Srengenge ing Gagra, segara ing Pitsunda lan ngipi elek liyane Abkhazia

73
Srengenge ing Gagra, segara ing Pitsunda lan ngipi elek liyane Abkhazia


Turis iku kanca kita, nanging ...


Tanggal 16 Februari, Kamentrian Luar Negeri Rusia nggawe pratelan yen nganggep Abkhazia minangka negara sing ora aman kanggo turis Rusia kanggo lelungan ing kana lan ora menehi saran supaya lelungan menyang kana. Alesan kanggo kuwi ngandika ing gembong industri pariwisata saka negara loropaken iki release saka pakunjaran ing parole saka penduduk Abkhazia sing wis nindakake Kadurjanan serius marang turis Russian.



Nanging, iki mung pretext, alesan wis suwé, lan padha bosok ing benturan kepentingan sawetara pihak bebarengan. Kremlin resmi kasengsem ing stabilitas ing Abkhazia lan abang ing tingkat angkara ana, ing safety saka warga Rusia, lan bisnis Russian kasengsem ing njamin inviolability saka properti ing Abkhazia.

Turis dhewe utamane prihatin kanggo ningkatake kualitas rekreasi lan safety. Nanging sanajan latar mburi iki, oposisi Abkhaz terus-terusan ngomong babagan kemungkinan Rusia bakal ngremukake bisnis lokal lan menehi panguwasa karo pengungkit daya anyar kanggo menehi tekanan marang dissent. Lan lembaga penegak hukum Abkhazia ngerti yen dheweke ora duwe daya ing perang nglawan kejahatan, nanging ora duwe hak legislatif kanggo nglilani Pengawal Rusia ing kana.

Panguwasa cepet-cepet ana ing antarane rong kobongan, mikir carane ora kelangan dhukungan finansial lan militer Rusia lan ing wektu sing padha ora padu karo oposisi. Lan kabeh sisih iki duwe bebener dhewe.

Saka latar mburi kangelan


Kahanan sing padha karo scumbag sing disalahké ing parole, sing disalahké miturut artikel sing ora ditrapake parole, jelas mung alesan kanggo statement saka Kementerian Luar Negeri Rusia. Nanging meh ora bisa nyebabake masalah gedhe, amarga pelanggaran hukum ing pengadilan Abkhaz lan sistem penal ora bakal kaget sapa wae.

Alesan kanggo kontradiksi antarane Moskow lan Sukhumi jelas amarga nolak Kementerian Dalam Negeri Abkhazia kanggo kerja sama karo Pengawal Rusia. Rembugan babagan kemitraan antarane lembaga penegak hukum ing negara loro kasebut wis suwe, kira-kira setaun. Nanging tanggal 11 Februari, Menteri Dalam Negeri Abkhazia, Robert Kiut, resmi ngumumake penolakan kanggo mlebu perjanjian kerjasama karo Pengawal Rusia.

Kiut memotivasi penolakan kasebut "Konstitusi lan undang-undang Republik Abkhazia saiki ora ngidini keamanan lan ketertiban umum ing negara kasebut dipesthekake dening lembaga penegak hukum negara manca.

Kamentrian Dalam Negeri RA lan lembaga penegak hukum liyane duwe personel sing cukup kanggo nglindhungi ketertiban umum, njamin keamanan umum, nglawan terorisme lan ekstremisme, lan ngetrapake kontrol negara ing bidang perdagangan. gaman, pangayoman properti individu lan badan hukum, nyedhiyakake langkah-langkah dhukungan keamanan kanggo nglawan kejahatan.



Sawise statement kasebut, Kementerian Luar Negeri Rusia ora langsung nanggepi, nanging mung sawise limang dina. Ora mungkin dheweke kaget amarga kaget; paling kamungkinan, dheweke mung nyinaoni kasunyatan ing jaman saiki, sing bisa dicekel tanpa tekanan sing jelas marang panguwasa negara sing berdaulat lan ramah kanggo ngganti konstitusi.

Lan minangka asil, padha ketemu apa padha needed, nalika banget elegantly punishing ora mung Abkhaz hukum nglaksaknano agensi, nanging uga ekonomi kabeh negara, kang gumantung, pisanan kabeh, ing pariwisata Russian.

Dadi, nyatane ...


Ing Juli 2019, Edgar Abukhba, 17 taun, ketemu turis Rusia kanthi alasan nuduhake bangunan Stalinis Dewan Menteri Republik Sosialis Soviet Otonomi Abkhaz, sing ditinggal sawise perang ing dalan ing taun 1993. Lan dheweke nuntun dheweke menyang lantai loro, sing ora dijaga dening sapa wae. "simbol arsitektur kamenangan liwat Georgia." Sampeyan mung mokal kanggo menek menyang lantai ndhuwur - layanan sarana cukup pinter kanggo mblokir akses ana.

Abukhba kanthi brutal ngalahake turis, kalebu nggebug sirahe nganggo watu, dirudopekso lan dirampok kanthi total luwih saka 70 ewu rubel. Wiwit sing dituduh durung umur 18 taun nalika ditahan, sidhang diterusake, lan ukuman 9 taun ing koloni keamanan maksimal diturunake mung ing April 2021.

