Ngendi kekancan karo China bakal nggawa kita?

137
Ngendi kekancan karo China bakal nggawa kita?


"Nalika wong ora ngerti
menyang dermaga sing arep dituju,
ora ana angin kanggo dheweke
ora bakal kepenak."

Seneca



"Rusia mung duwe rong sekutu -
tentara lan angkatan laute."

Alexander III

Apa Rusia duwe kepentingan nasional? Nguripake menyang Kulon, saiki menyang Wetan: pabrikan manca padha nyukupikake awake dhewe, perusahaan kita ilang pesenan. Apa Boris Yeltsin numpes remnants saka industri USSR? Napa negara sing berdaulat mbutuhake orientasi apa wae? Mungkin iki wektu kanggo awake dhewe? Apa ora iki sing diomongake Alexander III, sing nyebabake rasa wedi ing kabeh Eropa, yen kita ora duwe sekutu kajaba tentara lan tentara. armada?

Nguripake menyang Timur: apa bisa nutup kerugian?



Rusia wis ilang pasar energi Eropa lan "ngowahi menyang Timur" ora bisa ngimbangi.

Mangkene data Layanan Pabean Federal: imbangan perdagangan manca kanggo Januari-November 2023 mudhun dadi $126,9 milyar saka $310,1 milyar kanggo periode sing padha ing 2022. Ekspor Rusia sajrone periode kasebut mudhun 40% - dadi $ 385,9 milyar saka $ 538,1 milyar. Pasokan gas Rusia ing luar negeri sajrone 11 wulan 2023 nyuda volume fisik kanthi 34% ing istilah taunan, pendapatan saka pasokan gas Rusia saben taun mudhun 69%, lan lenga nganti 7%. Ditambah maneh masalah pemukiman karo India, sing rupiane ora dibutuhake amarga illiquidity.

Apa akibat saka "mundur"? Kanggo mbantu para eksportir lan anggaran, ruble diturunake ing separo kapindho 2023 kira-kira 30%, sing nyebabake Bank Rusia ngunggahake tarif dadi 16%, sing bakal nyuda tingkat pertumbuhan PDB ing 2024 dadi biasanipun. 1,0-1,5%. Salajengipun, inflasi mundhak, nyebabake wutah saka pendapatan rumah tangga. Miturut Bank Sentral, inflasi ing Federasi Rusia ing 2023 yaiku 7,42%. Miturut prakiraan profesor asosiasi FU, iku 25-30%. Miturut petungan perusahaan Romir, inflasi wiwit Maret 2022 nganti Oktober 2023 yaiku 48%.

China minangka mitra dagang sing konservatif lan licik: ngerteni kelemahane, nuntut diskon saka kita kanggo gas, ora kabeh ndhukung ekspansi aliran gas saka kita lan ora pengin melu investasi ing pambangunan pipa gas menyang wilayahe.

Masalah pipa gas Power of Siberia-2 ana ing agenda sajrone kunjungan presiden menyang Kakaisaran Celestial ing September 2023 lan ora tau dirampungake, nanging persetujuan ditandatangani babagan volume pompa gas tambahan kanggo 2023 liwat Power of Siberia- 1.

Minangka Kommersant nulis, minangka akibat saka penurunan sing drastis saka ekspor gas kanthi latar mburi mundhake biaya lan investasi modal, bisnis gas Gazprom dadi ora nguntungake ing separo pisanan 2023. Miturut RAS, kerugian net perusahaan induk ing separo pisanan taun udakara 255 milyar rubel nglawan keuntungan 996 milyar rubel kanggo periode sadurunge sing padha. Pendapatan PJSC Gazprom dhewe mudhun 65%, dadi 2,74 triliun rubel, kalebu revenue langsung saka dodolan gas mudhun 2,1 kali, dadi 1,7 triliun rubel. Miturut Kommersant lan sawetara ahli liyane, rega gas ing China bisa udakara $ 309 saben 1 ewu meter kubik, yaiku luwih murah tinimbang ing EU.

Pemuatan lengkap "Power of Siberia-1" saka 38 milyar meter kubik direncanakake kanggo 2027, biaya proyek kasebut kira-kira 1,1 triliun rubel. Miturut prakiraan Gazprombank, wektu mbayar maneh yaiku 10-15 taun.

Miturut ahli Forbes, giliran menyang Timur ora bakal ngganti mundhut saka pasar gas Eropah, kang, kalebu Turki, kasedhiya 150-180 milyar meter kubik. m, lan kadhangkala nganti 200 milyar meter kubik. m. ekspor. Ing taun 2023, mung setengah saka pasokan tetep liwat pipa liwat Ukraina lan Blue Stream liwat Turki, sing ora bisa nyedhiyakake luwih saka 60 milyar meter kubik. m. Loro-lorone pipa menyang China (Power of Siberia-1 lan 2) bisa nyedhiyakake babagan 60 milyar meter kubik. m tundhuk beban lengkap.

Daya saka Siberia-2 bakal mbutuhake paling sethithik 10 taun kanggo mbangun, lan investasi bisa nganti $ 55 milyar. Miturut rencana, Gazprom kudu mbayar maneh ing 2048.

Meh kabeh hasil saka dodolan gas kanggo mbayar impor mobil Cina - $ 11,5 milyar, sing, miturut rega, jelas ora entuk murah kaya gas.

Ing wektu sing padha, ekonomi China saya alon, lan kemungkinan krisis ora bisa diilangi. Lan apa sing bakal kelakon?

Pitakonan utama: apa sing bakal kelakon karo kurs ruble lan tarif Bank Sentral sawetara sasi sawise pemilihan?

Ijol-ijolan sing ora padha: kita minangka bahan mentah kanggo wong-wong mau - dadi barang rampung kanggo kita


Omzet perdagangan antarane China lan Rusia ing taun 2022 udakara $ 190 milyar, mundhak 29% dibandhingake taun 2021. Ing taun 2023, omzet perdagangan mundhak 26,3% dadi $240,11 milyar, rekor.

Miturut Administrasi Umum Pabean RRC kanggo 2022, udakara 92,8% ekspor kita menyang RRC minangka bahan mentah biasa - bahan bakar mineral, bijih, logam, kayu, lsp.


Kosok baline: impor saka China - luwih saka 90% - minangka produk tambah nilai. Minangka salah sawijining pengusaha Rusia nyatakake:

"China nampani kabeh sing ana gandhengane karo pasokan gas, kayu utawa logam, kanthi cepet ngrampungake masalah organisasi. Bisnis liyane ing sektor perdagangan wis pirang-pirang taun ora maju.


Ayo kita ngutip memorandum saka Menteri Keuangan Spanyol, Luis Ortiz, ahli ekonomi abad kaping 16 sing misuwur, sing ngelingake kelas pamrentahane babagan kemunduran kekaisaran, sing pungkasane nyerah menyang industri Inggris, marang Raja Philip II:

"Saka bahan mentah Spanyol lan Hindia Kulon ... sing dituku mung siji florin, wong manca ngasilake barang sing wis rampung, sing banjur didol bali menyang Spanyol kanthi rega antara sepuluh nganti satus florin ... bahan saka wong manca ing rega exorbitant, Spaniards dadi saham ngguyu kabeh Eropah.

Persahabatan karo China: apa sing ora digayuh Barat, China bakal entuk



Sawise wiwitan SVO, kahanan diganti kanthi radikal; sanksi nyuda impor tradisional, sing kita gumantung wiwit taun 90-an. Ngalih menyang pemasok saka China katon kaya langkah sing jelas. Nanging kita langkah ing rake padha, ora ngembangaken dhewe, nanging maneh lan maneh tuku wong liya. Dheweke wiwit ngasilake apa-apa, nanging ora mainstream. I. Stalin, kanthi sampurna mangerteni inti kapitalisme, ora gelem tuku produk rampung ing AS sajrone industrialisasi: dheweke tuku teknologi lan pabrik. Nanging iki persis sing ora pengin kita lakoni.

Apa mobil Cina bisa ngganti mobil Eropa? Apa kita butuh produksi mobil dhewe?

Sampeyan bisa ngerteni orientasi kita kanthi mobil ing dalan. Iki ora nyenengake kanggo kekuwatan gedhe sing, ing 33 taun kondisi pasar, durung bisa nggawe produksi massal mobil dhewe, sanajan kita duwe pembangunan apik - contone, Vesta. Ing taun 2000-an, kita padha "kanca" karo Amerika Serikat - Ford njelajah lurung-lurung kita, ing ngendi saiki? Banjur Skodas lan Volkswagens ngerti panggonan utama. Lan saiki 2 taun - lan sing utama sampeyan bisa ndeleng yaiku China.

Miturut RBC, thanks kanggo Rusia, China wis dadi pimpinan donya ing produksi lan ekspor mobil. Ekspor mobil Cina menyang Rusia ing taun 2023 mundhak meh kaping pitu, mundhak saka $1,6 milyar ing taun 2022 dadi $11,5 milyar. Sajrone 11 wulan 2023, kita nampa 841 ewu mobil, kalebu mobil, truk lan bus. Panggabungan mobil Cina ing impor mobil Rusia mundhak saka 10% ing 2021 dadi 92% ing 2023.

Apa kita wis nampa diskon kanggo mobil saka China?

Ing September-Oktober, rega rata-rata kanggo mobil ing Rusia kira-kira 3 yuta rubles, lan mobil saka China saka jinis padha - 3,4 yuta rubles. Mobil-mobil kasebut katon larang: bisa uga katon ora luwih elek tinimbang Eropa, nanging saiki dadi babi ing poke, kepiye carane nuduhake awake dhewe sawise 3-5 taun operasi? Saben uwong ngelingi banget apa sing kedadeyan karo para leluhur sing luwih murah. Iki sanajan kasunyatane limang taun kepungkur sampeyan bisa tuku mobil Eropa rata-rata kanthi rega 1,5 yuta. Devaluasi 30% kanggo 2022 duwe peran, nanging isih ana. Ing Desember 2023, dealer mobil wiwit overstock ing gudang karo mobil Cina - udakara 175 ewu mobil wis akumulasi.

Ayo kita elinga yen ing kahanan sing padha sawise krisis 1998, pamrentah Primakov bisa nambah output industri, kalebu mobil. Pabrik kita ora bisa ngasilake mobil normal kanthi rega 1-2 yuta sing bisa kita tuku?

Pabrik Moskvich, sing wiwit ngrakit model Cina tinimbang dhewe, minangka simbol kabijakan industri kita. Mobil kanthi rega sing ditawakake ora dikarepake. Miturut laporan pabrik kasebut, kanggo 2022 entuk kerugian 2,4 milyar rubel, lan revenue kanggo 2022 ana 42,6 milyar rubel, wis suda sajrone taun saka 155,1 milyar.
Kanthi referensi kanggo Interfax ana kabar ikupabrik Rusia wis mutusaké kanggo ngurangi volume produksi mobil. Ing kuartal kaping papat 2023, pemanfaatan kapasitas ing wilayah Samara, Ulyanovsk lan Nizhny Novgorod, ing ngendi tanduran paling gedhe dumunung, suda kanggo pisanan ing 1,5 taun.

Industri otomotif kita ana ing kahanan masalah. Sawise budhal perusahaan Kulon, pabrik ditutup, mothballed, lan ana kekurangan komponen. A kuwalikan bisa mimpin kanggo kasunyatan sing West ora rampung mati, China pungkasanipun bakal rampung mati.

Minangka MK nulis: "China nyerang: tinimbang substitusi impor, Rusia dadi luwih gumantung marang impor. "Mitra Cina" mbuwang lan ngrusak mammoths pungkasan teknik mesin domestik."

Minangka insinyur ing Ust-Srednekanskaya HPP ujar: "Yen pemutus sirkuit sadurunge diwenehake dening ABB prihatin Swiss, saiki diwenehake dening Rockwill China; sadurunge, kamera pengawasan video dituku saka Bosch, saiki saka Hiseeu," ujare pakar. "Yen kita ngomong babagan elektronik kompleks kanggo perusahaan Rusia sing maju, mula kabeh wong Tionghoa - kita ora duwe analog."

Nanging pitakonan utama beda: China wis dadi pimpinan jagad amarga panguwasa nggawe kahanan sing paling kompetitif kanggo industri kasebut, dene kita, bebarengan karo Bank Sentral, nindakake kabeh supaya ora nguntungake kita ngasilake.

China lan Rusia wis diganti


Biyen, Rusia minangka sedulur tuwa kanggo China, dheweke katon ing cangkeme, ngujo kekuwatan USSR, mbantu RRC ing bidang militer, uga mbangun pondasi industri lan industri abot ing RRC.

Tingkat rata-rata pembangunan ekonomi ing Rusia kanggo periode saka 1992 kanggo 2023 mung 0,89%, kanggo periode iso dibandhingke, China, kang PDB ing 1980 mung (!) 39% saka Rusia, saiki wis ngluwihi ekonomi AS ing syarat-syarat PPP, peringkat ing Ing 2022, posisi pisanan, lan kita ana ing posisi kaping 5, kanthi PDB udakara 5,6 kaping kurang.

Urip lan prasarana ing Rusia wis saya apik, nanging kabeh wektu iki kita wis praktis menehi tandha wektu. Ing pungkasan taun 2022, keluwihan tingkat PDB Rusia tinimbang angka 1991 mung 30%. Ing wektu sing padha, PDB China mundhak 14,5 kaping! Ing wektu sing padha, PDB AS mundhak meh 4 kali saka 5 dadi 963,1 milyar dolar.

