Ekspedisi menyang leluhur. Urip wong Mesir kuna: pisanan karya, banjur seneng-seneng

140
Ekspedisi menyang leluhur. Urip wong Mesir kuna: pisanan karya, banjur seneng-seneng
Fresco saka kuburan Nebamun ing Thebes, c. 1400–1350 BC e.
Fragmen (siji saka telu) lukisan nisan polychrome sing nggambarake adegan pesta. Iku nuduhake papat wadon lungguh ing lemah, siji kang muter suling, lan penari loro panghibur tamu karo tarian ing register ndhuwur, kang ora ditampilake kene. Penari nganggo sabuk, anting lan gelang. Musisi wadon nganggo anting-anting ing kuping, kerah lebar ing pundhak, gelang, gelang lan cincin ing driji. Gaya rambut voluminous (wig), perhiasan sing akeh banget lan keanggunan wanita sing luar biasa. Dheweke nganggo busana perayaan tembus sing pas karo tokoh. Nanging para penari digambarake meh wuda. Limalas register vertikal hieroglif uga wis disimpen. British Museum, London


Ora ana sing teka saka kono
kanggo nyritakake apa sing kedadeyan karo dheweke,
Kanggo nyritakake babagan tinggalane,
Kanggo nyenengake ati kita ...
Tindakake atimu nalika isih urip
Lebokna mur ing sirahmu
nganggo kain alus
Ngolesi dhewe karo lenga-lenga asli para dewa,
Tambah akeh kesenenganmu,
Aja nganti atimu kuciwa
Tindakake karsane lan kabecikanmu,
Tumindakmu ing bumi
miturut atimu
Lan aja susah nganti teka
dina nangis kanggo sampeyan, -
Dheweke ora ngrungokake keluhan, sing atine ora deg-degan,
Lan nangis ora bakal nggawa wong bali saka kuburan.
Dadi, ngrayakake dina sing bungah lan aja susah,
Amarga ora ana wong sing njupuk kabecikan karo dheweke,
Lan ora ana wong siji-sijia sing lunga menyang kana,
durung bali.
... Gulungan luwih migunani tinimbang kapel ...
Lagu Harpist.
Teka kita ing rekaman
ing papirus saka abad kaping 14. BC e.

Wong lan budaya. Ora suwe, ana artikel menarik babagan musik wong Mesir kuna ing situs web VO kita, sing cukup logis karo seri artikel kita babagan budaya wong kuno, lan utamane wong Mesir sing padha. Nanging, saliyane musik, dheweke ngerti akeh hiburan liyane, lan ora kabeh misanthropes manic lan surem, saka esuk nganti wengi mung mikir babagan kuburan lan orane wong liya.



Kosok baline, wong Mesir seneng lan ngerti carane seneng-seneng, lan kita ngerti babagan iki saka fresco, maneh, ing tembok kuburane, yaiku, dheweke nyoba nggawa menyang jagad liyane kabeh sing menehi kesenengan. sajrone urip, lan maksimal! Lan saiki kita bakal pitutur marang kowe carane padha seneng-seneng.

Lan sanajan crita iki ora lengkap - iki minangka topik sing wiyar banget, nanging ngidini kita entuk gagasan babagan urip saben dinane wong Mesir kuna, sing kerjane akeh, nanging uga ngerti carane ngendhokke.

Nanging ilustrasi kanggo crita kasebut bakal dadi tokoh miniatur "prajurit" saka macem-macem perusahaan, sing nggambarake wong Mesir kuno ing karya lan dolanan. Pranyata cukup akeh tokoh-tokoh kasebut, supaya sampeyan bisa nggawe diorama.

Mesthi, larang banget, utamane sing wis dicet, nanging ana, tegese ana sing tuku tokoh kasebut.

Dadi, dina iki kita ora mung menyang leluhur kita sing adoh, nanging uga menyang Mesir, sing sibuk karo macem-macem barang sing nyenengake.

Nanging kita isih bakal miwiti karo tenaga kerja, amarga ana hubungane langsung karo budayane!

Dadi…


Fresco saka kuburan TT52, dumunung ing Syekh Abd el-Qurna, bagéan saka necropolis Theban, ing pinggir kulon Kali Nil, ngelawan Luxor. Milik Nakht, pejabat Mesir kuna sing njabat minangka juru tulis nalika pamaréntahan Thutmose IV (1401–1391 SM utawa 1397–1388 SM), firaun Dinasti Wolulas, dinasti pisanan saka Kerajaan Anyar.


Fragmen fresco saka makam Nakht sing nggambarake telung seniman

Kasunyatane, kerja wiwit esuk nganti wengi ing iklim panas, para petani lan wong biasa biasane mung nganggo celemek linen siji. Kajaba iku, nalika kerja lapangan, dheweke asring nyopot, amarga dipercaya manawa sandhangan apa wae mbatesi gerakan. Mulane akeh wong Mesir luwih seneng nyambut gawe kanthi wuda.

Dadi wudo ing Mesir ora dianggep isin, utamané ing jaman Kratoning Kuna lan Tengah.

Busana wanita uga prasaja banget - busana sing nyenyet kanthi tali, sing uga kerep dicopot, luwih milih apron sing cendhak ing pinggul. Malah kurang ketutupan para penari lan musisi sing nglipur wong Mesir ing riyaya lan riyaya, nanging kok kaya mangkono, aku ora perlu nerangake.


Kulawarga Mesir jaman Kerajaan Anyar. Set saka rong tokoh saka King & Country (Hong Kong). Ana uga bocah, nanging iki minangka tokoh sing kapisah!

Dikawruhi yen sajrone pambangunan piramida, akeh wong Mesir sing sacara periodik dikepung ing karya iki. Nanging ora mung wong lanang, nanging uga wanita sing kerja ing kana!

Kasunyatane yen kerja ing sangisore srengenge Mesir wiwit esuk nganti sore mbutuhake banyu akeh kanggo para pekerja sing mbangun piramida. Brigade bocah-bocah wadon lan wanita enom, sing akeh wong Nubia, nyedhiyakake banyu ngombe; padha nggawa banyu seger kanggo para pekerja sajrone dina kerja.

Sawise rampung kerjane, dheweke disimpen ing kemah sing kapisah kanggo mesthekake keamanane dhewe lan kanggo ngilangi kemungkinan dheweke bakal kesel buruh konstruksi kanthi kegiatan wengi sing ora dijadwalake!


Nanging wong Mesir nggunakake alat prasaja iki kanggo nemtokake akurasi nggawe blok watu ... Set saka rong tokoh saka King & Country (Hong Kong)


King & Country uga duwe tukang batu ing koleksi! Tukang watu kiwa menarik. Dheweke bisa uga wis nglereni grooves ing dhasar rocky piramida. Banjur alur-alur iki, sing disambungake karo siji liyane, diisi banyu, bisa uga banyu warna. Lan nalika nguap, tandha cetha tetep ing tembok grooves. Nanging keluwihan watu dipotong, lan kanthi mangkono kabeh situs kanggo pambangunan piramida dadi tingkat sing sampurna!


Malah "watu" diprodhuksi dening perusahaan Hong Kong iki! Njupuk lan gabungke karo tukang batu, lan ing kene sampeyan duwe diorama rampung saka Mesir crita


Apa tukang batu ngelak? Wong wadon Nubia iki bisa nggawa banyu ...


Mbangun piramida lan struktur liyane iku karya grueling, lan buruh mbutuhake luwih saka mung banyu kanggo quenching thirst sing... Wong wadon enom iki hard ing karya nyepakaké wadhah gedhe saka bir lokal kanggo buruh construction. Pancen angel kerja ing sangisore srengenge sing scorching ... Mulane jumlah minimal sandhangan kanggo bocah wadon, sing cukup dingerteni kanggo wong Mesir wektu iku - "sawise kabeh, dheweke kerja"!

Wong-wong bangsawan saka Karajan Lawas nganggo sabuk lebar ing celemek ing pinggul. Lan mung iki sing mbedakake saka wong miskin, lan uga kualitas kain. Inggih, dheweke uga nghias awake dhewe nganggo kerah khusus sing dipotong nganggo enamel warna-warni. Ing film Polandia "Pharaoh" kerah mantel kasebut ditampilake kanthi apik.

Nanging, sing penting kanggo kita saiki, pisanan kabeh, wong Mesir minangka penari sing semangat. Ora ana preian siji, ora ana acara penting ing urip pribadi lan umum sing lengkap tanpa tarian kolektif lan tarian kolektif, diiringi nyanyi lan dolanan alat musik.

Penari mbungkus piyambak ing pita lan dekorasi sirahe karo wreaths kembang. Wong liya kepang rambute dadi kepangan dawa, nganti pungkasane diikat bal cilik. Kanthi gerakan cepet, braid kuwi wriggled fancifully, kang, ketoke, dianggep ayu.


Tari saka rong penari. Inggih, tokoh-tokohipun mesthi sukses. Sing isih ana yaiku nambahake penonton sing ngalahake ketukan nganggo tangane


Lan ing grup iki ana penari loro lan cah wadon sing ngiringi

Kajaba iku, gambar tari kolektif angin puyuh saka jaman Dinasti V wis tekan kita. Iku banget ngelingi tarian akrobat pop modern. Dadi ora ana apa-apa sing digawe babagan tokoh penari kasebut. Iku!


Telung wanita sing main alat musik tradisional Mesir

Wonten gambar beksan mawi rebana, beksan kastanet, beksan mawi kayu-kayuan, tuwin pasangan jogèd ingkang iringan clempung, ingkang saèstu dados piranti rakyat ing Mesir. Nanging wanguné wis owah sacara signifikan liwat wektu.

Gambar saka Karajan Lawas lan Tengah didominasi dening clempung cilik enem lan pitung senar, kang diputer nalika lungguh. Miturut Karajan Anyar, clempung rolas lan rong puluh senar katon, luwih gedhe tinimbang dhuwure manungsa. Sampeyan kudu muter nalika ngadeg. Nanging ing wektu sing padha, clempung cilik banget digunakake, sing ditekan ing pundhak nalika muter.


Harpist lan suling


Harpist karo clempung rolas senar

Sawisé clempung, suling dianggep minangka piranti sing paling penting nomer loro. Wong Mesir nggunakake kabeh kulawarga suling beda - cendhak, dawa lan pindho. Padha digawe saka reed lan kayu, lan mouthpiece biasane digawe saka papirus.


Nanging, kita uga duwe perusahaan ing Rusia sing nggawe patung-patung Mesir ora luwih elek. Bocah wadon iki sing main kaya banjo digawe dening perusahaan St. Petersburg Silver Dream Studio. Dheweke katon apik banget. Lan ... kita mesthi bakal ngandhani babagan karya perusahaan Rusia iki ing sawijining dina!

Apa sampeyan bisa nindakake yen mudho dadi atraktif? Dadi, patung-patung wanita Mesir telanjang digawe ora mung ing Hong Kong lan ing kene, nanging uga ing Astana, ing ngendi perusahaan Astana Toys beroperasi.


Ing kene, contone, ana patung putri Mesir kanthi dhuwur 65 mm. Astana Toys Company. Iku menarik sing akeh perusahaan prodhuksi tokoh rapet kerjo bareng karo saben liyane. Siji perusahaan, ujar, nggawe, dene liyane melu nglukis, kayata, contone, perusahaan Rusia sing padha Silver Dream Studio.


Putri ing amben. Dhuwur 80 mm. Astana Toys Company

Dadi dina iki kita bisa nyinaoni sajarah Mesir Kuna ora mung saka frescoes lan bas-reliefs, nanging uga saka patung "prajurit" timah digawe dening pengrajin kelas dhuwur adhedhasar mau.

Ya, kita bakal ngomong babagan macem-macem hiburan lan hiburan Mesir liyane ing salah sawijining artikel sabanjure ing seri "Ekspedisi menyang Leluhur".

PS Penulis lan administrasi situs ngucapake matur nuwun marang manajemen perusahaan "King & Country" saka Hong Kong kanggo foto sing diwenehake kanggo artikel iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

140 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    3. mars 2024 03:54
    Ya, Vyacheslav Olegovich ...
    Apa tukang batu ngelak? Wong wadon Nubia iki bisa nggawa banyu ...

    Nang endi wae padha ngomong
    Kabeh bakal nggawa menyang wanita!

    Kita ora bakal ngerti apa sing kedadeyan ing situs konstruksi Mesir kuno. Nanging aku menehi rating fantasi babagan topik artefak lan lukisan sing wis ana minangka apik banget.
    apik
    1. +9
      3. mars 2024 06:51
      Nanging aku menehi rating fantasi babagan topik artefak lan lukisan sing wis ana minangka apik banget.

      Fantasi, fantasi, nanging Mesir kuna mung karo piramida mbuktekaken sing wong-wong iki dibangun saka jantung lan kanggo abad.
      Matur nuwun kanggo Vyacheslav kanggo terus topik, comrades duwe apik lan woh-wohan Minggu, bab Kota!
    2. +6
      3. mars 2024 07:31
      Kutipan saka: ROSS 42
      Nanging aku menehi rating fantasi babagan topik artefak lan lukisan sing wis ana minangka apik banget.

