Ekspedisi menyang leluhur. "Papyrus for Fun"

107
Ekspedisi menyang leluhur. "Papyrus for Fun"


"Angonmu, wedhus,
ing banyu antarane iwak.
Dheweke ngomong karo lele,
dheweke ngomong karo pike ... "

Tembang Pangon Mesir Kuna

История lan budaya. Kita terus ngenalake para pamaca VO babagan seni lan budaya Mesir Kuno. Lan dina iki kita bakal bali menyang papirus Mesir minangka sumber informasi sing penting banget. Akeh sing ditemokake, lan ora mung akeh, nanging akeh. Nanging ing wektu sing padha, sing paling penting malah diwenehi jeneng dhewe, miturut jeneng panemune lan miturut panggonan panyimpenan. Mulane, ana, contone, "Ebers papyrus", "Turin papyrus", "Moscow papyrus" lan akeh liyane.




Plot satirical saka "Turin Papyrus". Museum Mesir, Turin

Maca wong-wong mau, sampeyan bisa yakin maneh apa tulisan sing berkah, kanggo peradaban dhewe lan kanggo peneliti. Kene, contone, padha "Ebers papyrus".

Iki minangka risalah paling tuwa babagan obat, bebarengan karo papirus Edwin Smith. Iku nggambarake gejala saka macem-macem penyakit lan cara diagnosa wong-wong mau, nerangake preparation saka obat-obatan lan cara perawatan. Ing kene sampeyan bisa nemokake informasi saka bidang parasitologi, kedokteran gigi, lan malah ginekologi, lan ... kontrasepsi. Sing, wong Mesir mangertos kabeh iki, lan cukup, sanajan padha ora disdain konspirasi gaib, kang, ing mratelakake panemume, kudu bantuan dhokter ngalahake penyakit.

Papirus iki uga kalebu pengamatan astronomi sing penting kanggo tanggal acara sajarah ing Mesir Kuna.
Miturut cara, papirus Edwin Smith dituku ing Mesir ing taun 1862, lan banjur dituku kanggo 15 ewu thalers ing taun 1872 dening Egyptologist saka Jerman Georg Ebers kanggo museum ing Leipzig. Dawane luwih saka 20 meter!

Sayange, nalika Perang Donya II nandhang sangsara banget saka bom Leipzig dening Anglo-Amerika. penerbangan, lan ora mung nandhang sangsara - akeh bagean sing ilang. Saiki, kaya bandha gedhe, papirus iki disimpen ing perpustakaan Universitas Leipzig.

Sami-sami informatif, ing babagan kenalan kita karo urip wong Mesir kuna, yaiku "Ajaran Kheti" sing misuwur. "Ajaran" disalin kaping pirang-pirang dening bocah-bocah sekolah Mesir, mula kira-kira 250 papirus saka dinasti kaping 19 (1350–1200 SM) wis tekan kita.

Teks "Instruksi" disimpen ing papirus hieratik "Salle I" lan sebagian ing papirus "Anastasi VII" saka Museum Inggris. Ana kutipan saka iku ing macem-macem subyek. Contone, papan tulis saka Louvre, papirus Amherst saka Perpustakaan lan Museum Morgan, papirus Chester Beatty kaping 19 saka Museum Inggris, lan luwih saka 90 ostracon saka masa pemerintahan firaun Ramessid.

Nanging, kabeh artefak sajarah iki minangka dokumen serius. Lan dina iki kita bakal kenal karo "dokumen" sing pancen sembrono, nanging uga mbantu sawetara ngerti babagan urip wong Mesir kuno - kanthi "Turin Satirical-Erotic Papyrus" (utawa "papirus No. 55001"), sing saiki ana ing Museum Mesir Turin.


Ostrakon wangsa XIX kanthi pecahan Ajaran Kheti. Museum Mesir, Turin

Iki ditemokake dening Egyptologist pisanan ing sajarah manungsa sing sinau maca hieroglif - Jean Francois Champollion, ing 30s abad kaping 1973. Kawigatosanipun kawiwitan saking gambar kewan. Nanging banjur, nalika dipriksa kanthi tliti, dheweke kaget, kaya sing dicritakake dhewe, "saru sing nggegirisi" gambar liyane. Akibaté, Egyptologists Eropah Highly moral kanggo dangu malah ora gelem sinau, kang salinan papirus iki muncul ing print mung ing XNUMX.

Wong ing USSR wis kenal karo papirus iki kanggo wektu sing suwe. "Gambar" saka iku, contone, muncul ing print ing wangun grafis bali ing 1955, nanging ... padha mung related kanggo bagean pisanan artefak iki.


Kucing angon angsa. Gambar ing ostracon cetha satirical. Jaman dinasti 19. OK. 1120 SM e. Museum Mesir, Kairo

Ngomong-ngomong, pira sing ditampa seniman Mesir kanggo karya-karya kasebut?

Sawise kabeh, padha nggambarake ora mung (lan ora malah dadi luwih!) Teks papirus, nanging ... padha dicet figurines lan patung, dicet tembok kamar kuburan ing kuburan, dicet sarcophagi lan ... kapal, kang uga (judging dening). model saka kuburan) bisa dicet padhang.

Kita duwe dokumen pembuangan babagan karya lan pambayaran artis Maanakhtef, sing urip ing abad kaping 12 SM. Mangkono, saka kontrak karo pelanggan, sing dicet sarcophagus, dheweke nampa bal kain, ukuran woh, amben anyaman lan piring tembaga. Apa dokumen sing cocog digambar.

Saka dokumen liyane, sing dikumpulake mengko, sampeyan bisa ngerteni manawa sawetara seniman liyane nampa bayaran kanggo karyane: wedhus, bal kain, sandal, rong wadhah lemak, amben kayu, tikar. , prau karo cat lan soko ... banjur saka pangan. Tegese, ijol-ijolan kasebut pancen alami!


Papirus penguburan penyanyi Amon Nani (Dinasti ke-19, c. 1050 SM), Museum Seni Metropolitan, New York

Nanging iki "Turin Papyrus" ... Apa sing kudu dilakoni? Apa ana wong sing ngirim seniman kanggo nggambar dheweke? Utawa apa dheweke, saka karsane dhewe, "njupuk nyawane"? Utawa papirus iki woh saka kreasi joker-artis? Amarga gambar ing papirus iki pancen apik tenan isine.


Bagian erotis saka papirus

Miturut cara, papirus dhewe, ukurane 2,6 m kanthi 25 cm, ora cocog karo standar gulungan biasa isi administratif utawa agama. Gambar digawe nganggo cat ireng. Kajaba iku, kanthi tematik, papirus kasusun saka rong bagean. Pisanan ngemot 12 gambar erotis, nanging liyane, ing pangertèn tartamtu, bener luwih menarik, presents pemandangan satirical kang, tinimbang wong, ... kewan digambarke.

