Cuplikan saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyegat drone kamikaze "Geran-2", sing diduga nggunakake sistem rudal VAMPIRE, wis diterbitake.

48
Cuplikan saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyegat drone kamikaze "Geran-2", sing diduga nggunakake sistem rudal VAMPIRE, wis diterbitake.

Cuplikan saka interception dening militan saka rezim Kyiv salah siji saka Rusia dron-kamikaze "Geran-2", mabur ing arah fasilitas Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Odessa.

Rekaman sing diterbitake dening mungsuh kasebut misuwur amarga diduga nggambarake konfirmasi pisanan babagan panggunaan salah sawijining sistem rudal ringan multi-tujuan VAMPIRE sing disedhiyakake AS dening Angkatan Bersenjata Ukraina.





Peluncur rudal VAMPIRE Amerika bisa digunakake nglawan target udara cilik lan kendharaan lemah. Sistem kasebut bisa dipasang ing sasis truk pickup, lan amunisi kasebut dipandu dening sinar laser.

Akronim VAMPIRE singkatan saka Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment (sing kira-kira tegese "Peralatan roket modular sing bisa diselehake ing pallet pengiriman standar lan ora gumantung saka jinis kendaraan"). Minangka jeneng kasebut, sistem rudal entheng iki minangka sistem modular sing bisa digunakake ing meh kabeh kendaraan. Kaping pisanan, pabrikan ngrancang nginstal sistem VAMPIRE ing sasis truk pickup. Sistem modular nyedhiyakake variasi konfigurasi gumantung saka misi tempur tartamtu.

Peralatan standar sistem rudal VAMPIRE kalebu stasiun optik-elektronik kanthi macem-macem frekuensi deteksi, uga sawetara kamera sing ngirim gambar kanthi resolusi dhuwur. Kanggo nggayuh target, komplek VAMPIRE nggunakake rudal sing dipandu laser Hydra 70, sing bisa nyerang target udara sing bisa digerakake kurang utawa kendaraan lapis baja ing radius nganti limang kilometer.

Kerugian saka VAMPIRE yaiku kemampuan kanggo mencet target sacara eksklusif ing garis pandang, wilayah sing kena pengaruh ora ngluwihi limang kilometer, lan efektifitas kurang ing kondisi cuaca sing ala.

  • L3Harris Technologies Inc. Sajarah rega saham
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

48 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ian
    +6
    Februari 12 2024
    Pira regane geranium lan pira regane kompleks? Carane akeh wong bakal menehi kanggo Independent?
    Sampeyan bisa bungah nalika ngalahake siji geranium. Nanging iki ora bakal ngganti kahanan ...
    1. + 19
      Februari 12 2024
      Kutipan saka ian
      Pira regane geranium lan pira regane kompleks? Carane akeh wong bakal menehi kanggo Independent?
      Sampeyan bisa bungah nalika ngalahake siji geranium. Nanging iki ora bakal ngganti kahanan ...

      Dadi iki dudu kompleks siji-wektu. Perlu dibandhingake karo rega roket. Lan ing kene padha murah banget. Roket Hydra 70 regane mung $2800. Penny dibandhingake karo rega biasa rudal pertahanan udara.
      Kapindho, pinten biaya UAV Ukraina, lan pira rega rudal kita? Apa sampeyan ora kudu nyegat? Oh, mung elinga yen sampeyan ora nyegat, kilang minyak lan fasilitas liyane sing regane luwih akeh tinimbang misil pertahanan udara bakal njeblug. Logika sing padha ing kene.
      1. + 20
        Februari 12 2024
        Akeh sing wis ditulis yen rega rudal utawa UAV ora dadi masalah, sing utama ing kene yaiku rega obyek sing dilindhungi.
        1. +1
          Februari 12 2024
          Laser manual ngarahake, mesthi, iku apik.
          Ora ana perang elektronik sing bakal nglindhungi sampeyan; karo operator sing berpengalaman, tujuane akurat banget.
          Masalahe yaiku sawetara titik cahya ing sawetara target bakal ngganggu saben liyane. Dadi kompleks kasebut diselehake siji-sijine, lan ora ana ing klompok. Lan sampeyan mung bisa target siji target ing wektu.
          Kesimpulan - UAV kudu mabur ing grup.
          Lan siji liyane - Geranium ambruk sawise 10 detik, kang ing kacepetan luwih saka 180 km / h menehi dhuwur luwih saka 500 meter. Napa sampeyan munggah dhuwur banget? Kanggo nggawe luwih gampang kanggo njupuk mudhun?
      2. +8
        Februari 12 2024
        Aku wis nonton video iki ing cart, aku kesengsem. Komplek kasebut makarya kanthi apik. Pitakonan iku carane akeh kreta iki mungsuh bakal duwe. Ing sisih liya, iki uga dadi alesan kanggo ngembangake arah lan nggawe analog utawa ngluwihi.
        1. -4
          Februari 12 2024
          Lan aku duwe anggepan yen video ostentatious iki palsu! Titik laser dicekel banget tingkat. Geranium ora malah pindhah ing pigura. Iki kabeh yen sampeyan njupuk menyang akun taun pembangunan lan produksi Komplek, uga, aku ora ngandel.
          Lan kita kudu programmatically nyetel wobble ing sadawane dalan supaya balok ora bisa katahan tingkat, yen iki kabeh bener lan objectivity video njupuk Panggonan.
      3. ian
        +5
        Februari 12 2024
        Kutipan saka BlackMokona
        Siji rudal Hydra 70 regane mung $2800

