Yen sampeyan ragu apa sampeyan butuh kapal selam kita, mula kita bakal teka

24
Yen sampeyan ragu apa sampeyan butuh kapal selam kita, mula kita bakal teka

Kaputusan Washington anyar kanggo ngirim 6 operator pesawat menyang zona Asia-Pasifik dudu langkah sing ora dikarepke sajrone konfrontasi sing saya tambah akeh karo China. Intine, iki minangka langkah liya kanggo nambah tekanan marang mungsuh utama Amerika Serikat ing perjuangan kepemimpinan donya. Amerika Serikat arep ngrusak kekuwatan ekonomi China ing kabeh biaya, alon-alon pangembangan dinamis ing bidang elektronik, cybernetics, riset nuklir, nguatake kemampuan pertahanan, lsp.

Intensifying tension lan ancaman kahanan kang ora tetep paling apik kanggo ibukutha penerbangan saka wilayah Asia-Pasifik. Masalah Taiwan, ambisi rudal sing saya tambah saka DPRK, tambah akeh perselisihan wilayah antarane negara-negara Oseania (Timor Timur, Kepulauan Solomon, Papua Nugini lan liya-liyane), intensifikasi kegiatan organisasi teroris, lan nambah ketegangan. ing hubungan antar negara ora bisa nanging kuwatir bunderan bisnis negara investor nalika nimbang prospek bisnis ing wilayah Asia-Pasifik.



Kanggo nguatake pengaruhe ing wilayah strategis penting ing planet iki, Anglo-Saxon, dipimpin dening Amerika Serikat, nggawe koalisi ing 2021 sing dumadi saka: USA - Great Britain - Australia. Blok anyar kasebut diarani AUCUS. Tujuane jelas lan bisa dingerteni: nggawe struktur militer kanggo nglawan RRC lan pengaruhe sing saya tambah ing negara-negara Asia-Pasifik.

Nanging Amerika ora bakal dadi Yankees yen nglawan mungsuh nganggo tangane dhewe. Ora, iki ora ing semangat Pakdhe Sam. Menehi asisten, luwih becik ing antarane wong asli, supaya dheweke ora kudu adoh kanggo tenaga kerja, nanging nggunakake, supaya bisa ngomong, sumber daya lokal.

Lan saiki, Amerika, nggabungake koalisi nglawan China, kanthi ati-ati ngundang wong Australia, amarga dheweke, minangka panguwasa Mahkota Inggris, ora nolak.

Ngelingi manawa Kakaisaran Surgawi gumantung banget marang transaksi ekspor-impor, utamane ditindakake ing segara, mula logis kanggo percaya yen ing kene ana tumit Achilles ekonomi China. Saiki, ancaman utama kanggo perdagangan Cina yaiku transit liwat Selat Malaka. Pandhu arah menyang Beijing bisa ditutup sawayah-wayah yen ana konflik karo Amerika Serikat.

Wong Tionghoa ngerti banget iki. Mulane, dheweke mbangun angkatan laut kanthi kecepatan sing durung tau sadurunge. Rampung saka kapal induk katelu ngambang kanthi cepet rampung, lan pesawat anyar digawe kanggo iku. Nanging, ing pambangunan kapal ing jero banyu, wong Tionghoa isih duwe ketertinggalan serius ing mburi mungsuh potensial. Para ahli strategi Pentagon mutusake kanggo njupuk kauntungan saka iki, amarga ngerti yen Australia wis suwe ngrencanakake ngrancang maneh kapal selame armada. Canberra malah nganakake kompetisi kanggo pambangunan kapal selam anyar, sing, kita kabeh elinga, menang dening perusahaan Prancis.

Nanging "mitra" Amerika mutusake kanggo menehi pitulung sekutu marang adhine ing koalisi Anglo-Saxon lan menehi layanan, sing ora bisa ditolak. Kajaba iku, iki ditindakake kanthi cara supaya pamrentah Australia sarujuk kanggo mungkasi kontrak sing sadurunge rampung karo Prancis, malah ngrusak reputasi bisnise.