Kanggo "erotisisme", ing kene sampeyan bisa ndeleng realisme lengkap, sing ora biasa kanggo seni Mesir. Mangkono, papirus nggambarake wong lanang sing cendhek, kanthi weteng "bir" sing kendur utawa menonjol, lan alat kelamin sing jelas luwih gedhe tinimbang sing dikarepake. Yaiku, dheweke pancen ora cocog karo standar kaendahan lanang Mesir. Wong wadon uga wis tuwa, lan digambarake nganggo godhong bindweed ing tangane, uga kembang teratai. Kabeh iki minangka simbol saka dewi Hathor, sing ing Mesir minangka dewi katresnan, uga mabuk, ibu, kesuburan, nyenengake lan ... nari.


Terus ...

Nanging yen kabeh wis jelas karo "erotica," banjur gambar liyane mbutuhake panjelasan, lan ora ana sing ngerti carane akurat.

Sawise kabeh, apa sing kita deleng ing kene?

Perang kucing lan geese. Angon asu karo wedhus... Kucing menehi hadiah angsa marang tikus. Singa lan kijang lagi sibuk dolanan papan. Ya, cetha yen kewan digambarake ing kene, nanging mung artis sing ora duwe jeneng sing duwe pikiran sing beda, yaiku: wong sing pangkat dhuwur lan malah, bisa uga, Firaun dhewe. Tegese, artis nggunakake teknik kondhang saka fabulist sing nggambarake macem-macem kewan kanggo ngolok-olok kelemahane lan tumindak ala manungsa.

Ing salah sawijining gambar, seniman ngagem kuldi nganggo busana bangsawan. Staff lan staf sing dhuwur nuduhake dheweke minangka wong sing penting. Iku ora kanggo apa-apa sing kucing ngadeg ing ngarepe ing sikil mburi ing pose hormat kuwi. Lan sapi lanang diseret menyang kuldi kanggo paukuman.

Mikir babagan makna sing didhelikake saka kartun iki. Apa iki dudu allusion langsung kanggo kaadilan kraton - kuldi ing peran hakim!

Banjur mung ana adegan saka dongeng Krylov babagan kuartet. Mung musisi ing kene yaiku kuldi, singa, baya lan kethek - kewan sing kondhang ing Mesir. Instrumen sing dijupuk padha dikenal kanggo wong-wong mau, digambarke ing frescoes ing kraton lan pasarean saka bangsawan Mesir - clempung, clempung, lyre lan suling pindho.

Ana uga adegan perang ing papirus iki. Iki langsung disalin saka lukisan-lukisan perang militer sing ora kaetung, sing ditresnani lan dibanggakake dening para pharaoh ing Kerajaan Anyar. Ana sing dikepung beteng, pemanah, kreta, lan perang tangan-tangan-tangan ngamuk ... Mung tinimbang prajurit manungsa, kucing lan tikus perang.

Lan ora kebeneran, mesthi, raja tikus ing kreta sing digandhengake karo greyhounds ana ing tengah. Dheweke ditampilake kanthi pose sing padha karo firaun sing menang lan kuwasa kabeh ... Cetha yen wong Mesir, utamane warga ibukutha, bisa kanthi tepat ngira apa utawa sapa penulis papirus sing ora biasa iki, kaya sing dikarepake. sanalika padha nyawang .

Menapa malih, wani ahli Torèt sing ora dingerteni iku pantes kaget. Sawise kabeh, siji tembung disrespectful ditujukan kanggo dewa bumi - Firaun, lan paukuman abot bisa nempuh wong. Lan ing kene ana narasi sing rinci, sanajan tanpa tembung, nanging bisa dingerteni kabeh wong.

Nanging, sawetara nganggep gambar kasebut minangka ilustrasi dongeng. Ana panemu liyane. Nanging, ing kasus apa wae, kabeh gambar iki sifate banget penasaran lan, ing Kajaba iku, uga nuduhake yen padha digawe dening tangan juru tulis profesional lan erudite sing nduweni karakter sawijining. Bisa uga dheweke urip ing antarane Kraton Anyar pungkasan lan Periode Pertengahan Katelu.

Kajaba iku, gambar wanita lan singa ing Papirus Turin padha karo gambar sing padha ing Lady Cheruben Papyrus. Sing, ing wektu iku ora mung siji sing nggambar iki - iku wis cara tartamtu, karakteristik saka gambar khusus ing papirus.

Utawa mungkin dheweke nggambar kabeh iki mung kanggo seneng-seneng, tanpa mikir babagan apa wae sing "kaya". A jenis "papirus kanggo seneng-seneng"? Sapa ngerti…
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

107 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    2. mars 2024 05:24
    "seniman Maanakhtef, sing urip ing abad kaping 12 SM." (VOSH)
    Abad kaping 12 SM? Lan iki ditulis dening sejarawan?
    1. +4
      2. mars 2024 06:38
      Kutipan saka ee2100
      "seniman Maanakhtef, sing urip ing abad kaping 12 SM." (VOSH)
      Abad kaping 12 SM? Lan iki ditulis dening sejarawan?

      Iku apik banget, dear Alexander, sampeyan ngunjungi kabeh materi ing VO. Sayange sampeyan milih komentar. Kita kudu luwih kerep ...
      1. +5
        2. mars 2024 06:50
        Kutipan saka kaliber
        "seniman Maanakhtef, sing urip ing abad kaping 12 SM." (VOSH)
        Abad kaping 12 SM?

        Aku ora ngerti humor. Mbokmenawa durung tangi kanthi bener.
        Penulis teks iki yaiku loro ahli Mesir Mesir sing misuwur yaiku N. Petrovsky lan A. Belov. Edisi ilmiah saka akademisi V. V. Struve. Dadi claims ora ditampa ... Kajaba sampeyan ngerti luwih saka Struve?
        1. +5
          2. mars 2024 10:34
          Ora ngerti trik humor?

          Lan trik, Vyacheslav Olegovich, uga data sing digunakake N. Petrovsky lan A. Belov ing siji wektu, carane aku bisa ngomong, iku sethitik outdated. Ing cahya saka panemuan anyar ing Egyptology, dadi cetha yen Comrade. Maanakhtef, sayangé, dudu seniman, nanging nduweni jabatan administratif sing dhuwur lan tanggung jawab minangka penjaga Firaun - dadi Kepala Lumbung Ganda Firaun ing sisih kidul lan lor, lan duwe gelar "mata lan kuping omah". lan kagungane panggedhe ing Mesir Ngisor.”
          link: I.A. Stuchevsky "wangun candhi ekonomi kraton Mesir Kuna." kaca 4, 45, lan 50
          1. +4
            2. mars 2024 10:39
            Miturut cara, Joseph Alexandrovich - Egyptologist cukup kondhang lan kuoso ora mung ing negara kita, nanging uga ing luar negeri. ya
          2. +2
            2. mars 2024 10:45
            Kutipan: Richard
            Kanca Maanakhtef, sayangé, dudu seniman,

            Lan kita duwe akeh Ivanovs ...
            1. +2
              2. mars 2024 15:46
              Vyacheslav Olegovich, "Ana akeh Ivanovs" ing tembung liyane: iki bisa dadi namesake?
              1. 0
                2. mars 2024 17:08
                Quote: Intercessor
                iki bisa dadi jeneng?

