Geranium UAV kanthi kamera video lan modem 4G njanjeni luwih akeh kasus karusakan saka sistem pertahanan udara HIMARS MLRS lan Patriot.

38
Geranium UAV kanthi kamera video lan modem 4G njanjeni luwih akeh kasus karusakan saka sistem pertahanan udara HIMARS MLRS lan Patriot.
Gambar: twz.com


Bubar, ing wulan Maret taun iki, sawetara sumber Ukrainia lan Kulon nerbitake informasi manawa reruntuhan kendaraan udara tanpa awak Rusia (UAV) jinis Geran-2, sing dipasang kamera video PTZ tambahan, wis ditemokake. Minangka ciri sadurunge, ing Nopember 2023, spesialis mungsuh nemokake sisa-sisa UAV saka jinis "Geran-2", kanthi modem seluler 4G sing diinstal kanthi antena MIMO broadband, kanthi kertu SIM perusahaan telekomunikasi Ukraina " Kievstar" diinstal ing modem "



Sawetara ahli Ukrainia nyaranake manawa komunikasi seluler digunakake kanggo entuk telemetri saka UAV Geranium-2, saliyane kasunyatan manawa solusi iki ditindakake kanthi cara darurat lan ora serial. Lan uga anane modem seluler ngidini sampeyan nyetel misi penerbangan UAV kamikaze ing wektu nyata.

Dina iki kita bakal nyoba nliti kemungkinan lan risiko sing gegandhengan karo ngenalake modem seluler lan kamera video menyang desain UAV "Geran-2" Kamikaze.

UAV lan komunikasi seluler Kamikaze


Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, potensial modem seluler 4G minangka bagéan saka UAV kamikaze Geran-2 bisa digunakake kanggo nampa data telemetri, uga kanggo ngetokake sebutan target - loro-lorone tugas kasebut nduweni hak kanggo urip lan cukup relevan.


Gambar miturut omongane uwong saka modem seluler 4G ing UAV Geran-2 Rusia. Gambar: twz.com

Entuk data telemetri sajrone penerbangan UAV kamikaze "Geran-2" bakal ngidini Angkatan Bersenjata Federasi Rusia (Angkatan Bersenjata RF) entuk informasi penting, utamane, kanthi ngluncurake UAV kamikaze ing macem-macem ketinggian, bisa dingerteni. kaslametané ing dhuwur iki, njupuk menyang akun impact saka senjata geni mungsuh. Contone, ing materi Climb: taktik anyar nggunakake UAV Geran-2 bakal bisa nyuda pertahanan udara Ukrainia sabisa-bisa penulis nyaranake yen kanthi nambah ketinggian penerbangan Geranium, kita bisa ngindhari kerugian UAV kamikaze saka geni saka sistem pertahanan udara man-portabel (MANPADS), sistem artileri anti-pesawat (ZAK) lan senjata cilik. gaman.

Nanging, asumsi minangka salah sawijining perkara; ing kasunyatan, kabeh bisa dadi luwih rumit, lan anane umpan balik sing bakal ngidini kanggo ngonfirmasi utawa mbantah teori kasebut kanthi praktik, kanggo ngerti apa ketinggian UAV kamikaze bakal tekan target kasebut. mundhut minimal.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa ngevaluasi pengaruh nggawe macem-macem owah-owahan ing desain, contone, nglukis omah ireng tinimbang putih utawa nglengkapi UAV kamikaze "Geran-2" karo decoys ditarik.

Kajaba iku, data liyane bisa dipikolehi kanthi ora langsung, contone, kapadhetan / efektifitas pertahanan udara (pertahanan udara) saka obyek sing diserang, lokasi kira-kira sistem rudal anti-pesawat (SAM), lan yen jinise dikenal, banjur efektifitas marang jinis UAV kuwi.


Prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) ndhudhuk mayat UAV kamikaze "Geran-2" sing ora njeblug.

Pungkasan, bisa kanthi ora langsung kanggo netepake efektifitas kanggo nggayuh target; paling ora, adhedhasar koordinat pungkasan sing dikirim saka UAV kamikaze kanthi modem 4G, bakal jelas manawa tekan target sing ditemtokake utawa ora.

Inggih, lan sing paling penting yaiku kamungkinan retargeting UAV Kamikaze "Geran-2" ing penerbangan, sawise diluncurake (yen fitur iki dileksanakake).

