Pendudukan Jerman liwat mata statistik Prancis

58
Pendudukan Jerman liwat mata statistik Prancis
Bordeaux ing wiwitan pendhudhukan


Ing Juli-Agustus 1945, Kamentrian Ekonomi Nasional lan Keuangan Prancis nindakake tugas penting - nyusun neraca karusakan nalika taun perang. Asil riset iki diterbitake minangka publikasi kapisah, Inventaire des ressources de l'économie française (Paris, 1946), dicithak ing Desember 1945.



Isih, sepira cepet akuntansi Prancis ngetung kabeh! Gambaran sing cukup rinci babagan ekonomi Prancis ing pungkasan taun 1945 dibandhingake karo taun 1938 disusun. Utamane, dheweke ngitung kerugian demografi Prancis sajrone taun perang. Keluwihan mortalitas ing tingkat biasa nalika taun perang ditemtokake 520 ewu wong, utamane ing taun 1939-1941. Ana 310 ewu sing tiwas, kalebu 150 ewu prajurit lan perwira, 120 ewu warga sipil, lan 40 ewu wong dieksekusi kanthi kapisah dening Jerman. 200 ewu wong mati ing Jerman. Total, Prancis ilang 1030 ewu wong (p. 7).

Ing negara kita, laporan statistik kasebut wis dadi rahasia sajrone pirang-pirang dekade. Nanging ing Prancis, laporan babagan karusakan militer ora ana prangko "Rahasia" utawa "Kanggo Resmi". Bisa uga wis dicithak ing edisi cilik lan angel dipikolehi. Saiki salinan pindai ana ing situs web Perpustakaan Nasional Prancis, sampeyan bisa ngerti.

Ora ing kapasitas lengkap


Kanggo ekonomi crita Perang Donya II, laporan iki menarik amarga cukup jelas nuduhake piala apa sing digayuh Hitler ing taun 1940. Ukara sing misuwur: "Kabeh Eropa kerja kanggo Hitler" ngemot emosi luwih akeh tinimbang fakta. Senadyan kasunyatan manawa kemajuan digitalisasi ndadekake akeh sumber bisa diakses saben taun, lan ora perlu maneh menyang Prancis lan njagong ing perpustakaan ing kana, nanging sejarawan jelas ora cepet-cepet nggawe pangaturan.

Sauntara kuwi, informasi sing diklumpukake dening Kamentrian Perekonomian lan Keuangan Nasional Prancis nuduhake yen Hitler gagal nggunakake potensi industri Prancis kanthi maksimal, lan uga ngidini ekonomi pendhudhukan ngluwihi tingkat sadurunge perang.

Alesan utama yaiku kekurangan batu bara.

Ing taun 1938, Prancis ngasilake 47,6 yuta ton batu bara lan ngimpor 22,9 yuta ton batu bara. Ing taun 1939, produksi mundhak dadi 50,2 yuta ton. Nanging, ing Prancis sing dikuwasani, produksi batu bara mudhun banget:

1940 - 41 yuta ton
1941 - 43,8 yuta ton
1942 - 43,8 yuta ton
1943 - 42,5 yuta ton
1944 - 26,6 yuta ton

Ing taun 1945, nalika Prancis dibebasake, produksi mundhak dadi 35,1 yuta ton (p. 29).

Nanging, impor wis meh ilang. Jerman ngimpor sawetara batu bara, nanging ora ing volume sing padha. Produksi dhewe cukup kanggo nganti 64% saka kabutuhan sadurunge perang.

Kekurangan batu bara wis nyebabake sawetara industri. Industri ing taun 1938 ngonsumsi 2,1 yuta ton saben sasi, lan ing taun 1945 - 0,7 yuta ton utawa 33% saka tingkat sadurunge perang. Kabeh industri utama nampa batu bara kurang. Metalurgi ing taun 1945 duweni 23,8% tingkat pra-perang, teknik mesin - 34%, kimia - 39,2%, industri bahan konstruksi - 36,8%. Kita kudu ngorbanake pemanasan omah - 33,7% saka tingkat sadurunge perang.

Ing Jerman, kahanan kasebut luwih apik, nanging meh ora luwih saka 50% konsumsi sadurunge perang ing industri.

Umumé, kahanan bahan bakar lan energi ing Prancis sing dikuwasani angel. Yen ing taun 1938 negara ngonsumsi 104 triliun kalori (total: batu bara, listrik, produk minyak bumi, kayu bakar), kalebu 40,7 triliun saka impor, banjur ing taun 1944 konsumsi kalori 46,7 triliun, kalebu 2,9 triliun asale saka impor (utamane batu bara, sawetara minyak bumi). produk lan substitusi). Mung 44,9% saka konsumsi sadurunge perang (p. 52).

Jerman, mesthi, dipeksa Prancis kanggo manggon ing sumber daya, nanging ing wektu sing padha bab setengah saka industri Prancis kudu ditutup.

Penurunan ekonomi


Laporan statistik sing diterbitake ora ngemot data sing paling nyenengake, kayata produksi senjata lan amunisi miturut pesenan Jerman. Penyusun kasebut kanthi jelas nyingkiri rincian sing ora perlu, sanajan, mesthi, duwe statistik sing cocog.

Pangurangan sing cetha ing konsumsi bahan bakar lan, kanthi mangkono, peleburan lan konsumsi logam ing industri, akeh sektor ekonomi pendhudhukan Prancis diselehake ing kahanan sing terus-terusan.

