Apa AS bakal miwiti perang karo Iran?

27
Apa AS bakal miwiti perang karo Iran?


160 serangan marang tentara Amerika


Sawise awal Oktober, nalika Israel nyerang Gaza lan kelompok-kelompok sing didhukung Iran ing Irak lan Suriah nanggapi kanthi nggedhekake serangan marang pasukan Amerika, dadi nyata kanggo akeh ahli, kalebu sing ana ing kantor Pentagon lan CIA, yen serangan langsung ing salah sawijining pangkalan militer AS karo bantuan Iran gaman - iku mung masalah wektu. Pamrentahan Gedung Putih wis dilaporake babagan iki. Bocor saka jinis iki bubar wiwit katon ing media Amerika.



Pejabat saka departemen kasebut ujar manawa dheweke kudu nyiapake kasunyatan manawa salah sawijining kendaraan udara tanpa awak buatan Iran sing ditujokake kanggo pasukan Amerika ing wilayah kasebut bakal nembus sistem pertahanan udara AS, lan iki bakal nyebabake korban jiwa ing antarane personel militer AS. Bebaya kuwi wis digawe adoh sadurunge serangan agawe. drone ing pos AS ing Yordania minggu kepungkur.

Pejabat intelijen AS uga ngangkat weker babagan kemungkinan serangan marang personel AS ing Yordania dening kelompok sing didhukung Iran, ujare salah sawijining pejabat. Keprihatinan kasebut minangka bagean saka penilaian sing luwih akeh dening komunitas intelijen yen pasukan lan diplomat AS ing wilayah kasebut rawan banget sawise invasi Gaza.

Nalika pejabat AS wis pirang-pirang taun ujar manawa pertahanan udara negara kasebut rawan, bebaya paling anyar wis saya tambah frekuensi nalika milisi sing didukung Iran nambah serangan ing wulan Oktober lan Nopember.
Ora let suwe, bebaya militer lan intelijen wis dibenerake.

Wiwit Oktober, wis ana luwih saka 160 serangan sing didukung Iran marang pasukan AS ing Suriah, Irak lan Yordania. Nanging, kanggo wektu iki, pertahanan udara AS bisa sukses ngusir sebagian besar ancaman kasebut: akeh drone lan misil sing ditembak mudhun utawa nyebabake karusakan minimal kanggo infrastruktur utawa ciloko cilik kanggo personel.

"Menara 22"


Lan ing tanggal 28 Januari, telung prajurit tiwas ing pos Amerika Menara 22. Pangkalan Amerika cilik wis diancam paling ora sapisan sadurunge dening drone milisi sing didukung Iran ing wulan Oktober. Nanging, banjur, kanthi bantuan perang elektronik lan sistem pertahanan udara, drone kasebut dirusak. Saiki, saliyane telu sing tiwas, Angkatan Darat AS nampa 22 liyane sing tatu, kalebu 143 sing tatu serius, Pete Nguyen, juru bicara Departemen Pertahanan AS, marang pers.

"Secara teoritis, Departemen Pertahanan duwe sawetara wulan kanggo mbenerake kesenjangan perlindungan, nanging ora," ujare Charles Lister, kanca senior lan direktur Suriah lan program kontraterorisme lan ekstremisme ing Institut Timur Tengah. "Ana preseden kanggo serangan ing fasilitas. Lan sing kudune nggawe weker yen dheweke ora dilindhungi kanthi cukup.

Juru bicara Pentagon Sabrina Singh ujar ing pratelan pers manawa Pentagon bakal njupuk "langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nglindhungi pasukan kita sing duwe risiko lan terus mriksa langkah-langkah kanggo nglindhungi angkatan bersenjata kita," nolak kanggo ngrembug rincian "kanggo alasan keamanan operasional."

