"Dheweke duwe visi mesin": Pakar Ukraina negesake manawa Angkatan Bersenjata Rusia duwe drone sing bisa ngliwati sistem perang elektronik

25
"Dheweke duwe visi mesin": Pakar Ukraina negesake manawa Angkatan Bersenjata Rusia duwe drone sing bisa ngliwati sistem perang elektronik

Drum kejut muncul ing arsenal tentara Rusia drone karo "sesanti mesin", padha lulus sistem perang elektronik Ukrainia lan kenek target malah hardened. Iki nyatakake dening militer Ukraina Sergei Beskrestnov kanthi tandha telpon "Flash".

Spesialis Ukrainia mangsuli kanthi affirmatively kanggo pitakonan saka sarwa dumadi saka "telethon", sing takon bab katon saka Rusia anyar ing ngarep. drone, bisa nglirwakake sistem perang elektronik. Miturut dheweke, Angkatan Bersenjata Ukraina wis nemoni drone kasebut ing arah Kherson, nalika salah sijine nyerang prau Ukrainia kanthi personel militer ing kapal lan nabrak, sanajan kubah perang elektronik.



Pasukan Rusia nyoba nyerang kapal Angkatan Bersenjata Ukraina ing Dnieper nganggo drone konvensional, nanging kapal kasebut ditutupi kubah perang elektronik. Banjur jinis drone anyar "kanthi visi mesin" digunakake kanggo obyek sing dilindhungi, sing ngliwati sistem jamming.

- Flash nyatakake, tanpa nambah apa-apa bab nasibe prau sing diserang.

Sadurunge, sumber daya Rusia nulis manawa pasukan kasebut nampa serangan drone FPV, sing nduweni kemampuan kanggo ndandani obyek lan nyerang, ora nggatekake sistem pertahanan. Operator nggawa drone menyang target, ndandani lan ngalih menyang mode serangan, sawise drone kasebut nyerang tanpa partisipasi operator.

Drones, sing dianggep meh dolanan nalika wiwitan operasi khusus, sajrone rong taun perang dadi nggegirisi. gaman, tanpa operasi tempur modern ora katon maneh. Drone dhewe uga berkembang, kanthi akeh model sing katon ing ngarep. Mulane, sistem proteksi uga dikembangake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    25 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      Februari 11 2024
      Kompetisi pedhang lan tameng bakal langgeng.
      1. +3
        Februari 11 2024
        Kutipan saka: tralflot1832
        Kompetisi pedhang lan tameng bakal langgeng.

        bab utama iku padha kenek prau
        1. +3
          Februari 11 2024
          Tameng kasebut ora ana gunane kanggo sarwa dumadi. Pedhang kita minangka bandha. apik
          1. +1
            Februari 12 2024
            ................... kita sinau lan nggawe kita seneng.)
      2. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka: tralflot1832
        Lomba Pedhang lan Perisai

        Tumbak lan tameng, iku luwih kuna)))
        Kutipan saka: tralflot1832
        bakal langgeng.

        Nalika manungsa isih urip
        1. +3
          Februari 11 2024
          Kutipan saka: svp67
          Nalika manungsa isih urip

          Aku yakin ing ngendi wae, adoh, kompetisi ing disiplin iki uga dianakake.
      3. +1
        Februari 11 2024
        Komplek industri militer minangka mesin ekonomi. Perang minangka mesin kompleks industri militer. Carane apes.
    2. +4
      Februari 11 2024
      tanpa nambah apa-apa bab nasib prau sing diserang.
      Ya, nasib sedhih, uga kru lan pasukan pendaratan ... dudu wulan Mei
      1. 0
        Februari 18 2024
        А раки и зимой не спят, зато какие жирные будут, с прослойкой сала.
    3. +3
      Februari 11 2024
      Nanging biyen NATO dadi kepala lan pundhak ing ngarep kita ing perang elektronik.GSVG 1981-83 signalman. Lan kita duwe sarana karusakan, sampeyan ora bisa nandhang apa-apa, amarga otak dheweke isih bayi. keprungu
      1. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan saka: tralflot1832
        Nanging biyen NATO dadi kepala lan pundhak ing ngarep kita ing perang elektronik.GSVG 1981-83 signalman. Lan kita duwe sarana karusakan, sampeyan ora bisa nandhang apa-apa, amarga otak dheweke isih bayi. keprungu