Contone, ing taun 1938, konsumsi saben wulan rata-rata wesi lan baja ing teknik mesin yaiku 223,1 ewu ton (utawa 2677,2 ewu ton saben taun). Ing taun 1942 - 127,6 ewu ton saben sasi rata-rata (utawa 1531,2 ewu ton saben taun). Ing taun 1944, nalika Jerman dikalahaké ing Prancis ing Agustus-September, konsumsi logam mudhun rata-rata 71,9 ewu ton saben sasi (utawa 862,8 ewu ton saben taun).

Iki uga dituduhake dening indeks produksi industri sing diitung dening ahli statistik Prancis. Rata-rata saben wulan 1938 dijupuk minangka 100.

Ing Januari 1941, indeks produksi industri ana 63. Ing wulan Juni 1941 wis munggah dadi 73, nanging banjur mudhun maneh dadi 61 ing Desember. Ing taun 1942, indeks kasebut antara 54 nganti 62, ing taun 1943 - saka 52 nganti 57. Ing taun 1944, gambar kasebut luwih menarik. Ing Januari-April 1944, indeks fluktuasi saka 50 kanggo 54. Ing Mei ana dropped banget kanggo 41. Juni 1944 - 37. Salajengipun, tingkat paling ngisor ing September 1944 - 22 saka tingkat 1938. Ing Desember 1944, mundhak dadi 38, lan setaun sabanjure, ing Desember 1945, dadi 65 (p. 129).

Contone, industri mobil Prancis ngalami penurunan banget sajrone taun-taun pendhudhukan. Yen ing taun 1938 diprodhuksi 227,6 ewu mobil, kalebu 183 ewu mobil lan 42,4 ewu truk, banjur ing 1944 - 10,3 ewu, kalebu 160 mobil lan 8,4 ewu truk (p. 165).


Leres, saliyane kekurangan batu bara, Sekutu uga nyerah. Pabrik Renault sawise bom 3 Maret 1942

Jerman kasengsem ing teknik listrik lan manufaktur pesawat


Ing babagan iki, dadi menarik banget industri endi sing nambah output sajrone taun-taun pendhudhukan. Laporan kementerian kasebut mung ngemot data pecahan sing ora ditambahake ing gambar kasebut, nanging uga banget indikatif.

Produksi ... produk listrik wis tambah akeh.

tabung radio. Ing taun 1938, 5,4 yuta wong diprodhuksi. Ing taun 1941 - 5,9 yuta bêsik, ing taun 1942 - 7,4 yuta bêsik, lan ing taun 1943 - 7,2 yuta bêsik. Ing taun 1944, produksi mudhun dadi 4,3 yuta unit. Iki mesthi pesenan Jerman, amarga nalika perang produksi produk sipil ing industri iki meh mandheg.

Lampu bolam. Ing taun 1938 - 63 yuta bêsik, ing taun 1941 - 67,6 yuta bêsik, ing taun 1942 - 61,7 yuta bêsik, ing taun 1943 - 63,3 yuta bêsik, lan ing taun 1944 produksi suda dadi 39,1 yuta bêsik. Bola lampu minangka barang sing populer lan perlu kanggo kabeh wong, kalebu wong Jerman.

Bohlam kanggo senter lan peralatan radio. Ing taun 1938, 16 yuta lembar diprodhuksi, lan ing taun 1941 - 35,9 yuta lembar, ing taun 1942 - 38,1 yuta lembar, ing taun 1943 - 36,8 yuta, ing taun 1944 produksi mudhun dadi 17,8 yuta lembar (p. 163).

Produksi uga tambah ing industri lokomotif uap. Ing taun 1938, 60 lokomotif dirakit, ing taun 1942 produksi 201 unit, ing taun 1943 - 259, ing taun 1944 - 136 unit. Uga ing taun 1942, 162, lan 1943, 271 tender lokomotif diprodhuksi (p. 164).


Kabeh wis jelas ing kene. Prancis ngrakit lokomotif uap anyar kanggo ril sepur Jerman

Pungkasan, manufaktur pesawat. Ing taun 1938, 1380 fuselages, 1824 mesin lan 2376 baling-baling diprodhuksi. Ing taun 1943, ing puncak produksi: 1461 fuselages, 5054 mesin lan 3214 baling-baling (p. 167). Prancis, sanajan ing taun 1945, ditambang 21,1 ewu ton bauksit lan nglebur 3,1 ewu ton aluminium rata-rata saben sasi (p. 139-141). Klompok industri iki paling ora gumantung marang konsumsi batu bara; sing utama yaiku listrik.


Renault ngasilake pesawat Caudron C-445 kanggo Jerman. Sajrone taun pendhudhukan, 810 mesin kasebut dibangun

Mangkono, industri de facto Prancis dipérang dadi rong klompok. Sing pisanan yaiku apa sing paling disenengi wong Jerman, apa sing dikontrol lan produksi apa sing saya tambah sajrone taun-taun pendhudhukan. Kapindho yaiku sing bisa digunakake dhewe, kanggo pasar domestik utawa pesenan Jerman kanthi acak, utawa mung ditutup amarga ora ana bahan bakar lan bahan mentah. Penurunan tajem ing produksi ing Agustus-September 1944 temenan digandhengake karo gangguan transportasi sing melu transportasi militèr ing kahanan wabah pertempuran, uga disorganisasi saka kabeh ekonomi. Nanging sanajan ing kahanan perang Prancis iki, ana pabrik lan pabrik sing makarya lan ngasilake apa-apa. Paling kamungkinan, iku saben bab cilik sing bisa kanggo pasar lokal lan kabutuhan. Kanggo dheweke, owah-owahan administrasi mung formal.

