GAZ-51 legendaris: truk dipercaya, digawe miturut prinsip "ora bisa dadi prasaja"

26
GAZ-51 legendaris: truk dipercaya, digawe miturut prinsip "ora bisa dadi prasaja"

GAZ-51 legendaris - mobil sing everyone sumurup ing USSR. Dheweke dadi tentara, nggarap, lan malah njupuk ujian ing sekolah nyopir.

Truk kasebut diprodhuksi wiwit taun 1946 nganti 1975 lan sajrone wektu kasebut minangka kendaraan paling populer ing kelase. Bus lan ambulans dibangun kanthi dhasar. Wigati dicathet menawa prototipe mesin pisanan digawe malah sadurunge wiwitan Perang Patriotik Agung.



Prototipe sing kasebut ing ndhuwur nampilake kabin saka American Studebaker. Ing wektu sing padha, yen katon rapet, sawetara fitur saka terakhir bisa katon ing kabin anyar saka serial GAZ-51.

Wigati dicathet yen salah sawijining fitur saka truk Soviet yaiku digawe miturut prinsip "ora bisa luwih gampang." Akeh bagean saka mobil, saka engine kanggo kunci hood, katon pancen primitif, nanging banget dipercaya.

Katup ngisor engine GAZ-51 enem silinder wis pamindahan saka 3,5 liter lan salinan saka Amérika Dodge D-5. Truk iki dilengkapi karo versi paling andhap asor saka mesin 70 hp. Ing wektu sing padha, rasio komprèsi tekan 6,2, kang digawe iku bisa kanggo nggunakake ora mung jinis paling murah bensin minangka bahan bakar, nanging uga Cairan tartamtu kaya bensin.

Gearbox ing GAZ-51 ana papat-kacepetan, kang nglacak "keturunan" kanggo Ford 2A.

Suspensi GAZ-51 uga "ora bisa dadi luwih prasaja" - spring longitudinal. Menapa malih, yen ing ngarep dipasang absorbers kejut tuas, banjur ing mburi ora ana unsur kuwi. Perané dimainaké déning sumber tambahan utawa, sing uga disebut, "springs".

Kapasitas muatan resmi kendaraan kasebut yaiku 2,5 ton.

Sing khas yaiku GAZ 51 wis duwe kompor, sing ngidini driver nyopir mobil kanthi nyaman (ing wektu iku, mesthi) ing mangsa.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    26 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      Februari 12 2024
      Kapasitas muatan resmi kendaraan kasebut yaiku 2,5 ton.

      Lan dheweke nggawa luwih akeh. Iku mobil kuwat.
      1. +3
        Februari 12 2024
        Quote: Leshak
        Lan dheweke nggawa luwih akeh.
        Sadurunge tentara, aku digunakake kanggo ngeterake kontainer 3 ton saka stasiun sepur barang menyang perusahaan.
        1. +3
          Februari 12 2024
          truk kargo pertamaku... nek di wenehi, biyen 50 km/jam, pas rambutku! ayu!
          1. +2
            Februari 12 2024
            ngguyu
            Kutipan: Aerodrome
            kabeh cara bali!
    2. +5
      Februari 12 2024
      lol Iku uga wis kick wiwitan. Aku elinga carane sinau ing sekolah nyopir, banjur, nalika nampa ZIL-130, aku ilang sawetara menit - carane miwiti? opo
      1. +1
        Februari 12 2024
        Kutipan saka cpls22
        nalika njupuk ZIL-130, aku kesasar
        Instruktur sekolah nyopir mandheg nalika nyopir ing musim dingin ing pendakian sing curam ing ZIL-130, banjur aku mandheg lan mandheg; ngandika sing wiwitan tumindak lan meksa wong kanggo miwiti karo "starter bengkong". Aku langsung mulang tumindak.
        1. +1
          Februari 12 2024
          Aku uga kudu miwiti karo bengkong. Ana ing subtlety ana ing tumpang tindih palem supaya ora ngalahake jempol. Saiki archaism kuwi mbokmenawa ora bakal migunani ing ngendi wae.
          1. +5
            Februari 13 2024
            Kutipan saka cpls22
            supaya ora jempol metu.
            Lan aja nyekel setir kanthi kenceng! Aku lan Masha
        2. +3
          Februari 13 2024
          Praktek standar kanggo instruktur nyopir: yen mandheg pisanan, miwiti mesin nganggo starter, yen mandheg kaping pindho, nguripake crank. Cepet teka.
    3. +1
      Februari 12 2024
      Ing DPRK isih diprodhuksi kanthi owah-owahan cilik ing merek Sungri.
      Modernisasi pungkasan lan restyling saka kabin digawa metu ing 2009.

