Lenin lan agama: kasunyatan lan palsu

171
Lenin lan agama: kasunyatan lan palsu

Sedhih, nanging palem ing antarane para pembuat mitos anti-Leninis saiki dicekel dening sawetara hierarki Gréja Ortodoks Rusia.

Mesthine, bunderan paling dhuwur ing pasamuan kalebu akeh banget wong sing berpendidikan, ora mung ing istilah teologis, nanging uga ing istilah budaya umum.



Njupuk, contone, Alexey Ilyich Osipov, kang video aku seneng nonton ing Internet. Dheweke menehi panjelasan babagan praktik gereja, babagan interpretasi Prajanjian Anyar lan Lawas, ora mung adhedhasar makna buku-buku gedhe kasebut, nanging uga nyebutake kanyatan babagan urip kadonyan lan budaya global. Kanggo kula, A.I. Osipov minangka salah sawijining tokoh sing berbakat sing ngajari wong-wong ing negara kita.

Mbok menawa dheweke uga ngomong babagan topik Lenin lan rezim Soviet, nanging, ing kasus apa wae, aku durung nemoni iki. Nanging sawetara pamimpin Gréja Ortodoks ngidini piyambak, kanggo sijine iku mildly, dadi disingenuous. Ayo dadi nyoba kanggo mangerteni masalah iki.

Pisanan, ayo goleki palsu sing kondhang.

palsu


Dadi, Lenin dikreditake kanthi instruksi ing ngisor iki: "Sampeyan kudu nyingkirake imam lan agama kanthi cepet. Popovs kudu dicekel minangka kontra-revolusioner lan saboteurs, lan ditembak tanpa ampun lan ing endi wae. Lan sabisa-bisa. Gréja tundhuk penutupan. Panggonan candhi kudu disegel lan diowahi dadi gudang. Ketua Komite Eksekutif Pusat All-Russian Kalinin, Ketua Dewan. Nar. Komisaris Ulyanov (Lenin)".

A. Latyshev sing kondhang, minangka sejarawan sing ora adil, yaiku penulis buku "Declassified Lenin" lan artikel kaya "On declassification of Lenin's works. Ing acara ulang tahun kaping 132 nalika lair," dheweke nulis babagan karya "angel nanging produktif" ing arsip: "sawise acara Agustus 1991, aku diwenehi pass khusus kanggo kenal karo dokumen rahasia babagan Lenin. Panguwasa mikir kanggo nemokake alasan kudeta ing jaman kepungkur. Aku lungguh ing arsip saka esuk nganti sore, lan rambutku ngadeg ing pungkasan. Sawise kabeh, aku mesthi percaya karo Lenin, nanging sawise telung puluh dokumen pisanan sing dakwaca, aku kaget banget.

Aku ora bakal ndhelikake manawa aku uga kaget amarga para pimpinan gereja kanthi sukarela ngetutake pimpinan penulis palsu, tanpa ngganggu verifikasi sing paling gampang. Ayo padha nindakake pakaryan iki kanggo dheweke, ayo ndeleng apa sing canggih banget ing kene, lan kepiye sejarah crita dadi tumpukan sampah.

Argumentasi pisanan lan paling penting nglawan.

Sajrone kabeh kegiatan, Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia lan Dewan Komisaris Rakyat ora ngetokake siji dokumen kanthi judhul "Instruksi", mung resolusi lan keputusan sing ditandatangani dening kepala badan kasebut. Sapa wae bisa verifikasi iki kanthi ndeleng koleksi "Decrees of the Soviet Power". Menapa malih, ing praktik partai Soviet lan karya kantor negara, ora tau ana dokumen kanthi judhul "Instruksi".

Tanggal 1 Mei 1919, M.I. Kalinin sacara fisik ora bisa nandhatangani "instruksi", amarga nalika iku dheweke lagi lelungan menyang Front Wétan. Mbokmenawa, miturut penulis palsu, Kalinin ngirim teken liwat Whatsapp. Utawa bisa uga ing Telegram? Sapa sing ngerti wong-wong mau ing kana, Bolshevik iki, bisa uga padha nindakake program kasebut kanthi sekuat tenaga?

Nomer seri 13666/2 nuduhake anané ewonan "instruksi" kasebut ing cathetan pamaréntahan. Dear fakers, bisa please nyedhiyani paling rolas instruksi kuwi, please?

Miturut direktur RGASPI K. M. Anderson, kabeh dokumen Yayasan Lenin wis deklasifikasi lan kasedhiya kanggo peneliti, amarga ora ngemot rahasia negara. "Petunjuk Lenin 1 Mei 1919" ora kasedhiya ing RGASPI. Antarane makalah Lenin wiwit tanggal 1 Mei 1919, ora ana sing anti-agama - iki minangka sawetara resolusi Dewan Cilik Komisaris Rakyat sing ditandatangani dening dheweke, lan kabeh ana hubungane karo masalah ekonomi cilik.

Ora ana "Petunjuk Lenin 1 Mei 1919" lan ing Arsip Negara Federasi Rusia, ing ngendi dana Dewan Komisaris Rakyat lan Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia disimpen, Arsip Pusat FSB Rusia lan Arsip Presiden Federasi Rusia menehi a review negatif saka ngarsane "dokumen" iki ing surat resmi.

Latyshev sing ora bisa dilalekake uga nulis yen ing koran Pravda ana keputusan tartamtu saka Politbiro tanggal 11 November 1939, sing mbatalake instruksi iki saka Lenin. Banjur kita ndeleng manawa ana keputusan ing dina kasebut! Srengenge bebener wis munggah, ta? Nanging masalahe, tanggal 11 Nopember 1939, keputusan Politbiro pancen kelakon. Nanging, dheweke ora peduli karo masalah gereja.

Ayo bali sawetara wektu lan ndeleng apa Vladimir Ilyich mikir bab agama lan hierarchs pasamuwan.

Babagan agama lan hierarki pasamuwan


Sadurungé revolusi, nalika nyinaoni karya-karya filsuf gedhe, Lenin ninggalaké akèh cathetan ing pinggiran buku. Contone, nalika sinau Hegel, Lenin ninggalake komentar sing nuduhake kapentingan marang mungsuh sing pinter: "Idealisme cerdas luwih cedhak karo materialisme sing cerdas tinimbang materialisme sing bodho."

Perlu dicathet menawa artikel-artikel Lenin babagan Kristen ora ngemot kritik marang Injil utawa dogma gereja. Kanggo dheweke ora ana masalah babagan sejarah Yesus, amarga ora ana masalah babagan eksistensi Gusti Allah utawa nggoleki agama.

Agama, miturut Lenin, mung minangka cara kanggo ngapusi wong-wong sing kerja lan kesempatan kanggo wong sugih supaya wong miskin tetep pasrah. Lan yen kita njupuk ora ajaran Kristus dhewe, nanging aktivitas saka pasamuwan resmi, banjur kita bakal weruh yen ya, pasamuwan ngadeg lan ngadeg njaga kapentingan ibukutha gedhe. Penulis Rusia gedhe Leo Tolstoy nulis bab sing padha.

Sikap Lenin marang Gréja Ortodoks, lan agama ing umum, minangka topik sing rumit banget. Ing kene sampeyan kudu nggawe kesimpulan mung adhedhasar fakta lan dokumen. Ya, kadhangkala dheweke ora bisa rukun ing statement. Nanging iku kudu dijupuk menyang akun sing escapades kuwi Lenin ing topik iki diisolasi.

Kajaba iku, siji kudu mbudidaya kasunyatan sing ana Perang Sipil kang intransigence saka pihak tekan extremes ala. Ayo kita ngelingi, contone, detasemen pasamuwan, sing kalebu pimpinan gereja bersenjata sing ora ragu-ragu nggunakake. gaman marang bangsamu dhewe.

Nanging malah kahanan saka Perang Sipil galak ora deprive pimpinan saka kemampuan kanggo mikir soberly lan praktis. Sejarawan Valery Alekseev diadegaké: ing musim gugur taun 1919, amarga intervensi pribadi Lenin, Uskup Micah (Alekseev) dirilis.

Pranyata Lenin perang ora dadi luwih karo wong tartamtu, nanging karo ideologi resmi Ortodoks. Ayo saiki kita ora ngomong babagan salah utawa bener saka cita-citane. Ayo kita luwih ngelingi plans gedhe kanggo mundhakaken wong anyar karo worldview adhedhasar kawruh positif, kang pasamuwan ana mungsuh nyata lan potensial. Elinga yen pendekatan Lenin kanggo pangembangan pribadine anyar adhedhasar versi interpreted saka Sepuluh Commandments.

Mesthi, sawetara sing maca bakal nyoba mbantah aku, iku hak dheweke. Nanging yen sampeyan nganalisa kanthi ati-ati warisan Lenin lan warisan Prajanjian Anyar, sampeyan bakal nemokake tujuan utama yaiku pendidikan wong sing bebas. Yen kita mbusak artikel sing ana hubungane karo komunisme saka kode pembangun komunisme, mula ing pirang-pirang aspek bakal cocog karo ajaran Kristus.

Apa sing ditulis Lenin babagan wong sing iman?


Makarya kanggo narik kawigaten para pekerja menyang pesta kasebut, dheweke nulis: "Kita mesthi nentang penghinaan sing paling sithik marang kapercayan agama." Dheweke malah ngidini para imam dadi anggota Partai Bolshevik yen padha kepéngin melu kanthi ati-ati ing urip partai. Sampeyan bisa nemokake kutipan kasebut ing edisi lengkap karya Lenin (5th ed. Vol. 17, p. 422).

Kanggo Lenin, pemahaman Marxis babagan kebebasan nurani minangka titik wiwitan kanggo ngrampungake pitakonan babagan sikap proletariat marang agama. Kebebasan nurani dimangerteni bebarengan minangka kamardikan agama lan minangka kebebasan kanggo ninggalake agama apa wae. Lan kanggo ngleksanakake kabebasan iki, undang-undang ngirim ora mbatesi hak-hak warga ing babagan agama gumantung saka kapercayan agama.

Apa prinsip Vladimir Ilyich diganti sawise dadi kuwasa?


Ya lan ora. Ya, ing pangertèn sing wiwit tumindak adhedhasar kahanan diganti. Lan kasunyatan manawa Lenin minangka teoretis lan pragmatis sing hebat banget ora diragukan. Kurangé owah-owahan dhasar ing cara lan kawicaksanan marang pasamuwan kasebut kanthi jelas ing pidato ing Kongres Wanita Kerja Pertama Kabeh-Rusia ing 1918, ing ngendi dheweke ujar:

"Kita kudu nglawan prasangka agama kanthi ati-ati banget: akeh gawe piala sing ditindakake dening wong-wong sing ngremehake perasaan agama ing perang iki. Kita kudu nglawan propaganda, liwat pendidikan.

Teks pidhato jangkep saged dipunpanggihaken wonten ing PSS (5th ed. T. 37, P. 186).

Ing taun 1919, nalika ngembangake program Partai Komunis Rusia (Bolsheviks), dheweke nulis yen perlu kanggo ngindhari "sebarang penghinaan marang perasaane bagean saka populasi sing percaya."

Ing taun 1921, dheweke nulis marang Sekretaris Komite Pusat Partai Komunis Bolsheviks All-Union, Vyacheslav Molotov, nerangake kesalahane kesusu utawa ekstrem ing babagan agama:

"Koran-koran kasebut nerbitake layang utawa edaran saka Komite Pusat babagan 1 Mei, lan ujar: mbeberake goroh agama utawa sing padha. Iki mokal. Iku tactless. Mesthine nalika Paskah ana prekara liya sing kudu disaranake: ora mbukak goroh, nanging, mesthi, supaya ora ngenyek agama.

Ing buku V. T. Loginov, "Kemenangan Iki", bukti liyane diwenehi sing ngomong bab sikap Vladimir Ilyich marang wong agama, utamané ing bab ngidini prayaan Paskah. Sing pengin ngerti rincian liyane bisa tansah maca babagan.

Kasunyatan penting liyane sing sampeyan ora bisa nglirwakake.

Ing April 1919, buruh Kursk Railway nguripake kanggo Lenin karo panjalukan kanggo mbatalake penutupan pasamuwan. Lenin ngaturake petisi menyang Komisariat Kehakiman Rakyat kanthi cathetan manawa bakal ditindakake kanthi adil lan ora adil. Akibaté, Departemen VIII Komisi Kehakiman Rakyat ngandhani Administrasi Dewan Komisaris Rakyat tanggal 23 April 1919 yen

"Yen pasamuan sepur ing stasiun Kursk minangka bangunan sing kapisah, mula ora ana alangan kanggo nransfer menyang pembuangan klompok wong percaya."

Ing taun 1922, pemerintah Soviet ngenteni bilai gedhe - paceklik. Kanthi nekat golek dana kanggo tuku panganan ing luar negeri, dekrit khusus ditanggepi kanggo ngrampas barang-barang berharga gereja. Ing wektu sing padha, negara nyoba nyedhaki solusi masalah adhedhasar kapentingan kabeh pihak.

Kita ora bakal nyentuh babagan keluwihan sing kedadeyan sajrone implementasine resolusi iki, amarga iki minangka topik kanggo artikel liyane; kita bakal nyebutake mung siji acara sing kondhang: kutha Shuya, ing ngendi wong-wong percaya nolak rampasan barang-barang berharga gereja, lan getih peserta ing kampanye Bolshevik diwutahake.

Ing kene kita setuju karo kritikus Lenin yen respon kanggo acara kasebut banget kasar. Ayo ndeleng apa sing ditulis Lenin.

"Saiki lan mung saiki, nalika wong-wong lagi dipangan ing wilayah sing keluwen lan atusan, yen ora ewonan mayit sing ana ing dalan, kita bisa (lan mulane kudu) nindakake rampasan barang-barang berharga pasamuan kanthi nesu lan nesu banget. energi tanpa welas asih lan tanpa mandek ing penindasan perlawanan apa wae." .

Ayo dadi nyoba kanggo ngerti logika Vladimir Ilyich.

Paceklik sing nggegirisi ana ing negara sing rusak lan tanpa getih, sing ora ana dana sing penting kanggo ngilangi. Lan ing wektu iki, dana dibutuhake ora mung kanggo wong sing keluwen, nanging uga kanggo konstruksi negara lan ekonomi. Nanging ing kasus apa wae, Lenin nglajengake kabutuhan supaya ora luwih akeh pertumpahan getih.