UAV iki nduweni kacepetan sing cukup sithik, mula sawetara target bisa ngganti lokasi sawise diluncurake UAV kamikaze, umpamane, peluncur sistem pertahanan udara bisa dipindhah sawetara atus meter menyang sisih - biasane. kasus iki tegese UAV kamikaze "Geranium-2" bakal digunakake tanpa entuk manfaat, nanging sawise nampa informasi saka papan utawa intelijen manungsa tegese babagan owah-owahan ing lokasi target, UAV kamikaze "Geranium-2", dilengkapi karo Modem 4G, bakal nampa koordinat sing dianyari, nyebabake owah-owahan lokasi ora ngidini target supaya ora kena.

Mesthine, nampa telemetri lan retargeting UAV kamikaze nalika mabur mung bisa ditindakake yen ana ing area jangkoan jaringan seluler musuh. Siji faktor liyane kudu digatekake - pola radiasi antena menara sel biasane berorientasi ing permukaan, lan mulane, kadhangkala ana masalah karo sinyal sanajan ing lantai ndhuwur bangunan dhuwur (yen menara sel khusus ora dituju. wong-wong mau), lan mulane, Sampeyan bisa kanggo nyedhiyani komunikasi mRNA mung kanggo UAVs kamikaze mabur ing dhuwur relatif kurang, utawa sawise padha mudhun saka papan dhuwur ing wentis final pesawat.

Mesthine, solusi sing paling apik kanggo ngatur komunikasi rong arah yaiku nggunakake jaringan satelit transmisi data kanthi kacepetan dhuwur dhewe, nanging kita durung duwe. Ing sawetara kasus iku bisa nggunakake infrastruktur satelit mungsuh, kayata satelit komunikasi Starlink komersial, nanging kasus panggunaane ora umum nyebar, amarga kanggo ngakses jaringan satelit mungsuh kudu entuk lan ngaktifake jumlah terminal lemah sing cocog ing endi wae, lan kabeh rahasia iki kudu dijaga saka pamilik jaringan. lan layanan intelijen mungsuh, yen ora, sampeyan dhewe bisa dadi target kanggo nyerang kanthi senjata presisi jarak jauh.

Kamikaze UAV - siaran langsung


Salah sawijining prabédan paling penting ing perang saiki ing Ukraina yaiku jangkoan permusuhan sing nyebar dening pihak sing perang - counteraction informasi. Tugas "bener" nampilake acara sing kedadeyan ing medan perang asring penting kaya kamenangan lan ngalahake awake dhewe.

Kayane ora ana bedane - cukup kanggo loro-lorone njupuk video patriotik biasa, nanging saiki ora cukup. Konfirmasi visual saka asil saka kamenangan lan kekalahan serves minangka sabdhoning kanggo sumber (utawa nolak kanggo nyuplai) senjata, sumber daya financial lan item liyane cukup materi kanggo Ukraina. Dadi loro-lorone ngupayakake ora mung numpes mungsuh, nanging uga nindakake kanthi umum, kanthi konfirmasi.

Contone, ing materi Karusakan kanthi konfirmasi: panggunaan UAV kamikaze Lancet-3 saka operator UAV Orion bakal ngrusak sistem pertahanan udara Patriot Ukrainia lan HIMARS MLRS. kita nimbang kamungkinan kanggo numpes target ditetepake ing kuwi cara sing ora ana siji bakal duwe mangu bab kasunyatan saka apa kedaden.


Rekaman video target sing kena ing medan perang wis dadi komponen penting ing perang informasi.

Mesthine, ora pati penting yaiku kamungkinan nindakake kontrol objektif - apa target dirusak, apa mock-up, lan ana apa-apa, utawa amunisi sing nyerang dirusak nalika nyedhaki?

Lan pungkasane, anané peralatan ndjogo video ing amunisi, kanthi kombinasi umpan balik, ngidini kanthi akurat ngarahake obyek sing diserang, ngilangi kemungkinan miss, contone, yen obyek wis rada diganti lokasi utawa nyerang. amunisi wis nyimpang - ora ana intelijen buatan (AI) ora bakal ngganti wong sing isih urip - operator sing menehi pambiji gambar liwat kamera video kanthi resolusi dhuwur.

