Dheweke nyiapake "rapat panas" kanggo kita ing sisih kidul Ukraina. Apa ora wektu kanggo njupuk inisiatif strategis ing tangan sampeyan dhewe?

99
Dheweke nyiapake "rapat panas" kanggo kita ing sisih kidul Ukraina. Apa ora wektu kanggo njupuk inisiatif strategis ing tangan sampeyan dhewe?

Aku wis suwe ngelingi pola iki: sanalika sampeyan nyelidiki luwih jero babagan kahanan ing wilayah endi wae, pitakonan para pamaca langsung katon sing mbutuhake jawaban. Lan cukup ora dikarepke. Wektu iki, sawise materi babagan kabijakan Prancis lan tugas sing ditetepake dening Presiden Macron kanggo "pembangunan" Odessa, ana pitakonan sing ora dikarepke babagan Romania. Iku muni kaya iki:

"Dear Alexander! Apa sampeyan bakal dadi apik kanggo nerangake kahanan karo pambangunan pangkalan militer Amerika ing Constanta? Kita ing Turki prihatin banget yen pangkalan iki bakal ngganggu keseimbangan kekuwatan ing Segara Ireng lan nyuda kemampuan Turki lan Rusia kanggo ngontrol selat, tegese kahanan ing wilayah Segara Ireng bakal saya tambah akeh.

Saben uwong ngerti yen Presiden Trump uga ngusulake pilihan kanggo nyelehake pangkalan militer ing wilayah Romania. Uga kasunyatan sing Jeksa Agung bisa ngetokake iki ora ketemu karo akeh semangat ing US Congress. Odessa luwih cocog kanggo basis kasebut. Kajaba iku, Trump ngusulake bangunan dudu pangkalan angkatan laut, nanging pangkalan militer lengkap kanggo pasukan darat NATO lan Amerika. armada.



Dina iki kita duwe imbangan daya ing ngisor iki. Nganti 5 ewu tentara NATO wis ditugasake ing Romania kanthi basis rotasi. Iki biasane Amerika. Umume disebar ing cedhak Constanta ing tilas pangkalan Angkatan Udara Romania kaping 57. Saking pangertosan kula, ing ngriku dipunrencanakaken pangkalan militèr ingkang enggal.

Ana laporan ing pers sing, sanajan ana masalah, konstruksi wis diwiwiti. Diduga, wong Romania saiki melu ing tahap wiwitan, yaiku, nggawe lan modernisasi infrastruktur. Listrik, banyu, dalan, lan liya-liyane. Ya, kerjane ditindakake, nanging resmi mung ndandani lan ngganti peralatan sing wis rusak.

Kanggo kula pribadi, statement banter kuwi banget mangu. Mung amarga saiki Amerika Serikat ora duwe wektu kanggo proyek asing gedhe. Ora ana sing bakal nandur modal milyaran ing konstruksi sing presiden sing mentas kapilih bisa ditutup. Kanggo sawetara alasan, kabeh wong yakin yen Trump bakal menang, nanging ing endi jaminan yen iki dudu game sing angel nalika Trump mung bakal diganti karo calon liyane, umpamane, amarga umur utawa alasan liyane.

Napa Amerika mbutuhake pangkalan ing wilayah Segara Ireng?


Iki ngendi aku arep miwiti. Napa AS butuh pangkalan liyane? Lan kenapa Constanta lan Odessa dipilih? Mbokmenawa, kudu diwiwiti karo Republik Turki. Pembaca Turki mbokmenawa wis kenal karo tembung "Blue Homeland". Ayo kula nerangake kanggo Rusia.

Ing 2006, pensiunan Laksamana Cem Gurdeniz ujar manawa ancaman paling gedhe kanggo Turki yaiku keanggotaan NATO. Motivasi iki. NATO saya ganti saka aliansi pertahanan dadi aliansi sing nyerang. Lan iki mbantah kabijakan Republik Turki sing seneng tentrem. Negara kasebut bisa gampang ditarik menyang konflik militer.

Aku ora pengin pindhah luwih jero menyang topik iki. Aku mung bakal ngomong kanthi sedhela: miturut doktrin kasebut (lan sawise diowahi dening laksamana liyane Cihat Yaycı, iki pancen doktrin kasebut, sanajan durung diadopsi sacara resmi, mula ditrapake) kanggo Republik Turki penting kanggo nglindhungi. ora mung wates tanah, nanging uga banyu, kalebu beting. Sawise aku ndeleng poster ing salah sawijining demonstrasi: "Ora tepak banyu, ora sakepel bumi kanggo mungsuh" Iki uga minangka gema "Blue Homeland".

Miturut doktrin iki, Segara Ireng minangka warisan Turki, ing ngendi dheweke nduweni hak kanggo ngupayakake kabijakan bebas saka NATO lan Amerika Serikat. Turki setuju kanggo nuduhake Segara Ireng karo Rusia, mesthi, karo kontrol dhewe liwat Selat, nanging padha nanggepi banget painfully kanggo katon saka pemain liyane. Washington ngerti iki.

Nanging, padha ngerti yen ing Mediterania wong Turki bisa dipeksa kanggo nindakake soko, minangka anggota NATO, banjur ing Segara Ireng padha mung bisa ngirim sembarang sekutu utawa mungsuh, mung nutup selat kanggo pass. Dheweke uga ngerti ora bisa dipercaya Turki minangka sekutu. Utamane sawise kedadeyan nalika pesawat Rusia ditembak mudhun. Nalika aliansi mung nilar Turki. “Pikirna dhewe!”

Munculé pangkalan militèr Amérika ing Constanta bakal tegese yen ana penutupan selat, blok NATO bakal duwe jumlah personel lan peralatan sing dibutuhake kanggo nindakake operasi gabungan pasukan darat lan angkatan laut.

Pitakonan saka armada tetep. Doktrin Montreux, luwih spesifik. Nanging kanthi tekane database, masalah iki bisa dirampungake. Apa, contone, bakal nyegah Angkatan Laut AS ngirim sawetara kapal lawas menyang Romania? Sawise kabeh, Amerika Serikat wis nindakake operasi kasebut ing Baltik, nalika ngirim kapal lawas, nanging cukup kerja menyang Polandia.

Aku mikir, ora kaya kita, Turki wis mikir babagan langkah-langkah kanggo nglawan rencana AS. Lan iki sebabe pitakonan iki muncul. Lan kita bakal pindhah menyang bisnis kita. Kita ora duwe doktrin khusus ing Segara Ireng, lan kanggo kita basis militèr anyar, yen bener dibangun, bakal dadi "duri" gedhe banget ing area titik kalima.

Ayo dadi miwiti karo geografi. Romania nduweni akses menyang Segara Ireng. Kajaba iku, wewatesan karo Ukraina lan Moldova. Dumunung ing cedhak Transnistria. Cukup, Romania minangka springboard sing cukup njanjeni kanggo pasukan NATO yen ana konflik serius. Kajaba iku, cukup trep kanggo latihan serangan ing Crimea saka pelabuhan Romania.

Ana siji faktor liyane sing kudu digatekake nalika mutusake tampilan basis iki. Idin saka pamrentah negara! Kajaba iku, pamrentah nganggep pangkalan Amerika ora minangka sumber penghasilan tambahan, sanajan faktor iki uga dianggep, nanging mung minangka pertahanan nyata negara saka serangan ... dening Rusia. Sawijining Polandia, mung ing sisih kidul NATO.

Mangkono, Rusia, kaya Turki, kelangan akses dijamin armada liwat selat nalika pangkalan katon. Yaiku, Amerika bakal duwe kesempatan kanggo ngontrol lan malah ngancam komunikasi kita. Iki minangka "duri" sing bisa muncul ing Segara Ireng kita.

Kajaba iku, Costanza ora adoh saka Segara Mediterania, lan mulane saka Timur Tengah. Sing uga penting amarga masalah sing diatur dening Houthi ing Segara Abang. Luwih luwih aman kanggo ngirim kargo saka Romania menyang Israel tinimbang liwat Segara Abang. Tegese, iki minangka koridor tambahan kanggo pasokan menyang Timur Tengah, menyang Israel.

Sawetara kesimpulan saka kahanan ing wilayah kasebut


Sayange, miturut pendapatku, kita durung ngrebut inisiatif strategis saka Amerika Serikat, Inggris lan Prancis. Aku narik kesimpulan iki ora mung saka analisis materi tartamtu, nanging uga saka sing wis ditulis sadurungé. NATO pancen nyiapake perang, lan perang ing ngarep sing amba, kaya sing direncanakake Hitler ing abad kepungkur. Kabeh wis mlaku ing arah lor, saiki perhatian fokus ing sisih kidul.

Zelensky ngumumake iki ing awal taun. Elinga tembunge sing Crimea lan Segara Ireng bakal dadi pusat gravitasi perang? Dikandhakake, ing 1 Januari ing wawancara karo Inggris The Economist. Lan yen kita nambah tembung dhewe babagan ngrampungake masalah Transnistria ing Desember taun iki? Iku misale jek sing rencana wis dikembangaké taun pungkasan, nalika dadi cetha yen counteroffensive wis gagal.

Kepiye cara nerjemahake keputusan dadakan Presiden Moldova kanggo nganakake referendum nasional babagan aksesi negara kasebut menyang EU lan NATO? Aja naif, keputusan sing kaya ngono ora bisa muncul kaya ngono. Moldova minangka negara miskin lan ora bakal gampang mbuwang dhuwit kanggo referendum. Lan Sandu ngerti yen kanthi indikator ekonomi sing diduweni Moldova, dheweke ora bakal ditampa ing EU. Iki tegese ana persetujuan ing mburi layar antarane EU, NATO lan Moldova babagan masalah iki ...

