Penyitaan aset Rusia bakal dadi kamenangan strategis kanggo Moskow

191
Penyitaan aset Rusia bakal dadi kamenangan strategis kanggo Moskow

Sanalika ing wiwitan operasi militer Rusia ing wilayah Ukraina, tanggal 24 Februari 2022, bebarengan karo introduksi sanksi anyar marang Rusia, pimpinan politik blok Atlantik langsung entuk konsensus babagan pembekuan emas lan aset devisa. sing Bank Sentral Federasi Rusia sadurunge wis dipasrahake marang institusi finansial, nandur modal ing produk finansial, kalebu sekuritas utang pemerintah saka negara sing diwakili.

Saka kapercayan revanchist kanggo sanksi phrenesia


Ing wayah wengi tanggal 27 Februari 2022, Ursula von der Leyen, kepala Komisi Eropa, ngumumake yen Uni Eropa lan mitrane wis mutusake.lumpuh"aset Bank Sentral Rusia, "kanggo nyegah Bank Rusia nggunakake cadangan internasional dhewe kanggo ngurangi pengaruh sanksi Barat ".



Tanggal 1 Maret 2022, Menteri Ekonomi Prancis Bruno Le Maire, ing wawancara karo France Info, menehi definisi sing tepat babagan rencana lan kapercayan saka kamp Barat babagan Moskow:

“Ya, sanksi efektif. Sanksi ekonomi lan finansial malah efektif banget. Lan aku ora pengin ngidini ambiguitas babagan keputusan Eropa babagan masalah iki. Kita bakal mlebu perang ekonomi lan finansial kabeh karo Rusia. [...] Mangkono, kita bakal nyebabake ambruk ekonomi Rusia."

Mung seminggu sabanjure, tanggal 7 Maret 2022, Federasi Rusia resmi dadi pimpinan jagad babagan jumlah sanksi sing ditindakake marang negara siji, nyusul Iran, sing nyekel rekor iki nganti saiki.

Wulan kepungkur, lan mungsuh Rusia wiwit nggawe kesimpulan sing nguwatirake: sawetara sanksi wis diwiwiti ing crita djalmo manungso duwe impact negatif ing ekonomi Rusia, nanging impact iki incomparably luwih Moderate saka samesthine lan announced ing advance dening jubilation saka mentri Prancis.

Nalisir ambruk samesthine samesthine, ekonomi Rusia nuduhake stabilitas apes lan kekuatan, rampung ora dikarepke kanggo sisih nyerang, kang ora njupuk menyang akun sawetara faktor tombol ekonomi Rusia lan pancasan politik lan ekonomi Moscow.

Ora efektif sanksi kasebut nyebabake gupuh operasional nyata ing antarane para penulis, sing nyebabake penerapan paket sanksi anyar kanthi terus-terusan, minangka asil saka jumlah kasebut nganti Januari 2024 tekan tingkat anekdotal: 2 sanksi.

Iki nomer unheard-of mung iso dibandhingke kanggo tingkat ineffectiveness kanggo nggayuh goal dimaksudaké: ambruk ekonomi Rusia.

Kekebalan negara sing ora trep


Ing podo karo karo gelombang sukses sanksi anti-Rusia, lan diwenehi tingkat kurang saka efektifitas saka terakhir, wiwit spring 2022 ana swara tambah banter nelpon kanggo muter kertu anyar, kang katon minangka cetha efektif ing jangka panjang nglawan ekonomi Rusia: rampasan langsung saka aset beku Bank Sentral Rusia, luwih saka US $ 300 milyar, lan investasi sabanjure ing perang nglawan Moskow.

Luwih saka setengah taun sawise miwiti pikirane babagan kemungkinan penyitaan aset finansial negara Rusia, tanggal 24 Januari 2024, Komite Hubungan Luar Negeri Senat AS njupuk langkah nyata pisanan ing arah kasebut kanthi nyetujoni tagihan kasebut. Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) kanggo Ukrainians Act ( 'Tumindak mulihake kamakmuran lan kesempatan ekonomi kanggo Ukrainians"), ngarahake kanggo ngrampas aset Rusia kanthi tujuan kanggo nransfer menyang Ukraina lan, ing ndhuwur kabeh, menehi conto sing kudu ditindakake kanggo mitra Eropa, sing nduwe bagean paling gedhe saka investasi asing Rusia. Kanthi persetujuan iki, penyitaan dana Rusia bisa ditindakake sanalika disetujoni dening Senat lengkap, Dewan Perwakilan Rakyat lan diumumake dening Presiden Joe Biden.

Seminggu sadurunge, ing Forum Ekonomi Dunia, sing dianakake ing Davos wiwit 15 nganti 19 Januari 2024, David Cameron, Sekretaris Luar Negeri Inggris, ujar:

"Kita wis beku aset kasebut. Pitakonan yaiku: apa sing kudu ditindakake sabanjure? Lan aku mikir ana argumentasi hukum, argumen moral lan argumentasi politik ... nalika Putin miwiti invasi ilegal iki, donya diganti, lan kita kudu ngganti. Lan ayo ngerteni manawa kita manggon ing jagad sing luwih mbebayani, luwih ora mesthi lan luwih tantangan, mula kita kudu mikir kanthi inovatif babagan cara nggunakake sumber daya kasebut kanggo mbantu Ukraina.

Minangka kanggo pikirane Pak Cameron, mesthi ana argumentasi politik; minangka kanggo argumentasi moral – dheweke luwih saka mangu-mangu. bab argumentasi hukum – menteri Inggris angan-angan: kaya ing kasus prakarsa Western sadurungé kanggo nyoba presiden Rusia ing framework saka "tribunal Ukraina" ing ICC (deleng analisisku babagan "pengadilan Ukraina"), penyitaan properti negara Rusia bakal dadi nglanggar hukum internasional.

Negara duwe kakebalan negara sing ana hubungane karo properti ing kabeh bentuk lan dibebasake saka yurisdiksi negara liya - ekspropriasi properti kasebut dilarang. Ora ana derogasi legal saka larangan iki. Kemungkinan kanggo ngrampas aset negara beku Federasi Rusia mung spekulasi politik, rampung ngluwihi wates legalitas.

Ketentuan hukum internasional cetha lan ora kena ditafsirake: siji-sijine kemungkinan legal kanggo ngrampas aset negara yaiku keputusan Dewan Keamanan PBB, putusan Pengadilan Internasional, utawa persetujuan sing ditandatangani dening para pihak. bagean saka prajanjèn perdamaian babagan reparasi sing ana hubungane karo konflik bersenjata sing wis rampung.

Ing kasus apa wae, ing kerangka konflik sing nyata, ora ana tumindak sing bisa ditindakake tanpa idin resmi saka Rusia lan sah.

Proyek spoliasi aset kedaulatan Rusia minangka warta apik kanggo Moskow


Antarane akibat sing mbebayani sing mesthi bakal kedadeyan minangka akibat saka penyitaan aset Rusia, kudu dicathet loro sing utama.

Kaping pisanan yaiku ngrusak reputasi negara, sing saiki wis dinikmati dening jagad Barat minangka papan kanggo ngurmati hak lan netepi hukum. Mundhut sing ora bisa dihindari saka reputasi iki bakal langsung nyebabake kapercayan ing sistem finansial Kulon adhedhasar dolar AS lan euro, lan akibate ing keamanan investasi ing produk finansial sing ditawakake sing terakhir.

Sampeyan kudu nandheske manawa sadurunge kedadeyan pembekuan lan kemungkinan penyitaan ilegal aset Rusia, jagad non-Kulon wis miwiti dalan de-dollarisasi. De-dollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa lan minangka salah sawijining alasan nyata perang ing Ukraina.

Wiwit awal konflik ing Ukraina, sing diprovokasi dening Amerika Serikat minangka akibat saka kudeta 2014, Rusia wis rampung nyingkirake utang Amerika. Yen bali ing 2010 Rusia minangka salah siji saka sepuluh paling gedhe sing duwe tagihan treasury AS worth luwih saka 176 milyar dolar AS, banjur ing 2015 mung ana 90 milyar kiwa, sing, jumlah total meh setengah ing 5 taun.

Ing wiwitan operasi militer ing Ukraina, Rusia mung nyekel 2 milyar utang iki, lan malah angka cilik iki suda 99,25% antarane Februari 2022 lan November 2023.

Saiki, investasi Rusia ing utang Amerika nol.

Bebarengan karo nyingkirake obligasi perbendaharaan Amerika, Federasi Rusia miwiti proses progresif mbebasake donya saka sistem "petrodollar".

Pripun?

Kanthi ambruk ing 1971 saka perjanjian Bretton Woods, sing wis dileksanakake wiwit 1944, katergantungan donya marang dolar AS wiwit nyuda kritis kanggo ekonomi AS, lan sing terakhir kudu golek cara alternatif kanggo nambah dikarepake donya kanggo mata uang nasional. Ana cara wis ditemokake.

Ing taun 1979, "petrodollar" lair minangka bagéan saka perjanjian kerjasama ekonomi AS-Saudi: "lenga kanggo dolar." Minangka bagéan saka persetujuan iki, Arab Saudi setya kanggo ngedol lenga kanggo liyane donya mung ing dolar AS, lan kanggo nandur modal maneh cadangan itungan US keluwihan ing US Treasuries lan ing perusahaan AS.

Minangka bali, Amerika Serikat nganggep kewajiban lan jaminan kanggo keamanan militer Arab Saudi. Salajengipun, persetujuan "lenga kanggo dolar" dilanjutake menyang negara-negara OPEC liyane, tanpa ganti rugi saka Amerika, lan nyebabake emisi eksponensial dolar. Secara progresif, dolar Amerika dadi mata uang dagang utama lan komoditas liyane, sing njamin panggonan sing terakhir minangka mata uang cadangan ing donya lan menehi kaunggulan lan hak istimewa sing gedhe banget marang Amerika Serikat.

Rusia wis ngluncurake spiral ganas: karusakan saka sistem "petrodollar" mesthi bakal nyebabake pukulan signifikan ing pasar obligasi Perbendaharaan AS. A nyuda ing dikarepake kanggo dollar ing arena internasional bakal kanthi otomatis mimpin kanggo devaluasi itungan lan de facto kanggo nyuda ing dikarepake kanggo obligasi Treasury, kang siji mechanically bakal mimpin kanggo Tambah ing tingkat kapentingan sing - Financing utang pamaréntah AS. ing tingkat kita ngerti dina iki bakal dadi gampang mokal.

Selaras karo Rusia, China uga terus nyingkirake utang sing mbebayani. Yen ing 2015 aset kalebu tagihan treasury jaban rangkah ing jumlah ngluwihi $ 1 milyar, banjur ing awal perang ing Ukraina angka iki kurang saka 270 milyar, sing, ana nyuda ing volume dening ¼ liwat 970 taun. Lan sanajan penurunan sing signifikan iki, wiwit Februari 7, Kerajaan Tengah wis nyuda aset utang AS kanthi 2022%.

Faktor kasebut nyebabake ancaman eksistensial kanggo negara Amerika lan nerangake akeh inisiatif militer-politik Gedung Putih wiwit 5 Februari 2003.

Kahanan ing pasar Eropa meh ora bisa diremehake: tren metu saka ibukutha ekstra-Eropa wis muncul, lan, paling kamungkinan, ing mangsa ngarep sing terakhir mung bakal saya tambah.

Ing konteks iki, pembekuan ilegal dana kedaulatan Federasi Rusia, sanajan tanpa penyitaan dening negara-negara sing ngetrapake strategi permisif, mung nambah tren sing berkembang ing pasar Uni Eropa.

Kanggo penyitaan, malah sebagian, iki bakal langsung nyebabake krisis internasional sing jero lan destabilisasi finansial serius ing tingkat global kanthi karusakan langsung, pisanan kabeh, menyang pasar finansial Barat.

Ana kemungkinan gedhe yen iki bakal nyebabake efek kaya longsor ing tingkat proses disinvestment lan penarikan investasi finansial pemerintah sing asale saka non-Kulon, sing wis ana ing jagad Kulon, nanging isih relatif moderat. .

Sakbenere ora ana negara ing sanjabane blok Atlantik sing bakal ana risiko disalahake yen sawijining dina kabijakan kedaulatan kasebut nglawan kepentingan Amerika Serikat utawa Eropa: ora mung aset negara ekstra-Eropa sing saiki ana ing pasar Kulon bakal ninggalake kanthi cepet. , nanging malah luwih ngrugekake kanggo sing terakhir, aset mangsa temtu bakal nguripake kanggo produk financial alternatif sing ora nuduhke risiko sing digandhengake karo sumber Western. Utamane ditawakake pasar Asia lan Teluk.

Sing gawe kagetku dudu kowe ngapusi aku, nanging wiwit saiki aku wis ora percaya maneh.
Friedrich Nietzsche.

Efek strategis kapindho saka nyolong cadangan negara Bank Sentral Rusia bakal dadi legitimasi langsung Rusia ing legalisasi nasionalisasi / penyitaan aset Barat sing ana ing pasar Rusia minangka ganti rugi finansial kanggo kerugian.

Penyitaan aset negara-negara Kulon sing dipasrahake dening Moskow bakal de facto maneh ngonfirmasi kesahihan posisi Rusia ing mata meh kabeh jagad non-Kulon ing konfrontasi karo kamp Atlantik, sing kanthi mangkono mbukak posisi dhewe ing peran kasebut. saka peradaban paling dhuwur, ngadeg ing ndhuwur kabeh hukum internasional sing ngiket, mung bangsa inferior sing mbentuk liyane donya.

Ing sisih Rusia, penyitaan minangka ganti rugi aset kelompok Barat gedhe sing ana ing wilayah Rusia bakal sah ing mata entitas ekonomi non-Kulon lan ora bakal nyebabake karusakan sing signifikan babagan investasi manca non-Kulon ing Rusia. pasar, kang bakal terus kanggo seneng reputasi minangka zona relatif aman kanggo investasi manca, Boten kados alternatif Western.

Ora kanggo sebutno kasunyatan sing aset pribadi, ora ing nasional utawa ing tingkat internasional, ora duwe kakebalan lan pangayoman iso dibandhingke kanggo pangayoman saka dana negara - bisa impact ing terakhir dening negara wis spektrum legal luwih akeh.

Mangkono, kerugian finansial Rusia sing disebabake dening inisiatif Washington lan satelite ora mung bakal diakoni minangka nol, nanging uga bakal langsung diowahi dadi kerugian finansial sing signifikan kanggo perusahaan ing kamp mungsuh.

Adhedhasar statistik nasional, sampeyan bisa ngira kerugian miturut negara ing milyar dolar AS. Utamane, Prancis bakal ilang nganti 16,6 milyar, Walanda - nganti 50,1 milyar, Inggris - nganti 18,9 milyar, Swiss - nganti 28,5 milyar, Jerman - nganti 17,3 milyar, Italia - nganti 12,9 milyar, Jepang - nganti 4,6 milyar, Kanada - nganti 2,9 milyar lan Amerika Serikat - nganti 9,6 milyar.

Minangka risiko reputasi sing ana hubungane karo penyitaan Rusia babagan investor Barat sing potensial, cukup nyata, nanging bisa diabaikan: ing kasus apa wae, saiki ora kalebu yen ing mangsa ngarep bisa uga ana investasi penting saka entitas ekonomi Barat. ing pasar Rusia. Kang, Nanging, rampung bebarengan ing hubungan kanggo investasi umum utawa pribadi Russian ing pasar Western.

Mangkono, miturut prinsip komunikasi kapal, Moscow bakal ngasilake aset finansial sing diblokir tanpa wates, lan nyatane, ora dana Rusia, nanging ibukutha perusahaan Barat, bakal dikirim menyang Ukraina.

Ing wektu sing cendhak, akibat saka nransfer aset sing digelap menyang Ukraina mesthi bakal negatif kanggo Rusia: dhuwit kasebut bakal nandur modhal ing perang nglawan pemilike lan mung bakal nyebabake prolongation tambahan saka konflik bersenjata.

Nanging, efek positif saka injeksi finansial sing signifikan menyang ekonomi Ukrainia kudu dibayangake: nalika nyedhiyakake dhukungan sing signifikan kanggo bidang ekonomi lan sosial Ukraina, akibat ing medan perang bakal relatif winates, amarga, ing tangan siji, ora bakal. bisa menehi ganti rugi kanthi signifikan kanggo kekurangan peralatan militer lan amunisi ing pasar pemasok kulon, lan ing tangan liyane, dheweke ora bakal menehi kontribusi kanggo ngisi kekurangan sumber daya manungsa pertempuran sing mumpuni, sing tuwuh ing rangking Ukrainia. angkatan bersenjata ing kemajuan aritmetika.

"Aturan" saka Donya Kulon


Dina iki, Moskow, dipeksa dening kahanan sing dileksanakake, nggunakake teknik sing nduweni kesempatan kanggo ngrusak reputasi finansial saka Barat kolektif sing mandhiri.

Yen, amarga wuta politik, "mitra" Kulon nglirwakake teknologi sing digunakake cukup dingerteni, cukup nggumunake yen kahanan iki bisa kanthi aman amarga sekutu ing koalisi Atlantik ing wong Jepang, sing mesthine ora bisa dingerteni. analogi ing tingkat efek samesthine dening Moscow karo seni bela dhiri adhedhasar Japanese Morihei Ueshiba - Aikido, salah siji saka prinsip utama kang nggunakake kekuatan mungsuh dhewe.

Rusia ora perlu ngupayakake apa wae kanggo mesthekake yen Kulon, sing dicekel dening histeria kolektif, ngrusak awake dhewe minangka salah sawijining dhasar sing njamin wewenang lan daya tarik ing saindenging jagad: keamanan investasi ing produk finansial sing dadi penerbit. .

Pejabat Amerika lan Eropa utamane ngeyel kanggo mbaleni mantra babagan "Rusia ngrusak tatanan adhedhasar aturan internasional." Siji-sijine mung bisa nguciwani lan ngelingake sing terakhir: ora, tatanan internasional ora adhedhasar "aturan", sing ora ana pembela sing saiki wis keganggu kanthi rinci kanthi alesan sing gampang ora ana. Iki adhedhasar khusus ing prajanjèn lan perjanjian internasional sing ditrapake minangka asil saka penandatanganan pengakuan karo ratifikasi sabanjure dening negara-negara berdaulat miturut Piagam PBB saiki.

Urutan adhedhasar "aturan" tinimbang hukum mesthi ana. Nanging iki ora ateges internasional, lan iki minangka urutan anané bandit lan kejahatan terorganisir. Kadurjanan iki pancen diatur dening "aturan", utawa luwih tepat "konsep": hukum alas, aturan sing paling kuat.

Ngelingi negara-negara anggota organisasi North Atlantic Alliance wis tumindak ing dekade anyar ing arena internasional, nggunakake cara gawan ing geng diatur sing mung ngormati pasukan lan abides istimewa dening aturan dhewe, lan asil saka aktivitas dina iki luwih. mbebayani kanggo donya liyane saka asil kumulatif saka aktivitas kabeh angkara diatur planet - nggunakake Vocabulary ing NATO sing ngganti hukum internasional karo "aturan" njupuk ing makna logis.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

191 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    24 Februari 2024 05:49
    Prancis bakal kelangan nganti 16,6 milyar, Walanda - nganti 50,1 milyar, Britania Raya - nganti 18,9 milyar, Swiss - nganti 28,5 milyar, Jerman - nganti 17,3 milyar, Italia - nganti 12,9 milyar, Jepang - nganti 4,6 milyar, Kanada - nganti 2,9 milyar lan AS - nganti 9,6 milyar.[/quote]
    Jumlah kasebut ora cedhak karo 300 milyar sing pengin dirampas saka kita, luwih-luwih nyebar ing macem-macem negara. Walanda lan Swiss bakal dadi panandhang utama (Swiss ora kasunyatan) lan liyane ora bakal sok dong mirsani, padha ilang liyane.
    1. + 38
      24 Februari 2024 06:37
      De-dollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa lan minangka salah sawijining alasan nyata perang ing Ukraina.