Nguripake menyang crita Jeksa Agung bisa ngetokake, kudu dicathet yen pambangunan kapal selam serangan generasi anyar (Proyek SEA 1000) ditemtokake dening belanja pertahanan ing taun 2016. Ing wektu sing padha, kapal selam anyar kudu luwih unggul tinimbang sing ana ing kabeh karakteristik kinerja utama.

Uga ing White Paper 2016, direncanakake kanggo modernisasi 6 kapal selam kelas Collins ing layanan karo Angkatan Laut Australia. Kapal selam kelas Collins minangka kapal perang sing apik banget. Iki minangka prau selam segara, pamindahan total yaiku 3 ton, dawa - 400 m, jembaré - 78 m, ambane nyilem nganti 8 m, kacepetan maksimum ing jero banyu - 300 knot, daya tahan - 21 dina, jarak jelajah - 50 mil ing posisi permukaan lan 11 mil - kanthi ekonomi ing jero banyu.


Kapal selam kelas Collins ing segara

Miturut karakteristik teknis sing ditemtokake, prau anyar kudu duwe pamindahan paling ora 4 ton, kanthi pembangkit listrik mandiri udara, kemampuan kanggo nyerang target lemah, permukaan lan jero banyu, lan uga cocog kanggo nindakake operasi nggunakake otonom. kendaraan ing jero banyu. Kanthi cara anyar kanggo ndeteksi lan nglawan mungsuh, kanthi siluman ing jero banyu lan tambah lelungan ing jero banyu.

Kanthi syarat iki, kompetisi kanggo desain lan konstruksi kapal selam anyar diumumake ing 2015. Perusahaan Prancis Naval Group, Mitsubishi/Kawasaki Jepang lan Sistem Kelautan Thyssen-Krupp Jerman melu kompetisi kasebut lan nampilake proyek lan kahanan kanggo implementasine menyang Australia kanggo dipikirake.

Ing 2016, kompetisi dianakake, sing dimenangake dening perusahaan Prancis kanthi proyek Shortfin Barracuda kanthi desain non-nuklir. Nyatane, iku kapal selam jinis Suffren Prancis kanthi VNEU (turbin uap-gas siklus tertutup) kanthi pamindahan 4 ton, lan sistem kontrol tempur (SBU) BYG-700 sing diprodhuksi bebarengan karo Amerika Serikat. Direncanakake kanggo tuku 1 lambung kapal selam non-kapal selam anyar. Ing wektu sing padha, biaya pembangunan lan pambangunan kabeh seri iki kira-kira $ 12 milyar.


Kapal selam jinis Barracuda tumuju pangkalan

Amerika lan Inggris ora bakal menehi pie sing lemu kaya ngono marang Prancis. A angel konco-the-pemandangan perjuangan antarane kelompok financial lan industri wiwit, sijine meksa ing Kepemimpinan Australia, kang pungkasanipun kudu nilar project Prancis ing sih saka Amerika Serikat. Amerika nawakake Canberra kanggo mbangun kapal selam kelas Virginia ing versi ekspor. Bener, jumlahe luwih cilik, mung wolung, tinimbang 12 unit.


Kapal selam kelas Virginia ing permukaan

Amerika uga janji bakal nglengkapi kapal selam Australia anyar kanthi rudal jelajah laut (SLCM) Tomahawk kanthi hulu ledak konvensional. Ing wektu sing padha, Amerika Serikat janji bakal nransfer teknologi kanggo mbangun kapal selam menyang Australia kanthi kamungkinan perakitan ing galangan kapal anyar ing Adelaide. Minangka bagéan saka program FMS (Foreign Military Sales), Amerika uga janji bakal nyedhiyakake peralatan anyar menyang galangan kapal Australia kanggo pambangunan kapal selam kasebut.

Sawise Amerika netepi kuwajibane, samesthine Angkatan Laut Australia bakal dadi nomer pitu ing daftar pemilik kapal selam bertenaga nuklir.

