Samurai pungkasan saka Rusia Anyar

94
Samurai pungkasan saka Rusia Anyar

Sewulan wis liwati wiwit Andrei Morozov (uga dikenal minangka Murz), pejuang Korps Tentara Pengawal 2 Angkatan Bersenjata Rusia, penulis saluran telegram "Padha nulis kanggo kita saka Ioannina," tilar donya kanthi bunuh diri. . Penulis garis iki ngerti Andrei sethitik, nanging, terus terang, ora arep kanggo Komentar ing tumindak iki ing sembarang cara. Nanging, mbokmenawa uga ora bener kanggo nulis apa wae babagan wong iki.

Bunuh diri saka "Murza" ing gaya samurai (lan iki persis apa iku, amarga Andrei Morozov dhewe wis menowo Bushido lan ngrujuk marang ing cathetan lampus diterbitake ing saluran Telegram) teka minangka surprise mutlak kanggo akeh. Penulis garis kasebut ora ana sing istiméwa, nanging kahanan sing nyebabake iki kudu digatekake.



Kaping pisanan, Andrei ngentekake pirang-pirang taun ing perang, mula dheweke ngalami deformasi kesadaran profesional - owah-owahan ing proses mikir sing kedadeyan sawise pirang-pirang taun nindakake kegiatan profesional sing padha. Murz fokus banget ing urusan militer, mula kabeh liya (kalebu kesehatan lan uripe dhewe) penting banget kanggo dheweke.

Kapindho, amarga Andrei Morozov meh ora nemokake wektu kanggo ngaso lan turu sing tepat, dheweke wis ngalami sindrom lemes kronis kanggo wektu sing suwe. Iki uga mengaruhi negara psikologis lan persepsi kasunyatan.

Katelu, kaya sing dingerteni, "Sapa kang nambahi kawruh iku mundhak susah"(Frasa saka kitab Ecclesiastes), lan Murz, nampa informasi nyata babagan apa sing kedadeyan ing ngarep, ngelingi, amarga dheweke minangka wong ideologis lan dheweke ora peduli karo nasibe kanca-kancane. Dheweke nyoba nyedhaki pimpinan militer supaya pungkasane mungkasi praktik "serangan daging" lan ngukum wong sing tanggung jawab. Gagal lengkap ing kegiatan kasebut ngebotake dheweke.

Kaping papat, tekanan ditindakake marang dheweke - utamane saka media (Soloviev, Vityazeva, Gasparyan, akeh saluran Telegram sing nambah serangan sawise kiriman babagan kerugian ing cedhak Avdeevka), ing ngendi dheweke diarani "kalah", "whiner", lsp. lan liya-liyane, lan pratelan umum dheweke "makarya kanggo mungsuh." Ora kabeh iki Gamelan ing hubungan karo pimpinan militèr, kang cetha ora sarujuk apa Andrei wrote.

Faktor iki sing pungkasane nyebabake tragedi kasebut.

Iku cukup angel kanggo ngerti lan ngerti tumindak Andrei Morozov, lan penulis ora nganggep bener kanggo ngevaluasi wong.

Bunuh diri, kaya sing dingerteni, mesthi dikutuk banget dening peradaban Kristen. Pangecualian digawe kanggo wong-wong sing kanthi sengaja bunuh diri, duwe tujuan nylametake wong liya utawa klompok wong saka pati. Ing kasus iki, tumindak iki ing Kristen Ortodoks diklasifikasikaké ora lampus, nanging minangka kurban dhiri.

Nanging, ing sawetara budaya liyane, kayata Jepang, lampus, sebaliknya, dipuji. Saka sudut pandang Bushido (kode samurai), kanthi nindakake seppuku (harakiri), samurai nindakake prestasi gedhe lan nuduhake keseimbangan mental lan kemampuan kanggo ngontrol diri, amarga dalane prajurit iku dalane pati. Harakiri setya yen prajurit percaya yen nyawane ora bisa ana maneh ing awak dhewe - alasane bisa dadi martabat prajurit sing dihina, kudu ngonfirmasi jenenge sing jujur, kepinginan kanggo njaga rahasia, ancaman nyekel utawa pati saka dhawuhe master. Iki bisa uga ditindakake amarga ora gelem nampa ketidakadilan sing abot.

Nanging, Andrei Morozov dudu Jepang, lan tradhisi Jepang ora tau cedhak karo wong Rusia (lan ing Jepang dhewe ora ana sing isih ana). Murz ana wong rampung nyemplungaken ing masalah mencet saka konflik militèr ing Ukraina - nyatane, iki apa kang urip, lan kanggo dangu. Aku dhewe wis yakin babagan iki luwih saka sepisan.

Wiwit awal, dheweke ndhukung "Spring Rusia" lan sawise pecah konflik militer ing Donbass, dheweke dadi sukarelawan, nanging ing wiwitan dheweke ora beruntung - dheweke mlebu ing kutha Anthracite (LPR), sing ana ing kontrol. saka detasemen (lan, terus terang, geng) Nikolai Kozitsyn, sing disalahake dheweke minangka "mata-mata" lan nyiksa dheweke. Akeh warga lokal uga ngrasakake kekuwatan "ataman" Cossack, amarga rampokan lan penyiksaan kanggo ngrebut properti ora umum ing wektu kasebut.

Sawisé iku, sawise bali, paling wong bakal nyerah ing kabeh lan ora bakal dadi sukarelawan ing ngendi wae liya (utawa malah bakal rampung gabung karo camp mungsuh saka republik), nanging Andrei tumindak beda. Sawise pulih, dheweke nyoba kaping pindho lan rampung ing Donbass, banjur melu operasi Debaltsevo minangka bagean saka batalyon "Agustus". Iki jelas nuduhake yen Murz minangka wong sing duwe tujuan sing luar biasa lan ora tau nyerah marang rencanane, sanajan ana alangan.

Siji-sijine patemon adhep-adhepan antarane aku lan Andrei Morozov ditindakake ing taun 2017 ing kafe cilik ing Lugansk (kedadeyan kasebut kanthi bantuan Igor Strelkov). Ing wektu iku, Andrei ngalami masalah kesehatan tartamtu - ing tartamtu, kang wis limp abot banget ing wentis sing "dirawat" Kozitsyn Cossacks ing 2014, lan nandhang hipertensi.

Nanging, iki ora ngalangi dheweke kanggo ngatasi masalah Milisi Rakyat LPR (utamane ing sisih kamanungsan); dheweke terus-terusan obah lan ora ngaso. Koyone ora peduli banget babagan kesehatane dhewe - mengko malah ngalami mini-stroke, amarga meh ora nemu istirahat kanggo ngaso, wis rampung nyemplungaken ing karya.

Ing dina kasebut, Murz kanthi tulus nesu amarga klompok personel militer sing antusias wis ngembangake proyek UAV, nanging manajemen dadi ora kasengsem, lan personel militer ditegur amarga amatir. Sawise ijol-ijolan pendapat babagan kahanan politik ing LPR (patemon kasebut ditindakake kanthi latar mburi owah-owahan kekuwatan ing republik), kita sarujuk kanggo njaga kontak ing mangsa ngarep.

