Intelijen militer Ukrainia nandheske munculé terminal satelit Starlink ing militer Rusia

62
Intelijen militer Ukrainia nandheske munculé terminal satelit Starlink ing militer Rusia

Intelijen militer Ukrainia wis ngonfirmasi manawa tentara Rusia duwe terminal komunikasi satelit Starlink ing garis kontak tempur. Iki nyatakake dening wakil resmi Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina Andrey Yusov.

Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina ngonfirmasi tampilan terminal Starlink ing terminal militer Rusia. Miturut Yusov, iki durung nyebar, nanging jumlah kasus sing direkam saya tambah akeh lan bisa uga nyebar ing mangsa ngarep. Nanging, dheweke ora rinci babagan ngendi lan kapan operasi terminal SpaceX Elon Musk direkam.



Ya, ana kasus penjajah Rusia sing nggunakake piranti kasebut. Iki wiwit dadi sistemik.

Yusov ngandika.

Kangge, ing sumber daya Ukrainia padha sumpah ing Elon Musk ing ndhuwur paru-paru, nelpon wong "pengkhianat" sing nyerah Ukraina. Siji entuk perasaan yen Musk kudu nyedhiyakake terminal khusus menyang Ukraina, gratis, lan mateni kabeh negara liyane. Militer Ukrainia, ing siji, ngandika sing ing sasi teka padha duwe masalah amarga katon terminal ing tentara Rusia.

Sumber daya Rusia ngonfirmasi tampilan terminal Starlink ing ngarep; kasedhiya saka pasukan sukarelawan sing tuku dhewe ing luar negeri. Dheweke kerja mung ing wilayah wilayah anyar sing sadurunge dadi bagean saka Ukraina, ora bisa digunakake ing wilayah liyane ing Rusia.

Kasunyatane yaiku ing zona 20 kilometer ing garis ngarep ora bisa mbedakake sisih endi terminal kasebut. Iki ngidini militer Rusia ing garis ngarep uga nggunakake terminal Starlink. Mulane, kabeh wong bisa kerja, utawa ora ana sing kerja.

- nyerat saluran TG Two Majors.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    62 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +1
      Februari 11 2024
      Apa kamuflase wong sing mbukak paket Starlink ing Rusia?
      1. +9
        Februari 11 2024
        trafllot1832
        (Andry S.)
        +1
        Dina iki jam 10:18
        anyar
        Apa kamuflase wong sing mbukak paket Starlink ing Rusia? Wangsulan Kutipan
        Andrey, sampeyan ngerti yen foto asring ilustrasi. Mulane padha nggawe screensaver supaya ora ana gundhul)) teks. Kula, hi !
        1. + 11
          Februari 11 2024
          Ora, nanging apa sing nggumunake? Terminal iki didol minangka barang sipil. Kasunyatan manawa wong Ukrainia adaptasi kanggo tujuane dhewe ora ateges kita ora bisa nindakake perkara sing padha.
          1. +5
            Februari 11 2024
            Aku konfirmasi, kita bisa ... terminal wis didol, wis diaktifake (bisnis FM), padha larang (nganti titik lemon), nanging padha bisa ing pinggiran, ing LBS lan Kaliningrad.
            FSB kita kasengsem banget karo motif tuku.)
          2. +3
            Februari 11 2024
            Ternyata, "game" iki bisa dimainake dening wong loro....
        2. +3
          Februari 11 2024
          Kutipan saka aszzz888
          Andrey, sampeyan ngerti yen foto asring ilustrasi. Mulane padha nggawe screensaver supaya ora ana gundhul)) teks. Kula,!
          Sing mbingungake aku ing artikel kasebut yaiku 20 km bolak-balik ora duwe peran kanggo Starlink. Diragukan yen ngono. Nanging ayo padha gawe ribut! hi
          1. +2
            Februari 11 2024
            trafllot1832
            (Andry S.)
            0
            Dina iki jam 10:28
            anyar
            Kutipan saka aszzz888
            Andrey, sampeyan ngerti yen foto asring ilustrasi. Mulane padha nggawe screensaver supaya ora ana gundhul)) teks. Kula,!
            Sing mbingungake aku ing artikel kasebut yaiku 20 km bolak-balik ora duwe peran kanggo Starlink. Diragukan yen ngono. Nanging ayo padha gawe ribut!
            Ya wis! Ana pitakonan babagan jarak tempuh. Lan babagan "skandal", iki mung kanggo keuntungan kita!
          2. +1
            Februari 11 2024
            Kutipan saka: tralflot1832
            Sing mbingungake aku ing artikel kasebut yaiku 20 km bolak-balik ora duwe peran kanggo Starlink. Diragukan yen ngono. Nanging ayo padha gawe ribut!


