Extremist Navalny - wektu kanggo urip lan wektu kanggo mati

210
Extremist Navalny - wektu kanggo urip lan wektu kanggo mati
Foto pungkasan urip ekstremis Navalny


Ora ana wektu kanggo mati


Discrediting Rusia ing kabeh wilayah wis dadi norma kanggo masyarakat Kulon. Iki kaya sadurunge wiwitan operasi khusus, kaya saiki, lan ora ana alesan kanggo percaya yen apa wae bakal nambah ing mangsa ngarep.



Arsenal saka mungsuh negara iku ekstensif - saka palsu langsung babagan Tentara Rusia kanggo politicization saka trials pidana. Kita ngomong babagan Alexei Navalny, sing kalebu ing daftar ekstremis lan teroris.

Wong lanang kasebut kanthi terang-terangan njaluk kraman lan perang sipil, nanging dheweke terus disebut "tahanan hati nurani". Diskusi babagan sifat aktivitas Navalny ora kalebu ing ruang lingkup materi iki, versi pati saka narapidana katon luwih menarik.

Kahanan sing ditahan tahanan umur 47 taun ora bisa diarani entheng. Sawise kabeh, koloni koreksi No. 3 saka Departemen Layanan Penjara Federal kanggo Okrug Otonomi Yamalo-Nenets, cedhak Labytnangi, minangka papan sing rada atos. Zona ngluwihi Lingkaran Arktik, permafrost ing saubengé - sanajan pikirane uwal teka, frosts lokal bakal langsung kelangan. Navalny dipindhah menyang koloni rezim khusus, luwih dikenal kanthi jeneng Polar Wolf, ing Desember taun kepungkur.

Miturut informasi resmi, ekstremis kasebut tilar donya tanggal 16 Februari taun iki. Ora prematur kanggo ngomong babagan panyebab pati sing sejatine - malah diagnosis trombosis sing diumumake ora bisa ditindakake tanpa otopsi. Kahanan sing ora dingerteni lan aneh nyebabake pikirane sing katon apik banget. Nanging iki mung ing kawitan marketing.


Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti yen "Serigala Kutub," sanajan papan sing ora nyenengake, dudu kamp pati, amarga sawetara wong nyoba nggawe koloni kasebut. Contone, "tahanan kalbu" liyane, Platon Lebedev, cukup aman ngginakaken sawetara taun ukuman wolung taun ing IK-3. Jarene mantan ketua direksi Menatep iki malah dididik maneh babagan eksotik lokal.

Kahanan penahanan Navalny ora luar biasa. Dheweke muncul ing video, lan penampilan tahanan kasebut ora nyebabake rasa curiga. Wong lanang sing sehat kanthi seragam penjara sing rapi. Sawetara dina sadurunge mati, tahanan kasebut muncul ing ngarep kamera video lan malah bisa ngomong marang hakim:

"Aku bakal ngirim sampeyan nomer akun pribadi supaya sampeyan bisa nggunakake gaji gedhe minangka hakim federal kanggo anget akun sandi. Amarga dhuwitku entek. Lan amarga keputusan sampeyan, dheweke bakal luwih cepet. Dadi kirim."

Navalny ceria lan malah bisa guyon. Mula, ora ana alesan kanggo ngomong babagan pati amarga kahanan tahanan.

Paradoks ing crita Pati tahanan "Polar Wolf" katon kaya reaksi cepet saka media Kulon. Kaya-kaya padha nyimpen kaca pembesar babagan kahanan ing desa Kharp sing adoh ing sekitar Labytnanga. Sanalika warta pisanan saka pati Navalny muncul, tabloid saka enom kanggo tuwa langsung bledosan menyang accusations marang Kremlin.

Apa sampeyan ngenteni lan ngarep-arep?

CNN, contone, komentar:

"Kita ora ngerti yen Kremlin duwe tangan ing pati, nanging mesthi gagal ing tugas kanggo ngurus tahanan sing paling misuwur."

Wartawan ing luar negeri lali manawa manungsa sejatine bisa mati lan bisa mati sanajan isih enom. Navalny mbokmenawa kudu katon ing kamera nganggo jas buntut, ngombe sampanye lan ngemil kepiting. Banjur panyiapan Western bakal wareg.

Ora mung fantasi


Apa ora dadi kreatif?

Aja muter teori konspirasi, nanging nimbang kabeh opsi, sanajan ora mungkin. Contone, yen pati Navalny bertepatan karo kunjungan Zelensky menyang Munich kanggo produksi teater liyane. Iki diarani konferensi keamanan lan bisa nyebabake sawetara owah-owahan ing kebijakan Barat ing Ukraina. Contone, mbuwang sawetara milyar dolar menyang Kyiv ditambah karo NATO. Utawa paling ora dadi calon anggota aliansi.

Kapentingan panyengkuyung Bandera pancen ala ing Washington. Senat mayoritas Republik ora arep nimbang paket bantuan $ 60 milyar kanggo Ukraina.

Alasan kuat dibutuhake kanthi cepet kanggo ngganggu sponsor sing ora bisa ditindakake.

Kabeh wong wis kesel karo provokasi klasik sing saiki ana ing garis ngarep. Ya, sawetara rudal saka fasilitas panyimpenan Angkatan Bersenjata Ukraina isih bisa nyerang bangunan omah dhewe, nanging ora bakal duwe efek sing dikarepake ing Kulon. Kaping pisanan, aku kesel. Kapindho, pandherekipun Bandera piyambak nyirnakake sisa-sisa rasa welas asih Eropa kanthi ngusir warga sipil ing Belgorod, lan uga kutha-kutha Donbass.

Mulane, Zelensky urgently needed kurban suci. Macron cocok, arep teka ing Kyiv ing pertengahan Februari, nanging owah-owahan ing wektu. Luwih tepate, dheweke nolak kunjungan kasebut amarga "alasan keamanan." Dheweke ujar manawa diplomat Ukrainia kanthi spektakuler "ambruk saka kursi."

Banjur Navalny mati. Ana sing ngandhani ngendi Kharp kutub lan ing ngendi Zelensky? Lan dheweke bakal bener, ora mangu.

Nanging rong dina sadurunge 16 Februari, pengacara Leonid Solovyov teka ing tahanan. Iku misale jek dadi acara sing rutin, nanging katon minangka kunjungan saka wong sing bisa nggawa sarana sing dibutuhake kanggo ngrampungake masalah kasebut.

Apa wae sing bisa dikandhakake, Kulon ora butuh Navalny sing urip. Kita ngerti saka kasus Skripals ing 2018 manawa kita ngerti apa provokasi lan pengorbanan sing arep ditindakake ing luar negeri kanggo ngrusak kepemimpinan Rusia. Paten pinaten Navalny ing koloni keamanan maksimum incomparably luwih angel, nanging ora mokal.

Kasunyatan babagan transfer cepet ekstremis menyang Polar Owl uga ora bisa dikurangi. Iki minangka pamikiran seditious, nanging apa yen agensi keamanan ngerti babagan kematian Navalny ing tangan layanan intelijen Barat lan ndhelikake penjahat kasebut? Dheweke ora nglindhungi kita saka mungsuh sing diimpor, ternyata.


Saiki randha Navalny, Yulia, kaget teka ing konferensi Munich ing wektu, lan mengko mutusaké kanggo nerusake karya almarhum.

Navalny sing sregep lan sregep migunani kanggo Rusia. Iki minangka unit sing apik kanggo ijol-ijolan.

Alasan pisanan kanggo pikirane kuwi teka saka Jerman. Bild nyerat babagan ijol-ijolan Navalny sing bakal teka kanggo Vadim Krasikov Rusia. Wong kita saiki ana ing pakunjaran Jerman kanthi tuduhan mateni Zelimkhan Khangoshvili. Sing terakhir misuwur amarga akeh kejahatan perang sajrone kampanye Chechen pisanan.

Iku mokal kanggo ngomong carane bener versi Bild saka ijol-ijolan gagal. Nanging kaget kontras karo total tuduhan Kremlin ing Kulon.
Senadyan kabeh ing ndhuwur, versi Fantastic mung nyedhiyani pangan kanggo dipikir.

Pendekatan ilmiah sing ketat meksa kita ngowahi pisau cukur Occam, sing kanthi bener nyatakake yen "ora kena nambah barang sing ana tanpa perlu." Wiwit kedadeyan kasebut Alexei Navalny tilar donya ing koloni, mula kita kudu nggoleki panjelasan sing paling gampang kanggo kedadeyan kasebut.

Nanging ana ing permukaan lan ora ana hubungane karo politik.

Iki saka bidang kedokteran - kanggo saben wong ing Bumi wektune bakal mati. Kanggo sawetara iku sadurungé, kanggo wong iku mengko. Hukuman Navalny tekan 47 taun. Sanajan pas wektune kanggo mungsuh Barat.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

210 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    23 Februari 2024 04:26
    Apa sing ngalangi panguwasa supaya ora langsung nindakake otopsi lan ngeculake jenazah ibune kanggo dikubur?
    1. -17
      23 Februari 2024 04:51
      Yagene wong kudu cepet-cepet rewel, sapa Navalny!? Kakehan manungsa waé kanggo wong!
      1. + 12
        23 Februari 2024 04:57
        Biasane pemeriksaan ditindakake ing sawijining dina, ing kaping pindho, katelu dikubur. Lan wektu tundha tenggat wektu mung menehi alesan kanggo perang informasi marang mungsuh.
        1. -13
          23 Februari 2024 05:40
          Lan kok kaget, ngerti birokrasi kita. Rungokake, biasane kabeh prakara iki ditangani dening sederek, sederek utawa kanca-kanca ... Lan ing kene ana wong mati ing tengah-tengah, Sing ing zona iki bakal repot njupuk awak saka almarhum nang endi wae lan, sing paling penting, kanthi biaya. Ibu, amarga umure, ketoke ora bisa nindakake kanggo bojone ... dheweke promosi awake dhewe, nanging kaya ora duwe kanca. Secara pribadi, iki carane aku ndeleng kabeh!
          1. + 16
            23 Februari 2024 11:51
            Kutipan: Moussassi
            "Polar Wolf", sanajan panggonan karu, ora camp pati

            Iki ngendi aku ora setuju. Lembaga pemasyarakatan minangka pekarangan sing bisa mlebu lan nindakake apa wae. Kasus Kadyrov, sing teka ing bullpen kanthi impunity lan tanpa alangan, diiringi putrane sing durung umur lan juru kamera kanggo ngalahake Zhuravel sing bodho, kanthi jelas nuduhake iki. Apa ana sing paling ora ngukum wong-wong bajingan iki? Ora. Apa panguwasa ngukum pemukulan? Ora. Kosok baline, buron wartawan lan aktivis hak asasi manungsa wiwit, lan langsung dicap.
            Navalny ceria lan malah bisa guyon
            Apa jenis lelucon ana? Iki ironi pait.
            Umumé, ana akeh kematian aneh ing sejarah pungkasan. Personil militèr sing kejiret nyolong luwih seneng metu saka jendhela sing diblokir menyang plataran pusat tahanan pra-sidang, lan warga sipil dipateni dening penjahat sing ana ing cedhake - lan kabeh kedadeyan sadurunge nyerahake kanca-kancane. Gubernur (sebutake, Lebed lan Evdokimov) luwih seneng helikopter. Antarane pilot helikopter, wis dianggep minangka pertanda ala kanggo ngeterake gubernur. Dokter Fedorov uga ngguyu karo helikopter - lan, kebetulan, nalika dheweke mlebu politik gedhe. Marang latar mburi iki, kasus karo Manajemen Wagner uga katon pas menyang gambar sakabèhé, nanging iku mokal kanggo ngomong apa-apa manawa; Iki minangka rencana kanggo saben wong sing ngluwihi wates persetujuan umum: ing statistik, fluktuasi minangka perkara sing umum.
            Nanging sing aneh: Chubais bisa nyolong kanthi impunity nganti pirang-pirang dekade - lan ora ana sing bakal ndemek dheweke, lan Presiden bakal bingung: kenapa Anatoly Borisovich ilang, ora ana sing bakal ndemek dheweke ... Ora ana sing bakal ndemek Abramovich, lan liya-liyane. Uga Kasyanov lan Koch, sing seneng ilang ... Miturut cara, ing 2022, luwih saka 220 milyar dolar ditarik saka Rusia ing luar negeri, meh 2000 kanggo saben penduduk Rusia. Ya, kita ora bakal nglawan korupsi, kesewenang-wenangan peradilan, goroh lan sinis. Iki minangka pondasi sing ana kekuwatane. Mesthine, fenomena kasebut bakal diwenehi penampilan sing apik, ing wektu sing paling awon bakal digawe tirai swara (nari ngubengi pesta pribadi kabeh jinis Kirkorovs, tangisan duka babagan Pugacheva-Galkin, uji coba sing paling isin kaya sidhang Strelkov lan Platoshkin). Aku ora ngarep-arep apa-apa sing apik ing ngarep - ora kanggo aku utawa kanggo Rusia. Mesakake bocah-bocah.
            1. +7
              23 Februari 2024 12:13
              Kutipan saka astepanov
              Gubernur (sebutake, Lebed lan Evdokimov) luwih seneng helikopter.

              Bener, Evdokimov tilar donya ing kacilakan mobil.
              1. 0
                23 Februari 2024 15:09
                Ya, aku ilang pikiranku ing kene, aku ngakoni.
              2. 0
                25 Februari 2024 18:18
                Kutipan: Mordvin 3
                Bener, Evdokimov tilar donya ing kacilakan mobil.

                kaya strimous ing Kawa saka pancasan angel
            2. -7
              23 Februari 2024 15:20
              Kutipan saka astepanov
              kanggo ngalahake Zhuravel bodho

              Kenapa agen SBU iki diantemi?
              1. -12
                23 Februari 2024 15:39
                Agen SBU iki digebugi tanpa sebab

                Sampeyan bisa uga mikir yen dheweke "waffled" ana ... Dheweke menehi bream, oh, medeni ... lol
                1. + 11
                  23 Februari 2024 17:55
                  Kutipan saka Msi
                  Kenapa agen SBU iki diantemi?
                  Dadi sampeyan mikir yen sampeyan bisa ngidoni hukum, sapa wae sing pengin teka, ngalahake sampeyan, nggawe film torture? Lan penyiksaan ing pakunjaran iku normal? Mbokmenawa, nalika tawanan kita ing Ukraina ditembak ing sikil, sampeyan ora peduli karo iki: mung mikir, ana standar internasional kanggo perawatan tawanan perang, sampeyan bisa ngidoni wong-wong mau - apa sampeyan mikir? Apa sing luwih disenengi: negara sing dihormati hukum lan ketertiban, utawa zona sing diatur dening konsep?
                  1. -9
                    23 Februari 2024 21:41
                    Sampeyan kasil nyingkiri inti saka pitakonanku lan malah nyalahake sing sehat.
                    1. +5
                      24 Februari 2024 12:55
                      Sampeyan dijaluk pitakonan substantif. Nanging apa hak sampeyan nelpon Zhuravel, ora ketompo carane hubungane karo tumindak bodho kang, agen SBU? Apa kasunyatan iki ditetepake dening penyelidikan? Apa bukti? Utawa iki mung kanggo sampeyan blurt metu?
                      1. -4
                        24 Februari 2024 15:40
                        Kutipan: UAZ 452
                        Nanging apa hak sampeyan nelpon Zhuravel, ora ketompo carane hubungane karo tumindak bodho kang, agen SBU?

                        Malah ana artikel bab iku nang endi wae.
                        https://smotrim.ru/article/3364073
                      2. +4
                        24 Februari 2024 15:44
                        Uga ngomong - padha maca ing pager. Ya, dhaptar agen asing kita bakal luwih gedhe tinimbang populasi - sawetara bakal salah kadhaptar kaping pindho.
                      3. 0
                        3. mars 2024 00:01
                        Kutipan: UAZ 452
                        Nanging apa hak sampeyan nelpon Zhuravel, ora ketompo carane hubungane karo tumindak bodho kang, agen SBU?

                        Mulane.
                        https://eadaily.com/ru/news/2024/02/12/nikita-zhuravel-rasskazal-kak-sotrudnichal-s-ukrainskimi-specsluzhbami
              2. +3
                23 Februari 2024 17:22
                Lan sesuk sampeyan bakal diangkat dadi agen. Miturut cara, saiki film "Stormy Gates" ditampilake ing Ren-TV. elinga Anatoly Pashinin. Navalny mbokmenawa ngrilis film iki sadurunge mati.? Inggih, utawa ngomong yen iki beda.
            3. ANB
              0
              23 Februari 2024 23:23
              . luwih seneng helikopter


              Peter Kellner uga tilar donya amarga kacilakan pesawat. Lan mesthi ora Rusia sing ngatur iki.
        2. -2
          23 Februari 2024 22:19
          Kutipan saka ASAD
          Biasane pemeriksaan ditindakake ing sawijining dina, ing kaping pindho, katelu dikubur. Lan wektu tundha tenggat wektu mung menehi alesan kanggo perang informasi marang mungsuh.

          Kanggo miwiti, ora ana sing bakal percaya, mula ora ana gunane ngirim apa wae. Nglirwakake minangka solusi sing paling apik. Nanging aku ngakoni, amarga Navalny ora sopan lan kepinginan kanggo escalate karo panguwasa, nyebabake konflik karo tahanan liyane. Bisa uga administrasi nutup mripat iki supaya "latihan" luwih efektif. Padha overdid iku. Kanthi pilihan iki, dadi ambush, konflik saben dinten biasa ing zona isih bakal disalahake ing panguwasa. Umumé, agen Navalny ngrampungake tugase - dheweke nindakake perkara sing ora becik sadurunge pemilihan presiden. Bakal nampa sawetara jinis Order of Britain anumerta.
      2. -9
        23 Februari 2024 12:58
        Lan amarga wedi, dheweke nandur dheweke nganti tekan amandel
      3. -7
        23 Februari 2024 15:17
        Kutipan: Moussassi
        Sapa Navalny!?

