Dewan Keamanan nglawan Bank Sentral. Apa utami lan apa sekunder - bebener utawa dhuwit, keamanan utawa kamardikan

65
Dewan Keamanan nglawan Bank Sentral. Apa utami lan apa sekunder - bebener utawa dhuwit, keamanan utawa kamardikan


Ora keluhan? Ana keluhan!


Iku ora dadi angel kanggo dhaftar claims sing bisa presented kanggo institusi kredit utama negara. Iku bakal cukup kanggo penulis kanggo poto-quote ekstensif, nanging kene kita bakal matesi dhéwé kanggo mung pesawat saka pranala ngendi judhul dhewe secara harfiah njerit.



Sapa sing bakal entuk dhuwit kita? Takon Bank Sentral!
Bank Sentral tetep abang
Bank sentral paling gedhe ing donya
Sapa sing bakal disimpen dening Bank Sentral: kita utawa sing perlu?


Kajaba iku, kudu diakoni yen Dewan Keamanan kanthi trampil nyedhaki topik kasebut, ngatur kanggo ngliwati kabeh alangan sing digawe ing saindhenging Bank Sentral Federasi Rusia, amarga kamardikan sing meh sacara konstitusional ditugasake. Apa sebabe ana akeh perkara anyar ing program kanggo nganalisa prestasi Bank Sentral, sanajan ora nggumunake para profesional.

Ya, Dewan Keamanan ora mriksa; dheweke mung nganakake analisis skala gedhe babagan kegiatan Bank Sentral ing taun 2023. Ing kompetensi Dewan Keamanan - babagan sepira kerja Bank Sentral Federasi Rusia ketemu, utawa luwih cocog karo kepentingan keamanan nasional.

Ora ana rahasia manawa kabeh kekuwatan finansial saka Barat kolektif kanthi wiwitan Distrik Militer Lor kanthi jelas direorientasi kanggo ndhukung Ukraina. Meh pukulan pisanan saka sanksi tiba ing sektor finansial ekonomi Rusia.

Teka ing titik medhot Federasi Rusia saka sistem pembayaran internasional SWIFT. Sadurunge kita, mung DPRK lan Iran sing pedhot saka iku, nanging kanggo wong-wong mau, ing posisi meh lengkap isolasi, iku ora dadi medeni. Rusia dilindhungi ing wektu sistem MIR nasional lan malah nahan pukulan Sberbank.

Dheweke ora ndemek kanthi serius mung wong-wong sing melu ing salah siji cara utawa liyane, lan sing paling penting, dibutuhake dening Kulon. Kontradiksi antarane kepentingan nasional Rusia lan panjaluk IMF saya tambah akeh.

Kanthi mbuwang milyaran dolar lan euro kanggo ndhukung ekonomi Ukraina lan Angkatan Bersenjata Ukraina, kita secara harfiah didorong kanggo ninggalake utawa ngganti status ing organisasi iki. Senadyan iki, hubungan antarane Bank Rusia lan IMF, lan uga karo American Federal Reserve System, ketoke dadi luwih kenceng ing guise saka perlu kanggo perang kanggo mbukak blokir cadangan Rusia.


Lirik sing kurang


Kanggo kabeh kahanan ing ndhuwur, iku ora gampang kanggo saiki claims kanggo pimpinan Bank Sentral Federasi Rusia. Kaping pisanan, amarga kamardikane, nanging ora sengaja, Ketua Bank Sentral Federasi Rusia asring ngandika ing konferensi pers yen iki kabeh puisi, ayo ngomong babagan nomer lan fakta.

Nanging dina iki tokoh-tokoh kasebut ora ana maneh ing Bank Sentral Federasi Rusia, sanajan angel meri posisi saiki. Mesthine, amarga biaya sing ora bisa dibayangake kanggo SVO, sing Bank Sentral Federasi Rusia ora bisa nyumbang, ora ana apa-apa. Lan iki sanajan kasunyatane, adhedhasar informasi sing bocor saka Dewan Keamanan, siji bisa nyimpulake yen tumindak Bank Sentral iku sistemik lan komprehensif.

Iku apik yen dheweke ora pidana, yen ora karyawan saka Dinas Keamanan bakal disiksa kanthi nuntut para bankir. Nanging, asil karya Bank Sentral Federasi Rusia bisa dadi anggaran sing ora seimbang. Lan kabeh mung amarga "faktual lan digital" kahanan.

Para ahli wis nerangake minangka data sing ora bisa dipercaya babagan penghasilan ijol-ijolan manca, lan ngrusak basis finansial perencanaan strategis lan proyek nasional amarga mundhake biaya.

Salajengipun, ora kurang medeni yaiku mundhut stabilitas lan prediktabilitas ing implementasine impor paralel lan substitusi impor ing umum. Iki minangka masalah sing kapisah, amarga tumbas ing luar negeri ora bisa diitung kanthi dipercaya, mula ide substitusi impor wis dadi omongan ing kutha.

Wis ditulis lan diomongake luwih saka sepisan babagan wong saka Bank Sentral Federasi Rusia, lan malah ing sumber sing meh resmi, yen dheweke "sadar bias" lan duwe "tingkat profesionalisme sing ragu-ragu." Nanging "aneh", kanggo sijine iku mildly, nglaporake saka Bank Central uga bisa diterangake dening alasan liyane.

Antarane liyane, sambungan kepemimpinan karo wong-wong sing wis lan bakal dadi "gerakan mata uang gratis." Bank Sentral, sing mandhiri, kaya sing sampeyan eling, uga duwe kewajiban marang IMF, miturut regulator kasebut kudu netepi standar dana nalika ngetrapake kebijakan moneter lan njaga stabilitas mata uang.

Kang saka wong gedhe ing Dewan Keamanan bakal pisanan ngomong iki, aku ora perlu kanggo nerangake - Wakil Ketua Dewan Keamanan Dmitry Medvedev cukup cocok kanggo peran kuwi, utamané amarga hubungane karo pimpinan. departemen financial kita wis tau dadi anget.


Nomer saben barel


Saiki bisa uga ing titik sing saiki dipriksa dening karyawan Dewan Keamanan. Alesan kanggo perlu kanggo analisis sing jero yaiku "gagal kasar ing laporan, inkompetensi lan keabsahan keputusan sing digawe, uga akeh kesalahan lan data sing ora bisa dipercaya ing ramalan lan arah kebijakan moneter."