Aku bakal nambah kene kesimpulan sing acara ing tapel wates wilayah Belgorod kedados kanggo alesan, nanging duwe goal kanggo ngganti plans kanggo serangan ing flank kidul, menyang Odessa. Iki uga kalebu akeh laporan saka media Kulon lan Ukrainia babagan persiapan Rusia kanggo nyerang Pembangkit Listrik Tenaga Air Dnieper.

Elinga carane iku pisanan nalika kampanye padha digawa metu ing stasiun hydroelectric Kakhovskaya. Ngelingi kegilaan para panguwasa Kyiv, Ukraina bisa uga nggawe korban gedhe ing antarane warga sipil kanthi njeblug stasiun hidroelektrik Dnieper. Iki bakal rumit banget nyebrang Dnieper lan bakal meksa printah kita kanggo nundha operasi kanggo sawetara sasi.

Aku nulis cukup akeh babagan rencana kanggo kebangkrutan Prancis ing Odessa. Aku ora mikir bakal mbukak rahasia, nanging ana rencana kanggo kebangkrutan sing padha ing Ukraina Kulon. Bener, Polandia, Rumania lan Inggris rencanane melu.

Miturut cara, aku nulis ing ndhuwur yen pangkalan anyar direncanakake bakal ana ing pangkalan Angkatan Udara Romania kaping 57. Apa basis iki "misuwur" kanggo saiki? Iki minangka lapangan udara dhasar kanggo pasukan pengintaian Amerika. drone lan pangkalan F-16 Ukrainia sing direncanakake. Kajaba iku, iki ngendi senjata Western dikirim menyang Ukraina.

Aku ngerti yen kita "ngebut buntut" maneh. Dheweke nyerang, kita nanggapi. Aku ngerti yen njupuk inisiatif iku perlu. Nanging aku ora weruh cara, kajaba radikal, kanggo nindakake iki.

Kasuksesan kita ing ngarep ngganggu sekutu Kulon Kyiv. Ora kaya "ahli strategi" Ukrainia, wong Kulon luwih pinter lan luwih adoh. Dheweke wis nyiapake masalah sing cukup serius kanggo kita taun ngarep.

Dina iki media akeh laporan babagan pamboman kutha-kutha Ukraina. Kajaba iku, saliyane Ukrainia tradisional "Apa kita?", Ana uga panemu sing cukup waras yen kekuwatan tentara Rusia wis tambah nganti tingkat sing saiki malah tentara NATO ora bisa ngatasi. Jujur, iki nggawe aku seneng. Dina iki aku seneng karo pengumuman kunjungan Menteri Shoigu menyang pabrik kanggo produksi bom aerial, lan pengumuman produksi massal FAB-1500 lan FAB-3000.

Ndhuwur aku kasebut ing countermeasures radikal saka Amerika Serikat lan NATO. Aku wedi wedi mati pikiran, nanging aku bakal swara iku tho. Mungkasi paling apik kanggo agresor yaiku kekuatan kita. Padha kudu wedi marang kita! Ora kita, nanging kita! Lan banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

99 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 32
    25. mars 2024 04:24
    Mungkasi paling apik kanggo agresor yaiku kekuatan kita. Dheweke kudu wedi karo kita! Ora kita, nanging kita! Lan banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.

    Kita ora bisa nuwuhake rasa tresna, rasa hormat utawa gething lan nistha ing karsane. Nanging kita bisa duwe rasa wedi utawa paling ora ngormati, yen kita duwe kekuwatan lan kekarepan. Rusia duwe kekuwatan, nanging babagan kekarepan ...
    1. 0
      25. mars 2024 04:40
      Kutipan: Vladimir_2U
      Nanging kita bisa duwe rasa wedi, utawa paling ora RUPA, yen kita duwe kekuwatan lan kekarepan.
      1. + 18
        25. mars 2024 05:07
        Kutipan: Vladimir_2U
        kanthi kekuwatan lan kekarepan.

        Ana kekuwatan lan ana kekarepan, nanging ora ana kekarepan....Ora!
        1. + 40
          25. mars 2024 05:42
          Penulis sedhela nyebutake acara cedhak wates wilayah Belgorod. Aku kepengin weruh yen kita kuwat banget, banjur sayuran apa sing isih durung mimpin mungsuh 100 kilometer? Hooray liyane. Tentara NATO ora bisa ngatasi kita. Dadi dheweke durung miwiti. Aku ora ngerti apa iku bener utawa ora sing maneh loro pesawat landing gedhe padha rusak utawa numpes. Mung anané senjata nuklir nylametake kita saka intervensi.
          1. -10
            25. mars 2024 07:41
            Aku bakal mangsuli sampeyan. Kanggo manggoni wilayah ing semi-ring watara Kharkov saiki, iku perlu kanggo masang klompok ewu limang atus bayonet, kita ora duwe pasukan kuwi. Lan ora ana sing bakal mbatalake pasukan saka arah ing ngendi kita prakteke ngrebut mungsuh. Sing sabar! Ing rong sasi, acara kaya mengkono bakal kelakon ing ngarep sing kabeh skeptis bakal tenang ...
            1. + 23
              25. mars 2024 07:57
              Wis luwih saka rong taun iki, kedadeyan-kedadeyan sing nggawe kita bingung lan ora ngerti kepemimpinan sing kita duwe. Watesan wis dadi ngipi elek wiwit musim panas pungkasan. 302 ewu wis dimobilisasi, luwih saka 400 ewu wis mlebu kontrak. Lan iku ora cukup. Miturut Shoigu, ana 2500 pasukan mungsuh ing tapel wates Belgorod, sing mbutuhake 500 ewu kanggo ngusir wong-wong mau.
              1. + 11
                25. mars 2024 08:28
                Sampeyan ora ngerti apa jenis kepemimpinan sing diduweni? Sapa sing njamin yen tujuan "elit" kita cocog karo apa sing dicritakake?
              2. -9
                25. mars 2024 08:42
                Garis ngarep luwih saka 1 km, saiki kita duwe sekitar 000 ing zona Distrik Militer Lor lan isih duwe cadangan sekitar 700. Iki ora cukup kanggo nindakake operasi militer, mula kita kerja ing tingkat taktis. Nanging contone Avdeevka nuduhake yen ing acara terobosan pertahanan, mungsuh wiwit ilang wilayah serius. Kita kudu ngerti yen, ing intine, operasi Avdeevka isih ditindakake. Titik pungkasan bakal Pokrovsk.
                1. +8
                  25. mars 2024 08:50
                  Apa sampeyan mangsuli aku nganggo slogan? 2500 wong ing tapel wates miturut Shoigu. Miturut kabutuhan, sampeyan butuh 100 ewu. Saka Bakhmut nganti Chasov Yar iku km 15. Operasi Avdeevka suwene rong taun, nganti 10, 15, 20 km wis liwati.
                  1. -4
                    25. mars 2024 08:55
                    Aku ora mangsuli nganggo slogan! Iki slogan sampeyan. Apa hubungane karo omongane Shoigu? Dheweke njupuk Krynki sasi kepungkur, sanajan isih ana wong Ukrainia ing kana.
                    Saiki ora ana pasukan kanggo nutupi Kharkov. Kaping pisanan, kita kudu ngliwati ngarep ing wilayah Ugledar, Kurakhovo, Ocheretino lan tekan Kali Oskol ing sisih lor. Lan kanggo njupuk Kharkov, sampeyan uga kudu bali Izyum. Carane bakal nindakake iki tanpa bali Krasny Lyman?
                    1. +3
                      25. mars 2024 09:00
                      Ora ana sing njaluk Kharkov dijupuk. Nanging 2500 wong bisa buyar, nanging luwih apik kanggo njagong ing pertahanan
                      1. -3
                        25. mars 2024 09:13
                        Apa 2500? Saka endi omong kosong iki? Ing Kharkov lan ing saubengé, wong Ukrainia konsentrasi watara 100 bayonet, lan bisa uga luwih.
                      2. -2
                        25. mars 2024 15:03
                        Aku setuju karo sampeyan ing kabeh, iku apik kanggo maca komentar nyukupi! +apik
                      3. -5
                        25. mars 2024 16:33
                        Lan sampeyan bisa mangsuli apa sing bakal ditindakake klompok iki yen Angkatan Bersenjata Rusia nyerang saka wilayah Belgorod, Kursk lan Bryansk. Minangka kanggo kasunyatan sing ora ana cadangan, jumlah pasukan lemah saka Federasi Rusia kira-kira 640 ewu wong. tanpa mobilisasi.
                      4. +1
                        26. mars 2024 14:55
                        Kutipan: bug120560
                        Lan sampeyan bisa mangsuli apa sing bakal ditindakake klompok iki yen Angkatan Bersenjata Rusia nyerang saka wilayah Belgorod, Kursk lan Bryansk.

                        Kanthi pasukan apa iki bakal ditindakake? Saiki kita ora duwe klompok sing dibutuhake kanggo iki. Ing 2-3 sasi bakal cukup kekuatan kanggo mbentuk siji. Kabeh ana wektune. Mungsuh meksa kita nggawe wiwitan palsu, lan sampeyan nuntut padha?