Mangkono, kita bisa nyimpulake saka informasi iki yen pendekatan Jerman kanggo nggunakake ekonomi pendhudhukan ing Prancis nggodhok ing ngisor iki: industri sing ngasilake produk sing paling larang regane lan teknologi, nanging ing wektu sing padha paling ora gumantung ing pasokan mentah. bahan lan bahan bakar.

Perjuangan ekonomi akut kanggo Prancis ditindakake nalika mardika, yaiku, saka Mei nganti Desember 1944, lan wektu iki nggawa Prancis karusakan ekonomi paling gedhe, sing umume nemtokake negara pasca perang.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    25 Februari 2024 05:24
    Kutipan: Dmitry Verkhoturov
    Contone, industri mobil Prancis
    Iku menarik, nanging pabrik Ford dioperasikake ing tlatah Prancis sing dikuwasani, sing mung dikuwasani panguwasa pendhudhukan Jerman ing taun 1943. nglirik
    1. + 10
      25 Februari 2024 07:13
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Iku menarik, nanging pabrik Ford dioperasikake ing tlatah Prancis sing dikuwasani, sing mung dikuwasani panguwasa pendhudhukan Jerman ing taun 1943.

      Lan apa sing menarik babagan iki? Sadawane perang, pabrik Opel beroperasi ing Jerman, ngasilake peralatan kanggo ngarep, sing wiwit taun 1931 100% diduweni dening General Motors ... Lan ajeg ngirim deviden kanggo pemilik jaban rangkah!)))
      Lan kasunyatan sing ing Perang Donya I ing Peperangan Jutland loro armada padha dijamin karo Krupp waja ... iku ora menarik?
      Iki Kapitalisme! Mangkene cara kerjane!
      Lan kasunyatan manawa gas isih menyang Eropa liwat Ukraina lan dhuwit biasane dibagi! Apa ora menarik?
      Iku Mykola lan Vanka bodho sing muter trik ing saben liyane ing trenches! Lan wong nindakake samubarang! Masalah wis dirampungake! wassat
      1. +2
        25 Februari 2024 08:44
        Kutipan saka: AllX_VahhaB
        Lan apa sing menarik babagan iki? Sajrone perang, pabrik Opel beroperasi ing Jerman, ngasilake peralatan kanggo ngarep.
        Opel, kaya akeh perusahaan manca, dinasionalisasi dening Hitler, i.e. milik negara, nanging Ford dadi Amerika nganti 1943
        1. +8
          25 Februari 2024 09:34
          Kanggo sawetara alasan, ora ana tembung babagan pertanian Prancis. Sawise kabeh, kabeh wong kudu mangan, lan aku mikir Jerman kasengsem nampa roti saka Prancis. Malah cognac lan anggur diwenehake menyang Wehrmacht.
          1. +1
            25 Februari 2024 18:53
            Paling ora, ora jelas, lan paling kamungkinan ing Prancis saka 41 nganti 45, batu bara, baja, wesi tuang ora dianggep ing Saarland, lsp. Tanah sing disengketakan dibalekake menyang Reich. Lan padha sing utama. Padha perang kanggo wong-wong mau 3 kaping. Ana volume utama lan nyuda kanggo Prancis, nambah kanggo Jerman (+ Polandia)
      2. +4
        25 Februari 2024 10:30
        Kutipan saka: AllX_VahhaB
        Lan kasunyatan sing ing Perang Donya I ing Peperangan Jutland loro armada padha dijamin karo Krupp waja ... iku ora menarik?

        Ora. Yen sampeyan ngerti yen "Krupp" ing kasus iki, iki cara hardening, lan ora panggonan produksi.
        1. -3
          25 Februari 2024 11:56
          Quote: pelaut senior
          Ora. Yen sampeyan ngerti yen "Krupp" ing kasus iki, iki cara hardening, lan ora panggonan produksi.

          Maksudku khusus sing diprodhuksi ing pabrik Krupp!
      3. -1
        5. mars 2024 10:45
        Kutipan saka: AllX_VahhaB
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Iku menarik, nanging pabrik Ford dioperasikake ing tlatah Prancis sing dikuwasani, sing mung dikuwasani panguwasa pendhudhukan Jerman ing taun 1943.

        Lan apa sing menarik babagan iki? Sadawane perang, pabrik Opel beroperasi ing Jerman, ngasilake peralatan kanggo ngarep, sing wiwit taun 1931 100% diduweni dening General Motors ... Lan ajeg ngirim deviden kanggo pemilik jaban rangkah!)))
        Lan kasunyatan sing ing Perang Donya I ing Peperangan Jutland loro armada padha dijamin karo Krupp waja ... iku ora menarik?
        Iki Kapitalisme! Mangkene cara kerjane!
        Lan kasunyatan manawa gas isih menyang Eropa liwat Ukraina lan dhuwit biasane dibagi! Apa ora menarik?
        Iku Mykola lan Vanka bodho sing muter trik ing saben liyane ing trenches! Lan wong nindakake samubarang! Masalah wis dirampungake! wassat

        Armor Krupp ora ateges digawe ing Jerman, kabeh negara digawe kanthi sukses ing pabrik-pabrik. Iki jenenge metode manufaktur.
    2. -4
      25 Februari 2024 07:13
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Iku menarik, nanging pabrik Ford dioperasikake ing tlatah Prancis sing dikuwasani, sing mung dikuwasani panguwasa pendhudhukan Jerman ing taun 1943.