Saiki kabeh wis diganti: kita njaluk RRC kanggo nggedhekake tumbas gas, kabeh kerjasama kita disambungake utamane karo proyek bahan mentah, supaya bisa nyenengake pepadhamu, kita mbukak kabeh pasar marang dheweke, ngalih menyang mobil, nyewakake wilayah gedhe lan nglilani Panjenengané mrentah ing tanah kita. Pangembangan RRC kanthi cepet lan degradasi bahan baku kita kanthi cara akeh minangka asil saka kegiatan sing ora kurang cepet ing Amerika Serikat, sing wiwitane ngembangake RRC minangka proyek anti-Soviet lan industri, lan kita mung minangka proyek mentah. proyek materi.

Apa bedane antarane Rusia lan China?


Yen liberal kita nyalin lan nindakake kabeh sing dikandhakake Washington, mula China wiwitane nggunakake pendekatan Keynesian lan pengalaman USSR ing ekonomi. China, kaya Amerika Serikat, ngerti carane main catur - kita ora ngerti game iki. Pragmatisme China dhuwur banget, mula dheweke bisa ngapusi Amerika Serikat: Amerika Serikat ngira bakal ninggalake China nganggo sabuk kaya Eropa lan Jepang sing bisu, nanging Kakaisaran Surgawi duwe filosofi nasional sing beda.

Ing kasunyatan, RRC ndhukung "game anti-Soviet" Washington ing 1978, nanging mung perlu teknologi lan pasar dodolan saka Amerika Serikat. Teknologi salinan - ya. licik timur, licik? ya wis. "Politik Cina minangka dalan licik tanpa wates" (Sun Tzu, politisi Cina ing abad kaping XNUMX SM). Lan kasunyatan manawa Amerika Serikat ana ing biaya kabeh jagad uga kasunyatan. Lan China kanthi terang-terangan menehi pitunjuk babagan iki.

Persetujuan Minsk, maneuvers Istanbul lan Kherson, kesepakatan gandum nuduhake yen bisa lan malah perlu kanggo "tawar" karo kita. Kahanan kaya ngono ora kedadeyan ing China. RRC nduweni kapentingan dhewe ing Ukraina: China minangka panuku gandum Ukrainia paling gedhe. Lan sanajan ora ana kesepakatan maneh, "koridor gandum" ana. Kita main bareng karo Turki lan China.

Senadyan gumantung ing Amerika Serikat, China cukup kenceng amarga ora gelem nindakake kekarepane sapa wae. China, minangka respon kanggo nambah bea cukai ing produk Cina, countered dening nambah tariffs ing impor saka Amerika Serikat. Kita ora nggunakake ukuran simetris marang perusahaan Kulon lan Kulon.

Iki amarga para pemimpin RRC sing wicaksana, ora ngrungokake mantra ekonomi Barat, wis sinau hakekat lan ora butuh pitutur saka sapa wae, lan negara sugih, tentara sing kuat, populasi sing akeh. , lan akeh negara, kalebu Amerika Serikat, wis gumantung saka negara-negara kasebut.

China wis ngluwihi ora mung "sedulur gedhe" Rusia, nanging uga nggawe Amerika Serikat dadi pelindung, njupuk peringkat pertama ing peringkat ekonomi paling gedhe ing donya dening PPP ing 2022.

Apa sing wis digayuh? "Tidur lesu"?

China lan Rusia: apa sing nyawiji kita?


Rusia lan China ora "kanca" lan mesthi dudu sekutu, nanging hubungan negara-negara karo Amerika Serikat nyurung kita menyang tangan siji liyane, sanajan padha duwe kontradiksi sing ora bisa larut ing jerone ing bentuk tanah Cina sing dicaplok ing Rusia dening Alexander. II.

China wiwitane kritis marang Kulon nalika kita ngetutake kanthi wuta menyang pembantaian. Nanging kasunyatan saka pengepungan NATO lan persiyapan Ukrainia uga meksa Rusia kanggo netepi prinsip, paling ora ing politik internasional, sanajan kita sadurunge dictated menyang mantra sing kita ora duwe beda ing ideologi ekonomi karo Kulon.

Kita lan RRC duwe masa lalu sosialis sing umum, lan iki uga dadi faktor. Sing padha karo Rusia lan China yaiku yen loro-lorone ngakoni rusake pamrentah global Amerika - lan iki luwih akeh tinimbang sing katon.

Ya, China ora ndhukung kanthi jelas, ora ngakoni Crimea lan nandheske, utamane kanggo Amerika Serikat (lan iki bener), yen ora ana aliansi ing antarane kita. Nanging China nawakake plans kanggo mutusake masalah konflik lan ketemu kita separo ing mesthekake ekspor lan impor lan kahanan saiki ing latar mburi EU, sanajan ing latar mburi rontog perdagangan AS, lan iki bantuan ageng. Lan China adoh saka Indhiya, sing nggawe perjanjian karo Amerika Serikat, sing jelas ora menarik kanggo dagang rupia sing ora ana gunane.

Wall Street Journal nyerat manawa wakil China Li Hui, nalika kunjungan menyang Eropa, ujar: "Utusan China kasebut ngrujuk rencana perdamaian RRC, sing ngemot pesen sing jelas: sekutu AS ing Eropa kudu nuduhake kamardikan lan nuntut gencatan senjata langsung. ninggalake sing anyar kanggo wilayah Rusia."

Bubar iki, wakil permanen China menyang PBB, Zhang Jun, njaluk supaya Amerika Serikat mungkasi pasokan gaman Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) lan nggawe upaya kanggo miwiti dialog kanggo ngrampungake perdamaian sing langgeng, ora bisa ditindakake liwat sanksi lan eskalasi kahanan.

AS wis bola-bali ujar manawa Rusia lan China nglanggar "tatanan internasional adhedhasar aturan." Ana papat negara utama ing donya iki: Rusia, Iran, China lan Korea Utara - lan blok iki sing gravitates menyang saben liyane, senadyan konsep agama lan budaya temen beda. Rusia lan China, sanajan dudu aliansi, minangka kekuwatan nyata sing nyegah hegemoni AS supaya bisa berkembang kanthi potensial.

Apa Rusia sing ringkih migunani kanggo Beijing?


Rusia nerusake saka konsep sing rasional yen RRC ora duwe cara liya kajaba ndhukung kita - yen Amerika Serikat "urusan" karo kita, mula dheweke bakal nindakake dhewe karo RRC. Ing wektu sing padha, ngipi elek Kulon minangka kasunyatan kesatuan kita.

Miturut Andrzej Lomanowski (Rzeczpospolita):

"Rusia ngarep-arep yen China bakal ndhukung ing konflik karo NATO, nanging utamané kasengsem ing gas. Iku ono gunane kanggo Beijing sing konflik Moscow karo Kulon ... weakens iku, meksa iku kanggo kerjo bareng karo syarat sawijining. Nanging, Barat kanthi terang-terangan wedi karo aliansi militer antarane Rusia lan China.

Panemu liyane diandharake dening Holly Elliat (CNBC, USA):

"Hubungan antarane Rusia lan China bisa dibandhingake karo golek dalan tengah. Beijing pengin Rusia dadi ora kuwat banget lan ora bisa nantang, lan ora kuwat banget, amarga ing kasus iki China bakal dadi siji karo Kulon.

Kirill Kotkov, kepala Pusat Studi St. Petersburg Negara-negara Timur Jauh, uga percaya:

"China butuh Rusia sing ringkih, nanging ora kuwat nganti watesan tartamtu ..." Ing wawancara liyane, dheweke ujar: "Apa ana gunane kanggo China ngrusak Rusia? - Ya, mesthi. – Apa sing dikarepake wong Tionghoa saka Rusia? "China pengin Rusia dadi ekonomi, lan sabanjure kanthi politik, kaya sing bisa diikat karo China."

Miturut ilmuwan politik Ivan Mezokho:

"Kita kudu ngadhepi bebener lan ujar manawa Rusia lan China ora duwe hubungan persaudaraan. Nanging bubar, ing taun-taun pungkasan lan dekade, dheweke wis ngembangake kemitraan asli adhedhasar kerjasama ekonomi lan politik sing saling nguntungake ... China saiki, ing statement, nyoba dadi seimbang supaya ora ngrusak hubungan karo Rusia, lan iki wis rampung. akeh.”

Nanging saka perspektif global, weakening saka Rusia mesthi ono gunane kanggo PRC overpopulated, amarga iku bakal luwih gampang kanggo ngrebut bagéan saka sawijining "sajarah" tanah cedhak tapel wates Wétan Tebih.

Dadi apa sing bakal kelakon sesuk?



Sanadyan Rusia utawa China ora kasengsem ing complicating hubungan karo Amerika Serikat. Elit Rusia isih ora ngerti impossibility bali 20 taun kepungkur lan categorically ora pengin nggunakake kahanan saiki kanggo pungkasanipun "disengage" lan nguatake dhewe, ngetutake dalan saka USSR. Dheweke isih nyebut Kulon "mitra". Padha entuk manfaat saka "Rusia sing turu," sing bisa digunakake minangka "sapi awis" tanpa nggawe upaya titanic kanggo ngembangake negara kasebut.

Rusia kudu ngurmati kerjasama karo China, sanajan dheweke ora ndhukung kanthi jelas babagan akeh masalah kontroversial, nanging dheweke cenderung menehi solusi sing luwih rasional tinimbang Barat. Kanca Xi Jinping uga nganggep kita kanthi normal amarga dheweke kalebu generasi sing luwih tuwa, sing ngelingi hubungan kita. Nanging, yen diganti karo politisi sing luwih enom, sing ora bisa dihindari ing mangsa ngarep, posisi pragmatis RRC bisa uga sebaliknya.

Sing paling sedih yaiku Rusia milih model periferal sing padha ing hubungan karo China karo Kulon. We are appendage bahan mentah lan pasar dodolan kanggo Kakaisaran Celestial. Kerjasama karo China ora bakal menehi pangembangan apa wae, kaya karo Kulon. China wis meh kabeh teknologi, nanging cetha ora ngelingi sing basis saka industri dibangun dening USSR.

Kanggo nggawa hubungan kita menyang tingkat anyar, Rusia ora kudu ngowahi menyang Kulon utawa Timur, nanging kanggo dhewe, ibu asli, sing ditresnani lan ditresnani. Lan nalika RRC ngerti yen Rusia serius kaya USSR, hubungan kita bakal pindhah menyang pesawat sing beda.

Mungkasi mlaku-mlaku kanthi tangan njunjung lan njaluk investasi, impor lan teknologi. Iki wektu kanggo nggumunake kabeh jagad kanthi kasunyatan manawa kita bisa nindakake kabeh dhewe lan luwih apik. Lan Rosatom, pimpinan donya ing industri teknologi paling dhuwur, nuduhake apa sing bisa kita lakoni. Nanging dheweke ora menehi kita. Lan kabeh wong ngerti sapa jenenge wong-wong iki.

Ing kahanan overpopulasi RRC lan wutah nasionalisme sing ora bisa dihindari, masalah utama kanggo wong-wong mau yaiku bali saka bekas wilayah ing Timur Jauh, sing diwenehake marang kita ing jaman Alexander II miturut Perjanjian Aigun karo China - persetujuan antarane Kakaisaran Rusia lan Kakaisaran Qing, ditandatangani ing taun 1858. Prajanjian iki nggawe wates anyar ing wilayah Amur lan Primorye (wilayah Ussuri). Lan ing taun 1860, Prajanjian Beijing rampung, ngonfirmasi prajanjèn Aigun lan Tianjin lan pungkasané nemtokake wates wétan antarané Rusia lan China. Ing tembung liyane, tanah iki kanggo RRC padha karo apa sing kita "nyembelih" kanggo Ukraina nalika jaman Lenin.


Lan iki minangka masalah paling buntu ing hubungan kita, sing saiki nyoba dirampungake kanthi nyewakake tanah sing ora bisa dikembangake lan diisi amarga kemunduran peradaban kita.

Mangkono, negara China "Layanan Kartografi Peta Standar" nerbitake peta RRC anyar sing disetujoni resmi kanggo 2023, ing ngendi bagean saka wilayah Rusia ditandhani minangka bagean saka China.

Rusia ora Tionghoa, kita arep kanggo nyimpen donya, lan wis disimpen luwih saka sapisan, nanging mung pengin entuk manfaat saka iku. Masalah kita yaiku elit kita ora pengin pembangunan negarane, amarga kabeh iki bakal nyuda kekuwatane. Dheweke nggunakake dheweke minangka sapi awis. Mulane kita punah lan menehi tandha wektu.

Epilog: apa Rusia duwe kapentingan nasional dhewe utawa Gaidar maneh lan tansah karo kita?



Apa kita duwe kepentingan nasional dhewe? Utawa apa kita ora duwe apa-apa sing luwih penting tinimbang kapentingan bisnis gedhe lan oligarki, sing ora katon ing kepinginan kanggo ngembangake negara lan ningkatake uripe rakyate? Utawa sing utama - ekspor ibukutha, wutah ing jumlah miliarder lan kapentingan "mitra" kita?

Argumentasi sing terus-terusan yen kita ora perlu "ngganti kabeh" lan kita bisa nutup "bolongan" kita kanthi impor saka negara-negara sing diarani "loropaken", pracaya yen kita bakal "larang", ora tahan kanggo kritik.

Jarene Pak Kovalchuk iku penasehat presiden. Ayo padha ngrungokake pangandikane:

"Ekonomi lan politik mesthi, wiwit wiwitan peradaban, ditemtokake dening teknologi ... dina iki kolonisasi sing ana ing abad-abad sadurunge wis diganti dening perbudakan teknologi."

