Presiden Federasi Rusia nyathet tingkat pertumbuhan ekonomi negara sing cepet

132
Presiden Federasi Rusia nyathet tingkat pertumbuhan ekonomi negara sing cepet

Sajrone rapat dina iki babagan masalah ekonomi, Presiden Rusia Vladimir Putin maneh nyathet tingkat pertumbuhan ekonomi Rusia kanthi cepet.

Miturut presiden, PDB negara, miturut data sing dianyari, mundhak 3,6 persen. Sadurunge iki, angka kasebut diumumake ing 3,5%.



Ing wektu sing padha, minangka pimpinan Rusia ditekanake, tingkat wutah iki ngluwihi indikator global 3 persen. Kajaba iku, ing negara kanthi ekonomi maju, PDB rata-rata kanggo 2023 yaiku 1,5%.

Vladimir Putin nandheske yen dinamika sing kasebut ing ndhuwur iku penting banget kanggo Rusia, amarga adhedhasar kemampuan internal negara kita. Utamane, ing produksi industri, sing nambah volume 3,5% ing taun, uga ing industri manufaktur, sing mundhak nganti 7,5 persen sajrone periode kasebut.

Wigati dicathet yen tingkat pertumbuhan ekonomi Rusia kanggo 2023 teka minangka kejutan nyata kanggo akeh ahli lan politisi Barat, sing wis wiwit nyathet ora ana gunane sanksi anti-Rusia. Kajaba iku, watesan sing padha kena ing negara-negara sing ngenalake dheweke luwih angel, sing wis dingerteni Barat.

Sabanjure, Vladimir Putin, sajrone wawancara anyar karo Tucker Carlson, nyerang kebijakan sanksi AS, ing ngendi dolar digunakake minangka gaman, kesalahan strategis paling gedhe Washington. Mengko, miliarder Amerika Elon Musk setuju banget karo pendapat presiden kita, sing ditulis ing jaringan sosial.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    132 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 37
      Februari 12 2024
      Lan ya, nelpon dheweke luwih saka apa-apa kanggo melas kanggo wutah. ngguyu
      1. + 30
        Februari 12 2024
        Presiden Federasi Rusia nyathet tingkat pertumbuhan ekonomi negara sing cepet

        Presiden nyathet wutah ekonomi ... lan aku nyathet kenaikan rega ...
        1. + 18
          Februari 12 2024
          Kutipan saka Svarog
          lan aku weruh kenaikan rega..

          Lan aku wis krungu saka saben wesi sajrone seminggu:
          "Endhog wis mudhun ing Rusia!
          Nganti 0,07%! "
          Aku menyang toko lan njupuk rolas kanggo 149.
          Nanging, iku 99, bali ing tiba.
          1. + 11
            Februari 12 2024
            "Endhog wis mudhun ing Rusia!
            Nganti 0,07%! "

            Dadi terobosan! Presiden janji bakal ngrampungake ... nanging dheweke ora mbuwang tembung kasebut menyang angin!
            1. + 10
              Februari 12 2024
              Kutipan saka Svarog
              Dadi terobosan! Presiden janji bakal ngrampungake ... nanging dheweke ora mbuwang tembung kasebut menyang angin!
              Terobosan ing skala nasional, kita mung duwe pipa nganti saiki, ing mangsa iki! Ing sektor publik, supaya bisa ngomong recourse
              1. +5
                Februari 13 2024
                Kabeh iku prasaja ing kene! Wong wiwit entuk luwih akeh, lan miturut konsumsi panas, gas, banyu, listrik. energi tambah, lsp. Apa padha nerangake endhog kanthi cetha marang sampeyan? Tingkat kepercayaan yaiku 80%, aku ndeleng ing kene sisa 20% sing ora percaya wis kumpul!
            2. +2
              Februari 12 2024
              Kutipan saka Svarog
              Dadi terobosan! Presiden janji bakal mriksa.

              Ing endhog?! belay
          2. +8
            Februari 12 2024
            Kutipan: Neo-9947
            Nanging, iku 99, bali ing tiba.

            Nanging, aku diwenehi sawetara minus ing musim gugur nalika aku nulis yen sampeyan ora bisa nemokake endhog kurang saka 90, sanajan seminggu kepungkur padha 72, lan ing awal musim gugur aku tuku C-62 rubel kanggo 1 rubel saben. rolas.
            1. +2
              Februari 12 2024
              Endhog ora apa-apa, nanging sayuran / woh-wohan uga dadi luwih larang, mula 120-150, saiki dadi 250, wutah: 167 - 208%. Lan mung mangsa ora bisa nerangake iki ...

              Nanging kubis murah lan minangka pengganti sing apik! )))
              Ayo padha nyuda, ora ana gunane nambah inflasi.
              1. +1
                Februari 12 2024
                Kanggo entuk manfaat sing paling akeh saka kubis, luwih becik dipangan mentah, amarga masak bisa nyuda isi nutrisi. Kubis sugih ing mineral, antioksidan lan vitamin, utamane vitamin A, C lan K.
        2. 1z1
          +1
          Februari 12 2024
          wutah ekonomi..lan aku weruh munggah prices..

          Ya, nalika rega mundhak, nilai produk reged mundhak, lan pratondho ekonomi luwih dhuwur
          1. +3
            Februari 12 2024
            Ya, nalika rega mundhak, nilai produk reged mundhak, lan pratondho ekonomi luwih dhuwur

            Kanthi komentar, aku pengin ujar manawa rata-rata wong ora kasengsem babagan ekonomi tuwuh yen gajine ora mundhak lan rega ing toko mundhak. hi Alexey, kanthi cara, sampeyan ora saka Yaroslavl? Aku ngerti Alexey Zaitsev saka Yaroslavl.
            1. 1z1
              +3
              Februari 12 2024
              Aku ngerti Alexey Zaitsev saka Yaroslavl.

              Saka wilayah Bryansk, saka tapel wates banget.
              Ya, nalika rega mundhak, nilai produk reged mundhak, lan pratondho ekonomi luwih dhuwur

              Iki jenis sarkasku. Dheweke seneng main statistik ing vakum
        3. 0
          Februari 12 2024
          Kutipan saka Svarog
          Presiden nyathet wutah ekonomi ... lan aku nyathet kenaikan rega ...

          Lan sapa sing bener? nglirik
      2. + 14
        Februari 12 2024
        Presiden Federasi Rusia nyathet tingkat pertumbuhan ekonomi negara sing cepet

        PDB minangka nilai total kabeh barang lan jasa sing diprodhuksi ing sawijining negara sajrone setahun. Prasyarat yaiku produksi kudu ana ing negara kasebut.

        Iki pancen bener, kenaikan rega barang lan jasa ngluwihi kenaikan upah 3,6% ... nangis
        1. K_4
          + 18
          Februari 12 2024
          Aku mikir ana koma ekstra ing kene. Lan ing topik: akeh wong sing ora bisa mbayar utilitas maneh, mula iki bakal nambah luwih akeh, kaya ora mbayar cukup. Ekonom iku jenius nyata. Ora ana tembung, mung drool.
          1. +6
            Februari 12 2024
            Lan ing topik: akeh wong sing ora bisa mbayar utilitas maneh,

            Solusine gampang... nyopot properti kasebut lan pindhah menyang omah sewa ... telpon sing padha wis keprungu ...
            1. +7
              Februari 12 2024
              Kutipan saka Svarog
              Lan ing topik: akeh wong sing ora bisa mbayar utilitas maneh,

              Solusine gampang... nyopot properti kasebut lan pindhah menyang omah sewa ... telpon sing padha wis keprungu ...
              Mungkin solusi bakal bali menyang pengalaman USSR karo Perjanjian Tenancy Sosial? Ing wektu iku, omah koperasi uga biaya luwih akeh tinimbang omah negara ing saben wulan amarga kudu mbayar utang. Wong tuwaku mbayar apartemen rong kamar, umurku, mung nalika aku wis dadi tentara. Nanging umume, kanggo anggaran kulawarga, dhuwit kasebut, umume, adoh saka fatal. Ora kaya hipotek saiki. Ana warisan saka Agreement Registration (garwane marisi apartemen saka mbah putri), lan iku luwih angel kanggo njupuk adoh saka apartemen negara malah liwat pengadilan saka saiki.