            Dadi Angkatan Bersenjata Ukraina dhewe wiwit mbusak wilayah lan watesan kacepetan nggunakake papan proxy.
      2. +5
        Februari 11 2024
        Kangge, ing sumber daya Ukrainia padha sumpah ing Elon Musk ing ndhuwur paru-paru, nelpon wong "pengkhianat" sing nyerah Ukraina.

      3. 0
        Februari 11 2024
        baja Jepang :-) ... uga, ing piso construction? Lan tas ireng, mbokmenawa China? Lan kopi ing mburi layar yaiku Brasil. Apa kita ngira?
    2. + 11
      Februari 11 2024
      ing sumber daya Ukraina padha sumpah ing Elon Musk ing ndhuwur paru-paru, nelpon dheweke "pengkhianat"
      Kanggo mbusak tuduhan kasebut, Musk kudu mateni Starlink ing Ukraina, mula "Muscovites dikutuk" ora bakal bisa digunakake. sad
      1. +2
        Februari 11 2024
        Musk kudu mateni Starlink ing Ukraina

        Ya, kanggo tembung kasebut, sampeyan bisa "ndhaptar" ing situs web "Peacemaker" !! prajurit
    3. "Militèr Ukraina ujar manawa ing wulan-wulan sing bakal teka bisa uga ana masalah amarga munculé terminal ing tentara Rusia" -

      ***
      - Militer Ukraina ora ngarepake "masalah" liyane ing wulan-wulan sing bakal teka ...
      ***
      1. +2
        Februari 11 2024
        Rusia ngontrol Angkatan Bersenjata Ukraina, kanggo wong-wong mau iki masalah sing luwih serius.
      2. 0
        Februari 11 2024
        ing sasi teka

        Iki tegese lanang sing lungguh "tenang", kita ngerti. ))
    4. +5
      Februari 11 2024
      Kasunyatane yaiku ing zona 20 kilometer ing garis ngarep ora bisa mbedakake sisih endi terminal kasebut. Iki ngidini militer Rusia ing garis ngarep uga nggunakake terminal Starlink. Mulane, kabeh wong bisa kerja, utawa ora ana sing kerja.

      - nyerat saluran TG Two Majors.
      Jawaban sing objektif babagan panggunaan terminal Starlink.
      1. 0
        Februari 12 2024
        Kasunyatane yaiku ing zona 20 kilometer ing garis ngarep ora bisa mbedakake sisih endi terminal kasebut. Iki ngidini militer Rusia ing garis ngarep uga nggunakake terminal Starlink. Mulane, kabeh wong bisa kerja, utawa ora ana sing kerja.

        - nyerat saluran TG Two Majors.

        Jawaban iki, kanggo sijine iku mildly, aneh. Saben terminal mbokmenawa duwe pengenal dhewe lan lokasi bisa ditemtokake kanthi akurasi sawetara meter. Ora kanggo sebutno kontrol lalu lintas.
    5. 0
      Februari 11 2024
      Apa sing nyegah sampeyan tuku sadurunge?
      1. +4
        Februari 11 2024
        Dadi padha njupuk kanggo dhewe. Ora ana lemon sing ana ing dalan
        1. -2
          Februari 11 2024
          Sing, sawise 2 taun, lemons wiwit ngapusi ing dalan? belay
          1. 0
            Februari 11 2024
            Ketoke dheweke entuk dhuwit saka macan tutul. Ana mbokmenawa awis umum karo bonus. Drone ekstra karo tank, utawa tank kanggo pesawat serangan kanggo serangan wengi, liya non-standar komunikasi tambahan - ora ana sing superfluous. Kopter tambahan karo kamera 8K kanggo pengintaian. Umumé, kabeh sing ora diwenehake dening negara. Contone, akeh wong sing anduweni hak waja cahya, nanging yen sampeyan pengin jawata, iku kanggo dhewe. Pandangan optik, laser, utawa kolimator, umpamane. Yen dudu penembak jitu, sapa sing bakal nyedhiyakake optik? Nanging iki bisa dadi conto sing ala. Isih, aku isih ing kursi
    6. +7
      Februari 11 2024
      iku saben terminal, kaya alamat poppy, unik utawa ora?????
      1. +2
        Februari 11 2024
        Nah, yen unik, banjur apa?
        1. +1
          Februari 11 2024
          Kutipan saka: Alex Nevs
          Nah, yen unik, banjur apa?