Ana tokoh sing spesifik banget - contone, ing paramèter imbangan mata uang kanggo 2023, $ 9,9 milyar (meh triliun rubel utawa 3% saka bathi anggaran federal) kanthi yakin kadhaptar ing kolom "kesalahan lan ngilangi".

Laporan saka Bank Sentral durung njlentrehake ing ngendi jumlah kasebut ilang. Iki minangka jaman digital, sing wis dibandhingake karo kamp konsentrasi sing meh 10 milyar mung lolos. Saliyane apa sing bakal ilang ing salawas-lawase, 300 milyar saka cadangan minangka icing ing kue.

Apa outflow saka ibukutha, hak kang Bank Sentral Federasi Rusia terus-terusan mbela, kanggo nyalahke kanggo kuwi "rugi" lan "kesalahan lan omissions" ora gampang kanggo ngerti. Temenan, ora mung kuwi, nanging uga sawetara jenis bantuan sing dibutuhake saka pengontrol utawa "komisaris mata uang" sing misuwur.

Bank Rusia nuduhake surplus pembayaran 2023% kanggo 20, nanging, miturut laporan sing padha, ora ana dhuwit ing akun kasebut. Utawa uga 59 pesawat sing mabur ing arah sing ora dingerteni?

Data babagan obahe mata uang uga ora bisa digunakake, ing ngendi 4,4 milyar dolar Oktober ora kurang yakin dicathet minangka fiktif utawa postscripted. Iki metu saka total pangentukan ekspor $ 37,2 milyar ing Oktober.

Banjur ana prekara cilik, kayata $ 1,3 milyar ing bathi sing ilang saka real estate manca utawa nyuda surplus perdagangan saka $ 14,3 milyar dadi $ 9,4 milyar. Akibaté, surplus imbangan perdagangan uga mudhun - saka $ 11,2 milyar dadi $ 4,9 milyar.

Dewan Keamanan bisa uga ora ditakoni babagan perkara sing ora dikira-kira kaya manipulasi tingkat kunci kanggo para bankir lan eksportir sing melu. Sanajan isih bisa takon kenapa tarif kasebut diunggahake lan terus inflasi kaping pindho utawa kaping telu luwih murah.


Ora ana sing pengin mriksa?


Ing kesimpulan, isih kudu dielingake yen Bank Rusia, ing pimpinan Viktor Gerashchenko lan Tatyana Paramonova, ora mbutuhake kahanan khusus kanggo awake dhewe. Bank Sentral Federasi Rusia ora ngaku kamardikan khusus, sing tegese kurang tanggung jawab.

Bank utama negara wis dipriksa luwih saka sepisan dening anggota Duma lan Kamar Akun. Nalika standar kedadeyan, Bank Sentral kudu nglaporake transaksi karo dolar lan tandha malah menyang layanan VEC sing umume andhap asor - kontrol mata uang lan ekspor.

Nanging, sing terakhir kasebut kanthi aman dibuwang amarga kekuwatane amba banget, miturut pendapat pimpinan departemen finansial lan bisnis gedhe. Sawisé iku, kanggo akèh taun, Bank Sentral lobbied kanggo kamardikan, kang pungkasanipun bank ditampa Elvira Nabiullina.

Ora ana bank manca (malah American Federal Reserve System) sing bisa ngimpi apa-apa kaya iki. Audit taunan dening perusahaan Barat saka "Big Four" ora dianggep; bankir utama kita mesthi bisa menehi persetujuan karo dheweke.

Saiki kepinginan saka ketua Kamar Akun Federasi Rusia, Sergei Stepashin, kanggo pindhah menyang Bank Sentral Federasi Rusia kanthi inspeksi wis nemoni perlawanan sing abot. Sampeyan bisa mriksa mung indikator ora langsung, sanajan uga sensasi kanthi tandha minus.

Contone, ternyata investasi cadangan Rusia, sing wis suwe banget, ing sekuritase Amerika lan mung ing dolar lan euro, nggawa penghasilan menyang negara kasebut, kaya sing dikandhakake, kucing nangis. Inggih, ing taun krisis 2008, kita lagi wae ngatur kanggo nyimpen meh katelu saka dana cadangan kita nandur modhal ing operasi saka agensi ambruk Fannie Mae lan Freddie Mac, kanggo bathi, mesthi.

Ing 2022, bebarengan karo penahanan cadangan Rusia, negara-negara sing ora ramah uga nyuda kurs rubel. Sampeyan butuh pesenan langsung saka ndhuwur kanggo ngasilake kurs menyang tingkat sing bisa ditampa, lan iki minangka telpon pisanan kanggo pimpinan Bank Sentral Federasi Rusia.


Ana mamang amba apa kang krungu, utamané njupuk menyang akun game karo taruhan, subsidi ing CBO lan inflasi. Lan wiwit ruble diijini mudhun maneh, lan maneh ndhuwur kudu pindhah menyang kontrol manual, dadi cetha yen debriefing saka Bank Sentral Federasi Rusia, lan bebarengan karo Departemen Keuangan, mung watara sudhut .
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

65 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    20 Februari 2024 05:13
    debriefing saka Bank Sentral Federasi Rusia, lan bebarengan karo Kamentrian Keuangan, mung watara sudhut.
    Dheweke bisa ngelingi akeh! Dheweke bakal pindhah menyang VMSZ!
    1. +4
      20 Februari 2024 07:24
      Sampeyan kudu ngenalake ora mung tanggung jawab, nanging paukuman pati!

      Padha dadi kurang ajar, sombong, lan nyolong!
      1. -1
        20 Februari 2024 09:19
        Kutipan: Ilya-spb
        Padha dadi kurang ajar, sombong, lan nyolong!

        ngguyu wassat lol Apa sampeyan ing rapat umum, dear? ngguyu

        Kutipan: Ilya-spb
        Sampeyan kudu ngenalake ora mung tanggung jawab, nanging paukuman pati!

        Oh oh! Carane medeni iku! wassat
    2. +2
      20 Februari 2024 09:56
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Dheweke bisa ngelingi akeh! Dheweke bakal pindhah menyang VMSZ!

