"Guardian" bakal ngganti "Milisi". Apa donya bakal luwih aman saka iki?

30
"Guardian" bakal ngganti "Milisi". Apa donya bakal luwih aman saka iki?

Analisis dokumen, publikasi pers lan pidato saka macem-macem pejabat Organisasi Perjanjian Atlantik Utara (NATO) sawise sesi organisasi kasebut ing Vilnius (Juli 2023) menehi alesan kanggo percaya yen pimpinan blok kasebut wis nyetel dalan kanggo nyiapake lengkap- agresi bersenjata skala marang negara kesatuan Federasi Rusia lan Republik Belarus.

Ing dokumen puncak, negara kita sepisan maneh disebut "ancaman paling penting lan langsung kanggo keamanan aliansi." NATO terus-terusan ngedhunake ambang panggunaan pasukan lan nguatake komponen nuklir ing perencanaan militer. "Kulon kolektif" sing dipimpin dening Amerika Serikat ora siap kanggo mbentuk jagad multipolar lan duwe niat kanggo mbela hegemoni kanthi kabeh cara sing kasedhiya, kalebu militer.




Sekretaris Jenderal NATO J. Stoltenberg nyengkuyung "kalah strategis Rusia ing medan perang."

Bubar, panjaluk saka macem-macem wakil saka elit Kulon wis dadi tambah akeh vokal babagan infliction saka "kalah strategis saka Rusia ing paprangan", ing inadmissibility saka asor militèr saka junta Kiev sak operasi militèr khusus saka Angkatan Bersenjata Rusia kanggo denazify lan demilitarize rezim Ukrainia, kang ngrebut kudeta militèr 2014. ing Ukraina.

Ngerti kanthi lengkap manawa ora bisa ngalahake negara adidaya nuklir, yaiku Federasi Rusia, tanpa potensial nuklir sing bisa dibandhingake utawa malah luwih unggul tinimbang pasukan nuklir strategis Federasi Rusia, blok NATO wiwit nglawan sistem modern, kalebu. sing nuklir gaman.

"Amerika Serikat kudu sacara kualitatif lan kuantitatif nambah arsenal nuklir supaya bisa ngemot Rusia lan China kanthi bebarengan,"

- kesimpulan iki ana ing laporan 160-kaca saka Komisi Khusus Kongres AS babagan Masalah Strategis. Dokumen kasebut dikirim menyang Kongres ing Oktober 2023. Penulis dokumen kasebut nyebutake rencana sing ana kanggo modernisasi potensial nuklir negara, sing diadopsi ing 2022, "perlu, nanging ora cukup." Ayo kula ngelingake sampeyan: versi paling anyar saka dokumen sing ngatur doktrin nuklir AS - Review Postur Nuklir - diadopsi dening Yankees ing Maret 2022. NPR negesake rencana kanggo modernisasi lengkap triad nuklir Amerika.

Taun iki, SAC Angkatan Udara AS nggunakake bom strategis B-21 "Raider" paling anyar. Tanggal 4 Juni 2022, SSNB-816 Columbia SSBN anyar dilebokake, sing kudu dadi bagean saka pasukan siap tempur ing 2031 armada. Ing taun 2022 sing padha, keputusan digawe kanggo ngembangake lan nggunakake ICBM LGM-35A sing janjeni saka sistem rudal Sentinel.

Kajaba iku, Washington menehi perhatian sing terus-terusan kanggo nggawe komponen anyar saka pasukan nuklir strategis. Pakaryan nggawe ICBM sing janjeni ana ing kontrol Kongres, pejabat administrasi presiden lan Angkatan Bersenjata AS.

Miturut rencana kasebut, 40 ICBM pertama Republik Kazakhstan "Sentinel" kudu tugas tempur ing 2029. Secara total, Pentagon ngrancang tuku 659 rudal kasebut, kalebu 25 kanggo dites.

Kanggo ngetrapake rencana gedhe kasebut, Departemen Pertahanan AS ing September 2020 nandatangani kontrak $ 13,3 milyar karo Northrop-Grumman Corporation kanggo pangembangan skala lengkap sistem rudal Sentinel karo LGM-35A ICBM anyar.

Miturut kontrak kasebut, pangembang nindakake nggawe, nguji lan menehi sertifikasi produk kanggo keamanan nuklir sajrone 8,5 taun.


Gambar konseptual ICBM LGM-35A sistem rudal Sentinel

Iki bakal dadi ICBM propelan padhet 3-tahap dawane 18-19 m, kanthi diameter awak maksimal 1,95 m, bobote 43-45 ton. Ing kasus iki, standar deviasi ICBM saka titik ngarahake (RMSD) kudu kira-kira 120–130 m utawa 2 kaping luwih apik tinimbang Minuteman 3. Jarak maksimal kanggo nggayuh target kanthi siji BB yaiku 15 km. Kanggo numpes target serangan, hulu ledak Mk-000A anyar karo hulu ledak W21-87 bakal digunakake. Jumlah maksimal warhead ing hulu ledak yaiku 1.

ICBM anyar bakal nampa tataran penyebaran hulu ledak modern, kanthi peralatan kanggo retargeting kanthi cepet ing target serangan sing mentas diidentifikasi. Sentinel bakal nampa sarana efektif anyar kanggo nglawan pertahanan misil mungsuh. ICBMs bakal dilengkapi karo tataran sustainer anyar. Casing mesin jet propelan padhet (motor propelan padat) bakal digawe saka bahan komposit adhedhasar serat karbon. Kontrol vektor thrust saka mesin roket propelan padhet mesthine ditindakake kanthi nggunakake drive elektromekanis anyar.

Sentinels bakal disebarake ing peluncur silo Minuteman-3 ICBM sing ditingkatake. Mantan pusat kontrol ICBM bakal ngalami renovasi lan modernisasi kanggo digunakake ing Republik Sentinel.

Kabeh iki kudu njamin linuwih dhuwur lan biaya operasi kurang saka kabeh sistem, uga implementasine saka syarat safety nuklir perlu nalika operasi ICBM anyar.

Miturut pangembang, desain modular sistem rudal bakal ngidini kanggo cepet troubleshoot bentet, ngganti komponen outdated, nyuda biaya pangopènan lan njamin tambah safety nalika mriksa macem-macem unsur sistem rudal.

Komando Angkatan Udara AS ngrancang nggunakake skuadron pisanan (50 unit) ICBM LGM-35A anyar saka RK Sentinel ing taun 2029. Ing pertengahan 30-an, Pentagon arep nglengkapi kabeh ICBM anyar nganggo hulu ledak Mk 21A lan nyebarake paling ora 400 rudal, saéngga ngrampungake persenjataan ulang Angkatan Udara menyang sistem rudal strategis anyar.

ICBM anyar direncanakake bakal diwenehake menyang unit ing ngisor iki:

– Sayap ICBM kaping 90 (AvB Warren, Wyoming);
– Sayap ICBM kaping 91 (AvB Minot, Dakota Utara);
– Sayap ICBM kaping 341 (AvB Malmstrom, Montana).

Kabeh minangka bagean saka Angkatan Udara 20 Komando Global Strike Angkatan Udara AS.

Direncanakake mbusak kabeh 35 unit saka layanan sawise LGM-450A Sentinel ICBM dikirim menyang tugas pertempuran. ICBM LGM-30G "Minuteman-3". Dheweke diadopsi maneh ing taun 1970.

"Saiki," ujare majalah Time, "kabeh armada Minuteman ICBM nduweni daya pangolahan sing kurang saka smartphone ing kanthong sampeyan." Iki umume nerangake masalah karo peluncuran. Wiwit 2011, 3 tes ora kasil lan siji wis sebagian sukses. Mangkono, ing 2 November 2023, sajrone uji coba Minuteman-3 saka Range Rudal Kulon, ana masalah teknis sing nyebabake dheweke nyimpang, sing nyebabake ngilangi ICBM ing Samudra Pasifik.


Nindakake pemeriksaan rutin Minuteman ICBM ing pusat kontrol tambang

Pentagon wis dialokasikan alokasi anggaran sing akeh kanggo nganyarke komponen lemah saka pasukan nuklir strategis Amerika. Biaya total pangembangan lan modernisasi macem-macem sistem tambahan, kalebu silo, kira-kira $ 96 milyar.

Biaya operasi kanggo nempatake sistem rudal Sentinel ing tugas tempur lan pangopènan (nganti 2075) kira-kira $ 264 milyar.

Ing taun fiskal 2024 mung, direncanakake nggunakake $ 56,5 milyar kanggo kerja kanggo nggawe sistem rudal Sentinel. Lan sarana iki wis digunakake. Bubar, laporan wis muncul ing pers babagan tes sukses sistem propulsi tahap 1 lan 2, nggawe hulu ledak Mk-21A lan hulu ledak kasebut. Ana pesen babagan pangembangan sistem telekomunikasi anyar, sistem komunikasi lan kontrol antarane silo lan peluncur sayap ICBM. Dheweke bakal nggunakake produk anyar adhedhasar komponen serat optik lan sistem komputasi nggunakake komponen AI.