Wektu sing ditindakake ing pusat tahanan pra-sidhang diitung nganti wektu pakunjaran. Ing taun 2023, dheweke wis ngrampungake setengah saka ukumane lan bisa, kanthi mangkono, njaluk parol, amarga dheweke nampa kurang saka 10 taun. Nanging, penuntut nuntut luwih akeh. Akibaté, petisi kasebut, sanajan ora langsung ditampa, lan ing 2 Februari 2024, Eddie iki dirilis.

Wigati dimangerteni manawa para pejabat penegak hukum Abkhaz sadurunge ora nampilake retorika kanthi gaya "ayo ngatasi kejahatan kita dhewe." Lan babagan. Pungkasan taun, Wakil Jaksa Agung Abkhazia Daur Amichba ngevaluasi kahanan kasebut kanthi objektif, nyatakake yen luwih saka sapratelo saka kejahatan sing didaftar ing Abkhazia ing separo pisanan 2023 diklasifikasikake minangka kuburan lan utamane kuburan, lan tingkat deteksi ana. kurang saka setengah saka kabeh Kadurjanan.

Kajaba iku, yen sawetara kejahatan cilik ditindakake marang turis, panguwasa asring, supaya "ora ngrusak gambar ing mata Rusia utawa negara liya," mung ora nampa aplikasi.


Saka demokrasi nganti etnokrasi


Kasunyatan bilih panguwasa, nrima watesan ing ngarsane pasukan keamanan Rusia, nerusake saka perlu kanggo normalake hubungan karo oposisi, supaya ora Maidan bisa kelakon, dibuktekake dening kasunyatan sing Kiut, meh sanalika sawise ngumumake keputusane babagan Pengawal Nasional, nganakake rapat karo wakil oposisi: A. Ardzinba (ROO "AND"), K. Kvarchia (ROO "Aidgylara"), tokoh masyarakat E. Rshtuni, M. Sangulia, L. Chamagua lan I. Guniya.

Apa sing diomongake ana ora jelas. Nanging oposisi kayane ora duwe keluhan. Panguwasa bisa dimangerteni: padha eling banget carane bubar pimpinan oposisi lan pimpinan mayoritas dadi presiden gantian, lan masalah njaga kedaulatan tansah dadi tawar-menawar. Sing penting, ora preduli presiden lan partai apa wae sing dadi kuwasa, dheweke mesthi setuju ing rong pendapat.

Kaping pisanan yaiku aturan sing ora diucapake yen mung wong Abkhazia sing kudu ana ing posisi senior pemerintah, lan kanggo jabatan presiden iki dilebokake ing konstitusi negara. Bill anyar "On Civil Service" lagi disiapake.

Ing tangan siji, saiki warga manca uga bakal nyewa ing Abkhaz sipil, nanging isih ana kekurangan spesialis. Nanging uga bakal nyatakake yen mung wong Abkhazia ètnis sing bisa manggoni posisi kepala departemen lan luwih dhuwur, lan liyane - ora luwih dhuwur tinimbang wakile, lan mung yen wong Abkhazia ètnis ora nglamar posisi kasebut.

Kapindho yaiku pengawetan larangan babagan transfer kepemilikan real estate, tanah lan bisnis menyang individu lan badan hukum manca, sanajan Rusia isih nampa bekas dacha Khrushchev, nanging apa protes saka oposisi iki diiringi!

Mangkono, Abkhazia pindhah menyang etnocracy ing wangun legalized, lan ora ing wangun unspoken. Mung rada luwih saka setengah saka populasi negara kang Abkhaz, nanging jumlah Georgians (kalebu Migrels utawa Mingrelians), Armenians, Rusia lan Yunani ing agensi pamaréntah punika disproportionately cilik dibandhingake persentasi antarane populasi negara ing kabèh.

Amarga loro panguwasa lan oposisi sibuk mbangun masyarakat kaya ngono, uga acara mini-Maidan sing terus-terusan, sawise ana reorganisasi kursi ing kementerian lan prioritas ing antarane bisnis gedhe, dheweke ora duwe wektu utawa kepinginan kanggo melu. perang nglawan angkara. Saben uwong seneng karo status quo aneh iki lan, misale jek, bakal terus seneng karo.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

73 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    29 Februari 2024 04:55
    padha ora duwe wektu utawa kepinginan kanggo nglawan kejahatan.