        Aturan bab sumpah ora ngidini kula kanggo njawab pitakonan iki.
        1. 0
          24 Februari 2024 16:49
          Aja ndalang yen sampeyan ora ngerti yen Navalny minangka pimpinan oposisi pamaréntahan iki nalika umure.
          1. -1
            24 Februari 2024 22:10
            Kutipan saka Fan-Fan
            Sajrone urip, Navalny dadi pimpinan oposisi pamaréntahan iki.

            Apa Vlasov uga pimpinan oposisi?

            Yen aku ora entuk paling 100 minus saka Tsipso, aku bakal gelo. ngguyu
    2. + 11
      23 Februari 2024 11:32
      Kutipan saka ASAD
      Apa sing ngalangi panguwasa supaya ora langsung nindakake otopsi lan ngeculake jenazah ibune kanggo dikubur?

      Daya nemu ing dalan. Tanpa wates lan idin kabeh: yen kita pengin, kita bakal dibuwang menyang jamban utawa pakunjaran; yen pengin, kita ora bakal nyerahake awak; kita pengin dikubur kanthi tenang ing papan sing ora dingerteni utawa ing kuburan sing ora dingerteni. kita nunjukake.
      Kabeh iki diarani intimidasi wong. Lan penulis artikel pro-Putin iki (dipotong dening censorship).
      1. -15
        23 Februari 2024 11:45
        Apa sampeyan wis nangis dina iki amarga Alyosha mati?
        1. Komentar wis dibusak.
          1. -14
            23 Februari 2024 11:58
            Putinisme)) Tembung sing menarik. Minangka kanggo "babi," iki Internet, bayi, kene bisa ngubungi sampeyan lan f ... ngirim lan njlèntrèhaké carane padha lunga menyang film karo ibu ing Cheburashka. Iku wektu kanggo njaluk digunakake kanggo iki, Tommy lanang sensitif) Sampeyan, overthrowers saka rezim ngarep-thukul, lan wong-wong sing sympathize karo liberal, kudu trampled lan pinched lan diremehake ing kabeh cara bisa.
            1. +7
              23 Februari 2024 12:40
              Kutipan: Bledar
              Sampeyan, sing ngrusak rezim ing omah, lan sing simpati karo liberal, kudu diinjak-injak lan dicubit lan diremehake ing kabeh cara.

              Apa Strelkov uga liberal? Apa babagan Prigozhin lan Utkin?
              1. -13
                23 Februari 2024 12:42
                ojo mbandhingake bokongmu karo drijimu
                1. +9
                  23 Februari 2024 12:43
                  Kutipan: Bledar
                  ojo mbandhingake bokongmu karo drijimu

                  Nanging aku ora mbandhingake. Aku takon sampeyan.
                  1. -12
                    23 Februari 2024 12:55
                    Ya, sampeyan wis mutusake kabeh kanggo sampeyan dhewe, sapa sing bener lan sapa sing salah, kabeh gampang kanggo sampeyan) saka sawetara panguwasa sampeyan mutusake manawa ngilangi Navalny lan Wagner ndhuwur ana ing pimpinan siji pelanggan lan sampeyan malah jelas. nuduhake apa jenis pelanggan iki.
                    1. + 13
                      23 Februari 2024 12:57
                      Kutipan: Bledar
                      kabeh iku prasaja kanggo sampeyan

                      Kabeh iku ora gampang kanggo aku. Lan sampeyan ndhelikake saka jawaban ing mburi watu.
                      1. -16
                        23 Februari 2024 13:00
                        Nah, yen kabeh ora gampang kanggo sampeyan, kenapa sampeyan malah takon karo aku? Apa sampeyan pengin menehi terang, apa sampeyan pengin aku ngubur dhewe ing kontradiksi dhewe lan pungkasane ngakoni Putin minangka mungsuh, utawa apa? Apa iki sing sampeyan gunakake?
            2. -2
              23 Februari 2024 15:23
              Kutipan: Bledar
              lan jancok ... ngirim

              Aturan ora ngidini iki, sanajan sawetara pantes.
    3. 0
      23 Februari 2024 21:25
      Apa sing ngalangi sampeyan? Kulon ana ing dalan. Putin menehi bangkai oval saka mayit lan bangkai iki langsung dipompa menyang Jerman lan ing kana para ahli nemokake botol racun kanthi cetakan Putin ing njero mayit. Kabeh. Tirai
      1. +3
        24 Februari 2024 16:52
        Iki wis kedadeyan, nanging ora ana tirai.
  2. + 31
    23 Februari 2024 04:44
    Babagan Navalny
    1) Babagan ideologi. Kanggo kula pribadi, adoh banget saka aku (aku kanggo sosialisme, dheweke kanggo kapitalisme global). Dheweke cedhak banget karo panguwasa Federasi Rusia, utawa malah padha ing bidang ideologi lan ekonomi. Nanging ana rong beda saka panguwasa, siji positif, siji banget negatif. Positif yaiku dheweke minangka wakil saka generasi anyar lan ora nanggung stigma minangka Yehuda saka sosialisme, sing negatif yaiku dheweke ora tundhuk politik maneh, Rusia ora mung bagean ibukutha, nanging negara. kang sumber legitimasi kanggo panguwasa wis dumunung njaba negara dhewe, conditionally ing Washington. Inggih, dheweke lan tim uga duwe perselisihan babagan sapa sing kudu njagong ing Kremlin lan dadi pamrentah ing kerangka kediktatoran borjuis sing padha, yaiku, perselisihan kanggo papan.
    Mulane, senadyan kabeh nistha timbal saka regime ana, regime ngrusak kanggo Rusia, "wong ayu pasuryan" luwih elek .
    2) Babagan pribadine. Ing awake dhewe, dheweke dadi wong Rusia sing apik, bakat lan kecerdasan rata-rata, nanging ambisius lan aktif (sing langka ing Rusia saiki). Bener, dheweke dhewe ora duwe ideologi, dheweke dudu "liberal", nanging dheweke ngerti banget apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu didhukung supaya bisa maju. mesthi muddied rencana, nanging ing jaman modern iki bisa disebut kejujuran. Sawise bali menyang Rusia, dheweke nindakake kanthi becik, kita kudu menehi hak.
    3) Babagan etika. Wong Rusia, warga negara Rusia, tilar donya, aku ora bisa sedhih amarga, kaya sing wis dakkandhakake, kegiatane kanggo Rusia luwih ala tinimbang Putin, nanging ora ana sing bisa nyenengake. bela sungkawa kanggo kulawarga.
    4) Babagan politik. Dheweke lan tim ora duwe gagasan sing koheren babagan "carane ngembangake Rusia," utawa luwih, kabeh gagasan kasebut "nindakake kaya ing Kulon" lan sakumpulan slogan manipulatif. Ide iki seneng dhukungan saka 15-20% saka populasi maksimum. Lan iki mung amarga panguwasa dhewe ngiklanake iki lan ngajari wong enom kanthi bener. Tegese, ora ana bebaya sing metu saka Navalny, yen panguwasa dhewe, kanthi tumindak edan marang dheweke, ora ngowahi politikus liberal tengah-tengah dadi wong suci anyar. Kanthi sedhih, kita bisa maneh nyatakake yen panguwasa wis ilang kontak karo kasunyatan. Pati dheweke ora bakal duwe akibat politik langsung ing negara kasebut, nanging akibat jangka panjang bakal negatip banget. Ide dhasar saka panguwasa Rusia tetep padha - kanggo nggayuh persetujuan karo Kulon, saiki syarat-syarat persetujuan kasebut bakal dadi luwih angel lan bakal kalebu, ing antarane, persetujuan karo rakyate. , kabeh wis jelas - dheweke bakal ngubengi Yulia Navalnaya (iki jelas langsung sawise kinerja sing nyenengake ing Munich), lan saiki wis dadi kasunyatan. Banjur pamrentah maneh nyerang awake dhewe. Yulia Navalnaya minangka mungsuh bakal luwih mbebayani tinimbang bojone, ing sisih kulon dheweke wis dianggep minangka presiden bayangan Rusia. Lan dheweke uga bakal mbales, karo kabeh jembaré nyawa Russian.
    5) Babagan sing sedhih. Bab sing paling sedhih ing kabeh iki (saliyane manawa panguwasa dhewe nggawe wong suci anyar saka Navalny) yaiku kahanan moral masyarakat kita sing dituduhake dening reaksi marang pati. Iki minangka jeblugan kebencian saka kabeh wong marang kabeh wong, kanthi bener, kanthi "liberal" kabeh wis suwe banget, nanging ing kene "Putinists" wis tekan dhuwur. Kawula matur, para sedherek lan kanca-kanca, aja dadi kasar. Dadi manungsa.
    1. + 13
      23 Februari 2024 05:01
      Matur nuwun kanggo komentar! Brief lan menyang titik. Sampeyan kudu dadi penulis biasa ing sumber iki.
    2. +1
      23 Februari 2024 06:23
      , saka kabeh jembaré jiwa Rusia

      Saka ambane nyawa padha ora mbales, lan ing crita iki ora ana wong Rusia (babu mental saka gaya urip nyaman Western kasebut, siji liyane).
      Tarian ing balung ora pantes, sanajan wis dadi kasunyatan saben dina sanajan tanpa acara anyar.
      Panguwasa dhewe nggawe Navalny dadi suci anyar

      Iki minangka "lampu ing jaman pungkasan", kaya George Floyd, manungsa kelangan kemampuan kanggo mbedakake antarane sing apik lan sing ala.
      1. + 11
        23 Februari 2024 07:15
        Kutipan: Vladimir80
        Saka ambane nyawa wong ora males dendam,

        Sampeyan sebagian bener; ideologi dendam dhewe ora ana ing budaya Rusia. Nanging ing kene ana ide mbales adil saiki ing dhuwur lengkap. Lan pamrentah dhewe nindakake kabeh sing bisa lan ora mungkin (lan terus ditindakake, ngoceh awak) supaya kabeh sing ana ing ngisor iki dianggep minangka retribusi sing adil. Nanging ora bakal teyeng, lan bakal apik yen mung "elit patriotik saka Federasi Rusia" (bakal mabur menyang dina iki utawa sesuk), ing pungkasan bakal mengaruhi saben warga Federasi Rusia.
        Kutipan: Vladimir80
        Iki minangka "lampu ing jaman pungkasan", kaya George Floyd,

        Ora conto ala, Floyd pancen kabeh contraindications kanggo dadi wong suci, nanging ing donya post-bebener modern kang kasil dadi siji (sanajan kanggo wektu cendhak lan kanggo tujuan tartamtu). Yulia Navalnaya, ing kontras kanggo wong, wis kabeh paseksi ing siji botol kanggo dadi Joan of Arc anyar kita lan Putri Olga. Dheweke ora melu ing politik lan bisnis gedhe (yaiku, iku murni), Russian, padha apik banget. kulawarga , ibu saka anak loro, garwane martir disiksa dening "absolute ala" kanggo idea saka "free Rusia". Biografi becik.
        Sawise maneh, siji pitakonan tetep -kenapa, kok panguwasa Rusia nindakake kabeh iki nganggo tangane dhewe?
        1. +6
          23 Februari 2024 10:57
          Julia Navalnaya, sebaliknya, kudu dadi Joan of Arc lan Putri Olga sing anyar
          Ora ana putri sing bakal metu saka dheweke - dheweke ora ana ora ngerti. Dheweke ora bakal bisa njupuk pimpinan partai - ana akeh banget wong sing pengin.
          1. +2
            23 Februari 2024 11:46
            Aku seneng statement Shevchenko ing topik iki: 12.10

            https://www.youtube.com/live/LhxdlTwvmZg?si=IcpodpK2G60UapGH
          2. -3
            23 Februari 2024 15:26
            Quote: pemotong baut
            Ora ana putri sing bakal metu saka dheweke - ora ana sing ngerti dheweke. Dheweke ora bakal bisa njupuk pimpinan partai - ana akeh banget wong sing pengin.

            Dheweke ngerti, dheweke ora ngerti, yen Departemen Luar Negeri nunjuk dheweke menyang posisi, mula uga.
        2. 0
          23 Februari 2024 13:20
          sing ana akeh banget epithets pompous menyang garwane Navalny, sing nangani kaleng, mangkono cetha nandheske ing sisih kang dheweke perang. Sanajan dheweke bisa entuk dhukungan ing antarane wong edan ing kutha kasebut.
          1. +2
            23 Februari 2024 22:39
            Kutipan: Bledar
            sing ana akeh banget epithets pompous menyang garwane Navalny

            Iku ironi.
            sing nangani kaleng

            Rapat "tingkat dhuwur" antarane Presiden AS Biden lan Yulia Navalnaya mung negesake apa sing daktulis ing pesen asli. Kulon nganggep dheweke minangka presiden bayangan Rusia. Iki kasunyatan.
            Kutipan: Bledar
            Sanajan dheweke bisa entuk dhukungan ing antarane wong edan ing kutha kasebut.

            Sampeyan ndeleng, sampeyan bisa nglatih kapinteran sampeyan kaya sing dikarepake lan tiba ing histeris kanthi ngrusak jeneng wong utawa ngomong babagan wong edan ing kutha kasebut. Nanging iki ora mbangun lan ora ana pengaruh ing kasunyatan.
            Sedhela lan kanthi prasaja, skema kasebut kaya ing ngisor iki: Federasi Rusia minangka bagéan saka donya kapitalis (yen sampeyan ora setuju, sampeyan bisa miwiti nyoba nasib Navalny, mung tanpa publisitas), sing nduweni dhuwit lan makna ing kapitalis. donya ana ing Kulon, panguwasa Rusia pengin dadi bagéan saka donya iki lan nyimpen dhuwit, saiki ana padudon kulawarga antarane panguwasa Rusia lan Kulon amarga kasunyatan sing nduweni dhuwit ora perlu maneh panguwasa Rusia. .
            Usaha apa wae tekan persetujuan karo panggedhe ing Kulon (lan padha ora bisa bantuan nanging setuju) saiki bakal kalebu "kasus Navalny". Kita bakal ngerteni apa perjanjian sing bakal ditindakake sawise perang. Nanging yen dheweke kalebu bali Yulia Navalnaya lan njamin "pemilihan adil," dheweke bakal dadi presiden Federasi Rusia kanthi gampang kaya warga Putin bakal dadi siji ing Maret taun iki. Lan mung kutha edan bakal prihatin karo pitakonan: sing bener ndhukung?
            1. +1
              24 Februari 2024 13:12
              Yulia Navalnaya bakal bisa dadi pimpinan oposisi mung yen dheweke diutus (aku bakal ngomong) dadi ahli strategi politik pribadi kanthi hak milih sing nemtokake, sing bakal ngendhaleni wong sing ambisius iki. Dina iki aku maca carane dheweke cepet nanggapi Nadezhdin ing Twitter, sing wani, nimbali panguwasa kanggo nyerahke awak Navalny kanggo sederek, kanggo nggunakake tembung "ora ketompo carane wong nambani Alexei Navalny piyambak." Yulia tak nguripake setengah giliran malah saka iki. Iki bisa diapura kanggo wong wadon sing bubar kelangan ibune, nanging politikus sing kepengin dadi pemimpin ora bakal diapura nganti suwe. Dadi, dheweke malah kurang cocok kanggo peran penyatu pasukan oposisi tinimbang Valeria Novodvorskaya, almarhum, lan bisa uga meksa dheweke nindakake miturut pandhuane wong sing luwih pinter, nalika mandhegake dheweke ing wektu, utawa maksimal sing bakal ditindakake. migunani kanggo korban liyane." newbie."
            2. 0
              28 Februari 2024 08:17
              Quote: Belisarius
              Kutipan: Bledar
              sing ana akeh banget epithets pompous menyang garwane Navalny

              Iku ironi.
              sing nangani kaleng

              Rapat "tingkat dhuwur" antarane Presiden AS Biden lan Yulia Navalnaya mung negesake apa sing daktulis ing pesen asli. Kulon nganggep dheweke minangka presiden bayangan Rusia. Iki kasunyatan.
              Kutipan: Bledar
              Sanajan dheweke bisa entuk dhukungan ing antarane wong edan ing kutha kasebut.

              Sampeyan ndeleng, sampeyan bisa nglatih kapinteran sampeyan kaya sing dikarepake lan tiba ing histeris kanthi ngrusak jeneng wong utawa ngomong babagan wong edan ing kutha kasebut. Nanging iki ora mbangun lan ora ana pengaruh ing kasunyatan.
              Sedhela lan kanthi prasaja, skema kasebut kaya ing ngisor iki: Federasi Rusia minangka bagéan saka donya kapitalis (yen sampeyan ora setuju, sampeyan bisa miwiti nyoba nasib Navalny, mung tanpa publisitas), sing nduweni dhuwit lan makna ing kapitalis. donya ana ing Kulon, panguwasa Rusia pengin dadi bagéan saka donya iki lan nyimpen dhuwit, saiki ana padudon kulawarga antarane panguwasa Rusia lan Kulon amarga kasunyatan sing nduweni dhuwit ora perlu maneh panguwasa Rusia. .
              Usaha apa wae tekan persetujuan karo panggedhe ing Kulon (lan padha ora bisa bantuan nanging setuju) saiki bakal kalebu "kasus Navalny". Kita bakal ngerteni apa perjanjian sing bakal ditindakake sawise perang. Nanging yen dheweke kalebu bali Yulia Navalnaya lan njamin "pemilihan adil," dheweke bakal dadi presiden Federasi Rusia kanthi gampang kaya warga Putin bakal dadi siji ing Maret taun iki. Lan mung kutha edan bakal prihatin karo pitakonan: sing bener ndhukung?

              Ora manawa panguwasa Rusia lan pamilik dhuwit ora butuh, mung borjuasi kita, sing wis nglumpukake lemak, mutusake yen dheweke duwe hak lan wiwit nuntut nambahake pie kasebut. Dadi ngomong, pusing amarga sukses.
    3. + 15
      23 Februari 2024 07:07
      Babagan Navalny
      Dheweke njupuk metu saka ilat, aku pengin nambah manawa kita duwe akeh "ekstremis", Strelkov, Udaltsov, loro-lorone ndhukung SVO, nanging duwe pandangan politik sing beda.
      1. + 18
        23 Februari 2024 07:56
        Kutipan saka parusnik
        Dheweke njupuk metu saka ilat, aku pengin nambah manawa kita duwe akeh "ekstremis", Strelkov, Udaltsov, loro-lorone ndhukung SVO, nanging duwe pandangan politik sing beda.

