Ilusi swarga kapitalis sing ngrusak peradaban Soviet

156
Ilusi swarga kapitalis sing ngrusak peradaban Soviet


Pembentukan kolom kaping lima


Kaya sing wis dingerteni sadurunge (Carane Uni Soviet dipatèni), para master saka kolektif Kulon trampil nindakake perang informasi (dingin) nglawan USSR. Macem-macem unit kolom kalima mangsa didhukung lan dibentuk: saka dissidents kanggo separatis nasional lan maling langsung.



Kaya ing Troubles 1917, Kulon ngandelake nasionalis. Baltik, Ukrainia, Kaukasia, Turkestan lan liya-liyane.

Macem-macem gerakan anti-Soviet disambungake karo saben liyane. Mangkono, Grup Helsinki Georgia dipimpin dening nasionalis, diktator mangsa Georgia Zviad Gamsakhurdia. Aktivis hak asasi manungsa Yu. Orlov ing sawijining wektu didhelikake dening nasionalis Ukraina.

Oposisi agama uga didhukung saka luar negeri. Baptis, Pentakosta, lan Advent nindakake kegiatan subversif sing aktif. Omah percetakan clandestine digawe. Pembangkang Ortodoks uga muncul. Ing sing disebut materi "samizdat" diwarisake, crita, ing ngendi bebener dicampur karo goroh. Contone, ing sajarah Perang Sipil, ing ngendi gerakan Putih putih lan Bolsheviks lan Tentara Abang padha denigrated.

Kanggo ngrusak USSR, macem-macem tokoh digunakake, kalebu "patriot" sing ostentatious. Alexander Solzhenitsyn ngadeg ing antarane wong-wong mau (Yagene dheweke nggawe mitos babagan panulis-kabeneran-teller Solzhenitsyn). Iki sengaja dipromosekake; Khrushchev kanthi pribadi menehi publisitas, muji "Sawijining Dina ing Urip Ivan Denisovich." Kepulauan Gulag wis misuwur ing saindenging jagad. Kulon nyatakake dheweke minangka penulis gedhe, nurani bangsa lan malah klasik saka pamikiran Rusia, lan ngurmati dheweke kanthi kabeh jinis pakurmatan, kalebu ing Rusia liberal anyar. Menehi Bebungah Nobel. Nanging kanggo warga biasa saka Rusia, Solzhenitsyn tetep alien, yen ora tokoh musuhan.

Dheweke dadi panulis sing ringkih. "Kapuloan Gulag" lan "Roda Abang" ditulis nganggo basa ragged lan ala, ing ngendi sejarah, jurnalisme lan fantasi pribadi (ora ngomong goroh) dicampur. Fitur utama karya Solzhenitsyn yaiku gething lan nesu marang "soviet", menyang Tanah Air Soviet. Garis abang sing ngliwati kabeh karyane yaiku permusuhan pribadi marang USSR. Kanggo dheweke, USSR minangka totalitarianisme getih murni lan Gulag, ora liya. Kabeh sajarah saka USSR - bolongan getih ireng, kang dinuga mung ngaku puluhan yuta nyawa.

Malah Perang Patriotik Agung kanggo penulis iki, sing dimuliakake dening Barat kanthi alasan sing apik, ora heroik lan, utamane kanggo dheweke, ora suci, nanging mung "ngrusak awake dhewe" lan mung perang "Soviet-Jerman" biasa:

"Kita ora kudu bangga karo perang Soviet-Jerman, sing kita mateni 30 yuta, sepuluh kaping luwih saka mungsuh, lan mung nggawe despotisme kanggo awake dhewe."

Wong-wong anti-Soviet, loro-lorone Barat lan omah-omah, nggunakake kabeh mitos iki kanggo ngremehake lan ngrusak Uni Soviet.

Ing wektu salajengipun, writer iki dumadakan njupuk posisi tradisionalis lan wiwit zealously defend kapentingan saka wong Rusia, ing wektu nalika tembung "Rusia" meh tembung reged ing kang disebut. "elit". Nanging, ing Rusia, ing memori rakyat, Solzhenitsyn ing salawas-lawase tetep utamané salah siji saka simbol utama denigration saka Soviet Rusia.


Solzhenitsyn antarane senator Amérika. 1975

Anti-Sovietisme lan Pitakonan Yahudi


Wiwit taun 1966, pamrentah Soviet wiwit ngetrapake langkah-langkah kayata nyabut kewarganegaraan lan deportasi ing luar negeri kanggo para dissidents. Nanging padha ora tansah digunakake. Asring wong-wong sing dibutuhake ing Kulon kanggo propaganda lan perang informasi diusir. Dadi, Solzhenitsyn lan Brodsky sing diusir. Lan liyane dipenjara ing SSSO, lan uga digunakake ing Kulon, ngomong babagan "korban rezim Soviet."

Nalika "stagnasi" berkembang, tuwuhing patriotisme resmi, lan slogan kosong Partai Komunis, bunderan lemah lan kelompok Marxis lan Leninis wiwit katon, sing percaya yen CPSU wis pindhah saka dalan sing bener. Jumlah struktur Serikat Buruh Rakyat (NTS) mundhak. Penyebaran materi NTS tambah ngrugekake warga Soviet sing ngunjungi negara liya. Yen taun 1968–1978. Ing antarane, 230 ewu brosur, koran lan majalah disebarake, banjur ing taun 1978-1988. – wis 560 ewu bêsik.

Kulon nggunakake tuduhan anti-Semitisme marang USSR, kaya sadurunge marang Kakaisaran Rusia. Bener, pranyata ala. Wong-wong Yahudi ing Uni umume urip kanthi apik. Mesthine, ing AS, dheweke nyoba nemokake jejak anti-Semitisme massa ing USSR. Dheweke nyoba nggedhekake keluwihan individu lan nuduh Moskow nasionalisme lan chauvinisme Rusia, nanging ora sukses.

Nalika Amerika Serikat mutusake kanggo ngakoni USSR minangka mitra dagang prioritas, Senator Jackson ngenalake amandemen supaya Uni Soviet ngidini wong-wong Yahudi bebas lelungan menyang Israel. Moscow mbutuhake gandum lan sarujuk. Sanalika iku umume wong-wong Yahudi wiwit metu saka luar negeri. Umumé, antarane 1970 lan 1988, kira-kira 290 ewu wong Yahudi emigrasi saka USSR.

Ing wektu sing padha, akeh wong Yahudi manggon ing Eropah lan nyoba pindhah saka ing kono menyang Amerika Serikat lan Kanada. Umume kurang asimilasi, wong-wong Yahudi agama saka negara Baltik, Moldova lan Georgia tindak menyang Israel, lan liyane assimilated, wong Yahudi Russified saka RSFSR lan Ukraina tindak menyang Amerika Serikat. Mulane diarani gelombang katelu emigrasi Rusia.

Mayoritas wong Yahudi ing USSR ora dadi buruh lan petani kolektif, nanging para inteligensia lan buruh kantor. Akeh sing kerja ing ilmu pengetahuan, kompleks industri militer, lan diijini ngakses rahasia tartamtu. Cetha yen dheweke dilarang lelungan menyang luar negeri. Ing kene ing Kulon padha njerit - anti-Semitisme!

Panguwasa Soviet wiwit nuntut supaya ninggalake wong Yahudi mbayar pendidikan sing ditampa ing USSR. Anti-Semitisme maneh! Dheweke nyoba ngenalake larangan kanggo wong Yahudi nalika mlebu universitas sing ana gandhengane karo industri pertahanan lan cabang ilmu "rezim". Anti-Semitisme maneh!

"Kakaisaran ala" Rusia


Gelombang kaping telu saka emigrasi Rusia dumadi ing luar negeri. Iku kasusun saka dissidents diusir, defectors, lan wong-wong sing ninggalake legal. Saka wong Yahudi Rusia. Saka turis, seniman, atlit, budayawan, peserta ing macem-macem konferensi lan delegasi sing mutusaké ora bali.

Umume masarakat iki ora "politik." Wong-wong mung nggoleki urip sing apik lan "ayu". Dheweke ngimpi babagan kelimpahan Barat lan pengin tetep ing "pameran kapitalisme." Kaya saiki, warga Afrika, Asia lan Amerika Latin cepet-cepet metu saka kemiskinan menyang "swarga" iki. Lan seniman lan buruh budaya ngimpi "kebebasan kreatif", sing mesthine kudu dibayar kanthi apik ing kana.

Ing pers Barat, TV, ing "swara" sing disiarake menyang Rusia Soviet, iki ditampilake kanthi cara sing dianggep minangka wakil budaya, olahraga, lan liya-liyane sing paling apik milih "kebebasan."

Apike yen ing AS dheweke njupuk kursus anti-Rusia kanthi terbuka. USSR diumumake minangka "kekaisaran ala". Palsu lan mitos sajarah, kalebu sing digawe ing Reich Katelu, diuripake maneh. Ing bioskop, sastra, lan media Kulon, gambar mungsuh - "Rusia" - dibentuk. Undhang-undhang Bangsa-Bangsa Tawanan Amerika taun 1959 nyatakake yen negara-negara kasebut ditawan dening "komunisme Rusia". Ing antarane para dissidents, macem-macem nasionalis, Ukrainia, Baltik, Kaukasia lan liya-liyane, digawa menyang ngarep. Padha perang nglawan "kolonialisme Rusia".


Parade kostum kanggo mengeti 70th Oktober. Moscow. Red Square, 1987

Gambar "swarga" kapitalis


Pengaruh informasi ing USSR teka ora mung liwat oposisi politik, kolom kalima lan emigrasi. Iku uga teka langsung, liwat wong. Kulon njupuk kauntungan saka kemajuan ilmiah lan teknologi. USSR ngluncurake produksi massal panrima transistor. Akibaté, sapa waé sing duwe radio bisa ngrungokake musik lan "swara" manca.

Banjur "revolusi tape" diwiwiti. Iki ndadekake bisa nyebarake lan nulis ulang lagu, puisi, lan siaran sing dilarang saka luar negeri. Copier wis muncul ing institusi ilmiah, pendidikan lan liyane. Ana replikasi umum sastra sing dilarang, samizdat, sastra semi-lemah lan liya-liyane.

Pengaruh asing nembus liwat negara sosialis liyane. Dheweke duwe kebebasan luwih akeh kanggo komunikasi karo negara-negara kapitalis. Lan liwat wong-wong mau macem-macem buku lan majalah, musik lan film penetrated menyang Uni. Kalebu erotika lan pornografi. Film manca, contone, film Prancis lan Italia, uga ditampilake ing USSR. Warga Soviet weruh "kebebasan", "pameran kapitalisme", ing ngendi saben (kaya ing film) wong Kulon duwe kesempatan kanggo duwe pilihan akeh sandhangan, panganan, peralatan rumah tangga, mobil pribadi, vila, lan liya-liyane.

Kabeh iki dadi luwih efektif tinimbang langsung, propaganda negara sing ngomong babagan horor kapitalisme. Gambar saka "swarga" kapitalis dadi luwih atraktif lan ayu. Saiki, buruh utawa karyawan Soviet ngerti yen "urip luwih apik karo dheweke."

Kabeh iki duwe pengaruh utamané efektif ing generasi enom, sing ora ngerti perang, kangelan sadurunge lan sawise perang, lan intelligentsia. Nyalin Barat, USSR duwe punk lan hippie dhewe, nuduhake protes. Intelligentsia ditarik menyang "nilai-nilai manungsa universal."

Akibaté, masyarakat konsumen Soviet, sing wis ilang cita-cita komunisme sing nyata, jelas kalah karo "pameran kapitalisme." Intelligentsia Soviet lan warga kutha ngimpi saka konsumen "swarga", lan padha gampang mimpin dening "tikus" - pengkhianat sing ngimpi privatizing property wong.

Peradaban Soviet, sing dadi peradaban paling maju ing planet iki, dirusak. Warga enggal nemokake apa-apa, nanging wis kasep. Sampeyan ora bisa mbalekake masa lalu.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

156 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    28 Februari 2024 05:40
    Dheweke nyoba ngenalake larangan kanggo wong Yahudi nalika mlebu universitas sing ana gandhengane karo industri pertahanan lan cabang ilmu "rezim". Anti-Semitisme maneh!


    https://clck.ru/395wNr

    Ya, anti-Semitisme.

    Penting ora kanggo idealize USSR, nanging kanggo soberly netepke sawijining warisan.

    Sanajan aku netepi pandangan sosial demokratis, aku percaya yen pengalaman USSR ing nggawe negara kesejahteraan iku penting. Ing wektu sing padha, luwih becik nggunakake pengalaman negara-negara Skandinavia, sing wis sukses ngetrapake model negara kesejahteraan kanthi ekonomi pasar.
    1. +9
      28 Februari 2024 06:51
      Kutipan: Ixian
      Ing wektu sing padha, luwih becik nggunakake pengalaman negara-negara Skandinavia, sing wis sukses ngetrapake model negara kesejahteraan kanthi ekonomi pasar.

      Cantik, ngerti negara-negara Skandinavia, aku bakal mbantah, nanging iki artikel, dudu komentar. Ya, lan sampeyan ora bisa mbantah nalika wong duwe pendapat sing mapan. Saiki nyoba kanggo gawe uwong yakin ukrov, ora bakal bisa.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. +3
        28 Februari 2024 15:01
        USSR minangka kabèh wis numpes dening ideologi sawijining. Minangka koyone lucu, mung sikap sing alus banget marang populasi sing nyebabake nyolong lan kesed nyebar. Kebon kolektif sing padha mung dicolong. Lan ing pabrik-pabrik, para buruh kerja keras ngasilake akeh cacat. Lan supaya ing kabeh.
        Elinga owah-owahan gedhe. Guru mlaku-mlaku lan nganggep buruh supaya bisa nambah katrampilan. Lan padha wis babras. Gaji gedhe lan ora wedi dipecat.
        1. +4
          29 Februari 2024 11:52
          Dmitry, ing USSR ana nyebar nyolong, kesed, lan mung diprodhuksi galoshes, iku beda saiki, toothpicks saka China, nanging pejabat malah ora ngerti tembung - nyolong!
          1. +1
            29 Februari 2024 15:53
            Saiki ora luwih apik. nanging ana uga buntu. We kudu cara katelu.
            1. +1
              4. mars 2024 20:59
              bakal ana cara katelu. Apa muspra yen dheweke ngunggahake Ilyin menyang tameng?
              demokrasi pisanan - sing mbutuhake demokrasi, banjur sing ngelak kanggo cara katelu bakal entuk kabeh - hukum demokratis iku wong liya. mung sawetara kita dhewe bakal ana - 99,999 persen sing isih bakal kena ing lambe dening hukum wong liya. lan sanalika hamster wiwit dadi luwih pinter, banjur liwat getih lan guts, renaissance Lenin - Marx - Engels bakal miwiti. Iki minangka proses alami, ora perlu dipeksa. Mrazolini digantung dening kanca sing bener, lan ora dening para penyayang cara katelu.
              1. -1
                5. mars 2024 09:38
                Aku bisa menehi sawetara opsi liyane langsung saka bat. Saka demokrasi militèr nganti monarki absolut. Apa cara katelu utawa satus lan katelu bakal ora titik. Kasunyatane yaiku yen USSR saka 1970-80s ora bisa ditindakake, uga feodalisme maling saiki, utawa demokrasi pseudo-toleransi. Aku ora ngerti apa sing bakal kelakon. Nanging sampeyan kudu nggoleki pilihan iki. Yen ora, bisa uga kedadeyan yen kita bakal kesel.
            2. 0
              8. mars 2024 20:18
              Kanggo wong kaya sampeyan ana cara katelu - fasisme. Ora ana cara liya.
        2. +2
          3. mars 2024 22:09
          Kutipan saka Single-n
          USSR minangka kabèh wis numpes dening ideologi sawijining. Minangka koyone lucu, mung sikap sing alus banget marang populasi sing nyebabake nyolong lan kesed nyebar.