Beda karo transmisi telemetri sing gampang, koordinat lan retargeting UAV ing penerbangan, transmisi foto, lan luwih akeh gambar video, mbutuhake kapasitas saluran komunikasi sing luwih gedhe, lan njamin kontrol langsung UAV uga mbutuhake wektu tundha minimal. ing transmisi data.


Ketoke, UAV Geran-2 sing diowahi dilengkapi kamera video keamanan sing biasa wae, kayane duwe rong lensa, sing paling mungkin nganggo utawa tanpa pembesaran (gambar ditampilake minangka conto, model kamera sing tepat ora bisa digunakake. ketemu)

Apa bisa nyedhiyakake telekontrol UAV kamikaze nggunakake modem seluler 4G?

Sampeyan bisa, nanging ora mungkin, paling kamungkinan sambungan bakal ora stabil, bakal ana gangguan lan telat - kabeh wong bisa nyoba kanggo ngatur komunikasi video saka smartphone ing pamindhahan, ing kacepetan luwih saka satus kilometer per jam, kajaba sing ing kutha gedhe kaya iki bisa kelakon.

Nanging entuk foto lan gambar video, data intelijen lan fakta sing ngonfirmasi karusakan saka target dening UAV kamikaze "buta", luwih nyata.

Kanthi nggabungake UAV kamikaze "buta" "Geran-2" lan modifikasi sing dilengkapi kamera video, sampeyan bisa ngatur serangan ing ombak, nalika UAV kamikaze "Geran-2" sing dilengkapi kamera video bakal menehi konfirmasi fakta karusakan saka target ing gelombang pisanan lan bebarengan nindakake pengintaian saka target anyar kanggo gelombang kapindho lan sakteruse.

Risiko


Klompok risiko pisanan yaiku paningkatan kemungkinan mungsuh bisa ndeteksi UAV kamikaze sing dilengkapi modem seluler kanthi kertu SIM "musuh". Nyatane, ana cara sing cukup prasaja kanggo ngatasi masalah iki, nanging kita ora bakal ngrembug ing kene, amarga mungsuh uga bisa nggunakake, mugi-mugi kita wis mikir babagan iki.

Klompok risiko kaping pindho - sampeyan kudu ngerti manawa mungsuh bisa ngatur sing padha, yaiku, nglengkapi UAV kamikaze jarak jauh karo modem seluler lan kamera video, entuk kertu SIM Rusia lan nambah efisiensi kanthi target target sing penting banget. jero wilayah Federasi Rusia.

Apa sing bisa kita ucapake babagan klompok risiko kaping pindho - mula, operator seluler Rusia lan struktur kontrole kudu disiapake kanggo ndeteksi kertu SIM kasebut, contone, adhedhasar analisis kacepetan lan lintasan gerakane ing wilayah kasebut. Rusia, tugas kuwi cukup Malah model intelijen buatan (AI) sing wis ana bisa ngatasi - isih ora bisa nggambar gambar, utawa malah algoritma sing luwih gampang sing bisa digunakake kanthi nggunakake peralatan sing dipasang dening operator seluler.

Sareh, aja nglirwakake kamuflase visual lan cara liya kanggo nglindhungi obyek, sanajan ana ing mburi jero, isih ora katon manawa langkah-langkah komprehensif ditindakake kanggo nglindhungi kutha lan fasilitas industri Rusia - kabeh masalah ditransfer menyang pertahanan udara. Sauntara kuwi Mungsuh bisa uga duwe akeh UAV kamikaze lan gaman jarak jauh presisi dhuwur liyane sing ora ana pertahanan udara sing bisa ngatasi..

temonan


Panggunaan modem 4G karo kertu SIM saka operator telekomunikasi mungsuh ing kombinasi karo kamera video ing Papan Geran-2 UAV, lan mbokmenawa uga ing long-range kamikaze UAV saka jinis liyane, duweni potensi ngidini kanggo kaluwihan tambahan, kalebu kamungkinan rute pengintaian. , Retargeting UAV ing pesawat, tambahan nggoleki target lan netepke asil saka serangan dening UAV kamikaze utawa gegaman long-range liyane ora dilengkapi peralatan ngrekam video lan komunikasi.

Ing wektu sing padha, ana risiko tartamtu kanthi nambah kemungkinan mungsuh ndeteksi UAV kasebut lan njupuk langkah-langkah kanggo numpes, nanging risiko kasebut umume bisa dinetralake kanthi bantuan langkah-langkah sing ora bakal dibahas ing wacana iki. Ing wektu sing padha, perlu kanggo nyathet kemungkinan mungsuh nggunakake ukuran simetris babagan nglengkapi UAV kamikaze jarak jauh kanthi solusi sing padha lan kertu SIM operator telekomunikasi Rusia.