                        Kutipan: bug120560
                        Minangka kanggo kasunyatan sing ora ana cadangan, jumlah pasukan lemah saka Federasi Rusia kira-kira 640 ewu wong. tanpa mobilisasi.

                        Lan ing ngendi sampeyan entuk data kasebut? Ing wektu wiwitan Distrik Militer Lor, jumlah pasukan darat Angkatan Bersenjata Rusia ana 280 ewu. Liyane 50 ewu Angkatan Udara lan sekitar 20 ewu Marinir Angkatan Laut. Ing wayahe, bebarengan karo sing mobilized lan mlebu kontrak kanggo Distrik Militer Utara, kita duwe bab 1 yuta bayonet (kalebu cadangan). Lan kita butuh 1,5 yuta. Ing wiwitan musim panas, kita bakal duwe pasukan kaya ngono, cuaca bakal munggah, lemah bakal garing, cadangan bakal teka, industri bakal nyiapake kabeh sing dibutuhake, universitas militer bakal lulus ( kanggo formasi anyar, komandan anyar dibutuhake, utamane ing tingkat ngisor). Ora ketompo carane dheweke kepengin, wong wadon ora bisa nglairake anak sing lengkap kurang saka 9 sasi - dheweke bakal keguguran utawa durung wayahe. Sabar - penyebaran formasi anyar mbutuhake wektu kaya lair saka bocah. . Lan aja muter karo mungsuh kanthi histeris sampeyan.
                        Aja kaya banteng enom sing ngubengi banteng sing wis umure - sapi sing ana ing sangisore gunung ora bakal uwal saka kita.
                2. +3
                  25. mars 2024 16:04
                  Kutipan: Mikhail-Ivanov
                  Garis ngarep luwih saka 1 km

                  Ing sadawane garis iki ora ana sing luwih serius tinimbang shooting sporadis. Apa sing kedadeyan ing sisih kulon Rabotino? Ora ana apa-apa wiwit Maret 2022. Iki ngidini para susushnik bisa konsentrasi ing pirang-pirang papan, amarga kita kanthi heroik mbela awake dhewe ing ngendi dheweke ora nyekel pasukan.
                  1. -1
                    26. mars 2024 15:08
                    Kutipan saka alexoff
                    Ing sadawane garis iki ora ana sing luwih serius tinimbang shooting sporadis. Apa sing kedadeyan ing sisih kulon Rabotino? Ora ana apa-apa wiwit Maret 2022.

                    Apa sampeyan pengin pasukan kita maju ing saben kilometer ing ngarep 1000 kilometer? Deleng peta basis data kanggo ndeleng jumlah wilayah sing saiki dipromosikan. Pasukan kita wis nggawe cadangan, ora ngidini dheweke konsentrasi pasukan sing cukup ing sawijining wilayah. Lan kepiye sampeyan bisa nuntut supaya tentara nyerang nalika musim semi?
                    Kutipan saka alexoff
                    apa sing kedadeyan ing sisih kulon Rabotino?

                    Iki minangka bagean saka ngarep sing paling cedhak karo Zaporozhye. Apa sampeyan ngusulake kanggo miwiti serangan ing... Zaporozhye?
                    Saben tumindak apik duwe tanggale - nalika wis siyap.
                    Utawa sampeyan ora sabar ndeleng stasiun pembangkit listrik tenaga air Dnieper lan pemukiman banjir? Apa sampeyan kudu Zaporozhye, kang dumunung ing loro-lorone saka Dnieper? Sampeyan kudu njupuk saka loro-lorone. Ing jamanku.
                    1. +2
                      26. mars 2024 15:41
                      Kutipan saka bayard
                      Apa sampeyan pengin pasukan kita maju ing saben kilometer ing ngarep 1000 kilometer?

                      Ing abad kaping 20, wong teka karo perang maneuver, ing ngendi sampeyan ora kudu ngadeg lan mbela diri saka ancaman, mbuwang akeh energi kanggo apa-apa, nanging nggawe ancaman kanggo mungsuh ing kene, supaya dheweke mbuwang dhuwit kanggo nimbali lan ora ngerti ngendi kanggo defend piyambak. Wiwit musim gugur 2022, dheweke ora kudu nyekel ngarep ing tapel wates kita, kita ora mikir nyoba apa-apa, kita mundur ing ngendi wae ing wilayah Kharkov. Ing ngriku piyambak-piyambak sami ngasta wadyabalanipun, nanging ing ngriku wontên tiyang cacad telu setengah, tuwin sanès-sanèsipun wontên ing paprangan.
                      Kutipan saka bayard
                      Iki minangka bagean saka ngarep sing paling cedhak karo Zaporozhye. Apa sampeyan ngusulake kanggo miwiti serangan ing... Zaporozhye?

                      Iki bisa ditindakake ing Maret 2022, nanging ngarep ora obah.
                      Kutipan saka bayard
                      Utawa sampeyan ora sabar ndeleng stasiun pembangkit listrik tenaga air Dnieper lan pemukiman banjir?

                      Yen sampeyan wedi karo asu ajag, aja mlebu ing alas. Kanggo nyegah bendungan ora diunekake, klompok khusus kudu disiapake luwih dhisik. Kaya Brandenburg 800. Nanging mesthi sampeyan bisa menang cepet cara iki, lan kita tresna rembugan
                      1. 0
                        26. mars 2024 16:58
                        Kutipan saka alexoff
                        Ing abad kaping 20, wong nggawe perang maneuver,

                        Perang iki diwiwiti minangka sing bisa maneuver, lan kanthi jangkoan lan terobosan sing cepet lan cepet. Kaya WWII, kanthi cepet pindhah menyang fase posisional. Angkatan Bersenjata RF ora duwe pilihan kajaba kanggo nimbali pertahanan strategis lan nyebarake, tinimbang Tentara Cilik sing ditresnani dening para penjamin, Tentara Normal lan Lengkap. Lan iki mbutuhake wektu. Minimal 1,5-2 taun. Aku mbaleni - MINIMUM. Amarga perwira (sing ora dilatih ing kene) ora wujud saka "udhara kental," lan formasi anyar mbutuhake komandan kabeh tingkat, kabeh spesialisasi militer lan kualifikasi sing cukup. Where sampeyan bisa njaluk iki nalika padha ora ana?
                        Lan carane lengen iki Normal, lan mulane Big Army? Industri kasebut uga kudu ngasilake, kapitalisasi lan modernisasi peralatan lan senjata militer saka pangkalan panyimpenan, ngluncurake produksi militer, mbangun garnisun militer anyar, papan latihan, ruang kelas kanthi simulator ... iku kabeh. Apa ora kelakon.
                        Iki sing ditindakake dening Kementerian Pertahanan nalika "ngarep ngadeg."
                        Kutipan saka alexoff
                        Wiwit musim gugur 2022, dheweke ora kudu nyekel ngarep ing tapel wates kita, kita ora mikir nyoba apa-apa, kita mundur ing ngendi wae ing wilayah Kharkov.

                        Wong enom . Autumn. 2022 klompok kita ing wilayah Kharkov. dikalahaké lan, ninggalake wilayah jembar, mundur sadurunge pasukan mungsuh sing meh urutan gedhene (kira-kira 7 kaping) unggul. Kita ora duwe pasukan ing tapel wates karo wilayah Kharkov. ora ana siji-sijia, kajaba mung kerudung cilik saka wajib militer (!). Serangan apa sing bisa kita ucapake yen wong lanang kita wis gelut tanpa rotasi wiwit Februari-Maret? Atusan ewu nahan serangan saka tentara mobilisasi Angkatan Bersenjata Ukraina?
                        Rusia ora duwe Tentara nalika wiwitan Distrik Militer Lor. Ana "resimen lucu" kanggo parade lan biathlon. 280 ewu Angkatan Darat ... karo juru masak, juru tulis, pemburu, sopir ... wajib militer lan staf liyane lan non-pejuang ... Iki luwih saka apa-apa.
                        Kutipan saka alexoff
                        Kutipan saka bayard
                        Utawa sampeyan ora sabar ndeleng stasiun pembangkit listrik tenaga air Dnieper lan pemukiman banjir?

                        Kanggo wedi karo asu ajag - aja menyang alas.

                        Lan yen sampeyan wis "mabuk" ing alas lan - ing kene padha asu ajag?
                        Kutipan saka alexoff
                        Mesthi sampeyan bisa menang kanthi cepet, nanging kita seneng negosiasi

                        Iku saka kekirangan. Wong sing kuwat ora ngupaya rembugan.
                        Saiki Rusia wis dadi lan terus dadi kuwat, lan kita ora perlu rembugan. Mulane padha nyoba kanggo meksa kita kanggo nindakake serangan teroris, blackmailing kita karo anyar.
                        Who ?
                        MI6 mesthi. AS ora nganti saiki - dheweke duwe pemilihan lan Perang Sipil ing cakrawala.
                        Pembentukan Asia Tengah lan Transcaucasia uga dadi karyane.
              3. 0
                1 april 2024 01:47
                Iki tegese keputusan apa wae wis kalem ing Moskow.
            2. +4
              25. mars 2024 08:29
              Wis akeh ramalan kaya ngono, nanging isih ana.
              1. -8
                25. mars 2024 08:56
                Seminggu sadurunge serangan ing Avdeevka, "spesialis" lan skeptis uga teka ing kene. Banjur kabeh wong lunga menyang endi wae, bisa uga preian)
        2. +2
          25. mars 2024 20:16
          Staver - padha kudu wedi karo kita!! Lan? Dadi ora wedi. Dheweke mung ngerti sapa sing ditangani. Kanthi wong-wong sing sirahe kosong ing sisih ndhuwur. Lha, kepiye prajurit Rusia? Dheweke bakal narik liwat lan menang. Mugi.
          1. -3
            26. mars 2024 15:24
            Kutipan saka: dmi.pris1
            Dheweke ngerti sapa sing lagi ditangani.

