Pira regane Geranium?

82
Pira regane Geranium?
"Geranium-2" nyedhaki target. Foto dening AFP


Wiwit musim gugur taun 2022, tentara Rusia nggunakake kendharaan udara kamikaze tanpa awak saka jinis Geranium-2 ing Operasi Khusus kanggo nglindhungi Donbass. Teknik iki lan aplikasi sing sukses langsung narik kawigaten para pers lan spesialis manca. Dheweke nyoba nemtokake asal usul UAV anyar, fitur produksi, uga biaya produk serial lan ekonomi panggunaan pertempuran.



Versi pisanan


Versi pisanan saka asal lan rega Rusia "Geranium-2" wis muncul ing September-Oktober 2022, sakcepete sawise wiwitan digunakake. Adhedhasar tampilan produk kasebut lan karakteristik puing-puing sing ditemokake sawise serangan, negara manca nyimpulake yen UAV iki asal saka Iran. Dianggep manawa "Geran-2" minangka versi ganti jeneng utawa versi lokal saka produk "Shahed-136", sing dikembangake ing Iran.

Ing luar negeri, padha langsung nyoba kanggo netepke potensial technical saka UAV Russian anyar lan fitur ekonomi. Amarga kekurangan data sing akurat, macem-macem versi lan perkiraan wis diusulake. Versi, miturut rega serial "Gerani-2" ing tingkat 20 ewu dolar AS, wis nyebar.

Dianggep manawa biaya winates saka produk kasebut ngidini tentara Rusia tuku kanthi massal lan digunakake kanthi aktif. Ing musim gugur 2022, puluhan gaman bisa digunakake bebarengan ing serangan massal ing infrastruktur militer lan dual. drone lan jumlah senjata rudal sing padha. Yen Geranium luwih larang tinimbang kira-kira 20 ewu, ngatur serangan kasebut bakal luwih angel, yen ora mokal.


Nyoba kanggo njupuk mudhun "Geran" karo tangan cilik gaman. Foto Telegram / Sashakots

Miturut data anyar


Serangan ing target Ukrainia nggunakake Geranium-2 wis suwe dadi biasa lan ora narik perhatian sing padha. Nanging, wong ing luar negeri terus kasengsem karo drone kasebut lan nyoba golek informasi anyar. Bubar, informasi anyar saka jinis iki muncul ing sumber manca.

Kacarita, salah sawijining klompok hacker asing bisa hack sumber daya perusahaan Iran sing kerja sama karo Rusia, lan entuk dokumen babagan penjualan lan produksi gabungan serangan UAV. Dokumen lan presentasi sing diterbitake nuduhake masalah organisasi, sawetara rencana, lsp. Kajaba iku, biaya produksi drone serial diwenehake.

Manungsa waé kudu dibayar menyang asal usul dokumen sing diterbitake. Ora jelas apa dheweke nyata lan apa bisa nggambarake kahanan sing nyata. Ora bisa dikalahake yen kita ngomong babagan "operasi informasi" lan injeksi data dening layanan intelijen asing. Kanggo tujuan apa sing ditindakake iki minangka pitakonan gedhe.

Materi sing diterbitake nyatakake yen pihak Iran wiwitane nyetel rega 375 ewu dolar AS (kira-kira 23 yuta rubel) kanggo saben UAV Shahed-136 / Geranium-2 produksi. Sajrone negosiasi luwih lanjut, biaya peralatan kasebut mudhun. Dadi, kanthi ukuran seri 2 ewu unit. rega siji produk suda kanggo 290 ewu (18 yuta rubles). Seri kaping telu luwih gedhe menehi rega 190 ewu dolar - 12 yuta rubel. Lokalisasi produksi lengkap ing situs Rusia bakal nyuda rega nganti 48,8 ewu dolar utawa 3 yuta rubel.

Bubar kasebut dilaporake yen tentara Rusia ngembangake UAV liyane, padha karo Geran-2, nanging kanthi ciri dhewe. Maneh, dheweke dianggep asale saka Iran. Miturut kertas saka peretas, drone jet Shahed-238, padha karo Geranium-2, regane $ 1,4 yuta lan tuku massal wis direncanakake. Piranti sing padha karo sistem panuntun optik-elektronik regane $ 900 ewu.


Asil karusakan saka obyek UAV Geran-2. Foto Telegram / Dambiev

Perkiraan lawas lan data anyar babagan biaya drum Geranium beda-beda miturut urutan gedhene. Alasan kanggo iki umume jelas. Versi babagan biaya drone ing $ 20 ewu mung spekulatif lan ora adhedhasar fakta. Saiki dheweke nawakake dokumen sing mesthine nyata kanthi informasi saka peserta langsung ing produksi. Ing wektu sing padha, palsu ora bisa ditolak - lan penulis bisa nulis nomer apa wae sing cocog karo maksude.

Ekonomi Dampak


Senadyan kabeh upaya analis manca lan tumindak sing diduga peretas, biaya nyata UAV Geranium-2 lan produk sing padha tetep ora dingerteni. Perkiraan sing kasedhiya beda-beda miturut urutan gedhene, lan ora jelas sapa sing luwih cedhak karo bebener. Nanging, ing kasus iki, kita bisa nyathet fitur utama drone serangan lan ekonomi panggunaan pertempuran.

Perkiraan maksimum biaya "Geranium-2" ing sumber manca yaiku 375 ewu dolar. Diduga produksi massal bisa nyuda rega kira-kira setengah. Ing loro kasus kasebut, UAV serangan dadi luwih murah tinimbang rudal jelajah Kaliber utawa Kh-101, uga digunakake kanggo nyerang target Ukraina. Ing wektu sing padha, tingkat kinerja drone lan misil cocog karo misi tempur sing ditugasake.