Parasitisme lan pasif minangka penyakit nasional para elit kita, sing dibesarkan ing lapangan perbudakan sing ganas - sing mung bisa diobati dening Peter I lan Joseph Stalin. Kahanan kaya mengkono nasibe bisa ngirim "inovator" anyar sing bakal nggawe "lompat gedhe" anyar. Prakiraan kenapa kaya ngono diwenehake ing karya "2024-2025: Apa Kita Ngarepake Owah-owahan?" Masalahe ora karo "mitra", nanging karo kita - elit kita.

Napa kita kudu nggawe mobil nalika kita bisa tuku ing China? Elingi winged:

“Sapa sing butuh mesinmu sing sial?! Yen sampeyan butuh, kita bakal tuku kabeh ing luar negeri.

Utawa kenapa kita ora bisa miwiti produksi massal pesawat kita dhewe - apa ana iki? Amarga elit kita minangka murid setya Gaidar lan Yeltsin, lan durung ana sing anyar ing sangisore srengenge.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

137 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -33
    26 Februari 2024 03:17
    “Apa kita duwe kepentingan nasional dhewe? "—

    ***
    - Mangan! ...
    ***
    1. + 14
      26 Februari 2024 06:25
      China, kaya Amerika Serikat, ngerti carane main catur - kita ora ngerti game iki.

      9 juara dunia (saka 17) ing catur yaiku saka Rusia lan USSR...
      Nanging aku ora ngerti wakil siji saka panguwasa - penulis game multi-pindhah - sing wis main game iki ing umum paling sapisan ... Hockey, tenis ...
      Miturut cara, babagan Botvinnik:

      Saben negara nduweni kepentingan nasional, lan tanpa dheweke negara ora bisa ana. Nanging nalika selfishness, kapentingan pribadi, lack of gagasan, lack of spiritualitas, jendhela klamben, bragging, chatting wiwit menang ing politik, apa mengkono iku wis diwasa ing Rusia.
      Lan titik ing kene dudu pirang-pirang taun maneh Putin bakal kuwasa, nanging cara apa sing bakal ditindakake (utawa wong liya) kanggo mrentah negara kasebut ...
      * * *
      Kanggo Rusia, China minangka kanca lelungan acak sing ora ana gunane kanggo nyana katresnan lan kekancan. Padha bisa ngandika bab Turki. Dealer ganda ngupayakake kepentingane dhewe...
      Tanpa karsa politik, tanpa tangan sing kuwat, degradasi nunggu kita, ora ketompo carane penjamin lan anak didik saka master gedhe kita multi-langkah njlèntrèhaké sukses, asil kang ora bakal weruh ing mangsa cedhak.
      1. +2
        26 Februari 2024 07:34
        Ah, ora apik, Yuri Vasilyevich!
        Nanging babagan "Lenin main catur ing omah Gorky" - foto sing paling misuwur?
        Miturut cara, pemain catur lemah minangka politisi amarga mung nggunakake gerakan standar, lan mulane bisa ditebak kanggo kabeh jinis "mitra".
        1. + 15
          26 Februari 2024 08:14
          Kutipan: Viktor Leningradets
          pemain catur padha ringkih kaya politisi

          Salah siji cara - judoka! nglirik
          1. +3
            26 Februari 2024 12:09
            Kasparov uga ora kaya ngono ...
          2. +1
            1. mars 2024 16:17
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Kutipan: Viktor Leningradets
            pemain catur padha ringkih kaya politisi

            Salah siji cara - judoka! nglirik

            Ayo dadi adil, rekor donya kanggo kretinisme digawe dening pemain bola voli. Malah tenis ora mbantu
          3. 0
            1. mars 2024 16:28
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Salah siji cara - judoka!

            Aku ora ngelingi siji negarawan tenan gedhe sing kasengsem ing sembarang jenis olahraga . Churchill, contone, cognac disenengi. Stalin nglampahi kabeh wektu luang kanggo maca buku. Pétrus, nalika arep ngilangi pikirane, banjur mbalik.
        2. +5
          26 Februari 2024 08:21
          Kutipan: Viktor Leningradets
          Nanging babagan "Lenin main catur ing omah Gorky" - foto sing paling misuwur?

          Konsep "penulis pirang-pirang gerakan" ora ditrapake kanggo Lenin.
          Obrolan babagan tokoh taun 90-an lan 2000-an ...
    2. +9
      26 Februari 2024 07:55
      Kapitalis ora duwe kepentingan nasional, dheweke mung duwe kepentingan pribadine, lan kapitalis bangkrut ora duwe, kanthi harfiah - SAMUEL
      1. -2
        26 Februari 2024 08:06
        "Kapitalis ora duwe kepentingan nasional" -

        ***
        - "Ora ana kejahatan sing ora bakal ditindakake modal kanggo entuk bathi 300%" ...
        (Thomas Joseph Dunning)
        ***
        1. +6
          26 Februari 2024 08:08
          Bener, malah kejahatan nglawan kepentingan nasional...
      2. +3
        26 Februari 2024 10:00
        Cetha yen "kapitalis ora duwe kepentingan nasional." Nanging yen negara ing paling kadhangkala wiwit njupuk ing "kapitalis" sawijining (kaya sing ditindakake ing China), supaya bisa ngalahake sirahe, ana uga kepentingan Negara. Ana sing bisa owah.
        1. AAK
          +1
          26 Februari 2024 14:18
          Lan sapa sing bakal njupuk "Pinokio sugih ala" sing ora ngakoni kapentingan negara - Pakdhe Leopold sing apik? Dadi dheweke wis "ing kanthong" Ankla Si suwene suwe ...
    3. +3
      26 Februari 2024 08:44
      (Vladimir Vladimirovich Vorontsov)
      Saiki sampeyan bakal njupuk minus ing kene. Sampeyan kudu menehi katrangan sing rinci, amarga ... Brevity ora tansah disambut ing VO.
      Miturut
      Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 02.07.2021 Juli 400 N XNUMX "Ing Strategi Keamanan Nasional Federasi Rusia"
      Federasi Rusia nduweni kepentingan nasional:
      25. Njupuk tren jangka panjang ing perkembangan kahanan ing Federasi Rusia lan ing donya, kapentingan nasional ing tataran saiki yaiku:
      1) nylametake wong Rusia lan ngembangake potensi manungsa;
      2) pertahanan negara;
      3) keamanan negara lan umum;
      4) keamanan informasi;
      5) keamanan ekonomi;
      6) pangembangan ilmiah lan teknologi;
      7) keamanan lingkungan lan panggunaan sumber daya alam sing rasional;
      8) pangayoman nilai-nilai spiritual lan moral tradisional Rusia, budaya lan memori sajarah;
      9) stabilitas strategis lan kerjasama internasional sing saling nguntungake.

      Carane iki bener dileksanakake prakara liyane. nglirik
      1. +6
        26 Februari 2024 08:58
        Ngelingake aku babagan keputusan Mei, lan babagan jenis masyarakat sing kita urip? Sampeyan bisa ngumumake lan nulis ing kertas akeh. Banjur ngilangke dhewe karo dheweke.
      2. +5
        26 Februari 2024 13:51
        Kutipan saka Gomunkul
        Saiki sampeyan bakal njupuk minus ing kene. Sampeyan kudu menehi katrangan sing rinci, amarga ... Brevity ora tansah disambut ing VO.
        Ora ana wektu kanggo panjelasan rinci; sampeyan kudu nyekel warta sabanjure ing header. Lan ing kono tongkat marshal mung cedhak lol
        1. +3
          26 Februari 2024 13:54
          Ora ana wektu kanggo panjelasan rinci; sampeyan kudu nyekel warta sabanjure ing header. Lan ing kono tongkat marshal mung cedhak
          Yen iki minangka pungkasan dhewe, mula alasan singkat bisa dingerteni. eseman hi
          1. +4
            26 Februari 2024 15:20
            Kutipan saka Gomunkul
            Yen iki minangka pungkasan dhewe, mula alasan singkat bisa dingerteni.

            Ya! Ora ana mambu aphorisms ana ... Lan pikirane dibuwang menyang pasa ora nggawe sparks ...
            (nanging apa EAGLE! -(c)- ) ngguyu
    4. 0
      27 Februari 2024 23:47
      Vladimir Vladimirovich Vorontsov. (Vladimir Vladimirovich Vorontsov).
      Wingi, 03:17. Anyar
      YOURS - "..."Apa kita duwe kapentingan nasional kita dhewe?" - WE DO belay

      Mbokmenawa Republik Ingushetia duwe kepentingan nasional dhewe. USSR ing wektu sing beda-beda. nanging DIRI
      Aku pancene pengin. manawa wektu kekancan "langgeng" lan "internasionalisme tanpa harapan" wis rampung lan percaya "mitra" apa wae. Dheweke mung bakal miwiti bisnis .... aran
      Sampeyan bisa duwe sikap beda marang Angil. nanging ana sawetara perkara sing sampeyan kudu sinau saka:
      "...Henry John Temple, Lord Palmerston; saka 1802 Viscount (Inggris Henry John Temple, 3rd Viscount of Palmerston, 20 Oktober 1784 - 18 Oktober 1865) - negarawan Inggris sing misuwur, nganti pirang-pirang taun dheweke mimpin pertahanan, banjur kabijakan manca negara, ing 1855-1865 (kanthi istirahat cendhak) dadi perdana menteri.

      Kutipan

      Mulane, aku tetep ora ngerti yen negara iki utawa negara kasebut minangka sekutu permanen utawa mungsuh langgeng Inggris. Kita ora duwe sekutu permanen, kita ora duwe mungsuh sing langgeng. Mung kapentingan kita sing ora owah lan langgeng, lan tugas kita kudu ngetutake. — Pidato ing House of Commons, 1 Maret 1848 apik apik apik


      Mulane aku ngomong yen iku kawicaksanan sing sempit kanggo ngira yen negara iki utawa sing bakal ditandhani minangka sekutu langgeng utawa mungsuh langgeng Inggris. Kita ora duwe sekutu sing langgeng, lan ora ana mungsuh sing terus-terusan. Kapentingan kita langgeng lan langgeng, lan kapentingan kasebut dadi kewajiban kita.
      hi
  2. + 22
    26 Februari 2024 03:25
    Inggih? Nyuwun Maneh, mantra babagan "sampeyan duwe dhewe." Kabeh wong ngerti iki, nanging banjur apa? Muga-muga aku bisa ndeleng rencana titik-titik apa sing kudu ditindakake ing politik (eksternal lan domestik), ekonomi, keuangan ... Leres, aku wedi yen rencana kasebut bakal ana ing salah sawijining "artikel" sing wis diadopsi bubar ...
    1. + 16
      26 Februari 2024 08:37
      Kutipan saka Monster_Fat
      Kabeh wong ngerti iki, nanging banjur apa?

      Kaping pisanan, kita kudu ngakoni yen ing taun 1991 kita duwe kudeta anti-konstitusional, ora luwih apik tinimbang Maidan ing Kyiv. Nganti Gorbachev lan Yeltsin diwenehi penilaian sing tepat lan Pusat Yeltsin dibongkar, ora ana sing bakal owah.
      1. +7
        26 Februari 2024 08:53
        Kutipan saka Perse.
        boten dhasar bakal ngganti.

        Apa sing kudu "owahi dhasar"? Dheweke nyoba nelukake wong Rusia / Slavia nganti pirang-pirang abad, nanging tansah gagal. Mengko, mungsuh sing paling berpengalaman lan canggih melu masalah kasebut, dheweke ngerti yen pasukan kasar ora bisa entuk apa-apa, dheweke ngandelake pendekatan ilmiah, psikologi ... Lan saiki, kita wis ndeleng asil, ana ing endi wae: industri, ilmu pengetahuan lan pendidikan, kesehatan lan nilai kulawarga, demografi lan panggantos pribumi dening wong manca, etc.. Kabeh arep miturut rencana...
        1. +2
          26 Februari 2024 10:14
          Kutipan saka doccor18
          Kabeh mlaku miturut rencana ...

          Ya, "mitra" Anglo-Saxon iku virtuosos ing ala lan munafik. Bocah-bocah ala kita, ing borjuis sing diidam-idam, nampa "jar jam" lan "paket cookie", dadi henpecked saka Kulon.
          Pitakonan, apa Rusia isih bisa "ngadeg dina lan terus wengi"? Aku seneng percaya yen Tentara Abang bakal teka, lan dudu wong Tionghoa, nanging kita. Tanpa kekuwatan rakyat, kutub kekuwatan sosialis, kita bakal garing lan rusak.
        2. +5
          26 Februari 2024 12:55
          Banjur dadi metu sing kita kuwat, nanging bodho, kang uga ora apik.
          1. +1
            26 Februari 2024 13:29
            Kutipan saka AdAstra
            nanging bodho, kang uga ora apik.

            Kita ora bodho, kita ora jahat. Topik sing kapisah yaiku renegades, sing dikhianati Uni Soviet lan partai kasebut. Saiki kita ana ing kapitalisme, lan wis duwe pimpinan donya lan pemilik saka sistem planet iki, ora ketompo carane puff munggah pipi, pancene mung siji kutub daya, ing kang oligarki kita lenggah. Mula, tanpa diwujudake (kebangkitan) kutub panguwasa sosialis, ora bakal ana kamardikan saka Kulon. Pinten hibrida, "nasional-komunis" China luwih apik kanggo kita minangka kanca uga dadi pitakonan. Ing kasus apa wae, negara sing duwe klaim teritorial kanggo kabeh negara tanggane kudu nggawe kuwatir.
            1. +3
              26 Februari 2024 15:32
              Kutipan saka Perse.
              Ing kasus apa wae, negara sing duwe klaim teritorial kanggo kabeh negara tanggane mesthine wis nyebabake keprihatinan.