Ing wektu sing padha, kemajuan program kasebut nuduhake manawa amarga kekurangan personel sing mumpuni ing perusahaan perusahaan, telat entuk reresik keamanan lan kerumitan ngembangake sistem informasi sing aman kanthi ketahanan sing dijamin, transfer menyang Angkatan Udara kabeh. 400 ICBM anyar ditundha luwih saka setahun. Ketinggalan jadwal kerja kasebut diidentifikasi dening komisi Kantor Pengawas lan Administrasi Fiskal Kongres AS.

Minangka asil karya komisi kasebut, manajemen perusahaan Northrop-Grumman dipeksa nyatakake yen bisa ngirim misil, modernisasi 450 silo lan luwih saka 600 fasilitas liyane ora luwih awal saka April 2030 (asline direncanakake kanggo Mei 2029) .

Amarga wektu tundha ing jadwal kerja, tes penerbangan pertama ICBM anyar ditundha saka 2023 dadi 2024-2025. Nanging, sanajan ana alangan, manajemen Northrop-Grumman Corporation arep nggedhekake karya kanggo nggawe sistem rudal Sentinel anyar kanthi ICBM LGM 35A lan ngirim kabeh produk 659 menyang pelanggan, uga mbangun lan nyelehake. dadi operasi kabeh infrastruktur lan sistem kanggo fungsi sing dipercaya lan tanpa gangguan ing wektu tentrem lan perang komponen lemah sing dianyari saka pasukan nuklir strategis Amerika Serikat.

Persiapan gedhe-gedhe kasebut dening Amerika Serikat lan NATO kanggo agresi marang Rusia nyebabake populasi lan pimpinan negara kita rumangsa waspada lan ngupayakake kanggo nguatake kemampuan pertahanan negara lan Angkatan Bersenjata ing kabeh cara. Adopsi jinis senjata anyar lan peralatan militer, kalebu kanggo triad nuklir, lan pangopènan paritas nuklir karo Amerika Serikat lan NATO njamin rebuff crushing kanggo sembarang aggressor lan tentrem ing planet.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    27 Februari 2024 06:31
    Analisis dokumen, publikasi ing pers lan pidato saka macem-macem pejabat Organisasi Perjanjian Atlantik Utara (NATO) sawise sesi organisasi ing Vilnius (Juli 2023) menehi alesan kanggo percaya yen pimpinan blok kasebut wis nyetel dalan kanggo nyiapake lengkap. - agresi bersenjata skala marang negara kesatuan Federasi Rusia lan Republik Belarus

    Amarga Pasukan Nuklir Strategis (SNF) minangka senjata STRIKE FIRST (ing wektu sing padha dadi pencegah ing wektu tentrem), jelas yen siji kudu siyap kanggo nyegah mungsuh. Lan kemungkinan preemption ditemtokake mung dening kesiapan tempur lan wektu penerbangan, ing ngendi Amerika Serikat nduweni kauntungan gedhe tinimbang Rusia.
    Ing babagan iki, perlu kanggo mutusake manawa unsur-unsur pasukan nuklir strategis sing tundhuk pembangunan prioritas:
    - RKPSN, uga drone ing jero banyu strategis lan sarana kanggo njamin terobosan kapal selam anti-pesawat mungsuh kanggo diluncurake saka zona pesisir;
    - Penerbangan strategis kanthi kendaraan kanthi durasi penerbangan tanpa watesan sing dilengkapi senjata serangan nuklir hipersonik;
    - Sarana serangan saka angkasa lan dhukungan saka rasi lintang orbit.
    Sampeyan uga perlu kanggo mesthekake penghapusan preemptive senjata serangan nuklir mungsuh saka wilayah Eropa, Jepang lan Korea Selatan yen ana ancaman konflik tingkat dhuwur.
    1. 0
      27 Februari 2024 21:38
      Sapa sing ngandhani sampeyan babagan "serangan pertama"? Pasukan nuklir strategis minangka gaman Gusti Allah sing kuat banget sing bakal numpes kabeh manungsa - ana studi sing cocog ing USSR ing siji wektu. Kayane jeneng mburi ilmuwan kita yaiku Alexandrov, nanging iki ora mesthi. Dadi, iki tegese pasukan nuklir strategis - supaya negara sing duwe, lan iki yaiku Amerika Serikat lan Rusia, dianggep minangka inti saka "kontainer". Padha dianggep - contone, padha ora nyedhiyani senjata kanggo Ukraina. Nanging kanthi mlebu "Deklarasi Moscow 1994" mekanisme iki dipateni - lan saiki Amerika Serikat ora peduli karo Rusia lan kapentingane. Mulane, panggunaan politik, psikologis lan informasi sing kompeten saka pasukan nuklir strategis luwih penting tinimbang pembangunan teknis - wis dikembangake sawetara generasi ing ngarep.
    2. 0
      27 Februari 2024 21:45
      ...Lan siji maneh - Amerika Serikat ora bakal nyerang Rusia - dheweke duwe 800 pangkalan kanggo iki, kalebu Polandia lan Rumania. Mulane, kanggo nyegah iki - ora perlu nyoba kanggo mblokir serangan ing Federasi Rusia saka negara katelu - perlu kanggo nggawe ancaman sing nemtokake kanggo Amerika Serikat kanggo nanggepi serangan marang kita saka sembarang negara.
  2. 0
    27 Februari 2024 08:05
    "Kulon kolektif" ora siap kanggo mbentuk jagad multipolar
    Kulon kolektif minangka kutub siji, nanging pira maneh kutub sing dibentuk? Apa yen jagad iki multipolar?
    1. +1
      28 Februari 2024 00:01
      Kutipan: kor1vet1974
      Kulon kolektif minangka kutub siji, nanging pira maneh kutub sing dibentuk? Apa yen jagad iki multipolar?

      Inggih, paling siji pusat bakal mbentuk watara China, lan liyane mbokmenawa watara Liga negara Arab, nalika SA pungkasanipun withdraw saka persetujuan petro-dollar karo Amerika Serikat. Kita bakal dadi pimpinan ing BRICS mung liwat kreatifitas lan semangat (pracaya aku, wektu kaya ngono bakal teka!) Eropa, mungkin. bakal nggambarake soko, sanajan ora mungkin ...
      Nanging nyatane hegemon ora bakal bisa nguwasani jagad kaya sadurunge wis mesthi. Ngomong-ngomong, Barack Obama minangka sing pisanan ngumumake iki kanthi umum ... Gagasane nggawe jagad multipolar ora langsung ana ing otak Yankee ... Hongfuzes climbing donya Olympus konco wong, dadi kasep kanggo ngombe Borjomi. Trump kesusu, nanging wayahe kanggo nyuda mungsuh ora kejawab. Saiki Yankee ngadhepi jebakan Thucydides ...
      (Kanthi pengaruh global PRC kang ajeg akeh, ilmuwan politik Graham Allison dielingake ing 2010s saka Thucydides Trap: analog kanggo idea Thucydides sing Perang Peloponnesian wis ora bisa dihindari dening kekuatan gedhe Sparta wedi nelukake daya saka Athena, ana ancaman. konflik militer antara Amerika Serikat lan China)
  3. +4
    27 Februari 2024 14:12
    Alexander. sugeng sonten. Seneng ndeleng lan maca. Artikel gedhe. Ing bab mung aku ora setuju karo, utawa rodo, Aku duwe mamang. Mayor Jenderal Vildanov, mesthine minangka pakar sing duwe wewenang, mbok menawa sing paling kuoso ing negara kita, nanging "sesanti Sentinel" kayane aku salah banget. Inggih, kanggo wiwitan, bobot peluncuran yaiku 43-45 ton, yaiku ukuran Topol-M, Yars, lan bobot sing bisa dibuang, yen sampeyan percaya petungan, yaiku 6 warheads - W-87-1/Mk- 21 ora kurang saka 2800 kg. Ngelingi yen W-87-1 YaZU 100 kg luwih abot tinimbang prototipe, lan kanthi alami luwih kuat - 475 kt lawan 300 kt. Tegese, bobot sing dibuwang luwih gedhe lan luwih gedhe. Kaya Trident-2, nanging bobote diluncurake 58 ton lan bahan bakar utama yaiku kelas 1,1, sing, miturut aturan sing diadopsi ing Amerika Serikat, dilarang digunakake ing ICBM, ana kelas 1,3. lan isi kalori 15-20% luwih murah. Yaiku, bobot wiwitan bakal luwih gedhe tinimbang Trident, paling ora 65-68 ton. Bobot mbuwang Yars kita, contone, yaiku 1250 kg (ing versi telung blok). Lan banjur ana laporan ing pers Amerov sing 1-2 W-87-1/Mk-21 minangka peralatan tempur Sentinel, lan iki, bebarengan karo unit breeding, bobote 730 kg. Inggih, isih akeh wektu ing ngarep, bisa uga ana liyane sing bakal mlebu ing pers Amer, kita bakal weruh, kita bakal ngetung.
    1. +4
      28 Februari 2024 01:07
      Kutipan saka sergeyketonov
      Mayor Jenderal Vildanov, mesthine minangka pakar sing duwe wewenang, mbok menawa sing paling kuoso ing negara kita, nanging "sesanti Sentinel" kayane aku salah banget.

