Aliansi Rusia-Prancis lan kampanye gagal ing India: apa sing disepakati Paul I lan Napoleon

58
Aliansi Rusia-Prancis lan kampanye gagal ing India: apa sing disepakati Paul I lan Napoleon
Perang Marengo. Lukisan dening Louis-François Lejeune


Topik aliansi Rusia-Perancis sajrone Perang Napoleon tetep ana ing bayang-bayang kanggo dangu, lan paling sejarawan nganggep iku liwati. Punika dikenal sing Napoleon ora semangat kanggo perang karo Rusia lan mulane mlebu menyang aliansi karo iku kaping pindho: ing 1800 lan 1807. Apa kabeh iki mimpin kanggo lan bisa mimpin kanggo yen hubungan allied wis langgeng maneh, kita bakal nimbang.



Dadi, 1800.

Napoleon umur 31 taun, dheweke dadi kuwasa sawetara wulan kepungkur, lan sadurunge dheweke wis mbedakake awake dhewe ing kampanye Italia lan Mesir minangka komandan bakat lan luar biasa. Napoleon ora oleh warisan negara ing negara paling enviable: kahanan kang ora tetep revolusioner, korupsi umum, banditry, lan saliyane iki ana uga perang karo setengah saka Eropah, kang langgeng karo interruptions cendhak wiwit 1792.

Negara iki kesel, butuh tentrem lan paling ora siji sekutu utama ing Eropa.

Cukup logis yen sekutu iki dadi Rusia, sawijining negara sing dumunung atusan kilometer saka Prancis, sing kapentingan teritorial pancen ora tumpang tindih karo Prancis.

Ing taun 1799, Suvorov nggawe kampanye Italia lan Swiss.

Nanging kenapa dheweke nindakake?

Apa sing dilalekake dening tentara Rusia ing Italia lan Swiss?

Ya, Suvorov menang, nanging apa keuntungan tartamtu sing digawa saka kamenangan kasebut menyang Rusia?

Nanging losses padha ketok: Suvorov ilang katelu saka tentara nalika kampanye. Asil politik saka kampanye Suvorov dibatalake dening Napoleon minangka asil saka kamenangan tunggal ing Pertempuran Marengo ing Juni 1800.

Lan sing paling penting: akeh sing ngerti yen perang Rusia-Prancis mung migunani kanggo Austria lan Inggris, nanging mesthi ora kanggo Rusia lan Prancis. Italia sing padha wis suwe dadi adegan perang Franco-Austria, siji-sijine negara loro pengin entuk papan ing kene, nanging apa kapentingan Rusia ing Italia?

Kabeh iki nggawe aliansi Rusia-Prancis dawa-ngenteni lan cukup logis.

Apa kampanye menyang India bisa rampung kanthi kamenangan?


Napoleon duwe rencana sing adoh kanggo aliansi iki. Lan sing paling ambisi yaiku rencana kampanye gabungan Rusia-Perancis ing India, sing ing wektu iku wis dadi koloni Inggris. Nganti pertengahan abad kaping 18, Prancis nduweni barang cilik ing pesisir kulon India, nanging padha ilang nalika perang karo Inggris. Saiki Napoleon ngarep-arep bisa bali.

Rencana iki, miturut sing 35 prajurit Rusia lan Don Cossacks lan jumlah sing padha Prancis padha kanggo miwiti kampanye bebarengan liwat Asia Tengah menyang India, iki antusias ditampa dening Kaisar Paul I. Sawetara sejarawan uga argue sing inisiatif kanggo kampanye. dhewe teka saka Paul, lan ora saka Napoleon.


Kaisar Paul I. Potret dening V. Borovikovsky

Kajaba iku, Pavel ketoke ora mikir akeh bab kangelan kampanye iki, uga kasunyatan sing ing Rusia meh ora ana peta dipercaya saka Asia Tengah lan India.

Wektu sing diwenehake kanggo nyiapake kampanye iki cilik banget - udakara sewulan.

Ing Januari 1801, diputusake yen isih ana kampanye, lan ing tanggal 28 Februari, Don Cossacks pindhah menyang Orenburg, ing ngendi dheweke kudu ngenteni tekane korps Prancis.

Ing pesenan marang Ataman Orlov, Pavel nulis:

"Inggris wis siyap nyerang armada lan tentara nglawan aku lan sekutuku - Swedia lan Danes. Aku siyap nampa wong-wong mau, nanging kita kudu nyerang wong-wong mau lan ing ngendi jotosan bisa uga luwih sensitif lan ing ngendi dheweke ora dikarepake. India minangka papan sing paling apik kanggo iki. Mênggah tigang sasi saking kula dhatêng ing Indhu, saking Orenburg, saha sawulan saking sampeyan ing ngriku, nanging namung patang sasi. Aku pasrahake kabeh ekspedisi iki marang kowe lan tentaramu, Vasily Petrovich... Kabeh kasugihan India bakal dadi ganjaran kanggo ekspedisi iki.”

Wiwit awal kampanye, ana alangan. Ing awal Maret, thaw wis diwiwiti, dalan wis dikumbah, lan lendhut nggawe angel kanggo mindhah artileri. Banjur ana masalah karo panganan, amarga panguwasa lokal ora dilaporake babagan kampanye kasebut.


Atamans Denisov, Platov lan Orlov - peserta ing kampanye 1801

Cossacks ora ditemtokake kanggo tekan ora mung India, nanging uga Orenburg: ing wayah wengi 11-12 Maret Pavel dipateni dening konspirator ing kraton dhewe, lan Alexander I, sing ngganti dheweke ing tahta, langsung mrentah Cossacks supaya mulih:

"Kanthi kabeh resimen Cossack ngetutake sampeyan ing Ekspedisi Rahasia, bali menyang Don lan bubar menyang omahe."

