Ambruk dolar, emas lan pembayaran ing mata uang nasional. Mitos lan kasunyatan

104
Ambruk dolar, emas lan pembayaran ing mata uang nasional. Mitos lan kasunyatan

Ing latar mburi wiwitan SVO lan kabijakan sanksi, topik de-dollarisasi saya tambah akeh. Banjur dheweke rada tenang. Nanging ing kene maneh ana sawetara publikasi bebarengan, kalebu ing VO, babagan topik iki.

Nalika penulis publikasi duwe ide sing apik, aku pengin nuduhake sawetara mitos umum, sing asring narik kawigaten para panulis lan para pamaca.



Dadi…

Emas


Mitos pisanan lan mbok menawa paling populer yaiku nggunakake emas metalik utawa sing padha (standar emas) ing pembayaran internasional minangka pengganti dolar.

Sampeyan kudu langsung nguciwani kabeh penggemar genre iki, nanging kajaba tugas khusus sing sempit, sampeyan bisa langsung lali babagan petungan kanthi emas.

Ana sawetara alasan kanggo iki.

Ayo dadi miwiti karo apa donya umume pindhah adoh saka pembayaran ing emas.

Emas moneter, ora kaya kabeh mata uang modern, sing de facto IOU, nduweni nilai komoditas tartamtu dhewe. Tegese, dikarepake ora mung minangka sarana pambayaran, nanging uga minangka barang dagangan sing nduweni guna lan nilai dhewe.

Kabeh mata uang donya modern, ora kaya emas, mung nduweni nilai nominal. Iki minangka daya tarik emas. Iku weakly tundhuk devaluasi, sanajan donya sejarah ngerti conto kuwi.

Nanging iki uga masalah emas minangka sarana pembayaran: emas teka menyang kompetisi karo dhewe.

Sawise kabeh, emas ora mung minangka simbol kasugihan, nanging uga minangka bahan mentah industri (kalebu perhiasan). Lan panjaluk emas minangka bahan mentah lan emas minangka unit moneter bisa uga ora pas, sing, nyatane, terus-terusan kedadeyan ing jaman emas moneter. Lan minangka asil, rega emas minangka bahan mentah lan rega minangka dhuwit beda. Iki ora trep kanggo ngomong paling ora.

Bayangake pemandangan - "Kita adol kiriman emas. Regane saben ons rong ons."
A ruble utawa kertas liyane digawe dening emas ora ngatasi masalah iki. Iku, nyatane, waran, yaiku sertifikat gudang sing duwe, miturut sampeyan kudu menehi emas tartamtu, sing bisa ditransfer menyang sapa wae minangka pembayaran, yen wong kasebut siyap nampani minangka. pambayaran. Masalah duality emas ora ilang saka iki. Iki minangka salah sawijining alasan sing nyebabake nilar standar emas ing sawijining wektu.

Alasan kapindho yaiku politik.

Napa keganggu karo dedollarisasi?

Wangsulan sing bener yaiku nambah daya saing ekonomi domestik. Subtugas saka dedollarisasi yaiku kanggo nyuda dampak ing hubungan finansial pesaing utama, Amerika Serikat.

Nanging kanggo mbayar nganggo emas utawa sing padha, perlu kanggo nemtokake nilai donya. Ayo padha elinga ing ngendi, nyatane, rega emas donya ditemtokake. Petunjuk: iki kutha sing apik banget: New York lan London. Apa sing diarani - wis teka.

Alesan katelu murni teknis.

Kasunyatane, akeh pemukiman internasional dudu pembayaran antarane negara X lan negara Y. Iki minangka pemukiman antarane perusahaan Romashka LLC ing Negara X lan Romashka Ltd. saka negara Igrek. Sawisé ngedol gedhang sawutuhé kanggo emas utawa setara, banjur saora-orané kudu mbayar upah marang karyawan. Tegese, mekanisme sing relatif prasaja lan bisa diakses kanggo ngowahi menyang mata uang nasional kanthi komisi minimal kanggo peserta kudu dibangun.

Mekanisme kasebut saenipun bisa dibangun minangka jagad universal utawa paling ora lokal-regional kanthi keterlibatan sawetara (luwih akeh, luwih apik) negara sing melu. Yen ora, bakal ana akeh bottlenecks lan biaya transaksi dhuwur.

Nanging, ana masalah ing kene: kita, minangka negara sing dikenai sanksi, umpamane, kepengin nggawe mekanisme kasebut. Nanging carane kasengsem peserta liyane ing proses? Apa dheweke kudu mbangun mekanisme kasebut yen wis ana sing bisa diakses lan bisa digunakake adhedhasar dolar? Sheriff ora peduli karo masalah wong India.

Lan pungkasane, argumen pungkasan lan paling penting.

Ayo nganggep yen kabeh masalah ing ndhuwur wis ditanggulangi. Nanging sanajan standar emas bakal tekan buntu.

Kasunyatane, sajrone satus taun kepungkur, jagad iki wis owah. Globalisasi lan divisi tenaga kerja internasional wis nyebabake peningkatan volume pembayaran internasional. Contone, bagean impor ing Kakaisaran Rusia ing taun 1913 kira-kira kira-kira 5% saka PDB, dene ing Rusia modern yaiku saka 18 nganti 21%.

Kajaba iku, ayo padha ngelingi yen Global South nalika jaman standar emas akeh banget minangka sistem kolonial, yaiku, ora dadi peserta pembayaran internasional.

Lan ing kene ana pitakonan liyane sing menarik: apa volume fisik emas sing kasedhiya cukup kanggo njamin pembayaran internasional?

Saiki, miturut Bank for International Settlements (BIS), volume saben dina transaksi valuta asing internasional ing donya yaiku $ 7,5 triliun. Aku mbaleni - iki volume transaksi ing sawijining dina. Nanging volume turnover emas ing donya kanggo kabeh 2023 gunggungipun 4 ton, kang kira-kira $899 milyar. Kanggo kabeh taun. Iki bener kanggo comparison.

OK. Tentrem dadi tentrem, nanging kepiye kita?

Ing taun 1913, sing ditresnani dening ahli statistik, cadangan emas Kakaisaran Rusia ana 1 ton. Kanggo 695, bakal ana 2023 ton, yaiku, 2% luwih. Iki senadyan kasunyatan sing nuduhake impor tambah saka 332% kanggo meh 37,6%.

Ing istilah dhuwit, cadangan emas saiki ing awal 2023 yaiku $ 136 milyar, utawa kira-kira 12 milyar rubel. Jumlah dhuwit dhuwit (sing diarani agregat moneter M586,8) ing Januari 2 yaiku 2023 milyar rubel. Tegese, cadangan emas nyakup 82% saka dhuwit dhuwit.

Pemukiman internasional njupuk ukuran sing rada cilik. Udakara $2023 milyar barang diimpor menyang Rusia ing taun 213. Sing, ing siji wektu kita bisa mbayar ing emas utawa padha karo mung setengah saka impor taunan. Senadyan kasunyatan manawa bali emas saka ekspor Rusia ora mungkin.

Mesthi, ora kabeh impor mbutuhake penyelesaian ing waran emas - ing sawetara kasus netting bisa, ing liyane iku bisa. Nanging ora kabeh cadangan emas bisa digunakake minangka sarana pembayaran, amarga bagéan saka iku jaring pengaman lan bagean liyane minangka jaminan kanggo kewajiban utang pemerintah tartamtu.

Sampeyan uga bisa ngira turnover saka padha emas utawa delve menyang wawasan luwih saka kabeh nuansa topik iki, nanging ora bakal ngganti gambar dhasar. Dados kawontênanipun, mugi-mugi sampun têtela: pancèn mas-masan punika sampun lêrês. Kajaba iku, utamane amarga kekurangan volume fisik emas kanggo ndhukung kabeh transaksi komoditas lan finansial.

Mbok menawa bakal diuripake maneh ing mangsa ngarep (kemungkinan gedhe yen ana bencana global sing gedhe-gedhe - Gusti Allah ngalang-alangi), nanging ora saiki.

Mata uang nasional


Kanthi pemukiman ing mata uang nasional, prospek luwih dhuwur, utamane amarga jumlah pihak sing kasengsem luwih saka siji.

Nanging ana uga sawetara nanging.

Kajaba iku, iki nanging - iki dudu intrik hegemon donya utawa birokrasi Eropa. Iki minangka faktor ekonomi objektif, sing sejatine ana loro.

Kapisan yaiku ukuran absolut saka ekonomi nasional.

Kapindho yaiku volume transaksi perdagangan manca antarane negara loro sing melu pemukiman.

Ayo padha katon ing loro.

Nanging, dhisik ayo ngilangi siji mitos liyane. Iki minangka pembayaran ing yuan. Ayo kita ngilangi siji-sijine alesan - yen masalah kasebut ora ana gegayutane karo hubungan Rusia-Cina, mula pemukiman ing yuan ora dadi pemukiman ing mata uang nasional. Iki ngganti siji dependensi karo liyane.

Sawise miwiti pemukiman bebarengan ing mata uang nasional, masalah pisanan sing bakal kita temoni yaiku penilaian kurs. Ana rong mekanisme evaluasi. Sing pertama yaiku bursa saham. Nanging kanggo nemtokake, kudu ana volume transaksi sing cukup antarane mata uang sing dikutip, yaiku cocok kanggo negara-negara kanthi turnover perdagangan sing intensif lan cukup gedhe. Yen ora, tingkat kasebut bakal ditemtokake liwat tarif salib sing diarani, yaiku, liwat mata uang tartamtu sing duwe sirkulasi sing amba ing saindenging jagad. Petunjuk kasebut yaiku dolar.

Ing tembung liyane, contone, ing perdagangan karo China, kurs mutual bisa disetel relatif independen saka dollar, nanging ing interaksi karo negara-negara Afrika, iki prakteke ora.

Masalah kapindho sing bakal muncul sajrone mbangun hubungan bilateral yaiku likuiditas mata uang nasional sing ditampa minangka pembayaran.

