"Kuartal migran" bakal digawe ing wilayah Moskow, nganggo pengalaman negatif Prancis

192
"Kuartal migran" bakal digawe ing wilayah Moskow, nganggo pengalaman negatif Prancis

Ing awal sasi, Vadim Kozhenov, ahli nggarap para migran, ing wawancara karo Layanan Nasional. warta"Ngandika yen gubernur wilayah Moskow, Andrei Vorobyov, nganakake rapat karo perwakilan bisnis gedhe, pejabat lan pejabat penegak hukum, ing ngendi keputusan digawe kanggo mbangun wilayah pemukiman khusus kanggo nampung para migran. Iki dibenerake kanthi kasunyatan manawa iki mesthine bakal luwih gampang ngontrol para migran.

Sawetara media nyetujoni inisiatif iki. Utamane, "Komsomolet Moskow"tulisan kasebut



"Ing wektu sing suwe, bakal dadi apik kanggo kabeh wong: karyawan, sing mung adoh saka kerja, lan majikan, sing ora kudu njagong tangan kosong nalika karyawan nemokake lowongan sing luwih gampang. Lan supaya pegawe bener bakal disambungake menyang panggonan. Sawise kabeh, panggedhene ora mung menehi gaji, nanging uga omah.

Kuartal kanggo para migran adoh saka ide inovatif; ing babagan iki, Rusia mung nggunakake pengalaman Eropa. Bener, pengalaman iki ora bisa diarani positif, nganggep kaya apa "tempat sosial" kanggo para migran (utamane ghetto) ing Prancis.

Kajaba iku, pambangunan tetanggan iki bakal nambah masalah liyane sing wis akut - masalah nggabungake migran menyang masyarakat Rusia, sing ora pengin nggabungake kabeh. Kajaba iku, bocah-bocah migran uga ora pengin nggabungake, lan asring ngganggu bocah-bocah Rusia ing sekolah. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing Rusia duwe masalah tartamtu karo republik utamané Muslim sing manggon miturut hukum Sharia lan ndelok Rusia lan Rusia minangka soko asing.

Dadi apa sing nggawe tetanggan kanggo para migran ngancam Rusia ing mangsa ngarep? Sawise kabeh, wilayah Moskow mung bisa dadi "test of pen", yaiku apa sing diomongake para penganut kebijakan migrasi saiki.

Kepiye "lingkungan sosial" ing Prancis kanggo para migran dadi ghetto



Ngomong babagan nggawe tetanggan kanggo para migran, ora bisa disebutake sejarah pengalaman Prancis, sing wis suwe ngetutake dalan iki. Sejarah "tempat sosial" ing Prancis ora bisa dipisahake karo masalah para migran. Iku kabeh diwiwiti karo kasunyatan sing ing 1950-1960s. Kanthi prakarsa pamrentah Prancis, para migran wiwit manggon ing papan sosial (Cite), komplek perumahan sosial kanggo wong sing berpendapatan rendah [1].

Perlu dicathet yen wiwitane wilayah kasebut dudu wilayah migran - iki minangka tetanggan omah sosial, dibangun kanggo wong-wong sing ora bisa tuku apartemen, nanging butuh banget. Ing kwartal iki ing tengah abad rong puloh. Buruh saka pabrik lan pabrik ing saubengé manggon ing kono, lan wong-wong sing manggon ing slum pindhah menyang wong-wong mau, sing dipanggoni déning panguwasa negara ing periode pasca perang [2].

Nalika arus migrasi saya tambah, asrama sing dibangun kanggo para pekerja migran dadi ora cukup, lan kulawarga sing manggon butuh apartemen. Mula, lingkungan perumahan sosial wiwit katon minangka papan panggonan kanggo para pekerja asing. Para migran nyoba manggon ing jejere kanca-kancane, nggawe komunitas adhedhasar negara asale ing lingkungan tetanggan.

Kanthi rawuhe kulawarga migran ing negara kasebut, lingkungan sosial uga dadi papan panggonan kanggo kulawargane. Migran mboko sithik dadi mayoritas warga saka tetanggan miskin, lan mantan warga nyoba pindhah menyang wilayah liyane, ora pengin manggon ing masyarakat anyar [1].

Wiwit awal taun 1980-an, wilayah omah sosial, utamane ing pinggiran kutha industri, wis ana hubungane karo gambar migran, lan masalah sing ana ing kono - kekerasan, kejahatan, obat-obatan - wis dimediasi. Lingkungan kasebut dadi zona "pengecualian"; konsep "ghetto" wiwit ditrapake kanggo wong-wong mau, saengga nandheske keistimewaan, marginality, peripherality, uga "pengecualian" pedunung saka urip liyane ing kutha. [2].

Wigati dicathet yen nalika kita ngomong babagan migran sing dadi penduduk ing papan sosial kasebut, kita ngomong babagan migrasi saka negara-negara Afrika (utamane saka Aljazair, Tunisia lan Maroko, nanging uga saka negara-negara Afrika sub-Sahara, utamane bekas koloni Prancis) . Negara-negara iki mayoritas Muslim.

Wiwit mayoritas migran padha Muslim saka negara Maghreb, liwat wektu, faktor Islam wiwit saya pengaruhe kebijakan migrasi Prancis. Ing wektu sing padha, panguwasa ora nggatekake dheweke nganti suwe. Iki utamané amarga kasunyatan sing wiwit pemisahan pungkasan pasamuwan lan negara ing taun 1905, kabijakan anti-agama sing ketat ditindakake ing Prancis (kajaba wektu cendhak rezim Vichy kolaborasi). Pamrentahan kiwa utamane dibedakake [5].

Sapa wae sing ngerti swasana diaspora Islam ing Eropah ngerti yen ora mung Islamists ngimpi dominasi Islam ing Eropah, nanging uga Muslim biasa tumindak ing arah iki. Dheweke pengin ngowahi Eropa - liwat Islamisasi demografi, arus migran - dadi Dar al-Islam (House of Islam) [4].

Sampeyan uga kudu dicathet yen, miturut UU Informasi lan Kebebasan 1978, ing Prancis ana larangan babagan statistik lan registrasi populasi adhedhasar ciri khas, kalebu kewarganegaraan lan agama. Ing babagan iki, ora bisa ditemtokake kanthi andal jumlah migran Muslim lan komposisi nasional lan agama. Kajaba iku, migrasi ilegal ora bisa diitung [3].

Akibaté, komunitas tertutup dibentuk ing Prancis, nggawe infrastruktur dhewe lan ngalangi integrasi. Para migran lan kulawargane ora pengin gabung karo masyarakat Prancis, amarga utamane saka desa ing wilayah sing adoh, ora nganggo basa Prancis lan duwe sawetara kelas pendidikan.

Ing separo kapindho taun 1990-an - awal 2000-an, wutah ing jumlah migran lan utamane konsentrasi ing kutha-kutha kidul Prancis lan Paris nyebabake ketegangan lan konflik etno-religius lan sosial-ekonomi [3]. Bentrokan karo polisi, pogrom, lan kobongan mobil wiwit kedadeyan saben taun.

Migran sing dadi warga Prancis, lan utamane generasi migran sing luwih enom, wiwit nduduhake, meksa pemerintah ngganti hukum sing wis ora populer. Ing negara-negara Eropa liyane sing nampa akeh migran lan duwe tetanggan migran sing padha, kahanan kasebut ora luwih apik.

Mangkono, ing Agustus 2011, kerusuhan pemuda kekerasan pecah ing tetanggan migran ing London, Birmingham, lan Liverpool, sing mundhak dadi pogrom nyata. Miturut laporan media, 90% pesertane minangka anak migran. Prilaku iki mesthi nyebabake protes ing Eropah [4]. Mulane, partai sayap tengen lan sayap tengen wiwit nguatake posisi.

Masalah integrasi migran lan enclavization



Kahanan karo migran ing Rusia ora beda banget karo kahanan ing Prancis. Secara resmi, saiki ora ana tetanggan kanggo para migran ing Federasi Rusia, nanging nyatane, ing taun 2021, studi dening sosiolog saka RANEPA babagan enclave migran sing muncul ora mung ing Moskow lan St Petersburg, nanging uga ing sawetara pusat regional gedhe.

Analis RANEPA nyimpulake yen papan utama kanggo pambentukan enclave migran ing kutha-kutha gedhe Rusia yaiku wilayah sekitar pasar. Para ahli nliti 37 wilayah pasar ing 15 kutha kanthi populasi luwih saka siji yuta. Ternyata ing enem panggonan kasebut, konsentrasi apartemen sing disewakake dening buruh tamu 20% utawa luwih.

Kaya para migran ing Prancis, buruh tamu ing Rusia uga ora pengin nggabungake menyang masyarakat Rusia, luwih seneng komunikasi karo kanca-kanca suku lan ngrampungake kabeh masalah liwat diaspora - organisasi tertutup kanthi status hukum sing ora jelas. Yaiku, kaya ing Prancis, para migran ing Federasi Rusia nggawe komunitas tertutup sing mbentuk infrastruktur dhewe lan ngalangi integrasi.

Diaspora mbantu migran nyiapake dokumen (asring "ngrampungake masalah" karo ujian basa Rusia, sing wong migran saka Asia Tengah ora ngerti utawa ora ngerti banget), golek omah lan kerja, lan ngrampungake masalah saben dinten lan masalah sosial. Tegese, para migran sing teka ing wilayah anyar ing diaspora (utawa enclave) sing wis gedhe, melu kegiatan ekonomi, ngliwati sinau basa lan tradhisi lokal, lan urip kanthi kompak ing antarane kelompok etnis, tanpa kudu gabung karo masyarakat tuan rumah. .

Kajaba iku, bocah-bocah migran uga ora ngupayakake integrasi. Ing kene, panguwasa Rusia mbaleni kesalahan sing padha karo panguwasa Prancis, sing ing wektu kasebut percaya yen bocah saka lingkungan migran bisa digabungake menyang masyarakat Prancis liwat sekolah. Nyatane, ing sekolah, para migran luwih seneng komunikasi karo bocah-bocah migran liyane.

Ing Rusia, kahanan ing babagan iki sedih - ing Moskow, contone, ana kabeh kelas anak migran saka Asia Tengah sing praktis ora nganggo basa Rusia. Iki ndadékaké kanggo kasunyatan sing anak migran nyawiji ing kelompok lan ngalahake ora pati cetho, lan melu bullying anak Russian.

Skandal anyar ing Chelyabinsk banter, ing ngendi bocah-bocah Tajik ngalahake bocah-bocah Rusia lan ngancam. "Tsargrad", utamane, nerbitake video karo wong tuwa bocah sing ngandhani, umpamane, ing ngisor iki:

"Aku bubar ngerti yen Israel nandhang tangane Vasilina lan dipencet menyang tembok. Bocah-bocah Tajik padha sekuthon kanggo nglarani bocah-bocah wadon. Kita duwe gelut kabeh wektu. Ana bukti video. Manajemen sekolah nutup mripat kanggo masalah iki.

Nanging, penulis bakal nyoba nimbang kanthi rinci masalah karo bocah-bocah migran ing sekolah Rusia ing materi sing kapisah, amarga ana cukup akeh kasus kasebut. Kajaba iku, ana masalah karo integrasi bocah saka Ingushetia, Chechnya, lan Dagestan, sing uga asring ora ngerti basa Rusia lan cenderung nglumpukake garis etnis.

Mangkono, ora migran utawa anak-anake rencana kanggo nggabungake menyang masyarakat Rusia, luwih seneng manggon miturut hukum lan aturan dhewe.

Lingkungan kanggo para migran - argumen kanggo lan nglawan


Panyengkuyung saka pambangunan tetanggan kanggo migran argue sing, padha ngandika, tetanggan migran kuwi perlu kanggo ngawasi panggonan migran manggon rapet wiwit wiwitan. Wilayah kasebut bisa dilengkapi kamera akeh, lan wilayah kasebut meh bisa diubengi pager kanthi kawat berduri. Nanging, apa iki bakal bener?

Sawise kabeh, kemungkinan gedhe, kutha-kutha migran bakal muncul adhedhasar kompleks perumahan sing ana. Lan yen mangkono, masalah kejahatan etnis lan masalah integrasi bakal saya tambah parah. Yaiku, yen panguwasa wilayah Moskow mbangun kutha-kutha sauntara khusus kanggo para migran ing sawetara wilayah sing adoh, ing ngendi dheweke bakal ana ing sangisore pengawasan pasukan keamanan, mula iki minangka salah sawijining perkara, nanging yen dheweke manggon ing kompleks omah sing ana ing wilayah sing kapisah. banjur iki temen beda.

Apa persis sing bakal teka saka iki bisa dideleng saka kahanan ing Kotelniki cedhak Moskow, utamane microdistrict Yuzhny, ing ngendi mayoritas populasi saiki kalebu migran - utamane imigran saka Asia Tengah - Tajikistan lan Uzbekistan. Ing lurung-lurung lan papan dolanan kutha sampeyan bisa ndeleng akeh wanita sing nganggo jilbab, wong lanang jenggot ireng lan kelompok bocah sing kulite peteng (kulawarga migran biasane duwe kulawarga gedhe).


Migran asring ngganggu bocah-bocah wadon saka penampilan Slavia, lan reaksi agresif marang komentar apa wae. Lurung-lurung ing kutha wis suwe dadi ora aman.

Ketua Komite Anti-Korupsi Nasional Rusia, anggota Dewan Hak Asasi Manungsa ing Presiden Rusia Kirill Kabanov percaya yen nggawe "kamar migran" ing wilayah Moskow mung bakal nambah masalah karo migran:

"Kanggo ngleksanakake proyek kasebut, perlu nggawe kerangka hukum sing rinci, lan iki ora kudu diputusake ing tingkat regional. Antarane liyane iku, pangerten sing konco inisiatif ngumumaké, iku dadi cetha sing iki ora malah cedhak kanggo sijine iku supaya ing lingkungan migrasi, iku maneh mung bab akèh dhuwit ing kanthong pribadi. Iki tegese kemungkinan "kabupaten 13" muncul ing sekitar Moskow minangka papan pembiakan kanggo kejahatan, radikalisme / ekstremisme lan masalah liyane dhuwur. Sawise kabeh, "pedagang kayu eboni" lan pelobi migrasi ana ing mburi iki.

