Carane Uni Soviet dipatèni

135
Carane Uni Soviet dipatèni
Beruang Olimpiade minangka simbol lan perlindungan Olimpiade Musim Panas 1980 ing Moskow


perang informasi


Perang Dingin utamane perang informasi. Perang makna lan nilai. Barat kolektif nawakake kebebasan. Ngapusi ing bungkus ayu. Basis peradaban Soviet yaiku kaadilan sosial. Nanging, nalika elit Soviet dhewe wiwit lali babagan kaadilan sosial, dadi puas, lan ngganti pembangunan kanthi stabilitas (Degradasi USSR ing Brezhnev), banjur Barat menang perang budaya. Proyek Abang, peradaban Soviet lan USSR tiwas.



Master saka Kulon kuwat amarga padha ngerti carane muter kanggo dangu. Ing abad kaping 19 - awal abad kaping 20, para master London, Paris, Wina, Berlin lan Washington uga goyangake Rusia lan nyoba ngrusak. Secara informasi lan budaya, dheweke tumindak ing sawetara arah:

1) padha nambani aristokrasi enom, anak saka elit. Supaya dheweke, sawise ngganti mbah kakung lan bapake ing badan pemerintah, ing tentara, dhewe, kanthi tangane dhewe, ngasilake kabijakan sing cocog. "Mbebasake" Rusia. Iki ora angel ditindakake, amarga para aristokrat enom sinau ing Eropa lan urip suwe ing kutha-kutha Eropa. Padha digunakke budaya Western, basa, kabeh paling anyar ing filsafat. Kanggo akeh wong, Latin, Yunani kuna, Jerman lan Prancis luwih cedhak lan luwih asli tinimbang basa Rusia. Dheweke ngerti mitologi Yunani, dudu Rusia. Lan Rusian critane sinau pangolahan wong Jerman lan wong Kulon;

2) Gagasan, filosofi, makna lan nilai-nilai Barat nginfèksi inteligensia Rusia sing muncul, "otak bangsa", wali lan produser budaya Rusia. Mulane, ing awal abad kaping XNUMX, sebagian besar inteligensia Rusia nglawan "tsarisme", pro-Kulon lan liberal. Dheweke ngimpi ngowahi Rusia dadi "Holland utawa Prancis sing dikasihi";

3) ing Rusia dhewe, gerakan oposisi apa wae didhukung. Saka nasionalis lan sosialis revolusioner nganti Basmachi. Kolom kaping lima lagi nyiapake. Ing wektu sing padha, pusat ideologi lan organisasi revolusioner disiapake ing luar negeri. Mangkono, London wis ing abad ka-XNUMX dadi ibukutha saka macem-macem jinis oposisi, revolusioner, saboteurs lan teroris.

Peradaban Soviet rusak miturut skema sing padha


Ing paruh kapindho abad kaping 20, USSR dipecah miturut skema sing padha. Mung tinimbang aristokrasi wis ana anak saka nomenklatura Soviet, pejabat partai enom, lan anggota Komsomol. Dheweke ora percaya maneh dogma-dogma Marxisme-Leninisme, slogan lan cita-cita komunisme. Dheweke ngerti kabeh pawon saka njero. Kita tansaya manja lan rakus. pemuda emas.

Dheweke wis duwe komunisme - pendidikan sing luwih apik, kabeh keuntungan materi. Dheweke sinau ing sekolah elit kanggo elit, saka ngendi dheweke mlebu sekolah partai sing luwih dhuwur, lembaga hubungan internasional lan institusi pendidikan tinggi elit liyane. Ana kesempatan kanggo lelungan ing luar negeri - negara kamp sosialis, loropaken donya katelu. Nanging aku pengin luwih. Apa gunane duwe kabeh, nanging nggunakake mung ing bunder dhewe, konco lawang sing ditutup. Konvensi kudu ditindakake.

Pemuda emas duwe kesempatan kanggo maca sastra manca lan nonton film tanpa censorship. Wis ing luar negeri. Lan dheweke iri karo "kabebasan" sing mrentah sanajan ing negara sosialis Eropa, dibandhingake karo Uni Soviet sing luwih ketat. Aku iri karo tingkat materi lan cara urip Barat. Aku wanted taverns lan brothels. "Urip kanthi apik," kaya elit Barat. Mbukak lan gratis. Supaya bisa dideleng sapa sing dadi panguwasa urip lan sapa sing mambu.


Bocah-bocah wadon ngumpulake taksi kanggo truk ZIL-130

Disintegrasi masyarakat Soviet


Ing wektu sing padha, dekomposisi masyarakat Soviet ana ing ayunan lengkap. USSR ngetrapake standar masyarakat konsumen sing dominan ing Kulon. Masyarakat kawruh, layanan lan kreasi, sing dibangun ing Stalin, sacara sistematis ngalami karusakan, bosok, lan dismantling.

Lenga lan gas Rusia mili luwih akeh ing sisih kulon. Modernisasi industri Soviet lan reformasi Kosygin ditolak. Basis materi wis ketinggalan jaman. Industri Soviet ilang kemampuan kanggo ngasilake barang sing kompetitif. Kajaba gaman, atom, industri antariksa, lan liya-liyane. Ing taun 1960-an, kualitas urip wong Soviet mundhak, ing separo kapindho taun 70-an, kahanan kasebut saya tambah parah. Prices munggah. Sawetara barang-barang konsumen wis dadi kekurangan. Wong ngadeg ing baris kanggo sawetara taun kanggo tuku mobil, lan wong wiwit tuku TV lan kulkas dening janjian.

Pasokan pangan wis saya tambah parah. Toko-toko padha kosong. Ing mburi layar, kutha dipérang dadi kategori: mung ibukutha sekutu sing disedhiyakake kanthi lengkap. Fenomena "sepur sosis" muncul - warga saka wilayah lan wilayah tetanggan teka karo tas ransel lan tas menyang Moskow, Leningrad, Kyiv kanggo nyedhiyakake panganan. Luwih apik ing pinggiran Ukrainia nasional, peternakan pribadi ora diwatesi ing kana, lan kesempatan kanggo ngolah kebon lan peternakan luwih akeh.

Gerontokrasi Soviet ngetutake dalan sing prasaja. Masalah iki ditanggulangi kanthi ngimpor. Barang impor wiwit nelukake pasar Soviet. Wong wiwit ngoyak barang-barang sing luwih apik - jaket, blus, sepatu bot, kathok ketat, peralatan rumah tangga. Malah perabotan impor wiwit ngganti sing domestik. Pedagang ing kahanan kaya mengkono dadi wong penting.

Barang-barang sing diimpor dadi kanggo konsumen Soviet, pedagang anyar, minangka conto jagad sing cocog. Ora nggumunake yen mengko wong akeh bakal nyerah menyang USSR kanggo 100 jinis sosis, keju, jins lan permen karet. Lan dheweke ora bakal ngerti apa sing ilang.

Sing luwih elek yaiku pamrentah Soviet malah nyoba nindakake modernisasi lan nganyari maneh industri kanthi biaya peralatan lan teknologi Barat. Dheweke tuku ora mung peralatan lan mesin ing luar negeri, nanging kabeh garis otomatis lan malah pabrik. Perkembangan sing padha utawa luwih maju saka lembaga riset lan biro desain Soviet tetep ora diklaim lan ngumpulake bledug ing arsip kompleks industri militer.

Omzet perdagangan karo Eropa Kulon ing taun 1970-an tambah 5 kali, karo AS - 8 kali. Rusia menehi milyaran Kulon "petrodollar", rubel sing didhukung emas. Praktek ganas kanggo tuku pranata, sing diluncurake ing Khrushchev, sing nyebabake pukulan fatal ing deso Rusia, terus. Lan fashion kuwi uga wis ditambahi. Iki sanajan ana kemungkinan tanpa wates kanggo pangembangan pertanian ing Rusia.

Nanging, kudu dieling-eling manawa fenomena negatif kasebut durung dadi karakter katergantungan total ing Kulon, kaya sing wis ana wiwit taun 2000-an. Uni Soviet njaga pendidikan, ilmiah lan teknologi, industri lan panganan (contone, wiji kasebut dhewe) lan keamanan. USSR ngasilake ora mung galoshes, nanging uga kabeh baris produk - saka kuku lan tank kanggo spaceships lan traktor.


Poster anti-alkohol Soviet

Pangembangan jagad kriminal


Nyolong dadi masalah serius liyane saka USSR Brezhnev. Sanalika stricture Stalin dibusak, nyolong njupuk proporsi kaya sing wis ing Khrushchev ing taun 1961 perlu kanggo pass hukum kasar ing Kadurjanan ekonomi. Hukuman kanggo nyolong ing ukuran utamané gedhe diwenehake, kalebu paukuman pati.

Nanging, ing jaman Brezhnev, pangeran anyar, bais lan khans wiwit ngadeg ing ibukutha lan republik nasional. Basis kanggo feodalisme anyar lagi digawe. Para pejabat partai lan negara dadi penguasa sing meh mutlak, saling kontak, lan nggawe hubungan karo jagad bayangan. Padha ora averse kanggo extract bathi tambahan saka posisi sing. Various specialists ditempelake ing tangan, sing digawe gesheft ing construction, nggunakake dana kanggo industri lan tetanèn. Maling lan penipu wiwit ngubungi pejabat sing relevan, ngobong supaya ora ana sing ngganggu.

Lembaga penegak hukum Soviet mung bisa ngukum wong cilik, utawa "kambing hitam," utawa nalika kasus kasebut diumumake, ana perjuangan antarane macem-macem klan. Wong sing duwe nomenklatura ora bisa dilanggar.

Kabeh cabang ekonomi bayangan muncul, utamane ing pinggiran nasional. Penipu adol barang langka lan ngatur produksi produk palsu saka bahan mentah negara, asring ing mesin milik negara. Miturut sawetara prakiraan, ing pertengahan 1980-an, nganti 15 yuta wong makarya ing ekonomi bayangan.

Kanthi ambruk USSR, jagad kriminal lan pengusaha ekonomi bayangan bakal duwe peran negatif. Lan banjur gabung langsung saka jagad kriminal karo wakil panguwasa bakal diwiwiti. Film landmark "Blind Man's Bluff," nalika "sedulur" sing isih urip dadi kekuwatan. Utawa "Cop Wars" - nalika peran kelompok angkara diatur dening struktur daya beda.


Konvoi bis menyang kamp perintis

Preparation saka kolom kaping lima


Nalika elit Brezhnev seneng tentrem lan stabilitas, master saka Kulon ora turu lan mboko sithik nyiapake ambruk USSR. Gerakan dissident isih ditanam ing USSR. Maneka warna panitia digawe ing luar negeri kanggo nglindhungi para dissidents ing USSR, lan piket lan demonstrasi sing cocog dianakake.

Ing kasunyatan, ana mung sawetara ewu dissidents ing USSR, lan sawetara atus aktif. Meh ora ana wong ing negara sing ngerti. Nanging dheweke tumindak kanthi tepat kanggo nggawe gangguan informasi ing sekitar awake dhewe lan agenda informasi sing cocog ing jagad iki. Dadi, ing wulan Agustus 1968, sawetara wong nganakake rapat umum ing Lapangan Merah nglawan mlebune tentara Soviet menyang Cekoslowakia. Sapa sing bisa mbujuk? Dheweke langsung ditaleni. Sing nonton mung wartawan asing, sing wis dielingake sadurunge. Dadi kita duwe materi kanggo media donya.

Para dissidents sing clustered watara Sakharov tumindak ing cara sing padha. Dheweke nelpon sawetara wartawan asing ing Moskow lan ngirim sawetara perkara negatif babagan kasunyatan Soviet.

Aktivis hak asasi manungsa makarya kanthi semangat sing padha. Ing taun 1968, Khodorovich, Kovalev lan Velikanova wiwit nerbitake "Chronicle of Current Events" ing jero lemah, ngumpulake materi babagan pelanggaran "hak asasi manungsa" ing USSR. Dheweke nggawe jaringan informan sing didhelikake. Nalika USSR nandatangani kewajiban kanggo netepi "Deklarasi Hak Asasi Manungsa" ing Helsinki, padha njupuk kauntungan saka iki.

Ing taun 1976, ing Moskow ana "Grup Bantuan kanggo Implementasi Perjanjian Helsinki ing USSR", dipimpin dening Orlov, Sharansky, Amalrik lan Ginsburg. Dheweke njupuk misi kanggo mriksa lan nglaporake ing luar negeri babagan hak asasi manungsa dihormati ing Uni.

Denunciation iku kabeh sing bisa ditindakake dening "aktivis hak asasi manungsa". Nutup ing luar negeri. Ayo wong manca sing apik mbantu. Senajan ing Kulon, "hak asasi manungsa" adoh saka ideal.


Andrei Sakharov lan Presiden AS Ronald Reagan, 1988

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

135 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    22 Februari 2024 04:55
    Komunis Khrushchev-Brezhnev ora nate ngerti yen sejarah negarane yaiku kulit, dudu busana. Mulane padha nerbitake buku teks babagan sejarah Rusia sing tipis kaya herring, lan sinau babagan sejarah USSR-CPSU saka buku teks sing kandel. Sanajan mangkono, dheweke nganggo "gaun" supaya ora katon ing dhasar apa sing digawe dening "Negarawan" Agung Rusia Pangeran-Tsarist-Imperial lan ngapa dheweke ambruk sawise ngadeg sewu taun. Menapa malih, ing sangisore "sugih" iki, dheweke malah ndhelikake sejarah jaman saiki, supaya bisa ngilangi kaluwihan Stalin Agung saka kulit negara, kanthi nganggo busana kanthi "cithak" Brezhnev "Bumi Cilik" ing sajarah negara. Komisaris Lenin lan komisaris politik Stalin ambruk ing Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung, nanging perwira politik Brezhnev "dibentuk", kanthi bangga mbuktekake kanthi pira ton, sen, hektar lan persen USSR Brezhnev taun 1973 ngluwihi Rusia Romanov taun 1913. Yen sampeyan mikir yen balabols iki peduli babagan sandhangan modis kanggo wong enom utawa babagan musik modis kanggo "ngasilake" ing USSR, mula sampeyan salah banget, amarga balabol politik iki njupuk wanita saka ngisor meja lan isih entuk celana guipure lan denim. rok lan kathok ketat, lan malah cathetan dening Suzi Quatro lan Status Quo.
    Sampeyan ujar manawa ana stabilitas ing negara kasebut. Sayange, sepedha tanpa gerakan uga stabil. Dheweke dumunung stabil.
    1. +6
      22 Februari 2024 05:27
      Quote: utara 2
      nanging perwira politik Brezhnev padha "kawangun", bangga mbuktekaken carane akeh ton, centners, hektar lan persen ...

