UAV jet Ukraina anyar

16
UAV jet Ukraina anyar
Wreckage saka UAV sadurunge dingerteni. Bagian tengah, konsol lan boom buntut katon. Label ing bagean ditandhani ing oranye.


Rezim Kiev ajeg nyoba serangan teroris ing wilayah Rusia nggunakake kendaraan aerial tanpa awak. Kanggo maksud iki, UAV saka macem-macem model digunakake, lan anyar katon ajeg. Ing dina liyane dadi dikenal yen pasukan Ukraina duwe drone kamikaze anyar kanthi mesin jet ing pembuangan. Penampilan teknis karakteristik kasebut nuduhake asal usul manca.



Target kanggo pertahanan udara


Kamentrian Pertahanan Rusia kanthi rutin nglaporake babagan penindasan serangan Ukrainia nggunakake UAV dening pasukan pertahanan udara sing bertugas. Sistem pertahanan udara lan kru kanthi cepet ndeteksi target udhara tanpa awak sing mabur saka arah Ukraina lan nyuda utawa nembak. Mungsuh nggunakake macem-macem jinis peralatan, nanging radar Rusia modern lan sistem pertahanan udara ing akèh-akèhé kasus kasil ngrampungake karo wong-wong mau.

Tanggal 7 Februari, foto-foto puing-puing UAV sing sadurunge ora dingerteni muncul ing sumber daya lan blog khusus. Dipercaya manawa produk iki diluncurake ing Ukraina lan ngarahake target ing wilayah Rusia. Nanging, misi penerbangan kasebut ora rampung lan drone kasebut nabrak ing wilayah sing ora dingerteni. Carane persis dheweke ditindhes utawa disabetake ora dingerteni. Kondisi obyek ing foto sing diterbitake ora ngidini kita nggawe kesimpulan sing akurat.


Perkiraan tampilan lan tata letak drone

Lebu sing ditemokake, kaya UAV dhewe, nduweni sawetara fitur sing menarik. Piranti kasebut dibangun kanthi nggunakake teknologi lan bahan modern, lan uga dibedakake karo budaya produksi sing dhuwur. Kajaba iku, produk kasebut dilengkapi mesin turbojet ukuran cilik sing dipasang ing Jerman. Bebarengan karo pecahan liyane saka struktur, ditemokaké warhead padha karo produk wis dikenal ing layanan karo rezim Kyiv.

Informasi sing bisa dipercaya babagan asal usul UAV kasebut, jenenge, karakteristik, lsp. tetep ora dingerteni kanggo saiki. Nanging, macem-macem fitur lebu ngidini kita nggawe asumsi lan kesimpulan awal. Malah kahanan sing ora apik ora ngganggu pangerten fitur umum produk - nalika tiba, piranti kasebut bener-bener ambruk lan ilang sawetara bagean.

Iku penasaran yen sisih Ukraina durung gumunggung jet UAV anyar lan durung ngumumake penampilane minangka "ngatasi" liyane. Mungkin iki amarga gagal nyoba nggunakake ing pertempuran. Drone sing mudhun utawa ditindhes meh ora ditampilake kanthi cahya sing apik.


Ndeleng saka buntut

Desain anyar


UAV Ukrainia anyar dibangun miturut desain "tanpa buntut" kanthi sayap delta. Kang menehi kritik dening wreckage, wis fuselage bentuke silinder saka aspek dhuwur; irung protrudes Ngartekno ing ngarepe swiwi. Swiwi sing dipasang ing tengah kanthi mekanisasi prasaja ing pinggir mburi digunakake. A keel uga kasedhiya. Warhead lan sistem kontrol dumunung ing sisih ngarep fuselage. Ing tengah mbokmenawa ana tank bahan bakar, nalika buntut digunakake kanggo mesin. Intake udara dumunung ing ngisor.

