Pabrik metalurgi Makeevsky: sabotase sajrone konstruksi

184
Pabrik metalurgi Makeevsky: sabotase sajrone konstruksi
Pabrik Metalurgi Makeevka saiki


Konstruksi industri pra-perang sajrone rencana limang taun pisanan, kaloro lan awal katelu minangka epik sing nyenengake. Iku ora mung sukses. Ing taun-taun kasebut, negara anyar dibangun, beda banget karo sadurunge.



Nanging, nalika sampeyan miwiti kanggo njaluk kenalan karo rincian, sampeyan bakal aran kuwat sing ora saben wong seneng karo owah-owahan kuwi, lan padha nyoba kanggo tundha, alon mudhun lan ngganggu pembangunan cepet iki. Mesthine, istilah "sabotase", sing digunakake ing jaman Stalin, banjur entuk konotasi semantik sing murni negatif: padha ngomong yen kabeh iki minangka tuduhan tanpa dhasar.

Nanging, ana tumindak sing meh ora bisa disebut apa-apa kajaba sabotase sadar lan ngrancang. Ing tartamtu, ing construction saka sawetara fasilitas ing Makeevka Metallurgical Plant dijenengi sawise. S. M. Kirov ing taun 1940.

Transformasi tanduran dadi kompleks industri gedhe


Makeevka Metallurgical Plant minangka salah sawijining sing paling tuwa ing Donbass; didegaké ing taun 1898. Malah sadurunge revolusi, iku perusahaan metallurgical gedhe lan uga-dilengkapi dening standar wektu sing.

Sajrone rencana limang taun pisanan, rencana dikembangake kanggo rekonstruksi radikal tanduran kasebut lan dadi inti saka pabrik metalurgi gedhe.


Pabrik lagi dibangun

Miturut rencana iki, direncanakake dibangun ing Pabrik Metalurgi Makeevka:

pabrik sintering kanthi 5 sabuk, kapasitas 2 ewu ton sinter;

toko coke kanthi 184 oven kanthi kapasitas 1 ewu ton kokas;

toko blast furnace kasusun saka telung blast furnaces saben 842 meter kubik lan loro blast furnaces saben 1 meter kubik;

toko open-hearth anyar sing kasusun saka sangang tungku 15-ton lan mixer 1-ton karo bengkel tambahan;

toko rolling anyar dumadi saka 1 mm blooming pabrik, 150 lan 630 mm pabrik billet terus-terusan, 450 mm gilingan checkerboard, 300 mm pabrik Strip, lan 300 mm pabrik kabel.

Miturut proyek kasebut, pabrik Makeevka mesthine bakal ngasilake sawise rekonstruksi: 2 ewu ton sinter, 500 ton wesi tuang, 2 ton baja ing bengkel anyar lan 240 ton baja ing bengkel lawas, total. saka 1 ewu ton, 600 ewu ton produk digulung.

Ing situs pabrik Makeyevka lawas, pabrik metalurgi anyar sing kuat bakal dibangun, dilengkapi teknologi paling modern ing wektu kasebut lan ngasilake produk sing dibutuhake.


Toko blast furnace saka Makeevka Metallurgical Plant

Sawetara klarifikasi.

Agglomerate wis enriched bijih wesi sintered menyang lumps keropos saka 5 kanggo 100 mm. Bijih wesi sawise beneficiation iku bledug nggoleki, kang, nalika jeblugan wis panganan menyang pawon jeblugan, mung digawa metu saka pawon. Mulane, iku luwih apik kanggo agglomerate kanggo nyegah losses. Kajaba iku, pangisian daya sinter uga diresiki, peleburan lancar lan efisien ing babagan konsumsi bahan bakar.

Sabuk tanduran sintering yaiku mesin sintering sing kasusun saka rantai tertutup gerobak-pallet sintering, sing dilewati liwat tungku incendiary. Kita ora bakal nganggep iki kanthi rinci, aku mung bakal ujar manawa iki minangka struktur sing kompleks.


Mesin sintering sabuk ing Pabrik Metalurgi Chelyabinsk

Gilingan staggered minangka pabrik rolling ing ngendi pra-finishing lan finishing stands for Processing final saka logam sing disusun ing pola checkerboard. Kauntungane yaiku dawa gilingan cukup kompak.

Strip minangka jalur baja paduan rendah sing akeh digunakake ing teknik mesin, konstruksi lan, contone, ing produksi pipa sing dilas.

Rencana Napoleon kanggo rekonstruksi pabrik Makeevka, nanging ora rampung ditindakake sajrone rong rencana limang taun sadurunge perang. Ing taun 1936, pabrik iki nglebur 1 ewu ton wesi tuang (316% saka kapasitas desain), 58,7 ewu ton baja (1%) lan ngasilake 127 ewu ton produk gulungan (52,4%). Nanging sing uga akeh.

Pabrik Makeevka ing taun 1936 nglebur 9,2% wesi tuang Soviet lan 7% baja Soviet.

Telat, owah-owahan lan nyuda


Fasilitas sing direncanakake nanging durung rampung saka Pabrik Metalurgi Makeevka dipindhah menyang rencana limang taun katelu. Dheweke wis ditangani dening kapercayan Yuzhmashstroy, sing minangka bagean saka kepercayaan konstruksi Komisariat Rakyat kanggo Konstruksi USSR utawa Narkomstroy, sing dibentuk ing pertengahan 1939.

Lan iki ngendi iku wiwit dadi menarik.

Kanggo taun 1940, kantor Makeevka saka kapercayan Yuzhmashstroy, sing langsung melu kerja konstruksi ing Pabrik Metalurgi Makeevka, duwe rencana:

• pambangunan tungku open-hearth senilai 9 ewu rubel;

• pambangunan sabuk sintering No 4 senilai 6 ewu rubel;

• pambangunan rolling shop No 1 karo pabrik 450 lan 250 biaya 2 ewu rubles.

Mesthine manawa manajemen Pabrik Metalurgi Makeevka, sing diwenehi kantor konstruksi khusus kanggo nggedhekake produksi, kudu kasengsem kanthi cepet rampung konstruksi lan peluncuran fasilitas anyar. Nanging ora ana.

Artikel ing Stroitelnaya Gazeta tanggal 24 Mèi 1940 njlèntrèhaké cara departemen konstruksi ibukutha Pabrik Metalurgi Makeevka nganti tundha pambangunan.

Contone, miturut urutan wektu kasebut, pabrik kudu nggawe lan nyetujoni dhaptar judhul proyek konstruksi sing nuduhake biaya. Iki minangka dhaptar apa sing kudu dibangun. Iku misale jek sing tugas ora angel banget, nanging departemen construction ibukutha diganti dhaftar judhul kanggo 1940 kaping papat (!).


Conto dhaptar judhul saka wektu iku

Banjur pabrik kudu mlebu persetujuan kontrak karo organisasi konstruksi, kanthi dhasar karya konstruksi bakal diwiwiti. Ing teori, persetujuan kanggo 1940 kudu rampung ing Desember 1939. Nanging departemen konstruksi ibukutha pabrik resmi kontrak mung ing April 26, 1940, lan karo biaya construction unspecified.

Sawise iki, pabrik kudu nggambar lan ngirim gambar menyang tukang bangunan. Iki uga kudu ditindakake sadurunge. Gagal ngirim gambar ing wektu iku masalah khas ing construction ing wektu iku. Nanging departemen construction ibukutha saka tanduran Makeyevka tindak luwih. Dheweke ora mung nundha pangiriman gambar, nanging uga ngganti sawetara gambar karo liyane, nggawe amandemen kanggo wong-wong mau. Tukang nulis iki ing koran - panggantos tanpa wates saka sawetara gambar karo liyane. Tegese, iki ditindakake ora sepisan, ora kaping pindho, ora kaping telu.

Ing kuartal pisanan taun 1940, para tukang mbangun pipa gas menyang fasilitas sing lagi dibangun. Nanging ing wiwitan Mei 1940, departemen konstruksi ibukutha pabrik nyerahke gambar pipa gas anyar menyang tukang bangunan lan mbatalake sing lawas. Kabeh sing dibangun miturut gambar lawas dadi ora bisa digunakake. Iki, kanthi cara, kerugian kanggo organisasi konstruksi, amarga obyek sing ora ditampa dening pelanggan ora dibayar.

Pungkasan, departemen konstruksi ibukutha pabrik Makeevka nyedhiyakake dana luwih sithik kanggo pambangunan fasilitas tinimbang sing dibutuhake. 6 ewu rubel dialokasikan kanggo tungku open-hearth, yaiku, kurang 850 yuta rubel; kanggo sabuk No.

Iki ndadekake para tukang bangunan ing posisi sing angel. Salah siji organisasi construction kudu menehi ganti rugi kanggo shortfall ing beyo dhewe, yaiku, mbangun ing mundhut, utawa ora ngrampungake construction, sing, ngganggu nerusake saka reconstruction saka tanduran.

Akibaté, gadhah rencana kanggo 1940 saka 18,4 yuta rubles utawa 4,6 yuta rubles saben waktu, kantor Yuzhmashstroy digawe mung 1940 yuta rubles ing waktu pisanan 2.

Sabotase utawa ora?


Kepiye carane bisa diterangake, yen ora kanthi sabotase sing dipikirake kanthi teliti lan diatur? Kabeh "prank" iki nyebabake karusakan gedhe kanggo ekonomi nasional.

Sepisanan, dhuwit nandur modhal ing construction durung rampung boroske; yen pabrik kasebut ora ngasilake logam sing direncanakake, mula dhuwit sing diinvestasi kanggo mbangun pabrik lan pabrik sing kudune ngonsumsi lan ngolah logam iki uga boros.

Sareh, tukang lan mesin padha ing situs construction, nanging ora sethitik; kekuatan lan skills padha boroske guna, awit sak iki padha bisa mbangun mergo.

Katelu, fasilitas pabrik metalurgi sing durung rampung ora ngasilake logam, sing ora diowahi dadi alat mesin, peralatan, mesin, uga senjata, amunisi lan peralatan militer.

Mulane, kalem utawa malah ngganggu pambangunan pabrik metalurgi minangka pukulan kuat kanggo sawetara industri lan kemampuan pertahanan sacara sakabehe, lan jangka panjang, nyuda pangembangan ekonomi nasional sajrone pirang-pirang wulan lan taun. , sing bisa nyebabake pembatalan akeh rencana penting sing ora bisa ditindakake amarga kekurangan logam

Mratelakake panemume, kasus iki, adoh saka siji-sijine, minangka asil saka sabotase sing diatur.

Nanging aku bakal takon marang para pembaca: Kepiye sampeyan ngevaluasi konflik iki sing muncul ing taun 1940 ing Pabrik Metalurgi Makeevka sing dijenengi sawise. S. M. Kirov?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

184 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    30. mars 2024 04:03
    Penulis, ketoke, ora tau kerja ing industri konstruksi (lumbung ing plot pribadi ora dianggep ngguyu ).
    Paling gampang kanggo nyalahke masalah ing construction ing sabotase.
    Nanging yen sampeyan miwiti mangertos, mbok menawa masalah luwih jero, wiwit saka lack saka riset lengkap lan pungkasan karo desainer unqualified, sing njupuk puluh kanggo latihan.
    Kabeh masalah sing diterangake isih ana ing konstruksi, utamane sing ana peraturan pemerintah (waca - birokrasi)
    1. 0
      30. mars 2024 05:06
      Lan apa jenis MediaWiki padha kita ngomong bab? Kabeh kerugian wis dijamin dening negara. Iku mokal kanggo bangkrut. Mula, sikap kasebut kaya-kaya nganggep desain lan perencanaan kanthi entheng.
      1. 0
        2 april 2024 22:55
        Yen memoriku nglayani aku kanthi bener, mula bathi Stalin ora diitung. Nanging MediaWiki, minangka asil saka kegiatan financial lan ekonomi, muncul ing Khrushchev sak reformasi Kosygin-Liberman.
    2. -1
      30. mars 2024 06:26
      Yuzhmashstroy: minangka Comrade ngandika. Stalin, saben masalah duwe jeneng ngarep, jeneng mburi lan patronymic.
      Mungkin dadi luwih jelas yen kita njlentrehake sapa sing mbangun? Amerika, Jerman, kita?
    3. +8
      30. mars 2024 06:59
      Aku duwe artikel ing kene babagan perawatan medis ing Penza ing taun 1963. Lan ana pitakonan sing dianggep sawetara jenis rumah sakit lagi dibangun ... 8 taun! Rumah sakit, dudu pabrik. Lan, mesthi, ana akeh conto ing ALL AREAS. Bangunan muses ana ing ngarep mripatku. sekolah dibangun ... kanggo luwih saka 10 taun. No taun omah dibangun saka beton cor ing tengah Kuibyshev. Aku teka kanggo lulusan sekolah ing '85, lan kiwa ing '88, lan omah iki durung siap. Lan yen kabeh iki dijupuk menyang denominator umum, pranyata akeh Omo, ora kaetung. Utawa ... sawetara faktor liyane ana ing karya. Miturut cara, saiki ing tengah Penza bangunan digawe saka beton cast didegaké ing 6 sasi!
      1. -1
        30. mars 2024 07:45
        Kutipan saka kaliber
        ONO OPO OKE, Ora kaetung

        malah mangu-mangu. Yagene akeh wong-wong mau? wong normal kudu ngerti yen pambangunan pabrik lan pembangkit listrik iku apik, bisa uga "perang nglawan sabotase" uga perusahaan sing padha karo "kolektifisasi" sing ngapusi? Sing. mung balesan marang cara urip lawas lan wong-wong sing nganggep cara urip iki?
        1. +1
          30. mars 2024 07:46
          Kutipan: Trinitrotoluene
          mung reprisals marang cara lawas lan wong-wong sing personified cara iki urip

          Utawa ... sawetara faktor liyane ana ing karya.
          1. -3
            30. mars 2024 07:48
            Kutipan saka kaliber
            Utawa ... sawetara faktor liyane ana ing karya


            lan kasunyatan apa iku?
            1. 0
              30. mars 2024 09:10
              Kutipan: Trinitrotoluene
              lan kasunyatan apa iku?