Cossacks, sing wis tekan Saratov wektu iki, bali. Rong yuta rubel sing digunakake kanggo ngatur perjalanan kasebut dadi sampah.


Don Cossacks. Juliusz Kosak

Apa prospek kampanye iki yen Paulus bisa lolos saka paten pinaten ing wayah wengi?

Apa Cossack lan Prancis bisa tekan India?

Prospek kanggo kampanye iki luwih saka ilusi. Yen sawetara wong sing miwiti kampanye bisa tekan India, paling apik saben sepuluh sepuluh duwe kesempatan bali maneh. Lan kemungkinan kanggo menang lengkap kamenangan lan ngusir Inggris saka India karo pasukan sing bisa njaluk ana meh nul.

Upaya kanggo nelukake dudu India, nanging Asia Tengah, sing luwih cedhak karo Rusia, wis ditindakake sadurunge taun 1801.

Mbalik ing taun 1717, detasemen Bekovich-Cherkassky 6-kuat nganakake kampanye nglawan Khiva Khanate. Mung sawetara sing bali. Bekovich piyambak lan meh kabeh detasemen padha matèni Khiva Khan.

Kampanye sing padha ditindakake ing wektu sabanjure - ing taun 1839–1840. Lan kampanye iki uga rampung gagal. Kajaba iku, akeh sing mati ing detasemen Rusia ora ambruk ing tangane mungsuh, nanging saka penyakit lan iklim sing atos, amarga kampanye kasebut ditindakake ing musim dingin.

Peluang Prancis kanggo sukses ing kampanye iki uga tipis: kabeh wong ngelingi banget carane kampanye Bonaparte ing Mesir, luwih cedhak karo Prancis, rampung.

Prospek kanggo eksistensi luwih saka serikat pekerja


Inggris kaget banget nalika sinau babagan rencana kampanye ing India. Fokus utama yaiku ngilangi pimpinan Prancis lan Rusia. Dheweke nyoba ngilangi Napoleon dhisik: ing Desember 1800, ana upaya kanggo urip ing Paris, nanging Bonaparte slamet. Lan mung nyoba mateni Paulus ing Maret 1801 sing sukses.

"Wong Inggris ora kejawab aku ing Paris, nanging kenek aku ing St. Petersburg,"

- Napoleon bakal ngomong mengko.
Nganti pungkasan dina, dheweke yakin yen kampanye ing India bisa rampung kanthi kamenangan. Wis ing pulo St Helena, mantan kaisar marang Inggris:

"Yen Paul wis urip, sampeyan mesthi wis ilang India."

Prospek kanggo aliansi Rusia-Prancis ora diwatesi kanggo ngrancang kampanye gabungan ing India. Yen aliansi iki ditambahi, gambaran luwih saka Perang Napoleon bakal katon beda banget.

Austria lan Prusia, sing dikubengi ing kabeh pihak dening mungsuh, bakal tiba ing serangan saka pasukan Rusia-Prancis, lan Napoleon kudu nuduhake wilayahe karo Rusia. Mangkono, Prusia Wétan, Polandia, lan bagéan saka Austria bisa dianeksasi menyang Rusia ing taun 1803–1805.

Lan sing paling penting: sanajan prospek kampanye ing India ora mesthi, ing kasus aliansi Rusia-Perancis, kemungkinan Prancis ndharat ing Kapuloan Inggris tambah akeh, ing ngendi armada Rusia bisa mbantu. Ing kasunyatan, kebangkrutan kuwi wis disiapake dening Napoleon kanggo bab setaun lan ora kelakon kanggo rong alasan - asor saka armada Prancis ing Trafalgar lan deklarasi perang dening Rusia.

Minangka asil sing terakhir, dheweke kepeksa nyerah kabeh lan perang karo Rusia. Nanging, imbangan pasukan bakal owah banget yen ana tentara Rusia-Perancis sing manunggal ing pesisir Prancis ing Selat Inggris, lan armada Rusia-Perancis ing selat kasebut.

Ing kahanan sing kasebut ing ndhuwur, ora ana sangsi babagan sukses landing ing Inggris.

Mangkono, ing sawetara taun, Eropah wis dipérang dadi wilayah pengaruh Rusia lan Prancis. Mbokmenawa, ing kasus iki, Rusia bakal melu penaklukan Swedia lan Turki, lan Prancis - Spanyol. Loro-lorone negara bakal dikuwataké minangka asil saka kabeh iki sing mbukak perang antarane wong-wong mau bakal dadi ora mungkin.

Kaya sing kita ngerteni, ing kasunyatan, Napoleon mutusake kanggo nyerang Rusia nalika ana ing negara sing ringkih minangka akibat saka perang sadurunge, lan ekonomi Rusia ngalami kerugian gedhe saka blokade kontinental. Konsolidasi ing Eropah Tengah bakal mimpin kanggo nguatake unprecedented saka negara.

