Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?

60
Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?

Pitakonan maca maneh. Kali komentar babagan wawancara Presiden Putin karo wartawan Amerika terus mili. Ora jelas kanggo wong Rusia kenapa argumentasi presiden Rusia, sing didhukung dening dokumen lan fakta liyane, ora nemokake respon ing jiwa masyarakat Barat. Secara lahiriah, utamane miturut laporan media lan publikasi para blogger, kabeh katon normal.

Nang endi wae, sawetara politisi nyetujoni tembung Putin. Ing sawetara negara, parlemen narik kawigaten marang pernyataan tartamtu. Ing sawetara kutha malah ana demonstrasi utawa rapat umum kanggo ndhukung Rusia. Nanging ing umum, presiden kita bener ing jawaban kanggo pitakonan babagan nglawan propaganda Amerika. Gelombang informasi sing diangkat dening Tucker Carlson kasil dipateni dening "minyak" media Barat.



Dina iki aku bakal nyoba njawab pitakonan sing diajukake. Kajaba iku, dadi bisa nyambung jawaban menyang pitakonan penting liyane. Ing pasokan senjata menyang Ukraina. Lan loro karyawan sing asring kasebut ing media, utamane ing Ukrainia, bakal mbantu aku. Dheweke yaiku Dr Jack Watling, Senior Research Fellow ing Land Warfare ing Royal United Studies Institute (RUSI), lan Nick Reynolds, Research Fellow ing Land Warfare ing RUSI.

Loro-lorone spesialis Barat iki minangka ahli teori "murni". "Pekerja kerah putih sing duwe spesialisasi ing nganalisa konflik militer lan prédhiksi acara ing mangsa ngarep. Supaya luwih cetha, iki karyawan "universitas" sing netepi tatanan negara. struktur lan mbentuk opini publik tartamtu.

Tugas utama organisasi lan penulis kasebut saiki yaiku supaya masyarakat percaya marang efektifitas apa sing ditindakake Barat ing hubungane karo Rusia lan Belarus, ing kabeh sanksi, larangan, non-diakoni Rusia menyang kompetisi lan festival ... Lan sareh, wong rata-rata kudu yakin sing sethitik liyane lan Rusia bakal ambruk, tiwas, tumungkul ... Lan banjur kabeh kasangsaran wong umum ing Kulon bakal mungkasi, lan jaman kamakmuran bakal diwiwiti.

Kenapa Rusia kalah perang?


Aku wis nulis babagan carane wong-wong ing Kulon dicuci otak. Teknologi kasebut dikenal kanthi detail sing paling cilik. Kaping pisanan lan paling penting ing perkara iki yaiku kanggo ngethok wong saka sumber liyane, utamane sumber saka sisih ngelawan. Aneh amarga bisa dideleng ing jaman Internet lan media elektronik, umume wong cukup puas karo informasi saka sumber lokal.

Sajrone nedha bengi, aku nonton acara talk show sing ana analis utawa politisi sing kondhang lan populer - lan wis cukup. Kabeh dadi cetha lan bisa dingerteni. Apa kakehan otak karo pikirane? Ana cukup masalah kita dhewe. Menapa malih, punika karakteristik ora mung ing donya Western, nanging uga kita. Coba pikirake wong sing sampeyan kenal sing duwe sudut pandang sing ngelawan karo sampeyan. Iku cukup angel kanggo gawe uwong yakin apa-apa. Sumber informasi sing beda lan kekurangan kepinginan kanggo mikir ...

Aku bakal miwiti karo tesis utama. Amarga Federasi Rusia bakal cepet mati lan ilang minangka negara. Sampeyan bisa, mesthi, ngapusi babagan kamenangan Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging ora ketompo carane katon ing, sampeyan ora bisa ndhelikake nyerah posisi lan benteng. Pira materi sing wis diterbitake ing ngendi pesen kasebut dipoyoki. Angkatan Bersenjata Ukraina menang, lan Rusia njupuk desa lan kutha lan maju.

Kathah bab sing padha karo bantuan kanggo Kyiv. "Kabeh djalmo manungso progresif" nyedhiyakake Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi gaman lan amunisi, lan kanggo Rusia, paling ora luwih ala. Lan iki kanthi "isolasi lengkap saka agresor." Ekonomi Rusia cepet adaptasi karo kahanan perang. Lan ing kene dibutuhake "pendekatan ilmiah". Ukrainia primitif "enggal" ganti dadi "panggantos senjata Rusia primitif" kanthi ilmiah "Kompetensi Barat lan industri kuat":

"Yen Rusia ora duwe prospek sukses ing 2025, amarga gagal nambah kualitas militer kanggo operasi nyerang, mula bakal angel meksa Kyiv nyerah ing taun 2026. Sawise 2026, sistem sing rusak bakal mulai nyuda kekuwatan tempur Rusia kanthi signifikan, dene industri Rusia bisa uga dirusak ing titik iki, sing pungkasane bakal ngrusak prospek Rusia.

Muga-muga sampeyan ngerti apa sing kudu ditindakake. Iku prasaja: kita urgently kudu menehi Kyiv kabeh iku takon. Perlu diwenehi sanksi anyar lan liya-liyane. Kabeh kamenangan Rusia bakal mungkasi yen Ukraina terus metu ing sawetara taun sabanjuré. Kulon wajib nindakake kabeh kanggo njamin "resistance diarahake" maksimal! We urgently kudu bantuan Kyiv mobilize, kalebu wong-wong sing mlayu menyang Kulon! Lan nyiapake kanthi kualitas dhuwur ing pangkalan NATO.

Sanalika kabeh sing diterangake ing ndhuwur ditindakake, Moskow bakal miwiti njaluk West njagong ing meja rembugan, lan ora mung njagong, nanging ngomong babagan syarat Kyiv! Inggih, siji liyane penting. Moscow ora weruh "lintasan perang sing bener."

Panjelasan penulis dibutuhake ing kene. Kita, miturut analis saka Inggris, mikir yen kamenangan yaiku nalika mungsuh dikalahake lan bebaya diilangi. Pangerten modern kamenangan beda. Kamenangan tegese subordinasi ekonomi lan politik wong liya! Ing prinsip, iki sing ditindakake Amerika Serikat sajrone pirang-pirang taun.