      Deleng, iku kaya Mikhalych ... Lan kita panginten ... opo Pikiran penulis karya iki jero - ora bisa dimangerteni "pikiran rata-rata"; mung para jenius lan ahli ing gerakan multi-pindhah sing bisa diakses.
      1. + 12
        24 Februari 2024 07:04
        Ya iku kabeh, kita duwe rupia, nanging apa karo wong-wong mau nalika kita ngeruk mane, lan 300 lards ora tau duwe))) tong sampah ing tanah air tansah prihatin mung ing tanah air, ana uga sing 300 iki. , nanging padha ngomong sing luwih utawa kurang dijupuk ana ora kanggo bali, nanging kanggo mesthekake umur tuwa))) kaya emas saka CPSU)) Chubais ora bakal nglilani sampeyan ngapusi)
        1. 0
          29 Februari 2024 14:16
          "Miss" dhuwit umum, sanajan Putin dhewe wis bola-bali dielingake pedagang pribadi liyane sing bakal "nandhang sangsara ngulu bledug" ing upaya kanggo bali "dhuwit hard-entuk" lan langsung "master olahraga ing muter catur multidimensi lan master saka olahraga ing multi-gerakan "dhewe" ora kejawab "luwih 300 meter
          Mungkin iki wektu kanggo pensiun lan ora nindakake manikur dhewe, nanging ing sadawane dalan, kita bakal nandhang iki sajrone 12 taun liyane
          "master sarwa multi-pindhah gerakane."
          Putin, ngendi Kherson???
      2. +1
        24 Februari 2024 07:18
        Foto kasebut nuduhake rapat bangkrut politik lan KRIMINAL PERANG 2022-2024 saka Eropa Kulon lan AS, sing nunggu pengadilan militer ing dermaga! Ing tangane nganti yuta wong Ukrainia sing mati ing Ukraina lan mayuta-yuta "pengungsi" Ukrainia!
        Elinga jeneng lan pasuryane!

        Ing foto kasebut mung ana BANKRUPT POLITIK lan EKONOMI lan negara-negara KRIMINAL PERANG Eropa lan AS nglawan Rusia, nglawan Ukraina, nglawan populasi lan keamanan nasional negarane dhewe lan kabeh umat manungsa.
        1. +7
          24 Februari 2024 08:31
          Kutipan: Tatyana
          Foto kasebut nuduhake rapat bangkrut politik lan KRIMINAL PERANG 2022-2024 saka Eropa Kulon lan AS, sing nunggu pengadilan militer ing dermaga! Ing tangane nganti yuta wong Ukrainia sing mati ing Ukraina lan mayuta-yuta "pengungsi" Ukrainia!

          Sayange, dheweke mung bisa diadili yen dheweke dadi ringkih. Saiki wong-wong mau, sayangé, ora kebal
          1. 0
            24 Februari 2024 14:10
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Sayange, dheweke mung bisa diadili yen dheweke dadi ringkih. Saiki wong-wong mau, sayangé, ora kebal

            Sampeyan salah babagan "invulnerability"! Padha banget ngrugekke! Yaiku.

            Sampeyan perlu ing advance - wis saiki (!) - kanggo nyiapake bahan dakwaan marang wong-wong mau kanggo MILITARY TRIBUNAL marang wong-wong mau minangka provokator lan instigators saka TMB, lan ora mengko!
            Lan iki kudu langsung ditindakake, supaya amarga wedi karo tanggung jawabe kanggo KEJAHATAN PERANG, lemah bakal ilang saka ngisor sikile saiki!
            1. +2
              26 Februari 2024 06:58
              Kutipan: Tatyana
              ...
              Lan iki kudu langsung ditindakake, supaya amarga wedi karo tanggung jawabe kanggo KEJAHATAN PERANG, lemah bakal ilang saka ngisor sikile saiki!

              Yen ana wong sing dirampok ing dalan, apa iki "kamenangan strategis" dheweke?..... Lan mesthi "lemah bakal ilang saka ngisor sikil" para perampok.... Uh-huh.... uh - huh... ngguyu
              1. +1
                26 Februari 2024 09:47
                Kutipan: ivan2022
                Yen ana wong sing dirampok ing dalan, apa iki "kamenangan strategis" dheweke?..... Lan mesthi "lemah bakal ilang saka ngisor sikil" para perampok.... Uh-huh.... uh - huh...

                Inggih, sampeyan mbandhingake pancen ora bener rampokan wong ing dalan karo rampokan mungsuh saka kabeh NEGARA!

                NEGARA Nduweni OPPORTUNITIS sing beda-beda ing hubungane karo individu!
                Negara bisa BANGKRUPT sapa sing dibutuhake ing luar negeri, nyekel lan dilebokake ing kunjara ing negarane dhewe, lan sapa sing butuh. lan JUST KILL!

                Ana sawetara kasus kaya mengkono ing donya sing kita ngerti?
                Yen mung negarawan duwe kepinginan kanggo njaluk ing mungsuh lan menehi piala miturut ara-ara samun!
      3. +6
        24 Februari 2024 18:32
        Ayo penulis artikel, Pak Nesterenko, njawab pitakonan siji kanggo awake dhewe: yen bojone (yen duwe) menehi dhuwit saka omahe, lan akeh, marang pepadhamu, lan dheweke nglilani ngombe. binge karo pepadhamu liyane, banjur carane penulis bakal nanggepi iki? Piye carane mikir strategis bojone utawa kebodohane wong wadon? Nah, siji maneh pitakonan sing kudu diisi. Apa penulis bakal ninggalake bojone sing tanggung jawab dhuwit (strategis) utawa, sawise perang apik, dheweke bakal mbuwang dheweke. saka omah kanggo kabodhoan (amarga shooting dilarang ing negara kita)? Mungkin mandheg nglindhungi " omong kosong strategis, macem-macem masalah kesehatan lan omong kosong liyane. Utawa pesenan metu?
        1. +1
          25 Februari 2024 13:29
          Kutipan: Taimen
          Ayo penulis artikel, Pak Nesterenko, njawab pitakonan siji kanggo awake dhewe: yen bojone (yen duwe) menehi dhuwit saka omahe, lan akeh, marang tanggane, lan dheweke nglilani ngombe. binge karo pepadhamu liyane, banjur carane penulis bakal nanggepi iki? Piye carane mikir strategis bojone utawa bodhone wong wadon, lan siji maneh pitakonan sing kudu diisi. Apa penulis bakal ninggalake bojone sing tanggung jawab dhuwit (strategis) utawa sawise perang apik, dheweke bakal mbuwang dheweke. metu saka omah kanggo kabodhoan (amarga shooting dilarang ing negara kita)?
          Ngelingi yen Pak Nesterenko duwe aset tanggane sing regane bisa dibandhingake ing omah, mula ora. Yen pepadhamu ora mbayar utang, dheweke bakal kelangan pasuryan, lan ora ana sing bakal salaman karo dheweke, nanging Pak Nesterenko ora bakal kelangan apa-apa. Dadi tambah larang yen tanggane ngombe dhuwite, mung gawe masalah, mulane Barat (tangga) isih ora wani ngrampas barang-barange.
          Mungkin mandheg mbela omong kosong "strategis", macem-macem masalah kesehatan lan omong kosong liyane.
          Kabeh pancen dhasar, lan dikonfirmasi dening tumindak Barat dhewe, malah ora jelas kenapa sampeyan nulis omong kosong iki. Yen kabeh prasaja kaya sing sampeyan ucapake, mesthine wis suwe dirampas lan ora ana sing ditakoni.
      4. 0
        27 Februari 2024 02:16
        Apa sampeyan sing 7100 komentar (masang kabeh bolongan?:) gagap babagan kemampuan kanggo mikir? lol lol
        Apa sampeyan ngerti apa sing diarani wong? Petunjuk: ... bol dipungkasi karo ya
        Yagene sampeyan nglampahi setengah urip ing Internet - tindakake pakaryan sampeyan: selokan ora bakal digali dhewe wassat
        Aku ngerti yen sampeyan ana puluhan "komentator" ing kene, ora bisa ngucapake 3 tembung sing migunani saka 20.000 komentar, nanging tetep ... sampeyan uga berjuang karo kesepian ... ombenan
        1. -1
          27 Februari 2024 02:35
          Deleng, kaya Mikhalych ... Lan kita mikir .... apa Pikiran penulis karya iki jero - ora bisa dimengerteni "pikiran rata-rata", mung para jenius lan ahli ing gerakan multi-pindhah sing bisa diakses.
          . https://topwar.ru/user/Monster_Fat/
        2. +1
          27 Februari 2024 09:36
          :) Nambani kanthi pangerten kabeh kanca-kanca sing kesusu ninggalake pendapat ing salinan 1001: ketoke, tingkat sosio-profesional / kulawarga kaya ngono, mula ora ana sing ngrungokake. Nanging sampeyan kudu ngomong metu. Dadi dheweke menehi ganti rugi kanggo kekurangan perhatian. Iki minangka basis Jung (utawa luwih, saka psikologi neurosis saka Alfred Adler;)
          Lan kanggo nomer sing - apa sampeyan ngomong: karo kabeh bab, iki, lagi ngomong, wong telu setengah. Sing narik kawigaten dudu rolas pembaca, nanging tranche paling ora 10.000. Yen kita ngomong khusus babagan artikel iki, iki diterbitake / diterbitake maneh ing 15-20 negara ing 30-40 situs web lan 10-15 koran. Iki 1 ing clothespin, umpamane, diwaca dening 200 ewu wong. Yaiku, aku ora perlu nuduhake papan panemu 15 wong lanang ;) Aku ngetutake sawetara: ora menarik - omongan kosong - luwih menarik kanggo maca pendapat ing publikasi negara "musuh". .
          1. -1
            27 Februari 2024 10:38
            Quote: NESTERENKO
            Sing narik kawigaten dudu rolas pembaca, nanging tranche paling ora 10.000.

            Umumé, pendapat para profesional sing ngerti masalah kasebut minangka kapentingan. Lan kang saka siji frase
            Dedollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa

            bakal padha ngguyu banter.
            Lan - ya, artikel kasebut, sanajan ora nduduhake paling ora dhasar pangerten babagan cara ekonomi, apik, bisa diwaca lan apik, mula dheweke bakal maca akeh lan mbuwang komentar sing ora kaetung ...
            1. -1
              27 Februari 2024 11:39
              Sampeyan mesthi menyang prof kasebut. ora sesambungan wassat
              Yen sampeyan pengin sinau paling ora soko lan njaluk sirah babagan, gagap babagan de-dollarisasi, golek analisis penulis Perang ing Ukraina: Genesis.
              Mungkin sampeyan bakal katon kurang bodho. wong bodho
              Sanajan aku ngerti, penulis mung dadi Dekan lan guru sajrone 10-15 taun ing Gelar Master ing sekolah bisnis paling gedhe ing Paris, penasihat partai politik lan menteri ing Afrika, lsp - ing ngendi dheweke sadurunge sampeyan komentator ngguyu lol
              Lan panemu para profesional - sampeyan mesthi ora bakal nemokake salah sawijining komentator rata-rata lol
              1. -1
                27 Februari 2024 11:43
                Kutipan: Alexandretta
                Sanajan aku ngerti, penulis mung dadi Dekan lan guru sajrone 10-15 taun ing program Master ing sekolah bisnis paling gedhe ing Paris.

                Ya ya, masalahe guru sing biasane nganggep dheweke ngerti ekonomi. Kajaba iku, guru uga ora ngerti babagan sejarah ekonomi Federasi Rusia.
                Kutipan: Alexandretta
                Yen sampeyan pengin sinau paling ora babagan lan ngubengi apa wae, gagap babagan dedollarisasi

                Yen sampeyan pengin ngerti paling ora babagan dedollarisasi ing Federasi Rusia, waca kene
                https://topwar.ru/178094-o-dedollarizacii-bjudzhete-rf-nefti-i-gaze.html
                https://topwar.ru/178378-poleznye-iskopaemye-i-jekonomika-rf-kto-zdes-na-kogo-rabotaet.html
                https://topwar.ru/178532-o-tom-kak-nashej-strane-pravilno-ispolzovat-dohody-ot-prodazhi-nefti-i-gaza.html
                Iki kasunyatan saka Federasi Rusia.
                Kutipan: Alexandretta
                penasehat partai politik lan mentri ing Afrika, lan sapiturute - ing ngendi dheweke duweke sampeyan?

                Ya, apa dheweke peduli karo wong sing wis 20 taun kerja ing sektor riil ekonomi. adoh banget
                1. 0
                  27 Februari 2024 11:59
                  20 taun ing sektor riil ekonomi? lol
                  Mesthi wae dheweke ora ana hubungane karo sampeyan! Aku nemokake informasi babagan dheweke babagan sumber daya Barat. Dheweke kerja minangka kepala lan manajer ing bisnis internasional antarane Prancis, Rusia, CIS lan Afrika mung 25 taun.
                  Ing tim dheweke mung ana sawetara jenderal lan mung sawetara mantan CEO perusahaan internasional gedhe, kalebu mantan kepala intelijen asing Prancis. Lan dheweke mung dadi Franco-Mason kira-kira 20 taun (lan Mason, mesthi, wong bodho banget, lan umume mung wong bodho sing kumpul ing kono)
                  Dheweke mung ramah karo wong sing mimpin lan mbangun pipa Kazakhstan Novorossiysk lan wong iki saiki melu proyek bisnis pribadine. Dheweke ngajar kanthi undhangan sekolah bisnis sing ngerti pirang-pirang yuta sing dipikolehi lan sepira dheweke ngerti bisnis lan politik internasional, dheweke njaluk supaya mulang siswa ing wektu luang. Dheweke mbayar saben jam padha karo sampeyan saben minggu. Nanging dheweke kesel mulang lan sibuk bisnis, mula dheweke ora mulang nganti pirang-pirang taun, sanajan dheweke resmi dadi mahasiswa pascasarjana ing sekolah bisnis utama.
                  Ngendi dheweke peduli karo sampeyan para ahli? tresna
                  Nanging kanthi serius: paling ora, kanca-kanca, sampeyan nggunakake otak lan aja ngisin-isini dhewe kanthi mbayangake manawa publikasi ekonomi paling gedhe ing macem-macem negara, tokoh politik lan sekolah bisnis Paris kabeh bodho nganti ora ngerti manawa dheweke uga ora ngerti. sampeyan kudu wis nyewo tresna wong bodho
                  Lan wartawan, mesthi, kabeh bodho lan bodho - lan dheweke ora ndeleng situs web - ana udakara 200 koran sing dicithak ing kabeh negara ing saindenging jagad sing nganggo basa Prancis, saben tembung sing diucapake ing taun 2023 mung.
                  Aku yakin iki amarga dheweke pancen bodho, nanging badut sing daktulis iki mung jenius sing ora dingerteni. tresna lol
                2. +1
                  27 Februari 2024 12:09
                  Ya, aku uga maca yen ing sekolah bisnis dheweke ora mung ngajari negosiasi bisnis, yaiku, dheweke ngajar Prancis carane entuk dhuwit, nanging ing wektu sing padha nganti pirang-pirang taun dheweke uga ngajar pasar Rusia, pasar CIS lan franc. hubungan Rusia.
                  Struktur bisnis ing Paris digawe kanthi bantuan saka Kamar Dagang lan Industri Rusia lan misi perdagangan Rusia (katon ing situs web)
                  Nanging mesthine dheweke pancen bajingan lan ora ngerti apa-apa babagan ekonomi utawa pasar Rusia - kepiye wong Prancis sing bodho amarga mbuwang dhuwit akeh kanggo dheweke sinau tinimbang golek sampeyan - profesional nyata sing bakal biaya wong kurang. Lan Menteri Dalam Negeri Comoros uga tetep dadi penasihat khusus tinimbang nelpon sampeyan. Lha sing jelas, wonge ireng tresna oh prancis bodho...
                  1. -1
                    27 Februari 2024 13:01
                    Kutipan: Alexandretta
                    Nanging mesthine dheweke pancen bajingan lan ora ngerti babagan ekonomi utawa pasar Rusia

                    Aku ora bisa ngomong apa lengkap utawa ora, nanging dheweke ora ngerti apa sing ditulis. lan iku kasunyatan.
                    Kutipan: Alexandretta
                    Carane bodho wong Prancis sing padha forked metu dadi luwih dhuwit kanggo wong kanggo mulang kanggo wong-wong mau tinimbang golek sampeyan

                    Aku bakal menehi conto prasaja. Sawise krisis 2008, pemilik perusahaan kita, ing ngendi aku nyekel posisi finder (perusahaan ing wektu kasebut minangka ukuran pertama ing Federasi Rusia lan nomer loro ing donya), nyewa manajer Barat sing apik banget. Apik tenan, ora sawetara guru saka Kepulauan Comoros :))). Beda karo kabeh regalia sing wis kasebut ing ndhuwur, wong kasebut mbedakake awake dhewe ing sektor ekonomi REAL, amarga dheweke nggawe karya perusahaan Kanada ing profil kita; dheweke, bisa uga ujar, ngunggahake industri Kanada menyang paling dhuwur. laku ing donya. Miturut asal - Italia.
                    Mulané Dèkné teka nuntun kita lan mulang urip.
                    Suwene kurang saka 3 sasi. Lan dheweke ora bisa menehi saran utawa kemudi apa-apa. Dheweke mung nyatakake yen kita bakal bangkrut taun iki lan pamit marang kita. Lan dheweke lunga. Nanging kita tetep, lan ing kula mung kanggo 5 taun perusahaan urip, lan entuk MediaWiki, lan maintained perusahaan manajemen, lan sawise aku ninggalake urip kanggo dangu.
                    Kutipan: Alexandretta
                    Aku yakin iki amarga dheweke pancen bodho, nanging badut sing daktulis iki mung jenius sing ora dingerteni.

                    Kaya dheweke, sampeyan ora ngerti babagan ekonomi Rusia. Mulane, dheweke ora bisa ngomong babagan inti saka masalah sing diangkat. Lan babagan geniusku - aku ora nemokake Amerika :)))) Pandanganku disebarake banget ing lingkungan profesional. Ing tingkat manajemen perusahaan gedhe lan sawetara perusahaan terkemuka ing Federasi Rusia.
                    1. +1
                      27 Februari 2024 13:19
                      ...CFO...perusahaan paling gedhe...
                      Iki karo 30 ewu komentar ing aset ?? lol
                      Sampeyan ngerti, aku kaya wong sing wis bisnis, ora paling cilik, lan ora kanggo taun pisanan, lan sing wis kicked metu adoh luwih saka siji karyawan menyang dalan (luwih saka 30 wong liwat 5 taun pungkasan). , dadi luwih tepat) kanggo surfing, kalebu ing Internet peran P-Ball (nanging mesthi ora karo 30.000 pesen) - carane wong kuwi nemtokake mythomaniacs??
                      Pitakonan retorika.

                      Lan penulis pancen bener. Yen kita ngomong babagan dedalorisasi, sampeyan kudu ngerti kanthi jelas skema ekonomi ing donya, kalebu acara 2003, 2011, lan liya-liyane. Yen sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan, aja kelangan kesempatan unik kanggo tetep meneng.

                      P.S. Yen aku ana ing bisnis kene, aku nulis soko saiki mung amarga aku preian. Mesthi wae, komentarku ora bakal ngluwihi telu utawa patang rolas - nanging ing kene, sebaliknya, panulis luwih sithik lan 50.000. "direktur utama ing perusahaan gedhe" ha ha ha lol
                      1. -2
                        27 Februari 2024 17:13
                        Kutipan: Alexandretta
                        Iki karo 30 ewu komentar ing aset ??

                        25 ewu persis. ya wis. Ing 12,5 taun. 2000 komentar saben taun. Utawa 5,5 komentar saben dina. Bener, saka 12,5 taun iki, aku ora kerja ing profesiku kira-kira 3 taun lan nggawe uripku kanthi nulis artikel, mesthi, kanthi aktif menehi komentar. LAN? :)
                      2. +1
                        27 Februari 2024 22:07
                        2000 setahun?! Tryndets lol
                        Dadi dheweke bakal langsung ngomong: penduduk Internet.
                        Aku ngerti carane akeh situs mbayar artikel (News Front, contone, +-5,000 rubles saben Piece). Lan aku duwe idea sing cukup akurat babagan carane sekolah bisnis Barat mbayar guru (paling dhasar, kayata piwulang basa - saka 300 € / dina; sing serius - 500-1000 € / dina).
                        Sampeyan, kanca, ana ing kategori bobot sing beda banget karo penulis iki (sing mandheg ngajar ana amarga 500-1000 € / dina ketoke ora cocog karo dheweke) ...
                      3. -2
                        27 Februari 2024 22:17
                        Kutipan: Alexandretta
                        Sampeyan, kanca, ana ing kategori bobot sing beda banget karo penulis iki.

                        ya wis. Amarga aku ngerti topik sing dakkarepake. Dheweke ora.
                3. +1
                  27 Februari 2024 12:35
                  Apa Andrey saka Chelyabinsk ??
                  Ha ha! Aku uga weruh informasi sing penulis iki tau ngatur acara ing dina ekonomi Chelyabinsk ing Paris kanggo mantan gubernur lan kabeh tim. Dadi, kita wis nemtokake wong bodho liyane, mantan gubernur wilayah sampeyan. Kepiye gubernur sampeyan ora ngerti yen perlu kanggo nguripake wong iki sing ora ngerti apa-apa, nanging sampeyan?! lol Nyuwun

                  Wong pinter duwe aturan: sampeyan kudu meneng yen sampeyan ora ngerti apa-apa, amarga bisa uga sampeyan ora ngerti. Lan sing bodho iku diametrically ngelawan lol
                  1. -1
                    27 Februari 2024 13:17
                    Kutipan: Alexandretta
                    Aku uga weruh informasi sing penulis iki tau ngatur acara ing dina ekonomi Chelyabinsk ing Paris kanggo mantan gubernur lan kabeh tim.

