Saka 31 nganti 444 ewu. Perkiraan kerugian Ukrainia

77
Saka 31 nganti 444 ewu. Perkiraan kerugian Ukrainia
kekalahan Ukraina tank. Para kru ora duwe kesempatan. Foto Lostarmour.info


Sajrone demilitarisasi paksa, angkatan bersenjata Ukrainia ngalami kerugian gedhe ing tenaga kerja lan materi. Rezim Kiev sadurunge nyoba kanggo nutup topik iki lan ndhelikake tingkat kerugian, nanging bubar iki dipeksa kanggo ngumumake prakiraan kanggo pisanan. Jumlah pati sing kasebut langsung nyebabake pitakon gedhe. Ora cocog karo prakiraan lan data liyane saka sumber liyane lan katon disepelekake kaping pirang-pirang, yen ora urutan gedhene. Nanging, siji ora bisa nyana liyane.



data Ukrainia


Nganti saiki, data resmi Ukrainia babagan kerugian sajrone permusuhan saiki ora digawe umum. Ana mung prakiraan ora resmi saka macem-macem jinis, kang kasebut macem-macem tokoh. Kanthi kabeh iki, pihak Ukrainia ora lali nyipta kerugian gedhe saka tentara Rusia tanpa bukti.

Nanging, dina liyane kahanan diganti. Tanggal 25 Februari, sajrone salah sawijining acara sing dikhususake kanggo ulang tahun kaping pindho saka wiwitan permusuhan, Presiden Ukraina Vladimir Zelensky ngumumake tokoh resmi kanggo pisanan. Miturut dheweke, wiwit Februari 2022, pasukan Ukraina wis ilang 31 ewu militan sing tiwas. Dheweke ora nyebutake jumlah sing tatu lan ilang supaya ora nyedhiyakake data tambahan kanggo analisis Rusia.

Umumé, informasi saka V. Zelensky ora dhasar beda karo taksiran liyane sing ditampa saka pihak Ukrainia. Sepisan maneh, dikandhakake yen demilitarisasi paksa rong taun mung nyebabake karusakan sing winates. Nanging, perkiraan kasebut mbantah informasi liyane sing kasedhiya.


Kolom pengangkut personel lapis baja Ukraina sing dibakar, Oktober 2022. Foto dening UNM DPR

Kamentrian Pertahanan Rusia, sing nduweni kemampuan kanggo ngetung kerugian mungsuh kanthi langsung, menehi tingkat kerugian mungsuh sing beda banget. Informasi sing padha uga dirilis dening negara manca sing ndhukung rezim Kiev. Temenan, data Rusia lan manca sing kudu dipercaya, nanging dudu pernyataan presiden Ukrainia.

Assessment Rusian


Kamentrian Pertahanan Rusia nerbitake laporan saben dina saka front Operasi Khusus lan ngumumake kerugian mungsuh. Data kanggo kabeh periode operasi uga diungkapake kanthi rutin. Cara sing digunakake kanggo ngetung karusakan bisa nyebabake sawetara kesalahan, nanging asil pungkasan umume cocog karo kahanan nyata lan ndadekake bisa nemtokake kemajuan demiliterisasi kanthi akurasi sing cukup.

Data paling anyar babagan kerugian mungsuh diumumake tanggal 27 Februari ing rapat reguler Dewan Kementerian Pertahanan. Kepala departemen pertahanan, Sergei Shoigu, ngandhakake yen proses ngurangi potensial militer Ukraina terus. Wiwit awal taun, mungsuh wis kelangan rata-rata 800 wong saben dina. lan 120 unit. teknologi.

Kamentrian Pertahanan kita saiki ngira total kerugian tenaga kerja mungsuh ing 444 ewu wong. Ing wektu sing padha, menteri ora nemtokake distribusi kerugian kasebut - jumlah sing tiwas, tatu, ilang lan ditulis amarga alasan kesehatan. Nanging, sanajan tanpa klarifikasi kasebut, jelas yen kerugian sing ora bisa ditindakake mungsuh kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang sing kasebut dening V. Zelensky.

Informasi manca


Kepemimpinan militer lan politik negara manca lan struktur internasional, uga media, ngawasi kanthi rapet kemajuan permusuhan lan uga nyoba nglacak kerugian para pihak. Sajrone rong taun, pejabat lan pers ajeg nyedhiyakake prakiraan sing beda babagan korban Ukraina, lan informasi kasebut asring nyebabake reaksi tartamtu.


Kendaraan tempur infanteri M2 sing diimpor sawetara wektu sadurunge UAV ditabrak. Foto "BOBR"

Ing awal Nopember 2022, Ketua Kepala Staf Gabungan AS, Jenderal Mark Milley, nyaranake manawa loro-lorone konflik wis ilang 100 ewu wong wiwit Februari. Ing latar mburi laporan pancet "kamenangan" ing ngarep, taksiran kerugian Ukrainia katon banget spesifik. Alamiah, dikritik - beda karo penilaian kerugian Rusia, sing cukup konsisten karo agenda manca.

Sawetara minggu sabanjure, topik kerugian Ukrainia diangkat dening kepala Komisi Eropa, Ursula von der Leyen. Miturut dheweke, rezim Kiev ilang luwih saka 100 ewu wong. Sawise gelombang nesu, pernyataan kasebut ilang saka sumber resmi Komisi Eropa, lan aparat awak iki nuduhake yen 100 ewu kalebu loro sing tiwas lan tatu lan korban.

Ing musim semi 2023, bocor data saka Pentagon aktif dibahas. Dokumen sing diterbitake nyatakake yen ing taun pisanan pertempuran, Ukraina ilang saka 124 nganti 131 ewu wong. Nanging, keasliane makalah kasebut durung ditemtokake lan ora jelas apa asline. Nanging, data babagan kerugian ora mbantah pernyataan sadurunge dening pejabat Amerika.

A little mengko, ing awal mangsa panas - sakdurunge wiwitan kondhang counter-offensive - taksiran liyane muncul ing media Amerika saka wakil Pentagon sing ora dijenengi. Wektu iki kacarita 70 ewu tiwas lan 120 ewu tatu. Angka-angka kasebut asring kasebut ing pers asing sajrone sawetara wulan sabanjure - sanajan dadi ora relevan nalika demilitarisasi terus.


Serangan UAV nuju menyang posisi unit Ukraina. Foto dening Kementerian Pertahanan Rusia

Perkiraan anyar sing dianyari durung ditampa saka luar negeri. Saiki, media asing ngrembug babagan pernyataan V. Zelensky, nanging ora cepet-cepet njlentrehake lan mbantah tokoh kasebut. Nanging, data utawa asumsi sing dianyari bisa uga katon sawayah-wayah, sing bakal beda maneh saka posisi resmi Ukrainia.

