"Komposisi nasional campuran saka divisi nggawe kesulitan gedhe"

75
"Komposisi nasional campuran saka divisi nggawe kesulitan gedhe"
Tentara Wehrmacht lan polisi Lithuania kanthi gulungan Torah ing latar mburi sinagoga sing kobong ... 1941


Urip maneh "chauvinisme Rusia kekuwatan gedhe"


Ing taun 1937–1938 Kanthi perang donya anyar nyedhak, Stalin nyoba kanggo bali negara menyang kawicaksanan tradisional, kang utamané katon ing lapangan pembangunan militèr lan perang nglawan kolom kalima heterogen.



Salah sawijining pituduh penting yaiku introduksi wajib sinau basa Rusia ing sekolah-sekolah republik nasional (Kepiye Ukrainisasi lan Indigenisasi Tentara Abang Gagal), kanthi Russifikasi bebarengan ing wilayah negara Baltik, Ukraina Kulon lan Bessarabia bali menyang Rusia. Iki umume amarga modernisasi, industrialisasi lan urbanisasi USSR. Basa Rusia wis dadi basa struktur teknologi anyar.

Nanging, wektu larang regane lan sumber daya sing sadurunge ngginakaken ing indigenization lan pangembangan budaya nasional, basa, nulis lan intelligentsia, lan saiki dibutuhake kanggo lengkap Russification ing pinggiran Ukrainia nasional, wis ilang. Plus inersia saka kabijakan nasional sadurungé lan resistance saka bagéan saka "Leninis Guard" lan nomenclatures lokal. Pimpinan partai lawas, contone, N.K. Krupskaya, disambut renaissance saka "Great Russian chauvinism" karo musuhan.

Mulane, keluwihan saka kabijakan nasional ing taun 1920-an mengaruhi kemampuan pertahanan lan pembangunan sakabèhé negara kanggo dangu. Mangkono, ing Mei 1940, Komisaris Pertahanan Rakyat USSR, Marsekal S.K. Timoshenko, nglaporake marang pimpinan Soviet babagan asil wajib militer kabeh warga umur militer menyang tentara:

"Sawetara rekrut sing teka ing pasukan dadi ora ngerti basa Rusia lan ora ngerti basa lisan lan basa komando Rusia, sing, mesthi, kena pengaruh pertempuran lan latihan politik unit tentara."

Rega sing dhuwur kudu dibayar kanggo kabijakan pribumi ing pendidikan lan budaya lan kanggo nglawan "chauvinisme Rusia Agung" sing wis ana ing Perang Patriotik Agung.


Komisaris Angkatan Darat 1st Rank L.Z. Mehlis lan N.S. Khrushchev ing Bessarabia. 1940

Perang lan upaya anyar kanggo nggawe formasi nasional


Ing USSR, propaganda resmi lan historiografi nyoba ndhelikake sawetara fakta sing ora nyenengake lan negesake yen perang nuduhake kekuwatan internasionalisme Soviet. Dheweke nyoba nglalekake kesalahane kabijakan nasional, sing banjur nyebabake "keluwihan" anyar kanggo pinggiran nasional kanthi biaya provinsi lan wilayah Rusia Agung lan wong Rusia nalika masa pemerintahan Khrushchev lan Brezhnev. Lan banjur pangembangan nasionalisme lan separatisme antarane Kepemimpinan lan intelligentsia saka republik nasional dadi salah siji saka prasyarat paling penting kanggo ambruk kabeh USSR.

Tes perang nuduhake ambane masalah sing ana gandhengane karo kabijakan nasional lan konstruksi negara-militer ing taun 1920-an lan awal 1930-an. Kerugian abot saka personel tentara ing periode pisanan perang, perlu kanggo nyebarake kabeh sumber daya manungsa sing bisa kanggo ngimbangi kerugian sing abot, meksa Moskow kanggo nggunakake tentara massa lan mobilisasi tenaga kerja warga Soviet, kalebu republik ing sisih lor. lan Kaukasus Kidul, Asia Tengah.

Ing wektu sing padha, ing 1941-1942. ing kahanan krisis abot, nyoba kanggo mbentuk unit militèr nasional. Dheweke, amarga homogeneitas komposisi nasional lan ora ana masalah koherensi tim amarga macem-macem komposisi linguistik lan etnis, dijaluk kanggo nggawe kerugian gedhe saka Tentara Merah.

Mangkono, ing November 13, 1941, sawijining resolusi diadopsi dening Komite Pertahanan Negara (GKO) babagan pembentukan formasi militer nasional saka antarane pangkat lan file lan personel komando warga negara lokal ing republik nasional RSFSR (Bashkir, Kalmyk). , Chechen-Ingush lan Kabardino-Balkarian) lan ing republik Asia Tengah. Secara total, direncanakake mbentuk 19 divisi kavaleri lan 15 brigade bedhil.

Nanging, iku rauh dadi cetha yen conscription saka kontingen pinunjul saka warga lokal lan tatanan saka tatanan nasional ora mung ora ngatasi masalah cadangan tenaga kanggo tentara lan mburi, nanging, ing nalisir, nggawe masalah serius anyar. Unit kasebut dibedakake kanthi efektifitas lan disiplin tempur sing kurang, padha duwe persentase dhuwur saka "tembakan sing ditindakake kanthi mandhiri", para deserters, penerbangan saka medan perang lan pembelotan menyang mungsuh.

Komando ngadhepi masalah sing padha nalika akeh wajib militer saka Kaukasus lan Asia Tengah rampung ing unit personel biasa. Dokumen resmi saka ngarep periode 1941-1942. kebak pesen kuwi.

Mangkono, ing memorandum saka kepala klompok agitator GlavPURRKKA Stavsky menyang wakil kepala GlavPURRKKA I.V. Shishkin babagan asil lelungan menyang Front Transcaucasian (4 Desember 1942), dicathet yen malah komando lan politik. komposisi ngarep percaya yen "kader warga negara non-Rusia ora ngerti carane lan ora pengin perang, padha ngomong yen dheweke ora ngerti basa Rusia. Lan ana rong tembung Rusia sing mung sampeyan krungu saka wong-wong mau: "Aku ruang dansa" utawa "kursak (weteng) lara."

Komandan ora pengin njupuk pribumi lokal menyang unit, luwih seneng Rusia, Ukrainians lan Belarusians.

"Aku ora bakal njupuk wong liya kajaba wong Rusia"


Conto liyane ana hubungane karo pertempuran ing Crimea nalika musim dingin lan musim semi taun 1942. Tekan ing ngarep Crimean (nganti 28 Januari - Kaukasia) tanggal 20 Januari 1942 minangka wakil saka Markas Besar Komando Tinggi, kepala Direktorat Politik Utama (GlavPUR) Tentara Merah, Lev Mehlis, langsung prihatin. babagan ngisi ngarep karo personel. Dheweke narik kawigaten marang komposisi nasional bala bantuan sing teka. Ing 24 Januari, dheweke dijanjekake bala bantuan saka 15 ewu Rusia.

Mehlis nyathet: "Ing kene replenishment mung saka warga negara Transkaukasia. Komposisi divisi nasional sing campuran iki nggawe kesulitan sing gedhe banget. Lan dheweke njaluk "menehi bala sing Rusia lan dilatih, amarga dheweke bakal langsung kerja."

Tanggal 16 Februari, sawise njaluk sawetara divisi saka Distrik Militer Kaukasus Lor kanggo ngatur serangan anyar ing Crimea, Mehlis langsung nuntut supaya komandan distrik, Jenderal V. Kurdyumov, mbusak unit "Kaukasia" (ekspresi wakil Markas dhewe). ) lan ngganti karo personel militer warga negara Rusia.

Sentimen kaya mengkono iku ana ing antarane prajurit Tentara Merah biasa.

Pujangga Soviet misuwur Boris Slutsky, sing ing taun 1942 dadi instruktur, lan wiwit taun 1943 - instruktur senior ing departemen politik saka divisi 57, nyathet:

"Kebingungan militèr saka basa mimpin, pisanan kabeh, kanggo kasunyatan sing wong ("saka Moldavia kanggo Finn") dadi kenalan. Dheweke ora tansah nambah pendapat saben liyane sawise kenalan iki. Sawise ndeleng lan ngrungokake, petani Rusia nggawe kasunyatan sing ora bisa dibantah: dheweke nglawan luwih saka sapa wae, luwih apik tinimbang sapa wae, luwih setya tinimbang sapa wae.

Ana akeh masalah: nggatekke lengkap basa Rusia, wakil saka negara cilik ora ngerti komandan lan kolega; sawetara suku ora duwe militèrsajarah tradhisi, pakaryan prajurit anyar kanggo wong-wong mau; Iku angel kanggo warga desa lan auls ing perang mesin anyar, ora ana kutha, budaya industri cocog; Kanggo akeh nomad lan pendaki gunung saka kidul, iku angel ing alas lan rawa zona tengah Rusia lan sisih lor.

Plus motivasi kurang, akeh pribumi Kaukasus utawa Asia Tengah ora weruh perang iki, kang arep ing sisih kulon negara, minangka ancaman kanggo kulawargané lan suku. Mulane, wajib militer saka republik nasional gampang nilar, nyingkiri perang, utawa pindhah menyang sisih mungsuh.

Slutsky wrote:

"Wis ing pungkasan taun pisanan perang, registrasi militer lan kantor enlistment nyeret menyang garis ngarep unsur paling padhet ing pinggiran sekutu - buta huruf, ora ngerti Rusia, nomads non-kutha.
Kumpêni-kumpêni kang dumadi padha karo wadyabala Genghis utawa Timur... lan para komandhaning kompi iku padha nandur lan martir ing wektu sing padha, ngawasi pambangunan Menara Babel sedina sawisé bingunging basa. Para perwira ora gelem nampa para nasionalis.”

Boris Slutsky ngelingi sing pisanan kabeh wong admired ing gunung, sing kanthi akurat dijupuk ing duwit receh ing cabang, nanging nalika perang nyata wiwit karo losses swasana ati diganti dramatically. Diwiwiti gunfire, desertions, ora gelem perang, panjalukan kanggo bali menyang omah, etc.

Ing garis ngarep, dheweke ora pengin ndeleng ora mung wong asli saka auls lan desa, nanging uga Polandia, Estonia, Latvia, amarga nasionalisme. Balt sing padha ing wilayah sing dikuwasani dening Jerman sacara massal gabung karo batalyon polisi punitive lan nyirnakake wong Yahudi lan Rusia.