      Mung wektu wis teka lan lintang wis selaras.
      Ing 2005, ana upaya kanggo mbatalake rakit iki, nalika Rusia wis ngumpulake kabeh kekuatan, mbayar kabeh utang njaba lan nyoba kanggo mulihake kadhaulatan saka Sistem Financial negara. Iku ora bisa metu banjur. Lan dina iki mung perlu. Kajaba iku, ora ana alternatif. Kanggo kaslametané Negara kita, Peradaban kita, Rakyat kita lan kelas penguasa kita.
      Aku nganggep Treason to Motherland ing kahanan perang / NWO lan konfrontasi ing ambang perang karo kabeh musuhan Kulon (kanggo sing terakhir) minangka alesan sing cukup kanggo ngowahi sawetara artikel Konstitusi lan njupuk langkah-langkah sing angel marang kabeh sing ora setya marang Negara lan Negara, sektor finansial.
    3. +4
      20 Februari 2024 13:22
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Dheweke bakal pindhah menyang VMSZ!

      Aja gawe aku ngguyu. Sapa sing wis dihukum VMSZ sajrone 30 taun kepungkur? Sing ora ana pengkhianat kaya Gorbachev utawa saboteurs kaya Serdyukov, ing kene malah nyonya lolos saka pengadilan lan mudhun kanthi ukuman penjara sing ora masuk akal ...................
      1. +3
        20 Februari 2024 13:26
        Kutipan saka APAS
        Sing ora ana pengkhianat

        Ana lan ana! Cukup...Nanging ora ana sing peduli. Dadi padha pamer!
  2. +6
    20 Februari 2024 05:23
    dadi cetha yen debriefing Bank Sentral Federasi Rusia, lan bebarengan karo Departemen Keuangan, ora adoh.
    Muga-muga aku ngerti endi gunung-gunung kasebut, sing ana ing mburi analisis ... Aku durung bisa ndeleng ... "Steppe, lan steppe ing sakubenge, dalane adoh, ing steppe budheg, kusir kedinginan” (c)
  3. + 13
    20 Februari 2024 05:59
    Muga-muga kabeh pimpinan ndhuwur Kementerian Keuangan lan Bank Sentral, sing dipimpin dening Siluanov lan Nabiulina, bakal dipenjara sawise pengadilan kanggo wektu sing suwe lan suwe banget. Utawa luwih apik, kanggo urip. Kanggo khianat lan ngiyanati
    1. +3
      20 Februari 2024 06:51
      Sampeyan ngarep-arep muspra. Undhang-undhang, sing didhukung dening rakyat lan Konstitusi, ana ing sisihe. Swara wong iku swara saka Gusti Allah, minangka V. Shpakovsky ngandika ....
      Apa sing dikarepake wong, bakal ditampa tanpa gagal lan tanpa antri.
      1. +1
        20 Februari 2024 10:04
        Kutipan: ivan2022
        Swarane wong iku swarane Gusti Allah

        Sapa umate Gusti Allah kita?
        Lan apa kang pantes?
        Kutipan: ivan2022
        Apa sing dikarepake wong, bakal ditampa tanpa gagal lan tanpa antri.

        Ya, kancaku, sampeyan anti-Simite ??
        Lan Konstitusi dudu dogma pasamuwan; ing negara tetanggan, iki diganti ing meh saben presiden. Lan kene mung siji artikel. Nah, bisa uga loro kanggo harmoni lengkap lan selaras karo Roh Wektu lan kapentingan Negara.
        Banjur saben wong bakal entuk apa sing pantes. Loro-lorone metu saka giliran lan pisanan teka pisanan.
    2. + 16
      20 Februari 2024 07:12
      Kutipan saka: FoBoss_VM
      Muga-muga kabeh pimpinan ndhuwur Kementerian Keuangan lan Bank Sentral, sing dipimpin dening Siluanov lan Nabiulina, bakal dipenjara sawise pengadilan kanggo wektu sing suwe lan suwe banget.

      Iku ora mungkin. Ayo pisanan mutusake sapa sing duwe Rusia saiki? Umumé, kanggo oligarki, lan ora kanggo wong biasa. Ing amandemen pungkasan ing Konstitusi kita, ora ana siji baris menyang Bank Sentral, yaiku, pamrentah kita seneng kabeh, utawa ora mutusake apa-apa ing kene.
      Kanggo mangerteni jaman saiki, kita kudu ngerti masa lalu, sejarah kita saiki. Ing taun 1991, kudeta sing ora konstitusional ditindakake ing Moskow. Sing bener, ora mung Konstitusi sing dilanggar, nanging uga asil referendum nasional kanggo pelestarian Uni Soviet. Supaya adoh, sanadyan Mikhail Sergeevich utawa Boris Nikolaevich wis ketemu guilty, liyane, sing terakhir malah dibangun kang disebut "Pusat Yeltsin".
      Sapa sing ngarahake "Maidan" ing Moskow, sing mbanjiri Rusia karo agen-agen, numpes tentara lan angkatan laut, tanduran, pabrik, lembaga, pendidikan lan kesehatan? Kita "mitra" karo sing kita ngarep-arep maneh kanggo entuk persetujuan ...
      1. +2
        20 Februari 2024 08:28
        Sampeyan bener, mesthine, manuk gagak ora bakal ngetokake mripat gagak. Aku ngarepake yen Nabiullina paling ora bakal mundur ing April 2022, nalika dheweke diangkat maneh dadi kepala Bank Sentral. Nanging ora, unanimously
        1. +1
          20 Februari 2024 11:14
          Oh, apa wong wadon, apa wong wadon! Muga-muga aku duwe sing kaya ngono! opo
      2. 0
        20 Februari 2024 09:44
        Kutipan saka Perse.
        Ayo pisanan mutusake sapa sing duwe Rusia saiki?

        Ayo mutusake sapa sing duwe sistem finansial ing jagad iki? Ing ngendi kita tanpo pekso melu ing taun 91, kanggo keplok bungah saka borjuasi mangsa Kabeh iku apik nganti US Federal Reserve nuduhake borjuasi mentas minted sing boss. Banjur padha nguwuh, lan ayo goleki sing ekstrem! Bank Sentral sing disalahake! ngguyu Bank-bank kerja, sistem pembayaran MIR digunakake, tingkat bunga minangka alat sing mbatesi akses menyang kredit lan nyuda inflasi. Nilai tukar rubel - kenapa? Kanggo mata uang saka mungsuh Federasi Rusia (uga minangka sarana pembayaran internasional). Para penganut dolar nguwuh-uwuh, lan maneh, tinimbang golek solusi, dheweke wiwit golek pilihan pungkasan! Lan iki mesthi Bank Sentral! ngguyu Dadi, Federasi Rusia terus dadi koloni sing gumantung saka finansial saka Federal Reserve AS lan IMF, utawa wiwit ngupayakake kabijakan finansial independen. Iki mung keputusan POLITIK. hi
        1. +3
          20 Februari 2024 10:03
          Kutipan saka fif21
          Ayo mutusake sapa sing duwe sistem finansial ing jagad iki? Sing kita tanpo pekso ing '91

