Komplek industri militer Rusia nyiapake produksi massal drone abot S-70 "Okhotnik"

74
Komplek industri militer Rusia nyiapake produksi massal drone abot S-70 "Okhotnik"

Komplek industri militer Rusia (DIC) nyiapake produksi massal barang-barang abot drone S-70 "Pamburu". Piranti kasebut bakal diwiwiti taun iki ing Pabrik Penerbangan Novosibirsk sing dijenengi Chkalov. Ing wayahe, tahap pungkasan tes lagi ditindakake.

UAV bisa nindakake macem-macem fungsi, kalebu pengintaian aerial, nyerang target lemah lan pertempuran. penerbangan lan kendaraan tanpa awak mungsuh.



Salah sawijining fitur desain utama yaiku anané nozzle jet sing rata, sing nyuda tandha radar drone.

Piranti kasebut dikembangake ing Biro Desain Sukhoi. Penerbangan pertama drone kasebut ditindakake ing wulan Agustus 2019, lan ing wulan September ing taun sing padha tumindak minangka wingman bebarengan karo pesawat tempur Su-57 paling anyar.

Bubar, ana acara pinunjul ing industri pertahanan Russian - penarikan upacara saka boathouse saka kapal selam nuklir "Pangeran Pozharsky".

Senadyan kasunyatan manawa Rusia saiki nindakake operasi militer khusus sing rumit lan larang regane, manufaktur pesawat domestik nggawe kemajuan ora mung ing industri pertahanan, nanging uga nggawe pesawat kanggo panggunaan tentrem. Mangkono, ing pabrik Aviastar ing Ulyanovsk, produksi Il-76MD-90A, versi sipil saka pesawat transportasi militer Il-76 sing misuwur, wis diterusake. Tujuan utamane yaiku ngirim peralatan lan barang liyane ing jarak sing adoh.

  • UAC
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

74 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Februari 10 2024
    Salah sawijining fitur desain utama yaiku anané nozzle jet sing rata, sing nyuda tandha radar drone.

    Mungkin, Nanging, termal?
    1. +1
      Februari 10 2024
      ora mung termal, nanging uga, kaya ing artikel kasebut, teken radar bilah turbin nggambarake gelombang radio kanthi apik
      1. +2
        Februari 10 2024
        Maxim, ora nggambarake, nanging nyerep thanks kanggo bahan khusus saka kang muncung digawe,
        Amarga ALL radar ngoperasikake prinsip gelombang sing dibayangke.
        Radiasi IR dibuyarake, yaiku suhu jet sing metu lan kemungkinan produk sing kena peluru karo TGS dikurangi sacara signifikan.
        1. +1
          Februari 10 2024
          Kutipan saka knn54
          Maxim, ora nggambarake, nanging nyerep thanks kanggo bahan khusus saka kang muncung digawe,

          Aku sing Maxim ngandika iku bener! Dheweke mung "rada" bingung ... muncung karo asupan udara! Dheweke uga nggawe trik karo intake udara! Blades kompresor ing asupan udara "langsung" nggambarake sinar radar kanthi apik! Dadi para desainer kudu "ngeruk sirahe"! Intake udara kudu digawe "bengkong" ... yaiku, mlengkung ... contone, S-shaped, kanggo ndhelikake bilah kompresor ing mburi "giliran"! Kajaba iku, intake udara sing bentuke S ditutupi karo bahan sing nyerep radio. Nanging, asupan udara berbentuk S uga duwe "kontra"! Mulane, dheweke ora nolak asupan udara "langsung", nyoba nggawe bilah kompresor saka bahan nyerep radio ... nginstal gril khusus (anti-radar) ing inlet! !
          1. +2
            Februari 10 2024
            Kutipan: Nikolaevich I
            Dheweke mung "rada" bingung ... muncung karo asupan udara!

            Aku nulis kabeh kanthi bener, turbin tekanan rendah lan piranti ngarep katon saka muncung.



            Nanging ing Okhotnik pisanan didhelikake (yen sampeyan kasengsem ing carane, ndeleng desain engine P195), lan liya mung ora ana. Kajaba iku, miturut proyek kasebut, lapisan penyerap radio kudu ditrapake ing nozzle.
            1. +2
              Februari 11 2024
              Saka sisih muncung, plasma ora bakal ngirim gelombang radio menyang lading, mula ora ana gunane kanggo ndhelikake lading, nanging pendinginan obor kanthi nozzle sing rata bakal mbantu nyuda teken radar.
              1. +3
                Februari 11 2024
                Apa plasma liyane? Suhu gas ing mburi turbin maksimal 800 ° C.

