Drone segara ... Lan armada mimpin menyang pangkalan

121
Drone segara ... Lan armada mimpin menyang pangkalan

Salam, kita bakal ngomong babagan solusi sing ora nyenengake nanging perlu kanggo masalah saiki lan ing mangsa ngarep. Kabeh sing kedadeyan wiwit Februari 2022 duwe pengaruh sing lara banget kanggo tentara kita lan angkatan laut. Distrik Militer Lor sing ditindakake dening Rusia wis nyebabake konfrontasi militer ora langsung karo Barat lan langsung karo blok NATO lan wayang sing simpatik, medan perang sing wis dadi Ukraina, lan wargane dadi bahan bakar ing medan perang iki. Babagan SVO dhewe wis ditulis, lagi ditulis, lan akeh liyane bakal ditulis dening kabeh lan sundry, saiki kita ora bakal pirembagan bab iku minangka kabèh. Lan bab misfortune anyar lan masalah kanggo Tentara lan Angkatan Laut Rusia - maritim drone, lumahing lan jero banyu.

Inti saka kapal banyu sing dikontrol kanthi jarak jauh lan otonom sing mbebayani iki yaiku diluncurake saka pangkalan pesisir utawa ing jero banyu, lumahing lan uga operator udhara, mlebu ing area target tartamtu lan kanthi rahasia mlebu kanthi kontak fisik langsung, supaya bisa njeblug kanthi nggunakake jumlah gedhe saka bahan peledak, nyebabake karusakan maksimal kanggo target - dadi kapal permukaan utawa ing jero banyu, infrastruktur pesisir lan jero banyu, lan liya-liyane.

Yen sadurunge wiwitan SVO sawetara wong biasa ngerti babagan perkembangan kasebut, banjur kabeh wong ngerti. Sayange, drones segara iki (uga disebut prau tanpa awak - BEC) wis nuduhake piyambak banget efektif ing cekungan Piala Donya, langsung operasi ing sisih lor-kulon tengen pesisir semenanjung Crimean. Aku ora bakal nulis babagan kerugian lan karusakan sing ditampa saka tumindake KchF, dheweke durung dikonfirmasi kanthi resmi. Nanging aku kabeh setuju yen karusakan lan bebaya dhuwur, lan ana sing kudu ditindakake.

Sedikit sing dingerteni - saka ngendi drone laut iki ing pesisir Rusia lan ing kapal Rusia teka?

Sampeyan bisa maca kabeh babagan iki kanthi rinci ing VO, kalebu artikel Evgenia Fedorova "Armada drone segara: apa Ukrainia drone "Mikola-3". Kabeh wis rinci lan dingerteni ana.



Ayo pindhah menyang topik utama artikel - carane menehi hasil karo wong-wong mau? Kepiye cara nglindhungi kapal perang saka kamikaze BEC? Kajaba iku, rencana mungsuh kalebu nampa BEC kanthi gaman sing dipasang, lan ora mung bahan peledak.

Ayo kula nggawe reservasi langsung: Aku ora dadi insinyur utawa desainer. Dheweke njabat minangka radiometris, mandor artikel 2 saka warhead-4 ing kapal patroli tapel wates proyek 10410 kanthi basis ing Nevelsk, kira-kira. Sakhalin. Mula, aku ora pura-pura duwe nada instruktif, aku mung bakal ngungkapake visi sing sederhana babagan solusi kanggo masalah kasebut lan siap kanggo kritik.

Dadi, kanthi prasaja, BEC apa wae duwe sawetara pilihan kontrol lan panuntun dhumateng. Kapisan miturut program sing wis ditemtokake, ing ngendi rute, kacepetan, lan liya-liyane dirancang. Kapindho yaiku kontrol satelit GPS remot, saka kapal utawa stasiun pesisir liyane, saka UAV utawa pesawat liyane. Utawa kontrol gabungan - miturut program lan mbatalake dening operator online.

Lan, mesthine, kanggo ndeteksi, ngenali lan ngarahake langsung menyang target, nduweni sarana kasebut ing papan - posisi, piranti navigasi, piranti optik-digital, kamera, pencitra termal, lan liya-liyane. target.

BECs bisa tumindak piyambak utawa ing grup. Wektu paling efektif kanggo nggunakake yaiku ing wayah wengi. Ukuran cilik, siluet cilik ing sadhuwure banyu, radiasi kurang ing jarak termal lan radar minangka masalah utama kanggo armada apa wae. Cara sing paling efektif kanggo ndeteksi yaiku saka udhara. Wake kasebut katon saka helikopter lan UAV, uga tandha sing luwih kontras karo latar mburi banyu adhem ing spektrum inframerah.

Solusi kasebut jelas - kanggo nggawe kabeh jaringan UAV ing arah segara sing paling mbebayani, ngawasi permukaan segara kanggo nggoleki UAV mungsuh. Kang, ing ombak puteran, bakal ngawasi sektor lan kegiatan curiga 24 jam dina. Padha bisa adhedhasar pesisir utawa ing kapal ibu, kalebu kapal sipil diowahi kanggo maksud iki. Iran duwe pengalaman kaya ngono. Sampeyan bisa nyilih.

Data UAV, tanpa mlebu zona pertahanan udara mungsuh, bisa dadi baris pisanan deteksi BEC mungsuh sing apik banget. Keputusan sing larang, nanging perang minangka bisnis sing larang banget, lan kelangan kapal pendarat utawa frigat sampeyan karo kru saka drone angkatan laut mungsuh luwih larang. Mesthi, faktor cuaca, pedhut, mega sing sithik, angin kenceng, pakaryan mungsuh (lan perang elektronik kita dhewe) - kabeh iki nggawe pangaturan serius. Nanging sapa sing ngomong yen perang ing abad 21 iku gampang?

Jaringan eselon sing ngawasi permukaan banyu 24/7, UAV jinis pesawat kanthi macem-macem sistem deteksi bakal bisa ndeteksi drone laut mungsuh ing jarak sing aman lan menehi instruksi marang operator. gaman - prau, pesawat lan helikopter, nyerang drone kanggo karusakane.

Mesthine, iki ora bakal ngrampungake masalah drone angkatan laut mungsuh sing wis nembus kapal kita ing segara. Nanging iki kita butuh solusi podo - sawetara prau-kacepetan dhuwur karo senapan mesin cepet-geni kaliber gedhe, tansah (!) Kapal perang. Padha kudu dadi bagéan integral saka saben kapal saka MRK, corvette lan luwih gedhe.

Ing papan, dheweke kudu duwe mast dhuwur sing dilengkapi sistem deteksi, senjata kanthi unit sumber daya sing apik - bedhil mesin, bedhil mesin kanthi cepet lan meriam kanthi panuntun manual lan otomatis, kanthi sudut serangan sing apik. Utamane ing sisih pinggir lan ing buritan. Kanggo murub ing BEC, pindhah saka iku utawa lumaku ing dalan podo. Lan, mesthi, padha kudu mesin kuat kanggo entuk kacepetan dhuwur.

Tugase yaiku patroli ngubengi kapal perang sing dijaga ing zona mbebayani drone angkatan laut musuh, deteksi pas wektune, bebaya staf komando kapal lan karusakan saka BEC. Saenipun, saben wong bakal dilengkapi UAV dhewe kanggo nambah kesadaran ing sektor tanggung jawab.

Lan mesthi, kapal perang sing dilindhungi dhewe kudu duwe UAV dhewe kanggo ngawasi lumahing segara ing wilayah sekitar lan ing sadawane dalane. Mesthi, retrofitting kabeh kapal perang ing zona mbebayani konflik militèr karo on-board gaman cepet-geni, ing sisih lan ing buritan, karo paling ora cekap firepower kanggo numpes BEC ing kadohan aman. Mesthine kudu ana lampu sorot.

Sampeyan bisa mbantah kaya sing sampeyan seneng babagan biaya kabeh iki, nanging pira nyawa kru sing dirusak dening drone kapal gedhe sing regane lan apa regane armada kasebut, cedhak karo pangkalane, adoh. saka sawetara drone angkatan laut mungsuh?

Sawetara bakal mbantah manawa ing cekungan segara sing winates ing Segara Ireng, kabeh spesifik babagan nggunakake kapal Armada Segara Ireng Abang dikurangi dadi pertahanan pangkalan angkatan laut kanthi praktis ing pinggir dalan utawa ing tembok lan awake dhewe. Senadyan kasunyatan sing paling saka kapal gedhe saka armada dipeksa kanggo ninggalake kanggo pelabuhan Novorossiysk lan ngluwihi. Saben uwong wis suwe lali babagan pendaratan sing wani lan ayu saka pasukan penyerang amfibi saka kapal pendaratan gedhe sajrone latihan, kanthi bangga nyedhaki pantai mungsuh.

Kakehan kahanan ora bisa kanggo iki. Nemokake awake dhewe dicemplungake dening rudal jelajah mungsuh, drone kamikaze segara utawa udara lan trik kotor liyane wis dadi nyata banget ing jarak sing adoh saka pesisir mungsuh, apamaneh ing jejere. Lan minangka asil, sawetara kapal dadi peluncur permukaan kanggo Republik Kyrgyz, utawa pertahanan rudal pertahanan udara permukaan ing pangkalan, kanthi kemampuan sing paling apik. Transportasi kargo kanthi ndharat kapal minangka lotre mbebayani sing ditandhani "banget"!

Asil - ing mratelakake panemume, kanggo ngreksa armada militèr sing ketemu dhewe ing kahanan kang KchF dumunung - kita kudu: buffer saka baris UAV kanggo ndeteksi drones segara lan nargetake operator gegaman ing segara. zona. Kajaba iku, saben kapal luwih utawa kurang gedhe lan pinunjul mbutuhake kawalan lan pangayoman dening prau kacepetan dhuwur sing dilengkapi khusus. Uga UAV jarak cendhak.

Kapal-kapal kasebut kudu dipasang kanthi gaman kanthi cepet kanggo ngrusak drone angkatan laut ing saubengé kapal. Lan kabeh iki kudu bisa digunakake ing sambungan saluran informasi maksimal.