Biaya sing relatif murah saka "Geraniums" ngidini sampeyan ngatur serangan massive. Welasan produk kasebut bisa digunakake bebarengan, nargetake obyek ing sawijining wilayah utawa meh ing saindhenging Ukraina. Yen perlu, UAV dilengkapi karo senjata serangan liyane, nanging biaya serangan umume tetep murah.


Peluncur Iran kanggo UAV Shahed-136. Foto Telegram / Dambiev

Pengalaman ing operasi lan nggunakake Geranium-2 nuduhake yen siji UAV kuwi bisa nimbulaké karusakan kanggo mungsuh ngluwihi biaya, malah yen kita njupuk taksiran maksimum saka terakhir. Ing kasus iki, iku perlu kanggo njupuk menyang akun ora mung biaya obyek numpes, nanging uga jalaran saka serangan kuwi kanggo infrastruktur, angkatan bersenjata saka mungsuh, etc. Kerusakan total bisa uga luwih gedhe.

Amarga fitur desain lan karakteristik penerbangan, UAV Geran-2 minangka target sing angel kanggo pertahanan udara mungsuh. Ora kabeh senjata anti-pesawat sing kasedhiya kanggo formasi Ukrainia bisa ndeteksi target kasebut lan dijamin bakal kena. Patut, kemungkinan drone kanggo nembus pertahanan udara lan nambah target.

Yen UAV dijupuk mudhun, uga bakal nimbulaké sawetara karusakan ekonomi kanggo mungsuh. Kasunyatane yaiku jinis utama rudal anti-pesawat ing layanan karo pertahanan udara Ukrainia paling ora luwih murah tinimbang Geranium. Nyegat drone kasebut bakal luwih larang tinimbang diluncurake. Ing wektu sing padha, rezim Kiev wis adoh saka cadangan senjata anti-pesawat sing ora telas, lan para patron manca uga ngadhepi larangan nalika ngatur pasokan. Nanging, ing sabdhoning, padha bisa nimbang sing interception larang saka Geranium-2 wis bisa kanggo ngilangke losses akeh.


UAV anyar saka seri "Shahed" produksi Iran. Foto dening Iranian TV

Masalah Biaya


Iku ketok sing peralatan militèr lan gaman kudu ora mung nuduhake ciri taktis lan technical dibutuhake, nanging uga duwe rega ditrima. Biaya produksi lan operasi kudu cocog karo kemampuan finansial tentara lan tugas sing ditanggulangi. Miturut logika iki, loro desain canggih kanthi ciri paling dhuwur lan produk sing prasaja nanging murah bisa efektif lan migunani.

Drone kamikaze serangan Geran-2 lan conto liyane saka kulawarga iki wis nuduhake kabeneran pendekatan iki wiwit musim gugur 2022. Padha duwe desain prasaja lan relatif murah kanggo Pabrik, supaya padha bisa diprodhuksi ing jumlah gedhe lan aktif digunakake kanggo serangan massive.

Produksi lan panggunaan peralatan kasebut ora mbutuhake biaya khusus, nanging bisa nyebabake karusakan sing signifikan ing mungsuh - mateni fasilitas lan ing wektu sing padha nyuda arsenal senjata anti-pesawat. Ing cahya saka gol lan dislametaké saka Operasi Khusus saiki, gaman karo kapabilitas lan fitur kuwi katon migunani lan perlu. Lan kita kudu nyana yen serangan nggunakake Geranium bakal terus.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

82 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Februari 11 2024
    Masalah rega ora nate dijlentrehake)))) mesthi, ekonomi penting, ing ngendi kita bakal tanpa. Nanging ing kene pitakonan luwih akeh babagan kabutuhan, yen UAV iki penting lan bakal diprodhuksi.
    1. +3
      Februari 11 2024
      Kutipan: Ovsigovets
      Masalah rega durung dijlentrehake)))
      Ing matématika ana bagean kaya "ketimpangan". Ing artikel iki, penulis ngoperasikake konsep matematika iki, yaiku, dheweke terus-terusan mbandhingake total biaya peluncuran rudal karo biaya obyek sing kena pengaruh + biaya peluncuran rudal pertahanan udara. Yen jumlah karusakan total mungsuh ngluwihi jumlah peluncuran rudal, mula kabeh katon normal, yaiku, mungsuh dikurangi dadi jumlah sing luwih gedhe lan dhuwit sing dibuwang kanggo peluncuran rudal dibenerake. mung.
      1. +1
        Februari 11 2024
        Dadi iki bisa dingerteni)))) nanging apa judhule))))) lan babagan kemanfaatan, aku nulis luwih ringkes lan luwih gampang ing kiriman pertamaku
        1. +3
          Februari 11 2024
          Kutipan: Ovsigovets
          tapi judule opo)))))
          Dadi judhul, kaya biasane lan kaya wong liya, mung nggumunake, yen ora, sawetara wong bakal entuk umpan kanggo maca artikel kasebut ... Iki minangka praktik umum lan umum banget saiki, aku rumangsa ora pantes yen diganggu. penulis babagan iki.
          1. +1
            Februari 11 2024
            Kayane penulis saka planet liya. Ing basis saka UAV iki engine, kaya liyane. Ora diprodhuksi ing Rusia nganti saiki. Kabeh liyane iku Penny. Akurasi sistem posisi yaiku 1,5 meter, ditambah karo akurasi sistem kontrol. UAV, tanpa umpan balik, diluncurake adoh lan ngarep-arep bakal mabur persis ing rute kasebut lan tekan koordinat sing dilebokake nalika njaga profil penerbangan sing ditemtokake. Sing terakhir diwenehake dening altimeter, paling mungkin barometrik, bisa uga digabung. Sistem kontrol minangka otonom primitif kanthi koreksi, ditambah panrima Glonass-M standar. Mesin murah nggawe swara sing nggegirisi; siji mung bisa ngimpi mesin Jepang sing bisu, kaya ing moped. UAV ora luwih larang tinimbang US Krasnopol-D, udakara 70 ewu dolar ing jaman kepungkur ...
            1. -1
              Februari 11 2024
              Kutipan: Vitov
              Ing basis saka UAV iki engine, kaya liyane. Ora diprodhuksi ing Rusia nganti saiki. Kabeh liyane iku Penny.

