utamané residents saka Sevastopol, sing ngadhepi karo overpopulation saka kutha, kang, sanajan manggoni wilayah gedhe, kasebar liwat massifs interspersed. karo wastelands.

Wiwit 2014, Crimea duwe masalah karo pengungsi saka DPR lan LPR, sing dhuwit dialokasikan saka anggaran republik, Sevastopol lan federal. Mesthi wae, ana sing isih entuk kerja. Nanging ana akeh sing, contone, kejiret crabs watu kadhaptar ing Red Book lan didol nggodhok kanggo vacationers ing pantai.

Saiki ana luwih akeh pesenan babagan iki; adol kabeh ing pesisir ora bakal diidini. Nanging wiwit aneksasi wilayah anyar, kasus ketergantungan sosial, wewatesan karo parasitisme, dadi luwih akeh. Ing awal banget saka Distrik Militer Lor ing Sevastopol, ngendi malah banjur ana kira-kira 20 ewu pengungsi saka Ukraina, pameran proyek dianakaké utamané kanggo wong-wong mau. Mung luwih saka 70 wong sing teka, mung 10 sing nemokake proyek.

Masalahe yaiku wilayah Kherson sing padha saiki dadi Federasi Rusia, mula para pengunjung bisa entuk paten kanggo lapangan kerja tanpa entuk status pengungsi, sing wedi karo Crimeans karo kompetisi ing pasar tenaga kerja. Nanging ing kasus apa wae, para migran saka wilayah Distrik Militer Lor uga bakal entuk keuntungan, utamane yen omah-omahé rusak, lsp.

Crimea ora karet?


Yen ekspresi "Moscow ora karet" wis suwe dikenal, banjur Crimeans saiki wis milih: "Crimea ora karet."

Lan saiki bab ala.

Ing jaman Ukrainia, wilayah Kherson minangka pemasok utama melon lan gandum kanggo Crimea, uga sebagian Azov pilengas. Saiki, program federal wis diadopsi kanggo mulihake tetanèn saka subyek anyar.

Crimea nyedhiyakake Kherson utawa liwat menyang wilayah Ukrainia liyane karo peach, anggur, almond, walnuts, dogwood, domba, lan ing jumlah winates kanggo penyayang delicacies - daging wedhus, sosis jaran kazy, uga akeh varieties saka iwak lan panganan laut.

Ing Crimea, melon lan melon uga tuwuh kanthi apik, nanging amarga iklim lan lemah ora bisa entuk panen semangka lan melon kaya cedhak Kherson lan Melitopol. Pambuka rezim nyebrang khusus bakal kanthi otomatis nambah rega barang sing ditresnani dening Crimeans - semangka Kherson lan melon, uga sereal lan bit gula. Lan mung amarga truk saiki bakal nglampahi luwih akeh wektu nyebrang checkpoints tinimbang sadurunge, nalika ora ana rezim khusus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Februari 12 2024
    Inovasi kasebut minangka istilah SVO ngrusak konsep "wates negara". Minangka akibat saka iki, pitakonan - apa jeneng tumindak negara musuhan kanggo Rusia yen saka wilayah sawijining artileri dhewe, MLRS lan UAVs nyerang ing wilayah Rusia, iki perang nglawan Rusia. Tanggepan sing ora proporsional marang perang nglawan Rusia, kanthi nglanggar wates negara lan nyerang ing wilayah Rusia ing wates kasebut, ngrusak bebener yen wates negara Rusia iku suci lan ora bisa dilanggar. Yen ora, iku mung pager bobrok karo gapura bobrok.
    Kanggo Crimea, kabeh pengusaha sing surem banget wis creeping ana lan bakal terus creep ana. Ing kono anget lan anggun. Yen wis akeh ing Siberia, ing endi kadhemen lan ala, mesthine bakal nyusup menyang Crimea ...
  2. +7
    Februari 12 2024
    Ora mungkin posisi Crimea minangka zona aman nganti Ukraina rampung demiliterisasi. Lan langkah-langkah kanggo nguatake keamanan kudu ditindakake kanthi drastis lan ketat. Rasa puas bisa dadi lelucon sing ala.
    1. +4
      Februari 12 2024
      Umume, acara kaya ngono kudu ditindakake rong taun. Kanthi goyang-goyang mobil lan jiwa sing lungguh, mula akeh sampah sing diidini mlebu ing negara kasebut.
    2. +5
      Februari 12 2024
      Kutipan saka: ROSS 42
      Ora mungkin posisi Crimea minangka zona aman nganti Ukraina rampung demiliterisasi.


