Babagan perang nglawan drone. Kabeh wis diciptakake sadurunge kita

174
Babagan perang nglawan drone. Kabeh wis diciptakake sadurunge kita
Kapal radio Jerman Ladungsschnellboot Linse.


Mesthi wae, aku ora mikir manawa ana wong ing kene sing ngrungokake utawa maca kita saka wong sing tugas resmi kalebu ngurus perlindungan anti-sabotase kita. armada, nanging aku isih bakal lay metu saperangan saka pikirane. Nanging kepiye yen…



Saiki "wunderwaffe" anyar wis mrentah roost - angkatan laut drone. Kapal sing njeblug tanpa awak, sing sakperangan alesan nyebabake kesulitan ing babagan nglawan lan nggawe akeh masalah kanggo Angkatan Laut kita. Nanging "wunderwaffe" iki ora diciptakake lan digunakake wingi.



Misuwur Italia MTM.


Jepang "Shinyo".

Kepiye, nyatane, kabeh iki beda karo produk kasebut?


Lan umume, langkah-langkah kanggo nglawan dheweke wis suwe dikenal. Sampeyan malah ora perlu kanggo invent apa-apa.

Sawise kabeh, inti saka iki "gaman miskin" yaiku "tuku rubel kanggo nikel." Mulane, sarana kanggo nglawan wong-wong mau kudu luwih murah tinimbang senjata kasebut. Ing kene, ekonomi murni dianggo. Nanging sakperangan alesan kita tansah njupuk ing sparrows karo meriam.

Dadi, ayo ngerteni apa sing kita butuhake supaya nggunakake "wunderwaffles" kasebut ora efektif, lan mulane ora ana gunane?

1. Deteksi


Ya, target kita cilik-ukuran lan kurang kontras ing jangkoan radio. Sing, nggunakake penerbangan lan drones patroli (kaya kita duwe Kementerian Pertahanan kene) iku, kanggo sijine iku mildly, ora efektif. Loro helikopter saben drone, ayo ngomong, luwih larang tinimbang UAV dhewe.

Lan iku ora kasunyatan sing padha bakal nemokake iku. Sawise kabeh, wektu ing udhara diwatesi, ditambah cuaca ...

Nanging kok goleki infèksi iki saka udhara?

Mesin rame, lan drone ora bisa uwal saka gangguan iki. Iki tegese akustik, lan akustik pasif. Baling-baling kacepetan dhuwur saka prau kacepetan dhuwur bisa keprungu mil adoh ...

Pilihan sing paling gampang yaiku nyebarake segara kanthi pelampung sing mung ngemot hidrofon, baterei kanthi panel surya lan pemancar. Miturut kothak ... Kaya sistem SOSUS - mung luwih prasaja, luwih murah lan luwih entheng.

2. karusakan


Ora ana masalah ing kabeh sawise ngrampungake masalah pisanan.

Sasaran, sanajan ukurane cilik lan bisa maneuver, pancen ora dilindhungi - yaiku, bisa uga kena tangan cilik. Ing versi sing paling optimal, peluncur minangka turret kanthi pandhuan manual / otomatis. Sampeyan kudu duwe saluran termal ing ngarsane, amarga prau kasebut ing latar mburi segara bakal makili target kontras IR. Kanggo drone semi-submersible lan jero banyu, panggunaan RBU anti-sabotase bakal efektif.

Iki ing cendhak.

3. solusi siap-digawe


Ya, yen aku saiki wis ngrampungake masalah OVR, banjur pilihan sing paling cepet lan paling murah kanggo ngrampungake masalah kasebut yaiku nggawe "kapal perangkap" - kanggo layanan konvoi lan posisi.

Kita njupuk kapal kargo cilik lawas (kaya Volgo-Don) lan nguripake menyang kapal unsinkable nggunakake cara "blokade runners" (sanajan kita isi nyekeli lan spasi pindho ngisor karo umpluk polyurethane). Kita nginstal sonar (set hidrofon pasif ing bunder cukup). Ya, kira-kira rolas peluncur anti-pesawat ing sisih loro, busur lan buritan - supaya saben sektor ditutupi paling ora rong tong.

Maneh, kanggo aku, minangka Esdeshnik sing wis berpengalaman, aku umume ngganti menara saka berang-berang lawas (barel kasebut normal lan kecepatan ngarahake, lan stasiun penampakan meh siap, lan bobote lan blockiness). Banjur mesin nglereni logam angkatan laut, mesthi, apik, nanging angel banget lan akeh energi. Lan ing kene ana solusi sing meh siap.


Lan mbokmenawa isih ana sawetara sing ana ing kuburan pesawat (saka Tu-16 sing padha).

Kita nambah "teplak" kanggo ndeleng - lan sampeyan olèh.

Inggih, minangka sarana pangayoman pasif - tirai kumelun plus gangguan broadband. Pasokan daya kapal ora winates banget - bisa kanggo push komunikasi liwat band amba sejatine sifate saka daya. Yen ora ana sambungan, drone iki mung dadi target.

Pengawal ersatz kuwi bisa digawe kanthi cepet lan murah.

Lan yen sampeyan nyamarake gaman sethithik, mula ora bakal beda karo sing biasa - iku jebakan kanggo sampeyan. Ngadeg ing roadstead ... Ngrungokake. Utawa dheweke mlaku ing konvoi ... Dheweke ngrungokake.

Umumé critane Iku worth memulang, yen mung amarga kabeh wis nemokke sapisan sadurunge - sadurunge kita.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

174 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    1. mars 2024 05:22
    Kutipan: Alexey (Taoist) Mashtakov
    Ing versi optimal, instalasi menara ZPU karo manual / panuntun dhumateng otomatis
    Penulis pancen lali ora nyebutake faktor manungsa. Operator sing lungguh ing mburi bedhil bisa uga turu, dolanan dolanan ing telpon, lan pungkasane, dheweke bisa uga dadi goofball biasa lan ora kejawab drone. Lan ide kasebut ora ala.
    1. +8
      1. mars 2024 08:55
      Apa ana kanggo invent kene? Saben uwong wis suwe ngerti yen gegaman sing paling efektif nglawan prau tanpa awak yaiku rong wanita sing duwe senapan mesin. Wis kabukten ing laku dening Armada Laut Ireng sing gagah berani.
      1. +1
        2. mars 2024 05:58
        Uh. Aja ndemek wanita kita! Deleng carane akeh drone sing wis diisi. Lan wong ing Kunnikov turu kabeh.
        1. +3
          2. mars 2024 17:41
          Ora, punggawa padha perang, ora turu. Lan ora salah yen ana akeh drone.
          1. Komentar wis dibusak.
      2. -1
        5. mars 2024 17:11
        Aku wis maca kabeh komentar nganti saiki. Lan aku nyatakake persetujuan lengkap karo komentar iki dening Silhouette
        Quote: Siluet
        Apa ana kanggo invent kene? Saben uwong wis suwe ngerti yen gegaman sing paling efektif nglawan prau tanpa awak yaiku rong wanita sing duwe senapan mesin. Wis kabukten ing laku dening Armada Laut Ireng sing gagah berani.

        Armada Mars saiki iki butuh wanita, wanita Rusia biasa. Dheweke bakal seneng karo para pelaut lan ndeleng / krungu lan mateni mungsuh. Iki carane kita bakal menang! Lan ora ana gunane nyiptakake kene
    2. -2
      1. mars 2024 11:08
      Kutipan: Wong Walanda Michel
      Penulis pancen lali ora nyebutake faktor manungsa.

      Sampeyan kudu invent! Proposalku yaiku floats saka sisih tengen lan kiwa kapal kanthi piranti sing bisa ngangkat proteksi munggah menyang tingkat sisih, lan ngedhunake mudhun menyang tingkat keel. Tata letak trimaran, nanging sisih ngambang, ora dadi bagian utama saka prau, nanging mung minangka tambahan. Aku weruh trimaran Angkatan Laut AS, nanging padha duwe kesalahan - floats integral karo awak kapal, lan yen rusak, padha ora bisa cepet dicopot utawa diganti. hi
      1. +1
        1. mars 2024 11:11
        Kutipan saka fif21
        Sampeyan kudu invent! saranku

        Nalika perang nglawan kapal selam Jerman, Inggris masang jala logam saka pesisir Skandinavia nganti Skotlandia. Kabeh bisa luwih gampang lan luwih murah ing kene
        1. +1
          4. mars 2024 15:46
          Lali babagan jaringan lan layar. Inggih, siji maneh bakal dibutuhake, lan iku .. Siji break liwat jaringan, layar, etc.. liyane kenek target. Ana mung karusakan ing kadohan.
          1. +2
            4. mars 2024 17:57
            Kutipan: Igor Viktorovich
            Inggih, siji backing liyane bakal dibutuhake, iku kabeh

            Ing kasus apa wae, iki bakal dadi sinyal. Kaya ngambang ing pancing
      2. 0
        5. mars 2024 13:41
        Kabeh iki wis nemokke lan sakperangan alesan wis sunk menyang lalen. Salah siji iku ora banget efektif, utawa ana sawetara alasan liyane.
        1. 0
          5. mars 2024 18:05
          Kutipan saka eckons
          Kabeh iki wis nemokke lan sakperangan alesan wis sunk menyang lalen. Salah siji iku ora banget efektif, utawa ana sawetara alasan liyane.

          Pesawat kasebut uga ora diciptakake wingi. Mula, Gusti Allah piyambak dhawuh supaya diowahi (adhedhasar ancaman anyar kanggo kapal) nggunakake teknologi lan bahan modern. Lan sapa wae sing ujar manawa mung proteksi pasif sing dibutuhake, gunakake proteksi aktif uga. hi
    3. +9
      1. mars 2024 12:14
      Penulis ora lali babagan dheweke. Kajaba iku, dheweke malah ngelingi yen wong ora bisa terus-terusan ing kahanan siyap. Nanging iki, ing umum, ora ngilangke perlu kanggo watch sinyal normal. Lan kiriman pertempuran dikuwasani dening weker. Maneh, yen ana sistem akustik peringatan dini, isih ana wektu kanggo njupuk pos tempur.
      1. 0
        21. mars 2024 12:45
        Ora kasunyatan ing kabeh. Kajaba iku, wis ana hidrofon ing teluk. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iku isih ana.
        Kabeh omong kosong iki kudu diidentifikasi ing wilayah dhasar lan ing dalan. Rusak ing kono. Turrets lan busa konstruksi apik, nanging minangka pilihan pungkasan.
    4. +3
      1. mars 2024 22:23
      Inggih, ing kene wong lanang ngusulake supaya ora ngalihake kabeh tanggung jawab marang wong sing ana ing mburi menara, nanging luwih dhisik nyebarake segara nganggo instrumen akustik supaya nalika sinyal teka, sirine njerit ing kupinge wong iki.
      1. 0
        5. mars 2024 18:08
        Kutipan saka alexoff
        Inggih, ing kene wong kasebut menehi saran supaya ora ngalihake kabeh tanggung jawab marang wong sing ana ing mburi menara,

        Serangan kasebut kedadeyan ing wayah wengi, nanging wong kasebut pengin turu ing wayah wengi, utawa sampeyan ora ngerti. Faktor manungsa kudu diilangi. hi
        1. 0
          5. mars 2024 19:14
          Aku krungu, yen ing guwa-guwa, wong-wong padha dipérang dadi wong-wong sing nindakake bisnis ing wayah awan, lan wong-wong sing njaga ing wayah wengi lan uga nindakake apa-apa sing migunani ing kono. Saiki padha disebut manuk hantu lan larks. Umumé, iki minangka diagnosis nalika kapal ing teluk omah kudu nglawan drone dhewe.
    5. 0
      4. mars 2024 20:18
      Wong Walanda Michel
      Nah, yen mung ana siji operator, ya. Cara paling kuna kanggo nambah linuwih yaiku duplikasi kaping pirang-pirang. Lan dolanan ing telpon minangka gabungan komandan. Nalika nganggo seragam, prajurit ora duwe hak nggunakake gadget pribadi. Lan apa sing ngalangi sampeyan nggawe menara otomatis sing nemokake target dhewe lan menehi sinyal menyang operator? Sampeyan mung kudu mencet tombol
      1. +1
        5. mars 2024 04:36
        Kutipan saka futurohunter
        Sampeyan mung kudu mencet tombol

        Sampeyan uga bisa nggawe tombol otomatis nglirik
        1. +1
          5. mars 2024 06:51
          Wong Walanda Michel
          beboyo. Bisa miwiti njupuk apa wae sing "curiga" - manuk, puing-puing ngambang, prau sipil, lsp. Kontrol manungsa dibutuhake
    6. Komentar wis dibusak.
      1. +1
        5. mars 2024 14:53
        Kutipan saka: bravo77
        utawa sampeyan mikir nglindhungi kapal regane milyar dolar

        Ora saben kapal biaya sing akeh nglirik
  2. +6
    1. mars 2024 05:39
    Nanging aku ora bisa ngerti carane prodigies Ukronatsik iki bisa nglelebke sawetara saka kita landing gedhe ... yen, minangka penulis claims, ana wis dawa wis cara kanggo pertempuran mau. Nyuwun
    Kasunyatan rada mbantah pernyataan kasebut.
    1. + 17
      1. mars 2024 06:25
      Quote: Lech saka Android.
      Nanging aku ora ngerti kepiye Ukronatsik bisa nglelebke sawetara kapal pendarat gedhe kita kanthi wunderwaffe iki
      siji.
      Quote: Lech saka Android.
      Kasunyatan rada mbantah pernyataan kasebut.

      ya wis. Sawetara lan siji rada mbantah kapercayan sampeyan babagan kasunyatan.