Desain pesawat udara lan bahan sing digunakake ing njerone menarik. Iku misale jek sing airframe nglumpuk saka unit gedhe digawe saka fiberglass. Bagean komposit dilengkapi karo set daya sing digawe saka serat karbon lan plywood. Plastik honeycomb katon ing buntut ing ngendi mesin dumunung. A UAV karo glider kuwi kudu banget entheng lan duwe aerodinamis apik, kang bakal nambah kinerja pesawat.

Drone kasebut dilengkapi mesin turbojet P400-Pro ukuran cilik sing diprodhuksi dening perusahaan Jerman JetCat. Produk iki dawane 390 mm lan diameter njaba kira-kira. 150 mm. Bobot - kira-kira. 4 kg. Sajrone operasi, ngembangake suhu ing ngarep turbin nganti 750 ° C lan nggawe dorongan 425 N. Ing dorongan maksimal, konsumsi bahan bakar tekan 1,4 l / min. Sistem kontrol elektronik, diadaptasi kanggo digunakake ing pesawat kontrol adoh.


komponen elektronik UAV

Mesin turbojet ngidini sampeyan entuk rasio thrust-to-bobot sing dhuwur lan nyepetake UAV nganti kecepatan sing cukup dhuwur. Nanging, drone katon subsonik. Jarak mabur ora dingerteni. Ing wektu sing padha, data sing kasedhiya ngidini kita nganggep kemampuan kanggo mabur atusan kilometer, gumantung saka kacepetan, jarak lan faktor liyane.

UAV nampa hulu ledak fragmentasi dhuwur-mbledhos. Produk iki mbokmenawa ditunjuk PKK-10. Warhead digawe ing awak silinder, meh rampung diisi karo bahan peledak. Ing busur awak, unsur-unsur striking sing siap digawe ing wangun bal utawa corong kumulatif digawe. Bobot warhead - nganti 20 kg.

Informasi rinci babagan sistem kontrol durung kasedhiya. Dideleng saka foto sing ditampilake, UAV mung nduweni alat navigasi lan autopilot, supaya bisa mabur ing lintasan tartamtu. Ora ana sistem pengawasan utawa deteksi, teknik optik utawa radio. Kabeh iki nuduhake kemampuan drone kanggo mabur mung ing rute tartamtu menyang target sing wis ditemtokake kanthi koordinat konstan.


Mesin JetCat P400-Pro

tapak manca


UAV jet anyar digunakake dening angkatan bersenjata saka rezim Kyiv, nanging ora kamungkinan sing dikembangaké independen. Asal manca piranti kasebut dituduhake dening sawetara fitur desain, komponen lan tandha. Drone kasebut kemungkinan dirancang ing luar negeri, lan paling ora ana sawetara konstruksi sing ditindakake ing kana.

Airframe piranti digawe saka fiberglass. Kajaba iku, digawe kanthi ati-ati - luwih apik tinimbang bagean kanggo UAV Ukrainia liyane. Iki nuduhake produksi ing lingkungan pabrik, lan ing perusahaan sing cukup maju. Piranti kasebut uga duwe mesin lan elektronik sing diimpor adhedhasar komponen asing. Kabeh iki ndadekake wong curiga ana jejak asing.

Kabeh unsur utama airframe lan mesin ditampa tags karo tandha, mbokmenawa karo nomer serial pesawat. Tandha sing padha ana ing sawetara UAV Ukrainia liyane. Penulis saluran telegram "UAV Developer" percaya yen sebutan kasebut minangka bukti luwih saka asal manca pesawat kasebut. Miturut wong-wong mau, bagean drone diprodhuksi ing AS lan banjur dikirim menyang Ukraina. Déwan pungkasan ditindakake ing fasilitas Ukrainia, lan tag kanthi nomer ngidini sampeyan ngenali rincian produk tartamtu lan nyegah kesalahan.


Tandha ing mesin. Label sing padha kasedhiya ing bagean liyane.