Sawise kabeh, liberal lan anti-komunis seneng karo eksekusi Oktober 1993, nalika ing perjuangan kanggo daya Yeltsin ora wedi getih lan nuntut sing okehe diwutahake. Lan dheweke ngeculake luwih akeh tinimbang sing ditindakake dening Bolshevik ing acara ing Shuya taun 1922.

Minangka asil saka nyoba, wong telu ditembak ing Shuya. Lan yen kita njupuk jumlah total korban ing saindhenging negara, banjur, miturut data paling anyar, iki jumlah kanggo sawetara rolas wong. Luwih kurang saka ing acara 1993.

Ing wektu sing padha, para sejarawan ora nemokake bukti yen Lenin meksa ngeksekusi wong-wong percaya lan menteri gereja amarga kapercayan utawa dadi anggota gereja, sanajan dana arsip wis suwe dibukak. Sing ora ana ora ana, aja nyalahake aku. Sinau materi.

Nanging ana uga kasus nalika negara Soviet lan pasamuwan interaksi normal. Aku malah ora ngomong bab Perang Patriotik Agung, nalika Gréja Ortodoks wis kontribusi pantes kanggo Kamenangan kita, uga bab 1943, nalika Stalin, minangka murid setya Lenin, mulihake Patriarchate.

Arsip ngemot data menarik babagan carane, dening putusan saka Cheka, mbaleni nglanggar Alexander Vasiliev, sing ngrampok kapel saka Biara Alekseevsky ing Arzamas, ditahan lan ditembak. Miturut cara, ing taun 1920, biarawati biara iki nindakake koleksi gedhe-gedhe dana lan sumbangan kanggo prajurit tatu saka Tentara Abang, kang padha malah publicly ditulis matur nuwun atas jenenge panguwasa Soviet.

Lan nalika aku maca statement Dmitry Smirnov sing ing Stalin mung ditembak udakara 300 ewu imam, aku rumangsa isin karo tokoh pasamuwan sing pantes iki, sing, sayangé, ninggalake donya kita sawetara taun kepungkur. Ing kene maneh kudu sinau materi.

Apa kesimpulan sing kudu digawe adhedhasar fakta ing ndhuwur?

temonan


Tanpa nolak yen Gréja pancen nandhang sangsara saka tumindak pamaréntahan Soviet, kalebu liwat eksekusi ekstrajudicial, ing pirang-pirang cara Lenin ora dadi mungsuh anti-Kristus sing pengin karusakan saka Gréja saiki lan langsung, nanging luwih pragmatis nyoba kanggo ngajari wong sing bebas. Wong-wong bakal mbantah babagan iki kanggo wektu sing suwe, nanging aku pengin mungkasi karo statement saka Patriarch Tikhon (ing donya Vasily Ivanovich Bellavin).

Nanging sadurunge kutipan kasebut, kudu dingerteni manawa Tikhon minangka anti-Soviet sing aktif banget. Akibaté, ing salah siji saka trials dianakaké ing Moscow, kang tumindak minangka saksi. Nyoba kanggo nyingkiri tanggung jawab kanggo keluwihan sing diprovokasi dening para ulama kanggo netepi instruksi kasebut, dheweke ngalihake kabeh kesalahan menyang peserta langsung ing keluwihan kasebut.

Nanging, bukti lan dokumen presented menyang pengadilan irreputably mbuktekaken sing sabotase angkoro saka langkah-langkah pamaréntah Soviet kanggo nglawan keluwen wis digawa metu dening episcopate lan ulama ing pesenan langsung saka kepala pasamuwan. Penyelidikan diwiwiti babagan kasus Patriarch Tikhon, lan dheweke dhewe diisolasi. Nanging, senadyan kabeh iki, Patriarch Tikhon teka menyang kesimpulan sing cukup bisa kanggo nemokake basa umum karo pamaréntah Soviet.

Lan saiki kutipan sing padha.

"Sinode Suci Gréja Ortodoks Rusia nyebutake penyesalan sing tulus nalika matine liberator gedhe bangsa kita saka karajan kekerasan lan penindasan gedhe ing dalan kebebasan lengkap lan pangembangan diri. Muga-muga gambar sing padhang saka pejuang lan penderita sing gedhe kanggo kamardikan sing ditindhes, amarga gagasan-gagasan persaudaraan sejati universal urip terus-terusan ing atine wong-wong sing tetep lan sumunar padhang kanggo saben wong ing perjuangan kanggo nggayuh rasa seneng sing lengkap wong ing bumi. Kita ngerti yen wong-wong mau tresna marang dheweke ...

Muga-muga abad-abad sing bakal teka ora ngilangi dalan menyang kuburane wong-wong sing dadi papan kanggo kamardikan kabeh manungsa. Wong mati gedhe asring, sajrone pirang-pirang abad, ngomongake pikiran lan atine wong-wong sing tetep luwih akeh tinimbang sing isih urip. Muga-muga kuburan sing saiki sepi iki uga dadi tribun sing ora mandheg saka generasi menyang generasi kanggo wong-wong sing pengin kebahagiaan dhewe. Memori langgeng lan tentrem-rahayu langgeng kanggo jiwamu sing sabar, apik lan Kristen."

Wasiat patriark nyatakake ing ngisor iki:
"Ngucapake berkah saka Gusti Allah marang para archpastors, pangon lan anak-anak sing setya, kita njaluk sampeyan kanthi ati nurani sing tenang, tanpa wedi dosa marang Iman Suci, supaya nyerah marang kekuwatan Soviet ora amarga wedi, nanging amarga nurani ...

Kita nimbali kabeh anak-anak sing ditresnani saka Gréja Rusia sing dilindhungi Gusti Allah ing wektu sing penting iki kanggo mbangun kesejahteraan umum rakyat kanggo nyawiji karo kita ing pandonga kanthi sregep marang Kang Mahakuwasa kanggo ngirim bantuan marang pamrentahan Pekerja lan Petani ing sawijining pegawe kanggo kabecikan umum.

Nyeluk komunitas paroki lan utamane badan eksekutif supaya ora ngidinake upaya apa wae sing ditindakake dening wong sing ora duwe maksud kanggo kegiatan anti-pemerintah, supaya ora duwe pangarep-arep kanggo bali saka sistem monarki lan kanggo mesthekake yen kekuwatan Soviet sejatine Tenaga Kerja rakyat lan Kekuwatane wong tani, mula kuwat lan ora goyah.”


Sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng babagan kasunyatan sing "dipeksa" nulis kaya iki, nanging kabeh urip lan tumindak patriark ora ngidini kita setuju karo iki. Dhèwèké dudu wong sing kaya ngono, ora mèlu kuwasa, nanging nindakake apa sing dianggep penting lan perlu.

Makarya


Ing kesimpulan, sawetara karya Lenin, kang sing pengin bisa nemokake sawetara jawaban kanggo pitakonan saka sikap Lenin kanggo agama:

1. Kelas lan pesta ing hubungane karo agama lan pasamuwan.
2. "Liberal lan ulama" // PSS. ed 5. T. 21. P. 469.
3. “Ulama lan politik” // PSS. ed 5. T. 22. P. 80. 1912.
4. Dheweke nganggep aliansi negara-gereja Kakaisaran Rusia minangka kritis banget. "We nuntut," dheweke nulis, "pemisahan lengkap pasamuwan lan negara supaya bisa nglawan kabut agama kanthi senjata ideologis lan mung ideologis ..." (PSS. 5th ed. T. 12. P. 145). Ora ana panganiaya sing dimaksudake.
5. "Sosialisme lan Agama," sing diterbitake ing taun 1905, pimpinan kasebut mbantah amal saka pemilik gedhe, ditindakake kanthi alasan agama, minangka upaya kanggo mbenerake bisnis predator (PSS. 5th ed. T. 12. P. 143).
6. Ing sikap partai buruh marang agama.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

171 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    28 Februari 2024 05:48
    Aku ora bakal ndhelikake manawa aku uga kaget amarga para pimpinan gereja kanthi sukarela ngetutake pimpinan penulis palsu, tanpa ngganggu verifikasi sing paling gampang.
    Ya, dheweke bakal kaget yen wong-wong sing ngupayakake kekuwatan maksimal marang wong liya nggunakake dongeng fiktif, ora logis lan kejam kanggo iki ora bakal nggunakake dongeng liyane sing luwih anyar; iki naif, kanthi gampang.
    1. +5
      28 Februari 2024 06:21
      Sing ora ana ora ana, aja nyalahake aku. Sinau materi.
      Sedhela lan cetha.
  2. + 14
    28 Februari 2024 06:30
    Iki minangka topik sing rumit, sanajan kita nyederhanakake banget, mula hubungane Lenin karo agama kudu dipérang dadi rong bagéan.
    1) Teoritis. Lenin minangka materialis lan komunis (lan kita ngerti, materialisme dialektis minangka basis komunisme). Lan minangka materialis, dheweke ngevaluasi kabeh bentuk idealisme kanthi kritis, lan, kanthi mangkono, kabeh agama tanpa istiméwa. Kanggo dheweke, iki minangka wujud kesadaran palsu kanthi motivasi sosial. Nanging wujud kesadaran kasebut sacara historis ora bisa dihindari ing tahap pangembangan manungsa tartamtu. Ing tahap pangembangan manungsa saiki ing negara-negara sing paling maju lan budaya, manungsa (kanggo awake dhewe lan umum). apik), miturut pikirane, kudu mboko sithik ngunyah bentuk kesadaran kasebut. Ing ngendi dheweke pancen ora ngidinke wujud kesadaran kasebut ana ing partai komunis (amarga diarani dadi garda depan manungsa).
    2) Praktis. Gegayutan karo sikap marang gréja , lan ora kanggo agama, banjur pragmatis lan mawarni-warni gumantung ing negara, tingkat pembangunan, wayahe tartamtu, hubungan pasukan sosial lan kelas ing wayahe. Konflik akut lan tragis sing ditindakake dening rezim Soviet karo gereja ora ditemtokake dening ideologi sosialisme (ing Kuba gampang dihindari) utawa dening pedoman Lenin. Ana alesan liyane.
    Dene pitenah wong pasamuwan jaman saiki, kabeh ing kene mboseni nganti yawning.
    a) Kapentingan materi langsung saka pasamuwan. b) Kapentingan langsung saka panguwasa modern Federasi Rusia, sing pancen ateis (luwih ateis tinimbang rezim Soviet), banget kasengsem ndhukung wong-wong gereja (lan ora peduli karo wong Kristen utawa Muslim). supaya bisa njaga kekuwatan lan properti.
    1. +5
      29 Februari 2024 23:10
      Konflik karo pasamuwan dumadi ora mung (utawa mungkin ora dadi luwih?) Ing rezim Soviet. Sawisé Revolusi Februari, nalika Uni Sovyèt ora keprungu, pogrom petani wiwit nglawan perkebunan lan gréja pemilik tanah. Sawetara sing duwe tanah lan imam mung ditangani. Iki tegese padha pantes ing sawetara cara (sanajan ora kabeh; sing duwe tanah lan imam "apik" ora kena).
      1. +1
        7. mars 2024 13:49
        shikin
        Lan sampeyan uga bakal ngelingi dongeng Pushkin "Babagan imam lan buruh Balda" - Saka klik pisanan imam mlumpat munggah menyang langit-langit.
        Malah ana tembung - "mangan donya" - sing diarani imam
  3. + 24
    28 Februari 2024 06:35
    Ing taun 1922, pemerintah Soviet ngenteni bilai gedhe - paceklik. Kanthi nekat golek dana kanggo tuku panganan ing luar negeri, dekrit khusus ditanggepi kanggo ngrampas barang-barang berharga gereja. Ing wektu sing padha, negara nyoba nyedhaki solusi masalah adhedhasar kapentingan kabeh pihak.
    Apa sampeyan ora pengin ngelingi serangan Mamantovo ing taun 1919? Iki entri ing koran putih "Priazovsky Krai" tanggal 27 Agustus 1919:
    Kabeh mburi lan dewan dirusak. Kita ngirim salam, nggawa hadiah sing sugih kanggo kulawarga lan kanca-kanca, 60 yuta rubel menyang perbendaharaan militer. Jendral Denikin bungah-bungah nanggepi laporan iki: Dheweke nggawa barang rampasan regane gedhe banget. Apa sing ana ing kono - ewonan barang emas lan salaka, lambang ing bingkai emas, prau pasamuwan, mutiara lan berlian. Saka ngendi nilai-nilai pasamuan kasebut saka sepur Mamontov? Iku prasaja - dheweke rampung ngrampok babagan 80 gréja. Dheweke ora ngrampog, kaya sing bakal dikandhakake saiki, nanging nylametake barang-barang berharga saka penjahat Bolshevik.
    1. + 11
      28 Februari 2024 09:13
      Kutipan saka parusnik
      Iku prasaja - dheweke rampung ngrampok babagan 80 gréja. Dheweke ora ngrampog, kaya sing bakal dikandhakake saiki, nanging nylametake barang-barang berharga saka penjahat Bolshevik.