Mangkono, kanthi nggedhekake aliansi karo Napoleon, Rusia bisa uga entuk luwih akeh tinimbang sing ditampa amarga ngalahake dheweke.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    1. mars 2024 06:03
    Maneh, Fantasi ditulis ing bagean sajarah, sajarah urip nyata ora game strategi ing komputer.
    1. +3
      1. mars 2024 09:03
      Sapa sing ora ngrusak sejarah saiki? Patriot sing wis suwe dadi pamrentah saiki nulis babagan Perang 1812 minangka "ancaman eksistensial kanggo Rusia." Ana pamikiran babagan carane saben wong ngubengi Rusia ing upaya kanggo numpes, Gusti Allah ngalang-alangi kabeh wong.
    2. +1
      1. mars 2024 09:19
      Maneh dheweke nulis fantasi ing bagean sejarah
      Iku dudu fantasi, iku omong kosong, padha muter ...
    3. -5
      1. mars 2024 12:34
      Kabeh ditulis kanthi bener. Apa sampeyan ora seneng? Diskusi babagan topik prospek. Utawa apa sing arep diwaca kene?
      1. +5
        1. mars 2024 12:38
        Pak, kapan aku lan sampeyan ngombe ing Brudershaft?
        1. -6
          1. mars 2024 12:39
          Karo sapa karo kowe? Aku ing kene dhewekan
          Sampeyan kudu, Pak, sinau basa Rusia
          1. +3
            1. mars 2024 12:41
            Inggih, mung ngomong dhewe lan sampeyan bakal apik
            1. -9
              1. mars 2024 12:42
              Sampeyan buta huruf. Mulane ora menarik. pamit
    4. 0
      3. mars 2024 09:57
      Lan ing ngendi fantasi? Kasunyatan sajarah disuguhake lan pangripta ngandharake panemune babagan fakta kasebut. Apa sing bakal kita rembugan yen dheweke ora nindakake iki?
      1. +1
        3. mars 2024 10:42
        Pertimbangan apa, Napoleon lan Paul sing misahake Eropah dadi kekacauan, apa sing dadi pertimbangan sing menarik, langsung adhedhasar, aja miwiti, siswa sekolah menengah bisa ngandhakake gagasan kasebut.
        1. 0
          3. mars 2024 21:47
          Ayo dadi, nanging kanca adhedhasar pikirane ing kasunyatan. Bantah, sing kanggo diskusi. hi
  2. +2
    1. mars 2024 07:20
    Mbalik ing taun 1717, detasemen Bekovich-Cherkassky 6-kuat nganakake kampanye nglawan Khiva Khanate. Mung sawetara sing bali. Bekovich piyambak lan meh kabeh detasemen padha matèni Khiva Khan.

    Aku maca iki dawa ago, nanging misale jek sing bilai kedaden amarga kasunyatan sing Bekovich pracaya jaminan Khan sing detasemen padha ing sak panggonan bakal mokal kanggo Feed lan sarujuk kanggo dibagi dadi enem bagean, kang matèni dhewe. .
    Italia sing padha wis suwe dadi adegan perang Franco-Austria; saben negara loro pengin entuk papan ing kene, nanging apa kapentingan Rusia ing Italia?

    tradhisi. Kabijakan kita, ing jaman biyen lan ing jaman Soviet, adhedhasar kabutuhan kanggo nylametake wong. Lan ora minangka sabdhoning kanggo entuk sawetara keuntungan, nanging mung kanggo alasan ideologis. Mung saiki kita wis pindhah adoh saka iki.
    1. -2
      1. mars 2024 12:41
      Tradhisi ala. Noble. Nanging ora duwe bathi. Kajaba iku, kanggo ngrugekake dhewe
      1. -1
        1. mars 2024 16:53
        Kutipan: Valery_Erikson
        Tradhisi ala.

        Persis. Banjur kabeh klaim sing disimpen iki diluncurake menyang kita.
    2. +1
      1. mars 2024 18:24
      Mung saiki kita wis pindhah adoh saka iki.

      Yen kita ngelingi 2020 lan "bantuan" kanggo pensiunan Italia sing lara lan ventilasi mekanik ing Amerika Serikat, dheweke ora ilang ...
      1. 0
        1. mars 2024 18:39
        Kutipan: Vladimir80
        Yen kita ngelingi 2020 lan "bantuan"

        Iki rada beda. Kita ora perang kanggo wong-wong mau.
  3. +6
    1. mars 2024 09:16
    Ing taun 1799, Suvorov nindakake kampanye Italia lan Swiss. Nanging kenapa dheweke nindakake? Apa sing dilalekake tentara Rusia ing Italia lan Swiss?
    Penulis, apa sampeyan ora takon dhewe, apa sing bakal kedadeyan yen Suvorov diidini nindakake rencana lan dheweke bakal tekan kutha Paris lan banjur Perang Patriotik 1812 bakal kelakon?
    1. +3
      1. mars 2024 10:21
      Kutipan: kor1vet1974
      apa sing bakal kelakon yen Suvorov wis diijini nindakake rencana lan dheweke bakal tekan kutha Paris lan banjur Perang Patriotik 1812 bakal kelakon.

      Pitakonan yaiku apa bakal kedadeyan yen Rusia ora melu padudon wong liya wiwit wiwitan.
      1. +4
        1. mars 2024 10:31
        Nanging Rusia ora nandhang masalah wiwit wiwitan, ora nglawan ide, ora nglawan bedhil, ujare Catherine II marang putrane Paul. Dheweke mung perang sethithik karo "Jacobin Polandia" nalika Suvorov mungkasi perang karo Polandia ing Warsaw.
        1. -10
          1. mars 2024 12:36
          Napa sampeyan nyebar koma ing ngendi wae?
        2. 0
          1. mars 2024 16:50
          Kutipan: kor1vet1974
          Catherine II ngandika marang putrane Paul

          Mung banjur dheweke munggah ing kono.
      2. +5
        1. mars 2024 10:33
        Sadawaning sajarah orane, Kakaisaran Napoleon urip saka perbudakan bangsa conquered, nanging isih ora cukup dana. Mulane, pitakonan iki diwiwiti utawa ora, nanging kapan?
        1. -6
          1. mars 2024 12:38
          Prancis duwe wagonload sumber daya. Iku negara paling sugih ing Eropah
          1. +5
            1. mars 2024 12:43
            Kutipan: Valery_Erikson
            Prancis duwe wagonload sumber daya

            Lan aku pengin kanggo kabeh Sepur Nyuwun
            1. -7
              1. mars 2024 12:46
              Iki ora ana ing Prancis. Bonnie wis. Sadurunge dheweke, Prancis mung nanggapi agresi. Koalisi 1, 2
              1. +9
                1. mars 2024 12:58
                Kutipan: Valery_Erikson
                Iki ora ana ing Prancis.