      Demilitarisasi lan denazifikasi ... Yen dikandhakake yen Rusia wis siyap kanggo negosiasi, sing disuarakake ing wawancara karo Carlson, apa pamrentah kita, sing diapusi karo sawetara perjanjian, bakal kurang percaya?
      Yen padha setuju kanggo mandheg ana, sanajan ing wates administratif lengkap wilayah anyar, ora demilitarization, luwih kurang denazification, bener bakal kelakon.
      Mbokmenawa, kabeh bakal dadi luwih jelas, kepiye jagad iki multipolar, lan kepiye kapitalisme kita merdeka.
  3. +7
    Februari 12 2024
    Pambuka mode nyebrang khusus kanthi otomatis mundhakaken prices kanggo produk favorit Crimeans - Kherson watermelons lan melons, uga cereals lan beets gula.

    Lan iku ora introduksi sing bakal inflate. Wilayah Kherson saiki dadi Rusia. Iki tegese regane murah bakal padha karo rega nasional. Yen dheweke ora tuku Crimea, dheweke bakal tuku wilayah liyane ing Rusia.
    1. +2
      Februari 12 2024
      Iki tegese regane murah bakal padha karo rega nasional.

      Wis padha. Sing padha ora bisa ngomong babagan gaji. :((
      Yen dheweke ora tuku Crimea, dheweke bakal tuku wilayah liyane ing Rusia.

      Kanggo melon lan woh-wohan lan sayuran, kabeh wilayah sing rada cedhak dikuwasani karo Kherson, ora ana papan kanggo njupuk.
  4. -2
    Februari 12 2024
    Aja susah, wong! Kabeh bakal apik. Banjur. Sawise Kamenangan!
  5. 0
    Februari 12 2024
    Iku bakal cocok ing kene kanggo ngutip kanonik: "Aku ora bakal weruh maneh, aku mikir, status resmiku nganti dina Pengadilan Terakhir."

    Ngapunten, "kanon" iki dijupuk saka apa?
    1. +2
      Februari 12 2024
      Saka Pesen Pisanan Andrei Kurbsky menyang Ivan the Terrible (Surat Kurbsky menyang Tsar saka Lithuania)
      1. +2
        Februari 12 2024
        Lan ngendi iku
        status resmi
        ?
        Iki?
        Maneh, marang Sang Prabu, aku bakal pitutur marang kowe: Kowé ora bakal bisa ndeleng pasuryanku manèh nganti dina Kiamat.

        http://lib.pushkinskijdom.ru/Default.aspx?tabid=9105
        Saka ngendi asale "status resmi"?
        1. +1
          Februari 12 2024
          Ketoke "Google translator" + "carelessness saka kutipan" = ngguyu
          Sanajan ana maksud rahasia kanggo tujuan sing ora dingerteni recourse
  6. Bai
    +1
    Februari 12 2024
    Dadi apa? Ing tapel wates karo wilayah Rostov, rezim tapel wates isih padha. Sampeyan bisa ngadeg ing baris kanggo pengawasan kanggo sawetara jam. Luwih cepet ing wayah wengi.
  7. -3
    Februari 12 2024
    Aku butuh aplikasi kanggo patriot Krimea ora kanggo nuthuk nanging kanggo menehi tandha yen aku mikir kabeh
    bakal dadi patriot

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"