                Mung jeneng umum.
    2. + 10
      2. mars 2024 10:16
      Iki ngendi sampeyan jelas kebawa karo kritik sampeyan. Ketoke padha cepet-cepet nempelake Shpakovsky miskin menyang pillory. Nanging, kaya sing dikandhakake, cepet-cepet nyebabake kesalahan.
      Sayange, ilustrasi ora bisa dilebokake kanthi lengkap saiki. "Pungkasan kaping 1186 - wiwitan dinasti kaping XNUMX" kira-kira taun XNUMX, yaiku, abad kaping XNUMX SM.
      1. +5
        2. mars 2024 10:32
        Kaya sing diomongake, yen sampeyan cepet-cepet, sampeyan bakal nggawe wong ngguyu.

        Sugeng enjing, Viktor Nikolaevich! hi
        1. +6
          2. mars 2024 10:45
          Kutipan saka Kojote21
          Kaya sing diomongake, yen sampeyan cepet-cepet, sampeyan bakal nggawe wong ngguyu.

          Mung menehi kebebasan kanggo akeh ahli kita: dheweke bakal mangan sampeyan tanpa roti lan uyah ...
          1. +5
            2. mars 2024 10:46
            Kutipan saka kaliber
            Kutipan saka Kojote21
            Kaya sing diomongake, yen sampeyan cepet-cepet, sampeyan bakal nggawe wong ngguyu.

            Mung menehi kebebasan kanggo akeh ahli kita: dheweke bakal mangan sampeyan tanpa roti lan uyah ...

            Persis!

            Sugeng enjing, Vyacheslav Olegovich! Matur nuwun kanggo artikel! hi hi
            1. +6
              2. mars 2024 10:50
              Kutipan saka Kojote21
              Спасибо

              Lan sampeyan! Tansah, nalika maca iki, aku kelingan siji aphorism: "A genius mikir lan nggawe. Wong biasa ndadekke kanggo fruition .... nggunakake lan ora matur nuwun.
              — Kozma Prutkov
          2. +6
            2. mars 2024 16:10
            V. Oh, sampeyan ngelingake:
            "Sapa sing bakal klelep tanpa uyah lan bawang, sing bakal kuwat lan wani" (c)
    3. -3
      2. mars 2024 15:34
      Abad kaping 12 SM? Lan iki ditulis dening sejarawan?
      Iki ditulis dening wong sing duwe diploma sejarah.
      1. +4
        2. mars 2024 17:05
        Kutipan: Aviator_
        Abad kaping 12 SM? Lan iki ditulis dening sejarawan?
        Iki ditulis dening wong sing duwe diploma sejarah.

        Sadurunge sampeyan setuju karo wong sing ora ngerti, maca komentar ing DESEMBER, yen ora, sampeyan bakal ana ing perusahaan sing ala! Sapa sing mbaleni kanggo .... yaiku ....!
      2. +2
        2. mars 2024 17:15
        Ijazah durung bukti kawruh.
        Apa sampeyan ngerti carane akeh wong lanang apik sing mati amarga mediocrity saka komandhane?
        Kira-kira 45% personel komando senior, "wong acak" ing tentara
        Dheweke wis dibusak saka unit tempur. Pungkasan: 7 sasi, ana rotasi gedhe. Perusahaan kita lunga menyang batalyon, sing sadurunge ngombé nganti mati, lan aku mimpin perusahaan kasebut
  2. +4
    2. mars 2024 05:24
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!

    Nalika isih cilik aku seneng karo buku cekak. Lurie "Layang saka Bocah Yunani".

    Wektu kanggo ngerteni babagan "apa sing ana ing bengi iki."
  3. +9
    2. mars 2024 05:34
    Apa iki dudu allusion langsung kanggo kaadilan kraton - kuldi ing peran hakim!
    Bangsa-bangsa beda-beda nganggep kuldi kanthi cara dhewe-dhewe. Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol Dewa Matahari, lan ing AS minangka simbol
    Partai Demokrat lan ora ana sing ngguyu. Lan ing Rusia ana kewan bodho lan wangkal nglirik
    1. +5
      2. mars 2024 05:49
      Kanggo sawetara alesan kuldi iku cute. Ora mung minangka pusaka saka putra madya. Nanging uga kancane cak Goranflo.
      1. +6
        2. mars 2024 05:51
        Kutipan saka Korsar4
        Nanging uga kancane sedulur Goranflo
        Aku luwih seneng kancane Khoja Nasreddin nglirik
        1. +7
          2. mars 2024 05:54
          Lan dheweke uga.

          Lan uga: "Mbangun trem ora soko sampeyan bisa tuku" (c).

          Nanging aku ora tau ketemu karo kancane Shrek.
          1. +2
            2. mars 2024 05:56
            Kutipan saka Korsar4
            Nanging aku ora tau ketemu karo kancane Shrek

            Ing mratelakake panemume, iki hack Hollywood mirah. Nanging, kaya kabeh sing diduweni, sing diarani budaya
            1. +5
              2. mars 2024 06:02
              Aku mung ora bisa ngomong apa-apa. Aku mbokmenawa ora nyoba banget. Nanging aku ora nolak yen aku bakal nonton cepet utawa mengko.

              Sa adoh aku ngerti, analog kita - jaran heroik Julius - cukup lucu. Lan aphoristic.
              1. +3
                2. mars 2024 07:44
                Kutipan saka Korsar4
                analog kita - jaran heroik Julius - cukup lucu
                Aku nyawang saka pojok mripatku. Kerajinan sing padha murah. Kartun Soviet luwih menarik, lan uga pendidikan. Lha, sapa sing peduli
                1. +5
                  2. mars 2024 07:50
                  Ana aphorisms ana. Lan aku main kartun Soviet favoritku kanggo putri cilikku - sing cocog karo obrolan. Kajaba iku, saka macem-macem dekade.
                  1. +3
                    2. mars 2024 09:45
                    Kutipan saka Korsar4
                    Dakparingaken dhateng putri ingkang alit kula piyambak

                    Apa sampeyan ndeleng "Rahasia Pulo sing adoh"?
                    1. +2
                      2. mars 2024 11:32
                      Kutipan saka kaliber
                      Kutipan saka Korsar4
                      Dakparingaken dhateng putri ingkang alit kula piyambak

                      Apa sampeyan ndeleng "Rahasia Pulo sing adoh"?

                      hi Kartun kasebut apik, babagan wong Polinesia. Nanging ing sawetara cara iku anti-ilmiah! Lha, kepiye carane kethek lan macan tutul bisa tekan pulo cilik? Lan sanajan dheweke tekan kono, kepiye dheweke bakal manggon ing kono nganti pirang-pirang abad (maksudku populasi), apa sing bakal dipangan. Cetha babagan wong Polinesia; yen ana bledosan populasi, dheweke nggoleki pulo liyane ing catamaran lan trimaran, lan mung mangan sisa populasi sing isih ana!
                      Dadi, ing rasa petualangan lan istirahat, kartun kasebut apik, nanging ing pangertèn zoogeografis, iku D ing buku harian. Kaya guyon babagan tikus Pakistan
                    2. +3
                      2. mars 2024 12:04
                      Ora Ana
                      Saka sing pungkasan yaiku "Ing semak alas".

