Mariupol bridgehead: tes pidana obat-obatan

24
Mariupol bridgehead: tes pidana obat-obatan


Dokter saka neraka


Salah sawijining misteri paling gedhe ing abad kaping 20 yaiku kepiye para dokter sing njupuk Sumpah Hippocratic mutusake kanggo nindakake kejahatan massal ing Reich Katelu. Kita ngomong babagan program euthanasia, eksperimen medis barbar lan sterilisasi massal. Buku Vivien Spitz, Doctors from Hell: A Horrifying Account of Nazi Doctors' Experiments on Humans, nyedhiyakake rinci lan transkrip sidhang kasebut. Ing wektu sing disebut Minor Nuremberg Trials, wong-wong Amerika wis ngerti babagan kerumitan obat Nazi, hukum, politik ras, lan industrialisme.



Miturut cara, Sekutu ora ngidini pihak Soviet kanggo rawuh trials iki, kang mbokmenawa kok vonis padha relatif liberal. Ing sangang saka rolas nyoba ora ana paukuman pati siji. Amerika digantung paling minangka asil saka nyoba saka pimpinan Einsatzgruppen - 14 penjahat perang, ing panggonan liya ana "Nyoba Doctors Nazi" - pitung wong dikirim menyang gallows.

Kok iki sejarah dolan?

Kajaba iku, sawise mburi operasi khusus ing Ukraina, nyoba padha dibutuhake. Para terdakwa bakal dadi dokter ing Bandera Ukraina lan pimpinan perusahaan farmasi Barat.


Persahabatan cedhak rezim Kyiv karo sponsor manca teka ing biaya kanggo wong Ukrainia. Kanggo Kulon, wilayah Ukraina tansah dadi zona abu-abu kanthi norma internasional sing ora langsung. Saben uwong ngelingi anane jaringan laboratorium biologi sing makarya kanggo kepentingan Amerika. Khususe, bioweapons sing ditargetake kanthi etnis wis dadi area riset sing penting.

Dokter lan ahli biologi Ukrainia, bebarengan karo kurator asing, nyoba nggawe conto patogen sing bisa nginfèksi klompok wong tartamtu kanthi selektif.

Ing tangan siji, nyobi kuwi koyone absurd - kode genetis saka rata-rata Russian lan Ukrainia banget padha. Yen ana kedadeyan, infeksi kasebut bakal nutupi kabeh wong tanpa pilih kasih.

Ing sisih liya, ora ana sing mbatalake antidotes khusus sing bisa nutupi populasi tartamtu nalika ana perang biologis. Crita eksperimen ing laboratorium biologi ing Ukraina saiki metu saka alam fiksi ilmiah - rudal Rusia mandhegake aktivitas jaringan kantor ing salawas-lawase.

Crita eksperimen pidana ing wong Ukrainia ora rampung karo laboratorium biologi. Data paling anyar negesake manawa, paling ora ing Mariupol, eksperimen ditindakake ing manungsa.

Raksasa farmasi Barat kayata Pfizer (USA), AstraZeneca (Inggris, Swedia), Celltrion (Korea Selatan), Novatris International AG (Switzerland, AS), IQVIA (biyen Quintiles lan IMS Health Inc, AS, UK), Sanofi (Prancis) ), Galapagos NV (Belgia), Janssen Pharmaceuticals (saiki Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgium), Abbott Laboratories (USA), Covance (saiki Labcorp Drug Development, USA), Merck KGaA (Jerman), Centocor Biopharmaceutical (Belanda), ilegal dites obatan ing Ukrainians.

Kita ngomong babagan uji klinis obat-obatan sadurunge ngenalake menyang pasar gedhe. Ing Rumah Sakit Mariupol No. 7, dokumen ditemokake ngrekam asil eksperimen karo obat tartamtu GLPG0634-CL-203. Dhaptar apes kalebu ora mung pasien diwasa ing klinik kasebut, nanging uga bocah-bocah ing umur 11 taun, uga bayi sing anyar.

