FAB-3000 lan prospek

156
FAB-3000 lan prospek
Menteri Pertahanan S. Shoigu mriksa produksi amunisi


Industri pertahanan Rusia nyedhiyakake pasukan aerospace penerbangan bom saka sawetara jinis. Bubar iku dadi dikenal sing sawetara produk kuwi wis ditambahi kanggo kalebu amunisi kaliber gedhe. Produksi bom aerial FAB-3000, sing dirancang kanggo nglawan target sing kompleks lan dilindhungi saka macem-macem jinis, diterusake. Saiki kita bisa nyana yen ing mangsa ngarep amunisi kasebut bakal tekan pasukan lan digunakake minangka bagean saka Operasi Khusus.



Mbalik ing seri


Tanggal 21 Maret, Menteri Pertahanan Sergei Shoigu ngunjungi salah sawijining perusahaan kompleks industri militer ing wilayah Nizhny Novgorod. Jeneng tanduran kasebut ora resmi dibeberke dening Kementerian Pertahanan. Pabrik ngasilake macem-macem artileri lan amunisi penerbangan saka macem-macem kelas, jinis lan kaliber. Utamane, mrodhuksi bom tiba-tiba sing mbledhos dhuwur.

Manajemen pabrik nglaporake babagan sukses produksi. Mangkono, dibandhingake taun kepungkur, tingkat produksi sakabehe kabeh jinis amunisi mundhak kaping lima. Utamane, produksi bom FAB-500 tambah kaping pirang-pirang, lan produksi FAB-1500 tikel kaping pindho. Kajaba iku, ing Februari, perusahaan ngatur proses produksi massal saka FAB-3000 bom abot.

Kasuksesan kasebut digayuh liwat modernisasi lan ekspansi produksi, uga kanthi nambah jumlah lapangan kerja. Wiwit 2022 nganti saiki, pabrik kasebut wis direkonstruksi, dimodernisasi lan ditugasake luwih saka 45 ewu meter persegi ruang produksi. Kajaba iku, luwih saka 1100 proyek anyar digawe. Karya diatur ing telung shift lan upah tambah.


Sawetara jinis casing bom. Adoh kiwa - FAB-3000-M54

Kamentrian Pertahanan nerbitake laporan video babagan kunjungan kepala departemen menyang pabrik kasebut. Iki nuduhake sawetara wilayah produksi, produk reged ing macem-macem tahapan produksi, lsp. Video kasebut uga kalebu sawetara laporan saka manajemen pabrik.

Sing menarik yaiku cuplikan sing nuduhake proses produksi bom serial FAB-3000. Casing bom ditampilake ing posisi vertikal, mbokmenawa nalika ngemot bahan peledak, uga perakitan pungkasan saka produk rampung. Ora luwih saka loro utawa telu produk katon ing pigura ing wektu, nanging iku cetha sing malah release saben dina bisa kaping pirang-pirang luwih gedhe.

Miturut manajemen pabrik manufaktur sing ora dijenengi, produksi FAB-3000 dibalekake ing wulan Februari. Iki tegese produk pisanan saka kumpulan serial anyar wis bisa dikirim menyang pelanggan lan dikirim menyang unit konferensi video. Durung dingerteni bagean sing bakal digunakake. Nanging, ora ana keraguan manawa panggunaan tempur kasebut ora bakal ditindakake.

Ing kaliber gedhe


Produk FAB-3000 kalebu kelas bom pesawat tujuan umum sing mbledhos kanthi gratis. Iki gaman dimaksudaké kanggo numpes tenaga kerja ing wilayah sing mbukak lan ing papan perlindungan, peralatan lan senjata ing situs penyebaran lan posisi tembak, pos kontrol, logistik lan fasilitas mburi, lsp. Ing wektu sing padha, FAB-3000 beda karo sawetara produk liyane saka kelas ing kaliber gedhe, kang nemtokake daya tambah lan kuwalitas pertempuran khusus.

Ing video saka Kementerian Pertahanan, tandha bom serial ora katon. Nanging, fragmen sing katon lan katon saka produk nggawe gampang kanggo ngenali modifikasi sing bali menyang seri kasebut. FAB-3000 ditampilake nduweni awak shortened karakteristik lan dering anti-ricochet ing fairing sirah. Penampilan iki cocog karo baris mod bom bledosan dhuwur domestik. 1954


Bom saka macem-macem model. Ing latar ngarep yaiku FAB-1500, ing mburi yaiku FAB-3000

FAB-3000-M54 nduweni dawa total kira-kira. 3,3 m kanthi diameter cilik 820 mm. Diameter penstabil - kira-kira. 1 m Bom kasebut digawe ing awak kanthi bentuk kompleks, dibentuk dening sawetara unit conical. Head fairing nduweni kekandelan tambah kanggo ngidini penetrasi menyang lemah. Ricochet dicegah dening protrusion dering khusus. Bagian buntut nduweni stabilisator kanthi wolung bidang lan rong dering.

Bobot total bom tanpa sekring tekan 3067 kg. Saka jumlah iki, awak udakara 1600 kg. Muatan mbledhos yaiku 1387 kg. Gumantung ing periode produksi lan seri, TNT utawa campuran adhedhasar iku digunakake. Bom kasebut dilengkapi karo telung sekring. Sarangé ana ing bagian sirah lan buntut awak. Detonasi bisa langsung nalika kontak karo target utawa deceleration, kanggo break liwat benteng utawa ngubur ing lemah.

Bom udara FAB-3000-M54 bisa digunakake dening pengebom jarak jauh Tu-22M3 lan Tu-95MS. Amunisi diselehake ing sling internal lan eksternal. Ana uga informasi babagan kemungkinan dhasar kanggo nyelehake Su-34 ing bomber garis ngarep, nanging ing kasus iki ana watesan sing ana gandhengane karo kapasitas beban sakabèhé lan beban ing siji titik suspensi.

Ngeculake bom kasebut bisa ditindakake kanthi kecepatan nganti 1200 km / jam lan ing dhuwure nganti 16000 m. Bom kasebut tiba kanthi bebas lan mabur ing sadawane lintasan balistik kanthi jarak nganti pirang-pirang kilometer.


bom FAB-250 karo modul UMPC

Detonasi saka FAB-3000 ing tingkat lemah dijamin bisa mateni personel mungsuh ing radius 35-40 m. Ing jarak nganti 155-160 m, ciloko sing beda-beda keruwetan diamati, ngganggu personel mungsuh. Kajaba iku, amunisi nyebabake karusakan serius kanggo peralatan, kalebu. waja, bangunan bètèng, lsp. Ketukan langsung ing kendaraan lapis baja utawa benteng lapangan dijamin bakal numpes.

Aplikasi praktis


Versi pisanan saka bom aerial FAB-3000 digawe maneh ing taun patang puluhan, lan sawetara taun sabanjure mod modifikasi. 1954 Produk kabeh versi digunakake dening penerbangan tempur Soviet sajrone macem-macem latihan lan dikonfirmasi potensial. Ing pungkasan taun wolung puluhan, senjata kasebut digunakake kanggo pisanan nglawan target nyata - bom abot digunakake kanggo nyerang target mungsuh ing Afghanistan. Sakabèhé, asil apik dituduhake.

Dikenal yen ing musim semi 2022, bom FAB-3000 versi dhasar digunakake dening penerbangan jarak jauh nglawan benteng Ukrainia ing wilayah pabrik Azovstal ing Mariupol. Kanthi bantuan, karusakan sing signifikan nyebabake mungsuh. Kajaba iku, bom kaliber gedhe duwe pengaruh psikologis sing signifikan marang para militan lan nyumbang kanggo nyerah kanthi cepet.

Nganti saiki, keputusan wis digawe lan dileksanakake kanggo nerusake produksi bom FAB-3000 ing modifikasi 1954. Batch pisanan produk kasebut bisa uga wis tekan pasukan lan saiki lagi disiapake kanggo panggunaan pertempuran. Laporan serangan anyar sing nggunakake bom udara abot bisa uga katon kapan wae.


Sawetara FAB-250 UMPC sawise ngreset

Ing tingkat gosip lan diskusi umum, kemungkinan modernisasi FAB-3000 sing ana. Ana versi sing disebut bom bisa digawe kanggo bom kuwi. universal planning and correction module (UMPC). Kanthi bantuan saka produk kuwi, sawetara bom free-mudhun wis diuripake dadi senjata tliti dhuwur, lan iku ora bisa mbedakake metu sing prosedur padha bakal rampung karo telung ton amunisi, sanajan iki ora bakal gampang.

Munculé bom luwes kaliber 3000 kg ing layanan bakal duwe impact banget serius ing kemampuan pertempuran ing ngarep lan aviation long-range. Produk kasebut bisa dadi alat unik sing ngidini sampeyan nyerang obyek sing dipilih kanthi akurat lan nyebabake karusakan sing dhuwur banget. Ing wektu sing padha, VKS bakal duwe sawetara amunisi dipandu sing dirancang kanthi gampang lan murah, sing bakal menehi keuntungan sing jelas.

Umur lan efisiensi


Mangkono, Pasukan Aerospace mutusake kanggo ngisi maneh stok bom aerial FAB-3000-M54 sing wis ana, lan industri njamin implementasine rencana kasebut. Wiwit wulan Februari, produk saka seri anyar wis dikirim menyang pasukan, lan jelas produksi bakal terus nganti kabeh rencana wis rampung. Ing wektu sing padha, perusahaan pertahanan bakal terus ngasilake jinis bom liyane.

Produk FAB-3000 saka modifikasi apa wae ora dibedakake kanthi desain anyar. Nanging, ciri taktik lan technical dhuwur sing bener mbusak Jeksa Agung bisa ngetokake saka umur, lan bom kuwi isih tetep gegaman trep lan efektif. Kajaba iku, ana pangembangan sing bisa nambah kualitas tempur bom abot anyar. Kang saka kesempatan iki bakal digunakake bakal dikenal ing mangsa cedhak.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

156 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    26. mars 2024 04:24
    Apike, jembatan Dnieper bisa dirusak kanthi pukulan saka siji FAB 3000.
    Bombers pengin krungu pendapat sampeyan.
    1. +3
      26. mars 2024 06:41
      Apa cadangan Soviet FAB wis kesel?
      1. + 15
        26. mars 2024 10:46
        Penulis ndemek bagean saka pitakonan lan aku sengaja! Lan kanthi bantuan pesawat apa kita bisa nggunakake bom kuwi?
        Mangkene panemu saka artikel liyane:
        Para ahli nyebutake rong pesawat sing bisa digunakake Angkatan Aeroangkasa Rusia kanggo ngirim "hammers telung ton" menyang situs gulung. Iki minangka jet tempur-bomber supersonik garis ngarep Su-34 lan operator-bomber rudal supersonik jarak jauh Tu-22M3.

        https://topcor.ru/45669-massirovannoe-primenenie-upab-3000-potrebuet-reshit-problemu-s-ih-nositeljami.html
        Ya, kita ora bakal ndemek operator rudal Tu-22M3 sing meh ora urip. Ana sawetara lan padha duwe tugas liyane.
        Lan kita mung duwe udakara 34 Su-120 ing kertas, kadhaptar ing saindenging negara.
        Nalika 5 taun kepungkur, aku ujar manawa, amarga kahanan kita, kita butuh paling ora 300, lan luwih becik 500 Su-34, dheweke ngguyu lan ngethok driji ing candhiku. Elinga ukuran penerbangan kita ing kertas:
        https://aviation21.ru/sostav-boevoj-aviacii-vks-rossii-na-2023-god/

        Pesawat serang
        Tipe Qty. kanggo 2021 Col. kanggo 2023
        MiG-29 255 ..... 240
        MiG-31 131 ..... 129
        Su-24 274 ..... 273
        Su-25 193 ... 197
        Су-27/30/35 242 253
        Su-34 125 ..... 127
        Su-57 - 1 (10*)
        Tu-22M 66 59
        Tu-95 42 47
        Tu-160 16 15**

        Saiki ayo njlentrehake inti lan ngevaluasi tingkat postscripts. Kabeh Mig-29s prasaja ora ana gunane malah kanggo SVO. Lan ora ana luwih saka 29 Mig-29 anyar saka jinis Mis-80SMT. Su-24M minangka mesin sing ora ana gunane kanthi sistem non-fungsi. Kurang saka setengah saka Su-25 ing layanan. Secara total, paling ora 500 pesawat kadhaptar mung ing kertas.
        https://bmpd.livejournal.com/4642641.html
        Kita meh ora ana pesawat serangan ... Lan SVO nuduhake iki. Apa jenis superioritas udara, sanajan ing konflik lokal, bisa kita ngomong babagan? 3 kapal induk AS duwe pesawat serang luwih akeh tinimbang Rusia....
        1. +6
          26. mars 2024 11:20
          Aku pengin konfirmasi tingkat registrasi ing kertas pesawat tempur operasional nggunakake conto Su-27. Ing taun 2020, kita duwe Su-27/Su-30/Su-35 429 barang:

          https://aviation21.ru/sostav-boevogo-aviaparka-vks-rossii-na-2020

          Lan ing 2021 mung ana 242 ?!!! Ngendi meh 200 pesawat ilang? Fantastic?
          Sing padha bakal kelakon karo Mig-29 lan Su-24M. Kita katon lan gumun ing skill saka jenderal ... Padha blatantly ngapusi sampeyan lan ndhelikake kahanan catastrophic ing aviation pertempuran. Dadi, kita ora duwe apa-apa kajaba sukses lan kamenangan.
          1. +7
            26. mars 2024 12:50
            Kutipan: Vitov
            Lan ing 2021 mung ana 242?!!! Ngendi meh 200 pesawat ilang?