Ayo kita elinga yen meh kabeh mata uang modern ing donya ora duwe nilai komoditas dhewe. Mung nominal. Ateges, iki minangka cathetan promissory depersonalized. Iki tegese samubarang mata uang bisa dilunasi kanggo pembayaran persis kaya pendapat umum sing diakoni minangka mata uang tartamtu minangka tender sing sah.

Mangkono, dolar AS diakoni meh ing endi wae ing donya. Lan ing kene uga ana dolar, nanging wektu iki Zimbabwe - menarik mung minangka oleh-oleh.

Likuiditas mata uang ditemtokake kanthi cara sing padha karo kewajiban utang, kanthi soliditas lan solvency saka wong sing ngetokake. Sing, ukuran absolut saka ekonomi lan stabilitas.

Telung mata uang utama donya - dolar, euro lan yuan - kaya ngono amarga ana telung raksasa ekonomi, nyedhiyakake 60% saka PDB donya. Kabeh liyane minangka niche utawa mata uang lokal.

Kepiye carane iki mengaruhi pemukiman bebarengan ing mata uang nasional?

Yen komoditas lan aliran finansial ing antarane rong negara kira-kira bisa dibandhingake, mula transisi menyang pemukiman ing mata uang nasional umume ora masalah banget, amarga kondisi liyane sing nguntungake.

Nanging, yen ana ketidakseimbangan sing katon ing salah sawijining pihak, mula ana masalah ing kene.

Contone, Rusia nyedhiyakake negara X tartamtu kanthi barang sing regane konvensional 100 unit, aliran bali barang yaiku 50 unit konvensional. Nalika nggawe pembayaran ing dolar, iki ora masalah; padha bisa digunakake kanggo transaksi karo negara katelu. Nanging nalika nggawe pembayaran ing mata uang nasional, Rusia mbentuk imbangan ing mata uang negara X, sing ora bisa digunakake. Bener, amarga iki ana crita kondhang karo rupia India.

Mangkono, pembayaran ing mata uang nasional diwatesi mung ing aliran counter barang sing paling cilik. Menapa malih, ing kasus nemen saka kahanan iki - nalika aliran counter nol, bakal ana asil sing cocog kanggo pamukiman bebarengan.

Masalah kasebut bisa ditanggulangi sebagian kanthi nggawe infrastruktur pembersihan internasional. Yaiku, yen ana pihak katelu tartamtu sing duwe hubungan dagang karo Rusia lan negara X, mula bisa uga bakal siap nampa mata uang nasional negara X minangka pembayaran. Menapa malih, kasedhiya yen negara Y ora imbangan saka hubungan perdagangan ing sih saka X, digunakake ora bakal kasengsem.

Kaya sing kita deleng, ngresiki mung ngrampungake masalah kasebut lan isih akeh kemacetan. Mulane, upaya kanggo ngrembug gagasan kanggo nggawe institusi sing padha ing tingkat BRICS ing puncak pungkasan ora malah mimpin menyang adopsi keputusan sing jelas babagan kemungkinan ngembangake mekanisme kasebut.

Apa kita duwe minangka asil saka kabeh sing wis ngandika?

Kita duwe gambar sing menarik banget sing ditampilake ing grafik (dipinjam saka sumber tadviser.ru).


Kaya sing bisa dideleng ing grafik, sanajan kabeh upaya kanggo nyuda panggabungan dolar ing pambayaran global, dheweke kanthi yakin nyekel posisi kasebut. Lan ing 2023 malah tekan maksimal sajrone 10 taun kepungkur. Lan dheweke bakal nyekel jabatane nganti muncul alternatif sing gampang lan gampang diakses.

Mbok menawa yuan bakal dadi alternatif yen China pengin.

Mbok menawa kuasi-mata uang BRICS internasional bakal digawe kanggo pemukiman ekonomi manca. Wis ana pengalaman kasebut ing praktik donya, contone, ECU Eropa utawa Emvef SDR.

Nanging mesthi ora ruble, sanajan iku emas. Skala mung ora ngidini. Dadi, sanajan Rusia dumadakan bisa nambah GDP per kapita menyang tingkat AS ing wektu sing cendhak, ekonomine isih bakal setengah ukuran.

Sampeyan uga kudu nyathet tesis populer babagan ambruk sistem finansial Amerika, amarga ora aman saka emisi dolar.

Kaping pisanan, dolar diamanake kanthi status minangka mata uang donya.

Kapindho, ya, ambruk bisa. Nanging nalika kedadeyan kasebut, kita kabeh bakal nemokake kasunyatan sing rada beda, lan dudu kasunyatan manawa kita bakal seneng.

Mulane, ing wayahe ora ana panguwasa donya sing tenan kasengsem ing ambruk dollar. Kosok baline, kabeh wong bakal ngupayakake deflate gelembung kanthi alon-alon.

Apa kabeh dadi sedih?

Ora babar pisan.

Ekonomi Rusia, alhamdulillah, ora paling awon ing donya. Sanajan potensial kasebut, sayangé, ora bisa digunakake kanthi lengkap.

Rubel Rusia duwe kesempatan kanggo dadi mata uang regional utawa komponen penting saka quasi-currency donya, nanging kasempatan iki bakal gumantung ing tingkat pangembangan produksi domestik lan tingkat kesejahteraan rakyat.

Lan iki perlu kanggo olahraga full-fledged, ahli ekonomi wewenang (karo kabeh turah mbrawah saka kualifikasi kita saiki meh ora ana sing), kanggo mbangun kawicaksanan ekonomi lan industri, sistem latihan personel, etc. Nanging, iki, minangka padha ngomong, crita liyane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

104 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -2
    22 Februari 2024 04:51
    Tanpa bali menyang ekonomi sing direncanakake, Rusia bakal tetep "dudu ekonomi pungkasan ing donya."
    Nanging iki ora quibble karo artikel, Aku disenengi artikel!
    1. 0
      22 Februari 2024 08:24
      Kutipan: Vladimir_2U
      Tanpa bali menyang ekonomi sing direncanakake, Rusia bakal tetep "dudu ekonomi pungkasan ing donya."

      Lan Carane direncanakake Apa ekonomi, contone, bakal meksa India nampa dhuwit maneh? Utawa nyuda pasokan minyak OPEC?
      1. 0
        22 Februari 2024 08:27
        Kutipan: my 1970
        Lan kepiye ekonomi sing direncanakake, umpamane, meksa India nampa dhuwit maneh? Utawa nyuda pasokan minyak OPEC?

        Piye wae aku ora bisa mikir komentar sampeyan waras.
        1. +3
          22 Februari 2024 08:30
          Kutipan: Vladimir_2U
          Kutipan: my 1970
          Lan kepiye ekonomi sing direncanakake, umpamane, meksa India nampa dhuwit maneh? Utawa nyuda pasokan minyak OPEC?

          Piye wae aku ora bisa mikir komentar sampeyan waras.

          Lan aku uga nganggep push sampeyan kanggo ekonomi sing direncanakake minangka panacea ing endi wae, sing gagal banget ing USSR. Ngubur USSR ...
          1. +2
            22 Februari 2024 09:28
            Iku ora ekonomi ngrancang sing numpes USSR. Bakal apik banget kanggo nguripake ekonomi sing direncanakake lan peraturan negara sing ana hubungane karo produksi barang-barang klompok "A" (produksi sarana produksi). Lan babagan barang saka grup "B" (produksi barang konsumen), siji bisa lan kudu nggunakake ekonomi pasar.
            1. -2
              22 Februari 2024 09:36
              Kutipan saka Ady66
              Bakal apik banget kanggo nguripake ekonomi sing direncanakake lan peraturan negara sing ana hubungane karo produksi barang-barang klompok "A" (produksi sarana produksi). Lan babagan barang saka grup "B" (produksi barang konsumen), siji bisa lan kudu nggunakake ekonomi pasar.

              Iki ora mungkin - amarga pengusaha pasar saka grup B bakal langsung nyeret rampokan menyang pengusaha saka grup A - kanggo entuk dana lan sumber daya gratis. Lan buntu....
              Artel/NEP/China ora kena dituladhani - kabeh bengkok banget ing kana....
              1. +3
                22 Februari 2024 10:29
                Lan apa hubungane pendanaan? Aku ora ateges nyalin lengkap ekonomi sing direncanakake, sing dakkarepake yaiku peraturan negara sing ana hubungane karo klompok A.
                1. -1
                  22 Februari 2024 17:11
                  Kutipan saka Ady66
                  Lan apa hubungane pendanaan? Aku ora ateges nyalin lengkap ekonomi sing direncanakake, sing dakkarepake yaiku peraturan negara sing ana hubungane karo klompok A.

                  Ora pati penting - sampeyan duwe pembangkit listrik tenaga nuklir grup A.
                  Lan ing cedhak ana koperasi grup B sing nggawe kran banyu saka kuningan. klompok murni B.
                  Sing nduwèni crane marani kowé karo nggawa potongan adonan lan kandha, "Kita butuh listrik gratis kanggo kompor lan sethithik. gratis kuningan".
                  Banjur 50/50 ...
      2. +2
        22 Februari 2024 19:08
        Sayange yen penulis ora nyuarakake pertukaran alam.
  2. +8
    22 Februari 2024 06:36
    Ekonomi Rusia, alhamdulillah, ora paling awon ing donya.
    Kalima ing donya, pisanan ing Eropah, lan kurs saiki $ 92,44, € 99,9, India ora duwe kepinginan kanggo ngedol barang kanggo rupee, lan pamukiman karo Belarus mbokmenawa ora ing Belarus lan rubel Rusia, nanging ing dolar lan euro Ya, lan padha meneng topik ruble "gas", nanging aku kelingan carane akeh antusiasme ana bab iki.
    1. -2
      22 Februari 2024 07:57
      Kutipan saka parusnik
      Ekonomi Rusia, alhamdulillah, ora paling awon ing donya.
      Kalima ing donya, pisanan ing Eropah, lan kurs saiki $ 92,44, € 99,9, India ora duwe kepinginan kanggo ngedol barang kanggo rupee, lan pamukiman karo Belarus mbokmenawa ora ing Belarus lan rubel Rusia, nanging ing dolar lan euro Ya, lan padha meneng topik ruble "gas", nanging aku kelingan carane akeh antusiasme ana bab iki.