      Fantasi saka pubertas ... ngguyu
    3. +1
      3. mars 2024 08:02
      "Aku menehi rating apik banget," aku mikir yen Vyacheslav Olegovich ora imajinatif. Nanging, wong Mesir kanthi ati-ati nyathet urip saben dinane
  2. +6
    3. mars 2024 05:25
    wassat Oh, pira akeh panemuan sing apik banget kanggo kita ...
  3. +5
    3. mars 2024 05:41
    Wong Mesir dadi broiler lol Langsung detik pisanan lan liya-liyane formulasi Viagra. Nanging tokoh pungkasan Kazakhs dadi apik.
    https://cs9.pikabu.ru/post_img/2019/08/31/4/1567229158122923335.jpg
    Busana manik-manik. Cukup andhap asor, ketoke
    1. +8
      3. mars 2024 05:48
      Busana manik-manik. Kanggo cuaca frosty
      1. +1
        3. mars 2024 08:23
        Apa ana frost tenan?
        Nanging, kabeh wis sinau dening comparison. Saiki kita duwe: +4, lan rong dina kepungkur yaiku -3. Miturut pendapatku, iku seger. Lan kancaku mikir yen panas; dheweke ngentekake kabeh urip ing Tyumen. Kaping pisanan, dheweke kaget karo suhu awak. Saiki aku wis rada biasa, nanging aku kangen mangsa nyata
        1. +4
          3. mars 2024 10:34
          Salju umum ing Mesir. Mengkono saben atus taun. Iki minangka potret musim dingin Mesir pungkasan.
          1. +1
            4. mars 2024 16:27
            Kutipan saka solar
            Iki minangka potret musim dingin Mesir pungkasan.

            asline iku photoshop
            1. +1
              4. mars 2024 16:33
              Foto khusus iki ora. Nanging ana akeh fleachers sing nggawe bukti palsu saka acara nyata kanggo nambah popularitas.
          2. 0
            4. mars 2024 19:19
            Wektu pungkasan kita ndeleng salju ing Mesir yaiku ing Desember 2014, banjur kabeh Piramida ditutupi salju, lan ing Sharm nalika iku ana udan sing nggegirisi, bangunan utama hotel kasebut kebanjiran nganti sedheng ...
        2. +2
          3. mars 2024 12:16
          Kali Nil beku kaping pirang-pirang, nanging iki wis ana ing jaman Arab, ing abad kaping 9 lan 11, kanggo beku kali iki butuh wektu beku sing signifikan, lan misale jek sawise frosts papyrus abad kaping 11. praktis ilang, iku ora ngidinke Frost, kang siji mimpin kanggo distribusi saka kertas, Mesir malah diwenehake papyrus kanggo Vatikan. Aku duwe pitakon: apa pembekuan kasebut kedadeyan ing jaman kuna? Yen ana, kedadeyan kasebut nalika jaman transisi, nalika Mesir saya mudhun, mulane, lan kanthi informasi babagan wektu kasebut ana masalah, para ahli Mesir kudu ngeculake topik kasebut. Mungkin padha ngerti soko, aku durung weruh.
          1. +2
            3. mars 2024 13:38
            Kutipan saka Andobor
            Kali Nil beku kaping pindho, nanging wis ana ing jaman Arab, ing abad 9 lan 11........

            Mung ing wektu kanggo Little Ice Age! Banjur wong Skandinavia mati ing Greenland!
            Sanajan ana panemu yen dheweke ora mati, nanging dicampur karo Inuit ... Dheweke nampa iman, cara urip, lan akibate slamet.
            Minangka kanggo Mesir, sawetara pracaya sadurunge Narmer, Mesir wis udan, nanging kurang sehat, climatically. Ing sisih loro Kali Nil ana alas udan tropis, lan ing sisih loro kasebut ana sabana. Lan ana 2 Negara --- Kerajaan Lembah lan Kerajaan Delta! Merdeka! Lan basane beda-beda. hi
            1. +3
              3. mars 2024 17:01
              Mung ing wektu kanggo Little Ice Age Kasunyatan iku ing Eropah iku sabenere iklim paling luweh, lan mangsa jayaning pamukiman Greenland Aku wis dawa ngeweruhi sing Mesir minangka kabèh cocog kanggo owah-owahan iklim ing Eurasia, nanging ora sinkron kanggo siji utawa loro abad. nanging aku ora ngerti sebabe. Lan nyatane yen ing kono luwih udan, kabeh tembaga ing wadi sing cedhak karo Kali Nil dudu ara-ara samun kaya saiki, nanging sabana, lan ing jaman sing apik malah luwih jembar.
              1. +3
                3. mars 2024 17:14
                Kutipan saka Andobor
                ....... nanging ora sinkron kanggo siji utawa rong abad, nanging aku ora ngerti alasane.......

                Alesane yaiku inersia lan hukum nomer akeh. Ora ana kedadeyan utawa nyebar kanthi cepet! Lan asring kedadeyan yen iklim ora mung gumantung ing garis lintang geografis, nanging uga ing topografi, sifat permukaan, lan proses atmosfer. Mulane, hipotesis babagan "pembekuan instan saka mammoths" ora nyata ing prinsip. Lan umume, ana proses taunan siklus ing atmosfer bumi, ing ngendi energi melu sing sawetara urutan gedhene luwih gedhe tinimbang sing bakal diluncurake nalika bledosan kabeh senjata nuklir ing planet iki! Owah-owahan iklim mbutuhake wektu, lan uga stabilisasi, lan ora sethithik wektu. hi
                1. 0
                  5. mars 2024 22:23
                  Kutipan saka Reptilian
                  Mulane, hipotesis babagan "pembekuan instan saka mammoths" ora nyata ing prinsip.

                  Alexey Tolstoy ing AELITE nerangake iki kanthi tiba saka satelit sing luwih cilik tinimbang Bulan lan miring kanthi cepet saka sumbu bumi. Nanging dheweke penulis ... Dadi apa wae bisa.
                  1. -1
                    6. mars 2024 10:18
                    Kutipan saka kaliber
                    Kutipan saka Reptilian
                    Mulane, hipotesis babagan "pembekuan instan saka mammoths" ora nyata ing prinsip.

                    Alexei Tolstoy ing AELITE nerangake iki kanthi tiba saka satelit......

                    hi Aku maca kabeh Aelita !!! Ora ana sing nyebutake mammoths! Apa sampeyan wis maca utawa ngrungokake ing audio ing YouTube? Yen pilihan kapindho, mbok menawa sampeyan bener! Nanging aku ora ngrungokake nganti pungkasan. Kaya ana macem-macem versi, ucapake, Pushkin --- "The Golden Scallop Cockerel."
                    Umumé, saliyane Tolstoy, Edgar Rice Burroughs uga nulis babagan wong ing Mars, autochthons (kanthi cara, Tolstoy maca dheweke!), lan Bogdanov, lan Lee Breckitt-iki sing paling misuwur. Uga, Bradbury uga, nanging aku ora seneng karo dheweke. Pesimisme wis rampung. Impenku tuku buku Tolstoy babagan Venus --- "Bintang Biru". Mergo iki
                    1. 0
                      6. mars 2024 11:51
                      Kutipan saka Reptilian
                      Ora ana sing nyebutake mammoths!

                      Sampeyan ora maca kanthi teliti. Ing ngisor iki ukara: "Aku mangan daginge. Dheweke ora duwe wektu kanggo ngrusak - beku ing sawetara dina, ditutupi salju. Ketoke, penyimpangan sumbu bumi kedadeyan langsung. Bumi tabrakan karo benda langit. , utawa kita duwe satelit kapindho, luwih cilik tinimbang Bulan ". Bab kasebut diarani "Ing Bengkel Moose."
            2. 0
              4. mars 2024 11:29
              "Basa-basane beda-beda" ora bisa diarani 100% kanthi bener. Mbok menawa dialek padha beda, lan bisa uga basa, nanging iki kabeh spekulasi
  4. + 17
    3. mars 2024 06:36
    Foto saka pambangunan salah sawijining piramida
    1. +4
      3. mars 2024 07:09
      Aku nyemak "The Merry Chronicles of a Dangerous Journey."

      Aku eling: "Kadhangkala malah demigod muter-muter kanggo hiburan wong akeh."
    2. +5
      3. mars 2024 07:39
      Kutipan saka ee2100
      Foto saka pambangunan salah sawijining piramida
      Ditembak ing Nikon? nglirik
      1. +9
        3. mars 2024 08:21
        Ditembak ing Nikon?
        Ora, ing Canon. ngguyu
    3. +3
      4. mars 2024 00:16
      Kutipan saka ee2100
      Foto saka pambangunan salah sawijining piramida

      ya wis. Sawise ing Tula padha mbongkar gudang seni. Ana log ing rong girths. Sepuluh kadet padha nggawa kayu linggis siji, kolonel kanca weruh lan nesu: "Apa iki? Ayo, cepet, papat metu saka ngisor log!"
  5. +4
    3. mars 2024 08:30
    Sehat kabeh.
    Vyacheslav Olegovich, matur nuwun kanggo tokoh kasebut. Aku seneng karo "musisi". Ana "lapangan" kanggo imajinasi
  6. +7
    3. mars 2024 09:08
    Kasunyatane, kerja wiwit esuk nganti wengi ing iklim panas, para petani lan wong biasa biasane mung nganggo celemek linen siji. Kajaba iku, nalika kerja lapangan, dheweke asring nyopot, amarga dipercaya manawa sandhangan apa wae mbatesi gerakan. Mulane akeh wong Mesir luwih seneng nyambut gawe kanthi wuda.
    Ayo goleki petani kolektif Turkmenistan utawa Uzbekistan nalika USSR. Wong-wong mau mbokmenawa kerja ing sawah ora kurang saka "wong Mesir kuna". Nanging....wong-wong mau nganggo jubah katun lan topi.
    Lan sandhangan kasebut tradisional. Yagene wong-wong ing Asia Tengah nganggo, lan isih nganggo, sandhangan sing katon ora cocok kanggo iklim panas banget? Nanging prasaja. Yen kita ngelingi fisika kelas 8 kita, kita bakal ngerti yen topi kulit wedhus sing alus lan jubah katun ora panas. Nyatane, iku ndadekake dheweke anget. Iki sing ndadekake dheweke dadi kawilujengan nyata ing panas. Fisika prasaja lan ora liya.
    Mungkin ana sing pengin ngomong yen ora ana peternakan wedhus ing "Mesir Kuna"? Nanging paling ora ana unta!!!!
    Kene sawetara foto. Nah, oke, babagan foto karo para pinituwa bisa diarani yen iki wong tuwa lan ora kerja. Nanging iki foto liyane. Ya, wong ing kene ora nganggo topi (ketoke, kabin gabungan isih sithik kanggo topi). Nanging kabeh mau (kajaba siji boss temenan ing kupluk) nganggo earflaps. Nanging mangsa panen kapas diwiwiti ing awal September. Yaiku, isih panas banget.
    1. 0
      3. mars 2024 09:31
      "Dheweke nganggo jubah katun," lan sampeyan pengin dheweke kerja wuda?
      1. +5
        3. mars 2024 09:41
        kosok baline. Aku mung pengin dheweke kerja nganggo sandhangan sing bisa nglindhungi awak lan sirahe saka srengenge.
        Nanging penulis karya babagan Mesir Kuna meksa wong Mesir kanggo kerja telanjang ing srengenge sing panas ngguyu
        1. +1
          3. mars 2024 09:59
          Kutipan saka Seal
          Nanging penulis karya babagan Mesir Kuna meksa wong Mesir kanggo kerja telanjang ing srengenge sing panas

          Ana gambar wong Mesir sing kerja ing sawah. Apa sampeyan ora tau weruh? Sibuk karo macem-macem karya lan kabeh dadi siji ing rok. Miturut cara, aku wis takon sampeyan kaping pirang-pirang. Sampeyan duwe informasi sing menarik babagan papirus palsu. Dheweke bakal nulis artikel babagan iki. Lan ing kene sing menarik: carane nulis kabeh omong kosong, sampeyan sing pisanan, nanging sampeyan ora gelem mangsuli pitakonku babagan materi kasebut. Apa sing sampeyan wedi? Apa sing ora bisa digunakake utawa apa sing bakal dibuwang? Aja wedi, sampeyan kudu nyoba!
          1. +2
            3. mars 2024 10:31
            Kutipan saka kaliber
            Aja wedi, sampeyan kudu nyoba!

            Nuwun sewu, jebul panjenengan wingi mangsuli. Ora nggatekake. Nanging isih, aku ora ngerti kenapa, yen sampeyan duwe informasi sing menarik, tetep wae? Kawruh ora kagungane wong - kanggo Gusti Allah! Lan kanthi nyebarake sampeyan nindakake perkara sing migunani. Elinga Descartes: "Aku mikir tegese aku ana, aku ragu tegese aku ana!" Yen sampeyan ragu-ragu, banjur nuduhake keraguan sampeyan karo wong liya ...
          2. +2
            3. mars 2024 13:46
            Kutipan saka kaliber
            Lan iki sing menarik: carane nulis kabeh omong kosong, sampeyan sing pertama,
            Kesopananmu mesthi dialem, nanging ora perlu dadi mlarat. Ing ngendi aku bisa nemoni sampeyan? nglirik
            Lan kasunyatan sing padha mbuwang poop minangka indikator APA ? Iki minangka indikator yen isih akeh wong kaya sampeyan ing kene ing VO. Nanging aku kira iki ora bakal suwe hi
            1. 0
              3. mars 2024 15:48
              Kutipan saka Seal
              Aku bisa menyang ngendi

              Mekaten! Wis ngerti yen siji ... bisa takon luwih akeh tinimbang sing bisa dijawab dening satus wong pinter.
            2. +1
              3. mars 2024 15:50
              Kutipan saka Seal
              Nanging aku kira iki ora bakal suwe

              Ana Venya tartamtu ing kene. Aku uga "ragu-ragu kabeh kaya KOWE. Aku nulis yen wiwit ana bulan sabit ing spanduk para ksatria, banjur padha Muslim. Lan saiki ing ngendi? Dadi suwe-suwe bakal luwih sithik wong kaya sampeyan, sayang.
            3. +1
              3. mars 2024 15:51
              Kutipan saka Seal
              Lan iki sing menarik: carane nulis kabeh omong kosong, sampeyan sing pertama,
              Kesopananmu mesthi dialem, nanging ora perlu dadi mlarat.

              Tembung-tembung kasebut ora cocog karo makna.
        2. +1
          3. mars 2024 10:19
          Kutipan saka Seal
          Aku mung pengin dheweke kerja nganggo sandhangan sing bisa nglindhungi awak lan sirahe saka srengenge.

          Sampeyan tau ngerti sing wanted apa. Aku mung pengin wong pinter teka ing VO, nanging sayang, iki saka alam fantasi. Nanging amarga saben wong duwe hak nampa informasi, mula deleng ... .
          1. 0
            3. mars 2024 10:19
            Kutipan saka Seal
            Aku mung pengin dheweke kerja nganggo sandhangan sing bisa nglindhungi awak lan sirahe saka srengenge.