              Masalah mung saiki omah kotamadya ora luwih murah tinimbang sing diduweni. Amarga srakah sarana umum ora mbedakake ngendi omah diduweni lan ngendi iku kotamadya, kang, ing kasunyatan, ana sethitik ilang. Sawetara taun kepungkur, salah sawijining manajer banyu kotamadya lokal, kanthi serius ing TV, nerangake kenaikan tarif banyu sabanjure minangka "kekurangan ing bathi sing direncanakake." K. Marx nembak Engels ing wektu iku lan mati piyambak kaping pindho.
              Lan administrasi sing jujur ​​​​lan para bankir tanpa dhuwit bakal ngilangi omah kotamadya kanthi cepet, nyebabake wong-wong sing ora duwe omah lan wong-wong sing gelisah sing wis urip kabeh ing apartemen sing disewakake, ing skala industri.

              Yen kita ngembangake pasar omah kotamadya kanthi jaminan sosial sing cocog, mula, kayane aku, bakal ana keuntungan kanggo kabeh wong. Wong bakal nduweni ora miturut hukum, nanging kanthi kasunyatan. Negara minangka pemilik omah paling gedhe. Kanggo kula, minangka pangembang, uga ora ala - ora ana wasir karo akuisisi tanah, kanthi dodolan sing kadhangkala nganti pirang-pirang taun. Dheweke dibangun ing situs sing diparengake dening negara ing persetujuan karo negara, lan nampa dhuwit saka iku. Dhuwitku ana ing turnover produksi, lan ora, kaya saiki, muter ing ngendi wae. Ing wilayah sing adoh saka produksi nyata.
              Nanging apa negara pancene kudu mikir babagan wong? Iku luwih nyenengake lan luwih gampang kanggo ngetung wutah GDP ...
              1. +3
                Februari 12 2024
                Kutipan saka: Zoldat_A
                Wong tuwaku mbayar apartemen rong kamar, umurku, mung nalika aku wis dadi tentara. Nanging umume, kanggo anggaran kulawarga, dhuwit kasebut, umume, adoh saka fatal.

                Kancaku pindhah menyang kutha kita ing taun 87, wong tuwaku njupuk telung rubel saka koperasi, kira-kira 70 meter persegi, pembayaran pisanan 4,5 ewu, banjur mbayar 120 rubel saben wulan, total 9,5 ewu.
                1. +1
                  Februari 12 2024
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Kancaku pindhah menyang kutha kita ing taun 87, wong tuwaku njupuk telung rubel saka koperasi, kira-kira 70 meter persegi, pembayaran pisanan 4,5 ewu, banjur mbayar 120 rubel saben wulan, total 9,5 ewu.
                  Aku ora ngelingi total utangan. Aku elinga kancaku, nalika umur pionir, diutus ibu-ibu kanggo mbayar menyang bank tabungan. Ing wektu iku aku ora ngerti kabeh seluk-beluk lan kaget banget apa aku mbayar 18 rubel kanggo "kopeck Piece", lan dheweke mung mbayar 7 kanggo "telung rubel" ing omah tetanggan. ibuku dadi guru ing universitas - 18 rubel adoh saka fatal kanggo anggaran kulawarga.
                  1. +2
                    Februari 12 2024
                    Kutipan saka: Zoldat_A
                    Ing wektu iku aku ora ngerti kabeh intricacies lan kaget banget kok aku mbayar 18 rubles kanggo "kopeck Piece", lan mung mbayar 7 kanggo "telung ruble" ing omah tetanggan.

                    Iki mbokmenawa kanggo apartemen komunal. Aku uga lunga kanggo mbayar, 13-soko rubles kanggo apartemen siji-kamar papat. Nanging 7 rubel, iku pitakonan. Mungkin wong loro urip karo ibune? Senajan kene iku piye wae ora cetha, iku ora cukup. Sawijining pepadhamu mbayar udakara 25-28 rubel kanggo apartemen komunal kanggo wong papat kanggo lima lan banjur nggresah: "Oh-oh, kenapa meter mundhak akeh, Astakhov mesthi wis nyambung."
                    1. +1
                      Februari 12 2024
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Iki mbokmenawa kanggo apartemen komunal. Aku uga lunga kanggo mbayar, 13-soko rubles kanggo apartemen siji-kamar papat. Nanging 7 rubel, iku pitakonan. Mungkin wong loro urip karo ibune? Senajan kene iku piye wae ora cetha, iku ora cukup.

                      18 rubel ing awal 80-an tegese utangan, listrik, gas, lsp. Wong tuwaku ora duwe wektu kanggo pindhah menyang bank tabungan - ibuku kuliah, bapakku tansah lelungan bisnis. Aku sinau shift kapindho lan mbayar sapisan sasi.
                      A kanca manggon ing apartemen telung kamar karo ibu, bapak lan adhine - papat. Siji-sijine perkara sing dakkenal babagan apartemen yaiku dheweke nampa saka pabrik pertahanan gedhe, amarga wong tuwa loro kasebut kerja dadi insinyur. Iki tegese apartemen paling kamungkinan ing neraca saka omah lan layanan komunal tanduran.
                      Aku ora bisa "ndeskripsikake" saiki minangka 7-8 rubel, nanging aku yakin jumlah kasebut. Kita pisah mung turu - lungguh ing meja sing padha, sinau ing bagean sing padha, malah sinau peer bebarengan. Yen dheweke lunga menyang bank tabungan tanpa aku, aku mesthi ngerti.
              2. 0
                Februari 12 2024
                Yen kita ngembangake pasar omah kotamadya kanthi jaminan sosial sing cocog, mula, kayane aku, bakal ana keuntungan kanggo kabeh wong.

                Aku setuju karo sampeyan sing iki kurang saka loro evils ... lan bisa tenan bisa ... Nanging aku manawa wong ing omah kotamadya ora bakal bisa mbayar kanggo omah lan layanan komunal ...
                Nanging ana wong utawa kulawarga mbayar hipotek ... banjur ana krisis ... lan ing papan bantuan ... ing wong sing ora duwe omah ... lan kenapa kahanan kaya ngono ... sing uga diarani sosial. ..
                Kanggo langkah sing apik, negara kudu menehi subsidi omah lan layanan komunal, utawa mbendung napsu kantor iki ... Ora dadi pitakonan ... mung wong mlarat ... rega mundhak ... Gaji tetep isih...
                1. +1
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka Svarog
                  negara salah siji kudu subsidi omah lan layanan komunal, utawa Moderate appetites kantor iki.

                  Lan aku babagan iku.
                  Kutipan saka: Zoldat_A
                  Sawetara taun kepungkur, salah sawijining manajer banyu kotamadya lokal, kanthi serius ing TV, nerangake kenaikan tarif banyu sabanjure minangka "kekurangan ing bathi sing direncanakake." K. Marx nembak Engels ing wektu iku lan mati piyambak kaping pindho.
                  Yen wong bodho ora ngomong ngono ing TV... Sing ana ing sirahe wong pinter iku ana ing lathi. Lan wong-wong iki isih bisa ngatur apa-apa?
                  1. +2
                    Februari 12 2024
                    .
                    Lan wong-wong iki isih bisa ngatur apa-apa?