            Miturut pendapat sampeyan, kita kudu nindakake perang nuklir karo kabeh NATO lan sekutu-sekutune sajrone rong taun saiki?
            Siji-sijine perkara sing nyegah NATO saka keterlibatan langsung yaiku potensial nuklir kita. Kita ora duwe potensial liyane ing istilah konvensional 2 taun kepungkur. Nanging saiki wis ana. Lan terus mbukak, nguatake lan entuk pengalaman pertempuran. Utawa menehi wiwitan palsu? Mulane wong Sumeria saiki nyoba kanggo melu lan provokasi kita ing tapel wates lor dadi operasi nyerang sing ora disiapake lan ora didhukung kanthi bener. Ora perlu muter ing sisih mungsuh. Kita mung bakal duwe klompok cekap kanggo nyerang ing mangsa panas. Banjur sampeyan bakal weruh kabeh.
            Federasi Rusia ora duwe Tentara ing wiwitan Distrik Militer Lor. Iku (Distrik Militer Utara) wiwit ateges minangka "resimen lucu", cepet-cepet mobilized Korps Donbass, lan karo bantuan saka batalyon volunteer, kang wis kawangun ing urutan geni sak District Military Northern.
            Apa sampeyan pengin pengalaman mbebayani sing padha diulang saiki?
            Nicholas II ing taun 1914 uga pindhah kaya iki "nylametaké Paris" - karo Tentara non-mobilisasi ing Prusia Wétan. Lan numpes Kakaisaran.
            Sampeyan kudu sinau saka kesalahan. Lan ora kanggo mbaleni maneh lan maneh - tanpa otak lan ing outburst histeris.
            "Perang dudu babagan sapa sing bakal nembak sapa. Perang iku babagan SIAPA NGGANTIKAN PIKIRAN SAPA" - x\f "Lan esuke ing kene sepi."
            1. +1
              27. mars 2024 08:49
              Aku wis krungu babagan "pengelompokan sing cukup" suwene rong taun saiki. Apa sing ora diputusake ing musim semi 2014 saiki mbutuhake getih sing akeh. Lan kita bisa ngomong babagan "kecukupan" paling sethithik sepuluh taun. ora ana maneh.
      2. -14
        25. mars 2024 07:39
        Wiwit cilik, aku wis dikandhani yen Kulon wis ana apa-apa. Sajrone Uni, propagandis kita nerangake ing majalah khusus yen Rambo ala. Lan Kulon sing nandhang lara iki ora entuk apa-apa sajrone pirang-pirang dekade. Dheweke mlayu saka Haiti sepuluh dina kepungkur.
        1. + 11
          25. mars 2024 08:20
          Kutipan: Mikhail-Ivanov
          Wiwit cilik, aku wis dikandhani yen Kulon wis ana apa-apa. Sajrone Uni, propagandis kita nerangake ing majalah khusus yen Rambo ala. Lan Kulon sing nandhang lara iki ora entuk apa-apa sajrone pirang-pirang dekade.

          Ya, ya, ambruk Uni, kekacoan getih ing Timur Tengah, perang ora ana ing ngarep lawang, nanging ing Rusia, ancaman langsung menyang Rusia saka njero - iki "ora apa-apa", iki gedhe banget. sukses.
          Mung ing ngendi dheweke ora bisa nindakake Rambo, dheweke bisa nindakake karo Agen Smith, kanggo nyelehake ing citra sinematik.
          1. -10
            25. mars 2024 08:44
            Apa hubungane Barat karo ambruk Uni? Sampeyan wis maca maneh lan nliti propaganda kasebut! Persatuan dirusak dening nomenklatura partai, sing urip dhewe. Proses sing padha saiki kedadeyan ing AS.
            1. +9
              25. mars 2024 09:13
              Kutipan: Mikhail-Ivanov
              Sampeyan wis maca maneh lan nliti propaganda kasebut! Persatuan dirusak dening nomenklatura partai, sing urip dhewe.

              Oh, ya, ya, Kulon ora ngangkat driji kanggo ambruk USSR, kaya saiki ora nindakake apa-apa kanggo ambruk Rusia. Iki sing sampeyan kudu dadi ora kanggo ndeleng kaya mengkono ...

              Kutipan: Mikhail-Ivanov
              Proses sing padha saiki ditindakake ing AS.
              Apa lagi dirusak dening nomenklatura partai?
              1. +7
                25. mars 2024 10:51
                Dear Vladimir_2U, sampeyan loro bener lan salah.
                1. Uni - Uni Soviet bener-bener dirusak dening nomenklatura partai, sing wiwit dadi gemuk sawise mati I.V Stalin lan Khrushchev dadi kuwasa. Proses iki rampung ing "ditandhani" - ing Gorbachev. Lan, luwih-luwih, yen sadurunge USSR "tagged" isih bisa disimpen kanthi ngarahake pembangunan, kanthi kondisional, miturut versi Cina, banjur sajrone lan sawise "tagged" USSR, ora bisa disimpen maneh. Nasibe wis disegel. Tambah ing kene uga kanca-kanca sing paling cedhak karo sing diwenehi tag: Yakovlev, Shevardnadze, lan liya-liyane, lan kabeh umume bisa ditebak kanggo USSR: ambruk lan ambruk ekonomi.
                2. Sampeyan bener. Kulon tenan sijine efforts gedhe tenan kanggo ambruk USSR, kang ngarahke sabenere ing dipakani lan njaga kolom 5th ing USSR, kang diwakili dening kabeh bebener-tellers, peacemakers, dissidents, kabeh Solzhenitsyns iki, etc. Ing kene kita bisa nambah kasalahan ing ekonomi: oversizing produksi sarana produksi sing ana hubungane karo barang konsumen, likuidasi pemilik pribadi, tani pribadi pribadi, lan liya-liyane, ngarahake sumber daya sing akeh banget kanggo njaga macem-macem rezim ing saindenging jagad, lan liya-liyane, misahake. saka pembangunan ing negara, kang West digunakake kanggo sawijining kebekan ing propaganda saka urip ayu lan manis ing West. Iki, ing siji, minangka faktor tambahan disintegrating partai lan nomenklatura ekonomi saka USSR. Asil dikenal: ambruk lan likuidasi USSR.
                Ringkesan:
                USSR dirusak dening ngiyanati partai lan elit ekonomi lan aktivitas kolom 5th saka West ing Uni.
                1. +7
                  25. mars 2024 16:09
                  Kutipan: Pravdodel
                  dipakani lan njaga kolom kaping 5 ing USSR, sing diwakili dening kabeh wong sing ngandhani bebener, perdamaian, dissidents, kabeh Solzhenitsyns iki, lan liya-liyane.

                  Para elit Uni Sovyèt main-main karo dissent iki, kaya Kremlin sing saiki gelut karo liberal kaya Gozman utawa Nevzorov. Lan umume, sing dikunjara amarga tuduhan politik sejatine proletar komunis sing percaya yen ana pengkhianat ing pamarentah. Lan omong-omong, wong-wong mau ora ditulungi babar pisan. Lan malah saiki padha ora nyisakke.
                  1. 0
                    25. mars 2024 16:25
                    Para elit Uni Sovyèt mèlu-mèlu padudon iki

                    Dear alexoff, aneh yen krungu lan maca iki ing VO.
                    Kanggo referensi.
                    Solzhenitsyn njabat 8 ​​taun ing pakunjaran lan kamp-kamp kanthi diasingake menyang Kazakhstan sawise ngetrap ukumane.
                    Novodvorskaya ora tetep ing pakunjaran kanggo dangu, banjur diobati ing klinik psikiatri.
                    A. Sakharov - fisikawan, ana ing pangasingan ing Gorky, saiki N. Novgorod.
                    V. Bukovsky nglampahi total rolas taun ing rumah sakit penjara psikiatri, kamp kerja lan pakunjaran.
                    I. Brodsky nampa 5 taun kanggo parasitisme, dihukum limang taun lan diasingake menyang distrik Konoshsky ing wilayah Arkhangelsk, diusir saka USSR lan dirampas kewarganegaraan.
                    lan liya-liyane.
                    Dadi, mbandhingake. Pramila, pangandikan panjenengan ing nginggil punika, paling mboten leres.
                    1. +5
                      25. mars 2024 17:05
                      Kutipan: Pravdodel
                      Dear alexoff, aneh yen krungu lan maca iki ing VO.

                      Yagene, ing VO perlu yen USSR minangka swarga ing bumi, kabeh sing ditindakake pancen apik banget?
                      Kutipan: Pravdodel
                      Solzhenitsyn njabat 8 ​​taun ing pakunjaran lan kamp-kamp kanthi diasingake menyang Kazakhstan sawise ngetrap ukumane.

                      Pira taun dheweke dikunjara? Ing taun apa dheweke direhabilitasi? Ing ngendi dheweke manggon sawise iku? Apa deportasi liwat gunung kanggo sponsor paukuman kuwi?
                      Kutipan: Pravdodel
                      Novodvorskaya ora tetep ing pakunjaran kanggo dangu, banjur diobati ing klinik psikiatri.