                Dheweke duwe tandha lair!
                Padha ngrampok Italia sanalika fluff mabur!
                Kutipan: Valery_Erikson
                Bonnie wis.

                Sapa sing daktulis?
                Utawa apa sampeyan mikir yen tanpa perang karo Rusia ora bakal dadi konsul lan banjur kaisar?
                Kutipan: Valery_Erikson
                Sadurunge dheweke, Prancis mung nanggapi agresi. Koalisi 1, 2

                ya wis. Perang Koalisi Kapisan diwiwiti nalika wong Frank nyerang Walanda Austria.
                Kapindho yaiku dheweke ngrebut Negara Kepausan.
                Nanging, iki ora ana hubungane karo topik kasebut
        2. -2
          1. mars 2024 16:52
          Quote: pelaut senior
          urip saka perbudakan bangsa ditaklukaké

          Pitakonan yaiku sapa sing arep ngrampog. Kabèh Éropah njarah-rayah koloni-kolonié lan bakal luwih menarik kanggo Napoleon kanggo entuk pijakan ing India. Lan Spanyol durung ilang kabeh, mula ana sing dijarah.
          1. +2
            1. mars 2024 17:00
            Kutipan saka Dart2027
            Iku bakal luwih menarik kanggo Napoleon kanggo entuk pijakan ing India.

            Dheweke bisa mangan, nanging sapa sing bakal menehi dheweke?)))
            Sampeyan ora bisa ngimpi babagan India sawise gagal kampanye ing Mesir. Iku uga ora bisa digunakake ing segara. Spanyol Amerika nalika iku luwih tanggung jawab.
            Umumé, ora ana pilihan.
            1. 0
              1. mars 2024 17:37
              Quote: pelaut senior
              Sampeyan ora bisa ngimpi babagan India sawise gagal kampanye ing Mesir.
              Ing Mesir ora ana kamungkinan komunikasi liwat darat.
              Quote: pelaut senior
              Amerika Spanyol luwih dadi beban
              Ing tangan wong Spanyol. Kekaisaran kolonial kasebut urip sacara eksklusif kanthi adol bahan mentah, tanpa nyoba ngembangake industri dhewe. Asil kasebut alamiah. Nanging yen wis ana ing tangan Prancis, kabeh bakal diganti akeh.
              1. +1
                1. mars 2024 17:45
                Kutipan saka Dart2027
                Kekaisaran kolonial kasebut urip mung kanthi adol bahan mentah, tanpa nyoba ngembangake industri dhewe. Asil kasebut alamiah. Lan yen padha mungkasi munggah ing tangan saka Prancis

                Ya, critakna kepiye carane wong Frank ngembangake industri ing koloni)))
                1. 0
                  1. mars 2024 18:41
                  Quote: pelaut senior
                  carane Franks ngembangaken industri ing koloni sing

                  Ora ing koloni, nanging ing omah. Cetha yen koloni kasebut dibutuhake minangka sumber daya, nanging yen ora duwe industri dhewe, mula koloni-koloni Spanyol sing sugih utamane dudu wong Spanyol, nanging sing didol bahan mentah lan tuku produk. saka wong-wong mau.
                  1. +1
                    1. mars 2024 19:06
                    Kutipan saka Dart2027
                    Ing Mesir ora ana kamungkinan komunikasi liwat darat.

                    Iku padha karo Amerika ...
                    Kutipan saka Dart2027
                    Ora ing koloni, nanging ing omah.

                    Aku bisa ndeleng carane Bonya mbubarake tentara, buyar marshals lan wiwit nggawe pabrik ... apa sampeyan dhewe pracaya ing idyll kuwi?
                    1. +1
                      1. mars 2024 19:24
                      Quote: pelaut senior
                      Iku padha karo Amerika ...

                      Yen wis bisa kanggo nyabut Inggris saka sumber daya sing wis pumped metu saka India, lan, malih, kanggo miwiti pembangunan armada tinimbang nggawe tentara gedhe, banjur ana kasempatan kanggo menang.
                      Quote: pelaut senior
                      carane Bonya mbubarake tentara, buyar marshals lan wiwit mbukak pabrik karo pabrik

                      Lan dheweke wis duwe. Inggris lan Prancis aktif ngembangake industri sadurunge Napoleon lair.
                      1. +1
                        2. mars 2024 10:39
                        Kutipan saka Dart2027
                        Yen bisa kanggo nyuda sumber daya Inggris

                        yen ing mbah ... wah, ngerti)
                        Kutipan saka Dart2027
                        saka India

                        Inaccessibility India katon ketok malah kanggo sampeyan.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Dheweke wis duwe.