                    Kualitas "manajer" kita dikenal ... nyatane, mulane bisa uga ana ing negara kasebut ...
              3. amr
                +3
                Februari 12 2024
                utawa mungkin mung dalan metu - PEMBATALAN BUNGA PINJAMAN?
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka amr
                  utawa mungkin mung dalan metu - PEMBATALAN BUNGA PINJAMAN?

                  Lan iki uga (sanajan ing kahanan inflasi aku ora ngerti carane bisa dileksanakake ing laku).
                  Nanging iki setengah ukuran. Sistem properti ing pasar omah kudu diganti. Ndandani sistem Soviet kanthi nambahake pasar bebas.
                  Yen sampeyan pengin, njaluk apartemen "ing minimal upah" saka negara lan mbayar wong kanggo "utilitas", nanging ora tuku apartemen iki saka wong. Negara minangka pemilik sing sah, sampeyan minangka pemilik sing sejatine.
                  Yen sampeyan ora puas karo kualitas omah, tuku apa sing dikarepake ing pasar lan mlebu menyang persetujuan karo organisasi sumber daya dhewe (sing ora kaya tembung "pancen" ing jaman Soviet).
                2. 0
                  Februari 13 2024
                  utawa mungkin mung dalan metu - PEMBATALAN BUNGA PINJAMAN?

                  Mesthi wae..momen iki bisa banget maju ekonomi..nanging ing kahanan tartamtu..sing isih kudu digawe..lan sing bakal nggawe..dadi iki kaya salah siji saka akeh komponen..
                  1. -1
                    Februari 13 2024
                    Ellipses ditujokake kanggo mratelakake ora jangkepe pratelan, uga break ing ukara, sing disebabake dening kasenengan penutur utawa sawetara interferensi eksternal.

                    Kutipan saka Svarog
                    momen iki bisa ningkatake ekonomi ...

                    Ngendi persis?

                    Kutipan saka Svarog
                    nanging ing kahanan tartamtu ...

                    Sing endi?

                    Kutipan saka Svarog
                    sing isih kudu digawe..

                    Sapa sing kudu / bakal nggawe?

                    Kutipan saka Svarog
                    lan sapa sing bakal nggawe..

                    Dadi sapa sing kudu, miturut sampeyan?

                    Kutipan saka Svarog
                    dadi iki salah siji saka akeh komponen ...

                    Komponen - napa?

                    PS: "kanggo alesan iki" ditulis bebarengan. Svarokh ya ngguyu
          2. +5
            Februari 12 2024
            Kutipan: K_4
            Ekonom iku jenius nyata. Ora ana tembung, mung drool.

            Wektu kanggo sinau ngidoni pasuryane.
          3. -3
            Februari 12 2024
            Kutipan: K_4
            Lan ing topik: akeh wong sing ora bisa mbayar utilitas maneh,

            Kowe sing ngapusi! Wong mbayar 5-9 ewu rubel saben wulan, gumantung saka ukuran apartemen lan ukuran kothak!
        2. + 18
          Februari 12 2024
          Bener, kenaikan rega barang lan jasa ngluwihi kenaikan upah 3,6% ... nangis.

          Aku mikir, utawa luwih yakin ... yen ing wayah wengi pemilihan kita isih bakal krungu akeh informasi positif (sing ora bisa disentuh) lan aku mikir bakal ana sawetara janji sabanjure ... Pemilu, kita bakal dijaluk ngerti babagan dolar ing 120 rubel ... lan kenaikan rega sabanjure mung 20-30%.. luwih tepat sawise peresmian ..
          1. -19
            Februari 12 2024
            Isin banget takon...
            Napa sampeyan butuh dhuwit? Lan apa bedane kanggo sampeyan "pira" biaya?
            Inggih ... kajaba, mesthi, sampeyan nindakake kegiatan ekonomi manca ... minangka individu ...
            Tugas: mbangun pasar domestik sing berdaulat, lan ora mbandhingake karo Kulon, sing duwe dolar maneh.
            Mungkin aku salah. Nyuwun
            1. + 15
              Februari 12 2024
              Isin banget takon...

              Ojo isin... Ora butuh duwit... ning wong Tionghoa njaluk duwit barang dagangane... lan sak ndonya iki piye wae durung siap dagang rupee lan rubel... Ora ngasilake apa-apa, utawa meh ora ana apa-apa, banjur negara tuku kabeh gunung ... lan ora kanggo rubles ...
              Pitakonan counter kanggo sampeyan ... apa sampeyan mikir prices kita kanggo kabeh mundhak dadi akeh? Utawa sampeyan ora weruh lan ora manggon ing Rusia?
              1. -15
                Februari 12 2024
                Sampeyan uga ora lokal ...
                Ing pungkasan taun kepungkur ... miturut informasi resmi ...
                "Bagi pemukiman ing mata uang nasional antarane Rusia lan China ngluwihi 90%. (18.10.23)
                Mbok iki "nemokke dening Churchill ing 18 ..." (c)?
                1. +2
                  Februari 12 2024

                  "Bagi pemukiman ing mata uang nasional antarane Rusia lan China ngluwihi 90%. (18.10.23)

                  Aku takon sampeyan pitakonan .. bener duwe jawaban .. nanging yen sampeyan pancene ora ngerti .. banjur aku bisa menehi rekomendasi kanggo njupuk kursus ing macroeconomics .. Aku ora bisa mbantu karo tindakan liya. hi
                  Pitakonan counter kanggo sampeyan ... apa sampeyan mikir prices kita kanggo kabeh mundhak dadi akeh?
              2. -9
                Februari 12 2024
                Pitakonan:
                Lan nalika ing gesang kita prices ora munggah?
                Mung saka critane wong tuwaku, aku bisa nganggep manawa kedadeyan kasebut ana ing pertengahan taun seket.
                Kanggo alasan sing jelas, aku ora bisa seneng babagan iki kanthi pribadi.
                1. +7
                  Februari 12 2024
                  Mung saka critane wong tuwaku, aku bisa nganggep manawa kedadeyan kasebut ana ing pertengahan taun seket

                  Ing USSR, prices padha dicithak ing prodhuk.. amarga padha ora ngganti kanggo dekade.. USSR wis swasembada lan sacoro prakteke diprodhuksi kabeh dhewe.. pramila prices ora munggah.. Nalika kabeh donya dianggo kanggo dolar. .lan Rusia ora ngasilake apa-apa lan kepeksa tuku kabeh barang liwat bukit .. nanging dheweke tuku dolar .. amarga iki, Rusia gumantung marang kurs dolar .. Ing tembung liyane, Rusia nyusut mata uang kanggo ngisi anggaran dhewe lan ngganti biaya menyang pundhak populasi ..
                  1. -17
                    Februari 12 2024
                    LAN? Sapa sing kudu disalahake yen wong-wong Rusia nggawe pilihan ing taun 90-an, ngrusak Negara dhewe kanggo "permen karet lan jins"?
                    Lebokno?!..
                    Lan apa sing ngalangi wong Rusia, nggegirisi dening kabodhoan dhewe, kanggo mulihake negara lan kabeh sing diprodhuksi?
                    Putin uga?!
                    Kita kabeh melu ing bacchanalia iki lan ngidini kelakon!
                    Mula ayo padha nutup cangkeme lan ayo padha nyambut gawe.
                    Utawa ayo padha metu saka kene menyang ngendi dhuwit bakal dadi siji ...
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. +7
                      Februari 12 2024
                      Punika tembung Putin ing wawancara.
                      Aku saiki teka menyang titik penting banget dina iki. Sawise kabeh, ambruk Uni Soviet iki diwiwiti, nyatane, dening pimpinan Rusia
                      Rusia malah tanpo pekso lan proaktif sarujuk kanggo ambruk Uni Soviet lan neruske saka kasunyatan sing iki bakal dimangerteni dening apa - wis ing kuotasi - "beradab Kulon" minangka proposal kanggo kerjasama lan aliansi. Iki sing dikarepake Rusia saka Amerika Serikat lan sing diarani Barat kolektif sacara sakabehe.