            Malah wong Semit ora mbungkus sandhangan ing Mesir!
          2. +5
            3. mars 2024 13:36
            Kutipan saka kaliber
            Aku mung pengin wong pinter teka ing VO.
            Oh, aku pengin aku bisa nindakake iku.
            Kutipan saka kaliber
            nanging sayangé, iki saka alam Fantasi

            Persis!!!! Mergo, ana wong sing yakin yen nerbitake apa wae ing penerbitan Ast, mula dheweke pinter lan duwe hak nemtokake wong liya pinter apa ora. ngguyu
            Contone, "deleng, deleng". Ya, aku nonton. Lan aku weruh wong arit paling kamungkinan panen gandum. Wong-wong sing nyumerepi gambar kasebut ora takon apa logam sing digawe saka arit. Iku misale jek kaya isih banget awal kanggo wesi katon. Nanging padha tansah duwe jawaban sing iki salah siji arit tembaga utawa tembaga. Sing dakkarepake yaiku supaya nggawe arit tembaga utawa tembaga, pasrahake marang para sejarawan iki lan dikirim menyang lapangan kanggo panen apa-apa nganggo arit tembaga utawa tembaga. ngguyu ngguyu
            Nanging dheweke ora bakal lunga sad
            Lan luwih. Apa paradoks iki. Wong Mesir mbangun lan mbangun piramida ... nanging ora ana fresco siji (saka sing aku temokake) sing nggambarake wong Mesir sing kerja ing sawah utawa sibuk nelayan, supaya bisa ngomong, nuduhake piramida. Ora malah ing latar mburi. kenging menapa? Apa pencipta fresko, sing nggambarake kerja keras wong Mesir, ora nglirwakake prinsip piramida?
            Kapindho. Sadurungé dikandhakake yen ing Mesir ora panas banget nalika musim dingin. Aku dhewe nulis yen nalika aku nglangi ing segara ing salah sawijining hotel ing Hurghada ing Februari ing wayah sore, aku kelingan mripate penjaga pantai, sing ngadeg nganggo jas dawa sing anget kanthi kerah sing diangkat, nganggo topi lan ing wektu sing padha ndredheg saka kadhemen.
            Nanging ing kene masalahe. Ing frescoes (maneh, sing aku wis ketemu), ora ana gambar saka anget disandangi "Mesir kuna". Miturut cara, aku mung mikir yen akeh gambar "Yunani kuna" utawa "Romawi kuna" uga kebak tokoh telanjang lan setengah telanjang, nanging ora ana siji-sijia sing nganggo busana sing apik. Wong sing nganggo sandhangan sing kurang anget, utawa luwih "jubah", wiwit katon ing lukisan pelukis Italia ing jaman Renaissance ing adegan ing tema Natal.
            1. -1
              3. mars 2024 15:26
              Kutipan saka Seal
              ana sing diterbitake dening penerbit "Ast"

              Lan ing omah penerbitan "Prosveshcheniye"? "Poligon", "Osprey Publishing", "Dream", "Lomonosov", Eksmo, Rosman ... ana liyane, nanging aku ora ngelingi ... Ana utamané penerbit buku teks kanggo pendidikan sing luwih dhuwur ... Iku menarik sing iki kaping telu diterbitake maneh: "Organisasi lan tumindak acara iklan liwat komunikasi BTL"
              Waca liyane ing livelib.ru:
              https://www.livelib.ru/author/236790/top/listview/biglist/~2
            2. +1
              3. mars 2024 15:41
              Kutipan saka Seal
              Nanging padha tansah duwe jawaban sing iki salah siji arit tembaga utawa tembaga. Sing dakkarepake dhewe yaiku supaya nggawe arit tembaga utawa tembaga, pasrahake marang para sejarawan iki lan dikirim menyang lapangan kanggo panen apa-apa nganggo arit tembaga utawa tembaga.

              Ora perlu ngirim kita menyang ngendi wae. Dolan maring situs web Museum Seni Metropolitan ing New York. Ketik ing mesin telusur: Arit Perunggu. Iku bakal dicethakaké kanggo sampeyan ... banjur akeh liyane foto sisipan Flint ing WOODEN sickles, kang digunakake kanggo dangu, malah ing ngarsane tembaga. Malah silet digawe saka tembaga lan wong digunakake kanggo nyukur!
              1. +2
                3. mars 2024 17:33
                Kutipan saka kaliber
                Malah silet digawe saka tembaga lan wong digunakake kanggo nyukur!
                ngguyu ngguyu Sejarawan apa ora bisa teka karo wong bodho Inggih, pesen dhewe cukur tembaga kuwi lan nyoba kanggo cukur karo. Mangga ngirim foto nglirik
                Ora, mesthi, sampeyan bisa meksa "Rum kuna" kanggo cukur nganggo cukur tembaga. hi
                Lan apa? Wong Romawi kuna, padha kuna, wis seda. Mulane, padha aman, amarga mesthi ora ana bantahan saka wong-wong mau lol
                Babagan arit silikon. Ora Gusti Allah pirsa apa, nanging kanggo wong saka Neolitikum kaping iku bakal nindakake mung nggoleki. Kaping pisanan, dheweke ora kudu bench press sing akeh. Amarga durung ana sawah gedhe.
                Lan nomer loro, anehe, sisipan silikon cukup cetha. Lan sampeyan bisa reap wong.
                Nanging arit perunggu iku?? Aku percaya yen barang-barang sing dianggep para arkeolog naif minangka arit minangka salinan arit nyata. Mekaten. Sawise kabeh, ing "Mesir Kuna," miturut para sejarawan, kultus wong mati dibudidayakake, ta? hi
                1. 0
                  3. mars 2024 18:41
                  Kutipan saka Seal
                  Inggih, pesen dhewe cukur tembaga kuwi lan nyoba kanggo cukur karo. Mangga ngirim foto

                  Aku nulis babagan iki lan malah ngirim foto. Ana seri artikel babagan Zaman Perunggu. Ana ing kono
                  1. +1
                    3. mars 2024 18:53
                    Kajaba iku, ing Inggris ana master metallurgist sing nggawe salinan senjata kuna lan barang kluwarga saka tembaga. Kalebu kanggo arkeologi eksperimen lan peneliti. Lan sampeyan bisa njaluk cukur kuwi saka wong - salinan ketemu ing kuburan lanang. Wong cukur, mbayangno...
                2. +2
                  3. mars 2024 18:43
                  Kutipan saka Seal
                  iku salinan votive saka arit nyata.

                  Mung yen ora ana jejak karya. Sing saiki katon kanthi jelas ing mikroskop. Dheweke malah mriksa retakan ing pucuk tumbak Neanderthal lan Cro-Magnons. Umumé, saiki, thanks kanggo prestasi ilmu, sinau artefak wis Ngartekno apik.
                3. +1
                  3. mars 2024 18:49
                  Kutipan saka Seal
                  Ora, mesthi, sampeyan bisa meksa "Rum kuna" kanggo cukur nganggo cukur tembaga.

                  Wong Romawi wis ngerti wesi.
            3. +1
              3. mars 2024 15:46
              Kutipan saka Seal
              nanging ora ana fresco siji (saka sing aku temokake) sing nggambarake, supaya bisa ngomong, wong Mesir sing kerja ing sawah utawa mancing sing sibuk, ngemot piramida. Ora malah ing latar mburi. kenging menapa? Apa pencipta fresko, sing nggambarake kerja keras wong Mesir, ora nglirwakake prinsip piramida?

              Nanging sakperangan alesan liyane ketemu wong, lan ing jumlah cekap. Aku ngrancang buku: "Piramida tanpa rahasia. Mesir, Nubia, Mesopotamia, Meksiko, Eropa, China." Bener, proyek kasebut dawa. Nanging bakal rampung. Lan kabeh iki bakal ana. Aku mbokmenawa malah kudu nulis artikel babagan kene dhisik lan ngirim fresco iki. Nanging sampeyan kudu ngenteni - ora kabeh bebarengan.
            4. +2
              3. mars 2024 16:37
              ......ora ana piramida. Malah ing latar mburi ... ...

              Umumé, ing Mesir, kabeh gambar nduweni makna ritual! Lan gambar ing tembok kuburan duwe makna funerary! Ayo kula nerangake. Dheweke nggambar apa sing dikarepake sawise mati!!!!!!!!!!!! Supaya ing Reed Fields padha bisa jinis, Tabel sugih, lan ngombe --- padha dicet IKI, utawa rodo, padha dhawuh lan mbayar imam-seniman (padha uga dadi juru tulis). Logika sing beda banget! Nalika kucing mati, ora mung dibalsem, nanging uga dilebokake tikus ing kuburane!!!!!!!!! Nah, inget maneh larasupaya padha bisa kanggo almarhum.
              Ya, kenapa dheweke butuh piramida ing swarga?
              1. +1
                3. mars 2024 18:48
                Kutipan saka Reptilian
                Ya, kenapa dheweke butuh piramida ing swarga?

                Inggih, sarehne panjenengan punika ahli, lajeng wangsulana. Kajaba iku, ana prasasti lan gambar ing piramida. Ana akeh perkara sing nuduhake tujuan pemakaman. Yen sampeyan pengin madhangi memori, kita ora bisa ngelingi kabeh, njupuk dipikir ing bahan saka seri "Perang. Emas. Piramida ". Ana akeh perkara sing menarik ing kana ...
    2. +3
      3. mars 2024 10:37
      topi kulit wedhus sing alus lan jubah katun ora nindakake panas kanthi apik. Nyatane, iku ndadekake dheweke anget. Iki sing ndadekake dheweke dadi kawilujengan nyata ing panas. Fisika prasaja lan ora liya.

      Penasaran, menyang ngendi panas sing diasilake dening awak manungsa nalika nyambut gawe?
      1. +1
        3. mars 2024 11:50
        Kutipan saka solar
        panas menyang ngendi

        Dadi kringet!
        1. +6
          3. mars 2024 14:39
          Kringet dhewe ora kelangan, dadi adhem liwat penguapan.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +7
        3. mars 2024 11:56
        Sampeyan kudu ngrungokake ceramah saka antropolog Drobyshevsky, kaya aku ngerti, adaptasi dhasar kita yaiku mbusak panas liwat penguapan, sing digunakake dening wong Mesir, lan ana adaptasi garing sing pungkasan, nalika penguapan diminimalisir kanggo nyimpen kelembapan, banjur sampeyan kudu bundle munggah saka panas njaba.
        Mulane wong Mesir kudu nggawa banyu, nanging Berber sing dibuntel ngombe kopi lan telung tanggal ing wayah esuk lan gratis sedina muput, metabolisme minimal.
        1. +1
          3. mars 2024 15:07
          Kutipan saka Andobor
          Sampeyan kudu ngrungokake ceramah saka antropolog Drobyshevsky

          ++ Munggahake
        2. +4
          3. mars 2024 16:21
          Kutipan saka Andobor
          Sampeyan kudu ngrungokake ceramah saka antropolog Drobyshevsky........

          Stanislav Drobyshevsky --- topikku! apik Dheweke ngomong bener. Aku uga nonton seri ceramah dening Sergei Lopatin babagan evolusi. Bungah kanggo kapentingan sampeyan hi
        3. +4
          4. mars 2024 00:24
          Ana adaptasi garing pungkasan, nalika penguapan diminimalisir kanggo ngirit kelembapan, mula sampeyan kudu mbungkus saka panas njaba.

          Bushmen, umpamane, iki minangka adaptasi menyang zona garing. Nanging dheweke ora mbungkus awake nganggo gaun sing anget.
          Sandhangan tradisional Arab nambah kahanan kanggo penguapan kringet - iku wiyar, udhara sirkulasi ing ngisor iku nambah penguapan kringet, yen kringet nemu ing sandhangan (digawe saka kain alam, mesthi), banjur nguap saka lumahing sandhangan, cooling iku.
          Ora ana apa-apa karo bathrobes anget ing mangsa panas.
    3. +4
      3. mars 2024 13:27
      Kutipan saka Seal
      ...... ora ana ternak wedhus ing "Mesir Kuna"? Nanging paling ora ana unta!!!! .......

      Ing Mesir, unta muncul bebarengan karo kolonialis Arab, amarga luwih garing saka iklim. Lan padha duwe wedhus!!! Hieroglif kanggo wedhus lanang diwaca "BA", lan nyawa uga disebut, mulane wedhus lanang ana kewan suci ing kana. Ing sisih kidul banget negara padha nyimpen Banebdjedet ing Pedalemané Gusti Allah sing urip. Yaiku wedhus. Ing nome iki, nalika Gusti Allah lawas seda, dheweke dikubur kanthi khusuk, lan dipilih sing anyar - kaya sapi Apis, Mnevis lan Buhis ing jeneng liya. hi
    4. +5
      3. mars 2024 14:04
      Ayo goleki petani kolektif Turkmenistan utawa Uzbekistan nalika USSR. Wong-wong mau mbokmenawa kerja ing sawah ora kurang saka "wong Mesir kuna". Nanging....wong-wong mau nganggo jubah katun lan topi.