Nanging, kaya biasane, wong pribumi ora duwe dhuwit kanggo proyek gedhe kasebut. Mulane, kanggo ngurangi biaya, opsi nyewakake kapal selam ing mangsa ngarep tinimbang tuku. Pengalaman internasional nyewa kapal selam saka Federasi Rusia menyang India nuduhake kemungkinan iki. Ing wektu sing padha, kru anyar sinau pengalaman ing operasi kapal karo pembangkit listrik tenaga nuklir, katrampilan kanggo nangani otomatisasi lan sistem telemekanik sistem tenaga sing kompleks, fitur ngleksanakake rezim keamanan radiasi, lan ngilangi insiden karo peralatan tambahan pembangkit listrik tenaga nuklir.

Nanging mitra Inggris uga ora pengin tetep tanpa bagean saka pie. Dianggep yen pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo kapal selam Australia bakal diwenehake dening Rolls-Royce. Pembangkit listrik tenaga nuklir iki bakal padha karo sing ana ing SSBN kelas Dreadnought Angkatan Laut Inggris. Nanging operasi pembangkit listrik tenaga nuklir anyar lan mbebayani. Biaya tambahan bakal dibutuhake kanggo nglatih spesialis kanggo njaga pembangkit listrik tenaga nuklir lan njamin rezim keamanan radiasi ing kapal lan ing pangkalan. Persetujuan para pihak nyedhiyakake latihan babagan 2027 ewu wong ing AS lan Inggris nganti 2 (ing spesialisasi ilmiah, teknik lan teknis sing dibutuhake).

Lan sadurunge Canberra ndarbeni kapal selam dhewe, wiwit taun 2027, direncanakake nyebarake 4 kapal selam kelas Virginia Amerika lan siji kapal selam kelas Astute Inggris kanthi basis rotasi ing Pangkalan Angkatan Laut Stirling (Perth). Ing tanggal sing padha, direncanakake kanggo ngrampungake peralatan tambahan saka berth lan infrastruktur pesisir saka titik dhasar kapal selam.

Kapal selam kelas Collins sing saiki digunakake ing Angkatan Laut Australia dijadwalake bakal dinonaktifake ing taun 2038–2039. Padha kudu diganti dening 3 kapal selam Virginia-kelas dibangun (utawa ditransfer sawise mrikso utama). Kemungkinan nyedhiyakake tambahan 2 kapal jinis iki uga dianggep.

Njupuk menyang akun panjalukan saka komando Angkatan Laut Australia, iku ngrancang kanggo miwiti construction saka prau selam kelas Aucus janjeni ing Inggris, tampilan technical kang durung ditemtokake. Dikarepake yen lambung pisanan bakal dibangun ing galangan kapal Inggris perusahaan BAE Systems ing Barrow-Furness, lan sabanjure ing fasilitas perusahaan Australia ing Adelaide.

Secara total, ing taun 2060, Angkatan Laut Australia arep duwe 8 kapal selam jinis anyar ing armada. Lan kapal selam sing disewakake lan sadurunge dibangun ing proyek Virginia bakal ditarik saka Angkatan Laut lan ditransfer menyang pemilik kanggo pembuangan luwih lanjut.

Pitakonan logis muncul: kenapa tambah perhatian ing AUCUS kanggo rearmament armada Australia kanthi kapal selam nuklir?

Iku misale jek kanggo kula sing kabeh titik iku kapal selam bersenjata rudal jelajah, rudal anti-kapal, lan torpedo abot sing paling bisa kanggo ngrampungake karo tugas operasi blokade ing zona kapal Selat Malaka. Ora perlu dieling-eling manawa pencegahan (embargo) kapal tanker minyak menyang pelabuhan Jepang sing dadi pemicu wiwitan perang gedhe ing Samudra Pasifik. Jepang ora ngenteni strangulation ekonomi lan ngluncurake serangan preemptive ing armada Amerika ing Pearl Harbor. Perang gedhe wiwit ing Samudra Pasifik.

