Sapa sing Petliurists

49
Sapa sing Petliurists
Kepala Ataman Simon Petlyura (tengah) lan Kolonel Yevgeny Konovalets (tengen ing mburi Petlyura) sumpah Sich Riflemen. Starokonstantinov, musim panas 1919.


Tiba negara Skoropadsky


Negara Ukraina Skoropadsky mung didhukung dening bayonet Jerman ("Vulgar operetta" dening Skoropadsky"; "Kita bakal dadi sprei kanggo bangsa liya"). Ngimpi negara kanthi kekuwatan sing kuat, kanthi wong sing lancar ing basa Ukrainia lan Rusia, kanthi tentara dhewe lan industri sing kuwat, ing aliansi karo Rusia Putih, ora nyata. Fatamorgana liyane.



Wong-wong ing Little Russia dipérang dadi sawetara partai, saben duwe ideal dhewe. Sawetara ngimpi komunisme, liyane saka "bangsa Ukrainia", bebas saka Reds, Yahudi (minangka wong-wong Yahudi disebut - cathetan Penulis) lan Muscovites. Isih liyane ngadeg kanggo Rusia Putih - manunggal lan ora bisa dipisahake, lan gabung karo rangking Tentara Putih. Ingkang kaping sekawan, ingkang dipunpandhegani dening Bapa Makhno, ngidam kamardikan ingkang sampurna. Sing nomer lima mung ngrampok lan nglumpukake kabeh tentara bandit.

Ing Nopember 1818, Jerman nyerah, Jerman wiwit ngungsi tentara saka provinsi Little Rusia. Negara Skoropadsky ditinggal tanpa patron. Nanging aku ora duwe wektu kanggo golek sing anyar. Hetman nyoba teka menyang persetujuan karo Ataman Krasnov lan Denikin, lan liwat wong karo Entente, nanging ora duwe wektu. Kanthi manifesto 14 November, Skoropadsky nyatakake Ukraina minangka bagean integral saka Federasi Rusia non-Bolshevik ing mangsa ngarep.

Ing dina sing padha, pimpinan Rada Tengah sing bubar ing rapat rahasia ing Kyiv mutusake kanggo mbalela marang hetman lan mulihake UPR (Republik Rakyat Ukraina). Direktori dipilih kanggo mimpin pemberontakan, dipimpin dening Vladimir Vinnychenko, sing wis dadi kepala pamaréntahan UPR. Panglima Angkatan Darat (Kepala Ataman lan armada) mantan Menteri Perang UPR Symon Petlyura diangkat. Petliurists ngangkat pemberontakan, sing didhukung dening akeh geng lan bagean saka tentara Skoropadsky dhewe.

Sajroning sasi, wadyabala Petliura nggulingake rezime hetman. Tanggal 14 Desember 1918, Skoropadsky nandatangani manifesto nolak kekuwatan lan mlayu saka Kyiv bebarengan karo pasukan Jerman sing lunga.

Petliurists nguwasani Kiev lan mateni perwira Rusia. Sawetara ewu wong dadi korban nasionalis Ukrainia. Ing wektu sing padha, ing saindhenging negara, nasionalis ngrampok lan mateni wong Yahudi. Mangkono, para bandit saka ataman Petliura Semesenko mateni setengah ewu wong Yahudi ing Vinnitsa lan siji setengah ewu ing Proskurov.

"Ing gerbong ana Direktori, ing ngisor gerbong ana wilayah"


Kekuwatan Petliurites ing Kyiv mung siji lan setengah sasi. Sajrone wektu iki, kutha mung bisa ngganti pratandha ing toko saka Rusia menyang Ukrainia.

Secara resmi, kabeh Little Russia ana ing sangisore panguwasa Direktori; nyatane, kekuwatane ora ngluwihi wates kutha gedhe lan persimpangan sepur. Ora ana kekuwatan ing Little Russia wiwit ambruk Kakaisaran Rusia. Malah tentara Austro-Jerman wesi lan disiplin, sing nguwasani provinsi-provinsi Rusia Kulon, ora duwe kekuatan sing cukup kanggo ngontrol wilayah sing wiyar. Mung kutha, sepur, titik penting lan serangan punitive ing wilayah musuhan kanggo ngrebut sumber daya terkenal, pranata, fodder, lan ngukum pribumi mbrontak.

Pimpinan Rada Tengah bisa ngunggahake 200-300 ewu wong kanggo nggulingake Hetmanate. Nanging, dheweke ora duwe ide sing bakal nyawiji kabeh wong lan manajer sing kompeten kanggo nggawe negara anyar. Umume pasukane mung geng. Sasampuning kamenangan wau, lajêng sami wangsul dhatêng ing dhusun-dhusun sagêd mujudakên kamenanganipun, damêl rampog, dumêg-dumêg tanah, tuwin ngrisak dhusun tuwin prusahakan ingkang lêstantun utawi dipun pulihakên ing sangêt. Wong-wong Yahudi padha dipatèni. Dheweke uga digabung karo anarkis prasaja sing ora ngakoni wewenang apa wae.

Ana uga kuat "abang", pro-Soviet bagean saka gerakan pemberontak. Partisan abang sing perang karo Hetman lan pasukan Jerman. Padha njupuk bagéyan aktif ing nggulingaké Hetmanate. Bolsheviks lokal, macem-macem "independen" Sosial Demokrat, Sosialis-Revolusioner "Borotbists" jejere wong-wong mau. Dheweke utamane ngontrol aparat administratif lokal lan entuk dhukungan saka pendhudhuk deso.

