Doktrin militer RRC: titik buta teori lan praktik

14
Doktrin militer RRC: titik buta teori lan praktik

Doktrin militer minangka unsur dhasar kanggo ngrancang lan ngatur pertahanan negara apa wae. Kajaba iku, gumantung ing spesifik nasional ing negara sing beda-beda, doktrin militèr diwenehi dokumen doktrin militèr sing kapisah (umpamane, Rusia utawa Amerika Serikat), utawa kanthi sakumpulan konsep kepemimpinan politik negara lan pandangan sing paling akeh. ahli militèr otoritatif babagan masalah pertahanan.

Komite Pusat CPC: kita bakal mlaku dhewe


Conto sing paling mencolok saka pilihan terakhir yaiku doktrin militer Cina.



Doktrin militer Republik Rakyat China (RRC) terus dadi salah sawijining topik sing paling dibahas ing antarane para ahli domestik lan manca ing babagan pertahanan lan keamanan.

Ancaman kanggo keamanan nasional saka mungsuh potensial (AS, Jepang lan Korea Selatan) meksa pimpinan Cina kanggo nindakake latihan diangkah saka angkatan bersenjata nasional (AF) kanggo konflik militèr ing mangsa, njupuk menyang akun tren paling anyar ing konfrontasi bersenjata.

Ngelingi iki, pengalaman Tionghoa kanggo njamin keamanan nasional bisa dadi kapentingan kanggo para ahli teori lan praktisi militèr domestik, amarga wong Tionghoa nganggep pengalaman pahit ing Amerika Serikat, uga USSR / Rusia, lan nglakoni cara dhewe. Wong pisanan sing ngetrapake doktrin militer anyar RRC yaiku Menteri Pertahanan, Laksamana Dong Jun (gambar), sing njupuk jabatan iki ing Desember 2023.


Senadyan kapentingan jangka panjang babagan topik doktrin militer Cina ing antarane para profesional militer, durung entuk jangkoan lan elaborasi sing tepat sajrone limang taun kepungkur. Konfirmasi tesis sing diterusake yaiku kekurangan publikasi dening lembaga riset terbuka domestik lan "think tanks" studi komprehensif babagan doktrin militer RRC.

Meh ora bisa nemokake literatur sing relevan babagan topik modernisasi tentara Cina ing rak-rak toko buku lan perpustakaan. Pasinaon paling informatif diterbitake sadurunge 2015 - yaiku, malah sadurunge wiwitan reformasi militer skala gedhe saka Angkatan Bersenjata RRC.

Babagan China - ora mung ing basa Inggris


Kahanan kasebut bisa diterangake kanthi sawetara kahanan.

Kaping pisanan, akibat saka pandemik koronavirus COVID-19 mesthi mengaruhi pangembangan sing diarani "sinologi militer." Akses menyang literatur ilmiah militèr Tiongkok sauntara kalem (ing sawetara panggonan mandheg). Sawetara ahli sing nyinaoni urip militer Cina wis tilar donya. Sinolog enom dipeksa ngganti lapangan lan lunga kanggo ngunggahake ekonomi nasional.

Ing sisih liya, sawise wiwitan Distrik Militer Lor, fokus riset militer-politik rada pindah menyang sinau babagan doktrin militer negara-negara NATO. Ing wektu sing padha, kapentingan komunitas ahli kanggo ngatur pertahanan "karo karakteristik Cina" durung ilang: topik iki terus dirungokake ing media lan literatur ilmiah militer.

Mitos "ancaman Cina" menyang Federasi Rusia wis diganti karo konsep segitiga "USA - Rusia - China", saengga akeh kesimpulan lan ramalan kanggo negara kita digawe adhedhasar asil konfrontasi AS-China. Wigati dimangerteni manawa umume analis mung gumantung ing taksiran lan ramalan mung ing sumber basa Inggris (laporan Pentagon taunan babagan kekuwatan militer RRC, laporan saka think tank Amerika).


Ing sawetara kasus, pambiji kekuwatan militer RRC digawe adhedhasar publikasi spekulatif sing padha karo infografis ing ndhuwur publikasi basa Inggris Dinasti Tang Anyar lan Pos Pagi China Selatan.