Mangkono, kanthi ngilangi propaganda Soviet "internasionalisme persaudaraan", siji bisa ngerti gambaran nyata. Nitahaken saka tentara massa personel saka kabeh bangsa saka USSR mimpin kanggo kasunyatan sing Rusia dadi rapet kenalan karo wakil saka bangsa lan suku saka negara. Lan kenalan iki ora nggawe roso kesengsem banget sarujuk ing Rusia, uga Assessment saka gelut lan moral kualitas wong nasional.

Iku ketok sing Ing pinggiran nasional kudu Russified kanggo luwih saka siji generasi, kanggo introduce kutha, peradaban industri. Minangka inklusi cilik, wakil saka negara cilik ora nglanggar kemampuan tempur. Nanging mesthine ana mayoritas Rusia ing divisi kasebut (70-80%), kaya ing negara kasebut, dheweke dadi inti negara lan tentara.


Prajurit Jerman nyumet rokok ing ngarep Soviet-Jerman. Mesthine iki minangka prajurit Legiun Wehrmacht Georgia. Musim panas 1943

Perang kanggo Kaukasus


Pertahanan Kaukasus (25 Juli - 31 Desember 1942) uga nuduhake kesalahan dalan menyang pembentukan unit nasional. Ing kene, pimpinan partai lan militer mutusake kanggo mbentuk unit militer lan formasi saka pribumi saka republik Kaukasus Lor lan Transkaukasia, ngarep-arep supaya bisa mbela tanah kelairane.

Ana cadangan manungsa ing Georgia, Armenia lan Azerbaijan, nanging warga lokal ora ngerti basa Rusia. Mulane, diputusake kanggo mbentuk unit nasional. 9 divisi nasional dibentuk - Georgia, Azerbaijan lan Armenia.

Asil luwih saka bilai.

Kepala departemen politik Kelompok Pasukan Utara Front Transkaukasia, komisaris brigade Nadorshchin, nglaporake marang kepala Glavpur Shcherbakov:

“... kaanan umume divisi nasional nganti saiki wis mlarat. Ing bagean saka divisi iki ana kasus massive saka desertion, mutilation poto lan khianat.
Rong divisi nasional - Armenian kaping 89 lan Azerbaijan kaping 223 - amarga latihan tempur lan status politik lan moral para personel, diakoni minangka ora cocog kanggo pertempuran lan diturunake menyang eselon kapindho.

Divisi 223 wiwit ambruk pas ing pawai, tanpa mlebu perang. Prajurit-prajurit padha budhal piyambak-piyambak lan kelompok-kelompok, mboyong gaman. Divisi 89, ing tabrakan cilik karo mungsuh, nuduhake incapacity lengkap kanggo pertempuran lan ilang akeh wong, peralatan lan senjata. Ing perang pisanan, akeh komandan peleton, kompi lan batalyon ilang kontrol unit. Akeh pejuang sing mlayu, luwih saka 400 wong lunga menyang sisih mungsuh.

Kahanan sing padha ana ing divisi Georgia 392nd. Ing ngendi mung 4 dina - 9-13 Oktober, 117 wong lunga menyang sisih mungsuh.

Ora efektif saka divisi nasional nyebabake konflik antarane Dewan Militer Front Transcaucasian (ZF) lan Dewan Militer Angkatan Darat 44, lan Dewan Militer Kelompok Pasukan Utara saka Front Kutub, sing divisi kasebut minangka bagean saka .

Komandan Grup Pasukan Lor, Letnan Jenderal I. Maslennikov, sing uga Wakil Komisaris Dalam Negeri, kaping pindho ngomong karo pimpinan negara kanthi proposal kanggo ngatur maneh divisi Armenia lan Azerbaijan minangka ora siap tempur lan ora stabil dadi bedhil. brigade kanthi nyuda personel paling ora setengah.

Bener, ana sawetara kabeneran politik, divisi Georgia, sing uga perang ora puas, ora dielingi.

Akibaté, para komandan lan buruh politik Tentara Abang kudu nggawe upaya titanic lan nggunakake macem-macem cara persuasi kanggo meksa prajurit Tentara Abang saka negara cilik kanggo perang.


Perusahaan sanitasi saka Resimen Rifle Pengawal kaping 23 saka Divisi Rifle Pengawal kaping 8 saka Tentara 22 saka Front Pengawal Lor-Kulon, prajurit Tentara Merah Ramazan Erzhanovich Elebaev (1910-1943), nindakake lagu-lagune ing ngarepe guardsmen saka 4 Rifle Company, kang legendaris 28 perang pahlawan Panfilov. Juni 1943
Ramazan Elebaev, komposer Kazakh, mahasiswa ing Institut Seni Teater Negara Moskow sing dijenengi sawise A.V. Lunacharsky, sawise pecah Perang Patriotik Agung, nyetop sinau lan pindhah menyang ngarep. Sajrone layanan, dheweke terus kreatifitas, kalebu nulis lagu "Maret saka Resimen Talgar", "Song of the 28 Batyrs", "Maret of the 23rd Regiment", "Young Kazakh" (khusus kanggo kancane, Hero of the Uni Soviet Tolegen Tokhtarov, sing ambruk ing perang).
Ing Februari 1943, ing mortir mungsuh abot lan bedhil mesin, Ramazan Elebaev nggawa 42 prajurit tatu lan komandan karo gegaman saka paprangan, kanggo prestasi iki dheweke dianugerahi Ordo Red Banner tanggal 22 Mei 1943.
Tiwas ing paprangan tanggal 4 November 1943 cedhak desa Arshakhino, wilayah Kalinin (Pskov modern).

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

75 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    26. mars 2024 05:06
    Kewarganegaraan ora bisa ditolak. Topik iki penting banget. Senajan angel ngomong babagan iki.
    Kita wong Rusia ora kudu mbusak budaya manca, amarga iki kita lan wong liya bakal luwih sugih.
    Iki ditindakake ing antarane wong Rusia ing abad kaping 11, lan aku mikir luwih awal. (Ortodoks, kaya agama Abrahamik liyane, ora nampa iki)
    Senajan kita beda, kita bebarengan. Mung kita.
  2. +3
    26. mars 2024 05:23
    Tembung anyar ing sajarah Rusia, saiki katon - masalah saka pribumi, nanging maneh - ora kaya wong liya, saka cretins, maling lan pengkhianat ...

    Apa ana hubungane karo RI? Ora ana warga negara, mung agama. Kabeh wong Asia nganggo basa Rusia kanthi sampurna, nanging ora jelas sapa sing mulang wong-wong mau ..... Lan wong Rusia iku mung abdi ...

    Sawise maneh, ora ana masalah karo indigenisasi utawa Russifikasi, nanging Tsar minangka etnis Jerman!
    1. +2
      26. mars 2024 06:08
      Apa ana hubungane karo RI? Ora ana warga negara, mung agama. Kabeh wong Asia nganggo basa Rusia kanthi sampurna, nanging ora jelas sapa sing mulang
      Lan ora mung wong-wong mau ... Kutub, Finns, Balts lan Tungus alam bébas lan kanca steppes Kalmyk ngerti kabeh. nglirik
      1. 0
        3 april 2024 06:26
        Uga Count A.K. Tolstoy nulis babagan topik iki ing taun 1869. Puisi kasebut dawa banget kanggo dikutip, dadi mung link.

        https://ru.wikisource.org/wiki/Песня_о_Каткове,_о_Черкасском,_о_Самарине,_о_Маркевиче_и_о_арапах_(А._К._Толстой)
    2. +2
      26. mars 2024 08:22
      Kutipan: ivan2022
      Apa ana hubungane karo RI? Ora ana warga negara, mung agama. Kabeh wong Asia nganggo basa Rusia kanthi sampurna, nanging ora jelas sapa sing mulang wong-wong mau ..... Lan wong Rusia iku mung abdi ...
      Menapa malih, asil ing WWI lan WWII ngandika piyambak. Bener, ing tentara tsarist ana divisi miturut kelas sedulur
    3. +1
      26. mars 2024 08:47
      kahanan sing akrab, nalika aku njabat ing Angkatan Darat kaping 39, aku dhewe nyekseni kasus kasebut nalika prajurit Azerbaijan nom-noman ora gelem ngumbah lantai ing tugase - "Aku wong lanang, aku ora bakal ngumbah lantai," aku kudu ngenalake dheweke menyang gombal, dheweke nuthuk menyang lantai lan menehi panganan karo keset, sawise dheweke tumindak miturut aturan garnisun lan layanan pengawal.
      Kabeh sing ditulis Samsonov kedaden, nanging uga kedaden sing Bolsheviks lestarekake kader Kepemimpinan lokal, sawise perang, sekretaris pisanan partai padha meh kabeh lokal, kang mimpin sabenere kanggo dominasi sederek lan kanca-kanca ing kader. i.e. ora ana nepotisme lan ora ana "persaudaraan lan kekancan" ing antarane bangsa; nyatane, dheweke tansah nglebokake bangsane dhewe ing papan sing paling apik.
      Sampeyan bisa ndeleng dhaptar sekretaris pisanan saka republik serikat pekerja, sawise perang ana mung personel nasional.
      Kabijakan nasional Bolshevik sing ora masuk akal lan kontradiktif, sing ora ana persimpangan karo kasunyatan, mimpin kanggo nggawe negara proletar multinasional pisanan, sing, liwat upaya para pejabat paling dhuwur ing republik, ambruk ing taun nineties.
      Sapa sing dadi teroris ing serangan ing Crocus? Ing kana ana wong Tajik, kaya sing dakmangerteni, sing bubar ditakoni saka Rusia.
      Iki minangka manifestasi nyata saka kabijakan nasional Bolshevik.
      1. +6
        26. mars 2024 09:32
        Iki minangka manifestasi nyata saka kabijakan nasional Bolshevik.
        Lenin lan Stalin meksa PDB lan oligarki ngimpor tenaga kerja murah supaya bisa entuk bathi luwih akeh? Iku misale jek kula sing salah siji saka wong-wong mau (utawa sampeyan wis nyewo) sing nindakake iki. Sampeyan nulis ing forum mung thanks kanggo wong loro iki. Lan leluhurmu ora dadi pupuk ing sawah "Great Reich".
        1. +3
          26. mars 2024 09:44
          Ideologi 32-taun-lawas saka mungsuh saka USSR - lan kita ora duwe apa-apa karo, iku kabeh fault liyane, nanging kita ora duwe apa-apa karo, wis kedaden sadurunge kita, kita isih ngurutake metu. .
        2. -5
          26. mars 2024 09:54
          Ya, kabijakan nasional saiki sejatine minangka kelanjutan saka kabijakan Bolshevik.
          "tenaga kerja murah" minangka kejahatan ekonomi utawa malah kejahatan marang kode tenaga kerja dhewe, negara lan rakyate, amarga para migran asring ora duwe katrampilan profesional, lan sing duwe, ujare sopir, njupuk proyek saka populasi lokal. , sing ndadékaké kanggo pengangguran ing antarane warga pribumi.Sadurungé, carane Moscow ngatur tanpa tukang saka Tajikistan lan driver saka Kaukasus.
          Nanging iki ora cukup ing Moskow, mung akeh wong neneko, lan nalika padha kumpul ing tumpukan, uga ndadékaké tindak pidana, sing terus ditulis.
          Apa sampeyan ora weruh hubungan antarane kawicaksanan Bolshevik lan politik nasional saiki? Iki tegese sampeyan duwe masalah karo mripat.
          Apa Republik Ingushetia duwe masalah karo migrasi massal kaya ing jaman saiki? Ora, ora, nanging saiki, tegese iki minangka asil saka kabijakan nasional panguwasa.
      2. +1
        29. mars 2024 13:23
        Ing Kazakhstan, sekretaris pisanan Komite Pusat yaiku Ponomarenko, Brezhnev, Belyaev, siji-sijine. Brezhnev minangka sekretaris pisanan ing Moldova, Kupriyanov, Kondakov, Lubennikov ing Karelo-Finnish SSR.
        1. 0
          29. mars 2024 14:11
          ora ana pasar, papat ing 6 taun, lan banjur Kunaev pancet saka 62-86.
  3. -3
    26. mars 2024 05:39
    Jujur, kepinteran penulis ndadekake kesan sing ora bisa diilangi....