          USSR dirusak dening sistem leveling sing dikenalake dening Khrushchev; sadurunge dheweke, buruh nampa persis miturut asile, lan kualitase apik banget. Iku wiwit geser luwih cepet menyang 70s, nalika plans wiwit nyetel dhuwit lan paramèter biaya lan kualitas ngluwihi target.
          1. 0
            4. mars 2024 08:48
            Ana akeh barang sing ana ing kana. kalebu iki
      2. 0
        4. mars 2024 18:18
        Iki minangka titik infleksi sistem Soviet, sampeyan bisa uga ngelingi grup A, produksi grup B. Duwe awis saka populasi, sistem negara ora pengin njupuk adoh ing cara sing luwih nyenengake - liwat pangembangan konsumerisme.
        1. +1
          8. mars 2024 20:21
          Dhuwit kasebut ora "lebur". Padha kanthong 10% saka partokrat lan direktur, sing tuku mata uang asing karo wong-wong mau lan tuku munggah Enterprises kanggo apa-apa sak privatisasi. Lan wong biasa dikandhani manawa dhuwit sing diklumpukake sajrone urip dumadakan "nyusut". Nanging iki sawise padha "tuku" perusahaan.
    3. -7
      28 Februari 2024 11:10
      Kutipan: Ixian
      Ing wektu sing padha, luwih becik nggunakake pengalaman negara-negara Skandinavia, sing wis sukses ngetrapake model negara kesejahteraan kanthi ekonomi pasar.

      Aku percaya yen INI ora amarga tekane "master apik" ing negara-negara Skandinavia. Wong kaya ngono.
      Lan negara-negara Timur lan Afrika entuk manfaat akeh saka mung anane USSR. Lan iki wis milyaran wong ...
      Bener, siji wong ing donya saka eksistensi USSR ing pungkasan abad iki ditinggal tanpa celonone utawa pangan, lan iki uga bener mung amarga padha dadi wong khusus...... nangis .. Kanggo sawetara, ora mung USSR, nanging uga lapangan lan malah endhog sing ana ing dalan. Kita kudu ngimpor saka Turki.
      Wong sing apik banget, mung entuk negara ala USSR, sejarah lan tanggi ... apes, kaya ngono ...
    4. +5
      28 Februari 2024 12:08
      Kita seneng manggon ing khayalan ... Lan saiki, sawetara sing percaya banget marang khayalan yen ana wong sing arep mbantah USSR ... Nyuwun
      1. +6
        28 Februari 2024 15:14
        Kutipan saka Monster_Fat
        Kita seneng manggon ing khayalan ... Lan saiki, sawetara sing percaya banget marang khayalan yen ana wong sing arep mbantah USSR ...

        Ya, iki ora saka pikiran gedhe, padha mung mbingungake Uni Republik Belarus lan Federasi Rusia, lan bali saka tanah karo kawentar saka USSR. Nanging dheweke mung ora ngerti yen USSR ora dadi wilayah lan republik, nanging ideologi lan sistem politik sing pancen ora ana papan kanggo oligarki. Lan ing ngendi para oligarki iki bakal ilang saka negara kita? Apa dheweke bakal ngilangi awake dhewe lan menehi kabeh marang wong-wong mau? ngguyu Ya, dheweke luwih seneng ngrusak negara amarga ibukutha. Lan dheweke bakal nindakake yen dheweke rumangsa paling aman ing Kulon akhir-akhir iki))).
    5. +6
      28 Februari 2024 15:24
      Kutipan: Ixian
      Penting ora kanggo idealize USSR, nanging kanggo soberly netepke sawijining warisan.

      Penting ora kanggo nganggep Semitisme utawa ngubungake sifat gaib, lan wong kudu ditaksir ora miturut kewarganegaraan, nanging kanthi kualitas pribadi. Ana lan ana wong sing sopan banget ing antarane wong Yahudi Soviet. Mulane aku kaget karo kapentingan katresnan ing Nazisme lan manifestasi sing ora ana ing antarane warga negara iki ...
      Hitler ora cukup kanggo sampeyan?
    6. +4
      29 Februari 2024 22:34
      Kutipan: Ixian
      Ing wektu sing padha, luwih becik nggunakake pengalaman negara-negara Skandinavia, sing wis sukses ngetrapake model negara kesejahteraan kanthi ekonomi pasar.

      Masalah kanggo nggunakake pengalaman saka negara-negara Skandinavia, amarga padha, supaya bisa ngomong, kantor pusat bagean owahan saka kelompok financial. Sebagéyan gedhé pabrik sing dibukak ing Polandia dadi milik Swedia. Kutub ing kana nampa gaji Polandia, lan bathi liyane menyang Swedia. Padha karo Ikea lan akeh liyane. Iki diatur ing Moskow, nalika pabrik mbayar 40 ewu, lan ing kantor pusat Moskow 140 ewu. Kepiye carane bisa diadopsi ing skala nasional?
  2. +6
    28 Februari 2024 05:42
    Kepiye carane nggawe masyarakat sing bakal ndhukung kabeh owah-owahan? Kabeh mau ditindakake kanthi rekasa kangelan, ing kahanan kang kaya mangkono, masyarakat dadi ora peduli utawa agresif marang panguwasa dhewe. Sabotase gawean ing kabeh arah. Yen ing taun 1917 kabeh kangelan iku lumrah, mula rakyat ora perlu dipeksa nglawan panguwasa.
    1. +3
      28 Februari 2024 06:09
      Sawetara wong ngelingi carane majalah mingguan budaya lan pendidikan Ogonyok mengaruhi ambruk Uni Soviet. Padha ngomong sing iki umumé gumantung ing posisi saka editor-in-chief, Korotich. Wong iki urip lan cukup makmur nganti saiki.
      Dheweke uga duwe tangan ing karusakan saka USSR!
  3. +6
    28 Februari 2024 06:00
    Solzhenitsyn punika writer gedhe?!
    1. +7
      28 Februari 2024 06:57
      Siji-sijine perkara sing kuat banget sing teka saka pena yaiku "Sawijining Dina ..." Lan sanajan, ana versi sing Tvardovsky dhewe nyunting crita iki (ora ing pangertèn saka alur crita, nanging "combed" basa), lan aku pribadi cenderung percaya iki. Yen mung amarga "Kapuloan Gulag" ditulis ing basa sing beda banget, lan angel banget kanggo ngunyah, kaya sing saiki diucapake, nihil Nyuwun .
      1. +8
        28 Februari 2024 07:30
        Quote: Nagant
        "Kapuloan Gulag" ditulis ing basa sing beda banget, lan angel dikunyah
        Mbalik ing jaman Soviet, aku maca samizdat nalika aku dadi kadet. Ora ana sing khusus, basane abot, bias penulis dirasakake ing saindhenging. Ora jelas kenapa dheweke menehi Bebungah Nobel ing kana. Aku maca mung amarga Solzhenitsyn dikritik saka saben outlet. Babagan sing padha bisa dikandhakake babagan "Sawijining Dina ..."
        1. +3
          28 Februari 2024 08:36
          Mbalik ing jaman Soviet, aku maca samizdat nalika aku dadi kadet. Ora ana sing khusus, basane abot, bias penulis dirasakake ing saindhenging. Ora jelas kenapa dheweke menehi Bebungah Nobel ing kana. Aku maca mung amarga Solzhenitsyn dikritik saka saben outlet. Babagan sing padha bisa dikandhakake babagan "Sawijining Dina ..."

          Bias bisa dimangerteni, awit wong tahanan nulis. Yen NachLag wis nulis, kita bakal kena dening kerja keras para pengawal, nyinaoni maneh mungsuh ala saka wong.
          Nanging Wiwitan ora nulis akeh ... nglirik
        2. +8
          28 Februari 2024 08:44
          Ora jelas kenapa dheweke menehi Bebungah Nobel ing kana.

          Kabeh hadiah kasebut sejatine minangka instrumen pengaruh ideologis ... prestise hadiah kasebut wiwitane ora ana, nanging ana kapentingan materi (bagean moneter), mengko hadiah kasebut dadi politisi banget, ngonfirmasi komitmen pemenang kanggo nilai-nilai Barat.
          1. 0
            28 Februari 2024 09:37
            Kutipan: Vladimir80
            Kabeh penghargaan kasebut minangka instrumen pengaruh ideologis.

            Aku mung ngakoni hadiah Nobel ing fisika, kedokteran lan ilmu liyane sing migunani. Sastra dudu salah sijine nglirik
            1. +1
              29 Februari 2024 22:41
              Nanging muspra, kabeh ana uga bias banget, saiki umume menehi meh mung kanggo Amerika. Ing taun 2020, sawise BLM, Bebungah Nobel Kimia diwenehake marang bibi loro, sanajan dheweke dudu pendiri, ora menehi kontribusi sing penting, lan malah tingkat kutipan kasebut ora paling pinunjul ing topik kasebut. Wong wadon Prancis, contone, duwe h-indeks meh urutan gedhene kurang saka Evgenia Kunin. Lan ing CNN padha ngalembana panitia Nobel, padha ngandika sing uga rampung, padha diwènèhaké kanggo wanita, nanging uga kudu menehi kanggo cemeng. Nanging ketoke dheweke durung nemokake wong ireng, lan wong ireng saiki ora dihormati. Aneh yen Zelensky ora diwenehi Bebungah Nobel
        3. +1
          28 Februari 2024 09:16
          Maca "Descent into Darkness" dening O. Volkov. Mungkin sampeyan bakal ngerti soko.
        4. +1
          28 Februari 2024 15:34
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Babagan sing padha bisa dikandhakake babagan "Sawijining Dina ..."

          Karya Solzhenitsyn: "One Day in the Life of Ivan Denisovich", "The Gulag Archipelago", "In the First Circle" mbukak hubungan aneh antarane kekuwatan Soviet lan wong umum.
          Ora kabeh wakil saka pamaréntahan Soviet cocog kanggo gambaran saka Solzhenitsyn, lan piyambak banget adoh saka wong biasa, paling ing syarat-syarat gadhah karya ...
          Bajingan sing nggawe karir lan dhuwit saka anti-Sovietisme ...
          1. +1
            28 Februari 2024 17:49
            Kutipan saka: ROSS 42
            Bajingan sing nggawe karir lan dhuwit saka anti-Sovietisme ...

            Dheweke luwih golek dhuwit lan promosi awake dhewe tinimbang nggawe karir
        5. 0
          3. mars 2024 22:13
          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Babagan sing padha bisa dikandhakake babagan "Sawijining Dina ..."

          Aku tuwuh ing jejere sawetara pakunjaran lan zona ing Siberia, lan cukup kerep komunikasi karo kontingen lan mantan tahanan, amarga ... akeh sing manggon ing Siberia. Buku iki goroh lengkap; para tahanan ora ngandhani apa-apa bab tatanan lan cara urip. Mesthine, akeh sing dibebasake kanggo kerja ing njaba koloni ing pungkasan ukuman (contone, sawise ngladeni 2 saka 3 taun, taun kaping 3 diijini kerja ing njaba zona). Solzhenitsyn ora nulis babagan iki.
      2. -7
        28 Februari 2024 08:37
        Siji-sijine perkara sing kuat banget sing teka saka pena yaiku "Sawijining Dina ..." Lan sanajan, ana versi sing Tvardovsky dhewe nyunting crita iki (ora ing pangertèn saka alur crita, nanging "combed" basa), lan aku pribadi cenderung percaya iki. Yen mung amarga "The Gulag Archipelago" ditulis ing basa sing beda banget, lan angel banget kanggo gnaw liwat sing, lagi ngomong saiki, iku wis undermined dening request .

        Aghipelago, ya, iki sejatine studi ilmiah, sampeyan kudu tansah "ngoyak". Minangka pilihan "Ing bunder pisanan." Cukup crita detektif ing semangat Yu Semenov. nglirik
        1. -1
          3. mars 2024 22:16
          Kutipan saka Arzt
          Aghipelago ya, iki sejatine kajian ilmiah

          Lan ing ngendi metode ilmiah ing karya iki? Solzhenitsy dhewe ngakoni yen acara ing buku kasebut fiktif. Iku misale jek sing kaya iki kudu diobong ing saham dening Inquisition. Backbiting punika dosa paling elek.
          1. +1
            3. mars 2024 22:35
            Lan ing ngendi metode ilmiah ing karya iki? Solzhenitsy dhewe ngakoni yen acara ing buku kasebut fiktif. Iku misale jek sing kaya iki kudu diobong ing saham dening Inquisition. Backbiting punika dosa paling elek.


            Iku ing judhul dhewe.
            GULAG Nusantara. 1918–1956: Pengalaman artistik riset.

            Pambuka ngandika:
            "Ora ana wong fiktif utawa acara fiktif ing buku iki. Wong lan panggonan dijenengi kanthi jeneng dhewe-dhewe. Yen dijenengi kanthi inisial, iku amarga alasan pribadi. Yen ora dijenengi babar pisan, mung amarga memori manungsa. wis ora nyimpen jeneng - nanging kabeh iku persis."

            Kok diobong? Wong lanang lungguh lan njlèntrèhaké kesan saka sistem penjara ing jaman Stalin. Cukup ekstensif lan sistematis. Paling ora - "ora ana analog". ngguyu
      3. 0
        28 Februari 2024 19:24
        Lan "Matryonin Dvor"? Katon apik ditulis. "Two Hundred Years Together" minangka wacan sing apik.
    2. +1
      3. mars 2024 13:59
      Sawetara tandha pitakon!
    3. 0
      4. mars 2024 21:02
      karo ngapusi - dheweke ora kedhip mripat.
    4. 0
      8. mars 2024 20:24
      Putin ujar manawa ya, dheweke pancen apikan. Utawa apa sampeyan mikir yen VVP ngapusi utawa ora ngerti apa sing diomongake? :)
    5. 0
      20. mars 2024 14:51
      karo Nitsyn palsu - ngapusi cilik.
      "Sampeyan diapusi, Seryozha, ki-nu-li" lan "mung diapusi" - nanging supaya monumen ngadeg lan ulang taun makhluk cilik iki kudu disiarake dening propaganda saka kelas penguasa.
  4. 0
    28 Februari 2024 06:14

    Peradaban Soviet, sing dadi peradaban paling maju ing planet iki, dirusak.