                Kutipan: Puzoter
                nanging cooling obor karo nozzle warata bakal bantuan kanggo nyuda teken radar

                Obor apa?
  2. +6
    Februari 10 2024
    Ya ampun, ing 2024.. amarga ora akeh pangarep-arep kanggo manajer, adhedhasar asil kepungkur..
    1. +1
      Februari 10 2024
      Quote: penasehat level 2
      Ya Allah paringi kulo ing 2024..

      Aja salah, wis nyiapake produksi massal paling ora 5 taun saiki. Masalah karo kompleks industri militer kita yaiku ngembangake lan nyiapake akeh barang modern lan perlu, nanging ora ngasilake massal.
    2. +2
      Februari 10 2024
      Ya, kabeh pangarep-arep ana ing penasehat lan penasehat - luwih jelas saka sofa lan ing tangan wong liya mesthi ... adhedhasar asil kepungkur.
  3. +5
    Februari 10 2024
    Piye kabare karo flyers? Moremans duwe "pitu kaki ing keel."
    Umumé, supaya dheweke mabur lan nyuda jumlah mungsuh.
    1. +9
      Februari 10 2024
      Kutipan saka rockerman
      Piye kabare karo flyers?

      Supaya jumlah lepas landas padha karo jumlah pendaratan! ombenan
  4. -2
    Februari 10 2024
    Kita butuh helikopter tanpa awak kompak kanthi AI, kanthi menara senapan mesin lan sepasang Cornets utawa kadhangkala unit UB-16-57 NAR.
    1. +3
      Februari 10 2024
      Kutipan saka serigala udara
      Kita butuh helikopter tanpa awak kompak kanthi AI, kanthi menara senapan mesin lan sepasang Cornets utawa kadhangkala unit UB-16-57 NAR.

      Kita butuh akeh perkara! Nanging helikopter tanpa awak dudu "panacea"! mandheg
    2. +2
      Februari 10 2024
      Kutipan saka serigala udara
      karo mesin gun turret

      Supaya nalika nggunakake menara iki bakal mabur ing arah ngelawan. Kanggo ngimbangi mundur, UAV kudu ukurane pesawat.
      1. -1
        Februari 12 2024
        Nanging carane wong biasa njupuk bedhil mesin entheng lan ora tiba?
        1. 0
          Februari 12 2024
          Kutipan saka alexoff
          Nanging carane wong biasa njupuk bedhil mesin entheng lan ora tiba?

          Padha mimpin maju kanggo ijol kanggo nggunakake amba distribusi recoil, nalika ngaso uga ing lemah. Aja bingung njupuk titik-kosong karo njupuk ing udhara, ngendi recoil menehi ganti rugi dening bobot dhewe.
    3. -1
      Februari 11 2024
      Kita butuh helikopter tanpa awak kompak kanthi AI, kanthi menara senapan mesin lan sepasang Cornets utawa kadhangkala unit UB-16-57 NAR.


      Lan kenapa dheweke dibutuhake banget?
      1. 0
        Februari 11 2024
        Aku wonder apa rega Hunter punika?
        Lan apa tegese abot?
        Apa bakal ana beban pertempuran 20 ton lan kemampuan kanggo njupuk bom kanthi kaliber 3000, 5000, 9000 kg?

        Pitakonan, pitakon ...
        1. 0
          Februari 11 2024
          Kutipan: Maxim G
          Aku wonder apa rega Hunter punika?

          Mobil durung lulus pengawasan negara (lan malah ing wangun final durung ana), preparation kanggo produksi durung digawa metu, apa rega bisa kita pirembagan bab?

          Kutipan: Maxim G
          Lan apa tegese abot?

          Bobot take-off gedhe.

          Kutipan: Maxim G
          Apa bakal ana beban pertempuran 20 ton lan kemampuan kanggo njupuk bom kanthi kaliber 3000, 5000, 9000 kg?

          Kenapa?
          1. 0
            Februari 11 2024
            Kutipan saka Lozovik
            Mobil durung lulus pengawasan negara (lan malah ing wangun final durung ana), preparation kanggo produksi durung digawa metu, apa rega bisa kita pirembagan bab?