      Lan padha ambruk amarga kesed pikirane dhawuh lan sloppiness ing lemah.
      1. +2
        1. mars 2024 11:19
        Lan ora ana sing diukum, lan ora bakal ana.
        1. +1
          4. mars 2024 05:20
          Dheweke ujar manawa komando Armada Laut Ireng wis dicopot.
          Kasus iki keterlaluan. Mung watesan saka carelessness. Sing paling menarik yaiku ing dina sing padha, sanajan sadurunge serangan ing Kunnikov, aku maca ing sawetara saluran TG: "Ana pejabat intelijen NATO sing nggantung. Staf sipil wis bisa mikir kanthi sirahe, nanging armada kanthi intelijen lan idler liyane ora bisa.
          Penggemar Navy bisa downvote.
          Nanging kasunyatan tetep: BDK piyambak ana ngadeg utawa obah ing kacepetan kurang ing sawetara saka tumindak saka kamikaze lan pesawat pengintaian sing bisa nuntun wong-wong mau. Lan sing paling keren yaiku iki dudu sing sepisanan.
          1. 0
            5. mars 2024 14:02
            Ya, zona operasional kamikaze yaiku kabeh Segara Ireng, bisa diluncurake saka kapal kargo apa wae ing bagean segara. Lan saiki, dheweke bakal "ngantuk" kanthi tenang nganti ana target ing wilayah tumindake. Lan pitakonan ing kene ora carelessness saka wong tartamtu, nanging kasunyatan sing, ing asas, ing awal District Military Northern armada ora nganggep BEC minangka ancaman nyata, lan ora duwe sarana counteraction cukup. Nanging iki ora mung ditrapake kanggo armada lan ora mung kanggo kita, nanging kabeh tentara lan angkatan laut ora duwe pengalaman lan sarana kanggo nglawan BEC utawa FPV utawa Lancets.
            1. +1
              5. mars 2024 16:07
              Mreneo. Kapal liyane. Nalika aku ngerti, panguwasa angkatan laut nol lengkap ing kabeh sing ana gandhengane karo panggunaan armada. Iku mung boatswain. Tingkat dheweke yaiku midshipman. Disiplin, gosok, cat. Kabeh.
              Aku ora weruh gunane ngrembug counteraction kanggo kamikazes. Nganti wong-wong liyane iki tenggelam, dheweke ora bakal luwih wicaksana. Armada ENTIRE, minangka organisasi, kudu dibubarake lan digoleki wong.
              1. 0
                5. mars 2024 20:22
                Sing dikarepake mungsuh kita. Rusia nyebarake armada! Kita wis lulus.
                1. +1
                  6. mars 2024 03:29
                  Apa gunane kaya iki? Parade? Rompi tanpa puncak? Lan ing pertempuran iku mung nistha. Sanadyan ngatur keamanan kanggo pangkalan, utawa njaga kapal gedhe ing transit, utawa ngawal kapal penggedhe (!), Malah ora nyelehake bedhil mesin ing sisih pinggir. Lan padha entuk dhuwit. Sumber daya negara lagi dikonsumsi. Utawa golek wong sing pungkasane bakal ngatur kekacauan iki utawa ngilangi kabeh.
                  Kajaba iku, aku nulis iki minangka pacangan armada, kapal lan kabeh unggas banyu.
    2. +6
      1. mars 2024 06:30
      yen, minangka claims penulis, ana wis dawa wis cara kanggo pertempuran mau.

      Dadi penulis ngerti iki, lan akeh sing ngerti lan malah ngira ... Nanging militer, utamane sing nganggo tali bahu sing luwih gedhe, duwe pikiran liyane. nglirik
      Yen ing darat isih nyoba sinau saka kesalahan, banjur ing angkatan laut dadi kekacoan ... Nyuwun
      1. + 12
        1. mars 2024 07:52
        Kutipan: Rurikovich
        Nanging militer, utamane sing nganggo tali bahu sing luwih gedhe, duwe pikiran liyane

        Nanging, wong-wong sing isih ngarep-arep bisa rukun karo "mitra" gumantung ing Kulon. Masalah ing segara diwiwiti kanthi politik. Yagene dheweke ninggalake Zmeiny, kenapa dheweke nyerahake Kherson, kabeh Distrik Militer Lor, kanthi serangan frontal, "kok" gedhe? Operator lan penembak drone maritim paling mungkin perwira NATO. Crita peteng saka pati saka cruiser "Moscow" meh ora kelakon tanpa tips saka satelit US lan partisipasi aktif saka Inggris. Nalika kita perang ing kene, perdagangan ing kene, iki ora bisa menehi kontribusi kanggo kamenangan, kaya pangarep-arep sawetara wong bisa rukun karo Kulon lan nerusake gerakan "karep sing apik."
        Akeh cara bisa ditemokaké marang drones: booms lan jaring anti-torpedo individu ing serangan, keamanan ing segara dening kapal-kacepetan dhuwur, sing paling Jahwéh, karusakan saka basis mungsuh, karusakan saka pusat nggawe kaputusan (ora ing tembung, nanging ing tumindak), eliminasi pemain lan pelanggan. Kulon wis terus terang dadi ora sopan lan mandheg wedi; iki minangka panyebab utama, lan ora mung kegiatan nasionalis Ukrainia.
        1. + 10
          1. mars 2024 09:22
          Ya, apa ora dadi kurang ajar yen, kaya sing wis ditampilake, ora ana sing kudu diwedeni. Nyuwun
        2. +1
          4. mars 2024 15:49
          Lha, saiki ula sapa? Umumé, sing nggumunake yaiku dheweke kudu dicekel, artileri karo MLRS dijupuk. Apa sampeyan bakal mbela dheweke ing kana?
      2. 0
        4. mars 2024 05:14
        Tradhisi-sss. Armada pelayaran Rusia nglawan miturut peraturan Peter Agung.
        Ing kene padha.
      3. 0
        5. mars 2024 16:13
        Kabeh iku prasaja ana. Sing luwih tuwa tali bahu, sing luwih pinter wong ing kono. Kene, ing urip sipil, iki, kanggo sijine iku mildly, ora bener. Lan ing kono padha nganggep mangkono.
    3. +6
      1. mars 2024 16:51
      Quote: Lech saka Android.
      Nanging aku ora bisa ngerti carane prodigies Ukronatsik iki bisa nglelebke sawetara saka kita landing gedhe ... yen, minangka penulis claims, ana wis dawa wis cara kanggo pertempuran mau. Nyuwun

      Amarga teknis ya, nanging praktis ora. ©
      Anane sarana teknis ing antarane promo ora ateges ana ing pasukan. Lan uga anané kru sing dilatih saka sarana kasebut lan struktur sing nggabungake deteksi, pangenalan, sebutan target lan karusakan menyang sistem siji.
      BDK sing padha bisa nglawan BEC nggunakake cara standar. Lan RKA bisa. Yen mung basa duwe OVR normal sing bakal nyimpen gambar kahanan banyu ing wilayah basa 24/7.
      Banjur layanan deteksi (tundhuk kasedhiyan peralatan lan personel terlatih) bakal ndeteksi target (pantai, prau lan radar udhara lan OEC + GAS) lan menehi informasi menyang pusat kontrol. Ing kana, miturut data sing ditampa, dheweke bakal ngonfirmasi (utawa nolak) bebener kontak kasebut, yen perlu, dheweke bakal mrentahake kanggo mriksa target kasebut (supaya ora kena prau sipil / jet ski), klasifikasi target kasebut minangka a BEC lan ngetokake sebutan target menyang BDK: "target permukaan ora jelas, azimuth-range".
      Masalah iku kabeh ala karo OVR. Iki minangka layanan sing ora sopan, lan ngganggu kabeh wong - dheweke njaluk sawetara sebab, nggawe alangan, nuntut tundhuk karo langkah-langkah perlindungan.
      1. +6
        1. mars 2024 20:58
        Kene sampeyan ... IMHO, malah OVR Soviet normal wis cukup ... nanging padha sijine dheweke ing piso pisanan ... Carane akeh MPK pr 1124 kita duwe? Udakara satus. Sisa pira? Pitakonan retorika...
    4. 0
      2. mars 2024 06:00
      Sloppiness iku kabeh kita. Lan ora mung kita. Delengen, kapal perang sing njeblug ing pangkalan mung cukup kanggo armada sing apik. Ora ana sing nembak wong-wong mau.
      Lan ternyata wong bodho luwih elek tinimbang NATO.
    5. +2
      2. mars 2024 09:16
      Sampeyan wis mandheg gumunggung amarga ora ngerti. Cukup njupuk kanthi serius lan sampeyan bakal ngerti kabeh. Ing USSR, pelaut dilatih kanggo 3 taun, nanging saiki saben wong wis latihan urgent - 1 taun. Lan Menteri Pertahanan sing wicaksana terus-terusan nyatakake yen urip layanan ora bakal owah.
      1. +1
        4. mars 2024 05:23
        Apa pelaut sing tanggung jawab kanggo armada? Sampeyan bisa sinau kanggo njupuk wong karo bedhil mesin ing sawetara sasi. Yen sampeyan mulang. Carane akeh latihan Wagner wis ana? Inggih, yen pelaut ngumbah lan nglukis lan mlaku-mlaku, mula ora ana pangerten apa wae sing dilayani.
        1. +1
          4. mars 2024 10:47
          Sampeyan ora ngerti aku. Kanggo ngerti apa sing dakkarepake, coba wangsulana pitakon sampeyan - kenapa kabeh wong perang ing Angkatan Bersenjata Ukraina, nalika kita mung duwe prajurit kontrak, sukarelawan lan mobilisasi? Apa sing ditindakake para prajurit ing tentara kita? Yen dheweke ora bisa perang sawise nem wulan latihan, kenapa Rusia butuh tentara kaya ngono?
          1. 0
            4. mars 2024 15:04
            Iki minangka akibat saka perang Chechen. Lan wedi nyedhiyakake lemah sing subur kanggo kabeh gerakan sosial. Ing dina iku, nyata lan palsu "ibu" ngombe akèh getih kanggo dhuwit Western.
            Kita durung tekan kahanan kaya ngono.
    6. +2
      4. mars 2024 00:04
      Ana cara kanggo nglawan drone laut suwene suwe, nanging para laksamana kita ora kasengsem nggunakake ...
      Kita kudu diselehake ing kapal, banjur bisa uga mikir babagan iki.
      1. 0
        11. mars 2024 15:51
        Sebutake kabeh cara sing dikenal kanggo nglawan drone angkatan laut sing ngidini kapal nindakake misi tempur.
    7. +1
      4. mars 2024 15:47
      Ateges, kedadeyan sing padha karo pertahanan udara kapal. Sadurunge WWII praktis ora ana, sawise WWII lan ing awal WWII ana rolas barel, nalika WWII wis ana atusan utawa luwih solusi taktik kanggo keamanan lan tutup.
  3. +8
    1. mars 2024 05:42
    Mesin rame, lan drone ora bisa uwal saka gangguan iki. Iki tegese akustik, lan akustik pasif. Baling-baling kacepetan dhuwur saka prau kacepetan dhuwur bisa keprungu mil adoh ...
    Iki yen prau iku obah ing kacepetan, lan sawetara wong terus-terusan pindhah ing segara kanthi kacepetan, amarga saka sawetara. Lan kanthi cepet BaKs wis nyerang.
    Pilihan sing paling gampang yaiku nyebarake segara kanthi pelampung sing mung ngemot hidrofon, baterei kanthi panel surya lan pemancar. Miturut kothak ... Kaya sistem SOSUS - mung luwih prasaja, luwih murah lan luwih entheng.
    Wah, pilihan sing paling gampang ... Lan kanthi ambane segara 200 m, contone, kepiye carane pelampung iki dipasang? Pira beacon iki sing dibutuhake saben kilometer persegi, amarga Beacon, utamane sing listrik, dudu target sing rame banget? Kepiye beacon iki menehi sinyal nalika target dideteksi, utamane ing njaba zona visibilitas radio langsung kanthi titik kontrol? Ya, RGAB penerbangan sing cendhak (1-2 jam) regane atusan rubel ing jaman Soviet, sing paling gampang!
    Aku ndeleng nggawe "kapal perangkap" - kanggo konvoi lan layanan posisi.
    Siji-sijine masalah yaiku hidrofon mung ora mbayar biaya lan nyerang kapal perang BeK, lan ora ana cara kanggo mbingungake siluet. Nanging ing kene sampeyan kudu mikir, sanajan ersatz, paling ora babagan pertahanan udara.
    1. +4
      1. mars 2024 06:04
      Piye wae, Amerika bisa nyebarake segara kanthi pelampung (sanajan ing abad kaping 20) - lan jerone ora ngganggu, lan kalem kapal selam lan ukuran samodra - luwih akeh basis penyebaran ...
      Senajan bantahan sing sampeyan menehi apik banget kanggo menehi ganjaran marang wong sing salah lan ngukum wong sing ora salah.
      1. +8
        1. mars 2024 06:21
        Kutipan saka tsvetahaki
        Piye wae, Amerika bisa nyebarake segara kanthi pelampung (sanajan ing abad kaping 20) - lan jerone ora ngganggu, lan kalem kapal selam lan ukuran samodra - luwih akeh basis penyebaran ...

        Aja nyritakake dongeng babagan "sowing buoys." Nanging mesthi, yen kita nganggep sing nyetel wates, lan karo sensor stasioner disambungake dening kabel ing jero banyu, iku cepet lan murah lan prasaja, banjur mesthi. Lan yen kita nganggep manawa kapal selam nuklir sing bobote pirang-pirang ewu ton padha karo prau sing bobote kurang saka siji ton, mula iku.
        Kutipan saka tsvetahaki
        Senajan bantahan sing sampeyan menehi apik banget kanggo menehi ganjaran marang wong sing salah lan ngukum wong sing ora salah.
        Inggih, nuwun sewu aku ora nyenengake sampeyan. Utamané karo skala.
      2. +3
        1. mars 2024 16:57
        Kutipan saka tsvetahaki
        Piye wae, Amerika bisa nyebarake segara kanthi pelampung (sanajan ing abad kaping 20) - lan jerone ora ngganggu, lan kalem kapal selam lan ukuran samodra - luwih akeh basis penyebaran ...