      Sergey, sugeng sonten! Nuwun sewu, kula mboten saged mangsuli langsung. Sampeyan nyathet kanthi bener yen ing karyaku, aku gumantung utamane ing petungan "ahli militer," amarga fiksi ora menehi apa-apa kajaba gosip lan reprint media. Aku uga seneng maca artikel sampeyan wiwit Desember 2023. Ing sampeyan serius ndhukung sing bobot wiwitan Sentinel bakal 18500 kg (!) Malah banjur aku panginten, nanging MM-3 wis 36030 kg!!! Apa ora cukup? Mulane, gumantung ing wewenang lan pengalaman Mayor Jenderal Vildanov, aku dianggep 43-45t kanggo LGM-35A, njupuk menyang akun composites lan liyane ngerti-carane, cukup ditrima.
      Babagan "bobot sing dibuwang" (6 warheads - W-87-1 / Mk-21) bakal ana 2190 kg, "wortel" (nalika nulis - modul keturunan!) + platform, banjur, 2800 kg bisa uga. dipikolehi. Apa sing mbingungake? Dheweke bakal mabur ora 15000 km, nanging 8300! Aku iku cukup masuk akal. Nanging kanggo 65-68 ton silos mbokmenawa ora cocok, amarga ICBM anyar bakal 1,5-1,6 kaping "luwih gedhe". Lan ing wektu sing padha, dimensi ing meter (Senti/Mini): dawa - 18-19 / 18,3; diameteripun hull (midsection) - 1,95 / 1,68; sawetara karo siji BB - 15000/14000 km. Inggih, ing endi paningkatan dimensi 1,5 - 1,6 kaping? Nanging 36t kanggo 43t, njupuk menyang akun payload abot (tataran propulsion + 6 BB) mathuk uga menyang persetujuan technical.
      Saiki babagan "ayo ndeleng". Proyek kasebut wis diubengi dening skandal. biaya tambah dening 38% lan wis ngluwihi 96 milyar
      program LGM-35A Sentinel, sing bisa biaya luwih saka $125 milyar. Angkatan Udara AS rencana nyetujoni biaya lan jadwal anyar kanggo program Sentinel LGM-35A ing musim panas 2024
      Nanging iki dudu sing utama! Laporan saka Federasi Ilmuwan Amerika sing dirilis ing wulan iki ujar manawa masalah utama yaiku ngembangake senjata anyar. Mk-21A BB mung bakal dikembangake nganti pertengahan 2026, bakal diuji wiwit pertengahan 2026 nganti 2030, lan bakal miwiti produksi mung saka 2030 - ora luwih saka 80 unit saben taun!
      1. +3
        28 Februari 2024 06:28
        Sugeng siang Alexander!
        Iku misale jek kula sing Amerika, minangka tansah, bluffing karo nomer utawa ing paling daya Sentinel BB, amarga ana watesan technical. Yen pancene pengin nyebarake 6 BB, mula iki bakal nglanggar Perjanjian START Anyar (sing wis rampung, lan dheweke kepengin banget karo ekstensi kasebut). Dadi paling kamungkinan bakal ana siji BB, karo kamungkinan kanggo manggonake siji utawa loro liyane ing nglanggar orane katrangan saka persetujuan. Kajaba iku, jarak 15 km. nuduhake output energi sing luwih gedhe saka ICBM tinimbang ukuran lan bobot sing diwenehake. 000 pamblokiran bisa dijenengi ing defiance saka ICBM Cina anyar, kang wis persis 6 BBs miturut Staff ... mung iku 6 kaping luwih abot.
        Minangka kanggo kesiapan pertempuran saiki pasukan nuklir strategis AS, iku, tanpa pathos rasah, depressing. "Minutemen" bisa dianggep ora siap tempur, amarga wis rusak lan mukjijat ora kedadeyan. Yen, sajrone peluncuran massal, 5-10% saka AP tekan target, iki bisa dianggep minangka keajaiban sing ditindakake. Nanging pirang-pirang BB sing wis teka bakal bisa digunakake kanthi normal ... Aku ora bakal yakin babagan iki. Sing. potensial nyata Minutemen banget cedhak nol Absolute.
        "Trident-2" katon luwih siap tempur, nanging ... umur SLBM iki kira-kira padha karo "Sineva" bahan bakar cair kita, nanging bahan bakar padat, lan TT mudhun kanthi umur lan conto peluncuran sing ora sukses saka Inggris "Trident-2" ing umur sing padha, nyebabake keraguan serius. Nanging, ing AS, TT bisa diisi maneh ... nanging BB dhewe ngremehake. Lan umur beting yaiku 30 taun. Lan wektu iki wis liwati. Sajrone irama, Trump gludhug kanthi kabeh lonceng yen BB ing kabeh media kudu diganti ... nanging ora ana hubungane! Dheweke ngluncurake pabrik radiokimia liwat upayane, nanging produktivitase diwatesi banget - ana ing urutan 30 BB saben taun. . Kajaba iku, sanajan ing taun-taun luwih enom, "Ohio" ora bisa ngetokake luwih saka 4 SLBM ing siji salvo (kelemahan awak), ana ngaso paling sethithik sawetara jam. Iki babagan kemampuan operasional.
        Lan dina iki malah luwih angel kanggo nimbang aviation strategis minangka faktor serius. Sawetara B-52 bisa uga ora njupuk mati ing kabeh, lan iku angel kanggo lelungan liwat Kutub Lor lan njupuk bali Kyrgyz Republic ... angel. Nanging, ana B-1B karo rudal siluman anyar, nanging ora adoh banget. B-2 KR ora nuduhke ancaman tartamtu kanggo kita. B-21 durung ana, lan nalika iku, bisa uga kasep.
        Yaiku, Amerika Serikat saiki ana ing tingkat paling ngisor saka kesiapan tempur kanggo pasukan nuklir strategis. Lan nganti pungkasan dekade, tingkat ngisor iki bakal tetep ing tingkat sing padha. Lan iki kesempatan kita. Kesempatan emas kita. Amarga ing senjata nuklir keunggulan kita secara harfiah total. Utamane ing cara anyar, sing malah ora dianggep ing New START Treaty lan ora diatur kanthi cara apa wae.
        Wektu kanggo Ultimatum Nuklir.
        Lan wektune Amerika Serikat wiwit nyusup lan metu saka konfrontasi nganti Ultimatum iki diumumake sacara umum.
        1. +3
          28 Februari 2024 15:01
          Kutipan saka bayard
          Amerika nggetak kaya biasane