      Lan apa sing menarik babagan iki? Sadawane perang, pabrik Opel beroperasi ing Jerman, ngasilake peralatan kanggo ngarep, sing wiwit taun 1931 100% diduweni dening General Motors ... Lan ajeg ngirim deviden kanggo pemilik jaban rangkah!)))
      Lan kasunyatan sing ing Perang Donya I ing Peperangan Jutland loro armada padha dijamin karo Krupp waja ... iku ora menarik?
      Iki Kapitalisme! Mangkene cara kerjane!
      Lan kasunyatan manawa gas isih menyang Eropa liwat Ukraina lan dhuwit biasane dibagi! Apa ora menarik?
      Iku Mykola lan Vanka bodho sing muter trik ing saben liyane ing trenches! Lan wong nindakake samubarang! Masalah wis dirampungake! wassat
    3. +3
      25 Februari 2024 08:41
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Kutipan: Dmitry Verkhoturov
      Contone, industri mobil Prancis
      Iku menarik, nanging pabrik Ford dioperasikake ing tlatah Prancis sing dikuwasani, sing mung dikuwasani panguwasa pendhudhukan Jerman ing taun 1943. nglirik


      Kajaba iku, wong Jerman menehi kontrol Ford France marang pabrik usaha patungan Mathis lan Matford, amarga pemilike, Emil Mathis, mlayu menyang Inggris (dheweke, nanging, minangka wong Alsatian lan wis dijatuhi hukuman absentia kanggo desertion dening Jerman wiwit Perang Donya I. )
  2. +2
    25 Februari 2024 05:29
    Biasane dikenal manawa Jerman ora nggunakake industri negara sing dikuwasani kajaba Republik Ceko; nyopir buruh menyang Jerman tinimbang ngidini dheweke kerja ing Jerman ing omah minangka solusi.
    Sanajan kabeh bisa mudhun menyang imbangan bahan bakar.
    1. +5
      25 Februari 2024 08:13
      Kutipan saka Cartalon
      Iku tansah dingerteni yen Jerman ora nggunakake industri negara sing dikuwasani kajaba Republik Ceko.

      Apa kelemahane? Malah saka artikel iki cetha yen produksi mobil lan produksi batu bara ambruk, nanging produksi lokomotif, pesawat, tabung radio, lan liya-liyane tambah akeh ... Padha digunakake minangka Third Reich mbutuhake!
      Saiki, kanthi cara, ora beda. Contone, ing Yunani, sadurunge gabung karo EU, ana industri galangan kapal, nanging sawise aksesi ilang. Dadi, kita nyimpulake manawa Uni Eropa ora nggunakake industri negara "dikuwasani"? ngguyu
      1. -3
        25 Februari 2024 08:46
        Kutipan saka: AllX_VahhaB
        Ing Yunani, sadurunge gabung karo Uni Eropa ana industri galangan kapal, nanging sawise gabung ora ana
        Ing Yunani, sadurunge gabung karo EU, zaitun uga ditanam. Saiki hak istimewa iki dilindhungi undhang-undhang kanggo Italia lan Spanyol nglirik
        1. +6
          25 Februari 2024 09:22
          Yunani rangking 3 ing donya ing produksi lenga zaitun: luwih saka 150 yuta wit zaitun; 2800 pabrik ngasilake kira-kira 450 ton minyak zaitun saben taun, sing 000-75% minangka extra virgin. Iki ndadekake Yunani dadi negara pertama ing donya sing ngasilake minyak zaitun kanthi kualitas paling dhuwur!

          Khe khe
          1. -2
            25 Februari 2024 10:57
            Kutipan saka BlackMokona
            Khe khe

            Kira-kira limalas taun kepungkur, ana akeh gangguan ing Yunani babagan nglereni kebon zaitun lan reorienting negara kabeh menyang industri pariwisata. Siji-sijine pawon jeblugan ing Yunani uga isih ditutup.
            1. +2
              25 Februari 2024 11:26
              Kutipan: Wong Walanda Michel
              Kira-kira limalas taun kepungkur, ana akeh gangguan ing Yunani babagan nglereni kebon zaitun lan reorienting negara kabeh menyang industri pariwisata. Siji-sijine pawon jeblugan ing Yunani uga isih ditutup.

              Yen hotel nggawa luwih saka zaitun, banjur hotel bakal dibangun. Nanging iki ora ana hubungane karo kabijakan lan syarat EU.
              1. 0
                25 Februari 2024 14:24
                Kutipan saka BlackMokona
                Nanging iki ora ana hubungane karo kabijakan lan syarat EU
                Kabeh sing kedadeyan ing EU langsung ana hubungane karo kabijakan EU. Yen EU mutusake ora menehi subsidi marang industri apa wae, mula uga, lan industri kasebut bisa berkembang kanthi mandiri, tanpa injeksi saka EU.
                1. 0
                  25 Februari 2024 15:47
                  Kutipan: Wong Walanda Michel
                  Kabeh sing kedadeyan ing EU langsung ana hubungane karo kabijakan EU. Yen EU mutusake ora menehi subsidi marang industri apa wae, mula uga, lan industri kasebut bisa berkembang kanthi mandiri, tanpa injeksi saka EU.

                  Subsidi EU ora mbatalake subsidi saka negara anggota.
                  1. 0
                    25 Februari 2024 17:53
                    Kutipan saka BlackMokona
                    Subsidi EU ora mbatalake subsidi saka negara anggota.