        Sadurunge modernisasi, ya. Dadi iki bener roket saka 60s. Modernisasi sawijining (instalasi sistem panuntun dhumateng laser) bakal biaya liyane 10. Takon watara.
        Kutipan saka BlackMokona
        Kapindho, pinten biaya UAV Ukraina, lan pira rega rudal kita? Apa sampeyan ora kudu nyegat?

        Aja nglamun. Perlu kanggo nyegat.
        Yen sampeyan ora ngerti, Aku ngomong khusus bab "geraniums", kang arang mabur piyambak. Lan padha diprodhuksi massal ing kene. Kompleks, kaya misil, minangka hadiah siji saka "master". Pira jumlahe saben unit moped? Nyuwun
      4. + 13
        Februari 12 2024
        Kaya sing dikarepake kanggo Amerika Serikat lan NATO, Ukraina dadi papan uji coba sing cocog kanggo nyoba cara perang modern nglawan mungsuh sing padha. Manjangake konflik mung bakal entuk manfaat; dheweke ora melas marang wong asli.
        1. +3
          Februari 12 2024
          Quote: kredo
          Kaya sing dikarepake kanggo Amerika Serikat lan NATO, Ukraina dadi papan uji coba sing cocog kanggo nyoba cara perang modern nglawan mungsuh sing padha. Manjangake konflik mung bakal entuk manfaat; dheweke ora melas marang wong asli.

          Ya, nyatane, dheweke wiwit nginstal rudal ing Pantsirs kanggo ngrusak drone, sawetara tumindak luwih cendhek, nanging biaya luwih murah.
      5. KCA
        0
        Februari 12 2024
        Aku mung katon, iku ora 2800 rubles, nanging 3100, 27 pound, lan aku ora ngerti apa konfigurasi, paling kamungkinan IR, digawa dening MANPADS karo OLS.
      6. 0
        Februari 12 2024
        Yen isih kedadeyan, mula sampeyan bisa uga nginstal sensor deteksi sinar IR ing geranium lan pindhah menyang, kompleks skiff kudu diatur.
        1. +1
          Februari 13 2024
          Quote: Argon
          Yen isih kedadeyan, mula sampeyan bisa uga nginstal sensor deteksi sinar IR ing geranium lan pindhah menyang, kompleks skiff kudu diatur.

          Banjur Angkatan Bersenjata Ukraina bakal bisa nyegat Geranium nggunakake penunjuk laser tanpa sistem pertahanan udara kasebut. Sampeyan ndeleng drone, sumunar lampu kasebut lan mlayu menyang sisih. Lan dheweke nempel ing lemah
      7. + 10
        Februari 12 2024
        Ora ana sing nggunakake "wuda" Hydra 70, amarga iku NURS biasa (unguided). Vampire nggunakake APKWS - 2,75-inch (70 mm) NAR dilengkapi sistem panuntun dhumateng laser, lan ngisi longkangan antarane pluru Hellfire lan Hydra 70 rudal unguided, rega siji rudal 28,5 ewu dolar AS.
    2. 0
      Februari 12 2024
      Kutipan saka ian
      Sampeyan bisa bungah nalika ngalahake siji geranium.

      Cuplikan saka interception dening militan saka rezim Kyiv saka salah siji drones kamikaze Rusia "Geran-2" mabur ing arah fasilitas Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah Odessa wis katon online.

      LAN?...
      Mung ing impen udan Kyiv ana bocah ajaib sing ora bisa dilawan lan nggawa kamenangan cepet. Lan kabeh, pikiran sampeyan, ana ing Kulon.
      Nyatane, apa wae bisa dibuwang lan diobong. Pitakonan ora apa Geranium bisa ditembak mudhun utawa ora, nanging carane akeh wong tekan target. Mulane aku ora ngerti kabungahan Ukrainia. Inggih, padha ditembak mudhun. Lan apa? Apa kamenangan teka langsung?