Mungkin Yankees, sing seneng ngulang-ngulang feints sukses, ngelingi sejarah lan nyoba kanggo provoke Ketua Xi miturut versi Jepang 80 taun kepungkur. Nanging, kita bisa entuk jawaban sing spesifik banget babagan iki. Kayane, ing instigation saka administrasi Amerika, kabeh wis tumuju menyang iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    20 Februari 2024 05:52
    Bisnis lan ora pribadi. Kanthi dhuwit sing digunakake kanggo persenjataan, bisa uga, contone, kanggo ijo kabeh Sahara, nanging dhuwit sing nandur modal iki ora bakal dibalekake. Ora ana bathi. Oke, Gusti mberkahi Sahara, "segara lan samudra", ngresiki. sampah.
  2. 0
    20 Februari 2024 06:23
    Kapal selam nuklir Prancis duwe reaktor nuklir sing paling aman. Nanging perjuangan kanggo monopoli produke nyebabake asil sing kaya ngono. Wis sawetara wektu, senjata ampuh wis dadi prestise utama negara. Kabeh jaminan sosial bakal rampung. Sadurunge, kabeh masalah militer wis ditanggulangi dening rong negara: Amerika Serikat lan USSR. Kita kudu ndeleng apa sing ngalangi China lan Rusia kanggo gabung ing aliansi militer. Kita ngerti sethithik babagan China, nanging uga ngerti akeh babagan urip internal kita. Ngilangi pinggiran sing kasar iki gampang banget lan ing wektu sing padha angel. Kaya sing dikandhakake, negara jero ana ing dalan.
    1. 0
      20 Februari 2024 12:39
      Apa sampeyan pancen yakin babagan iki utawa maneh servility sadurunge Kulon, Rusia sing nganggep awake dhewe sepatu bast? Link menyang bukti menyang studio "Otherwise fftopka!" (c) Kaya sing dikandhakake ing jaman FidoNet.
    2. +1
      20 Februari 2024 14:08
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Kita kudu ndeleng apa sing nyegah China lan Rusia nyawiji ing aliansi militer

      Saiki, iki ora mungkin amarga kasunyatane yen China kaiket banget karo pasar Amerika. Ya, lan Eropa uga. Pasar utama dheweke ana.
  3. 0
    20 Februari 2024 07:05
    Thanks kanggo artikel Alexander!
    Iku misale jek kanggo kula sing kabeh titik iku kapal selam bersenjata rudal jelajah, rudal anti-kapal, lan torpedo abot sing paling bisa kanggo ngrampungake karo tugas operasi blokade ing zona kapal Selat Malaka.

    Pitakonan babagan topik iki: apa blokade Selat Bering ora kalebu ing rencana AUKUS?
    Sawise kabeh, tanker diisi bahan bakar kalebu. lan ing Samudra Arktik.
    1. +2
      20 Februari 2024 08:16
      Kutipan: Viktor Leningradets
      lan blokade Selat Bering ora kalebu ing rencana AUKUS?

      Paling kamungkinan ora. Ing perang gedhe, bakal diisi ranjau lan bakal dikontrol dening kapal selam lan pesawat. Arteri utama yaiku Selat Malaka, ing ngendi kira-kira 500 yuta ton produk minyak bumi mili menyang China. Saka Rusia, kalebu. lan ing NSR mung 107 yuta ton.
      1. 0
        20 Februari 2024 10:58
        Matur nuwun, nanging ana uga LNG, lan kita duwe rencana penting kanggo China.
        Iki tegese kita kudu mbebasake Alaska lan Kapuloan Aleutian.
        1. +2
          20 Februari 2024 14:36
          Kutipan: Viktor Leningradets
          Iki tegese kita kudu mbebasake Alaska lan Kapuloan Aleutian.