        Ya, dhaftar ana gedhe banget, ing sawetara sudhut, saka Murza, kang mimpin kanggo lampus (sing bener perang), kanggo sosialis Eropah rampung aman Kagarlitsky. Ing istilah teknologi politik, iki bisa dingerteni. Sandwiched antarane Kulon lan wong dhewe, kaya-kaya ing antarane watu lan papan sing angel, "elit" Federasi Rusia tambah akeh nggunakake rasa wedi minangka siji-sijine cara kontrol, lan kanggo nunggu transfer kasebut, panguwasa nyoba ngresiki kabeh sing obah (inti saka transfer, mesthi, ora reappointment Putin ing Maret, nanging reformatting sakteruse saka daya karo aman saka tokoh beracun). Nanging yen ora ana gagasan (kajaba gagasan kanggo njaga kekuwatan lan properti), asil kasebut minangka parodi saka piala universal. Medeni lan lucu ing wektu sing padha.
        Masalah karo Navalny (minangka gantos kanggo Strelkov utawa Udaltsov), iku kanggo panguwasa kita ngleboke punika ruble, lan metu bakal rong puluh. Saiki pimpinan Federasi Rusia sambat saben dina malah Zelensky ora ngomong karo wong-wong mau. , ing wayahe gaib padha (wis sawise mbusak tokoh beracun) nalika West deigns kanggo ngomong karo wong-wong mau, pitakonan saka "liberalizing regime" lan mesthekake masa depan politik garwane mesthi bakal muncul.
        1. + 21
          23 Februari 2024 08:04
          Sayange, iki ... Ing kene kadhangkala keprungu slogan: "Wong 37!" Iku misale jek sing bakal dadi 37, iku ora bakal katon sethitik ... Denunciations wis ditulis babagan buku, siji mbedakake kene, dheweke nulis denunciation babagan buku "Puss in Boots", padha ngandika gambar ana. Ora cocog, siji liyane nuntut kanggo nutupi dhadhane, ing tugu Motherland ing Volgograd lan aku iki mung wiwitan.
    4. -23
      23 Februari 2024 08:08
      About Navalny .. Point siji - Maxim seda, lan kanggo neraka karo wong .. Point loro .. Yen aku salah, ndeleng titik siji .. Lan ya, suwene sampeyan bisa ngelingi iki?
      1. + 15
        23 Februari 2024 08:49
        Lan yen Strelkov mati utawa ukara anyar ditambahake kanggo wong, sampeyan uga bakal ngomong sing Maxim wis mati, lan ing neraka karo wong ..?
        1. -3
          23 Februari 2024 10:09
          Napa ing bumi? Aku ngerti Strelkov. Dheweke pancen wong sing pantes. Nanging ing kene para panguwasa kudu mesthekake yen ora ana rambut siji sing tiba saka sirahe. Miturut cara, kancane, "Murza", diburu. Aku pribadi ndhukung posisi Strelkov. Sampeyan ora weruh sing utama - ana karakter sing wis suwe "makarya". Lan ana wong sing wedi karo panguwasa, Strelkov, contone. Lan amarga pengecut. saka panguwasa Kremlin, dheweke ana ing zona kasebut
          1. +2
            23 Februari 2024 11:16
            [b]
            Sampeyan ora ngeweruhi bab utama - ana karakter sing wis "makarya" kanggo dangu[
            /b] Wong-wong sing wis ngladeni wektu, ndilat tumit ... Lan kanthi rasa seneng lan kebebasan kasebut.
            1. -10
              23 Februari 2024 12:33
              Lan, ya. Uga .. Yen sampeyan nganggep INI minangka wong (Navalny, banjur), mula aku ora. Sampeyan bisa nyalahake aku Nazisme. ya
              1. +5
                23 Februari 2024 12:40
                Aku ngira yen sampeyan bakal mangsuli kanthi cara iki. Ya, Navalny dudu manungsa, Friedman luwih apik lan wong-wong kaya dheweke, dheweke manungsa. sistem politik sing ana saiki, daging lan getih, nanging sayange, sawetara wong setuju karo iki sarujuk, padha ora setuju saiki, kalebu sampeyan. hi
          2. -4
            23 Februari 2024 13:05
            Dadi sampeyan negatif marang Navalny, supaya sikap negatif sampeyan marang pengecut para penguasa Kremlin bakal diapura.
            1. -1
              23 Februari 2024 14:25
              belay belay Apa? Negatif saka Kremlin? Iki minangka mungsuh saka wong Rusia. Lan apa jenis pangapura sing aku butuh saka wong-wong mau? Saka sampeyan, utamane wong bodho
          3. +4
            23 Februari 2024 17:50
            Kvachkov, Udaltsov, Platoshkin, Navalny dikunjara dening wong-wong sing sedhela nahan Zhenechka Vasilyeva lan ora nahan Serdyukov lan Chubais. Lan ora nggatekake Nabiullina babar pisan.
        2. -10
          23 Februari 2024 12:24
          Sing. Kanthi nggawa ing kene kamungkinan kanggo mbusak Strelkov, apa sampeyan nuduhake keterlibatan pamrentah Putin ing pati Navalny? ya? Aku arep takon, sampeyan bakal dadi sapa? Strelkov ora disponsori dening layanan intelijen Barat, dheweke minangka patriot, nanging rada banter lan ngganggu populasi. Dheweke dikucilake saka telegram kanthi cara sing ora konvensional supaya dheweke ora nulis akeh banget, mula Putin ora bakal ngobong dheweke ing jamban.
          1. +7
            23 Februari 2024 12:33
            Lan dheweke ana ing tanggung jawab ekstremisme
            patriotik, nanging rada banter lan ngganggu populasi.
            , sing. ing tembung sampeyan, apa patriot kuwi kudu diumumake ekstremis? Apa wong-wong sing mbiayai Angkatan Bersenjata Ukraina-Friedman kudu dingerteni lan diapura? Strelkov, dudu pemilik "koran, pabrik, kapal", iku ekstremis, nanging Friedman, pemilik properti ing sarana produksi, ana ing papan kasebut? A Patriot of the Fatherland?
            1. -8
              23 Februari 2024 12:39
              Friedman ketoke ora supaya gampang kanggo ngilangke. Wong sugih ora mung sugih, nanging uga duwe pengaruh. Contone, sawise ngilangi Frdiman, kabeh pabrik lan pabrike menyang tangan Barat tanpa bisa nglacak, iki paling gampang sing bisa dakanggep. Mboten usah kakehan ngadili politik, akeh kotoran sing bisa dipangan, ngendika yen iki perlu, migunani banget, luwih becik yen paling ora ana kotoran, yen ora ana. boten mangan ing kabeh, lan ndadak, padha bakal tengen
              1. + 10
                23 Februari 2024 12:44
                ngguyu Dheweke pancen nyingkiri njawab, nambahake tembung babagan feces lan liya-liyane ... Ayo Strelkov njagong, miturut artikel ekstremisme. wong golek nafkah ngguyu hi
                1. -10
                  23 Februari 2024 12:50
                  Pancen bener. Umumé, adhedhasar informasi sing teka ing plebs, angel banget kanggo nemtokake sapa sing bener, sapa sing salah, sisih endi kanggo tenggelam, nanging ing kene sampeyan kudu ngelingi negara apa sampeyan dadi warga negara. lan sampeyan kudu drown kanggo negara iki lan elinga yen partners jaban rangkah ora bakal padha ora pengin kita uga, sanajan padha pura-pura, nanging kanggo dominasi donya kita bisa sprinkle gingerbread ing Papuans lan nelpon wong-wong mau sedulur.
                  1. +2
                    24 Februari 2024 13:24
                    Pendhudhukan domestik bisa luwih brutal tinimbang pendhudhukan asing. Taun 1917 bisa uga amarga Bolshevik ngyakinake warga Rusia yen kekuwatane dhewe minangka mungsuh sing luwih gedhe tinimbang wong Jerman. Liyane bab iku ora propaganda bisa nindakake iki metu saka ngendi wae. Lan kasunyatan sing kedadeyan ing kantor-kantor pamaréntahan nganti tekan pleb jaman semana malah luwih sithik tinimbang ing jaman saiki ora nylametake pamarentah. Luwih - iki sing pungkasane dikubur - angel nyana wong "klelep", kaya sing sampeyan ucapake, kanggo negarane, yen kanthi tangan sampeyan dhewe ngilangake rasa duweke negara iki, ora kalebu. saka kabeh mekanisme nggawe keputusan, malah sing paling ora pati penting.
              2. +1
                23 Februari 2024 13:09
                Ing negara sing apik banget, kanthi Presiden sing apik banget sing wis ngunggahake Rusia saka dhengkul sajrone 20 taun, nanging iki ora cukup, pabrik-pabrik kasebut ora duwe Rusia. Lan apa sing diarani?
                1. +2
                  23 Februari 2024 17:12
                  Kutipan saka Deon59
                  Lan apa sing diarani?

                  Kratoning Pangilon Bengkok.
              3. +3
                23 Februari 2024 18:01
                Friedman ketoke ora supaya gampang kanggo ngilangke
                Apa iki naif? Utawa mung ora bisa mikir? Nalika iku perlu kanggo mbusak Ulyukaev, sing ngganggu, padha nemokake cara kanggo dikunjara. Kita padha bisa kanggo remet metu sembrani.
                1. +1
                  24 Februari 2024 13:26
                  Inggih, tegese Friedman ngerti sapa sing kudu nggawa pinten lan karo sapa sing kudu dituduhake. Inggih, punika piyambak. Patriot, lan tetep tangan sampeyan patriot! Ora ana sing bakal ngidini sampeyan ngethok pitik sing endhog saka Faberge.
                2. +1
                  28 Februari 2024 08:24
                  Kutipan: Gardamir
                  Friedman ketoke ora supaya gampang kanggo ngilangke
                  Apa iki naif? Utawa mung ora bisa mikir? Nalika iku perlu kanggo mbusak Ulyukaev, sing ngganggu, padha nemokake cara kanggo dikunjara. Kita padha bisa kanggo remet metu sembrani.

                  Utawa padha Berezovsky lan Khodorkovsky lan remet metu YUKOS.
          2. +5
            23 Februari 2024 15:12
            Kutipan: Bledar
            Strelkov ora disponsori dening layanan intelijen Barat, dheweke minangka patriot, nanging rada banter lan ngganggu populasi.

            Deskripsi sampeyan uga cocok kanggo Prigozhin. Ngelingake apa sing dumadakan kedadeyan karo dheweke.
      2. -6
        23 Februari 2024 15:29
        Ana akeh banci ing kene, dheweke menehi minus 20.
      3. +7
        23 Februari 2024 23:27
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Babagan Navalny .. Titik siji - Maxim mati, lan neraka karo dheweke .. Titik loro .. Yen aku salah, ndeleng titik siji ..

        Satemene aku ngerti logikamu (benerake yen aku salah), sampeyan mikir kaya mangkene: Strelkov iku wong kita, tegese dheweke dikunjara kanthi ora adil, kita nglindhungi, Navalny dudu duweke, muga-muga dheweke ditembak. 10 kaping. Iki apik banget, logika murni kelas. Sakabèhé, aku malah simpati karo dheweke. Nanging ana sawetara masalah ing kene
        1) Logika iki dianggo nalika wong apik kita (Bolsheviks kondisional) ing kuwasa lan wong-wong iki ngerti sapa mungsuh lan apa sing kudu dilakoni (sanajan ana pitakonan ing kene, nanging kita bakal ninggalake wong-wong mau kanggo kesederhanaan). Nanging masalah iku ana wong ala banget ing daya, lan padha dipandu dening logika kelas kang mungsuh iku sampeyan (sampeyan mung ora duwe pinunjul politik, supaya sampeyan isih free), nanging Navalny bisnis. partner, lan padha mung dikunjara amarga dheweke encroached ing kabeh bisnis. Sepira wajar yen ndeleng solidaritas sampeyan karo wong-wong jahat iki? Lan pitakonan langsung muncul: kenapa sampeyan mbela Strelkov, amarga dheweke minangka mungsuh, utawa sampeyan ngerti luwih apik tinimbang panguwasa sing dadi mungsuh ing kene lan sing ora? Lan yen mangkono, banjur dadi metu sing encroaching ing kesempatan banget kanggo nemtokake sing mungsuh, sing, ing daya dhewe. Apa sampeyan ngerti artikel apa sing muncul ing kene?
        2) Comrade Major, sing bener nindakake pendaratan, uga ora dipandu dening logika kelas. Kabeh iku prasaja kanggo dheweke.
        a) Bos ngandika sapa sing kudu dikunjara, kita dipenjara, artikel dipilih miturut kahanan lan kanggo periode sing dibutuhake. Apa wong iku guilty ana utawa ora, iku ora Matter kanggo kula, sing boss tanggung jawab kanggo. Dheweke duwe sirah gedhe - supaya dheweke mikir. Lan yen ana apa-apa, aku ora luput apa-apa, aku mung nuruti dhawuhe atasanku.
        b) Yen bos ora ngomong apa-apa. lan aku kudu mbuktekaken sing ora muspra yen aku nampa gaji, banjur aku kudu nggawe mungsuh dhewe (yen ora, aku bakal murub, lan hipotek ora mbayar dhewe). Banjur aku nggawe komunitas "ekstremis utawa teroris." Ana sing salah ngomong, utawa nganggo anting sing salah, ya, kabeh ana ing tas. Nanging maneh, iku ora salahku, mung carane urip.
        Gampang dingerteni yen kanthi logika iki, dina iki pepadhamu Vasya dipenjara, lan sesuk sampeyan lan aku dipenjara. Apa sampeyan bakal ngetrapake prinsip "Maxim wis mati, lan menyang neraka karo dheweke" kanggo sampeyan?
    5. +1
      23 Februari 2024 08:32
      Kuliah babagan ilmu politik:
      - Menyang kandang babi. Babi-babi sing ana ing palung kanthi tenang, lan sing wis dibuwang lan sing nyoba bali, nekat banget.
      Sing, nyatane, sampeyan mung kudu ngerti babagan oposisi ing Rusia. (c)
      1. + 21
        23 Februari 2024 08:52
        Rogozin piye wae mlaku menyang palung, lan nalika miwiti, dheweke dadi pembela sing diremehake lan dihina, nanging dheweke digawe panas, ngresiki kulit kentang, lan menehi palung kanthi tulisan Roscosmos ...
      2. + 11
        23 Februari 2024 10:29
        - Menyang kandang babi. Babi sing ana ing palung kanthi tenang lan wong-wong sing wis ditumpes lan sing nyoba kanggo nglawan dalan bali padha squealing banget.
        Sing, nyatane, sampeyan mung kudu ngerti babagan oposisi ing Rusia.

        Ora, iki sampeyan kudu ngerti babagan kekuwatan ing Rusia.
        1. +5
          23 Februari 2024 11:12
          Apa sampeyan bisa misahake piye wae ?? Kaya oposisi persis padha, dheweke mung ora duwe cukup kamar ing trough ... Inggih, nerangake kula, yen sampeyan bisa, kok Navalny mesthine luwih apik tinimbang Putin? Borjuis liberal padha, mung luwe...
          1. +1
            23 Februari 2024 11:26
            kok Navalny mesthine luwih apik tinimbang Putin

            Delengen saka sisih liya - kenapa Putin luwih apik tinimbang Navalny miturut pertimbangan sampeyan?
          2. -3
            23 Februari 2024 15:32
            Kutipan saka paul3390
            Napa Navalny mesthine luwih apik tinimbang Putin?

            Luwih becik kanggo sapa? Kanggo mungsuh kita, Navalny mesthi luwih apik amarga dheweke dadi boneka.
        2. 0
          23 Februari 2024 18:02
          Mung yen Pavel iki nyebut Rusia minangka kandang babi.
          1. +1
            24 Februari 2024 13:32
            Lan negara apa, sistem politike, ora ditrapake? Nanging, kaya sing dikandhakake, Gusti ora duwe jagad liyane kanggo kita, mula kita urip ing jagad sing wis diwenehake marang kita. Yen sampeyan bisa nggawe luwih apik sajrone urip, tegese sampeyan ora urip kanthi sia-sia; yen ora bisa, tegese sampeyan mung seneng urip. Apa gunane njlentrehake jagad iki kanggo ora sampurna? Nah, banjur golek liyane.
        3. 0
          23 Februari 2024 20:08
          Tembung wicaksana, ora bisa luwih tepat
      3. -1
        24 Februari 2024 09:08
        Inggih, yen sampeyan nganggep sampeyan babi, sampeyan kudu disembelih. Nanging aku ora nganggep aku babi lan kaya akeh liyane, aku lan liya-liyane ora nyurung jajanan pemerintah. Aku kasengsem ing siji bab, daya ora ndemek aku, aku ora ndemek.
    6. + 14
      23 Februari 2024 08:36
      Kawula matur, para sedherek lan kanca-kanca, aja dadi kasar. Dadi manungsa.

      Sing paling nggegirisi aku sajrone sawetara taun kepungkur yaiku yen ing kegilaan pseudo-patriotik kita alon-alon nanging mesthi dadi Tsegabonia... Tanpa nggatekake awake dhewe..
      1. + 15
        23 Februari 2024 08:48
        piye wae kita alon-alon nanging mesthi dadi Tsegabonia... Tanpa nggatekake awake dhewe...
        Paling kamungkinan kita ora pengin sok dong mirsani, kita dudu wong Tsegabon, ta, padha nganggo pot ing sirahe, nanging ora, iki mbedakake kita saka wong-wong mau. eseman
      2. +2
        23 Februari 2024 13:55
        Kutipan saka paul3390
        banjur alon-alon nanging mesthi dadi Tsegabonia..

        Aku ora ngerti babagan Gabon. Iki minangka negara Afrika sing sugih, kira-kira padha karo Federasi Rusia. sadurunge acara misuwur. Saiki, miturut, iku luwih dhuwur.