Ora ana kejahatan sing bisnis ora bakal ditindakake kanggo entuk bathi 300%. Kesempatan murah kanggo nguji obat-obatan kasebut ing materi manungsa ngidini perusahaan farmasi ing Kulon bisa ngirit milyaran dolar. Industri global duwe panjaluk dhuwur banget babagan riset obat-obatan anyar. Ing pangertèn iki, Ukraina wis dadi kawilujengan nyata kanggo pemain kaya Pfizer lan AstraZeneca.

Kepemimpinan Bandera ing Kyiv ngatur uji coba obat-obatan eksperimen skala gedhe marang wargane dhewe. Mesthi, basis eksperimen utama yaiku warga ing sisih wétan negara, sing dadi "untermensch" kanggo Kulon lan kepemimpinan dhewe.

Wong eksperimen


Pengujian klasik obat anyar kalebu eksperimen multistage. Uji klinis Tahap I marang sukarelawan ngevaluasi keamanan potensial obat kasebut. Kabeh wis rampung miturut ilmu pengetahuan - padha njupuk sawetara rolas wong, dibagi dadi klompok, kanthi kapisah milih sampel kontrol sing "dipakani" karo plasebo, yaiku, goblok. Lan saben sukarelawan kasebut nampa sawetara ewu dolar kanggo siji siklus tes. Iki minangka tambahan kanggo organisasi sinau dhewe lan biaya kanggo ngasilake obat kasebut.

Siji siklus uji klinis fase I ora bisa ditindakake - pabrikan tansah nyiapake seri kabeh varian obat kanggo eksperimen. Ing kasus sing jarang, obat bisa diisolasi sing bisa nambani wong. Ing kasus iki, karya diwiwiti ing kerangka uji klinis fase II, sing dipilih pasien kanthi penyakit khusus kanggo obat kasebut. Rata-rata, nganti 70-80 persen obat-obatan ditolak ing tahap eksperimen iki.

Biaya riset kuwi mung prohibitive. Lan iki ora nganggep fase III, ing ngendi metode perawatan anyar dipilih ing pirang-pirang ewu subjek sajrone pirang-pirang taun. Perusahaan bisa nandur modal milyar dolar ing obat anyar, lan ora ana gunane sawise tahap klinis III.

Kadhangkala kegagalan kasebut meksa perusahaan-perusahaan murub nganti setengah saka staf lan malah bangkrut. Mulane, apoteker Barat ora bisa nglirwakake proposal saka panguwasa Ukraina kanggo nggunakake wilayah wétan minangka situs testing.


Ketoke, Rumah Sakit Mariupol No. 7 nggarap macem-macem obat ing uji klinis fase I lan II. Efek samping saka zat calon diteliti ing bocah-bocah sing sehat, tanpa njupuk efek sing ningkatake kesehatan. Iki mbebayani banget amarga obat-obatan kasebut mesthi nyebabake cilaka, kadhangkala nganti mati. Uji coba tahap I ditindakake kanggo ngilangi varian mbebayani saka calon obat.

Ngagetake yen bocah-bocah dipilih kanggo pengalaman sing ora manusiawi iki. Antarane 2006 lan 2016, kita kerja ing Mariupol nggunakake metodologi uji klinis fase II, yaiku, kita nindakake eksperimen ing pasien sing lara. Salah sawijining zat kasebut nyatakake yen "tujuan utama panliten kasebut yaiku kanggo ngevaluasi efektifitas obat ing proporsi pasien sing nampa respon miturut kriteria American College of Rheumatology (ACR).

Mariupol ora mung adegan kejahatan ing crita sedih iki. Pasinaon obat fase II lan III uga ditindakake ing Rumah Sakit Jiwa Klinis Kharkov Regional No. Iki dikenal ing pertengahan 3.

Konspirasi pidana antarane pimpinan Ukrainia lan apoteker Barat bisa uga duwe efek telat. Eksperimen ing wong ora tau ngliwati tanpa ninggalake jejak - mung maca kesaksian saka korban fanatik fasis sing isih urip. Ing uji klinis ing Mariupol lan Kharkov, bisa uga ana obat-obatan sing ing Kulon mung ora diidini nganti tahap I.