      Iku kabeh diwiwiti saka ndhuwur, lan wiwit langsung, ing mangsa panas 1953, lan banjur liyane ... Partai iki diowahi dadi springboard kanggo careerism, candhi demagoguery lan parasitism.
      Quote: utara 2
      Sampeyan ujar manawa ana stabilitas ing negara kasebut. Sayange, sepedha tanpa gerakan uga stabil. Dheweke dumunung stabil.

      Sayange, dheweke ora turu, nanging muter mudhun, muter, ora bisa dikendhaleni kanthi cepet lan ngancam wong sing lungguh ing bagasi, amarga "geeks" wis ana ing mburi setir ...
      1. -2
        22 Februari 2024 06:10
        lan sadurunge '53 ora ana sing kaya ngono
        1. +5
          22 Februari 2024 06:34
          Iku, nanging padha perang nglawan.
          Sawise 53, perjuangan wiwit diganti dening penampilan ...
          1. +2
            22 Februari 2024 06:37
            Ya, ya, padha numpes komunis jujur ​​lan Bolsheviks lawas, lan jumlah scum lan oportunis ing partai lan pimpinan terus multiply lan, ing Kajaba iku, padha berkembang dadi wangun paling mbebayani lan didhelikake.
      2. +6
        22 Februari 2024 06:36
        Artikele mboseni, monoton....
        Ora bakal ana keributan....
        1. +8
          22 Februari 2024 08:44
          Kutipan: my 1970
          Ora bakal ana keributan....

          Wis... nglirik

          Kutipan: my 1970
          Artikele mboseni, monoton....

          Ora mboseni, nanging monoton, loro artikel lan komentar. Perjuangan langgeng ireng lan putih ... Lan arang banget maca pendapat sing seimbang, "kabeh ing USSR ala", utawa "kabeh ing USSR apik, nanging ana mungsuh" ...
          1. +6
            22 Februari 2024 09:28
            Kutipan saka doccor18
            Lan arang banget maca pendapat sing seimbang, "kabeh ing USSR ala", utawa "kabeh ing USSR apik, nanging ana mungsuh" ...

            Label anti-penasihat tetep luwih cepet tinimbang barcode....
            Kajaba iku, para aktivis anti-Soviet bubar wiwit nggawe label luwih cepet tinimbang sadurunge - lagi nambah katrampilan.
            Umumé, 20 taun liyane lan "USSR" bakal dadi kaya Pertempuran Kulikovo - ing endi wae sing adoh lan ora ana sing ngerti.
            1. +3
              22 Februari 2024 15:14
              Kutipan: my 1970
              Umumé, 20 taun liyane lan "USSR" bakal dadi kaya Pertempuran Kulikovo - nang endi wae sing adoh lan ora ana sing ngerti.

              Kanthi kursus sejarah sekolah, mbok menawa, sanadyan ... urip modern bakal meksa sampeyan bali menyang past liwat lan maneh, looking for jawaban kanggo saiki ... Ora kanggo saben wong, mesthi.
              1. 0
                22 Februari 2024 18:43
                Kutipan saka doccor18
                Kutipan: my 1970
                Umumé, 20 taun liyane lan "USSR" bakal dadi kaya Pertempuran Kulikovo - nang endi wae sing adoh lan ora ana sing ngerti.

                Kanthi kursus sejarah sekolah, mbok menawa, sanadyan ... urip modern bakal meksa sampeyan bali menyang past liwat lan maneh, looking for jawaban kanggo saiki ... Ora kanggo saben wong, mesthi.

                Ora bakal. Kanggo sing ora nyekel, bakal abstrak.
                Mulane aku nyebutake Peperangan Kulikovo - misale jek kedaden, nanging nang endi wae ing abstrak......
          2. +2
            22 Februari 2024 12:45
            Kutipan saka doccor18
            Ora mboseni, nanging monoton, loro artikel lan komentar.

            Iku bakal pindhah menyang patriot jingoistic, sing plankton kantor, perwira IP lan pedagang kabeh loreng.
    2. -14
      22 Februari 2024 06:14
      Quote: utara 2
      kanggo ngilangke kaluwihan Stalin Agung saka kulit negara

      lan apa kaluwihan Stalin iki? Mungkin amarga dheweke lan Bolshevik nyebarake tanah Rusia ing Polandia, Finlandia, Manchuria, sing langsung dadi mungsuh Rusia? Utawa apa desa Rusia dirampok lan diarani "kolektivisme"? Utawa mungkin amarga padha clumsily nggawe industri sing dirusak dening Nazi ing dina pisanan perang? Utawa mungkin sing Stalin ngganti budaya Rusia karo budaya "Soviet", utawa sing patchwork USSR, merit utama Bolsheviks, ambruk sawise Stalin?
      Apa kaluwihan Stalin? Dheweke nduweni kaluwihan, nanging ora kanggo wong Rusia, nanging kanggo wong non-Rusia, amarga dheweke dadi paus bangsa-bangsa, contone, wong "Ukraina", sing digawe minangka Komisaris Bangsa-bangsa?

      Wicara Stalin ing Kongres Partai kaping 10, 1921.
      Salajengipun, aku duwe cathetan manawa kita, komunis, kaya-kaya nglebokake kewarganegaraan Belarusia kanthi artifisial. Iki ora bener, amarga ana bangsa Belarusia sing duwe basa dhewe, beda karo Rusia, mula bisa uga ngunggahake budaya wong Belarus mung nganggo basa asline. Pidato sing padha krungu babagan limang taun kepungkur babagan Ukraina, babagan bangsa Ukrainia. Lan bubar dikandhakake yen republik Ukrainia lan bangsa Ukrainia minangka panemune Jerman. Sauntara iku, cetha yen bangsa Ukrainia ana, lan pangembangan budaya iku tanggung jawab saka komunis. Sampeyan ora bisa nglawan sejarah. Cetha yen unsur-unsur Rusia isih ana ing kutha-kutha Ukraina, banjur kutha-kutha kasebut mesthi bakal dadi Ukrainized.


      lan apa sing kedadeyan saiki karo wong-wong "Ukrainia" iki?
      1. -3
        22 Februari 2024 06:41
        nyatane, iki minangka sudut pandang sing salah, amarga ing saindenging jagad ana asimilasi wong sing ora maju lan cilik lan ora ana gunane kanggo nolak iki. kanthi iki, dheweke paling kamungkinan nyatakake nasionalisme borjuis cilik sing didhelikake.
      2. +9
        22 Februari 2024 09:38
        Sing, Bolsheviks lungguh bosen lan ora ana apa-apa, supaya kita nyebar tanah. Sampeyan ora ngerti babagan perang Giazdan lan dominasi para intervensionis. Banjur critakna kenapa sampeyan menehi wong Norwegia bagean segara kanthi wilayah sing luwih gedhe tinimbang Crimea?
      3. +8
        22 Februari 2024 12:12
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Mungkin amarga dheweke lan Bolshevik nyebarake tanah Rusia ing Polandia, Finlandia, Manchuria, sing langsung dadi mungsuh Rusia?

        Masalah Polandia dirampungake maneh nalika Perang Dunia II - sekutu Entente menehi tekanan marang Nicholas, lan dheweke sarujuk sawise perang kanggo ngakoni otonomi Polandia sing paling jembar. Ngelingi gedhene utang Kakaisaran marang sekutu, keputusan kasebut bakal ditindakake kanthi tepat.
        Pitakonan Finlandia ditanggulangi dening pasukan ekspedisi von der Goltz - Soviet ora bisa melu perang karo Jerman maneh. Umumé, jenderal iki wis ninggalake warisan sing signifikan ing sajarah Finlandia merdika lan wilayah Baltik. eseman
        Minangka kanggo Manchuria ... matur nuwun sing bisa pisah karo Jepang ing sadawane wates lawas paling ing Primorye. Kanthi mbayar wong-wong mau kanggo iki karo konsesi kanggo fishing lan produksi lenga ing sisih Soviet saka Sakhalin.
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Utawa apa desa Rusia dirampok lan diarani "kolektivisme"?

        Nalika wong liya nindakake sing padha, diarani industrialisasi lan revolusi industri. Iku mung perlu kanggo nindakake iki ing abad kaping wolulas utawa XIX.
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Utawa mungkin amarga padha clumsily nggawe industri sing dirusak dening Nazi ing dina pisanan perang?

        Serius? Lan banjur carane Tentara Abang perang?
        Ya, industri sajrone rong rencana limang taun pisanan digawe umume ing papan kanthi konsentrasi personel lan infrastruktur sing paling apik. Yen ora, industri iki mung ora bakal ana. Nanging ing Rencana Lima Taun Katelu, transfer konstruksi industri menyang Timur wis direncanakake - pabrik serep lan situs evakuasi digawe ing kana. Kajaba iku, sajrone periode interwar, USSR nyempurnakake ide tetep: evakuasi industri saka wilayah tapel wates. Lan luwih maju, luwih jero "wilayah tapel wates" lan luwih akeh pabrik sing ana ing program kasebut.
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Utawa apa sing patchwork USSR, merit utama Bolsheviks, ambruk sawise Stalin?

        Halo, alien saka kasunyatan paralel. Ing ngendi USSR ambruk ing taun 1953, utawa Stalin mrentah nganti 1991. eseman
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Dheweke nduweni kaluwihan, nanging ora kanggo wong Rusia, nanging kanggo wong non-Rusia, amarga dheweke dadi paus bangsa-bangsa, contone, wong "Ukraina", sing digawe minangka Komisaris Bangsa-Bangsa Rakyat?

        Apa istilah-istilah kaya iki ana gunane kanggo sampeyan? disiplin partai и sentralisme demokratis? Sampeyan bisa ngrembug sadurunge Lenin nyucikake jenenge keputusan "bakal ana republik nasional." Iku kabeh, banjur mung njupuk timbal lan nindakake kaputusan partai.
        1. -4
          22 Februari 2024 22:12
          Pitakonan Finlandia ditanggulangi dening pasukan ekspedisi von der Goltz - Soviet ora bisa melu perang maneh karo Jerman.


          Aku ora krungu yen Nikolai janji karo sapa wae.

          Pitakonan Finlandia ditanggulangi dening pasukan ekspedisi von der Goltz - Soviet ora bisa melu perang maneh karo Jerman.


          Bolsheviks ngirim ora njupuk inisiatif ing kadhaulatan Finlandia, kang rampung sasi sawise Oktober pra-revolusi. Iki bakal cukup kanggo ora ana sing ngakoni Finlandia minangka negara maneh. Nanging wong Bolshevik nindakake iki lan wong Rusia nggawe awake dhewe dadi mungsuh anyar, amarga Bolshevik Leningrad ilang JUTA penduduk sipil ing 1 taun blokade, amarga Stalin sing ora gelem njupuk Finland bali, Rusia saiki wis luwih siji negara NATO ing tapel wates.

          padha menyang Manchuria ... matur nuwun sing ngatur kanggo pisah karo Jepang ing sadawane wates lawas ing paling ing Primorye. Kanthi mbayar wong-wong mau kanggo iki karo konsesi kanggo fishing lan produksi lenga ing sisih Soviet saka Sakhalin.


          ora ngerti sejarah?
          Jepang kena ing untu ing perang kanggo Lake Khasan ing 38, ing perang kanggo Halkingol Jepang dibuwang bali menyang Manchuria. Lan ing 45 USSR ngalahake Jepang lan nguwasani Manchuria. Iki sing dakkandhakake, Stalin bisa duwe. dijupuk Manchuria karo Port Arthur bali, nanging Stalin How non-Rusia luwih seneng nyebarake tanah Rusia.
          1. 0
            26 Februari 2024 11:05
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Aku ora krungu yen Nikolai janji karo sapa wae.

            Prestasi Rusia saka tujuan sing digawe perang - kepemilikan Konstantinopel lan selat, uga nggawe Polandia saka telung wilayah sing saiki kapisah - durung mesthi ...
            © Order of the Sovereign Emperor ing tentara lan angkatan laut tanggal 12 Desember 1916.
            S.I. Velepolsky, nalika ditampa dening kaisar tanggal 23 Desember, njaluk klarifikasi babagan carane tembung "kebebasan Polandia" kudu dimangerteni. Nicholas II mangsuli manawa Polandia bakal diwenehi "sistem politik dhewe kanthi kamar legislatif lan tentara dhewe" lan ngidini pernyataan kasebut diterbitake.

            Kutipan: Trinitrotoluene
            Bolsheviks ngirim ora njupuk inisiatif ing kadhaulatan Finlandia, kang rampung sasi sawise Oktober pra-revolusi. Iki bakal cukup kanggo ora ana sing ngakoni Finlandia minangka negara maneh.

            Ya ... utamane Swedia, kanthi nyeri hantu babagan wilayah sing ilang, lan Reich, sing wilayah kasebut dilatih dadi tulang punggung tentara Finlandia.
            Ya, Finlandia minangka abses sing padha ing awak Kakaisaran karo Polandia. Malah Samsaya Awon, amarga VKF, malah ing kaping Imperial, wis kabeh sing perlu kanggo fungsi minangka negara sawijining - badan pamaréntah, pesawat saka hukum, sistem pendidikan, polisi lan angkatan bersenjata dhewe. Lan dheweke reaksi banget nervously kanggo nyoba kanggo nyawiji samubarang iki karo Kakaisaran - Bobrikov minangka conto iki.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            ora ngerti sejarah?
            Jepang kena ing untu ing perang kanggo Lake Khasan ing 38; ing perang kanggo Halkingol, Jepang dibuwang bali menyang Manchuria.

