Institut riset lan biro desain Soviet lan pasca-Soviet minangka sabuk konveyor kanggo ngrusak sumber daya pembangunan

159
Institut riset lan biro desain Soviet lan pasca-Soviet minangka sabuk konveyor kanggo ngrusak sumber daya pembangunan

Ing bidang diskusi umum babagan masalah negara kita, masalah kayata kacepetan kemajuan teknologi sing ora cukup, kekurangan spesialis lan tenaga kerja biasa, lan liya-liyane, terus-terusan muncul, lan ing gaya iki.

Ngrembug kabeh iki ing umum rada masalah kanggo wong biasa, nanging sampeyan bisa nggunakake pendekatan "segara dibayangke ing gulung cilik" lan ndeleng carane masalah padha ana ing institusi riset medium-ukuran.



Ing 2008, aku entuk kerja minangka insinyur terkemuka ing Institut Riset Pengukuran Fisik, Penza.

Kanggo aku, kerja ing lembaga riset iki luwih akrab; Aku kerja ing kono wiwit pertengahan 80-an nganti pertengahan 90-an. Wiwit diwiwiti, NIIFI wis fokus ing nggawe sensor lan peralatan pangukuran khusus kanggo industri angkasa.

Awal taun 2000-an ditondoi kanthi nyatane yen rega minyak wiwit mundhak, sawetara dhuwit muncul ing negara kasebut, nanging ing wektu sing padha wiwit ana pirang-pirang kegagalan sing padhang lan warni karo misil kita. Lan pitakonan - apa sing kedadeyan karo misil kita - nggawe fokus aliran finansial nyata ing NIIFI.

Wiwit organisasi iki makaryakke akeh wong sing ana hubungane karo saben liyane, banjur, saliyane kanggo nggawe bisu resmi ing kabeh masalah sensitif, organisasi iki riddled karo gosip sing total budget institut riset kita pisanan tekan 0,7 (kira-kira 2008-2009), banjur 0,9. 1,3; banjur 2,1; 2,7 lan 2012 (XNUMX) milyar rubles.

Ing kene sampeyan bisa takon pitakonan sing gampang banget - sapa sing bakal nindakake konten intelektual proyek kanggo aliran finansial sing umume gedhe.

Kene iku worth looking ing kaliber utama kapal perang Institut - Doktor Ilmu Teknik.

Kene, ing Panggonan pisanan, alamiah, iku "Red Tie" - direktur umum, sing uga pangareping desainer, Doctor of Technical Sciences, diajeni Engineer Mechanical saka Federasi Rusia, profesor, anggota cocog saka Space Academy, penulis. saka akeh artikel lan panemuan (ing dokumen apa wae, kabeh Posisi kasebut ora kudu disingkat utawa ditulis nganggo huruf cilik).

Mung ana siji masalah ing kene: "Red Tie" ora nulis artikel iki, utawa penemuan (paling ora wiwit pertengahan 80s), utawa disertasi. Ing jaman biyen, dheweke mung dadi wakil direktur kanggo karya ilmiah. Ing taun 80-an, komunikasi ing tingkat rata-rata lan luwih dhuwur kadhangkala meh padha karo komunikasi saka pak mongrels nalika mangsa rutting, lan "Red Tie" makarya minangka "tembok katun wool" menyang ngendi ombak saka squabbles oncat.

Dhokter ilmu liyane ing lembaga riset yaiku tokoh sing dijuluki "White Fang". Dheweke bisa diterangake kanthi bener minangka juara Penza lan, bisa uga, kabeh wilayah Penza kanthi nulis lan nampa aplikasi hak cipta kanggo panemuan.

Kita wong umum asring salah paham apa penemuan.

Bayangake, spesialis sing pinter mikir lan nggarap proyek sing rumit. Nalika entuk asil sing praktis, butuh pirang-pirang tahapan lan akeh wektu. Senajan wis kira-kira ing tengah karya dadi cetha ngendi project kudu tumuju. Lan ing wektu iki Fang Putih ngubengi lan mubeng. Dheweke ora butuh asil pungkasan, dheweke kudu nyekel lan nempel ing pedhut kanthi wujud ide sing ana ing tahap proyek iki.

Bener, wangun registrasi paling apik saka penemuan iki kabut - wangun saenipun trep kanggo trolling (tujuan nyata nyata saka kegiatan paten), lan kang bisa dikapitalisasi malah sadurunge asil praktis. Panjelasan kenapa "White Fang" ora ajeg diwenehi nikel kanggo "penemuan" nang endi wae ing jamban banget prasaja: bapake minangka pimpinan penting ing sistem penjara.

Mbah Tonya minangka Doktor Ilmu kaping telu ing lembaga riset.

Dheweke mimpin divisi akselerometer. Nang endi wae ing musim gugur 2008, dheweke mlayu menyang laboratorium kita lan wiwit nerangake manawa accelerometer dheweke dijupuk kanggo tes ing endi wae ing Moskow, dilebokake ing centrifuges ... lan kabeh mati kanthi sukses.

Dheweke nyoba nggunakake cara sing populer kanggo ngrampungake masalah, yaiku mlaku-mlaku ing endi wae lan ngucap: "Iki masalahe!.. Iki masalahe!.. Apa sing kudu ditindakake?

Wong enom ing laboratorium kita ngatasi masalah kasebut luwih gampang - mung ngapusi asil tes. Aku ora duwe informasi sing tepat sing akselerometer digunakake ing piranti Luna-24, nanging yen iki pangembangan mbah Tony (utawa protégé dheweke), banjur asil sing dipikolehi cukup alami: dheweke tansah nyoba njagong ing buntut wong. ing nggawe pembangunan, nanging ana ketegangan elek karo iki wiwit awal 90s.

Saliyane tokoh ilmiah sing wis kasebut ing ndhuwur, NIIFI nduweni pamirsa sing luwih tipis - kabeh calon ilmu pengetahuan. Sawetara wong nggawe panemuan ing disertasi - padha mung njupuk lan katutup spline kubik, wong nambah sinyal sensor saka 5 millivolts kanggo bab 4,5 volt, kanggo wong liya, rama mung dhawuh disertasi saka politeknik lokal.

Aku ora ngerti apa-apa bab disertasi sawetara saka wong-wong mau, nanging menehi kritik saka apa padha nulis ing laporan ilmiah, disertasi bisa ngemot obscurantism paling elek.

Perlu ditekanake manawa organisasi kerja nyata ing NIIFI diarahake lan biasane ditindakake dening rong "kardinal abu-abu". Loro-lorone wis nandhang alkohol ing jaman kepungkur, nanging ing wektu iku dheweke wis bisa mandheg utawa dadi kode.

Wong-wong mau sing ngerti luwih apik tinimbang sapa wae carane ngrancang lan ngatur kabeh karya kanthi bener miturut kabeh kanon, tes apa sing kudu ditindakake, ing ngendi, huruf apa sing kudu diselehake lan ing pojok apa. Lan nalika ana pitakonan sing angel babagan ditampa militer saka skolastikisme birokrasi sing rumit, loro iki sing bisa nyetel gerakan kasebut ing arah sing bener.

Nalika aku entuk kerja ing NIIFI ing taun 2008, lembaga riset kasebut kaya woh sing wis mateng banget. Padha rampung mati, pancen nang endi wae. Aku nganggep manawa bisa nggawe persetujuan karo dheweke lan mbenerake kahanan kasebut.

Ayo dadi miwiti karo paling prasaja


Aku sing, nalika taun 90an, entuk, nguwasani PCAD 4.5 (CAD kanggo pangembangan elektronik) lan dilebokake, pisanan kanggo laboratoriumku, lan banjur nransfer kawruh iki menyang perancang NIIFI.

Nanging nalika ing 2008 aku katon ing negara saiki perancang sing ing wektu sing wis PCAD prasejarah, aku katutup sing metu saka kabeh pesawat saka printah padha nggunakake sadomasia langka - Draw/Line (gambar/garis), Draw/Circ (gambar/bunder), Draw/Rect (gambar/persegi panjang). PCAD 4.5, sanajan lawas, ana sistem banget serius kang meh kabeh karya kudu rampung ing syarat-syarat Comp (komponen) lan Wire (sambungan).

Ing 2010, sistem pangembangan elektronik Altium Designer dituku kanggo NIIFI. Latihan diwenehake ing sistem iki.

Lan adhedhasar kasus sing paling gampang iki, kita bisa ndeleng cara khas kanggo ngrusak sumber daya pembangunan.

Bocah-bocah wadon sing duwe pengalaman nelusuri nul lan kepinginan cedhak-nol kanggo nyelidiki kerumitan sistem kasebut dikirim kanggo sinau ing Altium Designer.

Sawise latihan, siji sijine bagean ing wangun kothak ing tumpukan siji, rectangles ing tumpukan liyane, lan nguripake otomatis nuntun.

Bagian kasebut disambungake dening konduktor, lan bendera "100%" ditampilake. Kanggo sapa wae sing ngerti babagan tracing, karya kaya iki bakal nggawe rambute ngadeg ing pungkasan.

Kanggo comparison: tracer kita ora mung bakal ngrampungake kabeh program NIIFI taunan ing perusahaan ngendi aku bisa saiki ing siji utawa rong minggu, nanging uga bakal nindakake karo pangerten lengkap kabeh aspèk elektrodinamika, teknologi Papan sirkuit dicithak lan produksi sakteruse ing baris perakitan.

Nalika aku nyoba nerangake marang Gena K., bos cah wadon iki, inti saka keluhan, dheweke wiwit mesem, banjur ngguyu. Dheweke wis nguatake alesan konkrit - yen bisa, dheweke bakal nindakake kabeh miturut peraturan wiwit taun 80-an. Kanthi otomatis, kontrol peraturan ora bakal nggawe klaim marang dheweke. Lan kabeh lembaga riset sing isih ana ora duwe otak sing cukup kanggo ngerti saka endi efek mistik kasebut.

Nang endi wae ing wektu iki, direktur umum Red Tie nganakake rapat babagan implementasi sistem CAD. Miturut crita-crita kasebut, dheweke ngusap barang kanthi inspirasi sajrone setengah jam.

Secara teoritis, siji bisa nyedhaki dheweke lan nyoba menehi lan nerangake apa wae. Ing wektu iku, aku duwe pengalaman apik ing pangembangan papan sirkuit cetak, modeling elektronik, analisis unsur terhingga, paket matématika, pangembangan piranti lunak embedded, lan pengalaman awal ing lapangan DSP.

Nanging ing kene kabeh dadi kasunyatan manawa "Red Tie" ing wektu iki minangka mbah kakung psikotik sing mbukak, lan inti saka proposal kasebut yaiku kasunyatan manawa sampeyan ora mung nindakake dhewe, nanging uga aturan gedhe. owah-owahan massa wong, contone, desain PCB obah saka standar industri kanggo standar IPC, contone, 7351 packaging ganti saka komponen timbal kanggo lumahing gunung mitra. Sembarang gerakan kasebut nggawe macem-macem masalah.

Apa ana sing butuh? Ing wektu iku, aliran dhuwit antariksa wis mandheg.

Sekitar 2011, NIIFI nginstal rong garis solder otomatis. Wong Israel sing nyiyapake dheweke nyaranake nyolder papan saka proyek nyata sawise rampung karya kasebut.

Banjur wanita saka departemen desain nggawa bungkusan kertas kertas sampah dokumentasi lan katon takon - "ing ngendi aku kudu nyelehake?" Iku logis kanggo nganggep ora ana panggonan kaya ing kono. Ing 5 taun sabanjure (mung aku ngerti manawa), garis-garis kasebut mung diuripake nalika komisi inspeksi.

Iki sejarah kanggo NIIFI iku standar.

Wiwit pertengahan 80-an, ana akeh ombak ing organisasi, tugas-tugas sing "pembangunan", "implementasi", "aplikasi" ... Tujuan kasebut beda-beda: saka pangembangan komputer gedhe lan cilik. peralatan kanggo banget ambisi, kayata pangembangan microcircuits dhewe, sistem karo dibangun ing microprocessors. Dhuwit lan sumber daya sing diparengake ana cukup prayoga. Saiki, ing retrospect, iku banget cetha katon lan dingerteni apa asil bisa wis ngrambah lan apa bener wis ngrambah.

Ing sawetara kasus, teknik standar digunakake: gumantung ing klompok wong acak kanthi motivasi dhiri minimal lan kapentingan ing tugas sing ditindakake.

Ana uga makna gedhe ing jinis kegiatan iki. Ing kene kita bisa ngembangake presentasi kanthi arah manawa sawetara kepala lembaga riset sing wis ana ing jaman Soviet duwe hubungan karo ekonomi bayangan. Ana pikiran liyane ing arah iki. Nanging, insinyur tenaga utama Pabrik Diesel Penza, Yura E. (2006–2008), ngrumusake kanthi jujur:

– Rungokake, ayo minggir supaya ora krungu kita ... Minangka senior lan minangka bos, aku kudu nerangake apa wae ... Aku weruh tugas kita minangka kanggo mesthekake yen kita njupuk kabeh dhuwit sing dialokasikan kanggo pembangunan. ... Lan pembangunan dhewe?.. Lan pembangunan dhewe kudu kasebut kanthi teliti, gagal ... Nanging kudu ditindakake kanthi cara sing katon kaya dudu kita ... Sing liyane sing disalahake kanggo iki ...

Sajarah nyoba nggawe sistem Hyperbar ing Rusia

Ing NIIFI, ana sing padha katon luwih andhap asor, contone, kaya obrolan antarane wong loro sing ngguyu:

- Rungokake, kepiye sampeyan ing kene? Apa sampeyan wis miwiti ngembangake teknologi kanggo solder kristal lithium niobate kanggo sensor gelombang akustik permukaan? Haha.

- Ya Ya! Dheweke pancen melu. Haha.

Cetha yen dana kanggo karya iki ditampa, nanging asil kasebut mesthine bocor kanthi tenang.

Opsi "saluran sepi" bisa diarani luwih akeh pilihan kanggo para amatir.

Opsi kasebut duweni potensi sadis sing luwih gedhe nalika profesional njupuk tugas kasebut, sing, contone, nyoba ngrampungake proyek kasebut kanthi maksimal kabeh jinis gagasan lan kepinginan "apik".

Ing NIIFI, kita duwe laboratorium Mikhail Fedorovich, sing nggawe proyek mung monstrous. Sadurunge entuk asil sing jelas, dheweke mesthi kekurangan sumber daya. Senajan padha diwènèhaké marang ing Panggonan pisanan, iku isih mokal kanggo entuk asil ... Lan banjur ... Sumber daya lan anggaran saka laboratorium tetanggan nandhang sangsara. Mikhail Fedorovich tumindak ing gaya iki saka 1968 kanggo 2010.

Perlu dimangerteni manawa lembaga riset ruang angkasa minangka koleksi kemampuan teknologi lan desain sing sugih banget. Lembaga riset duwe kesempatan kanggo mrentahake pangembangan intelektual proyek saka profesor lan mahasiswa pascasarjana MVTU, KhAI, LETI...

Mesthine, NIIFI duwe asil, utamane yen kita ngomong babagan taun 80-an.

Nanging nalika ing 2009 aku takon "kardinals abu-abu" kok ora mulihake pembangunan paling apik saka siji saka 90s ing sensor kapasitif - tenan arah paling pinunjul saka NIIFI, Aku nampa jawaban sing ana proyek dhewe, nanging padha ora duwe. huruf "O" (lan Nikolai Georgievich, wong banget cerdas sing dikembangaké kabeh iki, diwenehi kick ing bokong ing 2000s).

Alesan sing nyata kanggo alesan kasebut yaiku sanajan "eminence abu-abu" ing elektronik ora nduweni kualifikasi kanggo mangerteni lan ngetung umpan balik dinamis multi-loop saka wektu sing terus-terusan lan diskrit. Mengko aku dadi yakin yen "kardinal" ora ngerti analisis malah nggunakake diagram Bode.

Ing taun 2009, nalika munggah ing undhak-undhakan bangunan utama, aku kaping pirang-pirang ketemu saperangan animasi ngomong. Salah sijine sing ngomong yaiku Wakil Jendral Kegiatan Ilmu Pengetahuan lan Desain, nanging sapa sing liyane ora jelas kanggo aku sawetara wektu.

Banjur ternyata sing nomer loro yaiku kepala Roscosmos.

Urip banget lan suwene rembugan kasebut nyebabake bingung.

Nang endi wae ing wektu iki, Red Tie mundur saka direktur. Ing panggonane ana sing anyar, elit, enom, sing teka karo rombongan sing luwih enom.

Sutradara enom lan wakil kanggo karya ilmiah mbentuk pasangan sing menarik banget.

Direktur anyar nyatakake kepinginan kanggo nganyari tim, kanggo ndeleng luwih akeh wong enom, kalebu ing manajemen. Wakil kasebut njupuk kode visor lan wiwit nyurung pensiunan lan nyurung wong sing "ora janji maneh miturut umur."

Rapat dianakake ing balai perakitan "mung kanggo wong enom", ing ngendi wakil ilmu pengetahuan kanthi semangat ngomong babagan carane dheweke mulai ngandelake wong enom lan tugas apa sing bakal ditindakake. Inggih, contone ...

