Jaran ing nyebrang... Ora ketompo carane akeh sampeyan ngganti, sampeyan isih kudu nyabrang

65
Jaran ing nyebrang... Ora ketompo carane akeh sampeyan ngganti, sampeyan isih kudu nyabrang

Inggih, Zelensky damel gerakanipun. Dheweke ngorbanake Zaluzhny kanggo ngaktifake Syrsky. Gerakan kasebut cukup beboyo lan provokatif. Ing tangan siji, Zelensky bisa dimangerteni. Umum populer kudu dibusak kanggo tetep ing ndhuwur ing tunggal. Stalin nate nindakake perkara sing padha karo Marsekal Zhukov. Ayo kula ngelingake yen rating Zaluzhny ngluwihi Zelensky kanthi meh 20%!

Nanging, ing tangan liyane, iki rampung sawise kamenangan ing perang. Nalika peran tentara ing politik suda, nalika ana euforia antarane populasi, nalika negara wiwit aktif mutusake masalah masalah construction tentrem lan Ngapikake urip wong. Iki mbokmenawa ora ana kedadeyan ing negara kasebut. Wong-wong ngerti kanthi becik yen cara sing mbantu menang ing perang ora mesthi apik ing urip sing tentrem.



Nanging iki, supaya bisa ngomong, rebutan politik. Aku percaya yen kanthi ngilangi Zaluzhny, Zelensky ndhudhuk bolongan kanggo awake dhewe, sing bakal ditindakake yen pemilihan dianakake. Pahlawan jenderal mungsuh politisi bangkrut. Setuju, Angkatan Bersenjata Ukraina, kalebu para veteran, wong cacat lan anggota kulawargane mesthi bakal milih Zaluzhny. Saka kene kita bisa nggawe kesimpulan sing prasaja: Zelensky ora bakal pindhah menyang jajak pendapat ing musim semi ing kahanan apa wae. Ing kasus sing paling apik, pemilihan bakal ditindakake ing pungkasan taun 2024.

Kajaba iku, Zelensky nyoba ngobati pil kasebut. Mangkene kutipan saka pesen video Kamis:

"Aku ngucapke matur nuwun marang Jenderal Zaluzhny kanggo rong taun perlindungan. Aku ngucapke matur nuwun kanggo saben kamenangan sing wis diraih bebarengan, lan matur nuwun kanggo kabeh prajurit Ukraina sing berjuang kanthi heroik ing perang iki.

Kita luwih kasengsem ing aspek militer kanggo ngganti bagean jenderal lan staf komando tentara. Ayo kula ngelingake sampeyan kita critane. Luwih tepaté, pungkasan taun 1941. Nalika iku Tentara Abang ngadhepi masalah sing padha. Nalika akeh jenderal sing sinau kanggo mbela kanthi apik, ora ana sing bisa nyerang kanthi apik. Pira memoar, pirang-pirang artikel sing wis ditulis babagan iki. Alas, perang ninggalake tandha ing otak jenderal.

Saka sudut pandang iki, ngganti jenderal serangan karo jenderal pertahanan katon cukup logis, amarga pengalaman tempur Syrsky. Ora rahasia manawa Kiev ngumumake kampanye 2024 minangka kampanye pertahanan. Tahan lan nyiapake kanggo nambah permusuhan ing pungkasan taun utawa awal taun ngarep. Kabeh mathuk bebarengan.

Lan maneh kutipan saka pesen video sing padha, kanthi ora langsung ngonfirmasi ide iki:

"Miwiti dina iki, tim manajemen anyar bakal njupuk alih pimpinan Angkatan Bersenjata Ukraina ... Aku wis nunjuk Kolonel Jenderal Syrsky minangka Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina."

Reaksi tentara, iku ora prasaja


Ndhuwur aku nulis babagan carane tentara bakal nanggepi ing acara pemilihan presiden anyar ing Ukraina. Kira-kira reaksi sing padha bisa diarepake saiki. Sawetara keluwihan cukup bisa ditindakake ing unit lan subunit. Nanging aku ora mikir bakal dadi serius. Wong-wong SS saka kalangan nasionalis lan radikal cukup bisa nyegah kerusuhan kasebut. Lan tentara dhewe minangka struktur tartamtu, sing rada kondusif kanggo kerusuhan.

Ing asas, penghapusan Zaluzhny bisa ditebak. Saben uwong ngerti iki ing Kiev lan Moscow. Ketegangan antarane Bankova lan komando Angkatan Bersenjata Ukraina muncul maneh ing Nopember taun kepungkur, nalika Zaluzhny ngumumake mati ing ngendi tentara didorong dening serangan kontra sing ora ana gunane. Mangkono, Zaluzhny diselehake tanggung jawab kanggo Gagal nyerang sabenere ing Kepemimpinan politik Ukraina.

Sepira akeh politisi lan pejabat ing Ukraina sing menehi komentar babagan skandal iki ... Topik kasebut praktis ora tau ninggalake kaca media Ukrainia lan Barat. Kritik babagan keputusan Zelensky terus dina iki. Kajaba iku, posisi Ukrainia saiki padha karo posisi militer. Kanggo sawetara, "boss wis ora ana", kanggo wong liya "ayo, kita bubar, wong Swedia mlengkung" ...