            Pelanggan kudu mbayangno apa biaya produksi serial pesawat iki.
            Yen ora, ora ana gunane kanggo mrentah pangembangane yen larang banget.


            Kutipan saka Lozovik
            Bobot take-off gedhe.

            Kurang luwih saka Tu-22M * lan Tu-95MS (penekan nulis saka 10 nganti 25 ton).


            Kutipan saka Lozovik
            Kenapa?

            Napa pesawat kasebut mbutuhake beban tempur 20 ton utawa butuh kabeh senjata anti-pesawat - ora mung bom saka macem-macem kaliber, nanging uga misil?
            1. 0
              Februari 11 2024
              Kutipan: Maxim G
              Pelanggan kudu mbayangno apa biaya produksi serial pesawat iki.

              Ora ana sing ngerti apa biaya nyata.

              Kutipan: Maxim G
              Luwih kurang saka Tu-22M * lan Tu-95MS

              Apa padha drone?

              Kutipan: Maxim G
              (penekan nulis saka 10 nganti 25 ton).

              Ya, 10 ton ngguyu

              Kutipan: Maxim G
              Kenapa beban tempur 20 ton?

              Kanggo apa?

              Kutipan: Maxim G
              utawa kok pesawat mbutuhake kabeh macem-macem senjata anti-pesawat - ora mung bom kaliber beda, nanging uga pluru?

              Yagene dheweke butuh bom kaliber kaya ngono?
              1. Komentar wis dibusak.
              2. 0
                Februari 11 2024
                Kutipan saka Lozovik
                Ora ana sing ngerti apa biaya nyata.

                Lan padha kudu. Amarga Bisa uga kita ora bisa mbayar barang-barang kaya ngono.

                Kutipan saka Lozovik
                Ya, 10 ton

                Lan apa beban tempur?
                3 ton, kaya Yak-130? ya

                Kutipan saka Lozovik
                Apa padha drone?

                S-70 minangka kendaraan udara tanpa awak (drone) jinis pesawat (ana klasifikasi kanggo UAV sipil).
                Sing. dhasar pesawat.
                Yen Tu-22M * minangka pengebom medium, kepiye carane S-70 bisa abot? opo


                Kutipan saka Lozovik
                Kanggo apa?

                Kutipan saka Lozovik

                Yagene dheweke butuh bom kaliber kaya ngono?

                Kok diarani abot? (teks ing ndhuwur).
                1. +1
                  Februari 11 2024
                  Kutipan: Maxim G
                  Lan padha kudu. Amarga Bisa uga kita ora bisa mbayar barang-barang kaya ngono.

                  Nalika sistem lagi dikembangaké, iku mokal kanggo nemtokake biaya produksi serial lan produk minangka kabèh.

                  Kutipan: Maxim G
                  Lan apa beban tempur?
                  3 ton, kaya Yak-130? ya

                  Sing nulis udakara 10 ton, saka ngendi panjaluk kasebut.

                  Kutipan: Maxim G
                  Sing. dhasar pesawat.

                  Kelas kapisah saka pesawat.

                  Kutipan: Maxim G
                  Yen Tu-22M * minangka pengebom medium, kepiye carane S-70 bisa abot? opo

                  Rantai logika sing apik banget ngguyu Yen An-124 bobote 400 ton, banjur kepiye Tu-95 bisa abot?

                  Kutipan: Maxim G
                  Kok diarani abot? (teks ing ndhuwur).

                  Miturut bobot (ndeleng teks ing ndhuwur). Tu-95MS uga ora nggawa FAB-3000 lan beban digawa kurang saka Tu-22M3, apa sing nggawe super-cahya utawa soko?
                  1. -2
                    Februari 11 2024
                    Kutipan saka Lozovik
                    Nalika sistem dikembangake, nemtokake biaya produksi massal punika mokal.

                    Sanajan sistem kasebut wis ana ing produksi massal lan digunakake ing pesawat liyane - mesin, elektronik, lsp?

                    Kutipan saka Lozovik
                    Rantai logis banget Yen An-124 duwe massa 400 ton, banjur kepiye Tu-95 bisa dadi abot?

                    Kelas kapisah saka pesawat.