            Dadi Manchuria diwenehake sadurunge - ing awal 20s. Lan ora bisa uga - saliyane Jepang, ana uga kekacauan kabeh-Cina karo panglima perang, ing ngendi kita kudu melu ing taun 1929.
            Dene ing taun 1939... dudu Jepang sing dibuwang bali menyang Manchuria, nanging rong divisi IJA Tentara Kwantung. Dene warga Kvantung liyane padha pura-pura ngadeg ing Kali Ugra karo OKDVA. Lan konflik iki minangka urusan internal wong Kwantung.
            Lan ora ana sing pengin ngowahi konflik iki, uga konflik Khasan, dadi perang kanggo Manchuria - amarga ing kasus iki ora mung klompok Kwantung, nanging uga Pasukan Ekspedisi karo Metropolis bakal tumindak nglawan USSR. USSR ing Autumn 1939 ilang mung perang gedhe ing Timur Jauh.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Lan ing taun 45, USSR ngalahake Jepang lan nguwasani Manchuria. Iki sing dakkandhakake, Stalin bisa ngrebut Manchuria lan Port Arthur maneh.

            nggantheng. Lan kita langsung njaluk ngarep kesatuan Kuomintang lan Mao kanthi dhukungan saka Amerika Serikat: Para imperialis Rusia wis ngeculake sandhangan wedhus lan nuduhake penampilan kewan. Ayo padha njupuk bali tanah Cina!
        2. -1
          22 Februari 2024 22:21
          Nalika wong liya nindakake sing padha, diarani industrialisasi lan revolusi industri. Iku mung perlu kanggo nindakake iki ing abad kaping wolulas utawa XIX.


          Kolektivisasi lan industrialisasi Stalin minangka rong perkara sing beda, ora perlu diusir.

          Serius? Lan banjur carane Tentara Abang perang?


          Akeh fasilitas produksi sing ilang ing taun-taun pisanan perang minangka akibat saka kepemimpinan Stalin sing ala lan ora kompeten.

          Serius? Lan banjur carane Tentara Abang perang?


          ngandika sawise iku tegese ora sadurunge, Apa iku cetha?
          Alesan utama ambruk Rusia ing tapel wates Republik Ingushetia yaiku adopsi USSR dening Bolshevik Lenin lan Stalin.


          Apa istilah kayata disiplin partai lan sentralisme demokratis ana gunane kanggo kita?


          nalika anggota partai sampeyan wiwit dagang ing tanah suci - TANAH, wong Rusia sing normal ora peduli babagan disiplin partai, nanging wong non-Rusia tumindak kanthi beda.
          1. +1
            26 Februari 2024 11:17
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Kolektivisasi lan industrialisasi Stalin minangka rong perkara sing beda, ora perlu diusir.

            Iki siji lan padha - entuk personel kanggo industri saka desa kanthi ngrusak ekonomi petani sing ana. Iku mung kanggo sawetara iku tahan kanggo sawetara atus taun - anggar, vagrancy hukum, workhouses ...
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Akeh fasilitas produksi sing ilang ing taun-taun pisanan perang minangka akibat saka kepemimpinan Stalin sing ala lan ora kompeten.

            Wis taun awal? Nanging padha mung dina awal perang.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Utawa mungkin amarga padha clumsily nggawe industri sing dirusak dening Nazi ing dina pisanan perang?

            Kerentanan industri Soviet, dibangun ing panggonan kanthi kasedhiyan tenaga kerja lan infrastruktur sing kasedhiya, wis dikenal. Nanging ora ana pilihan - kanthi undang-undang tenaga kerja ing taun 30-an, pabrik-pabrik sing dibangun ing papan sing strategis kanthi cepet bakal ditinggal tanpa personel. Amarga nganti 1940, kanggo mandheg kerja, sampeyan mung bisa mandheg kerja - sawise dipecat kanthi otomatis. Lan sawise iku, njupuk proyek ora dadi masalah kanggo pegawe experienced - kekurangan personel qualified kuwi supaya padha nguripake mripat wuta kanggo dokumen. Kanggo rencana iku hukum.
            Lan kesadaran babagan kerentanan iki nyebabake program evakuasi strategis industri, sing umume ditindakake.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Alesan utama ambruk Rusia ing tapel wates Republik Ingushetia yaiku adopsi USSR dening Bolshevik Lenin lan Stalin.

            Pondasi USSR dilebokake dening Lenin lan klompok ing mburi. Stalin kepeksa ngirim tekanan saka ndhuwur - yen ora, dheweke bakal ilang kabeh.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. 0
              26 Februari 2024 20:57
              Kutipan: Alexey R.A.
              Wis taun pisanan? Nanging iki mung dina pisanan perang.


              ing dina pisanan, akeh pabrik ilang, lan ing taun pisanan 42-43, bagean cilik saka industri ilang, contone, tambang Donbass, kang diunekake dening fasis mundur.


              Kutipan: Alexey R.A.
              Sawise maneh, USSR diadegake dening Lenin lan klompok ing mburi. Stalin kepeksa ngirim tekanan saka ndhuwur - yen ora, dheweke bakal ilang kabeh.

              Aku wis krungu iki nang endi wae: "raja apik, boyars ala"
        3. 0
          22 Februari 2024 22:22

          Alexey R.A.
          (Alexi)
          +8
          Dina iki jam 12:12


          Wangsulan sing apik, menyang titik lan tepat ing target. Mung mungsuhmu lan liya-liyane kaya dheweke isih ora bakal nampa, blinders ora ngidini, utawa manual latihan.
      4. 0
        5 april 2024 07:25
        Pak Trinitro, oke, ing kuwasane Soviet sampeyan ketoke keluwen lan ing taun 1990 sampeyan ana ing Gulag, yaiku, sampeyan gelo karo kekuwatan Soviet. Nah, saiki apa sing nyegah negara kita, dipimpin dening pimpinan paling cerdas wiwit Yeltsin, Medvedev. , Putin, saka lair maneh saka awu lan tangi saka dhengkul, njupuk menyang akun kesalahane kepungkur. 30 taun wis liwati wiwit ambruk USSR, mung mikir bab 30 taun, lan iku isih ana. mbandhingake kabeh karo USSR.
    3. +7
      22 Februari 2024 06:25
      Quote: utara 2
      Sampeyan ujar manawa ana stabilitas ing negara kasebut. Sayange, sepedha tanpa gerakan uga stabil. Dheweke dumunung stabil.

      Ana ing nalar sampeyan salah lan ora nambah. Sepeda kasebut (USSR), kaya sing sampeyan ujar, terus-terusan dadi ekonomi nomer loro ing jagad iki kanthi paritas lan paritas (PPP). Keren banget"lenggah"Sepeda!
    4. + 18
      22 Februari 2024 07:21
      Apa gunane ngrembug jaman biyen? Mangga saiki
      Pusat Budaya Rusia lan Sekolah Nyanyian Rakyat Anak sing unik dirusak ing Moskow.
      ing pimpinan Artis Rakyat Rusia, pemain populer lagu rakyat Rusia Vladimir Devyatov.
      Devyatov dhewe dipecat amarga redundansi. Guru sekolah, spesialis saka universitas terkemuka Rusia lan pengalaman unik, uga dipecat. Anak-anak sing wis sinau singing rakyat Rusia kanggo akèh taun lan planning kanggo mlebu ing Russian Academy of Music. Gnesins, rampung ing dalan.
      Lan ing sidang pengadilan, wakil saka Departemen Kebudayaan Moskow kanthi resmi nyatakake ing teks kosong sing Moscow ora duwe papan kanggo Pusat Budaya Rusia lan Sekolah Nyanyian Rakyat Rusia.
      Langsung, kantor walikota Moskow ngumumake bakal nransfer bangunan kanthi area 5000 m² ing kuartal elit ing Tverskaya-Yamskaya menyang Tajikistan kanthi gratis kanggo nggawe "Pusat Budaya lan Perwakilan Republik."

      Kita uga bisa ngomong babagan gerontokrasi. Nanging kabeh diskusi bosok mudhun kanggo apa aku ndeleng kene lan apa aku ora weruh kene.
      1. +3
        22 Februari 2024 08:27
        ing pimpinan Artis Rakyat Rusia, pemain populer lagu rakyat Rusia Vladimir Devyatov.
        Iki rama Marina Devyatova, misuwur penyanyi sejati. Aja bingung aku karo macem-macem penyanyi lan penyanyi karo cangkeme, sing ana akeh ing TV.
    5. 0
      27 Februari 2024 11:10
      Apa sing kita ngerti? Dheweke mung nggawa Doktrin Dallas kanggo urip, Mansion maca kanggo kita nalika wisuda ing taun '64, ngelingake yen iku chipboard, lan kita mung ngguyu tanpa nyelidiki inti, kita ora ngandel yen negara kaya Uni bisa dirusak, banjur padha ora percaya, nanging saiki kita entuk manfaat, teks tegese kaya mangkene.
      Amerika Serikat lan negara-negara NATO ora mung siji menit ninggalake rencana jahat kanggo numpes USSR lan sekutu kita ing Pakta Warsawa. ngrusak Uni Soviet.
      Kanggo mbuktekake iki, aku arep menehi teks pidato.
      mantan Direktur CIA Allen Dulles, sing diomongake ing taun 1945
      taun sakcepete sadurunge pungkasan Perang Donya II lan ing antisipasi saka
      katelu - sing disebut "Perang Dingin", ora kurang ngrusak,
      tinimbang "panas". Iki pidato: "Perang bakal rampung, kabeh bakal mandheg,
      njaluk mapan. Lan kita bakal nyerah kabeh sing kita duwe, kabeh emas, kabeh materi
      daya kanggo ngapusi lan ngapusi wong Soviet. Wis nyebar kekacauan ing kana,
      kita bakal kanthi tenang ngganti nilai kasebut kanthi palsu lan meksa kasebut
      nilai palsu kanggo pracaya. kepriye? Kita bakal nemokake wong sing padha atine,
      sekutu lan asisten ing USSR dhewe. Bakal ana episode sawise episode
      tragedi pati saka
      wong mbalela ing bumi, sawijining final, irreversible
      degenerasi. Kita mboko sithik bakal mbusak saka sastra lan seni.
      inti sosial, kita bakal wean seniman, kita bakal discourage saka
      melu ing gambaran, sinau saka proses sing
      dumadi ing telenging massa. Sastra, téater, bioskop - kabeh
      bakal nggambarake lan ngluhurake perasaan manungsa sing paling dhasar.
      Kita bakal ndhukung lan ngunggahake sing diarani seniman ing kabeh cara,
      sing bakal tanduran lan Pethel menyang eling manungsa kultus
      jinis, panganiaya, sadisme, ngiyanati - ing tembung, saben
      maksiat. Kita bakal nggawe lam ing manajemen pemerintah lan
      bingung. Kejujuran lan integritas bakal dipoyoki lan ora
      bakal dadi perlu, bakal dadi peninggalan jaman kepungkur. Rudeness lan impudence
      goroh lan ngapusi, mabuk lan kecanduan narkoba, wedi kewan marang saben liyane
      lan ora duwe isin, ngiyanati, nasionalisme lan permusuhan karo wong,
      pisanan kabeh, memungsuhan lan gething saka wong Rusia - kabeh iki kita
      Ayo kita budidaya kanthi pinter lan ora katon, kabeh iki bakal mekar kanthi mekar.
      werna. Lan mung sawetara, banget sawetara bakal guess sing
      lagi kelakon. Nanging kita bakal sijine wong kuwi ing posisi helpless lan
      Ayo padha dadi bahan guyonan, golek cara kanggo fitnah. Kita bakal
      nimbang generasi sawise generasi. Kita bakal njupuk wong karo
      kanak-kanak lan remaja, kita bakal tansah nyeleh emphasis utama ing
      nom-noman, kita bakal miwiti ngrusak, ngrusak, lan ngrusak. Kita bakal nggawe metu
      wong enom cynics, vulgarities, cosmopolitans. Iki carane kita bakal nindakake!
      --------------------------------------------------- --------------------------------------------------- -----------------------------
      Iki slogan - wong iku serigala kanggo manungsa.
      Punika oyodipun. Nilai "Demokratis", digunakake disebut -law
      alas: "saben wong kanggo awake dhewe", padha marang kita arang banget competently.
  2. + 20
    22 Februari 2024 05:01
    Pastime favorit wong nyalahake Kulon kanggo ambruk USSR.
    Aku bakal ngomong iki, ora ana sing nindakake luwih akeh kanggo ambruk USSR tinimbang pimpinan CPSU ... komunis biasa ora duwe pengaruh apa wae sing ditindakake Komite Pusat CPSU lan ora ana sing ngresiki rangking. eselon paling dhuwur saka Partai Komunis saka rotting...Stalin tetep ing sasi.
    Lan Kulon mung njupuk kauntungan saka kahanan iki kanggo keuntungan dhewe.
    Dadine dhewe-dhewe ngrusak kabeh...dheweke dhewe sing ngrusak lan ora bisa mbangun apa wae sing anyar ing panggonane.
    1. +1
      22 Februari 2024 18:59
      Quote: Lech saka Android.
      Aku bakal ngomong iki, ora ana sing nindakake liyane kanggo ambruk USSR saka pimpinan CPSU

      Ya... Kravchuk, Nazarbayev, Shevardnadze, Mutalibov - Komite Pusat dadi mung minangka pemalsuan personel kanggo negara-negara anyar.
    2. 0
      23 Februari 2024 18:19
      Inggih, sampeyan pengin apa? Sawise Stalin, Politbiro Komite Pusat wiwit milih sawetara jenis dullness minangka pimpinan supaya ora ngganggu. Aku kudu takon Vissarionich kok ora transfer daya?
  3. +8
    22 Februari 2024 05:13
    Ing taun 1968, Khodorovich, Kovalev lan Velikanova wiwit nerbitake "Chronicle of Current Events" ing njero lemah.

    Apa maneh menyang sejarah yen ana conto sing paling anyar. Stasiun radio Ekho Moskvy, sing ditutup sawise wiwitan SVO, meh rampung dipindhah menyang saluran YouTube lan saka ing kono padha kluruk babagan hak asasi manungsa lan sawetara jinis nilai universal. Sing lucu yaiku setengah saka warga Israel, lan setengah liyane duwe kewarganegaraan sing ora dingerteni. Cetha banget yen ana sing mbiayai scumbag reged iki. Utawa apa sampeyan mikir yen padha kluruk ana mung amarga tresna marang negara kita?
    1. +3
      22 Februari 2024 06:58
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      sawise wiwitan SVO, stasiun radio "Echo of Moscow" meh rampung pindhah menyang saluran YouTube

      Aku sampeyan nemen exaggerate pengaruh ing jaman modern kabeh limo "Echoes of Moscow" ... ing USSR, ya, padha ningkataké nilai kapitalis, "woh terlarang" lan mulane padha populer.. saiki popularitas bledug, dibandhingake. menyang jaman USSR.. lan Kenapa? nanging amarga saiki kita uga negara kapitalis ... carane kanggo narik kawigaten wong saiki - chewing gum, jeans, rock and roll? Mulane, nalika ngomong babagan USSR, kabeh bener, nanging jaman modern? ora... ora analogi..
      1. 0
        2. mars 2024 04:04
        Quote: penasehat level 2
        Saiki popularitasé bledug, dibandhingake karo jaman USSR.