Lan pungkasan, kapal ngirim ora lelayaran ing dalan sing padha saka siji titik menyang titik liyane. Lan kru lan kabeh wong sing dilaporake dilarang ngumumake ing ngendi wae babagan tanggal lan wektu budhal kapal menyang segara, lan utamane tujuane kanggo lelungan.

Mesthi, ing SVO saiki iku meh ora bisa duwe wektu kanggo nggawe apa aku wrote kanggo pangayoman marang drones segara. Nanging kanggo masa depan, kita kudu nggawe, nggawe, lan ngetrapake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

121 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    27 Februari 2024 04:54
    Ndelok cuplikan saka SVO, ana perasaan yen perang saya cedhak karo pertempuran sing ditampilake ing film fiksi ilmiah "Screamers". Mung ana drone sing ana ing njero lemah. Lan saiki udhara lan segara. Ana sethitik kiwa lan drones bakal rampung kontrol dening AI. Lan siji-sijine sing ditinggalake kanggo wong yaiku njagong ing bunker kontrol drone.
    1. -4
      27 Februari 2024 06:55
      Ayo kula nambah:

      Apa mungsuh sing paling nggegirisi ing perang? Iki prediktabilitas prilaku, lokasi, taktik ... lan dhaptar terus.

      Kepiye kapal beroperasi ing pangkalan ing wayah wengi? Mbokmenawa - ora obah, tegese - bisa ditebak.

      Kapal Armada Laut Ireng, target Angkatan Bersenjata Ukraina, kudu pindhah ing wayah wengi. Luwih becik ora ing tingkat linear. Lan pindhah menyang dalan pseudo-acak sing ganti saben dina.

      Iki ora njamin invulnerability, nanging nyuda kemungkinan kena.
      1. +4
        27 Februari 2024 08:49
        Kutipan: Mikhail Drabkin
        Kapal Armada Laut Ireng, target Angkatan Bersenjata Ukraina, kudu pindhah ing wayah wengi. Luwih becik ora ing tingkat linear. Lan pindhah menyang dalan pseudo-acak sing ganti saben dina.

        Dadi NATO AWACS mabur saka perairan netral lan kanthi tenang njupuk gambar kabeh gerakan. Ora ana keuntungan saka iki, mung nyuda safety amarga jarak saka pertahanan udara pesisir, lan konsumsi bahan bakar kanthi sumber daya.
        1. 0
          5. mars 2024 04:52
          BlackMokona
          Aja nulis omong kosong. Kabeh sing kedadeyan ing wayah wengi.
          1. Kursus pseudo-random ora bisa ditebak. AWACS kudu terus-terusan nemokake, ngawasi lan nglaporake kursus kasebut menyang pengontrol pusat kontrol.
          Njupuk gambar kabeh gerakan
          - iki minangka latihan sing ora ana gunane ing kasus kursus sing ora bisa ditebak saka wengi nganti wengi. Sampeyan ora ngerti yen iki uga kedadeyan ing wayah wengi - foto ing jangkoan optik ora duwe kualitas, nilai utawa relevansi.
          2. Kursus pseudo-acak kapal tegese unit kontrol kudu ngganti dalan tanpa ngerti "masa depan" - lan iki tegese pangenalan luwih saka unit kontrol iki amarga breakers banyu, tandha tangi saka owah-owahan dadakan ing Course. Lan konsumsi bahan bakar saka BPU.
          -
          Kepiye tumindak kapal nalika ana serangan torpedo? Bener, padha ngganti dalan ... padha puteran ... padha ngurangi sumber energi torpedo. Lan ya, kabar liyane kanggo sampeyan - padha nggunakake bahan bakar liwat wektu.

          Iki minangka kejahatan - immobility kapal nalika ngadhepi serangan BPU (utawa torpedo). Lan nggunakake sumber bahan bakar lan mesin kanggo nylametake kapal minangka asil sing apik banget!
      2. +2
        27 Februari 2024 08:53
        sugeng enjang. Keparenga kula matur sakedhik. Intelijen kudu kerja lan ngenali basis panyimpenan lan produksi kanggo drone maritim kasebut. Siji jotosan lan kabeh produksi rusak. Yen disedhiyakake saka luar negeri, mula kudu tekan pangkalan panyimpenan lan manajemen. Mulane, sing utama yaiku pengintaian.
      3. +6
        27 Februari 2024 11:14
        Kutipan: Mikhail Drabkin
        Kapal Armada Laut Ireng, target Angkatan Bersenjata Ukraina, kudu pindhah ing wayah wengi. Luwih becik ora ing tingkat linear. Lan pindhah menyang dalan pseudo-acak sing ganti saben dina.

        Lan sawise sawetara sasi basis kuwi, kapal bakal pindhah massal kanggo ndandani liyane saka pembangkit listrik.

        Cara kanggo nglawan BEC wis dikenal wiwit Perang Dunia II. Padha ora beda karo cara kanggo nglawan prau torpedo lan sabotase prau "kru": pengintaian udara saka pendekatan jarak jauh, patroli kapal lan prau ing pangkalan (sing kudu ditindakake, ndeleng kabeh mripat lan ngrungokake kabeh. kuping), alangi boom net lan pengamatan stasioner lan sistem karusakan ing ngleboke menyang basa, nimbali tugas ing kapal ing basa, kang wis sektor kaku geni (supaya ora kelakon kaya ing Kronstadt, nalika "Andrey" ing panase perang meh murub ing arah tambang).
        Ing wektu sing padha, penting banget kanggo misahake lokasi basis pasukan OVR lan kapal sing dilindhungi. Supaya sampeyan ora kudu kerep mbukak alangan. Lan supaya kapal OVR sing terus-terusan mlebu lan metu ora ngganggu mata para pengamat ing lawang mlebu lan wilayah banyu lan ora dadi tutup kanggo terobosan BEC. Ing taun 1943, amarga kelip-kelip iki, Armada Baltik Red Banner ilang kapal pesiar Red Banner - TKA Finlandia (salah sijine dicekel) kanthi salah diidentifikasi minangka kapal OVR sing bali.
        1. -5
          27 Februari 2024 12:51
          Kutipan: Alexey R.A.
          Lan sawise sawetara sasi basis kuwi, kapal bakal pindhah massal kanggo ndandani liyane saka pembangkit listrik.

          Kapal sing ala, yaiku.

          Kutipan: Alexey R.A.
          peralatan pertahanan tugas ing kapal ing basa, karo sektor strictly ditetepake geni (supaya ora kelakon kaya ing Kronstadt, nalika "Andrey" ing panas perang meh murub ing arah saka tambang)

          Apa sing bakal ditindakake nalika BEC teka ing Gadzhievo? Sapa sing bakal njupuk maneh lan nganggo apa?
          1. -2
            27 Februari 2024 16:45
            Kutipan saka DVB
            Kapal sing ala, yaiku.

            Inggih, nyuwun pangapunten, sumber telas mekanisme mung ana ing kepala panggedhe sing ndamel Kuznetsov tanpa ndandani saka taun kanggo taun.
            Kutipan saka DVB
            Apa sing bakal ditindakake nalika BEC teka ing Gadzhievo? Sapa sing bakal njupuk maneh lan nganggo apa?

            Yen BEC wis lelayaran menyang Gadzhievo, tegese kabeh garis pertahanan pangkalan sadurunge wis rusak lan perang lengkap ditindakake. Lan ing kasus iki, SSBN bakal murub maneh - langsung saka dermaga.
            1. 0
              27 Februari 2024 16:58
              Kutipan: Alexey R.A.
              Inggih, nyuwun pangapunten, sumber telas mekanisme mung ana ing kepala panggedhe sing ndamel Kuznetsov tanpa ndandani saka taun kanggo taun.

              Kapal dagang wis bolak-balik nganti pirang-pirang taun tanpa nggawe buzz. Senajan iku mung kula, dening cara.

              Kutipan: Alexey R.A.
              Yen BEC wis lelayaran menyang Gadzhievo, tegese kabeh garis pertahanan pangkalan sadurunge wis rusak lan perang lengkap ditindakake.

              Yen rolas BECs lelayaran menyang Gadzhievo utawa Vilyuchinsk bengi iki, bakal dadi perang lengkap? Utawa durung cukup? Lan karo sapa persis?
              1. 0
                28 Februari 2024 09:52
                Yen rolas BECs lelayaran menyang Gadzhievo utawa Vilyuchinsk bengi iki, bakal dadi perang lengkap?

                Kanggo nyegah BEC sing ora dingerteni saka lelayaran menyang Vilyuchinsk sesuk, dina iki perlu BEC sing ora dingerteni kanggo numpak kapal ing pelabuhan Inggris, utawa bisa uga ana ing kapal AS ing Segara Abang, mula mitra bakal ngerti manawa game iki bisa dimainake bebarengan lan bakal nyuda semangate. .
              2. +3
                28 Februari 2024 10:57
                Kutipan saka DVB
                Kapal dagang wis bolak-balik nganti pirang-pirang taun tanpa nggawe buzz.

                Ya ... obahe ekonomi ing kacepetan kira-kira konstan. Ing mesin kurang daya, dirancang kanggo dadi indestructible.
                Aku elinga guyon iki saka Bigler, nalika nanggepi panjalukan nangis saka sawetara wong ukuran cilik kanggo nuduhake lenga, tong minyak diturunake saka operator akeh liwat nalika dipindhah bebarengan lan padha ngandika sing ora ana wadhah cilik, lan ora ana. siji bakal njupuk wong-wong mau ing Papan kanggo "tuang lenga menyang wadhah klien." Ora bakal - amarga rem lan akselerasi mobil karo mesin bakal njupuk sawetara jam. eseman
                Kutipan saka DVB
                Yen rolas BECs lelayaran menyang Gadzhievo utawa Vilyuchinsk bengi iki, bakal dadi perang lengkap?