          Kolega! Sampeyan duwe kirim apik sing ngajak obrolan lan ijol-ijolan. Aku menehi "+" kanthi seneng. Nanging dhasar pitakonan sing diajukake:
          1. Amerika Serikat kanthi syarat netepi START-3. Dadi, duwe 450 silo, padha ninggalake 400 "panas", lan nyelehake slab beton ing ndhuwur liyane lan diisi karo sealant (konkrit, siji nganggep). Ora ana sing didemek ing njero. MM-2 sing wis dismantled Piece dening Piece lan disimpen ing arsenals sing! Nglumpukake, iki eselon 2nd ICBM!
          Tridents ing Ohio minangka ICBM Amerika sing paling siap tempur lan akurat. Yankees sing licik mlebu mung 20 peluncur silo saka 24 peluncur silo ing saben SSBN. Padha mung gandheng unqualified 4 shafts ing ndhuwur tanpa dismantling apa nang! Yen cangkir Bukak wis dibusak saka PAD, iku bakal dadi prakara liyane. Nanging ora. Lan inspektur kita ora diidini mriksa SSBN kanthi pretext.
          SAC. Iku luwih angel kanggo ngadili ing kene, nanging kabeh B-52 sing ora disertifikasi wis ditransfer menyang panyimpenan garing. Akeh sing cannibalized kanggo njaga kesiapan teknis saka mitra mabur, nanging sing ora kena bisa gampang dioperasikake.
          2. Kanggo Sinti, jarak 15000 km diwenehake kanggo 1 BB Mk-21 / 21A, kanthi senjata nuklir W87 / W87-1, peralatan tempur ing 2 variasi - cahya: W-87 - m = 360 kg, Q=350 kt (bakal ngadeg nganti 2030, nganti nampa Mk-21A BB) lan abot: W87-1, -- m= 365 kg, Q=475 kt, nanging karo Mk 21A BB (sawise Oktober 2030) .
          Lan karo peralatan tempur 6 Mk 12A jinis BB kanthi senjata nuklir W78, -- m= 300 kg, Q=335 kt. Sinti, kaya Trident-2 maksimal. dimuat, bakal fly padha 8000 km. Sing cukup kanggo bagean Eropa saka Federasi Rusia. Lan kanthi 1 AP, TR-2 mabur 11000 km.
          3. Tanggepan kanggo ICBM Cina? Mbok. DF-41 mobile, sanajan abot. Nanging nggawa nganti 10 BB jinis MIRV kanggo 12-13 ewu km.
          4. Bahan bakar encapsulated lan oxidizer saka R-29 PMU2 kita ora degradasi, ora kaya bahan bakar campuran kanggo mesin roket propelan padhet Sinti.
          5. Saiki Amerika bisa ngasilake 80 sekring plutonium: 50 - Livermore National. jenenge laboratorium Lawrence lan 30 ing Los Alamos National. laboratorium ing New Mexico.
          6. Yankees ngluncurake SLBM ing batch 4 unit, ora amarga korps sing ringkih, nanging amarga sistem panggantos ora duwe wektu kanggo nggarap tingkat produksi SLBM. Interval antarane peluncuran SLBM = 20 detik (kita duwe 7-8 detik), interval antarane seri yaiku 20-25 menit.
          7. Iku angel kanggo ngadili negara SAH. Nanging B-21 Ryder wis mabur! Sing utama ing kene yaiku keunggulan kita ing pertahanan gas sing diluncurake ing udara.
          8. Masalah ultimatum nuklir yaiku politik. Ana obrolan kapisah babagan dheweke.
          1. +3
            28 Februari 2024 15:23
            Alexander, senjata nuklir W-87-0 ing omah warhead Mk-21 bobote "mung" 265 kg. Apa sing arep ditindakake? Padha karo W-78, ngganti "lengan" (omah modul sekunder, sing digawe saka timbal lan beryllium kanthi lengen Uranium (saka U238 alam). Iki bakal ngowahi NAZ saka rong tahap dadi telung tahap - saka "fisi" - "fusi" dadi - "fisi" - "sintesis" - "fisi", ing basa W-78 - modul utami (sekring nuklir - inti kothong plutonium - bobot 4 kg, didorong dening pemicu deuterium-tritium) - 20-30 kt + modul termonuklir sekunder kanthi daya 150 kt + modul tersier, lengen sing padha digawe saka Uranium alam menehi daya 170 kt, ing output kita entuk 350 kt sing diwilang kanthi bobot saka senjata nuklir ing awak warhead - 335 kg Kira-kira, mesthi, individu bakal menehi daya kurang, nanging bebarengan bakal kira-kira padha mung "lengan" iki nambah 100 kg bobot "ekstra", supaya W -87-1 ing awak warhead bener - 365 kg.
            1. 0
              28 Februari 2024 15:37
              Nyatane, skema "fisi-sintesis-fisi" iki cukup konvensional, yen sampeyan ndeleng, banjur ing modul primer lan sekunder reaksi "fisi" lan "sintesis" kedadeyan bebarengan, mung ing modul utami sing diwiwiti. dhewe sadurunge lan proporsi gedhe saka energi sing dibebasake tumiba ing reaksi "fisi", lan ing modul sekunder kira-kira padha karo "fisi" lan "fusi", nanging ing modul tersier - kabeh energi sing dibebasake tiba ing reaksi saka "fisi" saka inti Uranus U238 dening neutron cepet dirilis saka modul utami lan secondary reacted.
            2. +2
              28 Februari 2024 15:40
              Kutipan saka sergeyketonov
              Lengan uranium (saka U238 alami).

              Mamang sing ora jelas nyiksa aku ... (c)
              Sergey, alam U-238 mung ngemot 0,07% bahan fisil - U-235! Nalika pemicu plutonium njeblug, apa sampeyan mikir yen U-238, sawise nyekel neutron, bakal dadi PL-239 lan bakal melu reaksi luwih lanjut? Nanging apa ora bakal kedadeyan yen pecahan kasebut mung nyebar ing wektu sing cendhak lan ora melu reaksi kasebut? Mungkin ana "aditif" serius beryllium minangka sumber neutron?
              Dene liyane, aku setuju. hi
              1. +4
                28 Februari 2024 15:55
                Trik kabeh yaiku isotop U233 lan U235, inti, dipisahake saka neutron "alon" sing dipancarake, lan ing U238 inti dipisahake saka neutron "cepet" sing dibebasake saka modul primer lan sekunder minangka asil saka "fisi". reaksi U233 lan U235 lan "sintesis" deuterium lan tritium, mula isotop U233 lan U235 kanthi pengayaan 80-95% digunakake ing modul primer lan sekunder, lan U238 mung ing modul tersier, amarga inti ora fisil kanthi alon. neutron. Ing "Tsar Bomba" sing misuwur saka 150 MT - 100 Mt mesthine bakal diprodhuksi dening lengan U238 kanthi reaksi "fisi" neutron cepet, diganti karo timbal lan bom dadi rong tahap, daya mudhun menyang 50 Mt (diwilang). sing nyata luwih sithik - 57,5 ​​Mt, yen ana ing roket UR-500, kekuwatane bakal dadi 150 Mt.
                1. +2
                  28 Februari 2024 16:04
                  Matur nuwun, aku kelingan babagan isotop 233 lan 235 lan interaksi karo neutron cepet. Lan banjur aku wis fixed ing gedhe-gedhe termal.
                2. +1
                  28 Februari 2024 16:11
                  Ana akeh mitos ing Internet babagan bom "hafnium" lan "kobalt" lan akeh omong kosong sing beda-beda, sayangé, ora ana owah-owahan sajrone 80 taun kepungkur, sekring nuklir mung bisa digawe saka telung unsur - U233, U235 , Pu 239, kanggo pisanan massa kritis kanggo wangun bunder 16 kg, kaloro 48 kg, katelu 17 kg, iki kanggo wangun bunder lan tanpa reflektor, karo reflektor mesthi kurang, yen, contone, daya punika kubik, banjur massa kritis bakal luwih, lithium deuteride digunakake ing modul secondary - 6, ing U238 tersier. Lan iku, kabeh unsur liyane saka tabel périodik ing senjata nuklir pancen ora ana gunane.
                  1. +1
                    28 Februari 2024 17:06
                    Kutipan saka sergeyketonov
                    sekring nuklir bisa digawe mung saka telung unsur - U233, U235, Pu 239

                    Sergey, aja lali yen Yankees ing kacepetan lengkap lan kita nggarap sekring laser! Mesin isih ruwet, nanging ilmu terus maju. Lan kita ora ngerti apa sing bakal kelakon ing sawetara dekade!
                    Kutipan saka sergeyketonov
                    Lan iku, kabeh unsur liyane saka tabel périodik ing senjata nuklir pancen ora ana gunane.

                    AK Sakharov, ketoke muspra, uga narik casing kobalt menyang puff pastry! Miturut cara, r / a kontaminasi wilayah isih digunakake ing produk 3M29. Malah PDB ora nyebutake iki saka rostrum Majelis Federal negara! Lan sampeyan ujar manawa kabeh unsur liyane ora ana gunane! ngguyu
                    1. 0
                      28 Februari 2024 17:39
                      Sekring laser iku buntu, ide kasebut wis pirang-pirang taun, nanging ora bisa ditindakake.
                      Sampeyan bisa ngrusak wilayah kanthi apa wae, sanajan merkuri, timbal, bismut, nanging cesium 137 bakal ditindakake, lan paling ora Debu. Iku mung ora bisa kanggo extract energi saka bledosan saka Kobalt padha.
          2. +1
            28 Februari 2024 22:32
            Quote: Boa constrictor KAA
            Kolega! Sampeyan duwe kirim apik sing ngajak obrolan lan ijol-ijolan.