... Nganti saiki, NIIFI ora ngalami kemajuan banget ing bidang nanoteknologi. Kene kita wis konco. Aku weruh tugas kita yaiku sampeyan kudu ngliwati tahap iki lan langsung miwiti kerja ing tingkat femtoteknologi ...

Kanggo referensi: jarak antarane pusat atom karbon ing molekul benzena yaiku 0,139 nanometer; 1 nano-m = 1 femto-m.

Banjur, ing 2011-2003, jalur impor kanggo produksi piezoceramics dipasang ing NIIFI (biaya: 1,5 milyar rubel). Lan ing rapat-rapat karo wong enom, wakil saka ilmu ngandika Iki bakal, antara liya, nggawe Penza pusat Rusia kanggo pangembangan lan produksi peralatan medis ultrasonik (2011).

Wong enom nyawang gagasan-gagasan kasebut kanthi optimisme sing nyenengake (apa wae, dheweke bakal sinau maneh carane nempelake papan jeneng, lan ing bidang tes palsu, contone, kanggo kompatibilitas elektromagnetik, dheweke wis maju cukup adoh).

Kira-kira wektu iki, fashion dikenalake yen kabeh tokoh penting ing lembaga riset kudu nganggo jas lan dasi abu-abu sing mengkilat kanggo kerja. Sawetawis dangu-dangu, tiyang-tiyang wau sami mirsani piyambak-piyambak ingkang wangkal, kepala tegal stand, ingkang taksih ngagem jins biru. Nanging nalika dheweke teka ing rapat penting karo direktur dhewe, isih nganggo sepatu kulit abang "provokatif", dheweke nerangake yen dheweke ora cocog karo "etika pengadilan Louis the Magnificent" sing ana, lan dheweke kudu katon. kanggo papan kerja liyane.

Lan ing kene kita bisa terus lan terus ...

Nanging ing taun 2012 aku lunga menyang perusahaan swasta gedhe.

Nalika, nalika taun 2020-an, aku takon karo wong-wong sing beda-beda babagan kahanan saiki ing NIIFI, dheweke kanthi seragam menehi ciri lembaga riset minangka perusahaan sing mati.

Mbalik ing taun 2016–2017, aku nyaranake supaya kepala teknologi NIIFI teka ing perusahaan kita lan ndeleng kepiye siklus desain diatur lan cara kerja conveyor. Mbok nyilih soko. Kita duwe meh kabeh armada peralatan, kalebu kamar iklim lan getaran.

Nanging NIIFI iku NIIFI. Tokoh saka sekte iki biasane muter mripate kanthi efektif lan, sawise ngaso teater terus-terusan, ujar kaya:

... Sampeyan mung ora ngerti ... Sing apa kita nindakake panggonan teknik!..

PS


I. Ing perusahaan swasta, aku njupuk watara enem taun kanggo munggah menyang tingkat pinunjul ing DSP (digital signal processing) lapangan. Wilayah iki sing bisa nyedhiyakake 80-90% gagasan lan proyek anyar ing pangembangan NIIFI. Ing perusahaan swasta ing taun 2022, wiwit wiwitan SVO, aku bisa ngembangake pengganti produk DSP Innovations, pimpinan jagad ing bidang kasebut. Pilihanku kanggo kondisi "kaya ing tank"kerjane luwih apik. Bab liyane sing menarik sing dadi menarik yaiku ing DSP Innovations, pangembangan kasebut ditindakake ora mung dening wong lanang saka Rusia - padha saka Penza.

II. Masalah karo organisasi kaya NIIFI (lan liya-liyane ing ngendi aku kerja) yaiku wong-wong sing duwe status dhuwur lokal duwe potensi pendhidhikan nyata, terus terang, "ora ana ing busur." Dheweke ngetokne kuwalitas sing beda banget tinimbang teknis: duplikat, intrik, bangga lara kanthi kasekengan virtual kanggo pendhidhikan mandiri sing serius, kumpul dadi klan klan, lan kepinginan kanggo manipulasi. Iki rampung ngrusak logika teknis produksi. Swara pirang-pirang taun, aku mung ndeleng siji conto organisasi kerja sing jelas lan logis, nalika ing separo kapindho taun 80-an, direktur NIIFI VA Volkov diwenehi "pasuryan ing meja" amarga para bunglere gagal ngembangake. Sensor ALE-033 kanggo nguji hulu ledak penetrating. Banjur kita ngrampungake kabeh kompleks pembangunan maneh sajrone sawetara minggu.

III. Lan ing kene kita bali menyang pitakonan dhasar sing diwiwiti artikel kasebut: sapa sing bakal nindakake konten intelektual proyek?

1. Institut kasebut temenan ora duwe akses maneh menyang profesor LETI, sing lulusan siswa nggawe prototipe elektronik kanggo sensor kapasitif - arah kanthi paramèter paling apik ing taun 80-an lan awal 90-an. Freebie wis rampung.

2. Kemungkinan cilik kanggo nggawe prototipe lan nggawe sawetara pangembangan inisiatif dipotong. Pangembangan wiwit ditindakake kanthi cepet, disusul kanthi kejutan sing sepi kanggo kabeh sing melu ing peculiarities asil sing dipikolehi.

3. Yen kita njupuk diagram jaringan, contone, kanggo DHS-24 (2012), banjur logika banget prasaja: pemerintah dibagi dhuwit saka budget project tanpa masalah khusus. Masalah ing kene yaiku logika teknis kerja kanggo entuk asil mesthine beda banget. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing wiwitan sawetara karya lan pengajuan laporan sawise completion padha swapped.

4. Tujuan kasebut kanggo program "Diagnostik" lan "Sandwich" (...miliar-milyar sing padha) nyatane minangka matématika sing paling rumit. Mung wong lanang karo latihan cedhak tingkat Mekanika lan Matematika ing Moscow State University njupuk bab kaya iki. Kabeh aliran wong enom menyang NIIFI ing wektu iku asalé saka politeknik lokal, ngendi padha ora tenan nerangake carane ngetung ing nomer Komplek.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

159 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    21 Februari 2024 04:56
    Nggunakake tembung "Soviet" ing kene minangka PR murni. Institut riset Soviet mung ana ing hukum Soviet. Banjur mung kanggo wektu. Kaya kabeh wong.

    Apa wong ora seneng nyambut gawe?
    Amarga ing urip padha mung tau duwe skill utawa malah kepinginan kanggo ngerti apa iku kanggo defend kaadilan, nanging tanpa kaadilan, kabeh pegawe mung pegawe budhak lan mulane nistha kanggo saben wong, ora ketompo apa daya ana. Dheweke mung bakal kerja ing sharashka Stalin.
    1. + 16
      21 Februari 2024 05:12
      Aku wonder carane proses karya bisa kanggo Elon Musk padha? Matur nuwun kanggo penulis artikel kasebut, muga-muga aku ora diganggu dening kanca-kancaku.
      1. +8
        21 Februari 2024 05:30
        Kutipan saka ASAD
        Aku wonder carane proses karya bisa kanggo Elon Musk padha?

        Aku manawa sampeyan kasengsem. Aku kerja keras lan entuk bonus. Sing liyane sirah dianggo, luwih bonus iki. Resep iku prasaja
        1. +8
          21 Februari 2024 07:26
          Aku manawa sampeyan kasengsem. Kerja keras, entuk bonus

          Mesthine, komponen materi kasebut ana ing tingkat individu, nanging luwih-luwih gumantung marang ASILE ORGANISASI UTAWA PROYEK. Ora ana sing ngremehake asil individu, nanging OUTPUT gumantung marang GROUP, KOLEKTIF.

          Lan sing paling penting yaiku kerja ing SPACE X utawa NEUROLINK pancen apikan, prestisius lan menarik ...

          Mung katrangan babagan kacilakan roket menyang Bumi minangka "pembubaran total sing ora dijadwalake" ngandhani babagan gaya lan humor manajemen SPACE X!

          Pancen apik tenan, menarik banget ing kana ... ing pinggiran ilmu pengetahuan, teknik, organisasi lan filosofi tes ...

          Prodhuk diuji sabisa-bisa kanggo asil penengah utawa pungkasan, kanthi BANYAK VARIABEL diganti ing saben tes. Iki tegese RECORDING AMAZING, RECORDING VARIABLE BASED ON SIMULASI saka asil TES samesthine!
        2. +8
          21 Februari 2024 07:55
          Dadi penulis nulis sing padha bisa karo sirahe! Mung ing arah liyane! Lan padha dibayar kanthi apik! Ora ana taruhan ing asil. Ana tarif kanggo entuk pendanaan. Endi garpu, utawa bunk, utawa Canary? Inggih, sampeyan ora bisa nindakake iku karo kepala pinter, langsung menyang bunk! Inggih, sampeyan bisa nggarap sirah ing papan! Sharashki kanggo ngluwari! Iku dilarang? Delengen kanca Xi! Aku mundur pitung taun ukumanku! Asil saka China ketok! Lan pinten kanca-kanca Lenin lan Stalin mundur!? Asil katon! Ing topik ruang, iki Korolev. Dheweke uga lungguh! Tupolev lungguh ing sangisore Tsar lan Soviet! Mungkin kita kudu nggunakake pengalaman kepungkur lan sadurunge milih calon kanggo posisi dhuwur, kita kudu familiarize wong karo bunks!? Apa China mbiayai kabeh penjahat? Utawa apa dheweke mbayar asil karyane? Mangkono anggone nyolong! Dadi wong lara sanajan obat! Apa kita ora nambani? Sanajan optimasi obat ing arah iki ana ing ayunan lengkap! Ora suwe kabeh untu bakal sehat, ora ana infeksi, ora ana penyakit sing ana gandhengane karo umur!?
          1. +5
            21 Februari 2024 07:57
            Quote: Kaukasus Utara
            ! Ora ana taruhan ing asil

            Sing kabeh squiggle nglirik
      2. + 17
        21 Februari 2024 05:54
        Kutipan saka ASAD
        Aku wonder carane proses karya bisa kanggo Elon Musk padha? Matur nuwun kanggo penulis artikel kasebut, muga-muga aku ora diganggu dening kanca-kancaku.

        Aku ora ngerti bab Elon, nanging wis makarya ing beda banget, kalebu anjog, perusahaan AS lan Kanada ing 90s pungkasan lan awal 2000s, Aku pitutur marang kowe sethitik ...
        Kaget pisanan yaiku nalika, sanajan beda-beda, nalika aku teka pisanan, aku weruh Institut Riset Soviet asli - ing pangertèn sing apik lan ala ... Piye wae, ing dina-dina iku aku mikir yen aku ora bakal weruh apa-apa sing ala. utawa bodho ana. Aku ngarepake kabeh dadi efektif banget.
        Apa sing ditulis penulis ora ana hubungane karo USSR, kajaba pungkasan taun 80-an lan awal 90-an (wong sing padha).
        Nanging kasunyatan sing akeh menowo lan ora pati ngerti specialists Soviet lungguh apik ing kabeh tingkat ing kabeh perusahaan Western anjog - ya. Bener, umure - saiki paling sethithik 65 lan kabeh (lan asring suwe) pensiun (ing pangertene ora perlu golek rezeki) lan sampeyan ora bakal bisa ndeleng akeh maneh - pendidikan beda - iku uga kasunyatan.
        Lan, pracaya kula, kekacoan ana cukup iso dibandhingke karo Institut Riset Soviet (uga, dudu lembaga riset periferal paling ora, mesthi) ...
        1. + 13
          21 Februari 2024 09:04
          Aku weruh Institut Riset Soviet asli

          Pengalaman pribadiku nggarap pirang-pirang perusahaan Barat sing gedhe banget wis tau ngilangake kepinginan kanggo ngatasi. Senajan padha nelpon kula njaba cordon saperangan kaping. Birokrasi iku epik, kabeh kasenengan saka lembaga riset kita, lan cherry ing ndhuwur iku kewajiban kanggo snitch ing saben wong ing saubengé sampeyan lan mangan yen sampeyan pengin nggawe dicokot slightest saka karir ... Kajaba iku, sampeyan wis temokake macem-macem perusahaan ing urip sampeyan - Jerman, kasur, Finlandia ...

          Lan padha rub ing kaca tingal lan nindakake kabeh jinis counterfeiting. Avon - deleng carane Boeing penumpang pungkasan, umpamane, digawe! Utawa carane mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ... Malah ing sirah gundul rambute ngadeg ing pungkasan ...

          Lan carane padha nyolong ana, sanalika padha ngerti sing padha bisa!! Uuuuu... Ora cocok karo kita..

          Dadi aku ora duwe khayalan babagan efisiensi jinis Barat lan praktik apa wae sing beda karo kita.
          1. -1
            27 Februari 2024 23:23
            paul3390. (Paulus). 21 Februari 2024. Anyar. PanjenenganE- "...Aku weruh Institut Riset Soviet asline. Dadi aku ora duwe ilusi babagan efisiensi jinis Barat lan sawetara jinis tatanan sing beda karo kita..."

            Aja nyinggung "mitra" sampeyan. Nuwun sewu, apa. lan EFEKTIF lan EFISIEN tuku kanggo "lima kopecks" keprungu saka ilmuwan miskin lan asring nganggur. perancang, pembangunan lan teknologi Soviet sak "heyday" saka demokrasi ing Federasi Rusia (paling ora wiwit 1991 lan ...) karo yawning puncak ing ilmu. industri lan ekonomi ... Pira ilmuwan lan siswa sing janji "nemokake awake dhewe" ing mburi kordon!? Lan ora gampang. nanging kanthi kawruh. perkembangan lan perkembangan...Iki mung mayuta-yuta wong diwasa. dilatih lan entuk pengalaman apik OTAK....USSR banjur RF. negara sing menehi EMAS ora malah kanggo manik-manik kaca ... belay wong bodho keprungu
      3. +6
        21 Februari 2024 11:14
        Kutipan saka ASAD
        Aku wonder carane proses karya bisa kanggo Elon Musk padha? Matur nuwun kanggo penulis artikel kasebut, muga-muga aku ora diganggu dening kanca-kancaku.

        Aku wis sinau masalah iki akeh lan aku bisa ngomong yen sampeyan nemtokake panjaluk sampeyan.
        Yen sampeyan mung nyekel dhasar teknologi kontrol sawijining.
        Saben uwong duwe tugas tartamtu.
        Saben uwong nduweni hak kanggo nindakake meh kabeh kanggo ngrampungake tugas iki.
        Saben uwong bisa ngubungi kabeh wong kanggo ngrampungake tugase.
        Saben uwong nduweni tanggung jawab kanggo ngrampungake tugase.
        Yen sampeyan yakin 50%, banjur tindakake.
        lsp
      4. +2
        21 Februari 2024 22:22
        Ing kene, takon kepiye cara kerjane Musk, ana akeh artikel kasebut: https://prosto.rabota.ru/post/rabota-v-tesla/
      5. +1
        22 Februari 2024 17:55
        Kanggo wong-wong mau, ora cukup yen mesin cuci piring mung ngumbah piring kanthi rai sedih, dheweke kudu narik pelanggan supaya pelanggan pengin ngunjungi kafe kasebut. Sampeyan ora bisa manggon ing kothak. Pasar.
        Musk nemtokake target, banjur tim buruh sing kasengsem direkrut kanggo nggayuh tujuan kasebut, banjur ngembangake teknologi lan entuk asil pungkasan.
        Roscosmos sejatine ora duwe tujuan; padha cepet-cepet ing antarane macem-macem proyek tanpa ngrampungake. Kajaba sampeyan nganggep tujuan Roscosmos kanggo nyedhiyakake proyek lan gaji kanggo aparat birokrasi.
    2. AAK
      +6
      21 Februari 2024 07:01
      Artikel kasebut ora kudu dikirim ing VO, nanging dikirim menyang FSB lan Komite Investigasi sawetara taun kepungkur.
      1. +8
        21 Februari 2024 08:50
        Apa gunane? Penulis diterangake dudu kasus khusus, nanging praktik sing ana lan ana ing ilmu industri. Kita ngliwati kabeh iki. PKTI kita dadi pengembang utama, nanging masalahe ora ana ing rong ibukutha utawa malah ing pusat regional. Institusi kasebut bubar, lan pembangunan kasebut kudu dipasrahake menyang "subchiks" saka ibukutha lan pusat regional. Deleng apa sing kedadeyan saiki, paling ora ing industri mesin sing padha. Lagi ngomong, kabeh bab padha. Bapak-bapak, manungsa "titah" ora owah ora preduli saka sistem sosial lan wujud kepemilikan. Saiki pemerintah wis mutusake kanggo ngandelake KB siswa. Apa tegese iki? Iki mung ngandika siji bab, purun, kita wis "layar". Stagnasi periode pemerintahan CPSU pungkasan lan "revolusi pidana gedhe, yaiku, involusi" nindakake tugase. Ekonomi lan ilmu pengetahuan ing Rusia saya rusak banget. Supaya negara bisa urip, perlu kanggo nindakake reresik umum "kandang Augean". Nanging sapa sing bakal nindakake iki? Kapentingan sing duwe kuwasa lan rakyat umum padha ditentang. Dadi "nyenengake" utama isih ana ing ngarep.
        1. -1
          21 Februari 2024 09:22
          Nanging sapa sing bakal nindakake iki?
          Serdyukov!!! Utawa kang pindho, Klone, apa wae sing arep nelpon wong.
          Babagan Korolev. Apa sebabe dheweke dikunjara? Amarga ora ana asil pungkasan, amarga dhuwite rakyat dibuwang lan ora ana asil pungkasan.
          1. 0
            22 Februari 2024 06:52
            Babagan Korolev. Apa sebabe dheweke dikunjara? Amarga ora ana asil pungkasan, amarga dhuwite rakyat dibuwang lan ora ana asil pungkasan.