                      Sing misuwur: "Aku ora gopher, aku musang!"
          2. +5
            2. mars 2024 06:55
            Kutipan saka Korsar4
            "Mbangun trem dudu barang sing bisa sampeyan tuku"

            Nah, apa kita bakal ngetokake eshak utawa nggawe trem? ©
            1. +8
              2. mars 2024 07:01
              Dheweke ujar manawa dibangun ing Samarkand. Lan ing Tver ril dismantled.
              1. +5
                2. mars 2024 11:59
                Lan ing Tver ril dismantled.
                Inggih, ing Moscow padha rampung ngilangi trolleybus minangka kelas. Trem isih mlaku.
                1. +3
                  2. mars 2024 12:05
                  Aku seneng trolleybuses. 58 meh pribumi. Yen ana alternatif, aku milih trolleybus.

                  Senajan kanggo kadohan cukup lumampah menang.
                  1. +4
                    2. mars 2024 12:17
                    Aku biasane nggunakake rute 24, saka pl. Anyar kanggo CC kita.
        2. +3
          2. mars 2024 10:35
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Kutipan saka Korsar4
          Nanging uga kancane sedulur Goranflo
          Aku luwih seneng kancane Khoja Nasreddin nglirik

          Lan kanggo kula - minangka anggota saka Bremen Town Musicians! nglirik hi
          1. +3
            2. mars 2024 12:06
            Ya. "Kalde diikat menyang batang ..." (c).
            1. +3
              2. mars 2024 13:14
              Kutipan saka Korsar4
              Ya. "Kalde diikat menyang batang ..." (c).

              apik

              Dina sing apik, Sergey! hi
              1. +1
                2. mars 2024 14:31
                Good day!

                Salah sawijining cathetan cilik sing paling disenengi. Aku sijine ing "Rigonda" lan ngrungokake maneh.
                1. +2
                  2. mars 2024 14:51
                  Kutipan saka Korsar4
                  Good day!

                  Salah sawijining cathetan cilik sing paling disenengi. Aku sijine ing "Rigonda" lan ngrungokake maneh.

                  Ora ana sing luwih apik ing jagad iki
                  Kenging menapa kanca kedah ngumbara ing ndonya... (c)
                  1. +3
                    2. mars 2024 14:52
                    Kabeh wong apik, kalebu perampok.
                    1. +2
                      2. mars 2024 17:47
                      Kutipan saka Korsar4
                      Kabeh wong apik, kalebu perampok.

                      Lan Detektif Akal!
                      1. +2
                        2. mars 2024 18:18
                        Aku wis nggawa rekaman iki minangka hadiah kanggo adhine saka Leningrad.
                      2. +2
                        3. mars 2024 09:15
                        Kabeh padha disuarake dening Oleg Anofriev.
        3. +3
          2. mars 2024 14:45
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Kutipan saka Korsar4
          Nanging uga kancane sedulur Goranflo
          Aku luwih seneng kancane Khoja Nasreddin nglirik

          Halo Mikhail, sapa wae sing dadi pacarmu, kaya ngono sampeyan bakal entuk !!!
          Animasi kita duwe kuldi positif dhewe. Saliyane Bremensky ing "topi baseball", aku seneng kuldi Musa saka seri animasi (ora ditresnani dening Valery Ryzhov) babagan pahlawan!!! Hollywood lagi ngaso.
      2. +4
        2. mars 2024 06:01
        Kuwi merga kowé ora ngurusi wong-wong mau. Sampeyan bakal Smash kabeh wentis marang kewan bodho nalika sampeyan obah iku ... Yen ora pengin pindhah, sampeyan mung bisa miwiti karo pusher. Malah tongkat ora mbantu ...
        1. +4
          2. mars 2024 06:11
          Ora nyedhak. Aku ora mbantah.
          Wedhus sing padha duwe watak wangkal. Lan luwih khas kanggo zona tengah kita.
        2. +4
          2. mars 2024 06:37
          Kutipan saka paul3390
          Sampeyan bakal smash kabeh sikil marang kewan bodho sadurunge sampeyan pindhah
          Apa sampeyan wis nyoba kanthi rasa tresna?
          1. +5
            2. mars 2024 11:47
            Umume, sajrone sejarahe, manungsa mung nggawe rong cara stimulasi - wortel ing ngarep lan wortel ing mburi. opo Bisa uga ing wektu sing padha nglirik
        3. + 11
          2. mars 2024 12:08
          Kutipan saka paul3390
          Sampeyan bakal ngalahake sikilmu ing kewan bodho sadurunge sampeyan pindhah.
          Dadi bajingan iki ora bodho.
          Jaman biyen ana pos perbatasan. Nanging dheweke duwe masalah: pos kasebut dibangun ing pucuk gunung siji, lan helipad ing sisih liyane. Lan nalika helikopter teka kanthi persediaan, kita kudu nggawa bobot akeh. Ing sawijining dina, ing lembah, ana wong sing menehi kuldi marang penjaga perbatasan. Dheweke nggawa dheweke menyang pos terdepan lan melu proses pasokan. Sanadyan ora ana helikopter, kuldi kasebut urip ing swarga, nanging nalika helikopter kasebut teka, "paling ora mandheg." Lan kuldi, ndeleng helikopter, wiwit ndhelikake. Dheweke metu mung nalika kabeh wis dipindhah dening pengawal tapel wates. Banjur, krungu helikopter, penjaga tapel wates wiwit naleni kuldi supaya ora shirk karya. Kuldi uga, sanajan dheweke kuldi, wiwit ndhelik nalika krungu helikopter, lan krungu ing ngarepe penjaga perbatasan (kuping apa!). Banjur pengawal tapel wates setuju karo pangkalan helikopter sing bakal ngandhani sadurunge budhal, lan langsung naleni kuldi sawise pesen kasebut.
          1. +5
            2. mars 2024 12:11
            Kita bisa ngluncurake dheweke mung kanthi wiwitan mlaku, ngetokake kabeh awak ing bokong ... Sing utama yaiku meksa dheweke njupuk langkah pisanan. Banjur mlaku dhewe.. Ngrayu, ngantem, nyogok ora ana gunane. Cara mung. Nanging, aku ora ngilangi kamungkinan yen kita nemoni kuldi sing wangkal lan kesed ...
            1. +1
              3. mars 2024 01:58
              Kutipan saka paul3390
              Kita bisa ngluncurake dheweke mung kanthi wiwitan mlaku, ngetokake kabeh awak ing bokong ... Sing utama yaiku meksa dheweke njupuk langkah pisanan.

              Bayonet sing tertib langsung dididik maneh - cukup siji jinis
        4. +1
          2. mars 2024 19:46
          Kutipan saka paul3390
          Yen ora pengin pindhah, sampeyan mung bisa miwiti karo pusher.
          Wortel ing pancing?
    2. +3
      2. mars 2024 10:34
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Apa iki dudu allusion langsung kanggo kaadilan kraton - kuldi ing peran hakim!
      Bangsa-bangsa beda-beda nganggep kuldi kanthi cara dhewe-dhewe. Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol Dewa Matahari, lan ing AS minangka simbol
      Partai Demokrat lan ora ana sing ngguyu. Lan ing Rusia ana kewan bodho lan wangkal nglirik

      Iku misale jek kula sing ing Rusia padha nambani wong iki amarga padha ora nemokake dheweke spesialisasi kang bisa dadi misuwur.
      1. +3
        2. mars 2024 11:19
        Kutipan saka Kojote21
        Iku misale jek kula sing ing Rusia padha nambani wong iki

        Ing Rusia jaran luwih gedhe!
    3. +2
      2. mars 2024 11:17
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      .......Bangsa-bangsa liya nganggep kuldi kanthi cara dhewe-dhewe. Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol saka Dewa Srengenge........

      Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol Dewa Seth, lan ing Al Qur'an, daging kuldi domestik dilarang dipangan. Umumé, simbolisme kuno minangka topik sing rumit banget, lan tansah dadi bagian saka tradhisi. hi
      1. +3
        2. mars 2024 11:20
        Kutipan saka Reptilian
        Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol saka Dewa Seth.
        Sampeyan bingung. Dewa Ra
        1. +2
          2. mars 2024 12:44
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Kutipan saka Reptilian
          Ing Mesir Kuna, kuldi minangka simbol saka Dewa Seth.
          Sampeyan bingung. Dewa Ra

          Umume, korespondensi antarane kewan lan Dewa minangka barang sing lunyu. Contone, ana gambar Horus sing nyekel Seth mungsuhe, ing ngendi sing terakhir duwe sirah kuldi ... Contone, falcon minangka simbol Ra lan Horus lan Dewa Sokar sing ala, lan Ash Libya. Hippopotamus minangka simbol Tauret, Dewi Kandhutan, lan uga Seth. Posisi baya lan ula ing simbolisme Wit Mesir uga ambigu. Mergo iki...
      2. +7
        2. mars 2024 11:52
        Daging kuldi domestik dilarang kanggo konsumsi.
        Ing Prancis, dheweke nggawe sosis garing sing apik banget ya .
        1. +1
          3. mars 2024 15:24
          Quote: pemotong baut
          Daging kuldi domestik dilarang kanggo konsumsi.
          Ing Prancis, dheweke nggawe sosis garing sing apik banget ya .

          Aku ora ngerti babagan Prancis! Aku krungu bab skandal ing Eropah bab daging kuldi, ketoke saka Romania, sawetara taun kepungkur. hi
          1. +2
            3. mars 2024 15:30
            skandal ing Eropah babagan daging kuldi
            Ing Prancis, ora ana skandal - ana rolas utawa rong jinis sosis garing ing pasar lan milih 4 kanggo 15 euro.
  4. +4
    2. mars 2024 05:50
    Menarik - nalika graffiti rakyat tembok katon? Kanggo, ayo ngomong, reruntuhan Romawi mung ditutupi prasasti kaya Lucius - wedhus, kanthi gambar sing cocog. Lan ndhuwur ora nyisakke Caesar padha. Apa ana sing padha ing Mesir?
    1. +3
      2. mars 2024 05:53
      Kutipan saka paul3390
      Menarik - nalika graffiti rakyat tembok katon?
      Ora ana sing bisa ditulis ing Mesir. Kajaba ing piramida. Soko kaya "Pharaoh Ramses iku wong bodho!" nglirik nglirik
      1. +4
        2. mars 2024 05:59
        Yen ana kepinginan, mesthi ana sing nulis tembung cekak sing misuwur ing ... nglirik Ana téori manawa sawetara lukisan guwa Zaman Batu sajatiné nyenyamah marang sedulur-seduluré. ngguyu
      2. +6
        2. mars 2024 06:35
        Ana akeh pager ing endi wae, nanging durung bisa urip nganti saiki!
        Halo kabeh !!!
    2. +1
      2. mars 2024 06:56
      Kutipan saka paul3390
      Apa ana sing padha ing Mesir?

      Aku ora bakal mangsuli langsung. Kita kudu ndeleng ...
      1. +4
        2. mars 2024 11:48
        Ana sketsa Mesir kuna sing digawe ing salah sawijining kamar rock cedhak kuil Ratu Hatshesput sing gedhe. Sawetara ahli Mesir percaya yen iki jinis antarane bangsawan Senmut (favorit ratu) lan Hatshesput.
    3. +4
      2. mars 2024 14:19
      Menarik - nalika graffiti rakyat tembok katon?

      Nganti saiki, Romawi kuno dianggep paling kuna. Nanging, ing taun kepungkur ana sing luwih tuwa ditemokake ing candhi Mammisi (saka dinasti kaping 16).
  5. +5
    2. mars 2024 06:46
    Ngomong-ngomong, pira sing ditampa seniman Mesir kanggo karya-karya kasebut?

    Aku ngerti manawa para ahli Toret Mesir minangka kelas sing duwe hak istimewa lan, miturut Tabel Pangkat Mesir, padha ing tingkat sing padha karo para imam. Mbokmenawa, seniman sing nglukis sarkofagus nduweni status sing padha ...
  6. +3
    2. mars 2024 07:39
    Matur nuwun kanggo nerusake tema Mesir lan papirus!
    Nanging, bisa uga persepsi pribadi, pecahan "erotis" banget penting.
    1. +3
      2. mars 2024 07:52
      Kutipan saka Fangaro
      pecahan "erotis" banget cembung
      Malah ana sing luwih cembung
      1. +2
        2. mars 2024 08:36
        Apa sampeyan duwe salinan Turin Papyrus? Kanca takon ngguyu
        Lan ing adegan karo kewan sampeyan bisa ndeleng versi paling tuwa saka Orwell's Animal Farm
      2. +2
        2. mars 2024 12:03
        Ing pigura pisanan dheweke katon kaya pemain Hockey. Apa iki sing duwe tinimbang kelet Hockey?
        1. +2
          2. mars 2024 15:11
          Kutipan: Aviator_
          Apa iki sing duwe tinimbang kelet Hockey?
          Luwih, luwih kanggo efek visual! nglirik
    2. +1
      2. mars 2024 09:41
      Kutipan saka Fangaro
      Nanging, bisa uga persepsi pribadi, pecahan "erotis" banget penting.

      Sing apa! Bakal ana luwih akeh ing artikel sabanjure ...
  7. +3
    2. mars 2024 08:02
    Kutipan: Wong Walanda Michel
    Kutipan saka Fangaro
    pecahan "erotis" banget cembung
    Malah ana sing luwih cembung


    ))) Bener, aku ngomong babagan teks.
    Vyacheslav Olegovich arang, ora kaya, biasane nulis cukup politik bener.
    1. +2
      2. mars 2024 09:29
      Kutipan saka Fangaro
      Bener aku ngomong babagan teks
      Luwih becik ndeleng sapisan nglirik
      1. 0
        2. mars 2024 09:43
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Luwih becik ndeleng sapisan

        Bakal ana sing bisa dideleng ing artikel sabanjure! Dipilih khusus.
  8. +4
    2. mars 2024 10:36
    Nanging iki "Turin Papyrus" ... Apa sing kudu dilakoni?