              Yen aku ngerti, aku bakal nulis. Lan serius banget kanggo nuduh akeh wong tanpa bukti.
            2. +7
              30. mars 2024 11:30
              Kutipan: Trinitrotoluene
              lan kasunyatan apa iku?
              Ya, prasaja banget:
              -Dokumen endi?!!! Deadline wis entek!
              -Apa dokumen liyane sing sampeyan butuhake, ghoul?! Sampeyan isih kudu katon, njelajah, mikir, nyambung!
              -Ora preduli! Kita wis njupuk sampeyan (ing awake dhewe, mesthi, nanging sampeyan kudu ngurutake) tambah kewajiban !!! Miwiti konstruksi setahun sadurunge! Rencana limang taun ing telung dina! Aku bakal nembak sampeyan lan nggantung sampeyan (yen ora, dheweke bakal ngalahake aku amarga kewajiban omong kosong)!
              - Ayo, keselak, nanging omong kosong. Mung judhul.
              - Ya. Tukang bangunan, miwiti, iki dokumen.
              -Pembangun: "Yagene miwiti, isih akeh tugas sing kudu ditindakake ing situs liyane, sampeyan ora ana ing rencana, ora ana bahan kanggo sampeyan, lsp?"
              -Ora preduli! Kita wis njupuk sampeyan (ing awake dhewe, mesthi, nanging sampeyan kudu ngurutake) tambah kewajiban !!!
              Lan sateruse. Bajingan kasebut kari, lan para pemain lan negara kabeh padha mbubarake awake dhewe.
          2. +2
            31. mars 2024 23:47
            Contone, putra direktur kepercayaan konstruksi sinau karo adhine ing grup institut medis. Kapercayan iki, sanalika sawise ditampa, dumadakan (tembung kunci, diwenehi perencanaan, dana lan watesan) banjur mbangun asrama kanggo para siswa institusi iki. Kajaba iku, direktur kanthi terang-terangan ngumumake marang rektor yen nganti putrane lulus saka universitas, asrama ora bakal dibangun ...
        2. +7
          30. mars 2024 09:05
          Kutipan: Trinitrotoluene
          Mungkin "perang nglawan sabotase" uga perusahaan sing padha karo "kolektifisasi" sing ngapusi?

          Sawise kapitalisme, pindhah menyang sosialisme ing otak wong ora mung ngganti sistem. Ana akeh wong sing isih dadi penganut sistem kasebut, mula sabotase ora bisa dihindari.
          Yen kita njupuk wektu kita, banjur nggawa emigrants menyang negara uga sabotase, apa maneh dagang hidrokarbon karo mungsuh.
          1. 0
            30. mars 2024 09:12
            kanggo cilaka kanthi cara ngrusak manajemen pambangunan pabrik sing dibutuhake negara ditindakake dening wong-wong sing dadi mungsuh ora mung negara Republik Ingushetia utawa USSR, nanging peradaban Rusia.
            Aku ora mikir bisa akeh iki. Nanging wong-wong kuwi sing mimpin negara.
            Apa sebabe industrialisasi ditindakake? Mbokmenawa kanggo tujuan apa industrialisasi ditindakake ing Jerman, kanggo perang, loro wong kulit putih nyirnakake awake dhewe kanggo hiburan lan kabutuhan industrialis eksternal.
    4. -9
      30. mars 2024 07:27
      Kanggo pangerten sing luwih apik babagan apa sing kedadeyan ing wektu kasebut - 30 taun industrialisasi lan kolektivisasi - kita bisa menehi conto saka "Memoar" N.S. Khrushchev khusus babagan kolektivisasi lan peran Stalin dhewe lan asisten pisanane Kaganovich.

      Nalika aku wis kerja minangka sekretaris Komite Partai Kota Moskow (ing taun 1932), dumadakan Kaganovich siji dina marang kula sing arep ing trip bisnis kanggo Krasnodar. Dheweke ora ngomong kanthi terang apa alasan sing nyebabake perjalanan iki. Aku ora ngerti suwene dheweke adoh, mbokmenawa kira-kira seminggu utawa rong minggu, nanging nalika dheweke teka, minangka kepala organisasi partai Moskow, dheweke ngandhani babagan kahanan. Pranyata dheweke lunga menyang Krasnodar amarga ana serangan (kaya sing diomongake - sabotase). Kuban Cossack ora pengin ngolah tanah ing peternakan kolektif, lan minangka asil saka perjalanan iki, kabeh desa diusir menyang Siberia.

      Kita banjur ndeleng kabeh acara kasebut liwat mata Stalin lan nyalahake kulaks, "kaum tengen", Trotskyists, Zinovievites lan kabeh wong sing kudu disalahake lan karo sapa perjuangan kasebut banjur dilakoni ing partai. Iku mung ora diijini kanggo mikir sing kesalahan bisa digawe dening Komite Pusat, utamané dening Stalin. Nalika iku dheweke ngrumusake tugas politik kanthi ora bisa dikendhaleni. Ing wektu iku, ing mratelakake panemume, Rykov, Bukharin, Zinoviev lan Kamenev[76] wis èfèktif dicopot saka pimpinan, lan Trotsky wis ora ana maneh ing negara kita, dheweke dibuwang ing luar negeri. Mangkono, iku nganti Komite Pusat, Politbiro, kanggo foresee kesalahan iki utawa piye wae ngidini orane, lan Stalin main peran anjog lan nemtokake ing Politbiro. Iki tegese yen kita nggoleki sing guilty, banjur nyalahke utama kanggo wong.


      Contone, aku ora ngerti yen Kuban Cossack diusir menyang Siberia lan Kaganovich sing tanggung jawab kanggo proses iki, ayo ngomong ing skala gedhe (kabeh desa). Nanging sawise perang, propaganda Stalinis nuduhake film kasebut. "Kuban Cossacks" saka 1949, carane uga padha urip.
      Apa Khrushchev goroh, kaya sing saiki didakwa, utawa dheweke ngandhani sing bener? Dheweke mbokmenawa ora ngapusi Ora bisnis utama siji ing negara, lan expulsion saka Cossacks, bisnis utama iki ora bisa rampung tanpa kawruh saka wong pisanan saka negara.
      Bener, saka kene sikil tuwuh lan apa oyod saka kabeh masalah ing wektu kasebut.
      1. +3
        30. mars 2024 09:18
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Contone, aku malah ora ngerti yen Kuban Cossack diusir menyang Siberia lan Kaganovich tanggung jawab kanggo proses iki, ayo njupuk ing ukuran gedhe (kabeh desa)

        Kita, lair ing taun-taun pasca perang, ngerti sejarah kanthi apik, nanging sawise sejarah perestroika diatur supaya cocog karo sistem sing ana. Panguwasa nyoba mbusak saka pikiran kita carane mbah kakung lan bapak kita mbangun sosialisme. Malah Mausoleum ing Dina Kamenangan wis draped kanggo 32 taun.
      2. +6
        30. mars 2024 23:48
        Aku nemokake wong sing bisa dipercaya - "petani jagung" sing buta huruf. Dheweke ngresiki awake dhewe lan njebadi wong liya ...
        1. -5
          31. mars 2024 00:16
          Quote: Brondulyak
          Aku nemokake wong sing bisa dipercaya - "petani jagung" sing buta huruf. Dheweke ngresiki awake dhewe lan njebadi wong liya ...

          lan mesthi sampeyan nindakake ngelawan?
      3. 0
        1 april 2024 16:33
        Tepat ing taun 30-an ana perjuangan lan perang kanggo panguwasa ing Partai Komunis dhewe, ing ngendi akeh klan sing adu, ngrusak saben liyane. Stalin nyingkirake kabeh revolusioner pseudo-patriotik sing ing pirang-pirang cara minangka kolom kaping lima sing kanthi pirang-pirang cara ngrusak, ngganggu lan sabotase kanthi ngatur kabeh jinis sabotase, demonstrasi, insubordinasi lan sabotase sing jelas ing negara kene.
        Mulane, iku perlu kanggo nanggepi atos lan mbusak instigators ora mung ing ndhuwur, nanging uga ing ngisor, demonstrably evicting conspirators kanggo Siberia. Saiki, kita uga kudu nindakake reresik, nanging PDB isih kemudi alus, nanging SVO ujar manawa kudu luwih angel.
        Ing sisih liya, tanpa urip ing wektu kasebut, angel ngerti motif lan tumindak ing kahanan kasebut, lan mulane ora kudu nyalahake wong kanggo acara sing wis suwe - banjur luwih jelas lan luwih relevan.
      4. 0
        2 april 2024 10:10
        Nyalahake Stalin kanggo kabeh dosa iku kaya ngono. Khrushchev dudu tokoh sing paling pinunjul, lan kanggo ngubungake dosa lan dosa para pamimpin negara liya marang Stalin piyambak, aku mikir, ora banget objektif, amarga perane ing debunking sing diarani. kultus pribadine. Aku percaya yen kekurangan spesialis sing kompeten ing kepemimpinan negara lan "stormism" Rusia - sampeyan menehi rencana limang taun sajrone 3 taun - umume disalahake.
    5. 0
      30. mars 2024 08:03
      "Sabotase opo ora"

      Ayo padha nggambar paralel karo wektu kita kanggo pangerten.
      Pambangunan industri anyar, kayata teknik mesin, ing taun 30-an minangka prakara sing perlu lan positif, amarga negara kasebut dikubengi dening mungsuh lan kudu nindakake kabeh dhewe ing kasus mbelani budaya, lan pancen urip ing. intine.
      Apa sing lagi ditindakake, utawa luwih ora ditindakake, saiki? Negara iki maneh diubengi dening mungsuh, padha kudu maneh nggawe cabang anyar saka produksi elektronik sing ilang ing 90s. Nanging nganti pirang-pirang dekade saiki, ora ana sing digawe saka elektronik ing negara kasebut, lan apa sing ditindakake kanthi dhasar impor utamane saka China, ing endi komputer Rusia, kenapa program komputer durung dilebokake ing produksi? 't sing lungguh ana ngerti yen ing acara perang Kita ora bakal duwe KOMUNIKASI lan ora kontrol, amarga ing komputer impor tetenger bakal langsung bisa, kang bisa gampang rampung ing microcircuits, kabeh pasukan kontrol bisa?
      Kepiye carane nelpon panguwasa sing ora tumindak aneh? Bodho utawa ngiyanati?
      1. +5
        30. mars 2024 08:46
        Digawe yen ora digawe, mula roket pinter ora bakal mabur lan drone saiki bakal mulai nyanyi babagan China, mung dadi pitakonan kanggo sampeyan: kenapa fisikawan terkenal ninggalake Holland lan ing kana ide kasebut diterjemahake menyang bangunan dening lithographer, lan yen ora salah, Nikita Khrushchev nyebat industri elektronik minangka borjuis lan ora ngidini pembangunan banjur wong sing pinter lungguh lan nyithak omong kosong.
        1. -7
          30. mars 2024 08:53
          Mesthi, persentase tartamtu saka microcircuits ditinggalake supaya Uni kita bakal nglayani ISS, amarga Amerika dhewe ora ngerti carane nggawe mesin ruang, ana elektronik minimal kanggo ICBM.
          Nanging nglayani proyek-proyek internasional lan nggawe komputer kita dhewe sing bakal didol, yen ora komputer kita, iki ora ditindakake ing kene lan ora ditindakake mung kanthi kategoris lan jahat. Kayane nggawe komputer dilarang, nanging apa jenenge negara. sing dikontrol saka njaba? Koloni.
          1. +4
            30. mars 2024 08:58
            Nanging kasunyatan manawa manuk ireng "kita" duwe unsur saka China, aku ngerti langsung, aku dhewe nginstal spare parts Cina ing jinis produk kita.
        2. 0
          30. mars 2024 17:32
          Quote: Ig sura
          Khrushchev nyebat industri elektronik borjuis lan ora ngidini pembangunan, banjur wong pinter kuwi njagong lan nyithak omong kosong.


          lan ing dokumen apa sampeyan bisa maca yen Khrushchev ngandika iki?
          Bener, ing Khrushchev, elektronik kita berkembang luwih cepet tinimbang sapa wae ing donya: kita duwe limang komputer: loro institusi Moskow, Minsk, Yerevan, Kiev, lan arah komputer domestik ditutup ing Brezhnev.
        3. +1
          31. mars 2024 16:48
          Nikita Khrushchev nyebut industri elektronik borjuis lan ora ngidini pembangunan

          Piye wae dheweke ngerteni manawa para akademisi entuk luwih akeh tinimbang dheweke lan nyuda gaji kabeh wong pinter iki kaping pirang-pirang. Aku mikir sawetara wong sing bakal kerja normal yen njupuk dheweke lan nyuda gajine ora amarga kerjane ora apik, nanging mung amarga bos mutusake.
          1. 0
            1 april 2024 11:17
            Kutipan saka alexoff
            Piye wae dheweke ngerteni manawa para akademisi entuk luwih akeh tinimbang dheweke lan nyuda gaji kabeh wong pinter iki kaping pirang-pirang. Aku mikir sawetara wong sing bakal kerja normal yen njupuk dheweke lan nyuda gajine ora amarga kerjane ora apik, nanging mung amarga bos mutusake.


            link apik kanggo crita iki.
      2. +6
        30. mars 2024 11:43
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Nanging nganti pirang-pirang dekade saiki, ora ana barang elektronik sing digawe ing negara kasebut
        Sampeyan ora bisa nggawe elektronik karo shovel. Lan excavator uga. Kanggo nggawe lithograph, akeh industri sing kudu digawe lan dikembangake (ya, ASML iku siji, nanging ana kontraktor ing saindenging jagad). Saliyane lithograph, sampeyan uga butuh kimia, kristal kemurnian dhuwur lan liya-liyane. Ora ana negara ing donya sing mandhiri babagan elektronik komersial. Kita uga duwe elektronik non-komersial (kanggo militer), nanging ing pertengahan 2000-an controller prasaja (mips prosesor, 4 MB RAM, 4 MB ROM biaya luwih saka $ 10000 ing rubles), supaya ora ana komputer komersial ana. Lan sing utama yaiku saiki kapitalisme ora bisa mbayar elektronik lokal. Mung pabrik-pabrik ageng, kanthi volume produksi ageng lan pasar dodolan ing wangun bumi kabeh, ora kurang, mbayar. Mung TMSC sing bisa nganggo teknologi anyar (mbok menawa mung saiki, nanging saiki wis dadi), liyane ora bisa mbayar.
        1. -2
          30. mars 2024 12:00
          sampeyan ora bisa nggawe karo shovel

