Amazons - prajurit saka Scythia

78
Fragmen saka medali Sarmatian awal saka gundukan Filippoovsky
Fragmen saka medali Sarmatian awal saka gundukan Filippoovsky


Kita bakal pirembagan bab Amazons, sing, paling kamungkinan, padha leluhur saka Sarmatians - suku sing nyebar ing abad 5-4. ngliwati wilayah saiki Ukraina, Rusia kidul, republik Kaukasia, Kazakhstan lan China.



abad VII BC e.


Sampeyan nemokake dhewe ing tanah wétan Yunani Kuno. Ing sisih tengen sampeyan ana Segara Ireng, ing sisih kiwa sampeyan ana pagunungan. Sampeyan drive liwat marshes cethek ing pesisir, karo mung kuntul sok-sok, jaran alam bébas utawa Hawk nyebrang dalan. Nalika dumadakan sampeyan diserang dening regu prajurit galak sing nunggang jaran.

Miturut ilmuwan Yunani Herodotus, iki persis apa kedaden kanggo suku Scythians - pemanah jaran sing manggon ing pesisir Segara Ireng watara abad kaping 7. BC e. Ing sawijining dina, dheweke ngerti yen jarane wis dicekel. Mung sawise para nom-noman kasebut mlebu perang lan mateni sawetara mungsuh, dheweke ngerti yen mungsuhe yaiku wanita. Prajurit wanita diarani Amazon sing "ora duwe apa-apa gaman lan jaran." Sawise kabeh, kabeh urip dikhususake kanggo mburu lan nyerang. Scythians enom cepet mutusaké kanggo ngganti taktik. Dheweke ora mateni mungsuh lan mungkasi kabeh serangan liyane. Nanging, Herodotus ngaku, dheweke nawakake awake dhewe kanggo jinis.

Wong-wong Amazon seneng banget karo ide iki, lan ora suwe loro kemah kasebut gabung dadi siji. Wong lanang nemokake yen basa wanita ora bisa dipelajari, nanging wong Amazon nguwasani basa wong lanang. Sanalika bisa komunikasi, wong Scythians ngandhani Amazons yen dheweke pengin bali menyang omah saiki. Padha mangsuli:

"Kita ora bisa urip karo wanita sampeyan. Kita ora duwe adat umum karo wong-wong mau. Kita njupuk panah, mbuwang panah, nunggang jaran. Nanging apa sing ditindakake para wanita? Ora ana sing mung kadhaptar. Dheweke mung nindakake pakaryan wanita! Dheweke mung ndhelik ing kreta. Kaya sing sampeyan ngerteni, mesthi ora mungkin kita bisa akur. Nanging, yen sampeyan pengin aku dadi garwane, lan ing wektu sing padha tumindak kanthi pakurmatan, sowan marang wong tuwa lan njupuk bagean saka properti sampeyan. Banjur, yen kita bali, kita bisa mbangun omah kita dhewe."

Nom-noman padha sarujuk lan ora suwe banjur manggon ing papan anyar. Keturunan persatuan iki diarani Sauromatians. Herodotus ngandhani kita

"Wiwit wektu iku nganti saiki, wanita Sauromatian netepi cara urip primitif: padha mburu, ora preduli yen bojone ngancani dheweke utawa ora, dheweke lunga perang lan nganggo busana kaya wong lanang."

Apa sing dikandhakake Herodotus cukup nggumunake. Kaya sing kita ngerti, ing wektu nalika wanita Yunani Kuna ora diidini metu saka omah dhewe, wanita Sauromatian padha karo wong lanang sing nunggang jaran, mburu, lan gelut wiwit sore nganti esuke. Sapa wong-wong iki, lan apa ana sing bener crita Hérodotus?

Cincin emas nggambarake mburu kidang, 450-400 Masehi. BC. Museum Seni Rupa ing Boston
Cincin emas nggambarake mburu kidang, 450-400 Masehi. BC e. Museum Seni Rupa ing Boston

Sauromatians minangka bagéan saka Scythians, istilah Yunani kanggo macem-macem komunitas nomad lan semi-nomaden sing padha karo budaya nanging béda-béda sing manggon, numpak lan perang nganti pirang-pirang abad ing cedhak pemukiman Yunani kuna ing Aegean wétan. Dheweke manggon ing wilayah sing wiwit saka Himalaya lan Pagunungan Altai nganti Segara Ireng sing saiki diarani Georgia lan Turki. Plato lan Herodotus ngandika bab wong-wong mau, sing terakhir njamin kita ing antarane sawetara suku wanita wiwit duwe daya ora kurang saka wong.

Paling anyar, sejarawan Adrienne Walikota nemokake maneh wanita prajurit independen kasebut. Dheweke nglacak jejak arkeologi lan sastra saka Amazon mitos lan diidentifikasi minangka sajarah ganda saka pemanah jaran wadon saka Scythia lan Sauromatia, njlèntrèhaké temuan ing buku "Amazons: Urip lan Legenda Wanita Warriors saka Donya Kuna." Prajurit wadon sing galak lan mandiri wis suwe dianggep mung minangka imajinasi wong Yunani kuno. Bukti Mayor sing digabungake nyritakake crita sing beda: wanita iki nyata.

Panemuan penulis nuduhake yen wanita ing masyarakat Scythian mimpin gaya urip sing luwih bebas tinimbang wong-wong Yunani jaman saiki. Bocah-bocah wadon bisa tuwuh dadi apa wae sing dikarepake: pemburu, seniman, bard, tukang kebon, prajurit sing gagah perkasa, pahlawan, lelungan. Paling ora iki dibuktekake kanthi jeneng wanita kasebut. Mayor wis nyusun daftar ekstensif jeneng Amazon wadon, sing paling akeh ditulis ing vas Yunani. Contone: Alkaya - kuat; Heuke - pahlawan; Euryale - lelungan dawa; Hasa sing dadi ketua dewan.

Pangarep-arep sing dikarepake wong tuwa ing masyarakat kasebut marang anak-anake wadon wis jelas: dheweke kepengin lelungan kanthi wiyar, dadi pimpinan politik, dadi master ing nasibe dhewe. Pasif, andhap asor, kaendahan? Aku ora ana sipat iki penting utawa rego ing wanita ing steppes Scythian. Dheweke ora ninggalake kita bukti tertulis. Nanging barang-barange lan apa sing kita kenal saka budaya liya kanthi sumber sing ditulis ngidini kita ngerti kepiye urip prajurit wanita ing Scythia.

Miturut Adrienne Walikota, Sauromatian wanita lan wong bener mbentuk pasangan loro. Nanging dheweke biasane ngetutake hubungan sing mbukak.