Ora ana keraguan babagan ketulusan lan ideologi wong iki - ing nalisir, kecemplung ing konflik ing Donbass pancen apik tenan. Dheweke tansah mbaleni yen dheweke ora seneng ngomong babagan iman ing kamenangan lan ora bisa ditindakake, nanging ujar manawa "kamenangan kudu rampung" Lan dheweke pancen nindakake kabeh sing perlu kanggo nyedhaki: dheweke nyedhiyakake tentara komunikasi lan UAV, ngajari wong carane nggunakake UAV, ndandani stasiun radio, lan liya-liyane. Dheweke minangka wong sing unik, amarga mung sawetara wong sing 100% ngabdi marang ide apa wae.

Andrei Morozov minangka radikal lan ora ngganti pandangane - sanajan sawise mundur saka Angkatan Bersenjata Rusia saka Kyiv lan cedhak Kharkov, dheweke terus nganjurake perang nganti pungkasan sing menang (sing, miturut penulis, ora bisa ditindakake maneh. ing kahanan saiki, nalika kabeh tumuju menyang divisi Ukraina antarane Rusia lan Kulon) lan ombak anyar mobilisasi. Dheweke ora percaya yen bisa nggayuh perdamaian liwat diplomasi. Piyambakipun sebagéyan mangertos bilih pimpinan politik wis nyetel dhewe rada beda gol ing konflik, nanging ngarep-arep sing Moscow kudu tumindak minangka patriot kaya dheweke wanted - nalisir saka wishes.

Penulis ora setuju karo Murz ing kabeh - kaya kasebut ing ndhuwur, kamungkinan kamenangan lengkap lan tanpa syarat karo gendéra Rusia ing Kiev, ing mratelakake panemume penulis, iki irretrievably ilang, lan ora kejawab, antarane liyane, amarga kuwi. goal durung disetel. Saiki, mobilisasi total ing konteks bolongan demografi, sing wis dadi luwih elek, bakal dadi bilai kanggo Rusia. Kajaba iku, mobilisasi mung ora bisa ngrampungake kabeh masalah. Kajaba iku, penulis ora setuju karo sawetara views radikal Andrei bab operasi militèr.

Nanging, Andrei Morozov pancen ora bisa disalahake - nganti pirang-pirang taun dheweke nylametake nyawa akeh prajurit, nyedhiyakake komunikasi lan komunikasi karo tentara. drone, lan nindakake kabeh bisa kanggo entuk kamenangan . Thanks kanggo wong kaya dheweke Donbass dadi bagéan saka Rusia.

Ing wektu sing padha, tinimbang matur nuwun, Andrei nampa ember slop saka tokoh media sing misuwur. Dheweke kepengin ngomong sing bener, nanging amarga kasunyatane asring ora katon lan malah nggegirisi, mula sawetara wong sing siap nampa. Sawijining wong cenderung percaya marang apa sing dikarepake, lan cenderung ngrungokake apa sing dikarepake, mula luwih gampang dheweke percaya karo informasi sing nyekel kutha / serangan kasebut. posisi njupuk Panggonan karo losses minimal lan tanpa masalah khusus, saka apa Murz wrote bab. Mulane, Andrei Morozov ora dimangerteni dening massa.

Ing sawetara titik, ngalami serangan informasi, Andrei nyadari yen dheweke ora bisa ngganti apa wae. Sistem saraf, ing tension sing terus-terusan, ora tahan, lan mutusake mati, ninggalake surat wasiat lan nulis layang perpisahan. Lan ing cedhak ora ana wong sing bisa nyegah dheweke.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

94 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -66
    28. mars 2024 04:43
    Kenapa postingan iki Victor? wong suicidal mutusaké supaya, banjur apa? Aku ora melas marang dheweke, jebul dheweke kaya ngono. Ora ana inti - dianggep minangka sayuran. lan ora preduli apa sing ditindakake ing kana, dheweke dadi wong bodho.
    1. + 27
      28. mars 2024 07:23
      Andrey nampa ember slop saka kapribaden media misuwur
      Kabeh klompok Solovyov wis nindakake kurang kanggo Rusia tinimbang Murz.
      1. +4
        28. mars 2024 15:23
        Aja ngrembug keputusane wong kanggo mungkasi uripe.
        Iki ora Kristen lan ora Rusia.
        Lan umume, sapa kita kanggo ngadili wong, sanajan kita duwe informasi lengkap, nanging ora. Malah labeling wong minangka radikal mamang.

        Ayo rembugan tembung sampeyan. babagan codla.
        Ngomong apa sebabe Murz nindakake luwih akeh kanggo Rusia tinimbang, contone, Mikheev?
        1. + 10
          28. mars 2024 17:39
          Kutipan saka: bk316
          Ngomong apa sebabe Murz nindakake luwih akeh kanggo Rusia tinimbang, contone, Mikheev?


          Nanging, Andrei Morozov pancen ora kudu nyalahke - kanggo akèh taun nylametake nyawa akeh prajurit kanthi nyediakake komunikasi lan drone marang tentara.

          Lan sambungan iki ora "Baofengs" karo siji baterei.


          Apa sing ditindakake Mikheev kanggo nylametake nyawa para prajurit Rusia?
          1. +2
            28. mars 2024 18:35
            Apa sing ditindakake Mikheev kanggo nylametake nyawa para prajurit Rusia?

            Dheweke nglumpukake 2 milyar rubel lan digunakake kanggo tuku apa sing dibutuhake wong lanang ing ngarep.
            Apa persis sing bisa ditonton ing saluran dheweke?
            1. +9
              29. mars 2024 04:29
              Kutipan saka: bk316
              Dheweke nglumpukake 2 milyar rubel lan digunakake kanggo tuku apa sing dibutuhake wong lanang ing ngarep.
              Apa persis sing bisa ditonton ing saluran dheweke?

              Wiwit 19, mung minangka diundang kanggo Solovyov.

              Morozov wis dadi salah sawijining peserta utama KCPN wiwit 15, ing asas iki cukup ...
              1. +2
                30. mars 2024 02:39
                Ing pertahanan Mikheev. Aku krungu saka wong-wong sing nyabrang dalan karo wong ing Moscow - wong banget prayoga lan jujur.
                Ora advertise carane lelungan menyang Donbass lan bantuan karo bantuan kamanungsan. Solovyov (nalika aku nonton dheweke) asring mbahas topik sensitif lan masalah.

                nanging Solovyov duwe cockerel kuwi - Alexey Zhuravlyov, Wakil Duma Negara saka Perserikatan Bangsa-Bangsa. Balobor, ngomong nganggur, guyon kanggo 300, phrases kaya - Kyiv ing telung dina lan karo siji peluru. lsp. Nalika mukjijat iki ora sengaja menyang Donbass, banjur ngadeg ing Solovyov sajrone seminggu kanthi seragam militer kanthi warna ijo sing cerah, analogi karo Zelensky langsung 1v1. Ajaib iki nyritakake kabeh babagan carane dheweke nglumpukake truk kanthi bantuan kamanungsan saka departemen bantuan. Iku pancen lucu lan liar kanggo ndeleng iki, nalika Mikheev meh saben akhir minggu dheweke ngangkut konvoi mobil liyane kanthi bantuan kamanungsan menyang Donbass - dheweke malah ora nyebutake .
              2. 0
                30. mars 2024 17:51
                Morozov wis dadi salah sawijining peserta utama KCPN wiwit 15, ing asas iki cukup.