    Bisa uga ana kesimpulan yen Bolshevik ngerti cara kanggo ngowahi kabeh wong non-Rusia dadi Rusia, nanging dheweke wangkal lan ora pengin ... Lan carane kelangan bakal - sampeyan njupuk wong non-Rusia ing ngleboke menyang sekolah, nanging ing metu iku kabeh Rusian! Lan ora ana masalah karo komposisi divisi.
  4. +5
    26. mars 2024 06:17
    Matur nuwun sanget. Ora dikarepke banget. Aku ngerti babagan fraternity, groupism lan evasion saka layanan ing jaman Soviet. Nanging akeh banget. Ora ditampilake ing film.
  5. +6
    26. mars 2024 06:31
    Masalah uga ana ing eighties ing tentara Soviet, nalika purun saka wétan saka sawetara wilayah pagunungan Azerbaijan utawa Uzbekistan sing praktis ora nganggo Russian teka menyang tentara. Nanging ing tengah layanan, dheweke wis ngerti kabeh lan sawetara tetep ngladeni maneh amarga ing tentara ana TV, linen sing resik lan panganan kaping telu dina.
    Nyatane, kanggo akeh layanan militèr dadi kesempatan kanggo sinau basa Rusia lan munggah nang endi wae ing elevator sosial.
    1. +1
      26. mars 2024 07:10
      Masalah uga ana ing eighties ing tentara Soviet, nalika purun saka wétan saka sawetara wilayah pagunungan Azerbaijan utawa Uzbekistan sing praktis ora nganggo Russian teka menyang tentara. Nanging ing tengah layanan, dheweke wis ngerti kabeh lan sawetara tetep ngladeni maneh amarga ing tentara ana TV, linen sing resik lan panganan kaping telu dina.
      Nyatane, kanggo akeh layanan militèr dadi kesempatan kanggo sinau basa Rusia lan munggah nang endi wae ing elevator sosial.

      Nanging saiki ayu)). Ora ana divisi Uzbek lan Azerbaijan kanggo sampeyan. Perang, aku ora pengin. nglirik
    2. +7
      26. mars 2024 11:30
      Masalah karo wong gunung isih ana nganti saiki. Anakku saiki lagi nglakoni wajib militer (ora ana ing Distrik Militer Lor, adoh ing mburi), mula wong Dagestan ora gelem ngabdi karo dheweke.
  6. +6
    26. mars 2024 07:22
    Kanggo unit nasional ing Tentara Abang nalika Perang Patriotik Agung, tanpa inti Slavic ing wong-wong mau, unit kasebut ora bakal bisa digunakake. Apa persentasi rasio ana ing bagean SA? Ya, wong Lithuania ngolok-olok kabeh Soviet lan ngusir Russophobia dina iki kanthi bangga bangga yen Divisi Lithuania kaping 16 ing Tentara Merah diarani amarga 16 wong Lithuania njabat ing divisi iki ...
    Ing sisih liya, ora ana inti Jerman sing dibutuhake ing unit nasional divisi Hitler Waffen SS. Wong-wong sing saiki bangga karo jumlah cilik ing divisi SA padha karo wong saiki sing bangga yen ing divisi Waffen SS jumlahe nganti 90 persen personel divisi kasebut.
  7. +2
    26. mars 2024 07:28
    Ing USSR, kewarganegaraan dituduhake ing dokumen, utamane ing paspor. Dina iki, kewarganegaraan kalebu kategori data pribadhi khusus (ora kalebu data sing kasedhiya kanggo umum), lan ora ana sing didokumentasikake, yaiku, ora dituduhake ing dokumen identitas.

    Nelpon awake dhewe Rusia tegese wong Rusia (sanajan ora ana sing takon). Iku trep kanggo ngomong paling.

    Umumé, pitakonan nasional numpes USSR; pitakonan sing padha bisa ngrampungake Rusia yen wong bodho (utawa mungsuh pinter) mundhakaken tanpa kesempatan dijamin kanggo nindakake soko.
    1. -4
      26. mars 2024 07:35
      USSR numpes wong anti-Soviet-Russophobic saka macem-macem bangsa, kalebu Rusia.
      1. +7
        26. mars 2024 08:59
        "USSR numpes wong Russophobic, kalebu Rusia."

        Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?
        1. -2
          26. mars 2024 09:34
          Apa persis sampeyan ora ngerti? Anti-Sovietisme tansah padha karo Russophobia, lan kabeh mungsuh USSR, kalebu Rusia, iku Russophobes. Dadi Rusia miturut kewarganegaraan ora ateges dadi Rusia ing intine, dadi patriot nyata Rusia, lan ora nyamar dadi wong-wong mau kanggo entuk bathi. , bebarengan karo intervensionis lan Nazi, padha matèni Rusia.
          1. -3
            26. mars 2024 09:40
            sampeyan nulis yen Rusia iku Russophobes lan dirusak dening USSR. Iki ngluwihi kabeh pangerten lan cocok kanggo artikel sing bener.
            Kutipan saka tatra
            Mayuta-yuta wong Rusia nalika Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung mlayu menyang grovel sadurunge para penjajah ing negarane, bebarengan karo intervensionis lan Nazi, padha mateni wong Rusia.


            lan conto kasunyatan sajarah iki, nalika mayuta-yuta Rusia matèni wong Rusia liyane ing sisih interventionists?
            1. +1
              26. mars 2024 09:46
              Ya, sampeyan bakal sinau basa Rusia dhisik. Lan ya, mungsuh-mungsuh USSR, sing nyekel USSR, mbenerake lan malah memuji, mbangun monumen kanggo para kolaborator Perang Sipil lan Perang Patriotik Agung.
              1. -4
                26. mars 2024 09:59
                Aku ngerti Rusia cukup, aku luwih apik tinimbang sampeyan "Russian-Russophobes numpes dening USSR" ya.
        2. +2
          26. mars 2024 09:37
          Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?
          Anti-penasehat tansah Russophobe. Apa sampeyan ora malah mbukak Internet? Apa sampeyan ora ngerti yen ana akeh wong Rusia sing sengit marang wong Rusia? Dheweke wis dilatih kanthi ati-ati dening demokrasi Rusia sajrone 33 taun kepungkur.
          1. -4
            26. mars 2024 09:42
            Ora, aku ora ngerti sapa wae sing bakal sengit marang Rusia.
            1. +3
              26. mars 2024 09:43
              Ora, aku ora ngerti sapa wae sing bakal sengit marang Rusia.
              Inggih, sampeyan bisa diapura, sampeyan malah nulis ing Rusia kaya wong manca. Waca ing basa Inggris paling ora. Apa iki basa ibumu?
              1. -9
                26. mars 2024 09:56
                Ya, ora, sampeyan nulis basa Rusia nganggo basa Jerman, amarga wong Rusia nganggo basa Rusia, dudu Rusia, lan ngganda konsonan radikal dudu aturan Rusia, nanging basa Jerman.
                1. -1
                  26. mars 2024 10:09
                  pindho tembung konsonan radikal ora aturan Russian, nanging siji Jerman.
                  Lan cukup ing Inggris. Loro-lorone ing Polandia lan Prancis.
                  1. Komentar wis dibusak.
                  2. -7
                    26. mars 2024 10:22
                    Apa sampeyan ngerti manawa wong manca tikel kaping pindho huruf s ing tembung Rusia?
                    Nguripake penerjemah.
                    1. +5
                      26. mars 2024 12:24
                      Apa sampeyan ngerti manawa wong manca tikel kaping pindho huruf s ing tembung Rusia?
                      Kenapa aku kudu ngerti iki?! Sawise kabeh, aku lulus saka kelas 10 saka sekolah Soviet lan aku ngerti basa Rusia sampurna. Aku uga bakal sebutno pendidikan teknis sing luwih dhuwur.
            2. +3
              29. mars 2024 13:33
              Miturut aturan basa Rusia, ditulis "Rusia", dudu "Rusia". Ora ana konsonan ganda ing basa Ukrainia.
              1. -1
                29. mars 2024 14:14
                Ukrainia ora ana ing wiwitan abad kaping 20, nanging aturan kasebut diciptakake, mula ora perlu ngrujuk marang Ukrainia.
                Lan babad Rusia tansah ditulis ing basa Rusia, amarga, kaya sing dikandhakake, mula ditulis.
                1. +1
                  29. mars 2024 14:16
                  Ana aturan ejaan resmi, lan sampeyan kudu ngetutake.
                2. +1
                  29. mars 2024 14:24
                  Ora kaya saiki. Nalika padha ngomong, supaya padha nulis mung ing basa Belarusian. Senajan, maneh, ing wilayah sing beda-beda ing Belarus padha ngomong beda, nanging norma ditulis padha. Tegese, sampeyan uga kudu ngomong kanthi bener.
          2. 0
            26. mars 2024 09:50
            Lan mungsuh-mungsuh USSR, sing nyekel USSR, kalebu Rusia, ngrampok sejarah lan budaya wong Rusia, nggawe Rusia dadi warga kelas loro utawa katelu, lan nindakake pembantaian jutaan dolar saka wong Rusia.
            1. -9
              26. mars 2024 10:00
              sampeyan ngomong babagan Stalin?
          3. -1
            26. mars 2024 17:47
            Kutipan saka AKuzenka
            Anti-penasehat tansah Russophobe. Apa sampeyan ora malah mbukak Internet? Apa sampeyan ora ngerti yen ana akeh wong Rusia sing sengit marang wong Rusia? Dheweke wis dilatih kanthi ati-ati dening demokrasi Rusia sajrone 33 taun kepungkur.