                      Dadi ojo nyalahke rakyat.
                    3. +2
                      Februari 12 2024
                      Quote: aku wani_perasan_
                      Lan apa sing ngalangi wong Rusia, nggegirisi dening kabodhoan dhewe, kanggo mulihake negara lan kabeh sing diprodhuksi?
                      Putin uga?!

                      Lha, contone, rakyat nindakake apa-apa kanthi milih PDB pirang-pirang taun kepungkur.. utawa kepiye rakyat kudu nindakake? bisa ngomong cara?
            2. + 14
              Februari 12 2024
              Quote: aku wani_perasan_
              Isin banget takon...
              Napa sampeyan butuh dhuwit? Lan apa bedane kanggo sampeyan "pira" biaya?

              Apa sampeyan mikir, piranti sing sampeyan tulis ing kene saiki, kanggo mata uang apa sing dituku saka pabrikan?
              1. +8
                Februari 12 2024
                Apa sampeyan mikir, piranti sing sampeyan tulis ing kene saiki, kanggo mata uang apa sing dituku saka pabrikan?

                Aku curiga yen piranti iki "diprodhuksi" ing Rusia..ing Chubaisnano..mung siji saka sawijining jinis..
                1. +3
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka Svarog
                  Aku curiga yen piranti iki "diprodhuksi" ing Rusia..ing Chubaisnano..mung siji saka sawijining jinis..

                  Inggih, aku mbokmenawa begja, aku weruh etathon sapisan ing gesang kawula. Kira-kira 10-12 taun kepungkur.
                  1. +6
                    Februari 12 2024
                    Inggih, aku mbokmenawa begja, aku weruh etathon sapisan ing gesang kawula. Kira-kira 10-12 taun kepungkur.

                    Aku krungu bab iki ... apa sampeyan mikir iku pancene kita ... Aku duwe curiga yen nameplate mung diganti ...
                    1. +3
                      Februari 12 2024
                      Kutipan saka Svarog
                      Aku krungu bab iki ... apa sampeyan mikir dheweke pancene duwe kita ...

                      Ya, kaya kita, mung bangkrut.
              2. -12
                Februari 12 2024
                Wektu pungkasan aku nyekel dolar awis ing tanganku, kanggo tujuan pitungan ...
                kedaden watara pitung taun kepungkur.
                Lan topik iki ora ngganggu aku maneh.
                1. +6
                  Februari 12 2024
                  Quote: aku wani_perasan_
                  Wektu pungkasan aku nyekel dolar awis ing tanganku, kanggo tujuan pitungan ...
                  kedaden watara pitung taun kepungkur.

                  Ya, aku ngentekake 20 dolar pungkasan ing taun 1998, nanging topik kasebut saya kuwatir, amarga barang-barang sing diprodhuksi ora katon ing rak.
        3. +7
          Februari 12 2024
          Kutipan saka: ROSS 42
          munggah ing prices kanggo barang lan layanan ngluwihi wutah ing upah dening 3,6%

          Ora perlu ngremehake indikator iki! Iki ora apik!
      3. + 15
        Februari 12 2024
        Yen kabeh taun kepungkur padha ulig ekonomi lan diwutahake dhuwit menyang dana manca lan ora kanggo pembangunan negara, banjur mlumpat saka 0 kudu cetha luwih saka 3,5%.

        Ora ana apa-apa sing kudu dibanggakake ing kene, amarga akeh industri sing durung metu saka awal, mula para leluhur Soviet kita ujar - "Kurang tembung, luwih akeh tumindak" - banjur mungkin kita bakal duwe mikroelektronik, mesin domestik lan alat mesin lan prices kanggo endhog karo meat, sayuran lan woh-wohan ora bakal tuwuh dening leaps lan wates kanggo sawetara alesan. hi
        1. +6
          Februari 12 2024
          Cekakipun!
          Diajak Tucker Carlson ing apik
          Lan kabeh pertumbuhan GDP iki:
      4. AAG
        +4
        Februari 12 2024
        Kutipan saka AdAstra
        Lan ya, nelpon dheweke luwih saka apa-apa kanggo melas kanggo wutah. ngguyu

        Inggih, artikel, minangka tansah kedaden ing kasus kaya mengkono, iku tanpa authorship. Ora ana sing takon. Senadyan adat kita ora takon pejabat tartamtu (yen, wong-wong iki, sing kudu dadi wong ...).
      5. +5
        Februari 12 2024
        mungkin padha ngapusi Putin ?? kaping partners diapusi wong kanggo carane akeh taun
    2. -14
      Februari 12 2024
      Dadi Barat wis pager awake dhewe - ing ngendi dhuwit kudu ditarik mung kanggo produksi dhewe. Ing Asia Tenggara cukup dhuwite dhewe.
      1. 0
        Februari 12 2024
        Kutipan saka: tralflot1832
        Dadi Barat wis pager awake dhewe - ing ngendi dhuwit kudu ditarik mung kanggo produksi dhewe. Ing Asia Tenggara cukup dhuwite dhewe.

        Kasunyatan manawa produksi kita berkembang apik banget, mung apik banget. Sing elek iku regane larang....
        1. -8
          Februari 12 2024
          Kutipan saka mann
          Sing elek iku regane larang..
          Aku setuju banget, ngganggu aku, wong Hindu, contone, bakal nggawe kapal laut, 1,5 - 3 kali luwih murah tinimbang kapal kita, nanging aku durung weruh proyek-proyek kasebut, apa jenis vimana.
    3. roh
      +2
      Februari 12 2024
      Miturut data sing dianyari, PDB negara mundhak 3,6 persen