                    Apa sampeyan ngerti manawa manajer normal ora bakal ngrampungake masalah kasebut? :)))
                    Mesthi wae sampeyan ora ngerti. Kaya-kaya sampeyan ora ngerti inti saka acara kasebut.
                    Kutipan: Alexandretta
                    Kepiye gubernur sampeyan ora ngerti yen perlu kanggo nguripake wong iki sing ora ngerti apa-apa, nanging sampeyan?!

                    Aku heran, kenapa gubernur ngubungi aku babagan masalah kasebut?
                    Kutipan: Alexandretta
                    Wong pinter duwe aturan

                    Sampeyan ora perlu ngomong babagan wong sing pinter - sampeyan ora ngerti apa-apa
                    1. 0
                      27 Februari 2024 13:28
                      Apa sampeyan ngerti manawa manajer normal ora bakal ngrampungake masalah kasebut? :)))
                      Mesthi wae sampeyan ora ngerti. Kaya-kaya sampeyan ora ngerti inti saka acara kasebut.


                      Matur nuwun kanggo konfirmasi tambahan sing direktur financial padha perusahaan kaya aku ballerina. Sampeyan mung ujar manawa wong sing mbukak organisasi sing tujuane yaiku hubungan ekonomi internasional lan pangembangan sambungan - wong kasebut ora bakal ngatur presentasi bisnis ing wilayahe kanggo gubernur. wong bodho
                      Aku ora ngerti rincian urusane, nanging acara iki cetha malah kanggo wong bodho (malah wong bodho) sing kasus iki strictly miturut profil organizer.

                      Singkat: luwih becik ngomong karo wong bodho kaya sampeyan sing bakal percaya karo omonganmu lan sing uga ora ngerti babagan ekonomi global.
                  2. -1
                    27 Februari 2024 13:20
                    Kutipan: Alexandretta
                    mantan gubernur wilayah sampeyan

                    Dubrovsky utawa apa? :)))) Maling lan ora kompeten sing ora bisa ngatur sampah saka Chelyabinsk kanthi bener? Lan dheweke nyolong nganti sing saka ndhuwur ora bisa nutup mripate?
                    Apa sampeyan nggunakake HIM minangka conto? ngguyu
                    1. 0
                      27 Februari 2024 13:35
                      Aku ora ngelingi jenenge maneh, nanging iki sing dadi oligarki sampeyan kanggo roti lan sing banjur dibusak dening Putin.
                      Aku maca yen dina wilayah Chelyabinsk ing Paris diatur miturut pamrentahane.
                      Lan aku mbaleni: mandheg luwih konfirmasi yen sampeyan pancen ora ana hubungane karo bisnis. Amarga iki durung bisa dimangerteni, mula prelu nggawa argumentasi ing ndhuwur - lan ora preduli manawa iki utawa liyane. Wong ipar weruh seduluré saka kadohan. Lan ing kasus sampeyan, aku ora weruh sadulur ipe, nanging salah siji saka wong-wong sing aku kicked metu saka karya.
                      1. 0
                        27 Februari 2024 14:06
                        Ora mung aku pengin mbela penulis - iki dudu urusanku - nanging kuping sampeyan dadi tabung nalika maca omong kosong lan omong kosong ing komentar saka jaran pedal sing ora mikir.

                        Aku rodo ora kanggo penulis, nanging marang p ... komentator bolt.
                        Yolki, wanita reresik ing ekonomi ngerti luwih saka 90% "ahli" ing komentar negatif Padha njupuk rong baris metu saka konteks lan mlaku-mlaku karo wong-wong mau kaya wong bodho karo mortir. Tampilake driji liyane lan sampeyan ora bakal turu kanthi bungah. ngguyu

                        Lan penulis duwe visi sing jelas babagan masalah kasebut. Lan sing ora ngerti apa iku petrodollar lan liya-liyane, luwih becik meneng wae...
                      2. 0
                        27 Februari 2024 14:34
                        Kutipan: Alexandretta
                        Aku rodo ora kanggo penulis, nanging marang p ... komentator bolt.

                        Dadi ninggalake sumber daya - lan bakal ana sing kurang ing VO :)))
                        Kutipan: Alexandretta
                        Lan penulis duwe visi sing jelas babagan masalah kasebut.

                        Lan, sayangé, pancen salah. Nanging sampeyan bisa percaya apa wae sing dikarepake - kita duwe negara sing bebas.
                        Kutipan: Alexandretta
                        nanging kupingmu kliru nalika maca omong kosong lan omong kosong ing komentar saka jaran pedal sing ora mikir babar pisan.

                        Alas, sampeyan malah ora bisa ngerti carane nglipur sampeyan katon, nalika bebarengan nyatakake:
                        1) Sampeyan ora ngerti apa-apa babagan masalah sing diomongake dening penulis lan ora siap kanggo ngrembug babagan manfaate.
                        2) Panyerat mesthi bener, lan sapa wae sing ora nganggep mangkono iku wong bodho
                        Kutipan: Alexandretta
                        Sampeyan mung ujar manawa wong sing mbukak organisasi sing tujuane yaiku hubungan ekonomi internasional lan pangembangan sambungan - wong kasebut ora bakal ngatur presentasi bisnis ing wilayahe kanggo gubernur.

                        (abot desahan) Aku ngomong yen manajer normal ora dadi kepala organisasi kanggo tujuan ngembangake hubungan internasional. Iki minangka peran sing beda banget, ora ana hubungane karo ekonomi.
                        Sayange, level sampeyan ora ngidini sampeyan ngerti apa sing diomongake mitra tutur sampeyan
                      3. 0
                        27 Februari 2024 15:32
                        Aku ujar manawa manajer normal ora dadi kepala organisasi kanggo tujuan ngembangake hubungan internasional. Iki minangka peran sing beda banget, ora ana hubungane karo ekonomi.

                        Aku ora bakal ngutip kabeh omong kosong sampeyan - cukup kanggo sirah.

                        apa manajer normal ora dadi kepala organisasi kanggo tujuan ngembangake hubungan internasional??
                        Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngomong TOTAL BULLSHIT??? wong bodho Sawise iki, ora ana gunane malah gagap babagan ukuran kabodhoan generalisasi dadi sewu kasus tartamtu ing kegiatan profesional - piye wae ilang sawise definisi sampeyan babagan apa sing bisa ditindakake lan ora bisa ditindakake dening manajer. wong bodho
                      4. 0
                        27 Februari 2024 16:07
                        ...Tujuan saka anane organisasi sing dipimpin dening penulis yaiku pangembangan hubungan perdagangan internasional - deleng situs web kasebut. Sampeyan bisa ngevaluasi manajer lan ngomong babagan prioritas nominal, tanpa ngerti apa sing ditindakake dening struktur kasebut. belay iku Oscar! wong bodho
                        Iki sing diarani wong . . . . Nyuwun sewu, dheweke ora kaget maneh ...
                      5. -1
                        27 Februari 2024 16:59
                        Kutipan: Alexandretta
                        apa manajer normal ora dadi kepala organisasi kanggo tujuan ngembangake hubungan internasional??
                        Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan ngomong TOTAL BULLSHIT???

                        :))) Ora. Sampeyan iki sing ora ngerti yen sampeyan ngomong omong kosong. Lan ya, manajer normal ora main game kasebut.
                        Kutipan: Alexandretta
                        tanpa malah duwe idea slightest apa struktur sawijining

                        Sampeyan ora ngerti carane aku ngerti apa lan carane struktur kuwi.
                      6. 0
                        27 Februari 2024 15:39
                        sampeyan katon lucu, nalika bebarengan nyatakake:
                        1) Sampeyan ora ngerti apa-apa babagan masalah sing diomongake dening penulis lan ora siap kanggo ngrembug babagan manfaate.

                        Comrade, ing medicine iki disebut skizofrenia. Apa aku ngomong yen aku ora ngerti apa-apa babagan masalah sing diangkat dening penulis ??
                        Iku bab sampeyan lan wong kaya sampeyan. Nanging babagan sampeyan dhewe - sampeyan mbayangno, bapak ...
                      7. -1
                        27 Februari 2024 17:09
                        Kutipan: Alexandretta
                        Apa aku ngomong yen aku ora ngerti apa-apa babagan masalah sing diangkat dening penulis ??

                        Yaiku, sampeyan ngerti? :)))))
                        Kutipan: Alexandretta
                        Comrade, ing medicine iki disebut skizofrenia.

                        Kawan, iki jenenge pitakonan trik :))))
                        Inggih, yen sampeyan ngerti masalah iki, njupuk alangan kanggo nerangake carane, yen kasedhiya
                        1. Putin, sing saka 2000 nganti 2008 nyurung Federasi Rusia menyang WTO (iki inisiatif PRIBADI, yaiku sing diomongake);
                        2. Struktur manajemen revenue sing nganti 45% saka pendapatan anggaran federal digawe ing hubungane karo kurs ruble-dollar lan biaya lenga lan gas ing ijol-ijolan manca.
                        Penulis ngatur kanggo nulis babagan dedollarisasi karo munggah pangkat Putin?
                      8. +1
                        27 Februari 2024 20:22
                        :))) Manichean gedhe liyane wis ditemokake, sing kabeh ireng utawa putih.
                        Nanging iki dudu Manichaeism, nanging buta warna mental biasa.

                        Kanggo njawab naivety kanthi rinci, sampeyan kudu nulis kaca ing komentar sampeyan - sing ditindakake dening warga Chelyabinsk - uga, oke, nanging sedhela:
                        1)
                        Penulis duwe kabeh hak, mung nalika ngandika "saka wayahe rawuh" - iku generalisasi tanpa klarifikasi - mung kudu sijine "saka wayahe nyadari yen Kulon ora bakal nampa Rusia ing rangking lan mung pengin gawe piala. kanggo iku" - i.e. . ora ing taun-taun pisanan pamaréntahané, nanging ora suwe. Putin nyurung Rusia menyang NATO ing siji wektu lan menyang EU - dadi apa?
                        2)
                        Ing jaman saiki, nalika - lan luwih saka setengah abad saiki - KABEH ing bidang minyak lan gas ekonomi donya mung dianggo ing dolar + nalika, kanthi alesan sing padha, cadangan negara kabeh negara utamane saka dolar. - sampeyan kudu dadi bodho kanggo mbayangno sing saka sistem petrodollar lan utang Amérika = dollar bisa nandang gerah nyisihaken dening snapping driji.
                        Proses kasebut njupuk DEKAD, lan iki malah kanthi nekat, getih, perlawanan efektif saka pasukan militer pisanan ing planet iki.
                        Struktur manajemen revenue sing nganti 45% saka bathi anggaran federal digawe ing hubungane karo kurs ruble-dollar lan biaya minyak lan gas kita ing ijol-ijolan manca.
                        - karo takon pitakonan bodho kaya sampeyan rumangsa pinter??? Anggaran meh saben negara diikat menyang ngendi dheweke entuk penghasilan utama. Gampang kanggo wedhus ngomong babagan gampang nyingkirake eksportir fosil. bahan bakar saka sistem dileksanakake ing donya lan operasi kanggo setengah abad. Iki mung bisa ditindakake kanthi restrukturisasi pasar global, lan ora kanthi tumindak ing sawijining negara, kanthi ora ana realita donya. Lan tesis sing "saka Kabbalah siji kita bakal kejiret ing liyane" iku omong kosong lengkap saka wong-wong sing ora ngerti apa Amerika Serikat lan sistem kasebut ora bisa dadi luwih elek kanggo donya tinimbang sistem petrodollar.

                        Nanging. Ora ana sing pengin ngrusak ekonomi Amerika kanthi dramatis = dolar - lan iki ora ana kepentingan pribadi: ekonomi donya dadi kepencut ing dolar, yen rusak ing 10, lan ora ing 40-50 taun, kabeh jagad bakal ana. reruntuhan. Obat-obatan kudu dibuwang saka awak kanthi alon-alon.

                        De-dollarisasi, sing diluncurake dening Putin lan babagan sing diomongake penulis, utamane minangka pengaruh ing proses ekonomi global, lan ora ana gunane (yen ana siji-sijine) ing tingkat nasional. Mesthine, peran dolar lan utangan Amerika bakal duwe peran utama ing ekonomi donya luwih saka 10 taun. Nanging Putin, ing collusion karo China, sing miwiti proses massively nyisihaken saka obligasi Amerika. Ing wektu sing padha, dheweke meksa kabeh panyengkuyung supaya nindakake perkara sing padha, wektu, lan dheweke nindakake kanthi apik. Contone, Mesir wis nyuda aset ing utangan Amerika kanthi 80% sajrone sawetara taun kepungkur. Proses sing padha uga kedadeyan ing ekonomi gedhe ing Indonesia. Lan iki mung wiwitan. Lan alam abhors vakum: sanalika penolakan saka dollar / American Bond tekan tingkat mlayu tartamtu, alternatif kudu njedhul. Tingkat iki durung tekan. Nanging nganti saiki.

                        Sampeyan ngomong kanthi myopically babagan masalah ing tingkat nasional, ora nggatekake komponen global. Yaiku, sampeyan minangka ahli taktik sing mbayangake awake dhewe minangka ahli strategi.
                        Lan alamiah, aku setuju karo penulis sing perang ing Ukraina perang dollar katelu, awit aku ngerti malah tanpa pangeling jenis sing perang dollar pisanan perang ing Irak. Sanalika Saddam Hussein wiwit ngedol lenga kanggo euro, Amerika Serikat wiwit numpes negara ing 3 minggu. Perang dolar kapindho yaiku perang ing Libya. Sanalika Gaddafi wiwit ngomong babagan alternatif kanggo dolar lan Dinar emas, dheweke, bebarengan karo Libya, langsung dirusak.

                        YES - Putin, bebarengan karo China, ngluncurake proses de-alorisasi ekonomi donya. Lan sapa sing ora ngerti iki mung wuta, mol ora masuk akal.

                        Iki kula sedhela - tanpa arep menyang rincian!
                      9. -2
                        27 Februari 2024 22:14
                        Kutipan: Alexandretta
                        Penulis duwe kabeh sing bener, mung nalika ngandika "saka wayahe tekane" - iku generalisasi tanpa klarifikasi - mung kudu sijine "saka wayahe nyadari yen Kulon ora bakal nampa Rusia ing rangking lan mung pengin gawe piala. iki"-

                        Ngapusi putih sing lucu banget. Ora, aku ngerti yen sawise sampeyan ngucapake puji marang penulis, sampeyan mung kudu nyatakake yen ireng iku alus, lan ing ukara kasebut.
                        Dedollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa

                        "Sanalika sawise Putin dadi kuwasa" = "saka wayahe nyadari yen Barat ora bakal nampa Rusia dadi rangking lan mung pengin gawe piala" nanging iki pancen isin.
                        Kutipan: Alexandretta
                        Anggaran meh saben negara diikat menyang ngendi dheweke entuk penghasilan utama. Gampang kanggo wedhus ngomong babagan gampang nyingkirake eksportir fosil. bahan bakar saka sistem dileksanakake ing donya lan operasi kanggo setengah abad.

                        Tegese, sampeyan ora duwe apa-apa kanggo ngomong - sampeyan pindhah menyang diskusi umum, ngganti konsep ing dalan.
                        Wong lanang sing daktresnani, cukup apik kanggo mangsuli apa sing dijaluk, lan dudu apa sing dikarepake. Aku ora takon babagan kapan kita bakal nyingkirake penghasilan hidrokarbon. Aku takon sampeyan, aku quote
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        2. Struktur manajemen revenue, kang nganti 45% saka pendapatan anggaran federal digawe ing hubungane karo kurs ruble/dollar lan biaya lenga lan gas ing ijol-ijolan manca.
                        Penulis ngatur kanggo nulis babagan dedollarisasi karo munggah pangkat Putin?

                        Sampeyan ngaku ngerti topik kasebut, ta? Banjur sampeyan kudu ngerti manawa bathi anggaran minangka salah sawijining perkara, nanging hubungane karo kurs ruble / dolar lan rega minyak ing ijol-ijolan manca beda banget.
                        Yen sampeyan, "spesialis", ora bisa ngerti iki, maca kene
                        https://topwar.ru/178378-poleznye-iskopaemye-i-jekonomika-rf-kto-zdes-na-kogo-rabotaet.html
                        Aku bakal nulis "nyoba kanggo mbantah babagan manfaat," nanging iki ora ana gunane - jawaban sampeyan nuduhake yen sampeyan ora cocog karo apa-apa kajaba goroh lan pertimbangan umum.
                        Kutipan: Alexandretta
                        De-dollarisasi, sing diluncurake dening Putin lan babagan sing diomongake penulis, utamane minangka pengaruh ing proses ekonomi global, lan ora ana gunane (yen ana siji-sijine) ing tingkat nasional.

                        ya wis. Ing wektu sing padha, pangiriman Federasi Rusia lan China saka investasi ing utang nasional AS diterusake minangka sukses de-dollarisasi.
                        Ing wektu sing padha, sampeyan utawa penulis ora bisa nyadari yen penolakan Federasi Rusia lan China ora ngganti apa-apa saka tembung "kabeh". Kanggo siji alesan prasaja - senadyan penolakan saka Federasi Rusia lan China, utang nasional AS GROWING. Yaiku, ana luwih saka akeh struktur lan negara ing donya sing siap tuku apa sing disingkirake dening Federasi Rusia lan China, lan luwih akeh sing bakal diluncurake dening Amerika Serikat.
                        Aku ora ujar manawa mung "spesialis" kaya sampeyan lan penulis sing bisa mbingungake dedollarisasi lan utang umum, sanajan iki pancen beda.
                        Salajengipun, kula badhe nyuwun pamit dhumateng panjenengan, amargi, kados ingkang dipunkarepaken, kula boten nyana wangsulan ingkang sae saking panjenengan dhateng pitakenan. Lan aku ora bisa ngenteni.
                      10. +1
                        27 Februari 2024 23:22
                        ya wis. Ing wektu sing padha, pangiriman Federasi Rusia lan China saka investasi ing utang nasional AS diterusake minangka sukses de-dollarisasi.
                        Ing wektu sing padha, sampeyan utawa penulis ora bisa nyadari yen penolakan Federasi Rusia lan China ora ngganti apa-apa saka tembung "kabeh". Kanggo siji alesan prasaja - senadyan penolakan saka Federasi Rusia lan China, utang nasional AS GROWING. Yaiku, ana luwih saka akeh struktur lan negara ing donya sing siap tuku apa sing disingkirake dening Federasi Rusia lan China, lan luwih akeh sing bakal diluncurake dening Amerika Serikat.

                        Ngomentari kabeh omong kosong sampeyan tegese dadi lumpuh sing urip ing Internet.
                        Ayo dadi manggon ing kasunyatan sing mung kuldi sing ora bisa ndeleng ngluwihi irung lan bodho nggambarake steadfastness saka apa, ngetutake Rusia lan China, liyane lan liyane negara ing donya wiwit perjuangan karo. Yen sampeyan isih urip, sampeyan bakal weruh asil ing 20-30 taun. Ing kasunyatan saiki, pegging ruble menyang dolar lan ngutip sumber daya energi kita ing ijol-ijolan manca iku kabutuhan. ing wayahe lan kanggo taun teka ora ana cara watara iki - kabeh opsi alternatif mung mratelakake panemume saka Bunch saka bajingan sing mbayangno sing padha ngerti soko. Nanging untunge, kabeh iki, nganti maksimal, mung nduweni daya chatting ing Internet lol
                      11. +1
                        27 Februari 2024 23:29
                        bisa mbingungake dedollarisasi lan utang umum, sanajan iki pancen beda.

                        Ora ana sing bingung apa-apa. Iku mung sing mudhun ora weruh saka sambungan penting langsung antarane Bond lan itungan, dikarepake kanggo terakhir lan tingkat kapentingan kang mangsa Amerika gumantung.
                      12. +1
                        28 Februari 2024 07:21
                        Kanggo sing duwe bakat khusus, aku bakal ngucapake maneh (sanajan nglawan wedhus lanang, pangarep-arep sing bakal teka mung sithik.
                        Penulis kanthi jelas nyatakake, ing Rusia, kanthi ireng lan putih:
                        Bebarengan karo nyingkirake obligasi perbendaharaan Amerika, Federasi Rusia miwiti proses progresif mbebasake donya saka sistem "petrodollar".

                        Wong pinter beda karo wedhus lanang amarga ora ngliwati teks kasebut liwat prisma arketipe ram, nanging langsung ngerti apa sing ditulis.

                        Tembung utama ukara kasebut yaiku "WORLD" (! lan dudu Rusia!) - lan sampeyan cepet-cepet ngubengi garter pajak severance menyang kurs lenga lan dolar, kaya mortir, nampilake minangka kontradiksi kolosal. wong bodho

                        Ora ana siji (AS) sing kasengsem ing Rusia karo urusan internal. Lan ora bakal dadi kapentingan kanggo dina iki yen Rusia diukum murni kanggo masalah internal, malah yen ngrugekake dollar, amarga Bobot maksimum turnover dollar ing ekonomi Rusia relatif kanggo donya iku cilik - cokotan nyamuk.