          Nalika aku njabat ing sisih lor, kita duwe paribasan: "Apik yen Tsar adol Alaska!" Yen ora, sampeyan uga kudu ngladeni ing kana ... Iki nalika ana wengi kutub lan badai salju ing minus 30 * C, lan sampeyan kudu kerja. Nanging kabeh wong ngerti yen iku PERLU!!! Lan padha ngawula ora amarga wedi, nanging saka kalbu! Lan omong-omong, dheweke tresna banget marang UTARA, aneh amarga katon sepisanan. ya
          1. +1
            20 Februari 2024 16:55
            Dheweke kerja ing Dewan Federasi mung minangka wakil industri. Lan aku kejiret frosts ing Vorkuta nalika aku nggarap sistem sumber banyu Usinsk.
            Lan biasane dheweke kerja ing Armada Pasifik. Iku uga dudu gula, nanging kita ngerti yen kita kudu ngembangake wilayah iki. Lan dheweke wis ngomong babagan Alaska - Kastil Wétan kanggo Armada Lor.
  4. +4
    20 Februari 2024 07:20
    Secara total, ing taun 2060, Angkatan Laut Australia arep duwe 8 kapal selam jinis anyar ing armada.

    Sawise 36 taun??? Amerika ora duwe wektu akeh. Yen kita "meksa" China, iku bakal ing sepuluh kanggo limalas taun sabanjuré, banjur bakal kasep. Saiki, generasi anyar berkembang lan sinau ing RRC, sing paling pinter, paling progresif lan akeh, lan ana ing ngarep-arep utama negara kasebut. Ing 36 taun, kanthi sawetara atus yuta wong sing duwe motivasi lan pendhidhikan dhuwur, China bakal dadi negara adidaya nomer siji kanthi kabeh langkah.
    1. +2
      20 Februari 2024 08:27
      Kutipan saka doccor18
      Secara total, ing taun 2060, Angkatan Laut Australia arep duwe 8 kapal selam jinis anyar ing armada.
      Sawise 36 taun??? Amerika ora duwe wektu akeh.

      1. Iki minangka rencana kanggo pambangunan proyek kapal selam SEA1000 (proyek kapal selam anyar sing dikembangake khusus kanggo Angkatan Laut Australia);
      2. Ing 2027, Yankees kudu nyewakake Virginia kanggo Australia.
      Iki kabeh kasebut ing artikel kasebut.
      Lan sadurunge Canberra entuk kapal selam dhewe, wiwit 2027, papat kapal selam Amérika Virginia-kelas lan siji kapal selam British Astute-kelas samesthine bakal disebarake ing basis rotasi ing pangkalan angkatan laut Stirling (Perth).
      hi
      1. +1
        20 Februari 2024 08:57
        Quote: Boa constrictor KAA
        Ing taun 2027, Yankees kudu nyewakake Virginia menyang Australia.

        Leasing bakal mbantu wong Australia kanthi cepet nguwasani materi, nanging kesenjangan wektu sing gedhe banget ing transfer sawetara lambung mung bisa nuduhake masalah komisioning. Kesulitan nganyari armada kapal selam Amerika wis suwe dirungokake, introduksi rong panji saben taun isih mung ngimpi. Kabeh iki mung nuduhake yen Amerika mbangun aliansi militer, nanging ora bakal mengaruhi efektifitas pertempuran ing jangka menengah. Ing latar mburi iki, pangembangan cepet Angkatan Laut PLA katon luwih optimistis ...
        hi
        1. +2
          20 Februari 2024 09:11
          1. Nganti umur 27 - latihan spesialis lan latihan ing kapal selam AS, supaya banjur pindhah menyang operasi sawijining. Negara-negara ngirit punggawane.
          2. project saka prau silem anyar kanggo Austria. durung. Inggris nglukis dheweke. Dheweke bakal nggambar, bakal mbangun, banjur ngembangake. Lagu sadurunge 60s. Kenapa Toms nindakake iki? Amarga lagi nyipta proyek SSN(X), lan uga disambungake menyang Columbia, lambung pisanan sing bakal dikirim menyang armada ing 2031.
          3. Amarga tambah kerumitan lan biaya saka struktur IUD, saben wong ngalami kangelan. Yankees ora istiméwa. Iki uga ora gampang kanggo kita. Paus? Dheweke isih ana ing mburi kita lan Ams babagan gangguan lan reaktor transportasi. Yen dheweke bisa cepet-cepet maju ing gawe kapal ing jero banyu - pakurmatan lan pujian kanggo dheweke. Nanging nganti saiki prekara-prekara kasebut ora bisa ditindakake kanthi apik. (Ora ana sing bisa disalin lan ditempelake. Lan kita durung duwe sekolah dhewe)
          AHA.
    2. +1
      20 Februari 2024 10:49
      Yen ana apa-apa, China kudu ngalahake ora mung karo Amerika, nanging uga karo Jepang, Korea, Australia, lan Inggris. Lan dheweke ora bakal bisa nindakake iki sanajan ramalan sing paling optimis.