          Iki menarik kanggo dicathet; nyatane, Bank Sentral mung minangka tes litmus babagan kahanan kasebut. Apa sing dikarepake, manggon ing kapitalisme, lan ora bisa bebas saka hukume. Undhang-undhang kasebut ora diciptakake kanggo kepentingan koloni. Ngarep-arep kanggo sawetara jinis donya "multipolar", sing ana ing kutub planet kapitalisme, iku utopia, karo pipi kosong puffed metu kanggo dosen, minangka construction saka sawetara jinis independen "paralel" kapitalisme.
          Salah siji kita nggawe (revive) kutub independen, yaiku, sosialisme, utawa kita bakal terus nggambar "garis abang" tanpa wates, nyatakake keprihatinan lan "diapusi" maneh dening para master kapitalisme donya.
          1. +4
            20 Februari 2024 10:48
            Kutipan saka Perse.
            Apa kita nggawe (nguripake) kutub independen, yaiku, sosialisme, utawa kita bakal tetep

            Nyampur ekonomi lan politik mbebayani. Salah siji kita nggawe sistem financial independen sing atraktif kanggo donya kabèh (utawa ing paling akeh), utawa maneh "Iron Curtain", ruble ditransfer lan godhok ing jus kita dhewe. Mata uang Kulon ora duwe saingan; mata uang kasebut kudu digawe adhedhasar persetujuan karo mitra dagang. hi
            1. +3
              20 Februari 2024 12:30
              Kutipan saka fif21
              Nyampur ekonomi lan politik mbebayani.

              Apa sing kudu ditindakake, dear Alexander, yen politik nyebabake ekonomi utawa kosok balene. Iki minangka rong sisi koin sing padha, mung moralitas "duwit receh" iki bisa uga beda. Ora ana tabel multiplikasi nasional, nanging ana kapentingan nasional, sikap marang wong. Masyarakat pencipta kanthi yakin ing mangsa ngarep, utawa masyarakat kanthi kultus dhuwit lan moralitas konsumen. Kanthi tekane monopoli transnasional, positif utama kapitalisme, kompetisi, ilang, lan kanthi ilang kutub sosialisme donya, rasa wedi kalah kompetisi karo sosialisme ilang ing antarane para kapitalis, lan ngencengi apa sing dipeksa kudu diakoni. wong-wong umum sadurungé wiwit. Kapitalisme wis dadi piramida ekonomi global, kamakmuran kang mbutuhake pancet expansion saka basa lan koloni anyar. Tanpa iki, ana krisis, depresi gedhe, sing mung bisa "dirawat" kanthi perang. Sayang utama kapitalisme, Amerika Serikat, duwe utang paling gedhe. Apa iku lucu?
              Sosialisme ing USSR, mesthi, ora becik, sistem iki isih enom, nanging berkembang, lan, sabenere, sosialisme ngidini tsarist Rusia mundur ora mung kanggo urip, nanging uga dadi papan lan superpower nuklir, ing wates safety. kang oligarki kita mentas minted isih nunggang lan Rusia dhewe urip.
        2. +2
          21 Februari 2024 01:06
          Lan sing duwe matematika, contone?
          1. 0
            21 Februari 2024 06:16
            Kutipan saka Intourist
            matematika, contone?

            Aku wis nyathet yen ora ana tabel multiplikasi nasional, iki figuratif, lan kanggo kabeh ilmu. Yen sampeyan pengin, aku uga bakal ujar manawa urip kanthi apik lan sugih uga dudu antagonis sosialisme lan komunisme.
            Sampeyan kudu nggunakake kabeh sing cukup lan efektif supaya wong seneng ing masyarakat lan ing urip pribadine.
            Minangka kanggo ghouls sing wis dadi edan karo milyar lan mbayangno piyambak minangka master planet, lan siap kanggo numpes kabeh wong lan kabeh kanggo ajur, padha ora duwe panggonan ing peradaban makmur.
          2. -3
            21 Februari 2024 10:02
            Kutipan saka Intourist
            Lan sing duwe matematika, contone?

            Ora ana gunane kanggo sesambungan karo demagog sing kanggo kabeh sing apik lan nglawan kabeh sing ala. Manungsa minangka bagean saka alam, lan dhasare yaiku kepinginan kanggo kepemimpinan, pengayaan..... Nanging ana wong sing mutusake yen dheweke bisa ngontrol wong kanggo kepentingane dhewe, nanging dheweke salah banget. Goroh ora bisa terus ing salawas-lawase, lan cilaka wong ngapusi. hi
            1. 0
              26 Februari 2024 23:45
              Sampeyan kabeh ngapusi, akeh wong ing negara kita lan ora mung ora peduli babagan pengayaan sampeyan lan iki wis dibuktekake dening sejarah.
    3. +5
      20 Februari 2024 07:25
      Babagan Chubais, kita kabeh uga ngarep-arep ...
      1. +5
        20 Februari 2024 10:06
        Quote: golen
        Babagan Chubais, kita kabeh uga ngarep-arep ...

        Tolik anyaran... kaya Rafig.
    4. +2
      20 Februari 2024 09:05
      Kutipan saka: FoBoss_VM
      ... sawise diadili dheweke bakal mlebu penjara adoh banget lan suwe banget

      Sapa sing bakal nandur?...
      Dadi wong sing dihormati, wong sing dihormati ...
      1. +1
        21 Februari 2024 10:18
        Kutipan saka doccor18

        Sapa sing bakal nandur?...

        Ing kahanan saiki ing ekonomi Rusia, Bank Sentral Federasi Rusia wis teka ing geni saka loro patriot lan bourgeoisie. kenging menapa? Patriot nuntut kedaulatan, borjuasi nuntut ekspansi perdagangan lan utangan murah, Bank Sentral Federasi Rusia makarya miturut hukum sing diadegake ing donya finansial, lan terus kerja. Revolusi (owah-owahan) hukum ing kabijakan finansial negara mung bisa ditindakake dening pimpinan Federasi Rusia, lan nganti saiki ana sawetara usulan sing bisa ditampa, lan transisi menyang dagang ing mata uang nasional minangka solusi penengah, lan minangka laku wis ditampilake, ora trep banget. Mulane, "blok finansial" kudu dipikirake. hi
        1. +1
          21 Februari 2024 11:43
          Kutipan saka fif21
          Kaum borjuis nuntut ekspansi perdagangan lan utangan murah

          Borjuis gedhe duwe saham / pengaruh ing bank, dadi, minangka aturan, dheweke ora duwe masalah karo silihan. Wong-wong sing pancene "teka ing geni" yaiku tingkat tengah lan cilik, nanging sing paling dhuwur utamane peduli ... Minangka kanggo perdagangan, politik wiwit mutusake luwih akeh tinimbang ekonomi.
          Kutipan saka fif21
          , lan transisi menyang dagang ing mata uang nasional minangka solusi penengah, lan minangka praktik wis ditampilake, ora trep banget.