Tentara Rusia iku antik lan vintage


Aku isih ana sing ora yakin karo argumentasi para analis Barat. Banjur versi teknologi lan senjata Rusia sing wis lungse, nanging kanthi sampurna digunakake. Versi iki liwati mung amarga ing media Kulon sampeyan ora bakal weruh wong macet ing lendhut tank utawa BMP. Menapa malih, sampeyan ora bakal weruh "roti" Soviet sing drive ngendi "macan tutul" lenggah mulyo ing puddle lan ora mikir kanggo metu saka kono.

Dadi, Rusia ora bisa nguwasani sistem tatanan tentara modern (pangerten - Kulon). Kontrak "brigade" mung sebagian dijupuk ing tentara Rusia. Bagian utama Angkatan Bersenjata RF bali menyang sistem Tsarist, nalika tentara kalebu resimen, divisi, korps lan tentara ... Siji tembung - vintage.

Tank Rusia, bedhil lan pesawat liyane katon luwih medeni. Sing dilawan tentara Rusia saiki yaiku ... senjata Soviet! Loro-lorone tank, artileri, pesawat, malah kapal. Kabeh iku Soviet, kang tegese iku antik. Lan kasunyatan manawa barang-barang antik iki meh padha karo salinan Soviet kasebut ora ngganggu sapa wae. Uga ora Matter sing paling Western senjata teka saka jaman kuna padha.

Umure gegaman tegese cepet rusak. Sumber daya ora tanpa wates. Nanging Rusia ora bakal bisa mulihake komposisi kuantitatif sawise "mburi" peralatan lan senjata sing ora bisa dihindari. Volume gedhe banget. Aku ora bisa njamin keaslian angka kasebut. Kutipan saka teks penulis Inggris:

Kanggo peralatan militer, klompok pasukan Rusia duwe kira-kira 4780 unit artileri meriam, sing 20% ​​bisa digerakake dhewe; 1130 MLRS; 2060 tank; lan 7080 kendaraan tempur waja liyane, utamane kalebu MT-LBS, kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja. Dheweke isih didhukung dening 290 helikopter, sing 110 minangka pesawat serang lan 310 minangka jet cepet.

Ana masalah liyane sing ora bisa diabaikan. Iki Rusia penerbangan, lan penerbangan, sing ngipi elek kanggo sisih liya ora mung ing zona Distrik Militer Northwestern, nanging uga ing sadawane kabeh tapel wates Rusia. Nanging masalah iki bener ora ana! Nanging kanggo ngerti pikirane sabanjure, sampeyan kudu "dadi warga negara Eropa." Sampeyan kudu mikir babagan skala negara Eropa. Penerbangan Rusia minangka "colossus kanthi kaki lempung":

"Korban awak pesawat Rusia, kalebu operator pesawat Il-20 Coot lan A-50U Mainstay sing ambruk, udakara 159 wong, sing, amarga jam penerbangan skuadron Rusia sing ora rata, nyebabake efektivitas pertempuran sing ora rata."

Lan maneh, kesimpulan prasaja sing logis nderek saka data ndhuwur. Maneh babagan pasokan senjata lan amunisi. Mung saiki ing wangun "diterapake". Secara harfiah banding menyang Kongres AS lan parlemen negara-negara Eropa. Menehi paling sethithik 2024!

"Sanadyan kualitas militer Rusia ora bisa saya tambah anggere Ukrainia bisa njaga tingkat atrisi sing signifikan ing kabeh unit, Rusia bakal bisa njaga serangan sing tetep ing taun 2024."

Sampeyan uga kudu bisa ngapusi! (Kolonel Day, "Ing Perang Kaya Perang")


Muga-muga wong-wong sing bisa nyelehake "kulit wong Eropa ing dalan" entuk jawaban kanggo pitakonan kenapa dheweke dipercaya politisi lan militer. Kabeh obrolan, risalah ilmiah lan opus liyane saka propaganda Barat dirancang khusus kanggo wong Kulon ing dalan. Kanggo wong sing "gubug ing pinggir" minangka omah normal. Kanggo wong sing, umume, ora peduli sapa sing mati lan kanggo apa, yen adoh saka omahe.

Kabeh bakal bisa ditindakake yen paling ora ana monolit ing politik Eropa lan Amerika. Ing asas, vektor saka politik Western ora ngganti, nanging ora sak kampanye Pemilu. Sajrone periode pemilihan, politisi Barat dadi "pangerten kabeh kanthi sampurna." Saiki kita ndeleng pencerahan kasebut, umpamane, ing antarane Republik AS utawa "alternatif kanggo Jerman" ing Jerman.

Mulane, akeh sing bisa kedadeyan kanthi gampang ing wektu normal ora dianggep bener sadurunge pemilihan. Wahyu sing saiki diterbitake kanthi jumlah sing cukup, sanajan palsu kaya sing dilaporake media saka sisih liya, duwe peran penting kanggo ngganti kesadaran umum. Wong wiwit takon! Sampeyan uga kudu bisa ngapusi!

Lan siji bab pungkasan. Kanthi kebetulan aneh, wawancara Presiden Putin teka ing wektu sing paling disenengi kanggo Rusia. Présidhèn Rusia mangsuli pitakon-pitakon sing wiwit ditakoni wong Kulon. Pranyata ayu banget. Sejenis ragi ing jus anggur ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

60 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 25
    24 Februari 2024 05:45
    Gelombang informasi diangkat dening Tucker Carlson

    Sing lucu yaiku ora bisa ngunggahake ombak, wawancara dadi mboseni lan ora ana gunane

    Carson minangka pemain pertunjukan sing nggawe jenenge liwat trolling lan skandal

    Carson samesthine kanggo ndeleng panguwasa pengalamane sing bakal njupuk kesempatan kanggo menang liwat kabeh ultra-tengen ing Amerika Serikat kanggo sisih kang!