      Ya, "simpen", lan sethithik mengko adol menyang Amerika ing bentuk kethokan, supaya ana sing bakal ditindakake mengko ing Istanbul lan Sofia, ing Paris lan Harbin ... Wrangel ana uga "entuk akeh. dhuwit" saka "ekspropriasi" katedral ...
    2. + 15
      28 Februari 2024 10:54
      Ya, aku ngerti babagan gropyokan iki, lan carane wong Cekoslowakia ngrampog cadangan emas Kakaisaran Rusia, lan carane Wrangel, bebarengan karo sekutune, nyolong kapal uap, apa maneh rampasan Rusia dening sekutu. Nanging diwenehi volume cilik saka artikel, iku mokal kanggo nyedhiyani malah satus saka kasunyatan. Apa sampeyan setuju?
    3. + 13
      28 Februari 2024 11:50
      Kutipan saka parusnik
      Iku prasaja - dheweke rampung ngrampok babagan 80 gréja. Dheweke ora ngrampog, kaya sing bakal dikandhakake saiki, nanging nylametake barang-barang berharga saka penjahat Bolshevik.
      Pancen bener, amarga ana pangandikane: PANGELING-ELING KARYA. Wong kulit putih biasane dadi garda depan kolonialis Barat ... ngukum bangsane dhewe ...
    4. +6
      28 Februari 2024 15:27
      Kutipan saka parusnik
      Ngendi iki nilai pasamuwan ing Sepur Mamontov teka saka?

      alangan. Cossacks. rampokan pasamuwan. Ora ana owah-owahan sajrone telung atus taun. Nyuwun
    5. Komentar wis dibusak.
      1. +2
        1. mars 2024 03:21
        Lan sajrone Kekaisaran, malah ana jaksa penuntut utama Gréja Ortodoks Rusia sing ora percaya ..... Lan ora ngrampog apa-apa. Penganut Cossack nglayani Hitler nalika Perang Donya II. Lan kaya apa-apa, bener?
        1. Komentar wis dibusak.
          1. 0
            3. mars 2024 10:22
            Pemusnahan Cossacks minangka kelas minangka ide Trotsky, dudu Stalin, nanging babagan rampokan gereja dening wong kulit putih, apa dheweke ngapusi awake dhewe ing pers?
            1. Komentar wis dibusak.
              1. +1
                5. mars 2024 06:30
                Aku saranake nggunakake Kolobok lan Chicken Ryaba minangka sumber; bahan kasebut padha karo. Salajengipun, Cossacks urip cukup apik ing Uni. Dheweke ora kelas lan ora duwe hak khusus, kaya sing kudune
                1. 0
                  5. mars 2024 08:16
                  iki nuduhake carane serius mungsuh sampeyan kene.
                  Lan kanca Stalin kanthi fisik numpes Cossack, ana 11 pasukan Cossack, ora ana siji-sijia sing tetep, contone tentara Orenbur Cossack, tentara Lake Borovoe, desa Kuturkul minangka tanah kelairanku, saiki ora ana wong Rusia, apalagi Cossack. .
  4. -25
    28 Februari 2024 07:07
    Judhul artikel mung nuwuhake minat "berapi-api", lan pangarep-arep bisa dibenerake - penulis mung "nyembur"
    Penulis sing dihormati, V.I. Lenin sengit marang Gréja kanthi sengit, gething setan, sing bisa dibahas ing kene.
    Lan, saran sing apik - aja lali maca kabeh tulisan sing digawe Profesor Osipov, yen ora ana kekacauan lengkap ing sirahmu.
    1. + 14
      28 Februari 2024 10:55
      Ketoke, geni setan mung murub ing sampeyan, yen ora, ora bakal nesu, ora adhedhasar kasunyatan
      1. -11
        28 Februari 2024 11:04
        Kutipan saka roosei
        Ketoke, geni setan mung murub ing sampeyan, yen ora, ora bakal nesu

        Inggih ngandika, ing cara Kristen.
        Lan sing ora duwe geni banget demonic iki kobong? Kabeh wong, pracaya, Marxis, lan ateis. Ora ana wong sing apikan, kaya ngono, ana wong sing apik, utawa sing salah nganggep awake dhewe apik, utawa "mow" awake dhewe.
        1. -3
          29 Februari 2024 08:51
          Kutipan saka Beaver1982
          Lan sing ora duwe geni banget demonic iki kobong?
          Sing, geni demonic iki Burns antarane pasamuwan banget? Kados pundi malih, saking pundi asalipun salaka lan emas ing pasamuwan-pasamuwan, menapa para “abdinipun Gusti” boten manut dhawuhipun Sang Kristus? Kasunyatane yaiku iman lan agama ora padha; para ulama sejatine wis dadi "pimps iman", arrogating kanggo awake dhewe hak bebener lan monopoli komunikasi karo Gusti Allah. Dadi, wong-wong mau entuk dhuwit saka iman, senajan sapa sing menehi wewenang dadi mediator sadurunge Sang Pencipta iku pitakonan gedhe.
          Gusti Allah ora butuh perantara, lan sing ana apik lan ala, kaya padhang lan peteng, adhem lan panas, iku padha titah sing nuwuhake pangembangan urip.
          Paradise, karo "kasenengan langgeng," punika absurdity padha ing dongeng imam minangka orgasme langgeng ing jinis.
          Siji-sijine perkara positif sing bisa digatekake babagan kultus agama yaiku, kanthi seneng utawa ora, iki minangka bagean saka budaya lan mentalitas umum sing nyawijikake masarakat. Mulane agama Kristen luwih cedhak karo sawetara lan Islam marang wong liya; geografi agama kasebut kanthi jelas nduduhake iki, uga kasunyatan manawa wong nggawe agama sing cocog karo bangsa, adat lan budaya.
          Gusti Allah mesthi ana, DNA ora bakal katon dhewe, kaya program komputer ora bakal ditulis dhewe, tanpa programmer.
          Pitakonan kabeh yaiku kenapa kita diciptakake, sapa kita kanggo Gusti Allah, wedhus sing dicukur bulu, babi sing diunggahake kanggo daging, utawa iwak emas sing dikagumi. Yagene jiwa dibutuhake, apik lan ala (tanpa beda potensial ora ana saiki, ora ana gerakan).
          1. +1
            29 Februari 2024 09:51
            Kutipan saka Perse.
            Sing, geni demonic iki Burns antarane pasamuwan banget? Kados pundi malih, saking pundi asalipun salaka lan emas ing pasamuwan-pasamuwan, menapa para “abdinipun Gusti” boten manut dhawuhipun Sang Kristus?

            Para pandhita iku wong dosa kaya kowe lan aku, lan padha ngerti iki, para suci agung nangisi nasibe anumerta, ora ngerti paukuman apa sing nunggu dheweke, apa sing bisa kita ucapake.
            Emas lan perak ing pasamuwan-pasamuwan tegese katresnan lan ngajeni marang Gusti Allah; sampeyan uga bisa mlaku-mlaku nganggo klambi lan gombal.
            1. -1
              29 Februari 2024 10:37
              Kutipan saka Beaver1982
              wong-wong mursid gedhe sesambat babagan nasib anumerta, ora ngerti apa jenis paukuman nunggu wong-wong mau

              Vladimir, bisa uga padha nangis amarga mikir yen peninggalan suci ora bakal dikubur miturut adat istiadat Kristen, nanging bakal ambruk lan ditampilake ing ngarepe wong-wong sing pracaya, supaya, maneh, kanggo entuk bathi?
              Kepiye para ulama ora dadi wong dosa yen ing komuni anggur lan roti dibandhingake karo ngombe getih lan mangan daging, kepiye ritual vampirisme lan kanibalisme iki digabungake karo katresnan marang Kristus lan piwulange? Cukup, iki minangka oyod, saben agama anyar nyatakake sing sadurunge minangka paganisme, liyane minangka bid'ah, nanging ing wektu sing padha mili saka sing sadurunge, kanthi kurban getih sing ora owah. Dadi, saka kapercayan marang roh-roh tlaga lan tunggul suci, kanggo para dewa Olympus kanthi "spesialisasi", banjur Kristus muncul kanggo kita.
              Minangka masyarakat develops, agama uga diganti, kanggo kang Giordano Bruno diobong ing saham, saiki kasunyatan ilmiah sing Gréja ora wani nolak. Sang Kristus, tanpa mangu-mangu, iku filsuf nyata lan humanis, dukun ing jamane, sing disalahake ing pangerten lan terjemahan, dhuwit digawe saka piwulange, lan kekuwatane dikuwatake. Konstantin lan Elena kasil teka ngluwari kene, Byzantium wungu ing iman anyar, diparingi munggah kanggo pratelan, plus, adhedhasar conto, Islam lair, dicocogake kanggo adat lokal.
              Sampeyan ngomong, emas lan salaka iku katresnan lan ngormati Gusti Allah, mungkin karo "dewa" - Pedhet Emas? Pasamuwan kasebut kepencut ing tumindak ala, lan "imam ing Gelika" wis dadi gambaran kolektif para ulama. Imam ora perlu nganggo "gras", nanging jubah emas ora nggawa dheweke luwih cedhak karo Gusti Allah, mungkin luwih apik yen dheweke bareng karo wong miskin lan dadi conto kabeneran lan kesederhanaan?
              Kanggo kula pribadi, kode pembangun komunisme luwih cedhak karo Gusti Allah lan dhawuhe Kristus tinimbang "prentah" para imam kanggo tahan lan nandhang sangsara minangka persiapan kanggo Firdaus. Ing wektu sing padha, dheweke luwih seneng duwe emas lan perak sing padha, mung "amarga tresna marang Gusti Allah," lan ing kene lan saiki, lan ora ing swarga.
              1. 0
                3. mars 2024 16:46
                Sampeyan duwe kekacoan gedhe ing sirah, sayang ....
            2. 0
              1. mars 2024 04:35
              Kutipan saka Beaver1982

              Pendeta iku wong dosa kaya kowe lan aku.......
              Emas lan perak ing pasamuwan-pasamuwan tegese katresnan lan ngajeni marang Gusti Allah; sampeyan uga bisa mlaku-mlaku nganggo klambi lan gombal.

              Heh.. heh... Pegawe partai kaya wong dosa.. Lan panitia kabupaten lan daerah sing apik banget minangka penghargaan kanggo ide gedhe. ngguyu Apa, Sekretaris Komite Pusat kudu nganggo gombal?
              1. +1
                1. mars 2024 06:29
                Kutipan: ivan2022
                Lan panitia distrik lan regional sing apik banget minangka penghargaan kanggo ide sing apik

                Panitia distrik lan regional ora bisa dibandhingake karo kubah emas lan peralatan gereja. Ing kene, ana dachas panitia regional lan stasiun pakan sing ditutup. Iki, ing antarane liyane, nyebabake degradasi partai lan discrediting sosialisme. Nanging, Joseph Vissarionovich emas mung ing tali Pundhak generalissimo ing sandhangané, lan urip banget andhap asor. Degradasi partai wiwit sawise dheweke mati. Sapa sing saiki ana ing United Russia, partai anyar sing kuwasa? Kabeh oportunis padha sing numpes CPSU, renegades sing discredited idea saka sosialisme lan komunisme. Mulane, topik moralitas tetep ...

                Pidato wis dirungokake luwih saka sepisan dening modis
                Kaya owah-owahan bakal teka ...
                Mung isih dadi abdine rakyat
                Pamilik urip luwih apik.
            3. 0
              7. mars 2024 13:54
              berang-berang1982
              Gréja Protestan banget andhap asor. Protestan sabenere nentang kemewahan lan kasugihan kang Gréja Katulik iki mired. Nanging ora ana sing nganggo klambi
      2. 0
        29 Februari 2024 09:01
        Ora ana kanyatan. Saliyane ewu gréja dibom lan imam repressed.
    2. -1
      1. mars 2024 03:23
      Kutipan saka Beaver1982
      V.I. Lenin sengit marang sawetara jinis Gréja ... .
      Kepiye carane dingerteni?
      Apa sampeyan lungguh ing ngisor ambene?
    3. +1
      5. mars 2024 06:27
      sengit banget marang Panjenengané nganti masrahaké gedhong-gedhong lan barang-barang ibadah marang wong-wong mukmin dhéwé. Aku ngilangi parasit kanthi seneng, ya. Barang-barang berhargaku sebagian disita, ya. Nanging akeh panguwasa nindakake iki. Nanging nyatane dheweke ngrebut pendhidhikan, registrasi lan fungsi pemerintah liyane saka tangan parasit lan ditransfer menyang swasembada, mula dheweke sengit marang dheweke.
  5. +4
    28 Februari 2024 07:11
    Materi sing menarik banget, Andrey! Sampeyan kudu tansah ngandelake dokumen lan iki minangka argumen sing paling apik kanggo ngapusi apa wae. Sayange... ora kabeh arsip mbukak lan bisa diakses. Ora ana akses menyang arsip Hitler, nanging disimpen karo kita. Dokumen WWII, akeh sing lagi diklasifikasikake saiki. Kita menang! Dadi apa sing ngalangi dheweke ora mbukak, ujare, taun 1975, 85, 95 ... Saiki 2025 bakal teka ... Nanging aku maca yen dheweke bakal ditutup nganti 2045. Apa gunane? Banjur kita isih kaget yen wong enom ora kasengsem ing sejarah. Nanging dheweke ora seneng karo sing lawas, dheweke pengin nambahake dhewe. Nanging minangka? Dadi gendera ana ing tangan sampeyan, Andrey, lan terus nulis artikel sing padha ing mangsa ngarep!
    1. + 10
      28 Februari 2024 07:20
      Kutipan saka kaliber
      Nanging aku maca manawa dheweke bakal ditutup nganti 2045. Apa gunane?
      Apa gunane ndhelikake informasi babagan penerbangan Hess menyang Skotlandia, amarga luwih saka 80 taun kepungkur? Kepiye babagan pembunuhan Kennedy? Lan babagan kasus aktris Chekhova, sing mesthine nyumbang kanggo mateni Hitler? Lan ana akeh conto
      1. 0
        28 Februari 2024 09:24
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Apa gunane ndhelikake informasi babagan penerbangan Hess menyang Skotlandia, amarga luwih saka 80 taun kepungkur? Kepiye babagan pembunuhan Kennedy? Lan babagan kasus aktris Chekhova, sing mesthine nyumbang kanggo mateni Hitler? Lan ana akeh conto

        Apa sebabe kita butuh TULADHA? Yagene kita tansah nuduhake CARA ANA, lan njupuk adoh saka conto paling apik saka "dheweke"? jancok iki! Aja ngomong babagan "ana", nanging kepiye carane kita bakal nindakake sing apik ing kene.
        1. +3
          28 Februari 2024 09:30
          Kutipan saka kaliber
          Apa sebabe kita butuh TULADHA? Yagene kita tansah nuduhake CARA ANA, lan njupuk adoh saka conto paling apik saka "dheweke"?
          Iki dudu conto, nanging praktik umum nalika sampeyan kudu ndhelikake saka masarakat
          1. 0
            28 Februari 2024 11:48
            Kutipan: Wong Walanda Michel
            laku prasaja

            Praktek ala, anti-wong ing inti. Apa sing dikandhakake Lenin babagan massa sing ngerti kabeh lan kerja kanthi sadar? Lan tanpa sadar - iki kanggo wedhus!
            1. +2
              28 Februari 2024 13:19
              Kutipan saka kaliber
              Praktek ala, pokoke anti rakyat
              Praktek iki nglindhungi negara, lan mulane rakyat, saka akibat saka sawetara keputusan pemerintah sing ora dingerteni
    2. +6
      28 Februari 2024 10:58
      Kadhangkala mbukak dokumen dilarang dening fakta tartamtu, kayata rahasia negara. Iku ora tanpa alesan sing bahan saka operasi "Berezino" lan "Monasterb" isih diklasifikasikaké minangka "rahasia". Nanging akeh bahan sing bisa diklasifikasikake. Tampilake peran saka "sekutu" ing nggawa Fuhrer kanggo daya
  6. -16
    28 Februari 2024 08:06
    Sawetara alesan ing artikel iku omong kosong !!! Ana kasunyatan karusakan Ortodoks ing negara ing taun Komunisme, lan nyababaken atusan ewu warga negara sing njabat ing gréja! Saiki ana sindiran liyane babagan kasunyatan iki, iki kabeh - mripat kabur !!!
    1. + 11
      28 Februari 2024 10:59
      Dadi apik kanggo nyedhiyakake dokumen. Yen ora, barking tanpa kasunyatan minangka tandha bodho, aja sambat
    2. 0
      7. mars 2024 13:57
      RusGr
      Carane sampeyan ngerti? Apa wong-wong mau kanthi pribadi matèni "atusan ewu warga ing gréja"?
  7. +2
    28 Februari 2024 08:10
    Njupuk, contone, Alexey Ilyich Osipov, kang video aku seneng nonton ing Internet. Dheweke menehi panjelasan babagan praktik gereja, babagan interpretasi Prajanjian Anyar lan Lawas, ora mung adhedhasar makna buku-buku gedhe kasebut, nanging uga nyebutake kanyatan babagan urip kadonyan lan budaya global. Kanggo kula, A.I. Osipov minangka salah sawijining tokoh sing berbakat sing ngajari wong-wong ing negara kita.