          Era owah-owahan lan pergolakan sing luar biasa bakal teka, lan kabeh keputusan ora mung sauntara / interim lan, mesthi, ora trep. Sistem lawas wis retak lan ambruk, nanging sing anyar durung dibangun; nganti ditetepake, kabeh bakal urip ing kahanan huru-hara permanen, lan Bank Sentral ora kajaba ...
          hi
          1. +1
            21 Februari 2024 12:22
            Kutipan saka doccor18
            Borjuis gedhe duwe saham / pengaruh ing bank, dadi, minangka aturan, dheweke ora duwe masalah karo silihan.

            Sampeyan mikir kanthi apolitik, sampeyan ngerti (Tawanan Kaukasus) wassat Gazprombank, dompet Gazprom. Kanthi njupuk silihan murah saka bank sampeyan, sampeyan bakal nyebabake karusakan ing bentuk bathi sing ilang ing dompet sampeyan! Mulane, luwih gampang lan luwih nguntungake kanggo entuk investasi pihak katelu.
            Kutipan saka doccor18
            Era owah-owahan lan pergolakan sing luar biasa bakal teka

            Apa ana akeh negara sing pengin owah-owahan kasebut? Mung wong-wong sing ora wareg karo tatanan donya financial saiki. Malah luwih sithik negara sing bisa nantang sistem finansial Fed. Lan malah kurang kanggo nindakake mau. hi
            1. 0
              21 Februari 2024 15:48
              Kutipan saka fif21
              Gazprombank, dompet Gazprom.

              Kabeh sing ana umume menarik ...
              Kesimpulan utama sing digawe dening analis Sberbank CIB Alex Fack lan Anna Kotelnikova ing laporan Mei babagan perusahaan minyak lan gas Rusia yaiku para ahli waris utama proyek Gazprom kanggo pambangunan telung pipa gas ekspor menyang China (Power of Siberia) lan Eropa (Nord). Stream-2) lan Turkish Stream) dudu pemegang saham, nanging kontraktor, kalebu Stroygazmontazh dening Arkady Rotenberg lan Stroytransneftegaz (udakara 50% diduweni dening Gennady Timchenko lan kulawargane).

              Miturut pakar bank investasi, investasi ing proyek kasebut minangka margine sithik. "Kita nemokake manawa keputusan Gazprom dadi bisa dingerteni yen kita nganggep manawa perusahaan kasebut dikelola kanggo kepentingan para kontraktor, lan dudu kanggo keuntungan komersial," ujare laporan kasebut.

              Kutipan saka fif21
              Apa ana akeh negara sing pengin owah-owahan kasebut?

              siji. Lan saiki kabeh repot amarga kasunyatan sing liyane ora pengin ngganti / menehi apa-apa. Amarga keributan ing antarane rong mastodon, mula akeh perkara sing bakal kedadeyan ...
              1. +1
                21 Februari 2024 18:17
                Kutipan saka doccor18
                Kabeh sing ana umume menarik ...

                wassat Setuju! Nanging ayo bali menyang "rams". Carane bank bisa ing donya. Bank njupuk silihan saka Bank Central ing tingkat sawijining, nambah tingkat kapentingan dhewe lan nawakake produk silihan kanggo nyilih. Bank Sentral njupuk silihan saka IMF ing 0-5% ing dolar, ngedol, lan ngutangi menyang bank negara. IMF njupuk silihan saka Fed ing 1,5-0,2%. Iki cara kerjane kanthi skematis.

                Kutipan saka doccor18
                siji. Lan saiki kabeh repot amarga kasunyatan sing liyane ora pengin ngganti / menehi apa-apa.

                Isin amarga AS mutusake kanggo ngrampok sawetara negara. Babi ora ditangekake kanggo mati kanthi alami. Rockefellers ora ngembangake ekonomi Cina supaya bisa menehi kepemimpinan marang dheweke. hi
                1. 0
                  21 Februari 2024 18:49
                  Kutipan saka fif21
                  Iki cara kerjane kanthi skematis.

                  Kepiye Bank Negara USSR urip tanpa Fed? Nyuwun

                  Kutipan saka fif21
                  Keju amarga Amerika Serikat mutusake kanggo ngrampok sawetara negara

                  Iki carane padha tansah nindakaken. Mungkin amarga "babi" tuwuh dadi celeng lan wiwit "ora sopan marang sing duwe"?
                  1. +1
                    21 Februari 2024 19:29
                    Kutipan saka doccor18

                    Kepiye Bank Negara USSR urip tanpa Fed?

                    apik tenan! Dheweke nyithak dhuwit (ing sistem finansial sing diwatesi ing wates USSR) lan mbiayai ekonomi lan warga. ing 3% (cukup kanggo pangopènan dhewe) Ing negara CMEA, "chervonets Soviet" dianakaké ing dhuwur mung amarga ana prasasti ing - digawe dening emas. Nanging ruble sing bisa ditransfer lan obligasi armada laut wis diikat karo dolar, lan didhukung dening cadangan emas USSR. Interpenetrasi mata uang ora bisa ditindakake, amarga Barat ora gelem ngakoni ruble minangka alat pembayaran, lan USSR kudu setuju karo penetrasi dolar. Nganti 1975, uga didhukung dening emas Benteng Knox.
                    Kutipan saka doccor18
                    Mungkin amarga "babi" tuwuh dadi celeng lan wiwit "ora sopan marang sing duwe"?

                    Aku mikir yen "babi wis diwasa" lan ngerti nasibe. Kulon ora njamin kaslametané (mati alamiah). Yen mangkono, loro-lorone bakal mati, utawa sing paling kuat bakal menang. hi
                    1. +1
                      21 Februari 2024 19:44
                      Kutipan saka fif21
                      apik tenan! Dheweke nyithak dhuwit (ing sistem finansial sing diwatesi ing wates USSR) lan mbiayai ekonomi lan warga. ing 3% (cukup kanggo pangopènan dhewe)

                      Iki lho...Negeri kaya ngono didagangake...