                        Nanging Putin nyadari ketok (luwih tepat: dheweke temen maujud!) - iku MUSTAKA ora mung break, nanging malah kanggo sijine spokes serius ing gembong ekonomi mungsuh tanpa tumindak ing ukuran GLOBAL. Aku wis nuduhake pucuk gunung es tumindake. Dheweke nyoba kanthi cara sing apik - iki persis sing sampeyan tulis ing kono: dheweke kepengin banget gabung karo WTO lan NATO (lan EU). Lan dheweke ngandhani yen dheweke kasengsem ing Rusia ONLY ing wangun 1991 = Ora ana wong ing luar negeri sing pengin ngidini Rusia makmur. Mekaten. Lan ora ana decoupling saka dolar lan kurs lenga ing ijol-ijolan Western ora bakal nyimpen sampeyan! Ora ana wong sing mung diijini lolos.

                        Ya, aku bakal nguciwani sampeyan: Rusia dudu Liechtenstein - ora mung ngatasi masalah internal - lan ora amarga omong kosong sing meh dakrungu maneh saka sampeyan (kepriye bodho lan maling panguasa Rusia, cendhak, lan nindakake. ora ngerti bab-bab sing prasaja, sing malah aku tekan), nanging amarga dheweke ora duwe pilihan - dheweke ora bakal makmur ing njero nganti dheweke nglindhungi awake saka njaba. Lan iki bisa uga ora kanthi nyurung mungsuh luwih adoh (sanajan iki mung tembung ing versi resmi, sing bisa dingerteni), nanging mung liwat serangan lan kelemahane posisi terakhir, utamane sistem petrodollar = dolar = obligasi pemerintah. . Iki sing ditindakake Rusia. Utamane 2 taun kepungkur. Lan aku ngerti babagan panjaluk saiki kanggo obligasi - Amerika durung ditemokake. Nanging sampeyan wis kaping pirang-pirang mbuktekake myopia mol - ora ana gunane kanggo ngrembug karo sampeyan babagan apa sing bakal ditindakake ing jangka panjang.
                4. +1
                  27 Februari 2024 14:27
                  ... Aku malah bingung lan maca
                  https://topwar.ru/178094-o-dedollarizacii-bjudzhete-rf-nefti-i-gaze.html
                  LAN? Artikel iku pinter. Mung, pisanan, logika rada ketinggalan jaman - iku 2020, nalika dheweke ora mbayangake manawa bisa adol sumber daya energi lan ora kanggo dolar, lan nomer loro, ora mbantah artikel saiki. Sampeyan mung kudu mikir.

                  Cekakipun, maca artikel iki saka 2022 dening penulis iki, banjur Mungkin sampeyan bakal ngerti soko saka kedadeyan https://www.geopolitika.ru/article/konflikt-na-ukraine-genezis. Yen sampeyan ora ngerti, aku ora bakal kaget!
                  1. -2
                    27 Februari 2024 17:14
                    Kutipan: Alexandretta
                    kapindho, iku ora mbantah artikel saiki ing sembarang cara.

                    Pitakonan kasebut dijaluk sampeyan ing ndhuwur. Ora mbantah, ya.
                5. +1
                  28 Februari 2024 18:29
                  Kanca apik, sampeyan mesthi nindakake kanthi apik kanggo nerangake ing artikel sampeyan menyang bagean saka wong sing adoh saka ekonomi, truisms komponen pajak ekstraksi mineral - kawruh banal saka anggota fakultas taun pisanan. ekonomi.

                  Minangka kanggo gagasan panacea kanggo kabeh gerah saka tatanan budget ing wangun njupuk nyisihaken saka referensi kanggo dollar lan lenga kurs ing bursa saham - dhuwur saka naivety (kanggo tetep sopan). Lan iki diwenehake marang sampeyan dening wong sing arep dedollarisasi nganggo tangan loro. Iki jelas banget, aku ora bakal mbuwang wektu kanggo ngrembug babagan macem-macem solusi sing bisa ditindakake lan luwih cukup lan ora nglarani ing bidang perpajakan lan eksploitasi sumber daya alam (sampeyan duwe kabeh "samar" prasaja - nasionalisasi !! :) ))
                  Yen tingkat sosio-profesional sampeyan cukup (konfirmasi doc ing PM) - Aku bakal menehi koordinat saka kanca Amerika pribadi - salah sawijining ahli paling gedhe sing diakoni ing donya babagan pipa, minyak lan gas - dheweke bakal nerangake sampeyan ing drijine.

                  Masalah sampeyan yaiku sakperangan alesan sampeyan mbayangno kabodhoan yen solusi kanggo masalah peg dollar ekonomi / dedollarisasi dumunung ing reformasi internal negara - Rusia ing kasus iki. Iki mung bisa dibayangake dening wong-wong sing pegatan banget saka kawruh babagan struktur pasar wabah lan saka kesadaran yen solusi jangka panjang sing bisa ditindakake bisa ditindakake sacara eksklusif (!) Ing skala global, utawa ora kedadeyan, amarga kanggo lack of meaning. Lan iki perang. Luwih tepate, perang. Kita wis dadi anggota ing taun 23. Lan iki kanggo wektu sing luwih suwe tinimbang sepuluh taun.

                  Aku ora duwe wektu, ora kaya kanca liyane, kanggo mlebu polemik karo salah siji saka "commetrators" - lan iku mung ora menarik. Yen ana sing ora jelas - luwih elek kanggo sampeyan - maca buku liyane babagan kasus iki lan temokake cara metu saka visi trowongan kanthi ngembangake peripheral ...

                  NB: babagan "analisis" sampeyan babagan korespondensi status lan posisiku menyang proyek sing dikembangake dening organisasiku (sing sampeyan ora duwe lan ora duwe ide sing paling adoh), mesthi aku bakal meneng - sampeyan dhewe ngerti: tingkat kesimpulan kuwi tingkat dhuwit karo wiji ing bangku ing farm.
                  1. -2
                    28 Februari 2024 22:46
                    Quote: NESTERENKO
                    Masalah sampeyan yaiku sakperangan alesan sampeyan mbayangno kabodhoan yen solusi kanggo masalah peg dollar ekonomi / dedollarisasi dumunung ing reformasi internal negara - Rusia ing kasus iki.

                    Masalah sampeyan yaiku sampeyan, sanajan sawise maca artikelku, sampeyan ora bisa ngerti apa sing ditulis ing artikel kasebut. Senajan ana ing awal banget artikel pisanan, kanggo sing maca diagonally ngandika
                    Sedhela kanggo wong-wong sing ora duwe wektu kanggo maca kabeh artikel: ora ana jumlah dedollarization, mesthi, bakal ngurangi, lan ora bisa ngurangi, katergantungan kita ing kurs dollar.

                    Mula omonganmu kosong. Ing artikel katelu, aku kadhaptar minangka akeh minangka enem kaluwihan saka rencana ngajokaken, nanging ora ana dedollarization ana.
                    Quote: NESTERENKO
                    Minangka kanggo gagasan panacea kanggo kabeh gerah saka tatanan budget ing wangun njupuk nyisihaken saka referensi kanggo dollar lan lenga kurs ing bursa saham - dhuwur saka naivety (kanggo tetep sopan).

                    Kritik apa wae sing menarik nalika ana ing manfaat saka masalah kasebut. Panjenengan ora duwe kuwalitas kuwi. Ya, lan ora bisa duwe.
                    Quote: NESTERENKO
                    Aku ora duwe wektu, ora kaya kanca liyane, kanggo mlebu polemik karo salah siji saka "commetrators" - lan iku mung ora menarik.

                    Dadi, kenapa komentar sampeyan iki? :)))) Apa sampeyan maca materiku? :)))) Rekam ora setuju? Dadi posisi sampeyan wis jelas - saka artikel sampeyan. "Aku wis ngoyak sampeyan telung dina kanggo ngandhani yen sampeyan ora peduli karo aku!"
                    Quote: NESTERENKO
                    Yen tingkat sosio-profesional sampeyan cukup (konfirmasi dokumen ing PM) - Aku bakal menehi koordinat saka kanca Amerika pribadi

                    Ayo njlentrehake. Ing artikel sampeyan ngatur kanggo:
                    1. Bingung proses dedollarisasi lan utang nasional Amerika, sing pancen ora padha, lan sambungan kasebut ora langsung;
                    2. Nggawe kesalahan faktual. Contone, sampeyan nulis
                    Kanthi ambruk ing 1971 saka perjanjian Bretton Woods, sing wis dileksanakake wiwit 1944, katergantungan donya ing dolar AS wiwit nyuda kritis kanggo ekonomi AS.

                    lan miturut sampeyan, obat kasebut diciptakake ing taun 1979.
                    Ana cara wis ditemokake.
                    Ing taun 1979, "petrodollar" lair minangka bagéan saka perjanjian kerjasama ekonomi AS-Saudi: "lenga kanggo dolar."

                    Kabeh bakal apik, nanging persentasi saka dolar AS ing cadangan devisa donya ing 1971-1978 (amarga indikator iki tresna banget kanggo sampeyan) tetep stabil, lan (kaget!) Ing taun 1979 mudhun banget.
                    Sampeyan nulis
                    Dedollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa

                    Sanajan sampeyan ora ngerti manawa Putin sing terus-terusan nyurung Federasi Rusia menyang WTO, nyoba nggabungake negara kasebut menyang model ekonomi Kulon sing ana ...
                    Sampeyan nulis kanggo kula
                    Quote: NESTERENKO
                    tokoh metu carane metu saka sesanti trowongan dening ngembangaken peripheral

                    Lan sampeyan dhewe nyuda kabeh de-dollarisasi kanggo nyuda investasi ing utang Amerika... Point blank tanpa weruh yen utang nasional AS isih GROWING, sing, iku rumiyin Violet kanggo penolakan saka Federasi Rusia lan abang saka investasi Cina.
                    Nalika ngomong babagan dedollarisasi, sampeyan ora ngomong apa-apa babagan indikator kaya persentase persentase dolar AS ing perdagangan internasional - mung ora ana kanggo sampeyan. Nuwun sewu, sampeyan ora bisa ndeleng alas kanggo wit-witan, nanging sampeyan ngomong babagan visi trowonganku ...
                    Lan, ing cahya saka ndhuwur, apa gunane kanca Amerika kanggo kula?
                    Quote: NESTERENKO
                    o "analisis" sampeyan babagan kecocokan statusku

                    Ayo padha nindakake iki. Kawula nyuwun pangapunten dumateng panjenengan sedaya. Kene aku ambruk kanggo provokator, aku ora kudu nindakake iki. Pendapatku babagan profesionalisme sampeyan persis kaya sing daktulis ing ndhuwur, lan pancen ora adil. Nanging aku ora kudu ngomong babagan sampeyan ing umum. Iki ora sopan, lan kanthi menehi komentar babagan karya sampeyan, aku wis mudhun ing level Alexandretta iki, utawa apa wae jenenge.
                    Aku kudu mbatesi awake dhewe kanggo ngritik artikel sampeyan, lan dudu sampeyan pribadi.
                  2. -2
                    28 Februari 2024 23:09
                    Lan ya, aku lali banget.
                    Nalika sampeyan nulis
                    Quote: NESTERENKO
                    Kanggo sawetara alasan sampeyan mbayangno kabodhoan kasunyatan sing solusi kanggo masalah dollar peg ekonomi / de-dollarization dumunung ing reformasi internal negara - Rusia ing kasus iki. Iki mung bisa dibayangake dening wong-wong sing pegatan banget saka kawruh babagan struktur pasar pageblug lan saka kesadaran yen solusi jangka panjang sing bisa ditindakake bisa ditindakake sacara eksklusif (!) Ing skala global, utawa ora kedadeyan, amarga kanggo lack of meaning.

                    Sampeyan nuduhake kurang pangerten babagan solusi jangka panjang iki ing skala global. Sampeyan matesi dhewe kanggo goal de-dollarization, nanging sampeyan ora pengin katon ing apa sawise. Pranyata dedollarisasi dhewe minangka keuntungan lan tujuan sing kudu ditindakake dening Federasi Rusia.
                    Dadi, yen sampeyan ndeleng samubarang sing luwih wiyar, sampeyan bakal ngerti yen ... de-dollarisasi Federasi Rusia ora panas utawa adhem. Amarga kanthi mbuwang dolar, kita bakal entuk mata uang liya minangka mata uang donya. Yuan utawa euro (yuan, mesthi) - ora masalah. Sing penting yaiku dhasar ora ana sing bakal diganti kanggo Federasi Rusia. Owah-owahan sing signifikan mung bisa ditindakake yen ruble dadi mata uang donya, nanging iki minangka utopia sing disengaja.
                    Mulane, kanggo normalake kahanan ing negara, kita kudu nggunakake alat internal kanggo nyetabilake ekonomi. Amarga ana cukup negara ing donya kanthi kahanan ekonomi sing luwih stabil tinimbang kita, lan ora ana dolar sing nyegah nggawe kahanan kasebut. Lan kita, duwe dhukungan sing apik ing bentuk lenga lan gas lan tabel périodik liyane, nempatake sektor ekonomi nyata ing posisi 278 Kama Sutra.
                    1. 0
                      2. mars 2024 11:23
                      Ya, kabeh wong ngerti bukti sing sampeyan lakoni. Mulane diarani bukti.
                      Aku ora bakal melu diskusi - mung sawetara unsur sing saling gegandhengan (sing bakal mbantu sampeyan ngerti utawa ora - yen ora, ora masalah):
                      1)
                      Ana korélasi sing pancen langsung antara perang ing Irak lan Libya lan pertahanan hegemoni dolar Amerika. Ora ana mung kanggo wong awam sing pancen percaya marang welas asih Washington, sing pengin nggawa cahya demokrasi marang wong-wong sing ora duwe hak (uga ing kasunyatan manawa wong Portugis nemokake Amerika lan ngrusak bagean kabeh urip. ing kono ora kanggo emas, nanging kanggo nylametake wong galak kanthi cahya Katulik).
                      Lan ing jaman paten pinaten atusan ewu lan karusakan lengkap saka loro negara iki, saka posisi myopic-katon, kita padha ngomong bab dijarno (!) Jumlah resiko relatif kanggo turnover dollar donya.
                      Yen sistem finansial Amerika wis makarya miturut kapercayan sampeyan, rong perang iki ora bakal kedadeyan. Kanggo lack of meaning.
                      2)
                      Ngomong babagan utangan pamrentah AS ... sampeyan mung narik siji tautan saka rantai dawa unsur sing saling gegandhengan, sing uga kalebu petrodollar lan logika saiki nyusun kranjang mata uang pemerintah lan arah aliran finansial saka bathi global. sektor minyak lan gas, lsp.
                      Sampeyan, ora kaya aku, sing sebagian urip ing babagan iki, ora duwe gagasan serius babagan sistem pamikiran lan logika nggawe keputusan politik lan militer ing negara jero Amerika (yen, umume, aku wiwit nerbitake kanthi cetha ing saindenging jagad. saiki, lan ora 15 taun kepungkur, iki mung amarga wiwitan fase mbukak perang AS nglawan Rusia lan kaputusan kanggo nguripake adoh saka sawetara pribadi, comrades banget serius ing negara lan London).
                      3)
                      kutipan saka salah sawijining artikelku saka tanggal 22. Kang bakal koyone mbantah apa aku ngandika sadurungé. Nanging bakal katon mung kanggo wong awam ...
                      Kanggo iki aku pamit - kabeh sing paling apik nglirik
                      1. 0
                        2. mars 2024 11:50
                        Good day!
                        Ya, amarga sampeyan ora nanggapi keluhanku babagan artikel sampeyan, mula diskusi kasebut mati tanpa lair.
                        Quote: NESTERENKO
                        Ana korélasi sing pancen langsung antara perang ing Irak lan Libya lan pertahanan hegemoni dolar Amerika.

                        Iku mung aneh yen sampeyan ora nambah Yugoslavia menyang dhaptar iki.
                        Quote: NESTERENKO
                        Ngomong babagan utangan pemerintah AS ... sampeyan mung narik siji tautan saka rantai unsur sing saling gegandhengan

                        Sorry, nanging ora kula, nanging sampeyan ing artikel sing ateges nyuda kabeh dedollarization kanggo silihan, lan aku ora setuju karo iki.
                        Quote: NESTERENKO
                        kutipan saka salah sawijining artikelku saka tanggal 22.

                        Bener ora jelas kenapa dheweke ana ing kene. Ya, iki nglengkapi apa sing sampeyan ucapake ing artikel kasebut, nanging kenapa?
                        Quote: NESTERENKO
                        Kanggo iki aku pamit - kabeh sing paling apik

                        Lan kabeh sing paling apik kanggo sampeyan.
      5. Komentar wis dibusak.
    2. -23
      24 Februari 2024 07:11
      Aku pracaya yen mundhut 300 milyar (lan nyatane kurang) PDB wis diprogram. Dheweke ngerti yen Barat bakal njupuk umpan iki. Lan mundhut dhewe, dibandhingake karo efek, iku ora pati penting.
      1. + 12
        24 Februari 2024 07:18
        Apa ana sing ngetung efek saka West tuku senjata kanggo Kyiv malah kanggo setengah saka jumlah iki? Ora, Aku ora mangu sing wisest ngerti liyane lan ndeleng luwih, Aku mung kasengsem.
      2. +6
        24 Februari 2024 09:07
        Lan apa akibate, dakkandhani. Ing njero negara aku weruh - wong ngidoni lan nggunakake tembung sing ora sopan kanggo ngelingi tangan pimpinan Kremlin. Cukup aja ngutip penulis, coba dhewe.
        1. 0
          24 Februari 2024 15:53
          Kita ora kudu ngidoni, nanging seneng lan ngujo, stabil lan nyawiji sedulur
          1. -1
            24 Februari 2024 15:55
            Pecah bathukmu ing ngarepe dewa Kremlin? Tambah... Aku paham sindiranmu...
            1. -2
              24 Februari 2024 16:05


              Saka sing ora bisa rusak
      3. 0
        26 Februari 2024 11:27
        Kutipan saka Wolfskin1993
        Aku pracaya yen mundhut 300 milyar (lan nyatane kurang) PDB wis diprogram. Dheweke ngerti yen Barat bakal njupuk umpan iki
        Sadurunge, iki diarani delirium saka wong edan, nanging saiki diarani "ora ana apa-apa, kaya ...". Ing Kulon, "donya kabeh" ngumpulake satus lemon kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging kanggo Rusia, 300 milyar dolar ora ana apa-apa ...
        Yen sampeyan ngerti pikirane VVP, mesthine sampeyan lagi lungguh ing ngisor amben nalika dheweke ora sengaja nyatakake kanthi banter ..... Nanging ora mung babagan $ 300 milyar, sing Nabiullina ngirim mundur ing wiwitan SVO.
        Kasunyatane yaiku yen kabijakan finansial Federasi Rusia wiwit taun 90-an nganti saiki ndadékaké penerbangan ibukutha puluhan lan atusan milyar dolar saben taun. Miturut data resmi saka Nabiullina padha.
      4. -2
        26 Februari 2024 14:51
        Kutipan saka Wolfskin1993
        Aku pracaya yen mundhut 300 milyar (lan nyatane kurang) PDB wis diprogram. Dheweke ngerti yen Barat bakal njupuk umpan iki. Lan mundhut dhewe, dibandhingake karo efek, iku ora pati penting.