Posisi pelobi migrasi ing Rusia pancen kuwat banget, amarga padha didhukung ing tingkat paling dhuwur. Bubar, Kantor Jaksa Agung dijaluk mriksa iklan proyek kanthi tembung "mung kanggo para migran," amarga ana cukup akeh tawaran kasebut ing situs web Avito.ru, HeadHunter, Rabota.ru, SuperJob.ru. Ing wektu sing padha, pengadilan ing Moskow nglarang publikasi babagan lowongan "mung kanggo Slav" amarga diduga "diskriminasi adhedhasar kewarganegaraan."

Nganti saiki, ora ana sing nggatekake lowongan "mung kanggo para migran", "mung kanggo wong Chechen", lsp. Lan isih kudu katon apa tanggapan jaksa. Mbok, minangka bagéan saka kawicaksanan aktif "persahabatan multinasional", padha mutusaké kanggo ban mung tembung "Slavs" lan "Rusia".

Kanggo ngringkes, kudu dicathet yen kanthi nyatane yen Federasi Rusia ora bakal ngganti kabijakan migrasi, pambangunan "lingkungan kanggo para migran" bakal nyebabake tambah enclavization, uga nambah konflik. karo populasi lokal. Saiki, Moskow duwe salah sawijining tingkat ketegangan antaretnis sing paling dhuwur dibandhingake karo subyek Federasi liyane, lan muncule enclave migran anyar mung bakal ngrusak kahanan kasebut.

Referensi:
[1]. Demintseva E.B. Nggawe "ghettos": papan sosial Prancis lan pedunungé (1960-2010) // Vestn. Tomsk negara un-ta. crita. 2015. Nomer 5(37). kaca 105–112.
[2]. Demintseva E.B. "Pinggiran kutha bermasalah" lan pedunungé: pinggiran kutha Paris antarane "pemberontakan pinggiran" lan "Charlie Hebdo". 2015. Nomer 5. P. 135-148.
[3]. Zholudeva N.R., Vasyutin S.A. Masalah pegawean para migran Muslim ing Prancis (conto Paris). Bagian 1 // Vestn. lor (Artik) federal un-ta. Ser.: Kemanusiaan. lan sosial ngelmu. 2021. Jilid 21, No. 6.
[4]. Andersen. P. Migran njupuk Eropah ing Papan / Peter Anderson; jalur karo dheweke. V. Rodina // Kita kontemporer. – 2012. - Nomer 3. – P. 149-151
[5]. Chernega, V.N. Prancis: Krisis kabijakan integrasi migran / V.N. Chernega // Masalah Eropa saiki. – 2016. – No. 4. – kaca 140-156.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

192 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 57
    27 Februari 2024 04:49
    Iku wong sing sijine gagasan iki ing sirah Gubernur Vorobyov lan menehi printah kanggo ngleksanakake. WHO? Iki jelas pengkhianatan lan sabotase. Lan wong iki duwe jeneng lan posisi. Napa FSB ora digayuh? Sembarang artiodactyl bisa ngerti kepiye ghetto nasional kaya ngono; ana akeh conto sing nggumunake. Dadi kenapa iki ditindakake? Kanggo nggawe prasyarat kanggo bencana sosial lan jeblugan.
    1. Qas
      + 64
      27 Februari 2024 06:40
      Apa aku kudu menehi jeneng lengkap? Sapa sing sah kudu tanggung jawab kanggo apa sing kedadeyan ing negara kasebut, nanging nyatane, nganti pirang-pirang dekade saiki dheweke mbuwang tangane "Aku ora ana hubungane" lan sing bakal dipilih maneh Presiden Rusia. Federasi maneh?
      1. + 26
        27 Februari 2024 08:31
        ...nanging nyatane, wis pirang-pirang dekade dheweke mbuwang tangane "Aku ora ana hubungane"

        Plus "Aku diapusi", iku kabeh lan sogokan lancar.
      2. + 34
        27 Februari 2024 08:48
        Kutipan saka Qas
        Sapa sing bakal kapilih maneh dadi Presiden Federasi Rusia maneh?

        Miturut cara, jeneng iki sing nggawe janji umum yen dheweke ora bakal ngidini pembentukan "enklaf nasional" kayata "Chinatowns" ing Rusia! Sanajan ... yen sampeyan nerbitake dhaptar janji-janji "warga" iki sing ora ditindakake, sampeyan bakal entuk "volume" ukuran Ensiklopedia Soviet Agung!
        1. + 17
          27 Februari 2024 09:10
          "Iki jeneng sing nggawe janji umum"
          Apa ora karakter iki janji, nanging sing pracaya marang? padha 146%?
          1. +1
            27 Februari 2024 11:48
            Kutipan: ZloyKot
            "Iki jeneng sing nggawe janji umum"
            Apa ora karakter iki janji, nanging sing pracaya marang? padha 146%?


            Inggih, ok, dheweke bakal nggambar dheweke 70-80 persen, nanging kepiye carane dheweke bisa dadi kekuwatan ??
          2. +1
            27 Februari 2024 12:16
            Nanging sapa sing percaya? padha 146%?

            Ora mung kabeh wong sing percaya marang dheweke (C)
            1. 0
              28 Februari 2024 15:00
              Ora mung saben wong sing pracaya marang dheweke
              Ora mungkin bot bisa ngerti, nanging aku ora ngerti kanca siji sing ngidini Putin diganti karo wong liya.
              1. +1
                28 Februari 2024 17:13
                Ya, angel ngerti bot ing kepinginan iki. Luwih angel mangertos, nganggo utawa tanpa Putin, kepiye cara metu saka urip sing gedhe lan multidimensi, ing ngendi juru mudi gedhe lan kanca-kanca sing setya, bebarengan karo mitra sing dihormati, nggawa kita kabeh.
          3. +1
            28 Februari 2024 02:45
            Lan apa sing ora dianggep kanggo dheweke.
        2. + 12
          27 Februari 2024 11:19
          Yen migran penting banget kanggo iki, mula dheweke manggon ing Noao-Ogarevo, Kremlin ora bisa digunakake minangka warisan budaya kanggo tujuan kasebut.
        3. -1
          2. mars 2024 13:34
          Pancen, Vladimir Vladimirovich duwe karep kanggo mréntahaké pretentious lan projectism (kita bakal manggon ing 20030, kita bakal nglampahi atusan milyar ing kono, kita bakal nglampahi atusan milyar liyane kene, lan sapa sing ngancam wong-wong mau ana petrel lan overexposures laser)
      3. -1
        29 Februari 2024 00:29
        Sampeyan nggatekake kanthi bener, kajaba mung siji tembung "bakal dipilih maneh".........
      4. 0
        2. mars 2024 13:08
        Boten pribadi. Rusia ora nyedhiyakake tingkat pengembalian sing dikarepake, amarga mbutuhake obat, pendidikan lan pensiun lan kudu diganti karo tenaga kerja sing kurang nuntut sajrone 10-15 taun. Periode planning maneh ora kasedhiya kanggo Supreme Pasyuks.
    2. + 17
      27 Februari 2024 07:18
      Kutipan saka: FoBoss_VM
      Dadi kenapa iki ditindakake? Kanggo nggawe prasyarat kanggo bencana sosial lan jeblugan

      Aku biyen mikir bab sing padha, nanging saiki ora. Ora bakal ana "bledosan", mung bakal ana "bencana". Lan para migran mung minangka bagean integral saka bencana iki sing nunggu kita kabeh ...
      Ternyata ing enem panggonan kasebut, konsentrasi apartemen sing disewakake dening buruh tamu 20% utawa luwih.

      Ya, ora 20%, nanging saka 90% nganti 100%, lan ora "dibusak", nanging entuk. Lan nalika jumlahe dadi luwih saka 25%, warga lokal "kanthi alesan" langsung nyatakake kepinginan sing kuat kanggo pindhah saka kono ... Ana enclave kanggo dangu. Iku mung sing sawetara wong ora ngerti bab wong-wong mau, nalika liyane stubbornly ora pengin sok dong mirsani. Saiki padha arep formalize apa wis ana de facto de jure. Ya, pengacara diaspora kudu entuk biaya ...
      1. -2
        29 Februari 2024 07:13
        Napa wong Rusia ora mlebu Islam? Banjur masalah demografi lan migran bakal ilang dhewe.
        1. +2
          29 Februari 2024 07:16
          Sampeyan mung kudu ngenteni siji utawa rong generasi, lan wong Kristen Rusia, minangka minoritas nasional, bisa uga dibayar keuntungan ... Kabeh dadi kaya biasane.
          Lan ora ana sing kasengsem ing masalah demografi wong liya.
    3. + 17
      27 Februari 2024 08:30
      Vanya, sampeyan ngerti sapa sing nandur modal lan apa sebabe, ing 30 taun, ibukutha wilayah Eref bakal dadi Maskvaabad lan Peteroshkent, Slavs sing isih urip bakal ngumpul ing cedhak kuil nganggo sepatu bast. matur nuwun kanggo juru mudi, omong-omong, pemilihan panglima kita bakal teka, aja lali!
      1. + 15
        27 Februari 2024 09:13
        Kutipan: g0ryachevnn
        matur nuwun kanggo juru mudi, omong-omong, pemilihan panglima kita bakal teka, aja lali!

        Ora perlu ndhelikake ilusi palsu. Asil saka Pemilu punika kesimpulan foregone. Ing Rusia, sayangé, ora ana partai kaya Front Nasional Marie LePen utawa Alternatif kanggo Jerman. Ing sawijining wektu, D. Rogozin makarya ing lapangan iki karo "Kongres Komunitas Rusia," nanging piye wae ilang liwat wektu.
        Mung kapribaden misuwur aku bisa sebutno dina sing mundhakaken topik iki Pyotr Tolstoy lan Ruslan Ostashko. Ya, Bastrykin kadhang-kadhang "mbunyi lonceng."
        Ing Rusia ora ana partai sing mbela kepentingan rakyat, lan yen katon bakal cepet gabung karo gerakan "Nazi" marginal, sing ora bisa ditampa ing negara multinasional kita. Senadyan meh kabeh wilayah Federasi Rusia, kalebu republik nasional - Yakutia, Udmurtia, Tatarstan, Mari El, lan liya-liyane, nandhang kebanjiran para migran.
        1. +3
          27 Februari 2024 12:59
          Ing Rusia, sayangé, ora ana partai kaya Front Nasional Marie LePen utawa Alternatif kanggo Jerman.
          United Russia wis cukup ... nganti kuping ...
        2. 0
          29 Februari 2024 17:58
          Sergey, aku nulis yen kita ora duwe pemilihan, nanging pemilihan Putin !! Rogozin diwiwiti kanthi kongres, banjur partai Rodina, sing digabung lan didol menyang maling sing padha karo awake dhewe, Babakov, uga, telu iki sing sampeyan andalake, kabeh saka klip Putin, mula ora mungkin kaya sing diomongake karo Comrade Sukhov.
      2. +3
        27 Februari 2024 22:39
        Mula akeh pasamuwan lan sekolah, bakal ana papan kanggo papan perlindungan
    4. + 15
      27 Februari 2024 09:23
      Polisi ora mlebu ghetto karo migran ing wayah wengi. Malah ing wayah awan, puluhan polisi teka bebarengan. Iki minangka omah gila ing pikiran para politisi sing ngusulake iki. Apa dheweke bakal nggawe keputusan kaya ngono?
      1. +2
        29 Februari 2024 09:11
        Apa dheweke bakal nggawe keputusan kaya ngono?
        kudune. Iku entuk manfaat kanggo wong-wong mau. Secara finansial lan minangka instrumen tekanan ing "wong pribumi lokal". Lan kasunyatan manawa para migran wiwit mateni warga lokal ora ngganggu dheweke lan polisi ora peduli, luwih penting kanggo ngempet warga lokal. Dadi kenapa dheweke kudu mandheg? Takon apa komposisi nasional sing gelut ing Distrik Militer Lor, apa ana akeh warga Federasi Rusia sing anyar saka Asia Tengah?! Aku utamané kesengsem karo komposisi saka batalyon Akhmat.
    5. + 11
      27 Februari 2024 19:07
      Kutipan saka: FoBoss_VM
      Sing sijine gagasan iki ing sirah Gubernur Vorobyov

      Ya, kabeh, panguwasa, ngerti kanthi becik lan mulane kabeh wong nindakake. Ana mung siji goal - karusakan saka Rusia. Kanggo maksud iki, migran diimpor saka Asia Tengah lan Kaukasus, kanggo maksud iki, ing endi wae sing katon ing basa Latin, malah jeneng peralatan kasebut dudu Rusia. Anglicisms lagi ngenalaken menyang basa liyane lan liyane, lan iki ndadékaké kanggo karusakan bertahap saka basa Rusia. Ing sekolah, malah matématika "diwulang" miturut program beda, ora kanggo sebutno sajarah. Kabeh iki dudu kacilakan, dudu penghormatan kanggo fashion. Iki kabeh tumindak sing disengaja lan duwe tujuan.
      1. +2
        28 Februari 2024 14:55
        Saka sajarah Mesopotamia Kuna.
        Skema rebirth saka pusat peradaban.
        Perwakilan saka suku lan klan liyane mboko sithik nembus menyang kutha-kapanggonan beradab lan sugih karo komposisi luwih utawa kurang homogen ... minangka abdi, buruh digunakake ing hard karya, abdi, warriors, bodyguards, porters, banjur pedagang cilik lan medium, pidana. lan unsur semi kriminal,,,
        Ing tembok kutha ana kemah nomad suku liar, siji utawa liyane penetrating nang ... liwat wektu, babu sing nampa kamardikan, buruh, pedagang manggon ing kutha-kutha karo kulawargané gedhe, multiply, warriors tekan posisi tartamtu ing tentara. utawa keamanan, lsp. - persentase "wong njaba" dadi luwih akeh, wektu teka nalika tekan "massa kritis" - lan kekuwatan liwati menyang tangan unsur asing sing nggawa basa, tradhisi ("nepotisme", "nepotisme", sistem "baksheesh-bribes", "compatriotism", "clan-mafia", panyebaran norma moral lan "prentah" mung kanggo sederek lan persepsi wong pribumi utama: a) "sapi awis", b) suku musuh, etc.), nalika nahan bagéan saka prestasi budaya digunakke peradaban dening meksa isih intelektual, imam lan administratif bunderan saka klompok ètnis asli kanggo nepaki anyar "tatanan sosial" lan ngawula pamaréntah anyar, kang ndadékaké menyang a. revisi (revisi) politik, sejarah etnis, mitologi, lsp. ing sih saka "grup etnis" anyar lan panguwasa. Sajarah "klompok ètnis" iki dadi luwih kuna kanthi ngorbanaké sajarah kelompok ètnis asli, sawetara déwa saka mitologi mantan diwenehi jeneng anyar ...
        Owah-owahan kasebut ora kardinal, amarga tingkat budaya "etnos" anyar isih, minangka aturan, primitif, meh ora ana apa-apa sing bisa ditawakake. Meh kabeh "anyar" kanggo etnos anyar dikembangake dening para intelektual (imam, tukang sihir, penulis sejarah, astronom, ilmuwan, penulis lan pujangga ...) saka etnos asli, sing diwenehi pilihan: "nyawiji" menyang masyarakat anyar. utawa pati.
        Asil punika "budaya anyar" ing panggonan lawas. Lan ing mitologi prioritas asli, nulis, ilmu pengetahuan, budaya, akeh lapisan buatan, kompilasi-"budaya" ditrapake (umpamane: mitos asli Sumer saka Banjir nganti Shalmanasharru lan kompilasi "Prajanjian Lawas" saka wong Yahudi saka sing padha. banjir marang Sang Prabu Suleman). Munculé "peradaban anyar" lagi digawe. Suwe-suwe, para penemu ngrusak warisan sing wis diwarisake. Peradaban wis luntur.
        D.Yu. Petukhov. Sajarah Rusia.
        1. +1
          28 Februari 2024 15:01
          Quote: kosopuz
          D.Yu. Petukhov. Sajarah Rusia.