                      Kutipan saka fif21
                      loro-lorone bakal mati, utawa sing paling kuat bakal menang.

                      Lan nalika lagi nyurung, dheweke bakal ngremukake puluhan bocah ...
                      hi
                      1. 0
                        21 Februari 2024 20:47
                        Kutipan saka doccor18
                        Iki lho...Negeri kaya ngono didagangake...

                        Yagene aku, sing manggon 31 taun ing USSR, ora pengin bali menyang negara iki?
                        Kutipan saka doccor18
                        Lan nalika lagi nyurung, dheweke bakal ngremukake puluhan bocah ...

                        Wong Rusia (manggon ing Rusia) mesthi dibedakake kanthi kecerdasan lan kapinteran. Mulane, aku mikir yen solusi bakal ditemokake, lan ora ngrusak kepentingan Federasi Rusia. hi
    5. +6
      20 Februari 2024 09:07
      Pitakonan utama tetep - sapa sing bener-bener milih kabeh ing kana, sing ndhukung dheweke nganti pirang-pirang taun, sing nyetujoni kegiatan sing kuat? Patron misterius liberal kita - apa ora kudu tanggung jawab?
    6. 0
      20 Februari 2024 22:38
      Muga-muga kabeh pimpinan ndhuwur Kementerian Keuangan lan Bank Sentral, sing dipimpin dening Siluanov lan Nabiulina, bakal dipenjara sawise pengadilan kanggo wektu sing suwe lan suwe banget. Utawa luwih apik, kanggo urip. Kanggo khianat lan ngiyanati

      Ya, sing isih ana yaiku nambah GDP ing kana. Apa pengkhianatan? Apa pengkhianatan? Lan umume, penulis artikel ngerti perbankan ing tingkat kucingku.
    7. Qas
      0
      25 Februari 2024 06:56
      Naif... Sapa sing bakal dikunjara? Yen kelingan, Nabiullina nyoba mundur (resign) utawa apa wae sing bisa ditindakake. Dadi sapa sing njaga dheweke? Vladimir Vladimirovich.
      Utawa apa sampeyan mikir yen kabeh sing ditindakake dheweke ora digatekake? Apa jenis Presiden dheweke banjur?
      Ana maneuvering antarane elit kita (ora ketompo carane lucu padha katon marang donya bener), kapentingan langsung bisnis donya lan, kanggo ombone cilik, kapentingan kita, warga Federasi Rusia.
  4. +5
    20 Februari 2024 06:39
    bebener utawa dhuwit, keamanan utawa kamardikan

    boten, Pemilu bakal dianakaké lan Elya bakal nuduhake everyone sing boss!
    1. +1
      20 Februari 2024 06:54
      Kutipan: Vladimir80
      bebener utawa dhuwit, keamanan utawa kamardikan

      boten, Pemilu bakal dianakaké lan Elya bakal nuduhake everyone sing boss!

      Lan apa sing bakal diganti??
      1. +9
        20 Februari 2024 06:58
        ora ana, retorika pemilihan saka mantan presiden sing nggegirisi iki bakal ilang!
  5. +6
    20 Februari 2024 06:57
    Kanthi kabijakan moneter kasebut, ora ana sing bisa ngomong babagan perkembangan produksi!
  6. +9
    20 Februari 2024 07:23
    . Ing 2022, bebarengan karo penahanan cadangan Rusia, negara-negara sing ora ramah uga nyuda kurs rubel. Sampeyan njupuk pesenan langsung saka ndhuwur banget kanggo bali Course kanggo tingkat ditrima

    Nalika langkah-langkah kontrol mata uang sing ketat dienalake lan nilai tukar bali menyang 55 (ayo kula ngelingake sampeyan, inflasi kanthi alami mudhun!), Dheweke dumadakan mulai bengok-bengok, ujare, kurs rubel "kurang" kuwi ora ono gunane kanggo kita. . Jarene kudu diunggahake. Lan pamrentah uga prihatin babagan iki. Dadi apa asile? Dheweke ngidini mata uang asing diekspor ing luar negeri lan ngunggahake kurs rubel dadi 92.

    Kayane iki minangka tingkat sing dikarepake lan nguntungake sing dibutuhake dening pamrentah lan eksportir! Nanging ora. Sampeyan ora bisa mbantah fisika - inflasi raged amarga devaluasi. Lan saiki dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Wong lanang, sampeyan dhewe pengin iki!
  7. +5
    20 Februari 2024 07:33
    Dewan Keamanan nglawan Bank Sentral. Apa utami lan apa sekunder - bebener utawa dhuwit, keamanan utawa kamardikan

    Iku ora dadi angel kanggo dhaftar claims sing bisa presented kanggo institusi kredit utama negara. Iku bakal cukup kanggo penulis kanggo poto-quote ekstensif, nanging kene kita bakal matesi dhéwé kanggo mung pesawat saka pranala ngendi judhul dhewe secara harfiah njerit.

    Apa sing dikandhakake Wakil Presiden Dewan Keamanan saiki marang para guru sing ngeluh babagan tingkat remunerasi sing murah kanggo guru ing jaman kepungkur? Pindhah menyang bisnis?
    Lan saiki sakperangan alesan ora cukup guru. Kanggo sawetara alasan.

    Saiki bisa uga ing titik sing saiki dipriksa dening karyawan Dewan Keamanan.

    Saiki sampeyan duwe kekuwatan anyar?
    Nalika, ing pungkasan, bakal plenipotentiaries mriksa legality saka dismantling USSR menyang republik kapisah? Privatisasi pabrik wis wiwit dipriksa. Dheweke nemokake solusi ilegal. 30 taun salajengipun. Bali menyang negara. Apa sing isih ana. Apa yen USSR dirusak sacara ilegal?

    Iki sing kudu ditulis dening penulis! Kepiye kedadeyan ambruk, sapa sing kudu disalahake, lan apa sing kudu ditindakake Dewan Keamanan saiki.
    1. +3
      20 Februari 2024 10:14
      lan apa sing kudu ditindakake Dewan Keamanan saiki? Sing jelas, krupuk ora garing... eseman
  8. +4
    20 Februari 2024 08:04
    Dheweke ora bakal ngukum bangsane dhewe ... dheweke bakal nuduhake kekurangane lan kuwi.
  9. +3
    20 Februari 2024 08:16
    Dhuwit iku utami. Kanggo dhuwit, sampeyan bisa nyipta lan nandurake bebener apa wae.