                Kaya ngono wae... Patriot siap padu nganti serak sapa sing luwih patriotik...
        2. 0
          28. mars 2024 18:54
          Kutipan saka: bk316
          Aja ngrembug keputusane wong kanggo mungkasi uripe.
          Iki ora Kristen lan ora Rusia.
          Lan umume, sapa kita kanggo ngadili wong, sanajan kanthi informasi lengkap?

          ngurmati hi apik
        3. 0
          31. mars 2024 23:13
          Kutipan saka: bk316
          Napa Murz nindakake luwih akeh kanggo Rusia tinimbang, contone, Mikheev?

          Kang Mikheev iki? Sergei, sing "ilmuwan politik"? Yen dheweke, banjur ngomong apa sing ditindakake kanggo Rusia, yen ora, kajaba dheweke dadi rutin ing kabeh acara talk show, ora ana sing ngerti babagan dheweke.
      2. +5
        28. mars 2024 17:31
        Kaping papat, tekanan ditindakake marang dheweke - utamane saka media (Soloviev, Vityazeva, Gasparyan, akeh saluran Telegram sing nambah serangan sawise kiriman babagan kerugian ing cedhak Avdeevka), ing ngendi dheweke diarani "kalah", "whiner", lsp. lan liya-liyane, lan pratelan umum dheweke "makarya kanggo mungsuh." Ora kabeh iki Gamelan ing hubungan karo pimpinan militèr, kang cetha ora sarujuk apa Andrei wrote.

        Dheweke ora mung siji. Prigogine padha. Pira provokasi sing diatur kanggo dheweke lan para pejuang dening jenderal kita, ing Suriah lan ing Donbass. Lan pukulan pungkasan kanggo watake, sawise dheweke kelangan emosi lan kabeh wong wis ngerti yen dheweke ora bakal ngapura dheweke kanggo iki ... Apa sing kedadeyan. Jendral-jendral kita lan wong-wong sing kaya ngono kuwi ora seneng karo wong sing tumindak luwih apik tinimbang dheweke.
        Jendral tansah nyiapake perang pungkasan.(c) Churchill.
        1. +3
          28. mars 2024 18:36
          Jendral-jendral kita lan liya-liyané kaya wong-wong mau ora seneng karo wong-wong sing tumindak luwih apik tinimbang wong-wong mau.

          Ora masalah "luwih apik", nanging "beda".
          Tentara wis mesthi lan bakal dadi perkara sing konservatif banget.
          Mulane dheweke "nyiapake perang pungkasan."
    2. -9
      28. mars 2024 11:29
      Avdeevka Aerodromny.
      (Aerodrome) njupuk metu lan sijine mudhun, bèntèng sing lagi diproses dening aviation saben dina, lan sampeyan ora bisa count carane akeh nyoba serangan ana!!! Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo whine lan sijine iku ing panguwasa!
    3. +5
      28. mars 2024 15:43
      Ora ketompo apa sing ditindakake ing kana! Lan apa sing bisa daklakoni yen aku ora ngrusak? Sampeyan mung bisa ngomong kaya iki yen sampeyan nindakake paling ora sepersepuluh saka dhewe. Kanggo aku, aku nggawe kesimpulan liyane yen kabeh lelucon bushido lan barang-barang modis liyane ora nggawa apa-apa sing migunani kanggo wong. Padha asing kanggo wong Rusia. Vladimir nggawe pilihan sing tepat nalika dheweke mbaptis Rus'. Iki minangka sikap sing beda banget kanggo urip lan perjuangan. Lan ya, ing kene, sakperangan alesan, ora ana sing takon pitakonan yen minangka paukuman kanggo publisitas Murza, unit kasebut dijanjekake kekurangan pasokan amunisi. Sing, nyatane, minangka jerami pungkasan. Lan sapa sing ana ing jaman perang sing mutusake manawa dheweke bisa nindakake perkara kasebut mung miturut kekarepane dhewe? Aku kasengsem ngerti pahlawan. Aku kabeh negara uga.
  2. -11
    28. mars 2024 04:45
    Minangka kanggo "owah-owahan ing eling" saka kegiatan profesional, iku ora ngyakinake. Yen mangkono, kabeh pensiunan kudu "ngubah kesadaran".

    Aku pracaya iku eling kang ana ing urutan lan iki ngrusak wong.
    Ora kebeneran yen kita duwe cukup ngombe kanggo "ngaso". Iki minangka reaksi defensif kanggo masalah urip sosial. "Cara samurai" minangka cara sing ala kanggo wong Rusia.
    1. + 21
      28. mars 2024 05:04
      Ayo padha netepi tumindake, dudu saka patine....
      1. -7
        28. mars 2024 05:10
        Apa kabeh oke karo sirahmu? Lan ing ngendi persis aku nulis babagan "ninggalake"?
    2. + 13
      28. mars 2024 05:06
      Minangka kanggo "owah-owahan ing eling" saka kegiatan profesional, iku ora ngyakinake.

      Ora mung iku unconvincing, nanging uga arang banget adil kanggo Murza.
      Kiriman paling anyar Murza ana ing Internet, kabeh ditulis ing kono.
      1. +1
        28. mars 2024 13:42
        Kabeh klompok Solovyov wis nindakake kurang kanggo Rusia tinimbang Murz.

        Aja ngrembug keputusane wong kanggo mungkasi uripe.
        Iki ora Kristen lan ora Rusia.
        Lan umume, sapa kita kanggo ngadili wong, sanajan kita duwe informasi lengkap, nanging ora. Malah labeling wong minangka radikal mamang.

        Ayo rembugan tembung sampeyan. babagan codla.
        Ngomong apa sebabe Murz nindakake luwih akeh kanggo Rusia tinimbang, contone, Mikheev?
        1. +3
          28. mars 2024 14:36
          Pisanan sampeyan bakal ngerti ngendi lan pangguna sing nulis apa.
          Banjur master tombol "reply" lan fungsi "quote".
          Banjur, yen sampeyan nganggep perlu, ayo ngomong.
          1. +1
            28. mars 2024 15:23
            Nuwun sewu, ana sawetara penulis sing kuning, aku nggawe kesalahan.
            1. 0
              28. mars 2024 15:27
              Ora ketompo. Topik dhewe mung serem.
              1. +2
                28. mars 2024 18:37
                Topik dhewe mung serem.