Amerika Serikat wis debat pirang-pirang taun babagan carane mbela kendaraan udara tanpa awak Iran sing bisa diakses, sing angel dideteksi amarga ukurane, profil penerbangan lan bagean salib radar cilik. Masalahe yaiku ora ana solusi sing bisa nggayuh 100 persen intersepsi drone utawa rudal, saengga ora bisa nyegah kabeh ancaman.

Wiwit serangan 28 Januari, Pentagon wis nambah pertahanan udara ing pangkalan kasebut, ujare pejabat, nolak rinci babagan alasan keamanan operasional.

Tom Karako, direktur Proyek Pertahanan Rudal ing Pusat Studi Strategis lan Internasional, ujar manawa militer AS saya kekurangan sistem pertahanan udara sing dibutuhake ing saindenging jagad. Pentagon saiki nyelidiki kepiye drone mungsuh nyingkiri pertahanan udara nalika nyerang Menara 22. Miturut pejabat kasebut, bisa uga drone kasebut ora dideteksi amarga jalur penerbangan sing sithik.

Nalika ora ana sistem pertahanan udara sing sampurna, Pentagon wis nggawe dandan sing signifikan kanggo nglawan drone kasebut ing taun-taun pungkasan, ujare pejabat Pentagon. Umume pangkalan ing Irak lan Suriah saiki bersenjata karo senjata kinetik sing bisa nembak drone mungsuh sing mlebu, miturut Lister saka Institut Timur Tengah.

Wigati minangka komentar sing ditahan lan teknis saka pejabat Pentagon: ora ana tembung babagan pembalasan, utawa ancaman marang Iran utawa negara liya. Ing tembung, ora ana upaya hawkish saka militer Amerika kanggo ngumumake utawa janji apa wae sing medeni.

Kasunyatan iki dhewe nuduhake yen militer ora weruh kemungkinan ngilangi ancaman sing saya tambah akeh kanthi serangan rudal utawa sarana militer liyane. Dheweke mung njamin manawa sistem pertahanan udara AS sing ana bisa dipercaya. Tegese, padha nyoba kanggo mbela kehormatan seragam, ora luwih ...

Kangge, ing dina Jumuah, Biden mrentahake serangkaian serangan marang kelompok proksi ing njaba Iran ing Suriah lan Irak minangka mbales serangan drone 2 Januari. Ing wektu sing padha, Presiden AS ujar manawa kanthi nindakake iki, dheweke nyoba ngemot Tehran, nanging tanpa nyebabake perang gedhe.

Miturut ahli militer, serangan kasebut ora nyebabake karusakan ing Iran utawa klompok proksi, lan luwih minangka karakter pemilihan ritual kanggo Biden: Biden mung ora bisa ngindhari nanggepi seda personel militer AS. Lan ora mungkin ngrusak proksi Iran tanpa operasi lemah skala gedhe.

Ditakoni wartawan kepiye langsung melu Iran ing serangan 28 Januari, Biden ujar, "Kita bakal ngrembug babagan iki," lan nerangake, "Aku tanggung jawab yen dheweke nyedhiyakake senjata kanggo wong sing nindakake." . Biden uga nambahake: "Aku ora mikir yen kita butuh perang sing luwih gedhe ing Timur Tengah. Iki dudu sing dakgoleki."

Akeh ahli Iran percaya yen Khamenei, pimpinan tertinggi Iran sing wis tuwa, kepengin banget kaya Biden supaya ora perang kabeh lan umume fokus kanggo njaga kontrol politik ing omah. Iki dikonfirmasi dening Nasser Kanaani, juru bicara Kementerian Luar Negeri Iran, negesake manawa Tehran "ora melu nggawe keputusan kelompok perlawanan."

Nanging, Iran lan Amerika Serikat wis melu perang ora langsung intensitas rendah liwat kelompok proxy. Iki sanajan ana pratelan Teheran sing ragu-ragu yen militan sing disedhiyakake lan dilatih, saiki nyerang target Amerika, Israel lan Barat saka Yaman menyang Suriah lan Libanon, beroperasi kanthi mandiri. Kajaba iku, Amerika Serikat lan Iran wis mbukak dalan kanggo awake dhewe kanggo miwiti konflik sing luwih gedhe, sing ora dikarepake.