    Apa sing ora bisa dituku dhuwit bisa dituku kanthi akeh dhuwit (c)

    A tsar apik lan boyars ala (utawa financiers) iku posisi banget trep kanggo tsar.
  10. +3
    20 Februari 2024 08:37
    Mesthi ana siji bank - Bank Negara Rusia!!!
    1. +3
      20 Februari 2024 09:05
      Bank Negara Rusia

      Iku bakal luwih apik yen Bank Negara USSR ...
      1. +1
        20 Februari 2024 10:13
        Kutipan saka paul3390
        Iku bakal luwih apik yen Bank Negara USSR ...

        Bank paling apik yaiku USSR!
  11. +6
    20 Februari 2024 09:14
    Apa pengakuane Nabiulina minangka bankir paling apik ora cukup? Kanggo iki mung sampeyan bisa njupuk, mungsuh kita ora muji wong-wong sing makarya kanggo kabecikan Rusia. Sepisan maneh ternyata GDP diapusi, sing asring banget, wektune dheweke ngaso. Lan yen dheweke pengin bisa, banjur kudu njupuk Chubais lan rolas mungsuh Rusia liyane.
  12. +6
    20 Februari 2024 09:42
    Rusia diasuransiake dhewe ing wektu karo sistem MIR nasional

    Carane gampang kabeh karo penulis!
    Gampang ngembangake sistem pembayaran saka awal (Mir + antar bank) tanpa kawruh, pengalaman lan kompetensi!!!
    Ing Februari 2022, 70-80% transaksi kertu digawe liwat Visa lan MasterCard; padha mlayu saka kita ing 2-3 sasi, yen ana sing ora ngelingi. Kita kabeh ngrasa ambruk sistem transaksi, iki minangka pitungan utama.
    Tanpa pembayaran kertu - welcome kanggo abad pungkasan ing pangertèn truest saka tembung. Aku kelingan kepiye ing pabrik ing taun 90-an aku nampa gaji kanthi awis, mula akuntan kita, wong sing katon apik banget, ora entuk gaji dhewe, nanging ing perusahaan. Kanggo nyegah, kaya sing dikandhakake. Lan miturut leladen, nampa sawetara persentasi saka dhuwit mbayar, lan iki expenses tambahan.
    Iku ing warta sing kita nyoba kanggo teka menyang persetujuan amicable karo Visa lan Mastercard babagan lokalisasi, kalebu transfer fisik pusat Processing kanggo kita, kene, nanging salah siji padha ora gelem, utawa kita temen maujud sing iki ora bakal nyimpen kita, kita bakal kudu nindakake kabeh maneh.
    Dadi Bank Sentral ngapura kabeh sadurunge kanggo Mir lan antar bank.
    Kanggo cadangan emas lan devisa kita - pira sing ditemokake ing kana?
  13. +3
    20 Februari 2024 09:45
    Dewan Keamanan nglawan Bank Sentral. Apa sing utami lan apa sing sekunder

    A.S. Pushkin - "Aku bakal tuku kabeh, ujar emas, aku bakal njupuk kabeh, ujare baja damask"
  14. +5
    20 Februari 2024 09:50
    Aku ora ngerti sapa sing nglawan sapa. Nganti saiki iki sing kita duweni
    Tingkat kunci ing 2024 bakal tetep rata-rata ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang sing direncanakake. Miturut ramalan anyar Bank Sentral (CB), kita ngomong babagan kisaran 13,5-15,5% saben taun tinimbang 12,5-14,5%. Keputusan iki ngganggu pasar. Nanging Bank Sentral yakin manawa iki bakal nggawe strategi tabungan luwih disenengi kanggo warga. (Mandiri)

    Maneh "strategi tabungan". Nalika sampeyan kudu ngonsumsi? Yen sampeyan ora ngonsumsi lan nyimpen kabeh, banjur kenapa ngasilake? Yen sampeyan nyuda pasokan ing konteks dominasi "strategi tabungan", iki mung nambah rega.
  15. +2
    20 Februari 2024 10:30
    Sawise maneh, indecision, kepinginan kanggo nundha kaputusan, kanggo deleng sawetara prajanjèn internasional sing sisih liyane ora malah mikir bab mirsani. Fitur khas saka tumindak ing bagean Dewan Keamanan.
    Ing taun 2014, Dewan Keamanan nglawan penyebaran pasukan Kementerian Pertahanan Rusia kanggo mbantu Donbass.
    Asil saka keputusan Dewan Keamanan iki katon jelas ing taun 2022.
    Persis padha karo Bank Sentral Federasi Rusia, Dewan Keamanan kudu kanthi wicaksana miwiti owah-owahan ing hukum lan aktivitas Bank Sentral Federasi Rusia ing 2016.
    Sayange, ing taun 2022, sawise ditemokake yen Bank Sentral ora nindakake langkah-langkah kanggo ngamanake cadangan emas lan mata uang asing Rusia, kabeh pimpinan Bank Sentral diselidiki, kanthi prospek 25 taun ing Kolyma.
  16. +1
    20 Februari 2024 11:35
    Ana tokoh sing spesifik banget - contone, ing paramèter imbangan mata uang kanggo 2023, $ 9,9 milyar (meh triliun rubel utawa 3% saka bathi anggaran federal) kanthi yakin kadhaptar ing kolom "kesalahan lan ngilangi".
    **********
    Ora ana kesalahan utawa kekurangan
    Sing bener: dachas lan yacht
  17. +3
    20 Februari 2024 11:50
    Kabeh sing ana gegayutan karo Bank Sentral Federasi Rusia yaiku pitakonan tanpa jawaban, malah kanggo pitakonan langsung ing Duma saka wakil. Iki minangka pitakonan kanggo Pamrentah, sing menehi kekuwatan kasebut. Incompetence Fantastic, ditambah karo arrogance lan srakah. Sawise dispersal Bank Sentral Federasi Rusia, panyebaran hak istimewa kanggo Sekolah Tinggi Ekonomi kanthi otomatis nyaranake dhewe.
  18. 0
    20 Februari 2024 12:25
    Kanggo kula pribadi, kahanan sing bakal dibentuk sawise "kandang bajing" ageng kita, sing diarani Rusia, pungkasane tiba saka dhukungan dolar sing dibangun kanggo kita dening TNCs lan oligarki finansial lan komersial lokal, lan bakal dipeksa, sawise tiba, ora mung. njaga imbangan, nanging, lan, sawise iku, nyedhiyani dhewe karo akselerasi centripetal kanggo pembangunan sosial-ekonomi digawe cepet. Yen ora, sampeyan ora bakal slamet! Lan kanggo peluncuran, pangembangan lan fungsi proses ekonomi politik kasebut, perlu kanthi sistematis nyesek dominasi kapitalisme komersial lan mbangun hubungan sosial lan produksi anyar sing revolusioner kanthi basis kepentingan ekonomi lan politik perusahaan ilmiah lan industri. Lan kanggo fungsi Manufaktur kuwi, engineering lan organisasi infrastruktur, iku bakal perlu kanggo mbentuk subyek anyar saka kegiatan ekonomi - kelas menengah cilik-borjuis prodhuksi warga educated lan qualified lan nduweni deso. Lan iki tegese subyek anyar kegiatan ekonomi bakal mbutuhake kontrol politik liwat ALL proses njupuk Panggonan ing Rusia, minangka proletariat nuntut ing siji wektu. Lan iki, miturut pendapatku, bakal dadi kontradiksi utama antarane lapisan populasi iki, sing dadi penting banget kanggo negara, lan mafia sing cedhak karo pamrentah, sing biasa ngrampok lan nyolong saka negara kanthi impunity. Iki tegese kontradiksi kasebut bakal dirampungake liwat revolusi sosial lan perang sipil karo mafia, kanthi tingkat intensitas sing durung dingerteni. Utawa ora ana apa-apa lan negara kita bakal ambruk, amarga akeh mungsuh utawa panyengkuyung kekacauan liberalis sing ana ...
  19. +3
    20 Februari 2024 13:10
    Bank Rusia nuduhake surplus pembayaran 2023% kanggo 20