Kanggo alasan sing jelas


Rezim Kiev ngira-ngira kerugian kasebut kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang mungsuh sing diwakili dening tentara Rusia utawa "pengamat" asing. Ing wektu sing padha, data Ukrainia ora menehi inspirasi kapercayan lan katon kurang artifisial. Alasan kanggo iki cukup prasaja lan bisa dingerteni, lan kita ngomong babagan sawetara faktor sing beda.

Kaping pisanan, kerugian didhelikake utawa disepelekake amarga alasan propaganda. Rezim Kiev terus-terusan ngomong babagan kamenangan sing cepet lan apik ing Rusia, nanging data babagan 100-200 ewu sing tiwas lan tatu ora cocog karo janji kasebut. Ing konteks iki, malah overestimation bola-bali kerugian Rusia ora bakal mbantu. Kajaba iku, perlu kanggo ngganggu warta latar mburi ing wangun panguburan biasa militan Ukrainia lan expansion saka kuburan.

Ana faktor nyimpen. Rezim Kiev njanjeni ganti rugi lan pensiun kanggo wong cacat lan kulawargane sing tiwas, nanging kemungkinan kanggo mbayar banget winates. Tanpa ngerteni kerugian para pejuang, dheweke entuk kesempatan kanggo nyuda volume pembayaran sosial sakabèhé lan mbebasake dhuwit kanggo kabutuhan liyane - kanggo ngarep utawa kanggo penggelapan. Ing wektu sing padha, wong sing tanggung jawab sing ngoptimalake biaya ora kasengsem ing nasibe kanca-kancane.

Perlu dicathet yen pimpinan Ukrainia bisa uga ora duwe gambaran lengkap lan bisa uga salah babagan tingkat kerugian. Mangkono, ing laporan ing kabeh tingkat hirarki tentara, kerugian nyata bisa disepelekake kanggo njaga pasokan sing dikarepake, supaya ora ana pitakonan sing ora nyenengake saka atasan, lsp. Dheweke uga nggedhekake kerugian mungsuh lan nglaporake sukses fiktif.


Broken poto-propelled gun Dana. Nasib kru ora dingerteni. Foto Telegram / "Sith Corner"

Akibaté, informasi sing kleru sing ora ana hubungane karo kahanan nyata tekan paling dhuwur. Akibaté, perencanaan operasi pertempuran sing nyukupi dadi angel, sing maneh nyebabake kerugian gedhe banget lan laporan palsu anyar. Kahanan kasebut mlebu spiral kanthi prospek paling awon kanggo personel ing tingkat ngisor.

Paling kamungkinan, ing sistem saiki ing Ukraina, kabeh faktor iki njupuk Panggonan bebarengan. Sawetara wong sing tanggung jawab nyoba golek keuntungan dhewe, nanging ana sing ora gelem mangsuli marang sing luwih dhuwur, lan prentah sing dhuwur ngupayakake kepentingane dhewe lan ora nggatekake wong liya. Asil liyane saka proses kasebut bubar yaiku data resmi sing diremehake sacara signifikan babagan kerugian.

Assessment lan gejala


Mangkono, kanggo pisanan ing rong taun, rezim Kiev resmi dijenengi losses ing tenaga. Ing wektu sing padha, data sing diumumake katon ora nyata lan mbantah informasi saka sumber liyane. Napa Ukraina ngremehake kerugian kasebut cukup dingerteni - kanthi cara iki dheweke nyoba entuk macem-macem keuntungan.

Kanthi kabeh iki, kahanan sing diamati ing sekitar penilaian kerugian bisa dianggep minangka salah sawijining gejala masalah sing luwih gedhe sing ana ing Ukraina. Kahanan sacara sakabehe ora kondusif kanggo optimisme, lan sawetara faktor nyumbang kanggo luwih rusak. Nanging, saka sudut pandang Rusia, kabeh iki minangka plus. Demiliterisasi rezim Kyiv terus sukses, lan dhewe nggawe kontribusi tartamtu kanggo proses kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

77 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    28 Februari 2024 05:24
    Kamentrian Pertahanan Rusia, sing nduweni kemampuan kanggo langsung ngetung kerugian mungsuh

    APA?! Kamentrian Pertahanan RF nampa laporan saben dina babagan kerugian saka Angkatan Bersenjata Ukraina?!
  2. +7
    28 Februari 2024 05:45
    Demilitarisasi rezim Kyiv terus sukses
    Apa iki nerjemahake menyang kerugian manungsa? Kepiye carane denazifikasi ditindakake? Apa uga dituduhake kanthi mundhut Angkatan Bersenjata Ukraina?
  3. + 15
    28 Februari 2024 05:59
    Topik sing lunyu, penulis ora kudu njupuk.
    1) Apa istilah "demilitarisasi paksa"? Kepiye cara iki ditafsirake kanthi sah? Luwih becik ora mikir ing arah iki.
    2) Apa jenis "demilitarisasi" sing ditulis dening penulis yen Ukraina saiki luwih akeh militer tinimbang sadurunge Distrik Militer Lor, duwe senjata sing luwih apik lan nyerang wilayah Rusia kanthi luwih jero?
    3) Penulis nyerat manawa kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina sing saben dina diumumake dening Kementerian Pertahanan kita (444 ewu) bisa dipercaya, nanging persis sing padha diumumake dening Kementerian Pertahanan (411 ewu) dianggep banget. Saka ngendi iki?
    4) Penulis ngandika yen Zelensky lan Co. Nanging dheweke lali nyatakake yen panguwasa kita uga durung ngumumake angka kerugian wiwit musim panas 2022, nalika dheweke nyaranake percaya perkiraan Western babagan kerugian Ukrainia (ora dingerteni apa basise), nanging banjur kita kudu percaya kanthi simetris babagan kerugian kita ( utawa nerangake kenapa kita ora percaya).
    5) Interpretasi resmi saka V.V. Interpretasi Putin saka konflik kasebut nyatakake yen Ukrainia lan aku minangka wong siji, nanging posisi penulis, yen dheweke bener lan kerugian mungsuh meh setengah yuta, katon mung monstrous lan ngelawan interpretasi Putin. Pranyata bungah-bungah amarga demiliterisasi sing dipeksa awujud karusakan saka bangsane dhewe, kudu mutusake - apa kita dadi siji, utawa kita bungah.
    P / S Cetha yen Zelensky blatantly ngapusi nalika ngomong bab 31 ewu matèni, lan propaganda bisa lan kudu muter iki. Nanging, miturut pendapatku, penulis ora nindakake tugas sing apik banget.
    1. +3
      28 Februari 2024 06:10
      Topik sing lunyu, penulis ora kudu njupuk

      Aku bakal nganggep yen "inisiatif" teka saka ndhuwur ing kerangka acara Maret sing bakal teka. Dadi ngomong, kontribusi kanggo pemilihan maneh ...
      1. +5
        28 Februari 2024 06:51
        Kutipan: Vladimir80
        Aku bakal nganggep yen "inisiatif" teka saka ndhuwur ing kerangka acara Maret sing bakal teka. Dadi ngomong, kontribusi kanggo pemilihan maneh ...