"Tandha yen jinis lagi ana yaiku quiver sing digantung ing cedhak kreta wanita. Tandha menawa wong wadon mau ana tamu, yaiku tumbake kang tumempel ing lemah cedhak omahe.”

Amazon seneng kebebasan seksual sing ora bisa dipikirake kanggo wanita Yunani.

abad VI BC e.


Maju kanthi cepet nganti 600 SM. e., Panggonan tumindak iku Scythia. Bayangake maneh yen sampeyan nemokake dhewe ing sisih wétan Yunani Kuno, kaya 100 taun kepungkur. Aku ngerti manawa akeh sing maca ing kene yaiku wong lanang. Nanging isih, artikel bab wanita kuna, lan bakal luwih cetha yen mbayangno dhewe minangka wong wadon sing wis ora turu wiwit esuke, mburu game ing jaran kanggo awake dhewe, kulawarga lan kanca-kanca. Jenengmu Heuke, bapak lan ibumu yakin yen kowe bakal dadi salah sijine pahlawan suku.

Sawise sawetara jam nunggang, sampeyan bisa uga ngrasakake iritasi ing antarane sikil. Para leluhurmu wis nyipta celana sing dilapisi, mula sensasi kasebut bisa ditoleransi. Kaya sing dicritakake dening Mayor, wong Yunani kuno nganggep panemuan celana kanggo wanita barbar ing sisih wétan. Iku misale jek bener, amarga padha nglampahi paling urip ing jaran. Akeh wong Amazon sing digambarake ing seni Yunani nganggo celana panjang, tunik, lan topi dhuwur.

Sampeyan wis nunggang jaran teluk, nganggo celonone anget lan tunik wol lengen dawa dihiasi pola zigzag ijo lan abang padhang. Sampeyan uga nganggo topi dhuwur kanggo nglindhungi sampeyan saka udan. Sandhangan sampeyan nutupi tato ing tangan lan sikil kabeh kewan liar sing wis diburu lan utawa isih pengin diburu. Contone, kidang, celeng lan griffin mitos sing njaga gunung emas nang endi wae ing sisih wétan.

Rusa ing pundhak tengen, deretan titik ing bangkekan kiwa - sampeyan seneng tato. Sampeyan bisa uga wis krungu bab wong Yunani sing manggon ing sisih kulon sing mung tato babu lan kriminal. Apa sampah seni! Uga, wong Yunani ora nganggo celonone babar pisan, utawa sampeyan wis dikandhani. Apa gaya urip sing ora praktis. Ora trep kanggo mindhah kanthi cepet, mburu, utawa perang nganggo tunik!

Amarga sampeyan wis mburu sawetara jam lan duwe sawetara manuk nggandhol ing jaran, sampeyan nelpon kanca-kanca nalika sampeyan weruh klompok wit dhuwur, bisa uga wit pinus. Bebarengan karo pemburu liyane, kalebu kanca lan kulawarga, pasangan, sampeyan numpak wit lan mudhun kanggo ngaso. Sawise nyopot kulit lan quiver emas sing apik banget, sampeyan bisa njagong karo punggung menyang batang pinus, ngaso sikilmu mati, ndeleng dhewe ing pangilon sing tansah digawa karo sampeyan. Wong wadon lan wong lanang ngrumat kaendahane - carane kepangan digantung, carane jenggot didandani kanthi apik. Kabeh banjur dikubur bareng karo pangilon.

Scythian karo jaran ing sangisore wit. Bagéyan saka sabuk. Siberia, abad IV-III. BC. pertapan
Scythian karo jaran ing sangisore wit. Bagéyan saka sabuk. Siberia, abad IV-III. BC e. pertapan

Sawise istirahat sampeyan bali menyang mburu. Yen dudu perkara sampeyan, sampeyan bisa uga nglampahi dina njupuk woh wohan beri lan kacang. Utawa nandur sayuran lan woh-wohan ing sawah cilik bebarengan karo wanita liyane, sing saben wong duwe sawah dhewe-dhewe. Nanging panenan umum.

Sampeyan bali menyang pemukiman. Geni murub ing tengah lan hawa kebak aroma unggas panggang sing dibumbui karo sage. Pamburu lan petani ngumpulake panganan sing ditemokake. Sajrone nedha bengi, sing bisa uga kalebu daging, woh wohan beri seger, keju wedhus, madu lan kacang, sampeyan ngombe susu fermentasi mare. Yen sampeyan terus ngombe susu karo kanca-kanca, sampeyan dadi tambah mendem. Susu Mare bisa uga digunakake dening wong Scythians kanthi cara sing padha karo anggur sing diencerake ing Yunani kuno.

Lintang-lintang padha sumunar ing ndhuwur sampeyan. Burung hantu bisa njerit ing cedhak nalika bard njupuk piranti kaya lyre lan wiwit nyritakake mitos lawas para pahlawan sing ngapusi pati minangka raksasa. Anak-anakmu njagong ngubengi geni, kasengsem dening bard, lagu, lan crita. Sesuk arep mburu utawa menyang sawah maneh. Sampeyan bakal nyamak kulit utawa nggawe busur lan panah, nyipta crita, ngolah emas lan watu larang regane, tawar-menawar karo para sudagar saka Babil utawa Mesir.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

78 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    29 Februari 2024 05:08
    Amazon seneng kebebasan seksual sing ora bisa dipikirake kanggo wanita Yunani.