                Nglelebke SSBN kanthi kontaminasi radioaktif ing wilayah kasebut? Ora, mesthi iki dudu alesan kanggo perang.
                1. 0
                  28 Februari 2024 12:38
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Ya ... obahe ekonomi ing kacepetan kira-kira konstan. Ing mesin kurang daya, dirancang kanggo dadi indestructible.

                  Kacepetan ekonomi kapal kontainer kira-kira 20 knot. Aku ora ngerti tenan bab daya kurang. Daya ing kacepetan konstan ditemtokake dening resistance banyu.

                  Kutipan: Alexey R.A.
                  amarga rem lan nyepetake mobil iki karo mesin bakal njupuk sawetara jam.

                  Ana sing ngomong yen kapal perang kudu terus alon lan akselerasi? Kanggo apa?

                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Nglelebke SSBN kanthi kontaminasi radioaktif ing wilayah kasebut? Ora, mesthi iki dudu alesan kanggo perang.

                  Aku uga mikir. Siji pejabat bakal nyatakake prihatin, liyane bakal meneng, katelu bakal nyiksa lan ancaman, sing nomer papat bakal ujar "dheweke tenggelam." Iki bakal dadi pungkasan.
                  1. 0
                    29 Februari 2024 10:15
                    Kutipan saka DVB
                    Ana sing ngomong yen kapal perang kudu terus alon lan akselerasi? Kanggo apa?

                    Amarga area banyu ing pangkalan kasebut diwatesi. Lan kapal kasebut kudu ngliwati wilayah sing diparengake.
                    Lan uga amarga gerakan seragam lan linear kapal minangka pilihan sing paling apik kanggo nyerang. Senapan mesin lawas "Battleship" ing urip nyata.
                    Kutipan saka DVB
                    Aku uga mikir. Siji pejabat bakal nyatakake prihatin, liyane bakal meneng, katelu bakal nyiksa lan ancaman, sing nomer papat bakal ujar "dheweke tenggelam." Iki bakal dadi pungkasan.

                    Ora. Jalaran sesuk dadi SSBN liyane, sesuk dadi PGRK, lan kanggo sing kuwasa dipungkasi karo Saddam lan Muammar. Lan padha ngerti iki sampurna.
                    1. 0
                      29 Februari 2024 12:37
                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Amarga area banyu ing pangkalan kasebut diwatesi. Lan kapal kasebut kudu ngliwati wilayah sing diparengake.
                      Lan uga amarga gerakan seragam lan linear kapal minangka pilihan sing paling apik kanggo nyerang.

                      Inggih, mugi padha mrentah. Padha uga duwe kaya setir ana. Iki rodha karo gagang.

                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Ora. Jalaran sesuk dadi SSBN liyane, sesuk dadi PGRK, lan kanggo sing kuwasa dipungkasi karo Saddam lan Muammar. Lan padha ngerti iki sampurna.

                      Lan pangerten sing dianggep apik iki diowahi dadi - apa? Apa sing bakal ditindakake? Apa BEC kita bakal dikirim kanggo nglelebke SSBN Ukrainia?
          2. 0
            29 Februari 2024 15:30
            . Apa sing bakal ditindakake nalika BEC teka ing Gadzhievo?


            Ana gerbang boom ing kana. Sampeyan bisa nutup yen pengin. Kajaba iku, ana divisi PDSS. Ing exit menyang teluk ana parkir kanggo kapal tugas. Ana (ing jamanku) sarana sonar.
            Ayo kula ngringkes kanthi ringkes: yen sampeyan njaga jam tangan kaya sing dikarepake, mouse ora bakal mlebu. Lan yen sampeyan nandhang omong kosong, asile bakal cilaka.
            Kanthi prasaja, ana akeh alat. Bener, yen tangan ora nempel metu saka kono, banjur palung ora bisa dipotong (pirsani Kartun babagan Kerajaan Adoh).
            1. 0
              29 Februari 2024 20:59
              Loro wanita semok karo bedhil Kalash bakal ngrampungake BEC apa wae. Pengalaman saka Armada Segara Ireng minangka jaminan iki. Iku ora kanggo apa-apa sing padha dianugerahi medali lan pesenan. Pengalaman sing penting iki kudu ditambahake menyang kabeh armada.
        2. -1
          28 Februari 2024 23:45
          Mesthine ana sawetara perkara liyane:
          - Stasiun hidroakustik, lan disaranake kanggo ngembangake menyang pantai mungsuh, supaya ing sawetara titik sampeyan bisa sinau kanggo videotape tekane wong-wong sing nggawa prau menyang pantai
          - Mesthine ana kamuflase ing plabuhan, yen para pelaut wis katon ora ana gunane, supaya padha ngetok-ngetok superstruktur kanggo kabeh jinis tongkang saka plywood, supaya saka angkasa katon kaya kapal perang. Lan kosok balene.
          - Saiki iku abad 21 lan sampeyan bisa patroli ora karo prau, nanging karo soko mabur lan unmanned. Ora mungkin dheweke bisa nembak elang, nanging dheweke bakal nyoba nglelebke prau kita karo sawetara wong sing nonton.
  2. -11
    27 Februari 2024 05:15
    Cara paling gampang yaiku nelpon lan menehi kritik, yaiku sing ditindakake dening penulis ing artikel kasebut.
    1. 0
      27 Februari 2024 21:16
      Kutipan: anatolv
      Cara paling gampang yaiku nelpon lan menehi kritik, yaiku sing ditindakake dening penulis ing artikel kasebut.

      Sampeyan pancen hebat.
      Nanging aku sok ngritik smartphone ala lan mobil ala.
      Pranyata sampeyan kudu nawakake desain sirkuit dhewe, solusi desain lan logistik ... sad
      Matur nuwun kanggo nuntun aku ing dalan sing bener.
      1. -1
        28 Februari 2024 08:01
        Aja kleru, aja nganggep spekulasi sampeyan marang aku!
  3. -10
    27 Februari 2024 05:34
    Apa Armada Segara Ireng mesthi didorong menyang pangkalan? Sapa sing njaga lalu lintas menyang pelabuhan Laut Ireng Rusia ing Wilayah Krasnodar? Amerika? Dadi dheweke turu lan ndeleng carane ngreset lalu lintas menyang Novorossiysk, pelabuhan paling gedhe ing Rusia babagan turnover kargo.
    1. +3
      27 Februari 2024 05:39
      Kutipan saka: tralflot1832
      Apa Armada Segara Ireng mesthi didorong menyang pangkalan?
      Armada ora nindakake operasi aktif marang Skakloff. Kajaba iku nglindhungi transportasi pesisir kita
      1. -7
        27 Februari 2024 05:44
        Armada kasebut terus-terusan njaga transportasi maritim strategis kita ing garis Selat Novorossiysk-Turki, Cabotage ing Segara Ireng utamane kanggo Turki, ana uga sethithik kanggo Bulgaria lan malah Romania.
        1. +5
          27 Februari 2024 06:32
          Kutipan saka: tralflot1832
          Armada kasebut terus njaga transportasi maritim strategis kita ing garis Selat Novorossiysk-Turkish

          Saka sapa?

          Apa sebabe satpam ora bisa njaga awake dhewe?
          1. 0
            27 Februari 2024 07:09
            Ing wayah awan, Armada Laut Ireng njamin keamanan lan keamanan fasilitas sing dilindhungi, tetep kanggo ngatasi masalah ing wayah wengi.
            1. 0
              27 Februari 2024 07:26
              Kutipan saka: tralflot1832
              Iku tetep kanggo ngatasi masalah wengi.

              Booms ing roadstead.
              1. +4
                27 Februari 2024 07:42
                Lan kenapa ora, yen Armada Lor ditutup kanthi boom, utamane pangkalan kapal selam nuklir.
                1. +3
                  27 Februari 2024 07:53
                  Pitakonan kanggo para pelaut. Sawise kabeh, padha diwulang kanggo nglindhungi kapal saka torpedo. Lan drone angkatan laut dudu torpedo. Luwih gampang ndeteksi lan ngilangi ancaman kasebut. Nanging kenapa iki ora kedadeyan?
                  1. +4
                    27 Februari 2024 09:03
                    Aku dudu pelaut, nanging aku bakal nyoba mangsuli yen aku ngerti. Titik kabeh dudu senjata ajaib, nanging "faktor manungsa". Armada "urip" ing wektu tentrem, nanging dipeksa kanggo melu ing operasi pertempuran. Layanan jam tangan ing kapal kasebut ora diatur kanthi apik, ora ana piranti deteksi wengi utawa ora digunakake, ora ana senjata api cepet kaliber cilik kanthi pemandangan wengi, nanging malah senapan mesin Pecheneg cukup kanggo numpes kabeh BEC iki. Apa sing kedadeyan karo kapal pendaratan gedhe "Caesar Kunnikov" minangka konfirmasi sing jelas babagan iki.
                    1. -7
                      27 Februari 2024 09:56
                      Kutipan: bug120560
                      Aku dudu pelaut

                      Nanging admiral mesthi!
                      Kutipan: bug120560
                      Layanan jam tangan ing kapal ora diatur

                      Saka ngendi asale kawruh kuwi?
                      Kutipan: bug120560
                      Malah senapan mesin Pecheneg cukup kanggo numpes kabeh BEC iki

                      Apa sampeyan tau nyoba kanggo njupuk ing segara saka kapal karo bedhil mesin ... paling sak dina?
                      1. -6
                        27 Februari 2024 11:04
                        Lan sampeyan ... saka kapal (kapal) lan kapan? Apa sampeyan bisa ngomong kapal saka kapal? Apa sampeyan ndeleng senapan mesin liyane saka ing gambar ing kursus TsiIPSO?
                      2. +5
                        27 Februari 2024 12:03
                        Kutipan saka zombirusrev
                        Lan sampeyan ... saka kapal (kapal) lan kapan?