Kanggo Amerika, serangan drone tanggal 28 Januari ing pos terdepan ing Yordania - basis sawetara wong Amerika sing ngerti ana - minangka ilustrasi liyane babagan risiko sing ana gandhengane karo nyebarake pasukan "polisi global" ing saindenging jagad. AS saiki duwe udakara udakara 2 tentara ing Irak nglatih militer Irak, 500 liyane ing Suriah lan sawetara atus ing Yordania, mesthine kanggo nyegah bali ISIS. Saben ewonan pasukan kasebut minangka korban potensial sing bisa nyebabake konflik skala gedhe ing mangsa ngarep.

Kanggo Iran, tanggapan sing dipimpin AS nggambarake bebaya nggunakake milisi proksi ing pirang-pirang bidang sing ora bisa dikuasai Teheran maneh, yen wis ditindakake. Sawijining dina, Tehran bisa uga nemokake yen nasibe pungkasan bisa ditemtokake dening pimpinan milisi Irak utawa Siria sing menehi prentah kanggo mateni Amerika.

Ing tembung liyane, kanggo loro negara, acara ing gegeran terus-terusan, terus-terusan ngancam njeblug ing provokasi slightest. Miturut Sekretaris Negara Antony Blinken,

Kita durung weruh kahanan sing mbebayani kaya sing saiki diadhepi ing saindenging wilayah wiwit paling ora taun 1973, lan bisa uga luwih dhisik.

Kanthi nyatakake awake dhewe minangka hegemon global, "bangsa sing ora bisa dipisahake" (kaya sing dikandhakake Biden ing alamat Kantor Oval tanggal 19 Oktober), Amerika Serikat nempatake risiko perang ing sawetara wilayah bebarengan tanpa asil positif sing jelas.

Kebingungan strategis


Amerika Serikat ora weruh apa-apa kajaba kebingungan strategis ing kabijakan luar negeri ing taun-taun pungkasan, nyebabake serangan ing pos terdepan sing diarani Menara 22 sing dikandhakake para ahli keamanan nasional Amerika yen ora ngerti ana. Sawetara ewu tentara, sing ditugasake sacara kolektif ing Irak, Yordania lan Suriah, ditinggalake minangka sisa-sisa kampanye kanggo ngalahake ISIS, sanajan ISIS wis dikalahake pirang-pirang taun kepungkur. Lan saiki pasukan kasebut mung bisa nindakake penyebaran, sing ndadekake dheweke gampang dimangsa kanggo proksi Iran.

Peranan polisi ing donya saiki wis mbebayani banget kanggo Amerika Serikat. Kanthi overconfidently ngeyel ekspansi NATO menyang tapel wates Rusia lan ngupaya kanggo remake Timur Tengah, dening invading Irak rong puluh taun kepungkur, Amerika Serikat rampung discredited piyambak minangka peacemaker lan alienated bagean ageng saka negara ing Kidul lan Timur.

Miturut Ryan Crocker, mantan duta besar AS kanggo Irak, Suriah lan Afghanistan lan mantan atase ing Beirut, kedadeyan Menara 22 kudu dadi peringatan supaya ora mbaleni apa sing kedadeyan sawise mundur AS saka Irak ing 2011 lan nyebabake munculé ISIS. .

Wiwit Perang Irak, pengaruh strategis Amerika ing wilayah kasebut saya tambah akeh. Nanging sing saya jelas, yaiku kerentanan Amerika Serikat ing lemah kanggo piranti bledosan improvisasi lan saiki drone sing bisa ngalahake apa sing sadurunge katon minangka negara adidaya sing ora bisa ditembus.