                    Kutipan saka Lozovik
                    Miturut bobot (ndeleng teks ing ndhuwur).

                    An-124 minangka pesawat transportasi, dudu bomber. Dheweke ora ana hubungane.

                    Bomber dipérang miturut bobot lan sifat tugas sing ditindakake.
                    Tu-22M* minangka pengebom medium (pembawa rudal jarak jauh), kaya S-70 - pengebom (pembom rudal).
                    Yen njupuk klasifikasi tukang ngebom, ora abot.
                    1. +1
                      Februari 11 2024
                      Kutipan: Maxim G
                      Sanajan sistem kasebut wis ana ing produksi massal lan digunakake ing pesawat liyane - mesin, elektronik, lsp?

                      Mesin Hunter ora ana ing produksi massal, lan uga elektronik.

                      Kutipan: Maxim G
                      An-124 minangka pesawat transportasi, dudu bomber. Dheweke ora ana hubungane.

                      Buruh transportasi, dadi apa? Iku pesawat.

                      Kutipan: Maxim G
                      Bomber dipérang miturut bobot lan sifat tugas sing ditindakake.

                      Dheweke wis suwe ora diklasifikasikake miturut bobot.

                      Kutipan: Maxim G
                      S-70 - tukang ngebom (pembawa rudal-bomber).

                      Ing endi iki ditulis?

                      Kutipan: Maxim G
                      Yen njupuk klasifikasi tukang ngebom, ora abot.

                      Sampeyan kudu njupuk klasifikasi UAV.
                      1. -2
                        Februari 11 2024
                        Kutipan saka Lozovik
                        Mesin Hunter ora ana ing produksi massal, lan uga elektronik.

                        Sing. kanggo pitakonan saka rega cetho, pitakonan saka linuwih cetho, sumber ditambahaké.

                        Kutipan saka Lozovik
                        Dheweke wis suwe ora diklasifikasikake miturut bobot.

                        Tu-22M * isih digunakake, tegese klasifikasi iki bisa digunakake.

                        Kutipan saka Lozovik
                        Ing endi iki ditulis?

                        Ora ana pilihan liyane, ana pengintaian lan serangan UAV, nanging ora ana pejuang, paling ora.


                        Kutipan saka Lozovik
                        Sampeyan kudu njupuk klasifikasi UAV.

                        Ya, kok abot, ya, adhedhasar apa sing abot, saka segi massa, beban?
                      2. +1
                        Februari 11 2024
                        Kutipan: Maxim G
                        Sing. kanggo pitakonan saka rega cetho, pitakonan saka linuwih cetho, sumber ditambahaké.

                        Mesin kurang dimuat saka prototipe, supaya urip layanan paling ora kurang. Aku ora bisa ngomong apa ing peralatan radio-elektronik.

                        Kutipan: Maxim G
                        Tu-22M * isih digunakake, tegese klasifikasi iki bisa digunakake.

                        Iki ora digunakake ing ngendi wae kajaba ing biro desain kanggo pesawat iki. Ngomong-ngomong, rata-rata pira kg? Apa iku abot utawa entheng?

                        Kutipan: Maxim G
                        Ora ana pilihan liyane

                        Sistem serangan tanpa awak.

                        Kutipan: Maxim G
                        Ya, kok abot, ya, adhedhasar apa sing abot, saka segi massa, beban?

                        Ing loro cara.
                      3. -1
                        Februari 12 2024

                        Kutipan saka Lozovik
                        Ngomong-ngomong, rata-rata pira kg? Apa iku abot utawa entheng?

                        Ya, kita kudu ngelingi apa sing ana ing klasifikasi iki lan kepiye hubungane karo mesin tartamtu.


                        Kutipan saka Lozovik
                        Sistem serangan tanpa awak.

                        Ana klasifikasi sing kasedhiya, sampeyan bisa ndeleng?

                        Sak ngertiku, sampeyan ngormati prospek ngluncurake drone iki dadi seri?
                      4. +2
                        Februari 12 2024
                        Kutipan: Maxim G
                        Ana klasifikasi sing kasedhiya, sampeyan bisa ndeleng?

                        Mbok menawa ana. Jeneng iki disebutake ing salah sawijining ROC.

                        Kutipan: Maxim G
                        Sak ngertiku, sampeyan ngormati prospek ngluncurake drone iki dadi seri?