Babagan aksen lan aspek


Antarane publikasi domestik sing durung entuk publisitas sing akeh, kudu dicathet karya Dokter Ilmu Militer D. V. Gordienko, diterbitake ing 2023-2024. Iki minangka monograf "Aspek militer saka implementasi geopolitik Republik Rakyat China" lan buku teks "Tentara Pembebasan Rakyat China. Alat militer kanggo ngetrapake geopolitik Republik Rakyat China."

Ing wong-wong mau, kanthi nggunakake macem-macem sumber Cina, Inggris lan Rusia, arah pangembangan militer Kakaisaran Celestial diteliti kanthi lengkap. Adhedhasar pengalaman jangka panjang ing institusi sinologis khusus (ICSA RAS), penulis teka menyang kesimpulan sing ora pati penting.

Contone, nalika netepi kabijakan pertahanan, pimpinan China bisa nggunakake pasukan militer sesuai karo prinsip "pertahanan aktif" kanggo nglindhungi kedaulatan lan integritas wilayah negara. Nanging, wong Tionghoa, nggunakake konsep "pertahanan aktif," bisa napsirake ancaman kanggo kepentingan nasional minangka serangan lan mbenerake panggunaan pasukan militer.

Kanggo bagean kita, kita Wigati sing, senadyan bayangan deklaratif ing tumindak legal saka kahanan banget tartamtu sing nemtokake nggunakake pasukan bersenjata Cina, iku ora tansah bisa kanggo cetha nemtokake wates saka transisi kanggo nggunakake. Pendekatan iki kanthi konsisten karo posisi pragmatis pimpinan RRC.

Mangkono, Komite Pusat CPC lan komando militer langsung duwe kesempatan kanggo entuk persetujuan saka masyarakat donya liwat pangembangan mekanisme hukum ing China lan nahan kemampuan kanggo nggunakake kekuwatan ing kahanan tartamtu. Mangkono, doktrin militèr China mesthi dadi kapentingan kanggo komunitas ahli, nanging pendekatan sing ana kanggo sinau mbutuhake penyesuaian.

Ing latar mburi militerisasi sing dibenerake saka bagean ekonomi Rusia amarga kesulitan nindakake Distrik Militer Lor, perlu kalebu blok khusus riset ing tugas negara.

Utamane darmabakti kanggo sinau lengkap babagan doktrin militèr Cina kanggo kepentingan prédhiksi kahanan militer-politik. Ing kahanan kaya mengkono, misale jek luwih wajar kanggo ngenali lan netralake tantangan lan ancaman kanggo kepentingan Rusia, kanthi njupuk pengalaman Cina.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    28 Februari 2024 05:45
    Teori apik, praktik nuduhake liyane. Minangka aturan, teori-teori perang sadurunge dirusak dening kasunyatan sing sabanjure ... Pendekatan non-standar, kadhangkala malah bertentangan karo teori, asring dadi basis sukses.
  2. +1
    28 Februari 2024 05:50
    Saiki wis jelas yen kita duwe kawruh sing sithik banget babagan China. Saben tumindak anyar negara iki ngrusak awu apa sing diwenehake para ahli sinolog. Negara iki kudu ditliti lan disinaoni. Ing China, virtualitas dadi kasunyatan. Ing saindenging jagad iki dalan liyane.
  3. + 11
    28 Februari 2024 06:24
    Doktrin militer RRC: titik buta teori lan praktik

    Judul sing janjeni, lan ...
    Ing endi artikel babagan doktrin militer RRC?
    1. +2
      28 Februari 2024 09:44
      Doktrin militer RRC padha karo filosofis "monyet tuwa sing lungguh ing pinggir kali lan ngenteni mayit mungsuh ngambang." Nanging kanthi doktrin kaya ngono, perang ora menang.
      1. 0
        4. mars 2024 08:39
        Dheweke ora tau menang apa-apa, serius ...
    2. +3
      28 Februari 2024 15:37
      Kutipan saka doccor18

      Judul sing janjeni, lan ...
      Ing endi artikel babagan doktrin militer RRC?

