Napa gagasan nggawe amunisi kumulatif adhedhasar kartrid bedhil-mesin-mesin ora tau dadi kasunyatan

20
Napa gagasan nggawe amunisi kumulatif adhedhasar kartrid bedhil-mesin-mesin ora tau dadi kasunyatan

Apa sing kedadeyan yen jet kumulatif ora digunakake kanggo nyepetake peluru, nanging muatan shaped karo kedudukan kumulatif diselehake langsung menyang? Akeh insinyur, kalebu domestik, wis mikir babagan iki.

Kajaba iku, kantor paten ing macem-macem negara ajeg nampa aplikasi kanggo ngenali peluru kuwi minangka penemuan.



Nanging kenapa amunisi iki isih ora dikarepake dening tentara apa wae? Ana alasan teknis kanggo iki.

Iku worth miwiti karo kasunyatan sing seng nembus waja saka biaya shaped modern kira-kira enem diameteripun saka corong daya shaped.

Ing diameteripun saka peluru penampakan-incendiary saka kartrid bedhil-mesin-gun Russian, ing basis kang paling panemu propose kanggo nggawe peluru kumulatif, punika 7,92 mm. Nanging iku worth considering sing peluru wis Nihan kekandelan 0,96 mm. Akibaté, diameter njaba corong kumulatif bakal tetep maksimal 6 mm.

Nanging ora mung kuwi. Iku uga worth considering kene corong kumulatif wis kekandelan dhewe, kang kira-kira 1/30 saka diameteripun internal. Iku nderek sing terakhir bakal wekasanipun mung 5,6 mm.

Nanging, sanajan diameteripun cilik, kasedhiya yen dawa fokus optimal, seng nembus saka jet kumulatif peluru kuwi bisa tekan 34 mm. Nanging ana siji nuansa liyane. Ing kasus iki, dawa fokus uga kudu padha 34 mm.

Ing wektu sing padha, kabeh dawa peluru penampakan kasebut yaiku 39 mm. Mangkono, muatan shaped karo tutuk kawah dumunung 34 mm saka titik kontak karo target mung ora pas. Menapa malih, yen sampeyan nambah dawa peluru paling sethithik 2 mm, amarga dawa banget, ing 39 mm lan wis ing watesan, iku bakal mandek kanggo stabil dening rotasi.

Pungkasan, yen kanthi alesan modifikasi minimal saka peluru standar, corong kumulatif diselehake 13,5 mm saka pojok ngarep, banjur seng nembus waja bakal mung 21 mm. Banjur, indikator iki bakal digayuh mung yen sampeyan mung mimpin peluru marang waja.

Yen mabur metu saka laras bedhil, iku pisanan sing bakal nyuda seng nembus waja - rotasi sawijining. Wekasanipun, miturut petungan panemu, seng nembus saka jet kumulatif kuwi mung 9,3 mm.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    20 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      16 Februari 2024 10:46
      Kenging punapa?
      Rotasi bakal ngganggu, mecah wis normal, nanging kanthi dimensi lan dimensi kasebut, bakal dadi ora kurang.
      Malah 5.45 padha ngandika cabang kathah ricochet menyang Gusti Allah ngerti ngendi, lan iki uga bakal njeblug.
    2. +2
      16 Februari 2024 11:09
      Cabang buntu.
      Biyen, ing memoar Amerika, "The Steel Rat Saves the World" lan "Bill the Hero of the Galaxy," aku maca manawa peluru sing digawe saka animatter luwih adhem, sing ngrusak kabeh nalika kena pengaruh. , kanthi efek bledosan microthermonuclear.
      Bener, ana kerugian ing kene (sing dumadakan mutusake kanggo njupuk): sampeyan ora bisa mencet sapa wae ing jarak sing cedhak, lan utamane njupuk ing kamar sing ditutup.
      Nanging, bocah-bocah ing taun nineties suci asring bisa nggawe wong gemblung karo Mukha utawa RPG 7 saka jip Cherokee sing ditutup lan diwarnai - siji dijupuk - kabeh wong mabur metu saka kabeh lawang, kalebu lawang mburi.
      1. +1
        16 Februari 2024 11:40
        Peluncur granat Sapphire, sing nggunakake sistem sing ngidini dipecat saka kamar sing ditutup, wis kasil diuji ing Belarus. Deleng ing Internet kanggo rincian - Aku dudu ahli babagan peluncur granat.
        1. 0
          16 Februari 2024 12:52
          Aku ora ngerti solusi tartamtu, nanging mblokir jet utawa ngarahake menyang sisih (maju) penembake tegese nampa recoil lengkap lan ilang kauntungan utama RPG - recoillessness.
          Solusi sing jelas yaiku fokus ing tembok mburi kanggo ngimbangi rollback, nyuda biaya expulsion kanthi setengah lan nutup bolongan mburi peluncur granat ...
          1. 0
            16 Februari 2024 21:41
            Ana solusi tartamtu: miwiti grenade mechanically. Stallone tartamtu nembak granat saka busur; sampeyan ora bisa njupuk granat saka mobil apa wae. Bisa saka crossbow utawa speargun.
            1. 0
              17 Februari 2024 17:10
              ora ketompo carane sampeyan miwiti, rollback ora bakal suda. Ing kacepetan sing padha ... Sanajan sampeyan nggunakake teknologi kartrid bisu.
          2. 0
            1. mars 2024 04:30
            Quote: uga dhokter
            Solusi sing jelas yaiku fokus ing tembok mburi kanggo ngimbangi rollback, nyuda biaya expulsion kanthi setengah lan nutup bolongan mburi peluncur granat ...