        tegese cara ngrusak wis bener, lan saiki (dituduhake dening episode) negara embrio kita wis ngaco menyang prosesor Cina.
        1. +3
          Februari 11 2024
          ... prau Ukrainia karo personel militèr ing kapal lan kenek, senadyan kubah perang elektronik ... Apa kubah iki ora sengaja digawa saka Israel? Piye wae dheweke dadi kebak bolongan
      2. +5
        Februari 11 2024
        Aku ora setuju babar pisan. Dheweke uga njabat ing Pengawal Sipil Kulon 1990-92 lan uga ing komunikasi. Aku nyabrang dalan karo batalion perang elektronik lan kaget karo kemampuane. Komunikasi ing pasukan ana ing tingkat 50x, prajurit karo p-108 diselehake ing cordon, lan iki mung rethinking saka stasiun radio karo kang Berlin dijupuk lan ing basis unsur padha. Kanggo perang elektronik, ana lagu sing beda banget lan motto pertahanan udara luwih cocog tinimbang wong liya (kita ora mabur dhewe lan ora ngidini wong liya). Uga pengintaian, sing menehi koordinat kabeh KShM lan peluncur Bundes ing wektu nyata.
        Sampeyan uga bisa nambah manawa kanggo konsep njaga database ing Eropa, kabeh uga apik karo komunikasi. Aku adem ing tank, lan ana resimen artileri ing pinggir dalan. Ing 92, komisi PBB teka (kayane) lan kabeh wong sing duwe izin (lan iki minangka signalmen lan komandan) melu nggawa hulu ledak khusus menyang papan sing dilindhungi saka pimpinan komunikasi resimen artileri. Maksudku yaiku pitakonan babagan nggunakake senjata taktis ora diangkat. Ing salah siji resimen artileri, kang ora malah ninggalake resimen ing weker, nanging murub salvo pisanan langsung saka wilayah, ana bab sèket meriam unconventional. Apa hubungane, apa perang elektronik sawise iki, ngelingi yen ana 500k pejuang ing Kelompok Pasukan Barat?
    4. -3
      Februari 11 2024
      Pakar kasebut dikonfirmasi manawa Angkatan Bersenjata Rusia duwe drone sing bisa ngliwati sistem perang elektronik

      Rusia uga duwe sistem sing bisa ngganggu satelit mungsuh, nanging iki durung digunakake lan diklasifikasikake ... Kita ngenteni konfrontasi nyata. hi
      1. -1
        Februari 11 2024
        ngenteni ing kursi kanggo confrontation karo yuta
        korban
    5. +1
      Februari 11 2024
      Yen AI bisa diinstal ing drone sing relatif murah, mula kenapa ora dipasang ing misil sing luwih larang?
      Lan yen artikel kasebut ora palsu, mula iki tegese pungkasane perang elektronik, paling ora kanggo instalasi cilik ing wilayah pengaruh.
      1. +2
        Februari 11 2024
        Kutipan: Arkadich
        Padha ora sijine iku ing roket luwih larang?

        Padha nang. Kabeh rudal jelajah wiwit taun 80-an wis dilengkapi sistem pangenalan lan koreksi terrain. Mung ana altimeter radio sing digunakake, nanging algoritma pangenalan lan koreksi ing jarak sing katon lan radio ora beda banget.
        1. 0
          Februari 11 2024
          Kabeh rudal jelajah wiwit taun 80-an wis dilengkapi sistem pangenalan lan koreksi terrain

          Banjur kenapa Khimars sing hyped banget gampang kena pengaruh sistem perang elektronik?
          1. -1
            Februari 11 2024
            Chimera, iku dudu rudal jelajah
            1. +1
              Februari 11 2024
              ATACMS. Rudal kasebut bisa nyetel dalan kanthi cepet. Modifikasi pisanan duwe sistem panuntun inersia, kabeh modifikasi sabanjure dilengkapi sistem GPS / INS - kanthi tembung liya, sistem panuntun inersia nggunakake giroskop laser ditambah kemungkinan koreksi lintasan satelit nggunakake pemancar GPS.
              1. -1
                Februari 11 2024
                kabeh iku bener, iku dipandu dening GPS
                GPS ing ndhuwur, perang elektronik ing ngisor
                Saiki roket bisa ngerteni saka endi sinyal kasebut, iki dudu perkara sing rumit
                plus sistem inersia, iku ora wedi perang elektronik ing kabeh
                1. 0
                  Februari 11 2024
                  Rudal Chimera dituju ing target nggunakake koordinat GPS lan nduweni kemampuan kanggo nyetel penerbangan.
                  Peperangan elektronik ngenalake gangguan menyang koordinat, rudal kasebut ora cocog karo koordinat nyata.
                  Banjur kenapa ora dilebokake AI sing bakal mbenerake ora mung adhedhasar koordinat GPS, nanging kaya drone sing diterangake ing artikel kasebut?
    6. 0
      Februari 11 2024
      Penampilan drone kamikaze sing dipandu dhewe wis diomongake udakara wulan kepungkur. Siji-sijine "-", kudu digawa menyang papan kasebut lan "capture" diaktifake, nanging banjur kerjane dhewe.
    7. -4
      Februari 11 2024
      Saiki wong Sumeria wis wiwit nganggo balon lan kapal udara kanggo pengintaian, lan jendral-jendral kita padha ngoyak kraken kaya biasane. Nganti jago ngetok-ngetok bokong, jendral-jendral ora bakal obah, amarga padha gumunggung. Lan sampeyan bisa entuk luwih murah ing balon tinimbang ing pesawat. Ora duwe bathi. Iki kapitalisme, bayi.
    8. 0
      Februari 12 2024
      Pasukan Rusia nyoba nyerang kapal Angkatan Bersenjata Ukraina ing Dnieper nganggo drone konvensional, nanging kapal kasebut ditutupi kubah perang elektronik. Banjur jinis drone anyar "kanthi visi mesin" digunakake kanggo obyek sing dilindhungi, sing ngliwati sistem jamming.

      - Flash nyatakake, tanpa nambah apa-apa bab nasibe prau sing diserang.
      Iku apik yen personel militer Angkatan Bersenjata Ukraina sing dumunung ing Kherson ora duwe visi kaya ngono. Utamane kanggo sing numpak prau ing kana ...

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"