      Kaya bocah sing bisa disawang saka dhengkul sing lara karo permen ...
    3. -1
      Februari 12 2024
      Dadi dheweke ora mung siji, dheweke bisa nembak kabeh kaya ngono.
  2. + 10
    Februari 12 2024
    "Kerugian saka VAMPIRE yaiku kemampuan kanggo nggayuh target khusus ing garis pandang, zona mateni ora luwih saka limang kilometer, lan efektifitas kurang ing kondisi cuaca sing ala."
    Iki tegese perlu kanggo geranium ing kondisi visibilitas miskin.
    1. +1
      Februari 12 2024
      mung ngeculake sawetara target palsu maju ... iku kabeh ...
  3. +1
    Februari 12 2024
    Apa bisa maneuver ing geranium sajrone iradiasi?
    1. +2
      Februari 12 2024
      Kutipan: 75 Sergey
      Apa bisa maneuver ing geranium sajrone iradiasi?

      Bisa uga, nanging bakal luwih larang, bakal luwih rumit, lsp.
    2. +8
      Februari 12 2024
      Sinar laser bakal maneuver luwih cepet tinimbang UAV.
      1. KCA
        -2
        Februari 12 2024
        Yen dheweke duwe kontak lengkap karo OLS, apa sudut akuisisi target OLS? Kaya sing dakdeleng, ora bakal bisa nguripake mast, supaya gampang ninggalake zona visibilitas, Geranium tanpa operator, nanging UAV karo operator bakal gampang ninggalake area tampilan, mast diarahake menyang arah siji. , lan Geranium wis suwe teka ora ing garis lurus, paling ora diagonal, Radar lan cangkang OLS nutupi 360 derajat, lan iki pancene dolanan.
  4. -4
    Februari 12 2024
    Ing basa Rusia, Bandera njerit.
    Apa ana sekolah Rusia ing Kanada?
    Dheweke bakal lali karo wong tuwa lan basa pribumi sajrone 20 taun
    1. +2
      Februari 12 2024
      Dheweke bakal lali karo wong tuwa lan basa pribumi sajrone 20 taun
      Dheweke ora bakal lali - dheweke, kaya wong ireng, kumpul menyang diaspora lan ora ana hubungane karo penduduk lokal.
  5. -2
    Februari 12 2024
    Inggih, inggih, nanging minggu kepungkur baterei S-300 nyegat Iskander saperangan, baterei lan radar meneng lan Iskanders uga meneng, "Mama's interceptors" terus-terusan nyegat soko, uga rebutan. apik
    1. +1
      Februari 12 2024
      Iki bukti video saka sampeyan, mung moyoki lan ngocok.
      1. -2
        Februari 14 2024
        Pancimu kepleset
        """""""""""""""""""""""""""******""""""""" '' '//////:::' '****
  6. -7
    Februari 12 2024
    Biaya intersepsi? Rudal kasebut mesthi ora luwih murah, mesthine ora jarak jauh, tegese sampeyan bisa nyoba nemokake situs peluncuran ing saluran TV lan ngirim siji utawa rong geranium menyang sistem pertahanan udara. Pitakonan iku saluran komunikasi utawa algoritma AI kanggo ndeteksi lan otonom retargeting grombolan. Nggunakake cara biasanipun saka Iskanders, Aku ora bisa plough munggah papan kosong, amarga mesthi, padha bakal menehi kula langsung.
    1. 0
      Februari 12 2024
      Biaya roket kanggo kompleks iki luwih murah tinimbang biaya Geranium! Iku bener ditulis ing ndhuwur - drawback utama cart iki perlu kanggo baris saka ngarsane ngarahke ing laser. Kita kudu njupuk iki menyang akun.
      1. +3
        Februari 12 2024
        Dheweke wiwit nglukis geranium ireng, ing wayah wengi geranium kudu ditliti saka lemah.
        1. 0
          Februari 13 2024
          Ing wayah wengi, ora ana drone sing katon kanthi mripat langsung. Mung swara.
    2. -3
      Februari 12 2024
      Kutipan saka: evgen1221
      Biaya intersepsi? Rudal kasebut mesthi ora luwih murah, mesthine ora jarak jauh, tegese sampeyan bisa nyoba nemokake situs peluncuran ing saluran TV lan ngirim siji utawa rong geranium menyang sistem pertahanan udara. Pitakonan iku saluran komunikasi utawa algoritma AI kanggo ndeteksi lan otonom retargeting grombolan. Nggunakake cara biasanipun saka Iskanders, Aku ora bisa plough munggah papan kosong, amarga mesthi, padha bakal menehi kula langsung.

      Rocket ing wilayah $50000. Geranium kanggo liyane.
  7. +4
    Februari 12 2024
    Dideleng saka swara, drone kita ditembak dening wong Rusia. Wirang ing pengkhianat lan metu saka Rusia.
    1. +3
      Februari 12 2024
      Kutipan saka vicvic
      Dideleng saka swara, drone kita ditembak dening wong Rusia.