      5 ing donya lan pisanan ing Eropah murni ing istilah PPP ... lan PDB ing istilah PPP luwih saka nilai akademis (ilmiah) saka nyata. Secara konvensional, PPP nuduhake kaping pirang-pirang ing negara X sampeyan bisa numpak metro kanthi rega lokal kanggo kabeh ukuran ekonomi (nyatane, pitungan luwih rumit, nanging kanggo pangerten bakal ditindakake) ... masalahe yaiku, conditionally, Russian bisa numpak metro kanggo gaji 500 kaping, nanging Jerman mung 400 kanggo gaji, nanging ing Jerman biaya lelungan luwih, lan ora ana sing perlu luwih saka 100 lelungan. Akibaté, loro-lorone bakal lelungan ing subway kaping 100, nanging Jerman bakal bisa tuku gedhang sing diimpor saka Ekuador kanthi dhuwit sing isih ana, amarga dheweke bakal duwe dhuwit luwih akeh ing tangane ...
      1. +2
        22 Februari 2024 08:02
        Dadi pemerintah ora isin ngapusi? Apa ora bener? Nanging wong lanang ora ngerti ... Aku kudu ngomong.
        1. +1
          22 Februari 2024 09:43
          Kutipan saka parusnik
          Dadi pemerintah ora isin ngapusi? Apa ora bener? Nanging wong lanang ora ngerti ... Aku kudu ngomong.

          Dheweke ora ngapusi, mung ngitung statistik sing cocog karo dheweke ... yen kita njupuk nilai absolut GDP, mula Jerman wis ngluwihi Jepang lan saiki dadi ekonomi kaping 3 ing donya ...
          1. +3
            22 Februari 2024 09:52
            Sampeyan ngerti, aku wis suwe ora nambah emoticon ing komentarku. Nanging ketoke aku kudu hi
          2. +5
            22 Februari 2024 11:20
            Kutipan saka parma
            Dheweke ora ngapusi, mung ngitung statistik sing cocog karo dheweke ...

            Iki minangka tugas Reshetnikov saka Kementerian Pembangunan Ekonomi. Yen dheweke ora nuduhake wutah ekonomi Rusia, dheweke bakal dibuwang lan diganti karo Oreshkin lan tukang ngapusi sing luwih pinter. lol
            Aku ora setuju karo sawetara kesimpulan penulis. Lan mulane:
            1. Kanggo nggayuh tujuan apa wae (ing kasus kita, upaya kanggo ngilangi Federasi Rusia saka perdagangan internasional) kekarepan politik, taktik lan strategi dibutuhake.
            2. Supaya mitra dagang bisa nampa unit akun sampeyan, kudu luwih atraktif tinimbang sing saiki. Lan ing mangsa ngarep, malah ngganti yen Fed terus perang financial.
            3. Gerakan ibukutha ing donya ora mungkin tanpa sistem pembayaran lan bank.
            Iki tegese ing China, India, Brazil ... bank-bank lan sistem pembayaran nyambungake sing ora dikontrol dening Fed lan IMF kudu katon. Ing kasus iki, ujare China, bakal bisa nggarap Sistem Cadangan Federal AS lan Sistem Cadangan Federal Rusia.
            4. Aku setuju yen angel nggawe Sistem Cadangan Federal Federasi Rusia; Sistem Cadangan Federal BRICS duwe luwih akeh kesempatan
            5. Masalah kasebut kudu dirembug karo mitra dagang, solusi ora bakal langsung teka. hi
            1. +1
              24 Februari 2024 00:40
              Aku weruh kasunyatan iki: Federasi Rusia durung dikalahake saka WTO.
          3. +2
            23 Februari 2024 12:13
            Dheweke ora ngapusi, mung ngitung statistik sing cocog karo dheweke ...

            "Ana goroh, ana goroh mutlak, banjur ana statistik" (C)
          4. +1
            26 Februari 2024 20:07
            Yen kita njupuk nilai absolut saka PDB, mula Jerman wis ngluwihi Jepang lan saiki dadi ekonomi kaping 3 ing donya...

            Yagene, dheweke bengok-bengok saka kothak zombie manawa ekonomi Jerman bakal ambruk tanpa gas Rusia sing murah ...
      2. -2
        22 Februari 2024 11:52
        Ora saben kutha duwe metro, mula aku nganggep conto sing luwih akurat kanggo mbandhingake GDP dening PPP yaiku indeks Big Mac, amarga diwilang saka komponen panganan sing kalebu ing kono.
        Kanggo taun 2019
        Big Mac paling larang ing Swiss yaiku $6,54. Biaya Big Mac ing AS yaiku $ 5,74 (ing posisi kaping pindho), ing zona Euro $ 4,57. Ukraina wis ngluwihi Federasi Rusia saka segi biaya Big Mac - 2,22 lan 2,04, mungguh.
    2. +1
      22 Februari 2024 10:54
      "Ya, dheweke ora ngerti topik ruble gas, nanging aku kelingan kepiye semangat babagan iki.."
      Kepiye carane aku ora ngelingi, kasenengan kasebut liwat atap, kanthi "wow, kepiye saiki!" ngguyu
  3. 0
    22 Februari 2024 06:49
    Aku durung nate nemoni pratelan sadurunge emas duwe rong rega ... Banjur, umume, produk apa wae duwe "loro rega: minangka komoditas lan minangka medium ijol-ijolan." .
    Conto khusus saka praktik kudu diwenehake ing kene.
    1. +4
      22 Februari 2024 07:24
      Conto khusus saka praktik kudu diwenehake ing kene.

      Emas minangka barang dagangan, emas minangka alat pembayaran
      .
      Banjur, ing umum, produk apa wae duwe "rong rega: minangka komoditas lan minangka alat tukar." .

      Bener kowé. Inget jaman barter.
      Apa wae sing dadi barang dagangan lan dadi alat pembayaran.
    2. 0
      22 Februari 2024 07:46
      Kutipan: ivan2022
      Aku durung nate nemoni pratelan sadurunge emas duwe rong rega ... Banjur, umume, produk apa wae duwe "loro rega: minangka komoditas lan minangka medium ijol-ijolan." .
      Conto khusus saka praktik kudu diwenehake ing kene.

      Punika conto paling banal - perhiasan ... biaya prodhuk rampung ngebotake 1 gram bakal, contone, 1,5 gram emas mentahan, lan biaya 1 gram kethokan emas (contone, sampah produksi, lan ya, Aku ngerti yen digunakake ing produksi sing padha, ayo ngilangi wektu iki) 0,5 gram emas murni ... lan apa babagan kemurnian sing beda? sing penting...
      1. 0
        22 Februari 2024 07:52
        Produk sing digawe saka emas, kethokan emas, wedhi emas mesthi duwe nilai sing beda-beda ...
        Nanging penulis nulis babagan liyane. Dheweke nulis yen regane beda-beda gumantung saka apa sing dibutuhake emas sing padha! Aku ora ngerti carane iki bisa?
        1. 0
          22 Februari 2024 08:53
          Kutipan: ivan2022
          Produk sing digawe saka emas, kethokan emas, wedhi emas mesthi duwe nilai sing beda-beda ...
          Nanging penulis nulis babagan liyane. Dheweke nulis yen regane beda-beda gumantung saka apa sing dibutuhake emas sing padha! Aku ora ngerti carane iki bisa?

          Penulis ujar yen emas bakal dadi komoditas lan alat pembayaran ... iki nyebabake kedadeyan aneh - bakal ana barter produk sing padha kanthi proporsi sing ora padha ...
          1. +2
            22 Februari 2024 09:04
            Nanging banjur apa penulis ndeleng minangka lack saka emas? Produk apa wae bisa digunakake minangka alat pembayaran ing barter lan minangka nilai konsumen.
            1. -1
              22 Februari 2024 10:06
              Kutipan: ivan2022
              Nanging banjur apa penulis ndeleng minangka lack saka emas? Produk apa wae bisa digunakake minangka alat pembayaran ing barter lan minangka nilai konsumen.

              Ana akeh masalah babagan iki, lan penulis nulis babagan iki:
              1) ana kurang emas kasedhiya saka volume ekonomi, kang bakal mbutuhake salah siji squeezing lan nglereni ekonomi dhewe utawa itungan ora bakal digawe dening emas padha
              2) amarga emas minangka komoditas ing pasar donya, ora ana sing bakal teka tanpa mayoritas negara setuju karo keputusan kasebut. Kita bakal mbutuhake pembayaran ing emas, lan para panuku / bakul mung bakal ngowahi iki menyang mata uang sing dibutuhake lan nimbang carane duwe bathi tawaran kasebut. Mulane, kita tetep diikat karo dolar, mung liwat tingkat emas
              3) emas kanthi wujud fisik minangka jinis mata uang sing ora trep, apa sampeyan bakal pindhah menyang apartemen kanthi sawetara bar?...
              1. +3
                22 Februari 2024 11:57
                Kutipan saka parma
                1) ana kurang emas kasedhiya saka volume ekonomi, kang bakal mbutuhake salah siji squeezing lan nglereni ekonomi dhewe utawa itungan ora bakal digawe dening emas padha

                Iki mung ateges yen emas bener banget undervalued dina.
                Lan dollar wis exorbitantly overvalued.
            2. 0
              23 Februari 2024 22:37
              Kutipan: ivan2022
              Nanging banjur apa sing penulis ndeleng minangka kekurangan emas?