              Nanging kepiye babagan iki? Nanging, pernyataan resmi saka loro-lorone:
              Sisih Rusia lan Cina nuduhake posisi sing padha yen masalah tapel wates antarane negara kita wis rampung. Pemukiman kasebut ditandhani kanthi ratifikasi ing 2005 saka Persetujuan Tambahan ing tapel wates negara Rusia-Cina ing sisih wétan, miturut ngendi Pulo Bolshoy Ussuriysky dipérang antarane pihak. Watesan lan demarkasi wates umum kita wis rampung ing sadawane dawane (meh 4300 km), kalebu ing taun 2008 ing Pulo Bolshoy Ussuriysky.
              Rusia lan China wis bola-bali dikonfirmasi ora ana klaim teritorial bebarengan, ana pranata sing cocog ing dhasar kanggo hubungan bilateral Prajanjian babagan Tanggane sing Apik, Persahabatan lan Kerjasama tanggal 16 Juli 2001.
              Iki minangka statement saka Kementerian Luar Negeri Rusia. Utawa iki supaya, kanggo luwih cedhak?
              1. +3
                26 Februari 2024 18:54
                Quote: Boa constrictor KAA
                Iki minangka statement saka Kementerian Luar Negeri Rusia. Utawa iki supaya, kanggo luwih cedhak?

                Matur nuwun kanggo ngelingake aku. Nanti aku ngingetin...
                Ora suwe, delegasi Rusia lan Cina melu verifikasi wates negara antarane negara loro kasebut. Priksa kasebut ditindakake ing status langkah-langkah demarkasi ing wilayah Republik Altai miturut persetujuan sing ditindakake ing kutha Urumqi ing China tanggal 25 Juli 2012. Karya demarkasi ing bagean Rusia ditindakake ing sangisore pimpinan Dmitry Kodenko, sing dadi wakil saka Direktorat Border FSB kanggo Republik Altai. Kepala delegasi Cina yaiku Yu Guangxin, direktur departemen hubungan internasional ing wilayah Altai ing Wilayah Otonomi Uighur Xinjiang ing Republik Rakyat China. , kajaba sing digandhengake karo karya ing wilayah pegunungan. Nanging nyatane, langkah-langkah demarkasi ora tau rampung.
                Alesan kanggo iki yaiku posisi sing ora dikarepke disuaraake dening pihak Cina, sing dadi kebutuhan ing Federasi Rusia kanggo mindhah bagean saka tapel wates negara sing luwih jero menyang Rusia supaya China bakal nampa "asli Cina" 17 hektar. wilayah pegunungan Altai. Ing wektu sing padha, sisih Cina, nyatane, ora menehi dokumen apa wae sing bakal njlèntrèhaké pratelan menyang hektar sing kasebut, sing ing wayah wengi dadi wilayah sing dadi regejegan. Ya, ing syarat-syarat hukum, dheweke ora bisa menehi, wiwit ing taun 2005, persetujuan babagan demarkasi tapel wates Rusia-Cina ditandatangani, miturut Rusia ditransfer menyang China, ora kurang, kira-kira 340 kilometer persegi "dispute". Ing babagan iki, klaim Tionghoa bisa uga katon aneh ora mung kaya ngono, nanging uga aneh amarga kenapa klaim kasebut dumadakan muncul ing wilayah Altai? Jawaban kanggo pitakonan iki dumunung praktis ing lumahing. Kasunyatane yaiku Federasi Rusia ing tlatah Republik Altai duwe tapel wates karo RRC kanthi dawane kurang saka 55 kilometer. Amarga garis tapel wates sing dhuwure nganti 3 ewu meter, ing kene ora ana papan papriksan, amarga ing wilayah perbatasan, yen kegiatan ekonomi ditindakake, ditindakake kanthi skala sing sithik banget supaya bisa ditindakake. dawa kawat barbed antarane negara lan nglengkapi outposts tapel wates.

                Temenan yen ora ana pos-pos tapel wates sing padha ing wilayah kasebut menehi Beijing panganan kanggo dipikirake apa arep nyoba maneh ngetutake jalur diplomasi tapel wates China sing diasah ing konfrontasi karo USSR, lan ora ngethok paling sethithik inci. tanah saka Rusia. China, ketoke, ngetutake prinsip sing prasaja: yen Rusia ora nglindhungi bagean saka tapel wates, mula bisa diarani bagean iki kudu dadi milik China. Lan supaya perselisihan ora dadi konfrontasi sing luwih angel, Beijing nuntut "mung" 17 hektar. Kaya, uga, kok, amarga trifle kuwi, kanggo breeding kontrovèrsi - mung menehi tanah, lan kita, sampeyan ndeleng, bakal tiba konco.

                Topik kasebut diangkat ing VO - "Klaim wilayah anyar China menyang Rusia" tanggal 16 Agustus 2012.
  3. +1
    26 Februari 2024 03:46
    Apa overpopulation? China duwe TFR 1,2. Kacilakan demografi wis nyedhak
    1. -1
      26 Februari 2024 07:43
      Kutipan: Artem Savin
      Apa overpopulation? China duwe TFR 1,2. Kacilakan demografi wis nyedhak

      Nanging dheweke isih ora bakal nyerahake sumber daya Siberia
      1. +5
        26 Februari 2024 09:03
        sumber daya apa? Dheweke ora bisa tekan Siberia Kulon. Lan ing Timur - ya, kayane ana akeh, nanging Uni Soviet ing puncak kekuwatane ora bisa ngembangake wilayah kasebut. Apa sampeyan bisa mbayangno pira dhuwit lan gaweyan sing dibutuhake kanggo entuk jalur sepur menyang Yakutsk? Nanging iki mung wiwitan ... Ora ana apa-apa ing bagean kasebut sing bisa dijupuk kanthi cepet lan murah. Banjur kok China? Iku luwih gampang kanggo ngganti sumber daya kita kanggo barang konsumen - kita bakal entuk kabeh dhewe lan nggawa menyang wong-wong mau ...
        1. +8
          26 Februari 2024 09:13
          China, nalika kita turu, bakal tekan Ural yen perlu. Kanggo Rusia, pangembangan wilayah kasebut ora kalebu ing rencana para liberal. Ana sawetara usaha, mesthi. Corporation for Development of the Far East, etc. Nanging ora ana rencana global kaya Stalin. Kita ing ngendi ana lenga lan gas, emas, lan saiki gandum.
          1. +3
            26 Februari 2024 09:21
            Ya, kanggo Siberia Wétan - ora ana dhuwit utawa sumber daya. apa sing ana ora kurang. Batu bara, wesi, tembaga, lenga, kayu, lan malah emas - ana papan liya sing luwih murah kanggo ngekstrak kabeh iki, duwe wektu mbayar maneh kurang saka 10 taun, mung ora menarik.
            1. +8
              26 Februari 2024 09:29
              Biyen ing 2014, liberal ngandhani yen Crimea apik, iku kelas. Napa kita kudu Donbass? Lan saiki ternyata Donbass minangka salah sawijining bagean paling penting ing ekonomi wilayah kasebut. Ing tangan trampil ora ana tanah kosong lan ora perlu. Tanah apa wae iku kasugihan. Sampeyan mung kudu nyelehake tangan sampeyan.
              1. +8
                26 Februari 2024 09:35
                Tangan iki isih kudu ditemokake ... Kaya apa Siberia Wétan - kita duwe papan sing kaya-kaya wis didunungi dening rezim Soviet, nanging setengah kosong ... Mung ana 140 yuta kita ing wilayah sing gedhe banget! Kanggo nguwasani kanthi efektif, sampeyan kudu paling sethithik 500 .. Alas.

                Lan yen sampeyan nganggep manawa saka 140 yuta iki, bagean sing penting saiki melu omong kosong tinimbang kerja ...
                1. +3
                  26 Februari 2024 12:09
                  Ana anggepan yen ora ana maneh 140, nanging kurang ...
            2. +5
              26 Februari 2024 10:01
              Informasi ekonomi: Siberia Wétan minangka salah sawijining wilayah sing paling sugih sumber daya ing negara kasebut. Isine 30% saka imbangan cadangan batubara, 40% saka total cadangan kayu, 44% saka biaya-efektif sumber daya PLTA, 25% saka aliran kali, bagean pinunjul saka cadangan emas, simpenan tembaga, nikel, kobalt, aluminium bahan mentah, bahan mentah kimia pertambangan, grafit, bijih wesi lan mineral liyane. Sumber daya tetanèn lan wilayahé ageng lan manéka warna. Cadangan sumber daya alam sing akeh lan kahanan sing cocog kanggo eksploitasi nemtokake efisiensi dhuwur saka keterlibatan ing turnover ekonomi.
            3. +4
              26 Februari 2024 10:02
              Sapa wae sing mbutuhake bakal njupuk kabeh wilayah paling sugih Waca referensi ndhuwur
            4. +2
              26 Februari 2024 11:10
              Kutipan saka paul3390
              Ya, ora ana dhuwit utawa sumber daya kanggo Siberia Wétan.

              Lan pisanan kabeh sumber daya manungsa.
              Pancen angel dikuasai karo buruh shift dhewe; wong liya kudu ngembangake lan njaga infrastruktur sing dibangun. Iku gampang kanggo nggawe kahanan kanggo outflow saka populasi, nanging carane ngatur influx bali ora tugas gampang. nglirik
          2. +3
            26 Februari 2024 11:57
            Kutipan: Alexander Odintsov
            Nanging ora ana rencana global kaya Stalin.

            Iki ora bisa kedadeyan ing jagad global kita, ing ngendi Rusia "kecanthol" 33 taun kepungkur supaya "cocog karo ..."

            Miturut cara, Stalin minangka Stalin ora amarga dheweke nampa tahta bebarengan karo Kakaisaran kanthi hak suksesi. Nanging amarga dheweke dadi sekretaris Komite Pusat partai politik sing duwe piagam demokratis banget. Ora ketompo carane nalisir bisa dadi kuping lan semangat "Rusia sing dikasihi," rencana kasebut minangka rencana partai politik.

            Nanging wong Rusia wis akrab lan nyaman karo urutan sing beda: nalika telung wong lanang ing wayah wengi Desember ing alas Belarus ing cedhak Brest cedhak tapel wates Polandia mlebu surat menyang Filkin sing nyatakake yen negara kanthi populasi meh 300 yuta ora ana maneh. Karsa bebas, nanging bodho ... Sawise Presiden kita ngandika langsung - Paradise! Lan aku dipercaya Presiden kene luwih saka aku
        2. +1
          26 Februari 2024 15:39
          Kutipan saka paul3390
          Ora ana apa-apa ing bagean kasebut sing bisa dijupuk kanthi cepet lan murah. Banjur kok China?

          Bener kowé. Iklim ing kana uga atos, ora kabeh wong bisa urip.
          Mulane, vektor ekspansi China diarahake menyang negara-negara Asia Tenggara, lan kanthi strategis menyang wilayah Asia-Pasifik. Mulane Yankees kaget kanthi cara sing, ora kaya penulis, dheweke weruh inti saka aspirasi teritorial Hongfuzes! Utawa apa sampeyan mikir yen Anglo-Saxon iku bodho? negatif
    2. +5
      26 Februari 2024 08:56
      Kutipan: Artem Savin
      Apa overpopulation? China duwe TFR 1,2. Kacilakan demografi wis nyedhak

      Apa sampeyan kuwatir babagan negara sing populasine 10 kaping luwih gedhe tinimbang negara kita?
      1. +1
        26 Februari 2024 09:57
        Apa sampeyan kuwatir babagan negara?
        Secara pribadi, iki sejajar karo aku, nanging iki dudu darurat; iku ambruk wektu tundha. Lemari klambi gedhe wis mabur. Masalah liyane yaiku wong Tionghoa enom kabeh pengin dadi blogger lan tukang game; luwih sithik sing milih karir minangka dokter utawa desainer.
        1. 0
          26 Februari 2024 16:21
          Quote: pemotong baut
          Tionghoa enom kabeh pengin dadi blogger lan tukang game; luwih sithik sing milih karir dadi dokter utawa desainer.

          Iku padha karo kita. Amarga kanggo dadi dokter utawa ilmuwan, sanajan insinyur, sampeyan kudu duwe otak lan kerja keras. Aku ora ngomong babagan jenius - ing kene kita uga butuh keturunan, karakter lan kahanan ...
          Nanging nggawe pasuryan ing ngarep smartphone lan banjur ngirim iki "masterpieces" kanggo pelanggan ciut-minded kaya sampeyan ora mbutuhake akèh Intelligence lan karya! Lan kaya sing sampeyan ngerteni, wong, kaya arus listrik, ngetutake dalan sing paling ora tahan. Ya, ana pangecualian. Nanging mulane dheweke dadi pangecualian! Lan mayoritas ana ing tingkat sistem sinyal pisanan. Banjur kanca kelasmu ketemu karo sampeyan lan ngomong "keren!" lan sepi cemburu yen sampeyan, lan dudu dheweke, wis dadi wong sing luwih gedhe. Nanging sepira regane sampeyan lan apa sing kudu sampeyan korbanake kanggo nggayuh tujuan sampeyan, amarga sawetara alasan tetep ana ing mburi ...
          1. +2
            28 Februari 2024 10:18
            Masyarakat konsumen entuk manfaat saka "dybilisasi" populasi. Nyederhanakake lan nyuda pendhidhikan. Iklan sing nyengkuyung wong tuku lan njupuk silihan. Iklan dening blogger sing padha. Kita butuh wong sing bakal tuku luwih akeh, mikir kurang lan "milih kanthi bener"
  4. + 12
    26 Februari 2024 05:36
    Pitakonan utama: apa sing bakal kelakon karo kurs ruble
    Nilai tukar rubel saiki yaiku $ 92,75, € 100,44, mudhun ... stabil, lan rating presiden saya tambah.
    1. + 11
      26 Februari 2024 06:01
      Kutipan saka parusnik
      lan rating presiden mundhak.