    Ugh, kaping pindho!
    Aku ora mikir iku worth endowing Yunani karo nilai Kristen. Adat istiadat lokal saka kawicaksanan Hellas, utamane nalika preian agama, aku mikir akeh Amazon mung blushed.
    Nanging, Penulis, ngutip Herodotus, tetep meneng babagan adat Amazon sing ngobong siji susu. Alesane pragmatis - ngganggu panahan.
    Sugeng dina kabeh, Kote!
    1. +6
      29 Februari 2024 05:41
      Ya, wong Yunani iku (lan ana desas-desus sing isih ana) wong sing sesat. Dheweke percaya yen wanita mung dibutuhake kanggo prokreasi, lan katresnan sejati mung bisa ana ing antarane wong lanang, lan pederasty (modders, aja pilih-pilih, iki istilah medis, ora sumpah, lan dudu propaganda "nilai-nilai" non-tradisional) dadi norma kanggo wong-wong mau.
    2. + 10
      29 Februari 2024 06:04
      hi Vladislav, apa sampeyan ora weruh yen gaya artikel penulis iki cukup beda lan topik sing beda-beda? Nalika dheweke nulis babagan panggunaan kapal geni lan armada galley Turki, dheweke ora nulis babagan mambu segara. creaking masts lan angin segara asin? Kanggo dheweke aku seneng maca artikel saka almarhum Sergei Remirovich Tokhtasyev, sing tilar donya ing 2018, lan peneliti liyane babagan masalah iki.
      Kita bakal ngomong babagan Amazons, sing paling mungkin minangka leluhur saka Sarmatians
      Iki pancen paling apik. Ugh, akeh bibi ninggalake wong-wong mau lan kesusu kanggo njelajah steppes, nggoleki wong lanang liyane supaya bisa gabung karo wong-wong mau kanthi ekstasi cinta lan mbentuk suku anyar.
      1. + 13
        29 Februari 2024 06:49
        golek wong lanang liyane
        Sing ora ngombe, tresna marang ibu maratuwa lan nggawa kabeh gaji menyang omah ngguyu . Sampeyan ora kudu nggoleki wong kaya iki ing steppe, nanging ing kegilaan ya .
      2. +9
        29 Februari 2024 12:51
        Yen sampeyan ngetutake "sejarah" lan artikel kasebut, para bibi banget pragmatis.
        Contone,
        Nanging, yen sampeyan pengin aku dadi garwane, lan ing wektu sing padha tumindak kanthi pakurmatan, sowan marang wong tuwa lan njupuk bagean saka properti sampeyan.

        Yen ora, aku pribadi cenderung mikir yen Amazon kudu dimangerteni minangka mitos babagan kontak antarane masyarakat klan patriarki lan matriarki. Nanging, uga sejarah munculé "Savrmatians" lan liya-liyane. Ana wiji saka bebener ing karya Herodotus, nanging carane dipercaya iku pitakonan mbukak. Iku kaya katrangan babagan salju - "malat putih." Nang endi wae cedhak, nanging adoh saka cedhak.
        Babagan kualitas karya Penulis, Alexey sing dikasihi, aku setuju banget karo sampeyan. Sampeyan kudu duwe perasaan babagan subyek artikel kasebut, seneng utawa sengit. Banjur bakal dadi gedhe, ing kasus liyane bakal ana Vyacheslav Olegovich, sing mung nggawe dhuwit saka wong-wong mau. Mulane, kanggo wong-wong mau kadhangkala terkenal ora minangka subyek riset, nanging minangka produk kreatifitas. Nanging, kadhangkala dheweke siyap ngetutake dheweke liwat kandel lan tipis. Iki uga nggawa pangerten. Ing kasus liyane sedih, kaya saiki !!!
        1. +6
          29 Februari 2024 15:11
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          mitos babagan kontak antarane masyarakat klan patriarki lan matriarki

          Masalahe, yen saka sudut pandang ilmu pengetahuan modern, matriarki mung mitos. Kajaba iku, dheweke lair ing abad kaping 19.
          hi
          1. +4
            29 Februari 2024 17:25
            Quote: pelaut senior
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            mitos babagan kontak antarane masyarakat klan patriarki lan matriarki

            Masalahe, yen saka sudut pandang ilmu pengetahuan modern, matriarki mung mitos. Kajaba iku, dheweke lair ing abad kaping 19.
            hi

            Aku mung setuju karo bagean saka statement iki. Mbok menawa matriarki ora asipat masif sajrone pambentukan masyarakat suku, kaya sing dikira sadurunge, nanging sejarah wis ngreksa sawetara fakta babagan emansipasi wanita sing dhuwur ing kuwasa.
            Contone, raja Persia pisanan, Kores, dikalahake dening pasukan Tomiris ratu Massaget.
            1. +3
              29 Februari 2024 18:19
              Quote: Kote Pane Kokhanka
              Contone, raja Persia pisanan, Kores, dikalahake dening pasukan Tomiris ratu Massaget.

              Lan kita dikuwasani dening wanita sajrone telung perempat abad kaping wolulas, mula apa?
              Kahanan karo Tomiris mung kedadeyan kaya ngono. Bojoku lan anakku mati, aku kudu ngangkat senjata dhewe ...
            2. +1
              29 Februari 2024 18:55
              Quote: Kote Pane Kokhanka
              Sejarah wis ngreksa sawetara fakta babagan emansipasi wanita sing dhuwur ing kuwasa.
              Nuwun sewu, apa hubungane karo kekuwatan, yen matriarki minangka transmisi kekerabatan liwat ibu, nanging dudu kekuwatan wanita marang wong lanang. Pimpinan, imam - wong. Arche - asal
              1. +1
                29 Februari 2024 19:08
                PS Bachofen ngusulake istilah "gyneccracy" kanggo nemtokake tahap universal sing dianggep ing sajarah masyarakat, nanging hipotesis iki ora dikonfirmasi.
        2. +4
          29 Februari 2024 17:53
          Vladislav, Serg65, wis mbukak "sihir ireng lan putih" lan nggawe link. Plagiarisme, banyu murni. Sadurunge nulis soko, bener nulis, sampeyan kudu paling ora familiarize dhewe karo topik. banjur rasa curigaku tambah akeh, utamane sawise maca artikel babagan asu kasebut. Aku malah ora menehi komentar. Lan sawise artikel iki kabeh kedadeyan. Leres, aku kesusu, komentar kasebut dadi rada semrawut. Kanggo 9 taun ing situs kasebut, alhamdulillah, aku mbedakake lali-aku-ora karo zat tartamtu. Kajaba iku, sing paling keren yaiku sawetara penulis "garuk" kanthi menehi komentar ing artikel sing padha karo wong liya. Amarga alasan etika, aku menang 'Aja menehi jeneng kanthi julukan. Nanging ana sing ora nulis. Iki minangka penulis VO sing cukup kondhang ing kalangan umum, dheweke wis nulis babagan dheweke luwih saka sepisan, jurnalisme dheweke beda banget karo artikel babagan topik sejarah. Nganti saiki, dheweke wis nyalin sawetara buku dening penulis misuwur saka abad 19-20. Lan iki mung njupuk artikel saka World Wide Web.
    3. +6
      29 Februari 2024 07:30
      Apa ora legenda babagan kobong?
      1. +9
        29 Februari 2024 12:54
        Kutipan saka Korsar4
        Apa ora legenda babagan kobong?