        Kajaba iku, iku negara kanthi demokrasi sing relatif stabil. Nalika pimpinan nasional sing ditresnani dumadakan mlayu kanggo mangsa katelu, militer ujar manawa iki ora disepakati lan nangkep dheweke. Ana wong gundul ana ing musim panas pungkasan.
        1. -1
          24 Februari 2024 13:35
          Ya, tegese Rusia bakal duwe sing kudu diupayakake - tingkat Gabon ora bakal tekan dhewe. Nanging kita wis mlumpat liwat tingkat Ukraina - definisi "negara 404" saiki cocog kanggo kita.
          1. 0
            29 Februari 2024 20:48
            Kutipan: UAZ 452
            Tingkat Gabon ora bakal tekan dhewe.

            Aku ora weruh cara kanggo nyekel lan nyusul Gabon ing mangsa ngarep.
            Kutipan: UAZ 452
            Kita wis ngliwati tingkat Ukraina - definisi "negara 404"

            Ukraina duwe masalah dhewe. Nanging, iki minangka masalah sing beda-beda: nganti saiki, Rusia lan Ukraina berkembang ing arah sing beda. Ing kene luwih becik fokus ing Belarus lan Turkmenistan.
        2. 0
          26 Februari 2024 00:10
          3 presiden wiwit 1960. Demokrasi malah piye wae stabil banget. Malah demokrasi kaya ngono iku kaluwihan saka Prancis, sing ora nglilani Obama kiwa liar.
          1. +1
            29 Februari 2024 20:30
            Kutipan: Yaroslav Tekkel
            3 presiden wiwit 1960. Demokrasi piye wae stabil banget

            Inggih, sampeyan ngerti. Delengen sapa sing ngomong.
    7. -7
      23 Februari 2024 12:19
      Ya, aku ora setuju yen panguwasa kanthi sembrono nangkep Alyosha. Kaping pisanan, dheweke langsung metu lan melu fitnah populis, sanajan aku uga nesu marang panguwasa, nonton video babagan kraton Putin lan sepatu ijo Medved. Aku malah njaluk menyang lan poked tuwane karo video iki, goleki sing sampeyan klelep kanggo, maling. Impulsively, frantically, minangka pangripta video wanted. Nanging banjur, amarga kabeh diwiwiti ing wiwitan taun 2022, aku wiwit mikir manawa pamrentah pancen nglindhungi lan mbela negara kasebut, lan ora nyerahake menyang hegemon Kulon. Lan sapa sing ngerti suwene Alyosha bakal urip kanthi bebas sajrone SVO lan kepiye pengorbanane bisa diatur ing skala sing luwih gedhe?
      1. +5
        23 Februari 2024 15:29
        Kutipan: Bledar
        melu fitnah populis langsung

        Kutipan: Bledar
        pemerintah umume nglindhungi lan mbela negara,

        Sampeyan ora ngerti apa-apa. Asil utama saka konfrontasi antarane Navalny lan panguwasa yaiku keengganan gedhe banget kanggo neliti pernyataane. Kanthi ati-ati, Komite Investigasi kudu mbukak kasus lan nyelidiki fakta sing diwenehake. Yen ora dikonfirmasi, ngukum Navalny.
      2. +1
        23 Februari 2024 20:12
        hegemon barat. Sapa sing duwe Sberbank, ing ngendi ana saham Gazprom, sing duwe pabrik. 300 milyar mabur, sing dibangun Nord Stream 2.
  3. +1
    23 Februari 2024 06:12
    Aku nonton diskusi karo Navalny kaping pirang-pirang lan saben-saben aku kaget amarga kekosongan mutlak ing babagan ide lan konsep bisa mlebu ing politik. Malah Javier Miley katon kaya "konseptual" marang latar mburi. Ora ana cara lan ora, sanajan kita nggawe versi sejarah alternatif lan mikir babagan kasunyatan manawa kita nganggep versi sejarah ing ngendi Navalny ora didanai dening institusi Russophobic Western, mula ora bisa mbayangake dheweke minangka pimpinan gerakan politik. Iki politisi tanpa platform politik. Iku lan tetep ateges nganti final.

    Mengko, nalika tim "degenerasi enom" miwiti gelombang nyeret bocah-bocah menyang protes, dadi jelas yen karakter kasebut ora mung ora ana platform politik, ora mung digandhengake karo dhuwit Barat, nanging uga bosok ing sisih tengen dhewe. Iki minangka garis sing ora dilewati wong sing cukup. Tim Navalny lan dheweke dhewe ora duwe inhibisi.

    Inggih, bener, ngomong sapa kanca lan sekutu sampeyan lan ayo ndeleng sampeyan. Tim Navalny nongkrong ing YouTube nganti pirang-pirang dina, ngrekam video lan siaran. Loro-lorone kepungkur lan saiki, sampeyan bakal nemokake apa wae sing cukup ing kana? Perangan nglawan korupsi... Lha saiki ayo padha nglawan korupsi Eropa. Kaya, ora bakal ana korupsi, kita bakal menehi saben wong milyar lan pindhah menyang Kepulauan Canary. Iki minangka film Shirley-Myrley kanggo remaja. Korupsi iku ala lan ala ing endi-endi, sanajan uga ana ing endi wae. Nanging nyilikake lan nglawan iku ora ateges rencana pembangunan, utawa eksekusi, utawa kemampuan kanggo ngatur. Nanging, kanggo wedhus kasebut, iki wis dadi dhuwur sing dilarang.

    Tim kasebut ing wong bodho, schizoid ing schizoid. Adhedhasar komentar ing jaringan sosial ing antarane wong-wong mau, sampeyan bisa nyimpulake yen dheweke pinter kaya kacang polong, kualitas manungsa ana ing sangisore plinth. Sapa sing dadi "pikiran demokrasi" ing mangsa ngarep? Naki, Sobol, Pevchikh, lan uga ana Lyusya Stein lan liya-liyane (aku bakal nulis agen asing lan ekstremis ing kurung) Gusti ngapura aku, malah nyebutake jeneng kasebut ndadekake aku lara. Rungokake sapa wae sing dikarepake, sampeyan kudu nindakake kanthi weteng kosong lan nyelehake cekungan ing ngarep sampeyan. Iki minangka tim masa depan. .

    Iki ora bisa kelakon ing politik nyata, ora ana siji bakal tau akeh milih kanggo kabeh shamelessness kosong iki, kajaba sejatine sifate ing gelombang, mung kanggo nuduhake elit kita apa-apa.

    Dadi sikapku marang dheweke banget negatif, kegiatane ora ana gunane ing wiwitan, mbebayani mengko, lan pungkasane mung mbebayani. Aku ora ngrasakake kabungahan saka sedane, nanging aku uga ora bakal nyumet lilin. Ana akeh wong sing layak sing pengin urip, nanging ora.
    1. + 14
      23 Februari 2024 07:25
      Kutipan: nikolaevskiy78
      Aku kaping pirang-pirang mirsani diskusi karo partisipasi Navalny

      Aku malah ora nyawang. Ora ana sing menarik!
      Minangka politisi dheweke nol. Rating dheweke uga kurang.
      Nanging minangka penyidik ​​​​korupsi ing koridor dhuwur, dheweke sukses banget. Pandangan liwat gendheng.
      Lan misale jek kahanan sing ora nyenengake iki angel banget kanggo wong.
      1. +4
        23 Februari 2024 10:28
        Rating dheweke uga kurang.

        Ya, iki alam.
        Sanalika Grudinin mutusake kanggo nyalon presiden, ratinge langsung mudhun.
        1. +1
          24 Februari 2024 17:12
          Yen ratinge sithik, apa sebabe para panguwasa wedi ngidini dheweke melu pemilu?
    2. + 21
      23 Februari 2024 09:16
      Mikhail, sampeyan bisa ngomong apa sing kedadeyan ing komplek sing apik ing cedhak Gelendzhik, apa diwenehi panti asuhan? lan yen Navalny iku teroris, mbukak kanggo kita inti saka teror kang
      1. +8
        23 Februari 2024 10:24
        Kutipan saka Ryaruav
        medharake marang kita hakekate terore

        Dheweke ngluncurake quadcopter ing "hotel Rotenberg", lan banjur ngunggah video kasebut menyang YouTube. Akeh sing bisa ditanggung, nanging ora sopan kuwi ora diapura!
        Lan pungkasane mungsuh iki padha. Sawetara ing pesawat, sawetara ing jembatan ... lan malah ing sel pakunjaran ing njaga dipercaya!
    3. +4
      23 Februari 2024 12:16
      Tim Navalny nongkrong ing YouTube nganti pirang-pirang dina, ngrekam video lan siaran. Loro-lorone kepungkur lan saiki, sampeyan bakal nemokake apa wae sing cukup ing kana?

      Nikolay, sampeyan kudu ngerti yen kombinasi ora mesthi cocok. Iki padha karo angrily branding komunisme adhedhasar tumindak sawetara Pol Pot utawa Mao. Pimpinan dikunjara lan tim wiwit tumindak tanpa Kepemimpinan sejatine - apa dheweke tanggung jawab, amarga dheweke ora duwe alat kanggo pengaruhe apa sing kedadeyan? Inggih, yen dheweke tanggung jawab, mula Lenin utawa Stalin uga tanggung jawab kanggo tumindak apa wae "jinis sosialis-komunis", sanajan sawise mati. Nah, miturut logika iki. Dheweke ujar manawa dheweke tetep karo ide kasebut - lan sing disalahake dadi desainer ide kasebut, sanajan ora ana pimpinan sing nyata.
      Lucu banget yen sampeyan ngetutake kegiatane saiki - sanajan rong taun kepungkur, ana tingkat game lan omong kosong pertanian sing pancen ora bisa dirungokake. Aku kaget dheweke isih urip minangka organisasi. Nalika wong (rada macem-macem lan, aku bakal ngomong, akeh sing ora umum banget, lan minangka fungsi niche sing paling efektif) sing umume, penyidik ​​​​cukup efektif, mulai melu masalah politik "kanthi sepi saka Folder. ” , malah politik oposisi ing pengasingan - padha gawé omong kosong enchanting.
      Padha bakal teka munggah karo kira-kira omong kosong padha yen padha melu ing construction multi-crita, utawa yen padha perlu kanggo netepake pertahanan ing sawetara bagéan saka District Military Northern, utawa yen tim wis ngadhepi karo tugas breeding a jenis tikus karnivora raksasa.
      Kabeh iki ora bakal dadi lingkup kegiatane, malah ora cedhak, lan ora ana pimpinan sing fokus kabeh iki, mula ora bener kanggo gabungke utawa malah ngomong babagan iki kanthi serius.
      Wiwit ndharat, dheweke kapisah, tim kasebut kapisah - lan ora bener kanggo ngubungake buket lengkap jambs marang dheweke, kaya umume, ora bener kanggo menehi jeneng kanthi jeneng.
      1. -5
        23 Februari 2024 15:37
        Kutipan saka Knell Wardenheart
        Pimpinan kasebut dipenjara lan tim kasebut wiwit tumindak tanpa pimpinan sing sejatine - apa dheweke tanggung jawab, amarga dheweke ora duwe alat kanggo mengaruhi apa sing kedadeyan?

        Ora perlu ngapusi, Navalny, sanajan saka pakunjaran, piye wae bisa ngrekam video kanthi cara sing nganti wayahe mati, kabeh tanggung jawab kanggo tumindak sekte kasebut ana ing dheweke.
        1. +3
          23 Februari 2024 16:08
          Dear tamu, Aku banget maringi pitutur sampeyan kanggo ngatur soko liwat, minangka sampeyan sijine iku, "video" lan umume mbatalake. Sawetara taun, tanpa kemampuan kanggo ngatasi apa wae ing papan kasebut.
          Mbok menawa sawise minggu panuntun dhumateng sampeyan bakal ngerti carane unrealistic iki.
          Kualitas manajemen jinis iki mudhun sacara eksponensial lan ora suwe pimpinan kasebut dadi pimpinan nominal, minangka simbol phallic.
          Lan babagan "tanggung jawab kanggo tumindak sekte" - wiwit dheweke dikunjara, dheweke ora bisa tanggung jawab maneh) Iki tegese penjara - kanggo ngisolasi wong saka kegiatan, paling ora saka sudut pandang hukum ( kajawi paukuman lsp).d) . Yen ora, ana paradoks - ana wong lanang, umpamane, lungguh - lan wong bakal nindakake tumindak reged ing alam bébas lan nulis ing getih "Kanggo (iki lan kuwi)!" Lan ing logika sampeyan, wong sing dipenjara iki kudu ditambahake, kaya, dheweke tanggung jawab, dheweke menehi inspirasi. Nanging sing bakal dadi edan banget!)
        2. +3
          23 Februari 2024 18:26
          Salah sawijining kesimpulan video kasebut direkam, sing liyane, dadi presiden, ora bisa mengaruhi apa wae.
          Lan kabeh iku logis kanggo sampeyan.
        3. +1
          23 Februari 2024 20:16
          Dheweke kejiret polisi bawah tanah kanthi milyaran, jebule kabeh pimpinan Kementerian Dalam Negeri nyolong. Bastrykin ngunjungi senator pembunuh, mula dheweke nglindhungi dheweke
      2. +2
        23 Februari 2024 21:17
        Ya, sampeyan ngerti banget babagan pandanganku babagan kedadeyan umum lan penilaianku. Nanging senadyan kabeh sikap kritis IKI, iku wis tau oposisi, ora lan ora bakal. Navalisme lair ing jero pikiran sing kepengin weruh saka individu kaya Belkovsky, Pavlovsky lan liya-liyane, lair minangka simulacrum liyane. Minangka simulacrum, iku teka ing Kulon lan nampa pendanaan langsung saka ing kono. Sisa simulacrum. Inggih, babagan tim ... Dheweke milih wong-wong mau, dheweke milih, nurtured, lan liya-liyane. Jeruk ora bakal lair saka wit aspen.
        1. +1
          23 Februari 2024 22:10
          Mikhail, sampeyan, kaya akeh ing kene, nggawe kesalahan gedhe kanthi nganggep Nava minangka politisi.
          Sampeyan nyoba ngevaluasi dheweke kanthi langkah sing ora kasil, nggawe, umume, kesalahan sing padha karo dheweke kanthi rutin. Kabeh istilah iki kaya "Navalnism" - iki mbantah akeh sing langsung postulated - padha ngomong, ana idea. Ora ana gagasan, nanging ana "Navalisme", dadi ternyata?
          Ora kedadeyan kaya ngono - obyek kasebut ana utawa ora ana. Ora penting sapa sing ngadeg ing mburi lan proyeke - sejarah banget bab paradoks. Ing sawijining wektu, ing taun 90-an, modis banget kanggo nyedhot Parvus lan nyatane yen Lenin minangka "mata-mata Jerman". Padha muter iki lan iki, savored saben rinci lan nesu - uga, carane bisa dadi, carane bisa dadi! Dheweke bungah wong biasa sing sempit, sing ora ngerti cara kerjane "politik nyata", utawa ora pengin ngerti iki, melu penolakan capricious childish. Ora saben taker minangka alat, ing urip nyata ana sambungan simbiotik sauntara, kedadeyan, putus, saling migunani, utawa wong liya nggunakake saham sing ora padha. Kasunyatan yen dheweke bisa nampa dhuwit utawa dhukungan ora ateges dheweke minangka tokoh sing gumantung banget (aku ora nggunakake analogi karo Lenin kanthi muspra, ana akeh analogi kasebut ing urip nyata).
          Kita njupuk Yanuca sing padha - iku modis kanggo kita ngomong yen dheweke "pro-Rusia", kaya ing sisih liyane. We diparengake wong tranche ageng, sing, kita menehi dhuwit. Pitakonan yaiku - apa dheweke nindakake kabijakan sing migunani kanggo kita? NeD. Dheweke njupuk masalah kasebut kanthi ekstrim, lan sanajan kita mbayar, dheweke main ing tangan Kulon.
          Kesimpulane ora saben tokoh sing digaji ing politik nyata minangka wayang; iki minangka tesis sing nyederhanakake kahanan nyata kanggo petani kolektif.
          Kepiye kedadeyan karo program politike, aku ora ngerti - aku ora nyekel lilin, lan aku ora kasengsem. Aku mung bakal nyathet yen ing masyarakat kita, ing prinsip, gambar bipolar (loro-stranded) saka divisi kabeh dadi "kiwa kiwa suci" lan "liberda adol" wis populer kanggo wektu sing suwe. Ing siji motif utawa liyane, iki ana nang endi wae, lan interpreter saka usus utawa pesawat saka manuk pancen saben tokoh bakal mbecikake lan nuntun sampeyan, adhedhasar siji utawa liyane pilihan. Malah sok-sok wong sing duwe prinsip sing pancen ora bisa diklasifikasikake ing kene utawa ing kana ora nyebabake disonansi saka "skema" kasebut - kanthi nyata ngumumake yen "rahayu" iki mung muter ing peteng (salah siji wong kiwa utawa liberal).