                Kuwi dudu tembung sing bener. Aku bakal ngempet saka nulis artikel.
  3. -27
    28. mars 2024 05:24
    Angel? Bunuh diri?
    Iku aneh kanggo nembangake kabecikan saka wong mati.
  4. +7
    28. mars 2024 05:43
    Andrei nyadari yen dheweke ora bisa ngganti apa wae.
    "Alah kanggo wong yen dhewekan, cilaka wonge dhewe, sing siji dudu prajurit - saben wong sing kuwat iku bendarane, lan malah sing ringkih, yen loro ... Sing siji omong kosong, siji nol, siji - sanajan banget. penting - ora bakal ngangkat log limang inci sing prasaja, utamane omah lima lantai."(c)
  5. + 25
    28. mars 2024 06:40
    Dina iki, Comrade Kolonel, ing pesenan sampeyan, aku kepeksa mbusak kiriman saka saluran telegramku. Lan prentah sampeyan meksa sampeyan menehi pesenan iki, ngandelake tanggung jawab kolektif tentara lawas sing apik. Yen ora nyopot, kita ora bakal nyedhiyakake pasokan. cangkang. Copters. Tank anyar lan kendaraan tempur infanteri. Inggih, kula badhe nindakaken piyambak. Aku bakal nembak awakku dhewe yen ora ana sing wani nanggapi perkara sepele iki. Lan bakal menehi tank lan copters. Saka 21 Februari 2024 sampeyan bisa kanthi aman marang saben wong sing nelpon sing aku ora bisa kanggo sampeyan, lan ora ana masalah karo kula.
    Murza duwe 2 pilihan: 1. Tetep urip, nanging ninggalake unit tanpa persediaan. Akeh wong sing bakal mati. 2. mati banjur unite bakal duwe bekal. Andrey milih kanthi nylametake nyawane wong liya.
    1. -5
      28. mars 2024 08:51
      . Murza duwe 2 pilihan: 1. Tetep urip, nanging ninggalake unit kasebut tanpa persediaan. Akeh wong sing bakal mati. 2. mati banjur unite bakal duwe bekal. Andrey milih kanthi nylametake nyawane wong liya.

      Wong enom sehat sejatine akeh dalane. Udakara 90% wong ing panggonane mung ngganti nomer telpon, ninggalake zona BD lan pindhah ski menyang Krasnaya Polyana.
      Iku kabeh ing sirah.
      1. +5
        28. mars 2024 09:38
        Kutipan saka Arzt
        Udakara 90% wong ing panggonane mung ngganti nomer telpon, ninggalake zona BD lan pindhah ski menyang Krasnaya Polyana.

        Aku nandheske. Iki Sampeyan sampeyan mikir supaya .. Amarga sing bakal padha nindakake . Dadi, nulis babagan sampeyan dhewe. Aku bakal nglakoni.
        1. -6
          28. mars 2024 10:17
          . Aku nandheske. Sampeyan mikir supaya .. Amarga sing bakal padha nindakake. Dadi, nulis babagan sampeyan dhewe. Aku bakal nglakoni.

          Ing lapangan kerja, aku kerep nemoni wong sing cenderung bunuh diri. Aku nyaranake kabeh wong nonton drama N. Erdman sing apik banget "Suicide."
          Babagan trombonist miskin ing Rusia Soviet ing periode pasca-revolusioner, sing metu saka sungkowo mutusaké kanggo nglalu. Sanalika ana akeh wong sing ngajak dheweke nembak awake dhewe ora mung kaya ngono, nanging kanthi jeneng tujuan gedhe, saka katresnan kanggo wanita nganti ide revolusioner.
          Ing pungkasan, dheweke ngerti yen urip iku apik banget lan mutusake ora kanggo njupuk.
          Lan dheweke uga nyadari yen wong sing nyelehake bedhil menyang candhi dadi maha kuasa. Dhèwèké dadi wani banget, mula dhèwèké nimbali Kremlin lan kandha yèn dhèwèké ora seneng karo Marx.

          Murza, sadurunge njupuk, kudu nyeret saperangan mungsuh karo wong.

          PS Aku Highly Rekomendasi kanggo sampeyan banget.

          1. +4
            29. mars 2024 08:29
            Murza, sadurunge njupuk, kudu nyeret saperangan mungsuh karo wong.

            Thanks kanggo karya Murz, jumlah mungsuh tikel nul luwih akeh.
      2. 0
        28. mars 2024 17:30
        Kutipan saka Arzt
        Wong enom sehat sejatine akeh dalane. Udakara 90% wong ing panggonane mung ngganti nomer telpon, ninggalake zona BD lan pindhah ski menyang Krasnaya Polyana.
        Nelpon spade a spade. Ing slang militer, iki minangka 500th utawa, luwih gampang, deserters, "Patriots of Upper Lars." Part 3 saka Artikel 338 saka KUHP Federasi Rusia nyedhiyakake paukuman kanggo "ski ing Krasnaya Polyana" kanggo periode 5 kanggo 15 taun.
        PS apa sampeyan nindakake ing VO? sampeyan promosi desertion?
        1. -6
          28. mars 2024 20:54
          . Nelpon spade a spade. Ing slang militer, iki minangka 500th utawa, luwih gampang, deserters, "Patriots of Upper Lars." Part 3 saka Artikel 338 saka KUHP Federasi Rusia nyedhiyakake paukuman kanggo "ski ing Krasnaya Polyana" kanggo periode 5 nganti 15 taun.
          PS apa sampeyan nindakake ing VO? sampeyan promosi desertion?

          Bunuh diri uga minangka wujud desersi. Ora ana gunane kanggo nggawe conto iki kanggo pikiran sing rapuh. Kabeh barang samurai iki dudu kanggo kita.
          PS Ingkang kinurmatan dhumateng almarhum. hi
          1. +2
            29. mars 2024 08:50
            Kabeh barang samurai iki dudu kanggo kita.

            Apa bakal luwih cedhak karo cara iki? -
            Para punggawa, kula nyuwun pirsa:
            Sing nylametake syaraf ora nylametake kamulyan.
    2. + 11
      28. mars 2024 08:57
      Kutipan: VPK-65
      mati banjur unite bakal duwe persediaan. Andrey milih kanthi nylametake nyawane wong liya.

      Prigozhin, Strelkov, Morozov - roller uap saka mesin Moscow Region ulig wong.
    3. -13
      28. mars 2024 12:08
      Kutipan: VPK-65
      Murza duwe 2 pilihan: 1. Tetep urip, nanging ninggalake unit tanpa persediaan. Akeh wong sing bakal mati. 2. mati banjur unite bakal duwe bekal. Andrey milih kanthi nylametake nyawane wong liya.

      Kanggo scribbler siji kanggo mbusak kiriman, bakal padha sijine prajurit ing baris ngarep?! Ya, penulis artikel luwih bener babagan owah-owahan kesadaran. Jendral kita ahli ing mbengok lan ngancam. Nanging apa sampeyan mikir yen sampeyan, juru tulis, nulis kiriman sing penting banget?! Sing saiki bakal dibayar ing getih?!
      Umumé, "dheweke dadi pedagang ing kana lan dadi luwih wicaksana ...". Sayange, mesthi, kanggo wong sing nggawa akeh keuntungan, miturut artikel kasebut. Nanging iku apik sing gendheng obah ora akeh kenek wong. Iki kedaden kabeh wektu - ana wong banget antusias, lan piye wae, imperceptibly, ana ing panggonane ana fanatic, lumaku ing getih kaya banyu.
      Mbok menawa dheweke mutusake mati, rumangsa ora bisa ngatasi badai ing sirahe...
    4. +2
      31. mars 2024 06:36
      Iku tetep kanggo njlentrehake apa sumber wis squeezed, digunakake apa bakal kelakon kanggo freaks iki
    5. 0
      2 april 2024 17:17
      Murza duwe 2 pilihan
      woy! Andrey nulis EVERYTHING ing cathetan lampus.
  6. +7
    28. mars 2024 07:36
    Samurai pungkasan saka Rusia Anyar.
    Sedih, sayang "aku ora mateni lilin ing wektune" recourse .
  7. +1
    28. mars 2024 07:38
    nganti saiki kabeh tumuju menyang divisi Ukraina antarane Rusia lan Kulon)
    Sapa ing Kulon sing butuh Ukraina? Ora ana wong ing Kulon sing duwe gagasan "pengumpul tanah".
    Putin wis ngandika kaping 100 yen dheweke pengin dibagi Ukraina miturut LBS, nanging sawetara isih mbayangno.
    1. GGV
      -5
      28. mars 2024 13:43
      Lan aku kira aku nglawan Western xoxland mlebu Federasi Rusia. Bayangake pirang-pirang yuta wong sing sengit marang negara kasebut lan terus-terusan ngeluh: sepira apike. Lan pitakonan: ngendi PDB ngendika yen pengin divisi ing LBS?
      1. +1
        28. mars 2024 14:05
        Lan aku kira aku nglawan Western xoxland mlebu Federasi Rusia.