            Nanging persentase peralatan anyar langsung mlumpat!
          2. +4
            26. mars 2024 16:20
            Kutipan: Vitov
            Aku pengin konfirmasi tingkat registrasi ing kertas pesawat tempur operasional nggunakake conto Su-27. Ing 2020, kita duwe 27 Su-30/Su-35/Su-429:

            https://aviation21.ru/sostav-boevogo-aviaparka-vks-rossii-na-2020

            Apa hubungane karo postscripts? Apa sampeyan mikir yen informasi ing aviation21.ru ana hubungane karo dokumen domestik?
            Nanging, aku bakal nguciwani sampeyan - kabeh data babagan Angkatan Udara kita ing artikel ing situs kasebut disalin saka pers Barat, digunakake kanthi cara "driji menyang langit-langit":
            Armada peralatan penerbangan militer Rusia ana ing posisi nomer loro ing donya babagan jumlah pesawat lan helikopter. Data kasebut ana ing review taunan World Air Forces 2020, diterbitake ing situs web FlightGlobal.com.

            Majalah iki nyathet 2020 MiG-251 ing Angkatan Udara Rusia ing taun 29. Aku wonder yen padha mung ngetung sampah ing parkir adoh, utawa yen padha uga ditambahake kuburan pesawat?
            Miturut cara, data kanggo 2023 saka panggonan sing padha. Sanajan lik Vika menehi data sing luwih waras.

            Dadi kabeh pratelan adhedhasar postscripts diarahake marang wartawan Barat.
            1. +1
              26. mars 2024 16:39
              Kenapa kabeh pikiranmu? Saka 2 pilihan, ala lan ala banget, aku nyebutake pilihan ala adhedhasar bahan saka pers manca. Yen sampeyan diwenehi analisis pakar dening spesialis, sampeyan bakal ora bisa ngomong! Nanging ora bisa nindakake utawa ngucapake analisis kasebut, lan ana akibate. Dadi, miturut bahan pers mbukak, wis ana kekacoan lengkap. Apa iki ora cukup? Utawa apa sampeyan mikir yen mung ana "bodho" ing VO? Untung durung...
              1. +2
                26. mars 2024 19:01
                Kutipan: Vitov
                Kenapa kabeh pikiranmu?

                Lan iki kanggo iki:
                Kutipan: Vitov
                Elinga ukuran penerbangan kita ing kertas:
                https://aviation21.ru/sostav-boevoj-aviacii-vks-rossii-na-2023-god/
                Pesawat serang
                Tipe Qty. kanggo 2021 Col. kanggo 2023
                MiG-29 255 ..... 240
                MiG-31 131 ..... 129
                Su-24 274 ..... 273
                Su-25 193 ... 197
                Су-27/30/35 242 253
                Su-34 125 ..... 127
                Su-57 - 1 (10*)
                Tu-22M 66 59
                Tu-95 42 47
                Tu-160 16 15**
                Saiki ayo njlentrehake inti lan ngevaluasi tingkat postscripts.

                Kutipan: Vitov
                Sing padha bakal kelakon karo Mig-29 lan Su-24M. Kita katon lan gumun ing skill saka jenderal ... Padha blatantly ngapusi sampeyan lan ndhelikake kahanan catastrophic ing aviation pertempuran. Dadi, kita ora duwe apa-apa kajaba sukses lan kamenangan.

                Dadi - iki ora kekuatan saka aviation kita lan ora postscripts. Iki minangka komposisi mitos saka sawetara jinis penerbangan, sing dijupuk saka udara tipis dening ilmuwan Inggris, sing posing minangka Angkatan Udara Rusia. Lan jenderal kita ora ana hubungane - tokoh kasebut rampung ing Kulon.
                Dadi, kabeh keluhan babagan inkonsistensi tokoh fiktif kanthi kekuatan nyata Angkatan Udara Rusia lan fluktuasi abnormal ing jumlah pesawat kudu ditujokake menyang editor majalah Inggris Flight International.
              2. 0
                28. mars 2024 00:23
                Dadi apik kanggo menehi analisis pakar saka spesialis, mangga. Utawa sampeyan goyangake hawa kanthi muspra?
        2. + 10
          26. mars 2024 13:01
          Kutipan: Vitov
          Su-24M minangka mesin sing ora ana gunane kanthi sistem non-fungsi.

          Kanggo sawetara alesan, ing tangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, iki mesin banget migunani, kang padha cepet sinau kanggo miwiti senjata tliti dhuwur. Mbuwang UMPC umume tegese ngetik sawetara rolas nomer sing dikirim dening intelijen, banjur mabur dhewe. Nanging yen sampeyan ora nindakake apa-apa, ora bakal kelakon.
          Kutipan: Vitov
          kita kudu paling 300, lan luwih 500 Su-34

          We kudu jumlah cocok saka senjata ping pingan dening paling satus, utawa luwih loro ewu. Kita bisa uga duwe atusan macem-macem rudal tliti dhuwur ing gudang kanggo taun 2022, sing cepet entek, lan mesthine mung bisa perang nganggo wesi tuang.
        3. +4
          26. mars 2024 19:35
          Su-24M minangka mesin sing ora ana guna karo kompleks sing ora bisa digunakake

          Nazi bener-bener ngluncurake rudal anti-radar Harm saka kulit kepala SU-24 KR lan badai ing mburi kerah kita. Apa sampeyan mikir ora bakal bisa adaptasi kanggo miwiti FAB 250, 500, 1500 sing padha karo UMPC?
        4. 0
          26. mars 2024 21:54
          Lan apa? Kang sisih kaliber, kanggo komposisi digunakake? Apa sampeyan ora kasengsem ing gambar kaya ngono?
        5. 0
          26. mars 2024 22:35
          Kabeh Mig-29 sing prasaja ora ana gunane sanajan kanggo SVO....

          Aku ora setuju. Bisa uga mbuktekake dhewe minangka pembawa bom sing dipandu. Banjur kanggo 4 bom ora perlu kanggo drive Su-34.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +3
      26. mars 2024 08:29
      Quote: Lech saka Android.
      Apike, jembatan Dnieper bisa dirusak kanthi pukulan saka siji FAB 3000.


      Maksimum rong span nalika mencet support; mung, loro span lan support bisa banget kuwat. Dadi ora bisa numpes, nanging bisa mateni kabeh.
      1. 0
        26. mars 2024 11:45
        nggunakake FAB-3000, ndadekake pangertèn mung karo UMPC ing sawetara 40 km
        lan dilengkapi ora TNT - nanging karo 1400 kg. RDX utawa HMX
        - lan khusus ing wilayah sing dikuwatake ing bathuk
        1. +3
          26. mars 2024 11:57
          Kutipan saka: Romario_Argo
          nggunakake FAB-3000, ndadekake pangertèn mung karo UMPC ing sawetara 40 km
          lan dilengkapi ora TNT - nanging karo 1400 kg. RDX utawa HMX
          - lan khusus ing wilayah sing dikuwatake ing bathuk

          hi Secara pribadi, aku ora weruh gol apa wae. Bebener iki pancen amarga sawetara (banget cendhak) panggunaan.
        2. 0
          26. mars 2024 22:07
          Napa FAB-250, 500 ora cocog?
    4. +2
      26. mars 2024 10:16
      Sampeyan kudu mencet support jembatan: ing umum, sampeyan kudu modul koreksi lan regu saka 2-3 Tu-22M3s, ing Kajaba iku: nimbali udhara, loro ing rute lan ing target, kudu rampung ditindhes.
      1. -1
        26. mars 2024 22:10
        Dhukungan kanggo jembatan liwat Seine?
    5. + 12
      26. mars 2024 10:19
      FAB-3000-M54 bisa digunakake dening pengebom jarak jauh Tu-22M3 lan Tu-95MS.
      Pengarang! Siapke jam lima!! Dheweke nulis kaping yuta babagan Tu-95, utamane MS, mung operator rudal, ora ana balok sing cocog karo utawa ora ana pengebom !!!!
      1. + 20
        26. mars 2024 10:31
        Hello Roman! hi Sampeyan koyone dadi wong tuwa, ngerti penulis kaya edan, sampeyan ora bakal bingung karo sapa wae saka baris pisanan nglirik Saben baris minangka karya agung sing ora nggawa apa-apa sing migunani.
        Langsung kenek menyang kendaraan lapis baja utawa beteng lapangan dijamin kanggo numpes wong-wong mau.
        Telung ton tanpa bahan peledak malah bisa mateni mandor yen ora nganggo helm. ngguyu
        1. +7
          26. mars 2024 10:37
          Kolya, hello! hi kakehan malah kanggo Ryabov! Miturut cara, mandor bisa dipateni, nanging kontraktor, bajingan, bakal slamet
      2. +3
        26. mars 2024 17:47
        Kutipan: novel66
        ora ana balok sing cocog, ora ana pengebom !!!!

        Napa dheweke butuh pemandangan bom? Apa ana sing arep ngebom langsung nganggo wesi, tanpa UMPC?
        1. +1
          26. mars 2024 17:58
          Oke, gantunge ngendi?? Ing ms?
          1. +2
            26. mars 2024 18:24
            Ing balok njaba. Aku ora ngerti yen padha terus nganti 4 ton, nanging sampeyan bisa nemtokake balok sing diselehake ing loro nduwèni jarak rapet. Sampeyan ora bakal bisa nggawa luwih saka 4 bom iki.
            1. 0
              26. mars 2024 19:14
              Kutipan saka alexoff
              Ing balok njaba

              Padha mung kanggo roket.

              Kutipan saka alexoff
              Aku ora ngerti yen padha terus nganti 4 ton, nanging sampeyan bisa nemtokake balok sing diselehake ing loro nduwèni jarak rapet.

              Ngilangi pitakonan teknis (lan ora sakabehe teknis), sing paling penting tetep: kenapa iki dibutuhake?
              1. +1
                26. mars 2024 20:21
                Padha mung kanggo roket.

                Iki minangka jawaban sing ora nyenengake; Aku rumangsa IQ saya mudhun amarga iku. Apa sampeyan dudu jenderal sing utama yaiku melu snowdrift lan nyepetake tombol?
                kenapa iki perlu?

                Apa sebabe? Kenapa bisa ngluncurake bom gedhe?
                1. +1
                  27. mars 2024 13:46
                  Kutipan saka alexoff
                  Iki minangka jawaban sing ora nyenengake; Aku rumangsa IQ saya mudhun amarga iku. Apa sampeyan dudu jenderal sing utama yaiku melu snowdrift lan nyepetake tombol?

                  Apa wae pernyataan kasebut, jawaban kasebut.

                  Kutipan saka alexoff
                  Apa sebabe? Kenapa bisa ngluncurake bom gedhe?

                  Ya, kenapa pesawat tempur sing paling rawan butuh?
                  1. 0
                    27. mars 2024 14:03
                    Apa wae pernyataan kasebut, jawaban kasebut.

                    Yaiku, sampeyan dhewe ngerti manawa game kasebut beku

                    Ya, kenapa pesawat tempur sing paling rawan butuh?

                    Ya, pesawat kita liyane uga rawan. Nanging aku mikir yen tentara kerja minangka mekanisme tunggal, mula ora ana pertahanan udara mungsuh ing papan sing dienggo bom. Lan logika - apa yen ana rolas F35 ngubengi - iki minangka alesan pengecut, wong kudu nindakake apa wae kanggo nyegah dheweke ngubengi.
                    1. +1
                      28. mars 2024 18:49
                      Kutipan saka alexoff
                      Yaiku, sampeyan dhewe ngerti manawa game kasebut beku

                      Sepisan maneh kanggo wong-wong sing ora pinter banget: pesawat ora duwe beam nduwèni kanggo bom pangeboman (kaliber iki ora ana ing sling njaba ing kabeh), ora duwe sistem kontrol kanggo senjata ngebom, lan ora duwe Antarmuka SUV karo bom pangeboman dipandu.