        Ya, dheweke ora nyebar segara nganggo RGAB. Skema standar kanggo ngatur sistem pertahanan anti-pesawat kalebu deteksi awal target ing jero banyu dening sistem sonar stasioner lan operator sistem sonar ditarik - jenis "AWACS maritim". Luwih, yen ana area deteksi target, patroli paling cedhak pindhah menyang kana lan nindakake pengintaian tambahan karo RGAB. Yaiku, pelampung udan kanthi cara sing ditargetake - penghalang linier, banjur bunder.
        Ing kasus sing paling elek, petugas patroli nggawe alangan linear sementara kanthi jadwal - jinis "pager ing segara". Nanging malah Amerika Serikat ora duwe dhuwit kanggo nyebar kabeh wilayah banyu RGAB.
        1. -2
          1. mars 2024 20:10
          Kutipan: Alexey R.A.
          Ya, dheweke ora nyebar segara nganggo RGAB. Skema standar kanggo ngatur sistem pertahanan anti-pesawat kalebu deteksi awal target ing jero banyu dening sistem sonar stasioner lan operator sistem sonar ditarik - jenis "AWACS maritim". Luwih, yen ana area deteksi target, patroli paling cedhak pindhah menyang kana lan nindakake pengintaian tambahan karo RGAB. Yaiku, pelampung udan kanthi cara sing ditargetake - penghalang linier, banjur bunder.

          LAN...???
          Apa ukurane luwih cilik tinimbang lawang mlebu menyang teluk utawa kali?
          Utawa iki ora cocok kanggo kita?
          Apa luwih murah kanggo mbangun target kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina ????
    2. +6
      1. mars 2024 12:24
      Sampeyan mung kudu ora nggawe rumit sistem sing ora mbutuhake tugas kasebut. Ing kene, sampeyan ora butuh Gus kanthi jarak deteksi puluhan kilometer lan kanthi telusuran arah kanthi tliti dhuwur ... Google ing wektu luang, umpamane, kayata "dibangun ing hydrophone sun 314 m" Zelenodolsk , dening cara, ndadekake. Lan, nyuwun pangapunten, Drones iki digawe ing basis saka jet ski ora duwe jampel swara uga ... Malah ing kacepetan kurang rumbles. Ing jarak 10-15 kabel, cukup kanggo ndeteksi ... Buoys cilik. Jero ora dadi masalah, ahli hidrologi bakal menehi pitutur marang kowe. Lan nampa lan ngolah data ing pesisir ...
      1. +2
        1. mars 2024 15:27
        Sampeyan mung kudu ora nggawe rumit sistem sing ora mbutuhake tugas kasebut.
        Iku ora worth iku yen tugas kanggo mbangun omah manuk. Nanging ing kene rada rumit.
        Aku bakal miwiti karo iki:
        Kutipan: Taoist
        Lan, ngapura kula, Drones iki digawe ing basis saka jet ski ora duwe jampel swara uga ... Malah ing kacepetan kurang rumbles. Ing jarak 10-15 kabel cukup kanggo ndeteksi

        Aku kaget karo kapercayan kasebut, apa sampeyan ndeleng gambar "Magura" lan krungu swara rattling? Lan ing kacepetan kurang? Mung amarga wis rampung ing basa ora ateges padha. Lan kaping telu massa jet ski rata-rata bisa uga tegese muffler lan insulasi mesin sing luwih efisien. Nanging ana informasi yen "Magura" ing propulsion listrik lengkap lan mung ana meriam banyu saka jet ski. Lan cuplikan saka serangan ing Ivanovets nuduhake kontras kurang saka BeK ing imager termal, Aku iku cetha apa iki tegese. Dadi ayo nyuda jarak deteksi.

        Kutipan: Taoist
        Ora perlu Gas kanthi jangkauan deteksi puluhan kilometer lan panemuan arah kanthi tliti ...
        Ora perlu babar pisan. Nanging pelampung dibutuhake, ta?
        Kutipan: Taoist
        Google ing wektu luang, contone, kayata "digital mortise hydrophone sun 314 m" Zelenodolsk ndadekake, dening cara.
        Yagene, yen aku ora ngerti iki? Aku malah bakal nganggep sing banget sensitif lan ora utamané larang. Nanging titik kasebut ora ana ing dheweke, nanging apa sing bakal dirungokake lan kepiye carane ngirim. Kabeh swara saka segara lan transmisi pancet menyang tengah ing gisik? Ya ora masalah, kanggo sepuluh ... Lan kanggo ewu? Apa ana cukup frekuensi? Apa babagan kapasitas pusat pangolahan?
        Lha, umpamane buoy dhewe bisa nggolongake sinyal kasebut, sanajan mung hidrofon jelas ora cukup ing kene, nanging kepiye carane ngirim sinyal weker ngluwihi cakrawala radio? Apa sampeyan ngerti yen iku 40 km kanggo dhuwur antena transmisi 1 meter lan dhuwur antena panrima 100? Lan sing pesawat RGAB PLO nampa sawetara maksimum 80 km, preduli saka dhuwur.
        Nanging kanggo kabeh iki, siji baterei solar ora cukup, amarga srengenge ora sumunar ing wayah wengi.
        Nanging ora apa-apa ...

        Masalah paling gedhe yaiku iki:
        Kutipan: Taoist
        Buoys iku cilik. Jero ora dadi masalah, ahli hidrologi bakal menehi pitutur marang kowe.
        Nanging iki katon aneh, amarga sembarang hidrologi lan ora mung bakal ngomong sing kanggo nyekeli buoy ing lumahing reservoir karo ambane 200 meter, sampeyan kudu kabel 200 meter lan bobot. Lan iki wis masalah, lan apa masalah iku. Sawise kabeh, Piala Donya ditondoi dening nyuda cetha ing ambane cedhak pesisir, lan 200 meter banget optimistis. Miturut cara, beban punika masalah, amarga kanggo buoy bisa normal, sampeyan kudu njaga dawa kabel, lan iki tegese rol karo kabel ing mbukak padha. Lan iki karo buoyancy nul kabel.

        Kanggo ngringkes: mesthi luwih murah tinimbang SOSUS lan luwih gampang, luwih murah lan luwih cepet, nanging pira?
        Lan kasunyatan manawa sistem "prasaja" iki diusulake kanggo diadopsi marang BeKs kanthi alami nggawe senjata super - kanggo ngrusak mungsuh.
        1. +5
          1. mars 2024 18:28
          Kutipan: Vladimir_2U
          Nanging ana informasi sing "Magura" ing propulsion listrik lengkap

          Ora ana jarak 600 km kanthi propulsi listrik lengkap. Uga kacepetan 40 knots. Nah, banjur torpedo listrik kita ora ngambang luwih saka 1000 km (utawa mlaku?).
          Lan pitakonan liyane. Yen kanggo kita perang nglawan permukaan BEC minangka masalah sing ora bisa diatasi, kepiye armada kita bakal mbela diri saka torpedo saka kapal selam maju normal negara NATO? Apa iku bummer total?
          1. +1
            2. mars 2024 04:11
            Quote: wong awam
            Ora ana jarak 600 km kanthi propulsi listrik lengkap.

            Serius? Nanging apa bab 677 Ave.. 1200 km, lan ing banyu? Pitakonan kabeh iku kapasitas baterei, iku kabeh. 40 knot Iki minangka kacepetan maksimal, kacepetan jelajah 40 km / jam, lan kacepetan ekonomi lan jelajah ora padha.
            Quote: wong awam
            Nah, banjur torpedo listrik kita ora ngambang luwih saka 1000 km (utawa mlaku?).
            Ora ana sing duwe, nanging menehi luwih saka 150 km, ing banyu, kira-kira 45-50 km / jam kanthi maksimal nganti satus.

            Quote: wong awam
            Lan pitakonan liyane. Yen kanggo kita perang nglawan permukaan BEC minangka masalah sing ora bisa diatasi
            Inggih, umume, yen BeK dideteksi ing wektu sing tepat, ora masalah. Yen sampeyan ngeweruhi, kapal sing dicemplungake ora dilengkapi sarana hidroakustik.

            Quote: wong awam
            Kepiye armada kita bakal mbela torpedo saka kapal selam maju normal negara NATO? Apa iku bummer total?

            Iki dudu pitakonan kanggo aku, nanging maneh, kanthi deteksi pas wektune, torpedo ora dadi masalah paling gedhe. Sanajan ana pitakonan babagan "Paket".
            1. 0
              2. mars 2024 08:08
              Kutipan: Vladimir_2U
              Nanging apa bab 677 Ave.. 1200 km, lan ing banyu? Pitakonan kabeh iku kapasitas baterei, iku kabeh. 40 knot Iki minangka kacepetan maksimal, kacepetan jelajah 40 km / jam, lan kacepetan ekonomi lan jelajah ora padha.

              Saka ngendi asale kayu bakar?
              600 mil kanthi kacepetan 3 knot. Yen BEC pindhah saka Odessa menyang Crimea kanthi kacepetan 3 knot, kita bakal seneng. Kajaba iku, luwih gampang ing banyu. Ora ana ombak, ora ana angin. Lan BEC nganggo baterei lithium-ion iki bakal regane kaya kapal selam.
              1. 0
                2. mars 2024 09:34
                Quote: wong awam
                Saka ngendi asale kayu bakar?
                600 mil kanthi kacepetan 3 knot.

                Inggih? Lan kasunyatan manawa kabeh dhukungan urip lan karya pertempuran kapal selam disambungake menyang baterei ing wektu iki ora menarik kanggo sampeyan? Lan pratelan kasebut, ing asas, babagan kemungkinan 600 km ing baterei, apa sampeyan ora ngelingi?

                Quote: wong awam
                Yen BEC pindhah saka Odessa menyang Crimea kanthi kacepetan 3 knot, kita bakal seneng.
                Inggih, 600 km dudu 600 mil, iku wis bisa ing 6 knots. Cukup pas karo otonomi 60 jam. Kajaba saka kasunyatan sing paling kamungkinan diluncurake saka kapal saka bagean segara sing ora bisa dikendhaleni.

                Quote: wong awam
                Kajaba iku, luwih gampang ing banyu. Ora ana ombak, ora ana angin.
                Ana topik kaya ngono.

                Quote: wong awam
                Lan BEC nganggo baterei lithium-ion iki bakal regane kaya kapal selam.
                Iku lucu, Tesla regane kaya kapal selam? Ora, lan baterei adoh saka setengah rega mobil.
                Inggih, Aku ora ngandika sing Magura punika strictly baterei-powered, nanging aku uga ora maringi pitutur sampeyan pracaya omong kosong bab rattling kaya jet ski.
        2. -3
          1. mars 2024 20:15
          Yagene, yen aku ora ngerti iki? Aku malah bakal nganggep sing banget sensitif lan ora utamané larang. Nanging titik kasebut ora ana ing dheweke, nanging apa sing bakal dirungokake lan kepiye carane ngirim. Kabeh swara saka segara lan transmisi pancet menyang tengah ing gisik? Ya ora masalah, kanggo sepuluh ... Lan kanggo ewu? Apa ana cukup frekuensi? Apa babagan kapasitas pusat pangolahan?

          Yen sampeyan ora ngerti, mungkin kita kudu mungkasi kene?
          Apa swarane segara? Apa transmisi permanen?
          Ora ngerti apa sing diomongake, sampeyan ngerti lan Gawe kesimpulan !!!!
          Yen sampeyan nindakake karo lampu, aku setuju, iku ora gampang.
          Nanging sampeyan ora sok dong mirsani tekane saka abad 21 lan kasunyatan sing tugas saka DSP wis angel banget kanggo prosesor saka mesin ngumbah ...
          1. +1
            2. mars 2024 04:28
            Kutipan saka tsvetahaki
            Yen sampeyan ora ngerti, mbok menawa kita kudu mungkasi kene?.. ...Tanpa duwe idea apa sampeyan ngomong bab, sampeyan ngerti lan Nggawe kesimpulan!!!!

            Lan mulane aku ora nantang sensitivitas hidrofon. Nanging kabeh iku. Senajan 1 buoy saben km persegi. kuwi akeh banget.

            Kutipan saka tsvetahaki
            Apa swarane segara? Apa transmisi permanen?
            Lan sampeyan ora ngerti iki kabeh. Segara rame, malah ing kalem, lan mung peralatan pilihan, kang worth soko, bisa mbedakake gangguan saka BeK marang latar mburi segara ing sawetara kadohan. Lan transfer menyang tengah yen ora ana piranti pilihan dhewe minangka cara mung kanggo ndeteksi soko ing kana. Waca karya saka RGAB

            Kutipan saka tsvetahaki
            Nanging sampeyan ora sok dong mirsani tekane saka abad 21 lan kasunyatan sing tugas saka DSP wis angel banget kanggo prosesor saka mesin ngumbah ...
            Ya, mbokmenawa, sanajan aku ora ngerti apa DSP. Nanging kanggo mesthekake pilihan swara karakteristik ing sawetara ditrima, amarga BeK bisa lelungan adoh, siji MP ora cukup maneh, amarga gelombang bener splashes marang buoy. Nanging iki ora dadi masalah - masalah utama yaiku biaya bagian mekanik. Omah sing disegel, kabel, jangkar karo winch kanggo kabel, amarga kesalahan minus meter bakal nglelebke pelampung.
            1. -1
              2. mars 2024 05:05
              Kutipan: Vladimir_2U

              Kutipan saka tsvetahaki
              Apa swarane segara? Apa transmisi permanen?
              Lan sampeyan ora ngerti iki kabeh. Segara rame, malah ing kalem, lan mung peralatan pilihan, kang worth soko, bisa mbedakake gangguan saka BeK marang latar mburi segara ing sawetara kadohan. Lan transfer menyang tengah yen ora ana piranti pilihan dhewe minangka cara mung kanggo ndeteksi soko ing kana. Waca karya saka RGAB

              Nyuwun pangapunten, apa sampeyan mikir milih swara segara iku tugas sing angel banget???
              Lan DSP minangka pangolahan digital, sanajan luwih akrab tinimbang DSP ... sing ditindakake ...
              Nanging iki ora dadi masalah - masalah utama yaiku biaya bagian mekanik.

              Pira buoy sing dibutuhake kanggo 10-20 km? Pira regane kapal sing tenggelam? Lan ora piyambak?
              Apa sing luwih murah - sepisan maneh - kanggo nggawe target kanggo APU utawa sawetara pelampung?
              1. +1
                2. mars 2024 09:21
                Kutipan saka tsvetahaki
                Nyuwun pangapunten, apa sampeyan mikir milih swara segara iku tugas sing angel banget???

                Ya, iku bener, nanging apa sampeyan mikir iku prasaja? Sugeng, sampeyan luwih ngerti babagan hidrofon tinimbang aku.