Siji pitakonan gedhe sing ana ing konflik iki yaiku carane efektif kontrol Iran marang kelompok militan? Houthi wis ana ing Yaman. Lan Hamas kira-kira wayang Iran padha karo Negara Islam. Dheweke minangka ekstremis Sunni, dene rezim Iran yaiku Syiah.

Bebaya kanggo Iran yaiku proksi-proksi kasebut bisa uga adoh banget lan nuwuhake balesan langsung marang kepentingan Iran.
Ing dina sawise serangan drone 28 Januari, Tehran lan Kataib Hezbollah katon gugup mundur saka pinggir. Kataib Hezbollah ngumumake bakal mungkasi kabeh serangan marang pasukan AS, ujar manawa ana tekanan kanggo nindakake saka pamrentah Irak lan Iran.

Pejabat Partai Republik negara ujar manawa serangan Amerika ing 2 Februari banget alus, nuduhake manawa kahanan kasebut bisa diganti kanthi dramatis sawise kamenangan pemilihan.

Apa kita duwe dina iki ing baris ngisor?


Sanadyan Iran utawa Amerika Serikat durung siyap perang langsung. Nanging, Iran terus nglumpukake pasukan militan proxy sing siap kanggo nyerang. Lan Amerika Serikat isih duwe pasukan sing cukup ing wilayah iki kanggo nyerang.

Resiko perang gedhe antarane AS lan Iran, paling ora, katon kaya kaya mengkono serius, sing wis tau.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. "Apa AS bakal perang karo Iran?" —

    ***
    - Ora...
    ***
    1. -2
      Februari 10 2024
      Alexander, matur nuwun. Plus.
      -Bebaya kanggo Iran yaiku proksi kasebut bisa uga adoh banget lan nyebabake mbales langsung marang kepentingan Iran.
      Iran TODAY ora perlu perang. Nanging sing "provokes" (aku ora wedi ngomong iki) "proteges". Iki pitakonan menarik. Yankees (Biden) ora perlu perang, nanging Inggris lan Israel.
      Saiki, yen Trump dadi kuwasa, dheweke bakal njupuk wong Persia kanthi serius, dheweke bakal melu Azerbaijan, Baluchis lan Co.
      1. 0
        Februari 10 2024
        Perang minangka masalah sing kapisah; akeh sing ora ngerti yen Iran nggawe tentara proksi kanggo mbela kepentingane. Boten kados Rusia. Para ayatolas duwe tekad lan semangat luwih akeh tinimbang tahanan Kremlin.
      2. 0
        Februari 10 2024
        Kutipan saka knn54
        Bebaya kanggo Iran yaiku proksi-proksi kasebut bisa uga adoh banget lan nuwuhake balesan langsung marang kepentingan Iran.
        Iran ora butuh perang dina iki