                        padha. Padha nggawe tapestries apik. Nanging kain kanggo seragam tentara kudu dituku saka Inggris, nglanggar "blokade" dhewe.
                      2. 0
                        2. mars 2024 12:32
                        Quote: pelaut senior
                        yen ing mbah

                        Tegese, ora ana sing mbantah?
                        Quote: pelaut senior
                        Inaccessibility India katon jelas

                        Ora ketok saka sisih endi wae. Ya, kampanye kaya iki meh ora langsung ditindakake, nanging yen diatur kanthi bener, butuh 5-6 taun.
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging kain kanggo seragam tentara kudu dituku smuggled saka Inggris

                        Mergo aku durung tau krungu bab iki. Apa sampeyan ujar manawa ora ana industri ing Prancis? Apa iku dudu negara borjuis? Serius.
                      3. 0
                        2. mars 2024 12:49
                        Kutipan saka Dart2027
                        Tegese, ora ana sing mbantah?

                        Ora, ukara iki mung ora realistis saka tembung kasebut.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Ora ketok saka sisih endi wae.

                        Lan sapa sing nulis iki?
                        Kutipan saka Dart2027
                        iku ora bisa kanggo nindakake komunikasi liwat darat

                        Luwih-luwih India...
                        Kutipan saka Dart2027
                        Mergo aku durung tau krungu bab iki.

                        Yen sampeyan ora ngerti soko, iku ora tindakake iku ora kelakon.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa iku dudu negara borjuis?

                        Pitakonan aneh. Ora ketompo carane borjuis, produksi kain wol sing paling gedhe lan paling murah yaiku saka Inggris.
                        Lan yen sampeyan ora arep kanggo sugih prajurit ing Lyon Beludru lan Brabant lace, sampeyan kudu massa-diprodhuksi lan kain mirah, kang Napoleon kurang. Iku tentara gedhe banget ...
                        Ayo bali menyang topik ing tangan. Tanpa armada, Inggris utawa jajahane, utawa Spanyol, ora bisa tekan. Nanging kabeh iku ala karo armada Franks, malah bebarengan karo Spaniards. Ana apa-apa kanggo ngomong bab kita. Sing isih ana yaiku njarah bawana Eropah, sing ora bakal suwe. Sapa sing sabanjure?
                        Nanging sanajan Bonya ora bakal nelukake kita (sing ora masuk akal, amarga dheweke ora bisa nindakake apa-apa), dheweke isih kudu ngalahake Inggris, mula dheweke pancen nggawe blokade kontinental. Lan sapa sing dadi mitra dagang Inggris sing cukup gedhe lan mesthi dadi pemasok bahan paling gedhe kanggo armada?
                        Banjur dheweke bakal teka marang kita. Mung kita ora bakal duwe sekutu ...
                      4. 0
                        2. mars 2024 15:06
                        Quote: pelaut senior
                        Ora, ukara iki mung ora realistis saka tembung kasebut.

                        Quote: pelaut senior
                        Lan sapa sing nulis iki?
                        Apa ora sing nulis iku mokal?
                        Quote: pelaut senior
                        Luwih-luwih India...
                        Apa ana segara antarane Rusia lan India?
                        Quote: pelaut senior
                        yen sampeyan ora ngerti soko, iku ora ateges iku ora kelakon
                        Bakal ana sumber?
                        Quote: pelaut senior
                        Pitakonan aneh. Ora ketompo carane borjuis, produksi kain wol sing paling gedhe lan paling murah yaiku saka Inggris.
                        Nanging ora ngetutake yen wong liya ora ngasilake. Sampeyan wis bisa kanggo nyedhiyani kanggo kabutuhan.
                        Quote: pelaut senior
                        Nanging kabeh iku ala karo armada Franks, malah bebarengan karo Spaniards. Ana apa-apa kanggo ngomong bab kita.
                        Apa Ushakov ngerti? Lan sapa sing dadi komandan angkatan laut Inggris sawise mati Nelson? Lan apa sing nyegah kelanjutan pambangunan armada?
                        Quote: pelaut senior
                        Lan sapa sing dadi mitra dagang Inggris sing cukup gedhe lan mesthi dadi pemasok bahan paling gedhe kanggo armada?
                        Apa sing nyegah sampeyan uga dagang karo Prancis lan dadi pemasok kanggo pambangunan armada?
                        Quote: pelaut senior
                        Mung kita ora bakal duwe sekutu
                        Nah, pinten sekutu-sekutu kasebut mbantu kita ing taun 1812? Pira divisi Inggris ing Borodino?
                      5. +1
                        2. mars 2024 15:51
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa ana segara antarane Rusia lan India?

                        Luwih elek. ara-ara samun, gunung lan pribumi. Temokake ing taun apa kita tekan Kushka, kira-kira pira wektu isih nganti India. Pitakonan kanthi kawruh minimal bakal ilang dhewe.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Nanging ora ngetutake yen wong liya ora ngasilake. Sampeyan wis bisa kanggo nyedhiyani kanggo kabutuhan.

                        Padha diprodhuksi, nanging ana ora cukup kanggo tentara gedhe kuwi.
                        Umumé, ora ketompo carane undeveloped industri Prancis, iku ora bisa saingan karo Inggris.
                        Sampeyan bisa maca babagan kabeh masalah babagan blokade lan penyelundupan saka Tarle.
                        Lan, ya, tuku kain sing diselundupake kanggo seragam tentara mung siji-sijine. Iku menarik mung minangka tutul characterizing Kapabilitas industrialis Perancis. Kain luwih akeh dibutuhake tinimbang sing bisa diprodhuksi ing kene lan saiki.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa Ushakov ngerti?

                        Wong Inggris rada beda karo wong Turki. Yen sampeyan ora ngandel, sinau sejarah Perang Rusia-Inggris 1807-1812. Ing tartamtu, mundhut saka kapal perang Vsevolod
                        Banjur njupuk kapentingan ing sajarah Advertisement saka kapal kita menyang Spanyol. Sampeyan bakal duwe idea babagan kualitas konstruksi.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa sing nyegah sampeyan uga dagang karo Prancis lan dadi pemasok kanggo pambangunan armada?