    Mung ing kasus, kita ngandhani nonton sing ana loro "Turin Papyrus" - ana uga "Turin Royal Papyrus", ngemot dhaptar kabeh wong mitos lan sajarah sing mrentah ing Mesir.
    Ya, "adhedhasar" "papirus erotis", nulis artikel kaya "Erotisme ing Seni Mesir Kuno", supaya saben wong ngerti yen ora ana manungsa sing asing karo wong Mesir kuna. Foto kasebut nuduhake sarcophagus saka Abydos, asale saka dinasti XXVI. Ing tutup ana Osiris lan garwane Isis.
    1. +2
      2. mars 2024 10:43
      Kutipan saka Decembrist
      "Turin Royal Papyrus"

      Aku koyone wis nulis kanggo Pavel babagan "kraton" ... Nanging sing bakal dadi topik kapisah.
    2. +1
      2. mars 2024 17:05
      Kutipan saka Decembrist
      Mung ing kasus, ngandhani maca sing ana loro "Turin Papyri"
      Mung ing kasus ... mung ana siji. Nanging dheweke uga ngenteni giliran. Kantor kejaksaan Turin nyatakake siji papirus palsu ing taun 2018.
      https://rg.ru/2018/12/17/papirus-priznali-poddelkoj.html
      1. +2
        2. mars 2024 22:32
        Mung ing kasus ... mung ana siji

        Nuwun sewu, nanging "Papyrus of Artemidorus" sing sampeyan sebutake ora ana hubungane karo loro "Papirus Turin", kajaba ana ing Turin Banco di San Paolo.
        1. 0
          3. mars 2024 08:42
          Kutipan saka Decembrist
          Nuwun sewu, nanging "Papyrus of Artemidorus" sing sampeyan sebutake ora ana hubungane karo loro "Papirus Turin", kajaba ana ing Turin Banco di San Paolo.

          Yaiku, papirus Turin ana telu, nanging isih ana loro, ta?
          1. +1
            3. mars 2024 10:35
            Ana rong "papirus Turin", lan mung loro sing isih ana. Lan papirus sing sampeyan gunakake kasebut diarani Papirus Artemidorus.
  9. +3
    2. mars 2024 11:35
    Lan ora kebeneran, mesthi, raja tikus ing kreta sing digandhengake karo greyhounds ana ing tengah. Dheweke ditampilake kanthi pose sing padha karo firaun sing menang lan kuwasa kabeh ... Cetha yen wong Mesir, utamane warga ibukutha, bisa kanthi tepat ngira apa utawa sapa penulis papirus sing ora biasa iki, kaya sing dikarepake. sanalika padha nyawang .

    Dinasti kaping 19...
    Apa Ramesses II pancen melu?)))
  10. +3
    2. mars 2024 12:10
    A jenis "papirus kanggo seneng-seneng"?
    Ing babagan
    Ing sekolah aku kasengsem ing fotografi, nanging banjur ibu njupuk
    ?
  11. Tes
    +4
    2. mars 2024 13:28
    Korsar4 (Sergey) lan Aviator_(Sergey), dihormati comrades "V.O.", ing 90s abad kaping 20 ing Arkhangelsk tram lan trolleybus. Senajan tram ana paling lor ing donya. Nalika "Dervish" teka ing Arkhangelsk, para pamimpin pelabuhan Arkhangelsk kepingin weruh: carane njupuk kapal ing Dvina Lor sing cethek lan nduwurke tumpukan menyang berths ing wilayah pelabuhan Arkhangelsk-Bakaritsa, ing ngendi nalika Perang Donya I kargo sekutu ana. diproses. Kita mutusake nggunakake port "Construction No. 1" saka NKVD ing Molotovsk (Severodvinsk) lan mbongkar sawetara kapal ing berths saka outport Arkhangelsk saka Ekonomi (maneh ing Perang Donya 203). Ing taun 1, Economy nampa 1941 kapal kanthi kargo Lend-Lease. Lan menyang tengah Arkhangelsk lan luwih menyang stasiun Isakogorka, kepiye kargo bisa diangkut liwat Maimaksa, Solombala, pusat Arkhangelsk, apa Dvina munggah ing awal taun 2? Solusi ditemokake - nggunakake trem ing pulo Solombala. Sepur sementara durung dibangun. ("Papaninskaya") saka Art. Isakogorka liwat S. Dvina ing sisih lor Novodvinsk saiki lan luwih saka Zharovikha menyang cabang Kuznechikha saka Dvina (saiki Arkhangelsk Bypass Road) lan luwih lor menyang Ekonomi. Dadi trem Arkhangelsk ing 1941 minangka modus transportasi sing strategis banget ... Insinyur daya saiki ora ngerti menyang ngendi sawise jam 1941:22 lan nganti jam 07:XNUMX. nggunakake energi: Arkhangelsk lan Severodvinsk peternakan unggas, bebarengan lan negara farms - matèni, transportasi listrik Arkhangelsk - mung ing stands museum lan ing album foto pribadi ...
    1. +3
      2. mars 2024 14:36
      Sayange ya. Ora asring, nanging aku ana ing Arkhangelsk.

      Sadurunge ana paribasan: "Kutha kod, papan lan melankolis." Lan saiki ana masalah karo sawmilling.

      Lan ing dalan utama ing wayah esuk, asu sing kesasar entuk cokotan.
      1. +2
        2. mars 2024 21:06
        Lan ing dalan utama ing wayah esuk, asu sing kesasar entuk cokotan.
        Susah. Wis wayahe mbukak restoran Korea ing kana, mbok menawa bisa mbantu.
        1. +3
          2. mars 2024 21:17
          ya. Banjur, sawise lelungan bisnis, aku njupuk sawetara injeksi.

          Asu keblasuk ora guyon. Dheweke sumpah kanthi banter lan yakin. Wedi aku.

          Lan kadhangkala rapat-rapat kasebut nyebabake akibat sing paling tragis.
          1. +3
            2. mars 2024 21:32
            Ing wektu "Savets totalitarian" sing elek, ana layanan sing ngilangi paket asu keblasuk lan cukup sukses. Saiki ana kamardikan, malah gerakan populer pamburu asu kanggo sawetara alesan ora tampi.
            1. +3
              2. mars 2024 22:08
              Sing paling kaget aku yaiku iki minangka dalan tengah kutha - Trinity Avenue.
              Bener, iku, mesthi, dawa.

              Lan kutha-kutha regional isih urip banget.

              Nanging iki ora bisa dikandhakake babagan akeh pusat regional.
            2. +3
              3. mars 2024 02:06
              Kutipan: Aviator_
              Ing wektu "Savets totalitarian" sing elek, ana layanan sing ngilangi paket asu keblasuk lan cukup sukses. Saiki ana kamardikan, malah gerakan populer pamburu asu kanggo sawetara alesan ora tampi.

              Amarga "Aku mesakake asu !! Kok wani, lsp. "...
              Lan ing USSR, ing pusat regional kita, para pamburu nembak dheweke lan nampa 1 kartrij saben kuping + kredit kanggo partisipasi tenaga kerja ...
  12. +1
    2. mars 2024 17:02
    Kantor jaksa Turin ngakoni siji papirus minangka palsu.
    https://rg.ru/2018/12/17/papirus-priznali-poddelkoj.html
    Kantor kejaksaan Turin (Italia) ngumumake asil penyelidikan sing ngakoni papirus sing terkenal saka ahli geografi Yunani Artemidorus saka Ephesus minangka palsu.