                      Kutipan saka alexoff
                      Ya, pesawat kita liyane uga rawan.

                      Tuladhane?

                      Kutipan saka alexoff
                      Nanging aku mikir yen tentara kerja minangka mekanisme tunggal, mula ora ana pertahanan udara mungsuh ing papan sing dienggo bom. Lan logika - apa yen ana rolas F35 ngubengi - iki minangka alesan pengecut, wong kudu nindakake apa wae kanggo nyegah dheweke ngubengi.

                      Ora ana logika ing kene. Apa gunane amunisi ngleyang yen ora ana bebaya kanggo operator?
                      1. 0
                        28. mars 2024 23:36
                        pesawat ora duwe beam nduwèni kanggo bom

                        Nanging ana penundaan kanggo roket sing bobote sawetara ton
                        kanggo kaliber iki ora ana ing penundaan external ing kabeh

                        Masalah teknologi sing ora bisa ditindakake, mula kudu ngembangake mikroprosesor neuroquantum ing teknologi 1 nm, banjur aplikasi lapisan tipis panacea.
                        ora duwe sistem kontrol senjata bomber

                        Kang ora perlu
                        ora antarmuka SUV karo bom dipandu

                        Marang kula, iku bisa sing susunan data petabyte luar biasa sing perlu kanggo ngirim koordinat target kanggo UMPC ora bisa dimuat ing sadawane baris sing padha karo koordinat target dikirim menyang rudal?
                        Nalika aku ngerti, miturut logika sampeyan dhewe, nempatake rudal Prancis ing Su-24 lan bom sing bisa diatur lan harmoni ing MiG-29 minangka tugas ing tingkat Proyek Manhattan, jelas yen ing Kulon wis siyap. kanggo iki kanggo dekade lan diwutahake ing lards saka keuangan. Inggih, utawa padha ora ngalahake watara grumbulan, nanging mung nerusake lan nindakaken. Kepiye Iran njupuk lan ngajari Su-22 kanggo mbuwang bom gliding tanpa takon sing angel kabeh.
                        Tuladhane?

                        Contone, Su-34/35 dadi cukup rentan nalika ngebom yen patriot didorong menyang ngarep, nanging ing markas kita ora ana turu.
                        Apa gunane amunisi ngleyang yen ora ana bebaya kanggo operator?

                        Sawetara sing jarak jauh sing serius kudu diilangi, nanging kaya beech angel dikontrol. Nanging mesthi, yen mungsuh wis, sampeyan bisa unscrew UMPC lan njupuk menyang gudang.

                        Umumé, aku mikir bom iki digawe kanggo MiG-31 lan Tu-22, amarga padha landing net. Ana sawetara keris lan Kh-32 sing diprodhuksi, nanging luwih akeh Kh-101. Dadi jenderal mutusake yen dheweke uga bakal perang, lan ora mung nyebabake weker ing Kyiv
                      2. +1
                        31. mars 2024 21:02
                        Kutipan saka alexoff
                        Nanging ana penundaan kanggo roket sing bobote sawetara ton

                        Iki minangka piranti ejection, ora dimaksudake kanggo bom.

                        Kutipan saka alexoff
                        Masalah teknologi sing ora bisa ditindakake, mula kudu ngembangake mikroprosesor neuroquantum ing teknologi 1 nm, banjur aplikasi lapisan tipis panacea.

                        Napa ngatasi masalah iki?

                        Kutipan saka alexoff
                        Kang ora perlu

                        Sapa sing mutusake?

                        Kutipan saka alexoff
                        Marang kula, iku bisa sing susunan data petabyte luar biasa sing perlu kanggo ngirim koordinat target kanggo UMPC ora bisa dimuat ing sadawane baris sing padha karo koordinat target dikirim menyang rudal?

                        Apa bisa diwiwiti kanthi paling ora nyoba ngerteni sadurunge takon pitakonan bodho?

                        Kutipan saka alexoff
                        Nalika aku ngerti, miturut logika sampeyan dhewe, nempatake rudal Prancis ing Su-24 lan bom sing bisa diatur lan harmoni ing MiG-29 minangka tugas ing tingkat Proyek Manhattan, jelas yen ing Kulon wis siyap. kanggo iki kanggo dekade lan diwutahake ing lards saka keuangan.

                        Ing fantasi sampeyan kabeh gampang, nanging kasunyatane beda banget. Kanggo HARM, dheweke nggawe sinar transisi menyang APU standar, nanging MiG-29 ora bisa menehi sebutan target, saengga efisiensi panggunaan luwih murah. Kanggo JDAM-ER, database anyar kanthi panrima GPS digawe; crita sing padha karo sebutan target.

                        Kutipan saka alexoff
                        Kepiye Iran njupuk lan ngajari Su-22 kanggo mbuwang bom gliding tanpa takon sing angel kabeh.

                        Dadi contone. Su-22 wis bisa nindakake iki ing KAB. Lan bom sing digawe ora ing dhengkul, nanging saka ngeruk, normal.

                        Kutipan saka alexoff
                        Contone, Su-34/35 dadi cukup rentan nalika ngebom yen patriot didorong menyang ngarep, nanging ing markas kita ora ana turu.

                        Nalika iki kedadeyan nalika bom?

                        Kutipan saka alexoff
                        Sawetara sing jarak jauh sing serius kudu diilangi, nanging kaya beech angel dikontrol. Nanging mesthi, yen mungsuh wis, sampeyan bisa unscrew UMPC lan njupuk menyang gudang.

                        Taun 2024, kabeh sistem pertahanan udara modern serius lan mobile. Mesakake Tu-95MS sing miskin, dheweke ora duwe wektu akeh.
              2. 0
                26. mars 2024 20:50
                Supaya Ryabov bisa ngumumake
                Bom udara FAB-3000-M54 bisa digunakake dening pengebom jarak jauh Tu-22M3 lan Tu-95MS.
        2. 0
          26. mars 2024 17:59
          Oalah, ora ana umpk kanggo 3 ton
          1. 0
            26. mars 2024 18:29
            Apa iki diucapake dening pangripta UMPC utawa sawetara wong ing Internet?
      3. 0
        26. mars 2024 22:12
        Iku apik karo bir, kanggo mantan komandan skuadron rampung bir.
    6. +4
      26. mars 2024 14:32
      Quote: Lech saka Android.
      Apike, jembatan Dnieper bisa dirusak kanthi pukulan saka siji FAB 3000.
      Bombers pengin krungu pendapat sampeyan

      Aku ora tukang ngebom, nanging aku ngerti manawa Tu-22 utawa Tu-95 ora bakal tekan titik gulung ing jembatan Dnieper.
      1. roh
        +2
        26. mars 2024 15:06
        kreteg Dnieper ora bakal tekan.

        Ya, utamane karo kedadeyan f16, kanthi AMRAAM 120 sing bakal digantung ing mburi.
    7. 0
      26. mars 2024 21:45
      Ora kasengsem ing soko cilik minangka njaluk menyang jembatan. Lan carane njaluk menyang titik drop.
    8. 0
      27. mars 2024 10:57
      Yen sampeyan mencet dhukungan kanthi akurat, sampeyan bisa
  2. -10
    26. mars 2024 04:26
    Yen ora ana SS 20, sing dirusak 33 taun kepungkur, kita kudu nggunakake pangembangan saka 70 taun kepungkur. Aku pracaya yen ing RSD bisa ngirim 1,5 ton liwat 5 ewu km, padha bisa nambah warhead kanggo jarak sing luwih cendhek.
    Iku katon kaya teknologi SS-20 wis ilang?
    1. +4
      26. mars 2024 05:30
      Kutipan: ivan2022
      Iku katon kaya teknologi SS-20 wis ilang?

      Ya, apa teknologi khusus sing ana - cut-off RT2 (alias "Topol")
      1. -1
        1 april 2024 06:44
        Yen teknologi SS-20 ora ilang, nanging isih ora ana lan ora diprodhuksi, mula kahanan kasebut luwih elek tinimbang sing dakkira.
    2. +4
      26. mars 2024 06:08
      Kita ora duwe rudal kayata SS-20, lan teknologi kompleks Voevoda digunakake ing Republik Kazakhstan Sarmat.
  3. +7
    26. mars 2024 04:39
    Kepiye carane nyelehake saka bobot abot kanthi pertahanan udara aktif? Lan luwih nguntungake kanggo njupuk loro lan setengah ban - wilayah sing kena pengaruh luwih gedhe
    1. -1
      26. mars 2024 05:10
      Kutipan: tlauicol
      Kepiye carane nyelehake saka bobot abot kanthi pertahanan udara aktif?
      Dheweke ora menyang kana. Bom, sing nduweni cadangan dhuwur lan kacepetan sing cukup, "nyetir" dhewe
      1. +8
        26. mars 2024 05:14
        Kutipan: Wong Walanda Michel
        Kutipan: tlauicol
        Kepiye carane nyelehake saka bobot abot kanthi pertahanan udara aktif?
        Dheweke ora menyang kana. Bom, sing nduweni cadangan dhuwur lan kacepetan sing cukup, "nyetir" dhewe

        Masalah iku ana bom, nanging ora ana umpk kanggo. Iku bom tiba gratis
        1. +7
          26. mars 2024 05:23
          Kutipan: tlauicol
          Masalah iku ana bom, nanging ora ana umpk kanggo
          Aku maca, sanadyan ing sumber liyane, sing ana. Tanpa iku, bom kuwi ora ana gunane
          1. -1
            26. mars 2024 06:17
            Ora ana UMPC. Lan ana keraguan serius sing umume bisa ditindakake ing kaliber kasebut (bakal ukurane pesawat, tegese bakal dadi target sing cocog kanggo sistem pertahanan udara sing paling tuwa). Keuntungan saka FAB-3000 pancen nol. Mung ana wong nang endi wae sing nyusun laporan babagan "jumlah "anyar" sistem senjata sing dilebokake ing produksi massal. Dadi jumlah ing laporan iki saya tambah akeh.
            1. +3
              26. mars 2024 06:25
              Umumé, iki minangka masalah sing wis suwe ing kompleks industri militer kita - kepinginan kanggo ngasilake ora apa sing dibutuhake angkatan bersenjata kita, nanging apa sing luwih gampang lan luwih nguntungake kanggo ngasilake dhewe. Ing kasus iki, teknologi wis 70 taun, ana mothballed (minangka padha ngomong) baris. Lan MO kita tresna kabeh gedhe lan uga dicet, supaya kabeh teka bebarengan. Ingkang utama yaiku supaya "mbenerake" produksi bom iki, supaya bisa ngetung dhuwit sing dibuwang, dheweke ora ngirim pesawat nyata lan kru nyata kanggo nyelehake FAB-3000 iki "kanggo nglaporake" - bakal minus. pesawat lan minus kru. Nanging aku ora yakin manawa pertimbangan kasebut bakal mandheg sapa wae.
              1. 0
                27. mars 2024 11:03
                Aja ngomong omong kosong, ora ana sing bakal mbayar senjata sing ora perlu, utamane saiki karo pangiriman kontrak,
            2. +2
              26. mars 2024 06:29
              Kutipan: UAZ 452
              Ora ana UMPC. Lan ana keraguan serius sing umume bisa ditindakake ing kaliber kasebut (iku bakal dadi ukuran pesawat, tegese bakal dadi target sing cocog kanggo sistem pertahanan udara sing paling tuwa).

              Ora ana sing kudu ditambahake. Kajaba iku ora ana sing mbatalake hukum aerodinamika. Supaya "babi" iki bisa mabur ing ngendi wae (kajaba ing parabola mudhun), kudu dibentuk kaya "swiwi mabur" kaya "Geranium", utawa swiwi rasio aspek dhuwur (ping telu luwih dawa tinimbang awak. bom), lan banjur nyoba kanggo "nyorong mokal" menyang ("menyang" ora bakal bisa persis) media.
              Inggih, ya, ketoke obyek kuwi ing 10 km ing dhuwur bakal 200 km ing jangkoan karo radar paling awon, karo kabeh sing nuduhake.
              1. +3
                26. mars 2024 10:00
                Quote: Adrey
                kudu diwenehi wangun "swiwi mabur" kaya "Geranium", utawa swiwi rasio aspek dhuwur (ping telu luwih dawa tinimbang awak bom), lan banjur nyoba "nyurung ing impenetrable.