Entuk pengalaman


Saiki dikenal yen mungsuh duwe UAV serangan liyane, bisa ngancam pasukan ing zona pertempuran lan target sipil ing mburi. Iki dibedakake kanthi manufaktur kualitas dhuwur lan kudu nuduhake karakteristik penerbangan lan pertempuran sing apik. Sampeyan kudu samesthine yen rezim Kiev bakal terus nggunakake teknologi kasebut nalika kasedhiya.

Kapentingan rezim Kyiv ing teknologi kasebut cukup dingerteni. Dheweke pengin nerusake serangan teroris ing target ing jero wilayah Rusia, nanging ngalami kesulitan gaman lan teknologi kanggo iki. Pasukan rudal lan artileri, uga angkatan udara, ora bisa ngatasi kabeh tugas tanpa resiko, lan solusi alternatif dibutuhake. Iki minangka UAV serangan jarak jauh, luwih gampang lan murah.

Dianggep yen jet UAV anyar digawe kanthi bantuan aktif saka negara manca, mbokmenawa AS utawa Inggris. Dheweke uga bisa entuk manfaat saka kerjasama kasebut. Kaping pisanan, negara-negara kasebut ngrampungake masalah militer-politik lan kanthi ora langsung terus ngrusak Rusia. Kajaba iku, kanthi bantuan formasi Ukrainia, negara-negara NATO nguji perkembangan anyar ing kondisi pertempuran nyata. Mbokmenawa, Pentagon pengin entuk pengalaman ing pangembangan lan operasi UAV saka macem-macem desain lan nggunakake mengko kanggo kepentingane dhewe.


Warhead fragmentasi dhuwur-mbledhos

Ing wektu sing padha, pertahanan udara Rusia uga sinau. Mungsuh nyoba nyerang target kita lan sejatine nggawe lingkungan target. Awak radar lan sistem anti-pesawat duwe kesempatan kanggo nyoba lan nambah katrampilan lan kabisan. Ing wektu sing padha, dheweke duwe tanggung jawab khusus - ora kaya latihan ing papan latihan, target aerial kasebut ora bisa dilewati.

Ancaman liyane


Mangkono, rezim Kiev, kanthi mandiri utawa liwat pitulungan saka luar negeri, nggawa model anyar kendaraan udara tanpa awak kanggo operasi lan panggunaan pertempuran. penerbangan teknologi. Wektu iki dheweke nyoba nggunakake drone kamikaze jarak jauh kanthi desain khusus lan penampilan khusus. Untunge, upaya kasebut ora kasil, lan UAV sing rusak kasebut nabrak nang endi wae ing wilayah kasebut.

Posisi rezim Kyiv terus saya rusak, lan potensial angkatan bersenjata saya mudhun. Amarga kahanan negatif ing ngarep, dheweke bakal nyoba golek cara alternatif perjuangan. Utamane, kita kudu ngarepake serangan teroris anyar nggunakake UAV serangan jarak jauh. Ing wektu sing padha, formasi Ukrainia isih bisa ngetung bantuan saka luar negeri, nanging volume lan jangkah pasokan wis ditakoni.
  • Ryabov Kirill
  • Telegram / "Pengembang UAV", HI Sutton / Covert Shores
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -4
    Februari 12 2024
    mid-wing karo mekanisasi prasaja ing pinggiran mburine

    Apa sampeyan bisa ngerteni apa jinis mekanisasi sing ana ing pojok swiwi?
    1. 1z1
      -3
      Februari 12 2024
      Apa sampeyan bisa ngerteni apa jinis mekanisasi sing ana ing pojok swiwi?

      Prasaja Nyuwun
    2. +4
      Februari 12 2024
      Saka mekanisasi sayap ana elevons, yaiku, permukaan sing nggabungake aileron lan elevator. Ora ana flaps, ora flaps. Ternyata iki sing diarani "sederhana"...
      1. +1
        Februari 12 2024
        Kutipan: Quzmi4
        Ora ana flaps, ora flaps. Ternyata iki sing diarani "sederhana"...