          Nanging aku wiwit mikir babagan kesalahan ngerteni subyek minangka politisi - dheweke bisa uga nganggep awake dhewe. Iki ngrusak dheweke - amarga dheweke dudu politisi, ora ana politikus ing kene. Kabeh trik otoriterisme yaiku mung sawetara tokoh lan akeh pemandangan. Kalebu sesawangan sing nggambarake tokoh. Nav nang kabeh iki bisa dadi influencer, pimpinan mratelakake panemume, blogger millionaire - sapa, nanging ora politikus. Sampeyan ora bisa dadi pembalap yen ora duwe mobil sing sampeyan drive, lan ora tau duwe. Uga, wong sing ora nduweni kekuwatan nyata ora bisa dianggep minangka "politisi". Ndhaptar bocah-bocah sing bungah (ngomong babagan - aku elinga yen pro-EdRov "Nashi" lan "Pengawal Muda" ora ngremehake bocah-bocah utawa narik kawigaten kanggo gerakan politik - nanging iki pancen beda) dudu dalan. kanggo daya nyata, iku game saka fuss omong kosong, uga kabeh tarian iki karo rebana sak "Beautiful Rusia saka Future". Nav ana investigator apik lan mbebayani, blogger sedhep lan ala, dheweke karismatik lan ngerti carane dadi pimpinan mratelakake panemume - nanging ing masyarakat kita kabeh iki menehi tekan meager, ngluwihi wates kang ora bisa pindhah. Dadi kanggo nganggep dheweke minangka politisi ora bener, dheweke pengin dadi siji, nanging dheweke ora ana ing sistem iki. Ing asas, dheweke ora bisa dadi siji. Iku bener kanggo nimbang iku sabenere minangka entitas tossing groped, nanging pungkasanipun ora nemu panggilan sawijining.
        2. +4
          23 Februari 2024 22:31
          Lan sethitik liyane babagan "politisi". Saiki, ing sasi kita ana pemilu - mung ana 4 calon. Lan loro wong sing banget, banget penasaran - khusus ing wilayah "politik". Apa tegese kita ngomong "politisi"? Wong sing nyurung politik ing kothak zombie? Mung wong sing misuwur sing ngucapake tesis tartamtu? Saiki aku percaya yen "politisi" minangka tokoh sing duwe PART OF REAL POWER lan / utawa duwe popularitas sing signifikan ing antarane massa ing masyarakat sing luwih utawa kurang bisa nggunakake popularitas iki kanggo nduweni PART OF REAL. DAYA. Ing kene kita duwe Pak Slutsky - apa dheweke duwe kekuwatan nyata? Ora. Apa dheweke populer ing antarane wong? Ora maneh - dheweke bubar ngganti VVZh (sing kudu diakoni, populer) lan saliyane iku minangka "panggantos", dheweke durung dadi misuwur. Apa lan apa daya sejatine? Apa tenan bakal ngganti yen sesuk, contone, bolongan ireng buta nyedot ing LDPR lan khusus wong tanpa tilak? Ora ana sing bakal owah! Persis hukum sing padha bakal diadopsi dening mayoritas ing Duma Negara, kementerian bakal rustle kertas ing cara sing padha - kabeh bakal padha. Sing ana ing mburi dudu kekuwatan utawa "politik" - iku tiron kekuwatan lan politik. Calon kapindho yaiku Pak Davankov. Sapa sih iki? :)
          Pancen, yen sampeyan nyurung aku menyang kothak zombie sajrone rong minggu lan terus-terusan muter ing kana, apa aku bakal dadi politisi? Lan iki persis skema iki - wong tartamtu dijupuk, media pro-pemerintah wiwit sembrono buzz babagan dheweke. Hop-hop! Lan saiki kita duwe politisi anyar, nganggo dasi abang, kaya Anatoly Wasserman utawa Pak Bazhenov, apa wae jenenge.
          Lha, politisi apa iki?! Apa pancen ana kekuwatan ing mburi dheweke? Ora - dheweke mung pasuryan sing akrab saka TV sing ngomong babagan "politik." Kasunyatan yen dasi abang dilebokake ing wong lan dheweke rampung ing TV ora nggawe dheweke dadi politisi. Apa sampeyan wis nonton "Battle of Psychics"? Kuwi yum kanggo petani kolektif luwih saka 40. Apik banget. analogi sing apik - sanalika sampeyan mlayu munggah ing kono nganggo busana kaya tukang sihir lan kanthi panik sinau nyuwara rattle lan muter mripatmu lan iku - Sampeyan wis dadi psikis.
          Lan ora ana sing peduli karo sampeyan BENER utawa sampeyan mung mummer karo manuk hantu sing diiseni ing pundhak sampeyan.

          Ing kasus kita, prabédan pinunjul iki wis suwe ora ana ing masyarakat, ing antarane wong aneh ing acara kasebut, lan ing antarane "ahli" ing acara liyane, lan antarane "politisi" nyata lan mummers, sing ora ana sing nyata.
          1. +2
            23 Februari 2024 22:56
            Kanthi kabeh pengamatan sampeyan, sampeyan ora kejawab kasunyatan manawa aku ora nganggep dheweke dadi politisi lan ora nelpon dheweke. Persis ngelawan. Ing babagan iki, aku mung setuju yen dheweke iku sapa wae: blogger petualang, pimpinan sekte, frontman saka sawetara "gerakan," nanging dudu politisi lan wong sing ora duwe platform politik. Jinis sing aneh kaya "Versi cahya Dmitry Palsu".

            Nanging bagean kapindho sampeyan umume logis - endi politisi kita? Lan jawaban logis yaiku ora ana. Ana bagean tartamtu saka sistem kasebut, nyebarake saka macem-macem spektrum sentimen umum. Dheweke ana ing sistem administrasi politik, nanging dudu politik. Lan kabeh kanthi alesan sing padha - ora ana platform politik. Ora ana sing bakal nuduhake buku kanthi karya, artikel kanthi sistem tampilan, utawa malah "tesis April"; ora ana sing takon babagan kekuwatan.

            Ironis, yen sampeyan ndeleng karakter sing wis tilar donya ing antarane kabeh liyane, banjur ketemu kritéria politisi luwih saka wong-wong mau, mung amarga dheweke ngangkat pitakonan babagan kekuwatan. Sing tanpa platform politik ora nggawe dheweke dadi politisi, nanging paling ora dheweke duwe salah sawijining pratandha, liyane ora duwe. Nanging karakter ora bisa duwe basis sosial.

            Lan laporan kasebut mangsuli pitakon, ing ngendi para politisi? Aku seneng ngomong yen nganti pimpinan, pimpinan, ideolog, lan liya-liyane katon sing ngrumusake platform politik, sistem pandangan babagan pembangunan sosial, mula aku ora pengin ndeleng karakter aktif ing perjuangan pengaruh - amarga iku omong kosong, perjuangan kanggo aliran finansial lan gerakan sing beda-beda kanggo gerakan, paling ora kanggo iklan ing platform. Ora perlu iki, luwih becik supaya para pejabat lungguh. Ing sistem sing apik, luwih becik mikir babagan Think Tanks sing asli, nanging sayang, iki ora nyata.
            1. +2
              23 Februari 2024 23:13
              Kutipan: nikolaevskiy78
              Lan laporan kasebut mangsuli pitakon, ing ngendi para politisi?

              Kita wis ngrembug masalah iki. Ing sistem politik kita, politisi anyar bisa muncul mung sawise revolusi. Saka ngendi asale, yen ana wong sing ora setuju karo kahanan saiki, dikunjara, dipateni, diburu bunuh diri, utawa mung ora entuk kesempatan kanggo kegiatan politik, dipotong saka dhuwit, media, lan malah Internet. ?
            2. +1
              23 Februari 2024 23:29
              Ora sawetara program sing nggawe politisi dadi politisi - aku bakal ngunci aku ing dacha karo kopi lan roti lapis sajrone sawetara dina lan aku bisa nulis program kasebut. yen bisa nutupi informasi babagan iki - paling ora sawetara yuta wong bakal langsung ngalahake ekstasi.
              Program kasebut minangka masalah teknis - akeh pimpinan sing efektif lan populer (ora mesthi wong sing apik) dadi kuwasa kanthi akeh gagasan sistemik lan, luwih-luwih, program sing rinci. Asring padha bungah wong rata-rata karo dhaftar pasugatan 4-10 lan manis, pidato geni sing skillfully ndhelikake.

              Nanging iki kabeh uneg-uneg paling ora negara demokratis utawa tirani odious dawa-ngadeg ing sikil pungkasan, kang wis nyiapake lemah kanggo akèh taun kanggo sembarang temonan ngendi wae saka iki.
              Ing sistem kita, "kekuwatan nyata" dudu persentase tartamtu saka kapercayan sing didelegasikan dening masyarakat, nanging hibrida saka kemampuan kanggo bener-bener supaya aktor kanthi vertikal, mbayar (utawa nyebarake keuntungan, ayo nyebataken) lan ngukum kanthi bantuan aktor liyane.
              Ing tembung liya, iki minangka monopoli kekerasan, kekuwatan lan alat kanggo nyimpulake lan mbenerake, sijine ing wangun ruminansia sing bisa digunakake kanggo "nggunakake" wong mudhun vertikal.
              Tokoh-tokoh "merdika kanthi kondisional", "secara resmi ngakoni supremasi pendapat umum lan masyarakat minangka sumber kekuwatan," malah luwih formal ing kene tinimbang ing Kulon.
              Malah ing taun 90-an sing lawas, sing dikarepake, ana "demokrasi bersyarat" sing luwih cilik, mula kanggo nyurung Jaksa Agung sampeyan butuh tontonan lengkap karo "wong sing padha karo Jaksa Agung", nanging saiki dheweke mung bakal nelpon dheweke menyang kantor lan ujar "tandhani mundur sampeyan!" lan "utawa ternyata sampeyan wis disambungake karo jaringan ekstensif pedonecrozoophiles internasional." Lan dheweke ora bakal mikir dawa, mesthi.

              Ora, sanajan ing sistem otoriter sampeyan bisa TEORETIS dadi politisi saka ngisor - nanging kanggo nindakake iki, sampeyan kudu dadi pimpinan opini sing kuat lan inklusif. Ora sawetara jinis niche, nanging inter-niche. Lan ya, sampeyan kudu menehi hasil kaping pindho - amarga tanpa akses menyang udder pembunuh zombie, masalah kasebut bakal rusak. Sampeyan kudu komunikasi karo macem-macem reptil lan ghouls, goyangake kepiting, goleki kompromi, mbangun jembatan ing antarane, kenalan, lsp.
              Ing tembung, sampeyan kudu GAIN pengaruh, saliyane jangkoan panemu. "Sampeyan ora bisa mung pindhah lan mlebu Mordor," kaya ing meme kasebut. Saiki, sampeyan ora bisa mung dadi politisi sanajan kanthi popularitas lan pimpinan pendapat ing mburi sampeyan. Ana pesawat, lan yen kita ngomong babagan kasus kita, sing paling murah yaiku sing paling ora penting.
            3. +1
              23 Februari 2024 23:46
              Lan kanggo njawab pitakonan, ngendi politisi?

              Aku ndeleng masalah kanthi cara iki, nanging iki minangka pendapat "khusus" pribadi. Masyarakat kita lara karo macem-macem khayalan kronis lan kaku babagan samubarang. Jinis hibrida ngrusak hubungan kasar kronis kanggo samubarang, infantilisme, prinsip, konstruksi dogmatis sing sesat babagan macem-macem masalah. Ing cendhak, wildness enchanting mrentah ing atine wong kita, menehi gelombang pancen salah (nanging ing sistem cyclopean iki cukup logis) jawaban kanggo pitakonan paling penting lan umum.
              USSR pungkasane (salah sijine) dirusak amarga ora gelem ndeleng jagad iki - luwih seneng ndeleng liwat prisma dogma lan ideologi. Mungkin sampeyan ngelingi analogi karo "watu sing ora katon" saka diskusi kita - USSR duwe gunung-gunung saka watu sing ora katon, lan wong-wong sing apes, sing kepeksa nyoba kerja kanthi efektif ing jerone, dipeksa mlaku-mlaku ing antarane dalan virtual sing luwih cilik. langsung. Lan iki kabeh biaya tenaga kerja lan dudu solusi sing paling apik, sanajan ora langsung mati lan spesifik.

              Kita wis mimpin awake dhewe menyang paradigma pamikiran sing ora ana dalan metu. Yen Gusti Yesus conventional muncul saka swarga sesuk, yen wiwit nindakake mukjijat, ditangekake mayit lan nguripake banyu dadi anggur - lan banjur, misale jek kula, bagean pinunjul saka populasi bakal pamisah, pracaya sing iki nduweni dhasar egois, yen dheweke minangka alien, agen Barat, "kripto-Banderist" utawa mung njupuk posisi sing negatif lan ngremehake babagan penganut sing paling semangat. Amarga kita ora duwe sawetara kritéria umum kanggo Good, gambar saka Good iki. Kanggo akèh wong ing diskusi iki, menehi kritik saka apa padha nulis, untunge iki Comrade Stalin, lashing backsides minangka akeh wong sabisa kanggo dosa ketok lan didhelikake. Padha crave hardcore lan bakal siyap kanggo drown kanggo iku - nanging kanggo wong liya iku setan saka neraka, lan kanggo nyegah iki saka kedaden, padha bakal siap kanggo matèni pisanan. Lan isih liyane bakal ngomong "obong kabeh ing geni neraka" lan mlayu. Lan dhaptar wangun reaksi iki dawa banget - ora ana kompromi ing wektu iki, lan ora ana sing nggoleki ing kene. Ora ana sing mbutuhake dheweke.

              Ora ana politisi.
    4. Komentar wis dibusak.
      1. +1
        23 Februari 2024 17:29
        Aku durung weruh "Program Ksenia Sobchak," kajaba sawetara koran iklan ing 2018. Iki dudu program, iki simulacra lan komik. Nanging, kaya kabeh karakter kasebut. Aku ora pengin karakter buku komik mlebu politik. Cukup kanggo kita yen ekonomi Rusia wis kasil dibangun miturut buku "Dunno on the Moon."
    5. +2
      23 Februari 2024 21:33
      Kutipan: nikolaevskiy78
      Mengko, nalika tim "degenerasi enom" miwiti gelombang nyeret bocah-bocah menyang protes, dadi cetha yen karakter kasebut ora mung nduweni platform politik, ora mung digandhengake karo dhuwit Barat, nanging uga bosok ing sisih tengen dhewe.

      Anak uga warga. Lan dheweke uga duwe hak kanggo protes. Wong diwasa, adhedhasar pengalaman, wedi protes - sapa sing bakal mbayar hipotek? Lan bocah-bocah beda karo wong diwasa ing pemahaman sing luwih dhuwur babagan goroh, elinga Raja Naked Andersen.
      1. +1
        23 Februari 2024 21:38
        Inggih, ya, "Holiday of Disobedience", "Dunno in the Sunny City" lan kanthi semangat sing padha. Tingkat kasebut kaya iki. Nyengsemaken.
        1. +2
          23 Februari 2024 21:44
          Kutipan: nikolaevskiy78
          Inggih, ya, "Holiday of Disobedience", "Dunno in the Sunny City" lan kanthi semangat sing padha. Tingkat kasebut kaya iki. Nyengsemaken.

          "Gelsomino ing tanah goroh", maneh.
  4. -16
    23 Februari 2024 06:24
    Dheweke ora nylametake kita saka mungsuh sing diimpor, ternyata

    Bisa banget yen iki kedadeyan ...
    Lan yen ing merit saka prakara. "Efim" seda lan menyang neraka karo dheweke ...
  5. -7
    23 Februari 2024 06:27
    Lebu sing diunggahake ing sekitar pati Navalny bakal mandheg. Pitakonan, apa kita butuh bledug kaya ngono?
  6. + 21
    23 Februari 2024 06:49
    Carane wong Rusia wis klelep! Dheweke malah menehi mungsuh. Napa Navalny, Galkin, lan badut liyane mungsuh? Lan Chubais-2 meh dianggep pahlawan. Delengen kok ana bisu babagan Fridman lan Abramovich, babagan Nabiullina lan Khusnullina. Ora Navalny sing nutup Pusat Budaya Rusia lan Urgant ora nggawa Tajiks lan Kyrgyz.
    Ing pungkasan, iku ora malah lucu, asu cokotan sampeyan, lan sampeyan trample ing semut.
    1. + 22
      23 Februari 2024 07:11
      Kutipan: Gardamir
      Yagene padha mungsuh? Navalny, Galkin, badut liyane?

      Lan apa karakteristik. Paraga kasebut, ing prinsip, ora bisa nindakake apa-apa sing ala kanggo negara, sanajan dheweke pengin. Dheweke ora duwe kekuwatan utawa kesempatan. Nanging ing wektu sing padha ditampa minangka piala utama!
      Ala dhewe mbokmenawa ana ing bayang-bayang. Lan chuckles quiets.
      1. + 10
        23 Februari 2024 10:11
        Kutipan: Stas157
        Dheweke ora duwe kekuwatan utawa kesempatan. Nanging ing wektu sing padha ditampa minangka piala utama!
        Nanging, penulis artikel kasebut ing wiwitan yen Navalny malah ngajak perang sipil. Iki bocah-bocah sing mlayu njerit saka polisi huru-hara, lan malah saka Cossacks sing nganggo kostum - apa perang, absurditas lengkap! Ora ana daya ing mburine
      2. -1
        23 Februari 2024 15:39
        Kutipan: Stas157
        Paraga kasebut, ing prinsip, ora bisa nindakake apa-apa sing ala kanggo negara, sanajan dheweke pengin.