Kader perwira sing direkrut Hetmanate kanggo mbentuk tentara Ukrainia kanthi terang-terangan nglawan Bolshevik lan Reds.

Kasunyatan sing menarik yaiku tentara nasional dibentuk kanthi basis perwira Rusia lan personel perwira non-komisi. Kabeh kedadeyan maneh sawise 1991, nalika tentara Ukraina anyar digawe ing basis lan personel saka tentara Soviet. Mulane, sekolah dhasar tentara Ukraina saiki yaiku Soviet.

Nanging, Direktori mung bisa ngetung bagean cilik saka perwira, ing detasemen cilik "Cossacks gratis" lan Galician "Sich Riflemen". Akeh perwira nyawang Tentara Putih kanthi simpati.


Sepur lapis baja "Sich Strelets"

Nasionalisme zoologi lan bandit


Ora ana dhukungan ing antarane wong, Direktori Vinnychenko lan Petlyura nyoba njaga kediktatoran kanthi bantuan teror lan propaganda nasionalisme paling kewan, chauvinisme.

Arahan Petlyura marang Inspektur Jenderal Angkatan Darat UPR nyathet:

“Aku ngerti kuwi
1) sawetara komandhan nggunakake basa Moskow ing njaba layanan,
2) basa kita ora digunakake ing urip bebrayan,
3) ing partai sing diatur dening unit tentara, garwane para komandan ngobrol kanthi banter ing basa Moskow sing padha, ngenyek rasa martabat kita lan kanthi mangkono nggawe kesan depresi ing Cossacks,
4) ana komandhan sing ora nganggep mokal kanggo awake dhewe kanthi banter nyatakake simpati marang Rusia, lsp.

Pers Petliura nyebarake gagasan "Ukraina Agung". Rencana diusulake kanggo ngusir kabeh wong Rusia (yaiku, wong-wong sing ora ninggalake asal-usul Rusiane), lan pemugaran wates "alam" Ukraina saka Carpathians menyang Don lan saka Segara Ireng menyang Vistula. Wilayah Voronezh, Kursk, Novorossiysk, Wilayah Stavropol, Don, Kuban, Bessarabia, lan bagéan saka Polandia kalebu ing Ukraina. Petliurites pengin njaluk koloni ing Siberia, Timur Jauh lan Turkestan.

Ing wilayah sing dikuwasani dening Petliurists, anti-Semitism berkembang. Jumlah pogrom Yahudi mundhak banget. Miturut macem-macem sumber, Petliurists mateni 50-60 ewu wong Yahudi.

Bandit biasa ngrembaka. Macem-macem ataman lan batki, sing resmi dadi bawahan Direktori, nganggep awake dhewe minangka master nyata ing wilayah sing dipakani. Akeh geng karo ataman sing resmi ngakoni Petliura minangka Kepala Ataman, lan ing gendéra kuning-biru Ukraina padha expropriated properti saka wong Yahudi, sing duwe tanah, borjuis, lan sugih Cossack (kulak) ing sih. Indemnity gedhe dileksanakake marang wong-wong Yahudi sing isih urip.

Ukraina dipérang dadi wilayah pakan dening geng atamans Grigoriev ing wilayah Kherson, Tyutyunnik, Volokh, Struk, Sokolovsky, Bozhko ing Sich, "kumelun pati abang" Angel ing wilayah Chernihiv, "kumelun pati ireng" saka Hutsol ing Volyn, geng ataman Marusya Nikiforova lan liyane sing kurang misuwur.

Ataman Angel, sing detasemen kasebut diarani "Red Smokehouse of Death" kanggo hood abang ing tutupe, nganakake pogrom utama ing Zhitomir. Vinnichenko nuntut supaya ataman ditembak, nanging Petlyura ora pengin kurban personel terkenal. Ataman Zeleny (Terpilo) mbentuk armada Dnieper ing wilayah Obukhov lan Trypillya, ngrampok transportasi kali lan ngrusak lalu lintas ing Dnieper.

Nalika Ukraina dadi "merdika" ing taun 1991, aktivitas karakter kasebut wiwit dimuliakake. Lurung-lurung dijenengi kanggo pakurmatan, monumen didegake, film digawe, lan liya-liyane. Temenan yen warga desa sing manggon ing wilayah kegiatane ngalami apa-apa lan nandhang sangsara nalika bagean saka populasi sing sugih dirampok. Nanging umume, aktivitas geng-geng kasebut ngrampungake ekonomi Little Russia sing wis rusak banget.

Saka wilayah sing berkembang ing sangisoré pamaréntahan tsars Rusia, pinggiran Ukraina maneh dadi Wild Field kanthi hukum sing kuwat (senapan nglairake kekuwatan), kanthi ekonomi, infrastruktur lan budaya sing rusak. Populasi pindhah menyang tani subsisten, untung ana kesempatan kuwi.

Raskolniki


Direktori uga kacathet kanggo dhukungan aktif saka para imam sing mutusake kanggo break karo Gréja Ortodoks lan nggawe pasamuwan Ukraina "merdika". Para skismatik nerjemahake layanan ilahi menyang "basa Ukraina". Taras Shevchenko diumumake minangka "nabi suci", dina-dina lair lan seda (25 lan 26 Februari miturut gaya lawas) kalebu ing jumlah preian gereja. Padha mutusaké kanggo ngukum moyoki saka "Mova" karo expulsion saka pasamuwan.