    Ora ana sing anyar. Generasi wis tuwuh sing ora ngelingi perang karo Georgia. Apa hormat lan matur nuwun sing bisa kita ngarepake saka wong-wong mau ... Georgia uga nggunakake daya alus ing kono.
    1. + 38
      29 Februari 2024 05:15
      Pancen bener, aku uga bakal nambahake manawa awake dhewe sebagian disalahake amarga sikap ngremehake awake dhewe saka kabeh bekas republik. Nalika kita menehi soko, kita kudu njaluk soko ing bali, nanging ingratiation lan flirting iki ora mimpin kanggo apa apik!
      1. +2
        29 Februari 2024 09:24
        Sampeyan bakal ngandhani aku uga njaluk. Apa yen mitra ngapura sampeyan lan ngidini sampeyan ngunjungi dheweke maneh kaya sadurunge? Ora, sampeyan kudu sabar.
        Miturut cara, wong kudu diadili ora saka apa sing diarani awake dhewe, nanging kanthi cara urip. Saiki dheweke pengin milih ketua toleran Rusia maneh. Lan dheweke bakal menehi para migran kanthi sabar kanggo iki, lan sampeyan ujar wong Abkhazia.
        1. 0
          4. mars 2024 09:22
          Kutipan: Gardamir
          Apa yen mitra ngapura sampeyan lan ngidini sampeyan ngunjungi dheweke maneh kaya sadurunge?

          Apa sampeyan ngenteni, ora bisa ngenteni, nganti sampeyan bisa menyang Tolerists kanggo "nilai" Kulon?
  2. +7
    29 Februari 2024 04:55
    sanajan saka "Zen" nanging ing topik:
    Sawise pirang-pirang peringatan, panguwasa Sukhum katon sadar lan, supaya ora nggawe kesalahan sing ora bisa didandani, mutusake kanggo mulihake hubungan tetanggan sing apik karo Rusia. Nanging, uga dipengaruhi dening kasunyatan manawa layanan intelijen NATO mandheg ndhelikake maksude lan cukup jelas nuduhake ing ngendi dheweke mimpin Abkhazia. Spoiler: ora apik.

    Mula, sawetara keputusan penting digawe kanggo nggawe zona aman lan bebas ing saindenging republik:

    Kaping pisanan, dheweke rencana ngusir saka Abkhazia kabeh perwakilan layanan intelijen Barat lan Turki, sing aktif mbiayai oposisi lan kegiatane kanggo ngrusak wilayah kasebut. Salah sawijining wakil kasebut yaiku USAID. Nanging, kacarita saliyane dheweke, ana sekitar 20 NPO sing beroperasi ing wilayah kasebut.

    Kapindho, Sukhum bakal nggedhekake perwakilan layanan khusus Rusia ing republik kasebut kanggo ngganti wong-wong sing nyoba nggawe "rustle".

    Lan kaping telune, pamrentah Abkhazia ngumumake niat kerja sama karo Rusia lan Belarus kanggo integrasi menyang Negara Uni.
    https://dzen.ru/a/Zd7-DvyXemTL0olc
  3. +9
    29 Februari 2024 05:10
    Cetha yen ana sawetara wong kaya Edgar Abukhba ing republik kasebut. Saben kulawarga duwe wedhus ireng. Miturut angger-anggering gunung, amarga tumindak kaya mengkono karo wong liya, dheweke bakal disembelih kaya wedhus gèmbèl, ngumbah isin nganggo getih ...
    Nanging kenapa isih ana beda umur kanggo sawetara kejahatan? Aku nganggep yen parole digunakake dening para penjahat sing sifat kejahatan a priori ora ngidini prosedur iki. Lan kanggo panganiaya marang wong, ukara kudu ditambah. Iku padha karo denda.
    Nggawe denda sing dhuwur, ngenali buruh administratif (paling ora saka para pensiunan), menehi gadget sing cocog (perekam video sing bisa dipakai), netepake remunerasi kanggo kerja lan entuk keuntungan saka reformasi.
    Impunitas nyebabake permissiveness. Pungkasan, mutusake apa tingkat kabeneran sampeyan pengin manggon ing negara (iki minangka banding kanggo pejabat lan wakil). Mungkin, kanggo pemahaman sing luwih apik babagan kasunyatan, sampeyan kudu mbusak "opsi tambahan" sing diinstal?
    1. + 19
      29 Februari 2024 05:16
      Iku padha karo denda.
      Nggawe denda sing dhuwur

      Babagan paukuman.
      Tuladhane piye carane nyopir mabuk??? SD. Penyitaan instrumen kanggo nindakake pelanggaran administratif.
      Contone, aku kejiret nyopir mabuk kanggo kaping pindho. Bang... Mobil dicekel lan didol, penghasilane menyang negara.
      1. +6
        29 Februari 2024 06:10
        Contone, aku kejiret nyopir mabuk kanggo kaping pindho. Bah...
        Lan jumlah suap tambah akeh ...
        1. + 11
          29 Februari 2024 06:12
          Lan jumlah suap tambah akeh

          Mbok... Lha, saranke caramu nangani nyopir mabuk.
          A nomer ageng pembalap alkohol bakal dijupuk saka dalan. Urip disimpen. Iki wis apik.
          1. + 13
            29 Februari 2024 06:16
            Iki wis apik.
            [b] [/b] Lan bakal bisa digunakake sanajan ing sawijine kahanan, nalika saben wong padha karo hukum, preduli saka kahanan sosial lan finansial ing masyarakat.
            1. +1
              29 Februari 2024 06:17
              nalika saben wong padha karo hukum,