                    Hungaria lan Polandia minangka conto kanggo sampeyan
              2. 0
                25 Februari 2024 17:34
                Kutipan saka BlackMokona

                Yen hotel nggawa luwih saka zaitun, banjur hotel bakal dibangun. Nanging iki ora ana hubungane karo kabijakan lan syarat EU.
                Persyaratan EU bisa nemtokake apa sing luwih akeh.
                1. -1
                  25 Februari 2024 17:37
                  Kutipan saka: bk0010
                  Persyaratan EU bisa nemtokake apa sing luwih akeh.

                  Kabeh Eropa berjuang kanggo bisnis Pariwisata, saka cilik nganti gedhe. Kuota kanggo Zaitun luwih gampang dipikolehi, mula pamrentah nasional utamane mutusake ing kene.
        2. e_4
          0
          11. mars 2024 12:28
          Yen Yunani ora mlebu zona euro, manipulasi statistik, nanging wis ninggalake dhewe nerbitake mata uang, kaya Hongaria lan Polandia (ora ana sing meksa euro), posisi ekonomi bisa luwih stabil.
          1. +1
            11. mars 2024 14:58
            Kutipan saka: e_4
            lan bakal nahan masalah mata uang, kaya Hongaria lan Polandia
            Dadi titik kabeh iku Yunani minangka negara miskin lan bakal mudhun saluran karo mata uang nglirik
    2. 0
      5. mars 2024 10:47
      Kutipan saka Cartalon
      Biasane dikenal manawa Jerman ora nggunakake industri negara sing dikuwasani kajaba Republik Ceko; nyopir buruh menyang Jerman tinimbang ngidini dheweke kerja ing Jerman ing omah minangka solusi.
      Sanajan kabeh bisa mudhun menyang imbangan bahan bakar.

      Wong-wong mau dicolong amarga padha ngirim buruh menyang ngarep.
  3. +2
    25 Februari 2024 05:59
    opo? Lan wong-wong iki nandhang sangsara saka wong-wong mau?
    1. +4
      25 Februari 2024 14:40
      Aku wonder carane akeh wong Prancis sing tiwas ing sisih wétan saka yuta iki, yen luwih saka 22 ewu dijupuk ing USSR? Mbokmenawa bisa dibandhingake karo 150 ewu sing mbela Prancis ing taun 1940
  4. -2
    25 Februari 2024 06:02
    Kutipan saka Cartalon
    Biasane dikenal manawa Jerman ora nggunakake industri negara sing dikuwasani kajaba Republik Ceko; nyopir buruh menyang Jerman tinimbang ngidini dheweke kerja ing Jerman ing omah minangka solusi.
    Sanajan kabeh bisa mudhun menyang imbangan bahan bakar.


    Pira negara sing dikuwasani wis ngembangake industri? Lan warga sipil sing setya sing bisa digunakake ing perusahaan kanggo entuk manfaat saka Jerman.
    1. +2
      25 Februari 2024 07:17
      Kutipan saka Fangaro
      Pira negara sing dikuwasani wis ngembangake industri? Lan warga sipil sing setya sing bisa digunakake ing perusahaan kanggo entuk manfaat saka Jerman.

      Setya marang penjajah? Ya kabeh! Kajaba Yugoslavia... Utawa apa sampeyan mikir yen wong Hungaria, Romania, Italia digawa menyang ngarep amarga saiki ana ing Ukraina? Kasunyatan - luwih akeh wong Prancis sing njabat ing Wehrmacht tinimbang ing perlawanan!
      1. +4
        25 Februari 2024 07:46
        Kutipan saka: AllX_VahhaB
        Kasunyatan - luwih akeh wong Prancis sing njabat ing Wehrmacht tinimbang ing perlawanan!

        Wong Prancis ora ngabdi ing Wehrmacht. Iku digawe kanggo wong-wong mau Divisi SS Charlemagne. Kajaba iku, milisi sukarelawan sing nglawan Perlawanan Prancis ...
        1. +1
          25 Februari 2024 08:03
          Kutipan saka Luminman
          Wong Prancis ora ngabdi ing Wehrmacht. Divisi SS Charlemagne digawe kanggo dheweke. Kajaba iku, milisi sukarelawan sing nglawan Perlawanan Prancis ...
          1. +6
            25 Februari 2024 08:08
            Bener. Padha nganggo loreng biru, putih lan abang ing lengen klambi, makili werna gendéra Prancis. Sanajan aku ora ngerti basa Prancis, ing foto liyane ana gendéra kanthi tulisan sukarelawan iki bisa gampang dingerteni. Iki minangka milisi sukarelawan sing nglawan partisan Perlawanan ...
            1. +2
              25 Februari 2024 08:20
              Oke, ayo ngomong ngguyu De Jure iku dudu bagéan saka Wehrmacht. Nanging De Facto, iki kabeh unit militèr saka Reich Katelu. Maksudku...
        2. +4
          25 Februari 2024 14:37
          Apa sampeyan yakin? Komposisi divisi SS Charlemagne kira-kira 7 ewu wong. Luwih saka 22 ewu wong Prancis ditawan ing panangkaran Soviet. Apa tenan kabeh saka Charlemagne? Utawa saka polisi saka Prancis?
          Lan yen 22 ewu dicekel, banjur pira sing mati ing sisih wétan?
        3. +2
          26 Februari 2024 19:21
          Kutipan saka Luminman
          Wong Prancis ora ngabdi ing Wehrmacht.