        Apa apik kanggo nransfer dhuwit kanggo mateni wong Rusia?
        1. +2
          23 Februari 2024 20:18
          Lan apa sing diarani dagang karo sing mateni Rusia?
          1. -2
            23 Februari 2024 21:30
            Jawabane ana ing gaya "dheweke nganggo huruf D."
            1. +2
              24 Februari 2024 08:51
              Kepiye carane aku bisa mangsuli sampeyan? Lan ing ngendi aku salah? Aven, Friedman, pinten kacang buncis disaring dening Ukrainians
              1. -2
                24 Februari 2024 11:43
                Lan carane kejahatan para oligarki dibenerake, kejahatan sing ditindakake dening sekte Navalny?
                1. +4
                  24 Februari 2024 13:19
                  Vasilyeva nyolong 700 yuta, nanging dibebasake kanthi parole, Ulyukaev dipenjara amarga suap, nanging dibebasake kanthi parole. Yagene putrane Kadyrov sing umur 16 taun duwe hak nggawa senjata api, lan prestasi apa sing digayuh sing bakal menehi akeh penghargaan ing dada heroik? Aku bisa dhaftar Bunch liyane conto. Dhaptar kasebut dawa banget. Ngerti carane akeh dhuwit dicolong ing tender. Lan panguwasa wedi nalika nindakake penyelidikan babagan korupsi. Nalika padha ngomong nyolong, iku ora medeni, iku medeni nalika padha nuduhake.
    2. -4
      24 Februari 2024 01:46
      Amarga padha nggawa ora kurang ala saka iki Friedmans lan Abramovichs. Sing nimbulaké karusakan materi, lan iki numpes generasi enom, ngrusak wong. Ora rahasia manawa dhukungan saka wong enom teka saka janji mbayar kanggo protes. Wong enom nikah kanggo 1000 rubel utawa 10 $ - dheweke ngajar carane ngedol negara. Dheweke dudu oposisi, dheweke dadi provokator. Lan umume, skema struktur modern negara katon kaya mangkene: Abramovich iki nggunakake sumber daya negara kanggo nguatake mungsuh lan ngrusak ekonomi Federasi Rusia, banjur diterusake dening klompok sing nglayani kapentingane, sing kalebu wong-wong sing lobi. kapentingan ing panguwasa, sing nanem ideologi konsumerisme, lan iki carane sepisan maneh tokoh-tokoh pseudo-budaya ing ndhuwur-kasebut, lan kategori katelu - abdi - sing nggawe urip nyaman, miwiti karo akeh pengawal keamanan, pengacara. , lsp. Lan wong-wong diturunake menyang kategori sumber daya.
  7. + 16
    23 Februari 2024 06:53
    Pati iku ono gunane, ora ono gunane... Iki kabeh omongan. Nanging urip lan kamardikan saka oposisi iku tanggung jawab saka panguwasa sing dikunjara.
    Sing bener-bener ora entuk manfaat saka pati kudu ngurus. Lan saben wong ngerti carane "ngrawat" iku. Apa sing kedadeyan sajrone kampanye kasebut migunani kanggo kabeh wong!
  8. +2
    23 Februari 2024 06:55
    Apa putrane Sechin uga dipateni dening layanan khusus Kulon utawa Ukraina? Dheweke tilar donya rong dina sawise Navalny tilar donya, diagnosis padha, gumpalan getih metu, nanging mati ing omah ...
    1. +2
      23 Februari 2024 07:04
      Anak lanang kanca tilar donya nalika umur 21 taun. Dheweke katon sehat, olahraga, uga getihen.
      1. +1
        23 Februari 2024 07:14
        Kene, kene ... Adhedhasar pendapat penulis artikel kasebut, ternyata layanan intelijen Ukraina lan Barat wis ngluncurake program khusus kanggo numpes Rusia, tanpa dipikirake babagan politik. eseman
    2. +2
      23 Februari 2024 10:34
      Kutipan saka parusnik
      Apa putrane Sechin uga dipateni dening layanan khusus Kulon utawa Ukraina? Dheweke tilar donya rong dina sawise Navalny tilar donya, diagnosis padha, gumpalan getih metu, nanging mati ing omah ...
      Tanggal resmi yaiku 5 Februari. Iki mung bubar dilaporake. hi
      1. +1
        23 Februari 2024 11:20
        Tanggal resmi yaiku 5 Februari.
        Oh, iku, apa gunane ndhelikake? Nggolek wong kanggo nyalahke? hi
  9. -4
    23 Februari 2024 07:13
    Sayange kita ora duwe wektu kanggo ijol-ijolan karo Jerman.
    Sing bakal dadi trick. Nanging maneh, bakal ana alesan kanggo ngomong sing "Putin" wis matèni wong ing Jerman, lan ahli bakal nemokake konfirmasi lan ketemu racun-racun sing cocok.
  10. -19
    23 Februari 2024 07:38
    Pati Navalny kedadeyan "ing wektu". Aku ngira yen ing mburi Navalny mati, kupinge "Eropa" tetep metu. Iku rada ngganggu yen tangan cilik saka Euro-wong malah bisa tekan koloni keamanan maksimum; ora ana cara kanggo iki tanpa "Yahudi." Dadi Kremlin kudu nggoleki "Yahudi", yen mung kanggo rasa njaga diri.
    1. +9
      23 Februari 2024 07:56
      konco matine Navalny, kuping saka "Eropa" tancep metu.
      Apa sampeyan mikir yen Layanan Penjara Federal wis rame karo agen "Eropa"?
      1. -13
        23 Februari 2024 08:00
        Inggih, ora dadi luwih sing pancen kebanjiran agen "Eropa" - nanging padha ana, lan ora mung ing Federal Penitentiary Service.
      2. -2
        23 Februari 2024 20:56
        Kutipan saka parusnik
        Apa sampeyan mikir yen Layanan Penjara Federal wis rame karo agen "Eropa"?

        Sampeyan bisa nindakake tanpa Federal Penitentiary Service. Rong dina sadurunge tilar donya, dheweke dibukak dening pengacara. Dheweke bisa uga ora ngerti yen dheweke nggawa virus, sing wis duwe kekebalan, nanging bangsal dheweke ora.
    2. -5
      23 Februari 2024 12:50
      Vladimir M
      Apa sing nuwuhake pitakonan? Penjahat wis nggawe komunikasi karo karsa lan zona liyane liwat karyawan korup saka Federal Penitentiary Service. Lan bakal nyerahake apa sing dibutuhake, lan mateni "sapa wae sing dibutuhake."
      Layanan intelijen Barat tansah aktif "makarya" karo jagad kriminal. Lan ora perlu kanggo "Eropah" ing zona. Aku metu menyang dalan ing Moskow, nyedhaki karakter curiga sing paling cedhak ... banjur "eksekutor" dhewe bakal sesambungan karo pitakonan: "Apa sing sampeyan butuhake, sepuh?"
      1. 0
        26 Februari 2024 00:34
        Sampeyan njlèntrèhaké sistem rampung decomposed. Coba mateni wong ing Guantanamo.
        1. 0
          26 Februari 2024 09:25
          Yaroslav Tekkel
          Napa, kita kudu ngirim wong menyang Guantanamo? Menehi dhuwit luwih akeh lan kabeh bakal apik!
          Korupsi, utamane ing sistem penjara, sayangé ora bisa diilangi. Sampeyan bakal isin nyebutake conto Amerika Serikat, salah sawijining negara paling korup ing donya. Lan tentara Amerika kanthi terang-terangan melu perdagangan narkoba.
          Dadi ngapura yen aku ora sopan, nanging aja dadi bodho.
  11. + 11
    23 Februari 2024 09:34
    Dheweke durung metu saka bangsal utawa latihan, lan ora nambah kesehatane. Kanggo militèr ing komentar kanggo comparison. Telung taun ora metu saka guardhouse, kepiye sampeyan seneng? Mungkin dheweke ora mateni dheweke, nanging amarga kasangsaran lan kekurangan kesehatan, para panguwasa nggawa dheweke mati.
    1. +3
      23 Februari 2024 11:56
      Kita duwe kahanan urip kaya ing Rusia lan ing urip sipil sing Gusti Allah ngalang-alangi sampeyan lara, sederek PGT ora duwe setengah saka dokter ana, soko babras, supaya taksi, menyang kutha paling cedhak 30 km adoh. Ya, lan ing Moskow sampeyan bakal ditinggal tanpa celonone, bubar ternyata ana masalah karo kabijakan kasebut, aku kudu pindhah menyang sing mbayar nalika aku ndhaptar maneh kabeh ana, yen ing Mei terapis ana njupuk kula kanggo 1700, saiki dheweke njupuk kula kanggo 2200, malah obat sing paling murah uga mlumpat munggah biasane. Lan apa sing ana ing mburi eri, mung Gusti Allah sing ngerti, ditambah karo bullying sing terus-terusan, sanajan bruwang bakal menehi wit oak, apa maneh manungsa.
      1. +1
        24 Februari 2024 17:27
        Ing Polar Wolf padha ora ngalahake tawanan, padha tortured ing kadhemen. Wong kasebut diborgol lan dilebokake ing kothak wesi kanthi suhu -20 utawa -30. Lan yen ora sengaja lali tahanan ana, banjur dina sabanjuré padha njupuk ibu es.
  12. +6
    23 Februari 2024 10:16
    Malah diagnosis trombosis sing diumumake ora bisa ditindakake tanpa otopsi.

    Suwene suwene otopsi, miturut penulis? Layon kudune wis rampung lan diwenehake kanggo dikubur wis suwe.
    1. 0
      24 Februari 2024 17:28
      Apa sing ditindakake saiki karo awak Alexei minangka moyoki ibune.
  13. 0
    23 Februari 2024 11:32
    Kanggo konferensi Munich, hadiah mung kedadeyan, lan randha wis cedhak. Kebetulan? Luwih kamungkinan. Keracunan ing taun 2018 ngrusak kesehatan Navalny, nanging dheweke isih mulih. Ora ngetung risiko. Utawa aku saiki bisa urip tentrem nang endi wae ing Bavaria, karo kulawarga. Wong duwe sikap sing beda-beda, nanging, mesthi, sawise keracunan ing 2018 lan pirang-pirang taun ing pakunjaran, kesehatanku ora tahan. Mbokmenawa sejarah bakal nyelehake kabeh ing panggonane liwat wektu.
  14. + 11
    23 Februari 2024 11:53
    Sepira bias artikel sampeyan, Evgeniy ... Dadi aku ora pengin menehi komentar akeh banget.
    Kita duwe negara paradoks - sampeyan bisa ngatur pambrontakan militèr sing nyata lan tetep tanpa konsekuensi hukum, lan malah isih dadi favorit saka persepsi bagean tartamtu saka populasi, sampeyan bisa ngrusak kekaisaran lan nggawa negara menyang brink. lan negara keluwen idiocy - lan iki sampeyan bakal nampa pusat nominal, tugu lan lack of legal utawa malah prasaja resmi condemnation. Inggih, ing wektu sing padha sampeyan bisa ngomong "saperangan saka affectionate gedhe-gedhe" (Aku malah ora ngomong bab subyek saiki, aku isih ngomong bab pusat tahanan sauntara padha) lan ing sistem padha sampeyan bisa njaluk cukup. ukara dawa lan bunch saka kertas boroske di sedot metu saka driji.
    Minangka subyek, aku dhewe kaget ing jaman saiki karo "teroris" anyar iki sing ora ngetokake mercon siji lan ora mateni wong siji. Mungkin amarga ing sawijining wektu aku duwe kesempatan kanggo ndeleng akibat saka "terorisme" ing wektu Moskow, kanthi getih, mayit, lan tatu. Kanggo kula, "teroris" dudu pamicara kanthi cangkeme lan juggler huruf - iku wong tartamtu sing ora mung ideologi kanibalistik (akeh wong duwe ideologi kanibalisme saiki, kene komentar kanggo maca wong - banget akeh bakal seneng matèni lan ngobong wong - thread Ing tembung), nanging uga Bunch saka vepon, kang nggunakake tanpa mangu-mangu kanggo éling gagasan gloomy kang. "Teror" sejatine tembung sing diterjemahake minangka "Wedi".
    Imajinasiku ora bisa nggambar wong sing bakal wedi karo subyek utawa wong Kagarlitsky nganti celanane teles. Sapa wong-wong iki bisa, supaya bisa ngomong, medeni massal?
    Aku khusus njaluk menyang ngisor tembung "teroris" - saiki wong seneng ngegungake wong karo soko, tanpa mikir akeh apa tegese istilah iki. Kabeh iki "Nazis", "teroris", "fasis", "pembantaian", "unparalleled", "nanoteknologi" - bengok-bengok ing kita saka saben wesi, wis dawa ago ilang bagean singa saka makna asli, lan kadhangkala malah semantik. momotan.
    Contone, Breivik minangka teror klasik. Ana gagasan kanibalistik, mula dheweke lunga lan ayo dipotong.
    Lan saiki kita ora tansah nyebut sawetara wong sandal janggut kaya ngono; saiki bisa kasebut "oposisi" utawa "pemberontak," sanajan tujuan lan tumindak sing sejatine bisa dadi teror murni.

    Aku maca carane penulis bungah sing "wong liya tilar donya ing pakunjaran" lan aku nyoba kanggo ngerti apa werna saka kabungahan setya iki? Mungkin kita wis wiwit urip luwih apik amarga iki? Mungkin subyek nyolong dolanan penulis nalika isih cilik nalika lagi dolanan ing kothak wedhi? Saka ngendi asale xenophobia laten kewan iki?
    Sanajan macem-macem kegiatan kanggo jinis sampeyan, Nav mung dieling-eling amarga kegilaan politik sing mriyang - lan sampeyan lan jinis sampeyan wis lali sapa sing nambah kosakata sampeyan kanthi tembung "aqua disco", lan Internet kanthi meme babagan "sikat jamban emas. ”.
    Minangka politisi, Nav ana "wong jenis sing,"Nanging ing dina Golden saka kegiatan, kang nggawa kanggo cahya akeh game sing wartawan kudu narik metu ing cara sing apik nalika lagi ora sibuk dilat sphincter wong. Lan aku ngelingi dheweke utamane kanggo alasan iki - kasunyatan manawa dheweke bisa ngangkat pojok karpet lan nuduhake apa sing ana ing sangisore. Ora ana sing nindakake iki sadurunge lan ing skala kasebut, lan ora ana sing bakal nindakake iki maneh.
    Ora ana kabungahan ing pati kasebut - lan sanajan ya, dheweke seneng nemoni masalah lan mesthine kudu tetep ana ing mburi gunung, dheweke pancen wong sing bakat, cerah lan yakin. Ing sistem liyane sing luwih apik, iki bisa uga luwih apik digunakake - ing kita, dheweke mung lungguh, lungguh lan mati, lan rednecks, kaya sing wis biasa kanggo ewonan taun, nggero karo nesu sengit lan splashed karo idu. saka bungahe.
  15. +8
    23 Februari 2024 11:53
    Napa kabeh warta babagan Navalny, nanging kepiye Murz? Pahlawan nyata ing kabeh babagan lan kasepen kaya ngono ... Lan wong-wong sing nganiaya dheweke dina iki bakal "siaran" saka layar sedina muput, lan wong-wong sing nyerahake awake dhewe menyang Tanah Air wis ana ing lemah lan memori kasebut lagi. dibusak...
    1. +5
      23 Februari 2024 13:22
      Nanging, Murz dhewe mutusake kanggo bunuh diri. Lan supaya - iku wong sing setya sabab, kuwatir bab wong, urip manungsa lan ngrawat kanggo sukses Angkatan Bersenjata. Sukarelawan, organizer, publicist sarwa.
      Pakunjaran Strelkov, maringaken Murza, posisi bosok Gubarev - kabeh iki tatu ing awak patriot sing nyoba kanggo mundhakaken sirah lan ngatur - nanging kahanan dadi luwih kuwat tinimbang ambane saka gagasan bab bolongan terwelu.
      Ing panemuku (aku ngakoni yen aku salah, amarga aku ora nyinaoni kegiatane Murza kanthi kaca pembesar, ora kaya karya PKK), sedane minangka gambaran sing apik yen keluwihan kalbu bisa ngrusak.
      Ana sawetara gagasan tartamtu (kalebu sing diilhami dening sastra lan film romantis), sing, miturut cathetan bunuh diri, Murz uga rentan banget (jinis romantisisasi kasunyatan), lan sanajan iki minangka gagasan sing apik lan inspirasi, lan sanajan ing sawetara panggonan padha bantuan nggawa nyedhaki rada kasunyatan kanggo wong-wong mau - sampeyan isih kudu ngerti sing bolongan terwelu banget Gabus Lan beda banget karo legenda lan mitos "adhedhasar", kotoran dhewe ing lapangan pathos lan kamulyan kabeh, gagasan wong sing disusun saka woh-wohan lan gagasan saka jaman sing beda-beda.
      Kasunyatan iku kasar, angel lan kejem - ngalami banget lan kuwat ora bisa nggayuh owah-owahan sawijining. Kadhangkala kedadeyan ora kedadeyan amarga ora kudu kedadeyan -ora ketompo carane akeh kita pengin. Ora ketompo carane logika lan romantisme dhewe njerit ing kuping yen iki ora bisa dihindari, kita mung kudu nglebokake luwih sethithik, lan setengah snot liyane lan sapratelon liyane saka rambute gaweyan.
      Lan kosok balene - kadhangkala kedadeyan dhewe, kaya sing kedadeyan. Apa kita seneng utawa ora, ing pirang-pirang cara kita mung dadi pengamat apa sing kedadeyan, lan kasunyatan manawa kita bisa ngganti soko kanthi partisipasi utawa tembung, mindhah soko - ora ateges babar pisan supaya kita bisa ngontrol kabeh sing penting, mbuwang energi sing padha.
      Sawetara iku ana ing kekuwatan kita, sawetara perkara sing ngluwihi kita. Murz kebakar nyoba mlumpat ing ndhuwur kekuwatane dhewe - dheweke rusak amarga ora bisa abstrak nalika dheweke ora bisa ngganti apa-apa.
      Hernia ora tau penting lan ora dadi tujuan - tujuane yaiku urip lan asil. Yen sampeyan bisa lan pengin entuk asil, entuk; yen ora, mung urip, amarga kabeh sing kedadeyan iku variasi tanpa wates saka apa sing wis kedadeyan lan bakal kelakon.
      1. -9
        23 Februari 2024 15:45
        Knell Wardenheart
        Sing nggumunake yaiku sampeyan nyoba kanthi sekuat tenaga kanggo nyritakake siji makna, nanging kanthi sukarela utawa ora sengaja, lan makna sing BENER mung teka saka pesen sampeyan, bertentangan karo maksud sampeyan.
        Nanging pisanan, ayo misahake konsep terorisme lan dudu ekstremisme. Pahlawan sampeyan diwenehi kebangkrutan amarga ekstremisme. Terorisme minangka salah sawijining cara ekstremisme, nanging ora mung siji.
        Truk iku mobil, nanging mobil kalebu luwih saka mung truk.
        Salajengipun, panjenengan nyerat bilih piyambakipun minangka politisi ingkang boten ajrih, tanpa program politik. Sampeyan ora kudu nulis apa-apa maneh sawise iki.
        Iki minangka ADVENTURER BIASA, sing wis ana akeh ing sejarah. Lan meh kabeh mau prakteke dilalekake. Iki nasibe - dheweke dhewe sing milih dalan iki.
        Dheweke mung kasengsem ing Dhuwit lan Ketenaran, mbok menawa dheweke ora kasengsem ing liyane.
        Lan sing ora disdain salah siji reged dhuwit, utawa reged wong, utawa reged goroh.
        Dheweke ora mbabarake sapa wae (kajaba awake dhewe). Kabeh wahyu kasebut saka kategori kaca kuning ing Internet babagan "planet Nibiru", utawa "maniak merudopekso kabeh sepur bebarengan karo lokomotif listrik." Kaya dheweke dhewe sing pancen ora sopan lan ora duwe prinsip, dheweke nglumpukake tim sing padha ora duwe prinsip sing ngapusi lan nyetel siji liyane ing kesempatan pisanan.
        Tokoh sing cocog kanggo layanan intelijen Barat, sing butuh wong sing bakal ngedol ibune dhewe.
        Iki minangka skenario liyane sing bisa nyebabake weker.
        Nyatane, kanthi bantuan dalang jaban rangkah, zasranets iki ngorganisir sekte sing aktif narik kawigaten wong enom.
        Loro-lorone dikunjara lan patine pas karo skenario sektarian kanthi kurban suci.
        Kaya awak sing ilang. Sing kaget yaiku dheweke ora wungu maneh sawise 3 dina.
        Kristus duwé rasul, lan ing antarané ana Yudas. Nanging ing kene, apa ana sing dudu Yudas ing antarane para rasul?
        1. +5
          23 Februari 2024 16:02
          Kutipan saka futurohunter
          Nyatane, kanthi bantuan dalang jaban rangkah, zasranets iki ngorganisir sekte sing aktif narik kawigaten wong enom.