              Ya wis jelas. Nanging iki populisme. Apa sing kudu kita lakoni nganti kita mbangun negara sing becik?
              1. 0
                29 Februari 2024 06:20
                Lan apa gunane proposal sampeyan? Apa njupuk gigs saka wong miskin dadi iki?
                1. +8
                  29 Februari 2024 06:24
                  Lan makna, banjur, proposal sampeyan

                  Wis cetha. Ketoke aku ora bakal weruh tawaran saka sampeyan. Ngalahake semak belukar...
                  Yen dheweke dadi sopir sing mendem, mesthi bakal njupuk Zhiguli uga.
                  1. + 11
                    29 Februari 2024 06:29
                    Lan booger wis Bentley, sing ngerti, padha ora malah mbayar denda, padha ora mikir iku perlu, lan kanggo nahan booger karo Bentley meh mbutuhake idin mentri.
                    1. +1
                      29 Februari 2024 06:31
                      Lan booger duwe Bentley, sapa ngerti, dheweke ora mbayar denda, dheweke ora mikir yen perlu.

                      Ya, kita elinga. Contone, Mara Baghdasaryan.
                      Kanggo nahan wong mabuk sing nyopir Bentley, sampeyan meh mbutuhake ijin saka menteri.

                      Ya, durung kabeh lancar, kanthi gampang.
                      1. +9
                        29 Februari 2024 06:33
                        Ya, durung kabeh lancar, kanthi gampang.
                        Ya, ana cacat cilik, nanging kabeh apik. eseman hi
                      2. +3
                        29 Februari 2024 09:26
                        Ya, ana cacat cilik, nanging kabeh apik.
                        Ya, mung ana siji perkara cilik sing kudu ditindakake: nyegah warga supaya ora nulis pernyataan yen diserang, dipateni, utawa dirampok. Lan umume bakal apik banget.
                    2. +6
                      29 Februari 2024 08:19
                      Kutipan saka parusnik
                      https://dzen.ru/a/Zd7-DvyXemTL0olc

                      Iku gumantung ing bajingan sing bakal ana, kanggo nahan sawetara lan idin saka menteri ora cukup eseman
                  2. 0
                    29 Februari 2024 11:15
                    Kutipan saka Msi
                    Yen dheweke dadi sopir sing mendem, mesthi bakal njupuk Zhiguli uga.

                    Nanging nyoba kanggo njupuk adoh Gelentvagen!
        2. +6
          29 Februari 2024 11:25
          Kutipan saka parusnik
          Lan jumlah suap tambah akeh ...

          Utawa dipecat saka sing nyogok saka layanan karo kabeh sing entails? Utawa rampasan kendaraan amarga kacilakan...
          Apa yen kita mbusak komponen korupsi saka KUHP? Sapa sing ngalangi sampeyan ngerjakake maneh KUHP supaya ora ana "garpu" saka loro nganti lima? Sapa sing nyegah introduksi kapentingan materi ing pengawasan administratif? Kenging punapa polres kabupaten ingkang sami boten saged ndherek menika? Sapa sing ngalangi sampeyan ngresiki korupsi ing jajaran polisi?
          Senajan...Endi saiki kanggo recruit Zheglovs lan Sharapovs, Aniskins, Kostenkos lan Sadchikovs?
        3. 0
          2. mars 2024 16:05
          Lha, bayar nek seneng numpak mabuk. Kanggo wong normal, ukuran sogokan ora panas lan ora adhem.
        4. +1
          4. mars 2024 09:27
          Kutipan saka parusnik
          Contone, aku kejiret nyopir mabuk kanggo kaping pindho. Bah...
          Lan jumlah suap tambah akeh ...

          Pira wong sing duwe kesempatan kanggo menehi sogokan sing wis akeh banget?
      2. + 18
        29 Februari 2024 06:50
        belay Banjur mobil sing larang (banget) kudu disita ... Lan sing bakal nulis hukum marang awake dhewe ... Lan babagan Abkhazia ... Wilayah perampok, murni historis. Kadhangkala aku lunga menyang preian. Wong katon normal, yen kita nyingkirake rasa ora seneng karo kerja, nanging rasane kaya terus-terusan nyekel watu ing dhadhane. padha lungguh.
      3. +1
        29 Februari 2024 11:32
        Yen mangkono, banjur kita kudu nerusake - siji janji gunung emas sapisan, kaping pindho, kaping telu lan Bach ora nepaki ... metu saka ilat, posisi dadi luwih bisu lan conscientious.
      4. -1
        4. mars 2024 19:56
        Pancen bener! Nyabut senjata angkara kanggo perkosa iku wajib!
      5. 0
        5. mars 2024 11:43
        Kutipan saka Msi
        Contone, aku kejiret nyopir mabuk kanggo kaping pindho. Bang... Mobil dicekel lan didol, penghasilane menyang negara.