          Ana siji titik subtle kene. Jenenge Alsace lan Lorraine. Provinsi-provinsi ing njaba Reich iki diakoni minangka Prancis, lan ing jero Reich, wiwit taun 1940, minangka bagéan saka iku. Dadi wong saka kono kanthi tenang menyang Wehrmacht, lan bisa uga wis direkam ing panangkaran minangka Prancis.
          1. +1
            27 Februari 2024 07:05
            Kutipan: Alexey R.A.
            Ana siji titik subtle kene. Jenenge Alsace lan Lorraine

            Pancen bener. Ana uga wong Jerman saka Belgia lan Luksemburg sing uga diwajibake ngabdi ing Wehrmacht...
      2. 0
        25 Februari 2024 19:47
        Kasunyatan - luwih akeh wong Prancis sing njabat ing Wehrmacht tinimbang ing perlawanan!
        Lan iki senadyan kasunyatan sing sawise perang nomer ageng Prancis dumadakan ketemu piyambak ing "Resistance". Lan sajrone perang, ora ana wong liya kajaba komunis; Partai Komunis Prancis sawisé perang diarani "partai sing dieksekusi."
    2. +3
      25 Februari 2024 08:50
      Kutipan saka Fangaro
      Pira negara sing dikuwasani wis ngembangake industri? Lan warga sipil sing setya sing bisa digunakake ing perusahaan kanggo entuk manfaat saka Jerman.
      Prancis, Belgia, Walanda, Republik Ceko, Luksemburg, Denmark lan Norwegia
  5. +7
    25 Februari 2024 07:00
    Iki Paris sak pendhudhukan, miskin "sangsara". Kerusakan apa, ah, apa gunane iki?
    1. +7
      25 Februari 2024 07:43
      Kutipan: Alexey 1970
      Iki Paris nalika pendhudhukan, "penderita" miskin

      Tinimbang telung atus jinis keju, padha didol total telung puluh. Padha nandhang sangsara banget ...
  6. +2
    25 Februari 2024 07:38
    Ora jelas manawa penulis mbuktekake manawa "Eropa ora bisa digunakake kanggo Hitler"? Kok kontradiktif....

    Dheweke kerja kanggo Hitler ing endi wae ing wilayah sing dikuwasani, sanajan ing Rusia.
    Urip dudu film patriotik ing ngendi puluhan yuta wong ing wilayah sing dikuwasani urip nganti pirang-pirang taun kanthi "roh suci saka adol celana jero ing pasar loak" lan kabeh wong "metu ing lemah." ...Yen sampeyan mangan apa-apa, tegese sampeyan entuk dhuwit
  7. +9
    25 Februari 2024 07:51
    Apa iki pidato kanggo Vichy France? Utawa kanggo loro halves? Yen kanggo siji, banjur bisa dingerteni yen bakal tiba kaping pindho.
    Lan carane nggawe kapal? Cruiser, kapal selam? Sawise kabeh, Prancis duwe armada sing cukup kuwat. Miturut cara, padha bisa mundhakaken sawise serangan Britons '?
    Maneh, cangkang, torpedo, kartrid, bedhil, tank?
    Zhorevo, kerevo, udud lan kurang ajar, aku Prancis uga nyedhiyakake ing yuta ton / taun lan yuta wong / jam, ora ana cara liya. Sandhangan, sandhangan prajurit, zip. Maneh, obat. Aku mikir ing industri kasebut ana pertumbuhan GDP sing apik, bisa uga luwih akeh tinimbang sadurunge perang. Sawise kabeh, ora mungkin wong Inggris ngebom pabrik kompot lan rumah pelacuran.
    Maneh, yen kita nganggep statistik minangka rega inflasi, kaya sing dikarepake, mesthine Prancis malah nambah PDB nalika perang ☺.

    Lelucon babagan obat.
    Ana legenda ing pita putih babagan carane Denikin, sing dilebokake ing Prancis, tuku nalika perang !!! 10 gerbong obat-obatan lan dikirim menyang USSR. Apa sampeyan bisa mbayangno?
    Bener, dheweke ora ngandhani sampeyan menyang ngendi sampeyan tuku, apa sing dikirim, utawa kepiye sampeyan ngirim. Nanging ketoke dening Reich Post, USSR, Moscow, Semashko ing dikarepake.

    Miturut tampilan layar lebar sing anyar babagan rezim iki babagan perang, aku mikir yen dina iki bisa nggawe film babagan iki, ing ngendi Jerman, nggawe dalan ing badai salju ing kendaraan kabeh terrain menyang Moskow, nindakake. ora pengin nyekel, nanging ngirim surat menyang Soviet sing mati ing tirani.
    Nanging wong mustachioed pisanan vilely nembak Jerman kamanungsan "corovan" ing Volokolamka, matèni postmen Jerman, lan banjur rotted ing Gulag wong-wong kang dipeksa kanggo matèni Eropah, pancene wanted kanggo kiwa piyambak ing planet. Highlander, apa sing bakal sampeyan njupuk saka dheweke?
    Ora, sing paling penting yaiku mriksa wangkal saka ghoul! Dheweke dhewe kanca karo Hitler, ngirim barang Soviet, nanging ora pengin nampa apa-apa saka kanca! Apa sampeyan bisa mbayangno tingkat bangga lan keramahan Kaukasia? Aku bakal menehi kabeh kanggo kanca, nanging aku ora perlu apa-apa kanggo aku, yen ora, aku bakal gelo.
    Dadi aku gelo.