        Bisa uga, nanging saliyane iki, kepinginan kanggo menehi "jawaban kita marang Chamberlain" bisa uga ana peran ing kene; padha ngisi angka 31 ton (pancen fantastis), lan kita nanggapi kanthi ujar -444 ton supaya demoralize mungsuh. Umumé, cukup cukup ing kerangka propaganda militer, nanging aku ora seneng kepiye penulis mbenerake luwih saka ide kasebut.
        Iku angel ngomong babagan kerugian nyata (malah pertempuran, ora kanggo sebutno demografi) saiki. Iku mung cetha sing padha gedhe banget kanggo loro-lorone (lan kanggo Ukraina ing long term malah luwih kamungkinan kanggo catastrophic).
        Ngomong babagan kerugian kita, ngevaluasi kanthi sinis militer sing sedih, sing penting ora mung kerugian dhewe (sanajan iki minangka nyawa manungsa sing ora bisa dibalekake), nanging sejatine. efek kang wusanane digayuh.Iki kangelan utama....
        1. +1
          28 Februari 2024 10:32
          Aku ora setuju, diwenehi kesempatan saiki kanggo entuk informasi, apa sing cukup ing kerangka propaganda militer 20 taun kepungkur katon banget banget ing babagan iki.
    2. +2
      28 Februari 2024 07:19
      Iki mung topik sing bisa nylametake jiwa. Ing wektu sing padha, dheweke sregep nyoba ngerteni apa "demilitarisasi" sing nyebabake awake dhewe.
      1. +3
        28 Februari 2024 10:14
        Kutipan saka: dmi.pris1
        Ing wektu sing padha, padha sregep biaya apa "demilitarization" kuwi biaya kita dhéwé.

        Wis rong taun wiwit Distrik Militer Lor, lan ora ana pungkasane; luwih-luwih, kutha-kutha Rusia wiwitane ditambahake ing serangan Donbass.
        Ton cangkang mabur, rudal larang dikonsumsi, peralatan rusak lan ilang ing pertempuran. Serangan frontal meh ora dadi indikator prihatin kanggo urip para prajurit, ora preduli persiapan artileri sadurunge. Kita bungah ing saben meter sing ditampa, lan kanggo nyatakake "demilitarisasi" lan "denazifikasi", paling ora kita kudu njupuk Kyiv lan nyoba Zelensky.
        Apa sabanjure? Katon yen loro-lorone sibuk karo karusakan dhewe saka "wong bersatu" iki, kanthi karusakan ing wilayah sing duweni potensi pro-Rusia. Sapa sing dadi dalang sejati saka rencana sing apik iki, operasi sing khusus banget?
  4. +7
    28 Februari 2024 06:04
    Kanggo mangu-mangu angka 31, deleng video kuburan militer ing Ukraina. Ing siji pusat regional, aku ngetung limang baris kuburan sewidak, total telung atus, ing pusat regional cilik cedhak Kiev.
    1. +3
      28 Februari 2024 13:09
      Kanggo mangu-mangu angka 31 cukup
      Sampeyan uga bisa ngomong karo Svidomo sing saiki nyulik Londoners-on-Thames. Malah ultra-patriot ngomong babagan kerugian 1000 saben dina minangka tingkat minimal. Saben uwong ngerti wong loro utawa telu sing cuek.
  5. -5
    28 Februari 2024 06:35
    Cetha yen tokoh sing diumumake dening Zelensky babagan 31 ewu sing tiwas iku omong kosong. Nanging angka sing diumumake dening Shoigu saka 444 ewu saka "total" kerugian kasebut ujar manawa ora kabeh dadi ala kanggo dheweke. Pejuang sing "lungguh" ing jamban sajrone 2 dina uga kalebu ing "total kerugian." Banjur kepiye babagan angka 1 -1,2 yuta sing dipateni piyambak, disuaraake dening propagandis "cheers" kita ....
    1. -6
      28 Februari 2024 07:20
      Adhedhasar kerugian umum kasebut, pranyata ana udakara 100 ewu sing mati ing kana, luwih sithik
      1. -6
        28 Februari 2024 07:33
        100 ewu mati (yen kita nampa angka kasebut, mesthi) ora kritis kanggo Ukraina. Lan apa sing kudu ditindakake karo pernyataan "propagandis jingo" babagan kerugian sing 7 nganti 10 kaping luwih gedhe tinimbang kita?
        1. +1
          28 Februari 2024 07:59
          Kita duwe wong bodho sing disimpen nganti satus taun sadurunge. Rencana sing jelas saka Kulon ditindakake kanggo ngrusak Rusia sabisa-bisa. Aku ora ngerti wilayah endi Ukraina bakal tetep dadi negara, nanging sawise pungkasane BD, Kulon bisa uga bakal ngetrapake rencana liya kanggo nggawe "permen" ing wilayah sing isih ana ing puncak Rusia
          1. 0
            28 Februari 2024 13:11
            rencana nggawe "permen"
            Cetha ana masalah ing kene - minangka mandor sing aku ngerti, konstruksi mbutuhake bahan ya . Nanging materi ing kono kaya-kaya, yen ora, ing 30 taun, yen ora Prancis kapindho, banjur Polandia kapindho wis ana.
            1. -6
              28 Februari 2024 14:08
              Iku ora babagan "materi", nanging babagan pematung ... Ayo elinga Soviet Ukraina lan wong-wong sing teka saka kono ... Ilmuwan, pimpinan ing produksi, militer ... Percaya, kita padha ... Lan dudu babagan siji bangsa sing diomongake wong Kremlin ..
              1. +5
                28 Februari 2024 14:10
                .Pracayaa, kita padha
                Ing Rusia, ekonomi ora ana ing tingkat Afrika, lan "urip kanthi keuntungan ing jaban rangkah" dudu ide nasional. Aku mbaleni - iki hardworking eseman Kanggo 30 taun kamardikan, wong bakal urip ora luwih ala tinimbang ing Rusia, nanging ora. Mental ing kono beda.
                1. -6
                  28 Februari 2024 15:26
                  APA sing kita ngerti, kepiye uripe? Aku ora ndeleng "pengungsi apes" iki ing Kuban taun 2014. Ing mobil sing larang, busana apik ... Ora preduli sampeyan ndeleng video saka kana, apartemen wis dilengkapi, direnovasi, omah-omah desa sing apik, kuwat.. .Ora, kebak kabeh jinis wong sing terpinggirkan, kita kudu nggatekake undang-undange, sing luwih liberal tinimbang kita.
                  1. +4
                    28 Februari 2024 15:29
                    Apa kita ngerti, carane padha urip
                    Apa sampeyan lunga saka Rusia kanggo kerja? Utawa kosok baline? Ing taun 2019 dheweke ngandhani babagan kemiskinan ing Ukraina wong Moldova. dadi ya, kita manggon ana mung paragraf.
                    1. -2
                      28 Februari 2024 15:33
                      Apa ora kita kerja? Maksudku provinsi, menyang ibu kota, ing sisih lor, mung ora ana lapangan minyak lan gas sing gedhe, pusat sing kabeh aliran keuangan negara, apa sampeyan mikir karo provinsie. dheweke ora kerja ing Kiev? , utawa Dnepropetrovsk, umpamane?
                      1. +4
                        28 Februari 2024 15:34
                        Napa kita ora kerja?
                        Apa, ana wong menyang Ukraina kanggo entuk dhuwit? belay ?
                      2. -3
                        28 Februari 2024 15:39
                        Ya, ana akeh ... Bener, dheweke luwih akeh saka "lingkaran sing luwih dhuwur" ... ya
                  2. 0
                    28 Februari 2024 15:50
                    Aku ora ndelok "pengungsi apes" iki ing Kuban taun 2014. Ing mobil sing larang, klambi apik ... Ora ketompo carane ndeleng video saka kono, apartemen wis dilengkapi, direnovasi, omah-omahé desa tetep apik. , kuwat...