          D.Yu.Petukhov...Bali-baleni ngidoni kene dening "ahli" sejarah kuna.
          1. +1
            28 Februari 2024 15:03
            D.Yu.Petukhov...Bali-baleni ngidoni kene dening "ahli" sejarah kuna.
            Iki dudu "ahli", nanging bot.
        2. -2
          29 Februari 2024 07:07
          persentase "wong njaba" dadi luwih gedhe, wektu teka nalika tekan "massa kritis"

          Dadi Rusia modern minangka alien sing ngrusak populasi Rusia?
  2. + 17
    27 Februari 2024 05:21
    Yen ghetto lagi dibangun, tegese ana sing butuh.
    1. + 14
      27 Februari 2024 05:36
      Kutipan saka parusnik
      Yen ghetto lagi dibangun, tegese ana sing butuh

      Dibutuhake dening sing nggawa dheweke menyang kene
      1. +6
        27 Februari 2024 05:42
        "Mungkin perlu banget, dadi perlu yen minangka pamitan kita diwenehi geni musim gugur saka godhong sing tiba lan nutupi es saka kasepen. ... plum kadhemen tiba saka cabang menyang Ès, Nopember, kepincut tanpa perang dening kadhemen antisipasi wengi, swell tanpa pasuryan ing ndhuwur banyu saka wedi puddles ireng." (c)
      2. + 24
        27 Februari 2024 07:00
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Dibutuhake dening sing nggawa dheweke menyang kene

        Utawa mungkin sing ngimpor kudu digawa mrana?
        1. + 14
          27 Februari 2024 07:21
          Kutipan: Stas157
          Utawa mbok...

          Sayange kepinginan kita ora cocog karo kemampuan kita ...
          1. -1
            27 Februari 2024 07:49
            Kutipan saka doccor18

            Sayange kepinginan kita ora cocog karo kemampuan kita ...

            Yen kepinginan kanggo ngombe, mangan, lan jancok "tanpa akibat" - banjur kabeh pas sampurna.
            Sayange ora ana kekarepan liyane....
        2. +3
          27 Februari 2024 07:46
          Kutipan: Stas157
          Utawa mungkin sing ngimpor kudu digawa mrana?
          Utawa mungkin kabeh kudu diwenehi kapak lan gergaji lan dikirim menyang Wilayah Krasnoyarsk kanggo nyuda alas? nglirik
          1. +6
            27 Februari 2024 13:57
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Utawa mungkin kabeh kudu diwenehi kapak lan gergaji lan dikirim menyang Wilayah Krasnoyarsk kanggo nyuda alas?

            Padha mbokmenawa bakal ngirim sampeyan lunga. Kanggo ekstremisme.
          2. +4
            27 Februari 2024 15:41
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Utawa mungkin kabeh kudu diwenehi kapak lan gergaji lan dikirim menyang Wilayah Krasnoyarsk kanggo nyuda alas?

            Ora ngono!
            Dadi alas-alas padha surut. Menehi metu Pick lan Pick, banjur terus miturut klasik. sedulur
          3. +4
            27 Februari 2024 19:14
            Luwih becik ngetung wedhi lan watu ing gunung-gunung ing ara-ara samun ing omah
          4. +5
            27 Februari 2024 21:39
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            Utawa mungkin kabeh kudu diwenehi kapak lan gergaji lan dikirim menyang Wilayah Krasnoyarsk kanggo nyuda alas?

            Lan apa sing ditindakake dening wilayah Krasnoyarsk yen saben wong, sing padha, sampeyan ngerti sapa, kudu teka menyang kita?
        3. +5
          27 Februari 2024 11:52
          Kutipan: Stas157
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Dibutuhake dening sing nggawa dheweke menyang kene

          Utawa mungkin sing ngimpor kudu digawa mrana?


          tawaran gedhe! Nggawe ghetto: migran ditambah sing nggawa lan kabeh penggemar migrasi. Suka seneng! Kabeh wong kudu pindhah lan nyekel wong-wong mau ing ruble lan kopeck Piece ing Kotelniki!!
          1. 0
            28 Februari 2024 15:08
            Kutipan saka: newtc7
            tawaran gedhe!

            Penawaran kasebut ora mung apik banget, nanging uga apik banget! Nanging ana kekurangan sing signifikan - ora bisa ditindakake. Mesakaké.
      3. + 13
        27 Februari 2024 07:44
        Dibutuhake dening sing nggawa dheweke menyang kene
        Paling kamungkinan, sing mbutuhake Rusia mung minangka income. "Iki" siap ngedol kabeh lan kabeh!
  3. -36
    27 Februari 2024 05:23
    Ing wilayah Moskow, ana rega astronomi sing padha kanggo omah sing lagi dibangun. Minangka anggota Moscow Komsomol dhewe sing nulis, mesthine bakal dadi omah sing wis digawe kanggo para migran, bisnis pribadi isih bakal nangani.
    1. + 12
      27 Februari 2024 07:16
      Dadi akeh ado babagan apa-apa.
      Deleng ing distrik Kotelnikov. Moscowabad, Nanging. Lan omah kasebut ora digawe saka karton.
      1. -25
        27 Februari 2024 07:36
        Penulis menehi link menyang artikel ing Moskovsky Komsomolets. Iku cetha ngandika bab omah prefabricated. Kanthi pilihan - iku bisa. Padha nggawe kabeh nangis Muscovites babagan migran kanggo awake dhewe - dening tuku omah investasi. Ing Sochi padha tumindak beda, setelan munggah omah Olimpiade sawise Olimpiade lan mundhakaken prices kanggo omah lan Cut mati migran saka iku ing prices Asil ora masalah Saiki maneh padha bakal ngresiki munggah migran sadurunge Festival Pemuda Internasional lan iki umpteenth wektu. lol Urip luwih tenang karo wong Siberia, kayane Sochi wis dadi ibukutha ngunjungi wilayah Chelyabinsk, nomer mobil ngomong babagan iki.
        1. + 11
          27 Februari 2024 08:29
          Penulis menehi link menyang artikel ing Moskovsky Komsomolets.
          Publikasi iki wis suwé smacked saka yellowness karo hype ing topik populer. Aku ngomong babagan wilayah tartamtu sing kadhangkala daklewati. Pelobi utama kanggo migran ing wilayah Moskow yaiku Gubernur Vorobyov. Mbokmenawa ora kanggo apa-apa.
          1. -13
            27 Februari 2024 08:39
            Lan kepiye para migran tuku Kotelniki? Oke, Maryina Roshcha, aku ana ing kono luwih saka sepisan nalika lelungan ing luar negeri ing kompleks hotel, lan ing taun 2000-an - ternyata pengunjung saka Asia Tenggara sing tanggung jawab ing kana, aku kudu mlayu menyang Sheremetyevo 2 karo barang-barangku, dina iki ilang.
            1. +4
              27 Februari 2024 20:24
              Kepiye para migran tuku Kotelniki?
              Aku ora ngerti. Mbokmenawa, ora bakal bisa tanpa sponsor saka wong sing kepengin banget karo migran.
  4. + 14
    27 Februari 2024 05:32
    Sapa sing bakal mbangun kanggo para migran? Ya, wong migran dhewe. Sebastien Pereira, nuwun sewu, yaiku, Marat Khusnullin, ana ing topik.
  5. +9
    27 Februari 2024 05:32
    Para migran kita dipérang dadi rong kategori. Sawetara teka kanggo entuk dhuwit ing kene lan lunga. Liyane kanggo manggon ing Rusia. Yen Lavrov ujar manawa kebangkitan Islam ana ing Rusia, mula aku ora mikir yen langkah-langkah bakal ditindakake kanggo nyuda. migrasi.
    1. +8
      27 Februari 2024 11:29
      Kutipan: Nikolai Malyugin
      A Renaissance Islam lagi njupuk Panggonan ing Rusia

      Mirip banget... Bubar ing Korolev (wilayah Moskow) dewan veteran tartamtu menehi penghargaan Tajik cilik amarga sukses sinau Al Qur'an...
      https://dzen.ru/a/ZdxLTYhLEDJ2Rdhx
  6. + 16
    27 Februari 2024 05:35
    Lingkungan kanggo para migran - argumen kanggo lan nglawan

    Mung nglawan! Mesthine ora ana argumen liyane!
  7. + 34
    27 Februari 2024 05:56
    Ora ana siji-sijine calon kanggo jabatan Presiden ing 2024. ora ngunggahake topik migran ing banding iklan.

    Nggawe papan panggonan sing kapisah kanggo para migran ora salah, iku kejahatan.
    Penyediaan tanah lan kahanan saka Pamrentah Rusia kanggo nggawe "enclave Albania" ing wilayah Rusia minangka bencana ing mangsa ngarep.

    Ora ana ijin panggonan kanggo migran. Mung jam tangan. Rampung karya ing situs - bali menyang tanah air.
    Pengalaman kerja para migran ing UAE bakal mbantu panguwasa Rusia.

    Buruh manca ing UAE.
    ... Kira-kira 10 yuta wong manggon ing negara saiki, kanthi mayoritas migran ...
    ...Meh ora bisa entuk kewarganegaraan UAE. Yen visa wong manca kadaluwarsa utawa kelangan pakaryan, dheweke kudu ninggalake negara kasebut. Malah pasangan saka warga UAE ora nduweni hak kanggo kewarganegaraan. Mung bocah-bocah umum sing bisa ngandelake dheweke.

    Syarat Employment kanggo expats
    Sawetara syarat kanggo kerja ing negara lan kesempatan kanggo entuk gaji sing layak:

    Umur - saka 18 nganti 30 taun. Spesialis sing mumpuni bisa ngandelake pakaryan sing layak sanajan umure 35-40 taun. Pengecualian ing ngendi perusahaan nyewa profesional sing nduweni kualifikasi dhuwur umur 45-55 taun uga kedadeyan, nanging mung sok-sok.

    Kawruh basa Inggris. Sing luwih apik komando Inggris calon, luwih akeh pilihan lowongan. Kawruh basa Arab sing apik ora perlu.

    Sampeyan bisa nemokake proyek nganggo basa Inggris dhasar, lan sanajan sampeyan mung nganggo basa Rusia. Nanging upah bakal luwih murah.

    Penampilan sing nyenengake. Amarga pakaryan biasane ana ing sektor layanan, katon apik iku penting.

    Diploma pendidikan rampung. Yen sampeyan spesialis sing nduweni kualifikasi, sampeyan butuh bukti diploma. Contone, yen sampeyan dhokter, sampeyan bisa Count ing proyek apik, amarga spesialis kuwi tansah dikarepake, nanging pilihan saka calon cukup ketat.
    https://immotrading.ru/about/articles/trudoustroystvo-dlya-inostrantsev-v-oae/
    1. + 13
      27 Februari 2024 06:21
      Pengalaman migran ing UAE
      UAE, pejabat Rusia ora dekrit, kita seneng mlaku-mlaku ing rake, ing wong liyo dhewe.
    2. + 26
      27 Februari 2024 07:43
      nggawe "enclave Albania" ing wilayah Rusia minangka bilai
      Conto Kosovo minangka konfirmasi sing jelas babagan iki. Iki diarani "ngidini wedhus menyang kebon." Kabijakan sing ora bisa ditampa.
    3. + 15
      27 Februari 2024 08:40
      Ora ana siji-sijine calon kanggo jabatan Presiden ing 2024. ora ngunggahake topik migran ing banding iklan.