        Ing USSR, popularitasé uga diragukan. Nanging iki minangka oposisi sing bener, sing diwenehake dening Departemen Dalam Negeri USSR. Ing wektu sing padha, para dissidents sing wis njabat wektu mengko ngandika mung sawetara politik kuwi, mayoritas akeh banget buruh komunis utawa nasionalis saka republik, lan sawetara wong ing negara peduli Sharansky.
    2. +3
      23 Februari 2024 11:23
      Lan saka ngendi padha kluruk? Kita ora duwe kebebasan ngomong, ora ana oposisi sing waras, ora duwe kebebasan milih, ora duwe hak kanggo rapat umum. Ora saben wong siap teka ibu Rusia lan rot ing pakunjaran kaya Pak Navalny, teh ora demokrasi.
  4. -10
    22 Februari 2024 05:24
    USSR wiwitane dibangun ing kediktatoran ing taun 20-an lan karusakane ana sawetara dekade.
    Aku kepengin weruh kaya apa nasibe negara kasebut yen Rusia wis kuwasa.
    1. -4
      22 Februari 2024 05:36
      ............. utawa wong Yahudi.
    2. -1
      22 Februari 2024 18:46
      USSR wiwitane dibangun ing kediktatoran ing taun 20-an lan karusakane ana sawetara dekade.
      Aku kepengin weruh kaya apa nasibe negara kasebut yen Rusia wis kuwasa.

      Bakal padha dipangan. Kaya Khrushchev. Jancok, kita mbangun revolusi donya, lan dheweke menehi apartemen kanggo Rusia! Wis mapan saben papat! duka
    3. +3
      22 Februari 2024 19:10
      Kutipan: VZEM100
      Aku kepengin weruh kaya apa nasibe negara kasebut yen Rusia wis kuwasa.

      Maksudmu Chauvinist Rusia sing gedhe, sing sejatine wong bajingan lan rudo peksoLan jaga cangkemmu © VIL ?
      Dadi dadi Rusia ing cara Lenin ora perlu dadi Rusia kanthi getih. Kanggo Ilyich dianugerahi ciri ndhuwur kanggo Ordzhonikidze, Dzerzhinsky lan Stalin. eseman
      Dadi kanggo Ilyich, Comrade Dzhugashvili ana wong Russian saestu.
  5. +7
    22 Februari 2024 05:31
    Master saka Kulon kuwat amarga padha ngerti carane muter kanggo dangu. Ing abad kaping 19 - awal abad kaping 20, para master London, Paris, Wina, Berlin lan Washington uga goyangake Rusia lan nyoba ngrusak.


    Matur nuwun kanggo artikel! Aku pengin fokus ing siji titik penting. Apa Barat pancen kudu disalahake kanggo kabeh masalah Kakaisaran Rusia lan Rusia? Mungkin Barat mung nyoba ngasilake bathi maksimal saka ekonomi Rusia, lan aparat administratif kita ora bisa nolak. Mesthine, Barat nyedhiyakake sumber daya kanggo ambruk Rusia, nanging ing mburi iki, pisanan kabeh, oposisi internal, sing ngupayakake pengungkit kontrol kanthi biaya apa wae. Kanggo nambah penghasilan dhewe, lapisan populasi sing melu ekspor lan impor dhewe njaluk dhukungan ing Kulon, nyedhiyakake Rusia minangka sampah sing gampang. Nyatane, nganti atusan taun, pimpinan negara ora bisa nyedhiyakake pendhudhuk kontrol sing efektif sing bakal ngidini dheweke entuk kemajuan ekonomi prioritas dibandhingake karo Kulon. Kanthi latar mburi iki, wong-wong padha semangat menyang Kulon.
  6. -10
    22 Februari 2024 05:42
    Kolom kaping lima lagi nyiapake.

    sapa sing nyiapake sampeyan? Sapa sing dadi panata catur ing lapangan catur iki? Sampeyan kudu ngandika khusus, wong tuwa Politbiro teka saka wong, petani lan buruh, Khrushchev padha saka buruh tambang, nanging Brezhnev saka petani, sanajan piyambakipun nyerat piyambak saka proletarians, i.e. Ana kontradiksi ing kene: Aku lair ing desa, lan bapakku ahli metalurgi, kepiye? Apa bapakmu kerja saka desa menyang pabrik? Ora kelakon kaya ngono. Biasane ing desa-desa padha nindakake pagawean tetanèn, lan buruh manggon ing kutha-kutha, ing pemukiman buruh. Paling kamungkinan, asal-usul Brezhnev ora padha karo dheweke dhewe nulis ing memoars, ketoke kulawargané wis sawetara jinis properti ing wangun tanah lan iki ninggalake jejak ing karakter lan prilaku kanggo sisa urip.
    Nanging Marxisme-Leninisme nemtokake petani minangka "pemilik borjuis cilik" lan lingkungan petani terus-terusan nuwuhake manifestasi properti pribadi ing wangun pasar sing tansah perlu kanggo ngedol produk tetanèn saka produksi, roti lan liya-liyane. . Lan minangka ijol-ijolan, barang-barang produksi sing dibutuhake kanggo nggarap tanah lan ternak - peternakan ternak.Lan Bolshevik perang nglawan tatanan iki lan menang kanthi njupuk ALL properti saka petani, lan wong njaba ditunjuk kanggo ngatur properti "kolektif", wong. sing ora ngerti apa-apa bab buruh tani Iki dudu sosialisme, malah ora duwe jeneng , ora kapitalisme lan ora sosialisme, nanging TYRANOCRACY - karusakan saka dhasar abad-lawas saka wong Rusia.
    Ngatur liwat pasar iku urutan sing BENER, nganti pirang-pirang abad pesenan iki, sing teka saka leluhur kita, nemtokake hubungan antarane kutha lan desa, antarane kutha lan desa ana PASAR.
    Nanging Bolsheviks numpes hubungan pasar lan komoditas-dhuwit lan disebut iki cara urip - ayo kang ngomong, sosialisme, i.e. kuwasane rakyat.Satemene mung ana siji kuwasane - dayane dhuwit. Bolshevik ora bisa numpes dhuwit.
    Brezhnev lan accomplices turu lan weruh piyambak ing negara ing tentrem lan tengen.
    Galya Brezhneva teka menyang Gokhran karo ember kosong lan diklumpukake minangka akeh perhiasan sing dikarepake, lan iki, mesthi, karo kawruh lan disetujoni saka DIRI, lan ora tanpa ijin, yen panguwasa bakal cepet nutupi.
    Nanging Brezhnev mlebu menyang pengkhianatan langsung saka kapentingan negara - iki minangka pangenalan saka scam lunar Amerika, pengkhianatan program komputer, lan watesan - stagnasi ing pangembangan teknik mesin, model mobil sing padha diprodhuksi kanggo dekade lan lair saka kedadean Brezhnev elek DEFICIT, kang numpes kabeh ideals "sosialisme".
    1. +1
      22 Februari 2024 06:12
      Khrushchev dadi buruh paling sethithik nem sasi saben taun, lan kabeh wong liya. Kabeh kontingen iki clingy lan slacker dening alam.
      Kanggo bapake Brezhnev, dheweke bisa nggabungake metalurgi karo tetanèn kanthi laku otkhodnichestvo.
      1. -3
        22 Februari 2024 06:18
        Kutipan: VZEM100
        Khrushchev dadi buruh paling sethithik nem sasi

        Khrushchev asale saka kulawarga penambang.
        Rama Brezhnev ana metallurgist, carane bisa manggon ing desa?
        1. +1
          22 Februari 2024 06:24
          apa liyane kulawarga panambang. dheweke saka kulawarga petani (karo admixture Yahudi) saka petani ing desa Kalinovka ing provinsi Kursk, lan bapake, kaya akeh liyane banjur, tindak utawa makarya ing Donbass.
          1. -2
            22 Februari 2024 06:25
            Inggih, iki crita anyar saka sampeyan.
            1. -2
              22 Februari 2024 06:28
              Paling kamungkinan sawetara cantonist ngunjungi mbah kakung ing kana.
          2. 0
            22 Februari 2024 23:31
            Kalinovka minangka desa murni Rusia.
            1. -1
              23 Februari 2024 01:49
              Ukrainians arupi bagean pinunjul saka populasi ing panggonan nanging mboko sithik dicampur karo Rusia.
              1. 0
                23 Februari 2024 19:41
                Sampeyan ana ing kana? A desa murni Russian.
                1. 0
                  23 Februari 2024 19:55
                  Leluhurku saka salah sawijining desa cedhak. Kebersihan apa sing bisa diomongake yen ana tapel wates karo mantan USSR?
                  Garwane bapakku sing sepisanan yaiku wong Ukraina (dheweke nikah nalika isih manggon ing desa) lan dheweke ora teka saka Lvov, nanging lair ing kana kaya wong tuwa lan simbah.
                2. 0
                  23 Februari 2024 20:03
                  Ngomong-ngomong, sampeyan ngerti yen Kursk minangka bagéan saka provinsi Kyiv?
                3. 0
                  23 Februari 2024 20:09
                  Ing musim semi taun 1918, wilayah kidul lan kulon provinsi iki dikuwasani dening pasukan Jerman lan nganti pungkasan taun 1918 dadi bagéan saka negara Ukrainia, sing ana ing sangisore protektorat Kakaisaran Jerman.
                4. 0
                  23 Februari 2024 20:16
                  Kaganovich nggunakake pengaruhe kanggo kepentingan ekspansi teritorial SSR Ukrainia kanthi biaya wilayah RSFSR, sing aneksasi minangka salah sawijining prioritas elit partai Ukrainia ing taun 1920-an. Mangkono, konsep saka layang Kaganovich kanggo Stalin wis wadi, kang ngundakake "pitakonan nransfer menyang Ukraina distrik Ukraina Voronezh lan Kursk provinsi"12. Nanging, ing comparison karo Belarus, kang ing 1924 lan 1926. ditampa saka RSFSR 18 distrik "Belarusia" kanthi populasi luwih saka 2 yuta wong, sukses pimpinan Ukrainia dadi luwih andhap asor. Ing taun 1925, SSR Ukraina nyerahake sawetara wilayah menyang wilayah Kaukasus Lor, lan minangka gantine bagean cilik saka provinsi Kursk lan siji volost saka provinsi Gomel lan Voronezh ditransfer menyang wilayah kasebut. Ing taun 1926, SSR Ukrainia nampa luwih akeh volosts saka provinsi Bryansk lan Voronezh, lan, pungkasanipun, sawetara desa cilik liyane ing 1928.

                  Wilayah sing diasilake luwih cilik tinimbang sing diklaim dening pimpinan Ukrainia: contone, saka 44 volost provinsi Kursk kanthi "pemukiman Ukrainia sing terus-terusan", SSR Ukrainia bisa nggayuh aneksasi mung 1014. Ukrainizers nyathet yen ing Rusian. wilayah jejer kanggo SSR Ukrainia, telung enclaves Ukraina gedhe tetep - ing tilas provinsi Kursk (bagean saka Ukraina antarane populasi 19%), ing tilas provinsi Voronezh (32,6%) lan wilayah Kaukasus Lor (37,2%)15 . Mantan
            2. 0
              23 Februari 2024 20:19
              malah jeneng Khrushchev wis Russified saka tembung Khokhlyat Khrushch-May bug
    2. +4
      22 Februari 2024 06:34
      Kutipan: Trinitrotoluene
      lair saka fenomena Brezhnev elek DEFICIT

      Yen kanthi defisit tegese Kesulitan tuku merek Barat (nalika iku padha dioyak-oyak lan dioyak-oyak), banjur defisit sing awon iki, kaya sing sampeyan ucapake, isih cukup. Setuju.
      1. 0
        22 Februari 2024 06:40
        Aku urip ing wektu iku lan aku ngerti apa sing dakkandhakake
        - ana kekurangan TOTAL daging, produk daging, ora ana sandhangan sing sopan, ora ana barang-barang rumah tangga, kabeh iki ora ana ing adol GRATIS, saka ngisor konter lan iki nyebabake fenomena ala - spekulasi lan kreasi. saka kelas anyar spekulan lan black marketeers organ panutup.
        Inget film "Beware of the Car"
        1. +4
          22 Februari 2024 06:46
          Kutipan: Trinitrotoluene
          Aku urip ing wektu iku lan aku ngerti apa sing dakkandhakake

          Semono uga aku urip. Lan piye wae aku ora ngrasakake kekurangan tartamtu! Panganan lan sandhangan sing sehat kasedhiya ing toko.

          Mesthi, ana baris kanggo sosis (Aku ngadeg ana rong jam). Nah, apa sampeyan bisa nemokake sosis apik ing toko saiki? Yen sampeyan nemokake, regane pira? Larang? Ya, banjur luwih larang lan kasedhiya ing toko co-op lan ing pasar! Nanging sakperangan alesan sampeyan ora tuku ana, luwih seneng ndalang sing ora ana.
          1. -2
            22 Februari 2024 06:49
            nyatane panganan kebak gratis iku goroh, ora ana sing gratis

            Kok kowe ngece aku karo INI? Saiki kabeh uga kuwalik, kelas parasit ana amarga beda banget antarane biaya lan rega eceran.
            1. +9
              22 Februari 2024 07:00
              Kutipan: Trinitrotoluene
              Saiki kabeh uga kuwalik, kelas parasit ana amarga beda banget antarane biaya lan rega eceran.

              Aku mangan caviar ireng ing Uni. Iki didol ing prasmanan. Lan miturut kekuwatan kapitalis anyar sing "diberkahi", aku ora nate nyoba kaviar ireng. Saiki kayane ora kekurangan, nanging akeh barang sing larang nganti wong normal ora bisa tuku kanthi gaji.