      Lan China saiki duwe masalah gedhe amarga akibat saka kabijakan anak siji.
      1. +1
        20 Februari 2024 11:02
        Kutipan: Kmon
        Yen ana kedadeyan, China kudu ngalahake luwih saka Amerika.

        Iki bisa dingerteni, kabeh jinis AUKUS kanggo tujuan iki ...
        Kutipan: Kmon
        uga karo Jepang, Korea, Australia, Inggris.

        1. Australia isih saged sethitik.
        2. Wong Korea Kidul bakal diikat karo "sedulur saka sisih lor" (wong Tionghoa bakal ngurus).
        3. Inggris ora bakal bisa kanggo nyorot dadi luwih: AUG (operator pesawat karo 2-3 kapal saka destroyer / kelas fregat) lan saperangan MAPLs, iki ora kamungkinan kanggo pengaruhe asil saka konflik ...
        4. Kanthi Jepang, kabeh dadi luwih serius, lan ing kene akeh bakal gumantung ing posisi Rusia ... Yen Rusia ora sisih karo China, banjur Angkatan Laut Jepang bakal rumit banget tugas PLA.
        1. +1
          20 Februari 2024 11:06
          Inggih, nganti saiki armada Cina ora bisa nantang Amerika. Lan ing mangsa ngarep dheweke uga bakal tuku kapal selam.
          Kepiye wong Korea Lor karo armada? Ora mungkin cukup kanggo mblokir kabeh ing sisih kidul.
          Nanging, bakal dadi bantuan sing signifikan.
          Sampeyan bisa uga mikir yen munggah, armada kita bakal ngganti soko (ora).
        2. 0
          20 Februari 2024 19:26
          Kutipan saka doccor18
          Inggris bakal bisa kanggo nyorot ora dadi luwih: AUG (operator pesawat karo 2-3 kapal saka destroyer / kelas frigate) lan saperangan MAPLs, iki ora kamungkinan kanggo pengaruhe asil saka konflik ...

          Inggris kudu njaga Atlantik yen ana kedadeyan serius ing wilayah Asia-Pasifik. Jerman lan Prancis mung ora bisa ngatasi Armada Lor kita. Lan ana uga APRK SN lan Awu karo CRBD ing peralatan khusus. NATO ngerti kabeh iki lan wedi banget. Mulane, dheweke isih bakal ngirim saperangan EM dicukur kanggo formalitas, nuduhake solidaritas karo Yankees, nanging, aku kira, ora luwih saka iku.
          Kutipan saka doccor18
          Kanthi Jepang, kabeh dadi luwih serius, lan ing kene akeh bakal gumantung ing posisi Rusia ... Yen Rusia ora sisih karo China, banjur Angkatan Laut Jepang bakal rumit banget tugas PLA.

          Jepang njupuk submersibles banget serius. 22 prau (2 - latihan), sing 11 paling anyar! karo LIAB: nganti 21 dina ing banyu - gampang! Saiki lagi mbangun TAIGEI - 33 dina kanthi kacepetan 7,0 knot, utawa 280 jam kanthi kecepatan 10,0 knot ing banyu! Padha nggawa pluru anti-kapal lan torpedo abot ... Hydroacoustics basis komputer digabungake menyang sistem kontrol otomatis! Iki serius banget ...
          Kita bakal sisih karo RRC; kita ora duwe pilihan liyane. Lan kita bakal "njupuk Jepang metu saka perang" kanthi ultimatum. Yen ora gelem, pulo-pulo kasebut bakal ana ing banyu, dadi Atlantis Anyar. Padha ngerti. Dheweke malah nggawe film kaya iki.
          1. 0
            23 Februari 2024 18:24
            Pulo-pulo kasebut dilindhungi dening pangkalan Amerika. Ngluncurake serangan nuklir marang dheweke padha karo ngluncurake serangan nuklir ing Amerika Serikat.