    Dheweke bakal ngandhani babagan nilai tradisional. Apa wae sing anti LGBT. Dheweke bakal ngliwati kabeh agenda kiwa. Ngguyu karo kelemahane Biden. Dheweke bakal nuduhake ora bisa dipercaya kabeh administrasi Amerika, amarga dheweke ngapusi Amerika, lan bakal menehi pitunjuk babagan teori konspirasi babagan sawetara jinis Covid, korupsi. Topik sing prasaja lan bisa dingerteni kanggo kabeh wong Amerika - sing percaya karo Carson lan bakal nonton dheweke kanthi seneng

    Tinimbang kabeh iki - kuliah rong jam babagan sawetara Polovtsians lan Pechenegs. Masyarakat Barat seneng banget. Coba bayangake yen Xi Jin Ping wis kaya bosen ngomong babagan Dinasti Shin ing abad kaping 14 ing TV Rusia. Bakal njupuk wektu suwe kanggo nonton

    Carson lungguh ngelawan, sedih ndeleng kabeh iki. Kanthi tampilan iki: " Apa sing sampeyan tindakake, konco? Aku menehi sampeyan topik sing duwe bathi. Lan sampeyan klelep kita loro". Sawise kabeh, sawise wawancara kaya ngono, pranyata kabeh sing dikandhakake media AS sing demokratis dadi bener, apa sing bisa ditindakake Carson, dheweke nyiapake sensasi.
    1. -7
      24 Februari 2024 08:19
      Kutipan saka Santa Fe
      Alesan kanggo ngguyu iku ora gelombang bisa munggah
      Apa ora bisa? Scholz, Johnson lan Macron langsung mbantah soko. Iki dudu wartawan utawa sawetara wakil saka partai sing ora pati ngerti. Iki swarga nglirik
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +4
          24 Februari 2024 21:29
          Iki ora mung ditulis, nanging dheweke dhewe nyatakake ing laporan mini-selfie sanalika sawise wawancara, nalika dheweke "panas lan emosional."
          Tembung-tembung pisanane - Aku AMERIKA - kenapa dheweke crita nganti PATANG PULUH menit, aku ora butuh! Aku nyoba kaping pirang-pirang ngganggu dheweke lan mungkasi wisata sejarah iki! Nanging dheweke isih bali menyang sejarah. Aku nesu, dheweke nesu - kaya ngono 40 menit pertama.
          search ing net, kabeh mbukak lan cetha sing Tucker ora perlu crita iki, supaya akeh Amerika ambruk asleep utawa mandheg nonton tanpa tekan tengah.
        2. +2
          25 Februari 2024 07:24
          Staver mung ora bisa ngunggahake kegilaan pseudo-patriotik sawise wawancara iki. Kosong, kaya biasane.
    2. +1
      26 Februari 2024 06:53
      @Santa Fe: Hah hah, komentar apik! Bravo! ngguyu
  2. + 15
    24 Februari 2024 06:02
    Lan siji bab pungkasan. Kanthi kebetulan aneh, wawancara Presiden Putin teka ing wektu sing paling disenengi kanggo Rusia. Présidhèn Rusia mangsuli pitakon-pitakon sing wiwit ditakoni wong Kulon. Pranyata ayu banget. Sejenis ragi ing jus anggur ...

    Apa sampeyan pengin bongkahan ragi ing jus anggur sampeyan? Sampeyan isih nyoba mangsuli pitakon: "Kenapa?" lan kenapa?" nglirwakake siji fitur penting ing kahanan internasional.
    Ora ana sing kepengin weruh kepiye negara kapitalis anyar sing ringkih kanthi ekonomi sing mundhak lan kenaikan PDB sing menarik nyoba nggambarake pejuang sing ora bisa ditandingi nglawan piala donya. Kajaba iku, asil saka perjuangan kasebut bisa ditebak. pisanan sampeyan kudu ninggalake game miturut aturan dileksanakake dening trendsetter.
    Contone, mokal kanggo entuk sukses ing de-dollarisasi ekonomi kanthi manggoni tengah (nyedhak pinggir) tabel negara-negara sing gumantung karo dolar.
    USSR nduweni daya tarik magnetisme amarga dhasare beda karo tatanan donya sing ana. Kepiye Rusia saiki beda? Nomer luar biasa saka "spike" ing gembong ekonomi lan nomer padha mungsuh?
    ***.
    Sampeyan bisa ngapusi sawetara wong kabeh wektu lan kabeh wong sawetara wektu, nanging sampeyan ora bisa ngapusi kabeh wong kabeh wektu.
    1. 0
      26 Februari 2024 17:12
      Kutipan saka: ROSS 42
      USSR nduweni daya tarik magnetisme amarga dhasare beda karo tatanan donya sing ana.

      Sing "magnet" magnetized?Negara-negara CMEA ilang sajrone nem sasi - sanalika hadiah gratis rampung.
  3. +3
    24 Februari 2024 06:27
    Kenapa Rusia kalah perang?
    -Sampeyan ora bisa ngremehake awake dhewe babagan Pakta Molotov-Ribentrop, nanging bisa ngomong kanthi banter: kita dhewe nindakake lan nindakake apa sing dibutuhake lan dikarepake. Lan padha nindakake kanthi bener. Tanpa njaluk ngapura marang psheks ing tch.
    Awake dhewe mlebu ing sistem nilai. Saiki ing artikel, penulis mbabarake distorsi ing jumlah lan kualitas senjata.
    Ajar Kulon, ngajari yen Rusia tansah nduweni pendapat khusus dhewe lan kudu dianggep.
    Kita ora bakal ngulu kabeh kanggo petrodollars.
    1. +3
      24 Februari 2024 08:19
      Saiki ing artikel, penulis mbabarake distorsi ing jumlah lan kualitas senjata.
      Penulis bener, lagi distorting. Kita duwe Armata, sanajan asu sing larang, luwih murah kanggo modernisasi tank Soviet lan luwih saka siji, lan kita uga duwe model pesawat Chess anyar utawa apa wae, bener.
      1. 0
        24 Februari 2024 21:31
        Wingi utawa dina sadurunge wingi Medvedev ngomong babagan Armata - larang! iku isih dites. Durung siap, kajaba kanggo parade.
        Nggawe panjalukan Yandex kanggo tembung kasebut, ngrungokake wawancara babagan iki.
    2. +4
      24 Februari 2024 08:21
      Kutipan: antivirus
      Sampeyan bisa uga ora ngremehake awake dhewe babagan Pakta Molotov-Ribentrop, nanging kanthi banter: kita dhewe nindakake lan nindakake apa sing dibutuhake lan dikarepake.
      Mangkene carane kita kudu ngomong ora mung babagan Pakta Molotov-Ribbentrop
    3. +2
      24 Februari 2024 12:35
      Kanggo nyenengake Kulon, luwih becik malah mratobat babagan "protokol rahasia" tartamtu kanggo persetujuan iki, sing asline (kajaba fotokopi sing diragukan) durung diwenehi sapa wae.
  4. + 12
    24 Februari 2024 06:30
    Kanthi kebetulan aneh, wawancara Presiden Putin teka ing wektu sing paling disenengi kanggo Rusia. Présidhèn Rusia mangsuli pitakon-pitakon sing wiwit ditakoni wong Kulon. Pranyata ayu banget