      Ayo ndeleng. Ing foto pisanan ana petani kolektif saka Turkmenistan, ing liyane - saka Uzbekistan. Miturut cara, ing Uzbekistan padha ora nganggo topi, padha nganggo tutup tengkorak.
      Minangka kanggo "jubah wadding" ing mangsa panas, padha nganggo mung metu saka mlarat, yen padha ora bisa saged luwih saka siji jubah. Jubah Turkmen dipérang dadi anget, quilted, karo wool katun, disebut don. Padha dipakai ing mangsa adhem. Lan ing cuaca sing anget padha nganggo jubah cahya tanpa wol katun, dilapisi utawa tanpa lining - pakhtasyz don.
      1. +2
        4. mars 2024 00:30
        Kutipan saka Decembrist
        Minangka kanggo "jubah wadding" ing mangsa panas, padha dipakai mung saka mlarat,

        Jubah dianggo minangka pangayoman marang ula.
  7. +4
    3. mars 2024 12:33
    Patung cah wadon karo banjo nuwuhake keraguan, dheweke duwe cobra ing sirahe, iki Uraeus - simbol kekuwatan kraton, mung bisa dipakai dening garwane firaun utawa putrine, dheweke bisa main alat musik lan asring nindakake iki, kang priestesses dhuwur-peringkat, nanging banjur mundhakaken mamang sugih.
    1. +2
      3. mars 2024 13:56
      Kutipan saka Andobor
      Figurine saka cah wadon karo banjo

      Tanbur/tambur.Iku sing diarani piranti iki.Nanging ana sawetara jeneng liyane. hi
      1. +1
        3. mars 2024 15:10
        Kutipan: ArchiPhil
        Tanbur/tambur.Iku sing diarani piranti iki

        matur nuwun. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ing Mesir diarani kaya ngono?
        1. +1
          4. mars 2024 09:27
          matur nuwun. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ing Mesir diarani kaya ngono?

          Ora ana sing ngerti apa sing diarani kecapi ing Mesir kuna. Mulane, ing literatur, instrumen kasebut diarani kecapi Mesir. Ana akeh alat musik saka kulawarga kecapi, kalebu rebana (kang, ing siji, ana limang varieties), nanging isih iki instruments beda.
          Ing literatur khusus, dheweke nulis yen kecapi teka ing Mesir Kuna sawise penaklukan ing Asia Kidul-Kulon, nalika upeti wiwit teka ing wangun "cah wadon sing nyanyi lan nari kanthi instrumen."
          1. +2
            4. mars 2024 09:37
            Ketoke, perusahaan "ngaco" patung penari; penari ora bisa duwe uraeus ing sirahe, lan garwane Firaun ora kudu nari wuda.
          2. +1
            5. mars 2024 08:56
            Kutipan saka Decembrist
            Tribute wiwit teka ing wangun "nyanyi lan nari bocah-bocah wadon karo instrumen sing."

            ++ Munggahake maneh
    2. +1
      3. mars 2024 15:09
      Kutipan saka Andobor
      Patung cah wadon karo banjo nuwuhake keraguan, dheweke duwe cobra ing sirahe, iki Uraeus - simbol kekuwatan kraton, mung bisa dipakai dening garwane firaun utawa putrine, dheweke bisa main alat musik lan asring nindakake iki, kang priestesses dhuwur-peringkat, nanging banjur mundhakaken mamang sugih.

      Sayange, aku ora bisa ngomong apa-apa ing kene. Perusahaan nindakake iki lan nggawe dhasar pangembangan iki?
    3. +5
      3. mars 2024 15:33
      Kutipan saka Andobor
      Patung cah wadon karo banjo nuwuhake keraguan, dheweke duwe cobra ing sirahe, iki Uraeus - simbol kekuwatan kraton, mung bisa dipakai dening garwane firaun utawa putrine, dheweke bisa main alat musik lan asring nindakake iki, kang priestesses dhuwur-peringkat, nanging banjur mundhakaken mamang sugih.

      Utawa mungkin iki imam Astarte? [Dewi katresnan terlarang, dipinjam saka wong Fenisia, garwane Gusti Seth] Banjur, yen dheweke wuda lan nganggo uraeus ing bathuk, mbok menawa iki Imam Agung?
      1. +2
        3. mars 2024 15:55
        Kutipan saka Reptilian
        Utawa mungkin iki imam Astarte? [Dewi katresnan terlarang, dipinjam saka wong Fenisia, garwane Dewa Seth] Banjur, yen dheweke wuda lan duwe uraeus ing bathuk, apa dheweke bisa dadi imam agung?

        Dima, tutupen!!!
        1. +3
          3. mars 2024 15:57
          Inget film PHARAOH. Apa jenis pendeta Kama ana - Barbara Brylska...
        2. +3
          4. mars 2024 10:01
          Dima, tutupen!!!

          Pasang topi maneh. Garwane dewa Set (Seth) diarani Nephthys lan dheweke minangka dewi lair lan pati.
          Minangka kanggo Astarte lan kultus dheweke, kabeh dadi rumit sing bakal cukup kanggo nulis sawetara artikel. Nanging bojone mesthine Baal.
          1. +1
            4. mars 2024 12:21
            Kutipan saka Decembrist
            Minangka kanggo Astarte lan kultus dheweke, kabeh dadi rumit sing bakal cukup kanggo nulis sawetara artikel.

            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! disapu adoh!
  8. +4
    3. mars 2024 13:19
    Patung-patung saka perusahaan King&Country apik banget, aku ndeleng rega sawetara, contone, bocah wadon sing mlengkung ing tong bir regane $ 47, loro penari candhi regane $ 85. Aku elinga prajurit Atlantik Mesir saka 70s lan "Star" ayu banget.
    1. +1
      3. mars 2024 15:20
      Kutipan saka: Semovente7534
      Patung-patung saka perusahaan King&Country apik banget, aku ndeleng rega sawetara, contone, bocah wadon sing mlengkung ing tong bir regane $ 47, loro penari candhi regane $ 85. Aku elinga prajurit Atlantik Mesir saka 70s lan "Star" ayu banget.

      Ya, dheweke ayu banget, lan sing paling penting, macem-macem lan akeh. Aku duwe tokoh Atlantik. Saiki aku bakal nggawe wong-wong mau dadi pelaut Mesir.
      1. +3
        3. mars 2024 19:24
        Yen seneng, Aku ketemu situs Italia sing wis kabeh kothak prajurit dolanan Atlantik lan kabeh game liyane wis diterbitake, lan iku: Atlanticmania. com/IT
        1. +2
          3. mars 2024 19:25
          Kutipan saka: Semovente7534
          Yen seneng, Aku ketemu situs Italia sing wis kabeh kothak prajurit dolanan Atlantik lan kabeh game liyane wis diterbitake, lan iku: Atlanticmania. com/IT

          Yen iki ora angel kanggo sampeyan, aku bakal matur nuwun banget kanggo sampeyan.
          1. +4
            3. mars 2024 19:32
            Utawa yen sampeyan durung ngerti, ana situs sing nampilake kabeh merek sing duwe prajurit dolanan skala 1-72. Iki diarani: Plasticsoldierreview. com. Sampeyan kudu nulis kabeh bebarengan lan ana loro r ing baris.
            1. +1
              3. mars 2024 19:37
              Matur nuwun, aku mesthi bakal njupuk saran sampeyan.
            2. +2
              4. mars 2024 00:02
              Iki diarani: Plasticsoldierreview. com. Sampeyan kudu nulis kabeh bebarengan lan ana loro r ing baris.

              Koe dadi wong kompleks :))
              https://www.plasticsoldierreview.com
              1. +2
                4. mars 2024 12:53
                Sampeyan ngerti kenapa aku nulis kaya ngono, amarga kanthi bantuan penerjemah otomatis aku ora yakin yen ana 2p ing jeneng situs kasebut. Amarga kadhangkala penerjemah ngganti sawetara tembung sawise aku wis nyimpen pesen sing wis ditulis. Penerjemah otomatis ora mesthi mbantu.
              2. +3
                4. mars 2024 13:48
                Pak Sergey, aku uga guyon, sampeyan mbenerake aku kanthi bener, amarga, kaya sing wis daktulis, penerjemah otomatis ora mbantu, lan aku dudu pakar paling gedhe ing basa sing digunakake ing Internet. Muga-muga ora ana salah paham.
  9. +3
    3. mars 2024 13:39
    Kutipan saka kaliber
    Malah wong Semit ora mbungkus sandhangan ing Mesir!
    Maksude wong Arab? Utawa wong Yahudi? Sampeyan bakal nemtokake sapa, amarga wong Arab lan wong Yahudi iku Semit.
    Lan luwih. Apa dheweke ngandhani yen dheweke ora mbungkus awake dhewe?
    1. 0
      3. mars 2024 15:18
      Kutipan saka Seal
      Sawise kabeh, wong Arab lan Yahudi iku Semit.

      Ana tulisane..
      .
      Kutipan saka Seal
      Lan luwih. Apa dheweke ngandhani yen dheweke ora mbungkus awake dhewe?

      Wonten panaliten ingkang narik kawigatosan babagan busananipun bangsa Semit, ugi tiyang-tiyang kuno ing umum I.V. Blokhina Sajarah donya kostum, gaya lan fashion. Minsk, "Panen", 2009, pp. 23-26. Cetha saka teks kasebut, yen dibandhingake karo tokoh sing digambarake, dheweke "dibungkus" ing omah, ing kene aku duwe bahan babagan sandhangan wong Yahudi kuno. Nanging aku ora kelingan jenenge.
  10. +3
    3. mars 2024 13:52
    Kutipan saka Reptilian
    Ing Mesir, unta muncul bebarengan karo kolonialis Arab, amarga luwih garing saka iklim.
    Aneh. Nanging para sejarawan ngaku yen ana hubungan dagang sing stabil antarane "Mesir Kuna" lan "Mesopotamia Kuno". Nanging ing antarane wilayah kasebut ana ara-ara samun. Piyé para pedagang ”Mesopotamia kuna” lan ”Mesopotamia kuna” ngeterake barang siji lan sijiné?
    1. +1
      3. mars 2024 15:11
      Kutipan saka Seal
      Kutipan saka Reptilian
      Ing Mesir, unta muncul bebarengan karo kolonialis Arab, amarga luwih garing saka iklim.
      Aneh. Nanging para sejarawan ngaku yen ana hubungan dagang sing stabil antarane "Mesir Kuna" lan "Mesopotamia Kuno". Nanging ing antarane wilayah kasebut ana ara-ara samun. Piyé para pedagang ”Mesopotamia kuna” lan ”Mesopotamia kuna” ngeterake barang siji lan sijiné?

      Ing kuldi!
    2. +2
      4. mars 2024 11:24
      Kutipan saka Seal
      Kutipan saka Reptilian
      Ing Mesir, unta muncul bebarengan karo kolonialis Arab, amarga luwih garing saka iklim.
      Aneh. Nanging para sejarawan ngaku yen ana hubungan dagang sing stabil antarane "Mesir Kuna" lan "Mesopotamia Kuno". Nanging ing antarane wilayah kasebut ana ara-ara samun. Piyé para pedagang ”Mesopotamia kuna” lan ”Mesopotamia kuna” ngeterake barang siji lan sijiné?

      hi Aku saiki weruh pitakonmu. Paling kamungkinan, siji-sijine kewan rancangan ing Mesir Kuna yaiku kuldi! Unta ora digambarake ing fresko utawa ing patung! Lan padha ora ana ing mitologi uga! Nalika loro Kitab Suci lan Al Qur'an kasebut.
      Nanging kuldi lan jaran kasebut ing kono! Sawise kabeh, dheweke duwe Dewi Anat [uga dipinjam saka wong Fenisia, garwane liyane Seth, Dewi kreta perang lan jaran, lan perang sing ora adil]! Nanging jaran ing Afrika, lan ing India uga lara lan ora ngasilake kanthi apik (kaya komentar ing kene sawetara taun kepungkur!). Mulane, kuldi sing dadi sistem transportasi internasional ing wektu iku!
      1. +1
        6. mars 2024 00:45
        Ya, amarga padha ngalahake kuldi lan jaran, dheweke uga bisa ngalahake bagal?
        1. +2
          6. mars 2024 10:29
          Kutipan saka stankow
          Ya, amarga padha ngalahake kuldi lan jaran, dheweke uga bisa ngalahake bagal?

          Aku ngomong maneh hi jaran ing Afrika lan India ora berkembang biak!!! Nanging ing Timur Muslim, bagal iku tradisional. Kaya ing negara Kristen. Senadyan kasunyatan sing Kitab Suci nglarang nggawe hibrida interspecific.
          Ing Budha Tantrisme ana Dewi Murka sing jenenge Lhamo. Dheweke numpak mule putih Dheweke, supaya bisa ngomong, ora mung gunung, nanging uga kanca gelut! Amarga Lhamo iku dewi satriya.
          1. 0
            10. mars 2024 21:08
            Kutipan saka Reptilian
            Kutipan saka stankow
            Ya, amarga padha ngalahake kuldi lan jaran, dheweke uga bisa ngalahake bagal?

            Aku ngomong maneh hi jaran ing Afrika lan India ora berkembang biak!!! Nanging ing Timur Muslim, bagal iku tradisional. Kaya ing negara Kristen. Senadyan kasunyatan sing Kitab Suci nglarang nggawe hibrida interspecific.
            Ing Budha Tantrisme ana Dewi Murka sing jenenge Lhamo. Dheweke numpak mule putih Dheweke, supaya bisa ngomong, ora mung gunung, nanging uga kanca gelut! Amarga Lhamo iku dewi satriya.

            Ya, Dmitry! Inggih rampung!
  11. +4
    3. mars 2024 14:11
    Ya, cukup menarik. Kepiye sampeyan menehi komentar babagan kasunyatan manawa, miturut sawetara sumber, ing Mesir kuno ana kultus kemurnian, lan saben wong (mungkin mayoritas) nyukur kabeh rambut ing awak, kalebu wanita, lan nganggo rambut palsu.
    1. +1
      3. mars 2024 15:55
      Kutipan saka shikin
      Kepiye sampeyan menehi komentar babagan kasunyatan manawa, miturut sawetara sumber, ing Mesir kuno ana kultus kemurnian, lan saben wong (mungkin mayoritas) nyukur kabeh rambut ing awak, kalebu wanita, lan nganggo rambut palsu.