                Kutipan saka tsvetahaki
                Pira buoy sing dibutuhake kanggo 10-20 km? Pira regane kapal sing tenggelam? Lan ora piyambak?
                Pasuryan tangan ... sepuluh puluh buoys paling sethithik ing siji baris, karo pesisir Rusia 1100-aneh km adoh. Senadyan kasunyatan manawa nglangi ing pesisir ora bakal ditutupi kanthi cara apa wae yen ana ing baris siji lan cedhak karo pantai.

                Kutipan saka tsvetahaki
                Apa sing luwih murah - sepisan maneh - kanggo nggawe target kanggo APU utawa sawetara pelampung?
                Luwih murah nggunakake kabeh kemampuan organisasi lan kapal sing gagal.
                1. 0
                  6. mars 2024 05:58
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Ana rong puluh buoys ing siji baris ing minimal, karo pesisir Rusia kang 1100-aneh km adoh.

                  Kok ngalangi pesisir???
                  Armada ndhelik ing sudhut, lan cukup kanggo mblokir sudhut iki ...
                  Ya, sampeyan ngerti kanthi jelas pilihan swara, uga pangenalan pasuryan ...
                  1. 0
                    6. mars 2024 06:48
                    Kutipan saka tsvetahaki

                    Kok ngalangi pesisir???
                    Armada ndhelik ing sudhut, lan cukup kanggo mblokir sudhut iki ...
                    Inggih, ya, sistem mikir wis jelas ... Nanging apa sing kudu dilakoni karo navigasi sipil pesisir, ya?


                    Kutipan saka tsvetahaki
                    Ya, sampeyan ngerti kanthi jelas pilihan swara, uga pangenalan pasuryan ...
                    Inggih, nerangake, pakar, saka jarak kamera tanpa zoom, contone kanthi resolusi 480 P, malah ora bakal ngidini sampeyan mbedakake siji pasuryan saka liyane, nanging mung ngerti yen iki pasuryan ... Sanajan lensa ora bakal diolesi apa-apa.
        3. +4
          1. mars 2024 20:23
          Ayo dadi rumit maneh ... Kita ora perlu nggawe barrages sawetara ewu kilometer kaya nyedhot, lan malah nutupi sawetara ambane cocog. Kita kudu nutupi pendekatan menyang pelabuhan lan pangkalan ... pesisir, nyatane. Sing. cacahe buoys ing barrage kuwi suda banget. Kita ora perlu ngarahake senjata adhedhasar data pelampung ... Iku mung "sinyal". Lan malah pemancar buoy kuwi ngirim ora operate ing mode pancet. Pulsa. Mung nalika aku krungu soko - i.e. Umumé, kita ora preduli babagan konsumsi energi lan pita frekuensi - ana stasiun repeater ing pesisir lan nglaporake manawa "nomer pelampung kasebut lan kuwi, kothak lima - dipicu" BEC dudu kapal selam nuklir, kudu nyedhaki target.... Dadi ya, prasaja lan murah banget. Ora ana gunane gawe larang. Oalah, pelampung kuwi kanggo sinau hidrologi wis pirang-pirang taun nongkrong ing samudra ... (aku biyen ngrencanakake ndhaptar hidrometeorologi ...)
          1. +1
            2. mars 2024 04:58
            Kutipan: Taoist
            Sawise kabeh, kita ora perlu nggawe barrages sawetara ewu kilometer kaya bajingan, lan malah nutupi sawetara ambane cocog. Kita kudu nutupi pendekatan menyang pelabuhan lan pangkalan ... pesisir, nyatane.

            Dadi iki ngendi kita kudu miwiti! Nanging ora saka iki:
            Ing versi paling gampang, sow segara karo buoys


            Kutipan: Taoist
            Sing. cacahe buoys ing barrage kuwi suda banget.
            Pinten? Malah pitungan awal ora diwenehake ...
            Nanging malah pesisir, kita, dawane 1170 km. Inggih, oke, ayo mbatesi awake dhewe nganti 250 km, sanajan iki bakal ninggalake atusan (lan liyane) penerbangan cabotage tanpa dijaga ... Lan BDK diserang cukup adoh saka pelabuhan, lan utamane pangkalan.
            Kutipan: Taoist
            Sing. cacahe buoys ing barrage kuwi suda banget.
            Sampeyan ora bakal pratelan sing 250 buoys cukup kanggo nutupi 250 km, sampeyan?

            Kutipan: Taoist
            Dadi ya, iku prasaja lan murah banget. Ora ana gunane gawe larang.

            Mung nalika aku krungu soko

            Oke, topik cakrawala radio wis ditutup. cedhak gisik, retras. nggih. Apa sing dirungokake pelampung? Topik suarane BeKs cendhek durung ditutup... Segara rame, ombake kecemplung lan nglawan pelampunge dhewe, sepira jarak sing bisa mbedakake swara BeK karo cipratan ombak lan swara liyane. saka segara? Mekaten, kula nyuwun pangapunten babagan jumlah pelampung sing murah.

            Kutipan: Taoist
            Ora ana gunane gawe larang. Oalah, pelampung kuwi kanggo sinau hidrologi wis pirang-pirang taun nongkrong ing samudra ... (aku biyen ngrencanakake ndhaptar hidrometeorologi ...)

            Topik sing menarik, nanging yen sampeyan wis lali, aku ngelingake yen pelampung oseanografi dudu barang sing murah.
            http://sea-technics.ru/okeanograficheskie-bui-i-buikovye-laboratorii
          2. 0
            3. mars 2024 04:24
            Aja mikir, Aku iki ora ditempelake ing idea minangka kuwi, nanging biaya, lan utamané kanggo biaya bagean mechanical atos. Nanging aku ngerti, lan aku mikir yen ide sampeyan bisa ditambah babagan iki.
            Intine ora perlu mbuwang pelampung sing kapisah saka kapal, sing wis dadi dhuwit, nanging kanggo gabungke hidrofon kasebut nganggo tali kabel lan mung nyelehake tali kabel iki ing sisih ngisor, lan nggawe siji utawa loro. output karo antena lan sumber daya saben ayo ngomong (ayo ngomong) bagean limang kilometer. Inggih, utawa, yen ancaman siltation dhuwur, banjur kita menehi kabel buoyancy positif lan jangkar karo bobot primitif. Iki bakal nyuda biaya bagean jero banyu kanthi dramatis lan nyuda biaya komunikasi lan energi kanthi signifikan, uga bisa dipasang ing jero lan jarak sing gedhe amarga komunikasi satelit. hi
            P.S. Skema kasebut uga ora bakal ngganggu pengiriman.
            1. +1
              3. mars 2024 15:24
              Inggih, maksudku padha ... kabeh bisa rampung lan apik - yen mung ana kepinginan lan otak. Miturut cara, mikropon kabel uga wis digunakake kanggo dangu ... Aku ora ngirim project kene, nanging idea kuwi. IMHO masalah ora lack of kesempatan, nanging lack of kepinginan kanggo nindakake soko.
        4. +3
          1. mars 2024 22:28
          Kutipan: Vladimir_2U
          Nanging titik kasebut ora ana ing dheweke, nanging apa sing bakal dirungokake lan kepiye carane ngirim.

          Ya, kabeh wong bakal ngrungokake. Lan golek mung getaran harmonik ing sawetara frekuensi tartamtu (cathetan terus A saka oktaf kapindho 3 detik dawa). Lan sawise dideteksi, ngirim sinyal weker menyang console operator. Ing kono, tandha bakal katon ing "tablet digital" ing ngendi pelampung iki dipasang. Iki minangka deteksi awal. Tugase menehi tandha kesiapan.
          1. 0
            2. mars 2024 05:01
            Kutipan saka: abc_alex
            Ya, kabeh wong bakal ngrungokake. Lan golek mung getaran harmonik ing sawetara frekuensi tartamtu (cathetan terus A saka oktaf kapindho 3 detik dawa).

            Iku mung gedhe! Pitakonan yaiku ing jarak apa sing bisa ditindakake dening hidrofon tunggal, kanthi latar mburi swara segara lan utamane pelampung, hidrofon omnidirectional.

            Kutipan saka: abc_alex
            Ing kono, tandha bakal katon ing "tablet digital" ing ngendi pelampung iki dipasang. Iki minangka deteksi awal. Tugase menehi tandha kesiapan.
            Lan iki cetha, pitakonan babagan jumlah buoys.
      2. +1
        2. mars 2024 06:01
        Umumé, awak serat karbon strum luwih apik tinimbang drum apa wae.
        1. +1
          2. mars 2024 09:37
          Kutipan: MCmaximus
          Umumé, awak serat karbon strum luwih apik tinimbang drum apa wae.

          Lan logam uga muni. Pitakonan yaiku kekandelan kulit lan insulasi swara saka mekanisme kasebut.
  4. -1
    1. mars 2024 05:53
    Aku seneng ide kasebut. Kabeh inovasi kudu didhukung. Sawise kabeh, amarga pikirane seger ing urusan militer Mikhail Kalashnikov dadi misuwur ing donya. Sing utama yaiku menehi cara.
  5. +4
    1. mars 2024 06:10
    Sampeyan uga bisa ngelingi crita. Kapal torpedo sing dikontrol radio dikembangake lan diuji ing USSR ing taun 1930-an (OSTEKHBURO).
    Perang nglawan kapal api ing Segara Ireng kudu komprehensif. Saliyane kanggo ndeteksi prau dhewe lan numpes karo geni, iku perlu kanggo mesthekake dipatèni peralatan pengintaian radio mungsuh ing kabeh téater operasi lan saluran radio kanggo kontrol prau.
    1. +2
      1. mars 2024 07:07
      Kapal "remote-kontrol" pisanan, IMHO, muncul ing antarane Jerman ing WWII kanggo nyerang monitor arrogant-Saxon ing Belgia. Pengalaman sing bener...
      1. +2
        1. mars 2024 17:01
        Kutipan: Dmitry Ivanov_8
        Kapal "remote-kontrol" pisanan, IMHO, muncul ing antarane Jerman ing WWII kanggo nyerang monitor arrogant-Saxon ing Belgia. Pengalaman sing bener...

        Ya, iku pengalaman normal - kita kenek Erebus lan nggawe bolongan. Teknologi kasebut pancen fantastis.
        Lan karusakan dadi minimal - supaya sing ngerti sing limes ing monitor bakal nggawe swara kaya PTZ (bulge ing drawing ngisor) sing kapal amidships bakal nguripake menyang woh pir. eseman
    2. +2
      1. mars 2024 08:10
      Sampeyan uga bisa ngelingi crita. Kapal torpedo sing dikontrol radio dikembangake lan diuji ing USSR ing taun 1930-an (OSTEKHBURO).
      Lan padha rampung nuduhake inconsistency ing 1943 ing Segara Ireng.
    3. 0
      1. mars 2024 11:24
      Kutipan: S. Viktorovich
      iku perlu kanggo mesthekake dipatèni peralatan pengintaian radio mungsuh saindhenging kabeh téater operasi lan saluran radio kanggo kontrol prau.

      Padha nyumerepi ing papan lan perairan netral, lan malah ing ndhuwur negara NATO. Starlink nggawe kontrol. Sampeyan bisa nyoba kanggo macet sinyal video saka BEC, nanging ing tataran pungkasan saka serangan, nalika target wis dijupuk dening kamera, iki bisa uga ora bisa. ora efektif.
      1. +2
        1. mars 2024 15:52
        Lokasi pengintaian, sebutan target lan kontrol liya ing njaba perairan teritorial Federasi Rusia ora dadi alangan kanggo penindasan kanthi cara perang elektronik. Masalah ngatur proses.
        1. +2
          1. mars 2024 15:57
          Kutipan: S. Viktorovich
          Lokasi pengintaian, sebutan target lan kontrol liya ing njaba perairan teritorial Federasi Rusia ora dadi alangan kanggo penindasan kanthi cara perang elektronik. Masalah ngatur proses.

          Ora mung organisasi, nanging uga sifat intelijen. Kanthi cara pasif, ora ana sing bisa ditindakake kanthi jarak sing adoh. Lan REP durung sinau kanggo ngatasi Starlink.
    4. +2
      1. mars 2024 12:59
      Kutipan: S. Viktorovich
      iku perlu kanggo mesthekake dipatèni peralatan pengintaian radio mungsuh saindhenging kabeh téater operasi lan saluran radio kanggo kontrol prau.