    Thanks kanggo penulis kanggo kampanye pemilihan liyane, aku bakal milih ing tanggal 18 ... Kanggo sapa? Inggih, penulis nerangake kanthi rinci sapa sing kudu dipilih, sapa sing duwe kabeh miturut rencana lan sapa sing menang....
    1. +3
      24 Februari 2024 18:58
      Pak Staver nganggo gayane dhewe-dhewe Mbenerake, memuji lan ngujo Mung kanthi ndeleng tandha tangan ing pungkasan artikel sampeyan bisa nerusake.
  5. -9
    24 Februari 2024 06:30
    Nalika ana wong sing ujar manawa ana siji bebener, dheweke tegese bebener dhewe. Akhir-akhir iki, akeh omongan babagan kemungkinan kekalahan Rusia. Aku mikir omongan kasebut mbebayani banget lan ora perlu ing jaman saiki. Presiden nyatakake kabeh fakta sejarah kanthi jujur. Nanging saka posisi saiki. Babagan kasunyatan sing Stalin mbagekke tanah kanggo Ukraina. Saiki Ukraina kulon wis dipisahake. Lan nalika Stalin menehi Lvov, kabeh wong Soviet bisa pindhah menyang wilayah iki. Lan numpak ing saindhenging wilayah Carpathian. Sejatine obrolan karo Carlson ana. ngarahke ing kulon wong rata-rata, sing wis ilang lan ora idea bab sajarah lan geografi.
    1. + 10
      24 Februari 2024 06:48
      Dadi kasunyatane yaiku wong Kulon ing dalan nemokake kabeh sing diomongake Putin, kalebu sejarah lan geografi, ora menarik.
  6. +5
    24 Februari 2024 06:56
    Volchars ora ngenali serigala anyar ing Rusia. Serigala butuh daging, dudu wedhus.
    1. +5
      24 Februari 2024 07:17
      ... lan dudu wedhus

      Kulon wis Cut rambute ing negara thanks kanggo Kremlin (), nanging isih beeering lan beeering. Yen mung panganan ana ing palung.
  7. +4
    24 Februari 2024 07:21
    Wong wiwit takon! Sampeyan uga kudu bisa ngapusi!
    Penulis ora sukses ing pungkasan.
  8. +2
    24 Februari 2024 08:13
    "Dheweke ngarepake getihen saka dheweke, nanging dheweke mangan siskin." /Saltykov-Shchedrin/
    Iki bakal apa-apa ..... Nanging yen loro ing wektu sing padha, banjur dadi ketok absurdity lan overkill.
  9. +5
    24 Februari 2024 08:20
    Sing paling nyerang yaiku masalah sing saiki kita alami ora digawe kanggo kita dening Amerika utawa Eropa. Lan kita, kanthi tangan kita dhewe, Ing taun 90. Terus-terusan ngasorake Kulon ing kabeh perkara. Kaping pisanan, Pakta Warsawa dikhianati. Banjur USSR dirusak. Lan bebarengan karo Uni Soviet, padha numpes kabeh eling kita, kita arep perang Kulon, lan ing wektu sing padha, kita dhewe pengin dadi kaya. Lan ing pirang-pirang aspek, kita padha. Sampeyan bisa ngalahake dhewe ing dhadha kaya sing dikarepake. Nanging owah-owahan sing bakal teka ora mung babagan. Kita wis mandheg narik wong kerja ing saindenging jagad menyang sisih kita. Lan iki pasukan ora kurang kuat saka roket.
    1. +2
      24 Februari 2024 09:08
      Kesimpulan: Rusia butuh Gambar dhewe, lan wong sing kerja kudu dadi sing utama.
    2. 0
      27 Februari 2024 16:38
      Kita ora ngedol OVD. Iku mantan sekutu kita sing ngedol kita. Lan ora kita numpes USSR, nanging elit bosok saka CPSU lan karya njaba saka Kulon.
  10. 0
    24 Februari 2024 08:49
    Sampeyan mung bisa cram apa lagi crammed menyang papan free. Iki babagan otak Barat, yen otak, sawise runtuh USSR, ngisi ruang kosong ing otak kanthi impen sing wis suwe, sing dheweke dhewe dadi "bebener", yaiku Rusia sing sabanjuré sawise USSR lan kudu numpes. Ora ana propaganda sing dibutuhake kanggo iki. Ora ana bebener saka Rusia sing bakal mbantu mungkasi iki. Mung prajurit Soviet sing mbantu ing taun 1945, banjur mung, ternyata, sementara ... Dheweke, prajurit Rusia, kudu mbantu saiki. Lan sateruse nganti sabanjure, amarga Rusia naif banget percaya lan apikan marang mungsuh.
    1. +1
      24 Februari 2024 13:52
      Sawetara duwe masalah saka maling lan pengkhianat, liyane saka humanisme lan kebecikan. Ora perlu ngganti "naivety saka wong" kanggo "inferiority mental pimpinan" - hypocrisy minangka penasehat ala.
  11. Bai
    +3
    24 Februari 2024 10:45
    Kerugian personel penerbangan Rusia, kalebu operator pesawat Il-20 Coot lan A-50U Mainstay sing mudhun, udakara 159 wong,