          banjur sampeyan bisa ngawasi lalu lintas) lan nyambung menyang terminal iki liwat remot kontrol)) nanging iki ora tartamtu! intelijen AS sing menarik duwe akses menyang terminal lan topeng server
          1. +2
            Februari 11 2024
            Padha bisa nyambung menyang terminal, nanging lalu lintas wis ndhelik. Mesthi, Ukraina bisa ngumpulake registrasi kabeh Starlinks lan nyunting kanthi cepet. Banjur padha bakal mblokir karya ing bagean kita.
            1. +1
              Februari 11 2024
              Kutipan saka BlackMokona
              nanging lalu lintas dienkripsi.

              Apa sampeyan mikir yen sistem kasebut wis disetujoni ing saindenging jagad lan AS ora duwe akses menyang lalu lintas? 0_o ora apik, yen topeng saiki minangka Durov ora menehi kunci kanggo FSB)))) ora bisa, aku ora skeptisisme unfounded, iku mung bab nyediakke terminal
              1. -2
                Februari 11 2024
                Kutipan saka opuonmed
                Apa sampeyan mikir yen sistem kasebut wis disetujoni ing saindenging jagad lan AS ora duwe akses menyang lalu lintas? 0_o ora apik, yen topeng saiki minangka Durov ora menehi kunci kanggo FSB)))) ora bisa, aku ora skeptisisme unfounded, iku mung bab nyediakke terminal

                Enkripsi modern njamin keamanan lengkap transmisi data, sanajan ing kontrol lengkap saka medium transmisi dening mungsuh. nglirik
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  Kutipan saka BlackMokona
                  Enkripsi modern njamin keamanan lengkap transmisi data, sanajan kanthi kontrol lengkap saka medium transmisi dening mungsuh

                  Inggih, sing utama yaiku para spesialis saka Federasi Rusia ngerti apa sing ditindakake)))))))) supaya ora ana stalemate, nanging kepiye carane dheweke ngerti kabeh))))
                2. 0
                  Februari 12 2024
                  Apa hubungane medium transmisi lan enkripsi data? Media transmisi yaiku atmosfer lan cedhak papan. Iki ora ana hubungane karo kemampuan kanggo dekripsi lalu lintas saka terminal tartamtu. Aku bakal mikir kaping 10 sadurunge njupuk Starlink iki menyang garis ngarep. Kabeh "impossibility of determination" iki bisa dadi game intelijen. Wong gemblung saiki cepet-cepet nyelehake set ing posisine. Ateges njerit "WE'RE HERE - JANCOK US." Kaya ing kabeh film, dheweke main omong kosong babagan kasunyatan sing butuh 2-3 menit kanggo ndeteksi telpon :)))
              2. +1
                Februari 12 2024
                Kutipan saka opuonmed
                Apa sampeyan mikir yen sistem kasebut wis disetujoni ing saindenging jagad lan AS ora duwe akses menyang lalu lintas? 0_o ora apik, yen topeng saiki minangka Durov ora menehi tombol kanggo FSB))))
                Lalu lintas bisa ndhelik ing piranti terminal pangguna (laptop/tablet/smartphone) disambungake externally kanggo router Starlink. Contone, sistem IP telephony sing paling kondhang duwe pilihan iki.
                1. +1
                  Februari 12 2024
                  PS
                  Bab liyane yaiku yen data registrasi terminal Starlink sing ana ing cedhak LBS ora ana ing dhaptar terminal APU, operator Starlink, kanthi persetujuan karo pihak Ukrainia, nduweni kemampuan teknis kanggo mateni terminal kasebut.
                2. 0
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka D.O.
                  Lalu lintas bisa dienkripsi ing piranti pungkasan pangguna