                Ing UMPC kanggo FAB-1500, wis digarap. ya
                Swiwine lempitan lan mbukak sawise diluncurake. Bom dhewe karo UMPC mung digantung ing operator kanthi cara standar. Kisaran ngleyang saka FAB-1500 ing kondisi becik luwih saka 100 km.

                Sayap sing gedhe banget ora dibutuhake kanggo UMPC, amarga jarak utama ditutupi ing dhuwur lan kacepetan sing dhuwur. Kanggo FAB-1500 sayap kira-kira 3 m, kanggo FAB-3000, mesthi, luwih akeh dibutuhake, nanging ora kritis.

                Nembak bom nganggo UMPC luwih angel tinimbang rudal sing bisa dibandhingake amarga ora ana mesin panas, nanging bisa uga. Menapa malih, biaya rudal anti-pesawat ingkang dipunginakaken ing kathah-kathahipun badhe kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang biaya bom.
                1. +1
                  26. mars 2024 11:43
                  wah! Aku weruh sampeyan pakar banget ing "subyek" ngguyu.
                  Kutipan: Netl
                  Ing UMPC kanggo FAB-1500, wis digarap.
                  Swiwine lempitan lan mbukak sawise diluncurake. Bom dhewe karo UMPC mung digantung ing operator kanthi cara standar. Kisaran ngleyang saka FAB-1500 ing kondisi becik luwih saka 100 km.

                  Link menyang studio babagan 100 km.
                  Kutipan: Netl
                  A wing sing gedhe banget ora dibutuhake kanggo UMPC, wiwit kadohan utama dijamin dening dhuwur dhuwur lan kacepetan.

                  Ing papan sing dhuwur, swiwine luwih elek (utawa area sing luwih gedhe dibutuhake) amarga hawa langka. "Karya" utama sayap sawise 6 km lan ngisor.
                  Kutipan: Netl
                  Nembak bom saka UMPC luwih angel tinimbang rudal sing bisa dibandhingake amarga ora ana mesin panas, nanging bisa uga.

                  Bakal padha mencet iku istimewa karo MANPADS? Apa sampeyan wis tau krungu babagan sistem pertahanan udara jarak jauh karo ARGSN? Lan "koper" kuwi bakal "cemlorot" ing radar rada kurang saka Boeing.
                  1. +3
                    26. mars 2024 12:14
                    Quote: Adrey
                    Link menyang studio babagan 100

                    https://rg.ru/2023/11/01/newsweek-umnaia-aviabomba-fab-1500-usilit-davlenie-na-pvo-ukrainy.html

                    Quote: Adrey
                    Ing papan sing dhuwur, swiwine luwih elek (utawa area sing luwih gedhe dibutuhake) amarga langka

                    Utawa kacepetan, kaya sing ditulis ing ndhuwur. ya

                    Quote: Adrey
                    istimewa saka MANPADS utawa soko padha bakal Pethel

                    IR seeker ora mung kanggo MANPADS. ya
                    Kajaba iku, ana kepala multi-spektral kalebu: IR. Mulane, target sing kurang panas bakal luwih angel dicekel.

                    Nanging sanajan kita nganggep radar pencari, mula kabeh perkara liyane padha, kanthi rudal jelajah saka hulu ledak sing padha, EPR saka bom karo UMPC bakal luwih cilik. Dadi, maneh, target sing luwih angel kanggo nangkep radar adhedhasar lemah utawa radar pencari.

                    Umumé, kaya sing daktulis ing ndhuwur, bisa ditembak. Nanging sistem pertahanan udara sing larang karo rudal sing larang dibutuhake, diselehake kanthi cedhak karo LBS. ya
                    1. +2
                      26. mars 2024 12:54
                      Kutipan: Netl
                      https://rg.ru/2023/11/01/newsweek-umnaia-aviabomba-fab-1500-usilit-davlenie-na-pvo-ukrainy.html

                      Majalah Amerika Newsweek nyedhiyakake materi kanggo bom aerial FAB-1500 Rusia sing dimodernisasi kanthi UMPC (modul perencanaan lan koreksi sing dikontrol). Artikel sing diterjemahake dening portal InoSMI nyathet yen amunisi sing kuat iki, sing bisa nyerang bunker ing jerone 20 meter, bakal nggawe masalah kanggo pertahanan udara Ukrainia.

                      Sabanjure yaiku gambar saka UPAB-1500B, sing ora tau FAB-1500 saka UMPC Nyuwun
                      Institut Amerika kanggo Studi Perang narik kawigaten marang Rusia nggunakake bom siji setengah ton anyar. "Pasukan Moscow nggunakake bom ngleyang cerdas modern, dilengkapi laser lan panuntun dhumateng satelit kanggo tambah presisi serangan," - Institut kasebut nglaporake kanthi referensi menyang blogger militer Rusia. Dheweke nyathet yen FAB-1500 minangka sing paling gedhe saka seri bom luncur, sing uga kalebu FAB-250 lan FAB-500. Boboté 1 kilogram lan duwé radius karusakan nganti 550 meter. Bom kasebut bisa numpes bunker ing jero lemah kanthi ambane nganti 500 meter lan ngrusak beton bertulang telung meter. Bisa digawa dening pesawat Su-20, Su-34 lan Su-30 saka Angkatan Udara Rusia.

                      Spring sarwa ngguyu! Lan ing ngendi ana sing nyebutake 100 km?
                      Kutipan: Netl
                      Utawa kacepetan, kaya sing ditulis ing ndhuwur.

                      Ora ana operator sing duwe "kesasar" ing sling njaba ora bakal "menehi" luwih saka 800 km / jam tanpa risiko ilang ing dalan. Lan wong-wong sing luwih "kanca" karo fisika lan aljabar saka kula bakal cepet tarik sampeyan (yen padha pengin, mesthi) graph lintasan kang kacepetan horisontal saka piranti iki cenderung vertikal karo katergantungan kuadrat.
                      Kutipan: Netl
                      Nanging sanajan kita nganggep radar pencari, mula kabeh perkara liyane padha, kanthi rudal jelajah sing padha karo hulu ledak, Bom EPR karo UMPC bakal luwih cilik.

                      Wedi apa!? Apa iki piranti sing ukurane cukup gedhe, malah kanthi swiwine sepuluh meter?
                      Kutipan: Netl
                      Umumé, kaya sing daktulis ing ndhuwur, bisa ditembak. Nanging sistem pertahanan udara sing larang karo rudal sing larang dibutuhake, diselehake kanthi cedhak karo LBS.

                      S-75 kuna kanthi sistem pandhuan printah radio bakal ngatasi "iki" ing 5+.
                      1. -2
                        26. mars 2024 16:23
                        Quote: Adrey
                        Sumber sarwa! Lan ing ngendi ana sing nyebutake 100 km?

                        Kaya-kaya koran Rusia minangka publikasi Pamrentah Federasi Rusia! ya
                        Babagan 100 km, aku nyalin artikel liyane:
                        ana informasi sing FAB-1500 plans kanggo tekan sawetara meh ing 100 km


                        https://rg.ru/2024/03/13/priletit-tiho-i-gromko-vzlomaet-ukreprajon.html

                        Quote: Adrey
                        kacepetan horisontal saka piranti iki bakal cenderung vertikal karo katergantungan kuadrat

                        Iki rampung tanpa swiwi, nanging ana!
                        Lan paramèter sing dikonfirmasi kanthi eksperimen:
                        Dhuwur drop 12-15 km, kacepetan operator 800-1100 km / h, wektu planning 5-7 menit.

                        Quote: Adrey
                        Wedi apa!? Iki minangka piranti sing ukurane cukup gedhe, lan malah kanthi swiwi

                        Kanthi rasa wedi, kanggo rudal jelajah kanthi hulu ledak sing padha, sampeyan uga kudu nggawa mesin, bahan bakar, awak, lan swiwi. Sing uga bakal mengaruhi EPR.

                        Quote: Adrey
                        S-75 bisa ngrampungake karo sistem panuntun dhumateng printah radio

                        Ing Vietnam, udakara 10 rudal S-75 dibutuhake kanggo target jinis pesawat. Sing ora murah maneh. Lan ing kene - target luwih cilik, wektu reaksi minimal. Lan bakal angel nransfer, contone, lintasan sing diwilang saka Avax menyang kompleks analog, adhedhasar lintasan operator kasebut. Kita butuh kompleks modern, sing luwih larang lan mbebayani kanggo dheweke.
                      2. 0
                        26. mars 2024 18:37
                        Kutipan: Netl
                        Kaya-kaya koran Rusia minangka publikasi Pamrentah Federasi Rusia!

                        Kaya bantahan kasebut "wesi", lan sampeyan ora bisa mbantah ing jaman saiki ngguyu
                        Kutipan: Netl
                        https://rg.ru/2024/03/13/priletit-tiho-i-gromko-vzlomaet-ukreprajon.html

                        Kajaba iku, ana informasi yen FAB-1500 ngrancang duwe jarak meh 100 km.

                        Aku bungah yen sampeyan ngerti carane nggambar informasi saka koran Rusia lan nggunakake kanthi kendelngguyu. Aku mung bisa mbaleni dhewe - bantahan kasebut "wesi", lan sampeyan ora bisa mbantah ing jaman saiki ngguyu
                        Kutipan: Netl
                        Lan paramèter sing dikonfirmasi kanthi eksperimen:
                        Dhuwur drop 12-15 km, kacepetan operator 800-1100 km / h, wektu planning 5-7 menit.

                        Aku ora bakal takon sampeyan link, ketoke aku bakal njaluk maneh kanggo materi koran, nanging ing kasus apa wae, kita ngomong babagan setengah rubel (lan aku ragu-ragu karo kasunyatan saka karakteristik kinerja kuwi), lan obrolan. ana bab telung rubles, kang ora ing kabeh bab padha.
                        Kutipan: Netl
                        Kanthi rasa wedi, kanggo rudal jelajah kanthi hulu ledak sing padha, sampeyan uga kudu nggawa mesin, bahan bakar, awak, lan swiwi. Sing uga bakal mengaruhi EPR.

                        Apa sampeyan ngomong babagan iki? Yen ana wong sing nandhang lara demam bakal nyoba ngrancang peluncur rudal sing bisa nahan bahan peledak 1.5 ton (sanajan apa dudu, kita ora bisa nindakake)? Ing jagad iki, miturut pendapatku, kira-kira 50 taun, ora ana sing ngrancang amunisi kanthi kekuwatan kasebut ing wangun apa wae. Akurasi pisanan, ora massa. Mulane, kita kudu mbandhingake CD biasa lan monster iki (3t).
                        Kutipan: Netl
                        Ing Vietnam, udakara 10 rudal S-75 dibutuhake kanggo target jinis pesawat.

                        Oh nggih. Ing wiwitan panggunaan, efektifitas meh 1: 1.5. Sakwise, Yankees makarya apik ing teknologi lan taktik (utamané ing perang elektronik) lan konsumsi tambah banget, uga kita losses. Nanging dudu S-75 sing nglawan kita, nanging perang elektronik kita nyebabake muncule UMPC. Nyuwun.
                        Ayo dadi ninggalake iku. Aku kesel ngrembug kliping koran lan fantasimu.
                2. 0
                  26. mars 2024 22:23
                  Endi sampeyan maca iki? Utamane babagan = amarga jarak utama ditutupi ing dhuwur lan kacepetan =. LeDchik, al ShtuErman Apa sampeyan ngerti iki? Mbok menawa sampeyan kasengsem ing aerodinamika, utawa uga meteorologi?
            3. 0
              26. mars 2024 07:11
              Kutipan: UAZ 452
              Ora ana UMPC. Lan ana keraguan gedhe sing umume bisa ditindakake ing kaliber iki
              Banjur carane bom iki bisa digunakake? Apa bodho kanggo mbucal ing kepala aborigins Ukraina?
              1. 0
                26. mars 2024 07:42
                Wis digunakake - wis ditampilake ing Shoigu kanthi kemegahan, dheweke wis nguwasani anggaran kanggo ngluncurake produksi, dheweke terus nguwasani manufaktur kasebut, media kita wis ngucapake babagan wunderwaffle "anyar" sajrone seminggu saiki. . Apa maneh sing dibutuhake? Sistem kita, kalebu kompleks industri militer, saiki duwe target nyata ing wilayah iki.
            4. -2
              26. mars 2024 07:22
              Inggih, punika mangu-mangu kanggo njupuk kaya iku liwat kutha, 1.5 ton saka pecahan kasebar, 1.5 ton saka bahan peledak kasebar.
            5. +4
              26. mars 2024 09:12
              Lan ana keraguan gedhe sing umume bisa ditindakake ing kaliber iki

              Sampeyan bisa ngleksanakake, nanging pitakonan luwih efektif babagan "implementasi" iki. Akibaté, iku bisa nguripake metu sing tinimbang bom ngleyang bakal nggawe luwes, kang ora bab padha.
              Bom iki ora katon apik minangka "glider". Lan bakal mabur kaya sing katon. Utamane yen ora ana cones irung.
              Oke, muga-muga sanajan tanpa kita, dheweke ngerti sebabe kabeh wong nindakake iki.
            6. -1
              26. mars 2024 17:58
              Kutipan: UAZ 452
              ing kaliber iki (bakal ukurane pesawat

              Iki pesawat telung ton apa? Ora muni kaya akeh. Jarene montor mabur luwih abot puluhan kali. Ngomong-ngomong, kepiye yen kita nggawe biplane? Inggih, sampeyan ngerti, sampeyan dasi UMPC kanggo fab-1500 ing loro-lorone, apa sampeyan ora mikir iku bakal fly?
              Kutipan: UAZ 452
              dadi target sing cocog kanggo sistem pertahanan udara sing paling tuwa

              -Komandan kanca, mungsuh-mungsuh nembak bom luncur kita !!!
              - Duh Gusti, ora iki! Wis ngono wae, ayo nyerah!
              1. 0
                26. mars 2024 19:27
                Kutipan saka alexoff
                Iki pesawat telung ton apa? Ora muni kaya akeh.