        Pitakonan sing angel banget.
        Lan pitakonan: ngendi PDB ngendika yen pengin divisi ing LBS?

        Ora ono.
      2. 0
        31. mars 2024 23:33
        Kutipan: GGV
        Lan aku kira aku nglawan Western xoxland mlebu Federasi Rusia.

        Ing mratelakake panemume, Kyiv dadi viper tengah, lan ora West. Ukraina. Mulane, sampeyan bisa njupuk Lviv menyang Federasi Rusia. Nanging iki mung fantasi.
    2. -3
      28. mars 2024 14:06
      Putin wis ngandika kaping 100 yen dheweke pengin dibagi Ukraina miturut LBS, nanging sawetara isih mbayangno.

      Bukti menyang studio.
      Mulane dheweke ora seneng karo Bolshevik, amarga ngapusi.
      1. -2
        28. mars 2024 14:12
        quote]Putin wis ping 100 ujar manawa dheweke pengin mbagi Ukraina miturut LBS, lan sawetara wong mbayangake kabeh.[/quote]
        Bukti menyang studio.

        Apa sing diomongake Putin yaiku:
        1. sing wilayah anyar kudu dadi bagéan saka Federasi Rusia rampung - sing, ora ing kabeh liwat LBS
        2. Apa sing perlu kanggo nggawe, saliyane iki, zona penyangga sing ora ana ing RF - yaiku, ora nyuwek saka Ukraina
        3. Sing ora pengin karusakan saka negara Ukrainia, sing, divisi saka Ukraina.

        Mulane dheweke ora seneng karo CPSU, amarga padha ngapusi.
      2. +4
        28. mars 2024 16:26
        Apa, "jingo-patriot" ora ngrungokake idola sampeyan? Tuladhane :
        “Apa kita siap rembugan? Ya, kita wis siyap. Nanging mung kita siyap kanggo negosiasi, ora adhedhasar sawetara kepinginan sawise nggunakake obat psikotropika, nanging adhedhasar kasunyatan sing wis dikembangake, kaya sing dikandhakake ing kasus kasebut, ing bumi, "ujare Putin.

        Lan ora perlu ngomong apa-apa marang mungsuh Bolshevik sing ngapusi sacara patologis.
        1. -1
          29. mars 2024 08:34
          Apa, "jingo-patriot" ora ngrungokake idola sampeyan?

          Apa sampeyan ngerti babagan iki kanthi cara sing luwih migunani kanggo sampeyan?
          1. 0
            29. mars 2024 11:00
            Lan carane sampeyan ngerti, sampeyan, mesthi, ora bisa nerangake.
            1. -4
              29. mars 2024 12:40
              Lan carane sampeyan ngerti, sampeyan, mesthi, ora bisa nerangake.

              Putin nerangake kabeh kanggo pemimpi kaya sampeyan. Rembugan bakal ditindakake babagan syarat kanggo nggayuh tujuan SBO. Iki ora kalebu divisi Ukraina miturut LBS saiki.

              Lan umume, yen sampeyan duwe paling ora dhasar saka pamikiran logis lan yen sampeyan ora njupuk teks metu saka konteks, sampeyan bakal ngerti yen kutipan iki ora kalebu divisi saka Ukraina.
              1. +4
                29. mars 2024 15:42
                Apa jenis gol padha? Apa sampeyan bisa nerangake kanthi cukup, utawa sampeyan mung bisa nyebarake propaganda minangka panrima?
                1. -2
                  29. mars 2024 18:41
                  Apa sampeyan bisa nerangake kanthi cukup

                  Kaya, wong diwasa, supaya apa muter karo telpon rusak? Delve menyang sumber utama. Dheweke ana ing domain umum.
                  1. +2
                    29. mars 2024 19:23
                    Kemampuan nggumunake mungsuh USSR kanggo nanggapi tanpa nanggapi. Napa sampeyan malah mangsuli aku yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu dijawab?
                    1. 0
                      1 april 2024 16:50
                      Kemampuan nggumunake mungsuh USSR kanggo nanggapi tanpa nanggapi.

                      Cukup aja ngganggu USSR lan mréntahaké kanggo slogans banter. Aku malah ora bakal ngelingake sampeyan sing pastime favorit iki.
        2. -2
          29. mars 2024 12:37
          Lan ora perlu ngomong apa-apa marang mungsuh Bolshevik sing ngapusi sacara patologis.

          Ing endi ana tembung utawa malah pitunjuk babagan divisi Ukraina ing garis LBS?
          Saliyane ngapusi patologis ndhuwur CPSU, USSR uga ambruk amarga kasekengan malah rudiments pemikiran logis "komunis" kuwi. Nanging kepiye kabeh diwiwiti ...
          1. +1
            29. mars 2024 15:37
            Ora ketompo carane akeh mungsuh USSR lan wong Soviet, sing tansah, loro ing USSR lan sawise nyekel USSR, ndalang lan ndalang dadi wong sing entuk manfaat kanggo sampeyan ing wektu iki, kalebu "komunis setya" lan panyengkuyung. , lan "penyayang gedhe saka kamanungsan" ing pitenah komunis , ora siji saka sampeyan bisa mbuktekaken carane, tanpa "Pambebas" Gorbachev, sing sampeyan ngiyanati, USSR bisa "ambruk dhewe," lan sampeyan bisa ngrebut sawijining. wilayah.
  8. +9
    28. mars 2024 08:16
    Pancen bener babagan Kozitsin lan klompok kejahatan sing diatur. Pitakonan gedhe yaiku sapa sing ngilangi Dremov, ana sawetara anggepan.
  9. + 10
    28. mars 2024 08:22
    Sewulan wis liwati wiwit Andrei Morozov (uga dikenal minangka Murz), pejuang saka Korps Tentara Pengawal 2 Angkatan Bersenjata Rusia, penulis saluran telegram "Padha nulis kanggo kita saka Ioannina," tilar donya kanthi bunuh diri. .
    Banjur elinga wong ing kene. Sayange aku budhal awal banget tanpa ngrampungake kabeh urusanku ing donya iki. Yen ana sing ngelingi sing apik lan ditambahake ing topik iki, tambahake.
    Aphorism Yunani saka Chilo: "τὸν τεθνηκóτα μὴ κακολογεῖν" - terjemahan Latin "Mortuo non maledicendum" - secara harfiah ing Rusia "sawise mati, aja ngipat-ipati / aja ngomong ala.".
    hi
    1. +3
      28. mars 2024 18:19
      Kutipan saka Gomunkul
      Yen ana sing ngelingi lan nambah topik iki, tambahake.