          ora nggawe karo shovel, ing USSR padha nggawe industri elektronik dhewe, kok ora ing Federasi Rusia? Ing USSR padha nggawe sawetara komputer lan sawetara sistem operasi, lan tanpa bantuan saka Kulon. Lan saiki apa lack of Intelligence utawa liyane?
          1. +2
            30. mars 2024 13:58
            Mung amarga sampeyan ora ngerti soko ora ateges ora ana. Karya lithographs ing Federasi Rusia wis ditindakake luwih saka sepuluh taun, saiki status kasebut kaya ing ngisor iki: https://dzen.ru/a/ZfRB8NC2HniyOJVt
            1. +4
              30. mars 2024 15:36
              Kutipan saka shikin
              Karya lithographs ing Federasi Rusia wis ditindakake luwih saka sepuluh taun, saiki status kasebut kaya ing ngisor iki: https://dzen.ru/a/ZfRB8NC2HniyOJVt
              Aku nyaranake latihan dhewe kanggo nglirwakake informasi babagan prestasi sing nggambarake masa depan. Iku mung ndadekake pangertèn kanggo njupuk menyang akun ngendi padha ngomong "rampung".
              Ing kene https://habr.com/ru/articles/801931/
              artikel sing nggambarake kahanan sing luwih realistis
              1. -1
                30. mars 2024 16:20
                Ya, kabeh iku njijiki; ora mung ora ana sing ditindakake, nanging uga ngapusi yen ana sing ditindakake, yaiku. Dheweke mblusukake wong lan iki wis kedadeyan nganti pirang-pirang dekade.
              2. +2
                30. mars 2024 16:23
                Dadi terbiasa, aku ora keberatan. Lan artikel sing dakkandhakake babagan apa sing wis ditindakake, apa sing ditindakake lan apa sing isih kudu ditindakake. Ora ana bisnis sing lengkap tanpa rencana. Yen sampeyan ora kasengsem ing apa wis rampung lan carane (nanging durung rampung), banjur ora maca. Urip ing jaman kepungkur.
                1. -3
                  30. mars 2024 17:05
                  Inggih, muga-muga sampeyan bisa urip ing mangsa ngarep, sanajan iki diarani impen.
                  1. +2
                    30. mars 2024 17:10
                    Nah, ana sing duwe impen, ana sing duwe rencana, ana sing duwe apa. Aku ora mangu-mangu yen lithograph Rusia bakal digawe (lan pesawat sing padha). Nanging aku mangu-mangu wektune, utamane amarga kahanan ing jagad iki pancen ora mesthi. Nanging kepungkur cukup kanggo aku; Aku uga weruh Gagarin urip.
                    1. +1
                      30. mars 2024 17:20
                      Lha ya padha janji, pancèn wis janji akèh marang awaké dhéwé
                      -t14 janji
                      -ms21 -janji taun iki
                      - mesin 2 ing su 57 wis dijanjekake mbokmenawa 5 kaping ing taun beda.
                      - padha janji cangkang kanggo typhoon
                      - kabeh jinis kendaraan tempur infanteri anyar lan operator personel lapis baja dijanjekake
                      Ngendi aku bisa nganti pirang-pirang taun kanggo netepi janji kasebut?
                      Ana kartun babagan Obeschalkin.
                      1. +3
                        30. mars 2024 17:32
                        Sapa sing janji lan marang sapa? Rencana, utamane rencana jangka panjang, asring diganti, utamane kanggo teknologi anyar, lan iki bener ing saindenging jagad.
                        T-14 - ing seri (rada eksperimen). MC-21 - pesawat produksi diprodhuksi sawetara taun kepungkur, nanging sawise acara kondhang kudu diganti nemen. Wiwit taun iki, Su-57 diprodhuksi nganggo mesin Stage 2.
                        Rencana ora kudu dijupuk kanggo janji. Rencana militer sing padha arang ditindakake kaya sing direncanakake.
                        Columbus uga duwe rencana - kanggo lelayaran menyang India. Nanging tanpa rencana iki dheweke ora bakal lelayaran menyang Amerika.
                      2. -1
                        30. mars 2024 17:42
                        Lha, sapa sing janji? padha ngedika ing warta lan ing kabeh limo parade sing model anyar iki bakal pindhah menyang tentara.
                        Babagan Su57, sampeyan ujar manawa wis teka kanthi mesin anyar, mula tuduhna?
                        Babagan Columbus, uga, dheweke ora netepi janjine, mula dheweke dadi isin.
                      3. +3
                        30. mars 2024 17:46
                        Minangka kanggo Su-57, iku ora "go", nanging lagi diprodhuksi. Ora ana kumpulan anyar sing ditransfer menyang VKS taun iki.
                      4. -1
                        30. mars 2024 17:47
                        yen "ing produksi", banjur carane sampeyan ngerti babagan?
                      5. +3
                        30. mars 2024 17:54
                        Saka macem-macem sumber.
                        Ing kene, paling ora saka kene: https://bmpd.livejournal.com/4789177.html
                      6. -3
                        30. mars 2024 17:57
                        Iki ora padha, mesin liyane duwe pinggiran serrated.
                      7. +3
                        30. mars 2024 17:59
                        Apa wis angel maca artikel kasebut? Aku weruh ora ana kepinginan kanggo nemokake apa-apa. Ora ana gunane kanggo nerusake.
                      8. -3
                        30. mars 2024 18:01
                        Sampeyan ngerti yen kasunyatan kaya iki ing wangun gambar visual, nanging kertas bakal tahan kabeh.
                      9. +2
                        30. mars 2024 20:01
                        https://aftershock.news/?q=node/1337640&full
                      10. 0
                        30. mars 2024 21:15
                        "Lho, sapa sing janji? Lagi ngobrol-ngobrol berita"- sethithik sadurunge ing warta padha ngobrol babagan "Komunisme ing taun 2000!", banjur babagan "Omah ing taun 2000 !!" ...
                        Ora ngerti sak jam wis rampung opo ora??!!
                      11. 0
                        1 april 2024 19:00
                        Kutipan: my 1970
                        Lha, sapa sing janji? padha ngobrol ing warta" - rada sadurungé ing warta padha ngobrol babagan "Komunisme ing taun 2000!", banjur babagan "Omah ing taun 2000!!"...
                        Ora ngerti sak jam wis rampung opo ora??!!


                        Nanging sampeyan ora ngerti yen sing janji dicopot saka jabatane.
                      12. 0
                        1 april 2024 19:20
                        "Sampeyan ora ngerti yen sing janji wis dicopot saka jabatane." - Aku ngerti.
                        Menapa malih partai kanthi resmi ngandika, "Gusti, aja ngrungokake iki deso doo; crustacea! Kita ora sengaja milih dheweke !! Dheweke ngomong lan nindakake akeh omong kosong ing kana"
                        Lan sing nomer loro, sing dipilih dening partai sing padha, ngrusak negara lan dheweke nyingkirake jabatane.
                        Wiwit iku aku ngerti yen janji ora ateges nikah ...
                      13. 0
                        1 april 2024 19:43
                        Sanalika wong bodho iki entuk kekuwatan sawise awake dhewe, kabeh aneh.
                      14. 0
                        1 april 2024 20:09
                        Wong serius nuduhake kekuwatan - Khrushch minangka wong sing rada bodho - ngatur kabeh sisih divisi iki ....
                      15. 0
                        1 april 2024 20:28
                        Bener, kekuwatan minangka papan kanggo wong bodho
                      16. +1
                        30. mars 2024 19:35
                        Iku aneh carane kokwaca warta, distorting kasunyatan! Aja ngucap salam nganti sampeyan mlumpat. Mung mesin wis dites. A kumpulan 57x karo mesin anyar wis ngrancang kanggo pungkasan taun, lan seri mung saka taun sabanjuré, lan iki mung plans kanggo saiki.
                      17. -1
                        31. mars 2024 00:13
                        Kutipan saka: vlad575nso
                        Art 57x karo mesin anyar wis ngrancang kanggo pungkasan taun, lan seri mung saka taun sabanjuré, lan iki mung plans kanggo saiki.


                        Aku wis ora krungu bab iki, nanging aku wis krungu sing SU57 bakal massa-diprodhuksi karo mesin 2 miwiti ing '24.
                      18. +1
                        31. mars 2024 13:03
                        Iki artikel https://aftershock.news/?q=node/1337640&full, "lan wiwit 2025 produksi massal lengkap bakal diwiwiti ing baris perakitan KnAAZ anyar"
                    2. -1
                      31. mars 2024 00:26
                      durung ana sing katon, ana kartun, ana optimisme metu saka ngendi wae, ana janji kanggo nggawe peralatan A100 anyar lan ana sing ora bisa diverifikasi: Peresvet, Avangard, S500, T14, Su57, kanthi mesin anyar, Burevestnik, nanging tinimbang kita perang karo BMP1.
                      Zirkon iki, setan ngerti apa dheweke ana utawa ora, aku wis biasa ora percaya marang panguwasa, dheweke bakal ngapusi aku.
                      Gogol nduweni karakter - Manilov, dheweke uga ngimpi babagan carane ngatur kabeh, utawa Goncharova Oblomov, milih sing paling disenengi.
                2. +2
                  30. mars 2024 19:06
                  Kutipan saka shikin
                  Urip ing jaman kepungkur.
                  Sampeyan mbingungake kasunyatan sing kepungkur lan objektif.
            2. -1
              30. mars 2024 16:03
              apa kita bakal rampung ing umur 30?
              Umumé, mikroskop sinar-X minangka panemuan saka USSR, lan isih ngupayakake pembesaran sinar-X.
          2. +4
            30. mars 2024 19:04
            Kutipan: Trinitrotoluene
            ojo gawe nganggo sekop
            Kita ora duwe lithographs kanggo nggawe "tanpa shovel," lan kita uga ora duwe kemampuan kanggo nggawe kanggo nggunakake komersial.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            USSR nggawe industri elektronik dhewe, kenapa ora ing Federasi Rusia?
            Ora mungkin amarga proses teknis wis dadi luwih rumit lan mung mbayar nalika diprodhuksi kanthi jumlah sing akeh, nanging kita ora duwe pasar dodolan.
            Kutipan: Trinitrotoluene
            Lan saiki apa kekurangan intelijen utawa liya-liyane?
            Kabeh wis ilang, nanging intelijen - pisanan kabeh. Yen kita duwe intelijen, bisa uga nggawe sawetara alternatif kanggo fotolitografi lan, kanthi bantuan, nggawe ekonomi. Ora ana intelijen - sampeyan kudu nggawe elektronik kaya borjuasi, nanging kita ora duwe teknologi sing padha karo borjuasi, utawa pasar kanggo entuk dhuwit kanggo pangembangan teknologi.
            1. -3
              30. mars 2024 19:17
              Kabeh bisa ditindakake yen ana kekarepan lan kekarepan politik.
              Aja ngomong babagan biaya sing gedhe, penghasilan Putin lan perusahaan luwih gedhe, malah nganggep manawa dheweke ilang 300 milyar sekaligus.
              masalah kapitalis ngirim ora mengaruhi kita, kita kudu ngiyataken pertahanan kita, lan garis produksi microchip modern rampung otomatis, supaya biaya personel operasi wis minimal.
              Umumé, masalah produksi kapitalis iku omong kosong sing diciptakake dening para ekonom borjuis.
              Kabeh bisa ditindakake kanthi sirkulasi mikro lan cilik, mung supaya ora ngganggu karo penunjuk saka Kulon, sing nyusup irung Brezhnev.
              1. +3
                30. mars 2024 19:30
                Kutipan: Trinitrotoluene
                Aja ngomong babagan biaya gedhe, penghasilan Putin lan perusahaan luwih gedhe
                Sapa sing ngandhani yen Putin lan perusahaan bakal ndhukung dheweke? Kita duwe kapitalisme: sapa sing ora entuk bathi bakal mati.
                Kutipan: Trinitrotoluene
                kita kudu nguatake pertahanan kita
                Elektronik militer minangka perkara sing beda. We duwe (kita mesthi wis ing agêng-2000s), nanging larang lan mundur. Bab liyane yaiku saiki kudu ana kekurangan kanggo drone: sadurunge kabutuhan luwih cilik.
                Kutipan: Trinitrotoluene
                garis produksi microchip rampung otomatis
                Ya
                Kutipan: Trinitrotoluene
                , dadi biaya kanggo personel operasi wis minimal.
                Ora eling. Personil dibutuhake, nanging mung kasedhiya ing Taiwan lan China karo Kaukasus Kidul. Dheweke mbangun pabrik produksi chip ing negara, nanging ora bisa miwiti - ora ana sing bisa nggarap. Lan dheweke ora pengin mbayar kanthi cara kanggo nggodho wong Tionghoa. Bisa uga dheweke durung pengin, nanging saiki kaya ngono.
                Kutipan: Trinitrotoluene
                Kabeh bisa ditindakake kanthi sirkulasi mikro sing gedhe lan sing cilik
                Pitakonan iku rega.
                Kutipan: Trinitrotoluene
                mung ora keganggu karo penunjuk saka Kulon, sing pierced irung Brezhnev
                Iki minangka sawetara jinis dongeng.
                1. -3
                  30. mars 2024 19:40
                  Ya ora kapitalisme, nanging oligarki, kekuwatan direbut dening sawetara kelompok lan dilebokake ing endi-endi, ora ana pasar, rega entuk sapa ngerti, kanthi konspirasi, pemilu dicurangi, ana. ora demokrasi ing pangertèn 19-20.
                  Mula, kekuwatan iki bisa uga ora nggawe produksi apa wae lan uga cabang produksi apa wae.
                  Rega sing ditetepake dening oligarki dhewe, bisa uga siji rega, bisa uga liyane ing kabeh toko kita, praktis SATU HARGA kanggo kabeh, iki tegese ora ana pasar, nanging ana kontrol terus-terusan babagan rega kabeh dening pemerintah ndhuwur. Lan ora malah Putin kang.

                  Yagene sampeyan ora krungu yen program komputer kita rusak ing Brezhnev kanggo IBM?
                  1. +1
                    30. mars 2024 23:36
                    Kutipan: Trinitrotoluene
                    Yagene sampeyan ora krungu yen program komputer kita rusak ing Brezhnev kanggo IBM?
                    Kita ngerti iki, nanging Brezhnev ora mutusake apa-apa ing kana.
                    1. -1
                      31. mars 2024 00:09
                      Kutipan saka: bk0010
                      Kita ngerti iki, nanging Brezhnev ora mutusake apa-apa ing kana.


                      Aku krungu iki kabeh wektu
                      Raja iku becik, wong lanang iku ala.
        2. -1
          1 april 2024 00:39
          Sampeyan bisa ndeleng kaya apa produksi microchip modern ing Taiwan. Ing "bengkel" ana kothak sing disegel, ukurane kira-kira 15x5x3 meter, diisi kanthi otomatisasi sing canggih. Wafer saka silikon sing diresiki banget diwenehake menyang input, lan microcircuits rampung diwenehake menyang output. Produktivitas saben wulan kothak kasebut jutaan kripik. Miturut cara, Taiwan (lan China uga) tuku wafer silikon, kalebu saka Rusia ...
    6. 0
      30. mars 2024 08:40
      Kaping pisanan, sampeyan ora ngelingi taun apa lan wis ana insinyur lan tukang bangunan, penulis kanthi lengkap lan bener nyathet yen ana hama, lan dheweke nglebokake pipa gas kanthi sampurna lan uga karo dokumen yen konstruksi ditundha, aja lali yen iki 1939-1940 lan kampanye asuh Jerman makarya, banjur Perang Patriotik Agung nuduhake yen ana akeh asuh kuwi.
    7. +5
      30. mars 2024 15:17
      Aku ndhukung sampeyan! Dadi, lan kita uga kudu nyathet kasunyatan manawa pabrik-pabrik kasebut dibangun miturut desain Barat, asring ing ukuran inci lan kekaisaran (sing mung nambah kebingungan), kekurangan pemasok domestik lan utawa kualitas kurang. sing wis ana. Kabeh sing ana ing tumpukan kasebut nyebabake owah-owahan ing tenggat wektu. Nanging kanggo kanca-kanca saka pangareping abadi agitators politik, apa banjur lan apa dina iki ora Matter - mungsuh, saboteurs, agen lan liya-liyane, miturut manual saiki.
      1. -4
        30. mars 2024 16:25
        Yagene Bolshevik ngalih menyang sistem metrik supaya bisa ngganggu recalculations?
    8. +1
      4 april 2024 08:25
      Meh satus taun kepungkur, nanging kaya-kaya ana kabar anyar saka situs kasebut ... Pisanan, "masalah paling sethithik sawetara jenis taxiway", sadurunge rampung survey, banjur 10 "isms" malah sadurunge wiwitan construction, ing wektu sing padha HF plans, transfer lan abang ing pendanaan ... Lan contractor iki ngetang volume tartamtu lan tenggat wektu.
      Brr.
  2. +2
    30. mars 2024 04:11
    Sapa sing dadi tanggung jawab departemen konstruksi ibukutha, lan apa nasibe? Punika wangsulan.
  3. +4
    30. mars 2024 05:03
    Sabotase sing padha, mung kaping pirang-pirang, kedadeyan ing taun 80-an lan luwih ing taun 90-an, nalika kabeh sing durung rampung lan ora dileksanakake dibatalake. Reruntuhan sosialisme isih ana ing saindhenging negara.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. 0
        30. mars 2024 07:43
        Iku misale jek dadi biografi revolusioner saka wong tuwa sing ngabdi marang cita-cita revolusi.
        1. 0
          30. mars 2024 09:26
          Iku misale jek dadi biografi revolusioner saka wong tuwa sing ngabdi marang cita-cita revolusi.
          Ibuku sinau ing Institut Kedokteran Khabarovsk wiwit taun 1945 nganti 1951, mula ing kelas-kelas babagan sejarah Partai Komunis Bolsheviks All-Union, "pengabdian kanggo cita-cita revolusi" kasebut ngajarake kursus kasebut kanthi cara sing ora ana. siji lungguh ing baris pisanan saka pirsawan - drool kang mabur ana. Lan warga negarane padha karo warga negara Israel.
          1. 0
            30. mars 2024 09:49
            Kutipan: Aviator_
            drool dheweke mabur ana.