Mesthine, solusi kasebut minangka kompromi amarga kekurangan konstelasi satelit komunikasi Internet kecepatan tinggi ing Rusia; nggawe lan penyebaran, miturut pendapatku, kudu dadi salah sawijining prioritas paling penting ing negara kita.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    25. mars 2024 04:38
    Ora artikel ala. Saiki, sanalika penulis ngaso saka gagasan absurd, kita ndeleng materi analitis sing cocok!

    babagan nglengkapi UAV kamikaze jarak jauh kanthi solusi sing padha lan kertu SIM operator telekomunikasi Rusia.
    Kayane solusi iki wis digunakake ing prau tanpa awak - ing kasus apa wae, ana router seluler.
  2. + 12
    25. mars 2024 05:00
    Kertu SIM wis kasedhiya ing ukrodrones kanggo dangu; bubar, sak gropyokan ing refinery, drone aktif maneuvered lan ndharat langsung ing ndhuwur struktur dhuwur lan lancip; kontrol karo 100 persen kemungkinan wis digawa metu liwat Internet.

    Aku ora ngerti kenapa internet seluler kita ora dipateni ing printah.
    1. +3
      25. mars 2024 05:39
      Kutipan saka iommy
      Aku ora ngerti kenapa dheweke ora mateni internet seluler kanthi prentah
      Drone ora kudu diarahake liwat stasiun relay dasar operator seluler. Iki bisa uga ditindakake kanthi langsung, liwat satelit. Utawa, ing drone, target tartamtu bisa disetel ing wiwitan lan ngetutake dalan miturut rute sing ditugasake, tanpa koreksi saka satelit.
      1. 0
        25. mars 2024 05:53
        Koreksi satelit isih dibutuhake; kesalahan ing in bakal nglumpukake sajrone sawetara jam penerbangan. Utawa komunikasi rong arah liwat kamera.
        Miturut cara, iki carane sampeyan bisa ngenali target pertahanan udara kanthi ngluncurake umpan lan "mripat gedhe"
      2. 0
        25. mars 2024 06:03
        Ukrodrones minangka pesawat pipa nyata sing dirakit saka bahan pipa, lem leleh panas, feces lan tongkat improvisasi. Delengen biaya nggunakake bagean sing isih urip saka geranium. Ora ana Starlinks lan GPS L2 sing keren, lan ing Rusia Starlink ora bisa digunakake, GPS target sipil aktif ngapusi sawetara kilometer, lan INS ana. kesalahan accumulating aktif. Mung ana siji pilihan kanggo target kanthi akurat - Internet seluler. Nanging sakperangan alesan kita aktif nglirwakake prakara iki. Kacilakan ing fasilitas infrastruktur minangka masalah perusahaan swasta sing nglayani fasilitas kasebut.
        1. +3
          25. mars 2024 06:09
          Kutipan saka iommy
          Ukrodrones minangka pesawat pipa nyata sing dirakit saka pipa, lem panas, bahan improvisasi lan teken.
          Ora kaya ngono! Kabeh drone asale saka manca. Deleng ing foto. Kabeh wis dikemas kanthi rapi ing kothak
          1. +7
            25. mars 2024 06:10
            Aja bingung FPV lan drone kamikaze jinis pesawat sing mabur 400 kilometer.
            1. +2
              25. mars 2024 06:16
              Kutipan saka iommy
              drone kamikaze jinis pesawat mabur 400 kilometer
              Drone kuwi, mabur 400 kilometer, ora bisa digawe saka go ... on lan teken nglirik
          2. -1
            25. mars 2024 06:17
            Iki sedulur Cina, sedulur)) sedulur, ngerti. sedulur marang sedulur tho sedulur lan yen dudu sedulur kuwi sejatine wong lanang
        2. 0
          25. mars 2024 06:41
          Lan ora mung kudu ngetung target, kaya artileri. Umume kasus, dheweke mung mbukak lan njupuk menyang kutha utawa kilang - ing ngendi tiba, bakal tiba.
    2. 0
      25. mars 2024 06:20
      Yen mung kita bisa, ing printah, mateni udhara lan link lawas, digunakake iku ora ana guna kanggo sawetara drones, nanging kita kudu nyoba.
      1. +2
        25. mars 2024 06:33
        Starlink ora bisa digunakake ing Federasi Rusia!
      2. +2
        25. mars 2024 06:34
        Starlink ora bisa digunakake ing wilayah Rusia. ora tau.
        1. +1
          25. mars 2024 12:18
          Kutipan saka iommy
          Starlink ora bisa digunakake ing wilayah Rusia. ora tau.