Dadi, sing ndhukung Zaluzhny. Mangkene apa sing dikandhakake personel militer Ukraina babagan janjian Syrsky:

"Iki bisa dadi tragedi gedhe kanggo tentara lan negara."

"Asu keju Zelensky, sing njilat sikile sing duwe kanggo handout liyane."

"Prajurit lan perwira ing garis ngarep ora percaya karo Syrsky."

"Kepemimpinan Syrsky bangkrut, ngarsane utawa pesenan sing ditanggepi kanthi asmane demoralizing, lan dheweke ngrusak kapercayan ing kabeh perintah kasebut."

Setuju, prajurit piye wae ora ngalem jendral banget. Menapa malih, negativity rampung nullifies odes laudatory kanggo komandan anyar ing pangareping. Menapa malih, gelar padha "jagal jenderal" uga dianugerahi Syrsky ing baris ngarep. Para pejuang sing saiki ana ing garis ngarep. "Judul kehormatan" sing padha kalebu "Bakhmut Butcher", "Jenderal 200" lan "Soviet General".

Miturut cara, "pangkat" saka "Jendral Soviet" ora ateges Syrsky ngaku sawetara khusus, "Soviet" gaya printah. Alas, wong Rusia, asli saka distrik Kirzhachsky wilayah Vladimir, lulusan saka Moscow Higher Combined Arms Command School, ora sinau tradhisi tentara Rusia ing syarat-syarat sikap marang prajurit. Jeneng julukan kasebut tetep ing Syrsky amarga dheweke ora nggatekake bawahane.

Nanging apa sing daktulis ing ndhuwur ditrapake kanggo wong-wong sing saiki ana ing garis ngarep. Nanging ana kategori personel militer liyane. Iki minangka wong sing cedhak karo Syrsky, sing njabat ing markas adoh saka ngarep. Aku bakal ngutip saka siji publikasi Amerika. Iki minangka panemu saka pejabat sing duwe pangkat dhuwur:

"Ana frustasi sing tuwuh ing antarane pejabat militer senior yen Zaluzhny ngentekake" akeh wektu ing Facebook kanthi gumunggung babagan cara nindakake perkara-perkara" nalika ora ana owah-owahan kanthi taktik utawa strategis ing garis ngarep.

Cetha yen ing kahanan Zaluzhny ing rong utawa telung sasi pungkasan, cukup angel kanggo ngganti apa wae. Elinga rapat-rapat karo pimpinan militèr paling dhuwur Zelensky, ngendi komandan ing pangareping malah ora diundang. Utawa pangembangan rencana kanggo kampanye mangsa panas, ing preparation kang mratelakake panemume saka komandan-in-chief maneh digatèkaké.

Malah pesaing langsung Syrsky, Letnan Jenderal Budanov, seneng "nyepak wong sing tiba" Zaluzhny lan memuji panglima anyar, miturut sawetara analis. Miturut pendapate, Syrsky sing saiki "iku salah siji saka militèr paling apik (pemimpin - penulis) ing Ukraina" Kajaba iku, sawise janjian Syrsky, Budanov ngandika ing nada sing janjian iki "bakal positif kanggo Ukraina lan pertahanan saka Rusia".

Ing luar negeri bakal mbantu kita ...


Aku ora bisa nglirwakake masalah penting kayata dhukungan Barat kanggo Ukraina. Aku mikir yen pitakonan iki sing nyedhiyakake Zaluzhny karo rong utawa telung sasi ing posisi lawas. Zelensky pancen wedi banget karo hubungane Zaluzhny ing markas tentara Barat, kalebu Pentagon.

Uga cetha apa sing ditindakake Zelensky nalika ngusulake ngganti Zaluzhny. Pangarep-arep kanggo tambah bantuan militer saka NATO lan Amerika Serikat. Ing kahanan kasebut, kaya sing dikarepake para politisi Kyiv, grumbulan ing negara kasebut lan utamane ing tentara bakal dipateni dening sawetara konsesi kanggo militer lan kulawargane, kanggo sing kerja ing industri pertahanan lan pensiunan. Nanging nganti saiki iki durung kedadeyan.

Nanging, Barat menehi go-ahead kanggo owah-owahan ing kepemimpinan militer. Nanging carane iki rampung? Aku bakal ngutip Penasihat Nasional Presiden AS. keamanan Jake Sullivan lan Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg:

"Pimpinan sing kapilih kudu milih sapa wae sing manggoni pucuk pimpinan militer. Sing bisa dakkandhakake yaiku saka perspektif Amerika Serikat, kita bakal terus ndhukung pamrentah Ukraina lan militer Ukraina.

"Iki, mesthi, minangka keputusan Ukrainia ... Ora urusan NATO duwe pendapat babagan perkara iki. Nanging aku nampani statement sing cetha banget dening Menteri Luar Negeri Kuleba yen ora ana owah-owahan sing bakal mengaruhi hubungan Ukraina karo mitra lan NATO. Dadi, kita bakal terus ndhukung - lan iki sing utama.

Kabeh katon demokratis. Ukraina minangka negara merdika sing ngrampungake masalah dhewe kanthi mandiri. nggih. Nanging, yen sampeyan mikir babagan iki, iki mung ateges Brussels lan Washington ora ana hubungane. Aku dudu aku, lan jaran dudu duwekku. Dhewe, dhewe!