Para pandhita mardika ora lali marang awake dhewe. Nganggo cassocks sing wajib saben dina dibuwang lan diijini nganggo sandhangan apa wae sing dikarepake; nganggo wajib rambut dawa lan jenggot diilangi; divorces, kekawin kapindho lan katelu padha diijini; hak istimewa monasticism padha dibusak, ulama putih bisa Occupy episcopal weruh, etc.

Mangkono, sejarah - dudu guru, nanging pengawas: dheweke ora mulang apa-apa, nanging mung ngukum amarga ora ngerti pelajaran (V. O. Klyuchevsky). Kabeh sing ngrusak Little Russia sawisé taun 1917 diulang maneh sawisé taun 1991.


Simon Petliura (1879–1926), pangareping ataman tentara lan angkatan laut UPR taun 1920
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

49 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    21 Februari 2024 04:45
    Kabeh sing ngrusak Little Russia sawise taun 1917 diulang maneh sawise taun 1991.
    Nanging, tren ...
    1. 0
      21 Februari 2024 08:47
      Panggonan sialan. Yen katon maneh ing sajarah periode Kievan Rus', ana akeh analogi.
  2. 0
    21 Februari 2024 05:03
    Direktori uga kacathet amarga dhukungan aktif marang para imam sing mutusake kanggo putus karo Gréja Ortodoks lan nggawe "merdika" Gréja Ukraina. Skismatik nerjemahake layanan ilahi menyang "Ukrainia" mov»
    Inggih, cukup kanggo nyurung agama dhewe lan nyebat dialek "mova" lan banjur. Sampeyan bisa entuk dhuwit saka kabeh kanthi cara iki, lan iki minangka basis kabeh transformasi kasebut. Ing Austria, basa Jerman lan kabeh wong ngomong bebarengan yen iku bangsa liya, nanging ing kene kanthi terang-terangan siji wong dipérang karo istilah "bangsa" manca.
    1. +2
      21 Februari 2024 05:19
      Kutipan saka vena
      Ing Austria, basa kasebut yaiku basa Jerman lan kabeh wong ngomong bebarengan yen iku bangsa sing beda

      Iki minangka tanggi sing wedi karo Jerman sing bersatu. Wong Austria mikir beda
      1. 0
        21 Februari 2024 05:24
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Wong Austria mikir beda
        Iki kedadeyan mung sawise taun 1945 amarga propaganda sing ora dikepengini, lan sadurunge dheweke isih ngelingi masa lalu, malah ing Venesia.
        1. +3
          21 Februari 2024 05:38
          Kutipan saka vena
          lan sakdurunge isih kelingan jaman biyen

          Kabeh padha duwe masa lalu, Kekaisaran Romawi Suci saka bangsa Jerman, sing suwene udakara 800 taun.
          1. -2
            21 Februari 2024 06:25
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Kabeh padha duwe masa lalu
            Lan sadurunge kabeh kekaisaran ing kana, dheweke mung Veneti.
            1. +5
              21 Februari 2024 07:53
              Kutipan saka vena
              Lan sadurunge kabeh kekaisaran ing kana, dheweke mung Veneti