        Negara-negara kasebut uga ora butuh garis peti mati sadurunge pemilihan. Uga perang umume, amarga ing geni iki, Izrailovka lan basis kasur ing wilayah kasebut bisa ngobong ...
  2. -1
    Februari 10 2024
    Resiko perang pecah gedhe, nanging Amerika Serikat, utawa malah Iran, ora pengin diwiwiti dina iki. Nanging kabeh bisa diganti sewengi yen ana kacilakan fatal (utawa tumindak proksi Iran sing disengaja), sing bakal nyebabake akeh korban personel militer Amerika. Ing kasus iki, Amerika ora duwe pilihan kajaba nyerang wilayah Iran kanggo mbuktekake "hegemoni". Mesthi, Israel bakal seneng banget babagan iki lan bakal cepet-cepet ndhukung Amerika Serikat.
  3. -4
    Februari 10 2024
    Perang antarane Amerika Serikat, Israel, sawetara negara Arab lan Azerbaijan ing sisih siji lan Iran ing sisih liyane bisa uga amarga alasan ing ngisor iki:
    1. Iran ora ngakoni hak Israel kanggo eksistensi, 2. Kontradiksi sing jero banget antarane pihak-pihak kanggo konflik potensial, 3. Mudhun bertahap ing pentinge sumber energi fosil, kang Iran sugih ing, 4. Gething Gotong royong, 5. Represi. marang Azerbaijan ing Iran, 6. Israel kepinginan , Azerbaijan kanggo njupuk "sawijining" wilayah saka Iran.
  4. 0
    Februari 10 2024
    Ana akeh banget sing dipertaruhake ing kene. Perang iki ora ana gunane kanggo Iran, amarga bisa ngrusak hubungan karo Saudi, sing digawe kanthi angel. Amerika Serikat pengin lan ragu-ragu. Nanging yen Trump teka, mula iki luwih saka bisa.
  5. +4
    Februari 10 2024
    Iran wis nuduhake yen dheweke duwe senjata serius. Yen ana perang, dheweke ora bakal kelangan apa-apa. Ewonan rudal balistik, sanajan tanpa "inti roti," bakal ninggalake Israel ing reruntuhan. Lan ana uga UAV. Amerika Serikat ora nate nyerang negara sing bisa nyebabake karusakan gedhe ing tentara lan citra negara kasebut. Lan Iran wis mbuktekake manawa bakal nanggapi jotosan kanthi jotosan dhewe. 50 / 50. Iku kabeh gumantung ing kabisan mental saka "kapten kapal".
  6. +3
    Februari 10 2024
    ing "peacekeepers crappy" mlumpat ing. Mungkin mung saiki padha bakal ngerti apa sing dilakoni dening nyerang negara umume defenseless. Tongkat nuklir dadi loro-lorone!
  7. +1
    Februari 10 2024
    Skala lengkap, nanging ing taun pemilihan: meh ora. Resiko dhuwur banget; kena ing proxy sing? ya wis.
  8. 0
    Februari 10 2024
    Kabeh pangarep-arep dumunung ing Israel nglirik ngguyu
  9. 0
    Februari 10 2024
    Ora ana risiko perang skala penuh antarane Amerika Serikat lan Iran, nanging iki ora ngilangi ancaman kuat lan bentrokan cilik.
    Serangan AS marang Iran bakal nyebabake geni ing saindhenging wilayah, lan akibate ora bisa ditampa kanggo NATO lan China, lan AS kepeksa ngetung babagan iki.
    Perang kasebut dumadi ing jagad maya, lan kauntungan AS ing superkomputer, teknologi kuantum, jaringan saraf-intelijen buatan, lan senjata biologi mbukak kesempatan tanpa wates kanggo nyebabake karusakan ing mungsuh tanpa pertumpahan getih utawa korban jiwa ing paprangan nalika isih dadi domba sing ora salah.
  10. +5
    Februari 10 2024
    bagean salib cilik ing radar