              Banjur ana kekurangan, lan saiki ana kekurangan dhuwit. Lan iki luwih elek.
              1. -3
                22 Februari 2024 07:04
                Kutipan: Stas157
                Aku mangan caviar ireng ing Uni. Lan didol ing prasmanan.

                Tskov prasmanan? Aku wis ora weruh caviar ireng ing prasmanan pabrik kita.

                Saiki parasit wis gedhe anak lan putu, padha multiplying lan uga pengin urip ing biaya saka wong lan iki carane iku - HARGA MUNIK.
                1. +4
                  22 Februari 2024 07:34
                  Ing kantin biasa sampeyan bisa ndeleng sandwiches karo caviar ireng, nanging ora akeh dikarepake kanggo wong-wong mau. A sethitik larang, sandwich kuwi biaya bab siji rubel, kang biaya nedha awan lengkap.
                  1. -5
                    22 Februari 2024 07:35
                    mandheg ngapusi, mandheg ngapusi
                2. +6
                  22 Februari 2024 07:35
                  Kutipan: Trinitrotoluene
                  Tskov prasmanan?

                  Aku ora ngerti apa iku. Ing prasmanan biasa - ing taman, ing téater.
                3. +2
                  22 Februari 2024 23:35
                  Ing prasmanan sepur, paling ora ing pusat regional, sandwich karo kaviar ireng lan abang didol.
              2. -6
                22 Februari 2024 09:52
                Kutipan: Stas157
                Aku mangan caviar ireng ing Uni. Iki didol ing prasmanan. Lan miturut kekuwatan kapitalis anyar sing "diberkahi", aku ora nate nyoba kaviar ireng. Saiki kayane ora kekurangan, nanging akeh barang sing larang nganti wong normal ora bisa tuku kanthi gaji.

                Banjur ana kekurangan, lan saiki ana kekurangan dhuwit. Lan iki luwih elek.

                Inggih, ing kene, kaya sing dikandhakake, saka saben miturut kemampuane ... Aku uga mangan kaviar ireng sing ditekan. Dheweke entuk liwat cronyism paling awon.Kabeh liwat cronyism lan kanggo telung rega! Nanging yen sampeyan manggon ing Kremlin utawa dadi kapal selam ing kapal nuklir, ya, aku yakin sampeyan mangan kaviar ireng ing prasmanan ... hi . Lan saiki anak-anakku kanthi tenang lelungan ing saindenging jagad (uga, meh! Amarga saiki perang) kanggo santai. Padha mangan tiram ing Crimea. Nyata thukul ing Segara Ireng. Dheweke duwe mobil loro ing kulawarga, dheweke kerja akeh, nanging uga dibayar akeh. Wektu liyane. Kita kudu njupuk sing paling apik saka masa lalu lan mikir babagan masa depan.
                1. +3
                  22 Februari 2024 10:03
                  Kutipan: 30 vis
                  Lan saiki anak-anakku kanthi tenang lelungan ing saindenging jagad

                  Turki, Thailand, Maladewa, Uni Emirat Arab, Mesir... Ing endi pesawat kita mabur? Pilihan cilik! Lan iki kabeh negara kidul. Yagene anak-anakmu ora seneng karo Segara Ireng lan Krimea? Crimea tresna marang aku. Nanging sampeyan manggon ing kono.
                  1. +1
                    23 Februari 2024 08:39
                    Kutipan: Stas157
                    Yagene anak-anakmu ora seneng karo Segara Ireng lan Krimea?

                    Saben uwong seneng karo Segara Ireng lan kutha Pahlawan Sevastopol. Nanging ing muda, lan ora mung wong enom, katon ing urip, budaya, adat istiadat wong liya. Iku migunani kanggo lelungan menyang negara liya ing donya. Nalika aku isih enom, aku bisa ngunjungi luar negeri, nganggo seragam militer SA ing Cekoslowakia. Lan sampeyan ora bakal pracaya .. Aku uga kasengsem ing negara apa, jenis wong, carane urip, adat apa ... Dadi, apa
                2. +2
                  22 Februari 2024 10:14
                  Kutipan: 30 vis
                  Dheweke entuk dening sambungan paling elek .Kabeh wis rampung liwat sambungan lan kanggo telung rega!

                  Aku ora tau entuk apa-apa saka sambunganku amarga aku ora duwe sambungan (kaya umume wong). Aku tuku kabeh ing toko lan kantin Soviet kanthi rega sing padha. Kaviar ireng katon saka wektu kanggo wektu. Saben uwong sing aku kenal mangan mau. Lan ora ana antrian!
              3. +1
                26 Februari 2024 10:25
                Kutipan: Stas157
                Aku mangan caviar ireng ing Uni. Iki didol ing prasmanan.

                Lan aku mangan. Ing Leningrad.
                Lan ing Vladimir, nalika ibune tindak menyang departemen daging, dheweke katon kaya-kaya mukjizat sing apik banget, nggumunake - kok dheweke teka, ora ana daging, ora ana daging lan ora bakal ana.
            2. +1
              23 Februari 2024 15:22
              Kabeh ana ing toko nganti 1983, banjur ing 85 perestroika wiwit lan masalah wiwit ...
              1. 0
                26 Februari 2024 10:23
                Kutipan saka ziqzaq
                Kabeh ana ing toko sadurunge 1983

                Malah sadurunge taun 1980, kutha-kutha ing USSR duwe kupon kanggo daging lan susu.
                Kita, buruh Pabrik Kimia Ural, ora bisa tuku apa-apa ing toko kita. Pancen ora ana sing bisa dipakani kulawarga. Apa pancene mokal kanggo nambah kahanan nutrisi ing jaman saiki? Kita nuntut kanggo nambah pasokan produk pangan lan manawa kanggo ngenalake kupon kanggo produk daging lan susu, kaya sing ditepungi ing kutha-kutha Sverdlovsk, N. Tagil, Kizel, Gubakha, Gorky, Izhevsk lan liya-liyane.
                © Surat saka buruh Pabrik Kimia Ural menyang Komite Pusat CPSU lan badan partai lokal kanthi panyuwunan kanggo ngenalake prangko pangan. Mei 1979
        2. +6
          22 Februari 2024 10:43
          Kutipan: Trinitrotoluene
          Aku urip ing wektu iku lan aku ngerti apa sing dakkandhakake - ana kekurangan EVERYTHING ............ Elinga film "Ati-ati saka Mobil"

          ya wis! Iku wektu elek! ( nangis sarkasme) Buku sing terjangkau, lagu kanthi lirik, kanggo macem-macem umur lan tema, seniman, film sing isih ditonton. Piye wae iki digawe. Ora kanggo sebutno nggawe sistem Sosialis donya. Ana biaya kanggo iki. Iki minangka investasi jangka panjang sing bakal mbayar kaping 100. Ana program jangka panjang kanggo macem-macem sektor ekonomi. Kalebu lan OBAT. Saiki, bourgeoisie ora pengin keuntungan jangka panjang kanggo negara, mung kanggo wong sing ditresnani
    3. 0
      26 Februari 2024 10:21
      Kutipan: Trinitrotoluene
      nanging Brezhnev saka petani, sanajan dheweke dhewe nulis yen dheweke saka proletar, i.e. Ana kontradiksi ing kene: Aku lair ing desa, lan bapakku ahli metalurgi, kepiye? Apa bapakmu kerja saka desa menyang pabrik? Ora kelakon kaya ngono. Biasane ing desa-desa padha nindakake pagawean tetanèn, lan buruh manggon ing kutha-kutha, ing pemukiman buruh.

      Lan kanggo sampeyan desa iku kudu khatynki, sadochka lan bdzhols sing buzzing? nglirik
      Desa Kamenskoye, ngendi Brezhnev lair, dumunung "wall to wall" karo Dnieper Metallurgical Plant. Lan desa kasebut dhewe bisa diarani kutha ing jaman modern - ing pungkasan abad kaping 18. ana 000 jiwa. Nanging sacara resmi kadhaptar minangka desa, dadi kutha mung ing Republik, ing taun 1917.
  7. +4
    22 Februari 2024 06:04
    Mungkin Kepemimpinan CPSU main peran ing ambruk USSR. Nanging, alasan utama yaiku keluwihan, utawa kabijakan internal sing salah sing tujuane ndhukung partai, perdagangan, lan klan nasionalis. Sapa sing dadi kuwasa ing taun 70-80an, asile nganti 90-an mesthi padha.
    Sayange, akeh penyakit elit partai lawas sing diwarisake dening sing saiki.
    1. -1
      22 Februari 2024 06:16
      Iki dudu penyakit, nanging kahanan alam
  8. +5
    22 Februari 2024 06:28
    Kutipan: VZEM100
    USSR wiwitane dibangun ing kediktatoran ing taun 20-an lan karusakane ana sawetara dekade.
    Aku kepengin weruh kaya apa nasibe negara kasebut yen Rusia wis kuwasa.

    lan Gorbachev lan Yeltsin, mbok menawa non-Rusia, mungkasi ing kuwasa ... lan ora malah ing diktator.
    1. -6
      22 Februari 2024 06:43
      Kita ora ngomong babagan pungkasan USSR, nanging babagan wiwitane, nalika para revolusioner lan reformis isih nduweni kekuwatan lan dudu wong sing degenerasi sing bocor proyek iki.
  9. -1
    22 Februari 2024 07:04
    Mbalik ing Agustus 1917, nalika Lenin nulis "Negara lan Revolusi," dheweke mangertos yen Bolshevik njupuk kuwasa, iku bakal "serius lan suwe", nanging ora "salawas-lawase," minangka sycophants partai mengko wiwit trompet. ...

    Dheweke nganggep yen perjuangan kanggo sosialisme bakal dadi pirang-pirang sukses lan kekalahan, kaya perjuangan kanggo republik ing Prancis abad ka-19. Lan bisa uga yen dheweke optimis banget.
    1. -5
      22 Februari 2024 07:12
      Kutipan: ivan2022
      dheweke mangertos yen Bolshevik njupuk kuwasa, iku bakal "serius lan kanggo dangu", nanging ora "salawas-lawase"


      Ya, lucu apa sing ora bakal ditulis saiki, nanging banjur, kaya Marx nggawe teori donya babagan formasi sosio-ekonomi, lan piye wae ora ujar manawa sejarah iki bisa bali maneh, sawise kapitalisme sosialisme bakal teka maneh, nanging iki sajarah wis teka.
      Nanging, Marx lan Lenin minangka omong-omongan.
      1. +6
        22 Februari 2024 07:44
        Lenin mung pangadeg RSFSR lan USSR, lan dheweke ora bisa mbandhingake karo jenius kaya sampeyan ... sayangé, kita mung duwe siji - jenius ... .
        1. 0
          22 Februari 2024 07:49
          Uni Soviet jumeneng ing taun 1922, lan Lenin minangka Ketua Dewan Komisaris Rakyat, lan apa sampeyan mikir yen Lenin mandheg saka nggawe USSR?
  10. + 10
    22 Februari 2024 07:14
    Lenga lan gas Rusia mili luwih akeh ing sisih kulon.
    Saiki, iku luwih apik, padha metu saka jarum lenga lan gas, kaping lima ing donya lan ekonomi pisanan ing Eropah, Portugal, mbokmenawa kiwa adoh konco ing syarat-syarat GDP, padha ngrambah apa padha ngupayakake. Lan iki hadiah liyane, kanggo re-Pemilu Volodin ngandika: Putin marang kita bali iwak sing Inggris mangan kanggo 68 taun. Ora ana kod ing toko kanggo 68 taun, nanging saiki bakal katon ing jumlah gedhe.
    1. -3
      22 Februari 2024 07:21
      Inggris mbalekake, lan saiki bakal katon?
      Apa sampeyan ora mikir wektu beda?
      Sampeyan ora kejawab wektu saiki.
      1. +2
        22 Februari 2024 07:37
        Maksudku urip saiki wis apik, ora kaya jaman biyen, pepeteng lan ora duwe pangarep-arep.
    2. +4
      22 Februari 2024 09:00
      Kutipan saka parusnik
      Eropa, Portugal, bisa uga ditinggal adoh saka PDB

      Carane aku bisa ngomong iki, sayangé recourse nasib ala, kita lagi wae kejiret, 35 ewu lan 37 ewu potongan kertas asing per kapita ...
      Kutipan saka parusnik
      Cod wis ora ana ing toko sajrone 68 taun, nanging saiki bakal katon akeh

      Nanging salmon lan salmon glethakaken, ayo ...
      1. +4
        22 Februari 2024 10:05
        Nanging salmon lan salmon glethakaken, ayo ...
        Ya, aku ora bakal nolak teri Azov. sup saka padharan beluga, lan saka njero pai bakal panggang, lan pike perch ing adonan.... mmmmm.. Ram karo bir utawa karo urang lokal, sing dadi tanpa ngandika .. Nanging iwak lan urang iki. wis ora ana maneh ing segara, saka tembung banget.. Mung kenangan sing isih ana.. Mbokmenawa lunga menyang kordon sing adoh.. Nanging ya, salmon lan salmon padha tumpukan, kaya ing Timur Jauh.. Ketoke, Segara ​​Azov wis diisi. Nanging saiki iwak bakal katon..
      2. +4
        22 Februari 2024 11:52
        "Nanging salmon lan salmon glethakaken, ayo ..."
        kod bakal disimpen ing cara sing padha, lan rega bakal padha, uga, sethitik kurang
    3. 0
      22 Februari 2024 23:41
      Miturut apa GDP? Total utawa per kapita? Ing babagan PDB, ing par lan ing PPP, Rusia kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang Portugal. Kita duwe populasi 15 kaping luwih gedhe tinimbang Portugal.
  11. +7
    22 Februari 2024 07:46
    Carane Uni Soviet dipatèni

    Comrade Samsonov ngembangake tambang emas, regejegan kosong sing ora ana telas lan gosip dijamin.
    1. +3
      22 Februari 2024 08:02
      Shpakovsky nerangake marang aku yen iki carane rating penulis digawe. Bener, aku ora nemokake ngendi persis nomer sing nemtokake rating penulis iki ditampilake?
      1. +4
        22 Februari 2024 08:09
        Lan luwih akeh komentar, luwih apik komentar penulis dianggep, lan babagan penulis, topik kasebut wis suwe dibahas, kabeh tim kerja ing jeneng iki, saben dina ana artikel, lan macem-macem topik.
    2. -1
      22 Februari 2024 08:11
      Samsonov ngembangake tambang emas
      Aku wis nguwasani. Ora dina tanpa garis.
  12. -4
    22 Februari 2024 08:02
    kepriye kedadeyane yen Lenin ora mangkat luwih awal.
  13. +5
    22 Februari 2024 08:21
    Modernisasi industri Soviet lan reformasi Kosygin ditolak.
    Penulis ora ngerti inti saka reformasi Kosygin-Liberman. Banjur kritéria utama kanggo operasi perusahaan - MediaWiki, kang banjur dadi basis kanggo transisi kanggo kapitalisme. Cetha yen sawetara wektu reformasi iki mbokmenawa perlu kanggo mbusak konsekwensi saka eksperimen Khrushchev Kukuruzny (analog karo NEP), nanging pamikiran ekonomi banjur mati kanthi tenang. Joseph the Terrible uga nulis yen "Tanpa teori kita mati." Lan kedaden.
  14. +2
    22 Februari 2024 08:24
    Uni Soviet bunuh diri. Iku mèlu skenario pas tiba saka kabeh kekaisaran: luwe nggawe, tuwuh lemak, ambruk. Mung saiki sing ndhuwur dadi lemu, lan sapi percaya ing dongeng babagan barat seneng.
    1. +4
      22 Februari 2024 08:48
      Sampeyan salah, USSR ambruk persis amarga elit percaya yen hukum Soviet ora ngidini dheweke dadi gemuk.
      Dadi padha numpes hukum iki, lan banjur, ya, padha dadi ora Samsaya Awon lemak saka ing Kulon.