      Pawulangan kanggo tukang sinyal ing mangsa ngarep (ing 6 bagean)
      https://www.youtube.com/@ReiHatori/videos
      Wawancara Murza karo Alexander Pasechnik ing musim semi 2023
      https://youtu.be/iEffnhgvL2A
  10. + 16
    28. mars 2024 08:48
    "Kaping papat, tekanan ditindakake marang dheweke - utamane media (Soloviev, Vityazeva, Gasparyan, akeh saluran Telegram, sing nambah serangan sawise kiriman babagan kerugian cedhak Avdeevka"

    Aku ora sengaja nonton TV, nanging kadhangkala aku nemoni cuplikan Solovyov. Aku mikir kegiatane nyebabake cilaka nyata kanggo Rusia. Dakkira, yen wis oleh dhuwit, dheweke bakal adoh saka kene, kaya sing wis ana, lan wong-wong bakal lali marang dheweke, kaya sing lali marang wong liya.
    1. + 12
      28. mars 2024 09:10
      Kutipan: S.Z.
      Aku ora sengaja nonton TV, nanging kadhangkala aku nemoni cuplikan Solovyov. Aku mikir kegiatane nyebabake cilaka nyata kanggo Rusia.

      Kajaba iku.
      Kutipan: S.Z.
      Aku mikir, sawise entuk dhuwit, dheweke bakal adoh saka kene, amarga akeh wong liya sing wis nemokake awake dhewe, lan wong-wong bakal lali marang dheweke, kayadene dheweke lali marang wong liya.

      Bakal dadi isin yen dheweke lali. "Penghargaan kudu nemokake pahlawan" ...
      1. +4
        28. mars 2024 09:59
        Luwih becik ora ngenteni suwe lan ora menehi kesempatan kanggo ndhelikake.
    2. 0
      28. mars 2024 09:40
      Kutipan: S.Z.
      Aku mikir, sawise entuk dhuwit, dheweke bakal adoh saka kene, amarga akeh wong liya sing wis nemokake dhewe

      Mungkin aku pengin. Nanging ends dipotong. ora ana panggonan kanggo pindhah. Padha Shoigu lan liyane.
      1. +1
        28. mars 2024 10:01
        "Mungkin aku pengin. Nanging pungkasane dipotong. Ora ana sing bisa dituju. Kaya Shoigu lan liya-liyane."

        Shoigu - mesthi, lan karo iki ends, mesthi, Cut mati, nanging ora ing pangertèn iki :) Where Karaulov, ngendi Nevzorov, mantan bebener-tellers?
        1. +1
          28. mars 2024 15:56
          Kutipan: S.Z.
          Ing endi Karaulov, ing ngendi Nevzorov, mantan juru bebener?

          ngendi, ngendi .. Kang siji, dening kang urutan, bebener iki "dicincang" ana lan ninggalake.
          1. +1
            28. mars 2024 16:57
            "Endi, ngendi .. Apa jenis bebener, miturut dhawuhe, padha "dicincang" ana lan ninggalake.

            Dadi Soloviev uga bakal lunga.
      2. +3
        29. mars 2024 00:22
        Nanging ends dipotong

        Solovyov 25 taun kepungkur minangka liberal metu-lan-metu, nanging saiki wis dadi satpam. Yen perlu, bakal dicet maneh, ora ana keraguan.
    3. 0
      30. mars 2024 04:02
      nalika aku ngirim pranala ing topware ngendi Solovyov, ing Interview karo Komsomolskaya Pravda, gumunggung sing wis dacha ing Spanyol lan sawetara ing Italia, padha menehi kula minuses. Nanging ora mung dachas ing kana - ana kraton, hektar kebon anggur lan bisnis sing meh siap kanggo produksi anggur elit individu. Kabeh saka tembung gumunggung saka 2010-2014+.
      Iku angel kanggo patriot jingoistic ngerti bab prasaja - Solovyov mung nggawe dhuwit saka kita. Nganti kita miwiti SVO, dheweke dadi pembicara prasaja tanpa tumindak. Saiki kasus kasebut wis muncul - dheweke nggawa bantuan kamanungsan, dheweke wis macet karo dhuwit. Kanggo iki, aku bisa nulis jeneng mburi kanthi huruf kapital - supaya dheweke nyolong, supaya dheweke tetep sah miturut negara kita Federasi Rusia "nganti 40% saka kontribusi kanggo yayasan amal, para pendiri yayasan bisa nglampahi ing gaji lan kabutuhan yayasan." Ayo dadi.
      Nanging 60% sing isih ana menyang ngarep, menyang Kamenangan. Kanggo iki, aku ngucapke matur nuwun marang dheweke, nanging kanggo jingoism ala ing gaya "Kyiv ing telung dina!", "Yen kita mung ngangkat alis, Ukraina bakal ngerti kabeh" iku sabotase. Iki minangka jinis piala sing ditindakake dening Putin lan kita duwe apa sing ana sawise Februari 2022.
  11. +8
    28. mars 2024 09:56
    Andrey nampa ember slop saka kapribaden media misuwur
    Media wong negara.. Cathetan..
    1. +3
      28. mars 2024 10:01
      Yaiku, kapribaden media sajrone konflik nduweni bobot sing ora bisa diukur tinimbang pribadine gelut.
      1. + 11
        28. mars 2024 10:26
        Sampeyan ora ngerti, wong-wong iki nyatakake pendapat saka panguwasa ... Lan ora dhewe ...
        1. +3
          28. mars 2024 10:41
          Panguwasa nyoba ndhelikake kegagalane, sing alami, lan media sing dikontrol dening dheweke mbantu iki, sing uga alami. Nanging kita ora duwe media liyane - iki wis ora wajar.
          1. +3
            28. mars 2024 11:30
            Kita ora duwe media liyane
            Lan saluran Spas, Tsargrad, padha ora federal, nanging sawijining ... kita manggon ing negara demokratis, tengen? Kebebasan wicara kita ora padha karo ing USSR lan AS?
            1. +4
              28. mars 2024 12:42
              Padha ora federal, nanging padha merdika?
              1. +2
                29. mars 2024 08:51
                Nanging mesthine, iki mung ing sosialisme, ana pers sing gumantung, nanging ing kapitalisme ora ana sing duwe pabrik, koran, utawa kapal.
                1. 0
                  29. mars 2024 09:36
                  "Nanging mesthi wae, iki mung ana ing sosialisme, ana pers sing gumantung, nanging ing kapitalisme ora ana sing duwe pabrik, koran, utawa kapal."

                  Pers kabeh gumantung marang sapa wae; pers sing ora gumantung marang panguwasa, malah oposisi, dianggep independen. Amarga ora ana oposisi, uga ora ana pers independen.
                  1. +3
                    29. mars 2024 09:43
                    Soooo, apa pancen bener yen kita ora duwe oposisi ing Kulon? Kita negara demokratis, ora kaya sosialisme totalitarian.
  12. +7
    28. mars 2024 10:07
    Bunuh diri saka "Murza" ... teka minangka surprise mutlak kanggo akeh.