        Mesthi, legenda, kaya Amazon, satyr, centaur lan liya-liyane.
    4. + 11
      29 Februari 2024 08:55
      Iku mitos! Para ilmuwan wis suwe mbuktekake yen mitos umum babagan ngilangi payudara dening Amazon mung minangka penemuan penulis kuno. Lan mengko, wong-wong Amazon, sing dadi pengawal saka despot wétan, ora nindakake dosa kanthi cara iki.
      1. +4
        29 Februari 2024 09:39
        Setuju. Mung kode busana. Putri-putri saka Hawa master gedhe ing iki.
      2. +4
        29 Februari 2024 09:42
        "Iki mitos! Para ilmuwan wis suwe mbuktekake manawa mitos umum babagan ngilangi payudara dening Amazon mung penemuan penulis kuno."

        Anane Amazons ing wangun sing dianggep minangka pitakonan gedhe.
      3. +4
        29 Februari 2024 09:51
        100% mitos. Mesthine, kanthi ukuran J, bakal rada angel, nanging sepisanan, ana sawetara, lan nomer loro, yen perlu, sampeyan bisa nyetel.
        Contone, kancaku nyoba nggawe injeksi intravena nganggo tangan kiwa. Dheweke "tangan tengen," nanging ana kacilakan lan ing sawetara sasi dheweke sinau nindakake kabeh nganggo tangan kiwa. (Tinimbang tangan tengen, dheweke duwe prosthesis).
        Ing njaba, ora katon, nanging kita "ora ngerti"
      4. +3
        29 Februari 2024 12:55
        Quote: Alexander Kuksin
        Iku mitos! Para ilmuwan wis suwe mbuktekake yen mitos umum babagan ngilangi payudara dening Amazon mung minangka penemuan penulis kuno. Lan mengko, wong-wong Amazon, sing dadi pengawal saka despot wétan, ora nindakake dosa kanthi cara iki.

        Sing umum sing nggabungake "Amazons" iki yaiku wanita.
        1. 0
          1. mars 2024 08:12
          Umumé, prajurit wadon ora umum. Ing Rus' - Polyanytsi... Ana legenda yen putri Ilya Muromets minangka prajurit ... Lan Vasilisa Mikulishna. Dongeng Skandinavia saka Nibelung yaiku babagan prajurit Brunhild, sing mung bisa dikalahake kanthi ngapusi. Lan ing epik liyane saka bangsa beda.
          Lan ngandika saka Eve ... :)))) Aku sing iki anak wadon pisanan Adam - Lilith, lan ora sundel Eve.
          1. +1
            2. mars 2024 10:25
            Quote: Alexander Kuksin
            prajurit wadon ora umum. Ing Rus' - Polyanytsi
            "Polyanytsi" minangka produk roti Ukrainia. Lan prajurit wanita ing Rusia yaiku wong Polandia.
      5. +3
        29 Februari 2024 15:12
        Quote: Alexander Kuksin
        Amazons sing njaga despots wétan

        Kostum harem?
        1. 0
          1. mars 2024 07:54
          Ora! Digedhekake wiwit cilik kaya Mameluke wong Turki. Ana bahan lan foto ing Internet.
    5. +8
      29 Februari 2024 09:00
      Penulis, ngutip Herodotus, tetep meneng babagan adat Amazon sing ngobong siji susu. Alesane pragmatis - ngganggu panahan
      Nanging ing karya lukisan kuna, Amazons tansah digambarake karo loro dodo. Lan gandhewo ora ditarik ing tingkat dada, nanging ing tingkat kuping.
      1. +8
        29 Februari 2024 11:59
        Mekaten. Tali busur ditarik ing tingkat mripat. Ora ana cara liya kanggo ngomong babagan akurasi. Kaya kena ing weteng dening bedhil. Aku kaget karo pengulangan ajaran sesat iki.
        1. +5
          29 Februari 2024 14:50
          Kutipan: Andrey Moskvin
          Tali busur ditarik ing tingkat mripat. Ora ana cara liya kanggo ngomong babagan akurasi. Kaya kena ing weteng dening bedhil. Aku kaget karo pengulangan ajaran sesat iki.

          Atlet panahan modern asring nganggo bib khusus.
          1. +3
            29 Februari 2024 15:28
            Aku ora ngerti kok ana bib. Lan tameng ing lengen saka disabetake dening tali busur diwaca lan dipakai.
            1. +2
              29 Februari 2024 16:25
              Kutipan: Andrey Moskvin
              Aku ora ngerti kok ana bib.

              Ketoke, ora nyenengake nalika tali busur nyentuh dhadha.
              1. 0
                1. mars 2024 15:13
                Ketoke, ora nyenengake nalika tali busur nyentuh dhadha.
                Apa dheweke njerit? Deleng foto kanggo ndeleng sisih endi dhadha sing ana tali busur sadurunge dijupuk lan sisih dhadha sing diobahake nalika njupuk. Tekanan entheng nalika narik, ora luwih. Mung yen payudara wanita sensitif banget. Utamane yen sampeyan njupuk mung nganggo T-shirt tinimbang sandhangan sing luwih kasar / luwih abot. Ya, tali busur sing diolesi nganggo pelumas driji bisa noda kaos sing entheng.
                Yen sampeyan nganggo sweatshirt / jubah tempur konvensional, sampeyan ora butuh bandage khusus.
                1. 0
                  1. mars 2024 15:54
                  Kutipan saka abracadabre
                  Apa dheweke njerit? Deleng foto kanggo ndeleng sisih endi dhadha sing ana tali busur sadurunge dijupuk lan sisih dhadha sing diobahake nalika njupuk.

                  Mbok menawa wong lanang ing foto iki nganggo bib mung kanggo kaendahan.
                  1. 0
                    1. mars 2024 16:05
                    Mbok menawa wong lanang ing foto iki nganggo bib mung kanggo kaendahan.
                    Anane aksesoris fashion ora ateges pancen perlu. Pabrikan kudu entuk dhuwit ekstra. Delengen, saiki padha adol sepedha tanpa spatbor lan kompartemen sarung tangan (karo kunci siji). Kabeh sing kadhaptar didol kanthi kapisah lan kanthi rega sing larang. Sanajan nalika isih cilik, kabeh iki kalebu ing paket standar. Minangka perlu kanggo nglindhungi dodo kiwa nalika panahan, iku luwih apik kanggo alamat topik iki kanggo wong-wong sing melu shooting iki. Utamane nalika njupuk saka jaran. Punika conto saka Hungaria:
                    Ana video sing padha babagan panahan tradisional saka jaran, saka standstill utawa ing gallop, ing jaringan cart lan cart. Dileksanakake dening wanita uga.
                    1. 0
                      1. mars 2024 16:12
                      Iki conto liyane: wong wadon Buryat nembak busur tradisional kanthi lengkap (maksimum):
                      Deleng posisi awak nalika njupuk. Lan posisi bowstring ing wayahe dijupuk. Apa dodo ngganggu tembakan? Lan banjur mikir apa ana perlu kanggo ora mung amputasi saka susu kiwa, nanging malah bandage protèktif tambahan. Busana luar biasa kandel tradisional cukup. Kalebu perlindungan kanggo lengen lan tangan.
                    2. 0
                      1. mars 2024 16:12
                      Kutipan saka abracadabre
                      Ana video sing padha babagan panahan tradisional saka jaran, saka standstill utawa ing gallop, ing jaringan cart lan cart. Dileksanakake dening wanita uga.