      Apa sampeyan ngerti kapan wutah iki diwiwiti? Nalika Ivan sing kapindho "Abang" ngandhut...... eseman
    4. +8
      Februari 12 2024
      Mundhak... :)
      "Besi tuang" ora perlu dipaku...
      1. +7
        Februari 12 2024
        Wutah iki, dadi, dipeksa. Amarga tuwuhing kompleks industri militer. Ora, saenipun kudu narik industri lan ilmu pengetahuan sing gegandhengan.. Nanging iki becik.
        1. + 17
          Februari 12 2024
          Ora narik pukulan - iku klasik saka genre "murah lan nyenengake" ...
          "Ilmu" iku dawa lan larang ...
          Kabeh sing kedadeyan saiki amarga galoshes Soviet ...
          Nalika iku ilmu makarya, lan kanthi dramatis, akeh proyek "terus menyang meja" ...
          Kabeh sing ora didol menyang "mitra" saiki dijupuk lan dicoba dileksanakake, nanging kanthi basis modern sing bisa diakses ...
          ---
          Mantan kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata RF Baluevsky: "Distrik Militer Utara wis ngungkapake lag sing signifikan ing sistem artileri lan rudal domestik lan mbutuhake prioritas lan rearmament radikal ing taun-taun sing bakal teka."
          Putin: "Mesthi wae, yen sampeyan mbandhingake senjata NATO modern lan senjata saka periode pungkasan jaman Soviet, padha luwih cendhek ing sawetara cara. Miturut cara, ora mesthi. Nanging yen kita njupuk senjata paling anyar, padha luwih unggul tinimbang kabeh wong, iki kasunyatan sing jelas. Maksudku teknologi rudal, kendaraan lapis baja, lan kabeh sing digunakake ing medan perang."
          ---
          "Ana wong sing ngandhani yen kabeh produk saka kompleks industri militer Rusia minangka senjata Soviet, ing sawetara panggonan sing dimodernisasi miturut syarat lan teknologi modern, lan ing liyane Soviet rampung, dibusak saka pangkalan panyimpenan, didandani lan dioperasikake." ©
          1. +7
            Februari 12 2024
            Dheweke ora bakal ngandhani dheweke. Amarga dheweke ngerti apa sing kedadeyan karo utusan sing nggawa kabar ala. Lan dheweke ora bisa tekan planet liyane nganggo kuda pink.
    5. +9
      Februari 12 2024
      Iki kabeh apik, nanging sing utama yaiku sukses ing ngarep. Lan padha meh ora katon.
    6. + 11
      Februari 12 2024
      Lan tarif layanan omah lan komunal wiwit mundhak kaping pindho saben taun lol
    7. +1
      Februari 12 2024
      Lan sampeyan nggoleki En + - Rusal, apa sing dilakoni karo luminium.Cirkus, EH + ing hood saka West, dening cara.
      1. AAG
        +7
        Februari 12 2024
        Kutipan saka: tralflot1832
        Lan sampeyan nggoleki En + - Rusal, apa sing dilakoni karo luminium.Cirkus, EH + ing hood saka West, dening cara.

        Warga Irkutsk wis suwe ngunggahake masalah iki. Aku, kalebu ("Patriot" padha banget downvoted). Kanggo tujuan iki, industri pembangkit listrik tenaga air ing cekungan Angara uga dituku ... (sanajan sawetara taun kepungkur, jeneng perusahaan manajemen diganti dadi sabangsa ...). Inti, misale jek (mesthi!!), tetep padha - padha bisa kanggo Pakdhe! Pakdhe musuhan...
        1. -7
          Februari 12 2024
          Lan padha ora mbayar pajeg Lan apa sing digunakake kanggo ndandani stasiun pembangkit listrik tenaga air Soyano-Shushenskaya lan ngganti kabeh unit hidrolik sawise banjir, kabeh kasedhiya kanthi bebas, ing laporan keuangan taunan En +.
          1. AAG
            +7
            Februari 12 2024
            Kutipan saka: tralflot1832
            Lan padha ora mbayar pajeg Lan apa sing digunakake kanggo ndandani stasiun pembangkit listrik tenaga air Soyano-Shushenskaya lan ngganti kabeh unit hidrolik sawise banjir, kabeh kasedhiya kanthi bebas, ing laporan keuangan taunan En +.

            Lara!
            Njelajah dening geologists kita (Soviet), dibangun dening wong Soviet (langsung, utawa - ora langsung - liwat pajak) "didol metu" kanggo dhuwit kanggo utamané licik ... Lan aku uga elinga nalika padha (utamané "janji" lan "trampil" ngaco, - Rakyat takon maneh!! "Dukungan Bisnis domestik!"... Ora kelingan iki?! Sing ngomong Pemerintah!
            ...Yen ana sing ora kelingan. Lan wong-wong, umume, tiba maneh. Ya, - M... - uka, - kita, misale jek, optimistis unkillable! Nanging! Piye kok iso?!
            "Ing argumentasi, dheweke ngobong sekring jiwane, lan katup lan liner mabur ..." (C) / V.S. Vysotsky, - kaya-kaya dheweke nggoleki banyu!
    8. + 17
      Februari 12 2024
      Vladimir Putin nandheske yen dinamika sing kasebut ing ndhuwur iku penting banget kanggo Rusia, amarga adhedhasar kemampuan internal negara kita.

      Sing mesthi! Ora bisa mbantah.
      Rubel ambruk setengah, PPN tambah 11%, lan umur pensiun 10%. Kapabilitas internal alamiah.
    9. + 13
      Februari 12 2024
      Miturut presiden, PDB negara, miturut data sing dianyari, mundhak 3,6 persen. Sadurunge iki, angka kasebut diumumake ing 3,5%.

      Lan endhog (C1) tetep ing rega 119 rubel / lusin ...
      Mangkono, wutah GDP bisa dicepetake nganti 10%.
      Sampeyan bisa ngunggahake biaya senjata sing diprodhuksi menyang dhuwur sing durung tau sadurunge - supaya borjuis njupuk gamble ...
      Isin, Pak Presiden! Coba goleki dhewe pinten biaya UAV Geranium 2.
    10. + 20
      Februari 12 2024
      Percaya sawise reformasi Pensiun? Ora ana gunane yen umur diunggahake kanggo kampanye; wong sing wis pensiun wis ngupayakake kabeh upaya menyang gunung.
      1. -15
        Februari 12 2024
        Coba nyingkirake wong sing wis pensiun utawa pensiunan saka proyek sing dibayar kanthi apik - sampeyan bakal nandhang sangsara.
        1. + 18
          Februari 12 2024
          Kutipan saka: tralflot1832
          Ngilangi wong sing wis pensiun utawa pensiunan ...

          ...saka panggonan birokrasi sing akrab...
          Aku wis ora weruh wong ing instalasi saka garis nduwur sirah liwat 65 ... Neraka ngerti, padha ora pindhah, lan iku pungkasan ...
          Nanging ing Armada Lor lan Duma Negara sampeyan ora bakal ditendhang metu karo klub ...
          1. +5
            Februari 12 2024
            Kutipan saka: ROSS 42
            Aku wis ora weruh wong ing instalasi saka garis nduwur sirah liwat 65 ... Neraka ngerti, padha ora pindhah, lan iku pungkasan ...

            Aku ngerti nesumu sing bener, aku kobong dhewe, nanging sampeyan kudu ndeleng pinggiran - ora mung aku ora nyewa wong sing umure luwih saka 65 taun kanggo nginstal garis nduwur sirah, nanging aku ora bakal nyewa wong sing umure luwih saka 50 (lan kepiye carane dheweke (kita) lulus ujian medis? Ora dadi pahlawan kanggo awake dhewe!) Nah, ing kasus iki, manajemen perusahaan ora wedi lan-d-i-o-t-s.
            1. +4
              Februari 12 2024
              Kutipan saka tandha 1
              Aku ngerti nesumu sing bener, aku ngobong awakku dhewe, nanging sampeyan kudu ndeleng pinggiran - ora mung aku ora nyewa wong sing umure luwih saka 65 taun kanggo nginstal saluran overhead, nanging aku uga ora bakal nyewa wong sing umure luwih saka 50

              Nganti umur 60, dheweke kerja ing instalasi ... Lan saiki (panas pungkasan) aku ngobrol karo wong-wong sing dipeksa terus kerja ...
              1. 0
                Februari 12 2024
                Kutipan saka: ROSS 42
                Nganti umur 60, dheweke kerja ing instalasi ... Lan saiki (panas pungkasan) aku ngobrol karo wong-wong sing dipeksa terus kerja ...