      Mesthine bakal ana materi babagan iki.
  12. +2
    3. mars 2024 17:34
    Kutipan saka Reptilian
    Dheweke nggambar apa sing dikarepake sawise mati!!!!!!!!!!!! Supaya ing Reed Fields padha bisa jinis, Tabel sugih, lan ngombe --- padha dicet IKI, utawa rodo, padha dhawuh lan mbayar imam-seniman (padha uga dadi juru tulis).
    Sampeyan luwih ngerti. Aku ora komunikasi karo "wong Mesir kuna" hi
    1. +1
      4. mars 2024 01:04
      Kutipan saka Seal
      Supaya ing Reed Fields padha duwe karukunan, meja sugih, ngombe - padha dicet INI,

      Sapa sing ngomong apa, lan wong gundul ngomong babagan sisir ...
  13. +2
    3. mars 2024 17:36
    Kutipan saka kaliber
    Ing kuldi!
    Sapa sing ngomong babagan apa, lan sampeyan ngomong babagan sapa sing kanggo sampeyan .... ngguyu ngguyu ngguyu
  14. +1
    3. mars 2024 17:38
    Kutipan saka kaliber
    Ana Venya tartamtu ing kene.
    Inggih, iki paling kamungkinan titah sampeyan. Iki sing sampeyan butuhake. Kanggo katon apik banget ing latar mburi. lol
    1. +1
      3. mars 2024 19:00
      Kutipan saka Seal
      Kanggo katon apik banget ing latar mburi.

      Ora perlu katon luwih bodho tinimbang sampeyan. Kanggo kula, VO mung minangka salah sawijining platform lan kanggo nyurung sawetara Vens iki mung bodho. Aku katon luwih apik ing kaca luwih saka 40 publikasi ing USSR, Federasi Rusia, Inggris, Jerman lan Singapura. Sampeyan ora tau ngimpi fame kuwi, lan ora sumunar saka ngendi wae. Mulane kepinginan kanggo nuduhake "dhiri" ing sawetara cara. Iku kepinginan rampung dingerteni, ngandika manungsa.
  15. +2
    3. mars 2024 17:41
    Kutipan saka kaliber
    Wonten panaliten ingkang narik kawigatosan babagan busananipun bangsa Semit, ugi tiyang-tiyang kuno ing umum I.V. Blokhina Sajarah donya kostum, gaya lan fashion. Minsk, "Panen", 2009, pp. 23-26. Cetha saka teks kasebut, yen dibandhingake karo tokoh sing digambarake, dheweke "dibungkus" ing omah
    I.V Blokhin wis pirang-pirang ewu taun lan kabeh sing ditulis mesthi akurat, saka kenangan pribadi? Apa sampeyan ora lucu dhewe? Oh ya, sampeyan ora tau lucu yen kita ngomong babagan "Sejarah Kuna" lol
    1. 0
      3. mars 2024 19:01
      Kutipan saka Seal
      mesthi akurat

      mesthi! Sawise kabeh, ana gambar. Lan malah kain padha wadi.
  16. +2
    3. mars 2024 17:43
    Kutipan saka kaliber
    Mekaten! Wis ngerti yen siji ... bisa takon luwih akeh tinimbang sing bisa dijawab dening satus wong pinter.
    Lan sing utama yaiku dheweke dhewe (uga, oke, dheweke isih adoh saka piyambak) nganggep awake dhewe minangka sage hi
    1. 0
      3. mars 2024 19:02
      Kutipan saka Seal
      nganggep awake sage

      Aku ora tau nganggep aku kaya ngono. Nanging ing wilayah iki kawruh kita, mesthi, ora bisa dibandhingake.
      1. +2
        4. mars 2024 01:08
        Kutipan saka kaliber
        nganggep awake sage

        Aku ora tau nganggep aku kaya ngono.

        Sampeyan disingenuous, kanggo sijine iku mildly.
        1. 0
          4. mars 2024 07:03
          Kutipan: Mordvin 3
          Sampeyan disingenuous, kanggo sijine iku mildly.

          Mung wong bodho sing ngapusi; kanggo wong-wong mau, cidra ngganti kapinteran. Aku ngerti banget yen ana akeh wong sing ngerti luwih akeh tinimbang aku. Nanging isih akeh liyane sing luwih cendhek tinimbang aku miturut kriteria iki. Aku kudu sinau sing pertama, lan sing nomer loro dhewe. Diterangake kanthi cara sing bisa diakses menyang tingkat intelijen?
  17. +2
    3. mars 2024 17:47
    Kutipan saka Decembrist
    Ing foto pisanan ana petani kolektif saka Turkmenistan, ing liyane - saka Uzbekistan.
    Kaping pisanan, ora petani kolektif, nanging petani kolektif.
    Umume wong Uzbek nganggo sorban.
    1. 0
      3. mars 2024 19:28
      Kutipan saka Seal
      Kutipan saka Decembrist
      Ing foto pisanan ana petani kolektif saka Turkmenistan, ing liyane - saka Uzbekistan.
      Kaping pisanan, ora petani kolektif, nanging petani kolektif.
      Umume wong Uzbek nganggo sorban.

      Kepiye sampeyan ngerti yen gambar kasebut Uzbek? Luwih kaya wong Turki ...
  18. +3
    3. mars 2024 17:57
    Kutipan saka kaliber
    Lan ing omah penerbitan "Prosveshcheniye"? "Polygon", "Osprey Publishing", "Dream", "Lomonosov", Eksmo, Rosman ... ana liyane, nanging aku ora ngelingi ...
    Ya, malah GosPolitIzdat. Apa sampeyan ngerti carane akeh omong kosong sing metu saka penerbitan iki? wong bodho
    Nanging kanthi ambruk USSR, kabeh omah penerbitan rampung pindhah menyang perdagangan. Sapa wae sing nggawa barang-barang sing, miturut panemune penerbit, "wong bakal mangan" - yaiku sing diterbitake. sad
    1. 0
      3. mars 2024 19:03
      Kutipan saka Seal
      Nanging kanthi ambruk USSR, kabeh omah penerbitan rampung pindhah menyang perdagangan.

      Inggih, Pencerahan nerbitake kula malah sadurunge ambruk USSR. Lan kanthi sirkulasi 500.
    2. +1
      3. mars 2024 19:24
      Kutipan saka Seal
      Kutipan saka kaliber
      Lan ing omah penerbitan "Prosveshcheniye"? "Polygon", "Osprey Publishing", "Dream", "Lomonosov", Eksmo, Rosman ... ana liyane, nanging aku ora ngelingi ...
      Ya, malah GosPolitIzdat. Apa sampeyan ngerti carane akeh omong kosong sing metu saka penerbitan iki? wong bodho
      Nanging kanthi ambruk USSR, kabeh omah penerbitan rampung pindhah menyang perdagangan. Sapa wae sing nggawa barang-barang sing, miturut panemune penerbit, "wong bakal mangan" - yaiku sing diterbitake. sad

      Kanggo ngrungokake sampeyan, nang endi wae lan saben wong nerbitake omong kosong sing padha. Lan mung sampeyan piyambak wis diwenehi sawetara wahyu kanggo ndeleng bebener. Utawa sampeyan wis nulis lan nerbitake akeh buku sing sampeyan ngerti kabeh babagan iki. Nyatane, sampeyan mangan dongeng kaya wong liya, sampeyan mung ngilangi sawetara lan ora liyane. Nanging iki bodho. Kajaba iku, sampeyan ora ngerti babagan sisih komersial penerbitan buku saiki. Kasunyatane yen sampeyan kerja ing sekolah sing luwih dhuwur, saben 5 taun sampeyan dipilih maneh liwat kompetisi. Dadi, supaya bisa dipilih maneh, ora cukup kanggo mulang kelas. Sampeyan uga kudu duwe rating dhuwur. Lan diklumpukake saka jumlah artikel, buku teks lan dana sajrone 5 taun iki. Yaiku, sampeyan mung kudu nulis sawetara buku lan ngirimake kanggo hibah saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia (Yayasan Rusia kanggo Kamanungsan utawa Yayasan Riset Dasar Rusia - sampeyan bisa nemokake ing Internet). Yen ora, dheweke bakal "nyenyamah sampeyan" lan ... dheweke bisa uga melu kompetisi. Nanging wortel apik - hibah 300-500 ewu rubel ora dadi barang sing ala. Nanging ing kasus iki, buku sampeyan ngalami review sing paling abot. Ing Rusia wong wegah kanggo part karo dhuwit. Buku-bukuku dideleng, contone, dening Institut Studi Oriental saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, lan kanthi teliti. Luwih gampang ora menehi dhuwit tinimbang menehi. Nanging hibah banjur ragad kanggo buku iku kelangan. Lan kanggo nulis buku kanggo omah penerbitan kanthi hibah saka Yayasan Kemanusiaan Rusia, iku uga keren. Dadi commerce - ya, nanging akeh buku sing dicenthang dening apik. Luwih resik tinimbang sing dites ing USSR.
      1. +3
        3. mars 2024 23:50
        Kutipan saka kaliber
        Rungokno kowe.
        ,
        Kutipan saka kaliber
        Lan mung sampeyan dhewe sing diwenehi wahyu kanggo ndeleng bebener ...

        Kutipan saka kaliber
        Utawa sampeyan wis nulis lan nerbitake akeh buku sing sampeyan ngerti kabeh babagan iki. .

        Kutipan saka kaliber
        Nyatane, sampeyan uga mangan dongeng.

        Kutipan saka kaliber
        Kajaba iku, sampeyan ora ngerti babagan sisih komersial penerbitan buku saiki.

        Wah, akeh banget serangan pribadi marang aku.
        Aku mbaleni. Aku dhewe ora nggawe apa-apa. Aku mung andhap asor ditambahaké swara menyang voices saka wong pinter sing ngandika bab kualitas Sajarah.
        Aku bakal mbaleni maneh.

        "Gusti Allah ora bisa ngganti kepungkur, nanging para sejarawan bisa. Lan mesthine amarga kadang-kadang nindakake layanan iki yen Gusti Allah ngidinke orane."
        Samuel Butler

        "Sejarah wis ditulis maneh menyang negara sing malah para sejarawan dhewe bingung babagan apa tegese tembung" sejarah.
        David Bowie


        "Sejarah ora nduweni fitur utama ilmu, subordinasi fakta sing dikenal ... Iku nggambarake kawruh, dudu ilmu."
        Arthur Schopenhauer

        "Sejarah nduweni hubungan sing padha karo bebener kaya teologi karo iman, yaiku, ora ana apa-apa."
        Robert Heinlein


        Mbok menawa gambaran sing luwih akurat babagan apa sing ora tau kedadeyan yaiku hak istimewa lan spesialisasi sing ora bisa dicopot saka sejarawan.
        Oscar Wilde


        Sejarah minangka inti saka gosip.
        Thomas Carlyle

        Kabeh sejarah kita minangka fiksi sing kabeh wong setuju.
        Voltaire

        Sejarah mung dongeng sing ditampa saben wong.
        B. Fontenelle

        Crita sarwa arang banget bener. S. Johnson

        Ana akeh kaca ing sajarah bangsa apa wae sing bakal apik banget yen pancen bener.
        D. Diderot

        Yen sampeyan mbusak kabeh goroh saka sajarah, iki ora ateges mung bebener bakal tetep - minangka asil, bisa uga ora ana apa-apa.
        Stanislav E. Lec

        Informasi sing ora diduweni wong mbiyen kuwi jembar banget.
        Mark Twain

        Sajarah minangka produk saka sekresi kelenjar saka yuta sejarawan.
        John Steinbeck

        Kabeh ana ing tangane Gusti, lan mung Sejarah sing ora bisa dikontrol.
        Zbigniew Jerzyna

        Ora ana sing ngowahi sejarah manungsa kaya para sejarawan.
        E. Mackenzie

        Sejarah pancen serius banget kanggo ditinggalake para sejarawan.
        Ian McLeod
        1. 0
          4. mars 2024 07:07
          [quote=Seal][quote=kalibr]Ngrungokake kowe.[/quote],

          Matur nuwun kanggo pranala. Kasunyatan yen sampeyan nggoleki, disalin lan diwaca nuduhake manawa ... wong bisa dipeksa nindakake akeh. Tanpa weruh dheweke. Nanging sing utama yaiku nambah tingkat intelektuale. Nanging ... Kabeh wong iki ora duwe idea babagan cara modern riset sajarah. Mula, panemune ora preduli marang aku.
      2. +2
        3. mars 2024 23:53
        Kutipan saka kaliber
        Kanggo ngrungokake sampeyan, nang endi wae lan saben wong nerbitake omong kosong sing padha.
        Maca Anatole France luwih kerep.
        https://www.litres.ru/book/anatol-frans/ostrov-pingvinov-63918547/chitat-onlayn/

        Karo kabeh macem-macem hiburan sing katon kanggo manggoni kula, gesang kawula pengabdian kanggo mung siji subyek. Kabeh iku serves undividedly kasenengan saka tugas gedhe: Aku nyusun sajarah penguin. Lan aku kerja keras, senadyan kesulitan sing terus-terusan muncul, kadhangkala ora bisa diatasi.

        Aku nindakake penggalian, ngekstrak saka lemah monumen kuno wong iki. Watu minangka buku pisanan manungsa. Aku nyinaoni watu-watu, sing makili, kaya-kaya, babad awal penguin. Ing gisik samudra aku ndhudhuk gundukan kuna sing durung kena wong; Aku nemokake ing kono, kaya biasane, sumbu watu, pedhang tembaga, dhuwit recehan Romawi, lan uga duwit receh rong puluh sous, kanthi gambar raja Prancis Louis Philippe First.

        Minangka kanggo jaman sajarah, ing kene aku banget dibantu dening babad John Talpa, biksu saka biara Bergardine. Aku narik kasugihan informasi saka iku, kabeh luwih penting amarga kita isih ora duwe sumber liyane ing sajarah Penguin awal Abad Pertengahan.

        Terus ing ngisor iki.
      3. +3
        3. mars 2024 23:56
        Terus saka Anatole France.

        Wiwit abad kaping 13, wis ana materi sing luwih sugih - luwih sugih, nanging uga ora stabil. Nulis sejarah minangka tugas sing angel banget. Sampeyan ora ngerti manawa kabeh kedadeyan, lan luwih akeh dokumen, luwih angel kanggo sejarawan. Nalika mung siji bukti siji saka kasunyatan tartamtu wis wadi, kita netepake tanpa akeh mangu-mangu. Indecision muncul mung nalika ana loro utawa luwih bukti babagan acara, amarga padha tansah mbantah lan ora bisa rukun.