        Kaping pisanan, kita kudu ngetrapake hukum kanggo kabeh kasta.
        Inggih, kekejeman paukuman kudu dibayari karo wortel kanggo netepi hukum, mung cara! Wortel tanpa wortel ora bisa. Kaya wortel tanpa tongkat.
    2. + 14
      29 Februari 2024 09:15
      Aku bakal nguciwani sampeyan, nanging akeh banget wong kaya dheweke ... wong Abkhazia banget kriminal ing mentalitas, nambah perang lan liya-liyane, dadi campuran sing mbledhos ... ana, aku bakal ngomong, iku bermasalah nek ketemu wong biasa sing pengen urip kerja jujur... ngono wae
    3. +2
      29 Februari 2024 11:12
      Kutipan saka: ROSS 42
      Mungkin, kanggo pemahaman sing luwih apik babagan kasunyatan, sampeyan kudu mbusak "opsi tambahan" sing diinstal?

      Dadi mung dheweke dhewe sing bisa mbusak - iki minangka salah sawijining pilihan! Lingkaran setan...
    4. 0
      5. mars 2024 11:40
      Kutipan saka: ROSS 42
      Nggawe denda sing dhuwur, ngenali buruh administratif (paling ora saka para pensiunan), menehi gadget sing cocog (perekam video sing bisa dipakai), netepake remunerasi kanggo kerja lan entuk keuntungan saka reformasi.

      Lan sampeyan bakal entuk Jerman demokratis kanthi tatanan lan standar urip sing dhuwur, tanpa banyu sing ana masalah ing ngendi dhuwit digawe. Apa sampeyan pengin?
    5. 0
      6. mars 2024 08:05
      Ora, dear wong. Kasunyatane yaiku akeh wong sing kaya Edgar Abukhba ing republik kasebut. Ana akeh wong ing kana malah ing USSR. Nanging kanggo "persahabatan wong" sing kondhang iki, kita terus-terusan nutup mripate lan meneng. Lan saiki kajelasan wis teka, nalika sampeyan ora bisa ndhelikake apa-apa saka Internet.
  4. +4
    29 Februari 2024 05:40
    Kita kudu Abkhazia, pisanan kabeh, minangka ana ing USSR. Saliyane ing resort, ana akeh instalasi militer, perang nglawan kriminal ora bisa dirampungake. Ing negara kita, ora mung kejahatan, nanging kenakalan remaja saya tambah akeh, lan iki minangka masa depan negara, nanging bakal ngatasi kejahatan terorganisir.
    1. + 16
      29 Februari 2024 08:45
      Kita kudu Abkhazia, pisanan kabeh, minangka ana ing USSR. Saliyane resort, ana akeh instalasi militer

      Kaping pisanan, sampeyan kudu ngatur barang-barang ing omah, banjur menehi saran marang tangga-tanggane ... Dadi iki dongeng liyane babagan bangsa persaudaraan lan negara sing ramah!
    2. +6
      29 Februari 2024 09:41
      Saliyane resorts ana
      Ana papan kerja liyane ing kana.Kebon negara sing padha, kebon kolektif, kanggo nandur teh, lemon, jeruk keprok. Ana kenalan sing nate lunga liburan, dheweke ngandhani yen kabeh ana ing tangane pemilik pribadi, ora ana pilihan. katindakake, wit-witane padha rubuh, lan uga grumbul-grumbulan teh.
    3. +2
      29 Februari 2024 18:43
      Sampeyan duwe - sing duwe? nglirik Nyatane, jumlah Kadurjanan ing Rusia wis mudun, lan khusus, angkara cilek ing umum melorot dening 10% taun pungkasan - bocah-bocah cilik manggon online paling wektu. https://xn--b1aew.xn--p1ai/reports/item/47055751/

      Nanging wong-wong galak sing terpinggirkan saka wilayah jejer dadi masalah. Ciri khas yaiku wong Abkhazia ora duwe konflik karo wong Georgia ing wilayah Rusia, minangka salah sawijining geng sing urip kanthi biaya wong pribumi Rusia.
  5. -3
    29 Februari 2024 06:11
    Miturut penulis, Rusia ora duwe kanca lan ora duwe kanca, mung ana mungsuh ing saubengé.
    1. +4
      29 Februari 2024 06:35
      Lha piye ora. Setengah saka Afrika, Nicaragua, Bolivia lan baris liyane karo tangan ulur, Patrushev wis siaran saiki. Lan Hamas uga sidekick bodho ... Dadi nglirik
    2. +2
      4. mars 2024 19:59
      “Dhuh Allah, kawula mugi Paduka uwalaken saking kanca-kanca ingkang kados makaten punika, kawula piyambak ingkang badhe nyingkiraken satru kawula.” Salah sawijining wong sing pinter ngomong ...
  6. + 22
    29 Februari 2024 06:35
    Iku misale jek kula sing masalah dumunung ing lumahing. "Princelings" lokal nglawan ngarsane Pengawal Rusia, amarga ing umum padha wareg karo kabeh - manggon ing beyo saka Rusia, nanging miturut hukum "sing". Pitakonan kudu cukup angel - sampeyan manggon dhewe, utawa sampeyan dadi bagéan saka Rusia minangka wilayah, nanging ora dadi republik kapisah. Aku percaya yen divisi Rusia mung bisa miturut wilayah ...., yen ora, ing wektu sing tepat, "Eropa" bakal rampung "muter kertu nasional", mesthi, kanthi bantuan "pangeran lokal."
    1. +3
      29 Februari 2024 11:23
      Kutipan: Vladimir M
      Pitakonan kudu cukup angel - sampeyan manggon dhewe, utawa sampeyan dadi bagéan saka Rusia minangka wilayah, nanging ora dadi republik kapisah. Aku percaya yen divisi Rusia mung bisa miturut wilayah ...., yen ora, ing wektu sing tepat, "Eropa" bakal rampung "muter kertu nasional", mesthi, kanthi bantuan "pangeran lokal."