            hi Sabenere kanggo maksud iki - kanggo ngerti alignment bener lan imbangan saka pasukan, amarga wektu wis teka pasukan iki bakal nemtokake meh kabeh.
            Untunge kanggo kita, kita mung ngrampungake persenjataan maneh pasukan nuklir strategis, lan potensial kita (kajaba Voevod) seger banget lan apik. Kajaba iku, kanggo tundhuk karo kerangka START Anyar, SLBM kita nggawa beban amunisi sing suda kanggo hulu ledak. Lan yen kita nganggep manawa pengebom jarak jauh kita dianggep minangka siji warhead, lan nggawa saka 8 nganti 24 peluncur rudal, mula potensial nyata saka salvo tunggal kita bisa kira-kira kaping pindho luwih gedhe tinimbang hulu ledak nuklir 1550 sing diidini. Malah tanpa njupuk menyang akun jinis anyar media sing ora dijamin dening perjanjian.
            Kajaba iku, aku mikir yen kita ora kudu mbuwang akeh dhuwit ing wilayah posisi Minutemen, amarga sanajan jumlah sing nyengsemake, mung ana sawetara sing bisa ngrusak kita ing kana lan mbuwang senjata nuklir 400 (minimal) meh ora rasional. Ing wayahe.
            Luwih praktis kanggo konsentrasi kabeh potensial serangan pisanan (preemptive) kanggo nyerang infrastruktur militer, administratif, energi lan logistik sing paling berharga. Sawise kabeh, saliyane ing wilayahe dhewe, Amerika Serikat uga duwe sekitar 800 pangkalan militer asing, nganti saprateloné, lan malah setengah saka wong-wong mau kudu dijaga paling cedhak ing jam-jam pisanan perang. . .
            Nanging . Nduweni senjata kayata "Poseidon" lan amunisi sing padha karo kekuwatan lan cara panggunaan, luwih dipercaya lan duwe bathi kanggo kita miwiti nganggo kertu trump iki, ngreksa meh kabeh arsenal pasukan nuklir strategis kanggo ngrampungake potensial sing isih urip. (basis ing pedalaman Amerika Serikat lan wilayah pegunungan, ing ngendi ombak ora bakal tekan) lan njamin stabilitas ing Donya lan keamanan kita dhewe.
            Babagan komponen angkatan laut saka pasukan nuklir strategis mungsuh, kudu dimangerteni yen bubar Amerika Serikat wis nglatih serangan SLBM ing sadawane lintasan sing rata saka jarak keris. Sing. padha bakal graze nang endi wae ing Segara Norwegia wétan Inggris lan ing Mediterania Wétan. Lan uga ing Samudra Pasifik ing sisih wétan Kapuloan Jepang. Persis kanggo njamin "serangan disarming cepet". Mulane, kanggo netralake kapal selam kasebut (lan ora mung Amerika, nanging uga Inggris (apa wae) lan Prancis, loro tambang ngisor kudu digunakake ing jebakan lan ing sisih wétan Kapuloan Inggris, ing sisih wétan Jepang (negara sing ora sarat karo kita). , sing sah karo kita nganti saiki ing negara perang) ... ing Atlantik Kulon, lan ing Mediterania Wétan, biaya daya sing rada murah bisa digunakake.
            Iki ora "ngelak getih" kabeh, nanging varian saka nggunakake pertempuran senjata anyar karo karusakan dijamin saka mungsuh, kanggo nyegah pati dhewe. Sawise kabeh, "Niat ora ana apa-apa. Kemungkinan / Kemampuan iku kabeh." We ngerti maksud mungsuh, nanging duwe kesempatan.
            Kanggo teater operasi Eropa, kita ora butuh pasukan nuklir strategis strategis kanggo pungkasane ngemot; senjata nuklir taktis lan senjata jarak menengah bakal cukup.
            Minangka kanggo "Ultimatum", iku kudu umum karo mréntahaké kanggo wong-wong saka negara-negara Musuh - apa nunggu wong-wong mau kabeh yen padha ora nggulingaké / numpes elit mrentah, liwat cara paling demokratis saka paksaan radikal, kang nggawa wong-wong mau. kabeh nganti tekan pati. Ultimatum iki durung diumumake, nanging wektune Musuh nggawe kesimpulan. Ora suwe bakal kasep.
            Kesimpulan kudu BENER.
            Rega saka cidra anyar bakal dhuwur banget. hi
            1. +2
              29 Februari 2024 11:38
              Kutipan saka bayard
              Kesimpulan kudu BENER.

              hi Kolega! Tembung emas, lan sing paling penting, diucapake ing wektu sing tepat! Aku mung kudu nanggapi peran saka penulis opus. Dadi:
              1. 24 CRBD strategis ora digantung ing media YES. Maksimum 12 (6 saben peluncur drum 2 ing teluk bom Tu-160M), utawa 8 ing pilon underwing Tu-95 MS.
              2. Yankees rencana nggunakake wilayah posisi MM-3 minangka "karang karang" kanggo nampa warheads kita karo ICBMs / SLBMs. Ing wektu sing padha, wis mapan: - kanggo mencet siji silo, sampeyan kudu nggunakake 2 SBP daya medium, biasane saka 2 operator. Secara total, 400 MM-3 mbutuhake 800 hulu ledak nuklir. Iki kemewahan!
              3. Pisanan, "nyuwil-nyuwil jotosan"! Dadi tujuane dudu pangkalan industri, nanging pasukan nuklir mungsuh lan pusat pengambilan keputusan! Negara-negara kasebut duwe ICBM, SSBN, SAC, AVU, operator taktis saka pangkalan ing Eropa, lan kabeh iki kudu "dikurangi" dadi ukuran sing bisa ditampa, sisa-sisa kasebut bisa ditangani dening pertahanan rudal / pertahanan udara lan IA. , lan SSGNs kanggo operator angkatan laut senjata nuklir .. Aku banget sangsi sing iki bisa malah kanggo Serikat.
              4. Lan Yankees duwe pangkalan militer ing Eropah (6 ing wilayah 5 negara!), Ing ngendi B61-12 dipasang (saiki B61-13 luwih kuat). Ya, kenapa ora tugas kanggo Tu-160M?
              5. Mulai karo aplikasi saka 3M29 "abang negara"? Inggih, bakal ngumbah pesisir Atlantik lan T / O saka industri. agglomerations, nanging pasukan nuklir bakal tetep! ICBM dumunung ing ara-ara samun, wilayah tengah Amerika Serikat. Maneh, pasukan nuklir strategis disebarake ing segara ... Mulane, sampeyan kudu miwiti karo "ditembak menyang candhi", lan ora sledgehammer kanggo sikil! Lan iki bisa uga mung APRC SN, SSGN SN, rasi lintang orbit. lan luwih miturut rencana operasi strategis pisanan ... VKS, Angkatan Laut ...
              6. Umumé, aku bakal miwiti dismantling Serikat karo jotosan kuat karo GRAVITATIONAL warhead nuklir ing kaldera Yellowstone ... Lan banjur supaya padha dig metu saka awu vulkanik, malah kanggo titik wortel! Lan mesthi, serangan EMP ing kabeh sistem energi.
              7. Serangan SLBM ing sadawane lintasan sing rata ditinggal amarga akurasi kurang. Nanging SLBM minangka "skalpel" saka Distrik Militer Kaukasus Lor ing 90m. Dheweke nargetake silo lan peluncur anti-pesawat Angkatan Bersenjata Rusia lan jinis angkatan bersenjata.
              8. Yankees wanted kanggo nindakake BGU, nanging padha ora bisa nyedhiyani kondisi - kanggo mencet paling 93% saka pasukan nuklir strategis kita. Lan padha ninggalake 7% saka pasukan nuklir strategis kita kanggo pertahanan rudal.
              8. Kita ngerti kira-kira ROP pasukan BS (SSBN AS, Inggris, Prancis). Nanging mung sawetara prau ing kana. Sing utama ana ing pangkalane, mula bakal ngluncurake senjata nuklir saka rute penyebaran. Miturut cara, kita uga duwe pilihan sing digunakake kanggo nggunakake RPK CH.
              9. hulu ledak nuklir ngisor??? Kanggo godhok segara? lan nggawe sup iwak saka SSBNs!? Bakal padha mesthi ana ing wektu bledosan?
              10. Ultimatum? Ya, dheweke bakal njupuk wong bodho lan dadi sing pertama nyerang karo pasukan nuklir strategis lan senjata nuklir taktis saka Eropa. Banjur apa? Ora, ora bakal bisa. Iku luwih apik kanggo alon-alon pencet ing nguyuh nganti sampeyan pipis dhewe! Banjur sampeyan bisa ngobrol karo "mitra" sing fleksibel.
              AHA.
              1. +2
                29 Februari 2024 13:48
                Quote: Boa constrictor KAA
                1. 24 CRBD strategis ora digantung ing media YES. Maksimum 12 (6 saben peluncur drum 2 ing teluk bom Tu-160M), utawa 8 ing pilon underwing Tu-95 MS.

                Maksudku anyar, luwih kompak X-50, kang ana persis 160 ing Tu-24. mathuk ing 4 drum, loro ing saben teluk bom. Kajaba iku, peluncur rudal iki bakal bisa digunakake dening pengebom taktis lan MFI. Su-34 sing padha, nanging iki kanggo teater operasi Eropa lan pangkalan militer AS sing cedhak karo Federasi Rusia lan sekutu. Kh-50, "Dagger" ing MiG-31 minangka pengganti MRBM, sing ora perlu ditinggalake. Saiki, MRBM bakal migunani banget kanggo kita. Nanging bisa uga durung sore.
                Quote: Boa constrictor KAA
                2. Yankees rencana nggunakake wilayah posisi MM-3 minangka "karang karang" kanggo nampa warheads kita karo ICBMs / SLBMs.