                      Tuladhane. Pemanah Jepang nganggo busur Jepang.
                      1. 0
                        1. mars 2024 16:27
                        Tuladhane. Pemanah Jepang nganggo busur Jepang.
                        Shooting saka yumi beda-beda, amarga ukuran busur, kanggo njupuk dawa sampeyan kudu narik senar maneh luwih. Dadi, panah sing digunakake luwih dawa. Kajaba iku, ambune kimono saka kiwa menyang tengen bener-bener ngganggu tembakan sing akurat, amarga bisa narik tali busur. Nanging, yen wanita sing diwenehi nganggo kimono sing entheng lan rasukan tempur, mula dheweke ora butuh overlay tambahan.
                        Wong Jepang uga nganggo bantalan tambahan ing kimono, yen perlu. Senajan pitakonan apa susu kiwa ngganggu shooting lan apa iku kudu diobong metu ora worth iku.
                      2. +1
                        1. mars 2024 16:29
                        Kutipan saka abracadabre
                        Wong Jepang uga nganggo bantalan tambahan ing kimono, yen perlu.

                        Ora jelas kok. Sawise kabeh, para ahli wis mbuktekake manawa bantalan kasebut ora dibutuhake.
    6. +6
      29 Februari 2024 15:04
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Nanging, Penulis, ngutip Herodotus, tetep meneng babagan adat Amazon sing ngobong siji payudara.

      Iki minangka mitos liyane; payudara, apa wae ukurane, ora ngganggu panahan. Penembake narik tali busur menyang dagu, ora menyang dhadha. Iku mung ing film sing Jerman karo MP-40s njupuk saka navel lol
      1. +2
        29 Februari 2024 19:11
        Aku duwe bocah wadon sing aku ngerti sing latihan panahan. Sarung tangan khusus, tameng lan dering minangka norma. Bib kulit utawa Kevlar amarga fitur struktural bocah-bocah wadon. Sawetara wong butuh karo umur, sawetara ora.
        Aku ora mbantah babagan kobong - mesthine mitos, nanging penulis ora logis ing karyane. Sawise dibuwang ing ... dongeng sing paling kontroversial, aku lali.
      2. 0
        1. mars 2024 15:22
        Penembake narik tali busur menyang dagu, ora menyang dhadha.
        Kajaba iku, posisi njupuk, nalika tekanan ing dhadha lan nalika narik tali busur bisa, ora mung siji. Aku bakal ngomong yen luwih khas kanggo pemanah sikil ing kondisi sing cukup statis. Utawa ing jarak maksimum. Kanggo penunggang, iku luwih kamungkinan sing bowstring bakal dipencet ing dodo nalika njupuk ngiwa utawa bali ngiwa.
    7. 0
      1. mars 2024 15:04
      Nanging, Penulis, ngutip Herodotus, tetep meneng babagan adat Amazon sing ngobong siji susu. Alesane pragmatis - ngganggu panahan.
      Dongeng-dongeng kang kaya mangkono iku bisa diapura ing jaman Herodotus. Nanging ora ing wektu kita. Kanggo sawetara alasan, dodo ora mungkasi pemanah modern saka njupuk. Kajaba Amazon duwe payudara ukuran 30-40. Banjur ya ... Nanging saiki sampeyan bakal ngobong ...
      Ngomong-ngomong, kok kobong? Nanging, cara sing paling efektif yaiku ngobong daging sing teles. Amputasi luwih cepet, luwih dipercaya lan ora lara. Herodotus uga nemokke mangan susu dening semut utawa tikus.
  2. -6
    29 Februari 2024 05:33
    Kita bakal pirembagan bab Amazons, sing, paling kamungkinan, padha leluhur saka Sarmatians - suku sing nyebar ing abad 5-4. ngliwati wilayah saiki Ukraina, Rusia kidul, republik Kaukasia, Kazakhstan lan China.
    Ana varian saka istilah "Amazons" minangka "amUzhenki", yaiku, wanita sing ilang bojone minangka akibat saka sawetara darurat, umpamane, pati ing medan perang. Istilah "amuzhenki" bubar ana ing sisih kidul Rusia ing kulawarga Cossack, mula aku mikir yen istilah iki bisa kanthi aman digandhengake karo sebutan dhewe, beda karo, contone, istilah "Scythians" lan "Scythia", sing asale saka Yunani murni lan ora tau diklasifikasikake minangka sebutan dhewe, yaiku istilah sing diciptakake lan disebarake luwih cepet tinimbang anane bangsa kasebut.
    1. +6
      29 Februari 2024 08:04
      Istilah "muzhenki", yaiku, wanita sing kelangan bojone minangka akibat saka sawetara darurat, kayata pati ing medan perang. nganti bubar ana ing kidul Rus' ing kulawarga Cossack

      Aku krungu muni, nanging aku ora ngerti ngendi iku (c) eseman
      istilahe"оbojo" lan dudu sing sampeyan gawe"а"hubbies" isih digunakake ing wilayah kita, nanging ora ateges randha - pembalas, kaya sing sampeyan tulis ing kene, nanging wanita biasa sing penampilan utawa karakter luwih lanang. ya
      1. -5
        29 Februari 2024 08:25
        Kutipan: Richard
        Istilah "muzhenki," lan dudu "amuzhenki" sing digawe, isih digunakake ing wilayah kita. Ya, nanging ora ateges randha - pembales, kaya sing sampeyan tulis ing kene, nanging wanita biasa sing katon utawa karakter luwih lanang.
        Iki mung pendapat sampeyan, ana liyane sing aku andalake. Istilah iki kuna lan liwat wektu bisa uga wis diganti loro makna lan pronunciation. Lan ing kene sampeyan menehi interpretasi modern, lan sanajan ngganti huruf "A" karo huruf "O", makna tembung kasebut diganti. Wonten ing ngriki kula ngandharaken makna ingkang langkung kuna saking tembung menika sanes saking sirah kula piyambak, nanging saking pamanggihipun panaliti babagan perkawis menika. Dadi sampeyan mung bingung tembung kanthi makna sing beda-beda ing kene, ora ana spesialis universal kanggo kabeh kesempatan, pujangga mung njupuk versi asal saka tembung "Amazon" sing dikenal karo aku, sampeyan kudu percaya pilihan iki utawa ora, nanging Iku katon kaya kita ngomong bab temen beda kene tembung.
        "Aku krungu muni, nanging aku ora ngerti ngendi iku" - Aku mikir sing kita kudu luwih rapet nemtokake sumber muni...
        1. +7
          29 Februari 2024 08:41
          "Amuzhenki" yaiku wanita sing kelangan bojone amarga kedadeyan darurat, kayata pati ing medan perang. nganti bubar ana ing kidul Rus' ing kulawarga Cossack