        Mesthine, preferensi kanggo siji utawa bukti sejarah liyane saka kabeh liyane asring gumantung ing basis ilmiah sing padhet. Nanging ora cukup kuwat kanggo nolak hawa nafsu, prasangka lan kapentingan kita, utawa kanggo nyegah keprihatinan sing umum kanggo kabeh wong sing serius. Pramila kita terus-terusan nggambarake acara kanthi bias utawa bebas.

        Aku wis bola-bali ngrembug kesulitan sing muncul nalika nyusun sejarah penguin karo arkeolog lan paleografer, penguin lan manca. Nanging dheweke ora nuwuhake apa-apa kajaba nistha. Dheweke nyawang aku kanthi eseman sing welas asih, sing bisa maca kanthi jelas: "Apa kita para sejarawan nulis sejarah? Apa kita ngupayakake ngekstrak saora-orane wiji utawa bebener saka teks, saka dokumen? Kita mung, tanpa ado maneh, nerbitake teks. We kelet kanggo huruf ing kabeh. Mung layang kang nduweni kepastian lan kepastian. Kualitas kasebut ora bisa diakses dening roh: mikir tegese fantasi. Mung wong kosong sing bisa nulis sejarah: mbutuhake imajinasi.

        Aku maca kabeh iki ing mripat lan eseman saka paleographers misuwur kita, lan obrolan karo wong-wong mau rumiyin pundung kula. Nanging ing sawijining dina, sawise ngobrol karo salah sawijining tokoh sigillography, sing nggawe aku kesel banget, tiba-tiba ana pikirane ing ngisor iki: "Nanging, sejarawan ana, sawise kabeh, jenis wong iki durung berkembang! Ana lima utawa enem wong sing disimpen ing Akademi Ilmu Moral. Dheweke ora nerbitake teks - dheweke nulis sejarah. Dheweke ora bakal ngandhani yen mung wong kosong sing bisa nindakake kegiatan kaya ngono.

        Lan aku perked munggah.

      4. +3
        3. mars 2024 23:58
        Pungkasane.
        Esuke, kaya sing biasane diomongake (utawa esuk, kaya sing kudu diucapake), aku lunga menyang salah sijine, wong sing umure wis maju lan pikirane subtle.

        - Paduka! Aku ngomong marang dheweke. “Tulungi aku karo nasehatmu. Aku sijine kabeh kekuatan kanggo nggawe crita, nanging ora metu saka iku!

        Dheweke ngangkat bahu.

        - Apa, dear, ngganggu dhewe kanthi nyusun karya sejarah, yen sampeyan mung bisa nyalin sing paling misuwur sing kasedhiya, kaya biasane? Sawise kabeh, yen sampeyan nyebut sudut pandang anyar, sawetara pamikiran asli, yen sampeyan nggambarake wong lan kahanan ing sawetara cahya sing ora dikarepke, sampeyan bakal kaget maca. Lan sing maca ora seneng kaget. Ing sajarah, dheweke mung nggoleki omong kosong sing wis suwe dheweke ngerti. Nyoba ngajari sing maca soko mung bakal nyinggung lan nesu. Aja nyoba kanggo ngajari dheweke, dheweke bakal njerit yen sampeyan ngremehake kapercayan. Sejarawan nulis maneh saben liyane. Kanthi cara iki, dheweke nylametake awake dhewe saka pakaryan sing ora perlu lan saka tuduhan arrogant. Tindakake contone, aja asli. Sejarawan asli-minded evokes rasa ora percaya universal, nistha lan jijik. "Apa sampeyan pancene mikir, Pak," ujare kancaku, "aku bakal entuk pangenalan lan pakurmatan yen aku ngenalake sawetara inovasi ing buku sejarahku?" Inggih, apa inovasi? Insolence - lan ora ana liyane!
        Dheweke tangi. Aku matur nuwun kanggo sambutan apik lan banjur menyang lawang. Dheweke ngundang aku:

        - Rong tembung maneh. Yen sampeyan pengin buku sampeyan ditampa kanthi apik, aja nganti ana kesempatan sing sethithik kanggo ngluhurake kabecikan sing dadi dhasar saben masyarakat: ngurmati bandha, taqwa lan utamane andhap asor wong miskin, iki minangka dhasar tatanan sosial. Njamin para pamaca manawa asal-usul properti, bangsawan lan gendarmerie bakal dianggep kanthi hormat ing karya sampeyan. Ngelingake yen sampeyan ngidini kamungkinan saka pasukan adikodrati interfering ing Course saka proses sajarah. Ing kahanan kasebut, sampeyan bakal entuk sukses karo masarakat sing apik.
        Aku mikir liwat instruksi sing cukup iki lan wiwit dipandu kanthi lengkap ing karyaku.


        Lan ora ana owah-owahan wiwit iku.
        1. 0
          4. mars 2024 07:13
          Anatol Franz - urip saka 1844 nganti 12 Oktober 1924 ... Ing wektu iku, arkeologi lan sajarah minangka ilmu ana ing bayi. Pencitraan sinar-X nembe muncul. Ora ana sing bisa mikir babagan analisis genetik saka jaringan dental mumi. Analisis spektral uga ora digunakake ing sinau artefak. Ora perlu ngrujuk marang panemu saka wong-wong sing kepungkur, Sergei Petrovich, malah sing misuwur. Urip dina iki. Dadi aku uga ora peduli karo pendapate, nuwun sewu.
          1. 0
            4. mars 2024 22:17
            Kutipan saka kaliber
            Anatol Franz - urip saka 1844 nganti 12 Oktober 1924 ... Ing wektu iku, arkeologi lan sajarah minangka ilmu ana ing bayi. Pencitraan sinar-X nembe muncul. Ora ana sing bisa mikir babagan analisis genetik saka jaringan dental mumi. Analisis spektral uga ora digunakake ing sinau artefak. Ora perlu ngrujuk marang panemu saka wong-wong sing kepungkur, Sergei Petrovich, malah sing misuwur. Urip dina iki. Dadi aku uga ora peduli karo pendapate, nuwun sewu.
            Gusti Allahku lan wong iki nyebut wong liya bodho ngguyu ngguyu ngguyu
            maneh. Pungkasan, ngerti yen Sejarah dudu ilmu. Amarga ora nyukupi kritéria dhasar ilmiah. Sejarah minangka ilmu ersatz, utawa kaya biasane diarani "ilmu" kayata Sejarah, Ekonomi Politik, Komunisme Ilmiah, Ateisme, Teologi, Dianetika lan liya-liyane - "Ilmu Sosial". ngguyu
            Ing pungkasan urip Anatole France, versi sajarah saiki, uga, ayo ngomong versi resmi Sajarah Donya Lawas, wis 99,99% rampung.
            Wong Het lan Sumeria, sing tanpa sejarah nganti pertengahan abad kaping-19 bisa ditindakake kanthi becik, malah dikenalake. Dadi apa bedane?
            Radiografi mung katon. Babagan analisis genetik jaringan dental mumi ora ana sing bisa mikir. Analisis spektral ing sinau artefak uga ora ditrapake.
            yen katon ing versi resmi Sejarah Donya Lawas, pancen ora ana owah-owahan dhasar ??? Kajaba iku, ora mung owah-owahan ing tingkat strategis, nanging uga ing tingkat operasional. Mung ana owah-owahan mini taktis sing ora ana owah-owahan dhasar.
            Lan sing lucu yaiku saiki versi resmi Sejarah ing periode saka abad kaping 15 nganti abad kaping 19 digawe dening standar sampeyan khusus dening para amatir. Amarga ora ana sing duwe diploma pendidikan sejarah. Dadi, apa wong-wong sing bangga karo diploma "pendidikan sejarah" lan kabeh calon lan dokter "ilmu" sejarah sing sinau? Amarga dheweke wis apal banget (iki mung sejarawan sing wis disertifikasi), apik banget (iki calon "ilmu" sejarah) lan super-well (iki minangka dokter "ilmu" sejarah) apa sing diciptakake para amatir kanggo 300-400. taun. Kajaba iku, kronologi versi sejarah resmi saiki diciptakake dening numerologi amatir adhedhasar numerologi. hi
            1. 0
              5. mars 2024 06:42
              Kutipan saka Seal
              Sejarah dudu ilmu.

              Ya, aku wis ketemu sawetara "subverters" iki. Nanging sapa piyambake? Mulane, panemune pancen ora ana gunane. Bubar iki ana asu nggerok aku ing dalan. Ana sing ana ing sirah asu sing bodho ... Dheweke nyawang dheweke lan nerusake ...
              1. +1
                5. mars 2024 21:37
                Kutipan saka kaliber
                Ya, aku wis ketemu sawetara "subverters" iki. Nanging sapa piyambake? Mulane, panemune pancen ora ana gunane. Bubar iki ana asu nggerok aku ing dalan. Ana sing ana ing sirah asu sing bodho ... Dheweke nyawang dheweke lan nerusake ...

                Ayo kula ngelingake sampeyan sing jinis narcissistic iki digandhengake karo asu yard.

                "Gusti Allah ora bisa ngganti masa lalu, nanging para sejarawan bisa. Lan mesthine amarga kadang-kadang nyedhiyakake layanan iki, mula Gusti Allah ngidinke eksistensi dheweke.".
                Samuel Butler

                Sajarah wis ditulis maneh menyang negara sing malah sejarawan piyambak ing mundhut bab apa tegese tembung "sejarah".
                David Bowie

                Sejarah ora nduweni fitur utama ilmu, subordinasi fakta sing dikenal ... Iku nggambarake kawruh, dudu ilmu.
                Arthur Schopenhauer

                Sejarah nduweni hubungan sing padha karo bebener karo teologi karo iman, yaiku, ora ana apa-apa.
                Robert Heinlein

                Mbok menawa gambaran sing luwih akurat babagan apa sing ora tau kedadeyan yaiku hak istimewa lan spesialisasi sing ora bisa dicopot saka sejarawan.
                Oscar Wilde

                Sejarah minangka inti saka gosip.
                Thomas Carlyle

                Kabeh sejarah kita minangka fiksi sing kabeh wong setuju.
                Voltaire

                Sejarah mung dongeng sing ditampa saben wong.
                B. Fontenelle

                Ana akeh kaca ing sajarah bangsa apa wae sing bakal apik banget yen pancen bener.
                D. Diderot

                Yen sampeyan mbusak kabeh goroh saka sajarah, iki ora ateges mung bebener bakal tetep - minangka asil, bisa uga ora ana apa-apa.
                Stanislav E. Lec

                Informasi sing ora diduweni wong mbiyen kuwi jembar banget.
                Mark Twain

                Sajarah minangka produk saka sekresi kelenjar saka yuta sejarawan.
                John Steinbeck

                Kabeh ana ing tangane Gusti, lan mung Sejarah sing ora bisa dikontrol.
                Zbigniew Jerzyna

                Ora ana sing ngowahi sejarah manungsa kaya para sejarawan.
                E. Mackenzie

                Sejarah pancen serius banget kanggo ditinggalake para sejarawan.
                Ian McLeod
                1. 0
                  5. mars 2024 21:54
                  [quote=Seal][quote=kalibr]Inggih, aku wis ketemu sawetara saka "subverters" iki. Nanging sapa piyambake? Mulane, panemune pancen ora ana gunane. Bubar iki ana asu nggerok aku ing dalan. Ana sing mlebu ing sirahe asu sing bodho... Dideleng lan terus maju...[/quote]
                  Ayo kula ngelingake sampeyan sing jinis narcissistic iki digandhengake karo asu yard.

                  Phew, piye carane! Sawetara wong manca, lan malah Polandia lan kabeh jinis bajingan kaya Oscar homo! Yen mung padha jenenge salah siji saka panguwasa Rusia kita ... Iku ora sopan ... Dadi meneng uga! Barat sing rusak lan wakil-wakile ora dadi keputusan kanggo kita. Ngomong-ngomong, kenapa sampeyan kedutan kaya ngono? Sampeyan ora bakal ngyakinake aku babagan apa wae, lan kita wis entuk luwih saka 100 klik, mula sampeyan nyoba kanthi sia-sia ...
                  1. +1
                    10. mars 2024 18:57
                    [quote=kalibr][quote=Seal][quote=kalibr]Inggih, aku wis ketemu sawetara "subverters" iki. Nanging sapa piyambake? Mulane, panemune pancen ora ana gunane. Bubar iki ana asu nggerok aku ing dalan. Ana sing mlebu ing sirahe asu sing bodho... Dideleng lan terus maju...[/quote]
                    Ayo kula ngelingake sampeyan sing jinis narcissistic iki digandhengake karo asu yard.

                    Phew, piye carane! Sawetara wong manca, lan malah Polandia lan kabeh jinis bajingan kaya homo Oscar! Yen mung padha jenenge salah siji saka panguwasa Rusia kita ... Iku ora sopan ... Dadi meneng uga! Barat sing rusak lan wakil-wakile ora dadi keputusan kanggo kita. Ngomong-ngomong, kenapa sampeyan kedutan kaya ngono? Sampeyan ora bakal ngyakinake aku babagan apa wae, lan kita wis entuk luwih saka 100 klik, mula sampeyan nyoba kanthi sia-sia...[/quote]
                    Iki mung apik. Yen ana wong sing pengin ngerti apa Sejarah minangka ilmu, dheweke bakal ngetik pitakonan iki ing Internet, lan Internet bakal nuntun dheweke ing kene. Luwih akeh klik, luwih cepet bakal mimpin nglirik

                    Oh oh oh. Dadi kanyatan. Coba tantangan wong-wong mau.
                    1. Saiki, versi resmi saka sajarah digawe sacara eksklusif adhedhasar sastra naratif, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci). Ora ana sumber dokumenter sadurungé, uga, bakal ana cadangan, wiwit abad kaping 13 Masehi.
                    2. Saiki, versi resmi sejarah digawe sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sing moderat, lan uga diploma ing sejarah.
                    3. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah resmi saiki.
                    Cukup kanggo saiki.
                    Dadi ?
  19. +2
    3. mars 2024 20:58
    Kutipan saka: ROSS 42

    Kita ora bakal ngerti apa sing kedadeyan ing situs konstruksi Mesir kuno.