                        Wong enom, dheweke wis nulis jaket ing aku nalika bapakmu wiwit bungah amarga gambar saru! Luwih apik sibuk karo zombifikasi revolusioner sampeyan, muga-muga humor bocah-bocah bakal ilang!
                      3. -5
                        27 Februari 2024 12:13
                        Langsung ketok gak iso ngomong opo-opo malah ngerti kata tunik.. wah umume pelaut iku pelaut... yo mung muncrat idu... Ya TsIPSO kurang gawean.. kita kudu milih agen sing luwih psikologis stabil.. :) Ana akeh babagan tunik. .sampeyan ora cocog karo sing standar?
                      4. 0
                        3. mars 2024 16:08
                        Aku sing njupuk saka 7,62 x 54 senapan mesin kaliber dipasang ing dek kapal ora luwih angel tinimbang njupuk, contone, saka bedhil mburu 12-gauge, ing bebek, saka prau, utawa njupuk ing pamindhahan. nalika mburu saka pendekatan, saka carbine 7,62-kaliber, 63 x 30 (06-30). Kanggo XNUMX taun pungkasan iki persis apa aku wis dilakoni nalika mburu.
                        Kajaba iku, aku arep kanggo nuduhake sampeyan sing siji saka tujuan amunisi tracer punika kemampuan kanggo nyetel shooting ing wayah wengi adhedhasar Trail saka peluru. Dadi, ora ana masalah karo tuntunan, saka tembung "babar pisan".
                        Minangka kawruh babagan kemampuan Pecheneg, aku menehi saran - kanggo entuk ide, deleng karakteristik senjata iki lan amunisi.
        2. -1
          28 Februari 2024 23:47
          Tansah dijaga - ing arti ngrusak BEC sing nyerang kapal dagang kita? Utawa Mungkin padha ora nyerang amarga ana wong ngidini kapal manca kanggo lelayaran menyang Odessa?
      2. -1
        27 Februari 2024 09:51
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Armada ora nindakake operasi aktif marang Skakloff

        Apa jenis operasi aktif sampeyan mikir armada kudu nindakake?
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
            2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
        3. -2
          27 Februari 2024 22:02
          Kutipan: Serg65
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Armada ora nindakake operasi aktif marang Skakloff

          Apa jenis operasi aktif sampeyan mikir armada kudu nindakake?

          Miturut Forbest ............

          Musim pungkasan (2022/2023, saka Juli nganti Juni), Ukraina ngekspor 49 yuta ton gandum, ngluwihi angka taun kepungkur kanthi 1,3%.
          (sampeyan bisa google dhewe)
          Kesepakatan gandum terus diluncurake, dhuwite menyang brink. Ora ana sing ngalangi pasokan kasebut.
          Cukup kanggo operasi aktif?
          1. -1
            28 Februari 2024 07:54
            Kutipan saka cmax
            Musim pungkasan (2022/2023, saka Juli nganti Juni) Ukraina ngekspor 49 yuta ton gandum

            Kepiye sampeyan ngekspor? Endi koridor transportasi kanggo ekspor gandum Ukrainia?
            Kutipan saka cmax
            Cukup kanggo operasi aktif?

            Operasi kasebut saiki ditindakake dening petani Polandia, Romania lan Hungaria! Nonton warta!
            Nalika aku ngerti, sampeyan ngusulake manawa Armada Laut Ireng miwiti operasi militer ing perairan teroris negara NATO? Ya, kepinginan sampeyan ora cukup ing kene, sampeyan butuh keputusan politik kanggo miwiti perang karo NATO, mula hubungi Kremlin karo proposal sampeyan!
            1. -1
              28 Februari 2024 18:07
              Kutipan: Serg65
              Kepiye sampeyan ngekspor? Endi koridor transportasi kanggo ekspor gandum Ukrainia?

              Njupuk mouse ing tangan tengen, mbukak mata lan katon. Abad 21 wis teka lan Internet ana ing PC. Kanggo sawetara sing wasis. Kapasitas siji mobil 60 ton (modifikasi anyar 90 ton) 49000000 / 75 ton = 653000 mobil / 365 dina = 1790 mobil. saben dina / 65 sepur ing komposisi = 27 sepur saben dina.
              Singkat wae.....
              Miturut data, 30 yuta gandum diekspor liwat segara (koridor ... pelabuhan Odessa, Chernomorsk lan Yuzhny

              Kabar Odessa...,......
              Ing sawetara minggu kepungkur, sepuluh kapal wis lelungan menyang pelabuhan utama Ukrainia ing Segara Ireng tanpa kedadeyan, nglawan ancaman Rusia kanggo nyerang kapal ing wilayah kasebut).

              liyane kanthi transportasi dalan lan sepur.
              Wong pinter ngomong....

              Yen ana sing ora bisa ditindakake, sampeyan kudu yakin yen sampeyan ora perlu nindakake apa-apa!
              Iki uga bisa ditrapake kanggo sampeyan; Aku mangu-mangu manawa angka sing diwenehake ing ndhuwur bakal ngyakinake sampeyan. Aja nyuwek klambi, kabeh sing paling apik!
              1. 0
                29 Februari 2024 08:19
                Kutipan saka cmax
                Njupuk mouse ing tangan tengen

                Sepisan maneh kanggo pangguna PC sing pinter banget! Jaman anarki rampung ing taun 1919! Armada Segara Ireng minangka asosiasi angkatan laut lan mulane, tanpa prentah saka warga sing unggul, ora duwe hak mindhah kapal siji saka titik A menyang titik B, apamaneh ngrancang operasi militer kanthi bebas! Bakal ana prentah kanggo nyerang ing pelabuhan Ukrainia, serangan iki bakal dikirim! Mulane, sepisan maneh kanggo marshals lapangan alon-witted ... kabeh wishes ing nulis menyang alamat Moscow, st. Ilyinka 23/16 mlebu sewelas!
                Kutipan saka cmax
                Aja nyuwek klambi

                Aja pinter-pinter, elek!
              2. 0
                6. mars 2024 20:18
                Watesan antarane Ukraina lan Rumania ngliwati Kali Danube, 50/50. Nalika ngemot kapal sing mlebu ing Segara Ireng, dheweke langsung mlebu ing pipa. banyu Romania.
                1. 0
                  6. mars 2024 20:43
                  Quote: 1 Leningrad
                  Watesan antarane Ukraina lan Rumania ngliwati Kali Danube, 50/50. Nalika ngemot kapal sing mlebu ing Segara Ireng, dheweke langsung mlebu ing pipa. banyu Romania.

                  Bener, kapal duwe pamindahan sing beda-beda; jinis tongkang kargo garing sing berlayar ing sadawane Danube. Pamindahan gedhe ing segara. Kapindho, ana tambang dhasar laut, sampeyan ora kudu rapi, ana perang. Katelu, kapal dimuat ing pelabuhan. Padha tekan St. Petersburg karo sepasang drone, lan terminal isih didandani. Kita luwih elek. Ngilangi dhuwit kanggo gandum minangka tugas sing pantes. Ing kaping papat, aku ora mangu manawa sawetara kapal bakal nggawa kargo militer menyang pelabuhan. Yagene mungsuh bakal nggawe tugas iki luwih gampang? Iki panemuku, sampeyan lan Staf Umum beda pendapat.
                  1. 0
                    6. mars 2024 21:08
                    Nuwun sewu, kita mung bisa ngadili saka menara lonceng kita dhewe. Nanging Danube minangka kali sing bisa dilayari lan kapal kali-segara dudu tongkang. Lan drones mabur menyang St. Petersburg saka Baltik.
      3. 0
        28 Februari 2024 09:55
        Armada ora nindakake operasi aktif marang Skakloff

        Apa operasi aktif sampeyan pengin Armada Laut Ireng nglawan Ukraina? Ukraina ora duwe armada, ora ana omongan babagan operasi pendaratan - iki minangka kabodhoan suicidal, lan armada kasebut nindakake serangan rudal. Lan yen sampeyan wis tau menyang Crimea, sampeyan bakal weruh sing kapal ora dipasang ing basa, lagi aktif obah.
        1. +1
          28 Februari 2024 11:13
          Kutipan: Stepan S
          Operasi aktif apa sing pengin ditindakake Armada Laut Ireng nglawan Ukraina?

          Paling ora, kanggo nindakake blokade angkatan laut ing pelabuhan sing nyedhiyakake senjata lan komponen, lan ekspor Skaklchtsky diekspor kanggo tuku senjata.
          1. 0
            28 Februari 2024 14:55
            kanggo nindakake blokade pelabuhan laut,

            Kanggo blokade pelabuhan sing efektif, kapal Armada Segara Ireng kudu nyedhaki pesisir Ukraina, lan ana rudal anti-kapal ing kana, lan kapal saka Odessa bisa nerusake ing pesisir Romania lan Bulgaria, ing ngendi ora ana kemungkinan nyegat. wong-wong mau. Lan kita ora pengin iki, amarga kita duwe pelabuhan dhewe ing Segara Ireng lan ekspor dhewe lan ora ana sing pengin masalah sing ora perlu.
            1. +1
              28 Februari 2024 15:01
              Kutipan: Stepan S
              Kanggo blokade pelabuhan sing efektif, kapal Armada Laut Ireng kudu nyedhaki pesisir Ukraina
              Iku tansah ketoke sing kanggo blokade efektif iku cukup kanggo tugas ing rute segara. Iki sing ditindakake dening Jerman ing Perang Donya Kapisan lan Kapindho
              Kutipan: Stepan S
              . Lan kita ora pengin iki, amarga kita duwe pelabuhan dhewe ing Segara Ireng lan ekspor dhewe lan ora ana sing pengin masalah sing ora perlu.