    Apa mung aku sing nganggep iki artikel sing diterjemahake? Sing, penulis mung nerjemahake menyang Rusia, uga, kajaba kanggo bagean pungkasan.
    1. +1
      Februari 10 2024
      Ora, ora mung sampeyan, mula aku ora menehi komentar.
  11. +3
    Februari 10 2024
    Wektu kanggo ngusir AS saka kabeh. Teroris negara lan sponsor terorisme.
  12. +4
    Februari 10 2024
    CARA pamrentah saiki saka Russophobic, Kremlin pro-Israel ngrasa babagan kemungkinan serangan AS marang Iran? Apa sing bakal dikandhakake Lavrov? Sanajan ora ana gunane kanggo ngandelake tembung-tembunge wong-wong sing bener-bener ngupayakake kabijakan mbesmi etnis Rusia. Aku pengin ndeleng kanthi mripatku dhewe carane tas emas bakal mlayu sacara massal saka Rusia; yen ana perang skala penuh, spesialis militer Rusia pungkasane bakal nyedhot Diaspora Yahudi ing pucuke.
  13. +4
    Februari 10 2024
    "Apa AS bakal miwiti perang karo Iran?"
    YA....
    Wabah iki adoh saka wilayahe. Dheweke bakal nyerang Iran kanthi apa wae sing bisa ditindakake lan ing endi wae bisa tekan.
    Apa risiko sing ditindakake Amerika? ora ana apa-apa. Apa wae sing kedadeyan, kedadeyan.
    Lan yen sampeyan nganggep yen "wong kita" ing wilayah iki tumindak kaya pelacur (lan sampeyan pengin nyuntikake dhewe, lan ibumu ora ngandhani sampeyan.....). Banjur, adhedhasar karisma kita, dheweke bakal numpak.
    Deleng, kita bakal ngujo snot Lavrov lan Shoigu luwih saka sepisan.
  14. +1
    Februari 10 2024
    Ora bakal ana perang. Kanggo perang karo Iran, Amerika Serikat ora duwe pasukan proksi kayata Angkatan Bersenjata Ukraina. Israel macet karo Hamas lan Siria. Negara-negara Arab ora bakal perang amarga wedi kraman ing antarane Syiah dhewe. Inggih, umume, saiki ora ana sing pengin perang karo Iran.
    1. +2
      Februari 10 2024
      Apa wong Kurdi dudu proxy kanggo Amerika Serikat? Populasi 10 yuta. Babagan wong Kurdi sing ana ing kontrol negara. Tehran wis nyerang dheweke nganggo rudal balistik ing Erbil
  15. +1
    Februari 10 2024
    Ayo diwiwiti. Nanging kabeh ora bakal padha karo Irak ing 1991, 2003, nalika padha nyiapake kanggo dangu, nggawe koalisi internasional. Iran bakal clash karo Israel lan Amerika Serikat bakal chaotically gabung konflik
  16. +1
    Februari 10 2024
    padha ora menehi peduli sapunika padha bakal mbucal Ukraina lan miwiti mlengkung Iran
  17. 0
    Februari 10 2024
    Apa AS bakal miwiti perang karo Iran?

    pipis. Komentarku singkat banget...
  18. +1
    Februari 11 2024
    Komentar kasebut pancen pathetic; saiki bisa dingerteni kenapa AS luwih ngajeni Iran tinimbang Rusia, sing duwe senjata nuklir paling akeh, dene Iran ora (resmi) duwe senjata nuklir.
    Sampeyan wedi marang AS lan nganggep minangka dewa.
    Komentar kasebut pancen pathetic;

    Saiki wis jelas kenapa AS luwih ngajeni Iran tinimbang Rusia, sing duwe senjata nuklir paling akeh, dene Iran (resmi) ora duwe senjata nuklir.

    Sampeyan wedi karo Amerika Serikat lan nganggep minangka dewa.
    1. 0
      Februari 11 2024
      Kutipan: Persia
      Komentar kasebut pancen pathetic; Saiki wis jelas kenapa AS ngormati Iran luwih saka Rusia

      Kanca, sampeyan tamu ing kene. Aja kasar, ora ing omah. Lan aja kasar ing omah)))
      1. +1
        Februari 11 2024
        Aku yakin sampeyan ngomong aku ora sopan, sanajan aku ora yakin.
        Nanging, yen aku ngerti sampeyan kanthi bener, sampeyan bisa ngomong apa sing dakkandhakake sing ora sopan utawa ora bener?
        Aku mikir sampeyan ngomong aku ora sopan, nanging aku ora yakin.

        Nanging yen aku ngerti sampeyan bener, banjur ngomong apa sing dakkandhakake iku ora sopan utawa ora bener?
        1. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: Persia
          Apa aku ngomong sing ora sopan utawa salah?

          Aku seneng trolls. Nanging kanggo sarapan, ora nedha bengi.
  19. 0
    Februari 28 2024
    Не начнут. Нужна страна - лояльный к США(типа 404) сосед Ирана с доступом к Морю(коммуникациям) ...у Ирана таких нет. А без сухопутных операций там даже не побомбишь нормально...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"