    Apa sampeyan tau mikir kenapa sejarah manungsa duwe macem-macem iman lan agama sajrone sejarahe? Lan aku bisa nerangake kanggo sampeyan. Iki minangka kabisan mental sing ringkih sing nyebabake rasa wedi sing ora bisa diterangake.
    Apa sing diwartakake Alexey Osipov sing suci banget kanthi semangat lan semangat, kaya-kaya dheweke ana ing acara rong ewu taun kepungkur? Saka ngendi asalé kawruh sing kaya ngono sing ora bisa diwulangké Yésus dhéwé lan para rasul marang dhèwèké?
    Contone, misale jek aneh banget yen wong Yahudi kanthi gampang menehi manungsa marang Gusti Allah sing sejati, lan ing Rusia ana pandherekipun, sing pengakuan iki dadi panacea kanggo penyakit ...
    Pengakuan budak, psikologi budak. Lan gagasan takon marang Gusti Allah, sing, ing asas, ora perlu apa-apa, kanthi nyumet lilin, tuku "sesuatu" (nggawe sumbangan gratuitous) kanthi dhuwit nyata, katon ora apik banget ... Osipov sing padha ora nerangake apa yaiku: "Kabeh Gusti iku kagungane Gusti Allah," lan kanggo Kaisar apa sing dadi kagungane Kaisar" - lan kenapa kedadeyan beda ing urip ...
    Paling kamungkinan, ana pasukan gedhe ing Semesta sing tumindak ngluwihi kontrol pikiran manungsa. Ora ketompo carane adoh, kita wiwit nganggep Bulan minangka sumber penghasilan:
    Ing Bulan, ing ngendi ora ana atmosfer, helium-3 saka angin surya lan medium antarplanet tekan lumahing lan disimpen ing regolith.
    Miturut macem-macem prakiraan, isine ing lemah rembulan bisa saka 0,5 nganti 2,5 yuta ton. Sumber energi iki bakal cukup kanggo populasi planet kita limang ewu taun. Lan rega siji gram helium-3 dina iki 17,5 ewu dolar.

    Kanggo Lenin, aku mung bisa ngomong yen volume sing ditulis minangka bukti kawruh lan kawicaksanan.
    Apa sing diomongake marang kita dina iki? Bener...Nonton "Spas TV" lan "Soyuz" lan sampeyan bakal seneng ing akhirat ... Nanging ora ana sing ngerti lan ora ana sing bisa mriksa ...
    1. -4
      28 Februari 2024 08:21
      kabisan mental sing ringkih saka wong nyebabake rasa wedi sing ora bisa diterangake

      Akeh ilmuwan padha pracaya (Newton, Pascal).
      Lan materialis - Marxists - Bolsheviks teka karo agama anyar - veneration saka pimpinan, mbangun ziggurat kanggo wong lan sijine tokoh ing kabeh kutha ... brahala? Lan sing paling penting, kenapa???
      1. +2
        28 Februari 2024 08:41
        Kutipan: Vladimir80
        Lan sing paling penting, kenapa???

        Apa jawaban sing bener? Iki minangka simbol saka gagasan komunisme. Rukun ideologi. Yen wong ilang makna urip, dheweke dadi kewan. TAPI!!! Ora ana sing meksa dheweke nylametake lilin utawa menehi sumbangan gratis ... Ide banget babagan gambar sosialis nyata, amarga adhedhasar keadilan sosial. Lan beda karo Agama amarga nawakake urip sing adil lan mulya ing jaman saiki ...
        Aku dhewe percaya marang Gusti Allah. Nanging aku ora lunga menyang Padaleman Suci lan ora pasa. Aku ora weruh kabutuhan iki, lan Gusti Allah meh ora butuh. Sing luwih cedhak karo aku yaiku:
        1. +1
          28 Februari 2024 09:37
          Yen wong ilang makna urip, dheweke dadi kewan

          Lan yen kabeh titik urip wong modern yaiku mangan luwih apik lan turu luwih suwe, kurang kerja lan seneng-seneng - banjur apa sing bisa kita ucapake?
      2. 0
        7. mars 2024 14:04
        Vladimir80
        Newton uga dadi pendeta. Iki ora nggumunake, amarga wong sing paling sinau ana ing gereja. Bener, universitas uga muncul ing gereja. Nanging banjur Pencerahan, sing nyebabake materialisme lan komunisme, pungkasane nolak gagasan agama.
        Miturut cara, akeh paus sing dituduh ora pracaya marang Gusti Allah - mesthine ...
        Miturut cara, Lenin ing kabeh cara bisa nglawan kultus pribadine, nanging kultus iki digawe dening wong, lan ora dening Bolsheviks. Nalika Lenin seda, wong-wong padha teka ing 3 dina kanggo njaluk pamit.
        Lan agama apa sing diciptakake dening Bolshevik? Mungkin ana sing pengin, nanging ora katon kaya agama - ora ana atribut.
        Monumen, umume, diadegake kanggo wong gedhe. Yen sampeyan nindakake perkara sing apik, dheweke bakal menehi sampeyan ... Dadi, sing isih ana yaiku meri ...
    2. +2
      28 Februari 2024 09:26
      Kutipan saka: ROSS 42
      Nanging ora ana sing ngerti lan ora ana sing bisa mriksa ...

      Artikelku babagan Mesir Kuna bakal teka. Ing kana, "The Harpist's Song" bakal diwenehi minangka epigraf. Kabeh wis ngandika apik banget ana.
    3. -3
      28 Februari 2024 10:29
      Kutipan saka: ROSS 42
      kabisan mental sing ringkih saka wong nyebabake rasa wedi sing ora bisa diterangake
      Kabisan mental manungsa sing lemah menehi "panjelasan" ateistik primitif babagan asal-usul agama lan ewu taun eksistensi, diwiwiti karo Neanderthal, sing nggawe panguburan ritual, sing nuduhake wujud kapercayan sing dikembangake. Padha dirancang kanggo proletarians, kang tavern luwih dearer saka candhi.
      1. 0
        28 Februari 2024 13:14
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Padha dirancang kanggo proletarians, kang tavern luwih dearer saka candhi.

        Lan aku weruh kawruh amba sing wis nyebar kanggo waktu pungkasan abad saka kepala saka enlightened menyang kepala unencumbered dening teori, liwat tangan sing ngerti rahasia saka pegawe fisik. Lan, yen kita nganggep yen kaum proletar ora ngombe, utawa ngombe kanthi nyata luwih murah tinimbang wong-wong sing slackers sing biasa golek urip kanthi cara gedhe kanthi ora ngasilake sampah ...
        Mungkin sampeyan pancene nolak dekomposisi biologis? Utawa sampeyan luwih seneng reinkarnasi?
        Karo Gusti Allah!
        1. -4
          28 Februari 2024 13:27
          Kutipan saka: ROSS 42
          Mungkin sampeyan pancene nolak dekomposisi biologis?
          Ora ing nelly Panjenengan. Sampeyan iki sing mbantah manawa wong duwe nyawa sing ora bisa mati, masa depane gumantung marang kabeneran (kejujuran, keadilan, kamanungsan) uripe ing bumi. Wong sing jujur ​​​​lan apikan ora rumangsa luwih ala saka iman kasebut, nanging wong sing ngapusi lan kejam ora bisa nampa, nanging nyoba nganggep awake dhewe pinter ing ngarepe wong-wong sing percaya "bodho".
          1. +2
            28 Februari 2024 13:37
            Kutipan: Stanislav_Shishkin
            Wong-wong sing jujur ​​lan apikan ora rumangsa luwih ala saka iman sing kaya ngono, nanging wong sing ngapusi lan kejem ora bisa nampa.

            Lan warga biasa ora canonize pembunuh getih ing basis saka sawetara jenis kraton khusus.
            Mayuta-yuta wong dosa urip ing donya, sing kapinteran, bakat lan tumindak ngluhurake aktivitas manungsa. Lan atusan pendhudhukan dubious wong sing ditingkat minangka wong suci amarga pati kanggo ... Kita bakal ninggalake alasan, amarga Lenin dhewe ora nulis kabeh dosa sadurunge Gréja...
            Apa ana owah-owahan ing urip wong biasa amarga pambangunan gréja? Apa ana kurang pembunuh, pemerkosa, maling, lan scammers? Utawa apa iku Providence saka Gusti Allah kanggo manggonake ing pucuk pimpinan negara kang kalbu wis dites dening Sumpah kanggo negara godless, Adoption saka program partai duraka lan janji umum palsu?
            1. -6
              28 Februari 2024 14:05
              Kutipan saka: ROSS 42
              Lan warga biasa ora canonize pembunuh getih ing basis saka sawetara jenis kraton khusus.
              Nicholas 2 lan kulawarga padha canonized minangka passion-bearers, dipatèni tanpa nyoba mung amarga padha lair pewaris tahta, lan Bolsheviks padha wedi ilang daya, dicekel dening kudeta bersenjata.
            2. +2
              29 Februari 2024 08:44
              Babagan kanonisasi, iku minangka ciri: kulawarga kraton dikanonisasi, dene sing dieksekusi bebarengan karo dheweke ora dikanonisasi.
            3. 0
              29 Februari 2024 09:08
              Kutipan saka: ROSS 42
              Lan warga biasa ora canonize pembunuh getih ing basis saka sawetara jenis kraton khusus.

              Mesthi ora. "Warga biasa" kanonisasi pembunuh getih adhedhasar keanggotaan ing Partai Komunis.
          2. Komentar wis dibusak.
          3. +1
            7. mars 2024 14:11
            Stanislav_Shishkin
            Apa oke yen akeh gréja ing Rusia dibangun nganggo dhuwit gangster? Lan ing antarane wong-wong mau bakal luwih akeh wong mukmin tinimbang wong-wong sing ora nakal.
            Religiusitas lan sopan santun ora ana hubungane karo siji lan sijine, lan ora kena bingung.
            Tuladha. Aku wis ketemu wanita beda ing gesang kawula. Lan aku weruh pola sing nggumunake: luwih ora jujur ​​dheweke tumindak, luwih asring dheweke menyang gereja
        2. -1
          29 Februari 2024 06:33
          Kutipan saka: ROSS 42
          Kutipan: Stanislav_Shishkin
          Padha dirancang kanggo proletarians, kang tavern luwih dearer saka candhi.
          Lan, yen kita nganggep yen proletar ora ngombe
          Sampeyan bisa uga nganggep yen bumi datar kaya pancake. Aku ngerti manawa proletar beda-beda: ana proletar - spesialis, sing luwih dihargai dening borjuis tinimbang pimpinan sosialis, amarga padha ndeleng keuntungan langsung saka karyane, lan ana proletar sing luwih apik tinimbang kuil, sing dakcritakake. Yen ngerti, manthuk.
          1. 0
            29 Februari 2024 08:45
            kanggo sing warung luwih remen tinimbang candhi

            Iki dudu proletar, iki lumpen
            1. 0
              29 Februari 2024 08:58
              Kutipan saka Ady66
              Iki dudu proletar, iki lumpen
              ngguyu
              Bangun, dicap nganggo ipat-ipat, Sakabehing jagad keluwen lan batur
              Apa iki babagan insinyur proletar sing ngedol tenaga kerja marang kapitalis, babagan buruh sing trampil, utawa babagan lumpen sing uga proletar?
              1. 0
                29 Februari 2024 09:08
                Lumpen proletariat ora kalebu buruh, karyawan, insinyur utawa kategori liyane - iku kahanan pikiran utawa kurang lengkap spiritualitas.
              2. +1
                29 Februari 2024 09:10
                PS Setaun, nalika sinau ing departemen sore, aku kerja ing tim loader, ing ngendi kira-kira sapratelo saka kanca-kancaku minangka lumpen-proletar khas Soviet.
    4. +6
      28 Februari 2024 11:00
      Ayo nerusake saka prinsip Vladimir Ilyich - saben wong bebas ngaku apa sing dikarepake
      1. +2
        28 Februari 2024 13:17
        Ayo nerusake saka prinsip pemikiran logis lan kasedhiyan bukti konkrit. Nanging pracaya utawa ora iku prakara pribadi ... Yen ora, kita bakal geser menyang zombification perlu manungsa kanggo tujuan apik ...
        1. -2
          28 Februari 2024 13:48
          Kutipan saka: ROSS 42
          kita bakal geser menyang zombification perlu djalmo manungso kanggo tujuan apik
          Wong-wong mau mlebu ing pungkasan abad kaping 19 supaya bisa nguwasani para proletar Jerman sing percaya lan ngunggahake dheweke ing perang sipil nglawan borjuasi, sing bakal nyebabake perang sipil anyar ing kabeh negara ing donya, supaya revolusi donya bakal ana. njupuk Panggonan, kang rampung numpes institusi sosial saka enslavement: kulawarga, property pribadi lan negara.
          1. +1
            28 Februari 2024 13:55
            Aja ngumpulake slogan Trotsky. Revolusi donya mesthine kanggo ngganti gagasan wong kerja (wong buruh produktif) babagan raja sing apik lan pemilik pabrik sing adil. Iki dudu telpon kanggo njupuk lan dibagi miturut prinsip maling. Proses nggawe lan proses akumulasi dawa lan angel. Rentenir lan bourgeoisie wis nggawe cara kanggo nyepetake dalan iki kanggo klompok pemilik sing kapisah. Lan pasamuwan nyumbang kanggo instilling ing wong raos servility lan andhap asor (Gusti Allah sabar lan dhawuh kita) ...
            Ayo rampung topik seni rakyat Yahudi lisan iki.
            1. +1
              29 Februari 2024 06:59
              Kutipan saka: ROSS 42
              Aja ngumpulake slogan Trotsky.
              Ayo langsung saka Trotsky menyang sumber utama. Apa sampeyan ngomong babagan "Manifesto Partai Komunis" lan karya Engels "Asal Kulawarga, Milik Pribadi lan Negara"?
              Kutipan saka: ROSS 42
              Ayo rampung topik seni rakyat Yahudi lisan iki.
              Aku ora miwiti, rampung.
  8. +2
    28 Februari 2024 08:25
    . Osipov iku salah siji saka tokoh Highly wasis sing ngajari wong ing negara kita.