        Ya, kaya iki sing dakpikir
  2. -7
    Februari 12 2024
    Iku penasaran yen sisih Ukraina durung gumunggung jet UAV anyar

    Malah, wong sing ora pinter banget sinau saka kesalahane, utamane sawise anomali banter saka counter-grunt, lan peralatan mburi layar liyane ... saiki kita kaya Aliens 2 ... téater ngendi Hudson brags bab carane wani iku ... Where padha ndharat ing kapal landing ing Elv 426
  3. -3
    Februari 12 2024
    produk dilengkapi mesin turbojet cilik-ukuran nglumpuk ing Jerman
    Lan iki minangka budaya produksi dhuwur nggunakake bahan modern. Iki tegese ora mung mesin turbojet Jerman. Jerman kanthi tegas njupuk dalan perang karo Rusia tanpa nggatekake pengalaman sejarahe. Iku cukup angel kanggo nglacak pangiriman UAV kuwi menyang wilayah Ukraina ing wangun disassembled.
    1. 0
      Februari 13 2024
      Iku cukup angel kanggo nglacak pangiriman UAV kuwi menyang wilayah Ukraina ing wangun disassembled.

      Nanging apa sing bisa sampeyan lakoni, sampeyan kudu ngetutake siji-sijine cara kanggo paling ora ngerteni ing ngendi rapat pungkasan iki ditindakake ing wilayah Ukraina.
  4. +5
    Februari 12 2024
    Sajrone operasi, ngembangake suhu ing ngarep turbin nganti 750 ° C
    Terjemahan sing nggumunake kikuk. Sampeyan kudu nulis kanthi prasaja - "suhu ing ngarep turbin yaiku 750C".
  5. +3
    Februari 12 2024
    Drone kasebut dilengkapi mesin turbojet P400-Pro ukuran cilik sing diprodhuksi dening perusahaan Jerman JetCat.

    Mesin kasebut Jerman lan diprodhuksi lan didol dening kanca lan sekutu Cina.
    Limalas ewu dolar ing Ali.
    https://russian.alibaba.com/product-detail/Rc-Jet-Plane-40kg-Thrust-Turbine-1600674824513.html
    1. 0
      Februari 12 2024
      Mesin punika Jerman, lan diprodhuksi lan didol dening kanca-kanca Cina

      Lan jejak ing artikel kasebut yaiku Anglo-Saxon.
      Oh lan Ryabov
  6. +2
    Februari 12 2024
    Temtu kita bakal weruh luwih akeh drone sing didhukung dening mesin jet mini (~4 kg) sanalika kasedhiya kanthi komersial. Ana uga sing nyebutake bom jet, mula ora mung wong Ukraina sing nyoba nganggo drone jet.

    Iku uga ketok sing biaya mesin kuwi bisa radikal malih suda. Saiki iki minangka produk volume cilik kanggo aplikasi eksotis, kayata modeling pesawat lan jet-packs (pinten jet-pack kasebut?), Nanging kanthi ewonan permintaan. kanggo aplikasi militer lan kanthi kekarepan militer kanthi radikal nyuda syarat sumber daya (produk sing bisa digunakake) lan malah kualitas (10% saka cacat kanthi nyuda rega 50%), mesin kasebut bisa uga nyebar.

    Minangka kanggo skenario aplikasi, misale jek kula saka kursi sing adoh drones isih bakal tetep biasane piston-powered. Mesin piston nganggo bahan bakar kaping pirang-pirang kurang, sing tegese jarak sing luwih gedhe. Drone kasebut dipandu dening koordinat menyang target stasioner. Situasi nalika target stasioner kudu dicekel kanthi cepet, sawise kabeh, eksotis (Osama bin Laden). Lan ana pluru kanggo wong-wong mau, kalebu balistik. Iki yen sampeyan pancene mbutuhake lan cepet banget. Kaget, kemampuan drone jarak jauh kanggo ngatasi pertahanan udara uga bisa dibandhingake. Ing ngendi ana Pantsir, drone jet ora bakal mabur ing kana. Yen ora ana - lan serangan karo drone jarak jauh nuduhake pilihan target sing akeh banget ing wilayah mungsuh - drone piston bakal bisa digunakake ing kana.