                      Temenan diobati
                      Kutipan: Pravdodel
                      A. Sakharov - fisikawan, ana ing pangasingan ing Gorky, saiki N. Novgorod.

                      Dheweke ora setuju kanggo wektu sing suwe, ngawasi Bebungah Nobel, nglumpukake kumpul-kumpul, dheweke ngirim dheweke nandhang sangsara ing Nizhny Novgorod sawise luwih saka 10 taun, ngipi elek! Dheweke uga meksa dheweke, kaya Navalny.
                      Kutipan: Pravdodel
                      Dadi, mbandhingake.

                      Telu setengah wong padha tatu rada. Kaya wong-wong sing njoged ing candhi. Utawa sing ngaco ing rapat umum. Apa perjuangan iku! Shchelokov perang banget nglawan mungsuh-mungsuhe, mula dheweke njaluk supaya ngerti lan ngapura. Lan aku ora malah ngomong bab pandherekipun Bandera, sing padha mati fisik ing Stalin ing tlatah negara liyane, lan banjur dumadakan dadi wong apik lan dihormati.
                      Ayo luwih apik mbandhingake apa sing kedadeyan karo Sablin lan Kravchenko, karo Strelkov lan Mozgov. Bakal langsung cetha sapa sing mungsuh lan sapa
                      1. -3
                        25. mars 2024 17:13
                        Telu setengah wong padha tatu rada.

                        Dear alexoff, aku ora melu pendidikan ing kene. Aku nyebutake sawetara jeneng profil dhuwur minangka conto.
                        Yen sampeyan kasengsem ing nasib kabeh dissidents ing USSR, sampeyan dhewe bakal nemokake kabeh sing perlu ing net, utawa sampeyan bisa hubungi panguwasa cocog kanggo klarifikasi, saiki kabeh informasi ing dissidents mbukak.
                      2. +2
                        25. mars 2024 17:23
                        Dadi apa aku salah? Utawa apa sampeyan mung ngomong bab carane dissidents padha unscrupulously dikirim menyang kutha-kutha kanthi populasi luwih saka yuta lan dipeksa manggon ing kono? Inggih, kita mbokmenawa duwe yuta dissidents diasingake menyang Nizhny, wong miskin lan apes manggon ana, gerah saka regime. Coba ngrumusake pikirane, yen ora, sampeyan duwe sawetara kekacoan ing sirah, didhukung dening ajining dhiri.
                      3. 0
                        26. mars 2024 22:35
                        Bukovsky lan Novodvorskaya minangka jeneng gedhe???

                        Psychopaths edan lan freaks outright

                        Lan Solzhenitsyn sing ditresnani banget ora dadi dissident, nanging deserter. iku...
          2. 0
            25. mars 2024 14:53
            Kutipan: Vladimir_2U
            Kutipan: Mikhail-Ivanov
            Wiwit cilik, aku wis dikandhani yen Kulon wis ana apa-apa. Sajrone Uni, propagandis kita nerangake ing majalah khusus yen Rambo ala. Lan Kulon sing nandhang lara iki ora entuk apa-apa sajrone pirang-pirang dekade.

            Iyo iya ambruk Uni, kekacoan getih ing Timur Tengah, perang ora malah ing doorstep, nanging ing Rusia, ancaman langsung kanggo Rusia saka ing "ora apa-apa", iku sukses ageng.
            Mung ing ngendi dheweke ora bisa nindakake Rambo, dheweke bisa nindakake karo Agen Smith, kanggo nyelehake ing citra sinematik.

            utawa bodho naif dhewe sad ...
  2. + 34
    25. mars 2024 05:16
    [b]
    Kasuksesan kita ing ngarep ngganggu sekutu Kulon Kyiv. [
    /b] Kemajuan apa? Apa sampeyan wis mbebasake kabeh wilayah DPR?
    1. -26
      25. mars 2024 05:52
      Yen sampeyan ora ngeweruhi, luwih saka 20 persen Mantan Ukraina minangka wilayah Rusia. Mesthi, ora kaya sing dikarepake, nanging yen ora ana iwak, ana iwak.
      1. + 17
        25. mars 2024 05:58
        Aku weruh yen wilayah Kherson lan Zaporozhye dibebasake tanpa perang. Nanging Kherson cepet bali, lan persiapan intensif wis ditindakake kanggo nyerang Zaporozhye sajrone rong taun. Aku uga weruh yen Mariupol, nalika Angkatan Bersenjata Ukraina dievakuasi. saka ing kono amarga serangan saka milisi DPR, bisa bali pirang-pirang taun kepungkur.
        1. -20
          25. mars 2024 06:04
          Nah, apa sing bisa ditindakake saiki? Ora kabeh bisa mlaku kanthi cara sing dikarepake. Umumé, aku panginten kita bakal smear Ukraina ing aspal ing telung sasi, nanging West campur tangan ... lan kita duwe apa. Pengin cepet? Gunakake senjata nuklir. Mesthi, bakal ana akeh bau saka Kulon, nanging ing sisih liya, apa ora saiki?
          1. + 11
            25. mars 2024 06:14
            Pengin cepet? Gunakake senjata nuklir.
            Apa didol ing toko senjata? Kirim alamat toko kasebut.
            Nah, apa sing bisa ditindakake saiki?
            Inggih, mesthi ... Kita ora bisa urip tanpa kangelan, mung ing hammock lan setelan nyilem.
            1. -4
              25. mars 2024 18:49
              Hmm... Berarti awakdewe ki bajingan lan ora ngerti perang? Dadi apa? Apa sampeyan bisa ngomong iki marang wong-wong sing perang ing kono tanpa wedi marang pasuryane? Lan aja nyalahake kabeh jenderal, yen ora, sampeyan bakal miwiti ngandhani sepira alane raja.
          2. + 25
            25. mars 2024 06:17
            Kutipan: Sergey Averchenkov
            nanging Barat campur tangan ...

            Nanging pranala menyang iki menarik banget.
            "Kulon campur tangan" - lan kepiye? Persediaan senjata lan amunisi? Apa, tentara kita ora bisa nglawan mungsuh sing duwe cangkang lan, diduga, tank teyeng lan peralatan NATO sing ora aktif? Apa iki ora dirancang kanggo?
            Yen sampeyan ora ngeweruhi, luwih saka 20 persen Mantan Ukraina minangka wilayah Rusia

            Lan carane akeh wong sawise 2014 wis ora Ukrainia?
            Sampeyan uga bakal kalebu Crimea ing dhaptar wilayah.
            1. -5
              25. mars 2024 18:40
              Ya, lan milyaran dolar euro dibusak. Ora, Kulon ora nyedhiyakake dhuwit menyang Ukraina ... Apa ora mbiayai? Dadi? Lan perang, pisanan kabeh, babagan dhuwit. Uga ngomong ora.

              Kenapa Crimea ora bisa dieling-eling? Sampeyan ngomong, aja ngomong akeh - Crimea iku Rusian. Sampeyan salah takon, sampeyan kudu takon "Wis Rusia." Ora kabeh kajaba Crimea.
              1. +2
                26. mars 2024 05:00
                Kutipan: Sergey Averchenkov
                Kenapa Crimea ora bisa dieling-eling?

                Dadi elinga ing taun apa dheweke dadi duweke maneh. Saka iki 20% saka wilayah.
                Dhuwit - apa, dheweke dhewe gelut? Dhuwit minangka setara universal, kaya sing sampeyan ngerteni - yaiku cangkang sing padha lan tank sing teyeng.
                1. -3
                  26. mars 2024 05:23
                  Ojo kompos otakku. Saliyane dhuwit, sanajan cukup kanggo obrolan kita minangka argumentasi, patriot, Abrams, macan tutul, howitzer, lsp. Apa sing arep tak lakoni? Apa aku kudu dhaptar lan ngunyah kabeh? Ketik telusuran "senjata sing diwenehake menyang Ukraina" - Aku dudu pengasuhmu. Sapa kowe lan saka ngendi? Yen ora, sampeyan mambu rada salah ... Lard utawa apa? Sampeyan banget banget mbela Angkatan Bersenjata Ukraina lan ngremehake rakyat kita.

                  Crimea dijupuk saka sampeyan ing '14. Banjur Strelkov lan sawetara wong menyang Donbass lan miwiti pemberontakan, banjur aku lunga, saiki anakku ana. Apa sampeyan pengin njlèntrèhaké kanthi ringkes perang 08.08.08/XNUMX/XNUMX? Aku ora ana. Apa maneh sampeyan pengin ngerti? Ngomong babagan Perang Punic?
                  1. +1
                    26. mars 2024 20:32
                    Kutipan: Sergey Averchenkov
                    Salom opo? Sampeyan banget banget mbela Angkatan Bersenjata Ukraina lan ngremehake rakyat kita.

                    Otakmu mambu kaya lemak babi.