    Kanthi hormat marang penulis, peradaban ora digawe utawa dirusak sajrone 70 taun. Yen sampeyan ora setuju, menehi conto ....
    1. -1
      28 Februari 2024 07:37
      Kutipan: Vladimir80
      peradaban ora digawe utawa dirusak sajrone 70 taun. Yen sampeyan ora setuju, menehi conto ....
      Peradaban Soviet, lan mung sing, peradaban, jumeneng meh sanalika sawise Bolsheviks njupuk daya. Lan sawise luwih saka 70 taun cepet ambruk. Aku uga bisa menehi conto babagan perkembangan peradaban Protestan kanthi cepet, sanalika sawise Martin Luther nempelake tesis sing misuwur ing gapura gereja.
      1. -4
        28 Februari 2024 09:09
        Conto sampeyan mung ngonfirmasi tesis nggawe ora peradaban sosialis, nanging chimera sosialis, sing ora bisa dibuktekake kanthi sejarah ora mung Rusia, nanging uga akeh negara liyane - China, Vietnam, Kamboja, Laos, Ethiopia, lsp. . Pati lan degenerasi chimera iki diprediksi nalika digawe dening wong pinter sing dirusak minangka mungsuh kelas utawa dikirim menyang luar negeri kaya Ilyin, Berdyaev, lsp.
        1. +1
          28 Februari 2024 09:20
          Mungsuh saka USSR tansah duwe bodho, spiteful Mlawan, nanging ora ana apa-apa jujur ​​lan adil FOR, minangka karo saben comparison saka USSR, Kakaisaran Rusia, Federasi Rusia, sampeyan kabeh padha rush kanggo nesu marang USSR, amarga FOR kapitalisme kinasih ing Republik Ingushetia lan Federasi Rusia sampeyan ora duwe apa-apa No.
          Lan kanggo kaluwihan kapitalisme ing donya tinimbang sosialisme ing USSR, sampeyan mung nuduhake negara-negara "miliar emas", sing wis suwe ora ana kapitalisme nyata.
          1. +1
            28 Februari 2024 11:34
            Iki sing jujur. Babagan Arkhangelsk '29
            Padha bisa katon ing sembarang wektu dina. Padha ngubengi lurung-lurung, dowo nang endi wae ing garis santai utawa kelompok, ngumbara piyambak. Nyeret sikil lan pacing alon nuduhake lack of waé, perlu kanggo njaluk nang endi wae, lan liyane saka pratandha liyane ngandika bab tekane wong-wong iki, misahake saka liyane saka passers-by - townspeople sibuk karo bisnis lan piyambak. Lan sandhangané, buntelan, dompet kulit kayu birch lan setengah kosong, tas homespun ora ngidini wong mangu-mangu manawa akeh sedulur nganggur sing ngebaki lurung-lurung Arkhangelsk minangka desa. Desa kasebut, isih nganggo kulit wedhus, duwe jas wulu "spinzhaks" sing dijahit dening tukang jahit omah; terwelu telung potong, jaket tentara; shod ing boots cowhide abot, dibangun kanggo tahan kanggo akèh taun; rod kawat sing kandel lan kaku - produk saka penebang sing ngetung ing antarane yard; ing galoshes kulit ageng, utawa ing tunics tali karo embel-embel, lan malah ing shoes bast... Ing tembung, desa kang ical, sebagéyan gadhahanipun sasi, mimpin metu dening pesenan anyar.
            Wong-wong iku wong Rusia turun temurun, umume wis tuwa utawa setengah tuwa, akeh jenggot, squat, amba-shoulder, kanthi tangan sing abot lan idly gantung peteng. Ana sawetara mbah kakung asli - kanthi bathuk gundul, jenggot tipis tipis, meh ora ngobahake sikile sing ora bisa diatur. gulune sing ruwet dibungkus selendang wanita dadi selendang.
            Wanita kurang umum. Dheweke meh tansah mlaku karo bocah-bocah sing nempel ing pinggir, dibungkus selendang kaya wong diwasa, utawa nggawa bayi ing tangane. Wong-wong wadon iki uga ngguyu, nanging kanthi isin-isin, malah luwih cepet tinimbang wong lanang, padha nyerah lan nglumpuk ing pinggir. Lan dheweke nggumunake sampeyan kanthi detasemen, kanthi pandhangan peteng sing beku saka selendang sing kurang.
            Yen ana sing peduli karo wong anyar iki lan duwe wektu luang kanggo nonton wong-wong mau, mesthine bakal sok dong mirsani sing paling akeh ana ing dalan-dalan tumuju kali sing ora adoh saka pusat kutha. Lan yen sampeyan metu saka Pavlina Vinogradov Avenue, ngomong, ing Posolskaya, menyang Dvina, iku bakal dadi angel kanggo squeeze liwat kene. Saben ruang kosong diisi wong akeh. Iku utamané kandel cedhak barak jongkok karo tandha kantor komandan Arkhangelsk OGPU. Wong-wong padha ngenteni ditampa. Padha ngenteni dina, minggu, sasi. Dadi ora saben wong kudu ngenteni.
            Tugs nyeret kafilah tongkang ing sadawane Dvina, lan lokomotif uap narik sepur-sepur kargo tanpa wates, sing biasa disebut mobil sepur. Kulawarga petani digawa kanthi banyu lan tanah saka desa ing kabeh provinsi Rusia. Wong-wong mau dibongkar ing dermaga, ing ril sepur, ing ngendi wae bisa nemokake panggonan sing durung dienggoni. Lan padha ninggalake ing udhara mbukak. Ora ana papan kanggo nyelehake wong-wong sing dibuang. Kabeh wadhah sing bisa dibayangake arupa barak, gudang, gudang digunakake kanggo wong lara lan seda...
            Kantor komandan ora bisa ngrampungake karo ngirim wong-wong mau "saka ngarsane" - menyang ara-ara samun taiga. Kabeh desa ing wilayah kasebut diisi kanthi kapasitas - lan ewonan tahapan ora ilang. Nglumpukake gerombolan wong sing rame banget ing cedhak jendela kantor komandan, ngenteni kupon sing dikarepake, miturut sing bisa, sawise ngadeg nganti pirang-pirang jam, nampa "jatah" - roti sing ora dipanggang, sawetara iwak asin lan sereal.
            Dadi iki akeh wong ora mung reged, kutu-ditunggangi lan kesel, nanging uga luwe, banget luwe. Nanging, padha ora numpes kantor komandhan, ora drown moyoki uga-panganan pegawai lan akuntan ing Dvina, ora pindhah ing rampage lan ora ngrampog. Lungguh krasa sumelang ing kayu-kayuan lan watu-watu sing ana ing pinggir pantai, tanpa obah, nganti pirang-pirang jam, mandeng ing lemah, ora bisa nolak, kanggo nglawan nasib ala karo apa-apa kajaba mung sabar-sabar ...
            Desa-desa sing mlarat iki, Alam cilik iki, minangka tanah asli sing sabar, tanahe wong Rusia!
            Nanging dheweke tau wungu sawise Razins lan Pugachevs? Utawa singsot rampog sing ngobong ati - telpon sing janji rampog?
            Nanging nalika aku squeezed liwat kasepen lan andhap asor iki, luwih elek tinimbang bengok-bengok lan sumpah, aku ora takon dhewe pitakonan kuwi. Lan mung karo sakabehing jiwaku, aku ngerti babagan kaluputanku, kaya-kaya aku uga tanggung jawab kanggo ora duwe pangarep-arep lan cobaan saka wong akeh sing wis rusak lan ora duwe pengarep-arep iki.
            Yen mung amarga aku duwe papan perlindungan, aku ora keluwen lan ing kantor komandan aku lunga menyang jendela khusus sing kaping pindho saben wulan wong-wong buangan sing ditinggal ing kutha lan dibebasake manggon ing apartemen pribadi dicenthang. Aku di-push liwat, clinging kanggo jaket tentara lan jas wulu cendhak karo involuntary apprehension: supaya aku, sawise njupuk adus uap ing kutha bathhouse lan ngganti jeroan, bisa nyekel kutu infèksius! Ana kenalan ing Arkhangelsk sing nyoba kanggo njaluk kula proyek, kakangku dikirim kula kabeh aku needed ... Aku pungkasanipun duwe wong kanggo nulis lan saka kang nyana respon. Wong-wong sing padha iki ora duwe sapa-sapa lan ora ana sing ngarepake pitulungan lan simpati. Dheweke dicopot saka susuh asline, sadurunge dirampok. Sandhangan lan sepatu anget arang ditinggal. Dheweke ora duwe omah, sisih asli, akar - lan iki ing salawas-lawase.
            1. -1
              28 Februari 2024 11:35
              Ana wong sing nganggo jaket sing ditutupi, banget lungse lan suwek, lungguh ing lemah ing pinggir pager. Kanthi astanipun ing dhengkul, nyepeng sirahe sing cendhek, kaya-kaya kepengin nyingkirake awake dhewe saka jagad kabeh, ora weruh utawa krungu apa-apa. Ing jejere ana wong wadon nganggo selendang sing ora diikat. Dheweke mbengkongaken cah wadon lying ing saurutan, ditutupi karo kemul patchwork, karo pasuryan bloodless, belang biru saka tutuk lan tightly ditutup tlapukan ing peteng, sockets mripat jero. Ibu bisik-bisik sesuatu...
              Luwih adoh, saklompok wong lanang rame ing wong sing nganggo jas sing ora obah lan ngidak-idak sepatu bast. Dheweke mbentang ing lemah sing gundhul - nganti dhuwure. Ing ngarepe mripatku, dheweke dumadakan tegang, kaya-kaya arep nggedhekake awak sing beku, nanging dheweke beku. Lan raine langsung atos.
              Wong tuwa nganggo jas kulit wedhus kanthi pinggiran sing robek, cepet-cepet nyopot tutup telung potong saka sirahe sing botak lan nyabrang. Mubeng - ora siji exclamation, ora siji desahan. Wong urip meneng wae, kaya ora peduli. Enteni giliranmu.
              Ing wayah sore, nalika wis peteng banget lan lampu cilik ing sadhuwure emper kantor komandan samar-samar madhangi gundhul ing pesisir sing sepi, akeh wong sing ora duwe omah ilang ing endi wae. Sing durung tangi tetep. Iki wis mati utawa banget weakened, kapisah saka dhewe utawa diasingake piyambak. Para sedulur, senajan ora kuwasa nulungi, aja nganti entèk-entèké...
              Dheweke ora tansah duwe wektu kanggo mbusak mayit ing wayah wengi, lan ing wayah esuk, ing wayah esuk, sampeyan nemokake wong mati sing sujud ing trotoar utawa ing rel trem ...
              Akeh wong tani sing ora duwe omah, keluwen lan lara sing mbanjiri Arkhangelsk, sing didorong ing kene ora dening pageblug utawa invasi mungsuh, dudu bencana alam, nanging kanthi kekuwatan buruh lan petani sing ditanggung getih - iki minangka latar mburi utama sing dakkarepake. kenangan urip ing kutha iki disimpen.

              Iki O. Volkov.
              1. -4
                28 Februari 2024 18:17
                Quote: Siluet
                Iku utamané kandel cedhak barak jongkok karo tandha Kantor komandan Arkhangelsk OGPU.

                Quote: Siluet
                Kanthi astanipun ing dhengkul, nyepeng sirahe sing cendhek, kaya-kaya kepengin nyingkirake awake dhewe saka jagad kabeh, ora weruh utawa krungu apa-apa.

                Tukang nulis, betina $kanker...
                Kepala gantung?! Mungkin sirah mudun?!
                1. 0
                  28 Februari 2024 18:57
                  Lan iku kabeh sing ndemek nyawa sampeyan ing wacana iki? ....sedih banget.
                  1. +1
                    2. mars 2024 02:36
                    aja susah. iki mung redneck pro-Stalinis biasa
                    ancik. ora pengin ngerti apa-apa kajaba Stalinis sing menehi panganan
                    Kutipan saka: ROSS 42
                    $kanker
                2. +4
                  29 Februari 2024 10:41
                  Kutipan saka: ROSS 42
                  Tukang nulis, betina $kanker...
                  Kepala gantung?! Mungkin sirah mudun?!

                  Inggih, sampeyan nggawa Nikolai Vasilyevich Gogol. nglirik
                  - Demi Allah, dadi! Demi Allah, bener! - ngandika Plyushkin, hanging sirahe mudhun lan goyangake sedhih. - Kabeh iku metu saka alam apik.

                  Lan Dostoevsky, Turgenev, Nekrasov lan Gorky lan Kuprin uga nandhang sangsara.
        2. +1
          28 Februari 2024 09:40
          Quote: Siluet
          chimera sosialis, unviability kang wis buktiaken dening sajarah
          Lan unviability saka chimera kapitalis wis kabukten ing sawetara abad liwat perang gerilya bersenjata nglawan "non-chimera" iki, sing wis oyod mung ing sawetara negara cilik sing ngrampok negara liya.
          1. -1
            28 Februari 2024 10:32
            .....kabeh wis dibuktekake lan dibuktekake lan ora bisa dibuktekake kanthi cara apa wae, bosok lan ora bakal bosok kanthi cara apa wae....Lan sampeyan ora bakal ana, nanging isih bakal dibuktekake. Mungkin nguripake otak sawise kabeh, yen padha ana lan bisa?
            1. 0
              28 Februari 2024 11:21
              Quote: Siluet
              lan ora bisa dibuktekake kanthi cara apa wae, dadi bosok lan ora bakal bosok kanthi cara apa wae
              Iki carane buktiaken. Paling ora minangka partisan ing Amérika Kidul. Lan rots. Aku duwe kasempatan kanggo dadi ing lurung-lurung ing Gothenburg, ngendi iku banget, banget masalah kanggo ketemu wong Swedia. Padha ngandika ana malah luwih saka wong-wong mau ing Paris, Aku wis ora ana, nanging aku bisa mbayangno nglirik
              P.S. Sampeyan mbokmenawa liberal?
              1. 0
                28 Februari 2024 12:49
                Dheweke ujar manawa ana satus ing Paris, malah luwih akeh
                Dheweke ujar manawa paling ora ana ing Moskow.
            2. +1
              29 Februari 2024 09:26
              Kapitalisme (utamane Anglo-Saxon) sacara fisik numpes mayuta-yuta (puluhan) wong ing saindenging planet lan malah kabeh negara. Dibuwang saka lumahing bumi. Dheweke nggunakake bom karpet lan bom atom. Miwiti sawetara perang donya (bisa uga
              Covid), lan saiki lagi nyiapake perang donya katelu. Sepira akeh sing dicolong ing saindenging jagad, mesthine sampeyan bisa lemu ... Jarahan wong liya dadi rahasiane!
              Banjur pajak diunggahake kanggo pedunung biasa lan layanan sosial dipotong ... lan Babil ditetepake.
              Ing cendhak, padha ngrampok setengah donya, lan kita bareng karo setengah donya. Sapa sing bakal luwih sugih?
        3. +3
          28 Februari 2024 15:04
          Apa sampeyan mikir yen sistem kapitalis muncul ing 5 taun lan langsung dadi ayu? Dalan iki dituruti nganti atusan taun lan akeh negara lan kutha kapitalis sing diidak-idak dening tentara feodal, nyegah kerusuhan. Carane akeh revolusi wis ana ing Prancis piyambak? Apa sampeyan tau mikir KENAPA dheweke ditindhes dening EROPAH? Ing kana, perang terus nganti pirang-pirang dekade ing setengah planet. Lan ora mung Napoleon sing mlaku-mlaku ing Rusia.
        4. 0
          8. mars 2024 20:25
          Ilyin minangka fasis. fasis Rusia. Kanggo sampeyan, dheweke mesthi dadi panguwasa sing cerdas. ya wis...
    2. +2
      28 Februari 2024 09:16
      Lan apa, peradaban ora digawe dening wong, nanging katon ing dhewe, kaya mungsuh saka USSR, "USSR ambruk dhewe," lan padha "ora ana hubungane karo iku?"
    3. +3
      28 Februari 2024 09:28
      Apa sampeyan mikir yen dirusak? Lenin ujar manawa kamenangan pungkasan sosialisme ing planet ora bakal cepet lan cepet, pasang surut, pasang surut, revolusi lan kontra-revolusi ora bisa dihindari. lan getihen. Kanthi pemugaran periodik tatanan feodal. Nanging saben wektu, Piece tau luwih gedhe tetep saka hubungan borjuis, lan ing pungkasan, kapitalisme menang... Yagene kudu beda karo sosialisme?