            Lan dheweke dadi mungsuh wong?
            1. +2
              30. mars 2024 10:42
              Lan dheweke dadi mungsuh wong?
              Dheweke dadi propagandis partai. Aku ora ngerti apa dheweke nandhang sangsara sajrone perang nglawan kosmopolitanisme. Dheweke uga bisa mimpin perang iki.
              1. -1
                30. mars 2024 10:45
                Kasunyatan yen banyu wong sajrone obrolan ora menehi ciri apa wae. Iki minangka cacat fisik, kaya punuk utawa driji sikil. Sampeyan ora ngerti kabeh liyane. Lan kenapa banjur nulis babagan iki? Coba tebak apa sing bisa lan ora bisa ditindakake? Kanggo apa?
                1. +1
                  30. mars 2024 10:50
                  Iki minangka cacat fisik, kaya punuk utawa driji sikil. Sampeyan ora ngerti kabeh liyane.
                  Aku ngerti. Dheweke mlebu ekstasi agama kanthi idu mung sajrone ceramah. Ing kasus liyane, dheweke ora duwe, utamane nalika ngobrol karo dekan Fakultas Kedokteran.
                  1. -2
                    30. mars 2024 10:51
                    Kutipan: Aviator_
                    Dheweke mlebu ekstasi agama kanthi idu mung sajrone ceramah.

                    Sing utama yaiku mulang kanthi apik.
          2. -1
            30. mars 2024 09:55
            Kutipan: Aviator_
            Lan warga negarane padha karo warga negara Israel.

            Lan Krivoshein Yahudi melu parade ing Brest karo Guderian ...
            1. +2
              30. mars 2024 10:48
              Lan Krivoshein Yahudi melu parade ing Brest karo Guderian ...
              Sing lucu yaiku. yen ora ana parade bareng. Jerman lunga, kita mlebu. Lan babagan wong-wong Yahudi - aku kerja keras karo V.K. Braithwaite, komandan T-34-76, salah siji saka loro sing slamet saka lulusan kelas 10 saka sekolah Ilyinsky 25th (crita dokumenter "Scorched Youth"). Dheweke pancen wong apik. Lan umume, kaya sing dikandhakake Schweik, "Sawetara wong Magyar ora bisa disalahake amarga dadi wong Magyar."
              1. -1
                30. mars 2024 10:49
                Kutipan: Aviator_
                Lan umume, kaya sing dikandhakake Schweik, "Sawetara wong Magyar ora bisa disalahake amarga dadi wong Magyar."

                Awit kowé ngerti bab iki, kok nulis bab wong Yahudi guru ibumu? Apa dheweke mulang kurang apik utawa sengaja ngidoni?
              2. -1
                30. mars 2024 10:50
                Kutipan: Aviator_
                ora ana parade bareng

                Lan foto saka dheweke tetep ...
                1. -1
                  30. mars 2024 10:51
                  Uga, ana foto Hitler salaman karo Stalin.
                  1. -1
                    30. mars 2024 10:52
                    Kutipan saka kaliber
                    Lan foto saka dheweke tetep ...

                    Ana akeh banget sing dadi palsu. Lan arsip film lan foto dokumen Krasnogorsk ora nganggep asal-usule.
                    1. 0
                      30. mars 2024 10:54
                      Ana akeh banget sing dadi palsu.
                      Oh tenan? Mbuwang majalah Ogonyok. Nanging apa sing dakkandhakake, kepiye golek dhuwit mengko ...
                      1. 0
                        30. mars 2024 10:57
                        Kutipan: Aviator_
                        Mbuwang majalah Ogonyok.

                        Aku wis tau maca wong, dear Sergey. Sampeyan ndeleng, minangka wong sing ana hubungane karo ilmu, sampeyan kudu ngerti yen sampeyan kudu tansah ngrujuk menyang sumber informasi utawa ana ing tangan yen ana pratelan saka macem-macem wong bodho lan ora ngerti. Lan luwih becik yen aku ngrujuk marang Ogonyok. Dadi saran sampeyan ing kasus iki ora cocog. Saiki ing cabang sabanjure "WEAMS" sampeyan bisa maca materi karo foto lan instruksi ing ngendi kabeh teka. Dadi aku ora ana bebaya kelangan penghasilanku.
                      2. 0
                        30. mars 2024 11:00
                        Kutipan: Aviator_
                        Ana akeh banget sing dadi palsu.
                        Oh tenan?

                        Persis. Kasengsem ing nasib foto kasebut ing arsip film lan foto dokumen Krasnogorsk. Dheweke bakal ngandhani sampeyan saka ngendi dheweke mlebu dana lan kapan.
                      3. +1
                        30. mars 2024 22:02
                        Oh, ora kanggo sampeyan, mantan herald CPSU, lan saiki dadi guru PR, ngomong babagan fakta, dokumen, lan liya-liyane.
              3. -1
                1 april 2024 00:51
                Parade gabungan Jerman-Soviet ing Brest tanggal 23 September 1939.
                https://www.youtube.com/watch?v=edyTXMwIM44
    2. -9
      30. mars 2024 05:19
      tukang listrik lawas, sampeyan uga bakal nyalin kabeh Pustaka Lenin ing kene nglirik
    3. +1
      30. mars 2024 09:34
      Quote: Tukang listrik lawas
      Apa sing diomongake dening saksi netral Littlepage kanthi dhasar mbantah crita Khrushchev babagan korban penindasan politik sing ora salah. Nanging, Khrushchev dhewe ora menehi bukti kanggo omong kosong anti-Soviet.


      Aku uga bakal menehi siji kutipan, nanging saka Khrushchev "Memoirs"

      Akeh mengko aku sinau bab kahanan nyata. Wektu aku teka ing Ukraina ing taun 1938, wong-wong kuwi ngandhani wektu sing angel banget, nanging ora ana sing ngandhani kahanan sing angel iki. Pranyata iki kedadeyan, kaya sing diomongake karo kanca Mikoyan. Dheweke kandha: "Kanca Demchenko tau teka ing Moskow lan marani aku: "Anastas Ivanovich, apa Stalin ngerti, apa Politbiro ngerti apa kahanan saiki ing Ukraina?" (Demchenko banjur dadi sekretaris panitia partai regional Kyiv, lan wilayahe gedhe banget.) Gerbong-gerbong kasebut teka ing Kyiv, lan nalika dibukak, pranyata kreta kasebut diisi mayit manungsa. Sepur kasebut lelungan saka Kharkov menyang Kyiv liwat Poltava, lan antarane Poltava lan Kyiv, ana wong sing ngunggahake mayit lan tekan Kyiv. "Kahanan kasebut angel banget," ujare Demchenko, "lan Stalin mbokmenawa ora ngerti babagan iki. Aku pengin sampeyan, sawise sinau bab iki, kanggo nggawa menyang manungsa waé saka Comrade Stalin.

      Iki uga minangka ciri khas periode kasebut, nalika wong kaya Demchenko, anggota Politbiro Komite Pusat Partai Komunis (Bolsheviks) Ukraina, buruh sing misuwur lan anggota Komite Pusat, ora bisa teka dhewe. , ngandhani lan mratelakake panemume babagan manfaat. Kahanan sing ora normal wis berkembang: ana wong sing nahan tim kasebut, wong liya kaget karo dheweke. Demchenko mangertos kabeh uga, nanging isih mutusaké kanggo pitutur marang Mikoyan, ngerti sing Mikoyan ing wektu sing banget cedhak karo Stalin. Lan umume, nalika ing partai, ing aktivis partai, dheweke asring ujar manawa ana "klompok Kaukasia" ing pimpinan. Klompok Kaukasia kalebu, utamane, Stalin, Ordzhonikidze[78], Enukidze[79] lan Mikoyan.


      Apa iki katon kaya bebener utawa Khrushchev ngapusi maneh? Paling ora dheweke ora ngapusi babagan "kultus pribadine".
    4. +1
      30. mars 2024 11:49
      Serebrovsky njaluk aku bali menyang Kalata kanggo ndeleng apa sing bisa ditindakake.

      Minangka panguwasa Soviet nemokake, Serebrovsky sing padha iki minangka hama utama.
      Ditangkep tanggal 23 September 1937. Miturut resolusi Plenum Oktober Komite Sentral Partai Komunis Bolsheviks All-Union (11–12 Oktober 1937), dhèwèké dicopot saka daftar calon anggota Komite Sentral. Partai Komunis All-Union saka Bolsheviks minangka "mungsuh rakyat".

      Dituduh "wiwit 1934, dadi anggota pusat sabotase anti-Soviet lan organisasi teroris ing sisih tengen, operasi ing sistem Heavy Industry USSR. Minangka Wakil Komisaris Rakyat Industri Berat, dheweke nindakake sabotase lan sabotase ing industri emas Uni Soviet. Kajaba iku, Serebrovsky ing April 1937 melu ing preparation saka tumindak teroris marang kanca. Yezhova. Iki uga ditetepake yen saka 1914 nganti 1917 Serebrovsky minangka agen provokator polisi rahasia tsarist, makarya kanthi julukan "Engineer", ngulungake anggota bunder revolusioner bawah tanah benteng Kars menyang polisi rahasia tsarist, lan wiwit taun 1930 Serebrovsky dadi. agen intelijen salah sawijining negara manca, nganti dina penahanan, dheweke nindakake karya spionase nglawan USSR, nransfer sawetara rahasia negara sing penting banget saka Uni menyang intelijen manca.

      Tanggal 8 Februari 1938, dheweke dihukum dening Collegium Militer Mahkamah Agung USSR miturut Art. 58-6, 58-7, 58-8 lan 58-11 saka KUHP RSFSR kanggo paukuman mati - eksekusi kanthi njupuk karo penyitaan properti pribadi. Ditembak tanggal 10 Februari 1938

      Iku mung mukjijat sing Littlepage, minangka asisten paling cedhak, ora ngetutake dheweke minangka lokomotif; dheweke dibebasake menyang Amerika Serikat (lan ora kabeh wong Amerika sing teka ing Uni padha begja).
      Sing nggumunake, Littlepage mung "ora nggatekake" kasunyatan manawa tenaga kerja budak tawanan digunakake ing pertambangan emas lan ora nate nulis babagan iki.
      Sing apa dheweke, "penyaji bebener".
  5. +7
    30. mars 2024 06:13
    Sabotase minangka topik sing langgeng. Lan saiki ana ing Rusia anyar, tanpa mangu.
    Utamane ing wilayah sing ora bisa ndeleng utawa ndemek asil sing dipesen kanthi fisik. Ing pendidikan, contone. Aku mimpin klub modeling pesawat. Financing - 0 nul, logistik - mop lan replenishment kit sepindah. Nanging program latihan dileksanakake kanggo nulis meh novel, padha nuntut kabeh limo tulisan liyane - mobil, padha nawakake aktivitas modern, mung duwe wektu kanggo nyikat pitakonan "Kepiye sampeyan bakal nyedhiyani?" Negara kasebut ora butuh insinyur, buruh trampil, pilot lan profesi liyane.
    1. 0
      30. mars 2024 07:42
      Kutipan saka: aviapit123
      ketoke ora perlu.

      sugeng sonten Aku nulis kanggo sampeyan ing pesen pribadi. Delengen kene mangga.
  6. +1
    30. mars 2024 06:16
    Wong-wong sing ora kompeten padha nguwasani jabatan pimpinan, mula kabeh tumindak ala, nanging sing kalebu kelompok sing kalah, dikunjara, nanging yen dheweke ngaco, dheweke bakal pindhah menyang pakaryan liya. Iku lan bakal dadi, ora Matter apa sampeyan duwe Sekretaris Jenderal Tsar utawa Presiden.
    1. +3
      30. mars 2024 08:04
      Kutipan saka Cartalon
      Wong-wong sing ora kompeten padha nguwasani jabatan pimpinan, mula kabeh tumindak ala, nanging sing kalebu kelompok sing kalah, dikunjara, nanging yen dheweke ngaco, dheweke bakal pindhah menyang pakaryan liya. Iku lan bakal dadi, ora Matter apa sampeyan duwe Sekretaris Jenderal Tsar utawa Presiden.

      Stalin mung pangecualian, pira kanca lan sedulure sing dikunjara! Yen sampeyan salah, wangsulana, preduli saka paseduluran utawa hubungan kulawarga!
      1. -1
        30. mars 2024 21:30
        "Stalin mung pangecualian, pira kanca lan sedulure sing dipenjara! Yen dheweke guilty - wangsulan, preduli saka hubungan loropaken lan kulawarga! -" - Zhigarev ketoke ditembak langsung ing kantor Stalin kanggo pesawat mabur ing musim gugur 1941 ??
        1. +1
          31. mars 2024 10:18
          Kutipan: my 1970
          "Stalin mung pangecualian, pira kanca lan sedulure sing dipenjara! Yen dheweke guilty - wangsulan, preduli saka hubungan loropaken lan kulawarga! -" - Zhigarev ketoke ditembak langsung ing kantor Stalin kanggo pesawat mabur ing musim gugur 1941 ??