    Padha ngomong sing Vladimir Ilyich banget prasaja. Dheweke mung menehi lemah kanggo wong tani, pabrik kanggo buruh lan tentrem kanggo kabeh wong sing manggon ing negara kita.
    1. -6
      28 Februari 2024 08:33
      , Vladimir Ilyich prasaja banget. Dheweke mung menehi lemah kanggo wong tani, pabrik kanggo buruh lan tentrem kanggo kabeh wong sing manggon ing negara kita.

      Sampeyan wong sing cerdas, kenapa nulis goroh? Endi buruh dadi juragan pabrik, lan wong tani??? Kabeh beda-beda; miturut slogan kasebut, negara Soviet dadi pemilik "kabeh" ing negara kasebut.
      1. + 10
        28 Februari 2024 08:43
        Kutipan: Vladimir80
        sing nduweni "kabeh" ing negara dadi negara Soviet.

        Saiki ana jarak sing prayoga lan bedane kepentingan antarane negara lan wong biasa. Sawise kabeh, negara nggambarake kapentingan kelas penguasa. Nanging ing jaman tanpa kelas Soviet iku beda.

        Aku duwe buku nalika isih cilik. Iki diarani "Negara iku kita." Miturut cara, iki minangka frase Lenin ing Kongres Partai XI taun 1922.
        1. 0
          28 Februari 2024 09:45
          "Nalika aku isih cilik, aku duwe buku, sing diarani "Negara iku Kita."

          Paling ora mayoritas wong percaya. Saiki prinsip kuwi malah ora diumumake. Lan iki bisa dingerteni - kapitalisme.
          Jaman sosialisme wis suwe saya suwe, mula luwih becik fokusake upaya kanggo ningkatake urip masarakat ing kapitalisme tinimbang ngimpi sing ora ana asile.
          Buruh ora kejawab kesempatan, siji liyane ora bakal teka.
        2. -1
          28 Februari 2024 11:27
          Kutipan: Stas157
          Nanging ing jaman tanpa kelas Soviet iku beda.

          guyon apik!
        3. +1
          29 Februari 2024 10:00
          Kutipan: Stas157
          Nanging ing jaman Soviet tanpa kelas beda ... "Negara iku kita." Miturut cara, iki minangka frase Lenin ing Kongres Partai XI taun 1922.
          Ora adoh banget saka tesis Louis XIV: "Negara iku aku." Kelas ing masyarakat Soviet padha lan disebut "non-antagonis." Lan CPSU minangka "pasukan penuntun lan panuntun." Lenin ora ngomongake kabeh komunis - "avant-garde saka kelas buruh," nanging sawetara sing dipilih. Malah sadurunge, dheweke bisa mikir dhewe ing tembung Louis, amarga dheweke ora weruh para pembina negara anyar ing kanca-kancane, nanging dheweke menehi Trotsky kabeh struktur pamaréntahan sing bisa nransfer semangat revolusi menyang Eropah. Iki "first of the first" - "avant-garde" - ing jaman pungkasan saka USSR wis duwe standar urip sing apik banget (sanajan borjuis cilik) lan mulane ora pengin pindhah menyang Eropa, nanging urip kaya. bourgeoisie gedhe, sing mbuwang negara ing discretion dhewe.
      2. + 12
        28 Februari 2024 08:48
        Endi buruh dadi juragan pabrik, lan wong tani???
        Apa jenis negara iku? Buruh lan Petani'...Lan Bolsheviks njupuk tanah saka petani? Lan sawise 1991, para dermawan mbagekke tanah sing dijupuk saka wong-wong mau menyang petani? Nerangake kenapa lahan pertanian utama saiki diduweni dening limang oligarki tanah Rusia?
        1. +4
          28 Februari 2024 08:58
          Negara apa iku? Buruh lan Tani

          Lan saiki Konstitusi ngandika yen Federasi Rusia iku negara sosial, nanging iki kabeh tembung, kertas bakal keno apa
          1. +4
            28 Februari 2024 09:21
            negara sosial Federasi Rusia
            - Iki minangka model negara sing kawicaksanane ngarahake redistribusi kasugihan material. Lan apa sampeyan nampa akeh keuntungan materi liwat distribusi? eseman
        2. +4
          28 Februari 2024 09:34
          Kutipan: kor1vet1974
          Nerangake kenapa lahan pertanian utama saiki diduweni dening limang oligarki tanah Rusia?

          Amarga negara ngidini dodolan tanah pertanian ...
          Kepiye babagan iki:
          1. +2
            28 Februari 2024 09:38
            Negara ngidini dodolan tanah pertanian..
            .Lan kabeh padha dodolan kanthi bungah..Banjur padha bali menyang panggonan kang padha, marang kang tuku gawe, ana lemah kang bisa didol, nanging ora diolah.
        3. -1
          28 Februari 2024 10:57
          Kutipan: kor1vet1974
          Apa Bolshevik njupuk tanah saka petani? Lan sawise 1991, para dermawan mbagekke tanah sing dijupuk saka wong-wong mau menyang petani?
          Contone, Grudinin ilang potongan gedhe saka "mil emas" wilayah Moskow, saka ngendi dheweke ngedol plot tanah umum tanpa menehi kabar marang pemegang saham liyane. Partai Komunis Federasi Rusia malah nyalonake dheweke dadi presiden dhuwit kapercayan komunis, mung dheweke lali babagan sawetara akun ing bank manca.
          1. +3
            28 Februari 2024 12:10
            Tkachev nandhang sangsara akeh, lan malah ing Crimea, saliyane tanah ing Wilayah Krasnodar ... Bener, dheweke ora ngganggu kepresidenan amarga akun ing bank manca, anak-anake manggon ing luar negeri.
          2. 0
            28 Februari 2024 16:17
            Kutipan: Stanislav_Shishkin
            Partai Komunis Federasi Rusia malah ngusulake kapercayan komunis kanggo presiden kanggo dhuwit

            muspra padha sijine maju! Ing Rusia slogan kasebut dudu kanggo dhuwit lan ora kanggo kapercayan.......Yen kaya ngono, mesthi bakal dadi kemajuan sing apik banget......Ing Rusia mung slogan: "...Lan kanggo sapa maneh?..."
            1. -1
              29 Februari 2024 10:37
              Kutipan: ivan2022
              Ing Rusia mung slogan: "...Lan kanggo sapa maneh?..."
              Sampeyan bisa uga wis dicampur karo USSR; ing kana kita ora duwe pilihan, nanging ana swara sing ora ditandingi, yen sampeyan ngelingi.
              1. -1
                29 Februari 2024 10:59
                Kepiye babagan milih nglawan? Ana tansah pilihan. Kanggo wong sing bisa ngatur dhewe. Maling, bandit lan pengkhianat sing jelas uga katon "ora ana pilihan," nanging padha njupuk kuwasa ing taun 1991.
                1. -1
                  29 Februari 2024 11:18
                  Kutipan: ivan2022
                  Kepiye babagan milih nglawan? Ana tansah pilihan.
                  Kepiye carane aku, wong enom Soviet, milih nglawan calon sing foto pisanan aku weruh ing koran jejere gambaran idyllic karir? Mikir dhewe.
                  1. 0
                    29 Februari 2024 14:49
                    Kutipan: Stanislav_Shishkin
                    Kutipan: ivan2022
                    Kepiye babagan milih nglawan? Ana tansah pilihan.
                    Kepiye carane aku, wong enom Soviet, milih nglawan calon sing foto pisanan aku weruh ing koran jejere gambaran idyllic karir? ....

                    Dadi, apa sampeyan dadi pendukung CPSU sing tulus utawa ora? Aku ngerti yen sampeyan diapusi...Lan, kaya biasane karo sabangsane, "mripat dibukak" lan...... Lha, iki kahanan umume wong-wong kita, sing kabeh urip ditutup utawa mbukak. mripate....tahap sabanjure pembangunan sampeyan, mesthi, ing wektu privatisasi.... Sampeyan iku apa, sampeyan bakal tetep padha lan ora bakal ngganti. Nanging apa hubungane karo ide komunisme lan demokrasi Soviet? Ngerti, iki umume "saka opera sing beda." Lan gagasan-gagasan iki ora menarik kanggo sampeyan, amarga sampeyan durung maca buku siji saka wiwitan nganti pungkasan ...... banjur apa keluhan sampeyan?
                    1. -1
                      29 Februari 2024 15:34
                      Kutipan: ivan2022
                      Apa sampeyan dadi pendukung CPSU sing tulus utawa ora?
                      Sampeyan bisa ngarang kaya sing dikarepake, nanging tembung "pancen" ora nggawe sampeyan katon kaya wong sing weruh. Aku dudu pendukung CPSU babar pisan. Aku nulis babagan foto calon dewan kota, lsp. Sampeyan numpuk akeh goroh lan omong kosong, kaya biasane.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. 0
                        29 Februari 2024 15:53
                        Kutipan: Stanislav_Shishkin
                        Kutipan: ivan2022
                        Apa sampeyan dadi pendukung CPSU sing tulus utawa ora?
                        Sampeyan bisa ngarang kaya sing dikarepake, nanging tembung "pancen" ora nggawe sampeyan katon kaya wong sing weruh. Aku dudu pendukung CPSU babar pisan. Aku nulis babagan foto calon dewan kota, lsp. Sampeyan numpuk akeh goroh lan omong kosong, kaya biasane.

                        Bantah kanthi logis lan khusus. Ing endi aku ngomong babagan "seer"? Apa sampeyan ora duwe pikiran, sayangku?
                        Yen sampeyan ngetutake propaganda sawayah-wayah, banjur mata sampeyan "dibukak" kanthi rutin, masalah sampeyan. Nanging ora ana kekuwatan Soviet utawa kadet, utawa kekuwatan apa wae.

                        Sampeyan nulis siji bab; "Ing USSR aku milih ...", banjur liyane; "Kepiye aku bisa milih yen aku ndeleng foto kasebut.".... Umumé, sampeyan kudu ora cukup lengkap kanggo nemtokake saka foto sing kudu milih lan sing ora ngirim. hi
                      3. -2
                        29 Februari 2024 15:58
                        Paling ora keselak: sampeyan bakal duwe wektu kurang kanggo ngapusi komentar liyane. Pembohong nyoba "katon logis", lan iki sebabe logika sampeyan nandhang sangsara.
                      4. 0
                        1. mars 2024 03:57
                        Kutipan: Stanislav_Shishkin
                        Sampeyan numpuk akeh goroh lan omong kosong, kaya biasane.

                        Kaya sing ditulis dening penulis, "Ostap terbawa" ... ngguyu Utawa kaya ngono.
                        Nggawe label ing mungsuh minangka profesi kapindho sampeyan? Utawa pisanan?

                        Aku weruh yen ana "sage" liyane sing, kanthi kepinteran gedhe, ndeleng masalahe wong ora saka maling lan pengkhianat, nanging saka gagasan keadilan......
                        Wong-wong sing kaya ngono dicritakake: "Aja menehi barang sing suci marang asu ...
                2. -1
                  29 Februari 2024 11:28
                  Kutipan: ivan2022
                  Ana tansah pilihan.
                  Ing USSR, aku milih - ora melu ing perwakilan ala saka karsaku.
                  1. -1
                    29 Februari 2024 14:32
                    Kutipan: Stanislav_Shishkin
                    Kutipan: ivan2022
                    Ana tansah pilihan.
                    Ing USSR, aku milih - ora melu ing perwakilan ala saka karsaku.

                    Dadi logis. Aja melu ing forum iki. Ing pangertèn, hawa bakal luwih resik.
                    1. -2
                      29 Februari 2024 15:45
                      Kutipan: ivan2022
                      Dadi logis. Aja melu ing forum iki.
                      Sampeyan ana masalah lengkap karo logika yen sampeyan nemokake analogi antarane forum lan voting Soviet. Ing kene malah menehi pro lan kontra (peserta waras, nanging meneng) amarga setuju utawa ora setuju karo komentar kasebut. Lan wiwit infuriate sampeyan nalika ora ana bantahan, lan nerusake langsung mbuwang feces. Apa iki kanggo kemurnian udara?
                      1. 0
                        1. mars 2024 03:38
                        Kutipan: Stanislav_Shishkin
                        Kutipan: ivan2022
                        Dadi logis. Aja melu ing forum iki.
                        Sampeyan ana masalah lengkap karo logika yen sampeyan nemokake analogi antarane forum lan voting Soviet. Ing kene malah menehi pro lan kontra (peserta waras, nanging meneng) amarga setuju utawa ora setuju karo komentar kasebut. Lan wiwit infuriate sampeyan nalika ora ana bantahan, lan nerusake langsung mbuwang feces. Apa iki kanggo kemurnian udara?
                        Lan aku mung ora duwe alesan kanggo nesu nalika aku weruh yen aku bener.
                        Ana apa-apa kanggo nutupi kanggo sampeyan lan "peserta" kuwi! Lan pancen ngganggu sampeyan. Dadi dheweke menehi minus "bisu".