        Dongeng sing apik))) Nanging kenapa program PDB ora promosi kompleks industri militer kanggo 300 milyar sing padha? Kanggo sawetara alesan, misale jek kula karo program kasebut, ALL tujuan SVO bakal digayuh ing sasi pisanan saka SVO iki.
    3. AAK
      +7
      24 Februari 2024 12:06
      Nah, ya - ya, ya ... "...pangarep-arep wong enom diuripake..." penulis opus iki minangka pemuda Chukchi sing naif ... pisanan, kanthi hipotesis bakal "kelangan" udakara 200, nanging ora 300, ing acara dipercaya saka Rusia confiscation milyar raccoons matèni ora pamaréntah saka negara kasebut, i.e. ora Prancis, Walanda, Swiss, etc., nanging bisnis kadhaptar ing negara iki, lan akeh cara sing terus bisa kanggo kita, utawa ora ngedol aset, supaya iki wis dadi-disebut. "geni loropaken", sawise iku, malah karo mandap saka SVO, ora ana sing bakal bisa karo kita mengko ...
      kapindho, bourgeoisie bisa "mirror" langkah kuwi ing hubungan kanggo aset kita "Pinocchio" ing negara iki, nanging "Pinocchio ala" ing kasus iki bakal uncalan complaint atos ing Guarantor ... ing umum, ramalan iki. ora mungkin, kita duwe luwih saka "Leopoldism" "ngrembaka ...
    4. +2
      24 Februari 2024 18:53
      Penyitaan aset Rusia bakal dadi kamenangan strategis kanggo Moskow

      Apa mung aku sing mikir yen "kamenangan strategis" iki mirip karo kamenangan strategis taun kepungkur ing cedhak Kharkov, Minsk-3 sing bakal teka, utawa sukses nyingkirake pesawat sing diimpor lan ngganti karo kita?
  2. + 11
    24 Februari 2024 06:03
    Dadi akeh verbiage. Kabeh sing diterangake ing ndhuwur bisa pas karo 10-20 baris.
    1. + 10
      24 Februari 2024 07:00
      Babagan reputasi negara nggawe aku ngguyu ... Apa sing sampeyan omongake, penulis? Anggere ana dolar ing jagad iki, sing 90% ekonomi jagad diikat, iki reputasi. Lan kabeh liyane sing ditulis ing artikel punika ngimpi udan
      1. -6
        24 Februari 2024 07:30
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Anggere ana dolar ing donya, kang 90% saka ekonomi donya kaiket

        sing, dollar punika standar tartamtu sing ora kaiket apa? Ambruk sacara periodik pasar sumber daya energi utawa logam, dsb., dolar nyedot daya beli saka mata uang nasional lan 90% sing duwe dhuwit ing donya pengin duwe standar sing luwih dipercaya. Wigati dimangerteni manawa dhuwit mboko sithik ilang salah sawijining sifat dhasar - properti akumulasi! amarga inflasi dolar konstan. Nalika sampeyan nyimpen jumlah gedhe, bakal ilang amarga inflasi! Mulane, ninggalake dolar minangka kabutuhan mendesak sing kabeh wakil ibukutha industri ngerti. Sanalika ruble energi katon, dolar bakal deflate
        1. +9
          24 Februari 2024 09:03
          Kutipan saka: aybolyt678
          Mulane, ninggalake dolar minangka kabutuhan mendesak sing kabeh wakil ibukutha industri ngerti.


          Lan ing ngendi "wakil ibukutha industri" nyimpen tabungan? Mungkin ing rubles? Ing rupiah? Pitakonan retorika...

          Ngomong babagan mata uang nasional, durung suwe Rusia wiwit dagang karo India ing mata uang nasional, ngedol sumber daya energi lan nampa rupee, lan minangka asil masalah muncul nalika perusahaan Rusia wiwit nglumpukake rupee, nanging ora ana apa-apa kanggo mbuwang dhuwit. ing India, amarga mata uang kasebut ora bisa diowahi ... Perusahaan (miturut desas-desus) mesthi nemokake cara metu lan wiwit ngowahi rupee dadi cryptocurrency lan mbatalake dana liwat UAE (tuku stablecoins kaya USDT - sing diikat karo dolar) - nanging sedimen, kaya sing diucapake, tetep) katon kaya iki. utamané menarik, nglawan latar mburi ora setuju negara cryptocurrency ing asas ( ban minangka liya saka pembayaran) nanging padha standar pindho kuwi ...

          Saiki ayo bayangake negara liya sing dumadakan mutusake perdagangan ing pasar nasional. mata uang, lan mata uang kasebut ora bisa diowahi, mula apa sing kudu ditindakake? ngatur tari karo rebana kaya perusahaan kita? Temenan dudu pilihan... dadi saiki ora ana alternatif kanggo dollar/euro lan ora bakal katon ing mangsa ngarep, malah ora katon ing cakrawala, mesthi ana yuan nanging duwe masalah sing padha karo rupee. (iku dudu mata uang sing bisa diowahi kanthi bebas), mung China duwe apa sing kudu dituku ing pasar lokal lan yuan bakal migunani kanggo perusahaan Rusia, nanging ora kasedhiya minangka alat pembayaran internasional.

          Ana uga masalah nglayani utang US, nanging aku padha bakal nemokake cara metu, lan yen padha teka munggah karo alternatif kanggo dollar, iku bakal ing AS, lan bakal ana sawetara jenis dolar Amérika digital. 2.0 - nalika kertas diganti karo liyane, nanging inti saka sistem bakal tetep padha (ing kontrol saka US Federal Reserve)
          1. +3
            24 Februari 2024 09:43
            Kutipan: Aleksandr21
            Lan ing ngendi "wakil ibukutha industri" nyimpen tabungan? Mungkin ing rubles? Ing rupiah? Pitakonan retorika...

            Akumulasi utama saka wakil ibukutha industri, mesthi, sarana produksi. Dhuwit mung minangka ijol-ijolan kanggo wong-wong mau. Lan ora ana retorika ing kene.
            Elinga carane bitcoins muncul. Ing kawitan iku ora pas ing sirah sing bakal padha karo ER (ruble energi). Iki minangka proses sing dawa lan bertahap.
            1. +1
              24 Februari 2024 09:56
              Kutipan saka: aybolyt678
              Akumulasi utama saka wakil ibukutha industri, mesthi, sarana produksi. Dhuwit mung minangka ijol-ijolan kanggo wong-wong mau. Lan ora ana retorika ing kene.


              Ing pangertenku, "wakil ibukutha industri" yaiku oligarki / taipan sing duwe produksi, lan wong-wong gedhe iki nyimpen tabungan ing dolar / euro ing mayoritas jagad (saka Amerika - Eropa - nganti Asia), lan dheweke nggawe pembayaran ing mata uang iki ... pramila pitakonan punika rhetorical amarga Dheweke ora nyimpen tabungan ing rubel utawa mata uang sing ora bisa diowahi; uga duwe emas / saham / real estate, lsp. nanging sing topik rada kapisah.
              1. +2
                24 Februari 2024 10:50
                Kutipan: Aleksandr21
                Ing pangertenku, "wakil ibukutha industri" yaiku oligarki / taipan sing duwe produksi,

                ora, iki pemilik saka produksi sembarang.
          2. +3
            24 Februari 2024 23:34
            Cetha yen transisi menyang dagang ing mata uang nasional ora dipikirake lan diatur. Ora ana badan sing tanggung jawab kanggo ngatur perdagangan kaya ngono. Perusahaan lan perusahaan Federasi Rusia nyoba nyimpulake kontrak kanthi mandiri kanggo adol / tuku barang apa wae sing regane ing mata uang nasional. Iku durung bisa metu banget. Pranyata pesenan sing beda dibutuhake. Contone, pilihan kanggo nyambungake misi perdagangan saka Kamentrian Luar Negeri Rusia. Napa fungsi misi perdagangan berkembang ing negara-negara sing dagang utawa rencana dagang Federasi Rusia? Dheweke ditugasake sinau babagan kahanan pasar negara tuan rumah, kabutuhan, isi, imbangan pembayaran. Kompilasi katalog barang saka negara tuan rumah lan barang sing bisa ditawakake Federasi Rusia, ngatur kampanye iklan. Mesthine, karyawan misi penjualan kudu kasengsem kanthi finansial babagan asil karyane.
            Luwih, pamukiman bebarengan ditindakake dening divisi ing misi perdagangan bank-bank sah Federasi Rusia, ing tangan siji, lan bank-bank sah saka negara tuan rumah, ing tangan liyane. Tuladha. Federasi Rusia tuku kopi saka Brasil, Brasil tuku pupuk saka Federasi Rusia. Petani Brasil milih pupuk sing dibutuhake saka katalog; rega dituduhake ing mata uang Brasil; petani setuju utawa tawar-menawar. Kanggo bakul pupuk, rega dituduhake ing mata uang Rusia (rubel), sing bakul setuju utawa negosiasi. Asil saka akeh operasi kasebut menyang ijol-ijolan mata uang ing Moskow, contone, ing ngendi kurs saiki Brasil lan Federasi Rusia ditemtokake. Nyatane, iki minangka ijol-ijolan sing diresmikake liwat dhuwit, kaya barter impor. . .
            1. 0
              25 Februari 2024 19:53
              Kutipan: SavranP
              Ora ana badan sing tanggung jawab kanggo ngatur perdagangan kaya ngono.

              Sampeyan lali yen saiki ana kapitalisme lan skema kaya ngono ora cocog kanggo kapitalis. Ing 1x, sampeyan nransfer kabeh transaksi kanthi lengkap ing kontrol negara. ing 2x, pilihan dadi diwatesi kanggo wong-wong sing wis milih, ora kanggo sebutno kasunyatan sing ing umur Internet, padha bisa gampang ngrampungake karo pilihan. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh USSR utawa kapercayan lengkap bisnis ing negara lan transparansi. ora ana siji utawa liyane, mula ora cocog karo kasunyatan kita, sanajan ide kasebut ora ala. lan aku ora mikir yen ana "organ" liyane mung minangka papan nongkrong kanggo bocah-bocah "elit" ing luar negeri.
            2. +1
              25 Februari 2024 22:10
              Luwih, pamukiman bebarengan ditindakake dening divisi ing misi perdagangan bank-bank sah Federasi Rusia, ing tangan siji, lan bank-bank sah saka negara tuan rumah, ing tangan liyane.

              Ora ana sing anyar ing kene. Kanggo pemukiman tanpa dolar, pemukiman ing mata uang liyane bisa digunakake. Lan yen ing nasional, banjur pusat pemukiman kliring bakal digunakake ing kene, lan imbangan isih bakal ditindakake ing mata uang konversi utawa bitcoin. Lan prices iku prices donya lan bakal diwilang conditionally liwat dollar, euro utawa yuan.
              1. 0
                27 Februari 2024 03:31
                "... prices iki global lan bakal diwilang conditionally ing dolar, euro ...". Apa Rusia butuh iki? Apa dolar minangka mata uang sing bisa dikonversi? Lan apa sing diwenehake dheweke? Iman lan iman wong-wong kaya sampeyan. The "Shining City on a Hill", liwat upaya saka klan Yahudi saka Rothschilds, Rockefellers lan liyane kaya wong-wong mau, sing ngrebut daya liwat sistem financial global adhedhasar dollar, nguripake menyang rawa fetid ngendi malah kodhok ora croak. . Dolar minangka piramida finansial sing apik banget, cedhak karo pungkasan. Pakar finansial ing AS dhewe nulis babagan iki. Panguwasa negara-negara sing ngerti babagan iki nyoba nyingkirake katergantungan dolar kanthi ati-ati tanpa nyebabake ambruk dolar kaya longsor. Konsekuensi saka ambruk kaya ekonomi global ora bisa diprediksi; mula panguwasa ekonomi sing wicaksana ing negara liya nyoba nyepetake ambruk dolar. Nanging dudu panguwasa AS, kanggo wong-wong mau luwih elek: wong liya bakal mbayar. Kapercayan lan sembrono saka pecandu narkoba.
        2. +5
          24 Februari 2024 11:04
          Legenda seger nanging angel dipercaya.
          Nalika lan ing kahanan apa ruble energi bakal katon? Luwih cepet kanker ing gunung whistles
          1. +1
            24 Februari 2024 12:42
            Kutipan: T.A.V.
            Nalika lan ing kahanan apa ruble energi bakal katon?

            yen dilebokake saiki, banjur Rusia bakal ngadhepi perang karo Polandia, Jerman, Kaukasus, lan malah ing Rusia amarga kita duwe akeh penganut sing nduweni dhuwit lan muncule ERA bakal mungkasi kekuwatan dolar.
            Saiki paling jelas menang ing Ukraina
            1. 0
              25 Februari 2024 19:56
              Kutipan saka: aybolyt678
              Yen saiki wis dipasang, Rusia bakal ngadhepi perang karo Polandia, Jerman, Kaukasus

              Sanajan kita nganggep bisa digunakake, apa kita butuh kabeh perang kasebut? Apa kita yakin bakal miwiti perang karo jagad iki? sawise kabeh
              Kutipan saka: aybolyt678
              paling iku cetha menang ing Ukraina
              1. +1
                25 Februari 2024 21:34
                Quote: penasehat level 2
                Sanajan kita nganggep bisa digunakake, apa kita butuh kabeh perang kasebut? Apa kita yakin bakal miwiti perang karo jagad iki? sawise kabeh
                Kutipan saka: aybolyt678

                Kita kudu nyoba, lan nalika berkembang kita bakal nelukake resep iki kanggo masa depan
                1. +1
                  25 Februari 2024 22:23
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Kita kudu nyoba, lan nalika berkembang kita bakal nelukake resep iki kanggo masa depan

                  nyoba kanggo resiko orane ing pangarep-arep sing rubel energi teori banget bakal ngganti dollar ing donya? apa sampeyan mikir iki wajar? piye wae totoan ing game iki dhuwur banget .. juara njupuk kabeh, nanging kasempatan kanggo menang piye wae cilik ..
                  1. +4
                    26 Februari 2024 11:50
                    "Yen negara milih isin antarane perang lan isin, bakal nampa perang lan isin" - Kulon ora pengin rembugan kanthi tentrem karo kita, mula kita ora duwe pilihan nanging menang.
                    1. +1
                      26 Februari 2024 12:24
                      Kutipan: Yuri Vasiliev
                      "Yen negara milih isin antarane perang lan isin, negara kasebut bakal nampa perang lan isin."

                      Aku ora mbantah karo sampeyan, nanging aku nanggapi pikirane ora babagan perang, nanging babagan ekonomi lan ruble energi.
                  2. +1
                    26 Februari 2024 13:03
                    Quote: penasehat level 2
                    nyoba kanggo resiko orane ing pangarep-arep sing rubel energi teori banget bakal ngganti dollar ing donya?

                    lan yen sampeyan ora nyoba, bakal dadi kaya ing pitakonan "apa sing luwih apik, pungkasan elek utawa medeni tanpa pungkasan"?
                    1. 0
                      26 Februari 2024 13:17
                      Kutipan saka: aybolyt678
                      lan yen sampeyan ora nyoba, bakal dadi kaya ing pitakonan "apa sing luwih apik, pungkasan elek utawa medeni tanpa pungkasan"?

                      Kowe, kancaku, fatalis... utawa mungkin kita isih nyoba kanggo ngembangake ekonomi ing kono, kita ora ngerti ngendi kanggo nyimpen lan nandur modal dhuwit, kita bakal nggawe hukum padha kanggo kabeh ... ora luwih apik / prasaja / bener kaya ngono, ta? utawa sampeyan mikir yen Federasi Rusia duwe kesempatan kanggo nindakake apa sing ora bisa ditindakake USSR sajrone periode kekuwatan maksimal? senadyan kasunyatan sing USSR dudu bagéan saka donya kapitalis.
                      1. +1
                        26 Februari 2024 13:26
                        Quote: penasehat level 2
                        Apa sampeyan mikir yen Federasi Rusia duwe kesempatan kanggo nindakake apa sing ora bisa ditindakake USSR sajrone periode kekuwatan maksimal?

                        mesthi duwe. Ingkang utama yaiku kanggo mutusake terminologi kasebut eseman
                      2. 0
                        26 Februari 2024 13:28
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        mesthi duwe. Ingkang utama yaiku kanggo mutusake terminologi kasebut

                        Lan bener iku aku .. tansah ana kasempatan .. kabeh pitakonan apa? ngguyu
                      3. +1
                        26 Februari 2024 14:11
                        Quote: penasehat level 2
                        tansah ana kasempatan ... kabeh pitakonan apa?

                        jawaban kanggo pitakonan sing USSR ora bisa? relatif ngandika, perjuangan antarane kapitalisme lan komunisme iku perjuangan kanggo eling wong rata-rata. Kanggo kapitalisme iki Egoisme lan kanggo komunisme iki prevalensi penting sosial. Naluri kewan ing manungsa wis berkembang dadi macem-macem wujud prilaku sosial. Sejarah Kemanusiaan iku ana watese yen wong ora ngorbanake awake dhewe kanggo kepentingan masyarakat.
        3. -1
          25 Februari 2024 17:20
          Kutipan saka: aybolyt678
          Wigati dimangerteni manawa dhuwit mboko sithik ilang salah sawijining sifat dhasar - properti akumulasi! amarga inflasi dolar konstan.

          dhuwit ngirim ora duwe properti iki. Iki minangka salah sawijining hukum dhasar ekonomi.
          Dhuwit kudu bisa, yaiku, nandur modal. Lan sing meksa dheweke nandur modal yaiku inflasi sing sithik banget sing ditindakake dolar sajrone dekade kepungkur.
          Kutipan saka: aybolyt678
          Sanalika ruble energi katon

          Lucu. Rubel karo inflasi edan - lan dolar. Lan ya, naleni ruble menyang sumber energi ora bakal nindakake apa-apa.
          1. +1
            25 Februari 2024 19:47
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            dhuwit ngirim ora duwe properti iki. Iki minangka salah sawijining hukum dhasar ekonomi.

            ketik Yandex - properti dhuwit, bukak tautan apa wae, umpamane kanggo pasinaon sosial kelas 8, ing sifat dhasar dhuwit, ing nomer 3 bakal ditulis: "Tegese akumulasi: nyimpen dhuwit kanggo tuku barang lan layanan ing mangsa ngarep. ”

            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Lucu. Rubel karo inflasi edan - lan dolar. Lan ya, naleni ruble menyang sumber energi ora bakal nindakake apa-apa.

            ora perlu ngguyu! Kaping pisanan, aku ngubungake rubel energi ora menyang sumber energi, nanging menyang listrik. Listrik piye wae duwe rega sing padha ing saindhenging negara. Sistem kuwi wis digawe. Iku pancen Rusia, kabeh struktur produksi lan transmisi listrik!!!! Nduwe ilmu, energi, buruh, insinyur, metalurgi ... Apa ora nggawe unit moneter sing padha karo kilowatt? Sembarang mata uang liyane nari ing antarane awake dhewe, antarane emas, lenga, listrik, lsp. lan Eruble mesthi padha karo kilowatt. Sampeyan mung bisa nawakake iki pisanan ing pasar domestik; industrialis lan pensiunan bakal seneng tuku kanggo dina udan. Amarga ruble prasaja bakal tuwuh amarga tuwuhing dolar, dolar bakal tuwuh amarga emisi. Rubel energi bakal luwih larang. Sajrone wektu, dheweke bakal dadi ngimpi elek kanggo Bank Sentral! ngguyu mikir
            1. -1
              25 Februari 2024 21:49
              Kutipan saka: aybolyt678
              ketik Yandex - properti dhuwit

              Sinau ing Fakultas Ekonomi paling sethithik taun katelu.
              Kutipan saka: aybolyt678
              ing sifat dhasar dhuwit, ing nomer 3 bakal ditulis: "Tegese akumulasi: nyimpen dhuwit kanggo tuku barang lan layanan ing mangsa ngarep."

              Kang ora bisa kaya sing lying ing kaose sikil. Kanggo nindakake iki, Aku nyaranake nggunakake paling apik lawas "Ekonomi" dening Brew lan McConnell.
              Supaya dhuwit bisa dadi toko regane, kudu diinvestasi lan terus-terusan nambah nilai ngluwihi inflasi.
              Kutipan saka: aybolyt678
              Napa ora nggawe unit moneter sing padha karo kilowatt?

              Amarga regane dhuwit ora ditemtokake dening panyedhiya, nanging kanthi rasio pasokan lan panjaluk kasebut. Tugas dhuwit minangka mata uang negara tartamtu yaiku kanggo njamin ijol-ijolan barang negara iki, barang sing diprodhuksi ing kono lan pangembangan ekonomi normal. Mulane, sampeyan bisa madhani ruble malah kanggo cones cemara, malah kanggo emas, iku ora bakal dadi cara akumulasi.
              1. 0
                26 Februari 2024 12:49
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Aku nyaranake nguatake

                ASILITH tingkat literasi sampeyan? lol
                Sayange, tingkat literasi ekonomiku yaiku "kanggo kritik ekonomi politik" dening K. Marx, sing aku njupuk minimal calon. Aku bakal ngucapke matur nuwun yen sampeyan ndhukung argumentasi sampeyan ing level iki.
                Amarga regane dhuwit ora ditemtokake dening panyedhiya, nanging kanthi rasio pasokan lan panjaluk kasebut.
                - aja bingung konsep biaya lan rega. Regane yaiku rega pasar dhuwit sing dirudopekso eseman
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk

                Tugas dhuwit minangka mata uang negara tartamtu yaiku kanggo njamin ijol-ijolan barang ing negara iki, barang sing diprodhuksi ing kono lan pembangunan ekonomi normal.

                ombenan Aku setuju banget karo sampeyan ing kene. Nanging ana TAPI! Aku ora ngusulake kanggo nyetak pirang-pirang rubel energi minangka listrik digawe, nanging persis kaya sing dibutuhake kanggo njamin ijol-ijolan barang ing negara iki, barang sing diprodhuksi ing kono lan pangembangan ekonomi normal. eseman , Rubel energi bisa uga duwe rega sing beda ing rubel, dolar, yuan, emas, nanging cocog karo siji kilowatt!
                1. +1
                  26 Februari 2024 13:24
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  ASILITH tingkat literasi sampeyan?

                  Iki minangka upayaku kanggo mudhun menyang level sampeyan.
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Sayange, tingkat literasi ekonomiku yaiku "kanggo kritik ekonomi politik" dening K. Marx, sing aku njupuk minimal calon.