          Nanging Zhigarev dudu sedulur utawa kanca Stalin.
          1. -1
            31. mars 2024 10:34
            "Nanging Zhigarev ora sanadyan relatif, sanadyan kanca Stalin" - iku lho!! Miturut saka sampeyan Ora ana gunane ngukum dheweke - dheweke dudu kanca utawa sedulur ...
            Nanging apa sing kudu dilakoni karo anggota koperasi "Pertahanan Tsaritsyn", Comrade Voroshilov, sing gagal kabeh sing disentuh? Miturut logika sampeyan, dheweke kudu ngalahake dheweke sadurunge perang lan dipukul
            1. +1
              31. mars 2024 10:46
              Kutipan: my 1970
              "Nanging Zhigarev ora sanadyan relatif, sanadyan kanca Stalin" - iku lho!! Miturut saka sampeyan Ora ana gunane ngukum dheweke - dheweke dudu kanca utawa sedulur ...
              Nanging apa sing kudu dilakoni karo anggota koperasi "Pertahanan Tsaritsyn", Comrade Voroshilov, sing gagal kabeh sing disentuh? Miturut logika sampeyan, dheweke kudu ngalahake dheweke sadurunge perang lan dipukul

              Dheweke bisa uga duwe sawetara kaluwihan sing durung dingerteni kanggo kita, nanging sing dingerteni Stalin. Bisa uga beda. Contone, ing awal 80-an ana paribasan "luwih becik ditabrak trem tinimbang kena kampanye."
  7. +7
    30. mars 2024 06:40
    Sabotase, banjur iku sabotase, mung disengaja utawa disebabake dening kompetensi spesialis sing kurang, sing banjur catastrophically ora cukup kanggo kabeh industri, amarga wutah mbledhos.
    1. -6
      30. mars 2024 07:38
      Ya, kenapa bakal cukup yen spesialis ditangani kanthi cara sing paling kejam. Insinyur paling apik kita dadi insinyur Amerika sing paling apik.
      -Ipatiev minangka bapak industri kimia Amerika
      -Zvorykin - pangripta televisi lan telegraf foto
      -Ponyatov, pangripta perekam video.
      -Yurkevich minangka pencipta lambung kapal revolusioner, bohlam Yurkevich.
      -Sikorsky - nitahake helikopter pisanan
      lan iki sing kita ngerti, nanging carane akeh pikiran padhang ninggalake negara ora saka karsane dhewe, nanging amarga padha kudu nylametake nyawane saka Bolshevik sing ngelak getih?
      1. +4
        30. mars 2024 08:04
        Yen spesialis wis ditangani, mesthi ora ana pembangunan skala gedhe saka ALL industri ing USSR dibandhingake karo Kakaisaran Rusia.
        Inggih, kritikus saka carane komunis Soviet lan panyengkuyung makarya bali "Rusia, kang kita ilang" ing Oktober 1917 - maneh Rusia minangka tambahan saka bahan mentah lan pasar kanggo produk impor saka produksi, ilmu lan Intelligence.
        1. -6
          30. mars 2024 08:06
          maca memoar Zvorykin, dheweke mung dibuwang metu saka negara kanthi alasan dheweke dadi perwira lan perang karo Jerman.
          1. +4
            30. mars 2024 08:09
            Lan apa? Minangka tansah, mungsuh saka USSR njupuk metu saka umum mung sing ono gunane kanggo sampeyan, lan saiki iku umum. Sampeyan dhewe wis mbuktekake wiwit taun 90-an yen sampeyan ora ngerti carane kerja, lan sampeyan ora perlu sing pinter, bakat, profesional sing apik ing karya, sampeyan ora butuh ilmu, lan sampeyan ora perlu pembangunan. Negara ing kabeh.
            1. -1
              30. mars 2024 08:23
              "Aku mbuktekake yen aku ora ngerti carane kerja"?
              "Russophobes Rusia dirusak dening USSR"
              Kita bakal equate mutiara karo statements Viktor Sergeevich utawa walikota Kyiv.
              1. +1
                30. mars 2024 08:25
                Ha, lan pengecut apa sing "ngowahi panah"? Apa ana sing bisa mbantah saka apa sing aku tulis babagan mungsuh USSR?
                Lan ya, anti-Sovietisme tansah padha karo Russophobia. Lan nyoba kanggo mbantah iki.
                1. -4
                  30. mars 2024 08:28
                  Aku wis ngomong apa sampeyan kudu misahake lalat saka cutlets.
                  Bolshevik saka Rusia lan saran saka Bolsheviks.
                  1. +1
                    30. mars 2024 08:31
                    Ya, "ing totoan, miwiti maneh." Inggih, nerangaken, yen sampeyan duwe cukup Intelligence, sing mungsuh Rusia Bolsheviks, lan apa migunani wis padha nindakake kanggo Rusia lan wong Rusia, utawa ing paling menehi Rusia lan rakyat daya lan Sistem luwih saka sosialisme lan komunis Soviet?
                    1. -4
                      30. mars 2024 08:37
                      Wong Rusia iku sing nggawe negara iki, kutha, budaya, basa Rusia, sing saben wong nggunakake, kok ana negara, Rusia cahya sinonim karo Scythians, Celts, Gauls, Cossacks nggawe peradaban minangka lawan saka peradaban Romawi peteng. , sing kanthi licik lan akal bisa ngontrol lan nulis ulang sejarah.
                      1. +3
                        30. mars 2024 08:41
                        Lan apa maneh pengecut "nguripake panah" saka mungsuh Rusia saka Bolshevik kanggo kabeh Rusia ing umum? Umumé, mungsuh USSR wis mbuktekake yen sampeyan ora bisa ngrembug babagan apa wae kanthi jujur, objektif, cukup. sampeyan duwe Masalah gedhe. Kabeh sing paling apik, aja lara.
                      2. -2
                        30. mars 2024 09:03
                        lan sampeyan ora lara, njupuk soko kanggo memori utawa saka memori.
                2. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Komentar wis dibusak.
                  2. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                  3. +2
                    30. mars 2024 11:29
                    Anti-Sovietisme padha karo Russophobia. Ing teori iki ora bener. Nanging ing laku iki pancen bener.
              2. -3
                30. mars 2024 09:48
                Aku njaluk ngapura kanggo Viktor Stepanovich.
          2. +6
            30. mars 2024 09:00
            dheweke mung dibuwang metu saka negara kanthi alasan dheweke dadi perwira lan perang karo Jerman.
            Inggih, inggih. Lan dheweke lali mbuwang kabeh "perwira sing nglawan Jerman." Luwih becik kalawarti Ogonyok edisi 1988.
            1. -4
              30. mars 2024 09:01
              ora, padha mung dijupuk sawise padha ora perlu maneh.
          3. 0
            1 april 2024 01:21
            Academician A.P. Aleksandrov nggawe kontribusi gedhe kanggo pangembangan ilmu pengetahuan ing USSR. Nanging dheweke ndhelikake bagean saka biografi - dheweke perang ing sisih putih lan cukup sukses - dheweke dianugerahi telung Salib St. yen Stalin ora numpes puluhan ilmuwan pinunjul sajrone taun represi?...
        2. +2
          30. mars 2024 22:21
          Kepiye sampeyan ngerti apa tingkat pangembangan Kakaisaran Rusia saiki yen nerusake dalan pembangunan alam? tanpa represi genosida lan eksperimen utopia ing jaman Soviet. sanalika stranglehold dirilis sethitik sak NEP, ing Rusia giat, sing durung numpes ing wektu iku, stabil kahanan ekonomi ing negara ing sawetara taun.
          1. -1
            31. mars 2024 01:17
            Kutipan: VZEM100
            Kepiye sampeyan ngerti apa tingkat pangembangan Kakaisaran Rusia saiki yen nerusake dalan pembangunan alam? tanpa represi genosida lan eksperimen utopia ing jaman Soviet. regane sithik


            Peradaban Rusia minangka penyangga peradaban manungsa ing donya, yen budaya Rusia ambruk, mula manungsa bakal cepet mudhun, amarga budaya sing dibangun ing kekerasan lan agresi - conto Hollywood, sing nuduhake arah sing bakal ditindakake - ora duwe prospek kanggo pangembangan. peradaban manungsa.
            Ketoke lagi entuk iki.
      2. +4
        30. mars 2024 08:17
        Kutipan: Trinitrotoluene
        Ya, kenapa bakal cukup yen spesialis ditangani kanthi cara sing paling kejam. Insinyur paling apik kita dadi insinyur Amerika sing paling apik.
        -Ipatiev minangka bapak industri kimia Amerika
        -Zvorykin - pangripta televisi lan telegraf foto
        -Ponyatov, pangripta perekam video.
        -Yurkevich minangka pencipta lambung kapal revolusioner, bohlam Yurkevich.
        -Sikorsky - nitahake helikopter pisanan
        lan iki sing kita ngerti, nanging carane akeh pikiran padhang ninggalake negara ora saka karsane dhewe, nanging amarga padha kudu nylametake nyawane saka Bolshevik sing ngelak getih?

        Lan pirang-pirang ilmuwan lan insinyur Soviet sing cerdas negara kita ilang sawise paceklik sing disebabake dening Gaidar ing taun 1992? sampeyan pengin dhaptar? Ana akeh liyane! am
        1. -6
          30. mars 2024 08:25
          Kutipan saka mann
          Lan pirang-pirang ilmuwan lan insinyur Soviet sing cerdas negara kita ilang sawise paceklik sing disebabake dening Gaidar ing taun 1992? sampeyan pengin dhaptar? Ana akeh liyane

          Kene sampeyan dhaptar.
      3. +7
        30. mars 2024 09:17
        -Ipatiev minangka bapak industri kimia Amerika
        -Zvorykin - pangripta televisi lan telegraf foto
        -Ponyatov, pangripta perekam video.
        -Yurkevich minangka pencipta lambung kapal revolusioner, bohlam Yurkevich.
        -Sikorsky - nitahake helikopter pisanan

        Supados.
        Dadi, sadurunge Ipatiev, Amerika ora duwe industri kimia?
        Zvorykin. Sawise panemuan, TV massa wiwit ing Amerika?
        Sawise Poniatov VCRs muncul nang endi wae?
        "Yurkevich bohlam" dilengkapi karo kapal paling massive saka jinis "Liberty"?
        Lan Sikorsky melu helikopter mung ing taun 1939, nalika bangkrut kaping pindho (pisanan ing taun 1929). Dheweke dirusak dening perusahaan Konsolidasi, sing nggawe kapal mabur Catalina, sing dadi urutan gedhene luwih apik tinimbang hack Sikor. Lan helikopter-helikopter kasebut dadi dikarepake mung amarga Jepang ora duwe keunggulan udara ing Asia Tenggara. Kabeh skuadron gyroplane Kamov kita kalah ing Pertempuran Smolensk ing taun 1941.
        Crunch roti Prancis luwih.
        1. 0
          30. mars 2024 09:28
          Iki kedadeyan nalika kabeh luwih apik.
          Kabeh definisi iki "bapak industri kimia Amerika, pencipta televisi, helikopter pisanan, ora diwenehake dening aku. Bodho kanggo ngritik para pelopor kemajuan ilmiah lan teknologi saka posisi sampeyan.
        2. +2
          30. mars 2024 19:11
          Kutipan: Aviator_
          Dadi, sadurunge Ipatiev, Amerika ora duwe industri kimia?

          Ipatiev ngusulake nglengkapi penerbangan AS kanthi mesin pesawat sing nganggo bahan bakar oktane dhuwur. Ana mungsuh saka revolusi industri kuwi ing Kepemimpinan Tentara AS. Nanging iki sing nggawe penerbangan AS luwih kuwat tinimbang Jepang lan Jerman lan ketoke nyuda kerugian tentara AS kanthi urutan gedhene dibandhingake karo Jerman lan Jepang. Lan penerbangan AS ing jaman mesin piston minangka sing paling kuat ing donya.
          Kutipan: Aviator_
          Zvorykin. Sawise panemuan, TV massa wiwit ing Amerika

          Zworykin uga menehi ruang lingkup visi wengi sing apik kanggo Angkatan Darat AS saliyane TV. Sajrone perang kanggo Falklands, militer kita banget unpleasantly kesengsem sing kabeh pasukan payung Inggris duwe pandelengan wengi apik lan piranti night vision. Mungkin bakal luwih apik kanggo njaga karyawan NKVD ing awak ireng lan nyuda Staff ing sih saka Zvorykins, Tupolevs lan Ipatievs, mbok menawa pengawal tapel wates lan perwira NKVD ora kudu dibuwang menyang perang ing Stalingrad minangka infantri prasaja.
          1. +4
            30. mars 2024 20:52
            lan nyuda Staff ing sih saka Zvorykins, Tupolevs lan Ipatievs.
            Vladimir, sejarah ora ngidinke swasana subjunctive. Gambar-gambar insinyur ing taun 20-an ing USSR diwenehake kanthi apik dening Ilf lan Petrov ing "kursi 12" - kanggo siji insinyur antusias Treukhov, sing pengin mbangun jalur trem ing Stargorod, ana insinyur klutz Shchukin lan wong lanang sing ngguyu. a "gaji", engineer Bruns. Aku duwe anggepan. sing Andrei Nikolaevich Tupolev ora kabeh penggemar disinterested. Panjenenganipun clamped mudhun ing Ilyushin (TsKB-30, uga dikenal minangka DB-3), meksa nindakake perkara mobil, digawe ing basis saka rekor-bejat RD-50, menyang seri (25 salinan). Kendaraan loro kasebut minangka bom jarak jauh. Sadurunge perang, tugas tuku lisensi kanggo produksi DS-3 diganggu, lan delegasi liyane kudu dikirim. Mesthi, "korban penindasan sing ora adil." Dadi piranti night vision meh ora katon ing wektu kasebut yen industri teknik radio kita ing awal perang ora bisa nyedhiyakake walkie-talkie ing kabeh pesawat lan tank.
            1. -2
              31. mars 2024 00:43
              Kutipan: Aviator_
              Aku duwe anggepan. sing Andrei Nikolaevich Tupolev ora kabeh penggemar disinterested. Panjenenganipun clamped mudhun ing Ilyushin (TsKB-30, uga dikenal minangka DB-3), meksa nindakake perkara mobil, digawe ing basis saka rekor-bejat RD-50, menyang seri (25 salinan). Kendaraan loro kasebut minangka bom jarak jauh. Sadurunge perang karo

              Apa sampeyan ora pengin ngelingi Biro Desain Polikarpov, sing kanthi cara sing ora bisa dingerteni dumadakan dadi Biro Desain Mikoyan lan Gurevich? Ya, dheweke mung njupuk kabeh, lan iki sanajan kasunyatane I185 pancen janjeni.
              Iki minangka moral ing wektu iku, iki kanggo wong-wong sing drown kanggo Stalin.
              1. +1
                31. mars 2024 10:27
                lan iki senadyan kasunyatan sing I185 banget janjeni.
                Iki kaya "humor ing tangga", kaya sing diarani wong Prancis. I-180 lan I-185 rampung nganti musim panas taun 1942, lan kendaraan kasebut dibutuhake ing taun 1939. Dalan iku sendok kanggo nedha bengi.
                1. -1
                  31. mars 2024 11:39
                  Kutipan: Aviator_
                  Iki kaya "humor ing tangga", kaya sing diarani wong Prancis. I-180 lan I-185 rampung nganti musim panas taun 1942, lan kendaraan kasebut dibutuhake ing taun 1939. Dalan iku sendok kanggo nedha bengi.