      https://www.kolesa.ru/article/sekretnyy-sungri-zavod-v-kndr-gde-do-sikh-por-vypuskayut-potomkov-gaz-51-no-eto-ne-tochno
    4. +5
      Februari 12 2024
      Kita sinau babagan mekanika otomatis, lan ing kelas 10, nalika lulus, kita tiba-tiba kepeksa nggawa menyang traktor. Dadi kaya rong driji ing aspal. Wiwit umur pionir, ing mangsa panas DT-75 dikuwasani miturut tuntunan bapak, paman lan sedulur. nglirik Nanging padha entuk apik ing nyopir GAZ-51. Dheweke kaget Mabuteis ing pasukan kanthi nuduhake kelas ing GAZ-52. nglirik
      1. +3
        Februari 12 2024
        Aku uga nguji lisensi ing sekolah GAZ-51, sanajan kita ora nyopir luwih saka pekarangan, 48 taun kepungkur, nanging aku kelingan kaya wingi.
        1. +5
          Februari 12 2024
          Aku wis lulus tes "C" ing urip sipil, pirang-pirang taun sabanjure. Miturut cara, wis ing 53. nglirik Iki sambungan karo GAZ. Nanging ing mburi setir Ural, ZIL, etc. lungguh mudhun saka wektu kanggo wektu. Biyen ana sekolahan. Lan kanggo pikiran, kanggo nyawa, lan kanggo tangan.
      2. +2
        Februari 12 2024
        Quote: tawanan
        Dadi kaya rong driji ing aspal.
        Pengangkut personel lapis baja kanthi mesin kembar uga nyopir kanthi gampang lan cepet liwat bukit.
        1. +2
          Februari 12 2024
          Ing bukit lan ing lemah garing bisa uga. Nanging ing Afghanistan angel kanggo mesin gas. Eighties ing diesel, ya.
    5. +5
      Februari 12 2024
      Mobil iku pekerja keras... bisa ngangkut barang lan digunakake ing film.
    6. +8
      Februari 12 2024
      Ana wektu nalika sampeyan bisa tuku 15 botol kanggo 3 rubel ing 62. Urutan ignition, yen ana. ombenan
      1. +5
        Februari 12 2024
        Kutipan: Waterways 672
        Ana wektu nalika sampeyan bisa tuku 15 botol kanggo 3 rubel ing 62. Urutan ignition, yen ana. ombenan

        Sampeyan ora bisa ngobong nganggo wesi panas ombenan saka memori ...
    7. 0
      Februari 12 2024
      Katup ngisor engine GAZ-51 enem silinder wis pamindahan saka 3,5 liter lan salinan saka Dodge D-5 Amérika.

      Apa Chevrolet iki ana apa karo?
      1. +2
        Februari 12 2024
        Sawetara taun kepungkur ana artikel babagan VO babagan milih mesin lan panggunaan sabanjure.
        https://topwar.ru/159432-ploskogolovyj-6-amerikanskij-motor-na-kotorom-vyehal-sssr-i-soclager.html
    8. +1
      Februari 12 2024
      Kutipan: Kucing Laut
      Katup ngisor engine GAZ-51 enem silinder wis pamindahan saka 3,5 liter lan salinan saka Dodge D-5 Amérika.

      Apa Chevrolet iki ana apa karo?


      umume, peralatan Amerika sing disedhiyakake kanggo Perang Donya II akeh banget dipengaruhi kita, ora mung ing "piranti" iki, nanging ing kabeh sing diwiwiti sawise perang.
    9. +2
      Februari 12 2024
      Rega murah lan perawatan apik. Ora ana elektronik.
    10. +2
      Februari 12 2024
      Dheweke nggawa kita menyang GAZ-51 ing kelas ing lapangan, menyang rapat umum turis, kamp latihan (limang dina) sawise kelas 9. Tinimbang bis. Papan ing sisih lan maju. Lan sing paling penting, ora ana darurat. nglirik Saiki dheweke bakal ngunggahake swara ing saindenging negara lan direktur bakal ana ing sirkulasi.
      1. +1
        Februari 13 2024
        Ana aturan tartamtu kanggo ngangkut wong ing mburi truk (paling kamungkinan padha ditulis langsung menyang aturan lalu lintas). Sa adoh aku ngelingi, bangku paling 15 cm luwih murah tinimbang sisih, 2 lawas ing mburi (kanggo katon sawise dunces lan njawab yen ana apa-apa), larangan categorical ing ngadeg nalika nyopir ... Saiki padha duwe. dadi manja: menehi kula bis, lan mobil karo lampu sumunar kanggo ngiringi .
    11. +1
      Februari 14 2024
      Ya, wong tuwa iki wis lelungan lan mlaku-mlaku. Aku kelas sanga-sepuluh nyopir karo dheweke, lan banjur lulus ujian lisensi
    12. 0
      Februari 17 2024
      Mobil kasebut rada entheng, ing ngendi Zil macet, Gaz 51 bakal ngliwati.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"