    Liyane, kalebu sing nomer loro saka Turin, ngenteni giliran hi
    1. +3
      2. mars 2024 17:14
      Kutipan saka Seal
      Liyane, kalebu sing nomer loro saka Turin, ngenteni giliran

      Ayo ndeleng. Saiki, alat analisis wis maju banget wiwit taun 1971 ...
      1. +3
        2. mars 2024 19:28
        Aku wis maca artikel online saka koran utama ing Italia lan ora kabeh wong setuju yen papirus iku palsu. Kantor jaksa Turin ngrungokake detraktor utama disertasi iki, Pak Canfora, lan ngakoni papirus iki minangka palsu. Mulane akeh ahli sing ora setuju karo keputusane jaksa.
    2. +1
      2. mars 2024 21:48
      Kutipan saka Seal
      Kantor jaksa Turin ngakoni siji papirus minangka palsu.
      https://rg.ru/2018/12/17/papirus-priznali-poddelkoj.html
      Kantor kejaksaan Turin (Italia) ngumumake asil penyelidikan sing ngakoni papirus sing terkenal saka ahli geografi Yunani Artemidorus saka Ephesus minangka palsu.

      Liyane, kalebu sing nomer loro saka Turin, ngenteni giliran hi

      Aku wis nulis marang sampeyan - nanging sampeyan ora mangsuli, bener: kanthi jumlah kawruh sing sampeyan duwe, sampeyan kudu nulis artikel babagan palsu papirus. Iki bakal menarik banget kanggo maca VO.
  13. 0
    2. mars 2024 18:53
    Quote: Intercessor
    Ijazah durung bukti kawruh.
    Pancen bener. Nanging uga kedadeyan yen sampeyan duwe diploma, lan sampeyan uga duwe "kawruh" babagan subjek sing sampeyan nampa diploma kasebut. Nanging ing kene subyek dhewe, contone, teologi. Lan tesis babagan topik "Aplikasi metode statistik matematika paling anyar kanggo ngitung jumlah setan sing bisa pas ing pucuk jarum." ngguyu
    1. +3
      2. mars 2024 22:35
      Lan tesis babagan topik "Aplikasi metode statistik matematika paling anyar kanggo ngitung jumlah setan sing bisa pas ing pucuk jarum"

      Aku wonder apa sampeyan wis tau karo teolog certified?
  14. -1
    3. mars 2024 08:37
    Kutipan saka: Semovente7534
    Mulane akeh ahli sing ora setuju karo keputusane jaksa.
    Yen kabeh wong setuju. Para ahli lan sejarawan mangertos kanthi sampurna babagan arahipun. Lan dheweke ora pengin ditinggal tanpa kerja ing mangsa ngarep. nglirik .
    Umumé, babagan masalah palsu, akeh "ahli", saka wong-wong sing sadurunge nggawe "keaslian" palsu, berjuang nganti peluru pungkasan.
    Elinga yen ahli kasebut nganti saiki ora ngakoni yen Tiara Emas, sing dadi raja Scythian Saitaphernes (abad III SM), sing dituku dening Louvre ing taun 1896, iku palsu. Kanggo mbuktekaken manawa iku palsu, jeweler Israel Rukhomovsky kudu teka ing Paris lan ngasilake fragmen desain tiar iki saka memori.
    Apa sampeyan mikir babagan pitakonan iki - Napa para sejarawan lan kabeh jinis ahli gelem ngakoni akeh palsu minangka artefak sejarah sing asli?
    Lan kenapa butuh wektu sing suwe, angel lan angel kanggo para realis sing mamang kanggo mbuktekake sebaliknya. Kok ngono?
  15. +1
    3. mars 2024 08:41
    Kutipan saka Decembrist
    Aku wonder apa sampeyan wis tau karo teolog certified?

    Aku ora mriksa diploma, nanging aku salaman karo wong sing ngenalake dheweke minangka Doktor Teologi. Kajaba iku, iki minangka pendeta resmi, dikirim menyang rapat dening Patriarch dhewe.
    Nanging, ana liyane. Tuladhane
    https://alexey-osipov.ru/
    1. +1
      3. mars 2024 10:38
      Aku ora mriksa diploma, nanging aku salaman karo wong sing ngenalake dheweke minangka Doktor Teologi

      Lan sampeyan ngrembug masalah karo dheweke
      Aplikasi saka metode statistik matematika paling anyar kanggo ngitung jumlah setan sing bisa pas ing pucuk jarum.
      ?
  16. 0
    3. mars 2024 08:49
    Kutipan saka kaliber
    Aku wis nulis marang sampeyan - nanging sampeyan ora mangsuli, bener: kanthi jumlah kawruh sing sampeyan duwe, sampeyan kudu nulis artikel babagan palsu papirus. Iki bakal menarik banget kanggo maca VO.
    Apa gunane? Sampeyan lan wong kaya sampeyan ora bakal percaya, amarga aku ora duwe akreditasi pakar. Lan kanggo sing ngerti sethithik babagan fisika lan kimia, wis jelas yen iku palsu.
    Dadi apa gunane aku mbuwang wektu nyoba kanggo nalar karo wong-wong sing ora ngerti termodinamika lan ora peduli karo Boltzmann?
    1. +1
      3. mars 2024 10:27
      Kutipan saka Seal
      Dadi apa gunane aku mbuwang wektu nyoba kanggo nalar karo wong-wong sing ora ngerti termodinamika lan ora peduli karo Boltzmann?

      Inggih, ana liyane. Aja wedi. Banjur, yen siji papirus dadi palsu, iki ora ateges kabeh ewu papirus liyane palsu. Sawise kabeh, yen siji wong, ngomong, wangkal kaya kuldi, iki ora ateges kabeh kuldi liyane uga. Mung amarga wong siji ... ora ateges kabeh wong bodho.
  17. -1
    3. mars 2024 14:01
    Kutipan saka kaliber
    Banjur, yen siji papirus dadi palsu, iki ora ateges kabeh ewu papirus liyane palsu.
    Ya, iki amarga sampeyan ngidoni Boltzmann. ngguyu
    Kutipan saka kaliber
    Sawise kabeh, yen siji wong, ngomong, wangkal kaya kuldi, iki ora ateges kabeh kuldi liyane uga. Mung amarga wong siji ... ora ateges kabeh wong bodho.
    Aku setuju banget. Nanging sejarawan durung dadi sejarawan sawise wong sinau ing universitas teknis normal, entuk spesialisasi teknis normal lan makarya ing paling sethithik taun 10. Lan ora wong-wong sing dadi tentara lan mrentah paling ora platoon. Saiki, peran utama ing sajarah dimainake dening wong-wong sing pindhah menyang bangku institut saka sekolah lan bodho apal kabeh sing diwulangake dening gurune. Sawisé iku, admiring diploma, wiwit grumbulan mengancam, "Aku sejarawan, iki diploma sandi, lan sapa sampeyan mbantah aku!!!" ngguyu
    1. +1
      3. mars 2024 19:36
      Kutipan saka Seal
      Sawisé iku, admiring diploma, wiwit grumbulan mengancam, "Aku sejarawan, iki diploma sandi, lan sapa sampeyan mbantah aku!!!"