                  Sampeyan wong Prancis ing kene, nanging aku mikir yen iki dudu pemahaman sing cukup.
                  Dheweke njupuk pabrik lan kabeh biro desain saka Polikarpov lan menehi tanduran tanpa peralatan, nanging ulasan babagan pejuang iki paling positif.
            2. +2
              31. mars 2024 15:46
              Kutipan: Aviator_
              Gambar-gambar insinyur ing taun 20-an ing USSR diwenehake kanthi apik dening Ilf lan Petrov ing "kursi 12" - kanggo siji insinyur antusias Treukhov, sing pengin mbangun jalur trem ing Stargorod, ana insinyur klutz Shchukin lan wong lanang sing ngguyu. a "gaji", engineer Bruns.

              Ing televisi Rusia sawetara wektu kepungkur ana program apik kanggo bocah-bocah sekolah, "Academy". Ing kana, para ilmuwan sing luar biasa (contone, program sing menarik banget karo partisipasi A.A. Zaliznyak babagan basa Novgorod birch bark letters) menehi ceramah kanggo bocah-bocah sekolah lan siswa babagan prestasi ilmu ing tingkat prasaja dhasar. Ing program darmabakti kanggo aerodinamika, presenter ngandika bab kabeh hukum kunci aerodinamika ing bab sak jam. Menapa malih, ngandika iku bisa kanggo olahraga engineer kanggo operasi utawa produksi pesawat serial ing bab sawetara sasi, yen mahasiswa ora akeh ngisor tingkat rata-rata ing kemampuan. Nanging, siswa ing Institut Penerbangan Moskow diwulang aerodinamika sajrone pirang-pirang taun kanthi pangarep-arep yen siji utawa loro wong bakal teka ing penerbangan saka kabeh ndonya sing bisa nemokake sing anyar babagan aerodinamika, sing bakal ngidini industri njaga tingkat pesawat. konstruksi ing tingkat global. Mesthine 2% insinyur Soviet sing kerja ing industri pesawat Soviet menehi negara luwih murah tinimbang Tupolev, Korolev utawa Bartini. Nanging ing Stalin, sakperangan alesan, Tupolev ditindhes, Korolev disiksa lan Bartini lumpuh, lan insinyur pesawat ora kurang sukses.
              1. -1
                31. mars 2024 18:45
                Kutipan saka gsev
                Ing kana, para ilmuwan sing luar biasa (contone, program sing menarik banget karo partisipasi A.A. Zaliznyak babagan basa Novgorod birch bark letters) menehi ceramah kanggo bocah-bocah sekolah lan siswa babagan prestasi ilmu ing tingkat prasaja dhasar.


                "ilmuwan pinunjul" ing wangun Zaliznyak minangka khayalan sing nggegirisi. Para filolog lan ahli basa kita kabeh Russophobes lan sengit marang Rusia lan basa Rusia.
                Contone, Zaliznyak kejem dipoyoki etimologi saka tembung -pilot, nalika etimologi iki padha karo pesawat tembung Russian.

                Lan kasunyatan manawa pikiran paling apik ing sangisore Stalin lungguh ing sharaga, lan malah bisa nindakake apa-apa ana ing kono, ngomongake babagan wani lan pengabdian sing gedhe banget marang wong-wong mau, dudu Soviet, nanging Rusia. Senajan aku maca panemu sing padha ngandika iku ing pakunjaran-sharaga iki sing siji panginten lan makarya uga, Aku pengin freaks iki bisa ing pakunjaran.
                1. 0
                  2 april 2024 12:43
                  Kutipan: Trinitrotoluene
                  Lan kasunyatan manawa pikiran paling apik ing sangisore Stalin lungguh ing sharaga, lan malah bisa nindakake apa-apa ana ing kono, ngomongake babagan wani lan pengabdian sing gedhe banget marang wong-wong mau, dudu Soviet, nanging Rusia.

                  Kasunyatan manawa wong-wong sing paling apik ana ing sharagas (Korolev, Bartini, Tupolev, Polikarpov, Myasishchev, Petlyakov, Stechkin, Glushko), lan para penjahat seksual Beria lan Yagoda sing dilebokake ing kana nuduhake kebusukan masyarakat Stalinis. Yen negara ndadekake sampeyan tawanan kanggo sukses ing construction pesawat, kaya ing Stalin, utawa ngemis, kaya ing Yeltsin, negara kuwi kudu kelangan industri pesawat. Utawa, kita bisa duwe ilmu roket mundur lan sistem teknologi canggih kanggo ngirim barang saka China ing sistem Wildberry yen Putin percaya yen desainer pesawat rata-rata luwih sugih tinimbang kurir ing Rusia.
                  1. 0
                    2 april 2024 18:36
                    Kutipan saka gsev
                    Utawa, kita bisa duwe ilmu roket mundur lan sistem teknologi canggih kanggo ngirim barang saka China ing sistem Wildberry yen Putin percaya yen desainer pesawat rata-rata luwih sugih tinimbang kurir ing Rusia.


                    Conto nggumunake apa sing kedadeyan karo penerbangan kita yaiku IL 112, dheweke nindakake, nggawe pesawat cilik iki, dheweke nindakake, nanging nabrak lan mateni pilot.
                    Kabeh wis rampung dawa lan tediously, kanggo taun lan dekade, lan apa yen ana perang, padha ngumpulake spesialis ing saindhenging negara: "Ayo lan rivet manuk ireng kanggo 100-150 ewu." Sistem produksi iki mesthi conto kemajuan. lan kasampurnan, pangembangan ing arah sing bener.
                2. 0
                  3 april 2024 17:39
                  [quote=Trinitrotoluene]Ing pakunjaran-sharaga iki dheweke mikir lan nyambut gawe kanthi apik.Yen ua iki pancen apik banget, mula putrane dikunjara pirang-pirang taun amarga nyoba pindhah menyang Republik Rakyat China lan bisa uga kena racun khusus. agen. putri Stalin dadi luwih lincah lan inventif. Dheweke nikah karo komunis lawas, lan sawise lunga menyang India kanggo panguburan, dheweke mlayu menyang Amerika Serikat. Ing teori, miturut hukum Stalin, dheweke kudu ditembak, nanging kanca-kanca Afghan, sing ngerti dina-dina pungkasan penyanyi Ahmad Za'ir lan asil panelusuran anumerta ing apartemen penyanyi, njamin aku. yen Stalin tiwas nalika kudeta sing ditindakake dening keamanan negara Stalin. Bandingake nasib anak-anak Stalin lan anak-anak Ivan the Terrible, para diktator paling gedhe ing sejarah Rusia.
              2. 0
                1 april 2024 21:06
                ...Nanging ing Stalin, sakperangan alesan, Tupolev ditindhes, Korolev disiksa lan Bartini lumpuh, lan ora kalah sukses insinyur pesawat ...[quote][/quote]
                1. 0
                  1 april 2024 21:08
                  We endlessly ngipat-ipati Comrade Stalin, lan, mesthi, kanggo sabab. Nanging aku pengin takon - sing nulis patang yuta denunciations? (Tokoh iki muncul ing dokumen partai tertutup.) Dzerzhinsky? Yezhov? Abakumov lan Yagoda? Ora kaya iki. Padha ditulis dening wong Soviet biasa. Apa iki tegese Rusia minangka bangsa informan lan snitches? Ora ana kasus. Tren wektu sejarah mung kena pengaruh ... "
                  (Kutipan saka buku "Zone" dening Sergei Dovlatov)
                  1. 0
                    2 april 2024 08:29
                    Kutipan: Vitaly Kirillov
                    Ora kaya iki. Padha ditulis dening wong Soviet biasa. Apa iki tegese Rusia minangka bangsa informan lan snitches?


                    lan sampeyan misahake Soviet saka Rusia, banjur bisa dadi luwih cetha.
                    1. 0
                      3 april 2024 21:28
                      Apa sampeyan pengin mbedakake wong-wong saka warga negara Rusia, uga warga negara liyane, karo wong Soviet? Iki katon kaya uncalan provokatif.
                      1. 0
                        3 april 2024 21:38
                        Kutipan: Vitaly Kirillov
                        Apa sampeyan pengin mbedakake wong-wong saka warga negara Rusia, uga warga negara liyane, karo wong Soviet? Iki katon kaya uncalan provokatif.


                        lan sampeyan pengin nambah kabeh kanggo tumpukan umum?

                        Umumé, kanggo ngerti cara mikir, budaya, moral, prilaku,
                        tradhisi digawe dening alam utawa Gusti, bangsa lan bangsa, lan nyampurake kaendahan eksistensi karo multikulturalisme ala iku angkara marang nitahake lan manungsa.

                        Wong Rusia ora butuh iki.
                        Paling ora, kanggo nyambungake sampeyan kudu medhot sambungan.
                        supaya kita kudu bali kewarganegaraan ing passport kanggo count.
                  2. 0
                    2 april 2024 12:51
                    Kutipan: Vitaly Kirillov
                    Padha ditulis dening wong Soviet biasa. Apa iki tegese Rusia minangka bangsa informan lan snitches?

                    Salah siji saka denunciations marang komunis jujur ​​ing Eropah Wétan iki ditulis dening Allen Dulles lan, liwat agen lan liwat Belkin, Beria lan Abakumov, dikirim denunciation anonim iki kanggo Stalin. Sasampuning Dulles ngukum, Stalin ngijinaken penahanan massal para pengikutipun ing Polandia, Cekoslowakia, Hongaria lan Bulgaria. Sapa sing kudu disalahake kanggo iki? Iku misale jek kula sing Stalin pribadi lan kabeh sistem MGB. Mengko, Dulles nerbitake buku ing ngendi dheweke ngomong babagan upaya kikuk para perwira KGB kanggo nindakake operasi sing padha marang masyarakat Barat nalika jaman Khrushchev, sing ora diidini para perwira keamanan Amerika, ngindhari penahanan wong sing ora salah ing Kulon. .
          2. -1
            31. mars 2024 01:21
            Kutipan saka gsev
            Zworykin uga menehi ruang lingkup visi wengi sing apik kanggo Angkatan Darat AS saliyane TV.


            ora ngerti babagan iki. apik
            1. +1
              31. mars 2024 16:02
              Kutipan: Trinitrotoluene
              Zworykin uga menehi ruang lingkup visi wengi sing apik kanggo Angkatan Darat AS saliyane TV.


              ora ngerti babagan iki.

              Kira-kira taun 1942, Zworykin ngusulake marang Angkatan Darat AS konsep drone pengintaian sing dilengkapi sistem televisi. Menapa malih, ing wektu iki kayane wis nggawe prototipe sistem kasebut. Karya kasebut ora sukses, nanging Zworykin ora ditindhes ing AS amarga proposal teknis sing luwih dhisik, amarga Bekauri ditindhes ing USSR amarga proposal kanggo nglengkapi Tentara Merah ing taun 1931 karo Beiraktars, Pterodactols, Lancets lan Geraniums. .
    2. +7
      30. mars 2024 09:08
      Babagan! Wis ana artikel babagan "hama". Saiki ana artikel babagan "pengkhianat lan "mungsuh rakyat" lan, beda karo iki, artikel babagan "difitnah, panguwasa rakyat." nglirik
      1. +2
        30. mars 2024 22:26
        Tinggal 37 taun nganti umurku 13 taun.
  8. +3
    30. mars 2024 07:36
    kepiye sampeyan menehi rating tabrakan iki,
    Kepiye sampeyan bisa ngevaluasi saka jumlah informasi sing diwenehake dening penulis? Ing sepisanan, ana organisasi kontra-revolusioner sing kuat kanggo sabotase, sing kalebu wakil saka pelanggan lan kontraktor, uga wakil saka Komisariat Rakyat. saka Konstruksi. Nanging ing sisih liya, kabeh ora gampang banget. Yen kita njupuk saiki. Perusahaan kita minangka pelanggan desain, survey, lan konstruksi. Kontrak, kaya primitif, tetep kaya ngono. Sing ditumbuhake karo perjanjian tambahan Banjur kita menyang pengadilan, lsp. lsp. Minangka wong kesed sing ora seneng ribut-ribut kasebut, dheweke ngembangake macem-macem jinis kontrak kasebut, kanthi nganggep kekurangan sing ana ing wektu kasebut. , malah tengah , ora tengah ngandika sing uga rampung lan suda opsi presented dening 30 persen, padha dikirim dhewe karo instruksi kanggo tumindak iki. Nanging nyatane, kita digunakake miturut formulir sing padha. Sabotase? Lan yen sampeyan njupuk wektu kasebut, ora ana pengalaman khusus, ora ana spesialis ing macem-macem lapangan. Pamrentah Soviet wis luwih saka 80 taun, ora ana maneh.
    1. +3
      30. mars 2024 09:20
      Alexey, titik ing kene yaiku apa kekurangan kasebut minangka akibat saka sabotase sing disengaja utawa mung incompetence saka pemain. Ing kasus apa wae, asil kanggo negara padha, nanging artikel ing KUHP beda.
      1. +3
        30. mars 2024 09:32
        hi Sergey, kanggo nindakake gawe piala sing disengaja, kudu ana organisasi sing anggotane nampa tugas: sampeyan nundha persetujuan, sampeyan ngowahi proyek, lan liya-liyane. Penulis ora nulis babagan iki, curiga manawa petugas keamanan ora kejawab. , nanging yen dideleng saka teks kasebut akeh banget aku menehi conto dhewe, contone pribadi, jebule aku iki "hama". ngguyu
  9. +4
    30. mars 2024 07:46
    Peralatan kasebut rumit, sanajan standar saiki. Aku kepengin weruh apa jenis bali sing diwenehake tanduran iki sawise perang. Peralatan gedhe ing ukuran lan kerumitan kabeh wektu dadi tumit Achilles negara kita. Saiki dheweke wis mandheg ngerteni manawa kita nampa paling saka peralatan iki lan mesin ing tanah- Lisa. Aku dhewe nggarap mesin kuwi, yen dawane mesin luwih saka 10 meter, mesin iki dudu duweke, apa prospek tanduran iki. Pusat hiburan mung ora bakal menehi panganan.
  10. +5
    30. mars 2024 08:23
    . Aku bakal takon marang para pamaca: kepiye sampeyan ngevaluasi konflik iki sing muncul ing taun 1940 ing Pabrik Metalurgi Makeevka sing dijenengi sawise. S. M. Kirov?