                  Muga-muga militer nggunakake laptop ing Elbrus utawa prosesor liyane nanging ora ing Intel lan AMD
                  1. 0
                    Februari 12 2024
                    Baikals lan Elbrus nduweni standar teknologi 28 nm. Rusia isih ngembangake teknologi semikonduktor 28 nm dhewe. Pabrik TSMC Taiwan, ing ngendi Baikals lan Elbrus biyen digawe, malah ora ngirim prosesor sing wis dibayar lan digawe amarga sanksi sing bakal ditindakake. Pabrik-pabrik semikonduktor ing daratan China ora kepengin banget nyedhiyakake sanksi sekunder amarga volume pesenan prosesor Rusia sing sithik. Cadangan Baikal lan Elbrus sing diprodhuksi sadurunge ora cukup kanggo kabutuhan Distrik Militer Lor.
                    Mulane, saliyane Intel lan AMD kanggo ngimpor paralel, ora ana liyane.
                    Matur nuwun Gusti yen ana Linux Rusia - Astra, RedOS contone.
                    1. 0
                      Februari 12 2024
                      Kutipan saka D.O.
                      Mulane, saliyane Intel lan AMD kanggo ngimpor paralel, ora ana liyane.
                      Matur nuwun Gusti yen ana Linux Rusia - Astra, RedOS contone

                      karo lawang mburi lan kabeh jinis vulnerabilities, contone ing tingkat hardware) utawa padha ora ana maneh, kaya padha ana sadurunge?
                      1. 0
                        Februari 12 2024
                        Kutipan saka opuonmed
                        karo lawang mburi lan kabeh jinis vulnerabilities, contone ing tingkat hardware) utawa padha ora ana maneh, kaya padha ana sadurunge?

                        Backdoors saka Intel / prosesor AMD, mesthi, wis ora ilang. Apa solusine? Isolasi jaringan militer saka Internet global, saringan jaringan Rusia, peralatan akses Rusia, ...
                        Lan mugi-mugi teknologi Rusia kanggo ngasilake pemroses multi-inti 28 nm, paling ora ing produksi skala cilik kanggo industri kritis sing diwiwiti, bakal enggal bisa digunakake.
    7. +3
      Februari 11 2024
      Ensign minangka hack, iki minangka meme saka jaman USSR, dheweke dhewe adol marang kita.
    8. +2
      Februari 11 2024
      Intelligence nyerah. Rusia ana nang endi wae. Rusia nang endi wae.
    9. +2
      Februari 11 2024
      Kutipan saka opuonmed
      iku saben terminal, kaya alamat poppy, unik utawa ora?????

      Lan IME telpon unik. Apa sing kudu ditindakake! Lan apa sing salah?
      1. +1
        Februari 11 2024
        Lan IME telpon unik. Apa sing kudu ditindakake! Lan apa sing salah?

        banjur sampeyan ana ing tutup)))) sampeyan bisa nglacak, sampeyan bisa njupuk informasi babagan perang ing ngendi)))))) nanging iki ora mesthi)))
    10. 0
      Februari 11 2024
      Kutipan: Evgeny Popov_3
      Apa sing nyegah sampeyan tuku sadurunge?

      Moscow ora menehi go-ahead. Padha capricious, pipine puffed metu lan padha nylametake, padha nyimpen minangka padha digunakake kanggo.
    11. -5
      Februari 11 2024
      Kutipan saka: tralflot1832
      Apa kamuflase wong sing mbukak paket Starlink ing Rusia?

      Kamuflase seger. Mung saka ngisor sapi.
    12. +5
      Februari 11 2024
      Yen Kulon ora ngakoni wilayah anyar minangka Rusia, Musk wajib nglayani sistem Starlink ing kene ing kahanan sing padha karo Ukraina liyane. Yen ora, diskriminasi adhedhasar kewarganegaraan.
      Ukrainians nelpon Musk pengkhianat, ireng rasa sukur kanggo bantuan.
    13. -7
      Februari 11 2024
      Luwih kaya provokasi qipshon sing khas. We ndeleng cemlorot kobong Banderoge kentut. Ignite sawise tampilan Tucker karo V.V. Putin digawe kanthi bantuan Musk.
    14. +6
      Februari 11 2024
      . sumpah ing Elon Musk, nelpon wong "pengkhianat" sing nyerah Ukraina