            Korolev dipenjara amarga kasunyatan sing ing 30s Tukhachevsky ngawasi masalah rudal. Lan nalika Tukhachevsky dadi "mungsuh wong", sing "ing tim" uga diserang.
            Kanggo referensi: Tukhachevsky ngenalake akeh arah buntu ing pangembangan teknologi, nanging ilmu roket, amarga dadi ketok sawetara taun sawise eksekusi, mung ngganti kabeh basis teknis urusan militer.
            1. +1
              22 Februari 2024 10:30
              Inggih, saka apa aku weruh nang endi wae. Korolev kudu nggawe rudal kanthi homing gambar, yaiku, sadurunge diluncurake, operator nuduhake target, banjur "dhewe".
              Nanging nalika Korolev wiwit nggarap topik iki, dheweke weruh yen kepala homing ora bakal digawe (lan ora dadi kepala, nanging subkontraktor, misale, saka Leningrad), tingkat teknis ora padha. Ya, iki minangka gagasan liya saka Tukhachy, "senjata adhedhasar prinsip fisik anyar." Banjur Korolev nandur modal kabeh dana sing diparengake menyang mesin jet, lan tenan "dilat" iku. Ing pungkasan karya, dheweke ditakoni babagan asil, lan mung bisa ngasilake mesin. Banjur "nyalahi panggunaan dana", lan apa deadline.
      2. +4
        21 Februari 2024 11:24
        Ya, yen ora, "wong lanang ora ngerti," nanging demi Allah, sampeyan kaya bocah. ngguyu hi
    3. + 13
      21 Februari 2024 07:02
      Apik, artikel profesional dening Insinyur! Matur nuwun, Aku kelalen nalika aku maca kaya iki ing Military Review. Sukses ing mangsa ngarep lan proyek sing menarik lan migunani -
    4. + 22
      21 Februari 2024 12:22
      Aku menehi saran kanggo ndeleng samubarang saka sudut sing beda. Aku miwiti kerja ing NIIHIT (Saratov) ing taun 1978. Ing wektu iku, NIIHIT ngembangake akeh HIT primer lan sekunder sing menarik: baterei termal karo anoda litium (karo perunggu vanadium, sulfida lan katoda liyane), baterei primer karo lithium lan thionyl klorida, karo sulfuryl klorida, baterei sulfur-sodium kanthi padhet. elektrolit, lithium-iodine produk utami kanggo pacemakers, karo chemotronics (integrators, resistors), karo baterei ampoule ... Institut riset dipunginaaken kira-kira 2000 wong. Nanging ing taun 1980, masalah wis muncul: ana dhuwit, nanging iku arang banget angel kanggo tuku apa karo. Ing taun nineties, wis tekan titik ing ngendi barang-barang sing paling perlu - malah masakan kimia - wis ilang, lan kerajinan saka cara improvisasi ditumpuk. Kadhangkala botol susu digunakake tinimbang botol. Ora perlu ngimpi babagan piranti anyar. Siji-sijine, program kasebut dilipat, lan ora amarga kesalahan manajemen: lembaga riset industri ora bisa ana tanpa panjaluk saka industri utawa lembaga riset sing gegandhengan. Kabeh pangolahan ing ilmu industri sak perestroika lan ambruk USSR dumadi ing baris karo pangolahan umum. Lembaga riset miskin dadi mangsa raiders. Ing VNIAI ing St. Petersburg, loro direktur tiwas siji-sijine; spesialis anjog sing bisa, mlayu ing luar negeri saka mlarat lan hopelessness. Gaji ora dibayar; engineers enom nglambrang saka sudhut kanggo sudhut sak dina ing proyek utama, lan ing wayah sore lan ing wayah wengi padha makarya minangka salesman ing warung komersial. Bab sing padha kedadeyan ing ilmu akademik. Ing awal abad iki, ilmu ing Rusia wis rampung mati - lan ora direktur lan Doctors sing disalahake kanggo iki, nanging kawicaksanan umum rakus lan pidana saka negara. Manajer kaya Rogozin, Kindersurprise, Kovalchuk lan Chubais ngganti manajer sing tuwuh dadi insinyur lan ngerti bisnis kasebut.
      Saiki ana kampanye histeris sing diduga ndhukung ilmu pengetahuan lan "sukses", nanging nyatane ilmu pengetahuan ing Rusia wis mati lan mayit wis rusak sajrone 30 taun. Umume, lembaga riset ora ngembangake peralatan anyar, nanging ana kanthi biaya pabrik eksperimen skala cilik ing lembaga riset, ngasilake kabeh jinis sampah. Apa ana sing bisa gumunggung babagan komputer utawa ponsel sing digawe saka komponen domestik, utawa ponsel sing nggunakake komponen asli, utawa baterei lithium-ion sing digawe saka bahan Rusia? Mungkin wong duwe TV Rusia anyar?
      Ayo kula ngelingake sampeyan babagan kasunyatan sing kondhang: ing Jerman sadurunge Perang Donya II ana sekolah fisika sing paling kuat. Aku ora bakal dhaftar jeneng, ana Welasan wong. Sawise perang, senadyan pendanaan loman, ora ana fisikawan gedhe muncul ing Jerman. Sekolah ilmiah digawe liwat dekade, utawa malah abad, lan numpes sewengi. Sistem pendidikan kita uga wis numpes - lan ana sukses mung ing construction pasamuwan. Ora suwe malah Saudis bakal nyalahake kita amarga klerikalisme ...
      1. + 11
        21 Februari 2024 13:27
        Elegantly diterangake, Aku rampung setuju karo saben tembung saka wong saka sekolah lawas! Dheweke mung sukses ing konstruksi gereja lan saiki ditampilake minangka prestasi paling gedhe. Turunan iki bali menyang Abad Pertengahan sing peteng lan sedhih.
      2. 0
        21 Februari 2024 23:40
        Ing awal abad, ilmu ing Rusia wis rampung mati

        Elinga, ing taun apa panjelasan disiplin teknis sing rumit ing basa matematika sing luwih dhuwur ing sekolah teknis Soviet mandheg? Iki minangka pitakonan kanthi pitunjuk gedhe. Amarga nalika manajer ..., dheweke wis kehabisan getih. Dheweke ora entuk mayit, nanging mumi.
  2. + 12
    21 Februari 2024 04:59
    Artikel babagan kamakmuran birokrasi lan carane nuduhake penampilan tinimbang asile dhewe. Sa adoh aku ngerti, ing VTB Bank (bank paling penting kaloro) gambar iku kira-kira padha.

    . Aku weruh tugas kita minangka kanggo mesthekake yen kita njupuk kabeh dhuwit sing diparengake kanggo pembangunan... Lan pembangunan dhewe?.. Lan pembangunan dhewe kudu kasebut kanthi teliti, gagal...

    Alesan saka konsumen qualified. Kuwi sing dikarepake.
    1. +9
      21 Februari 2024 07:08
      Yura Eremin minangka kanca saka Kepala Pemerintahan wilayah Penza.
      Sawijining dina dheweke nelpon aku ing musim semi 2019 lan ujar:
      "Iki kesempatan kanggo entuk dhuwit ..."
      Singkate, ayo terus kerja.. tak kongkon..
      1. +4
        21 Februari 2024 09:23
        Penulis sing dihormati, apa sing sampeyan jelasake ora ditrapake kanggo ilmu pasca-Soviet utawa Soviet. Iki "ilmu" Rusia saiki. Lan ora perlu ngomong yen sikile tuwuh saka kono, wiwit jaman Soviet. Kita nglangi, kita ngerti. ..
        1. +5
          21 Februari 2024 09:45
          Aku duwe kanca - Adolf Vasilyevich Kasyanov. Dheweke dianggep minangka salah sawijining spesialis paling apik ing USSR ing babagan proses operasi mesin diesel. Nguji profil ruang bakar - Maly Gesselman - ing mesin diesel Kolomna - iki karyane. Dheweke kasil netepake awake dhewe minangka spesialis ing pertengahan 60-an. Aku weruh akeh banget bakat sing teka menyang teknologi sethitik mengko. Padha bisa nuduhake asil banget prayoga, nanging aku ora nemen ndeleng implementasine tingkat kuwi lan kuwi ombone saka aplikasi.
          Wigati dielingake yen ing Kongres CPSU ing taun 70-an, rencana limang taun diadopsi kanthi kemegahan, mengko padha diatur mudhun, banjur maneh, nanging isih gagal.
          Miturut kula, pembangunan negara maju kanthi dinamis mung nganti pertengahan 60-an. Banjur ana imitasi.
          1. +4
            21 Februari 2024 09:58
            Sampeyan bisa ngrampungake iki. Mung sebagian. Ora mesthi lan ora ing kabeh bidang ilmu Soviet (lan kita ngomong babagan iki) ana imitasi. Lan aku kerja ing produksi, wiwit taun 1981, persis sing digawe sawise pertengahan -60s. Ora ana aku ora weruh stagnasi utawa tiruan ana. Ana akeh ekstra (sosial) karya - sekretaris organisasi Komsomol saka bengkel. Nanging ana ing endi wae.
            1. +7
              21 Februari 2024 10:05
              Buruh penerbangan nggawe kesan sing kuat banget nalika aku ngunjungi Engels cedhak Saratov ing pungkasan taun 80-an. Klompok cilik nanging tingkat kualifikasi sing dhuwur banget lan kabeh cocog. Banjur, rapat karo spesialis penerbangan mesthi tegese dheweke bakal dadi wong sing kompeten.
          2. +3
            21 Februari 2024 10:11
            Kutipan saka JustMe
            Miturut pendapatku, pembangunan negara maju kanthi dinamis mung nganti pertengahan 60-an
            Kapentingan ing ilmu pengetahuan saya tangi sawise aku ora sengaja nyekseni diskusi ilmiah sing nyata antarane rong peneliti ing laboratorium psikofisiologi cilik ing Institut Riset Neurocybernetics ing awal 80s. Senajan, aku ora bakal generalize pengalaman pribadi lan project menyang kabeh institusi riset.
        2. +1
          22 Februari 2024 00:05
          Apa sing sampeyan jelasake ora ditrapake kanggo ilmu pasca-Soviet utawa Soviet
          Sawise, siji wong sing padha ambisius ngembangaken ing taun-taun Soviet sing ora iso dilalekake sistem kanggo ngisi daya baterei timbal sing ora sinkron, sing kerja ing departemen pembangkit listrik ing universitas departemen. Dirancang, dileksanakake lan wiwit promosi. Teknologi pangisian daya asinkron ing departemen kasebut, sing sejatine nggambarake negara ing sawijining negara, ngirit wektu, dhuwit lan tenaga kerja manungsa. Mung tabungan ing siji bab, minangka laku nuduhake, tegese abang ing pendanaan ing liyane. Luwih tepate, liyane. Buron saka wong iki diwiwiti supaya dheweke bakal lunga karo gagasan lan ora nempel sirahe. Padha entuk apik banget, padha panggang iku uga kanggo kabeh lan macem-macem. Kita ora tau ngalami masalah karo bullying wong sing ora dikarepake. Bener, panemu iki duwe kanca garis ngarep sing akeh banget ing WWII. Aku nelpon lan ngandhani kahanan kasebut, njaluk bantuan utawa bantuan, amarga ora ana cara kanggo urip. Lan nalika Rokosovsky nimbali rektor universitas kasebut lan nerangake kanthi rinci manawa kabeh kewan iki bisa rampung ing situs logging sing padha, mula dheweke tiba-tiba nyingkirake panemu kasebut.
          Ana uga crita nalika ana wong saka Rute Laut Lor teka kanggo nemokake penemuan universitas departemen Soviet iki. Dheweke nawakake dhuwit. Amarga panemuan kasebut bisa nylametake meh mayuta-yuta nalika musim pandhu arah musim panas. Nanging pangembang Soviet ora didol, mula wong kasebut ditakoni.
      2. -2
        21 Februari 2024 11:26
        Lan padha nindakake kanthi bener. hi "" "" "
  3. -1
    21 Februari 2024 05:16
    Umume gaweyan biasane digunakake kanggo njlentrehake pitakonan "sapa sing tanggung jawab ing kene lan sapa sing bakal duwe?"

    Mulane, motivasi utama kanggo pitutur kasebut yaiku: "kanggo entuk promosi menyang tingkat sing sampeyan ora kudu kerja ing antarane wong bodho iki."

    Lan karo saran anti: "entuk dhuwit akeh supaya sampeyan bisa ngliwati gunung utawa urip kanthi kapentingan bank. Lan maneh, mbebasake dhewe saka wong bodho iki."
    Ora ana sing nate ngurmati karya lan katresnan sing prasaja kanggo profesi kasebut.
    1. +1
      21 Februari 2024 09:05
      Kutipan: ivan2022
      Ora ana sing nate ngurmati karya lan katresnan sing prasaja kanggo profesi kasebut.
      Sampeyan ora bisa ngerti babagan "ora tau saka sapa wae", "karo saran" lan "karo anti-saran"; siji bab tartamtu: sampeyan mesthi ora duwe iki, kajaba, mesthi, mbuwang badai salju sengojo lan bab proyek minangka propagandist.
      1. +1
        22 Februari 2024 12:28
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Sampeyan ora bisa ngerti babagan "ora tau saka sapa wae", "karo saran" lan "karo anti-saran"; siji bab tartamtu: sampeyan mesthi ora duwe iki, kajaba, mesthi, mbuwang badai salju sengojo lan bab proyek minangka propagandist.

        Mangga ora ana serangan pribadi. Aku ngomong babagan asil. Padha ngaco munggah negara, lan saiki padha ngantem saben liyane munggah ... Lan saben individu iku suci......
        Soko kaya "panggedhe sing kudu disalahake, lan kita nindakake apa sing kita dhawuhake" ... Psikologi serf abad kaping 18. Yen padha dhawuh, dheweke bakal mbangun Kekaisaran, yen dhawuh, bakal ngrusak "dheweke". Ana sing ora manusiawi babagan iki.
        1. 0
          22 Februari 2024 12:48
          Kutipan: ivan2022
          Aku ngomong babagan asil. Padha ngaco munggah negara, lan saiki padha ngantem munggah.
          Ora perlu ngoyak:
          Kutipan: ivan2022
          Ora ana sing nate ngurmati karya lan katresnan sing prasaja kanggo profesi kasebut.
          Iki mesthi ora asil. Lan alesan kanggo asil iki, malah ora dijupuk saka omong kosong: iki nyoba kanggo nyalahke kesalahane, stupidity lan Kadurjanan saka sekretaris - pimpinan Partai Komunis - ing "wong sing ora ana guna".
    2. +9
      21 Februari 2024 16:03
      Kutipan: ivan2022
      Ora ana sing nate ngurmati karya lan katresnan sing prasaja kanggo profesi kasebut.
      Pancen bener. Lan ora ana pemenang Nobel Landau, Semenov, Kapitsa, Alferov, Prokhorov, Basov ing USSR lan Rusia, Sakharov, Korolev, Glushko, Ivanenko, Zeldovich, Ginzburg ora bisa, ora ana ahli kimia Lebedev, Nesmeyanov lan Sladkov ... Iku mung ora jelas sapa lan carane nggawe senjata atom lan kendharaan pangiriman, kendaraan lapis baja, armada kapal selam, penerbangan, industri kimia, metalurgi, njelajah mineral lan nggawe proses ...
      Apa sampeyan ngadili saben wong dhewe?
  4. + 13
    21 Februari 2024 05:47
    Lan apa resep kanggo penyakit iki? Lan penyakit kasebut wis diwiwiti, miturut artikel kasebut, lan penyakit kasebut ora mung ana ing lembaga iki, nanging akeh sing isih ana.
    1. +3
      21 Februari 2024 07:47
      Kutipan saka parusnik
      Lan apa resep kanggo penyakit iki?

      Pandu kabeh wong menyang neraka lan kumpulake maneh ing "prinsip fisik anyar."
      1. +2
        22 Februari 2024 00:13
        Ora bakal bisa. Wong-wong ing kana dibedakake kanthi vitalitas sing luar biasa, kemampuan adaptasi lan ora gelem kerja lan berkembang. Yen sampeyan nyebarake, dheweke bakal nyebar infeksi menyang papan liya. Lan kemampuan kanggo nembus, nggabungake, terus nindakake perkara sing padha lan melu wong liya pancen luar biasa. Mulane, sampeyan ora kudu ndemek ing kahanan apa wae. Alon-alon nyuda pendanaan, alon-alon mbusak saka proyek lan aja nganti lunga saka papan sing saiki. Swara wektu, padha bakal mangan saben liyane, nanging ing wektu sing padha ora bakal ngisi wong liya, luwih-luwih numpes sirah padhang.
      2. Qas
        -1
        24 Februari 2024 13:17
        Lan sapa sing bakal nindakake iki? Sing ora bisa diganti, sapa sing bakal mlebu sekolah 6 taun sabanjure karo tim?
        1. +1
          24 Februari 2024 14:33
          Iku pitakonan liyane. Lan apa hubungane "ora bisa dicopot", apa dheweke langsung mrentah ilmu?
    2. +3
      21 Februari 2024 08:03
      Kutipan saka parusnik
      Lan apa resep kanggo penyakit iki?