      Kita mung apes banget - kita kepeksa urip ing jaman kontra-revolusi. Nanging tahap sabanjure mung ora bisa dihindari; sampeyan ora bisa mbantah hukum pembangunan sosial.
      1. -3
        28 Februari 2024 11:23
        Kutipan saka paul3390
        ujare Lenin

        Nah, sampeyan ora ngerti apa sing diomongake. Iki satus taun kepungkur, akeh sing kedadeyan wiwit saiki lan jagad iki wis owah.
        1. +2
          28 Februari 2024 11:34
          Persis! Lan Newton nulis 300 taun kepungkur - hukume wis ketinggalan jaman ...
          1. -3
            28 Februari 2024 13:15
            Kutipan saka paul3390
            Lan Newton nulis 300 taun kepungkur - hukum-hukume wis ketinggalan jaman

            Sampeyan mbingungake fisika karo sosiologi lan politik
            1. +2
              28 Februari 2024 13:19
              Tegese menurutmu sosiologi dudu ilmu?
              1. +1
                28 Februari 2024 13:20
                Kutipan saka paul3390
                Tegese menurutmu sosiologi dudu ilmu?
                Ora. Kepiye sejarah lan filsafat ora
                1. +3
                  28 Februari 2024 13:26
                  Nah, banjur ora jelas apa sing kudu diomongake. Kanggo kabeh hubungan manungsa diterangake sabenere dening wong-wong mau. Lan kabeh dokter sejarah, filsafat lan sosiologi ana mung tukang sihir ...
                  1. +3
                    28 Februari 2024 13:34
                    Kutipan saka paul3390
                    Kanggo kabeh hubungan manungsa diterangake sabenere dening wong-wong mau
                    Sapa wae bisa nggambarake, sanajan bocah sekolah sing nembe sinau nulis
                    Kutipan saka paul3390
                    Lan kabeh dokter ana ing sajarah, filsafat lan sosiologi mung charlatans
                    Umumé, ya! Kabeh padha ngladeni kelas penguasa. Elingi USSR. Ana siji crita, saiki ana liyane, ngelawan saka Soviet. Lan yen sampeyan uga maca buku teks Ukrainia, sampeyan mesthi bakal edan. Semono uga filsafat
                    1. +3
                      28 Februari 2024 20:24
                      Ana ahli sejarah, lan ana sing agitator - propagandists saka sajarah, ana sawetara sajarawan, nanging ana akeh propagandists, iku perlu, iku sing nindakake tugas kanggo konfirmasi legitimasi daya. Nanging iki minangka cabang sing beda, sejarah dudu propaganda kanthi bentuk murni, nggambarake masa lalu, lan para agitator ngrusak masa lalu lan nggawe kesimpulan sing trep kanggo panguwasa.
                      1. 0
                        29 Februari 2024 05:53
                        Quote: latar mburi sergey
                        sajarah ora propaganda ing wangun murni, iku nggambarake kepungkur
                        Kapungkur uga bisa digambarake kanthi cara sing beda-beda, kabeh gumantung saka sudut pandang. Aku bisa menehi conto anyar banget. Azerbaijan nduweni sejarah Karabakh, lan Armenia nduweni sejarah sing beda. Pranyata yen Ukraina lan aku uga duwe pandangan sing beda banget babagan akeh acara.
                      2. -1
                        29 Februari 2024 18:37
                        Mesthi, sampeyan bisa njlèntrèhaké kepungkur kanthi cara sing beda-beda; ing (ing) Ukraina, "sejarawan" resmi percaya yen Segara Ireng digali dening wong Ukraina kuna, kita ora mikir. Ana sejarah, lan ana mitos babagan sejarah. Peran agitators kanggo gawe uwong yakin yen mitos sajarah babagan Ukrainians kuna minangka sajarah nyata Ukraina.
                2. +4
                  28 Februari 2024 14:51
                  Kutipan: Wong Walanda Michel
                  Ora. Kepiye sejarah lan filsafat ora

                  Ing akeh cara sampeyan bener, nanging ana titik inflection! Nyuwun
                  Loro-lorone sejarah lan filsafat duwe bagean ilmiah, uga ilmu alam. Nanging, ing humaniora, peran interpretasi gedhe - contone, pemberontakan budak Spartacus bisa diinterpretasikake kanthi cara iki utawa kasebut, gumantung saka ideologi, nanging pemberontakan kasebut ...
                  Bagean sing padha iki uga cilik ing ilmu alam, nanging ana - deleng fisika Aryan, lsp.
                  Utawa bledosan gedhe - bisa ditafsirake minangka ciptaan Ilahi, utawa ora ... hi
                  Dadi definisi filsafat Marxis minangka ilmu babagan hukum sing paling umum cukup wajar ... aran
                  1. +1
                    28 Februari 2024 14:57
                    Kutipan: DrEng02
                    contone, uprising saka babu Spartacus bisa kokwaca iki lan iki
                    Nanging miturut pendapatku, interpretasi apa wae babagan kedadeyan sejarah bisa ditindakake kanthi cara iki. nglirik
                    Kutipan: DrEng02
                    Utawa bledosan gedhe - bisa ditegesi minangka titah Ilahi, utawa ora
                    Anane Big Bang durung dibuktekake dening ilmu pengetahuan. Iki mung teori ing antarane akeh teori liyane, lan mulane ora ana hubungane karo ilmu
                    1. +2
                      28 Februari 2024 15:00
                      Kutipan: Wong Walanda Michel
                      Nanging miturut pendapatku, interpretasi apa wae babagan kedadeyan sejarah bisa ditindakake kanthi cara iki.

                      Iki persis maksudku ... nanging acara tetep ... Nyuwun
                      Kutipan: Wong Walanda Michel
                      Iki mung teori ing antarane akeh teori liyane, lan mulane ora ana hubungane karo ilmu

                      Sampeyan duwe pangerten aneh babagan ilmu - apa mung kalebu bebener sing ora murni - ora kabeh - uga kalebu hipotesis lan teori, sawetara sing ditolak sajrone pembangunan ... Nyuwun contone: hipotesis atom sing ora bisa dibagi utawa kalori ...
                      1. -2
                        28 Februari 2024 15:06
                        Kutipan: DrEng02
                        sampeyan duwe pangerten aneh ngelmu - apa mung kasusun saka bebener immaculate
                        Inggih, kula kelingan saka sekolah apa sing wis bukti lan ilmu, lan sing durung bukti iku pseudoscience. Aku setuju karo iki sanajan tanpa sekolah
                        Kutipan: DrEng02
                        contone: hipotesis saka atom ora bisa dibagi utawa kalori.
                        Aku ora kuwat ing kene, nanging hipotesis mung hipotesis, lan atusan bisa diajukake nglirik
                      2. +2
                        28 Februari 2024 15:46
                        Kutipan: Wong Walanda Michel
                        kang wis kabukten iku ngelmu, lan kang durung kabukten iku pseudoscience.

                        panemuan radioaktivitas, teori kuantum utawa teori relativitas ora ngowahi fisika klasik dadi pseudoscience... Nyuwun
                        Kutipan: Wong Walanda Michel
                        padha bisa sijine nerusake ing atusan

                        sampeyan salah - hipotesis ilmiah dudu gosip - kanggo nerusake sampeyan butuh akeh perkara, paling ora deskripsi babagan fenomena kasebut. Nyuwun
                      3. -1
                        28 Februari 2024 17:45
                        Kutipan: DrEng02
                        sampeyan salah - hipotesis ilmiah dudu desas-desus - kanggo nerusake sampeyan butuh akeh perkara, paling ora deskripsi babagan fenomena kasebut ...
                        Big Bang. Apa ora deskripsi? Lan hipotesis sing repes rolas nglirik
          2. +3
            28 Februari 2024 18:56
            Kutipan saka paul3390
            Persis! Lan Newton nulis 300 taun kepungkur - hukume wis ketinggalan jaman ...

            Minangka global lan komprehensif - ya. Kanggo luwih saka 100 taun, hukum Newton mung kasus khusus, mung ditrapake ing watesan tartamtu.
        2. +1
          28 Februari 2024 15:07
          Lan apa sing wis diganti sacara global babagan sosiologi? Apa manungsa wis ngalami évolusi dadi serangga sing ngrubung lan nuruti dhawuhé ratu? Utawa, ing nalisir, padha mandheg mbentuk kelompok adhedhasar materi lan hubungan kulawarga? Proporsi kelompok sosial wis owah. Nanging angger-angger sesambungan dhewe-dhewe ora ana ing ngendi wae
          1. 0
            28 Februari 2024 17:46
            Kutipan saka Single-n
            Nanging angger-angger sesambungan dhewe-dhewe ora ana ing ngendi wae

            Titik kabeh yaiku ora ana hukum pembangunan, amarga saben wong iku individu
            1. -1
              29 Februari 2024 08:39
              Saben bata iku individu. Nanging sakperangan alesan ora arsitek utawa tukang nggatekake iki, lan warga ora peduli :))
              Ngomong-ngomong, sampeyan lagi diobati nganggo obat INDIVIDU? Apa sampeyan mangan panganan INDIVIDU? Mungkin komposisi atmosfer sampeyan INDIVIDU?
              Ngurangi khayalan keagungan.
              1. +1
                29 Februari 2024 09:20
                Kutipan saka Single-n
                Saben bata iku individu
                Sampeyan bisa uga duwe pikiran sing lurus, kaya wong liya, lan ing sirah sampeyan ora duwe masalah abu-abu sing njamin regulasi kabeh fungsi penting awak, nanging bata, sing diarani individu. Mbok. Nanging kabeh salah karo aku nglirik
        3. -4
          28 Februari 2024 15:17
          Kutipan saka paul3390
          ..... Lenin ujar manawa kamenangan pungkasan sosialisme ing planet iki ora bakal cepet lan cepet, pasang surut, pasang surut, revolusi lan kontra-revolusi ora bisa dihindari.. ..

          Kutipan: Wong Walanda Michel
          Ya, sampeyan ora ngerti apa sing diomongake. Iku satus taun kepungkur


          bener. Minangka Lenin ngandika satus taun kepungkur lan minangka nyatet dina paul3390, Semono uga pranyata. Akeh banyu wis liwati ing ngisor jembatan, nanging Wong Walanda Michel lan sawise satus taun, kaya sing dakdeleng, aku ora bisa ngerti maknane. Sampeyan kudu mbantah kanthi logika, nanging sing saiki kelingan babagan iki ... he ... he ... satus taun mengko ...
          1. -1
            28 Februari 2024 17:47
            Kutipan: ivan2022
            Kudu dibantah nganggo logika
            Dadi sampeyan miwiti mbantah. Logika. Yen sampeyan bisa mikir
      2. 0
        2. mars 2024 02:40
        Kutipan saka paul3390
        Sampeyan ora bisa mbantah babagan hukum pembangunan sosial.

        Dadi warisan Marxis-Leninis-Stalinis ora bisa nolak hukum pembangunan sosial lan ambruk dadi bledug bosok.
  5. -5
    28 Februari 2024 06:37
    Bubar monumen kanggo Solzhenitsyn didegaké ing Kislovodsk. Kaya-kaya wong ora nggatekake lan ora nggatekake. Inggih, ana sawetara jinis patung lan iku. Iki tegese wong "ing ndhuwur" ora pengin mbantah mitos kasebut
    babagan "genius" lan "kaadilan", babagan "kejujuran" lan "patriotisme" Solzhenitsyn. Iki tegese wong sing padha bakal ndhelikake bebener babagan pengkhianatan Gorbachev.
    Minangka kanggo KGB. Aku bubar nonton, ing mratelakake panemume, film nggantheng "Where Motherland Begins" karo Tsyganov, Snigir lan Taratorkin ing peran utama. Iku cetha ditampilake sing KGB mesthi mangertos wis ing Gorbachev sing
    kita kudu katon nerusake lan mikir bab nasib Motherland Rusia, lan ora bab nasib Motherland saka USSR. Dadi Andropov lan post-Andropov KGB mung mahakuasa ing tembung lan bisa ngalahake mata-mata, nanging ing ngarepe pengkhianat.
    ing puncak Partai Komunis SS dheweke ora duwe daya. Nanging ana sing mangertos yen Rusia, lan ora mung USSR, pantes kanggo tembung Motherland, amarga thanks kanggo wong-wong mau saiki Rusia wis FSB efektif.
  6. +5
    28 Februari 2024 08:06
    Yen Internet lan jaringan sosial, uga telpon seluler lan komputer pribadi muncul ing 80, USSR bakal slamet.
    Kita tuwuh ing kahanan informasi inkubator, nalika kita diwenehi informasi siji-sisi lan winates. Lan mungsuh njupuk kauntungan saka iki nalika pamaréntah, ing pimpinan Gorbachev, mbukak jendhela ing Kulon. Wong Soviet padha ora siap kanggo propaganda pro-Kulon lan "glasnost", ing guise kang prestasi negara padha diremehake, bangga wis numpes lan mamang padha ngenalaken menyang nyawa saben wong Soviet.
    Malah saiki, kontras gedhe katon antarane komentar sadurunge SVO lan sawise, nalika, amarga diskusi mbukak lan amba lan transmisi warta liwat jaringan sosial internal lan situs web, kakebalan kanggo propaganda wiwit mbentuk lan clouding saka goroh pro-Kulon. wiwit ilang. Mulane, jaringan sosial pro-Kulon nglawan diskusi lan komentar kasebut.
    1. +1
      29 Februari 2024 08:40
      Propaganda utama yaiku standar urip. Utamane sisih njaba.
  7. +5
    28 Februari 2024 08:10
    Ing wiwitan artikel ana foto sing apik banget. Iku nuduhake Gorbachev prasaja lan ngapusi insidious presiden Amerika.