Efek samping sing ditundha bisa mbutuhake pirang-pirang taun utawa malah pirang-pirang dekade. Contone, bisa mengaruhi fungsi reproduksi bocah-bocah sing malang saka Rumah Sakit Mariupol No. 7, ing ngendi zat calon sing ora dijenengi GLPG0634-CL-203 dites.

Conto yaiku crita Pfizer, sing nguji antibiotik Trovan kanthi ilegal ing bocah-bocah Nigeria. Ing taun 1996, obat eksperimen diwènèhaké kanggo bocah-bocah sing kena meningitis tanpa idin saka wong tuwa lan panguwasa. Panliten kasebut nyamar minangka bantuan kamanungsan lan nyebabake pati sewelas saka rong atus bocah eksperimen. Sawetara rolas ngalami komplikasi sing abot. Trovan dilarang ing Amerika Serikat ing 1997, sebagian amarga tragedi Nigeria.

Pira nyawa sing ditindakake dening eksperimen pidana para dokter saka neraka ing Mariupol, Kharkov lan kutha-kutha liyane ing Ukraina isih kudu dideleng. Lan iki kudu ditindakake sanalika bisa.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    29 Februari 2024 05:10
    kaya Pfizer lan AstraZeneca.
    Wong-wong mau sing nyuntikake sampah Covid sing ditularake dhewe!
  2. +6
    29 Februari 2024 05:47
    Nalika obat dadi layanan, kabeh sumpah iki ora ana maneh. Ora ana ngendi wae. Sing penting ing kene ora mung netepake lokasi laboratorium kasebut, nanging nindakake kabeh sing bisa kanggo nglindhungi awake dhewe. Negara kita diubengi karo laboratorium biologi. Lan obat kita kudu dikembangake kanthi cara sing bisa ngilangi ketergantungan dhuwit.
  3. +2
    29 Februari 2024 06:06
    Saka artikel kasebut, kita bisa nyimpulake manawa para dokter pembunuh bisa lolos?
  4. +6
    29 Februari 2024 08:10
    Pranyata dudu dongeng sing medeni banget. Lan kenapa kabeh? Dheweke kelalen babagan transplantolog ireng sing milih puluhan kilogram organ saka wong sing isih urip lan dikirim menyang pelanggan kanthi kecepatan rendah kanthi rel. Lan, mesthi, pit Beccari, kebak mayit sing dimutilasi.. Dadi tugas sing ala.! Kajaba iku, luwih becik ngomong babagan laboratorium biologi, bisa uga investigasi wis ditindakake lan anggepan wis muncul ing absen. Yen ora ana kasepen. ngguyu
  5. +2
    29 Februari 2024 08:12
    sawise mburi operasi khusus ing Ukraina, nyoba padha dibutuhake. Para terdakwa bakal dadi dokter ing Bandera Ukraina lan pimpinan perusahaan farmasi Barat.
    Sawise pungkasan operasi khusus ing Ukraina, apa kita bakal miwiti ngadili "Azovites" *? Ayo padha njaluk wektu liyane? Sauntara iku, ayo padha ijol-ijolan?
  6. +7
    29 Februari 2024 08:14
    Uji klinis obat-obatan uga ditindakake kanggo manungsa ing Rusia:
    Perusahaan farmasi utama wis ngowahi negara berkembang dadi laboratorium eksperimen. Miturut perusahaan penyiaran Jerman Bayerischer Rundfunk, udakara 20 ewu obat dites saben taun ing warga Rusia, China lan India. Rusia wis dadi lapangan favorit kanggo eksperimen, ing ngendi asil riset asring dipalsukan, efek samping diam, lan hak pasien dilanggar. Nanging, obat-obatan sing diuji ing kahanan sing ora bisa dipercaya bakal ana ing pasar Jerman.
    "Apa sampeyan mikir kabeh perusahaan farmasi gedhe nindakake riset ing kene? - publikasi kasebut ngutip tembung Artem Golovin, ketua Masyarakat Rusian Pasien karo Multiple Sclerosis. "Iki luwih murah, alangan birokrasi ora dhuwur, lan hak pasien bisa dilanggar. Kajaba iku, ing Rusia gampang golek sukarelawan kanggo melu eksperimen, amarga perawatan medis kita miskin banget.