      Lan kelas ngisor ing tanah air kita sing diberkahi tansah nganggep kekuwatan minangka fenomena Alam, kaya tekane mangsa utawa musim panas, sing kedadeyan tanpa dipikirake.

      Slavophile K. Aksakov nulis babagan iki marang Tsar Alexander kaping 2: "Wong Rusia ora duwe unsur politik ing awake dhewe ... Lan dheweke ora nate njaluk apa-apa saka Negara. Mulane Negara kita gedhe banget."
  15. +3
    22 Februari 2024 08:28
    Wekasane, USSR tiwas dening ekonomi sing ringkih sing ndadekake wong-wong dadi ekstrem.

    Penulis mikir rada aneh babagan ideologi - umume wong biasa ing kabeh wektu mikir utamane babagan urip sing tenang lan kepenak, lan iki minangka kahanan normal wong normal.

    Masalah kaadilan sosial narik kawigaten kanggo wong-wong sing sugih - ora ana sing mbatalake piramida Maslow.

    Ing pungkasan taun 80-an, kekurangan kabeh ndadekake wong mikir yen "sosis luwih penting tinimbang ideologi." Cukup, yen panguwasa bisa njaga konsumsi paling sethithik produk panganan dhasar, USSR isih ana.

    Miturut cara, Penulis ora gelem ngrungokake brahalane dhewe, sing nyatakake yen materialisme iku utami.
    1. +5
      22 Februari 2024 08:56
      Minangka kanggo "ekonomi lemah USSR" - ora ngyakinake. Masyarakat kita ringkih, bisa mogok lan lunga menyang ngendi wae, nanging ora bisa nglindhungi awake dhewe saka maling lan pengkhianat. Lan ekonomi USSR kuwat.

      Ing wiwitan taun 1992, Gaidar langsung "nylametake negara" lan ngilangi defisit Soviet ... Endi "apa sing ora ana ing USSR" dumadakan teka saka?

      Ing USSR, saka 1960 kanggo 1980, produksi mobil tikel kaping pindho saben 10 taun. Lan Gegkovs malah luwih cepet, wiwit AvtoVAZ dibangun ing awal 70s.
      Lan saiki AvtoVAZ menehi 400 ewu saben taun kaya ing Brezhnev ... Sawise 50 taun!
      Lan Rosstat ngakoni yen produksi daging ing Federasi Rusia tekan tingkat 1989 ing RSFSR mung ing 2015.
      Apa tegese "ekonomi kuwat"?
      1. -1
        22 Februari 2024 10:00
        "Masyarakat kita ringkih. Bisa hunker mudhun lan pindhah menyang ngendi wae sing dikirim, nanging ora bisa nglindhungi dhewe saka maling lan pengkhianat. Nanging ekonomi USSR kuwat."

        Masyarakat ing taun-taun kasebut ndhukung transisi saka USSR lan saka sosialisme menyang arah apa wae ing ngendi panganan bisa dituku. Aku dhewe dadi bagéan saka masyarakat iki lan weruh carane kabeh mengkono saka njero.

        Ekonomi ing USSR banget banget sing ora bisa nyedhiyani populasi pangan - apa iku kekuatan? Kita isih dadi ekonomi paling gedhe nomer lima ing donya. Nanging iki mung tembung.
      2. +2
        22 Februari 2024 11:55
        "Lan saiki AvtoVAZ menehi 400 ewu saben taun kaya ing Brezhnev ... Ing 50 taun!"
        Ing Brezhnev, AvtoVAZ ngasilake 650 ewu mobil, lan kadhangkala luwih - kompetisi sosial, tambah produktivitas, lan liya-liyane. 650 ewu - kapasitas desain tanduran
      3. Komentar wis dibusak.
  16. +6
    22 Februari 2024 08:31
    Master saka Kulon kuwat amarga padha ngerti carane muter kanggo dangu.

    Dheweke isih main kaya iki, lan Kremlin kalah utawa main ing sisihane, yen dideleng saka kualitas urip wong Rusia saya mundhak.
  17. +4
    22 Februari 2024 09:47
    Kapitalisme lan sosialisme. Ayo digali sejarah; feodalisme uga ora langsung nyerah marang kapitalisme. Njupuk sajarah Prancis. Louis sing nduweni passion dieksekusi. Lan dumadakan warga Napoleon dadi kaisar. Dadi kabeh abad kaping 19 minangka monarki utawa republik.
    Minangka kanggo USSR, ana masyarakat sosialis kanggo pisanan. Pungkasane, fed minangka penyayang migran, luwih seneng dhuwit tinimbang tanah air, uga isih umur 30 taun.
    1. +2
      22 Februari 2024 22:41
      Dadi kabeh abad kaping 19 minangka monarki utawa republik.


      aja bingung tatanan sosial-ekonomi lan wangun pamaréntahan.
      Ing Napoleon, bourgeoisie wis ngrebut kuwasa lan wis kapitalisme.
  18. -1
    22 Februari 2024 11:19
    Asring, ing negara kita, karya hukum fisika dianggep minangka unsur saka sawetara rencana pihak katelu, mega-insidious lan canggih. Dene iki minangka akibat saka hukum fisika - sanajan, mesthine, mungsuh kita uga ora njagong ing bokonge lan nggunakake tekanan iki. Nanging persis apa digunakake nanging ora digawe. Sanadyan padha nggunakake kanggo ombone kurang, apa kedaden bakal kelakon, mung sethitik mengko lan beda.
    Sampeyan ndeleng, apa bab - yen meksa saka njero ora menehi ganti rugi kanggo meksa saka njaba lan awak ora cukup kuwat kanggo njaga prabédan iki - ambruk ana, lan cukup cetha lan ngrusak.
    Analog tekanan yaiku tekanan saka njaba Produk lan Kebebasan (tegese kebebasan total, kalebu kebebasan aktivitas, ekspresi diri, gerakan, kebebasan nurani, lan liya-liyane) ing massa, malah luwih tepat ing saben peserta ing sistem regulasi.
    Yen USSR bunder ing vakum lan manggon ing planet sing kapisah, sing dikuwasani kabeh, ing galaksi sing adoh, adoh lan ora ana wong liya kajaba USSR - aku ora mangu-mangu yen kita isih bakal narik tali kasebut. ing siji wangun utawa liyane. Amarga ora ana tekanan eksternal saka sistem kompetitif - nanging ing kene sampeyan kudu ngerti manawa iki ora mung tekanan militer, nanging uga tekanan saka model sing sukses lan luwih spektakuler.

    Iku paradoks, nanging ing siji wektu sosialisme-komunisme lan USSR dhewe banget aktif kepincut wong karo Idea, Gambar - sing, mbokmenawa kudu ana pangerten internal saka efektifitas nemen saka alat iki. Nanging, sakperangan alesan, padha mutusaké sing iki ora instruments kapisah, nanging bagéan ora bisa dipisahake saka kabeh struktur. Iki minangka sudut pandang sing salah banget, amarga organisme sing sampurna beda-beda saka sing ora sampurna ing istilah kualitatif kanthi alat sing berkualitas tinggi lan dudu dening sawetara jinis kerentanan teknik. Manuk duwe otak sing apik banget, nanging ora duwe tangan lan mulane dheweke tetep mung kewan, dene tas daging karo tangan loro njupuk alih planet lan sijine kabeh ing layanan. Virus kasebut ora duwe sel - nanging duwe alat kanggo nembus wong liya lan gampang nangkep lan nggunakake.
    Kanthi milih lan ngembangake Alat sing bener, sampeyan bisa entuk keuntungan - kita uga fokus ing antagonisme ideologis karo Kulon, saengga kita nolak evolusi Alat kompetitif. Lan ing pungkasan, kedadeyan sing ora bisa dihindari - dheweke, nggunakake dhewe (bioskop, produk, kapal penggedhe liyane ing pangembangan Freedoms, arsitektur global, kabijakan teknologi) outplayed kita, ora dadi luwih ing game langsung, nanging ing ora langsung.
    Lingkungan global ing pungkasan USSR duwe konfigurasi sing migunani kanggo Kulon - nyeret ion saka blok sosial menyang Kulon lan ngompa ide lan produk sing ora ana ing "sisih liyane". Ion minangka wong sing ora nemokake papan ing sistem sosial, sing pengin luwih akeh lan (akeh, ora kabeh) wis siyap kanggo luwih akeh.

    Pungkasane iki ora bisa dihindari, kaya pungkasane submersible sing akeh banget bocor.
    1. -1
      22 Februari 2024 12:01
      Iku angel, dheweke ora bakal ngerti sampeyan (c)

      Lingkungan njaba meksa wong mbandhingake uripe karo apa sing ana "ing njaba" - lan perbandingan iki ora cocog karo kita. Sampeyan ngomong kanthi bener, yen "ana" ora ana (utawa yen dheweke ora ngerti "kene"), dheweke bakal urip kanthi cara sing padha nganti suwe. Iki sebabe informasi babagan "ana" diisolasi supaya ora ngerti. Propaganda dina iki nindakake perkara sing padha, nanging durung sukses. Nanging, menehi wektu, lan dheweke bakal nindakake.

      Lan ekonomi, sayangé, limping, nalika nilai liyane ilang makna ing mata wong.

      Saiki menehi pilihan kanggo wong, sing luwih apik - kesetaraan ing kemiskinan umum utawa ketimpangan sing nyaman - pira sing bakal milih sing pertama?

      Lan sapa sing bakal mangsuli pitakon - endi saka rong pilihan iki sing luwih adil? Aku wedi yen jawabane bakal beda.
      1. -1
        22 Februari 2024 12:24
        Saka sudut pandang carane kabeh tumindak ing alam, saben wong nampa miturut kabisan, aktivitas lan kekerabatan. Sampeyan lair minangka gajah - sampeyan mangan kaya gajah, sampeyan ngidoni asu ajag, sampeyan nongkrong ing ngendi wae. Yen sampeyan lair minangka terwelu, ngerti yen sampeyan kudu ngethok suket lan mlayu saka saben bug. Nanging ora kaya alam, ing masyarakat manungsa, terwelu bisa dadi gajah - yen dheweke nduweni kabisan lan aktivitas sing cukup. Ing kene bakal diwatesi dening faktor keluwesan lan kesempurnaan sistem lan, ya, anane objektif saka kuwalitas kasebut.
        Ing Kulon, "terwelu" konvensional bisa sacara teoritis tuwuh dadi gajah - ana akeh conto. Iku angel lan tegang, nanging bisa. Lan sampeyan bisa tuwuh dadi paus, yen sampeyan pengin. Nanging ora gampang tuwuh (amarga kompetisi, pasar, lsp.)
        Ing USSR, "ZaichEg" bisa tuwuh luwih gampang, amarga dheweke diwanti-wanti (pendidikan gratis, obat-obatan, bisa diwenehi gubuk saka perusahaan, bener-bener golek proyek, lan liya-liyane), nanging watesan babagan pertumbuhane disetel banget. - "ZaichEg" ora bisa tuwuh luwih dhuwur tinimbang Jaran , Contone. Sistem langsung marang kita ora butuh Ana akeh banget Gajah, kita ora butuh Paus babar pisan - nanging kita butuh akeh Jaran.

        Nanging terwelu ala yaiku sing ora pengin dadi Gajah - sawise kabeh, dheweke ndeleng Gajah, ngerti babagan orane. Nalika dheweke mlayu lan mangan rampasan, wedi marang kabeh, dheweke iri marang cara Gajah kanthi imposingly nyopot batange menyang ndhuwur wit lan njupuk kabeh sing dikarepake ing kono lan ora kesusu, lan ora wedi apa-apa. Sanadyan ZaichEg malih dadi Jaran, dheweke tetep meri marang Gajah, amarga dheweke ora pengin dadi Jaran, dheweke seneng karo Gajah.
        Carane "relatif gampang" dheweke bisa dadi Jaran ngeculke napsu - dheweke kandha marang awake dhewe "Aku dadi gampang banget,nanging sistem matesi potensial sandi"Apa ora bener, sampeyan bisa krungu iki saka akeh sing ninggalake USSR? :) Dheweke ora bisa ngevaluasi potensial kanthi objektif ing sistem sing hibrida saka piring Petri lan akuarium tertutup.

        Kauntungan saka sistem Kulon (ing taun-taun kasebut) yaiku ana sawetara alangan buatan - sampeyan pengin tuwuh lan sampeyan bisa tuwuh. Ora, ora am
        Lan ing kasus kita, "terwelu" pisanan digawe cepet, lan banjur kalem mudhun "munggah tembok".
        Aku ndeleng kabeh "khusus" ngguyu
        1. -1
          22 Februari 2024 12:53
          "Aku ndeleng kabeh kanthi cara tartamtu."