          ya wis. Nyoba kanggo awaken ing wong enom sembarang motivasi liyane saka biologi minangka angkara serius, saka sudut pandang saka kelas panguwasa kita.
          1. -1
            23 Februari 2024 20:31
            DenVB
            Sing menarik yaiku kabeh pembela Mister Navalny ngeculake. Sing bener, dheweke ora nggugah motivasi liyane kajaba motivasi biologis
        2. +6
          23 Februari 2024 16:35
          Apa sampeyan Jesuit sing pinter, sayang) Ing wektu liyane, aku malah bakal ngormati iki, nanging saiki adhine wis tambah akeh.
          Pahlawan sampeyan entuk kebangkrutan amarga ekstremisme

          Aja mikir kanggo aku!) Aku ora nulis manawa iki "hirouku", lan wiwit sadurunge sampeyan pancen apikan kanggo nggoleki kesalahane ejaanku, kanggo nanggepi aku bakal ngidini aku nemokake kesalahane sampeyan - "hiro" . Tanpa U. Kasunyatan bilih aku ngormati karya Nav ing niche tartamtu, aku ngenali kuwalitas kuwat, ora ateges sing iku pahlawan utawa lambang kanggo kula. "Aja nggawe brahala kanggo sampeyan dhewe," ujare macem-macem buku spiritual, aku nyoba dipandu dening iki, amarga wong cenderung ngganti, lan ora kaya anggur, ora mesthi luwih apik saka wektu. Sampeyan ora bisa yakin manawa wong sing padha bakal "apik lan luwih apik", mung amarga "dheweke". Dadi aku ngebagi kegiatan dadi migunani lan ora migunani, sukses lan ora sukses.
          Lan omong-omong, ya - dheweke dipenjara ora amarga ekstremisme nanging amarga "nglanggar ukuman sing digantung sing ana gandhengane karo kasus Yves Rocher." Nanging mung mengko, ing retrospect, padha nambah akeh liyane iku - fun lan sedhep.
          pesen sampeyan mung nuduhake makna sing BENER, bertentangan karo maksud sampeyan

          Wong sing religius utawa kuwat banget asring juara nggoleki makna "bener" sing didhelikake, mula aku penasaran apa sing sampeyan lakoni.
          Dheweke mung kasengsem ing Dhuwit lan Ketenaran, mbok menawa dheweke ora kasengsem ing liyane

          Logika banget primitif - carane wong mati bisa kasengsem ing dhuwit? Mungkin sampeyan ora ngerti, nanging Nav dudu wong mlarat sadurunge dheweke "mlebu politik". Lan luwih-luwih, aku ragu yen kulawargane saya tambah sugih amarga kabeh iki. Luwih misuwur - ya, nanging ing jaman saiki ana cara sing luwih efektif kanggo entuk ketenaran. Sampeyan bisa ndownload lan ndownload tema investigasi - cukup sukses. Lan kanthi iki, dheweke bakal entuk luwih akeh, yen dheweke mung kasengsem ing ketenaran, amarga panemune sing mecah rekor ngomong dhewe.
          Lan sing ora disdain salah siji reged dhuwit, utawa reged wong, utawa reged goroh

          Kabeh politik disusun kanthi cara iki) Nalika nerangake dhuwit, akeh wong ing negara kita percaya yen ana dhuwit gedhe mung ing ngendi wong nyolong. Inggih, punika, minangka sampeyan sijine iku, "wong reged" sing nyolong. Crita apa wae adhedhasar "goroh sing kotor", amarga ing crita apa wae ana bebener sing ora cocog lan ala.
          Nalika tim mutusaké kanggo ngalih kanggo nyumbang kanggo eksprimen - minangka gantos kanggo iki "dhuwit reged", padha langsung digawa ing provokasi karo nyolong dana lan "sponsor manca". Yen sampeyan pemain jujur ​​lan teka kanggo muter karo cheaters, sampeyan salah siji wong suci utawa cheater dhewe.
          Kabeh wahyu kasebut saka kategori kaca kuning ing Internet babagan "planet Nibiru", utawa "maniak dirudopekso kabeh sepur bebarengan karo lokomotif listrik"

          Dadi, aku wis kaping pirang-pirang nimbali wong bot sajrone wektu ing kene, amarga klise sing nggegirisi - nanging sawise tembung sampeyan iki, aku mesthi ngenali sampeyan minangka bot, Pak. Poker ora worth lilin lan wektu kanggo ngrembug karo sampeyan ora worth iku hi
          1. -2
            23 Februari 2024 21:15
            Knell Wardenheart
            saiki sedulurmu wis tambah akeh
            Kangmas? Aku nulis kanggo aku dhewe. Pracaya utawa ora, aku ora ana hubungane karo negara Rusia.

            Aku ngerti kekuwatane
            Sapa wae petualang a priori nduweni kuwalitas sing kuwat, yen ora, dheweke mung penipu cilik.

            Dheweke dipenjara ora amarga ekstremisme, nanging amarga "nglanggar ukuman sing digantung sing ana hubungane karo kasus Yves Rocher"
            Yen sampeyan nemokake kesalahan karo tembung, lan aku sengaja nulis "hirou", banjur ditulis "ekstremisme". Priksa Ejaan iku bantuan. Oh, sampeyan ora kudu wis wungu topik iki! A swindler iku swindler. Lan dudu sing paling gedhe - lan mulane dheweke gelo. Padha ora diijini kanggo pindhah menyang trough dipakani. Aja nglebokake sampeyan ing pakunjaran amarga ukuman sing digantung. Lan supaya wong-wong mau dikunjara - dheweke kudu nyoba banget. Dheweke menehi biaya tambahan kanggo ekstremisme. Dheweke kerja keras.

            Logika banget primitif - carane wong mati bisa kasengsem ing dhuwit?
            Kowe kok bingung? Apa dheweke mesthi mati? Lan, amarga wong mati, dheweke nguwuh: "Mrenea, wedhus?"

            Nav dudu wong mlarat sanajan sadurunge "mlebu politik"
            Logika banget primitif - carane wong mati bisa kasengsem ing dhuwit?
            Kowe kok bingung? Apa dheweke mesthi mati? Lan, amarga wong mati, dheweke nguwuh: "Mrenea, wedhus?"

            Nav dudu wong mlarat sanajan sadurunge "mlebu politik"
            Wis ing pesen sampeyan wis striking ing naivety Panjenengan ...
            1. Duwite isih sithik (ora ketompo)
            2. Dhuwit cenderung entek (ora ketompo)

            juara ing panelusuran kanggo didhelikake "bener" makna
            Apa goleki yen sampeyan kerep duwe "slip Freudian"?

            Aku duwe mamang yen kulawargane wis dadi luwih sugih
            Delengen kepiye garwane mesem ing Munich sawise mati

            Lan sing ora disdain salah siji reged dhuwit, utawa reged wong, utawa reged goroh

            Kabeh politik kaya ngono)
            Inggih, dheweke kaya-kaya wis njupuk dhewe kanggo mbabarake penipuan kasebut. Apa ora aneh kanggo sampeyan nalika maling nyoba kanggo mbukak maling, lan wong goroh nyoba kanggo mbukak goroh?
            tim mutusaké kanggo ngalih menyang nyumbang kanggo eksprimen
            Naivety sawetara wong mung apik tenan! Apa sampeyan yakin manawa kanthi sawetara sumbangan sampeyan bisa miwiti kegiatan sing kuat lan ngumbara ing saindenging jagad?

            padha langsung diprovokasi kanthi nyolong dana lan "sponsor manca"
            Apa sampeyan wis tau krungu babagan Rosfinmonitoring? Lan sampeyan njupuk kapentingan! Sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik! Drive "agen manca" isih kudu entuk!

            disebut wong bot
            Lan sapa iku?

            Iku ora worth wektu kanggo ngrembug karo sampeyan
            Ora ana sing meksa sampeyan))) Utawa sampeyan ora duwe apa-apa maneh kanggo nanggapi informasi sing ora trep? Apa pancene lara mripatmu? Inggih, dheweke ora kepenak! Iki mung ngapusi sing nyaman lan lancar!
  16. -9
    23 Februari 2024 12:45
    Apa Navalny dikenal ing sajarah? - Prasasti ing aspal!
    Sadurunge, dheweke nulis tembung telung huruf ing pager, banjur wiwit nulis "Navalny."
    ... kanggo downvoters lan fanatik - apa iki ora bener? Coba mbantah!
    1. +2
      23 Februari 2024 14:25
      Kutipan saka futurohunter
      Sadurunge, dheweke nulis tembung telung huruf ing pager, banjur wiwit nulis "Navalny."

      Aku ora tau weruh.
      1. -3
        23 Februari 2024 15:27
        Padha katon ala. Lan ing pager, lan ing aspal, lan ing ngendi wae padha ditulis
    2. -3
      23 Februari 2024 15:49
      Kutipan saka futurohunter
      Coba mbantah!

      Kanggo mbantah kudu paling sethithik 1 gyrus otak, nanging cypsos iki ora duwe.
      1. +1
        23 Februari 2024 17:33
        Kutipan saka tamu
        Kanggo mbantah kudu duwe paling sethithik 1 gyrus otak,

        Apa sampeyan duwe rong konvolusi? Bantah tembungku sing durung tau weruh tembung Navalny ing aspal utawa ing pager.
        1. +2
          23 Februari 2024 17:44
          Aku ora ngerti ngendi sampeyan manggon, aku ing Moscow. Yen aku ngerti yen regejegan kaya ngono, aku mesthi njupuk foto. Bukak telusuran gambar - ana ewonan!
          1. +1
            23 Februari 2024 17:47
            Kutipan saka futurohunter
            Aku ora ngerti sampeyan manggon ing ngendi,

            Aku wis nulis kene luwih saka kaping rolas sing aku saka wilayah Tula. Novomoskovsk. Dadi sapa sing katon ala ing kene?
            1. 0
              23 Februari 2024 17:49
              Aku ora nyawang. Aku dudu detektif pribadi, aku ora Spy wong, lan aku ora nindakake investigasi. Lan prasasti-prasasti iki nggumunake mripat lan nuwuhake pitakon: "Apa jenis tembung kutukan sing anyar iki? Lan kenapa dawa banget?"
              1. +1
                23 Februari 2024 17:50
                Kutipan saka futurohunter
                Lan carane prasasti iki dadi mripate,

                Kita ora duwe prasasti kaya ngono.
                1. 0
                  23 Februari 2024 17:50
                  Mungkin sampeyan mung ora ngelingi? Akeh wektu wis liwati
                  1. +1
                    23 Februari 2024 17:54
                    Kutipan saka futurohunter
                    Mungkin sampeyan mung ora ngelingi? Akeh wektu wis liwati

                    Aku ora sambat babagan memoriku. Aku ndeleng macem-macem iklan ing aspal, ucapan selamat dina Valentine, prasasti telung huruf ing pager, potret Tsoi ing kothak trafo, nanging aku ora weruh Navalny
                    1. -2
                      23 Februari 2024 17:55
                      Yen sampeyan durung weruh, iku ora ateges sing padha ora ana)) Siji wong cilik banget sampel kanggo statistik)) Aku menehi conto foto))
                      1. +1
                        23 Februari 2024 17:58
                        Kutipan saka futurohunter
                        Siji wong cilik banget sampel kanggo statistik

                        Apa ora ana urip ngluwihi Moscow Ring Road?
                      2. 0
                        23 Februari 2024 17:59
                        Carane aku kudu ngerti? )))) Mbok ora ana Navalny ing njaba Moscow Ring Road? Ora target pamirsa?
                    2. 0
                      23 Februari 2024 17:58
                      --------------------------------
                      1. 0
                        23 Februari 2024 18:01
                        Ya, lan aku kelingan tandha mbahku ing desa: "Vaska, wenehi kayu bakarku!"
        2. -2
          23 Februari 2024 21:35
          Kutipan: Mordvin 3
          Aku ora tau weruh tembung Navalny ing aspal utawa ing pager.

          Iku bisa uga worth hubungi ahli optik banjur.
          1. +1
            23 Februari 2024 21:43
            Kutipan saka tamu
            Iku bisa uga worth hubungi ahli optik banjur.

            Apa sampeyan uga saka Moscow, supaya adoh-sighted?
            1. -1
              23 Februari 2024 21:48
              Kutipan: Mordvin 3
              Apa sampeyan uga saka Moscow, supaya adoh-sighted?

              Saka ngendi aku ora masalah.
              1. +2
                23 Februari 2024 21:52
                Kutipan saka tamu
                Saka ngendi aku ora masalah.

                Ketoke, iku banget. Ing endi, kajaba Moskow, dheweke ndhukung rally Navalny utawa kaya Bolotnaya?
                1. -1
                  24 Februari 2024 10:52
                  Aku ana ing Togliatti nalika iku, ana rapat umum banget. Lan ana tulisan ing pager, banjur dicet
                  1. 0
                    24 Februari 2024 17:40
                    Kepriye maneh wong-wong bisa ngandhakake sikape marang pejabat sing ngapusi, mung kanthi nulis jeneng Alexei. Sawise kabeh, iku banget medeni kanggo panguwasa kanggo ndeleng jeneng mburi, panguwasa langsung cepet-cepet mbusak lan nutupi lan katon lucu lan serem.
                    1. -1
                      24 Februari 2024 18:55
                      Kepiye prasasti kasebut beda karo graffiti? Graffiti sing padha, mung luwih elek. Panguwasa normal, ngawasi karesikan lan ketertiban ing Shoroda, bakal nggambar prasasti sing ala, malah kaya "Putin pancen apik." Ora perlu dadi wong bodho. Lan uga nganggep wong bodho
  17. + 12
    23 Februari 2024 13:37
    Aku kepingin weruh sapa penulis VO sing bakal nulis artikel iki. Fedorov, iku.