          Saka ngendi aku nulis kanggo sampeyan? Ora saka Siberia utawa Kaliningrad, nanging saka desa asalku lan aku ngerti apa sing diarani kita ya Ora perlu nggawe lelucon lan ngubungake istilah sing ora ana kanggo kita. Lan wanita sing ilang bojone ing desa kita, minangka ing ngendi wae ing saindhenging Rusia, padha tansah disebut randha
          Iki mung pendapat sampeyan, ana liyane sing aku andalake.

          Miturut cara, Zen dudu fulcrum paling apik ngguyu
          1. -4
            29 Februari 2024 08:50
            Kutipan: Richard
            Miturut cara, Zen dudu fulcrum paling apik
            Aku mangu-mangu yen aku entuk informasi iki saka Zen, saiki mboseni, kenceng banget, ora ana pikiran sing seger. Ana akeh sumber liyane; ahli basa nggawe kesimpulan sing luar biasa, nanging nemokake iku ora gampang, sanajan bisa uga yen dikarepake.
      2. +1
        1. mars 2024 15:24
        Ya, nanging ora ateges randha - pembales, kaya sing sampeyan tulis ing kene, nanging wanita biasa sing katon utawa karakter luwih lanang.
        Varian saka konsep iki: dorks, maskulin, petani.
        1. -2
          1. mars 2024 16:39
          Kutipan saka abracadabre
          Varian saka konsep iki: dorks, maskulin, petani.
          Iki bener kanggo konsep "оhubbies" lan yen kita nggunakake istilah sing luwih kuno "а"bojo" banjur maknane beda banget, yaiku tanpa bojo, tanpa wong lanang. Akeh banget conto sing bisa ditindakake ing tembung nggunakake huruf wiwitan "A" kanthi teges negasi. Kanthi tembung dhasar sing padha, panggunaan saka swara awal / aksara "O" lan "A" radikal malih ngganti makna tembung nganti ngelawan.
  3. +2
    29 Februari 2024 07:48
    Kanca-kanca, aku kepengin banget maca fiksi babagan topik iki
    1. +6
      29 Februari 2024 08:10
      "The New Amazons" ora cocok minangka film?
      1. +2
        29 Februari 2024 15:36
        bioskop Polandia? Aku nonton sapisan
        1. +1
          29 Februari 2024 19:13
          Pancen bener. Bocah-bocah enom seneng banget.
    2. +4
      29 Februari 2024 08:54
      maca fiksi babagan topik iki
      "Mitos lan Legenda Yunani Kuno", babagan petualangan Hercules lan Jason, nanging ora kanggo bocah-bocah, diadaptasi.
      1. +2
        29 Februari 2024 08:56
        Mergo aku kurang seneng.

        Thaddeus Zelinsky nduweni buku sing menarik.

        Lan Robert Graves minangka seri sing nyenengake banget.
  4. +1
    29 Februari 2024 07:59
    Aku ora ngapusi, aku seneng maca topik sing padha saka Valery utawa Shpakovsky. Padha ngawula padhang
    1. +2
      1. mars 2024 15:27
      Aku ora ngapusi, aku seneng maca topik sing padha saka Valery utawa Shpakovsky. Padha ngawula padhang
      Ya, luwih padhang. Nanging badai salju ora kalah tantangan.
  5. +6
    29 Februari 2024 09:16
    Kaya mengkono, penggalian arkeologi ngonfirmasi eksistensi prajurit wanita, lan peran aktif ing kampanye militer lan urip sosial masyarakat Sarmatian. Nalika nyinaoni panguburan Sarmatian, ditetepake manawa jumlah wanita bersenjata ing antarane wong Sarmatian kira-kira 25% saka gunggunge wong sing dikubur nganggo gegaman.Dene wong Sarmatian, iki minangka jeneng umum kanggo suku-suku pastoral sing nganggo basa Iran: Alans, Roxolans, Sauromatians, Yazygs, etc., sing manggon ing abad III SM. e. - abad IV Masehi e. ing steppes saka Tobol ing sisih wétan nganti Danube ing sisih kulon.Wong Sarmatian ora manggon ing kutha-kutha lan malah ora duwe panggonan permanen. Wong-wong mau pancen wong nomad, fitur saka suku Sarmatian yaiku posisi dhuwur wanita, partisipasi aktif ing urip umum lan operasi militer. Wong Sarmatian diarani wong sing dikuwasani wong wadon. Wanita bisa mimpin suku lan nindakake fungsi imam. Para ilmuwan percaya yen klan Sarmatian minangka ibu, lan akun kekerabatan ing tahap dekomposisi sistem klan ditindakake liwat garis wanita. Sabanjure, nalika serikat Sarmatian anyar muncul, pratandha "matriarki" ilang. Masyarakat Sarmatian dadi "patriarkhi".
    1. +4
      29 Februari 2024 09:46
      "Salajengipun, nalika serikat Sarmatian anyar muncul, pratandha "matriarki" ilang. Masyarakat Sarmatian dadi "patriarkal".

      Satemene aku kelingan sejarahe, akeh suku-suku sing ngliwati dalan iki saka matriarki nganti patriarki, mung dheweke liwati sadurunge.
      1. +2
        29 Februari 2024 09:49
        Kanggo sawetara, kanggo sawetara sadurungé, kanggo suku Sarmatian mengko, lan malah kanggo wong-wong mau ora kelakon ing wektu sing padha, iki bab kuwi, ora plans limang taun lan ora program pemerintah.
  6. +7
    29 Februari 2024 09:40
    Amazons - prajurit saka Scythia

    Ren-TV kebak dongeng...
  7. +4
    29 Februari 2024 09:48
    Artikel lucu, matur nuwun kanggo Penulis, aku santai sithik.

    Pinten sejarah ing kene dadi pitakonan.