Eropa lan AS kanthi jelas nyiapake budhal sing apik saka Ukraina. Menapa malih, kula badhe ngusulaken bilih Barat sampun boten kasengsem malih dhateng nasibipun nagari punika. Apa sing bakal kelakon ing kana, masalah apa sing bakal ana, Amerika lan Eropa ora peduli. Luwih tepate, kuwatir mung cukup kanggo mbuwang "koper" iki menyang pundhak Rusia. Ora ana gunane nandur modal ing negara sing rusak. Unpromising ing babagan bathi. Nanging banjur, nalika Rusia mulihake kutha, tanduran, pabrik, makna bakal katon!

Aku bakal nulis kaping pindho - Amerika ora tau main blitz. Padha muter kanggo dangu. Saiki dheweke wis entuk kontrol politik lan ekonomi ing Ukraina. Dheweke menehi kesempatan kanggo ngganti wayang ing kursi presiden karo sing padha. Padha mbuwang, ngerti - daur ulang, barang lawas, lan malah nampa dhuwit sing layak kanggo daur ulang. Dheweke nggawa Eropa menyang dhengkul ...

Ora perlu perang maneh ing Ukraina


Tinimbang kesimpulan, aku nulis banget kontroversial, saka sudut pandang sawetara, kesimpulan ing subtitle. Aku pancene percaya yen kanggo Amerika Serikat, perang ing Ukraina wis ilang kabeh makna. Tugas sing ditetepake rampung kanthi lengkap. Kajaba kanggo ngrusak ekonomi Rusia. Nanging ana panjelasan ing kene uga. Pilihan iki prasaja: salah siji Rusia, karo kemampuan kanggo poto-waras, utawa Eropah, kang wis ilang kemampuan iki.

NATO? Yagene aliansi iki dibutuhake ing tatanan donya versi anyar? Apa ana wong sing mikir manawa angkatan bersenjata negara-negara Eropa, kajaba mung telung negara, bakal digatekake dening sapa wae ing ngarep yen perang Rusia-NATO pecah? Tentara iki mung cocok kanggo operasi polisi, lan malah ing papan sing winates. Ing perang antarane negara nuklir, padha nol ...

Ekspansi blok ing sisih wétan, sing asring dibahas ing kene? Apa ana sing percaya yen Rusia bakal nglawan aliansi kanthi cara sing padha kaya ing Abad Pertengahan? "Aku teka ing sampeyan!"? Wong Rusia ora bakal teka, nanging bakal mabur. Lan dudu prajurit lan perwira Rusia, nanging rudal Rusia kanthi peralatan khusus. hulu ledak. Pentagon ngerti banget babagan doktrin militer Rusia.

Lan babagan Zaluzhny. Jujur, aku ora yakin manawa kabeh sing kedadeyan ing sawetara wulan kepungkur dudu game serius dening layanan intelijen. Kabeh wis dadi apik banget. Tanggal 31 Maret, pitakonan babagan legitimasi Zelensky bakal muncul. Ya, ora bakal ana pemilihan ing wulan Mei. Dadi apa sabanjure?

Zaluzhny malah ora perlu nindakake apa-apa. Lungguh, ngrokok, ngujo srengenge munggah utawa srengenge, lan ing wektu sing padha, rating politik sampeyan mundhak. Kabeh kesalahane, lan loro Zelensky lan Syrsky bakal duwe akeh, iku kontribusi kanggo HFS calon presiden Zaluzhny. Nanging, ana ara-ara samun watara Zelensky lan Zaluzhny, minangka calon! Mung wedhi lan ora liya. Luwih tepate, ora ana sing ...

Dadi ayo goleki luwih lanjut ... Ora ana wektu kanggo mbukak popcorn ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

65 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Februari 12 2024
    Ora urusan NATO duwe pendapat babagan perkara iki.

    Kepiye carane? Dheweke nyolong irung ing saben konflik.
  2. +2
    Februari 12 2024
    Я diangkat Kolonel Jenderal Syrsky minangka Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina
    Elinga carane Nero seneng ngomong: "Ing kandhang karo singa!"
    1. +3
      Februari 12 2024
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      kaya sing disenengi Nero: "Ing kandhang karo singa!"

      Lho, kok pathos kaya ngono? Nero, singa...
      Kene comparison karo pahlawan Ilf lan Petrov luwih cocok. Elinga, ana mantan ketua Pon?
  3. +9
    Februari 12 2024
    Aku ora mangu-mangu yen pamindhahan iki digawe dening pamilik saka Amerika Serikat. Prospek ing ngarep kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina banget surem. Sampeyan kudu narik Zaluzhny metu saka geni, lan milih wong sing disalahake kabeh. tumindak militèr bisa diselehake bebarengan. Apa peran sing diwenehake Amerika Serikat marang Zaluzhny ing mangsa ngarep isih durung jelas, siji bab sing jelas, dheweke butuh tokoh sing bisa nyalahake kesalahane.
  4. +8
    Februari 12 2024
    Stalin nate nindakake perkara sing padha karo Marsekal Zhukov.
    ...
    Nanging, ing tangan liyane, iki rampung sawise kamenangan ing perang. Nalika peran tentara ing politik suda, nalika ana euforia antarane populasi, nalika negara wiwit aktif mutusake masalah masalah construction tentrem lan Ngapikake urip wong. Iki mbokmenawa ora ana kedadeyan ing negara kasebut.
    Kaping pisanan, lan uga kaloro, katelu, lsp. nganti sawetara puluh, "Ora ana kedadeyan ing negara kasebut" amarga Stalin STALIN. Pemimpin, Guru, Bapak, lan liya-liyane, kabeh nganggo huruf kapital. Nalika Stalin tilar donya, wong-wong padha nangis, lan sawetara malah nglalu amarga sedhih. Lan nalika Brezhnev tilar donya, dheweke ora duwe wektu kanggo ngubur dheweke sadurunge nulis lelucon babagan topik iki.
    1. + 21
      Februari 12 2024
      Quote: Nagant
      digawe guyonan.