    Rave. Neraca pembayaran ora bisa surplus. Iku witjaksono kanggo nul dening definisi.

    nanging miturut laporan sing padha, ora ana dhuwit ing akun kasebut.

    Uga omong kosong. Ing akun endi, miturut penulis, kudu surplus neraca (bisa uga perdagangan) dumunung?

    Lan kabeh artikel sakabèhé minangka tumpukan omong kosong sing padha.
  20. +3
    20 Februari 2024 14:12
    Mungsuh wong njagong ing pengkhianat lan nyopir maling - kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Bank Sentral lan Departemen Keuangan Federasi Rusia. negatif
    Minangka karakter ing salah siji film ngandika: Where is presiden looking? Nyuwun
    1. 0
      21 Februari 2024 15:00
      Mungkin dheweke duwe Apple Vision Pro sadurunge wong liya.
      1. +1
        21 Februari 2024 15:45
        Piranti kasebut pancen keren, nanging larang banget; mung wakil Duma Negara sing bisa nangani Pollimon. Lan yen rusak, lan dudu kasus garansi, banjur ...? Mangkene kahanane ing kene, aku ora ngerti yen bener utawa ... Nyuwun .
        disandangi asu lan muter video kucing matèni wong. sak desane banjur nyekel asu mau. sawise asu nyilem menyang blumbang lan klelep kaca tingal, kita padha rek njamin
  21. 0
    20 Februari 2024 19:30
    Kutipan: 16112014nk
    Mungsuh wong njagong ing pengkhianat lan nyopir maling - kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Bank Sentral lan Departemen Keuangan Federasi Rusia. negatif
    Minangka karakter ing salah siji film ngandika: Where is presiden looking? Nyuwun


    ... atas saran saka kanca ...
  22. +2
    20 Februari 2024 21:52
    Long, pidana dawa.
    Saben dina dheweke ngapusi kita saka milyar liwat macem-macem "kesalahan", "bocor" lan ninggalake mata uang sing entuk ing luar negeri.
    Malah sing kelas 1 "B" ngerti iki, sawise ngrampungake Primer ing paruh pertama taun.
  23. +1
    23 Februari 2024 13:15
    Kesalahan paling penting saka Bank Sentral yaiku ora bisa utawa ora gelem nglawan fluktuasi kurs rubel. Ing Maret 2022 iku 120 kanggo dollar, lan sawetara sasi mengko iku 55. Loro-lorone pratondho ora ana ing ngendi wae. Miturut anak perusahaan Rusia saka Citibank, lan iki wong lanang sing ngerti, kurs efektif saka ruble yaiku 75-80 ing 2022. Bank Sentral wajib, nalika rubel tiba, campur tangan ing adol mata uang, nambah. tingkat dodolan wajib saka penghasilan mata uang manca, lan mundhakaken tarif. Nalika ruble banget kuwat, iku worth tuku itungan manca kanggo cadangan, njabut sale prentah saka hasil, lan Mudhunake tingkat. Dheweke nindakake sawetara iki, nanging ana sing salah karo intervensi kasebut. Koridor sing bisa diprediksi kanggo fluktuasi kurs penting kanggo bisnis lan populasi, supaya ora ana panik lan kedutan. Iman ing mata uang sampeyan wis akeh. Saiki tingkat wis stabil, nanging kunci 16% angel.
  24. 0
    24 Februari 2024 23:59
    Yen ora, karyawan saka Dinas Keamanan bakal disiksa kanggo nuntut bankir mengko. Yagene padha disiksa? yen tumindake, minangka pemimpin, nglanggar, ngrusak, ngrusak keamanan negara kita, mula ora perlu menyang pengadilan, mbuktekake paling ora siji fakta lan tumindak kanthi dhasar. Contone, kanggo nulis tiket menyang tanah mburu langgeng utawa dig kanal Baikal-Taimyr, nanging amarga pitakonan saka kaadilan ana lan cukup abstrak, sampeyan bisa njupuk dhuwit menyang budget, utawa teka karo mergo. lan supaya wong-wong mau lunga menyang ngendi wae, nanging. resin... Nanging, paling apik, dheweke mung bakal dibuwang saka kursi. Ana kabeh panopticon Euro-liberal ing Bank Sentral.
  25. 0
    26 Februari 2024 19:39
    Artikel sing apik, nanging akeh pitakonan serius sing muncul kanggo panguwasa. Apa kita duwe kekuwatan ing negara kasebut? Sapa sing ndhatengake Nabiullina dadi pimpinan Bank Sentral? Sapa sing kerja Bank Sentral? Lan kenapa ora kanggo entuk manfaat saka Rusia yen Bank Rusia? Rusia ora bakal nampa jawaban saka pamrentah iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"