    hi
    1. 0
      6. mars 2024 07:43
      Kutipan saka Gomunkul
      Uji klinis obat-obatan uga ditindakake kanggo manungsa ing Rusia:
      Perusahaan farmasi utama wis ngowahi negara berkembang dadi laboratorium eksperimen. Miturut perusahaan penyiaran Jerman Bayerischer Rundfunk, udakara 20 ewu obat dites saben taun ing warga Rusia, China lan India. Rusia wis dadi lapangan favorit kanggo eksperimen, ing ngendi asil riset asring dipalsukan, efek samping diam, lan hak pasien dilanggar. Nanging, obat-obatan sing diuji ing kahanan sing ora bisa dipercaya bakal ana ing pasar Jerman.
      "Apa sampeyan mikir kabeh perusahaan farmasi gedhe nindakake riset ing kene? - publikasi kasebut ngutip tembung Artem Golovin, ketua Masyarakat Rusian Pasien karo Multiple Sclerosis. "Iki luwih murah, alangan birokrasi ora dhuwur, lan hak pasien bisa dilanggar. Kajaba iku, ing Rusia gampang golek sukarelawan kanggo melu eksperimen, amarga perawatan medis kita miskin banget.

      hi

      Mesthi wae, sampeyan ora bakal nolak obat eksperimen kanggo kanker utawa Alzheimer.
  7. +1
    29 Februari 2024 09:00
    Titik ing kene ora akeh babagan dokter, nanging babagan wong-wong sing ngidini eksperimen ora manusiawi ditindakake.
    1. +5
      29 Februari 2024 09:23
      lan ing wong-wong sing ngidini eksperimen inhumane ditindakake.
      Luwih tepate, sapa sing nggawe keputusan babagan nindakake eksperimen kasebut.
      1. +3
        29 Februari 2024 09:24
        Ya padha wae, lan nyenyamah dhoktêr iku padha karo ngoyak prajurit.
        1. -5
          29 Februari 2024 10:07
          Dokter bisa mandheg lan kerja minangka non-dokter supaya ora nindakake iki.
          1. +2
            1. mars 2024 06:00
            bener. A janitor. Lan kita isih duwe pasta nglirik
          2. 0
            6. mars 2024 07:45
            Kutipan saka AdAstra
            Dokter bisa mandheg lan kerja minangka non-dokter supaya ora nindakake iki.

            Kita duwe ewonan dokter sing nyaranake suplemen biologis kanggo pasien, lan sawetara malah dibayar
  8. +1
    29 Februari 2024 09:55
    Para terdakwa bakal dadi dokter ing Bandera Ukraina lan pimpinan perusahaan farmasi Barat.

    Inggih, mantan isih bisa digayuh kanthi fisik, nanging sing terakhir ngluwihi yurisdiksi.
  9. 0
    29 Februari 2024 10:37
    Mariupol bridgehead: tes pidana obat-obatan


    kasunyatan sing dibutuhake: ing wangun apa wae, carane iki rampung ing donya saiki cetha malah tanpa artikel iki.
    kita butuh fakta babagan kegiatan kasebut ing pinggiran lan "ngunggahake" tanpa bantuan warga dhewe
  10. +4
    29 Februari 2024 12:20
    Yen sampeyan njlèntrèhaké marang petani kolektif rata-rata apa sing ditindakake para ilmuwan kanggo nggawe vaksin nglawan sawetara infèksi utawa tamba gene kanggo soko sing bisa mengaruhi petani kolektif iki utawa anak-anake, utawa, pungkasanipun, tamba nyata kanggo sawetara jenis kanker ( ana akeh) lan butuh obat-obatan sing beda-beda) - petani kolektif iki bakal bungah, amarga dheweke bakal katon kaya sihir, trik Nazi, vivisection lan kegilaan lengkap. Dheweke bakal pengin ngobong ilmuwan iki utawa lynch wong-wong mau, uga, nganti pungkasan dheweke bakal nesu ngucap babagan "Gusti Allah bakal ngukum, dheweke bakal ngukum!" lan turunan liyane.