                    Iki "pengungsi apes" njaluk kita ing Donbass banget. Sing ala ora amarga dheweke mlayu saka Donbass ing taun 2014. Sing ala yaiku "muzzles iki" wiwit bali menyang "papan gandum".
        2. +5
          28 Februari 2024 13:22
          Kutipan: Vladimir M
          Lan apa sing kudu ditindakake karo pernyataan "propagandis jingo" babagan kerugian sing 7 nganti 10 kaping luwih gedhe tinimbang kita?

          Nganti saiki, padha karo pernyataan "ukropagandists" sing wis "mateni" setengah yuta prajurit kita. Maca, elinga, gunakake otak ing sirah lan aja gupuh
    2. 0
      28 Februari 2024 19:04
      Kutipan: Vladimir M
      Cetha yen tokoh sing diumumake dening Zelensky babagan 31 ewu sing tiwas iku omong kosong. Nanging angka sing diumumake dening Shoigu saka 444 ewu saka "total" kerugian kasebut ujar manawa ora kabeh dadi ala kanggo dheweke. Pejuang sing "lungguh" ing jamban sajrone 2 dina uga kalebu ing "total kerugian." Banjur kepiye babagan angka 1 -1,2 yuta sing dipateni piyambak, disuaraake dening propagandis "cheers" kita ....

      Jumlah 1 ewu diumumake dening Zaluzhny sadurunge Kongres Amer. Saka jumlah kasebut, 160 ewu sing ilang lan 200 ewu sing isih mati. Lan iki ana ing pertengahan Desember.
      1. -2
        28 Februari 2024 19:19
        Mungkin terjemahan saka tembung Zaluzhny ora sakabehe bener, utawa bisa uga liya. Nanging, isih, kanggo Ukraina, kanthi populasi sing isih ana, kerugian sing ora bisa dibalekake 1 -1,2 yuta gedhe banget. Kanthi kerugian sing ora bisa didandani, mesthine ana ambruk kabeh.
        1. -4
          28 Februari 2024 19:28
          Aku yakin yen total kerugian Ukraina bisa dadi 500 ewu. Nanging total kerugian uga kalebu prajurit sing "lungguh ing jamban" luwih saka sedina, kerugian sing ora bisa dipulihake luwih sithik. Mungkin Zaluzhny lan Co padha melu postscripts ing nomer l / komposisi kanggo nampa lan "nglampahi" dhuwit. Zelensky "njupuk" Zaluzhny kanggo "titik kaping lima" ...
        2. 0
          28 Februari 2024 19:35
          Umumé, ora sakabehe bener. Yen ing Krajina isih ana 29 yuta, banjur 10% (yaiku wong sing biasane bisa nahan beban (utamane antarane umur 18 lan 45)) yaiku 2.9 yuta prajurit lan sing umure kurang saka 45 taun. Miturut sawetara data, rata-rata umur prajurit ing Angkatan Bersenjata yaiku 48 taun !!! Apa sampeyan mikir iki tegese? Aku percaya, nyatane, wis ana luwih saka 1,2 yuta sing tiwas (bebarengan karo sing ilang) (sampeyan mikir apa sing isih ana sawise serangan TOS marang wong sing ndhukung? Asring ora ana mayat sing isih ana), lan paling ora nomer padha wong cacat. Lan iki ora kalebu tatu sing bisa bali menyang tugas. Yen kerugiane mung ana udakara 400 ewu sing tiwas, kenapa wong kalebu. Apa wong cacat kejiret ing dalan kaya kewan lan dikirim kanggo nyembelih? Padha uga mobilize wong ing umur 60 taun!!!
          1. -3
            28 Februari 2024 19:47
            Sampeyan ora bener. Ing Ukraina, nganti suwe, ora luwih saka 20 yuta tetep, lan mayuta-yuta kasebut kalebu wong tuwa lan bocah-bocah. Lan kerugian sing ora bisa dibalekake 1 yuta akeh banget. Saiki ora ana maneh 30-100 wong sing lungguh ing dhukungan .... Kita uga ora nolak umur 50-55 taun, nanging isih ana populasi sing rada gedhe. Kita ora ngomong babagan 400 ewu sing tiwas, nanging kita ngomong babagan 444 ewu total kerugian, aku nulis ing ndhuwur sing kalebu ing total kerugian lan sing mateni ana 30%, paling apik - 50%.
            1. +1
              28 Februari 2024 20:27
              Vladimir, sampeyan ora maca kanthi teliti apa sing daktulis. 10% sing tanggung jawab kanggo dinas militer saka 18 kanggo 45!!! Lan isih ana 15 umur nganti 60 taun. lan saka 18 kanggo 45, sing mung 23 umur (disebut), count dhewe carane akeh wong liyane menehi. Menapa malih, ing negara saiki lagi dayung ora mung wong cacat, nanging malah wong sindrom Down!!! Ana video ing kreta Ukrainia wong sing meh ngemot mortir 120mm kanthi mortir madhep mudhun. Saiki etung, yen ing Krajina ana 20 yuta (mesthi ana) sing umure 18 nganti 45 taun, iku 2 yuta, tegese yen kalebu kabeh wong lanang umur 18 nganti 60 taun, mesthine wis (kanthi populasi). saka 20 yuta) ora 2 yuta, nanging meh 3,5 yuta. Lan elinga yen 10% saka wong-wong iki yaiku wong sing SEHAT, lan ing kana saiki lagi raking kabeh wong, malah ngapura tembung ABNORMAL. Lan iki luwih saka 10%. Biasane wong lanang ana ing antarane 45-48%. Mesthi, kita ora bakal ngetung wong sing umure luwih saka 60 lan bocah-bocah ing sangisore 18, nanging ayo nganggep manawa wong lanang dibagi rata antarane umur 1 lan 70 taun. Banjur dadi metu sing karo populasi 20 yuta wong bakal ana ing 45% 9 yuta lan ing 48% 9.6 yuta. Dibagi dening 70 taun (ie mranata umur) iku metu dadi 128 (ing 571%) lan 45 wong ing. saben umur. Iki tegese bakal ana 137 wong lanang umur 142 nganti 18 taun. (ing 60%) kanggo 5 (ing 399%) Kira-kira ngandika, ALL wong umume tundhuk mob. sanajan kondisi kesehatane !!! Dadi, math dhewe yen padha baris saben wong ing 982 taun. pira sing kalah ing perang lan pira wong cacat sing isih ana!!!! hi
              1. -3
                28 Februari 2024 20:35
                Ayo ora mbantah maneh. Aku ngormati pendapat sampeyan, nanging aku bakal tetep karo pendapatku.
                1. +3
                  28 Februari 2024 20:43
                  Iki hakmu. hi Kajaba iku, aku rumangsa bener yen Menteri Pertahanan mung nerbitake kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina.
  6. +7
    28 Februari 2024 07:38
    MOSCOW, 13 Juni - RIA Novosti. Kerugian Rusia sing ora bisa dibalekake kaping 10 luwih murah tinimbang angkatan bersenjata Ukraina, ujare Presiden Rusia Vladimir Putin. Yen Ukraina ilang 444 ewu, banjur kerugian kita 44 ewu? Iki luwih saka rong gabungan Chechen lan Afghanistan. Aku malah kaget. Medeni, udakara 60 wong saben dina ...
    1. +5
      28 Februari 2024 07:50
      Apa 44 ewu kerugian mung kanggo Kementerian Pertahanan utawa kanggo kabeh unit sing melu ing Distrik Militer Lor? Nanging isih ana kerugian ing antarane Lugansk, Donetsk, PMC ... sadurunge unit kasebut pindhah menyang kontrak karo Wilayah Moskow. Prigozhin ngumumake kerugian sing ora bisa ditindakake ing Bakhmut mung 20 ewu.
      1. +1
        5. mars 2024 21:52
        Kutipan: Vladimir M
        Oh, ana uga losses antarane Lugansk lan Donetsk