    Lan aku bakal takon marang penulis - kepiye sampeyan bisa ngevaluasi kahanan yen mung ana pratelan saka sisih siji lan ora ana panjelasan saka sisih ngelawan? Nanging mesthi ana panjelasan iki, iku angel kanggo pracaya ing jaman Stalin, ing periode sadurunge perang, ora ana kang wiwit takon pitakonan angel lan njaluk jawaban pepek. Lan bisa uga iki minangka alasan objektif, lan dudu alasan sayap kiwa.
    1. -4
      30. mars 2024 08:31
      Kutipan: KVU-NSVD
      Nanging mesthi ana panjelasan iki, angel pracaya ing jaman Stalin

      ing jaman Stalin, pitakonan kaya mengkono ora ditakoni, amarga bisa uga dikirim menyang Kolyma kanggo takon pitakonan kasebut.
      Lan sawise Stalin, Nikita Sergeevich takon, maca kirimanku karo kutipan ing ndhuwur.
      1. +1
        30. mars 2024 22:04
        Dear, prekara-prekara sing penting apa sing wis sampeyan lakoni ing urip? Apa sampeyan ora isin ngrujuk menyang memoar Khrushchev? Apa sampeyan ngerti yen memoar dudu sumber sejarah lan historiografi banget mamang babagan iki ?? Komentar sampeyan kabeh nangis Yaroslavna, mungkin cukup? Sampeyan wong utawa ngendi?
        1. -1
          31. mars 2024 00:06
          sejatine kenangan.
          Kanggo aku, ing urip iki aku nyoba sawetara prinsip dhasar sing ana ing dhasar peradaban manungsa.
          -Contone, hukum Newton, sing pasukan daya tarik awak siji - Srengéngé - bisa luwih kuwat tinimbang benda langit liyane - Bulan, malah njupuk menyang akun jarak. lan muspra kabeh kudu dipriksa.
          -Aku uga nyathet bab aneh sing pangadeg teori formasi sosio-ekonomi, Karl Marx, ora tau ngomong apa-apa babagan sistem komunal primitif, perbudakan, kapitalisme lan sosialisme. Iki minangka penemuan profesor Stalinis.
          -Aku uga ndeleng laporan statistik Kakaisaran Rusia babagan kepemilikan tanah lan nemokake perkara sing aneh: ing wayah wengi revolusi, 80% tanah wis dadi milik para petani, mula slogan Bolshevik "Tanah kanggo para petani" mung ora relevan.
          -Aku uga nggawe paralel ing antarane sawetara basa lan Rusia lan dadi yakin yen basa Rusia dumunung ing basis budaya manungsa, lan basa liyane digawe adhedhasar basa Rusia.
          Ana liyane.

          Napa sampeyan ngapusi, kepiye memoar kasebut mandheg dadi sumber sejarah? Ing basis apa statement iki?
          Minangka kanggo pangeling-eling penulis, iki minangka basis saka sumber sinau, apa kita kudu ngandel marang Stalin lan ora ngandel marang Khrushchev? Utawa dipercaya Thucydides lan ora dipercaya Julius Caesar? Saka sudut pandang ilmiah, iki minangka sumber sing padha.
          Lan aku ora butuh saran sampeyan, aku menehi saran supaya ora miwiti snotting dhewe.
          1. +2
            31. mars 2024 07:02
            Inggih, ing umum, padha ora nindakake apa-apa sing bermanfaat karo tangane, paling ora. Dokumen minangka basis, lan liwat dokumen sing memoar, utawa kenangan, kapapar.
            Lan aneh yen ing dhaptar sing kudu ditindakake, dheweke ora nyebutake yen dheweke mbela Tanah Air.
          2. -1
            31. mars 2024 18:07
            "Slogan Bolshevik "Tanah kanggo petani" mung ora cocog. - Wiwitane iki slogan saka Revolusioner Sosial dening VOSR, kabeh tanah ing kasunyatan, dening rebutan piyambak dening wong tani.
            1. 0
              1 april 2024 04:30
              Kutipan: my 1970
              .Dening VOSR, tanah-tanah kabeh wis diedum-edum maneh, nyatane direbut dhewe dening wong tani.
              Para petani nuntut pangenalan kasunyatan kasebut ing tingkat negara. Mung Bolsheviks sarujuk kanggo nindakake pesenan saka Revolusioner Sosial biasa kanggo pimpinan saka Partai Revolusioner Sosialis.
            2. 0
              1 april 2024 11:01
              Kutipan: my 1970
              Wiwitane iki slogan saka Revolusioner Sosialis.Dening VOSR, kabeh tanah wis diedum-edum maneh nyatane, kanthi rebutan dhewe dening wong tani.


              Aku ngomong yen sadurunge revolusi, ing Republik Ingushetia, tanah resmi dadi 80% para petani, banjur kanthi cara sing ora bisa dingerteni, para petani dumadakan tiba ing slogan palsu para revolusioner? Iki ora jelas.
              1. 0
                3 april 2024 07:04
                Kutipan: Trinitrotoluene
                Aku ngomong yen sadurunge revolusi, ing Republik Ingushetia, tanah kasebut resmi dadi 80% kanggo petani.

                Ing desa Sibirovka ing wilayah Tambov, para petani miskin tanah dipeksa kerja kanggo sing duwe tanah mung kanggo panganan. Manajer kasebut mung mateni adhine mbah putri nalika dheweke weruh dheweke nyoba ndhelikake kentang loro saka jatah ing dhadhane kanggo digawa menyang adhine. Iki minangka oyod saka kamenangan Bolshevik lan infleksibilitas lan dhukungan saka rakyat.
                1. 0
                  3 april 2024 08:02
                  Kutipan saka gsev
                  Ing desa Sibirovka ing wilayah Tambov, para petani miskin tanah dipeksa kerja kanggo sing duwe tanah mung kanggo panganan. Manajer kasebut mung mateni adhine mbah putri nalika dheweke weruh dheweke nyoba ndhelikake kentang loro saka jatah ing dhadhane kanggo digawa menyang adhine. Iki minangka oyod saka kamenangan Bolshevik lan infleksibilitas lan dhukungan saka rakyat.


                  Aneh yen ana data resmi babagan kepemilikan tanah sajrone revolusi.

                  Salajengipun: "Miturut sensus pertanian taun 1916, petani nyathet 89,3% saka total wilayah sing ditabur (ing Siberia 100%). Saka sapi - 94,2%, babi - 94,9%, wedhus - 94,3 %, jaran 93,8%. "( Profesor A.N. Chelintsev. Pertanian Rusia sadurunge revolusi. P. 10.-11.) https://neb.rf/catalog/000199_000009_003109850/viewer/?page=10.

                  Iki menehi alasan kanggo negesake manawa ora ana sumber daya tanah sing penting kanggo distribusi ing taun 1917. Utawa meh ora ana. "Tanah kanggo wong tani!" - iki goroh paling gedhe saka Revolusi Oktober.
                  Goroh babagan tanah sing didhelikake tsars lan pemilik tanah dicethakaké sanalika sawise revolusi. Banjur padha wiwit mbebasake tanah nggunakake cara decossackization, dispossession, pailan lan perang. ...


                  https://aftershock.news/?q=node/744389&page=1
          3. -1
            1 april 2024 02:29
            Ing salawas-lawase aku ngelingi, basa Rusia minangka pewaris saka Slavia kuna, lan ahli waris pungkasan sing luwih kuna yaiku basa Sansekerta.
            1. 0
              1 april 2024 11:10
              Kutipan saka Edvid
              Ing salawas-lawase aku ngelingi, basa Rusia minangka pewaris saka Slavia kuna, lan ahli waris pungkasan sing luwih kuna yaiku basa Sansekerta.


              donya lan "ilmu" sejarah kita dibalik, yen kita ndeleng monumen jaman biyen sing wis tekan kita, piramida, candhi, banjur ana rasa bingung, kepiye carane mbangun saiki ora bisa dibaleni maneh, watu-watu kasebut. luwih apik diproses lan luwih gedhe ukurane, banjur kita sinau, yen ing jaman biyen teknologi luwih maju tinimbang saiki, mula aksioma manungsa berkembang saka prasaja dadi kompleks iku kleru, pranyata biyen luwih rumit. , nanging saiki wis dadi luwih prasaja, padha ditrapake kanggo basa.

              Basa Rusia luwih rumit tinimbang basa Sansekerta, mulane luwih tuwa, lan nyatane Inggris, sing nyekel India lan 200 taun nindakake apa sing dikarepake lan nulis ulang sejarah, dheweke nggawe tesis yen basa Indo-Eropah. asale saka basa Sansekerta.
              Kajaba iku, basa Sansekerta luwih mirip karo basa Rusia tinimbang kabeh basa Eropa.
  11. +1
    30. mars 2024 08:47
    Apik banget. Matur nuwun kanggo review. Aku pengin njlentrehake: yaiku, wong-wong sing paling ora ngerti babagan profesine dilebokake ing posisi kepemimpinan, lan nalika dheweke nyelidiki inti saka masalah kasebut lan kepiye para insinyur, sing uga ora duwe pengalaman, kerja + ora konsisten ing antarane. beda departemen / struktur / instruksi -> mula tundha konstruksi / rekonstruksi ??!!
  12. +1
    30. mars 2024 08:56
    Ing teori, persetujuan kanggo 1940 kudu rampung ing Desember 1939. Nanging departemen konstruksi ibukutha pabrik resmi kontrak mung ing April 26, 1940, lan karo biaya construction unspecified.
    A kontrak tanpa nilai ora carelessness, iku pancen sabotase klasik (sabotage, ing syarat-syarat taun).
  13. +4
    30. mars 2024 09:11
    Nuwun sewu, nanging apa sing bisa sampeyan ngerteni saka artikel iki? Narasi rampung ing separo pisanan taun 1940. Nasib liyane ora dingerteni. Kita mung bisa ngira. Mungkin jangkah saya tambah lan backlog diilangi. Mungkin dana kasebut ditransfer menyang proyek liyane sing luwih relevan. Mbok menawa ana masalah logistik sing perlu dandan lan mulane jangkah saya suda. Ya, sampeyan bisa langsung nyebutake puluhan panjelasan babagan kedadeyan kasebut. Artikel saka seri - casting bayangan ing pager.
  14. +1
    30. mars 2024 10:03
    Kasus Partai Industri. Wong-wong sing terlibat ing kasus iki langsung disambungake karo kapal penggedhe industrialisasi - pabrik rolling mekar pisanan Soviet, dibangun ing Pabrik Metallurgical Makeyevka ing Donbass, sing dioperasikake kanthi permanen tanggal 22 Juni 1933. Ing wektu iku mung ana 12 blooming ing donya. Iki diprodhuksi dening pabrik Mesta ing AS, Demag lan Zakk ing Jerman. Uni Soviet pisanan mekar "1150" dadi telulas lan peralatan kanggo iku diprodhuksi dening tukang mesin saka pabrik Izhora.
    Pamrentah Soviet mrentahake dokumentasi proyek menyang Amerika, sing ngrasakake bathi sing bakal teka, kalebu ing rega, saliyane peralatan Amerika, kabeh, langsung menyang pasir kanggo beton. Spesialis Soviet sing pro-Trotskyist uga "mbantu" dheweke. Pejabat Moscow nindakake audit lan mutusake yen iki akeh banget.
    Panguwasa OGPU mbantu kanthi nyekel sawetara ilmuwan teknis sing misuwur, ing antarane yaiku direktur Institut Teknik Termal, Profesor Ramzin. Asil saka aktivitas ilmuwan dipenjara lan perwira penegak hukum ana dokumentasi construction dirancang ing pakunjaran, desain pengawasan lan pangembangan kabeh komponen lan bagéan saka blooming Soviet pisanan.
    Uni Soviet pisanan mekar abot utawa, kaya sing saiki diarani, pabrik rolling, sing bisa ngasilake lembaran baja, dirancang kanthi basis pengalaman Jerman lan diprodhuksi (1930 - 1932) ing pabrik Izhora. A.A. Zhdanov ing Kolpino, wilayah Leningrad sajrone Rencana Lima Taun 1 saka USSR lan dipasang ing Pabrik Metalurgi Makeevka. Blooming nemtokake arah pangembangan metalurgi ing USSR kanggo dekade sing bakal teka.
    Ing pabrik Izhora ing taun 1930, biro desain khusus diatur (ing OGPU) kanggo ngrancang mekar Soviet pisanan ing sangisoré pimpinan K.F. Neumayer, sing, sawise mbusak rekaman pidana, sawetara wektu dadi direktur teknis pabrik Izhora. .
    OKB nyambut damel spesialis utama ing bidang teknik berat: V.A. Tile, A.G. Zile, K.F. Neymaer, V.A. Tikhomirov, Alexandrov lan liya-liyane, disalahké ing "Kasus Partai Industri" lan digawa menyang Kolpino kanggo "nebus kesalahan." Tugas sing diwenehake pancen angel banget, lan uripe gumantung saka rampunge.

    Referensi: "Ing rapat ing Kasus No. 76410 ("Babagan ORGANISASI SAMPAH KONTRA-REVOLUSIORIS ing industri logam USSR" - "Kasus Partai Industri"...) Dewan OGPU mutusake:
    - Viktor Aleksandrovich Tikhomirov - dikunjara ing kamp konsentrasi kanggo periode limang taun, ngetang periode saka 22/XI-29;
    - Tille Wilhelm Augustovich - dikunjara ing kamp konsentrasi kanggo periode sepuluh taun, ngetang periode saka 22/XI-29;
    - Neumayer Karl Frantsevich - dikunjara ing kamp konsentrasi kanggo periode sepuluh taun, ngetang periode saka 30/X-29;
    - Manuylov Nikolai Leonidovich - dihukum EXECUTE, diganti dening penjara ing kamp konsentrasi kanggo periode sepuluh taun, ngetang periode saka 23/XI-29.
    OKB No.. 3 saka tanduran Izhora.
    Prasasti "Tanduran Izhora" dipasang ing balok transversal ndhuwur pabrik. Ing kolom sisih tengen lan kiwa ana prasasti vertikal: "Biro Desain Khusus No. 3 ing OGPU."
    1. 0
      31. mars 2024 09:04
      pinten piala lan bilai Bolsheviks nggawa kanggo wong-wong mau, carane akeh wong pinter lan bakat mati kanggo marga saka daya isin, Bolsheviks numpes kabeh paling apik sing ana ing Republik Ingushetia, apa pungkasanipun padha mbangun? Sosialisme, nanging ora tau ana, Marx ora ngomong apa-apa - iki definisi palsu, ana Kediktatoran proletariat, nanging iki uga palsu, proletariat ora ana hubungane karo kediktatoran iki, minangka kolektif. ora ana hubungane karo "collectivization".
      Sakumpulan komplotan, nggunakake dhuwit Jerman lan Amerika, nganakake kudeta ing negara kasebut, banjur revolusi ing budaya lan pikirane rakyat, lan kabeh sing ora setuju padha dirusak.
    2. 0
      31. mars 2024 18:04
      Kutipan: Vitaly Kirillov
      Saliyane peralatan Amérika, rega kalebu kabeh, malah wedhi kanggo beton.