                Inggih, sepisanan, iki ora bener, lan aku ujar sapa pimpinan perusahaan kasebut.
                Kapindho, aku duwe kasus nalika, nalika shift, mbah kakung sing dihormati nyiapake nedha awan kanggo brigade lan dianggep minangka buruh sing larang banget amarga alasan iki, nanging iki dudu karya instalasi, sanajan ditindakake miturut artikel iki.
                1. 0
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka tandha 1
                  nanging iki dudu karya instalasi

                  Aku ngerti apa karya instalasi. Sajrone diakoni, wong sing ngakoni kudu nginstal sambungan grounding portabel ing kabel saluran nduwur sirah. Aku ora nemu kangelan tartamtu lan dina iki aku bakal menek support beton bertulang 11-14 meter ... Mungkin ora ing kacepetan padha sadurunge ...
                  1. +1
                    Februari 12 2024
                    Kutipan saka: ROSS 42
                    Sajrone diakoni, wong sing ngakoni kudu nginstal sambungan grounding portabel ing kabel saluran nduwur sirah.

                    Bener, iki luwih kanggo karya ndandani (sanajan asu)
                    Kutipan saka: ROSS 42
                    Aku ora ngalami kesulitan tartamtu lan dina iki aku bakal menek dhukungan beton bertulang 11-14 meter ...

                    Ya, sampeyan pahlawan gedhe lan mesthi bakal lulus ujian medis wajib, nanging ora kabeh wong kaya ngono (wedi marang Gusti Allah) nalika umur 65, nalika umur 50 wis ora padha. Lan yen pahlawan kuwi cukup kanggo bengok-bengok ing dhuwur, sampeyan ora bakal meri pimpinan utamané wasis - dheweke bakal nguwuh ing rembulan lan lintang.
                  2. 0
                    Februari 13 2024
                    Staf operasional kerja kanthi tenang sanajan sawise 60. Ana kegiatan fisik sing sithik. Nanging ndandani / instalasi critane beda banget.
        2. +3
          Februari 12 2024
          Dadi ora ana sing nyepak dheweke (malah ana sing ndedonga, nanging ora kabeh), dheweke ngetokake maksimal limang taun maneh, amarga ora duwe pilihan akeh - Aku ngomong babagan pre-pensiun biasa.
          Nanging ana pensiunan sing pancene ora bisa ditendhang metu; padha baris lan baris.
          1. +4
            Februari 12 2024
            Kutipan saka ALARI
            Nanging ana pensiunan sing pancene ora bisa ditendhang metu; padha baris lan baris.

            Mungkin pensiune uga cilik? recourse
            1. 0
              Februari 12 2024
              Yen mangkono, banjur ora apa-apa, real estate bisa disewakake ing sisih kidul. Penny ekstra ora bakal lara.
    11. +9
      Februari 12 2024
      Kawulo badhe ningkataken karahayon warga negari, rumiyin...
      1. +4
        Februari 12 2024
        Kawulo badhe ningkataken karahayon warga negari, rumiyin...

        Ya kanggo kita..lan dheweke ora bakal kelangan apa sing ana ing wiwitan..nanging mesthine dheweke ora bakal ngetrapake kita (wong biasa) luwih dhisik..kita bakal nongkrong nang endi wae sing adoh ing pinggir.. trus ana barang sing bakal ilang..
        1. +2
          Februari 12 2024
          Siji TRUTH prasaja, negara kita kabeh, tanpa kajaba. Ngomong yen kita ora bisa urip tanpa wong sugih ... kita bakal urip, kita duwe pengalaman.
          Nanging aku ora bisa urip tanpa wong liya sing sugih; kasunyatan kaya ngono durung kacathet ing sejarah!
          1. +4
            Februari 12 2024
            Aku kelingan, "Carane wong menehi panganan jenderal loro." nglirik
            1. +3
              Februari 12 2024
              Saltykov-Shchedrin, klasik saka genre ... ora ana liyane kanggo nambah.
      2. +8
        Februari 12 2024
        Kutipan saka roket757
        Kawulo badhe ningkataken karahayon warga negari, rumiyin...

        Kaping pisanan, kita pengin ngerti pertumbuhan populasi - jumlah warga sing padha liwat tingkat kelahiran sing luwih dhuwur tinimbang tiwas, lan ora liwat aliran migrasi ...
        1. +1
          Februari 12 2024
          Ana akeh masalah, pitakonan, lan ing chain, terus-terusan kabeh teka menyang ... sing duwe apa, apa nang endi wae, lan apa kita milih wong kuwi, lan apa kita pengin daya kuwi, lan ing umum, apa apa kita pengin ing pungkasan???
          1. +7
            Februari 12 2024
            Kutipan saka roket757
            Ana akeh masalah lan pitakonan ing chain

            Secara pribadi, aku duwe sawetara ...
            Yen wong EBN foamed ing tutuk lan ndhukung sing kapitalisme minangka mangsa paling padhang kanggo Rusia, yen milih PDB minangka penerus, banjur supaya GDP padha marang wong-wong apa kita kudu manggon karo inflasi langgeng, ngurangi kabeh tabungan lan plans kanggo nul. ? Apa kaendahane buruh budak kanggo dhuwit nganti mati kanggo entuk manfaat saka sawetara yuta wong sing dipilih khusus? Napa jagad duwe tarif PPN sing sithik, tarif pajak penghasilan pribadi sing progresif, upah minimum lan tunjangan pengangguran sing luwih dhuwur tinimbang kita?
            Pira sampeyan bisa nyolong lan kapan panguwasa negara bakal prihatin babagan masalah utama - punah bangsa - kanthi cara sing nyata?
            1. +2
              Februari 12 2024
              Ora ana kapitalisme kanthi pasuryan manungsa ...
              Sawetara hibrida, eksperimen, wangun sing luwih alus, ing kene, ing kene, ing kana ... iki ora bakal diganti dening postulat yen bakal ana pekerja keras, pencipta, lan wong-wong sing urip saka tenaga kerja wong liya bakal ngupayakake supaya bisa urip. gulu.
            2. +3
              Februari 12 2024
              Kutipan saka: ROSS 42
              Napa jagad duwe tarif PPN sing sithik, tarif pajak penghasilan pribadi sing progresif, upah minimum lan tunjangan pengangguran sing luwih dhuwur tinimbang kita?

              Dadi kita duwe skala pajak sing paling apik. Malah Depardieu teka kanggo kita lan diwenehi saperangan saka Apartemen. Lan paspor kanggo boot. Utawa kosok baline.
              1. +1
                Februari 12 2024
                Sayange yen penghasilan ing negara kita beda-beda miturut urutan gedhene. Iki persis sing nerangake yen, kanthi pajak lan kenaikan sing padha, sing wiwitane duwe penghasilan 100 tetep dadi pemenang, lan sing duwe penghasilan 000 saben wektu dadi mlarat ...
                Depardieu seneng karo pajak penghasilan pribadi 13%, nalika ing Prancis dheweke bisa mbayar pajak luwih akeh.
                1. +2
                  Februari 12 2024
                  Kutipan saka: ROSS 42
                  Depardieu disanjung dening pajak penghasilan pribadi 13%,

                  Nanging, dheweke ngedol loro apartemen sing disumbang marang dheweke ing Federasi Rusia lan nyebut Rusia minangka kandang sing mambu.
    12. + 12
      Februari 12 2024
      Lan ing kene ana pitakonan: apa daya beli nyata warga negara saya tambah kanthi wutah iki? Amarga nganti saiki kita mung bisa ndeleng mundhak rega, mundhak tarif kanggo layanan, mundhak biaya urip!
      Aku ora mbantah manawa daya beli sawetara, dudu bagean paling gedhe saka populasi, wis tambah. Kepiye babagan mayoritas - apa standar uripe mundhak utawa ora? Nanging piye wae aku ora nggatekake!
    13. +8
      Februari 12 2024
      Tanpa tembung apik ing sisih sampeyan, nyuda rega bensin ing Negara kanthi paling ora katelu. Kita duwe cadangan minyak sing akeh lan duwe kilang dhewe. Ngapa ora!? Wong bakal tresna lan ngormati sampeyan. Rega bakal mudhun kanthi signifikan, amarga rega diikat karo biaya bahan bakar.
      Ngurangi rega bensin!
      1. + 14
        Februari 12 2024
        Quote: Ora dingerteni
        Ngurangi rega bensin!