                L-29 utawa L-39 umpamane.

                Kutipan saka alexoff
                -Komandan kanca, mungsuh-mungsuh nembak bom luncur kita !!!
                - Duh Gusti, ora iki! Wis ngono wae, ayo nyerah!

                Apa gunane duwe senjata sing ora efektif? Jalur penerbangan saka bom kuwi prasaja, lan ukurane gedhe, bakal luwih gampang ditembak tinimbang rudal.
                1. -1
                  26. mars 2024 20:14
                  Kutipan saka Lozovik
                  L-29 utawa L-39 umpamane.

                  Nah, kanthi sayap kaya ngono, UMPC bakal mabur satus kilometer! Nanging yen dilipat ora gedhe banget dibandhingake karo bom
                  Kutipan saka Lozovik
                  Jalur penerbangan saka bom kuwi prasaja, lan ukurane gedhe, bakal luwih gampang ditembak tinimbang rudal.

                  Lintasan rudal uga prasaja, nanging loro MANPADS lan misil sing dipandu inframerah murah bakal diluncurake, nanging bom mbutuhake radar. Lan radar katon cetha saka kadohan. Lan roket kanggo wong-wong mau larang banget
                  1. 0
                    27. mars 2024 14:00
                    Kutipan saka alexoff
                    Nah, kanthi sayap kaya ngono, UMPC bakal mabur satus kilometer!

                    Tong kuwi ora bakal mabur 100 km, ora ketompo apa swiwi lan fairings sing dipasang.

                    Kutipan saka alexoff
                    Lintasan roket uga prasaja

                    Roket kasebut ora mudhun saka papan sing dhuwur kanthi kecepatan vertikal sing tetep.

                    Kutipan saka alexoff
                    nanging bakal miwiti loro MANPADS lan misil IR-dipandu mirah

                    Aja lali babagan jam kerja.

                    Kutipan saka alexoff
                    nanging bom butuh radar

                    Ora perlu. Strela-10 kuna utawa liyane Starstreak modern kanggo bantuan.
                    1. 0
                      27. mars 2024 14:33
                      Tong kuwi ora bakal mabur 100 km, ora ketompo apa swiwi lan fairings sing dipasang.

                      Iki yen fairing normal ora dipasang
                      Roket kasebut ora mudhun saka papan sing dhuwur kanthi kecepatan vertikal sing tetep.

                      Roket umume mabur ing garis lurus, sing luwih gampang
                      Strela-10 kuna utawa liyane Starstreak modern kanggo bantuan.
                      Kacepetan horisontal bom, dadi sehat, ora kurang saka kacepetan operator. Sampeyan kudu njupuk cepet banget. Lan bom kasebut dudu montor mabur, kudu nyebabake karusakan luwih akeh
                      1. 0
                        28. mars 2024 19:03
                        Kutipan saka alexoff
                        Iki yen fairing normal ora dipasang

                        Apa sing normal? Kepiye dheweke, ujar, nyuda bagian tengah?

                        Kutipan saka alexoff
                        Roket umume mabur ing garis lurus, sing luwih gampang

                        Rudal kasebut bisa mabur ing elevasi sawetara puluhan meter, utawa sawetara puluhan kilometer, lan kanthi kacepetan kilometer per detik, utawa dipecat saka jarak sing ora ana wektu kanggo nanggepi.

                        Kutipan saka alexoff
                        kacepetan horisontal saka bom dadi sehat

                        800, paling 900 km/j. Ngelingi dhuwure ing sadawane rute, iki ora akeh.

                        Kutipan saka alexoff
                        Sampeyan kudu njupuk cepet banget.

                        Dibandhingake karo "Kaliber" utawa Storm Shadow saka gerbong wektu.

                        Kutipan saka alexoff
                        Lan bom kasebut dudu montor mabur, kudu nyebabake karusakan luwih akeh

                        Bom punika baja, nanging modul planning aluminium lan banget pecah.
                      2. 0
                        28. mars 2024 23:15
                        Apa sing normal? Kepiye dheweke, ujar, nyuda bagian tengah?

                        Contone, kaya sing dilebokake ing FAB-1500, sanajan sing disapu luwih apik.
                        Roket kasebut mabur ing dhuwur sawetara puluhan meter
                        Inggih, kaliber koyone mabur ing dhuwur luwih saka 100-150 meter, lan isih entuk dhuwur ing ndhuwur target kanggo penetrasi sing luwih apik. Kacepetan kira-kira padha. Nanging rega, aku, 20 kaping luwih dhuwur. Lan rudal isih dirancang kanggo sawetara sing beda. Contone, ngganggu aku yen Iskanders lan X-101s mabur ngubengi Kharkov, bisa nggawe kualitas aerodinamis 8-10 lan mbuwang akeh ing macem-macem pabrik saka zona aman sing ora kudu diuripake. mateni listrik
                        Dibandhingake karo "Kaliber" utawa Storm Shadow saka gerbong wektu.
                        kanggo wong karo slompret setan, 10-15 detik, lan malah banjur target ora banget kontras
                        Bom punika baja, nanging modul planning aluminium lan banget pecah.
                        Modul kasebut cilik lan dumunung ing sisih ndhuwur. Mesthi, bolongan bakal katon ing swiwi, nanging apa elevator bakal break ora kasunyatan.
                        Lan babagan pertahanan udara - ayo njupuk, ing wektu sing padha kita bakal duwe data babagan lokasi radar lan posisi personel pertahanan udara. Nanging misale jek padha ora njupuk bom lan pluru ing ngarep, padha mung keno. Nglindhungi mung sawetara kutha
                      3. 0
                        31. mars 2024 21:18
                        Kutipan saka alexoff
                        Contone, kaya sing dilebokake ing FAB-1500, sanajan sing disapu luwih apik.

                        Cepet nelpon Boeing lan Airbus, jebule butuh irung Concorde ing pesawat! Apa babagan midsection? Apa panemuan nggumunake liyane sing nunggu?

                        Kutipan saka alexoff
                        Inggih, kaliber katon mabur ing dhuwur luwih saka 100-150 meter

                        Ora



                        Kutipan saka alexoff
                        lan ndhuwur target padha isih gain dhuwur kanggo seng nembus luwih.

                        Lan ora



                        Kutipan saka alexoff
                        Kacepetan kira-kira padha.

                        Lha, yen kira-kira tambah utawa kurang satus utawa rong kilometer saben jam.

                        Kutipan saka alexoff
                        padha bisa nggawe kualitas aerodinamis 8-10

                        Iki ora mungkin kanthi solusi sing cukup.

                        Kutipan saka alexoff
                        kanggo wong karo slompret shaitan 10-15 detik

                        Carane padha count?

                        Kutipan saka alexoff
                        lan goal ora banget kontras

                        Kanggo wong wuta bisa.

                        Kutipan saka alexoff
                        Modul kasebut cilik lan dumunung ing sisih ndhuwur. Mesthi, bolongan bakal katon ing swiwi, nanging apa elevator bakal break ora kasunyatan.

                        Gedhe, nanging digawe saka unsur sing rapuh. Malah hulu ledak MANPADS bakal gagal.



                        Kutipan saka alexoff
                        Lan babagan pertahanan udara - ayo njupuk, ing wektu sing padha kita bakal duwe data babagan lokasi radar lan posisi personel pertahanan udara.

                        Dadi kurang kontras nglirik
            7. 0
              27. mars 2024 11:00
              Dheweke mung ora bakal miwiti produksi, tegese ana sawetara rencana kanggo dheweke
          2. -1
            1 april 2024 06:52
            Bom kasebut digawe nalika taun 40-50an. gamane simbah. Banjur sing gratis tiba cukup.
            SS-70 digawe ing taun 20-an, nanging dirusak ing pungkasan taun 80-an.
            Saiki kendaraan pangiriman dadi masalah.

            Kaya sing diucapake: "Sapa wae bisa nggunakake alat, nanging coba nyopir kuku sing prasaja tanpa palu!" Aku rumangsa yen militer kita terus-terusan ngrampungake masalah sing padha.
    2. -1
      26. mars 2024 08:12
      Kabeh bom kanthi kaliber luwih saka 500 kg dirancang kanggo nggunakake target "titik". Dheweke ora peduli babagan wilayah sing kena pengaruh. Dheweke pengin eksposur maksimal. Ing papan perlindungan sing jero lan padhet.
      Ayo dadi ninggalake pitakonan saka kemungkinan hit metu saka pitakonan.
      1. +2
        26. mars 2024 08:18
        Sepira pentinge. Amarga "titik" kanggo bom kuwi bunder kanthi radius puluhan meter. Kacilakan kasebut luwih gedhe tinimbang wilayah sing kena pengaruh, kemungkinan defleksi bunder bakal dadi ora ana gunane yen 20m ilang ing benteng utawa jembatan.
        1. 0
          26. mars 2024 08:25
          Bom kaliber cilik ora bisa nduwe pengaruh sing dibutuhake kanggo karusakan.
          1. +3
            26. mars 2024 08:28
            Kutipan saka garri lin
            Bom kaliber cilik ora bisa nduwe pengaruh sing dibutuhake kanggo karusakan.

            Fab 1500 dudu bom cilik. Lan ana umpk kanggo dheweke. Luwih becik njupuk loro iki tinimbang siji 3000 - luwih tepat, luwih, luwih ngrusak, luwih aman
            1. -2
              26. mars 2024 11:50
              utawa luwih apik, serangan gabungan ing benteng Angkatan Bersenjata Ukraina ing bathuk.
              2 bom = 6 unit
              FAB-3000 UMPC lan FAB-1500 UMPC
              dilengkapi ora TNT nanging luwih apik karo heksogen
              lan saperangan liyane ODAB-1500 UMPC
            2. 0
              26. mars 2024 15:08
              Sampeyan ngomong babagan wilayah sing kena pengaruh. Aku mung ujar manawa kanggo helai kasebut, wilayah sing kena pengaruh ora penting. Impact prakara. Loro siji lan setengah rubles mimpin menyang siji titik bisa lan bakal bisa nimbulaké karusakan iso dibandhingke siji telung rubles. Nanging ora mesthi.
              1. 0
                26. mars 2024 15:36
                Penting banget. Wilayah sing kena pengaruh saka fab3000 mung 20% ​​luwih gedhe tinimbang area sing kena pengaruh saka fab1500. Mula, tanpa umpk ora ana gunane. Dheweke mung ora bakal bisa mencet kanthi akurat. Lan pesawat bakal ditembak mudhun
                1. 0
                  26. mars 2024 17:30
                  Lan maneh. Dheweke ngandika iku. Ayo dadi metu saka kurung.
                  Kita mung ngomong babagan impact. Radius 20 persen luwih gedhe. Nanging impact ing episentrum punika kaping pindho minangka gedhe.
                  Loro siji lan setengah rubel ora bakal ngganti siji telung rubel kanggo target sing tahan lama. Sampeyan kudu mikir babagan carane nambah akurasi lan ora ngganti.
                  1. 0
                    26. mars 2024 17:38
                    Utawa mungkin sampeyan kudu nggoleki gol sadurunge nandur kebon? Apa sing kudu dibom saiki? Trenches? Tanpa umpk, mung rompi lampus, dudu bom.
                    Lan babagan target sing kuwat banget: sanajan Tushka bisa mbuwang lan kenek kanthi aman, dampak mbledhos sing dhuwur bakal duwe pengaruh sing kurang ing bunker, ruang bawah tanah pabrik, lan liya-liyane tinimbang bledosan senjata semi-armor-piercing saka a. kaliber cilik. Iki mung digunakake kanggo ngrusak dachas utawa mobil sepur ing stasiun. Nanging gol ora langgeng. Tambang darat biasa
                    1. 0
                      26. mars 2024 18:09
                      Tanpa UMPC, iku salah siji sabuk lampus. Utawa operasi komplèks sing nglibataké akèh cara kanggo nutupi. Ana gol. Sembarang kompleks benteng dikubur ora minangka bunker strategis nanging minangka unit pertahanan.
                      A piercer waja mesthi bakal bisa uga karo bunker. Nalika sampeyan ngerti persis ing ngendi bunker kasebut. Lan yen dheweke bisa mencet kanthi akurat.
                      1. 0
                        26. mars 2024 18:16
                        Umpk bakal mbantu sampeyan mencet kanthi akurat. Nanging fab3000 malah ora bakal kenek opnik
                      2. 0
                        27. mars 2024 06:40
                        Umpk bakal nulungi sampeyan. Aku ora mbantah. Bakal mbantu sampeyan ngerteni persis ing ngendi bunker kasebut??? Lan ngeculake truk telung ton. Lan tinimbang pertahanan terorganisir bakal ana kuburan massal.
                2. 0
                  26. mars 2024 19:40
                  Kutipan: tlauicol
                  Lan pesawat bakal ditembak mudhun