              Sadurunge nggawe kekaisaran padha Bavarians lan Alemanni. Lan Veneti minangka wong Slavia
              1. -2
                21 Februari 2024 08:34
                Kutipan: Wong Walanda Michel
                Veneti minangka wong Slavia
                Aku nyawang sapa sing manggon ing provinsi Longobardia lan Veneto, Veneto. Dadi, sadurunge Perang Krimea, dheweke dadi bagean saka Kakaisaran Austro-Hungaria karo negara Jerman. basa lan sawise ngrebut wilayah kasebut dening karajan Sardinia kanthi partisipasi aktif Napoleon III, dheweke pindhah menyang basa asli Venetian lan mung sawise fasis B. Mussolini dadi kuwasa, dheweke pungkasane wis biasa nganggo basa Italia sing ora ana ing ngendi wae. . Malah wong Prusia Lusatians isih nganggo basa Venetian. Iki kabeh basa asline. Isih akeh wong Venetian ing endi wae, sanajan akeh sing wis nganggo basa Jerman sing luwih modern. Ing Longobardia, umume ana Longobard sing rambute dawa, ujar manawa teka ing kana saka sisih lor-wetan, mbok menawa wong Scythians ngasilake mobil Lamborghini Lamborghini cilik, nanging sakperangan alesan diarani wong Italia sanajan dheweke pancen Veneti rambut dawa.
                1. 0
                  22 Februari 2024 06:48
                  Inggih, Lombard punika temtunipun suku Jermanik, sing lor-wétan luwih lor, tutuk saka Elbe. Salah sawijining bangsa barbar sing nyekel sepotong Kakaisaran Romawi ing abad kaping 5-6.
                  1. -2
                    22 Februari 2024 07:27
                    Kutipan saka kaa
                    .. Lombard mesthi suku Jermanik, sing lor-wétan luwih lor, tutuk saka Elbe. Salah siji saka bangsa barbarsing nyekel sepotong Kakaisaran Romawi ing abad 5-6
                    Menehi paling sethithik sawetara definisi konsep sing luwih utawa kurang - "suku Jerman", "suku barbar", lan umume, adhedhasar dokumen apa, yen Kakaisaran Romawi ana ing abad 5th-6th? Apa sampeyan maca iki ing buku dongeng bocah-bocah ing kelas 5-6 utawa sampeyan duwe bukti nyata babagan asumsi sing apik banget ing kabeh babagan? Ayo kula ngelingake sampeyan yen "Kakaisaran Jerman" tartamtu mung muncul ing taun 1871, lan kekaisaran iki diatur dening Prusia, yaiku, kudu dadi Kakaisaran Prusia, nanging dheweke nyoba ngetrapake sawetara "basa Jerman" anyar ing ngendi kekaisaran iki. wis disebut "Deutschland" ". Inggih, saka ngendi, saka ngendi asale wong Jerman iki yen tembung iki asale saka basa Inggris lan kanthi brazenly dileksanakake ing basa Rusia ing Republik Ingushetia. Inggih, mikir bab apa sampeyan nggunakake tembung sing tegesé ora dikenal salah siji wong Rusia-speaking utawa wong Jerman, Aku curiga sampeyan uga! Mangga uncalan tembung manca sing ora ana sing ngerti, paling ora saka kosakata sampeyan, lan elinga yen ing wilayah Berlin ana sawetara wong Prusia, utawa Rus, utawa malah Venetian ("Puddlers" sing nganggo basa Rusia utawa Veneto isih manggon ing Prusia - mrikso).
                    Lan crita-crita babagan Kekaisaran Romawi ing abad kaping 5-6 iki diciptakake mung ing abad kaping XNUMX. Sampeyan saiki manggon ing abad XNUMX lan isih terus percaya dongeng kanggo bocah cilik lan ora pengin kritis marang wong-wong sing duwe. suwe-suwe dongeng busuk Sawise kabeh, ora bisa mbuktekake dongeng kasebut kanthi dokumen, kanggo sampeyan utawa sapa wae. Lan apa sing daktulis saiki wis didokumentasikake.
                    1. 0
                      22 Februari 2024 07:32
                      Dadi, uncalan "dokumenter" sampeyan ing kene. (Aja menehi buku Veles)
                      1. -2
                        22 Februari 2024 07:38
                        Kutipan saka kaa
                        Aja menehi buku Veles
                        Atas dasar opo???
                        Napa sampeyan butuh kabeh iki? Apa sampeyan wis maca lan nerjemahake "buku Veles" utawa sampeyan mung nggunakake gosip? Sa adoh aku ngerti, topik iki ora kabeh menarik kanggo sampeyan, mulane, terus ngumbara ing khayalan luwih, lan sampeyan bisa hubungi kula mung ing pitakonan tartamtu, nanging sampeyan lan aku ora kasengsem ing kabeh, lan aku. bakal mangsuli wong liya.
                      2. 0
                        22 Februari 2024 07:45
                        Kanca, aja gampang mlumpat. Apa tegese "ora menarik"? Aku banget kasengsem, lan sampeyan kaya terwelu ing grumbulan. Mungkin sampeyan ora duwe "dokumen" ...
                      3. -1
                        22 Februari 2024 07:52
                        Kutipan saka kaa
                        Kanca...
                        Ya, sampeyan dudu kancaku, sampeyan durung mbukak buku Veles, durung maca, lan ora nerjemahake. Lan apa aku kudu njupuk saka sampeyan sawise iki? Yagene aku butuh siswa sing ora seneng karo sumber nyata, sengit karo fakta lan stubbornly pracaya glitches saka individu rodok olo saka asal ora dingerteni?
                      4. 0
                        22 Februari 2024 07:55
                        Sampeyan ora kudu nglakoni, kancaku. Mungkin aku duwe buku cilik iki ing perpustakaan jejere Iliad, lan ing kene sampeyan nyamar dadi wong bodho. Eh, aku pengin sinau sing anyar, nanging aku nemokake retrophobe ...
                      5. 0
                        22 Februari 2024 08:59
                        Apa kantin ditutup?
                        Oh, carane aku guessed bener karo buku ...
                        lol
    2. -1
      21 Februari 2024 09:00
      Kutipan saka vena
      Ing Austria, basa kasebut yaiku basa Jerman lan kabeh wong ngomong bebarengan yen iku bangsa sing beda
      Ing wektu sing padha, Austria ing Jerman minangka negara Wétan, yaiku, pinggiran sing padha. Nanging, iku bangsa beda, malah karo basa Jerman.
      1. -3
        21 Februari 2024 09:39
        Kutipan: Stirbjorn
        Austria ing basa Jerman, negara wetan, yaiku, pinggiran sing padha. Nanging, iku bangsa beda, malah karo basa Jerman.
        Nanging, Österreich = "Kakaisaran Wétan" karo ibukutha Wina, yaiku, wilayah urip Veneti, sing, kaya ing Venice, nganggo basa asli Venetian; Jerman tau dadi basa negara. Nanging ing Venice lan Longobardy isih terus nganggo basa Venetian asli. Lan pinggiran ana ing pepeteng ing endi wae, ana ing endi wae lan ing saubengé, lan kanggo nggawe "bangsa" liyane, aku mikir yen ana wong sing kudu ngetokake dhuwit, lan bakal ana luwih saka cukup wong sing pengin nggawe dhuwit ekstra babagan iki. ing turah mbrawah.
        1. +1
          21 Februari 2024 10:45
          Kutipan saka vena
          Luwih kaya Österreich