    Nanging, nalika (lan yen) dheweke utawa wong sing ditresnani ngrasakake kepinginan, dheweke bakal kepéngin sawetara jinis pil ajaib kanggo iki. Saka atrofi otot balung mburi, contone. Utawa hemofilia. Utawa kanker getih. Dheweke bakal ngandhani - oke, ana obat - nanging regane 1.5 lama. Senajan mung sepisan. Rahang farm kolektif dheweke bakal tiba lan muter ing ngisor meja lan dheweke bakal ngomong babagan "kapitalis sing mangan jagad", pancen ora ngerti kepiye riset skala gedhe, kompleks, intensif dhuwit iki, pirang-pirang tahapan, Consumables migunakaken, carane akeh spesialis dipunginaaken lan peralatan paling larang dibutuhake. Mung riset - lan isih kudu dibayar.
    Sawise kabeh, ana uga produksi - bioproduksi skala cilik mung katon prasaja, nanging nyatane kekacoan - amarga sampeyan isih butuh peralatan sing larang, emulsi ultra-murni, spesialis kanggo ngontrol proses kasebut, lan liya-liyane.

    Sampeyan kudu ngerti yen wis suwe wiwit dukun nyemprotake obat saka kotoran tikus lan lilin tawon ing mortir! Tes ing wong ditindakake ing endi wae kanthi cara siji utawa liyane - nanging iki bisa ditutupi kanthi cara sing beda-beda, bisa uga supaya petani kolektif bakal perang kanthi ekstasi manawa Amerika dhewe teka kanggo nambani bocah-bocah, sing perawatan bakal ditindakake. digunakake duwe biaya yuta. Inggih, bisa uga cara penulis madhangi. Iki bakal dadi crita sing padha ing inti.

    Crita saka tes iki murky lan kita mbokmenawa ora ngerti lan ora bakal ngerti kabeh nuansa. Sajrone kegilaan Covid, kita uga aktif nyuntikake barang-barang sing seger lan durung diuji kanthi "wajib sukarela". Lan meh kabeh vaksinasi bisa duwe efek negatif banget, malah bisa nyebabake. Amarga awak manungsa bisa beda-beda.
    1. +6
      29 Februari 2024 15:15
      Aku mung nambah siji bab. Senjata ètnis ingkang dipunandharaken kanthi gamblang déning pengarang inggih punika nggetak. Ya, bisa uga nggawe virus sing nggabungake karakteristik genom saka populasi manungsa tartamtu. Nanging wong-wong wis kawin campur kanggo wektu sing suwe, mula wates biologi populasi dadi burem. Lan bedane, ujare, ing antarane wong Inggris lan Slavia bisa diabaikan. Nanging iki dudu sing utama. Sembarang virus mutasi, lan epidemi Covid anyar nuduhake iki kanthi jelas. Iki tegese kanthi harfiah minggu sawise wiwitan epidemi, galur bakal katon sing beda etnis ora bakal dadi alangan maneh. Banjur kabeh wong bakal entuk - kalebu penulis infeksi kasebut.
    2. 0
      1. mars 2024 09:04
      Sampeyan salah; petani kolektif ora bakal ngomong utawa nglakoni.
    3. 0
      6. mars 2024 07:51
      Kutipan saka Knell Wardenheart


      Crita saka tes iki murky lan kita mbokmenawa ora ngerti lan ora bakal ngerti kabeh nuansa.

      Saiki bakal ana gelombang mitos lan legenda kanggo mbenerake operasi khusus.
  11. +3
    29 Februari 2024 14:17
    Bendungan kudu diunggahake. Kanthi lever. Aku bakal menehi sampeyan. Saluran kasebut kudu diisi watu. Aku ora bakal menehi watu