    Ing cendhak, sisa bingkisan kudu dikirim maneh menyang Berlin, menyang hub gudang Reichspost, kaya sing ora diklaim.

    Iku apik yen Vlasovites, divisi Nikolaev sing padha sing ndhelik ing alas kanggo wektu iki, kanthi lambang Matronushka lan ing tricolor, banjur nylametake kita lan njupuk Berlin dhewe. Sawise kabeh, dheweke, setya marang tugas Ortodoks lan sumpah marang panguwasa, durung rampung perang 1914 karo Jerman.
    Ya, dheweke banjur pindhah menyang Berlin dhewe kanggo njupuk Reichs Post lan demi Kristus ngirim bingkisan kasebut menyang kanca-kancane sing kesel lan ora duwe dewa.
    Bener, butuh sawetara wektu, nanging bingkisan kasebut pungkasane dikirim ing taun 1991, lan kanthi mangkono Rusia disimpen. Dadi, kita bener-bener ngrayakake tanggal 9 Mei utawa 4 November, endi sing luwih apik? Aku mikir iki lan iki.

    Apa iki skenario normal? Youthful, toleran, mratobat, Gréja Ortodoks Rusia disambungake, ing cendhak, ora ing rintangan karo garis umum saka negara non-ideologi. Aku kudu ngirim menyang Medinsky.

    Utawa apa sampeyan mikir yen ing sangisore bingkisan akeh sing bakal mikir babagan sing 25 taun ora bisa diganti ing persimpangan?
    1. +1
      25 Februari 2024 08:26
      Kutipan: R_S_F_S_R_
      Iku apik yen Vlasovites, divisi Nikolaev sing padha sing ndhelik ing alas kanggo wektu iki, kanthi lambang Matronushka lan ing tricolor, banjur nylametake kita lan njupuk Berlin dhewe.

      Lan anggota Komsomol Ortodoks nulungi dheweke ing sangisore lambang kanthi pasuryan saka Zoya Kosmodemyanskaya, Pembawa Passion Agung, sing nyiksa dheweke minangka roti rye lan trem!
    2. +4
      25 Februari 2024 16:30
      Zona pendhudhukan Jerman ing Prancis uga dadi bawahan pamaréntahan ing Vichy. Ing Nopember 1942, Jerman nguwasani kabeh wilayah Prancis. Secara resmi, pamrentah Vichy uga bali menyang Paris sawise iku. Mesthine, aku ora ngomong babagan wilayah ing koloni Prancis sing dadi bawahan Prancis Free, banjur Perang Prancis lan Komite Pembebasan Nasional Prancis.
      1. -2
        26 Februari 2024 06:25
        Kutipan: Sergeyj1972
        uga subordinated kanggo pamaréntah ing Vichy.

        Apa sing dibutuhake pemerintah? belay
        1. +1
          26 Februari 2024 09:11
          Biasane, "pemerintah Vichy" utawa "pemerintah ing Vichy". Sawise kabeh, iku dumunung ing kutha Vichy. Prefek lan pejabat tinggi liyane ing bagean sing dikuwasani ditunjuk dening pamrentah Vichy. Lan hukum sing diadopsi dening pamrentah Vichy uga ditrapake kanggo bagean sing dikuwasani. Mung wae wilayah sing dikuwasani uga dikuwasani dening Jerman. Lan wiwit Nopember 1942, bagean Prancis sing ora dikuwasani dikuwasani dening pasukan Jerman.
  8. Tes
    +5
    25 Februari 2024 12:25
    Dear penulis! Apa ana data babagan produksi truk ing taun 1941, 1942, 1943 lan kuartal 1 taun 1944 ing Prancis? Utawa angka kasebut ora cocog karo konsep sampeyan?
    Kanggo ngowahi tank lan armor personel operator tentara Prancis menyang apa Wehrmacht needed, ora akeh baja dibutuhake. Ing taun 1939, Jerman bisa nggunakake cadangan baja sing dilebur ing taun 1940 lan 1941 kanggo ngowahi 174 tank Renault R-35, sing saka Mei nganti Oktober 1941 diowahi dadi bedhil self-propelled anti-tank 47 mm kanthi meriam saka Ceko. Republik (utawa uga Cekoslowakia )? Saka Mei nganti Oktober 1941, 60 tank B-1bis diowahi dadi tank flamethrower. 12 wong ing 1942 gaib dening Sepur. teka ing Crimea saka Prancis. "Ing frasa sing misuwur:" Kabeh Eropa kerja kanggo Hitler, " ana luwih akeh emosi tinimbang fakta." - ketoke Sepur karo tank iki dipimpin déning pribumi Argentina.
    Wiwit taun 1942, industri Prancis dadi luwih intensif. Pengangkut personel lapis baja Lorren 37L diowahi dadi bedhil self-propelled anti-tank 75-mm (170 unit), bedhil self-propelled 105-mm howitzer (12 unit) lan bedhil self-propelled 150-mm (94 unit); Nawakke Hotchkiss diowahi dadi 75-mm anti-tank bedhil self-propelled (24 bêsik) lan 105-mm howitzer (48 bêsik); Tank FCM-36 ing bedhil self-propelled anti-tank 75 mm (10 lembar) lan howitzer 105 mm (12 lembar); tank B-1bis ing 105-mm howitzer bedhil self-propelled (16 bedhil poto-propelled). Wikipedia nyerat rinci babagan operator personel lapis baja Renault UE, diowahi kanggo Wehrmacht. Lan Jerman nuntut supaya menara dicopot saka sawetara tank lan digunakake kendaraan kasebut minangka traktor lan pengangkut amunisi. Lan pira wesi babi sing kudu dilebur kanggo karya iki?
    1. weh
      0
      25 Februari 2024 14:09
      padha.
      Truk
      1938 - 42400
      1942 - 21400
      1943 - 12000
      1944 - 8400
      1945 - 21000
      1. +3
        25 Februari 2024 14:26
        Kutipan saka wehr
        padha.
        Truk
        1938 - 42400
        1942 - 21400
        1943 - 12000
        1944 - 8400
        1945 - 21000