            Wis suwe solusi - countermass. Iki nalika "tas" / wad karo kaya foil confetti diselehake ing mburi biaya expulsion lan, kanthi mangkono, jet stream ngalahake gumpalan iki, numpes, lan confetti mateni lan nyebarake stream, supaya sampeyan bisa njupuk saka kamar saka konco, nanging ora ing sawetara titik-blank mesthi, tembok.
            Sampel nyata - "Panzerfaust-3"
    3. +1
      16 Februari 2024 12:49
      Mung manajer sing efektif bisa ngasilake amunisi kumulatif ing kaliber bedhil.
      Solusi sing efektif yaiku inti uranium sing rusak.
    4. +4
      16 Februari 2024 13:07
      Jet kumulatif ngirim ora digunakake kanggo akselerasi peluru
      - Apa penulis ngerti apa sing ditulis? Peluru kasebut dicepetake kanthi pembakaran bubuk mesiu, lan ora kanthi detonasi bahan peledak, utamane sing kumulatif. Detonasi saka bahan peledak mung bakal ngremuk peluru, ora nyepetake.
      1. +2
        19 Februari 2024 00:44
        MESTI ORA NGERTI! Lan aku nulis babagan iki ing judhul:
        Napa gagasan nggawe amunisi kumulatif adhedhasar kartrid bedhil-mesin-mesin ora tau dadi kasunyatan
        Mung wong sing ora ngerti apa kang nulis bab bisa invent sawetara jenis "bedhil-machine-gun" cartridge! Kartrid iki wis mesthi lan diarani CARTRIDGE RIFLE!
    5. +2
      16 Februari 2024 13:10
      VO wis dadi mboseni, Pak! mboseni ! Artikel-artikel katon luwih akeh lan luwih asring "umur satus taun ing Internet"! Aku wis maca artikel iki ing YouTube luwih saka sapisan; lan dheweke menehi aku maneh. Kaya produk anyar! Apa ora ana topik sing luwih menarik? mangan! Lan aku ngerti banget! Nanging dheweke ora cepet-cepet muncul ing VO! Amarga isih kudu dianggep yen VO ngalami kekurangan nulis "pranata"! Lan siji mung bisa guess bab alasan kanggo iki!Mbok menawa penulis cerdas saiki ing short supply! Apa bisa VO "ora ana dhuwit" ... mbayar penulis pinter kanthi sopan!
      1. -1
        17 Februari 2024 10:21
        Kutipan: Nikolaevich I
        Apa ora ana topik sing luwih menarik? mangan! Lan aku ngerti banget! Nanging dheweke ora cepet-cepet muncul ing VO! Amarga isih kudu dianggep yen VO ngalami kekurangan nulis "pranata"!