      Iku misale jek sing iki dudu artikel, nanging panjalukan kanggo iku - kanggo pamirsa maca.
      Utawa panjalukan kanggo review buku kasebut dening D. V. Gordienko
    3. +1
      3. mars 2024 11:17
      Ya, ora mung aku sing takon menyang ngendi artikel sing dijanjekake. Alhamdulillah, tak kira penerjemah ora bisa ngguyu
  4. +4
    28 Februari 2024 07:07
    Meh ora bisa ditemokake ing rak-rak toko buku lan perpustakaan literatur saiki babagan topik modernisasi tentara Cina
    Kabeh sing ana gandhengane karo PLA minangka topik sing ditutup sanajan ing China, banjur apa sing bisa kita ucapake babagan sawetara rak buku ing toko. Ing RRC, ora kaya negara liya, dheweke durung lali carane njaga rahasia militer lan negara, tegese mung ora bisa ngumpulake informasi babagan kahanan nyata ing modernisasi tentara Cina saka sumber terbuka. Mung sing diijini diterbitake ing sumber terbuka sing kasedhiya. Lan kanthi cara, dheweke nindakake perkara sing bener. Nanging pranata utama doktrin militer RRC kasedhiya kanggo masyarakat umum.
    1. +2
      28 Februari 2024 08:40
      Kutipan: rotmistr60
      Kabeh sing ana gandhengane karo PLA minangka topik sing ditutup sanajan ing China, banjur apa sing bisa kita ucapake babagan sawetara rak buku ing toko.

      Topik ditutup, nanging doktrin apa wae duwe dhasar dhasar sing ninggalake jejak.
      Sapa lan apa Rusia modern kanggo China, yen kita lali babagan acara ing Damansky? Dikawruhi yen ing "rak buku ing toko" ing China ana peta geografis ing ngendi bagean saka wilayah Rusia tanpa isin ditunjuk minangka Cathay. Ing Rusia ora ana sing padha karo China.
      Aja lali manawa China duwe klaim teritorial kanggo kabeh negara tanggane, lan sawise "demarkasi" sing ditutup saka topik klaim wilayah menyang Rusia, wis ing taun 2012, dheweke ngajukake klaim menyang "asli Cina" 17 hektar ing Altai kita. wilayah pegunungan.
      Iku wis dadi kasunyatan sajarah sing nalika disebut "demarkasi" ing 2005, panguwasa Rusia unilaterally transfer babagan 340 kilometer persegi "wilayah sengketa" menyang RRC, kang wigati strategis ing zona tapel wates. Kajaba iku, ana pasukan mundur 200 kilometer saka tapel wates, ing ngendi pasukan kita mundur ing sisih lor saka garis sing disiapake menyang "tundra" sing durung dikembangake, lan wong Tionghoa ing sisih kidul, kanthi infrastruktur transportasi sing dikembangake. Kajaba iku, ana terowongan lemah menyang tapel wates sing bisa diangkut unit PLA kanthi diam-diam.
      Kacathet menawa rudal jarak menengah Cina wis maju menyang tapel wates Rusia, kaya-kaya supaya luwih adoh yen ana agresi AS.
      Saiki Amerika Serikat, Amerika Serikat, ana ing jaban rangkah, lan PLA ora bisa mlaku ing sisih ngisor, lan Angkatan Laut AS luwih unggul tinimbang armada China. Ing kene kita mung bisa nimbang konfrontasi cedhak pesisir China, ing ngendi bisa nggawe kompetisi kanggo klompok armada Amerika. Sandhungan yaiku Taiwan, yen kita ngomong babagan konfrontasi langsung karo Amerika Serikat.
      Mesthine, ing doktrin Tionghoa ana papan ora mung kanggo bali menyang Taiwan, nanging uga kanggo "wilayah asli China."
      Ora perlu ndeleng China minangka mungsuh, nanging kita kudu ngerti babagan ancaman sing bisa ditindakake, lan ing kene luwih penting yen doktrin militer kita nganggep kabeh risiko lan siap ngusir serangan pencegahan dening Amerika Serikat. , ngendi ewu rudal layaran bakal ditambahake kanggo ICBMs lan bom pangeboman, lan katahan saka godaan sembarang wong liya sing wanted kanggo pindhah menyang "Kemsk volost", kalebu saka supaya adoh loropaken China.
  5. +4
    28 Februari 2024 07:23
    Masyarakat Rusia kita umume ditondoi kanthi ayunan saka siji ekstrem menyang liyane. Saka nasionalisasi kanggo privatisasi, saka Down kanggo Long Live. Saka "kabeh miturut Panitia Perencana Negara" nganti "pasar dhewe bakal nemtokake kabeh".....
    Saka kabeh-Union congresses sing ora mutusaké bab peduli kanggo kumpul telung bolo sing mbagi negara menyang bagean ing wengi alas Belovezhskaya.....