              Apa bakal karo dheweke? Wong Iran nggawe mesin loro-stroke sing bisa digunakake kanthi wektu mlaku 3-4 jam kanthi rega 600 dolar, kaya sing dakelingake. Apa sampeyan mikir sistem kontrol, drive setir lan sistem inersia luwih murah?
              1. 0
                Februari 11 2024
                Marang iki kanggo manufaktur UAV Orion-Pacer. Dheweke pancen ora ngasilake UAV sajrone 2 taun amarga ora ana mesin ... Sing larang yaiku sing ora ana lan ora ana sing bisa diganti yen perlu.
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  Mung amarga mesin? Padha duwe kabeh liya, nanging padha ora bisa tuku mesin Austria kanggo satus ewu dolar? Lan padha duwe GOES dhewe, lan komputer ing Papan, lan Sepur sensor, lan servos? Ayo wong Iran ditakoni, dheweke tuku mesin kasebut liwat China tanpa masalah.
                  1. KCA
                    0
                    Februari 12 2024
                    Kanggo produksi elektronik, kita tuku kabeh tanduran saka KTRV, ing ngendi komponen dituku, aku ora ngerti, paling kamungkinan ing China, kaya meh kabeh donya.
                    1. 0
                      Februari 12 2024
                      Inggih, pitakonan punika carane massively padha bisa gawé ana. Aku curiga yen dudu mesin sing dadi tahap sing mbatesi; dipasang ing saben peternakan jagung Barat sing kapindho lan murah dibandhingake karo drone kasebut. Satus ewu dolar ing bayraktar kanggo 5-7 lyam mung sawetara persen.
                2. KCA
                  0
                  Februari 12 2024
                  Orion diprodhuksi lan digunakake, aku ora ngerti carane karo produksi Sirius, nanging paling padha mabur watara 5 kilometer saka tanduran, ana video, padha njupuk pesawat saka jendhela mobil, Aku dikenali panggonan tanpa sembarang. masalah
      2. + 10
        Februari 11 2024
        penulis ... terus-terusan mbandhingake total biaya peluncuran rudal karo biaya obyek sing kena pengaruh + biaya peluncuran rudal pertahanan udara.

        dheweke ora mbandhingake babar pisan. Aku pengin menehi conto biaya rudal pertahanan udara. Nanging iki uga ora. Katon yen penulis dhewe kasengsem karo pira regane Geranium, mula dheweke katon menyang komunitas "VO" kanthi proposal kanggo mbukak diskusi babagan topik iki :))
        Lha, kira-kira manca 20 ewu iku cukup objektif. Yen wong-wong Persia ngowahi urutan gedhene, banjur padha anget tangane kanthi apik ing keputusasaan kita. Ora ana apa-apa bab Geranium sing ndadekake biaya luwih saka mobil. IMHO. Yen kita ngomong khusus babagan piranti kasebut, dudu babagan kompleks kasebut.
        PS Situs iki alon banget nalika aku ngetik!
        1. +1
          Februari 11 2024
          Kutipan: MBRShB
          Ora ana apa-apa ing Geranium sing nggawe biaya luwih saka mobil

          Lan ana apa-apa worth iku ana. Mbokmenawa, mesin, kang, lagi ngomong, meh saka moped, lan mbok menawa uga pesawat saka microcircuits wis sawetara Nilai. nglirik
          1. 0
            Februari 11 2024
            paradoks .... ana apa-apa worth iku, nanging iku worth iku.
        2. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: MBRShB
          PS Situs iki alon banget nalika aku ngetik!

          Ketik editor teks apa wae, salin lan tempel.
          1. +1
            Februari 11 2024
            litium17 Kasunyatane yaiku inhibisi sing kuat iki muncul ing dina liyane, bisa uga wingi. Sadurunge iki luwih utawa kurang ditrima.
            Kajaba iku, luwih akeh teks sing sampeyan ketik, mula saya alon-alon. Lan kadhangkala pengiriman beku, nanging iki wis kedadeyan sadurunge.
            1. +2
              Februari 11 2024
              Iku padha kanggo kula ... lan, kaya aku ngerti, ana mriksa supaya padha ora menehi metu apa-apa! Iki katon sanalika sawise situs dianyari. Bisa dianggep manawa struktur serius wis digunakake ing situs iki!
            2. +2
              Februari 11 2024
              Kutipan: MBRShB
              Lithium17 Bab iku rem kuwat iki muncul dina liyane, bisa uga wingi. Sadurunge iki luwih utawa kurang ditrima.

              Ora wingi, nanging sawetara minggu, wis, utawa mungkin sadurungé, sawise situs dianyari.
              Kutipan: MBRShB
              Kajaba iku, luwih akeh teks sing sampeyan ketik, mula saya alon-alon.

              Iku padha. Iku ngganggu.
              Versi, miturut rega serial "Gerani-2" ing tingkat 20 ewu dolar AS, wis nyebar.

              Rega kasebut cetha banget.
        3. +1
          Februari 11 2024
          wah! Aku duwe padha. Mung bubar aku nganyari laptop lawas kanthi ngganti hard drive, RAM lan OS. Aku wis wiwit nyalahke sistem. Sanajan ora wiwit alon-alon, nanging sawise sawetara wektu. Saiki aku ngetik teks lan ora ana masalah, nanging sawise setengah jam.....
        4. +8
          Februari 11 2024
          PS Situs iki alon banget nalika aku ngetik!