    Kita ngerti persis apa sing kedadeyan karo tukang bangunan sawise mati.
    Padha dikubur kanthi kamulyan.
    Kajaba iku, jejak perawatan medis ditemokake ing akeh wong sing tiwas.
    1. 0
      4. mars 2024 07:15
      Quote: Kawan Kim
      Kita ngerti persis apa sing kedadeyan karo tukang bangunan sawise mati.
      Padha dikubur kanthi kamulyan.
      Kajaba iku, jejak perawatan medis ditemokake ing akeh wong sing tiwas.

      Apa sampeyan nulis? Kabeh mumi ing Mesir iku palsu. ALL mummies! Lan wong lan kucing, lan kabeh kewan liyane. Lan sejarawan ndhelikake iki kanggo entuk dhuwit ...
  20. Bai
    +2
    3. mars 2024 21:52
    "watu" uga diprodhuksi dening perusahaan Hong Kong iki! Njupuk lan gabungke karo tukang batu, lan ing kene sampeyan duwe diorama sing wis digawe saka sejarah Mesir
  21. +3
    3. mars 2024 23:45
    Kutipan saka kaliber
    Kepiye sampeyan ngerti yen gambar kasebut Uzbek? Luwih kaya wong Turki ...
    Apa, dheweke nglarang sampeyan saka Google lan Yandex?
    Wong saka Bukhara Uzbekistan ing abad kaping 19. Uzbekistan, sandhangan Uzbekistan, Kostum.
    1. Komentar wis dibusak.
  22. +1
    4. mars 2024 10:58
    Thanks kanggo Penulis, menarik kaya biasane.

    Topik sandhangan uga menarik amarga aku mung bakal ngobong ing srengenge sajrone 2 jam, lan tanpa topi aku bakal kena sunstroke - utawa heatstroke, aku ora ngerti sing luwih dhisik.

    Tegese, iki dudu "wong kulit putih" sing bakal dipateni srengenge sajrone setengah dina.
  23. 0
    4. mars 2024 21:06
    Kutipan: Mordvin 3
    Sapa sing ngomong apa, lan wong gundul ngomong babagan sisir ...
    Inggih, inggih. Makane aku nyorot kutipan iki...aku ora kelingan sapa. hi
  24. 0
    4. mars 2024 21:45
    Kutipan saka kaliber
    Lan sampeyan bodho, oh bodho. Aku khusus nulis iki kanggo nuduhake yen sampeyan, kaya aku lan wong liya, njupuk informasi saka buku. Sampeyan ora ngandel mung pranala lan katrangan ing foto, nanging sampeyan percaya banget karo sing ditemokake. Sampeyan ora perlu tiba ing jebakan kasebut yen sampeyan pengin nuduhake kabeh wong pinter sampeyan! Ngomong-ngomong, kenapa sampeyan nulis rong artikel ing VO? Apa gunane? Nanging padha nulis ... dadi perlu. Lan, ing cara, sakperangan alesan padha pindhah menyang alternatif, sanajan iku mokal kanggo mikir bab liyane bodho saka iki, amarga iku mokal kanggo foresee kabeh twists saka nasib. Nanging saiki sampeyan kudu nulis sing katelu. Babagan papirus palsu. Kajaba iku, sampeyan lan aku wis fertilize "lemah" saka lapangan informasi banget, supaya artikel sampeyan karo referensi kanggo kontroversi iki bakal cocok banget. Inggih, aja nguyuh ing kompote, mung nerusake lan nulis, kabeh bakal matur nuwun.
    Nalika sampeyan nulis babagan bodho, sampeyan bisa uga cukur, ta? Lan padha weruh bayangan ing pangilon. Ora mbokmenawa, nanging mesthi lol
    Lithograph iki, sing sampeyan salah nganggep Uzbek kanggo wong Turki, digawe anyar-anyar miturut standar sejarah, secara harfiah wingi. Lithograph dijupuk saka Mercier Book penulis: Heinrich Berghaus (1797-1884). NYPL Digital Gallery Source: Die Völker des Erdballs : nach ihrer Abstammung und Verwandtschaft, and ihren Eigenthümlichkeiten in Regierungsform, Religion, Sitte und Tracht. (Leipzig: Muquardt, 1845-1847) Digital ID: 827583 (penulis buku: Heinrich Berghaus (1797-1884). New York Digital Gallery Sumber: Peoples of the globe: by origin and kinship, as well as features of governance , agama, adat istiadat lan kostum (Leipzig: Mückwardt, 1845–1847) ID Digital: 827583).
    Sampeyan nyoba nyelehake lithographs modern lan foto lukisan super-kuna ing tingkat sing padha, sing penulis ora dingerteni utawa fiktif. Iki bodho. Utawa luwih apik, arrogance. Dadi, yen sampeyan wis mimpin wong menyang jebakan, mung sampeyan dhewe, wong sing ditresnani. hi
    Nanging ing kene sampeyan langsung ngapusi.
    Lan, omong-omong, sakperangan alesan dheweke pindhah menyang alternatif,
    am Tampilake kula paling ora siji komentar ing ngendi aku nggawe alternatif kanggo versi sejarah resmi saiki.
    Aku durung mbangun, ora mbangun, lan ora arep mbangun versi alternatif. Aku ngerti banget yen kabeh struktur isih bakal dibangun ing wedhi. Amarga ora ana lan ora bisa dadi basis dokumenter. Lan tanpa basis dokumen, pitungan apa wae minangka fantasi. Aku cukup wareg karo pangenalan kasunyatan sing ing tingkat saiki pembangunan ilmu alam, iku mokal kanggo malah kira-kira ngerti apa lan carane iku ana sadurunge abad kaping 10 Masehi. Dadi, aku ora nggawe versi alternatif. Aku mung njaluk sing penulis artikel bab soko kuna saiki bukti normal apa penulis nulis bab. Ing Utas babagan Mesir Kuno, aku njaluk presentation saka bukti nyata saka sampeyan, minangka saka penulis. Sampeyan, nyadari yen sampeyan ora bisa nyedhiyakake apa-apa sing nyata, wiwiti histeris, ngapusi, nelpon jeneng ... ing cendhak, nguripake penghinaan pribadi.
    1. 0
      5. mars 2024 22:18
      Kutipan saka Seal
      sampeyan mulai histeris

      Dideleng saka volume komentar sampeyan, sampeyan sing histeris, dudu aku. Aku mung nelpon spade spade: Aku weruh wong bodho lan ngomong "ignoramus." Aku weruh - tembung saben dinten tegesipun ... uga, iku cetha sing - supaya aku ngomong sing aku weruh. Aku duwe hak kanggo nindakake iki minangka spesialis. Lan penghinaan pribadi ... Cukup mikir. Aku tuwuh ing Proletarskaya Street. Dheweke uga ora mbengkongake ing kono. Anatole France sampeyan ora nate ngimpi. Lan bukti kasebut ana ing irung, sampeyan mung ora pengin ndeleng. Ing saben artikel. Mekaten.
      1. +1
        10. mars 2024 18:51
        Oh oh oh. Dadi kanyatan. Coba tantangan wong-wong mau.
        1. Saiki, versi resmi saka sajarah digawe sacara eksklusif adhedhasar sastra naratif, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci). Ora ana sumber dokumenter sadurungé, uga, bakal ana cadangan, wiwit abad kaping 13 Masehi.
        2. Saiki, versi resmi sejarah digawe sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sing moderat, lan uga diploma ing sejarah.
        3. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah resmi saiki.
        Cukup kanggo saiki.
        Dadi ?
        1. 0
          10. mars 2024 18:57
          Kutipan saka Seal
          Oh oh oh. Dadi kanyatan. Coba tantangan wong-wong mau.
          1. Saiki, versi resmi saka sajarah digawe sacara eksklusif adhedhasar sastra naratif, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci). Ora ana sumber dokumenter sadurungé, uga, bakal ana cadangan, wiwit abad kaping 13 Masehi.
          2. Saiki, versi resmi sejarah digawe sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sing moderat, lan uga diploma ing sejarah.
          3. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah resmi saiki.
          Cukup kanggo saiki.
          Dadi ?

          Ora bisa! Aku ora bisa menehi kursus kuliah ing kene babagan studi sumber utawa metode riset ilmiah. Mula, ora ana gunane aku mbuktekake apa wae marang kowe. Aku mung bisa menehi conto saka uripku dhewe. Ing taun 1968, aku maca artikel ing T-M babagan alien ing bumi lan jejak-jejake lan ngerti "bebener". Lan dheweke dadi ahli. Lan banjur ditambahake novel "The Faetians". Lan akeh banget supaya aku menehi ceramah liwat Komsomol OK babagan sing padha karo sing sampeyan tulis. Nanging banjur entuk pendhidhikan, mbelani disertasi, maca akeh buku, lan nulis akeh dhewe. lan aku nyadari yen iki omong kosong. Sampeyan ketoke ing wiwitan lelampahan iki. Mulane aku nyaranake sampeyan nulis artikel ing VO. Neophytes asring nindakake iki kanthi apik. Mekaten. Kabeh sing paling apik!
  25. 0
    4. mars 2024 22:29
    Kutipan saka kaliber
    Kabeh wong iki ora duwe idea babagan cara modern riset sajarah. Mula, panemune ora preduli marang aku.

    Kutipan saka kaliber
    Anatol Franz - urip saka 1844 nganti 12 Oktober 1924 ... Ing wektu iku, arkeologi lan sajarah minangka ilmu ana ing bayi. Pencitraan sinar-X nembe muncul. Ora ana sing bisa mikir babagan analisis genetik saka jaringan dental mumi. Analisis spektral uga ora digunakake ing sinau artefak. Ora perlu ngrujuk marang panemu saka wong-wong sing kepungkur, Sergei Petrovich, malah sing misuwur. Urip dina iki. Dadi aku uga ora peduli karo pendapate, nuwun sewu..

    Gusti Allahku lan wong iki nyebut wong liya bodho ngguyu ngguyu ngguyu
    maneh. Pungkasan, ngerti yen Sejarah dudu ilmu. Amarga ora nyukupi kritéria dhasar ilmiah. Sejarah minangka ilmu ersatz, utawa kaya biasane diarani "ilmu" kayata Sejarah, Ekonomi Politik, Komunisme Ilmiah, Ateisme, Teologi, Dianetika lan liya-liyane - "Ilmu Sosial". nglirik
    Ing pungkasan urip Anatole France, versi sajarah saiki, uga, ayo ngomong versi resmi Sajarah Donya Lawas, wis 99,99% rampung.
    Wong Het lan Sumeria, sing tanpa sejarah nganti pertengahan abad kaping-19 bisa ditindakake kanthi becik, malah dikenalake. Dadi apa bedane?
    Radiografi mung katon. Babagan analisis genetik jaringan dental mumi ora ana sing bisa mikir. Analisis spektral ing sinau artefak uga ora ditrapake.
    yen katon ing versi resmi Sejarah Donya Lawas, pancen ora ana owah-owahan dhasar?!!!
    Kajaba iku, ora mung owah-owahan ing tingkat strategis, nanging uga ing tingkat operasional. Lan ing tingkat operasional-taktis. Ing versi resmi saka sajarah, saliyane kanggo kabeh sing kadhaptar, ana mung taktik utawa, luwih apik kanggo ngomong, kosmetik mini-owahan sing ora dhasar ngganti apa-apa.
    Lan sing lucu yaiku saiki versi resmi Sejarah ing periode saka abad kaping 15 nganti abad kaping 19 digawe dening standar sampeyan khusus dening para amatir. Amarga ora ana sing duwe diploma pendidikan sejarah. Dadi, apa wong-wong sing bangga karo diploma "pendidikan sejarah" lan kabeh calon lan dokter "ilmu" sejarah sing sinau? Amarga dheweke wis apal banget (iki mung sejarawan sing wis disertifikasi), apik banget (iki calon "ilmu" sejarah) lan super-well (iki minangka dokter "ilmu" sejarah) apa sing diciptakake para amatir kanggo 300-400. taun. Kajaba iku, kronologi versi sejarah resmi saiki diciptakake dening numerologi amatir adhedhasar numerologi. hi
    Cetha yen wong kaya sampeyan ora peduli karo sapa wae sing ora setuju karo pendapat sampeyan sing bener.
    Lan ora masalah sapa sing ora setuju karo sampeyan. Malah aku, malah Voltaire, malah Diderot. Sampeyan ngidoni kabeh wong. Lan malah bangga karo idu sampeyan. am
    1. 0
      5. mars 2024 06:51
      Kutipan saka Seal
      Sampeyan ngidoni kabeh wong. Lan malah bangga karo idu sampeyan.

      mesthi! Sawise kabeh, kabeh jagad ing saubengku minangka kompleks sensasi lan ... fantasi otakku. Inggih, dheweke kepengin kaya ngono ... Mulane, sing penting yaiku apa sing dakkarepake. Tanpa aku, Semesta bakal sirna.
      Kutipan saka Seal
      Voltaire, malah Diderot
      . Dheweke uga salah babagan apa wae. Ora dewa ... Dene sampeyan dhewe, mula, pisanan, sampeyan ora bisa nglarang wong, umpamane, sopir traktor utawa pensiunan komandan perusahaan, supaya ora kasengsem ing sejarah lan ngerteni kanthi cara dhewe. Lan kapindho, matur nuwun kanggo akeh komentar. Thanks kanggo wong-wong mau, artikel kasebut nampa akeh klik, sing migunani kanggo aku lan situs kasebut.
      1. 0
        5. mars 2024 09:48
        "Mesthi! Sawise kabeh, kabeh jagad ing saubengku minangka kompleks sensasi lan ... fantasi otakku. Ya, dheweke kepengin kaya ngono ... Mulane, mung apa sing dakkira sing penting. Tanpa aku, Alam semesta bakal sirna."