      Artikel sing menarik, supaya bisa ngomong, penulis nggodhok nganti "dasi abang", lan mbok menawa menyang gendera abang sosialisme.
      Minangka kanggo resep, penulis ngandika carane kabeh dadi apik, apik, ing perusahaan pribadi.
      Kita kudu ngerti manawa privatisasi total Rusia dibutuhake. Nanging, apa kabeh wis jelas?
      1. +1
        21 Februari 2024 20:32
        Perusahaan swasta nduweni manajemen sing cukup lan karyawan sing cukup. Ora ana hukum alam sing nglarang kanca-kanca kasebut diselehake ing lembaga riset negara; ora ana hukum alam sing bakal ngrusak dheweke.
        Umumé, mbantu banget nalika njaluk asil, lan ora kanggo laporan. Hasil sing apik - bonus kanggo kabeh wong, asil sing ala - direktur wiwit ngalami masalah. Ing negara kita, proyek ngaco biasane tegese dhuwit kanggo manajemen lan ora tanggung jawab, lan karya rampung tegese dhuwit kanggo manajemen lan akeh karya kanggo bawahan. Aku ngerti carane warta nerbitake artikel babagan carane kepala siji madu nyewa kabeh kanca-kanca, carane nggawe tumbas liwat perusahaan, carane wong mati makarya kanggo wong, audit lagi digawa metu. Lan apa? Nanging ora ana apa-apa, rektor wis ana, lan ora ana sing nuntut para wartawan amarga libel.
        1. 0
          5. mars 2024 18:13
          Kutipan saka alexoff
          Umumé, mbantu banget nalika njaluk asil, lan ora kanggo laporan.

          Sistem personel Stalinis beda-beda kanthi cara iki, lan tanggung jawab sebanding karo posisi kasebut. Yen wanita reresik tumindak, dheweke ora ana bebaya, nanging yen direktur nindakake iki, dheweke bakal dikunjara. Ing wektu sing padha, ora ana persamaan. Gaji bisa gampang beda-beda kaping 50 yen wong kasebut ngasilake asil. Ing wektu sing padha, desainer bisa nampa luwih saka direktur. Ing pungkasan USSR lan ngluwihi Federasi Rusia, sistem kasta dibentuk, ing ngendi direktur lan kepala akuntan nampa persis 50% saka kabeh dana gaji perusahaan utawa institusi, preduli saka asil. Jaman ora tanggung jawab wis teka.
          1. 0
            5. mars 2024 19:17
            Kutipan saka angsa
            Ing wektu sing padha, desainer bisa nampa luwih saka direktur.

            Aku krungu yen Khrushchev nemokake ing taun 1955 yen akademisi nampa luwih akeh tinimbang dheweke, lan nyuda gaji para ilmuwan kanthi signifikan. Umumé, panjaluk uga suda, nanging wong sing paling pinter wiwit sinau ilmu luwih jarang.
    3. +2
      21 Februari 2024 08:06
      Kutipan saka parusnik
      Lan apa resep kanggo penyakit iki? Lan penyakit kasebut wis diwiwiti, miturut artikel kasebut, lan penyakit kasebut ora mung ana ing lembaga iki, nanging akeh sing isih ana.

      Nanging ora ana resep ...
      Ing Dubna, ing plataran salah sawijining laboratorium JINR, ing taun 1992 isih ana instalasi wiwit taun 1970-an - salah sawijining pimpinan banjur ngembangake, mbela lan ngetrapake. bangunan amarga ukurane belay .
      Lan dheweke nglindhungi liyane babagan instalasi "aktif" iki ...
    4. + 12
      21 Februari 2024 08:22
      Ya, ing produksi ana infeksi liyane. Produksi kurus! Simpen ing kabeh! Moles sing ditresnani, kita wis ngetung kabeh biaya kanthi presisi matematika! Gaji ora luwih saka 1-2 upah minimal. Piranti tambahan kanggo karya ora perlu. Kita ora butuh template. Iki minangka biaya sing ora perlu. Ora perlu pengontrol kanggo saben operasi. Iki minangka biaya sing ora perlu. Proposal perbaikan mbebayani lan ora dianjurake. Akibaté, kita duwe proyek sing ora bisa ngebor rong bolongan ing jarak sing padha. Kita ora bakal ngomong apa-apa bab nomer luwih saka bolongan. Sing ora cocog bakal dilatih! Kita bakal ngrampungake soko kanthi file lan gilingan. Ayo lali babagan ergonomis. Babagan geometri uga. Lan tinimbang kerja cepet, kita kudu kerja kanggo mbenerake cacat operasi sadurunge ing saben tahapan. Kita malah ora bisa nggawe soket kanggo lampu mobil kanthi kualitas dhuwur. Strip logam kanthi rong takik ora bisa digulung menyang silinder tanpa distorsi. Spasi apa!? Delengen Granta lan mobil penumpang Iran. Iran wis dikenai sanksi sajrone 40 taun, kita wis dikenalake menyang ekonomi donya sajrone 30 taun! Isi lan rega mobil Iran lan ngisi lan rega Grants kita! Nanging kita minangka ekonomi pisanan ing Eropa! Apa teknologi luwih elek tinimbang kita ing Eropa!? Ana antrian kanggo Lada Grants ing EU!?
      1. +1
        5. mars 2024 18:17
        Iran ora ngetung utangan, pajak, asuransi lan layanan informasi ing PDB. Yen kita nyuda kabeh iki, kita ora bakal dadi ekonomi pertama ing Eropa.
    5. +1
      26 Februari 2024 15:40
      Miturut pendapatku, resep mung yaiku introduksi manajemen proyek ing ilmu terapan ing tingkat legislatif. Lan aplikasi kapitalisasi properti intelektual ing ekonomi negara.
  5. +7
    21 Februari 2024 06:11
    Lan ing rapat-rapat karo wong enom, wakil saka ilmu ngandika sing iki bakal, antarane liyane, nggawe Penza pusat Russian kanggo pangembangan lan produksi peralatan medical ultrasonik (2011).

    Ana sing ngelingake aku ... "... Turnamen catur Intergalaksi ..." Anyar - Vasyuki. Inggih, ing artikel babagan New Penza. lol
    Iki asale saka peluncuran "sukses" (sensor kecepatan sudut sing ora dipasang) lan pendaratan rembulan sing padha "sukses" ...
  6. + 10
    21 Februari 2024 06:15
    nggumunake. Ana masalah sing padha nang endi wae. "Game ilmu", laporan lan intrik tinimbang BUSINESS nyata. Many thanks kanggo penulis kanggo artikel qualified. Ing sawijining dina bakal ana Ilfs lan Petrovs, utawa Bulgakovs, sing bakal dadi klasik, nggambarake kekacauan universal iki ing "institusi".
    1. +2
      21 Februari 2024 09:25
      Ing sawijining dina bakal ana Ilfs lan Petrovs, utawa Bulgakovs, sing bakal dadi klasik, nggambarake kekacauan universal iki ing "institusi".

      Kabeh wis ditulis sadurunge kita. ABC, "Monday Begins on Saturday"
    2. +7
      21 Februari 2024 10:07
      Saiki perjuangan uga wis diwiwiti kanggo instalasi piranti lunak domestik, sing isih kudu ditemokake nang endi wae, lan malah supaya bisa, tanpa glitches... Padha nandhang sangsara karo distribusi Unix-Linux... Ing wektu sing padha, padha. uga mlayu menyang CAD. AutoCad, kaya, wis fse, ngalih menyang Kompas ... Banjur dadi metu sing Compass uga sebagian manca lan uga, kaya, fse. Lan babagan macem-macem program aplikasi...-- Nyuwun Sing elek, sing elek....
      1. +1
        21 Februari 2024 12:16
        Kutipan saka Monster_Fat
        Padha nandhang sangsara karo distribusi Unix-Linux
        Iki asline digawe lan ana minangka OS teknik, beda karo Windows komersial. Apa keganggu karo: sampeyan kudu bisa, ora muter game liwat emulator.
        1. 0
          21 Februari 2024 18:13
          Stanislav_Shishkin
          Apa hubungane karo dolanan kasebut? Kanggo "nindakake" soko ing Linux, sampeyan kudu ngerti.
          Lan ing kene uga, ana akeh paket piranti lunak lan peniru, nalika njupuk distro Linux sing wis siap, nyepetake lonceng lan peluit lan dadi "OS domestik sing unik"
          1. +3
            21 Februari 2024 18:58
            Kutipan saka futurohunter
            Lan ing kene uga ana alat gergaji lan peniru sing cukup
            Wong kaya ngono mung bisa ngethok lan niru ing Windows, nanging ora masalah OS.
  7. +2
    21 Februari 2024 07:43
    Yen kabeh kekacoan iki buyar, masalah karo wiper kaca ngarep ing Penza bakal ilang kanggo akèh taun. Lan yen sampeyan nindakake sing padha ing saindhenging Rusia, masalah narik migran menyang ekonomi nasional bakal ilang.
    1. +4
      21 Februari 2024 16:14
      Kutipan saka antipesawat
      Yen kita bubar kabeh omong kosong iki

      ... banjur sing bakal tetep biasane dadi janitor, imam, penjaga keamanan, blogger, penghibur lan propagandist saka kabeh garis.
      "Nalika ditakoni apa sing dipikirake babagan apa sing diwaca, Sharikov kandha:
      “Ya, aku ora setuju.
      - Kalih sinten? Engels utawa Kautsky?
      "Loro-lorone," wangsulane Sharikov.
      “Apik tenan, sumpah. Sapa wae sing ngomong yen liyane ... Lan apa sing bisa sampeyan tawarake kanggo sampeyan?
      - Apa ana kanggo kurban? .. Lan banjur padha nulis, nulis ... Congress, sawetara Jerman ... Sirahku dadi gedhe. Njupuk kabeh lan nuduhake ... "
      1. +2
        21 Februari 2024 17:16
        Kutipan saka astepanov
        ..banjur bakal tetep biasane ...

        ... karyawan sing tanggung jawab sing siap kerja kanggo asil.
  8. +5
    21 Februari 2024 08:25
    Kepiye carane entuk asil sing apik banget? Kita mung salah mikir!
  9. + 10
    21 Februari 2024 08:32
    Aku makarya ing biro desain ing pabrik ing 80s. Ing kana ana insinyur sing beda-beda, ana sing semangat lan bakat, ana sing dudu insinyur, mung kadhaptar. Sutradara iku Doctor of Science, pantês mangkono miturut panemuku, dhèwèké wong sing seneng banget karo komputer, kerep dolan ing bengkel-bengkel (aku pisanan kerja ing bengkel, banjur pindhah menyang biro desain).

    Mesthine, arah utama karya biro desain yaiku nyalin analog sing diimpor. Nanging, karya iki uga mbutuhake profesionalisme lan kabijakan ing arah iki didikte saka ndhuwur; pabrik lan biro desain ora disalahake. Program kasebut uga "Russified", nanging uga wiwit nulis aplikasi dhewe, uga ngerti carane nulis sistem, sanajan ora ana Internet lan ora ana dokumentasi. Ana uga salah nyata nalika karya-karya sing diimpor diterjemahake lan diterbitake kanthi jeneng dhewe.

    Salah sawijining insinyur, kancaku, umpamane, nalika liburan nggawa papan sirkuit cetak sing diimpor (kanthi cara, wolung lapisan, 160 microcircuits, kalebu rolas LSI) lan, nggunakake tester potlot lan kertas, nggambar sirkuit kasebut. diagram. Dheweke dadi penggemar lan profesional. Dheweke ora bakal ilang ing ngendi wae kanthi kawruh. Ana spesialis liyane sing aku kenal lan sing, sumpah ing manajemen, nindakake tugase.

    Ing pungkasan taun 80-an, direktur diganti lan kabeh ambruk.

    Tegese, efisiensi perusahaan minangka kesempatan; yen wong sing bener sing tanggung jawab, bakal ana asil sing apik; yen ora, bakal ana nanoteknologi sing ora bisa dideleng.

    IMHO, prabédan antarane biro desain lan perusahaan umum ing USSR (lan ing Rusia modern uga) yaiku ora ana mekanisme kanggo ngilangi perusahaan sing ora efektif lan motivasi sing kleru, ora ngarahake asil, nanging nglaporake marang atasan, sing asring ora kompeten. utawa uga salah motivasi.

    IMHO, mung mekanisme kerja ing kondisi modern yaiku pasar sing kompetitif lan sistem politik sing kompetitif, sing ndadekake bisa ngatur interdependensi pemerintah lan masyarakat.
    1. +3
      21 Februari 2024 10:22
      Kutipan: S.Z.
      IMHO, mung mekanisme kerja ing kondisi modern yaiku pasar sing kompetitif lan sistem politik sing kompetitif, sing ndadekake bisa ngatur interdependensi pemerintah lan masyarakat.

      Sisa barang cilik - kanggo golek negara ngendi kerjane......
      1. +4
        21 Februari 2024 12:53
        "Cukup sing isih ana yaiku golek negara sing kerjane........"

        Ngelingi kemunduran kita ing teknologi canggih, kita bisa kanthi aman ngomong ing ngendi iki bisa digunakake.
  10. +4
    21 Februari 2024 09:58
    Perusahaan Barat uga adoh saka panutan. Tata cara kanggo tata cara, pranatan kanggo pranatan. Ora mungkin tanpa "wayahe prosedural" iki, nanging keseimbangan penting ing endi wae. Ing babagan iki, kita lan dheweke wis njupuk akeh saka saben liyane. Mulane, padha nindakake soko sethitik liyane cunningly, nalika raksasa njagong "ing prosedur", lan perusahaan inovatif enom sing ngawula wong scurry watara wong. Nanging iki masalah: padha duwe dhuwit kanggo pangopènan lan latihan, nanging piye wae kita ora duwe akeh. Inggih, cetha yen wong pinter, penggemar lan bakat dituku, ora tanpa iki.
  11. +3
    21 Februari 2024 10:23
    "Dasi abang" iku Urlichich, ta? nglirik
    1. +6
      21 Februari 2024 11:27
      Mokrov.
      Dheweke dadi wakil Volkov kanggo ilmu pengetahuan kanggo wektu sing suwe. Beda yen nalika ana pitakonan yen wong-wong lokal kudu dikepung utawa ana asil sing bener - apa sabanjure? Dheweke tansah nempelake ilat ing bokonge.
  12. +4
    21 Februari 2024 11:20
    Ha-ha-ha, iki guyon kanggo sampeyan. Ana wong sing ngeluh babagan pengacara lan manajer sing bodho lan ana akeh, mesthine ing kahanan tartamtu ora ana buzz, nanging sampeyan ora bakal nolak manawa luwih becik komunikasi karo pengawal sing ngerti hukum tinimbang ora, nanging Iki minangka conto sing jelas kanggo sampeyan kabeh spesialis "teknis" sing cerdas. Many thanks kanggo penulis lan plus kanggo artikel. Sanajan aku ora kalebu ing lapangan iki, aku tansah curiga yen lembaga riset iki minangka "f" lengkap. ngguyu
  13. +5
    21 Februari 2024 11:39
    Aku ora kerja ing organisasi ilmiah, mula aku ora bisa ngomong apa-apa. Kang menehi kritik dening conto langka saka peralatan domestik, iki kasus, kaya sing diterangake ing artikel. Asring ing sawijining panggonan, sajrone nyunting sampeyan kudu "rampung nganggo file", aku ora ngerti siji-sijine, yen ana sing ala, lan iki nggawe penulis ala, kenapa bisa kerja ing kana? Sanajan apa sing dakkandhakake, rampokan, kaya sing dikandhakake ing artikel kasebut, anggarane milyaran ..., nuwun sewu, mung nglarani, kaya sing diomongake. We dhawuh reaktor kanggo tanduran dehidrasi propana, teka, diameteripun output luwih gedhe tinimbang pipe docked! Lan ing passport diameteripun apa sampeyan kudu! lol
    Rega produk luwih saka patang puluh yuta ing rega 2019, aku ora ngerti saiki pira.
  14. +1
    21 Februari 2024 11:43
    Bentuk paling produktif saka kegiatan ilmiah lan teknik gabungan diarani "sharashka".
    Sacoro prakteke ora ana godaan sayap kiwa, sing penting banget wareg, kabeh subordinated kanggo solusi saka tugas tartamtu, malah keamanan imbued karo lan entuk sawetara kompetensi, kadhangkala prayoga.
    Bener, ora ana papan kanggo White Fang lan Runaways liyane sing kasebut ing kahanan laboratorium-resik iki, ora mung kanggo manajemen, nanging uga kanggo pangkat lan file, padha kudu ditransfer menyang tingkat cocok saka kegiatan - sawetara kanggo Cut kayu lan panas kompor, sawetara kanggo cook borscht, mung banget pisanan saka boiler "rasa"
    1. 0
      21 Februari 2024 15:27
      Kutipan saka faterdom
      Bentuk paling produktif saka kegiatan ilmiah lan teknik gabungan diarani "sharashka".
      Sacoro prakteke ora ana godaan sayap kiwa, sing penting banget wareg, kabeh subordinated kanggo solusi saka tugas tartamtu, malah keamanan imbued karo lan entuk sawetara kompetensi, kadhangkala prayoga.