          Aku mikir masalah iki khas kanggo Rusia saiki. Ing Kulon, anak kucing sing dadi macan bisa menehi keuntungan kanggo anak kucing sing akeh banget utawa mbangun kandang pitik anyar.

          Nanging ora iki sing numpes USSR, nanging lack pangan kanggo saben wong.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. 0
              24 Februari 2024 22:05
              Lan Duma Negara ing Tsar Nicholas ing 1916 netepake appropriation pangan uga artificially? Apa Kerensky sacara artifisial ngumumake monopoli gandum ing Maret 1917?
              Lan petani - "Samaritans apik" - speculated ing gandum supaya padha kaliren kutha-kutha Rusia mung amarga ana apa-apa?
              1. Komentar wis dibusak.
                1. 0
                  26 Februari 2024 10:32
                  Kutipan: Trinitrotoluene
                  ya, sistem apropriasi keluwihan wis dikenalake ing sangisore tsar, nanging ora ana asil sing ngrusak lan konflik GERAH antarane panguwasa lan petani ing sangisore tsar.

                  Iku mung sing Empire ambruk sadurungé. Yen ora, saiki kita bakal dikandhani kepiye para petani sing ora tanggung jawab ndhelikake barang-barang strategis, amarga kekurangane Kakaisaran ora bisa mbayar pesenan senjata ing luar negeri - lan kepiye detasemen panganan iki kudu nyemprotake desa. miturut angger-anggering perang.
                  1. 0
                    26 Februari 2024 21:03
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Iku mung sing Empire ambruk sadurungé. Yen ora, dheweke bakal ngandhani saiki,


                    Nah, mesthi, yen mung, yen mung ... Sampeyan kudu nulis novel babagan wong sing kejiret.
                    Sajarah clash getih antarane tsarisme lan petani ora ngenteni, nanging clash getih antarane Bolshevisme lan petani wis rampung.
  19. +4
    22 Februari 2024 12:01
    Sawisé komando Stalinis, pamaréntahan dadi saya kurang komunis, ana wong sing kuwasa sing ngarani komunis, nanging nyatane wong-wong mau dadi luwih oportunis sing ndhelikake slogan.
    1. 0
      24 Februari 2024 22:09
      Sanadyan sawise Munggah Sang Kristus menyang Swarga, wong-wong ngakoni awake dhewe dadi Kristen, nanging dadi saya kurang Kristen. Dadi apa? Pitakonan utama yaiku apa Kristus sing disalahake utawa wong-wong dhewe? Pitakonan kasebut relevan amarga pungkasane kudu kobong......

      Kajaba iku, kanggo ngiyanati kabeh gagasan keadilan "ing negara siji" lan kabeh penaklukan wong Rusia sajrone 500 taun ... ing pungkasan, dheweke uga kudu ngobong, lan dudu Marx lan Engels ...
  20. +1
    22 Februari 2024 12:02
    IMHO, iki kabeh mung cithakan. Dicocogake kanggo tampilan donya pawon modern.

    Kabeh ing ndhuwur mung nuduhake yen ing babagan intelijen, pendidikan, lan intelijen, elit Soviet wiwit nyerah marang elit Barat.
    Kaya, padha teka karo soko, lan kita ...
    Nanging pranyata ora bisa nggawe apa-apa ... Siji partai, ora ana kompetisi, mung intrik, asring teknologi sing diekspor saka Kulon, musik sing diimpor lan dinyanyikake maneh, ide, klanisme feodal ...
    Kabeh wis mlebu ing rawa kutha cilik sing ditutup ...

    Kabeh ambruk dhewe, lan Kulon ... ora, ya, njupuk kauntungan saka apa sing ana, kaya sing kita lakoni karo kegagalan ...
  21. +2
    22 Februari 2024 15:03
    Kutipan: Trinitrotoluene
    Utawa apa desa Rusia dirampok lan diarani "kolektivisme"?

    Jenenge apes. Ora nggambarake inti saka proses. Inggih, ayo ... Luwih, proses iki kudu disebut "de-peasantization," i.e. squeezing metu keluwihan buruh saka tetanèn, lan redirecting menyang kutha-kutha menyang pabrik lan pabrik, kang, dening cara, isih kudu dibangun karo tangan iki banget.... Lan, ing cara, apa maneh bisa dirampok saka desa Rusia? :)
  22. +6
    22 Februari 2024 15:13
    Nganti taun 1957, Uni Soviet berkembang kanthi cepet. Negara sosial nyata (sing diarani sosialisme) dibangun ing negara kasebut, adhedhasar ekonomi campuran. Nanging sawise taun 1957, macem-macem "mukjizat" kedadeyan, yaiku kabeh jinis reformasi. Lan, ing taun 1961, umume ngumumake yen ing taun 1980 basis ekonomi komunisme bakal dibangun. (Ora ana sing ngerti apa iku, nanging padha ngandika bakal ana "coklat lengkap" kanggo kabeh, HURRAY!!!). Ing taun 1975, nalika kabeh wong weruh yen ana masalah karo "coklat lengkap". Diumumake yen tinimbang "coklat lengkap" kita wis ngembangake sosialisme. Lan sapa sing ora pracaya iki bajingan lan .... Akibaté, kabeh wiwit "dicet, varnished" lan ngapusi saka saben wesi. (Kira-kira padha karo saiki). Sanadyan, kanggo keadilan, kudu dikandhakake yen taraf uripe masyarakat saya mundhak akeh. Apartemen gratis, omah sing meh gratis lan layanan komunal, perawatan kesehatan lan pendidikan gratis. Konsumsi murah 100% daging alami lan produk susu, iwak, lan liya-liyane dening populasi. Nanging pembangunan negara wiwit sengaja diganggu dening elit penguasa. Kabeh wong bisa ndeleng kepiye pungkasane. Kita arep menyang Abad Pertengahan kanthi kabeh akibat. Kita nyalahake Pechenegs, Polovtsians, V.I. kanggo kabeh masalah. Lenina, I.V. Stalin, commies lan luwih mudhun dhaftar.
  23. 0
    22 Februari 2024 15:20
    USSR wis pinasthi saka awal tatanan sawijining. Lan ora perlu nggoleki mungsuh njaba, liberal, Lenin, Khrushchev, Goryachev (luwih ditambahake yen dikarepake). Wates digambar nganggo driji, elit sing muncul maneh ing taun 20-an, bedo lengkap antarane ideologi lan sistem manajemen. Lan aja bla bla bla babagan papan, bom atom lan pendidikan gratis. Iku tetep kanggo mbayar pajeg kanggo wates safety sing ngidini negara kanggo ana kanggo 70 taun. Lan sujud marang urip sing wis ditinggalake dening simbah lan simbah. Sayange, kabeh elit panganan iki gampang ngganti sepatu lan mlebu kapitalisme. Sampeyan ora bisa mbantah karo penulis ing kene.
  24. -4
    22 Februari 2024 15:20
    A pathetic, upaya pathetic kanggo whitewash USSR. Ora ana sing butuh dheweke, elit utawa rakyat.
  25. +1
    22 Februari 2024 15:46
    Kutipan: Trinitrotoluene
    Kolom kaping lima lagi nyiapake.

    sapa sing nyiapake sampeyan? Sapa sing dadi panata catur ing lapangan catur iki? Sampeyan kudu ngandika khusus, wong tuwa Politbiro teka saka wong, petani lan buruh, Khrushchev padha saka buruh tambang, nanging Brezhnev saka petani, sanajan piyambakipun nyerat piyambak saka proletarians, i.e. Ana kontradiksi ing kene: Aku lair ing desa, lan bapakku ahli metalurgi, kepiye? Apa bapakmu kerja saka desa menyang pabrik? Ora kelakon kaya ngono. Biasane ing desa-desa padha nindakake pagawean tetanèn, lan buruh manggon ing kutha-kutha, ing pemukiman buruh. Paling kamungkinan, asal-usul Brezhnev ora padha karo dheweke dhewe nulis ing memoars, ketoke kulawargané wis sawetara jinis properti ing wangun tanah lan iki ninggalake jejak ing karakter lan prilaku kanggo sisa urip.
    Nanging Marxisme-Leninisme nemtokake petani minangka "pemilik borjuis cilik" lan lingkungan petani terus-terusan nuwuhake manifestasi properti pribadi ing wangun pasar sing tansah perlu kanggo ngedol produk tetanèn saka produksi, roti lan liya-liyane. . Lan minangka ijol-ijolan, barang-barang produksi sing dibutuhake kanggo nggarap tanah lan ternak - peternakan ternak.Lan Bolshevik perang nglawan tatanan iki lan menang kanthi njupuk ALL properti saka petani, lan wong njaba ditunjuk kanggo ngatur properti "kolektif", wong. sing ora ngerti apa-apa bab buruh tani Iki dudu sosialisme, malah ora duwe jeneng , ora kapitalisme lan ora sosialisme, nanging TYRANOCRACY - karusakan saka dhasar abad-lawas saka wong Rusia.
    Ngatur liwat pasar iku urutan sing BENER, nganti pirang-pirang abad pesenan iki, sing teka saka leluhur kita, nemtokake hubungan antarane kutha lan desa, antarane kutha lan desa ana PASAR.
    Nanging Bolsheviks numpes hubungan pasar lan komoditas-dhuwit lan disebut iki cara urip - ayo kang ngomong, sosialisme, i.e. kuwasane rakyat.Satemene mung ana siji kuwasane - dayane dhuwit. Bolshevik ora bisa numpes dhuwit.
    Brezhnev lan accomplices turu lan weruh piyambak ing negara ing tentrem lan tengen.
    Galya Brezhneva teka menyang Gokhran karo ember kosong lan diklumpukake minangka akeh perhiasan sing dikarepake, lan iki, mesthi, karo kawruh lan disetujoni saka DIRI, lan ora tanpa ijin, yen panguwasa bakal cepet nutupi.
    Nanging Brezhnev mlebu menyang pengkhianatan langsung saka kapentingan negara - iki minangka pangenalan saka scam lunar Amerika, pengkhianatan program komputer, lan watesan - stagnasi ing pangembangan teknik mesin, model mobil sing padha diprodhuksi kanggo dekade lan lair saka kedadean Brezhnev elek DEFICIT, kang numpes kabeh ideals "sosialisme".

    Lan Brezhnev ora ngakoni kasunyatan sing ora bisa dibantah yen bumi iku warata.)))
  26. +2
    22 Februari 2024 16:30
    Penulis jelas, kanggo kula alasan utama ambruk yaiku kelumpuhan kepemimpinan lan kelumpuhan ideologi, elinga "garasi" nalika padha nelpon kanggo urip miturut aturan Soviet lan kabeh wong ngguyu, kepiye carane iki bisa ?? Kulon nawakake barang sing bisa dingerteni - jins, video, rokok, permen karet, nanging apa sing ditawakake pesta kasebut? - kamenangan komunisme ing donya - sing mbutuhake ing 80s? minangka ditampilake dening 91 - pitu goyang wong sing, paling, ngatur farm bebarengan.
  27. -1
    22 Februari 2024 16:47
    Kepiye Lenin bakal ngganti USSR yen dheweke urip nganti taun 1944

    Sejarah ora ngerti swasana subjunctive, nanging analisis jaman kepungkur ora mungkin tanpa. Peramalan babagan jinis iki sing ana gandhengane karo Lenin dadi nyebar utamane ing wiwitan "perestroika". Banjur padha digandhengake karo paparan kekejaman Stalin. Ing wong-wong mau, Lenin "apik" biasane kontras karo Stalin "ala".
    Kepiye Lenin bakal ngganti USSR yen dheweke urip nganti taun 1944

    Penulis perbandingan kasebut pengin nuduhake yen ora amarga penyakit serius sing disebabake dening cedera ing taun 1918, banjur Lenin, sing tetep luwih suwe ing pimpinan Partai Komunis lan negara Soviet, mesthi bisa nggawe alangan kanggo ambisi Stalin. Banjur, ujare, ora bakal ana pelanggaran massal "legalitas sosialis." Minangka bukti, padha ngutip Lenin "Letter to the Congress" (Desember 1922), kang dianjurake kanggo nimbang Jeksa Agung bisa ngetokake saka njabut Stalin saka jabatan Sekretaris Jenderal Komite Sentral Partai Komunis Bolshevik Kabeh-Union.

    Saiki luwih akeh informasi sing wis diterbitake babagan Lenin lan Stalin tinimbang ing pungkasan taun 1980-an, mesthine bakal menarik kanggo ndeleng alternatif sejarah iki.

    Long-livers ing kulawarga Lenin
    Ayo diwiwiti kanthi alasan kenapa Lenin, nyatane, bisa urip luwih suwe. Sawise kabeh, bapake, Ilya Nikolaevich Ulyanov, seda ing umur sing meh padha (prabédan taun) kanthi alasan sing padha (yen diagnosis bener ing loro kasus kasebut) - saka stroke. Nanging, Lenin uga duwe umur dawa ing kulawargane. Ora ana sangsi manawa patine dicepetake amarga lara, sing sababe ora bakal dibahas ing kene. Yen ora kanggo dheweke, ora dingerteni manawa kesehatan Ilyich luwih akeh. Kajaba iku, wong-wong sing ngerti dheweke tansah nyathet kesehatane sing apik banget sadurunge revolusi.

    Eyang kakung Lenin tilar donya ing 68, mbah putri ing 71, ibune Maria Alexandrovna tilar donya ing 81, adhine Anna ing 69, adhine Dmitry ing 68, keponakane Olga ing 89. Lenin bisa uga ana kemungkinan urip nganti 70-75 taun, ing kasus apa wae, nganti umur Stalin (74 taun). Lan yen mangkono, banjur Lenin bakal mati mung ing taun 1944, yaiku, dheweke bakal nemokake wiwitan lan paling Perang Donya II minangka kepala negara Soviet. Utawa sampeyan ora bakal nemokake? Mbok menawa ing dheweke perang kuwi ora bakal kelakon ing kabeh?