    Dina iki 1 A 50 liyane karo kru ditambahake. Aku kepengin weruh apa pertahanan udara kita nglindhungi Segara Ireng? Apa ana obyek sing luwih saka 31 milyar rubel? Mungkin luwih murah supaya rudal Ukrainia liwat tinimbang nembak pesawat sampeyan dhewe?
    Sing. penulis ora kejawab arah liyane saka karusakan saka Rusia ing 2 taun - poto-karusakan
    Nembak 3 pesawat pengintai sampeyan sajrone 1,5 wulan pancen apik! Lan kita uga sumpah marang para penembak anti-pesawat Siria
    1. +3
      24 Februari 2024 21:34
      nggih. inget pesawat...
      lan sing njeblug pesawat Prigozhin, miturut omongane uwong nggawa bom ing St. Ora ana!
      IMHO, banjur pertahanan udhara kerja. Pesawat mabur ing garis lurus saka St.
  12. +3
    24 Februari 2024 11:27
    ngguyu ngguyu Apa bebener sing kudu tekan "wong Kulon ing dalan", eh, Penulis? Apa sing diomongake ing wawancara luwih menarik kanggo ditonton lan dirungokake ing National Geographic. Utawa wong rata-rata kudu ngerti carane gampang ngapusi Federasi Rusia lan pimpinane, ta? ngguyu
  13. +1
    24 Februari 2024 11:30
    Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?

    Amarga kacepetan gerakan liwat medium jenuh utawa supersaturated karo partikel bakal luwih murah tinimbang kacepetan gerakan ing homogen utawa vakum.
    Rata-rata wong Kulon ora manggon ing kahanan kekurangan (kajaba mbok menawa kekurangan dhuwit) - ana akeh barang, produk, gagasan, panemu saka penutur sing beda-beda kaya Carson, ana kompetisi neraka ing presentasi lan host propagists rush. kaya srigala luwe ing saben Piece saka informasi, wiwit luh munggah lan piye wae, kanggo cocog karo gaya pemahaman pirsawan. Presentasi kita ing kahanan kaya ngono bakal dadi ONE OF. Ing stash kita wis digunakake kanggo kasunyatan sing ana Ekaterina Andreeva ing "Pervach" lan dheweke bakal pitutur marang kowe apa lan carane, padha bakal marang Nightingale lan Kisel lan minions liyane, karo minimal beda (senadyan kasunyatan sing. karakter bakal beda-beda lan padha bakal duwe gaya beda), lan wong rata-rata bakal desahan lan ngomong, "Inggih, kaya ngono..". Inggih, kaya, amarga akeh wong pinter sing ngomong babagan iki.

    Conto sing apik yaiku ing sawijining wektu, yen ora salah, ing taun 90-an, Alla Pugacheva kesusu melu ing Eurovision Kulon. Ya, kaya, ana pangarep-arep yen bakat dheweke, sing dibahas ing kene, bakal duwe pengaruh sing menehi urip lan antusias "ana". Nanging, ora, lan ing kompetisi katon mirip Charlie Chaplin, Charlie asli "ora entuk."
    Kita ora ngerti carane kudu bisa - kita extrapolate aturan lan konsep saka kandhang kita kanggo kabeh donya watara kita, uga, kanggo nemen misale jek kita iku worth tuku sawetara lokal kanggo dhuwit, lan dheweke bakal ngomong. lan nuduhake wong-wong mau kabeh ana, nanging padha bakal ngrungokake karo cangkeme mbukak, kaya-kaya lagi ndeleng TV kanggo pisanan.
    maneh- wong-wong ing kono wis wareg karo informasi, panemu, acara, presentasi. Feed kita, tanpa monopoli Soviet tradisional kita ing feed, bakal mung ONE OF THEM, maksimum. Dheweke kudu saingan, sing fleksibel, ora narik mata ing polling VTsIOM, ora nggawa koper menyang ngendi wae, nanging kanggo saingan ing lingkungane, ing lapangan.

    Lan siji liyane - elinga pemandangan iki saka The Matrix, ing ngendi Morpheus nawakake Neo rong pil? Kene sampeyan duwe, kaya, bebener, nanging kene dongeng manis. Neo, minangka pahlawan, milih jenis bebener, nanging ing urip nyata (kalebu kene) gunung shitty wong biasa, tanpa kedhip mripat lan tanpa mikir, bakal milih (tanpa sadar) dongeng, karo gambar heroik, confrontation karo donya kabèh, Aku ora ngerti , conspiracies gay tukang batu-liberal-reptilians. Lan Amerika uga bakal milih - kenapa sampeyan mutusake yen dheweke butuh bebener? Mungkin dheweke pengin dongeng sing cocog, sing bakal nggawe urip sing mboseni kanthi cahya messianisme, perjuangan berang-berang kanthi gambar wedhus lan cranberry.
    Ing bab sing padha bisa nglakoake munggah wesi cast behinds lan kepala tembaga saka wong rata-rata kita uga bakal bisa ana. Kanggo sing isih pengin ngerti sethithik "kepriye sejatine," mesthi.
    1. -1
      24 Februari 2024 18:01
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      . Pasokan kita, tanpa monopoli Soviet tradisional kita ing......

      Kene sampeyan duwe, kaya, bebener, nanging kene dongeng manis. Neo, kaya sing cocog karo pahlawan, milih sing bener, nanging ing urip nyata ... dheweke bakal milih ... dongeng, kanthi gambar heroik, konfrontasi karo kabeh jagad.


      Sovkovaya luwih pinter.......amarga sing milih goroh pait tinimbang bebener sing manis, panggonane mung ing rumah sakit jiwa....