                        Mung sawetara wektu, karya maju kanthi aktif, ora kaya T-75. Nanging sampeyan ora kudu ngarepake seri taun iki utawa sabanjure.
                      5. 0
                        Februari 13 2024
                        Apa sampeyan mikir babagan pesawat sing badan pesawat dirancang kanggo siluman, kayata S-70, B-21?
                      6. +2
                        Februari 14 2024
                        Kanthi nambah efektifitas tempur sistem pertahanan udara rata-rata, iki wis dadi kabutuhan.
                      7. 0
                        Februari 14 2024
                        Kepiye yen sampeyan ngluncurake rudal ing njaba jarak rudal pertahanan udara?
                        Kutipan saka Lozovik
                        Kanthi nambah efektifitas tempur sistem pertahanan udara rata-rata, iki wis dadi kabutuhan.
                      8. +2
                        Februari 15 2024
                        Kutipan: Maxim G
                        Kepiye yen sampeyan ngluncurake rudal ing njaba jarak rudal pertahanan udara?

                        Saben target duwe senjata dhewe - misil kanthi jarak atusan kilometer dalan, kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang bom luncur lan luwih gedhe: Tu-22M3 sing padha bisa nggawa 8-10 misil ing ukuran X-15 kanthi 200 kg. bledosan utawa 24 ngleyang bom ing FAB dimensi 500M-62. Ing wektu sing padha, efektifitas rudal nglawan target area, linear, grup lan lemah banget winates.
                      9. 0
                        Februari 15 2024
                        Iki cetha.
                        Nanging pitakonan punika pinten kinerja pesawat kang deteriorating, lan iku bisa kanggo njupuk langkah liyane winates ing airframe - grilles, s-saluran, nutupi kanopi, lan pesawat dhewe, hatches sawtooth, etc., tanpa ngowahi pesawat menyang. sejenis klepon?
                      10. +1
                        Februari 15 2024
                        Sayap mabur nduweni kualitas aerodinamis sing dhuwur banget, sing nduwe pengaruh positif marang salah sawijining ciri utama pesawat serangan - jarak penerbangan (jarak taktis). Kacepetan, maneuverability, lan liya-liyane minangka sekunder kanggo dheweke.
                      11. 0
                        Februari 16 2024
                        Ana pitakonan liyane: yen pertahanan udara modern, kanthi radar lan sistem pertahanan udara sing akeh lan modern, ing lemah, AWACS, kapal - banjur pesawat kasebut bisa nyelehake bom sing ora dideteksi.
                        Lan yen pesawat kasebut ora bisa nglawan negara-negara sing duwe pertahanan udara modern, amarga ... bakal katon, banjur sing isih ana yaiku ngebom negara-negara mundur kanthi ngrancang bom, lan nggunakake rudal marang negara maju.
                      12. +1
                        Februari 17 2024
                        Kutipan: Maxim G
                        Ana pitakonan liyane: yen pertahanan udara modern, kanthi radar lan sistem pertahanan udara sing akeh lan modern, ing lemah, AWACS, kapal - banjur pesawat kasebut bisa nyelehake bom sing ora dideteksi.

                        Siluman ora ngganti kabutuhan kanggo perencanaan sing tepat. Yen target ditutupi kanthi apik, mula kanggo nyirnakake sampeyan kudu nyediakake pasukan pasukan sing cocog lan nindakake operasi udara kabeh. Dadi, sanajan Su-34 sajrone konflik saiki bisa digunakake minangka bom ing jero taktik, mung pesawat kasebut dhewe ing wujud sing wis ana, mula dheweke ngalami kerugian.

                        Kutipan: Maxim G
                        Lan yen pesawat kasebut ora bisa nglawan negara-negara sing duwe pertahanan udara modern, amarga ... bakal katon, banjur sing isih ana yaiku ngebom negara-negara mundur kanthi ngrancang bom, lan nggunakake rudal marang negara maju.

                        Maneh, pitakonan apa jenis target lan ing jarak saka LBS.
                      13. 0
                        Februari 17 2024
                        Dadi pitakonan, carane migunani siluman ing kahanan kuwi?
                        Apa sampeyan pengin nyritakake luwih akeh babagan peran siluman ing artikel kasebut?
                        Iku bakal menarik.
                      14. 0
                        Februari 19 2024
                        Kutipan: Maxim G
                        Dadi pitakonan, carane migunani siluman ing kahanan kuwi?