      Ing Rusia modern, kabeh proyek ing sektor pertambangan sing ana bathi gedhe (lenga, berlian, logam klompok platinum) diawasi dening FSB lan Putin kanthi pribadi. Nalika aku ngerti, ing struktur Alrosa lan industri minyak, nganti udakara pertengahan 2023, panggunaan generator frekuensi Cina dilarang tinimbang Schneiders Prancis, Omron Jepang, Siemens Jerman, sanajan generator frekuensi ISD miniplus, IPD. saka Promsitekh, saka Wecon, Canroon, Xinje, sing kira-kira 3 kaping luwih murah tinimbang Prancis, Jepang lan Jerman, padha duwe pesawat luwih trep saka paramèter kanggo ngatur lan mung minangka fungsi. Nanging iki dudu alesan kanggo nindhes Putin lan Chemizov kanggo tuku peralatan elektronik kaping telu luwih larang. Prancis ora kejawab tandha ing wektu SVO lan nggawa operator frekuensi menyang Rusia ora 5 taun sadurunge, nanging mung 1 taun. Mulane, Macron wedi banget lan, ilang pengaruh Prancis ing Afrika Kulon, nggoleki masalah gedhe kanggo negarane ing Rusia (wilayah Odessa lan Left Bank Ukraina) lan ing Kaukasus. Dheweke wis menehi Libya menyang China, Turki lan Wagner, ninggalake Prancis karo crumbs melas.
      1. +1
        31. mars 2024 23:53
        Aku pengin dicathet yen iki minangka cara sing angel kanggo ngganti impor sadurunge perang. Kulon, senadyan periode Depresi Agung, nyoba kanggo enrich dhewe sabisa kanthi ngrugekake Rusia rusak, nggunakake dhukungan lan sabotase langsung saka specialists technical pro-Trotskyist ing USSR, antarane kang kasebut ing ndhuwur technical specialists. . OKB No. 3 saka tanduran Izhora ing sangisore OGPU minangka analog saka masa depan sing diarani. "sharashkas", ing ngendi ana kondisi penahanan sing cukup ditrima, kondusif kanggo karya intensif ing asil, tanpa diganggu dening alesan. Miturut cara, siji saka wong-wong mau, K.F. Neumayer, sawise cathetan pidana wis dibusak, kanggo sawetara wektu direktur technical saka tanduran Izhora.
        Pambangunan tanduran mekar domestik pisanan ing USSR ing pabrik Makeevka diawasi langsung dening Komisaris Rakyat Industri Heavy saka USSR Grigory (Sergo) Ordzhonikidze, lan dikontrol dening Sekretaris Pertama Komite Regional Leningrad All- Partai Komunis Uni (Bolsheviks) Sergei Kirov, sing jenenge Pabrik Metalurgi Makeevka. Sadurunge perang, 20 ewu wong kerja ing pabrik. Saka taun 1927 nganti 1939, pabrik kasebut ngalami rekonstruksi lengkap lan modernisasi produksi. Tanduran mekar Soviet kapindho diluncurake ing September 1933 ing Pabrik Metalurgi Dnieper ing Dneprodzerzhinsk (saiki Kamenskoye, Ukraina).
        Ing April 2009, pabrik Makeevka boros lan ditutup minangka akibat saka mateni tungku jeblugan lan toko perapian sing mbukak. Pabrik Metalurgi Makeevka sing umure 110 taun, dawane udakara 6 kilometer, ora ana maneh. Saiki mung ana siji toko rolling lan iki bengkel saka Yenakievo Metallurgical Plant ing wilayah Donetsk.
  15. +2
    30. mars 2024 13:34
    Aku elinga carane ing agêng-80s padha mbangun omah monolitik. Kita wis ngubengi lantai kira-kira 6 taun. Banjur dumadakan, ing panggonan liya ing kutha, kothak monoliths wiwit tuwuh 10 lantai ing setahun. Lan omah iki alon-alon dijupuk. Ing taun 1976, kita miwiti mbangun omah kanthi 16 lantai. Ora tau rampung nganti pungkasan taun 80-an, lan ing taun 2022, kothak sing ngancam bakal tiba iki pungkasane dibongkar. Kaya iki.
    Lan saiki ing kantor kita, kepala insinyur iku wong bodho sing aktif. Resume mung nggumunake. Dheweke mbangun kabeh lan malah pembangkit listrik tenaga nuklir. Ora bener wong pinter. Nanging panggedhe seneng karo dheweke. Dheweke ndhudhuk lemah, pura-pura semangat kerja, terus-terusan ngasilake macem-macem omong kosong kaya, "kita bakal dhengkul," "yen ora cocog, kita bakal nyorong miring ...", lsp. Dheweke bisa nganakake rapat 4 dina. Wong-wong padha kesurupan. Lan sampeyan ora bisa ngomong yen sampeyan saboteur sadar.
    1. -1
      31. mars 2024 18:11
      Ing Moskow, House of Books dibangun luwih saka 20 taun (1970-80s) lan pungkasane dibongkar.
  16. Bai
    +1
    30. mars 2024 14:54
    Kasunyatane manawa desainer, saiki lan saiki, ora tanggung jawab kanggo tenggat wektu konstruksi
    1. 0
      1 april 2024 09:40
      Kutipan saka B.A.I.
      Kasunyatane manawa desainer, saiki lan saiki, ora tanggung jawab kanggo tenggat wektu konstruksi


      Yen desainer minangka bagean saka perusahaan konstruksi (engineering), mula dheweke tanggung jawab.
      1. 0
        1 april 2024 11:23
        Ora, dheweke tanggung jawab kanggo FIR. Mekaten. Lan iku bener.
        1. 0
          1 april 2024 12:35
          Kutipan saka: alovrov
          Ora, dheweke tanggung jawab kanggo FIR. Mekaten. Lan iku bener.


          Perusahaan minangka tanggung jawab kanggo konstruksi, mula yen ana masalah ing situs konstruksi, para desainer uga bakal nandhang sangsara. Pengawasan desain durung dibatalake - iki nomer loro. Estimator asring kalebu ing departemen desain - iki wis tanggung jawab kanggo rega.
  17. +3
    30. mars 2024 17:36
    tanduran kudu tarik munggah lan sarujuk dhaftar judhul proyek construction nuduhake biaya
    Kanggo nuduhake biaya, sampeyan kudu ngetung. Puncak peralatan teknis saka kalkulator kasebut yaiku mesin Felix, mesin tambahan primitif. Lan ana kekurangan banget, mula pembayaran digawe utamane ing akun. Saiki program komputer nindakake petungan; sampeyan ora perlu ngetung dhewe. Nanging kesalahan asring ditemokake ing petungan! Ora ana cara kanggo nyuda entri data sing salah amarga kesel lan gangguan. Saiki mbayangno carane akeh kesalahane akuntan, kira-kira satus mau, yen ora, prakiran kompleks skala iki ora bisa diitung. Lan apa rega kesalahan ing 39. kaping papat? Ya, padha kudu ngganti bab patang puluh kaping!
    Banjur pabrik kudu mlebu persetujuan kontrak karo organisasi konstruksi, kanthi dhasar karya konstruksi bakal diwiwiti. Ing teori, persetujuan kanggo 1940 kudu rampung ing Desember 1939. Nanging departemen konstruksi ibukutha pabrik resmi kontrak mung ing April 26, 1940, lan karo biaya construction unspecified.
    Alasan sing padha.
    Nanging departemen construction ibukutha saka tanduran Makeyevka tindak luwih. Dheweke ora mung nundha pangiriman gambar, nanging uga ngganti sawetara gambar karo liyane, nggawe amandemen kanggo wong-wong mau.
    Penulis artikel ana sing salah karo sirahe ... Oh, ora. Kaya biasane, dheweke nulis babagan apa wae sing ora dingerteni. Malah pambangunan jamban standar ora rampung tanpa nyunting gambar. Ana akeh owah-owahan ing pambangunan pabrik sing ing saben sistem (plumbing, sewerage, pondasi, lan liya-liyane, kabeh iki minangka sistem sing kapisah) ana ewonan owah-owahan. Iki minangka norma.
    Kabeh sing dibangun miturut gambar lawas dadi ora bisa digunakake. Iki, kanthi cara, kerugian kanggo organisasi konstruksi, amarga obyek sing ora ditampa dening pelanggan ora dibayar.
    Ya, rampung edan. Penulis rampung, pancen, ora kompeten babagan topik kasebut. Iku malah ora lucu ...
    1. +2
      30. mars 2024 20:53
      Ah, ora ana sing kasengsem ing bebener. Ingkang utama yaiku masang label kanggo nindakake apa sing direncanakake kanggo wong-wong iki. Sedhih, nanging DLB ora ngerti iki lan ora bakal ngerti. Alah.
    2. weh
      -1
      31. mars 2024 10:05
      Siji pitakonan: kenapa perlu gawe maneh proyek kasebut? wis dibangun pipa gas?
      1. 0
        1 april 2024 07:44
        Ana akeh alasan. Contone, padha "ditembak liwat" dhuwur, lan pipa gas rampung ing saluran pembuangan utawa sumber banyu. Mengkono. Saben uwong ngrancang sistem dhewe-dhewe, tenggat wektune kobong karo geni biru, desainer pasokan banyu ana ing perjalanan bisnis menyang situs kasebut, ora ana sing bisa koordinasi, GIP bengok-bengok - setan, bajingan, loro-lorone bakal dipenjara ...
  18. 0
    30. mars 2024 22:54
    Bos teka mlayu lan bengok-bengok. Ayo mbongkar dhukungan! Dheweke nggawe dhukungan supaya pipa ora ambruk.
    Bos:
    - apa padha marang kita? carane kanggo ngumpulake, carane, apa, apa, supaya kita bisa duwe dening esuk, kita diklumpukake. Ternyata dhukungan kasebut kalebu bagean crane sing kelalen dijupuk. Dheweke kudu lunga, ora ana bagean. Ora ana dokumen kanggo dhukungan, ayo diurutake!
    -Banjur overpass bakal tiba lan produksi bakal mandheg, apa sampeyan bakal mlebu ing urutan analisis?
    banjur akeh sumpah, mbandhingake wong karo kewan, kedadeyan alam, obyek, barang. Kita nglampahi akeh wektu lan gaweyan, kabeh wong kesel, nanging kabeh wong, tanpa pangecualian, ngira yen bos minangka spesialis sing perlu banget, amarga dheweke nindakake kabeh kaya sing diprentahake: "ora @ ora, ora @ ora apa, dadi supaya aku bisa duwe esuk ”...
  19. 0
    30. mars 2024 23:01
    A kanca teka, kabeh duka, aku marang apa kedaden: ngandika sing siji workshop terus-terusan ngeluh sing padha ora bisa miwiti siji instalasi Soviet wiwit jaman Soviet. Padha disebut wong kanggo bantuan liwat banget. apik tenan panggedhe gedhe ... Ngandika sing sadurunge nedha awan kabeh wis munggah lan mlaku - teknologi paling gampang. Dheweke nelpon manajemen toko lan ngenteni setengah dina bengok-bengok ing tim, meksa kabeh wong mandheg. Saben taun, kita nampa dhuwit kanggo ndandani, kanggo instalasi sing ora bisa digunakake, nanging saiki wis mulai kerja lan kita kudu ndandani - sapa sing butuh?
    Lan ana tumpukan lan tumpukan iki! Dheweke nggawe panemuan sing nyata - dheweke dicelupake lan dipecat. Lan sawise iku ora ana sing ngembangake lan penulis bakal ngelu liyane. Nanging iki potensial unrealized, iki uga mundhut.
  20. 0
    31. mars 2024 08:40
    Ayo kula ngelingake sampeyan yen taun iku 1940, wektu sadurunge perang, badan intelijen negara-negara mungsuh ditepungake ing meh kabeh struktur negara, lan luwih-luwih ing tentara lan kompleks industri militer. Lan nalika padha unfoundedly wiwit nyalahke Stalin kanggo repressions aktif, involuntarily miwiti kanggo mbandhingaké karo wektu sawise 90s ing Rusia, ewu Enterprises padha numpes, setengah saka taiga wis Cut mudhun, sawetara yuta saka populasi mati metu saka nyobi, milyar saka bathi negara diekspor luar negeri liwat perusahaan lepas pantai. Lan pitakonan muncul: sing nindakake kabeh iki kanggo negara kita, mungsuh utawa patriot negara. Yen iki mungsuh, banjur kok ana monumen kanggo wong ing negara, lan yen iki patriotisme, banjur apa padha manggon ing negara mungsuh Rusia? Stalin dijupuk kanggo patriotisme kuwi.
  21. +1
    31. mars 2024 11:57
    Miturut cara, meme "polimer kadaluwarsa" diwiwiti sawise bos, nesu amarga kesalahane terus-terusan lan keterlambatan para desainer, menehi pidato kanthi online kanthi unsur seni rakyat lisan. Bos kasebut dicopot saka jabatane sawise ketenaran All-Russian.
  22. +1
    31. mars 2024 11:59
    Nganti sawetara, iki bisa dianggep minangka bodhone pejabat.
    Pejabat gelo amarga ngganti proyek, nanging ing wektu sing padha, iki ana ing ambang sabotase sing disengaja.
    Sadurunge jaman Petrine, dheweke ujar "bodho luwih ala tinimbang nyolong (khianat)"
  23. 0
    1 april 2024 09:38
    Ora ana sabotase ing skala kasebut, karya biasa saka kekuwatan vertikal.

    Ing ndhuwur padha ngandika - iku kudu ing tanggal kuwi lan kuwi, ora ana sing bakal wani mbantah, rencana teka mudhun liwat akeh panguwasa, ing ngisor padha njupuk timbal lan nindakake apa padha bisa - nanging mung bisa nindakake apa. padha bisa. Kadhangkala ana postscripts nalika tumindak ditutup, nanging karya ora rampung - loro pihak bakal nampa hit yen karya ora rampung ing wektu. Tahap penengah bisa didhelikake kanthi cara iki; tataran pungkasan ora bisa didhelikake, nanging tenggat wektu uga bisa diterusake.

    Prinsip iki kadhangkala bisa uga saiki - ing ngendi para peserta minangka negara utawa perusahaan birokrasi gedhe, sing manajer mung kasengsem ing asil pungkasan.

    Ekonomi komando minangka istilah saka taun 80-an lan 90-an.
  24. 0
    1 april 2024 11:19
    Iki persis carane mbangun saiki, ora ana owah-owahan. Mbok kanggo Samsaya Awon, wiwit pecandu mati metu minangka kelas, gulag rampung, lan perancang dadi bodho banget, lan padha wiwit nyolong kabeh lan saben wong dening loro pesenan saka gedhene liyane.
    1. 0
      2 april 2024 08:04
      Lan saiki, kayane, "ekonomi komando" wis diwiwiti maneh - ora ana sumber daya, ora ana mesin, ora ana peralatan, ora ana personel sing mumpuni - desainer, insinyur, buruh, produksi sing gegandhengan lan komponen wis diluncurake kanthi lengkap, uga logistik. , lan ing kene, "paman sing nggegirisi" nyoba meksa pidato kanggo ngasilake akeh produk kanthi tenggat wektu kasebut ... Kaya: ekonomi - mbayar sepisan utawa kaping pindho! Rungokake dhawuhe, pambuka! ana pitakonan? Miwiti tugas! Laporan asil ing wayah sore! Ora, ta?
  25. 0
    2 april 2024 21:14
    Kira-kira 40 taun kepungkur, ing karya, ing meja ing perpustakaan, ana buku sing kandel. Isine jeneng penemuan, jeneng, jumlah sing diterbitake. Nang endi wae 20000 rubel. Malah siji wong nampa 20000, iku ora kamungkinan sing engineer prasaja.
    Kita nyoba kanggo nentremake ati.
  26. 0
    4 april 2024 08:00
    Kutipan: Trinitrotoluene
    "Memoar" saka N.S. Khrushchev

    Apa ora Khrushchev padha, kang cathetan, nuntut kanggo netepake persentasi saka repressed, Joseph Vissarionovich wrote: "Tenang, sampeyan cunt"?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"