      Masalahe mergo ora ana sing gelem mrana....
  15. +6
    21 Februari 2024 11:49
    Dhuh Gusti, pinten teks ingkang kados makatên punika ingkang kula waca saking para pangarang ingkang nyinggung.

    Kajaba iku, penulis dadi keterlaluan nganti dheweke ora ngerteni inconsistencies sing jelas ing paragraf tetanggan. Contone, mung wong sing nandhang lara ambivalensi sing bisa nulis:

    Banjur kita ngrampungake kabeh kompleks pembangunan maneh sajrone sawetara minggu.

    senadyan kasunyatan sing liyane saka teks pengabdian kanggo kasunyatan sing iku mokal ing asas kanggo nindakake apa-apa migunani ing saperangan saka minggu ing organisasi iki, amarga lack banal saka kualifikasi perlu lan skills.
    1. 0
      22 Februari 2024 09:30
      ... Klan sanak-sedulur padha lungguh lan golek dhuwit. Urip iku ono coklat... Kepala departemen, umpamane, duwe dhuwit sing cukup kanggo apartemen mewah kanggo saben anggota kulawarga, lan kanggo mobil sing apik kanggo saben anggota kulawarga, lan kanggo liburan ing Turki, banjur ing Maladewa ...
      Banjur sawetara "wedhus ireng" teka lan malah nuduhake soko saka asil.
      Nah apa sing bisa dakkandhakake ...

      Dhuh Gusti, pinten teks kados mekaten ingkang kula waca saking para pengarang ingkang murka....
      1. 0
        22 Februari 2024 16:05
        Iku langsung ketok yen sampeyan ana ing topik.
  16. +4
    21 Februari 2024 12:10
    Cetha yen karya lembaga riset pasca-Soviet tundhuk karo warisan abot saka rezim Soviet ... lan sing penting kanggo 30 taun saiki wis dileksanakake lan dileksanakake ...
    1. +3
      21 Februari 2024 12:18
      Ya, "warisan" nambah lan nambah, nanging kanggo wong-wong mau nambah lan nambah. hi
      1. +5
        21 Februari 2024 12:20
        banjur dilebokake lan dilebokake.
        Lan sapa sing kudu disalahake, mesthi? USSR eseman hi
        1. +6
          21 Februari 2024 12:21
          Banjur - kabeh iku, "scoop getih" karo "galoshes". ngguyu
          1. +5
            21 Februari 2024 12:23
            Banjur - kabeh iku, "scoop getih" karo "galoshes"
            30 taun wis liwati, lan "galoshes" gagap ... Iku angel kanggo mbusak "birthmarks" sosialisme. ngguyu
        2. 0
          21 Februari 2024 20:48
          Lha, kok malah ambruk? Ora ambruk, wis lumrah.
    2. +4
      21 Februari 2024 12:26
      Cetha yen karya lembaga riset pasca-Soviet tundhuk karo warisan abot saka rezim Soviet ... lan sing penting kanggo 30 taun saiki wis dileksanakake lan dileksanakake ...

      Artikel iki ora kudu fokus babagan cara transfer aliran finansial ditindakake, sapa direktur enom sing anyar, topik "favorit" saka "kardinal abu-abu", pola korupsi ing kabeh tingkat, kepiye carane mbuwang dhuwit. diatur ing tingkat dhuwur, etc.
      1. -2
        21 Februari 2024 12:53
        Kutipan saka JustMe
        Artikel iki ora dimaksudake kanggo fokus babagan cara transfer arus finansial ditindakake
        Kaya ing lelucon babagan siswa sing nyiapake mung siji tiket kanggo ujian biologi babagan kutu: sembarang tandha saka imperfection saka institusi pamaréntah ing USSR punika fraught karo nampa respon karo dhaftar lengkap tuduhan anti-Sovietisme lan nglayani imperialisme donya.
        1. +4
          21 Februari 2024 13:03
          Sembarang artikel khas duwe sawetara aspek sing nyenengake lan pendidikan.
          Mesthine ora gedhe banget lan umume cocog karo tujuane - jenenge.
          Volume informasi sing diklumpukake penyidik ​​​​kanggo kantor kejaksaan ora bisa diwaca kanggo masyarakat umum.
          Nanging yen sampeyan pengin nyoba, sampeyan bisa nyambung menyang artikel sadurunge ing gaya iki
          Industri ruang angkasa kita. A dipikir ing masalah industri saka perspektif pangembang biasa
          https://habr.com/ru/articles/442846/
          1. 0
            21 Februari 2024 13:30
            Kutipan saka JustMe
            Nanging yen sampeyan pengin nyoba
            Luwih becik menehi link menyang mungsuh sing nuduh sampeyan bias. Aku mung kasebut ing komentar kesan positif babagan apa sing dakdeleng ing lembaga riset Soviet tartamtu lan mangu-mangu legitimasi ekstrapolasi kasebut marang wong liya. Sanajan, ing institusi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia ing awal 90-an, aku weruh wanita umur pra-pensiun nyulam sweter lan topi lan felt ambane degradasi sektor ilmiah. Nanging, aku wedi, mungsuh sing njaga keagungan USSR ora kasengsem nyedhaki bebener lan siap nimbang mundur mung sawise ambruk.
            1. +3
              21 Februari 2024 15:19
              Link ora bakal mbantu ing kene
              Nyatane, karo artikel iki aku encroached ing suci.
              Sawetara mungsuh percaya yen fungsine kanggo nyelehake tandha penting ing dokumen penting. Sawetara wong mung pengin nuduhake dhuwit kanthi cara sing ora stres. Ana sing njaluk supaya dheweke diakoni minangka jenius ing skala global lan ora ngelingi yen kabeh jenius kasebut adhedhasar kasunyatan manawa dheweke ngrampok wong, wong sing mbukak cangkeme - dheweke bakal bark.
              Kita wis ngalami kabeh iki, kita ngerti ...
              Sanajan sampeyan bisa ngakoni manawa kasunyatan kasebut minangka anyar lan nyebar ing antarane para profesional sing sopan.
  17. +2
    21 Februari 2024 12:18
    Kanggo fungsi efektif struktur ilmiah lan teknologi kasebut, lingkungan akuntansi, kontrol lan motivasi kompetitif sing cocog dibutuhake. Lingkungan iki mung bisa digawe dening negara sosial sing bisa, liwat struktur Pelanggan, kompeten nyetel tugas, obyektif lan qualifiedly netepke kapabilitas pelamar kanggo implementasine, lan uga nindakake CONTROL CONSTANT kemajuan R&D. Lan kejam nyingkirake parasit lan tukang ngapusi! Lan, mesthi, terus kompetisi terus antarane sawetara organisasi pembangunan. Lan, kanthi cara kasebut, mung negara sosial sing bakal mbangun infrastruktur serius kanggo nyedhiyakake lan nglayani produksi ANY. Sawise kabeh, yen lulusan universitas lokal ORA UTAWA ORA BISA NGETANG sanajan ing jumlah sing rumit, iki tegese saiki kita ora duwe infrastruktur kaya ngono. Iki tegese ora ana negara sosial (. Lan iki mung bencana ...
    1. 0
      21 Februari 2024 21:32
      Ora mesthi sosial. Paling ora kerajaan karo bangsawan, paling karo firaun, sing bakal kasengsem ing sawetara jinis inovasi technical. Ing teori, negara apa wae kudu kasengsem babagan iki. Inggih, kajaba negara tanpa pemilik, mung ana panggedhe cilik, nyuwek-nyuwek bandha kanggo pamrentahan cilik.
      1. -2
        21 Februari 2024 23:08
        Ing karajan karo bangsawan lan, utamané, ing imamat Mesir, ora ana prasarana multi-tingkat kaya mengkono, sambungan sosial Komplek, lan divisi sing tansah saya Komplek saka pegawe, minangka sawise revolusi industri ing abad rong puloh, kang mimpin kanggo total. interdependensi lan interaksi kabeh spesialis ing proses ngembangake tugas teknis, nindakake R&D, manufaktur perkakas lan peralatan, ngasilake prototipe, prototipe, lan nggawe produksi massal. Ora ana tingkat pendhidhikan massal saka populasi, kerjasama organisasi lan perusahaan sing wis dikembangake ing taun 80-an, lan ora ana kabutuhan penting kanggo budaya sosial sing tanggung jawab, tanpa ana wong sing ala banget ing posisi tartamtu bisa ngrusak. karya akeh, akeh tim (. Mulane, peran negara SOSIAL lan kualitas manajemen wis tambah kaping pirang-pirang. Mulane, MASALAH UTAMA USSR, ing mratelakake panemume, ana bedo kritis ing kualitas Manajemen. relatif karo struktur ilmiah lan produksi sing saya rumit, yaiku obyek manajemen, sacara sistematis lan struktural, dadi luwih rumit tinimbang subyek, tinimbang sistem manajemen dhewe. Lan "subyek" manajemen, ing taun 80-an, wis nyiapake privatisasi lan korporatisasi properti negara lan ora butuh sistem "umpan balik" maneh, tegese ora perlu negara sosial, sing uga diprivatisasi.
        1. +1
          21 Februari 2024 23:35
          Struktur saiki ora rumit banget. Apa sampeyan mikir piramida gampang dibangun lan dirancang? Struktur daya ora diganti. Aku yen sawetara firaun enom pinter dikirim kene ing mesin wektu lan diselehake ing dhampar ing Kremlin sawise sawetara taun njelasake apa kene lan carane, kang bakal cepet ngatasi Bunch saka masalah tanpa negara sosial. Apa rudal ora tekan? Dadi, aku mbayar saka treasury kanggo dheweke mabur, nanging supaya kabeh bos marang aku ing karpet! Oh, banjur anak-anakmu ngomong yen sampeyan nggawe kraton dhewe tinimbang mbayar gaji. Iki dhuwitku, lan aku menehi kanggo tujuan liyane! Nyolong saka Firaun! Kepala mati pundak!
          Intine dudu wong sing diparingi gelar count langsung dadi bodho, nanging yen dadi direktur lembaga riset langsung dadi pinter lan tanggung jawab. Yen kabeh vertikal saka daya ora Care babagan asil, iku ora perlu kanggo remake negara, nanging kanggo ngusir parasit karo sapu reged. Panglima Tertinggi mbokmenawa nyedhiyakake dhuwit kanggo rudal saka perbendaharaan ora supaya sawetara ghouls ing Penza bakal nyolong lan banjur ngremehake dheweke. Nanging ing distrik militer kita padha sumelang ing bab papan, aviation lan akeh liyane, nanging ora ing Kremlin, padha ora padha sumelang ing bab apa ana.
          1. +1
            22 Februari 2024 00:18
            Kepiye carane? Sijine ing keg saka mesiu lan supaya padha mabur? Lan sapa sing kudu kerja bareng? Maneh, kaya Peter I, spesialis "discharge" saka Holland? Aku ora setuju karo sampeyan. Wong bisa dikontrol nggunakake rong pengungkit sing paling efektif: Liwat rasa wedi utawa liwat kapentingan. Yen mung liwat wedi, banjur iki pungkasan kabeh. Amarga, mesthi, sampeyan bisa njupuk daya karo bayonet lan panganiaya, nanging mokal kanggo terus lan, utamané, kanggo berkembang èfèktif nalika negara-negara saubengé obah adoh ahead. Rusia wis ngalami iki kaping pirang-pirang (. Wong bisa dikelola kanthi efektif mung liwat implementasine produksi sosial, kepentingan ekonomi lan politik ilmiah, perusahaan utawa kelas. Lan adhedhasar kepentingan ekonomi politik kasebut, ngatur. Iki minangka peran utama. lan tujuan Negara Sosial, ora ngunggahake budak utawa budak, nanging warga negara sing berpendidikan lan nduweni kualifikasi sing bisa ngatur pamrentahan umum, ngontrol dhiri lan pangembangan dhiri. .
            1. 0
              22 Februari 2024 02:34
              Ing endi aku nulis yen mung sirah sing kudu dipotong? Tanpa negara sosial lan gendera abang, tanpa tembung sing dhuwur babagan Takdir Agung, sanajan ing kekaisaran Jepang, apa sing dibutuhake masyarakat kudu diganjar, lan cilaka bakal diukum. Yen panggedhe kanthong dhuwit tinimbang mbayar wong-wong sing sibuk karo karya nyata, sampeyan ngerti, sawetara wong kudu sirah disigar karo tong minyak mesiu, lan liyane kudu miwiti mbayar dhuwit iki. Aku firaun-presiden-sosialis gedhe, yen padha wanted kanggo menehi panggedhe Penza mung tas dhuwit kanggo kasunyatan sing padha ayu lan kelangan, padha mung sijine dhuwit menyang akun pribadi. Lan yen dhuwit menyang bagean kanggo pluru, nanging rampung ing kanthong swindlers, iku kudu mandheg ing pancen sembarang negara. Sampeyan ngerti, produksi kasebut maju ing Venice, lan ing Milan ing Abad Pertengahan, ana monopoli ing industri kapal lan senjata, amarga ana model insentif positif sing jelas kanggo karya sing apik. Dheweke butuh senjata lan kapal, dheweke entuk. Nanging kita ora duwe pilihan. Kita kuwatir babagan spesialis sing ngapusi karakteristik lan ngethok dhuwit
              1. 0
                22 Februari 2024 12:22
                Apa aku kuwatir babagan "spesialis" sing nindakake kejahatan resmi lan pidana sing sistematis? Ora, aku ora kuwatir. Aku ngomong babagan sistem, struktur lan subyek manajemen produksi pengetahuan-intensif lan berteknologi tinggi. Yen sistem iki dikontrol dening firaun "sosial", dheweke mung bakal njupuk, tanpa ngerti sapa sing bener lan sing salah, lan tembok kabeh "bener lan salah", kabeh institusi, ing dasar piramida. . Iku kabeh! Apa sampeyan pengin? Saiki, produksi lan ilmu terapan sing ndhukung wis dadi rumit banget, nganti siji, sanajan wong sing bakat banget, ora bisa ngatur kanthi efektif! Lan yen kita ngomong babagan manajemen minangka sistem, mula EVERY unsur sistem iki lan "umpan balik" operasional antarane ALL unsur lan pusat nggawe keputusan dadi penting banget. Singkatipun, sistem manajemen produksi multi-level modern, rekayasa lan organisasi infrastruktur kudu luwih rumit tinimbang obyek sing dikelola. Mung negara sosial nyata sing bisa mbangun lan ngontrol. Mafia sing gegandhengan karo industri lan pemerintah ora butuh kabeh iki. Dheweke mung kudu nyolong. Paling ora ing sangisore para firaun, sanajan ing sangisore asu Venesia, sanajan ing sangisore Tsar-Rama.
                1. 0
                  22 Februari 2024 12:53
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Yen sistem iki dikontrol dening firaun "sosial", dheweke mung bakal njupuk, tanpa ngerti sapa sing bener lan sing salah, lan tembok kabeh "bener lan salah", kabeh institusi, ing dasar piramida. .

                  Napa sampeyan mutusake? Yen para firaun bodho banget, mula ora ana piramida babar pisan - sajrone pambangunan sing sepisanan, para insinyur lan mandor bakal nyolong kabeh dhuwit, lan banjur Firaun bakal tembok tembok ing dhasar piramida. bebarengan karo kabeh buruh hard. Nanging sakperangan alesan piramida dadi luwih rumit lan luwih dhuwur, ngangkut watu liwat atusan kilometer makarya kaya clockwork.
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Saiki, produksi lan ilmu terapan sing ndhukung wis dadi rumit banget, nganti siji, sanajan wong sing bakat banget, ora bisa ngatur kanthi efektif!

                  Yaiku, yen firaun ora ngerti carane ngethok blok kanthi tepat, mula iku, dheweke ora bakal bisa ngontrol? Aku duwe wektu hard ngerti carane prosesor komputer bisa, nanging ora mungkasi kula saka kontrol
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Mung negara sosial nyata sing bisa mbangun lan ngontrol.