                        Lack saka kapentingan antarane Prancis
                        Pracaya utawa ora, wong Frank duwe alas dhewe, rami dhewe, lan liya-liyane. Sedhih, nanging kita ora bisa ngedol kabeh barang iki marang sapa wae kajaba Inggris.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Nah, pinten sekutu-sekutu kasebut mbantu kita ing taun 1812?

                        Banget! Dhuwit, gaman lan liya-liyane.
                        Dene cacahing pawiyatan, cacahing wadyabala Wellington, kang ngalihake wadya-bala Napoleon kang pinunjul ing Spanyol.
                      6. 0
                        2. mars 2024 16:47
                        Quote: pelaut senior
                        Temokake ing taun apa kita tekan Kushka

                        Lan sampeyan bakal ngelingi ngendi kabeh pasukan negara dikirim.
                        Quote: pelaut senior
                        Padha diprodhuksi, nanging ana ora cukup kanggo tentara gedhe kuwi.
                        Apa iki babagan tentara sing nyerang Rusia? Dadi ing wektu iku mung colossus unrealistic. Lan wektu liyane kita entuk.
                        Quote: pelaut senior
                        Lack saka kapentingan antarane Prancis
                        Sawise nyerah perang ing segara. Yen Napoleon terus mbangun armada, kahanan bakal beda.
                        Quote: pelaut senior
                        Banget! Dhuwit, gaman lan liya-liyane.
                        Babagan cacahing divisi, etung tentara Wellington
                        Yaiku, apa sing dibayar Rusia kanggo melu perang wong liya yaiku bantuan? Lan ing Spanyol pasukan bakal ngadeg sanajan tanpa Wellington. Iku negara sing ora tenang.
                      7. 0
                        2. mars 2024 16:58
                        Kutipan saka Dart2027
                        Lan sampeyan bakal ngelingi ngendi kabeh pasukan negara dikirim.

                        Ana kewan kaya ngono. Logistik. Lan dheweke ora peduli ing ngendi pasukan negara diarahake. Ora bakal bisa maneh.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa iki babagan tentara sing nyerang Rusia?

                        Jujur, aku ora ngelingi persis nalika Bonya nyolong saka awake dhewe.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Yen Napoleon terus mbangun armada

                        Ogreb maneh. Dheweke duwe kapal. Ora ana pelaut.
                        Lan sumber daya kita ora bakal mbantu dheweke kanthi cara apa wae. Kepiye carane ngirim kayu menyang Prancis nganggo darat? Inggris ora bakal menehi sampeyan liwat segara. Maneh, iki mung kapal.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Yaiku, apa sing dibayar Rusia kanggo melu perang wong liya yaiku bantuan?

                        Lan sampeyan nawakake perang kanggo Franks kanthi gratis))
                        Bisnis apik! apik
                        Kutipan saka Dart2027
                        Lan ing Spanyol pasukan bakal ngadeg sanajan tanpa Wellington.

                        Pitakonan yaiku jumlah lan kualitas pasukan kasebut Nyuwun
                      8. 0
                        2. mars 2024 17:36
                        Quote: pelaut senior
                        Ana kewan kaya ngono. Logistik.
                        mangan. Lan ana uga cara kanggo nambah. Lan luwih akeh sumber daya sing dibuwang ing perkara iki, luwih apik.
                        Quote: pelaut senior
                        Dheweke duwe kapal. Ora ana pelaut.
                        Apa agama ora ngidini sampeyan nglatih wong anyar?Pelaut ora lair, digawe.
                        Quote: pelaut senior
                        Lan sampeyan nawakake perang kanggo Franks kanthi gratis))
                        Ora gratis, nanging kanggo perkara tartamtu sing diterangake ing artikel kasebut.
                        Quote: pelaut senior
                        Pitakonan yaiku jumlah lan kualitas pasukan kasebut

                        Kira-kira 50000 prajurit sing wis pengalaman dijupuk saka ing kono lan dikirim menyang ngarep wétan, diganti karo rekrut anyar.
                      9. 0
                        3. mars 2024 10:58
                        Kutipan saka Dart2027
                        Lan luwih akeh sumber daya sing dibuwang ing perkara iki,

                        sangang wanita ora bakal nglairake ing sasi Nyuwun
                        Kutipan saka Dart2027
                        Apa agama ora ngidini sampeyan nyiyapake sing anyar?

                        Dideleng saka asile, anane ateisme sawise WFR ngguyu
                        Kutipan saka Dart2027
                        kanggo bab tartamtu diterangake ing artikel.

                        Artikel iki khusus njlèntrèhaké apa trip iki chimera.
                        Nanging ora ana keuntungan khusus kanggo Kakaisaran Rusia ing usaha sing ora perlu iki.
                        Deleng, aku bisa ngerti kritik sing kita entuk perang karo Napoleon ing wiwitan. Dheweke ujar manawa luwih becik lungguh ing omah lan mikirake urusane dhewe. Ana alesan tartamtu kanggo iki (sanajan isih ora bisa digunakake)
                        Nanging proposal kanggo perang kanggo ambisi kekaisaran Bonaparte, lan malah ing tangan setan, tanpa menehi peduli bab kapentingan dhewe, iku pancen absurd!
                        Ora ana makna, ora ana logika, ora ana apa-apa kajaba proyeksi bodho. Lan sanajan kita mbayangno sedhela manawa perusahaan sing ragu-ragu iki dilantik kanthi sukses, asile, terus terang, bakal nandhang sungkowo.
                        Ditinggalake dhewe nglawan Prancis, sing wis ngremukake kabeh Eropa, minangka strategi
                      10. 0
                        3. mars 2024 12:32
                        Quote: pelaut senior
                        sangang wanita ora bakal nglairake ing sasi