      Tugas Angkatan Laut Rusia luwih akeh tinimbang Segara Ireng. Ancaman udhara, segara, ing jero banyu, drone tanpa awak nyata. Kita butuh perlindungan saka wong-wong mau ing pelabuhan lan perairan Samudra Donya. Wong-wong sing percaya yen armada kasebut mung ngemot kapal perang, pancen salah. Ana kapal pendarat, kapal kargo, kapal bahan bakar, lan kapal rumah sakit. Nanging kabeh wong butuh perlindungan anti-drone. Lan sajrone perang, uga kanggo kapal sipil, kalebu pemecah es. hi
  6. + 17
    1. mars 2024 07:12
    Oleg Blokhin saka Tlg

    Ing topik BDK.
    Piye wae, ing wiwitan taun 2000-an, aku duwe kesempatan kerja ing PMC Inggris lan Afrika Selatan. Iku ora sing dawa ago, nanging ora bakal bisa ngomong sing bubar uga. Ing wektu iku, ora ana sing ngerti babagan musisi, amarga padha ora ana ing rencana. Ana mung PMC manca. Nanging, saiki dudu babagan iki ...
    Aku kerja ing segara lan ing darat. Partisipasi ing misi maritim utamane ditindakake ing perairan Samudra Hindia lan Atlantik lan ing badan banyu sing cedhak karo dheweke. Onshore, kita kerja utamane ing negara-negara Afrika lan Timur Tengah. Senajan kita makarya ing Amérika Kidul saperangan kaping.
    Dina iki aku bakal ndemek misi angkatan laut lan nerangake carane iki ana hubungane karo serangan ing kapal pendaratan gedhe kita lan, ing umum, ing kapal armada Rusia. Dadi, misi maritimku yaiku njamin keamanan kapal sipil ing wilayah sing rawan bajak laut. Ing wektu iku, serangan bajak laut ing macem-macem kapal dadi nyebar. Kabeh wong ngomong babagan Teluk Aden lan pesisir Somalia, sanajan ing wilayah Nigeria, serangan ora kurang asring, lan bajak laut Nigeria luwih mbebayani lan ngelak getih tinimbang wong Somalia.
    Nalika aku dadi peserta lengkap ing gerakan anti-pembajakan, perusahaan-perusahaan sing aku kerja minangka operator wis ngembangake protokol tumindak kanggo njamin keamanan kapal lan ngusir kemungkinan serangan bajak laut.
    Klompok pejuang karo tangan cilik ndharat ing kapal, kang ngrancang kanggo bisa ing zona pirate-mbebayani. Biasane padha papat. Para pejuang diparingi kekuwatan sing luwih dhuwur tinimbang kapten kapal.
    Pakaryan papat kasebut pancen prasaja banget. Saben-saben pejuang padha gantian ngawasi jembatan kapten. Tugase yaiku ngawasi kahanan ing monitor radar. Yen obyek katon ing radar obah menyang kapal, pejuang kudu ngawasi arah gerakane, maneuvers, netepake pengamatan visual, nyoba kanggo ngenali obyek lan, yen seng di tuduh mbebayani, lapor menyang pimpinan tim. Salajengipun, Tim, pimpinan, kanthi kawicaksanan dhewe, mutusake kanggo ngunggahake weker utawa nerusake pengamatan. Minangka aturan, yen obyek dipindhah karo emphasis menyang kapal, kabeh klompok pejuang wungu lan siap perang kanggo ngusir serangan. Sajrone kabeh wektu aku makarya ing misi maritim, kita ora kantun utawa "turu liwat" kedadean siji saka serangan utawa nyoba kanggo nyedhaki kapal kita padha nglindhungi. Radar kapal lan mripat kita dhewe tansah "nyalin" lan nglacak obyek utawa klompok obyek sing nyoba nyerang kita ing wektu. Ing kabeh wektu, kita ora duwe kasus siji ing ngendi prau bajak laut ngliwati zona refleksi. Lan padha cukup cepet.
    Kok ujug-ujug eling-eling iki... Ya, kabeh padha karo kedadean karo kapal pendaratan gedhe. Kepiye carane drone angkatan laut mungsuh isih sukses nyerang kapal perang kita kanthi sistem pengawasan modern, senjata api sing akeh, lan personel sing akeh? Apa kita duwe sistem deteksi sing luwih elek tinimbang ing kapal sipil? ora bisa. Aku umume meneng babagan cara ngrusak geni mungsuh; ana luwih saka cukup ing kapal kita. Mungkin drone mungsuh cilik lan ora katon? Ora, padha cukup iso dibandhingke ing ukuran lan materi kanggo "Scythians" saka bajak laut Somalia, kang digawe utamané saka plastik lan akrilik. Mungkin kahanan njaba beda. Mungkin ... Ing wilayah Samudra Hindia lan Atlantik, ombak luwih dhuwur tinimbang ing Segara Ireng lan ndeteksi target permukaan luwih angel.
    1. +2
      1. mars 2024 09:03
      Ana nuansa ing kene. Drone maritim modern bisa dadi semi-submersible, sing ndadekake dheweke meh ora katon dening radar, lan ing mode siyaga bisa mabur utawa pindhah menyang area misi kanthi kacepetan sing sithik, saengga angel dideteksi dening hidroakustik.
      1. +1
        1. mars 2024 10:50
        Quote: Siluet
        praktis ora katon kanggo radar
        Nanging padha nanggapi kanthi apik kanggo sonar nglirik
      2. +2
        1. mars 2024 13:26
        Mesine isih rame.... Sawise kabeh, digawe nganggo jet ski. Sing murni listrik duwe sawetara sithik. Dadi ing jarak 10-15 kabel bakal panggang sanajan ing kacepetan kurang. Lan kita bener-bener ora butuh maneh. Analisa spektrum bakal nyaring.
    2. +2
      1. mars 2024 09:34
      Aku percaya yen iki kedadeyan. Nanging mungsuh sampeyan ora ngganggu siluman, lan psikologi beda. Apa pemilik kapal mbuwang dhuwit kanggo sampeyan? Ora apa-apa, kita bakal nggoleki korap liyane, sing duwe pemilik stingier sing wis nyisakke dhuwit ing PMCs.
    3. +1
      1. mars 2024 13:04
      Kutipan: Oleg133
      Napa aku dumadakan mutusake kanggo ngelingi iki?

      Sampeyan nulis kanthi bener. Nanging aran prabédan - pegawe saka PMC karo gaji apik, lan conscript utawa kontrak sailor. hi
      1. +2
        1. mars 2024 20:24
        Kutipan saka fif21
        Kutipan: Oleg133
        Napa aku dumadakan mutusake kanggo ngelingi iki?

        Sampeyan nulis kanthi bener. Nanging aran prabédan - pegawe saka PMC karo gaji apik, lan conscript utawa kontrak sailor. hi

        Iku misale jek kula sing masalah Luwih beda. Paling kamungkinan, ing kasus sing misuwur, bisa uga bakal ditindakake (kanggo eksekusi para laksamana). Ya, lan komandan kapal ora duwe hak kanggo rearm kapal ing inisiatif dhewe, lan ora ana panggonan kang malah bisa njaluk DShKs lawas, ora kanggo sebutno Cord karo tank termal. Kabeh kudu diputusake ing ndhuwur. Iki dudu flyer hawa nafsu sing bisa nyilih piala. Kajaba iku, pelaut endi sing bisa nembak biasane saka AK? hi
        1. +4
          1. mars 2024 22:47
          Masalahe yaiku bodho tumindake armada. Temenan, armada kasebut ora perang ing Distrik Militer Lor. Armada wis nutupi teluk. Prau tempur mlaku ing segara. Pitakonan - kapal apa sing ana ing jangkar ing segara? Apa prau rudal kasebut nglelebke kapal mungsuh nganggo misil anti-kapal? BDK lelayaran menyang Odessa kanggo nampa tentara? Ora, padha metu kanggo lumaku ing wilayah ala ing wayah wengi tanpa pangayoman sing tepat, unprepared kanggo perang lan tanpa comrades. Iki minangka kelalaian pidana para komandan, utawa pengkhianatan langsung. Utawa patrap muhibah, ateges pengkhianatan sing padha ditindakake dening VPR
          1. 0
            5. mars 2024 18:26
            Masalahe yaiku bodho tumindake armada.

            Armada ora bisa bodho - mung komandan sing cocog lan komandan liyane sing diwulang ing sekolah lan akademi bisa dadi bodho. Pitakonan mung: apa sing disinaoni dhewe lan kepiye carane nglatih personel bawahan.
            Contone, ing jamanku, saben dina kajaba akhir minggu, senjata lan peralatan teknis dipriksa lan dipriksa. Minangka adoh aku bener informed, dina iki personel ora cocok kanggo peralatan - wakil saka senjata lan basis senjata "karya" ing kapal.
            Kajaba iku, kita kanthi otomatis praktek cara perang kanggo survivability saka kapal ing sesuai karo petungan lan tanggung jawab miturut Kitab Jadwal Kapal. Saben pelaut, perwira cilik, lan midshipman kudu duwe buku "Nomer Pertempuran" ing kanthonge, ing ngendi, saka Buku ing ndhuwur, tumindak ing pertempuran lan kahanan saben dinane ditulis kanggo saben wong, ing wangun sing prasaja lan ringkes.
            1. 0
              5. mars 2024 19:11
              Iki kabeh ngelingake aku babagan crita babagan carane pejabat intelijen Soviet ing Inggris ngrusak karya layanan intelijen kanthi ngisi birokrasi.
      2. +2
        1. mars 2024 22:42
        Nanging aran prabédan - pegawe PMC karo gaji apik, lan conscript utawa kontrak sailor.


        Nanging prajurit kontrak utawa wajib militer ora pengin urip? Apa insentif iki ora cukup kanggo dheweke? Yen ora cukup, mula ora ana sing bisa ditindakake ...
        1. +1
          2. mars 2024 07:32
          Kutipan saka Barkun
          Nanging prajurit kontrak utawa wajib militer ora pengin urip?

          Apa sampeyan nglayani kanthi cepet? Yen ora, sampeyan ora bakal ngerti apa sing dikarepake para pelaut utawa pelaut kontrak. hi
          1. +2
            2. mars 2024 18:58
            Kutipan saka fif21
            Apa sampeyan nglayani kanthi cepet? Yen ora, sampeyan ora bakal ngerti apa sing dikarepake para pelaut utawa pelaut kontrak


            dilayani. Nanging ing wektu tentrem. Nanging, ing tapel wates. Mulane sawetara misunderstanding.
    4. +2
      2. mars 2024 06:23
      Sistem deteksi standar luwih elek. Lan sing paling penting yaiku ing tentara lan angkatan laut, nganti panguwasa menehi prentah, ora ana sing bakal nindakake apa-apa. Bakal tansah ana wong pinter nganggo seragam sing bakal mateni inisiatif apa wae kaya mabur. Lan pemilik pribadi duwe kapentingan pribadi lan cilik dhewe. Dheweke bakal nemokake dhuwit lan tuku apa sing dibutuhake lan nyewa sapa wae sing dibutuhake. Sak ngertiku radar kanggo prau cilik - prau, yacht lsp digunakake kanggo ndeteksi prau bajak laut iki. Padha relatif inexpensive lan banget informatif. Nganggep pasar massal, dheweke luwih cepet. Lan padha ngawula sabenere kanggo njupuk informasi bab mandeg lumahing paling cedhak.
      Nanging kanggo tuku kaya iki kanggo kita, ana akeh kompetisi sing kudu diumumake! Lan militer bakal njupuk pose: kita ora pengin apa-apa manca ing kapal! Ayo mung domestik! Lan apa moyoki saka acceptance militèr! Ing endi perlindungan saka bledosan nuklir? A?
      Apa yen sukarelawan nyeret? Bayangake: komandan dipasang sawetara radar kasebut ing papan kasebut. Padha dipasang ing kapal sipil ing ngisor pinggir pinggir ing kurung. Laksamana laksamana teka: “Lho iki apa!!! Kok ora dicet!!!! Peralatan sing ora standar!!! Endi instruksi, endi ijin!!!! Aku ora teka karo, dadi luwih dipotong dening censorship - mbusak !!! !!!" Lan komandan bakal ditegur utawa luwih elek. Apa berkah, aku nyetel dhewe. Saiki bakal ngawula kaping 2 luwih apik, supaya ora mabur maneh. Yen ora, karir sampeyan bakal mudhun. Lan gumeter ing nyebut jeneng laksamana. Nah, apa maneh sing sampeyan butuhake? Iki minangka rasa seneng lan insentif gedhe kanggo layanan.
      Iku kabeh sedih, nanging bener. Iki manajemen ing lapangan, kapan maneh? Dadi para pejuang nggunakake kabeh sing dibutuhake. Dene yen para panggedhe wis weruh tilivisir, banjur padha grundelan: kok ora dicukur, seragame kok ora manut aturane!! Apa ora ana sing kaya ngono? D-kadal iki malah ora ngerti sepira tingkat mental sing dituduhake. Dadi ana perang ing tanah. Ana pilihan alam, nanging ing angkatan laut kabeh katon jelas. Sampeyan ora bisa ndhelikake ing ngendi wae. Lan fungsi panguwasa yaiku golek kekacoan lan ngukum.
      Aku malah ora pengin nggedhekake luwih.
    5. 0
      5. mars 2024 18:03
      Ing Angkatan Laut USSR, sistem sing padha dikembangake kanggo nglawan PDSS. Iki diarani jam tangan bersenjata. Watch iki digawa metu watara jam, watchmen bersenjata dipasang ing sisih pinggir, saka forecastle kanggo poop dek. Dheweke bersenjata bedhil mesin, granat tangan, suar sinyal, lan senter sing nganggo baterei. Akustik mbukak jam tangan ing MG-7. Peluncur granat MRG-1 dipasang. Senjata kanggo jam tangan sabanjure ditanggepi langsung menyang petugas tugas ing ruang tugas kapal. Kapal sing nindakake tugas militer njaga jam tangan kasebut nalika ana ing jangkar utawa ditambatake ing tembok dermaga. Ing mangsa perang, jam tangan iki kudu diwajibake kanggo kabeh wong.
  7. +2
    1. mars 2024 08:37
    cukup)) Kamentrian Pertahanan bakal ngrungokake, yen Shurygin wis ngomong babagan sistem radar aerostatik kanggo ndeteksi UAV meh 1,5 taun, nanging ana sing ketat (((NATO wis ngetrapake iki, nanging ing kene, kaya biasane, malah "jaran durung muter"
  8. +2
    1. mars 2024 09:09
    Umumé, sejarah kudu dipelajari,
    Yen dheweke uga diajari, mula perkara kasebut bakal tetep cilik.
  9. +2
    1. mars 2024 09:43
    A sampah tanpa guna sumber daya, lan beboyo kanggo kru saka traps iki.

    Drone kudu dilawan karo drone liyane.
  10. +6
    1. mars 2024 10:11
    Pilihan sing paling gampang yaiku nyebarake segara kanthi pelampung sing mung ngemot hidrofon, baterei kanthi panel surya lan pemancar. Miturut kothak ... Kaya sistem SOSUS - mung luwih prasaja, luwih murah lan luwih entheng.