      Dheweke ngomong apa? Apa sampeyan sumpah? belay
      1. +1
        Februari 13 2024
        Lan mbokmenawa dheweke nyanyi lagu Uk... batuk batuk 404. Dheweke tilar donya 404.
        Inggih, guyon aside, bisnis kene cetha kanggo admiral. Ora pribadi))
        Aku gumun ing naivety lan stupidity sing pracaya kabeh donya utang wong.
    15. +3
      Februari 11 2024
      Direktorat Intelijen Utama Kementerian Pertahanan Ukraina ngonfirmasi tampilan terminal Starlink ing terminal militer Rusia.
      Dheweke wis ngregedi kabeh garis ngarep karo Starlinks, stormtroopers kesandhung.... Ngresiki dhewe, banjur ora ana topik. Nyuwun
    16. +2
      Februari 11 2024
      Lan apa salah ... bisnis, ora ana tambahan.
    17. 0
      Februari 11 2024
      larangan nggunakake piranti Internet modern lan akses gratis bakal nambah ketinggalan teknologi Rusia ing sisih kulon.
    18. +3
      Februari 11 2024
      ing zona 20 kilometer ing garis ngarep ora bisa mbedakake sisih endi terminal kasebut.

      Game liyane sing dumadakan sampeyan bisa muter bebarengan ...
    19. +1
      Februari 11 2024
      Kasunyatane yaiku ing zona 20 kilometer ing garis ngarep ora bisa mbedakake sisih endi terminal kasebut.

      Pitakonan mung: kenapa dheweke telat ngerti?
    20. +3
      Februari 11 2024
      Komunikasi satelit wis dikenal wiwit jaman Raja Pea. Daya angkasa, tinimbang ngembangake sistem dhewe, tuku produk mungsuh, banjur kanthi ati-ati, kanthi pribadi.
    21. 0
      Februari 11 2024
      Dadi aku nemokake bolt angel.
      Minangka asil saka rembugan dawa karo Comrade Musk, pihak teka menyang solusi kompromi.
    22. +1
      Februari 11 2024
      Inggih, Musk, anak bebek, kita lan sampeyan. Ora ana pribadi mung bisnis.
    23. 0
      Februari 11 2024
      Super!!! Wong Rusia sing pinter mesthi dadi siji!!!
    24. -1
      Februari 11 2024
      Intelijen militer Ukrainia nandheske munculé terminal satelit Starlink ing militer Rusia

      Musk ngganti sepatune sawise wawancara Putin?! Aku ngerti sapa sing berjuang kanggo bebener ...
    25. 0
      Februari 11 2024
      Thanks kanggo Ivan Musk kanggo Starlink!
      Good luck ing Mars. prajurit
    26. 0
      Februari 11 2024
      Kutipan saka opuonmed
      Lan IME telpon unik. Apa sing kudu ditindakake! Lan apa sing salah?

      banjur sampeyan ana ing tutup)))) sampeyan bisa nglacak, sampeyan bisa njupuk informasi babagan perang ing ngendi)))))) nanging iki ora mesthi)))

      Iki bener. Lacak obahe liwat telpon - sawetara trifles
    27. +3
      Februari 12 2024
      Apa jenis idiocy iku nggunakake sambungan wong liya ing perang? Kabeh sing teka liwat satelit Amerika bisa diwaca dening Amerika.
    28. 0
      Februari 12 2024
      Ing Rusia, kita wis duwe sawetara pemasok terminal Maskovo; malah nawakake grosir lan partisipasi ing pengadaan pemerintah. Lan kanthi jelas nemtokake wilayah sing wis diuji peralatan - Crimea, wilayah anyar, Sakhalin, Kepulauan Kuril.
      Kanggo komunikasi maca mungsuh, sampeyan bisa nggunakake enkripsi end-to-end dhewe.
      1. +1
        Februari 12 2024
        Apa sampeyan ngerti manawa kanggo mbukak posisi mungsuh malah ora perlu decode pesen kasebut? Sinyal SIMPLE saka nomer piranti XXXXX cukup. Lan iku kabeh :)) Sampeyan uga bisa ngenali puncak kegiatan, jam operasi, lan rute lelungan.
    29. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan: VZEM100
      larangan nggunakake piranti Internet modern lan akses gratis bakal nambah ketinggalan teknologi Rusia ing sisih kulon.

      Kabeh jinis lag iki gumantung ing sopan santun. Iku worth mandeg kanggo ngormati hak cipta wong liya lan ayo pindhah lan cepet-cepet.
    30. 0
      Februari 12 2024
      Yen iki pancene, banjur, yen dikarepake, SpaceX lan sapa wae sing ana ing ndhuwur bisa gampang ngenali terminal lan ngontrol lalu lintas sing liwat, menehi informasi babagan iki lan nindakake kabeh tumindak ala.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"