    Coba bayangake apa kabijakan negara Soviet, lan kepiye kahanan ing jagad iki bisa berkembang yen Lenin mimpin Uni Soviet, paling ora nganti pertengahan 1930-an.
    Bedane sing jelas saka kursus Stalinis

    Perjuangan internal partai mesthi ditindakake ing Lenin, nanging ora bisa nganti keganasan kasebut yen Lenin njaga posisi sing ana ing ndhuwur. Akibate, represi massa ing partai lan aparat negara ora bakal muncul ing dheweke. Ora bakal ana akeh cobaan "mungsuh rakyat" lan "kontra-revolusioner" saka kaum intelektual. Menapa malih, ora mung Lenin, nanging uga Trotsky, ngormati lapisan iki, amarga sadurunge revolusi padha duweke dhewe.

    Model khusus kanggo struktur USSR kanthi hak sing padha kanggo republik serikat diadopsi ing pungkasan taun 1922 kanthi desakan Lenin, bertentangan karo rencana Stalin kanggo "otonomisasi" saka republik serikat pekerja, yaiku, kalebu ing negara kasebut. RSFSR. Bisa dianggep yen Lenin terus mrentah, mula struktur nyata USSR bakal luwih cedhak karo federasi asli. Kamardikan republik serikat pekerja saka Moskow bakal luwih kuwat tinimbang nalika Stalin. Divisi resmi saka USSR dadi union lan republik otonom bakal beda-beda ora pati penting, nanging ing isi bakal model beda saka hubungan antarane pusat serikat pekerja lan republik.

    Lenin ora seneng karo bentuk rezim lawas. Dheweke ora bakal miwiti mulihake jeneng pangkat perwira lan tali bahu ing Tentara Merah, lan ora bakal njaluk "masa lalu sejarah sing gedhe". Senajan Lenin ora asing karo pangerten dhewe babagan patriotisme (elinga dekrit "The Socialist Fatherland is in Danger!" tanggal 21 Februari 1918), dheweke meh ora bisa njaluk gambar Peter Agung, Ivan the Terrible, Alexander Nevsky. , lan komandan tsarist. Stalin wiwit ngleksanakake kabijakan iki malah sadurunge perang. Iku angel mbayangno ing Lenin.

    Iku uga angel mbayangno Lenin menehi wigati kanggo Gréja Ortodoks konservatif lan bantuan kanggo mulihake institusi. Nanging, dheweke bakal ngidini Lunacharsky nerusake eksperimen karo versi renovasi Ortodoks.

    Nanging akeh gumantung ing dalan umum ing construction saka sosialisme loro ing negara lan njaba.
    NEP minangka antisipasi sosialisme Cina modern

    Pernyataan Lenin bisa diadaptasi, kaya sing ditindakake dening Stalin lan mungsuh-mungsuhe ing perjuangan kanggo panguwasa, kanggo mbenerake kanthi harfiah apa wae ing "garis umum partai." Ing Lenin, siji bisa nemokake argumentasi kanggo nerusake kabijakan ekonomi anyar (NEP) karo hubungan pasar lan perusahaan swasta sing winates, lan kanggo ngurangi, kanggo kerjasama karo negara borjuis lan pambangunan sosialisme ing sawijining negara, lan kanggo revolusi donya. Lenin minangka ahli taktik sing fleksibel. Kajaba iku, dheweke, kaya ora ana wong liya ing partai kasebut, bisa nggawe lan mbenerake sawetara kursus anyar sing ora ana apa-apa.

    Terusake pamrentahane bakal duwe kaluwihan sing penting sajrone perang para epigone: dheweke ora mbutuhake owah-owahan politik sing cetha sajrone perebutan kekuwatan, amarga panguwasa ing partai kasebut ora bisa diragukan. Lenin mung nanggapi sinyal-sinyal sing ndhikte owah-owahan ing dalan politik kanggo njaga kekuwatan komunis.

    Ing babagan iki, kelanjutan NEP sawise 1928 nuduhake kahanan sing apik kanggo Partai Bolshevik. Ora mungkin Lenin bakal mbatesi wektu iki. Lan ing pungkasan taun 1929, krisis ekonomi gedhe saka sistem kapitalis pecah. Ing sajarah nyata, USSR ora bisa nggunakake, amarga malah sadurungé Stalin wis miwiti owah-owahan ruinous kabeh sistem sosial-ekonomi negara. Nanging yen kabisat nemtokake kuwi ora kelakon, USSR bakal ana ing kahanan nguntungake, utamané ing babagan propaganda, dibandhingake negara Kulon.

    Bener, ing kasus iki, bisa uga ana kemungkinan nggodha kanggo nggawa revolusi menyang Eropa Kulon ing bayonet Tentara Merah, kaya sing wis kedadeyan ing taun 1919-1920. Lan skenario sejarah luwih akeh dadi akeh lan macem-macem, mula ora bisa dideleng maneh ing siji artikel.

    Nanging, yen Lenin wis bisa teka karo mesthi "daya alus" ing hubungan kanggo Kulon, nalika njaga strategi "coexistence tentrem", iku banget kamungkinan sing USSR wis bisa kanggo manggoni posisi. posisi dominan padha ing bagean pinunjul saka Eropah sadurungé saka Stalin, lan ing biaya yuta korban saka bangsa Soviet. Model ekonomi Uni Soviet dhewe bisa nuduhake podho karo model China modern, lan maneh tanpa guncangan gedhe banget.
  28. +2
    22 Februari 2024 19:24
    Ora perlu perang karo jagad kabeh, nanging kanggo mbangun swarga ing negarane dhewe.
    Banjur kabeh wong bakal nggulingake pamrentahane amarga meri lan mbangun komunisme ing negarane dhewe. hi
    1. +2
      22 Februari 2024 22:14
      Kutipan saka Arzt
      Ora perlu perang karo jagad kabeh, nanging kanggo mbangun swarga ing negarane dhewe.
      Banjur kabeh wong bakal nggulingake pamrentahane amarga meri lan mbangun komunisme ing negarane dhewe. hi

      Mesthi, sampeyan luwih pinter tinimbang Stalin, Lenin lan Karl Marx gabungan ...

      Nanging aku kelingan nalika Perang Dunia II, Amerika Serikat lan Inggris ora nglawan kita...... Ora kaya saiki. hi
      1. +1
        22 Februari 2024 22:48
        Mesthi, sampeyan luwih pinter tinimbang Stalin, Lenin lan Karl Marx gabungan ...

        Nanging aku kelingan nalika Perang Dunia II, Amerika Serikat lan Inggris ora nglawan kita...... Ora kaya saiki. hi

        Maksudku malah Perang Dingin. Kita wis adoh banget babagan senjata. Nanging kita kudu mikir babagan wong cilik.
        Apa jenis masyarakat materialis sing paling apik iki yen ora ana omah, ora ana celana biasa, ora ana sosis.
        Disonansi Namun... nglirik
        1. +1
          23 Februari 2024 00:04
          Lan nalika Perang Dingin, USSR duwe sekutu. Kabeh Pakta Warsawa lan negara CMEA.
          Ora perlu ngiyanati dheweke, saiki ora perlu perang.

          Iku mung penasaran, saka ngendi kabeh teka ing 1992 nalika "Gaidar nylametake negara" sing "ora ana ing USSR"?

          Lan disonansi, oh, gedhene, sampeyan wis nyathet kanthi bener....... Kabeh bangsa ing Donya duwe masalah lan masalah saka maling lan pengkhianat, lan siji bangsa duwe saka materialisme lan liyane "... isme. ..", saka Panitia Perencana Negara.... saka gagasan keadilan....

          Wong sing nggumunake sing "ngerti nggawe roket, nanging ora ngerti carane nggawe sosis," banjur Gaidar langsung ngajar dheweke sajrone seminggu ing 1992 ...
          Sampeyan ndeleng, wong khusus duwe masalah khusus. hi
          1. 0
            26 Februari 2024 10:39
            Kutipan: ivan2022
            Lan nalika Perang Dingin, USSR duwe sekutu. Kabeh Pakta Warsawa lan negara CMEA.
            Ora perlu ngiyanati dheweke, saiki ora perlu perang.

            Ora perlu ngiyanati wong-wong mau? Ya, kamp sosialis minangka sing pertama, kabeh minangka wong siji, sing cepet-cepet menyang Kulon. Rali, pemogokan, tuntutan kanggo nyingkirake partai komunis saka kuwasa...
            Apa sing kudu ditindakake USSR? Kirimi pasukan kaya taun 1956 lan 1968? Apa sabanjure?
        2. 0
          23 Februari 2024 00:22
          Nalika aku ngerti, akeh sing ora seneng yen wong sing diberkahi entuk negara ala USSR?
          Lha, mesthine para leluhur ora nggatekake, apa maneh tanggane kabeh ala, sedulur iku dudu sadulur babar pisan, lan. demografi...

          Ora luck, ing tembung!
          1. 0
            23 Februari 2024 02:00
            Nalika aku ngerti, akeh sing ora seneng yen wong sing diberkahi entuk negara ala USSR?
            Lha, mesthine para leluhur ora nggatekake, apa maneh tanggane kabeh ala, sedulur iku dudu sadulur babar pisan, lan. demografi...

            Ora luck, ing tembung!

            USSR dudu negara. Iki Uni Republik. Lan republik tansah eling iki, ora kaya RSFSR.
            Ora kanggo sebutno negara CMEA lan warga Warsawa liyane. Wong-wong kuwi ora tau nganggep awaké déwé, merga pasukané awaké déwé dipasang nang kono.
            Bayangake kahanan kasebut - Hitler tekan Lake Baikal, lan wong Tionghoa njupuk dheweke lan ngeterake dheweke bali menyang Berlin. Ya, padha nginep ing kene. nglirik
        3. +1
          26 Februari 2024 10:35
          Kutipan saka Arzt
          Maksudku malah Perang Dingin. Kita wis adoh banget babagan senjata. Nanging kita kudu mikir babagan wong cilik.

          Dadi Khrushchev nyoba mikir. Akibaté, dheweke isih disalahake amarga "ambruk tentara paling kuat". Lan kasunyatan sing tentara saka limang yuta devoured USSR saka njero - sawetara wong mikir bab iki.
  29. +2
    22 Februari 2024 22:15
    Master saka Kulon kuwat amarga padha ngerti carane muter kanggo dangu. Ing abad kaping 19 - awal abad kaping 20, para master London, Paris, Wina, Berlin lan Washington uga goyangake Rusia lan nyoba ngrusak.

    Kelalen Tokyo, Sydney (utawa Canberra), Ottawa, Roma, Istanbul. Lan pusat gething kanggo Ortodoks: Vatikan.
  30. 0
    25 Februari 2024 08:26
    Komunis lan anggota partai biasa umume wong sing jujur ​​lan sopan. Dheweke ora njarah-rayah negara, nanging kanthi tulus ngembangake. Lan dudu salahe yen pucuke rusak lan ora ana wong sing bisa nyegah kekacauan iki.
  31. 0
    25 Februari 2024 08:35
    Umumé, yen ing pungkasan orane USSR mesthi ana pimpinan sing kuwat sing bakal nggawa tatanan menyang negara kanthi tangan sing kuwat. USSR bakal ngetutake dalan China lan saiki bakal dadi negara adidaya; ora dingerteni manawa AS lan NATO isih ana.
  32. +1
    28 Februari 2024 10:42
    Uni wis pinasthi. Lan ora ana mungsuh utawa Barat sing kudu disalahake, nanging para komisi dhewe, sing, ing kerangka siji negara, mutusake kanggo muter kamardikan lan mbentuk, kaya, republik serikat. Inggih, kita entuk. Uni wis pinasthi saka wiwitan. Amarga, salah siji negara siji - Gulag, didhukung dening wedi lan nindhes, utawa ambruk. Kang persis apa kedaden. Para pengawal ing menara, kemah, penindasan, eksekusi, petani sing dikuwatake, kekurangan kebebasan dhasar njaga kesatuan kasebut. Lan sanalika wong ngerti "sapa aku, yaiku, aku gemeter utawa aku duwe hak," lan kepinginan kanggo kamardikan dhasar saka sekretaris jenderal nyebabake ambruk. Sampeyan bisa nyalahke Gorby, Yeltsin lan liyane minangka akeh sing kaya, nanging sampeyan ora bisa ndeleng antrian republik cepet-cepet bali. Lan wong ora pengin nyawiji. Yen ora ana sing kepengin, apa sing kudu ditindakake Gorby? Kabeh scum revolusioner iki pisanan numpes Kakaisaran Agung, lan banjur numpes apa padha digawe. Dadi aja nyalahake Kulon utawa sawetara pengkhianat.
    1. 0
      1. mars 2024 08:23
      Pancen bener. Kekaisaran adhedhasar rasa wedi lan watesan individu ora bisa berkembang. Sanalika kendharaan rasa wedi lan pecut saya lemes, kekaisaran ambruk. Lan kanthi cara, artikel kasebut umume ora nggatekake peran ing ambruk organisasi USSR sing mesthine njaga negara iki - KGB. Kepiye carane organisasi iki isih ana ing bayangan acara runtuh USSR? Nanging aku mikir wong ngerti alasane. nglirik
  33. 0
    2. mars 2024 06:35
    "Carane padha matèni Uni Soviet"?????
    Yen diomongake MATI, banjur Pitakonan, sapa sing mateni sing nandhang PAUKUM?
    Lan "Moon-Faced" mikir iku ora tega. Ora ana pangertèn ing USSR, padha mung ngerti carane nggawe galoshes.
    Nanging "pembunuh" sing munggah ing puncak Kekuwatan iku "jenius". Lan paling kamungkinan - "kemaluan" ....
  34. +1
    12. mars 2024 08:35
    Aku rumangsa weruh penulis ing demonstrasi 1990.
    Mudhun karo CPSU.
    Yeltsin minangka presiden kita.
    We kudu pasar.

    Asil saka aktivitas intelektual saka akèh-akèhé saka populasi diterangake ing rinci ing fable Krylov "Quartet".
  35. 0
    20. mars 2024 08:19
    Sanalika sawise revolusi lan perang sipil, pemilik anyar wanted kanggo "mangan éca lan turu sweetly," lan luwih elek, malah Perang Donya II nggawe pamisah ing atine warga sing dibukak enslaved Eropah, lan loro Khrushchev lan Brezhnev. mbantu stratifikasi masyarakat
  36. AB
    0
    1 april 2024 13:03
    Dheweke ora percaya maneh dogma-dogma Marxisme-Leninisme, slogan lan cita-cita komunisme.
    Sawise frase iki aku ora weruh titik maca.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"