          Luwih kamungkinan, Ostmark (Tanda Timur). Wilayah tapel wates sing nglindhungi tanah Jerman kidul saka serangan saka Slavs, Avar lan Magyars.
          1. -1
            21 Februari 2024 18:44
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Kutipan saka vena
            Luwih Austria

            Luwih cepet, Ostmark (merk timur). Wilayah tapel wates sing nglindhungi tanah Jerman kidul saka serangan saka Slavs, Avar lan Magyars.
            Lan saka ngendi sampeyan entuk kabeh iki? Nang endi wae aku mung ndeleng istilah kasebut Austria - ing ngendi istilah sing cetha banget katon jelas Reich, lan kita elinga yen sawetara wektu Wina dadi ibukutha Das österReichisch-ungarische Reich = Kakaisaran Austro-Hungaria, mriksa ing kamus apa wae, deleng sumber sampeyan, yen ora, aku bakal nganggep sampeyan mung teka nganggo istilah Ostmark! Aku weruh manawa sampeyan ana ing situs kasebut bubar lan nerbitake publikasi sing 3 taun kepungkur para arkeolog nyathet perang ing wilayah Berlin saiki, ing ngendi wong-wong saka haplogroup (genus) autochthonous R500a1 mandhegake panyerang saka haplogroup (genus) R1b1, kaya aku ngerti, sampeyan nyebat istilah non-Rusia "Jerman" ". Nerangake paling ora apa tegese, yen untuku ing istilah iki wis mandheg lan aku ora bakal bisa nahan lan menehi terjemahan sing mapan lan ora nyenengake. Kasunyatan bilih Wina minangka ibukutha Veneti ditulis ing abad kaping 1, saka ngendi sawetara "Jerman" teka saka kono?
            1. +1
              21 Februari 2024 18:58
              Kutipan saka vena
              istilah Ostmark sampeyan mung teka munggah karo

              Aku sampeyan bakal nemokake Ostmark ing buku pelajaran sejarah sekolah. Aku mung ora ngelingi kang kelas. Mulai sinau sejarah ing kene nglirik nglirik
              1. -1
                21 Februari 2024 19:08
                Kutipan: Wong Walanda Michel
                Aku sampeyan bakal nemokake Ostmark ing buku pelajaran sekolah ing sajarah. .. Mulai sinau sejarah saka kono
                Lan sabanjure sampeyan bakal menehi saran supaya aku golek istilah sing mung diciptakake buku teks prasekolah??? Apa isih angel kanggo sampeyan njaluk informasi saka penerjemah elektronik? Ing kene aku wis duwe hak kanggo nemtokake sampeyan minangka wong sing durung lulus saka sekolah lan mulane isih ora biasa nggunakake sumber diwasa. Lan kasunyatan manawa sampeyan muncul ing situs iki durung suwe bisa uga nuduhake yen sampeyan isih enom.
        2. 0
          22 Februari 2024 12:07
          Dheweke ngadeg ing asal-usul kebangkitan bangsa Venesia sing gedhe, lan bisa uga kekaisaran. Dheweke nggawe dheweke ngelingi masa lalu sing gedhe, diidak-idak dening para penakluk sing ala! Kawruh suci, ditransfer menyang wong sing dipilih, digunakake kanggo mupangate wong gedhe, lan wong sing mangu-mangu dibuwang ing jurang kabodhoan lan lali. Lan asmane kang asor iki katulis ing papan-papan panguwasa kuna!