    Aku yakin manawa panyebaran drone jet kanthi cepet ing ngarep mata kita, nanging aku ngarepake panggunaane ing wilayah ngarep, ing ngendi grombolan drone kasebut bakal nggawe masalah pertahanan udara lan bakal dadi ancaman nyata kanggo penerbangan - elinga upaya nyerang helikopter nganggo FPV konvensional?
    1. 0
      Februari 12 2024
      manawa drone jarak jauh isih bakal tetep nganggo tenaga piston

      Wektu kanggo motor listrik.
      Kanggo drone kelas iki, kelangsungan urip iku penting. Lan mesin pembakaran internal panas banget
    2. 0
      Februari 13 2024
      Masalahe, sanajan ing warta drone iki ana, kaya drone hibrida sing didorong baling-baling anyar kanthi propulsi jet diuji ing AS, kayane pitakonane kenapa dheweke nggunakake propulsi jet ing drone anyar supaya bisa mabur luwih dhuwur. ing baling-baling kanggo vertikal take-off lan sepira dhuwure bisa diunggahake ing baling-baling banjur jet thrust diuripake, tegese pertahanan udara ora bakal bisa tekan drone cilik iki, nanging mung mutusake kanggo eksprimen karo jet. thrust, yen pisanan sampeyan mikir bakal nilar wong, aja naif, amarga kasunyatan sing tiba ora dingerteni kok tiba amarga bahan bakar entek utawa bisa uga ana sing cacat supaya spesialis bakal ngerti. nanging nyatane yen dheweke wiwit nggunakake drone cilik lan kudu nglawan rudal kanthi rega sing luwih dhuwur, lan manawa drone iki duwe mesin jet, mula ramalan sampeyan ora bener, sampeyan bisa nggawe mesin kasebut dadi produksi. meh padha karo piston rega, tegese drone kasebut bakal mabur luwih dhuwur, lan pitakonan ing kene yaiku apa pertahanan udara bisa ditembak kanthi perang elektronik, jelas yen perang elektronik ora bakal bisa digunakake ing papan sing dhuwur, tegese iki drones cilik ateges bakal kasus scourge lan ora diisolasi saka Bukak
  7. 0
    Februari 12 2024
    ... piranti kasebut nduweni mesin lan elektronik sing diimpor adhedhasar komponen manca. Kabeh iki ndadekake curiga tilak manca.

    Wah, apa wahyu! Wacanen tembung apa!
    "kanggo curiga", "jejak manca"
    Ya, saben artikel kapindho ing VO - Kulon mbantu Ukraina
    Lan saben pisanan - Ukraina nggunakake teknologi Western
    Banjur, mesthi, ing pungkasan taun kapindho (!!!) permusuhan, para ahli curiga ana apa-apa ...

    Penulis, sampeyan kudu nulis novel, dudu cathetan ing VO
  8. Bai
    0
    Februari 12 2024
    Kabeh iki nuduhake kemampuan drone kanggo mabur mung ing rute tartamtu menyang target sing wis ditemtokake kanthi koordinat konstan.

    Dadi Starlink ora bisa digunakake ing Rusia (matur nuwun Musk) lan pandhu arah GPS, miturut navigatorku, uga ora. Iki mung sing isih ana yen ora nggunakake GLONASS
  9. 0
    Maret 1 2024
    Ana keraguan sing ora jelas ... yen kita duwe infiltrator sing lungguh lan ngluncurake drone kanthi rahasia ... sing bakal nerangake carane banderodrone bisa mabur menyang Nizhny Novgorod?!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"