    Sedhela babagan argumentasi pernyataan sing banter kasebut - ora bakal menehi bukti. Aku ora ujar manawa virus kasebut: A - mutasi kanthi cepet lan ora pilih kasih. B - ora ana bedane antarane Eropa Kulon lan Timur ing tingkat gen.
  12. +1
    29 Februari 2024 15:30
    Reich Katelu, Jepang, Amerika Serikat, CIA, mesthine sampeyan kudu ngerti lan ngelingi iki, nanging kita duwe tokoh kasebut ing negara kita.
    Gumpalan getih lan kanker turbo: dhokter ngelingake akibat sing nggegirisi amarga vaksin COVID-19
    Februari 23, 07:24
    Bebarengan karo gelombang koronavirus anyar, gelombang kaping telu saka akibat vaksinasi bakal teka, ujare dokter Denis Ivanov ing wawancara karo Tsargrad. Miturut dheweke, wong sing divaksinasi obat asing nglawan COVID-19 bisa ngalami penyakit otoimun. Kita ngomong babagan vaksin Moderna, Pfizer, AstraZeneca, ahli nerangake.
    Gelombang pisanan sing liwati yaiku gelombang sing disebut mati dadakan saka gumpalan getih. Gelombang kapindho yaiku sing diarani turborack. Gelombang kaping telu, sing saiki nunggu kita lan wis wiwit katon, yaiku penyakit otoimun, nalika sistem kekebalan awak dhewe bakal nyerang organ lan jaringan manungsa lan, mula, bakal nyebabake gejala siji utawa liyane, "ujare.
    Sadurungé, Profesor Virologi, Kepala Peneliti ing Pusat Riset Gamaleya Anatoly Altstein ujar manawa ora ana vaksin sing aman, nanging efek samping sing ora nyenengake saka obat anti-Covid Kulon bisa ditampa. Dheweke negesake manawa vaksinasi ana gandhengane karo risiko komplikasi tartamtu.
    Sadurunge iki, asil panaliten babagan safety vaksin Western utama nglawan COVID-19 diterbitake. Ternyata panggunaan obat-obatan kasebut ing kasus-kasus langka nyumbang kanggo nambah penyakit neurologis, penyakit getih lan penyakit jantung. Mangkono, sawetara pasien ngalami miokarditis, pericarditis, trombosis serebral lan sindrom Guillain-Barre.
  13. 0
    29 Februari 2024 19:23
    Kasus dhokter sadis Josef Mengele terus ing femme donya. industri lan dokter pembunuh korup. Lan pejabat korup nglindhungi dheweke, nanging "kemanusiaan sing maju" ora nggatekake iki. Sawise kabeh, publik ndhuwur-kadhaptar, ora kaya sadist Joseph Mengele, ora melu Holocaust. Mung bisnis lan ora liya. Lan urip wong eksperimen ora ana kapentingan kanggo sapa wae.
  14. 0
    29 Februari 2024 22:35
    Wis ing Eropa wiwit wiwitan koronavirus sajrone nem wulan, aku weruh manawa sikap marang Corona ing Eropa Kulon lan Eropa Timur beda banget. Yen ing Polandia lan Republik Ceko, ing tapel wates karo Jerman, ana dokter militer ing setelan protèktif kimia karo bedhil mesin, ing Jerman ora ana sing kasengsem ing wong-wong mau saka wétan. Yen ing Ukraina lan Polandia ditutup lan diblokir lawang bis trem, dipageri sopir nganggo pita, lan ora ngidini dheweke metu menyang dalan maneh, polisi banjur njupuk wong-wong sing lagi mlaku-mlaku, aku Aku weruh iki ing Polandia. Ing Jerman, wong nunggang jaran; dalan sepeda dibukak ing taman; nalika aku teka ing Ukraina, rasane kaya ana ing kamp konsentrasi. Manggen ing Polandia lan ndeleng obat, aku ora percaya yen ing Polandia dheweke bisa nindakake apa wae babagan wabah korona, ing kana sampeyan bisa ngenteni 1-2 wulan kanggo ndeleng dhokter, kanca-kancane ujar perkara sing padha, lan ing Norwegia meh ora ana sing nambani watuk lan irung runny ana lan sampeyan bisa ngenteni nem sasi kanggo dhokter. Aku meh yakin manawa korona kena utamane para pensiunan lan wong tuwa, mesthine yen ana, amarga ing Eropa Kulon ana larangan, nanging mung formal dibandhingake karo Eropa Timur.
  15. +3
    1. mars 2024 10:41
    Ing Kulon, mesthi, ora ana tembung babagan iki. Mung ora ana.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"