        Polisi sing nandhang kerugian paling gedhe. Dheweke ora duwe peralatan, pengintaian lan amunisi kasebut.
    2. +5
      28 Februari 2024 08:03
      Sawetara dina kepungkur aku nuduhake Galeri Memori para prajurit sing tilar donya ing Distrik Militer Lor ing distrik Beloglinsky ing Wilayah Krasnodar. luwih akeh Chechen lan Afghan
      1. +6
        28 Februari 2024 08:41
        liyane Chechen lan Afghan hi Mekaten ingkang kula mangertosi intensitas b. ndhuwur, nanging piye wae isih ora aran tengen, lan padha disarèkaké ing kutha relatif cilik (120 ton) cukup asring. Lan uga pesenan sing ditanggepi sawetara taun kepungkur babagan klasifikasi kerugian, kabeh iki ora nambah wewenang pemerintah saiki.
        1. -1
          28 Februari 2024 14:48
          Apa ora nambah?
          Wingi ing Yandex - kapercayan ing Putin kira-kira 80%.
          lan ing pemilihan bakal ana tokoh sing padha.
          lan sampeyan .. ora nambah kepercayaan .. ora nambah ..
          dheweke uga nambah ...
          1. -1
            28 Februari 2024 19:06
            Kutipan: Dmitry Ivanov_1991
            lan ing pemilihan bakal ana tokoh sing padha

            ing Pemilu iku beda ... ora 100% saka populasi dadi, nanging kurang saka 50% ing pungkasan, lan yen kita nganggep sing iku utamané "kanggo" kontingen sing dadi, lan liyane sing ora teka "nglawan. ", banjur ing kasunyatan bisa uga ana 80% "kanggo" "(nanging saka 100% iki 40%, amarga 80% saka 50% iku patang puluh saka total).. dadi 100% bakal milih, bisa dadi menarik. gambar .. wiwit karo "trick" + - 10% sampeyan mung bisa nggawe , tanpa "lawlessness"...
  7. +3
    28 Februari 2024 07:56
    Yen ana 30000 korban, kenapa mobilisasi anyar dibutuhake? Kanggo tentara jutaan, kerugian kasebut ora kritis; ketoke Zelensky ngapusi.
  8. +3
    28 Februari 2024 07:57
    Ora ana sing ngerti sejatine jumlah kerugian, kerugian mung bisa dinilai kanthi ora langsung, pengetatan mobilisasi, batalyon wanita, kekurangan pejuang ing garis ngarep, malah pengin ngirim pasukan NATO, kabeh iki ngomong babagan gedhe banget. kerugian sakabèhé ing negara U.
  9. +4
    28 Februari 2024 08:05
    Demilitarisasi rezim Kyiv terus sukses
    Nalika kita nyedhaki Slavyansk, Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal ana maneh lan pembebasan Ukraina bakal diwiwiti, nganti Carpathians, miturut artikel kasebut.
    1. + 10
      28 Februari 2024 08:46
      Nalika kita nyedhaki Slavyansk, Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal ana maneh hi Carane akeh wedhus ana sing U bakal teka rong minggu sawise wiwitan musuhan? Rong taun wis teka lan pungkasan wilayah ora katon. Dadi iki pemilu maneh, aku ngerti ...
      1. +3
        28 Februari 2024 08:52
        Pranyata yen iki, padha duwe kerugian gedhe, ora bakal ana sing nglawan, banjur ... Yen kita demiliterize lan denazify mayoritas populasi, sing bakal tetep ana? Utawa bakal nggawa wong pinter saka Afrika?
        1. +2
          28 Februari 2024 08:59
          Kita bakal nggawa sawetara wong pinter saka Afrika Lha kok mung saka Afrika, Asia sing gedhe. nglirik
  10. +8
    28 Februari 2024 09:02
    Dadi, sapa sing nyoba ngetutake tembung emas Konashnenkov, wis suwe ngerti kabeh. Kapitunan Ukraina luwih saka setengah milyar personel, Kajaba iku, 100 Hymers, 1000 pesawat, rolas Patriot, lan atusan ton saka macem-macem Macan Tutul lan kéwan cilik padha smashed menyang sampah. Mungsuh nyerah ing perusahaan lan batalyon. Kapitunanipun Rusia wontên saperangan dasa èwu wadyabala, punika jalaran saking kalêbêtan. ngguyu
  11. +6
    28 Februari 2024 09:06
    Topik kasebut minangka gedhe lan lawas kaya perang dhewe. Malah ing legiun Romawi ing jaman kekaisaran, jumlah unit nyata dadi misteri, amarga para legasi ndhelikake kerugian kanggo entuk gaji lan tunjangan kanggo jiwa sing wis mati. Para kaisar nglawan iki sabisane, nanging ora bisa ditindakake. Aku yakin bab sing padha kedadeyan ing tentara Asyur, Het, lan Mesir ... Lan ing Abad Pertengahan ... Ora diwiwiti karo kita, lan ora bakal mungkasi karo kita ...
    1. -1
      28 Februari 2024 13:14
      bab sing padha kedaden ing tentara Asyur
      Ora mungkin saham kasebut sumunar kanggo wong-wong sing nemoni kanthi massal, lan dudu kanggo matematika. ya .
      1. +1
        28 Februari 2024 13:18
        Sayange, malah langkah-langkah sing kaya ngono ora nate mandhegake sapa wae kanggo nyolong lan nyathet ... Aku maca petikan saka pesen para pejabat Asyur - keluhan terus-terusan yen dheweke didhawuhi nggawa moncong satus lan kreta sepuluh, nanging nyatane pitung puluh lima kreta, saka kang telu bobrok.. Sanadyan rampasan lan sangu – ditampa kanggo kabeh. Sifat manungsa ora owah..
  12. +1
    28 Februari 2024 09:21
    Bener, Shoigu ujar manawa kerugian mungsuh ngluwihi 444 ewu.
    1. +5
      28 Februari 2024 09:29
      kerugian mungsuh ngluwihi 444 ewu
      .Yen mangkono, banjur kenapa kita, paling ora cedhak Kiev?
  13. -5
    28 Februari 2024 09:36
    Iku misale jek kula sing 444 ton saka total losses ing pinggiran wis underestimated. Kerugian nyata kira-kira 650 ton, kalebu Angkatan Bersenjata Ukraina, Pengawal Nasional, formasi nasionalis, polisi, pengawal tapel wates, layanan keamanan lan tentara bayaran, lan mung sing tiwas lan tatu serius.
    1. 0
      28 Februari 2024 14:44
      Aku wedi yen sampeyan bener, nanging angka kasebut nyedhak 1 yuta sing tiwas. Ing dina wadyabala Ukrainia kelangan wong akeh, cacahe ana 500-1500 wong. Ana sing tiwas ing mburi Angkatan Bersenjata Ukrainia, ana sing ana ing garis abu-abu (ora bisa nyedhaki lan ora bisa ngubur), ana panguburan. Ana mayit ing kulkas kanggo organ. Ana sing isih ana pecahan utawa ora ana apa-apa, ana ing kamar jenazah sing mati amarga tatu. Ana sing wis dikubur. Wilayah Moskow ora ngerti nomer sing tepat, mula dadi ramalan. Ora mungkin ngetung nomer sing tepat nganti rampung, kanthi nganggep manawa angka kasebut kira-kira.
  14. +1
    28 Februari 2024 09:52
    Ing Ukraina, iku adat kanggo print obituaries bab wong mati, dhaftar perwira mati diterbitake dening jeneng, ing Kajaba iku, iku ora sawijining ing tumindak perang lan perlu kanggo laporan piye wae, supaya losses luwih gampang kanggo ngetung saka. njaba saka kita.