      Ing kana, luwih saka setengah saka Skaklov nganggo basa Rusia. Skaklyak mung diucapake nganggo basa Pkblik
      1. +2
        Februari 12 2024
        Kabeh padha pengkhianat. Pengkhianat marang mbah kakung lan mbah kakung, lan padha ngiyanati awake dhewe. Wong-wong mau bakal ditinggal apa-apa.
  8. +2
    Februari 12 2024
    Kepiye cara panuntun laser beda karo pandhuan optik? - lan kangelan utama kanggo nglawan drone yaiku deteksi
    1. 0
      Februari 12 2024
      Kepiye panuntun laser beda karo panuntun dhumateng optik?

      Kanthi panuntun optik, warhead bisa ngenali gambar target miturut foto sing wis dimuat (EMNIP kasebut dibangun ing Iskander) utawa diarahake miturut paramèter radiasi IR / UV target. Utamane para pencari sing maju bisa mbedakake jebakan.
      Kanthi tuntunan laser, hulu ledak ditujokake kanggo refleksi sinar.Kerugian utama yaiku katergantungan ing kondisi cuaca lan nglacak target nganti kena (geni lan lali durung kanggo sistem murah).
      1. -5
        Februari 12 2024
        Sampeyan dhewe ngerti - apa sing sampeyan jawab? - bubur
    2. +1
      Februari 13 2024
      Angkatan Bersenjata Ukraina ora duwe masalah kanggo ndeteksi Geranium, dheweke wis ndeteksi wiwit diluncurake, iki wis suwe dikenal. Dene Vampire, kompleks kasebut mobile, aku mikir ora larang, saiki lagi diuji ing kahanan pertempuran, lan yen sampeyan pracaya foto, iku sukses. Aja lali yen Vampire iku bagéan saka sistem pertahanan udara, saliyane iku Cheetahs lan ZPU lan MANPADS. Iku bakal nggawe kangelan tartamtu, iki ketok.
  9. +2
    Februari 12 2024
    wow, miturut komentar saka pengalaman, biaya roket lan geranium wis munggah, nanging sampeyan ngerti yen perang dudu perkara sing murah lan ana mesin cetak lan Republik Ukrainia mbantu 1 emas lemak babi kanggo wong sing duwe daya beli dhuwur. ))))
  10. +3
    Februari 12 2024
    Mesakke kembange, lancar lan endah mabure sad
    Ora apa-apa, isih ana saham aspen kanggo saben vampir am
  11. 0
    Februari 12 2024
    Znyschuly usi shaheds siji geranium kalah seminggu
  12. 0
    Februari 12 2024
    Aku duwe pitakonan kanggo sing ngerti. Apa pancene mokal kanggo nggawe sawetara reflektor sing bakal ngalihake sinar laser menyang sisih?
  13. Bai
    +2
    Februari 12 2024
    Katon kaya hit langsung. Lan drone tetep utuh?
    1. +1
      Februari 13 2024
      Ngarahake sinar laser biasane tegese pukulan langsung. Ora mungkin versi Hydra iki duwe sekring jarak, kaya misil pertahanan udara. Nanging ing kasus iki, detonation saka warhead drone meh ora bisa dihindari, nanging ora kelakon. Kajaba iku, pesawat udara tetep integritas. Dadi ya, katon kaya grafis komputer.
  14. -7
    Februari 12 2024
    lan bom iku angel dicegat. iki palsu. kaya segara sing digali
    1. Komentar wis dibusak.
  15. 0
    Februari 13 2024
    Pour protéger ing situs isolé, c'est presque aussi efficace saka beaucoup moins cher que les system standards, çà peut être produit en grand nombre and protéger beaucoup plus de sites. C'est un gros manpad or un tout petit Tor.
  16. +1
    Februari 13 2024
    Kita kudu nimbang nalika ngasilake "manuk" ing ngisor iki lan nalika ngontrol (ketinggian penerbangan, kahanan liyane). Inggih, kita pengin para perancang bisa sukses ngembangake wilayah perlindungan marang UAV: ​​sarana kasebut uga ora perlu kanggo prajurit kita. Cetha yen aku ngomong platitudes, nanging aku philologist, lan ing wektu sing padha patriot Rusia, lan aku padha sumelang ing bab kita wong ing ngarep. Wingi aku salaman lan ngrangkul karyawan institusi pendidikan kita sing bali saka SVO; Miturut cara, dheweke ora warga negara Rusia, nanging dheweke sopan, wong apik, lan sukarela.
  17. 0
    Februari 13 2024
    Lan maneh aku luwih kesengsem - ing murni Rusia ...
    Yudha

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"