                Yagene tiba kanggo umpan iki yen Minutemen pancen ora siap kanggo pertempuran lan ora bisa nyebabake cilaka nyata? Dheweke bakal mbebayani mung sawise nyebarake ICBM anyar ing kana, nanging iki ora bakal kelakon luwih awal tinimbang 2030. Lan yen padha urip nganti saiki, banjur ing wektu kasebut kita kudu mundur saka Prajanjian START lan nambah jumlah nuklir strategis. meksa operator paling ora kaping pindho. Dadi apa worth mbuwang wektu lan sumber daya yen sampeyan bisa ngatasi masalah "kene lan saiki"? Nalika kita duwe kauntungan sing jelas ing operator operasional lan sarana karusakan?
                Quote: Boa constrictor KAA
                3. Pisanan, "nyuwil-nyuwil jotosan"! Dadi tujuane dudu pangkalan industri, nanging pasukan nuklir mungsuh lan pusat pengambilan keputusan!

                Pangkalan angkatan laut, pangkalan angkatan udara, kapal lan kapal selam ing pangkalan, pusat administratif, industri lan finansial - kabeh iki ana ing pesisir. Kanggo ngalahake kabeh potensial iki kanthi siji jotosan minangka tugas utama gelombang pasang. Lan ing pusat komando lan pangkalan ing telenging wilayah, kerja miturut rencana, nanging (minangka akibat saka ndhuwur) kanthi jumlah pasukan sing luwih cilik. Nyimpen ICBM lan SLBM kanggo masa depan.
                Quote: Boa constrictor KAA
                4. Lan Yankees duwe pangkalan militer ing Eropah (6 ing wilayah 5 negara!), Ing ngendi B61-12 dipasang (saiki B61-13 luwih kuat). Ya, kenapa ora tugas kanggo Tu-160M?

                Ana liyane karya kene kanggo Kinzhals, Zircons lan Iskander-Ms ing gelombang pisanan, amarga nalika pluru mabur, padha bisa nggebug airfields kosong. Kanggo wong-wong mau ana panggonan ing gelombang kapindho.
                Quote: Boa constrictor KAA
                5. Mulai karo aplikasi saka 3M29 "abang negara"? Inggih, bakal ngumbah pesisir Atlantik lan T / O saka industri. aglomerasi

                Pangkalan angkatan laut AS kanthi 50 nganti 70% kabeh kapal lan kapal selam AS sing ana ing kana. Liyane wis diterangake ing ndhuwur.
                Quote: Boa constrictor KAA
                ICBM - ing ara-ara samun, wilayah tengah AS

                Padha ora nuduhke ancaman pinunjul nganti awal 30s, lan ana kaputusan kapisah ing wong.
                Quote: Boa constrictor KAA
                Maneh, pasukan nuklir strategis disebar ing segara ...

                Kita kudu ngoyak iki, nanging pasukan permukaan ora mungkin teka ing pesisir kita. Keprigelan utama yaiku kapal selam kanthi rudal jelajah ing kapal. Yen padha duwe hulu ledak nuklir, bisa ngrusak getih, nanging iki minangka masalah sing kapisah. Siji-sijine wong sing bakal nglawan kita yaiku wong-wong sing nemokake awake dhewe ing segara lan ora bakal diidentifikasi ing wayah wengi Resolusi Masalah Konten Global (terminologie, nanging iki bakal luwih jelas kanggo dheweke).
                Quote: Boa constrictor KAA
                Mulane, sampeyan kudu miwiti karo "ditembak menyang candhi", lan ora sledgehammer kanggo sikil!

                Dadi tambang lemah pra-penyebaran lan "Poseidons" mung iku - SLEDGEHAMMER TO THE TEMPLE. keprungu
                Sampeyan bisa, mesthi, njupuk Zircons saka kadohan kaya keris, nanging carane akeh sing disebarake saiki? Nanging kanggo tujuan sing paling penting mesthi bakal cukup.
                Kasunyatane yaiku "A sledgehammer menyang candhi" (loro-lorone) minangka kalah saka pukulan pisanan, sawise iku mung ana kejang lan kasangsaran.
              2. +1
                29 Februari 2024 14:56
                Quote: Boa constrictor KAA
                6. Umumé, aku bakal miwiti dismantling Serikat karo serangan warhead nuklir GRAVITATIONAL kuat ing kaldera Yellowstone ... Lan banjur supaya wong-wong mau digali piyambak metu saka awu vulkanik.

                Isih ana keajaiban kuwi
                Segara bakal abuh banget
                Iku bakal nggawe rame, mundhakaken lolongan
                Alien bakal cepet-cepet menyang darat
                Bakal tumpah metu ing roto rame
                Ora bakal tetep ing pesisir ...
                NOTHING - kanggo ewu mil.
                Raja Laut bakal ngrampungake masalah kasebut.

                Lan saka awu Yellowstone, kaya-kaya, kabeh wong ing Hemisfer Lor ora bakal bisa ngubur awake dhewe ing awu. Iki minangka cache wong Inggris lan Saxon ing Selandia Baru, Australia lan Antartika. Nanging kita isih negara Lor. Kita kudu luwih ati-ati marang Planet - Ibu kita. aran
                Quote: Boa constrictor KAA
                Serangan SLBM ing sadawane lintasan sing rata ditinggal amarga akurasi kurang.

                Iku apik yen mangkono. Nanging pinten sampeyan nglatih ...
                Quote: Boa constrictor KAA
                SLBM minangka "skalpel" kanthi Kaukasus Lor Lor ing 90m. Dheweke nargetake silo lan peluncur anti-pesawat Angkatan Bersenjata Rusia lan jinis angkatan bersenjata.

                Mulane perawatan sing paling nyenengake kudu ditampilake kanggo dheweke.
                Quote: Boa constrictor KAA
                8. Kita ngerti kira-kira ROP pasukan BS (SSBN AS, Inggris, Prancis). Nanging mung sawetara prau ing kana. Sing utama ana ing pangkalane, mula bakal ngluncurake senjata nuklir saka rute penyebaran.

                Iki entuk manfaat, iki minangka kekuwatan Raja Laut, yen kabeh potensi angkatan laut sing ana ing pangkalan dinetralake kanthi siji pukulan. Kalebu lan bagean singa saka pasukan nuklir strategis langsung dibusak saka register.
                Lan operator pesawat karo UDC, lan paling saka pangrusak lan cruisers isih, lan MAPL. Lan sing ditinggal ing segara, tanpa kontrol, pasokan, "bendera lan tanah air" ... apa dheweke pengin nerusake pesta kasebut kanggo awake dhewe, utawa, kaya kapal selam Jerman ing taun 1945, bakal kanthi tenang lan ora katon migrasi menyang pesisir sing anget, amarga kanggo kaslametané kru?
                Quote: Boa constrictor KAA
                9. hulu ledak nuklir ngisor??? Kanggo godhok segara? lan nggawe sup iwak saka SSBNs!?

                Inggih... aran Ing kene, mesthine, sampeyan bisa miwiti "Poseidons" luwih dhisik supaya bisa nyusup kanthi tenang ... kanggo "Global Nuclear Deterrence". Ing mode tutul-aku-ora, mesthi. Lan "Poseidons" bakal ngatasi masalah penyebaran OPERASIONAL. Lan aplikasi.
                Lan proses "nggodhok" sup iwak saka SSBN bisa digabungake karo produksi ombak pasang.
                Quote: Boa constrictor KAA
                10. Ultimatum? Ya, dheweke bakal njupuk wong bodho lan dadi sing pertama nyerang karo pasukan nuklir strategis lan senjata nuklir taktis saka Eropa. Banjur apa?

                Lan apa sing bakal entuk? Kanggo kita, pukulan kaya ngono bakal "disarming," nanging kanggo wong-wong mau, iku bakal dadi karusakan lengkap. Dijamin.
                Minangka pilihan kanggo lampus?
                Quote: Boa constrictor KAA
                Ora, ora bakal bisa. Iku luwih apik kanggo alon-alon pencet ing nguyuh nganti sampeyan pipis dhewe! Banjur sampeyan bisa ngobrol karo "mitra" sing fleksibel.

                Inggih, kok ora bisa?
                Iku bakal nindakake. ya
                Ing kene kita guyon karo sampeyan, lan kanca-kancane, jurusan, wis pipis dhewe.
                Lan kita wis tekan persetujuan karo "mitra akomodasi" - ing awal 70s. Nalika padha nyebul perang ing Vietnam, wiwit krisis ekonomi, militèr-politik lan sosial ... nalika kita kejiret wong-wong mau dening kelamin karo "Scam Bulan" ... lan kabeh marang latar mburi kita entuk Paritas Strategis. Banjur padha nyebul Perang Dingin ... padha wiwit rembugan ... Padha pleased Brezhnev karo peparingé ... lan carane kabeh rampung?
                diapusi. eseman
                Padha mbuwang. ya
                Kaya bubar karo perjanjian Minsk. duka
                Ora apik. ora
                ora bisa dipercaya. ora
                ora rasional. mandheg
                Miturut hukum taun 90-an, apa sing dianggep minangka scam? ... Sawise kabeh, cah lanang kita persis saka kono - saka 90s. ... Lan padha mbuwang dheweke luwih saka sepisan ... lan ora kaping pindho ...
                Quote: Boa constrictor KAA
                tekanan ing kandung kemih nganti sampeyan pipis dhewe!

                ya apik Kanthi seneng. keprungu ombenan
                hi
                1. +1
                  29 Februari 2024 16:10
                  Kutipan saka bayard
                  Raja Laut bakal ngrampungake masalah kasebut.