      Dheweke uga nulis lelucon sajrone urip.
      Lan nalika Brezhnev tilar donya, ibu maratuwaku sesambat lan ngandika: "Urip apik kita wis rampung."
      Lan kedaden ...
      1. +5
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Dheweke uga nulis lelucon sajrone urip.

        Mung wae, lelucon ditulis babagan Brezhnev (uga Khrushch lan Mishka Markedny) nalika umure. Lan bab Stalin mung sawise dheweke mati, lan malah mung sawise Khrushchev doused wong karo slop. Nalika padha ngomong, aran prabédan.
        1. +6
          Februari 12 2024
          Quote: Nagant
          Lan babagan Stalin mung sawise mati

          Lan penulis biasane anti-Stalinis ... Wong biasa ora moyoki Stalin.
        2. + 11
          Februari 12 2024
          babagan Stalin mung sawise mati
          Ing lelucon babagan Stalin, dheweke ora ngguyu Stalin, dheweke tansah dadi karakter positif sing cerdas lan licik.
          1. +5
            Februari 12 2024
            Quote: pemotong baut
            iku karakter positif pinter lan licik.

            Persis! Ing Khrushchev lan ing Brezhnev ora ana lelucon babagan Stalin, prajurit garis ngarep isih urip lan Stalin nuntun dheweke menyang Kamenangan ...
            1. GGV
              +6
              Februari 12 2024
              Aku setuju karo sampeyan 100% Simbahku (prajurit garis ngarep) tilar donya ing pungkasan perestroika, nalika rereget wis diwutahake metu saka kabeh publikasi. Aku isih enom: Aku maca, percaya lan malah nyoba nyritakake apa sing wis diwaca. Dadi aku kelingan, sawise critaku, adhiku kandha: "Simbah bakal krungu yen sampeyan ngobrol babagan Stalin, sedhela sampeyan bakal nyekel dheweke ing gulu." Iki carane prajurit garis ngarep dianggep, lan mbah kakung lair ing taun 1921, digawe ing Agustus 41 lan demobilized ing 1946.
              1. Komentar wis dibusak.
            2. +5
              Februari 12 2024
              Kutipan saka Pakdhe Lee
              Quote: pemotong baut
              iku karakter positif pinter lan licik.

              Persis! Ing Khrushchev lan ing Brezhnev ora ana lelucon babagan Stalin, prajurit garis ngarep isih urip lan Stalin nuntun dheweke menyang Kamenangan ...

              Aku elinga ing 80s padha sijine kertu Stalin ing kaca ngarep truk
              1. +4
                Februari 12 2024
                Kutipan saka Kartograph
                padha sijine kertu Stalin

                Ing wektu sing padha aku nggawa potret Stalin saka Gori lan sijine ing Zhigulku....
          2. + 15
            Februari 12 2024
            Persis.
            Stalin lungguh ing kantore, ngrokok pipa.
            Sekretaris teka lan laporan:
            - Comrade Stalin, wong wis teka kanggo sampeyan sing prédhiksi mangsa.
            Stalin tanpa mangu-mangu:
            - Tembak!
            "Oh, penipu iki ... Yen dheweke ngerti masa depan, dheweke ora bakal teka," pikire Stalin.
          3. +1
            Februari 13 2024
            Quote: pemotong baut
            Ing lelucon babagan Stalin, dheweke ora ngguyu Stalin, dheweke tansah dadi karakter positif sing cerdas lan licik.

            Aku bakal ngomong luwih dhisik yen aku ora setuju karo posisi sing ditulis ing anekdot iki, lan ora cocog karo fakta sejarah, utamane babagan Beria, nanging aku krungu maneh ing jaman Soviet.

            Siji wong Georgia minangka diktator
            Loro Georgians - repressions massa
            Telung wong Georgia - iku kabeh sing dibutuhake

            Ana uga babagan akeh bangsa liyane, contone (kutipan singkat):

            Salah Ukrainia iku pengkhianat
            Loro Ukrainia - detasemen partisan
            Telung Ukrainians - detasemen partisan karo pengkhianat

            Siji wong Rusia mabuk
            Two Russian - perang mabuk
            Telung Rusia - organisasi utama CPSU