              Apa masalah bisa kita duwe ing banyu ditutup saka Segara Ireng, lan malah karo armada lan aviation angkatan laut?
            2. -1
              28 Februari 2024 23:50
              Kutipan: Stepan S
              lan ana rudal anti-kapal

              apa medeni, pluru anti-kapal, gegaman formidable saka kang kabeh wong mlayu ing wedi! Sayange yen kita ora duwe kapal selam ing Armada Segara Ireng; paling ora bisa nglirwakake misil anti-kapal. Lan limang wanita Warsawa ora diitung
    2. +3
      27 Februari 2024 16:25
      Kutipan saka: tralflot1832
      Apa Armada Segara Ireng mesthi didorong menyang pangkalan? Sapa sing njaga lalu lintas menyang pelabuhan Laut Ireng Rusia ing Wilayah Krasnodar? Amerika? Dadi dheweke turu lan ndeleng carane ngreset lalu lintas menyang Novorossiysk, pelabuhan paling gedhe ing Rusia babagan turnover kargo.

      Sapa sing nyoba nerangake apa? Clyster tabung .. Inggih, wong.
      1. +1
        27 Februari 2024 17:08
        Yuri hi Kita duwe akeh ahli sing ngrembug babagan goosebump cypsoid. ombenan
  4. +1
    27 Februari 2024 07:43
    Kabeh argumen kasebut saka siklus PPR (sing wis ngerti), lan kabeh sing perlu kanggo safety armada lan transportasi maritim yaiku kanthi cepet njupuk sisa darurat lan ngusir "ukrov gedhe" menyang Zhmerinka ( ayo padha mrana lan ndhudhuk segara anyar kanggo awake dhewe)!
  5. +2
    27 Februari 2024 08:02
    Nanging kanggo masa depan, kita kudu nggawe, nggawe, lan ngetrapake.
    Dheweke bakal nggawe sesuatu, nggawe, ngleksanakake.
    1. +1
      27 Februari 2024 09:36
      Dheweke bakal nggawe sesuatu, nggawe, ngleksanakake

      mbok menawa, utawa ing paling padha bakal marang crita bedtime ing 21.00 bab carane "digawe, impor diganti lan dikuwati"
  6. +3
    27 Februari 2024 08:05
    Masalah Armada Laut Ireng ora bisa ditanggulangi dening armada kasebut. Yen armada nyoba njagong ing pangkalan, bakal dadi target rudal. Yen dheweke ninggalake pangkalan, dheweke bakal dadi target drone. Iki sing kedadeyan saiki.

    IMHO, iki pancen kedadeyan nalika masalah ora siap kanggo senjata anyar mungsuh mung bisa ditanggulangi kanthi nggunakake senjata anyar liyane - bisa uga digabung karo taktik anyar.

    Conto saka sajarah - masalah kapal selam Jerman ditanggulangi dening radar lan nggunakake konvoi. Prau-prau padha mimpin ing banyu, nanging ing kono padha ora dadi mbebayani, padha ora bisa nyekel sapa.

    IMHO, mung drone liyane sing bisa nglawan drone. IMHO, teknis, padha ora angel banget kanggo invent lan Pabrik, kapal selam otonom cilik, diowahi, contone, saka awak torpedo kuna, karo hydrophone, sonar lan komputer karo controller cilik lan program ora banget Komplek. Nah, nggatekake kekarepane para buruh, kanthi kamera video :)

    Utawa soko merata mirah lan efektif. Deleng, kerjane apik banget karo FAB. Inggih, iki rada rumit.
    1. +1
      27 Februari 2024 12:56
      Kutipan: S.Z.
      Utawa soko merata mirah lan efektif.

      Ora bakal murah. Nanging sampeyan kudu nggoleki sing efektif, ya. Lan urgent.
      1. -2
        27 Februari 2024 18:55
        Kutipan saka DVB
        Ora bakal murah. Nanging

        Sampeyan bisa nyoba bolometer. Iki minangka sensor panas, prasaja lan cukup murah kanggo nggawe kanthi jumlah gedhe lan cepet - lan karo wong-wong mau kanggo ndeteksi sumber panas sing ora katon ing segara ing wayah wengi. Kanggo drone ing udhara lan ing banyu, tinimbang pencitra termal sing larang, sampeyan bisa nginstal sensor bolometer sing prasaja, terjangkau nanging diproduksi massal, sing bisa menehi peringatan babagan anomali termal sing obah ing segara.
        1. -1
          27 Februari 2024 19:08
          Kutipan saka ycuce234-san
          Sampeyan bisa nyoba bolometer.

          Termometer IR Cina isih bisa ditindakake. Saka telung atus rubel kanggo Ali. ya

          Kutipan saka ycuce234-san
          Lan kanggo drone ing udhara lan ing banyu sampeyan bisa miwiti

          Dadi ing ngendi drone kasebut?
    2. +1
      29 Februari 2024 00:03
      Ora ana sing anyar babagan senjata iki. Armada Segara Ireng mung dadi ora siap tempur; malah prau tambang kanthi tambang pole mesthi nggegirisi. Kapal-kapal iku wuta lan budheg, banget rawan, langling bingung nyabrang segara. Kanggo sawetara alesan, telung kru tank bisa las barbecue lan pangayoman dinamis tambahan menyang tank, tanduran prajurit nang endi wae karo Mavik kanggo ngelekake beboyo lan bantuan karo panuntun dhumateng, lan nyuwun sukarelawan kanggo perang elektronik. Armada ora nindakake apa-apa, ora ana kamuflase, ora ana pengintaian, nganti BEC ngambang sawetara atus meter, ora ana sing bakal weruh. Mburu imager termal ora larang banget, Mavics karo kamera termal ora larang banget, nanging paling kamungkinan ora kaya iki kasedhiya ing ngendi wae. Armada kasebut tetep ana ing endi wae ing 2021, ing ngendi tentrem lan sepi
  7. -7
    27 Februari 2024 08:23
    Napa kita butuh armada ing genangan Segara Ireng?
    1. +2
      27 Februari 2024 08:45
      Kutipan: S.Z.
      IMHO, mung drone liyane sing bisa nglawan drone

      Prau biasa sing nganggo bedhil mesin lan kru 2 wong bisa uga, yen ing wayah awan, prau tanpa awak permukaan dudu kendaraan ing jero banyu, kanthi cara, prau kasebut duwe swara baling-baling sing apik, mesthine bisa. sensor ngambang buyar
      1. -2
        27 Februari 2024 09:21
        Ya, kaya MO-4 nalika perang ....
        1. 0
          27 Februari 2024 10:52
          Kutipan saka zombirusrev
          Ya, kaya MO-4 nalika perang ....


          Prau rudal kita, sing bubar tenggelam, meh padha karo MO. Miturut cara, Jerman wiwit murub torpedo akustik ing wong, lan kasil.

          Prau iku tujuan, dudu sarana pangayoman.
          1. -6
            27 Februari 2024 10:55
            Apa sampeyan yakin babagan iki? Tenan..Ora ana sing bakal mbuwang drone ing midge.. Apa sampeyan ngerti paramèter? Ketoke ora.. RTO kita sing diarani. "lantai saka cruiser rudal" lan bisa drown operator pesawat karo siji salvo nyamuk. Lan MO-4 minangka prau murah kanthi kacepetan nganti 27 knot. pamindhahan cilik lan bersenjata karo sepasang bedhil anti-pesawat lan DShK kaping 4 .. Dadi sampeyan mbandhingake barang sing ora bisa ditandhingake .. warga .. :)
            1. +3
              27 Februari 2024 11:28
              Kutipan saka zombirusrev
              Ora ana sing bakal mbuwang drone ing midge..

              Bakal padha patroli. Mung kanggo nggawe bolongan ing sistem keamanan menyang grup serangan BEC.
              Sajrone perang kasebut, U-250 ora nyisakke siji lan setengah ton G105e kanggo nglelebke MO-7.
              1. -3
                27 Februari 2024 11:56
                Amarga dheweke ana ing bebaya langsung lan U-250 bisa dadi kuburan massal, lan komandan prau pancene ora pengin. Lan ora ana pilihan, sampeyan utawa sampeyan. Lan yen sampeyan nggawe akeh midges iki, lan saiki bakal luwih cilik ... mesthi bakal nglawan, nanging mesthi ora nganggo torpedo ... sing saiki luwih larang tinimbang prau sing nganggo bedhil mesin..
                1. 0
                  27 Februari 2024 12:58
                  Omong kosong - dheweke bakal dibasmi kaya anak kucing. Iku dudu rega, nanging kurang efisiensi. Lan sapa sing ujar manawa Kementerian Pertahanan bakal nggunakake drone ngambang? Dheweke ora bakal bisa nyekel dheweke - mung moped utawa 10 moped bakal cukup. Ide iki ora bakal nggawa apa-apa nanging kerugian lan biaya sing ora perlu.
            2. -1
              27 Februari 2024 12:46
              Ora ana operator pesawat ing Segara Ireng, lan mungsuh nggunakake prau kanggo nyerang target sing ngambang.

              Mulane, sampeyan salah - ora masalah ukuran. Kapal apa wae dadi target drone. Lan kita wis perang karo bedhil mesin, nanging kita isih ora ngerti sing iki tugas tanpa guna.
      2. -3
        27 Februari 2024 10:50
        Prau biasa nganggo bedhil mesin lan kru 2 wong bisa uga, yen ing wayah awan prau tanpa awak dudu kendaraan ing jero banyu, prau kasebut duwe swara baling-baling sing apik, bisa nyebar ngambang. sensor"

        Ya, mungkin sawise sawetara wektu. Lan liya wektu dheweke ora bakal sok dong mirsani utawa kantun. Iki bab pisanan.

        Kapindho, mungsuh bakal bisa Book prau - lan bedhil mesin ora bakal bantuan maneh.

        Katelu, mungsuh bakal ndhelikake prau ing banyu, iki ora dadi angel, lan bedhil mesin ora bakal tekan, lan wong ora bakal weruh. Cetha manawa jinis drone maritim sabanjure bakal ana ing jero banyu.