      A little off topic, nanging oke. Video pariwara jaman saiki, nyuwun pangapunten, para calon kados gladhen kangge klub amatir sekolah. Semono uga asosiasi.
    4. + 11
      27 Februari 2024 14:56
      Ora ana siji-sijine calon kanggo jabatan Presiden ing 2024. ora ngangkat topik migran ing banding iklan

      Ana calon kanggo jabatan presiden ing RusiaЫ???
  8. +8
    27 Februari 2024 06:12
    Migran minangka masalah global ing negara-negara maju utawa kurang, dadi AS utawa Eropa. Alat sing apik lan dipercaya kanggo ngrusak masyarakat ... Lan yen nganti pirang-pirang taun masalah kasebut ora bisa ditanggulangi, mula ana sawetara rencana. Ing Federasi Rusia padha nuduhake ing TV apa sing kedadeyan ing Kulon babagan iki, ngganggu pemilih saka masalah dhewe karo migrasi creeping ... Nanging pancasan wis digawe kanggo dangu ing ndhuwur banget lan, diwenehi super -sentralisasi kekuwatan ing Federasi Rusia, ora ana raja lokal sing wani tumindak kanthi mandiri utawa inisiatif ... Nanging bakal dadi menarik kanggo ngerti sapa sing ana ing bayang-bayang ing mburi keputusan kasebut keprungu
  9. + 12
    27 Februari 2024 06:14
    Yagene ana wong sing tiba-tiba mikir yen kita duwe lan bakal duwe barang sing beda karo "mitra" kita?
    Presiden wis bola-bali nyatakake - lan mbuktekake kanthi tumindak - yen kita "wong kita dhewe, kita borjuis". Kita gagal ngetrapake sing apik, lan kenapa kudu, nanging ana akeh negara kapitalis sing apik - saka Cote di Voire nganti Honduras. Sawetara unsur majeng bisa dijupuk saka Prancis - migran padha.
    "Prasyarat kanggo bencana nasional" - ana Pengawal Rusia, bakal nglindhungi sapa wae sing dibutuhake.
    Komposisi nasional? Iki carane "non-sadulur" kita lan aku kasil assimilate saben liyane ing bumi, mulane - kanggo njaga imbangan - padha nggawa sedulur nyata saka Kaukasus lan Asia Tengah.
    Tresna lan seneng.
  10. + 11
    27 Februari 2024 06:44
    Panggawéné bakal urip saklawasé.
    1. +7
      27 Februari 2024 08:01
      Dheweke durung maca Dostoevsky.
  11. +5
    27 Februari 2024 06:45
    Kutipan saka: FoBoss_VM
    Sembarang artiodactyl bisa ngerti kepiye ghetto nasional kaya ngono; ana akeh conto sing nggumunake. Dadi kenapa iki ditindakake? Kanggo nggawe prasyarat kanggo bencana sosial lan jeblugan.

    Sing paling awon yaiku dheweke ora mikir sing adoh. Dheweke ngrampungake masalah penting sing langsung dadi tanggung jawab kanthi nggunakake cara sing paling gampang diakses. Kabeh efek sisih liyane ora tanggung jawab lan mulane ora ana kapentingan kanggo wong-wong mau.
    1. +7
      27 Februari 2024 07:10
      bledosan apa ana))) Navruz bakal teka, deleng sepira wong sing bakal kumpul lan sapa sing bisa nyegah))
    2. +7
      27 Februari 2024 08:32
      Dheweke ngrampungake masalah penting sing paling cedhak nggunakake metode sing paling gampang diakses,

      Yen mung kaya ngono... Nanging nyatane mung ana omongan palsu, lan tumindak sing langsung ngelawan karo sing kasebut ...
    3. +4
      27 Februari 2024 14:17
      Babar pisan dheweke ora mikir, amarga kanggo wong-wong mau iki dudu omah sing uga bakal dienggoni mengko, kanggo wong-wong mau iki minangka papan kanggo golek dhuwit lan kabeh, kanggo entuk dhuwit luwih akeh, nanging apa sing bakal kelakon sabanjure nalika kesempatan kanggo entuk dhuwit ilang menyang sak panggonan.
  12. + 12
    27 Februari 2024 06:51
    Apa ing negara kita, yen ana inisiatif, mesthine mung bodho liyane? Apa pancene ora cukup pinter kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing Prancis? Kaya dheweke bakal ngontrol kabeh wilayah migran, polisi bakal wedi menyang kana. Apa sampeyan wis mutusake nggawe sarang obat-obatan lan senjata?
    1. +4
      27 Februari 2024 07:06
      Ing AS - Harlem.
      Cetha yen nasehat teka saka penasehat.
  13. +5
    27 Februari 2024 06:52
    . Kahanan karo migran ing Rusia ora beda banget karo kahanan ing Prancis.

    Apa sing dikarepake, kaya ing Prancis? Siji geopolitik takon pitakonan retorika. Lan dheweke nindakake kanthi cara. Ing wektu sing padha, ora ana sing kasengsem karo pendapate wong-wong mau.
  14. +2
    27 Februari 2024 07:04
    Yagene kabeh wong ing kene mikir yen panguwasa Rusia nggawe kesalahan, "mbaleni pengalaman negatif"?
    Aku mikir yen USSR nglawan Rusia lan tumindak panguwasa Rusia cocog karo arah iki
    1. +8
      27 Februari 2024 08:41
      Salahmu.
      Ing USSR, padha banget tliti babagan iki, mung ana wong Soviet miturut warga negara lan kabeh adat diakoni minangka mbebayani lan dibusak.
      Nasionalisme lengkap muncul ing USSR nalika wiwit ndhukung "identitas pribumi," lan iki minangka dalan langsung menyang ide nasional, tekad mandiri, pamrentah lokal, lan pungkasane ambruk masyarakat internasional.
      1. +6
        27 Februari 2024 09:18
        "Ing USSR, padha banget tliti babagan iki; mung ana wong Soviet miturut kewarganegaraan"
        Apa sampeyan yakin sampeyan manggon ing USSR? ing paspor Soviet ana kolom kewarganegaraan, sing, sayangé, ilang bebarengan karo USSR
        1. -3
          27 Februari 2024 09:32
          Kutipan: ZloyKot
          ing paspor Soviet ana kolom kewarganegaraan, sing, sayangé, ilang bebarengan karo USSR

          Lan apa gunane? Apa kewarganegaraan Sergei Sergeevich Sergei, kancaku? Ditulis ing paspor USSR yen dheweke wong Rusia....
          1. +1
            27 Februari 2024 10:45
            Dheweke bakal kenek sampeyan ora ing passport, nanging ing pasuryan!
            1. -1
              27 Februari 2024 11:16
              Quote: Valery Mamai
              Dheweke bakal kenek sampeyan ora ing passport, nanging ing pasuryan!

              Lawanku nangis banget babagan kolom kewarganegaraan
            2. 0
              5. mars 2024 22:09
              Sing mesthi wae - nanging sapa lan kanggo alasane?
  15. +5
    27 Februari 2024 07:04
    Iki ora bisa ditindakake ing kahanan apa wae; iki bakal dadi negara ing sawijining negara.
    1. +7
      27 Februari 2024 07:16
      Dadi sampeyan nuduhake yen ana wong sing nandur bom?
      1. +6
        27 Februari 2024 08:03
        Padha arep ngapusi wong maneh nglirik
      2. +1
        27 Februari 2024 08:47
        Ayo ngomong iki pitakonan sing rumit banget.
        Rusia minangka negara multinasional, mesthine tanah kasebut ora bakal kosong - sawetara bakal lunga, banjur liyane bakal teka.
      3. 0
        5. mars 2024 22:13
        wong wong ala mesthi dadi bodho apa maneh...!
  16. +7
    27 Februari 2024 07:06
    wis wayahe wong Moskow dadi luwih toleran lan luwih sabar))) rok cendhak, ora nganggo pasuryan, ora nuduhake dandanan, ora padhang, sampeyan bisa sinau basa Arab, mung bakal nggedhekake cakrawala lan jero. sinau babagan budaya Timur kuna, sing bakal nambah warna sing padhang kanggo kekancan karo bangsa lan politik multi-vektor, nanging sapa sing nglawan))?
    1. +2
      27 Februari 2024 07:33
      Kang menehi kritik dening asil Pemilu liwat 30 taun, Muscovites padha paling ora luwih sabar tinimbang wong liya. Where everyone tansah 150% FOR.

      Muscovites mbokmenawa ilang. Saiki "kaya wong liya ..."
  17. + 13
    27 Februari 2024 07:08
    Kaping pisanan, sing duwe kuwasa ngandhani yen kita wong Rusia sing kesed lan alkohol. Banjur pranyata budaya iki beda, kok kudu ngombe yen duwe "suket". Kasunyatan sing padha mestine buruh. Kanggo sawetara alasan, kabeh sopir taksi lan buruh pangiriman minangka migran. Isih kurang tenaga kerja amarga para migran ora gelem nyambut gawe. Lan apa jenis "konstruksi rencana limang taun" iki ing Rusia, sing perlu kanggo ngimpor migran?
    1. +4
      27 Februari 2024 09:45
      Kutipan: Gardamir
      Lan apa jenis "konstruksi rencana limang taun" iki ing Rusia, sing perlu kanggo ngimpor migran?

      Apa sing diomongake, saiki konstruksi dadi pendorong wutah kanggo kabeh ekonomi kita, "kawilujengan", kabeh didhukung dening situs konstruksi ... Ing kene, bangunan-bangunan dhuwur tuwuh kaya jamur sawise udan, padha mbangun. sembarang nikel gratis 20x20 meter, kothak stadion kapindho lagi rampung, wis katelu wis ngrancang ...
  18. +3
    27 Februari 2024 07:31
    Akeh patriot njerit wis pegatan ing taun anyar, kanggo iki, kanggo iki, kanggo sing, generasi bakal mati lan bakal tetep assimilated, nanging kanggo wong-wong mau Rusia minangka tembung kosong, padha bakal nyerahke kabeh kanggo kabeh wong! Sing utama yaiku duwe papan kanggo ndedonga ing aspal. Lan ing kene sampeyan kabeh babagan sawetara jinis kesatuan, kohesi. Pira "saka wong-wong mau" sing cepet-cepet mulih nalika massa wiwit? Yagene dheweke ora nglindhungi kita saka ancaman eksternal? Amarga ora ana sing ngancam, dheweke nindakake kanthi apik, terus nglindhungi primata.
    1. +9
      27 Februari 2024 07:46
      Kutipan: Vadim S
      Yagene dheweke ora nglindhungi kita saka ancaman eksternal?

      Dheweke dhewe luwih elek tinimbang ancaman eksternal.

      Roma bisa nahan ancaman njaba, nanging ora bisa ngatasi wong barbar ing njero. Penggemar sejarah kita sing dadi pimpinan kudu ngalami perkara kaya iki!
      1. +7
        27 Februari 2024 08:28
        Penggemar sejarah kita sing dadi pimpinan kudu ngalami perkara kaya iki!

        Penggemar sejarah ditinggalake "ing setir", amarga dheweke paling trep kanggo para globalis, dheweke ora ngrampungake apa-apa ...
      2. +1
        27 Februari 2024 14:22
        Penggemar setir bisa gampang mlaku nalika kedadeyan kasebut.
  19. +3
    27 Februari 2024 07:31
    Posisi pelobi migrasi ing Rusia pancen kuwat banget, amarga padha didhukung ing tingkat paling dhuwur.
    Aku pengin ngerti apa iki "tingkat dhuwur". Ing ngendi dheweke dumunung, ing pamaréntahan, utawa bisa uga AP? Présidhèn minangka sing paling penting ing Federasi Rusia, utawa apa? Nanging ing wayah wengi pemilihan, VVP mutusake kanggo nyingkirake topik sing ora populer. "Rusia teka dhisik" bubar ngandika, sing persis apa sing arep dirungokake saka dheweke iku wong Rusia, lan sing nganggep awake dhewe dadi wong-wong mau, sing ana ing Federasi Rusia isih mayoritas. Ya, presiden kita sensitif banget ngrasakake aspirasi Rusia, sing utama yaiku janji ... banjur kita bakal weruh. Endi bocah pecut? Punika - Khusnullin Marat, Wakil Perdana Menteri.
    Ing mratelakake panemume, Rusia perlu migran amarga padha kerja luwih lan nampa kurang. Kajaba iku, gaji karyawan tamu wis luwih dhuwur tinimbang rata-rata penghasilan Rusia ing wilayah kasebut. Khusnullin percaya yen migrasi sing diatur kanthi beradab bakal ngrampungake masalah kasebut. "Ayo, wong migran kerja 50% luwih akeh tinimbang wong Rusia lan entuk 30% luwih murah. Ayo nggawe keputusan lan kerja tanpa migran. Nanging banjur supaya gaji rata-rata buruh konstruksi dadi rata-rata nasional, ayo nambah produktivitas tenaga kerja, lan iki minangka investasi sistemik, "ujare Wakil Perdana Menteri.
    Penasaran ngerti ide sapa sing disuarakake? Mbokmenawa ana sing menehi saran, konsultasi, nanging presiden ora ngerti. Ya, iku ora kelakon.
    1. + 12
      27 Februari 2024 07:45
      Sadurunge, pitakonan muncul - sapa ing "ndhuwur" tumindak nglawan negara Rusia, nanging saiki - paling ora ana wong ing "ndhuwur" iki sing kanggo Rusia ...
  20. 0
    27 Februari 2024 07:57
    Ing Sejarah Bangsa-bangsa ing Donya mung ana siji kabeneran kanggo masalahe: pendhudhukan dening tentara mungsuh. Lan miturut Kitab Suci, pendhudhukan diwenehake marang wong-wong kanggo dosa-dosane.
    Mula, kita kudu ujar: "matur nuwun, bisa uga luwih elek."
  21. +4
    27 Februari 2024 08:00
    Gubernur Wilayah Moskow Andrei Vorobyov nganakake rapat karo perwakilan bisnis gedhe, pejabat lan pejabat penegak hukum, ing ngendi keputusan digawe kanggo mbangun wilayah pemukiman khusus kanggo nampung para migran.
    Dheweke kabeh massal, wakil saka kolom kaping lima, mungkin utawa agen asing, nanging presiden ora ngerti. eseman
    1. +2
      27 Februari 2024 14:26
      Ya, ing lengen klambine ora ana perban kanthi tulisan "agen asing" dadi dheweke ora ngerti, nanging yen ana, dheweke bakal ngerti kabeh. ngguyu
      1. +3
        27 Februari 2024 15:50
        Saiki sampeyan ngerti kenapa petugas pemadam kebakaran nggoleki kolom kaping lima lan agen asing, liberal, polisi nggoleki, padha nggoleki lan ora bisa nemokake? ngguyu
  22. + 14
    27 Februari 2024 08:16
    Nalika ing kabeh saluran, kita ngguyu Biden, nalika dheweke wedi karo gay saka Eropa, kita dhewe duwe sawetara jinis game liar, nanging mung kanggo wong-wong iki. Nanging karo kita kabeh apik, kabeh wong bakal mati, lan kita bakal langsung menyang swarga. Lan sing paling nyerang yaiku ora ana sing bakal nylametake sampeyan lan aku, negara kaya Titanic, lan ana sawetara papan ing prau, lan wong akeh, sayangé, ora bakal entuk papan.
  23. -18
    27 Februari 2024 08:23
    Iku kaputusan ala, nanging iku kaputusan.