            Salah siji wong Yahudi sing dissident
            Loro wong Yahudi - game catur
            Telung wong Yahudi - kesalahan dening departemen HR
            1. +1
              Februari 13 2024
              siji Georgian
              Stalin ora nganggep awake wong Georgia. Aku kelingan siji
              Ing taun 2000-an, ana rapat ing Duma, banjur Stalin mlebu lan menyang podium.
              -Comrades, Aku duwe loro usulan.
              1. Paint Kremlin ijo
              2. nembak kabeh kabinet menteri.
              Salah sijine wakile takon, kok ijo?
              - Ora ana bantahan kanggo titik kapindho, cathetan Stalin ngguyu
            2. +1
              Februari 14 2024
              Quote: Nagant
              krungu maneh ing jaman Soviet ... Georgia iku diktator ... Ukraina iku pengkhianat ... Rusia mabuk ... Yahudi iku dissident
              Wong-wong Yahudi lan wong Ukrainia loro sing pantes diajeni, liyane untermensch. Sampeyan ora nyeret sembarang rereget saka jaman Soviet kene, nanging mung sing warms nyawa. Sampeyan bakal njupuk rong nyoba kanggo guess kewarganegaraan sampeyan.
              Quote: Nagant
              Aku dhasar ora setuju karo posisi sing ditulis ing anekdot iki
              Pambuka-alibi, kaya "siji bajingan ing tram marang iku"; uga saka jaman Soviet.
  5. +4
    Februari 12 2024
    Kajaba kanggo ngrusak ekonomi Rusia.
    $ 90,89 dina iki, ketoke ekonomi kita ora butuh rubel sing kuwat, lan 10 endhog, sing regane 109 rubel, saiki regane 119.
    1. +1
      Februari 12 2024
      Kutipan saka parusnik
      Kajaba kanggo ngrusak ekonomi Rusia.
      $ 90,89 dina iki, ketoke ekonomi kita ora butuh rubel sing kuwat, lan 10 endhog, sing regane 109 rubel, saiki regane 119.

      Wis kaping satus yen rubel sing kuwat ora dibutuhake, kaya yuan lan dolar lan lira, mesthi, ora ana sing kepengin weruh pendapat saka populasi.
    2. 0
      Februari 12 2024
      $ 90,89 dina iki, ketoke ekonomi kita ora butuh rubel sing kuwat, lan 10 endhog, sing regane 109 rubel, saiki regane 119.

      Wong biasa mikir rubel... lan sing ora butuh... mikir dolar... dadi dilebokake maneh ing dhompete wong sing kerja keras ... lan mbenerake ... perlu kanggo nglawan bobot keluwihan ... kabeh, supaya bisa ngomong, kanggo entuk manfaat ... saka wong.
  6. 0
    Februari 12 2024
    Lungguh, ngrokok, ngujo srengenge munggah utawa srengenge, lan ing wektu sing padha, rating politik sampeyan mundhak.
    Mungkin ngono. Kajaba iku, Zelensky, supaya ora ngrusak gambar saka mundur, Zaluzhny dianugerahi gelar Pahlawan Ukraina, lan malah ing dhaftar padha karo Budanov. Sikap marang Syrsky ing tentara ora paling apik, minangka bukti saka julukan: "jagal" lan "umum 200". Lan iku bener nyatet sing pengabdian kanggo Zelensky lan siap kanggo nepaki sembarang whim ing sworo seru saka driji.
    "Asu keju Zelensky, sing njilat sikile sing duwe kanggo handout liyane."
    1. +2
      Februari 12 2024
      Kutipan: rotmistr60
      Sikap marang Syrsky ing tentara ora paling apik, minangka bukti saka julukan: "jagal" lan "umum 200".

      Syrsky 10 taun luwih tuwa tinimbang Zaluzhny. Lan dheweke duwe "basis Soviet" - "mati, nanging aja mundur." Mula tumindake dadi tukang jagal. Zaluzhny luwih Ukrainia. Dadi Amerika nylametake dheweke kanggo ngganti Zele.
      1. GGV
        +2
        Februari 12 2024
        Kanggo kula, kabeh luwih prasaja. Kokain Fuhrer weruh pesainge ing kutha kasebut lan ngilangi dheweke. Nanging pendos, aku setuju karo sampeyan, mbudidaya panggantos saka madat tamba karo Nazi pengalamane.
        1. +1
          Februari 12 2024
          Zaluzhny dudu Nazi, lan dudu wong sing keras. Dhèwèké wong militèr, umpamané, karo ambisi politik. Minangka kanggo sing belang, iku bakal medeni kanggo totohan ing Nazi ketok. Ing Kanada, wong SS veteran saka Ukraina diajeni ing parlemen, lan banjur mundur. Malah ing kana, ing negara sing pro-Nazi, dheweke ora seneng. Stripes mbutuhake wong sing dikontrol kanthi riwayat positif-netral.
  7. +3
    Februari 12 2024
    Kenging punapa nggolèki jerami ing mripatipun tiyang sanès, menawi wonten griyanipun piyambak? lan malah mbangun teori konspirasi ing latar mburi acara asing kanggo kita? yen keju minangka daging sing lemah dibandhingake karo keju, mula kamenangan kita ora adoh.....sanajan angel dipercaya.
  8. -1
    Februari 12 2024
    Iku misale jek kula sing kabeh iku luwih prasaja. Kanggo Zaluzhny, "perjanjian" cukup ditrima, kanggo Zelensky minangka dalan langsung menyang kuburan. Aku ora mikir yen dheweke bakal duwe pemilihan ing 2024, dheweke ana ing hukum militer lan, miturut hukum, pemilihan ora dianakake sajrone periode kasebut. Nanging, Syrsky coped uga karo tugas ing cedhak Kiev lan Kharkov. Kasunyatan bilih Syrsky minangka "jagal" minangka panglipur cilik kanggo kita. Aku mikir Amerika Serikat ngadeg ing mburi Zaluzhny, Inggris ngadeg ing mburi Zelensky ...., Inggris mbela tujuane, Amerika nyerah.
  9. + 11
    Februari 12 2024
    Ayo kula ngelingake sampeyan crita kita.