    Kejutan kuwi?
    Kabeh wong ngerti sapa sing ngracun dheweke; ora ana tembung liyane.
  13. -5
    28. mars 2024 11:59
    Yen Murza ora ana, mesthine kudu nggawe dheweke.

    Pemilik avatar karo kucing ing Feldgrau lan MP40 lan julukan Kenigtiger perang nglawan fasisme lan Nazisme ing pemahaman kanggo 10 taun.

    Patemon pisanan karo kasunyatan Novorossiya dadi aneh banget kanggo almarhum. Pahlawan kita rampung "ing ruang paling ngisor" lan disiksa. Ora apa-apa - ing karya agung mardika, ora ana sing kebal saka kesalahan. Aku ninggalake bagean saka kesehatan ing salawas-lawase, nanging ing bali aku angsal soko liyane - sindrom Stockholm. Mesthi, iki mung ngiyataken kapercayan ing alam pidana saka rezim Ukrainia-fasis lan hangers-ing.

    Umumé, miturut hukum genre, pahlawan kudu mungkasi lelampahan ing pakunjaran Russian. Nanging ternyata kedadeyan kasebut lan Girkin sing ditresnani bakal njupuk rap kanggo kabeh wong

    Iki kiriman ngirim ora dianggep minangka gloating. Sadurunge kita nasibe wong saka kabeh kohort "tanpa sengaja dadi edan." Fenomena sing kudu disinaoni para sejarawan lan psikiater.
    1. +6
      28. mars 2024 14:57
      Iku misale jek kula iku salah kanggo nerangake apa kedaden dening masalah psikologis.
      Kosok baline, IMHOku yaiku Murz pancen normal.

      Sawijining wong duwe gagasan tartamtu babagan donya ing saubengé, gambaran sing cukup lengkap babagan donya, lan nyoba ngganti sesuai karo gagasan babagan apik lan ala. Kontradiksi sing ana ing antarane gambare donya lan kasunyatane wis dirampungake kanthi hubungan kulawarga lan kerja.
      Nalika dheweke "nyusup menyang gambar saka donya minangka kabèh," kontradiksi antarane pangarepan lan kasunyatan, apik lan ala, mbokmenawa wiwit katon rampung insoluble sawise nalika.
      Umumé, kiriman paling anyar babagan iki.

      Sing paling ora nyenengake babagan crita iki yaiku malah wong sing nyebut dheweke kanca uga nulis yen "Murz ngalami depresi ireng adhedhasar overstrain gemeter lan fisik." (c) Marchenko-Mokrenko.
      Iku misale jek kanggo kula, bab dosa, sing Marchenko padha (utawa sapa wae sing ana ing antarane kanca-kancane) bakal lunga kanggo nepaki wasiat Murz sing pungkasan. dijaluk ora telat), kabeh kanca-kancane duwe prekara sing luwih penting.
      1. 0
        28. mars 2024 15:17
        Saben uwong duwe gagasan dhewe babagan normal.

        Mbalik ing dina, aku kasengsem ing episode karo mardika pahlawan kita saka tangan tenacious saka pembela waspada ing donya Rusia.

        https://kenigtiger.livejournal.com/1479024.html
        Ing wayahe, aku nyadari yen kanthi meneng sajrone interogasi, aku bisa ngyakinake milisi yen aku minangka mata-mata Sektor Kanan, mula dheweke menehi aku, bebarengan karo Anton/Denis, marang wong-wong Ukrainia kanthi ijol-ijolan salah sijine. Inggih, padha sopan bali kula minangka rasah.


        Apa sing kedadeyan, para accomplices kriminal saka junta getih, tinimbang njupuk baton saka kanca-kanca kamulyane Kozitsyn, mung supaya Murzik lunga, lan malah kindly ndamel wong menyang tapel wates?

        Iki scoundrels insidious. Ora nggumunake yen pahlawan kasebut nduweni rasa gething sing ora bisa ditrapake kanggo mungsuh sing ala.
        1. 0
          28. mars 2024 15:26
          Saben uwong duwe gagasan dhewe babagan normal.

          Sampeyan ndeleng, kapercayan politik wong, sanajan beda karo kapercayan wong liya, ora mengaruhi normalitas (ayo gunakake istilah iki kanggo kesederhanaan) ing istilah medis utawa hukum.

          Nanging, aku ngerti manawa "distribusi diagnosis ing Internet" uga ora normal, ngapura tautologi.

          Aku mung sethitik gelo dening panjelasan ing crita iki liwat sawetara "masalah psikologis" lan "depresi ireng". Lha, kelakuane kanca-kancane Murza.
          1. +3
            28. mars 2024 16:20
            Sawise penahanan Girkin lan game Prigozhin karo granat ing kabin pesawat, dadi ketok malah kanggo patriot sing reresik total saka papan informasi lan ngluwihi. Ing Kawa saka Pemilu, makili Avdeevka minangka liyane saka kamenangan pinunjul saka senjata Russian padha tantamount lampus ing pangertèn figurative.
            Murz nglawan aliran kasebut lan nyatane.
            Keluhan marang kanca-kancane Murza ora jelas. Nyatane, jabatane sacara terbuka didhukung mung dening anti-fasis sing misuwur saka "Rusich". Ora ana maneh wong sing gelem nganggo chevron "demensia lan wani".
        2. 0
          31. mars 2024 06:44
          Ing wektu iku dheweke ora dadi sapa-sapa kanggo Ukrainia, mula dheweke tetep urip
  14. +7
    28. mars 2024 12:22
    Inggih. Sawise tilar donya, dheweke nemoni pernyataan sing ngremehake lan kutukan babagan dheweke saka "pahlawan-patriot".
    Dheweke ngomong yen dheweke edan, njupuk obat-obatan, lan umume ngapusi, punker lan neurasthenik.

    Sing ora ngalangi patriot jingoistic saka ngrujuk marang sak umur, nalika iku trep.
    Kenangan rahayu
  15. +7
    28. mars 2024 13:51
    Aja nindakake kabecikan, sampeyan ora bakal entuk ala. Wong-wong bener ngira yen "donya Rusia" yaiku Pushkin, cincin emas lan Gzhel. Kasunyatane yaiku Kozitsyn, pel lan segara spesialis Tajik ing saubengé. Jiwa romantis ora bisa nahan tabrakan karo kasunyatan, lan ing wangun rasa syukur, wakil saka nyata, lan ora fiksi, "donya Rusia", sing kanggo donya iki ora nindakake malah bagian sekedhik saka apa. lampus iya, mbuwang ton saka uwuh ing kuburan. Psycho, neurasthenic, kalah, dheweke ora lali apa-apa. Wong sing ngerti carane sinau saka kesalahane wong liya, aku mikir, bakal nggawe kesimpulan sing bener saka crita urip pasien - ekspresi patriotisme mung nalika mbayar prepayment, kanthi syarat safety pribadi.
  16. +6
    28. mars 2024 14:24
    Aku mesakake banget marang Murza, sanajan aku ora bisa ngomong yen aku maca akeh utawa akrab banget karo kegiatane. Aku utamané menowo karo referensi kanggo wong dening Strelkov padha, Kalashnikov lan sawetara wong liyane sing nutupi apa iki kedados ing Donbass lan ing rencana kamanungsan. Cetha yen Murz dudu wong sing ora peduli, sayangé, wong sing kaya ngono asring kobong lan kobong.
    Ing mratelakake panemume, iku perlu moderat, lan, ngenali posisi yakin, peran lan prestasi wong kaya Murz (lan umume, ing asas, "fanatik" bisnis sing), iku worth kang lagi nyimak sing sapi uga-panganan lan sehat. menehi susu luwih saka siji sing mimpin lan ing pungkasan padha ngusir. Sampeyan kudu melas kanggo awake dhewe, sampeyan kudu bisa ngerteni manawa ora kabeh tembok bisa (lan kudu) dirusak karo sirah, lan yen tujuan kasebut pancen migunani, sampeyan kudu konsentrasi. pikiran. efforts ora ing tindakake dalan lurus, nanging ing asil sing dipengini, kang konco tembok iki. Gol bisa digayuh kanthi cara sing beda-beda lan rute sing optimal ora mesthi langsung utawa cepet. Mulane diarani ora "paling cendhek" nanging "optimal". Wong-wong sing antusias banget kadhangkala ora sengaja nyumbang kanggo konservasi sistem sing ora sampurna, amarga dheweke nindakake bagean saka karya sing kudu ditindakake dening sistem kasebut, nyurung evolusi ing ngendi sistem kasebut uga kudu nindakake dhewe. Sampeyan ora bakal push mobil apik saben rong kilometer karo rem tangan, iku bakal katon epik, nanging ing pet iku bakal soko ganas yen efforts kuwi dadi sistemik lan telas.