              mbayangno, sampeyan raja negara pulo lan sampeyan nemokake cadangan emas gedhe.... sampeyan mutusake kanggo ngetokake mata uang marang emas iki, sampeyan nggawe bank sentral ... ana sing bakal kasengsem ing mata uang sampeyan ?? - mung tuku emas !! eseman
              Kabeh peserta diskusi lali yen Dhuwit iku padha karo Nilai lan Nilai minangka Buruh sing ana ing produk. Nganggep dhuwit minangka komoditas ndadékaké hegemoni dolar lan ngidini ambruk ekonomi negara, amarga nyatane dudu dhuwit sing nyusut, nanging tenaga kerja sing ana ing kono, lan daya beli dhuwit mili menyang mentas. sing dicithak. Tegese, modal finansial ngrampok modal industri. Dina iki mung tawaran standar mutlak sing bisa dituntut. Lan EnergoRuble bisa dadi standar kasebut.
        2. +1
          22 Februari 2024 13:54
          Kajaba iku, argumen kasebut yaiku:
          standar emas iku wis bab kepungkur. Kajaba iku, utamane amarga kekurangan volume fisik emas

          bisa dilawan, amarga kekurangan volume fisik gampang didandani kanthi nambah rega. Yagene ora bisa diukur ing ons tinimbang gram?
          Ya, banjur rega emas minangka materi bakal luwih dhuwur tinimbang denominasi babakan dhuwit saka gram padha, nanging dibandhingake karo kertas colored, prabédan iki isih ora supaya striking. Lan nyithak triliun gram ekstra ora bakal gampang banget utawa nggodho.
          1. 0
            23 Februari 2024 22:40
            Kutipan saka cpls22
            Napa kita ora bisa ngukur ing ons tinimbang ing gram?

            kok ora ing kilowatt?
            1. +2
              23 Februari 2024 22:45
              Kutipan saka: aybolyt678
              Kutipan saka cpls22
              Napa kita ora bisa ngukur ing ons tinimbang ing gram?

              kok ora ing kilowatt?

              Ya, paling sethithik ing kiloparsecs. Intine yaiku emas fisik ora ninggalake kubahe. Mulane, kanggo nggunakake minangka alat pembayaran, bisa dipérang dadi nanograms. Lan mbayar karo wong-wong mau.
              1. 0
                23 Februari 2024 22:50
                Kutipan saka cpls22
                Intine yaiku emas fisik ora ninggalake kubahe.

                Intine yaiku Dhuwit minangka unit NILAI lan NILAI yaiku KERJA sing ana ing sawijining BARANG. Mung adhedhasar premis teoretis iki kabeh nuansa bisa dimangerteni kanthi bener
            2. +2
              24 Februari 2024 07:38
              Kutipan saka: aybolyt678
              kok ora ing kilowatt?

              Lan sapa sing bakal kasengsem ing kilowatt sampeyan? Apa sampeyan bakal mbangun saluran listrik menyang Afrika, Amerika (daratan), India? hi
              1. 0
                24 Februari 2024 08:29
                Kutipan saka fif21
                Lan sapa sing bakal kasengsem ing kilowatt sampeyan? Apa sampeyan bakal mbangun saluran listrik menyang Afrika, Amerika (daratan), India?

                sampeyan mikir banget sedhela. Nalika dhuwit disambungake kanthi ketat karo jumlah listrik, standar tartamtu muncul. Ing ngendi prices kanggo barang diprodhuksi ing Rusia wis stabil. Mulane, dolar, emas, yuan, lan liya-liyane. Kajaba iku, rubel energi ing Rusia didhukung dening infrastruktur lan teknologi, lan elinga yen rega listrik ing saindhenging negara ora beda banget.... Penagih dhuwit (saka bank menyang pensiunan). eseman ) iku bakal becik kanggo duwe ruble energi ing koleksi amarga sampeyan bisa tansah tuku jumlah tetep barang karo lan nyimpen. Kabeh mata uang liyane bakal diputer, nanging ing jangka panjang, ER mesthi menang.
                iki ora ateges sampeyan kudu dagang listrik. Sembarang produk modern ngemot 90 persen listrik utawa luwih akeh, mula dhuwit dadi ukuran energi sing digunakake kanggo produksi - lan iki standar!
                1. +1
                  24 Februari 2024 09:09
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Sembarang produk modern ngemot 90 persen listrik utawa luwih akeh, mula dhuwit dadi ukuran energi sing digunakake kanggo produksi - lan iki standar!


                  Iku tetep kanggo setuju karo partners ing perdagangan internasional ing Adoption saka standar iki. Aku setuju yen forum BRICS kudu digarap lan sawetara opsi ngajokaken. Unit akun moneter sing disambung karo emas, platinum, lan sumber daya liyane - gas, minyak, energi, gandum... (bahan mentah), adhedhasar kapercayan (kaya dolar). Iki kudu digarap lan dirembug karo bankir negara. Intine padha - kanggo ngenalake menyang sistem dagang donya unit sing ora diikat karo dolar, lan kanggo njamin orane paralel. Nglarang unit perdagangan sing diamanake soko lan didol kanggo bungkus permen sing ora aman. hi
                  1. 0
                    24 Februari 2024 09:28
                    Matur nuwun kanggo jawaban sing rinci eseman Aku njlentrehake
                    Kutipan saka fif21
                    Iki kudu digarap lan dirembug karo bankir negara.

                    Aku sing bankir kudu dipeksa kanggo nindakake iki, kanggo wiwitan, dhewe ngguyu
                    1. +2
                      24 Februari 2024 14:07
                      Kutipan saka: aybolyt678
                      Aku sing bankir kudu dipeksa kanggo nindakake iki, kanggo wiwitan, dhewe

                      wassat Luwih gampang karo sampeyan - jurang awis, lan pamit kanggo lisensi. Nanging Cina sing padha, India ...... kudu diyakinake, kasengsem, yen ora ana cara liya. hi
      2. +1
        22 Februari 2024 11:33
        Kutipan saka parma
        Punika conto paling banal - perhiasan

        Sampel lan perhiasan emas babakan dhuwit 999 minangka emas sing beda banget, kanggo tujuan sing beda. Refineries melu ngowahi emas dadi nilai moneter. hi
        1. -2
          22 Februari 2024 12:38
          Lan, sing uga lucu, proses "transformasi" iki cukup larang, ora ana sing takon hi lsp... nglirik
  4. -1
    22 Februari 2024 07:22
    Solusi kanggo masalah sing diusulake ing paragraf pungkasan ora utamane kanggo kepentingan pimpinan negara. Nanging umume, mbebayani kanggo dheweke; panguwasa Kremlin ora butuh wong sing pinter.
    1. +2
      22 Februari 2024 12:15
      Kutipan saka Dimy4
      Nanging umume mbebayani kanggo dheweke; panguwasa Kremlin ora butuh wong sing pinter.

      Anekdot saka jaman USSR. Kompetisi, wawancara kanggo posisi direktur dhasar. Kanca, wangsulan, apa sing kaping pindho? Ngaso, wangsulane telu! Sampeyan ora cocok kanggo kita. Kanca, wangsulan, pira loro lan loro? Ngaso, jawaban papat! Aja nyedhaki!
      Kanca, wangsulan, pira loro lan loro? Pindhah menyang departemen HR, sampeyan ditampa. hi
  5. +8
    22 Februari 2024 08:51
    standar emas iku bab saka sasi

    Iki mung masa depan sing bisa ditindakake.. Njlèntrèhaké dagang kanggo emas, penulis nggawe sawetara kesalahan aneh bebarengan. Kaya - ana emas cilik banget kanggo njamin turnover. LAN? Ana ora cukup - ing rega saiki. Yen kita ngomong ana siji yuta ton barang, lan siji ton emas, mesthi yen regane ton, iku ora bakal cukup. Nanging kenapa kudu biaya banget? Sawise kabeh, yen regane padha karo jumlah barang, mula kabeh kontradiksi bakal diilangi, ta? Lan regane murah amarga siji alesan - digawe kanthi artifisial ing level iki dening para hustler saka London. Mung supaya ora bisa saingan karo dolar minangka alat pembayaran lan akumulasi.

    Emas uga minangka komoditas. Lan apa? Wis kaya iki paling ora 5 ewu taun kepungkur, lan kabeh abad iki - padha didol lan digawe perhiasan saka iku. Apa iki ngganggu sapa wae? ora? Kenapa kudu mandheg saiki? Standar emas ngrembaka nganti WWII, ing jaman industri, lan mung ilang amarga minangka akibat saka perang, kabeh emas Eropah pindhah menyang Amerika Serikat, lan perlu kanggo perdagangan piye wae. Amerika, ing sisih liya, wis nyetel dalan kanggo standar dollar, amarga emas, ora kaya dolar, ora bisa digawe saka hawa tipis. Lan aku pancene pengin.

    Dadi bantahan iku aneh kanggo ngomong paling. Nanging kahanan saiki minangka struktur gawean, amarga kabeh wis rampung supaya ora bisa dagang karo emas. Kajaba iku, ora ana sing keganggu ngenalake kranjang logam, padha karo kranjang mata uang, ta?
    1. 0
      22 Februari 2024 09:48
      Yen ora kliru, penulis mratelakake panemune aneh: “regane emas beda-beda gumantung tujuane tukune.”...
      1. 0
        22 Februari 2024 13:25
        Kutipan: ivan2022
        Yen ora salah, ujare penulis aneh Pikiran: "Nilai emas beda-beda gumantung saka tujuan sing dituku." ...

        Ing kene penulis pancen bener. Ora ana sing umum ditampa manunggal sistem nilai, emas ora bakal dadi "absolute".
        Conto prasaja. Sampeyan duwe cadangan emas murni lan sampeyan sugih, nanging sistem nilai saingan (dollar) amarga kuwat ekonomi (path lan wayahe spekulatif) "mudhun" rega emas. Lan saiki sampeyan meh dadi pengemis. Ora ana sing butuh emas sampeyan, ora kaya dolar.
        Nanging sistem manunggal durung katon, uga manunggal ing ukuran planet ngguyu
    2. -1
      22 Februari 2024 11:42
      Kutipan saka paul3390
      Dadi bantahan iku aneh kanggo ngomong paling. Nanging kahanan saiki minangka struktur gawean, amarga kabeh wis rampung supaya ora bisa dagang karo emas. Kajaba iku, ora ana sing keganggu ngenalake kranjang logam, padha karo kranjang mata uang, ta?