                  Apa pesawat karo Fab-250 saka UMPC ora bakal ditembak mudhun?
            3. 0
              26. mars 2024 22:48
              Kabeh sing isih ana kanggo tukang ngebom kanggo mangerteni akurasi FAB-250, ... 1500 karo UMPC kita, lan ngimpi kok padha miwiti casting wesi cast 3000-kaliber. Lan sing bakal njupuk siji FAB-3000 kanggo kendaraan aerial tanpa awak ing ambane operasional? Kanggo sawetara alasan, komentator ora mbandhingake FAB-250 karo tambang mortir Tulip, ngerti akurasi (tandha SS) UMPC kita dibandhingake karo manca. Duwe paling idea saka cara kerjane, lan apa variator pubic counts ing SRP ing OPB-15 kuna, lan carane, nanging ora malah unit SVP-24 counts ewu kaping luwih cepet. Sing. Nalika UMPC kita ngetung lan nolak rumus sing padha karo drive sing padha kanthi kacepetan lan akurasi sing padha, mula tinimbang 2KhFAB-3000 ing SU-34 sampeyan bisa nyumerepi 12KhFAB-250, utawa luwih apik 6KhFAB-250, supaya ora ngawasi. nomer M nyedhaki 1, manggoni H=12m.
    3. 0
      27. mars 2024 06:00
      Ora ana sing nganggep pilihan kanggo nggunakake, kaya sing diterangake ing artikel babagan Azovstal? Contone, dheweke bakal ngubengi kutha kaya Mariupol lan benteng ing kono bisa dirusak nganggo bom kasebut tanpa UMPC.
  4. +1
    26. mars 2024 04:51
    Apa UMPC siap kanggo FAB-3000 kanggo operate minangka gegaman tliti dhuwur tanpa ngetik zona pertahanan udhara?
    1. +3
      26. mars 2024 05:08
      Tanpa UMPC panggunaane mokal, kita mung bakal kelangan pesawat. Aku mikir yen nalika nggawe keputusan kanggo ngasilake, dheweke uga mikir babagan aspek iki. Ana informasi sing "bakal nambah kanggo FAB3000", nanging boten konkrit ing penet mbukak
      1. +2
        26. mars 2024 09:09
        Kutipan saka: user1212
        Ana informasi sing "bakal nambah kanggo FAB3000", nanging boten konkrit ing penet mbukak

        Saliyane nggunakake UMPC, ana uga gosip babagan akselerator. Sing terakhir paling mungkin ...
        1. 0
          26. mars 2024 11:58
          ana gosip babagan Naga TOS-3 padha karo Golan-1000 Siria kanthi 3 misil.
          padha karo ODAB-1500 kanthi jarak nganti 15 km
          iki mung garis finish, ora malah kanggo komandan platoon nanging komandan perusahaan
          1. +2
            26. mars 2024 14:53
            Kutipan saka: Romario_Argo
            ana gosip babagan Naga TOS-3 padha karo Golan-1000 Siria kanthi 3 misil.
            padha karo ODAB-1500 kanthi jarak nganti 15 km

            TOS-3 Dragon punika Solntsepek padha, nanging karo launchers saka Tosochka lan pluru iku. Kajaba iku, kanthi jumlah panuntun sing suda.
            1. -1
              26. mars 2024 14:57
              Aku uga krungu, nanging
              ketoke ana sawetara varian saka TOS-3 ing kaliber beda
  5. +1
    26. mars 2024 05:18
    Kanggo nggunakake UMPC, bisa uga ana sawetara jinis tutup balistik, yen aerodinamika ora kanggo penerbangan horisontal.
    1. +7
      26. mars 2024 06:06
      Kutipan saka tandha 1
      Kanggo nggunakake UMPC, bisa uga ana sawetara jinis tutup balistik, yen aerodinamika ora kanggo penerbangan horisontal.
      Ora ana apa-apa sing bisa ditemokake ing kene - dheweke nglebokake tutup aluminium ing 2 klem lan mung ...
      1. 0
        26. mars 2024 06:10
        Kutipan: VPK-65
        Ora ana apa-apa sing bisa ditemokake ing kene - dheweke nglebokake tutup aluminium ing 2 klem lan mung ...

        Dadi (tutup) wis ana, utawa kaya ngono sampeyan ndeleng?
        1. 0
          26. mars 2024 06:22
          Bener - aku wis duwe, aku ora langsung ndeleng foto sampeyan.
          Inggih, apik yen ing Rus 'Aku ora mung pinter lan ora paling.)))
      2. +1
        26. mars 2024 11:53
        Kutipan: VPK-65
        Ora ana apa-apa sing bisa ditemokake ing kene - dheweke nglebokake tutup aluminium ing 2 klem lan mung ...

        Apa sampeyan bisa ngomong kenapa bom kasebut duwe tampilan "chiselled figure", lan dudu wangun aerodinamis?
        1. +2
          26. mars 2024 13:02
          Aku bakal nganggep sing digawe cendhak lan nglukis (sing ala kanggo aerodinamis) pas liyane menyang kompartemen internal, lan sing wangun digawe saka gandheng truncated cones, bom free-mudhun digunakake saka kompartemen internal ora perlu. resistance aerodinamis kurang, iku perlu stabilitas aerodinamis supaya tiba katebak. Nanging produksi dening welding saka cones truncated luwih gampang. Bener, dering balistik ing gandhewo iku kanggo pambentukan vortex, sing menehi stabilitas luwih ing sadawane lintasan musim gugur, lan ora kanggo anti-ricocheting. Nanging iki IMHO, iki ora akurat.
          1. 0
            26. mars 2024 13:23
            Quote: liwat
            Aku nganggep yen digawe cendhak lan kandel (sing ala kanggo aerodinamika) supaya luwih pas menyang kompartemen internal,

            Wis jelas. hi Nanging yen dimaksudake kanggo digunakake karo UMPC, mula kudu digawe ing desain anyar kanggo suspensi ing "weteng".
          2. +1
            26. mars 2024 15:58
            Pancen bener. Contone, kompartemen kargo Tu-22M3 bisa nampung 18 bom FAB-500M54, dene FAB-500M62 mung bisa nampung 12 bom.



            * ing foto ana BetAB-500, padha ing wangun M62.
        2. 0
          26. mars 2024 13:23
          Kutipan: Askold65
          Apa sampeyan bisa ngomong kenapa bom kasebut duwe tampilan "chiselled figure", lan dudu wangun aerodinamis?
          Yen adhedhasar wangun asli saka bom dhewe, banjur ora kabeh mau dimaksudaké kanggo bombing darurat, nanging yen bisa padha digunakake ing cara sing.
          Yen sampeyan maksud modul planning dhewe (salib-bagean kothak), banjur iku sheet duralumin standar + mlengkung, welding, lapisan rada di resiki karo gilingan lan iku. Cepet, gampang lan murah. Aerodinamika ora bakal nandhang sangsara saka kasunyatan sing ora bunder - katon, contone, ing roket sing duwe kothak salib-bagean, padha TAURUS contone.
          Ekonomi kudu ekonomi, nanging aku ora weruh titik ing nggawe iku "ayu", padha ora bakal tetep ing gudhang, lan padha ora melu ing presentations, parade lan biathlons. Dadi kok pamer...
          1. +1
            26. mars 2024 13:36
            Kutipan: VPK-65
            Yen adhedhasar wangun asli saka bom dhewe, banjur ora kabeh mau dimaksudaké kanggo bombing darurat, nanging yen bisa padha digunakake ing cara sing.

            Bom kasebut dirancang khusus kanthi kemungkinan nggunakake penyerap kejut, lan ora minangka bom sing tiba-tiba. Yen ora, apa gunane mbebayani pesawat lan kru?
            Kutipan: VPK-65
            Aerodinamika ora bakal nandhang sangsara saka kasunyatan sing ora bunder - katon, contone, ing roket sing duwe kothak salib-bagean, padha TAURUS contone.

            Perbandhingan ora sakabehe bener. Ing syarat-syarat rasio salib-bagean kanggo dawa awak, lan utamané wiwit rudal cruise iki duwe engine sustainer.
            We kudu bom ing wangun aerodinamis anyar lan desain karo modul UMPC ditempelake.
            1. 0
              26. mars 2024 14:13
              Kutipan: Askold65
              We kudu bom ing wangun aerodinamis anyar lan desain karo modul UMPC ditempelake.
              Kowe arep tuku??? Rega 1 potong bakal padha karo 100 potong. diowahi (yen ora luwih amarga kabeh produksi kudu rampung dibangun maneh). Sawise iku, kita bakal nyimpen kaya armature ing sideboard ing ngisor kaca lan nyebul partikel bledug saka iku. Sepisan maneh: militèr ekonomi kudu ekonomi. IMHO: Aku ora bakal nglukis - kanthi rega tong minyak, luwih becik nyelehake bom liyane ing sirahe mungsuh ...
              1. +2
                26. mars 2024 14:18
                Kutipan: VPK-65
                Kowe arep tuku??? Rega 1 potong bakal padha karo 100 potong. diowahi (yen ora luwih amarga kabeh produksi kudu rampung dibangun maneh).

                Apa sampeyan ora njupuk menyang akun rega pesawat lan pilot ing petungan? Yen bom kuwi ora bisa digunakake karo UMPC, banjur game ora worth lilin. Banjur luwih becik mandheg ing sing wis diowahi lan mung digunakake kanthi jumlah sing luwih gedhe. Loro potongan 1500 kg tinimbang siji saka 3000 kg.
                1. -1
                  26. mars 2024 14:30
                  Kutipan: Askold65
                  Yen bom kuwi mokal kanggo nggunakake karo UMPC
                  Sapa sing ngomong omong kosong kuwi? Yen padha pengin (yen padha nganggep perlu), kita bakal nindakake. Biaya pilot pancen ora ana topik; ing Mariupol, kita wis nyelehake pesawat telung ton ing Azovstal tanpa resiko apa-apa, lan yen ana risiko, mesthine ora bakal digunakake.
                  Nggawe kaya USA GBU-39 (40/70 ewu dolar + 150/200 ewu dolar) lan produk emas sing padha dudu ide ekonomi sing apik banget. Mulane kita ngetutake dalan Iran (padha ora nyithak dolar).
                  1. +2
                    26. mars 2024 14:47
                    Kutipan: VPK-65
                    Biaya pilot pancen ora ana topik; ing Mariupol, kita wis nyelehake pesawat telung ton ing Azovstal tanpa resiko apa-apa, lan yen ana risiko, mesthine ora bakal digunakake.

                    Ing Mariupol, Nazi duwe kabeh pertahanan udara mung ing wangun MANPADS. Lan bom kasebut dicemplungake saka dhuwur ing musim gugur gratis. Ora ana "boiler" sing padha saiki, sing tegese bakal dikirim menyang gudang.
                    Kutipan: VPK-65
                    Yen padha pengin (yen padha nganggep perlu), kita bakal nindakake.