            Konservatif sayap tengen biasane anti-Soviet, nanging ora Russophobes.
            1. +2
              27. mars 2024 15:28
              Konservatif sayap tengen biasane anti-Soviet, nanging ora Russophobes.
              Apa sampeyan ngomong babagan Nemtsov lan Yavlinsky? Utawa babagan "Oligarki Ortodoks?"
              1. -3
                27. mars 2024 19:13
                Kutipan saka AKuzenka
                Apa sampeyan ngomong babagan Nemtsov lan Yavlinsky? Utawa babagan "Oligarki Ortodoks?"

                Ora. Kita durung duwe politisi sayap kanan. Kanggo sawetara alasan, administrasi presiden ora mbutuhake iki.
                Konservatif sayap tengen nempatake nilai-nilai Rusia lan wong Rusia sing luwih dhuwur tinimbang konsep komunis ideologis utopia sing dirancang kanggo nyoba ngrusak maneh negara Rusia lan mbagi wong Rusia, saka njero, dadi negara fiktif anyar, lan ing sadawane wates administratif bebas ditarik ing wektu sing dening Bolsheviks.
  8. -4
    26. mars 2024 09:30
    banjur nalika Stalin seda, Beria langsung miwiti kawicaksanan "indigenisasi" maneh
    ing skala sing luwih gedhe
    Beria arep njupuk Tatarstan metu saka RSFSR lan malah dadi republik kapisah
  9. +4
    26. mars 2024 09:51
    Simbahku ngandhani yen dheweke ngalami perang kasebut wiwit taun 41 nganti 45. Sawise tatu kapindho, dheweke dikirim dadi sersan mayor ing perusahaan sarana. Dheweke lulus saka 6 kelas lan dianggep banget sinau. Simbah wedi banget, nyuwun lan ngandika, Aku ora bisa melu infantri, nanging aku bisa dadi mesin gunner, wong mortir, sniper, nanging mung ora ana. Aku kepingin weruh apa iki. Dheweke kandha yen dheweke lungguh ing ngarepe ing trenches, dugouts, dugouts, lan sampeyan ngirim amunisi, nyedhiyani wong-wong mau karo pangan, padha bakal takon sampeyan kanggo saben kaleng kaleng sing ilang. Inggih, ing taun 43 padha nampa bala saka Tatar. Dheweke ora ngerti basa Rusia lan ora bisa ngomong. Dheweke nemokake dalan metu, sing ngerti paling ora ana sing dilebokake ing regu lan dhawuh ditindakake. Kaping pisanan, sawetara wong sing duwe bakat nembak busur silang. A saperangan saka wong-wong mau ditembak sadurunge baris lan sing iku. Masalah wis rampung. Banjur kabeh wong perang kanthi jujur ​​lan temenan.
    1. +3
      26. mars 2024 10:10
      jarene ora ngerti rusia, kabeh trik, ngerti kabeh, ora ngerti yen ora butuh apa-apa, ora perlu kerja, ora perlu nyerang, ora perlu. nggawa beban sing abot, nalika ora ngerti basa Rusia, lan nalika mangan ing wektu lan turu ing iyub-iyub sawetara jam, dheweke langsung ngerti iki.
  10. +1
    26. mars 2024 11:04
    Ana conto kanggo ngrampungake masalah nasional persis miturut Stalin.
    Iki minangka pengusiran Chechen lan Ingush, uga Tatar Krimea saka papan panggonane, amarga dheweke dadi pengkhianat.
    Aku malah krungu tembung Stalinis sing padha ngomong yen kabeh wong Ukrainia kudu digusur nang endi wae menyang Siberia, yen ora akeh.
    Nanging malah kasus-kasus sikap ora setya marang kawicaksanan Stalin ora mbatalake kasunyatan sing kabijakan USSR minangka negara "bangsa persaudaraan" diterusake ing wektu tentrem lan digawa menyang titik absurditas lengkap nalika runtuh USSR. .
    Dadi pitakonan, sapa sing bakal merjuangake negara yen ana perang? Rusia maneh? Apa babagan liyane? Lan liyane, contone, njupuk lan kesusu liwat gunung supaya ora menyang tentara.
    Yen sampeyan bisa mbayangno Kirkorov karo senapan mesin ing tangane arep nyerang ing Avdeevka, gambar iku luar biasa.
    -Sawijining tembung Romania
    - ya, dheweke wong Bulgaria
    -opo bedane...
  11. +2
    26. mars 2024 11:28
    Maneh, nyurung ide manawa dudu wong Soviet multinasional sing menang, nanging etno Rusia sing duwe budaya, peradaban lan dawa. Penulis ora peduli yen wong Rusia iku multinasional lan ora padha, nanging luwih saka kelompok etnis. Apa ora bisa nguwasani basa Rusia satus persen? Iki tegese, miturut logika penulis, nasionalis, deserter lan pengkhianat. Lan aku ngliwati indigenisasi adhedhasar spekulasi liberoid. Kawicaksanan pribumi adhedhasar telung prinsip: kanggo mulang negara lan aparat partai supaya bisa komunikasi karo penduduk lokal nganggo basa asline, nambah pemahaman bebarengan pengunjung karo warga lokal, lan ndhukung budaya nasional. Ora ana sing nglarang mulang basa Rusia lan komunikasi nganggo basa Rusia. Lan ora ana sing meksa kita mung nggunakake basa lokal. Ya, ora ana wong sing nampik basa lan budaya liya. Lan ora ana cara sinau basa liya minangka alesan kanggo nglirwakake lan ngiyanati.
    1. -3
      26. mars 2024 12:32
      Kutipan: Yuras_Belarus
      Penulis ora peduli yen wong Rusia iku multinasional lan ora padha, nanging luwih saka kelompok etnis.


      Apa ing bumi wong Rusia multinasional? Wong Rusia iku wong sing nganggo basa Rusia lan katon kaya wong Rusia - iki Rusia lan ora ana Rusia sing multinasional.
  12. 0
    26. mars 2024 12:24
    ... Plus inersia saka kabijakan nasional sadurungé lan perlawanan saka bagéan saka "Leninis Guard" lan nomenclatures lokal ...
    - maneh "Pengawal Leninis"
    Lenin ora duwe pengawal. "Lenin Guard diciptakake dening Nikita mung lan mung minangka argumentasi anti-Soviet ing perang nglawan Stalin. Ngembangake gagasan Nikita, Russophobes galak - anti-Sovietists - kalebu 58 wong ing "Leninis Guard". Siji-sijine perkara sing padha yaiku kabeh padha dadi korban penindasan politik. Ora dingerteni apa basis Russophobes ngrekrut pengawal iki. Sarehne sawetara pengawal ketemu Lenin mung sedhela lan ora bisa dadi kanca-kancane. Iku mung ketok yen kabeh pengawal, tanpa istiméwa, padha mungsuh semangat saka gagasan Lenin, lan, mulane, mungsuh Lenin.
    Sawise maca biografi "guardsmen", aku pengin njupuk maneh kanggo encore. Mung siji conto yaiku Abel Enukidze. Aku ora bakal menyang tuduhan politik. Aku mung bakal sebutno apa ora gegeran dening sapa - Yenukidze ana pacangan urip ayu lan pervert seksual. Maria Svanidze, sing dadi bagéan saka kulawarga Stalin (garwane Alyosha Svanidze, sadulur saka garwa pisanan Stalin), nulis ing buku hariané tanggal 28 Juni 1935:
    Abel, mesthi, lungguh ing posisi kuwi, wis pengaruh banget ing gesang kita kanggo 17 taun sawise revolusi. Amarga awake dhewe bodho lan greget, dheweke nggawe bau kabeh ing saubengé: dheweke seneng karo pimping, perselisihan kulawarga, lan goda bocah-bocah wadon. Duwe ing tangane kabeh berkah urip, ora bisa digayuh kanggo kabeh wong, utamane ing taun pisanan sawise revolusi, dheweke nggunakake kabeh kanggo tujuan kotor pribadi, tuku wanita lan bocah-bocah wadon. Nyesel ngomong lan nulis babagan iki. Dadi erotis ora normal lan, kanthi jelas, dudu wong lanang 9%, saben taun dheweke pindhah menyang wong sing luwih enom lan luwih enom lan pungkasane tekan bocah-bocah wadon umur 11-XNUMX, ngrusak imajinasi, ngrusak, yen ora sacara fisik, banjur moral. Iki minangka dhasar saka kabeh kerusuhan sing kedadeyan ing saubengé. Wanita sing duwe anak wadon sing layak duwe kabeh. Bocah-bocah wadon kasebut ora perlu didol marang wong lanang liyane sing luwih ora stabil. Institusi kasebut njupuk staf mung adhedhasar karakteristik jender sing disenengi Abel. Kanggo mbenerake debauchery, dheweke siap nyengkuyung ing kabeh: dheweke metu saka dalan kanggo ketemu karo bojone, sing ninggalake kulawarga lan anak-anake, utawa mung nyetel bojone karo ballerina, typist, lan liya-liyane. ora perlu. , sekretaris, kanca lan kenalan - saka donya teater)
    .
    Pancen njijiki nalika mungsuh Lenin sing sregep mlebu ing pengawale. Boten kados Lenin, Trotsky lan Trotskyis gadhah maksud kangge mbangun USSR. Ing pengasingan, Trotsky nulis (Petualangan ekonomi lan bebaya. 13 Februari 1930. Buletin Oposisi (Bolshevik-Leninists) No. 9):
    ... Bola-bali, kita kanthi tegas nolak tugas mbangun masyarakat sosialis nasional "ing wektu sing paling cendhak." Kita nggandhengake kolektivisasi, kaya industrialisasi, kanthi sambungan sing ora bisa dipisahake karo masalah Revolusi Donya. Pitakonan babagan ekonomi kita pungkasane diputus ing arena internasional. Kita kudu urip maneh Komintern. Sampeyan kudu nimbang maneh strategi revolusioner saka periode post-Lenin lan ngukum ing kabeh telung periode: Zinoviev, Bukharin-Stalin lan Stalin-Molotov. Kepemimpinan saiki kudu dibubarake, amarga ana ing lapangan pitakonan internasional sing fraksi Stalinis tekan wates-wates sinisisme teoretis lan praktis sing ora bisa dikendhaleni sing ngancam pelopor proletar kanthi bencana sing ora bisa dikira. Penolakan teori Sosialisme Nasional lan praktik adventurisme birokrasi minangka prasyarat dhasar kanggo kebangkitan Komunis Internasional ...