    Kanthi njupuk tanggung jawab wong liya, kita kadhangkala mbantu ora tanggung jawab kanggo berkembang lan kualitas perencanaan sing nyebabake terus ana. Prajurit tunggal ing lapangan banget heroik, yen kita ora mikir babagan kenapa kedadeyan iki ...
  17. -4
    28. mars 2024 17:14
    Ora jelas apa sing digawa mati ing Novorossiya? - ternyata dheweke lunga dhewe, - apa tegese 10 taun kepungkur? Lan sampeyan isih kudu menek metu saka bolongan sing tiba (kajaba, mesthi, manggon ing Federasi Rusia)
  18. 0
    29. mars 2024 00:40
    Aku maca komentar ... lan aku gumun. carane bengkong otak manungsa. siji titik pain bisa ditliti saka sudhut sing beda lan menehi jawaban rampung ngelawan.
    ora perlu melu teori konspirasi lan nggoleki sing ora ana.
    ing kasus iki kabeh prasaja. Saben masyarakat iku kasta. kasta, Doctors, guru, akhtrov, pokrol, politikus, polisi....militer. Wong Amerika duwe tembung sing apik ing kesempatan iki ... "iki bisnis"ku. , kanggo melu-melu ana ing kono karo pitutur lan keluhane dhewe. Lan yen ana "pemberontak" ing lapisan profesional, dheweke kudu ora mbuwang sampah sing padu kanggo ndeleng kabeh. .asring mati Ora ana pribadi, iki urusan.
  19. 0
    29. mars 2024 05:36
    Aku ora percaya karo "bunuh diri" iki.
  20. 0
    31. mars 2024 19:42
    Alasan kanggo iki ora dingerteni! Nanging pati ing paprangan luwih becik tinimbang iki!!!! Nuwun sederek!
    1. 0
      2 april 2024 18:12
      Nanging pati ing paprangan luwih becik tinimbang iki!!!!
      Alas, yen Andrei wis tilar donya ing perang ... Banjur "patriot mbayar" mung bakal "nyelehake" wong apik iki, kaya padha wis "nyuwil" puluhan ewu prajurit Rusia liyane. Kaya sing wis, nyatane, wis "dibuwang" kabeh wong sing isih ana ing bebaya mati. Dheweke mung bakal meneng. Utawa dheweke bakal nerbitake obituari sing munafik ... Andrei bener-bener langsung ngandhani yen dheweke pengin patine dadi "sabotase informasi" marang "Vlasovites ing menara lonceng." "Kadhangkala, kanggo mbales dendam, cukup mung mlebu ing omah mungsuh lan mati," dheweke nulis ing postingan pungkasan. Minangka wong sing wis nyathet ing endi wae, "patriot sing dibayar" pancen kudu ngomong babagan "kesehatan mental" patriot sejati sing disengiti, kanthi upaya kanggo "ngumbah" getihe. Sing. - kita dhewe dipeksa kanggo "iklan" Andrey. Iki tegese sampeyan isih nambah kasempatan yen wong liya pengin "mriksa asline." Kanthi apa Andrey ngandika lan wrote. Andrei mutusake kanggo ninggalake dhewe - lan ora "muter miturut aturan" saka mungsuh. Kanggo menehi wong liya kesempatan kanggo urip. Yen aku wis nemokake pilihan liyane kanggo mbantu Nimbulaké, Aku bakal tumindak ing sesuai karo.
  21. +2
    31. mars 2024 20:28
    Milisi Donbass ngandelake wong-wong kaya dheweke, sayange, nanging para panguwasa ora setuju karo patriot lan wong sing jujur, dheweke ana ing crosshair.
  22. Ray
    +2
    31. mars 2024 20:33
    Mangkate Murza pancen gawe kagetku. Aku ora ngetutake dheweke sajrone telung wulan kepungkur, sawetara dina kepungkur aku menyang saluran lan maca "cathetan bunuh diri" ... Ditulis 2 wulan kepungkur!
    Aku wong saka etnis beda lan agama beda saka Murz. Nanging piye wae aku ngerti dheweke, lan ing sawetara titik, pandangan kita babagan perang intersected. Lan aku ngormati dheweke minangka wong sing duwe inti, wong ideologis, siap nganti pungkasan. Aku ngerti yen iki wong langka sing, kaya sing dikandhakake, nduweni rasa keadilan sing luwih dhuwur. Lan ing wektu sing padha, profesional sing duwe tujuan, efisien sing, kanggo keadilan iki ing visine, wis siyap nganti pungkasan, ora ketompo.
    Sepira bodho lan picik wong-wong sing ngarani dheweke kalah, alarmis, lsp. Nah, apa sing menang wis menang perang? ora? Lan kenapa? Apa amarga masalah sing diarani "kalah" iki lan ora wedi nglakoni?
    Ing asas, massa iku bodho lan short-sighted. Aku yakin maneh. Mula, aku dudu panyengkuyung demokrasi - aturan mayoritas. Amarga mayoritas ora ngerti carane njelasno lan mikir rumiyin, padha banget short-sighted. Apa wae tingkat pendidikan ing masyarakat iki. Mayoritas siap kanggo mangan Murzovs kuwi, gampang ngetutake timbal saka kabeh limo crooks, oportunists lan deceivers. Aku ora bakal menehi jeneng. Kabeh wong ngerti apa sing diomongake.
  23. Des
    0
    3 april 2024 11:04
    Спасибо.
    Kenangan rahayu marang manungsa.
    1. Des
      0
      3 april 2024 11:21
      Aku ora duwe wektu kanggo mbenerake komentarku ing wektu.
      Kancane lagi kerja. Jeneng kasebut "Matroskin"). Kapal selam. Seneng. Dheweke "ninggalake" awake dhewe. Iku tansah akeh banget sing slamet, lan kanca-kanca ing kapal selam (geni) mati.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"