          Apa sampeyan pengin, server ing AS. Minangka befits situs patriotik. wassat
          https://yapl.ru/geo/topwar.ru/
        5. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: MBRShB
          Lha, kira-kira 20 ewu perkiraan manca cukup objektif.

          Wong Iran nyebutake angka kasebut ing dokumenne pirang-pirang taun kepungkur. Lan pengadaan umume minangka masalah sing rumit, sepira regane para penjual, apa jenis kickback kanggo para negosiator lan apa ana siji - misteri
        6. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: MBRShB
          Aku kira-kira manca 20 ewu iku cukup obyektif. Yen wong Persia ngowahi urutan gedhene luwih akeh, mula dheweke anget tangane amarga ora duwe pangarep-arep.

          Aku ora mikir padha nyuwil sing akeh. Kanthi rega biaya kira-kira $ 10 (utawa malah luwih murah), rega kanggo kita bisa dadi $ 000, nanging ora $ 50, yaiku biaya "Kaliber", sing nduweni kecepatan transonik lan hulu ledak sing 000 kaping luwih abot.
        7. 0
          Februari 11 2024
          PS Situs iki alon banget nalika aku ngetik!

          Ketik teks ing file notepad prasaja. Banjur
          copy paste
      3. +1
        Februari 12 2024
        Penulis iki mung nyoba kanggo mbenerake biaya dhuwur saka siji drone, padha karo siji mobil penumpang. Apa ora padha emas? Apa bisa dadi terkenal malah ing elektronik?
    2. +2
      Februari 11 2024
      Kutipan: Ovsigovets
      Masalah rega durung dijlentrehake.

      Punika maksimum saka sumber manca:
      Perkiraan maksimum biaya "Geranium-2" ing sumber manca yaiku 375 ewu dolar.

      Iki 34 rubel ing kurs saiki ...
      Iki 17 sedan prayoga utawa 4 "daya kuda" Cruzaks ...
      Ana sing salah ing omah iki Chemezov (utawa wong liya).
      Miturut karakteristik kasebut, regane ora kudu ngluwihi 4 rubel ...
      Lan pancen isin yen nyebutake dolar ing departemen iki ...
      1. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka: ROSS 42
        Iki 17 sedan prayoga utawa 4 "daya kuda" Cruzaks ...

        Lan ing mopeds nomer dadi atusan.
        1. +3
          Februari 11 2024
          Kutipan: Mordvin 3
          Lan ing mopeds nomer dadi atusan.

          Persis!!! Lan ana sing dipanggonke piye wae ...
          Apa pimpinan ing kono umume ngerti rega barang lan jasa, utawa wis ngrusak sosialisme kita supaya bisa urip ing kapitalisme dhewe?
          1. +3
            Februari 11 2024
            Kutipan saka: ROSS 42
            Ana ing manual padha umume menowo karo prices barang

            Yen sampeyan ngelingi carane Putin tuku kanca Erdogan es krim kanggo 5 ewu, lan menehi owah-owahan kanggo Manturov kanggo pangembangan aviation, banjur kanggo wong prices barang iku windfall peteng.
            1. +3
              Februari 11 2024
              lan menehi owah-owahan kanggo Manturov kanggo pangembangan aviation,
              Dideleng saka dana kantor kita, owah-owahan wis rampung, kita ngenteni tuku es krim sabanjure.
      2. -1
        Februari 11 2024
        Aku ora bakal percaya karo tag rega sing diumumake ..... lan saka sumber manca aku mung bakal percaya pabrikan Iran)))
    3. +3
      Februari 11 2024
      Pitakonan rega, adhedhasar biaya motor, kira-kira $ 500, elektronik isih regane $ 200-700, biaya omah, baling-baling $ 1000 +/-, lan + bahan peledak, $ 300 lan optik kalebu kanthi kapisah. , uga, ing ngendi wae udakara 1500 - $ 2300 lan kira-kira 5 ewu dolar, uga, aku ora mikir yen luwih larang
      1. KCA
        0
        Februari 12 2024
        Kanggo $ 500 sampeyan bisa tuku moped sing anyar lan nyopot mesin saka wong-wong mau; ing wektu Moskow regane saka $ 800, liyane bisa didol, lan sampeyan uga bisa pindhah +
    4. +1
      Februari 12 2024
      Kulon ngetung biaya geranium saka petungan produksi lan tumbas ing omah, mula regane dhuwur banget. Biaya nyata ora bisa ngluwihi rong yuta rubel. Biaya drone kanthi sumber daya winates lan internal. mesin pembakaran ora bisa luwih larang tinimbang mobil produksi, kang tegese kita katon ing VAZ lan pracaya rega saka 600 ewu kanggo 2 yuta rubles.
      Aku, mesthi, ora akuntan saka RF Kamentrian Pertahanan, nanging aku sing sawetara rega bisa luwih murah AM5RICANS dianggep 1 cangkang Excalibur saka $150k, banjur sak produksi massal padha janji bakal ngurangi rega kanggo 70. biaya konsumsi rata-rata 10 kaping luwih dhuwur tinimbang karo kita, lan considering sing kita tuku ora kanggo dolar, nanging kanggo rubles, iku Luwih khayal kanggo nggawa rega kanggo dollar.
  2. -1
    Februari 11 2024
    Ukraina ora kasengsem ing masalah rega rudal pertahanan udara, amarga padha mung lack produksi. pengemis njaluk roket lan ora mbayar apa-apa. Produsen Barat, sejajar karo nyediakake rudal kanggo para pengemis sing ora duwe omah, ing wektu sing padha nyoba ing pertempuran nyata.
    1. +2
      Februari 11 2024
      Mesthi, Ukraina kasengsem ing rega rudal nimbali udhara lan, ing umum, kabeh sing West nyedhiyani karo.
      Amarga Barat ngoperasikake babagan biaya senjata sing diwenehake.
      Lan bakal luwih apik kanggo Ukraina yen rudal kanggo Patriot biaya (exaggerating) 100 dolar, lan ora 3 yuta dolar. Mung amarga Kulon bakal nyuplai misil kaping pirang-pirang. Utawa aku bakal nang mergo ing prabédan ing biaya.
      1. bar
        0
        Februari 11 2024
        Sanajan "patriot" gratis, Ukraina ora bakal nampa maneh. Ora ana endi wae kanggo entuk luwih saka sing wis diwenehake, kajaba padha nguras pertahanan udara dhewe. Nggawe teknologi ora nyithak potongan kertas.
        1. +1
          Februari 11 2024
          Ora ana endi wae kanggo entuk luwih saka sing wis diwenehake, kajaba padha nguras pertahanan udara dhewe