      Aku duwe kanca kaya ngono. Dheweke ora gelem ngrokok sing apik supaya ora kuciwa mengko, mula prinsip dheweke mung ngrokok telek..... ngguyu

      Iku "monopoli Soviet ing bebener" sing prinsip utama lan swara saka Kulon.
      Heh... heh... "Scoop" nyatane model urip paling Barat, diadaptasi kanggo Rusia...Nanging yen utek kuwalik ing sirah, mula sing pait bakal katon luwih apik tinimbang sing manis ... ...
      1. +1
        24 Februari 2024 18:32
        Ivan, sampeyan kudu ngerti manawa informasi saiki uga dadi komoditas, lan ora mung sawetara bahan mentah. Bisa diproses kanthi apik utawa ora apik, supaya produk kasebut organik lan apa sing negatif. Bisa uga disesuaikan kanggo pangguna pungkasan, kaya produk setengah rampung, banjur bakal luwih gampang kanggo konsumen kasebut.
        Alternatif kanggo kabeh iki padha "pendekatan Soviet", nalika padha nindakake karo produk informasi apes padha karo akeh barang Soviet - padha ora bakal keganggu banget karo desain, ergonomics, fungsi, kualitas jahitan, etc. ing. Lan, mesthine, ora bakal keganggu manawa ana klompok ing antarane konsumen - saka sudut pandang pendekatan soviet, konsumen njijiki homogen, lan "kabeh" bisa didorong kanthi padha. , sing utama yaiku nyurung luwih keras utawa luwih.

        Sayange, sikap iki uga diwarisake dening kita - kita isih durung kejiret. akeh babagan produk lan informasi, tanpa iki kita ora bisa siaran "mungsuh" èfèktif lan endlessly nandhang sangsara marga saka kasunyatan sing mungsuh wis èfèktif siaran kanggo kita.
        Nalika warta kita bakal luwih saka ngumpulake dhuwit kanggo wong lara lan ngluhurake Sun-faced One, kanggo warta nyata wong sing ora marem iki bakal pindhah menyang panggonan liya, trample ing dalan lan nemokake iku. Kita ora ngetutake iki ing omah - dadi kepiye carane bisa ngatasi ing njaba? :)
        1. +1
          24 Februari 2024 19:50
          maneh. Sampeyan salah percaya yen kabeh sing ana ing "scoop" asale saka "scoop". Yen mangkono, banjur "scoop" isih ana. Kita kebak wong sing yakin yen Yeltsin minangka komunis sing ngrusak USSR. Sanajan dheweke sing nglarang CPSU sadurunge ambruk.

          "Scoop" minangka gagasan Marxisme, digawe ing Kulon lan Kulon, diadaptasi ing abad kaping 20 kanggo Rusia. Malah farm kolektif minangka koperasi pertanian, sing wiwitane muncul ing Kulon.

          Kita ing Rusia ora lan ora tau duwe gagasan dhewe. Kita njupuk wong liya, rampung "karo A", lan banjur nindakake karo "D" .... Ora "Sovok" sing ngrusak Rusia, nanging Rusia sing ngrusak "Sovok", lan kira-kira kedadeyan sing padha karo Kristen Ortodoks malah sadurunge ... ngguyu
  14. -1
    24 Februari 2024 12:26
    Sampeyan perlu kanggo njaga pangarep-arep saka wong Kulon ing dalan sing Rusia bakal rauh bakal dikalahaké, dismembered, lan pungkasanipun bakal disebut rudo pekso, ngrampog lan ngobong. Ora perlu ngecor wong biasa iki dadi wong normal, dheweke ora tau kaya ngono, Eropa ora terstruktur kaya ngono. Lan pangarep-arep iki ora bakal mati sesuk. Iku banget rahasia, dadi bagéan saka kode budaya saka "Eropah normal". Dheweke ora bakal rusak nalika Angkatan Bersenjata Ukraina mundur. Kemajuan bakal diwiwiti ora luwih awal saka Angkatan Bersenjata Ukrainia lan wiwit nyerah kanthi massal.
    1. -6
      24 Februari 2024 12:32
      Ora perlu ngecor wong biasa iki dadi wong normal, durung nate kaya ngono
      Apa sampeyan ngerti paling ora siji Eropa Kulon?
      Eropa ora kaya ngono.
      Pira taun sampeyan manggon ing kana?
      1. +2
        25 Februari 2024 09:06
        Ugh, nistha. Apa sing ditindakake wong normal?! Saben uwong sing arep manggon ing Eropah wis manja. Sawetara kuwat, sawetara sethitik, nanging kabeh bingung.
        Aku secara harfiah maca sawetara saka sajarah sing. Carane scum iki perang perang. Kanggo eksekusi, aku ngatur maraton "saben dina Jumuah, mateni sapa wae, luwih becik kanthi nyiksa sing elek" ing saben kutha, lan liya-liyane. Nakal...
        1. -3
          25 Februari 2024 10:06
          Aku maca sawetara sejarahe.
          Maca sawetara saka sampeyan.
          Apa sing ditindakake wong normal ing kana?
          Bener, aja mrene. Ing ngendi sampeyan ora biasane apik.
          1. +1
            25 Februari 2024 13:01
            Quote: pemotong baut
            Bener, aja mrene. Ing ngendi sampeyan ora biasane apik.