    Trotsky lan Trotskyists sacara kategorine nentang gagasan Lenin babagan mbangun sosialisme ing sawijining negara. Mulane, Trotsky equates gagasan kanggo mbangun sosialisme ing USSR karo Sosialisme Nasional Jerman. Miturut Trotsky, USSR kudu dirusak kanggo kabecikan Revolusi Donya. Mulane, iku ora kanggo apa-apa sing saka 58 guardsmen, 23 padha bagéan saka inti saka Comintern. Wiwit iku Comintern minangka sarang saka Trotskyists paling lengkap sing ndhukung karusakan saka USSR kanggo Revolusi Donya.
    Ing tradhisi Khrushchev sing paling apik, penulis nyathet Bolsheviks karo Trotskyists, nganggep gagasan Trotskyist menyang Bolsheviks. Indigenisasi minangka gagasan Trotskyist sing tujuane ngrusak USSR. Aku ora ngerti kenapa penulis nyeret Krupskaya menyang topik pribumi yen dheweke ora ana ing hierarki partai. Nanging, contone, ing antarane pribumi nyata Ukraina ana guardsmen: Goloshchekin Philip Isavich (Isai Isaakovich), Drobnis Yakov Naumovich lan Lazovert Samuel. Iki kaya penyanyi saiki Shchevchuk, Makarevich lan Pugachikha. Dheweke ora kalebu ing pengawal, nanging mbedakake dhewe ing pribumi Ukraina:
    Kosior Stanislav Vikentievich
    Chubar Vlas Yakovlevich
    Postyshev Pavel Petrovich
    Khataevich Mendel Markovich
    Veger Evgeniy
    Balitsky Vsevolod
    Ing 2010, pengadilan Ukraina ngakoni Chubar minangka salah sawijining penyelenggara Holodomor ing Ukraina.
    Miturut kesimpulan saka Pengadilan Militer Distrik Militer Moskow tanggal 1 April 1998, Balitsky diumumake ora tundhuk rehabilitasi. Kabeh wong liya sing dakdaftar minangka korban penindasan politik sing ora salah.
    Wiwit penulis cetha ora ngerti karya Trotsky lan tumindak Trotskyists, iku cetha metu saka tutul. Superficiality lengkap.
    ***
    Foto kasebut nuduhake korban penindasan politik sing ora salah, wakil saka pengawal Lenin (pemimpin oposisi) sakcepete sadurunge diusir saka Moskow ing taun 1927. Lenggah saka kiwa menyang tengen: L. Serebryakov, K. Radek, L. Trotsky, M. Boguslavsky lan E. Preobrazhensky; ngadeg: H. Rakovsky, J. Drobnis, A. Beloborodov lan L. Sosnovsky.
    1. -3
      26. mars 2024 12:38
      nanging ngomong, sampeyan ngerti kabeh, kenapa pengawal / non-penjaga Lenin, meh kabeh wong Yahudi ngganti jeneng lan jenenge dadi Rusia, amarga iki ngapusi?
      1. +2
        26. mars 2024 15:01
        Kutipan: Trinitrotoluene
        nanging ngomong, sampeyan ngerti kabeh kenapa pengawal / non-penjaga Lenin, meh kabeh wong Yahudi ngganti jeneng lan jenenge dadi Rusia, amarga iki ngapusi?

        Ngomongi aku, iki sebabe Dzhugashvili Georgia, sing ngganti jeneng mburi dadi "Stalin," ditunjuk dening Lenin ing taun 1917 minangka Komisaris Rakyat kanggo Urusan Nasional?
        Ing pamaréntahan Lenin, dheweke uga dadi Komisaris Rakyat Inspektorat Buruh, lan malah wiwit taun 1922 ing partai kasebut, Sekretaris Jenderal .... nanging ing wektu sing padha, kok Stalin dudu wong Yahudi, lan mulane dudu pengawal Leninis? Kepiye carane iki bisa kedadeyan?

        Lan dakkandhani, kepiye Trotsky Yahudi njupuk Kyiv ing taun 1919 lan nyopir jenderal Rusia, bebarengan karo Polandia lan liya-liyane, saka Rusia nganggo tendangan? Iku uga ngapusi, jenenge pungkasan yaiku Bronstein ... dheweke ora nindakake kanthi apik, bener?

        Kanggo ngganti jeneng, dudu Lenin sing nggawe, nanging wong-wong Yahudi sing nggawe sewu taun kepungkur ...
        1. +3
          26. mars 2024 15:09
          "Minangka ganti jeneng, dudu Lenin sing nggawe"

          Miturut cara, dheweke uga ora langsung dadi Lenin :)
        2. -3
          26. mars 2024 17:57
          kanggo njawab pitakonan karo pitakonan, iki piye wae saka ala utawa saka wong liya?
        3. 0
          26. mars 2024 18:44
          Kutipan: ivan2022
          Lan dakkandhani, kepiye Trotsky Yahudi njupuk Kyiv ing taun 1919 lan nyopir jenderal Rusia, bebarengan karo Polandia lan liya-liyane, saka Rusia nganggo tendangan? Iku uga ngapusi, jenenge pungkasan yaiku Bronstein ... dheweke ora nindakake kanthi apik, bener?


          Sampeyan ngomong babagan panangkepan Kyiv lan panyebaran Rada dening pasukan Muravyov, nanging ana ing taun 1918. Apa hubungane Trotsky karo iki?
      2. 0
        26. mars 2024 15:11
        Kutipan: Trinitrotoluene
        meh kabeh wong Yahudi ngganti jeneng lan surname menyang Rusian

        Heh...heh... Rusia uga bisa ngganti jeneng kanggo wong Yahudi. Paling sepuluh kaping. Bebener iki ora ana gunane. Iku ora babagan jeneng mburi ngguyu
        1. 0
          26. mars 2024 18:46
          Kutipan: ivan2022
          Heh...heh... Rusia uga bisa ngganti jeneng kanggo wong Yahudi.


          contone, jeneng Yahudi kaya Ivan Apa sampeyan ngomong bab iki i.e. Apa Ivan 3 lan Ivan Jafrei sing Elek?
          Sapa maneh ing antarane wong Rusia sing ngganti jeneng dadi wong Yahudi?
        2. +1
          26. mars 2024 22:54
          Heh...heh... wong Rusia uga bisa ngganti jenenge dadi wong Yahudi. Paling sepuluh kaping. Bebener iki ora bakal ana gunane. Iku ora bab jeneng mburi ngguyu

          Yen wong Rusia ngganti jenenge dadi wong Yahudi, mula iki biasane tegese siji - dudu Rusia, nanging Rusia.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. Komentar wis dibusak.
      5. Komentar wis dibusak.
      6. Komentar wis dibusak.
      7. +1
        27. mars 2024 09:15
        nanging kandhaa, sampeyan kabeh ngerti kenapa pengawal / non-penjaga Lenin, meh kabeh wong Yahudi ngganti jeneng lan jenenge dadi Rusia, amarga iki ngapusi?

        Sadurunge Muscovites nyuwek Ukraina adoh saka kulawarga bangsa Eropah fraternal ing 1654, Ukrainians ora ngerti serfdom. Ing siji, minangka Nikita Mikhalkov ngandika bab perbudakan Rusia ing salah siji saka pitakonan:
        Bolsheviks nindakake bab elek: padha dibusak saka memori saka wong warisan budaya kita, pengeling-eling kabeh apik lan padhang sing ana ing wong Rusia, kalebu memori serfdom. Mulihake bebener sejarah minangka tugas kita.
        ...
        Ing instigation saka Bolsheviks, wong ing Rusia saiki mikir sing serfdom kaya perbudakan Amérika Lor. Nanging iki dudu hubungan antara abdi lan bendara, putra lan bapak. Akeh petani ora pengin "kabebasan". Ya, kadang sing duwe tanah nggebug wong tani: kaya bapake nggebug bocah sing ora manut...