                    Apa kita bakal nindakake iki, utawa ora saiki, amarga kita "emas"? belay
                    1. 0
                      26. mars 2024 15:19
                      Kutipan: Askold65
                      Ora ana "boiler" sing padha ing dina iki
                      Apa sing nggawe sampeyan mikir yen ora bakal kelakon? Dina iki ora, nanging sesuk ya - contone, nganti Jam Yar wis 650 meter ngiwa. Dadi mesthine kudu ana ing saham. Screw menyang FAB standar karo UMPC Clamps njupuk sawetara menit.
                      Kutipan: Askold65
                      Apa kita bakal nindakake iki, utawa ora saiki, amarga kita "emas"?
                      Sampeyan nyoba kanggo ngowahi mau dadi emas, nanging kanggo saiki padha biaya pennies. Iku mung alesan kita mbuwang 250 wong ing saperangan dina ing Avdeevka padha, nanging yen kita wis ngrungokake sampeyan, bisa uga padha bakal dropped ... ONE, utawa Mungkin padha ora ana ing kabeh ...
                      https://colonelcassad.livejournal.com/8831623.html
                      1. +2
                        26. mars 2024 15:44
                        Kutipan: VPK-65
                        Apa sing nggawe sampeyan mikir ora bakal kelakon? Dina iki ora, nanging sesuk ya - contone, wis ana 650 meter kanggo Jam Yar. Dadi mesthine kudu ana ing saham.

                        Kanggo nggunakake kanthi aman, sampeyan kudu ngubengi Chasov Yar, banjur pindhah garis ngarep puluhan kilometer saka "cauldron". Kaya sing kedadeyan ing cedhak Mariupol. Nanging kutha iki, ketoke, bakal diserang miturut skema sing padha karo Avdeevka nggunakake bom karo UMPC.
                        Apa masalah karo casting utawa welding awak AB anyar? Iki dudu pesawat utawa malah rudal jelajah. Ing kasus apa wae, biaya bakal luwih murah utawa, paling ora, bisa dibandhingake karo KR "emas". Nanging daya baterei kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang baterei.
            2. +1
              26. mars 2024 14:58
              Kutipan: Askold65
              We kudu bom ing wangun aerodinamis anyar lan desain karo modul UMPC ditempelake.

              Wigati dimangerteni manawa paningkatan progresif saka bom aerial sing sederhana mboko sithik dadi rudal jelajah. Pisanan padha nginstal wings, banjur sistem ngarahake, banjur engine tambahan. Dadi, suwene suwe, kita bakal teka maneh menyang rudal jelajah. Apa worth mbangun pager?
              1. 0
                26. mars 2024 15:05
                Quote: Grits
                Dadi, suwene suwe, kita bakal teka maneh menyang rudal jelajah. Apa worth mbangun pager?

                biaya. Bom ditibakake lan roket diluncurake. Mulane, ing babagan sawetara karusakan lan daya saka warheads, iki "piranti" temen beda. Yen sampeyan masang engine tambahan kanggo baterei 3-ton kanggo miwiti ing sawetara, uga, paling 1 km, rudal iki bakal iso dibandhingke karo ukuran TU-500. ora
                1. 0
                  26. mars 2024 23:21
                  Rudal saka Tu-22 ora digabung.
          2. +3
            26. mars 2024 16:00
            Kutipan: VPK-65
            Ekonomi kudu ekonomi

            Mekaten. Apa gunane ngasilake bom anyar kanggo UMPC kanthi bentuk sing ora cocog kanggo rencana?
            1. 0
              26. mars 2024 18:26
              Kutipan saka Lozovik
              Apa gunane ngasilake bom anyar kanggo UMPC kanthi bentuk sing ora cocog kanggo rencana?
              "Formulir" becik kanggo perencanaan yaiku ... wajan wassat Utawa sampeyan pengin nyithak wesi langsung ing wangun swiwi (profil NACA)?
              Lan kabeh liya (silinder, bal) mung babagan streamlining ngguyu
              Mesthi, bobot wesi ing wangun silinder karo streamlining apik bakal fly luwih.
              Saiki nimbang biaya produksi nggawe cetakan injeksi anyar, cetakan pencet, lsp. Wektu timbal kanggo produksi dawa; wektu mbayar maneh kanggo produk (yen sampeyan adol) diwiwiti sawise sawetara puluhan ewu potongan. Apa mungsuh tuku saka kita, utawa kita mbuwang wong-wong mau ing sirahe kanthi gratis?
              Tuku dhewe lan garwane Maybach, lan saben anak Lamborghini, utawa elinga yen ana tembung kaya "anggaran kulawarga". Dadi, kabeh duwe anggaran: bengkel, pabrik, prihatin, negara, lsp. lan, sayangé, iku dudu karet ... nanging sing bakal argue, Maybach mesthi bakal fly luwih ...
              1. +2
                26. mars 2024 19:09
                Kutipan: VPK-65
                "Formulir" becik kanggo perencanaan yaiku ... wajan

                Kanggo perencanaan, wangun sing paling cocok yaiku sing nyedhiyakake Cx cilik, yaiku, wektu karakteristik paling gedhe.

                Kutipan: VPK-65
                Saiki nimbang biaya produksi nggawe cetakan injeksi anyar, cetakan pencet, lsp.

                Apa wangun liyane? Bagian sirah diprodhuksi dening casting menyang lemah nggunakake model kayu.

                Kutipan: VPK-65
                Apa mungsuh tuku saka kita, utawa kita mbuwang wong-wong mau ing sirahe kanthi gratis?

                Mungsuh bisa nembak mudhun operator sing biaya pesenan magnitudo luwih saka bom aerial.

                Kutipan: VPK-65
                Dadi, kabeh duwe anggaran: bengkel, pabrik, prihatin, negara, lsp. lan sayange dudu karet ...

                Pranyata dadi karet, amarga bisa ngasilake senjata ganas lan banjur kanthi heroik nglawan keganasan iki.
        3. +2
          26. mars 2024 15:00
          dadi ing artikel ana jawaban kanggo iki. ricochet conthong
        4. +1
          26. mars 2024 16:32
          Kutipan: Askold65
          Apa sampeyan bisa ngomong kenapa bom kasebut duwe tampilan "chiselled figure", lan dudu wangun aerodinamis?

          Ing taun 1954, sistem bom bledosan dhuwur sing efektif banget diadopsi ing macem-macem kaliber (saka FAB-250 nganti FAB-9000), stabil ing lintasan nalika ngebom kanthi kecepatan penerbangan supersonik lan saka papan sing dhuwur. Sistem kasebut diwenehi indeks M-54. Kualitas dhuwur saka sistem iki dikonfirmasi kanthi umur dawa, nanging ora ana kekurangane.
          Bom udhara model M-54 duweni awak sing irung tumpul kanthi cincin balistik, sing nyebabake seret aerodinamis sing dhuwur lan nyuda karakteristik taktis penerbangan para pejuang lan pengebom tempur sing nggawa bom udara ing sling njaba.
          Ing taun 1962, bom udhara dhuwur-mbledhos saka model M-62 kanthi awak berbentuk cerutu sing nduweni seret kurang (kaliber 250 lan 500 kg) diadopsi.
          © Sajarah desain pesawat ing USSR. 1951-1965

          Yaiku, ing M-54, prioritas diwenehake kanggo stabilitas ing lintasan (akurasi), lan ing M-62 sabanjure, kanggo nyuda seret aerodinamis.
  6. -1
    26. mars 2024 08:57
    Jeneng tanduran kasebut ora resmi dibeberke dening Kementerian Pertahanan.
    Apa ora ana rahasia maneh ing negara kita? Yen Kementerian Pertahanan ora ngumumake jeneng tanduran kasebut, mula sampeyan bisa ngerteni kanthi cara liya, contone, kanthi ngenali identitas manajemen tanduran iki sing katon ing laporan kasebut.
    Kita wis nambah produksi amunisi - wis rampung, kenapa trompet iki menyang saindenging jagad, ing ngendi iki rampung?
  7. +4
    26. mars 2024 09:03
    FAB-3000 lan prospek
    Ya, prospek dadi kabut. Luwih saka kabeh, iki minangka SENJATA PSIKOLOGIS. Piye wae, kabeh wong lali yen kauntungan utama bom udara kita kanthi sistem koreksi kanthi kaliber nganti 500 kg yaiku visibilitas sing kurang ing radar lan infra merah, sing ora bisa dikandhakake babagan bom 3000, bakal katon luwih apik. ing sawetara radar, lan mulane ana kesempatan kanggo mencet dheweke
    1. 0
      26. mars 2024 12:01
      Kutipan saka: svp67
      ....apa sing ora bisa dikandhakake babagan bom ing 3000, bakal katon luwih apik ing jarak radar, sing tegese bisa kena.

      Angkatan Bersenjata Ukrainia duwe sawetara sistem pertahanan udara sing kaya ngono (sakbenere ora ana). Kanggo maksud iki, padha nyoba kanggo nyeret salah siji saka Patriot nyedhaki garis ngarep, kang mestine kanggo njupuk mudhun pesawat operator UAB kita, nanging cepet dikenali lan ditutupi. Miturut sawetara data, "Iskander", miturut liyane - "Tornado-S". Video acara iki ngubengi meh kabeh sumber daya lan "VO" uga.
  8. +2
    26. mars 2024 09:37
    Ana uga informasi babagan kemungkinan dhasar kanggo nyebarake bomber garis ngarep Su-34,
    Hmmm...! Nalika padha ngandika ing jaman Soviet: Nanging ing asas, kabeh ana! Banjur critakna alamate “Prinsip” iki! Ngetung kanggo nglengkapi Su-34 FAB-3000 mung adhedhasar anané tangki bahan bakar sing cocog ing "jangkauan" peralatan Su-34 yaiku, kanca, voluntarisme!
    1. +1
      26. mars 2024 10:23
      PS Counting ing nglengkapi Su-34 karo FAB-3000 mung adhedhasar anané tank bahan bakar cocok ing "jarak" peralatan Su-34 punika, comrades, voluntarism!

      Lan yen sampeyan nambahake UMPC menyang FAB-3000, banjur "kemungkinan teoretis" bakal luwih cenderung "impossibility praktis"!
      Kanggo Tu-95, aku krungu yen tukang ngebom "diubah" dadi operator rudal ora bisa nggunakake bom sing tiba-tiba kaya sadurunge! Perlu kanggo nindakake "proses mbalikke", sing larang lan akeh wektu!
      1. 0
        26. mars 2024 14:28
        Aku uga pracaya kanggo dangu sing padha Tu-160 minangka operator rudal murni. Nanging, miturut sawetara sumber, iki ora kedadeyan. Nalika aku ngerti, peralatan bom teluk bisa ngganti relatif cepet, lan tinimbang instalasi revolver padha, nduwèni liyane bisa diinstal, lan ana uga opsi kanggo nginstal nduwèni beda ing revolver piyambak. Iki bisa dideleng ing sawetara foto teluk bom. Aku gambar sing padha ditrapake kanggo Tu-95ms; Kajaba iku, Tu-95ms uga duwe beam nduwèni ing swiwi.
        1. 0
          26. mars 2024 19:19
          Tu-160 nduweni kemampuan kanggo nggawa bom 50-1500 kg, dene Tu-95MS ora.
  9. +2
    26. mars 2024 09:54
    Kutipan saka Gomunkul
    Jeneng tanduran kasebut ora resmi dibeberke dening Kementerian Pertahanan.
    Apa ora ana rahasia maneh ing negara kita? Yen Kementerian Pertahanan ora ngumumake jeneng tanduran kasebut, mula sampeyan bisa ngerteni kanthi cara liya, contone, kanthi ngenali identitas manajemen tanduran iki sing katon ing laporan kasebut.
    Kita wis nambah produksi amunisi - wis rampung, kenapa trompet iki menyang saindenging jagad, ing ngendi iki rampung?

    "53 Arsenal", n.p. Yuganets, wilayah Nizhny Novgorod, 56°15'35"N 43°15'25"E
    Para buruh duwe prasasti ing overalls
    1. -1
      26. mars 2024 10:43
      Chatterbox minangka anugerah kanggo mata-mata!
      Iku apik yen tanduran ora ditandhani karo rudal!
  10. +1
    26. mars 2024 10:02
    Jangkoan rilis sawetara kilometer - iki mlebu menyang wilayah jangkoan sistem pertahanan udara. Kanggo nggawe UPMK iku pesawat cilik - kaya Yak-50. Apa ora luwih prasaja - kanggo nambah akurasi ASP ana, kaliber 1500 kg?
  11. -2
    26. mars 2024 10:06
    Mundhut bangunan dhuwur ing Ugledar minangka gol pisanan ing baris. Padha ngombe getih akeh banget.
  12. +5
    26. mars 2024 10:14
    Bom udara FAB-3000-M54 bisa digunakake dening pengebom jarak jauh Tu-22M3 lan Tu-95MS

    Pitakonan. Apa Tu-95MS ngerti yen bisa nyelehake bom konvensional? Aku ora bakal takon apa dheweke tau ngeculake dheweke, amarga aku mikir jawabane ora tau.
    1. 0
      27. mars 2024 01:05
      Kutipan saka: stoqn477
      Apa Tu-95MS ngerti yen bisa nyelehake bom konvensional?