            Kenapa aku kudu? Panguwasa Eropa nimbali wong Arab lan wong kulit ireng dadi tetanggan sampeyan. Bagéyan saka gaji sampeyan dijupuk kanggo urip gratis, omah, maneh, supaya para pengunjung sing ditresnani ora diganggu dening pakaryan, nanging kanthi rajin ngunggahake demografi lokal. Dheweke wis ngatur urip sing manis kanggo sampeyan tanpa aku. Saiki, sampeyan wis apik ...
            1. -2
              25 Februari 2024 13:04
              padha ngajak wong ireng dadi pepadhamu.
              Padha uga push Kenyans kanggo sampeyan - 20 ewu, misale jek, kanggo miwiti karo. Lan wong-wong Palestina diparingi angkat wassat Ngelingi kasunyatan manawa persentase pengikut siji agama sing tentrem ing Rusia wis luwih dhuwur tinimbang ing Eropa, dheweke bakal ngirim tagihan kanggo mbayar jizya.
              Mung yen 4 saka 5 tamu sing ora diundang mabur metu saka kene sawise ditahan ing tengah imigran ilegal, ing setahun dheweke bakal dadi warga negara lengkap.
              1. 0
                25 Februari 2024 13:07
                Iki wis dikirim menyang sampeyan, lan ora kanggo pisanan, ta? Sampeyan ora duwe rong puluh, utawa malah rong atus, count dadi jutaan) Natal wis dilarang, Taun Anyar wis dilarang, sampeyan ora nglilani wong wadon metu menyang dalan tanpa jilbab. Aku pitutur marang kowe, ing kono ana swarga. Eropa.
                1. -2
                  25 Februari 2024 13:08
                  ) Natal wis dilarang, Taun Anyar wis dilarang, sampeyan ora ngidini wanita metu tanpa jilbab
                  Sing paling menarik yaiku sampeyan yakin kanthi tulus.
                  count dadi yuta
                  Puluhan milyar ya .
    2. 0
      24 Februari 2024 13:06
      Ya, rata-rata wong Eropa pancen ngimpi ngoper, ngrampok lan ngobong wong Rusia saben dina. Sawise kabeh, Eropah miskin dikenal meri Rusia sugih.
      1. 0
        24 Februari 2024 20:29
        Standar urip ana ing Kulon luwih dhuwur. Lan dheweke ora bakal cemburu. Wong Kulon ing dalan ora peduli karo kabeh sing kedadeyan ing Rusia, kaya wong Rusia sing ora peduli karo kabeh sing kedadeyan ing Kulon.
      2. 0
        25 Februari 2024 09:12
        Kutipan: Kmon
        Rata-rata warga Eropa secara harfiah ngimpi rudo pekso, ngrampok lan ngobong wong Rusia saben dina.

        Inggih, ora kudu Rusia. Sapa sing bakal tekan? Sembarang perang Eropah sawayah-wayah diiringi medeni lan nastiness sing ndadekake weteng nguripake. Mulane perang Eropa apa wae sing rampung karo wong-wong lokal nundhung wong-wong mau kanthi brutal, lan sawise nistha iki, antek-antekne padha mlayu, nempel ing sasis pesawat.
        Mangkene perange wong Eropa, kaya mengkono anggone nindakake bisnis ing wilayah sing dikuwasani, sing lemah ing ngisore tansah wiwit kobong. Iki dudu penarikan pasukan USSR saka Afghanistan - kanthi spanduk dibukak, kanthi rezim sing makmur sing ditinggalake. Yen sampeyan ora mateni Najibullah ing negara sampeyan dhewe, Afghanistan mbokmenawa isih sosialis.
  15. -2
    24 Februari 2024 13:08
    Ana safety ing nomer. Carlson piyambak, lan publikasi media ngremehake Rusia lan Rusia metu ing ewu saben dina. Dadi ora ana "pencerahan" lan ora bakal ana.
  16. +1
    24 Februari 2024 16:02
    Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?
    Aparat propaganda dheweke kerjane kanthi sukses sing padha karo kita ing Uni Soviet. Mung minoritas absolut sing keganggu golek informasi alternatif ing Internet...
    1. +2
      24 Februari 2024 20:31
      Ora mung propaganda, nanging sejatine standar urip sing luwih dhuwur.

      Minangka kanggo "propaganda Soviet", wiwit jaman Khrushchev wis setengah anti-Soviet ...
  17. -1
    24 Februari 2024 21:06
    "Senapan * lan tembung sing apik iku luwih apik tinimbang mung tembung sing apik"
    --
    *- nargetake nuklir, sing ora bisa digunakake wiwit taun 1994
  18. +3
    24 Februari 2024 21:14
    Perang apa wae, kalebu perang informasi, ilang dening wong-wong sing luwih ringkih lan bodho. Iki ana hubungane karo pitakonan "kenapa Rusia kalah?.."
    Ya, ora Rusia, nanging propaganda Rusia .... Dheweke saiki kalah ing Rusia dhewe.
    1. +1
      25 Februari 2024 01:01
      Iki ngendi aku setuju banget karo sampeyan. Propaganda iku gedhe-gedhe, lengket, nanging ringkih lan primitif, nyebabake sawetara penolakan karo primitif importunity lan arrogance.

      Prinsip "criticizing-suggesting" ora ditrapake ing kene - amarga, pisanan, aku jijik karo propaganda apa wae, lan nomer loro, model panyebaran saiki ora bisa diowahi dadi barang sing efektif kanthi cara kosmetik. Ora ana kunci emas ajaib sing bakal ngasilake pasuryan manungsa menyang sawetara Solovyov, Sheinin, Kuzichev, Skabeeva, Simonyan lan liya-liyane.
      Sistem kasebut ora bisa mung nransfer wong-wong iki kanthi massal menyang posisi ing tingkat "penyihir"; saka sudut pandange, dheweke kerja kanthi kringet alis, ora nyisihake weteng, supaya bisa ngomong. Mulane, dheweke kudu ditinggalake kaya mangkene, utawa ditransfer luwih dhuwur. Yen ora, kabeh vertikal ora bakal ngerti. Yen dheweke ditransfer luwih dhuwur ing wilayah "kegiatan profesional", mula bakal dadi bilai lan ora bakal ana omongan babagan perbaikan sing nyukupi ing bidang agitprop sawise iku - bakal bener kanggo nyuwek rambut saka kelek ing panggonan liya. Yen sampeyan ninggalake wong-wong mau ing ngendi wae, dheweke bakal nindakake apa sing ditindakake (lan sing paling apik), yaiku, terus marginalize sudut pandang kita.
      Dadi kahanan ing sawetara buntu konseptual.
  19. +3
    24 Februari 2024 22:49
    amarga John saka Iowa ora peduli banget karo Ukraina lan Distrik Militer Lor.. iku kabeh.. dheweke duwe kulawarga, panen, cangkir ... banjur ana sing dipateni ing endi wae.. ya pancen ora. Ora peduli - ana sing dipateni ing endi wae, tentara AS, ora melu lan apik.. Aku ora yakin dheweke ngerti jeneng mburi Carlson.
  20. 0
    24 Februari 2024 23:45
    Maneh sawetara jenis propaganda.
    IMHO.
    Aku ngrungokake sebagian wawancara, kanca-kancaku ngrungokake bagean wawancara, ahli pribadiku ngrungokake kabeh wawancara, ngrungokake wawancara babagan wawancara, ...