      Dadi kaya ngono... Nanging jeneng resmi wilayah kasebut ora bakal mengaruhi apa-apa - wilayah utawa republik, konstitusi sing kapisah utawa umum. Kabeh padha, padha bakal urip miturut angger-anggering gunung dhewe, miturut panguwasa teips.
      1. +1
        29 Februari 2024 12:29
        Malah bakal duwe pengaruh; sawise kabeh, wilayah lan republik duwe hak sing beda. Yen dheweke pengin urip miturut angger-anggering gunung, banjur mung "dhewe". Ora bakal nyebabake apa-apa sing apik yen Rusia kalebu wilayah sing ora ditrapake hukum sekuler negara.
      2. +2
        1. mars 2024 08:13
        Quote: apik ala
        Ya, nanging jeneng resmi wilayah kasebut ora bakal mengaruhi apa-apa - wilayah utawa republik, konstitusi sing kapisah utawa umum.

        Aku pancene ora setuju ... yen ora ana republik ing USSR, nanging yen ana wilayah, iku banget kamungkinan sing ora bakal ambruk, lan yen wis ana, iku bakal karo mundhut luwih cilik saka wilayahe..
  7. + 22
    29 Februari 2024 07:18
    Napa wong Abkhazia diwenehi paspor Rusia? Saiki kabeh wong Rusia. Nyaman banget! Perawatan medis, tunjangan, pensiun, latihan ... Dheweke uga nampa listrik gratis saka Rusia.
    Lan masalah iki, parasitisme lan nggandhol ing gulu kita, wis pirang-pirang taun. Lan dheweke mung dadi luwih wani ing kana. Lan sampeyan ora bisa nindakake apa-apa karo iki "Rusia". Sampeyan ora bisa njupuk paspor!
    1. + 12
      29 Februari 2024 08:21
      Napa wong Abkhazia diwenehi paspor Rusia?
      Dadi dheweke terus nyebarake. Iku kahanan sing menarik, warga Rusia manggon ing wilayah Abkhazia, nanging ora bisa ngedol properti apa wae marang warga Rusia saka Rusia. Kajaba iku, pimpinan Abkhazia dhewe minangka warga Rusia. ngguyu
    2. +4
      29 Februari 2024 10:04
      Yen ana "pengin", paspor bisa dijupuk, nanging yen ora ana, sampeyan ora bisa njupuk pacifier bayi.
    3. +4
      1. mars 2024 05:05
      Kabeh masalah iku dual kewarganegaraan. Nanging kudu kaya mangkene: yen sampeyan pengin dadi wong Rusia, banjur nyerahake paspor liyane. Aku ora ngerti kenapa dheweke ora nindakake iki
  8. +4
    29 Februari 2024 08:17
    Perlu dicathet yen kahanan Abkhazia saiki cocog karo kabeh wong, saka populasi nganti pimpinan. Abkhazia bakal ngupayakake lan mung
  9. + 12
    29 Februari 2024 08:17
    Salahe bruwang yen mateni sapi, lan dheweke bodho, kenapa dheweke mlayu menyang alas? (karo)

    Abkhazia minangka negara sing rada liar, turis kita kudu ngerti manawa ana rute wisata sing ditampa lan aman, lan mung ana warga lokal, sing ana kabeh jinis, lan panguwasa ana apa wae.

    Contone, padha menyang Mesir - ora ana sing mikir arep menyang Badui dhewe, uga, kajaba sing pengin mlebu harem.

    Yagene padha mikir yen Abkhazia luwih aman?
    1. +6
      29 Februari 2024 12:46
      Aku nyekseni obrolan antarane turis lan polisi ing Pitsunda ... Aku ora krungu wiwitan, nanging pungkasane apik banget! "Aja ndeleng kasunyatan sing kita ngadeg ing kene! kowe.”.....
      1. +4
        29 Februari 2024 13:13
        Ing tapel wates padha adol kita inexpensive wajib insurance. Nalika ditakoni apa sing diwenehake, panuntun kasebut mangsuli yen kita kudu njupuk minangka souvenir, lan ora liya.
  10. +1
    29 Februari 2024 08:38
    Aku utamané ngangap karo nambah kualitas istirahat

    Ya, kabeh wong wis kerja keras, kerja keras nganti kabeh pikirane mung istirahat ...
    1. +1
      29 Februari 2024 09:38
      "Ya, kabeh wong wis kerja keras, kerja keras nganti kabeh pikirane mung istirahat ..."