      Kutipan saka paul3390
      Dadi bantahan iku aneh kanggo ngomong paling. Nanging kahanan saiki minangka struktur gawean, amarga kabeh wis rampung supaya ora bisa dagang karo emas. Kajaba iku, ora ana sing keganggu ngenalake kranjang logam, padha karo kranjang mata uang, ta?

      apik Penganut dolar ing Federasi Rusia, sing ora pengin ngakoni yen tabungan sing dicolong dadi pecahan (kartun "Golden Antelope"), bakal nindakake sing paling apik kanggo nyuda metune Federasi Rusia saka ketergantungan dolar. Kita kudu nerangake yen, duwe sumber daya alam Rusia, bakal nyolong luwih akeh ing sistem finansial anyar kanggo ngatur perdagangan internasional. hi
    3. 0
      23 Februari 2024 22:46
      Kutipan saka paul3390
      Nanging kahanan saiki minangka struktur gawean, amarga kabeh wis rampung supaya ora bisa dagang karo emas

      +++ ombenan apik sedulur .. Aku pancen setuju karo sampeyan. Standar sing dianggep universal wis digawe - dolar, sing sacara periodik tiba-tiba nyusut sawetara barang lan nggawe liyane larang. Aku mikir yen donya ditawakake standar sing bener, amarga aku ndeleng ruble energi, mula bakal cepet banget populer.
  6. +1
    22 Februari 2024 09:20
    Motivasi .. Iku motivasi kanggo entuk luwih sing ndadekake kabeh dadi buntu. Ngenalake ruble sing didhukung dening logam mulia (ayo dadi emas) lan ndandani rega. Banjur motivasi bakal owah lan rasa penasaran, ilmu pengetahuan, seni, malah olahraga bakal ngrembaka, para penggemar bakal katon. Iki bakal dadi jagad anyar sing apik banget. Mesthi wae, isih akeh sing kudu ditindakake, teknologi anyar bakal muncul, nanging jagad bakal katon. dadi malah luwih rusak sak perestroika iki, luwih bakal ana resistance saka wong-wong sing duwe motivasi kanggo nambah income. Jarene ana alternatif, ana pamrentah donya, perbudakan digital, nanging diarani beda. Ing kasunyatan, alternatif iki mung bisa kanggo wektu cendhak, mulane, sanajan ora nyenengake, iku ora alternatif ing inti. We kelakon kanggo manggon ing periode owah-owahan kuwi. Urusan...
    1. -1
      23 Februari 2024 22:57
      Kutipan saka awdrgy
      Ngenalake ruble sing didhukung dening logam mulia (ayo dadi emas) lan ndandani rega.

      ora, introduce Energoruble (ER), strictly dasi menyang kilowatt, lan menehi World standar anyar! ngguyu
      1. +1
        29 Februari 2024 10:12
        Sumber daya sing naleni, umume, ora masalah (sing utama yaiku yen kita duwe jumlah sing cukup, dadi wates siji utawa liyane lan dadi regane ing donya). Kanggo rincian, komplikasi apa wae, ing kasus iki, nyedhiyakake luwih akeh kesempatan kanggo iwak ing banyu sing bermasalah, lan iki ndadékaké munculé lapisan masyarakat sing cocog sing nduweni tujuan negatif, lan banjur, kanthi teknis, menyang degradasi masyarakat sing cepet. restrukturisasi sing wutuh lan nglarani, utawa pati. Lan saka sudut pandang iki, sumber daya kudu dipilih kanthi bener.
  7. 0
    22 Februari 2024 10:09
    Penulis bener - ora ana kabutuhan khusus kanggo pindhah saka dolar ing skala global. Slogan kita persis minangka slogan perang informasi sing mengaruhi populasi. Dolar cocog karo kabeh wong kajaba kita amarga alasan sing jelas - nanging iki minangka fenomena sementara.
    1. 0
      22 Februari 2024 11:47
      Kutipan: S.Z.
      Dolar cocog karo kabeh wong kajaba kita

      Kene sampeyan salah. Saliyane kita, ing sanksi yaiku DPRK, Kuba, Venezuela, Iran lan tekanan saka Federal Reserve AS ing China, India lan negara liya sing dagang karo kita. hi
      1. -1
        22 Februari 2024 12:17
        Kutipan saka fif21
        Kene sampeyan salah. Saliyane kita, ing sanksi - DPRK, Kuba, Venezuela, Iran lan tekanan tambah saka Federal Reserve AS ing China, India lan negara liyane dagang karo kita.


        Sanksi kasebut ora ana hubungane karo mata uang apa sing digunakake. Negara-negara kasebut bisa kanthi gampang nggawe pembayaran kanthi dolar. Dolar, minangka setara universal, cocog karo kita - yen ora, kita bisa mbandhingake rega.

        Mbayangno, sampeyan kudu tuku tali 100 meter, sing ing sak panggonan biaya 100 buntut marten, ing liyane 150 buntut bajing lan katelu 50 mutiara. Dadi ngendi sing luwih murah?
        1. +1
          22 Februari 2024 12:34
          Kutipan: S.Z.
          Sanksi kasebut ora ana hubungane karo mata uang apa sing digunakake. Negara-negara kasebut bisa kanthi gampang nggawe pembayaran kanthi dolar.

          ? Dudu kuwi ? Federal Reserve AS ngetrapake sanksi sekunder marang bank-bank sing nindakake operasi ing perdagangan internasional, ing mata uang nasional. Iki ditrapake kanggo bank-bank ing China lan UAE .... Ing wektu sing padha, Bank Sentral Federasi Rusia ora bisa njupuk silihan ing 0,5-1,5% saka Fed utawa IMF, nanging dipeksa kanggo njupuk silihan ing dolar awis ( sing banjur didol ing Federasi Rusia kanggo rubel) saka bank komersial kanthi tingkat bunga sing dhuwur. Asilé yaiku paningkatan tingkat bunga Bank Sentral Federasi Rusia, kenaikan biaya silihan, lan kalem ing pembangunan ekonomi. Ketergantungan lembaga keuangan Rusia ing dolar ngrugekake ekonomi Rusia. hi
          1. -2
            22 Februari 2024 13:00
            Iki kabeh bisa ditoleransi kanggo kabeh wong - uga, ayo padha kerja ing dolar, ing pungkasan. Yaiku, ora kanthi cara apa wae nyengkuyung wong ninggalake dolar, nanging sebaliknya.

            Rusia duwe masalah liyane.

            Pedhot saka Swift lan larangan langsung ing bank-bank asing sing nggarap Rusia, uga larangan langsung nggarap bank-bank kita, minangka masalah khusus kanggo Rusia, mula kita pengin ninggalake dolar. Ora amarga dheweke ala, nanging amarga kita ora bisa kerja bareng karo dheweke. Iku bakal duwe bathi karo dolar - contone, kita ngedol barang kanggo rupee - nanging ora ana wong liya kajaba India sing mbutuhake, utawa kurs ing negara liya kanggo rupee kaya sing luwih apik kanggo menehi hadiah tinimbang ngedol.

            Nanging, iki ora penting, sing penting yaiku yen setara siji perlu kanggo perdagangan internasional, dolar cocok kanggo peran iki, stabilitase migunani kanggo kabeh wong.
            1. 0
              22 Februari 2024 13:08
              Kutipan: S.Z.
              Iku bakal duwe bathi karo dolar - contone, kita ngedol barang kanggo rupee - nanging ora ana wong liya kajaba India sing mbutuhake, utawa kurs ing negara liya kanggo rupee kaya sing luwih apik kanggo menehi hadiah tinimbang ngedol.

              Apa sampeyan duwe pikiran sing kaya ngono kanggo tuku emas dhuwit ing India (ana 700 ton ing kana), utawa pakaryan bank Rusia ing India, kanthi modal resmi saka rupee iki? hi
              1. 0
                22 Februari 2024 14:30
                "Apa sampeyan duwe ide iki kanggo tuku emas dhuwit ing India (ana 700 ton ing kana), utawa karya bank Rusia ing India, kanthi modal resmi rupee iki?"

                Iku bisa, mbokmenawa. Tuku emas akeh (regane bakal langsung mudhun yen ana akeh), adol menyang China, tuku yuan ing kana, tuku apa sing dibutuhake karo yuan ... Nanging iki angel, luwih gampang karo dolar.

                Kenapa?

                Alesan kanggo iki sabenere amarga iku mokal kanggo bisa karo dollar, lan ora amarga dollar iku ala.
        2. 0
          22 Februari 2024 12:41
          Kutipan: S.Z.
          Dadi ngendi sing luwih murah?

          ngguyu Luwih murah ing Ali Express! wassat
          1. +1
            22 Februari 2024 14:31
            Internet iku Amerika, ora patriotik.
            1. +1
              22 Februari 2024 14:34
              Kutipan: S.Z.
              Internet iku Amerika, ora patriotik.