                        Masyarakat sing ora bisa nglawan maling lan pengkhianat mesthi bakal ilang. Lan bakal dadi papan breeding kanggo wong liya. Ora ketompo carane nesu, nesu, lan katon ing delirium kanggo "pria abang sing kudu disalahake kanggo kabeh." . kene iki sing gawe nesu kowe kabeh
              2. -1
                29 Februari 2024 11:15
                Kutipan: Stanislav_Shishkin
                Kutipan: ivan2022
                Ing Rusia mung slogan: "...Lan kanggo sapa maneh?..."
                Sampeyan bisa uga wis dicampur karo USSR; ing kana kita ora duwe pilihan, nanging ana swara sing ora ditandingi, yen sampeyan ngelingi.
                1. 0
                  29 Februari 2024 11:24
                  Aku ora nyampur apa-apa. Slogan "..Lan kanggo sapa maneh..?" Aku wis krungu lan maca kaping pirang-pirang wiwit jaman "Tsar Boris".
      3. + 10
        28 Februari 2024 09:14
        Lan bebener iku prasaja banget. Pitakonan ora ing wangun kepemilikan, nanging ing sih MediaWiki wis alienated. Dudu kuwi? Inggih, dadi ing sih sing entuk bathi ing negara Soviet? Apa ora wong? Banjur - apa kita ngomong bab?
        1. 0
          28 Februari 2024 09:34
          ing sih kang MediaWiki pindhah ing negara Soviet? Apa ora wong?

          Kanggo kepentingan rakyat? Dadi aku kelingan mbahku, Kratoning Swarga kanggo dheweke, sawise 91. ana tumpukan obligasi silihan sing ditinggalake (saka taun 60-an), sing dadi mung kertas ... Lan aku uga ngerti manawa bagean saka dana sing ditampa dening wong-wong Soviet biasa menyang negara-negara Afrika, Asia, kanggo panyiapan kekuwatan sosial ing Afghanistan, menyang CMEA lan proyek mbebayani liyane ....
          1. +9
            28 Februari 2024 09:39
            Sampeyan duwe sawetara pangerten banget aneh saka MediaWiki ... Temtunipun ing wangun stocking karo dhuwit kertas. Lan apa - omah gratis, obat-obatan, pendidikan, dalan, rekreasi, lan liya-liyane - ora diitung ?? Lan apa sing kudu ditindakake dening pamrentah Soviet lan tumindak para likuidator kasebut ??

            nggih?? Yagene burjuasi pinter kita isih mbangun kabeh sing bisa ditindakake kanthi kredit ing kabeh negara sing padha? Jelas ngerti yen dheweke ora bakal diwenehi maneh? Avon - pinten pembangkit listrik tenaga nuklir sing wis digawe? Lan kabeh iku ing dhewe, dening cara. Napa Barat ngetokake utang menyang negara-negara bekas CMEA? Pinten wis dipompa menyang Polandia piyambak! Apa sampeyan mikir - kenapa kabeh iki? bokong?
            1. 0
              28 Februari 2024 09:58
              Lan apa - omah gratis, obat-obatan, pendidikan, dalan, rekreasi, lan liya-liyane - ora diitung ??

              Sampeyan ngerti, wong tuwaku ora beruntung banget - organisasi sing kerjane ora nyedhiyakake omah gratis, liburan, utawa kemah perintis ...
              1. +6
                28 Februari 2024 10:02
                Aku duwe perasaan aneh banget saka komunikasi karo sampeyan - kita mesthi lair ing negara sing padha?? Amarga kanggo kula, lan kabeh kanca-kanca, sakperangan alesan kabeh iki kedaden ... Mungkin sampeyan mung lali amarga saka lumakune wektu? Utawa sampeyan mung licik?
                1. 0
                  28 Februari 2024 10:10
                  Mungkin sampeyan mung lali amarga liwat wektu? Utawa sampeyan mung licik?

                  Kasunyatan iku aku ora ngapusi ... wong mung duwe kemampuan kanggo "idealize" soko dhewe, materi ... lan nalika kabeh materi iki ilang, banjur wong mung kari kenangan saka "seneng masa lalu"
                  1. +4
                    28 Februari 2024 10:15
                    Ya, kene aku - aku duwe telung rubel saka tanduran asliku. Rong taun ing sanatorium ing Pitsunda sawise kena pneumonia abot nalika umur 7 taun. Arah menyang Politeknik saka pabrik. Lan sateruse lan liya-liyane... Kabeh, kabeh sing dakkarepake sajrone urip iki diwenehake dening pamrentah Soviet. Apa sing diwenehake borjuis marang aku? Ora liya kajaba pemerasan ...
                    1. 0
                      28 Februari 2024 10:21
                      Kabeh, kabeh sing dakkarepake sajrone urip diwenehake dening kekuwatan Soviet

                      aneh, wong tuwaku menehi aku meh kabeh (ing istilah materi) ...
                      1. +1
                        28 Februari 2024 11:18
                        Hmm... Lan wong tuwa - saka ngendi dheweke entuk kabeh?
                    2. -5
                      28 Februari 2024 11:44
                      Kutipan saka paul3390
                      Rong taun ing sanatorium ing Pitsunda sawise kena pneumonia abot nalika umur 7 taun. Arah menyang Politeknik saka pabrik. Lan sateruse...

                      Sanatoriums ora kanggo guru deso, kaya bojoku lan aku, lan ora kanggo guru biasa sajarah CPSU lan dosen Republik Kazakhstan lan OK, maneh biasa. Mung kanggo nembak amba. Aku nulis babagan kesulitanku babagan obat. Apartemen ditampa kanggo demolition saka omah. Yaiku, ora ana sing menehi kabeh sing dakkarepake ing uripku - ora kaya sampeyan, aku ngrebut kabeh saka kekuwatan, kanthi kapinteran lan licik. Aku uga nulis babagan iki. Apa sing diwenehake borjuis marang aku? Pangobatan sing apik banget. Publikasi ing Australia, Inggris, Republik Ceko, AS, Jepang. Nerbitake buku ing Inggris, Jerman lan Singapura. Hibah saka Yayasan Kemanusiaan Rusia, sing ora ana ing USSR. Layanan sing apik banget ing tujuan liburanku saiki. Kebebasan ngunjungi Polandia, Republik Ceko, Kroasia, Jerman, Austria, Hongaria, Italia, Prancis, Spanyol, lan Siprus. Ing museum paling apik ing donya lan kesempatan kanggo njaluk meh kabeh informasi "saka ing kono". Lan ngganti dhuwit. Aku kelingan crumbs informasi sing aku wis ing Soviets. Saiki kabeh jagad ana ing layananku! Setuju, iki akeh. Lan ayo mbandhingake bathi sampeyan ing Uni Soviet lan tambang ing borjuasi. Dheweke bakal luwih gedhe, ya? Aku mung butuh informasi kanggo dadi - kanggo sampeyan, saka Hong Kong. Aku njupuk, nulis, nampa ... Muga-muga aku entuk ing USSR.
                      1. +5
                        28 Februari 2024 11:53
                        Inggih, ya - bapakku, desainer KB-3, lan ibuku, insinyur ing salah sawijining bengkel, mesthine padha tembakan gedhe.. Mung elit negara.. Apa ora lucu dhewe?

                        Inggih, nikmati jinis kebebasan sampeyan. Aku bakal nyoba kanggo njaluk sandi bali.
                      2. -3
                        28 Februari 2024 11:59
                        Kutipan saka paul3390
                        Apa ora lucu dhewe?

                        Sampeyan duwe urip dhewe, Pavel, aku duwe uripku. Mergo ngguyu. Aku ngormati pengalaman urip sampeyan. Apa sampeyan ora ngajeni aku?
                        Kutipan saka paul3390
                        Aku bakal nyoba kanggo njaluk sandi bali.

                        Kanggo sapa aku nerbitake artikel babagan PR ing kene? Tanpa dhuwit utawa pitulungan saka ndhuwur, aku nggawe kabeh wilayah nindakake kanthi caraku. Apa sing bakal kedadeyan karo dhuwit, spesialis, lan ... pasukan Pengawal Rusia? Lali malah mikir babagan. Sampeyan kudu ngerti lan bisa nindakake akeh banget supaya bisa nyedhaki jaman kita. Lan kabeh bayanganku ora cukup kanggo mbayangake kepiye carane sampeyan bakal nindakake iki. Ing kene aku wiwit rumangsa lucu, nanging aku ora ngguyu. Aku mesakake wong sing pinter lan maca sing percaya karo dongeng.
                      3. +2
                        28 Februari 2024 13:20
                        Padha uga ngguyu ing Bolsheviks ing pungkasan abad kaping 19 - kaya ngimpi ...
                      4. -6
                        28 Februari 2024 13:59
                        Kutipan saka paul3390
                        Padha uga ngguyu ing Bolsheviks ing pungkasan abad kaping 19 - kaya ngimpi ...

                        Njupuk comfort ing iki paling. Nanging ana bedane. Ora ana kamera video, quadcopter, utawa bedhil mesin enem laras maneh. Lan pengalaman ... apa flirtations kuwi karo wuda mimpin kanggo. Ora ana buku "1984", ora ana buku "Red Star". Ana akeh perkara sing durung ana sing saiki ana. Muga-muga Tsar ngenalake paukuman pati amarga mung dadi anggota Partai Revolusioner Sosialis lan RSDLP. lan ora bakal ana revolusi.
                      5. +2
                        28 Februari 2024 18:43
                        "Sanatoriums ora kanggo guru deso, kaya bojoku lan aku, lan ora kanggo guru biasa sajarah CPSU lan dosen Republik Kazakhstan lan OK, maneh biasa. Mung kanggo bigwigs."
                        "Sampeyan ngerti, wong tuwaku ora seneng banget karo iki - organisasi sing kerjane ora nyedhiyakake omah gratis, liburan, utawa kemah perintis ..."


                        "...apa kita mesthi lair ing negara sing padha?? ... ."
                        Pabrik ing ngendi aku miwiti kerja duwe rong omah istirahat, siji saiki ing negara NATO, lan papan rekreasi ing pinggir segara. Lan, iki minangka tambahan kanggo nyedhiyakake sanatorium negara ... .
                        Ngapusi, artikel babagan bab sing padha.
                      6. 0
                        28 Februari 2024 21:15
                        [quote=Ana Mammoth][i]"Ya, para buruh duwe gaji kaping 13 lan voucer menyang sanatorium lan omah apartemen. Sampeyan kudu nuduhake keuntungan sosialisme nyata. Kira-kira, dheweke tuku minangka ... Nanging banjur padha mandheg tuku, supaya padha mlayu saka isme, lan saiki padha merengek. iki lan bakal: "Ana wong ilang , lan sawetara sing begja, liyane digawa metu kaki pisanan. Kita kabeh muter salah siji cara utawa liyane, amarga urip iku game ngendi dhuwit wis ing advance." Song saka drama televisi "Smoke Bellew lan Jack Kid."
                      7. +1
                        28 Februari 2024 21:37
                        Kutipan saka kaliber
                        Ya, para buruh nampa gaji kaping 13 lan voucer menyang sanatorium lan omah apartemen.

                        Dadi, apa buruh utawa wong gedhe? nglirik
                        Sing ana mung tim sing ramah lan serikat pekerja.
                        Aku ngira sampeyan ora duwe serikat pekerja, organisasi partai, utawa, paling awon, komite partai utawa kontrol Soviet? nglirik

                        PS Oh, kita uga nyedhiyakake siji chervonets kanggo ngunjungi wong sing lara. nglirik Ditambahake. Iku pancene nggawa tim bebarengan lan nyumbang kanggo Recovery. nglirik Elinga carane akeh bobot 10 rubles ing 70s.
                      8. -2
                        28 Februari 2024 21:49
                        Quote: Ana mammoth
                        Aku ngira sampeyan ora duwe serikat pekerja, organisasi partai, utawa, paling awon, komite partai utawa kontrol Soviet?

                        Kabeh ana. Nanging piye wae ... angel digunakake, utawa apa? Umume garwane profesor tuwa padha mlayu menyang panitia partai kanggo sambat yen lagi nyawang mahasiswa enom.
                2. -5
                  28 Februari 2024 13:02
                  Yen sampeyan lair ing peternakan kolektif, apa sampeyan bakal nampa lelungan menyang segara, apartemen, lan liya-liyane?
                  1. +2
                    28 Februari 2024 13:24
                    Apa sampeyan bakal lair dadi abdi ing Roma?

                    Saka buta huruf, kaya biasane, sampeyan bingung anget karo alus - peternakan kolektif dudu perusahaan negara. Iki minangka properti kolektif para petani kolektif. Yagene negara kudu menehi apa-apa? Carane akeh farm kolektif earns, iku bakal disebaraké ing dhewe. Yen dheweke nganggep perlu ngirim anak menyang sanatorium kanthi biaya keuntungan, mula dheweke bakal ngirim. Yen dheweke mikir yen Pakdhe Vasya butuh gubug anyar, dheweke bakal mbangun. Ya, ora, ora, kabeh pitakonan kanggo dewan sing dipilih.
                  2. 0
                    1. mars 2024 04:04
                    Kutipan: Stanislav_Shishkin
                    Yen sampeyan lair ing peternakan kolektif, apa sampeyan bakal nampa lelungan menyang segara, apartemen, lan liya-liyane?
                    Kita nampa voucher. Bener, ing mangsa, amarga ing farm kolektif karya utama ing mangsa panas. Lan apartemen ing kutha uga ora swarga.... Apamaneh yen ana omah apik ing desa.

                    Sawetara wong duwe masalah saka maling lan pengkhianat, nanging sampeyan, sayangku, duwe masalah saka gagasan keadilan, peternakan kolektif lan Panitia Perencana Negara..... Apa sampeyan waras?
            2. -3
              28 Februari 2024 11:11
              Kutipan saka paul3390
              Apa hubungane karo kekuwatan Soviet lan tumindak para likuidator kasebut?
              Senadyan kasunyatan sing pemimpin kapilih paling dhuwur saka badan saka daya Soviet dadi liquidators.
              1. +1
                28 Februari 2024 18:08
                Kutipan: Stanislav_Shishkin
                Kutipan saka paul3390
                Apa hubungane karo kekuwatan Soviet lan tumindak para likuidator kasebut?
                Senadyan kasunyatan sing pemimpin kapilih paling dhuwur saka badan saka daya Soviet dadi liquidators.