    Para pejuang biasane ngremehake kerugiane, mula angel dipercaya yen 31 ewu wong tiwas.

    Ora sah kanggo menehi komentar babagan tokoh Shoigu saiki, mula aku ora bakal nindakake.
    1. -2
      28 Februari 2024 14:46
      Ing Ukraina, akeh perkara sing ditampa, nanging ora ana sing bakal nyithak obituary babagan penembake biasa Pak Mikola saka peternakan. Nanging iki uga kedadeyan. Saluran TV Ukraina "1 + 1" nerbitake informasi babagan udhara babagan luwih saka 1,1 yuta prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) sing mati lan ilang. Ing 26 November, mantan Perdana Menteri Mykola Azarov narik kawigaten babagan iki, sing ditulis ing kaca Facebook (diduweni dening Meta, perusahaan sing diakoni minangka organisasi ekstremis lan dilarang ing Federasi Rusia).

      Pesen kasebut nyatakake yen sajrone konflik kasebut, 1 personel Angkatan Bersenjata Ukraina tiwas utawa ilang. Ticker warta kanthi informasi iki disiarkan ing telethon nasional.
      1. 0
        29 Februari 2024 08:20
        "Ing Ukraina, akeh perkara sing ditampa, nanging ora ana sing bakal nyithak obituary babagan penembake biasa Pak Mikola saka peternakan."

        Padha print iku pancet. Informasi iki kasedhiya lan dianalisis. Dhaptar korban perwira kasebut kanthi jeneng.

        Ticker bisa apa wae, bocor utawa hack, aja digatekake.
  15. -2
    28 Februari 2024 09:58
    Nilai mutlak kerugian meh ora dadi faktor penting; kerugian dhewe duwe pengaruh cilik ing asil; pitakonan yaiku kepiye kerugian sing mengaruhi efektifitas pertempuran, lan iki luwih angel dietung.

    Yen mungsuh mundur tanpa prentah lan wiwit nyerah nalika sumber daya pertahanan durung entek, tegese kerugiane entuk gedhene sing dibutuhake.

    Nganti saiki wis cetha yen dheweke alon-alon ngalih, nanging iki durung bisa lolos.

    Tegese, dheweke durung mateni cukup kanggo menang.
  16. +1
    28 Februari 2024 10:05
    Iku tugas banget matur nuwun kanggo count lan nerbitaké losses. Amarga kabeh wong dumunung ing kene. Loro-lorone kita lan netral kondisional. Ing 50 taun gambar nyata bakal declassified ...
  17. -4
    28 Februari 2024 10:24
    Iki dudu sing sepisanan pejabat nggawe perkiraan kerugian. Ing pungkasan taun kepungkur, dheweke disuarakake dening komandan Zaluzhny sing banjur - 90+ ewu kerugian sing ora bisa dipulihake, sing, kanthi cara, ora mbantah tokoh sing diomongake dening Zelensky, amarga sing terakhir, jelas, ora. kalebu kategori "ilang", lan iki kabeh sing mayit ora ditemokake lan ora dikubur, uga sing kahanan pati durung diselidiki.
  18. +4
    28 Februari 2024 10:32
    Sapa wae bisa ngapresiasi kerugian kasebut. Lunga menyang kuburan, ngitung kuburan para pejuang Distrik Militer Utara, nggawe proporsi kanthi ngitung populasi desa lan negara asal sampeyan.
    1. 0
      28 Februari 2024 11:01
      Kerugian kita bisa dikira kanthi ora langsung saka pernyataan Shoigu, Medvedev, Putin ing Desember 2023, mesthi ana kesalahan tartamtu. Pira prajurit kontrak sing ana ing 1 Januari 2022, pira sing ana ing kontrak kanggo Desember 2023, pira sing ana ing kontrak kanggo Desember 2023. Nomer kasebut diumumake ing Desember 2023 dening pejabat. Mesthine, kita kudu ngilangi sing disebut "500" sing ninggalake layanan kasebut wiwit wiwitan Distrik Militer Lor. Iki utamané ditrapake kanggo pribadhi lan sersan saka layanan kontrak, sing, sawise nulis laporan buyaran, padha mecat dening pesenan saben dina biasanipun saka komandan unit. Letnan sing padha ora bakal bisa mandheg kanthi cepet. Wong-wong sing ninggalake layanan amarga penyakit utawa umur - iki wis ditrapake kanggo kabeh kategori personel militèr. Inggih, nambah kerugian Donetsk, Luhansk, PMCs.... sadurunge padha ngalih menyang kontrak karo Wilayah Moscow.... Lan kita njaluk plus utawa minus losses irretrievable kita.
    2. +2
      28 Februari 2024 11:06
      Sawetara wong malah ora bakal yakin. Ora ana gunane malah ngrembug babagan iki karo dheweke. Dheweke pengin percaya apa sing dirungokake ing TV, yaiku kerugian Ukraina nganti setengah yuta prajurit kanthi nol kerugian dhewe.
    3. +1
      28 Februari 2024 11:18
      Aku ora kudu, sumber Western wis rampung iki, kalebu BBC. Dheweke nganalisa obituari ing situs web pemerintah lokal lan cathetan sedulure prajurit sing mati. Ayo dadi ngomong iki kabeh populasi Berdsk, wilayah Novosibirsk.
    4. -1
      28 Februari 2024 14:49
      statistik ora njupuk menyang akun kasalahan. Apa sampeyan arep ngunjungi kabeh pemakaman Federasi Rusia, muga-muga sukses ...
  19. +3
    28 Februari 2024 12:38
    Kamentrian Pertahanan Rusia, sing nduweni kemampuan kanggo langsung ngetung kerugian mungsuh