    Kayane crita sedhih karo Gorbachev iki mesthine bisa nylametake lan mbenerake pikirane para elit kapitalis Rusia.
    Nanging, sayangé, penipuan ora rampung karo Gorbachev. Kita duwe siji pejabat intelijen saka FSB kanthi pangkat kolonel, lan Kulon nganti saiki ngapusi dheweke.
    1. 0
      28 Februari 2024 09:26
      Gorbachev ngiyanati komunis sing pracaya marang dheweke, dipasrahake marang negara lan wong, lan mungsuh saka USSR "mbebasake" dening wong ngiyanati wong. Sawise kabeh, dheweke kepengin numpes sosialisme lan kekuwatan CPSU, kanggo nggawe kapitalisme lan kekuwatane mungsuh USSR, kanggo nguwasani Negara iki nganti suwe, nanging mungsuh saka USSR langsung nolak dheweke mudhun. thanks kanggo wong padha dijupuk USSR.
      1. +2
        28 Februari 2024 11:37
        Kutipan saka tatra
        Gorbachev ngiyanati komunis sing pracaya marang lan dipasrahake negara lan wong

        Miturut Konstitusi USSR, negara kasebut dipasrahake marang Soviet, partai kasebut kudu ngatasi masalah undang-undang lan personel, lan komunis. wajib ora kanggo "pracaya", nanging njaluk .. Ora ana "iman" ing Piagam CPSU.
        Khrushchev nilar kediktatoran proletariat ing taun 1961. Lan iki wis dadi statement pengkhianatan sing mbukak. Pranyata ana sawetara jinis komunis inferior padha.......
        1. -1
          28 Februari 2024 16:40
          Lha, kebodohan apa iki? Para dermawan mungsuh USSR, Gorbachev lan Yeltsin, pura-pura dadi "komunis sing setia" suwene 30 taun, lan bakal pura-pura nganti mati yen Gorbachev ora jumeneng dadi kuwasa ing USSR.
  8. +8
    28 Februari 2024 08:31
    Lha, maneh sing salah negara manca. Lan degenerates ing daya, sing numpes ekonomi, lan banjur kabeh negara, mung ngadeg cedhak.
    1. -2
      28 Februari 2024 12:29
      Kutipan: Wacht an der Spree
      Lan degenerates ing daya, sing numpes ekonomi, lan banjur kabeh negara, mung ngadeg cedhak

      Ing endi sampeyan ndeleng wong sing degenerasi sing ngrusak negara, nanging awake dhewe dadi miliarder?
      1. -1
        29 Februari 2024 09:20
        Aku durung weruh ing ngendi wae. Komunis ora butuh dhuwit, padha nyoba sing paling apik kanggo matur nuwun.
  9. +5
    28 Februari 2024 08:42
    Warga enggal nemokake apa-apa, nanging wis kasep
    Nanging saiki mayoritas warga duwe palung kosong sing rusak, lan bagean sing kapisah duwe kabeh lan adoh saka kosong.
    1. 0
      29 Februari 2024 09:33
      Saiki mayoritas warga urip luwih apik tinimbang ing Uni Soviet, amarga ing ekonomi pasar wong duwe akses menyang sawetara saka sudhut barang konsumen, kalebu kualitas dhuwur barang impor, kang partai mutusaké ora kanggo ngimpor menyang Uni Soviet.
  10. +2
    28 Februari 2024 08:52
    Kaya sing wis kasebut sadurunge (Carane Uni Soviet dipateni), para master saka Barat kolektif kanthi trampil nindakake perang informasi (dingin) nglawan USSR.
    Iku mbokmenawa ora bener kanggo ngomong yen USSR wis numpes. Kita kudu ndeleng wektu sejarah iki kanthi luwih wiyar, banjur alesan sing bener kanggo kedadeyan kasebut bakal dadi jelas.
    Saben uwong ngelingi yen ana rong revolusi ing Rusia, sing pisanan yaiku revolusi borjuis Februari lan sing kapindho yaiku revolusi sosialis Oktober. Minangka asil saka perang sipil, panyengkuyung revolusi sosialis ngalahaké panyengkuyung saka revolusi borjuis, lan mung sawise Uni Soviet muncul karo sistem siji partai. (Pungkasan fase aktif perang sipil tanggal 25 Oktober 1922, tanggal nggawe USSR yaiku 30 Desember 1922).
    Nanging upaya kanggo nggulingake kekuwatan Bolsheviks, lan banjur CPSU, ora mandheg nganti 1991.
    Kanggo ngringkes ing ndhuwur, ambruk USSR minangka kamenangan kanggo pasukan kontra-revolusioner ing Rusia. hi
  11. +5
    28 Februari 2024 09:20
    Bener, iki mung pangembangan acara sing ditulis Plekhanov, Lenin, Trotsky, lan malah Komrad Stalin, yaiku, bebaya degenerasi negara buruh lan pengkhianatan dening pimpinan partai katon lan diwujudake banget. cetha. Nanging, iki pancen kedadeyan. Napa pitakonan sing kapisah ...
    1. +2
      28 Februari 2024 09:55
      Kutipan saka paul3390
      Napa - pitakonan kapisah ...

      Ing cendhak - pilihan negatif menyang daya ing pungkasan USSR. Iki difasilitasi dening birokrasi lan keluwihan. Para elit pro-kekuwatan, utamane sing ana ing pinggiran, ngembangake kapentingan properti cilik. KGB sing moho kuwoso ora bisa utawa ora pengin ngontrol proses centrifugal sing wis diwiwiti.

      Pilihan negatif menyang daya saiki malah luwih akut. Wong-wong lamis lan wong-wong sing nggegirisi dhuwit dipilih. Kabeh mau konsumen qualified.
      1. +3
        28 Februari 2024 09:59
        Tanpa mangu-mangu. Nanging aku tansah ketoke alesan iki rada beda. Ing Perang Donya II, ilang dening Uni Soviet ... ilang amarga kita ilang 4 yuta komunis. Sabenere wong kang Comrade Stalin ngrancang ninggalake daya ing negara Soviet. Wong-wong sing wis 20 taun nyiapake kanggo mrentah negara. Justru wong-wong sing ora ngidini pimpinan partai ngiyanati penyebab sosialisme. Sabenere wong-wong sing kudu ditransfer menyang kekuwatan nyata saka Soviet tinimbang partai ...

        Lan USSR ora bisa ngimbangi kerugian iki ...
      2. +2
        28 Februari 2024 12:39
        Kutipan: Stas157
        Ing cendhak - pilihan negatif menyang daya ing pungkasan USSR.

        Pilihan kasebut positif. Pemilihan kasebut ditemtokake dening Piagam Partai. Miturut Piagam, wong jahat lan maling ora mesthine dadi komunis. Nanging mung kanggo wong sing duwe moral sing dhuwur.
        MEH ORA ORA PILIH. Mangkono bakal luwih bener lan luwih jujur ​​ngakoni.
        Sejarah sawijining bangsa yaiku sejarah munggah-mudun morale. Iki ditulis ing Kitab Suci (Pangandharing Toret bab 28)

        Lan Gorbachev padha, nalika ngandika: "Kasugihan alam Rusia wis rusak masyarakat," mangertos iki. Lan dheweke nggawe kesimpulan sing nguntungake kanggo awake dhewe - dheweke njupuk kauntungan saka depravity umum ing antarane wong bodho supaya paling ora bisa sugih. Dheweke ora pengin, sampeyan ngerti, kanggo nyelehake nyawane ing misbyah wong, sing banjur bakal ngidak-idak lan ngrampas kabeh menyang neraka ... Lan ora perlu pura-pura dadi wong sing kurang ajar, cretin naif sing "wis diapusi. dening wong ala maneh ".....
        1. 0
          29 Februari 2024 09:41
          Wong-wong direkrut menyang partai miturut kritéria siji - kekarepan kanggo nuruti atasané. Padha direkrut careerists oportunistik lan voila. Nalika Politbiro kesel karo scoop lan mutusake kanggo numpes kanthi cepet, para anggota CPSU manut njupuk perkara kasebut lan banjur nyerahake kertu partai.
          1. +1
            2. mars 2024 02:49
            pancen bener. lan kabeh howling babagan komunis super-duper mitos, sing ana wong "ngunggahake" ana, mung fantasi, pancen ora ana hubungane karo urip.
            Cukup kanggo ngelingi carane "pengawal" Lenin saka komunis paling apik banget nyuwek saben liyane sawise mati saben pimpinan - loro Lenin piyambak lan Dzhugashvilli.
      3. 0
        29 Februari 2024 11:19
        Kutipan: Stas157
        KGB sing moho kuwoso ora bisa utawa ora pengin ngontrol proses centrifugal sing wis diwiwiti.

        Nanging minangka KGB kuwoso bisa ngontrol wong-wong sing dadi bawahan ing taun 1959?
        3. Komite Keamanan Negara kerja ing pimpinan langsung lan kontrol Komite Pusat CPSU. Komite Keamanan Negara miturut Dewan Menteri USSR tanggung jawab kanggo njamin keamanan negara ing negara kasebut lan kanthi sistematis nglaporake kabeh pakaryane menyang Komite Pusat CPSU lan Dewan Menteri USSR, lan badan lokal KGB. - masing-masing menyang Komite Pusat Partai Komunis Republik Uni, komite regional, komite regional, komite kutha, komite partai distrik lan Komite Keamanan Negara miturut Dewan Menteri USSR...

        Tegese, Kantor ora bisa nindakake apa-apa tanpa persetujuan saka Komite Pusat. Dadi, apa sing kudu ditindakake karo Shevardnadze utawa Kravchuk sing padha - njaluk ijin kanggo nggarap? Lan kudu laporan babagan karyane? ngguyu
        Maksimal sing bisa ditindakake Kantor kanthi tenang lan ora digatekake kanggo nglumpukake folder. Nanging dheweke bisa nindakake mung kanthi prentah saka partai asline. Dadi dheweke mutusake ing Georgia kanggo ngganti ndhuwur - lan langsung Chevy duwe folder kanggo kabeh sing diresiki. Atap Rashidov ilang squabble ing karpet - lan langsung jaksa nampa printah "fas" lan daddies padha.
  12. +5
    28 Februari 2024 09:26
    Samsonov miwiti nganggo foto sing salah. Sampeyan kudu miwiti karo sawetara foto indikatif saka pameran Amerika ing Moskow - ing siji Brezhnev katon sedih ing prestasi Amerika, nyadari yen
    Wong-wong mung nggoleki urip sing apik lan "ayu". Dheweke ngimpi babagan kelimpahan Barat lan pengin tetep ing "pameran kapitalisme."

    lan padha pancen bener - ora ana sing njanjeni sosialisme ing kemiskinan. Ora, mung dijanjekake kelimpahan, sing ora nate teka :(( Ya, dheweke rada mbenerake kahanan, nanging wis telat.
    Lan ing sisih liyane, bocah kasebut kaget banget. Iki bocah lanang sing bakal dihantui dening kenangan kanak-kanak sajrone urip, kontras karo kasunyatan, dheweke bakal diwarisake marang anak-anake, lan nalika umure kira-kira 45 taun, dheweke bakal ditambah karo crita-crita kaya "remukan permen karet, " ing ngendi luwih saka rong rolas wong tiwas, lan luwih akeh sing nandhang tatu, lan dheweke tumpah ing taun 1991.
  13. -1
    28 Februari 2024 09:28
    Aku wonder carane akeh taun brahala saka mungsuh saka USSR, Solzhenitsyn, bakal wis dikunjara saiki yen wis tumindak padha kaya ing Uni Soviet?
  14. +4
    28 Februari 2024 09:36
    Ora ana sing bisa dibantah - sampeyan ora bisa mbantah karo sistem sing sawetara misconceptions dibuktekake kanthi bantuan aksioma, sing uga salah paham.

    Miturut cara, Lenin teka saka negara musuhan lan agen manca ...

    Umumé, iku omong kosong edan, kaya biasane saka penulis iki.

    Ana profesi kuwi - nggawa omong kosong.
    1. +1
      28 Februari 2024 10:32
      Kutipan: S.Z.
      Umumé, iku omong kosong edan, kaya biasane saka penulis iki.

      Aku seneng topik sing diunggahake Samsonov. Topik-topik sing durung bisa dimangerteni lan ditaksir wiwit adoh saiki. Akeh sing ora dibahas ing Uni Soviet lan diwenehi ing wangun "bener" sing trep kanggo negara kasebut.
      Sampeyan bisa uga ora setuju karo penulis babagan akeh perkara, nanging artikel kasebut minangka undhangan kanggo dialog. Lan, miturut jumlah komentar, iku.
      1. +3
        28 Februari 2024 12:54
        "Aku seneng topik sing diunggahake Samsonov."

        Aku uga.

        Asring, aku rumangsa mung guyon, amarga macem-macem omong kosong ora ana ing grafik, lan teks kasebut dhewe ngandhani babagan literasi penulis.

        "Akeh sing ora dibahas ing Uni Soviet lan ditampilake ing wangun" bener" sing trep kanggo negara kasebut."

        Dina iki uga padha.

        "Sampeyan bisa uga ora setuju karo penulis babagan akeh perkara, nanging artikel kasebut minangka undhangan kanggo dialog."

        Maneh, argumentasi kanggo kasunyatan sing dheweke guyon - Penulis dhewe ora melu diskusi. Mungkin dheweke ngguyu ing ngarepe monitor - "Wong bodho, dheweke njupuk omong kosong kanthi regane!"
        1. +4
          28 Februari 2024 15:13
          Kutipan: S.Z.
          Asring kanggo kula dheweke mung guyon, amarga sawetara omong kosong ora ana ing grafik.

          Sing khas yaiku dheweke cenderung ngumbara saka artikel menyang artikel meh ora owah. Lan saben-saben nyebabake diskusi panas karo tesis sing padha. Wong-wong sing padha setuju karo posisi sing padha lan cepet-cepet mbela saka wong-wong sing ora setuju karo alasan sing padha.
          Kutipan: S.Z.
          Mungkin dheweke ngguyu ing ngarepe monitor - "Wong bodho, dheweke njupuk omong kosong kanthi regane!"

          Iku cukup kamungkinan sing iki cilik. Pranyata dadi eksperimen sosial sing menarik.
  15. +2
    28 Februari 2024 10:28
    [quoteAna replikasi sastra sing dilarang, samizdat, sastra semi-lemah lan liya-liyane.][/quote] Mbok menawa kita ora kudu nyoba ngilangi sudut pandang Barat, nanging ngritik kanthi wicaksana lan mbedakake karo kita. Lan ana sing kudu ditentang, sing kudu ditutupi. Mbokmenawa teori komunisme wis dikembangake karo jaman, lan cara alternatif bakal ditemokake kanggo ambruk USSR. Ing universitas kita duwe kursus "Kritik babagan teori negara lan hukum manca." Teori-teori kasebut dhewe ora diidini. Mulane, kursus iki ora ana sing menarik.
    1. 0
      4. mars 2024 11:21
      victor50
      Kasunyatane, umume, kabeh perjuangan ideologi iki kikuk lan ora konsisten. Nanging ana pangecualian.
      Aku kelingan kepiye lembaga kasebut menehi ceramah babagan kegiatan sekte. Petugas KGB ngomong. Mung ana iklan sing digantung. Bale kebak. Kuliah kasebut menarik banget, para perwira KGB ngomong babagan kegiatan sabotase para sektarian, sing mbiayai saka luar negeri lan kanthi jumlah apa.
  16. +6
    28 Februari 2024 11:18
    Saben wong saka wektu iku asring duwe gambar dhewe saka USSR banjur. Aku tansah kaget carane kenangan ing tema padha kanak-kanak lan muda, "lair ing USSR," beda-beda ing akeh cara saka saben liyane. Kayane padha menyang sekolah sing padha, nonton film sing padha, kabeh ing TV padha kanggo 2 utawa 3 program - nanging asring ngelingi beda, kaya-kaya saben wong manggon ing USSR dhewe ... Banjur reproaches lan malah moyoki diwiwiti ing forum saka wong sing ora duwe pendidikan, kaya "Sampeyan ora ngerti apa-apa! Ora kaya ngono! Nanging kaya ngono, aku bakal ngandhani sampeyan saiki!" Lan padha ngomong babagan carane ing 70s lan 80s "ora ana jaket sing didol." Utawa, kaya ing Brezhnev, sawetara putu wadon lan mbah putri keluwen. Negara kabeh, utamane wanita, berjuang kanthi bobot keluwihan (negara wong lanang lan wanita gemuk), malah senam rhythmic ing TV ora bisa mbantu, lan mbah putri tartamtu lan putu dheweke nggegirisi kerak pungkasan ...