    Ing konteks kepunahan bertahap saka wong pribumi Rusia, utamane wong Rusia, perlu kanggo ngatur program penggantian populasi jangka panjang supaya bisa ditindakake kanthi sistematis lan tanpa pergolakan sosial.
    1. + 14
      27 Februari 2024 08:25

      Ing konteks kepunahan bertahap saka wong pribumi Rusia, utamane wong Rusia, perlu kanggo ngatur program penggantian populasi jangka panjang supaya bisa ditindakake kanthi sistematis.

      Kita bunuh diri, lan kita uga peduli karo kenyamanan para penjajah... Mung kanggo terus turu manis lan mangan enak ...
      1. -5
        27 Februari 2024 10:42
        "Kita mateni awake dhewe, lan kita uga peduli karo kenyamanan para penjajah ... Mung terus turu kanthi manis lan mangan kanthi enak ... "

        Ora cara iki.

        Proses alami lagi ditindakake, sawetara wong diganti dening wong liya, mbok menawa kanthi jeneng sing padha. Para panguwasa wajib njaga eksistensi negara - lan nindakake sabisane. Dheweke ora bisa mungkasi punah saka wong, ta? Iki tegese kita kudu ngatur proses ngganti. Ora ana wutah populasi amarga lair - liyane bakal digawa mlebu.

        Yen ora bisa nindakake dhewe, kita bakal tuku.
    2. +5
      27 Februari 2024 14:28
      Banjur ayo padha ngganti sampeyan dhisik, nanging aku ora pengin diganti.
      1. 0
        28 Februari 2024 10:00
        "Banjur padha ngganti sampeyan dhisik, nanging aku ora pengin diganti."

        Ora kepinginan dibutuhake.

        Aku uga ora pengin, lan aku ora - Aku mung ora bakal manggon kanggo ndeleng iku. Proses bakal njupuk dekade utawa luwih.
  24. + 11
    27 Februari 2024 08:33
    Kabijakan migrasi saiki dibentuk lan dipromosekake dening mungsuh Rusia.
    1. -2
      27 Februari 2024 12:41
      "Kabijakan migrasi saiki dibentuk lan dipromosikan dening mungsuh Rusia."

      Lan kabijakan migrasi Prancis, Jerman lan AS dibentuk dening mungsuh Prancis, Jerman lan AS?
      1. +3
        27 Februari 2024 14:13
        Kutipan: S.Z.
        Lan kabijakan migrasi Prancis, Jerman lan AS dibentuk dening mungsuh Prancis, Jerman lan AS?

        ya wis. Nanging iki ora ditrapake kanggo AS.
        1. -1
          28 Februari 2024 10:02
          "Ya. Nanging iki ora ditrapake kanggo AS."

          Kenapa?
          ing 1.64 yaiku 2020 Dollar US. Dheweke uga mati lan uga nggawa para migran.

          Iki tegese ngisor uga duwe mungsuh !!!
          1. 0
            28 Februari 2024 12:23
            Kutipan: S.Z.
            ing 1.64 yaiku 2020 Dollar US. Dheweke uga mati lan uga nggawa para migran.

            Negarane kabeh dumadi saka para migran.
            1. -1
              28 Februari 2024 13:20
              "Negara-negara kasebut dumadi saka para migran."

              Lan apa? Migran generasi kapindho wis dadi penduduk asli. Anglo-Saxon manggon ing Inggris - Jerman, kanthi cara. Migran uga?

              Ing panggonan Voronezh sandi ngadeg, 400 taun kepungkur ora ana wong Rusia. Apa aku saiki dadi penjajah? Apa sampeyan pengin ngganti jeneng Kaliningrad?
      2. +1
        27 Februari 2024 16:27
        Kutipan: S.Z.
        Lan kabijakan migrasi Prancis, Jerman lan AS dibentuk dening mungsuh Prancis, Jerman lan AS?

        Apa Amerika Serikat kanca Prancis lan Jerman? Lucu...
        Lan kenapa sampeyan yakin manawa kabijakan imigrasi ngrusak Amerika Serikat? Malah tanpa njupuk menyang akun kasunyatan sing nyedot sumber daya manungsa intelektual saka kabeh ndonya, kanggo saiki, ing paling, Mexicans ora nuduhke ancaman kanggo negara Amerika Serikat, yen mung amarga agama Kristen.
        1. -1
          28 Februari 2024 10:03
          Aneh, kabijakan migrasi Amerika Serikat lan negara liya padha, nanging cilaka kabeh wong, dene Amerika Serikat mbantu.

          Iki ora logis.

          "Ora ana sing bakal pracaya sampeyan." (karo)

          Ayo kita uga nyedhot sumber daya intelektual, sing sakperangan alesan, ing nalisir, disedot saka kita dening wong liya.
          1. +1
            28 Februari 2024 10:06
            Kutipan: S.Z.
            Aneh, kabijakan migrasi Amerika Serikat lan negara liya padha, nanging cilaka kabeh wong, dene Amerika Serikat mbantu.

            Inggih, yen sampeyan ora weruh prabédan ing kualitas migran, banjur mesthi padha ...
            1. -1
              28 Februari 2024 13:23
              "Inggih, yen sampeyan ora weruh bedane kualitas para migran, mesthine padha ... "

              Aku weruh.
              Kualitas migrasi minangka refleksi saka kahanan ekonomi, sing narik kawigaten wong "pinter" menyang Amerika Serikat, nanging ing negara kita iku sebaliknya.
              Nanging masalah tingkat lair kurang kanggo Amerika Serikat lan Rusia padha, lan ora gumantung ing kahanan ekonomi.

              Yaiku, sampeyan ora nglawan ngganti wong kita, nanging sampeyan mung pengin wong sing pinter ngganti kita?
          2. 0
            28 Februari 2024 10:22
            Kutipan: S.Z.
            Ayo kita uga nyedhot sumber daya intelektual, sing sakperangan alesan, ing nalisir, disedot saka kita dening wong liya.

            Aku ora ketompo. Sapa sing liyane? Mesthi ora Prancis lan Jerman maneh. Apa kabijakan migrasi kudu disalahake (sebagian) kanggo iki?
            1. -1
              28 Februari 2024 13:25
              "Ayo kita uga nyedhot sumber daya intelektual, sing sakperangan alesan, sebaliknya, disedot saka wong liya."

              Aku ora ketompo. Sapa sing liyane? Mesthi ora Prancis lan Jerman maneh. Apa kabijakan migrasi kudu disalahake (sebagian) kanggo iki?

              Ora, dudu kebijakan migrasi, nanging ekonomi, sing nggambarake kahanan ekonomi.

              Saka desa menyang kutha, saka kutha menyang Moskow, saka ing kana menyang luar negeri, iki cara kita nyaring. Bab sing padha kedadeyan karo negara.
              1. 0
                28 Februari 2024 16:03
                Kutipan: S.Z.
                Aku weruh.
                Kualitas migrasi minangka refleksi saka kahanan ekonomi, sing narik kawigaten wong "pinter" menyang Amerika Serikat, nanging ing negara kita iku sebaliknya.

                Ya, kahanan sing beda mbutuhake pendekatan sing beda. Lan yen dheweke nggunakake siji pendekatan kanggo kahanan sing beda-beda lan ngrugekake, mula wong bodho utawa mungsuh nindakake.

                Kutipan: S.Z.
                Yaiku, sampeyan ora nglawan ngganti wong kita, nanging sampeyan mung pengin wong sing pinter ngganti kita?
                Wah, iku dudu trolling, iku upaya murah kanggo ngalihake perhatian saka topik sing ora nyenengake menyang topik sing beda. Murah...

                Kutipan: S.Z.
                Ora, dudu kebijakan migrasi, nanging ekonomi, sing nggambarake kahanan ekonomi.
                Lan ekonomi cacat digawe dening kabijakan migrasi cacat sing musuhan kanggo populasi pribumi.

                Kutipan: S.Z.
                Saka desa menyang kutha, saka kutha menyang Moskow, saka ing kana menyang luar negeri, iki cara kita nyaring. Bab sing padha kedadeyan karo negara.
                Terus kenapa wong-wong saka Asia Tengah ora langsung menyang AS, ya? Inggih, ngirit saperangan ewu lan menyang Asashai. Nanging kabijakan migrasi ora ngidini. Dadi sing.
  25. +8
    27 Februari 2024 08:36
    Enclave karo nongkrong etnis, ngendi polisi ora bakal teka ... sanajan iku bisa kanggo nggawe polisi ana etnik, kok mbuwang wektu ing trifles, lan ing wektu sing padha introduce basa liyane, Asho?

    Apa gubernur mikir iki ide sing apik? Mungkin kita butuh wong sing luwih pinter utawa luwih jujur ​​tinimbang iki?
  26. +1
    27 Februari 2024 08:39
    Nalika padha wiwit mbengkongake Rusia ing ngisor komunis, dheweke terus nglakoni. Iku wektu kanggo bali menyang werna lan mungkasi kang isin saka tembung Russian, ngganti karo faceless - Russian.
    1. +3
      27 Februari 2024 14:15
      Kutipan: Totor5
      Nalika padha wiwit mbengkongake Rusia ing sangisore komunis, dheweke terus nglakoni.

      Ing ngisor komunis, wong Uzbek njupuk katun ing omah.
  27. -4
    27 Februari 2024 08:54
    Sawetara media nyetujoni inisiatif iki. Ing tartamtu, Moskovsky Komsomolets nyerat

    "Ing mangsa ngarep bakal apik kanggo kabeh wong:

    Mulane aku sengit karo Komsomol.
  28. +9
    27 Februari 2024 09:23
    Migran saka Tajikistan entuk manfaat anak: rata-rata ing Rusia yaiku 15 ewu saben bocah ing umur 17 taun saben sasi saben sasi kanggo wong-wong sing kerja "ing kasar", lan iki mayoritas ana.

    ing Distrik Kaukasus Lor, jumlah perkawinan suda 9,2%, lan pegatan tambah 24,1%. Puncak kasebut kacathet ing Chechnya (peningkatan pegatan 64,6% kanthi nyuda perkawinan 56,6%), Dagestan (tambah pegatan 21,8%) lan ing Karachay-Cherkessia (17%).
    Yen dhuwit ngginakaken ing "kulawarga miskin" - 1.98 triliun. Rub. padha mung mbagekke roto-roto, pembayaran bakal gunggungipun 67 ewu kanggo saben anak saben taun, kang, sampeyan ndeleng, ora sethitik.

    Secara pribadi, aku ngerti perawat lan guru sing ora bali kerja sawise bali saka cuti maternity, amarga iki bakal nyebabake nyuda penghasilan kulawarga ing kasus sing bojone kerja utawa pegatan. Mulane kekurangan personel. Warga sing duwe sawetara bocah diwenehi insentif karo rubel kanggo mlebu kerja ora resmi.

    Aku percaya yen Kementerian Tenaga Kerja Federasi Rusia lan Dana Sosial Federasi Rusia, sing dipimpin dening miliarder Spanyol Golikova, luwih gawe piala tinimbang struktur musuhan.
    Aku mikir dheweke bakal nampa (utawa meneng-menengan nampa) penghargaan kaya "Jerman paling apik" Gorbachev.
    1. AAG
      +3
      27 Februari 2024 18:15
      Kutipan: Ivan Severssky
      Migran saka Tajikistan entuk manfaat anak: rata-rata ing Rusia yaiku 15 ewu saben bocah ing umur 17 taun saben sasi saben sasi kanggo wong-wong sing kerja "ing kasar", lan iki mayoritas ana.

      ing Distrik Kaukasus Lor, jumlah perkawinan suda 9,2%, lan pegatan tambah 24,1%. Puncak kasebut kacathet ing Chechnya (peningkatan pegatan 64,6% kanthi nyuda perkawinan 56,6%), Dagestan (tambah pegatan 21,8%) lan ing Karachay-Cherkessia (17%).
      Yen dhuwit ngginakaken ing "kulawarga miskin" - 1.98 triliun. Rub. padha mung mbagekke roto-roto, pembayaran bakal gunggungipun 67 ewu kanggo saben anak saben taun, kang, sampeyan ndeleng, ora sethitik.

      Secara pribadi, aku ngerti perawat lan guru sing ora bali kerja sawise bali saka cuti maternity, amarga iki bakal nyebabake nyuda penghasilan kulawarga ing kasus sing bojone kerja utawa pegatan. Mulane kekurangan personel. Warga sing duwe sawetara bocah diwenehi insentif karo rubel kanggo mlebu kerja ora resmi.

      Aku percaya yen Kementerian Tenaga Kerja Federasi Rusia lan Dana Sosial Federasi Rusia, sing dipimpin dening miliarder Spanyol Golikova, luwih gawe piala tinimbang struktur musuhan.
      Aku mikir dheweke bakal nampa (utawa meneng-menengan nampa) penghargaan kaya "Jerman paling apik" Gorbachev.

      Mbok, - sampeyan paling ngrumusake kabeh - sing wis ripening ing remnants saka otak - aku wanted kanggo ngirim kanggo pelanggan (ing istilah) "Vo"!
      Matur nuwun!...
  29. +7
    27 Februari 2024 09:30
    "Ing wektu sing suwe, bakal dadi apik kanggo kabeh wong: karyawan, sing mung adoh saka kerja, lan majikan, sing ora kudu njagong tangan kosong nalika karyawan nemokake lowongan sing luwih gampang. Lan supaya pegawe bener bakal disambungake menyang panggonan. Sawise kabeh, panggedhene ora mung menehi gaji, nanging uga omah.