    Umumé, ora ana apa-apa. Cithakan njawab pitakonan alus template.
    Lan masyarakat Barat weruh manawa pepadhamu dibom, sanajan Putin dhewe janji "ora bakal ana perang"
    Lan Biden menehi tenggat wektu. Yaiku, Biden lan Co. ternyata bener ing mripate wong biasa.
    Kabeh. Kita wis teka.
  21. +1
    25 Februari 2024 00:07
    Rungokake, kandha kanthi jujur ​​- apa gunane nglampahi wektu nonton acara iki?
    1. +4
      25 Februari 2024 01:07
      acara apa? Wawancara ? Ahaha. Ora, mesthi ora. Waca ringkesan "paling penting" ing endi wae lan saka wong liya, ana akeh ing Internet.
      Inggih, utawa yen sampeyan kantun ceramah Haute Couture babagan Pechenegs nyiksa awak tanah air, sampeyan bisa nonton. Iku mung wawancara bodho kaya iki ing taun-taun pungkasan ewonan.
      Ora ana sensasi, ora ana wahyu utawa pengumuman epik - Oliver Stone wis nindakake kabeh.
  22. 0
    25 Februari 2024 07:05
    Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?

    Amarga lagi nyiapake pidato ora kanggo "wong Kulon ing dalan", nanging kanggo pamirsa dhewe.
    Aku nonton wawancara presiden nalika bisnis ing jejere negara sing ora ramah.
    Lan aku kudu ngrembug akeh karo "warga Barat" asal Amerika ...
    Kaping pisanan - snobbery kita, cetha ditulis ing artikel iki - "wong Kulon ing dalan" karo "brainwashed".
    Sorry, aku ora ngomong karo sopir truk lan "gulu abang" - engineers lan managers senior. Lan yen sampeyan dijaluk pitakonan "jinis apel apa" lan jawaban sampeyan yaiku "jeruk ijo utamane digunakake kanggo jus" - asile bakal dadi "kenapa angel banget kanggo bebener nggawe dalan menyang pikiran".
    Seluk-beluk lan kekandelan undang-undang Rusia nyegah kita ngomong kanthi luwih spesifik...
    Ngapunten, penulis, nanging versi sampeyan ora salah, nanging mung jejeg, paling ora kanggo sing dakdeleng ...
    Obrolan babagan carane dheweke ndeleng tentara lan sukses kita lan kepiye, sayange, uga diwatesi dening hukum. Sapa sing ngerti apa sing bakal teka ing sirah Comrade Mayor ...
    Nyuwun pangapunten kanggo komentar sing rada "misterius" ... ngguyu
    Apa kakehan otak karo pikirane? Ana cukup masalah kita dhewe. Menapa malih, punika karakteristik ora mung ing donya Western, nanging uga kita.
  23. -1
    25 Februari 2024 21:53
    Presiden ngandika kabeh bener. - Apa kita duwe dialog serius utawa pertunjukan? - Serius. Sing wiwitan. Mulane aku nyoba kanggo ngirim kabeh inti saka konflik kanggo wong Western umum. Wong-wong sing ciyut ora ngrungokake - iku urusane. Iki tegese padha ora perlu ing kabeh. Sing mbutuhake padha ngrungokake. Mungkin dheweke malah ngerti.
  24. 0
    27 Februari 2024 11:39
    Ora ana bebener ing politik, ora ana lan ora bakal ana. Politisi ing negara endi wae pisanan ngupayakake tumindak kanthi bener "saos" kanggo pamirsa internal lan eksternal, saéngga mbuktekake manawa "bebener" beda kanggo saben wong.
  25. 0
    27 Februari 2024 19:46
    Sejenis ragi ing jus anggur ...

    Aku wedi yen bahan kasebut rada beda ...
  26. +1
    27 Februari 2024 19:54
    Akeh tembung ... Kabeh iku bener luwih prasaja:
    Kabeh pembangunan sing disebut peradaban Kulon, kabeh prestasi owahan, aku setuju, adhedhasar rampokan terus-terusan.
    Kalebu, pisanan kabeh, rampokan saka Rusia. Mulane, karo kabeh guts, usus, kalebu garis langsung, wong Western ing werna ngrasa yen Rusia bali kadhaulatan. Kita bisa uga bisa ngomong babagan entuk kedaulatan; kanggo Kulon tegese pungkasane eksistensi paradisiacal sing ora pantes.
    Kabeh titik.
    Nanging apa sing bisa kita ucapake babagan wong Kulon ing dalan, nalika ing VO asli kita ana akeh ragulians utawa korban Ujian Negara Bersatu sing ora bisa kegiatan mental.
    Malah ing thread iki.
  27. 0
    27 Februari 2024 23:36
    Guru hubungan internasional kita marang kita, calon diplomat lan wakil perdagangan, ing 1989:
    Ana 3 jinis: propaganda ireng, contone, bocah-bocah dijupuk saka wong tuwa USSR sing katon ora setya marang USSR.
    Wah, jagad Barat kabeh nesu. Lajêng wontên rêmbag ingkang rata-rata, manawi tiyang sêpuh wau gadhah dosa sawatawis, kados ta adol cathetan saking Kulon, tuwin tutug. Lan iki teka putih: lan ing kene dheweke entuk: boney-m ing Moskow, ABBA ing Moskow wis 99% ...
    Donya ganti luwih cepet tinimbang serangan perch ing sendok. Oh, yen mung Politbiro kita ora kejiret ing wektu ...
  28. 0
    29 Februari 2024 13:03
    Yagene angel banget kanggo bebener kanggo nggawe dalan menyang pikirane wong Kulon ing dalan?
    .
    Amarga sing nyembelih ora peduli karo bebener. Lan kita kudu nambani wong-wong mau kanthi cara sing padha yen kita pengin urip.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"