                  Aku, minangka pelaut, seneng banget. Nanging mung ana 3-29 unit produk 32M36. Kanggo Amerika Serikat, sanajan "ora bakal cukup!" (c). Kajaba iku, pasukan nuklir strategis kita adhedhasar Pasukan Rudal Strategis !!!
                  Lan iki bisa uga bener, amarga posisi MIDGARDian kita ing planet Bumi.
                  Minangka kanggo liyane, kita bisa setuju, malah karo leladen!
                  Matur nuwun, Udav. hi
                  1. +1
                    29 Februari 2024 19:15
                    Quote: Boa constrictor KAA
                    Nanging mung ana 3-29 unit produk 32M36.

                    Iki adhedhasar jumlah panggonan ing media standar. Nanging piranti kasebut bisa digunakake saka operator liyane ... saka sawetara jinis seiner, malah diluncurake "saka dermaga", malah ngedhunake ing wadhah menyang ngisor, utawa malah nggunakake versi warhead nuklir otonom khusus. daya. Lan panggunaan terkoordinasi karo pasukan nuklir strategis sing luwih klasik bakal nyedhiyakake sinergi sing bakal njamin asil sing dijamin.
                    Quote: Boa constrictor KAA
                    diwenehi posisi MIDGARDian kita ing planet Bumi.

                    Sing bener - kita ora duwe akses sing trep menyang segara sing mbukak. Conventionally, mung Kamchatka, nanging uga graze iku. Pramila "gerakan ksatria" dibenerake.
                    hi
      2. +2
        28 Februari 2024 14:22
        Alexander. sugeng sonten. Aku mung njaluk menyang komputer. Dadi, apa sing mbingungake babagan nomer Vildanov? Bobot wiwitan yaiku 43-45 ton, sing kurang realistis kanggo bobot uncalan 2800, sanajan kasunyatane kabeh 3200 kg, lan iki minangka minimal kanggo konfigurasi kasebut. Kasunyatane yaiku kacepetan ing mburi OUT kanggo ICBM ora beda banget, yen ing jarak, contone, 9000 km, iki 7 km per detik, yen ing jarak, ucapake, 15000 km, iki 7,7 km per detik. MX nduweni bobot wiwitan 86500 kg, bobot mbuwang 3950 kg. Yaiku, Vildanov ngira yen roket kanthi bobot peluncuran Topol bisa nggawa beban MX-a menyang jarak antar benua. Ora mungkin, ing asas, sampeyan bisa ngetung, nanging aku bisa ngomong manawa sawetara intercontinental ora bakal, bakal kurang saka km 5500. Banjur, konfigurasi iki karo enem warheads mung guess. Ora ana informasi kasebut ing endi wae ing pers. Pertamane . ing 2022 ana informasi kanthi beban siji W-87/Mk-21, uga, iki "Midgetman" ing wangun sing paling murni, banjur informasi bubar muncul saka Layanan Antimonopoli Federal, ing situs web lan ing Bulletin of Atomic. Majalah ilmuwan, sing bakal ana siji utawa loro warheads W-87/Mk-21, lan iki bebarengan karo unit breeding punika 730 kg, uga, Mungkin yen warheads dikiataken kanggo 475 kt, banjur ditambah 200 kg, ing sembarang. cilik, bobot wiwitan kurang saka Minuteman, uga, 20 ton, uga, Mungkin nganti 22 ton, mesthi ora luwih. Minuteman pisanan bobote 29 ton kanthi beban 450-490 kg.
  4. +1
    28 Februari 2024 03:56
    ora ana sangsi yen perang karo NATO bakal diwiwiti ing mangsa ngarep, dheweke ora ndhelikake, sayang, nanging doktrin militer kita ora kalebu serangan pertama utawa peringatan kanthi senjata nuklir, mula kita kudu ngenteni nganti dheweke ngubengi kita. senjata nuklir sing (maneh, padha ora ndhelikake lan malah sak latihan pungkasan padha prakteke persis pilihan iki, padha ora perlu wilayah Eropah, padha kudu bagean gedhe liyane saka Rusia - Siberia) lan bakal ngirim jotosan kuat maksimum bisa bebarengan. lan saka ngendi-endi lan banjur kanthi tenang dibagi-bagi sing isih ana
  5. +2
    28 Februari 2024 04:11
    Aku nganggep Eropa minangka sing pertama, nanging dudu ancaman utama, amarga ana ing wates kita lan wis manunggal kanggo numpes Rusia, kaya sing dituduhake dening Distrik Militer Lor. Pertempuran ing Ukraina ngungkapake kekuwatan senjata konvensional Rusia sing ora cukup kanggo senjata Barat, minangka akibate kita duwe kerugian gedhe, paling ora rong taun kemajuan, kutha-kutha kita tetep ora ana pertahanan. Pasukan racun kita wis saya suda lan dirancang mung nglawan Amerika Serikat, tanpa nganggep Eropa. Kita numpes kabeh senjata kimia, ora kaya Kulon, kita diapusi kaya biasane. Aku mikir kita kudu nambah jumlah racun. gaman kanthi cepet wingi, nggedhekake produksi senjata kimia lan aja ragu-ragu nggunakake kabeh iki utamane marang Eropa. Saiki Barat duwe kesempatan kanggo numpes Rusia, yen mung duwe kepinginan utawa kekurangan kanggo ngitung kerugian. Miturut cara, akibat saka perang nuklir banget exaggerated, yen digunakake marang kutha padhet pedunung, banjur ya, nanging apa rong kilometer saka karusakan lengkap ing peta negara endi wae? Iki titik kaya iki. Sawise nem sasi, sampeyan bisa ing episentrum jeblugan tanpa perlindungan. Ayo kula ngelingake sampeyan manawa Distrik Militer Lor minangka akibat saka tumindak Eropa, kabeh sing tiwas lan cacat yaiku Eropa, kabeh bocah lan wanita sing dipateni yaiku Eropa, bom kutha kita yaiku Eropa, Ukraina sing rusak lan kabeh sing tiwas. Ukrainians iku Eropah. Eropah wis ilang hak kanggo eksistensi lan kudu dirusak.
    1. +3
      28 Februari 2024 16:55
      Kutipan saka staer-62
      Pasukan racun kita wis saya suda lan dirancang mung nglawan Amerika Serikat, tanpa nganggep Eropa.

      Pasukan pencegah nuklir kita disebar kanthi bener: pasukan nuklir strategis - ICBM abot R-28, R-36M; YARS R-24M, R-100NUTTKH karo 15YU71, bagean saka R-30 karo APRC SN lan KRBD saka DA, KRBD karo pembangkit listrik tenaga nuklir 9M730 Burevestnik, uga NPA 3M29 Poseidon - iki minangka hadiah kanggo "mitra" ing luar negeri.
      Nanging senjata nuklir taktis (senjata nuklir taktis), sing kita duwe "mayoritas" (ahli NATO percaya yen ana sekitar unit 4500), minangka hadiah kanggo para sadulur NATO Eropa. Kita malah ora melas kanggo sistem keamanan lan keamanan nuklir kanggo wong-wong mau! Padha tresna banget kanggo kita!
      Kutipan saka staer-62
      Pertempuran ing Ukraina nuduhake kekuwatan senjata konvensional Rusia sing ora cukup kanggo senjata Barat
      Distrik Militer Utara, mesthi, ngungkapake kekurangan ing latihan pasukan, pasukan lan komando lan kontrol militèr. Nanging senjata kita isih luwih apik tinimbang senjata Barat, sing nyebabake kebingungan.
      Kutipan saka staer-62
      Saiki Barat duwe kesempatan kanggo numpes Rusia, yen mung duwe kepinginan utawa kekurangan kanggo ngitung kerugian.
      Cukup ngelawan: ana kepinginan (lan sing ora jelas lan gedhe banget!), Nanging ora ana kesempatan! Angkatan Bersenjata Rusia kanthi objektif luwih kuwat tinimbang tentara NATO. Lan kita duwe senjata nuklir nglawan koalisi. Lan pimpinan AS lan NATO ngerti babagan iki.
      Kutipan saka staer-62
      Miturut cara, akibat saka perang nuklir banget exaggerated,
      Ya, kancaku, sampeyan militeris! Sayange, ora ngerti kanthi lengkap babagan akibat saka efek radiasi penetrating ing génom manungsa, kéwan, lan tetanduran! Babagan radiasi induksi lan pengaruhe marang makhluk urip, babagan kasunyatan manawa saliyane BP "murni" lan neutron ana biaya kobalt lan teilur ing SBP ...
      Kutipan saka staer-62
      Eropah wis ilang hak kanggo eksistensi lan kudu dirusak