          Amerika Serikat lan liya-liyane wis bocor pertahanan udara dhewe, nyedhiyakake apa sing wis diwenehake menyang Ukraina.
          Aku ragu banget yen ing Amerika Serikat nganti 2022 dheweke nggawe instalasi pertahanan udara lan misil kanggo dheweke lan disimpen ing gudang "Kanggo Ukraina".
          Apa sing ditransfer teka saka cadangan kanggo awake dhewe utawa saka kasedhiyan.
          Lan kanggo "ora ana ngendi wae kanggo entuk" - uga, iku ora bener. :) Amerika Serikat duwe kira-kira limang ewu patriot ing layanan ing saindenging jagad. Iki ora kalebu sing diprodhuksi lan dilebokake ing cadangan lan sing diprodhuksi lan didol menyang negara liya.
          Lan, mesthi, akeh rudal sing ditembakake.

          Mulane, yen Amerika Serikat pancene pengin, iku bakal nyedhiyani akèh Komplek lan nomer ageng pluru kanggo wong-wong mau. Kang, dening cara, Zelya lan komandan "gedhe" liyane saka Ukraina terus-terusan ngomong.

          Masalah kanggo Ukraina yaiku Amerika Serikat ora pengin nyedhiyakake senjata sing larang. Amarga padha wedi marang anti-iklan lan bocor, pisanan, lan kapindho, Amerika Serikat ora duwe tujuan sing jelas ing perang iki. Lan tujuan Ukraina kaya "tekan wates 91" jelas sanajan Biden ora ana gunane.
  3. +2
    Februari 11 2024
    . Zero informasi migunani.
  4. 0
    Februari 11 2024
    Aku seneng banget karo frasa iki:
    Produksi lan panggunaan peralatan kasebut ora mbutuhake biaya khusus.

    Apa, jujur?
  5. +2
    Februari 11 2024
    1. Rega "Geranium" durung diumumake. Ya, iku bisa dingerteni; durung dijenengi kanthi resmi ing Federasi Rusia. Biasane ing Internet padha nulis babagan 20K-50K dolar.
    2. Nalika mikir babagan ekonomi, penulis kelalen nyebutake jumlah "geranium" sing dibuwang. Menapa malih, yen sadurunge padha ditembak mudhun mung dening pluru, kang, kaya iku, ing sih saka sudut pandang ekonomi, banjur kanggo taun saiki ing Ukraina ana "Cheetahs" lan liyane + kelompok maneuverable karo mesin. bedhil. Kang radikal malih nyuda biaya njupuk mudhun. Umumé, Geranium ora bisa dianggep super efektif yen numpes tank. Amarga kita lali yen akeh Geranium sing durung teka. Utawa kenek target sing salah. Utawa dheweke tekan panggonan sing bener, nanging Angkatan Bersenjata Ukraina wis lunga ing kana. Utawa liyane.

    Mulane, yen kita ngomong babagan ekonomi, kita kudu ngetung biaya lan efek saka "volley".
    Contone: 10 Geraniums dirilis. 6 dijupuk mudhun, 2 kenek garage karo telung H1 Hummers. 1 kenek kandhang ngendi telung perwira VSU padha lungguh, 1 numpes support line daya.
    Rega = 10 * 50K == 500K USD
    Upaya = 3 * 120K + 3 * 80K + 1 * 25K = 625K.
    Iku bakal katon apik, padha menang dening minangka akeh minangka 125K dolar. Nanging! Saiki kita kudu mbusak saka efforts rega apa West Penyetor - hummers. Lan ora bakal dadi gedhe.

    Mesthi, ana akeh efek sisih, kayata biaya kanggo pangiriman, angel kanggo ngukur impact ing moral saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan ing kepinginan West kanggo terus bantuan, biaya saka karya Kamentrian lokal. Kahanan Darurat, lan liya-liyane.
    1. -2
      Februari 11 2024
      Statistik efisiensi mung bisa diitung dening Staf Umum; padha ngerti pira sing diluncurake lan pira sing mabur. Miturut statistik, padha mbokmenawa njupuk mudhun luwih saka padha dibukak. Inggih, ing Staff Umum padha milih target. Yen diluncurake geranium ing terminal gandum, apa karusakan sing bakal ditindakake? Iku logis yen ing refinery, mesthi mbayar, nanging yen ana ing stasiun radar ing wilayah Kharkov, lan padha ora kenek, iku mesthi ora.
      1. +1
        Februari 11 2024
        >> Yen padha miwiti geraniums ing terminal gandum, apa karusakan bakal nindakake?
        Inggih, sampeyan bisa ngira biaya konstruksi + biaya ndandani.
        Nanging aku luwih yakin manawa ora ana sing nindakake iki. Dadi ... meh padha weruh yen kita nyebabake karusakan luwih akeh tinimbang sing bisa ditindakake dening ekonomi Ukrainia. Inggih, oke, kita kudu terus, banjur.

        Statistik efisiensi mung bisa diwilang dening Staf Umum; padha ngerti pira sing diluncurake lan pira sing mabur.