                Lan kanggo Kristus, muridé dadi likuidator ..... Lan sapa sing kudu disalahake amarga dikhianati utawa sing dikhianati? Dheweke mung ngkhianati awake dhewe ...
            3. -1
              29 Februari 2024 09:17
              borjuis pinter kita nonecha

              Ya, yen sampeyan ngira yen borjuasi Rusia saiki pinter, ora nggumunake yen sampeyan dadi penggemar sistem sosial-ekonomi Uni Soviet sing ala.
          2. +8
            28 Februari 2024 09:48
            Kutipan: Vladimir80
            Dadi aku kelingan mbahku, Kratoning Swarga kanggo dheweke, sawise 91. ana tumpukan obligasi silihan sing ditinggal

            Antarane calon presiden kita ana sing ngisep susu sing ngelingi masa kanak-kanak sing angel ing taun 1988 ... Aku uga ngelingi masa kanak-kanak ing taun 50-an, nalika sepotong roti karo mentega disebarake lan disiram gula luwih enak lan luwih sehat tinimbang kue saiki. , lan sandwich karo sosis - hamburger.
            * * *
            Nalika aku isih cilik, aku uga duwe mbah sing kerja ing peternakan negara minangka tukang susu...Banjur negara menehi dheweke seprapat omah bata gratis. Banyu diwenehake lan ana 40 hektar tanah digunakake kanggo kentang lan sawetara hektar kanggo mowing...
            Kita urip kanthi riang lan seneng nganti borjuasi bali ...
            1. 0
              28 Februari 2024 10:02
              Aku uga ngelingi masa kanak-kanak ing taun 50-an, nalika sepotong roti karo mentega nyebar lan ditaburi gula luwih enak lan luwih sehat tinimbang kue saiki, lan roti isi karo sosis yaiku hamburger.

              wong tuwaku urip luwih mlarat ing taun 50-an, mung ana potongan roti sing disiram gula (kanggo nyegah gula tiba ing roti, sawetara tetes banyu netes)
              1. -3
                28 Februari 2024 11:37
                Kutipan: Vladimir80
                mung roti sing disiram gula (kanggo nyegah gula tiba ing roti, sawetara tetes banyu ditetesake)
                Ing awal 60s kita disebut "kue": imajinasi anak nambah tingkat kesenengan.
                1. +1
                  1. mars 2024 04:13
                  Kutipan: Stanislav_Shishkin
                  Ing awal 60s kita disebut "kue": imajinasi anak nambah tingkat kesenengan.
                  Apa sampeyan ngamuk lan sengit marang "master abang" Soviet amarga dheweke ora menehi panganan kue, kaya ing Amerika Serikat?

                  Ing awal 60s iku mung 15 taun sawise Perang .... Lan ing awal 70s jajan dadi jajan. Lan saka produk alam. Ora kaya saiki...
          3. +1
            28 Februari 2024 09:56
            proyek jahat liyane ...
            Saiki, ora ana proyek sing mbebayani kaya CMEA, VD, lan sing saiki mung digunakake kanggo entuk manfaat, lan mung ana rong kanca ing cedhak, tentara lan angkatan laut lan kabeh.
            1. +2
              28 Februari 2024 10:04
              Mung ana mungsuh ing saubengé, kanca mung sing ana ing jejere sampeyan ing pangkat phalanx! (c)
              1. +1
                28 Februari 2024 10:13
                Aku ngomong babagan iki, piye wae iki phalanx lan dudu phalanx ...
          4. 0
            28 Februari 2024 16:23
            Kutipan saka paul3390
            Inggih, dadi ing sih sing entuk bathi ing negara Soviet? Apa ora wong? Banjur - apa kita ngomong bab?


            Kutipan: Vladimir80
            Kanggo kepentingan rakyat? Dadi aku kelingan mbahku, Kratoning Swarga kanggo dheweke, sawise 91. Ana tumpukan obligasi utangan sing isih ana (saka 60s), sing dadi mung kertas.

            Eyang ora njupuk menyang akun sing CPSU wis begalan bali ing 1991, tengen sadurunge divisi saka negara Soviet....Mbahmu kudune ngobahake otake luwih cepet lan mikir menyang ngendi kabeh, lan ora lungguh ing bungkus..
          5. +1
            29 Februari 2024 10:59
            Kutipan: Vladimir80
            bagean saka dana sing ditampa dening wong-wong Soviet biasa menyang negara-negara Afrika, Asia, kanggo panyiapan kekuwatan sosial ing Afghanistan, menyang CMEA lan proyek-proyek mbebayani liyane.
            Ing bab mung aku ora setuju karo Afghanistan. Iki minangka proyek sing padha karo Distrik Militer Lor: Amerika Serikat wis siyap mindhah pangkalane saka Pakistan.
          6. -1
            5. mars 2024 11:32
            Apa babagan omah sing meh gratis, taman kanak-kanak, sanatorium lan dispensaries? lan pendidikan lan obat gratis? lan free klub kanggo anak? meh free Camping panas? oh, sampeyan kritikus, sampeyan mulang materiel
    2. 0
      28 Februari 2024 16:11
      Kutipan: Stas157
      Padha ngomong sing Vladimir Ilyich banget prasaja.

      Jarene susune pitik. ngguyu
    3. 0
      29 Februari 2024 07:41
      Kutipan: Stas157
      Vladimir Ilyich ... mung menehi ... tentrem kanggo kabeh wong sing manggon ing negara gedhe kita.
      Apa sampeyan ngomong babagan Civil? Langsung saka Orwell sampeyan ujar: "Perdamaian iku perang."
      1. +1
        29 Februari 2024 07:57
        Kutipan: Stanislav_Shishkin
        Apa sampeyan ngomong babagan Civil?

        Mangkono carane wong putih sampeyan miwiti. Menapa malih, Entente diundang!
        1. -1
          29 Februari 2024 08:02
          Kutipan: Stas157
          Kutipan: Stanislav_Shishkin
          Apa sampeyan ngomong babagan Civil?

          Mangkono carane wong putih sampeyan miwiti. Menapa malih, Entente diundang!
          Aku ndeleng retorika saka hoxloreich. Perang ing Ukraina uga "diwiwiti dening wong Donetsk, lan malah ngundang Rusia"? Utawa bagéan saka wong Ukraina ora nampa kudeta bersenjata ing Kyiv. mutusake.
          1. -1
            29 Februari 2024 08:05
            Kutipan: Stanislav_Shishkin
            Aku ndeleng retorika saka hoxloreich.

            Iki dudu kanggo aku. Dheweke luwih cedhak karo sampeyan.
            1. 0
              29 Februari 2024 08:07
              Sup wis dipanggang, bau wis ilang
          2. 0
            5. mars 2024 11:34
            Sayangku, apa sampeyan sinau sejarah nggunakake buku teks Ukrainia utawa Amerika?
            1. 0
              5. mars 2024 14:31
              Kutipan saka roosei
              Sayangku, apa sampeyan sinau sejarah nggunakake buku teks Ukrainia utawa Amerika?
              Miturut buku teks lan monograf, sayangku. Apa ana bantahan substantif? Utawa mung uncalan kanggo mambu.
  9. +3
    28 Februari 2024 09:41
    Apa iki bener utawa ora ora penting.

    Ateisme njupuk Panggonan minangka basis saka ideologi, lan pasamuwan-pasamuwan padha cordoned mati dening vigilantes sak acara pasamuwan.

    Asring ana liyane vigilantes saka ing njero. Aku dhewe dadi vigilante kanggo wektu istirahat (utawa 2, aku ora ngelingi).

    Nggawe Lenin minangka malaekat utawa setan uga ora ana sejarah lan mbebayani. Pungkasane, politisi apa wae ora bisa dadi malaikat kanthi definisi.
    1. +4
      28 Februari 2024 10:04
      Ateisme njupuk Panggonan minangka basis saka ideologi, lan pasamuwan-pasamuwan padha cordoned mati dening vigilantes sak acara pasamuwan.
      Nggawe Lenin minangka malaekat utawa setan uga ora ana sejarah lan mbebayani. Pungkasane, politisi apa wae ora bisa dadi malaikat kanthi definisi.

      komentar banget cukup, matur nuwun!
  10. +2
    28 Februari 2024 10:50
    Kodhe komunis lan Kristen pancen cedhak, ora amarga sing pisanan tuwuh saka sing kapindho, nanging amarga padha lair saka warisan sejarah lan budaya manungsa.
    1. +1
      28 Februari 2024 13:12
      "Kode komunis lan Kristen pancen cedhak, ora amarga sing pisanan tuwuh saka sing nomer loro, nanging amarga padha lair saka warisan sejarah lan budaya manungsa."

      Lan durung siji tansaya metu saka liyane. Ora ana sing bisa tuwuh - komunisme minangka ideologi Eropa, Kristen minangka agama Eropa, lan wong-wong sing nggawe teori komunis lan mimpin USSR duwe pendidikan Eropa. Ora ana wong liya.

      Yen sampeyan njupuk China, sampeyan bisa nggegirisi karo standar moral sing, untunge, kita meh ora ngerti. Iki minangka sistem nilai sing asing banget kanggo kita. Mung ana siji lan ora pati penting bedane antarane ideologi komunisme lan Kristen, lan ana jurang karo ideologi Cina.
      1. +3
        28 Februari 2024 13:19
        Aku ora ngerti yen Yerusalem ana ing Eropa, lan Kristus iku wong Eropa. Papan lair saka kabeh agama Abrahamik yaiku sabit pertanian ing Timur Tengah lan leluhure dudu warga Eropa. Kekristenan teka ing Eropah mung amarga anane Kekaisaran Romawi.
        1. 0
          28 Februari 2024 14:35
          "Aku ora ngerti yen Yerusalem ana ing Eropa, lan Kristus iku wong Eropa."
          "Kristen teka ing Eropah mung amarga anané Kakaisaran Romawi ing wektu iku."

          Sampeyan mangsuli pitakonan sampeyan dhewe.
          Yerusalem minangka bagéan saka Kakaisaran Romawi, lan budaya Eropa minangka pewaris budaya kekaisaran iki. Saka ing kono kita duwe hukum, agama, lan moralitas - kalebu komunis, sing ora beda banget karo Kristen.
          1. -1
            29 Februari 2024 11:45
            Apa hubungane jembatan karo mobil? Padha karo Kakaisaran Romawi kanggo Kristen. Kakaisaran ora nyiptakake agama Kristen, nanging mung nggampangake nyebarake.
            1. 0
              29 Februari 2024 16:09
              Kakaisaran Romawi minangka lemah ing ngendi agama Kristen tuwuh. Ing lemah sing padha, peradaban modern wis berkembang, sing sawetara pikiran sempit diarani Barat.

              Aku bakal ngganti tembung "difasilitasi" karo tembung "kasedhiya", supaya luwih akurat.
    2. +1
      29 Februari 2024 08:17
      Kutipan: Yuras_Belarus
      Kodhe komunis lan Kristen pancen cedhak, ora amarga sing pisanan tuwuh saka sing kapindho, nanging amarga padha lair saka warisan sejarah lan budaya manungsa.
      Sampeyan mlumpat dhuwur banget saka khusus menyang umum. Yen sampeyan bali menyang sejarah, komunitas Kristen pisanan yaiku komune. Ing pangertèn paling harfiah saka tembung.
  11. -1
    28 Februari 2024 11:37
    Lenin piyambak, tanpa sadhar, nggawe agama anyar komunisme sing nolak akhirat. Archetype Gusti Allah wis ditempelake ing semaput kolektif kita. Sawise ngilangi iman marang Gusti Allah sing urip, Lenin ngisi kekosongan iki kanthi piwulange. Ora ana agama sing ngidinke pesaing. Mula saka buron Ortodoks lan ajaran Kristen liyane.
    1. -2
      28 Februari 2024 12:01
      Kutipan: Glock-17
      Lenin piyambak, tanpa sadhar, nggawe agama anyar komunisme sing nolak akhirat. Archetype Gusti Allah wis ditempelake ing semaput kolektif kita. Sawise ngilangi iman marang Gusti Allah sing urip, Lenin ngisi kekosongan iki kanthi piwulange. Ora ana agama sing ngidinke pesaing. Mula saka buron Ortodoks lan ajaran Kristen liyane.

      Apik banget ngandika!
    2. 0
      28 Februari 2024 13:08
      "Lenin dhewe, tanpa sadhar, nggawe agama anyar komunisme, sing nolak akhirat."

      Apa sampeyan ora ngerti? Apa sampeyan mikir dheweke ora ngerti babagan Robespierre?

      "Ora ana agama sing ngidinke pesaing."

      Ora babar pisan. Polytheism asring banget toleran marang dewa asing. Nanging monoteisme ya, amarga ana siji Gusti Allah, lan iki Gusti Allah kita.

      "Mulane penganiayaan marang Ortodoks lan ajaran Kristen liyane."

      Aja mikir. Lenin iku wong praktis, ana Perang Sadulur, kabeh golongan panguwasa ing pamaréntahan sadurunge, kalebu para ulama, padha lawan, mula dheweke numpes minangka kelas. Ora mung wong Kristen, nanging kabeh wong.

      Sampeyan ngirim ora katon ing Lenin minangka wong sing dipandu dening sawetara jinis ideologi - ing nalisir, dheweke nggunakake ideologi kanggo tujuan dhewe, yaiku kanggo ngrebut lan nahan kekuwatan. Iki minangka jenius minangka politisi. Lan ing iki, Stalin minangka murid sing setya - ora ing ideologi, nanging ing pendekatan utilitarian.
    3. 0
      28 Februari 2024 16:27
      Kutipan: Glock-17
      Lenin piyambak, tanpa sadhar, nggawe agama anyar komunisme sing nolak akhirat.