    Aku mbukak crita kanggo Agustus-September taun kepungkur, ngarep-arep bisa ndeleng artikel "Snorted kokain lan nyebul pesawat dhewe karo granat." Aku ora nemu artikel kaya ngono. Aneh.
  18. -7
    23 Februari 2024 14:04
    Miturut cara, artikel kasebut ngusulake pilihan paukuman sing kejam. Dheweke kudu duwe kamera pribadi, dipeksa nganggo tailcoat sak jam, lan mung diwenehi sampanye lan crayfish minangka panganan. Lan nginstal kamera online kanthi siaran saben jam.
    Aku kepengin weruh suwene dheweke bakal tahan ing rezim iki, lan apa reaksi saka "media" Barat?
    1. 0
      24 Februari 2024 17:45
      Ing kene sampeyan nyoba guyon lan ora curiga yen kabeh kedadeyan kaya ngono, mung tanpa sampanye lan crayfish. Alexey ana ing kontrol video total, tansah ana wong decoy watara wong, kajaba sel paukuman, mesthi, ana mung ndjogo video.
      1. -1
        24 Februari 2024 19:53
        Ora yakin. Aku ora bisa mriksa kabeh. Minangka kanggo decoys, iki omong kosong - dipakani lan njaga gerombolan kuwi larang banget. Banjur bakal luwih gampang njaga dheweke ing pakunjaran sing ditutup.
        Pitakonan liyane yaiku, aku ngerti, kontingen kasebut dipilih miturut zona - pemerkosa lan pembunuh ora bakal disimpen ing klompok "intelektual" - pejabat, maling, kayata Naval, lsp. Pengawasan video ing papan kasebut ditindakake mung kanggo alasan keamanan. Pitakonan liyane yaiku yen ing pakunjaran sing paling aman, upaya pembunuhan lan komunikasi sing ora sah antarane tahanan, lan liya-liyane, bisa uga.
  19. -2
    23 Februari 2024 15:01
    Aku ora mikir yen Naval ditransfer menyang koloni sing adoh kanggo "ndhelikake." Aku rumangsa manawa layanan intelijen duwe papan sing luwih apik (umpamane, papan sing dicekel mata-mata lan penjahat sing duwe nilai dhuwur, kayata pakunjaran FSB - aku ora ngerti babagan iki, aku mikir kudu ana papan kasebut).
    Penyebab pati isih durung jelas. Iku ora kasunyatan sing "mateni" wong. Koordinasi lolongan disinformasi mung ngomong babagan organisasi, nanging ora kabeh kasunyatane kabeh wis direncanakake. Kabeh sistem mung dianggo. Sawetara wong njagong "ing invoice" - terus-terusan ngawasi kabar, njupuk kesempatan informasi. Iki bisa uga dudu wong - miturut tren modis, "feed informasi" uga bisa ditangkap dening jaringan saraf. Nanging banjur diterusake, lan mesin disinformasi langsung tumindak. Nyatane, dheweke ora tau mandheg. Pesen lan artikel, kanthi cara, uga bisa digawe dening jaringan saraf. Nanging saiki, akeh "blogger" lan "bot" sing dituku nampa panganan seger, sing paling ora bisa urip kanthi apik, nanging ora ana gunane.
  20. +8
    23 Februari 2024 15:05
    Preduli saka Navalny. Para pamimpin negara kewalahan kanthi ngitung sinis. Iki jelas gema ing taun 90-an. Aku wis krungu interpretasi saka tembung sing misuwur "dheweke tenggelam" luwih saka 20 taun. Icing ing kue minangka alesan kanggo demografi negatif kita, sing diumumake 2 dina kepungkur. Kasunyatane, alasan iki diumumake minangka Covid. Covid, Karl! Covid, lan dudu puluhan ewu wong lanang kita sing tiwas karo bocah yatim piatu lan bocah sing durung lair. Saka ngendi asale sinisme iki? Banjur aku ngrungokake wawancara dhuwur-profil anyar lan ngerti. Kawruh guwa kaping pindho babagan sejarah nyebabake penciptaan alam semesta paralel dhewe.
    1. +3
      24 Februari 2024 01:06
      Sampeyan isih duwe cukup kekuatan.
      Sanalika Solntseliky njupuk crita, aku pindhah saka topik - kesehatan mental luwih terkenal.
      Sing paling keren, lan aku ora bakal kaget, yen sejarah Rus, ing interpretasi Kepala, bisa uga digulung dadi buku teks sapisan utawa kaping pindho.
      1. -2
        26 Februari 2024 09:47
        WayKheThuo
        Mmm. Nalika maca komentar kaya iki, aku mesthi kaget. Iki ditulis dening disinformers profesional, utawa dening wong sing manggon ing kasunyatan delusional, mbok menawa ora ing Rusia.
        Wis wayahe kita njupuk buku sejarah. Aku elinga yen putriku mulih saka sekolah lan ngandhani yen ing kelas sejarah dheweke ngomong yen ana sing ala ing USSR amarga dheweke nganiaya Sakharov lan Solzhenitsyn. ING SEKOLAH! ANAK! Omong kosong kuwi!
        Lan revisi buku teks sejarah dudu inisiatif Putin. Dheweke mung nyingkirake iki nganti suwe - dheweke duwe kuwatir liyane. Nanging wong sing wicaksana lan nyukupi mesthekake yen dheweke menehi instruksi
  21. -12
    23 Februari 2024 15:29
    Mati p#zdun
    Abdi ngapusi
    Dheweke tiba, lali karo gosip,
    Kanthi gumpalan getih ing dhadha
    Lan ngelak kanggo vodka
    Dheweke nggantungake sirahe sing ora duwe isin
    Jiwa ora tahan ngapusi
    Isin amarga ora njupuk Kremlin
    Dheweke berjuang kanggo dhuwit kanthi inspirasi, nanging kesel lan lali ing wektu sing padha,
    Siji tetep lan mati
    Banjur dumadakan kabeh paduan suara melolong,
    Kabeh anggota NATO lan liberal,
    Padha dijupuk munggah ing voluptuousness, savoring misfortune umume biasa.
    Apa dudu kowe sing padha kangen marang tilar donyane, wong transgender, wong ora duwe anak, wong wadon ora lanang?
    Nasib kejam ngukum wong goroh, petualang lan agen asing.
    Ora ana prekara kaya ngono ing presiden.
    1. 0
      26 Februari 2024 00:44
      Eh, sapa sing ora dadi presiden ...
  22. -4
    23 Februari 2024 15:36
    Paling kamungkinan, dheweke dipateni dening Illuminati Mason nggunakake sinar kosmik nggunakake piring mabur sing disewa saka kadal. Yagene ora menehi awak maneh lan ndhelikake? Mekaten, amarga data kasebut diklasifikasikake minangka rahasia! Yen aku wis mati dhewe, iki ora bakal kelakon. Iku ketok.
  23. -8
    23 Februari 2024 15:46
    Naval minangka ADVENTURIS BIASA, sing wis ana akeh ing sejarah. Lan meh kabeh mau prakteke dilalekake. Iki nasibe - dheweke dhewe sing milih dalan iki.
    Dheweke mung kasengsem ing Dhuwit lan Ketenaran, mbok menawa dheweke ora kasengsem ing liyane.
    Lan sing ora disdain salah siji reged dhuwit, utawa reged wong, utawa reged goroh.
    Dheweke ora mbabarake sapa wae (kajaba awake dhewe). Kabeh wahyu kasebut saka kategori kaca kuning ing Internet babagan "planet Nibiru", utawa "maniak merudopekso kabeh sepur bebarengan karo lokomotif listrik." Kaya dheweke dhewe sing pancen ora sopan lan ora duwe prinsip, dheweke nglumpukake tim sing padha ora duwe prinsip sing ngapusi lan nyetel siji liyane ing kesempatan pisanan.
    Tokoh sing cocog kanggo layanan intelijen Barat, sing butuh wong sing bakal ngedol ibune dhewe.
    Iki minangka skenario liyane sing bisa nyebabake weker.
    Nyatane, kanthi bantuan dalang jaban rangkah, zasranets iki ngorganisir sekte sing aktif narik kawigaten wong enom.
    Loro-lorone dikunjara lan patine pas karo skenario sektarian kanthi kurban suci.
    Kaya awak sing ilang. Sing kaget yaiku dheweke ora wungu maneh sawise 3 dina.
    Kristus duwé rasul, lan ing antarané ana Yudas. Nanging ing kene, apa ana sing dudu Yudas ing antarane para rasul?
  24. +6
    23 Februari 2024 20:57
    Umumé, maneh seri cathetan - alesan lan panjelasan. Kaya biasane.
    Ora ketompo carane sampeyan nambani dheweke, urip lan urip, diserang, lan liya-liyane, bali menyang Rusia, ngerti yen dheweke bakal dikunjara kanthi serius, banjur mati.
    Suspiciously cepet sawise dipenjara telung tokoh liyane kondhang - Strelkov, Koordinator Kiri lan aktivis hak asasi manungsa. Petunjuk? Mbok.
    Ing kasus apa wae, ora preduli carane sampeyan ngandhani, dheweke sengaja munggah menyang Golgota ...

    (nanging piye wae oligarki misuwur sing ninggalake, lan malah diduga nyumbang kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, ora dipenjara, lan Chubais uga, lan bocah-bocah ...
  25. +1
    23 Februari 2024 22:12
    Aku eling carane Putin relatif bubar mbukak tugu kanggo korban represi politik.

    Pranyata tugu kasebut dibangun luwih dhisik? Supaya mengko ora perlu tugu kanggo korban represi Putin?

    Lan uga mbukak tugu kanggo Solzhenitsyn. Solzhenitsyn minangka tokoh kultus ing antarane kleptokrat kita. Mung sakperangan alesan dheweke metu urip saka guo rezim getih.
  26. -2
    23 Februari 2024 23:32
    Iki saka bidang kedokteran - kanggo saben wong ing Bumi wektune bakal mati. Kanggo sawetara iku sadurungé, kanggo wong iku mengko. Hukuman Navalny tekan 47 taun. Sanajan pas wektune kanggo mungsuh Barat.


    Pati ora nggawe wong seneng. Sing isih ana yaiku simpati karo kulawarga.
    Nanging, lan iki pancen jelas, pati Navalny direncanakake dening Angela Merkel pirang-pirang taun kepungkur nalika dheweke diusir saka Jerman. Putin kanthi jelas lan jelas ora ngundang dheweke. Wawancara karo Navalny dikirim ing YouTube, ing ngendi dheweke langsung nyatakake yen dheweke bali menyang Rusia ora saka kekarepane dhewe. Ketoke, kabeh aktivitas liyane, pahlawan sing ora bisa ditandingi, cocog karo skenario sing dikembangake ing Kulon, yaiku domba kurban sing banjur bakal digawe simbol. Iki game dawa. Navalny, ketoke, ora diwenehi alternatif, dheweke kepeksa setuju kanggo peran kanggo kulawargané. Navalny mangertos kanthi becik yen dheweke bakal mati ing wektu sing tepat, kaya Nemtsov, uga Saakashvili, nanging ora bisa ngganti nasibe maneh. Dadi pahlawan mati, utawa pengemis, ora ana gunane kanggo sapa wae, nganggur ing Kulon.
  27. +3
    24 Februari 2024 00:59
    Aku seneng banget karo komentar Ruslan Usachev babagan kahanan ing video kasebut: "Iku bosok ing jiwaku."
    Aku ora nate duwe sikap positif marang Navalny - aku ora seneng karo dheweke kanthi jinis, utawa pandangan politik, utawa kanthi penekanan ing perang nglawan korupsi. Saka sudut pandangku, iki minangka juru wacana ing sisih nyedhot salah sawijining menara - kaya Solovyov, mung luwih enom, luwih aktif, luwih pinter lan ora ngremehake gerakan dalan sing nyata.
    Nanging, kaget!, iki minangka perjuangan politik sing nyata - nalika pasukan beda ngupayakake kekuwatan lan nyewa tentara bayaran kanggo perang informasi - iki normal.
    Nalika Navalny dikunjara lan dheweke wiwit meksa dheweke dadi penjara sawise istilah, dadi jelas yen perjuangan politik nyata ing negara kita wis rampung.
    Apa iki ala?
    Kanggo kula, ya, amarga ana stagnasi, rakus pimpinan ndhuwur lan keteguhan Sistem mimpin negara menyang final USSR, sing dudu sing dikarepake.
    Lan Navalny, mesthi, duri langka, lan malah karo pati, dheweke ngrusak panguwasa banget, tanpa kepingin dhewe, mesthi.
    Nanging sing paling apik nunggu kita ing ngarep, nalika sawise 20 taun "tiba-tiba" dadi manawa bagean sing apik saka bahan lan biaya sing digawa marang N., kanthi gampang, diisep metu saka udara tipis kanthi pompa gedhe - ngerti sejarah kita, iki cukup ditrima.
    Iki bakal dadi twist!
    Lan artikel kasebut, kanthi cara, sampah lengkap.
    Kaya penulis.
    Aku mikir.
    1. -1
      24 Februari 2024 19:57
      Dheweke ora nandhang lara. Nanging padha bisa nggunakake wedhus kurban. Ing asas, pribadine ora malah penting kene - ritual Rajapati, lan banjur lolong. Inggih, kita ndeleng paket sanksi liyane
  28. -4
    24 Februari 2024 01:12
    Ora ketompo carane katon ing, Kulon ora perlu Navalny urip, mung awak mati kanggo nuduh Federasi Rusia saka reprisals. Panggunaan Navalny kanggo provokasi diprediksi taun kepungkur, mesthine bisa nyuda kontak kanthi ngirim dheweke ngluwihi Lingkaran Arktik, nanging nalika hegemon donya kasengsem ing asil, ora bisa njamin urip ing ngendi wae. Saka posisi warga biasa sing wis kenal karo kasus Navalny ing Kirovles, ora ana papan kanggo dheweke ing tanah Rusia sanajan sawise mati, supaya wong-wong mau ngubur dheweke.
    1. 0
      24 Februari 2024 15:47
      Dadi dheweke ora nolak! Nanging kepiye carane ngubur yen awak ora diwenehi?
  29. -3
    24 Februari 2024 01:19
    Ora ketompo carane katon ing, Kulon ora perlu Navalny urip, mung awak mati kanggo nuduh Federasi Rusia saka reprisals. Panggunaan Navalny kanggo provokasi diprediksi taun kepungkur, mesthine bisa nyuda kontak kanthi ngirim dheweke ngluwihi Lingkaran Arktik, nanging nalika hegemon donya kasengsem ing asil, ora bisa njamin urip ing ngendi wae. Saka posisi warga biasa, sing wis dadi menowo karo kasus Navalny ing Kirovles, ora ana panggonan kanggo wong ing tanah Rusia malah sawise pati, supaya kang disarèkaké dening wong-wong mau ing tanah dhewe, lan ora ing tanah Rusia. Dheweke dudu oposisi. Dheweke minangka pejabat korupsi ideologis, dheweke nemtokake jabatane babagan penipuan minangka "kabeh wong nindakake kaya ngono", ora cocog karo sistem korupsi, dheweke mutusake dadi pengkhianat. Panjenenganipun sarujuk kanggo digunakake, lan mulane wis pinasthi: dhuwit nandur modhal ing wong kudu mbayar mati.
  30. -2
    24 Februari 2024 05:39
    Garwane Navalny kudu diselidiki amarga keterlibatan ing pati pasien Berlin.
  31. -1
    24 Februari 2024 14:31
    Navalny minangka politisi sing melu wong sing salah.
    Iku salah yen dheweke bali. Dheweke ora kudu bali mrene. Aku ora ngerti kenapa dheweke bali menyang Rusia? Mangan isih bakal dilarang kaya Yashin.
    Ing Rusia ana sambungan lan nepotisme wiwit jaman biyen, apa ana gunane kanggo ngganti sistem iki?
    1. -5
      24 Februari 2024 14:37
      Kabeh bakal apik yen ora amarga karyane kanggo mungsuh negara kita. Amerika Serikat tansah ngganggu ambruk negara. Amerika Serikat melu ambruk USSR.
      Ing taun 90-an, aku pengin sapa wae sing duwe kekuwatan tetep kuwasa.
    2. -6
      24 Februari 2024 14:44
      Padha bisa njaluk pabrik militèr carte blanche kanggo dhuwit lan gawé apa wae sing dikarepake, kaya sing dikarepake. Sampeyan ora bisa malah mlumpat ndhuwur sirah. Mbuwang dhuwit menyang sektor tartamtu ora ngrampungake masalah kasebut. Kita ora bakal urip luwih apik.
      Aku isih mikir ana kekacoan ing Rusia ing perusahaan swasta.
      Putin teka nalika perang ana ing Chechnya, ketoke uga bakal ninggalake nalika perang ends ing Ukraina
      Konflik iki bakal ngunggahake ekonomi Rusia menyang tingkat anyar
    3. -2
      24 Februari 2024 14:50
      USSR urip 70 taun ing sanksi, lan ing paling kasus wong urip apik
      Supaya wong sing kuwasa bisa ngganti, kaya ing USSR, sistem kasebut kudu diganti. Supaya partai nguwasani negara.
      USSR ambruk nalika pensiunan wiwit mrentah negara.
  32. -3
    24 Februari 2024 15:13
    Aku ora bakal padu karo sapa wae. kesel maca. dadi akeh pikiran, gagasan, konjektur lan asumsi. Navalny seda.. Inggih, supaya bumi dadi kanggo dheweke (fluff, glassy, ​​etc., etc.), Pilih miturut kahanan jiwa. Nanging kita kudu perang ... lan ngalahake Kulon, ngalahake Kulon .... supaya ngapura kula kanggo Inggris sandi)) Kanggo sing utamané wangkal, aku bakal langsung ngomong yen aku ana wiwit 2014 ... nganti 2022. Tentara teka, kita lunga. Aku weruh akeh, loro disalib, lan disemboweled, lan liyane. Mulane, aku ora tansah ngerti argumentasi sampeyan ... Apa sampeyan pengin ngomong babagan iki? Tangi, nganggo seragam lan pindhah menyang trench - ing drone, mortir, peluru.... Bali lan sampeyan bisa ngomong. Aku ora bakal nganakake debat. Sugeng riyadi, sehat wal afiat...
  33. Komentar wis dibusak.
  34. -1
    24 Februari 2024 15:20
    https://yandex.ru/video/preview/2358589148147167829
  35. 0
    24 Februari 2024 19:07
    Tahanan kaya ngono butuh mripat lan mripat. Yen dheweke ora nyimpen, mula para pelaku kudu diukum.
  36. +1
    24 Februari 2024 20:52
    Kita ora lali "keracunan" nalika netralake "seri super" kanthi cara sing paling ajaib. Lan "pemulihan ajaib" ing klinik Berlin. Sapa wae sing duwe sambungan karo MI6 utawa CIA, Nanging, iki meh padha, kudu ngerti yen ora perlu maneh, dheweke bisa dadi "korban suci" kanthi kemungkinan dhuwur. Ora ana sing pribadi, mung cara layanan intelijen sing digunakake kanggo sing diluncurake menyang sirkulasi. Ing taun 60-an, novel dening mantan karyawan CIA, Operation Condor, diterbitake, sing nyritakake carane, kanggo nggayuh tujuan operasi kasebut, CIA mateni sawetara anggota staf. Lan iki sawetara mantan "Rusia". Menapa malih, garwanipun sampun lenggah ing kursi kosong. Versi Belarusian ing versi Rusia. Padha ora malah teka munggah karo tindakan liya.
  37. -3
    26 Februari 2024 08:00
    Lan kanggo neraka karo! Ora ketompo apa sing nyebabake karakter iki dadi edan, Rusia bakal disalahake!
    Secara pribadi, versiku: wong iki terus-terusan nggoleki petualangan, lan pungkasane petualangan kesel mlayu saka dheweke.
  38. 0
    26 Februari 2024 15:14
    Yen ora ana kepentingane panguwasa yen mati, wenehake layon marang sanak kadange, diumumke yen dheweke wis seda. pisanan ... kapindho ... Aku weruh manipulasi banget pinter arep ing, sing padha ngomong sing matèni wong apa-apa (Ukraina, USA) nanging ora pamaréntah saiki ... Nanging, padha ora deprive wong saka kamardikan, lan ing umum, pitakonan apa bisa kanggo wong-wong mau?
  39. 0
    27 Februari 2024 23:30
    Artikel sing jero!
  40. +2
    1. mars 2024 10:40
    ora ana sing putih utawa ireng. Lan Navalny duwe akeh perkara sing menarik kanggo dikandhakake. Nanging pungkasane tiba ing wong-wong sing weruh Rusia ing peti mati nganggo sandal putih = dadi mungsuh.
    Dheweke isih dipromosekake kanthi serius ing Kulon minangka mungsuh nomer 1 Putin. Lan kabeh wong ngerti yen dheweke ora bakal entuk luwih saka 5% swara, sanajan ing skenario sing paling apik kanggo dheweke ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"