      Lan sadurunge pemilu bakal metu skala!
      1. + 11
        26 Februari 2024 06:31
        Kutipan saka parusnik
        lan rating presiden mundhak.

        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Lan sadurunge pemilu bakal metu skala!

        Dadi rating iki ditindakake dening wong sing dilatih khusus ing papan sing ditemtokake dening administrasi:
        Kremlin, Armada Utara, Gedung Duma Negara...
        Lan para menteri sing ngunggahake Nicholas II dadi wong suci uga nyoba. Padha zombify populasi dina lan wengi.
      2. + 11
        26 Februari 2024 08:12
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Lan sadurunge pemilu bakal metu skala!

        Ing wektu sing padha, calon presiden ora bakal seneng teka ing debat.

        Sekretaris mratelakake yen calon ora duwe wektu. Lan sing butuh banget, ayo padha nututi calon dhewe saben dinane. Cetha saka kabeh, tata cara milih Presiden dianggep minangka formalitas sepele kanggo calon iki.
        1. + 13
          26 Februari 2024 08:18
          Kutipan: Stas157
          tata cara pemilihan presiden dianggep minangka formalitas sing ora pati penting

          Kok nganakake kampanye iki, mbuwang dhuwit, wektu, pariwara, debat, ribut-ribut....
          Ndelok tv wae... ya
          1. +4
            26 Februari 2024 08:58
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Apa nindakake perusahaan iki

            Maksude kenapa? Ora ana sing mbatalake demokrasi ... ...
          2. +2
            26 Februari 2024 11:08
            Banjur supaya kabeh wong ngerti yen demokrasi ora bisa digunakake lan ing Kulon iku mung palsu.
          3. +1
            26 Februari 2024 19:16
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Ndelok tv wae...

            Utawa ngidoni.
            1. +2
              27 Februari 2024 03:25
              Kutipan: Mordvin 3
              Utawa ngidoni.

              Sampeyan ora bisa ngidoni! Iku bakal ngobong bolongan! mandheg
      3. +2
        26 Februari 2024 09:16
        Masalah utama wong Rusia biasa yaiku kapercayan lan iman marang "Tsar sing apik". Sawetara wong ngerti sapa sing ndhelikake kabeh layar patriotik iki. Lan ing kana, yen sampeyan ndeleng kanthi jero, sampeyan bisa ndeleng pasuryane baron bahan mentah. Ing mburine, kaya tembok watu.
        1. +1
          26 Februari 2024 11:29
          Kutipan: Alexander Odintsov
          praupane baron bahan baku kita katon

          Dheweke ngontrol kabeh ... hi
        2. +2
          26 Februari 2024 15:54
          Kutipan: Alexander Odintsov
          Masalah utama wong Rusia biasa yaiku kapercayan sing gedhe banget lan iman marang " tsar sing apik "

          Perangko sastra. Salawase aku urip, aku kepengin weruh "Rusia sing gampang ditipu" banget ... Lan dheweke butuh Tsar amarga ora ana sing bisa dipercaya kajaba Tsar. ngguyu

          Ing sawijining wektu, 100 taun kepungkur, Hitler ngrumusake "masalah utama" iki kanthi cara sing beda:
          "Bangsa sing kurang mental ora bisa nggawe Negara sing lengkap kanggo awake dhewe ing tanahe."
          Mula, luwih becik nyinaoni Kitab Suci kanthi cara sing lawas lan ngakoni manawa kasusahane wong-wong iku saka dosane, saka massa maling lan pengkhianat, nanging ora saka inferioritas mental. Kanggo pisanan bisa mratobat saka, nanging kaloro deprives wong saka perspektif sajarah. Masalah teka saka kasunyatan sing liwat siji - pengkhianat lan maling, lan ora saka kasunyatan sing liwat siji - wong suci "dudu saka donya iki."
    2. +5
      26 Februari 2024 08:17
      Kutipan saka parusnik
      Kurs pertukaran Rubel kanggo dina iki yaiku $ 92,75

      Wis ndhuwur 93 ing Moscow Exchange. Ing kahanan kaya mengkono, Nabiulina mesthi ora bakal ngontrol inflasi (ora ketompo carane nyiksa tingkat kunci).
      1. +1
        26 Februari 2024 09:18
        Dolar ditahan kanggo saiki. Keputusan Presiden babagan penjualan penghasilan mata uang asing bakal kadaluwarsa ing musim semi. Lan yen ekspor ora tuwuh, ijo bisa uga mundhak.
      2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      28 Februari 2024 10:19
      Aku bakal nyoba nganggep yen ing pungkasan mangsa panas dolar bakal munggah lan rating bakal mudhun.
  5. -2
    26 Februari 2024 05:40
    Yen kita mbayar pajeg marang wong sugih kaya ing China, dheweke bakal mbrontak. Mung kemampuan negara kanggo ngatur kabeh sing bisa maju, malah para menteri dilebokake ing kono ora kanggo ndhukung, nanging kanggo ngenalake barang-barang anyar. Iki kanthi cara akeh mbedakake Rusia lan China. (kita pengin duwe wong-wong mau ing wayahe) lan ing wangun mandegake produksi minangka asil saka sanksi. Iku gampang kanggo nemtokke sanksi kanggo kita lan China. Ana akeh banget produk Western. Apa diprodhuksi ing negara ngendi, mudhun kanggo meneng pungkasan lan teknologi sawijining, sanksi mokal.
    1. +6
      26 Februari 2024 09:00
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      Yen kita pajak wong sugih

      We? ngguyu wassat
  6. + 11
    26 Februari 2024 05:44
    Utawa kenapa kita ora bisa miwiti produksi massal pesawat kita dhewe - apa ana iki? Amarga elit kita minangka murid setya Gaidar lan Yeltsin

    Tembung-tembung iki kudu diukir dadi granit! nglirik
    1. +9
      26 Februari 2024 06:24
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      elit kita minangka murid setya Gaidar lan Yeltsin

      Lan dheweke ora lunga menyang endi wae, dheweke isih ngatur!
  7. + 19
    26 Februari 2024 07:19
    . Meh kabeh hasil saka dodolan gas kanggo mbayar impor mobil Cina - $ 11,5 milyar, sing, miturut rega, jelas ora entuk murah kaya gas.

    Wong mung kepeksa tuku sampah Cina kanthi rega Mercedes (sadurunge operasi).

    . Miturut Administrasi Umum Bea Cukai Republik Rakyat China kanggo 2022 - babagan 92,8% saka ekspor kita menyang China minangka bahan mentah biasa - bahan bakar mineral, bijih, logam, kayu, lsp.

    Aku langsung ngelingi carane grandmaster geopolitik kita nyathet kanthi seneng yen, padha ngomong, imbangan perdagangan kita karo China banget imbang!
    Ketoke, pimpinan kita seneng banget karo skema kolonial klasik ijol-ijolan emas (bahan mentah) kanggo manik!
    1. 0
      26 Februari 2024 22:53
      Kutipan: Stas157
      Wong mung kepeksa tuku sampah Cina kanthi rega Mercedes (sadurunge operasi).

      Iki bener. Padha kasebut Moskvich-3 didol kaping telu luwih murah ing China. Dadi dudu mobil Cina sing larang, nanging bakul kita sing srakah. Markup wis 300% lan kabeh padha nuntut pangayoman tambah pasar domestik.
  8. +7
    26 Februari 2024 07:25
    Apa Rusia duwe kapentingan dhewe? Trik kasebut yaiku Rusia lan pimpinan minangka paralel sing ora bakal ana.
    1. +6
      26 Februari 2024 08:56
      "Pamrentah manggon ing planet liya, sayang."(c)
    2. +5
      26 Februari 2024 09:03
      iki paralel sing ora bakal intersect
      Iki miturut Euclid, nanging miturut Lobachevsky, bisa uga ana ing papan sing ana ing angkasa eseman
      1. +2
        26 Februari 2024 09:41
        Miturut Euclid, miturut Lobachevsky, iki geometri. Nanging miturut Putin, Rusia ora butuh ekonomi.
        1. +3
          26 Februari 2024 09:47
          Nanging miturut Putin, Rusia ora butuh ekonomi.
          Perlu, nang endi wae ing papan ngguyu
  9. +6
    26 Februari 2024 07:47
    Pabrik kita ora bisa ngasilake mobil biasa ing rega 1-2 yutasing bisa tuku?

    Mobil biasa kurang saka yuta. Kepiye biaya Solaris lan Rapid sadurunge?
    Apa aku kudu Vesta siji setengah yuta yen aku ora perlu iku malah kanggo 600 ewu?
    Ora, saiki, mesthi, aku bakal njupuk 600 amarga ora ana dalan metu. Nanging mesthi ora luwih larang!
    1. +2
      26 Februari 2024 09:22
      Kutipan: Stas157
      Pabrik kita ora bisa ngasilake mobil biasa ing rega 1-2 yutasing bisa tuku?

      Mobil biasa kurang saka yuta. Kepiye biaya Solaris lan Rapid sadurunge?
      Apa aku kudu Vesta siji setengah yuta yen aku ora perlu iku malah kanggo 600 ewu?
      Ora, saiki, mesthi, aku bakal njupuk 600 amarga ora ana dalan metu. Nanging mesthi ora luwih larang!

      Aku malah ora pengin ngomong babagan rega kerajinan saka AVTOVAZ, nanging wong-wong Tionghoa sing adol kanthi jumlah akeh yaiku dhasar pasar Cina kanthi rega 10-12 ewu dolar kanggo wong-wong mau, kanggo kita 2-2,5. lyama, mungguh, iki markups dealer lan bea cukai. Mulane, kualitase kanggo wates ngisor pasar. Tionghoa uga duwe premi dhewe. Kita duwe rega saka 4 yuta ing kantor. bakul lan saka 3,5 saka werna abu-abu. Perwakilan premium awal yaiku "Gili-Manjaro", liyane ora dirungokake.
  10. + 15
    26 Februari 2024 08:11
    "Amarga elit kita minangka murid setya Gaidar lan Yeltsin,"
    Iki kabeh titik artikel! Dheweke mung ngerti carane perdagangan tanah air.
    Ayo dadi njupuk bab paling prasaja. Yen ora 100, banjur 70% mesthi nglawan kita mlaku ing bendera putih! Nanging ing panguwasa, ing posisi kepemimpinan, iku ora mung nyetujoni, nanging uga mbuktekake yen asor iki normal. Lan Putin nglindhungi dheweke !!! Lan ing wilayah apa wae. Kabeh hucksters, pengkhianat lan maling kanca Putin. Lan kabeh wong ngerti iki. Minangka pambrontakan Prigozhin, ora ana sing bakal mbela pamaréntahan kasebut. Lan yen Prigozhin, saliyane adonan ing sirahe, duwe gagasan, sanajan mung sethithik, mula kita bakal duwe presiden anyar lan menteri pertahanan anyar.
    1. +5
      26 Februari 2024 08:13
      Mulane aku ora bakal melu pemilihan! Iki protesku. Ora ana sing bakal ngidini kekuwatan korupsi iki dibuwang kanthi tentrem!
      1. +5
        26 Februari 2024 08:40
        Liyane bakal lunga, saiki ora ketompo carane akeh sing teka, paling ora 5%, 3% bakal milih calon utama lan pendapat mayoritas, sing ora teka protes ora bakal kasengsem.
      2. 0
        28 Februari 2024 10:22
        Iki apa kabeh dirancang kanggo. Cetha yen komunis kita ora nyata. LDPR ora jelas apa maneh. "Wong anyar" supaya saben wong mikir yen kita duwe sing anyar ing politik. Tapi pilih vote!!!
    2. -1
      26 Februari 2024 09:21
      Prigozhin ora nggawe, dheweke ilang. Kabeh mau cepet banget. Nanging pawai kasebut minangka peringatan pungkasan kanggo sistem kasebut.
  11. -13
    26 Februari 2024 08:17
    Ayo padha nindakake ing nomer? GDP PPP China yaiku 30 triliun. Padha "dileksanakake" dening 790 yuta buruh. 5,3 triliun kita (6 kaping kurang) nggawe 72 yuta, yaiku, 11 kaping kurang buruh hard. Miturut cara, kanggo kejujuran, sampeyan kudu nambah 10% kanggo ekonomi Cina, lan kanggo kita ... 40%. Akibaté, 33 triliun. dolar mungsuh 7,3 triliun. Kanthi kabeh pakurmatan, sanajan karo jinis bahan mentah ekonomi kita, ing ngendi RRC duwe model gulung-mati, efektif lan berkembang? Persentase sing "digawe" China kanggo PDB saben taun ora ana ing ngendi wae dinamika sing kasedhiya. Apa padha alon-alon kanthi sengaja?)) Dadi supaya ora nindakake iki kanthi sengaja, kita kudu nambah musim dingin lan sistem pensiun kita kanthi pembayaran sosial. Endi raksasa ekonomi? Mungkin ekonomi berjuang saka negara overpopulated?
    1. +3
      26 Februari 2024 09:02
      Quote: lengan
      Liyane ekonomi berjuang negara overpopulated?