          Musk uga janji bakal ngalangi komunikasi Starlink nalika kacepetan panrima luwih saka satus km / jam.
          Saiki terminal Starlink pas karo smartphone.
    3. 0
      25. mars 2024 10:55
      Sajrone serangan ing kilang, drone aktif maneuver lan ndharat ing ndhuwur struktur sing dhuwur lan tipis, dikontrol kanthi kemungkinan 100 persen liwat Internet.

      Kenapa?
      Bisa uga ora ana manajemen.
      Contone, rute penerbangan direkam ing memori, lan drone mabur ing rute iki.
      Ngengingi target persis bisa rampung nggunakake GPS.
      1. +1
        25. mars 2024 11:45
        Banjur kenapa maneuvers? Napa dadi ing 90 derajat lan mencet ndhuwur struktur, lan ora basa?
        1. +1
          25. mars 2024 11:52
          Banjur kenapa maneuvers?

          Apa sing aneh?
          Iki carane rute wis disetel.
          Sawetara misil uga nggawe maneuver beda adhedhasar rute kasebut
  3. +1
    25. mars 2024 05:49
    Kamera saka pasar ... Aku duwe sing padha ing pekaranganku nglirik .. Apa sampeyan bisa ndeleng liwat iku? ! Utamané ing wayah wengi lan ing pamindhahan ... Ana matriks mirah ana ... iku pancene mokal kanggo nginstal kamera normal, lan ora siji iki kanggo 1.5 rubles!
    1. +3
      25. mars 2024 06:08
      Cetha yen kamera iki minangka petungan gawean. Ora ana sing ngalokasi anggaran
      1. +3
        25. mars 2024 06:34
        Aku ngerti iki, nanging aku mung ora ngerti kenapa dheweke ora nginstal kamera ing pabrik yen ora mung ora bakal lara, nanging uga bakal mbantu ngenali posisi pertahanan udara.
        1. +2
          25. mars 2024 08:24
          Kutipan: Popuas
          kok padha ora masang kamera ing pabrik,

          Pabrik iku produksi massal! Akeh alangan birokrasi sing kudu diikat: persetujuan, ijin, owah-owahan dokumentasi, rencana ... Lan ing kene luwih kaya "pengujian pena" ... "eksperimen" ing produk sing wis rampung lan direncanakake!
  4. -3
    25. mars 2024 06:29
    Kaputusan tengen, lan uga nginstal mesin diesel lan baling-baling gedhe, supaya ana kurang gangguan lan sawetara kanggo London mundhak, lan sampeyan bisa push kertu SIM beda, lan iku luwih apik kanggo nginstal Starlink lan imager termal ...
    1. +2
      25. mars 2024 07:09
      Kutipan saka serigala udara
      utawa luwih apik, pasang Starlink lan imager termal...

      Lan gravitsapoo! ya
  5. 0
    25. mars 2024 07:07
    Inggih, Mitrofanushka! Aku wis ngomong kabeh dhewe! Ora perlu malah ngancam torture! sedulur
  6. -1
    25. mars 2024 07:29
    Aku AI cukup saged kanggo mblokir kertu SIM sing gerakane luwih utawa kurang roto-roto lan ing garis lurus lan mrodhuksi stream tartamtu saka data. Sampeyan pancene kudu nindakake iki kanthi cepet. Saiki. Mbok ahead saka kurva. Lan ora ngeruk bokong kanggo sawetara taun.
    1. -1
      25. mars 2024 13:22
      Oh, tukang crito sing percaya anane AI. Apa sampeyan bisa mbayangno kekuwatan apa sing dibutuhake kanggo nglacak kabeh kertu SIM sing ana ing saindenging kutha kanthi jutaan wong? Kita wis ndeleng cukup film.
      1. 0
        25. mars 2024 23:57
        Apa sing ora realistis? Ana pusat data, padha duwe optik kanggo saben base station
    2. +1
      25. mars 2024 13:33
      Kutipan saka acetophenone
      Aku AI cukup bisa kanggo mblokir kertu SIM sing gerakane luwih utawa kurang roto-roto lan ing garis lurus lan mrodhuksi stream tartamtu saka data.