    Pancen, nulis ora obah tas. Penulis paling sethithik maca "carane" SOSUS lan apa sonar pasif obyek laut sing obah, utamane ing wilayah pengiriman abot. Mungkin banjur aku bakal temen maujud sing ora "gampang" utawa "luwih murah".
    1. +4
      1. mars 2024 13:17
      Penulis ngerti babagan cara kerja sistem nyedhot. Lan sanajan dheweke dudu ahli akustik, dheweke uga insinyur militer lan uga ngerti yen skala tugas ora mbutuhake nggunakake tingkat teknologi sing padha kanggo ngrampungake masalah sing gampang kaya sing rumit. Iki luwih kerep saka sudut pandang nglereni adonan ... Lan paling asring solusi prasaja ditolak ora amarga "ora efektif" nanging amarga "murah banget" ora nguntungake kanggo bisnis.
      1. 0
        1. mars 2024 20:05
        Lan sanajan dheweke dudu ahli akustik

        Informasi kunci. Yen kita paling ora kenal, aku mbaleni maneh, kanthi masalah sonar pasif saka obyek segara sing obah, kita ora bakal menehi saran kanggo "seeding segara."
        1. +3
          1. mars 2024 20:27
          Aku mangsuli ing ndhuwur ... sakperangan alesan sampeyan maca iki minangka idea kanggo tenan "wiji segara" - nanging ana ora perlu ... kita kudu nutupi obyek karo sinyal. Mekaten. Lan supaya pengawal bisa ing segara mbukak.
          1. 0
            1. mars 2024 20:28
            kita kudu nutupi obyek karo sinyal

            Lan apa sing sampeyan pengin "sinyal" menehi tandha?
            1. +1
              1. mars 2024 20:43
              Apa sinyal nuduhake? Square nomer buoy kuwi lan kuwi intrusi dideteksi. Banjur supaya operator tablet bisa ... PDS tandha!
              1. +1
                1. mars 2024 21:07
                Invasi apa? Utawa apa sampeyan mikir yen mung ana siji drone lan mung siji sinyal akustik ing segara? Apa sampeyan tau krungu interferensi hidroakustik? Kepiye babagan obyek laut sing subtle akustik? Kanggo ndeteksi drone ing wektu, sampeyan butuh stasiun hidroakustik lengkap saka jinis Vignette-EM-01. Utawa buoys kaya Amérika AN / SSQ-53 utawa AN / SSQ-101 lan pesawat P-8 Poseidon klebu karo wong-wong mau. Loro-lorone ora gampang utawa murah.
                1. +1
                  1. mars 2024 21:14
                  Sampeyan ngerti, ora mung aku krungu, nanging aku umume ngerti (sanajan ing konteks TSA). Nanging aku bakal nandheske maneh yen kita ora perlu ngetokake sebutan target. Kita kudu krungu swara (cukup spesifik, ing sawetara frekuensi tartamtu) Muga-muga kita ora lali carane nggawe saringan frekuensi? Ayo nyerang dheweke. Banjur supaya OVR ngerti - mesthine bakal duwe stasiun sing cocog.
                  1. +1
                    1. mars 2024 22:51
                    Nanging aku bakal nandheske maneh yen kita ora perlu ngetokake sebutan target. Kita kudu krungu swara (cukup spesifik, ing sawetara frekuensi tartamtu)

                    Kabeh obyek "rame" duwe gangguan tartamtu. Kanggo milih sing dikarepake, sampeyan kudu ngerti tandha akustik obyek kasebut. Ora bisa dipikolehi "teoretis", mung liwat pangukuran praktis. Ngomong-ngomong, ora ana sing nyelidiki singatura iki, nanging kabeh wong, kanthi alesan sing ora dingerteni, dumadakan mutusake manawa drone kasebut nyabrang segara kaya prau motor lan nggawe rame ing saindenging wilayah. Lan ora ana sing ngerti babagan STANAG 1136 lan 1090 MIS.
                    1. 0
                      1. mars 2024 23:48
                      Kutipan saka Decembrist
                      sampeyan kudu ngerti teken akustik saka obyek. Ora bisa dipikolehi "teoretis", mung liwat pangukuran praktis.

                      Ngerti carane prau bisa (lan iku bisa kanggo mundhakaken wreckage saka ngisor), iku ora angel kanggo ngerti apa bakal teken. Sampeyan bisa uga nggawe analog kira-kira (mesin, baling-baling, knalpot) lan nganalisa "tandha". Umumé, masalah solvable.

                      Lan mung bisa kanggo nulis "saka alam" kanggo dangu. Wis akeh serangan.
            2. +3
              2. mars 2024 06:24
              Ya, ana akeh banget wong ing angkatan laut kanggo ngitung. Ana jam tangan. Nanging para pelaut wanita biasa ora kantun drone kasebut. Ora ana radar, ora ana hidroakustik, ora ana sinyal.
  11. +2
    1. mars 2024 10:36
    Tumrape kang duwe tanggung jawab, kabeh padha kaya biasane: nganti jago petok (ping telu)...
  12. +1
    1. mars 2024 11:34
    Perang nglawan BEC multi-level, nanging angel golek prau sing wis ana ing segara. Aku pracaya iku luwih apik kanggo numpes ora prau dhewe, nanging basis peluncuran. Ing kasus iki, ora mung prau sing kena pengaruh, nanging uga ndandani lan basa technical karo peralatan, bahan bakar lan personel. Kaya karo pilot drone ing darat. - luwih becik mateni operator kanthi siji cangkang tinimbang ngobong ewonan cangkang ing sawijining titik ing langit.
    1. +6
      1. mars 2024 12:04
      Siji ora ngganggu liyane, nanging mbantu.

      Ing Perang Donya II, Sekutu perang nglawan kapal selam Jerman kanthi nggunakake kabeh cara - kapal - jebakan, bom pangkalan, panggunaan konvoi lan sarana teknis anyar, radar.

      Kapal-kapal decoy ora duwe pengaruh apa-apa, pangeboman pangkalan kasebut, kaya sing kedadeyan mengko, nyebabake karusakan sing ora pati penting, sanajan nambah biaya struktur ing pangkalan Jerman, prau wiwit didhelikake ing bunker.

      Umume prau dirusak nalika nyerang konvoi; ing wektu iki dheweke paling rentan - sing padha ditrapake kanggo kapal BP, sing IMHO bakal enggal nguripake saka semi-submersible dadi submersible. Sebagéyan penting saka kapal selam rusak nalika transisi.

      Alat sing nemtokake yaiku radar, yaiku alat teknis anyar.

      Segara Ireng dudu Atlantik, mung cilik, yen bisa nggawe sarana deteksi efektif kanthi radius sawetara puluhan kilometer, mula sampeyan ora perlu nggawe apa-apa liyane, penerbangan bakal bisa ngatasi. cukup apik.
  13. +1
    1. mars 2024 12:49
    Sithik saka sajarah monitor Inggris: "Ing Oktober 1917, loro-lorone ngalami karusakan perang sing signifikan - Teror, sing diserang dening penghancur Jerman, ditabrak telung torpedo, nanging tetep ngambang. Erebus dikenal minangka kapal pisanan ing sajarah sing nglawan senjata sing dikontrol remot wis kasil digunakake, nanging prau Jerman kanthi muatan mbledhos ora nglanggar waterproofness awak ing njaba boules. ... Sistem perlindungan ing jero banyu saka lambung kasebut apik. "Erebus", diserang dening prau Jerman radio-kontrol, nahan bledosan ing jero banyu saka 230-kilogram daya ", nanging nampa mung karusakan Moderate lan bali menyang basis dhewe. Terror, kang nampa telung torpedo hits bebarengan (loro kang njaba sistem boule), ora mung ora klelep, nanging malah ora kelangan kacepetan."
  14. +3
    1. mars 2024 12:52
    Umume prau dirusak nalika nyerang konvoi; ing wektu iki dheweke paling rentan - sing padha ditrapake kanggo kapal BP, sing IMHO bakal enggal nguripake saka semi-submersible dadi submersible.

    Pertahanan saka BEK bakal dadi pertahanan anti-torpedo, lan pertahanan konstruktif bakal dadi pertahanan anti-torpedo.
    1. +1
      1. mars 2024 15:16
      Nanging saiki, misale jek, ora ana.

      Mung BEK dudu torpedo. Prau kasebut pindhah menyang posisi kaya kapal selam lan nyerang kaya torpedo.
      1. +1
        1. mars 2024 22:36
        BEC minangka penghancur pertengahan abad kaping 19, mung tanpa kru. Nanging aku yen sing duwe tanah wis nggawe rolas ngrusak uap, padha ora bakal siap kanggo Armada Segara Ireng, lan iku bakal dadi angel banget ing umum.
        1. +1
          2. mars 2024 06:25
          Gampang. Lan yen padha kayu, para pelaut bakal sambat yen iki teknologi siluman lan ora katon ing radar.
          1. +2
            2. mars 2024 13:17
            Padha uga nglangi ing wayah wengi, nalika kabeh padha turu ing roadstead! Oh, mungsuh-mungsuh sing cidra iki!
            1. 0
              3. mars 2024 16:51
              ya wis. Sawise wiwitan peteng, prentah "nyumerepi!"
  15. +3
    1. mars 2024 14:55
    Aku bakal mbuwang 5 sen maneh
    2. karusakan
    Ora ana masalah ing kabeh sawise ngrampungake masalah pisanan.
    Sasaran, sanajan ukurane cilik lan bisa maneuver, pancen ora dilindhungi - yaiku, bisa uga kena tangan cilik.

    Ayo?! Penulis nyoba kanggo mencet cilik-ukuran (lan iku cilik-ukuran dening standar angkatan laut), obah (lan cepet) target ing kadohan saka 2 km saka bedhil mesin abot?
    Ya, kira-kira rolas peluncur anti-pesawat ing sisih loro, busur lan buritan - supaya saben sektor ditutupi paling ora rong tong.

    Yagene kabeh "perusak" dadi fokus ing senjata saka baris pungkasan? Lan dheweke pungkasan. BEC kanthi kacepetan 80 km/jam, kanthi akselerasi, bakal nutupi 2 km sajrone 3 menit. Sampeyan bisa kanthi yakin numpes target kanthi bantuan ZPU lan AP mung "underside".
    Sampeyan perlu kanggo ngupayakake numpes ancaman ing pendekatan sing adoh, sanalika sawise deteksi, ing jarak 10-30 km. Lan ing kene Drone Lancet lan FPV mbantu kita.
    1. +2
      1. mars 2024 20:37
      Ora ana sing nglawan perang ing kadohan - yen sampeyan nemokake ing kadohan, ngirim paling drone padha ... Iku pitakonan saka rega lan "cuaca katergantungan"
      Inggih, pitakonan ngengingi ... uga, menara sing padha ing berang-berang nyerang rudal kanthi kecepatan sing beda-beda ing mode tuntunan otomatis ... Malah sing kuna kaya Argon. supaya kita bisa ngatasi masalah kanthi teknis. Maneh, sampeyan bisa nindakake shooting diangkah, utawa sampeyan bisa nindakake geni barrage - iku mung bab nomer tong minyak. Umumé, iki minangka masalah sing bisa ditanggulangi. Miturut cara, kanggo perang ing kadohan, aku ora nggunakake helikopter, nanging mini airships. Ing sawijining wektu, dheweke bisa ngatasi tambang lan prau - lan bisa nggantung ing udhara nganti pirang-pirang dina. Lan ing kene dheweke ora wedi apa-apa - BEC ora duwe pertahanan udara minangka kasunyatan.
    2. +1
      1. mars 2024 23:53
      Quote: Adrey
      Penulis nyoba kanggo mencet cilik-ukuran (lan iku cilik-ukuran dening standar angkatan laut), obah (lan cepet) target ing kadohan saka 2 km saka bedhil mesin abot?

      Carane, aku wonder, padha pesawat ditembak mudhun saka MZA sadurunge? Kajaba iku, ing Vietnam, malah jet ditembak mudhun, wong Vietnam ditembak mudhun ing papan sing kurang (ing ngendi dheweke lunga saka S-75) kanthi jumlah komersial.
    3. +1
      2. mars 2024 06:29
      Iku misale jek kula sing ing kapal sapa bakal seneng njupuk bedhil mesin, etc., ing apa wae. Cukup nggawa kartrid. Lan nalika wong ajeg laku shooting, akurasi sakperangan alesan mbenakake pancen luar biasa. Lan iki luwih menarik tinimbang nggosok dek lan nglukis apa sing ora dicet.
    4. 0
      3. mars 2024 16:49
      Nonton tampilan kamera saka prau kamikaze. Lintasane kaya wong mendem. Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Lancet, nanging FPV angel banget kanggo nyekel. Ya, lan artileri kaliber cilik sing dipandu radar minangka perkara sing bisa nyebabake.
  16. +1
    1. mars 2024 17:20
    Pitakonan babagan traps tongkang lan superstructures, apa sampeyan mikir sing bisa diganti? Ana misale jek ana kontrol video ing prau tanpa awak lan tongkang kuwi bakal dadi kapentingan, uga, sampeyan ora bakal kasengsem, nanging sensor dumunung ing kothak, idea menarik bakal, lan mesthi, prau-kacepetan dhuwur karo kemampuan kanggo lay mudhun geni lan saperangan saka ambane ngisi apa sing perlu
    1. +1
      1. mars 2024 20:41
      Inggih, carane nggawe kapal siji temen beda saka telek lan teken, sembarang raider bakal ngomong sampeyan ... ;-) Nanging ing umum, titik iku kapal sing metu temenan tentrem, bagéan saka konvoi, contone, dumadakan dadi metu. duwe kejutan. Utawa nyedhiyakake pertahanan anti-sabotase ing roadstead.
      1. +1
        1. mars 2024 22:35
        Penyamaran iku pinter banget, sakperangan alesan iku ora adat kanggo kita. Iku Inggris sing nyamar tank ing Afrika minangka truk, lan truk minangka tank, lan saiki kita mung bisa nyerang artlessly sirah-on, amarga maneuvers bisa katon saka angkasa, kang tegese iku ora worth nyoba.
      2. -1
        4. mars 2024 12:17
        Kaping pisanan, apa gunane, yen meh kabeh kapal bisa lelayaran ing gendéra manca, kajaba sing militer? Terangna marang aku, kajaba, kabeh kapal barang wis diasuransiake lan barang-barange, lan iki wis dadi masalah negara Ukrabendera. iku plans kanggo nglelebke kapal dagang utawa sampeyan mikir asuransi ora bakal nyuwek dhuwit metu saka wong Ukrabendera, aja lucu lan kene padha kurban kula tongkang tanpa tambahan kanggo nyamar minangka soko, lan sing paling lucu iku tanpa Add-ons, wong Ukrabenderite, bajingan kuwi, weruh palung lan langsung klelep, uga, sampeyan menehi dig lan nggawe aku ngguyu karo naivety sampeyan.
  17. 0
    1. mars 2024 18:21
    Deteksi dhisik, ditambah pandhuan ing saben target. Lan adhedhasar koordinat, sampeyan bisa nggarap apa wae. Ing wektu sing padha, UAV uga duwe watesan, kuatir. Ya, lan UAV iki mung perlu dadi ngipi elek ing jarak cendhak, wilayah pementasan kanggo serangan massal gampang dibukak (iki sembarang hangars lan kolom mobil yen sampeyan langsung miwiti saka gembong, nanging ing kene satelit luwih akeh. drone pengintaian migunani lan dhuwur-dhuwur Nanging pikirane bab nyedhot mini ing ireng, ing segara Baltik lan Jepang, iki mesthi bab migunani Mung ana nuansa - pelampung mung menehi koordinat kanggo liwat dhewe. lan banjur, ing weker, destroyer dadi kanggo nggoleki khusus.Plus, nyilem bisa ngrusak buoy sing pisanan, lan padha kudu sijine kapal ing longkangan maneh sadurunge ngganti.
    1. 0
      4. mars 2024 19:49
      300 km iki ora cukup kanggo sampeyan lan ora menehi impen elek, nanging mung cilaka lan ngrusak, omong kosong apa wae sing bisa dadi ngipi elek lan ora ana maneh, bakal dadi ngimpi elek, ing kene ora menehi ngimpi. , kajawi punika dudu bangsa Ukrabendera, nanging bangsa Anglo-Saxon, satemah pratingkahipun sanès-sanèsipun.Wong Ukrabendera punika setengah-setengah lan boten saged nglangkungi irungipun Menapa malih drone ingkang kados makatên punika botên katingal. metu saka ora ono lan kita kudu njupuk iki luwih akeh, nanging kabeh wong kene ngipi elek
  18. +2
    1. mars 2024 20:52
    Pilihan sing paling gampang yaiku nyebarake segara kanthi pelampung sing mung ngemot hidrofon, baterei kanthi panel surya lan pemancar. Miturut kothak ... Kaya sistem SOSUS - mung luwih prasaja, luwih murah lan luwih entheng ///