        Aha!!! wassat
        Lan menehi apartemen Sechin ing Moscow worth 1 rubles kanggo kulawargané gedhe.
        Lan uga nggawe tarif energi seragam ing Sistem Energi Bersatu, sing dibangun dening warga Soviet, amarga ora ana gunane nyolong saka triliun kWh sing diprodhuksi lan nutupi kanthong sampeyan kanthi njupuk kredit kanggo properti sing dicolong saka wong ...
      2. +7
        Februari 12 2024
        Quote: Ora dingerteni
        Ngurangi rega bensin!

        Rega bensin kudu ing tingkat donya miturut WTO, sing ngapusi kita.
        1. +3
          Februari 12 2024
          Rega bensin kudu ing tingkat donya miturut WTO, sing ngapusi kita.

          Dheweke ngapusi aku maneh ... nanging aku kudu kepiye ... wassat
      3. -6
        Februari 12 2024
        . Ngurangi rega bensin!

        Iku bakal becik. Lan negara duwe kesempatan kanggo meksa. Nanging piye wae kita ana ing peringkat 10 kanggo bensin murah. Biaya rata-rata donya yaiku 1 dolar saben liter saka 95th
    14. -13
      Februari 12 2024
      Kita dadi ekonomi pisanan ing Eropa.
      Ing babagan pertumbuhan PDB, kita ana ing separo pisanan - 3,6%.
      ZVR mundhak dadi 462 milyar dolar.
      Ing babagan pengangguran, kita meh ing paling ngisor dhaptar - 3%.
      Tentara Rusia saiki dadi peringkat pertama ing babagan kekuwatan.
      Lan sateruse.
      Thanks kanggo West kanggo sanksi.
      Bener, urip luwih angel, nanging kita bakal nanggung. Iku luwih apik kanggo push mungsuh adoh dhewe
      1. -1
        Februari 12 2024
        Pancen urip iku rada angel

        Iku malah harder ing LBS ing trenches, lan malah karo pati, supaya padha andhap asor tetep bisu. perang. Nanging angka pertumbuhan PDB ora kaya prasaja lan cetha kaya dina sing cetha. Contone, wilayah anyar. Senajan padha ringkih, ana produksi, perdagangan lan layanan. Punika kauntungan pisanan sampeyan. Militer (utamane) lan sawetara industri liyane wis akeh banget. Punika kauntungan kapindho. Nilai tukar tambah akeh, sing nyebabake paningkatan revenue ekspor ruble. Punika kauntungan katelu. Ekonomi minangka ilmu sing rada rumit kanggo non-profesional, mula ora ana gunane ngrembug babagan omong kosong ing kene.
        1. -2
          Februari 12 2024
          Lan ing ngendi sampeyan ndeleng omong kosong? Lan apa sing nggawe sampeyan nesu banget nganti sampeyan menehi kaluwihan kanggo aku? Aku ngomong apa-apa marang iku? Utawa apa sampeyan mung maca paragraf pungkasan?
        2. +2
          Februari 12 2024
          Quote: Alexey Lantukh
          Contone, wilayah anyar. Senajan padha ringkih, ana produksi, perdagangan lan layanan. Punika kauntungan pisanan sampeyan.

          Pira subsidi sing dikonsumsi wilayah anyar iki?
          Quote: Alexey Lantukh
          Militer (utamane) lan sawetara industri liyane wis akeh banget. Punika kauntungan kapindho.

          Lan figurines. Iki minus, dudu plus.
          Quote: Alexey Lantukh
          Nilai tukar tambah akeh, sing nyebabake paningkatan revenue ekspor ruble. Punika kauntungan katelu.

          Lan kanggo impor, ing ngendi tingkat iki tiba?
    15. + 13
      Februari 12 2024
      Yen rega obat-obatan ing apotek tikel kaping pindho, mula ing babagan moneter iki tegese industri farmasi nambah produksi obat nganti 2%. Napa ora 150% - nanging amarga 200% pasien bakal mati amarga ora kasedhiya obat. Iki ekonomi, nanging ...
    16. -2
      Februari 12 2024
      Asu barks - angin nyandhang.
    17. -10
      Februari 12 2024
      Aku malah ora ngerti komentator sing ngandhani carane ala kabeh, utawa malah elek.
      Mbalik ing 15, kabeh Presiden AS ngumumake yen ekonomi Rusia wis rampung lan ambruk. Mulane, siji ora bisa ngerti carane dadi luwih elek yen ora ana. Lha, ana sing ora jujur, presiden utawa komentator.
      1. +9
        Februari 12 2024
        Sampeyan ngapusi, dudu komentator "ala". Presiden AS uga ora ngapusi. Dheweke mung ndeleng prabédan karo ekonomi USSR. Nanging ing kene, patriot Putin mung ngelingi galoshes.
    18. Bom
      +6
      Februari 12 2024
      Kabeh wong cepet-cepet menyang polling kanggo mantan!
    19. +3
      Februari 12 2024
      Ing China ya, tabungan saya mundhak, rega kabeh barang wiwit mudhun, nanging ing kene, apa sing diprodhuksi dening negara dhewe, rega saya mundhak. Iki ora masuk akal.
    20. +4
      Februari 12 2024
      Quote: Bom
      Kabeh wong cepet-cepet menyang polling kanggo mantan!
      lan ora bisa diganti!
    21. +4
      Februari 12 2024
      Ing kasunyatan - wutah ekonomi, nanging ing kasunyatan - Rising prices.

      Prestasi statistik kedaulatan jelas.
    22. +6
      Februari 12 2024
      Ing warta radio dina iki, dheweke ujar manawa gaji rata-rata ing Rusia yaiku 70 rubel!
      Didorong sadurunge pemilu.
    23. -4
      Februari 12 2024
      Miturut komentar ing artikel babagan PDB, warga ora ngerti konsep "pamarentahan konseptual ing jagad iki."
      Iku banget migunani kanggo ngrungokake ceramah Efremov.
      Cetha yen akeh sing bakal nganggep dheweke "teori konspirasi", nanging ... saka wong-wong mau, umpamane, aku mangsuli pitakonku:
      "Napa politisi ngupayakake siji-sijine sadurunge pemilihan, nanging nalika dadi kuwasa, dheweke nindakake sing beda-beda?"
      menarik? )
      Nggoleki lan ngrungokake.
      Donya ora kaya sing kita bayangake.
    24. +1
      Februari 12 2024
      Ya, rega mudhun lan gaji mundhak paling ora 3k! senajan iki bisa uga dudu titik kanggo ningkatake kualitas urip, bisa uga kualitas ningkatake urip mundhak rega lan 700 dolar saben wulan.
    25. -10
      Februari 12 2024
      Kutipan: Mordvin 3
      Quote: aku wani_perasan_
      Wektu pungkasan aku nyekel dolar awis ing tanganku, kanggo tujuan pitungan ...
      kedaden watara pitung taun kepungkur.