                        Jangkoan deteksi lan, kanthi mangkono, wektu kerja suda.

                        Kutipan: Maxim G
                        Apa sampeyan pengin nyritakake luwih akeh babagan peran siluman ing artikel kasebut?

                        Ora mungkin bisa dipercaya, mula sampeyan kudu nguwasani topik kasebut kanthi luwih lengkap.
                        Aku wis nyoba nulis, ternyata ora menarik nglirik
        2. +1
          Februari 11 2024
          Aku wonder apa rega Hunter punika?


          Iku pitakonan saka pitakonan. Nanging cetha yen bakal ngluwihi rega sing, minangka UAV, ilang kabeh makna. Kajaba iku, ora mungkin produk massal.
          Lan saiki masalahe yaiku pesawat serangan massal wis ilang. Apa kaya nalika periode IL-2?
          1. 0
            Februari 11 2024
            Quote: vovochkarzhevsky
            Lan saiki masalahe yaiku pesawat serangan massal wis ilang. Apa kaya nalika periode IL-2?
            ?

            Iki babagan pesawat kanthi beban tempur apa sing kita ucapake (yen kita njupuk penerbangan modern)?
            Utawa sampeyan ngomong babagan helikopter tempur kaya Mi-24?
            1. -1
              Februari 11 2024
              Iki babagan pesawat kanthi beban tempur apa sing kita ucapake (yen kita njupuk penerbangan modern)?
              Utawa sampeyan ngomong babagan helikopter tempur kaya Mi-24?


              Kita butuh pesawat serangan relatif murah saka jinis Il-2 (muat 1,5-2 ton) lan personel penerbangan kanthi latihan ing tingkat pusat penerbangan Soviet.
              1. 0
                Februari 11 2024
                Quote: vovochkarzhevsky
                Kita butuh pesawat serangan relatif murah saka jinis Il-2 (muat 1,5-2 ton) lan personel penerbangan kanthi latihan ing tingkat pusat penerbangan Soviet.


                Kita ngrembug babagan iki sadurunge, karo sampeyan - pesawat tempur piston, karo ATGM.

                Lan yen kita ngomong babagan pesawat sing nggawa bom luncur lan URVP?
                Sawise kabeh, kita butuh pesawat sing luwih akeh, kulawarga MiG-29, Su-27.
              2. 0
                Februari 12 2024
                Ya, ana MiG-UTS, sing minangka analog saka L-39 lan disiapake kanggo produksi; yen sampeyan nyelehake pilot ing mburi panel kontrol ing bunker, iku bakal dadi serangan pesawat-kain-thrower normal. Mesin saka Yak-130 regane kaya yuta dolar, kabeh pesawat bakal regane kira-kira limang yuta, kaya seprapat saka Ka-52.
              3. +1
                Februari 12 2024
                Dadi, sampeyan ora bakal bisa nyedhiyakake personel penerbangan lan pesawat serang sing murah, kanthi sistem pertahanan udara, MANPADS lan sistem pertahanan udara sing akeh banget.
      2. 0
        Februari 11 2024
        Quote: vovochkarzhevsky
        Lan kenapa dheweke dibutuhake banget?

        Lan supaya ana!
    4. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan saka serigala udara
      Kita butuh helikopter tanpa awak sing kompak