        Patroli nganggo bedhil mesin luwih larang tinimbang anti-prau - sampeyan butuh akeh, panggunaane mbukak topeng kapal, prau nganggo bedhil mesin ora cukup seaworthy lan, minangka praktik nuduhake, bisa dadi target dhewe.
        1. -2
          27 Februari 2024 11:01
          Nyoba kanggo Book Kazanka, ayo kang ndeleng carane iku bisa metu kanggo sampeyan ... malah bakal lelayaran luwih? Lan yen sampeyan uga ngemot plastik supaya bisa rusak, contone, RTO, banjur bakal langsung menyang Neptunus ... Iku TsIPSO sing meksa sampeyan nindakake omong kosong kasebut ... ora kompatibel karo fisika :)
          1. -1
            27 Februari 2024 12:52
            Sampeyan kabeh nulis apik, nanging mung bodho banget. Sampeyan isih ora bakal ngerti yen kerugian kita mung amarga kurang kesiapan kanggo senjata anyar, sing ora efektif kanggo senjata lawas, sing sakperangan alesan sampeyan ora bisa ngerti. Posisi iki nyebabake kerugian kita, sing bisa dihindari.

            Sampeyan bisa Book "cauldron", nanging luwih gampang kanggo drive ing banyu, kang, paling kamungkinan, bakal rampung. Nanging, iki bisa uga ora perlu - laksamana kita, yen padha mikir kaya sampeyan, bakal ilang kabeh Armada Segara Ireng sadurunge.

            Lan ing cara, ora tega kanggo nglampahi "cauldron" ing Kementerian Pertahanan, malah 10 "cauldrons" - ora ana wong kanggo wong-wong mau. Lan pitting wong urip marang robot ora mung laku jina, nanging uga bodho.
        2. -3
          27 Februari 2024 11:03
          Omong kosong maneh... moco MO-4 Technology for Youth... pencerahane dewe..
          1. -1
            27 Februari 2024 13:00
            :) Aku maca ing muda jero. Iki dudu buku teks, nanging buku sastra kanggo wong awam enom.
            1. -1
              28 Februari 2024 10:09
              Mesthi, dudu buku teks, mung nuduhake apa sing salah karo MO-4? Miturut pendapatku, kabeh apik..yen ora kaya ngono, buktine ana ing studio ... utawa kaya sing diucapake ing gema FidoNet "Link menyang studio yen ora ... fffftopk!" (c) Nyedhiyakake materi faktual. sing miturut MO-4 ing "Teknologi Pemuda" ora cara iki?
              1. 0
                28 Februari 2024 14:45
                "Mesthi dudu buku pelajaran, mung nuduhake apa sing salah karo MO-4?"

                1. Dheweke dhewe dadi target drone, diserang saka udhara, sing ora ana pertahanan.
                2. Langkah sabanjure mungsuh sing jelas yaiku drone ing jero banyu, sing bakal nggawe sarana sing diusulake ora ana gunane.
                3. Yen sampeyan ora mbedakake artikel populer kanggo wong enom saka dokumentasi teknis utawa materi dokumen ing umum, aku, sayangé, ora bisa mbantu, wis kasep.

                Aku ngomong iki minangka salah siji saka mantan penulis TM :).
    2. +2
      27 Februari 2024 09:59
      Kutipan: Viktor Sergeev
      Napa kita butuh armada ing genangan Segara Ireng?

      Supaya sampeyan duwe kesempatan kanggo nuduhake pikiran irresistible!!!
    3. +1
      27 Februari 2024 10:55
      Apa Turkey, Romania, Bulgaria
    4. +3
      28 Februari 2024 08:48
      Kutipan: Viktor Sergeev
      Napa kita butuh armada ing genangan Segara Ireng?

      Napa angkatan laut Inggris lan AS mlebu ing kana? Apa sih?
  8. 0
    27 Februari 2024 09:04
    Panglima angkatan laut kita duwe eling banget balung sing manggon ing masa kejayaan armada USSR nalika jaman Sergei Gorshkov. Ing wektu iku kabeh apik, nanging tantangan anyar mbutuhake gagasan anyar kanggo nglawan. Prau kanthi motor lan 600 kg bahan peledak dudu barang sing ora bisa dideteksi utawa dirusak, sampeyan mung kudu ngerti manawa ana, ora bakal menyang ngendi wae lan mbutuhake counteraction sistemik. Minangka ing tingkat karusakan saka 1-operator utawa dhasar, panuntun dhumateng lan sistem deteksi kanggo karusakan saka drones iki piyambak ing tataran pungkasan saka miwiti serangan. Kabeh iku prasaja minangka turnips steamed. Panglima angkatan laut kita mung ora bisa ngerteni ide iki.
    1. 0
      27 Februari 2024 10:02
      Kutipan saka zombirusrev
      Kabeh iku minangka prasaja minangka turnips steamed

      Ing tembung, aku padha karo pilot, nanging aku mabur mung ing impen!
      Oalah...Zombi Revolusi Rusia....Nyuwun pangapunten, pripun???
      1. -4
        27 Februari 2024 10:45
        Gunakake otak ... yen sampeyan duwe! :))) Lan mabur ing ngimpi iku "5 +++".. apa sampeyan njupuk Negrustin .... bocah-bocah biasane mabur ing ngimpi .... migunani kanggo wong-wong mau..
        1. 0
          27 Februari 2024 11:02
          Kutipan saka zombirusrev
          Gunakake otak ... yen sampeyan duwe!

          opo Kenapa revolusioner emo modern tansah nesu?
          Kutipan saka zombirusrev
          Apa sampeyan njupuk Negrustin?

          Ayo... aku dolanan balalaika... karo bruwang!
          1. -4
            27 Februari 2024 11:08
            Terusake muter ... TsIPSO bakal nyetujoni lan sampeyan bakal bisa kamuflase kanthi apik ing wilayah Federasi Rusia. Lan padha lali babagan vodka.. tambahake menyang manual..
            1. +2
              27 Februari 2024 12:08
              Kutipan saka zombirusrev
              TSIPSO bakal nyetujoni

              Apa dheweke lali nutup gapura ing Institut Serbsky maneh?
              Kutipan saka zombirusrev
              Lan padha lali babagan vodka

              Vodka iku saka sampeyan, aku mung ngelingake sampeyan terusan .... nanging ketoke iku ora feed jaran!
              1. 0
                28 Februari 2024 07:56
                Kutipan: Serg65
                Apa dheweke lali nutup gapura ing Institut Serbsky maneh?

                Cukup, dheweke ora kejawab njupuk pil.
                1. -1
                  28 Februari 2024 10:12
                  Awit sampeyan ngerti, apa sampeyan pelanggan biasa ing kana? Dhuh Gusti, idu ngidoni kaya bocah-bocah ... lan ngomong yen dheweke wis diwasa.. "Kebetulan, aku ora mikir.." (c)
                  1. +1
                    28 Februari 2024 10:20
                    Apa ora ana jawaban liyane sing ana ing pikiran? Mikir sing sempit, wong diwasa!
  9. -1
    27 Februari 2024 09:44
    Masalah utama saiki yaiku ora bisa ndhelikake tumindak persiapan kanggo operasi utama (lan pancen tumindak umume (kabeh dilacak online (pengintaian mungsuh bisa digunakake kanthi sampurna).
    1. -3
      27 Februari 2024 10:48
      Amarga kita wedi numpes instrumen pengintaian iki ... Federasi Rusia dudu USSR ... ana prau tapel wates sing prasaja bisa nguripake Ticonderoga ... maca "Tembak."... Pokrovsky :)
      1. 0
        27 Februari 2024 11:39
        Kutipan saka zombirusrev
        Federasi Rusia dudu USSR ... ana prau tapel wates sing prasaja bisa nguripake Ticonderoga.

        Ing kasunyatan, kanggo masang Tika (luwih tepat, Yorktown), iku perlu kanggo nggunakake loro TFRs angkatan laut. TFR "Selfless" pr. 1135 kanthi akeh meksa sistem rudal pertahanan rudal ninggalake perairan teritorial USSR. Lan SKR-6 pr 35 padha karo Caron EM.

        Masalahe yaiku iki wis dadi entri demonstratif kaping pindho saka klompok iki menyang perairan teritorial kita. Lan kanggo pisanan, USSR dibusak dhewe. Carane njaluk nyisihaken saka kasunyatan saka pamboman kondisional pesawat basis operator Amérika ing tlatah Green Island (Kapuloan Kuril).
        1. -1
          27 Februari 2024 11:45
          Iki rong crita sing beda-beda....paling ora sing diomongake A. Pokrovsky....
  10. 0
    27 Februari 2024 09:55
    Kutipan: Mekey Iptyshev
    ГDeleng cuplikan saka Distrik Militer Lor, ana perasaan yen perang saya cedhak karo pertempuran sing ditampilake ing film fiksi ilmiah "Screamers". Mung ana drone sing ana ing njero lemah. Lan saiki udhara lan segara. Ana sethitik kiwa lan drones bakal rampung kontrol dening AI. Lan siji-sijine sing ditinggalake kanggo wong yaiku njagong ing bunker kontrol drone.