    Majikan kudu dikirim kanthi kerja menyang papan sing ora ana para pekerja - menyang Uryukistan sing adoh. Ayo padha nandur modal ing kana, lan ora nggawe masalah kanggo warga Rusia karo buruh tamu sing dikasihi.
    Iku mung misale jek kula sing ora ana wong bodho antarane masyarakat bisnis kanggo nandur modal ing republik kasebut. Dheweke uga ngerti yen dheweke kudu ngadhepi kasunyatan lokal korupsi lan kelompok klan kriminal kanthi mundhut investasi sabanjure. Dadi dheweke nyeret dheweke menyang kene, ing ngendi dheweke isih mrentah bebarengan karo elit kekuwatan Rusia. Nanging iki mung kanggo saiki ... Iki riffraff urip siji dina ing wektu. Nggawe dhuwit ing kene lan saiki, nanging paling ora suket ora bakal tuwuh ing kana. Kaya padha ndhelikake dhuwit ing Kulon lan kabeh apik kanggo wektu iki, banjur ... OOPS! Bab sing padha, nalika wektune teka, bakal kedadeyan ing Rusia. am
  30. +5
    27 Februari 2024 11:13
    Masalah iki, sing dadi tragedi populasi pribumi, mung bisa ditanggulangi kanthi munculé entitas politik lan ekonomi anyar ing negara kasebut, sing sacara ekonomi lan politik bakal ngrusak mafia ètnis lan "lobi", meksa kabeh " manca" kanggo ninggalake kanggo negara dhewe, lan meksa muda kita bisa, Yen sampeyan pengin kewarganegaraan, ngawula ing tentara utawa layanan sipil alternatif ing construction, reresik werna, lowongan kurang trampil ing produksi industri, lan layanan sosial lan budaya. Kanthi implementasine saka kawicaksanan sosial, budaya lan finansial serius kanggo ndhukung kulawarga enom Rusia, AS A BRAND NEW ing negara. Nalika duwe kulawarga lan akeh anak bakal nyata, uga-dibayar proyek kanggo wanita, lan, ing umum, banget mulya lan ekonomi ono gunane kanggo wong. Nanging kanggo iki, daya publik nyata kudu katon lan wujud, gumantung ing produksi, engineering, lan perusahaan infrastruktur, lan organisasi bisnis kolektif cilik lan medium-ukuran, ngasilaken kapentingan ekonomi lan politik saka populasi Rusia ing FIGHT FOR THE MASA DEPAN ANAK-ANAK. Ing mratelakake panemume, ora ana alternatif liyane saka ambruk lan karusakan saka Rusia ing perang etnis lan agama. Rezim dominasi properti pribadi dening oligarki finansial lan komersial ora mbutuhake Rusia minangka subyek ekonomi lan politik saiki.
    1. -6
      27 Februari 2024 11:33
      Kutipan: Oleg Plenkin
      pemuda kita wajib kerja,

      Lan pemuda KEPENTING kerja?
      Kutipan: Oleg Plenkin
      kekuwatan umum, ngandelake perusahaan produksi, teknik, lan infrastruktur, lan organisasi bisnis kolektif cilik lan menengah,

      Mung aja lali sing
      Kutipan: Oleg Plenkin
      Nalika duwe kulawarga lan akeh anak bakal dadi sing paling nyata, uga mbayar kerja kanggo wanita, lan, umume, mulya banget,
      - iki saka dana "usaha cilik lan menengah" sampeyan. Ing gulu sing sampeyan sijine luwih dhisik - " wong enom kudu kerja" ...
      Sepira kesel karo iki "kanggo kabeh sing apik nglawan kabeh sing ala"?
      1. +5
        27 Februari 2024 11:45
        Ana prinsip: - Apa sampeyan ngritik? nawarake! Apa sing sampeyan tawarake? Nganti populasi duwe kapentingan ekonomi, ora bakal duwe kapentingan politik kanggo ningkataké lan nglindhungi. Sanalika populasi miskin utawa miskin, dheweke bakal ngenteni pitulungan sosial - "tangan" saka wong sugih lan percaya dongeng manis ing TV sadurunge saben pemilihan. Aku pengin klompok etnis sing mbentuk negara mbentuk perusahaan produksi, teknik lan infrastruktur, lan organisasi properti pribadi kolektif, nggawe hubungan koperasi, lan, liwat kapentingan ekonomi, melu politik ing distrik, kutha, lan wilayah. Dipengaruhi pajak lan kabijakan sosial-ekonomi ing saindhenging negara. Kalebu kabijakan migrasi. Apa dina iki? Populasi miskin lan mlarat lungguh lan kedhip ing kasunyatan manawa rezim ngimpor mayuta-yuta "wong asing". Komentar sampeyan aneh.
        1. -5
          27 Februari 2024 12:03
          Kutipan: Oleg Plenkin
          Aku penginsaengga etnis sing mbentuk negara mbentuk ITS

          Aku isin takon - apa maksud sampeyan? wis rampung kanggo iki" Aku pengin!!"?
          Ketoke sampeyan nggawe pabrik utawa sampeyan nandur gabah pirang-pirang atus ewu hektar?
          Padha menehi proyek kanggo saperangan saka ewu wong?
          А slogan-slogan tingkat"Aku pengin..." utawa kanggo kabeh sing apik nglawan kabeh sing ala!!" kene sapa bisa push-
          Kutipan: Oleg Plenkin
          Komentar sampeyan aneh.
          1. +8
            27 Februari 2024 12:21
            Ya, aku pengin iki, aku nulis lan ngomong babagan iki. Iku kabeh diwiwiti kanthi komunikasi santai). Dene pabrik-pabrik utawa gabah sing ditandur atusan hektar, aku bisa ngomong yen telung puluh taun kepungkur, saka 55 taun, aku wis nglakokake "kandang bajing" USAHA LAIN PRIBADI, kaya akeh spesialis sing nyewa. Lan luwih akeh bathi sing ditampa dening pemilik, luwih akeh dilebokake ing kanthong utawa digawa menyang pesisir. Nanging ing uripku lan urip spesialis "teknis" sing padha, ora ana sing diganti. Sampeyan bisa uga mati muter kandhang bajing wong liya, nanging sing sugih tambah sugih lan sing miskin tambah akeh. Nanging wong miskin utawa pengemis ora bisa mengaruhi ekonomi, luwih-luwih kabijakan domestik lan manca. Amarga tanpa properti pribadi kolektif sing nguntungake pasar, organisasi lan pamrentahan dhewe, populasi biasa lan biasa mung STATISTIK, sing bakal terus dirampok, dirampok lan dirampas masa depan. Komentar sampeyan aneh tenan. Sampeyan mung cling ing tembung, nanging nyatane, ora menehi apa-apa
            1. +4
              27 Februari 2024 13:06
              Kutipan: Oleg Plenkin
              AKU PENGEN IKI

              Lan aku pengin vodka, wanita lan dhuwit ... Menapa malih, sampeyan bisa malah menehi vodka lan wanita ing dhuwit.
              Kutipan: Oleg Plenkin
              biasa, populasi biasa - JUST STATISTIK

              Dadi, saiki lan bakal ana. Daya tansah kanggo awake dhewe. Liyane iku kanggo dheweke ing basis residual. Lan apik banget yen, miturut prinsip residual, ana jumlah sing padha. Conto apik yaiku UAE. Ing kono ana syekh sing wicaksana. Lan dheweke dhewe pancen sugih lan pedunung ngrasa apik banget.
              Negara kaya kasebut digawe dening sing kuwat supaya bisa nggabungake ketimpangan properti lan nglindhungi minoritas sing kuwasa saka mayoritas, yaiku statistik.

              Umumé, kepinginan sampeyan bisa dingerteni, logis lan, kabeh, bener. Nanging iki kedadeyan ing jagad sing becik. Iki ora kedadeyan ing jagad nyata.
              1. +3
                27 Februari 2024 13:21
                Apa ideologi? Iki ngerti carane nggarap gagasan). Nanging apa wae, sanajan konsep eksistensi sing paling idealis, nduweni wates materi sing ketat lan kadhangkala banget kejem. Nanging kabeh diwiwiti ing jagad gagasan, lan materi "bumi" diwarisake dening hak sing kuwat. Yen iki ora kelakon, mesthi ora ana revolusi, ora ana redistribusi properti, ora ana pambentukan wilayah lan kelas sing anyar. Nanging amarga kita ora manggon ing pulo sepi, lan diubengi dening peradaban kuna lan kuwat, mulane, iku penting banget kanggo kita kanggo berkembang dhewe, yen ora, hyena lan asu ajag asing bakal teka ing bruwang kita, njaga "taiga", lan "mangan" wong-wong mau yen bakal ngandelake, ing perjuangan kanggo subyektivitas, ing maling, swindlers lan parasit, lan ora ing lapisan prodhuksi saka populasi negara. Satus taun kepungkur iku proletariat, nanging dina iki minangka strata borjuis cilik sing berpendidikan lan nduweni kualifikasi saka warga kutha lan pemilik desa, cenderung menyang bisnis perusahaan kolektif, kerjasama, pamrentahan lan pangembangan diri. NEGARA SING BEDA. Yen "beruang" ora pengin ndeleng iki, dheweke bakal kelangan negara kasebut (.

                PS Ora mungkin meksa panguwasa mikir.
                Mokal kanggo meksa daya kanggo dibagi.
                Ora bisa milih kekuwatan sampeyan.
                Iku mung bisa dadi daya. Kekuwatan ing kelas, kapentingan ekonomi lan politik.
                1. +3
                  27 Februari 2024 13:34
                  Lan maneh, sampeyan bener.
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Yen "beruang" ora pengin ndeleng iki, dheweke bakal kelangan negara (

                  Bears iki umure luwih saka 70 taun. Malah yen padha pengin liyane, padha arep metu saka inersia. Nanging dheweke ora bisa nindakake akeh maneh.
                  Saben uwong bisa ndeleng iki ing kolega lawas, lan sawetara bisa ndeleng ing awake dhewe, kaya aku, contone.
                  Nalika aku miwiti kerja, kabeh menarik, barang-barang anyar dirasakake, ditelan, diproses, lan terus berkembang ing spesialisasiku. Aku lunga menyang sawetara kursus, debat ing forum, nyumbang sawetara gagasan, etc.
                  Sawise 40 taun, atenuasi wiwit, lan ing 50, mayoritas ngalami fenomena kaya "neraka, aja ndemek aku, Herodes, supaya aku urip nganti pensiun kanthi tentrem tanpa inovasi sampeyan" ...
                  1. 0
                    27 Februari 2024 13:43
                    Ing urip "subyektif" utawa sandi, ora ketompo carane kita nambani, ana dhasar obyektif. Tegese, ing kawicaksanan domestik lan manca sampeyan mung bisa ngandelake RESISTANCE OF THE STRONG. Lan wong-wong miskin lan pengemis ora dadi pembantu, ora dadi pembela, lan uga ora dadi mitra kanggo "berruang". Negara, properti, aset lan ibukutha kudu duwe kabeh PEKERJA, ora mung wong-wong mau, lan maling, penipu lan parasit sing ngawula.

                    PS Salah siji negara kesejahteraan utawa dominasi oligarki. Pilihan iku sampeyan.
            2. 0
              27 Februari 2024 21:39
              Kutipan: Oleg Plenkin
              Ya, aku pengin iki,

              Kutipan: Oleg Plenkin
              USAHA LAIN PRIBADI,

              Kutipan: Oleg Plenkin
              penduduk biasa mung STATISTIK, sing bakal terus dirampok, dirampok lan dirampas masa depane.

              Kutipan: Oleg Plenkin
              Amarga tanpa properti pribadi kolektif sing nguntungake pasar,

              Kutipan: Oleg Plenkin
              Komenmu aneh tenan

              Beda karo sampeyan, aku ngerti yen ing MARKET COLLECTIVE PRIVATE PROPERTY, ing sajam bakal ana wong sing bakal nindakake liyane "colleftif" kaya sing dikarepake.
              Lan sawise 24 jam sampeyan MANEH bakal
              Kutipan: Oleg Plenkin
              Aku goyang kandang bajing
              .
              Lan sampeyan bakal maneh spesialis nyewo.
              Lan sanajan ing USSR sing sepi, direktur pabrik lokomotif ing Novocherkassk bisa ngomong karo wong kaya sampeyan, "Mangan pai ati!"

              Sanajan ora gumantung banget marang dheweke - Moskow ngunggahake standar lan dheweke mung ndhuwur dhengkul - "spesialis teknis" kulit ana ing kono utawa mangan pai kanthi meneng.

              Naivety Panjenengan (lan 7 liyane) apik tenan
              1. -1
                27 Februari 2024 23:09
                Lan aku kaget karo kepinginan manic sampeyan kanggo nggawe wong bodho. Utawa budak sing peteng lan ora duwe pendidikan (... Sajarah kabeh gerakan koperasi ing Eropah nuduhake yen kolektif
                properti pribadi cilik lan medium minangka alternatif nyata lan ngimbangi properti pribadi saka industrialis gedhe lan pemilik tanah. Lan sampeyan bakal ngandhani bocah-bocah ing pekarangan yen bakal ana sawetara, nanging dudu aku. Ana papan lan dewan saka koperasi utawa properti pribadi kolektif, ing ngendi sapa wae sing ngidoni kolektif kasebut kanthi cepet bakal ditampilake lawang! Umumé, naluri sosial manungsa katon kanthi jelas ing karya kolektif. Utawa ora ana. Dadi sampeyan bakal ngandhani dongeng marang sapa wae, nanging ora kanggo aku. Mangan Dhewe Mual Lan Ati nganti Muntah!)))
                1. 0
                  28 Februari 2024 06:01
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Sejarah kabeh gerakan koperasi ing Eropa nuduhake manawa kolektif
                  properti pribadi cilik lan medium minangka alternatif nyata lan ngimbangi properti pribadi saka industrialis gedhe lan pemilik tanah

                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  CEPAT NUNJUKI LAWAN!

                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  Mangan Dhewe karo Ati Muntah!)))

                  Lha nek kowe wis tekad malah pengalaman sejarah dudu tuntunanmu, ayo gawe koperasi Rakyat sing kuat!!!
                  Z.s
                  Kutipan: Oleg Plenkin
                  dongeng sampeyan bakal ngandhani sapa wae, nanging dudu aku.
                  Aku luwih seneng nyebat omong kosong, nanging ora sopan yen nyebat impen sampeyan kaya ngono. Ayo dadi dongeng ...
                  1. -1
                    28 Februari 2024 12:25
                    Apa pengalaman sejarah sampeyan? Apa tegese "sajarah" gerakan koperasi ing USSR? Nalika segelas soda manis regane 4 kopecks ing toko, lan 24 kanggo "koperasi"? Dadi iki dudu crita, nanging wektu sing cendhak banget. Gerakan koperasi, kaya properti kolektif, berkembang ing lingkungan ekonomi politik lan kekuwatan tartamtu. Apa kedaden banjur, ing pungkasan 80s lan awal 90s? Koperasi pemuda, koperasi ing UMUM, pusat NTTM, kanthi gerakan tangan cilik saka wong partai, ekonomi lan Komsomol nomenklatura, dadi bank komersial, bisnis swasta lan perusahaan saham gabungan sing ora ana hubungane karo wong kerja. saka negara. Lan kasunyatan iki, ing dhewe, tanpa kawicaksanan diangkah saka daya ing USSR, ora mbuktekaken apa-apa. Dheweke ora butuh properti pribadi kolektif lan BANGET BAHAYA. Wiwit menehi munggah, ing long term, kanggo lapisan cilik-borjuis saka populasi sugih sing ora perlu handouts sosial saka nouveau riche, a NEW POLITECONOMIC SUBJEK, rawan kerjasama horisontal lan poto-pamaréntah! Lan iki, ing jangka panjang, nyebabake pambentukan kelas politik tengah sing nyata, sing bisa dadi pesaing sing kuat banget kanggo oligarki finansial lan komersial sing berkembang. Nanging mateni wong ora butuh saingan. MUNG BUTUH SUGIH LAN MISKIN!