                    Kutipan: Sergey Averchenkov
                    "senjata sing diwenehake menyang Ukraina"

                    Dadi, negara lemak babi bersenjata miturut standar NATO? Apa dheweke duwe atusan Patriot?
                    Yen bersenjata banget, apa sing bisa kita ucapake babagan raksasa kaya Turki? Lan sapa sing dadi tentara kita arep perang?
                    Miturut pratelan sampeyan, tentara Ukraina umume sing pertama ing donya.
                    1. -1
                      27. mars 2024 03:06
                      Dadi kenapa sampeyan mbela Angkatan Bersenjata Ukraina? Lan kenapa sampeyan sengit marang wong Rusia? Aku ora weruh jawaban liyane kajaba sampeyan ... ngerti sapa. Lan coba wangsulana pitakonku iki, yen ora, sampeyan mung takon - sampeyan kepenak, kaya ngono biasane dianggo.
                      Ora, ora atusan Patriot, nanging yen sampeyan nambahake cheetah lan Stormer mandhiri lan sawetara perkara cilik liyane (IRIS, Aspide, NASAMS, HAWK) banjur entuk atusan, lan yen sampeyan nambah MANPADS ing kene, umume ewu utawa puluhan ewonan.
                      Miturut kula? Kepiye carane sampeyan bisa ngowahi tembungku? Ora... kowe mesthi banci. Kados pundi manawi kula kandha, bilih anggèn kula ngintun saperangan dhatêng ing Bandera, anak kula kados-kados awoh-wohipun nyirnakaken tiyang-tiyang ingkang lemu. Sampeyan mbokmenawa bakal gelo? Aku mbantah lan njaga manawa Kulon nyedhiyakake senjata sing akeh banget kanggo makhluk kaya babi iki (Ukrainia) lan kita uga perang karo Kulon. Inggih, takon kula liyane, sampeyan ora ngerti carane nggunakake panelusuran dhewe.
        2. -4
          25. mars 2024 08:58
          lan persiapan intensif ditindakake kanggo nyerang Zaporozhye

          Kanggo miwiti nutupi Zaporozhye, sampeyan kudu njupuk Novomikhailovka lan ngalahake Ukrainia saka Ugledar. Banjur njupuk Kurakhovo lan pindhah ing mburi garis mungsuh ing mburi garis Orekhov - Gulyai-Polye. Ing wektu sing padha, sampeyan kudu njupuk Krasnogorovka saka sisih lor, sing saiki ana perang.
      2. +7
        25. mars 2024 08:58
        Iki minangka bagean saka DPR lan LPR sing dikontrol. Wilayah Kherson, Zaporozhye, Kharkov tanpa garis benteng lan pasukan dikuwasani ing awal Distrik Militer Lor lan jumlah sing ditinggal mengko. Ing ngendi garis benteng mandheg lan nyerang.
  3. + 20
    25. mars 2024 05:17
    Yen kita njupuk publikasi asing sing ora bias banget (isih ana sing kaya ngono), mula pirang-pirang taun ana pitakonan utama: "Tampilake wong sing bisa nerangake apa strategi Rusia." Lan pitakonan iki wiwit ditakoni ing macem-macem formulir dawa sadurunge Distrik Militer Lor, malah sadurunge krisis ing Ukraina. Ana sawetara keraguan manawa awake dhewe duwe ide sing jelas babagan awake dhewe ing jagad iki kira-kira 10 taun, ora perlu ngomong babagan wektu sing luwih suwe.
    1. Eug
      +4
      25. mars 2024 05:58
      Strategi Rusia kudu diidini mlebu ing papan sing sah ing komunitas donya tanpa ngganti inti saka komunitas iki. Mergo iki....
      1. +9
        25. mars 2024 06:07
        Inggih, dheweke ditampa kanthi seneng lan dilebokake, ditampa ing organisasi donya sing paling penting. Nanging dheweke gelo kanggo soko lan ngidoni karo wong-wong mau. Dheweke mutusake yen level dheweke minangka negara paling mlarat lan paling mundur ing donya, wong sing dibuang ing donya.
      2. +8
        25. mars 2024 06:22
        Kutipan saka Eug
        Strategi Rusia kudu diidini mlebu ing papan sing sah ing komunitas donya tanpa ngganti inti saka komunitas iki. Mergo iki....

        Apa kritéria kanggo panggonan sing pantes lan sapa sing nemtokake?
        Kita ditampilake papan sing cocog karo kabeh wong, kalebu elit kita - stasiun bensin, nanging tanpa rasa hormat internasional.
        Nanging - Aku wanted kanggo, kaya ing dongeng bab Goldfish
        Kepengin dadi nyonya segara;
        Kanggo manggon kanggo dheweke ing segara Okiyane,
        Kanggo sampeyan ngawula dheweke
        Lan dheweke bakal duwe ing errands dheweke

        Lan China, Korea Selatan, Taiwan diidini njupuk papan sing sah
        1. +8
          25. mars 2024 06:59
          Lan China diidini njupuk papan sing sah ...

          Nanging China wis ngeculake lan kabeh wong kudu nganggep.
    2. + 19
      25. mars 2024 06:20
      Kutipan: nikolaevskiy78
      banjur pirang-pirang taun saiki dadi pitakonan utama: "Tampilake wong sing bisa nerangake apa strategi Rusia."

      Iku mung sing akeh publikasi Western, saka memori lawas, ngelingi Kakaisaran lan USSR, pracaya panguwasa Rusia umume duwe kapentingan negara. Ora masalah apa dheweke kapitalis, sosialis, utawa malah teokratis, nanging ana. Kasunyatan sing padha duwe kapentingan, nanging padha ora kapentingan negara, nanging istimewa pribadi, ing paling kelompok (sing cukup khas kanggo negara-negara kapitalisme peripheral) iku angel kanggo ngerti lan sing paling Jahwéh interferes karo gambar propaganda Western saka Rusia elek lan. a Putin elek.
      Saka njaba, tumindake wong-wong sing mung duwe kepentingan pribadi, nanging kanthi karsane nasib, sing dadi pimpinan negara katon ora ana strategi.
    3. -7
      25. mars 2024 07:13
      Kutipan: nikolaevskiy78
      Ana sawetara keraguan manawa awake dhewe duwe ide sing jelas babagan awake dhewe ing jagad iki kira-kira 10 taun, ora perlu ngomong babagan wektu sing luwih suwe.

      Lan ora ana siji ing donya saiki bisa ngrancang kanggo 10 taun.
      Contone, kemungkinan Biden/Trump menang pemilu yaiku 33%, amarga ana sing bisa mati kapan wae amarga umur. Lan bakal ana calon anyar sing bisa nyawiji Amerika. Sapa sing bisa njamin iki? Ora, ora bisa ...
  4. Komentar wis dibusak.
  5. + 31
    25. mars 2024 06:01
    Penulis sing dihormati mung mbaleni epik Kherson feat (iki nalika dheweke nulis ing wayah esuk babagan kanthi yakin ngusir kabeh serangan lan ing dina sing padha Kherson nyerah). Ayo kula ngelingake sampeyan ing esuk tanggal 23, ing artikel sing darmabakti kanggo serangan teroris ing Crocus, dheweke nulis "Para bandit ora ana hubungane karo Kaukasia utawa wakil negara-negara Asia." Ora ana.
    Lan saiki ana wahyu anyar, pranyata Barat wis nilar wilayah wétan Ukraina (nyatane, Kulon malah wis nilar perjanjian Istanbul sing suci lan migunani banget, ing kene ana sewa Crimea, lan saiki ora considering opsi liyane kajaba tapel wates 1991), nanging bakal perang kanggo Odessa (nyatane, kita wis kangelan ngusir serangan mungsuh bebarengan bank Dnieper kita lan mbuwang wong menyang kali ing Krynki).
    Umumé, kanthi bakat kanggo mripat ala lan tingkat wawasan, luwih wicaksana lan luwih nguntungake saka sudut pandang propaganda kanggo nggunakake ramalan lan penilaian penulis kanthi mbalikke.
    Contone, yen penulis nulis yen kabeh iku ala lan sesuk kita bakal nyerah Belgorod, banjur kabeh wong, mesthi, unanimously scold wong, nanging iki ora bakal kelakon, kita bakal nyerah Belgorod. lan iki bakal nggawe jiwa wong rada tenang, lan sawetara kapercayan bakal katon.
    1. + 19
      25. mars 2024 06:18
      Lan nalika, ayo ngomong, padha nganakke "tentrem saru", penulis bakal miwiti kanggo saiki minangka kamenangan samesthine.
      1. + 23
        25. mars 2024 06:28
        Kutipan saka parusnik
        Lan nalika, ayo ngomong, padha nganakke "tentrem saru", penulis bakal miwiti kanggo saiki minangka kamenangan samesthine.