                  Iki bisa mbangun kepemimpinan sing nyukupi, dudu negara sosial. Rantai produksi kasebut wis dibangun nganti pirang-pirang abad; yen manungsa ora bisa mbangun produksi tanpa negara sosial, mula dheweke bakal tetep lungguh ing guwa-guwa.
                  1. 0
                    22 Februari 2024 14:08
                    Aku tormented dening mamang samar ... Yen phrases individu dijupuk metu saka konteks komentar, banjur, dening lan gedhe, sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong. OK banjur. Bash ing bash. Dadi.
                    1. Kanggo mbangun piramida minangka peti mati raksasa, aku ngakoni yen wedi marang insinyur lan mandor wis cukup, amarga yen ana nyolong, dheweke mung bakal ditutupi tembok bebarengan karo "sing paling disenengi". Nanging kanggo pangembangan spesifikasi teknis, desain, uji coba, produksi lan operasi sistem teknik kompleks, iki BANGET BANGET. Mulane, contone, kaya sing diucapake, "adoh-adoh".
                    2. Yen sampeyan ngatur paling ora telu utawa papat spesialis teknis sing nduweni pendidikan lan kualifikasi, nyetel tugas kanggo wong-wong mau, ngontrol kemajuan, wektu lan kualitas karya, sampeyan bakal ngerti yen analogi "babagan komputer" ora cocok ing kene. Wong dudu komputer, lan dheweke melu proses tenaga kerja kanthi bantuan hubungan sosial-produksi sosial ing kolektif kerja, masyarakat lan negara sosial. Lan hubungan kasebut berkembang dadi konsisten karo tingkat pangembangan pasukan produktif, utawa mudhun nalika "kepemimpinan" cukup, kajaba saka kanthong utawa karir pribadine, ora pengin ndeleng apa-apa lan ora nindakake apa-apa.
                    3. Terus tema "kepemimpinan sing nyukupi," Aku bisa nggunakake analogi sajarah dhewe, nalika, 200 taun kepungkur, aristokrasi Rusia kita, populasi dhewe, sing panganan, diproses lan perang kanggo kapentingan, mung dianakaké kanggo budak. lan diijolke kanggo anak kirik greyhounds! Iki padha "rantai produksi" kita "kepemimpinan nyukupi" (. Miturut cara, liwat 30 taun kepungkur, "kepemimpinan nyukupi" wis ngrusak kabeh sistem pendidikan universitas Rusia abad-lawas, ilmu dhasar lan Applied, industri lan ngelmu. kerjasama, sistem pelatihan spesialis teknis lan personel sing mumpuni. Tegese kita ora duwe negara sosial sing ngatur, nyambungake lan ngontrol kabeh proses kasebut, lan, sakperangan alesan, sampeyan ora perlu. saka pot (...
                    1. -1
                      22 Februari 2024 14:36
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Aku tormented dening mamang samar ... Yen phrases individu dijupuk metu saka konteks komentar, banjur, dening lan gedhe, sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong.

                      Mamang sampeyan salah, aku kudu ngomong maneh kanggo nanggepi slogan sampeyan.
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Kanggo mbangun piramida minangka peti mati raksasa, aku ngakoni manawa wedi marang insinyur lan mandor wis cukup, amarga yen nyolong, dheweke mung bakal ditutupi tembok bebarengan karo "sing paling ditresnani".

                      Kabeh tukang piramida senior dihormati, wong sing cerdas. Padha nampa pakurmatan gedhe kanggo nampa kuburan cedhak Firaun.
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Nanging kanggo pangembangan spesifikasi teknis, desain, uji coba, produksi lan operasi sistem teknik kompleks, iki BANGET BANGET.

                      Kok akeh banget???!!! Ing titik apa dadi angel banget? Apa gampang kanggo ngatur pangiriman blok gedhe saka tambang nggunakake sarana sing kasedhiya ing wektu kasebut? Feed wong akeh? Telpon seniman kanggo ngrampungake lan nggambar?
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Yen sampeyan ngatur paling ora telu utawa papat spesialis teknis sing nduweni pendidikan lan mumpuni, nyetel tugas kanggo wong-wong mau, ngawasi kemajuan, wektu lan kualitas karya, sampeyan bakal ngerti yen analogi "babagan komputer" ora cocok ing kene.

                      Iki persis sing daklakoni, mula terusake
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Wong dudu komputer, lan dheweke melu proses tenaga kerja kanthi bantuan hubungan sosial-produksi sosial ing kolektif kerja, masyarakat lan negara sosial.

                      Apa manungsa wis akeh owah-owahan wiwit jamane para firaun? Kepiye negara kesejahteraan? Mbokmenawa dheweke ora ngerti tembung kasebut.
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Lan hubungan kasebut berkembang dadi konsisten karo tingkat pangembangan pasukan produktif, utawa mudhun nalika "kepemimpinan" cukup, kajaba saka kanthong utawa karir pribadine, ora pengin ndeleng apa-apa lan ora nindakake apa-apa.

                      Hubungan kasebut dibentuk dening wong tartamtu kanthi jeneng tartamtu ing posisi tartamtu, lan ora dening sawetara negara abstrak sing ora bisa dideleng utawa disentuh.
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      200 taun kepungkur, aristokrasi Rusia kita, populasi dhewe, sing menehi panganan, ngolah lan berjuang kanggo kepentingane, mung dicekel dadi budak lan diijolke karo anak kirik greyhound!

                      Wong-wong sing padha saiki ing pimpinan ngganti Kupyansk kanggo Medvedchuk. Dheweke mung parasit lan impoten, muter peran minangka penjajah tanpa anané penjajah kasebut. Catherine II, tanpa pendhidhikan, diubengi karo wong pinter sing ngerti carane ngowahi bocah-bocah desa wingi dadi tentara sing tekan Swiss. Tanpa negara sosial, dheweke mung pengin mrentah negara sing adhem lan tumindak kanthi wajar. Nalika ana wong sing kepengin dadi sing paling penting lan mung ana, mula mung tukang njilat bokong sing isih ana, lan amarga ora ana sing dibutuhake, dheweke ora bakal nindakake apa-apa.
                      1. 0
                        22 Februari 2024 14:57
                        Babagan! Sampeyan mung tukang sulap! Inggih, mugi-mugi sukses kanthi sihir sampeyan! Nanging tanpa kula!) Jupuk Swiss, "materialize" spesialis ing kadohan lan entuk dhuwit kanggo makam pribadi). Sugeng dalu.
                      2. -2
                        22 Februari 2024 15:58
                        Dadi, umume, sampeyan ora duwe apa-apa? Negara sosial sampeyan kanthi ibukutha "S" cepet rampung
            2. -1
              22 Februari 2024 18:30
              Kutipan: Oleg Plenkin
              Wong bisa dikontrol nggunakake rong tuas sing paling efektif:

              Ing ilmu pengetahuan, sing paling angel yaiku ngembangake spesialis enom dadi ilmuwan lan insinyur. Ing scharazhkas, sampeyan bisa ngeksploitasi raja lan malah curchatovs, nanging Kurchatov dadi profesional nalika sinau ing Universitas Tauride ing wektu nalika kekuwatan ing Crimea dudu Reds nanging Baron Wrangel, utawa nalika Reds ora melu ilmu terkemuka ing gaya tandem Lysenko-Beria, nanging padha ngoyak Makhno lan atamans sayuran ijo liyane. Kanthi metode sharashka ing ilmu pengetahuan, ilmu degenerasi dadi Lysenkoism.
              1. -1
                5. mars 2024 18:26
                Kutipan saka gsev
                Kurchatov dadi profesional nalika sinau ing Universitas Taurida

                Apa sampeyan yakin bisa mungkasi ngirim informasi sing salah? ing taun 1940, nalika dheweke mimpin proyek atom, dheweke umur 27. Nalika tsar rampung, dheweke mung umur 3 taun. Kurchatov minangka produk khas USSR sing bisa dibanggakake. Aku uga bisa ngomong babagan kabeh akademisi sing dakdeleng - kabeh wong umure luwih saka 70, kabeh wong duwe otak sing urip minangka mahasiswa. Lan kabeh ilmuwan Yahudi uga produk saka USSR, amarga ... Wong Yahudi duwe larangan kanggo nampa pendidikan ing jaman tsarist.
                1. +1
                  6. mars 2024 19:53
                  Kutipan saka angsa
                  Apa sampeyan yakin bisa mungkasi ngirim informasi sing salah? ing taun 1940, nalika dheweke mimpin proyek atom, dheweke umur 27. Nalika tsar rampung, dheweke mung umur 3 taun.

                  Bukak Wiki. Ayo maca. "Ing sawetara sumber, 30 Desember (12 Januari) kadhaptar minangka ulang tahun Igor Kurchatov. Mangkono, adhine akademisi, Boris Vasilyevich, ngelingi: "Igor lair tanggal 30 Desember 1902 miturut gaya lawas. Dheweke direkam minangka lair ing Januari 8, 1903, amarga , sing paroki wis entek wangun. "[11]. Ing November 2015, informasi katon yen ing dana saka arsip Chelyabinsk, sejarawan lokal Ural Kidul lan sejarawan Nikolai Aleksandrovich Antipin ketemu. buku metrik saka pabrik Simsk saka distrik Ufa ing provinsi Ufa kanggo 1903. Isine cathetan lair saka putra, Igor, saka "surveyor tanah pribadi Vasily Alekseev Kurchatov lan bojoné sah Maria Vasilyeva, loro Ortodoks. ” Dheweke nandheske tanggal resmi lair - 8 Januari (21), 1903, lan uga menehi tanggal baptis - 12 Januari (25)[12] "Ing September 1920, Kurchatov mlebu Fakultas Fisika lan Matematika ing Universitas Tauride. . Ing mangsa panas taun 1923, sanajan keluwen lan mlarat, dheweke lulus saka universitas luwih dhisik tinimbang jadwal lan sukses banget." Yen sampeyan nyuda 1940 saka 1903, sampeyan entuk 37 lan dudu 27. Yen sampeyan nyuda 1918 saka 1917 (mati kulawarga kerajaan) utawa saka 1903, sampeyan entuk 14 utawa 13, nanging ora 3. Yen sampeyan ora ngerti carane count ing sirah utawa ing kolom, nggunakake kalkulator sadurunge nuduh mungsuh saka misinformation.
                2. 0
                  6. mars 2024 20:12
                  Kutipan saka angsa
                  Lan kabeh ilmuwan Yahudi minangka produk sing padha saka USSR,

                  Pengaruh lingkungan njaba (pendidikan umum, nilai-nilai tradisional, pendidikan kulawarga) bisa uga aneh. Ing salah sawijining institusi nalika jaman Soviet, sawijining ilmuwan sing dihormati saka kulawarga Yahudi tilar donya. Kolega teka ing panguburan sing pengin ngurmati almarhum lan kulawargane. Miturut tradhisi Rusia, wong teka ing panguburan kanthi sirah ora ditutupi, miturut tradhisi Yahudi, dheweke nganggo tutup. Sawetara wong saka kulawarga campuran lan padha ragu-ragu apa arep nganggo tutup kepala utawa ora. Umume setengah breeds teka miturut tradisi Ortodoks. Nanging ana wong Rusia sejatine nganggo kippah Yahudi, maca pandonga wong Yahudi, lan kanthi sopan ngomong karo wong tuwane wong sing wis tilar donya, sing agama Yahudi. Apa iku - produk saka budaya Rusia utawa Yahudi. Iku misale jek kula iku Rusia, nanging mesthi ora Soviet-komunis, Kajaba iku, misale jek kula yen budaya nasional Soviet menang ing USSR sanalika sawise revolusi, USSR wis ambruk ing taun 1941.
          2. 0
            26 Februari 2024 15:03
            ing Kremlin, ana sing ora kuwatir.

            Dadi kabeh apik ing kono.
            Lan kita ora duwe firaun sing bakal takon, sing, amarga ora nindakake "kepala saka pundhake" karo wong, ing kasus sing paling elek, nransfer dheweke menyang papan liya, dheweke "ora ninggalake dhewe". .
            1. 0
              26 Februari 2024 19:18
              Sing dakkandhakake. Sampah kuwi ora kelakon ing sangisore firaun normal, utawa ing doge normal, pangeran, sekretaris jenderal, presiden utawa pimpinan waras liyane. Iku ora masalah sawetara kertas apa negara sosial ana utawa ora, nanging apa ana bolt ing kabeh
    2. +1
      24 Februari 2024 21:07
      Kanggo fungsi efektif struktur ilmiah lan teknologi kasebut, lingkungan akuntansi, kontrol lan motivasi kompetitif sing cocog dibutuhake.
      Kasunyatane manawa struktur birokrasi sing gedhe banget kepengin banget babagan "akuntansi lan kontrol" sing meh pungkasane ora ana. Kajaba iku, dheweke lali babagan insinyur pangembangan; dheweke wiwit ngganggu regulasi lan kontrol. Siji-sijine papan ing ngendi struktur gedhe ora ngluwihi yaiku nggarap pejabat; pemilik pribadi cilik mung ora duwe sumber daya, ora mung materi.
      1. 0
        25 Februari 2024 00:21
        Dadi, kaya ing lelucon, kita mung duwe "rong dalan". Utawa gabung karo tentara, utawa nikah!) Sampeyan bisa ngontrol, utawa ngontrol sampeyan. Sapa sing dadi subyek, ing kapentingan lan kanggo tujuan apa. Para ilmuwan ora bakal nemtokake tugas teknis kanggo R&D, pendanaan lan peralatan teknologi, yaiku, ora bakal nemtokake tugas kanggo awake dhewe (. Mung negara sosial utawa dominasi oligarki sing bisa nindakake iki. Secara pribadi, aku kanggo negara sosial lan cilik. -pemerintahan diri borjuis saka kelas menengah prodhuksi, sing dadi pondasi lan "basis sosial". Para ilmuwan bakal duwe perusahaan manufaktur, teknik lan infrastruktur borjuis cilik, sing tegese bakal ana pamrentahan, kontrol diri lan awake dhewe. pangembangan ekonomi ilmiah lan industri, ing kerangka negara sosial lan kanggo kepentingan umum, ora bakal kaya saiki utawa bakal dadi firaun lan penyihir "sosial".
        1. 0
          6. mars 2024 20:26
          Kutipan: Oleg Plenkin
          Ilmuwan ora bakal nemtokake tugas teknis kanggo R&D, pendanaan lan peralatan teknologi, yaiku, ora bakal nemtokake tugas kanggo awake dhewe.

          Apa gunane menehi sumber ora kanggo ilmuwan nanging kanggo perantara? Lan pasrahake rencana R&D ora menyang ilmuwan utawa desainer profesional, nanging menyang perantara tanpa pendhidhikan khusus lan tanpa pengalaman nindakake karya ilmiah lan desain. Ing sawijining wektu, Tukhachevsky njupuk dhewe lan tim kanggo nulis specifications technical kanggo pangembangan artileri. USSR nandhani wektu kanthi pangembangan artileri medium-kaliber nganti eksekusi Tukhachevsky. Stalin nransfer kekuwatan gedhe marang Grabin. Akibaté, USSR bisa ngetung infantri Jerman, tentara meriem lan waja karo meriam saka ZIS-3, ZIS-2 lan BS-3. Sawisé taun 1945, Ustinov njupuk maneh kabeh kakuwasan lan Grabin ora bisa nindakake apa-apa sing pinunjul kanggo angkatan bersenjata.
          1. 0
            6. mars 2024 21:56
            Sapa sing nulis babagan perantara? Aku nulis babagan hubungan Pelanggan-Kontraktor. Yen sampeyan munggah ing thread diskusi, sampeyan bakal weruh sing aku wrote, pisanan kabeh, bab struktur qualified saka Customer, sing bisa kanggo netepke negara lan prospek kanggo pangembangan global senjata lan peralatan militer, bisa kanggo nyetel. tugas, netepke kapabilitas ngelmu lan produksi pemain potensial, nganakke kontrak, nyedhiakke Financing, lan ngawasi kemajuan sakabèhé, kualitas lan efektifitas saka karya. Lan masalah nindakake R&D, ngatur subkontrak, kerjasama industri lan kabijakan personel dirampungake dening Kontraktor, ngubungake resolusi masalah sing dheweke ora bisa ngrampungake karo lembaga pemerintah. Perantara katon nalika negara sosial dirusak, kaya ing taun 90-an lan 2000-an, lan mafia cedhak-pemerintah lan industri katon, sing, kaya buntut asu, wiwit nyetel gol lan tujuane dhewe kanggo EVERYONE. Lan output sing kita duwe saiki (.
  18. +2
    21 Februari 2024 14:29
    Sedhih banget maca kabeh iki. Sedhih banget. Iki wektu kanggo njupuk manajer sing efektif.
    1. +1
      21 Februari 2024 15:41
      Aja kuwatir, umume pamirsa iki kudu diinterogasi dening FSB.
      Ana efek positif saka komentar ing TOPWAR.RU. Kutipan saka situs iki bener-bener ana ing meja pimpinan negara - aku ngerteni iki ing taun 2011.
      Masalah utama yaiku sapa sing bakal ngisi proyek kanthi otak ... Ing kene kabeh luwih rumit.
      1. 0
        21 Februari 2024 18:06
        Justme
        Apa pancene bisa wae "wong serius" maca situs sofa iki?
        1. 0
          21 Februari 2024 18:35
          Paling ora sadurunge ing situs iki ana diskusi rame babagan panemu, akeh tekstur ...
          Cetha yen Inggris ora katon ing kene (dheweke njupuk sawetara sing diomongake lan sensitif ...)
          Ananging wonten raosipun, mengko rakyat kita kesel...
          Aku duwe crita sing menarik nalika ora jelas sapa sing teka karo tawaran ...
          Nanging ing wektu iku aku ana ing tekanan psikologis sing mantan kolega bakal enggal arep kanggo interogasi lan iki bisa uga mengaruhi kula. Iki nyegah crita saka muter metu.
          Inti saka kontak kasebut yaiku aku diwenehi informasi babagan klompok peretas Rusia ing London.
          (teks cilik ing format .pdf) Sampeyan perlu kanggo ngasilake soko ing hacking peralatan cryptographic kanggo sistem banking. Nanging!!.. kontak liwat GMail!!..
          Kabeh surat iki dikontrol dening NSA lan iki jelas sadurunge Snowden.
          Banjur isine surat-surate diowahi (dadi omong kosong netral). Surat-suratku isih ana ing kothak layangku iki. Trik kasebut mung bisa ditindakake nalika ditindakake dening layanan khusus. File PDF kanthi katrangan babagan tugas kasebut ilang saka aku.
      2. 0
        22 Februari 2024 02:36
        Apa gunane? Paling apik, dheweke ngganti wong-wong kaya ngono karo wakil sing padha. Utawa dheweke ora ngganti, mula dheweke mudhun maneh menyang kursi penting
      3. ANB
        0
        22 Februari 2024 21:45
        . Masalah utama yaiku sapa sing bakal ngisi proyek kanthi otak ... Ing kene kabeh luwih rumit.