          Kenapa spekulasi babagan topik migrasi gedhe bangsa??? Inggih, ana keturunan genetis saka Slavia Kulon (sing, miturut sawetara sumber, teka saka Wends) dadi apa?
          1. 0
            22 Februari 2024 13:56
            Kutipan saka awdrgy
            .. ana keturunan genetis saka Slavia Kulon (sing, miturut sawetara sumber, teka saka Wends) dadi apa?
            Yagene dheweke isih nganggo basa Venetian asli, lan apa hubungane karo "Jerman" tartamtu nalika "Jerman" ing basa Inggris mung katon ing taun 1871 lan diarani "Deutschland" ing basa Jerman. Endi sawetara "Jerman" ing kene lan apa tegese istilah sing ora jelas iki? Sapa sing bisa ngomong apa tegese istilah kasebut yen negara. basa iku Jerman, banjur saka sudut pandang basa Rusia bakal dadi wong Jerman lan negarane kudu disebut "Nemetchina" kaya ing kabeh basa saka grup basa "Slavia", kalebu malah Ukrainia. Aku nyoba ngerteni apa basis penduduk Veneto ing Wina diarani Austria lan sakperangan alesan penduduk Venice iku wong Italia, sanajan negara Italia mung muncul ing taun 1861. Apa sampeyan bisa mangsuli iki?
            1. 0
              29 Februari 2024 09:55
              Mesthi wae gampang, amarga saiki uripe ora ala, lan ora nggoleki sing apik lan apik. Dheweke bakal sedhih sajrone sawetara taun, banjur bisa uga kudu ngganggu. Sawetara bakal ngelingi sing padha Cro-Magnons, liyane sing Neanderthal ... Umumé, padha bakal tokoh metu piye wae.
              1. 0
                29 Februari 2024 10:08
                Kutipan saka awdrgy
                Ing wayahe uripe ora ala. Nanging wong-wong mau ora ngupaya sing apik saka sing apik. Dheweke bakal dadi sedhih ing sawetara taun, banjur, bisa uga, dheweke kudu nglakoake. Sawetara bakal ngelingi sing padha Cro-Magnons, liyane sing Neanderthal ... Umumé, padha bakal tokoh metu piye wae.
                Sanajan ora ana wong manca sing ngganggu dheweke, dheweke ngerti banget yen dheweke dudu "Italia" sing diciptakake dening wong liya lan luwih seneng ngomong ora ing negara. basa kayata Jerman utawa Italia lan ing dhewe, basa Venetian asli, yaiku, basa leluhure. Nanging ing Wina, dheweke ora nganggo basa asline maneh, nanging pendhudhukan, basa negara, sing ora ana hubungane karo basa asline para leluhure.
                1. 0
                  29 Februari 2024 11:34
                  Nanging apa jenis Venetian??! - Iki Cro-Magnon, biyen ana !!!))
      2. -1
        21 Februari 2024 19:43
        Kutipan: Stirbjorn
        Austria ing Jerman, negara Wétan,
        Aku njaluk sampeyan, matur marang aku, dening Gusti Allah Kristus, saka ngendi sampeyan entuk terjemahan iki: "ÖsterReich" = "Negara Wétan"??? Sawise kabeh, negara ing Jerman yaiku "Das negara" kaya ing pirang-pirang basa lan sampeyan bisa kanthi gampang mriksa iki, conto - Holland = "Holland", Iceland = "Pulo", VenLandia, oh Finland = "Finlandia", oh ing basa Finlandia (ing basa suku Karelian) = "Suomi", lsp. , sampeyan bisa mriksa. Lan mung Denmark = "Dansk" ing basa Denmark lan ing basa Inggris lan ing basa Jerman = "Denmark". Kayane kita kudu mriksa kabeh jinis buku teks kanggo sabotase ideologi sing ora ana telas.
        1. +2
          21 Februari 2024 19:58
          Kutipan saka vena
          Kawula nyuwun, mugi karsaa paring pitutur dhateng kula, dening Sang Kristus Allah, saking pundi panjenengan pikantuk terjemahan punika: “Österreich” = “Negara Wétan”???

          Waca pungkasan ing amatir
          https://diletant.media/articles/25661782/
          Ing jaman Charlemagne, Maret Wétan (tandha - "tanah wates") - Marchia Austriaca - dibentuk ing wilayah Danube. Saka Austria teka Austria Rusia. Österreich (saka Old High German Ostarrichi) - "negara wétan", wiwit Austria ing abad kaping 9 minangka bagéan saka Kakaisaran Frankish ing sisih wétan negara.
          1. -2
            21 Februari 2024 20:50
            Kutipan: Stirbjorn
            Österreich (saka Old High German Ostarrichi) - "negara wétan", wiwit Austria ing abad kaping 9 minangka bagéan saka Kakaisaran Frankish ing sisih wétan negara.
            Thanks kanggo link iki aneh banget, Aku kudu mriksa kabeh kene ngendi informasi kuwi teka saka. Malah ing situs iki ditulis yen "basa Jerman" pisanan muncul ing 1531-0 thanks kanggo Protestan Martin Luther lan terjemahan saka Kitab Suci menyang basa sing sadurunge ora dingerteni lan alamiah anyar, ketoke teka menyang panggonan saka adoh, kang. negesake manawa buku kapindho babagan basa iki mung dirilis ing taun 1574, yaiku, basa iki ing wektu iku mbokmenawa mung dikenal dening puluhan wong. Basa Jerman, kaya basa Latin karo dialek, disebarake liwat "pencerahan" agama, kanthi cara iki, kanggo tujuan kasebut, kita nggunakake "Yunani kuna", sing ora ana sing ngomong sanajan ing "Yunani" tartamtu sing muncul ing taun 1830-an lan kang pedunung nganti Padha isih nimbang piyambak Hellenes ing cara lawas lan negara Hellas, nanging saiki padha nganggo basa Yunani modern rampung anyar lan seger. Dadi, informasi sing diwenehake ing kene bisa digandhengake kanthi aman mung kanggo narasi tanpa bukti sing diciptakake dening layanan Vatikan utawa sing padha, saiki asring diarani TsiIPSO. Aku ngelingake sampeyan, miturut riset akeh lan pirang-pirang taun, kabeh "Jerman" saiki mung ana ing taun 1871, lan basa Rusia dicekal mung ing taun 1914, lan banjur ana hubungane karo serangan Republik Ingushetia. Lan ing situs kasebut, akeh sing nulis manawa jeneng kali, tlaga, gunung, desa lan kutha, sanajan ing "Jerman" saiki, isih duwe akar basa Rusia. Malah saiki ana cukup akeh informasi babagan iki. Aku Wigati sing apa aku nulis kene banget consonant karo topik artikel iki, iku bisa sing bisa setuju karo iki.
          2. +1
            22 Februari 2024 06:56
            Ngenteni sethithik, dheweke uga bakal nggolongake Charlemagne minangka Slav ...
            1. 0
              22 Februari 2024 08:42
              Kutipan saka kaa
              Ngenteni sethithik, dheweke uga bakal nggolongake Charlemagne minangka Slav ...
              Ya, aku wis nyadari manawa kabeh bakal nyedhaki dolboslaviya, karo Veneti, Etruscan lan Veda Slavia-Arya liyane. Mulane aku ora bakal melu diskusi maneh. lol
  3. +2
    21 Februari 2024 05:42
    sumpah kanggo Riflemen Sich