                  Yaiku, cedhak-nol, amarga ekonomi jelas dudu profil sampeyan. Lan luwih - cedhak nol kanthi tandha minus, amarga sawise ngliwati minimal sing disaranake, sampeyan ngerti yen sampeyan ngerti babagan ekonomi.
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Aku bakal ngucapke matur nuwun yen sampeyan ndhukung argumentasi sampeyan ing level iki.

                  Aku nyoba, nanging sampeyan ora seneng "master" :) Lan sampeyan ora ... nguwasani link menyang basis teori ekonomi manca sing aku menehi ndhuwur.
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  - aja bingung konsep biaya lan rega. Regane yaiku rega pasar dhuwit sing dirudopekso

                  Aja nggunakake definisi, please. Sampeyan ora ngerti wong-wong mau.
                  Ana 3 definisi nilai. Kapisan basa lisan yaiku "biaya = rega", sing ora bener. Définisi liya: nilai minangka tenaga kerja sing ana ing produk. Yaiku (amarga sampeyan duwe ide babagan ekonomi politik), mula biaya yaiku biaya sing dibutuhake kanggo ngasilake produk.
                  Définisi katelu saka nilai produk yaiku rasio kuantitatif sing nyatakake nilai produk siji liwat liyane. Iki minangka nilai tukar produk.
                  Dadi, ing ruble energi sampeyan, sampeyan kudu operate kanthi nilai ijol-ijolan, nyetel nilai rubel ing tingkat biaya sumber energi (sampeyan umume operasi kanthi rega, nanging nyatane sumber energi minangka monopoli alami, supaya rega disetel adhedhasar nilai, yaiku biaya).
                  Lan misale jek sampeyan kanthi nyathet ruble menyang kilowatt sampeyan bakal entuk stabilitas ing rega rubel, ngilangi pengaruh inflasi. Aku nerangake yen ora, sampeyan ora bakal entuk, rega ing "rubel energi" bakal munggah ing rega kanthi cara sing padha karo rubel biasa. Amarga nilai tukar sing padha karo ruble ing hubungane karo barang liyane bakal ditemtokake dening faktor liyane saka nilai tukar ing hubungane karo kilowatt. Yaiku, hubungan antarane penawaran lan panjaluk dhuwit
                  1. 0
                    26 Februari 2024 13:52
                    Matur nuwun, aku kagum banget karo sikapmu sing ngremehake eseman
                    Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                    Iku misale jek sampeyan kanthi nyathet ruble menyang kilowatt sampeyan bakal entuk stabilitas ing rega rubel, ngilangi pengaruh inflasi.

                    Iku ora babagan equating ruble kanggo kilowatt, nanging bab apa bisa nggawe super-currency anyar, kang diwilang adhedhasar biaya listrik ing mata uang beda, kaya iki. Mulane, rega ing rubel energi ora bakal munggah ing rega, amarga manggang roti tansah njupuk kilowatt, lan produk apa wae ngemot biaya listrik. Komponen barang sing diimpor bakal dadi luwih larang.
                    Ing tembung liya, kanthi analogi karo ekspresi "nilai minangka tenaga kerja sing ana ing produk," ngenalake definisi anyar: "rubel energi yaiku listrik sing ana ing produk." eseman
                    Aku bakal appreciate kritik rinci
                    1. +1
                      26 Februari 2024 14:37
                      Kutipan saka: aybolyt678
                      Matur nuwun, aku kagum banget karo sikapmu sing ngremehake

                      Sampeyan olèh!
                      Kutipan saka: aybolyt678
                      nanging kasunyatan sing bisa nggawe super-itungan anyar, kang diwilang adhedhasar biaya listrik ing duit beda, kaya iki.

                      Lan sing endi, ngapurane, apa? :)))))
                      Biaya produksi listrik Kabeh negara duwe tingkat energi sing beda. Iki diprodhuksi dening hidro, termal, nuklir, "ijo" lan Gusti Allah ngerti apa jenis energi, kabeh negara duwe cara sing beda-beda lan kondisi sing beda. Struktur produksi diganti saben taun, lan uga biaya. Inggih, umpamane sampeyan nyetel rubel, sing regane 1 kW ing Federasi Rusia, 1,2 kW ing China lan 0,5 kW ing sawetara Zanzibar. Apa sabanjure?
                      Yen sampeyan nindakake iki ing sawijining negara (standar rong mata uang ing Federasi Rusia, ujar), mula sampeyan, nyatane, ngasilake keamanan sing bakal nggawa sampeyan dividen ing tingkat wutah rega saben kW. Sembarang investor bakal pisanan ndeleng hubungan antarane inflasi lan mundhake rega listrik. energi, lan banjur ing Nilai saka ruble diwenehi ing pasar domestik bakal wiwiti "mlaku" gumantung ing rasio iki.
                      Yen sampeyan pengin ngowahi kabeh rubel ing Federasi Rusia dadi rubel energi, banjur ing pungkasan dina, ing kasus sing paling apik (lan sampeyan kudu kerja keras), sampeyan bakal entuk inflasi minangka prabédan antarane kenaikan harga. kanggo listrik. energi lan mundhak rega kanggo barang liyane.
                      Kesalahan utama sampeyan ing pilihan iki yaiku kenaikan rega ing ekonomi pasar ora sebanding karo basis apa wae. Inflasi 3% yaiku nalika sawetara barang mundhak regane 1%, lan sawetara nganti 10%. Sampeyan bisa nglarang ruble saka "inflasi" relatif marang kilowatt (umpamane, kanthi nyetel rega tetep), nanging sampeyan ora bisa nglarang barang liya. saka biaya luwih ing kilowatts. Utawa luwih murah yen ana stagflasi.
                      Yen sampeyan nggawe ruble energi minangka sarana pambayaran antarane negara (kaya dolar), mula ora ana sing bakal owah - nilai mata uang kasebut ditemtokake dening imbangan ekspor / impor, lan ruble energi bakal mlumpat kaya dolar. saiki.
                      Kasus sing isih ana yaiku quotient saka ndhuwur.
                      1. 0
                        26 Februari 2024 14:59
                        sampeyan ora nggatekake sawetara poin. Kaping pisanan, ruble ora diilangi. Rubel energi minangka nilai independen. Kapindho, sanajan jaringan kita monopoli, biaya listrik kira-kira padha ing saindenging negara.
                        katelu, jaringan electrical struktur banget serius sing kalebu meh kabeh industri lan malah pendidikan.
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Rubel energi bakal mlumpat kaya dolar saiki.

                        ora bakal mlumpat, bakal dollar sing bakal mlumpat, lan komponen diimpor barang. Yen ekonomi pribumi wiwit ngasilake barang kanggo ekspor, banjur imbangan bakal pindhah menyang arah kita
                      2. +2
                        26 Februari 2024 15:32
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        sampeyan ora nggatekake sawetara poin. Kaping pisanan, ruble ora diilangi. Rubel energi minangka nilai independen.

                        Aku nerangake kasus iki
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Yen sampeyan nindakake iki ing sawijining negara (standar rong mata uang ing Federasi Rusia, ujar), mula sampeyan, nyatane, ngasilake keamanan sing bakal nggawa sampeyan dividen ing tingkat wutah rega saben kW. Sembarang investor bakal pisanan ndeleng hubungan antarane inflasi lan mundhake rega listrik. energi, lan banjur ing Nilai saka ruble diwenehi ing pasar domestik bakal wiwiti "mlaku" gumantung ing rasio iki.

                        Cukup, bakal ana sing kaya standar emas ing Kakaisaran Rusia, nalika sajrone wektu tartamtu regane ruble emas ing ruble biasa mlumpat kaya poni sing seneng lan nyenengake ing dina sing cerah.
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        Kapindho, sanajan jaringan kita monopoli, biaya listrik kira-kira padha ing saindenging negara.

                        Padha monopoli alam nang endi wae. Lan luwih utawa kurang "kesetaraan" rega (nanging ora ana biaya!) Ing Federasi Rusia digayuh dening peraturan negara.
                      3. 0
                        26 Februari 2024 15:08
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Kasus sing isih ana yaiku quotient saka ndhuwur.

                        Aku sacoro prakteke setuju karo sampeyan, lan argue saka perlu kanggo nggawe sawetara jenis alternatif standar kanggo dollar, kang fluctuates saka panjaluk politik mungsuh. Nanging aku mesthi seneng karo definisi sing Nilai yaiku Energi sing ana ing produk
                      4. +2
                        26 Februari 2024 15:41
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        Aku argue saka perlu kanggo nggawe sawetara jenis alternatif standar kanggo dollar, kang fluctuates saka panjalukan politik mungsuh.

                        Dolar ora obah. Rubel fluctuates watara dollar, lan panjalukan mungsuh ora ana apa-apa. Awake dhewe wis nggawe 40-45% saka revenue anggaran federal gumantung marang rega gas/lenga ing ijol-ijolan manca lan kurs dolar-rubel. Supaya kita ambruk ruble saben wektu, wedi ora bisa budget kanggo ketemu kewajiban.
                        Iki bodho pribadi kita
                      5. 0
                        27 Februari 2024 08:12
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Dolar ora obah. Rubel fluctuates watara dollar, lan panjalukan mungsuh ora ana apa-apa.

                        banget apa karo! inget '14! Sampeyan duwe akeh argumentasi saka seri "ora ketompo apa sing kedadeyan" .... nanging ora ana siji-sijine saka seri "do it right
                      6. -1
                        27 Februari 2024 09:14
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        banget apa karo! inget '14!

                        Aku elinga banget. Lan 2008 uga. Ora ana mungsuh, mung kebodohan kita sing ora bisa ditembus.
                        Yen sampeyan pengin ngerti kanthi luwih rinci babagan carane ngubur awake dhewe, banjur ing kene
                        https://topwar.ru/178094-o-dedollarizacii-bjudzhete-rf-nefti-i-gaze.html
                        https://topwar.ru/178378-poleznye-iskopaemye-i-jekonomika-rf-kto-zdes-na-kogo-rabotaet.html
                        https://topwar.ru/178532-o-tom-kak-nashej-strane-pravilno-ispolzovat-dohody-ot-prodazhi-nefti-i-gaza.html
          2. 0
            27 Februari 2024 23:05
            Dhuwit kudu bisa, yaiku, nandur modal. Lan inflasi sing sithik banget sing meksa dheweke nandur modal.


            Sampeyan bisa langsung ndeleng wong sing tansah ndeleng donya liwat sawetara jinis prisma sempit lan, miturut, kokwaca ALL konsep ing cara sing padha lan, sing paling Jahwéh, sing ora duwe hubungan serius karo bisnis nyata.

            NATURAL"
            sifat dhasar dhuwit yaiku properti akumulasi
            "lan ora liya.
            Dhuwit kudu bisa, yaiku, nandur modal
            . NATURAL. Mung sing utama, tujuan FUNDAMENTAL investasi apa wae dudu kabutuhan sing digawe dening inflasi, nanging kepinginan kanggo nglumpukake / nambah massa modal.

            Lan yen aku mung perlu pangayoman saka inflasi, Aku ora keganggu karo investasi nyata (asil kang pedhang pindho edged - losses bisa kuwi inflasi bakal baby talk!), Aku bodho tetep ibukutha ing itungan imbang. - keranjang ruble.
  3. -6
    24 Februari 2024 06:13
    sanajan tanpa penyitaan dening negara-negara sing ngetrapake strategi permisif, mung nambah tren sing berkembang ing pasar EU.

    Lan akeh liyane babagan pembangunan sing lestari..
    Saka sudut pandang erudition banal, ora saben individu bisa nglirwakake sistem emosi paradoks.
    Lan tanpa emosi ora ana gunane kanggo lelungan bisnis menyang Paris lan New York. Padha munggah ing sisih kulon piyambak. Saiki kita ngrampungake prestasi crawling metu saka pengaruh. Lan mung ana 100-200 wong sing pengaruhe 30-50 ndhuwur.
    Cukup, dheweke dhawuh: nyetak ruble kaya sing dibutuhake, tanpa dipikirake IMF lan gantungan liyane. Kita mutusake kabeh dhewe. Lan emisi, lan inflasi, lan pangembangan macem-macem industri tanpa divisi internasional.
    Lan saiki kita ngenteni persetujuan mitra kanggo mbagi jagad.
    Utawa bisa uga muter balalaika dhewe nalika lungguh ing konsol ing markas Pasukan Rudal Strategis? Ayo piano padha kobong.
    Lan ora ana sing butuh 300 milyar beku, mung srengenge.
    Adol srengenge menyang Kulon tegese inten lan lenga sing luwih larang
  4. +9
    24 Februari 2024 06:15
    Penyitaan aset Rusia bakal dadi kamenangan strategis kanggo Moskow

    Dear penulis, iku arang banget naif kanggo nimbang Eropah (Global Kulon) stupider saka birokrat dhewe: Kulon ora bakal ngidini mundhut dhewe, lan wayang ing tingkat ndhuwur kita daya bakal mbantu wong ing kabeh cara bisa.
    1. 0
      24 Februari 2024 10:00
      Kutipan: Vladimir80
      Dear penulis, iku arang banget naif kanggo nimbang Eropah (Global Kulon) bodho saka birokrat dhewe:

      Ana sawetara kontradiksi ing siji frasa: Eropa dudu Kulon global, nanging wong-wong India ing Kulon iki, birokrat kita dhewe, ora perang karo Kulon. Birokrat dheweke luwih bodho tinimbang kita, lan mungsuh negarane dhewe ora weruh sing jelas ... Lan Kulon akeh kontradiksi. Elingi ukara "bolivar ora bisa nanggung loro"??? mulane iku worth muter ing contradictions saka West
      1. +1
        24 Februari 2024 10:30
        Akhire komen sing pinter...
    2. 0
      24 Februari 2024 21:00
      Mbok menawa sampeyan salah siji saka wong-wong sing admired (Kulon) Eropah ing jaman Soviet? Lurung-lurung ing kana dikumbah nganggo sampo; Ana akeh banget varieties saka keju lan sosis kanggo count, carane bir lan anggur? Saiki kabeh ing ndhuwur ana ing Rusia, ing Moskow lurung-lurung wis dikumbah, lan ing Paris ana rereget lan karusakan. Eropa wis ngalami kerugian dhewe, sanajan sampeyan durung bisa ndeleng. Nanging Barat lan "wayang-wayang ing tingkat kekuwatan paling dhuwur" ora bakal bisa nyegah iki: wayang Barat minangka "komunis" sing nggawe dalan menyang puncak kekuwatan ing USSR. Pawulangan wis dipelajari lan struktur kekuwatan panguwasa Rusia (tentara, layanan khusus, kompleks industri militer) bakal nyoba nyegah pengulangan. "Sapa sing ora revolusioner nalika isih enom ora duwe ati, sing ora dadi konservatif nalika diwasa ora duwe pikiran."
      1. -1
        24 Februari 2024 21:09
        Kepiye carane kita misahake Turki lan Polandia? Apa sampeyan kudu njupuk India menyang "zona mata uang" utawa kudu ngenteni? Sarehne wis ambruk, kudu dipisahake sadurunge.
        1. -2
          24 Februari 2024 21:34
          Apa sampeyan bagean saka pikiran Vladimir80? Lha, aku mung bisa simpati karo dheweke.
          1. -2
            24 Februari 2024 21:40
            Dadi EU sing jahat ambruk utawa ora? Apa kita bakal nuduhake apa ora? Yen sampeyan ora pengin, sampeyan kudu pindhah menyang spesialis liyane. Vaughn Khazin wis nggawe Austria-Hongaria lan nggabungake Afrika menyang zona mata uang Rusia))
      2. 0
        25 Februari 2024 19:55
        +++ apik
        Kutipan: SavranP
        "Sapa sing ora revolusioner nalika isih enom ora duwe ati, sing ora dadi konservatif nalika diwasa ora duwe pikiran.
        iki hikmahe sopo??
        1. +1
          27 Februari 2024 03:51
          Nyuwun pangapunten, aku ora ngelingi politisi tartamtu ing wektu kasebut sing ngrumusake tembung sing diciptakake. Dicritakake babagan kerusuhan mahasiswa massal, sing didhukung dening para pemuda, ing Prancis ing taun 60-an pungkasan abad.
  5. +6
    24 Februari 2024 06:23
    Matur nuwun Oleg, aku ngelingi tembung sampeyan:
    "Kaping pisanan yaiku perang nglawan Irak Saddam Hussein. Kapindho perang nglawan Libya Muammar Gaddafi. Lan sing katelu yaiku perang nglawan Rusia ing wilayah Ukraina."
  6. + 14
    24 Februari 2024 06:40
    Sawise penahanan, Layanan Exchange Asing Rusia krungu akeh usulan-usulan kanggo jawaban simetris sing aku ora ngitung.
    Ing wektu iki, wektune kanggo nemtokake wektu lan cara penyitaan sing tanggung jawab kanggo sabotase finansial iki. Jenenge dikenal lan didokumentasikan.
    Mungkasi nambani wong Rusia kaya wong bodho, njelasake yen ekspor bahan mentah strategis minangka panacea kanggo penyakit, lan "pemilik pabrik, koran, kapal" kudu ngetutake krim kasebut lan manggon ing njaba Rusia, miturut prosedur kasebut. disetujoni dening EBN.
    Yen Rusia bisa nindakake apa wae, mesthine wis suwe. Ing sawetoro wektu, ana sawetara jinis game njijiki, vile, njijiki, cynical karo kasunyatan, kang mokal kanggo nemokake jawaban luwih utawa kurang dingerteni kanggo pitakonan mencet sing diwiwiti karo tembung:
    “SUNGGUH?”
    1. +6
      24 Februari 2024 07:03
      Bravo! Ya, mandheg nyekel wong kanggo ... Nanging ketoke wong dhewe pengin dianggep bodho ... ya
  7. + 11
    24 Februari 2024 06:44
    Kadhangkala penulis kaya ngono kaget. About sawetara jenis asor strategis. Padha ora peduli apa liyane donya mikir, ing nalisir, padha pracaya sing intimidating liyane donya iku bener. Nanging, dolar nglawan rubel regane 90 rubel ... Nganti saiki, kamenangan strategis kita ora katon ing babagan iki.
    1. +1
      24 Februari 2024 12:37
      Kutipan saka: zontov79
      Nanging, dolar nglawan rubel regane 90 rubel ... Nganti saiki, kamenangan strategis kita ora katon ing babagan iki.

      Ana inflasi sing kuat ing Amerika, lan kita lagi perang. Mulane, pitungan prasaja 1 ing 90 apik banget, amarga luwih saka 100. Wiwit inflasi ing Amerika luwih kuwat tinimbang ing Rusia, kita bisa nganggep yen kita menang ora kanthi strategis, nanging kanthi taktik.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. 0
        25 Februari 2024 20:17
        Kutipan saka: aybolyt678
        Ana inflasi sing kuat ing Amerika, lan kita lagi perang.

        miturut data resmi, inflasi ing Federasi Rusia iku 6% (sing ora katon kaya ing prices ing toko), ing Amerika Serikat iku 3,7%. rada, inflasi ora kuwat..
        1. +1
          25 Februari 2024 21:44
          Mbandhingake daya beli dolar ing Amerika lan ing Rusia, apa ana sing nggumunake? Nomer saka statistik ora cocog karo kasunyatan. Bayangake: produk ing toko 3 kaping luwih larang! iki artine apa? tegese, miturut statistik, dheweke ngasilake produk senilai yuta dolar lan kita ngasilake ewu 333000. Kayane kita ngasilake kurang, nanging nyatane kabeh padha. Bedane mata uang ijol-ijolan minangka penipuan. Kang isih dianggo. nanging wiwit gagal.
          1. 0
            25 Februari 2024 22:21
            Miturut pendapatku, sampeyan isih angan-angan ... durung ana prasyarat nyata kanggo ambruk AS lan dolar, utawa ana apa-apa?
            1. 0
              26 Februari 2024 12:56
              sampeyan ndeleng, senadyan sawetara stabilitas, dollar punika faktor kahanan kang ora tetep politik ing donya, yen 20 taun kepungkur ana ora malah pirembagan bab iku, saiki lagi ngomong bab iku mbukak lan ing swara kurang. Ana panjaluk sosial global, sing tegese ana pasukan sing jelas lan rahasia sing bakal nggawe fenomena iki.
              1. +1
                26 Februari 2024 13:11
                Kutipan saka: aybolyt678
                Ana tuntutan sosial global

                iki konsep kondisional lan ngendi sampeyan teka menyang kesimpulan sing iku panjaluk donya sosial? kajaba Federasi Rusia, S. Korea, Iran lan bisa uga sawetara negara liyane - Amerika Serikat - ora ana wong liya sing nganggep mungsuh ... ora seneng, ya, ana sawetara puluhan maneh ... nanging dudu mungsuhe... apa wong biasa kudu mbuwang dolar? ora, padha mung pengin urip normal ... dollar / USA disalahake kanggo iki - Aku mayoritas donya ora ... sing bakal mutusaké kanggo "mbuang" dollar kanggo ngalih menyang Eruble? pemerintah kapitalis (sing paling kuat - AS, EU)? Yagene dheweke kudu ngalih saka dolar sing dikontrol dening Amerika Serikat menyang eruble sing dikontrol dening Federasi Rusia? ora, kita ngerti yen iki ora ala, kenapa wong liya butuh? padha urip normal sanajan karo dollar.. nanging babagan revolusi donya, kanggo entuk manfaat saka kabeh wong ing saindhenging donya. kapitalis Federasi Rusia .. yen mengkono, iku mung bakal kelakon An eruble tinimbang dollar, sistem ora bakal ngganti - lan apa sawetara "Brazil" perlu iki? dadi, ing mratelakake panemume, implementasine saka kasunyatan kuwi banget ora mungkin, amarga ora ana siji ing donya, saka wong-wong sing mutusaké, perlu iku .. lan ngerti - iku ora malah bab negara, perusahaan transnasional saiki duwe daya lan Aku yakin yen sampeyan nginstal pendukung Eruble minangka Presiden Amerika Serikat, dheweke bakal bisa nindakake iki.
                1. 0
                  26 Februari 2024 13:23
                  Quote: penasehat level 2
                  , perusahaan transnasional saiki duwe kekuwatan lan pengaruh sing aku ora yakin yen pendukung kuat Eruble diangkat dadi Presiden Amerika Serikat, dheweke bakal bisa nindakake.

                  sampeyan bener, Presiden AS ora bakal bisa nindakake iki. eseman Lan saka posisi sampeyan ora ana prasyarat. Kabeh argumen sing dikuatake konkrit. Nanging kenapa banjur nindakake SVO?
                  1. +1
                    26 Februari 2024 13:32
                    Kutipan saka: aybolyt678
                    Nanging kenapa banjur nindakake SVO?