      Iki wajar kanggo wong sing kerja akeh.
      1. +1
        6. mars 2024 09:14
        Kutipan: S.Z.
        Iki wajar kanggo wong sing kerja akeh.

        Sadurunge pensiun, aku kerja suwene 20 taun kanggo nginstal saluran overhead. Aku ora lungguh ing kantor, nanging langsung ing ndhukung (traverses, saka kranjang AP) lan nindakake karya atos ing kabeh kahanan mangsan lan cuaca ... Aku tau ninggalake wilayah ...
        Amarga dheweke nganggep owah-owahan kegiatan dadi preian ... Lan ora perlu menyang Paris kanggo bisnis ...
  11. + 11
    29 Februari 2024 09:05
    Abkhazia wis ngidoni panguwasa Rusia, sanajan ana wong sing kudu dituruti.
  12. +9
    29 Februari 2024 09:09
    Abkhazia lan keamanan minangka konsep sing ora cocog.
  13. +6
    29 Februari 2024 09:25
    Ing kana, miturut pendapatku, mung Ardzinba sing ngurmati turis lan nyuda wong Abkhazia, kabeh wong njupuk papan kanggo nyolong. Iki dudu klan gedhe, kumpul saka negara.
  14. +5
    29 Februari 2024 10:25
    Kahanan iki kabeh (uga kahanan ing CIS) ana ing tangan Federasi Rusia lan kepemimpinan politik kita. Kahanan karo RA umume prasaja amarga ukuran lan nomer lan katergantungan marang Federasi Rusia. Ketuk ditutup - pitakon, wangsulane ora kepenak - ketuk ditutup..... marem - mbukak. Mekaten, ora perlu nganggep kepentingane sapa wae.
    1. -1
      1. mars 2024 05:13
      Zaurbek, sampeyan ora nganggep manawa crane bisa uga ora mung Rusia. Lan uga Turki, kaya ing Adjara, umpamane. Lan malah luwih adhem - Anglo-Saxon, kanthi pangkalan militer NATO ing mangsa ngarep.
      1. +1
        1. mars 2024 10:01
        Ing Abkhazia - ora ...... nanging lapisan ing wangun saka wilayah aneh Abkhazia - path Adjara - kanggo ngendi sampeyan dituduhake.
  15. 0
    29 Februari 2024 10:29
    Kanggo kula, iki minangka gerakan normal; pungkasane, Menteri Luar Negeri kita kerja kanthi proaktif, lan ora sawise kasunyatan. Iku kasunyatan, ing pangertenku, nalika mateni turis kita bakal "dilebokake ing rem."
    Kaping pisanan, bebaya Cina pungkasan kanggo warga lokal - aja ngethok cabang sing sampeyan lenggah, bisa uga ana akibat liyane.
    Kapindho, gaweyanmu luwih gampang. Kaya sing bisa dideleng saka pratelan kasebut, hubungan "ing lemah" ditangani dening departemen, lan masalah kaya "polisi ora nampa aplikasi kasebut" kudu dirampungake, lan diwenehi keunikan adat istiadat lokal, sing diterangake. ing artikel, kemungkinan kanggo nindakake soko migunani minimal.
    Apa sampeyan mikir 5 dina? Kita ngevaluasi akibat lan pungkasane duwe konsultasi.
    1. 0
      1. mars 2024 05:25
      Aja overestimate pinunjul saka statement saka Kamentrian Luar Negeri; ora kabeh turis ngrungokake, lan sawetara wong ngerti bab iku. Kalebu ing antarane wong Abkhazia sing ramah. Kita butuh sing luwih efektif
  16. +2
    29 Februari 2024 14:57
    Ketoke, luwih trep kanggo wong loro kanggo narik manuk hantu menyang globe - Mamchits nyekel globe, Vikentyev nyiksa manuk hantu.
    Abkhazia minangka jinis hibrida saka negara hantu - yaiku, entitas sing digawe dening negara manca kanggo tujuan strategis dhewe, lan negara klan - entitas sing ana ing jero negara bobrok lan, minangka aturan, dikontrol dening struktur pidana. Jenis "zona abu-abu" ing ngendi institusi sosial, nyatane, ora bisa digunakake.
  17. +2
    29 Februari 2024 15:02
    Bener, bapak tiriku, uh, sanajan isih cilik, aku krungu saka wong tuwa: "Abkhazia minangka negara sing nggumunake lan ala."
  18. -1
    29 Februari 2024 17:42
    iku perlu kanggo bisa karo pasukan pro-Rusia, nanging kanthi kondisi mbukak - sekularisasi konstitusi lan aturan nalika entuk daya. kabeh wong Abkhazia tanpa kewarganegaraan Rusia - malah sing paling reged ing Kadurjanan ing tlatah Federasi Rusia - bakal dideportasi menyang tanah air sajarah lan begalan saka ngetik nganti panjaluk legal lan adil Russian wis rampung.
    Babagan turis Rusia, aku tansah kaget karo wong tanpa otak sing entuk cukup kanggo lelungan liwat "tambang ranjau". Wong-wong sing kaya ngono kudu diwenehi prentah. Darwin. apik yen sajrone urip ... nanging luwih asring penghargaan kasebut dianugerahi sacara anumerta. ing sisih liya, wong-wong sing ora duwe otak sing kaya ngono kuwi ngethok awake dhewe, tanpa gaweyan tambahan saka masyarakat, sing uga apik, aku mikir, amarga ora ana sing bakal mikir nyalahake panguwasa sing kudu ditindakake. ing beyo saka kabèh masyarakat - menyang chakra saka snowflakes unik, yen mung padha bisa adoh minangka paling apik.
    1. -1
      29 Februari 2024 17:56
      Lan uga, aku mikir luwih becik kanggo wong non-warga sing pengin ngunjungi 1/7 daratan kanggo njupuk ujian, kaya tes nyopir, mung tinimbang aturan ana dhaptar kejahatan negara sing kewarganegaraan ana ing ngarep. Federasi Rusia. Mesthine, kudu ana koleksi kejahatan kasebut kanggo saben negara minangka bagean saka ensiklopedia gedhe lan manunggal. Mesthine, pelamar kudu mbayar buku iki lan nyiapake ujian nggunakake buku kasebut. ujian dhewe kudu njupuk Panggonan mung ing tlatah kedutaan lan uga mbayar.
      lulus ujian - welcome kanggo mangsa. ora - terus manggon ing telek.
      asu iku swarane wong nangis ing ara-ara samun. kapitalis pribumi bakal nyusup metu saka kulit, nanging guillotine kasebut menyang pasar abu-abu buruh sing ora duwe hak bakal disusupi nganti mati - aja menyang mbah.
  19. +3
    1. mars 2024 20:51
    Nutup pariwisata ana saka Rusia. Kanggo setahun. Lan nonton carane wong lokal nyanyi. Abkhazia minangka papan sing adhem, nanging warga lokal ora pengin nindakake apa-apa kanggo nggawe luwih apik.
  20. 0
    3. mars 2024 10:29
    Kita mung kudu beku pendanaan kanggo raja-raja Abkhaz nganti njamin keamanan kanggo warga Rusia ...
    Duwe lungguh tanpa injeksi saka anggaran Rusia, panguwasa lokal bakal mulihake tatanan lan nyelehake abreks ing kandhang utawa bali menyang taun 90-an sing mlarat tanpa turis lan dhuwit.
  21. +2
    3. mars 2024 12:13
    Yen aliran wisata saya suda, lan negara bisa mbantu, barang-barang ing Abkhazia bakal ana ing segara. Ing taun 2023 ana 5 yuta lintas wates, sing jelas ora kabeh turis, nanging turis sing mayoritas. Kanggo Abkhazia cilik kanthi populasi 200 ewu, iki akeh dhuwit. Ayo ndeleng manawa Kremlin duwe tekad sing cukup.
  22. +2
    3. mars 2024 16:17
    Lan kabeh sisih iki duwe bebener dhewe.