                    PS Katon yen sampeyan ngomong, sampeyan khayalan.
                    1. 0
                      28 Februari 2024 12:52
                      Opo carane.....
                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      Apa pengalaman sejarah sampeyan? Apa tegese "sajarah" gerakan koperasi ing USSR? Nalika segelas soda manis regane 4 kopecks ing toko, lan 24 kanggo "koperasi"? T

                      Wiwit pengalaman sampeyan diwatesi kanggo koperasi taun 1985 lan mengko, aku ngelingake yen gerakan koperasi ing Rusia ana ing Kakaisaran Rusia, wis ana. ALL anané USSR lan ana saiki.
                      Yen pengalaman sejarah 150 taun ora cukup kanggo sampeyan, maaf, iki dudu kanggo aku.

                      Kutipan: Oleg Plenkin
                      PS Katon yen sampeyan ngomong, sampeyan khayalan.
                      - nuwun sewu, aku ora bisa nelpon pesenan kanggo sampeyan - Aku ora ngerti alamat sampeyan
                      1. -1
                        28 Februari 2024 14:19
                        Inggih, ing inti, ana apa-apa kanggo ngomong? Contone, aku nulis kabeh. Properti pribadi kolektif kasebut, kalebu produksi, teknik, infrastruktur lan koperasi pertanian, beroperasi ing kahanan politik lan ekonomi tartamtu sing digawe dening rezim pemerintah. Lan yen mbebayani kanggo rezim kasebut, dheweke bakal ngrusak.

                        PS Kanggo sing "ing sepur waja". Yaiku, kanggo sampeyan (.
                      2. 0
                        28 Februari 2024 14:55
                        Kutipan: Oleg Plenkin
                        Lan yen mbebayani kanggo rezim kasebut, dheweke bakal ngrusak.

                        Tumrap kabeh wong Rezim sing ana ing tlatah Rusia suwene 150 taun banget ... kanggo koperasi.
                        Mulane padha ana ing salawas-lawase
                        Kutipan: Oleg Plenkin
                        PS Kanggo sing "ing sepur waja". Yaiku, kanggo sampeyan (.
                        apa kowe ngumumake красивые slogan-slogan - iku ketok malah ing kirim pisanan.
                        Kasunyatan manawa sampeyan ora nindakake apa-apa kanggo ngrampungake slogan sampeyan katon saka kiriman sing padha.
                      3. -1
                        28 Februari 2024 15:54
                        Saiki dadi jelas kanggo aku yen sampeyan ora ngerti apa-apa babagan gerakan koperasi ing USSR(. Sampeyan ora cukup kanggo "slogan". Lan iki uga ketok. Pichalka(...

                        PS Wong sing "ngidoni omong kosong" ing komentar lan nawakake NOTHING iku salah siji bodho, utawa parasit lan parasit.
    2. +2
      27 Februari 2024 14:10
      Kanggo sapa wae, kesadaran diri sing penting, dudu jumlah bocah, mula dalan sampeyan ora bener,
      1. -1
        27 Februari 2024 15:50
        Aku setuju karo sampeyan. Nanging saben warga nduweni kesadaran dhewe-dhewe. Lan aku percaya yen kabeh kesempatan kanggo kabeh warga kudu diwujudake. Apa sampeyan prioritas pendidikan, sukses karir lan bisnis pribadi? nggih. Nggawe karir, dadi wong sugih. Apa ana sing bisa nggabungake iki karo urip kulawarga? Uga apik. Good luck kanggo wong). Apa ana sing pengin urip kanggo kepentingan kulawarga? apik tenan! Ayo padha nglairake, nggedhekake lan nggedhekake anak minangka anggota masyarakat sing lengkap, lan iki uga kerja keras lan tanggung jawab. Saben uwong nduweni dalan dhewe-dhewe liwat urip. Iki mung dalan sing kudune. Lan mung negara sosial sing bisa "mbangun" wong-wong mau, pondasi sing mung bisa dadi masyarakat master produser, ilmuwan, desainer, insinyur, teknolog, buruh trampil, lan dudu hucksters.
  31. +2
    27 Februari 2024 11:34
    Kekuwatan iku pendhudhukan, iku kabeh kesimpulan ...
    1. 0
      1. mars 2024 10:14
      daya kapitalis. Prasaja, standar, kekuwatan kapitalis. Mula kabeh hukum, lan masalah, lan kabeh karakteristik kapitalisme. Yen sampeyan mikir beda ing negara kapitalis liyane, mula ora. Kabeh mau wis ngalami utawa ngalami. Yen sampeyan pengin beda, banjur milih komunis. Ora ana pilihan liyane.
  32. +6
    27 Februari 2024 11:35
    Para maling lan spekulator sing "apik" lan "cemerlang" sinau manajemen ing AS lan Inggris lan makarya miturut skema sing padha. Lagi diganti dening malah luwih "efektif" anak lan putu, sing wis kangelan ngandika Russian, amarga padha sinau malah maneh ing sekolah Inggris. Negara kita duwe masa depan sing apik banget karo tokoh kasebut. Sampeyan bakal weruh. Anak-anak kita bakal nyekseni "prestasi" lan "terobosan" sing durung ana sadurunge.
  33. + 12
    27 Februari 2024 11:38
    "Ing iku diputusake kanggo mbangun wilayah omah khusus kanggo nampung para migran."
    Ing taun 90-an, negara-negara kasebut percaya yen Rusia kudu disalahake, yen dheweke urip "ala". Mulane padha nundhung kabeh wong Rusia. Ora ana sing mangsuli utawa mratobat kanggo pembantaian Rusia. Lan saiki dadi ora bisa urip tanpa Rusia. Iki tegese Rusia njaluk hipotek ing 20%, lan padha khusus mutusaké kanggo mbangun omah kanggo migran supaya luwih gampang kanggo ngontrol wong-wong mau! 96% nglawan migran. Dadi kepentingan sapa sing dilindungi Putin lan pamrentahane? Dheweke nggawe masalah dhewe, banjur kanthi heroik nyoba ngrampungake, kanthi biaya. Oh, lan biasa-biasa wae! Minangka pop, uga rawuh!
    1. +2
      27 Februari 2024 20:33
      Putin mbela kepentingan kelas penguasa. Kelas sing ngatur yaiku kapitalis utawa borjuis. Mupangate banget kanggo kapitalis nyirnakake populasi Rusia lokal lan ngganti karo populasi sing luwih murah lan luwih mundur saka Asia Tengah. Mulane Rusia entuk hipotek 20%, lan buruh migran entuk omah sosial saka perusahaan. Sampeyan bakal weruh, omah iki bakal dibangun nggunakake pajak sing diklumpukake saka populasi lokal.
    2. 0
      27 Februari 2024 20:33
      Putin mbela kepentingan kelas penguasa. Kelas sing ngatur yaiku kapitalis utawa borjuis. Mupangate banget kanggo kapitalis nyirnakake populasi Rusia lokal lan ngganti karo populasi sing luwih murah lan luwih mundur saka Asia Tengah. Mulane Rusia entuk hipotek 20%, lan buruh migran entuk omah sosial saka perusahaan. Sampeyan bakal weruh, omah iki bakal dibangun nggunakake pajak sing diklumpukake saka populasi lokal.
  34. +3
    27 Februari 2024 11:39
    Kutipan: Vladimir M
    Apa ing negara kita, yen ana inisiatif, mesthine mung bodho liyane? Apa pancene ora cukup pinter kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing Prancis? Kaya dheweke bakal ngontrol kabeh wilayah migran, polisi bakal wedi menyang kana. Apa sampeyan wis mutusake nggawe sarang obat-obatan lan senjata?

    Mekaten wau...
    Penghasilan tambahan.
  35. +6
    27 Februari 2024 11:40
    Oh ya, tetanggan migran, papan ndhelik impen kanggo kejahatan lan kabeh jinis sel teroris. Banget trep lan dipercaya. Iki bakal dadi wektu kanggo mriksa pejabat inisiatif iki kanggo hubungan korupsi karo kejahatan lan ora jujur ​​liyane. Utawa mung nyopir minangka wong sing ora dibebani karo intelijen lan pandangan jagad saka cangkang. Iku ketok sing ora ono lan tau ghetto individu wis model saka urutan lan kamulyan lan banget cepet uncontrolled ing asas (uga, kanggo nuduhake, ya, nanging nyatane ora tau dening wong liyane saka konsep internal lan pidana kejem lan hukum. Kita tenan kudu nganggo pengalaman kuwi.
  36. +2
    27 Februari 2024 11:42
    Kita butuh larangan ing panggonan para migran ing wilayah ibukutha, Moskow lan wilayah kasebut, kutha kanthi populasi luwih saka sejuta lan pusat regional....

    Migran dibutuhake ing ngendi ana kekurangan tenaga kerja nyata, Lor Jauh, Timur Jauh, deso....
    Iki ngendi perlu kanggo mbangun pemukiman tertutup kanggo migran kanthi biaya majikan sing nampa kuota kanggo impor migran ...
    1. +1
      27 Februari 2024 19:33
      Quote: nyerang
      Iki ngendi kita kudu mbangun komunitas gated

      Umumé, ora perlu mbangun desa kanggo wong-wong mau. Sampeyan wis rampung tugas lan bali menyang omah!
  37. -1
    27 Februari 2024 11:42
    Pitakonan yaiku apa sing dibangun lan sing paling penting kanggo sapa.
    Yen iki minangka kutha asrama kontainer kanggo para pekerja shift, iku mung siji.
    Yen omah biasa kanggo kulawarga, beda banget.
  38. +2
    27 Februari 2024 14:04
    Ya, wong pinter sinau saka kesalahane wong liya, wong sing duwe kemampuan mental rata-rata sinau saka awake dhewe, lan wong bodho umume ora bisa diwulang.
  39. +2
    27 Februari 2024 15:06
    Kaping pisanan, apa sing diamati ing Rusia yaiku proses karakteristik "donya unipolar", instruksi kanggo konstruksi ing tengah "donya beradab". Apa sing isih ana asal-usul nasional?
    Kapindho, kabijakan migrasi, saliyane keuntungan bisnis jangka pendek, nduweni tujuan kanggo ngganti kelompok ètnis utama. Wiwit massa kritis minangka alangan dhasar kanggo nguatake "donya unipolar" ing Rusia. Yen goal kuwi wis ngrambah, wilayah Rusia bakal disebut beda, lan wong Rusia bakal assimilate dening wong liya.
    Katelu, luwih wiyar, iki perang karo balapan putih.
    1. +2
      27 Februari 2024 17:59
      Kaping pisanan, para panguwasa ngganti suku utama negara kanthi buruh tamu, banjur buruh tamu ngganti panguwasa ....
      1. +2
        27 Februari 2024 20:35
        Sirkulasi buruh tamu ing alam :) Nyatane, migrasi global anyar wong, kaya ing wiwitan jaman anyar :)
  40. +1
    27 Februari 2024 15:52
    Kuartal kanggo para migran adoh saka ide inovatif; ing babagan iki, Rusia mung nggunakake pengalaman Eropa.

    Wiwit taun 90-an, kita wis nggunakake pengalaman negatif saka negara-negara Eropa, lan biyen, jagad iki nggunakake pengalaman USSR ...
    * * *
    Aku ora bakal susah babar pisan. Mungkin keputusan kanggo mindhah ibukutha menyang papan liya bakal luwih cepet, lan Moskow bakal ditinggalake dening para migran ...
  41. +5
    27 Februari 2024 16:00
    Nggawe "Chinatowns" kuwi minangka kabodhoan paling gedhe sing bisa dibayangake. Iki bakal dadi latar mburi kanggo terorisme, kecanduan narkoba, kejahatan lan korupsi. Dheweke bakal dikontrol dening "panguwasa" lokal, lan ora dening panguwasa lokal utawa republik.
    1. -1
      27 Februari 2024 20:35
      Iki minangka tujuane, supaya mengko polisi lan layanan khusus bisa mangan dhuwit saka maling lan "panguwasa" teroris.
  42. +4
    27 Februari 2024 16:52
    PDB kita nyatakake yen pambentukan enklave etnis ora diidini! Kok timah...
    1. +2
      27 Februari 2024 18:11
      Lan Vaska mikir lan mangan (c) Ing pangertèn sing karakter iki mikir bab siji, ngandika bab temen beda, lan banjur nindakake soko temen beda. Kurang percaya omongane...
    2. +1
      27 Februari 2024 20:14
      GDP nyatakake yen ora bakal nambah
    3. +3
      27 Februari 2024 20:36
      Sajrone 24 taun, GDP wis nyritakake akeh dongeng.
  43. +1
    27 Februari 2024 16:55
    Ora ketompo carane nesu wong, panguwasa tetep tetep ing baris. A koyo sawetara jenis apocalypse diabolical. Sampeyan mung bisa nonton lan ndedonga marang Gusti Allah, amarga ketoke luwih nyata kanggo bengok-bengok marang dheweke tinimbang marang panguwasa ...
  44. +1
    27 Februari 2024 17:58
    bakal nggawe "lingkungan kanggo para migran"
  45. +3
    27 Februari 2024 18:08
    Gubernur Wilayah Moskow Andrei Vorobyov nganakake rapat karo perwakilan bisnis gedhe, pejabat lan pejabat penegak hukum, ing ngendi keputusan digawe kanggo mbangun wilayah pemukiman khusus kanggo nampung para migran. Iki dibenerake kanthi kasunyatan manawa iki mesthine bakal luwih gampang ngontrol para migran.