      Iku apik banget kanggo ngomong karo wong sing luwih pinter tinimbang pangadeg RSFSR lan USSR ... ngguyu
      Nanging malah ing abad kaping 18 ana atheis antarane pangareping jaksa saka Gréja Ortodoks Rusia. Kasunyatan sajarah.
      Lan malah ing antarane wong Yahudi kuna, contemporaries Kristus, ana Saduki sing uga ora pracaya ing akhirat. Miturut cara, A.S. Pushkin, sing, sanajan dheweke ora Saduki utawa ateis, uga banget mangu-mangu anane akhirat.
      1. +1
        29 Februari 2024 11:03
        Dadi sampeyan dhewe, tanpa ngelingi, ngubungake marang Lenin sifat-sifat Gusti Allah: kasampurnan lan omniscience. Nanging dheweke mung manungsa lan uga bisa nggawe kesalahan. Apa sing bisa kita lakoni, sekolah kasebut ngajari yen dheweke sinau kanthi lurus A lan urip ing krupuk lan teh tanpa gula.
        1. -2
          29 Februari 2024 11:29
          Kutipan: Glock-17
          Dadi sampeyan dhewe, tanpa ngelingi, ngubungake marang Lenin sifat-sifat Gusti Allah: kasampurnan lan omniscience. Nanging dheweke mung manungsa lan uga bisa nggawe kesalahan. Apa sing bisa kita lakoni, sekolah kasebut ngajari yen dheweke sinau kanthi lurus A lan urip ing krupuk lan teh tanpa gula.

          Apa dadi luwih pinter tinimbang sampeyan "atribut Gusti Allah"? Aku njaluk sampeyan ... aja nulis sing kaya ngono ing kene maneh ... ngguyu
          1. Komentar wis dibusak.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. +1
    28 Februari 2024 17:42
    Kabeh kasebut kanthi bener. Kasunyatan iku kasunyatan sing bisa sampeyan fitnah, nanging cepet utawa mengko goroh bakal kebongkar. Aku bakal nambah atas jenenge dhewe - sajrone paceklik 22, panguwasa Soviet wiwit negosiasi karo hierarki pasamuwan babagan transfer sukarela bagean saka barang-barang berharga gereja menyang dana bantuan paceklik. Lan dheweke ora mikir, nanging dheweke menehi panjaluk lan kahanan sing ora sengaja sampeyan mikir babagan akal sehat wong-wong iki. Cukup mikir babagan panjaluk wajib kanggo piwulang tembung Gusti ing kabeh sekolah Soviet. Ing kana ana akeh. Sauntara kuwi, wong-wong padha mati. Inggih, padha ora pengin kanggo apik, iku kudu kanggo ala. Tumindak kasebut bener-bener dibenerake sanajan saka sudut pandang agama Kristen.
    1. +1
      28 Februari 2024 18:12
      Padha dirampas hak legal. properti. Iki trik.
    2. 0
      29 Februari 2024 08:54
      Sing, Bolsheviks mati kaliren yuta wong, lan ngrampok liyane kanggo nyimpen pisanan.
      Lan sapa sing kudu disalahake, miturut para sedulur sing ora sopan? Inggih, mesthi Gréja! Lan mulane iku perlu kanggo njupuk ulama lan jotosan munggah pasamuwan.
      Quote: oleg Pesotsky
      Tumindak kasebut bener-bener dibenerake sanajan saka sudut pandang agama Kristen.
      1. 0
        29 Februari 2024 11:33
        Kutipan: Wacht an der Spree
        Sing, Bolsheviks keluwen mayuta-yuta wong lan ngrampok liyane

        Heh...heh.. Hitler nulis persis iki ing buku, banjur layanane ditulis ing leaflet ... TAPI, aku kudu ngakoni, dheweke isih luwih pinter tinimbang sampeyan.. Lan dheweke entuk kesimpulan babagan wong cacat mental sing, ing tanahe dhewe, ora bisa nggawe Negara sing normal kanggo awake dhewe. Lan sampeyan...? Utawa ngomong "B" nalika sampeyan ngomong "A" - utawa gawe serep ... penasaran, apa opsi liyane sing sampeyan duwe? hi
        1. -5
          29 Februari 2024 12:05
          Yen wong bokong abang ora duwe apa-apa kanggo mbenerake kejahatane, dheweke langsung kelingan Hitler. Amarga mung dheweke sing bisa nyekel lan ngluwihi wong-wong mau ing mateni wong.
          1. +2
            29 Februari 2024 14:27
            Kutipan: Wacht an der Spree
            Yen wong bokong abang ora duwe apa-apa kanggo mbenerake kejahatane, dheweke langsung kelingan Hitler. Amarga mung dheweke sing bisa nyekel lan ngluwihi wong-wong mau ing mateni wong.

            Inggih mas, sampeyan ora mangsuli argumentasi ....
            Apa sebabe wong-wong "bokong abang" nindakake kadurjanan? Endi keuntungane? Jatah saka panitia daerah prasmanan lan celonone karo loreng?
            Lan sapa sing ngatur rakyat lan ngalahake Hitler? Apa sampeyan ngerti manawa mung pimpinan sing duwe bakat sing bisa menang perang? Lan uga - kenapa?

            Banjur aku mandheg mbuwang manik-manik ...
            amarga saliyane vysers edan
            Aku ora weruh apa-apa... hi
          2. 0
            5. mars 2024 11:36
            Apa sampeyan sumpah? Iki tegese sampeyan rumangsa ora ana bebener ing mburi sampeyan
  14. 0
    28 Februari 2024 23:34
    Aku maca sawetara publikasi gereja ing taun 90-an ...
    Wong goroh kaya ngono kuwi ora gampang digoleki...

    Lan ana akeh liyane menarik yen digali.
    Contone, ora ana sing nate mbatalake dekrit babagan ngobong bidat ing patok (Radio Radonezh ing taun 90-an, mung suwe ora digunakake)
    1. -1
      29 Februari 2024 11:38
      Kutipan: Max1995
      Aku maca sawetara publikasi gereja ing taun 90-an ...
      Wong goroh kaya ngono kuwi ora gampang digoleki...

      Lan ana akeh liyane menarik yen digali.
      Contone, ora ana sing nate mbatalake dekrit babagan ngobong bidat ing patok (Radio Radonezh ing taun 90-an, mung suwe ora digunakake)

      ngguyu ++++++++++++++++++++++++++++++++
    2. 0
      5. mars 2024 06:37
      Gréja Ortodoks Rusia nglayani para master ing njaga kekuwatan, sing nduweni keuntungan finansial, pesenan, handout lan kesempatan kanggo ngrampok real estate sing ora tau dadi kagungane.
  15. +1
    29 Februari 2024 14:18
    Tanpa whitewashing sapa wae, aku bakal ngomong yen aku ora ngerti posisi resmi Gréja Ortodoks Rusia ing wektu iku. Gréja Ortodoks Rusia kudu ngucapke matur nuwun banget marang Bolshevik amarga bisa ngresiki sampah lan slag. Lan thanks kanggo komunis dheweke entuk paling sethithik wewenang. Ing pungkasan pamaréntahan, pasamuwan mung nduweni wewenang ing antarane sawetara. Pernyataan para hierarki ing taun-taun kasebut pancen apik tenan. Iku kaget yen wong ora mateni kabeh wong.
    Para pendeta piyambak sing pisanan nganggo busur abang ing wulan Februari.
    Ya, lan umume, apa ora kabeh kekuwatan saka Gusti Allah? Gusti Allah ngutus pacoban kanggo ngresiki awak dhewe lan ngatasi, lan sampeyan nyebat pacoban kasebut minangka pamrentahan ateis lan panganiaya sing durung tau ana wiwit jaman Roma. Kita bakal ngomong "matur nuwun" kanggo kesempatan iki.
    Gambar saka acara revolusi lan perang sipil ana multifaceted lan ambigu. Kabeh padha entuk. Lan bener. Lan kanggo sawetara malah ora cukup. Lan saiki dhewe minangka sawetara jenis utamané korban .... Iku bakal luwih apik yen padha elinga wong-wong sing padha dipatèni ing tsars. Lan kematian bocah.
    Senajan, aku mbokmenawa muspra ... Gréja serves sembarang daya. Lan dheweke ngomong yen dheweke seneng. Kolchak ngomong babagan seniman, kusir lan sawetara wong liya.
  16. +1
    2. mars 2024 12:10
    Ilyich bener, agama iku opium saka wong, saiki oligarki lan henchmen sing brainwashing wong maneh, malah ing-guarantor terus-terusan katon ing pasamuwan-pasamuwan, lan Shoigu kanggo 6 milyar numpes candhi sing ora ana guna kanggo nimbali negara, padha. bisa mbangun kapal kanggo armada utawa modernisasi galangan kapal (sanajan Kita bisa tuku akeh barang sing dibutuhake) nanging ora ....
  17. -1
    3. mars 2024 15:20
    Nanging, senadyan kabeh iki, Patriarch Tikhon teka menyang kesimpulan sing cukup bisa kanggo nemokake basa umum karo pamaréntah Soviet.


    Siji-sijine kesimpulan sing ditindakake dening Patriarch Tikhon lan kenapa dheweke ninggalake pesen kasebut yaiku kepinginan kanggo njaga sisa-sisa pasamuan lan nyawane para imam lan wong sing percaya. Yen dheweke ora nulis pesen iki, represi mung bakal saya kuat lan Lenin lan Bolshevik bakal numpes luwih akeh wong sing ora salah sing ora bisa mbela uripe. Padha mung numpes mung ing kasus lan ora ana alesan kanggo iki.
  18. 0
    4. mars 2024 19:37
    Topik - Gréja lan Power tansah relevan.
  19. 0
    4. mars 2024 19:40
    "Ilyich bener, agama iku candu wong, ...."

    Opium saka wong minangka definisi figuratif agama, sing dadi misuwur amarga Karl Marx, sing digunakake ing karyane "A Critique of Hegel's Philosophy of Right" (1843).
  20. 0
    4. mars 2024 20:25
    Iki ora babagan Lenin lan warisane. Titik kasebut minangka posisi anti-negara sawetara hierarki gereja sing kerja sama karo kolom kaping lima. Wong lanang padha perang ing banner abang ing Donbass, lan sawetara pasamuwan terus ngipat-ipati Stalin. Mesthine para imam saiki ora bisa ngerti luwih akeh babagan USSR tinimbang para veteran Distrik Militer Lor.
    1. 0
      4. mars 2024 20:37
      "Nanging, sawise revolusi 1917, Bolsheviks nyoba kanggo mulihake negara, Perang Sipil pecah, ...." GDP 06.02.2024/XNUMX/XNUMX
  21. 0
    5. mars 2024 01:48
    Padha ngapusi sedulur kita. (Arkady Raikin)
  22. 0
    5. mars 2024 09:19
    ... loro iki lan iki - lan kabeh liyane! (Mayakovsky)
  23. 0
    5. mars 2024 12:49
    Ayo wong tuwa ndedonga marang Gusti Allah. (Mayakovsky 1923)
  24. AB
    0
    7. mars 2024 11:56
    Yen kita mbusak artikel sing ana hubungane karo komunisme saka kode pembangun komunisme, mula ing pirang-pirang aspek bakal cocog karo ajaran Kristus.
    Ing sawijining wektu aku kaget ngerti yen ana komunisme Kristen.
  25. 0
    7. mars 2024 13:47
    Sawisé révolusi, Gréja njupuk posisi anti-negara lan banget ndhukung mungsuh saka negara Soviet. Negara apa sing bakal ngidinke iki? Ing wektu sing padha, sawetara owahan saka imam ndhukung pamaréntahan Soviet, lan malah nyoba kanggo nggawe Gréja Ortodoks anyar, kang mestine kanggo aktif melu ing construction saka masyarakat anyar.
    Minangka kanggo rampasan barang-barang berharga pasamuwan nalika paceklik, Bolsheviks nguripake menyang pasamuwan karo panjalukan kanggo bantuan, nanging padha ora gelem. Sampeyan kudu nyatet sing bagean cilik saka pasamuwan isih melu ing perang nglawan keluwen.
    Dadi kabeh sah lan kabeh bisa dibenerake.
    Miturut cara, iku ora dadi luwih Bolsheviks sing numpes pasamuwan-pasamuwan, nanging wong-wong biasa, ing inisiatif dhewe - sadurunge iku, wong ora seneng churchmen.
    Mung nalika pasamuwan ketemu konsensus karo masyarakat anyar bisa bali.
    Umumé, pasamuwan kita minangka paradoks gedhe. Ing tangan siji, ana akeh wong sing sopan, tulus lan dedikasi. Imam nduweni peran penting ing ngarep.
    Ing sisih liya, mlebu gereja modern ... Ya, kita ora ana ing Palestina 2000 taun kepungkur ... Aku duwe kesempatan kanggo mlebu gereja-gereja saka agama liya ... Yagene wong ngadeg ing Gréja Ortodoks? Lan malah ing wong akeh, nalika preian?
    Ing Kotor, Montenegro, aku lunga menyang gréja Katulik paling tuwa ing Eropah. Sepi, tenang, entheng, gampang ambegan. Sampeyan lungguh ing bangku lan ora pengin ninggalake.
    Aku mlebu ing katedral Ortodoks - kabeh wong ngadeg, kaku, panas, aku ora bisa ambegan amarga asap menyan sing diobong. Meh pingsan...
    Aku mlebu ing gréja ORTHODOX ing Mesir lan lungguh ing bangku. Nyaman, adem, hawane seger. Ikon padhang (ora kusam, kaya kita).
    Kok ngono? Apa ana wonder yen wong (yaiku wong biasa), lan dudu panguwasa, nganggep pasamuwan kanthi cara iki?
  26. 0
    8. mars 2024 15:46
    Cukup kanggo ndeleng sisih kiwa Kulon kanggo mangerteni apa sing ditindakake dening komunis Trotskyist - karusakan saka masyarakat tradisional lan kulawarga. Omong kosong globalis babagan dominasi jagad, karusakane jiwa manungsa, amarga ora ana jiwa ing jagad material.
  27. 0
    30. mars 2024 07:45
    Lenin ora nyentuh Ortodoks nalika Perang Sipil amarga dheweke pengin dhukungan saka populasi. Sawisé kamenangan ing Perang Sipil, buron pasamuwan wiwit, amarga pasamuwan iku saingan ideologi saka komunis, lan komunisme minangka wangun agama.
  28. 0
    3 april 2024 15:04
    Тесть рассказывал... Его дед всю жизнь служил в органах, с середины 20х годов. И больше всего на свете терпеть не мог именно попов. Говорил, что может понять и простить белогвардейцев или шпионов. Но вот понять и простить попов не мог - они, говорит, хлеб гноили. Пусть лучше в яме сгниет, чем с соседями поделиться.
    Я раньше думал, что такое у нас только в фильмах придумывали, а оказалось свидетели есть...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"