    Analogi ora cetha banget. Bandhingake Stalin lan Zhukov, karo Zelensky lan Zaluzhny... wong bodho iki jijik...
    1. +7
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Msi
      Ayo kula ngelingake sampeyan crita kita.

      Analogi ora cetha banget. Bandhingake Stalin lan Zhukov, karo Zelensky lan Zaluzhny... wong bodho iki jijik...

      Pancen .... Pidato babagan carane "Stalin tau nindakake iki marang Zhukov" - perkara kasebut mung bisa ditulis dening penulis modern, sing otakne terbalik, lan sing uga nyedhot obat bius ...
      .

      Stalin bener-bener ngilangi Zhukov saka jabatan Kepala Staf Umum Tentara Merah ing awal Juli 1941..... Nanging dheweke ngilangi kanthi bener lan kanggo tujuane. Zhukov ora tau dadi pesaing Stalin ing partai utawa garis ekonomi.
      1. +3
        Februari 12 2024
        [quote=Ivan2022][quote=Msi][quote]Ayo kula kelingan crita kita. [/quote]

        .

        Stalin bener-bener ngilangi Zhukov saka jabatan Kepala Staf Umum Tentara Merah ing awal Juli 1941..... Nanging dheweke ngilangi kanthi bener lan kanggo tujuan sing apik. Zhukov ora tau dadi saingan Stalin ing partai utawa ekonomi.[/quote]
        Kita ngomong babagan taun 50-an, nalika Zhukov dikirim menyang Urvo. Sejarah ana lendhut, dheweke nulis yen dheweke ngekspor barang saka Eropa Kulon kanthi gerbong.
      2. 0
        Februari 12 2024
        Iki ora ateges 1941, nanging sawise perang, nalika Stalin dikirim Zhukov menyang distrik mburi kanggo mrentah. Aku ngerti ngono.
      3. AMG
        +1
        Februari 12 2024
        Stalin ngormati yen ora ana gunane njaga Zhukov ing Staf Umum, dheweke dadi prajurit tempur ing inti, dheweke nuduhake awake ing Khalkin Gol. Ora perlu ing Moskow, panggonane tipis, pisanan cedhak Leningrad, banjur cedhak Moskow. Nalika iku, ing taun 1941, ora ana sing mikir babagan kompetisi.
    2. -1
      Februari 13 2024
      Ah!! Aku setuju kene.. Lan ya, apa Staver ora kepikiran? Dheweke nyebut Zaluzhny minangka Jenderal Pahlawan... Nanging informasi politik liyane nuduhake pejabat politik kasebut kanthi cara sing ora apik. ya
  10. +1
    Februari 12 2024
    Aku mikir yen unit kasebut ora subservient; ora ana sing pengin mati. Zelensky dhewe nglambangake saber, kaya ing PERANG

  11. +1
    Februari 12 2024
    dheweke wis kompeten lan wibawa
  12. +1
    Februari 12 2024
    Sawetara wong Ukrainia ora ngerti sebabe kudu perang, tanah kelairane yaiku Rusia, tinimbang ing Kulon sing ana Russophobia.
    Wilayah Ukraina kulon minangka bekas wilayah Polandia, sing ditaklukaké
    Akeh wong sing takon kenapa kita ngeculake ing dina pisanan perang, mungsuh cepet-cepet menyang Moskow ing taun 1941. Mulane kita mundur, contone, kita teka ing mburi unit Pavlov saka Lithuania lan Latvia, ora ana sing pengin perang. ing kono
    Nyatane, saiki kita duwe para veteran Perang Dunia II, kaya sing wis ana lan isih ana. Bandera scumbags.
    Kabeh wong normal ngerti yen Ukraina ora bakal ana.
    1. +1
      Februari 12 2024
      Wong Ukrainia dipérang dadi basa Polandia lan Rusia, nanging basané padha: Ukrainia lan Polandia.
      Rusia ana ing kene, Kulon ana, ora bakal ana Ukraina minangka negara. Conto Yugoslavia, sing dipérang.
      Ora ana produksi ing sisih kulon Ukraina, mula dheweke nesu lan sombong.
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Alexwar
        Ora ana produksi ing sisih kulon Ukraina, mula dheweke nesu lan sombong.