      Mungkin ora dadi ngelak getih? Mungkin kita bisa nyoba ngrampungake masalah kasebut kanthi tentrem? Dheweke dhewe bakal mbengkongake lan mati saka LGBT lan transvisiters! karo sing 32 genders ... Nanging ing antarane wong-wong mau uga ana wong cukup prayoga lan wicaksana. Apa kesalahane yen sampeyan ana ing swasana ati sing ala lan duwe tendensi kanibalistik!?
      Ora, iku ora bakal bisa! /Ora es, ing tembung!/ ya
      1. ada
        +1
        3. mars 2024 00:36
        Salam iki!
        Apik banget lan banget mbukak, ditahan. Matur nuwun sanget.
        Ora langsung babagan topik, nanging kanthi ora langsung aku pengin narik perhatian sampeyan menyang pratandha situasional:
        Quote: Boa constrictor KAA
        ... Mungkin kita bisa nyoba ngrampungake masalah kasebut kanthi tentrem? ...
        - iki pengin utawa instalasi sadurungé, nanging
        Quote: Boa constrictor KAA
        ... Dheweke dhewe bakal mlengkung lan mati saka LGBT lan transvisiters! kanthi 32 jinis ... Nanging ing antarane ana uga ...
        Iki minangka pratandha sing wis katon, yaiku, manifestasi karakteristik sing diucapake saka sawetara proses sing kedadeyan ing masyarakat lan ora muncul dhewe, iki minangka budidaya terarah sing mbutuhake upaya sing luar biasa lan jangka panjang sing signifikan ing babagan kapasitas produktif. struktur organisasi lan pemerintah, kalebu!
        Ing forum iki ana sawetara anggota sing menarik kanthi pamikiran asli lan salah sijine yaiku "Knell Wardenheart" tartamtu. Dheweke piye wae nyentuh topik babagan kahanan militer-politik sing aku ngerti dhasar amarga latihan profesional, nanging kanggo akeh kahanan saiki ora jelas wiwit wiwitan lan ora ana struktur ing negara sing nerangake sisih urip iki. ing basis dhasar, uga ora ana siji ing sistem pendidikan - mung ngelmu utawa hukum nglaksaknano agensi. Iki minangka kegagalan nyata.
        Yagene aku ngomong iki? Dadi, kanggo nyoba nerangake Knel lan ing sawetara diskusi liyane babagan topik iki, aku njupuk risiko kanthi ringkes nuduhake struktur perencanaan militer NATO ing Timur. SN, utamané basis banget saka apa sing diamati ing téater operasi, lan saka asil iki aku temen maujud sing sawetara wong kasengsem ing iki amarga nggatekke dhasar saka pangolahan militèr conventional - ora ana kang pracaya ing wong, lan kawujudan. ora kejiret. Iki bisa dingerteni - ora ana persiapan, nanging manifestasi perang wis katon lan ora bisa diabaikan maneh.
        Ing kene, Knel, aku ngomong babagan sistem perencanaan militer jangka panjang AS-NATO, lan saiki aku pengin narik kawigaten sampeyan marang kasunyatan sing katon yen sawetara rencana sing ditindakake kanthi tepat dening AS, amarga AS uga NATO, nanging negara-negara sing melu blok kasebut ora kudu NATO, lan akeh keputusan lan kegiatan sing direncanakake (militer, militer-politik utawa khusus (iki departemen)) sing disiapake dening Amerika Serikat utawa Bank Dunia (USA + Bank Dunia) bisa uga ora. disampekake menyang DL utawa pelaksana negara kasebut kanthi lengkap utawa bisa uga didhelikake (ditutupi dening wong liya) saka dheweke kanggo nggunakake potensial "ing peteng", sing ditindakake ing NATO. Sing ngerti, kabeh planning militèr disiapake ing basis saka planning khusus, kang ing Timur. SN (nyatane - geostrategis, umpamane) duwe tugas kanggo njamin implementasine NATO-91 SC (ora ketompo carane jeneng kasebut diganti utawa disguised saiki) lan ora ana sing bisa ditindakake ing kene - ing wektu saiki, nyatane, mung apa sing wis disiapake ing militer-politik Ing babagan rencana, kabeh sing ditindakake dening layanan intelijen lan politisi, ekonom lan industrialis negara kasebut menyang NATO SC lan konsep perang sing cocog ing AS dhewe (USA + WB) ngatur. kanggo nggawe kahanan sing cocok kanggo aktivasi rencana kanggo nggunakake NATO Allied Forces lan iki minangka bagéan nyata saka perang, iki persis apa sing katon nalika ngleksanakake tugas ing MV apa sing mbukak kabeh inti.
        Tanpa mikir babagan kabeh tujuan WWW kanggo Amerika Serikat lan liya-liyane lan tugas kanggo nggayuh, mesthine bisa nemtokake kanthi tingkat kepastian sing cukup kanggo kita babagan implementasine rencana kasebut lan kekurangan alternatif. , utamane, saka panjelasan sampeyan marang mungsuh sampeyan - mekanisme sing wis diluncurake wis suwe ora mbalikke, mula kesimpulane nderek yen kabeh ora bakal bisa ditindakake kanthi "damai", ora bisa digunakake maneh, lan adhedhasar sawetara pratandha sing ora ana sadurunge, Aku bisa nganggep yen Amerika Serikat dhewe ora melas kanggo wilayah sawijining, ambisi katon Komunitas cukup gedhe kuwat saka wedi.
        1. +3
          3. mars 2024 18:09
          Kutipan saka ada
          nanging wewujudan perang wis katon lan ora bisa digatekake maneh.

          Matur nuwun kanggo penilaian positif babagan opus lan matur nuwun kanggo kepinginan sampeyan nyumbang kanggo jangkoan masalah sing luwih jembar - PERSIAPAN dening NATO (USA + WB) kanggo nindakake database skala lengkap marang negara kita. Sawetara tembung babagan kiriman sampeyan.
          1. Persiapan moral lan psikologis saka populasi negara NATO saiki lagi ditindakake kanggo perang konvensional nglawan Federasi Rusia + Belarus. Ing wektu sing padha, ora dikandhakake yen ana ancaman konflik ing peralatan bekas sing dadi perang skala penuh, kanthi nggunakake senjata nuklir: pisanan - senjata nuklir taktis, lan banjur munggah menyang pasukan nuklir strategis!
          2. masalahe yaiku yen sadurunge ilmu militer kita nganggep tahap "duping populasi lan nyiapake pendapat donya" minangka tahap pungkasan, sawise nindakake persiapan materi kanggo perang (ekonomi + infrastruktur + senjata lan peralatan militer + peralatan militer + sumber daya militer. ). Lan ing kene ana gerakan paralel ing "bagean komponen" saka persiapan blok kanggo perang. Menapa malih, ing 3 unsur pisanan padha cetha konco "jadwal".
          3. Ngelingi yen Barat lagi ngalami krisis (lan iku!), Lan ngelingi yen imperialis tansah metu saka iku kanthi bantuan WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WORLD WARS, ana ancaman nyata saka wabah Perang Dunia II!
          4. Amerika ora siap perang - padha ora duwe wektu kanggo rearm pasukan nuklir strategis karo sistem anyar: Sentinel ICBM, B-21A Rider SAC, Angkatan Laut karo Columbia SSBN. Lan sistem lawas wis ambruk. Kajaba iku, ora kaya Angkatan Bersenjata RF, dheweke ora duwe pasukan pertahanan negara. Mulane, sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku ngatur pertumpahan darah kanggo Rusia ing Ukraina, ndawakake konflik ing kabeh cara (SVO). Sabanjure, dheweke bakal nyoba internasionalisasi database ing Ukraina kanthi biaya Polandia, Rumania lan MTR Inggris, Jerman, lan satelit liyane. Kanggo ngurangi Federasi Rusia, konflik bisa diatur ing sadawane tapel wates Rusia: negara Baltik, Asia Tengah, Moldova - Transnistria, Armenia...
          Iki, miturut pendapatku, minangka "lukisan minyak" saka kahanan saiki ing negara kasebut.
          Matur nuwun, Udav. hi
  6. +1
    3. mars 2024 21:29
    Kanggo numpes target serangan, hulu ledak Mk-21A anyar karo hulu ledak W87-1 bakal digunakake. Jumlah maksimal warhead ing hulu ledak yaiku 6.


    Yen AS rencana nyebarake nganti 400 unit. ICBM anyar karo 6 warheads, iku gampang kanggo nganggep sing padha wis planning nglanggar Prajanjian Watesan Arms Strategic ngidini
    700 kendaraan pangiriman lan 1550 hulu ledak nuklir.

    Nanggepi program US, iku perlu kanggo masang paling 400 mine Yar lan 200 Sarmats + klompok 200 mobile Yar.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"