        Sing. Pemilik tanah Rusia bisa ngalahake bature nganti mati kanthi impunity, nanging sayangé, dheweke ora duwe hak legal kanggo ngethok sirahe utawa nggantung dheweke. Ing Polandia Eropah, keganasan Asia Tengah kuwi ora mungkin. Kabeh iki strictly miturut hukum. Ana sing diarani pengadilan Kop. Iku kasusun saka trio: bangsawan lan loro henchmen kang. Pengadilan Kopsky minangka kekuwatan legislatif, yudikatif lan eksekutif ing siji wong. Ora ana hukum utawa larangan liyane. Mula, bangsawan kasebut bisa kanthi resmi ngukum abdine kanthi paukuman pati, kalebu pemenggalan, gantung lan impalement. Iki hak suci.
        Shlyakhtich minangka wong sing sibuk banget. Dheweke kudu terus ngombe vodka, inseminate wanita enom lan melu rokosh sabanjuré. Dheweke ora duwe wektu kanggo nindakake housekeeping. Mula, dheweke nyewakake tanah lan omahe marang wong Yahudi. Sadawane dalan, dheweke nyerahake hak pengadilan Kop marang penyewa. Akibaté, ing kasunyatan, wong Yahudi ing Polandia Ukraina padha exploiters paling brutal. Iki dadi basis anti-Semitisme saben dina ing Ukraina. Kenapa rumah tangga? Amarga ora ana rasa nasional utawa agama. Mung wiwit abad 16-17, sembarang kekacauan ing Ukraina diwiwiti kanthi pembantaian para eksploitasi Yahudi.
        Ing pungkasan abad kaping 18, Catherine Agung dibagi Polandia, lan bagean pinunjul saka wong Yahudi dadi bagéan saka Rusia. Rama Tsar babar pisan ora pengin njaluk masalah Yahudi Polandia tradisional, supaya ing Nicholas I Pale of Settlement iki sah diadegaké, i.e. larangan kanggo resettlement wong Yahudi ing Rusia. Nanging sing paling penting, wong Yahudi dilarang nyewa tanah.
        Maneh, iki dudu manifestasi saka anti-Semitisme Barat. Panguwasa sekuler lan Gréja Ortodoks ateges ora nglirwakaké anané wong Yahudi. Pejabat lan ulama individu ora dianggep. Sabanjure, Gréja Katulik, ora kaya Gréja Ortodoks, mbela posisié kanthi tegas. Aku utamané seneng Spanyol. Dheweke duwe hobi iki. Menara silinder sing digawe saka bata sing luwih dhuwur tinimbang wong dibangun ing alun-alun. Wong-wong Yahudi sing dieksekusi, pirang-pirang kulawarga ing sawijine wektu, digawa menyang silinder iki bebarengan, lawang mlebu tembok, silinder dilapisi kayu bakar lan diobong. Sawisé iku, akeh penggemar seneng banget karo jeritan wong sing sekarat. Sawise kabeh, sing paling penting kanggo wong Kristen sejati dudu getihen. Veteran SS muter ing kuburan kanthi iri. Kabeh ing ndhuwur nuduhake kasunyatan sing nganti 1917 West categorically ngutuk despotism Russian kanggo anti-Semitism.
        Larangan nyewa tanah ora ngowahi sikap marang wong Yahudi. Kekhasan agama Yahudi yaiku yen kerja keras (umpamane, mluku, nyebar, lan liya-liyane) dianggep minangka dosa dening wong Yahudi. Mula, minoritas Yahudi ing Ukraina njupuk alih bisnis perbankan kutha cilik. Liyane menyang tinkering, tailoring, music lan angkara. Ora ana sing njupuk tani. Biyen aku maca crita saka abad 19 - awal abad 20. Tegese yaiku petani gandum Ukrainia nglumpukake panen lan digawa menyang pasar. Sadawane dalan, dheweke ngrancang pira gandum sing bakal didol, entuk bathi, lan apa sing bakal dituku. Adhuh! Dheweke mung nggawa gandum menyang pinggiran kutha. Ing kono ana wong Yahudi kang nggawa bocah-bocah padha nempuh Panjenengane, nuwuhake gegeran kang nggegirisi. Nalika ana sing nggrundel, ana uga sing mbukak karung gandum lan mbuwang bledug lan watu ing ndhuwur. Dadi petani gandum ngadhepi kasunyatan manawa gandume luwih murah tinimbang biji sing paling murah. Mung ora ana apa-apa. Sawisé iku, petani malah ora duwe wektu kanggo meong nalika kanthong gandum kesusu menyang kabeh arah. Sawise gerhana ing eling dheweke liwati, dheweke nemokake dheweke nyekel sakepel tembaga ing tangane ing dalan kosong ing jejere kreta kosong. Akibaté, petani sing diapusi, kanthi raos remuk, banjur menyang warung lan ngombe kabeh dhuwit sing ditampa saka warung Yahudi. Finita la komedi. Akeh wong gipsi ing stasiun sepur kita kanthi gugup ngrokok ing pinggir amarga iri.
        Konsep karya iki ing antarane wong Yahudi nyebabake gangguan sing luwih gedhe ing antarane populasi liyane. Kaping pisanan, ing awal abad kaping 19, konflik serius karo pedagang wiwit amarga monopoli operasi perbankan. Nah, ing pungkasan abad kaping 19, populasi pungkasane mbentuk sudut pandang babagan sifat parasit saka eksistensi wong Yahudi. Amarga iki, pogrom Yahudi pisanan dumadi ing taun 1895, lan banjur revolusi 1905 diwiwiti lan kahanan mung saya tambah parah.
        Penindasan legislatif marang wong-wong Yahudi lan ora gelem nampa tenaga kerja ndadekake wong-wong Yahudi dadi bangsa paling revolusioner ing Rusia. Tuladha kuwi. Ing Agustus 1917, Partai Revolusioner Sosialis dumadi saka 750 ewu nganti 1 yuta anggota lan jumlah wong Yahudi ing kono padha karo ing Bund - meh 100%. Kanggo Black Hundreds, Yahudi lan revolusioner dadi sinonim, sing dadi alasan kanggo pogrom.
        Jaminan karir revolusioner yaiku kemampuan kanggo nggawe pidato ing rapat umum. Contone, Trotsky minangka orator sing luar biasa, bisa kanthi harfiah hypnotizing masyarakat. Ing babagan iki, Lenin lan utamane Stalin ora cocog karo dheweke. Nanging, yen Trotsky wis ngandika ing jeneng mburi, Bronstein, pamirsa bakal suda banget. Mulane, guardsman Ovsei-Gershon Aronovich Radomyslsky dadi Grigory Evseevich Zinoviev, guardsman Lev Borisovich Rosenfeld dadi Lev Borisovich Kamenev, etc., etc. Repainting iki uga difasilitasi kanthi nyatane, kanggo tujuan konspirasi, para revolusioner ndhelikake jeneng asline lan nggunakake jeneng samaran. Contone, Lenin, Stalin, lsp.
        Iki jawabanku kanthi ringkes.
        1. +1
          27. mars 2024 18:26
          Quote: Tukang listrik lawas
          Biyen aku maca crita saka abad 19 - awal abad 20. Tegese yaiku petani gandum Ukrainia nglumpukake panen lan digawa menyang pasar. Sadawane dalan, dheweke ngrancang pira gandum sing bakal didol, entuk bathi, lan apa sing bakal dituku. Adhuh! Panjenengan


          Aku uga weruh iki saka penulis Yuri Mukhin.

          Kathah ingkang boten gamblang ing sajarah revolusioner punika, ing satunggal tangan, para perwira bangsawan Rusia lan prajurit tani kabeh weruh sapa sing nyebarake propaganda lan agitasi, nanging ing sisih liya, kepiye carane wong-wong Yahudi Bolshevik mlebu Soviet. , lan banjur uga ngrebut kekuwatan, yaiku kenapa wong Rusia percaya banget ora jelas.
          Mung dhuwit sing duwe kekuwatan, tegese Bolshevik bisa nggunakake dhuwit, ditambah slogan palsu, kanggo narik tentara perwira lan prajurit ing sisihe, lan iki minangka kekuwatan.
          Nanging, sampeyan wis bisa nggambar paralel karo sejarah kita. Owah-owahan kekuwatan saka komunis dadi "demokratis" ditindakake miturut pola sing padha. Panganan ilang ing toko, dhuwit disusut, USSR lan CPSU difitnah, tujuan palsu padha. mbatesi ing wangun nilai Western, lan wong maneh, minangka padha banjur, pracaya wong.
          1. 0
            28. mars 2024 05:02
            Yen sampeyan "ora ngerti" kenapa wong Rusia ngetutake Bolshevik nglawan intervensi negara-negara Barat lan Jepang, Makhnovshchina lan Petliurism Ukrainia, banjur masalah sampeyan.

            USSR digawe amarga wong-wong Rusia ing wektu iku duwe pikiran sing cukup cetha kanggo ngetutake pembangun negara, lan ora maling, kaya ing taun 1991.

            Sampeyan kudu ngadili adhedhasar asil. Kanggo sing nggawe, kabeh apik ing sirahe.. Wiwitane angel, banjur dadi luwih gampang. Wong-wong sing wis numpes otak ing njaba lan kabeh iku cara liyane. Iku prasaja.
          2. Komentar wis dibusak.
          3. Komentar wis dibusak.
          4. Komentar wis dibusak.
          5. 0
            28. mars 2024 11:52
            Mung dhuwit sing duwe kekuwatan, tegese Bolshevik bisa narik tentara perwira lan prajurit menyang sisihe kanthi dhuwit, ditambah slogan palsu.

            Kanggo sawetara alasan, campur tangan manca ing Rusia ing 1918-1922 diarani Perang Sipil. Sanajan Pengawal Putih mung minangka pasukan pribumi ing barisan intervensionis. Wong-wong ing ngisor iki melu intervensi:
            negara Entente
            1. Inggris Raya
            2. Yunani
            3. Italia
            4. China
            5. Romania
            6. USA
            7. Prancis
            8. Jepang
            Negara-negara saka Alliance Quadruple
            9. Jerman
            10. Austria-Hongaria
            11 Turkey
            Negara liya
            12. Denmark
            13 Kanada
            14. Latvia
            15. Lituania
            16. Polandia
            17. Serbia
            18. Finlandia
            19. Cekoslowakia
            20. Swedia
            21. Estonia.
            Sing katon lucu banget ing dhaptar iki yaiku:
            1. Serbia, kang prajurit matèni Rusia "ing matur nuwun" kanggo kasunyatan sing Kakaisaran Rusia melu ing Perang Donya I sabenere kanggo nglindhungi Serbia.
            2. Swedia, sing wis posisi dhewe wiwit abad kaping XNUMX minangka penjamin tentrem lan negara netral. Kaya sing kita deleng, netralitas iki ora ngluwihi Rusia.
            3. Yunani umume kasus unik. Ing April 1918, tukang jam tangan Jepang lan abdiné dipatèni kanthi brutal ing Vladivostok. Bolsheviks getih padha langsung dipuntudhuh saka paten pinaten iki (sebab Suci!). Kedadeyan iki nuwuhake skuadron sekutu sing dipasang ing dalan Vladivostok kanggo mendarat pasukan kanggo nglindhungi para tamu tamu Jepang saka Bolshevik sing getihen. Akibaté, kakuwasan Soviet ing Vladivostok dibuwang lan pembersihan Rusia saka Rusia diwiwiti. Nganti 10 ewu Amerika, 2 ewu Inggris, 3 ewu Prancis lan Italia, nganti 100 ewu Jepang, 60-70 ewu Cina, lan liya-liyane melu intervensi ing Timur Jauh. Takon, apa hubungane Yunani karo ? aku mangsuli. Perang donya sing angel banget, lan sekutu, amarga sawetara alasan sing ora dingerteni, ngirim skuadron gabungan karo pasukan ing papan menyang ujung liyane. Skuadron kasebut kalebu Prancis, Amerika, Jepang, Inggris, lan liya-liyane. Mligine, minangka bagéan saka skuadron Prancis ing April 1918, sawijining perusak Yunani teka ing Vladivostok (!!!). Motivasi apa sing bisa diduweni kabeh kajaba gething marang wong Rusia? Apa sing kita lakoni kanggo ngganggu wong Yunani sing bau?
            Ing 1918-1922, Tentara Abang ngalahake wong-wong sing perang ing Rusia kanggo dhuwit ing slogan palsu.
            Yen, contone, kita pirembagan bab mungsuh ideologi saka Bolsheviks, banjur mung siji yuta Sosialis Revolusioner padha pasukan kuat sing wis kasugihan saka pengalaman ing karya pertempuran lemah nglawan autokrasi. Kanggo Revolusioner Sosial sampeyan kudu nambah paling ora rolas partai politik liyane kanggo saben warna lan rasa politik, lan kabeh mau nglawan Bolshevik. Kanggo mbandhingake. Ing Agustus 1917, mung ana 250 ewu Bolshevik ing Rusia. Ora ana masalah karo pendanaan partai lan gerakan anti-Soviet; padha duwe luwih saka cukup slogan palsu. Lan apa? Endi asile?
            Conto liyane. Ing wulan Agustus 1918, Kolchak ngrebut kas kerajaan. Saliyane cadangan emas 852,97 ton, ana dhuwit recehan perak 492 ton, platina cadangan kraton, piranti emas sing ana ing Kamar Timbangan lan Ukuran Utama, pigura lambang emas, bebarengan karo lambang, obyek agama liyane sing digawe saka emas. lan watu larang, lsp., lsp. Total iki luwih saka 1000 ton. Ceko sing mulya mbayar lelungan ing sadawane Railway Trans-Siberia kanthi sirah Kolchak lan 316,7 ton emas sing isih ana. Kabeh liyane, bobote luwih saka 1000 ton, tindak perang Bolsheviks. Lan apa? Endi asile?
            Mulane, sampeyan bisa nerangake kanthi slogan-slogan palsu apa Bolshevik narik tentara perwira lan prajurit ing sisihe?
            Cukup aja mbaleni crita babagan Jacob Fisch lan agen Staf Umum Jerman sing mimpin Revolusi Oktober saka Smolny. Omong kosong iki apik mung nalika jaman Perestroika.
            kepiye carane Bolshevik Yahudi mlebu ing Uni Sovyet, banjur uga ngrebut kekuwatan i.e. Napa wong Rusia percaya banget ora jelas.