        Apa sampeyan bisa menehi link menyang dokumen kasebut?
        1. weh
          +1
          25 Februari 2024 16:29
          Inventaire des ressources de l'économie française. Paris, 1946, p. 165
          1. +1
            25 Februari 2024 17:56
            Kutipan saka wehr
            Inventaire des ressources de l'économie française. Paris,

            Matur nuwun, aku bakal mriksa yen aku duwe wektu luang
  9. +3
    25 Februari 2024 16:13
    Kutipan saka shikin
    Apa sampeyan yakin? Komposisi divisi SS Charlemagne kira-kira 7 ewu wong. Luwih saka 22 ewu wong Prancis ditawan ing panangkaran Soviet. Apa tenan kabeh saka Charlemagne? Utawa saka polisi saka Prancis?
    Lan yen 22 ewu dicekel, banjur pira sing mati ing sisih wétan?

    Alsace lan Lorraine minangka salah sawijining panyebab Perang Dunia I. Wilayah Prancis iki dicaplok Jerman, pedunung dianggep warga Reich karo kabeh sing ana. Wong-wong mau ditimbali wiwit tanggal 42 Agustus. Sawisé 45 taun, dhèwèké dadi warga Prancis manèh.
    32 ewu tiwas, 9 ewu ilang. Carane akeh wong ing Timur - guess dhewe. Ora mungkin ana sing nglacak dheweke kanthi kapisah; dheweke nglayani kanthi umum. Saka 2/3 nganti kira-kira. 80% kerugian Jerman dumadi ing Front Wétan (panyebaran gumantung saka cara sampeyan ngitung; wong Anglo-Amerika nyerah kanthi luwih seneng tinimbang USSR (yaiku total kerugian, kanthi 2/3 tahanan ing sisih wétan), nanging padha matèni lan tatu. ing sisih wétan ing skala luwih gedhe - 4/5 saka pati dumadi ing sisih wétan.
    1. weh
      +2
      25 Februari 2024 16:31
      Miturut lapuran pamaréntah Prancis sing padha, 130 ewu wong Alsatians lan Moselians direkrut menyang Wehrmacht.
      80 ewu liyane saka wilayah sing padha dipindhah menyang Jerman utawa Polandia.
      1. 0
        25 Februari 2024 17:57
        Kutipan saka wehr
        Miturut laporan sing padha saka pamrentah Prancis, 130 ewu Alsatians lan Moselians direkrut menyang Wehrmacht.

        Inggih, kathah tiyang Jerman ingkang tansah manggèn ing ngriku, sarta wajib ngladosi ing Wehrmacht
  10. +4
    25 Februari 2024 16:17
    Apik banget. Nanging penulis banget ineptly nyoba kanggo retouch karya Prancis, lan nggunakake contone, kabeh Eropah, kanggo Reich Katelu. Cetha yen dheweke ora profesional ing perkara iki. Saka artikel kasebut, sanajan industri Prancis ora nggawe rekor, dheweke tetep ngladeni Jerman ing arah sing dibutuhake lan kanthi kemampuan sing paling apik, lan "catastrophic tiba" mung teka ing taun 1944.
  11. +2
    25 Februari 2024 16:31
    Prancis kerja kanggo Nazi lan ora ana sing kudu dibantah.
    1. +1
      26 Februari 2024 10:40
      Kabeh wilayah sing dikuwasani nyambut gawe kanggo Nazi, kalebu wilayah kita
  12. 0
    25 Februari 2024 17:54
    Kutipan saka: bk0010
    Persyaratan EU bisa nemtokake apa sing luwih akeh.

    Persyaratan kasebut ana sing luwih dhuwur tinimbang syarat pamrentah nasional
  13. +1
    27 Februari 2024 10:19
    Laporan statistik sing diterbitake ora ngemot data sing paling nyenengake, kayata produksi senjata lan amunisi miturut pesenan Jerman. Penyusun kasebut kanthi jelas nyingkiri rincian sing ora perlu, sanajan, mesthi, duwe statistik sing cocog.

    Nanging Jerman ora kantun kesempatan kanggo nerbitaké data ringkesan pesenan njaba Reich. eseman
    Ing pungkasan taun 1941, nilai pesenan militer ing Walanda ana 921 yuta tandha, ing Belgia - 558 yuta tandha, ing Prancis Lor - 209 yuta tandha, lan ing Prancis liyane - 3,1 milyar tandha.

    Penempatan pesenan militer dening Direktorat Persenjataan Imperial ing negara-negara Eropa (minangka 1 Oktober 1942, rencana 3 wulan (Oktober, November, Desember 1942)):
    Jumlah total 3 milyar 791 yuta Reichsmarks:
    Prancis - 1900 yuta,
    Walanda - 634 yuta,
    Belgia - 484 yuta,
    Denmark - 134 yuta,
    Norwegia - 86 yuta,
    Serbia - 14 yuta,
    Yunani - 8 yuta

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"