                    Aku luwih seneng ora nulis apa aku mikir saiki - mratelakake panemume sedih sing pancen ora pas karo sampeyan ... nanging aku bakal Wigati, ing umum, supaya bisa ngomong, tanpa referensi kanggo SVO, mesthi, ing kapitalisme Sing utama yaiku dhuwit (hakekate kapitalisme).. lan siji maneh ana paribasan "dhuwit seneng meneng", mula wong sugih tenan ing donya ora bakal ngomong kepiye, ing ngendi, karo sapa lan pira.
                    1. 0
                      26 Februari 2024 14:03
                      Quote: penasehat level 2
                      mulane wong-wong sing sugih tenan ing donya ora bakal ngomong kepiye carane, ing ngendi, karo sapa lan pira.

                      lan aku bakal ngandhani babagan evolusi kekuwatan - pisanan pimpinan tanggung jawab kabeh, banjur tanggung jawab karo dukun, banjur demokrasi diciptakake lan parlemen njupuk tanggung jawab kanggo tumindak panguwasa, lan saiki kabeh struktur kasebut diangkat. dening wong sugih tenan. ngguyu
                      1. +1
                        26 Februari 2024 14:12
                        Kutipan saka: aybolyt678
                        lan aku bakal ngandhani babagan evolusi kekuwatan - pisanan pimpinan tanggung jawab kabeh, banjur tanggung jawab karo dukun, banjur demokrasi diciptakake lan parlemen njupuk tanggung jawab kanggo tumindak panguwasa, lan saiki kabeh struktur kasebut diangkat. dening wong sugih tenan.

                        Aku pancen setuju kene hi
  8. +1
    24 Februari 2024 06:45
    Bener. Secara moral lan strategis, ya.
    Nanging, kamenangan Rusia iki bakal diidak-idak kanthi cara sing bisa ditindakake dening Kulon.

    Pramila supados kamenangan punika sakedhik “waza-ari”, kita kedah sregep nyambut damel, mliginipun sarana pangaribawaning masarakat donya (diplomat, wartawan, dana, lsp).

    Perang ana ing bidang ideologi, kanggo otak negara-negara sing diarani pengecut, tunduk ing dictates retorika sanksi. Mulane, instrumen kayata BRICS, Liga Arab, Komunitas Ekonomi Eurasia lan kehadiran kita ing Afrika saiki uga penting banget.
    1. 0
      25 Februari 2024 20:20
      Kutipan: Feodor13
      Perang ana ing bidang ideologi

      Aku ora ngerti sampeyan ... ideologi apa sing ana ing perang? kapitalis karo kapitalis?
  9. +6
    24 Februari 2024 06:46
    Kita kudu ngandhani wong-wong sing wis dadi korban rampokan yen dheweke ora kalah, nanging menang.
    1. +1
      24 Februari 2024 14:12
      Lan Gusti Allah bakal ngukum para perampok utawa karma, wong sing sadurunge dirampok bakal ndeleng dheweke kanthi serong.
  10. + 13
    24 Februari 2024 06:47
    Sampeyan kudu menehi sisa emas lan cadangan mata uang asing. Kanthi cara iki para globalis bakal luwih cepet ambruk. Rencana apik, aku ndhukung!
    1. +2
      24 Februari 2024 08:06
      "Sawijining Intourist, dheweke ngomong kanthi apik!" - Lan apa sing diomongake? ... Ya, ora nggumunake, Nadezhda Tsar, ngerti dheweke. Dheweke njaluk Kem volost.
      We perang, padha ngomong, supaya nggawa kene! - Apa, apa? Kem volost?
      - Ayo padha njupuk kanggo kesehatan! Aku mikir, dhuh Gusti!” (c)
  11. +8
    24 Februari 2024 06:57
    Quote: Hagakure
    Dadi akeh verbiage. Kabeh sing diterangake ing ndhuwur bisa pas karo 10-20 baris.

    Kutipan saka: zontov79
    Kadhangkala penulis kaya ngono kaget. About sawetara jenis asor strategis. Padha ora peduli apa liyane donya mikir, ing nalisir, padha pracaya sing intimidating liyane donya iku bener. Nanging, dolar nglawan rubel regane 90 rubel ... Nganti saiki, kamenangan strategis kita ora katon ing babagan iki.
    Naibulina bakal mbantu wong-wong mau (Barat) nggawe dolar sing regane rong atus rubel lan Kulon bakal cekikikan ing Rusia lan PDB.
    1. VlR
      0
      24 Februari 2024 11:16
      Aku wedi yen iki bakal kedadeyan sawise pemilu.
  12. + 11
    24 Februari 2024 07:03
    Kutipan: antivirus
    Lan ora ana sing butuh 300 milyar beku

    Mangkono carane dheweke nguripake, kita ora bisa nindakake apa-apa - dheweke mbuwang slogan anyar - "nalika kita dirampok, iku kamenangan kita!" ngguyu wassat hi
  13. -1
    24 Februari 2024 07:06
    Mungkin 300 milyar iki bakal tetep dadi pembayaran kanggo Ukraina ing wates Rusia
    1. +4
      24 Februari 2024 08:34
      Quote: AlekMikh
      Mungkin 300 milyar iki bakal tetep dadi pembayaran kanggo Ukraina ing wates Rusia

      Dheweke kudu bali menyang Rusia!
  14. + 13
    24 Februari 2024 07:08
    Kowe tekane polisi karo ngabari kowe dirampok, polisi njelasake yen maling bakal nandhang rampasan, mung luwih elek, malah luwih apik yen dirampok, puas, sampeyan njupuk statement. lan mulih, iki artikel.
  15. + 11
    24 Februari 2024 07:10
    Nanging, pengacara minangka wong sing duwe cacat otak profesional, kaya kabeh spesialis sing sempit. Pengacara nggawe penasehat sing apik. Nanging yen pengacara teka menyang daya politik ... banjur kita njaluk Agreements Minsk, kang pungkasan karo tembung - Kita padha diapusi, ngiring dening Agreement Istanbul, lan maneh - Kita padha diapusi.
    1. +1
      24 Februari 2024 07:58
      Nanging yen pengacara dadi kekuwatan politik ...
      Tergantung pengacara sing endi... eseman
    2. +3
      24 Februari 2024 09:31
      yen pengacara teka menyang daya politik
      Luwih nyenengake yen anak pengacara munggah pangkat ya .
  16. +3
    24 Februari 2024 09:37
    Iki minangka langkah multi-langkah liyane; yen dhuwit ditarik, negara kasebut isih ireng. Oh, pirang-pirang gerakan iki wis kedadeyan? opo
  17. -7
    24 Februari 2024 09:51
    Dhumateng para priyantun sadaya, supados sampun ngantos tangi kaping kalih:

    Ayo ngobrol karo wong lanang sing duwe ironi babagan kasunyatan sing "dheweke nyolong saka kita lan kita isih kudu seneng babagan iki?", "Kita dirampok lan iki kamenangan?" lsp.
    – i.e. kanggo sing ing tank:
    Pts disita saka Rusia. sumber daya wujud lan dina iki, malah yen pengin, iku ora bisa bali liwat rampasan aset Western ing Rusia. pasar.
    Muga-muga ora perlu ngunyah alasan kenapa ora bisa lan ora bakal bisa nindakake iki nganti wektu (dawa-ngenteni) nalika aset Rusia resmi dirampas (lan ora diblokir / ilang nganti pirang-pirang dekade)?
    Confiscation = mbalekake dhuwit sing ilang dening Rusia.

    Aku mbaleni kanggo para ahli lan analis sing ora pengin menehi kontribusi kanggo komentar, yen mung penulis luh: kabeh artikelku ditujokake menyang publik Prancis lan donya sing nganggo basa Prancis https: // c-cie. eu/publications-par-pays-la-confiscation-des-actifs -russes/. Sawetara bagean lagi diterjemahake menyang Rusia, paling ora, kanggo familiarization sethitik. publik karo apa padha maca, dening cara, konco cordon. Babagan ngunyah topik ing 4 kaca, lan ora ing 4 baris: comrades, nambani masyarakat sing nganggo basa Prancis kanthi condescension lan pangerten - ora kabeh wong intelektual kaya sampeyan lan mbuwang wektu kerja kanggo maca atusan artikel lan kanthi ora sengaja ninggalake tandha sing ora bisa ilang. ing sajarah ing wangun ewu komentar - ana uga sing ora pati ngerti karo topik lan padha kudu piye wae njlèntrèhaké ing liyane rinci apa sing lagi ngomong bab ...

    Nota bene: Aku tansah seneng banget yen wong ora (lan penulis ngerti apa sing diomongake) negara Barat sing sengit marang Rusia ora bakal nate ngetung kaya wong-wong dhewe :))))) ))
    1. +3
      24 Februari 2024 11:13
      Ah! Penguasa entuk rakyat sing ora ana gunane. Nanging apa hubungane negara? Gedhe, potensi sing gedhe banget.. Nanging suwene patang puluh taun kepungkur, ora ana rejeki karo pimpinan. Lan babagan dheweke.... .. Soko kaya iki, vfftor
      1. 0
        24 Februari 2024 11:40
        Yo tambahi.. Penguasa barat gak ngaco kaya kito, yo tergantung, korup, goroh (kaya nang endi-endi). Kadhang-kadhang ana para migran, protes dening prodhusèn tetanèn
    2. -1
      24 Februari 2024 18:26
      Yen, minangka panjelasan kanggo artikel sampeyan dhewe, sampeyan uga kudu nulis postingan setengah artikel kanggo nerangake apa sing sampeyan tulis ing wiwitan, lan malah kanthi ekspresi kaya "Muga-muga sampeyan ora perlu ngunyah iki.. ." lan "Aku bakal mbaleni kanggo ahli lan analis .. ", banjur, ketoke, sampeyan penulis banget ala. Ora ana gunane. Nuwun sewu.
      1. +1
        25 Februari 2024 02:41
        Mungkin ngono. Utawa, mesthine, perkara sing jelas kudu diterangake - lan, kaya biasane, kanggo 2 kategori: taman kanak-kanak lan imbeciles.
        Kabeh wis jelas kanggo aku nalika sepisanan - Aku takon marang penulis supaya ora nggolongake aku minangka salah sawijining "ahli lan analis" sing disebutake kanthi nyengir.
        1. +2
          25 Februari 2024 14:00
          Kutipan: Alexandretta
          Mungkin ngono. Utawa, mesthine, perkara sing jelas kudu diterangake - lan, kaya biasane, kanggo 2 kategori: taman kanak-kanak lan imbeciles.

          Dikandhakake kanthi apik, nanging dhaptar kategori kasebut mesthi ora lengkap; ana kategori liyane saka wong sing wasis, bisa diarani "salah pangerten kanthi sengaja."
  18. +1
    24 Februari 2024 09:54
    Artikel sing apik. Kabeh iku kanggo titik. Kajaba iku, kanggo mangerteni tujuan lan asil penengah, logika lan tampilan retrospektif sing ora jelas cukup.
    Siji-sijine perkara sing bakal dakbenerake yaiku prinsip "Give in to win." (yaiku, nggunakake kekuatan mungsuh) isih judo.
    Inggih, aku pengin pertimbangan sing luwih rinci babagan degradasi lan ilang kapercayan ing yurisprudensi Barat sacara sakabehe. Apa uga mengaruhi ekonomi: insurance, etc. Lloyd, sing wis ajeg nyedhot dhuwit saka sak ndonya wiwit abad kaping 18, risiko dadi waluh. Siji tuntutan hukum miturut sing diarani "Utangan Yanukovych" worth iku. Pranyata sampeyan ora kudu mbayar utang yen "dipeksa marang sampeyan." Oh carane!
    Bener, iki game sing bisa diputer lan ... ora, ora bebarengan. Lan massively.
    "Miturut prakiraan Bank Dunia, ing taun 2010, total utang negara-negara donya katelu menyang negara-negara maju ekonomi ing Kulon kira-kira $ 4 triliun. Kulon bakal ngalami wektu sing angel banget yen negara-negara berkembang ora gelem netepi kewajibane, miturut preseden. saka Mahkamah Agung London."
    Lan iki mung siji conto.
    Inggih, tingkat komentar punika depressing. Kasunyatan manawa saben wong ngupayakake ekonomi lan politik bisa dingerteni. Kaya ing bal-balan. Secara harfiah saben wong iku spesialis. Nanging dheweke bisa luwih maju lan menehi saran babagan sing ora "sampeyan ora kudu nindakake," nanging "apa sing kudu ditindakake." Ana masalah karo iki. Wiwit model prilaku sing logis nderek saka nangis iki muni kaya mangkene: "Iku masalah gedhe lan pindhah menyang tentrem karo Hegemosha kuat. Duwe pisanan nyopot celonone pungkasan. Mungkin dheweke ora bakal ngalahake sampeyan banget? ”
    Iki Gorbachevism ing wangun murni. Yen ana wong sing ora sinau saka kesalahan kasebut, banjur sapa doktere?
  19. +2
    24 Februari 2024 10:20
    Apa maneh bajingan iki bakal diwenehi cokotan supaya dheweke keselak luwih cepet?
    1. -1
      24 Februari 2024 12:34
      Ya, aku ngelingake guyon babagan ketua peternakan kolektif lan kumbang
  20. Bai
    +2
    24 Februari 2024 10:34
    De-dollarisasi diwiwiti dening Moskow sanalika sawise Putin dadi kuwasa lan minangka salah sawijining alasan nyata perang ing Ukraina.

    Napa Amerika Serikat ora miwiti perang karo EU sawise introduksi Euro?
  21. +6
    24 Februari 2024 10:41
    1. Bank utama Federasi Rusia ora duwe akses menyang cadangan emas lan mata uang sing dicolong, mula dheweke "lumpuh", nanging durung resmi ditugasake menyang EU = NATO.
    2. Sawise nyolong cadangan emas lan mata uang asing, kabeh jagad iki ngenteni langkah-langkah pembalasan saka Federasi Rusia - pembekuan utawa nasionalisasi aset EU = NATO ing wilayah Federasi Rusia, nanging ora teka.
    3. $ 300 milyar nambah kapitalisasi bank-bank, lan kapentingan accruing saka EU = NATO digunakake kanggo finance mungsuh ing beyo saka Federasi Rusia, lan iki saliyane kanggo Federasi Rusia nyediakke mungsuh karo energi, logam, produk pertanian, kayu lan barang liyane nalika perang.
    4. Ora ana akibat negatif sing diterusake sawise nyolong cadangan emas lan mata uang ing Suriah, Afghanistan, Iran, Venezuela lan ora bakal ngetutake sawise nyolong cadangan emas lan mata uang Federasi Rusia, lan supaya ora katon kaya maling langsung lan ora kanggo ajrih mati bajingan liyane, padha nyoba kanggo contrive lan piye wae legal mbenerake nyolong.
    5. Nilai dolar ing transaksi donya suda amarga mundhake regane renminbi, sing akeh difasilitasi dening sing diarani. "dedollarization" lan Tambah ing pembayaran ing pambungkus Candy nasional.
    Inti saka kawicaksanan sing diarani "dedollarization" mudhun kanggo ngganti siji iker-iker rasukan ing gulu karo liyane - dollar siji karo renminbi.
    6. Amarga hukum pembangunan sing ora rata, ora ana kemitraan sing padha ing kapitalisme ing prinsip, iki minangka aksioma.
    7. Sistem sosial sing beda saka RRC lan EU = NATO lan formasi negara liyane predetermine pembangunan sajarah donya kabèh.
    8. Yen Federasi Rusia, minangka ketua Brix taun iki, ngusulake draf pitungan finansial sing diumumake adhedhasar pengalaman CMEA, mula iki bisa mungkasi katergantungan neokolonial donya ing dolar lan NATO, nanging ing ora ana kediktatoran proletariat lan afiliasi Federasi Rusia ing hubungan kapitalis pasar, mung ana kemungkinan sing isih ana.
  22. +4
    24 Februari 2024 10:44
    ...Pesenan adhedhasar "aturan" tinimbang hukum, mesthi ana. Nanging iki ora ateges internasional, lan iki minangka urutan anané bandit lan kejahatan terorganisir. Kadurjanan iki pancen diatur dening "aturan", utawa luwih saka "konsep": hukum alas, aturan sing paling kuat ....

    mandeg.
    Yaiku, nalika padha ngedhunake ekonomi Soviet sing berdaulat kanggo "konsep" pasar, ngalamun yen dheweke saiki dadi "borjuis", mula kekebalan ing Kulon dijamin? ngguyu wong bodho
    Artikel punika ngalih liyane saka "kita padha diapusi / thwarted" kanggo liyane "ancaman strategis".
    Apa persiapan kanggo pemilu wis rampung? nglirik
  23. VlR
    +6
    24 Februari 2024 11:11
    Penyitaan aset Rusia bakal dadi kamenangan strategis kanggo Moskow

    Aku malah ora bisa ngomong sampeyan pungkasan aku maca tembung bodho kuwi. Mungkin banjur pungkasanipun "rampung" Kulon kanthi "menehi" sisa cadangan emas lan devisa? Lan kita bakal ngumumake yen kita wis menang, amarga wis pirang-pirang taun kita ngirim sumber daya alam sing ora bisa dianyari menyang luar negeri kanthi gratis.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. -4
      24 Februari 2024 15:27
      Wong lanang, apa mung aku sing bisa maca basa Rusia?
      Omonganmu omong opo wae neng komentarmu?? Lan meh kabeh!

      Apa jenis maringaken mati aset dicolong saka Rusia minangka kamenangan sampeyan ngomong bab??
      Terjemahan kanggo wong-wong sing khusus "hadiah":
      1.
      Pembekuan dhuwit Rusia wis dadi fait accompli. Yaiku: ora ana dhuwit.
      2.
      Nanging, yen kanca-kanca Western setuju kanggo nransfer dhuwit saka status beku menyang status dicolong (lan ana prabédan ageng antarane loro) - banjur Rusia bakal duwe kesempatan sah kanggo RETURN aset sawijining langsung, lan ora sapisan, sawise dekade. , kaya sing ana ing Iran .
      Ing kasus iki, bakal bisa kanthi yakin ngrampas aset-aset Barat, tanpa ndeleng maneh reaksi mitra non-Kulon, sing panemune penting lan sing bakal nganggep tumindak Rusia minangka sah.

      Sampeyan kudu nggunakake sirah, lan ora nindakake badai salju utawa, ing paling apik, pindhah menyang wilds sing ora ana hubungane karo masalah tartamtu wungu.
      1. 0
        24 Februari 2024 18:50
        Nalika pimpinan ing negara ora duwe tangan baja Faberge, banjur ora bakal kelakon, sampeyan kudu nguripake sirah, lan ora nggawa badai salju utawa, ing paling apik, pindhah menyang wilds sing ora ana hubungane karo masalah tartamtu. wungu.
  24. +5
    24 Februari 2024 11:29
    Nalika dompet saya suda, lan malah nglawan kekarepanku, aku ora rumangsa menang kanthi strategis.
  25. +6
    24 Februari 2024 11:40
    Kutipan: Vladimir80
    Kulon ora bakal ngidini mundhut dhewe, lan wayang ing pamaréntahan ndhuwur kita bakal mbantu ing kabeh cara bisa.