    Umumé, gagasan iku swara. Nanging sampeyan kudu nggawe pirang-pirang atus pelampung kasebut lan bisa ngasilake sing ilang yen perlu. Iki minangka teknologi daya lan wektu. Apa industri kita bisa cepet ngembangake lan ngasilake produk kasebut kanthi jumlah komersial? Kita butuh pusat pangolahan data lan koordinasi kabeh sarana karusakan sing kasedhiya ing wilayah sing dikarepake. Uga, sampeyan kudu ngakoni, sampeyan ora bisa nggawe kanthi klik. Lan kita kudu perang saiki. Mesthi wae, sawetara sistem perjuangan bakal digawe, utawa bisa uga wis digawe. Nanging kabeh iki butuh wektu, nanging aku mbaleni, ide kasebut bisa ditindakake
    PS Kita uga butuh potret akustik saka kemungkinan target kanggo pilihan otomatis. Lan ana akeh model BEC, lan potret bisa diganti. Nanging ora ana cathetan potret kasebut utawa mung sawetara. Sampeyan uga setuju, kahanan penting
    1. +2
      1. mars 2024 21:06
      Inggih, bakal ana kepinginan. Lan perpustakaan potret akustik uga kudu paling ora dikembangake. "Jalan sewu mil diwiwiti kanthi langkah pertama" - katon kaya kita bakal perang suwe. Lan sanajan sawise perang ... Drone minangka senjatane wong miskin - impen saboteur. Mung sampeyan ora bisa ndeleng manawa ana sing obah ... kabeh wong ngenteni "intelijen buatan" kanggo mbantu - nanging ing kene, nalika Google ora duwe otak, sampeyan ora bisa nyilih.
      1. ANB
        +1
        2. mars 2024 00:14
        . Perjalanan sewu mil diwiwiti kanthi langkah pisanan

        Ya, ayo padha miwiti nindakake apa wae.
        Lan ide sampeyan, sawise polishing, bisa diluncurake. Lan teka karo liyane. Ana wong sing menehi saran. Lan paling ora mbutuhake dhuwit sing akeh.
  19. +2
    1. mars 2024 21:51
    Masalah apa wae bisa dirampungake yen wis dirampungake.
  20. +1
    1. mars 2024 22:32
    Iku misale jek kula sing cara paling apik kanggo perang BECs nglengkapi saben kapal karo kabin kanggo admiral utawa kapten saka 1st rank, karo kabeh fasilitas. Aku yakin yen sawise iki, pamikiran militèr bakal langsung bisa digunakake ing kacepetan sing ora bisa dibayangake, bakal ana pelaut kanggo menara, lan pencitra termal, lan uga bakal tuku Mavics kanggo kapal supaya bisa ndeleng sawetara kilometer menyang kadohan. . Amarga saiki armada katon koma, kajaba narik boom metu saka gudang, ora ana sing ditindakake.
    1. 0
      5. mars 2024 12:21
      kabeh armada iku bab sasi, umume pindhah adoh, iku ora ana gunane
      1. 0
        5. mars 2024 13:31
        Iku ora babagan armada. Kita duwe strategi - kanggo perang gedhe, roti kasebut sregep, kanggo sing cilik - kabeh wong bakal wedi lan mlayu. Ing kasus loro, armada metu saka bisnis. Padha ora lan ora mikir bab perang tengah. Dheweke ora ngerti carane nggunakake kapal, dheweke ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo kapal selam. Armada kasebut kaya cadangan Bank Sentral - mesthine ana, nanging ora jelas kenapa dibutuhake, kayane mung kanggo tumindak apik.
  21. 0
    1. mars 2024 22:38
    Iku ngomong! Carane akeh Unit feed lawas karo pasangan HP23s saka pesawat decommissioned lying watara saiki, Mugi! Lan ya, sawetara tongkang lawas sing diiseni kayu busa + otomatisasi cilik lan mouse ora bisa liwat.
  22. +2
    1. mars 2024 22:55
    Ya, target kita cilik-ukuran lan kurang kontras ing jangkoan radio.


    Apa sampeyan mikir kaya ngono? Ana bab kuwi - radar Volna. Apik banget kanggo ndeleng target cilik ing latar mburi banyu. Salah siji prau utawa rakit. Dheweke malah ndeleng wong. Bisa diselehake ing platform apa wae lan digabungake menyang jaringan. Kabeh "cemlorot" ing jangkoan radio; sampeyan mung kudu milih dawa gelombang lan algoritma kanggo ngolah sinyal sing dibayangke.

    Mesthi wae, ora perlu wiji segara nganggo pelampung. Sampeyan bisa nyelehake garis pelampung akustik ing segara kanggo deteksi awal. Nanging dudu wong bodho sing lungguh ing sisih liya. Lan buoys sadurunge serangan mung bakal kalah dening gelombang pisanan drones.

    Kita njupuk kapal kargo cilik lawas (kaya Volgo-Don) lan nguripake menyang kapal unsinkable nggunakake cara "blokade runners" (sanajan kita isi nyekeli lan spasi pindho ngisor karo umpluk polyurethane). Kita nginstal sonar (set hidrofon pasif ing bunder cukup). Ya, kira-kira rolas peluncur anti-pesawat ing sisih loro, busur lan buritan - supaya saben sektor ditutupi paling ora rong tong.


    Napa dheweke butuh GAS? Dadi butuh 5 taun kanggo mlebu kapal? Kanggo neraka karo kabeh gadget angkatan laut iki sing regane rega pesawat lan diprodhuksi ing tingkat 1 saben 10 taun. We kudu aksesoris serial.
    Kita nginstal sawetara radar ukuran cilik. Utawa saka MI-28 utawa Ka-52, kita nginstal OLS saka mesin sing padha - padha ndeleng wong ing latar mburi bumi ing jarak sing katon lan inframerah. Dheweke uga bakal weruh prau ing latar mburi banyu. Yen kita pengin rudal, kita nginstal STORM karo Attack. Kasedhiya ing versi marine. Yen artileri - modul Bakhcha universal siap-digawe. Iku uga kasedhiya ing versi marine. Wis stabilisasi bedhil lan tampilan IR. Lan sing paling penting, ana meriam PU ATGM 100 mm, senapan mesin 30 mm lan senapan mesin 7,62. Kabeh iki ing siji modul.
    Yen sampeyan perlu banget cepet, sampeyan bisa malah njupuk BMP-3 lan tumpukan ing kelompok tengen kapal.
    Lan ora perlu nyamarake wong-wong mau. Lan padha ora kudu menyang ngendi wae. Armada Segara Ireng ora ninggalake pelabuhan utawa pangkalan. Dadi dhasar sing padha kudu direksa. Lan iki meh katon ing pesisir.
    1. 0
      11. mars 2024 16:27
      Lan sapa sing bakal njaga kapal dagang?
  23. +2
    1. mars 2024 23:26
    Aku ora mikir sing printah saka Armada Segara Ireng ora pati roso ing atine saka Mashtakov. Iki tegese opsi sofa sing diusulake ora bisa digunakake
    1. +1
      2. mars 2024 00:04
      Ya, pitakonan kasebut dudu babagan "kabodhoan para panguwasa" (sanajan lelucon babagan topi lan otak ora katon metu saka ngendi wae), nanging babagan kasunyatan manawa "cithakan ngganti pikiran" lan luwih akeh. . Dadi, apa bakal bisa digunakake utawa ora, iku pitakonan serius - apa sing kudu ditindakake yaiku "apa aku butuh?"
    2. +2
      2. mars 2024 13:26
      Nanging ora ana opsi laksamana, uga, kajaba kanggo lelayaran menyang Novorossiysk lan, ketoke, ngomong sing ora bisa rampung lan ekspor gandum kudu diijini ing ijol-ijolan kanggo ora serangan ing kapal lan prau pedagang.
      Dene pikiran – BDK jarene dina iku ana ing tengahing segara. Iki saka seri sing jenderal ora bodho nalika ngatur formasi cedhak garis ngarep. Ya, angel nembak hemar, nanging penting kanggo mbangun kabeh wong ing udara terbuka
  24. -1
    2. mars 2024 06:13
    Penulis mesthi apik! Kompeten, cukup.
    Mung dheweke ora banget wicaksana. Staf Genius kita banget gelo (diturunake). Padha duwe posisi, lan tali Pundhak, lan penghargaan, lan apa jenis gaji .... Iku kepala (kanggo tutup sing).
    Aku weruh Jenderal Gerasimov sing wani ing "garis ngarep", lan meh nangis karo dheweke.
    KUWAT. Ora saka tembung (saka Gusti)....
  25. 0
    2. mars 2024 06:36
    Ya, langkah paling apik kanggo drone iki yaiku pengintaian. We kudu prau RIB gedhe prasaja. Kaya sing dicekel Tendra. Dheweke duwe radar yacht, imager termal lan liya-liyane. Sepasang bedhil mesin abot. Bakal ana sukarelawan - kreta. Luwih menarik kanggo numpak prau iki tinimbang bosok ing kothak wesi.
    Waca carane efektif armada hooligan ing Pasifik ing WWII. Tilas nelayan lan atlit iki nindakake akeh perkara. Lan tingkat seamanship sing incomparable karo pelaut militèr. Ayo para pelaut iki njaluk ngapura. Nyedhiyakake layanan ing kapal gedhe minangka salah sawijining perkara. Nanging perang nyamuk iku beda banget.
  26. +2
    2. mars 2024 15:36
    Aku ora tau dadi pelaut, nanging aku pengin nambah. Bapak-bapak, sampeyan ngerti carane mandheg ngebut mobil ing dalan. Padha mbentang bolong karo spike tengen dalan. Dadi aku mikir, kenapa ora nggunakake prinsip iki ing perkara iki. Aku weruh kaya iki, kabel karo floats, kang warhead karo sekring listrik macet saben meter. daya energi mili ing sadawane kabel. Kita babagan 4 kabel kasebut saka kabeh sisi, ing jarak saka kapal pendarat utawa kapal liyane, lan nyedhiyakake El. saiki. Kanggo nggayuh target, drone kudu ngliwati alangan iki, sing, sanajan ora ngrusak, paling ora bakal madhangi. Ing ndharat luwih, el. energi dipateni lan piranti keamanan iki tatu dhateng drum lan dimuat ing Papan kanggo operasi luwih. Mergo kuwi. Ana nuansa liwat email. sumber daya (yen paling siji piranti mbledhos micu, (sirkuit bakal break), nanging bisa powered saka loro-lorone, liwat versi baterei, nanging tansah karo remot kontrol, kanggo mateni, kanggo mbusak piranti.
    1. 0
      2. mars 2024 20:31
      Sampeyan wis "nyipta maneh" boom net ing kombinasi karo biaya anti-sabotage. "Kabeh wis diciptakake biyen." ;-)
      1. +1
        3. mars 2024 15:48
        Lan aku seneng yen "kabeh" diciptakake sadurunge kita. Bab liyane sing nyenengake yaiku ora digunakake. Aku bakal nambah booms iki, padha bisa digawe dowo lan nglumpuk kaya prau UAV cilik!
    2. 0
      5. mars 2024 12:19
      Iki mung yen armada dikunci ing teluk sajrone setaun lan alangan kasebut digawe, nalika sampeyan nggulung ing mburi lan nyerang, kabeh bisa dideleng online.
      1. 0
        5. mars 2024 15:01
        Apa dadi ala? Contone, dawane pager "ku" bakal 1 km utawa 1000 meter. Nalika puter maneh 1 m/detik, butuh 1000 detik. Nyatane, kurang, amarga nalika nduwurke tumpukan ing drum, diameteripun nduwurke tumpukan bakal nambah lan kacepetan bakal nambah. Lan iku mung liwat 15 menit.
        1. 0
          5. mars 2024 15:44
          ing kasunyatan sawetara jam
  27. 0
    2. mars 2024 23:32
    Ora idea ala. Nanging apa sing kudu ditindakake yen mungsuhmu ngluncurake drone nalika kapal utawa prau liyane liwat? Sampeyan bisa uga ora krungu. Akustik apik kudu diselehake ing prau umpan. Mesthi, sampeyan kudu nyoba cara perjuangan iki. Kula hormati penulis.
    1. 0
      5. mars 2024 15:04
      Yen mungsuh ngluncurake drone nalika kapal liyane liwat, mula, njupuk jarak, sawise 4 - 6 jam UAV segara bakal nyedhaki penghalang sing ditutup. Utawa bakal (UAV) bakal tugas ing jejere pager?
  28. +1
    3. mars 2024 02:36
    Yagene prau OVR dibutuhake yen ora bisa ngusir serangan saka kapal geni? Utawa ora ana maneh ing armada?
    1. 0
      3. mars 2024 15:27
      Sing alangan, ora ana ... ora ana sing isih ana. lan padha ora mbangun sembarang anyar. Senajan titik ora malah ngarsane prau, nanging kasunyatan sing sistem OVR uga katon wis ilang kanggo dangu ... Paling ora ing wangun kang mangertos ing Uni.
  29. 0
    4. mars 2024 18:08
    Ya, ing cuaca sing ala, prau kamikaze semi-submersible uga ora bisa digunakake. Babagan njupuk saka kapal, supaya penulis ngadeg ing prau (nalika kanca larik iku) lan nyoba kanggo mencet target obah karo carbine. Semono uga sampeyan kaget
    1. 0
      5. mars 2024 12:16
      Sajrone layanan ing kapal, amunisi senjata cilik ditembak kanthi rutin kanggo nganyari maneh utawa sadurunge ndandani ing pabrik. Padha njupuk ing target ngambang karo soko. Padha dijupuk saka buritan, lan ana segara kuwat, lan ing segara meh ora kalem sampurna. 5 wong mbanting target dadi sampah nggunakake maksimal setengah majalah.
      1. 0
        5. mars 2024 13:49
        apa padha dijupuk karo? Sasaran, aku ngerti, isih ora obah. Lan pinten padha nglampahi ing Doel ing bêsik SM?
  30. +1
    5. mars 2024 01:39
    Rekomendasi iki apik kanggo wong sing pinter lan proaktif.
    Lan kita duwe struktur daya vertikal.
    Lan ora ana sing bakal mbatalake pasar (apa sampeyan krungu pesen Presiden?) Kanthi tangan sihir (pasar), sing mesthine kudu tetep, lan luwih apik kanggo liyane lan ing mata uang asing.
    Kabeh kanggo pemilihan maneh Presiden!
  31. 0
    5. mars 2024 12:09
    Hydroacoustics kita wis suwe saya rusak, sanajan ora ana ing kahanan sing apik. A imager termal, sampeyan ngomong, pemandangan wengi.....? Apa ora komandan Armada Segara Ireng sing nglarang instalasi tambahan, supernumerary, pengawasan lan peralatan pertahanan ing kapal? Ketoke, dheweke ora duwe intelijen utawa kemampuan kanggo paling ora nggunakake hydroacoustics anti-sabotage.
  32. 0
    5. mars 2024 14:05
    (ya, paling ora isi cekelan lan spasi dobel ngisor nganggo busa poliuretan)
    pitakonan amatir: apa bakal kelakon kanggo stabilitas trough kuwi?
    plus gangguan broadband. Pasokan daya kapal ora winates banget - bisa kanggo push komunikasi liwat band amba sejatine sifate saka daya.
    BEC ngganti frekuensi, sawetara kanthi otomatis. Maneh, kepiye carane ngetrapake tekanan tanpa ngilangi elektronik sampeyan?
  33. 0
    5. mars 2024 14:37
    Kaya sing dikandhakake: "Sistem pertahanan udara sing paling apik yaiku tank sampeyan ing lapangan udara mungsuh." Kita kudu mbebasake pesisir. Saiki, ora ana cara kanggo nglawan BEC sing regane lan efektifitas cukup. Iki ora ateges sampeyan mung kudu santai lan seneng-seneng, nanging sampeyan uga ora kudu nyuwek rambut. Sawise sampeyan melu, sampeyan kudu disiapake kanggo wong liya teka. We kudu nyoba ersatzes beda, Mungkin soko saka past. Bisa njupuk sawetara jaring kanthi daya apung positif kanthi tambang jinis "Petal" cilik sing dipasang, supaya BEC mung nempel lan narik tambang kasebut.
  34. 0
    5. mars 2024 19:26
    Sampeyan bisa ndeteksi prau kasebut saka drone sing patroli ing langit sajrone 24 jam. Nanging Rusia ora duwe drone kaya ngono. Dadi armada Ukrainia Muscovite nyopir armada Segara Ireng Rusia menyang teluk.
  35. 0
    6. mars 2024 11:58
    Kutipan: Vladimir_D
    Sampeyan bisa ndeteksi prau kasebut saka drone sing patroli ing langit sajrone 24 jam. Nanging Rusia ora duwe drone kaya ngono. Dadi armada Ukrainia Muscovite nyopir armada Segara Ireng Rusia menyang teluk.