    Typo utawa terjemahan ora lengkap saka Ukrainia?
  4. +5
    21 Februari 2024 06:04
    Sapa sing Petliurists
    Dadi sapa sing Petliurites? Basis sosial, lsp. Ora ana jawaban ing artikel kasebut.
  5. Des
    +3
    21 Februari 2024 06:13
    Saka artikel penulis: "Ing wilayah sing dikuwasani dening Petliurists, anti-Semitism ngrembaka. Jumlah pogrom Yahudi tambah banget. Miturut macem-macem sumber, Petliurists mateni 50-60 ewu wong Yahudi." Lan wong-wong Yahudi ngapura wong-wong mau kanggo iki.
    1. +4
      21 Februari 2024 07:54
      Kutipan: Des
      Lan wong-wong Yahudi ngapura wong-wong mau

      Ing Ukraina, sanajan saiki, wong Yahudi sing tanggung jawab, sing bakal menehi Nazi Jerman wiwitan satus titik
    2. +2
      21 Februari 2024 08:49
      Lha piye? Dina iki padha mbales dendam.
  6. +4
    21 Februari 2024 06:17
    ing artikel sampeyan bisa ndeleng konfirmasi saka pikirane ing komentar wingi ing artikel bab Bohdan Khmelnytsky sing Taras Shevchenko ora sawetara jenis mercusuar paseduluran antarane wong, nanging Russophobe ardent lan anti-Semit, kang kok dipuja dening loro Petliurites banjur OUNites lan Banderaite. Dheweke isih maca saiki. Yen maca geguritan "Haydamaky", iku mung ode kanggo Ukrainians misuwur chopping mati kepala Muscovites, Yahudi lan Polandia. Inggih, ing geguritan "Katerina" iku angel kanggo golek luwih gething kanggo Rusia saka ing Shevchenko. Lan wiwit geguritan "Katerina" rampung karo pemandangan saka kobzar miskin, yaiku, bab putra Katerina, kang kaulungaké, diapusi lan mimpin kanggo lampus, lan monster Muscovite ora ngenali putrane, banjur dadi cetha kok. Russophobes dijuluki Shevchenko piyambak minangka "kobzar" - padha ngomong Shevchenko minangka perwujudan saka panandhang saka "muscovites dikutuk".
    Yen uga ing cahya saka artikel dina iki, awit iku bab penulis lan Petlyura, banjur ing novel Bulgakov "The White Guard" Kolonel Bolbotun, iki prototipe Kolonel Bolbochan sing bener dijupuk dening Petlyura.
    1. +2
      21 Februari 2024 09:26
      Yen maca geguritan "Haydamaky", iku mung ode kanggo Ukrainians misuwur chopping mati kepala Muscovites, Yahudi lan Polandia. Inggih, ing geguritan "Katerina" iku angel kanggo golek luwih gething kanggo Rusia saka ing Shevchenko.

      Aku arep takon, sampeyan wis maca karya iki dhewe? Dideleng iki
      Lan wiwit geguritan "Katerina" rampung karo pemandangan babagan kobzar miskin, yaiku, bab putra Katerina, kang kaulungaké, ngapusi lan ndamel kanggo lampus lan ora ngakoni putrane. monster moskal , banjur dadi cetha

      banjur dadi cetha yen sampeyan ora maca.
      Moskal ing "Katerina" dudu "wong saka warga negara Rusia." Iki prajurit. Ing Ukraina, wajib militer 25 taun populer disebut "dicukur dadi Muscovite" (amarga rekrut sing mentas dicithak dadi mahkota Rusia). Ing kasus tartamtu, iku ora kewarganegaraan.
      1. +1
        21 Februari 2024 12:08
        sampeyan nulis goroh. Saindhenging kabeh karya Shevchenko disebut Rusia "Muscovites" karo gething marang wong-wong mau satus kaping, nanging karya ora tansah bab prajurit, rekrut utawa perang. Shevchenko nyebut wong Rusia Rusia mung kaping pindho ing karyane (sing tegese dheweke ngerti tembung "Rusia"), nanging malah dheweke nganggep wong Rusia nganggo tembung "Rusia" minangka pembawa prinsip Yahudi. Yaiku, wong kafir sing rakus lan kotor ...
        Lan apa bedane yen dheweke nyebut Ivan Rusia ing "Katerina" minangka Muscovite, utawa bakal nelpon Ivan Rusia ing "Katerina" Rusia. Punapa mawon, kabeh titik geguritan iki apa nonhumans iki Muscovites Rusia.
        1. 0
          21 Februari 2024 12:39
          sampeyan nulis goroh.