    Dheweke wis nyoba sing paling apik. Conto: AvtoVAZ ora bisa dirampas maneh - iku kita, tuku saka Renault kanggo 1 ruble. Nanging: karo hak Renault kanggo tuku maneh ing sembarang wektu kanggo 1 ruble. Mugi sing kontrak paling stipulates ganti rugi saka Renault kanggo dana sing kita bakal nandur modal ana sak iki wektu, digunakake kita uga bakal menehi kanggo 1 ruble. Liyane mung ngedol bisnis ing Rusia. Ya, kanthi resmi kabeh dhuwit saka adol kudu tetep ing akun Tipe C ing Rusia nganti pungkasan konflik. Nanging wis diputusake yen kanthi ijin khusus bisa ditransfer saka kana ing luar negeri. Keputusan, mesthi, rahasia.
    1. +2
      24 Februari 2024 11:55
      PS Ya, utawa ora ing luar negeri (iki bakal banget sombong, sanajan ora mokal, ijin kasebut "khusus" saka Kementerian Keuangan!), nanging paling ora diidini mundur saka kana kanggo tujuan liyane saka mbayar pajak. lan ragad, lsp. Lan carane nggunakake iki kanggo ekspor ing luar negeri, yen ora diijini langsung, iku masalah teknologi, ing Rusia ana cukup spesialis kuwi.
  26. +3
    24 Februari 2024 11:52
    Kita pindhah saka kamenangan menyang kamenangan.
    1. +2
      24 Februari 2024 12:41
      wartawan militèr, iki mesthi kamenangan terus-terusan ing kabeh lan ing endi wae, verbiage ora ana ing grafik
  27. +5
    24 Februari 2024 12:41
    Kutipan saka AdAstra
    Nalika dompet saya suda, lan malah nglawan kekarepanku, aku ora rumangsa menang kanthi strategis.


    Ninggalake dhewe! Luwih dhuwur sikilmu, luwih amba langkahmu! Nyanyi lagu! ngguyu

    1. 0
      24 Februari 2024 15:41
      Matur nuwun)), kita kenek pucuk ing sirah, komentar sing apik hi
  28. Uno
    0
    24 Februari 2024 12:48
    Sanksi mung migunani, iki kasunyatan sing jelas))
  29. +2
    24 Februari 2024 14:20
    Yen sampeyan mikir ing logika iki, kabeh iku lengkap kamenangan . Dhuwit dicolong - kamenangan! Kaya mungsuh nuduhake hakekate, lsp. Kabeh wong weruh lan wedi. Yen dhuwit ora dicolong, iku kamenangan! Amarga iku ora dicolong, bener.
    Nanging aku bakal nyathet yen, ing asas, kahanan sing ora bisa digunakake dana gedhe saka Federasi Rusia ora bisa dianggep minangka kamenangan. Sampeyan menyang toko, njupuk sawetara barang, banjur mbukak dompet - lan kosong. Ora ana bedane kanggo sampeyan dhewe apa kosong amarga ora ana apa-apa, utawa amarga "dana sampeyan beku." Amarga kunci ing kene yaiku sampeyan ora bisa nggunakake cara sing dikarepake.
    Aku ora ngerti carane turunan saka iki bisa bengkong menyang "kamenangan".
    Umumé, aku ora ngerti kepiye, wiwit 2014, ora bisa ngilangi kabeh iki sajrone 8 taun. Apa padha ora duwe otak babar pisan? Nalika sawetara lapotnik teka ing bank kanggo njupuk utang, dheweke dianggep kaya bug ing kaca pembesar, nganalisa risiko sing murah. Lan kene iku 300 lard lan ora ana sing ketoke ngeruk iku, nalika agitprop kita muni banter.
    Nalika, minangka asil, dompet kosong lan sampeyan ora bisa tuku apa-apa karo kekosongan iki, iki ora tau kamenangan . Iki diarani cilaka diri.
  30. -3
    24 Februari 2024 14:53
    Wong lanang, apa mung aku sing bisa maca basa Rusia?
    Omonganmu omong opo wae neng komentarmu??
    1. 0
      2. mars 2024 13:31
      Ejaan sing bener yaiku "omong kosong". nglirik
  31. -3
    24 Februari 2024 15:12
    Wong lanang, apa mung aku sing bisa maca basa Rusia?
    Omonganmu omong opo wae neng komentarmu??
  32. Komentar wis dibusak.
  33. Komentar wis dibusak.
  34. Komentar wis dibusak.
  35. Komentar wis dibusak.
  36. Komentar wis dibusak.
  37. +2
    24 Februari 2024 18:24
    Karusakan sing luwih gedhe ing Kulon bakal disebabake ora dening penyitaan aset ing Rusia, nanging kanthi nasionalisasi kabeh sektor ekonomi:
    industri tenaga listrik, produksi lan pangolahan minyak lan gas, metalurgi.....
  38. +4
    24 Februari 2024 18:26
    Kepiye babagan ukuran utang umum eksternal Rusia menyang Kulon? Yen ora salah, luwih saka 400 milyar dolar.
  39. -1
    24 Februari 2024 18:30
    Efek strategis kapindho saka nyolong cadangan negara Bank Sentral Rusia bakal dadi legitimasi langsung Rusia ing legalisasi nasionalisasi / penyitaan aset Barat sing ana ing pasar Rusia minangka ganti rugi finansial kanggo kerugian.
    Apa iki "aset Kulon sing ana ing pasar Rusia"? Dina iki, iki dudu layanan bank-bank Barat - padha sing pertama mlayu saka Rusia. Iki minangka jaringan produksi lan distribusi sing, sanajan sanksi, terus beroperasi ing Rusia. Lan yen sampeyan njupuk properti kasebut lan menehi menyang negara, apa kabeh pabrik lan rantai ritel iki paling ora bakal bisa digunakake kanthi efektif? Ora ketompo carane iku. Kita kanthi yakin bisa prédhiksi manawa sawetara saka wong-wong mau bakal mandheg lan bakal didol ing sangisore palu kanthi dhuwit kanggo logam kethokan lan gudang / pusat bisnis sing disewakake.
    Katon yen ing kahanan tartamtu saiki, "nasionalisasi / perampasan aset Kulon" sing ora ana gunane rata-rata mung bakal ngrusak ekonomi Rusia. Istiméwa mung ing kene bisa dadi perusahaan sing produk digunakake ing kompleks industri militer Rusia. Malah banjur, sampeyan kudu ngerti tanpa prejudis apa persis nasionalisasi aset bakal nggawa kanggo kompleks militer-industri ing saben kasus tartamtu.

    Bab liyane sing menarik. Yagene ora ana salah sawijining pejabat sing tanggung jawab kanggo nyimpen luwih saka $ 300 milyar cadangan emas lan mata uang asing Rusia ing bank-bank Barat sadurunge wiwitan SVO, kanthi ramalan sing yakin babagan pembekuan, paling ora ditolak? Mungkin iki rencana, kanggo ngrusak reputasi finansial Kulon? Nanging, iku rencana sing rada larang, utamane yen Ukraina nggunakake dhuwit iki kanggo tuku senjata Barat.
    1. +1
      26 Februari 2024 13:32
      Kutipan saka D.O.
      Katon yen ing kahanan tartamtu saiki, "nasionalisasi / perampasan aset Kulon" sing ora ana gunane rata-rata mung bakal ngrusak ekonomi Rusia. Istiméwa mung ing kene bisa dadi perusahaan sing produk digunakake ing kompleks industri militer Rusia. Malah banjur, sampeyan kudu ngerti tanpa prejudis apa persis nasionalisasi aset bakal nggawa kanggo kompleks militer-industri ing saben kasus tartamtu.

      Mekaten. Nanging rakyat kita diapusi dening propaganda resmi. Contone, kancaku ngomong: "Dadi, yen dhuwit kita beku? Nanging kita njupuk IKEA lan Leroy Merlin saka wong-wong mau. nanging mung kothak kosong bangunan toko. Uga, ditambah karo peralatan gudang lan mesin kasir. Nanging dhuwit sing dibuwang panguwasa kita bisa digunakake kanggo apa sing dibutuhake, lan ora kanggo apa sing dibuwang kaya balung, minangka panglipur. Lan likuiditas aset Kulon kasebut ana ing pitakonan.
      1. +1
        26 Februari 2024 15:40
        Kutipan: MBRShB
        kancaku ngandika: "dadi apa yen padha beku dhuwit kita? Nanging kita njupuk IKEA lan Leroy Merlin saka wong-wong mau."

        Kanca sampeyan salah, IKEA lan Leroy ninggalake Rusia kanthi karsane dhewe, panguwasa Rusia ora njupuk apa-apa saka dheweke.
        Ing konteks artikel iki, kita bisa ngomong, contone, babagan rantai hypermarket Prancis Auchan, sing terus beroperasi ing Rusia. Apa ana sing bakal nerangake apa keuntungan sing bakal ditindakake Rusia sawise nasionalisasi hipotetis Auchan? Apa ana hypermarket liyane? Apa layanan bakal nambah? Apa rega bakal mudhun?
  40. -1
    24 Februari 2024 18:39
    Kabeh ing kahanan iki gampang kaya loro lan loro ....
    Bank Sentral mbatalake milyaran saka Rusia supaya bisa disebarake kanthi bertahap ing antarane oligarki pengadilan, kaya sing kedadeyan luwih saka sepisan lan dana saka dana stabilisasi mili menyang pamilik bank-bank swasta, mesthine kanggo nyetabilake sistem finansial....
    Nanging ora ana pimpinan negara sing nate takon marang sing duwe bank swasta iki:
    "Kapan sampeyan bakal miwiti mbalekake dana sing ditampa saka negara?"

    Penipu Barat mutusake kanggo ngukum penipu kita kanggo SVO lan kanthi pinter ngrebut saka oligarki kita sing diekspor nanging durung dibagi "dana umum" ....
    Para oligarki lan pamrentah Rusia, mesthi, nyoba nggawe pasuryan sing apik ing game sing ala, nanging iki mung sandiwara kosong ...
    Ing kasus apa wae, dhuwit iki wis ninggalake Rusia lan ora bakal bali maneh....
  41. +1
    24 Februari 2024 18:46
    Bener, sing disimpen ing Kulon (saham, kuitansi lan omong kosong liyane) dudu awis utawa emas, iki minangka aset. Aset kita lan marang aset kita, kita bisa lan duwe hak kanggo print minangka akeh dhuwit sing wis ditahan. Lan iku kabeh
    1. +3
      24 Februari 2024 20:10
      Saiki, yen dheweke bisa ngeyel ngedol lenga lan gas mung kanggo rubel, banjur dheweke bisa tuku barang manca kanggo ruble iki, lan kurs bakal tetep 50, yen ora luwih apik. Nanging banjur "konsep diganti", lan hak kanggo print minangka akeh sing pengin saiki mung mimpin kanggo hyperinflation, lan panentu saka aset beku ora akeh kurang absurd saka Banderaites nerbitake silihan dijamin dening aset padha saka Rusia. Federasi.
    2. 0
      24 Februari 2024 23:57
      Persis. Lan kanthi dhuwit iki sampeyan bisa nutupi tembok. Utawa gunakake kertas kanggo tujuan sing dituju. :). Dadi kita bakal menang!
  42. +7
    24 Februari 2024 22:42
    Kabeh bisa kanggo kita, ing ngendi kita ora gumantung ing Kulon. Kesimpulan: Kita butuh ekonomi sing kuwat sing ora gumantung marang kekarepan Barat. Negara ilang ora 300 milyar, nanging paling 2 kaping luwih, pisanan padha menehi lenga, gas, etc., banjur padha mbalekake dhuwit ditampa kanggo gas iki. Lan wektu sing ilang kanggo mbangun pabrik kanggo 300 milyar iki mesthi ora bakal bali menyang kita, lan iki luwih akeh dhuwit.
  43. +6
    24 Februari 2024 23:36
    Kepiye carane aset kasebut rampung ing Kulon?
    Sawise kabeh, wiwit taun 2014 wis jelas yen Barat dudu kanca kita kabeh....
    1. -1
      25 Februari 2024 00:51
      Pancen bener. Dheweke bisa mundur paling ora sawetara, tanpa narik kawigaten, wiwit nalika keputusan digawe kanggo perang kanthi terbuka ...
      We pooped.
      Nanging saiki kita kudu taksi metu.
      Ora kaya akeh "komentator", aku menehi kesempatan sing luwih dhuwur yen iki bakal kedadeyan, amarga ... Skenario ing sajarah Rusia klasik: pisanan kita kena ing sirah lan mung banjur miwiti sinau lan tumindak - banjur mungsuh lara ...
      Ing sisih liya, penulis ora ujar manawa penyitaan bakal kelakon, nanging sampeyan mung kudu ngarep-arep supaya bisa ngeculake tangan sampeyan kanthi sah. Pitakonan, apa wuta lan histeria Barat bakal nyebabake penyitaan konkrit utawa ora.
      1. 0
        25 Februari 2024 00:57
        Penyitaan langsung saiki sejatine diblokir dening IMF. Ing rapat Zhi-7, dheweke ora wani nggunakake julukan kasebut. Nanging penyitaan minangka tumindak legal. Nanging ing kasunyatan, 306 milyar. bisa lan bakal tetep ing akun lan income saka wong-wong mau mesthine bakal dikirim kanggo mulihake Ukraina. Bakal njupuk wektu suwe kanggo "mulihake", mesthi. Ya, iki dudu penyitaan kanthi sah, nanging praktis kudu dilalekake, kajaba jagad iki tekan Axis Agung. hi
  44. 0
    24 Februari 2024 23:54
    Rungokna! Utawa Mungkin kita kudu menehi kabeh liyane kanggo pretzel iki, Gazprom, Rosneft, etc., supaya padha ambruk luwih cepet!? Apa mbuwang wektu ing trifles?
  45. +2
    25 Februari 2024 00:03
    Aku bakal ringkes: sirah bo-bo, dhuwit pamit, ka-ka ing cangkeme
  46. -1
    25 Februari 2024 15:29
    Iku lucu kanggo nonton carane hiu turun temurun mlaku-mlaku ing bunderan watara dhuwit Rusia, nalika nyoba kanggo menehi tampilan legality:
    "Dheweke ndeleng wedhus gembel lan ngupayakake mangsa;
    Nanging paling ora menehi tampilan lan rasa sing sah"
    ...
  47. +1
    26 Februari 2024 09:58
    Maca penulis, sampeyan bisa uga mikir yen tujuan kita ora kanggo urip luwih apik, nanging nggawe wong liya urip luwih elek.

    Kanthi pendekatan iki, sampeyan bisa tansah aran menang, amarga bakal tansah ana wong kang wis wiwit dadi luwih elek - sampeyan kudu njupuk kredit kanggo iki lan sampeyan bisa ngrameke kamenangan.
    1. -2
      26 Februari 2024 12:53
      Kita wis nyoba ngapusi ing sisih kulon, lan saiki urip luwih apik? Ora babar pisan.
      1. 0
        26 Februari 2024 15:25
        Kutipan: Yuri Vasiliev
        Kita wis nyoba ngapusi ing sisih kulon, lan saiki urip luwih apik? Ora babar pisan.


        Kita ora ngapusi sapa wae, ana sing ngapusi sampeyan. Mung wae sing kuwasa kuwi wong-wong sing bisnise nguwasani Kulon, saiki pangusaha liyane sing kuwasa, kosok balene, ora perlu saingan karo Kulon, amarga dheweke kalah, mula kudu isolasi.

        Miturut cara, kanggo mayoritas populasi pilihan sadurungé luwih apik, amarga integrasi karo Kulon menehi kesempatan liyane lan menehi keuntungan materi luwih saka isolasi.
        1. -1
          26 Februari 2024 19:25
          Ing Yeltsin, padha rampung ambruk ing Kulon, politik, industri numpes, akeh industri, ninggalake kapentingan ing ngendi wae bisa, Crushers lan agen saka West kabuka mrentah pamaréntah kita, Chubais, Koch, Kozyrev ora bakal nglilani sampeyan ngapusi. Wong urip mlarat, gaji 100-200 dolar saben wulan. Padha mbanjiri pasar kanthi barang konsumen sing murah, sikile Bush, elinga.
        2. 0
          26 Februari 2024 19:27
          Takon sapa saiki yen dheweke kepengin bali menyang Yeltsinisme, apa sing mayoritas ana. Kanggo paling iku ngimpi ala
        3. -1
          26 Februari 2024 19:28
          Lan pitakonan liyane: ngendi sampeyan ndeleng isolasi?
          1. -1
            27 Februari 2024 15:24
            1. Industri rusak, nanging ora amarga "ambruk ing Kulon."
            2. Kulon kalah Perang Dingin, iki bener, nanging wektu iku wis liwati.
            3. Aku urip biyen lan saiki, aku bisa mbandhingake, ana wektu rusak. Apa hubungane karo "2lying ing sisih kulon" padha nyuwil kabeh dhewe.
            4. Aku weruh isolasi nang endi wae, aku mung kudu njupuk mripatku saka TV.
            1. 0
              27 Februari 2024 23:11
              Dheweke nyuwil kabeh miturut rekomendasi IMF, ngatur privatisasi, pabrik-pabrik diprivatisasi, banjur mesin-mesin digawa metu kanggo kethokan, lan pusat perbelanjaan dibangun ing situs pabrik. Iki carane Kulon numpes saingan karo tangan saka sugih nouveau kita. Elinga apa sing diomongake Chubais. Iki diarani lying ing sisih kulon. Kabeh industri, kayata manufaktur alat mesin lan elektronik radio, ilang kabeh.
            2. +1
              27 Februari 2024 23:13
              Ora ana pamisahan; Rusia dagang karo saindenging jagad, sanajan karo negara sing musuhan. Apa insulasi?
  48. 0
    26 Februari 2024 13:09
    Penulis artikel nyoba gawe uwong yakin yen mbuang 300 lard ora mung mbebayani, nanging uga migunani? Lan bubar Siluanov ngandika optimistis: padha ngomong, kita wis ora kurang beku. Nanging dheweke ora ngandhani apa bentuk beku utawa kepiye cairan kasebut.
    Iki tegese wong wis siyap kanggo nransfer dhuwit menyang Ukraina. pengkhianat.
  49. 0
    26 Februari 2024 13:52
    Ing sawijining wektu (1979), Amerika Serikat beku aset Iran miturut jaminan saka kepala Bank Sentral Iran "Kepala Bank Sentral Iran, Mohammad Reza Farzin, ngandika ana sing volume aset Iran beku. ing luar negeri kira-kira luwih saka 100 milyar dolar AS." aset iki beku ora mung ing Amerika Serikat nanging ing saindhenging donya, kalebu. bobot. Kasunyatan iki ora ngganggu sapa wae ing Federasi Rusia, lan luwih-luwih, Federasi Rusia melu sanksi kasebut!
    "Sawise penandatanganan memorandum Gore-Chernomyrdin, Rusia beku pasokan peralatan militer menyang Iran. Utamane, Iran ora nampa 570 tank T-72S, luwih saka sewu kendaraan tempur infanteri, sistem pertahanan udara; uga suku cadang kanggo senjata sing diwenehake sadurunge (tentara Iran bersenjata karo 24 pejuang MiG-29 , 12 pengebom Su-24MK, telung kapal selam diesel Varshavyanka, 422 tank T-72S, 413 BMP-2, sistem pertahanan udara S-200, lsp).
    "
    Senajan iki, mesthi, mandeg gedhe ing sisih Amerika Serikat, lan iku ketok malah kanggo PBB.
    "Pengadilan Kehakiman Internasional nyatakake pembekuan AS bagean saka aset Iran ilegal lan, sesambungan karo iki, mrentahake republik kasebut mbayar ganti rugi.
    "Amerika Serikat wajib mbayar ganti rugi Iran kanggo akibat lan nglanggar kewajiban internasional," ujare keputusan pengadilan (dikutip saka RIA Novosti).
    Miturut wakil presiden pengadilan, Kirill Gevorgyan, keputusan iki digawe gegayutan karo nglanggar sawetara kewajiban internasional dening Amerika Serikat, kalebu "miturut Artikel 3, paragraf 1 saka Prajanjian Persahabatan, Hubungan Ekonomi lan Hak Konsuler (antara Amerika Serikat lan Iran) taun 1955." "
  50. 0
    26 Februari 2024 15:16
    Lan, ternyata, iki minangka rencana licik - kanggo ngalahake mungsuh kanthi dhuwit, gas, lenga, logam, uranium kanthi rega sing murah ... Lan kita, wong bodho, ngira yen kita wis mbuwang 300 milyar, kanggo nyelehake iku entheng, nanging kene kamenangan resounding menang, siji bisa ngomong kamenangan ... ngguyu
  51. +2
    1. mars 2024 16:56
    Judhul artikel kasebut provokatif, uga sawetara unsur ... Ketoke kanggo sawetara tujuan ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"