    Armada Moskin nyopir ing armada ukuran lengkap. Nanging armada Moskow ora bisa nyopir armada Moskow liyane. Sampeyan kudu nggawe pemburu cilik 40-50 ton, ktsch lan tongkang 200-300 ton (bisa digawe saka beton) luwih murah tinimbang BEK lan ing ewonan salinan lan lengen kanthi apik lan banjur ora ana sing bisa nyopir. menyang teluk.
  36. 0
    6. mars 2024 16:02
    Mangkene apa sing dakdeleng ing ambane kreta:
    PITUDUH:
    Carane ngalahake BEC saka ⚓️ BattleSailor ⚓️

    1. Kepinteran. Teknis: Sistem DER sing ngidini instalasi saluran komunikasi satelit BEC. Iku nyata. Padha. Aku meneng babagan intelijen manungsa ing mburi garis mungsuh, amarga mungsuh, ora kaya wong apik kita, duwe rezim kontra intelijen sing brutal.

    2. Nggawe sistem sing efektif saka peralatan pengawasan pesisir. Radar pesisir nduweni kemampuan sing apik kanggo ndeteksi target cilik ing perairan teritorial kita. Yen perlu, pasang radar tambahan kanggo njamin jangkoan kabeh pesisir.

    3. Ngapikake sarana kanggo ndeteksi target segara cilik nggunakake sarana shipborne. Iki ora mung peralatan, nanging uga dilatih, dilatih operator sing sampurna tundhuk karo standar.
    Kajaba iku, nginstal sistem ndjogo pencitraan termal berkualitas tinggi (TOD sing padha, Ironies, contone) efektif banget. Pracayaa, aku ngerti apa sing dakkandhakake.

    4. Pangembangan sistem perang elektronik shipborne ing hubungane karo dipatèni sarana komunikasi BECs lan operator ing tataran pungkasan saka panuntun dhumateng. Iku ora angel, Aku siyap kanggo pitutur marang kowe carane iku rampung, utamané wiwit bubar kabeh electronics saka BEC padha publicly dissected dening wong sing dikembangaké UAV kene lan kene. Nganggep panggunaan jaringan seluler mungsuh kanggo nyambungake operator karo BEC, deteksi, arah nemokake pelanggan sing mentas kadhaptar uga ora angel sacara teknis. Wigati uga (saka video mungsuh) ora ana kapal sing rusak sing nggunakake layar kumelun utawa sistem jamming. Apa pancen angel?

    5. Pangrusak BEC. Departemen Warhead-2. Latihan khusus kanggo kru artileri, uga nguatake proteksi kapal kanthi nambah daya tembak liwat instalasi senjata cilik sing abot (lan iki dudu DShK taun 39). Minimal, CORD kanthi pemandangan pencitraan termal. Lan ora perlu kanggo nyimpen ing wong. Sing paling larang kanthi matrik sing adhem. Priksa pemandangan ora ing segara, kaya sing dikarepake, nanging ing papan latihan. Lan aja lali kanggo ngisi baterei, lan uga dianjurake kanggo tuku cadangan. Minangka maksimum: bedhil anti-pesawat tambahan, kang sampeyan bisa mangan bokong ing warehouses.

    6. FPV-kamikaze karo kamera imaging termal. Wis wayahe. Iku ora larang. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyiapake petungan. Non-staf, luwih disenengi seconded, kanggo nyuda beban ing kru. Master karo SVO bisa gampang ngoyak fasis liwat lapangan, mesthi bakal mlebu ing BEC ing banyu mbukak.

    7. Coba sarana karusakan sing ora standar. Sawise kabeh, ana pangembangan domestik. Piranti laser padha. Dheweke bakal ngobong matriks imager termal utawa kamera BEC saka sawetara kilometer. Lan iku nyata. Yen ana pejabat sing kasengsem, aku bisa menehi kontak sing dibutuhake. Mung menehi wong spesifikasi teknis lan pindhah menyang tes ing sawetara minggu.

    8. Mungkasi dolanan birokrasi. Lali babagan staf lan kertu laporan. Sampeyan kudu nindakake, katon, nyolong, takon ... Goleki kesempatan, ora alesan. FLEKSIBILITAS. ADAPTABILITY. KEGIATAN. INISIATIF minangka rumus kanggo sukses. Miturut cara, Ukrainians dibangun BECs nggunakake prinsip iki saka telek lan teken.

    9. Wajib kanggo nyelehake pejabat dhuwur saka Komando Tinggi Angkatan Laut ing saben kapal sing nindakake misi ing Segara Ireng. Panglima perang elektronik, RAV, RTS, BZZh lan liya-liyane. Iki mung cara sing bisa ngerti apa sing kudu ditindakake lan kepiye carane. Oh, ya, uga mandheg main hoki nalika perang lan ngganti komandan Armada Laut Ireng kaya sarung tangan.

    10. Mbangun sistem efektif booms ing basa, roadsteads lan wilayah mooring kapal. Iku angel, nanging perlu.

    11. Kamuflase operasional, seni disinformasi lan ngapusi mungsuh. game radio. Radio sepi. Kabeh kaya ing film perang. Kabeh iki uga ngatasi.

    12. Pungkasan, nggawe keputusan babagan drone pengintaian NATO sing terus-terusan nglayang ing Segara Ireng lan menehi indikasi target kanggo mungsuh. Yen sampeyan ora bisa njupuk mudhun, banjur ngirim SU-24 karo Khibiny, kang marang Donald Cook ngipi elek (yay), kanggo ketemu wong. Ayo kabeh metu ana, loro pandhu arah lan elektronik.

    13. Sampeyan kudu ngerti sing kabeh ndhuwur mung dianggo ing kombinasi, iku SISTEM, ngendi saben unsur disambungake menyang liyane.

    ORA MATUR SUWUN.
    Pungkasan kutipan.
    Nanging aku mikir sing markas Armada Segara Ireng ora bakal bisa ngerti iki ing dawa banget diwaca. Akeh buku. Ing mratelakake panemume.
    1. 0
      6. mars 2024 22:21
      Aku ngerti gagasan saka perwira angkatan laut - set prangko, kabeh iku paling larang, ora perlu kanggo nyimpen, lan sing paling Jahwéh, ora siji rumus utawa analisis.
      1. 0
        7. mars 2024 21:08
        Apa sing bisa sampeyan atur, kanca-kanca, kajaba kritik dhewe? ora apa-apa? Dadi, luwih becik maca tanpa menehi komentar.
        1. +1
          10. mars 2024 23:06
          Saget. Sawetara prau karo PLM, radar kanggo yacht, lampu sorot saka Alika, telung PLM kanggo saben, greenhouses saka sukarelawan, drone FPV, 3 lembar saben prau. Crew 3-4 wong. Gawe taktik kanggo mburu punggung kasebut lan sukses perang. Tujuane omong kosong. Banjur radar pesisir, helikopter, bintang pati ...)))
          1. +1
            12. mars 2024 04:26
            Ing wektu sing padha, bakal ana wong sing gelem ngladeni ing kana - ora bakal nglawan. Perwira lan pelaut.
    2. +1
      11. mars 2024 16:37
      Bakal njupuk taun kanggo ngleksanakake dhaptar iki. Kabeh sing paling apik lan paling larang, lan liya-liyane. Coba pikirake, goleki, nggawe keputusan lan pancen nyata. Rencana immersive.
  37. +1
    7. mars 2024 00:18
    Ora ana alangan teknis, ana masalah politik. A streamer hydroacoustic diselehake ing ngisor (iku kasusun saka hydrophones lan stasiun), contone, 100 km dawa saka Foros ing sisih kidul menyang Turki. Spit feed saka pesisir lan kabeh info. tindak menyang gisik. Kepang liyane bisa ngalangi kabeh arah sing mbebayani. Kabeh obyek lumahing lan jero banyu sing liwat cedhak lan nyebrang idu karo koordinat sing ditularaké menyang gisik. Yen perlu, stasiun ngalih sonar menyang mode aktif. Gerakan bebas drone nuduhake yen Federasi Rusia ora duwe sistem hidroakustik ing Segara Ireng.
  38. 0
    7. mars 2024 20:19
    Apa bisa ngelas gril, kaya ing tangki, mung ing garis banyu? Saperangan meter saka awak. Banjur ing paling karusakan bakal suda. Inggih, kinerja kapal bakal deteriorate sethitik, nanging iki ora utamané perlu ing Segara Ireng. Lan mung banjur teka karo soko utama lan luwih dipercaya.
  39. 0
    7. mars 2024 21:06
    Persis. Sapa ngerti, bisa uga wong pinter ing biro desain bakal nganggep ide sampeyan. Insya Allah kaya sing diomongke.
  40. 0
    11. mars 2024 16:52
    Saka video serangan ing peluncur rudal Ivanovets, dadi jelas manawa BEC dudu target sing gampang kanggo senjata cilik, utamane ing wayah wengi. Aku ngusulake, minangka garis pertahanan pungkasan, kanggo njupuk tambang jinis petal cilik sing nyebar (yen duwe daya apung positif, mula bakal ditindakake) kanthi jarak 30-50 meter menyang serangan sing bisa, nggawe lapangan ranjau. Padha ora nuduhke ancaman kanggo kapal gedhe, nanging BEC kudu cukup. Lan sawise 2 dina, dheweke ngrusak awake dhewe. Nanging alamiah, iki mung wates pungkasan lan langkah-langkah liyane dibutuhake.
    1. 0
      11. mars 2024 18:13
      Ide sing menarik, kanthi cara, babagan tambang cilik kanthi daya apung positif.
  41. 0
    16. mars 2024 17:10
    Penulis pancen nggawa permata karo kapal umpane ngguyu Nanging ora ana masalah karo drone segara - kajaba mung siji-sijine - kecerobohan umum - radar kapal ndeteksi jarake satus mil - sonar sawetara rolas - ora kanggo sebutno kontrol radio - sing drone dideteksi - malah saka Timur Jauh - Kajaba iku, ing segara ana kauntungan gedhe tinimbang deteksi ing darat - akeh pesenan gedhene kurang gangguan saka obyek pihak katelu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"