              Nanging praktis! wassat Nanging nalika dipateni, wektu iku mesthine wis ana! hi
              1. 0
                22 Februari 2024 15:30
                "Nanging nalika dipateni, wektu iku mesthine wis ana! hi"

                Ing kahanan saiki, duwe dhewe ora nyata.
              2. 0
                27 Februari 2024 08:30
                Nyuwun pangapunten, nanging kepiye carane "salah siji saka kita" Ortodoks beda karo wong Amerika?! Jumlah bit ing bita? )))
                1. 0
                  27 Februari 2024 08:44
                  Kutipan saka usergun
                  Nyuwun pangapunten, nanging kepiye carane "salah siji saka kita" Ortodoks beda karo wong Amerika?! Jumlah bit ing bita? )))

                  ngguyu wassat lol Takon Snowden (spesialis IT kasur sing kerja kanggo CIA) lan dheweke bakal ngandhani sampeyan. hi
                  1. 0
                    27 Februari 2024 08:46
                    Sing. Sampeyan ora bisa mangsuli cetha, nanging gampang kanggo mung blurt metu soko saka repertoire Tiwi? ) Lan ya ... Tembung "Internet" kasusun saka rong tembung: "inter" lan "ora") Aku wedi yen "dhewe" dudu "Internet" kabeh, nanging jaringan lokal sing prasaja)
                    1. 0
                      27 Februari 2024 08:58
                      Kutipan saka usergun
                      Sing. Sampeyan ora bisa mangsuli cetha, nanging gampang kanggo mung blurt metu soko saka repertoire Tiwi? ) Lan ya ... Tembung "Internet" kasusun saka rong tembung: "inter" lan "ora") Aku wedi yen "dhewe" dudu "Internet" kabeh, nanging jaringan lokal sing prasaja)

                      Lha, omong-omongan kaya wong diwasa. Apa sampeyan pengin gumantung marang kekarepan panyedhiya sampeyan? Sampeyan wis pedhot saka SWIFT, saka YouTube, utusan liyane - carane iku? Kebebasan transfer informasi? Mulane, jaringan lokal luwih apik tinimbang mitra sing bodho. hi
                      1. 0
                        27 Februari 2024 09:03
                        Ngomong karo wong diwasa, SWIFT dudu Internet) Lan YouTube uga) Ya, lan utusan uga) Iki mung kantor PRIVATE. Tipe LLC lan JSC)))
                      2. 0
                        27 Februari 2024 09:11
                        Kutipan saka usergun
                        Iki mung kantor PRIVATE. Tipe LLC lan JSC)))

                        "Kantor" pribadi iki ngumpulake informasi saka kabeh ndonya - pribadi, militer, politik, ilmiah, finansial ... Yen padha ngomong - Sapa sing duwe dhuwit, sing duwe donya, nanging saiki rumus wis diganti - sing duwe informasi, ndarbeni donya. Lan sampeyan uga ora setuju karo iki? belay
                      3. 0
                        27 Februari 2024 09:23
                        Iki carane sadurunge) Ora ana Internet, kita maca koran, laporan bursa saham, buletin saka macem-macem lembaga riset. Apa hubungane Internet lan apa sebabe sampeyan bisa ngalang-alangi awake dhewe saka saindenging jagad?
                      4. 0
                        27 Februari 2024 10:01
                        Kutipan saka usergun
                        Apa hubungane Internet lan apa sebabe sampeyan bisa ngalang-alangi awake dhewe saka saindenging jagad?

                        Ora ana obrolan babagan iki. wassat Sampeyan mbutuhake piranti lunak dhewe, lan pusat data Internet dhewe, Kaspersky dhewe, lan dudu program antivirus Bill Gates. Ana perang hibrida, lan Internet minangka bagéan saka iku. Sapa sing ora ngerti iki wong bodho
                      5. 0
                        27 Februari 2024 10:53
                        Sampeyan ndeleng) Yen sampeyan ngomong "kaya wong diwasa", ujug-ujug dadi Internet "sampeyan" minangka fiksi)
        3. +1
          22 Februari 2024 14:30
          Kutipan: S.Z.
          Dadi ngendi sing luwih murah?

          Apa sampeyan ngusulake kanggo ngrampungake masalah iki kanthi matématika, nggunakake metode analisis matematika? Lan sampeyan bakal salah. Dolan maring bazaar oriental, banjur sampeyan bakal ngerti manawa rega produk ditemtokake dening persetujuan sing ditindakake minangka asil tawar-menawar. Sampeyan ahli teori, nanging urip iku laku lan pengalaman. hi
          1. 0
            22 Februari 2024 15:29
            "Ngunjungi bazaar oriental, banjur sampeyan bakal ngerti yen rega produk ditemtokake dening persetujuan sing ditindakake minangka asil tawar-menawar. Sampeyan minangka ahli teori, nanging urip iku laku lan pengalaman."

            Aku ana ing pasar. Lan aku dudu ahli teori - aku kudu melu dagang ing basis BN karo negara liya. Lan barter uga.

            Kanggo mangerteni apa sing nguntungake lan apa ora, sampeyan kudu ngerti apa lan sepira regane. Ora ing parrots.

            Tegese, masalah iki ora ditanggulangi kabeh - amarga ora perlu ditanggulangi. Ana sing padha universal.
    2. +3
      22 Februari 2024 12:00
      Kutipan: S.Z.
      Dolar cocog karo kabeh wong

      Kanggo wektu iki.
      Lan dolar saiki minangka alat kanggo tuku nilai nyata ing skala global kanggo kertas potong sing dicet ijo.
      1. -2
        22 Februari 2024 14:32
        "Lan dolar saiki minangka alat kanggo tuku nilai nyata ing skala global kanggo kertas potong sing dicet ijo."

        Aku wedi kanggo upset sampeyan - dolar non-awis malah ora duwe werna. Nanging iki ora penting - sing penting dheweke bisa nindakake peran sing padha karo universal lan tumindak kanthi sopan. Sing cocog karo kabeh wong.
        1. 0
          27 Februari 2024 08:59
          Pancen bener) Lan mesthi ana siji mata uang saka akeh sing bakal luwih disenengi tinimbang liyane.
    3. +1
      23 Februari 2024 22:59
      Kutipan: S.Z.
      Penulis bener - ora ana kabutuhan khusus kanggo pindhah saka dolar ing skala global. Slogan kita persis minangka slogan perang informasi sing mengaruhi populasi. Dolar cocog karo kabeh wong kajaba kita amarga alasan sing jelas - nanging iki minangka fenomena sementara.

      sampeyan jelas korban perang informasi sad Dolar minangka alat kanggo ngetokake daya beli dhuwit kita !!
  8. +1
    22 Februari 2024 11:29
    ing cendhak, kesimpulan: "ora ketompo ngendi sampeyan uncalan, ana wedge nang endi wae" ((padha ngubengi kita saka kabeh pinggiran ((carane USSR bisa urip? Mungkin iku wektu kanggo njupuk soko migunani saka ing kono? Iku ora kabeh?) ala ana, lagi saiki nyoba marang kita
  9. +7
    22 Februari 2024 11:30
    Ora ana standar emas ora norma. Lan anomali sing wis ana mung sawetara dekade.
    Lan ora kanggo pisanan, anjog peserta saka sistem kanggo ambruk, liyane lan liyane ngengkel lan liyane lan luwih lengkap saben wektu.
    Amarga dhuwit, saliyane kanggo properti "setara universal," kudu duwe siji liyane: sumber dhuwit winates, lan iki wajib kanggo saben wong.
    Emas sacara fisik diwatesi; paling ora, kudu diekstrak liwat upaya industri utawa militer.
    Lan sampeyan ora bisa nyithak dolar utawa euro, nanging mung nggawe maneh kanthi mencet tombol "0" ing pungkasan jumlah kasebut.
    Apa sing disenengi sing duwe kunci, nanging sing ora duwe, ora seneng, sanajan sekutu sing manggon ing potongan-potongan kegiatan iki. Ora ketompo mungsuh.
    Kaya medali ing skating tokoh: kita duwe WADA - medali iku duweke kita, sanajan mung ing mburi ... nanging iki ora olahraga maneh, nanging ambruk.
    1. +1
      22 Februari 2024 17:37
      Amarga dhuwit, saliyane kanggo properti "setara universal," kudu duwe siji liyane: sumber dhuwit winates, lan iki wajib kanggo saben wong.

      Iki khayal, sanajan nggodho ing kawitan marketing. Lan kabeh amarga
      Emas diwatesi sacara fisik, paling sethithik kudu dipikolehi kanthi biaya usaha industri utawa militer.

      Iki ndadékaké kanggo:
      1) padha karo emas ora bakal stabil relatif kanggo dhewe
      2) nalika sampeyan nyedhaki watesan produksi, bakal dadi ora ana gunane kanggo ngasilake produk liyane - biaya sampeyan bakal mudhun kanthi proporsi. Apa sampeyan bakal ngomong yen para panuku kabeh kanggo iku? temtunipun. Nanging dheweke ora ngasilake. Lan kanggo manufaktur, asil saka dodolan, contone, 1000 mobil lan 10 mobil bakal padha. Ing biaya produksi beda.
      Emas dadi peran apik ing jaman pra-industri. Saiki sing padha karo "becik" mung bisa diwenehi biaya tenaga kerja total. Nanging aku ora bisa mbayangno mekanisme kanggo nransfer karakteristik iki menyang urip nyata.
      1. +1
        23 Februari 2024 11:54
        Dadi apa sing absurd? Ing watesan soko saka padha universal?
        Sawise kabeh, yen ora ana watesan, kepiye carane bisa dadi standar sing padha?
        Meter lan kilogram standar wis disimpen ing Kamar Timbang lan Ukuran Paris kanggo sawetara wektu. Kanggo duwe soko kanggo mbandhingaké karo.
        Dheweke ora nate kejiret, mesthi dipateni ing kahanan sing padha, nanging orane, sing kabeh wong ing jagad iki setuju, nggawe sistem SI stabil, lan ing salawas-lawase nylametake jagad saka masalah karo urip suci.
        Banjur ana meter lan kilogram sing rada beda, lan ukuran dawa lan bobot liyane.
        Sawise maneh, "rada beda", lan ora "tanpa wates" kaya dolar saiki lan turunan.
        Apa sampeyan bisa mbayangno meter utawa kilogram tanpa wates lan aplikasi praktis? Absurd? Dheweke iku siji, lan dheweke sing sampeyan sebut!
        Conto karo emas luwih bener, mung kedadeyan historis, yen regane distorsi dening London Stock Exchange lan Fed, yaiku anomali.
        Luwih akeh futuris setuju yen setara universal bakal dadi energi: totalitas energi sing diasilake lan potensial kabeh jinis sing ana ing negara utawa asosiasi negara bisa diterjemahake menyang sawetara sing padha karo kabeh barang lan layanan liyane. Lan sampeyan uga ora bisa nggambar saka apa-apa, supaya pangukuran total bakal winates ing sembarang wektu tartamtu.
        Bitcoin lan cryptocurrencies liyane wis dadi padha karo energi sing digunakake kanggo produksi. Mung, sayangé, iki ngginakaken senselessly, ing prodhuksi panas menyang atmosfer, lan mrodhuksi dhéwé - abstraksi matématika.