    Kamentrian Pertahanan kita saiki ngira total kerugian tenaga kerja mungsuh ing 444 ewu wong. .


    Saka ngendi data babagan kerugian mungsuh teka saka .... Paling kamungkinan, padha njupuk kerugian dhewe lan multiply dening sawetara koefisien. Iku angel ngomong apa koefisien ditampa kanggo agitprop. Putin disebut 1:7, Shoigu dikutip 1:10 , "Pakar" TV seneng karo proporsi favorit sampeyan...Minangka Vladimir Vladimirovich wis bola-bali kaping pirang-pirang: "luwih gedhe goroh, luwih akeh wong sing percaya"
    Lan ora aneh yen data intelijen asing dadi luwih cedhak karo bebener tinimbang tokoh propaganda loro-lorone......
  20. +1
    28 Februari 2024 12:52
    Sumber daya domestik Lost Armor nyimpen jumlah prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina sing mati adhedhasar kabeh sumber terbuka (media regional, pesenan penghargaan, jaringan sosial, foto saka kuburan, plakat peringatan, lsp).
    Nganti saiki, 26.050 jeneng kulawarga wis dikirim, diwiwiti kanthi 18 huruf pisanan saka alfabet https://lostarmour.info/ukr200, ekstrapolasi menyang kabeh alfabet: 47.8 ewu sing dipateni dening Angkatan Bersenjata Ukraina, saliyane, ing Oktober 2023, miturut data resmi saka Kementerian Dalam Negeri Ukraina, 15 ewu personel militer kadhaptar minangka ilang.

    Sayange, iki bisa dibandhingake karo data sing wis mati, sing diitung nggunakake metodologi sing padha: luwih saka rong taun, padha diitung saka 44.7 nganti 45.2 ewu sing tiwas, iki tanpa LDPR.
    Sajrone 10 wulan pisanan, Komisioner Hak Asasi Manusia ing DPR nerbitake statistik tiwas lan tatu: 4163 wong sing diakoni mati, rasio tiwas lan tatu yaiku 1: 4.2, aku mikir yen rasio tiwas lan tatu iki bisa ditampa kanggo kabeh pihak
    https://ombudsman-dnr.ru/obzor-soczialno-gumanitarnoj-situaczii-slozhivshejsya-na-territorii-doneczkoj-narodnoj-respubliki-vsledstvie-voennyh-dejstvij-v-period-s-17-po-23-dekabrya-2022-g/

    Mangkono, kerugian minimal Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku 63 ewu sing tiwas lan ilang, kita bisa uga bisa dibandhingake. Sajrone 10 taun perang Afghan, kira-kira 9 ewu pribumi saka RSFSR mati, saiki ing 2 taun paling ora 7 kaping luwih; Menapa malih, misale jek taun kaping 2 saka Distrik Militer Utara malah luwih getih tinimbang sing pisanan, kanthi kemajuan sethithik banget - kira-kira 1 ewu meter persegi dijupuk ing setahun. km.
    1. -3
      29 Februari 2024 14:28
      Sawetara dina kepungkur, ora liya Presiden Zalezhaloy takon marang Staf Umum, kenapa, saka 800 ewu personel militer, 20-30% ana ing bathuk?
      Sing. Pranyata ing wayahe jumlah Angkatan Bersenjata Ukraina ana 800. Ing wiwitan Distrik Militer Lor, jumlah Angkatan Bersenjata Ukraina ana 300. Sawise mobilisasi, aku nglumpukake 1 yuta liyane (iki iku kabeh statements saka dill, supaya aku ora bisa njamin akurasi).
      Inggih, pranyata 500 ewu prajurit Ukraina ilang ing endi wae.
      Mesthine, ora bisa ngonfirmasi utawa mbantah angka kasebut, nanging ana kontradiksi sing jelas ing pernyataan Fuhrer Ukrainia.
      Sabanjure kita nguripake math. Mungsuh nulis yen Angkatan Bersenjata Rusia nglampahi kira-kira 10 ewu meriam saben dina. Sing. yen kita nampa mung saben cangkang sepuluh sing ngrusak utawa tatu serius mung siji prajurit Ukrainia (njupuk kasunyatan manawa artileri uga kena obyek "sparsely populated" kayata gudang, jembatan, lan liya-liyane), banjur entuk 1 ewu kerugian saben dina. . Siji bisa, mesthi, nganggep yen efektifitas artileri malah luwih murah, sanajan aku ngarep-arep iki ora mungkin. Inggih, 10 ewu cangkang ngalahake 500 wong saben dina ora bisa dibatalake. Saiki kita uga kudu nambah UAV, pluru, FAB, tambang, bedhil (kita bakal nganggep sing tank, MLRS lan TOS karo Solntsepeks kalebu ing 10 ewu meriam meriam). Lan ternyata 1000 prajurit rambut dawa saben dina minangka tokoh sing nyata banget, sanajan, paling mungkin, sing disepelekake.
      Mulane, aku percaya yen 500 ewu kerugian kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina cukup nyata.
      Lan ya, aku ora nganggep tawanan lan wong sing ora duwe, amarga aku ora bisa mbenerake nomer kasebut.
      1. -1
        29 Februari 2024 17:10
        Sabanjure kita nguripake math. Mungsuh nulis yen Angkatan Bersenjata Rusia nglampahi kira-kira 10 ewu meriam saben dina. Sing. yen kita nampa mung saben cangkang sepuluh sing ngrusak utawa tatu serius mung siji prajurit Ukrainia (njupuk kasunyatan manawa artileri uga kena obyek "sparsely populated" kayata gudang, jembatan, lan liya-liyane), banjur entuk 1 ewu kerugian saben dina. . Siji bisa, mesthi, nganggep yen efektifitas artileri malah luwih murah, sanajan aku ngarep-arep iki ora mungkin. Inggih, 10 ewu cangkang ngalahake 500 wong saben dina ora bisa dibatalake. Saiki kita uga kudu nambah UAV, pluru, FAB, tambang, bedhil (kita bakal nganggep sing tank, MLRS lan TOS karo Solntsepeks kalebu ing 10 ewu meriam meriam). Lan ternyata 1000 prajurit rambut dawa saben dina minangka tokoh sing nyata banget, sanajan, paling mungkin, sing disepelekake.