        Kanggo sawetara alasan, aku mikir yen tembung "mbokmenawa" kudu ditambahake ing frasa sampeyan. :) Mripat kita sing bisa ndeleng kabeh ora bisa ndeleng kabeh.
        1. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan saka Denis812
          Kanggo sawetara alasan, aku mikir yen tembung "mbokmenawa" kudu ditambahake ing frasa sampeyan. :) Mripat kita sing bisa ndeleng kabeh ora bisa ndeleng kabeh.

          Ya, paling ora ngerti jumlah sing diluncurake ing target, lan yen target kasebut utuh, ora ana sing kena. Utawa padha ngluncurake rong perkara, rong depot minyak kobong. Nanging kita mung duwe dongeng Ukrainia sing 70 geraniums dibukak ing saperangan jam lan padha dijupuk mudhun 65, nuduhake wreckage mung loro geraniums ing sawetara titik-blank nang endi wae ing kutha. Kita ora bisa nggawe kesimpulan saka iki, kita bisa wuta utawa wuta, gumantung saka karakter kita dhewe
          1. 0
            Februari 11 2024
            padha ngerti ing paling carane akeh padha dibukak ing target, lan yen target iku utuh, iku tegese boten hit

            Kepiye carane ngerti yen target kasebut utuh utawa ora? Karet gelang dipasang - target utuh - ora.

            Utawa padha ngluncurake rong perkara, rong depot minyak kobong

            Utawa loro fasilitas panyimpenan lenga.
            utawa 2 * X tank farms.
            Utawa liyane sing ora jelas.
            1. 0
              Februari 11 2024
              Kutipan saka Denis812
              Kepiye carane ngerti yen target kasebut utuh utawa ora? Karet gelang dipasang - target utuh - ora.

              Inggih, kita isih duwe satelit, kita bisa ndeleng yen target wis dadi ireng
              1. 0
                Februari 12 2024
                Yen fasilitas panyimpenan lenga utawa pom bensin - ya, kabeh gampang. Aku nyawang lan weruh.
                Mung iki gol piecemeal.
                Apa yen asrama kanggo militan utawa hotel? Aku ndeleng lan weruh yen dheweke kenek, kayane wis numpes. Satelit ora bakal ujar manawa ana wong sing tiwas ing kana utawa ora. Iki mung intelijen manungsa. Ora ana cara liya.
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Inggih, miturut pengaturan, ya, mung liwat agen utawa yen wong ing Internet Ukraina wiwit nangis.
  6. +7
    Februari 11 2024
    Pitakonan liyane muncul: kenapa kita ora duwe produk kasebut, mula dituku saka Iran. Durung nyoba ing Bangladesh. Kayane ana wong sing ora ana ing papan lan nyuda pasokan senjata modern kanggo tentara kita, luwih saka 85%, kaya sing dikandhakake Shoigu.
    1. +2
      Februari 11 2024
      amarga ing Inggris sampeyan ora bisa ngresiki bedhil karo bata
    2. bar
      0
      Februari 11 2024
      Quote: Plowman
      Pitakonan liyane muncul: kenapa kita ora duwe produk kasebut, mula dituku saka Iran.

      Amarga doktrin kita beda karo piwulang Iran. Kita mbangun triad nuklir lan pesawat tempur kanggo perang karo Kulon global. Nanging drone luwih migunani kanggo Iran ing perselisihan kutha cilik karo Israel.
      1. +5
        Februari 11 2024
        Kutipan saka bar
        Amarga doktrin kita beda karo piwulang Iran. Kita mbangun triad nuklir lan pesawat tempur kanggo perang karo Kulon global.

        Lan ing wektu sing padha, ing sajarah modern Rusia, kita nindakake konflik militer kaping lima ora karo Kulon global.
        1. bar
          0
          Februari 13 2024
          Miturut pendapat sampeyan, perang ing Ukraina ora karo Kulon global?
          1. 0
            Februari 13 2024
            Kutipan saka bar
            Miturut pendapat sampeyan, perang ing Ukraina ora karo Kulon global?

            Ora Ana
            1. bar
              0
              Februari 13 2024
              Oke, ora ana pitakonan maneh
      2. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka bar
        Kita mbangun triad nuklir lan pesawat tempur kanggo perang karo Kulon global.

        Iku bakal menarik kanggo ngerti, mesthi, apa sampeyan wis siyap kanggo iki. Hangar bisa uga dibangun kanggo pesawat sing bisa tahan bledosan nuklir.
        1. bar
          0
          Februari 13 2024
          Napa pitakonan iki? Sawise kabeh, ketoke sampeyan ora pracaya ing Sarmatians / daggers / vanguards lan "kartun" liyane?
          1. 0
            Februari 13 2024
            Aku ora ngandel yen ana testikel. Lan perang karo NATO ora mung ngirim roti vigorous lan iku, nanging uga nyilikake jalaran saka respon, lan perang sawise ijol-ijolan pisanan. Aku kuwatir yen negara sing siap perang karo NATO ora siap nglawan Ukraina. Iku kaya ngomong yen wong sing bisa nglawan bruwang nganggo tangane meh ora bisa ngalahake bocah umur 12 taun nalika gelut.
            1. bar
              0
              Februari 13 2024
              Kutipan saka alexoff
              Aku ora percoyo

              Nah, iku uga argumen ...
              1. 0
                Februari 14 2024
                Argumentasi didhukung dening fakta. Sajrone wektu kasebut, nol jenderal, pejabat utawa propagandis Ukraina mati. Apa jenis Amerika kita ngomong bab?
  7. -1
    Februari 11 2024
    Kutipan saka Denis812
    Ukraina kasengsem ing rega rudal pertahanan udara lan, umume, kabeh sing diwenehake dening Kulon.