    Aku ngerti
    1) USSR bisa uga beda. Moscow - siji urip, Khatsapetovka - padha urip temen beda. Ing agêng-80s aku dibukak Tallinn lan kaget dening turah mbrawah lan macem-macem produk ing toko.

    2) USSR ing taun 60-an minangka salah sawijining perkara, ing taun 70-an iku beda - bisa uga beda banget. Kenangan - iku perlu kanggo njlentrehake wektu lan panggonan. Saiki iku populer kanggo medol informasi babagan ibuku, peternak susu kolektif, sing nampa pensiun 20 rubel ing peternakan kolektif dheweke. Lan sawise tentara, kancaku ngajak aku ngunjungi ibune, buruh tani, sing, kanggo ngrayakake, tuku mobil (buku tabungan). Ing mangsa panen, operator gabungan uga bisa tuku mobil dhewe. Lan pensiun 20 rubel - kanthi kebon lan kebon sayur sampeyan dhewe, akeh sing duwe kabeh, mung tuku roti saka toko umum ...

    3) Akeh goroh lan distorsi sadar lan ora sadar. Ana trolls-provokator sing malah ora sniff USSR, nanging baleni omong kosong dumadi nalika Perang Dingin ing macem-macem NTS ...

    Miturut cara, wong anti-Soviet profesional kaya Zinoviev seneng mratobat, dheweke tau nulis perkara anti-Soviet kaya "Yawning Heights", lan saiki - "Dheweke ngarahake USSR, nanging rampung ing Rusia ... Iku salahku. .”
    1. 0
      28 Februari 2024 16:49
      Inggih, wong-wong ing wilayah USSR kanggo kabeh 106 taun saka periode Soviet lan pasca-Soviet wis dipérang dadi pro-Soviet lan anti-Soviet, radikal malih beda ing karya lan mentality, Intelligence, prioritas, lan sikap marang. negarane.
      Kalebu kasunyatan sing wong pro-Soviet iku wong FOR mentalitas, lan wong anti-Soviet iku wong AGAINST. Lan kanggo negarane, wong anti-Soviet ora tau, ora ana ing sangisore USSR, utawa sawise nyekel USSR, ora tau duwe apa-apa utawa sapa wae sing apik, lan ora tau duwe.
      1. +1
        28 Februari 2024 23:48
        Lan uga Wigati sing anti-penasehat tansah Russophobe lan kosok balene.
        1. 0
          2. mars 2024 06:19
          Mung kekuwatan Soviet kanthi terang-terangan mratelakake hak kabeh bangsa kanggo netepake dhewe nganti rampung pisah saka Rusia. Pamrentah anyar dadi luwih radikal ing babagan iki tinimbang kelompok nasional ing sawetara negara...
          Stalin PSS, jilid 4, kaca 13
          Impen kabeh Russophobes yaiku misahake saka Rusia lan ngrusak kanthi maksimal.
          "Penasihat" sing sejati - Stalinis-Bolshevik - nampani kanthi terbuka lan kanthi cara apa wae. Lan sampeyan minangka counter sing durung rampung, amarga sampeyan nglawan tembung Comrade Dzhugashvilli!
    2. +1
      29 Februari 2024 11:26
      Kutipan: Timofey Charuta
      Aku tansah kaget carane kenangan ing tema padha kanak-kanak lan muda, "lair ing USSR," beda-beda ing akeh cara saka saben liyane. Kayane padha menyang sekolah sing padha, nonton film sing padha, ing TV kabeh padha kanggo 2 utawa 3 program - nanging asring ngelingi beda, kaya-kaya saben wong manggon ing USSR dhewe ...

      Lan iya dadi. Ana upacara USSR - Pameran sosialisme Suku. Ana SSR Georgia kanthi subsidi sing luar biasa saka anggaran serikat pekerja. Ana Asia Tengah, sing mlumpat saka feodalisme menyang sosialisme lan mulane nggabungake rong sistem kasebut.
      Malah RSFSR beda. Ana kutha-kutha khusus lan kategori pasokan pisanan. Lan ana liyane - kaya Gorky utawa Izhevsk kanthi kupon kanggo daging lan produk susu ing taun 1979. Ana Kirovsk-Apatity kanthi adol daging kanthi registrasi ing awal 80-an. Aku wis ngutip arsip wilayah Perm kanthi keluhan sing langgeng wiwit Olimpiade "ora ana susu, ora ana daging, ora ana sabun."
      Lan sapa sing manggon ing ngendi bakal ngelingi USSR iki.
    3. 0
      4. mars 2024 11:13
      Timofei Charuta
      Aku bakal ngomong ana akèh iku apik, nanging ana uga akeh shortcomings. Aku elinga kanthi seneng carane murah banget aku lan wong tuwaku lunga ing preian saben taun, lan menyang segara. Carane ana produk apik tanpa bahan kimia, nanging ... 2 jinis sosis lan keju, kang aku wong ngadeg ing baris kanggo minangka bocah. Lan malah kanggo susu lan roti aku ngadeg ing baris kanggo rong jam. Aku elinga free klub lan bagean olahraga. Aku lulus saka universitas sing apik kanthi gratis, nanging aku ora nampa distribusi maneh, amarga USSR ambruk.
      Aku kelingan sandhangan werna abu-abu, tanpa pasuryan, lan barang-barang Barat sing apik sing dituku saka Farza, utawa digawa menyang sawetara wong sing begja dening sanak keluarga sing wis "ngluwihi kordon".
      Aku ngelingi rapat Komsomol karo pidato kosong, ing ngendi wong turu.
      Ing cendhak, ana akeh kontradiksi. Krisis ana ing negara kasebut, lan wong-wong sing kudu nyegah kedadeyan kasebut kanthi meneng, utawa wis ngetutake instruksi saka mburi kordon.
    4. 0
      4. mars 2024 11:17
      Timofei Charuta
      Urip ing desa Soviet ora gampang. A kanca saka mine saka College nggawa produk negara kabeh wektu, lan kulawarga wis mobil. Nanging aku ana ing desa lan weruh yen padha mluku wiwit jam 5 esuk nganti jam 9 sore. "Kutha" wong ora kerja sing akeh
  17. +6
    28 Februari 2024 11:54
    Quote: Siluet
    Conto sampeyan mung ngonfirmasi tesis nggawe ora peradaban sosialis, nanging chimera sosialis, sing ora bisa dibuktekake kanthi sejarah ora mung Rusia, nanging uga akeh negara liyane - China, Vietnam, Kamboja, Laos, Ethiopia, lsp. .

    Apa chimerical ing eksistensi lan sukses pembangunan saiki saka Republik Rakyat China, Vietnam, Kampuchea, Korea Utara, Kuba. Lan apa sing ditindakake Ethiopia ing baris iki?
    Apa chimerical babagan kamenangan USSR, Korea Lor lan Vietnam ing perang nglawan kekuwatan kapitalis sing kuwat?
    Apa chimerical sing USSR, karo industrialisasi sawijining, mimpin donya metu saka krisis 1929-1933, banjur disimpen saka dominasi donya fasisme lan mimpin manungsa menyang eksplorasi antariksa, sing RRC saiki narik ekonomi donya bebarengan karo. iku?
    1. +2
      28 Februari 2024 13:52
      Kutipan: Kostadinov
      Apa China saiki nyeret ekonomi donya bebarengan?

      Chimera iku prinsip China dudu negara sosialis utawa komunis, alat produksi 90% diduweni dening pribadi. kapitalisme biasa ing pimpinan Partai Komunis (jinis).
      Tarik kanthi apik - begja kanthi bimbingan lan sumber daya....
      1. -2
        28 Februari 2024 16:52
        Komunis nguwasani China, lan sebagian mbaleni NEP Soviet, nalika komunis dhewe njupuk pembangunan negara lan ngidini kapitalise dhewe lan manca.
      2. +1
        28 Februari 2024 17:34
        Kutipan: my 1970
        Chimera iku China dudu negara sosialis utawa negara komunis ing prinsip....Sarana produksi 90% duweke.


        Chimera yaiku buku-buku babagan Marxisme wis diterbitake ing Rusia luwih saka 70 taun, lan malah ing 70 taun, meh ora ana sing maca apa-apa saka wiwitan nganti pungkasan. "Iku ora bab reel" utawa malah bab sing duwe sarana produksi. Sampeyan ora ngerti dhasar, kancaku, nanging banjur.... yoklmn....

        Sosialisme minangka sistem ing ngendi hak-hak pamaréntahan sing dipilih sacara signifikan ngluwihi hak parlemen borjuis. Ora ana gunane nerangake kanthi luwih rinci apa tegese mbuwang manik.
        Nanging ing arah iki, pukulan utama ditindakake sawisé taun 1991. Kongres Wakil Rakyat Kabeh-Rusia ditembak ing Oktober 1993 lan wiwit iku kongres cabang legislatif wis dilarang.
        Lan Duma Negara modern duwe hak scanty. Kabeh miturut Marx, mung sebaliknya! Nanging, kaya otak modern "dear Russian" ...
        1. 0
          29 Februari 2024 09:56
          Ya, ya, topik sing rumit banget, ora mung kabeh wong sing ngerti.
          Malah ing Uni Sovyèt, wong-wong ora ngerti pira kekuwatan sing dikuwasani, mula kanthi ora ragu-ragu nuruti dhawuh saka pimpinan partai.
        2. -1
          29 Februari 2024 11:32
          Kutipan: ivan2022
          Chimera yaiku buku-buku babagan Marxisme wis diterbitake ing Rusia luwih saka 70 taun, lan malah ing 70 taun, meh ora ana sing maca apa-apa saka wiwitan nganti pungkasan.

          Mangkono, kabeh metodologi ajaran Marxisme-Leninisme lan ekonomi politik ing USSR iki ngarahke ing discourage kapentingan kanggo sinau ing antarane wong akeh. eseman
          Yen ora, Gusti Allah ngalang-alangi, wong cilik wiwit maca karya para pendiri, ngerteni, banjur bakal teka ing pitakonan sing ora nyenengake. Kanggo pangadeg kadhangkala nulis iki ...
          ngringkes. Muscovy dididik lan digedhekake ing sekolah perbudakan Mongol sing ala lan ala. Dheweke dikuatake mung kanthi dadi virtuoso ing seni perbudakan. Sanajan wis dibebasake, Muscovy terus main peran tradisional minangka budak sing dadi master. Salajengipun, Peter Agung nggabungake seni politik budak Mongol kanthi aspirasi bangga saka panguwasa Mongol, sing diwarisake dening Genghis Khan kanggo nindakake rencana penaklukan donya.
          1. 0
            2. mars 2024 06:41
            Dadi, kanggo Eropa mung ana siji alternatif: salah siji Barbarisme Asia sing dipimpin Muscovite bakal tiba kaya longsor ing sirahe, utawa dheweke kudu mulihake Polandia, saéngga nglindhungi awake saka Asia kanthi rong puluh yuta pahlawan.

            K. Marx. Pidato ing rapat Polandia ing London tanggal 22.01.1867 Januari 16. Soch., jilid 206, p. 208-1861 babagan reformasi XNUMX

            Kita wis krungu kabeh babagan Muscovites barbar lan "pahlawan" sing mbela Eropa saka dheweke. Bener, saiki "pahlawan" - Ukrainians kuna, nanging ora ana owah-owahan - Russophobes mung nyalin Marx.
    2. 0
      2. mars 2024 06:34
      Kutipan: Kostadinov
      Apa chimerical babagan eksistensi lan sukses pembangunan RRC saiki?

      Kasunyatan yen Soviet isih nganggep RRC minangka "komunis".
      У Xinhua (kantor warta resmi pamaréntah RRC), kanthi referensi kanggo analog Cina saka RSPP, sampeyan bisa ndeleng statistik menarik babagan struktur ekonomi Cina:
      - 60% saka pertumbuhan PDB yaiku sektor swasta
      - luwih saka 50% bathi pajak teka saka sektor swasta
      - 90% proyek anyar uga ana ing sektor swasta

      http://www.xinhuanet.com/english/2018-03/06/c_137020127.htm

      Kutipan: Kostadinov
      Vietnam, Kuba.

      sing uga sregep ngembangake perusahaan swasta lan ngilangi watesan babagan kepemilikan pribadi alat produksi. Begjanipun, aku wis ana luwih saka sapisan lan wong ndeleng iku - Vietnam wis dipindhah ing, Kuba ing awal lelampahan.
      Kutipan: Kostadinov
      DPRK
      - lan iki, kanthi kekuwatan turun temurun ing generasi katelu, uga mbangun "komunisme"? )))
      Dadi iki sampeyan, komunisme nyata! ))
  18. +5
    28 Februari 2024 12:36
    Kaya sing wis kasebut sadurunge (Carane Uni Soviet dipateni), para master saka Barat kolektif kanthi trampil nindakake perang informasi (dingin) nglawan USSR. Maneka warna unit kolom kaping lima sing bakal teka didhukung lan dibentuk: saka dissidents kanggo separatis nasional lan maling langsung.