      Iku mung sing TU-95MS ora dadi angel kanggo ngowahi kanggo FAB-3000. Wis papat pylons underwing, saben nggawa rong rudal. Pilon sing nggawa rong rudal Kh-101 bisa gampang nggawa siji FAB-3000, sampeyan mung kudu nggawe unit suspensi kanggo bom kasebut.
  13. +5
    26. mars 2024 10:37
    Tanggal 21 Maret, Menteri Pertahanan Sergei Shoigu ngunjungi salah sawijining perusahaan kompleks industri militer ing wilayah Nizhny Novgorod.
    Nanging aku tansah kepingin weruh: kenapa Shoigu pribadi ngunjungi perusahaan? Yen dheweke butuh informasi saka perusahaan, banjur takon direktur! Yen direktur kudu masang sumbu, nelpon menyang karpet lan menehi kesenengan! Kenapa dheweke mlebu bengkel dhewe? Apa dheweke bakal ngerti apa wae ing kana utawa menehi rekomendasi sing cerdas? Apa dheweke ahli produksi?
    Senajan, mbok menawa aku kudu ngremehake kemampuane. Dheweke minangka penyelamat, lan gubernur, lan komandan, lan, ujare, dheweke nglukis gambar ... "Lan akademisi, lan pahlawan, lan navigator, lan tukang kayu" (C)
    Kayane aku saiki wis cukup kerja ing kantore!
  14. 0
    26. mars 2024 11:20
    Quote: artikel
    Total massa bom tanpa sekring tekan 3067 kg. Saka jumlah iki, awak udakara 1600 kg. Muatan mbledhos yaiku 1387 kg.

    Dadi 1600+1387=2987. Aku isin kanggo takon, nanging ngendi liyane 80 kg (2,6%) soko (omah / mbledhos, mugi kula ngelingake sampeyan sing sekring ora dijupuk menyang akun)? Iki piye wae kakehan kanggo kesalahan teknologi ing massa (utamane ing penerbangan). Utawa yen kita nganggep yen iki minangka massa karo sekring...iku isih akeh banget ... Nyuwun
  15. +1
    26. mars 2024 11:56
    FAB-3000 - muni.
    Kita wis ngerti pengaruh psikologis.
    Corong 30-40 meter uga bisa dingerteni.
    Nanging, paling kamungkinan, iki "dolanan" mung liyane T-14. Pesawat bakal wedi mabur menyang zona pertahanan udara. Bom mung balistik, kanthi bebas mudhun nganti puluhan kilometer.
    Langsung takon:
    Lviv bakal weruh dolanan kasebut ing tumindak?????
  16. +1
    26. mars 2024 12:02
    bom FAB-250 karo modul UMPC

    Wigati dicathet: bom kasebut luwih mirip M-62, nanging babagan bom telung ton kabeh yaiku M-54, M-54 ...
    Inggih, bata ora mabur, malah cilik.
    Kanthi kemungkinan dhuwur, kita bisa prédhiksi manawa ora ana UMPC-3000.
    1. 0
      26. mars 2024 19:17
      Ing foto kasebut, FAB-500M62. Ing kaliber 250 kg karo UMPC digunakake OFAB-250-270.
  17. 0
    26. mars 2024 12:43
    Ayo ngevaluasi panggunaan ing AzovStal ing Mariupol.
    Amarga kerucut kasebut, dheweke macet ing lantai beton bangunan kasebut lan ngrusak lan kabeh peralatan ing sekitare sekitar 100-150m. Angkatan Bersenjata Ukraina lungguh ing ruang paling ngisor lemah multi-tingkat lan ora tatu ing sembarang cara. Mung siji kasus hit ing lawang menyang bunker kacathet, nanging pira bom sing ditibakake?
    Ing ngisor iki: wangun anyar saka FAB-3000 dibutuhake, karo warhead penetrating kanggo pierce undakan saka jubin lemah.
    Lan apa bab segara?
    Sadurungé, analis militer Amerika nyimpulaké yèn bom bunker GBU-14 57 ton sing saiki dienggo bareng karo Amerika Serikat ora duwé kekuwatan sing cukup kanggo ngrusak struktur sing paling dikuwataké ing Iran. Mulane, komando militer AS njaluk dana tambahan saka Kongres kanggo modernisasi amunisi iki kanggo entuk kinerja sing dibutuhake.

    Bom sing dipandu GBU-57, sing dijuluki "Bunker Destroyer," ngganteni sing sadurunge, bom bunker GBU-28 lan GBU-37, sing bobote luwih saka 2 ton. Amunisi sistem posisi sing dipandu laser lan global iki, bisa nembus nganti 30 meter ing lemah lan nembus lantai beton luwih saka 6 meter, dikembangake ing taun 1990-an lan isih ana ing layanan karo Angkatan Darat AS. Nanging, pengalaman praktis saka operasi militèr ing Irak ing awal 2000s nuduhake kemampuan penetrating lan destruktif sing ora cukup nalika ngancurake sawetara obyek utamané benteng, supaya Kepemimpinan militèr Amérika mutusaké kanggo ngembangaken jinis anyar saka amunisi heavy-tugas.
    Wis ing September 2011, Angkatan Udhara AS dikonfirmasi Adoption saka kumpulan pisanan rong puluh unit bom bunker dipandu GBU-57, dimaksudaké kanggo instalasi ing bom siluman B-2A Spirit. Bom super anyar, kanthi ora resmi disebut Penetrator (saka basa Inggris penetrate - to penetrate), dawane luwih saka 6 meter lan diametere kira-kira 1 meter. Bobot total "bunker buster" meh 14 ton, lan bobot saka warhead karo bahan peledak dhuwur tekan meh 2,5 ton. Tes nuduhake yen Penetrator GBU-57 MOP bisa nembus lemah nganti ambane 60 meter lan ngrusak lantai beton multi-tingkat kanthi kekandelan total luwih saka 20 meter. Dikenal yen biaya proyek kanggo ngembangake, ngasilake lan modernisasi amunisi kira-kira $ 400 yuta.
    1. +1
      26. mars 2024 15:17
      Telung ton ing 700 km / jam ora bisa nembus beton??? Apa jenis beton iki?
      1. 0
        26. mars 2024 17:30
        Kutipan saka garri lin
        Telung ton ing 700 km / jam ora bisa nembus beton??? Apa jenis beton iki?

        Dheweke njeblug ing permukaan lan ora bisa luwih jero kaya Yankees. Fugaska
        1. 0
          26. mars 2024 17:35
          Iku mung gumantung ing sekring. Lan ora saka kekuwatan kasus kasebut. Kekuwatan awak luwih saka cukup kanggo ngatasi alangan konkrit. Masalahe ora karo amunisi, nanging karo sing nyiapake kanggo budhal.
          1. 0
            26. mars 2024 17:44
            Ora mung. Delengen wujude. Apa jenis ambane bisa ana?
            1. 0
              26. mars 2024 18:11
              Inggih, apa sing dianggep deepening lan pira meter beton sing kudu dilewati sadurunge?
              1. 0
                26. mars 2024 18:21
                Bab kasebut kudu njeblug ora ing bengkel, nanging ing ruang paling ngisor. 5 meter saka beton utawa 20 meter saka lemah.
                1. 0
                  27. mars 2024 06:46
                  Apa ruang paling ngisor sing ana 5 meter beton ing ndhuwur?
                  Aku ora setuju babagan 20 meter saka lemah. 10 wis cukup. Lan kira-kira 3 meter saka beton ing ndhuwur. Aku ora duwe data sing tepat. Apa FAB 3000 bisa nembus banget.
    2. 0
      26. mars 2024 23:25
      Kutipan saka: dragon772
      Ing ngisor iki: wangun anyar saka FAB-3000 dibutuhake, karo warhead penetrating kanggo pierce undakan saka jubin lemah.

      Panggunaan FAB-1500-2600TS kanthi tembok kandel khusus dadi migunani. Senadyan kaliber "siji lan setengah", padha duwe massa nyata luwih saka 2,5 ton, lan cast awet "sirah" sepuluh sentimeter nglukis (lawan tembok 18-mm saka FAB-1500 conventional), kaya ram, ndadekake bisa mlebu ing jero watu.
  18. 0
    26. mars 2024 13:40
    Ricochet dicegah dening protrusion dering khusus.

    Lha, suwene sampeyan bisa nulis omong kosong iki? Apa wong pancene arep uncalan FAB-3000 ing tingkat kurang?
  19. +3
    26. mars 2024 14:08
    Lala. Sawetara jinis omongan bayi. Su-34 ora njupuk Fab-3000 ing papan. Sakabehe. Matur nuwun, dheweke njupuk 2 fab-1500 bebarengan.
    Tanpa modul planning fab-3000, iku sampah dhuwit lan gaweyan. Tu-22M3 minangka morsel sing enak kanggo celonone pertahanan udara, yen mlebu ing wilayah sing kena pengaruh, bakal langsung ditembak.
    Yen bom iki diprodhuksi mung ing versi biasanipun, iki murni populism lan penipuan!
  20. 0
    26. mars 2024 15:09
    Aerodinamika bom kasebut pancen ora katon apik banget. Malah kanthi swiwi lan irung sing luwih apik, ora bakal bisa nggayuh sudut luncur sing sithik lan mulane sawetara bom luncur liyane.

    Apa ana pangertèn kanggo nginstal modul koreksi tho? Aku ya - ing kahanan tartamtu.

    Yen sampeyan nyerahake jarak sing dawa, swiwi cilik cukup kanggo mengaruhi lintasan lan nambah akurasi. Iki nganggep ora ana pertahanan udara aktif ing wilayah kasebut. MANPADS ora diitung, ora tekan dhuwur sing dibutuhake.

    Pendhaftaran guess: pesenan kanggo produksi serial bom tegese printah ngarepake dipatèni lengkap pertahanan udara mungsuh ing mangsa cedhak.
    1. 0
      31. mars 2024 15:40
      Utawa penipuan liyane. Ora realistis kanggo nyuda pertahanan udara Sharovars, dheweke wis nendhang nganti 25 wulan, dheweke menehi peralatan, lan pengalaman tempur saya tambah akeh. Kita ora ngerti akeh, mbok menawa kita wis nemokake solusi modular, lori mabur apik, nanging 3-tonne ... oke, ayo kang ndeleng apa aplikasi bakal, mbokmenawa rauh.
  21. +1
    26. mars 2024 18:08
    Penulis mung pengin alasan kanggo keplok tangan - apa bedane kanggo nambah massa jinis bom - apa efisiensi bakal nambah? basa
  22. -1
    26. mars 2024 23:02
    Lha, yen ora, bocah-bocah padha ngeluh yen amunisi wis entek lan kita ngirit. Wong lanang, kabeh kanggo sampeyan!
  23. +1
    26. mars 2024 23:39
    Tampilake FAB-3000 iki ing tumindak, lan kita bakal ngevaluasi prospek dhewe! apik hi
  24. 0
    27. mars 2024 13:43
    Produksi bom mesthi migunani kanggo pertahanan negara. TAPI
    Masalah kita ora karo bom, nanging karo pengintaian, sebutan target lan sistem bimbingan.
  25. 0
    27. mars 2024 19:31
    Kutipan: Vladimir_2U
    Secara pribadi, aku ora weruh gol apa wae. Bebener iki pancen amarga sawetara (banget cendhak) panggunaan.

    karo bagean midsection kuwi mabur terus mudhun kaya bata. Kanggo entuk soko sampeyan butuh fairing lan booster roket bubuk. Lan swiwi sing luwih gedhe! Kabeh iki bakal narik nganti 4 ton
  26. 0
    1 april 2024 16:23
    Inggih, akeh wong kaget babagan operator, elinga USSR, Novaya Zemlya, apa operator kasebut? Kita metu saka kahanan.
  27. 0
    1 april 2024 19:26
    Dina iki aku mung ngrungokake audio, kenangan pilot WWII sing miber Pe-8. Aku kaget, nanging malah ing taun padha arang mbuwang FAB-5000.
    Amerika mbuwang 6 ton kanggo mbusak minefields lan luwih break liwat ing Perang Irak pisanan. Mungkin kita uga pengin nggunakake taktik sing padha?
    Ing kasus apa wae, sampeyan kudu nyuda pertahanan udara mungsuh supaya bisa mbuwang bom kasebut ing musim gugur gratis. Mugi padha bakal nggawe cocok kanggo long-distance planning.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"