    Iku misale jek kula sing iki misconception, nyatane, ndhukung West biaya sacoro prakteke ora - iku ora angel kanggo "tarik" luwih dhuwit kanggo mbayar persediaan militèr - kabeh kangelan mung kanggo mestekake senator lan congressmen dhewe lan ing sarujuk. ing jumlah final dikirim menyang Hoch. Lamas
    1. bar
      +2
      Februari 11 2024
      Iku misale jek kula sing kabeh kangelan dumunung ing ngowahi bêsik dicithak kertas menyang hardware nyata. Ekonomi keuangan sing mundhak ora padha karo ekonomi nyata
  8. +2
    Februari 11 2024
    Materi sing diterbitake nyatakake yen pihak Iran wiwitane nyetel rega 375 ewu dolar AS (kira-kira 23 yuta rubel) kanggo saben UAV Shahed-136 / Geranium-2 produksi. Sajrone negosiasi luwih lanjut, biaya peralatan kasebut mudhun. Dadi, kanthi ukuran seri 2 ewu unit. rega siji produk suda kanggo 290 ewu (18 yuta rubles). Seri kaping telu luwih gedhe menehi rega 190 ewu dolar - 12 yuta rubel. Lokalisasi produksi lengkap ing situs Rusia bakal nyuda rega nganti 48,8 ewu dolar utawa 3 yuta rubel.


    Aku nomer padha karo bebener. Yen Shahed regane $20 ewu, i.e. gampang kanggo Pabrik, analog Ukrainia bakal teka kanggo kita dawa ago, nanging UAVs Ukrainia nindakake muatan Ngartekno cilik.

    PS Ditilik saka kurs dolar (62 rubel), data kasebut bocor ora luwih saka Desember 2022. Saiki dolar 91, rega rubel saka Drone Iran lan komponen kanggo impor abu-abu wis tambah.
  9. -1
    Februari 11 2024
    Kene kita kudu nerusake saka carane akeh urip manungsa disimpen minangka asil saka karusakan saka obyek worth. Larang utawa murah, pitakonan babagan rega produk dadi latar mburi yen produk iki bisa ngrampungake tugas-tugase nganti siji gelar utawa liyane. Yen padha karo petungan kuwi padha nyoba kanggo mangerteni carane akeh dhuwit kita duwe cukup, banjur wong mau Sampeyan kudu eling sing Rusia wis meh telas sumber daya, loro materi lan financial.
  10. +4
    Februari 11 2024
    Miturut kertas saka peretas, drone jet Shahed-238, padha karo Geranium-2, regane $ 1,4 yuta lan tuku massal wis direncanakake.


    Micro FAU-1 ing rega Kaliber, nanging karo bagean digunakake. 10 kaping luwih cilik, produk banget diragukan.
  11. 0
    Februari 11 2024
    Nalika ing negara bagian utawa ing Jerman, Kementerian Pertahanan kepengin nampa senjata anyar, apa kabeh syarat kasebut diterbitake ing sumber terbuka?
    Iki apa ... Kita terus-terusan nerbitake tender kanggo tuku, pasokan, lan pangembangan.
    Ana uga tender kanggo industri pertahanan, nanging ditutup.
    Piye kabare? Apa dheweke uga ditutup? Utawa sapa sing menehi sing paling apik bakal nampa dhuwit saka militer?
  12. 0
    Februari 11 2024
    Penalaran adhedhasar analisis sing ditindakake dening sapa sing ngerti lan kanggo sapa sing ngerti. Omong kosong nganggur. Aku rega 20 t.d. iku salah siji nyata utawa sethitik overpriced. Nanging iki ora njupuk menyang akun warheads. A geranium tanpa warhead ateges dolanan karo motor. Ora ana sing rumit ing kana. Plus iku cetha release massa.
  13. +1
    Februari 11 2024
    Ngobrol. Mung sawetara nomer, Aku samesthine luwih saka artikel karo judhul kuwi, paling risak saka "Geranium" dening komponen karo kira-kira biaya saben.
  14. 0
    Februari 11 2024
    Lan minangka pilihan kanggo nggunakake massive saka decoys lan gangguan. Saperangan atus potongan sekaligus, ing sangisore sewu
  15. 0
    Februari 11 2024
    Inggih, asil paling penting saka nggunakake geraniums iku saiki nunggang moped ing Ukraina wis reprehensible. Reaksi banget campuran saka populasi kanggo swara mesin moped. Malah bocah-bocah sekolah ditaleni ing cagak lan numpak moped ing wayah wengi.
    1. 0
      Februari 11 2024
      Oh, kita bisa nindakake iku. Lan pengendara motor!
  16. 0
    Februari 11 2024
    Kepiye carane Geranium iki mabur ing Ukraina? Lan yen sampeyan mateni GPS, geranium dadi tumpukan logam kethokan sing ora ana guna lan bakal tiba nang endi wae ing alas!
    1. 0
      Februari 12 2024
      Yen sampeyan mateni GPS, meh kabeh peralatan Barat sing sombong bakal dadi tumpukan logam kethokan sing ora ana gunane.
  17. +1
    Februari 11 2024
    Lho, kok regane iki? $ 370 kanggo piston sing bisa digunakake? Lucu.
    1. 0
      Februari 11 2024
      Wong Tionghoa rada mundhak regane...Pasar mutusake. Mesin Bensin Drone MD550 37kw 50HP Mesin Uav kanggo Mesin Drone Pesawat Jarak Jauh Motor Baling-Baling Pesawat Pribadi
      Rega FOB: US $ 13,580.00 / Piece
      Min. Order: 1 Piece. Plus logistik, sistem kontrol, airframe (ora karbon), drive, akselerator lan perakitan. Ketoke liyane nganti 370 ewu ijo - baling-baling kayu antik (bisa uga kayu ireng utawa backout ...) lan instalasi tliti vintage TNT ing warhead ing airframe ...:-). Nanging, sumber informasi sing diimpor babagan atusan ewu tanduran ijo nyebabake salah informasi ...:-)
  18. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan: belovvladimir
    sekitar 5 ewu dolar,