      Yen sampeyan butuh, tuku. ngguyu
  5. +3
    Februari 10 2024
    Luwih kamungkinan. Aku mbokmenawa wis maca kanggo taun saiki sing arep, rauh, rauh, bakal.
  6. +4
    Februari 10 2024
    Ing mangsa ngarep, dheweke kudu dadi likuidator drone pengintai sing regane sing ngerti pirang-pirang yuta. Obat paling apik: loro drones, apa padha ora nuduhake liwat Segara Ireng - mung Gusti Allah mirsa ... Lan supaya claims bakal shoved ing panggonan sing padha ing ngendi bahan ing diselidiki saka bledosan ing joint venture dipérang. ..
    1. +2
      Februari 10 2024
      Ayo sing paling kuat, sing duwe koefisien AI sing luwih dhuwur, menang? ngguyu
    2. +2
      Februari 10 2024
      "Pamburu" kanggo Global Hawk? Lan liyane kaya dheweke?
  7. +1
    Februari 10 2024
    Kita pancene ngarep-arep yen dheweke bakal nggawa lincah ing wilayah udara netral, ing ngendi UAV mungsuh isih nongkrong kanthi impunity.
  8. -5
    Februari 10 2024
    Siap-siap...siap-siap. Napa kita butuh wektu suwe kanggo ngenalake peralatan anyar menyang pasukan? Dikembangake lan dilebokake ing produksi, batch pisanan langsung mlebu tentara aktif. Sajrone perang, siklus iki antara nem sasi nganti setahun. Saiki wis pirang-pirang taun, kenapa kabeh dadi rumit? Ana Su-57, Armata, Koalisi, meriam 57-mm, ngendi kabeh iki ing jumlah massa? Apa ana tablet komandan sing ngirimake kahanan ing medan perang? Radar anyar kanggo perang kontra-baterei, tinimbang kebon binatang sing gedhe banget? Iku misale jek sing kabeh ing pembangunan, padha nuduhake ing pameran
    1. +4
      Februari 10 2024
      Kok suwe banget? Inggih, mbokmenawa amarga Armata dudu T-34 utawa IS, lan Su-57 dudu IL, dudu YAK saka Perang Dunia II ... Senajan mesthi sampeyan bener, owah-owahan ing sisih tengen wis meh sing klasik...
      1. +1
        Februari 11 2024
        Nyatane, pangembangan S-70 wis bola-bali dipindhah menyang kiwa. Iku lagi dikembangaké cepet banget
    2. +1
      Februari 10 2024
      Carane gampang lan prasaja kabeh iku kanggo sampeyan. Sampeyan bisa uga mikir yen kabeh ing donya iki katon kanthi gelombang tangan.
    3. 0
      Februari 10 2024
      Kutipan: gribanow.c
      Napa kita butuh wektu suwe kanggo ngenalake peralatan anyar menyang pasukan?

      Amarga paling kamungkinan, kabeh mung ing kertas. Sanalika tenggat wektu kanggo produksi massal nyedhaki, ternyata ora ana sing bisa diprodhuksi, lan kanggo ndhelikake, ana barang sing luwih adhem, nanging sampeyan kudu ngenteni. Lan ing ad infinitum kabeh ana ing proses pembangunan. Wangsulan: Bab ingkang utama iku budget digunakake.
      1. +2
        Februari 12 2024
        [kutipan ternyata ora ana sing bisa diproduksi][/quote]
        Mesthine luwih bener yen ora nggunakake apa-apa lan ora ana apa-apa.
  9. +1
    Februari 10 2024
    Kutipan: gribanow.c
    Sajrone perang, siklus iki antara nem sasi nganti setahun. Saiki wis pirang-pirang taun, kenapa kabeh dadi rumit?

    Banjur teknologi beda, lan negara beda.
    1. -1
      Februari 12 2024
      Teknologi mau wis maju, saiki uga maju.
  10. +1
    Februari 10 2024
    Mesin kasebut katon apik banget, nanging ora jelas apa sing dimaksudake. Perané minangka abdi asring kasebut - apa dheweke dikontrol dening AI sing canggih? Kanggo nyerang ing lemah tanpa ana pertahanan udara, iku banget tajem (banget larang), nanging yen kasedhiya, apa ora luwih murah kanggo mencet karo rudal? Aku pancene ngarep-arep aku salah sing mesin majeng teknis digawe kanggo ngleksanakake konsep pra-perang nggunakake drones karo mripat ing globalhawks lan bayraktar. Utawa apa siluman kasebut apik banget supaya bisa mbenerake (secara statistik) regane dibandhingake karo rudal jarak jauh sadurunge rusak? opo
    1. 0
      Februari 10 2024
      Nyatane, kudu mabur ing ngarepe Su-57 lan, pisanan, njupuk radar lan ngrusak pertahanan udara. Utawa nyerang target lemah sing bisa direbut. Ora ana pilot ing kana
  11. 0
    Februari 10 2024
    Komplek industri militer Rusia nyiapake produksi massal drone abot S-70 "Okhotnik"
    ...Penerbangan pisanan drone kasebut ditindakake ing wulan Agustus 2019
    ... upacara penarikan kapal selam nuklir "Pangeran Pozharsky" saka boathouse.
    ... produksi Il-76MD-90A wis diterusake ing pabrik Aviastar ing Ulyanovsk