                        Nanging dheweke bakal nglairake paling ora 9 ing 9 wulan. Cetha yen perkara kasebut ora bisa ditindakake kanthi cepet, nanging kanthi persiapan normal kahanan bakal beda.
                        Quote: pelaut senior
                        Dideleng saka asile, anane ateisme sawise WFR
                        Tegese, ora bakal ana wangsulan.
                        Quote: pelaut senior
                        Deleng, aku bisa ngerti kritik sing kita entuk perang karo Napoleon ing wiwitan. Dheweke ujar manawa luwih becik lungguh ing omah lan mikirake urusane dhewe. Ana alesan tartamtu kanggo iki (sanajan isih ora bisa digunakake)
                        Nanging proposal kanggo perang kanggo ambisi kekaisaran Bonaparte, lan malah ing tangan setan, tanpa menehi peduli bab kapentingan dhewe, iku pancen absurd!
                        Sampeyan bakal mutusake apa sampeyan bisa njagong ing pinggir (kanthi cara, aku uga mikir iki minangka pilihan sing cocog) utawa sampeyan isih kudu melu.
                        Mung ana siji titik cilik - RI lan Inggris wis dadi mungsuh lan bener perang Dingin ing Asia. Apa ora ngelingi babagan Perang Bayangan? Wis ing taun 1812, pasukan Rusia perang karo Persia, sing dilatih dening Inggris. Iki uga ditrapake kanggo masalah sekutu. Dadi perang karo Prancis ing sisih Inggris mung kaputusan sing luwih aneh.
                      11. 0
                        4. mars 2024 11:13
                        Kutipan saka Dart2027
                        Tegese, ora bakal ana wangsulan.

                        Iku bakal cukup kanggo wong pinter.
                        Inggih, apa sing kudu dilakoni yen sampeyan ora ngerti yen wong Frank ing segara malah sadurunge WFR padha rodok olo kanggo Inggris. Banjur, ing geni teror Jacobin, sing paling apik sing diobong. Dadi wong Prancis ora bisa nglatih para pelaut anyar ing wektu sing cukup. Bodho ora ana wong. Generasi dibutuhake ing kene, kaya gerakan ing Asia Tengah.
                        Kutipan saka Dart2027
                        Wis ing 1812, pasukan Rusia perang karo Persia, sing dilatih dening Inggris.

                        Lan wong Frank wis dadi sekutu wong Turki ing sajarah. Iki ora ngganggu sampeyan, ta?
                        Paling ora ing endi wae kita duwe kapentingan sing padha karo Inggris. Ora ono karo Prancis
                        Kutipan saka Dart2027
                        Sampeyan wis mutusake

                        Lan aku mutusake suwe. Upaya kanggo njagong bakal nyebabake kita ditinggal dhewe karo Prancis sing menang. Mung tanpa dhuwit lan tanpa sekutu.
                      12. 0
                        4. mars 2024 19:57
                        Quote: pelaut senior
                        Inggih, apa sing kudu dilakoni yen sampeyan ora ngerti yen wong Frank ing segara malah sadurunge WFR padha rodok olo kanggo Inggris. Banjur

                        Mratelakake panemume babagan invincibility saka Inggris ing segara rawuh utamané saka jumlah ageng sastra petualangan ditulis dening penulis Inggris. Ya padha kuwat, nanging uga kalah, mula ora rampung. Nanging latihan para pelaut banjur ora mbutuhake pirang-pirang dekade, lan aliansi Franco-Rusia duwe sumber daya luwih akeh. Lan ing konflik protracted padha faktor kunci.
                        Quote: pelaut senior
                        Lan wong Frank wis dadi sekutu wong Turki ing sajarah.
                        Kita elinga carane Laksamana Ushakov perang minangka komandan armada Rusia-Turki karo Prancis. Inggris wis dadi mungsuh nalika perang karo Napoleon - iki kasunyatan.
                        Quote: pelaut senior
                        Upaya kanggo njagong bakal nyebabake kita ditinggal dhewe karo Prancis sing menang. Mung tanpa dhuwit lan tanpa sekutu.

                        Kutipan saka Dart2027
                        Mung ana siji titik cilik - RI lan Inggris wis dadi mungsuh lan bener perang Dingin ing Asia. Apa ora ngelingi babagan Perang Bayangan? Wis ing taun 1812, pasukan Rusia perang karo Persia, sing dilatih dening Inggris. Iki uga ditrapake kanggo masalah sekutu. Dadi perang karo Prancis ing sisih Inggris mung kaputusan sing luwih aneh.
  4. +3
    1. mars 2024 10:44
    "Timur iku masalah sing rumit". Ing omahku - sampeyan tamu, ing njaba omah - aku bakal nyuduk sampeyan. Tanpa kalbu. Lan, kanthi cara, iki ditrapake ora mung ing Timur. Tuladhane kemunafikan lan pengkhianatan ing saindenging jagad iki kaya rereged, ora perlu bali menyang telenging abad.
  5. +3
    1. mars 2024 11:45
    "Ana armada Rusia-Prancis ing Selat dhewe."

    Ora, sing mbokmenawa ora bakal mbantu. Armada Franco-Spanyol luwih kuwat tinimbang Franco-Rusia, kabeh rampung karo Trafalgar.
    1. -8
      1. mars 2024 12:48
      Selat iku cilik. Dheweke bakal duwe wektu kanggo mbuwang pasukan kasebut. Banjur ngaco wong pulo
      1. 0
        1. mars 2024 15:09
        "Selat kasebut cilik. Dheweke bakal duwe wektu kanggo nyelehake pasukan pendaratan.