      Apa paukuman entheng. Kasunyatane iki kedadeyan. Kaya ing kabeh, ana siswa C lan wong bodho. Nanging diploma mung minangka indikator yen sampeyan bisa nindakake apa wae. Iki bener sawise kuliah, sawise lulus sekolah, lan sawise studi doktoral. Apa tegese mbela PhD? Napa sampeyan dadi ilmuwan? Mesthi ora. Mung sampeyan wis sinau soko minangka peneliti. Kabeh liyane kedadeyan mengko. Yen THEN sampeyan duwe artikel ilmiah lan monograf diterbitake ing publikasi peer-review, yen sampeyan nulis buku teks sing diterbitake maneh, banjur ... ya, sampeyan wis dadi ilmuwan. Lan yen ora ana iki lan sampeyan "ngaso ing laurels," banjur ora ana gunane
      ilmuwan kuwi duwe rega.
      1. 0
        3. mars 2024 23:42
        Kutipan saka kaliber
        ilmuwan kuwi ora ana gunane.
        Sejarah dudu ilmu. Mulane ora ana ilmuwan.
        Masalahe yaiku para sejarawan masak sacara eksklusif ing lingkungane dhewe-dhewe lan mulane ngasilake generasi sejarawan sabanjure kanthi persis kaya saiki. Lan luwih. A profesional ing soko, minangka aturan, profesional sempit. Contone, ahli kimia ora ngerti apa-apa babagan perang, musik utawa gawe kapal. Nanging tukang kapal bisa uga ora ngerti babagan obat-obatan utawa urusan militer, lukisan, musik, lan liya-liyane. Nanging contone, prajurit saka infanteri ora ngerti apa-apa bab angkatan laut. Nanging sejarawan profesional, ora dadi spesialis apa-apa lan ora ngerti apa-apa saka bidang militer, metalurgi, kimia, fisika, obat-obatan, musik, patung, lukisan, galangan kapal lan liya-liyane, nanging kanthi temenan bakal nerangake kabeh iki marang kita. Kajaba iku, dheweke ora bakal nerangake kahanan saiki ing wilayah kasebut (ing kene para profesional bakal cepet nyelehake ing panggonane), nanging kepiye carane ana ing industri kasebut sadurunge, 1000 taun kepungkur, 1500 taun kepungkur, 2000 taun kepungkur, lan liya-liyane.!!! Apa masalah utama? Ayo dadi sejarawan tartamtu nulis karya profesional ageng ing sawetara topik kuna. Wong militèr maca lan, saka sudut pandang profesional, nyathet yen ing babagan deskripsi kampanye militer kuno lan perang utawa "invasi Tatar-Mongol" (lan ing mangsa !!!!), shtafirka iki nulis omong kosong lengkap. . Nanging luwih saka 50 persen saka kabeh karya sajarah minangka gambaran saka kampanye militer kuna lan perang. Nanging amarga wong militèr uga dudu ahli kimia, dudu ahli fisika, dudu ahli metalurgi, dudu tukang kapal (lan wong militer darat ora ngerti urusan laut); dudu dhokter; dudu seniman ... dheweke ngerti yen mung kanggo dheweke, kanggo militer, sejarawan nulis omong kosong. Ya, aku nulis lan nulis manawa militer duwe perkara liyane sing kudu ditindakake tinimbang ngoyak sejarawan iki nalika ngadhepi kabodhoane? Mesthi, wong militer maca ... lan lali. Ing wektu sing padha karo wong militer, aku maca karya sejarawan, ayo ngomong dhokter. Lan dheweke uga nyathet yen saka sudut pandang profesional, sejarawan nulis omong kosong babagan obat kuno. Nanging amarga dhokter kasebut dudu spesialis ing bidang militer, ing lukisan, fisika, kimia (sanajan dheweke bisa uga sithik ing kimia), nggawe kapal, musik, lan liya-liyane, lan dhokter duwe akeh urusane dhewe, dheweke nindakake. ora keganggu karo mbantah karya sejarawan profesional. Lan kanthi cara sing padha, karya sejarawan diwaca dening: - ​​kimiawan; - fisikawan; - pematung; - artis; - metallurgist - gawe kapal lan liya-liyane. Saben uwong nyathet yen tulisan ing wilayahe pancen omong kosong !!!
      2. 0
        3. mars 2024 23:43
        Pungkasane.
        Nanging amarga ora ana sing ndeleng gambar gedhe, lan buku kasebut kebak review antusias saka kanca-kanca sejarawan - sejarawan kaya dheweke (dhewe) - buku kasebut diterbitake, bocah-bocah sinau saka iku, film digawe saka iku, lan sawise sawetara wektu. , para sejarawan generasi sabanjure nganggep karya kasebut minangka "dokumen". Sadurungé lan saiki, akèh sejarawan kanthi antusias njlèntrèhaké kabeh kampanye lan perang militèr sing béda. Sebutake paling ora siji sejarawan resmi modern kanthi pendidikan militer sing luwih dhuwur sing nulis babagan topik "kampanye kuno"? ? Kita ora duwe!!! Paling apik, sejarawan militèr sing njlèntrèhaké, contone, kampanye Napoleon utawa Perang Krimea, bakal muspra nyebutake Caesar utawa A. Macedonia ing pambuka, nanging mung amarga "sajarah kuna" ora dadi topik. Lan tanpa nyebutake "kampanye para leluhur," ora umum kanggo njlèntrèhaké kampanye Napoleon utawa Skobelev. Inggih, kaya ing taun-taun kekuwatan Soviet, ora ana karya ilmiah sing bisa diterbitake tanpa nyebutake peran Comrade Stalin, lan banjur mung peran CPSU ing masalah sing dianggep ing karya kasebut. Sanajan topik kasebut: "Ing cara kanggo ningkatake kualitas inseminasi sapi." Sejarawan liyane, sing durung nggawe prau nganggo tangane dhewe, kanthi antusias njlentrehake kapal kuna limang tingkat, utawa malah sepuluh decker. Sebutna paling ora siji sejarawan resmi sing nduweni pendhidhikan sing luwih dhuwur ing bidang galangan kapal utawa pandhu arah? Kita ora duwe. Carane akeh disertasi sajarah lan "karya" ing topik "kampanye militèr kuna lan penaklukan" diajukake kanggo review kanggo Akademi Staff Umum? NOL!!! Para sejarawan ngerti banget yen kabeh "karya" kudu dibahas sacara eksklusif ing lingkungane dhewe. Amarga yen "karyane," contone babagan topik "kampanye lan perang kuno," ditinjau kanthi resmi dening personel militer profesional, bakal dadi isin !!! Kajaba iku, ing antarane para sejarawan, kabeh kliring wis suwe dipérang. Lan kabeh sejarawan ngolah kliring dhewe sacara eksklusif, tanpa ngganggu kliring wong liya saka tetanggan sejarawan. Lan saka clearings iki sawetara isih mung roti, lan sawetara wis roti lan butter. Sawetara sejarawan malah roti karo butter lan caviar abang. Lan ana sing uga duwe caviar ireng. Lan ora ana sejarawan sing pengin kelangan sepotong roti. Kanthi mentega. Lan kaviar.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"