    lan ora mung film iki, listing film nyoto bakal njupuk munggah akèh papan
    apa sutradara misuwur iku apik ing sing padha "ndeleng" sesuk
  11. 0
    27 Februari 2024 09:58
    Umumé, ing topik iki, tugas kasusun saka rong:
    1. deteksi lan asor saka BEC
    2. asor saka panuntun dhumateng BEC lan sistem nelusuri

    lan ora perlu ngomong apa-apa bab perairan internasional utawa wilayah udara - kasunyatan anyar perang meksa kita katon beda ing nggunakake hukum lan perjanjian sing ana, tanpa iki mokal.
    1. -1
      27 Februari 2024 10:52
      Ana panemu manawa kendaraan tanpa awak, segara, udara, lsp. anane sing ora diumumake sadurunge miturut undang-undang internasional, iki minangka sampah mbebayani sing kudu dibuwang langsung. Lan sampeyan kudu menehi hasil karo dheweke.
  12. -3
    27 Februari 2024 11:09
    Pisanan, sinau carane nggawe prau-kacepetan dhuwur karo kru saka 1-2 wong, gaman otomatis, sareh, minangka ditulis, UAVs ing udhara, nanging pitakonan apa sing bakal sampeyan tindakake nalika ana kabut, drone ora weruh. tilak iki saka udhara, katelu, ban katerangan ing kapal, padha cemlorot kaya wit Natal, fourthly sinau carane nggawe sensor ing jero banyu ing jangkar sing bakal ditempelake ing ngisor kaya tambang - iki kanggo mangsa lan kanggo drones ing jero banyu, sampeyan mikir. ora bakal ana sing kaya iki, bubar Houthis nyekel drone AS sing paling maju, mula Angkatan Laut Rusia nggawe paling ora kapal kanthi kacepetan dhuwur, sinau carane nggawe, lan ora perlu dadi dermaga super super duper. sampeyan malah bisa nampar ing kali lan kanggo Angkatan Laut Rusia wektu gigantisme wis liwati lan kabeh padha mikir babagan kapal raksasa.
    1. -3
      27 Februari 2024 11:48
      Iku tugas angel kanggo perang ing umum; iku ora mung mbutuhake Ngartekno straining ISKCON! Nanging nalika armada nyingkirake admiral jaman tentrem ... banjur kahanan bakal apik. Lan apa sing sampeyan ucapake wis suwe banget, aku malah ngerti jeneng organisasi iki lan komandan angkatan laut kita ngerti alamat iki ... nanging ana sing ngalangi dheweke lunga utawa nelpon ... 't mbayar ana malah sapisan, kaya ing Gazprom.
  13. +2
    27 Februari 2024 12:47
    Matur nuwun sing padha durung kenek pengadilan sipil.
  14. 0
    27 Februari 2024 13:36
    Praktek wis nuduhake yen ing segara mbukak ing wayah awan, kapal perang ing mburi.
    Ora cedhak pantai ing wayah wengi.
    Kesimpulane prasaja: perlu kanggo nguatake kemampuan kapal kanggo ndeteksi ing wayah wengi lan nambah daya tembak.
    Kanggo nindakake iki, pasang bedhil mesin tambahan, bedhil kaliber cilik kanthi pemandangan wengi, lan pencitra termal. Nglengkapi kapal kanthi hidrofon sing prasaja, sounder gema, lan sonar.
    1. 0
      29 Februari 2024 13:24
      Mungkin luwih becik ora nglengkapi kapal kasebut, nanging nggawe drone angkatan laut sing bisa nindakake pengintaian ing cedhak? Yen mung amarga nyebar pelampung hidroakustik, kaya sing ditindakake sadurunge, ora produktif.
  15. Bai
    +1
    27 Februari 2024 13:44
    Solusi kanggo masalah drone angkatan laut ditemokake 120 taun kepungkur nalika Perang Rusia-Jepang.
  16. 0
    27 Februari 2024 14:05
    Yen angkatan laut bisa / ngerti / pengin perang, paling ora bakal nggunakake taktik ngapusi sing kuno kaya Sun Tzu. Napa Tsezar Kunikov ngadeg ing jangkar ing Yalta, nganggo galosh lawas lan nganggo dandanan karo kru sing terlatih nanging cilik? Sawetara galoshes iki ing serangan karo drones lan bedhil mesin bakal nemen nyuda efektifitas saka mburi. Nanging iki mbutuhake tekad lan kapinteran. Ing sawetoro wektu, kita duwe pilihan WWII - ndhelikake kabeh Armada Segara Ireng ing pangkalan lan ora menyang ngendi wae. Akibaté, punks segara Bandera ngontrol segara, Gusti Allah pirsa apa padha planning, lan sabenere nyedhak komersial lan pipelines. Nalika wong mati kita ngaso ing mburi boom.
  17. -1
    27 Februari 2024 17:20
    Kita uga butuh backings kasebut, kanggo digunakake kanggo nyebul jembatan ing Dnieper kanggo Ukrainia, kanggo ngrampungake infrastruktur pelabuhan, kanggo nganakake pengawasan, lsp. Kaendahan mburi iku bisa dipasrahake menyang partisans Odessa Ukrainia, lan padha saka Kaliningrad bakal ora sengaja njeblug senjata sing diwenehake menyang Angkatan Bersenjata Ukraina ing pendekatan menyang Polandia, nulis Maiden in Great Britain ing mburi lan sing. kabeh. Sawise kabeh, ing kasunyatan, kita ora mbukak kothak Pandora iki, sayangé kita durung teka karo kapribaden sing bakal ningkataké topik iki ing masyarakat sipil, kaya Vladlen ing jamane FPV, iku angel mbayangno ing Sistem wilayah Moscow
  18. 0
    27 Februari 2024 22:27
    Kanggo ngreksa armada, wong sing tanggung jawab lan cerdas, minangka komando angkatan laut mbokmenawa nganggep awake dhewe, kudu njagong lan mikir babagan apa pasukan lan sarana sing bisa dilawan ancaman iki. Aku ora bakal percaya yen masalah iki ora ana solusi. Iku tanggung jawab langsung kanggo nemokake solusi iki. Lan ora Matter ngendi iki utawa idea sing teka saka.
  19. -1
    27 Februari 2024 23:35
    Judule salah tulis. Perlu: "Laksamana iku bodho lan armada diencerake dening cangkang primitif"
  20. -2
    28 Februari 2024 00:07
    Wong, apa sampeyan pancene rumit, drone, prau, kanggo nglindhungi Carrier Pesawat, utawa ngrusak!? Iki luwih larang tinimbang pangrusak dhewe, sing umure 50 taun! Ora ana sing mbatalake pertambangan ing wilayah banyu, lan armada minangka sakabehe ing Segara Ireng, ora kanggo Samudra Atlantik Lor, nanging kanggo nyegah mlebu kapal militer asing! Angkatan Bersenjata Ukraina sejatine ora duwe armada, kajaba kanggo Backs lan liya-liyane. Armada Rusia mung bisa melu karo artileri utawa misil. Kanggo rudal, jarak ora penting, nanging sampeyan bisa nindakake tanpa artileri angkatan laut, mula kapal kasebut ana ing dalan, ana lapangan ranjau lan pertahanan udara ing saubengé! Ora perlu invent! Tambah-tambah wae anggarane akeh resikone dipotong pejabat, ora usah dirampok rakyat! Pertahanan iku tambang, pertahanan udara lan jarak! Armada, nyatane, ora langsung melu operasi, tujuane kanggo nglindhungi segara saka invasi njaba, lan, yen perlu, nggunakake rudal jelajah!
  21. 0
    28 Februari 2024 11:15
    Kutipan: Stepan S
    padha obah aktif
    Saliyane gerakan aktif, apa maneh sing ditindakake?
  22. +1
    28 Februari 2024 12:54
    Langsung sing paling kritis kanggo ndeteksi drone ing segara lan ing segara: solusi sing paling gampang lan ora bisa diatasi kanggo mungsuh, sing wis diusulake dening spesialis, nanging sayangé - ora ing kene, ora ing forum iki. 100% SOLUTION kanggo deteksi pas wektune saka drones lumahing ing banyu: iku perlu kanggo REVIVE (lan ora nggawe anew!) stasiun radar gabungan ing ngangkat lan balon tethered! Kaya sing dikandhakake ahli kasebut, stasiun kasebut wis diuji sadurunge lan wis tekan tahap tes. Panyebaran kasebut diblokir sajrone reformasi Chubais. Stasiun kasebut digawe kanthi basis sistem pangembangan aerostat sing kuat saka Kementerian Pertahanan Rusia ing Biro Desain Otomasi Dolgoprudny tengah (DKBA ing Dolgoprudny), ing situs tilas Dilizhablestroy USSR, sing, yen wong duwe. ora rampung lali, kasedhiya pertahanan udara aerostat multilateral Moscow lan St Petersburg ing Perang Donya II. DKBA isih urip, sanajan upaya gedhe para reformis kanggo nyirnakake wis sukses. Situs uji coba Layanan Aerostat Kementerian Pertahanan ing Volsk, Wilayah Saratov, uga dilestarekake, sanajan ing wangun mothballed.
    Cetha kanggo insinyur sing kompeten, kaya sing wis dingerteni para mungsuh, manawa stasiun radar lan balon kanggo ndeteksi lan ngawasi wilayah luwih unggul ing jumlah paramèter kanggo kabeh lan sistem liyane. Dhuwur nganti 2 km ing balon standar, radar sing cocog (utawa pesawat radar), beroperasi liwat kabel ing kahanan stasioner terus-terusan lan watara jam, ngluwihi sembarang penerbangan lan malah sistem satelit ing paramèter deteksi! Biaya implementasine mung sen - nalika nggunakake sistem radar penerbangan standar lan struktur aerostat DKBA sing wis kabukten, wektu implementasine cepet (kaya balon barrage ing ibukutha nalika Perang Dunia II). Jembar jangkoan universal: kanthi balon kasebut dipasang ing sawetara titik ing Pesisir Kidul lan Pesisir Kulon Crimea. Dibandhingake karo solusi sing prasaja lan tanpa cela iki, kabeh opsi penerbangan katon ing kahanan saiki kaya fantasi absurd, paling ora. Satemah mungsuh wis mikir babagan solusi kasebut: kaya sing dikandhakake pakar, Pentagon, bebarengan karo Inggris, wis mrentahake pangembangan kompleks industri militer AS. Lan NASA duwe kontrol balon paling kuat ...: "Wanita wis main voli, lan kita ..." mandheg
  23. -1
    28 Februari 2024 17:47
    Ora ketompo carane Houthis nyoba, padha mung efektif ing dealing karo kapal dagang. Kabeh serangan dening rudal anti-kapal lan drone ditolak dening kapal permukaan lan pesawat saka Amerika Serikat lan liya-liyane sing wis gabung. Punika resep kanggo sampeyan. Ora perlu mbangun armada ing ngendi saben kapal ora ana analog ing donya lan saben-saben mesthine minangka pembunuh kapal induk. Kita kudu mbangun armada kapal tempur modern. Nanging uga nduweni kekurangan. Katon ala ing pertunjukan lan parade. Mulane, iki ora cocog karo kita ....
  24. 0
    28 Februari 2024 19:57
    drone laut iki (uga disebut prau tanpa awak - BEC)
    ===
    IN, mung kudu diarani BEC, lan ora kaya "drone"
  25. 0
    29 Februari 2024 14:05
    Usulan-usulan iku wicaksana, miturutku. UAV sing ngontrol wilayah sing mbebayani drone kudu duwe kemampuan wengi. A jenis busur screening bebarengan kang ngawasi. Ing bab mung sing iki ora bakal nyedhiyani pangayoman saka drones jero banyu, lan lagi ing dalan. Nanging.
    Dene prau pangiring, bab iki kudu disinaoni. Masalah "12,7 mm" wis bola-bali diunggahake ing VO. Mesthine, kabeh kapal kudu dilengkapi bedhil mesin kaliber iki ing sisih pinggir lan liya-liyane. Minimal 6 instalasi saben kapal. Mesthi, kanthi kemungkinan wengi.
  26. +1
    29 Februari 2024 14:35
    Ana sing aneh kanggo aku yen kabeh wong lali yen kapal "ompong" Project 22160 bisa ngatasi drone kanthi apik. Radar sing cukup modern ndeleng kabeh. Lan ora malah tentara meriem paling kuat bisa ngrampungake karo masalah. Kapal lawas sing ora duwe radar modern tiwas. Yagene padha tanpa tutup lan njaba basa dilindhungi?
  27. 0
    1. mars 2024 17:55
    Mbok menawa ana sawetara jenis radiasi ing belahan bumi watara kapal?
  28. 0
    1. mars 2024 18:02
    Lan ing ngendi ekranoplanes kita?
  29. 0
    1. mars 2024 18:43
    Utawa tugas mini "kaya Poseidon" ing saubengé kapal, mindhai wilayah banyu.
  30. 0
    3. mars 2024 22:54
    Apa alangan boom lan jaring anti-drone pancen larang banget supaya ora ngubengi kapal ing pinggir dalan lan mblokir lawang menyang pangkalan angkatan laut???
  31. 0
    5. mars 2024 09:39
    Aku ngelingi laporan moyoki ing TV domestik sadurunge wiwitan Distrik Militer Lor babagan program ing TV Ukrainia ing armada "nyamuk" (((
    Kabeh ditampilake kanthi cara sing "apa sing bakal ditindakake kanggo armada kita, jiwa sing mlarat?)))"