    Aku maca koran kanthi cepet. Sing dakelingake kabeh kalebu ing artikel kasebut.
  12. 0
    Februari 10 2024
    Wong lanang sing apik kanggo S-70, saiki kudu diproduksi massal, supaya bisa ngladeni Tanah Air lan entuk pengalaman kerja karo spesialis.
  13. +5
    Februari 10 2024
    Ya, ing sawijining wektu, ing awal 80-an, tanduran iki ngasilake 4
    -5 SU-24 M saben wulan. Aku ana ing 1984 kanggo latihan maneh ... Saiki, sing jangkah!
  14. 0
    Februari 11 2024
    Akhir-akhir iki industri pertahanan kita wis nyemangati banget!

    Njupuk persentasi Shoigu nyatakake senjata anyar ing Tentara kita, ora suwe bakal ana sekitar 90% senjata modern.
    Utawa ora?
    1. +1
      Februari 12 2024
      Lan sampeyan bisa ndeleng dhewe ing video sing difilmkan ing Distrik Militer Utara apa sing dilawan tentara kita lan apa. Lan uga takon sak peserta SVO sing teka ing vacation karo LBS.
  15. +3
    Februari 11 2024
    Quote: Sukarelawan Marek
    Ya, ing sawijining wektu, ing awal 80-an, tanduran iki ngasilake 4
    -5 SU-24 M saben wulan

    Luwih becik meneng.
    Manajer efektif saka elit Rusia percaya yen "Ing USSR mung bisa nggawe galoshes".

    Kanggo referensi, ing 1982 taun, luwih saka 540 pesawat sipil!
    Iki ora njupuk menyang akun aviation tetanèn (An 2).

    Lan saiki, ngeculake siji loro pesawat sipil ing taun (sebagean, 25-30% Rusian!), Managers iki njerit kaya rahayu bab ora duwe terobosan ing donya.

    Muga-muga wektu Borka-Alkash lan kulawargane sing ora becik iki bakal liwati, lan industri penerbangan domestik bakal munggah saka dhengkul.

    Rusia ora bakal ngidinke kaku ekonomi kayata dipakani elit bosok lan prodhuksi sawetara saka sudhut gaman kanggo kabutuhan ing Northern Military District.

    Tanpa elit, Rusia bakal urip, ngresiki lan pulih.
    Ora ana senjata modern!
    1. 0
      Februari 15 2024
      Aku bakal menehi 100+! Sayange, aku ora bisa urip ...
  16. 0
    Februari 12 2024
    [quoteOPK) Rusia nyiapake produksi massal drone abot S-70 "Okhotnik". Piranti kasebut bakal diwiwiti taun iki ing Pabrik Penerbangan Novosibirsk sing dijenengi Chkalov. ][/kutipan]
    Perlu dawa banget kanggo nyiyapake, kaya biasane. Lan dudu kasunyatan manawa dheweke ora bakal nggawe jadwal maneh produksi taun iki. Kita kudu njupuk conto saka Amerika. Ing pungkasan taun kepungkur, dheweke nggawe penerbangan pertama saka bom strategis B-21 paling anyar lan ing taun iki dheweke pengin miwiti produksi massal.
  17. +2
    Februari 13 2024
    We digawe iku. Ing antarane wong sing tanggung jawab, sapa sing tanggung jawab marang tembung-tembunge?
    Ing wulan Agustus 2020, kepala UAC, Yuri Slyusar, ujar manawa Kementerian Pertahanan Rusia bakal miwiti nampa UAV serial ing 2023. Lan ngendi?
    Eduard Asadov duwe quatrain iki:
    Ing sembarang prakara karo kangelan maksimum
    Isih ana siji pendekatan kanggo masalah:
    Kepinginan iku akeh kemungkinan
    Lan ana akeh alasan kanggo wegah.
  18. 0
    Februari 14 2024
    Bakal Su-57 duwe nozzle warata?
  19. 0
    Februari 15 2024
    Yeah! Serial.... Welasan Armat, Kaolitsy, lsp, wis padha ngumbara ing medan perang. Lan puluhan PAKFA padha mabur ing awang-awang. Lha Pak. Dienteni bala. Aku kira pas pemilu menang. ora krungu bab dheweke maneh...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"