    Ing kene kita kudu ngerti manawa kita dudu wong suci - lan kita dhewe nyoba menehi tekanan marang "perpecahan" ing Amerika Serikat. Kajaba iku, dheweke wiwit nindakake iki ing wektu sing padha karo Amerika Serikat, yen ora sadurunge. Kita wis interaksi aktif karo minoritas ireng (sanajan ing esuke saka USSR), saka ana specialists (Robinson padha) lan tokoh budaya asal Afrika-Amerika digawa ing kanggo tujuan propaganda. Dheweke "digosok", banjur dibebasake maneh, utawa kerjane nganti pirang-pirang taun langsung saka USSR, lan bahan karyane disebarake liwat "liburan". USSR uga makarya karo serikat pekerja lan nyoba nggunakake "Great Depression" ing kapentingan propaganda - padha nyoba kanggo ndherek (kadhangkala cukup sukses) seniman, musisi, panulis lan buruh biasa. Luwih mengko padha pindhah menyang indoctrination saka intelligentsia, nalika dadi cetha sing ora bakal bisa kanggo "rock" masyarakat Amérika lan VD wiwit nolak. Sawise adhem karo Comintern lan Perang Donya II, kita ora duwe wektu kanggo propaganda "kanggo massa" nganti suwe - kita luwih seneng nyeret rahasia kanthi luwih tenang, kita bali menyang propaganda ing awal taun 60-an, nanging aku pribadi mbiji baris minangka kuna lan, biasane, artless. Ing wektu iku, amers wis dibukak masyarakat konsumen, nyoba kanggo ngurangi ketegangan interracial, lan piyambak dibukak luwih saka sukses counter-propaganda. Sadurunge Perang Vietnam, kabeh ing lapangan iki saka USSR ala, ala banget. Senajan padha nyoba kanggo cling menyang liwat papan lan liwat kunjungan Khrushchev lan liwat pameran prestasi.
    Ing tataran pisanan saka perang ing Vietnam, kita wiwit pengaruh cukup sukses lan umume perked munggah, nanging banjur dadi-disebut "détente" wiwit lan kita nutup toko kita, lan mutusaké kanggo ora ngganggu amers maneh.
    Wayahe ora kejawab - ing taun 80-an kita wis ditendhang kanthi kuat ing lapangan dhewe.

    Apa kesimpulan sing bisa dijupuk saka iki? Amers cukup sukses nglawan emanasi USSR "kanggo massa", kanthi bertahap nutup kerentanan. Liwat diplomasi, amers uga sukses banget ngalangi kegiatan iki - pendinginan karo Comintern, lan "Détente" minangka conto sing apik.
    Garis "menyang Amerika" USSR, sanajan nduweni kaca sing sukses, umume ora sistematis lan rada cepet mlebu archaism.
    Ing lapangan iki, amers outplayed kita garing, kita pancen ora sinau saka wong-wong mau carane counteract iki.
    1. 0
      4. mars 2024 11:36
      Knell Wardenheart
      Wektu iki aku menehi sampeyan plus - Aku setuju karo sampeyan ing pangerten saka apa kedaden.
      Ana siji caveat kene. Kasunyatane yaiku Rusia meh tansah ngupayakake kabijakan "pertahanan aktif," nalika Kulon tansah nggunakake taktik nyerang. Sanajan Rusia dhewe nyatakake perang marang wong liya, dheweke bisa ngrebut maneh wilayah sejarah utawa perang kanggo ngamanake watese. Miturut cara, Distrik Militer Lor uga minangka conto perang pertahanan kasebut. Ekspansi Rusia ditindakake liwat aneksasi wilayah sing jarang penduduk (kayata Siberia) utawa aneksasi sukarela menyang Rusia.
      Trotsky mung nganjurake taktik nyerang (revolusi dunia). Komintern uga nggunakake taktik nyerang. Nyatane, iki minangka proyek sing padha karo proyek globalis Barat. Nanging nalika Stalin dadi kuwasa, dalan pertahanan ditindakake. Lan iki rampung sabdho - negara ora duwe sumber daya kanggo expansion external.
      Wiwit kuwi, USSR lan Rusia njupuk kursus pertahanan eksklusif. Malah ing bidang ideologi lan budaya, kebijakan kasebut mung defensif. Senadyan kasunyatan sing Kulon wis gumantung ing expansion budaya.
      Kabeh donya nonton film Amerika. Sapa sing nonton film Soviet lan ngrungokake musik Soviet?
      Ora kanggo sebutno kaping saiki, nalika slag kayata "Air" katon ing layar.
      Nanging pertahanan minangka taktik sing bisa kalah. Lenin uga ngelingake yen "jinis pertahanan paling apik yaiku serangan."
  19. +3
    28 Februari 2024 14:03
    Babagan amandemen Jackson Venik. Penulis salah nggambarake inti. Iki mbatesi perdagangan AS karo USSR, lan sawetara negara liya sing ora ana emigrasi gratis wong Yahudi. Ana rong jinis larangan - larangan lan tarif diskriminasi. Emigrasi wong Yahudi saka USSR ora otomatis, nanging individu, dening kaputusan saka panguwasa. Ana bocah lanang metu saka kelasku karo wong tuwane, nanging dheweke ngenteni nganti pirang-pirang taun. Jackson lan Venik nyoba kanggo meksa USSR. Deleng ing Internet kanggo gambar para senator iki - jinis jahat.
    Nasib amandemen iki menarik.
    Ing pungkasan taun 80-an - awal 90-an, ana emigrasi massal wong Yahudi saka USSR - amandemen kasebut durung dibatalake.
    Federasi Rusia lan Israel wis nggawe hubungan diplomatik - amandemen kasebut isih urip.
    Regime visa antarane Federasi Rusia lan Israel wis dibusak, amandemen urip!
    Iki dibatalake sakcepete sadurunge Spring Crimean, nalika kabeh donya ngguyu ing Amerika, lan ing Rusia lan Israel padha mung ngguyu. Sajarah amandemen iki mulang manawa Amerika nampa sanksi kanthi gampang lan cepet, nanging ngangkat iku proses sing dawa lan, minangka aturan, bertentangan karo akal sehat. Sanksi sing dileksanakake marang Rusia paling ora nganti pertengahan abad kaping 21 lan sabanjure.
    Ora apa-apa. Kita kerja lan urip kanthi kawruh babagan iki lan mbangun jagad anyar.
    1. +1
      29 Februari 2024 11:40
      Kutipan saka Glagol
      Iki dibatalake sakcepete sadurunge Spring Crimean, nalika kabeh donya ngguyu ing Amerika, lan ing Rusia lan Israel padha mung ngguyu.

      Amandemen kasebut dicabut tanggal 16 November 2012. Nanging sadurunge pembatalan kasebut, ing rapat sing padha, Dewan Perwakilan Rakyat ngetrapake tagihan babagan "Dhaptar Magnitsky." Aku ngirim kiriman lan nampa kiriman kasebut. eseman
  20. -2
    28 Februari 2024 14:31
    Kawicaksanan Barat sing ndhukung kabeh jinis panyimpangan ora entuk manfaat kaya tuku pengkhianat, Gorbachev utawa Yeltsin.
    Faktor iki bisa dilacak ing jaman modern. Bärbock arep mateni Jerman, nanging mbantu Ukraina
  21. +1
    28 Februari 2024 15:12
    Ing kene sampeyan kudu misahake lalat saka cutlet kanthi jelas. Yeltsin lan gengipun pengkhianat - ya. Zyuganov iku wong apik - ya. Nanging ing wektu sing padha, kapitalisme minangka sistem sing normal lan bener, lan sosialisme minangka utopia. Sistem sosialis utopia sing ora bener kudu diowahi miturut model Cina, nanging Gorbachev sing ora kompeten mudhun menyang bisnis. Akibaté, negara meh mati; iku mujijat sing bisa ditindakake.
    1. 0
      28 Februari 2024 16:55
      Carane kesel aku manual bodho babagan "utopia". Apa utopia yen para pejabat melu pembangunan negara, sing dadi tanggung jawabe, lan dudu pengusaha, sing utama yaiku ngelak keuntungan, lan dudu keuntungan kanggo negara lan rakyat?
      1. 0
        29 Februari 2024 10:06
        Nalika sampeyan nyathet kanthi bener, pengusaha duwe motivasi - ngelak kanggo entuk bathi. Apa motivasi pejabat kasebut? Ateges wong kerja sing digarap, dheweke kerja lan entuk gaji.
        Kabeh karyawan duwe tanggung jawab, nanging ora kabeh nyoba ngrampungake. Lan yen pejabat kesel nepaki tugas, bisa gampang ngrusak negara, sing kedadeyan karo USSR.
        1. -1
          29 Februari 2024 11:38
          Ora, saktemene aku njlentrehake yen pembangunan Negara ing bawah sosialisme iku TANGGUNG JAWAB para pejabat. Nanging para pengusaha ora peduli babagan pembangunan, dheweke mung peduli babagan keuntungan kanthi biaya apa wae, mulane 80% bisnis ing Federasi Rusia minangka spekulasi lan konstruksi, ing ngendi sampeyan bisa sugih, nanging mbangun "saka omong kosong lan kelet."
          1. -1
            29 Februari 2024 12:11
            Yagene ana negara kapitalis sing sukses?
            Apa sebabe para kapitalis ing kana ora mung nggawe spekulasi, nanging uga ora gelem nggawe lan ngembangake produksi industri lan nandur modal ing riset ilmiah?
    2. +2
      28 Februari 2024 17:12
      Quote: Andrey Mishin
      Nanging ing wektu sing padha, kapitalisme minangka sistem sing normal lan bener, lan sosialisme minangka utopia. Sistem sosialis utopia sing ora bener kudu diowahi miturut model Cina,

      Wong Tionghoa sing nyiptakake ekonomi sing dimodelake ing NEP Soviet.
      Penasaran, kepiye "utopia" ngalahake kapitalisme Jerman sing "bener" ing taun 1945? Mungkin sampeyan mung ora ngerti yen ing sosialisme asli mung ekspansi kekuwatan panguwasa sing dipilih ing negara kasebut. "Utopia" beda ing kene ... Dipérang dadi bagéan saka negara kanthi populasi saklawasé 300 yuta kanthi mung layang prasaja sing ditandatangani ing wayah wengi ing alas Belarusia ing Desember 1991 dening telung bolo - kanggo masyarakat sing mental normal - minangka "utopia". ngguyu
  22. +1
    28 Februari 2024 19:46
    — Marang kula, apa kawujudan saka anti-Semitism sampeyan nemu ing USSR?
    — Ing wulan Juni 1967, skuadron kita ing Mesir nampa tugas nyiapake bom Tel Aviv. Dadi dheweke nggantungake aku mabur!
  23. 0
    28 Februari 2024 23:23
    Apa salah yen wong pengin duwe TV mobil lan kulkas (apik)? Kulawargaku ora duwe iki nganti 90. Wong-wong Yahudi iku bangsa sing pinter banget, lan wis dadi kacilakan Rusia ing salawas-lawase, ora kaya Amerika Serikat, dheweke ora bisa nggunakake bakate wong Yahudi kanggo keuntungane.
    1. -2
      29 Februari 2024 17:36
      Keluargamu aneh. Ing kulawarga, bapakku dadi buruh, ibuku dadi perawat. Lan wiwit taun 60-an, kabeh wong duwe iki. Bibi lunga menyang Sakhalin "kanggo barang kaleng." Banjur aku tuku omah cedhak Leningrad. Mobil. Sing nyambut gawe lan nyambut gawe wis 10 ewu... akhire taun 80-an. Contone, ing omah percetakan ing piecework ...

      Lan kabeh wis ilang. Ing taun 90-an.... Lan sampeyan mesthi dadi sugih? Aku weruh......
      1. +1
        1. mars 2024 23:24
        Bapak guru, ibu dokter, gajine 300-350 rubel, sak kelingan. Ing wektu sing padha, kulkas ana siji-kamar Yuryuzan lan pesawat TV Horizon b / w, mbok menawa wong tuwane ora akal, nanging aku ora ngelingi yen kita bisa menyang toko lan tuku, ngomong, ZIL. kulkas utawa TV Rubin.
      2. 0
        1. mars 2024 23:27
        Lan ora jelas apa sing ilang ing taun 90an ?? Sa adoh aku elinga, celengan diobong ing 90 utawa 91, lan kesempatan kanggo tuku muncul ing 90s, liyane iku populasi dadi mlarat.
  24. -2
    29 Februari 2024 10:10
    Kutipan: Igor1915
    Apa salah yen wong pengin duwe TV mobil lan kulkas (apik)? Kulawargaku ora duwe iki nganti 90


    Bab sing ala ing kene, para priyayi lan para penghormatan, yen ing USSR sapa wae sing pengin bisa tuku pesawat TV lan kulkas kanthi cicilan. Ana tenan ora perlu kanggo nerangake apa rencana cicilan kanggo wong-wong sing manggon ing USSR. Aku njupuk sertifikat gaji lan paspor saka karya, nggawa menyang toko apa wae lan ngetokake setaun utawa rong taun, lan kanggo sawetara barang luwih akeh. Minangka mahasiswa, aku bisa mbayar cicilan 2-3 adhedhasar referensi saka kanca, tuku peralatan stereo larang, lan aku ora ngelingi apa liyane.

    Mung wong mendem sing nemen, wong sing mabuk-mabukan, sing durung ditertibake menyang LTP, utawa sektarian, isih akeh sing bisa urip tanpa kulkas lan TV. Shakers, pecut, kasim, Anabaptis, saksi, ora ngerti sebabe - TV dilarang miturut piagam. Kayane ora ana kulkas ...
    Aku setuju karo mobil - padha ora ngedol ing cicilan, iku pancene ora tekan kanggo akeh.

    Nanging nalika reformasi Gorbachev-Yeltsin-Gaidar diwiwiti ing taun 90-an, mula akeh wong sing ora peduli karo kulkas, amarga ora ana sing kudu dilebokake ing kono. Nanging ing TV ana kabeh kontes kaendahan busty lan film bab kamp Stalin lan KGB getih.

    Mesthi, ana macem-macem omong kosong ing USSR, nanging mung wong-wong sing bener-bener urip banjur bisa lan duwe hak kanggo nulis babagan iki ...
    1. 0
      1. mars 2024 23:37
      Kaping pisanan, aku lair ing USSR lan aku elinga banget wiwit taun 84, bisa uga ing taun 70-an gampang tuku kulkas 2-kamar utawa TV warna, nanging ing jamanku aku ora weruh barang-barang kasebut ing adol terbuka. Contone, aku bisa ngomong yen lim Moment didol ing Moskow ing sak panggonan lan sanak saudara saka Tashkent teka khusus kanggo tuku, nanging dheweke nyoba tuku skuter salju ing mangsa kanak-kanak sajrone 5 taun, mbayangno, dheweke ora tau tuku. iku. Yen wong ngerti apa sing dibutuhake, sampeyan bisa tuku tanpa masalah, nanging yen sampeyan ora duwe, banjur, kaya saiki, sampeyan bisa tuku mesin cuci modern utawa, ngomong, lampu gantung sing ayu ??
  25. +1
    29 Februari 2024 20:53
    USSR bosok dawa sadurunge Gorbachev. Malah Andropov lara serius nyoba kanggo ndandani soko. Ing Kaukasus (lan ora mung) ing USSR, bengkel lemah dioperasikake lan wong mbangun omah bata 3 lantai, sanajan bata ora didol kanthi resmi. Kanggo digunakake GAZ-24 ditawakake 25 ewu rubel. kanthi gaji insinyur 130 rubel
    1. 0
      1. mars 2024 02:40
      Kutipan: AC130 Ganship
      USSR bosok dawa sadurunge Gorbachev. Malah Andropov lara serius nyoba kanggo ndandani soko. Ing Kaukasus (lan ora mung) ing USSR, bengkel lemah dioperasikake lan wong mbangun omah bata 3 lantai, sanajan bata ora didol kanthi resmi. Kanggo digunakake GAZ-24 ditawakake 25 ewu rubel. kanthi gaji insinyur 130 rubel
      Hukum negara, utamane sing adil, ora bisa "busuk". Iki sawetara jenis omong kosong edan. Delirium saka masyarakat mati ing edan.