            Nyatane, Yahudi lan Bolshevik minangka sinonim mung kanggo kanca-kanca Tesak, sing seneng-seneng nampani serangan teroris Ukropov ing Rusia. Wong-wong Yahudi tau nyusup menyang partai Bolshevik Rusia. Aku bakal menehi mung siji conto: Parvus (Alexander Lvovich Gelfand).
            Parvus miwiti kariré minangka revolusioner minangka demokrat sosial sing khas, minangka kanca ing tangan Lenin, lan ngadeg ing asal-usul RSDLP. Parvus nulis artikel sing nglarani ati ing koran ilegal. Kanggo siji artikel kasebut, dheweke malah nampa pujian saka Lenin dhewe.
            Ing taun 1910, Parvus nyusup kasir partai lan dhuwit penulis Gorky. Bolsheviks ora mbantah kanggo expropriation saka satraps tsarist, nanging padha ora bisa ngapura expropriation saka dana partai. Mula, wiwit taun 1910, perkara sing paling ala ing urip Parvus yaiku ora sengaja ketemu karo kanca-kanca partai ing gang sing peteng.
            Parvus mlayu saka kanca-kancane lan ndhelik ing Jerman. Kanthi wabah Perang Donya I, dheweke narik penipuan sing bakal ditindakake dening Ostap Bender. Dheweke nyelehake mie ing kupinge wong Jerman lan wiwit ngrampas "revolusi ing Rusia". Mesthi wae dhuwite dilebokake ing kanthonge.
            Sajrone taun 1915, Parvus nampa sawetara "parit" sing bakal diwiwiti revolusi ing Rusia tanggal 22 Januari 1916. Nanging, revolusi ora kelakon, lan ing Jerman padha wiwit curiga Parvus saka penipuan dhasar. Nanging dheweke ora mung metu saka iku, nanging uga terus kanggo extract dhuwit saka Jerman.
            Parvus narik penipuan pungkasan ing pungkasan Perang Donya I, nampa 40 yuta tandha (!!!) kanggo nggawe kekaisaran koran ing Rusia Soviet kanggo ngolah populasi kanthi semangat pro-Jerman (!!!). Ngguyu lan iku! Utamane, dheweke janji bakal nggawe omah percetakan khusus ing Rusia Soviet kanggo nyetak lan nyebarake album foto kanthi foto Kaiser. Lan iki ana ing negara sing populasi, sawetara karo indifference lan sawetara karo bungah, disambut kabar saka eksekusi kulawarga Romanov. Aku mung kepincut karo wong Jerman bodho.
            Sakcepete sawise iki, revolusi dumadi ing Jerman ing November 1918. Sawise dheweke, Parvus akeh pitakonan ala, kang ora duwe jawaban sing cetha. Prakara kasebut mambu goreng, lan Parvus mlayu menyang Swiss, ing kana dheweke duwe luwih saka rong yuta francs. Dheweke duwe akun sing padha ing pirang-pirang negara Eropa - bocah kasebut ora kerja amarga wedi, nanging kanthi ati-ati!
            Ana lan akeh Parvus kuwi ing USSR lan Rusia modern. Dheweke sumpah dening Lenin, Stalin, ibu, ekonomi pasar, sapa wae lan apa wae. Dheweke ngucapake tembung sing apik, nanging sejatine mung ngrusak "negara iki." Ngomongake, contone, apa wewenang pejuang anti-korupsi Navalny adhedhasar? Biografine kanthi ringkes:
            1. Ing taun 2010, kanthi rekomendasi saka Kongres Yahudi Rusia, Navalny ngrampungake latihan nem wulan ing Universitas Yale miturut program Yale World Fellows. Diterjemahake menyang basa Rusia kaya "Penyelenggara pelatihan revolusi warna."
            2. Wis ing November padha 2010, Navalny ngandika minangka speaker ing korupsi ing Rusia ing Komisi Helsinki saka Congress US. Penembake kita bisa tekan ing endi wae!
            3. Ing pungkasan taun 2011, koran Inggris Financial Times nglebokake Navalny ing daftar "25 Rusia sing makili "kekuatan penggerak" Rusia. Majalah Kommersant Vlast nempatake dheweke ing posisi kaping lima ing peringkat popularitas warga Rusia ing donya, lan koran Vedomosti jenenge Navalny "Politisi Taun".
            Sampeyan aran langkah-langkah kanggo sukses: ing siji taun, kursus Russophobic, banjur wicara ing US Congress, lan taun sabanjuré wis wong taun. Nalika Navalny melu perang nglawan korupsi? Nanging, Navalny Yahudi minangka idola mayuta-yuta wong Rusia.
            1. 0
              28. mars 2024 14:46
              Dene nyatane wong Serbia nyembeleh wong Rusia, aku ora tau krungu, ujare sumbere.

              babagan slogan Bolshevik palsu
              pranyata ing wayahe 1 sasi. sing duwe tanah sing utama yaiku wong tani, lemahe sing duwe tanah wis suda banget lan jumlahe kurang saka 20%, banjur muncul pitakonan: Yen wong tani wis duwe tanah, banjur slogan "Tanah kanggo wong tani. ” ora mung ora cocog, nanging sejatine palsu.


              https://legitimist.ru/sight/history/2020/zemlya-krestyanam.html
              1. -1
                28. mars 2024 16:00
                Yen petani wis duwe tanah, banjur slogan "Tanah kanggo petani" ora mung ora relevan, nanging ateges palsu.

                Babagan ora relevansi slogan "Tanah kanggo petani!"
                Sawise penghapusan perbudakan ing taun 1861, kabeh petani Rusia mung ngimpi babagan "distribusi ireng".
                Sawisé nggulingaké otokrasi ing Februari 1917, idea saka "redistribusi ireng" wiwit dipun ginakaken ing wong, lan squatting tanah wiwit.
                Ing April 1917, Kamentrian Pertanian Pemerintah Sementara nyathet 205 "kerusuhan agraria" sing nyebabake 42 saka 49 provinsi ing bagean Eropa Rusia.
                Ing Mei 1917, 558 "kerusuhan agraria" kacathet, ing Juni 1122.
                Ing Juli-Agustus jumlah kerusuhan suda amarga perlu kanggo nindakake karya lapangan aktif, nanging ing Autumn 1917 ana bledosan. Wis sajrone jeda cendhak antarane lapangan kerja ing Juli, 2 ewu kerusuhan didaftarake kanthi resmi, saka 1 September nganti 20 Oktober - luwih saka 5 ewu.
                Tanggal 3 September 1917, kekuwatan ing provinsi Tambov direbut dening Dewan Petani, sing, kanthi "Order No. 3" tanggal 11 September, ditransfer kabeh tanah sing duwe tanah, bebarengan karo kabeh properti ekonomi, menyang kepemilikan komunitas petani. . Simbah kakungku uga melu acara perampasan tanah sing duwe tanah ing wilayah Tambov iki.
                Nyatane, slogan "Land for the Peasants" diajukake dening kanca-kanca Bolshevik ing Soviet - Revolusioner Sosialis. Bolsheviks setuju karo wong-wong mau. Draf keputusan kasebut disiapake dening V.I. Lenin, sing njupuk menyang akun pesenan diterbitake ing koran "Izvestia Dewan Kabeh-Rusia Deputi Petani" lan nyawiji saka 242 pesenan petani lokal. Bagean "On Land" pesenan iki kalebu ing teks dekrit kasebut. Bodho nolak yen dekrit ON LAND, sing diadopsi dening Kongres II Kabeh-Rusia Soviets Pekerja lan Wakil Prajurit, ditampa dening para petani kanthi bungah lan inspirasi sing paling gedhe. Iki minangka kasunyatan saka impen sing wis pirang-pirang abad. Mulane, nalika Perang Sipil, petani perang kanggo daya Soviet.
                Anti-Sovietisme minangka wangun paling dhuwur saka Russophobia ing bungkus slogan palsu kayata "hak asasi manungsa" lan "ekonomi pasar". Yen sampeyan yakin yen dekrit ABOUT EARTH minangka slogan palsu, mula sampeyan bisa ngedol sembarang omong kosong Russophobic. Aku mung bisa simpati karo sampeyan babagan iki.
                Babagan kasunyatan manawa wong Serbia nyembelih wong Rusia, aku durung nate krungu, ujare sumbere.