    Kabeh sing kasebut ing ndhuwur, uga Pamrentah Moskow, kudu dipindhah maneh kanggo panggonan permanen khusus ing wilayah kasebut.
  46. +2
    27 Februari 2024 18:25
    Mesthine ora ana panggonan utawa asimilasi. Dheweke teka menyang target, nindakake, nampa dhuwit, mbayar pajak, lan mulih - menyang "lingkungan" asli. Ing kana dheweke bakal dirawat lan bocah-bocah bakal dididik. Kanggo karya - mung kanthi kompetisi, kanthi tanggung jawab pribadi majikan. Sembarang masalah ana ing beyo saka terakhir.
  47. +3
    27 Februari 2024 18:57
    Masalah lan sing paling penting ing Rusia mbokmenawa pejabat korup (ora kabeh, nanging.....). Sapa sing ngatur apartemen karet, carane padha lulus ujian kasil ing basa Rusia tanpa bisa ngomong tembung, carane padha nampa kewarganegaraan Russian asring tanpa alesan, carane ewu "highly qualified" migran nampa ijin karya. Ana sawetara jinis perjuangan sing ditindakake nglawan scourse iki, nanging ora ana asil nyata sing katon. Nanging kabeh katon prasaja, contone ing Finlandia, Swedia, ing ngendi sampeyan ora bisa nyelehake awis ing kertu bank tanpa nerangake asal-usul dana kasebut lan mbayar pajak. Yen sampeyan mbangun real estate, nerangake asal saka dana (yen sederek utang dhuwit, sederek nuduhake asal saka dhuwit). Saben uwong ngerti carane iki kedadeyan ing Rusia. Sembarang gubernur bisa duwe 10-20 apartemen, lan nalika ndeleng penghasilane, sing paling bisa dipercaya yaiku omah sing apik kanthi plot sing apik. Mulane, masalah migran bakal muncul ing Rusia ing 15-20 taun kanthi kamulyan lengkap, nalika ora ana PDB utawa pejabat kasebut. Kabeh aspek negatif isih ana ing ngarep lan bakal luwih elek tinimbang privatisasi taun 90-an. Lan Rusia ora bisa nolak kerusuhan kasebut; ora perlu NATO. Iku prakara wektu. Iku misale jek kanggo kula, sayangé
  48. 0
    27 Februari 2024 19:03
    Tanpa dhukungan saka lembaga penegak hukum, para migran ora bakal tumindak kaya ngono, ngrasakake impunitas sing lengkap miturut sawetara sikap moral lan psikologis marang wanita lan kapercayan agama. Yen dikarepake, maksimal rong minggu lan sampah bakal bali menyang habitat asli kanthi penyitaan kewarganegaraan Rusia lan deportasi seumur hidup kanthi kalebu wong ing kabeh database. Yaiku bali menyang Tajikistan, Uzbekistan lan negara liya. Perwakilan saka Asia Tengah wis suwe nglalekake apa sejatine sing ditulis ing Al Qur'an lan luwih akeh babagan maca Al Qur'an. Mulane padha ngungsi saka tanah kelairane. Nanging ana malah liyane mamang sing penjamin ndhukung baris sipil-politik resmi ing pretext saka paseduluran wong lan liyane. Yen ora, sapa sing bakal mbangun, contone, proyek konstruksi Sobyanin lan obyek liyane ing pimpinan Khusnulin lan ora mung.
  49. -2
    27 Februari 2024 19:08
    Aku ora bakal kaget yen wong-wong sing diarani wong tuwa ngandhani carane "ngomong" karo wong Rusia nggunakake prasangka pribadine, sing kudu ditindakake psikiatri.
  50. -1
    27 Februari 2024 21:42
    Apa jenis proyek sing dibangun ing negara kita sing mbutuhake impor migran? Apa proyek konstruksi titanic iki?
    1. 0
      2. mars 2024 21:58
      Ya, ing ngendi "Muscovites" wedi kanggo njaluk reged tangan - sing ing Moscow bisa salah siji saka "pribumi" utawa sing?
  51. Komentar wis dibusak.
  52. +1
    27 Februari 2024 21:50
    Aku ndeleng iki minangka salah sawijining cara sing digunakake kanggo destabilize ing jangka panjang. Proyèk iki alon, nanging uga efektif ing fungsi ngrusak sawijining. FSB ora bakal mbantu ing kene, tangane diikat menyang pundhak lan tugase beda. Ayo ndeleng kepiye rute migrasi bakal luwih maju. apik
  53. +1
    27 Februari 2024 23:40
    Kawicaksanan migran kasebut mung bisa ditindakake dening mungsuh negara utawa pejabat sing ora tanggung jawab sing ora nyambungake urip mbesuk lan urip anak-anake karo Rusia.
  54. +1
    28 Februari 2024 00:28
    Iki ala. Malah saka sudut pandang adoh saka adaptasi hipotetis sing. Dheweke ora owah nganti sewu taun. Kayane wis beku ing jaman biyen. Lan yen kita manggoni ing wangun enclaves, kita bakal entuk kabeh paling awon sing padha duwe. Yen pancen dibutuhake, ora ana kulawarga, ora ana keuntungan. Pemukiman sementara, kerja lan mulih. Yen awake dhewe arep nampa sapa wae, padha pinter, nanging akeh wong bodho dhewe.
  55. +1
    28 Februari 2024 00:36
    Model organisasi sosial kapitalis elit, ing prinsip, ora bisa ngatasi masalah kasebut, amarga ora nggambarake sifat dana upah sing ditemtokake sacara sosial. Ngirit upah minangka pembalap penting bisnis pribadi. Kita wis krungu lan ngerti bantahan utama para kapitalis sing nggunakake layanan buruh sing kurang trampil: "penduduk lokal ora bakal kerja kanggo dhuwit kaya ngono." Lan ora ana sing mbantah yen sampeyan mung ngandelake prinsip "pasar". Nanging dheweke ora bisa ngetrapake prinsip liyane. Nanging ana solusi, lan malah ora disambungake karo revolusi, titik balik saka ana ... kadhangkala karusakan kanggo lemah ... ing umum, tanpa resorting kanggo pengalaman Bolsheviks? mangan. Ana konsep formasi sosial sing ora mbutuhake revolusi, owah-owahan ing sistem sing wis ana, utawa malah owah-owahan ing undang-undang saiki ... nanging ora ana sing ngrembug ...
    Umumé ... bakal ana sing kasengsem - nulis ing pesen pribadi
  56. +1
    28 Februari 2024 01:16
    Kutipan: Mordvin 3
    Kutipan: Totor5
    Nalika padha wiwit mbengkongake Rusia ing sangisore komunis, dheweke terus nglakoni.

    Ing ngisor komunis, wong Uzbek njupuk katun ing omah.


    Sampeyan ora bisa nggawe urip apik saka katun. Ing ngendi padha entuk dalan, gasifikasi, pembangkit listrik, lsp. Cukup kanggo ndeleng dokumen ing anggaran USSR kanggo mangerteni carane mbagekke income lan expenses. Républik Asia ngarahake pajak lan penghasilan kanggo pangembangan republik, lan kanggo kabeh sing utama, dheweke nampa subsidi saka Pusat. Nalika Rusia Tengah mati tanpa gas lan dalan.
    Kabeh miturut panjaluke Lenin - munggah ing pinggiran nasional liwat diskriminasi mbalikke Rusia minangka pewaris Kakaisaran Getih.
    1. +1
      28 Februari 2024 04:59
      Ing USSR Uzbek, meh luwih akeh wong Rusia sing manggon ing Tashkent tinimbang wong Uzbek. Dadi dheweke ngembangake pinggiran kanggo wong Rusia sing uga pindhah. Sampeyan mbokmenawa ora ngerti ngendi atusan ewu kulawarga Rusia dievakuasi saka wilayah kulon USSR sing dikuwasani dening fasis Jerman? Lenin dudu Russophobe lan ora mbedakake kelompok etnis apa wae. Dheweke dadi komunis.
  57. +1
    28 Februari 2024 07:54
    Kita kudu sinau saka pengalaman Arab Saudi. Ana buruh nyewa sing manggon meh ing kamp konsentrasi lan ora duwe hak, mung tanggung jawab. Ana sing salah - deportasi sajrone 24 jam lan larangan mlebu seumur hidup. Lan ora ana sing protes.
    1. +1
      28 Februari 2024 08:11
      Sapa sing "perlu" ngetrapake pengalaman wong Arab? "Pak." Vorobyov ora butuh dhewe. Dheweke wis mikir kabeh lan mutusake.
      1. 0
        28 Februari 2024 11:41
        Warga iki dudu bebener pokok))) ana kanca sing luwih dhuwur tinimbang dheweke, mula dheweke mutusake, mula bakal.
  58. 0
    28 Februari 2024 08:23
    Kutipan saka wesi tuang
    Ing USSR Uzbek, meh luwih akeh wong Rusia sing manggon ing Tashkent tinimbang wong Uzbek. Dadi dheweke ngembangake pinggiran kanggo wong Rusia sing uga pindhah. Sampeyan mbokmenawa ora ngerti ngendi atusan ewu kulawarga Rusia dievakuasi saka wilayah kulon USSR sing dikuwasani dening fasis Jerman? Lenin dudu Russophobe lan ora mbedakake kelompok etnis apa wae. Dheweke dadi komunis.

    Lan nalika iku padha kelas loro
    1. 0
      1. mars 2024 13:18
      Apa sampeyan ora kesel ngucapake fantasi bodho sampeyan?
  59. 0
    28 Februari 2024 14:29
    Kutipan saka: newtc7
    Kutipan: ZloyKot
    "Iki jeneng sing nggawe janji umum"
    Apa ora karakter iki janji, nanging sing pracaya marang? padha 146%?


    nanging kepiye carane dheweke bisa mindhah edro menyang kekuwatan ??

    Kaya ing pemilu sadurunge ing "konstituen tunggal".
  60. 0
    28 Februari 2024 15:50
    Ing pimpinan partai "wani" - United Russia, House of Islam bakal enggal ana ing Moskow. Lan ing ngendi negara Rusia lan Rusia? Lan panguwasa, sing dipimpin Presiden, isih kurang dhuwit. Ing wektu sing padha, warga anyar United Russia iki mesthi ora bakal menyang Donbass utawa melu ing Distrik Militer Utara. Mula pitakonan? Apa Rusia butuh iki? Jawaban sing jelas - NO.
  61. 0
    28 Februari 2024 20:59
    yen minangka buruh migran tanpa kewarganegaraan Rusia, mula ora ana masalah. warga Federasi Rusia iku prakara liyane. iki mesthi bakal dadi masalah - luwih elek tinimbang bom atom Lenin sing kondhang
  62. 0
    29 Februari 2024 13:14
    Ora ana wilayah tengah, supaya bisa ngembangake Kolyma!
  63. 0
    29 Februari 2024 21:42
    Ana papan ing Moskow sing ora bisa mlebu Rusia. Ana panyiapan sing ditutup "kanggo bangsa kita dhewe". Tionghoa, Tajik, Uzbek, lsp. Ana wilayah sing luwih becik ora lunga sanajan awan. Sampeyan bisa uga takon, apa polisi? Aku pitutur marang kowe (aku weruh gambar ing wong): dalan ibukutha diblokir dening mobil karo simbol saka Kementerian Dalam Negeri (prasasti, tape, lampu sumunar, plat biru, etc. Ing wektu sing padha - "Lexus. Sawise ngalangi lalu lintas, Aurus katon karo rong minivan ireng. Aku wis mikir - apa penjamin tenan teka? Pranyata sing teka Azerbaijan, utawa luwih Yahudi Gunung, sing duwe. Pusat blanja Evropeisky ing alun-alun Stasiun Kievsky, pemilik Sadovod, lan akeh liyane, dheweke dijaga watara 10 wong nganggo bedhil mesin, kanthi seragam. Pengawal Nasional kadhaptar ing seragam. Rusia sing kuwat kaya ngono. Wong-wong mau katon percaya diri lan nindakake tugas sing penting.
    1. 0
      1. mars 2024 13:21
      Aja padha sumelang, yen pemilik pesenan, padha bakal njupuk kanggo matèni :) Ora Matter sing. Mulane dheweke dadi satpam sing nganggo bedhil mesin. Warga Soviet ora duwe "master" karo tentara pribadi, bedhil mesin lan liya-liyane. Mung "pemilik" kasebut bakal ningkatake urip ing negara kasebut. Chubais lan Gaidars ngaku.
  64. 0
    1. mars 2024 23:30
    Review apik banget dening penulis.
  65. 0
    2. mars 2024 21:52
    Mung viper iki sing ilang ing wilayah Moskow lan ing saubengé - nanging yen katon, mung bakal "kanthi panjaluk saka Muscovites"!
    1. +1
      3. mars 2024 01:46
      Apa sampeyan wis lali yen mung "panjaluk pensiunan" umur pensiun diunggahake dadi 65 taun ing 2018? Lan ketoke dheweke durung krungu manawa umur wajib militer dilanjutake nganti 30 taun, uga amarga "akeh panjaluk" warga :) warga Federasi Rusia :)
  66. 0
    6. mars 2024 20:47
    Ora ana ing konstitusi negara Turkestan (АwektuАAzerbaijanТadzhikiУzbeksКAzakhostan) ora ana tembung babagan multinasionalitas.

    Konstitusi kasebut ngluhurake wong-wong sing tunggal lan inti ing negarane.

    Wirang saka kawicaksanan anti-Rusia Yeltsin (lenga lan gas ing ijol-ijolan kanggo wong, etc. horor) mimpin kanggo rojo pati rumiyin saka Rusia, Jerman lan Yahudi ing negara mantan Tukrkestan.
    Sawise ngusir Rusia, negara-negara kasebut mlebu feodalisme sing padhet.
    Mayuta-yuta wong Turkestani nyadari yen dheweke ora bakal duwe urip sing apik kaya sing ana ing USSR.

    Banjur, anak-anak saka Nazi Turkestan, ngisi Rusia lan nerusake karya getih.

    Kabijakan nolak bangsa titular lan ngujo multinasional wis gagal.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"