      "Ekonomi sing angel diimbangi" iki wis ngisi barang-barang ing saindenging jagad, kalebu Eropa lan AS. Wigati dimangerteni, barang (barang konsumsi), lan dudu bahan mentah fosil alami. Lan ora guyon, cadangan emas lan ijol-ijolan manca saka People's Bank of China ngluwihi angka sing fantastis - $ 3 triliun. Carane sampeyan seneng iki?
      1. -2
        26 Februari 2024 14:29
        Dadi aku ngomong babagan sing padha. 790 yuta populasi aktif ekonomi! Miturut aritmetika murni, yen kita mbandhingake model karo efisiensi model kita, kita bisa nyana telung lapisan barang konsumen ing kabeh planet. Nanging ora, iku ora diamati. Kanggo sawetara alesan, iku dianggep normal kanggo nyalahke tukang kayu Rusia karo siji dhingklik (conditionally, mesthi, conditionally!) Lan siji beting (ekonomi bayangan saka Federasi Rusia) kanggo enem dhingklik tanpa rak, kang digawe dening 11 (! ) tukang kayu Cina. Aku isih ora ngerti carane proses misterius muter nomer iki kedadeyan ((
  12. + 14
    26 Februari 2024 08:18
    Nguripake menyang Kulon, saiki menyang Timur:

    Crita babagan bocah wadon sing milih antarane wong sugih. Dheweke nggunakake dheweke, nanging ora omah-omah
    Omzet perdagangan antarane China lan Rusia ing taun 2022 udakara $ 190 milyar, mundhak 29% dibandhingake taun 2021.

    Ing papan kaping 12 ing daftar mitra dagang China

    Ing rong panggonan pisanan yaiku organisasi lan serikat pekerja negara: EU lan ASEAN (10 negara Asia Tenggara)
    Ing posisi katelu (lan pisanan ing antarane negara-negara individu) yaiku Amerika Serikat, kanthi omzet perdagangan $ 750 milyar.

    Kesimpulan:
    1. Ora ana kemitraan sing padha karo ekonomi kaping pindho lan kaping sewelas ing donya (kanggo sing ora kejawab, kita ngomong babagan China lan Rusia)

    2. Kanthi rasio turnover perdagangan lan kekuatan hubungan ekonomi, luwih cenderung nyana operasi militer gabungan antarane Amerika Serikat lan China nglawan Rusia tinimbang kosok balene - RRC lan Federasi Rusia tumindak minangka blok tunggal nglawan Amerika Serikat

    China ora butuh sekutu sing ora ana gunane, mung minangka "abdi sing jinak", wilayah sing gumantung banget
  13. +3
    26 Februari 2024 08:36
    Ngendi kekancan karo China bakal nggawa kita?
    Ya kaya ing tembang: “Ana ing endi dalanmu, uripku ora manis tanpa Putri sing ditresnani, dhuh, dhuh, muga-muga sang prabu kang mulya ngudhari sandhi ing ati Sang Putri. Aku ora wedi karo sapa wae, ora ana apa-apa, aku mesthi bakal nindakake kanggo dheweke "(c) ngguyu
  14. 0
    26 Februari 2024 08:44
    statement Seneca dina iki mbutuhake koreksi ing. Tionghoa pengin urip kaya wong Tionghoa, wong Finlandia pengin urip kaya wong Finlandia, wong Italia pengin urip kaya wong Italia, wong Amerika pengin urip kaya wong Amerika lan Rusia pengin urip kaya wong Tionghoa, Finlandia, Italia, Amerika. ...oh, aku kelalen basa Prancis. Dadi pratelan Seneca dina iki kudu dibenerake kanthi khusus, utamane amarga ana bukti yen Amerika, Italia, Finlandia, Prancis lan kabeh jinis Jerman liyane wis tekan saiki, iki minangka pinggiran sadurunge jurang neraka moral ... wong Rusia gelem urip kaya wong Rusia...?
    1. +3
      26 Februari 2024 09:23
      Pernyataan Seneca kanggo ndhuwur kita. Apa rencana sing ana? Apa sing dikarepake? A misteri lengkap. Nganakake pemilu bisa dingerteni. Apa sabanjure - pangarep-arep kanggo sabar tanpa wates saka wong Rusia lan kamenangan Trump?
  15. +1
    26 Februari 2024 08:47
    Pamrentahan kita ora pengin nyenyet, luwih trep yen pasar mutusake, Kulon adol, saiki Timur, nanging bakal bisa ngembangake sosialisme dhewe, yen ora, sing pinter ora bakal kerja keras kanggo wong sing srakah.
  16. +3
    26 Februari 2024 08:54
    Ing kahanan overpopulation ing China

    Gusti - maneh... Lha, demi kesopanan, deleng peta populasi China sepisan - rong pertiga negara kosong !! Kabeh gerombolan iki urip ing rong kali lan pesisir. Mongolia utawa Xinjiang sing padha - miturut standar, meh sepi ... Lan dheweke nyoba, dheweke mbangun kutha ing kana, apartemen meh gratis - ora, dheweke ora pengin manggon ing kono. Wong Tionghoa ora kepenak ing kono. Ing wektu sing padha, dheweke ora tau, sanajan dinasti paling gedhe, nyabrang Amur ... Lan saiki - dumadakan dheweke butuh banget Siberia ... Ha!
    1. +5
      26 Februari 2024 09:01
      Lan saiki - dumadakan padha mbutuhake banget Siberia... Ha!
      Iku Republik China (Taiwan), Siberia, lan dudu RRC, sing asring bingung ... Kenapa dheweke butuh RRC, Siberia, nalika Rusia dhewe menehi kasugihan kanggo dhuwit, lan dheweke isih gelut ... eseman
    2. +2
      26 Februari 2024 09:25
      Jawaban iki gampang banget: Bagéan penting saka China - 59,37% - dumunung ing wilayah pegunungan, dene tanah sing paling cocok kanggo urip (dataran lan cekungan) mung 31% saka total wilayah.
      1. +5
        26 Februari 2024 09:31
        Lan Siberia Wétan, sing diduga dituju, minangka lapangan murni utawa apa? Lan uga iklim - ibu aja kuwatir kanggo wong asli saka pesisir sing anget ...
        1. +4
          26 Februari 2024 10:01
          Lan uga iklim - ibu aja kuwatir kanggo wong asli saka pesisir sing anget ...
          Aku manggon ing sisih kidul, ing pucuk gunung Kaukasus, wong teka saka Siberia, Urals, lan Timur Jauh, nanging ora pengin pindhah menyang kono, sanajan kanggo hektar Wétan Jauh. Lan aku ora pengin eseman
  17. +3
    26 Februari 2024 10:04
    Penulis nerusake saka kasunyatan manawa kapentingan Rusia minangka kapentingan mayoritas populasi, nanging iki ora.

    Kapentingan negara ditemtokake dening wong-wong sing bisa banget mengaruhi politik, lan iki dudu mayoritas populasi, iki wong sing duwe sumber daya lan duwe kekuwatan. Padha tumindak ing kapentingan dhewe lan ora ana alesan siji kok padha tumindak beda.

    Kapentingan kasebut minangka kapentingan Rusia, lan negara mbela kapentingan kasebut kanthi konsisten lan terus-terusan.

    Iki negarane.
    1. 0
      28 Februari 2024 10:24
      Dokter Ilmu Ekonomi Evgeniy Gontmakher, sing uga dianggep liberal, nyatakake ing ngisor iki: "Kaping pisanan, aku ngirim tesis: ora ana negara ing Rusia. Ing wektu sing padha, ana struktur tartamtu ing ngendi mayuta-yuta wong kerja sing nyebut awake dhewe pejabat ... Tinimbang negara minangka lembaga sing ngetrapake kursus kanggo pangembangan negara, kita duwe struktur pribadi sing raksasa lan ora bisa dikontrol sing sukses. mbeber MediaWiki ing sih dhewe. Ing kono, ing "negara" iki, kabeh apik: gaji dhuwur, obat-obatan berkualitas tinggi, paket lelungan sing disenengi. Liyane (lan iki minangka mayoritas populasi) sing kapitunan, sing paling apik, minangka abdi utawa ing pakan panganan sing saya sithik. Lan ing mratelakake panemume, tugas utama masyarakat kanggo bali negara kanggo Rusia!
  18. 0
    26 Februari 2024 10:17
    Halo, aku saka China, aku pengin sinau basa Rusia lan ijol-ijolan pendapat
    1. 0
      28 Februari 2024 10:25
      Tansah siyap - nulis !!!
      1. 0
        29 Februari 2024 07:36
        mratelakake panemume pribadhi, paling sawetara wektu, China ora bakal duwe pratelan nyata marang wilayah sing ditinggalake miturut perjanjian kasebut, China ngati-ati banget babagan hubungane karo Rusia. Amarga China ora pengin hubungan antarane AS lan Rusia saya apik, China mung ngupaya nggedhekake pengaruhe ing Asia Tengah (kanthi mbangun sepur) lan entuk keuntungan luwih akeh ing Timur Jauh (kanthi mbukak pelabuhan).

        AS saiki bisa dadi mungsuh, nanging sesuk bisa dadi kanca. China saiki bisa dadi kanca, nanging sesuk bisa dadi mungsuh. Umumé, ora ana kanca sing langgeng, mung ana kepentingan sing langgeng. Ing kompetisi ing mangsa ngarep antarane China lan AS, loro negara bakal nyoba kanggo njaluk Rusia ing sisih. (Contone, Amerika Serikat bisa nggawe konsesi luwih kanggo Rusia ing Ukraina, lan China bisa kurban peralatan karo nilai militèr luwih.) Carane Rusia bisa nggunakake jaman iki kesempatan kanggo reap keuntungan luwih iku pitakonan pemimpin Rusian kudu nimbang.
        1. 0
          29 Februari 2024 09:24
          Dear Kitty! Babagan China, aku setuju banget karo sampeyan. Nanging, aku pracaya pilihan ing sisih Kulon wis digawe. Ora mungkin AS bakal melu kita nglawan China. Kaping pisanan, kita ora setuju karo kesepakatan kasebut, sanajan daya tarik kasebut. Konsesi ing Ukraina - Mungkin, nanging iki amarga impossibility kamenangan ing Ukraina, ora luwih. Pendapat umum ora bakal ndhukung kesepakatan anyar karo Kulon. Kanggo ngatur perestroika anyar 2, kanggo nawakake Rusia Plan Marshall, ora, iki ora bisa maneh. Kesempatan kanggo nggabungake kita kanthi sah menyang aliansi karo Kulon wis ilang lan ora bisa dibatalake. Konflik karo Kulon iku asipat peradaban: bakal ngrampungake kita nganti pungkasan, nanging ora bakal sukses. Kabeh sing paling apik, nulis!
  19. +1
    26 Februari 2024 10:30
    "Nalika wong ora ngerti
    menyang dermaga sing arep dituju,
    ora ana angin kanggo dheweke
    ora bakal kepenak."
    Seneca

    "Apa bedane antarane Rusia lan China?"

    Kaya sing dikandhakake ing kongres pungkasan CPC, dhasar sosialisme wis digawe ing RRC, nanging kepiye ing Federasi Rusia?
    Minangka presiden, sepuh Bush tau ngandika yen Federasi Rusia lungguh ing loro kursi lan ora nerangake makna iki, sanajan dheweke mbokmenawa duwe sawetara alasan kanggo mikir.


    "Apa Rusia duwe kepentingan nasional?"

    Negara minangka organisasi politik kelas panguwasa, ing ngendi proses nggawe lan disintegrasi klompok politik-ekonomi tartamtu saka kelas penguasa terus ditindakake, yaiku kepentingan nasional sing dibela negara kanthi kabeh politik, ekonomi, militer sing kasedhiya. lan liya-liyane.


    "Ngalih menyang Kulon, saiki menyang Wetan"

    Blokade ing sisih kulon meksa wong-wong mau menyang sisih wétan, utamane amarga China wis dadi ekonomi paling gedhe ing donya lan berkembang kanthi cepet, sing mbutuhake penyediaan bahan mentah, pasar, komunikasi transportasi, lsp. – ana ketepakan saka kapentingan lan iki njamin kekancan.


    "Yagene Boris Yeltsin ngrusak sisa-sisa industri USSR?"

    Kudeta minangka asil saka kawicaksanan ekonomi lan bosok bertahap saka sistem sosial sawise matine I.V. Stalin.
    Minangka asil saka privatisasi lan divisi saka properti umum digawe kelas pemilik pribadi gedhe sing dadi dhukungan saka putschists lan siap perang kanggo pati kanggo properti lan wong-wong sing entuk manfaat.


    "Napa negara sing berdaulat butuh orientasi?"

    Kedaulatan minangka kamardikan, nanging amarga divisi sosial tenaga kerja lan kerjasama produksi, kamardikan minangka konsep sing relatif.


    "Mungkin iki wektu kanggo kita bali menyang awake dhewe?"

    Kelas panguwasa tansah mbela kepentingane, sing pungkasane dadi rong perkara - dhuwit lan kekuwatan, sing digawe kanthi eksploitasi budak sing dituku ing pasar, lan raja utawa wakil liyane saka kelas eksploitatif ora bakal nate. nindakake apa wae kanggo ngrugekake.
    1. 0
      29 Februari 2024 09:27
      "Kelas pamrentah tansah mbela kepentingane, sing pungkasane dadi rong perkara - dhuwit lan kekuwatan, sing digawe dening eksploitasi budak sing dituku ing pasar, lan ora ana tsar utawa wakil liyane saka kelas eksploitatif. nindakake apa wae sing bakal ngrugekake dheweke." Bener. Nanging ora ana kelas panguwasa ing Rusia sing langgeng. Kabèh owah ing kene. Ana tsarisme, ana komunisme. Komunis bakal kuwasa maneh. Ora iki mesthi. Padha ora nyata. Liyane.
  20. +1
    26 Februari 2024 11:13
    Ing Desember 2023, dealer mobil wiwit overstock ing gudang karo mobil Cina - udakara 175 ewu mobil wis akumulasi.