    Miturut cara, kamardikan seksual utawa, ayo ngomong ing nalisir, Watesan iki muncul utamané ing Kristen. Ing paganisme, prakara iki katon luwih gampang, luwih gampang, lan ing endi wae.
    1. 0
      29 Februari 2024 13:12
      Kutipan: S.Z.
      Artikel lucu, matur nuwun kanggo Penulis, aku santai sithik.

      Pinten sejarah ing kene dadi pitakonan.

      Miturut cara, kamardikan seksual utawa, ayo ngomong ing nalisir, Watesan iki muncul utamané ing Kristen. Ing paganisme, prakara iki katon luwih gampang, luwih gampang, lan ing endi wae.

      Aku ora ngelingi persis saka ngendi asale "misteri", nanging "vachanalia" lan "simposium" mesthi dadi hiburan Romawi-Yunani !!!
      Miturut cara, sadurunge tekane agama monoteistik karo dhukungan saka "aparatur negara", imam kudu saingan kanggo wedhus. Dadi, um ... adat matriarki saka Sarmatian lan Scythians patriarki minangka kembang lan woh wohan beri saka kawicaksanan peradaban Hellas.
      1. +1
        29 Februari 2024 16:12
        Inggih, ayo padha ngelingi Pan ... Umumé, pemuda peradaban, lan ing ngendi ana pemuda, ana ...
  8. +3
    29 Februari 2024 10:03
    Miturut antropolog, wong Scythians lan Sarmatian sing paling diantemi, dipateni, agresivitas paling dhuwur saka masyarakat dikenal, kok? - lanskap kasebut minangka steppe "lemak", populasi sing relatif padhet, ekonomi nomad sing dikembangake, bisa uga diarani puncak teknologi nomad, dheweke ngrusak kabeh sing bisa ditindakake kanthi cara tani iki, lan ora ana kesempatan. kanggo nggedhekake ngluwihi wates steppe sing, supaya gropyokan, hiring tentara, kang meksa demografi ora Ngartekno nyuda, supaya padha terus-terusan dibantai, suda, wong pisanan kabeh, nanging nomer wong ora bisa radikal malih suda, wanita uga. kudu disembelih.
  9. + 11
    29 Februari 2024 10:40
    Paling anyar, sejarawan Adrienne Walikota nemokake maneh wanita prajurit independen kasebut.
    ...
    Panemuan penulis nuduhake yen wanita ing masyarakat Scythian mimpin gaya urip sing luwih bebas tinimbang wong-wong Yunani jaman saiki.

    Biksu misuwur Mavro Orbini ngrambah kesimpulan sing padha ing abad kaping 400. Bener, konfirmasi sing bener saka kesimpulane kudu ngenteni luwih saka 2019 taun, nganti para arkeolog ing jembar Inggris nganti China wiwit nemokake gundukan panguburan Scythians lan Sarmatian, ing ngendi kira-kira sapratelune kabeh wanita Scythian dikubur nganggo senjata. lan wis tatu perang, kaya wong. Salah sawijining penemuan paling anyar sing kedadeyan nalika penggalian kuburan Devitsa V ing wilayah Voronezh, sing ditindakake dening ekspedisi arkeologi Don saka Institut Arkeologi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia. Sajrone musim lapangan 9, kuburan Scythian ditemokake ing gundukan No. XNUMX ing kuburan pigura lan pilar kayu kanthi dromos saka kira-kira abad kaping XNUMX SM. Papat wanita dikubur - loro wanita ing umur prima, siji remaja lan siji cukup tuwa kanggo wektune. Sanajan pemakaman kasebut umume dijarah, artefak sing isih ana (akeh barang senjata, peralatan militer lan jaran) nuduhake yen iki minangka panguburan para prajurit wanita.
    Nganti saiki, ing Don Tengah, ekspedisi kasebut nemokake babagan 11 panguburan wanita bersenjata enom.
    1. +8
      29 Februari 2024 11:39
      Bocah-bocah wadon Voronezh kita isih geni :)
  10. + 10
    29 Februari 2024 11:17
    29.02.2024/XNUMX/XNUMX penulis Zotov Sergey
    https://knife.media/scythias-warrior-women/
    12.03.2023/XNUMX/XNUMX Alexey Stepanov.
    opo Nalika padha ngomong, golek prabédan? Sampah lengkap! wassat
    1. +6
      29 Februari 2024 12:15
      Ketoke, artikel sadurunge penulis saka tes sing padha, nanging nalika dheweke nulis: nalika sinau sumber, aku njupuk informasi saka basa Inggris ... sumber basa Spanyol ... eseman
      1. +6
        29 Februari 2024 14:15
        Ketoke artikel sadurunge penulis saka tes sing padha

        "Ketoke" keluwih ing kene. Zotovshchina ora melu kreatifitas, plagiarisme murni, shamefully disebut nulis ulang dina. Lan diwenehi tingkat kawruh penulis sing winates banget lan kabisan sastra sing biasa-biasa wae, salinan bakal luwih elek tinimbang sumber salinan, asring wis rusak dening "panulis" sadurunge.
        Kanthi gati Inggris..Sumber Spanyol, banjur iki minangka plagiarisme primitif, mung kanthi bantuan terjemahan otomatis. Artikel-artikel kasebut gampang dibedakake kanthi teks sing kikuk.
        Ing dina iku, majalah "Murzilka" ora bakal diterbitake penulis.
        1. +4
          29 Februari 2024 15:18
          Nalika dheweke nulis babagan sumber manca, aku meh ora ngandel, nanging sampeyan ora ngerti, sanajan aku disiksa dening cacing keraguan. eseman
          1. +4
            29 Februari 2024 15:32
            Ing artikel debut, Zotov isih nyoba "nyamar dadi" "penulis nyata", nanging cepet-cepet ninggalake balapan, amarga plagiarisme langsung angel dibenerake. Yen iki wis patang taun kepungkur, siji bisa ngomong yen penulis bakal cepet ilang saka kaca situs. Dina iki, paling kamungkinan, iku cara liyane - regane, mirah "panulis" aturan roost ing situs.
            1. +1
              29 Februari 2024 15:46
              situs iki dikuwasani dening "panulis" sing ora ana gunane lan murah.
              Aku ora bisa ora setuju hi
    2. 0
      29 Februari 2024 17:59
      https://knife.media/scythias-warrior-women/
      Dadi kita ketemu eseman Aku ngira yen iki pancen kedadeyan lan iki dudu artikel pisanan saka penulis kaya iki, nanging komentarku dadi kacau. hi
  11. +2
    29 Februari 2024 13:07
    Eh, sampeyan kudu ngatur kanggo ngrusak topik menarik. Lan uga nyoba "menyang gambar sastra"
    Sayange, sawise ngumpulake bahan arkeologi sing sugih, para sejarawan kita ora nerbitake buku populer babagan prajurit wanita, contone, wilayah Segara Ireng.
    Mulane, maca rata-rata diwenehi panganan iki.
  12. +6
    29 Februari 2024 14:51
    Siji (Mayer) nulis buku oportunistik sawise feminisme, katresnan gratis lan liya-liyane babagan Amazon kanthi maksimal stroberi warna-warni lan minimal konten serius. Liyane mbaleni iki.