      Ya, aku ngentekake 20 dolar pungkasan ing taun 1998, nanging topik kasebut saya kuwatir, amarga barang-barang sing diprodhuksi ora katon ing rak.

      Apa sampeyan mbayar dhuwit ing toko kita? Kabeh sing dibutuhake lan ora dibutuhake wong kasedhiya gratis kanggo rubel
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Strannik96
        Apa sampeyan mbayar dhuwit ing toko kita? Kabeh sing dibutuhake lan ora dibutuhake wong kasedhiya gratis kanggo rubel

        Lan dituku ing rubles? Alas, aku nguciwani, padha tuku ing tingkat saka multi-dikutuk dollar. Dheweke malah ngetung inflasi sing ana gandhengane.
    26. -9
      Februari 12 2024
      Kutipan saka: oleg_627
      Ing China ya, tabungan saya mundhak, rega kabeh barang wiwit mudhun, nanging ing kene, apa sing diprodhuksi dening negara dhewe, rega saya mundhak. Iki ora masuk akal.

      Mangga ngomong apa prices Mudhun ing China, yen maca Chinese, mesthi.
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Strannik96
        Mangga ngomong apa prices Mudhun ing China, yen maca Chinese, mesthi.

        Prices kanggo model outdated saka peralatan, contone.
    27. -5
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Svarog
      Isin banget takon...

      Ojo isin... Ora butuh duwit... ning wong Tionghoa njaluk duwit barang dagangane... lan sak ndonya iki piye wae durung siap dagang rupee lan rubel... Ora ngasilake apa-apa, utawa meh ora ana apa-apa, banjur negara tuku kabeh gunung ... lan ora kanggo rubles ...
      Pitakonan counter kanggo sampeyan ... apa sampeyan mikir prices kita kanggo kabeh mundhak dadi akeh? Utawa sampeyan ora weruh lan ora manggon ing Rusia?

      Apa sampeyan bakal nyoba mbenerake tembung "kabeh", lan "ora ana"? We gawé akèh iku, lan malah ing Eropah ora saben wong nindakake apa kita bisa, mbuktekaken kanggo kula digunakake, prices mundhak nang endi wae ing donya, uga, padha munggah dening endhog, lan apa liyane ora ana apa-apa kanggo nggawa?
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Strannik96
        Inggih, kita minggah endhog, lan apa maneh sing kudu digawa?

        Apa sampeyan malah menyang toko? Utawa bojone arep mrana? Bandhingake tag rega karo rong sasi kepungkur.
        Kutipan saka Strannik96
        prices Rising nang endi wae ing donya

        Napa, sampeyan bisa ngomong?
    28. -4
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Svarog
      Rega bensin kudu ing tingkat donya miturut WTO, sing ngapusi kita.

      Dheweke ngapusi aku maneh ... nanging aku kudu kepiye ... wassat

      Sampeyan lagi ora jujur ​​- ing kene rega bensin 55 rubel, yaiku 0.6 dolar, lan ing Eropa 179 rubel. Ya, ing Ukraina, sampeyan bisa uga ana - 120 rubel. ngrasakake bedane
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kutipan saka Strannik96
        Sampeyan lagi ora jujur ​​- ing kene rega bensin 55 rubel, yaiku 0.6 dolar, lan ing Eropa 179 rubel.

        Apa Eropa kabeh jagad? Sapa sing kudu kita tindakake, Iran, sing siji liter bensin regane 0,029 dolar, utawa Hong Kong, sing liter regane 3 dolar?
    29. -1
      Februari 12 2024
      Kutipan saka: tralflot1832
      Kutipan saka mann
      Sing elek iku regane larang..
      Aku setuju banget, ngganggu aku, wong Hindu, contone, bakal nggawe kapal laut, 1,5 - 3 kali luwih murah tinimbang kapal kita, nanging aku durung weruh proyek-proyek kasebut, apa jenis vimana.

      Sawise kapal uap India, ing basa Cina, kaya Mercedes. Iku bab prices
    30. +6
      Februari 12 2024
      wutah apik, nanging aku 60 lan aku ora duwe proyek lan padha ora njupuk dina mati uga. sanak sedulur padha mati kaya laler. luwih akeh
    31. +1
      Februari 12 2024
      Kutipan: VasAndr
      Dheweke mung ndeleng prabédan karo ekonomi USSR. Nanging ing kene, patriot Putin mung ngelingi galoshes.

      USSR sing sampeyan maksud? Sawise perang sipil, sadurunge perang, utawa mungkin pungkasan taun 80-an? Ya, utawa luwih, sing USSR, kaya sing sampeyan ngerti, apa sing dimaksud Obama? (Ngomong-ngomong, dheweke ujar manawa ekonomi ambruk sawise 14, lan sadurunge iku normal, nanging kaya ngono).
    32. +2
      Februari 12 2024
      Quote: aku wani_perasan_
      LAN? Sapa sing kudu disalahake yen wong-wong Rusia nggawe pilihan ing taun 90-an, ngrusak Negara dhewe kanggo "permen karet lan jins"?

      Banjur ing paling padha takon wong. Bener, pendapat kasebut ora digatekake.
      Ing pemilihan sing bakal teka, dheweke ora bakal takon maneh. Kabeh wis siyap, 146% "dhukungan populer" wis digambar.
    33. +2
      Februari 12 2024
      "Miturut presiden, PDB negara, miturut data sing dianyari, mundhak 3,6 persen."
      Aku pancen bingung. Kepala Duma, Volodin, tau ngomong yen Rusia iku Putin. Apa tegese GDP (yaiku Vladimir Vladimirovich Putin) mundhak 3,6%? Ora bakal cukup! Rosstat misale jek nglaporake yen kudu 75%? Utawa aku salah paham maneh? Nuwun sewu, kula buta huruf, latar belakang petani...
    34. +3
      Februari 12 2024
      Kutipan saka Strannik96

      Mangga ngomong apa prices Mudhun ing China, yen maca Chinese, mesthi.

      Mbandhingake rega kanggo mobil Cina ing musim gugur 23 lan saiki. Malah ing kene wis suda, lan ing China wis mudhun 10 persen.
    35. +1
      Februari 12 2024
      wah! Iki perlu, Ajaib kuwi!
    36. 0
      Februari 12 2024
      Quote saka singles
      wutah apik, nanging aku 60 lan aku ora duwe proyek lan padha ora njupuk dina mati uga. sanak sedulur padha mati kaya laler. luwih akeh

      Aku duwe kanca-kanca sing padha umur sing makarya ing keamanan lan sawetara wis tilar donya uga, biasane saka alkohol lan kanker.
    37. 0
      Februari 13 2024
      Amarga kahanan kasebut, saiki kanggo keamanan ekonomi warga Federasi Rusia lan stabilitas jangka panjang rubel Federasi Rusia, Pemerintah Federasi Rusia lan Bank Sentral Federasi Rusia mung bisa ngenalake. counter-sanksi, ing wangun tarif, siji ruble padha karo siji pound sterling, kanggo wiwitan, utawa agen manca lan kolom kalima maneh ora setuju?
    38. 0
      Februari 13 2024
      Ekonomi Rusia saya tambah "luwih kuwat tinimbang sing dikarepake," ujare Gita Gopinath, wakil kepala Dana Moneter Internasional (IMF), ing wawancara karo Kebijakan Luar Negeri.
      Inggih... punika jeblugan!
      Aku nyana paling 20 downvotes ing warta iki.
      Nanging... sinau dhisik sumbere. nglirik

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"