      Sampeyan malah ora butuh AI kanggo iki. Tugas paling gampang. Nalika sinyal "udhara" ditampa, blokir kertu SIM obah nggunakake Internet seluler.
    3. 0
      26. mars 2024 20:47
      AI ora dibutuhake, program monitor sing paling gampang bakal ditindakake.
  7. +1
    25. mars 2024 09:27
    Sajrone Perang Donya II, foto uga dijupuk kanggo ngrekam hits lan kekalahan. Kabeh mbutuhake konfirmasi.
  8. +1
    25. mars 2024 12:18
    Mesthine, solusi kasebut minangka kompromi amarga ora ana konstelasi satelit komunikasi Internet kacepetan dhuwur ing Rusia,

    Tansah lan kanggo kabeh ana mung satelit lan boten liya. Lan komunikasi uga bisa kedadeyan liwat struktur lemah, liwat UAV liyane, liwat rudal balistik, lan liya-liyane.
  9. +1
    25. mars 2024 13:20
    Pembersih vakum robotku bisa mbedakake kaos kaki saka pangisi daya, mula UAV pancen ora bisa paling sethithik atusan meter saka target kanggo nemokake kanthi teken termal utawa gambar optik?
  10. +2
    25. mars 2024 16:44
    Kanggo serangan ing Khimars lan long-range 155mm howitzers, sampeyan bisa nggunakake repeater ing wangun Orion utawa Outpost. Terminal satelit ora cocog karo Geranium.
  11. 0
    25. mars 2024 17:04
    Geranium minangka proyektil kanthi motor lan ora liya. Ukraina njupuk dalan sing paling ora tahan, desainer pesawat ngembangake utawa njupuk pesawat udara sing wis siap, nambahake motor sing kasedhiya, ngrakit sistem panuntun saka komponen sipil, lan kabeh murah lan, menehi kritik. dening asil, nyenengake. Ana kompas bali sing didol, aku nggunakake iki nalika ngumpulake chanterelles, isi ember, palu ing titik, sijine ing grumbulan lan ngumpulake sabanjure. Kesalahan biasane kira-kira 5 meter, kadhangkala kurang. Sijine siji ing UAV lan pindhah. Malah bahan lan bobot awak pesawat ora penting banget; 15 - 20 kg bahan peledak cukup kanggo ngrusak gardu utawa kolom kilang minyak.
  12. 0
    25. mars 2024 18:31
    Ing dalan angel lan daging kumbang!!!!!
  13. +2
    25. mars 2024 19:32
    Kutipan: Viktor Sergeev
    Oh, tukang crito sing percaya anane AI. Apa sampeyan bisa mbayangno kekuwatan apa sing dibutuhake kanggo nglacak kabeh kertu SIM sing ana ing saindenging kutha kanthi jutaan wong? Kita wis ndeleng cukup film.

    Kanggo nemtokake posisi kabeh telpon ing kutha saka telung menara komunikasi sapisan menit, daya sing dibutuhake ora pati penting dibandhingake karo sing digunakake kanggo pangenalan wicara kanggo kabeh robot telpon sing wis proliferasi kaya jamur.
  14. 0
    26. mars 2024 07:32
    Aku bisa menehi saran lan njelasake rencana kasar babagan apa sing dibutuhake modem 4G:
    1. Kita duwe partisan (saboteur, Stirlitz) ing Ukraina. Dheweke tuku smartphone, kertu SIM. Mbusak informasi saka kertu SIM lan ngirim IMEI piranti menyang Rusia.
    2. Reflash IMEI saka modem 4G lan nginstal kertu SIM duplikat ing.
    3. We miwiti UAV karo modem diinstal kanggo obyek ing Ukraina. Nalika nyedhaki target, kita nguripake modem, nyambung menyang jaringan lan telemetri lan miwiti bioskop. Operator UAV ngontrol penerbangan utawa apa wae sing ditindakake.
  15. 0
    26. mars 2024 16:11
    Nanging drone ing pendekatan target ora bisa dicegat dening agen-operator kanggo nggawe pangaturan target?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"