        Ing tangan siji, mesthine kaya ngono, nanging ing sisih liya, luwih akeh Universe, kurang Universe :)
        1. 0
          5. mars 2024 15:09
          Kutipan: S.Z.
          nanging ing tangan liyane - ana liyane Universe, ana kurang Universe

          ++++++++++++++++++++++++++++++
      2. +1
        5. mars 2024 21:31
        Kutipan saka kaliber
        Dheweke uga salah babagan apa wae. Ora dewa ... Dene sampeyan dhewe, mula, pisanan, sampeyan ora bisa nglarang wong, umpamane, sopir traktor utawa pensiunan komandan perusahaan, supaya ora kasengsem ing sejarah lan ngerteni kanthi cara dhewe.
        Lan omong kosong iki, kalebu babagan fantasi otak sampeyan, sampeyan mung duwe amarga kanggo nyamarke masalah menehi bukti. Amarga sampeyan ora duwe. Ngapa ora ? Amarga penulis Sejarah ora peduli karo bukti. Lan sampeyan dipeksa kanggo njupuk kabeh ing iman. Lan minangka wong sing percaya sejati ing sejarah, sampeyan mbela kanthi kegigihan fanatik agama. Lan ora mung figuratively, nanging uga secara harfiah.
        Sawise kabeh, versi resmi Sejarah adhedhasar Kitab Suci (Perjanjian Lawas). Prajanjian Lawas ngemot wangsit saka nabi Daniel tartamtu. Miturut Daniel, kabeh sejarah donya dipérang dadi limang karajan.

        "Sampeyan (Nebukadnezar) iku kepala emas (krajan pisanan)! Sawisé kowé, bakal muncul karajan liya, luwih asor tinimbang karajanmu, lan karajan katelu liyane, saka tembaga, sing bakal nguwasani salumahing bumi. Lan karajan kang kaping papat bakal kuwat kaya wesi; amarga kaya wesi sing ngremuk lan ngremuk kabeh, kaya wesi sing bisa ngremuk kabeh, bakal ngremuk lan ngremuk... Gusti Allah ing swarga bakal ngedegake karajan (kalima), sing ora bakal rusak, lan karajan iki ora bakal dipindhah. marang wong liya; iku bakal ngremuk lan nyirnakake sakehing karajan, lan iku bakal jumeneng ing salawas-lawase.”

        Dhaniel 2.31:46-7.1 Dhaniel 28-XNUMX

        Papat karajan kasebut diinterpretasikake dening Vatikan minangka: Assyro-Babilonia, Medo-Persia, Greco-Macedonian lan Romawi. Miturut cara, interpretasi sing padha saka papat karajan isih digunakake ing teologi Kristen. Delengen Hukume Gusti Allah. M. 2000, kaca 235.

        Ing konsep iki, kabeh bangunan sejarah manungsa dibangun. Kajaba iku, dibangun khusus dening amatir. Amarga ora ana sing duwe diploma pendidikan sejarah. Dadi, apa sing disinaoni dening wong-wong sing bangga karo gelar "pendidikan sejarah" lan kabeh calon lan dokter "ilmu" sejarah? Amarga dheweke wis apal banget (iki mung sejarawan sing disertifikasi), apik banget (iki minangka calon "ilmu" sejarah) lan super-well (iki minangka dokter "ilmu" sejarah) apa sing diciptakake para amatir kanggo 300-400. taun. Kajaba iku, kronologi versi sejarah resmi saiki diciptakake dening numerologi amatir adhedhasar numerologi.
        Lan ora ketompo carane muter, iki persis kasus. hi
        1. Komentar wis dibusak.
        2. 0
          5. mars 2024 22:06
          Sampeyan wis rampung tugas, matur nuwun! Tenang, yen ora, memori kita ing situs web kita bakal kebak komentar gedhe. Perlu luwih cendhek lan luwih informatif. Utawa luwih apik, nulis artikel. Yen ora, sampeyan cukup kanggo setengah kaca komentar, nanging sakperangan alesan ora kanggo artikel. Wong bisa mikir sing ala ...
          1. +1
            10. mars 2024 11:59
            karya pisanan, banjur seneng-seneng

            Ya, nalika iku - saiki kabeh "tuku lan adol" lan seneng-seneng, amarga "jaran padha mati saka karya," nanging asil ketok, iku kabeh liwat pasuryan lan sampeyan wiwit ngormati asu lan kucing luwih saka. wong!
          2. +1
            10. mars 2024 18:51
            Oh oh oh. Dadi kanyatan. Coba tantangan wong-wong mau.
            1. Saiki, versi resmi saka sajarah digawe sacara eksklusif adhedhasar sastra naratif, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci). Ora ana sumber dokumenter sadurungé, uga, bakal ana cadangan, wiwit abad kaping 13 Masehi.
            2. Saiki, versi resmi sejarah digawe sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sing moderat, lan uga diploma ing sejarah.
            3. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah resmi saiki.
            Cukup kanggo saiki.
            Dadi ?
  26. 0
    6. mars 2024 12:11
    Kutipan saka Reptilian
    Tolstoy babagan Venus --- "Bintang Biru"

    Apa A. Tolstoy duwe iki?
  27. +1
    10. mars 2024 18:59
    Kutipan saka kaliber
    Ora bisa! Aku ora bisa menehi kursus kuliah ing kene babagan studi sumber utawa metode riset ilmiah.
    Mugi sampeyan bisa ndeleng carane Nick Kaliber ngindari njawab pitakonan paling gampang.
    Aku bakal mbaleni.
    Punika kanyatan. Coba tantangan wong-wong mau.
    1. Saiki, versi resmi saka sajarah digawe sacara eksklusif adhedhasar sastra naratif, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci). Ora ana sumber dokumenter sadurungé, uga, bakal ana cadangan, wiwit abad kaping 13 Masehi.
    2. Saiki, versi resmi sejarah digawe sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sekunder, lan uga diploma ing para sejarawan.
    3. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah resmi saiki.
    1. 0
      10. mars 2024 19:16
      Kutipan saka Seal
      Mugi sampeyan bisa ndeleng carane Nick Kaliber ngindari njawab pitakonan paling gampang.

      Aku ora isin adoh, nanging aku mung ora weruh titik kanggo njawab wong-wong mau. Kahanan iki padha karo nalika bocah takon pitakonan prasaja ing kothak wedhi - kok mobil obah? Banjur bapak nguripake setir. Wektu kanggo menehi kuliah babagan prinsip Carnot lan ngandhani babagan operasi mesin pembakaran internal ... Nanging aku bakal mbaleni kaping pindho: yen sampeyan ngerti kabeh kanthi apik, nulis babagan iki, ngenalake akeh pembaca VO. menyang sudut pandang sampeyan..
      1. +1
        10. mars 2024 19:46
        Kutipan saka kaliber
        Yen sampeyan ngerti kabeh, nulis babagan iki, ngenalake akeh pembaca VO menyang sudut pandang sampeyan.
        A. Apa, aku ngungkapake awakku sing ora jelas?
        Iki maksudku. Lan ora mung mine. Luwih tepate, iku dudu mine, nanging aku nuduhake. Aku wis nuduhake sampeyan dhaptar sapa.

        1. Sejarah dudu ilmu, amarga ora nyukupi kritéria sing paling penting kanggo dadi ilmiah.
        2. Saiki, versi resmi sajarah digawe ing Eropah mung adhedhasar narasi, yaiku fiksi, kalebu sastra agama (Kitab Suci).
        3. Ora ana sumber dokumenter sadurunge, wah, bakal ana cadangan, ora ana abad kaping 13 Masehi. Lan tanpa dokumen, minangka Sh.-V. convincingly mbuktekaken. Langlois (1863–1929) – sejarawan abad pertengahan, profesor ing Sorbonne, nduwèni diploma saka National School of Charters, direktur Arsip Nasional (1912–1929), anggota (wiwit 1917), banjur presiden (wiwit 1925) saka Akademi Prasasti lan Aksara Halus. C. Senyobos (1854-1942) - profesor ing Sorbonne (1890), miwiti aktivitas riset kanthi nyinaoni sejarah kuno lan abad pertengahan, banjur khusus ing sajarah modern, penulis karya "Sejarah Politik Eropa Modern" (1897) - ora ana Riwayat.
        "Introduction to Study of History" diwiwiti kanthi rumus sing suwe saya suwe dadi aphorism:
        Sejarah ditulis miturut dokumen. Dokumen minangka jejak sing ditinggalake saka pikiran lan tumindake wong sing biyen urip <…>. Saben pikiran lan tumindak sing ora ninggal jejak langsung utawa ora langsung, utawa jejak sing katon wis ilang, mesthi ilang ing sejarah, kaya-kaya ora tau ana <…>. Ora ana sing bisa ngganti dokumen: ora ana, ora ana sejarah

        4. Saiki, versi resmi sejarah digawe ing periode saka abad kaping 16 nganti awal abad kaping 19 sacara eksklusif dening para amatir sing ora duwe pendhidhikan sejarah sekunder, ora kanggo sebutno diploma ing sejarawan.
        5. Kabeh sing disebut "metode bukti ilmiah" muncul SAwise nyebarake nyebarake versi resmi sejarah. Lan mulane, dheweke dhewe ora duwe peran apa wae ing pambentukan versi sejarah sing saiki resmi. nglirik
        6. Sajarah wis nomer ageng palsu. Nanging, paparan palsu kasebut saya tambah saben taun. Aku wis ngomong babagan papirus. Sing diarani "Gulungan Laut Mati" uga diakoni minangka palsu. Lan iku kabeh. Dadi ana pangarep-arep. Kajaba iku, China wis wiwit ngowahi versi sejarah sing ditindakake dening Vatikan, sing diduga dicekel dening "Mongol." Ora dicekel maneh hi
        1. 0
          10. mars 2024 21:00
          [quote=Seal][quote=kalibr]yen sampeyan ngerti kabeh banget - nulis babagan iki, introduce massa amba saka VO maca menyang sudut pandang sampeyan..[/quote] A. apa, aku mratelakake panemume ora cetha?
          Iki maksudku. Lan ora mung mine. Luwih tepate, iku dudu mine, nanging aku nuduhake. Aku wis nuduhake sampeyan dhaptar sapa.
          Sepisan maneh, muga-muga sing pungkasan. Aku ora butuh tesis. Sijine ing wangun artikel. Nawakake menyang administrasi situs. Sampeyan ora mbutuhake akeh gaweyan saka sampeyan. Aku ora duwe wektu kanggo urusan karo sampeyan. Rampungake jurusan sejarah, bela skripsi calon, banjur gelar doktor, banjur tulis sawetara atus artikel lan rolas monograf ing ngendi kabeh iki dibahas lan dibuktekake. Banjur mbok menawa kita bisa ngomong babagan topik iki kanthi rinci. Sampeyan bisa miwiti saiki, nanging aku ngajak sampeyan miwiti karo para sejarawan Rusia. Saka Klyuchevsky padha, sing mbayar manungsa waé ngédap kanggo dokumen.
          1. +1
            10. mars 2024 21:35
            Kutipan saka kaliber
            Rampungake jurusan sejarah, bela skripsi calon, banjur gelar doktor, banjur tulis sawetara atus artikel lan rolas monograf ing ngendi kabeh iki dibahas lan dibuktekake. Banjur mbok menawa kita bisa ngomong babagan topik iki kanthi rinci. Sampeyan bisa miwiti saiki, nanging aku ngajak sampeyan miwiti karo para sejarawan Rusia. Saka Klyuchevsky padha, sing mbayar manungsa waé ngédap kanggo dokumen.
            Nyuwun pangapunten, apa sampeyan pancen ora ngerti apa sing diomongake utawa sampeyan pura-pura? Utawa iki cara kanggo mbela dhiri ing kahanan tanpa pengarep-arep?
            Klyuchevsky? Aku maca nalika isih enom. Lan kenapa Klyuchevsky? Apa dheweke pancene nemokake soko anyar sing ora bakal ditindakake Karamzin, contone,? Lan Karamzin, ing siji, mung colored karo kabeh werna saka pelangi saka eloquence outline Sajarah Rusia sing Catherine II mbatesi.
            Dadi luwih becik langsung menyang Gisel sing ora bersalah? hi
            Nanging ayo bali menyang Klyuchevsky. Yen kita ndeleng "karya" sajarah Klyuchevsky, kalebu ceramah, kita ora bakal weruh siji lithograph saka document kuna ing ngendi wae. Klyuchevsky mung babagan dokumen Dheweke ngomong. Banjur mung diwiwiti saka abad kaping 16. Kaya contone
            Miturut buku kampanye Polotsk taun 1563, tentara sing dipimpin karo raja menyang kutha iki luwih saka 30 ewu wong sing gelut.

            Mulane, sampeyan bakal diunekake, ta? Yen ora, dening golly, iku mung lucu kanggo katon ing nyoba tegang kanggo katon pinter nglirik
            Ya, lan babagan departemen sejarah. Yen aku wis lunga menyang departemen sajarah ing siji wektu, banjur, sayang, aku mesthi wis brainwashed kaya sak tenane sampeyan. nangis Inggih, utawa padha bakal kicked kula metu saka taun kapindho nalika aku miwiti takon guru pitakonan ora adil. Dadi, jaga departemen sejarah sampeyan dhewe. Kajaba iku, kaya sing wis dakcritakake kaping pirang-pirang, para siswa saka kabeh jurusan sejarah sajrone luwih saka 150 taun mung bodho ngeling-eling kabeh sing, ing periode saka abad kaping 16 nganti awal abad kaping 19, diciptakake dening para amatir sing. ora duwe ijazah sejarah. Oh, ya, ora bisa dicritakake yen dheweke ngeling-eling kanthi alesan, nanging yakin manawa kabeh jinis "metode ilmiah modern" wis ngonfirmasi kabeh omong kosong sing diciptakake para amatir ing periode saka abad kaping 16 nganti wiwitan. abad kaping 19 ngguyu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"