      Ora USSR sing wis bosok. Masyarakat iki bosok lan ora pengin urip miturut hukum Soviet. Dheweke ora luwih cedhak karo hukum, nanging karo konsep maling.
      Leopard ganti papane
    2. -1
      1. mars 2024 02:50
      Masyarakat sing ora bisa nglawan maling lan pengkhianat mesthi bakal ilang saka bumi. Kaya spesies sing ora bisa urip ilang, dadi panganan kanggo wong liya. /H. Darwin/
  26. -1
    2. mars 2024 02:58
    Kutipan: S.Z.
    dheweke mung guyon, amarga macem-macem omong kosong ora ana ing grafik, lan teks kasebut dhewe ngandhani babagan literasi penulis.

    chopping Gobis, boten pribadi.
    situs iki mung cadangan wanita Soviet non-kawruh sing sampurna seneng karo omong kosong iki.
    + provokasi sethitik lan voila - ton komentar lan exhaust banget.

    ps, nyatane, penulis ora mung ing iki - jaringan sosial kebak informasi "abang" gypsies sing kasil ngedol Marxism-Leninism-Stalinism primitif kanggo wong akeh lan njaluk dhuwit apik saka wong-wong mau.
    pendekatan kapitalis pragmatis kanggo wong "nyekel", ora pribadi
  27. 0
    2. mars 2024 14:55
    Penulis ora ngomong sing utama. Sing ora mitos, ora swarga bakal numpes USSR yen ora kanggo ngiyanati ing paling ndhuwur sawetara lan bungling liyane.
    Nalika ora ana sing mangu-mangu peran pengkhianat piyambak - Yakovlev lan Yeltsin - durung ana tuduhan sing jelas marang Gorbachev. Nanging ing paling ndhuwur padha nglindhungi lan ndhukung kabeh nasionalisme iki.
    KGB mung mbombardir Komite Pusat kanthi cathetan sing nguwatirake babagan bencana sing bakal teka, nanging tanggapane mung meneng.
    Iki ora kaget, amarga Gorby nampa pensiun gedhe banget saka Amerika nganti mati. Nanging saliyane Gorby, ana liyane. Nanging ora ana pejabat ndhuwur negara sing ngomong babagan iki. Para sekretaris panitia daerah uga meneng.
  28. 0
    2. mars 2024 15:22
    Sisih liyane iku callousness saka pejabat. Dheweke percaya yen sing paling penting yaiku "ajaran Leninis sing urip ing salawas-lawase." Nanging donya wis diganti. Lan Lenin dhewe ngelingake babagan bebaya "dogmatisme lan scolding." Lan ora ana sing percaya karo tembung saka ndhuwur. Nanging sandhangan ayu, musik lan foto saka "urip ayu" bocor metu saka kono. Senadyan kasunyatan manawa bocah-bocah saka pejabat partai kasebut dhewe nganggo jins lan ngrungokake musik "impor".
    Aku kelingan wektu iku. Rak toko kosong. Gray tanpa pasuryan. Apa sing bisa ditindakake para pejabat abu-abu? Mung dullness! Kangge, salah siji saka paukuman paling elek iku sabenere dullness. Iku abu-abu lan dullness sing aku kelingan Magadan.
    Sauntara kuwi, kaset lan "lapisan" kanthi musik sing cerah lan sugih diwarisake. Sampeyan bisa tuku barang-barang modis sing apik ing jero lemah, "saka fartsa." Pasar ireng ngrembaka, lan thanks kanggo iku, angkara diatur ngrembaka. Dadi wong-wong sing "ing ndhuwur" banjur uga disalahake amarga kejahatan ing taun 90-an.
    Ing wektu iku, pesen babagan ancaman perang lan imperialisme agresif keprungu lan jelas. Lan iku bener. Donya banjur cedhak banget karo perang nuklir. Nanging, amarga elit ing wektu iku wis ilang kapercayan saka masyarakat, padha uga ora pracaya. Lan padha percaya gambar sing padhang saka "Kulon sing rusak", sing kontras banget karo urip saben dinane sing kusam sing para panguwasa ngrusak rakyate.
    Nanging kabeh bisa uga beda. Ing USSR ana musik apik, barang apik, pencipta bakat lan kesempatan kanggo nyedhiyani wong urip padhang lan ayu. Lan musisi Barat ora gelem teka menyang kita, lan barang-barang konsumen bisa diimpor saka kana.
    Nanging panguwasa USSR milih kanggo rot lan ngulungaké wong
    1. 0
      3. mars 2024 00:59
      Penguasa ora tiba saka langit...
      Padha tuwuh ing masyarakat kanthi cara sing digedhekake dening moral masyarakat.

      Miturut undang-undang negara Soviet lan piagam partai sing ngatur, sing paling apik kudu dadi panguwasa, nanging miturut moral masyarakat, "wong bodho kanthi inisiatif", maling lan pengkhianat, dadi panguasa.

      Bebener sing dikenal wiwit jaman Alkitab:
      kabeh gerahe masyarakat iku saka dosane dhewe, ora ana alesan liya.
      1. 0
        4. mars 2024 10:45
        Yaiku, sampeyan lan wong tuwa sampeyan pantes kanggo para panguwasa sing ngrusak USSR?
        Apa ora ndhuwur USSR sing ngenalake moral sing sampeyan gunakake? Lan apa dudu wong-wong sing ngenalake standar ganda sing padha, sing pengin urip kaya pangeran lan rakyat kaya abdi, "pembangun komunisme ... kanggo elit partai"?
        1. -1
          4. mars 2024 11:54
          Kutipan saka futurohunter
          Yaiku, sampeyan lan wong tuwa sampeyan pantes kanggo para panguwasa sing ngrusak USSR?

          Apa sampeyan mikir yen nunjukake driji menyang mungsuh minangka bukti yen sampeyan bener?
          Aku ngrujuk marang Kitab Suci. Ora ana apa-apa babagan aku utawa wong tuwaku. ngguyu

          Apa ora ndhuwur USSR sing ngenalake moral sing sampeyan gunakake?

          Ora "para elit sing ngenalake moral," nanging moral wong-wong sing nggawa elit kasebut dadi kuwasa.
          Kapan maneh lan ing bangsa apa maneh ana pimpinan sing ngrusak negarane dhewe ing jaman tentrem?

          Bisa dimengerti....he...he...wonge apik-apik, nanging apes karo negara, karo ndhuwur, karo tanggane kabeh, karo Karl Marx malah ... yuck ... karo sandi wong tuwa.... hi
          1. 0
            4. mars 2024 17:27
            [kutipan][kutipan]Ivan2022
            Yaiku, sampeyan lan wong tuwamu pantes dadi panguwasa sing ngrusak USSR?[/quote]
            Apa sampeyan mikir yen nunjukake driji menyang mungsuh minangka bukti yen sampeyan bener?[/quot]Kabeh luwih gampang - apa sampeyan siap tanggung jawab kanggo tembung sampeyan? Utawa padha mlayu lan ndhelik ing mburi Kitab Suci?

            [quote]Ora "elit sing ngenalake moral," nanging moral wong sing nggawa elit kaya ngono [/quote]Sampeyan tenggelam ing kene amarga mitos liberal "wong sing kudu disalahake." Apa sampeyan siap kanggo njupuk bagean saka nyalahke iki? ora? Lan kenapa? Utawa apa sampeyan ora kalebu "wong" iki?

            [quote]Wong-wong iku apik, nanging ora beruntung karo negara, sing paling dhuwur [/quote] Sampeyan mesthi "sial karo rakyat". Nanging kenapa sampeyan nulis ing basa Rusia? Karl Marx - sinau materi am , ora tau Rusian
          2. 0
            4. mars 2024 19:26
            Ivan2022
            Yaiku, sampeyan lan wong tuwa sampeyan pantes kanggo para panguwasa sing ngrusak USSR?

            Apa sampeyan mikir yen nunjukake driji marang mungsuh minangka bukti yen sampeyan bener?
            Kabeh luwih gampang - Apa sampeyan siap tanggung jawab kanggo tembung sampeyan? Utawa padha mlayu lan ndhelik ing mburi Kitab Suci?

            Ora "para elit sing ngenalake moral," nanging moral wong-wong sing nggawa elit kasebut dadi kuwasa.
            Sampeyan tenggelam ing kene amarga mitos liberal "wong-wong sing kudu disalahake." Apa sampeyan siap kanggo njupuk bagean saka nyalahke iki? ora? Lan kenapa? Utawa apa sampeyan ora kalebu "wong" iki?

            Wong apik banget, nanging padha apes karo negara, karo ndhuwur
            Sampeyan mesthi "ora beruntung karo wong." Nanging kenapa sampeyan nulis ing basa Rusia? Karl Marx - sinau materi am , ora tau Rusian
  29. 0
    4. mars 2024 00:29
    Kutipan saka Arzt
    Pambuka ngandika:
    "Ora ana wong fiktif utawa acara fiktif ing buku iki. Wong lan panggonan dijenengi kanthi jeneng dhewe-dhewe. Yen dijenengi kanthi inisial, iku amarga alasan pribadi. Yen ora dijenengi babar pisan, mung amarga memori manungsa. wis ora nyimpen jeneng - nanging kabeh iku persis."

    Nanging aku nulis, dheweke ngakoni, yen dheweke wis nemokke acara sing diterangake ing buku iki. Ayo kula ngelingake yen metode ilmiah adhedhasar bukti faktual lan referensi kanggo karya ilmiah sing diakoni, lan ngemot subyek riset lan panemuan, kabeh iki ora ana ing buku-buku Solzhenitsyn.
  30. 0
    5. mars 2024 21:19
    Panguwasa Soviet wiwit nuntut supaya ninggalake wong Yahudi mbayar pendidikan sing ditampa ing USSR. Anti-Semitisme maneh! Dheweke nyoba ngenalake larangan kanggo wong Yahudi nalika mlebu universitas sing ana gandhengane karo industri pertahanan lan cabang ilmu "rezim". Anti-Semitisme maneh!


    Iku bakal menarik kanggo ngerti carane syarat iki dileksanakake lan carane iki ditulis karo conto. Mesthine ora ana apa-apa ing mburi statement iki kajaba gosip pasar. Apa ana wong sing weruh pengumuman ing universitas yen wong Yahudi ora ngirim dokumen, utawa instruksi lan pesenan sing mbutuhake wong Yahudi ora ditampa ing universitas. Topik iki mbokmenawa populer banget ing antarane para imigran Yahudi Israel, amarga kudu diterangake alasan emigrasi. Dadi padha fantasized babagan USSR ala. Siji-sijine panjaluk sing disuaraake kanggo ngasilake dana kanggo sinau ing universitas kasebut dibenerake kanthi syarat kerja sajrone 3 taun kaya sing ditugasake sawise lulus saka universitas. Malah banjur, kasedhiya yen perusahaan ngirim sampeyan lan mbayar latihan sampeyan. Malah syarat iki praktis ora ditindakake amarga ora ana mekanisme implementasine.
  31. 0
    9. mars 2024 10:41
    Artikel sing apik, nyorot poin sing menarik lan penting ing konfrontasi antarane USSR lan AS.
    Nanging akeh poin penting, maneuver, trik, penipuan sing dilalekake dening penulis ing artikel iki.

    Aku curiga amarga momen sing dilalekake ora nduweni ciri partai lan negara elit USSR, mbabarake pikiran sing sempit, stereotyped, puas, pasif, lan ora gelem nyerang Amerika Serikat kanthi rahasia lan ngrusak masyarakat Amerika.

    1. Akeh konsesi kanggo USSR ing kawicaksanan domestik (kadhangkala manca) kanggo nyenengake Amerika Serikat digawe luwih awal, ing Stalin, mung amarga ora ana cara liya. Conto prasaja: Ing taun 1942-43, iki minangka pemugaran Gréja Ortodoks Rusia kanthi panjaluk saka Amerika Serikat. Ing kalangan patriotik isih umum kanggo mikir yen iki minangka "giliran Stalin marang wong Rusia." Nanging ora, dokumen sajarah nuduhake yen iki panjaluk Roosevelt. Dheweke nerangake marang Stalin yen Kongres bisa nundha Lend-Lease amarga nganiaya pasamuwan ing USSR. Lan saiki utamane para penggemar agama nggawe wong suci Ortodoks saka Stalin. Lan dheweke sengit marang pasamuwan wiwit seminari, lan ana alesan sing apik kanggo iki (dheweke sinau ing seminari ora biasa, digali biografi).
    2. Ing taun-taun sing padha, amarga Lend-Lease sing padha, Amerika meksa Stalin kanggo mbubarake Comintern.
    3. Adopsi Deklarasi Hak Asasi Manungsa Helsinki ing taun 1975. Iki minangka kegagalan ideologi para pamimpin tuwa saka USSR. Dheweke ora weruh jebakan ideologis sing dianggep "universal".

    Lan kesimpulan umum: USSR lan ideologi komunis pungkasan ing Uni padha ora mung formulaic, tedious, mboseni kanggo massa, lingkungan Applied kanggo kasunyatan. USSR dhewe lan ideologie padha criminally pasif, prasaja-minded, herbivora, non-agresif... insufficiently ngarahke ing kasugihan saka wong USSR dhewe. Alas, wong-wong sing luwih fokus ing tujuan abstrak komunisme, bantuan kanggo negara liya, solidaritas karo sapa wae (conto Somalia, sing mbelot menyang sisih AS, utamané instructive).
    Ing donya iki, supaya bisa urip kanthi apik lan menang, sampeyan kudu dadi predator. Iki mung hukum alam, ora ana ideologi gula (apa wae sing diarani: humanisme, komunisme, multikulturalisme ...) bakal ngganti iki, ora preduli apa sing sampeyan ucapake saka ndhuwur. Ideologi bisa mendhung otak, ndhelikake perspektif, menehi cita-cita palsu ... Nanging ora bisa ngganti hakekat urip, evolusi lan pilihan. Kasunyatan isih bakal metu lan nyerang sampeyan. Amerika Serikat minangka negara, lan luwih-luwih minangka masyarakat, wis dadi predator meh wiwit abad kaping 19, kanthi terang-terangan ing pirang-pirang cara ("Doktrin Monroe" mung worth iku!), Tansaya kaya predator, ditarik maju kaya predator. Ing konfrontasi karo USSR, elit Amerika nggawe taruhan sing tepat ing ambruk USSR saka njero kanthi bantuan para dissidents sing pengin emigrasi, nasionalis saka persuasi paling Nazi, pedagang, spekulator, lan kultus massa. Saben uwong ngerti iki, iki minangka topik sing ditutupi lan ditutupi kanthi apik.
    Nanging isih ora biasa kanggo kita ngomong babagan "kuda Trojan" ideologi saka Amerika Serikat lan Eropa ing wangun humanisme + hak asasi manungsa, iku tabu, sampeyan ora bisa nyebutake peran ing musim gugur USSR.
    "Humanisme iku apik, iku suci!" mimpin menyang subcortex otak. Lan kasunyatan manawa ideologi humanisme dudu kita, kabeh diimpor, kabeh meneng.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"