    Cukup karo omong kosong ...
    Mung ana siji bebener - Kremlin, menehi dhuwit luwih akeh lan aja ngganggu bisnis sampeyan ...
    Mulane kabeh hotel Soviet, sanatoriums, etc. ing reruntuhan - dheweke ora nindakake dhewe lan ora ngidini Rusia nggawe privatisasi ...
    Kabeh perjuangan kekuwatan / oposisi mudhun kanggo sapa sing saiki kecanthol ing pendanaan Rusia ...
    Ora ana tujuan liyane lan ora tau ana, kudeta periodik ditindakake ...
    Iku urip politik ...
  23. Des
    -1
    3. mars 2024 19:48
    Ketik "penulis" artikel iki lan kabeh bakal jelas.
    Artikel analitis serius dibutuhake babagan Abkhazia, dudu iki.
  24. 0
    4. mars 2024 16:54
    Menehi wong Georgia sing ora ngucapke matur nuwun, dheweke bakal nggunakake kekuwatane sing alus, dheweke bakal ngelingi kabeh.
  25. 0
    5. mars 2024 14:58
    Jancok parasit kuwi banjur. Kita uga ora duwe kewajiban ing konstitusi kanggo menehi subsidi marang negara manca.
  26. 0
    5. mars 2024 16:56
    Freebies tau mimpin kanggo apa apik. Conto: Estonia, Latvia, Lithuania, Ukraina, Georgia!!! Ya, ya, nalika jaman Soviet, republik kasebut paling sugih, lan kita antri, sanajan preian! Mung sing kuwat sing diajeni!
  27. 0
    13. mars 2024 12:43
    Abkhazia kaya-kaya kaya Ukraina. Nyoba kanggo nylametake negara kanggo awake dhewe, dheweke kanthi sistematis padu karo sekutu utama, luwih-luwih, padudon kasebut temenan ana unsur pidana.
    Aku menehi saran supaya Ossetia Kidul lan Abkhazia nganakake referendum kanggo gabung karo Rusia, sapa sing mlebu, mlebu. Wong-wong sing ora duwe kebebasan kanggo mbangun negarane dhewe. Wong Georgia mung ngenteni iki.. Sejarah Karabakh ora mulang apa-apa

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"