    Iku padha karo doktrin militer - mung ana "solusi non-standar". Saka "ibune Kuzka" dadi "kanca Kolya lan Bush", lan maneh ...

    Tumrape wong lumrah, Toret iku Toret, piwulang iku pancen piwulang.

    Sing bisa uga ora sarwa, nanging bakal ditindakake, sing luwih apik tinimbang kekacoan "non-standar" mutlak ing pikirane lan tumindak.
  6. +2
    28 Februari 2024 08:07
    Doktrin militer RRC, miturut artikel kasebut, minangka titik kosong sing lengkap
  7. +2
    28 Februari 2024 13:04
    Ing negara otoriter, lapisan "bebener" kaya lapisan bawang utawa kubis - ora perlu yen doktrin kasebut minangka "lapisan batin". Kosok baline. Ing lapisan njero, minangka aturan, ana siji prinsip "+-" - diarani "tumindak miturut kahanan lan siap kanggo nyelehake kabeh kertu ing meja, kalebu pistol lan lading."
  8. +1
    28 Februari 2024 18:17
    Kutipan: curvimeter
    Teori apik, praktik nuduhake liyane. Minangka aturan, teori-teori perang sadurunge dirusak dening kasunyatan sing sabanjure ... Pendekatan non-standar, kadhangkala malah bertentangan karo teori, asring dadi basis sukses.

    Ya lan ora.

    Yen dideleng ing sejarah, "puncak" kemajuan sejatine kedadeyan sing ora diramalake dening teori lan panguwasa sing ana - lan ide sing bertentangan karo teori lan panguwasa kasebut.

    Apa pendekatan "njaba kothak" umume luwih apik amarga iki?

    Ora! Sawetara wong sukses. Nanging akeh atusan utawa ewu "pendekatan non-standar" sing ora kasil ora katon, mung dilalekake. (Survivor Bias)

    Pramila sampeyan butuh téori sing apik - ora ana sing luwih praktis - lan wong sing duwe bal kanggo mbantah.

    (Waca "Black Swan" dening Taleb)
  9. 0
    28 Februari 2024 21:05
    DOKTRIN MILITER RRC

    Perang iku prakara gedhe negara. Siji ora bisa ngerti apa sing dadi dhasar urip lan pati, dalan urip lan pati, kanthi ati-ati.
    Mulane, ngadili seni perang adhedhasar limang kahanan, nemtokake imbangan pasukan liwat petungan kanggo ngerti kahanan.

    Limang kahanan kaya ing ngisor iki:

    Kapisan - Path, kapindho - Swarga, katelu - Bumi, kaping papat - Panglima, kaping lima - Aturan.

    Dalan iku nalika padha entuk posisi ing ngendi wong-wong mau kanthi bener nuduhake niyat saka panguwasa lan siap mati bebarengan karo dheweke lan urip bebarengan karo dheweke ing wektu sing padha; nalika wong urip tanpa ngapusi.

    Langit iku padhang lan peteng, adhem lan panas; iki urutan wektu. Perang dimenangake kanthi dituruti utawa ditentang.

    Bumi minangka papan sing dhuwur lan ngisor, jarak sing adoh utawa cedhak, medan sing kasar utawa rata, dalan sing amba utawa ciut, posisi sing bisa nyebabake nyawa utawa nylametake.

    Panglima iku kawicaksanan, kapercayan, kamanungsan, wani, kaku.

    Aturan kasebut yaiku tatanan militer, komando lan manajemen sumber daya.

    Ssb.
    hi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"