        Ana masalah karo iki. Ana wong. Nanging kepiye sampeyan bisa milih tim spesialis ing antarane massa wong sing duwe diploma?
        Kancaku wis ngumpulake tim sajrone 15 taun mung saka wong sing dheweke kenal. Banjur ora ana kontrol cilik utawa laporan gunung sing dibutuhake. Tugas wis disetel lan tim ngrampungake. Kemajuan karya lan asil penengah dicenthang. Lan bos kerja bareng karo kabeh wong.
  19. Bai
    -3
    21 Februari 2024 17:02
    Lan aku mesthi ujar - yen sampeyan pengin gagal proyek kasebut, pasrahake eksekusi menyang perusahaan negara
  20. 0
    21 Februari 2024 18:04
    Squabbles, show-offs lan intrik ing "negara" ora rahasia kanggo sapa waé. Aku duwe pitakon kanggo penulis: miturut artikel sampeyan, dheweke ora nindakake apa-apa ing kantor, mung "entuk dhuwit."
    Nanging ana sing katon? Malah yen katon sethitik ing wektu. Sapa sing nindakake kabeh iki? Apa dudu perusahaan swasta?
    1. -1
      21 Februari 2024 18:48
      Aku ora ndalang kanggo nutupi kabeh institusi riset lan biro desain.
      Buruh penerbangan tansah nggawe kesan sing kuat marang aku, aku wis ndeleng spesialis sing kuat ing pirang-pirang papan. Ing jaman Soviet, ana inklusi wong sing padhang meh ing endi wae, lan biasane narik kahanan kasebut.
      1. 0
        21 Februari 2024 20:10
        Apa sampeyan tau mikir yen lembaga riset lan biro desain dudu jamur ing alas sing tuwuh dhewe, lan malah kanthi "interspersed ..."?

        Lan ing jaman Soviet kabeh organisasi ilmiah ana mung amarga padha dibiayai miturut hukum Soviet?

        Mungkin INI "narik kahanan", lan uga menehi kesempatan kanggo "wong padhang" supaya ora ngedol kathok lan jins ing pasar supaya bisa urip, nanging sinau lan nindakake ilmu?
  21. 0
    21 Februari 2024 20:14
    Aku ngormati desainer profesional, nanging aku ora setuju karo terminologi iki -
    nulis lan nampa aplikasi hak cipta kanggo panemuan
    Ngelingi kasunyatan manawa hukum paten Federasi Rusia diadopsi ing taun 1992, apa sing ditulis nuduhake jaman sertifikat hak cipta kanggo panemuan. Perlu dicathet yen aplikasi kanggo penemuan diajukake, banjur, yen solusi teknis diakoni dening ujian minangka penemuan, sertifikat penulis ditanggepi.
  22. 0
    21 Februari 2024 20:28
    Matur nuwun kanggo artikel sing menarik!
    Amarga Kasuksesan lan kegagalan organisasi, minangka aturan, digandhengake karo "ekselon ndhuwur", lan publikasi babagan.
    Nanging ana spesialis tingkat tengah. Ana uga sing nerjemahake apa sing ditulis ing kertas dadi conto fisik.
    Apa kabeh "sedih" ing kono uga?
    Assembler lan installer uga bisa ngaco. Utawa kabeh apik ing tingkat karyawan biasa? Utawa ora bisa ditemokake kanggo skala institut kasebut?
    1. 0
      21 Februari 2024 21:41
      Ing 2008, ana wong "entuk proyek minangka insinyur terkemuka" lan dumadakan weruh yen kabeh iku ala .... Lan dheweke mutusake yen kabeh amarga iki minangka "institut riset Soviet" (!!!).... Iku kasus serius lan ana sethitik banget kasempatan kanggo pulih.
      Apa "sumber daya pembangunan" sing isih ana ing mburi ...
      ..
    2. -1
      21 Februari 2024 21:50
      Mesthi ana spesialis bakat ing NIIFI. Antarane wong-wong mau, aku bakal milih Nikolai Georgievich Zhegalin. Dheweke dadi lab kepalaku wiwit taun 1987 nganti pertengahan 90an. Dheweke dadi wong sing cerdas. Aku tansah gumun karo mbalikke komunikasi karo masyarakat sekitar - nyatane, bungkus kacukan.
      Dheweke pungkasane dipigura ana ing awal 2000s lan dipateni.
      Wong-wong umum ing lembaga riset beda-beda - saka informan langsung, penyimpangan moral nganti wong sing sopan.
      Masalah lembaga riset yaiku wong kudu nduweni kualifikasi, kayata ing Baumanka kita duwe dokter ilmu teknis. Ing taun 80-an, kontrak karo universitas disimpen. Umume umum, mesthine bisa nggali apa wae, contone, nggunakake metode akeh iterasi, kanthi nyoba lan nyilih ing ngendi wae. Lan ndhuwur NIIFI tansah dadi palsu. Nah, kene kita ...
      Nanging katrangan iki cocog karo abad kasebut - nganti taun 2000.

      Aku kudu nulis artikel kapisah babagan kasunyatan apa aku weruh ing 2008-2012. Iku mung medeni - contone, carane cacat padha dibangun ing peralatan militer
      Industri ruang angkasa kita. A dipikir ing masalah industri saka perspektif pangembang biasa
      https://habr.com/ru/articles/442846/
      1. 0
        22 Februari 2024 11:10
        Kutipan saka JustMe
        Aku tansah gumun karo mbalikke komunikasi karo masyarakat sekitar - nyatane, dening bungkus kacukan .... Lan ndhuwur NIIFI tansah palsu. Nah, kene kita ...

        Sampeyan nampilake fakta sing ora diragukan, nanging katrangan babagan "ndhuwur" dudu alesan kenapa dheweke "berlayar".

        Alesan nyata yaiku kasugihan Rusia sing apik banget wis ngrusak masyarakate kaya ora ana liyane. Apa sampeyan ngerti yen ing Kulon ana pimpinan diarani "master, chief, boss..", lan liya-liyane, nanging ing negara kita Wong kang mimpin- Gusti Allah sing tanpa Panjenengané ora bisa miwiti? Iki minangka impotensi lengkap masyarakat .... Minangka pahlawan Dostoevsky ngandika: "Yen ora ana Gusti Allah, apa wae bisa."
  23. 0
    21 Februari 2024 21:51
    Kutipan: ivan2022
    Ing 2008, ana wong "entuk proyek minangka insinyur terkemuka" lan dumadakan weruh yen kabeh iku ala .... Lan dheweke mutusake yen kabeh amarga iki minangka "institut riset Soviet" (!!!).... Iku kasus serius lan ana sethitik banget kasempatan kanggo pulih.
    Apa "sumber daya pembangunan" sing isih ana ing mburi ...
    ..


    Inggih, dheweke isih nyawang saka njero.
    Aku ora kerja ing institut, mula aku takon.
  24. +1
    21 Februari 2024 22:11
    Aku percaya yen penulis ora beruntung karo lembaga riset.
    Sekitar taun 1990, aku teka saka njaba menyang laboratorium fisika teoritis Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia lan dadi kepala laboratorium. njupuk kula kanggo Correspondence lulusan sekolah senadyan pendidikan non-spesialisasi. Lan dheweke ngentekake pirang-pirang taun kanggo aku tanpa entuk dhuwit. Ing taun 1995, aku lunga tanpa mbela diri amarga alasan pribadi.
    Nanging aku bakal tansah ngucapke matur nuwun kanggo wong iki lan akeh wong saka Akademi Ilmu Rusia kanggo wektu padha ngginakaken kula.
    Aku mbela awakku mung ing 2013.
  25. 0
    21 Februari 2024 22:15
    Aku kudu nulis artikel kapisah babagan kasunyatan apa aku weruh ing 2008-2012. Iku mung medeni - contone, carane cacat padha dibangun ing peralatan militer

    Menarik sampeyan nulis ...
    Apa iki bakal nyebabake cilaka? Utawa kanggo mesthekake pesenan baleni sawise sumber daya sing ditemtokake ing tugas wis kesel?

    Aku ora bisa mbantah karo sampeyan, amarga ... Sanadyan pendidikan, utawa kawruh, utawa umur ora nyedhiyani kesempatan kuwi, nanging aku bakal cling ing tembung iki ...
    Apa bisa mbangun produk sing linuwih 1 persen ing wektu sing dibutuhake, ujare 99 taun, nanging ana kemungkinan gagal luwih saka 50 persen sawise setengah taun? Apa sampeyan ngomong babagan cacat kaya ngono?
    1. +2
      22 Februari 2024 09:00
      Ayo menehi conto saka cacat sing dibangun ing peralatan militer

      Kira-kira taun 2009..2010 aku dikongkon mlebu bengkel lan ngerjakake nyetel sensor kontrol tekanan kanggo landing gear pesawat militer. Kabeh pembangunan iki ana sawetara jenis medeni ing syarat-syarat nomer cacat desain cetha katon lan trik fraudulent ing workshop kanggo push sensor liwat acceptance militèr. Sing paling apik yaiku nulis laporan riset babagan kabeh iki lan ngirim laporan kasebut, contone, menyang FSB. Ruang lingkup laporan iki bakal dadi ruang lingkup artikel iki. Nanging ing pengalamanku nalika iku, FSB minangka organisasi ompong.

      Ayo ndeleng mung siji cacat.
      Ing pangembangan iki, mikrokontroler digunakake (soko saka Silabs). Mikrokontroler iki kudu duwe kapasitor kanggo sumber daya. Miturut rekomendasi saka perusahaan, kudu 0.22 microfarads X7R (keramik frekuensi dhuwur). Mikrokontroler rumbles ing frekuensi jam lan pulsa iki menyang kapasitor. Ing kasunyatan, padha nyetel 47 nanofarads (5 kaping kurang) lan 10 nanofarads (22 kaping kurang). Akibaté, mikrokontroler katon bisa ... nanging nalika, contone, kontaktor motor listrik diuripake ing bengkel, sensor beku. Kanggo metu saka koma, sampeyan mung kudu mateni lan nguripake daya, nanging sing bakal nindakake iki ing pesawat mabur.
      Cacat jinis iki kejiret dening tes kompatibilitas elektromagnetik, nanging wis dipalsukan.
      1. 0
        24 Februari 2024 21:16
        Lan sing paling penting, keramik - H90 (frekuensi banget sithik)
        Koefisien suhu kapasitansi ora ana hubungane karo frekuensi dhuwur. Analog domestik keramik X7R yaiku H20 utawa H30. Lan kasunyatan manawa kapasitor pamblokiran duwe kapasitas sing luwih cilik tinimbang sing dibutuhake minangka masalah. Nanging kabeh bisa kanggo nambah produk.
        1. 0
          24 Februari 2024 21:46
          Ora dadi prasaja. Iki mung siji kesalahan. Lan ana akeh wong ing kana.
          H90 lan X7R duwe cukup beda ing ESR. Ana anggepan manawa gambar ing analisa jaringan vektor ing sisih ndhuwur rentang frekuensi bakal beda-beda. Ing sawetara suhu lengkap, H90 mabur adoh banget saka nilai nominal.

          Yen kita ngomong babagan desain kanthi sakabehe, mula aku butuh meh sedina kerja kanggo nulis pendapat pakar babagan desain iki (yen kabeh bahan kasedhiya). Ana akeh sing kudu dicritakake ing kana.
          1. 0
            24 Februari 2024 22:03
            Lan ing kene sampeyan bisa nambah
            Nanging produk kasebut bisa uga luwih apik ...

            Halo, kita wis teka..
            Aku diundang kanggo bisa dadi tuner.. lan pusher.. Tuner ora ngganti desain. Mesthi, aku mratelakake panemume marang "eminence abu-abu" babagan masalah sing padu, nanging "eminence abu-abu" minangka pensiunan alkohol. Reaksi kasebut khas kanggo jinis wong iki nalika kerumitan masalah ngluwihi levele.
  26. -2
    21 Februari 2024 23:29
    Wiwit jaman stagnant, macem-macem lembaga riset, biro desain lan toko-toko pemerintah liyane dadi komplotan kanggo ngombe utawa mbuwang dana anggaran. Malah sedulur-sedulur Strugatsky weruh iki ing "Senin diwiwiti dina Setu". Saliyane nyengsemaken, dheweke ora ngasilake apa-apa khusus.
    1. +2
      22 Februari 2024 10:01
      SS-20 RSD muncul ing "Kumpul-kumpul Soviet."
      Saiki dheweke ora bisa mulihake amarga teknologi wis ilang.
      1. +1
        22 Februari 2024 21:51
        RSD SS-20
        Iki ditindakake dening wong sing beda latar mburi, sekolah sing beda, pandangan sing beda. Kaya mobil Moskvich, kualitas sing dikontrol dening Comrade Stalin, kita isih ora bisa mbaleni kualitas manufaktur lan perakitan. Mungkin mung Auros sing bisa diamati, nanging iki dudu mesin kanggo pangguna massa.
        Aku duwe lemari klambi saka wektu iku; tukang kayu ngomong yen bisa ngasilake mung ing mesin sing larang. Bener, dheweke ora bakal nyoba nggawe struktur serat kayu pas lan nggawe pola. Kaya iki sing dadi keprihatinan saka molar.
  27. 0
    22 Februari 2024 01:33
    Aku nuduhake uneg-uneg babagan gaya kerja organisasi ilmiah; Aku wis nemoni kanthi langsung. Teh tanpa wates, obrolan kosong, balapan babagan masalah pribadi sajrone jam kerja, intrik, skandal, perang kanggo papan sing anget ing jejere ilmuwan terkenal, fawning, lan liya-liyane. Sampeyan bisa uga ora krungu tembung siji ing topik karya ing dina; situs web penjual lan sampah ora ilmiah liyane mbukak ing komputer. Program komputer sing bisa digunakake bisa uga ora diwiwiti nganti pirang-pirang minggu. Pancen angel ngerti apa sing ditindakake kabeh. Nanging kesibukan individu kaya panitia lokal ing "Office Romance".
    1. 0
      22 Februari 2024 10:33
      Kutipan: AlexisT
      Aku nuduhake uneg-uneg babagan gaya kerja organisasi ilmiah; Aku wis nemoni kanthi langsung. Teh tanpa wates, obrolan kosong,

      Negara sing ora mbutuhake industri ora peduli babagan ilmu. Koper tanpa gagang ora bisa dibuwang - tanggi bakal ngguyu lan nyebat ganas, lan ora jelas ing ngendi arep dilebokake. Sumber daya alam Rusia sing sugih banget wis ngrusak masyarakate. Yen bodhone para panggedhe ing Kulon wis suwe njalari negarane rusak, mula ing kene bodho sing tikel kaping satus mung ndadékaké grimis, "sinyal", "pesen" lan "petunjuk" saka panggedhe. liyane.
      1. +1
        22 Februari 2024 10:49
        Kutipan: AlexisT; Teh tanpa wates, obrolan kosong

        Sanajan aku bakal nambah, ana sisih liyane kanggo perkara kasebut .... Aku mirsani ing layanan mobil yen mekanik sing apik lan berpengalaman bakal ngombe teh lan ngrembug babagan carane ngatasi "plug" sabanjure kanthi ngrakit utawa mbongkar unit sing ora bisa dirakit "tanpa botol" ....banjur ujug-ujug bos teka lan wiwit nyuwek kabeh wong. Sampeyan ndeleng, dheweke percaya yen buruh mung kudu kerja lan uga ngiket lantern ing endhoge, nanging ora kudu mikir.
        Kaya ing lelucon babagan Rutherford: "... yen sampeyan kerja kabeh wektu, banjur nalika sampeyan mikir?"
  28. +1
    22 Februari 2024 04:20
    Ngakak. Aku kerja ing institusi sing padha karo topik Pasukan Rudal Strategis. Semono uga. Mung siji siji. Ana uga topik kaya sing diarani. "ilmu militer" Kabeh limo institusi militer nomer sing melu ing pangembangan syarat, acceptance, pangopènan, etc.. Dadi iku malah Samsaya Awon saka ing organisasi sing melu pembangunan ... Padha umume ora bisa ngontrol apa-apa amarga degradasi lengkap. Muga-muga iki ora kedadeyan ing ngendi wae.
  29. 0
    22 Februari 2024 06:44
    Kutipan: Asper_Daffy
    Kajaba iku, penulis dadi keterlaluan nganti dheweke ora ngerteni inconsistencies sing jelas ing paragraf tetanggan.