          Oh tenan? Lan bagian endi saka komentarku sing ora bener?
          Punapa mawon, kabeh titik geguritan iki

          kene ing baris iki
          Iki sing ditindakake ing jagad iki
          wong dhewe iku wong!
          Iki dirajut, sing siji dipotong,
          dheweke ngrusak awake dhewe ...
          Kanggo apa? Gusti mirsa!
          Delengen, cahyane amba,
          ora ana papan kanggo papan perlindungan
          wong sepi.
  7. +6
    21 Februari 2024 10:48
    Yahudi (sing diarani wong Yahudi - Cathetan penulis)
    Lan iki isih diarani ing Polandia, Republik Ceko, Slovakia, lan sakperangan alesan ora ana sing semaput amarga iki ...
    Kekuwatan Petliurites ing Kyiv mung siji lan setengah sasi. Sajrone wektu iki, kutha mung bisa ngganti pratandha ing toko saka Rusia menyang Ukrainia.
    Luwih apik tinimbang Bulgakov, ora ana sing ngandhani babagan iki
  8. +2
    21 Februari 2024 12:34
    Dzerzhinsky, sawise mbebasake Ukraina saka Belopoles, nulis marang Lenin yen kabeh inteligensia yaiku Ukrainia, Pro-Petliura, lan kepiye kedadeyan kasebut sajrone telung taun? Wiwit taun 1917 nganti 1920, amarga kekurangan Internet, lan televisi lan radio ...
  9. +1
    21 Februari 2024 13:12
    Artikel, plus.
    Kesalahan cilik, yaiku, Petliura ora bisa sumpah Sich Riflemen ing mangsa panas 1919 ing Starokonstantinov (kaya sing dituduhake ing foto), kabeh acara Starokonstantinov Petliura, banget badai, dumadi ing November-Desember 1919.
  10. +2
    21 Februari 2024 13:17
    Loro-lorone Pan-Ataman Petlyura lan Rama Bandera saiki bali ing kuburan kanthi medeni sing dadi "pewaris" ideologis. Lan padha mati
    wong saka partai Ukrainia, ekonomi lan Komsomol nomenklatura, buruh saka departemen republik Soviet lan departemen, lembaga penegak hukum, administrasi industri
    perusahaan lan organisasi infrastruktur sing nggawe "politik" pancasan ing SSR Ukrainia nganti 1991, lan, mesthi, mafia Yahudi. Ngendi kita tanpa dheweke? Yaiku, saben wong sing dianggep "penguasa-ataman" minangka MUSUH PERTAMA saka Ukraina merdika dadi ahli waris IDEAL! Lan apa sing, ing jaman Soviet, dibuwang lan dikelola, liwat peluncuran mekanisme lan alat kanggo privatisasi lan korporatisasi properti, dheweke wiwit duwe. Lan liwat properti larang regane pasar pribadi, liwat aset lan modal sing ana gandhengane, dheweke nampa kekuwatan kapitalis borjuis. Lan malah wong-wong Yahudi, minangka wong-wong sing paling nandhang sangsara saka Nazisme Ukrainia, minangka pamilik properti anyar, usurers financial lan spekulan perdagangan, dadi "Judeo-Banderists sinis"! Iki sing mimpin kanggo srakah. Lan prasaja, populasi biasa ing Ukraina mung kejem lan sinis dirampok, dirampok, diijini dirampok lan dirampok dening predator lan swindlers saka kabeh ndonya, lan banjur "dikirim menyang pensiun"! Kaya sing ditindakake ing taun 90-an lan 2000-an (. Lan Pitakonan BIG kenapa panguwasa ing Federasi Rusia kanthi sistematis ngakoni lan ngesahake kabeh "rezim Bandera, wiwit taun 2004, kerja sama karo dheweke, duwe bisnis gabungan. Lan kabeh iki " pangolahan" kamardikan diluncurake, pisanan, saka Moskow lan Leningrad, lan mung banjur "dijemput" dening ibukutha lan panguwasa republik "nasional".
  11. +2
    21 Februari 2024 21:51
    Artikel lucu. penulis nyoba kanggo tarik Paralel antarane taun lan dina. Aku ora duwe apa-apa marang, nanging kok ora ngandika bab carane Bolsheviks ngatur kanggo ngatasi masalah elek? Kepiye carane bisa nyuda kabeh kekacauan kasebut lan kenapa wong-wong ngetutake dheweke. meneng wae iki. Panjelasan banget kanggo iki diwenehi saksi mata lan peserta ing acara kasebut, Mikhail Afanasyevich Bugakov. Malah sing sengit marang Bolsheviks, Turbin Sr., kepeksa ngakoni: Wong-wong ora karo kita, wong-wong nglawan kita. Sing ora bisa dibanggakake dening pamrentah Rusia saiki yaiku wis nggawa kahanan kasebut menyang gilingan daging sing bisa ditanggulangi kanthi bedah.
    1. 0
      22 Februari 2024 06:37
      Korchagin, Pavel Andreevich!
    2. 0
      28 Februari 2024 00:18
      Bolsheviks ngiring dening proletar kutha miskin lan petani. Farm Ukraina, umume petani tengah lan kulak, nanggepi Reds kanthi ngarep-arep utawa kanthi musuhan. Kekuwatane Bolshevik kurang perpecahan (katimbang gerakan politik liyane) lan tujuane sing luwih jelas. Lan ing wektu iku pasukan militèr wis ing sisih. Lan kekuatan, sing sampeyan ngerti, ngilangi jerami. Wong-wong sing ora ngetutake kekuwatan iki banjur kepeksa manut, utawa ninggalake dhaptar wong sing manggon ing jagad iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"