    Aku ngerti manawa iki ditindakake kanggo wong rata-rata, nanging ing sadawane dalan, pimpinan angkatan laut senior uga entuk informasi saka REN TV lan program "Rahasia Militer"
    Dina iki, 5 Maret 2024, Ukrainia ngirim patroli liyane menyang ngisor (((
    1. 0
      5. mars 2024 14:16
      Meh kabeh serangan drone kedadeyan ing wayah wengi, bisa uga wektune kanggo nglarang kapal menyang segara ing wayah wengi
  32. 0
    6. mars 2024 14:04
    "sawetara prau-kacepetan dhuwur karo senapan mesin cepet-geni kaliber gedhe, tansah (!) kapal perang ngiringi."
    Apa penulis tenan ngawula ing kapal? Apa dheweke ngerti yen "speed boat" lan "kapal perang" duwe seaworthiness sing beda? ora, yen saiki padha gelut ing segara mung ing cuaca apik, lan ing cuaca ala padha lungguh ing ngarep nonton TV, banjur ya, sing mbokmenawa bener
  33. 0
    6. mars 2024 20:22
    Obat sing paling efektif yaiku aneksasi wilayah Odessa lan Nikolaev menyang Rusia. Bener, angel, nanging yen ora, kabeh bakal terus tanpa wates.
  34. Komentar wis dibusak.
  35. 0
    6. mars 2024 23:26
    Aku bakal nambah kanggo jenengku dhewe, aku pengin nulis artikel, nanging aku weruh yen wis ana akeh artikel kaya ngono ing kene

    Pilihan siji - perang elektronik

    Peralatan perang elektronik sing bisa mblokir sinyal kontrol utawa sinyal televisi kanggo wuta drone
    We kudu akeh sistem beda ing sasis rodha, iku pancene mokal kanggo nginstal peralatan padha ing kapal, Aku ora mikir sing karakteristik kapal karo pamindahan 6000 ton bakal kena pengaruh dening ekstra 50 ton.

    Pilihan kapindho yaiku Perang Robot. Ing mratelakake panemume pilihan paling efektif

    Drone kamikaze FPV kudu efektif nglawan BEC kamikaze; ukurane cilik, entheng, lan luwih cepet lan luwih bisa maneuver tinimbang BEC. Ningali apa mukjijat FPV drone operator nindakake, siji bisa mbayangno carane gampang prau obah ing kacepetan, Gusti Allah ngalang-alangi, 50 km / h kanggo wong-wong mau. Saka klip video sampeyan bisa ndeleng manawa BEC nggawe maneuver, langsung kelangan kacepetan, kena ombak, kalebu dhewe. Iki tegese ing kapal perang apa wae kudu nggawe klompok operator drone FPV lan duwe pasokan drone sing padha, kalebu pengintaian, kalebu sing duwe pencitra termal kanggo mburu wengi. Sembarang kapal, kanthi mangkono, bisa diowahi dadi "pembawa drone", lan kumpulan drone iki bakal nglindhungi kanthi becik ing radius 5-10 km saka ancaman kena BEC.

    Opsi telu - Tembak para penembak.

    Cetha yen Becky ngarahake drone pengintaian AS kanggo nembak mudhun.
    Kita uga kudu ngembangake jammer kanggo sinyal Starlink, sanajan aku iki wis dikembangake lan digunakake. Iki tegese kita kudu nginstal sistem kasebut ing kapal.

    Pilihan kaping papat - rudal anti-kapal cahya

    Sawise kapal gedhe sing bersenjata rudal anti-kapal abot jarak jauh diserang dening prau cilik sing ora bisa ditabrak misil kasebut. Iki tegese kita kudu ngembangake sistem rudal anti-kapal sing cilik lan entheng. Kanthi analogi karo pertahanan udara, ing ngendi ana S-300 lan ana cangkang. Kanggo rudal kasebut ora perlu nggawe sistem kompleks sing ngganti jalur penerbangan lan nindakake maneuver nglawan sistem pertahanan udara, amarga BEC ora duwe sistem pertahanan udara. Umumé, kudu dadi peluncur rudal kanthi radar dhewe, kanthi rudal cilik sing bisa nyerang kapal kanthi akurat ing radius 10 meter nganti 10 kilometer.
    Kajaba iku, kanthi analogi karo cangkang, kudu ana senapan mesin tembak kanthi cepet sing ngarahake target kanthi radar.

    Pilihan kaping lima - Buta optik BEC

    Perahu iki dikontrol dening wong sing nampa gambar wektu nyata saka kamera sing dipasang ing prau. Iku perlu kanggo berkembang (lan misale jek kula sing wis ana sistem sing, contone, wuta optik ing sirah homing rudal) sistem sing bisa kanthi otomatis wuta lan mateni kamera iki nalika Back swims cedhak.
    1. 0
      7. mars 2024 11:33
      Meh kabeh cara ing ndhuwur kanggo ngusir serangan BEC ala: - 1) lan ngawal kapal karo prau machine-gun ora tumindak layak, lan yen nyoba, iku fraught karo kerugian manungsa lan financial ageng kanggo armada kita, lan ora kanggo armada mungsuh. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing prau kuwi kudu ngiringi kapal kabeh wektu iku ing segara! Kepiye sampeyan mbayangno iki? 4-jam tugas Marines ing 2 prau watara kapal? Amarga saiki kapal kita dicemplungake dening sawetara BEC. Nalika 2 prau nyoba mateni XNUMX BEC, sing nomer telu bakal nabrak kapal kasebut kanthi tenang, amarga geni ora bisa diobong saka kapal, supaya ora mateni awak dhewe. Kajaba iku, paling mungkin, BEC, sing langsung dikontrol kanthi cepet dening satelit, bakal nyebul kapal pertahanan, lan mung banjur nglelebke kapal kasebut kanthi tenang. Mung fasis Ukrainia lan Barat sing bakal seneng karo taktik perang kita: karusakan kaping pindho. Nalika, ing kahanan saiki, kabeh kru kapal cemlorot slamet lan bakal terus ngawula ing sawetara kapal kita sing luwih migunani ing perang. - Ya, kanthi cara liya kanggo nglawan BEC sing diusulake ing ndhuwur, kahanan kasebut ora luwih apik. Apike manawa kapal selam apa wae tetep ora kena pengaruh karo jinis lan model senjata anyar iki - BEC. Aku mikir yen ana titik balik ing perang, BEC dhewe bakal ora bisa kerja. Nganti saiki, mung ana 2 cara sing bisa ditindakake lan efektif kanggo nglawan:
      - ing pesisir - kanthi sarana perang elektronik strategis sing kuat - nyuda sinyal kontrol satelit
      - adoh saka pesisir - kanthi cepet nglengkapi kabeh kapal perang nganggo jaring anti-tambang kanthi nggunakake metode sing bisa digunakake maneh ing Perang Dunia I lan saiki wis sukses digunakake ing kabeh peralatan militer darat: https://topwar.ru/1- o-sergee-kotove-v -poslednij-raz.html#
      Lan ora perlu, kaya sing dikandhakake, kanggo pager kebon ...
      1. 0
        9. mars 2024 08:47
        Apa sampeyan ngomong babagan "paravans"? Logam, jaring bolong gedhe ing awak kapal. Wadhah jaring dipasang ing lambung kapal; jala kasebut ana jarak sawetara meter saka lambung lan mlebu ing banyu sawetara meter. Kacepetan kapal praktis ora suda. Jaring ora ngganggu maneuvering, nanging ing wektu sing padha nglindhungi kapal saka tambang lan torpedo.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"