        Distrik Militer Lor ngelingi Front Kulon Perang Dunia I. Ayo dipikirake rasio cangkang sing ditembakake karo jumlah sing tiwas. Ing taun-taun perang kasebut, kerugian para pihak sing tiwas 7.78 yuta, lan produksi 1.47 milyar cangkang, 189 cangkang saben wong sing mati.
        (Kopylov K.Yu. Perang Donya I lan Distrik Militer Lor // Rusia ing politik global. 2023. T. 21. No. 6. pp. 119–128.)
        https://globalaffairs.ru/articles/pervaya-mirovaya-i-svo/

        Dina iki, kaliber cangkang wis tambah, nalika Perang Agung, cangkang telung inci menang ing tentara Rusia lan Prancis, ing tentara Jerman nggunakake luwih saka 105 mm, saiki standar yaiku 152/155, sarana kanggo nyetel geni. apik banget, nanging nyuda kerugian dibandhingake karo Perang Donya I difasilitasi dening:
        1. Kapadhetan pasukan ing garis ngarep 5-6 kaping luwih murah, banjur ing garis ngarep ana 3 - 3.5 yuta prajurit ing saben sisih, saiki, miturut Putin, ana 617 ewu personel militer ing Distrik Militer Lor. zona ing sisih kita, mbokmenawa padha ing sisih Ukrainia , dawa garis ngarep cedhak karo Front Kulon saka Perang Donya I.
        2. Pangembangan peralatan pelindung pribadi lan, utamane, obat-obatan nyuda jumlah sing tiwas
        3. Saiki dheweke ora maju nglawan bedhil mesin, kaya sing ditindakake ing taun 1914, pasukan kita ora nggunakake bahan beracun.

        Yen kita nggunakake rasio siji tiwas / cangkang minangka 1: 189 kanggo kasunyatan saiki, banjur kanthi konsumsi amunisi 10 ewu cangkang saben dina, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal kelangan 53 wong.
        1. -2
          29 Februari 2024 17:48
          Yen kita ngetrapake rasio siji sing mati / cangkang minangka 1:189 karo kasunyatan saiki,
          Aku banget mangu rasio iki. Ya, Kapadhetan pasukan Ngartekno luwih murah, nanging Kapadhetan saka geni artileri uga luwih murah, saiki ora ana serangan massive kaya ing Perang Donya Kapisan lan Kapindho. Kajaba iku, sampeyan dhewe nulis manawa kaliber lan akurasi wis tambah. Lan ya, ing petungan kira-kira 10 ewu cangkang aku kalebu MLRS, Solntsepek, lan TOS, yen sampeyan maca kanthi teliti. Iku Highly mangu sing 4 volleys saka Grad utawa 7 volleys saka Solntsepek bakal numpes mung siji wong.
  21. 0
    28 Februari 2024 12:57
    Ora ana kontradiksi ing kene. 31 ewu tiwas, tiwas amarga kacilakan lan lara, ditambah karo wong sing ilang sing ora ditawan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, ditambah karo kategori kerugian saka formasi bersenjata liyane (polisi, penjaga tapel wates, pertahanan militer, lan sapiturute) kabeh kira-kira 50. ewu mati. Ing perang saiki rasio wong mati kanggo tatu iku 1 kanggo 5. Banjur tatu, lara, etc. 250 ewu lan kita entuk kerugian total 300 ewu, sing cocog karo 440 ewu Shoigu. Bisa ditambahake yen ana akeh sing tatu parah sing wis ilang kemampuan tempur sing cedhak karo sing tiwas, lan yen ditambahake sing dicekel, kerugian militer sing ora bisa dibatalake luwih saka 100 ewu.
  22. -1
    28 Februari 2024 13:07
    Aku percaya yen kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina saiki bisa uga luwih dhuwur tinimbang 500k; ketoke, kita wis ngremehake angka sing diumumake supaya bisa menehi bentuk sing luwih "ditampa kanthi empiris".
  23. -5
    28 Februari 2024 14:36
    Tokoh kasebut wis disiarkan ing TV Ukrainia lan ana foto:
    seda lan ilang menyang lalen 1 prajurit Viysk
    1. 0
      6. mars 2024 23:55
      Kaya sing sampeyan ngerteni, ticker ukro-tv wis diretas luwih saka sepisan.
      1. 0
        7. mars 2024 08:22
        Kutipan saka pakar
        Kaya sing sampeyan ngerteni, ticker ukro-tv wis diretas luwih saka sepisan.

        Aku setuju, nanging sampeyan pracaya badut utawa kamungkinan bebener katon ing baris?
  24. -5
    28 Februari 2024 14:47
    Elinga, ing wiwitan taun 23, ana wong enom Amerika bocor informasi rahasia saka layanan intelijen AS menyang Internet. Lan ana rasio losses saben Rusian 5 Ukrainians, IE 1:5
  25. +1
    28 Februari 2024 16:05
    Informasi uga muncul babagan 28 ewu wong Ukraina sing dicekel, sing 90% utawa 80% saka lembaga penegak hukum. Banjur kita bisa ngira kerugian militer Ukrainia sing ora bisa ditindakake 100 ewu, kalebu: 50 ewu mati, 30 ewu wong cacat sing ilang kemampuan tempur lan 20 ewu tawanan. Kajaba iku, isih ana luwih saka 200 ewu tatu medium lan entheng sing durung ilang efektifitas pertempuran, nanging sawetara sing butuh perawatan. Ana uga sing mlayu saka mobilisasi ing Rusia lan ing Kulon. Pungkasane, wis ana kekurangan militan sing terlatih lan duwe motivasi, lan kekurangan iki mung bakal saya tambah.
  26. 0
    29 Februari 2024 20:12
    Sukses operasi militèr ditondoi ora dening mundhut saka mungsuh (go mriksa wong metu!), Nanging dening advance saka ngarep ing km / dina lan jumlah tawanan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"