        Mesthi, dheweke bakal nulis - kita nglawan kabeh NATO lan menang! (iki yen kita bisa nggawe gencatan senjata ing LBS).
        Nanging kabeh titik lelucon iku kabeh wong nganggep jagad saru minangka pilihan sing paling awon, minangka perkara sing elek. Nanging nyatane isih kudu disimpulake. Saiki, paling ora, ora ana sing bakal nyimpulake karo pimpinan Federasi Rusia.
        1. +8
          25. mars 2024 06:33
          Ya... Ketoke, pimpinan kita seneng nggawe wesi adhem, kaya sing dakcritakake ing ndhuwur.
        2. +6
          25. mars 2024 08:34
          Lan mesthi wis rampung dangu kepungkur, Putin wis ngomong babagan iki luwih saka setahun, nanging mungsuh Ukrainia saka USSR ora setuju, nanging dheweke bakal setuju, lan dheweke bakal nerangake marang "pahlawan-patriot. " ing loro-lorone, "karo nangis ing swara," iku kanggo nylametake nyawa wargane.
    2. +8
      25. mars 2024 08:28
      Jujur, aku mikir yen penulis uga nggawe panjaluk saka sawetara wong sing manggon ing Turki lan kuwatir babagan pangkalan ing Romania.
  6. +2
    25. mars 2024 06:38
    Sanajan ora ana sing ngomong babagan pentinge Segara Ireng, mula ora bakal ilang relevansi wiwit jaman Ushakov. Saben bocah ngerti iki. Ora ana apa-apa kanggo mbantah ing kene. Inisiatif kasebut kudu ditindakake ing tangan sampeyan dhewe. Pitakonan mung kepriye. Ing pirang-pirang cara, sampeyan kudu ngetung kepentingane wong liya. Kalebu kapentingan Turki.
  7. + 11
    25. mars 2024 06:39
    "Dheweke nyiapake" rapat panas "kanggo kita ing sisih kidul Ukraina.".......
    ORA-Ora.... Lagi MASAK. Nalika lagi disiapake, markas sarwa kita bakal wiwit "badai". Utawa luwih tepat, padha bakal push Guys kita menyang gilingan meat mati.
    Gagasan Amerika kudu dilebokake ing mincemeat: kanggo mateni akeh wong Rusia.
    Mulane, "kita" ngenteni Banderlogs kanggo SIAP.
  8. + 19
    25. mars 2024 06:47
    ...kabijakan Republik Turki sing seneng tentrem

    Aku nangis.
    1. +2
      25. mars 2024 16:10
      Umumé, nalika miwiti maca artikel iki, cangkeme saya tambah kaget, lan rambut pungkasan ing ndhuwur sirahku wiwit obah aneh, lan pungkasane ora bisa rampung maca. Aku mandheg maca kanthi rumangsa wis ana ing pendhapa nomer 6.
  9. +8
    25. mars 2024 06:53
    Lha nek soal strategi, kabeh wis jelas..... Tentara kuwi dudu mung omongan sing apik, nanging tumindak sing cepet banget. Iki carane kita menang kabeh perang. Nalika mungsuh nggambar peta nyerang, kita ngganti lanskap, lan kanthi manual. Nalika wektu teka kanggo nyerang, mungsuh ilang ing terrain ora pati ngerti lan dadi ora siap kanggo pertempuran. Iki titik, iki strategi kita. (c) DMB.
  10. +2
    25. mars 2024 08:17
    Kajaba iku, Costanza ora adoh saka Segara Mediterania, lan mulane saka Timur Tengah. Sing uga penting amarga masalah sing diatur dening Houthi ing Segara Abang. Luwih luwih aman kanggo ngirim kargo saka Romania menyang Israel tinimbang liwat Segara Abang.

    belay "Ngeduk jero!"
    Kargo Romania saka Romania mesthi luwih aman kanggo ngirim menyang Israel ngliwati Segara Abang, lan luwih cendhek ngguyu. Nanging kargo Amérika liwat Romania opo? Dadi, apa Gibraltar lan Mediterania wis ditutup kanggo Yankees?
  11. +8
    25. mars 2024 08:34
    Lan iki mbantah kabijakan Republik Turki sing seneng tentrem. Negara kasebut bisa gampang ditarik menyang konflik militer.
    Ya, kita ngelingi Suriah, Irak, Libya, serangan ing Yunani, lan Chechnya ing taun 90-an
    Mangkono, Rusia, kaya Turki, kelangan akses dijamin armada liwat selat nalika pangkalan katon. Yaiku, Amerika bakal duwe kesempatan kanggo ngontrol lan malah ngancam komunikasi kita.
    Penulis ora ngerti babagan Konvensi Montreux?! Umumé, kepiye pangkalan ing Romania bisa ngganggu jalur Angkatan Laut Turki liwat Selat Bosphorus, sanajan adhedhasar geografi?!
  12. +2
    25. mars 2024 09:09
    Iku wektu dhuwur. Kita mesthi telat, kenapa? Apa kita ora ana sing mikir? Sampeyan perlu kanggo njupuk ora langkah retaliatory, nanging kanggo tumindak siji utawa rong langkah maju. Rusia wis diubengi basis ing kabeh pihak, lan kita isih ngarep-arep dadi kanca, karo sapa? Amarga iki, kita malah dadi kapitalis kanggo dadi kanca. Nanging ora bisa ditindakake; kita dituntun dening irung kaya sadurunge. Ora jelas sapa sing ngatur Rusia? Kekuwatan rakyat utawa oligarki? Gegayutan karo kuwasane rakyat, aku “mbengkok” iki. Pamrentah kita nglayani kapentingan wong sugih; padha mrentah Rusia kanggo tujuane dhewe.
    1. -7
      25. mars 2024 12:43
      "Pamrentah kita nglayani kapentingan wong sugih; dheweke uga mrentah Rusia kanggo tujuane dhewe."

      Aja susah, kabeh jagad urip kaya ngono. Kita kudu adaptasi piye wae, ora ana pilihan liyane.
      1. +5
        25. mars 2024 13:02
        Aku ora setuju karo sampeyan, supaya kabeh donya urip kaya sing dikarepake. Lan Rusia kudu pindhah menyang sosialisme. Nasionalisasi kabeh perusahaan strategis supaya bathi menyang negara.
        1. -6
          25. mars 2024 15:12
          "Aku ora setuju karo sampeyan, supaya kabeh jagad urip kaya sing dikarepake. Nanging Rusia kudu pindhah menyang sosialisme.

          Ayo, aku bakal ndeleng. Bener, aku wis ndeleng, nanging bisa uga sampeyan bisa nindakake. Bener, sampeyan mung sawetara ...
  13. +7
    25. mars 2024 09:38
    Penulis glethakaken dhasar saka genre sastra anyar - analis - parodist.
    Miturut definisi sing paling gampang, analytics minangka proses nemokake pola penting ing informasi, interpretasi, lan komunikasi kanggo nggawe keputusan sing tepat.
    Mulane, yen input kasebut minangka informasi sing adoh saka kasunyatan, kaya penulis, banjur analisis output bakal cocok.
    Ayo diwiwiti kanthi nyatane ora ana pangkalan militer AS anyar sing dibangun ing Romania. Pangkalan militer NATO lawas lagi ditambahi ing Romania lan bakal dadi paling gedhe ing Eropa. Kapindho, dudu Amerika Serikat sing ngembangake pangkalane, nanging Romania. Amerika Serikat lan negara NATO liyane nyumbang pendanaan liwat European Deterrence Initiative, nanging Rumania nanggung akeh biaya. Kaputusan kanggo nggedhekake pangkalan kasebut digawe maneh ing taun 2019. Ing wulan Juni 1922, kontraktor utama sing ditandatangani pamrentah kontrak diidentifikasi liwat kompetisi. Iki minangka rong perusahaan Romania - Impex SRL Bucharest lan Bog'Art, uga perusahaan Austria Strabag AG. Kajaba iku, 22 subkontraktor liyane melu kerja. Kanggo nggedhekake pangkalan kasebut, 2400 hektar tanah dituku saka populasi kanthi rega 5500 euro saben hektar. Karya diwiwiti taun iki. Umumé, proyek kasebut duwe papat tahapan lan dirancang kanggo 20 taun. Romania nambah anggaran pertahanan kanthi 2024 persen kanggo 45 dibandhingake taun kepungkur - dadi 20 milyar euro.
    Türkiye, kanthi alami, minangka anggota NATO, uga melu ing proses iki. Menapa malih, sanajan negara loro iku anggota NATO, pungkasan taun pungkasan Turki lan Romania nandatangani perjanjian kerjasama militèr bilateral kanggo
    nggedhekake lan nggedhekake hubungan pertahanan, kanthi nggatekake dinamika aktivitas bilateral lan owah-owahan anyar ing lingkungan keamanan

    Lan sethitik babagan
    sing saiki Amerika Serikat ora duwe wektu kanggo proyek manca gedhe

    Anggaran AS taun iki nyedhiyakake $3 kanggo mbiayai Inisiatif Pencegahan Eropa. Bener, ora akeh kanggo mbiayai telung proyek ing Romania - 630.
    Saliyane ekspansi 57 pangkalan udara, Amerika Serikat melu rekonstruksi pangkalan udara 71 Angkatan Udara Romania lan Pusat Latihan Tempur ing Cincu.
    1. +5
      25. mars 2024 09:48
      Rong tembung babagan "Blue Homeland". Doktrin iki wis dadi bab sing kepungkur. Dina iki ing agenda yaiku "Abad Turki" - program neo-imperial Erdogan - kebangkitan Kakaisaran Ottoman ing wangun modern.
      Iki kanggo crita penulis babagan
      kawicaksanan perdamaian Republik Turki
  14. + 12
    25. mars 2024 09:48
    Apa ora wektu kanggo njupuk inisiatif strategis ing tangan sampeyan dhewe?
    "Apa durung wektu, kanca-kanca, kanggo kita njupuk ayunan ing William, sampeyan ngerti, um, Shakespeare kita?" Rombongan kasebut kanthi semangat mangsuli: "Lan ayo padha ayunan!" (c)
    Dheweke kudu wedi karo kita! Ora kita, nanging kita!
    Dheweke bakal wedi yen kita mandheg ngasilake, contone, mobil Cina kanthi merek Moskvich
    banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.
    PS ing USSR, ora ana sosis, padha ngasilake galoshes, nanging dihormati lan wedi, nanging ing kene ana sosis lan kita ora ngasilake galoshes, nanging ora wedi, aneh bener?
  15. -1
    25. mars 2024 10:14
    Yen ana kekuwatan, dheweke bakal wedi, yen ora ana kekuwatan, ora ana rasa wedi.
    1. +4
      25. mars 2024 16:18
      Kekuwatan apik, nanging aku uga pengin urip sing layak kanggo populasi.
  16. +2
    25. mars 2024 10:27
    Ndhuwur aku kasebut ing countermeasures radikal saka Amerika Serikat lan NATO.