        Aku tau pengin tuku Carpathians. Dheweke ngeculake aku ing Lviv.
        1. 0
          Februari 14 2024
          Kutipan: Mordvin 3
          Carpathians. Dirilis ing Lviv
          Sadurunge ana moped "Verkhovyna". Ora ala, luwih kuat tinimbang Riga-3.
    2. +3
      Februari 12 2024
      A campuran Polandia lan Rusian, punika bangsa fiksi Ukrainia.
      Wilayah banget saka Ukraina Kulon pindhah menyang kene ... Lan dheweke pengin nganggep iki minangka bangsa. Kepiye nasionalisme bisa ana ing sawijining negara nalika campuran Rusia lan Polandia? Aku ora ngerti. Lan padha ora malah nimbang piyambak Polandia, nanging Ukrainians.
      Yen sampeyan sinau sejarah, dheweke ujar babagan wilayah Ukraina sing kaya tapel wates ing Ukrainia. Ukrainia saka tembung pinggiran. Iki dudu wong-wong sing biyen ana. Iki minangka sebutan ing peta.
  13. +5
    Februari 12 2024
    Kanthi rasa wedi, penulis nyimpulake manawa Amerika ora butuh Ruin maneh lan dheweke bakal ninggalake lan mandheg ndhukung? Sing sabenere amarga kasur muter game dawa,
    padha bakal tetep konflik smoldering, kaya sawetara hot spot liyane, fanning yen perlu
    ing saiki. Kajaba iku, perusahaan transnasional wis nyemplungake tentakel menyang Ukraina, ngalahake para pengusaha "tanggung jawab", supaya ora mung nyerahake barang kasebut.
  14. +1
    Februari 12 2024
    "Iki bisa dadi tragedi gedhe kanggo tentara lan negara."

    "Asu keju Zelensky, sing njilat sikile sing duwe kanggo handout liyane."

    "Prajurit lan perwira ing garis ngarep ora percaya karo Syrsky."

    "Manajemen Syrsky bangkrut,

    Penulis, mangga wenehi link menyang tembung kasebut. Aku pengin nggawe manawa padha ora dijupuk selektif.
    Ora ana wektu kanggo golek popcorn ...

    Ing rong taun sampeyan bisa mlayu menyang akeh panggonan.
  15. +3
    Februari 12 2024
    Zaluzhny dadi komandan sing cukup kompeten, lan komandan kasebut asring politisi ala. Gesang prajurit iku siji lan politik iku liyane. Padha dibusak, dadi luwih apik kanggo Rusia.
  16. +1
    Februari 12 2024
    diijolke awl kanggo sabun! apa ana wektu nalika ora ana gunane?
  17. +6
    Februari 12 2024
    Amerika ora menehi akeh senjata marang mungsuh Ukrainia saka USSR, sing perlu kanggo iki kanggo dangu, lan Federasi Rusia kesel ekonomi, teknologi, lan militèr.
  18. +2
    Februari 12 2024
    Delengen oyod, Barat ora butuh persatuan, persemakmuran, konfederasi ing ruang pasca-Soviet ... ing kabeh ruang ... Saka Baltik nganti Pamir, kabeh ditindakake supaya ora. Ana ... CIS, ing perawatan intensif. Kaya sing bener ana ing taun-taun perang sipil.
  19. +2
    Februari 12 2024
    Ing Zaluzhny, kabeh iki tumuju menyang kasunyatan sing Avdeevka bakal dikuwasani dening militèr Rusia. Dadi, kita bakal weruh yen Syrsky bisa ngganti kahanan iki.
    1. 0
      Februari 12 2024
      Aku sing ora bisa maneh kanggo dhasar ngganti apa karo Avdiivka. Bakal luwih kaya Kherson lan Surovikin. Dheweke kumpul maneh ing Armageddon, nanging prasyarat wis ana sadurunge.
      Mbok Syrsky bakal alon proses njupuk Avdeevka (iku ora kasunyatan sing iki bakal dianjurake saka sudut pandang militèr), nanging mukjijat uga ora kelakon. Ora ana jenderal kasebut (ora kita utawa tanggane) sing siji janjian bakal ngganti kabeh kahanan kanthi dramatis.
  20. 0
    Februari 12 2024
    Kanggo Amerika Serikat, perang ing Ukraina wis ilang kabeh makna. Tugas sing ditetepake rampung kanthi lengkap.


    Shaw, apa tujuane "Weakening Rusia sabisa-bisa" wis bisa ditindakake?
    Lan Ukraina menang?
    Kayane aku ketinggalan sesuatu...
  21. Bai
    +1
    Februari 12 2024
    Stalin nate nindakake perkara sing padha karo Marsekal Zhukov.

    Khrushchev, mbokmenawa
  22. Komentar wis dibusak.
  23. +5
    Februari 12 2024
    Aku pancene percaya yen kanggo Amerika Serikat, perang ing Ukraina wis ilang kabeh makna. Tugas sing ditetepake rampung rampung

    Monsieur, pejabat politik sepenuh wektu, mung nglirwakake kepinginan para narapidana Kremlin kanthi semangat lan semangat.
    Ing kasunyatan, Kulon sing kondisional ora bakal ninggalake Ukraina, amarga mung tujuan eksistensi negara kasebut yaiku anti-Rusia. Karusakan Rusia, ngrusak kaya Irak utawa China ing abad kaping 19 - iki minangka tujuan nyata saka Kulon lan Ukraina bakal duwe dhukungan nganti pungkasane orane.
    1. 0
      Februari 12 2024
      Napa Barat butuh puluhan negara cilik kanthi senjata nuklir tinimbang mung siji? Sapa sing luwih gampang kanggo rembugan - siji Kim utawa puluhan? Nalika USSR ambruk, Amerika kaget banget lan wedi banget - dumadakan warheads tiba ing tangan sing ora dingerteni.
  24. -2
    Februari 12 2024
    supaya padha nyabrang wis lan banjur nggunakake bom siji kanggo matèni wong-wong mau bebarengan
  25. +1
    Februari 12 2024
    Aku pancene mikir