                Ing sisih wétan Rusia ing periode 1918-1920. Ana formasi bersenjata Yugoslavia ing ngisor iki:
                Minangka bagéan saka Komite Tentara Rakyat Anggota Majelis Konstituante:
                - Batalyon Mayor M. Blagotich (minangka bagéan saka Tentara Rakyat Komuch);
                - Batalyon Serbia Chelyabinsk saka letnan kapindho J. Kovacevic;
                - detasemen Serbia Samara kapten I. Bozic;
                - Perusahaan Serbia Letnan Dibich;
                Minangka bagéan saka Tentara Siberia saka Pemerintah Siberian Sementara:
                - setengah perusahaan Serbia saka konvoi markas 2nd Steppe Siberian Corps;
                - Kapten Batalion Serbia ka-1 Tomsk A. Rukavina;
                - Novonikolaevsk Serbia perusahaan kapten L. Sertich.
                Minangka bagéan saka Tentara Rusia saka Panguwasa Tertinggi:
                - Resimen sukarelawan Serbia, Kroasia lan Slovenia dijenengi miturut Mayor Matija Blagotich (ing Korps Tentara Ural kaping 3);
                - Vladivostok Serbia detasemen Letnan R. Ristic;
                - detasemen komandan Serbia Tyumen saka Perko;
                - detasemen Serbia saka garnisun Omsk, kapten kelas 1 B. Dzhurdzhilov;
                - Yekaterinburg Serbia detasemen gubernur V. Voskar;
                - Batalyon partisan kapisah Rusia-Serbia Jaeger (Ekaterinburg);
                - detasemen Serbia saka perwira warrant Mandich (Orenburg-Troitsk);
                - kompi Serbia kapten S. Djordjevic saka garnisun Semipalatinsk;
                - Skuad gubernur Serbia Kiselev saka garnisun Barnaul (banjur dadi bagéan saka Korps Tentara Volga 1);
                - detasemen Slavia sukarelawan Irkutsk;
                - divisi kavaleri Serbia J. Magarashevich saka garnisun Krasnoyarsk;
                Minangka bagéan saka tatanan saka atamans G.M. Semenova, B.V. Annenkova, D.L. Horvat:
                - Batalyon Serbia kaping 3 saka resimen infantri Semenovsky 1 saka detasemen Manchuria Khusus Ataman G.M. Semenov (banjur - Divisi Kavaleri Serbia saka Konvoi Ataman saka Letnan Kolonel Dragovich, Divisi Serbia saka Resimen Kavaleri Pertama Ataman Semenov);
                - Batalyon Jaeger nasional sing kapisah saka Serbia, Kroasia lan Slovenia.
                - Perusahaan Serbia lan skuadron kavaleri Serbia Letnan D. Milosevic saka Divisi Partisan Terpisah Ataman B.V. Annenkova;
                - detasemen pengawal konvoi Serbia saka CER (Harbin);
                Ing ngisor Korps Cekoslovak Kapisah:
                - Resimen Yugoslavia 1 dijenengi sawise Matija Gubec (Tomsk).
                Minangka bagean intervensionis independen:
                - Resimen Yugoslavia (Vladivostok) - sisa-sisa saka kabeh unit Serbia sing isih urip ing taun 1920, sadurunge dievakuasi menyang tanah air.
                Informasi kasebut dijupuk saka situs web anti-Soviet-Russophobic White Guard sing paling akeh. Sapa sing dikira sedulur-sedulur cilik sing disembelih minangka bagéan saka unit punitive saka atamans Annenkov, Semyonov lan algojo getih liyane?
                Py.Sy. Dhaptar iki ora kalebu unit punitive Serbia operasi ing Rusia sisih lor.
    2. 0
      29. mars 2024 13:42
      Enukidze, kanthi cara, ora tau dadi oposisi lan kanggo wektu sing suwe ana hubungane karo Stalin. Postyshev uga dadi sekutu Stalin kanggo wektu sing suwe; dheweke nglawan Trotskyism lan sisih tengen. Ing pirang-pirang foto, dheweke ana ing jejere Stalin lan Voroshilov. Dheweke dianggep wong Stalin ing Ukraina. Lan dheweke dhewe aktif melu represi nganti dheweke ditangkep lan banjur ditembak. Temenan, kaya Yezhov, Eikhe, Chubar, rada overdid.
  13. -2
    26. mars 2024 18:14
    Nasisme apa sing penulis nyebar ing kene, ngendi dheweke ngerti yen wong-wong saka pinggiran negara ora gelem perang lan kudu dipeksa?
  14. +2
    26. mars 2024 20:48
    VO wis nulis babagan topik iki ing 2011, ing kene:

    https://topwar.ru/4553-geroi-sovetskogo-soyuza-chechency-i-tatary.html

    Ana nada sing beda banget ing taun 2 lan ana nomer khusus kanggo Pahlawan Uni Soviet - sing asale saka ngendi (kajaba Rusia, Ukrainia, Belarusia):

    Pahlawan Uni Soviet yaiku:
    161 Tatar, 107 Yahudi, 96 Kazakh, 90 Georgia, 89 Armenia, 67 Uzbek, 63 Mordvin, 45 Chuvash, 43 Azerbaijan, 38 Bashkir, 31 Ossetia, 18 Mari, 16 Turkmen, 15 Lithuan, 15 Lithuan, 12 Taji, 12 Lithuan Irgiz , 10 Komi, 10 Udmurts, 9 Estonians, 8 Karelians, 8 Kalmyks, 6 Kabardians, 6 Adygeans, 4 Abkhazians, 2 Yakuts, 2 Moldavians, 1 Tuvan.

    Mesthi, iku menarik kanggo mbandhingaké tokoh iki karo nomer conscripts dening warga negara.
    1. 0
      26. mars 2024 22:20
      Kutipan: Timofey Charuta
      Pahlawan Uni Soviet yaiku:
      161 Tatar, 107 Yahudi, 96 Kazakh, 90 Georgia, 89 Armenia, 67 Uzbek, 63 Mordvin, 45 Chuvash, 43 Azerbaijan, 38 Bashkir, 31 Ossetia, 18 Mari, 16 Turkmen, 15 Lithuan, 15 Lithuan, 12 Taji, 12 Lithuan Irgiz , 10 Komi, 10 Udmurts, 9 Estonians, 8 Karelians, 8 Kalmyks, 6 Kabardians, 6 Adygeans, 4 Abkhazians, 2 Yakuts, 2 Moldavians, 1 Tuvan.
      Sayange, nomer kasebut ora mesthi cocog karo jumlah prestasi sing bisa dianugerahi gelar "Pahlawan Uni Soviet".
  15. 0
    26. mars 2024 22:50
    Kutipan: Timofey Charuta
    Mesthi, iku menarik kanggo mbandhingaké tokoh iki karo nomer conscripts dening warga negara.
    Nanging iki umume pitakonan tertutup. Lan sabenere amarga, konco pitu asu laut, ing Internet kanggo akèh taun wis ana "kompetisi" antarane wong Transcaucasian ing topik kang wong-wong sing paling disusun ing perang. Lan saingan iki wis tekan angka sing luwih saka 100% kabeh wong potensial umur militèr direncanakake perang saka saben negara. ngguyu .
  16. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      29. mars 2024 20:26
      Gergiev, sampeyan wong liar, lan Magomayev malah ora ngerti carane sings. Yusuf carane sampeyan mrentah negara, pengecut lan scoundrel
    2. 0
      29. mars 2024 20:38
      Kolonel pengawal, komandan Brigade Marinir Kirkenes Red Banner kaping 61 saka Armada Lor, Magomedali Magomedzhanov, tilar donya ing rumah sakit Sevastopol saka ciloko sing ditampa nalika Distrik Militer Lor.

      Miturut Keputusan Presiden Federasi Rusia Vladimir Putin tanggal 1 Juni 2022 No. 334, Mayor Jenderal Botashev Kanamat Khuseevich dianugerahi gelar Pahlawan Federasi Rusia kanthi anumerta.
      Nurmagomed Engelsovich Gadzhimagomedov iku sawijining prajurit Rusia. Letnan senior njaga, komandan perusahaan saka Resimen Cossack Kaukasia 247th Guards Air Assault saka 7th Guards. Divisi Airborne Distrik Militer Kidul. Pahlawan Federasi Rusia. 
      Aku bisa menehi conto liyane
  17. +1
    29. mars 2024 08:55
    Jerman nyuwil menyang Crimea nalika padha ketemu wilayah banget saka pertahanan - divisi Georgian ing baris pisanan, lan divisi Azerbaijan nutupi. Lan iki minangka kesalahan sing jelas saka perintah kasebut. Dheweke kenek wong Georgia - dheweke langsung mlayu. Uga ora ana gunane kanggo ngarepake kekuwatan apa wae saka wong Azerbaijan. Ngarep wis ambruk lan, aku mbaleni, konstruksi pertahanan kasebut minangka kesalahan langsung saka perintah kasebut. Nanging Crimean Tatar ngadeg metu paling - meh kabeh sing disusun menyang pasukan sepi lan wiwit ngawula Jerman - minangka pasukan punitive marang partisans lan populasi Russian-speaking. Dheweke mung mateni wong nganti ewonan. Iku ala yen Crimeans disimpen dening I.V. Stalin, sing diusir saka Crimea sawise mardika saka semenanjung. Yen ora, para prajurit sing mulih sawise demobilisasi kanthi alami bakal ngrampungake akun karo pengkhianat lan pembunuh. Lan ing wiwitan perang ing distrik militèr Baltik, Balts matèni komandhan ing divisi lan lunga kanggo kari karo Jerman ... ngarep ambruk. Kalmyks uga dicathet.
    1. +1
      29. mars 2024 14:08
      Krymchaks minangka wong sing beda, umume dirusak dening Nazi. Krymchaks ngaku Yudaisme, sanajan padha cedhak getih karo Tatar Krimea lan nganggo basa Tatar Krimea.
      1. +1
        30. mars 2024 13:24
        Dadi aku salah. Panjenenganipun temenan Crimean Tatar - nanging kang disebut derogatorily Crimeans.
  18. -1
    29. mars 2024 10:28
    Ora komposisi campuran sing nggawe kesulitan, nanging toleransi ing masalah nasional. Beda nasional ing kemampuan tempur lan motivasi ora bisa diabaikan.

    Ana solusi. Malah Roma kuna mbagi legionnaire dadi prinsip, hastati lan triarii. Sing paling ora stabil lan inept njupuk perang ing baris ngarep. Ing mburine ana "detasemen" prinsip, lan ing mburi kabeh ana triarii. Sapa wae sing pengecut mesthi dipateni nganti mati. Sanadyan iku metu saka kapentingan egois: hastat kudu njupuk Panggonan saka prinsip runaway.
    .
    Sampeyan ora bisa nyelehake pengecut lan pengkhianat potensial kanggo patriot. Lan kosok balene, sersan patriotik sing duwe hak nembak wong sing ora manut bakal meksa bangsa nasional perang.
    Ing Baltik sing padha, yen kader nasional padha karo pangkat lan file, sersan lan kopral bakal dadi wong Yahudi (karo prentah kanggo nembak pengecut ing papan kasebut), lan perwira bakal dadi Rusia, mula pengkhianatan bakal dihindari.
    .
    Miturut sawetara pratandha, iki carane Ukrainians mbangun Unit sing. Lan unit kasebut nuduhake keajaiban ketahanan.
  19. 0
    29. mars 2024 11:23
    Kader-kader nasional berjuang kanthi ora becik.
    Apa aku kudu?
    Iki tegese kita kudu "panganan" luwih akeh, mbebasake saka perang, lan supaya Vanya perang.
    Model standar kanggo USSR
  20. 0
    1 april 2024 08:09
    Sayange yen Stalin mapan maneh menyang Kazakhstan, lan dudu marang Allah
  21. 0
    3 april 2024 10:04
    Dadi ing taun 87-89, ing pasukan konstruksi, Uzbek, Azerbaijan, lan Tajik sinau babagan orane basa Rusia. Sawise setahun layanan, dheweke meh ora ngomong. Mung prajurit konstruksi saka ibukutha bisa nganggo basa Rusia

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"