        Ora Ana

        Sawise kebangkrutan, perlu kanggo mesthekake garis komunikasi, tanpa supremasi ing segara iki ora mungkin.

        Napoleon ora wani malah ing kahanan paling apik.
        1. -2
          2. mars 2024 14:13
          Ora perlu. Dheweke mesthi nemokake panganan ing naglia. Lan nalika dheweke tiba, banjur armada bakal nyerah
  6. +7
    1. mars 2024 11:59
    Penulis kaya ngono ora bakal tenang - dheweke terus-terusan nyurung narasi sing mboseni babagan impen Eropa Barat dadi kanca karo Rusia.

    Dadi, ternyata, aja mangan roti Jerman, nanging supaya kanca-kanca karo Rusia (loro perang donya sing ngrusak Rusia, diwiwiti lan digawe ing wilayah Rusia dening Jerman, pembantaian marang warga sipil). Banjur Napoleon minangka kanca lan sedulur, Russophile khas. Dheweke kepengin banget dadi kanca lan tresna marang wong Rusia, mula dheweke ngobong lan ngrampas Moskow, ngrusak lan ngrampas kabeh sing bisa ditindakake, kalebu gréja. Nalika padha ngungsi, minangka tandha kekancan gedhe, dheweke menehi dhawuh kanggo njeblug Kremlin lan Katedral St. abad ka-1” dening Lavissa lan Rambaud (wong Prancis, omong-omong...). Sappers Prancis padha cepet-cepet nyerah, mula ora ngawasi pembakaran sekring.
    Wong Rusia ing Paris ora mikir babagan kaya ngono lan ora ngidini wong Prusia nggunakake Blucher ...

    Napoleon lan Hitler "cukup" dibagi Eropah liwat Sampanye, ngrangkul lan ngambong (Nanging, tinimbang Hitler dikirim Ribbentrop, iki ora ngganti inti). Lan kepiye pungkasane ...
    Aku isih ngenteni dheweke nulis yen Khan Batu uga tresna marang wong Rusia, tresna balalaikas lan birch, mula dheweke nindakake iki ...

    Loro kekaisaran sing kuat, utamane sing duwe wates umum, ora bakal setuju karo saben liyane. Siji kudu dikalahake utawa diremehake lan ditundukake.

    PS Lan ora perlu nyalahake kabeh babagan basa Inggris - "wong Inggris nindakake telek" (Chekhov). Wong wadon Inggris bisa uga omong kosong, nanging dheweke uga kudu duwe sirah dhewe, lan ora ngatur perjalanan sing serem menyang India kanggo nyenengake Napoleon ...

    Ing lukisan misuwur dening Vereshchagin, Prancis Napoleon kanthi lengkap ngakoni katresnan marang Rusia ...
    1. +4
      1. mars 2024 12:32
      Sampeyan mbokmenawa wis ing situs bubar, yen ora bakal ngerti sing Batu iku Bapak, lan Mamai, guess dhewe.
    2. -7
      1. mars 2024 12:50
      Napoleon minangka kanca lan sedulur, Russophile khas.

      Kenapa sampeyan "tresna" ing kene? Kok distorsi? Dheweke butuh aliansi sing duwe bathi
    3. -3
      1. mars 2024 14:35
      Wong Rusia ngobong Moskow, ora ana gunane kanggo nindakake iki kanggo wong Prancis, lan ora ana kacilakan yen Rostopchin njupuk kabeh piranti kanggo mateni geni. Lan ing gambar sing njupuk ora sipil, nanging arsonists.

      Lan ana rampokan lan rampokan, ya. Mung iki bab normal kanggo tentara perang lan ora tandha saka gething khusus.
      1. +1
        1. mars 2024 15:12
        "Rusia ngobong Moskow, ora ana gunane wong Prancis nindakake iki"

        IMHO, Tolstoy teka paling cedhak karo bebener - ninggalake kutha kayu tanpa peralatan perang geni, mbusak pedunung saka ing kono supaya ora ana siji kanggo mateni geni, isi karo prajurit mabuk lan kutha mesthi bakal kobong. Ora secara harfiah.

        Ora ana sing duwe akal, utamane warga sing manggon ing kana.
        1. +1
          1. mars 2024 15:35
          Intine apik banget - kanggo nyegah wong Prancis nginep ing mangsa ing kono, kanggo meksa dheweke mundur ing dalan Smolensk sing wis rusak. Taktik bumi scorched digunakake sadurunge lan sawise 1812. Ora metu saka ngendi-endi Napoleon ngetokaké dhawuh kanggo nembak para arsonists.
      2. Komentar wis dibusak.
  7. 0
    4. mars 2024 04:36
    Gagasan ngumpul lan ngrampok wong ora anyar. Nanging ing kasus iki iku ngulandara kaget bodho. Siji bisa tansah ngarep-arep omong kosong saka panguwasa kita, nanging kenapa Napoleon butuh? Ana sing ora nambah ing kene ....
  8. +1
    6. mars 2024 11:54
    Kutipan: Kmon
    Wong Rusia ngobong Moskow, ora ana gunane kanggo nindakake iki kanggo wong Prancis, lan ora ana kacilakan yen Rostopchin njupuk kabeh piranti kanggo mateni geni. Lan ing gambar sing njupuk ora sipil, nanging arsonists.


    Sajrone Perang Donya II, Fritzes uga, miturut versi, ora nggantung lan njupuk partisans, nanging "arsonists lan bandit." Kabeh pahlawan partisan, komandane yaiku bandit ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"