        1. 0
          24 Februari 2024 10:23
          Lan apa absurd?

          Wis ditulis ing pesenku, sampeyan mung kudu maca
          Quote: Inggih, panjelasan diwenehake
          Iki ndadékaké kanggo:
          1) padha karo emas ora bakal stabil relatif kanggo dhewe
          2) nalika sampeyan nyedhaki watesan produksi, bakal dadi ora ana gunane kanggo ngasilake produk liyane - biaya sampeyan bakal mudhun kanthi proporsi. Apa sampeyan bakal ngomong yen para panuku kabeh kanggo iku? temtunipun. Nanging dheweke ora ngasilake. Lan kanggo manufaktur, asil saka dodolan, contone, 1000 mobil lan 10 mobil bakal padha. Ing biaya produksi beda.
          Emas dadi peran apik ing jaman pra-industri. Saiki sing padha karo "becik" mung bisa diwenehi biaya tenaga kerja total. Nanging aku ora bisa mbayangno mekanisme kanggo nransfer karakteristik iki menyang urip nyata.

          Lan conto sampeyan karo standar meter lan kilogram minangka conto kesalahan logis sing diarani "analogi palsu"
    2. +1
      23 Februari 2024 23:02
      Kutipan saka faterdom
      Amarga dhuwit, saliyane kanggo properti "setara universal," kudu duwe siji liyane: sumber dhuwit winates, lan iki wajib kanggo saben wong.

      lan dhuwit uga kudu duwe properti akumulasi, nanging inflasi mangan daya beli dhuwit lan iki uga meksa wong nggunakake silihan.
  10. +2
    22 Februari 2024 11:49
    Ana rong mata uang ing donya - stabil lan ora stabil.
    Stabil yaiku emas.
    Ora stabil yaiku mata uang liyane.
    Dolar didhukung dening teknologi, lan ruble kanthi mbayar layanan omah lan komunal ing Rusia.
    Yagene, padha nggawa emas kanggo lenga, lan kayu kanggo ruble.
  11. +3
    22 Februari 2024 12:37
    Ekonomi yaiku produksi lan konsumsi barang-barang material sing nduweni nilai.
    Logam mulia tansah dadi ukuran nilai lan akumulasi sing paling dipercaya.
    Dina iki, emas digandhengake karo dolar, lan ora kosok balene - standar emas dolar wis ilang. Iki ngidini dolar bisa mengaruhi ekonomi donya kabeh, lan pemegang saham Fed kanggo ndhikte istilah politik.
    Kontradiksi intraclass nuwuhake kepinginan sawetara entitas negara kanggo mbebasake diri saka kediktatoran neokolonial, amarga invasi perusahaan asing nyebabake nyuda investasi modal lan penghasilan saka kelas penguasa lokal. Iki sing njalari kepinginan saka kelas panguwasa lokal kanggo uwal saka katergantungan ing dollar, lan kang disebut. "dedollarisasi" minangka perkara pisanan lan paling gampang sing dipikirake lan minangka salah sawijining unsur kasebut.
    Petungan ing bungkus permen nasional minangka fantasi pseudo-ilmiah gedhe sing mbantah logika dhasar, kapentingan ekonomi ibukutha gedhe, pangerten materialistis babagan proses sejarah lan hubungan sosial saka jaman Kain lan Abel nganti saiki.
    Upaya kanggo de-dollarize Federasi Rusia nyebabake kekurangan dhuwit sing bisa diowahi kanthi bebas, overstocking bungkus permen, ancaman inflasi mundhak lan kenaikan tingkat kunci, reorientasi ing sisih wétan lan owah-owahan saka dollarisasi dadi yuanisasi, èfèktif dadi sandera kanggo tawar-menawar politik saka Amerika Serikat lan China - loro ekonomi paling gedhé ing donya, nguber kabijakan padha globalisasi donya ( mbangun masyarakat karo nasibe umum - versi Cina saka globalisasi).
    Minangka bagéan saka konfrontasi antarane rong pusat donya, loro-lorone ngupayakake kabijakan ekspansi ekonomi politik lan nyedhiyakake basis bahan mentah. Menapa malih, yen sing disebut Barat nemtokake tujuan defragmentasi lan dekolonisasi Federasi Rusia, banjur kanggo RRC dina iki luwih nguntungake kanggo njaga integritas negara Federasi Rusia.
    RRC nduweni kabeh struktur finansial alternatif kanggo negara Barat, saka perusahaan kelas donya nganti bank lan bursa saham, lan cadangan emas ngidini dollar ambruk sawayah-wayah lan menehi pukulan ngrusak ekonomi Amerika Serikat lan kabeh donya, lan mulane isih ora bisa ditampa dening RRC.
    Duwe pengalaman ing pemukiman bebarengan antarane USSR lan negara CMEA, minangka ketua Brix, Federasi Rusia ngumumake rencana kanggo pamukiman ing bungkus permen nasional, denominator umum sing bisa dadi emas utawa dhuwit kertas liyane saka dolar. Rapat Brisyat ora ngenteni suwe, lan yen disetujoni, bakal nyuda dominasi dolar global lan hegemoni Barat.
    1. 0
      22 Februari 2024 13:01
      Kutipan saka Jacques Sekavar
      RRC nduweni kabeh struktur finansial alternatif kanggo negara-negara Barat, saka perusahaan kelas donya nganti bank lan ijol-ijolan, lan cadangan emas ngidini dollar ambruk sawayah-wayah.

      Struktur finansial RRC ora bisa dadi alternatif kanggo struktur finansial Barat. kenging menapa? Dheweke dikontrol dening Federal Reserve AS, lan basis saka keajaiban finansial RRC yaiku dhuwit Rothschild lan transfer produksi saka Amerika Serikat menyang RRC. Amerika Serikat ora bakal gampang ngeculake angsa sing ngetokake endhog emas. hi
    2. -2
      26 Februari 2024 11:45
      Sudut pandang sing menarik ... NANGING akhir-akhir iki sing diarani swasembada bangsa wis entuk momentum lan kita melu iki - umume, yen AS saiki nyingkirake AS saka koloni sing, bebarengan karo basis sawijining, wis entangled 2/3 donya ... apa bakal kelakon kanggo US? Wong Prancis dijaluk lunga ing Afrika, Inggris sacara periodik dicubit kanggo ninggalake koloni, umume negara Kulon manggon koloni saka macem-macem formulir, tanpa nyedhiyakake pembangunan nasional ing kana lan njaga elit panganan lokal. Sawise ngilangi bahan mentah saka Kulon ... apa sing bakal kelakon? Umume, Barat dhewe urip kanthi biaya sing dirampok nalika dijajah.
  12. 0
    22 Februari 2024 12:49
    Iku menarik sing penulis bener diwiwiti kanthi nyenengake. Aku pancene panginten dheweke isih bakal "nyilem" menyang topik mata uang cadangan.
    Sing bisa ditegesake yaiku, nduweni kualitas komoditas dhewe, emas ora bisa dadi setara kanggo ijol-ijolan komoditas. Ora mung bisa, nanging uga nyukupi kritéria kanggo njaga nilai lan nggedhekake dhiri.
    Iki digunakake minangka setara lan ukuran; ana masalah karo instrumen pembayaran global. Iku bener cukup cilik kanggo skala saiki.
    Nanging ing pungkasan, penulis ora menehi solusi: ayo ngembangake produksi lan ngunggahake ekonom, banjur ruble bakal dadi mata uang regional. Dadi kabeh katon bener, ayo tuwuh, nanging sanajan dadi mata uang regional, kepiye carane, yen njupuk tesis saka bagean pisanan saka materi? Impor ing skala kasebut ora bisa diganti sewengi, apamaneh, kanggo terobosan teknologi ing tahap pisanan malah kudu ditambah.
  13. 0
    22 Februari 2024 20:14
    Kaya sing kita deleng, ngresiki mung ngrampungake masalah kasebut lan isih akeh kemacetan.

    Saldo kliring ditetepake ing mata uang konversi. Dolar padha, contone. Sampeyan uga bisa ing emas yen counterparty setuju. Miturut kurs sawijining.
  14. +1
    22 Februari 2024 21:16
    kesalahan fatal. Emas duwe rega, nanging kenapa? Apa istimewane? Ah, sejarahe kedaden... Ya, nanging kudu diungkapake sethithik
    1) Emas nganti pertengahan abad kaping-20 minangka bahan paling padhet sing bisa dipikolehi kanthi skala komersial. Akibate, iku banget angel kanggo palsu, amarga sembarang pedagang bisa uncalan sakepel wedhi, dhuwit recehan, ingot menyang banyu lan banjur nimbang produk asil. Ing pangertèn iku sampurna
    2) Produksi winates. Ora ana negara ing donya sing bisa nambah produksi emas nganti 10% utawa luwih. Perlindhungan saka inflasi lan ora ana sing ngetokake sekuritas sing cocog kanggo kabeh wong. Hiperinflasi ing Spanyol sawise ambruk Amerika nuduhake yen ora kabeh lancar
    3) Ketahanan kimia. Ora kaya gandum, kulit bajing, kertas potong, meh langgeng
    4) Nilai ing dhewe. Perhiasan, lapisan kontak lan aplikasi industri liyane
    Iki sebabe emas larang regane sejarah. Nanging saiki....
    1) Ora ana gunane. Uranium sing dilapisi emas ora bisa dibedakake saka batang emas 999 kanthi teknologi sing tepat
    2) Ya, ora bakal bisa nambah output kanthi cepet. Nanging masalah sing padha karo mineral apa wae
    3) Ana akeh senyawa kimia sing stabil, kimia ora turu
    4) Nilai emas tetep dadi komoditas. Nanging ing wektu sing padha, panjaluk saben dinane ora kaya sadurunge

    Apa ora nggunakake, ngomong, lenga utawa gas? Nilai kasebut jelas ing saindenging jagad, panyimpenan luwih akeh masalah, nanging solvable, transportasi ditanggulangi. Inflasi - ora
    1. 0
      23 Februari 2024 19:05
      Kutipan saka kamakama
      Apa ora nggunakake, ngomong, lenga utawa gas?