    Sampeyan njupuk pendekatan sing gampang banget kanggo nyetel rega produk,
    adhedhasar biaya komponen.
    Pie daging regane 50 rubel. Tes ana kanggo 2 rubel. Daging cincang kanggo 3 rubel.
    Ternyata 5 rubel. Iku meh nyata. Ngendi 50 rubel teka saka pie?
    Oke, kita tuku komponen.
    Transportasi, unloading, warehousing, keamanan, accounting.
    mbayar.
    Gudang - papan, pemanasan, listrik, keamanan.
    mbayar.
    Workshop - papan, pemanas, listrik, keamanan, personel,
    komunikasi, assembly-debugging, marking-packaging.
    mbayar.
    Akuntansi, kabeh jinis pajak (mung kanggo upah: supaya wong
    nampa 100 rubel saka akun, 143 rubel menyang pajak),
    SDM, perlindungan tenaga kerja, geni, epidemiologis, sertifikasi kabeh.
    mbayar.
    A Bunch saka dokumentasi ing 44-FZ, State Defense Order, acceptance militèr.
    mbayar.

    Sayange ora tau weruh kepala dinas perhubungan...

    Iki pai kanggo sampeyan ... karo geraniums.
  19. 0
    Februari 12 2024
    Mulane, yen kita ngomong babagan ekonomi, kita kudu ngetung biaya lan efek saka "volley".
    Contone: 10 Geraniums dirilis. 6 dijupuk mudhun, 2 kenek garage karo telung H1 Hummers. 1 kenek kandhang ngendi telung perwira VSU padha lungguh, 1 numpes support line daya.
    Rega = 10 * 50K == 500K USD
    Upaya = 3 * 120K + 3 * 80K + 1 * 25K = 625K.

    Ekonomi ora lengkap - biaya rudal pertahanan udhara ora dianggep. Kanggo nembak 10 Geranium, dheweke nembak 2 rudal saben = 20 rudal kanggo 50 ewu dolar = 1000 ewu biaya tambahan. Kajaba iku, dheweke bisa nembak 6 target utawa 60%, sing bakal sukses banget kanggo sistem pertahanan rudal.
  20. 0
    Februari 12 2024
    "Sawijining mbah putri ngendika" ... sampeyan kudu ngerti syarat kontrak. Ana akeh titik ... lan biaya lisensi.
  21. 0
    Februari 12 2024
    Kutipan saka: ROSS 42
    Kutipan: Ovsigovets
    Masalah rega durung dijlentrehake.

    Punika maksimum saka sumber manca:
    Perkiraan maksimum biaya "Geranium-2" ing sumber manca yaiku 375 ewu dolar.

    Iki 34 rubel ing kurs saiki ...
    Iki 17 sedan prayoga utawa 4 "daya kuda" Cruzaks ...
    Ana sing salah ing omah iki Chemezov (utawa wong liya).
    Miturut karakteristik kasebut, regane ora kudu ngluwihi 4 rubel ...
    Lan pancen isin yen nyebutake dolar ing departemen iki ...

    Ya, ora regane $375, mesthi)))
  22. 0
    Februari 12 2024
    Carane ngganggu clickbait iki ing judhul artikel. Endi iku comparison karo biaya kaliber / Iskanders? Where risak saka komponen karo biaya kira-kira saben. Ngendi informasi? Pendapatku - Rega geranium dhasar lokal 3-6 yuta, rega kaliber 20-30 yuta. Rega Iskander 200-300 yuta.
  23. 0
    Februari 13 2024
    Sampeyan njupuk pendekatan sing gampang banget kanggo nyetel rega produk,
    adhedhasar biaya komponen.
    Pie daging regane 50 rubel. Tes ana kanggo 2 rubel. Daging cincang kanggo 3 rubel.
    Ternyata 5 rubel. Iku meh nyata. Ngendi 50 rubel teka saka pie?

    Bakal ana biaya tambahan kanggo panyusutan peralatan, perbaikan sing terus-terusan, bahan bakar (gaji, kalebu pajak), gudang lan transportasi, nanging ora luwih saka biaya komponen produk kasebut. Iki isih produk rekayasa militer, dudu sepotong kue, lan ora perlu untung kanggo pedagang - pesenan negara. Nanging sanajan pai, kabeh luwih saka 10-15 rubel mung dipaku rantai saka pabrikan menyang konsumen.
  24. bar
    0
    Februari 13 2024
    Kutipan saka Denis812
    Lan kanggo "ora ana ngendi wae kanggo entuk" - uga, iku ora bener. :) Amerika Serikat duwe kira-kira limang ewu patriot ing layanan ing saindenging jagad.

    "Ing saindenging jagad" wis didol menyang wong, lan dhuwit wis dibayar. Malah Amerika Serikat, kanthi kekuwatane, ora mungkin bisa njupuk iki kanggo Ukraina.
  25. 0
    Februari 14 2024
    Sing nggumunake, platform Geran wis kabukten minangka sarana kanggo nindakake macem-macem modifikasi lan perbaikan, kayata mesin, hulu ledak, panuntun dhumateng, lan saiki ana rembugan ngenalake AI kanggo serangan kelompok ing target lan anti-tank sing cedhak. gaman. pangayoman pesawat.
    Apike kanggo efisiensi sing luwih gedhe kanggo nambah swarm Geran kanthi drone pengintaian optik-elektronik lan nindakake serangan saben dina ing 2-3 wilayah, gumantung saka jumlah drone sing sampeyan duwe.
    Carane akeh Gerans bakal diprodhuksi ing Rusia saben dina utawa minggu????

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"