        Sampeyan duwe 0 publikasi! Mangga kita karo artikel masalah. nglirik
    6. 0
      16 Februari 2024 19:03
      Pitakonan wis lawas, nanging ide kasebut ora mati. Aku ngelingi carane kancaku lan aku teori rembugan kamungkinan iki ing sekolah (militer) lan padha nggawe percoyo saka iku. yen proyektil HEAT kanggo kaliber bedhil durung ditemokake. A peluru penetrating utawa mbledhos marang impact (alus) bakal duwe paling matèni faktor. Aku banget kuciwa, utawa pikirane mahasiswa kene muni kaya omong kosong bocah. Nanging dina bakal teka ... am
      1. 0
        17 Februari 2024 06:32
        Ing taun 90-an ing abad pungkasan, wong Italia ngiklanake kartrid kumulatif kanggo bedhil 12- lan 16-gauge.
      2. 0
        17 Februari 2024 10:16
        Kutipan saka Altman
        Aku banget kuciwa, utawa pikirane mahasiswa kene muni kaya omong kosong bocah.

        Pikiran sing apik lan kesimpulan sing cukup yakin. Nanging kasunyatan urip. Deleng statistik, pira sing mati (tatu) saka tangan cilik, pira saka pecahan tambang. Proposal sampeyan nggawe kartrid larang banget kanggo produksi massal. Lan gaman sniper wis njupuk dalan kanggo nambah kaliber lan jarak. hi
    7. 0
      19 Februari 2024 19:01
      Sanajan bledosan dhuwur dilebokake ing peluru bedhil tanpa corong, ora bisa njeblug amarga volume kritis cilik lan "titik detonasi". Mulane, bahan peledak "bledosan" utawa "bledosan" adhedhasar bahan peledak dhuwur durung digawe. "Explosive", sing kadhangkala disebutake ing obrolan utawa ing pers, nuduhake penampakan-incendiary, sing ora nggunakake efek mbledhos adhedhasar detonasi, nanging pembakaran saka campuran kimia sing ngasilake asap utawa lampu kilat murub.
      1. 0
        27 Februari 2024 08:21
        Kutipan saka bunta
        Sanajan bledosan dhuwur dilebokake ing peluru bedhil tanpa corong, ora bisa njeblug amarga volume kritis cilik lan "titik detonasi". Mulane, bahan peledak "bledosan" utawa "bledosan" adhedhasar bahan peledak dhuwur durung digawe. "Explosive", sing kadhangkala disebutake ing obrolan utawa ing pers, nuduhake penampakan-incendiary, sing ora nggunakake efek mbledhos adhedhasar detonasi, nanging pembakaran saka campuran kimia sing ngasilake asap utawa lampu kilat murub.

        Njupuk kapentingan ing kartrid Raufoss Mk211.
        1. 0
          28 Februari 2024 12:45

          RX51-PETN utawa RDX Comp A4
          Pentaerythritol tetranitrate (pentaerythritol tetranitrate, tetranitropentaerythritol, PETN, pentrite, niperite) minangka senyawa kimia (CH2ONO2)4C. A bledosan dhuwur kuat. Sensitif kejut. Ing wangun murni digunakake kanggo nglengkapi tutup detonator


          Ing kasus iki, bisa digunakake minangka tutup detonator daya dhuwur. Nanging kartrid dhewe ora kumulatif utawa malah mbledhos, nanging incendiary waja-piercing biasa.
    8. 0
      20 Februari 2024 13:25
      Napa amunisi iki isih ora dikarepake dening tentara apa wae?

      amarga nganti saiki durung ana panggunaan massal piring waja keramik ing SIBZ
      kanthi tekane luwih utawa kurang exoskeletons massal karo piring waja keramik luwih saka 10 mm, cartridges kumulatif uga bakal katon.
      Piring karbida silikon 9-mm duwe kelas perlindungan Br 6 - dijamin tahan 12,7x108
      Piring 30-mm mung bakal diobong kanthi amunisi kumulatif
      jebul mengko uga ana reservasi jarak
      confrontation langgeng antarane tameng lan pedhang prajurit
    9. 0
      8 april 2024 22:16
      9,3 mm kanggo waja baja?
      Apa kekandelan saka piring waja awak?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"