    Dadi langkah apa sing bisa ditindakake Rusia kanggo nglawan Amerika Serikat lan NATO? Mangga dhaptar.
    Saben uwong ngerti perlu kanggo nguatake tentara Rusia, lan apa maneh sing kudu ditindakake Rusia?
    Yen ora, saka materi sing diwenehi iki ora jelas.
    1. +4
      25. mars 2024 15:36
      Kutipan: Pravdodel
      lan saliyane iki, apa maneh sing kudu ditindakake Rusia?

      Mbokmenawa kita isih kudu nransfer ekonomi kita saka ekonomi bahan mentah menyang industri, teknologi dhuwur. Mungkasi transfer ibukutha menyang lepas pantai, menyang negara NATO. Mungkasi perdagangan sumber daya karo Kulon.
      Mergo, aku mikir.
      1. +2
        25. mars 2024 16:20
        Iki kabeh apik, nanging sing paling penting yaiku kesetaraan ing ngarep hukum kanggo kabeh wong.
        1. +2
          25. mars 2024 22:10
          Kutipan saka Fan-Fan
          Iki kabeh apik, nanging sing paling penting yaiku kesetaraan ing ngarep hukum kanggo kabeh wong.

          Inggih, paling cedhak. Ing pangertèn lengkap, iki mesthi utopia. Nanging ing Uni Sovyèt, pejabat saka kabeh garis cukup nyaman, lan uga anak-anake. Ora mesthi mesthi, nanging luwih asring ya tinimbang ora. Usmanov sing padha, putrane jaksa, ngladeni wektu karo kanca-kancane, uga dudu buruh, kanggo nyogok! Dadi, panjaluk kaadilan ing Federasi Rusia ageng, nanging ora mungkin bakal kepenak kanggo paling sethithik 6, utawa malah 12 taun.
  17. RMT
    +5
    25. mars 2024 14:59
    ... iki mbantah kabijakan Republik Turki sing seneng tentrem ... "
    Soko anyar. Makhluk sing seneng tentrem kuwi ora bisa mangan. Doves of Peace
  18. +2
    25. mars 2024 15:33
    Mungkasi paling apik kanggo agresor yaiku kekuatan kita. Dheweke kudu wedi karo kita! Ora kita, nanging kita! Lan banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.

    Malah dadi lucu. Kanggo sawetara alasan, pamrentah kita wiwit taun 2014 nganti 2022 ora ngerti utawa ngerti babagan iki. Lan malah saiki, aku ora yakin apa sing padha sinau.
  19. 0
    25. mars 2024 16:37
    iki mung sepisan maneh nandheske perlu galak kanggo rampung Cut mati Ukraina saka Segara Ireng, kang solves akeh masalah ing segara lan ing wektu sing padha ngamanake wilayah Dniester lan Moldova, yen ora kalem mudhun, bakal paling sepi mudhun, lan pangkalan ing Constanta bakal ditliti kanthi apik, saiki dadi buffer Ukrainia sing ngidini dheweke ngegungake, lan kanthi visibilitas meh langsung, pangkalan iki bakal rentan banget.
  20. +2
    25. mars 2024 16:53
    Wis West, mulane, nilar Wétan Ukraina? ngguyu
  21. 0
    25. mars 2024 17:54
    Aku wonder sing nunggu kita?
  22. +1
    25. mars 2024 18:52
    Dear Mr. Staver! Sampeyan dadi "kondhang" kanthi judhul (sebagian) artikel sampeyan kanthi patriotik - kanthi pitakonan provokatif - "Apa durung wektune kanggo njupuk inisiatif strategis menyang tangan sampeyan dhewe?" Ing cendhak lan ing istilah militèr - bab "inisiatif" - iku tansah wektu, nanging karo konsep "strategis" (inisiatif) - kanggo iki, "jinis strategis" sarana militèr-teknis kudu digawe, yaiku personel + kaunggulan. (nyata, lan dudu penerbangan ing LBS kanthi saben menit) VKS + kaunggulan ing meriam lan roket meriem + cadangan strategis MTS, bahan bakar lan pelumas, peralatan militer + mburi sing dilindhungi kanthi strategis lan, mesthi, "otak lan tangan sing wis diverifikasi" kanthi ideologis. "bisa" kanggo nerjemahake kabeh iki menyang "marmer lan tembaga" .... Minangka kawicaksanan wétan lawas ngandika: "Arep mbaleni tembung "halva" - sayangé, tutuk ora dadi manis ......" Lan saiki. , kita perang banget kanthi ati-ati, malah kanthi cerdas, sing katon, sanajan kanthi mata telanjang... Wewengkon tapel wates lan wilayah mburi kita kena artileri. - serangan rudal, malah ibukutha "siram getih" saka tumindak teroris ... Ketoke, watesan "ngamuk bangsawan sing godhok kaya gelombang" sawise kang wiwit, wis, "perang rakyat, perang suci" wis durung teka, ing "crucible", ing ngendi, minangka aturan, muncul inisiatif strategis, kanthi tambahan tembung "bener" .... Kaya iki, Pak Staver .... Ya, ing kahanan saiki, Umumé, iku arang banget angel kanggo nindakake lan mimpin perjuangan bersenjata kanggo eksistensi lan kamardikan, kang, ing kasunyatan, ing "kulawarga loropaken saka bangsa kapitalis fraternal" ... Sawise kabeh, diwenehi "tren" saka pangembangan Rusia, ing taun 80-an pungkasan: kapitalisme negara-oligarki de-ideologis, kanthi upaya kanggo "masang" eseman "Gagarin" menyang (kapitalisme) ...
  23. +2
    25. mars 2024 20:46
    Stop paling apik kanggo agresor punika kekuatan kita


    Ora kekuatan, nanging tekad! IMHO, kerja sama pimpinan militer-politik Rusia sing nuntun kita menyang perang gedhe.
  24. +1
    25. mars 2024 21:16
    Strategi tanpa taktik minangka dalan sing paling alon kanggo kamenangan. Taktik tanpa strategi mung kesusu sadurunge kalah - Sun Tzu.
    Carane bisa menang yen? Mungsuh ora dijenengi. Ora ana target sing ditemtokake. Ora dituduhake apa sing dikarepake Federasi Rusia. Ora ana strategi. Ing taktik ana ekstrem, shying adoh. Mung pitakonan, ora ana jawaban.
    Ora ana dhasar hukum kanggo Federasi Rusia kanggo nindakake latihan latihan militer ing Ukraina, yaiku. Ora ana Undhang-undhang sing bakal nemtokake manawa wilayah Ukraina, sing dicekel lan dicekel dening separatis kanthi bantuan NATO, minangka properti Rusia.
    Kepiye carane bisa njupuk inisiatif strategis yen ora ana strategi dhewe, ora ana tujuan?
  25. +1
    25. mars 2024 21:56
    Doktrin Montreux, luwih spesifik.

    Apa penulis bingung Konvensi Montreux lan Doktrin Monroe?
  26. +2
    26. mars 2024 10:20
    Kaya ngono. Mung dheweke wis yakin yen respon Rusia marang tumindak apa wae saka Kulon mung bakal dadi demagoguery. Apa iku - pengecut utawa ngormati sing ora duwe kuwasa kanggo wong-wong sing wis ngupayakake pirang-pirang taun lan ditendhang - pancen ora masalah.
  27. 0
    27. mars 2024 11:36
    [quote][/quoKita ing Turki prihatin banget yen pangkalan iki bakal ngganggu keseimbangan kekuwatan ing Segara Ireng lan nyuda kemampuan Turki lan Rusia kanggo ngontrol selat, sing tegese kahanan ing wilayah Segara Ireng bakal saya tambah akeh. .”te]
    Mungkin bakal luwih gampang nransfer selat menyang tangan Rusia, lan masalah bakal ilang kanthi otomatis?
  28. +1
    27. mars 2024 13:38
    "Mratelakake panemume yen kekuwatan tentara Rusia wis tambah nganti tingkat sing saiki malah tentara NATO ora bisa ngatasi"
    NATO luwih kuwat. loro kuantitatif lan, sing paling penting, kualitatif. atusan pesawat generasi 5, drone tempur nyata, rudal siluman ... nanging sing utama yaiku kemampuan pengintaian sing ora proporsional. klompok satelit spy, pesawat mbengung, pesawat pengintaian strategis kayata Global Hawk, jaringan transmisi data-kacepetan dhuwur ... kita wis tau duwe apa-apa kaya iki, lan kita bakal, ing mangsa foreseeable.
  29. +1
    1 april 2024 17:08
    Putin ora arep njupuk Odessa!!!! Buktine? Kita ora nyabrang tapel wates, kita ora maju ing Kharkov lan Sumy. Putin ngimpi menehi tandha perdamaian supaya Crimea lan kabeh sing wis direbut saiki bakal diakoni.
    1. 0
      1 april 2024 19:20
      Pancen bener iku.
      Apa sampeyan ora setuju karo Putin babagan sesuatu?
  30. 0
    1 april 2024 19:19
    Iki bakal rumit banget nyebrang Dnieper lan bakal meksa printah kita kanggo nundha operasi kanggo sawetara sasi.


    Aku bungah kanggo dear Alexander. Dheweke duwe imajinasi sing luar biasa.
    Aku mikir yen kita ora bisa ngimpi babagan "nyebrang Dnieper".

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"