      Utawa, contone, banyu resik...Utawa gandum, utawa, ngomong, ngalih menyang prinsip sosialis ekonomi lan nyuda oligarki, liwat nasionalisasi sumber daya, produksi, energi, hak kanggo nampa dolar kanggo logam Russian, gas. , lenga, lsp?
      Penulis ora nyebutake iki. Dheweke dicet kanggo Rusia sawetara jinis gambar Apocalypse lan hegemoni langgeng dollar kanggo donya ... Lan sing ngandika sing Rusia kudu nglampahi ing dolar? Lan sapa sing ujar manawa negara-negara ing saindenging jagad bakal terus nonton Amerika Serikat nggedhekake gelembung utang manca?
      Rusia ora wajib ngedol barang-barange kanggo mata uang sing ora bisa digunakake. Ana rong cara menarik kanggo break bunder ganas iki. Sampeyan wis guessed bab pisanan, nanging ora perlu kanggo ngomong bab kaloro. Sampeyan mung kudu nggawe mata uang kaya Bitcoin.
      Kita uga kudu rembugan karo negara ing perdagangan adhedhasar paritas ing volume barang. Kamentrian Luar Negeri kudu ngoperasikake misi perdagangan kaya ing USSR. Banjur kanggo 100 ton gandum kita bisa entuk 000 ton gedhang (umpamane) saka Afrika ...
      Ana luwih saka siji cara metu. Kita kudu nggawe produksi ... Ngasilake lan ora spekulasi.
      Lan solusi kasebut luwih apik tinimbang sing ditawakake Amerika Serikat lan Barat.
    2. -1
      25 Februari 2024 07:28
      Kutipan saka kamakama
      Apa ora nggunakake, ngomong, lenga utawa gas?

      Yagene ora kelet menyang kilowatt, siji rubel energi = 1 kilowatt? kasedhiya karo infrastruktur negara
  15. +1
    23 Februari 2024 17:56
    Lan minangka asil, rega emas minangka bahan mentah lan rega minangka dhuwit beda. Iki ora trep kanggo ngomong paling ora.
    Bayangake pemandangan - "Kita adol kiriman emas. Regane saben ons rong ons."

    Adegan "kita adol rupee, regane sewu XXX dolar" ora bingung sapa? Ing cendhak, aku mbokmenawa bakal ngempet saka maca luwih. Lotengku nduweni kapasitas winates, aku ora bakal mbuwang.
  16. 0
    23 Februari 2024 22:10
    Artikel kasebut apik. Bener. Amerika Serikat nggunakake kekuwatan kanggo mindhah dolar. Kita pengin numpak gelombang iki karo Iran lan Arab Saudi dadi aliansi karo mata uang siji. Mata uang iki minangka perwujudan gas lan lenga - jagad bakal ndedonga kanggo kita.
    1. 0
      25 Februari 2024 07:29
      Quote: Fakapych
      Mata uang iki minangka perwujudan gas lan lenga - jagad bakal ndedonga kanggo kita.

      dhuwit minangka unit nilai, lan nilai minangka ukuran tenaga kerja
      1. +1
        27 Februari 2024 08:37
        Lan biaya tenaga kerja minangka ukuran pangembangan teknologi)
  17. +2
    24 Februari 2024 11:43
    Kutipan saka: aybolyt678
    Kutipan saka faterdom
    Amarga dhuwit, saliyane kanggo properti "setara universal," kudu duwe siji liyane: sumber dhuwit winates, lan iki wajib kanggo saben wong.

    lan dhuwit uga kudu duwe properti akumulasi, nanging inflasi mangan daya beli dhuwit lan iki uga meksa wong nggunakake silihan.

    Dhuwit sing winates ora bisa ngalami inflasi, nanging bisa uga ana deflasi, kenaikan kurs dhuwit yen jumlah barang lan jasa mundhak. Saenipun, jumlah dhuwit dhuwit kudu persis cocog karo indikator iki, banjur akumulasi dadi nguntungake lan bisa dingerteni, perencanaan gampang, nanging pangembangan mung ditindakake kanthi cara sing ekstensif - ekspansi tanah sing subur, wilayah nelayan utawa pangonan, panangkepan utawa bukaan. tambang anyar.
    Sembarang langkah revolusi ilmiah lan teknologi ndadékaké kanggo nyuda dening wong ing ngarep biaya pribadi lan ... unjustified(?) pengayaan. Salah siji sabdho, nanging minangka asil saka pangembangan pasukan produksi, inflasi tansah njedhul, utawa ing cara liyane, masyarakat berkembang tansah inflasi, ing watesan normal cocog kanggo tingkat pembangunan iki.
    Kaya iki. Kajaba iku, parasit sing luwih prasaja seneng manggon ing organisme sing kompleks, lan ing kasus iki minangka modal finansial, sing ngembangake lan ngonsumsi sumber daya sing luwih akeh kanggo awake dhewe, ngenalake inflasi sing ora wajar, sing, kaya sel kanker kanthi pertumbuhan sing cepet, ngrusak awak.
    Iki persis apa manungsa wis ditemoni sadurunge, lan mulane ing agama-agama ing donya ana ora setuju lan malah nglarang kegiatan kasebut, sawetara kanggo saben wong, lan ing antarane wong sing dipilih - ing hubungane karo awake dhewe. Lan tumor Amerika 31 triliun mung kaya ngono, kanthi bentuk sing diabaikan.
    1. 0
      25 Februari 2024 07:37
      Kutipan saka faterdom
      Saenipun, jumlah dhuwit kudu cocog karo indikator iki, mula akumulasi dadi nguntungake lan bisa dingerteni, perencanaan gampang, nanging pangembangan mung ditindakake kanthi ekstensif.

      iki debatable, tanah arable bisa apik dening fertilizers, pilihan lan pangembangan teknologi. Ing Marx, aku ngelingi mung ngelawan, yen pangembangan teknis nyebabake deflasi.
      miturut Keynes, ing ngendi dhuwit padha karo barang, ya, deflasi iku ala
      1. +1
        25 Februari 2024 11:54
        Ah, aku uga eling yen piwulange Marx iku maha kuasa amarga bener.
        Aku malah bakal mbalikke: iku bener, amarga omnipotently, OGPU bakal nerangake sapa sing ora entuk ...
        Ora mungkin kanggo nggawe dogma saka Marxisme, kanthi cara, Lenin dhewe minangka ahli improvisasi kanthi rasa sing apik banget, lan apa wae dalan sing kita lakoni, yen dheweke urip sepuluh taun maneh, pilihan bisa uga.
        Contone, ana seri artikel dening Shpakovsky babagan buruh guild abad pertengahan: jumlah anggota guild ing kutha lan standar teknologi babagan carane lan apa sing kudu ditindakake diwatesi. Tegese, kanggo njaga tingkat penghasilan, bisa mbatesi kemajuan - padha nglawan inflasi.
        Bener, impor emas Spanyol saka Amerika lan revolusi industri Inggris ora mbantu wong-wong mau.
        1. 0
          25 Februari 2024 12:01
          Kutipan saka faterdom
          Aku kelingan yen piwulange Marx iku maha kuasa amarga bener.

          Biasane ukara iki tegese perjuangan kelas. Iki sabenere kesalahane. Bab liyane yaiku Marx nggawe sistematis lan nulis Ekonomi Politik, lan yen kita nggunakake minangka sistem istilah lan pedoman, ora bakal ana kekacauan ing sirah kita.
          Kutipan saka faterdom
          Tegese, kanggo njaga tingkat penghasilan, bisa mbatesi kemajuan - padha nglawan inflasi.

          bener kita ngomong bab deflation
  18. 0
    25 Februari 2024 11:42
    Impor ora 213, nanging 285 milyar. Nah, iki supaya bener. Yen yuan dadi mata uang cadangan katelu, akeh pitakonan lan risiko bakal ilang. Nanging iki ora bisa ditampa kanggo milyar emas, dheweke bakal mbuwang tongkat ing sampeyan. Tongkat sing paling gampang yaiku nyegah China nyuplai yuan menyang negarane. Ing tembung liyane: contone, Uni Eropa - "kita menehi barang kita kanggo euro, lan sampeyan menehi kita, uga kanggo euro." Isih ana dalan sing dawa. Nanging ana sinar cahya - utang nasional AS. Bisa nguntal dolar. Utawa kita kudu nimbang maneh kabeh kabijakan luar negeri.
    1. 0
      27 Februari 2024 08:35
      Kutipan saka Glagol
      Nanging ana sinar cahya - utang nasional AS


      Sampeyan klelep ing kene kanggo yuan, nanging apa utang China saiki? )
  19. 0
    26 Februari 2024 11:11
    Artikel sing apik kanggo mangerteni kahanan kasebut, kaya sing dikandhakake, diterangake ing driji ... NANGING kanthi nggunakake dolar minangka alat kanggo nyimpen lan mbayar, kita ndhukung ekonomi AS ... lan iki ora bener ... seneng apa ora. Nggunakake duwit kita muter dening aturan sing. Lan aku posisi dhewe minangka kekuwatan donya, sanajan kabeh, Rusia kalah kanthi politik lan ekonomi ... IMHO
  20. 0
    26 Februari 2024 17:12
    Perdagangan internasional umume bisa ditindakake liwat pemukiman barter
  21. +1
    27 Februari 2024 02:23
    Ambruk dolar, utawa luwih, mesthine bakal dikarepake ing pasar donya. Nanging mesthi ora bakal sesuk. Ora ana wong bodho sing ngubur dolar - kabeh ekonomi wis nyambung banget. Mulane Rusia, China lan para pengikute nyeret proses iki nganti pirang-pirang dekade ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"