    Mbok menawa wong Scythians duwe kebebasan sing luwih gedhe kanggo wanita. Wong Yunani sing weruh iki, ing proses ngirim informasi saka tutuk menyang tutuk, exaggerated lan kleru kahanan bener. Padha diowahi dadi Amazons galak. Lan ing kene kita, sawise maca, mbusak mie saka kuping.
    1. +2
      29 Februari 2024 15:54
      Siji (Mayer) nulis buku oportunistik sawise feminisme, katresnan gratis lan liya-liyane babagan Amazon kanthi maksimal stroberi warna-warni lan minimal konten serius. Liyane mbaleni

      Kaping pisanan - ora siji, nanging siji - Adriena Walikota. Kapindho, bukune ora ngemot feminisme utawa omong kosong liyane sing sampeyan gunakake. Buku kasebut ngemot analisis sumber sastra lan arkeologi.
      Nanging penulis artikel ora tau ndeleng buku iki. Dheweke nyalin artikel saka wong liya, sing padha ora ngerti. Lan temenan wong liya duwe. Asilé yaiku apa sing kita duwe - conto klasik isi pers kuning.
      1. +1
        29 Februari 2024 18:02
        penulis artikel buku iki wis ora katon
        Yesss! Persis! Aku nyalin soko buku, disalin nang endi wae.
  13. +1
    29 Februari 2024 21:31
    Kutipan saka Decembrist
    Ketoke artikel sadurunge penulis saka tes sing padha

    "Ketoke" keluwih ing kene. Zotovshchina ora melu kreatifitas, plagiarisme murni, shamefully disebut nulis ulang dina. Lan diwenehi tingkat kawruh penulis sing winates banget lan kabisan sastra sing biasa-biasa wae, salinan bakal luwih elek tinimbang sumber salinan, asring wis rusak dening "panulis" sadurunge.
    Kanthi gati Inggris..Sumber Spanyol, banjur iki minangka plagiarisme primitif, mung kanthi bantuan terjemahan otomatis. Artikel-artikel kasebut gampang dibedakake kanthi teks sing kikuk.
    Ing dina iku, majalah "Murzilka" ora bakal diterbitake penulis.


    Gampang diwaca, ana akeh pitakonan, utawa luwih ora setuju. Komentar luwih dipercaya tinimbang artikel penulis.
    Thanks kanggo editor lan penulis kanggo provokasi diskusi karo publikasi iki!
    Aku ora bakal matur nuwun kanggo teks dhewe.
  14. Komentar wis dibusak.
  15. 0
    1. mars 2024 14:08
    Quote: Nagant
    Ya, wong Yunani iku (lan ana desas-desus sing isih ana) wong sing sesat. Dheweke percaya yen wanita mung dibutuhake kanggo prokreasi, lan katresnan sejati mung bisa ana ing antarane wong lanang, lan pederasty (modders, aja pilih-pilih, iki istilah medis, ora sumpah, lan dudu propaganda "nilai-nilai" non-tradisional) dadi norma kanggo wong-wong mau.


    Lan kenapa, bisa uga ana sing takon, apa wong Yunani butuh pelacur?
    Lan kenapa Themistokles sing mabuk ngubengi Atena ing kreta sing ditarik dening wanita wuda?
    1. 0
      1. mars 2024 15:38
      Lan kenapa, bisa uga ana sing takon, apa wong Yunani butuh pelacur?
      Lan kenapa Themistokles sing mabuk ngubengi Atena ing kreta sing ditarik dening wanita wuda?
      Ana sawetara perkara sing kudu ditimbang:
      1. Saka kabijakan menyang kabijakan ana variasi ing adat lan preferensi.
      2. Umumé, kabeh perversions iki wis tekan kita ing hubungan kanggo lapisan ndhuwur masyarakat, sing wis kesempatan lan aktif njupuk kauntungan saka posisi sing. Kejenuhan karo kabeh, saka sandhangan lan pangan kanggo jinis - iki persis apa padha ngomong bab. Institusi perbudakan uga nyumbang kanggo ekses. Aku mangu-mangu sing persis padha karo warga biasa saka kutha-negara Yunani. Nanging ora ana sing ditulis babagan dheweke ing wektu kasebut. Kang malah kurang wis tekan kita.
  16. -1
    2. mars 2024 09:23
    Kutipan saka abracadabre

    2. Umumé, kabeh perversions iki wis tekan kita ing hubungan kanggo lapisan ndhuwur masyarakat, sing duwe kesempatan lan aktif njupuk kauntungan saka posisi sing.


    Aku malah bakal ngomong yen penulis modern nggawa wong-wong mau menyang kita, kanthi sadar fokus ing agenda fashion.
    A la "kabeh wong gedhe padha _our_".

    Aku bakal ngutip saka siji studi akademik Barat, ing ngendi dheweke ora wedi nulis:
    Tren interpretasi saiki duwe hubungan sing jelas banget karo konstruksi polemik tartamtu saka diskusi saiki babagan politik, ekonomi lan sosiologi modern, nggambarake lan ngupayakake konfirmasi kasebut, lan sepisan maneh ngelingake yen visi kita ing jaman kuna ora mung minangka artefak saka Abad kaping 20, dicocogake, lan dimangerteni ing kerangka tuntutan sosial, preferensi lan fungsi interpretasi sosio-historis modern. Kabeh rekonstruksi sajarah dadi saiki kanggo mbangun lan nemtokake donya kita minangka produk saka siji utawa liyane sing dikarepake (utawa sing ora dikarepake) warisan (...) Gambar, teks, pratandha lan simbol sing ana gandhengane karo Yunani Kuno bubar digunakake kanggo tujuan gay modern. , simbol feminis lan lesbian, ideologi lan historiografi. Kanggo sawetara ing pungkasan abad kaping 20, Yunani Hellenistik teka minangka epitomize masyarakat phallocratic, lanang, homocentric.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"