    Pitakonan, kenapa kita butuh mobil akeh? Saiki ing Moskow, kabeh yard diblokir karo mobil, ing St. Petersburg kahanan sing padha - senadyan kasunyatan sing wiwit 90-2000 transportasi umum wis dadi luwih apik lan luwih trep.
    Aku weruh sing akeh mobil iki ora mimpin banget asring - iku beyo pinunjul ing kasus iki, njupuk menyang akun inflasi? Kita ngomong khusus babagan mobil.
    Yen wong-wong kita pancene siyap menehi kabeh kanggo soko sing obyektif ora penting kanggo mayoritas, mbok menawa wektu wis teka kanggo mboko sithik mblokir akses menyang fatherland. pasar kanggo mobil manca, supaya dhuwit iki luwih menyang industri mobil domestik (apa wae) lan industri sing gegandhengan, supaya srakah bodho wong entuk manfaat ekonomi kita lan ora pihak katelu.
    Yen wong wis siyap mbayar 3.4 lyama kanggo omong kosong, dheweke bakal bisa mbayar 4 karo ati squeaking.

    Lan babagan kasunyatan manawa kegiatan bareng karo China bisa uga nyuda Kulon lan torpedo upaya. Ora, iku khayalan. Ing jaman kepungkur, Barat ngetrapake kabeh perkembangane, ngliwati veto PBB, ngenalake exter. sanksi utawa miwiti operasi militer nggunakake lobi sekutu kuat. Dheweke uga sesambungan karo kita kanthi efektif - kita netepi sanksi marang Iran lan Korea Lor nganti saiki. Instrumen pengaruh AS ing China uga efektif banget, nganti tekan wektu "clinches" teknologi sing angel diwiwiti ing Amerika Serikat.
    Ya, kran banyu bocor - ing kasus kita iki ora becik, ing kasus China luwih elek. Nanging iki luwih estetis tinimbang kerugian arsitektur kanggo Amerika Serikat. Masalah ketidakseimbangan ekonomi sing akeh ora teka saka upaya gabungan China lan Rusia - iki minangka masalah kualitas pamrentahan model kolektif dhewe. Lan akibat saka iki nambah pengaruh tumindak aktor pihak katelu ing entropi iki. Nganti saiki, West cukup sukses passivated kita, nggabungake perdagangan naleni karo sanksi dileksanakake sing ngalangi pembangunan kita.
    Baris iki bisa terus yen kita ora mbanting lawang kanthi banter kanthi ujar "Cukup!" - sing, biola kita ora pisanan nggawe gangguan sadar karo model sing, kanggo sijine iku mildly.
    Kita kudu ngerti manawa ing kasus kita, ing sisih kulon, kita wis ditekan kanthi lengkap ing model sing dikarepake Barat - kabeh sing penting wis ana ing NATO lan cukup suwe. Swedia lan Finlandia minangka sentuhan kosmetik, sing bisa ditindakake 10 taun kepungkur. Kepiye carane kita ngganggu rencana kasebut sajrone pirang-pirang dekade? Ora ono. Kita bisa uga mengaruhi sawetara jinis omong kosong kaya ndhukung Nicolas Maduro, nanging aku ora weruh konten ekspansi Barat sing efektif ing wates kita nganti umur 22 taun.
  21. +3
    26 Februari 2024 11:40
    Pengarang ! Aja mbaleni fantasi wong liya babagan ekspresi Alexander III, dheweke ora ngomong babagan tentara lan angkatan laut.
    1. 0
      26 Februari 2024 12:22
      Aku ora mikir kabeh statement liyane Alexander 3 padha ing gaya padha. "Kabeh treasury kanggo perang." "Nalika Tsar Rusia nelayan, Eropa bisa ngenteni," wangsulane menteri liyane, sing negesake ing Gatchina yen Alexander III langsung nampa duta saka sawetara kekuwatan gedhe.
    2. -2
      26 Februari 2024 12:22
      "Rusia mung duwe rong sekutu - tentara lan angkatan laut" - tembung kunci saka Kaisar Rusia Alexander III. Pangarang pernyataan kasebut digandhengake karo panguwasa Kakaisaran Rusia ing memoar putra mantune, Adipati Agung Alexander Mikhailovich (Wikipedia).
      Versi liya saka frasa sing padha (Wikiquote): "Ing saindenging jagad kita mung duwe 2 sekutu sing setya," dheweke seneng ngandhani para menteri: "tentara lan angkatan laut kita." Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal njupuk senjata nglawan kita.
      1. +1
        26 Februari 2024 12:31
        Salah siji crita utawa munafik murni, amarga Alexander padha mlebu menyang aliansi karo Prancis.
  22. +1
    26 Februari 2024 12:14
    Sanalika sistem daya nyaring wong sing pinter lan sregep kanggo wong bodho lan manut, ora ana sing bisa diarepake. Lan kabeh penggemar sing nyoba ngembangake bisnis teknologi ing Rusia kepeksa nglangi nglawan ombak, nanging malah perenang sing paling kuat pungkasane ora kuwat.
  23. +2
    26 Februari 2024 12:51
    "Wong Rusia dudu wong Tionghoa, kita pengin nylametake jagad iki, lan wis nylametake luwih saka sepisan, nanging mung pengin entuk manfaat saka iku."
    Ayo? Nanging ing mratelakake panemume, kita kudu mungkasi terus-terusan ascribing sawetara jenis "missionaryism"; mayoritas ing Federasi Rusia saiki, lan malah sadurunge iku, duwe tampilan rumiyin Violet saka donya lan pengin manggon sethitik kanggo awake dhewe. Kajaba iku, kenapa nylametake wong sing ora pengin disimpen?
    1. -4
      26 Februari 2024 14:12
      Sing pengin urip mung (!!!) kanggo awake dhewe wis ninggalake wiwit wiwitan Distrik Militer Lor lan mobilisasi ing jaban rangkah, kira-kira ana 1 yuta. Kanggo negara, wong-wong iki minangka ballast. Salah siji wong liya utawa sampeyan dhewe - paling kamungkinan wong liyo. Bapak-bapak, simbah-simbah lan simbah-simbah kita nylametake jagad iki ing taun 1941-45. Dadi ora ana sing bisa uwal saka iki. Panemu pribadi wong ora penting ing kene. Nanging pilihan tansah pribadi. Pitakonan iku pilihan saka mayoritas. Kabeh sing paling apik!
      1. +6
        26 Februari 2024 14:52
        Ballast iki makarya nang endi wae, diprodhuksi soko lan isih mbayar pajeg, supaya iku ora akeh ballast. Lan kasunyatan manawa dheweke diwenehi gambar biathlon tank sing apik lan kompetisi koki liyane lan dongeng babagan profesional lan umume nomer loro ing donya kanthi ora ana analog ing donya kanthi 70%, banjur kabeh kasebut nabrak kasunyatan sing angel, ora mung dheweke. fault, lan ora dadi luwih fault. Nanging apa sampeyan ngomong? Nanging banjur ngomong apa mbah kakung, mbah buyut lan mbah buyut sing disimpen ana ing taun 1904-1905, 1914-1918?
        1. -4
          26 Februari 2024 14:59
          Kabeh padha karo nalika perang karo Bonaparte lan nalika Perang Krimea, lan sadurunge ing Nevsky Massacre. Skenario sing padha. Apa ora mangkono?
          1. +1
            26 Februari 2024 15:01
            "...apa simbah, simbah simbah lan simbah simbah ing kono taun 1904-1905, 1914-1918?"
            Aku takon babagan iki. Apa ora mangkono? hi
  24. -2
    26 Februari 2024 13:43
    "Iki data Layanan Pabean Federal: imbangan perdagangan manca kanggo Januari-November 2023 mudhun dadi $126,9 milyar saka $310,1 milyar kanggo periode sing padha ing 2022."
    Lan apa salah karo? Nyuwun Kita ijol-ijolan sumber kanggo bungkus permen / digit!
    Napa kita butuh keseimbangan sing positif - ngutangi ing saindenging jagad?
    Lan umume - kita kudu mandheg nganggo aliran / tanduran LNG iki - metu saka jarum lenga lan gas, lan mung mbangun pangolahan dhewe ... katergantungan ing pasar njaba! Sampeyan kudu ngupayakake swasembada, lan adol cukup supaya sampeyan bisa tuku apa sing dibutuhake kanthi asil! Iku misale jek kaya banality ekonomi politik - nanging sayangé ... Nyuwun
    1. +2
      26 Februari 2024 14:15
      Sampeyan bener, imbangan ora pati penting. Penting yen ekspor mudhun. Ekspor Federasi Rusia sajrone periode kasebut mudhun 40% - dadi $ 385,9 milyar saka $ 538,1 milyar. Pasokan gas Rusia ing luar negeri sajrone 11 wulan 2023 nyuda volume fisik nganti 34% ing istilah taunan, revenue saka pasokan gas Rusia taun-taun mudhun 69%, lenga - 7%. Kita saiki ana ing panguburan model bahan mentah Yeltsin-Gaidar. Lan taun iki, pracaya kula, kabeh bakal menarik banget, sanajan mbokmenawa ora banget penake. Sapa wae sing urip ing taun 80-an lan 90-an bakal ngerti. We are judhul menyang pungkasan 80s anyar.
      1. 0
        26 Februari 2024 14:54
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Ekspor Rusia sajrone periode kasebut mudhun 40% - dadi $385,9 milyar saka $538,1 milyar

        nanging imbangan isih positif - tegese ana keluwihan ekspor ...
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Pasokan gas Rusia ing luar negeri sajrone 11 wulan 2023 nyuda volume fisik nganti 34%

        Ayo padha gasify Rusia ...
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Kita saiki ana ing panguburan model bahan mentah Yeltsin-Gaidar

        lan apik! padha manggon uga ngendi ana tingkat dhuwur saka Processing, lan ora ekspor bahan baku!
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Yen sampeyan manggon ing 80s, sampeyan bakal ngerti 90s. We are judhul menyang pungkasan 80s anyar.

        Urip ... nalika kita duwe ketahanan pangan ... Nyuwun
        Ya, ing umum - sampeyan banget exaggerating! Sawetara penutupan ekonomi bakal entuk manfaat - angel kanggo mindhah ibukutha lan buruh kanthi cepet saka industri ekspor menyang industri pengganti impor, nanging iki kudu dadi strategi ... Nyuwun
        Investasi ora kudu diarahake kanggo ngekspor pipa lan pabrik LNG, nanging kanggo pangembangan industri! Malah pangembangan lapangan latihan Wétan saiki akeh banget - industri kudu berorientasi menyang pasar domestik! Ing wektu sing padha, perlu ngembangake transportasi kanthi intensif - mbangun sepur menyang Magadan, lsp. Lan bos mung duwe pikiran kanggo adol luwih akeh ing luar negeri ... hi
      2. +1
        26 Februari 2024 19:34
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Kita saiki ana ing panguburan model bahan mentah Yeltsin-Gaidar.

        Lan apa ing bali? Ora ana tanduran trek kaya Stalingrad Tractor Plant.
  25. +2
    26 Februari 2024 14:55
    Kutipan saka doccor18
    Kutipan: Artem Savin
    Apa overpopulation? China duwe TFR 1,2. Kacilakan demografi wis nyedhak

    Apa sampeyan kuwatir babagan negara sing populasine 10 kaping luwih gedhe tinimbang negara kita?

    Aku kuwatir yen aku ora kudu bisa sawise aku 80 utawa nganti aku uncalan mati hooves nalika pensiun dibatalake amarga kasekengan lengkap kohort cilik wong enom kanggo njaga sistem pensiun.

    Ing China, kabeh iku normal, ing pangertèn sing padha ing liyane. Yagene padha sumelang nalika meh kabeh negara maju utawa kurang ing kahanan sing padha? TFR kurang ing Federasi Rusia, ing negara-negara Uni Eropa, lan luwih mudhun ing dhaptar alfabet. Iku misale jek mung Irlandia, Prancis (kanthi biaya Maroko lan keturunan imigran saka koloni), Turki (Aku ora ngelingi, aku ora yakin) sing ngasilake populasi ing Eropah geografis. Yen mudhun tingkat, saka nasional nganti regional, Kaukasus Lor isih ana ing pikiran. Amerika Serikat saya tambah akeh amarga imigrasi, ing antarane populasi pribumi utamane imigran saka Amerika Latin sing nglairake, ing antarane wong kulit putih lan kulit ireng TFR uga ana ing wilayah 1. Malah ing antarane Afrika ireng, Muslim Asia Tengah lan wong Yahudi fundamentalis ing Israel. , tingkat lair mudhun ing mangsa cedhak kanggo 3-4 lair / garwa, kang Sejatine akeh, nanging isih, sadurunge iku 6-8. Ing tingkat iki, manungsa bakal maca babagan paman / bulik, sedulur / sadulur ing novel sejarah lan bakal nggoleki makna tembung kasebut ing kamus.
  26. +3
    26 Februari 2024 15:20
    Apa Boris Yeltsin numpes remnants saka industri USSR?