            Lan kita ora kudu overestimate armada kita; wong Eropa cukup kanggo wong-wong mau sanajan tanpa Inggris lan 20% saka Amerika. Kabeh liyane bisa gampang disetrika dening wong Tionghoa.
  5. 0
    20 Februari 2024 09:23
    Kapal selam kelas Collins apik, mung ing kertas. Liyane ora mung masalah. Ing wayahe, mung ana siji "on the go". Liyane ngenteni pembuangan. Wektu panrimo lan jinis PLA sing didaftar dening penulis uga nyebabake keraguan sing kuat. Amarga ora cukup "Virginia" ing tutup kasur, kita kudu ngluwihi umur layanan "elks" lan mbuwang dhuwit akeh kanggo ndandani. Dadi, iki kabeh mung teori. Apa bakal dadi kaya ing laku, Gusti Allah pirsa.
    1. +1
      20 Februari 2024 09:58
      Kutipan: TermiNakhTer
      Liyane ora mung masalah

      Kanggo adil, kacepetan, maneuverability lan ambane nyilem prau iki malah ngluwihi pangarepan perancang ', nanging liyane cacat adoh outweighed kaluwihan. Apa sing bisa dakkandhakake, wong Australia ora bisa nglatih kru sing cukup kanggo peralatan iki, mulane, antara liya, kapal selam dipeksa ngadeg ing tembok dermaga ... Lan saiki dheweke mutusake kanggo mlumpat menyang klub nuklir. .. wassat
      1. 0
        20 Februari 2024 10:48
        Kacepetan, ambane nyilem, lan liya-liyane mung dikenal saka sumber Australia. Kepiye dipercaya - Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas. Nanging kabeh wong ngerti linuwih lan kasedhiyan kru. Sejatine, "Collins" dipasang ing pangkalan; ing wayahe, mung ana siji sing siap tempur kanthi kondisional. Ing endi padha, kabeh bebarengan, pengin golek minangka akeh minangka wolung MAPLs ekstra? Imajinasiku kurang.
  6. +1
    20 Februari 2024 10:58
    Ing sisih liya, pasokan uranium saka Rusia menyang Amerika Serikat saya tambah; apa tegese kita mbantu ngembangake armada nuklir Amerika Serikat lan sekutu?
    1. 0
      20 Februari 2024 20:06
      Quote: Boa constrictor KAA
      Jepang ... mbangun t.TAIGEI - 33 dina kanthi kacepetan 7,0 knot ...


      33 dina yaiku 782 jam x 7 knot = 5474 mil
      kanggo comparison
      Varshavyanka ing mode RDP kanthi kacepetan 7 knot - 7500 mil.
      wah ajaib!!! asil ana sawetara iso dibandhingke ing baterei lan ing mesin diesel, lan iki karo udhara saka atmosfer ... carane iku?
      kanggo referensi
      Kapadhetan energi baterei lithium-ion nganti 240 Wh/kg,
      Nilai kalor bahan bakar diesel 11,9 kW/kg
      iku, bahan bakar diesel wis 50 kaping luwih, iki tegese malah yen uncalan diesel lan bahan bakar diesel metu saka prau lan isi kabeh cara karo batre, Piandel ora bakal kelakon ... sampeyan ora perlu kabeh. njupuk iman
  7. -1
    21 Februari 2024 01:26
    Nanging, kaya biasane, wong pribumi ora duwe dhuwit kanggo proyek gedhe kasebut.

    Omong kosong apa. Nyatane, wedhus Merino ora nduweni kapasitas produksi sing cukup.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"