    Inggih, sawise Kherson, penulis "Aku pracaya" nimbulake keraguan serius babagan kecukupan.
  26. 0
    Februari 12 2024
    Aneh banget yen penulis nggunakake analogi antarane Uni Soviet lan Ukraina saiki.
    Dene voting hipotetis, mung bakal kelakon sawise pungkasaning permusuhan, sing ora ana pungkasane.
  27. +3
    Februari 12 2024
    NATO? Yagene aliansi iki dibutuhake ing tatanan donya versi anyar? Apa ana wong sing mikir manawa angkatan bersenjata negara-negara Eropa, kajaba mung telung negara, bakal digatekake dening sapa wae ing ngarep yen perang Rusia-NATO pecah? Tentara iki mung cocok kanggo operasi polisi, lan malah ing papan sing winates. Ing perang antarane negara nuklir, padha nol ...

    Dadi wong-wong mau ngomong babagan 404 yen nalika kita mrengut utawa ngangkat alis, tentara Ukraina bakal gupuh lan mlayu ing telung dina, nanging nyatane, rong minggu sadurunge rong taun kita wis alis munggah, mung sing lanang ora. mlayu...
    Understating kabisan mungsuh lan exaggerating dhewe iku Samsaya Awon saka ngiyanati, iku nyata khianat!
    1. Uno
      0
      Februari 13 2024
      Understating kabisan mungsuh lan exaggerating dhewe iku Samsaya Awon saka ngiyanati, iku nyata khianat!


      Apa sampeyan malah maca warta ing VO? Ing kene kabeh padha kaya ngono)
  28. 0
    Februari 12 2024
    Ora ketompo carane akeh sampeyan ngganti, sampeyan isih kudu nyebrang Selat Inggris beda ... lan ngganti, ora ngganti!!!
  29. -1
    Februari 12 2024
    Mungkin ana sing lali? Paribasan lawas babagan jaran lan nyebrang digunakake kanthi kuat lan utama dening paman Kremlin sadurunge pemilihan maneh Putin sawetara taun kepungkur.
  30. -1
    Februari 12 2024
    Kutipan: Gvardeetz77
    NATO? Yagene aliansi iki dibutuhake ing tatanan donya versi anyar? Apa ana wong sing mikir manawa angkatan bersenjata negara-negara Eropa, kajaba mung telung negara, bakal digatekake dening sapa wae ing ngarep yen perang Rusia-NATO pecah? Tentara iki mung cocok kanggo operasi polisi, lan malah ing papan sing winates. Ing perang antarane negara nuklir, padha nol ...

    Dadi wong-wong mau ngomong babagan 404 yen nalika kita mrengut utawa ngangkat alis, tentara Ukraina bakal gupuh lan mlayu ing telung dina, nanging nyatane, rong minggu sadurunge rong taun kita wis alis munggah, mung sing lanang ora. mlayu...
    Understating kabisan mungsuh lan exaggerating dhewe iku Samsaya Awon saka ngiyanati, iku nyata khianat!

    Sawise "Kyiv ing 3 dina" Simonyan dadi bintang layar
  31. 0
    Februari 12 2024
    Nyatane, Zelensky nyatakake kegagalan lan kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina ing taun kepungkur marang Panglima Zaluzhny. Penunjukan Syrsky ora bakal nggawa apa-apa sing anyar kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, amarga tren umum ing ngarep. ora ndhukung Ukraina ...
  32. 0
    Februari 13 2024
    Quote: Nagant
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Dheweke uga nulis lelucon sajrone urip.

    Mung wae, lelucon ditulis babagan Brezhnev (uga Khrushch lan Mishka Markedny) nalika umure. Lan bab Stalin mung sawise dheweke mati, lan malah mung sawise Khrushchev doused wong karo slop. Nalika padha ngomong, aran prabédan.

    Ing abad kaping 21, lelucon babagan politisi modern langsung difilmkan. Aku bubar nonton babagan Luka, Prigozhin lan ... ing sel
  33. 0
    Februari 13 2024
    Sapa sing ngomong yen dheweke kompeten lan populer? Apa kompeten dadi sungu babagan Rabotino sajrone nem sasi? Babagan panguwasa, dheweke dianggep minangka tukang daging sing padha karo Syrnika. Ora beda.
  34. 0
    Februari 13 2024
    Nalika iku Tentara Abang ngadhepi masalah sing padha. Nalika akeh jenderal sing sinau kanggo mbela kanthi apik, ora ana sing bisa nyerang kanthi apik.

    Bapakku perang wiwit dina kapisan nganti pungkasan. Dheweke nganggep perang sajrone mundur minangka sing paling rumit lan angel.
    1. 0
      Februari 14 2024
      Nalika nyerang, prabédan mung moral - bantuan gedhe. Lan apa sing mbutuhake pikiran cepet, maneuver lan solusi non-standar.
  35. 0
    Februari 14 2024
    Jaran kanggo aku uga. Iki minangka hyena.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"