    Penulis uga bisa dadi jaringan saraf, BML - "Model Basa Gedhe" :)
  30. +2
    22 Februari 2024 07:29
    Dheweke kerja ing biro desain Soviet, saiki ing Amerika - posisi lan karya sing padha. Ing kene kabeh luwih elek, mung mbayar dhuwit luwih akeh.
  31. +2
    22 Februari 2024 08:03
    Iki kabeh, sayangé, cara sing ora ana Goal, Pemimpin lan, ngapura kula, sistem Gingerbread lemak lan Whip lara. Lan ora mung ing kene, ora muspra yen NASA ngalihake kapentingan saka kontraktor gedhe menyang perusahaan enom, amarga cukup pinter. Lan iki asile - mung 109 sing diluncurake ing taun 2023 (contone, ing taun 2010 ana 15). Rusia uga ndhisiki planet kanthi total - 19 (ing taun 2010 ana 31), sanajan China nggantung ing endi wae kanthi 67 peluncuran (ing 2010 uga ana 15). diluncurake saben taun, lan malah satelit militèr, tanpa kang -no way. Lan kita bakal nglampahi kabeh abad 21 criticizing vile, lingkungan sijine bebarengan data palsu, mesthi, Western mestine riset ing planet extraterrestrial, ing urip extraterrestrial, ing riset ing Mars, Jupiter, Saturnus, Neptunus, mesthine planet Pluto, sabuk Kuiper, wilayah jejer ing Tata Surya, lan presiden pisanan Mars, Musk tartamtu, ngapusi kabeh, syuting sing ditresnani ing ranch ing Texas (uga , Amers ora bisa nindakake iki, amarga kita ora bisa, lan padha fabricated kabeh program Lunar ing 60s) Nanging kabeh kita "Cyber ​​​​Desa", ora kaya padha pancen bener! Lan malah ing abad kaping 22 kita bakal mabur..ing super roket Soyuz, Proton-200, ing superships Soyuz-300, lan ing pungkasan abad 21 kita bakal mungkasi ing..Luuunuuu superstation Luna -500 (nanging dheweke isih , bajingan, ara-ara samun saka kira-kira situs kebangkrutan) Ing superfactories angkasa kita bakal duwe robot super saka padha "Cyber ​​​​Desa" sing (yen padha sober saka rubbing alkohol) bakal nggunakake sledgehammer kanggo drive sensor karo rotasi saka 180 derajat saka nilai nominal, supaya roket Soyuz-200 ora rampung lali bumi asli ing cedhak Baikonur, lan nalika ing abad kaping 23, Amers lan Kitai wiwit nunggang ing sakubenge sistem lintang ing trachoma karo mesin. saka sawetara uh ... apa jenenge, Mexican Alcubierre (Gusti Allah ngapura kula), Rusia pungkasanipun bakal muter metu Wunderwaffe - Super-super trampolin kanggo wong-wong mau. wong Tionghoa (dheweke bakal ngalih menyang wong-wong mau sawise nutupi kabeh wilayah kanthi garis kacepetan dhuwur, ora bakal ana ruangan maneh), lan pungkasane bakal ngrampungake "Zeus" sing dawa banget (alias "Nuklon" ", dheweke ...), lan ndhisiki, ayo mriksa apa ahli waris Musk manggon ing Mars, lan .. kita bakal mbabarake Barat sing ngapusi lan ora ana wong Tionghoa sing ngapusi. bakal dadi duweke!(bener, Yen) Lan kabeh iki temenan bakal dideleng kanthi disetujoni dening Faces of our First - Korolev, Glushko, Keldysh, Ryazansky, Pilyugin (mungsuh, Nanging, bakal pitenah sing terus-terusan toss lan ngowahi ing. kuburane, nanging iki mungsuh ..) .Lan banjur institusi angkasa cabang mung bakal ngrembaka, ing antarane grumbulan zamrud bakal ana Kulmans emas murni, kaendahan. iku, Happiness!
  32. +3
    22 Februari 2024 11:47
    apa sing ditulis ing laporan ilmiah, disertasi bisa ngemot obscurantism sing paling nggegirisi.
    Ing siji wektu aku dadi kasengsem ing pitakonan - kok Runet ora kebak artikel menarik, nanging dreary, buta huruf chewing, kang matèni mabur. Aku nemokake alesan pisanan kanthi cepet - luwih saka 90% artikel ora ditulis, nanging disalin, yaiku, disalin saka siji asli.
    Panelusuran luwih akeh nuntun aku menyang situs web text.ru, banjur aku wis ngerti kabeh) Nanging menyang topik kasebut. Ing situs iki padha, wong supaya disertasi sing. Sakbenere ana siji cara kanggo nulis - disertasi lawas "saka Republik Uni" dijupuk (Ukraina banget trendi, biasane customer dhewe entuk disertasi iki), lan spesialis disebut rewriters ngowahi ing tembung dhewe kanggo ngapusi komputer. saringan.
    Ana akeh "ilmuwan" iki. Perlindhungan kasebut diwenehake dening sederek, kenalan lan dhuwit. Dadi wong-wong sing "majukan ilmu pengetahuan" ing negara kita. Ora heran gerakane kikuk lan bengkok ...
  33. +1
    22 Februari 2024 17:18
    Penulis, kanthi hormat, nanging ana siji pitakonan sing prasaja. Napa sampeyan ora bisa ngatur bisnis yen sampeyan spesialis kaya ngono? Aku duwe sawetara kenalan sing ilmuwan relatif sukses, lan ing 90s iki ora mandheg saka mromosiaken ilmu lan ngatur tarub karo sayuran sing panganan nalika ilmu ana ing sak panggonan.
    1. -1
      22 Februari 2024 17:46
      Pitakonan apik.
      Ing taun 90an, aku ngusulake versi pangembangan turbocharging sing dikontrol
      Lan ana asil positif.
      "Sajarah upaya nggawe sistem Hyperbar ing Rusia"
      https://topwar.ru/222170-istorija-popytki-sozdanija-sistemy-giperbar-v-rossii.html
      Aku nawakake direktur Potanin pilihan - kita nggawa sistem menyang tingkat sing bisa didol lan aku bakal nampa dhuwit saka replikasi bagean elektronik.
      Aku diwutahake metu akèh panemu negatif ing artikel iki, nanging aku iki isin kanggo ngomong sing ing mratelakake panemume, massa manager Soviet maniacs fixated ing rong bab - gagal kabeh utawa nyolong kabeh.
      Minangka spesialis, aku entuk biaya tenaga kerja sing gedhe kanggo pendhidhikan mandiri (saiki aku nguwasani aljabar abstrak, umpamane ..), lan aku ora duwe bakat, ora ana wektu, ora ana kepinginan kanggo bisnis.
      1. +1
        22 Februari 2024 18:24
        Inggih, yen ora ana kepinginan, banjur katergantungan langgeng ing karsane "bodho" diinstal dening cronyism.
        1. -1
          22 Februari 2024 18:27
          Aku saiki kerja ing perusahaan swasta, ing kene aku bisa cepet entuk status sing apik..
  34. +3
    22 Februari 2024 17:22
    Ana macem-macem lembaga riset. Lan sing uga. Lan sing nggawe Buran. Nanging ing taun 90-an, "shitcrats" ngethok meh kabeh sing kaya sing terakhir, lan Ilmuwan (kanthi ibukutha "S") wiwit ngimpor jins palsu saka Turki kanggo feed kulawargane.
    1. 0
      22 Februari 2024 17:47
      Kancaku wiwit kuliyah dadi desainer ing grup Buran. Dheweke ngomong kanthi apik babagan karya kasebut.
  35. 0
    22 Februari 2024 20:12
    Kutipan saka JustMe
    Ayo menehi conto saka cacat sing dibangun ing peralatan militer

    Kira-kira taun 2009..2010 aku dikongkon mlebu bengkel lan ngerjakake nyetel sensor kontrol tekanan kanggo landing gear pesawat militer. Kabeh pembangunan iki ana sawetara jenis medeni ing syarat-syarat nomer cacat desain cetha katon lan trik fraudulent ing workshop kanggo push sensor liwat acceptance militèr. Sing paling apik yaiku nulis laporan riset babagan kabeh iki lan ngirim laporan kasebut, contone, menyang FSB. Ruang lingkup laporan iki bakal dadi ruang lingkup artikel iki. Nanging ing pengalamanku nalika iku, FSB minangka organisasi ompong.

    Ayo ndeleng mung siji cacat.
    Ing pangembangan iki, mikrokontroler digunakake (soko saka Silabs). Mikrokontroler iki kudu duwe kapasitor kanggo sumber daya. Miturut rekomendasi saka perusahaan, kudu 0.22 microfarads X7R (keramik frekuensi dhuwur). Mikrokontroler rumbles ing frekuensi jam lan pulsa iki menyang kapasitor. Ing kasunyatan, padha nyetel 47 nanofarads (5 kaping kurang) lan 10 nanofarads (22 kaping kurang). Akibaté, mikrokontroler katon bisa ... nanging nalika, contone, kontaktor motor listrik diuripake ing bengkel, sensor beku. Kanggo metu saka koma, sampeyan mung kudu mateni lan nguripake daya, nanging sing bakal nindakake iki ing pesawat mabur.
    Cacat jinis iki kejiret dening tes kompatibilitas elektromagnetik, nanging wis dipalsukan.


    Nuwun sewu! Apa sampeyan wis dijaluk mlaku-mlaku ing bengkel, utawa mriksa kepatuhan komponen sing digunakake karo apa sing dituduhake ing dokumentasi, sing ditandhani "tanggal, teken, dekoding"?
    Aku bakal nulis minangka wong awam lan wong liwat ...
    Sampeyan duwe diagram sirkuit, tata letak komponen lan paramèter komponen sing pengin digunakake. Apa diagram sirkuit iki beda karo sing disaranake dening pabrikan komponen utama?
    Nanging ora beda karo sampel sing diprodhuksi sacara fisik saka produk sing disetujoni. Dadi?
    Banjur apa sing mandheg sampeyan nulis proposal kanggo nggawe owah-owahan kanggo entuk paramèter sing luwih dhuwur, mbenerake iki kanthi rekomendasi saka pabrikan komponen utama?
    Aku ora ngerti apa X7R. Utawa aku ora kelingan. H90, yen tindakan liya tetep ing memori, owah-owahan ing kapasitas gumantung ing suhu. Iku misale jek kaya nambah persentasi saka nominal, nanging nyuda ... Aku ora ngelingi. (
    1. 0
      24 Februari 2024 21:22
      Iku misale jek kaya nambah persentasi saka nominal, nanging nyuda ... Aku ora ngelingi. (
      N - Iki owah-owahan unstandardized ing persentasi, ayo kang ngomong H30 - telung puluh persen owah-owahan ing suhu, nanging hukum saka owah-owahan iki ora ditetepake. Ora kaya klompok TKE M lan P, ana owah-owahan linear negatif utawa positif ing kapasitansi sing dituduhake ing PPM.
  36. 0
    22 Februari 2024 20:24
    Kutipan: ivan2022
    Kutipan: AlexisT; Teh tanpa wates, obrolan kosong

    Sanajan aku bakal nambah, ana sisih liyane kanggo perkara kasebut .... Aku mirsani ing layanan mobil yen mekanik sing apik lan berpengalaman bakal ngombe teh lan ngrembug babagan carane ngatasi "plug" sabanjure kanthi ngrakit utawa mbongkar unit sing ora bisa dirakit "tanpa botol" ....banjur ujug-ujug bos teka lan wiwit nyuwek kabeh wong. Sampeyan ndeleng, dheweke percaya yen buruh mung kudu kerja lan uga ngiket lantern ing endhoge, nanging ora kudu mikir.
    Kaya ing lelucon babagan Rutherford: "... yen sampeyan kerja kabeh wektu, banjur nalika sampeyan mikir?"


    Apa sampeyan ing layanan mobil minangka klien utawa minangka karyawan? Yen sampeyan dadi karyawan, banjur elinga pira unit personel sing ora produktif saben unit sing produktif. Lan pirang-pirang langkah saka mekanik mobil menyang manajer?
    1. 0
      23 Februari 2024 09:29
      Ing pusat layanan Kulon ora cukup kanggo lulus saka mekanik dadi insinyur, banjur sampeyan kudu duwe VO lan kerja sajrone 5 taun minangka "mekanik" sing nglayani komponen kompleks kayata transmisi otomatis.
  37. +1
    22 Februari 2024 23:43
    Kaya ngono, aku bakal nambah babagan lembaga risetku.
    1. Saka 5 disertasi, siji wicaksana, liyane mung narik kuping ngelmu ing ngendi wae.
    2. Ing sebagian besar disertasi doktoral, paling ora siji bab minangka disertasi parafrase saka mahasiswa doktoral.
    3. Loro-lorone direktur umum minangka dokter palsu: siji diwenehi total manfaat (ing administrasi, ketoke), sing kapindho diseret liwat dewan dhewe ing institut kasebut sawise nambahake awake dhewe ing kabeh artikel sing diterbitake dening karyawan institut ing taun sadurunge. .
    4. Ing salah sawijining disertasi calon sing dikirim saka Moskow, ana penipuan langsung karo data, mbatalake kabeh karya. Nanging, kesimpulan positif diwenehi, amarga mokal kanggo padu karo Moscow.
    1. +1
      23 Februari 2024 09:30
      Saiki uga ora luwih apik, wis dadi, lan malah luwih elek, akeh sing wis "tuku" disertasi lan malah ora isin babagan iki, sanajan kanggo kula, minangka spesialis, pendidikan mandiri mangan bagean penting saka wektuku, nanging manajemen ing negara. kantor lan asring sinau ing beyo saka perusahaan lan uga nulis disertasi lan sukses nang endi wae ... Liyane wangun masyarakat kelas.
    2. +1
      24 Februari 2024 22:01
      Modal ilmiah dipikolehi.
  38. +1
    23 Februari 2024 11:31
    Quote: Amatir
    Ana macem-macem lembaga riset. Lan sing uga. Lan sing nggawe Buran. Nanging ing taun 90-an, "shitcrats" ngethok meh kabeh sing kaya sing terakhir, lan Ilmuwan (kanthi ibukutha "S") wiwit ngimpor jins palsu saka Turki kanggo feed kulawargane.


    Bener!
    Apa sing bisa kita ucapake yen, dimuliakake dening manajer efektif modern, Gaidar ngandika:
    "Yagene kita butuh ilmu lan industri? Kita bakal ngedol minyak lan gas, lan tuku apa sing dibutuhake saka Kulon."

    Tembung bab apa "Ing USSR mung bisa menehi galoshes" sampeyan ngerti sing duweke.

    Ing taun 1982, industri penerbangan USSR ngasilake luwih saka 542 pesawat sipil!
    Nomer iki ora kalebu pesawat pertanian lan pesawat militer.

    Ing puncak pembangunan, Federasi Rusia mung bisa ngasilake 16, sebagian pesawat Rusia!

    Kita ngerti sing relatif numpes industri aviation saka Motherland kita, sing tumuju Aeroflot, lan wiwit tuku mung Boeing lan Barsiks.
    Undertakers iki isih ing "klip".
  39. 0
    23 Februari 2024 14:35
    Kutipan: Patriot228
    Ing pusat layanan Kulon ora cukup kanggo lulus saka mekanik dadi insinyur, banjur sampeyan kudu duwe VO lan kerja sajrone 5 taun minangka "mekanik" sing nglayani komponen kompleks kayata transmisi otomatis.


    Ing Jerman? Utawa ing ngendi iku?
  40. 0
    25 Februari 2024 12:18
    Kabeh crita lan alesan iki kanggo sejarah. Kesimpulan lan rencana aksi luwih dibutuhake. Aku ngerti topik digitalisasi pulsa, utawa kaya sing dakkandhakake, transistor multipolar adhedhasar transformasi langsung saka nilai Nomer menyang pulsa elektromagnetik. Nanging iki uga matématika nggunakake ora Nilai variabel saka Number, nanging siji pancet. Nanging aku iki pinter ora kanggo muter game sampeyan. Pira taun aku wis posisi?
  41. +1
    26 Februari 2024 01:01
    Desa Potemkin ing tumindak. Nanging sedhih. Aku wonder yen Mace kita bakal mabur ing wayahe tengen utawa CARA? Pitakonan babagan fungsi sistem identifikasi Friend-Alien ing rong pesawat A-50 sing ilang (14 Januari lan 23 Februari) ilang dhewe. Mbok menawa digawe dening lembaga riset sing padha, ing ngendi proses kasebut luwih penting tinimbang asil. Utawa Mungkin misale jek kula
  42. 0
    26 Februari 2024 08:33
    Dideleng saka apa sing katon ing diskusi "diajeni" trashers debat profesional Ukrainia ing komentar, artikel iki ngeweruhi malah ing Ukraina.
  43. 0
    27 Februari 2024 18:25
    Ing kantor swasta padha nyambut gawe kanggo bathi, ing kantor umum kerjane kanggo dana saka anggaran.
  44. 0
    5. mars 2024 18:46
    ...Adhuh! Akeh sing ngelingake "tradisi" sing ora apik banget saka jaman Soviet ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"