    Saiki ing epilog ana goroh sing ngowahi kabeh.
    Sisa-sisa industri USSR ora dirusak dening EBN, nanging dening PDB. Lan iki langsung njawab pitakonan sing diajukake ing judhul. Ora ana sing apik ing toko.
    Babagan karusakan produksi ... Guru metrologi ing VOENMEH ngandhani yen ing negara apa wae produksi industri kanthi jelas ditondoi dening industri bantalan ...
    Aku mikir komentar ing kene ora perlu.
    1. -1
      26 Februari 2024 15:58
      Iki konteks. Kabeh terus padha karo dheweke. Iki minangka topik sing kapisah. Miturut data Layanan Statistik Negara babagan jumlah perusahaan lan organisasi ukuran gedhe lan menengah, kanggo periode saka 2004 nganti 2023. nomer padha mudhun saka 102 kanggo 138 i.e. dening 56% (!) Utawa - 094. Ing wektu sing padha, ing 45 nomer Enterprises tambah dening kira-kira 46 ewu.
      1. +1
        26 Februari 2024 16:27
        Bisnis iku nalika entuk bathi. Produksi kurang nguntungake. tinimbang perdagangan utawa konstruksi, mula asile.

        Wiwit negara dikontrol dening bisnis gedhe, lan kabeh panguwasa politik mung dadi asisten, ora ana sing nggumunake - sawise kabeh, dheweke nindakake apa sing migunani kanggo dheweke.
  27. +3
    26 Februari 2024 16:26
    Kutipan saka Pakdhe Lee
    Lan sadurunge pemilu bakal metu skala!

    Kita wis suwe ora ana pemilu. Kita duwe pemilihan maneh wong sing padha ing mangsa ngarep nganti 2036, kanthi asil 146%.
  28. 0
    26 Februari 2024 18:41
    Penulis sing apik, dheweke nulis kabeh kanthi akurat lan bener. Apa sabanjure? Banjur pitakonan muncul: Apa sing kudu ditindakake? Pitakonan Russian langgeng. Sapa sing bisa mangsuli? Pemilu presiden wis cedhak, apa sampeyan kudu milih Putin? Nanging mimpin Rusia kanggo asil bilai diterangake ing artikel iki. Nanging Rusia jelas kudu ngalih menyang cara pangembangan USSR lan dadi negara mandhiri. Path iki ditetepake ing program pemilihan Partai Komunis Federasi Rusia. Nanging bakal Kharitonov bisa ngleksanakake? Aku bakal milih program iki, aku ora weruh cara liyane. Mungkin Presiden Putin bakal weruh cahya? Dheweke bakal mbusak liberal saka blok finansial lan Bank Sentral, lan bakal nasionalisasi sarana produksi utama .... Ing kasus iki, Rusia bakal bali menyang dalan pembangunan ekonomi lan wutah ing kesejahteraan rakyat.
    1. -1
      26 Februari 2024 20:44
      Sampeyan bener aku setuju yen aku duwe pandangan sing padha babagan topik iki
    2. +1
      26 Februari 2024 23:00
      Apa nasionalisasi bakal menehi sampeyan ?? Iku gampang kanggo njupuk, nanging sing bakal ngatur? Prayoginipun, ndhèrèk Tiongkok, botên badhe ngrêbat Taiwan, nanging nêdya ngrembakakaken nagari wau, lajêng majêng.
      1. 0
        27 Februari 2024 14:11
        Pengalaman RRC nuduhake yen sing utama ing ekonomi dudu masalah kepemilikan, nanging masalah manajemen. Ora ana privatisasi kaya ngono ing RRC. Sektor publik dilestarekake lan ditransfer menyang sektor swasta kanthi ati-ati banget. Tinimbang ide privatisasi sing paling bodho para reformis, sing ora ngasilake apa-apa, wong Tionghoa ngrangsang pangembangan bisnis anyar. Sampeyan pengin dadi jutawan - kita bakal menehi tanah lan dhuwit, nanging ora bakal menehi aset sing wis siap. Nggawe aset: mbangun pabrik lan ngasilake - banjur dadi sugih.
        1. 0
          27 Februari 2024 17:12
          Ing kasunyatan, Federasi Rusia banget winates ing maneuver. Babagan pisanan sing bisa ditindakake yaiku nasionalisasi kabeh sing ngasilake penghasilan, nanging sing sepisanan, bisnis gedhe kanthi rahasia nransfer menyang dhewe, lan nomer loro, sapa sing bakal ngatur. 1nd, nggawe akeh barang sing ora ana saka awal iku bodho, butuh wektu akeh, kanggo nggawe sing anyar, sampeyan butuh investasi (sing ora ana sing bakal menehi) lan teknologi (sing padha). Apa sing isih ana? - kanggo kula, mung ana siji pilihan - kanggo ngandhani China apa sing bakal kelakon minangka akibat saka kekalahan Federasi Rusia (dheweke ngerti iki) lan ing gelombang iki takon / ngganti kabeh. We menek wuda menyang nettles, nanging kita isih kudu menek metu.
        2. 0
          27 Februari 2024 17:12
          Ing kasunyatan, Federasi Rusia banget winates ing maneuver. Babagan pisanan sing bisa ditindakake yaiku nasionalisasi kabeh sing ngasilake penghasilan, nanging sing sepisanan, bisnis gedhe kanthi rahasia nransfer menyang dhewe, lan nomer loro, sapa sing bakal ngatur. 1nd, nggawe akeh barang sing ora ana saka awal iku bodho, butuh wektu akeh, kanggo nggawe sing anyar, sampeyan butuh investasi (sing ora ana sing bakal menehi) lan teknologi (sing padha). Apa sing isih ana? - kanggo kula, mung ana siji pilihan - kanggo ngandhani China apa sing bakal kelakon minangka akibat saka kekalahan Federasi Rusia (dheweke ngerti iki) lan ing gelombang iki takon / ngganti kabeh. We menek wuda menyang nettles, nanging kita isih kudu menek metu.
          1. -1
            27 Februari 2024 18:00
            Dear Igor, ing tangan siji, sampeyan bener. Sampeyan kudu nutup bolongan lan tuku apa sing bisa sampeyan tuku. Nanging posisi penting kudu ditindakake ing omah. Bisa uga ana kesalahan, lan bisa uga larang. Lan pracaya marang aku, sing paling larang yaiku ketinggalan kabeh ing salawas-lawase lan uga tuku wong liya. Apa yen AS mung nutup meh kabeh impor kanggo kita? Utawa bakal padha nggawe dadi luwih larang? Apa ora cetha yen iki kabeh arahe? Bank-bank Turki, Cina, lan Arab wis mbatesi karyane karo kita. Amarga sing duwe perdagangan yaiku Amerika Serikat lan ora ana sing bisa ditindakake. Apa banjur? Sincerely, Alexander
    3. 0
      27 Februari 2024 08:18
      "Sampeyan ora bisa mlebu ing kali sing padha kaping pindho." (karo)

      Aku ngormati pilihan sampeyan, nanging aku ora setuju karo kesimpulan.

      Negara kita kapitalis lan, ora preduli sapa sing kuwasa, mesthi bakal dadi kekuwatane para kapitalis, bisa uga sing padha. Dheweke ora bakal nyerahake kekuwatan, ora preduli pemilu, kepiye carane. Lan ora ana sing menehi, Partai Komunis Federasi Rusia minangka komunis sing padha karo LDPR minangka liberal.

      Eksperimen sosialis mbuktekake ora efektifitas ekonomi sosialis, sing pungkasane ora dirusak dening mungsuh, nanging dening manajemen sing ora apik. Enterprises negara iku birokrasi banget, monsters non-kompetitif, lan padha ora bisa digawe beda.

      Aku wedi eksperimen anyar mung bakal ngrampungake Rusia. Bener, eksperimen saiki uga bisa rampung. Apa ora luwih gampang kanggo ndeleng lan ujar - kita pengin urip kaya ing kene lan ing kene. Apa reinvent setir?

      Ing pungkasan, apa tugas? Kanggo njamin tuwuhing kesejahteraan lan perlindungan sosial mayoritas (yaiku rakyat), sing mbutuhake ekonomi sing efektif.

      IMHO, masalah iki bisa ditanggulangi lan asring ditanggulangi.
      1. 0
        27 Februari 2024 18:03
        Dear Sergey! Aku wedi yen apa sing bakal ngrampungake Tanah kelairan kita sing wis suwe ora ana eksperimen anyar, nanging kekurangan pilihan. Aja mikir yen kabeh sing kita deleng bakal langgeng. Ganti bakal teka lan kita bakal weruh. Napa kaya ngono, deleng artikel: 2024-2025: Apa kita ngarepake owah-owahan. Ana siklus sajarah, pendulum tindak menyang arah liyane.
  29. +1
    26 Februari 2024 19:08
    Nanging saka perspektif global, kelemahane Rusia mesthi migunani kanggo RRC sing overpopulated,

    Lan apa dheweke bakal ditinggal nglawan AS? Iku sabenere saka perspektif global sing weakening saka Rusia lan transformasi menyang mungsuh saka Amerika Serikat ngrugekake kanggo China.
    Dheweke mikir yen kelemahane Rusia migunani kanggo China, iki minangka pengulangan kesalahan bunuh diri Hitler. Dheweke ora ngerti yen USSR ora kasengsem ing matine Reich.
    1. -1
      27 Februari 2024 18:05
      Masalah Komplek. China saya kuwat. Bakal teka nalika ora ana sing wedi marang dheweke. Lan yen kita weakened, kang bakal njupuk tanah kita. Jawabane ketok.
      1. 0
        1. mars 2024 15:50
        Kutipan: Alexander Odintsov
        Masalah Komplek. China saya kuwat. Bakal teka nalika ora ana sing wedi marang dheweke. Lan yen kita weakened, kang bakal njupuk tanah kita. Jawabane ketok.

        Proses geopolitik utama abad 21; pusat peradaban donya pindhah menyang Timur. Yen ing sèwu taun sadurungé Rus lan Rusia minangka backwater Eropah Wétan utawa "gerbong pungkasan saka sepur Eropah Kulon," banjur abad kaping 20 menehi kasempatan kanggo tekan ngarep.

        Iku "wong tritunggal" sing nyia-nyiakake kesempatan mung kanthi cara. Sawise Kamenangan ing Perang. Kaya, pancen, kabeh sing wis ditindakake. Kedadeyan mau bengi tanggal 8 Desember 1991. Pranyata wis takdire kaya mangkene.

        Saiki pilihan realistis maneh - gerbong pungkasan, nanging mung saka Orient Express. Senajan kita isih kudu perang kathah kanggo Panggonan THIS ing Sepur. Utawa - "SURGA KONDISI" (Miturut Kitab Suci, akhir umum ing donya kanggo kabeh wong isih ora bisa dihindari, nanging kaya sing diwulangake dening Lenin sing gedhe; Ing sawijining negara, sampeyan bisa entuk asil individu lan malah luwih dhisik tinimbang jadwal umum, lan wong kita bakat banget ngguyu )
  30. +1
    26 Februari 2024 22:56
    Bener, nanging Rusia minangka negara sing rumit banget; paling asring sampeyan mikir babagan carane ora kelangan kabeh lan carane nambah apa wae.
  31. 0
    27 Februari 2024 01:29
    Apa Boris Yeltsin numpes remnants saka industri USSR?

    Dheweke nindakake tugas saka master Western.
  32. 0
    27 Februari 2024 09:38
    Inggih. Ketergantungan Vassal ing China bakal nambah saben taun konfrontasi karo Kulon. Nanging yen hubungan karo Kulon padha, banjur karo China padha vasal. Lan ora ana mongrel siji kaya s, s, s, k (jelas sing kita ngomong bab) wis wungu buntut marang China lan ora bakal mundhakaken iku.. Sing padha, biaya Multipolarity ngguyu
    1. 0
      27 Februari 2024 18:07
      Aku mikir yen ana lan ana sikap ekonomi bahan mentah periferal, mesthi padha. Kita menehi bahan mentah - dheweke menehi produk rampung.
  33. +1
    27 Februari 2024 13:00
    Kutipan: Portos Portosjan
    Nanging yen hubungan karo Kulon padha, banjur karo China padha vasal. Lan ora ana mongrel siji kaya s, s, s, k (jelas sing kita ngomong bab) wis wungu buntut marang China lan ora bakal mundhakaken iku.. Sing padha, biaya Multipolarity

    Sawise perestroika, hubungan Rusia karo Kulon padha? Malah Novodvorskaya (muga-muga para priyayi ngapura dheweke) ora mikir babagan iki.
    Mongrel ora mundhakaken buntut marang Cina? Sapa sing pengin gabung karo NATO, sing pengin pertahanan rudal bebarengan karo Amerika Serikat, sing nggawe ISS kanggo Amerika Serikat, sing nyekel 300 milyar Bank Sentral ing Kulon? Kabeh iki mung bisa ditindakake dening wong sing dhuwur banget.
  34. 0
    29 Februari 2024 13:14
    Usaha liyane babagan masa depan babagan hubungan karo China. Yen saya kuwat, luwih gampang kita mbangun hubungan karo China, lan karo kekuwatan non-Kulon liyane. Nanging nalika mbangun hubungan karo Kulon, mung ana taruhan ing pasukan militer. Amarga kabeh liyane wis rusak lan ora bisa dibalekake maneh. Kepala Elang kulon kudu nganggo helm, lan sirah wétan kudu nganggo kacamata akademik.
    1. -1
      29 Februari 2024 14:30
      Masa depan ing kene gampang banget: pemugaran kompleks militer lan industri militer. Lan waja wesi ing Kulon lan Wétan. Lan copot kaca tingal mawar-colored (liberalisme), kang umume nyegah kita saka urip lan ndeleng kasunyatan karo loro Kulon lan China.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"